ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 04  Μαρτίου 2018 .
~










4 Μαρτίου

Γερασίμου οσίου (10 του εν Ιορδάνη (†475). Μαρτύρων Παύλου και Ιουλιανής, των αυταδέλφων (†273). Ακακίου, Κοδράτου και Στρατονίκου των από δημίων, και Κόνωνος.
(1)O όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης γεννήθηκε στη Λυκία τον 7ο αιώνα από ευσεβείς και ταπεινούς γονείς. Σε νεαρή ηλικία ασπάσθηκε την αίρεση των Μονοφυσιτών. Όταν όμως συνάντησε τον άγιο Ευθύμιο, βαθύτατο γνώστη και ερμηνευτή των γραφών, κατάλαβε το σφάλμα του και επέστρεψε στην ορθόδοξη αλήθεια και αφοσιώθηκε στο μοναχικό βίο. Τόση ήταν η αρετή και η γλυκύτητα του, ώστε κατάφερε να τον υπακούουν και τα αγρία ζώα, έχοντας ως υπηρέτες του ένα λιοντάρι κι έναν όνο. Αργότερα ίδρυσε κοντά στον Ιορδάνη ποταμό μεγάλη κοινοβιακή αδελφότητα, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη.
~*** Η Θεσσαλονίκη τίμησε τον Αγ. Γρηγόριο Παλαμά – Το μήνυμα του Μητροπολίτη Ανθιμου (ΦΩΤΟ)
 ~ Τον Αγιο Γρηγόριο Παλαμά τίμησε λαμπρώς σήμερα η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Αγιο της Πίστεώς μας τελέστηκε Aρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου και συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.
 * Κατά το σημερινό του κήρυγμα, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε τόσο στο Ευαγγέλιο της Κυριακής Β΄ Νηστειών αλλά και στον Αγιο Γρηγόριο Παλαμά λέγοντας: «Είναι μια ημέρα πνευματικής χαράς για τον Αγιο Γρηγόριο Παλαμά, προστάτου της Μητρόπολης, της πόλης μας και της Μακεδονίας». Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ.Ανθιμος τόνισε προς τους πιστούς πως: «Πρέπει να γινόμαστε όλοι συνεχώς και καλύτεροι».
 ~ Ακολούθησε η Λιτανείας της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου και της Κάρας του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά.
Δείτε το βίντεο…
 ~* Απευθείας Μετάδοση - Aρχιερατικό Συλλείτουργο - Κ. Β΄Νηστειών 4-3-2018 - Αγ.Γρηγορίου Παλαμά : https://youtu.be/Qkc7QzQQMJ8 .-


*** Ελλάδα- Τουρκία: Όλες οι τελευταίες ειδήσεις τώρα για τη σύλληψη Ελλήνων στον Έβρο
 
~ : Με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της , οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, δόθηκε εντολή να συλληφθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους.
*  Κατά την πρόταση του εισαγγελέα, οι δύο στρατιωτικοί θα δικαστούν για τα αδικήματα της κατασκοπείας και την παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.
Όπως αναφέρει η Sözcü και το nTV, ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετόδης και ο λοχίας Δημήτριος Κούκλατζης, συνελήφθησαν από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχεία του τουρκικού στρατού. Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή των στοιχείων τους, στο γραφείο της διοίκησης Χωροφυλακής της Αδριανούπολης, μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο το οποίο και διέταξε τη σύλληψή τους.
Όλα έγιναν εξαιτίας της κακοκαιρίας στην περιοχή. Οι δυο Ελληνες, ένας υπολοχαγός και ένας οπλίτης 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ) έκαναν περιπολία το πρωί της Πέμπτης (01.03.2018) στις Καστανιές του Έβρου.
Ομως λόγω της κακοκαιρίας, έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν στην πλευρά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τους συλλάβουν.
Οι δυο Ελληνες στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί στην Αδριανούπολη και είναι καλά στην υγεία τους.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επεισόδιο που έγινε κατά τη διάρκεια μιας από τις καθημερινές περιπολίες στην οριογραμμή μέσα στη δασική περιοχή, κοντά στις Καστανιές.
Φαίνεται πως οι Ελληνες στρατιωτικοί, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, πέρασαν για μερικά μέτρα σε τουρκικό έδαφος (σε αυτό το σημείο το όριο Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι το ποτάμι), με αποτέλεσμα να «πέσουν» πάνω σε τουρκική περίπολο.
~ Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το περιστατικό στον Έβρο
Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.
Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.
Πως θα το εκμεταλλευτεί η Τουρκία
Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, οι Τούρκοι δείχνουν διατεθειμένοι να κλιμακώσουν την ένταση που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στις Καστανιές.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες που καταφθάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.
Αν αυτό ισχύσει, καταρρίπτει τις διαρροές του Γενικού Επιτελείου Στρατού περί «επεισοδίου ρουτίνας».
Τους είχαν στήσει ενέδρα;
Η περιοχή όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ένα πυκνό δάσος.
Στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στην περιοχή αναφέρουν ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, το να χάσεις τον προσανατολισμό σου γίνεται ακόμη πιο εύκολο.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, το σημείο που βρέθηκαν και όπου, όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι είχαν – επί της ουσίας – στήσει ενέδρα, είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση.
Το ελληνικό περίπολο έκανε την καθιερωμένη του αποστολή, που είναι να ελέγχει τις σκοπιές στην περιοχή. Είναι απίθανο, λοιπόν, να έχασαν τον προσανατολισμό τους.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι Τούρκοι έψαχναν εδώ και καιρό να «πιάσουν κόσμο».
*** Ανδριανούπολη- Καστανιές Έβρου: Οι τελευταίες ειδήσεις για τις συλλήψεις Ελλήνων
~ : Ένα συμβάν που θα μπορούσε να έχει θεωρηθεί λήξαν μέσα σε λίγα λεπτά, παίρνει άλλες διαστάσεις. Οι δυο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τούρκους την Πέμπτη 01/03/2018 ενώ έκαναν περιπολία στα σύνορα στον Έβρο και έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της κακοκαιρίας θα περάσουν από δίκη. Οι δηλαδή επιλέγουν τον πόλεμο νεύρων στην Ελλάδα.
*   Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο αφού προηγουμένως κατέθεσαν στις τουρκικές δικαστικές αρχές. Ζητήθηκε η κράτησή τους με τις κατηγορίες για «προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας» και «είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή». Οι Αρχές ελέγχουν και τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, θα δικαστούν για παράνομη είσοδο.
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακόμα ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ χθες, σημειώνοντας παράλληλα ότι το περιστατικό, για το οποίο έγινε στο ΓΕΕΘΑ μεγάλη σύσκεψη με όλη την ηγεσία προέκυψε από λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.
«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
~ Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει δίκη των δύο στρατιωτικών στην και για το αν υπάρχει φόβος, η γείτονος να εκμεταλλευτεί διαφορετικά το γεγονός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουμε, το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή οι δύο Ελληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρόμο τους και επαναλαμβάνω βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελληνων αξιωματικών στην χώρα μας».
Όσον αφορά στα όσα ακούγονται όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για σενάρια ανταλλαγής των δυο ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 τούρκους που είναι στην και κατηγορούνται για το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, είπε ότι πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού.
Οι δύο Ελληνες ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία συνελήφθησαν και κρατούνται στην στρατοχωροφυλακή της Αδριανούπολης με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων. Σύμφωνα με το onalert.gr, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι».
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:
«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής , λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

*** Στην Πύλο το σκάφος που θα μετέφερε τους μετανάστες 
Με τη συνοδεία σκάφους του Λιμενικού μεταφέρθηκε πριν λίγο στο λιμάνι της Πύλου.
Πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό  στο οποίο θα επιβιβάζονταν οι μετανάστες  που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα και αυτή την ώρα έχουν μεταφερθεί στον Κορώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Λιμενικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους διακινητές που ήταν ανάμεσα στους 62 που εντοπίστηκαν στην παραλία Μαράθι.
*** Έναρξη λειτουργίας Ιατρείου Άνοιας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Από την Τρίτη  6 Μαρτίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Άνοιας, κάθε Τρίτη (09:00-13:00).
Τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της υπηρεσίας 14500. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 27213 63613 και 617 (κ. Πολυξένη Περιχάρου)
Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στο εν λόγω ιατρείο είναι οι ακόλουθες:
1) Υπηρεσίες που αφορούν τα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους
• Διενέργεια προληπτικών δοκιμασιών μνήμης για την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας σε άτομα ηλικία 65 ετών και άνω
• Ενημέρωση και παροχή συμβουλευτικής των οικογενειών των ατόμων με άνοια σε θέματα φροντίδας και εξυπηρέτησης αυτών
• Παραπομπή των περιστατικών σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας
2) Κοινοτικές δράσεις – παρεμβάσεις
• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας αλλά και του γενικού πληθυσμού σχετικά με την άνοια, την πρόληψη και την ορθή αντιμετώπισή της
• Διασύνδεση με φορείς της τοπικής κοινωνίας για ανάπτυξη κοινών δράσεων

*** Πένθιμη σκέψη 
Ο Χρήστος Μαλαπάνης κοιμήθηκε «τον ύπνο τον ανεξύπνητο». Σήμερα θα τελεστεί το 40ήμενο μνημόσυνο. Το περιμέναμε, ξέραμε, αλλά ο θάνατος έκανε τη δουλειά τέλεια, μαστορικά. Ο Χρήστος Μαλαπάνης πέρασε, πρόωρα, στους τεθνεώτες και οι ζώντες ξέρουμε πού είναι τα έργα του: στο δήμο Καλαμάτας, στον ΟΤΕ, στους φίλους του, στην οικογένειά του.
Ο Χρήστος πέθανε, οι δικοί του άνθρωποι, έχουν να βιώσουν το πένθος τους για το αγαπημένο πρόσωπο. Ο Μαλαπάνης, για μας τους υπόλοιπους υπάρχει μέσα από τα έργα του, τις ατέλειωτες συζητήσεις, αλλά είναι μια πικρή και πρόωρη απώλεια. Θα θέλαμε να υπήρχε συνέχεια. Θα θέλαμε κι άλλες κουβέντες μαζί του, κι άλλα χρόνια…  Α.Π. 

*** Θέλει αλλαγή στον χαρακτήρα του λιμανιού της Καλαμάτας η Δημοτική Αρχή 
Το θέμα του master plan του λιμανιού της Καλαμάτας συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με την απόφαση προτείνεται το γκρέμισμα των αποθηκών, μετατόπιση της θέσης πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων και απόδοση του χώρου του μεγάλου προβλήτα στους δημότες, αποχαρακτηρισμό οδών και απόδοση του πάρκου του Λιμενικού στο δήμο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, ο δήμος Καλαμάτας ζητά:
• Το λιμάνι θα πρέπει να έχει χαρακτήρα κυρίως τουριστικό, με κύριο στόχο να φέρνει πλούτο στην πόλη
• Οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις να κατασκευασθούν στο σημείο όπου βρίσκονται και σήμερα
• Δε θα πρέπει να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του προλιμένα, δεδομένου ότι υπάρχει η αντίληψη στην πόλη να μη γίνει στον προλιμένα καμία επέμβαση επί της ακτογραμμής και να παραμείνει η αμμώδης παραλία
• Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αποχαρακτηρισθούν και να αποδοθούν στο Δήμο όλοι οι χώροι που δεν είναι αναγκαίοι για την λιμενική εγκατάσταση, όπως η οδός Αναλήψεως έμπροσθεν του Τελωνείου, η οδός Ψαρών, καθώς και το πάρκο Λιμενικού
• Να μετατοπισθεί η προβλεπόμενη θέση πρόσδεσης του κρουαζιεροπλοίου απέναντι, στη θέση που προβλέπεται για τα επιβατικά πλοία, ώστε να απελευθερωθεί χώρος του μεγάλου προβλήτα από Φαρών μέχρι Τσαμαδού που σήμερα είναι κλειστός με κάγκελα, προκειμένου ολόκληρος ο προβλήτας να είναι ελεύθερος και να αποδοθεί σε χρήση των δημοτών
• Οι υφιστάμενες αποθήκες να καθαιρεθούν και να δημιουργηθεί ο ελάχιστα απαιτούμενος από κτηριακής απόψεως χώρος για τη στέγαση του υποσταθμού ρεύματος, που προβλέπεται να υλοποιηθεί στην περιοχή
• Η προβλεπόμενη από το master plan αποθήκη να κατασκευασθεί νοτιότερα, ώστε να είναι εφικτή μελλοντικά η διασύνδεση του λιμένα με την μαρίνα Καλαμάτας
• Να προβλεφθεί χώρος πλάτους 5 μέτρων τουλάχιστον, σε επαφή με το υφιστάμενο τοιχίο, ώστε να είναι εφικτή η κυκλοφορία πεζών προς και από τον προσήνεμο μόλο («χιλιόμετρο»)
• Να εξετασθεί η δυνατότητα λειτουργίας του λιμένος ως homeport κρουαζιέρας
• Να εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης πλωτών προβλητών στον υπήνεμο μόλο και στους μόλους στην περιοχή του ΝΟΚ
• Στη μελέτη ανακατασκευής του υπήνεμου μόλου να προβλεφθεί πέραν του φωτισμού και η εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων και ύδρευσης
• Να αναδειχθεί η αναγκαιότητα εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει επιχωματωθεί
• Να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες σε ελλιμενισμό των βοηθητικών σκαφών, που είναι απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των σκαφών τα οποία αγκυροβολούν εκτός λιμένα, καθώς και η ανάγκη εισόδου των τελευταίων εντός του λιμένα σε έκτακτες περιπτώσεις”.
Σημειώνεται ότι ο κ. Νίκας πρότεινε – και έγινε αποδεκτό – να αποσταλούν στους μελετητές και οι προτάσεις Δημοτικών Συμβούλων των μειοψηφιών, ως συνημμένες στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του δημόσιο διαλόγου, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας πρότεινε, μεταξύ άλλων:
«Μπροστά μου έχω ένα έγγραφο από το 2005 και η επικαιροποίηση και το 2018 είναι ίδια. Ζητάμε να έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα το λιμάνι της Καλαμάτας με το λιμάνι της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.
Πιστεύουμε ότι η γεωγραφία και η Ιστορία αυτού του τόπου έχουν δείξει ότι ήτανε πάντα πύλη εισόδου και εξόδου στη χώρα. Εάν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα μιλάμε για την ολοκλήρωση σημαντικών οδικών αξόνων και αν πάνε καλά τα πράγματα και με την Ιόνια οδό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και το μοναδικό λιμάνι στην περιοχή και στο νότο που συνδέεται με το σιδηροδρομικό άξονα θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το λιμάνι κυρίως είναι διαμετακομιστικό και εμπορευματικό. Δευτερευόντως για εμάς, τουριστικό. Γιατί ο τουρισμός ξέρουμε ότι είναι κινούμενο στο χρόνο  χρηματιστήριο, άλλοτε ακμάζει άλλοτε παρακμάζει…".
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες: Πολλά τα προβλήματα στη Δημοτική Ενότητα Άριος 
Η δημοτική παράταξη " Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες" επισκέφτηκε την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Άριος και σε ανοιχτή συγκέντρωση στο οικείο κοινοτικό κατάστημα συζήτησε με φορείς και κατοίκους για τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής.
Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχτηκαν ήταν και τα εξής:
1. Η διογκούμενη παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή.
2. Η ελλιπής χρηματοδότηση έργων στην περιφέρεια του Δήμου και η ανισοκατανομή των πόρων εις βάρος των χωριών του Δήμου καταλήγει στην περαιτέρω υποβάθμιση την περιοχή.
3. Η μείωση πληθυσμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
4.Ο ανεπαρκής δημοτικός φωτισμός σε αρκετές οδούς.
5.Το αγροτικό δικό δίκτυο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
6. Υπάρχει έντονη πολιτιστική απομόνωση αφού ο Δήμος δεν διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις.
7.Η χωματερή που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Άρι και Άμμο δεν έχει αποκατασταθεί και συνεχίζει και ρυπαίνει.
8. Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει αναπτυξιακές δυνατότητες ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάδειξη και αξιοποίηση του Παμίσου και της ευρύτερης περιοχής του φράγματος αλλά και την ποιοτική αγροτική παραγωγή και μεταποίηση.

***  "Ρωγμές" σε Περιφέρεια και ΝΟΔΕ Μεσσηνίας 
Για τα αποτελέσματα του  10υ Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Τρίπολης
   «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», λοιπόν. Το ’πε πρώτος ο Μάο, τότε που είχε θεοποιηθεί στην Κίνα και έβγαζε αποφθέγματα για να συμπληρώσει το περίφημο «κόκκινο βιβλιαράκι». Το πιθανότερο είναι πως ο Μάο εννοούσε ότι από την αναταραχή που προκαλεί το γκρέμισμα μιας «καθεστηκυίας τάξης» γεννιέται κάτι το καινούργιο, το νέο, το πιο προοδευτικό.
Τα παραπάνω δεν φαίνεται, όμως, να ισχύουν στην ομάδα της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στο κόμμα της Νέα Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, αν μεταφράσει κάποιος τις δηλώσεις των Περικλή Μαντά αντιπεριφερειάρχη, Αντωνίας Μπούζα περιφερειακής συμβούλου, Παναγιώτη Νίκα δημάρχου Καλαμάτας και Πέτρου Τατούλη περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα διαπιστώσει ότι για το ίδιο πράγμα, τα συμπεράσματα από το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που έγινε στην Τρίπολη, είναι τελείως διαφορετικά!
  Δηλώσεις
Για τα όσα έγιναν προ ημερών στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: "Όλη η Μεσσηνία γνωρίζει την καθαρή μου πορεία. Όσο και αν κάποιοι βιάστηκαν χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις να αναμείξουν τη θεσμική μου ιδιότητα με την κομματική, δεν θα το καταφέρουν!
Σταθερός στις πολιτικές μου πεποιθήσεις, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες του κόμματος της ΝΔ, είναι προφανές ότι καταδικάζω την πολιτική τακτική Τσίπρα, η οποία αναδείχθηκε περίτρανα από την ακατάσχετη παροχολογία του, την Τρίτη το βράδυ στην Τρίπολη.
 Όλοι αναγνωρίζουν ότι τα περισσότερα από τα 'έργα' που εξήγγειλε για το 2019 είχαν δρομολογηθεί, και κάποια από αυτά θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί, αν ο ίδιος και η παρέα του, δεν έριχναν την κυβέρνηση Σαμαρά. Η Πελοπόννησος ξέρει, πλέον, καλά πως η αυταπάτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τελειώσει". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε δηλώσεις της και η Αντωνία Μπούζα.
Αντίθετα στην ομιλία του στο κλείσιμο του Συνεδρίου ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι «το μήνυμα που στέλνεται από την Τρίπολη και την Πελοπόννησο, είναι ότι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι μπορούν να βρουν ένα διαφορετικό επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας». Και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτούν οι πολίτες από το πολιτικό σύστημα να βρεθεί ένα πεδίο συνεννόησης, ένα πεδίο συνεργασίας, ένα πεδίο ισορροπίας του μέτρου, ένα πεδίο πολιτικό που να απομονώνει τις ακραίες φωνές, ένα πεδίο του κέντρου που θα μπορεί να δημιουργεί τις σημαντικότερες προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα να βρει το δικό της το δρόμο και το πολιτικό σύστημα να βρει το δρόμο του» και σημείωσε ότι «μπορούμε να το πετύχουμε και το αποδείξαμε».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συνάντηση της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια. «Για τη συνάντηση δύο σημαντικών θεσμών, του θεσμού της Εκτελεστικής εξουσίας της Κυβέρνησης της χώρας και ενός αυτοδιοικητικού θεσμού της περιφερειακής αρχής, ενός θεσμού που δεν μπορεί να είναι παγαπόντης και δεν μπορεί να λέει και να δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει μαγικές ικανότητες». Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας "θετικά" έκρινε τα αποτελέσματα του Συνεδρίου και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Το ερώτημα είναι λογικό και καθαρό: Τι θα κάνουν ο κ. Μαντάς και η κα Μπούζα από τη στιγμή που με τις δηλώσεις τους αποστασιοποιούνται καθαρά από τη γραμμή του Πειφερειάρχη;   Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης
Ανακοπή καρδιάς είναι η αιτία θανάτου του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη που είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του νοσοκομείου Παπανικολάου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως η αιτία θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς.
Σε ό,τι αφορά τον χρόνο θανάτου του, υπολογίζεται στο διάστημα μεταξύ 26 και 27 Φεβρουαρίου, ενώ είχε είχε εξαφανιστεί από τις 21 Φεβρουαρίου από το παιδοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.
Από την αρχή είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια αφού το άτυχο παιδί δεν έφερε το παραμικρό σημάδι, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες θα διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την ανακοπή, αφού πρώτα αποκλειστεί η ύπαρξη τυχόν τοξικών ουσιών στον οργανισμό του.
Εφόσον δεν βρεθούν τυχόν τοξικές ουσίες, η καρδιακή ανακοπή θα μπορούσε να επέλθει και από πολύωρη έκθεση στο κρύο.
Ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου με εισαγγελική εντολή , όπου είχε μεταφερθεί στις 21 Φεβρουαρίου από το κέντρο φιλοξενίας του ΑΧΕΠΑ.
Είχε τρία αδέρφια, με τα δύο μικρότερα να βρίσκονται σε ίδρυμα. Η μεγαλύτερη αδερφή του ήταν ο μόνος άνθρωπος από την οικογένεια που είχε επικοινωνία μαζί του.
Ο νεαρός είχε διαγνωστεί με ψυχιατρική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από ιδεοληψίες και μανία καταδίωξης. in.gr

*** Στην Κορώνη μεταφέρθηκαν οι 62 μετανάστες- Ανάμεσά τους πολλά παιδιά 
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορώνης μεταφέρθηκαν τελικά οι 62 μετανάστες, που επιχείρησαν να φύγουν από την Ελλάδα από την παραλία Μαράθι, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ανάμεσα στα άτομα είναι και 25 παιδία, ενώ υπάρχουν και βρέφη.
Όπως όλα δείχνουν τα 62 άτομα βρίσκονταν στην ακτή περιμένοντας σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.
Πλέον έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ταυτοποίησης και εντοπισμού των διακινητών.

*** Μάνης Χρυσόστομος: ''Είναι η πρώτη φορά που λειτουργώ με όλους τους Μανιάτες μονιασμένους'' 
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 3 Μαρτίου στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στα ''Μανιάτικα'' του Πειραιά.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γρηγόριο Καραλή και τους συνεφημερίους του.
Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Σ' αυτό τον ωραίο Ιερό Ναό που στερεώθηκε από τις Μανιάτικες ψυχές, από την αγάπη προς την Εκκλησία, σήμερα με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, βρίσκομαι ανάμεσά σας και είναι η πρώτη φορά που τελώ την Θεία Λειτουργία με όλους τους Μανιάτες μονιασμένους''.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος τόνισε: ''Η Εκκλησία δεν είναι ένας θεσμός ο οποίος διασπά και διαχωρίζει τους ανθρώπους. Δεν είναι ένας θεσμός που έχει μια ρητορική μίσους, κακίας, εκδικήσεως αλλά είναι η ρητορική της αγάπης, της καταλλαγής, της ενότητος''.
''Εμείς όλοι είμαστε διάκονοι της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου και οφείλουμε την υπακοή. Κατανοώ την αγάπη για τον τόπο και τις ποικίλες εκδηλώσεις που γίνανε κατά την ημέρα της εκλογής, διότι υπάρχει η αγάπη για τον τόπο και αλοίμονο αν υπάρχει αδιαφορία για την μάνα Εκκλησία αλλά υπάρχει η υπακοή, η πειθαρχία, υπάρχει ο Ιερός Θεσμός που ονομάζεται Εκκλησία και ο θεσμός που ονομάζεται ελληνικό κράτος'' πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
''Οφείλουμε λοιπόν, κι εγώ πρώτος αλλά και όλοι μας αυτή την υπακοή στον Ιερό θεσμό της Εκκλησίας και υπακοή στους θεσμούς του Κράτους. Έτσι διατηρείται η ενότητα, έτσι προοδεύουμε και έτσι προχωράμε μπροστά'' συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε: ''Μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο μου τον π. Συμεών Λαμπρινάκο, τον ιερό κλήρο και τους δημάρχους Αν. Μάνης, Δυτ. Μάνης και Καλαμάτας όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, θα ανοίξουμε μία νέα σελίδα στον τόπο, γιατί το αξίζει η Μάνη. Γιατί η Μάνη έχει βάθος ιστορίας όσο κανένας άλλος τόπος. Έτσι μην δειλιάζουμε, να κρατήσουμε την ενότητά μας, ο Επίσκοπος είναι το κέντρο της ενότητος και του αγκαλιάσματος όλων. Με την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την οικογένεια θα προχωρήσουμε.''
Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ναού π. Γρηγόριος Καραλής μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και εξέφρασε την χαρά του εκ μέρους της ενορίας για την παρουσία του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου στην ενορία της Αγίας Σοφίας και του ευχήθηκε ο Κύριος να σκεπάσει το έργο της Αρχιερατικής του διακονίας στην Ι.Μ. Μάνης και του προσέφερε μία εικόνα της Αγίας Σοφίας.
''Η ενορία της Αγίας Σοφίας έχει έντονο το Μανιάτικο στοιχείο. Σεβασμιώτατε σας παρακαλούμε να θεωρείτε τα ''Μανιάτικα'' του Πειραιά ως συνέχεια της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως που κληθήκατε να υπηρετήσετε'' τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Γρηγόριος Καραλής.
Επίσης στον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης ευχήθηκε καλή Αρχιερατία και ο Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ''Δεν θα σας κουράσω γιατί οι Μανιάτες είναι Δωριείς. Πιστεύω ότι η εκλογή σας από τα μέλη της Ιεραρχίας ήταν άξια. Εσείς είσαστε ο εκείνος συνδετικός κρίκος που θα ενώσει και θα κάνει την Μάνη μας πάλι να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει, έστω κι αν έχουν μείνει λίγοι κάτω, και στις Θερμοπύλες ήταν λίγοι''.
Ακόμη χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών Πειραιά κ. Ιωάννης Μπαζάκος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: ''Σεβασμιώτατε, η Μάνη σας περιμένει''.
Τέλος υπέρ του Σεβασμιωτάτου ομίλησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανετος Φιλιππάκος, ενώ ακολούθησε χορευτικό από την Ένωση Απανταχού Μανιατών με χοροδιδάσκαλο τον πρόεδρο κ. Πέτρο Κάρλε.  romfea.gr

*** Οι πεζοπόροι του Ευκλή συλλέγουν είδη για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας
Η Διοίκηση του Ευκλή δέχτηκε μα χαρά την πρόταση της πεζοπόρου Κωνσταντίνας Δ. για συλλογή ειδών που θα προσφερθούν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας.
Έτσι την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ''Ευκλής'' θα βρεθούν  στα γραφεία του Συλλόγου, μετά την παρέλαση στις 12:30 μ.μ. ώστε να παραδώσουν στους υπευθύνους του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας, τα είδη που θα συγκεντρωθούν για τις ανάγκες του Ειδικού Εργαστηρίου.
Τα είδη που έχει ανάγκη το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας είναι: χαρτικά (χαρτοπετσέτες - χαρτί κουζίνας-χαρτί υγείας), ζυμαρικά για το τμήμα μαγειρικής (μακαρόνια-κριθαράκι κ.τ.λ.), γραφική ύλη (κόλλες Α4 - μπλοκ ζωγραφικής - ξυλομπογιές), ρούχα εφηβικά από M-L-XL (καθαρά μεταχειρισμένα ή καινούργια).
Όποιος θέλει να συνεισφέρει στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία αγάπης μπορεί να επισκέπτεται κάθε Σάββατο 5-8 μ.μ. τα γραφεία του Ευκλή.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του Συλλόγου : 27210 84844 και 27210 90627 ή 6974252234.

*** Δράσεις για τη Φύση και τα παιδιά αύριο στον Άγιο Νικόλαο της Μάνης 
Το Σωματείο για την Τέχνη & Φύση "ΝΑΡΤΟΥΡΑ" διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018,  δύο δράσεις στη βάση της «ΓΑΙΑ» στον Άγιο Νικόλαο Δ. Μάνης (δεξιά του κεντρικού δρόμου, λίγο πριν την πρώτη διασταύρωση για τον Άγιο Νικόλαο) στις 11:00 και στις 12:00 αντίστοιχα.
  1η δράση: Προβολή ντοκιμαντέρ ώρα έναρξης: 11:00 
«Ημέρες της Λίμνης»
Ένα ντοκιμαντέρ της Πανδώρας Μουρίκη και της Χαράς Φράγκου
 2017 | Μάρτιος
Βραβείο WWF | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
2017 | Μάιος
Βραβείο για το περιβάλλον «Οδυσσέας» | LONDON GREEK FILM FESTIVAL
2017 | Νοέμβριος
Βραβείο για το περιβάλλον «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΖΗΣ» | Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
Μια λίμνη και γύρω της μια κοινωνία.
Ένας ποταμός -ο Στρυμόνας-, που για εκατομμύρια χρόνια κατακλύζει τη γη, τις γειτονικές του λίμνες και τα έλη. Ένας κατατρεγμός, ένας πόλεμος που έδιωξε πληθυσμούς από τον Πόντο, στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1922 και τους έστειλε εδώ...
Ένα αόρατο νήμα συνδέει την κοινωνία με μια λίμνη. Την λίμνη Κερκίνη, που τη διαμόρφωσε ένα φράγμα στον Στρυμόνα, γύρω στο 1930.
Η Κερκίνη -μια λίμνη τεχνητή- δημιουργήθηκε για να δώσει ζωή στον κάμπο των Σερρών, ώστε να βρουν οι πρόσφυγες που έφτασαν εκεί, γη για να καλλιεργήσουν.
Κάθε άνοιξη που το φράγμα ανοίγει, οι πλημμυρικές καταστάσεις φέρνουν ευφορία, αλλά και καταστροφές.
Δένδρα καταποντίζονται και εκριζώνονται, νεοσσοί πουλιών χάνονται στα ορμητικά νερά του ποταμού. Οι γύρω κάτοικοι παρακολουθούν την αναταραχή, ζουν δίπλα της, ξέρουν ότι γίνεται για το δικό τους όφελος, συμμερίζονται και βασανίζονται . Η πληρότητα και η απώλεια σε παράλληλες διαδρομές ανθρώπων και οικοσυστήματος.
Ο Παναγιώτης Χατζηγιαννίδης είναι ο άνθρωπος της λίμνης. Απόγονος προσφύγων, γεννήθηκε και μεγάλωσε παρακολουθώντας τις ημέρες της λίμνης Κερκίνης. Ζει και εργάζεται στον Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις ημέρες της λίμνης και παρακολουθεί τη ζωή και τη ματιά του Παναγιώτη.
Η λίμνη όλες τις εποχές του χρόνου, αναδύεται με ύφος σιβυλλικό μέσα από το ντοκιμαντέρ και σαν μητέρα παιδαγωγός, δείχνει τον δρόμο για τη ζωή μέσα από την ξηρασία και την πλημμύρα, τη στέρηση και την απώλεια, την ομορφιά και την ευδαιμονία.
Ένα ντοκιμαντέρ στους χρόνους του νερού και του ανθρώπου, με εντυπωσιακά πλάνα της λίμνης Κερκίνης, των πουλιών, των ψαράδων, των γεωργών, των κτηνοτρόφων.
  Συνοψίζοντας οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, επισημαίνουν:
Εμείς, η κοινωνία των ανθρώπων έχουμε συνηθίσει να λέμε: «Εμείς και η Φύση»
Πόσο έγκυρο όμως είναι αυτό;
Μήπως είμαστε ένα με την Φύση και όχι δίπλα ή απέναντι;
Το ντοκιμαντέρ «Ημέρες της Λίμνης» που εξελίσσεται στην λίμνη Κερκίνη, προσεγγίζει την κοινή πορεία του οικοσυστήματος και των κατοίκων των παραλίμνιων χωριών.
Κεντρικό πρόσωπο ο Παναγιώτης, που γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Κερκίνη.
Παρακολουθούμε την ματιά του, τις αντιδράσεις τις δικές του και της κοινωνίας, τα διαφορετικά πρόσωπα της λίμνης που το χειμώνα χάνει το νερό της και την άνοιξη ξαναγεμίζει, τα πουλιά, τα φυτά και τα δένδρα, τους ανθρώπους, σε ένα αέναο σμίξιμο, οδυνηρό, αλλά και ευεργετικό.
Η πληρότητα και η απώλεια, ένα νήμα που συνδέει την Κερκίνη και τους ανθρώπους της.]
Υπεύθυνος προβολής: Παναγιώτης Δρακουλάκος
  2η δράση: Εργαστήρι πηλού για παιδιά ώρα έναρξης: 12:00
Ένα βιωματικό εργαστήρι πηλού για παιδιά, με τον γλύπτη Αλέξη Σαφαρή (μέλος του Τμήματος Γλυπτικής του Σωματείου), θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ "Ημέρες της Λίμνης", στον ίδιο χώρο. Τα παιδιά που θα βρίσκονται εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον γλύπτη και να δημιουργήσουν μαζί του έργα από πηλό.
Ο γλύπτης Αλέξης Σαφαρής φιλοξενείται αυτό το διάστημα από το Σωματείο ΝΑΡΤΟΥΡΑ και δημιουργεί αφιλοκερδώς, γλυπτά με πέτρα Μάνης, καθώς και σκαλιστές επιγραφές, με σκοπό να τοποθετηθούν σε καίρια σημεία, σηματοδοτώντας τα μέρη όπου έζησαν και έδρασαν ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς στη Στούπα, την περίοδο 1916-1917.

***Αυλαία για το «Φιάκα» τον απατεώνα 
 Περνάει γοργά και αυτός ο θεϊκός απατεώνας «ο Φιάκας» δίνει τις τελευταίες του παραστάσεις, το Σαββατοκύριακο αυτό. Όσοι δεν τον είδατε, σπεύσατε.  Είναι μια παράσταση τόσο ποιοτική ,τόσο καλοδουλεμένη στη λεπτομέρεια, που, όταν τελειώνει,  λυπάσαι που μαζί της τελείωσε και τα’ όνειρο που βίωσες βλέποντάς την. Το ταξίδι στο όνειρο αρχίζει από το πανέμορφο σκηνικό της πολύβουης πόλης, από τους φωτισμούς, τα μοναδικά κουστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, (τυχερό το ΔΗΠΕΘΕΚ με τέτοιους συντελεστές παγκόσμιας εμβέλειας) και τέλος από την απογείωση της υποκριτικής τέχνης από επαγγελματίες ηθοποιούς που έχουν τάξει την ζωή  και την ψυχή τους στην υπηρεσία της θυσιάζοντας πολλές φορές μικροχαρές της καθημερινότητας. Απολαυστική, αέρινη, φινετσάτη ,σικ, με απερίγραπτη κομψότητα η Ματθίλδη Μαγγίρα (Ευανθία) που, άλλο πράγμα να την βλέπεις στην οθόνη ή την ΤV  και άλλο  ζωντανή στη σκηνή σε απόσταση αναπνοής μπροστά σου,  χάρμα αισθητικό. Κι έπειτα η Όλγα Αλεξανδροπούλου (Κοκκώνα Φρόσω) σ’  ένα ρόλο κλειδί που παρόλο μικρός αποδίδεται τέλεια με το μοναδικό ταλέντο που διαθέτει και που μας είχε μαγέψει και στην παράσταση του 1985. Η γεύση της ποιότητας δεν έχει φύγει ακόμα από το μυαλό μας παρά τα τριάντα τόσα χρόνια που έχουν περάσει.  Κι έπειτα οι ανδρικοί ρόλοι με τον απολαυστικό  Κώστα Χαλκιά στο ρόλο του υπηρέτη που σοφίζεται χίλιους τρόπους για να μην ζημιωθεί πρώτα αυτός και μετά ……άντε και ο αφέντης του. Πληθωρικό ταλέντο που το δείχνει χωρίς τσιγκουνιά σε ότι καταπιάνεται και τα έχει κάνει όλα στο θέατρο με απόλυτη επιτυχία. Από σκηνοθεσία, ερμηνεία μέχρι αφίσα.  Αξιόλογη παρουσία και ποιοτική ερμηνεία από τον Άρη Τσαμπαλίκα (καζαμίας) που πολλές  φορές τον αντιπαθείς σαν ρόλο επειδή σε έχει κερδίσει σε τέτοιο βαθμό ο άφθαστος Φίλιππος Σοφιανός (Φιάκας) που οποιοσδήποτε θέλει να του κάνει κακό βρίσκει τον θεατή αντιμέτωπο. Σε κερδίζει σε τέτοιο βαθμό με την αξεπέραστη ερμηνεία του που παρόλο που ξέρεις ότι είναι απατεώνας δεν θέλεις  να αποκαλυφθεί, δε θέλεις να πιαστεί στη φάκα . Θέλεις να ξεφύγει και να κερδίσει η ευφυία του και τα τεχνάσματά του. Έπαινος στην κόντρα της εξυπνάδας και της πονηριάς με την αγαθοσύνη και την αφέλεια . Αποδεικνύει  περίτρανα γι’ άλλη μια φορά το μέγεθος της υποκριτικής του αξίας που δικαίως τόσα χρόνια τον έχει καθιερώσει στο πανελλήνιο και εμάς μας γεμίζει με υπερηφάνεια που είναι πατριώτης μας. Εύγε! Τέλος,  θα είναι παράλειψη αν δεν σταθώ στην απολαυστική  γλώσσα του έργου που σε ταξιδεύει σε άλλες ποιοτικές εποχές.    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΗΠΕΘΕΚ  για την μοναδική παράσταση που μας χάρισε και ένα μεγάλο κρίμα που κατεβαίνει το Σαββατοκύριακο αυτό. Τυχεροί όσοι την είδαν. Αθεράπευτα Θεατρόφιλος Δημήτρης Ηλιόπουλος

***   Συνέργειες για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Τριφυλία 
Για τη συμμετοχή της σε συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό που διεξήχθη τον περασμένο Νοέμβριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τους Med-Professionals και με επικεφαλής της αποστολής τον πρόεδρο ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ITHC, Γιώργο Πατούλη, καθώς και για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Τριφυλία, ενημέρωσε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η ιατρός μικροβιολόγος  – βιοπαθολόγος, Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη, που διατηρεί Εργαστήριο Βιοπαθολογίας στην Κυπαρισσία.
Το Δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών πρωτοπορεί στον Ιατρικό Τουρισμό. Είναι οι μοναδικοί που παρουσιάζουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του Έλληνα επιστήμονα με αναλυτικά βιογραφικά και καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες και τεχνικές σε διεθνές επίπεδο, ώστε οι ταξιδιώτες υγείας να έχουν εύκολη πρόσβαση και ενημέρωση για όλες τις ιατρικές εξελίξεις στην Ελλάδα μέσω του site και των εντύπων τους.
Όπως είπε η κα Μαστρογιαννάκη: «Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε ως ιατρό μικροβιολόγο που ζω και εργάζομαι για την Τριφυλία από το τέλος του 1985. Σήμερα θα με γνωρίσετε και με μιαν άλλη μου ιδιότητα, του ιατρού βιοπαθολόγου, μέλους του Διεθνούς Ιατρικού Τουρισμού που σκοπό έχει να καταστήσει τη χώρα μας προορισμό επιλογής 12 μήνες το χρόνο, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, όπως και ευεξίας. Δηλαδή, να έρχονται από όλο τον κόσμο και οι ομογενείς πρωτίστως, για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα, το μεσογειακό κλίμα, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ελληνική  κουζίνα, αλλά και να έχουν υπηρεσίες ευεξίας και ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
Μια άλλη δραστηριότητα του Ιατρικού Τουρισμού  είναι το κίνημα διεκδίκησης της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα και η έκδοση εικονογραφημένων παραμυθιών με θέματα από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία στέλνονται ανά την υφήλιο, όπως και στις παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας.
Σε αυτή τη φάση η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού».
Ακολούθως προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο σε σχέση με τη δράσεις του Ιατρικού Τουρισμού έως σήμερα.
«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας συμμετείχα και εγώ στο Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού που έγινε στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2017. Για εμένα ήταν ταξίδι ζωής. Η Αυστραλία έχει τους περισσότερους Έλληνες μετανάστες ανά τον κόσμο, συγκεκριμένα 600.000. Μόνο 300.000 είναι στη Μελβούρνη» σημείωσε η ιατρός και ανέφερε τους συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα.
Η ίδια ανάπτυξε το θέμα «Ιατρικός Τουρισμός και Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Ιδανικός προορισμός-τόπος να ζεις και να επισκέπτεσαι». Όπως ανέφερε: «Το συμπέρασμα του συνεδρίου είναι ότι παροικία αγκαλιάζει την προσπάθεια ένταξης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας και την απόκτηση μεριδίου από μια αγορά που αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια αύξηση κατά 15%-20%.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε στις 26/11 επίσημη εκδήλωση με τον κυβερνήτη της Βικτώρια, υπουργούς, βουλευτές, την πρέσβη μας και πλήθος ομογενείς με αίτημα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Επίσης, έγινε αποκάλυψη πλάκας της ζωοφόρου του Παρθενώνα που είχε τοποθετηθεί στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου στο κτήριο της ομογένειας στη Μελβούρνη. Οι ομογενείς μάς περιέβαλαν με μεγάλη αγάπη και συγκινητική φιλοξενία. Έγιναν ανταλλαγές δώρων και υπογράφηκαν πρωτόκολλα συνεργασίας. Εκκλησιαστήκαμε δε στην Αγία Αικατερίνη την ημέρα του Αγίου Στυλιανού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Στυλιανού».
Κλείνοντας, προβλήθηκε και βίντεο της παρουσίασης της ιατρού στο συνέδριο, «που στόχο είχε και έχει να φιλοξενήσουμε στην όμορφη Τριφυλία είτε ένα επόμενο Ιατρικό Συνέδριο είτε τουρίστες και ομογενείς, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του  ο δήμαρχος Τριφυλίας».
Επίσης στο βίντεο περιλαμβάνονταν χαιρετισμοί του δημάρχου Τριφυλίας, της επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, Μίκας Ιωαννίδη και της προέδρου του ΜΕΣΚ, Σόνιας Τουρκολιάς.
Κατά τις τοποθετήσεις τους ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Σώματος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι επαίνεσαν την πρωτοβουλία και τις δράσεις της ιατρού Αλέκας Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Τριφυλία και τη Μεσσηνία, αναφέροντας πως χρειάζεται ενεργός στήριξη αυτής της προσπάθειας από το Δήμο. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ύμνοι για τον Ρώσο πρόεδρο από Ευρωπαίο πολιτικό! «Χρειαζόμαστε έναν ΠΟΥΤΙΝ»…

~ Ο Ολλανδός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος της Ελευθερίας, Γκερτ Βίλντερς, σε συνέντευξή του στο RT δήλωσε ότι θαυμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ρώσων πολιτών.
* «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ‘ο’ ηγέτης, ό, τι κι αν σκέφτεσαι γι ‘αυτόν. Επικρίνω ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής του, αλλά τον επικροτώ-όπως και τον πρόεδρο Τραμπ- γιατί είναι ηγέτες που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ρωσικών και αμερικανικών λαών αντίστοιχα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Κατά την άποψή του, η Ευρώπη στερείται τέτοιων ηγετών. Ο Βίλντερς σημείωσε ότι η Ευρώπη, ενώνοντας σχεδόν 30 χώρες, στερείται της ταυτότητας, οπότε ο Πούτιν και ο Τραμπ «κερδίζουν» ανάμεσα στους ευρωπαίους ηγέτες.

***  ΒΟΜΒΑ! Το είχε πει ο Βελόπουλος για τα δυο παιδιά μας στον Έβρο! Μόνο ΕΤΣΙ δεν θα γινόταν…

~ Συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία την υπόθεση με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στην Τουρκία.
Το συγκεκριμένο συμβάν δεν θα είχε σημειωθεί αν είχαν εφαρμοστεί από τις κυβερνήσεις τα μέτρα που επεσήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος, τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και από τις τηλεοπτικά πάνελ.
Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ @velopky
Ξεφτίλες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκείνον τον "φράχτη" στον Έβρο που πολεμήσατε με λύσσα τον ξεχάσατε;Εάν υπήρχε ούτε τα 2 παιδιάμας θα κινδύνευαν ούτε θα έμπαιναν λαθροεισβολεις!ΜΌΝΟ Η @ellinikilisi ξέρει και μπορεί



Με ρατσιστικές επιγραφές και πανό με υβριστικά μηνύματα έχουν γεμίσει τη Μελβούρνη οι Σκοπιανοί που ζουν εκεί, προκαλώντας ανησυχία στους Ελληνοαυστραλούς που ζουν εκεί.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αυστραλιανού ιστότοπου news.com.au, τις τελευταίες 20 μέρες υβριστικές επιγραφές κατά της Ελλάδας έχουν κάνει την εμφάνιση τους έξω από ελληνικές εκκλησίες και σε λεωφόρους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια αφίσα που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο Νορθ Μπόλντουιν, η οποία αναγράφει «Να γαμ@θεί η Ελλάδα για τις αδικίες της».








***   Τη ΔΕΥΤΕΡΑ ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και ο Κ. ΘΩΜΑΙΔΗΣ «δικάζουν» το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας

~ Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, στον Κ. Θωμαίδη και την εκπομπή ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ, στις 12 τα μεσάνυχτα.


***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***

****** Σάββατο 03  Μαρτίου 2018 :
Γι ατην Super League  για την 24η αγωνιστική :
~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΜΙΑ  1-2  .-^
Τα  γκολ : 62΄Στάμου , 81΄Μπλάζιτς , 85΄Ν ΄Σικουλού ,
Κάρτες  : Αναστασόπουλος , Γουάντερσον ,Παντελιάδης , Στοιτσεφ , Πίτι ,
κόκκινη : Πίτι .- ^
~  ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   1-1 .- ^
Τα  γκολ : 21΄Παμλίδης , 34΄Σκόνδρας .- ^
Κάρτες :  Αποστολόπουλος , Κριτικός ,  Λάκοβιτς , Καρανίκας ,
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α. - ΞΑΝΘΗ   1-0 .- ^
Τα  γκολ : 17΄ Νταουντά , ,.-^
Κάρτες : Νταουντά , Ντε Λούκας , Λισγάρας , Σάκιτς , Μπουσουλαντζιτς .-^
Κυριακή 04 -03 -2018 :
ΑΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  3-2 .- ^
Τα  γκολ: 18΄Κυριακόπουλος , 37΄Ντιάλμα , 53΄ Τόνσο ,  90+7΄ Πρίγιοβιτς  90+8΄ Ιγκλέσιας .-^
Κάρτες : Τριανταφυλλόπουλος , Ιγκλέσιας , Ντουντού ,Αζεβέντο , Πρίγιοβιτς , Πέλκας , Ν. Καλτσάς , Μαλαζάς .- ^
Λεβαδειακός -ΑΕΛ  Λάρισσα  2-1  .-
Τα  γκολ: 43΄Κρίσμαν , 60΄Σουμπίνιο , 63΄Μαρκόφσκι ,
Κάρτες : Λαγός ,
ΑΕΚ Αθηνών - Πανιώνιος   1-0 .-
Τα  γκολ: 21΄ Λιβάγια ,
Κάρτες : Βράνιες , Λιβάγια, Σπυριδόνοβιτς ,
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός  1-1 .-^
Τα γκολ: 61΄  πεν. Φορτούνης , 87΄ πεν. Μουνιέρ .- ^
Κάρτες : Ινσουά , Κουλιμπαλί , Ενγκες  κόκκινη : από 61΄Οικονόμου .- ^

Δευτέρα 05-03-2018 :
Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός

*** Για τη U20 στην 24η αγωνιστική Super  League : Σάββατο 03-03-2018 :
AEK  Αθηνών - Πανιώνιος   5-2  .- ^
Πλατανιάς - Λαμία 0-1  .- ^  
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  0-0 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών -Ξάνθη  4-0 .-^
ΑΟΚ Κερκύρας - ΠΑΣ Γιάννινα  2-1 .-^
Κυριακή 04-03-2018 :
Αστέρα Τρίπολης -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  1-3 .-^
Λεβαδειακός -ΑΕ Λάρισσας  2-1 .-^
Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός  0-3 .- ^

*** Για την  Football  League  για την 19η αγωνιστική :
Σάββατο 03-03-2018 :
ΟΦΗ -Αναγέννηση Καρδίτσας  1-0  .- ^
Βέροια -Απόλλων Λάρισσας  0-3  α.α.  .- ^
Αχαρναϊκός ΑΕ. Καραϊσκάκης  0-3  α.α. .-^
Κυριακή  04-03-2018 :
Δόξα Δράμας -Αιγινιακός  3-3 .- ^
Α.Ε. Σπάρτης -Απόλλων Πόντου  0-4 .- ^
Παναχαϊκή -Καλλιθέα  1-0 .- ^
Πανσερραϊκός -Παναιγιάλειος  3-0 .-^
Άρις Θεσσαλονίκης -Τρίκαλα   0-0 .-
05-03-2018 :  Χανιά /Κισσαμικός - Εργοτέλης

*** Για την Γ΄ Εθνική
Σάββατο 03-03-2018 :
ΑΕ. Διδιμοτοίχου - Δόξα Προσκινητών  2-0 .- ^{19  αγων , 1ος  Όμιλος }
Απόλλων Παραλιμνίου- Ορφέας Ξάνθης  4-2 .-^{19η αγων. 1ος όμιλος }
Βόλος ΝΠΣ - Ολυμπιακός Βόλου 1937 1-0 .-^{22η αγων., 4ος  Όμιλος} .-
Ιάλυσος -Προοδευτική 2-0 .-^ { 18η αγων, . 6ος όμιλος } .-
Κυριακή 04-03-2018 :
1ος  Όμιλος , 19η  αγωνιστική
Δόξα Ν. Σιδιροκάστρου - Μ. Αλέξανδρος Καρπερίς 1-0 .-^
Νέστος Χρυσούπολης - Α.Ο. Καβάλας   2-2 .-^
Άρις Αβάτου - Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου  4-1 .- ^
Αετός Ορφανού - ΑΣ Ελπίς Σκουτάρεος  2-5 .-^
2ος  Όμιλος  26η αγωνιστική
ΑΟ. Καρδιάς -Εδεσσαϊκός  4-1 .- ^
Μακεδονικός -ΑΕ. Αλεξανδρίας  6-0 .- ^
Καμπανιακός -Ηρακλής 1908  2-4 .-^
ΑΕ. Καρίτσας -Κιλκισιακός  1-1 .- ^
Νάουσα - Λανγαδας  0-0  .- ^
Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα - Πιερικός  0-2 .- ^
Αλμοπώς Αριδέας - Άρις Παλαιοχωρίου 0-1 .- ^
3ος  Όμιλος για την 22η αγωνιστική
ΑΕ. Λευκίμης - Ερμής Αμυνταίου  1-1 .- ^
Δόξα Κρανούλας -Σκουφάς Κομποτίου  1-0 .-^
Καστοριά -Αστέρας Παραποτάμου  0-3  α.α. .-^
Τιλικράτης 2014 - ΑΕΠ Καραγιαννίων  2-0 .- ^
Εθνικός Φιλιππιάδας - Πανλευκάδιος  1-0 .-^
Θεσπρωτός - Νέος Αμφίλοχος  2-0 .-^
4ος  Όμιλος , 22η αγωνιστική
Αστέρας Ιτέας -Ρήγας Φεραίος  2-0 .-^
Αλμυρός - ΑΟ. Θήβας  3-0 .- ^
ΑΠΟΚ Βελούχι - ΑΟ. Αχιλέας Φαρσάλων  1-3 .-^
Διγενής Νεοχωρίου - ΑΟ. Σελάνον   0-1 .-^
Αμβρυσσέας Διστόμου - Οπούντιος Μαρτίνου  5-0 .- ^
5ος  Όμιλος , για την 18η αγωνιστική
Λεωνίδιον - Αχαϊκή  0-1 .-^
Διαγόρας Βραχνέϊκων - ΠΑΟ Βάρδας  3-2 .-^
ΑΕ. Αστέρας Βλαχιώτη - Παναρκαδικός  0-0 .- ^
Καλαμάτα -Παλληξουριακός  2-0 .- ^
Ζάκυνθος -Τσικλητήρας Πύλου  3-1 .- ^
Αστέρας Αμαλιάδας -Πανηλλειακός  2-0 .- ^
6ος Όμιλος , 18η αγωνιστική 
ΑΠΟ Κερατσίνι - Ρόδος  1-1 .- ^
Διαγόρας - Ιωνικός Νίκαιας  0-0 .-^
Ένωση Πανασπροπυργιακού Δόξα - ΑΟ. Λουτράκι  2-0 .-^
Πέλοπας Κιάτου - ΑΟ. Ζευγολατιού  3-0 .- ^
7ος  Όμιλος , 18η αγωνιστική
Παναργειακός - Ερμής Κιβερίου  1-0 .-^
Ταμυναϊκός Αλιβερίου - ΑΟ. Χαλκίς  0-2 .-^
ΑΕ. Ερμιωνίδας- Αήττητος Σπάτων  1-0 .-^
Αιολικός Μιτυλίνης -ΑΟ.  Τρίγλια Ραφήνας  2-0 .-^
 Θύελλα Ραφήνας - Διαγόρας Αγίας Παρασκευής  4-1 .- ^
8ος Όμιλος 18η αγωνιστική
Αιγάλεω Αθηνών - ΑΕ. Κηφισιάς  3-1 .- ^
Ερμής Ζονιανών - ΑΕ. Μυλοποτάμου  1-1 .- ^
Παλαιοχώρα - Ατσαλένιος   1-0 .-^
Φωστήρας - Ηρόδοτος  0-2 .- ^
Ηλισιακός Ο.Φ. Ιεράπετρας 1-1 .-^

*** Στην Super League  γυναικών στο ποδόσφαιρο για την 14η αγωνιστική
Σάββατο 03-03-2018 :   ΟΦΗ -ΑΕ. Λάρισσα   0-2 .- ^
Κυριακή 04-03-2018 :
Μεσολόγγι -Ελπίδες Καρδίτσας  0-2 .- ^
Ατρόμητος Α, - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  0-3 .- ^
Φαίδων Άργους - Τρίκαλα  2011   1-6 .- ^
Βόλος 2004 - Οδυσσέας Γλυφάδας  0-2 .- ^
Άρις Θεσσαλονίκης - Αμαζώνες Δράμας   1-0 .- ^

***  Μπάσκετ Α1   ανδρών ΄
Σάββατο 03-03-2018 :
Λαύριο - Ρέθυμνο  78-77 .-^
Γ.Σ. Λάρισσας Φάρος - Κύμη 80-91 .-^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Τρίκαλα 58-54 .-^
ΑΕΚ Αθηνών - Κολοσσός Ρόδου  95-79 .-^
Πανιώνιος - Κόροιβος Αμαλιάδας  70-59 .- ^

*** Μπάσκετ Α2  Ανδρών
Σάββατο 03-03-2018 :
ΑΣ. Καρδίτσας - Αρκαδικός 100-97 .-^
ΑΣ. Καστοριάς -Ηρακλής Θεσσαλονίκης  83-78 .- ^
ΑΣ. Παπάγου - ΑΕ. Λάρισσα  89-72 .-^
Αμύντας - Χολαργός 55-57 .- ^
Απόλλων Πάτρας - Μαρούσι  86-58 .- ^
Εθνικός Πειραιώς - Δόξα Λευκάδας 72-70 .- ^
Γ.Σ. Ερμής Αγιάς - Περιστέρι 58-67 .- ^
Ψυχικό - ΑΣΕ Δούκας 86-65 .- ^

***Στη Α1 γυναικών στο μπάσκετ ΅:
Σάββατο 03-03-2018 :
Παναθηναϊκός - Γ.Σ. Πανιώνιος  44-63 .- ^

***Στο Βόλεϊ Α1 Γυναικών  18η αγωνιστική :
Σάββατο 03-03-2018 :
Ηρακλής Κηφισιάς - ΓΣ. Ηλιούπολης  0-3 σετ .- ^
Αίας Ευόσμου - ΑΣΠ Κόρινθος  3-1 σετ .- ^
ΑΕ. Μαρκόπουλου - Άρις Θεσσαλονίκης   1-3 σετ .- ^
ΑΟΝ Παναξιακός - Μακεδόνες Αξιού  3-2 σετ .- ^
07-03-2018 : Ολυμπιακός Π . -  ΑΟΦ  Πορφύρας

*** Στο Βόλεϊ Α1 ανδρών για την 19η αγωνιστική :
Σάββατο 03-03-2018 :
Εθνικός Αλεξανδρούπολης -Εθνικός Πειραιώς 3-1  σετ .-^
Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 3-2  σετ .- ^
Ηρακλής Θεσσαλονίκης 2015 - Παναχαϊκή 3-0 σετ .- ^
Φοίνικας Σύρου - Χαλκίδα  3-0 σετ .-^
Νίκη Αιγινίου - Παμβοχαϊκός  1-3  σετ .- ^
ΑΟ. Κηφισιάς -Ολυμπιακός Π .  1-3  σετ  .-^

*** Στο ελληνικό πρωτάθλημα Χάντμπολ 18η αγωνιστική :
Σάββατο 03-03-2018 :
Φίλιππος Βέροιας -Αεροπόρος Έδεσσας  25-23 .-^
ΑΕΚ Αθηνών - Πανελλήνιος  29-19 .- ^
Γ.Σ. Δράμας 86 - Ολυμπιακός 27-30 .- ^
ΠΑΣ Φοίβος Συκεών - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  18-31 .- ^
ΓΑΣ Καματερού - ΑΣΕ Δούκας   14-30 .- ^
Διομήδης Άργους - Ξάνθη  31-19 .- ^

*** Θριαμβευτής με 87-85    
Ο Ολυμπιακός «άλωσε» το ΟΑΚΑ

***  Οι σημερινοί αγώνες στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ της 20ής αγωνιστικής της Α΄Τοπικής
Σάββατο 03-03-2018:
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Κυπαρισσίας  1-6 .- ^
Πανθουριακός – ΑΟ Ασπροχώματος  5-0 .- ^
ΑΣ Ανδρούσας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας 5-0 .- ^
ΑΟ Φαραί – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων   1-0 .-^
Κυριακή 04-03-2018 :
Α.Ο. Διαβολίτση -Α.Ο. Σπερχογείας  3-0 .-^
Ολυμπιακός Καλαμάτας -Απόλλων Καλαμάτας  1-3 .- ^
Πάμισος Μεσσήνης -Α.Ο. Ομόνοια   2-0 .- ^
Εράνη Φιλιατρών -Εθνικός Μελιγαλά  3-0 .- ^
A1 KATHΓΟΡΙΑ
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Μεθώνης  2-0 .- ^
Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΕ Γαργαλιάνων  4-0 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης  2-1 .- ^
Κυριακή 04-03-2018 :
ΑΕ. Μάνης -Α.Ο. Φυτειάς   1-2 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης -Παπαφλέσσας Χώρας  1-0 .- ^
Χανδριναϊκός Π.Σ. -Α.Ο. Δώρίου  3-2 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας - Α.Ε. Αβίας  2-1 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  για την 19η αγωνιστική
Αστέρας Αρφαρών – Αστέρας Βαλύρας  0-0 .- ^
Νέος Άρις – Μεσσηνιακός  1-2 .- ^
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – ΑΕ Λογγάς  2-0 .- ^
Θύελλα Χαρακοπιού – Δόξα Καλαμάτας  3-1  .-^
Δαναός – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας  3-1 .-^
Κυριακή  04-03-2018 :
Πανιώνιος Καλαμάτας -Παναθηναϊκός Καλαμάτας 1-1 .- ^
Πράσινα Πουλία - ΑΣ. Φυτειάς 3-0 .- ^
Κυριακή 04-03-2018 :
Α.Π.Σ. Άρις -Ατρόμητος Πλατύ  1-6 .-^
Κεραυνός Καλαμάτας - Παπαφλέσσας Άμφειας  2-0 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού - Α.Ε. Κυπαρισσίας/Ηρακλής  2-5 .- ^
Α.Ο. Πανευαϊκός - ΑΕΚ Καλαμάτας   3-3 .-^
 Ρεπό Διαγόρας Κοπανακίο  .-
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Νέστορας Πύλου - Ερμή Καλαμάτας  4-2 .- ^
Κυριακή 04-03-2018 :
Θύελλα Παραλίας -Ακαδημία Πάμισος   2-3  .- ^
ΑΠΟ Καλαμάτας Ίκαρος - Α.Σ. Θύελλα Μερόπης  0-4 .- ^
Χαντζή - ΠΑΟΚ Καλαμάτας  0-3 α.α. .- ^
Δευτέρα 05-03-2018 :Λέϊκα -Εθνικός Καλαμάτας
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Δόξα Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας
Αναγέννηση Παραλίας – Ομόνοια 3-1 .- ^
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Διαβολιτσίου  1-5 .- ^
Μιλτιάδης – ΑΟ Μεθώνης  1-5 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – Παπαφλέσσας Χώρας
Απόλλων Καλαμάτας – ΠΣ Η Καλαμάτα
Δαναός – Ολυμπιακός Καλαμάτας
Ηρακλής Καλαμάτας – Πανθουριακός
Ρεπό: Πράσινα Πουλιά, Αστέρας Αρφαρών
Ο αγώνας του 4ου ομίλου Τσικλητήρα Πύλου – Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων αναβάλλεται.

*** Τον Παλληξουριακό υποδέχεται η Καλαμάτα- Στη Ζάκυνθο για αποτέλεσμα ο Τσικλητήρας 
Με αρκετά προβλήματα απουσιών, αλλά με στόχο τη νίκη, η Καλαμάτα θα υποδεχθεί σήμερα στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Παλληξουριακό. Η συνάντηση συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.
Ο προπονητής των «μελανόλευκων», Μάρκος Στεφανίδης, δεν υπολογίζει στα πλάνα του τρεις τιμωρημένους, τους Ρονκάτο (αποβλήθηκε στο κύπελλο), Καντούτση και Καλογερόπουλο (συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες). Επιπλέον ο Λιόλιος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί (είχε υποστεί διάστρεμμα πριν δύο εβδομάδες στο ντέρμπι με την Πύλο), ενώ ο Γκόμεζ θα υπερασπιστεί την εστία της Καλαμάτας, παρ’ ότι δεν έχει ξεπεράσει 100% τον δικό του τραυματισμό.
   Για αποτέλεσμα στη Ζάκυνθο ο Τσικλητήρας Πύλου
Χωρίς τον ασθενή Μάραντο και αμφίβολη τη συμμετοχή των Ρήγα, Πήλιου ο Τσικλητήρας θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 3 μ.μ. στη Ζάκυνθο την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Η μεσσηνιακή αποστολή βρίσκεται από χθες στα Επτάνησα, αποφασισμένη να πάρει βαθμό ή βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού του 5ου Ομίλου.
  Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-5ος ΟΜΙΛΟΣ
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής
Σήμερα, 3 μ.μ.
Ζάκυνθος-Τσικλητήρας Πύλου
Διαγόρας Βραχνέικων-ΠΑΟ Βάρδας
Αστέρας Βλαχιώτη-Παναρκαδικός
Λεωνίδιο-Αχαϊκή
Καλαμάτα-Παλληξουριακός
Αστέρας Αμαλιάδας-Πανηλειακός

*** Στα Ζαρουχλέικα με Ατρόμητο ο Εθνικός για να «κλειδώσει» και μαθηματικά την άνοδο 
Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να «κλειδώσει» και μαθηματικά την άνοδο στην Β’ Εθνική ο νεοσύστατος Εθνικός Καλαμάτας θα βρεθεί σήμερα στα Ζαρουχλέικα Αχαΐας προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τοπικό Ατρόμητο. Η αναμέτρηση είναι για την 7η αγωνιστική του 5ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών.
Η αποστολή της καλαματιανής ομάδας δεν είναι εύκολη, καθώς ο Ατρόμητος είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος, κόντρα στον οποίο οι «κυανόλευκες» πήραν μια δύσκολη νίκη στον α’ γύρο (το τοπικό μας συγκρότημα έχει ένα εντυπωσιακό σερί 5 νικών σε ισάριθμους αγώνες).
Από το σημερινό ματς σημαντικές είναι οι απουσίες των Βουτσά, Φιλανδριανού, Λυρέντζου και Τοντόροβα, ενώ στην Αχαΐα θα ταξιδέψουν οι εξής ποδοσφαιρίστριες:
Ντορίτα Μαυροειδή (παίκτρια-προπονήτρια), Άρτεμις Νίκα, Δέσποινα Δημητρακοπούλου, Αντωνία Πουλακίδα, Αναστασία Καλύβα, Αριστέα Κομινάκη, Φαίη Νικολοπούλου, Λαμπρινή Γιαννοπούλου, Βασιλική Σπηλιοπούλου, Κωνσταντίνα Λεμπέση, Ελένη Τσαμπούκου, Μαρία Παναγιωτακοπούλου, Δανάη Τσιγάρου, Ελπίδα Χαρλέπα, Μαρία Μυκονιατάκου, Γιώτα Σαούτη, Εμμανουέλα Βασίλοβιτς.
-Στο άλλο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής η Δόξα Πηγαδακίων θα υποδεχθεί στη Ζάκυνθο στις 11.45 π.μ. τη Νίκη Τραγανου.

***


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/news-03-2018.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-        
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 , Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-16-2918-16-307-1.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της εφημερίδα μας ,
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/h-arfara-news-17-2018-17-1-307.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κ. Δευτέρα  19 Φεβρουαρίου  2018 ,
~
ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  !  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news_19.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018
; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-20-2018.html  .-
~*ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17  και  18  Φεβρουαρίου 2018 ,Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/17-18-2018.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου 2018 .
  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 24  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/news-24-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου 2018
  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-25-2018.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .- 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018
  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post_26.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 24  και 25  Φεβρουαρίου 2018 .Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/24-25-2018.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/news-27-2018-28-1-750-457.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , * 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Μαρτίου 2018
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-03-2018-3.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**

~ ***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6122   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 971   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
     


~** Φωτογραφίες από Β΄ Χαιρετισμούς στην Παναγία μας Παρασκευή 02-03-2018 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβής στον Άγιο Πέτρο Ν.  Αρκαδίας
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου