ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 .
~

 
~
Αυτοί ήταν οι Ελληναράδες κυβερνήτες και αγωνιστές  !!!


*** 2000 άτομα βρέθηκαν στην Τρίοδο για αγώνες ταχύτητας, αλλά στο Δήμο δε γνώριζαν τίποτα
Έκπληξη και ερωτηματικά προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το βράδυ της Δευτέρας, η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Βλαχογεωργακόπουλου, ο οποίος ρώτησε τη Δημοτική Αρχή αν είχε δώσει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο της Τριόδου.
Άπαντες από τη Δημοτική Αρχή και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, που αντικαθιστούσε το δήμαρχο που απουσίαζε, τόνισαν ότι δε γνώριζαν το παραμικρό και κανείς δεν είχε απευθυνθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ζητήσει άδεια.
Το λόγο στο θέμα πήρε και ο αντιπρόεδρος του Σώματος κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος έδωσε το «παρών» ως λάτρης ο ίδιος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, λέγοντας ότι την Κυριακή που μας πέρασε στην Τρίοδο συγκεντρώθηκαν περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα, για να παρακολουθήσουν αγώνες που αφορούσαν, κυρίως, «κόντρες» και οι διαγωνιζόμενοι έφταναν ακόμα και τα 300 χλμ. την ώρα! Σημείωσε, δε, ότι είναι πολύ εύκολο να σημειωθεί ατύχημα κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων. Η κα Παναγοπούλου επανέλαβε ότι δε γνώριζαν κάτι, και ό,τι άδεια δίνει ο Δήμος που αφορά στην Τρίοδο, αυτή έρχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Βλαχογεωργακόπουλος ρώτησε ποιος έχει τα κλειδιά του χώρου, που ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης, και τι θα συμβεί αν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα… χωρίς, ωστόσο να λάβει απάντηση…
Να σημειωθεί ότι πέρυσι την ίδια περίοδο, το Μάρτιο του 2017, το ίδιο θέμα είχε δημιουργήσει αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Τότε, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης είχε δηλώσει ότι ήταν ενήμερος για το θέμα και είχε πλέξει το εγκώμιο της Ελληνικής Αστυνομίας που παρακολουθούσε «στενά» τις δράσεις των νεαρών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου.
Του Κώστα Γαζούλη

***  Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που χτύπησε και εγκατέλειψε τη μηχανή στην οδό Ναυαρίνου 
Ένας 30χρονος φέρεται να ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, που τράκαρε πλαγιομετωπικά τη μηχανή που επέβαιναν οι δύο νεαροί χθες το βράδυ στην οδό Ναυαρίνου.
Να σημειωθεί, ότι το σοβαρό ατύχημα, συνέβη στις 11 το βράδυ, ενώ η σύλληψη του 30χρονου Αλβανού έγινε δύο ώρες αργότερα, αφού εγκατέλειψε το σημείο.
Οι δύο νέοι ηλικίας 19 και 20 ετών, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εκτός κινδύνου, αλλά με πολλαπλά κατάγματα.
Σοβαρός τραυματισμός δυο νεαρών με μηχανή στην παραλία της Καλαμάτας

*** Αρνήθηκε «ρωγμές» στο εσωτερικό της παράταξής του ο Πέτρος Τατούλης 
Ξεκαθάρισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος το 2019, αλλά και σειρά έργων για τη Μεσσηνία
Μηνύματα προς διάφορους αποδέκτες έστειλε χθες, μετά και τις πρόσφατες τοποθετήσεις του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και της περιφερειακής σύμβουλου Αντωνίας Μπούζα για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καλαμάτα και ειδικότερα σε αίθουσα του Διοικητηρίου.
Τυπικά, μπορεί να ήταν ένας απολογισμός (σ.σ. απόλυτα πετυχημένος κατά τη γνώμη του) των πεπραγμένων στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, αλλά αυτό ήταν μόνο η επιφάνεια. Επί της ουσίας, απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που ασκήθηκε από μέλη της παράταξής του στη… φιέστα της Τρίπολης, αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά, ξεκαθάρισε ότι ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο και αυτόν θα πρέπει να διατηρεί και να υπηρετεί. Και εκ της θέσεως αυτής, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση του επιπέδου των πολιτών της, θα πρέπει να ψάχνει για συνεννοήσεις και κοινούς βηματισμούς.
Πρόσθεσε, βέβαια, ότι στην πολιτική του σταδιοδρομία δε "γονάτισε μπροστά σε κανέναν". Και για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, υπενθύμισε ότι ήταν ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος το 2007 στάθηκε απέναντι σε έναν "πανίσχυρο πρωθυπουργό", προειδοποιώντας ότι η οικονομία της χώρας βαδίζει σε λανθασμένο δρόμο και γι' αυτό πολύ σύντομα θα πέσει στα… βράχια. Πιστός δε στη θέση του αυτή, δεν ψήφισε ούτε τον προϋπολογισμό του 2008.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι η παράταξή του θα είναι παρούσα και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με τον ίδιο επικεφαλής. Άλλωστε, αυτό δείχνει η καθημερινή επαφή του με τους πολίτες, η τελική του ομιλία στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.
Ο Π. Τατούλης φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της Πελοποννήσου, γι' αυτό ζήτησε να σταματήσουν τα "κουτσομπολιά", η "παραφιλολογία" και οι "μεμψιμοιρίες" και να ασχοληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υλοποίηση όσων ακούστηκαν πριν από κάποιες εβδομάδες στην Τρίπολη, αλλά και να υπηρετήσουν με πάθος το σχεδιασμό που υπάρχει και αποδίδει καρπούς.
Για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, τόνισε ότι μπορεί να τους χωρίζουν αντιλήψεις και πολιτικές, αλλά μπορεί να υπάρξει συνεργασία και συναίνεση στη βάση του οφέλους των πολιτών. Σημείωσε, πάντως, ότι ο ίδιος δεν έχει μετακινηθεί από τις θέσεις του. Αντίθετα, και η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε αποδοχή των πολιτικών που είχε χαράξει η παράταξή του. Ανέφερε, λοιπόν, ως παράδειγμα τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, λέγοντας πως η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο θα έχει αποδοθεί στους πολίτες λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Αλλά και το σχέδιο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας είναι ένα ακόμα παράδειγμα. Όπως σχολίασε, στο συνέδριο έγιναν σημαντικές συμφωνίες και η ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής είναι πλέον αυτές να υλοποιηθούν.
  Υποδομές
Στη συνέντευξη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχεδιασμό που υπάρχει στη βελτίωση των οδικών υποδομών της Μεσσηνίας. Το έργο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη προχωρά και η σχετική περιβαλλοντική μελέτη μπορεί να εγκριθεί τάχιστα.
Για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, είπε ότι θα γίνουν βελτιώσεις, ενώ για μια ακόμη φορά άφησε αιχμές για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, που το αφαίρεσαν από τη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού.
Ανέφερε ακόμη ότι η β’ φάση του δρόμου Σουληνάρι-Κορυφάσιο θα χρηματοδοτηθεί από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, ενώ στο πρόγραμμα της Περιφέρειας θα μπει ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη, καθώς και το Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι.
  Παγκόσμιος τουριστικός προορισμός
Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση, γιατί σε συνέχεια του τουριστικού φόρουμ της Λουκέρνης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Costa Navarino, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού τον συνάντησε τις προηγούμενες ημέρες στη Γερμανία και του παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς η Πελοπόννησος θα βελτιώσει τις πολιτικές της για τον τουρισμό, ώστε να αναδειχθεί σε σημαντικό προορισμό παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι δε γνωρίζει αν η Περιφέρεια μπορεί να σηκώσει το βάρος της υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, πρόσθεσε ωστόσο ότι με τη βοήθεια του Φόρουμ εκτιμά ότι θα τα καταφέρει.
Επίσης, παρατήρησε ότι κατά τις επαφές του στη Γερμανία δρομολογήθηκε η δημιουργία περιφερειακής τράπεζας στην Πελοπόννησο, καθώς και ότι συμφωνήθηκε να φιλοξενηθεί το 2019 στην Περιφέρεια το συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας. Επίσης, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι σήμερα θα ταξιδέψει στις Κάννες, σε συνέδριο για τις επενδύσεις σε ακίνητα, με σκοπό να ενημερώσει υποψήφιους επενδυτές για τις ευκαιρίες της Πελοποννήσου..
  Εκλογικός νόμος
Ερωτώμενος για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική, είπε ότι δεν τίθεται απέναντι στη φιλοσοφία αυτή, αλλά ξεκαθάρισε ότι από μόνη της η αλλαγή δε φτάνει να αλλάξει τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στη σχέση κράτους και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε την ανάθεση στην Περιφέρεια νομοθετικών πρωτοβουλιών για τοπικά και περιφερειακά ζητήματα.
  Παραλειπόμενα
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στη συνέντευξη Τύπου ήταν πλαισιωμένος από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τη χωρική αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα, το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Γκούνη.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Διακοπή ρεύματος στην Καλαμάτα 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει αύριο Τετάρτη, 14 Μαρτίου, από τις 8.00 έως τις 9.00 π.μ., στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο συγκρότημα σχολικών κτηρίων επί και εκατέρωθεν των οδών Λακωνικής και Βασιλ. Γεωργίου στο ύψος της Γεωπονικής Σχολής και Super Market Σκλαβενίτη, καθώς και εκατέρωθεν «Κήπου Αλλάχ».

*** Σοβαρός τραυματισμός δυο νεαρών με μηχανή στην παραλία της Καλαμάτας 
Λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ της Τρίτης δύο μηχανές συγκρούστηκαν στον οδό Ναυαρίνου στο ύψος της Μαιζώνος.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και οι δύο οδηγοί των δικύκλων έχουν τραυματιστεί σοβαρά και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Μάλιστα το ένα δίκυκλο αφού χτύπησε σε κολωνάκια του ποδηλατόδρομου κόπηκε στα δύο.  Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

*** Έφυγε σε ηλικία 76 ετών ο Στίβεν Χόκινγκ 
Ο διαπρεπής βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε σήμερα Τετάρτη σε ηλικία 76 ετών, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένειά του, σημειώνοντας πως ο καθηγητής έφυγε ήσυχα, στον ύπνο του.
«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο και η κληρονομιά του οποίου θα ζήσουν για πολλά χρόνια ακόμη», τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου και συγγραφέα έργων εκλαϊκευμένης επιστήμης, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.
«Το θάρρος του, η επιμονή του, η ευφυία και το χιούμορ του ενέπνευσαν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μια φορά είχε πει "δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς". Θα μας λείπει για πάντα», σύμφωνα με την ανακοίνωση των παιδιών του, την οποία αναμετέδωσε επίσης το BBC.
Το 2017 ο Χόκινγκ, ο οποίος στα 21 του διαγνώστηκε ότι έπασχε από την ανίατη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία σταδιακά προκάλεσε την πλήρη παράλυση του σώματός του, τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον ανάγκασε να χρησιμοποιεί φωνή παραγόμενη από υπολογιστή για να επικοινωνεί, είχε παραδεχθεί με το συνηθισμένο φλεγματικό του χιούμορ στο BBC ότι «ποτέ του δεν περίμενε πως θα έφτανε τα 75».
«Οι μαύρες τρύπες δεν είναι εντελώς μαύρες»
Είχε πει ακόμη στη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση πως πίστευε ότι η σημαντικότερη ανακάλυψή του ήταν πως οι μαύρες τρύπες δεν είναι «εντελώς μαύρες», κάτι που ίσως βοηθήσει να «καταλάβουμε πώς μπορεί να λυθούν τα παράδοξα μεταξύ κβαντομηχανικής και γενικής σχετικότητας».
Ο Χόκινγκ, πασίγνωστος μεταξύ των ειδικών στον τομέα του, απέκτησε ευρύτερη, παγκόσμια φήμη το 1998, αφού δημοσιεύθηκε το βιβλίο του Σύντομο Χρονικό του Χρόνου (A Brief History of Time, στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει υπό τον τίτλο Χρονικό του Χρόνου), το οποίο πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.
Ο Χόκινγκ, γεννημένος την 8η Ιανουαρίου 1942, έλαβε υποτροφία για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1959, και τρία χρόνια αργότερα μεταπήδησε στο αντίπαλο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ για να κάνει έρευνα στο πεδίο της κοσμολογίας.
Θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες.  in.gr

*** Νεαρός τσιγγάνος κόντεψε να «σηκώσει» ολόκληρο συνεργείο 
Ολόκληρο το συνεργείο αυτοκινήτων που διέρρηξε στο Ασπρόχωμα κόντεψε «να σηκώσει» ένας 21χρονος τσιγγάνος τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο δράστης μπήκε στο κατάστημα τα ξημερώματα της Κυριακής και αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μια κάμερα, παρελκόμενα λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα ασημένιο ρολόι μάρκας «Ρόλεξ», ένα ανδρικό ρολόι μάρκας «Πάλσαρ», διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και το καταγραφικό από το σύστημα παρακολούθησης του καταστήματος. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου, όλα μαζί είναι αξίας 4.000 ευρώ.
Ύστερα από πληροφορίες, όμως, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη του 21χρονου, τον οποίο εντόπισαν σε παραπήγματα στο Ασπρόχωμα. Εκεί βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, πλην του καταγραφικού και του ρολογιού «Πάλσαρ».  Β.Β.

*** Αλλάζει και πάλι το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας του "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον" 
Σε ένα σήριαλ δίχως τέλος για χιλιάδες νοικοκυριά εξελίσσεται η έναρξη του δημοφιλούς προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον", που έχει ως σκοπό την επιδότηση με ποσοστό έως και 70% των δαπανών για την ενεργειακή αναβάθμιση της κύριας κατοικίας.
Η ζήτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μεγάλη, αφού είναι ενδεικτικά όσα μας είπαν οι ειδικοί επαγγελματίες μηχανικοί για την κατάσταση που επικρατεί μόνο στη Μεσσηνία: "Χωρίς υπερβολή τρέχουμε και δε φτάνουμε. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, αλλά τα προβλήματα δε λένε να αντιμετωπιστούν. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα, στη Μεσσηνία, μπορεί να ξεπερνούν και τις 1.000. Τα ζητήματα που έχουν προκύψει πρέπει να λυθούν άμεσα και με σοβαρότητα, αφού, όπως γίνεται αντιληπτό, μέσω του προγράμματος ‘ξυπνούν’ δεκάδες συναφή επαγγέλματα που έχουν σχέση με την οικοδομή».
Η προκήρυξη της δράσης που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατομμύρια ευρώ.
   Τι έγινε χθες
Η πλατφόρμα, έπειτα από αρκετές αναβολές, επρόκειτο να ανοίξει χθες το πρωί. Τέθηκε, όμως,  από την πρώτη μέρα εκτός λειτουργίας παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ετοιμότητα του συστήματος.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε από πολίτες για την ένταξη στο πρόγραμμα, αλλά και λόγω τεχνικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο server του υπουργείου, με αποτέλεσμα τελικώς η πλατφόρμα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα οξύνθηκε λόγω της γενικότερης καθυστέρησης που υπήρξε στο πρόγραμμα και η οποία υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία ουρά αναμονής από πολίτες
Για τα πιθανά προβλήματα είχε εγκαίρως προειδοποιήσει μέσω δύο επιστολών του - στις 7 και στις 12 Μαρτίου - ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, ζητώντας την αναβολή έναρξης του Προγράμματος, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία προετοιμασία τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επαγγελματιών του κλάδου.
Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» έστειλε νωρίτερα χθες και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων μηχανικών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον των πολιτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις ενεργοποίησης του πληροφοριακού συστήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ.
  Ανακοίνωση υπουργείου
Ύστερα από σχετική σύσκεψη, αργά χθες το απόγευμα, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: "Από τις 8:00 π.μ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα 'Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ'. Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ήδη από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών. Διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού.
Σε κάθε περίπτωση, ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο αυτό χιλιάδες ενδιαφερόμενοι ταλαιπωρήθηκαν, επιχειρώντας επί ώρα να καταχωρήσουν στοιχεία, υπό την πρόσθετη πίεση του άγχος που ενέχει κάθε διαδικασία όπου τηρείται σειρά προτεραιότητας.
'Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία' δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, 'καθώς και να δεσμευτώ ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα'.
Υπό τις δεδομένες συνθήκες ο υπουργός αποφάσισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων να 'παγώσει’ στις 5:30 μ.μ. χθες. Τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια. Διευκρινίζεται ότι ακόμα ουδείς χρήστης έχει ολοκληρώσει την υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί εκ νέου με την παρακάτω σειρά:
  Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8.00 π.μ.
  Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8.00 π.μ.
  Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8.00 π.μ.
  Μέχρι στιγμής, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, 17.700 νοικοκυριά έχουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, οπότε οι διαθέσιμοι πόροι είναι υπέρ αρκετοί. Επιπρόσθετοι πόροι θα γίνουν διαθέσιμοι σε περίπτωση που η ζήτηση υπερβεί την προσφορά».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Κάθειρξη 7 ετών στον 43χρονο που καθοδηγούσε νεαρούς να κάνουν κλοπές 
Κάθειρξη 7 ετών επιβλήθηκε σε 44χρονο ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καθοδηγούσε δύο Έλληνες και δύο Βούλγαρους νεαρούς και είχαν διαπράξει κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην Αρκαδία.
Πρωτόδικα του είχε επίσης επιβληθεί η ίδια ακριβώς ποινή, ενώ παλαιότερα, καθώς έχει διαπράξει κι άλλα αδικήματα, του είχε επιβληθεί ακόμα και κάθειρξη αορίστου διάρκειας.
Σε νεαρό Βούλγαρο, που κάθισε μαζί του στο εδώλιο και είχε διαπράξει κλοπές, αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή. Την ίδια ποινή είχε επιβάλει και το πρώτο δικαστήριο.
  Κλοπές
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την ομάδα των νεαρών που έκανε τις κλοπές αποτελούσαν δύο ανήλικοι, 14 και 17,5 ετών και δύο Βούλγαροι 19 και 23 ετών.
Η Αστυνομία είχε εξιχνιάσει 15 κλοπές σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μεγαλόπολη. Στόχος της ομάδας ήταν καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν βρει πλήθος κλοπιμαίων, κυρίως τσιγάρα από περίπτερα.
Το Μάρτιο του 2016 ο 23χρονος Βούλγαρος και ο 14χρονος Έλληνας διέρρηξαν περίπτερο στην οδό Αρτέμιδος, απ’ όπου αφαίρεσαν τσιγάρα και άλλα είδη καπνού, αξίας 4.000 ευρώ. Ήταν, μάλιστα, η δεύτερη φορά που έκλεβαν το συγκεκριμένο περίπτερο, το οποίο ωστόσο διέθετε κάμερα ασφαλείας. Έτσι, καταγράφηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν, στο οποίο και περίμεναν οι δύο νεαροί Έλληνες και ο άλλος Βούλγαρος.
  Απολογίες
Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε ότι από το βίντεο αναγνώρισαν τον ανήλικο Έλληνα, ο οποίος, όταν τον προσήγαγαν, τους είπε για τις κλοπές. Επίσης, σε άλλο βίντεο που είχε καταγραφεί κλοπή στη Μεσσήνη, φαινόταν και ο 43χρονος.
Στη Μεγαλόπολη είχαν διαρρήξει σπίτι απ’ όπου είχαν αφαιρέσει 1.000 ευρώ και χρυσαφικά.
Ο νεαρός Βούλγαρος στην απολογία του παραδέχθηκε τη μία κλοπή σε περίπτερο στην Καλαμάτα, στην οδό Αρτέμιδος. Είπε ότι είχε συναντηθεί με τους υπολοίπους νεαρούς για καφέ, ενώ μετά μπήκαν στο αυτοκίνητο και πήγαν στο περίπτερο. Ισχυρίσθηκε δε ότι στο αυτοκίνητο τον απείλησαν οι υπόλοιποι με κατσαβίδι και γι’ αυτό δεν έφυγε. Για το συγκατηγορούμενό του, είπε πως δεν τον γνωρίζει και πως πρώτη φορά τον συνάντησε στο δικαστήριο.
Ο 43χρονος από την πλευρά του αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Μάλιστα, ευχαρίστησε το δικαστήριο που παλαιότερα του «έσπασε» την αόριστη διάρκεια και επιχείρησε να υποστηρίξει ότι αυτή τη φορά τον έχει κατηγορήσει άδικα αστυνομικός, διότι έχουν… προσωπικά.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης 
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Χρήστου Σιμαρδάνη, σε ηλικία 61 ετών.
Ο αγαπητός ηθοποιός, τους τελευταίους μήνες  έδινε τη δική του μάχη για να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι 6 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο.
Έπαιξε  σε εξαιρετικές κινηματογραφικές παραγωγές, όπως στον «Μελισσοκόμο» και τα «Πέτρινα χρόνια», ενώ η φωνή του είχε συνδεθεί με τα διαφημιστικά σποτάκια εκπομπών του Mega. Επίσης, έλαβε μέρος σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσα στις οποίες «Η νταντά», «Λατρεμένοι μου γείτονες» και σε αρκετές ταινίες όπως «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου». naftemporiki.gr

*** ΒΡΩΜΟΒΡΥΣΗ ΑΡΦΑΡΩΝ ΑΜΦΕΙΑΣ : https://www.facebook.com/groups/1049936831699558/?multi_permalinks=2180449485314948&notif_id=1521054574692671&notif_t=group_activity




~* H Βρομόβρυση βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας, της πρώην επαρχίας Καλαμάτας και σε υψόμετρο 300 μ. Η απόστασή της από την Αθήνα είναι 234 χλμ. και από την Καλαμάτα 21 χλμ. Η Βρομόβρυση αποτελείται από τους τρεις οικισμούς: Κρασοπούλα, Σφενδάμι, Δρέμι. Σε υψόμετρο 1000μ. βρίσκεται το παλιό χωριό (Παλιά Βρομόβρυση) όπου κατοικείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχει 243 κατοίκους (απογραφή του 2001) και υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Καλαμάτας (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Ν. 3852/2010 ΦΕΚ.87Α/7-6-2010).

 

~* Tο χωριό µας έχει πλούσια και ένδοξη ιστορία. Οι πρόγονοί µας µεγαλούργησαν στον αγώνα για την ελευθερία και έζησαν ελεύθεροι κι αυτάρκεις στην ορεινή Μεσσηνία-Αρκαδία.Παρά το µεγαλειώδες παρελθόν, το χωριό µας στερείται λαογραφικού µουσείου που να θυµίζει το παρελθόν, να µαθαίνει ο επισκέπτης και να εξασφαλίζει τη διαχρονικότητα των Βρομοβρυσαίων. Ένας από τους σκοπούς του Συλλόγου είναι η συλλογή ιστορικού λαογραφικού υλικού σχετιζόµενου µε την ιστορία, τα έθιµα και τις παρ...αδόσεις του χωριού, καθώς και η προβολή του. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, θα πρέπει ο καθένας από εµάς που έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό, όπως εργαλείο, έγγραφο,ρούχα, φωτογραφία κλπ, να τα δώσει στον Σύλλογο για να καταγραφούν, να διαφυλαχθούν,να προστατευτούν και να προβληθούν. ∆έσµευση και υποχρέωση του Συλλόγου, η σωστή συντήρηση και η αναγραφή του δότη ή της δότριας οικογένειας. Έστω και την τελευταία ώρα να σώσουµε ό,τι έχει αποµείνει. Έχουµε υποχρέωση να περισώσουµε ό,τι έχει σχέση µε τους προγόνους µας.Μην αφήνετε τον χρόνο να καταστρέψει ό,τιθυµίζει του Δαγρέδες-Κάβουρες-Μακρής-Βούτσας-Θεοφιλόπουλος-Καμαρινόπουλος- Θεοδωρόπουλος-Αλιφέρης-Συρράκος -Παπαδολιόπουλος-Καράμπελας-Κούστας-Θλιμένος.Κολτσίδας-Βανικιώτης,. κλπ.... Ιερό καθήκον µας είναι η αγορά και διαµόρφωση κατάλληλου κτιρίου στο χωριό για τη στέγαση, έκθεση και διαφύλαξη του υλικού που να θυµίζει στο διηνεκές την ιστορία των Βρομοβρυσαίων. Ποτέ δεν είναι αργά. Στην εικόνα ένας πολύ καλός χώρος.....** ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ...:



~ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ υπηπξε εβδομαδιαιο λαικο περιοδικο ποικιλης υλης.Εκδοτης του ηταν ο συγχωριανος μας ΚΩΝ.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟς.Το μπουκετο κυκλοφορησε για πρωτη φορα το 1924 μεχρι το 1946 κυκλοφορια 20000 τευχη.Πρωτη περιοδος απο το 1924 εως 1935.Δευτερη περιοδος1936 εως1938.Τριτη περιοδος1939 εως 1940. Και η νεα περιοδος 1941 εως 1946 εγιναν προσπαθειες επανακυκλοφοριας το 1958 αλλα εκδοθηκαν μονο τρια τευχη
Αρφαρά..κλοπές...
~** Τους… ρήμαξαν στις κλοπές – Καθημερινό… φαινόμενο και… κραυγή αγωνίας
~* Βίντεο :ΑΡΦΑΡΑ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ , https://youtu.be/UvtGyzmOMG0  .-
~Με μια επιστολή προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών θέτουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα αυξημένα και αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών. Μάλιστα, σημειώνουν πως τα περιστατικά έχουν ξεπεράσει κάθε… όριο και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα, καθώς η καθημερινότητά τους έχει πλέον αλλάξει προς το χειρότερο

*** Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι! Επιθυμούν «Τουρκο-ελληνική Συμμαχία ή συνομοσπονδία» οι δημοσιογράφοι τους

Ο γνωστός νέο-οθομανιστής, Τούρκος αρθρογράφος Harun Yahya δημοσίευσε άρθρο στο οποίο παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον της περιοχής μας.Κάνει λόγο για δήθεν εμπόδια και «παρεξηγήσεις» που έχουν τεθεί από αμερικανικό και βρετανικό «δάκτυλο» οι οποίοι ευθύνονται διαχρονικά για όλες τις συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.
Παρατίθεται το άρθρο:
«Τούρκοι και οι Έλληνες είναι δύο λαοί που ζούσαν δίπλα-δίπλα στις ίδιες εκτάσεις εδώ και αιώνες. Αναμειγνύονταν και συνδέονταν μεταξύ τους με πολλούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.
Το φυσικό αποτέλεσμα αυτής της μακράς συνύπαρξης θα έπρεπε να ήταν ένας στενός δεσμός, αδελφοσύνης και φιλίας, κάτι που συμβαίνει με πολλά παρόμοια παραδείγματα ανά τον κόσμο.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι για αυτές τις δύο χώρες.
Μια βαθύτερη ανάλυση αποκαλύπτει ότι οι λόγοι πίσω από αυτό το παράξενο αποτέλεσμα ήταν ορισμένοι κύκλοι που δεν θεώρησαν την ανάπτυξη αυτής της φιλίας και συμμαχίας κατάλληλη για τα συμφέροντα και τα σχέδιά τους.
Είναι γνωστή σήμερα η συνήθεια για τους εν λόγω κύκλους (Βρετανία- ΗΠΑ) να εισβάλουν και να επαναλαμβάνουν καταστρεπτικά σενάρια όποτε δημιουργείται μια ευκαιρία για την τουρκική-ελληνική φιλία.
Οι ίδιοι κύκλοι εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία για να σπείρουν τους σπόρους της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών και για το σκοπό αυτό τροφοδότησαν τεχνητές κρίσεις και συγκρούσεις παλαιότερα ενώ μπόρεσαν ακόμη να φέρουν τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου για εντελώς παράλογους και ασήμαντους λόγους .
Κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η δράση αυτών των μυστικών δομών εναντίον των δύο χωρών έγιναν πιο εμφανείς επειδή πίστευαν ότι μια τουρκοελληνική συμμαχία ήταν επικίνδυνη για τα σχέδιά τους για κυριαρχία και εκμετάλλευση της Μέσης Ανατολής.
Επιπλέον, η συνέχιση του χαλιφάτου, ενός τίτλου που διατηρούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν ακούγονταν καλά για την Βρετανία, η οποία είχε κάνει σχέδια κυριαρχίας πάνω στη Μέση Ανατολή και τις Ισλαμικές χώρες ενώ εποφθαλμιούσε τους φυσικούς πόρους και τα αποθέματα πετρελαίου.
Μόλις ο Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε, η Βρετανία κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη.
Ωστόσο, δεν ξεκίνησε άμεσα πόλεμο εναντίον των Οθωμανών και δεν επέκτεινε προσωπικά την κατοχή στην Ανατολία.
Αντ ‘αυτού, χρησιμοποίησε μια «πληρεξούσια χώρα», την Ελλάδα , γιατί γνώριζε καλά ότι μια τέτοια κατοχή θα έφερνε φυσικό και ηθικό κόστος.
Διανέμοντας τμήματα της Ανατολίας μεταξύ Γάλλων, Ιταλών και Αρμενίων, η Βρετανία χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να καταλάβει τη Δυτική Ανατολία κάνοντας διάφορες υποσχέσεις.
Εκείνη την εποχή, η Ελλάδα εμπιστεύτηκε τις βρετανικές υποσχέσεις υποστήριξης και εισέβαλε στη Σμύρνη κατά τη διάρκεια της αποπλάνησης των Βρετανών.
Οι Έλληνες έφτασαν μέχρι την Προύσα .
Ωστόσο, δεν έλαβαν ποτέ τη στήριξη που απαιτούνταν από τους Βρετανούς.
Αντ ‘αυτού, η Ελλάδα αφέθηκε μόνη της χωρίς επαρκείς πόρους για να αντιμετωπίσει τον οθωμανικό στρατό, ο οποίος πολεμούσε για 20 χρόνια.
Αναπόφευκτα, οι Έλληνες υπέστησαν μεγάλες απώλειες και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τις τουρκικές εκτάσεις που κατέλαβαν μετά από μια μεγάλη ήττα.
Δεν ήταν η μόνη φορά που η Ελλάδα βρέθηκε εκτεθειμένη διπλά από τη Βρετανία.
Στις διαπραγματεύσεις της Συνθήκης της Λωζάνης που ακολούθησαν την αποκορύφωση του τουρκικού πολέμου ανεξαρτησίας, η Βρετανία ήταν μεταξύ των νικητών, αλλά η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ήταν σύμμαχος της Βρετανίας, τοποθετήθηκε μεταξύ των ηττημένων.
Πράγματι, τότε, ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος δεν μπορούσε να μην εκφράσει την έκπληξή του σε αυτή τη σειρά των γεγονότων και ρώτησε:
«Γιατί ενώ η Βρετανία είναι ανάμεσα στους νικητές, εγώ είμαι με τους ηττημένους παρά το γεγονός ότι είμαι σύμμαχος της;».
Ο Βενιζέλος, δεν κατανόησε το αναπόφευκτο τέλος στη φιλία του με το βρετανικό βαθύ κράτος και τις κενές του υποσχέσεις αυτού καθ ‘όλη την ιστορία.
Από τότε, η ίδια βαθιά και αποικιοκρατική εξουσία, ανοιχτά ή κρυφά, διατήρησε την πολιτική της δημιουργίας διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.
Στην κατοχή των οθωμανικών περιοχών μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η κύρια κινητήρια δύναμη ήταν αναμφισβήτητα η Βρετανία.
~   Η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που βοήθησαν στην πολεμική σύγκρουση με σκοπό την εξυπηρέτηση των βρετανικών συμφερόντων.
Παραδόξως, μετά την επιτυχή απελευθέρωση της Τουρκίας από την κατοχή και την ίδρυση του νέου τουρκικού κράτους, δημιουργήθηκε ένα φανταστικό σενάριο, όπου η Βρετανία φαινόταν σαν καλός φίλος της Τουρκίας και η Ελλάδα ως εχθρός .
Αυτό το άσχημο σενάριο υποστηρίχθηκε με πολύ περίπλοκες τεχνικές προπαγάνδας και προκλήσεων καθώς και με παραπληροφόρηση και σταδιακά οδήγησε σε μια σφήνα μεταξύ των δύο χωρών.
Δεν επιτρέπεται στην Τουρκία και στην Ελλάδα να αναπτύξουν φιλία, συμμαχία και συνεργασία, κάτι που ασφαλώς θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.
Μέσω διαφόρων προθέσεων, αυτή η συμμαχία, η οποία θα μπορούσε εύκολα να συμβάλει στην οικοδόμηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή, αποτράπηκε με πολλούς τρόπους .
Η κρίση των Ιμίων ( Kardak αναφέρει) , η οποία προκάλεσε εντάσεις μεταξύ δύο χωρών, ήταν ένας από τους τεχνητούς λόγους που χρησιμοποιούνται για την αποτροπή της τουρκοελληνικής φιλίας.
Πρώτα ξεκίνησε όταν ένα τουρκικό πλοίο προσάραξε στις νησίδες αυτές το 1996 στο Αιγαίο Πέλαγος.
Η κρίση κλιμακώθηκε μετά από μια διαμάχη μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών σωμάτων διάσωσης και οι δύο χώρες έφτασαν στο χείλος του πολέμου. Ωστόσο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρενέβησαν και βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης.
22 χρόνια αργότερα, οι εντάσεις εξαπλώθηκαν και πάλι στις 28 Ιανουαρίου 2018 μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας λόγω των νησίδων των Ιμίων .
Η Τουρκική Ακτοφυλακή εμπόδισε την προσπάθεια του Έλληνα υπουργού Άμυνας Κάμενου να προσεγγίσει τις βραχονησίδες με μια κανονιοφόρο για να ρίξει ένα στεφάνι προς τιμή των πεσόντων πιλότων. Μετά από προειδοποίηση, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τα «τουρκικά ύδατα» προτού η κρίση κλιμακωθεί περαιτέρω.
Σαφώς, ακόμη και μικρές νησίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σπρώξουν δύο στρατούς τον έναν εναντίον του άλλου και να ξεκινήσουν οι πολεμικές κραυγές. Είναι προφανές ότι ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα όμως θα κερδίσουν τίποτα από την ανανέωση τέτοιων τεχνητών κρίσεων.
Αντιθέτως, είναι ξεκάθαρο ότι η ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών των δύο χωρών με την ενθάρρυνση μιας τέτοιας κρίσης δεν θα κάνει παρά τίποτα άλλο παρά να βλάψει και τις δύο.
Για άλλη μια φορά, το μόνο μέρος που θα επωφεληθεί από την προκύπτουσα κρίση θα είναι οι «μυστικές δομές» που θεωρούν μια συμμαχία στην περιοχή ακατάλληλη για τους σκοπούς τους.
Τα ίδια προσκόμματα δημιουργήθηκαν επίσης εναντίον της συμμαχίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
Ωστόσο, η λογική προσέγγιση και των δύο ηγετών κατόρθωσε να αποτρέψει την πλοκή και ακόμη και να επιτύχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Είναι ζωτικής σημασίας τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα να ενεργούν με σύνεση και κοινή λογική για να εξαλείψουν αυτά τα σχέδια και να είναι προσεκτικές στους «προκλητικούς κύκλους».
Ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση παρόμοιων πρακτόρων που έχουν διεισδύσει στη διοίκηση, τη γραφειοκρατία και τα μέσα ενημέρωσης και στις δύο χώρες θα είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό οι δύο χώρες να διατηρήσουν αμοιβαία σεβαστές, καλοπροαίρετες και εύλογες πολιτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αποσκοπούν στη διακοπή της φιλίας και της συμμαχίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα το 2017, η οποία ήταν η πρώτη προεδρική επίσκεψη μετά από 65 χρόνια, μπορεί να θεωρηθεί πολύ θετικό ξεκίνημα για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων.
Συμφωνίες συμμαχίας, φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς θα είναι αναμφισβήτητα μια ισχυρή προφύλαξη έναντι «προσκομμάτων» που προορίζονται να ωθήσουν τις δύο χώρες να πολεμήσουν μεταξύ τους .
Είναι πολύ σημαντικό οι δύο χώρες να αγνοήσουν τις προκλήσεις ορισμένων ομάδων συμφερόντων και να επικεντρωθούν στην προσέγγιση.
Οι δύο χώρες μοιάζουν πολύ, σε φιλίες, παραδόσεις, έθιμα και τρόπο ζωής .
Για αιώνες συνυπήρχαν και εξακολουθούν να το κάνουν.
Η κατάρρευση της ειρήνης σε περιόδους κατά τις οποίες απαιτείται φιλία προκαλεί μεγάλα προβλήματα και δεν κάνει τίποτα άλλο , παρά να εμφανίζει μεγάλη ζημιά και στις δύο χώρες και στην περιοχή γενικά.
Ειδικά σε εποχές όπως αυτή , όταν πολλοί πόλεμοι και οικονομικές κρίσεις αφθονούν, είναι ζωτικής σημασίας να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό και να αναζωογονήσουμε αυτήν την φιλία των 500 ετών», καταλήγει το άρθρο.

***  O MHTΣΟΤΑΚΗΣ στο USA! Τι ‘έταξε’ τι έλαβε; Δηκτικός ο Κ. Βελόπουλος απαντά

~ Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα είναι η «αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρώπης»Το μήνυμα πως η Ελλάδα θα είναι η «αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρώπης» εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προς την αμερικανική πλευρά, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των επαφών που είχε με αξιωματούχους στην αμερικανική πρωτεύουσα.
ΣΧΟΛΙΟ VoiceNews: δείτε το δηκτικό σχόλιο του Κ. Βελόπουλου
~*ΟΡΓΗ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! «ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΕΛΟΣ για τη ΝΔ! Τρέχουν στα αφεντικά τους στις ΗΠΑ» : https://youtu.be/kgAeXGXGniE .-
~ Παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας είναι μοναδικά, όπως και το ανθρώπινο δυναμικό της. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια νέα κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την ασφάλεια δικαίου και θα θεσπίσει ένα ελκυστικό και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα».
Κοινή αναφορά σε όλες τις επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η ανησυχία των Αμερικανών αξιωματούχων για τη σταθερή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Μάλιστα, σε όλες τις συναντήσεις, η αμερικανική πλευρά έθεσε το ζήτημα της αγοράς των ρωσικών S-400 από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.
Κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων, διαπιστώθηκΤε σύγκλιση απόψεων στο γεγονός ότι η τωρινή κρίσιμη συγκυρία χρειάζεται σοβαρούς και λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς, ώστε η Τουρκία να μην απολέσει περαιτέρω τον δυτικό προσανατολισμό της.
Από την πλευρά του, κ. Μητσοτάκης διατύπωσε σε όλους τους αξιωματούχος το αίτημα για την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.
«Επισήμανα σε όλους τους συνομιλητές μου ότι είναι απολύτως αναγκαίο η Τουρκία να επιστρέψει άμεσα τους δύο αξιωματικούς στην Ελλάδα και να δείξει έμπρακτα ότι επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας».
Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων συναντήσεων, ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για τον περιφερειακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα, ως ένας πυλώνας γεωπολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.
Για τον λόγο αυτό, ένα μεγάλο κομμάτι της ανάλυσης του επικεντρώθηκε στο πως η οικονομική του ατζέντα συνδέεται με μια ισχυρή γεωπολιτικά Ελλάδα, καθώς, όπως εξήγησε και στην ομιλία του στο CSIS, θεωρεί ότι είναι δύο αλληλένδετα θέματα.
Τουρκικές Κυρώσεις και F-35
Η συζήτηση με τον Αμερικανό βουλευτή Ντάνα Ροραμπάχερ, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, περιστράφηκε γύρω από όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.
~  Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Ροραμπάχερ είναι ένας από τους πιο θερμούς υποστηριχτές της επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία και ένα από τα ηγετικά στελέχη της προσπάθειας να μπλοκαριστεί η παράδοση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35 στην γειτονική χώρα.
Στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ντέιβιντ Μάλπας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας που του παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, έναν οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του προγράμματος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας και έτσι να ανοίξουν τον δρόμο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων που θεωρούνται απαραίτητες για την οικονομική ανάκαμψη.
Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως οι ΗΠΑ επιζητούν οικονομική συνεργασία με χώρες που έχουν ελεύθερες αγορές και ανοιχτή οικονομική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας και το σταθερό φορολογικό σύστημα, που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την επενδυτική εικόνα της Ελλάδας και να την καταστήσουν έναν ασφαλή επιχειρηματικό προορισμό για τους επενδυτές στο εξωτερικό.
Από τη συνάντηση προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν να δουν μια κινητικότητα εκ μέρους της Ελλάδας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, καθώς θεωρούν ότι η οικονομική ανάκαμψη θα βοηθήσει τη χώρα να ενδυναμώσει την στρατηγική της θέση στο ΝΑΤΟ, αλλά και τις σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες.
Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων
Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν.
Σημειώνεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εν μέσω της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και στο εν εξελίξει περιστατικό με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το Καπιτώλιο, όπου συνάντησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Κόρκερ. Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και για τα πιο επίκαιρα περιφερειακά ζητήματα.
Φιλικό Γεύμα Εργασίας με τον Ραντ Πολ
Με τον γερουσιαστή Ραντ Πολ, πρώην διεκδικητή του ρεπουμπλικανικού χρίσματος για την αμερικανική Προεδρία, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης για φιλικό γεύμα εργασίας. Οι δύο πολιτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο γερουσιαστής Ραντ Πολ στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της προηγούμενη χρονιάς. protothema

*** ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Έρχεται τρίτος παγκόσμιος πόλεμος λέει ο Ερντογάν

«Στην Ελλάδα δώσατε 400 δισ. και στην Τουρκία τίποτα» είπε προς τις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος με τον υπουργό Εξωτερικών του να διαμηνύει «ο νέος Αμερικάνος υπουργός πρέπει να σέβεται την Τουρκία»
Aναστάτωση έχει προκαλέσει στην Άγκυρα, η ανάθεση του σημαντικού χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εξωτερικών στον Μάικ Πομπέο. Στο παρελθόν, ο άνδρας που τα αμερικάνικα προοδευτικά μίντια επιχαίρουν να αποκαλούν «γεράκι», έχει καταφερθεί με ιδιαίτερα σκληρά λόγια εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν. Η αμηχανία της Τουρκίας αποτυπώνεται στις αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χωρίς καμία πρόκληση διαμήνυσε ότι «ο νέος Αμερικάνος υπουργός πρέπει να σέβεται την Τουρκία». «Η Τουρκία ελπίζει να οικοδομήσει καλές σχέσεις με τον νέο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, όμως αυτός ο τελευταίος πρέπει να σέβεται τη χώρα». Η παρέμβασή του αυτή σχετίζεται με τα δεκάδες δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που επανέφεραν στη δημοσιότητα το μήνυμα που φέρεται ότι έστειλε μέσω του Twitter ο Πομπέο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 – και πριν γίνει διευθυντής της CIA – στο οποίο χαρακτήριζε την Τουρκία «ολοκληρωτική ισλαμιστική δικτατορία». Το μήνυμα αργότερα διαγράφηκε. «Είναι επιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών (το ποιος αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών). Δεν θέλουμε να τη σχολιάσουμε, όμως όποιος κι αν είναι, πρέπει πρώτα να μάθει πώς να συμπεριφέρεται, να μας πλησιάζει και να μας σέβεται» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου. Η εφημερίδα Hurriyet Daily News στο ίδιο μήκος κύματος με τον Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «τον απαιτούμενο σεβασμό», υποστηρίζοντας πως ο Πομπέο έχει «προκαταλήψεις» αναφορικά με την Τουρκία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κινήθηκε σε πιο θετικό τόνο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον θα οδηγήσει σε πιο υγιείς σχέσεις.
Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί ανοιχτό το μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφερόμενος και στην Ελλάδα σε ένα ρεσιτάλ εθνικισμού και προκλητικότητας μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο. «Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας» είπε ενώ χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά ειρηνευτική επιχείρηση την εισβολή στην Κύπρο.
~  Τη στιγμή πάντως που η Τουρκία δεν σέβεται τους διεθνείς κανόνες δικαίου και συνεχίζει να «δείχνει τα δόντια της» σε ένα κράτος μέλος, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για το δεύτερο οικονομικό πακέτο 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία, για τους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί στο έδαφός της. Την απόφαση ανακοίνωσε μέσω Twitter και ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, οτι η Ε.Ε. έχει εκπληρώσει στο έπακρο την δέσμευσή της. Αξιοσημείωτο είναι, άλλωστε, πως αν και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν έργα για περισσότερα από δέκα χρόνια, έτσι ώστε η Τουρκία να οδηγηθεί στην ένταξη της στην ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο σε έκθεση του παραδέχεται κομβικά λάθη. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα λεγόμενα προενταξιακά κονδύλια μέχρι στιγμής δεν υπόκεινται σε επαρκείς όρους, ενώ Επιπλέον, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΕ δεν είχε επενδύσει επαρκώς σε σχέδια για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας, της ελευθερίας του Τύπου και της κοινωνίας των πολιτών.
Η Λευκωσία, την ίδια ώρα, σε άμεση συνεργασία με την Αθήνα ρίχνει το βάρος της στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με στόχο να υπάρξει σαφής αναφορά καταδίκης των ενεργειών της Τουρκίας. Το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας μπήκε στην ατζέντα μετά από αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη.
Η ελληνική κυβέρνηση επίσης επιχειρεί να στριμώξει τη γείτονα χώρα στο θέμα των κρατούμενων στρατιωτών, μέσω της διεθνοποίησής του. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και 16 ευρωβουλευτές με κοινή τους δήλωση. «H συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων δεν συνάδει προς τις αρχές της καλής γειτονίας, τις οποίες θα έπρεπε να τηρεί ένα υποψήφιο για ένταξη στην EE κράτος». Στην κοινή τους δήλωση οι Έλληνες Ευρωβουλευτές σημειώνουν πως «η συμπεριφορά αυτή των τουρκικών αρχών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας είναι κράτος-μέλος» και καλούν την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, αλλά και η η Αρμενική Επιτροπή Αμερικής (ANCA) καταγγέλουν δημόσια την στάση της Τουρκίας. Μέσω ολοσέλιδης διαφήμισης που καταχώρησαν στο χθεσινό φύλλο των New York Times καλούν τθς ΗΠΑ να μην πωλήσουν μαχητικά αεροσκάφη F -35 στην Τουρκία. Η καταχώριση τιτλοφορείται «Η Τουρκία είναι ένας αναξιόπιστος σύμμαχος» ενώ συνοδεύεται από το εξής κείμενο: «Απειλεί να επιτεθεί σε αμερικάνικα στρατεύματα στη Συρία. Εισβάλλει στον ελληνικό εναέριο χώρο χιλιάδες φορές μέσα σε ένα χρόνο, κατέχει παράνομα την Κύπρο (μέλος της ΕΕ) χρησιμοποιεί πολεμικά πλοία για να εκφοβίσει αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρίες στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Την ίδια στιγμή, η Αθήνα επιταχύνει τις διαδικασίες και εντατικοποιεί τις προσπάθειες. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. protothema

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

 ***  Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ Τρίτη 13-03-2018  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΚΥΜΗ  87-64, (40-30) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 22-10 , 18-20,20-20 , 27-14 .- ^

*** Το Λύκειο Πύλου για τον επεισοδιακό αγώνα με τα Φιλιατρά 
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση το Γενικό Λύκειο Πύλου καταγράφει τη θέση του σχετικά με τον πρόσφατο επεισοδιακό αγώνας για το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων που διεξήχθη στη Μεθώνη, ανάμεσα στο ΓΕΛ Πύλου και το ΓΕΛ Φιλιατρών (διακόπηκε ενώ το σκορ ήταν 1-1 και για την τύχη του θα αποφασίσει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής).
«Από την αρχή έως και το  τέλος αυτής της διαδικασίας η διαγωγή όλων των εκπροσώπων του Λυκείου Φιλιατρών δεν ήταν η αρμόζουσα σε  μαθητικούς αθλητικούς αγώνες και ήταν αντίθετη προς κάθε έννοια ευπρέπειας και του «εὖ αγωνίζεσθαι».
Θα επικεντρωθούμε στα γεγονότα και δε θα εκφράσουμε προσωπικές απόψεις» αναφέρουν αρχικά οι υπεύθυνοι του ΓΕΛ Πύλου, ενώ σε άλλο σημείο κατηγορούν την «απέναντι πλευρά» ότι: «Επιτέθηκαν λεκτικά ακόμα και στον Διευθυντή του Λυκείου της Πύλου, αλλά και στους ποδοσφαιριστές.
Τους έγινε σύσταση να σταματήσουν να βρίζουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα».
Επίσης, θεωρούν ότι την εχθρότητα πυροδότησε η άρνηση στην αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή των Φιλιατρών «ο οποίος δεν διέθετε νόμιμο αθλητικό δελτίο ταυτότητας, όπως γίνεται σε όλους τους αθλητικούς αγώνες μεταξύ μαθητών. Δήλωσε ότι «ξέχασαν» να του εκδώσουν. Ζήτησε από τον ομόλογό του της Πύλου να αγωνιστεί κατ΄ εξαίρεσιν.
Εκείνος απάντησε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι καθ’ όλα νομότυπος.
Κατόπιν τούτου ο Διευθυντής των Φιλιατρών συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του και τους ανακοίνωσε την άρνηση του κ. Χρονόπουλου να δεχτεί την παρανομία.
Αυτό αύξησε, όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη του αγώνα, την εριστικότητα και τον φανατισμό τους.
Στη συνέχεια και ενώ οι Διευθυντές των δύο Λυκείων, μετά από προτροπή του κ. Κακαλέτρη του υπεύθυνου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, μίλησαν στους ποδοσφαιριστές – μαθητές των δύο ομάδων για το «εὖ ἀγωνίζεσθαι» και ευχήθηκαν σε όλους καλή επιτυχία, κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του Λυκείου Φιλιατρών απάντησαν τουλάχιστον απρεπώς στον Διευθυντή του Λυκείου Πύλου, γιατί δεν επέτρεψε την προαναφερθείσα παράνομη συμμετοχή στον αγώνα».
Στην ίδια ανακοίνωση η πλευρά της Πύλου αναφέρει «Ο διαιτητής είχε κάνει σύσταση στους παίχτες και των δύο ομάδων να μη βρίζουν. Στο δεύτερο ημίχρονο ένας παίχτης των Φιλιατρών έβριζε συνεχώς. Όταν έβρισε την μητέρα ενός αντιπάλου, ο διαιτητής τον προειδοποίησε ότι θα τον αποβάλει.
Εκείνος αντέδρασε άσχημα απειλώντας τον διαιτητή. Έτσι ο διαιτητής τον απέβαλε.
Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά χωρίς ιδιαίτερες διαμαρτυρίες.  Όταν όμως η Πύλος ισοφάρισε, μετά από 5 λεπτά περίπου, οι φίλαθλοι των Φιλιατρών άρχισαν να πετούν μπουκάλια, να βρίζουν αισχρά και να διαμαρτύρονται έντονα.
Ξαφνικά και χωρίς κανένας να το περιμένει, ο υπεύθυνος των Φιλιατρών έδωσε εντολή να αποχωρήσει  η ομάδα από το γήπεδο με το επιχείρημα ότι η ομάδα τους αδικήθηκε.
Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές των Φιλιατρών δεν συμφωνούσαν με αυτή την απόφαση και δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο.
Να σημειωθεί ότι κατά την αποχώρησή τους κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές – μαθητές των Φιλιατρών προέβησαν σε απρεπείς και άσεμνες χειρονομίες προς την εξέδρα των
μαθητών του Λυκείου της Πύλου.
Η ομάδα της Πύλου παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι που οι υπεύθυνοι του αγώνα είπαν στα παιδιά να μπουν στα αποδυτήρια και να αλλάξουν ενδυμασία.
Αυτά που ακολούθησαν ήταν ντροπή για ένα σχολικό αγώνα.
Οι μαθητές του Λυκείου Φιλιατρών – έξω από το γήπεδο - δεν έμπαιναν στα λεωφορεία και απειλούσαν τους μαθητές της Πύλου που ήταν ακόμη στην
εξέδρα.
Οι υπεύθυνοι των Φιλιατρών δεν φρόντισαν να πάρουν τους μαθητές τους και να φύγουν και για αρκετή ώρα ήταν έξω από το γήπεδο. Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική. Οι
ποδοσφαιριστές μας κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια, γιατί φοβήθηκαν. Οι Φιλιατρινοί εξωσχολικοί φώναζαν και φανάτιζαν τους μαθητές.
Ευτυχώς κάποιοι ψυχραιμότεροι, όπως ο Διευθυντής του Λυκείου Μεθώνης, παρενέβησαν και τα λεωφορεία με τους μαθητές των Φιλιατρών αποχώρησαν.
Οι εκπαιδευτικοί –συνοδοί του Λυκείου Πύλου- με πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες-  κράτησαν τους μαθητές στην εξέδρα και περιφρούρησαν την έξοδο, ώστε
να μην έλθουν σε επαφή οι μαθητές των δύο Λυκείων.
Αν γινόταν αυτό, θα είχε προκληθεί γενική σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες».

***

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_14.html .-  
~**
 
***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6177   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.026   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        

~ Από δικά μας βίντεο για σήμερα :
1~Στέλιος Διονυσίου στον "Κήπο του Ουρανού" 11/03/018 :
https://youtu.be/w0R7CdpX7cg  .-
2~Στο  Ίδρυμα ΣΤ  Νιάρχου 11/03/2018:
https://youtu.be/DJ1NKdZUu6M  .-
3~Στο θωρηκτό  ΑΒΕΡΩΦ  επίσκεψη  ξενάγηση  11/03/2018:
https://youtu.be/u8AfNqI7S8g  .-
4 ~Στο μαγαζί " Κήπος Ουρανού"  διασκέδαση 11/03/2018:
https://youtu.be/iRBDCwmzjlk   .-
5~Διαδρομή για Ίδρυμα Σταύρου  Νιάρχου 11/03/2018:
https://youtu.be/Bs0MRVrWYZ0   .-
6~Διασκέδαση φαγητό στον " Κήπο του Ουρανού  " 11/03/2018 :
https://youtu.be/6P3bEgqvvKE  .- 
7~Ίδρυμα Σταύρου   Νιάρχου  11/03/2018  φθάνοντας:
https://youtu.be/TO1HqQo7s7g  .-
8~Καλλιθέα Αθήνα  Ίδρυμα Σταύρου  Νιάρχου 11/03/2018:
https://youtu.be/0QJJmEiMB3U  .-
9~ Κέντρο  "κήπος Ουρανού " διασκέδαση 11/03/2018:
https://youtu.be/f3nWLqJoHvQ  .-
10~"Κήπος Ουρανού" με Στέλιο Διονυσίου Νικολόπουλο  ,Πίτσα Παπαδοπούλου 11/03/2018: https://youtu.be/bcgU9kQ5_aM .-
11.-~*Πίτσα Παπαδοπούλου τραγουδάει στον "Κήπο του Ουρανού " 11/03/2018: https://youtu.be/fiIx0O2JlV0  .-
12~* Σόλο με Νικολόπουλο στον "Κήπο του Ουρανού" 11/03/2018:
https://youtu.be/oClkTqqsWQY  .-
13~*Στέλιος Διονυσίου -Νικολόπουλος στον "Κήπο του Ουρανού" 11-03-2018: https://youtu.be/fz34HHgygJk  .-
14~*Στέλιος Διονυσίου Νικολόπουλος  και  στον "Κήπο του Ουρανού" 11/03/2018: https://youtu.be/uee2hztMZjw
15~* ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ στον "κήπο του ουρανού" 11/03/2018:
https://youtu.be/B-WBvhsn6x4  .-
16~ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Πίτσα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στον "κήπο του ουρανού ''11/03/2018: https://youtu.be/RyjotshUW0Q .-
17~Στον " ΚΗΠΟ του ΟΥΡΑΝΟΥ" 11/03/2018:
https://youtu.be/C3jC49F5-xY  .-
18 ~Διασκέδαση γενέθλια στον "κήπο του ουρανού " Στήλες Ολυμπίου Διός 11-03-2018:  https://youtu.be/RvEzct4qat4  .-
 19~* Στέλιος ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ '" Κήπος Ουρανού'" 11/03/2018:
https://youtu.be/VttDPUaoynU .-
20~*Διασκέδαση Πίτσα Παπαδοπούλου στον κήπο ουρανού 11/03/2018: https://youtu.be/6wolxPku_gI  .-
21~* Πίτσα Παπαδοπούλου ''Κήπος Ουρανού '11/03/2018:
https://youtu.be/wfgoRaRLBqI  .-
22~*ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Στέλιος 11/03/2018'" Κήπος Ουρανού':
https://youtu.be/BpLdrWaCqL8  ..-
23 ~*Τραγούδι διασκέδαση 11/03/2018 "Κήπος Ουρανού":
https://youtu.be/ZOiUF_sFplQ   .-
24~* Στέλιος Διονυσίου 11/03/2018 στο" Κήπο Ουρανού":
https://youtu.be/ibYP1KzDJJc .-
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου