ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013  :

 

 
 
 
Στα  Ελληνοωβουλγαρικά σύνορα  προμαχώνα 2013
ο ξεναγός  στην Βουλγαρία Παύλος Ζαφειριάδης
από Καστοριά

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Μηνύσεις από την Χρυσή Αυγή για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων της         
           Σε Καλαμάτα – Αττική και Πάτρα 
 Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την απαγόρευση τριών εκδηλώσεών της, σε Πλατεία Αττικής, Καλαμάτα και Πάτρα, κατέθεσε χθες ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Χρυσή Αυγή.
Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «μέσα σε ένα μόλις μήνα η ανθελληνική συγκυβέρνηση του μνημονίου απαγόρευσε - εντελώς παράνομα και αντισυνταγματικά - τρεις νόμιμες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής».
Τονίζεται, επίσης, πως «ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο στην απόπειρα περιορισμού των δραστηριοτήτων του. Θα εντείνει το μαχητικό πολιτικό του αγώνα που στόχο έχει την απελευθέρωση της πατρίδας από το άθλιο κατεστημένο της Μεταπολίτευσης. Οι μηνύσεις στρέφονται κατά του υπουργού Προ - Πο και των αρμοδίων αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου».
Από την άλλη πλευρά, γεμάτο είναι το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για τις επόμενες εβδομάδες. Μετά τις συγκεντρώσεις στο Γράμμο, το Βίτσι, τους μεθοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής και τα όσα ακραία διαδραματίστηκαν σε αυτές, σειρά έχει η συγκέντρωση για τη μνήμη των 300 Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες, στις 8 του μηνός, «σε ένα προσκλητήριο νεκρών για όλους αυτούς τους Γίγαντες που έπεσαν, δημιουργώντας όχι απλά Ιστορία… αλλά Θρύλο», σύμφωνα με το βουλευτή της Β΄ Αθηνών της Χ.Α. Γιώργο Γερμενή, αλλά και εκείνη στο Μελιγαλά στις 15 Σεπτεμβρίου, «για να αποδώσουμε με το ηχηρό μας “παρών”, φόρο τιμής σε όλα τα θύματα της κτηνωδίας του Βελουχιώτη και των ανθρωπόμορφων γενίτσαρών του».
Η συγκέντρωση στο Μελιγαλά, μάλιστα, αναμένεται να εξελιχθεί σε επίδειξη ισχύος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με παλαιότερη αποστροφή του Ηλία Παναγιώταρου, στο «μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας» θα δοθεί η «απάντηση» της Χ.Α. για την απαγόρευση του φεστιβάλ στην Καλαμάτα στις αρχές Αυγούστου. «Όταν έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα, οι επέτειοι στο Μελιγαλά, στο Γράμμο και στο Βίτσι θα γίνουν εθνικές εορτές» είχε πει σχετικά. Α.Π.

***  Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Τσαπί (Συνεχής ενημέρωση)         
   Νεότερη ενημέρωση 20:50
Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά στην περιοχή, τα αεροπλάνα σταμάτησαν τις ρήψεις αφού νύχτωσε και το πρωί θα επιχειρήσουν ξανά στην περιοχή.
Στο σημείο είναι πολλές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.  

Νεότερη ενημέρωση 19:37 
Στο σημείο επιχειρούν επιπλέον 2 αεροσκάφη καναντέρ ενώ φθάνει και πεζοπόρο τμήμα από την Τρίπολη. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συντονίζει ο Περιφειάρχης του Πυροσβεστικού τμήματος Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γιόβας

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Τσαπί του  Δήμου Πύλου - Νέστορος.Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα. Στο σημείο επιχειρούν 3 αεροσκάφη PZL ενώ σπεύδουν και αρκετές επίγειες δυνάμεις.

*** ΑΕΙ- ΤΕΙ: Κλειστές οι γραμματείες από 10 Σεπτεμβρίου, ενώ δε δείχνει να κινδυνεύει η εξεταστική
     
           Δύσκολη φαίνεται πως θα είναι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, αν κρίνουμε από την αρχή της, αφού ήδη εξήγγειλε απεργία η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αιτία της κινητοποίησης είναι η ενδεχομένη διαθεσιμότητα σε Διοικητικό Προσωπικό των Σχολών της χώρας.
Για αρχή η Ομοσπονδία αποφάσισε τις εξής κινητοποιήσεις:
-Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10, 11 και 12, 13 Σεπτεμβρίου.
-Μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι στις 9 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές των νέων φοιτητών, κι έτσι αναμένεται να υπάρξει αναβολή, μιας και οι γραμματείες θα είναι κλειστές.
Σχετικά με την εξεταστική που έχει ξεκινήσει στα περισσότερα Ιδρύματα, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού οι διοικητικοί δεν εμπλέκονται.
Το «Θάρρος» βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ και μίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως και με την πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας.
  Βαγγέλης Φιλόπουλος
Γραμματέας Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

«Την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν συνέλευση οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εμείς στηρίζουμε την απεργία.
Σχετικά με τις εγγραφές των νέων φοιτητών, είναι θέμα αν θα έρθουν κάποιοι που δε θα απεργήσουν. Η οριστική απόφαση θα παρθεί την Τρίτη, όπως σας είπα».
  Διοικητικοί Υπάλληλοι ΤΕΙ Καλαμάτας
Από την πλευρά του ΤΕΙ μας ενημέρωσαν ότι αύριο (σήμερα) θα παρθεί απόφαση για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
  Γεωργία Ξανθάκη Καραμάνου
Πρόεδρος Φιλολογίας

«Είμαστε από τα Πανεπιστήμια που έχουμε ολιγομελές διοικητικό προσωπικό και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να θιγεί κανένας εξ αυτών. Ακόμα πιστεύω ότι δε θα πρέπει να απολυθούν, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν.
Σχετικά με την εξεταστική, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν η γραμματεία θα είναι κλειστή.  Γενικότερα, θέλω να πω ότι η Σχολή εδώ δουλεύει σωστά, με σύμπνοια και ζήλο, και από πλευράς μελών ΔΕΠ αλλά και από πλευράς Διοικητικού Προσωπικού. Πρώτο μας μέλημα είναι οι φοιτητές.
Τέλος, σχετικά με τις εγγραφές των νέων φοιτητών, αν γίνει τελικά απεργία, θα πάρουν παράταση. Πάντως, μέχρι τώρα δεν υπάρχει απόφαση των Διοικητικών για τα τμήματα της Καλαμάτας».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
*** Αυτοψία στη Γιάλοβα και εντατικοί ψεκασμοί για την επέκταση του βάλτου και τα κουνούπια         
           Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Αυτοψία στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αλιείας, της Τοπογραφικής και των Τεχνικών Υπηρεσιών, για το άνοιγμα της «Μπούκας», το οποίο φαίνεται να ευθύνεται για την επέκταση του βάλτου κατά 300 στρέμματα και την έξαρση των κουνουπιών, καθώς αρχικά δημιουργήθηκαν νέες εστίες. Πάντως, καθώς φαίνεται, η επέκταση αυτή είχε παρατηρηθεί και το 2009.
Υπενθυμίζεται πως, όπως αποκάλυψε το «Θάρρος» τις προηγούμενες ημέρες, προανάκριση για το θέμα έχει διατάξει ο εισαγγελέας Καλαμάτας.
  Απαραίτητη ανανέωση των νερών
Ερωτώμενος χθες από το «Θάρρος» ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι έγινε αυτοψία από κλιμάκιο υπαλλήλων, οι οποίοι και συνέταξαν πόρισμα. Σε αυτό αναφέρεται ότι για τη λειτουργία του ιχθυοτροφείου είναι απαραίτητη η επικοινωνία της λιμνοθάλασσας με τη θάλασσα, όπως και να είναι ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας, αλλά και για λόγους περιβαλλοντικούς, καθώς πρόκειται για  περιοχή Natura.
Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το βάθος του διαύλου είναι 30-50 εκατοστά, ενώ έγιναν μετρήσεις σε 47 σημεία σε όλη τη λιμνοθάλασσα. Το μέσο βάθος είναι στα 80 εκατ.
Στο πόρισμα σημειώνεται, επίσης, ότι τα βάθη αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, ενώ αναφέρεται ότι σε παλαιότερη μελέτη του καθηγητή του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Γιάννη Ρογδάκη, αναφέρεται ότι το βάθος του κεντρικού διαύλου κυμαίνεται από 60 εκατοστά έως ένα μέτρο.
Επίσης στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι η επικοινωνία της λιμνοθάλασσας με τη θάλασσα είναι περιορισμένη, ενώ είχε προτείνει τη λήψη μέτρων για την ανανέωση των νερών από τη θάλασσα.
  Κουνούπια
Καθώς το άμεσο πρόβλημα από την επέκταση του βάλτου ήταν η δημιουργία νέων εστιών κουνουπιών, ο κ. Αλευράς, σημείωσε ότι προχθές συγκλήθηκε εκ νέου η επιστημονική επιτροπή εκτέλεσης του προγράμματος κωνωποκτονίας: «Είναι γεγονός ότι με τους νότιους ανέμους που επικράτησαν στην περιοχή πλημμύρισε μια μεγάλη έκταση στη λιμνοθάλασσα και οποιεσδήποτε δυσχέρειες εμφανίσθηκαν στην κωνωποκτονία, τις ξεπερνάμε με ενίσχυση των συνεργείων καταπολέμησης. Συγκεκριμένα, υπάρχει εντατικοποίηση των επεμβάσεων και τις απογευματινές ώρες και τα συνεργεία καταπολέμησης έχουν ενισχυθεί με δύο επιπλέον άτομα. Επίσης, χρησιμοποιούνται δύο οχήματα, ένα αμφίβιο, ένα βοηθητικό τετρακίνητο, ενώ όλες οι εστίες είναι προσβάσιμες από εδάφους και, επομένως, δεν απαιτείται καταπολέμηση με αεροψεκασμό. Η κατάσταση ελέγχεται ικανοποιητικά».
 
*** Μεξικανός ιδιοκτήτης χρυσωρυχείων με την πολυτελή θαλαμηγό του στην Καλαμάτα         
        
Μέχρι την Τετάρτη θα μείνει στο λιμάνι της Καλαμάτας η υπερπολυτελής θαλαμηγός Mayan Queen του 82χρονου Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Alberto Bailleres, που κατέπλευσε σήμερα το πρωί.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα (92 μέτρων) γιοτ στον κόσμο, σχεδιασμένο  από το διάσημο Tim Heywood.
Ο 82χρονος, που είναι ιδιοκτήτης χρυσωρυχείων, γιόρτασε τα γενέθλιά του στην Ελλάδα, ταξιδεύοντας σε Πάτμο και Ναύπλιο.Β.Β.
 
 
 
*** 81χρονη συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο άνω των 57 εκατ. ευρώ!
       
Απίστευτη ιστορία αλλά αληθινή! Στη σύλληψη μιας 81χρονης στην Αττική προχώρησε η αστυνομία για χρέη στο Δημόσιο που ξεπερνούσαν τα 57 εκατομμύρια ευρώ! Πιο συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη όφειλε ατομικά και ως διαχειρίστρια εταιρείας το ποσό - «μαμούθ» των 57.227.598,98 ευρώ. Σε βάρος της μάλιστα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές προς το Δημόσιο. πηγή: parapolitika.gr - 
 
 
 
 
*** Οφέλη και προοπτικές από την ίδρυση Διαστημικής Πύλης στην Καλαμάτα
 «Οφέλη και προοπτικές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας από την ίδρυση Διαστημικής Πύλης στο αεροδρόμιο Καλαμάτας» είχε τίτλο η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη. Κατά το χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, ανέφερε: «Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του διερευνώντας πάντοτε νέους ορίζοντες οικονομικής δραστηριότητας, στηριγμένους στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει ο τόπος στη σύγχρονη εποχή. Έχει, λοιπόν, καλεσμένο το δρα Παναγιώτη Παπαδόπουλο, μηχανολόγο – μηχανικό και πρύτανη της Πολυτεχνικής Σχολής του American University of Athens, ο οποίος κατόπιν προτροπής και συνεννόησης με τον αδελφό του, δρα Περικλή Παπαδόπουλο, συνεργάτη της NASA επί 20ετία, θα μας βοηθήσει να δούμε, πέρα από τα τεχνικά θέματα, τις προοπτικές του project ίδρυσης “Διαστημικής Πύλης” στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, την επίδραση στο οικονομικό τοπίο της Μεσσηνίας και τι ενεργό ρόλο σε αυτό καλείται να διαδραματίσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Μπορεί πριν από λίγα χρόνια να ακουγόταν μύθος η διαστημική πραγματικότητα και, μάλιστα, με ρεαλιστικό τρόπο μπορεί να είναι εδώ –στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας-, με βάση όσα έχει παρουσιάσει ο διακεκριμένος καθηγητής Αεροδιαστημικής. Η πρόταση κατατέθηκε αναλυτικά στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε στην Τρίπολη, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, συνοδευμένος από τον James Grady, διευθύνοντα σύμβουλο Στρατηγικής της NASA. Ήδη στο New Mexico έχει γίνει πραγματικότητα με τη σφραγίδα της Virgin Galactic, στην οποία έχουν κλείσει εισιτήρια 530 άτομα από διαφορετικές χώρες, πληρώνοντας το αντίτιμο των 200.000 δολαρίων. Τα πρώτα διαστημικά ταξίδια, λοιπόν, είναι γεγονός. Μόνο τα οικονομικά στοιχεία να ακούσει κανείς που πρόκειται να επενδυθούν για την υλοποίηση, και να προσθέσουμε τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν, εκτός από τα διαστημικά ταξίδια, και από το κέντρο εκτόξευσης μικροδορυφόρων, όπως εκπαιδευτικά κέντρα, κέντρα τεχνολογίας – καινοτομίας κ.λπ. Στο μέλλον το διάστημα θα παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες σε επιχειρήσεις, καθώς και υπηρεσίες στους πολίτες. Το διάστημα έχει, επίσης, ζωτική σημασία σε ό,τι αφορά ζητήματα περιβάλλοντος, ασφάλειας και κλιματικής αλλαγής. Η επιλογή της Καλαμάτας δεν είναι τυχαία, βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του διαστημικού τουρισμού. Ήδη αναμένουμε να έρθει στη χώρα μας ο γενικός διευθυντής της NASA, προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση. Όσο για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, είναι: 1. Διμερείς διεθνείς συνεργασίες με Επιμελητήρια και αναπτυξιακούς παράγοντες της περιοχής του Silicon Valley στην California που έχουν εμπειρία σε αυτά τα θέματα για απόκτηση πρόσβασης (key players) 2. Συνεργασίες με Venture Capitalist Funds 3. Προώθηση νεανικού επιχειρείν με ορίζοντα δεκαετίας 4. Προώθηση φορολογικών κινήτρων γύρω από ένα τεχνολογικό πάρκο σαν Free Trade Zone 5. Σύζευξη ΑΤΕΙ και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αυτές τις δραστηριότητες 6. Συμμετοχή σε εκθέσεις και προβολή της επιχειρησιακής υποδομής 7. Και το σημαντικότερο: επιδίωξη συμμετοχής του ομογενειακού οικονομικού παράγοντα που δραστηριοποιείται στην υψηλή τεχνολογία 8. Κατοχύρωση brand name μέχρι να φτάσουμε τους άλλους στα οργανωτικά, όπως Spaceport Spain (Βαρκελώνη), Swidish Spaceport (Σουηδία), που έχουν εγκαθιδρύσει σχέσεις και πιάσει θέση στον παγκόσμιο χάρτη. Επειδή μειονεκτούν ως προς τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα της θέσης της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα (το σημαντικό για το διαστημικό τουρισμό είναι το κοινώς αναφερόμενο στα αγγλικά: location – location – location), χρειάζεται να δούμε τα παρακάτω: Ειδικότερα στο marketing της θέσης αυτής και στο branding. Προτείνω, λοιπόν, άμεσα –προτού διαδοθεί ευρέως η προσπάθεια ίδρυσης της Διαστημικης Πύλης στην Καλαμάτα- να κατοχυρωθούν τα εξής brand names από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, που θα προσδώσουν και σημείο μόχλευσης στις επαφές με τους παγκόσμιους επενδυτές. Αυτό που θα μας δώσει ευρύτερο φάσμα προβολής της προσπάθειας και θα υπερκαλύψει τις αρχικές ελλείψεις μας στο στάδιο που βρισκόμαστε είναι: Σε ευρωπαϊκό επίπεδο: Space Port Europa, Space Port Bluplanet Σε εθνικό επίπεδο: Space Port Kalamata (αναγνωρισιμότητα της περιοχής από το προϊόν), Space Port KLX – τεχνικά χαρακτηριστικά – αναγνωρίσιμος αεροπορικός προορισμός. Επίσης, κατοχύρωση ιστοσελίδας για τη Διαστημική Πύλη Καλαμάτας και συμμετοχή σε διεθνείς συναντήσεις, όπως αυτή που οργανώνεται στις 16-17/10/13 στο New Mexico στο Space Port America. Εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε συναντήσεις και να προωθήσουμε την Καλαμάτα ως ιδανικό μέρος εγκατάστασης διαστημικής πύλης». - 

*** Κεραμίδια στον αέρα στο κέντρο της Καλαμάτας          
          
Αμέριμνη περπατούσα χθες στην οδό Καπετάν Κρόμπα και ένας κύριος που περνούσε δίπλα, μου είπε: «Πρόσεχε μη σου έρθει κανένα κεραμίδι στο κεφάλι».
Είχε δίκιο. Γύρισα και κοίταξα το παλιό ξενοδοχείο «Αχίλλειον» που κρεμόταν από πάνω μου και αμέσως επιτάχυνα το βήμα.    Μ.Ν.  

***  Μεσσηνιακές παρουσίες στη γιορτή του ΠΑΣΟΚ         
           
Πλούσια ήταν, όπως μάθαμε, η μεσσηνιακή παρουσία στη γιορτή του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ήταν εκεί και, μάλιστα, είχε θερμή χειραψία με τον πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Βενιζέλο.
Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γιάννης Χριστόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο Γιάννης Αργυράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστα Τσαπόγας, η γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, φυσικά, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πατέρας της και πρώην βουλευτής Γιάννης Γιαννακόπουλος, αλλά και ο Διονύσης Αλευράς.
Φανταζόμαστε ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και άλλοι, αλλά οι πληροφορίες μας φτάνουν μέχρι τα παραπάνω ονόματα. Α.Π. 
 
***  Οι «Ράμπο» των Δημοσίων Έργων στο Ακρογιάλι         
            Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Με στόχο να ελεγχθεί η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου προστασίας του Ακρογιαλίου, πραγματοποίησαν αυτοψία το προηγούμενο χρονικό διάστημα Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων, μετά την προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Στο μεταξύ, προχθές, μετά τη λήξη της καλοκαιρινής διακοπής, άρχισαν να εκτελούνται και πάλι εργασίες στην περιοχή, ενώ χθες το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
  Προκαταρκτική έρευνα
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», εντός Αυγούστου Επιθεωρητές των Δημοσιών Έργων ήρθαν στη Μεσσηνία και έκαναν αυτοψία στο έργο. Η επίσκεψή τους έγινε μετά από παραγγελία του εισαγγελέα, καθώς του έχουν κατατεθεί καταγγελίες για ζητήματα που αφορούν στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής μελέτης του έργου, αλλά και στα υλικά που έχουν πληρωθεί.
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται οι επιθεωρητές να συντάξουν το πόρισμά τους, το οποίο θα δείξει αν υπάρχει ή όχι κάποιο πρόβλημα με το έργο κι αν ευσταθούν οι καταγγελίες.
  Συνέχιση εργασιών
Το έργο επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς. Όπως προαναφέραμε, οι εργασίες είχαν σταματήσει λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και προχθές ξεκίνησαν εκ νέου.
Κατά τον αντιπεριφερειάρχη, οι εργασίες ξεκίνησαν εντατικά προς δύο κατευθύνσεις. Συνεχίζεται η προσάμμωση στην παραλία, η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο και με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση του 5ου προβόλου με ογκολίθους. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί ο 6ος και ο 4ος, έχει κατασκευασθεί ο πυρήνας του 3ου και του 5ου.
Και πρόσθεσε: «Η εργολαβία εξελίσσεται με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς. Οι πρόβολοι 3, 5, 6 και 7 θα έχουν ολοκληρωθεί σύντομα. Παράλληλα, ολοκληρώνεται το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μικρά Μαντίνεια και έχουμε υποβάλει στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων στην υπόλοιπη περιοχή, Αβία, Αρχοντικό, Παλιόχωρα και Κιτριές.
Στο σύνολό του είναι έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς όλοι γνωρίζουμε την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που είχαν κάθε χειμώνα από τους έντονους κυματισμούς».
Τα έργα στο Ακρογιάλι είναι προϋπολογισμού 4.850.00 ευρώ και η προθεσμία ολοκλήρωσής τους είναι έως 15 Νοεμβρίου 2013, ενώ ο κ. Αλευράς διευκρίνισε ότι αυτή εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. 
 
*** Μπορεί να κάηκαν 5.000 ελιές, αλλά δεν αποζημιώνονται          
             Εκτίμηση της γεωργικής ζημιάς των ομοειδών ειδών, σε επίπεδο παραγωγού, με απεξάρτηση από το όριο των 500 στρεμμάτων, ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, το γενικό γραμματέα του υπουργείου και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Β. Έξαρχο, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Αφορμή του αιτήματος είναι η μη αποζημίωση, λόγω αυτού του κανόνα, των ελαιοπαραγωγών της Κυπαρισσίας, καθώς μπορεί να κάηκαν 5.000 ελαιόδενδρα, όμως η έκταση είναι μικρότερη των 500 στρεμμάτων.
  Από 500 στρ. και πάνω
Όπως σημείωσε χθες σε δηλώσεις του ο κ. Αλευράς, από τις πυρκαγιές στις 28 και 29 Μαΐου στις περιοχές «Γιαννίτσαινα» και «Καρτελάς- Καλαμάκι» στην Κυπαρισσία υπήρξε ολοσχερής καταστροφή στους ελαιώνες. Ο αριθμός των ελαιοδένδρων που κάηκαν είναι πάνω από 5.000 και η έκταση της ζημιάς υπερβαίνει τα 300 στρέμματα. Ωστόσο, η έκταση υπολείπεται των 500 στρεμμάτων που είναι «το κατώφλι» και η προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων.
«Η ιδιαιτερότητα, όμως, της περίπτωσης αυτής είναι ότι η προκύπτουσα οικονομική ζημιά δεν είναι ανάλογη της έκτασης, αλλά πολύ μεγαλύτερη, καθώς τα περισσότερα ελαιόδενδρα ήταν μεγάλης ηλικίας και πολλά απ’ αυτά αιωνόβια και ιστορικής σημασίας. Επιπρόσθετα, η οικονομική επίπτωση είναι εξαιρετικά δεινή για σημαντικό αριθμό παραγωγών, για τους οποίους η απώλεια προσεγγίζει το σύνολο του φυτικού κεφαλαίου της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο.
Τα ισχύοντα από το θεσμικό πλαίσιο για περίπτωση πυρκαγιάς, βάσει του οποίου τα 500 στρέμματα ορίζονται ως κατώφλι ζημιάς για αποζημίωση, οδηγούν σε στρέβλωση της αντικειμενικότητας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι μπορεί να εγκριθεί αποζημίωση για γεωργική έκταση μόλις 20 στρεμμάτων μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε μια ευρύτερη περιοχή 510 στρεμμάτων, της οποίας τα υπόλοιπα 490 στρέμματα, δηλαδή το 96%, είναι δασικά. Αντίστροφα, δε θα τύχουν αποζημίωσης 490 στρέμματα αμιγούς γεωργικής έκτασης, επειδή η συνολικά ζημιωθείσα έκταση υπολείπεται των 500 στρεμμάτων», τόνισε ο κ. Αλευράς.
  Άδικο
Ο κ. Αλευράς χαρακτήρισε άδικο αυτό τον κανόνα, επισημαίνοντας ότι επιβάλλεται να υπάρξει αλλαγή: «Θεωρούμε ότι για ιδιάζουσες περιπτώσεις, όπως η προκειμένη, όπου πλήττεται μέχρι σημείου ολικής καταστροφής μεγάλο ποσοστό φυτικού κεφαλαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα πρέπει να υπάρξει παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας μέσω σχετικής ρύθμισης, ώστε οι Κρατικές Ενισχύσεις να καταβάλλονται μόνο με την προϋπόθεση του ατομικού επιπέδου, δηλαδή εκτίμηση της ζημιάς των ομοειδών ειδών, σε επίπεδο παραγωγού, με απεξάρτηση από το όριο των 500 στρεμμάτων». Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

***  Στη Μαύρη Θύελλα παραχωρήθηκε η έκταση στα "Παλιάμπελα"         
    Σύμβαση χρησιδανείου υπεγράφη εχθές από το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του σωματείου «ΠΣ Η Καλαμάτα» Γεώργιο Ράλλη, με το οποίο παραχωρείται σε αυτό το αθλητικό σωματείο, χωρίς αντάλλαγμα, η χρήση δημοτικού χώρου 8.898,29 τετραγωνικών μέτρων, στα Παλιάμπελα Καλαμάτας.
  Ο χώρος αυτός παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος για 18 χρόνια για τις ανάγκες του «ΠΣ Η Καλαμάτα». Σε αυτόν θα δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου – προπονητήριο και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, ενώ θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Συνοικίας.
  Σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα που προβλέπονται από το ΓΠΣ, ο εν λόγω χώρος θα περιέλθει στο Δήμο Καλαμάτας.
Το προαναφερθέν χρησιδάνειο υπεγράφη κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
 
***Σάρκα και οστά παίρνει η ελπιδοφόρα συνεργασία της Καλαμάτας ’80 με τον Μεσσηνιακό στο τοπικό Βόλεϊ 
        Τη ρήση η ισχύς εν τη ενώσει έκαναν πράξη τα τμήματα βόλεϊ της Καλαμάτας ’80 και του Μεσσηνιακού, που ξεκίνησαν μια ελπιδοφόρα συνεργασία, με αφετηρία το γεγονός ότι η πρώτη δραστηριοποιείται κυρίως σε επίπεδο ανδρών και ο δεύτερος στις γυναίκες. Τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος έδωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του γηπέδου του ΜΓΣ ο πρόεδρος της Επιτροπής Βόλεϊ της Καλαμάτας ’80, Κώστας βλάσσης και ο αντιπρόεδρος των «πρασίνων», Γιώργος Νταβουτιάν. «Αιχμή του δόρατος» της νέας προσπάθειας θα είναι οι ακαδημίες και η ανάδειξη νέων παικτών και παικτριών. Η έναρξη των «μικρών» τμημάτων έχει οριστεί να γίνει αύριο στις 11.30 το πρωί σε Τέντα και Κλειστό και αφορά όλες τις ηλικίες και τις τρεις ομάδες, καθώς εκτός από τον Μεσσηνιακό, η Καλαμάτα ’80 συμπορεύεται ήδη με τη ΓΕΜ. Τα τμήματα υποδομής θα κινηθούν με κοινό σχεδιασμό και σε ρόλο κεντρικού συντονιστή τον Χρήστο Διακουμέα, με έφορους τον Χρήστο Διακουμέα στην Καλαμάτα ’80 και την Άντζυ Μπούνα στον Μεσσηνιακό, ενώ απομένει να ξεκαθαρίσει η ακριβής σύνθεση της προπονητικής ομάδας, στην οποία είναι βέβαιη η παρουσία του Χρήστου Δημητρακόπουλου, της Γωγώς Σουρή, του Κώστα Κουτράκη, της Ελένης Εξηνταβελώνη και του Παναγιώτη Μητρόπουλου. Καλαμάτα ’80, Μεσσηνιακός και ΓΕΜ θα εκπροσωπηθούν σε κορασίδες, παγκορασίδες, ενώ ο ΑΟΚ ’80 και σε παίδες, παμπαίδες. Επίσης, όπως έγινε γνωστό η πρώτη συγκέντρωση για τις γυναίκες του Μεσσηνιακού έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα. Από την πλευρά του ο κ. Νταβουτιάν που άνοιξε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε τα εξής: «Η κρίση που περνάει η πατρίδα μας είχε σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο για αλληλλοκάλυψη και αλληλοβοήθεια ούτως ώστε τα προβλήματα να μετριαστούν και να μπορέσουν να επιβιώσουν σε πολλές περιπτώσεις. Αυτή η προσέγγιση και συνεργασία είναι αναγκαία και στον αθλητισμό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στη νεολαία. Για το σκοπό αυτό οι δύο σύλλογοι με μεγάλη προσφορά στο βόλεϊ, η Καλαμάτα ’80 και ο Μεσσηνιακός αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ανάπτυξη των τμημάτων ανδρών και γυναικών, ευελπιστώντας ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία θα έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές, πολλή όρεξη για δουλειά και η απαραίτητη γνώστη ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωτεργάτη αυτής της ιδέας που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Βλάσση». Ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Καλαμάτας ’80, αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ), ο κ. Βλάσσης ανέφερε τα εξής: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή τη συνεργασία που ξεκινάει και ευχαριστούμε πολύ τον Μεσσηνιακό, καθώς θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών. Η προσέγγιση έγινε γιατί ασχολούμαστε κυρίαρχα στην Καλαμάτα ’80 με το ανδρικό και στον Μεσσηνιακό με το γυναικείο. Δεν έχουμε επομένως «συγκρουόμενα συμφέροντα» αν και ουσιαστικά κάτι δεν τέτοιο δεν υπάρχει με καμία ομάδα της πόλης. Από την άλλη, είναι γεγονός ότι μόνο μέσα από τέτοιες συνεργασίες μπορούμε να επιβιώσουμε στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η συνεργασία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να απλώσουμε σε διαφορετικές ώρες τα τμήματά μας ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα παιδιά συνδυάζουν το βόλεϊ με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Επίσης, τα γκρουπ θα είναι με πιο κοντινές ηλικίες κι έτσι δεν θα υπάρχουν αγωνιστικές ανισότητες. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα σωματεία παραμένουν αυτόνομα. Ουδέποτε υπήρξε διάθεση να απορροφήσει η μια ομάδα την άλλη. Εκτός από τις ακαδημίες που από πέρυσι υπήρχε μια συνεργασία, στο οικονομικό κομμάτι αφορά μόνο τη διαχείριση των αγωνιστικών τμημάτων. Παρ’ ότι φάνηκε λίγο παράξενη αυτή η προσέγγιση από τον υπόλοιπο κόσμο του βόλεϊ, πετύχαμε τελικά κι άλλες συνεργασίες σε αγωνιστικό επίπεδο, π.χ. με τον Ακρίτα, με τον οποίο έγιναν ανταλλαγές παικτριών επ’ ωφελεία των δύο σωματείων. Δεν έχουμε σκοπό να …εξαφανίσουμε σωματεία, αλλά ενώσαμε δυνάμεις για το διαχειριστικό και οικονομικό κομμάτι». Χ.Ε. - 
 
*** Γενικός διευθυντής στον Πανηλειακό ο Βασίλης Γκαγκάτσης
  
       Ο Πανηλειακός τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Football League και η διοίκηση του συλλόγου κάνει ότι μπορεί ώστε να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα. Έτσι η διοίκηση του πανηλειακού ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά και τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Γιάννη Καλιτζάκη. πηγή: sport24.gr - 
 
*** ~  ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ -ΕΛΛΑΔΑ  0-1 , (0-0) .-^
72΄ Κώστας Μήτρογλου ,.  .....
κόκκινες : ο Χολέμπας , καί Ν. Χάσλερ
Λιχτενστάιν (Ρένε Πάουριτς): Γέλε, Οέρι, Κιντάνς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Φρικ, Μπουργκμάιερ, Ν. Χάσλερ, Κρίστεν, Βάιζερ, Πολβερίνο.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης(Γ. Καραγκούνης), Ταχτσίδης, Κονέ(Σ. Νίνης) , Χριστοδουλόπουλος(Δ. Παπαδόπουλος,) , Μήτρογλου ,
Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία) με βοηθούς τους συμπατριώτς του Σλάβοφ και Βάλκοφ.
~ ΛΕΤΟΝΙΑ - ΛΙΟΥΑΝΙΑ        2-1 , (2-1).-^
~ ΒΟΣΝΙΑ - ΣΛΟΒAKΙΑ       0-1 , (0-0).- ^
Η Ελλάδα πήρε το «δώρο» με αγχωτικό «διπλό» στο Λιχτενστάιν
~ Η Ελλάδα πήρε το «δώρο» με αγχωτικό «διπλό» στο Λιχτενστάιν

Βαντούζ, Λιχτενστάιν
Η Εθνική μπορεί να έπαιξε με τη «φωτιά» στο Λιχτενστάιν, όμως, τελικά όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά πήρε και τη νίκη με 1-0 που σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα (πραγματικό δώρο) της Βοσνίας από την Σλοβακία, την φέρνει στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνεί το 2014 στη Βραζιλία. Η Ελλάδα πέταξε στα «σκουπίδια» το πρώτο ημίχρονο έχοντας κάκιστη απόδοση και μπήκε πολύ πιο επιθετικά στο δεύτερο. Η ανόητη αποβολή του Χολέβα στο 59' παραλίγο να κοστίσει πανάκριβα, όμως, στο 66' με 10 έμεινε και το Λιχτενστάιν. Αφού στο 67' είχαμε δοκάρι με τον Κατσουράνη, στο 72' ήρθε το γκολ του Μήτρογλου και στο 74' άλλο ένα δοκάρι με τον Νίνη. Η βαθμολογία του ομίλου
1. Βοσνία 16
2. Ελλάδα 16
3. Σλοβακία 12
4. Λετονία 7
5. Λιθουανία 5
6. Λιχτενστάιν 2

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες ανά όμιλο, έχουν ως εξής:1ος ΟΜΙΛΟΣ
06/09/13 ΠΓΔΜ-Ουαλία
06/09/13 Σκοτία-Βέλγιο
06/09/13 Σερβία-Κροατία

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Βέλγιο 7 6-1-0 13-2 19
Κροατία 7 5-1-1 10-4 16
Σερβία 7 2-1-4 9-9 7
Ουαλία 6 2-0-4 6-14 6
Σκοτία 7 1-2-4 4-9 5
ΠΓΔΜ 6 1-1-4 3-7 4

2ος όμιλος06/09/13 Ιταλία-Βουλγαρία
06/09/13 Μάλτα-Δανία
06/09/13 Τσεχία-Αρμενία

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Ιταλία 6 4-2-0 12-4 14
Βουλγαρία 6 2-4-0 11-4 10
Τσεχία 5 2-3-1 6-4 9
Αρμενία 6 2-0-4 6-8 6
Δανία 6 1-3-2 6-9 6
Μάλτα 6 1-0-5 2-14 3

3ος όμιλος06/09/13 Ιρλανδία-Σουηδία
06/09/13 Γερμανία-Αυστρία
06/09/13 Καζακστάν-Νήσοι Φαρόε

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Γερμανία 6 5-1-0 22-7 16
Αυστρία 6 3-2-1 15-5 11
Σουηδία 6 3-2-1 11-7 11
Ιρλανδία 6 3-2-1 12-10 11
Καζακστάν 6 0-1-5 2-15 1
Νήσοι Φαρόε 5 0-0-6 2-20 0

4ος όμιλος06/09/13 Εσθονία-Ολλανδία
06/09/13 Τουρκία-Ανδόρα
06/09/13 Ρουμανία-Ουγγαρία

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Ολλανδία 6 6-0-0 20-2 18
Ουγγαρία 6 3-2-1 13-8 11
Ρουμανία 6 3-1-2 10-10 10
Τουρκία 6 2-1-3 7-7 7
Εσθονία 6 2-0-4 3-9 6
Ανδόρα 6 0-0-6 0-17 0

5ος όμιλος06/09/13 Νορβηγία-Κύπρος
06/09/13 Ελβετία-Ισλανδία
06/09/13 Σλοβενία-Αλβανία

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Ελβετία 6 4-2-0 8-1 14
Αλβανία 6 3-1-2 7-6 10
Ισλανδία 6 3-0-3 8-9 9
Νορβηγία 6 2-2-2 7-7 8
Σλοβενία 6 2-0-4 8-10 6
Κύπρος 6 1-1-4 4-9 4

6ος όμιλος
06/09/13 Ισραήλ-Αζερμπαϊτζάν
06/09/13 Ρωσία-Λουξεμβούργο
06/09/13 Β. Ιρλανδία-Πορτογαλία

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Πορτογαλία 7 4-2-1 12-6 14
Ρωσία 5 4-0-1 8-1 12
Ισραήλ 6 3-2-1 15-8 11
Αζερμπαϊτζάν 7 0-4-3 3-9 4
Β. Ιρλανδία 5 0-3-2 3-7 3
Λουξεμβούργο 6 0-3-3 3-13 3

7ος όμιλος

06/09/13 Λετονία-Λιθουανία  2-1 .-
06/09/13 Βοσνία-Σλοβακία  0-1 .-
06/09/13 Λιχτενστάιν-Ελλάδα  0-1 .-

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Βοσνία 7 5-1-1 23-3 16
Ελλάδα 7 5-1-1 7-4 16
Σλοβακία 7 3-3-1 7-5 12
Λιθουανία 7 1-2-3 4-8 5
Λετονία 7 1-1-4 6-14 7
Λιχτενστάιν 7 0-2-4 3-16 2

8ος όμιλος

06/09/13 Ουκρανία-Σαν Μαρίνο
06/09/13 Αγγλία-Μολδαβία
06/09/13 Πολωνία-Μαυροβούνιο

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Μαυροβούνιο 7 4-2-1 14-7 14
Αγγλία 6 3-3-0 21-3 12
Ουκρανία 6 3-2-1 10-4 11
Πολωνία 6 2-3-1 12-7 9
Μολδαβία 7 1-2-3 4-11 5
Σαν Μαρίνο 6 0-0-6 0-29 0

9ος όμιλος
06/09/13 Φινλανδία-Ισπανία
06/09/13 Γεωργία-Γαλλία

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Ισπανία 5 3-2-0 8-2 11
Γαλλία 5 3-1-1 8-4 10
Φινλανδία 5 1-3-1 4-4 6
Γεωργία 5 1-1-3 3-7 4
Λευκορωσία 6 1-1-4 4-10 4

Οι εννέα πρώτες των ομίλων προκρίνονται απευθείας, η χειρότερη δεύτερη θα αποκλειστεί και οι οκτώ που θα απομείνουν θα διεκδικήσουν σε μπαράζ ακόμα τέσσερις θέσεις.
Newsroom ΔΟΛ


***~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-

~ ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
  ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.- 
 ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
 ~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-

~** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-

** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-

~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~   http://www.youtube.com/stamos01 , =           2607   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1140   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1137   video.-
                                                                        Σύνολο  :  4878     βίντεο ανηρτημένα .-
~ Από   Εκδρομή – διαδρομές …. Βουλγαρία  - Ρουμανία  από 22 έως  28  Αυγούστου  2013 :
  970 ΚΡΕΣΝΑ Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/xalGz6XiGWQ  ,
974 sandaski διασκέδαση 2013    02: http://youtu.be/fHYuQrl68xw ,
975 ΣΑΝΤΑΣΚΙ ξενοδοχείο διασκέδαση   2013: http://youtu.be/UHXs6QgZ-Ns  ,
971 ΣΑΝΤΑΣΚΙ Βουλγαρίας 2013 είσοδος: http://youtu.be/pfts_FgQuzs ,
969 Στενά Κρέσνα Βουλγαρία  τέμπη  2013: http://youtu.be/ly9yklXEsNg  ,
973Hotel Sneti Nikola SANDASKI 2013    01: http://youtu.be/uSJYS9uYoV4 ,
976 Διασκέδαση ξενοδοχείο Σαντάσκι 2013: http://youtu.be/m3RyNnBmEb4 ,
977Ξενοδοχείο Σαντάσκι Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/MFx6Ee4e53U ,
978Διασκέδαση στην Βουλγαρίας Σαντάσκι 2013: http://youtu.be/XHC8bidi0bw ,
979Ξενοδοχείο Α   Νικόλας Σαντάσκι 2013: http://youtu.be/Vx46zb8ituE ,
980Χορός  τραγούδι  Σαντάσκι  2013: http://youtu.be/w-dUbl5E18g ,
981Διασκέδαση  στη  Βουλγαρία  2013: http://youtu.be/6AXYRQ2a0Qs , 
919  Βελικοτένοβα  Βουλγαρίας  ανέκδοτο   2013: http://youtu.be/Jldog0ScwLE ,
920 ΑΡΜΠΑΝΑΣΙ  Βουλγαρίας  2013: http://youtu.be/QJwsZziCSCU ,
921 ΒΕΛΙΚΟ ΤΥΡΝΟΒΟ  Βουλγαρίας  2013: http://youtu.be/OjAcsEsCFBc ,
922 Βελίκο  Τύρνοβο  Βουλγαρίας φεύγοντας  αφήγηση  2013: http://youtu.be/e1qcbHdhJlM ,
923 Veliko Ternovo Bulgaria 2013: http://youtu.be/mi9AO1y2S3Q ,
924 ΒΕΛΙΚΟ ΤΕΡΝΟΒΟ πόλη Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/NZGxyTftWNM  ,
925 Βελίκο Τέρνοβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/Ss_J0Br5vkM  ,
926 Σεμπρίεβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/Q68KQQu0ovQ  ,
927 Κίτσεβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/M9KwfJrL6yQ , 
** 931 ~ ΣΟΦΙΑ Βουλγαρία   βροχή 27  08  2013: http://youtu.be/Cvnj255yinY ,
932~Σόφια Βουλγαρία 2013: http://youtu.be/dyGENRmbXMc ,
935~ Σόφια    Κούλα σύνορα 2013: http://youtu.be/RUVsbJi-UqM  , 
936~ Σόφια διασκέδαση πούλμαν 2013: http://youtu.be/SoWsCDWzPWg ,
944~ Ντούπνιτσα Πιπέροβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/YbgoDc69eNc ,
945~ ΝΤΟΥΠΝΙΤΣΑ Κιουνστεντίλ Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/ndOkGm-dhY8 ,
946~ Μουτσάλεβο Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/Ve19r6G_rh8 ,
008 ~ Στρυμόνας ποταμός 2013: http://youtu.be/LGSNxNLw-pE ,
009~ Έκθεση  εντυπώσεων εκδρομής 2013¨: http://youtu.be/WFi3A7b37BA ,
017~ ΣΕΡΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2013: http://youtu.be/Ql48PJIjEeM ,
018~ Θεσσαλονίκη  2013: http://youtu.be/E70HaNSfz1M ,
~ 996 Σαντάνκι  ερωτήσεις  ανέκδοτο  2013  : http://youtu.be/t5B64AvtZwM ,
~ 998  Κούλα  σύνορα Βούλγαρο ελληνικά  2013: http://youtu.be/XXQYXgI9WqM  , 
~ 997 Άνω   Πετρίτση  Βουλγαρίας  2013: http://youtu.be/OC9hYKLBr2c  ,
~ 839 ΒΑΡΝΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟΝ 2013: http://youtu.be/1wOpkJE5pSg , 
~ 840 Βάρνα  Δελφινάριον  παρουσίάσεις  2013: http://youtu.be/l_5HBvIWv9Y ,
~ 842 Δελφινάριον  Βάρνα  Βουλγαρίας  παράσταση  2013: http://youtu.be/rH-eBuZDqSI  ,
~ 836 Δελφινάριο  Βάρνας  2013: http://youtu.be/eNqNTDGAtNg  ,
~ 837 ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ παράσταση Βάρνα 2013: http://youtu.be/Mtcr5Qdi6KI  ,
~ 838 Δελφινάριο πρόγραμμα Βάρνα 2013: http://youtu.be/A-6c5QRwqD4   ,
~ 847 Δελφινάριο τα δελφίνια χαιρετούν 2013: http://youtu.be/vH_ULuIzpbY  ,
*879 ΕΛΙΚΟ ΤΕΡΝΟΒΟ  2013 : http://youtu.be/DxgJB7tJF94 ,
880Ζέλιζαρτς Βουλγαρίας 2013: http://youtu.be/87sEw0GgV_E   ,
881Διασκέδαση  στη  Βουλγαρία  2013  : http://youtu.be/pZFZ2vCWyws  ,
883Μονή  Πέτρου Παύλου  2013  Βουλγαρία: http://youtu.be/KUiqrst6al4    ,
882Μοναστήρι Απόστολου Πέτρου Παύλου Βουλγαρία 2013: http://youtu.be/AHLrVhWjewE   ,
885ΜΟΝΗ Πέτρου και Παύλου Βέλικο Τέρνοβο: http://youtu.be/vjGrdNaM4xU  ,
892Εκκλησία Πέτρου Παύλου εντός: http://youtu.be/RimJJoBWcr0    ,
709  Βουλγαρίας  ΜΟΛ πολυκατάστημα  2013 Varna : http://youtu.be/oqYVfiX4Nxc  ,
746ΒΑΡΝΑ Βουλγαρίας  2013:  http://youtu.be/WZlaO9ChgAs ,
747Βάρνα Βουλγαρίας  2013: http://youtu.be/vUT0xpi-acI ,
748  ΒΆΡΝΑ  ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ  2013: http://youtu.be/SzGqGRi_jXg ,
750  ΒΑΡΝΑ  από γέφυρα  2013: http://youtu.be/FGowHDb42kE  ,
749  Χρυσή Άμμος  Βάρνας: http://youtu.be/ecuip_59-no ,  55…..
030 Πλαταμώνας Καλλιπεύκη 2013 : http://youtu.be/AmAUnBty984 ,
031 ΤΕΜΠΗ από  Κατερίνη 2013 : http://youtu.be/fDh9CQCU798 ,
036 Κοιλάδα Τεμπών 2013: http://youtu.be/M_AZR0tVNmo ,
751 Βάρνα Βουλγαρίας είσοδος 2013: http://youtu.be/V8klYsYW6Ms ,
60/752 Βάρνα Βουλγαρίας αφήγηση 2013: http://youtu.be/8xkQSIOCeCc  
753 ΒΑΡΝΑ Βουλγαρίας περιήγηση 2013: http://youtu.be/EyQNAieDKUk
754 Ι Ν Γέννησης  Παναγίας  Βάρνας  2013: http://youtu.be/A7gPL5SwQAo ,
 758 Εκκλησία  στην Βουλγαρία  Παναγίας 2013: http://youtu.be/7YGlyI9gQHU , 
759 Βάρνα  εκκλησιασμός στην Γέννα  Παναγίας  2013: http://youtu.be/RUaigTE8SfI  
760 BARNA  αφήγηση  2013: http://youtu.be/Skcgaxc1Gjg  ,
761 ΒΑΡΝΑ  Βουλγαρίας μπαίνοντας 2013 http://youtu.be/NyJPiL0AVz0,
~762 Βουλγαρία Βάρνα 2013: http://youtu.be/K8ydswdkVnI ,
763Βάρνα  Αγ   Κωνσταντίνος  Ελένη  2013: http://youtu.be/59VB316BqB4,
 764 Ακτή  Κωνσταντίνου Ελένης Βουλγαρία  Βάρνα  2013: http://youtu.be/otkozuHqCXY ,
70/765 Θέρετρο Χρυσή άμμος Βάρνας 2013: http://youtu.be/o3Ge_lXBU7A ,
773 Ακτή Βάρνας Κωνσταντίνου Ελένης 2013: http://youtu.be/GcFbDRVulMU ,
777Θέρετρο Βάρνας Κωνσταντίνου Ελένης 2013: http://youtu.be/XUrix4jYjZk ,
73/ 778 ΒΑΡΝΑ τουριστικά θέρετρα 2013: http://youtu.be/Kqi6kYrkLzQ ,
770ΒΑΡΝΑ γιά  Χρυσή άμμο  θέρετρο  2013: http://youtu.be/3OfaPIybp_g   
780 ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ Βάρνα 2013: http://youtu.be/tGY-HdKd868 ,
781Άκουα πόλης  Χρυσή άμμος Βάρνας  2013: http://youtu.be/AYsm-EfURaw ,
848Βουλγαρία  Χ Δ  τραγούδι  2013: http://youtu.be/EpT_jWVGd3s ,
806ΘΕΡΕΤΡΟ ΧΡΥΣΗ  ΑΜΜΟΣ  ΒΑΡΝΑΣ  2013: http://youtu.be/RpJrmJcJZSo , -78-

ΑΠΟ  ΕΛΛΑΔΑ για ΣΟΦΙΑ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ  διαδρομή  αφηγήσεις  ανέκδοτα  ενημερώσεις  2013:
234 ΜΠΛΑΓΚΟΕΦΓΚΝΡΑΝ   ή  Λουτρά  ή  Άνω Τζουμαλιά Βουλγαρίας   2013  : http://youtu.be/SfoQg1wiaM4 ,
235  Κιουνστεντίλ ή Αογκούστα Νταϊάνα ή  Κεράνα  Βουλγαρίας  2013:  http://youtu.be/1tt-sly0_-s ,
236 ΡΙΛΑ Βουλγαρίας 2013 Διαδρομές: http://youtu.be/1-1H3SrnQhE ,
237 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  αφηγήσεις  διαδρομές  2013: http://youtu.be/_mutMLBAQ9c  ,
238 Βουλγαρία ενημέρωση  ξεναγου  διαδρομές  2013: http://youtu.be/AoZsSQWs4_k  ,
239 Βουλγαρία  ιστορικές  ενημερώσεις   2013: http://youtu.be/VpLVfmgZiHk ,
240 Βουλγαρία ανέκδοτα 2013: http://youtu.be/2seQU0_26DM ,
241Ανέκδοτο  διαδρομή προς Σόφια  2013: http://youtu.be/4URvzmjI1QY ,
242 ΣΟΦΙΑ Βουλγαρίας Ιστορική  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/n0uW57bB8kY ,
243ΠΕΡΝΙΚ  Σόφιας  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/QVfN4sJ3xS4 ,
247 ΣΟΦΙΑ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ  2013  είσοδος  ενημέρωση : http://youtu.be/utdxaWsdpOQ
249 ΣΟΦΙΑ  περιήγηση  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/1TVR0Vyz8u4
244 Βουλγαρία2013: http://youtu.be/cWioy1fceI8 ,
245 Βίτοσα  Βουλγαρίας συνοικίες  2013: http://youtu.be/kcjybpalrJI ,
246 Στενά  Στριμόνα  στην Βουλγαρία  2013: http://youtu.be/qOTa0fopi14 ,
248 ΣΟΦΙΑ 2013 προάστια Βίτοσα: http://youtu.be/1OwUjJlezPg ,
250  ΣΟΦΙΑ καί  ανέκδοτο  2013: http://youtu.be/sRBbo6lj1pM ,
251 ΣΟΦΙΑ   διαδρομή  πόλης 20123: http://youtu.be/4wZyMfaHYHk ,
252 ΣΟΦΙΑ λεωφόρος Βίτοσα  2013: http://youtu.be/S9g8LQbSnRw ,
254 Σόφια  στο  κέντρο  πόλης  2013: http://youtu.be/OsHXNla461I ,
255 Σόφια  περιοχή  Ελληνικού προξενείου   2013:  http://youtu.be/eQi5zLsCgyI ,
258 Σόφια ανταλλακτήριο 2013: http://youtu.be/b30A261qQE4 ,
259 ΣΟΦΙΑ   ενημέρωση  περιήγηση 2013: http://youtu.be/Y28IV_3OXdg  
266 SOFIA  BULGARIA  2013  περιήγηση: http://youtu.be/8JPxnVhmdDQ ,
267 Σόφια  Αγία  Κυριακή περιήγηση  2013: http://youtu.be/W6HquEOP_sM
268 Σόφια Λ  Ρακόφσκι  2013  περιήγηση : http://youtu.be/mHPTY8xIVeI
269 ΣΟΦΙΑ Στάδιο Β  Λέφσκι  2013: http://youtu.be/XII0uiNXspQ
270 SOFIA 2013  κήπος Ζαϊμοφ : http://youtu.be/xUZVnbGs9Gg
271 ΣΟΦΙΑ  περιήγηση πλατεία Νέφσκι  2013: http://youtu.be/S68wXQB1s1E  ,
~*272 ΣΟΦΙΑ πανεπιστήμειο 2013: http://youtu.be/x4OWjK-TZ8k ,ξεναγό αφήγησης Παύλος Ζαφειριάδης
   
~* 273 Ναός Άγιος Αλεξάντερ Νέφσκι  Σόφια  2013: http://youtu.be/OJfcnIk2EnY ,
  
~* 274 ΣΟΦΙΑ  εντός Ι Ν  Α  Νέφσκι 2013: http://youtu.be/8aEMEY90p4k ,
 
*** 284 ΣΟΦΙΑ Μνημείο αγνωστος στρατιώτης 2013: http://youtu.be/_q4QjWCgnSU ,
 
*** 285 ΣΟΦΙΑ  πλατεία  2013: http://youtu.be/6bQn5w7_iXA ,
 
*** 286 ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΕΊΟ ΕΚΚΛΗΣΊΑ 2013: http://youtu.be/75BVeiVGW08 ,
 
*** 287 Σόφια Λ Ντουντούκου 2013: http://youtu.be/7uWzF66At50 ,   -36-
 
ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ μέσα  από  ερασιτεχνικά  Βίντεο  2013 :
~** 339 Βουκουρέστι  ώρα φαγητού  2013: http://youtu.be/ch9AXPM0fho ,

~** 340 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ περιήγηση   κέντρο 2013: http://youtu.be/cNJwRDZwlv4 , Αφήγηση από ξεναγό  Πέτρο  Στεργίου

~** 341 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ περιήγηση ξενάγηση  2013: http://youtu.be/JpBk-z48PVg ,
 
355 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ περιοχή ...  πατριαρχείο  2013: http://youtu.be/K20Ct-7Mb1s  ,
 
** 336 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  περιήγηση  αφήγηση  2013: http://youtu.be/NJPY6CJyj7U  ,
  
** 369 Βουκουρέστι  2013  μαυσωλείο πεσόντων λίμνες: http://youtu.be/V75KB1WOemA ,
 
~370 Βουκουρέστι  2013 νεκροταφείο πεσόντων φοιτητών -μαθητών .. από Ν. Τσαουσέσκου ΄89 : http://youtu.be/kBNP8-4P2IM .-
 
~ 380 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Ρουμανίας  2013  αφήγηση:   http://youtu.be/GUbJLWNQolE ,  -8-
~381 Βουκουρέστι  περιήγηση  2013: http://youtu.be/ugknBK5lCe4 , .- ......
~ 382 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2013  αφήγηση  περιήγηση: http://youtu.be/ajSCXAYXC_I  ,
~ 387 Βουκουρέστι 2013  στα παλιά χρόνια: http://youtu.be/9-AALlWZGvM ,
**
*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου