ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  ...


~Εἶπε ὁ Ἀββᾶς Ἡσαΐας: Αὐτὸς ὁ ὁποῖος ζεῖ ἡσυχαστικά, θὰ πρέπει νὰ ἔχει συνεχὴ μνήμη θανάτου, καὶ πρὸ τῶν ὀφθαλμῶν του τὸν φόβο τοῦ Θεοῦ· καὶ νὰ σκέφτεται τὴν φοβερὴ καὶ φρικτὴ συνάντηση μὲ Αὐτόν, τόσο συχνά, ὅσο ἀναπνέει. Ὅσο ἡ ἁμαρτία ποῤῥώνει τὴν καρδιά του, τόσο θὰ πρέπει νὰ τὸν ποῤῥώνει ὁ φόβος τοῦ Θεοῦ.
(Ἁγιορείτικη Βιβλιοθήκη, Ἔτος ΙΒ΄, 1947)
Γεροντικόν




~ 23 Σεπτεμβρίου
Η σύλληψις του τιμίου και ενδόξου προφήτου προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου. Μαρτύρων Ανδρέου, Ιωάννου, Αντωνίου, Πέτρου. Ραΐδος της παρθένου(1), Ξανθίππης και Πολυξένης († 109)(2). Νεομαρτύρων Νικολάου του παντοπώλου (†1672) και Ιωάννου του εκ Κονίτσης και εν Βραχωρίω (†1814) αθλήσαντος.
(1) Η Αγία Ράϊς, η παρθένος καταγόταν από την πόλη Βατάν της Αιγύπτου. Έγινε μοναχή από 12 χρονών. Κάποια μέρα πηγαίνοντας στην πηγή να φέρει νερό είδε πλήθος χριστιανών αν είναι αλυσοδεμένοι από τον ηγεμόνα Λουκιανό. Τότε έτρεξε και μπήκε και εκείνη στο πλήθος. Με τόλμη παρουσιάστηκε μπροστά στον άρχοντα και αφού περιγέλασε τους Θεούς του, τον έφτυσε κατάμουτρα όταν και αυτός ειρωνεύτηκε το Χριστό. Τότε την βασάνισαν φρικτά και στο τέλος την αποκεφάλισαν.
(2) Η Ξανθίππη και η Πολυξένη ήταν αδερφές που κατάγονταν από την Ισπανία και έζησαν στα χρόνια του Κλαύδιου Καίσαρα (41-54) και ασπάστηκαν το χριστιανισμό. Η Ξανθίππη ήταν σύζυγος του Πρόβου που ήταν άρχοντας της χώρας, μαθήτευσε κοντά στον Απόστολο Παύλο και γνώρισε σε πολλούς την πίστη στο Χριστό. Η αδερφή της Πολυξένη απάχθηκε από κάποιον που ήθελε να την διαφθείρει στην Ελλάδα όπου γνώρισε το χριστιανισμό από τον Φίλιππο και γυρίζοντας στην Ισπανία επιδόθηκε μαζί με την αδερφή της στον πνευματικό αγώνα, όπου κοιμήθηκαν εν ειρήνη. 
Σήμερα 23/09/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σύλληψη), Άγιος Νικόλαος ο παντοπώλης ο Νεομάρτυρας από το Καρπενήσι
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Η πρώην οὐ τίκτουσα, στεῖρα εὐφράνθητι, ἰδοὺ γὰρ συνέλαβες, Ἡλίου λύχνον σαφῶς, φωτίζειν τὸν μέλλοντα, πᾶσαν τὴν οἰκουμένην, ἀβλεψίαν νοσοῦσαν, χόρευε Ζαχαρία, ἐκβοῶν παρῥησίᾳ· Προφήτης τοῦ Ὑψίστου ἐστίν, ὁ μέλλων τίκτεσθαι.
~*  Απολυτίκιο Συλλήψεως Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού - 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/1iy2OazLPcI  .-

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
*** Όπου εύρω σε, εκεί και κρινώ σε
~  Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας
«Όπου εύρω σε, εκεί και κρινώ σε». Να η αξία της στιγμής, σε εύρεν εν μετανοία; Σε έφθασεν εν εξομολογήσει; Σε επρόφθασε με το « ήμαρτον, Πάτερ, εις τον ουρανόν και ενώπιόν σου»; (Λουκ. 15,18).
*  Σε προσήγγισεν με το δάκρυ της γνησίας μετανοίας και αυτομεμψίας; Ιδού εις μίαν στιγμήν χρόνου σε κρίνει ο Θεός καθώς ελάλησεν, « πιστός ο Κύριος εν τοις λόγοις Αυτού» ( Ψαλμ. 144.13 ).
Εάν εις το ανάπαλιν σε εύρη, ω άνθρωπε, τότε θα ανοιχθούν τα μάτια της ψυχής και θα ίδης τι εζημιώθης, αλλά τι το όφελος! Άμα κρίνη ο Θεός τον άνθρωπον, τότε περιττή η μετάνοια. Όταν τελειώση η πανήγυρις, περιττά τα πολλά λόγια, το παν ετελείωσε!
~  Ω, τι μέγα μυστήριον τούτο! Ω Θεέ μου, γλυκέ μου Ιησού, άνοιξόν μοι τα όμματα της ψυχής μου, ίνα ίδω καθαρώτατα τούτο το μέγα μυστήριον της αιωνίου σωτηρίας μου, ίνα ετοιμάσω εφόδια δια της χάριτός Σου βοηθούμενος, ίνα μη εν τω τέλει του βίου μου μεταμεληθώ χωρίς όφελος.
Ως βλέπεις, τίποτε απολύτως δεν κάμνω, αλλά όλος λελέπρωμαι από πάθη, δώρησέ μου δάκρυα και μετάνοιαν ολόκληρον, προτού να έλθη η εσχάτη ώρα, καθ’ ην θα ακούσω την φωνήν Σου: « Ετοίμασον τα περί του οίκου σου, αποθνήσκεις και ου ζήσεις».
*Πατρικαι Νουθεσίαι- ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Γ΄- Περί Αμαρτίας, Μετανοίας, Πένθους και Δακρύων. Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας

*** Ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα Σάββατο 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 23/9/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 6.4 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  H Φώφη στην κάμινο του δημάρχου Αθηναίων στη Μεσσηνία 
Την ώρα που έχουν μπλέξει οι… γραμμές με την e-ψηφοφορία 
 Σημαντική η υποστήριξη Καμίνη στη Μεσσηνία
 Από σήμερα ξεκινά και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα που θα διαδεχθεί τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη». Με τη συλλογή των υπογραφών (απαιτούνταν 1.000) από κάθε έναν καταδείχτηκε και η δύναμή τους στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Εκείνο που προκαλεί έκπληξη από μια πρώτη ανάγνωση είναι ότι στο Νομό Μεσσηνίας ο υποψήφιος που φαίνεται να υπερτερεί δεν είναι η Φώφη Γεννηματά (λόγω της καταγωγής του πατέρα της - αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά), αλλά ο Γιώργος Καμίνης. Κι αυτή ήταν και η αιτία που ξεκίνησε την περιοδεία του - εκτός Αττικής- από το νομό μας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Θ», από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έτοιμος μηχανισμός υπάρχει για το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στη Μεσσηνία. Στα "συν" του είναι ότι με την υποψηφιότητά του υπάρχει ένα δυνατό άνοιγμα στην κοινωνία, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα προτιμηθεί από τα στελέχη και φίλους της ΔΗΜΑΡ, της "Κίνησης Πολιτών", αλλά και στελεχών που κινούνται γύρω από τον κύκλο του πρώην υπουργού και δημάρχου Καλαμάτας, Σταύρου Μπένου.
Πέραν, όμως, των παραπάνω ομαδοποιήσεων, σε μια πρώτη λίστα που έχει διαμορφωθεί φαίνεται να έχει την προτίμηση των: Στάθη Μακρή, Γρηγόρη Μασούρα, Νίκου Γεωργακόπουλου, Σωτήρη Μπακούρου, Κώστα Αγγελόπουλου και άλλων.
Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Καμίνη ποντάρουν πολύ και στο γεγονός ότι οι πολίτες που δεν ανήκουν σε κανένα στρατόπεδο, αλλά θα προσέλθουν στις κάλπες, θα τον προτιμήσουν, με τη δικαιολογία του πλέον "άφθαρτου" πολιτικού.  Παράλληλα, στηρίγματα θα έχει και από την πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ, που αποφάσισε τα μέλη του να κινηθούν… χωρίς γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν είναι ο Γιώργος Καμίνης και η Φώφη Γεννηματά.
  Στον «αέρα» οι εκλογές
Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, σε αμφιβολία θέτει την εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για κάλπες το Νοέμβριο, η απάντηση της Vodafone, της εταιρείας που έδειξε ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Στην απαντητική επιστολή της προς την επιτροπή Αλιβιζάτου, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σημειώνει ότι αναλαμβάνει μόνο την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και απαντά αρνητικά στην ψήφο εξ αποστάσεως.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία αναφέρει πως δε θα προλάβει τις προθεσμίες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου, και προτείνει να στηθούν οι κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου. Ως αμοιβή ζητά το ποσό των 900.000 συν ΦΠΑ, ανάλογο με αυτό που είχε απαιτηθεί για την αντίστοιχη διαδικασία κατά την εκλογή προέδρου της Ν.Δ.
Την ενημέρωση έκανε, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αναμένει τις προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ και WIND, προς τις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, ζητώντας τους να διευκρινίσουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανωτέρω κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017, και με ποιο κόστος».
  Αντιδράσεις
Στην προχθεσινή του παρουσία στην Καλαμάτα, ο εκ των υποψηφίων, δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ξεκαθάρισε ότι η σχετική διαδικασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατικής λειτουργίας του νέου φορέα. Ειδικότερα, τόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όσο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής των πολιτών και υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με τη μορφή της εξ αποστάσεως ψήφου.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η πρώτη αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, χθες. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, "ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα, μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μία ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας".
Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.
«Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν -και να εγγυηθούν- το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα" επισήμανε.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***   Έκλεβε καταστήματα και κοιμόταν σε ενοικιαζόμενα που άνοιγε σε Στούπα και Γιάλοβα 
Άνοιγε καταστήματα για να κλέψει και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να κοιμηθεί. Ο λόγος για έναν 33χρονο Αλβανό, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε κάθειρξη 7 ετών και ένα μήνα και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο ίδιος επικαλέσθηκε ότι τα έκανε όλα από φτώχεια, όμως το δικαστήριο δε δέχθηκε να του αναγνωρίσει το ανάλογο ελαφρυντικό.
  Έφαγε και κοιμήθηκε
Αρχικά, ξημερώματα στις 24 Μαΐου, διέρρηξε πόρτα εισόδου καφετέριας ομοεθνούς του στη Στούπα, ενώ από την ταμειακή μηχανή πήρε 350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο και 223 ευρώ βρέθηκαν στον Αλβανό όταν συνελήφθη, ενώ είχε καταγραφεί και από το σύστημα παρακολούθησης του καταστήματος.
Λίγες ώρες αργότερα ανέβηκε με σκάλα σε μπαλκόνι ορόφου στη Στούπα, αλλά έγινε αντιληπτός από γειτόνισσα, στην οποία όμως είπε ότι είναι μάστορας και… μετράει τα κάγκελα. Δεν κατάφερε να μπει και τράπηκε σε φυγή.
Το ίδιο βράδυ διέρρηξε παράθυρο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Στούπα, στο οποίο κάθισε, έφαγε, κοιμήθηκε και έφυγε την άλλη μέρα το πρωί. Λίγες ώρες μετά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Καρδαμύλης, ενώ πάνω του βρέθηκαν κάποια κλοπιμαία.
  Και στη Γιάλοβα
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της Καρδαμύλης, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα στη Γιάλοβα της Πύλου παραβίασε μπαλκονόπορτα διαμερίσματος που διέμεναν Αμερικάνοι τουρίστες και αφαίρεσε διαβατήριο, δύο φορητούς υπολογιστές, δύο κολιέ, ηλεκτρονικές συσκευές ήχου, προσωπικά είδη και 450 ευρώ. Μάλιστα, υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα θαμνώδη σημείο στη Γιάλοβα, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν όλα τα κλοπιμαία από τους Αμερικανούς τουρίστες, πλην των χρημάτων.
Στην απολογία του ο 33χρονος ζήτησε  συγγνώμη, εξηγώντας ότι όλα τα έκανε γιατί δεν είχε να φάει. Είπε πως φίλος του, του υποσχέθηκε να πάει στη Γιάλοβα και θα του δώσει δουλειά. Όταν όμως έφτασε εκεί, ο φίλος του δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και έτσι διέρρηξε το διαμέρισμα που έμεναν οι Αμερικανοί τουρίστες. Με τα χρήματα δε που πήρε από εκεί πήγε μετά στη Μάνη.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Τον έπιασαν την ώρα που έριχνε βοθρολύματα στην ύπαιθρο 
Βοθρολύματα σε δασική έκταση, με τελική κατάληξη ένα ρέμα, συνελήφθη να ρίχνει ένας κάτοικος από την περιοχή της Πιλαλίστρας.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας, στη θέση  «Βρύση» στην περιοχή της Πιλαλίστρας του Δήμου Μεσσήνης. Δασικοί υπάλληλοι του Δασονομείου Μεσσήνης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας για την πρόληψη και δίωξη δασικών αδικημάτων και παράνομης θήρας, συνέλαβαν έναν κάτοικο την ώρα που άδειαζε από βυτίο πάνω σε τρακτέρ οικιακά απόβλητα (βοθρολύματα) σε δασική έκταση που κατέληγε σε ρέμα.
Οι δασικοί υπάλληλοι συνέλαβαν τον οδηγό του τρακτέρ, το όχημα κατασχέθηκε και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Αυτόφωρο.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο δράστης κρίθηκε ένοχος για μόλυνση περιβάλλοντος και καταστροφή δασικής βλάστησης και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

***  Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας από την αποβάθρα του Μετρό στο "Πανεπιστήμιο" (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στη στάση Πανεπιστήμιο του μετρό, όταν ένα ένας άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας στις ράγες.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα, αστυνομικές δυνάμεις καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ που το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να απομακρύνουν το άψυχο σώμα του άνδρα.
Να σημειωθεί τέλος ότι οι σταθμοί Πανεπιστήμιο και Ομόνοια παρέμειναν κλειστοί για πάνω από δύο ώρες λόγω του γεγονότος.
Video:  Μετρο Αθηνα , https://youtu.be/XSLcbAD8O_Q .-

***  Δικαστικά μπερδέματα με συνωνυμίες 
Πολλές φορές έχουν σημειωθεί μπερδέματα στα δικαστήρια με συνωνυμίες και ιδιαίτερα με τσιγγάνους κατηγορουμένους.
Έτσι και χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών τσιγγάνα από την Κόρινθο, η οποία κατηγορούνταν για κλοπή χρημάτων από μίνι μάρκετ μαζί με ομοφύλους της.
Ο δικηγόρος της προσκόμισε έγγραφα ότι είναι άλλη η τσιγγάνα με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά διαφορετικό πατρώνυμο που αναζητά το δικαστήριο και όχι η πελάτισσά του.
Το δικαστήριο δεν πείσθηκε 100%, αλλά η αμφιβολία λειτουργεί πάντα υπέρ του κατηγορουμένου.  Β.Β. 

***  Κάθειρξη 13 ετών μοιράσθηκαν Αλγερινός και Μαροκινός που άνοιγαν αυτοκίνητα στην Καλαμάτα

Στις φυλακές, όπου ήταν προφυλακισμένοι, επέστρεψαν δύο νεαροί, ένας Μαροκινός και ένας Αλγερινός, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα και το Μάιο συνελήφθησαν για τη διάρρηξη 16 αυτοκινήτων στην Καλαμάτα.
Αν και παραδέχθηκαν μόνο μία κλοπή, αυτή από την οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για όλες, καθώς και ο αστυνομικός που κατέθεσε βεβαίωσε ότι μετά τη σύλληψή τους πως αυτές σταμάτησαν.
Ο 33χρονος Μαροκινός καταδικάσθηκε για διακεκριμένες κλοπές ως υπότροπος σε κάθειρξη 7 ετών και ενός μήνα και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, ενώ στον 21χρονο Αλγερινό αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 6 ετών, 5 μηνών και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η έφεσή τους να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και μετά την έκτιση της ποινής να απελαθούν, ενώ απαγορεύθηκε η επανείσοδό τους στην Ελλάδα για μια δεκαετία.
  Διαρρήξεις
Την τελευταία διάρρηξη έκαναν σε αυτοκίνητο γυναίκας στην οδό Πραξιτέλους και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.
Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ την επόμενη ημέρα τους συνέλαβαν στην παραλία, ενώ στην κατοχή τους και σε οίκημα που χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα στην οδό Κορώνης βρέθηκαν όσα είχαν αφαιρέσει από το αυτοκίνητο στην Πραξιτέλους, όπως και κάποια άλλα κλοπιμαία.
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας πρόεκυψε ότι κατά το διάστημα από 6 Φεβρουαρίου έως και 28 Απριλίου οι δυο τους είχαν διαπράξει 13 διαρρήξεις και κλοπές και 2 περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε οχήματα.
Εκτός από την οδό Πραξιτέλους, είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν αυτοκίνητο στην οδό Σποράδων. Στην οδό Ηρώων από ανασφάλιστο αυτοκίνητο είχαν πάρει ένα χαρτοφύλακα με έγγραφα. Από αυτοκίνητο στην Ακρίτα αφαίρεσαν κέρματα και από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στην οδό Αθηνών ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα. Στην οδό Ευριπίδου διέρρηξαν αυτοκίνητο και πήραν προσωπικά έγγραφα, είδη ρουχισμού και γυαλιά ηλίου, συνολικής αξίας 500 ευρώ. Από αυτοκίνητο στο Ασπρόχωμα αφαίρεσαν 100 ευρώ και από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στην Αριστοτέλους διάφορα έγγραφα, 40 ευρώ, 2 μπουφάν και δίσκους μουσικής. Από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στην οδό Ακρίτα πήραν τα κλειδιά και από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στα Ακοβίτικα ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα.
Έγγραφα και γυαλιά ηλίου αφαίρεσαν από αυτοκίνητο στα Λέιικα, πορτοφόλι με έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στην οδό Ύδρας, προσωπικά έγγραφα από αυτοκίνητο στην οδό Τετραδάκου, έγγραφα από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στην οδό Αριστείδου, ενώ από αυτοκίνητο την οδό Ιονίας δεν αφαίρεσαν κάτι.
  Αρνήθηκαν
Μάλιστα, κατά τη σύλληψη ο 21χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας Αρχών Βελγίου, που ήταν πλαστό.
Στις απολογίες τους οι δύο αρνήθηκαν ότι έχουν κάνει όλες τις κοπές και αποδέχτηκαν μόνο αυτή στην οδό Πραξιτέλους. Ζήτησαν συγγνώμη, ενώ ο Μαροκινός είπε ότι έχει καταθέσει και αίτημα για άσυλο από τη χώρα μας.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς τους και τους έκρινε ενόχους όπως κατηγορούνται και χωρίς να δεχτεί τη μετατροπή της κατηγορίας από διακεκριμένες κλοπές σε απλή κλοπή.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Πέρασε στην ιστορία μια εκκλησία-σύμβολο 
Όπως γνωρίζουν οι παλιότεροι, πολλές περιοχές της Καλαμάτας είχαν τη δική τους ονομασία, ενώ πολλές φορές ήταν σε «κόντρα», ειδικά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά και στον σαϊτόπολεμο, με τα μπουλούκια των κάποιων γειτονιών να υπάρχουν ακόμα και σήμερα.
Έτσι, είχαμε τη Φυτειά, τη Ράχη, τον Άγιο Σίδερη κ.λπ., περιοχές που πήραν το όνομά τους για διάφορους λόγους. Το σίγουρο είναι ότι η ονομασία Άγιος Σίδερης προέκυψε από τον ομώνυμο ναό, βόρεια του 12ου Δημοτικού Σχολείου.
Γράφουμε «υπήρχε», αφού πλέον δεν υφίσταται, καθώς η κατάσταση του ναού ήταν πάρα πολύ άσχημη. Μετά τους σεισμούς είχε εγκαταλειφτεί και ήταν κυριολεκτικά θέμα χρόνου να καταρρεύσει. Χθες περάσαμε από το σημείο και είδαμε τα μπάζα του ναού που πρόσφατα γκρεμίστηκε, ενώ προφανώς στο σημείο θα φτιαχτεί κάτι άλλο, αφού, όπως μάθαμε, πρόκειται για ιδιωτικό οικόπεδο.
Άλλο ένα κομμάτι της πόλης, λοιπόν, πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας.
Π.Μπ. 

*** Επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών από πολλές χώρες στο Δημαρχείο της Καλαμάτας 
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες 20 κοινωνικοί λειτουργοί από διάφορες χώρες, που λαμβάνουν μέρος στο 32ο Διεθνές Συνέδριο του CIF (Council of International Fellowship), το οποίο πραγματοποιείται στην Καλαμάτα μεταξύ 18 και 23 Σεπτεμβρίου.
Το θέμα του συνεδρίου είναι: «ΜΕΤΑ-ΚΙΝΗΣΗ, έννοια κλειδί για την παγκόσμια σταθερότητα» και το διοργανώνουν το CIF Hellas - Συμβούλιο Διεθνούς Συμφιλίωσης Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Τοπικό Τμήμα Μεσσηνίας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Σκοπός είναι να αναζητήσει, εξετάσει και εντοπίσει παραμέτρους που επιβάλλουν τις μετακινήσεις ατόμων και πληθυσμών και τις επιπτώσεις τους.
Στο Δημαρχείο τούς επισκέπτες κοινωνικούς λειτουργούς ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, με στελέχη της Διεύθυνσης Πρόνοιας, για όλες τις κοινωνικές δράσεις και τις σχετικές Δομές του Δήμου Καλαμάτας, όπως: «Βοήθεια στο σπίτι», δεκατιανό σε μαθητές, Δημοτικό Εστιατόριο, Δημοτικό Ιατρείο, Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικοί Λαχανόκηποι, Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), Δημοτικό - Κοινωνικό Φαρμακείο, Παιδικοί Σταθμοί.
Πληροφόρηση, επίσης, παρασχέθηκε για ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως: Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας και Κέντρο Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων.

***  Καθαρά νερά για κολύμβηση στην Καλαμάτα σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΚ
Κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί κάθε δεκαπενθήμερο ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια).
Κατά τη μέτρηση του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου (ημερομηνία δειγματοληψίας 12/9) διαπιστώθηκε από τα ευρήματα των αναλύσεων δειγμάτων από 15 σημεία ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια.

*** Εκδήλωση απόψε στην Καλαμάτα αφιερωμένη στον Ελληνισμό του Πόντου 
Με κεντρικό προσκεκλημένο και ομιλητή τον γέροντα μοναχό της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, Μάξιμο Ιβηρίτη
 Το Τμήμα ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ της AHEPA Ελλάς στη Μεσσηνία και η Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας «Η Ρωμανία» διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, εκδήλωση με θέμα «Ο ελληνισμός του Πόντου». Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο γέροντας μοναχός της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, Μάξιμος Ιβηρίτης.
Γι’ αυτή την εκδήλωση χθες το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του τμήματος «Παπαφλέσσας» της AHEPA στη Μεσσηνία, Περικλής Μαντάς, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μεσσηνίας «Η Ρωμανία», Νίκος Σαββίδης.
Ο κ. Μαντάς μιλώντας για την αποψινή εκδήλωση σημείωσε:  «Διανύουμε μια περίοδο έντονης κοινωνικής κρίσης, ως επακόλουθο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια. Περισσότερο, όμως, διανύουμε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης των αξιών μας, όπως η παράδοση, τα ήθη και έθιμα, ακόμη και για την ιστορία του τόπου μας.
Στο πλαίσιο των δράσεών μας στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης διοργανώνουμε μιαν εκδήλωση σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία” με θέμα: Ο Ελληνισμός του Πόντου. Ομιλητής θα είναι ο Γέροντας Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Ο Γέροντας έχει διατελέσει Πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους την περίοδο 2012 - 2013 και έχει πλούσιο συγγραφικό υλικό με ιστορικό και θρησκευτικό περιεχόμενο»
Χθες το πρωί ο Γέροντας επισκέφτηκε το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας και την Ιερά Μονή Βουλκάνου ενώ σήμερα θα επισκεφτεί το Ιερό Μοναστήρι της Δήμιοβας και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Αλειφέρη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μεσσηνίας, Νίκος Σαββίδης, ευχαρίστησε το Τμήμα της ΑΧΕΠΑ Μεσσηνίας για την πρωτοβουλία και κάλεσε τους καταγόμενους από τον Πόντο Μεσσήνιους να προσέλθουν στην εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία νέων δράσεων και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ένωσης. Εξήρε δε, τις δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας και ευχήθηκε αντίστοιχες δράσεις να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον.
  Του Κώστα Γαζούλη

*** «Φάρις»: Κέρδη… χωρίς αντίκρισμα για τους δημότες 
Έπειτα από ένα ζημιογόνο 2015 η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» έκλεισε το 2016 με κέρδη ύψους 157.000 ευρώ. Ο ισολογισμός του 2016 εγκρίθηκε από το προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο και μετά το άκουσμα της πληροφορίας περί κερδών, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων μαθητών της "Φάρις", ζήτησαν τη μείωση των διδάκτρων στις σχολές της κοινωφελούς επιχείρησης.
Από την πλειοψηφία το ενδεχόμενο μείωσης των διδάκτρων αποκλείστηκε με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφαρμογής μιας οικονομικής πολιτικής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομική ζημιά, γιατί η "Φάρις" χρηματοδοτείται απευθείας από τους δημότες, μέσω των διδάκτρων, αλλά και έμμεσα, μέσω της επιχορήγησης που καταβάλλεται από το Δήμο, με χρήματα που εισπράττονται πάλι από τους δημότες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό το 2015 έκλεισε με οικονομική ζημιά 57.000 ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών το 2016 ανήλθε στα 419.846 ευρώ και ο φόρος εισοδήματος προσδιορίστηκε στα 1.189 ευρώ.
Η πρόεδρος της «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη, δήλωσε ικανοποιημένη για αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι αυτή η καλή οικονομική κατάσταση πρέπει να πιστωθεί στον προηγούμενο πρόεδρο της επιχείρησης, Θανάση Ηλιόπουλο.

***  Πρόβες για την παράσταση «Οι χήρες της Φίοντορ» από τη θεατρική ομάδα «Όψις» 
Σε διαδικασία προβών για την παράσταση «Οι χήρες της Φίοντορ», σε πρωτότυπο κείμενο του Πάνου Ηλιόπουλου και του Ανδρέα Καρασπήλιου, βρίσκεται η θεατρική ομάδα «Όψις».
Το έργο θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Φίοντορ, μια πόλη που κυβερνάται από τρεις γυναίκες, χήρες των βασιλιάδων που μυστηριωδώς δολοφονήθηκαν. Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία, η Λύρια, η πρώτη βασίλισσα, ζει απομονωμένη σ’ ένα στοιχειωμένο κάστρο, πενθώντας για το θάνατο του άντρα της. Μόνη της συντροφιά είναι μια ομάδα ιδιόρρυθμων υπηρετών που έχουν αναλάβει την προστασία της. Όταν ο δολοφόνος των βασιλιάδων δραπετεύει από τα μπουντρούμια της Φίοντορ, η ζωή της Λύρια διαταράσσεται κι όλη η πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό, ενώ ένας αρχαίος μύθος ξαναξυπνά στα έγκατα του βουνού όπου είναι χτισμένο το κάστρο.
Η παράσταση, ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αφηγείται μια αλληγορική ιστορία για τη διάθεση του ανθρώπου να νιώσει πραγματικά ελεύθερος μέσα στην κοινωνία που ζει και να φτάσει πιο κοντά στο όνειρό του να ζήσει ήρεμος και απαλλαγμένος απ’ όσα τον βασανίζουν.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Πάνος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καρασπήλιος
Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιόπουλος
Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος, Ανδρέας Καρασπήλιος
Ενορχήστρωση - Παραγωγή - Μίξη: Αλέξανδρος Αρτεμίσιος

***    Υποστηρίζει τη διενέργεια του 2ου Διαγωνισμού Χορωδιών το ίδρυμα «Καρέλια» με 40.000 ευρώ
Με επιστολή τους η κα Βικτωρία Καρέλια, πρόεδρος και ο κ. Ανδρέας Καρέλιας, γενικός γραμματεύς, γνωστοποίησαν προς το Δήμο Καλαμάτας ότι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του δημάρχου, υποστηρίζει τη διενέργεια του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας –2017 με 40.000 ευρώ.
Ο διαγωνισμός, του οποίου το Ίδρυμα Καρέλια αναδεικνύεται Μέγας Χορηγός, θα διεξαχθεί μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου  και σ' αυτόν θα μετάσχουν 50 χορωδίες, από 15 χώρες (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Δανία, Ελλάς, Εσθονία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Μαλαισία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία και Σουηδία), με περίπου 2.000 χορωδούς και συνοδούς.
Για τη γενναιόδωρη και ευγενική αυτή χειρονομία, ο δήμαρχος εκφράζει προς την ηγεσία του Ιδρύματος θερμές ευχαριστίες. Σχετικό θέμα θα εισαχθεί προς λήψη αποφάσεως στην Οικονομική Επιτροπή, για την αποδοχή της δωρεάς και έκδοση όλων των νομίμων παραστατικών από το Δήμο Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια υπήρξε Μέγας Χορηγός και της αντίστοιχης εκδήλωσης του 2015, που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία  .-  

***  Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα: Έως και 60% μείωση των προστίμων 
Δεν έχει τέλος η νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε χθες την όγδοη παράταση στις προθεσμίες υπαγωγής στον ισχύοντα νόμο 4178/13, καταθέτοντας παράλληλα στη Βουλή ένα νέο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος είχε τεθεί σε διαβούλευση πριν από ένα χρόνο.
Υπό τον τίτλο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» περιλαμβάνει ρυθμίσεις που καλύπτουν ευρεία θεματολογία, από την ακύρωση μεταβιβάσεων, μισθώσεων και παραχωρήσεων αυθαιρέτων και την ταυτότητα κτιρίου έως τη δόμηση σε ρέματα και τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων. Η γενικότερη φιλοσοφία είναι μείωση των παραβόλων και των προστίμων για τα αυθαίρετα, υπό προϋποθέσεις και αύξηση των δόσεων.
Ειδικότερα, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο μειώνεται: α) κατά 20%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις νέες ρυθμίσεις έως την 8η/12/2017. β) κατά 10%, εφόσον υπαχθεί από την 09/12/2017 έως την 8η/06/2018. γ) κατά 10% στις περιπτώσεις που υποβληθεί μελέτη στατικής επάρκειας ταυτόχρονα με τη δήλωση υπαγωγής.
Αντίθετα, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυξάνεται: α) κατά 10%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις νέες διατάξεις από τη 9η/6/2018 έως την 8η/12/2018. β) κατά 20%, εφόσον η νομιμοποίηση γίνει μετά την 9η/12/2018. γ) κατά 10% αν βρίσκεται σε περιοχές προστασίας για τις οποίες έχει εκδοθεί και ισχύουν ΠΔ καθορισμού όρων δόμησης.
Σε περίπτωση που για την υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες εργασίες στατικής ενίσχυσης (βάσει στατικής μελέτης μηχανικού), το ενιαίο ειδικό πρόστιμο μειώνεται κατά: α) 60% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 3 β) 50% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 2 (σ.σ. συμπεριλαμβάνεται και η Μεσσηνία) γ) 30% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας
1. Εάν ολοκληρωθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης (βάσει μελέτης αρμόδιου μηχανικού), το ενιαίο ειδικό πρόστιμο, μειώνεται έως: α) 50% για υπερβάσεις έως 250 τ.μ. σε οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες με χρήση κατοικίας και έως 500 τ.μ. σε οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες με άλλες χρήσεις πλην κατοικίας. β) 30% για μεγαλύτερες υπερβάσεις
 Αποπληρωμή σε 80 δόσεις
Το πρόστιμο θα καταβάλλεται σε 80 μηνιαίες δόσεις. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της μηνιαίας δόσης, το ανεξόφλητο ποσό θα προσαυξάνεται κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Για εφάπαξ καταβολή έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής, παρέχεται έκπτωση 20% του προστίμου. Εάν καταβληθεί το 30% του συνολικού ποσού του προστίμου, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μηνός της ημερομηνίας υπαγωγής η έκπτωση θα είναι 10%.
  Ανοίγει δρόμος για δόμηση σε ρέματα
Στις περιπτώσεις υδατορεμάτων που απεικονίζονται σε παλαιότερα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια (του ν. 880/1979) και τα οποία έχουν διευθετηθεί με τεχνικά έργα κλειστής διατομής, επιτρέπεται η δόμηση στο οικοδομήσιμο τμήμα των όμορων οικοδομικών τετραγώνων με τους όρους δόμησης της περιοχής.
Προϋπόθεση τα τεχνικά έργα να βρίσκονται κάτω από εγκεκριμένους και διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους του ρυμοτομικού σχεδίου και να έχουν κατασκευαστεί βάσει μελέτης αρμόδιας υπηρεσίας ή φορέα.

***  H Ρωσία κάνει τη ΔΙΑΦΟΡΑ! Το νέο υπερ-ΕΡΓΑΛΕΙΟ της

~ Με το νέο ρωσικό παγοθραυστικό Sibir, η Ρωσία κάνει τη διαφορά και πρωτοπορεί, αφού πρόκειται για το πρώτο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό της σειράς 22220.
Το Sibir προορίζεται για την διάνοιξη των θαλασσίων οδών στον Βόρειο παγωμένο ωκεανό και την Αρκτική και καθελκύστηκε στα ναυπηγεία «Μπαλτίσκοσκογιε» στην Αγία Πετρούπολη.
Έχει μήκος 173,3 μέτρα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων και χωρητικότητα 75 ατόμων.
~* Meet 'Siberia': Russia launches ‘world’s biggest & most powerful’ nuclear icebreaker   : https://youtu.be/Sfuzk3dfufc  .-

*** ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Συρια! «Η ειρήνη ΑΡΓΕΙ»…

~ Με το 87% του συριακού εδάφους να ήδη απαλλαγμένο από τη Daesh και πάνω από 96.000 τρομοκρατικές εγκαταστάσεις να έχουν καταστραφεί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, η ειρήνη στη χώρα που έχει υποστεί διάλυση από τον πόλεμο, ενδέχεται να αργήσει πολύ ακόμα, τόνισε ένας στρατιωτικός ειδικός, μιλώντας στο Sputnik.
“Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη Ρωσία, προφανώς και διέλυσε μεγάλο μέρος των τρομοκρατών,  και αυτό είναι κάτι που και οι ορκισμένοι εχθροί μας δεν μπορούν να αρνηθούν. Λιγότερο από το 15% της συριακής επικράτειας ελέγχεται από αντικυβερνητικές δυνάμεις», δήλωσε ο Βίκτορ Μπαρανέτς.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η ειρήνη στη χώρα δεν είναι εύκολο να συμβεί: «Θθα χρειαστούν χρόνια ακόμα, μέχρι ο Συριακός Στρατός και οι Αεροναυτικές Δυνάμεις της Ρωσίας να ελευθερώσουν αυτό τα 15%, επειδή υπάρχουν νέες δυνάμεις που αναδύονται στη Συρία με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν δαπανήσει πάνω από 2 δις δολάρια για τον λεγόμενο Συριακό Ελεύθερο Στρατό.
Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος προς τη νίκη θα είναι μακρύς».

***  ΣΟΚ! Δεν συμφέρει να βγει η ΕΛΛΑΔΑ από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ

~  Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να διαμηνύει ότι τα μνημόνια τελείωσαν, ωστόσο η σκληρή πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Όπως αναφέρει το bankingnews.gr, δεν συμφέρει τις τράπεζες μια έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο του 2018, καθώς θα χάσουν πολλά προνόμια που έχουν τώρα.
Η πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί ECCL είναι σχεδόν στο 100% για πολλούς λόγους αλλά και για πέντε συγκεκριμένους τραπεζικούς λόγους, όπως τους καταγράφει το bankingnews.gr:
1)Όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν όταν οι δανειστές ήθελαν να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα… έφερναν στο προσκήνιο τις ελληνικές τράπεζες.
Ενόψει των stress tests του Ιουλίου 2018 είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα… είναι εύκολος στόχος.
Οι τράπεζες θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την νέα πιστωτική γραμμή ECCL η οποία θα φέρει και κεφαλαιακό απόθεμα 20 δισεκ. που θα προέρχονται από το εναπομείναν κεφάλαιο του τρίτου μνημονίου
Να σημειωθεί ότι με IFRs 9, με τον έλεγχο TAR την ανασκόπηση των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων του 2017 και τα stress tests του Ιουλίου 2018 οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ευάλωτες.
2)Εάν η Ελλάδα δεν διαθέτει investment grade δηλαδή βαθμολογία που να θεωρείται επενδυτική βαθμίδα – η Ελλάδα θα αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα δηλαδή από ΒΒΒ- και υψηλότερα σε 3-4 χρόνια – και ταυτόχρονα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης… η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να αποσύρει το waiver στα ελληνικά ομόλογα.
Η επαναφορά του waiver κατέστησε επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα για πράξεις νομισματικής πολιτικής και ταυτόχρονα αύξησε τα collaterals δηλαδή τις εγγυήσεις.
Η ΕΚΤ είναι δεδομένο ότι θα αποσύρει το waiver εάν η Ελλάδα δεν υπάρχει σχέδιο μετά τον Αύγουστο του 2018 να βρίσκεται σε ειδικό πρόγραμμα όπως η ECCL γραμμή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρξει μια επίδραση άμεσα σε assets 7 δισεκ. και άμεσα και έμμεσα σε 20 δισεκ.
Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να μειωθούν τα haircuts στα collaterals που διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες ίσως και να αυξηθούν.
3) Η ΕΚΤ αλλάζει ριζικά το πλαίσιο χορήγησης του ELA και πλέον τίθενται χρονικά πλαίσια 6 μηνών και θα υπάρχει η δυνατότητα παράτασης άλλων 6 μηνών αλλά εφόσον ενεργοποιηθεί η παράταση η μηνιαία μείωση πρέπει να είναι ραγδαία.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν 30 δισεκ. ELA έκτακτη ρευστότητα η οποία φέρει επιτόκιο 1,55%.
Εφόσον οι αποφάσεις ληφθούν Οκτώβριο του 2017 προφανώς θα έχουν διάστημα 6 μηνών για να αποπληρώσουν τα 30 δισεκ. που είναι η τρέχουσα έκθεση σε ELA ή με την παράταση των άλλων 6 μηνών σημαίνει μεγάλη μηνιαία μείωση.
Το καθεστώς λοιπόν καθίσταται πολύ δυσμενέστερο για τις ελληνικές τράπεζες και έτσι εξηγείται γιατί υπάρχει πίεση για αποπληρωμή του ELA.
Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει και τις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις καθώς η πίεση που θα ασκηθεί θα καταστήσει τις ελληνικές τράπεζες υψηλότερου ρίσκου.
Να τονιστεί ότι οι τράπεζες έχουν έκθεση
Η Εθνική 2,6 δισεκ. ELA
H Eurobank 9,5 δισεκ
Η Alpha bank 9,1 δισεκ.
Η Πειραιώς 8,5 δισεκ. και
Η Attica bank 1,11 δισεκ.
Πρακτικά το πλαίσιο χορήγησης και διακράτησης του ELA καθίσταται πολύ πιο αυστηρό οπότε οι ελληνικές τράπεζες θα υποστούν μεγάλη πίεση γιατί και οι καταθέσεις δεν αυξάνονται, ούτε είναι εύκολο σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπληρωθούν 40 δισεκ. με άλλες εκδόσεις ή κινήσεις στην αγορά.
4) Η πορεία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων NPLs και μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων NPEs βρίσκονται ξανά στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ και του SSM.
Συγκεκριμένα η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση τον Ιούλιο του 2017 όπου θα αξιολογηθούν Εθνική και Alpha bank και τον Νοέμβριο του 2017  θα αξιολογηθούν Eurobank και Πειραιώς.
Να σημειωθεί ότι
-Η Πειραιώς διαθέτει 24 δισεκ. NPLs ή 37% και 35 δισεκ. NPEs ή 51,9% των δανείων.
-Η Alpha bank με NPLs 37,6% των δανείων ή 19 δισεκ. και NPEs στο 53,7% στην Ελλάδα 27 δισεκ.
-Η Eurobank με 22,1 δισεκ. NPEs ή 45%
-Η Εθνική με 19 δισεκ. NPEs ή 44%
- Η Attica bank με 2,42 δισεκ. NPEs ή 60,8% των δανείων.
5)Είναι προφανές ότι η ΕΕ, η ΕΚΤ και ο SSM θα ζητήσουν ακόμη μεγαλύτερα κεφαλαιακά buffer – αποθέματα – ως δικλείδες ασφαλείας για τα προβληματικά δάνεια και προβληματικά ανοίγματα.

***  NTOY του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ! 'Χτύπημα' κατά του ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ...

~ Aπό τη μανία των αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα» δεν γλίτωσε ούτε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.Τριάντα περίπου μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, συγκεντρώθηκαν έξω από το παλαιό κτίριο του υπουργείο Ναυτιλίας, στο Πασαλιμάνι.
Έξι άτομα από αυτά κατάφεραν να εισβάλλουν στο υπουργείο, πετούσαν φέιγ βολάν και φώναζαν συνθήματα.
Στο κτίριο στεγάζονται οι υπηρεσίες της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.
Στα χαρτιά πέταξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αναγράφονταν: «Ο Κλάδος Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων συνένοχος στο έγκλημα του Σαρωνικού».
Αλλά και: «Το θαύμα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας βρωμάει θάνατο».
Σε κείμενο που ανέβηκε σε γνωστή ιστοσελίδα που πρόσκειται στον «Ρουβίκωνα» γίνεται αναφορά στη σημερινή εισβολή.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα: «Παρέμβαση στο κτίριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά που στεγάζει το ΡΑΛ και το ΚΕΕΠ για το οικολογικό έγκλημα στον Σαρωνικό και την εφοπλιστική ασυδοσία».
Στο κείμενο της ιστοσελίδας επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσει και νέα ενημέρωση με περισσότερα στοιχεία για την εισβολή στο υπουργείο Ναυτιλίας.  ependitislive

***  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΟΚ κατά του ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!  Παίρνει ένα εκατομμύριο από τον Ερυθρό Σταυρό;..

~ Σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, εξαπέλυσε ο Απόστολος Γκλέτσος μέσω βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης στο Facebook.
Ο γνωστός ηθοποιός που διατελεί δήμαρχος Στυλίδας από το 2011 έβαλλε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Κώστα Μπακογιάννη αποκαλώντας τον «τυμβωρύχο της πολιτικής σκηνής» και κατηγορώντας τον πως παίρνει ένα εκατομμύριο ευρώ από τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν πάρει απαντήσεις, θα πάει ο ίδιος στον εισαγγελέα.
«Ξαναχτύπησε ο τυμβωρύχος της πολιτικής σκηνής. Όταν δει ότι πέφτουν πολύ οι μετοχές του στην κοινωνία, βρίσκει πάλι τρόπο να μας πει για τον αείμνηστο πατέρα του τον Παύλο Μπακογιάννη. Τώρα θέλει να εκμεταλλευτεί και τον άδικο χαμό κάποιου άλλου ανθρώπου, του αείμνηστου Φύσσα. Και προσπαθεί, λέγοντας ότι «είμαστε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη… παραδινόμαστε αβίαστα στους χειρότερούς μας εαυτούς» λέει ξεκινώντας το μήνυμά του ο Απόστολος Γκλέτσος. Και συνεχίζει:
«Κύριε Μπακογιάννη, ο νέος άνεργος είτε έχει επιλέξει μια οποιαδήποτε δουλειά να κάνει ή ο άλλος που έχει επιλέξει να σπουδάσει, μαθαίνει ότι εσείς με την αδερφή σας παίρνετε από τον Ερυθρό Σταυρό με παράνομο τρόπο, χωρίς διαγωνισμό, ένα εκατομμύριο ευρώ, για να διαφημίσετε τι; Τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού! Όλοι που βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό είναι εθελοντές. Όλοι εμείς δίνουμε τον οβολό μας. Και θέλει διαφήμιση; Αν είναι δυνατόν!».
«Ηθικά μπορείτε να το σηκώσετε σαν οικογένεια Μπακογιάννη; Δε σκέφτεστε λίγο; Δε σκέφτεστε τίποτα και το παίρνετε παράνομα!… Θέλω να δώσετε απαντήσεις! Αν δε δώσετε απαντήσεις εμείς θα πάμε στον εισαγγελέα! Πλέον σας κατηγορώ ευθέως!» λέει μεταξύ άλλων.
documento

*** ΝΤΡΟΠΗ! Τι ΔΟΥΛΕΙΑ έχει εκεί ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

~  Την άλλη εβδομάδα στο τέλος Σεπτέμβρη αναμένεται να επισκεφθεί το Άγιον Όρος ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τη πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στο Ταλίν, στις 29 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως το Γραφείο του Πρωθυπουργού έστειλε επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα, που θα συνεδριάσει για να δώσει τυπικά την άδεια της επίσκεψης.
Παράλληλα ο κ.Βαρθολομαίος έχει προσκληθεί από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος και θα παραστεί στα εγκαίνια της Νέας πτέρυγας της Μονής, και θα συνδυάσει το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη με την άφιξή του στο Άγιον Όρος.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι δύο άντρες θα φροντίσουν ο χρόνος επίσκεψής τους στο Άγιον Όρος να ταυτιστεί.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο Α. Τσίπρας έχει δηλώσει πολλές φορές πως είναι άθρησκος, άρα δεν καταλαβαίνουμε το λόγο επίσκεψης στο Άγιον Όρος. Η μόνη λογική εξήγηση είναι η ψηφοθηρία.
Για τον δε Πατριάρχη δε θα πούμε τίποτα. Μετά το συλλείτουργο με τον Πάπα μία επίσκεψη στον Ιερό Τόπο της Ορθοδοξίας προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

***  Εικόνες ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ! Ναι, είναι στην ΕΥΡΩΠΗ

~ Δεν είναι εικόνα από κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής, ούτε καν από την Τουρκία.
Η εικόνα δεκάδων Μουσουλμάνων να προσκυνούν στον δρόμο προέρχεται από τη Ρώμη, μια ιστορική πόλη που σιγά σιγά μετατρέπεται σε ένα τεράστιο τζαμί.

Άραγε πόσο απέχει αυτό το περιστατικό από εμάς;…
Την ίδια ώρα, οι φωνές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που συμβαίνει στην Ευρώπη, όλο και πληθαίνουν. Και όσο πληθαίνουν, τόσο υπάρχουν εκείνοι που τους φιμώνουν.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η οργάνωση Britain First διαμαρτυρήθηκε δημόσια για τη δημιουργία ενός τζαμιού.
Το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικές αρχές να τους επιτεθούν…
~*  MAIDSTONE: Police harass Britain First activists! Public get angry! : https://youtu.be/erJU8k2oqww  .-

***  H Eθνική προσφορά του Ιωάννου Μεταξά...

~ H Eθνική προσφορά του Ιωάννου Μεταξά
 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
 Εκτιμώ πως  το  περσινό ακριβές αφιέρωμα της "ΕΣΤΙΑΣ" για την 4η Αυγούστου 1936, αποτελεί σημαντική ιστορική προσφορά και θα  πρέπει να βρει μιμητές. Καταθέτω λοιπόν την δική μου συνεισφορά:
1. Ο Ιωάννης Μεταξάς ("Ι.Μ") υπήρξε διακεκριμένη πολιτικοστρατιωτική προσωπικότητα, φλογερός Πατριώτης, έντιμος, με τετράγωνη λογική και ανυπολόγιστη προσφορά. Κορυφαία εκείνη του ΟΧΙ.
Αδικήθηκε κατάφωρα από τους συνέλληνες τόσο εν ζωή, όσο και μετά θάνατον.
2. Βασικότατος επιτελικός σχεδιαστής των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913.
3. Διαφώνησε με τον Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο ("Ελ.Β") όταν εκείνος θέλησε να αποστείλει εκστρατευτικό Ελληνικό Σώμα στον Πόλεμο της Ουκρανίας.(Οι Μπολσεβίκοι μας εκδικήθηκαν αργότερα βοηθώντας τον Κεμάλ).
Εξήγησε το ανέφικτο και επικίνδυνο του εγχειρήματος της μετάβασης στη Σμύρνη της Μ. Ασίας.
Αντιπαρατέθηκε επίσης στον Πρωθυπουργό Δημ. Γούναρη, για την συνέχιση/επέκταση της -εξαρχής άφρονης - εκστρατείας προς Άγκυρα.
Αν τον είχαν ακούσει ο Ελληνισμός δεν θα βίωνε την Μικρασιατική Καταστροφή!
4. Άριστος στρατιωτικός, μετεκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία Πολέμου του Βερολίνου. Ήταν τέτοια η αναγνώριση της αξίας του, ώστε οι Γερμανοί ανάρτησαν τιμητική πλακέτα η οποία έγραφε: "Ουδέν στρατιωτικόν πρόβλημα άλυτον δια τον Ιωάννη Μεταξά!" (!!!).
5. Είναι αισχρό ψέμα /συκοφαντία η μομφή του: "Γερμανόφιλου " και "Φασίστα" την οποία του προσάπτουν. Πίστευε πως το συμφέρον της Ελλάδας ήταν με την Βρετανία. Αυτός είναι και ο λόγος που οχύρωσε την Πατρίδα και πολέμησε τον Ιταλογερμανικό  φασισμό.
(Μίκης Θεοδωράκης: "Ο Ι.Μ ήταν ο μόνος που πίστευε ότι θα ηττηθεί η Γερμανία. Όλοι έκλαιγαν όταν πέθανε").
6. Το χρονικό:
Βράδυ, παραμονή  3ης Αυγούστου 1936.
(Σ.Σ  Οι πληροφορίες μου προέρχονται  από τον ιατρό κο Ιωάννη Παπαδήμα, υιό του Νικολάου Παπαδήμα, Ύπουργού Στρατιωτικών στην Κυβέρνηση "Ι.Μ").
Στο νοικιασμένο διαμέρισμα του Β'. ορόφου  Αριστοτέλους 174 ο οικοδεσπότης Στρατηγός Νικόλαος Παπαδήμας -κάτω από άκρα μυστικότητα- δέχεται τον Πρωθυπουργό "Ι.Μ" και τον Στρατηγό Α' ΓΕΣ Αλέξανδρο Παπάγο. Εκεί, έχοντας την σύμφωνη γνώμη και ενθάρρυνση του Βασιλέα Γεωργίου Β', προχώρησαν στον σχεδιασμό του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου με αναστολή άρθρων του Συντάγματος  και κήρυξη Στρατιωτικού Νόμου.
7. " Σ ύ ν ν ο μ η  Ε κ τ ρ ο π ή "
Τι άραγε οδήγησε στην εκτροπή / Δικτατορία της 4ης Αυγούστου;
Απάντηση: Η υπευθυνότητα του Άνακτος και του  "Ι.Μ". Έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στο μείζον = την σωτηρία της Πατρίδος , και το έλασσον = την εκτροπή, ως μέσον πρόληψης και αποτροπής από την επικράτηση των κομμουνιστών.
Δύο δεδομένα:
α. Οι δικτατορίες γίνονται συνήθως  εναντίον εκλεγμένων Κοινοβουλευτικών ή -και - πολιτειακών Αρχόντων. Εδώ παρατηρούνται -παράλογα - οξύμωρα από μέρους του Βασιλιά και του "Ι.Μ": Αμφότεροι στρέφονται εναντίον του εαυτού τους (!!!....).
- Ο Γεώργιος έχει ήδη διασφαλίσει τον θρόνο του με Κυβέρνηση "Ι.Μ" προσκείμενη στον θρόνο.  Ποιός λοιπόν ο λόγος να του εκχωρήσει δικτατορικές υπερεξουσίες;
- Ο "Ι.Μ" ήταν ήδη παντοδύναμος Πρωθυπουργός, πρόσφατα υπερψηφισμένος (ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο 214 υπέρ, 4 αποχές, 16 κατά!).
Τι επιπλέον επιζητούσε να αποκτήσει;
β. Η διεθνής, αλλά και η ντόπια περιρρέουσα ατμόσφαιρα /συγκυρία ήταν άκρως ανησυχητική:
- Διεθνώς:
• 17 Δικτατορικά καθεστώτα από την Πορτογαλία μέχρι τις χώρες της Βαλτικής. Ακόμη και ο "Ελ. Β" υπήρξε θιασώτης του Μουσολίνι
• Η εξάπλωση του Κομμουνισμού
- Η Ελλάδα, μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και τα δεκάδες κινήματα, επαναστάσεις , αναταράξεις, αλληλοεξοντώσεις βρισκόταν σε δεινή θέση από οικονομικοκοινωνικοστρατιωτικής άποψης. Πρόσφορο το έδαφος για εμφύλιες συρράξεις.
• Ευεπίφοροι, στερημένοι και ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας, έτειναν ευήκοον ους προς τις προσφορές / υποσχέσεις του Κομμουνιστικού Παραδείσου. Η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν μια ευκαιρία για τους "Ερυθρούς  συντρόφους".
Τα απαξιωμένα πολιτικά κόμματα δεν έπειθαν ούτε για προθέσεις , ούτε και για τις ικανότητες τους να δώσουν λύσεις.
• Σχεδόν όλοι: λαός και Τύπος , ζητούσαν από τον Γεώργιο Β' να παρέμβει (βλ. αφιέρωμα ΕΣΤΙΑΣ 4/8/2016). Να κάνει κάτι.
• Η εφ. "Ριζοσπάστης" με εμπρηστικά άρθρα καλούσε τον λαό να βγει στους δρόμους και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του (=Οχλοκρατία /Λαοκρατία).
• Τρείς μόλις μήνες πριν, αρχές  Μαΐου  1936, έλαβαν χώρα   φ ο ν ι κ έ ς  συγκρούσεις στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε απεργούς - καπνεργάτες κυρίως - και την χωροφυλακή.
Επακολούθησε ... κατάληψη των περισσότερων Αστυνομικών Τμημάτων (!). Ο Πρωθυπουργός  "Ι.Μ" ζήτησε από τις τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις να επιβάλλουν την τάξη. Εκείνες όμως αρνήθηκαν να υπακούσουν (λόγω .... εντοπιότητας;). Αναγκάστηκε να στείλει στρατό από την Λάρισα για να αποκατασταθεί η τάξη!....
Τίθεται το ερώτημα: Τι θα κάνατε εσείς, εγώ, κάθε υπεύθυνος άνθρωπος;
Ακριβώς αυτό που έκαναν εκείνοι, για να προλάβουν τα επερχόμενα χειρότερα δεδομένου μάλιστα ότι για την 5η Αυγούστου το ΚΚΕ είχε προκηρύξει Γενική Πανελλαδική  απεργία, καλώντας τον λαό στους δρόμους.
Συμπέρασμα: Η ανάγκη επέβαλε την "Σύννομη Εκτροπή" και όχι κάποια πολιτική φιλοδοξία, ή την αρπαγή / σφετερισμός της εξουσίας (που ήδη νόμιμα κατείχαν).
8. "Αρχή Άνδρα Δείκνυσι". Πως πολιτεύτηκε από την 4η Αυγούστου 1936 έως την 29 Ιανουαρίου 1941 (ημερομηνία θανάτου του) ;
Πειστική απάντηση δίνει η σύγκριση ανάμεσα στο τι παρέλαβε και στο τι παρέδωσε.
- Το τι παρέλαβε προαναφέρθηκε.
- Τι παρέδωσε:
• Νοικοκύρεμα  των Οικονομικών (Ρύθμιση χρέους, διαγραφή πληρωμής τόκων). Σεβασμός στο δημόσιο χρήμα (Σ.Σ Ο ίδιος το 1940 έγραφε: "Ευτυχώς εξόφλησα την τελευταία δόση του δανείου της οικίας μου εφέτος).
• Έλαβε γενναία κοινωνικά μέτρα - ΙΚΑ, ωράρια εργαζομένων κ.α
• Εμπέδωσε τάξη, ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη
• Σταμάτησαν οι υποκινούμενες από τους Κομμουνιστές  απεργίες.
• Δημιούργησε αξιόμαχο στράτευμα και οχυρωματικά έργα.
9. Τι είδους Δικτατορία βίωσαν οι πολίτες;  Απάντηση: Βελούδινη!
     Αναίμακτη, χωρίς δολοφονίες, εκτελέσεις  αντιφρονούντων ή αφόρητη καταπίεση. Υπήρξαν βέβαια φυλακίσεις και εξορίες (ιδίως κομμουνιστών).
Πάντως το Δικτατορικό καθεστώς της Τετάρτης Αυγούστου δεν είχε
την αυταρχικότητα  και την σκληρότητα  της  "Κοινοβουλευτικής  Δημοκρατικής " περιόδου  1917-1920 του  Ελευθερίου Βενιζέλου , κατά την οποία είχαμε και νεκρούς (εκτός βέβαια από φυλακίσεις  και εξορίες αντιπάλων).
10. Το υπέρλαμπρο ελληνόπρεπο  ΟΧΙ το οποίο είπε ο ίδιος και όχι ο λαός που κοιμόταν στις 28 Οκτωβρίου 1940.(Π.Κανελλόπουλος: "Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για το ΌΧΙ του Ι.Μεταξά").
Θεωρώ πως το ΌΧΙ δεν ήταν μια στιγμιαία πατριωτική ανάταση, μία συναισθηματική αντίδραση, μια παρόρμηση, αλλά εδραζόταν και στη σιγουριά που το ίδιο το έργο του - η θωράκιση της Πατρίδας με ισχυρά οχυρωματικά έργα και 600.000 αξιόμαχο , εκπαιδευμένο, και επαρκώς εξοπλισμένο στρατό - του παρείχε.
Κάτι που αποδείχτηκε αδιαφιλονίκητα από την νικηφόρα έκβαση των μαχών του Ιταλικού Μετώπου.
11. Μεταθανάτια:
Τόσο ο ίδιος, όσο και η Ελλάδα τιμήθηκε στο πρόσωπό του όταν πέθανε.
- Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Σημαίες κυμάτισαν μεσίστιες (!!!) (Σ.Σ Άλλη μια φορά συνέβη αυτό, προς τιμή του Στρατάρχη Φος).
- Συντετριμμένη η συντριπτική πλειονότητα του λαού συνόδευε με οδύνη στην τελευταία του κατοικία τον Ηγέτη του . Τον Έ λ λ η ν α !
- Ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ Γρηγόρης  Φαράκος  δήλωσε: "Δεν ήθελα με τίποτα, αλλά παραβρέθηκα στην κηδεία του".
12. Δυστυχώς η σύγχρονη ιστορία μας γράφεται από ανιστόρητους, ιδεοληπτικούς, κομματικούς εγκάθετους και χολερικούς. Εθνοβόρες οι επιπτώσεις - ιδίως στους νέους μας.
Πέρασαν 80 χρόνια και πολλοί αγνοούν το έργο (προσφορά του "Ι.Μ" στον Τόπο (;) εξαιτίας εσκεμμένης παραπληροφόρησης, ασύγγνωστης προπαγάνδας  ειδεχθούς φθόνου, αφόρητων απωθημένων και νοσηρού κομματισμού.
- Οι "Κομμουνιστές"/ "Αριστεροί" δεν του συγχώρησαν ότι τους στέρησε την βίαιη κατάληψη της εξουσίας.
- Οι "Δεξιοί" ( η μετάλλαξη της Λαϊκής Δεξιάς) δεν τον υπερασπίστηκαν - ευάριθμες οι εξαιρέσεις- λόγω: ψοφοδεούς ψυχοσύνθεσης και ψηφοθηρικού ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΡΟΠΙΣΜΟΥ (=Σύγχρονο ανίατο νόσημα κομματικού καιροσκοπισμού) .
- Οι "Ακροδεξιοί" τον οικειοποιούνται  καταχρηστικά.
- Οι (υπόλοιποι) "Δημοκράτες" τον απορρίπτουν εξ ορισμού ("Δικτατορικού").
Ψυχανεμίζομαι το τι θα συνέβαινε αν ο "Ι.Μ" ήταν "Κομμουνιστής", "Αριστερός", ή - έστω - "Κεντρώος" ή "Κεντροαριστερός": Δεν θα υπήρχε  πόλη χωρίς άγαλμά του, πλατεία ή λεωφόρος , αεροδρόμιο ή λιμάνι χωρίς το όνομά του.
 Υ.Γ Πεποίθηση μου είναι πως ο "Ι.Μ" ΔΕΝ ανήκει σε καμιά παράταξη, παρά μόνον στην Ελλάδα μας.
Αξίζει /δικαιούται τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων,  επειδή η μεγάλη εθνική του προσφορά τον αναγορεύει σε:
        Τ έ κ ν ο   Ά ξ ι ο  τ η ς  Π α τ ρ ί δ ο ς !
 (Σ.Σ Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ Σάββατο - Κυριακή 2 -3 Σεπτ. 2017)

***  Σε λίγες ώρες η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ! Ο Πούτιν μας ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ...

~   Μη χάσετε αύριο, Σάββατο 23/9, στην εφημερίδα Παρασκήνιο, το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου που θα προκαλέσει σεισμό στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αποκαλύπτει τους λόγους που ο ηγέτης της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μας δικαιώνει.
Μη χάσετε το άρθρο του κου Βελόπουλου στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", το Σάββατο 23/9.


*** Φλερτάρει με αυτοδυναμία: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 14 μονάδες  
Έρευνα της Metron Analysis για «Τα Νέα»

~   «Σκηνικό αυτοδυναμίας» για τη ΝΔ προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Metron Analysis και δημοσιεύεται σήμερα στα «ΝΕΑ».
Όπως προκύπτει, η διαφορά της πρώτης ΝΔ από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 14 ποσστιαίες μονάδες, με την πρώτη να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 36,7% των ερωτηθέντων και τον δεύτερο το 22,7%.
Μεγάλες είναι και οι προσδοκίες από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον υπό σύσταση κεντροαριστερό σχηματισμό, ο οποίος συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 8,8% των ερωτηθέντων.
Με τα σημερινά ποσοστά, σε μια επτακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά το όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής.
Από την έρευνα προκύπτει ότι η απογοήτευση των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην καταστροφή του Σαρωνικού είναι μεγάλη.
Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  in.gr

***  Ελεύθερος ο 43χρονος για τη φυτεία στου Λαδά, αναζητείται ο αδελφός του 
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 43χρονος που συνελήφθη για τη χασισοφυτεία στου Λαδά.
Ο 43χρονος κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την καλλιέργεια της φυτείας, ενώ αντιμετωπίζει και σοβαρά ζητήματα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι για την καλλιέργεια αναζητείται από την Αστυνομία ο 58χρονος αδελφός του.
Η χασισοφυτεία εντοπίσθηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας, έπειτα από πληροφορίες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στην αγροτοδασική περιοχή «Ζαρτενά» στου Λαδά στον Ταΰγετο. Είχε καλλιεργηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, έκτασης ενός στρέμματος. Σε επτά διαδοχικές αναβαθμίδες καλλιεργούνταν στο έδαφος σε μεγάλες λακκούβες 93 πολυκλαδικά δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3,5 μέτρα περίπου.
Παράλληλα, σε σκηνή που υπήρχε στο χώρο για να διαμένουν οι καλλιεργητές, βρέθηκαν 6 ανισοβαρείς ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους περίπου 3 κιλών.    Β.Β.

***  Κάθειρξη 12 ετών σε δύο τσιγγάνες -Έκλεβαν άντρες στους οποίους υπόσχονταν σεξουαλική συνεύρεση 
Μια δεύτερη ευκαιρία έδωσε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε δύο νεαρές τσιγγάνες, 24 και 32 ετών, που με την υπόσχεση της σεξουαλικής συνεύρεσης έκλεβαν από τα θύματά τους χρήματα. Αν και τις καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών έκαστη, έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, επιτρέποντας έτσι να μείνουν ελεύθερες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Παρά λίγο, όμως, να βρεθεί στη φυλακή μάρτυρας κατηγορίας. Ενώ, όταν είχε συμβεί το περιστατικό είχε αναγνωρίσει τις δύο τσιγγάνες ως δράστιδες, χθες τα «μασούσε» και ζητούσε να αθωωθούν, γιατί δεν ήταν σίγουρος. Το δικαστήριο τον απείλησε με σύλληψη και αυτόφωρο για ψευδορκία, καθώς, όπως επισημάνθηκε, λέει ψέματα και κοροϊδεύει. Τελικά, τη γλίτωσε, καθώς οι υπόλοιπες μαρτυρίες ήταν ξεκάθαρες.
  Ήθελε… γνωριμία
Όπως περιέγραψε ο πρώτος μάρτυρας, το Σεπτέμβριο του 2015 στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης συνάντησε δύο τσιγγάνες, τις οποίες είχε δει κι άλλες φορές και, όπως χαρακτηριστικά είπε, «του την έπεφταν». Ήθελε κι αυτός, όπως είπε, γνωριμία μαζί τους, τις έβαλε στο αμάξι και κατευθύνθηκαν εκτός Μεσσήνης, στο δρόμο προς Τρίοδο. Μάλιστα, προσπαθώντας να… στρογγυλέψει τα πράγματα, είπε πως θα πήγαιναν για καφέ, αλλά προς τα εκεί που βρέθηκαν τελικά, είχε μόνο… χωράφια.
Κατέβηκε, όπως κατέθεσε, από το  αυτοκίνητο με τη μια και μιλούσαν, ενώ η άλλη έμεινε σε αυτό. Αυτή πήρε το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι με 1.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Αρχικά, νόμισε ότι είχε ξεχάσει το πορτοφόλι στο σπίτι, αλλά όταν έψαξε και δεν το βρήκε, κατάλαβε τι έχει γίνει. Κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και του έδειξαν φωτογραφίες, όπου αναγνώρισε δύο τσιγγάνες, αλλά, όπως είπε χθες, δεν είναι αυτές που είδε στο εδώλιο. «Έγινε λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε να τις αθωώσουν.
Σε ερώτηση της εισαγγελέως αν, εκτός από τις φωτογραφίες, τον κάλεσαν όταν τις έπιασαν και του τις έδειξαν, απάντησε αρνητικά. Όμως, η πρόεδρος διάβασε την κατάθεσή του στην Αστυνομία, όπου έλεγε ότι του τις έδειξαν ανάμεσα σε άλλες τσιγγάνες και τις αναγνώρισε με απόλυτη σιγουριά, και τον απείλησε ότι θα συλληφθεί για ψευδορκία.
  Αρνήθηκαν
Στη συνέχεια το δικαστήριο διάβασε κατάθεση 83χρονου, ο οποίος δύο ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στο προαύλιο σούπερ μάρκετ στη Μεσσήνη. Όπως ανέφερε, τον πλησίασαν αιφνιδιαστικά οι δύο τσιγγάνες και άρχισαν να του ψάχνουν τα ρούχα, ενώ του έλεγαν να τις αγγίζει κι αυτός όπου ήθελε. Ο 83χρονος τους ζήτησε να φύγουν και προσπάθησε να τις διώξει. Τότε άρπαξαν 650 ευρώ από την τσέπη του και άρχισαν να τρέχουν. Προσπάθησε να τις ακολουθήσει και εκείνη τη στιγμή βγήκε από το σούπερ μάρκετ ο γιος του, ο οποίος τις καταδίωξε, αλλά αυτές έφυγαν. Ωστόσο, πατέρας και γιος τις αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα λίγο μετά που τις συνέλαβε η Αστυνομία.
Στις απολογίες τους οι δύο αρνήθηκαν τις πράξεις και είπαν ότι είχαν πάει σουπερ μάρκετ να πάρουν γάλα για τα παιδιά τους και τις έπιασαν.
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους όπως κατηγορούνται, καθώς, όπως είπε, είχαν ενωθεί με σκοπό να κάνουν κλοπές με τη μέθοδο υπόσχεσης σεξουαλικής συνεύρεσης με τα θύματα έναντι αμοιβής. Έτσι, κρίθηκαν ένοχες και καταδικάστηκαν για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Γιορτάζει σήμερα η αγορά της Μεσσήνης! 
Όλα έτοιμα είναι για τη σημερινή εκδήλωση «Πάμε Μεσσήνη», την οποία διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Μεσσήνης μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές ακόμη πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν και θα εμπλουτίσουν αυτή την πραγματικά ξεχωριστή βραδιά, που θα περιλαμβάνει μεγάλες προσφορές αλλά και πολλές εκπλήξεις από πλευράς των καταστημάτων.
Από νωρίς το απόγευμα και μέχρι αργά τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγορές με τον περίπατό τους στους ζωντανούς, φωτισμένους από τα φώτα και τις βιτρίνες, δρόμους της Μεσσήνης.

***  Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καλαμάτας στην Τράπεζα Ελλάδος – Ακόμα μια κόντρα Νίκα με την ΚΕΔΕ 
Ως εθνικό χρέος χαρακτήρισε, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τη συμμόρφωση στην απόφαση της κυβέρνησης για κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα χρήματα θα έχουν μεταφερθεί μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποφάσισε, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, να καλέσει τους Δήμους της χώρας να μην καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Πάντως και το καλοκαίρι του 2015 κλήθηκαν οι Δήμοι της χώρας να κάνουν το ίδιο και τότε πάλι ο Δήμος Καλαμάτας ήταν από τους πρώτους που συμμορφώθηκε. Μόνο που τελικά στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρθηκε τότε μόνο το 1/3 περίπου των ταμειακών διαθεσίμων του, που ανέρχονταν σε περίπου 9.000.000 ευρώ.
Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου ανέρχονται σε περίπου 13.000.000 ευρώ και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανακοινώσει επίσημα ο Δήμος Καλαμάτας πόσα, τελικά, από αυτά θα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος.
«Οτιδήποτε βρίσκεται στο ταμείο του Δήμου θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδος», δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νίκας, σημειώνοντας ότι «τα χρήματα του ταμείου προέρχονται κυρίως από τον κρατικό προϋπολογισμό». Είπε ακόμη ότι η απόφαση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων προφανώς συνδέεται με τη νέα αξιολόγηση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας από τους δανειστές. «Για τη Δημοτική Αρχή δεν μπαίνει ζήτημα συμμόρφωσης, είναι εθνικό ζήτημα και ο καθένας έχει υποχρέωση να βάλει πλάτη», σχολίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Από την άλλη, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζήτησε από τους Δήμους να μη μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, γιατί, όπως υποστηρίζει, αυτά είναι των δημοτών και όχι της κυβέρνησης.
Επίσης, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι η απόφαση για τη μεταφορά των χρημάτων ήταν μονομερής, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση με την αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, η Ένωση σημειώνει ότι δεν κατανοεί το λόγο της μεταφοράς των χρημάτων, εφόσον ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας βελτιώνεται και η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Το 3ο Περιφερειακό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στην Καλαμάτα 
Με ανοικτές και επιστημονικές ομιλίες και σεμινάρια
 Το 3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ξεκίνησε χθες με διπλό ενδιαφέρον και θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Καλαμάτα. Εκτός από το εξειδικευμένο επιστημονικό μέρος που συνεχίζεται στο ξενοδοχείο Φιλοξένια, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με εύληπτο τρόπο για τη σημασία και τους τρόπους πρόληψης και προφύλαξης από τα καρδιοαγγειακά νοσήματα. Και μάλιστα όχι μόνο για την διαφύλαξη της δικής τους υγείας και ποιότητας ζωής, αλλά και με αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε το απόγευμα ένα 4ωρο δωρεάν σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΕRC). Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνου Τσιούφη ο συντονιστής Δημοσθένης Αβραμίδης ανέπτυξε τις ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες και το θεωρητικό μέρος της διαδικασίας ΚΑΡΠΑ (εκτός από ανακοπή καρδιάς και σε περιπτώσεις πνιγμού) παραθέτοντας παράλληλα συντριπτικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον σωτήριο ρόλο της άμεσης παροχής των ενδεδειγμένων πρώτων βοηθειών (μεταξύ άλλων με εναλλασσόμενες 30 θωρακικές συμπιέσεις και 2 τεχνητές αναπνοές) και καθοριστική τη χρήση αυτόματου φορητού απινιδωτή.
«Χαιρόμαστε που πάρα πολλά άτομα και πολλοί νέοι ήρθαν σήμερα εδώ και έδειξαν ενδιαφέρον» ανέφερε μιλώντας στο «Θ» ο κ. Αβραμίδης, εξηγώντας ότι: «Η καινοτομία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που εφαρμόζει σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες η ομάδα Καρδιοαπνευστικής Αναζωογόνησης της ΕΚΕ είναι ότι η δομή του σεμιναρίου απευθύνεται σε απλούς πολίτες και μη γιατρούς. Σε αυτό έχουν δώσει έμφαση τα τελευταία χρόνια οι πρόεδροί της και ιδίως ο σημερινός κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης.
Στην Ελλάδα και σε υγιή πληθυσμό, συμβαίνουν πάρα πολλές ανακοπές, υπολογίζεται 7 το 24ωρο σε δημόσιους χώρους στην Αττική.
Αυτές τις ανακοπές εκπαιδεύουμε τον απλό πολίτη να προστρέχει και να τις σώζει, κάνοντας θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσήσεις (μαλάξεις και φιλί της ζωής) έως ότου έρθει το ΕΚΑΒ ή απινιδιστής και να επαναφέρουν τη ζωή. Όπου υπάρχουν αυτά τα μηχανήματα έχουμε θετικά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχουν σε πολλά σημεία» ανέφερε με νόημα μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμίδης…
Το σεμινάριο περιλάμβανε πρακτική επίδειξη από την ομάδα Ομάδα Εργασίας ΚΑΡΠΑ της ΕΚΕ και εξάσκηση των περίπου 120 συμμετεχόντων στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή.
Το βράδυ έγινε στο Πνευματικό Κέντρο η επίσημη τελετής έναρξης, με χαιρετισμούς επισήμων, αλλά και την απονομή τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του καρδιολόγου, Γεωργίου Ασημάκη, που επεφύλασσε έντονες στιγμές συγκίνησης σε οικείους και συναδέλφους.
Οι ανοικτές για το κοινό δράσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ με εκλαϊκευμένες επιστημονικές ομιλίες: «Πώς να προλάβω το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο», Κ. Τσιούφης, «Πώς να προλάβω το έμφραγμα του μυοκαρδίου», Σ. Φούσας, «Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης», Σ. Κοσμοπούλου και «Ο ρόλος της υπερλιπιδαιμίας», Γ. Κουδούνης.
-Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και την Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Χ.Ε.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :


 *** ΦΙΛΙΚΑ  ........ σήμερα στο μπάσκετ :
ώρα 20.30  ,Παρασκευή  22/09/2017 :
  Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές κ.α. 77-77 και 84-84102-97 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-33, 57-49, 77-77, 84-84, 102-97
~    Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας  70-56 .-^
Τα δεκάλεπτα: 17-10, 39-22, 53-38, 70-56
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 6, Αγραβάνης 8, Μιλουτίνοφ 16 (8ριμπ.), Στρέλνιεκς 6 (2), Τιλί 4 (7ριμπ.), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 10 (1), Μπόγρης 6, Τόμπσον 6 (1).
Ερυθρός Αστέρας (Αλιμπίγεβιτς): Κέσελ 3 (1). Ραντίτσεβιτς 5, Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Λαζάρεβιτς, Φελντέιν 7 (1/6τρ.), Άντιτς, Γιάνκοβιτς, Ρότσεστι 3, Λεσόρ 14, Γιοβάνοβιτς 5, Μπιέλιτσα 16 (1).

***  Μηνύματα σε Γιαννακόπουλο για να αναλάβει την ΠΑΕ ΠΑΟ
Μετά την αποχώρηση Αλαφούζου
«Πέσιμο» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέσω instagram πραγματοποιούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, προκριμένου να τον πείσουν να αναλάβει την τύχη της ΠΑΕ, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δέχεται εκατοντάδες μηνύματα, στα οποία οι φίλοι των Πρασίνων εκφράζουν την επιθυμία τους, ενώ του ξεκαθαρίζουν ότι θα έχει και την οικονομική στήριξή τους αν αποφασίσει να βγει μπροστά.
Είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος του «τριφυλλιού» θεωρεί πως ο Δ.Γιαννακόπουλος αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση για να σωθεί η ΠΑΕ και με κάθε τρόπο προσπαθούν (και είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν) να τον πείσουν να αναλάβει τα ηνία της.
«Πρόεδρε βγες μπροστά και είμαστε όλοι μαζί σου», «Πάρε την ΠΑΕ», «Άρχοντα ήλθε η ώρα, στο πλευρό σου όλος ο κόσμος», «Κάνε ό,τι μπορείς για να σώσεις τον Παναθηναϊκό μας», «Γιαννακόπουλε Θεέ, πάρε και την ΠΑΕ», «Πρόεδρε πάρε την ΠΑΕ και τα διαρκείας θα πάρουν φωτιά και στην κωπηλασία», «Πρόεδρε, ήλθε η ώρα να αναγεννήσεις τον Παναθηναϊκό μας», «Δημήτρη την ιστορία την γράφουν οι παρόντες», «Πρόεδρε, βγες μπροστά για να μη γίνουμε ΑΕΚ», «Πάρε την ΠΑΕ και θα είμαστε όλοι κάθε Κυριακή στο γήπεδο», «Κάνε αυτό που ήθελε πάντα ο πατέρας σου», «Σώσε την ΠΑΕ, όλος ο κόσμος είναι μαζί σου και θα συνεισφέρουμε όπως μπορούμε», είναι μερικά από τα δεκάδες μηνύματα που έστειλαν οι οπαδοί των «πρασίνων» στο «αφεντικό» της ΚΑΕ, προκειμένου να τον πείσουν να ασχοληθεί άμεσα και με το ποδοσφαιρικό τμήμα.  ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

 
*** Στις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
1ος όμιλος
Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης 1-0
Ηρακλής-ΟΦΗ 0-3 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

ΟΦΗ 1 1-0-0 3-0 3
Πλατανιάς 1 1-0-0 1-0 3
Απόλλων Σμύρνης 1 0-0-1 0-1 0
Ηρακλής 1 0-0-1 0-3 0

2ος όμιλος

Αιγινιακός-Απόλλων Πόντου 0-1
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

ΠΑΟΚ 1 1-0-0 2-1 3
Απόλλων Πόντου 1 1-0-0 1-0 3
Λεβαδειακός 1 0-0-1 1-2 0
Αιγινιακός 1 0-0-1 0-1 0

3ος όμιλος

ΑΕΚ-Λαμία 2-0
Καλλιθέα-Απόλλωνας Λάρισας 1-2
Ταγκολ : στο 8΄ με τον Σεζάι.  με πέναλτι του Σαχινίδη στο 15΄, στο 63ο λεπτό ο Σαχινίδη, .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Συριόπουλος, Ντε Ολιβέιρα, Χοτζάλι, Μίγγος - Παπαζαχαρίας, Βουτσιάς, Αγρόδημος, Κουρτεσιώτης
 ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κουτογλίδης, Ντιακιτέ (80΄ Φερέιρα), Κατσικάς, Συριόπουλος, Καντέ, Μίγγος (81΄ Μπιμάι), Χοτζάλι, Σεζάι, Ντε Ολιβέιρα, Τουρούκης (70΄ Μάκο), Ταμπάκης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Χατζής, Λαμπρόπουλος (83΄ Μίλιτς), Σουλίδης (71΄ Αγρόδημος), Σαχινίδης, Σαρακατσάνης, Βουτσιάς (62΄ Μαυρίας).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

ΑΕΚ 1 1-0-0 2-0 3
Απόλλων Λάρισας 1 1-0-0 2-1 3
Καλλιθέα 1 0-0-1 1-2 0
Λαμία 1 0-0-1 0-2 0

4ος όμιλος

Ατρόμητος-Κέρκυρα 1-0
Σπάρτη-ΑΟ Τρίκαλα 1-3
Τγκολ : οι Τσίπρας (2΄), Γκόλιας (62΄) και Σιαλμάς (88΄), ενώ η Σπάρτη είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ράνο (37΄).
ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Σάββα, Μάγκας (67΄ Τριανταφυλλάκος), Νιάρος, Οικονομόπουλος, Τσιμόντζι, Μπέλης, Μπαρέττας, Ράνος (76΄ Φουρτάδο), Γουόρντεν.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Πάνος, Βέρτζος, Γιαννίτσης, Κοτσώνης, Γκόλιας, Τεγούσης, Τσιάρας (46΄ λ. τρ. Τζόκιτς, Μίλιεβιτς (82΄ Τόμιτς), Τσίπρας, Καπός (60΄ Σιαλμάς).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Τρίκαλα 1 1-0-0 3-1 3
Ατρόμητος 1 1-0-0 1-0 3
Κέρκυρα 1 0-0-1 0-1 0
Σπάρτη 1 0-0-1 1-3 0

5ος όμιλος

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΑΟΧ/Κισσαμικός-Αχαρναϊκός 1-0
Το  γκόλ : Στο 63΄ και σε μαρκάρισμα του Κυριαζόπουλου πάνω στον Λεμονή, υποδείχθηκε η «εσχάτη των ποινών», που ο Ξύδας μετέτρεψε σε γκολ.  το 82΄ και σε χέρι του Παντελάκη μέσα στην περιοχή, κέρδισαν πέναλτι και οι φιλοξενούμενοι, όμως ο Μπεκατώρος, ο οποίος ανέλαβε να το εκτελέσει, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Διαιτητής: Κουναλάκης (Ηρακλείου)
ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Αρναούτογλου, Μαρκοπουλιώτης, Παντελάκης, Τόλι, Τασιούλης (73΄ Σεληνιωτάκης), Γκίνη, Λεμονής, Βρεττός (86΄ Χαλκιαδάκης), Αποστολίδης (78΄ Ντάγκρας), Ξύδας.
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Λαμπίρης, Μεντής, Μεγαλοοικονόμου, Αφράτης, Αρώνης, Μπεκατώρος, Παπασάββας, Χαραλαμπόπουλος (54΄ Τούγλης), Σταμούλης (78΄ Καζβιρόπουλος), Καναβέτας (20΄ Κυριαζόπουλος), Εζουμέζου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Ολυμπιακός 1 1-0-0 2-1 3
Κισσαμικός 1 1-0-0 1-0 3
Αστέρας Τρίπολης 1 0-0-1 1-2 0
Αχαρναϊκός 1 0-0-1 0-1 0

6ος όμιλος

Ξάνθη-Παναιτωλικός 2-0
Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Ξάνθη 1 1-0-0 2-0 3
Πανσερραϊκός 1 1-0-0 2-0 3
Παναιτωλικός 1 0-0-1 0-2 0
Εργοτέλης 1 0-0-1 0-2 0

7ος όμιλος

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Τα γκολ : στο 21΄ με τον Σπιριντόνοβιτς, ο ΠΑΣ ισοφάρισε στο 83΄ με τον Γιάκο  .-
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αστράς, Παπαγεωργίου, Κάργας, Γκιοατά, Σαραμαντάς (65΄ Πινιώτης), Ταπόκο (76΄ Γεσίλ), Κόρμπος, Σαββίδης (65΄ Λάμπρου), Σπιριντόνοβιτς, Χατζισαφί, Μασούρας.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Ναδάλες (9΄ Καρανίκας), Σκόνδρας, Μπέριος, Μαυροπάνος, Λίλα, Κοζορώνης (46΄ Γιάκος), Μανθάτης, Βιδάλ, Μπετρά (60΄ Σολτάνι).

Παναιγιάλειος-Άρης 0-1
Το γκολ :  ο Πλατέλλας στο 68ο λεπτό .-
αμόπουλος (Ζακύνθου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπαχρήστος, Κοντοχρήστος - Ιντζόγλου, Τζανακάκης, Αναγνωστόπουλος
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Πολίτης, Τσερκέζος, Στίκας, Ιντζίδης, Παπαχρήστος, Γκούμας, Μπρους (74΄ Κοκκόρης), Καζναφέρης, Σκαρτσίλας (80΄ Κοντοχρήστος), Αρναρέλλης, Γεωργακόπουλος (59΄ Σταματής).
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Σόουζα (52΄ Παυλίδης), Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος, Στεφάνοβιτς (61΄ Πλατέλλας), Πασάς (89΄ Μπούρμπος), Διαμαντόπουλος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Άρης 1 1-0-0 1-0 3
Πανιώνιος 1 0-1-0 1-1 1
ΠΑΣ Γιάννινα 1 0-1-0 1-1 1
Παναιγιάλειος 0 0-0-1 0-1 0

8ος όμιλος

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 2-0
Παναχαϊκή-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Παναθηναϊκός 1 1-0-0 2-0 3
Παναχαϊκή 1 1-0-0 1-0 3
Αναγ. Καρδίτσας 1 0-0-1 0-1 0
Λάρισα 1 0-0-1 0-2 0
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Τι θα γίνει στον Παναθηναικό την επόμενη μέρα   Μετά την ανακοίνωση Αλαφούζου
 
~  Κάθε ώρα, κάθε στιγμή, προκύπτουν εξελίξεις που τρέχουν στον Παναθηναϊκό. Ας πάρουμε τα δεδομένα μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου πως αποχωρεί από την ομάδα και άρα να αποκτήσουμε εικόνα για τις άμεσες εξελίξεις. 
Κατ’ αρχάς, ο Βασίλης Κωνσταντίνου αναλαμβάνει όχι ακριβώς να «τρέξει» την ΠΑΕ (υπάρχουν εμπειρότερα στελέχη στην εταιρία, κυρίως οικονομικές κεφαλές) , αλλά να συστήσει μια επιτροπή σωτηρίας και να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος του σήμερα με το αύριο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο (κόουτς) Ουζουνίδης θα ενεργεί ως άτυπος μάνατζερ αγγλικού τύπου, με την έννοια ότι όλα θα περνούν από τα χέρια του. Μίλησε με τον κ. Αλαφούζο, γνωρίζει πού πάει το καράβι, επιδιώκει να κρατήσει τα αποδυτήρια ενωμένα και κυρίως να αποπροσανατολιστούν κατά το δυνατόν λιγότερο οι ποδοσφαιριστές ενόψει του επικείμενου ματς με τον Παναιτωλικό και της συνέχειας της περιόδου. Κάτι εξ ‘ ορισμού πολύ δύσκολο.
Τώρα για το αν πουληθούν τα ασημικά, δηλαδή οι παίκτες, πέρα από τις περικοπές που θα προκύψουν στο στελεχιακό προσωπικό, στην πορεία θα φανεί. Ο ΠΑΟ , ωστόσο, κινδυνεύει να παραχωρήσει ό,τι έχει αξία και αν και εφόσον βρεθεί λύση, να μην υπάρχει τίποτα.
Η λύση είναι ανάγκη να δοθεί σήμερα. Εδώ ταιριάζει πως το αύριο δεν μπορεί να περιμένει…Κώστας Κοφινάς   in.gr

***   Το πρόγραμμα της 5ης αγων.  έχει ως εξής:
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
 Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς 1-0
(22΄ Ενσικουλού)
Ατρόμητος-Λαμία 3-0
(27΄ Ουάρντα, 28΄,35΄ Μανούσος)
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0
(19΄ Μαζουρεκ, 65΄ Κλέσιο)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

16:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Κέρκυρα-Λεβαδειακός
18:15 Πανιώνιος-Λάρισα
20:30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

19:30 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης

Η βαθμολογία (σε 4αγ.)

1. ΑΕΚ 10
2. Ολυμπιακός 8
. ΠΑΟΚ 8
. Πανιώνιος 8
5. Ατρόμητος 7 -5αγ.
6. Λεβαδειακός 6
. ΠΑΣ Γιάννινα 6
. Πλατανιάς 6 -5αγ.
9. Ξάνθη 5
. Παναιτωλικός 5 -5αγ.
11. Λαμία 4 -5αγ.
. Κέρκυρα 4
13. Παναθηναϊκός 3 -5αγ.
14. Αστέρας Τρίπολης 2
. Απόλλων Σμύρνης 2 -5αγ.
. Λάρισα 2

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.
~   ** ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-15-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-16-2017.html .- 
~* 
   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-17-2017.html .-
~**
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. :
Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου  2017 
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .-

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και 17  Σεπτεμβρίου  2017 : Μια αθλητική ενημέρωση ..για την βδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/16-17-2017.html .-  
 ~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-18-2017.html .-
~*  ΑΘΩΣ-Αθωνική  Πολιτεία- Άγιον Όρος -Τι  Περιβόλι της Παναγιάς  μας :Δευτέρα 18  Σεπτεμβρίου 2017 : Όλα  όσα πρέπει να γνωρίζουμε ,προσκυνητές -επισκέπτες :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/18-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-20-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-21-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-22-2017.html .- 
 ~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-23-2017.html .- 
~**
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,

 Φωτογραφίες Μαραθόπολη -Νησάκι ΠΡΩΤΗ  Τριφυλία Πυλίας 23-09-2017 :












~*Τραγούδι με Αγγέλω Π Ν 10 06 2017:
https://youtu.be/Lb_Lvp0vWCA .-
Τραγούδι 2 με Αγγέλω Π. Ν. 10/06/2017:
 https://youtu.be/EJ9u9d6JhGE .-
Τραγούδι 3 με Αγγέλω Π.Ν. 10/06/2017:
https://youtu.be/gapgrLC-DYo .-
Τραγούδι 5 με Αγγέλω Π.Ν.-Ν 10/06/2017:
https://youtu.be/0aks0ixxR9I .-
Τραγούδι 6 με Αγγέλω Π.- Ν. 10/06/017:
https://youtu.be/mzp_5XRfZCc .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου