ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  ..
~ Όμορφο και χαρούμενο Σ/Κ  για όλους μας  ....  !

 

Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο, έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει πολύ ταπείνωση.
 

9 Σεπτεμβρίου
Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Μαρτύρων Σεβηριανού (1) και Χαρίτωνος. Οσίων Θεοφάνους ομολογητού (2) και Ιωσήφ, του Ρώσου. Μνήμη Γ΄Οικουμενικής Συνόδου εν Εφέσω (431).
(1)Ο Άγιος Σεβηριανός ο Μεγαλομάρτυρας, καταγόταν από τη Σεβάστεια της Μ. Ασίας. Τον διέκρινε η πλούσια ποιμαντική του δράση, καθώς ενθάρρυνε το ποίμνιο να φτάσει μέχρι τον στέφανο του μαρτυρίου. Οι ενέργειες αυτές εξόργισαν τον τότε βασιλιά Λικίνιο και τον κάλεσε να απολογηθεί. Εκείνος δεν δίστασε να ομολογήσει την πίστη του στο Χριστό. Ο ηγεμόνας Λυσίας προσπάθησε να τον μεταπείσει αλλά δεν τα κατάφερε. Τότε ο Λυσίας διέταξε να τον βασανίσουν απάνθρωπα. Ο Άγιος με καρτερικότητα και προσευχή ανέμενε την εν Κυρίω αποδημία του. Τελικά οι ειδωλολάτρες τον κρέμασαν σ` ένα τείχος της Καισάρειας, και εκεί παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
(2)Ο όσιος Θεοφάνης ο ομολογητής, γεννήθηκε το 283 από γονείς ειδωλολάτρες. Αυτός όμως έδειξε κλήση για τη ζωή της αγάπης και της αλήθειας. Κάποια μέρα του χειμώνα είδε ένα φτωχό παιδί μισόγυμνο μέσα στο χιόνι έτοιμο να πεθάνει. Δεν δίστασε να του δώσει το πανωφόρι του. Οι γονείς του αναστατώθηκαν όταν τους είπε ότι το έδωσε στον Χριστό και αφού κατάλαβαν ότι είχε μεταστραφεί στον Χριστιανισμό τον έδιωξαν από το σπίτι. Ο Θεοφάνης βαπτίστηκε και κήρυττε το λόγο του Θεού. Για το ποιμαντικό του έργο συνελήφθη και βασανίστηκε αλλά έμεινε σταθερός στην πίστη του. Εκοιμήθη σε ηλικία 75 ετών 
~ Εκδρομές Εξωτερικού
Με Βίντεο από  την Ελένη Ι. Νιάρχου !
ΙΤΑΛΙΑ-2008
ΑΥΣΤΡΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ-2009
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-2010
ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ-2011
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-2013 :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ΙΤΑΛΙΑ-2008 :
https://youtu.be/GhxHGrZ8E6o   .-
ΑΥΣΤΡΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ-2009:
https://youtu.be/ky7cD09GQWA  .-
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-2010 :
https://youtu.be/icnfnWqLn1c   .-
ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ-2011:
https://youtu.be/QRpZiobdlmE  .-
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ:
https://youtu.be/wvFlhLPzOVs  .-

http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

 Στις 09/09/2017 εορτάζουν:
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης
~
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
 
Άγιος Μίκαλλος

Άγιος Μίκαλλος
 
~
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης - Λυδία Γουριώτη© (http://lydiagourioti-iconography.blogspot.com) Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης Δίκαιος Ιωακείμ
Η σύναξη των δικαίων γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική , παράδοση, ορίστηκε την επομένη του γενεσίου της Θεοτόκου, για τον λόγο ότι αυτοί έγιναν πρόξενοι της παγκόσμιας σωτηρίας με την γέννηση της αγίας θυγατέρας τους. «Τελεῖται δὲ ἡ σύναξις αὐτῶν ἐν τῷ ἑξαέρῳ οἴκῳ τῆς Θεοτόκου, πλησίον τῆς μεγάλης ἐκκλησίας ἐν τοῖς Χαλκοπρατείοις».
Να αναφέρουμε, λοιπόν, ότι ο Ιωακείμ ήταν γιος του Ελιακείμ από τη φυλή του Ιούδα και απόγονος του Δαβίδ. Έκπτωτος του θρόνου, ιδιώτευε στην Ιουδαία και το περισσότερο χρονικό διάστημα στην Ιερουσαλήμ, όπου είχε μέγαρο με βασιλικό κήπο. Παντρεύτηκε την Άννα, θυγατέρα του Ματθάν Ιερέως από τη φυλή του Λευΐ και της Μαρίας, γυναικός αυτού, από τη φυλή του Ιούδα. Επειδή οι φυλές, Βασιλική και Ιερατική, συγγένευαν μεταξύ τους, διότι η Βασιλεία εθεωρείτο ίση με την Ιεροσύνη, δεν έδιναν ούτε έπαιρναν θυγατέρες από άλλες φυλές που θεωρούνταν κοινές. Έτσι λοιπόν, αφού θεάρεστα πέρασε τη ζωή του το άγιο αυτό ζευγάρι, όπως μας πληροφορούν τα βιογραφικά σημειώματα των εορτών της 25ης Ιουλίου, 8ης Σεπτεμβρίου και 9ης Δεκεμβρίου, ο μεν Ιωακείμ πέθανε οκτώ χρόνια από τα Εισόδια της κόρης του Θεοτόκου σε ηλικία 92 ετών, η δε Άννα 11 μήνες μετά τον θάνατο του Ιωακείμ, σε ηλικία 83 ετών. (Την δε Θεοτόκο απέκτησαν θαυματουργικά, όπως σε προηγούμενο βιογραφικό σημείωμα αναφέραμε, σε ηλικία 80 ετών ο Ιωακείμ και 70 η Άννα).
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Ἡ Δυὰς ἡ ἁγία καὶ Θεοτίμητος, Ἰωακεὶμ καὶ ἡ Ἄννα ὡς τοῦ Θεοῦ ἀνχιστεῖς, ἀνυμνείσθωσαν φαιδρῶς ᾀσμάτων κάλλεσιν οὗτοι γὰρ ἔτεκον ἠμιν, τὴν τεκοῦσαν ὑπὲρ νοῦν, τὸν ἄσαρκον βροτωθέντα, εἰς σωτηρίαν τοῦ κόσμου, μεθ' ἧς πρεσβεύουσι σωθήναι ἠμᾶς.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β’.
Τῶν δικαίων Θεοπατόρων σου Κύριε, τὴν μνήμην ἑορτάζοντες, δι᾽ αὐτῶν σε δυσωποῦμεν, Σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.
Κοντάκιον
Ἦχος β’. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Εὐφραίνεται νῦν, ἡ Ἄννα τῆς στειρώσεως, λυθεῖσα δεσμῶν, καὶ τρέφει τὴν πανάχραντον, συγκαλοῦσα ἅπαντας ἀνυμνῆσαι τὸν δωρησάμενον, ἐκ νηδύος αὐτῆς τοῖς βροτοῖς, τὴν μόνην Μητέρα καὶ ἀπείρανδρον.
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης - Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Οξυλίνθου Δικαία Άννα Δικαία Άννα Δικαία Άννα Δίκαιος Ιωακείμ
~
***  Εσύ κάμε αυτό που μπορείς, χωρίς ν’ αγχώνεσαι, χωρίς ν’ αγωνιάς
~  Να σας πω ένα-δυο περιστατικά για να μη σας πολυκουράζω κιόλας με θεωρίες• για να δείτε πώς οι απλοί άνθρωποι βιώνουν στην καθημερινότητά τους αυτή την εμπιστοσύνη στα χέρια του Θεού.
Του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου
Όταν ήμουν στο Άγιον Όρος κάναμε ένα διάστημα στην Καψάλα, στην έρημο της Καψάλας -είναι περιοχή μεταξύ Καρυών Παντοκράτορος και Σταυρονικήτα• μια αγιασμένη περιοχή, έρημος, πανέμορφη, τότε στην εποχή μου ακόμα πιο γραφική, χωρίς δρόμους, χωρίς τίποτα.
Γεμάτη γεροντάκια, ερημίτες. Ήμασταν εκεί πάμφτωχοι, δεν μας ήξερε κανένας, ούτε κι εμείς ξέραμε κανένα.
Αφού να σκεφτείτε μια φορά πήγα στη Δάφνη να πάρω κάποια γράμματα κι ήρθε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος, κι είδαμε αστυνομίες, στρατό και μου λέει ένα γεροντάκι «πήγαινε, διάκο, ρώτα γιατί είναι αυτή όλη η αστυνομία εδώ». Λέω, «να πάω». Πάω και λέω «γιατί είναι η αστυνομία εδώ;»
Λέει «θα ‘ρθει ο Σαρτζετάκης». Λέω, «ποιος είν’ αυτός;»! Λέω, «παππού, παππούλη, θα ‘ρθει ο Σαρτζετάκης!». «Ποιος είν’ αυτός;» μου λέει. Λέω, «πού ξέρω κι εγώ;». Μου λέει, «πήγαινε ξαναρώτα». Πάω να ξαναρωτήσω τον αστυνομικό, μόνο που δεν με συνέλαβε! Λέω, «συγγνώμη, ποιος είναι ο Σαρτζετάκης;». Μου λέει, «τρελός είσαι;». Τίποτα, ιδέα δεν είχαμε!
Τέλος πάντων, κατά διαστήματα, όταν είχαμε κάποια πράγματα στον κήπο μας, λαχανικά ή κάποια άλλα τρόφιμα, ο γέροντας ετοίμαζε κάποιες σακουλίτσες με διάφορα πράγματα και τα παίρναμε στα γεροντάκια.
Ένα γεροντάκι απέναντί μου, μέσα σε μια χαράδρα, μέσα σε μια καλύβα, μόνος του, ο Σέργιος, τον έβλεπα κάθε βράδυ από το κελί μου που άναβε το καντηλάκι του με το καντηλοκέρι τη νύχτα, θεοσκότεινα, αλλά φαινόταν το κερί του, πήγα να του πάρω τρόφιμα. Μόνος του, γεροντάκι, πανέρημος ο τόπος, το καλύβι του μισογκρεμισμένο, πήγα να του πάρω τρόφιμα. Του λέω, «γέροντα, μ’ έστειλε ο γέροντας ο δικός μου να σου φέρω αυτά τα πράγματα». Ήταν μια σακούλα με πολλά πράγματα.
«Αχ, ευχαριστώ πάρα πολύ»! Λέει, «να πάρω ό,τι μου χρειάζεται…». Επήρε λίγο ψωμί, ένα μαρούλι, δυο-τρία πράματα, μου λέει, «φτάνουν αυτά για σήμερα»! Του λέω, «πάρε και τα υπόλοιπα. Για σένα τα’ φερα!». «Όχι, δεν τα θέλω, δεν μου χρειάζονται! Φτάνουν αυτά για σήμερα!» Του λέω, «πάρε να’ χεις και για αύριο»!
Μου λέει, «αύριο έχει ο Θεός!» Λέω, «πάρε γέροντα, έχει ο Θεός, αλλά αφού ο Θεός σού τα’ στειλε!»«Ναι», λέει, «αλλά ο Θεός είπε τον άρτον ημών τον επιούσιον• δεν είπε και τον αυριανόν! Μου φτάνει ο σημερινός άρτος. Αύριο έχει ο Θεός». Του λέω, «πόσα χρόνια έχεις εδώ;» Μου λέει, «πενήντα έξι».
Πενήντα έξι (56) χρόνια ζούσε σ’ αυτό το καλυβάκι, έχοντας μόνο τον άρτον τον επιούσιον. Κι ο Θεός είχε γι’ αυτόν πάντοτε τον αυριανόν άρτον! Ουδέποτε αισθάνθηκε ο άνθρωπος αυτός αυτή την αγωνία. Μα τι μου λες τώρα, μέσα σ’ αυτή την έρημο, πώς θα βρεθεί ο αυριανός άρτος; Καμιά μέριμνα περί τούτου!
Μια άλλη φορά στα Καρούλια, πήγα να επισκεφθώ εκεί τους πατέρες, όταν ήμασταν στη Νέα Σκήτη, είχε ένα Σέρβο, παπα-Στέφανο, ο οποίος έμενε στα Καρούλια. Του λέω, «γέροντα, δεν φοβήθηκες να’ ρθεις εδώ, μέσα σ’ αυτά τα σπήλαια που κατεβαίνεις με αλυσίδες»; Μου λέει, «φοβήθηκα πάρα πολύ! Και την πρώτη μέρα που ήρθα είπα «τι έκανα κι ήρθα εδώ»!
Όταν κατέβηκα εκείνο τον κατήφορο όλο κι εκείνους τους γκρεμούς όλους κι είχα μαζί μου ένα ψωμί και μια σακουλίτσα με ελιές, είπα «εντάξει, θα φάω το ψωμί σήμερα κι αύριο και μεθαύριο. Μετά;».
Και μ’ έπιασε μεγάλη δειλία όταν είδα ότι δεν είχα τίποτε γύρω μου! Κατακόρυφα κάτω η θάλασσα κι εγώ μόνος μου εδώ!» «Κι έχω, μου λέει, εικοσιπέντε χρόνια που με δώ στην έρημο κι ο Θεός δεν με άφησε ποτέ! Και έχω ακόμα από το ψωμί εκείνο! Το φυλάω! Όχι μόνο δεν πρόλαβα να το φάω, έμεινε εκεί και δεν χάλασε κιόλας».
Βλέπει κανείς πώς ο Θεός προνοεί τον ταπεινό άνθρωπο, ο οποίος έμαθε αυτό το μεγάλο πράγμα, να τ’ αφήνει στα χέρια του Θεού• όλα! Αλλά έμαθε ότι όποιος τ’ αφήνει στα χέρια του Θεού, ο Θεός δεν μένει αδρανής, ο Θεός αναλαμβάνει την ευθύνη πλέον. Και τα έργα του Θεού είναι πολύ σημαντικότερα και πολύ σπουδαιότερα από τα δικά μας έργα.
~  Εσύ κάμε αυτό που μπορείς• κάμε ό,τι μπορείς, χωρίς ν’ αγχώνεσαι, χωρίς ν’ αγωνιάς, χωρίς να ταλαιπωρείσαι. Αφού κάνεις αυτό που μπορείς και η συνείδησή σου σού καταμαρτυρεί ότι «έκανα ότι μπορούσα, μέχρις εδώ!
Από ‘δώ και κάτω δεν μπορώ να κάνω τίποτα!» Τότε παραδίδεις το θέμα, το πρόβλημα, το παιδί σου, την υγεία σου, τα οικονομικά σου, ό,τι έχεις που σε βαραίνει το παραδίδεις στα χέρια του Θεού. Και τότε πράγματι, εκεί ο Θεός εμφανίζεται!
Κι αν ακόμα αργήσουν να γίνουν τα πράγματα, όπως πιθανόν πρέπει να γίνουν, κι αν ακόμα φανεί ότι ο Θεός σιωπά και δεν ενεργεί και παραμείνει ο άνθρωπος μέσα στην εμπιστοσύνη του Θεού, τότε ο Θεός αποκαλύπτει πράγματι με θαυμαστό τρόπο τον εαυτό Του.
Κανένας, λέγει η Γραφή, κανένας δεν ήλπισε επί Κύριον και καταισχύνθηκε. Λέει ο Δαβίδ ένα ωραίο λόγο: «Εμβλέψετε, κοιτάξετε στις αρχαίες γενεές, βρέστε μου ένα άνθρωπο ο οποίος ήλπισε επί Κύριον και εντράπηκε. Ένας άνθρωπος να βρεθεί που να πει ότι εγώ, είχα την ελπίδα μου στον Χριστό κι ο Χριστός δεν ανταποκρίθηκε. Δεν με βοήθησε. Μ’ εγκατέλειψε!» Κανένας!
Βέβαια θα μου πεις ότι μπορεί να μην έγινε αυτό που ήθελα, μπορεί να μην έγινε αυτό που εγώ ζητούσα… Εάν όμως έχεις εμπιστοσύνη στον Θεό, θα δεις πως τελικά αυτό που έγινε, αυτό ήταν το καλύτερο.

*** Βίντεο με άρωμα Μεσσηνίας 
Η ταινία  «Greece–A 365-Day Destination” σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα και διάρκειας  3’:36’’, συμμετέχει με αξιώσεις στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών», που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 22ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσής του,  στο Τσένκντου της  Κίνας, 11 έως 16 Σεπτεμβρίου 2017. Από την ταινία υπάρχουν πολλά κομμάτια της που αναδεικνύουν τη Μεσσηνία
Γενικότερα, οι εικόνες, ο ήχος και τα χρώματα της Ελλάδας στις τέσσερις εποχές του χρόνου, είναι το θέμα  του νέου  βίντεο του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας  μας στο εξωτερικό, ως ιδανικού παγκόσμιου  προορισμού διακοπών 365 ημέρες τον χρόνο, σύμφωνα με την στρατηγική επικοινωνίας της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Στον διαγωνισμό θα βραβευθούν τα καλύτερα  βίντεο τουριστικής προβολής χωρών, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία των πολυμέσων στο μάρκετινγκ των τουριστικών προορισμών.  Α.Π.
Video: Visit Greece | Greece – A 365-Day Destination , https://youtu.be/C1WD79vnUR4  .-

***  Και η Αναγνωσταρά… το βιολί της! 
Για άλλη μια φορά έγινε της… Αναγνωσταράς στο κέντρο της Καλαμάτας, προχθές το μεσημέρι, με το γνωστό θέμα της αμφίδρομης στάθμευσης.
Κάποιοι πάρκαραν παράνομα, άλλοι πάρκαραν νόμιμα, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τις αλλαγές που ισχύoυν κάθε μήνα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία!
Ο δρόμος μπλόκαρε, δεν μπορούσε να περάσει κανένα όχημα και η Τροχαία έκοψε κλήσεις σε όλους.  Β.Β.

*** Πλημμύρισε με λύματα το προαύλιο Λυκείου – Γυμνασίου Κυπαρισσίας … 
Με λύματα της αποχέτευσης πλημμύρισε το βράδυ της Τετάρτης ο περιβάλλoν  αύλειος χώρος του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, καθώς και ευρύτερα το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ – Γυμνασίου Κυπαρισσίας, εξαιτίας σπασίματος του κεντρικού αγωγού αστικών λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου Κυπαρισσίας, από το Ροντάκι προς την πόλη. Μάλιστα, τα λύματα που «έπνιξαν» τον τόπο στο σχολικό συγκρότημα, «έτρεξαν» και στο Δημοτικό Στάδιο Κυπαρισσίας – γήπεδο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα σχολεία.
  O αγωγός
Ο κεντρικός αγωγός αστικών λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου έσπασε στη νότια (πίσω) πλευρά του ΓΕΛ, εκεί όπου έχει διαμορφωθεί με δαπάνες και μόχθο γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, μια όμορφη αυλή – πάρκο και από εκείνο το σημείο τα λύματα «έτρεχαν» σε όλο το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ – Γυμνασίου Κυπαρισσίας αλλά και στο Δημοτικό Στάδιο – γήπεδο, εκεί όπου βρίσκονται τα αποδυτήρια.
Μετά από σχετική ενημέρωση της διεύθυνσης του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, άμεσα προχθές το βράδυ έσπευσε στο σημείο συνεργείο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας για την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου και το Π.Κ. Κυπαρισσίας, ώστε χθες το πρωί, που θα είχε αποκατασταθεί η ζημιά, να συνέδραμαν με προσωπικό και μέσα για τον καθαρισμό του χώρου από τα λύματα. Χθες, από νωρίς το πρωί συνεργείο του προσωπικού καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, με οχήματα και μηχανήματα, καθώς και άνδρες του Π.Κ. Κυπαρισσίας με πυροσβεστικό όχημα, έπιασαν δουλειά για την απομάκρυνση των λυμάτων από το σχολικό συγκρότημα και τον καθαρισμό των χώρων. Μετά από ώρες εργασίας, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της βρώμας και δυσοσμίας των λυμάτων, όλοι οι αύλειοι χώροι του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Κυπαρισσίας καθαρίστηκαν.
Εκείνο που προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία σε καθηγητές, μαθητές και γονείς είναι το γεγονός ότι ο κεντρικός αγωγός αστικών λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου έσπασε στο συγκεκριμένο σημείο, για δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ενώ άλλη μία φορά από φρεάτιο που υπάρχει είχε γεμίσει πάλι το σχολικό συγκρότημα με λύματα. Όπως δε έλεγαν καθηγητές πρέπει να μελετηθεί σοβαρή παρέμβαση με εκτέλεση τεχνικού έργου για να αποφευχθεί στο προσεχές διάστημα ή στο απώτερο μέλλον και νέο σπάσιμο του αγωγού λυμάτων, τονίζοντας πως δε θέλουν καν να φανταστούν ποια και πόσα προβλήματα θα είχαν προκληθεί και ποιες θα ήταν οι συνθήκες εάν το σπάσιμο σημειωνόταν ενόσω είχαν ξεκινήσει τα μαθήματα και στα δύο σχολεία ήταν περισσότεροι από 550 μαθητές…  Του Ηλία Γιαννόπουλου  

***  Ο καιρός  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 9/9/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.6 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** «Famiglia di Pasta»: Kρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μόλυνση στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά! 
Η πολυβραβευμένη εταιρεία είναι αποφασισμένη να φθάσει μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια! 
  Εταιρεία πρότυπο, αμιγώς ελληνική, που λειτουργεί όμως με υψηλά στάνταρ ανάλογα μιας πολυεθνικής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «Famiglia di Pasta», η οποία ξεκίνησε να επενδύει στα προϊόντα ζύμης από το 2008 και από το 2014 διαθέτει υπερσύγχρονη μονάδα στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά. Καταγόμενος από την περιοχή, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος αποφάσισε να επενδύσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, δημιουργώντας  νέες θέσεις εργασίες και κατασκευάζοντας μια υπερσύγχρονη μονάδα που λειτουργεί με διεθνή υψηλά στάνταρ. Χθες το πρωί στο ξενοδοχείο REX, παρουσιάστηκε το έργο της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα την περιβαλλοντολογική συνείδηση που επιδεικνύει η εταιρεία,  μέσα όμως σε ένα δυσμενέστατο περιβάλλον. Στο «πάνελ», εκτός του ιδρυτή της εταιρείας κ. Γιαννόπουλου, παραβρέθηκαν ο κ. Λάμπρος Μπούκλης,  περιβαλλοντικός σύμβουλος της εταιρείας, ο κ. Δρ. Ηλίας Αλμπανάκης,  Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας και ο κ. Λευτέρης Στρογγιόγλου, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας. Στην αίθουσα, επίσης, βρέθηκε και ο Δήμαρχος Οιχαλία κ. Αριστείδης Σταθόπουλος.

 (Από το πάνελ της χθεσινής συνέντευξης τύπου από αριστερά προς δεξιά, οι κ.κ. Μπούκλης, Αλμπανάκης, Γιαννόπουλος, Στογγιόγλου)
Famiglia di Pasta” σε όλο τον κόσμο
 Ο Γιώργος Γιαννόπουλος ξεκίνησε την εταιρεία με προϊόντα ζύμης το 2008 στην Αθήνα. Το ίδιο χρονικό διάστημα ξεκίνησε την κατασκευή υπερσύγχρονου εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά, το οποίο και ολοκληρώθηκε το 2014 και από τότε όλη η παραγωγή της εταιρείας πραγματοποιείται εκεί. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 90 εργαζομένους, ενώ τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, έχουν τύχει μεγάλης αναγνώρισης, καθώς εξάγονται σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο όπως  ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Φινλανδία, Δανία, Γαλλία, Κύπρο, Πολωνία, Ολλανδία, κ.λπ. Παράλληλα η εταιρεία έχει πολυβραβευθεί για την περιβαλλοντολογική της συνείδηση, ενώ διατηρεί υψηλή πιστοποίηση στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα τόσο για τα προϊόντα της, όσο και για την περιβαλλοντολογική λειτουργία της. Όπως μάλιστα σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, πρόσφατα την εταιρεία  επισκέφθηκε απεσταλμένος από τον αντίστοιχο οργανισμό τροφίμων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς τα προϊόντα της εξάγονται εκεί, και πιστοποίησε την υψηλή ποιότητα αυτών, εκφράζοντας και τον θαυμασμό του για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία κατέχει έκταση στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά 6.000 μ2, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί μόνο τα 1.500 μ2, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσει  και να διπλασιάσει ουσιαστικά την παραγωγή της, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Αλμπανάκης, Τεχνικός Τροφίμων και υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας των προϊόντων της εταιρείας, γίνεται αυστηρότατος έλεγχος ποιότητας και τηρούνται όλοι οι διεθνείς κανόνες ποιότητας έχοντας μάλιστα διπλή πιστοποίηση. Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία απέκτησε περιβαλλοντική πιστοποίηση,  ως προς τα διεθνή πρότυπα ISO14001:2015 από την TUV NORD/TUV HELLAS. Ο κ. Μπούκλης σημείωσε ότι είναι σημαντικά τα χρήματα που δαπανά η εταιρεία, ώστε να λειτουργεί και να συμμορφώνεται συνεχώς με τα πιο υψηλά διεθνή στάνταρ στη διατήρηση της ποιότητας, ενώ πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα δεντροφυτεύτηκε και ο εξωτερικός χώρος του εργοστασίου, συζητούν δε την προοπτική  να χρησιμοποιούνται τα υγρά του εργοστασίου ακόμα και για το πότισμα των δέντρων αντί να μεταφέρονται με βυτία στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Επισήμανε επίσης ότι το θέμα περιβάλλον η εταιρεία το βλέπει ολιστικά για ολόκληρη την περιοχή.
Γ. Γιαννόπουλος: «Να σταματήσει η ασυδοσία στη ΒΙ. ΠΕ Μελιγαλά…»

(Ο Ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Γιαννόπουλος που αποφάσισε να επενδύσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του)
Παρά την ιδιαίτερη επιτυχημένη διεθνή πορεία της εταιρείας του, ο κ. Γιαννόπουλος κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με αφορμή την περιβαλλοντολογική πιστοποίηση της εταιρείας του, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του προς την ελληνική πολιτεία για την κατάσταση ασυδοσίας που επικρατεί στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά. Πρόσθεσε δε, ότι αν δεν είχε αγοράσει το οικόπεδο βλέποντας μόνο τα σχέδια και θέλοντας να επενδύσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του,  από τις στροφές της Τσακώνας και βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί, θα είχε φύγει και δε θα επένδυε. Αναρωτήθηκε δε, γιατί πληρώνουν τέλη στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά … Πού πάνε αυτά τα χρήματα, αφού ούτε φύλαξη υπάρχει, η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα έντονη, ενώ ακόμα και πρόβατα βόσκουν μέσα στα οικόπεδα. Ξεκαθάρισε ότι πρωτίστως τον ενδιαφέρουν οι 50 εργαζόμενοι της εταιρείας του που δουλεύουν μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, ενώ υπογράμμισε ότι αντί να σκέφτεται πώς θα επεκταθεί στην περιοχή η πολύ επιτυχημένη δραστηριότητά του, σκέφτεται να μεταφερθεί αλλού, εφόσον η ελληνική πολιτεία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στο περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή. Επίσης, αναρωτήθηκε γιατί η ΒΙ.ΠΕ  ή η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν βάζουν «λουκέτο» στα εργοστάσια που παραβιάζουν τη νομοθεσία.
Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο περιβαλλοντολογικός σύμβουλος της εταιρείας κ. Λάμπρος Μπούκλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν θέλουν να στραφούν κατά οποιασδήποτε επιχειρηματικότητας, τους ενδιαφέρει να διασφαλίσουν την ποιότητα εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας, αλλά και να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τροφίμων της επιχείρησης. Κάλεσε δε, όλες τις εταιρείες να κάνουν ένα βήμα κάθε χρόνο, εκμεταλλευόμενοι προγράμματα του ΕΣΠΑ, χαράζοντας παράλληλα ένα πενταετές πλάνο που θα βελτιώσουν τις συνθήκες των εργοστασίων τους.
Κλείνοντας αυτή την αναφορά ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε, ότι νιώθει όπως και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να εκφράζουν μια φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ενώ έκανε γνωστό ότι πρόσφατα διεθνής εταιρεία έκανε μετρήσεις αέριων μαζών στα όρια του οικοπέδου της εταιρείας και τα αποτελέσματα ήταν το ίδιο τραγικά με τις μετρήσεις που πρόσφατα έκανε γνωστές και ο «Δημόκριτος». Υπογράμμισε δε, ότι η υπομονή τους εξαντλείται και αν η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να αδρανεί μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, τότε θα αναγκαστούν να καταφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
  Αριστείδης Σταθόπουλος

(Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Αριστείδης Σταθόπουλος αν συνεχιστεί και φέτος η ίδια κατάσταση στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά)
Τις ανακοινώσεις της «Famiglia di Pasta» παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, που εξ αρχής συνέβαλε στις προσπάθειες ώστε ο κ. Γιαννόπουλος να επενδύσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Αναφορικά με το μείζον θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά, ο κ. Σταθόπουλος σχολίασε ότι εξ’ αρχής ήταν λάθος το σημείο κατασκευής της Βιομηχανικής Περιοχής, σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τα σπίτια του Μελιγαλά. Αναφορικά δε με τη λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων, απ’ όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος της όχλησης του περιβάλλοντος, ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε ότι λόγω και της προσδοκούμενης μεγάλης φετινής παραγωγής, αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, φοβάται ότι στην περιοχή θα σημειωθεί κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες διαστάσεις. Έκανε επίσης γνωστό, ότι έχει καταβάλλει ως Δήμος 5 μηνυτήριες αναφορές προς συγκεκριμένα εργοστάσια, ωστόσο τίποτα δε γίνεται. Το θέμα το έθεσε και στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Φάμελλου στην Καλαμάτα, αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος του απάντησε ότι το γνωρίζει και το μελετά ενώ του υπενθύμισε ότι ο προκάτοχός του κ. Τσιρώνης, όταν είχε επισκεφτεί την περιοχή είχε αναρωτηθεί «Πώς ζούνε άνθρωποι εδώ;» για να συμπληρώσει στο σημείο αυτό ο κ. Μπούκλης ότι δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό.
 Κλείνοντας ο κ. Σταθόπουλος εξέφρασε τη λύπη του που ενώ υποστήριξε και  συνέβαλε στις προσπάθειες ώστε ο κ. Γιαννόπουλος να έρθει και να επενδύσει στην  ιδιαίτερη πατρίδα του, με μια εταιρεία που σήμερα αποτελεί πρότυπο σ’ όλο τον κόσμο, ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να επιλύσει αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα.
Τέλος, έκανε γνωστό ότι άμεσα - μέσα στο Σεπτέμβριο - θα καλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων, στην οποία ευελπιστεί να συμμετάσχουν και οι ιδιοκτήτες των πυρηνελαιουργείων της περιοχής, συζητώντας αυτή τη φορά πάνω σε ουσιαστικές λύσεις και όχι όπως έγινε το Δεκέμβριο του 2014 που κατατέθηκαν ανέφικτες λύσεις και προτάσεις οι οποίες δεν είχαν ποτέ κανένα αποτέλεσμα. Από τη πλευρά του ο κ. Μπούκλης δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με το Δήμαρχο, ώστε αυτή τη φορά να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα και πριν αναγκαστεί η εταιρεία να καταφύγει, ως έσχατη λύση, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ και ο κ. Σταθόπουλος ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Μπούκλη για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει αφιλοκερδώς στο Δήμο Οιχαλίας σε ανάλογα περιβαλλοντολογικά ζητήματα.’  Του Κώστα Γαζούλη 

***  "Μπαλάκι" ευθυνών για τον Βιολογικό με… θύματα πολίτες και περιβάλλον 
Έντονη αντιπαράθεση για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας 
 Από την ιστορία που…γράφεται εδώ και χρόνια για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, θα πρέπει να κρατήσουμε κάποια πράγματα, για να μη… ζαλιστούμε από τις δηλώσεις αρμοδίων και μη γύρω από τη λειτουργία του. Γιατί αν παρακολουθήσει κάποιος το τι λέγεται και γράφεται, μάλλον θα χάσει το λογαριασμό.
Είναι ή δεν είναι αδιανόητο η Μεσσηνία να έχει ως έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κάθε δήμος να μην έχει το δικό του βιολογικό καθαρισμό;
Εκτός από τους δήμους Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης, οι υπόλοιποι διαθέτουν, αλλά φαίνεται ότι τους χρησιμοποιούν μόνο για τα εγκαίνια και τις γραβάτες, όπως δηκτικά παρατήρησε, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας. Αλλά γιατί να μη διαθέτει η Δυτική Μάνη - κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή- , αλλά και ο δήμος Μεσσήνης;
Bυτιοφόρα αδειάζουν τα φορτία τους σε κανάλια και καναλέτα, από τα οποία ποτίζονται χωράφια της περιοχής. Γιατί δεν έχει συλληφθεί ποτέ έστω και ένας ασυνείδητος οδηγός;
Εκτός από τα βυτιοφόρα είναι, επίσης, γνωστό, ότι διάφορες τοπικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τον ποταμό Άρι, ως τόπο εναπόθεσης των λυμάτων τους. Γιατί δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο;
Γιατί το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) "ευαισθητοποιήθηκε", μόλις προχθές για τη διαχείριση της λυματολάσπης; Αυτή υπάρχει στο Βιολογικό κάποια χρόνια.
Πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, ότι υπάρχουν ημέρες όπου λύματα χωρίς καμιά επεξεργασία πέφτουν στο Μεσσηνιακό Κόλπο; Και γιατί δεν επιλαμβάνεται αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Καλαμάτας;
Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ειδικοί. Τα παραπάνω ερωτήματα, όμως, θεωρούμε ότι είναι λογικά.
Και το γράφουμε αυτό γιατί, χθες, ζήσαμε το παράλογο. "Βομβαρδιστήκαμε" από πλήθος δηλώσεων και διαβεβαιώσεων και μας άφησαν οι υπεύθυνοι να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα…
 Βόλτα στο Βιολογικό
 Σε μια «βόλτα» στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας, προκειμένου να τους δείξει ότι αυτός δουλεύει καλά, κάλεσε, χθες το πρωί τους τοπικούς δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
 Εκεί, στις δηλώσεις του ισχυρίστηκε και πάλι ότι ο βιολογικός λειτουργεί χωρίς να προκαλεί προβλήματα, είναι ο καλύτερος της Πελοποννήσου και για μια ακόμη φορά κατήγγειλε ότι η δυσοσμία και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος προκαλείται από τους μεταφορείς λυμάτων με βυτία, που τα αδειάζουν στα κανάλια, τα ρέματα και τα ποτάμια.
Πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει ετοιμάσει μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση της λυματολάσπης, τόνισε όμως ότι από την κυβέρνηση δεν έχει εγκριθεί χρηματοδότηση, αφήνοντας αιχμές και για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, για τον οποίο είπε ότι είχε επισκεφθεί πριν από χρόνια το Βιολογικό και είχε ενημερωθεί από τον ίδιο για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης της λυματολάσπης.
Ενημέρωσε ότι για την καταστολή του φαινομένου με τα βυτιοφόρα πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του σύσκεψη με εκπροσώπους της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Επιπλέον ανήγγειλε ότι η ΔΕΥΑΚ θα πάρει απόφαση ώστε να μη δέχεται πλέον ο Bιολογικός της Καλαμάτας λύματα με βυτία από άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, στις οποίες λειτουργούν Βιολογικοί Καθαρισμοί.
Σχολίασε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να γίνονται εγκαίνια με γραβάτες, όπως είπε χαρακτηριστικά, μονάδων βιολογικών καθαρισμών, οι οποίοι όμως, αντί να λειτουργούν ολοκληρωμένα, στέλνουν τα βυτία με τα βοθρολύματα στην Καλαμάτα.
Τέλος, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι η επιστολή διαμαρτυρίας δεκάδων κατοίκων και φίλων της περιοχής για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, λειτουργεί ενισχυτικά στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τον έλεγχο της κατάστασης. Είπε ότι η επιστολή αυτή θα αποσταλεί σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και αρχές, όπως επίσης ότι οι υπηρεσίες και αρχές αυτές θα ενημερώνονται από το Δήμο και για τα βυτία τα οποία δεν γίνονται δεκτά στον Βιολογικό, επειδή το μικροβιολογικό φορτίο τους είναι πάνω από τα όρια που μπορεί να επεξεργαστεί η μονάδα, ώστε να ελέγχεται πού ακριβώς κατέληξε αυτό το περιεχόμενο, μετά την απομάκρυνση από τον Βιολογικό.
  Σωματείο Εργαζομένων
 Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, υπογραμμίστηκε, για μια ακόμη φορά, από τον πρόεδρο και τον γραμματέα, Παναγιώτη Κουφαλάκο και Γιώργο Κρεμμεζή αντίστοιχα, ότι εξαιτίας της ανυπαρξίας προσωπικού στον Βιολογικό Καθαρισμό τις απογευματινές και βραδινές ώρες, δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας.
Ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Οι ελλείψεις στο προσωπικό έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα των υπηρεσιών, που κατά τα άλλα διαθέτει και ISO 9001 2008 και στην ομαλή λειτουργία του Βιολογικού. Έχουμε βαρεθεί να το καταγγέλλουμε. Ο Βιολογικός, λόγω έλλειψης επιστημονικού αλλά και εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού, δεν λειτουργεί σωστά σε εικοσιτετράωρη βάση που απαιτείται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου και για την προστασία του Μεσσηνιακού Κόλπου».
Όπως εξήγησαν στη συνέχεια, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό, τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες και επειδή οι αυτοματισμοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα, όταν βρέχει μαζί με τα λύματα φτάνουν στο Βιολογικό και μεγάλες ποσότητες ομβρίων υδάτων,  με αποτέλεσμα η δεξαμενή δευτεροβάθμιας επεξεργασίας να υπερχειλίζει. Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν λειτουργούν τα ντεκάτερ ώστε να γίνεται καθίζηση, τα λύματα φεύγουν και μέσω του αγωγού εξόδου καταλήγουν στη θάλασσα!  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Άνδρας με κατσαβίδι αναστάτωσε την περιοχή της Αγίας Τριάδας 
Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 χρονών το απόγευμα της Παρασκευής σήκωσε στον αέρα την περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας είχε διαπληκτισμό με άλλο άτομο στην οδό Αθηνών, τότε στο σημείο έφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν και να μάθουν τι έχει συμβεί.
Ο άνδρας συνέχιζε απτόητος να φωνάζει και να χτυπά ό,τι έβρισκε μπροστά του, ενώ από τη μηχανή του, έβγαλε ένα κατσαβίδι θέλοντας να κρατήσει μακριά του, τους αστυνομικούς.
Έπειτα από συζητήσεις ο άνδρας άφησε το κατσαβίδι και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

*** «Πάμε Πάρκο» με πλήθος εκδηλώσεων στο Πάρκο του ΟΣΕ 
Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.) διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου πολιτιστική δράση ενημέρωσης και αναψυχής στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.
Η δράση με όνομα «Πάμε Πάρκο» συμπεριλαμβάνει ένα υπαίθριο πικ-νικ για τους κατοίκους της Καλαμάτας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν και το δικό τους φαγητό για να το μοιραστούν μεταξύ τους.
 Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό έργο του Dominique Shi, ενός Γάλλου φωτογράφου που έχει αφιερωθεί στη λήψη φωτογραφιών χορευτών.
Η έκθεση φωτογραφιών και η προβολή βίντεο θα συνοδεύονται από υπαίθρια εργαστήρια που θα υλοποιηθούν από ντόπιους εθελοντές, όπως εργαστήριο σχεδίου (καρικατούρες), ύφανσης, γιόγκα, ανακύκλωσης και θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει σημείο ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS), τη δράση του προγράμματος ERASMUS+ που δίνει τη δυνατότητα σε νέους να λάβουν υποτροφία για να ζήσουν μια μαθησιακή εμπειρία στο εξωτερικό.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να προωθηθεί η σημασία και η δύναμη του εθελοντισμού, της διαπολιτισμικής ανταλλαγής, της ανταλλαγής γνώσεων, της ενεργής συμμετοχής και της αλληλεγγύης.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.
Πρόγραμμα: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου: Εργαστήρια (Ύφανση, Σχέδιο, Γιόγκα, Ανακύκλωση, θέατρο):19:00 – 21:00. Έκθεση Φωτογραφίας (Dominique Shi): 18:00 – 23:00.        Προβολή βίντεο (Dominique Shi): 21:30 – 23:00. EVS Info point: 18:00 – 21:00. Πικ-Νικ: 20:00 – 23:00

*** «Ημέρες Ευεξίας»: Mια ξεχωριστή δράση διοργανώνεται στο Δήμο Μεσσήνης 
Με επίκεντρο την Αρχαία Μεσσήνη, επισκέπτες και δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε σεμινάρια ευεξίας (yoga & Fitness) από μια ομάδα καταξιωμένων εκπαιδευτών.
Στόχος είναι η ευεξία που προσφέρει η άσκηση,  να συνδυαστεί με τη μοναδική ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος (Αρχαία Μεσσήνη και Παραλία Μπούκας), ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την περιοχή και πόλο έλξης επισκεπτών.
Το αναλυτικό  πρόγραμμα των Hμερών Ευεξίας είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου - 18.00-22.30:
Στάδιο Αρχαίας Μεσσήνης – Yoga Marathon
Εκπαιδευτές: Γιάννης Γέρου/ Benita Wolfe Galvan/ Hristinka Georgieva Maskarska/  Σάσα Χατζηπαππά.
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου - 09.00-12.00: Παραλία Μπούκας Μεσσήνης -Yoga & Fitness.
Εκπαιδευτές: Σπύρος Καπετανάκης, Λίνα Ednie
Αναλυτικό πρόγραμμα  και δήλωση συμμετοχής  στο
http://messiniwellness.blogspot.gr.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Δήμος Μεσσήνης & Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

*** Mη «μασάτε» το παραμύθι! Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για τους «πρόσφυγες»… 

~ Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και  Κύπρος δέχθηκαν πλήθος προσφύγων εκ Ανατολής.
Αν και η γενική εκτίμηση είναι ότι οι περισσότεροι που εισήλθαν στις χώρες είναι πρόσφυγες πολέμου, η αλήθεια είναι διαφορετική και τα ποσοστά είναι ύποπτα.
Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, Σύροι είναι μόνο 5.270 πρόσφυγες από τους 99.865 που «ξεβράστηκαν» στις παραπάνω τέσσερις χώρες. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι όχι μόνο δεν είναι το μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά ούτε καν αγγίζει το ένα τέταρτο.
Επιπλέον, πάνω από το 70% είναι άντρες… Άλλο ένα ποσοστό που προκαλεί απορία...

Στο δεύτερο γράφημα, η UNICEF καταγράφει τον αριθμό των ανηλίκων, ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία είναι ανάμεσα στις ηλικίες 14-17 αλλά- και εδώ έρχεται άλλο ένα ύποπτο ποσοστό- μόνο το 17% προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη.

Θέλετε και άλλες αποδείξεις ότι η Ελλάδα μας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι;

***  H Ευρώπη ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ! Στην τελική ευθεία

~ Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία ανάβουν το φιτίλι της βόμβας που θα διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αφορμή στέκεται το προσφυγικό ζήτημα, καθώς οι παραπάνω χώρες αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες στο εσωτερικό τους, πηγαίνοντας ενάντια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στη Γερμανία.
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε πως θεωρεί «απεχθή και ανεύθυνη» την απόφαση της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης να απορρίψει τις προσφυγές της χώρας για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων.
«Η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί πως η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι απεχθής και ανεύθυνη. Η απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.
Την ίδια ώρα, και η Σλοβακία αντιδρά ανάλογα: «Η Σλοβακία σέβεται την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ να απορρίψει τις προσφυγές της ίδιας και της Ουγγαρίας κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Αλλά η αρνητική θέση της στις ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες δεν θα αλλάξει», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εκφραστεί η αλληλεγγύη με άλλους τρόπους από το να εξαναγκαζόμαστε να δεχθούμε μετανάστες από άλλες χώρες που δεν θέλουν έτσι κι αλλιώς να βρίσκονται εδώ», πρόσθεσε.
«Ήμουν πεπεισμένη ότι το δικαστήριο θα λάμβανε μια τέτοια απόφαση, όμως αυτό ουδόλως αλλάζει τη στάση της πολωνικής κυβέρνησης αναφορικά με τη μεταναστευτική πολιτική», σημείωσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπεάτα Σίντλο.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία θα αναγκαστούν να δεχθούν πρόσφυγες...

*** Δεν βάζει μυαλό ο Ερντογάν! Έστειλε στο Αιγαίο μέχρι και

~  Είναι πλέον συνηθισμένη τακτική οι παραβιάσεις τον εθνικό εναέριο χώρο.
Αυτή τη φορά, η Τουρκία έστειλε τρεις σχηματισμούς μαχητικών F-16 αλλά και ένα ελικόπτερο S70. Τα τέσσερα από τα έξι μαχητικά ήταν οπλισμένα και προχώρησαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό Αιγαίο συν τέσσερεις παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.
Το S70 εισήλθε στο ελληνικό FIR από την Λέσβο και η Πολεμική Αεροπορία  έστειλε δύο F-16 από την Σκύρο για την αναχαίτιση του ελικοπτέρου, ένα ζευγάρι Mirage για να αναχαιτίσει τον έναν τουρκικό σχηματισμό και δύο F-16 για την αναχαίτιση των άλλων δύο τουρκικών ζευγαριών.
Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως ακολούθως:
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 8η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (3 x 2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 ε/π S-70
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : -
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 6
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

*** ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Μέχρι να δει αυτό το βίντεο ο Τσίπρας

~  Καθίστε πρώτα και μετά δείτε το παρακάτω βίντεο.
Θα ακούσετε τον Αλέκη Τσίπρα να μιλάει για μεγαλεπήβολα σχέδια του για την Ελλάδα και να υπόσχεται τη γνωστή καραμέλα, έξοδο από την κρίση.
Ή θα χρειαστείτε ηρεμιστικά ή απλά θα σκάσετε στα γέλια. Σας προτείνουμε το δεύτερο…
*  ΓΕΛΛΑΣ - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - HD : https://youtu.be/tFth0JwDKEw  .-

*** ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ! Όλοι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ... (σχεδόν 11αδα κατεβάζουν)


Με 1.200 υπογραφές νέων, κάτω των 35 ετών, υποψήφια η Φώφη Γεννηματά - Με γραπτή δήλωση υποψήφιος και ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ακολούθησαν Πόντας, Γάτσιος και Τζιώτης
Ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι αρχηγοί της νέας Κεντροαριστεράς ανοίγουν τα χαρτιά τους. Η κυρία Γεννηματά συνοδεύει την υποψηφιότητά της με περισσότερες από 1200 υπογραφές νέων, κάτω των 35 ετών, ενώ σύμφωνα με τους συνεργάτες της θα ακολουθήσουν και άλλες.
Η σημερινή κίνηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι συμβολική και δεν έχει να κάνει με το τυπικό για να ανακηρυχθεί υποψήφια. Κινείται στο τρίπτυχο που έχει θέσει: ενότητα, ανανέωση, διεύρυνση.
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία...
Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Αναμένονται οι απαντήσεις από τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να ακολουθήσει η τελευταία προσπάθεια για να συμβιβαστούν οι θέσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.
Το στοίχημα για όλους θα είναι η συμμετοχή των πολιτών, καθώς εκτός της επικοινωνιακής διάστασης είναι προφανές πως όσο περισσότεροι συμμετάσχουν τόσο ισχυρότερος θα είναι ο νέος αρχηγός, ένα θέμα κρίσιμο μετά την απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ να μη διαλυθεί και της σχετικής εκκρεμότητας με το ΠΑΣΟΚ.  *
Η δήλωση της κυρίας Γεννηματά:
 Κατέθεσα σήμερα την υποψηφιότητα μου. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρα για την ενότητα και την αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά.
 Η μεγάλη κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.  Προτεραιότητες μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές  και η προστασία των αδύνατων.
 Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.
Κατέθεσα μαζί και Χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81.
 Και μια  δική μου δέσμευση. Να  αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα  με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις δυνάμεις της, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε.
 Ο διάλογος με τον Νίκο Αλιβιζάτο:
 Γεννηματά: Θα σας φέρω και άλλες υπογραφές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής...
Αλιβιζάτος: Δε χρειάζεται, είναι εντυπωσιακό το ότι έχετε τόσες υπογραφές από νέους...
~Η δήλωση του Απόστολου Πόντα:
~ Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με αίσθημα ευθύνης και συναισθανόμενος τη σπουδαιότητα της διαδικασίας, επιθυμώ να σας πληροφορήσω, μέσω της παρούσας ανακοίνωσης, πως δηλώνω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του νέου διευρυμένου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου.
 Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα κατόπιν ώριμης σκέψης και μένοντας πιστός στις αρχές της ωφέλιμης συμμετοχής και του δημιουργικού πολιτικού διαλόγου, οι οποίες αποτέλεσαν το θεμέλιο δημιουργίας της Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης) και τον πυλώνα αφύπνισης και συνένωσης μιας ομάδας νέων προοδευτικών πολιτών προερχόμενων από την ανοιχτή κοινωνία, στους οποίους οφείλω πολλά και πιστεύω πως έχουν την ικανότητα και την υποδομή να αποτελέσουν τον πυρήνα ενός μεγάλου προοδευτικού και εκσυγχρονιστικού κινήματος, που θα οδηγήσει την Χώρα στο μέλλον που της αρμόζει, στο μέλλον που δικαιούται.
 Είμαστε πλέον έτοιμοι να υπερβούμε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τους κομματικούς δογματισμούς και να ενώσουμε όλους πολίτες που προσμένουν το πέρας της σκοτεινής παρένθεσης που βιώνουμε ως Χώρα, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ερχόμαστε ως άνθρωποι της γενιάς μας να εκφράσουμε όλες τις γενιές και ως μη επαγγελματίες πολιτικοί να εμπλουτίσουμε και να χρωματίσουμε την πολιτική γεωγραφία.
 Αρκετοί, που κρίνουν τα αλλότρια μόνο βάση των ιδίων, ίσως θεωρούν την απόφασή μου αυτή πρωτόγνωρη και παρακινδυνευμένη για το πολιτικό μέλλον τόσο το δικό μου, όσο και όσων με ακολούθησαν εως σήμερα.
 Η απάντηση που δίνουμε είναι πως δεν ασχοληθήκαμε με τα κοινά για να πετύχουμε στην πολιτική, αλλά για να βοηθήσουμε την πολιτική να πετύχει και ως επιτυχία της πολιτικής θεωρούμε την διεύρυνση του δημόσιου διαλόγου και την ανανέωσή της σε ιδέες και πρόσωπα.
 Για εμάς η Ελλάδα είναι μια χώρα με αδιαμφησβήτητο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μια χώρα που της αξίζει να προοδεύει και να ευημερεί. Ερχόμαστε για να αναδείξουμε τις δεξιότητες των πολιτών, να ενώσουμε δυνάμεις και να εμπνεύσουμε το όραμα και το πολιτικό αφήγημα του νέου προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού φορέα.
 Ερχόμαστε να ενώσουμε κόμματα και όχι να διαλύσουμε κόμματα και τρέφοντας τον δέοντα σεβασμό στους πυλώνες του δημοκρατικού τόξου, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όπως επίσης και στην ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία με τους οποίους συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι.
 Διακηρύσσουμε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η παράταξη όλων των Δημοκρατών ανεξαρτήτως ιδεολογικού αποτυπώματος ή κομματικού παρελθόντος.
 Θεωρώ υποχρέωσή μου να δηλώσω απερίφραστα, πως σέβομαι απόλυτα όλους τους συνυποψηφίους μου σε αυτή την πολιτική αναμέτρηση και πως δεν καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερο ή λιγότερο ικανούς, αλλά να κρίνουν τα επιχειρήματα, τις προτάσεις, το πολιτικό υπόβαθρο και το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που θα προτείνει ο καθένας μας.
 Τίποτα δεν μου χαρίστηκε και τίποτα δεν ζητώ να μου χαριστεί, όπως τίποτα δεν χαρίστηκε στους Έλληνες πολίτες. Τίποτα δεν μας δόθηκε ως Χώρα είτε πολιτειακά, είτε κοινωνικά, εύκολα και τυχαία και τίποτα δεν θα μας δοθεί.
 Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε σκληρά, να αντιδράσουμε απέναντι στην μιζέρια, να μονιάσουμε και να επιδιώξουμε με πάθος μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτός είναι ο εθνικός μας στόχος, η νέα Μεγάλη Ιδέα για την οποία καλούμαι να αγωνιστώ Εγώ, Εσείς, Όλοι μας.
 Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και του καθήκοντος. Τώρα θα κοπιάσουμε, θα δουλέψουμε, θα σχεδιάσουμε και θα πράξουμε για τον κοινό μας σκοπό. Και τότε το μέλλον όλων μας θα είναι καλύτερο, δημιουργικότερο και θα μας ανήκει δικαιωματικά.
 Εκπλήξεις...
 Οι υποψήφιοι, όμως, έφθασαν στους εννιά, καθώς στο γραφείο του κ. Αλιβιζάτου πήγε και δήλωσε υποψήφιος και ο πρώην πρύτανης της ΑΣΟΕ, Κώστας Γάτσιος. Ακολούθησε με τον αύξοντα αριθμό 10 ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης.
 Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει αποφασίσει και ο Γιώργος Παπανδρέου εκ μέρους του ΚΙΔΗΣΟ.  protothema

 ***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Αυτό είναι το «Έγκλημα χωρίς Τιμωρία»…

~  Μη χάσετε  σήμερα , Σάββατο 09/9, στην εφημερίδα Παρασκήνιο, το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου που θα προκαλέσει σεισμό στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κάνει αποκαλύψεις, όπως κάθε εβδομάδα και θα αναλύσει το «έγκλημα» που δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα.
Μη χάσετε το άρθρο του κου Βελόπουλου στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", το Σάββατο 09/9.


*** Bίντεο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τι ετοιμάζουν οι Μουσουλμάνοι

~   Είναι τρομακτικό το τι μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους για να κάνει κακό σε συνανθρώπους του.
Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, θα παρακολουθήσετε έναν Μουσουλμάνο να είναι σε ένα από αυτά τα μικρά «οχήματα» που κυκλοφορούν σε κάθε μεγάλη πόλη.
Όσο αθώα και αν φαίνεται μια τέτοια δραστηριότητα, όταν σκοντάφτει και πέφτει παίρνει αμέσως φωτιά. Μήπως οι Μουσουλμάνοι «πειράζουν» ακόμα και το πιο μικρό μέσο ώστε να προκαλεί καταστροφή;..

***  Eπαναστάτες χωρίς ταυτότητα! Καμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων...

~
Ξενοδοχειακής λογικής μενού χωρίς αυθεντικότητα, ανέμπνευστα ρούχα που γυρνούν την πλάτη στους Έλληνες σχεδιαστές τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι μας διαφημίζουν τη Γαλλική μόδα διεθνώς: Άλλη μια χαμένη ευκαιρία να δείξουμε υπερήφανοι για την ταυτότητά μας.
Η διεύθυνση εθιμοτυπίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, η «πρώτη κυρία» Μπέτυ Μπαζιάνα και οι ίδιοι οι επικεφαλής της Ψωροκώσταινας Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας, έδειξαν για άλλη μια φορά ένα προβλέψιμο, αν όχι μίζερο πρόσωπο στα «ντεσού» της επίσκεψης Μακρόν.
Δεν θεωρούμε κουτσομπολίστικες αλλά ουσιωδώς πολιτικές ορισμένες λεπτομέρειες που για τους πολλούς (όχι όμως για το ζεύγος Μακρόν, να είστε σίγουροι) περνούν απαρατήρητες. Και αφορούν στις ενδυματολογικές και γαστρονομικές επιλογές μας ως οικοδεσποτών:
Διαβάζοντας τα σχόλια στα social media, εστιάσαμε σε δύο καίρια posts ανθρώπων της γαστρονομίας και της μόδας αντίστοιχα. Η μεν food blogger & chef Μαριλού Παντάκη καυτηρίασε το γαλλοπρεπές μενού στη δεξίωση της Προεδρίας, με τις ανέμπνευστες soles meunières και τα filets mignons. Ένα μενού που ο Γάλλος Πρόεδρος και η σύζυγος του έχουν φάει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες φορές και σε καλύτερη εκτέλεση στην πατρίδα τους. Γιατί; Είναι δυνατόν, αναρωτιόμαστε, όταν τόσο η παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα όσο και η δημιουργική, «νέα» ελληνική κουζίνα καλπάζουν και συγκινούν, όταν μαρτυρούν όσο τίποτε την ιδιοπροσωπία μας και την προσήλωσή μας στη χαρά της ζωής, όταν ενισχύουν το ΑΕΠ μας μέσω του τουρισμού και προβάλλουν την Ελλάδα διεθνώς, να παραμερίζονται για «κυριλέ» φιλετάκια του συρμού λες και είμαστε σε γάμο σε ξενοδοχείο;
Το δεύτερο σχόλιο υπέγραφε ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, και αφορούσε στο ντύσιμο της συζύγου του Έλληνα πρωθυπουργού. Λαμβάνοντας αφορμή από τα απανωτά Louis Vuitton της Brigitte Macron που προφανώς τιμά τους Γάλλους μόδιστρους, ο Έλληνας σχεδιαστής αναρρωτήθηκε ευλόγως πότε θα δούμε μια Ελληνίδα πρώτη κυρία να φορά δημιουργίες Ελλήνων συναδέλφων του. Και έναν Έλληνα πρωθυπουργό θα προσθέταμε, να φορά πουκάμισο από τον οίκο Χρηστάκη, κοστούμι από το Bespoke Athens, ακόμα και παπούτσια από τον Θεσσαλονικιό τσαγκάρη Κωνσταντίνο Θεοφανίδη.
Δεν θα ήταν μια σπάνια ευκαιρία για την Ελληνική μόδα η όμορφη και γλυκιά Περιστέρα να φορά στο Πεκίνο, στη Μόσχα και στην Αθήνα με τον Ομπάμα ή τον Μακρόν, δημιουργίες του Ζούλια, του ελληνογαλλικού brand Kimalé ή του οίκου Zeus & Dione; Αυτή και αν θα ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση: Η «πρώτη κυρία» να φορέσει μια σοφιστικέ και ελληνοπρεπέστατη δημιουργία της μάρκας που συνδημιούργησε η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Πέρα από το μήνυμα ανωτερότητας που θα εξέπεμπε (και το όμορφο ρούχο που θα αποκτούσε) θα έμεναν και όλα τα χρήματα στην Ελληνική αγορά.
Ουσιαστικά τα δύο σχόλια περι φαγητού και ντυσίματος, εννούν το ίδιο πράγμα: Πόσο επαρχιώτικα στεκόμαστε απέναντι στους ξένους, και δη στους ξένους αξιωματούχους. Μπαίνοντας μόνοι μας σε θέση υποτελούς, ενώ το «soft power» της εθιμοτυπίας και των λεπτομερειών που κυνηγούν τα διεθνή ΜΜΕ θα ήταν ένα πεδίο απολύτως προνομιακό για να ασκήσουμε επιρροή. (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δίναμε σημασία στην ουσία των συναντήσεων). Τόσο διπλωματικά, κερδίζοντας το συνομιλητή μας με το μεράκι και τη φιλοξενία μας όσο και εμπορικά, διαφημίζοντας τον τουρισμό και τις εξαγωγές μας, αλλά και πολιτικά, στο εσωτερικό της χώρας: Δίνοντας το μήνυμα στους Έλληνες που παράγουν ότι η χώρα τους καμαρώνει και τους στηρίζει. Τα οφέλη θα ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερα της προσπάθειας.
Άλλωστε, δεν χρειάζεται καν προσπάθεια για να είσαι αυθεντικός. Κρίμα που αντί για αυτό, προτιμάμε να το παίζουμε επαναστάτες χωρίς αιτία, χωρίς ταυτότητα και χωρίς υπερηφάνεια.   Κίμων Φραγκάκης andro.gr

***  Το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο στο πρώην Πολυκλαδικό 
Σε συνέχεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, προχθές το βράδυ, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε, χθες, το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμάτας, καθώς και με τεχνικούς του Δήμου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάσθηκε ο χώρος όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμάτας, σύμφωνα με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας. Ο χώρος κρίθηκε κατάλληλος και θα γίνουν στο συντομότερο χρονικό διάστημα οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, ώστε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το συγκεκριμένο Σχολείο.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε προς τους εκπαιδευτικούς ότι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ο Δήμος έκανε και κάνει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να μην αποτελούν τα προβλήματα εμπόδιο στη λειτουργία των σχολείων, τα οποία στεγάζονται εκεί.

***  Νέο κρούσμα απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Καλαμάτα 
Συνεχίζουν με απτόητο ρυθμό οι επιτήδειοι να προσπαθούν να εξαπατήσουν κυρίως μεγάλης ηλικίας άτομα, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.
Άλλο ένα περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, όμως ευτυχώς η γυναίκα αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι κάτι δεν πάει καλά.
  Τους πήρε «χαμπάρι»
Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, τη γυναίκα που περπατούσε στο δρόμο, πλησίασε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι. Προσποιήθηκαν ότι γνώριζαν τον γιό της και όπως φάνηκε ήξεραν αρκετές λεπτομέρειες που αφορούσαν την οικογένειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας συστήθηκε ως λογιστής του γιού της.
Προσφέρθηκαν να την πάνε σπίτι της και η γυναίκα επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητο. Στην πορεία, όμως, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και φοβούμενη μην πέσει θύμα απάτης, ζήτησε από το ζευγάρι να σταματήσει το αυτοκίνητο και να κατέβει.
Ευτυχώς για την ίδια, το ζευγάρι δεν αρνήθηκε και την άφησε να φύγει. Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
  Τους αναζητούν
Σύμφωνα με πληροφορίες, και σε άλλες περιπτώσεις έχουν προσπαθήσει επιτήδειοι να «ψαρέψουν» θύματα στη Μεσσηνία, ενώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους περιγραφή του ζευγαριού, το οποίο και αναζητούν.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί συμβουλεύουν να ενημερώνονται οι ηλικιωμένοι από τους στενούς συγγενείς, να μην πείθονται από αγνώστους και να μην τους ακολουθούν, καθώς και να επικοινωνούν με την Αστυνομία για κάθε τι που τους φαίνεται ύποπτο.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πριν ένα χρόνο έσωζαν κόσμο από τις πλημμύρες και προχθές τους μαχαίρωνε ένα σεσημασμένος 
Πικραμένοι, απογοητευμένοι και εξαγριωμένοι είναι από το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί στη Μεσσηνία, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένας τόσο επικίνδυνος άντρας, όπως ο νεαρός Αιγύπτιος, εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από τόσες φορές που έχει συλληφθεί, ενώ και μετά το περιστατικό βιασμού σε βάρος Γαλλίδας τον Αύγουστο, παρά το αίτημα αστυνομίας και Εισαγγελέα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αυτό δεν έγινε.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, αναφέρεται στον τραυματισμό των δύο συναδέλφων τους, οι οποίοι είναι οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ακριβώς ένα χρόνο πριν έσωζαν κόσμο από τις πλημμύρες της Καλαμάτας και τιμήθηκαν από το Σώμα γι’ αυτό.
  Ανακοίνωση
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση, αναφέρει:
«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας εκφράζει τη λύπη της και παράλληλα καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν συνάδελφοί μας που είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του έτερου, στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν και να συλλάβουν σεσημασμένο αλλοδαπό υπήκοο, σε κεντρικό τμήμα της πόλης μας.
Ως αστυνομικοί, κύριο καθήκον μας είναι η ασφάλεια των πολιτών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, για το οποίο καταβάλλουμε ως ένστολοι εργαζόμενοι τον καθημερινό μας αγώνα.
Είναι σε όλους μας πασιφανές, άλλωστε, οι θάνατοι και οι τραυματισμοί μας διαχρονικά το έχουν αποδείξει, ότι το επάγγελμά μας στις συνειδήσεις όλων μας είναι και δεν θεωρείται επικίνδυνο. Στην πραγματικότητα όμως μέχρι πότε θα το αρνούμαστε; Τέλος, η Ένωσή μας εκφράζει ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας, δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται συμπαραστάτης δίπλα τους με κάθε τρόπο».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** 

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Κολυμβητές, δρομείς και εθελοντές ενώνουν αύριο τις δυνάμεις τους για να γίνει η λευχαιμία παρελθόν… 
Το Κύπελλο Εθελοντή Δότη θα πραγματοποιηθεί για 6η χρονιά στην Καλαμάτα αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με το αθλητικό σκέλος να περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης στη θάλασσα και δρόμου στην παραλία. Διοργανωτές είναι ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελών των Οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», το Κέντρο Εθελοντών Δοτών του Πανεπιστημίου Πατρών και συνδιοργανωτές ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με μεγάλη βοήθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, πραγματοποιήθηκε χθες μετά το μεσημέρι η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, συμπεριλαμβάνοντας και τον 29ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Μεσσηνιακού Κόλπου που θα διεξαχθεί φέτος την ίδια μέρα.
Ανοίγοντας την ενημερωτική συνάντηση ο Γιάννης Αδαμόπουλος, διευθυντής του αιματολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αντιπρόεδρος του ΝΟΚ και εμπνευστής της διοργάνωσης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το να γίνει κάποιος δότης μυελού είναι μια απλή διαδικασία και μπορεί να χαρίσει ζωή σε κάποιον άνθρωπο που δεν έχει άλλη ελπίδα από την μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το σύνθημά μας είναι ότι «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν». Στο κύπελλο αυτό θα έχουμε ένα αγωνιστικό κομμάτι και όποιος θέλει μπορεί να έρθει να κολυμπήσει, να τρέξει ή να παρεβρεθεί στην εκδήλωση και να ενημερωθεί πώς μπορεί να γίνει δότης μυελού. Θα είναι και οι συνεργάτες μου, θα είναι και από Πανεπιστήμιο Πατρών μπορεί να γίνει και ενημέρωση σε προσωπικό επίπεδο και μπορεί να γίνει και καταγραφή των εθελοντών δοτών.
Όσον αφορά στο αθλητικό κομμάτι, οι εγγραφές θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί μέχρι τις 5 μ.μ. γιατί στις 5.30 μ.μ. θα είναι ο κολυμβητικός αγώνας 500 μ., 1.000 μ. και 3 χλμ. στον Προλιμένα.
Θα έχουνε κοντά μας τον Ολυμπιονίκη μας, Σπύρο Γιαννιώτη, την Παγκόσμια πρωταθλητρια Κέλλυ Αραούζου και δυο πρωταθλητές με πάρα πολλές διακρίσεις τον Καρπουζλή και τον Παπαθεοδώρου.
Αφου τελειώσει το κολυμβητικό κομμάτι, θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου και το βράδυ θα έχουμε τις απονομές των νικητών όλων των αγώνων –και του διάπλου- προβολή ενημερωτικού βίντεο για την δωρεά μυελού των οστών και τέλος πάστα πάρτι».
Εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ο Χρήστος Μπένος, εξήγησε ότι η συμμετοχή του ΣΔΥΜ τα τελευταία χρόνια γίνεται ως συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους διοργανωτές και όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται μεταμόσχευση. «Καλούμε τα μέλη του συλλόγου και τους συμπολίτες μας να τρέξουν στον αγώνα και να ενημερωθούν για να κάνουμε την λευχαιμία παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπένος, δίνοντας παράλληλα και τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα δρόμου 5 χλμ. που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ.. Εγγραφές της τελευταίας στιγμής έως 4.30-5 μ.μ. στη γραμματεία μπροστά από το ΝΟΚ, απ’ όπου θα λάβουν εκκίνηση και οι αθλητές του αγώνα δρόμου, με τη διαδρομή να είναι προς δυτικά στην προκυμαία-Ευαγγελιστρίας,Υδρας, Σαλαμίνος, «χιλιόμετρο» και επιστροφή.
Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας όχι απλώς συμμετέχει και στηρίζει, αλλά πρωτοπορεί και πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες ζωής, όπως είναι ο 29ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος και κυρίως το 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη. Είναι αγώνας για τη ζωή, για την ποιότητα ζωής, την κοινωνική παρουσία, ευαισθησία και αλληλεγγύη. Έχουμε τη χαρά, την τύχη και την ευτυχία στη Μεσσηνία να έχουμε κοινωνικούς, αθλητικούς και επιστημονικούς Φορείς και ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πολύ ψηλά το δείκτη της κοινωνικής συνείδησης απέναντι στον συνάνθρωπο, την περιοχή τους και την  ανάπτυξή της. Έτσι, λοιπόν και ο κ. Αδαμόπουλος, με τη σταυροφορία που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρονιά, έχει σκοπό να επικοινωνήσει το μήνυμα της ανάγκης να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών, να έχουμε τη χαρά να δώσουμε ελπίδα ζωής στον συνάνθρωπό μας.
Η προσπάθεια που κάνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο κ. Κακαλίκας όλα αυτά τα χρόνια, μέσω του σπουδαίου Διεθνούς κολυμβητικού μαραθωνίου, όπως και οι Δρομείς Υγείας Μεσσηνίας που έχουν καταγεγραμμένη και γνωστή παρουσία στα αθλητικά, αλλά και κοινωνικά δρώμενα συνδυάζονται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συνδιοργανώνουν αυτό το αθλητικό και κοινωνικό γεγονός. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα: Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι κοινωνική αλληλεγγύη και υποχρέωσή μας. Και όσο υπάρχει αυτή η προσφορά και ευαισθησία από ανθρώπους και κοινωνικούς Φορείς στη Μεσσηνία με τη δική μας πάντοτε στήριξη και ενεργή συμμετοχή το αποτέλεσμα θα είναι πάντοτε επιτυχημένο. Καλούμε λοιπόν και τους πολίτες να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτή, τη σπουδαία για τη ζωή και την κοινωνία και την παρουσία μας ως τόπο, προσπάθεια».
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Αυτοί είναι οι επόμενοι ηγέτες της Εθνικής...

~ Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κέρδισε τους Πολωνούς και γλίτωσε την ολοκληρωτική ταπείνωση. Όπως σωστά έγραψε και ο Σωτήρης Γεωργίου, αμέσως μετά το παιχνίδι δεν σκοτώσαμε και κανένα θηρίο. Δεν δικαιούμαστε να πανηγυρίζουμε που βρισκόμαστε στους "16" του Ευρωμπάσκετ, αλλά τουλάχιστον γλιτώσαμε την ολοκληρωτική ταπείνωση.
Με όσα είδαμε να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωση τις δηλώσεις του Αντετοκούνμπο που έφεραν την απάντηση του Παπαπέτρου, δημιουργήθηκε ο φόβος του τι θα συμβεί αν αποκλειστούμε από τους Πολωνούς. Φτάσαμε στο σημείο να παίξουμε τελικό για να μπούμε στους "16" του Ευρωμπάσκετ με τους Πολωνούς, καταφέραμε και κερδίσαμε και απλά προχωράμε με τον αναστεναγμό πως γλιτώσαμε τα χειρότερα.
 ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Έχουμε δει στο παρελθόν πολλές διοργανώσεις με την Εθνική μας να τα πηγαίνει άψογα στην φάση των ομίλων και στο σημαντικό χιαστί να τα θαλασσώνει. Μπορεί ακούγοντας τους ανθρώπους του χώρου να νομίζεις πως είμαστε συνηθισμένοι στις επιτυχίες, στην πράξη, όμως, προερχόμαστε από συνεχόμενες σφαλιάρες στις μεγάλες διοργανώσεις. Και ειδικά αυτή η αποστολή βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο.
Σε μία εποχή που όλοι περιμένουμε τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο, να οδηγήσει την Εθνική μας σε επιτυχίες, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αλλάξουμε και το στιλ μπάσκετ που ακολουθούμε, τελικά ο άσος του Μιλγουόκι δεν είναι παρών.
Μακάρι να κάνω λάθος και η Εθνική μας να δώσει μάχη για τα μετάλλια, πιστεύω, όμως, πως ο ρεαλιστικός στόχος αυτής της αποστολής είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα με όσο γίνεται μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Να δώσουμε την μάχη μας στην Κωνσταντινούπολη και να γυρίσουμε, αν όχι ενωμένοι, σε ένα κλίμα που δεν θα είναι "πολεμικό".
Στον αθλητισμό, έχουμε δει παράξενα πράγματα, αλλά μιλώντας ορθολογικά, μία ομάδα που δεν σέβεται καν την χρησιμότητα του προπονητή, δεν είναι δυνατόν να πετύχει.
 ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Η πρώτη υπεύθυνη για την εικόνα που δείξαμε στα γήπεδα της Πολωνίας είναι η Ομοσπονδία. Όταν φτάνεις στο σημείο να έχεις την ομάδα δίχως προπονητή μέχρι τις παραμονές της προετοιμασίας, πραγματοποιείς συνέντευξη Τύπου για τους χορηγούς και δηλώνεις "δεν έχουμε προπονητή έχουμε παίκτες", είναι σα να προεξοφλείς και τη συνέχεια. Δεν γίνεται να πετύχεις με αυτήν τη νοοτροπία.
Ο προπονητής, που γνωρίζει πως θα οδηγήσει μια Εθνική σε ένα τουρνουά, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να κάνει τα πλάνα του και να σιγουρευτεί για τις επιλογές του. Διάστημα που μπορεί και επιβάλλεται να χρησιμοποιήσει για να κάνει τα ταξίδια στις πόλεις που παίζουν οι διεθνείς, τους οποίους σκέφτεται να καλέσει.
Να συζητήσει μαζί τους, να δημιουργήσει μία καλή μεταξύ τους σχέση και να είναι έτοιμος για ό,τι προκύψει στην διαδρομή. Πόσο μάλλον αυτή την εποχή, που έχουμε μία Εθνική που έχει δεχτεί πολλές σφαλιάρες και πρέπει να αλλάξουμε το στιλ μπάσκετ που παίζουμε.
Αυτό δεν συνέβη και απλά βιώσαμε τα αποτελέσματα μίας ομάδας που ανακοινώνει προπονητή την τελευταία στιγμή.
 ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΣΑ
Ο Κώστας Μίσσας είναι ο τελευταίος που έχει την ευθύνη. Του ζήτησαν να αναλάβει την Εθνική ομάδα λίγο πριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και δέχτηκε. Πίστεψε πως θα έχει στη διάθεση του τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο και πήρε την απόφαση να κάνει αυτός πρώτος αυτό που ορίζει η λογική και δεν έκανε ο Φώτης Κατσικάρης.
Να χτίσει δηλαδή την Εθνική γύρω από τα "θέλω" του Αντεντοκούνμπο. Η πρώτη εντολή που μάθαμε, ήταν "ριμπάουντ, η μπάλα στον Γιάννη και παίζουμε γρήγορα". Ο Αντετοκούνμπο, όμως, δεν ήρθε, τα πλάνα κατέρρευσαν και δίχως να φταίει ο Μίσσας η αποστολή που είχε στα χέρια του, έμοιαζε αυτοκτονική.
 ΚΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, είναι πως έχει πολλούς παίκτες που έχουν αξία, αλλά δεν έχουν και ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας ο ένας με τον άλλον. Παιδιά που κάνουν σημαντική καριέρα, όμως όχι ως πρωταγωνιστές αλλά ως ρολίστες.
Είναι δύσκολο σε μία Εθνική να υπάρχει ιεραρχία όταν δεν είναι ξεκάθαρο το ποιοι είναι οι ηγέτες της. Στο ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Μίσσας δεν υπάρχουν προσωπικότητες, αθλητές που να επιβάλουν με την παρουσία τους και μόνο τον ρόλο τους. Όταν υπάρχουν Γκάλης, Γιαννάκης, Χριστοδούλου, Φασούλας, Σπανούλης, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι και εύκολα αποδεκτοί.
Το δύσκολο και για τον προπονητή αλλά και για τους αθλητές, είναι να βρεθούν οι ρόλοι όταν δεν υπάρχει κάποιος να ξεχωρίζει.
Στην Εθνική ομάδα που έχει στα χέρια του ο Μίσσας, όλοι ψάχναμε για το ποιος θα βγει μπροστά, αλλά και όλοι ήθελαν να το κάνουν.
Όταν στην περιφέρεια υπάρχουν οι Σλούκας, Καλάθης, Μάντζαρης, Παππας, αθλητές που είναι κοντά σε αξία με αδυναμίες και πλεονεκτήματα, είναι δεδομένο πως όλοι ζητάνε τον πρώτο λόγο και δεν θα συμβιβαστούν εύκολα με μικρή συμμετοχή και στην ήττα θα υπάρχει γκρίνια. Την ίδια δυσκολία έχει και ο προπονητής, που ψάχνεται μέχρι να φτιάξει τις ισορροπίες. Και όταν ο προπονητής έχει αναλάβει τελευταία στιγμή, ο χρόνος που έχει να παλέψει με τις σκέψεις του είναι λιγότερος.
 ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΛΟΥΚΑΣ, ΚΑΛΑΘΗΣ
Και εδώ έρχεται το παιχνίδι με την Πολωνία, να φαντάζει σαν μία καινούρια αρχή. Καθώς η εκπληκτική εμφάνιση των Σλούκα, Καλάθη οδήγησε τον Μίσσα να τους κρατήσει όσο άντεχαν στο γήπεδο και αυτόματα οι ρόλοι μοιράστηκαν.
Τα "μπες βγες" σταμάτησαν, η Εθνική βρήκε δύο παιδιά που βγήκαν μπροστά και οι υπόλοιποι πήραν συγκεκριμένους ρόλους. Στο τέλος μπορεί να θεωρείται φυσιολογικό που κερδίσαμε τους Πολωνούς, η Εθνική μας όμως με αυτήν τη μορφή δεν έχει μάθει να κερδίζει και για να βάλουμε κάτω ακόμα και τους Πολωνούς χρειάστηκε υπέρβαση.
Δεν νικήσαμε πιάνοντας τα στάνταρ μας, αλλά επειδή οι Σλούκας, Καλάθης έκαναν το πιο παραγωγικό παιχνίδι που έχουν κάνει στην καριέρα τους ως παίκτες της Εθνικής και χρειάστηκε να έχουμε 13/20 τρίποντα 65% ευστοχία.
 BIG PAPPA
Στα προηγούμενα παιχνίδια, αντιμετωπίσαμε μεγάλο θέμα στην θέση "5" στην άμυνα στα πικ εν ρολ, αλλά και στην αντιμετώπιση των αντιπάλων. Αν ρίξουμε μία ματιά στα στατιστικά, τη νίκη μάς έφεραν τα καλά 16 λεπτά του Παπαγιάννη. Το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε να αιφνιδιάσει ξεκινώντας χωρίς 5άρι, με πεντάδα ειδικών συνθηκών.
Ήταν ένα πλάνο που είχε αποφασιστεί για πιο επιθετική άμυνα, παίξαμε 11 λεπτά με τον Αγραβάνη 5άρι κάποια λεπτά στο ξεκίνημα, αλλά και μέσα στο παιχνίδι, σε αυτό το διάστημα χάσαμε 2 πόντους.
Αμυντικά δεν μας βγήκε, απλά ήμασταν σε εκείνο το σημείο εύστοχοι στην επίθεση και μαζεύαμε ό,τι χάναμε στην άμυνα. Στα 12.43 που έπαιξε ο Μπουρούσης, χάναμε με 6 πόντους, αλλά στα 16.01 που χρησιμοποιήθηκε ο Παπαγιάννης κερδίσαμε 26 πόντους.
Ο Big Pappa, όπως τον βάφτισε ο Βαγγέλης Ιωάννου, σκέπασε τα καλάθια και η δική του συμμετοχή έκανε την διαφορά στην άμυνα και σε συνδυασμό με την μεγάλη βραδιά των Σλούκα, Καλάθη και την συνολική ευστοχία που είχαμε, καταφέραμε να ξεφύγουμε.
 ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΟΙ
Με τους Πολωνούς, εκτός από την πρόκριση στους 16, κερδίσαμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έγινε πιο ξεκάθαρη η ιεραρχία και πιο διακριτοί οι ρόλοι, είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε με την Λιθουανία. Απέναντι σε μία ομάδα που θέλει να τρέχει και ξέρει να το κάνει πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και σκληρός.
Αν μείνουμε και εύστοχοι θα παλέψουμε, αν όχι ας δεχτούμε την ήττα με αξιοπρέπεια.  Έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν γίνει από την ηγεσία αυτά που έπρεπε για να πετύχει η συγκεκριμένη αποστολή, οπότε δεν έχουν λόγο οι παίκτες να τσακώνονται μεταξύ τους.
Tσάρλυ για το Contra

***  ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ! Μόνο στον τελικό με Ισπανία...

~  Το «κάδρο» των πρώτων νοκ-άουτ αγώνων για τη φάση των 16 ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους Τούρκους να πέφτουν πάνω στους πρωταθλητές Ευρώπης και αδιαφιλονίκητο φαβορί και της φετινής διοργάνωσης Ισπανία. Την οποία η Εθνική μας δεν πρόκειται να βρει μπροστά της -λέμε τώρα' παρά μόνο στον τελικό...
Η Εθνική μας λοιπόν αν περάσει στους 16 το εμπόδιο της Λιθουανίας θα βρει στους «8» τον νικητή του αγώνα Κροατία-Ρωσία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Ο προημιτελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και αν -λέμε αν…- νικήσουμε τότε στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα συναντήσουμε την ομάδα που θα προκύψει από τα ζευγάρια Φινλανδία-Ιταλία και Σερβία-Ουγγαρία, δηλαδή λογικά τον νικητή του προημιτελικού Σερβία-Φινλανδία ή Ιταλία.
Πιο κάτω δεν έχει. Μετά είναι ο τελικός!
Γιάννης Ψαράκης για το Contra

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Super League  :

~* ΣΑΒΒΑΤΟ 09-09-2017
          Αστέρας Τρίπολης-Λαμία  1-3 (0-2) .- ^
 Tα γκολ : 6’, 25’  , Όμο ,80’ Βάντερσον , 89’  Πασαλίδης  .-
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Ιγκόρ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαντιντά, Ισνάλντο, Καλτσάς, Μανιάς
  Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Ακόστα
 Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Καπετάνος, Ζούμα, Κυριακόπουλος, Τσιλιανίδης, Μάσα, Γκοντό, Δουβίκας
 Αναπληρωματικοί για τη Λαμία οι: Πίτκας, Κουτρομάνος, Τσούκαλος, Μπουλούλης - Τσαπρούνης, Λινάρδος, Αναστασόπουλος, Καραγιάννης
 Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας, Μιχαήλ Δημόπουλος, Αντώνιος Πυλαρινός 4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος








 *** Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα  0-0  .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (71' Βασιλακάκης), Μπουσούλατζιτς, Ντιγκινί, Ούμπιδες (63' Μανούσος), Ουάρντα (85' Βασιλείου), Ντάουντα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (64' Μανθάτης), Κοζορώνης, Μπουκουβάλας, Ναδάλες (31' Καρανίκας), Χαλκιαδάκης (80' Σκόνδρας), Γιάκος.
Διαιτητής: Α. Σέζος (Κιλκίς)

 *** Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 ,(1-1) .- ^
Τα  γκολ :  12΄ Ένχελς, 43΄ Χρ. Λισγάρας ,
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από τον Σύνδεσμο Αθηνών.
Στον «ερυθρόλευκο» πάγκο βρίσκονται οι: Προτό, Ομάρ, Εμενίκε, Ανδρούτσος, Καρσελά, Νικολάου, Ζντιέλαρ
 Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ένχελς, Ρομαό, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς
 Στον πάγκο των Ακριτών κάθονται οι: Γκαραβέλης, Τριάδης, Μεχία, Οκάν, Κάστρο, Ρότσε, Ορφανίδης
 Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε, Φλίσκας, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο, Καμαρά

 ~* ΚΥΡΙΑΚΗ  10-09-2017
16:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Παναιτωλικός
18:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Πλατανιάς
18:15 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-ΑΕΛ
20:30 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
 ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Ριζούπολη) Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Ολυμπιακός       7  (σε 3 αγ. )
Πανιώνιος 6
ΠΑΟΚ 4
Ξάνθη     5   (σε 3 αγ. )
ΑΕΚ 4
ΠΑΣ Γιάννινα   (σε 3 αγ. )
Λεβαδειακός 2
Ατρόμητος     3   (σε 3 αγ. )
Πλατανιάς 1
Παναιτωλικός 1
Λαμία      4   (σε 3 αγ. )
Απόλλων Σμύρνης 1
Αστέρας Τρίπολης  (σε 3 αγ. )
Λάρισα 1
Κέρκυρα 0
Παναθηναϊκός 0
* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί λόγω τιμωρίας.

*** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΣ Μεσσηνίας  2017-18 :
 Α΄ ΦΑΣΗ  :
Σάββατο 09-09-2017  :
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ-ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας   0-4  .-^
Α.Ε. ΜΕΘΩΝΗΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  0-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  3-1 .- ^
Α.Ε.ΓΑΡΓΑΊΑΝΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  2-2 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  5-0 .- ^
Κυριακή 10-09-2017 :
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης-Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
ΠΑΟ  ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου

*** ΠΟΛΟ  νεανίδων Τελικός Π.Κ. στο Βόλο Σάββατο 09-09-2017 : Η  Ρωσία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
 
Στον τελικό του Παγκοσμίου οι μικροί μας κορίτσαροι!
ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ   9-9  .-^ {Στα  πέναλτι 16-17}.- ^
Για τον τελικό η Ελλάδα απέκλεισε τις ΗΠΑ .-
* Ασημένιες κοριτσάρες με χρυσό μέλλον!
~ Το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο φώναξε «παρών» στο Βόλο!
~ Οι κοριτσάρες της Εθνικής Νεανίδων ήταν άτυχες στη ρουλέτα των πέναλτι και ηττήθηκαν με 17-16 από τη Ρωσία στον τελικό, όμως κατέθεσαν ψυχή σε όλη τη διάρκεια του ματς –όπως και σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης- που τους έδωσε τη δεύτερη θέση του κόσμου. 
Ρωσία – Ελλάδα 17-16 (9-9 κ.δ.)
Οκτάλεπτα 4-4, 3-3, 2-0, 0-2
Ρωσία: Γκέζανιτς 5, Ζαπλατίνα 1, Σερζάντοβα 4, Καμζάεβα 1, Μπορίσοβα 1, Μπέζνεβα 2, Τολκούνοβα 2,
Ελλάδα: Ξενάκη 2, Πλευρίτου Ελ. 4, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Ελευθεριάδου 2, Πρωτόπαπα 3, Πλευρίτου Β. 2

***  Στην Κωνσταντινούπολη στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ   :
 
 Σάββατο 09-09-2017  :

  ΕΛΛΑΔΑ -ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  77-64 , (37-30) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  25-17 , (37-30) , 61-48 , 77-64 .-
Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Μπούλτο (Ισπανία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία) και Τσμκίεβιτς (Πολωνία).-
Η εθνική Ελλάδας στους 8 , στα προημιτελικά την Τετάρτη 13-09-2017 με την Ρωσία ή Κροατία που αγωνίζοντε αύριο Κυριακή 10-09-2017 .-
~* Απίθανος ο Σλούκας, μαγικός ο Μπουρούσης, φοβερός και ο Καλάθης! Ωστόσο, δεν υστέρησε κανένας από την φοβερή Εθνική που βγάζει εκεί που πρέπει τον πραγματικό της εαυτό!
~**  Με τους Παπαγιάννη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κ. Σλούκα και  Νικ Καλάθη , επίσης έπαιξαν και οι Παππάς , Γιάν. Μπουρούσης , Θαν. Αντετοκούνμπο , Μάντζαρης, Αγραβάνης , ξεκινάει η Εθνική μας ομάδα.-
~* Με τους Καλνιέτις, Γκριγκόνις, Ματσιούλις, Μοτιεγιούνας και Βαλαντσιούνας η Λιθουανία. -
~















***  Αποθέωση και υπόκλιση στον Νίκο Γκάλη από τον Σπανούλη
«Greatest of all time»
~  Την ώρα που Εθνική ετοιμάζεται για τον αγώνα του Σαββάτου (21:30) με τη Λιθουανία για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης καταφέρνει να τραβήξει πάνω του το ενδιαφέρον του αθλητικού κοινού, με αφορμή την είσοδό του στο «Naismith Basketball Hall of Fame», που θα γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.
Ένας εκ των... φαν του Γκάλη είναι και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με ανάρτησή του στο instagram, τον χαρακτήρισε «GOAT» (Greatest of all time = Μεγαλύτερος όλων των εποχών), δείχνοντας τον σεβασμό του στον Γκάλη.
Παράλληλα, και ο  υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, με ανάρτησή του στο Twitter, χαιρέτισε αυτήν την πολύ σπουδαία στιγμή:
«Πολύ μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η είσοδος του τεράστιου Νίκου Γκάλη στο Naismith Hall of fame. Νικ σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες».
Tweet για την επιτυχία του Νίκου Γκάλη να μπει στο Hall of Fame έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εμείς που αγαπήσαμε το μπάσκετ με τον @NickGalis6 είμαστε διπλά υπερήφανοι που μπαίνει στο Hall of Fame. Σε ευχαριστούμε!» έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ, ανεβάζοντας και μία φωτογραφία του μεγάλου Έλληνα αθλητή του μπάσκετ.

***  Με 33 συμμετοχές και πλούσιο θέαμα ο 4ος αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος χωμάτινου ράλι σήμερα και αύριο στο Σουληνάρι 
Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας ανεβάζει το επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή μας, με μια υψηλού επιπέδου και πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Δήμο Πύλου Νέστορος. Ο λόγος για το 32ο χωμάτινο ράλλι σπριντ Σουληναρίου που είναι ο 4ος «σταθμός» του Κυπέλλου Ελλάδος και θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 33 πληρωμάτων. Ο πρόεδρος της ΑΛΑΚ Γιάννης Πολυχρονόπουλος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Νίκος Μπαλόπουλος, έχοντας στο πλευρό τους τα μέλη Βενετία Παναγοπούλου και Σταυρούλα Κόκκαλη αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες και τη σημασία του αγωνιστικού διημέρου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Λέσχης, χθες το απόγευμα.
Ο κ. Πολυχρονόπουλος τόνισε αρχικά:
«Η Αγωνιστική Λέσχη της Καλαμάτας μετά από 5 χρόνια απραξίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει πάρει έναν αγώνα κυπέλλου Ελλάδος χώματος. Η διαδρομή έχει επιλεγεί στο Δήμου Πύλου Νέστορος, στο Σουληνάρι και είναι  11,5 χλμ. Ο αγώνας θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα τελειώσει στις 2.30 μετά το μεσημέρι. Οι συμμετοχές μας έκλεισαν στις 33 και είναι αρκετά καλές τηρουμένων των αναλογιών.
Καλούμε όλο τον κόσμο την Κυριακή το πρωί να βρίσκεται στην “ειδική” μας και στο βουνό πριν τις 8.30 το πρωί για να μπορέσει να διαλέξει το κατάλληλο σημείο και να απολαύσει το καλύτερο θέαμα και είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστηθεί πολύ, όπως συμβαίνει πάντα στις διοργανώσεις μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΛΑΚ, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του αγώνα «Για να μπορέσουν να προσφέρουμε και να παρουσιάσουμε αυτόν τον αγωνα κάποιοι άνθρωποι βοήθησαν ηθικά, οικονομικά και υλικά. Θα πρέπει λοιπόν να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Πύλου Νέστορος και την εταιρεία Ρύζια Ωμέγα-Κωνσταντακόπουλος που μας βοήθησαν για να στήσουμε τη διοργάνωση και να παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και να μας επιβραβεύσει» κατέληξε ο Γιάννης Πολυχρονόπουλος.
Με τη σειρά του το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος ενημέρωσης, Νίκος Μπαλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ «που βοηθούν τη νέα προσπάθεια της ΑΛΑΚ», υπογράμμισε: «Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας πανελλήνιου επιπέδου, με μεγάλη εμβέλεια, εξαιρετικές συμμετοχές, πολύ δυνατά αυτοκίνητα και ονόματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η ειδική διαδρομή είναι εξαιρετική, πολύ καλά σχεδιασμένη και τεχνική και γρήγορη. Ο κόσμος που θα βρεθεί στην περιοχή του Σουληναρίου θα παρακολουθήσει πολύ ωραίο θέαμα.
Ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Πύλου στις 8.30 το βράδυ. Θα είναι ένα πολύ ωραίο event και θα αναδείξει και τις ομορφιές και την ιδιαίτερη περιοχή. Ο Δήμος Πύλου Νέστορος έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή αρωγός στην προσπάθεια μας και τον ευχαριστούμε, όπως και τον κ. Καφαντάρη προσωπικά.
Το κυρίως μενού είναι την Κυριακή από νωρίς το πρωί έως μετά μεσημέρι, ενώ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα θα γίνουν οι απονομές στο Σουληνάρι. Ανάμεσα στις 33 συμμετοχές είναι περίπου 15 οι Μεσσήνιοι.
Περιμένουμε τους θεατές να βρεθούν κοντά τους και να βοηθήσουν με το χειροκρότημά τους όλους αγωνιζόμενους. Ως ΑΛΑΚ υποσχόμαστε διαρκή προσπάθεια, καλή οργάνωση και επιτυχημένο αγώνα. Τα καλύτερα έρχονται σταδιακά και θα το αποδεικνύουμε κάθε φορά» κατέληξε ο κ. Μπαλόπουλος, ενώ η κα Βενετία Παναγοπούλου και η κα Σταυρούλα Κόκκαλη ευχήθηκαν σε όλους ένα πάρα πολύ καλό αγώνα, με καλούς τερματισμούς σε όλα τα πληρώματα, διαβεβαιώνοντας για την καλή οργάνωση από πλευράς ΑΛΑΚ και προσκαλώντας τους θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα, στηρίζοντας τις προσπάθειες των πληρωμάτων της καλαματιανής Λέσχης, αλλά και όλων των οδηγών.
Χ.Ε.
 
***  Σε  φιλικό στην Καστοριά ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΡΗΣ  82-60 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 49-26, 68-44, 82-60
Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Καλαϊτζάκης 5 (1), Ντένμον 17 (3), Ρίβερς 10 (3), Λοτζέσκι 7 (1), Γκάμπριελ 9 (3), Μήτογλου 2, Σίνγκλετον 13 (3), Όγκαστ 8, Βουγιούκας 9, Σακελλαρίου, Παπαντωνίου 2  .-
~ ~**  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~* 
~* ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-

https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-

https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 



 
 ~*Τραγούδι με Αγγέλω Π Ν 10 06 2017:
https://youtu.be/Lb_Lvp0vWCA  .-
Τραγούδι 2 με Αγγέλω Π. Ν. 10/06/2017:
 https://youtu.be/EJ9u9d6JhGE  .-
Τραγούδι 3 με Αγγέλω Π.Ν. 10/06/2017:
https://youtu.be/gapgrLC-DYo  .-
Τραγούδι 5 με Αγγέλω Π.Ν.-Ν 10/06/2017:
https://youtu.be/0aks0ixxR9I  .-
Τραγούδι 6 με Αγγέλω Π.- Ν. 10/06/017:
https://youtu.be/mzp_5XRfZCc  .-
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου