ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008 ,,..
~
Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΛΑΜΠΡΟ!
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΗ σελήνη, η οποία μεγαλώνει και πάλι μικραίνει, είναι τύπος του ανθρώπου, ο οποίος άλλοτε πράττει καλά κι άλλοτε αμαρτάνει, και κατόπιν με τη μετάνοια επανέρχεται στην ενάρετη ζωή. Λοιπόν δε χάθηκε ο νους όποιου αμάρτησε, καθώς νομίζουν μερικοί, όπως της σελήνης το σώμα δεν λιγόστεψε, αλλά μόνο το φώς της. Αποκτά λοιπόν πάλι ο άνθρωπος τη λαμπρότητά του με τη μετάνοια, όπως η σελήνη μετά το λιγόστεμά της ξαναντύνεται πάλι το φώς. Γιατί λέει η Γραφή: «Εκείνος πού πιστεύει στο Χριστό, κι αν πεθάνει, θα ζήσει» «και θα γνωρίσει ότι Εγώ ο Κύριος μίλησα και θα το κάνω».
Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ από φωτογραφίες ...




~ 8 ΟκτωβρίουΙερομάρτυρος Αρτέμονος, πρεσβυτέρου εν Λαοδικεία. Μάρτυρος Πελαγίας της παρθένου (†303). Οσιομάρτυρος Ιγνατίου του νέου (†1814), του εκ Ζαγοράς. Οσίων Πελαγίας (1) της από εταιρίδων (†457) και Ταϊσίας της πρώην πόρνης.
(1)Καταγόταν από την πόλη της Αντιόχειας και έζησε επί αυτοκράτορα Νουμεριανού. Ασκούσε το επάγγελμα της ιερόδουλης και διήγε βίο άσωτο και αμαρτωλό. Ήλθε όμως σε μετάνοια όταν άκουσε το κήρυγμα του επισκόπου Νόννου. Τα λόγια του επισκόπου την συγκλόνισαν και έτσι διέγραψε το παρελθόν της και βαπτίσθηκε. Εξαγνισμένη πια μοίρασε τα υπάρχοντά της στους φτωχούς και πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου ασκήτευσε. Απεβίωσε εν ειρήνη.~

Σήμερα 08/10/2017 εορτάζουν:

Οσία Πελαγία, Αγία Πελαγία η Παρθένος, Αγία Ταϊσία

Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ἐξ ἀκανθῶν καθάπερ ρόδον εὐῶδες, τὴ Ἐκκλησία Πελαγία ἐδείχθης, ταὶς ἐναρέτοις πράξεσιν εὐφραίνουσα ἠμᾶς, ὅθεν καὶ προσήγαγες, ὡς ὀσμὴν εὐωδίας, τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, τὸν σὸν βίον Ὁσία. Ὂν ἐκδυσώπει σώζεσθαι ἠμᾶς, παθῶν παντοίων, ψυχῆς τὲ καὶ σώματος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Πελαγίας - 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/yxl0-N5BQ6M .-
~


Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
~ Οι νέοι Μητροπολίτες Σταγών-Μετεώρων και Φιλίππων
~του Γιώργου Θεοχάρη – Συνοδικό Μέγαρο Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την τέταρτη και τελευταία μέρα της συνεδρίασης, εξέλεξε δύο νέους Μητροπολίτες για τις κενές θέσεις. Δύο Πρωτοσύγκελοι έλαβαν το χρίσμα στις Μητροπόλεις Σταγών και Μετεώρων, και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.
* Ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος με 54 ψήφους εξελέγη νέος Ιεράρχης στη Μητρόπολη Σταγών, επικρατώντας του έτερου υποψηφίου Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη.
Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων
Ο Αρχιμ. Θεόκλητος (κατά κόσμον Δημήτριος Λαμπρινάκος), γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου 1967. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα και γνωρίζει την Αραβικήν. Σε ηλικία 18 ετών εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1988 και Πρεσβύτερος το 1989, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη, ενώ το 1998 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου. Το 2003, με Απόφαση του ως άνω μακαριστού Μητροπολίτου, εδιωρίσθη Πρωτο-σύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, κατά την διετία 2007 – 2009, διωρισθείς υπό του νυν Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου (Σαββάτου). Παραλλήλως υπηρέτησε ως Εφημέριος – Προιστάμενος σε διαφόρους Ενοριακούς Ναούς της υπαίθρου ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια στον Ι. Ν. Παμμ. Ταξιαρχών Καλαμάτας, ως Προιστάμενος αυτού.
Ανέπτυξε πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και συγγραφικό έργο. Συνέταξε και επιμελήθηκε φυλλάδια ιστορικού, αγιολογικού, εορτολογικού και πνευματικού περιεχομένου, ενώ κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες. Ως υπεύθυνος ύλης του περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας «ΔΙΔΑΧΗ» συνέγραψε πλειάδα άρθρων τα οποία εξέδωσε σε τόμο υπό τον τίτλο: «ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ» (2012). Έργα του ιδίου, το ιστορικού περιεχομένου βιβλίο τιτλοφορούμενο: «ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗ-ΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣ-ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» (2010), καθώς και ο πολυτελής αναμνηστικός Τόμος, με τίτλο: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΘΕΙΑΣ ΔΟΞΗΣ» (2016), ο οποίος εξεδόθη επ᾿ ευκαιρίατης επετείου των 60 ετών από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, και παρουσιάθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

~ Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος
Στη Μητρόπολη Φιλίππων εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος, Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Ανθιμου. Η εκλογή έγινε με λίγους ψήφους διαφορά, αφού έλαβε 42 έναντι 34 του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Το βιοργαφικό
Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος εγεννήθη εις την Ελευθερούπολιν Καβάλας το 1960. Έλαβε το πτυχίον του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983. Το 1984 εκάρη μοναχός εις την ιεράν Μονήν αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, και την 15-2-1984 εχειροτονήθη Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη. Υπηρέτησεν ως διάκονος εις τους ιερούς Ναούς Παναγίας της Δεξιάς & του πολιούχου αγίου Δημητρίου αναλαβών συγχρόνως και την Γραμματείαν της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Επί δεκαετίαν υπηρέτησεν και ως Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης. Την 27-12-1984 εχειροτονήθη Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη λαβων το οφφίκιον του αρχιμανδρίτου και ετοποθετήθη ως ιερατικός προιστάμενος και πρόεδρος των εκκλησιαστικών επιτροπών του ιερού βυζαντινού Ναού των αγίων Αποστόλων Θεσσαλονίκης.
Το έτος 1994 μετετέθη και ωρίσθη προεδρεύων των επιτροπών του ιερού προσκυνηματικού και καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Επίσης από του έτους 1989 ωρίσθη υπεύθυνος εφημέριος των Φοιτητικών Εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την ιερατικήν του διακονίαν ανέπτυξε αξιόλογον πνευματικόν, κηρυκτικόν και ποιμαντικόν έργον. Ομιλεί την αγγλικήν και γαλλικήν γλώσσαν.
Με την ευλογίαν του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, συνέχισεν να υπηρετή ως Γενικός Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, θέσιν την οποίαν κατείχεν από του έτους 1984 και την 10-6-2010 με την ευλογίαν του οικείου επισκόπου και Μητροπολίτου του κ. Ανθίμου ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου αυτής.


 *** Συμφέρει τους Χριστιανούς η δημιουργία κουρδικού κράτους;
~Αυτές τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές διεξάγονται επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο Ίντλεμπ, περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία κυριαρχείται από τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα. Όπως ήδη έχει δηλώσει η τουρκική Κυβέρνηση, στόχος μετά το Ίντλεμπ είναι και το κουρδικό καντόνι του Αφρίν.
* Αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένας συνασπισμός Ιράν – Τουρκίας – Ιράκ – Συρίας εναντίον των Κούρδων, στον οποίο πιθανόν έχει προσχωρήσει και η Ρωσία, παρότι παλαιότερα είχε εκδηλωθεί υπέρ των Κούρδων και μάλιστα ρωσική δύναμη είχε εγκατασταθεί στο καντόνι του Αφρίν για να εμποδίσει τουρκική επίθεση.
Από την άλλη πλευρά την δημιουργία του Κουρδικού Κράτους υποστηρίζει φανερά το Ισραήλ (οι Κούρδοι την ημέρα του δημοψηφίσματος στο ιρακινό Κουρδιστάν κυκλοφορούσαν με σημαίες του Ισραήλ) και ανεπίσημα φυσικά οι ΗΠΑ, παρότι φανερά είχαν πάρει θέση εναντίον του δημοψηφίσματος της ανεξαρτησίας των Κούρδων.
Όπως έχει ήδη δηλώσει ο Ταγίπ Ερντογάν, η κουρδική ανεξαρτησία μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο, και οι συσχετισμοί δυνάμεων που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή σίγουρα δικαιώνουν αυτούς τους φόβους.
Πέραν όμως από τις γεωπολιτικές διαστάσεις, οι οποίες είναι ασφαλώς τεράστιες, το θέμα έχει και την πνευματική του διάσταση και αυτήν θα εξετάσουμε τώρα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής θα έβγαιναν ωφελημένοι από τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.
Εάν παραμερίσουμε τους καθαρά πολιτικούς συσχετισμούς και τα γεωπολιτικά συμφέροντα, η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά θετική.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτήν την στιγμή τα πιο ανεκτικά απέναντι στους χριστιανούς κράτη στη Μέση Ανατολή, εάν εξαιρέσουμε το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, είναι ο Λίβανος, η Τουρκία και η Συρία του Μπασάρ Άσσαντ.
Στο Λίβανο μπορεί ένας μουσουλμάνος να γίνει χριστιανός, χωρίς να κινδυνεύσει σοβαρά και να μείνει στην χώρα, εκτός εάν οι δικοί του είναι πολύ φανατικοί μουσουλμάνοι, αλλά και πάλι το κράτος έχει υποχρέωση να τον προστατεύσει.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Τουρκία.
~  Στη Συρία του Άσσαντ η προσχώρηση ενός μουσουλμάνου στον χριστιανισμό πριν τον πόλεμο δεν τιμωρούνταν από το Κράτος ούτε απασχολούσε τις κρατικές υπηρεσίες.
Ωστόσο, εάν οι συγγενείς ήταν φανατικοί, μπορούσαν να τον σκοτώσουν και το κράτος το πιθανότερο θα έκανε τα «στραβά μάτια», για να μην προκαλέσει «κοινωνική αναταραχή».
Πολύ πιο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα για έναν μουσουλμάνο που θα αποφάσιζε να γίνει χριστιανός στο Ιράκ, στο Ιράν, στην Ιορδανία, και φυσικά ακόμη χειρότερα στις χώρες του Κόλπου, με χειρότερη την Σαουδική Αραβία, η οποία κυβερνάται ακόμη από ένα αιμοσταγές θεοκρατικό καθεστώς, που απολαμβάνει την πλήρη ανοχή της Δύσης.
Από την άποψη αυτήν η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους μόνο θετικές συνέπειες θα μπορούσε να έχει για τους χριστιανούς, καθώς οι Κούρδοι γενικά δεν φημίζονται για την προσήλωσή τους στο Ισλάμ.
Ήδη ο Ερντογάν τους έχει κατηγορήσει δημόσια ότι δεν είναι καλοί μουσουλμάνοι και αυτή είναι η αλήθεια για ένα πολύ μεγάλο μέρος των Κούρδων.
Άλλωστε και μόνο το ανέμισμα ισραηλινής σημαίας με το αστέρι του Δαβίδ από τους Κούρδους αποτελεί ικανή απόδειξη για αυτό, διότι μία τέτοια πράξη θα ήταν αδιανόητη για έναν πιστό μουσουλμάνο, καθώς αβυσσαλέο μίσος χωρίζει τις δύο θρησκείες, Ισλάμ και Ιουδαϊσμό.
Πολλοί Κούρδοι που έρχονται πρόσφυγες στην Ευρώπη ασπάζονται τον χριστιανισμό, ενώ πολλοί θα ήταν και εκείνοι που θα γίνονταν χριστιανοί ακόμη και στις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή, εάν υπήρχε προσπάθεια προσέγγισής τους απο τις χριστιανικές Εκκλησίες.
Οι Κούρδοι καταναλώνουν αλκοόλ, έχουν πολλά μη ισλαμικά έθιμα, ενώ στις περιοχές τους ειναι διάσπαρτοι και πολλοί Γιεζίντι, μία θρησκεία που δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ, αλλά αντίθετα αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους φανατικούς μουσουλμάνους.
Στις περιοχές των Κούρδων οι χριστιανοί είναι ελεύθεροι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και προστατεύονται από τις αρχές.
Από αυτήν την άποψη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δημιουργία ενός Κουρδικού Κράτους στη Μέση Ανατολή θα είχε, από καθαρά θρησκευτική πλευρά, ωφέλιμες συνέπειες για τους χριστιανούς της περιοχής, καθώς ο φιλελευθερισμός που θα επικρατούσε στην θρησκευτική πολιτική του θα ευνοούσε αναμφίβολα την ανάπτυξη του χριστιανισμού.
Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι οι πολιτικοί και εθνικοί ανταγωνισμοί θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο.

*** Συλλήψεις πέντε 12χρονων για κλοπές σ’ ένα βράδυ στην Καλαμάτα

Ολοήμερη επιχείρηση με 33 συλλήψεις στη Μεσσηνία 
Πέντε 12χρονοι, μέσα σ’ ένα βράδυ συνελήφθησαν για κλοπές στην Καλαμάτα από την Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε  εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση και συνέλαβε  συνολικά 33 άτομα.
Οι πέντε ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι όπως προβλέπει ο νόμος, συνελήφθησαν ωστόσο, οι τρεις από τις μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έγιναν έλεγχοι σε 1.159 συνολικά άτομα, εκ των οποίων τα 869 ήταν Έλληνες και 290  αλλοδαποί, καθώς και σε 818 οχήματα.
Προσήχθησαν 131 άτομα, από τα οποία 72 ήταν ημεδαποί και 59 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 91 άτομα.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, βεβαιώθηκαν 390, συνολικά, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  Στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-        Έξι άτομα (οι 5 ανήλικοι) για κλοπή. Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής  τέσσερις 12χρονοι τσιγγάνοι αφαίρεσαν 4 ποδήλατα από διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Κατά την τελευταία κλοπή έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Αργότερα συνελήφθησαν μια 34χρονη και μια 55χρονη, μητέρες δύο 12χρονων, με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων. Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής, ένας άλλος 12χρονος αφαίρεσε από κατάστημα το πορτοφόλι γυναίκας. Έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Και σε αυτή την περίπτωση συνελήφθη η 47χρονη μητέρα του ανήλικου για παραμέληση. Τέλος, προχθές το βράδυ στην  Πελεκανάδα, συνελήφθη 25χρονος τσιγγάνος ο οποίος παραβίασε με συνεργό του την είσοδο αποθήκης με σκοπό να κλέψουν. Όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος είδε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν και το οποίο ανήκε στον 25χρονο. Στη συνέχεια αναζητήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας.
-        Δύο ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-        Ένας 55χρονος στου Δεσύλλα και ένας 23χρονος Βουλγαρος για μικροποσότητες χασίς
-        Οκτώ ημεδαποί και 3 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-        Ένας 39χρονος Αλβανός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
-        Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Σε κλίμα συγκίνηση χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων ο Θεόκλητος (βίντεο) 

 Πλήθος Μεσσήνιων  παραβρέθηκε  στη Μητρόπολη Αθηνών  
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε χθες το Σάββατο 7 Οκτωβρίου η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Kαισαριανής κ. Δανιήλ, Θηβών κ. Γεωργίου, Λαγκαδά κ. Ιωάννη, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου,  Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Λευκάδος κ. Θεοφίλου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ύδρας κ. Εφραίμ, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος και των Θεοφ. Επισκόπων Σαλώνων κ. Αντώνιο και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφ. Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος.
Να αναφερθεί ότι πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.
  Αρκετοί ήταν και οι Μεσσήνιοι που παραβρέθηκαν στη Μητρόπολη των Αθηνών για να παρακολουθήσουν σε κλίμα συγκίνησης τη χειροτονία του μέχρι πρότινος πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας Θεόκλητου Λαμπρινάκου.  Μεταξύ άλλων διακρίναμε τον Υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργο Κατρούγκαλο, το βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρο Κωνσταντινέα , τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ,την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, τους δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο, τον πρώην Δήμαρχο Μεσσήνη Στάθη Αναστασόπουλο, τον πολιτευτή της ΝΔ στη Μεσσηνία Μίλτο Χρυσομάλλη καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων αλλά και πιστών από τη Μεσσηνία και ειδικά από την ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών την οποία υπηρέτησε για περισσότερα από 20 χρόνια ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.
  Σήμερα Κυριακή  το πρωί, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος θα χοροστατήσει στη θεία λειτουργία του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρος.
  Του Κώστα Γαζούλη με πληροφορίες από το romfea.gr 
  Φωτογραφίες: Τηλέμαχος Παπας, από romfea.gr  
Video: Χειροτονία Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου   ,  https://youtu.be/mkwNMZpLrZE  .-

***  Επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλης αλυσίδας για το κτήριο της παλιάς «Εμπορικής» στη Σφακτηρίας 

Συνεχώς αυξανόμενο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πεζοδρομημένο τμήμα της Αριστομένους και τις πέριξ αυτής οδούς.
Μετά την πώληση του διατηρητέου «Αλειφέρη», στο οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει προκαταρτικές εργασίες για την αξιοποίησή του, η μεγαλύτερη ξένη αλυσίδα στο χώρο του ενδύματος, αλλά και ειδών σπιτιού, Zara, που δραστηριοποιείται και στην Καλαμάτα, αναζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, νέο χώρο προκειμένου να στεγάσει και άλλο κατάστημα.
Ανάμεσα στα κτήρια που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της είναι κι αυτό της παλιάς Εμπορικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Σφακτηρίας και Ιωάννου Αναπλιώτου, το οποίο ανήκει στην Alpha Bank.

*** Διαλέξεις και εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο με τίτλο: «Η Λογοτεχνία συναντά τον Κινηματογράφο» 
Σειρά εκδηλώσεων, συνεχίζοντας τον απόλυτα επιτυχημένο περυσινό κύκλο, οργανώνει και φέτος το Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Νίκος Καρούζος», το οποίο ανήκει στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ως θέμα τη συνάντηση της λογοτεχνικής γραφής με τον κινηματογραφικό φακό: έξι από τους πλέον επιφανείς σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες (Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Λάκης Παπαστάθης, Τάσος Ψαρράς, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και Σταμάτης Τσαρουχάς) έχουν προσκληθεί και έχουν αποδεχθεί να παρουσιάσουν ταινίες και ντοκιμαντέρ τους, που αφορμώνται από κορυφαίους Νεοέλληνες συγγραφείς (Αθανάσιο Χριστόπουλο, Διονύσιο Σολωμό, Γεώργιο Βιζυηνό, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Γιώργο Σεφέρη και Μένη Κουμανταρέα), και να συζητήσουν με το κοινό.
Οι εκδηλώσεις αυτές, καθαρά διεπιστημονικού χαρακτήρα, φιλοδοξούν να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών αλλά και του κοινού της Καλαμάτας, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσουν σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό γεγονός για την πόλη.
Το δε πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:
  25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Κώστας Φέρρης
Η Φόνισσα (ταινία, 1974)
  15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Τάσος Ψαρράς
Διονύσιος Σολωμός (ντοκιμαντέρ, 2017)
  13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Λάκης Παπαστάθης
Το μόνον της ζωής του ταξείδιον (ταινία, 2001)
  21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Ημερολόγια Καταστρώματος – Γιώργος Σεφέρης (ντοκιμαντέρ, 2001)
  21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Παντελής Βούλγαρης
Η φανέλα με το «9» (ταινία, 1988)
  25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Σταμάτης Τσαρουχάς
Αθανάσιος Χριστόπουλος, ένας λησμονημένος ποιητής (ντοκιμαντέρ, 2001)
  Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

*** Με ευέλικτες μορφές εργασίας οι έξι στις δέκα νέες προσλήψεις
Την πλήρη επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και κατά συνέπεια την αύξηση του ποσοστού της υποαπασχόλησης, η οποία μάλιστα κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, καταγράφουν τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη για τον Σεπτέμβριο, παράλληλα με την αύξηση της απασχόλησης. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η αύξηση των επισφαλών θέσεων εργασίας επηρεάζει αντιστρόφως ανάλογα τη μεταβολή των μισθών, με σοβαρές μακροοικονομικές επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία, καθώς ουσιαστικά λειτουργεί ως κρυφός μηχανισμός λιτότητας.
  Ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων κινείται πλέον γύρω και κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ καταγράφεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας περνά μέσα από τη μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις υποαμειβόμενης μερικής απασχόλησης.
  Αναλυτικά, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τον Σεπτέμβριο του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη, επικράτησαν σε ποσοστό 60,33%, με την πλήρη απασχόληση να περιορίζεται μόλις στο 39,67%. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική επίδοση, σχεδόν αντίστοιχη του Σεπτεμβρίου του 2013, όταν το 35,88% των νέων προσλήψεων ήταν πλήρους απασχόλησης και το 64,12% μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Συνολικά, στο εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης «σκαρφάλωσαν» στο 53,50%, όταν στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2013 οι ευέλικτες μορφές ήταν 43,48%.
  Το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων του Σεπτεμβρίου εμφανίζεται θετικό με 17.128 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως λόγω της διατήρησης σημαντικού μέρους των απασχολουμένων σε κλάδους που έχουν άμεση συνάφεια με την αυξημένη τουριστική κίνηση του φθινοπώρου αλλά και την εκπαίδευση. Συνολικά, στο εννεάμηνο διαπιστώνεται θετικό ισοζύγιο της τάξεως των 265.871 νέων θέσεων εργασίας, αυξημένο μάλιστα κατά 20.266 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
  Αναλυτικά, οι προσλήψεις φέτος ανήλθαν στις 261.807, περισσότερες κατά 31.227, συγκριτικά με τις 230.580 που είχαν καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ οι αποχωρήσεις (απολύσεις και λήξεις συμβάσεων) έφτασαν φέτος τον Σεπτέμβριο τις 244.679 περισσότερες κατά 21.887, σε σχέση με τις 222.792 που είχαν δηλωθεί πέρυσι.
  Από το σύνολο των νέων συμβάσεων, το 47,62% αυτών ή 124.679 ήταν μερικής απασχόλησης. Αν σε αυτές προστεθούν άλλες 33.282 συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας (12,71%) γίνεται σαφές ότι το 60,33% των νέων συμβάσεων αφορά ευέλικτες μορφές εργασίας. Αντίθετα, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, υποχωρούν τον Σεπτέμβριο δραματικά στο 39,76% του συνόλου (103.846).
  Πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή, αφού είναι η πρώτη φορά το 2017, που οι νέες συμβάσεις μερικής απασχόλησης ξεπερνούν εκείνες της πλήρους απασχόλησης και δείχνει την τάση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας.
  Ανά φύλο το ισοζύγιο είναι αρνητικό τον Σεπτέμβριο στους άνδρες (-3.713), αλλά έντονα θετικό στις γυναίκες (20.841).

*** «Βουλιάζει» η Μεσσηνία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 
 
«Κοσμοπλημμύρα» από όλα τα μέρη της γης αναμένεται στη Μεσσηνία το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ο συνδυασμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών στην πόλη της Καλαμάτας με το «Navarino Challenge» που θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino, αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή μας. Ήδη είναι γνωστό ότι περισσότεροι από 2.000 θα είναι οι χορωδοί που θα βρεθούν στην Καλαμάτα ενώ παράλληλα και η Costa Navarino παρουσιάζει πληρότητα  100% ενόψει του φημισμένου «Navarino Challenge» με τη συμμετοχή σπουδαίων ελλήνων  ολυμπιονικών και αθλητών. Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ ευχάριστή  είδηση, πόσω μάλλον όταν βρισκόμαστε στα μέση Οκτωβρίου, που άλλες εποχές η τουριστική κίνηση  αποτελούσε  παρελθόν.   Κ. Γαζ. 

***  Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Μεσσήνης 
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι της Μεσσήνης που βρίσκονται επί και εκατέρωθεν της ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ & ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ- ΠΥΛΟΥ από ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ έως ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 9-10-2017 ημέρα Δευτέρα και  από ώρα 08.00 έως 15.00.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.   6-10-2017 
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

*** «Γέμισε» με υποθέσεις υπερχρεωμένων και το 2021 το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας! 
Για άλλη μια χρονιά παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση στις αιτήσεις που κατατίθενται στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι αυτή τη στιγμή για το 2017, έχουν ξεπεράσει το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν όλο το 2016.
Η δε τελευταία δικάσιμος που ορίζεται για τις πρωτοείσακτες υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι το Δεκέμβριο του 2021! Και επειδή το να ορισθούν υποθέσεις πλέον για το 2022, ξεφεύγει από τα χρονικά πλαίσια, στόχος του Ειρηνοδικείου είναι όσες νέες αιτήσεις κατατεθούν μέχρι το τέλος του 2017 να μοιρασθούν στις δικασίμους του 2021.
Αυτό βέβαια σημαίνει πολύ μεγάλο φόρτο, στις ήδη επιβαρυμένες συνεδριάσεις του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας.
  Αύξηση αιτήσεων
Πέρυσι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου είχαν κατατεθεί 71 αιτήσεις και ολόκληρο το 2016 κατατέθηκαν 115 αιτήσεις. Φέτος μέχρι και την Παρασκευή είχαν κατατεθεί 120 αιτήσεις.
Σε ότι αφορά την έκδοση αποφάσεων και εδώ παρατηρείται αύξηση. Πέρυσι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου είχαν εκδοθεί 71 αποφάσεις και συνολικά το 2016 εκδόθηκαν 110 αποφάσεις. Φέτος, μέχρι την Παρασκευή, είχαν δημοσιοποιηθεί 93 αποφάσεις.
Σε σχέση πάντως με τις προηγούμενες χρονιές, τα νούμερα των αιτήσεων είναι πολύ μικρότερα.
Το 2012 είχαν κατατεθεί συνολικά 307 αιτήσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ το 2013 μειώθηκαν σε 283 αιτήσεις. Το 2014 παρατηρήθηκε αύξηση και τελικά κατατέθηκαν συνολικά 474 αιτήσεις, ενώ το 2015 σημειώθηκε ρεκόρ με την κατάθεση 488 αιτήσεων.
  Θετική απόφαση
Στο μεταξύ, συνεχίζεται από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, η έκδοση θετικών αποφάσεων. Μια τελευταία αφορά 47χρονο συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο με 4 παιδιά. Η σύνταξή του το μήνα ανέρχεται στο ποσό των 1.130 ευρώ και 273,33 ευρώ από επιδόματα, ενώ η σύζυγός του εξακολουθεί να εργάζεται στο δημόσιο και από τα εισοδήματά της αποκομίζει το ποσό των 837,38 ευρώ το μήνα. Τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί, ενώ για την επιβίωση της πολύτεκνης οικογένειας το δικαστήριο έκρινε ότι απαιτείται το ποσό των 2.040 ευρώ το μήνα. Ο δε 47χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες οφείλει το ποσό των 39.664,66 ευρώ, ενώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οφείλει το ποσό των 83.553,36 ευρώ ως στεγαστικό δάνειο.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι από το 2014 ο 47χρονος έχει περιέλθει σε αδυναμία να πληρώνει τις οφειλές του και αυτό δεν οφείλεται σε δόλο. Στην κατοχή του έχει μια έκταση 4 στρεμμάτων, όπου υπάρχει μια ημιτελής κατοικία 107 τ.μ., την οποία ζήτησε να εξαιρεθεί από την εκποίηση, ως δυνητική του πρώτη κατοικία και αυτό έγινε δεκτό.
Όρισε την καταβολή 150 ευρώ κάθε μήνα για μια 5ετία, ενώ για τη διάσωση του σπιτιού και του αγροτεμαχίου θα καταβάλλει το ποσό των 149,62 ευρώ κάθε μήνα και για 204 μήνες.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Φωτιά στη Σπερχογεία 
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής δίπλα συνδετήρια οδό του αυτοκινητόδρομου με την Ε.Ο. Καλαμάτας Μεσσήνης.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες καίει καλάμια

***  Τον Ιανουάριο η δίκη του 56χρονου για ασέλγεια σε ανήλικη στο μεικτό ορκωτό εφετείο Καλαμάτας 
Νέα δικάσιμος προσδιορίσθηκε, τελικά, από τον Εισαγγελέα Εφετών για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του 56χρονου υπαλλήλου (συνταξιούχου πλέον) της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος το 2015 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κατάχρηση και αποπλάνηση ανηλίκου και έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό.
Τον Ιούλιο είχε προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, όμως αναβλήθηκε για λόγους που αφορούσαν την σύνθεση του δικαστηρίου και συγκεκριμένα τους ενόρκους.
  Τον Ιανουάριο
Με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών, ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης, ορίσθηκε η 11η Ιανουαρίου. Πρωτόδικα τον Ιούνιο του 2016,  από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, ο 56χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο κατ’ εξακολούθηση.
Η ποινή που του έχει επιβληθεί είναι 19 χρόνια κάθειρξη, αλλά έχει δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.
  Ασέλγεια
Σύμφωνα με το ιστορικό, οι περιπέτειες της 12χρονης ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσαν έως το Μάρτιο του 2015, οπότε ο 56χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο σπίτι του κοριτσιού.
Η μικρή, λόγω των στενών σχέσεων των δύο οικογενειών, δεν αποκάλυπτε τα όσα συνέβαιναν, υπό το φόβο ότι δε θα γίνει πιστευτή. Όταν αποκάλυψε στη θεία της, τα όσα συνέβαιναν, σε συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η 12χρονη κάλεσε στο σπίτι τον 56χρονο, όπου υποτίθεται θα ήταν μόνη της. Οι αστυνομικοί, κρυμμένοι, τον αιφνιδίασαν την κατάλληλη στιγμή, βρίσκοντας το κορίτσι γυμνό από τη μέση και κάτω και τον ίδιο με τα γεννητικά όργανα έξω από τα ρούχα. Μάλιστα, τότε αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από την Αστυνομία.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Σκηνές «φαρ ουεστ» στο Κοπανάκι – Τραυματισμοί από πυροβολισμούς 
Σκηνές «φαρ ουεστ» είδαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους κάτοικοι και επισκέπτες του Κυριακάτικου παζαριού του Κοπανακίου Τριφυλίας. Για άγνωστη αιτία κι αφορμή βγήκαν όπλα και έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες.

*** Συνάντηση Γιώτας Κοζομπόλη με τη Γερμανίδα βουλευτή της Αριστεράς Γιούτα Κρέλμαν 
Συνάντηση είχε χθες στην Καλαμάτα, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη με τη Γερμανίδα βουλευτή της Αριστεράς (die Linke)  Γιούτα Κρέλμαν  (Jutta Krellmann).
Οι δύο βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στις  χώρες τους και συζήτησαν για τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών. Η κα Κρέλμαν  εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη θετική πορεία της οικονομίας της Ελλάδας  και μετέφερε την θέση του κόμματος της για στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

***  Εκδήλωση για τη δολοφονία Καποδίστρια αύριο Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. στο «Καφέ Σινέ» 
Οι Μαυρομιχαλαίοι σκότωσαν τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.
Αυτό γνωρίζουμε από την επίσημη ιστορία και αυτό έχει δεχθεί η συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων και ξένων.Είναι όμως έτσι ή πρόκειται περί εσκεμμένης πλάνης όπως ισχυρίζονται ορισμένοι ιστορικοί και ερευνητές;
Στα ερωτήματα αυτά αλλά και στην τεράστια προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια φιλοδοξεί να απαντήσει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ. στο << Καφέ Σινέ >>  (Δυτική Παραλία Καλαμάτας).
Την εκδήλωση διοργανώνει το περιοδικό Όριον.

***  Πέθανε η συγγραφέας Λούλα Αναγνωστάκη 
Ήταν αδερφή του  Μανόλη Αναγνωστάκη, σύζυγος του  καθηγητή ψυχιατρικής Γιώργου Χειμωνά και μητέρα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά – Την Τρίτη η νεκρώσιμος ακολουθία στο πρώτο νεκροταφείο
 Η Λούλα Αναγνωστάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934 και ήταν μικρότερη αδελφή του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. Η Λούλα Αναγνωστάκη σπούδασε και πήρε πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παντρεύτηκε τον συγγραφέα και καθηγητή ψυχιατρικής Γιώργο Χειμωνά και είναι η μητέρα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 10/10 στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών στις τέσσερις το μεσημέρι.
Τα έργα της
 Τα πρώτα τρία μονόπρακτα έργα της Αναγνωστάκη ανέβηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή το 1965 και εκδόθηκαν σε βιβλίο το 1974: ήταν η Η διανυκτέρευση, Η πόλη και Η παρέλαση, τα οποία πρωτοπαρουσιάσθηκαν σε μία ενιαία παράσταση στο Θέατρο Τέχνης από τον Κάρολο Κουν. Ακολούθησε το τρίπρακτο έργο Η συναναστροφή, που παρουσιάσθηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1967.
Τα μεταγενέστερα έργα της έχουν ανεβεί στο Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο Τέχνης και σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Πολωνία. Αυτά είναι τα εξής:
Αντόνιο ή το μήνυμα (1972)
Η νίκη (1978)
Η κασέτα (1982)
Ο ήχος του όπλου (1987)
Διαμάντια και μπλουζ (1990)
Το ταξίδι μακριά (1995)
Ο ουρανός κατακόκκινος (μονόπρακτο, 1998)
Σ' εσάς που με ακούτε (2003)
Ο Γιώργος ως Άμλετ, Τα κείμενα των Φιλίππων 2009-2014 (2015) Κάπα Εκδοτική
Πηγή: Protothema.gr

***  Παιδεία: Από το κακό στο χειρότερο 
Μία πρόσφατη απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων ήταν να παύσει τη διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, τουλάχιστον για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο. Ο λόγος είναι, φυσικά, η άθλια οικονομική κατάσταση και η αδυναμία της κυβέρνησης και των εκδοτικών οίκων να καλύψουν τα έξοδα της διανομής δωρεάν επιστημονικών συγγραμμάτων .
Παλαιότερα, οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δύο συγγράμματα για κάθε μάθημα που παρακολουθούσαν στο εκάστοτε εξάμηνο των σπουδών τους. Την τελευταία πενταετία το δικαίωμα αυτό έχει μειωθεί σε ένα σύγγραμμα ανά μάθημα. Τώρα αυτή η δυνατότητα δε θα υπάρχει καθόλου. Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια το κόστος και η ποιότητα των προσφερόμενων συγγραμμάτων ήταν σαφώς υψηλότερη, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Οι φοιτητές θα είναι πλέον αναγκασμένοι είτε να αγοράζουν με προσωπικά τους έξοδα τα προτεινόμενα συγγράμματα, κάτι το οποίο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη μέση ελληνική οικογένεια, είτε να διαβάζουν από φωτοτυπίες, το κόστος των οποίων είναι βέβαια μικρότερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την αίσθηση και την ποιότητα του βιβλίου.
Η κατάσταση πλέον είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ένα ακόμη βάρος έρχεται να προστεθεί σε αυτά του ενοικίου, των λογαριασμών και των υπόλοιπων προσωπικών εξόδων των φοιτητών. Ο μέσος φοιτητής δε θα είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά, με άμεσο αποτέλεσμα την πιθανή εγκατάλειψη των σπουδών και την αναζήτηση και εύρεση εργασίας, κάτι εξίσου δύσκολο στις μέρες μας. Αν συνεχιστεί αυτός ο οικονομικός και πολιτικοκοινωνικός κατήφορος, δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Αφού, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες και υποψήφιους επιστήμονες, είναι αναγκαία η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή τόσο των άμεσα ενδιαφερόμενων όσο και του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου.
Σε μια χώρα που τα πάντα σταδιακά καταρρέουν, είναι φυσικό να επηρεάζεται ολόκληρη η κοινωνία και να διαταράσσονται οι κοινωνικές δομές και οι ηθικές αξίες. Καθώς υπάρχουν πολλές προτεραιότητες, η εκπαίδευση ανήκει σε υποδεέστερης σημασίας ζήτημα σε κάθε παρόμοια οικονομική κατάσταση. Ωστόσο, θα έπρεπε να αποτελεί το κομβικότερο θέμα της κοινωνίας και της πολιτικής εξουσίας, καθώς ο συγκεκριμένος κοινωνικός θεσμός θέτει τα θεμέλια των σύγχρονων οργανωμένων κοινωνιών και συνήθως δημιουργεί κριτικά σκεπτόμενους ανθρώπους, ικανούς να υπερασπιστούν τόσο τον εαυτό τους και τα δικαιώματά τους όσο και το μακροπρόθεσμο συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας.
Της Μαριλένας Σταθέα
Τριτοετούς φοιτήτριας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας


***

***  Αθλητική ενημέρωση :

 ***  Έγραψε ιστορία ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Πετρούνιας!Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας!
 Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το back to back χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας 15.433 βαθμούς στον τελικό των κρίκων στο Μόντρεαλ!              
Κανείς δεν κουνάει από την κορυφή τον Λευτέρη Πετρούνια!
Ο Έλληνας πρωταθλητής έγραψε ιστορία στο αγώνισμα των κρίκων, καθώς στον τελικό του αγωνίσματος στο Μόντρεαλ, συγκέντρωσε 15.433 βαθμούς και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα! 
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15.333 βαθμούς και τρίτος ήταν ο Κινέζος Λιου Γιανγκ με 15.266.
Έτσι, ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» έγινε ο ένατος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κατακτά back to back παγκόσμιο τίτλο, ενώ από την άλλη αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη του, που νέο προσωπικό ρεκόρ και παράλληλα ισοφάρισε το επίτευγμα του Βλάση Μάρα, ο οποίος έχει δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης χάρη στους αλλεπάλληλους θριάμβους του στο μονόζυγο τη διετία 2001-2002.

*** Προκριματικά Μουντιάλ 2018 
Σημερινά(ΧΘΕΣΙΝΆ) αποτελέσματα

***  ΚΥΠΡΟΣ -ΕΛΛΑΔΑ  1-2 , ( 1-2 ) .- ^
Τα γκολ :18΄ Πιέρ Σωτηρίου , 24΄Κώστας  Μήτρογλου , 27΄ Αλέξανδρος Τσιόλης ,
Πάγκος Κύπρου: Γεωργαλίδης, Μιχαήλ, Στυλιανού, Αβραάμ, Μερκής, Βασιλείου, Οικονομίδης, Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Μυτίδης, Μακρής, Νικολάου
 Πάγκος Ελλάδας: Καπίνο, Ανέστης, Μανιάτης, Παπαδόπουλος Κ., Χριστοδουλόπουλος, Δώνης, Μπακασέτας, Κουρμπέλης, Ταχτσίδης, Γιαννιώτας, Σάμαρης, Ρέτσος
 Κύπρος (4-2-3-1): Παναγή -Δημητρίου, Κατελάρης, Λαΐφης, Αντωνιάδης – Αρτυματάς, Λαμπάν – Κυριάκου, Κάστανος, Μαργκάσα - Σωτηρίου
 Η ενδεκάδα της Εθνικής: Καρνέζης - Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας - Ζέκα, Τζιόλης - Μάνταλος, Φορτούνης, Σταφυλίδης - Μήτρογλου
 Η βαθμολογία του 8ου ομίλου 1. Βέλγιο 25 (39-6) 2. Βοσνία 14 (22-12) 3. Ελλάδα 13 (11-5) 4. Εσθονία 11 (12-17) 5. Κύπρος 10 (8-12) 6. Γιβραλτάρ 0 (3-43)
 
*** Προκριματικά Μουντιάλ 2018 
Σημερινά(ΧΘΕΣΙΝΆ) αποτελέσματα-
 Αυστρία - Σερβία 3-2
(25' Μπούργκστάλερ, 76' & 89' Αρναούτοβιτς / 11' Μιλιβόγεβιτς, 83' Μάτιτς)
-Ιρλανδία - Μολδαβία 2-0
(2'  και 19' Μέρφι)
-Ισπανία - Αλβανία 3-0
(16' Ροντρίγο, 23' Ίσκο, 27' Αλκάνταρα)
-Ιταλία - Σκόπια 1-1
(40' Κιελίνι / 77' Τραϊκόφσκι)
-Λιχνεστάιν - Ισραήλ 0-1
(22' Τίμπι)
-Τουρκία - Ισλανδία 0-3
(32' Γκούντμουντσον, 39' Μπιάρνασον, 50' Άρνασον)
-Κροατία - Φινλανδία 1-1
(57' Μάντζουκιτς / 90' Σόιρι)
-Κόσοβο - Ουκρανία 0-2
(60' αυτ. Πακαράντα, 87' Γιαρμολένκο)
-Γεωργία - Ουαλία 0-1
(49' Λόρενς)

Οι βαθμολογίες
Group A
 1. Γαλλία 17 (15-5)
2. Σουηδία 16 (18-7)
3. Ολλανδία 13 (16-11)
4. Βουλγαρία 12 (13-17)
5. Λουξεμβούργο 5 (7-17)
6. Λευκορωσία 5 (4-16)
Group B
 1. Ελβετία 24 (18-3)
2. Πορτογαλία 21 (28-4)
3. Ουγγαρία 10 (11-9)
4. Νήσοι Φερόε 8 (4-15)
5. Ανδόρα 4 (2-17)
6. Λετονία 3 (3-18)
Group C
 1. Γερμανία 27 (38-3)
2. Βόρειος Ιρλανδία 19 (17-5)
3. Τσεχία 12 (12-10)
4. Νορβηγία 10 (16-16)
5. Αζερμπαϊτζάν 10 (9-14)
6. Σαν Μαρίνο 0 (2-46)
Group D
 1. Σερβία 18 (19-10)
2. Ουαλία 17 (13-5)
3. Ιρλανδία 16 (11-6)
4. Αυστρία 12 (13-12)
5. Γεωργία 5 (8-13)
6. Μολδαβία 2 (4-22)
Group E
 1. Πολωνία 22 (24-12)
2. Δανία 19 (19-7)
3. Μαυροβούνιο 16 (18-8)
4. Ρουμανία 12 (11-9)
5. Αρμενία 6 (9-25)
6. Καζακστάν 2 (5-25)
Group F
 1. Αγγλία 23 (17-3)
2. Σκωτία 17 (15-10)
3. Σλοβακία 15 (14-7)
4. Σλοβενία 15 (10-5)
5. Λιθουανία 6 (7-19)
6. Μάλτα 1 (3-22)
Group G
 1. Ισπανία 25 (35-3)
2. Ιταλία 20 (20-8)
3. Αλβανία 13 (10-12)
4. Ισραήλ 12 (10-14)
5. Σκόπια 8 (11-15)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-35)
Group H
 1. Βέλγιο 22 (35-3)
2. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 14 (19-8)
3. Ελλάδα 13 (11-5)
4. Κύπρος 10 (8-12)
5. Εσθονία 8 (6-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)
Group I
 1. Ισλανδία 19 (14-7)
2. Κροατία 17 (13-4)
3. Ουκρανία 17 (13-7)
4. Τουρκία 14 (12-11)
5. Φινλανδία 8 (7-11)
6. Κόσοβο 1 (3-22)
 *οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας
**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς  in.gr
Σάββατο 07/10/2017 :
Νήσοι Φαρόε - Λετονία
Γιβραλτάρ - Εσθονία
Σουηδία - Λουξεμβούργο  8-0  .- ^
Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Βέλγιο   3-4  .- ^
Κύπρος - Ελλάδα  1-2 , (1-2) .- ^
Ανδόρα - Πορτογαλία
Ελβετία - Ουγγαρία
Λευκορωσία - Ολλανδία
Βουλγαρία - Γαλλία
Κυριακή 08/10/2017 :
Σλοβακία - Μάλτα 3-0 .- ^
Δανία - Ρουμανία
Πολωνία - Μαυροβούνιο 4-2 .- ^
Σλοβενία - Σκωτία  2-2  .- ^
Λιθουανία - Αγγλία
Τσεχία - Σαν Μαρίνο
Νορβηγία - Βόρειος Ιρλανδία
Γερμανία - Αζερμπαϊτζάν
 Καζακστάν-Αρμενία 1-1 .- ^

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 9ης αγωνιστικής:
1ος όμιλος
Σουηδία-Λουξεμβούργο 8-0
(10΄,67΄πεν. Γκράνκβιστ, 18΄,37΄,54΄,71΄ Μπεργκ, 60΄ Λούστινγκ, 76΄ Τοϊβόνεν)
Βουλγαρία-Γαλλία 0-1
(3΄ Ματουϊντί)
Λευκορωσία-Ολλανδία 1-3
(55΄ Βολόντικο - 24΄ Πρόπερ, 84΄πεν. Ρόμπεν, 90΄+3 Ντεπάι)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Γαλλία 9 6-2-1 16-5 20
Σουηδία 9 5-1-2 26-7 19
Ολλανδία 9 5-1-3 19-12 16
Βουλγαρία 9 4-0-5 13-18 12
Λουξεμβούργο 9 1-2-6 7-25 5
Λευκορωσία 9 1-2-6 5-19 5

2ος όμιλος
Νήσοι Φαρόε-Λετονία 0-0
Ελβετία-Ουγγαρία 5-2
(18΄ Τσάκα, 20΄ Φρέι, 44΄,49΄ Ζούμπερ, 83΄ Λιχτστάινερ - 59΄ Γκούζμικς, 89΄ Ουγκράι)
Ανδόρα-Πορτογαλία 0-2
(63΄ Ρονάλντο, 86΄ Αντρέ Σίλβα)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Ελβετία 9 9-0-0 23-5 27
Πορτογαλία 9 8-0-1 30-4 24
Ουγγαρία 9 3-1-5 13-14 10
Νήσοι Φαρόε 9 2-3-4 4-15 9
Ανδόρα 9 1-1-7 2-19 4
Λετονία 9 1-1-7 3-18 4

3ος όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Τσεχία 1-2
(55΄πεν. Ισμαΐλοφ - 35΄ Κόπιτς, 66΄ Μπάρακ)
Σαν Μαρίνο-Νορβηγία 0-8
(8΄ Χένρικσεν, 15΄πεν, 17΄ Κινγκ, 40΄,48΄,69΄ Ελιουνούσι, 59΄ Σέλνες, 87΄ Λίνες)
Β.Ιρλανδία-Γερμανία 1-3
(90΄+3 Ματζένις - 2΄ Ρούντι, 21΄ Βάγκνερ, 86΄ Κίμιχ)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Γερμανία 9 9-0-0 38-3 27
Β. Ιρλανδία 9 6-1-2 17-5 19
Τσεχία 9 3-3-3 12-10 12
Αζερμπαϊτζάν 9 3-1-5 9-14 10
Νορβηγία 9 3-1-5 16-16 10
Σαν Μαρίνο 9 0-0-9 2-46 0

4ος όμιλος
Γεωργία-Ουαλία 0-1
(49΄ Λόρενς)
ΕΪΡΕ-Μολδαβία 2-0
(2΄,19΄ Μέρφι)
Αυστρία-Σερβία 3-2
(25΄ Μπουργκστάλερ, 76΄,90΄ Αρναούτοβιτς - 11΄ Μιλιβόγεβιτς, 83΄ Μάτιτς)  
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Σερβία 9 5-3-1 19-10 18
Ουαλία 9 4-5-0 13-5 17
ΕΊΡΕ 9 4-4-1 11-6 16
Αυστρία 9 3-3-3 13-12 12
Γεωργία 9 0-5-4 8-13 5
Μολδαβία 9 0-2-7 4-22 2

5ος όμιλος
Αρμενία-Πολωνία 1-6
(39΄ Χαμπαρτζουμιάν - 2΄ Γκροσίτσκι, 18΄,25΄,64΄ Λεβαντόφσκι, 58΄ Μπλαστζικόφσκι, 89΄ Βόλσκι)
Μαυροβούνιο-Δανία 0-1
(16΄ Έρικσεν)
Ρουμανία-Καζακστάν 3-1
(33΄,38΄πεν. Μπουντέσκου, 73΄ Κεσερού - 82΄ Τούρισμπεκ)    
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Πολωνία 9 7-1-1 24-12 22
Δανία 9 6-1-2 19-7 19
Μαυροβούνιο 9 5-1-3 17-8 16
Ρουμανία 9 3-3-3 11-9 12
Αρμενία 9 2-0-7 9-25 6
Καζακστάν 9 0-2-7 5-25 2

6ος όμιλος
Αγγλία-Σλοβενία 1-0
(90΄+4 Κέιν) 
Σκοτία-Σλοβακία 1-0
(89΄ Μάρτιν)
Μάλτα-Λιθουανία 1-1
(23΄ Αγκιους - 53΄ Σλίβκα)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Αγγλία 9 7-2-0 17-3 23
Σκωτία 9 5-2-2 15-10 17
Σλοβακία 9 5-0-4 14-7 15
Σλοβενία 9 4-2-3 10-5 14
Λιθουανία 9 1-3-5 7-19 6
Μάλτα 9 0-1-8 3-20 1

7ος όμιλος

Ιταλία-ΠΓΔΜ 1-1
(40΄ Κιελίνι - 77΄ Τραϊκόφσκι)
Ισπανία-Αλβανία 3-0
(16΄ Ροντρίγκο, 24΄ Ίσκο, 27΄ Τιάγκο Αλκάνταρα)
Λιχτενστάιν-Ισραήλ 0-1
(22΄ Τίμπι)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Ισπανία 9 8-1-0 35-3 25
Ιταλία 9 6-2-1 20-8 20
Αλβανία 9 4-1-4 10-12 13
Ισραήλ 9 4-0-5 10-14 12
ΠΓΔΜ 9 2-2-5 11-15 8
Λιχτενστάιν 9 0-0-9 1-35 0

8ος όμιλος
Βοσνία-Βέλγιο 3-4
(30΄ Μεντούνγιανιν, 39΄ Βίστσα, 82΄ Ντούμιτς - 4΄ Μενιέ, 59΄ Μπατσουαγί, 68΄ Βερτόνγκεν, 84΄ Καράσκο)
Γιβραλτάρ-Εσθονία 0-6
(10΄ Λουτς, 30΄ Κάιτ, 38΄ Ζενγιόφ, 52΄,66΄,77΄ Ταμ)
Κύπρος-Ελλάδα 1-2
(18΄ Σωτηρίου - 24΄ Μήτρογλου, 26΄ Τζιόλης)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Βέλγιο 9 8-1-0 39-6 25
ΕΛΛΑΔΑ 9 4-4-1 13-6 16
Βοσνία 9 4-2-3 22-12 14
Εσθονία 9 3-2-4 12-17 11
Κύπρος 9 3-1-5 9-14 10
Γιβραλτάρ 9 0-0-9 3-43 0

9ος όμιλος
Τουρκία-Ισλανδία 0-3
(32΄ Γκούντμουντσον, 39΄ Μπγιάρνασον, 50΄ Αρνασον)
Κροατία-Φινλανδία 1-1
(57΄ Μάντζουκιτς - 90΄ Σοϊρι)
Κόσοβο-Ουκρανία 0-2
(60΄αυτ. Πακαράντα, 88΄ Γιαρμολένκο)
Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Ισλανδία 9 6-1-2 14-7 19
Κροατία 9 5-2-2 13-4 17
Ουκρανία 9 5-2-2 13-7 17
Τουρκία 9 4-2-3 12-11 14
Φινλανδία 9 2-2-5 7-11 8
Κόσοβο 9 0-1-8 3-22 1
-Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.
-Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ, για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.
-Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

~**  Οι 13 ομάδες που έχουν ήδη «τσεκάρει» το εισιτήριο για τον επόμενο Ιούνιο:

Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ στη Ρωσία .
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ: Ρωσία
CONMEBOL: Βραζιλία
AFC: Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία
CONCACAF: Μεξικό, Κόστα Ρίκα
UEFA: Βέλγιο, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία

***   Γ’ Εθνικής-5ος Όμιλος
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Σήμερα, 6 μ.μ. Σάββατο 07/10/2017 :
Πανηλειακός-Καλαμάτα  0-0 .- ^
Αύριο, 4 μ.μ. Κυριακή 08/10/2017 :
Διαγόρας Βραχνέικων-Τσικλητήρας Πύλου 2-0
ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Βλαχιώτη 0-1
 Ζάκυνθος-Αχαϊκή 0-0
Παλληξουριακός-Λεωνίδιο 1-0
Παναρκαδικός-Αστέρας Αμαλιάδας 0-2

~** Πανηλειακός- Καλαμάτα 0-0: Άξιζαν τη νίκη οι μελανόλευκοι, σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα… 
Η αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Πανηλειακό χθες στον Πύργο δικαίωσε όλες τις αγωνιστικές προσδοκίες με τις συγκινήσεις που επεφύλασσε, έστω κι αν έλλειψε το γκολ, αλλά ευτυχώς και κάθε είδους …παρατράγουδα για τα οποία υπήρχαν φόβοι. Η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής για τον 5ο Όμιλο διεξήχθη παρουσία περίπου 1.000 φιλάθλων. Κι αν θεωρητικά η εξασφάλιση ενός βαθμού σε μια δύσκολη έδρα θα μπορούσε να εκληφθεί επιτυχία για την τοπική μας ομάδα, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, καθώς ήταν η ομάδα που άξιζε τη νίκη, παρ’ ότι οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι. Και γι’ αυτή τη φάση –τη λευκή βούλα υπέδειξε ο Σελίμος στο 19’, θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καντούτση- και για τις υποδείξεις του β’ βοηθού, Νίκα, που ανεκοψε πολλές προσπάθειες του δαιμόνιου Γουερέ, για οφ σάιντ, η μεσσηνιακή αποστολή έχει δικαιολογημένα παράπονα.
Η Μαύρη Θύελλα που μπήκε από το ξεκίνημα με αρχηγικό ρόλο στο γήπεδο είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 12’ όμως η κεφαλιά του Ρονκάτο «σταμάτησε» στο κάθετο δοκάρι.
Στο 19’ ο Γκόμεζ απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κρεββατάς.
Στο 30’ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, όταν ο Τσουλάκος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.
Στο 66’ αποβλήθηκε ο Νιφορόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Καλογερόπουλο, με την Καλαμάτα όμως να μην καταφέρνει να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, με το ρυθμό να πέφτει στο β’ μέρος και το 0-0 να σφραγίζει μέχρι τέλους τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Κούτσης): Καπετανάκης, Νιφορόπουλος, Λεβέντης, Κολόκας, Σούλης, Νικολόπουλος, Ντάνκουα (73΄Χατζηστάμου), Σέχου (50΄Μπουρλάκης), Κρεββατάς, Γκοτσούλιας, Σωτηρόπουλος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Ζαλίκας): Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος (46΄ Καλογερόπουλος), Καντούτσης, Καμινιώτης, Ζαχαρόπουλος, Κουρέλλας, Ρονκάτο, Λιόλιος, Γουερέ, Τσεμπερίδης, Τσουλάκος (67΄Σαραντόπουλος).
  Πρώτη έξοδος στα Βραχνέικα ο Τσικλητήρας
Στα Βραχνέικα, κόντρα στον Διαγόρα και τον πρώην παίκτη του Κυριαζόπουλο, θα βρεθεί σήμερα ο Τσικλητήρας, για την 2η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Στην πρώτη τους φετινή έξοδο και μετά το 0-0 της πρεμιέρας με τη Βάρδα, οι Πυλιώτες θα αναζητήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα προσθέσει πόντους στην δύσκολη προσπάθεια παραμονής.
Ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης δεν έχει στα πλάνα του τον τιμωρημένο Ακασού, δύσκολα θα ρισκάρει τον Χατζηστάμου, ενώ σημαντικές λύσεις προσθέτει η επάνοδος του Γεωργιόπουλου, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

*** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ    αγώνες της ΕΠΣ Μεσσηνίας :
2η  αγωνιστική Σ/Κ  07  και 08 Οκτωβρίου 2017 :
Α΄  Τοπική Κατηγορία πρόγραμμα αγώνων :
Σάββατο 07/10/2017  :
ΠΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   4-1  .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-0 .- ^
Α.Ο. ΜΥΛΡΙΑΔΗΣ -Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   1-4  .- ^
Κυριακή 08/10/2017  :
ΠΑΜΙΣΣΟΣ  Μεσσήνης-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  7-0 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών- Α.Ο. ΦΑΡΑΙ    -
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   1-0  .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά-Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ   1-1 .- ^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας   0-3 .- ^

~** Α1  Κατηγορία ΕΠΣΜ 2η αγωνιστική Σ/Κ :
Σάββατο 07/10/2017 :
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ-Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ   2-2 .- ^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ -ΑΣΤ. Μικρομάνης   1-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-Α.Ε.ΜΑΝΗΣ   1-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  2-0 .- ^
Κυριακή 08/10/2017 :
ΠΑΠΑΣΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-2 .- ^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑ -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.    -

~** Β΄ Τοπική Κατηγορία 1ος όμιλος  Σ/Κ  ΕΠΣΜ :
Σάββατο 07/10/2017 :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΑΕΚ Καλαμάτας  3-1 .- ^
Κυριακή 08/10/2017 :
ΑΠΣ ΑΡΙΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.   1-1 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών   3-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας-Α.Ε. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ  4-2 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ-Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ  1-2 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  2-1 .- ^

~** Β΄ Τοπική Κατηγορία 2ος   όμιλος Σ/Κ  ΕΠΣΜ :
Δευτέρα 02-10-2017 :
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  1-3 .- ^
Σάββατο 07/10/2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  1-4 .- ^
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ -ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας   -
Κυριακή 08/10/2017 :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας -ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού  -
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας   3-2 .- ^
Δευτέρα 09 -10-2017 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Καλαμάτας -Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ

***  Η Καλαμάτα έκανε πράξη το Be Active… (φωτογραφίες) 
Με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες παιδιά υλοποιήθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα άθλησης για όλους, παρουσία του ΓΓΑ Ι. Συναδινού
 
Με σύνθημα «ο αθλητισμός κοινωνικό αγαθό χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις» υλοποιήθηκε χθες στο Κλειστό της Παραλίας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Be Active. Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και σημαντική διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά τοπικών συλλόγων, όχι κατά τα συνήθη πρότυπα άθλησης, αλλά μπαίνοντας στη θέση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και δοκιμάζοντας ατομικά και ομαδικά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, το μήνυμα ήταν διπλό, εκτός από τα οφέλη της άθλησης στην καθημερινή μας ποιότητα ζωή, βιωματική σύνδεση με τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες και κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες επίδειξης γκολ μπολ, βόλεϊ καθισμένων, μπότσια, δρόμο ταχύτητας τυφλών με συνοδό (κλειστά μάτια με μαντίλι για τα παιδιά και συμμετοχή των αθλητών ΑμΕΑ του συλλόγου Διαφοροζώ) και δρόμος με ακινητοποιημένο χέρι (με ταινία), ρίψεις από κάθισμα, πινγκ πονγκ, μπάσκετ και τένις με αμαξίδιο.
Συμμετείχαν οι σύλλογοι Ακρίτας Καλαμάτας-τμήμα στίβου (ο πρόεδρος Πέτρος Παπαδόπουλος ήταν ο εμπνευστής της υλοποίησης του προγράμματος στην Καλαμάτα και επικεφαλής οργανωτικής επιτροπής), ο ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, η Καλαμάτα ’80 μπάσκετ και βόλεϊ, Ίκαρος-γυμναστική, το Ειδικό Σχολείο, το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμΕΑ Διαφοροζώ με αθλητές του και τον πρόεδρό του, Γιώργο Λαζαρίδη, ο οποίος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο.
  Συναδινός:
  Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε από τις κερκίδες, ανάμεσα σε εκατοντάδες κόσμου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του: «Το πρόγραμμα Be Active είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται ενιαία σε όλη την Ευρώπη τον Σεπτέμβρη και αρχές Οκτώβρη. Αποσκοπεί να κινητοποιήσει όλο τον πληθυσμό της Ευρώπης σε μια πιο ενεργητική ζωή για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της υποκινησίας που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας των ανθρώπων.
Στη χώρα μας έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, ειδικά στη νέα γενιά, με προβλήματα παχυσαρκίας, μυοσκελετικά κ.α. και συμμετέχουμε εδώ και τρία χρόνια σε αυτό το πρόγραμμα, με σκοπό κι εμείς να κινητοποιήσουμε τη νέα γενιά, αλλά ταυτόχρονα να μάθει και αθλήματα, να έρθει σε επαφή γενικά με τον αθλητισμό, όχι με μια λογική αγωνιστικού αθλητισμού, αλλά για μια άλλη προσέγγιση, την άθληση δια βίου.
Στο δικό μας πρόγραμμα έχουμε προσθέσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η σημερινή ημέρα στην Καλαμάτα, που συμπεριλαμβάνει και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά αφορά όλο τον πληθυσμό, ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, εθνότητας κτλ. Ειδικα, έχουμε προσθέσει στοιχεία ούτως ώστε αφενός τα ΑμΕΑ να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τέτοιες δράσεις να βγουν από το σπίτι, να κοινωνικοποιηθούν και να αποκτήσουν δικαίωμα στη άθληση. Και από την άλλη μεριά οι αρτιμελείς να δουν ότι η διαφορετικότητα πρέπει να γίνεται σεβαστή απ’ όλους, να τους είναι οικεία αίσθηση ότι υπάρχουν και άτομα με αναπηρίες, τα οποία δεν πρέπει να στερούνται του οποιουδήποτε δικαιώματος. Και βέβαια σήμερα ήταν μια καλή ευκαιρία και για τα παιδιά τα αρτιμελή να κάνουν κάποια αθλήματα τα οποία διαγωνίζονται στην Παραολυμπιάδα και να έχουν μια καθαρά βιωματική σχέση. Να βιώσουν και να νοιώσουν πώς είναι να αγωνίζεσαι έχοντας μια αναπηρία. Βλέποντας τη δυσκολία μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, όπως ότι δεν πρέπει να παρκάρουν στις θέσεις πάρκινγκ για το όχημα αναπήρων, σε ράμπες, ότι πρέπει να διευκολύνουν την πρόσβασή τους, τις κοινωνικές δομές και να αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα ρατσισμού και ανισότητας» κατέληξε ο κ. Συναδινός.
 Παρεμβάσεις 50.000 ευρώ στο Στάδιο
Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αναφέρθηκε σε αθλητικά έργα της Μεσσηνίας, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΓΓΑ για νέες εγκαταστάσεις στο Δήμο Μεσσήνης που αφορούν το μαζικό αθλητισμό και θα βοηθήσουν τον αθλητικό τουρισμό. Επίσης, σε επαφή που είχε με  τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη, συμφωνήθηκε να του αποσταλεί την άλλη εβδομάδα μελέτη για συνοδευτικές υποδομές, όπως παρεμβάσεις στις τουαλέτες και στην προσβασιμότητα των ΑμΕΑ ύψους περίπου 50.000 ευρώ. Οι εργασίες αυτές θα συμπεριληφθούν στη
2η φάση επικαιροποιημένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της ΓΓΑ. Ο κ. Συναδινός διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει τις ανάγκες που υπάρχουν στις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας, μαζί με το Στάδιο, ιδιαίτερα στα κουλουάρ και στο κολυμβητήριο, για τα οποία επίσης είπε ότι περιμένει υποβολή μελετών.
«Προκρίνουμε μικρά έργα που μπορούν να γίνουν γρήγορα, έχουν πάρα πολύ καλή λειτουργικότητα και χρησιμότητα, δηλαδή στις γειτονιές, σε μικρά γηπεδα με βάση τους πόρους τους δικούς μας έχουμε αυτή τη φιλοσοφια. Για άλλα μεγάλα έργα πρέπει να μπουν σε προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και άλλων υπουργείων, υπάρχει όμως μια συνεννόηση και μια διαβούλευση και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο» συμπλήρωσε ο Ιούλιος Συναδινός, προκρίνοντας τη συγχρηματοδότηση ΣΔΙΤ ως μοναδική λύση για νέο κλειστό στην Καλαμάτα, που παραμένει πάγιο αίτημα του αθλητικού κόσμου της Μεσσηνίας.
 Της Χριστίνας Ελευθεράκη

~***  Κυριακή 08-10-2017  αποτελέσματα Α1 στο ελληνικό μπάσκετ:
***  Κόροιβος - Άρης  71-55 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Μαγκλογιάνης-Καλδίρης
Τα δεκάλεπτα: 20-7, 37-31, 63-42, 71-55
Κόροιβος (Καλαμπάκος): Κάρσον 9, Σαχπατζίδης 6, Σκουλίδας 8 (2), Ρόουντρι 13 (2), Ντεκόζι 17, Πόσλει 2, Μιλεντίγιεβιτς 9 (3), Αντωνάκης, Σπυριδωνίδης, Χάινς 4, Ντίκερσον 3
Άρης (Γιαννάκης): Βον 6, Χρηστίδης 2, Μούρτος, Αθηναίου, Βασιλόπουλος 9 (1), Φλιώνης 9 (1), Τσαιρέλης 4, Πουλιανίτης 4, Μοράντ 3, Γουίβερ, Μπένσον 16, Μπελ 2

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   68-71 , (54-52) .-^
Τα δεκάλεπτα : 16-15 , (40-36) , 54-52 , 68-71 .-
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Τζαφλέρης.
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: ΜακΛίν, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Τίλι, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μπόγρης, Τόμπσον. Εκτός είναι οι τραυματίες Σπανούλης και Ρόμπερτς, καθώς και ο νεαρός Αρσενόπουλος.
Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Γκέιμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου. Εκτός είναι ο τραυματίας Λεκαβίτσιους και για λόγους τακτικής οι Μποχωρίδης και Καλαϊτζάκης.

*** ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΩΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ :
1ος όμιλος
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-ΑΕ Διδυμότειχου 1-1
Νέστος Χρυσούπολης-Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 2-0
Απόλλων Παραλιμνίου-Καβάλα 2-0
Αετός Ορφανού-Ορφέας Ξάνθης 1-1
Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου-Δόξα Προσκυνητών 1-2
Άρης Αβάτου-Ελπίς Σκουτάρεως 1-1
2ος όμιλος
Κιλκισιακός-Άρης Παλαιοχωρίου 0-0
Φίλιππος Αλεξάνδρειας-Εδεσσάϊκος 0-1
Πιερικός-Μακεδονικός 1-1
Αλμωπός Αριδαίας-Νάουσα 3-1
Καμπανιακός-Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 0-1
Ηρακλής-Αγρότικός Αστέρας 0-0
ΑΠΕ Λαγκαδά-ΑΕ Καρίτσας 4-0
Ρεπό: ΑΟ Καρδίας
3ος όμιλος
Εθνικός Φιλιππιάδας-ΑΕΠ Καραγιαννίων 0-1
Αστέρας Παραποτάμου-Πανλευκάδιος 0-0
Σκουφάς Κομποτίου-Μακεδονικός Φούφα 0-0
Νέος Αμφίλοχος-ΑΕ Λευκίμμης 1-2
Τηλυκράτης Λευκάδας-Θεσπρωτός 1-0
Ερμής Αμυνταίου-Δόξα Κρανούλας 1-1
Ρεπό: Καστοριά
4ος όμιλος
ΓΣ Αλμυρού-Οπούντιος Μαρτίνου 4-1
ΑΟ Σελλάνων-Νίκη Βόλου 1-2
Ολυμπιακός Βόλου-Διγενής Νεοχωρίου 2-1
Αμβρυσσέας Δίστομου-Αστέρας Ιτέας 3-1
Ρήγας Φεραίος-ΝΠΣ Βόλος 1-3
Αχιλλέας Φαρσάλων-Θήβα 2-1
Ρεπό: ΑΠΟΚ Βελούχι
5ος όμιλος
Διαγόρας Βραχνέικων-Τσικλητήρας Πύλου 2-0
ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Βλαχιώτη 0-1
Πανηλειακός-Καλαματά 0-0
Ζάκυνθος-Αχαϊκή 0-0
Παλληξουριακός-Λεωνίδιο 1-0
Παναρκαδικός-Αστέρας Αμαλιάδας 0-2
6ος όμιλος
Διαγόρας-Προοδευτική (Δευτέρα 9/10-15:30)
ΑΟ Ζευγολατιού-Ασπρόπυργος 0-1
Ιωνικός-Εθνικός 0-0
Λουτράκι-Κερατσίνι 0-1
Ιάλυσος-Ρόδος 1-1
Ρεπό: Πέλοπας Κιάτου
7ος όμιλος
Θύελλα Ραφήνας-Αήττητος Σπάτων 0-1
Ένωση Ερμιονίδας-Τριγλία Ραφήνας 2-0
Χαλκίδα-Αιολικός 0-1
Διαγόρας Αγίας Παρασκευής-Πανθηραϊκός 2-1
Ερμής Κιβερίου-Ταμυναϊκός4-1
Ρεπό: Παναργειακός
8ος όμιλος
Ηλυσιακός-Ηρόδοτος 0-0
ΑΕ Μυλοποτάμου-ΑΟ Παλαιόχωρας 1-1
Ατσαλένιος-Αιγάλεω 0-0
Φωστήρας-Κηφισιά 0-0
ΟΦ Ιεράπετρας-Άγιος Ιερόθεος 1-0
Ρεπό: Ερμής Ζωνιανών
        

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
~**   
 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-
~**  
 
*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5844   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3731   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3737  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.312   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου