ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   ......
~Αγία Καλλιόπη

Ο Γέροντας είπε σε μια γυναίκα που τον επισκέφτηκε από τη Δράμα. Μάλωσες με τον σύζυγο σου και ήρθες. Δεν έκανες καλά. Θα προσπαθείτε με την γνώμη του συζύγου σας να έρχεσθε εδώ.





~ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ  :
Σε  ηλικία 80 ετών  έφυγε από την ζωή ο συμπατριώτης μας Ιεροψάλτης Ιωάννης Δ. Πετρόπουλος .- Ήταν φιλήσυχος , ήρεμος , οικογενειάρχης , και πολύ αγαπητός στην κοινωνία των Αρφαρών .- Καλό σου ταξίδι  Γιάννη  ... ο Θεός να σε αναπαύσει και ας είναι ανάλαφρο το χώμα των Αρφαρών που θα σε σκεπάσει .   Η εξόδιος ακολουθεία στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων και ώρα  18.00 ...  Θερμότατα συλλυπητήρια στους δικούς ανθρώπους  Σ ...

8 Ιουνίου
Ανακομιδή λειψάνου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου (†319). Μαρτύρων Καλλιόπης (1), Νικάνδρου, Μαρκιανού και Μάρκου.Του αγίου Νεομάρτυρος Θεοφάνους (2), του εν Κων/πόλει (†1559). Οσίων Αθρέ, Θεοφίλου του Αγιορείτου, [Ναυκρατίου] και Παύλου του ομολογητού.Οσίας Μελανείας.
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης - Μιχαήλ Χατζημιχαήλ© www.michaelhadjimichael.com Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com) Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης
Αγία Καλλιόπη - Χρήστος Στύλος©(1) Η αγία Καλλιόπη, έζησε στα μέσα του 3ου αι. στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της. Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της. Στο φοβερό διωγμό πού εξαπέλυσε ο διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της, προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισητής ειδωλολατρίας. Όμως η αγία με ηρωική σταθερότητα, εμμονή και αγωνιστικό φρόνημα, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Εξοργισμένος ο τύραννος διέταξε να την υποβάλλουν σε φοβερά βασανιστήρια και τελικά να την αποκεφαλίσουν χαριζόντάς της την ουράνια και άφθαρτη δόξα.
  (2) Ο άγιος Νεομάρτυρας Θεοφάνης, σε μικρή ηλικία εξισλαμίστηκε με δόλο από τούς Τούρκους. Αργότερα όμως εξομολογήθηκε το αμάρτημά του και στη συνέχεια εκάρη μοναχός αγωνιζόμενος σκληρά για την εξιλέωσή του. Έτοιμος πλέον για το μαρτύριο, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη όπου αναγνωρίστηκε από τούς Τούρκους και οδηγήθηκε στον κριτή όπου ομολόγησε με σθένος και παρρησία την πίστη του στο Χριστό. Υπέστη φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε αγόγγυστα και τέλος τον έκλεισαν και τον έσφιξαν με αιχμηρά σίδερα κι έτσι παρέδωσε την αγία ψυχή του, στον αθλοθέτη και στεφανοδότη Θεό στις 8 Ιουνίου 1559.  ~ 
Σήμερα 08/06/2017 εορτάζουν:
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου, Αγία Καλλιόπη, Άγιος Θεοφάνης ο Νεομάρτυρας
~ Ήχος α΄. Της ερήμου πολίτης.
~ Του Σωτήρος το κάλλος εκ ψυχής αγαπήσασα, καλλιπάρθενε κόρη, Καλλιόπη πανεύφημε, ηγώνισαι στερρώς υπέρ αυτού, και δόξης ηξιώθης θεϊκής, δια τούτο σου την μνήμην την ιεράν, τιμώμεν εκβοώντές σοι, δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι δια σού, ημίν πταισμάτων άφεσιν.
* Απολυτίκιο Αγ. Καλλιόπης - 8 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/cYN0eszFK90  .-


Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
 *** Τα θέματα των Μαθηματικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ 
Στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, κατά τη δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεών τους.
Τα θέματα των Μαθηματικών
 Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΓΕΛ, η δεύτερη ημέρα πανελλαδικών, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, έχει στο πρόγραμμα τα Μαθηματικά Προσανατολισμού των ομάδων Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, και τα Αρχαία, της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Newsroom ΔΟΛ

***  Πανελλαδικές 2017: Απρόβλεπτο αλλά αντιμετωπίσιμο το θέμα της έκθεσης 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στη μάχη των Πανελλαδικών ρίχτηκαν χθες και οι μαθητές των Γενικών Λυκείων, που εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στη Μεσσηνία οι εξετάσεις κύλησαν χωρίς απρόοπτα και πολλές απορίες, κάτι που αποδεικνύει, σύμφωνα με το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργο Σταματόπουλο, ότι τα χθεσινά θέματα ήταν βατά.
Σύμφωνα τώρα με τους μαθητές, τα θέματα ήταν αντιμετωπίσιμα, ενώ κάποιοι μάλιστα τα χαρακτήρισαν εύκολα και σαφή.
Από την άλλη, το θέμα της έκθεσης, που είχε να κάνει με το ρόλο της Επιστήμης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια του επιστήμονα που θα τον βοηθήσουν να πετύχει αυτό το στόχο, ήταν κάτι που οι μαθητές δεν περίμεναν, όμως κατάφεραν να το αναλύσουν.
Το «Θάρρος» για ακόμα μια χρονιά βρέθηκε έξω από σχολεία της Καλαμάτας και συνομίλησε με εξεταζόμενους μαθητές για τα θέματα.
Εμείς, από την πλευρά τους, να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και αν τυχόν δεν τα καταφέρουν, δε θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου…
 Εύκολα χαρακτήρισε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας η Λιάνα Βεργή. Η επιστήμη, όπως είπε, ήταν ένα θέμα που είχε διδαχθεί στην τάξη. Όπως ανέφερε ακόμα, μπορεί να ήταν πρώτη ημέρα η χθεσινή, αλλά δεν είχε άγχος. Για δε τη χρονιά που τελειώνει με τις εξετάσεις, σχολίασε ότι έφυγε γρήγορα τελικά.
  Ο ρόλος του επιστήμονα στη σύγχρονη κοινωνία και οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ήταν το θέμα της έκθεσης, όπως μας είπε ο Σπύρος Πετρέας. Ήταν ένα θέμα που δεν περίμενε, αφού ακούγονταν θέματα που αφορούσαν στο μπούλινγκ ή την τρομοκρατία. Όμως, κάποιος που είχε διαβάσει, μπορούσε να γράψει.
Τα υπόλοιπα θέματα τα χαρακτήρισε εύκολα, ενώ τη χρονιά που πέρασε, όχι και τόσο δύσκολη. Το μέλλον του, πάντως, θα συνεχιστεί στην Αγγλία, όπως μας είπε, αφού εκεί σκέπτεται να ξεκινήσει τις σπουδές του.
  Γενικό θέμα και κρίσιμο για την εποχή μας χαρακτήρισε αυτό της έκθεσης ο Περικλής Μπανταβάνος, τονίζοντας ότι ήταν κάτι εύκολο. Σχετικά με τα άλλα ερωτήματα, ο Περικλής είπε ότι οι ασκήσεις ήταν πολύ εύκολες, ενώ κάποιες παγίδες υπήρχαν στην έκθεση, όμως μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από κάποιον που είχε διαβάσει.
  «Θέμα που δεν περίμενε αλλά τελικά το πάλεψε» χαρακτήρισε το χθεσινό ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Ο ίδιος δεν εντόπισε κάποιες παγίδες, ενώ το χαρακτήρισε «βατό».
  Την τρομοκρατία περίμενε ως θέμα η Μαρία Χριστοφιλοπούλου, ωστόσο χαρακτήρισε «μια χαρά» αυτά που κλήθηκε να απαντήσει.
Σχετικά με τα υπόλοιπα ερωτήματα, είπε ότι ήταν θέματα που υπήρχαν στο βιβλίο. Ουσιαστικά αποτελούσαν ένα σύνθετο σχήμα που δεν περίμενε, αλλά κατάφερε να απαντήσει.
  Βατό θέμα που είχε δουλέψει για καιρό χαρακτήρισε την επιστήμη ο Γιάννης Καλύβας. Όπως συμπλήρωσε, ήταν ένα από αυτά που πίστευε ότι μπορεί να εξεταστεί.
  Αν είχε κάποιος διαβάσει, ήταν καλά τα θέματα, σχολίασε η Αντωνία Μαράκου. Το θέμα που η ίδια περίμενε δεν ήταν αυτό, αλλά κάτι σε σχέση με το περιβάλλον. Το δε θέμα της έκθεσης, εξήγησε, έκρυβε κάποιες παγίδες, γι’ αυτό έπρεπε οι εξεταζόμενοι να έχουν σταθερή άποψη, «που σε συνδυασμό με το άγχος της εξέτασης, το κάνουν λίγο περίπλοκο».
  Μια χαρά χαρακτήρισε το θέμα της έκθεσης η Χριστίνα Γαλανοπούλου, καθώς το είχαν διδαχθεί στο σχολείο, ενώ εύκολες έκρινε και τις ασκήσεις.
  Εύκολο φάνηκε το θέμα της έκθεσης στο Χρήστο Βλάσση, του άρεσε δε, αν και δεν τον περίμενε. Παρ’ όλα αυτά, το είχε διαβάσει.
Η χρονιά που φεύγει, όπως μας είπε ο Χρήστος, ήταν δύσκολη σε σχέση με τις προηγούμενες.
  Εύκολα βρήκε τα θέματα και η Δήμητρα Αγγελοπούλου, καθώς δεν είχαν ιδιαίτερη δυσκολία, ούτε μεγάλες απαιτήσεις.
Όσο για τα θέματα που ακούγονταν όλη τη χρονιά, είχαν να κάνουν με την τρομοκρατία ή το ρατσισμό, καθώς και τον πόλεμο.
  Τα χθεσινά θέματα δεν είχαν κάτι που δεν περίμεναν, μας είπε ο Νίκος Μαυράκης, ενώ σχετικά με τις ασκήσεις, δήλωσε ότι ήταν «κλασσικές».
  Ένα πολύ καλό θέμα εντός ύλης χαρακτήρισε το χθεσινό η Αγγελίνα Γκρίκα. Πέρα από την έκθεση, πρόσθεσε πως και τα υπόλοιπα ήταν πολύ εύκολα.
Όσο για τη χρονιά που πέρασε, ήταν δύσκολη, αλλά αισιοδοξεί όλα να τελειώσουν καλά.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 
 Χαμόγελα αισιοδοξίας για τις Πανελλήνιες, «βατό» το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας
«Βατό» χαρακτηρίζουν το θέμα της πρώτης μέρας των Πανελλήνιων Εξετάσεων για τα ΓΕΛ, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση), οι μαθήτριες και οι μαθητές που έγραψαν στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας.
Όπως, δε, έλεγαν, το άγχος τους για τις εξετάσεις, μετά την πρώτη μέρα, φεύγει και αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τις Πανελλήνιες.
Μετά το πέρας της χθεσινής εξέτασης, έξω από το Λύκειο, μιλήσαμε με μαθήτριες και μαθητές, που ήταν χαμογελαστοί για τις Πανελλήνιες και το πρώτο μάθημα που έγραψαν.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παναγιώτα Φιτσώρου: «Τα θέματα ήταν εύκολα, γενικά. Οι ασκήσεις ήταν εύκολες και το θέμα ήταν εύκολο. Πιστεύω, όλοι γράψαμε καλά και μακάρι να πάμε και στα άλλα έτσι, εύκολα να βάλουνε. Το θέμα ήταν εντός της ύλης, εννοείται».
Αναστασία Σαμπαζιώτη: «Τα θέματα ήταν πολύ εύκολα. Μας βοήθησαν, γιατί κι εμείς είχαμε κουραστεί και με το σύστημα το καινούργιο. Λίγο – πολύ όλοι γράψαμε καλά και θα φανούν όλα στ’ αποτελέσματα τώρα».
Γιώργος Γιαννόπουλος: «Σήμερα (σ.σ. χθες) γράφαμε το μάθημα της έκθεσης. Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα. Πρέπει να έχεις διαβάσει για να γράψεις. Κάναμε μια καλή προσπάθεια και συνεχίζουμε».
Ευαγγελία Αθανασοπούλου: «Τα θέματα ήταν σχετικά βατά. Θεωρώ ότι όλοι μπορούσαμε να γράψουμε κάτι».
Παναγιώτης Αντωνόπουλος: «Τα θέματα ήταν έτσι κι έτσι. Νομίζω ότι ήταν ένα θέμα το οποίο έπρεπε να έχει διαβαστεί, ώστε να γνωρίζεις. Δεν ήταν κάτι το οποίο μπορεί να το γράψει ο καθένας, θεωρώ. Γενικά, ήταν τα υπόλοιπα ψιλοβατά, αλλά θα δείξει. Μέτριας δυσκολίας. Ήταν για διαβασμένους αρκετά, γιατί το θέμα δεν ήταν εύκολο. Η επιστήμη δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να αναπτύξεις εύκολα».
Δέσποινα Μαντζώρου: «Το θέμα ήταν σχετικό με την επιστήμη και γενικά τους επιστήμονες. Εύκολο, βασικά. Και οι ασκήσεις δεν είχαν κάποια δυσκολία. Όποιος είχε διαβάσει, έγραφε άνετα. Πιστεύω τα πήγα καλά».
Γιώργος Γραμματικός: «Καλά τα πήγα, νομίζω. Ήταν με την επιστήμη το θέμα, δε νομίζω ότι ήταν και πολύ δύσκολο. Νομίζω, μπορούσαν να το γράψουν αρκετοί, δεν ήταν τίποτα δύσκολο».
Νικόλαος Ψιλοδημητρακόπουλος: «Τα θέματα ήταν σχετικά βατά. Εύκολα, όχι πολύ δύσκολα. Πιστεύω να ’χουμε γράψει καλά όλοι μαθητές. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια».
Χαράλαμπος Κανελλόπουλος: «Τα θέματα μου φάνηκαν εύκολα σήμερα (σ.σ. χθες). Ήταν ένα θέμα που ήξερα και είχα διαβάσει».
Αλέξανδρος Κανελλόπουλος: «Πιστεύω ότι το θέμα ήταν αρκετά εύκολο. Ένας διαβασμένος θα μπορούσε να το γράψει κι εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».   Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΑΙΓΑΙΟ!  Με το ΔΑΧΤΥΛΟ στη ΣΚΑΝΔΑΛΗ...  
~  Συνεχίζει το επικίνδυνο παιχνίδι το Αιγαίο η Τουρκία μετα απο έκδοση NAVTEX στην οποία ανακοινώνει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαιο  ταυτόχρονα ακυρώνοντας την NAVTEX της ελληνικής υδρογραφικής υπηρεσίας με δική της αγγελία.
 Συγκεριμένα στην NAVTEX 586/17 η γειτονική χώρα ανακοινώνει άσκηση αφορά περιοχή εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας αλλά και περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας η οποία αμφισβητείται από την Τουρκία.
 Στη συνέχεια η υδρογραφική υπηρεσία του ΠΝ ακύρωσε την παράνομη τουρκική ΝΑVΤΕΧ με δική της (ΝΑVTEX 298/17 ) επισημαίνοντας ότι η προσδιορισθείσα περιοχή ερευνών εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ελλάδας όσον αφορά την έκδοση αγγελιών NAVTEX και δεν έχει ζητηθεί καμία άδεια από τις ελληνικές αρχές. Η ελληνική ΝΑVTEX έχει ως εξής:
 ZCZC QA93
061850 UTC JUN 17
STATHMOS IRAKLEIO AR.MIN. 298/17
EFISTATAI I PROSOXH TON NAYTILLOMENON POU PLEOUN STO AIGAIO PELAGOS. TO MYNIMA NAVTEX ME ARITHMO 586/17 POU AFORA ASKISI PYRON SE PERIOXI POU EMPIPTEI STIN ELLHNIKH PERIOXI EYTHINIS NAVTEX METADIDETAI APO MH EXOUSIODOTIMENO STATHMO.OI MONOI EXOUSIODOTIMENOI STATHMOI NAVTEX SE EFARMOGI TOU GMDSS GIA EKPOMPES PLIROFORION NAYTILIAKIS ASFALEIAS KAI PLIROFORION EREYNAS KAI DIASOSIS GIA OLOKLIRI THN ELLHNIKH PERIOXH ARMODIOTITAS NAVTEX EINAI OI ELLHNIKOI STATHMOI NAVTEX LHMNOS(L), IRAKLEIO(H) KAI KERKYRA(K) EGKEKRIMENOI APO TON IMO KAI TON IHO.  GIA PERISOTERES PLIROFORIES PARAKALEISTE NA EPIKINONEITE ME TO EKSED PEIREA. AKYROSI MIN. STIS 081500 UTC JUN 17 NNNN
 Η Τουρκία με άλλη μια ΝΑVΤΕΧ επιχείρησε να ακυρώσει την ελληνική αγγελία, συνεχίζοντας με αυτον τον τρόπο το πολύ επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο. Ειδικότερα αυτο που ανακονώνει η τουρκική ΝΑVΤΕΧ ειναι οτι δεν υφίσταται συμφωνημένη περιοχή στην οποία αναφέρεται η ελληνική αγγελία στο Αιγαίο και στην Μεσογείο, συνεπώς, όπως γράφει η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, η αγγελία με αριθμό HA93-298/17 ειναι άκυρη.
 Συγκεκριμένα η απάντηση τη Τουρκίας στην ελληνική NAVTEX έχει ως εξής:
TURNHOS N/W : 587/17
MEDITERRANEAN SEA
ATTENTION TO ALL MARINERS. DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER HA93-298/17. NO AGREED SPECIFIC NAVTEX SERVICE AREA EXISTS IN THE AEGEAN SEA AND MEDITERRANEAN APPROVED BY IMO AND IHO.THEREFORE NAVTEX MESSAGE NUMBER HA93-298/17 IS NULL AND VOID. IZMIR AND ANTALYA NAVTEX STATIONS WILL CONTINUE TO PROMULGATE NAVTEX MESSAGES FOR THE SAKE OF NAVIGATION SAFETY.
 Αμέσως μετά, καθόλου τυχαία, εκδίδει και άλλη αγγελία - NAVTEX 594/17 - όπου δεσμεύει περιοχή για την γνωστή "άσκηση" έρευνας και διάσωσης για την ίδια μέρα σήμερα 8 Ιουνίου στην Μεσόγειο, όπως αναφέρει, σημειώνοντας μάλιστα οτι ειναι εκτός ξένων χωρικών υδάτων:
 TURNHOS N/W: 594/17
MEDITERRANEAN SEA
SEARCH AND RESCUE (SAR) TRAINING ON 08 JUN 17 FROM 1700Z TO 2000Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;
36 10.00 N - 029 50.00 E
35 50.00 N - 029 50.00 E
35 50.00 N - 029 20.00 E
36 14.70 N - 029 20.00 E
CAUTION ADVISED.
 Φυσικά δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός οτι η Τουρκία εξέδωσε άλλη μια αγγελία για άσκηση έρευνας και διασωσης για τις 12-15 Ιουνίου όπως αναφέρουν οι παρακάτω συντεταγμένες, αυτη την φορά στα ανατολικά της Κύπρου.
 
 TURNHOS N/W : 589/17
MEDITERRANEAN SEA
SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE BETWEEN 12-15 JUN 17 FROM 0300Z TO 1800Z IN AREAS BOUNDED BY:
AREA-1 AREA-2
35 24.00 N - 034 37.00 E 35 12.00 N - 034 08.00 E
35 27.00 N - 034 37.00 E 35 15.00 N - 034 05.00 E
35 31.00 N - 034 45.00 E 35 19.00 N - 034 13.00 E
35 28.00 N - 034 47.00 E 35 16.00 N - 034 15.00 E
CAUTION ADVISED.
 Όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη, δεσμευμένη ειναι και η περιοχή στα νοτιοδυτικά τη Κύπρου. Δεν ειναι σε καμία περίπτωση τυχαία η άσκηση στην συγκεκριμένη περιοχή και την δεδομένη χρονική περίοδο. Η Τουρκία συνεχίζει με οποιοδήποτε τρόπο να επιβάλει την διακοπή των ερευνών και των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και την διαταραχή των συνομιλιών.  onalert

***  Νέο περιβαλλοντολογικό «έγκλημα» στο χάνδακα Μουτελάκη (φωτογραφίες) 
 
Σε απόγνωση βρίσκονται εκ νέου οι αγρότες της περιοχής της Δυτικής Παραλίας, καθώς τις τελευταίες 5 ημέρες εμφανίστηκαν ξανά φαινόμενα «μόλυνσης» στα νερά του χάνδακα Μουτελάκη, απ’ όπου ποτίζουν τις καλλιέργειές τους.
Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες από την περιοχή, το χρώμα του νερού είναι λευκό, ενώ «συνοδεύεται» από έντονη και αφόρητη δυσοσμία. Αγρότες από την περιοχή σημειώνουν ότι ανάλογο φαινόμενο είχε εμφανισθεί και τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο και Ιανουάριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είχε διαπιστωθεί εκτεταμένη και σοβαρή ρύπανση στις αποστραγγιστικές τάφρους Κασκούτη και Μουτελάκη στη Δυτική Παραλία, ενώ είχε αποφασιστεί η λήψη μέτρων, ακόμα και η αστυνόμευση της περιοχής, τα οποία, όπως φαίνεται, όμως, δεν απέδωσαν...
Οι αγρότες της Δυτικής Παραλίας εκφράζουν την αγωνία τους για τις καλλιέργειές τους, όσο και την απόγνωσή τους για το περιβαλλοντολογικό «έγκλημα» που συντελείται για χρόνια στην περιοχή, χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει…  Του Κώστα Γαζούλη

*** ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ! Το ΜΙΣΟΣ στον ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ... 
~ Ατελεύτητη είναι η έχθρα μεταξύ των Σουνιτών και Σιιτών, με την αφορμή που άναψε τη σπίθα του μίσους να εντοπίζεται χιλιάδες χρόνια πριν.
 Μία στοιχειοθετημένη εκδοχή για την θρησκευτική αντιπαλότητα με πολιτικές και ενίοτε πολεμικές προεκτάσεις είχε δώσει πρόσφατα ο ιταλός κοινωνιολόγος με εκτεταμένες έρευνες για το Ισλάμ, Ρέντσο Γκουόλο. Ο ιταλός ακαδημαϊκός τοποθετεί χρονικά την αιτία του διχασμού στις τάξεις των μουσουλμάνων στο 632 και συγκεκριμένα αμέσως μετά το θάνατο του Προφήτη Μωάμεθ.
 «Η αντιπαράθεση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν έχει μια μακρά ιστορία. Στη ρίζα της βρίσκεται η θρησκευτική απέχθεια που τρέφουν οι Ουαχαμπίτες της Σαουδικής Αραβίας απέναντι στους σιίτες, τους οποίους θεωρούν όχι αληθινούς μουσουλμάνους, αλλά αποστάτες. Όταν πέθανε ο ιδρυτής του Ισλάμ, ο Προφήτης Μωάμεθ, το 632, οι Άραβες που τον ακολουθούσαν διχάστηκαν για το ποιος έπρεπε να τον διαδεχθεί. Οι περισσότεροι, που αργότερα θα γίνονταν γνωστοί ως Σουνίτες, υποστήριξαν τον Αμπού Μπακρ, έναν φίλο τού Προφήτη και πατέρα της συζύγου του, Αΐσα. Άλλοι επισήμαναν ότι ο Προφήτης είχε ορίσει διάδοχό του τον Άλι, εξάδελφο και γαμπρό του, και έγιναν γνωστοί ως Σιίτες. Οι υποστηρικτές του Αμπού Μπακρ επικράτησαν, παρόλο που ο Άλι κυβέρνησε για λίγο με τον τίτλο του τέταρτου χαλίφη» παραθέτει στην αρχή του άρθρου του στις αρχές του 2016,  όταν είχε εκτελεστεί ο σιίτης σεΐχης, Νιμρ Αλ Νιμρ, στη Σαουδική Αραβία.
 «Ο διχασμός αυτός οξύνθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο γιος τού Άλι, ο Χουσέιν, σκοτώθηκε το 680 στην Καρμπάλα από σουνίτες στρατιώτες. Οι Σουνίτες εξακολούθησαν να μονοπωλούν την πολιτική ισχύ, ενώ οι Σιίτες ζούσαν στο περιθώριο και συμβουλεύονταν τους ιμάμηδες, οι πρώτοι δώδεκα των οποίων ήταν απόγονοι του Άλι» εξηγεί, έχοντας προειδοποιήσει πως ο κίνδυνος μίας θρησκευτικής έκρηξης δεν είναι μακριά.
 Και συνεχίζει παρουσιάζοντας τις θρησκευτικές διαφορές, τα παρεπόμενα που πιθανολογούσε πως θα προκύψουν από την εκτέλεση του Αλ Νιμρ και την αποσταθεροποίηση της περιοχής του Περσικού Κόλπου:
 «Για να ξεπεράσουν τη θεολογική καταστροφή που συνέδεσαν με τον θάνατο του δωδέκατου ιμάμη, οι Σιίτες επεξεργάστηκαν ένα ιδιαίτερο δόγμα: Τη θεολογία του Αποκρυφισμού. Και δημιούργησαν, αντίθετα με τον σουνισμό, έναν πραγματικό και ιεραρχημένο κλήρο. Μια τάξη ειδικών που, ανάμεσα στ’ άλλα, πρέπει να ερμηνεύουν το κρυμμένο νόημα του Κορανίου.
 Οι Ουαχαμπίτες, οπαδοί ενός αδιάλλακτου μονοθεϊσμού και αντίθετοι με τη σύνδεση των δώδεκα Ιμάμηδων με οποιαδήποτε μορφή λατρείας, θεωρούσαν πάντα τους Σιίτες ειδωλολάτρες που πρέπει να ζουν στο περιθώριο. Η αντιπαράθεση αυτή δεν μειώθηκε ποτέ. Και οξύνθηκε εκ νέου το 1979, όταν ο σιισμός του αγιατολάχ Χομεϊνί ανέλαβε την εξουσία στο Ιράν. Ο επαναστατικός σιισμός συνιστά απειλή για τους Σαουδάραβες επειδή αμφισβητεί τόσο τον ρόλο τους ως «θεματοφυλάκων των ιερών τόπων» όσο και το δόγμα του ουαχαμπισμού, που στηρίζεται στην αδικία και την καταστολή. Το σύστημα των διεθνών συμμαχιών επιδείνωσε την κατάσταση. Η Σαουδική Αραβία είναι από το 1945 σύμμαχος μιας Αμερικής που οι Ιρανοί θεωρούσαν πάντα τον «Μεγάλο Σατανά». Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, οι Σαουδάραβες και οι Ιρανοί βρίσκονται σε έναν διαρκή «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων», που διεξάγεται στον Λίβανο, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Υεμένη, στο Μπαχρέιν.
 Εκτελώντας τον Αλ Νιμρ, οι Σαουδάραβες στέλνουν τώρα ένα μήνυμα: Γι’ αυτούς, εχθροί δεν είναι μόνο οι Σουνίτες που συμπαθούν την αλ-Κάιντα, αλλά και οι Σιίτες που διαφωνούν με το καθεστώς του Ριάντ. Το μήνυμα αυτό έχει παραλήπτη κυρίως το Ιράν, ώστε να καταλάβει ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε παρέμβαση, κρατική ή θρησκευτική, στον κήπο του σαουδαραβικού οίκου. Πρόκειται για ένα μήνυμα που, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, θα κοστίσει ακριβά στη σαουδαραβική δυναστεία και που, σύμφωνα με τον ίδιο τον ηγέτη της ισλαμικής δημοκρατίας Χαμενεΐ, δεν θα εμποδίσει την «αφύπνιση» των Σιιτών.
  Όσο ο διπλός διχασμός, πολιτικός και θρησκευτικός, τροφοδοτεί τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο γίγαντες της Μέσης Ανατολής, η περιοχή δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί. Το δείχνει η σουνιτική στρατιωτική συμμαχία που συγκροτήθηκε, με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το πρόβλημα είναι ότι στον όρο αυτό, το Ριάντ δεν περιλαμβάνει μόνο την αλ-Κάιντα, αλλά και όλα τα σιιτικά κινήματα που δραστηριοποιούνται στον Λίβανο, στην Υεμένη, στο Μπαχρέιν και στην ανατολική Σαουδική Αραβία». koutipandoras

***  Κόβεται το επίδομα ανεργίας ακόμη και με ένα ένσημο το μήνα 
Αυστηρότερα γίνεται τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας, αφού σύμφωνα με την απόφαση της 26ης Μαΐου πλέον ακόμη και με ένα ένσημο το μήνα δεν θα δίνεται το επίδομα.
Όπως μετέδωσε ο Σκάι, η νέα απόφαση συνιστά τεράστιο πλήγμα για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που έχουν βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας και χάνουν ουσιαστικά και το δικαίωμα της σποραδικής απασχόλησης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πλέον οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας που έχει συρρικνωθεί στα 360 ευρώ το μήνα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες της περιστασιακής απασχόλησης ενώ εκτιμάται ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα ενισχύσει περαιτέρω τη μαύρη εργασία.   Πηγή: lifo.gr

*** ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ! Ο ρόλος της Τουρκίας...
 
~  Ξαφνικά, η “θερμή” Μέση Ανατολή έγινε... “καυτή”, με μουσουλμάνους εναντίον μουσουλμάνων. Το χειρότερο είναι ότι εν μέσω διπλωματικής ρευστότητας τα πράγματα μπορεί να πάρουν ακόμη πιο άσχημη τροπή: ο λόγος πίσω από την αιφνίδια ρήξη των σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ είναι ότι η κυβέρνηση του Ριάντ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εισβολής στο γειτονικό Εμιράτο, υποστηρίζει ο καθηγητής Άλι αλ-Άχμεντ.
 Σύμφωνα με τον αλ-Άχμεντ του Ινστιτούτου Θεμάτων του Κόλπου (Institute for Gulf Affairs) ενός think tank του οποίου είναι διευθυντής, η ρήξη δεν είναι παρά πρελούδιο μιας ενδεχόμενης σαουδαραβικής στρατιωτικής επέμβασης καθώς όπως υποστηρίζει, έχει “πληροφορίες που κάνουν λόγο για κινήσεις στρατευμάτων του Ριάντ στα σύνορα με το Κατάρ”. Μάλιστα προειδοποιεί ότι μια εισβολή στο μικρό και πλούσιο Κατάρ “θα μπορούσε να συμβεί πολύ νωρίτερα απ' ότι κανείς εκτιμά”.
 “Παρατηρείστε την συχνότητα των βομβαρδισμών στην Υεμένη... Η παύση ή η σημαντική μείωση του αριθμού των αεροπορικών προσβολών κατά των ανταρτών από την Σαουδαραβική Αεροπορία θα αποτελέσει ένδειξη-κλειδί” υποστηρίζει. “Αυτό θα δείξει ότι οι Σαουδάραβες συγκεντρώνουν δυνάμεις για μια αιφνίδια κίνηση κατά του Κατάρ” τονίζει ο καθηγητής αλ-Άχμεντ.
 Τόσο ο πρόεδρος Τραμπ όσο και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλλερσον, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Σαουδαραβική βασιλική οικογένεια μετά από 15 χρόνια ως επικεφαλής της Exxon, θα μπορούσαν να παράσχουν στήριξη στο Βασίλειο. Μάλιστα ο καθηγητής ισχυρίζεται ότι μια “καλή πηγή” του είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος “ήδη έχει δηλώσει στον Σαουδάραβα βασιλιά πως δεν θα είχε καμμία αντίρρηση”.
 Σε περίπτωση που η Σαουδική Αραβία εισέβαλε στο Κατάρ, θα ετύγχανε της υποστήριξης της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ιδίως του Μπαχρέϊν το οποίο παρέχει εξυπηρετήσεις στον 5ο Αμερικανικό Στόλο που επιχειρεί στον Περσικό Κόλπο. “Οι Σαουδάραβες είναι έξαλλοι με το Κατάρ... Δεν θα αφήσουν ποτέ την Υεμένη να αποκτήσει ανεξαρτησία... και το Μπαχρέϊν μισεί το Κατάρ.” σημειώνει.
 Το Ριάντ είναι αποφασισμένο να καταστήσει το Κατάρ κράτος-δορυφόρο, εξαρτώμενο από αυτό όπως η νυν κυβέρνηση της Υεμένης, εξηγεί στον ιστότοπο Sputniknews.com. “Οι Σαουδάραβες έχουν δύο στόχους: πρώτον, να καταστεί το Κατάρ υποτελές σε μια σχέση συγκρινόμενη με δουλοπαροικία και δεύτερον να βάλουν χέρι στα τεράστια αποθέματα ρευστού του Εμιράτου”.
 Και αυτό διότι (οι Σαουδάραβες) χρειάζονται χρήματα εδώ και τώρα. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βασίλειο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι περιμένει μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά από το Ριάντ για την χρηματοδότηση της άμυνάς του, είτε άμεσα είτε έμμεσα προς τις ΗΠΑ. “Ο πρόεδρος Τραμπ έχει οικονομικές απαιτήσεις από αυτούς, απαιτήσεις που θα τους στερέψουν από χρήμα. Και με τόσες απαιτήσεις αναζητούν απεγνωσμένα νέες εισροές μετρητών...”
 Η θεωρία του καθηγητή μένει να αποδειχθεί. Όμως με το τουρκικό Κοινοβούλιο να εγκρίνει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Κατάρ (διαβάστε περισσότερα εδώ) και τον μύθο της “αραβικής ενότητας” να γίνεται χίλια κομμάτια από την μια μέρα στην άλλη, τα πράγματα δείχνουν πιο ρευστά ακόμη και για τα... χαοτικά δεδομένα της Μέσης Ανατολής.
 Ο τουρκικός... “μπαλαντέρ”
 Από την άλλη, η Τουρκία συνεργάζεται σε πολλούς τομείς και με τη Σαουδική Αραβία. Εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχουν διαφωνίες που να μπορεί να θεωρηθούν πολύ σοβαρές μεταξύ του Ριάντ και της Άγκυρας -μάλιστα κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην χώρα αυτή ετέθη και θέμα μιας στρατιωτικής συμμαχίας.
 Ωστόσο η οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου καταδεικνύει ότι πριν από την λήψη και την ανακοίνωση της απόφασης αποκλεισμού του Κατάρ, η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν ενημέρωσε την Άγκυρα ούτε υπήρξε κάποια συζήτηση που να υπονοεί τις εξελίξεις. Για ποιό λόγο δεν είχε ενημερωθεί η Άγκυρα;
 Προφανώς διότι οι σχέσεις Τουρκίας – Κατάρ είναι πιο προχωρημένες συγκριτικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου. Μάλιστα πριν από τον αποκλεισμό είχε αποφασιστεί η δημιουργία μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης, πέραν εκείνης των ΗΠΑ, στο Εμιράτο εν αναμονή της μετάβασης των τουρκικών δυνάμεων που θα στάθμευαν εκεί.
 Ούτε λόγος φυσικά για τους οικονομικούς δεσμούς. Σημειωτέον ότι τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς που βρισκόταν στην Τουρκία, μετά την συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ μετακόμισαν στο Κατάρ. Εξαιτίας αυτών των ιδιαίτερων σχέσεων Άγκυρας – Κατάρ, η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες η κρίση να λυθεί το ταχύτερο δια της διπλωματικής οδού.
 Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη επικοινωνήσει με περισσότερους από δέκα ηγέτες για την εξεύρεση λύσης, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, η γρήγορη επίλυση του θέματος, αν αυτό είναι εφικτό, αποτελεί προτεραιότητα για την Άγκυρα που προσπαθεί να τηρεί κάποιες ισορροπίες χωρίς να θιγούν οικονομικά και πολιτικά της συμφέροντα. Οι εξελίξεις θα δείξουν αν θα τα καταφέρει ή αν θα την ξεπεράσουν.   onalert

***  Συνεχίζει… χωρίς αντίπαλο η εταιρεία του Λ. Μπόμπολα στο διαγωνισμό για τα απορρίμματα της Καλαμάτας 
Συζήτηση και απόφαση επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ», ελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού, η οποία έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή, απερρίφθησαν οι προσφορές των εταιρειών ICM και Ecowaste, ενώ έγινε αποδεκτή η προσφορά της εταιρείας Ηλέκτωρ Ανώνυμος Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών (σ.σ. συμφερόντων Λεωνίδα Μπόμπολα).
Πλέον η διαδικασία του διαγωνισμού προχωρεί στο επόμενο στάδιο, αυτό της αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς. Υπενθυμίζεται ότι όρος στο διαγωνισμό είναι ότι η τοπική διαχείριση θα γίνεται μέχρι την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης.
  Η σύμβαση
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.166.400 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, με δυνατότητα μονοετούς παράτασης, με προϋπολογισμό 2.083.000 ευρώ. Συνολικά ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 6.249.000 ευρώ.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας(στη Μαραθόλακκα), τα οποία υπολογίζονται σε 28.000 τόνους ετησίως, μέσω κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει τεμαχισμό, μηχανική διαλογή, χειροδιαλογή, δεματοποίηση του υπολείμματος, διάθεση των ανακυκλώσιμων, κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος.
Επισημαίνεται ότι εάν, εν τω μεταξύ, ολοκληρωθεί η διαδικασία σύναψης της σύμβασης για την Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και καταστεί δυνατή η υποδοχή των απορριμμάτων από τις κεντρικές μονάδες διαχείρισης η σύμβαση που θα συναφθεί ως αποτέλεσμα του παρόντος διαγωνισμού θα λυθεί αζημίως για το Δήμο Καλαμάτας.
  Τοποθετήσεις
Από την πλευρά των μελών της αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Φαββατάς, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, σχολίασε ότι η συνέχιση του διαγωνισμού με μία μόνο εταιρεία εγείρει μια σειρά ερωτημάτων.
Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Τάσος Νιάρχος επισήμανε ότι πάγια θέση της παράταξής του είναι η διαχείριση να γίνεται από δημόσιο φορέα, έτσι ώστε να επωφελούνται τόσο το περιβάλλον όσο και οι πολίτες. Μπούσουλας, δε, θα πρέπει να είναι η μείωση της παραγωγής, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση.
  Προσφυγή Δήμου για το
πρόστιμο της Περιφέρειας
Την ίδια στιγμή, στις 14 Ιουνίου, εκδικάζεται στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας η προσφυγή του Δήμου για την ακύρωση προστίμου, ύψους 8.500 ευρώ, που επεβλήθη το 2012 από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για σειρά περιβαλλοντικών παραβάσεων στη Μαραθόλακκα.
Ο Δήμος Καλαμάτας στην προσφυγή του επικαλείται συνθήκες «ανωτέρας βίας» (όπως η μη έγκαιρη υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ, η ανυπαρξία χώρων εγκατάστασης διαχείρισης και η αναγκαστική υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος εναπόθεσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων) για να στηρίξει την επιλογή του και να αποφύγει το πρόστιμο.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** ΕΚΤΑΚΤΟ!  Οι ΗΠΑ αδειάζουν το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...
 
~  Πολιτικό ξύλο τρώει ο Μητσοτάκης συνέχεια. Φυσικά η ευθύνη είναι και δική του και του επικοινωνιακού επιτελείου του το οποίο κινείται μάλλον από ανικανότητα.
Τις προάλλες υπήρξαν πληροφορίες πως γίνονται βολιδοσκοπήσεις για το ενδεχόμενο να αναλάβει νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα και μάλιστα με ελληνική καταγωγή. Το πιο πιθανό σενάριο βέβαια είναι να διατηρηθεί ο Πάιατ (νυν πρέσβης) ωστόσο η Πειραιώς απλώνει δίκτυα στην Αμερικανική πρεσβεία.
Οι ελπίδες της Νέας Δημοκρατίας είναι πως θα αναλάβει ο Πρίνμπους για την θέση και δείχνει το ότι η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες των ΗΠΑ, λόγω και της Exxon Mobil που ξεκινά γεωτρήσεις στην Κρήτη ενώ χθες είχαμε τον Μητσοτάκη να θάβει τον Τράμπ στον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν.
Το γεγονός πως  'θάβεται' ο νυν Πρόεδρος στον τέως Αντιπρόεδρο... το αφήνουμε ασχολίαστο.  Το δεδομένο είναι πως το επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος έχουν μία διεθνή διπλωματία ξεκάθαρα φιλοαμερικανική, ωστόσο ενάντια στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Εκτός από παράδοξο δείχνει και πόσο φτωχή είναι η διπλωματίας τους.
Εκτός φυσικά κι αν απλά παίρνουν εντολές από το Βερολίνο. Τότε μιλάμε για άλλα δεδομένα...
ΥΓ. Πάντως το ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να... 'συμβουλεύονται' τον Καραμανλή μάλλον δείχνει πως άλλος κάνει κουμάντο.

***

***  ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΜΑΞΙΜΟΥ! Ξεχνάμε τη ΜΕΙΩΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ...
 
~ Την αλλαγή παιχνιδιού για την Ελλάδα από το χρέος στην ανάπτυξη επιχειρεί από χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Μπρούνο Λε Μερ σε μια σειρά συναντήσεων με τους βασικούς πρωταγωνιστές τους ελληνικού προγράμματος.
 Μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ Βόλφκανγκ Σόϊμπλε , και της Ιταλίας κ. Πιέρ Κάρλο Παντοάν, σήμερα, θα συναντηθεί και με την προκάτοχο του σημερινή επικεφαλή του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ για το θέμα της Ελλάδας.
 Στόχος του κ. Λε Μέρ είναι να εξηγήσει σε όλους την Γαλλικής λύση για το ελληνικό χρέος . Την σύνδεση δηλαδή της αποπληρωμής του χρέους με τον οικονομικό κύκλο της χώρας μας.
 Όταν η Ελλάδα έχει θετική ανάπτυξη να αποπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις σε τοκοχρεολύσια και όταν δεν μπορεί να γίνει διευκόλυνση μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής και της εξασφάλισης περιόδου χάριτος.
 Αν και το σχέδιο δεν είναι γερμανικού τύπου , δηλαδή ζυγισμένο και κοστολογημένο όπως τα αντίστοιχα του ESM φαίνεται όλοι να το συζητούν.
 Εκεί που φαίνεται όμως να συμφωνούν όλοι στο σημείο της Γαλλικής πρότασης που θέλει να δοθεί μια γενναία αναπτυξιακή ώθηση με ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Ελλάδα ώστε να ανακάμψει οριστικά η οικονομία και να χρειαστούν τελικά πολύ λιγότερα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
 Σε αυτό συμφωνεί ακόμη και ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε αφού συμφωνεί και με την βασική του φιλοσοφία για την Ελλάδα.
 Ότι δηλαδή η χώρα μας δεν πρόκειται να βγεί από την κρίση με «χορηγίες» στην ελάφρυνση χρέους από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης αλλά με τις δικές της δυνάμεις και την βοήθεια των εταίρων της να επικεντρώνεται σε κονδύλια που θα βοηθήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί.
 Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλες τις συναντήσεις του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συνάντησε θετική ανταπόκριση αφού ένα αναπτυξιακό πακέτο θα εκτόνωνε τις άσχημες εντυπώσεις που άφησε η αποτυχία του Eurogroup του Μαΐου και θα έδειχνε και μια διάθεση συναίνεσης και βοήθειας προς την Ελλάδα.
 Οι δίαυλοι του νέου αναπτυξιακού πακέτου μπορεί να είναι πολλοί. Οι συνέχιση της διευκόλυνσης που παρέχεται στην Ελλάδα για να κονδύλια του ΕΣΠΑ όπου η κρατική συμμετοχή μπορεί να παραμείνει στο απολύτως ελάχιστο 5% με το 95% των κονδυλίων προς τα συγχρηματοδοτούμενα έργα να προέρχονται από κοινοτικούς πόρους.
 Μπορεί να συζητηθεί και ένα ακόμη χαμηλότοκο δάνειο για την ενίσχυση της απασχόλησης συμπληρώνοντας έτσι το κενό που άφησε η ελληνική πρόταση για δάνειο με το ίδιο σκοπό από την Παγκόσμια Τράπεζα.
 Μεγάλη ευκαιρία για την διοχέτευση της Ευρωπαϊκής βοήθειας μπορεί να προσφέρει και η δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας που πήρε πρόσφατα την έγκριση των δανειστών.
 Ως γνωστό στην νέα Τράπεζα υπάρχει σχεδιασμός να συμμετέχουν η Γερμνανική KFW η γαλλική National Development Agency, η ιταλική Cassa Depositi e Prestiti και η βρετανική British Business Bank.. Είναι λοιπόν σχετικά εύκολο με μια απόφαση η συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών να μεγαλώσει σημαντικά.
 Την λύση ενός έξτρα αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα με τις απαραίτητες διευκολύνσεις όπου αυτές χρειάζονται βλέπει με πολύ καλό μάτι και η Κομισιόν.
 Η Επιτροπή έχει κάνει ήδη τις κινήσεις της από το 2015 με τις αυξημένες προκαταβολές του ΕΣΠΑ και την ανοιχτή πρόταση για συμμετοχή στο πακέτο Γιούνκερ.   enikonomia

***  ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ! Άλλαξαν όλα για το επίδομα...
 
~ Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται με το επικαιροποιημένο μνημόνιο τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος ανεργίας .
 Πλέον ακόμα και για ένα ένσημο το μήνα δεν θα δίνεται το επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας να χάνουν ουσιαστικά και το δικαίωμα της σποραδικής απασχόλησης.
 Η επιδότηση του ανέργου διακόπτεται λόγω: α) Συνταξιοδότησης, β) Παράλληλης απασχόλησης και επιδότησης, γ) Θανάτου, δ) Οριστικής ανικανότητας για εργασία, ε) Μη εμφάνισης του στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε δυο συνεχόμενα χρονικά διαστήματα που του έχουν καθοριστεί από την απόφαση επιδότησης.
 Σε περίπτωση διακοπής της επιδότησης δεν είναι δυνατό να επακολουθήσει συνέχισή της. Νέα επιδότηση επακολουθεί μόνο, εφόσον μετά τη διακοπή συμπληρωθούν εκ νέου οι προϋποθέσεις επιδότησης.
 Η επιδότηση ανεργίας αναστέλλεται από τη στιγμή που ο άνεργος βρει εργασία.
 Επίσης, αναστέλλεται σε περίπτωση ασθένειας, στράτευσης, αναχώρησης στο εξωτερικό, λήξης άδειας διαμονής και εργασίας σε περίπτωση που ο άνεργος είναι αλλοδαπός, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο για τον οποίο παύει να είναι διαθέσιμος για απασχόληση στην αγορά εργασίας.
Ο ενδιαφερόμενος εντός 8 ημερών θα πρέπει να ενημερώσει την Υπηρεσία που επιδοτείται, αρχικά οποιοδήποτε τρόπο, δηλαδή δια τηλεφώνου, φαξ, επιστολής, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή ο ίδιος ή δια αντιπροσώπου. Στη συνέχεια (ή ταυτόχρονα) πρέπει να ακολουθήσει η προσκόμιση των σχετικών παραστατικών για το λόγο της αναστολής, προσκομίζοντας το αντίστοιχο δικαιολογητικό [π.χ. αναγγελία πρόσληψης, βιβλιάριο ασθενείας, βεβαίωση Στρατιωτικής Υπηρεσίας, αεροπορικό εισιτήριο κτλ], ώστε να γίνει η αναστολή της επιδότησής του και να πιστωθεί στο λογαριασμό του το ποσό που προκύπτει ως διαφορά επιδότησης από την τελευταία ημέρα πληρωμής έως και την ημέρα που προέκυψε ο λόγος της αναστολής.
Αν δεν μπορεί να προσέλθει ο ίδιος, εξουσιοδοτεί το άτομο που επιθυμεί, το οποίο με τη νόμιμα θεωρημένη εξουσιοδότηση και με τα σχετικά δικαιολογητικά θα προσέλθει εκ μέρους του και θα ενημερώσει την Υπηρεσία.
 Το ποσό της χρηματικής διαφοράς που θα προκύψει από την αναστολή της επιδότησης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Συνέχιση επιδότησης: Το επίδομα ανεργίας συνεχίζεται όταν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση στην Υπηρεσία πριν την πάροδο διετίας από την έκδοση της αρχικής απόφασης επιδότησης. Η επιδότηση καταβάλλεται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
 Για να εισπράξετε επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ:
 πρέπει να είστε μισθωτός και να έχει λήξει ή να έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (απόλυση) η σύμβαση εργασίας σας.
να είστε ως εργαζόμενος ασφαλισμένος στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
να έχετε συμπληρώσει μέσα στο 14μηνο ή 12μηνο που προηγείται της αίτησής σας τον αριθμό των ημερομισθίων που προβλέπονται ανάλογα με το επάγγελμά σας.
(από 01.01.2014) να μην έχετε επιδοτηθεί εντός της τετραετίας πριν την ένταξη στην επιδότηση πάνω από 400 ημέρες.
 Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:
 Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες.
 Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος.
 Αν ο άνεργος έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν:
 Ο άνεργος που έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών.
 Αν πρόκειται για απασχολούμενο σε τουριστικά ή άλλα εποχικά επαγγέλματα πρέπει να έχει εργαστεί 100 ημέρες το τελευταίο 12μηνο, με την προϋπόθεση ότι έχει εργαστεί ως εποχικός για δύο συνεχείς περιόδους απασχόλησης. Σε περίπτωση που έχει εργαστεί ως εποχικός για μία μόνο περίοδο απασχόλησης, τότε αρκούν 100 ημέρες το τελευταίο 14μηνο, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών πριν την απόλυση.  enikonomia

***Αγορά οικοπέδων για τη δημιουργία του κόμβου στη συμβολή Ναυαρίνου και Μάνης  
Συμβόλαιο, που συνέταξε η συμβολαιογράφος Αναστασία Ζέρβα, υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος και ο Κυριάκος Αρανίτης εκ μέρους των πωλητών, για την αγορά από το Δήμο Καλαμάτας δύο εδαφικών εκτάσεων, προκειμένου να κατασκευασθεί ισόπεδος κυκλικός κόμβος ρύθμισης της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη συμβολή της Ναυαρίνου και της οδού Μάνης (επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Βέργας – Αρεόπολης).
Ο Δήμος Καλαμάτας αγόρασε δύο αγροτεμάχια, το πρώτο έκτασης 294,32 τετρ. μέτρων και το δεύτερο 406,42 τετρ. μέτρων, που αμφότερα έχουν πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Βέργας – Αρεόπολης και βρίσκονται προς ανατολάς αυτής, το μεν ακριβώς έναντι της απολήξεως της οδού Ναυαρίνου και το δε βορειοδυτικά του προηγουμένου, αφού μεσολαβήσει ιδιωτική οδός.
Η αγορά αυτή εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας έγινε σε εφαρμογή της 529/2016 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου και το τίμημα ανήλθε σε 22.236,86 ευρώ.
Με τη δημιουργία κόμβου στο σημείο αυτό, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη διαπλάτυνση από το Δήμο Καλαμάτας της οδού Ναυαρίνου στο πλάτος της απαλλοτρίωσης, η οποία είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και σε συνδυασμό με τον περιμετρικό, διασφαλίζονται συνθήκες ικανοποιητικής και ασφαλούς εισόδου στην Καλαμάτα από την ανατολική πλευρά.

*** Οι χώροι καταφυγής σε περίπτωση σεισμού στην Καλαμάτα
Επικαιροποιήθηκαν από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας οι χώροι καταφυγής του πληθυσμού κατά τις πρώτες ώρες έπειτα από σεισμό, καθώς και οι χώροι καταυλισμού.
Η ασφαλής και γρήγορη καταφυγή σε ανοιχτούς χώρους συναρτάται με την προετοιμασία και ετοιμότητα των φορέων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Προϋποτίθεται η ενεργός, θετική συμμετοχή όλου του πληθυσμού της πληγείσας περιοχής.
Γι’ αυτό, η πληροφόρηση και προετοιμασία του πληθυσμού έχει μεγάλη σημασία, αφού σε έκτακτες συνθήκες καλείται να αντιδράσει χωρίς πανικό και με τη συναίσθηση ότι σε κρίσιμες καταστάσεις η στάση καθενός επηρεάζει την ασφάλεια όλων. Συναφείς τομείς αποτελούν η εθελοντική δράση και η λειτουργία μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Η επικαιροποίηση γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, από επιτροπή που ορίζεται με απόφαση δημάρχου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό χάρτη εδώ, ενώ παρατίθεται ο πίνακας για την Καλαμάτα, καθώς και κατάλογος για τις Τοπικές Κοινότητες.
Πίνακας για Καλαμάτα
Κατάλογος για τις Τοπικές Κοινότητες

***  Κανένας επενδυτής στη χθεσινή δημοπρασία για το Τουριστικό των Γαργαλιάνων 
Άγονη απέβη η χθεσινή διαδικασία φανερής προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου – μισθωτή, προκειμένου να μισθώσει και να αξιοποιήσει το ακίνητο του «Δημοτικού Τουριστικού Ξενώνα στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων».
Κανένας επενδυτής δε συμμετείχε στη δημοπρασία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, παρά τη δημοσιοποίησή της και παρά τα όσα πολλά λέγονταν το προηγούμενο διάστημα για υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται για το Τουριστικό των Γαργαλιάνων.
Μάλιστα, οι όροι της διακήρυξης είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκοί για υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι ωστόσο στη χθεσινή διαδικασία ούτε που φάνηκαν, παρότι είτε οι ίδιοι είτε δια δικηγόρου είχαν ζητήσει πληροφορίες από το Δήμο τόσο για τη διακήρυξη όσο και για όλο το φάκελο του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων.
Πλέον η διαδικασία θα επαναληφθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Εάν και κατά την επαναληπτική δημοπρασία δεν υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή ή επενδυτές, τότε, όπως έχει δηλώσει δημόσια ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας (και επανέλαβε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας την 1η Ιουνίου, που έθεσε σχετικό θέμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος), η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας θα πάει διαπραγμάτευση με συγκεκριμένους επενδυτές που θα ενδιαφερθούν!
«Εύχομαι να βρεθεί επενδυτής. Έχουμε τη δυνατότητα να την ξαναπροκηρύξουμε σε περίπτωση αποτυχίας, όπως κι έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε διαπραγμάτευση με συγκεκριμένους επενδυτές, οι οποίοι στο επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να εμφανιστούν για την περιοχή αναπτύσσοντας ένα ενδιαφέρον», είχε απαντήσει συγκεκριμένα ο κ. Κατσίβελας στον κ. Ανδρινόπουλο. Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή δημοπρασία απέβη άγονη, από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και, κυρίως, παράγοντές της κάνουν λόγο για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με υποψήφιους επενδυτές που θα ενδιαφερθούν.
Αφού, όμως, ήδη γίνεται λόγος για διαδικασία διαπραγμάτευσης, γιατί κάποιος που ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σε μια διαδικασία δημοπρασίας, όπου το τίμημα μπορεί και να ανέβει, και να μην αφήσει να οδηγηθεί η υπόθεση του Τουριστικού Γαργαλιάνων στη διαπραγμάτευση με τη Δημοτική Αρχή και να πάρει τη δημοτική περιουσία με «απευθείας ανάθεση», με το τίμημα που, προφανώς, εκείνος θα θελήσει να επιβάλλει και με τους όρους που εκείνος θα θέσει;
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, επενδυτής ή επενδυτές θα υπάρξουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η οποία όμως θα πρέπει να «δεθεί» νομικά για να μην μπουν παράγοντες της Δημοτικής Αρχής και υπάλληλοι του Δήμου Τριφυλίας, που συντάσσουν μελέτες και περιγραφές και υπογράφουν και εγκρίνουν διαδικασίες και αποφάσεις και, βεβαίως, ο όποιος επενδυτής (εάν και εφόσον βρεθεί και δεν έχει και κανένα κώλυμα οιασδήποτε μορφής ως φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία), σε νομικές – δικαστικές περιπέτειες.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Σύσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών της Πελοποννήσου παρουσία Μπούτα την Κυριακή στη Μεσσήνη 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα (πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων).
Η ανακοίνωση-πρόσκληση έχει ως εξής: «Με την ψήφιση του 4ο μνημονίου, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια, που ψήφισαν και τα άλλα κόμματα, και συμφωνούν όλοι τους με τους “θεσμούς” (Ε.Ε. και το ΔΝΤ), μπαίνουν στο στόχαστρο ό,τι κατακτήσαμε με τα μπλόκα και τους αγώνες μας.
Προβλέπει τη μείωση των συντάξεων από το 2019, τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020, επιβαρύνοντας με επιπλέον 660 ευρώ φόρο τον κάθε αγρότη και αγρότισσα. Προχωρούν στο σχεδιασμό να μην εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΦΚΑ όπως ισχύει φέτος, ενώ θα φορολογούμαστε με βάση όχι το πραγματικό εισόδημα, αλλά τα τεκμήρια διαβίωσης. Επιβάλλουν νέο χαράτσι στο νερό, πλήττοντας διπλά τους αγρότες, αφού θα το πληρώσουμε τόσο για την ύδρευση του αγροτικού νοικοκυριού όσο και για άρδευση των καλλιεργειών μας.
Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Αυξάνεται κι άλλο η ανέχεια και η φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η ζωή μας στα χωριά.
Την ίδια στιγμή έχουμε καταστροφές στην παραγωγή από χαλαζοπτώσεις, παγετούς (Μαντινεία, Επίδαυρος, Νεμέα). Όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν, αυτές ήταν με αρκετή καθυστέρηση και πετσοκομμένες.
Ο μεγάλος για την εποχή καύσωνας, πριν από δυο εβδομάδες, είχε ως αποτέλεσμα να πλήξει την καρπόδεση στα ελαιόδεντρα κ.ά. Όποια παραγωγή έχει μείνει, θα έχει να αντιμετωπίσει τον ελλιπή σχεδιασμό και την υποβάθμιση του ενιαίου προγράμματος της δακοκτονίας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που και φέτος έχουν.
Την ίδια στιγμή μια σειρά αγροτικά προϊόντα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές (βερίκοκο, πατάτα, κηπευτικά).
Καλούμε όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν ενεργά στην σύσκεψη της ΟΑΣΠΠ, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Είναι μονόδρομος, να δυναμώσει ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους».

~\***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
71-58 , (39-28) .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 18-11, (39-28) , 59-39 , 71-58 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος Π.-Πουρσανίδης Γ.-Ανδρικόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Τζέιμς 13, Φελντέιν, Γκιστ 8, Γκάμπριελ 5 (1), Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3 (1), Φώτσης, Παππάς 2, Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 3, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 3, Γκριν 20 (3), Γιανγκ 7, Τολιόπουλος, Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοβ 2, Παπανικολάου 7 (1).

***  Ο  πρωταθλητής στηνΑ1  στο μπάσκετ θα κριθεί στον 5ο  τελικό της Κυριακής  11/06/2017 στην έδρα του Ολυμπιακού στης  21.000  ώρα  .- ^

***  Πανέτοιμοι Παπανικολάου και Γκριν για το ματς με τον ΠΑΟ  Για τον 4ο τελικό στο ΟΑΚΑ
Με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Έρικ Γκριν να «βγάζουν» το πρόγραμμα προπόνησης ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού, εν όψει του τέταρτου τελικού της Α1 Ανδρών με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (8/6, 21:00) και με τη σειρά στο 2-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων».
Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη ράχη που τον άφησαν εκτός προπόνησης την Τρίτη, ενώ ο Αμερικανός αισθάνθηκε καλύτερα από την τενοντίτιδα στο Αχίλλειο.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις γνωστές απουσίες των τραυματιών Ματ Λοτζέσκι, Ντάνιελ Χάκετ, αλλά και του τιμωρημένου Γιάννη Αθηναίου.
Στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από το «διπλό», με το οποίο θα «γράψει» -όπως και πέρυσι- το 3-1 στη σειρά και θα πανηγυρίσει το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 13ο της Ιστορίας του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Αναστόπουλος, Γ. Πουρσανίδης και Ανδρικόπουλος οι διαιτητές του 4ου «αιώνιου» τελικού  Στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (21:00)
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση για τους διαιτητές του 4ου τελικού της Α1 άνδρων στο ΟΑΚΑ, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (8/6, 21:00).
Από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα των Αναστόπουλου, Γ. Πουρσανίδη και Ανδρικόπουλου.
Απο την πλευρά των «ερυθρόλευκων» το «παρών» στην κλήρωση έδωσαν οι Χρήστος Σταυρόπουλος και Γιώργος Σκινδήλιας, ενώ απο τους «πράσινους» παρευρέθηκαν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος.
Σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού, η σειρά θα πάει σε 5ο αγώνα και η κλήρωση των διαιτητών θα γίνει την Παρασκευή (9/6).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***    Τα είπαν Ουζουνίδης - «Λύμπε» για μεταγραφές  Σχεδιασμού συνέχεια στον ΠΑΟ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού. Μπορεί οι «πράσινοι» να έχουν προχωρήσει σε δύο ανανεώσεις νεαρών παικτών (Χατζηγιοβάνης, Πίσπας), ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν προχωρά το πλάνο που έχουν θέσει για την ενίσχυση της ομάδας.
Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΠΑΕ, με τον τεχνικό διευθυντή να ενημερώνει τον προπονητή του «τριφυλλιού» για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τους μεταγραφικούς στόχους.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, καθώς αναμένεται η σύσκεψη κορυφής με τον Γιάννη Αλαφούζο, στη διάρκεια της οποίας θα ξεκαθαρίσει το ύψος του μπάτζετ και θα μπορέσει να μπει στην τελική του ευθεία το πρόγραμμα που έχουν χαράξει οι Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος στο θέμα της ενίσχυσης του Παναθηναϊκού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Μια αγωνιστική στον ΟΣΦΠ, αλλά από του χρόνου  Για όσα έγιναν με τον ΠΑΟ
Με τον κόσμο στο πλευρό του θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, εφόσον χρειαστεί, την προσεχή Κυριακή στον 5ο τελικό των play off. Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για μία αγωνιστική, μετά τα όσα συνέβησαν στο τρίτο ματς της σειράς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, αλλά η τιμωρία θα έχει ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Επίσης τους επιβλήθηκε πρόστιμο 6.300 ευρώ. Με βάση τον κανονισμό, μεταξύ της απόφασης και του αγώνα θα πρέπει να μεσολαβούν πέντε ημέρες χωρίς να συνυπολογίζονται η μέρα που εκδόθηκε η απόφαση και η μέρα του επόμενου εντός έδρας αγώνα από την ομάδα που τιμωρείται.
Ως εκ τούτου η ομάδα του Πειραιά θα εκτίσει την ποινή της στο πρώτο εντός έδρας ματς της Α1 για την περίοδο 2017/2018.
Η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει ότι επιβάλλεται στην ΚΑΕ Ολυμπιακός:
α) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ΕΥΡΩ, ήτοι συνολικά δύο επιπλήξεις και συνολικό χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οχτακοσίων (2.800,00) ΕΥΡΩ,,
β) για επεισόδια στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά τη διενέργεια αθλητικής εκδήλωσης (κατά τη διάρκεια του αγώνα ή αμέσως πριν την έναρξη ή αμέσως μετά τη λήξη αυτού), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ,
γ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (επεισόδια στα αποδυτήρια) αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων 2.000,00) ΕΥΡΩ και
 δ) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας, χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 4-6-2017
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Ηρακλής πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς που του αφαιρέθηκαν  Όχι όμως την παραμονή...
Η Super League επικύρωσε την επιστροφή των τριών βαθμών που είχαν αφαιρεθεί από τον Ηρακλή, λόγω οφειλής στον Νίκο Πορτουλίδη, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι αγωνιστικά ο «Γηραιός» παραμένει στη μεγάλη κατηγορία, αφού επανέρχεται στους 29 βαθμούς και στη 12η θέση, όμως δεν συνεπάγεται οριστική σωτηρία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα κι έτσι, βάσει κανονισμών, υποβιβάζεται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και στη θέση του παραμένει στη Super League ο Λεβαδειακός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Εκδικάστηκε η έφεση του ΠΑΟ, ζήτησε μείωση ποινής  Εντός της εβδομάδας η απόφαση
 Η έφεση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός κατά της πρωτόδικης απόφασης της Super League για τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην 2η αγωνιστική των play off με τον ΠΑΟΚ εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οι «πράσινοι» ζήτησαν μείωση της ποινής που τους επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο της διοργανώτριας αρχής (-3 βαθμοί από τα play off, -2 από το επόμενο πρωτάθλημα και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) και περιμένουν, πλέον, την ετυμηγορία της δευτεροβάθμιας επιτροπής η οποία θα γίνει γνωστή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΒΟΜΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ για ΧΑΣΙ! Αλλαγές στο Λιμάνι...

~  Η εμπειρία του στο ποδόσφαιρο και δη στον Ολυμπιακό είναι μοναδική. Ασχολείται με την ομάδα επί 10έτιες, είναι καθημερινά κοντά της, την γνωρίζει σαν την... τσέπη του. Έχει συνεργαστεί με δεκάδες προπονητές και εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, όλα αυτά τα χρόνια, οπότε η άποψή του για το "σήμερα" και το "αύριο" του Ολυμπιακού έχει μεγάλη σημασία.
 Το "Contra.gr" επικοινώνησε με τον πολύπειρο αντιπρόεδρο των "ερυθρολεύκων" Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα υποδέχθηκε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη το νέο προπονητή Μπέσνικ Χάσι και το νέο αθλητικό διευθυντή Αρμάντο Ουσίγιος. Αναλυτικά:
 - κ. Θεοδωρίδη συναντηθήκατε νωρίτερα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη με τους κ. Χάσι και κ. Ουσίγιος; Ποια είναι η πρώτη εικόνα που αποκομίσατε;
 «Μιλήσαμε πολλή ώρα και με τους δυο και είμαι ενθουσιασμένος. Ο προπονητής μας, μιλάει άψογα γαλλικά και αγγλικά, καθώς τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο Βέλγιο, μία από τις πιο προηγμένες χώρες στο ποδόσφαιρο. Η εθνική ομάδα του Βελγίου είναι μέσα στις καλύτερες του κόσμου, ενώ ήταν στην Άντερλεχτ, την μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Οι πληροφορίες που είχαμε ήταν άριστες. Ο Πρόεδρος άκουσε τις εισηγήσεις των επιφορτισμένων με την επιλογή προπονητή, οι οποίοι αφού είδαν πολλούς προπονητές στάθμισαν τα πάντα και κατέληξαν στον κ. Χάσι. Και γιατί έχει εμπειρία πρωταθλητισμού και γιατί ξέρει από αγώνες νοκ άουτ και προκριματικά, αλλά και γιατί του αρέσει να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές. Και βέβαια θυμάστε όλοι τι πάθαμε, δυστυχώς, από τα πιτσιρίκια της Άντερλεχτ.
 Ο προπονητής μού φάνηκε πάρα πολύ μορφωμένος άνθρωπος και μαζί με τον κ. Ουσίγιος είναι γνώστες του ποδοσφαίρου. Έχουν κάνει άριστη εντύπωση σε όλους μας στον Ολυμπιακό και το Ρέντη τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκαλιές, γιατί εμένα εκεί με ενδιαφέρει περισσότερο από όλα, τα πράγματα να είναι ρολόι. Στο προπονητικό. Εκεί που ετοιμάζεται η ομάδα. Μου έκανε εντύπωση η σοβαρότητά τους και ότι οι άνθρωποι μιλάνε τις ξένες γλώσσες σαν τη μητρική τους. Αυτό σημαίνει πως όλη τους τη ζωή την έχουν περάσει στο εξωτερικό και έχουν σπουδαίες παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
 Πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στον Πρόεδρο μας, είμαστε όλοι Ολυμπιακοί. Πρέπει να σέβονται όλοι την απόφαση του Προέδρου, όπως κάνω εγώ με όλους τους Προέδρους του Ολυμπιακού, γι’ αυτό έχουμε όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα επί των ημερών μου, διότι κατορθώναμε και ήμασταν μία οικογένεια, που όραμά της είχε μόνο επιτυχίες για τον Ολυμπιακό. Πώς να πηγαίνει καλύτερα και να θριαμβεύει ο Ολυμπιακός. Σίγουρα θα υπάρχουν και διαφωνούντες, το σεβόμαστε και αυτό, αλλά επειδή, το επαναλαμβάνω, εγώ είμαι υπέρ των αποτελεσμάτων και όχι με λόγια αλλά με έργα, θα τους παρακαλέσω να κάνουν λίγο υπομονή, να σταθούν δίπλα στον Ολυμπιακό και να περιμένουν τα αποτελέσματα. Διότι εμένα μόνο αυτό με ενδιαφέρει.
 Όσο για το ωραίο ποδόσφαιρο, τους το εγγυώμαι ότι όλοι στον Ολυμπιακό και κάθε προπονητής, θέλουν το ωραίο ποδόσφαιρο. Αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, είσαι υποχρεωμένος, αρκετές φορές, να θυσιάσεις το θέαμα, για χάρη της τακτικής. Διότι κανείς δεν θα ρωτήσει ποτέ αν έπαιξες ωραίο ποδόσφαιρο ή άσχημο. Θα σε ρωτήσουν αν πήρες το πρωτάθλημα».
 - Έχετε περάσει όλη σας τη ζωή στον Ολυμπιακό. Πως περιμένετε τη νέα χρονιά;
 «Απευθύνομαι σε όλους τους Ολυμπιακούς φιλάθλους. Στην πορεία μου στον Ολυμπιακό, εδώ και 60 χρόνια, εκτός από ποδοσφαιριστής υπήρξα και στις επάλξεις, μαζί με πολλούς Προέδρους και με σκοπό να προσφέρουμε ό,τι μπορούσαμε περισσότερο ο καθένας μας, για το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Πάντοτε κοιτούσα την ουσία και ειδικά τα αποτελέσματα στο τέλος του χρόνου, γιατί από εκεί κρίνονται τα πάντα. Αυτό που μένει είναι ποιος είναι ο Πρωταθλητής.
 Ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, 26 ετών που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, είχα κερδίσει μαζί με την υπερομάδα της τότε εποχής 12 τίτλους, 6 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδος. Ως Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και στις επάλξεις δεκαετίες ολόκληρες, κέρδισα για τον Ολυμπιακό 33 τίτλους ακόμα, σύνολο 45. Στην ΕΠΟ, ως βασικό μέλος του τότε συμβουλίου, συμμετείχα στο Euro του 2004 στην Πορτογαλία και η Ομοσπονδία έστειλε στο σπίτι μου το μετάλλιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, της Εθνικής ομάδας, καθώς και πανομοιότυπο Κύπελλο με αυτό που κατέκτησε. Όχι σαν τη σημερινή ΕΠΟ, που έχω ζητήσει 100 φορές την παραίτησή της και κανείς δεν παραιτείται! Και ενώ ο τελικός Κυπέλλου σε όλο τον κόσμο είναι γιορτή, στην Ελλάδα κατάφεραν κάποιοι κύριοι να ξεφτιλίσουν τον θεσμό, πέρυσι με άδειες κερκίδες και φέτος με μαχαιρώματα!
 Είχα πάντοτε ένα πιστεύω. Πίστευα ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού -δεν έχει σημασία αν λέγεται Κόκκαλης ή Μαρινάκης-, εκτός των χρημάτων βάζει και το επίθετό του μπροστά. Ενώ άλλοι δεν κάνουν το ίδιο και λένε ότι «υπάρχει Πρόεδρος στην ομάδα μας» χωρίς όμως να μας λένε το όνομα του! Όταν βάζεις τα χρήματα σου, το χρόνο σου και το όνομα σου, παίρνεις επάνω σου τις τεράστιες ευθύνες που παρουσιάζονται στον κάθε μεγάλο σύλλογο».
 - Από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει πολλοί προπονητές, οι οποίοι μετέπειτα πήγαν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως είδαμε και πρόσφατα τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είναι πλέον ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα.
 «Στη ζωή μου γνώρισα 40 προπονητές και όλοι τους πήραν τίτλο με τον Ολυμπιακό. Μεταξύ άλλων οι Βαλβέρδε, Μίτσελ, Σίλβα, Ζαρντίμ, τον οποίο τον απολύσαμε μήνα Ιανουάριο, επειδή η ομάδα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, ενώ είχαμε ήδη βγει πρωταθλητές. Τότε θυμάμαι ότι ο κόσμος γκρίνιαζε για το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Όλοι οι παραπάνω, έγιναν οι καλύτεροι προπονητές που βρίσκονται στην Ευρώπη και ορκίζονται στο όνομα του Ολυμπιακού και του Προέδρου μας. Προφανέστατα λοιπόν και να διαλέγουμε ξέρουμε και να τους κάνουμε καλύτερους! Πήραμε νταμπλ ακόμα και με τον Σεγκούρα που ήταν γυμναστής! Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι οι πραγματικοί Ολυμπιακοί, όπως έχω κάνει κι εγώ σε όλη μου τη ζωή, σεβόμαστε τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και ειδικά Προέδρους σαν τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος ξαναλέω πέρα από τα αμέτρητα χρήματα που έχει επενδύσει, έχει επενδύσει χρόνο και πάθος, αφού είναι πάνω από όλα φίλαθλος της ομάδας μας και όπως έχει δηλώσει ο Ολυμπιακός είναι το πάθος του! Έχει μεγάλη σημασία αυτό και σας το λέει κάποιος που σε όλο το διάβα της ζωής είχε αυτό το πάθος. Το πάθος με τον Ολυμπιακό. Θυμάμαι ότι με φώναξε πριν από εφτά χρόνια και ανέλαβα τη θέση που κατέχω είχαμε συζητήσαμε πρώτα από όλα γι' αυτό το πάθος μας και την τρέλα με τον Ολυμπιακό.
 Είχαμε πάντοτε άριστες σχέσεις και δεν τον αμφισβήτησα ποτέ για οποιαδήποτε απόφαση έπαιρνε. Πάντα συζητάμε μαζί όλες τις σημαντικές αποφάσεις και ξέρω ότι είναι άνθρωπος που βλέπει μπροστά. Πιστεύω ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, επιτυχημένος όπως λίγοι Έλληνες στη δουλειά τους, επιτυχημένος όπως δείχνουν τα αποτελέσματα 7 χρόνων στην ομάδα μας, καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ των 7 συνεχόμενων πρωταθλημάτων του κ. Κόκκαλη και να είστε βέβαιοι ότι είναι ο πρώτος που θέλει το όγδοο για να σπάσει το ρεκόρ και για να κάνει ευτυχισμένους όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού! Και εκτός από αυτά, έχει προσφέρει στον σύλλογο τη δόξα να βρίσκεται στις 25 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την οικονομική ηρεμία και ευρωστία αλλά και την χωρίς μέτρο προσφορά του στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό! Εμείς που τον ζούμε καθημερινά, ξέρουμε πόσο αγωνίζεται για την ομάδα και είμαστε δίπλα του σε όλα».
 - Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;
 «Εκφράζω για ακόμα μία φορά τη μεγάλη μου πίστη στον κ. Μαρινάκη. Καλωσορίζω τον καινούριο προπονητή και τον καινούριο αθλητικό διευθυντή. Μαζί με όλο το προσωπικό του Ρέντη θα σταθούμε δίπλα τους, θα είμαστε μία οικογένεια, μαζί με τους φιλάθλους μας. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλους τους… εξυγιαντές του ποδοσφαίρου και πιστεύω θα γίνουν πράγματα ακόμα χειρότερα από πέρυσι, τα οποία θα τα αντιμετωπίσουμε φέτος. Δεν θα αφήσουμε τον Ολυμπιακό να τον ακουμπήσει κανείς φέτος. Το ποδόσφαιρο, να το καταλάβουν όλοι, θα παίζεται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια, με τη νέα… εφεύρεση. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Όλοι ενωμένοι, παίκτες, προπονητές, όλο το προσωπικό του Ρέντη, όλοι οι Ολυμπιακοί, δίπλα στον Πρόεδρό μας, με πρώτο εμένα, για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας!».  contra

***  Ποινη ΣΟΚ για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!  Γερή καμπάνα...

~ O αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και συνολικό πρόστιμο 6.300 ευρώ τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό της Stoiximan Basket League με τον Παναθηναίκό, που έγιναν την Κυριακή στο ΣΕΦ.
Οι Πειραιώτες θα εκτίσουν τη συγκεκριμένη ποινή την επόμενη σεζόν, καθώς ο κανονισμός αναφέρει πως μεταξύ της απόφασης και του αγώνα θα πρέπει να μεσολαβούν πέντε ημέρες χωρίς να συνυπολογίζονται η μέρα που εκδόθηκε η απόφαση και η μέρα του επόμενου εντός έδρας αγώνα από την ομάδα που τιμωρείται.
Η απόφαση του αθλητικού δικαστή:
Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:
α) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ΕΥΡΩ, ήτοι συνολικά δύο επιπλήξεις και συνολικό χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οχτακοσίων (2.800,00) ΕΥΡΩ,,
β) για επεισόδια στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά τη διενέργεια αθλητικής εκδήλωσης (κατά τη διάρκεια του αγώνα ή αμέσως πριν την έναρξη ή αμέσως μετά τη λήξη αυτού), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ,
γ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (επεισόδια στα αποδυτήρια) αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων 2.000,00) ΕΥΡΩ και
δ) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας, χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 4-6-2017.
 iefimerida.gr


***  «Έκλεισε» και ο Μπεγέτης, αναμονή για Καλαντζή στο στρατόπεδο της Καλαμάτας 
Ο Βασίλης Μπεγέτης είναι ένας ακόμη έμπειρος παίκτης που ανανέωσε στην Καλαμάτα και θα βοηθήσει την ομάδα στους πρωταγωνιστικούς στόχους της στη Γ’ Εθνική. Ο Καλαματιανός ποδοσφαιριστής συγκαταλέγεται στα βασικά στελέχη της σεζόν που πέρασε και σφραγίστηκε με την κατάκτηση του νταμπλ και της ανόδου. Είχε προηγηθεί η επέκταση της συνεργασίας με τους Καντούτση, Καλογερόπουλο, Τσουλάκο, Μπαστακό και Λιόλιο.
Από την άλλη, το ραντεβού του αντιπροέδρου Δημήτρης Τσάκωνα με τον αρχηγό Χρήστο Καλαντζή δεν έβγαλε ανάλογα άμεσα αποτελέσματα. Ο πολύπειρος επιθετικός ζήτησε λίγες μέρες να απαντήσει και η απόφασή του είναι πραγματικά δύσκολη, δεδομένου ότι βάση φιλοσοφίας θέλει να είναι σε θέση να ακολουθεί 100% τις υποχρεώσεις της ομάδας, παράλληλα με το γεγονός ότι έγινε πολύ πρόσφατα για τρίτη φορά πατέρας, αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων με το άνοιγμα ενός νέου παραλιακού καφέ. 

***   Η Στεφανίδη δοκίμασε να σπάσει το παγκόσμιο της Ισινμπάγεβα  Κορυφαία εφετινή επίδοση
 Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία συμμετείχε στο Diamond League Ρώμης. Η Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ κατέκτησε την πρώτη θέση με 4.85μ, επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο. Τις προσπάθειές της ξεκίνησε από τα 4.65μ και συνέχισε στα 4.75μ και 4.85μ περνώντας όλα τα ύψη με την πρώτη.
Η Στεφανίδη έχει δηλώσει ότι διανύει την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας της και για το λόγο αυτό δεν θέλησε στη συνέχεια να καταρρίψει απλά το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά έβαλε τον πήχη στα 5.07μ για να πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ από την Γελένα Ισινμπάγεβα.
Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά έδειξε ότι μέσα στη σεζόν θα κάνει και νέες προσπάθειες και έχει όλα τα προσόντα για να τα καταφέρει.
Την 2η θέση πήρε η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 4.75μ και την 3η η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με το ίδιο ύψος. Στα 4.65μ και στην 4η θέση έμειναν η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ και στην 6η η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.55μ.
Στα 13.67μ έμεινε η Παπαχρήστου 
Την 10η θέση πήρε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, στο ίδιο διεθνές μίτινγκ με καλύτερη προσπάθεια στα 13.67μ (αν. +1,7).
Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια στα 13.11μ. Στο αγώνισμα πρώτευσε η Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) με 14.84μ, με δεύτερη την Κατερίνε Ιμπαργκουέν (Κολομβία) με 14.78μ και τρίτη την Όλγκα Ριπακόβα ()Καζακστάν) με 14.64μ  Newsroom ΔΟΛ

***  Ο Βασιλειάδης απειλεί να πάρει... πίσω τα «αιώνια» ΣΕΦ και ΟΑΚΑ
Λόγω της κόντρας ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
 Σε συστάσεις προς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στους τελικούς των πλέι οφ του μπάσκετ μεταξύ των διοικήσεων των «αιώνιων» αντιπάλων.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα τουρνουά 3on3, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Αν στα εναπομείναντα ματς δεν προαχθεί το φίλαθλο πνεύμα αλλά οτιδήποτε άλλο, η Πολιτεία θα επανεξετάσει τη χρήση των γηπέδων. Η Πολιτεία παραχωρεί γήπεδα και όχι αρένες».
Και πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης: «Κατ' αρχάς, να γίνει σαφές ότι οι εισαγγελικές αρχές και οι αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μόλις ανακινήθηκε το τι έγινε την Κυριακή το βράδυ, αλλά και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν και τις εξαγγελίες που ακολούθησαν τα γεγονότα αυτά, σχηματίζουν ήδη δικογραφίες και για τα δύο γεγονότα και έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας ότι θα κρίνουν με ταχύτητα, διαφάνεια και με ορθή κρίση για να καταλογιστούν όσα πρέπει να καταλογιστούν».
Και κατέληξε: «Για να τελειώσει το αστείο. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις παράνοιας που ζούμε και να πάμε να ευχαριστηθούμε δύο αγώνες, δύο ωραία παιχνίδια με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που παίζουν στη χώρα μας, με δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.
Όπως στην Ευρώπη, παρά τα φαλτσοσφυρίγματα, έχουν μια σοβαρή εικόνα μέσα στο γήπεδο, αυτό θα πρέπει να γίνει και τις επόμενες μέρες. Αλλιώς, εμείς ως Πολιτεία θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».  Newsroom ΔΟΛ

 ***  Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας...
21:00 NOVASPORTS 2 ΠαναθηναΪκός - Ολυμπιακός Basket league
21:30 OTE SPORT 7 Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλαγα Μπάσκετ


~BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5616   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

Σύνολον                                  12.892  βίντεο   .-  
 
Τα  βίντεο μας για σήμερα  :
~ΠΥΡΓΟΣ Μάνης Ι Ν  Αγίου Γεωργίου 7/6/2017:
~Πύργος  χωριό Μάνης 7/6/2017:
~ΣΤΟΥΠΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ Νεοχώρι Πύργος Μάνης  7/6/2017:
 ~*Χορός Δεσποινούλα Β. Σ.  04/06/2017:
~*ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ 40α  ΒΛΑΣΗ Σ. Σ.   5/6/2017:
 
The YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-  Stamatios Skoulikas

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών
Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017
  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  : ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
~* 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Πατώντας με αριστερό κλικ ποντικιού επάνω στις εικόνες Αρφαρά; βλέπεται μια σειρά από φωτογραφίες  των Αρφαρών     ..:
~Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html .-

 ,  και

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου