ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .....
~

Πρόσκληση από τον πάπα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΑμερικανίδα καθηγήτρια διαβίβασε σε Ορθόδοξο κληρικό την επιθυμία του πάπα να προσκαλέσει τον Γέροντα Παΐσιο και Γέροντα Πορφύριο να πάνε στο Βατικανό. Η απάντηση και των δύο ήταν η εξής: «Όχι δεν μπορούμε να πάμε. Διότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ο Πάπας δεν είναι έτοιμοι. Έχουν πολύ εγωισμό. Όχι μόνο θέλουν να μας υποτάξουν, αλλά και δεν πιστεύουν ότι έχουμε την αλήθεια εμείς. Δεν χρειάζεται να πάμε. Καλύτερα θα βοηθήσουμε την υπόθεση με την προσευχή μας».
~ Γέροντας Εφραίμ: «Το Άγιον Όρος είναι φως στην οικουμένη» (ΦΩΤΟ)  
 «Απόψε οι Άγγελοι κατέβηκαν απ’ τον ουρανό στο Βόλο». Με αυτά τα λόγια ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κατέγραψε τα αισθήματά του, αλλά και του μεγίστου πλήθους του λαού μας, που κατέκλυσε την παραλία του Βόλου, το βράδυ της Τρίτης 20/6, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της 2ης Ημέρας της φετινής Ναυτικής Εβδομάδας, παρουσία και του Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.
~
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος τα λόγια αφορούσαν στην αγγελική παρουσία της Παιδικής Χορωδίας «Παραμυθία», του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας, που τραγούδησε και χόρεψε ρωσικούς και ελληνικούς χορούς, κερδίζοντας επάξια το δύσκολο και πληθωρικό χειροκρότημα του βολιώτικου κοινού. Την χορωδία συνόδευσε η ορχήστρα «Εμμέλεια» του γνωστού συνθέτη Χρήστου Τσιαμούλη, με τραγουδίστρια την Καίτη Κουλλιά.
Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα πήραμε γεύση Παραδείσου, καθώς ήλθαν άγγελοι από τη Ρωσία, με φωτεινά πρόσωπα, για να μας θυμίσουν τί σημαίνει κοινή πίστη, τί σημαίνει ιεραποστολή και προσφορά, πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Ορθόδοξος Μοναχισμός και σ’ αυτόν τον τομέα». Τέλος, ευχαρίστησε τους παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης, τη «Μαγνήτων Κιβωτό», το διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία» και τους τοπικούς φορείς, για την υποδειγματική συνεργασία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς, Γερόντισσα Νικολάια, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της Μονής στα ορφανά παιδιά, που συγκεντρώνει κυριολεκτικά από το δρόμο, από τη δεκαετία του ΄90 και εντεύθεν, δίδοντας σ’ αυτά νόημα και προοπτική ζωής.
~
Στο πολυπληθές κοινό μίλησε και ο Γέροντας Εφραίμ, με θέμα «Το Άγιον Όρος φως της οικουμένης». Ο Γέροντας τόνισε ότι «η Εκκλησία είναι μπροστά σε όλα, στον πολιτισμό, στην πνευματικότητα, στη χαρά που παρέχει στα τέκνα της». Ο Γέροντας μίλησε για την ιστορία της ρωσικής Μονής και για τα τραγικά βιώματα των παιδιών που περιθάλπει και συντηρεί. Επεσήμανε ότι σήμερα «επιτυγχάνεται και μία σύζευξη των ομοδόξων λαών μας, του ρωσικού και του ελληνικού». Ερχόμενος από τον Άθω, ο Ηγούμενος Εφραίμ τόνισε ότι «το Άγιον Όρος είναι φως στην οικουμένη, διότι οι Μοναχοί ζουν μέσα στην προσευχή, στην ησυχία, στο κλάμα, όχι από μελαγχολία ή απελπισία, αλλά από Θείον έρωτα, γιατί συμμετέχουν στην παναμαρτωλότητα της οικουμένης και αυτή η πνευματική εργασία τους δίνει και ιδιαίτερη χάρη, ένα ξεχωριστό φως, διότι ο Χριστός είναι Φως…».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν, τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» Νικόλαος Τσούκας και ο Δ/ντής του περιοδικού «Πεμπτουσία» Νικόλαος Γκουράρος.
~ 22 Ιουνίου
Ιερομάρτυρος Ευσεβίου (1), επισκόπου Σαμοσάτων (†380) και των αποστόλων (Ο΄) Τερτίου επισκόπου Ικονίου, Μάρκου επισκόπου Απολλωνιάδος, Ιούστου επισκόπου Λύστρων και Αρτεμά επισκόπου Ελευθερουπόλεως. Μαρτύρων Ζήνωνος, Ζηνά († 304) και Πομπηιανού. Αναστασίου, Γαλακτίωνος. Ιουλιανής και Σατορνίνου του υιού αυτής. Οσίον Βασιλείου, επισκόπου Πατελαρίας.
(1) Ο άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία συγκλονιζόταν από τις κακοδοξίες του Αρειανισμού. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μ. Κωνσταντίνου Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του. Ο άγιος, ο οποίος ήταν επίσκοπος Σαμοσάτων διώχθηκε, υπέμεινε όμως με θαυμαστή καρτερία όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες με την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα εξέλθει στο τέλος νικήτρια. Όταν πέθανε ο αιρετικός και λαομίσητος Κωνστάντιος τον διαδέχθηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ο οποίος θέλησε να επαναφέρει τη λατρεία των ειδώλων. Ο Ιουλιανός εξαπέλυσε φοβερότερους διωγμούς κατά των χριστιανών. Τότε νέες διώξεις άρχισαν για τον Ευσέβιο πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες. Όμως ο άγιος παρέμεινε το ίδιο ακλόνητος. Τα ίδια συνέβησαν και με τον αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ήταν και αυτός θερμός υποστηρικτής των Αρειανών. Ο άγιος για μία ακόμη φορά ,κλήθηκε να υπερασπισθεί την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης. Για τους αγώνες του ο Ουάλης τον απομάκρυνε από τον επισκοπικό θρόνο του και τον εξόρισε σε κάποιο έρημο τόπο κοντά στον ποταμό Ίστρο. Μετά το θάνατο του Ουάλη ο άγιος επανήλθε από την εξορία στην Επισκοπή του και άρχισε αμέσως την κάθαρση της επαρχίας του από τούς κακόδοξους αιρετικούς. Κάποια ημέρα πού περνούσε έξω από το σπίτι μιας αιρετικής γυναίκας, εκείνη τον κτύπησε με μίσος στο κεφάλι με μία μεγάλη πέτρα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του αγίου και τη μετάβασή του «από τα λυπηρότερα προς τα θυμηθέστερα και τα τερπνά».
Σήμερα 22/06/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ευσέβιος, Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του
 Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Σοφίας τοῦ Πνεύματος, καταυγασθεῖς τῷ φωτί, τὸν λόγον ἐτράνωσας, τῆς εὐσέβειας ἠμίν, Εὐσέβιε ἔνδοξε, σὺ γὰρ ἱεραρχήσας, εὐσεβῶς τὴ Τριάδι, ἤθλησας θεοφρόνως, καὶ τὴν πλάνην καθεῖλες. Καὶ νῦν Πάτερ δυσώπησον, σώζεσθαι ἅπαντας.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ευσεβίου επισκόπου Σαμοσάτων - 22 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/N9r2fZp86PI  .-

~
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
*** Αύριο η 2η Γαλάζια Νύχτα με νυχτερινό μπάνιο 
Μια βραδιά με... μπάνιο, μεταξύ άλλων, και με σκοπό την ψυχαγωγία των Καλαματιανών και των επισκεπτών, την προβολή της περιοχής μας, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας Καλαμάτας, θα αποτελέσει η 2η Γαλάζια Νύχτα. Τη διοργανώνει ο Δήμος σε συνέχεια της πρώτης περυσινής εκδήλωσης και θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου, από τις 9.00 και μετά.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες ο δήμαρχος επισήμανε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει προσπάθεια ώστε η παραλία της πόλης να είναι γεμάτη από κόσμο, από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, από επισκέπτες που, έτσι κι αλλιώς, κατακλύζουν την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία το τριήμερο. Έχει ληφθεί κάθε πρόνοια, ώστε να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος στην παραλιακή ζώνη, από το Πανελλήνιο μέχρι το Filoxenia. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε ετοιμότητα. Έχουμε συνεννοηθεί και με τις κρατικές Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, ώστε να παράσχουν την υποστήριξη, η οποία απαιτείται, σε μία εκδήλωση, η οποία έτσι κι αλλιώς θα έχει χιλιάδες κόσμου».
Ο δήμαρχος κάλεσε το κοινό να κατέβει στην Καλαμάτα, «τη νεολαία ιδιαίτερα, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι», τονίζοντας ότι «τα καταστήματα στην Καλαμάτα τους περιμένουν με πολύ καλές τιμές. Η θάλασσα θα είναι πεντακάθαρη, φωτισμένη το βράδυ, μουσική θα ακούγεται από το Πανελλήνιο μέχρι το Filoxenia».
Ο Π. Νίκας δήλωσε βέβαιος «για το αποτέλεσμα χαράς, για την ποιοτική ψυχαγωγία, την οποία θα δώσουμε στον κόσμο» και ευχαρίστησε τους εθελοντές και τα Μέσα Ενημέρωσης, που προβάλλουν τη συγκεκριμένη δράση του δήμου Καλαμάτας.
Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος, αρμόδιος για το συντονισμό του εγχειρήματος, επισήμανε ότι πρόκειται για μία εκδήλωση σε όλο το μήκος της Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, που θα έχει 4 επίκεντρα:
•Την κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας (εκεί θα γίνει και πρόβα για το μεγαλύτερο σε συμμετοχές Καλαματιανό χορό)
•Την ακρογιαλιά έναντι της πλατείας του Ιερού Ναού Ανάστασης
•Την παραλία έναντι του Δημοτικού Πάρκινγκ της οδού Ναυαρίνου και
•Την ακρογιαλιά πλησίον του Filoxenia.

***   Π. Τατούλης: «Κορυφαίος αναπτυξιακός πυλώνας της Δυτικής Πελοποννήσου το λιμάνι της Κυπαρισσίας» 
Κορυφαίο αναπτυξιακό πυλώνα της Δυτικής Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, το λιμάνι της Κυπαρισσίας, κατά τη συζήτηση του θέματος της επισκευής του προσήνεμου μόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την περασμένη Δευτέρα.
Όπως τόνισε, με προσωπική του μέριμνα και τη σκληρή δουλειά των υπηρεσιών της Περιφέρειας λύθηκαν τα προβλήματα, ώστε να είναι εφικτή η δημοπράτηση του έργου.
Η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού κ. Χαρίτση δε θα ήταν εφικτή, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αν δεν υπήρχε η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να ωριμάσει η μελέτη του έργου και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα κατασκευάσει το έργο.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προχωρήσει στη 2η φάση της παρέμβασης στο λιμάνι της Κυπαρισσίας με την εκβάθυνσή του, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξής του.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε έτοιμοι για την προετοιμασία λειτουργικής μαρίνας, γιατί η Κυπαρισσία και η Τριφυλία αποτελούν πόλο οικονομικής δραστηριότητας που παντρεύει την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό» και επισήμανε ότι «όσα έργα γίνονται επί των ημερών μας, τελειώνουν και παραδίδονται ολοκληρωμένα στους πολίτες». 

*** «Χάθηκε» το μεσσηνιακό ελαιόλαδο από τον κατάλογο αξιολόγησης 
Εκτός των 100 πρώτων οι τοπικές εταιρείες παραγωγής για το 2016
  Μπορεί οι παραγωγοί στη Μεσσηνία να είναι ικανοποιημένοι από την τιμή που έχει το λάδι στην παρούσα περίοδο, όμως στην παγκόσμια κατάταξη EVOO, όπου συμπεριλαμβάνονται τα βραβευμένα ελαιόλαδα σε τριάντα παγκόσμιους διαγωνισμούς, τα αποτελέσματα δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Σύμφωνα με αυτά, κανένα μεσσηνιακό δε βρίσκεται στα πρώτα 100! Αντίθετα, ελαιόλαδα από άλλες περιοχές της χώρας τα κατάφεραν μια χαρά.
Βέβαια, σημαντικά ερωτηματικά μπορούν να κατατεθούν για την αντικειμενικότητα των διαγωνισμών, αλλά αυτός ο… κανόνας ισχύει για όλους. Λάδια από την περιοχή μας βραβεύονται σε συγκεκριμένους διαγωνισμούς, με συγκεκριμένο πάνελ γευσιγνωστών.
Και δεν είναι τυχαίο ότι στον - κατά τεκμήριο- καλύτερο διαγωνισμό Mario Solinas είναι πολύ σπάνιο να βρει κανείς τοπικό ελαιόλαδο στα βραβευμένα τα τελευταία χρόνια.
Επιστρέφοντας στα αποτελέσματα του "EVOO of the year 2016", τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα που βρήκαμε στη λίστα είναι το Lia στην 101η θέση, το Bianchi Giovanni Argali (Ιταλός παραγωγός από τους Γαργαλιάνους) στην 138η και το Greka Icons S.A (BRAND NAME OF NAVARINO ICONS) στην 181η.
Όλα τα παραπάνω δε μειώνουν στο ελάχιστο το τεράστιο δυναμικό, την καινοτομία και την προστιθέμενη αξία που διαθέτουν τα μεσσηνιακά προϊόντα. Την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα που διαθέτουν, χάρη στην οποία έχουν γίνει πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο.
Αυτό που μας λείπει είναι μια πολιτική ανάδειξής τους. Κι αυτό θα συμβεί μόνο, όταν- όχι μόνο στη Μεσσηνία- τεθεί σε εφαρμογή σύστημα ιχνηλασιμότητας από το ελαιοτριβείο μέχρι και την εμφιάλωση ελαιολάδων και πυρηνελαίων. Η καθιέρωσή του θα μπορούσε να επιφέρει πολλαπλά οφέλη: διαφάνεια στις συναλλαγές, περιορισμό του παρεμπορίου και της νοθείας, προστασία του καταναλωτή, αύξηση των φορολογικών εσόδων, αξιόπιστα στοιχεία για τη χάραξη της ελαϊκής πολιτικής.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στις παθογένειες της ελληνικής αγοράς, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται, αντί να αυξάνεται, η δυνατότητα τοποθέτησής του στα μεγάλα-σημαντικά ράφια του εξωτερικού.
Αν και το ζητούμενο όλων –εκτός των καλών τιμών παραγωγού– είναι ο ελληνικός πράσινος χρυσός να κατακτήσει τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής εφικτό. Παράγοντες, όπως η έλλειψη χρηματοδότησης, η αρνητική εικόνα της χώρας λόγω της οκταετούς οικονομικής κρίσης, αλλά και η απουσία συνεργειών, αποτελούν τροχοπέδη.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 22/6/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80% Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Θαλαμηγός επιχειρηματία μετέφερε λαθρομετανάστες 
Ούτε που φανταζόταν γνωστός επιχειρηματίας, μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων εστίασης, ότι θα κατέληγε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, όταν πριν από 5 χρόνια έδινε εντολή να πωληθεί η παλιά θαλαμηγός του άρρωστου πατέρα του.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πώλησης στη νέα εταιρεία, αλλά πριν γίνει η διαγραφή του σκάφους από το νηολόγιο της εταιρείας του επιχειρηματία, αυτό εντοπίσθηκε να έχει προσαράξει σε αβαθή στην Ελαφόνησο, έχοντας πάνω του 154 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους στην Ιταλία συνολικά 450.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την αθώωση του επιχειρηματία, όπως και του μεσίτη πώλησης σκαφών, αλλά ζήτησε την ενοχή για απλή συνέργεια σε απόπειρα μεταφοράς αλλοδαπών του καπετάνιου που έβγαλε το σκάφος από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης.
  Περίεργη ιστορία
Το σκάφος εντοπίσθηκε από το Λιμενικό στις 20 Απριλίου του 2012, προσαραγμένο σε βραχονησίδα κοντά στην Ελαφόνησο, με τους μισούς μετανάστες να έχουν βγει πάνω σε αυτή και τους άλλους να είναι ακόμα στη θαλαμηγό.
Όπως είχαν πει στους λιμενικούς, είχαν επιβιβασθεί από την Μπούντα Ελαφονήσου και θα πήγαιναν Ιταλία, ενώ ως υπευθύνους του σκάφους είχαν μιλήσει για Κούρδους που δεν εντοπίσθηκαν.
Ακολούθως, από καταθέσεις του διευθυντή της μαρίνας Βουλιαγμένης και της λογίστριας του επιχειρηματία, έγινε γνωστό ότι η θαλαμηγός επί χρόνια βρισκόταν στη μαρίνα της Βουλιαγμένης, καθώς τη χρησιμοποιούσε ο πατέρας του επιχειρηματία. Ήταν σκάφος του 1967 και όταν ο πατέρας του επιχειρηματία αρρώστησε, αποφασίσθηκε η πώλησή του, προκειμένου και η εταιρεία που το είχε να κλείσει και να σταματήσουν να καταβάλουν ελλιμενισμό στη μαρίνα, ύψους 1.320 ευρώ το μήνα.
Μέσω γνωστού βρέθηκε ο κατηγορούμενος μεσίτης σκαφών, ο οποίος μαζί με τη λογίστρια που είχε εξουσιοδοτηθεί από τον επιχειρηματία ανέλαβαν τις διαδικασίες.
Στην απολογία του ο μεσίτης είπε ότι ήρθε σε επαφή μαζί του άντρας που ενδιαφέρθηκε για το σκάφος και δήλωσε πως θα αγορασθεί από εταιρεία που εκπροσωπεί η γυναίκα του και εδρεύει στο εξωτερικό.
Το σκάφος πωλήθηκε με νόμιμα παραστατικά αντί 10.000 ευρώ και ξεκίνησαν οι διαδικασίες που προβλέπονται για να γίνουν οι αλλαγές.
  Αρνούνται
Η λογίστρια που είχε αναλάβει την υπόθεση κατέθεσε ότι έγινε το συμφωνητικό πώλησης και είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες διαγραφής του πλοίου από το νηολόγιο, όταν ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε προσαραγμένο.
Σημείωσε ότι πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαγραφής, όπως έμαθαν στη συνέχεια, η αγοράστρια εταιρεία, που φαίνεται να έχει έδρα στην Αμερική, έβαλε στο πλοίο σημαία Ελσίνκι, έβγαλε δελτίο κίνησης από το Λιμεναρχείο Λαυρίου και προχώρησε σε νέα ασφάλιση του πλοίου ενώ η παλιά ίσχυε ακόμα.
Επίσης, είπε ότι υπήρχε συμφωνία να μην κινηθεί το σκάφος από τη μαρίνα Βουλιαγμένης πριν ολοκληρωθεί και η διαγραφή του, αλλά εν αγνοία τους το πλοίο μετακινήθηκε.
Η αγοράστρια εταιρεία με τα χαρτιά που έβγαλε από το Λαύριο πήρε απόπλου από τη Βουλιαγμένη.
Ο κατηγορούμενος καπετάνιος ανέφερε στην απολογία του ότι έλαβε προφορική εντολή από την αγοράστρια εταιρεία να πάρει τη θαλαμηγό από τη μαρίνα και να την πάει στη Μύκονο. Όπως είπε, ξεκίνησε, ενώ μαζί του επιβιβάσθηκαν και δύο άτομα, υποτίθεται της νέας εταιρείας. Καθώς υπήρχε κακοκαιρία, ενημέρωσε αυτόν που μιλούσε τηλεφωνικά ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για Μύκονο και θα σταματούσε στην Ανάβυσσο. Όπως υποστήριξε, του έδωσε εντολή να αλλάξει πορεία και να πάει στην Ελαφόνησο, αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντας ότι ο απόπλους του είναι για Μύκονο. Τότε ο άνθρωπος που μιλούσε του ζήτησε το ακριβές σημείο που βρισκόταν, ενώ λίγη ώρα μετά εμφανίσθηκε με ένα φουσκωτό σκάφος και ένα δεύτερο μελαχρινό άτομο, το οποίο ανέλαβε το σκάφος. Τον κατέβασε από το σκάφος και περιέγραψε ότι πριν τον αφήσει στη μαρίνα, του κόλλησε ένα όπλο στο κεφάλι και του είπε να μην πει τίποτα σε κανέναν. Ισχυρίσθηκε, δε, ότι τις πρώτες μέρες διέμενε στο εξοχικό του, καθώς φοβόταν και εκεί δε γνώριζαν τη διεύθυνση, διότι είχαν όλα τα χαρτιά του.
Κατέληξε λέγοντας ότι τον χρησιμοποίησαν για να μπορέσουν να βγάλουν το σκάφος από τη μαρίνα.
Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ανέφερε ότι το σκάφος ανήκε στην οικογένειά του επί 45 χρόνια και όταν αρρώστησε ο πατέρας του, αποφάσισε την πώληση. Όπως κατέθεσε, 5 χρόνια τώρα ταλαιπωρείται από αυτή την ιστορία, ενώ όταν συνέβη το περιστατικό, αυτός βρισκόταν στο εξωτερικό. Είπε ακόμη πως δε γνωρίζει τον κατηγορούμενο καπετάνιο, παρά μόνο το μεσίτη.
Η απόφαση για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αντιδράσεις για την απαξίωση της παραλίας του Στομίου 


 
  Εντείνονται οι αντιδράσεις στα Φιλιατρά από κατοίκους, επαγγελματίες και θεσμικούς συλλογικών φορέων για την εγκατάλειψη της γραφικής παραλίας του Στομίου και, μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θ», σε αυτές προστίθεται η οργισμένη αντίδραση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Κώστα Σαρματζή. Ο κ. Σαρματζής ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook οκτώ φωτογραφίες από την παραλία του Στομίου, κάνοντας λόγο για πλήρη και εσκεμμένη απαξίωση. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα αιχμηρός σχετικά με τη διαδικασία, από μεριάς Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, για την παροχή σύμφωνης γνώμης της υπουργού Πολιτισμού για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, κάνοντας λόγο για… ανικανότητα και αμέλεια, ενώ ρωτά εάν ήταν τόσο δύσκολο να καθαρίσουν (σ.σ. από το Δήμο Τριφυλίας) την παραλία. «Μιλάμε για πλήρη απαξίωση και αν και πραγματικά προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να μην πιστέψουμε αυτά που λέγονται στα Φιλιατρά “περί εσκεμμένης απαξίωσης”…, όταν κάτι γίνεται επαναλαμβανόμενα 4-5 χρόνια τώρα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι συμβαίνει κατά τύχη! Nα πάρουν ένα χαρτί είναι ανίκανοι από την Eφορεία Αρχαιοτήτων (η οποία παρεμπιπτόντως συμφωνεί να το δώσει.. απλά είναι θέμα αμέλειας να το πάρουμε)..., να την καθαρίσουν ήταν δύσκολο;», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών. Οι, δε, φωτογραφίες που παρουσιάζει είναι ενδεικτικές και άκρως αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί στη γραφική παραλία του Στομίου, με τα φερτά καλάμια να την έχουν γεμίσει, η οποία και άλλοτε αποτελούσε σημείο αναφοράς και πόλο έλξης λουόμενων από την ευρύτερη περιοχή, μα σήμερα, δυστυχώς, «μαραζώνει» κι ερημώνει...Του Ηλία Γιαννόπουλου​

***  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οργανωμένες παραλίες 
Να ισχύσουν και για τις οργανωμένες παραλίες οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ-σάντουιτς) που προβλέπονται στα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κλπ, ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης, ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ.
Σύμφωνα με έρευνα τιμών που διενήργησε η οργάνωση στις παραλίες της Αττικής, μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να διαθέσει από 30 έως 60 ευρώ για είσοδο σε μια οργανωμένη παραλία και για αγορά καφέ, αναψυκτικού, νερού και τοστ.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ παραθέτει τα δικαιώματα και τα σημεία που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στους συγκεκριμένους χώρους:
* Όλες οι παραλίες είναι κοινόχρηστου χαρακτήρα και επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Στις οργανωμένες παραλίες, θα πρέπει να προβλέπεται ελεύθερος χώρος και για τους υπόλοιπους λουόμενους.
  • Η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο.
  • Θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
  • Όσες παραλίες έχουν αντίτιμο εισόδου, είναι υποχρεωμένες να έχουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών κατά τους μήνες Ιούνιο - Αύγουστο και ώρες 10:30-17:30.
  • Στις οργανωμένες εγκαταστάσεις πρέπει να υπάρχει επισήμανση με ευδιάκριτους πλωτούς σημαντήρες, των ορίων που μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι.
  • Στις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διάδρομος μέσα στη θάλασσα, πλάτους 7 έως 15 μέτρων και μήκους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
  • Απαγορεύονται τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, κλπ) και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (τζετ σκι, σερφ τζετ, sea beetle, θαλάσσιο ποδήλατο) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες.
  • Η κυκλοφορία των παραπάνω θαλάσσιων μέσων απαγορεύεται τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:00.
  • Τα wind surf πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία οι πλημμυροπαθείς 
Στα όριά τους δείχνουν να έχουν φτάσει αρκετοί πλημμυροπαθείς, καθώς έχουν περάσει τόσοι μήνες, αλλά ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί για τις οικοσκευές τους.
Πέρα από την καθυστέρηση, όμως, αυτό που τους εξοργίζει περισσότερο, όπως σχολίασαν, είναι οι ψεύτικες ανακοινώσεις για το πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις. Όπως μας είπαν, θα ήταν καλύτερο να μην ανακοινώνονται καθόλου ημερομηνίες, αν είναι να τους κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα τους.   Π.Μπ. 

***  «Η Καλαμάτα αλλιώς»
 Οι πόλεις είναι το άθροισμα των πράξεων και των προσδοκιών του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η συμπεριφορά, ο τρόπος σκέψης και οι απαιτήσεις των κατοίκων τους. Αυτών που ζουν, εργάζονται και
μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε αυτές, όλων αυτών που κινούνται με σταθερό σημείο αναφοράς εκείνες.
Η δική μας πόλη είναι πανέμορφη. Διαθέτει φυσικό κάλλος, κατάλληλο κλίμα και ένα αξιοζήλευτο ιστορικό-πολιτιστικό φόντο. Το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, όμως, την αδικεί κατάφωρα. Γιατί ενώ πληροί όλες τις
προϋποθέσεις να πάει πολύ ψηλότερα, δεν αξιοποιεί τις παραγωγικές της δυνάμεις.
Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί ουσία. Η πλειοψηφία των δημοτών και των τοπικών αρχόντων βολεύεται με το φαίνεσθαι, προσπερνώντας το είναι. Ένα κλίμα απαισιοδοξίας μάς κρατά στάσιμους στο βάλτο του
εφήμερου, αντί να μας ωθεί στην επιδίωξη του διαχρονικά ευεργετικού.
Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν έχουμε τι να πούμε. Κάθε άλλο. Είναι πως δε συζητάμε πλέον και δε σκεπτόμαστε. Είναι πως βάλαμε τα οράματα, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά μας σε δεύτερη μοίρα, επηρεασμένοι
από το αδιέξοδο της κρίσης και την αποτυχία του πολιτικού συστήματος.
Και κάπως έτσι αφήνουμε το χρόνο να περνά, παρακολουθώντας παθητικά την πόλη να διοικείται από έναν άνθρωπο που δεν ακούει κανέναν, έχοντας απέναντί του μια αντιπολίτευση που δεν την ακούει σχεδόν
κανείς. Οι ελάχιστοι ικανοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης παρατηρούν διακριτικά, βουβοί και σκεπτικοί.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό εσωστρέφειας, με το χαμένο στοίχημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας να πλανάται στην πόλη, η Καλαμάτα μοιάζει μετέωρη. Χωρίς πλάνο, όραμα και προοπτική. Τα μεγάλα της προβλήματά παραμένουν άλυτα και οι έκτακτες καταστάσεις που την εξέθεσαν
ανεξαιρέτως, αποτελούν τρανή απόδειξη πως το ζητούμενο για εκείνη είναι ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, από διαφορετικούς ανθρώπους.
Ανθρώπους που σκέπτονται διαφορετικά και ονειρεύονται την πόλη αλλιώς. Νέους, παραγωγικούς δημότες της εργασίας, της προσφοράς, του πνεύματος και του μόχθου. Αυτούς που έχουν μάθει βιωματικά πως η επιτυχία
απαιτεί σκληρή προσπάθεια. Και τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα, γιατί δεν έχουν πολιτικές εξαρτήσεις.
Μια ομάδα ανθρώπων με πάθος και μεράκι για την Καλαμάτα είναι πιο αναγκαία από ποτέ στα κοινά της δρώμενα. Ένα οργανωμένο και ενωμένο σύνολο που θα εργαστεί με πρόγραμμα, όρεξη και πίστη στο όραμά του,
δίνοντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, δημιουργώντας ένα κλίμα αυτοπεποίθησης για το δημότη. Χρειαζόμαστε καινοτόμους, τολμηρούς και πρακτικούς ανθρώπους, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με αντιλήψεις νέες σε σχέση με αυτές που μας έφεραν ως εδώ.
  Του Ηλία Γεωργουλάκου

***  Θράσος και αναισχυντία της κυβέρνησης
 Αλήθεια γιατί ακριβώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση μετά το τελευταίο Eurogroup της 15ης/6/17; Αφού προηγουμένως είχε πάλι στήσει το σκηνικό πότε της ρήξης και πότε των καλών νέων, στο τέλος δεν έφθασε φυσικά στη ρήξη, αλλά και δεν πήρε τίποτα που να ωφελεί τη χώρα.
Πήρε μια δόση κουτσουρεμένη και χωρίς όμως μια κοινή συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ψήφισε και μέτρα ακόμη μεγαλύτερης αφαίμαξης και εξόντωσης του ελληνικού λαού. Αυτή, όμως, ως κυβέρνηση κέρδισε. Τι κέρδισε; Χρόνο παραμονής στην εξουσία. Αυτό, άλλωστε, κυρίως την ενδιέφερε. Γιατί προέχει η παραμονή της στην εξουσία. Όλο αυτό το διάστημα παρίσταναν ότι διαπραγματεύονταν και ας έρχονταν τα νομοσχέδια έτοιμα από το εξωτερικό. Ο κ. Τσίπρας πότε με απειλές και πότε με παρακάλια (κάνοντας ανώφελα τηλεφωνήματα στην κα. Μέρκελ) δεν έφθασε στη ρήξη και ευτυχώς δε ζήσαμε πάλι το καλοκαίρι του 2015. Βεβαίως, με την ανικανότητά της και με την όλο και αυξανόμενη  μεγαλύτερη κατάρρευση του κράτους θα έρχεται αντιμέτωπη με γεγονότα και καταστάσεις, που σε άλλες χώρες θα έριχναν κυβερνήσεις. Όχι όμως των ΣυριζΑνέλ. Γιατί αυτή η κυβέρνηση και θράσος και αναισχυντία. Διαθέτει τόσο πολύ μάλιστα, που μπορεί να εξάγει και μέρος αυτής. Κάτι είναι και αυτό, αφού δεν μπορεί να βοηθήσει άλλες εξαγωγές πιο σημαντικές για τη χώρα.
Στην εσωτερική κατάσταση οι υπουργοί Παιδείας και Δημόσιας Τάξης έχουν αναλάβει να κρατήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ τις ψήφους των νέων. Ο κ. υπουργός Δημόσιας Τάξης φροντίζει να κρατά ήσυχα τα παιδιά στα Εξάρχεια, για να καίνε απρόσκοπτα. Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι για ποιους νέους μιλάμε; Μα βεβαίως γι’ αυτούς που έχουν τη νοοτροπία του δημοκρατικού κεκτημένου, δηλαδή της ήσσονος προσπάθειας. Ο κ. υπουργός Παιδείας κάνει τα πάντα για να κολακεύσει τη νέα γενιά αυτών των συγκεκριμένων ψηφοφόρων. Και από όλα, το χειρότερο, επαναφέρει με κάθε νομιμότητα το άσυλο και την κομματοκρατία στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Φαντασθείτε τι έχει να γίνει και με τη δια νόμου θέσπιση του πανεπιστημιακού άβατου. Φαίνεται ότι ο σοφός καθηγητής είναι τόσο σοφός, ώστε να θέλει να περάσει στην ιστορία έστω και με αρνητικές, καταστροφικές θα έλεγα, αποφάσεις.
Αλλά ποιον έχουμε πρωθυπουργό; Ποιο είναι το εύρος και το βάθος της γνώσης του για τον κόσμο; Θυμηθείτε τα αξιοθρήνητα αγγλικά του.
Στο περιοδικό TIME της 5ης/6/2017 ένας από τους σοβαρότερους αρθρογράφους του, ο Ian Bremmer, σε άρθρο του με τίτλο “πέντε παγκόσμιοι ηγέτες λιγότερο δημοφιλείς από τον πρόεδρο Τραμπ (Five world leaders who are less popular than President Trump)” αναφέρει, εκτός από τον γνωστό Ν. Μαδούρο, και τον κ. Τσίπρα (Alexis Tsipras of Greece). Σημειώνεται ότι το ίδιο περιοδικό πριν από δύο χρόνια είχε συμπεριλάβει τον κ. Τσίπρα στα εκατό πρόσωπα που διακρίθηκαν στον πλανήτη το 2014. Τέτοια ελεύθερη πτώση, κε πρωθυπουργέ;
Της Νατάσσας Κυριακοπούλου

***  Βραδιά όπερας στο πατρικό της Μαρίας Κάλλας 
Στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, στο Νεοχώρι, θα πραγματοποιηθεί η βραδιά όπερας που διοργανώνουν για το Σάββατο 8 Ιουλίου, ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum.
Η εκδήλωση με τίτλο «Η δική μας Μαρία» θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ. Συμμετέχουν ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας, η σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη και ο σολίστ πιάνου Γιάννης Αερινιώτης. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται με αφορμή το έτος Μαρία Κάλλας (2017), τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου...
«Το πατρογονικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας βρίσκεται κουρνιασμένο στην κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία. Αυτό το σπίτι, εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, πέρασε σχετικά πρόσφατα στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος αποφάσισε να το αποκαταστήσει, χρησιμοποιώντας και τα δικά του οικοδομικά υλικά που βρίσκονται σπαρμένα στο χώρο, και να το λειτουργήσει ως  επισκέψιμο μουσειακό και ερευνητικό κέντρο για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης καλλιτέχνιδας» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
Στην εκδήλωση οι καταξιωμένοι διεθνείς καλλιτέχνες Βασίλης Καβάγιας, Χρύσα Μαλιαμάνη και Γιάννης Αερινιώτης θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από τις ωραιότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως ο «Ριγκολέτο» και η «Τραβιάτα» (η Παραστρατημένη) του Τζουζέπε Βέρντι ή «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, αλλά και ιταλικές καντσονέτες όπως το «Core 'Ngrato» (Αχάριστη Καρδιά) ή το πασίγνωστο τραγούδι «Γρανάδα», καθώς και το «Συ μου πήρες πια το νου και την καρδιά», από την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη.

***  Παρουσίαση - κρουαζιέρα στο Πνευματικό Κέντρο «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό» 
 Μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, εκεί που η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, το Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις και οι Εκδόσεις Gutenberg παρουσίασαν στο κοινό το νέο βιβλίο της Γιώτας Αργυροπούλου με τίτλο «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό».
Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή που αποτελείται από 45 ποιήματα, πολλά από τα οποία η Γιώτα Αργυροπούλου είχε γράψει στο παρελθόν. Ποιήματα γεμάτα Αιγαίο και αναμνήσεις της ποιήτριας από αυτό, ένα πέλαγος που την έχει στιγματίσει, όπως και πολλούς νέους τη δεκαετία του  ’80, αφού αποτελούσε προορισμό και ουσιαστικά συνδυάστηκε με τη νιότη της.
Πλέον η κατάσταση στο Αιγαίο έχει αλλάξει, καθώς έχει γίνει δίοδος μεταναστών και πολλές φορές, μάλιστα, με τραγικό αποτέλεσμα για αυτούς, με χαρακτηριστικές εικόνες μικρών παιδιών να θαλασσοπνίγονται.
Στη χθεσινή εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Στέλλα Καρλαύτη, ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κωστέας και η κριτικός Λογοτεχνίας, Μαρία Στασινοπούλου, ενώ ποιήματα της συλλογής απήγγειλε ο ηθοποιός Αλέκος Κολιόπουλος.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακή μουσική η Γεωργία Ψαραδέλλη, η Σοφία Δρακοπούλου και ο Κωνσταντίνος Φουντούκης. Π.Μπ.

*** Φυλάκιση 3 ετών για ληστεία στην Καλαμάτα με πλαστικό πιστόλι 
Σημαντική μείωση της ποινής του πέτυχε ένας χρήστης ουσιών, ο οποίος  το Σεπτέμβριο του 2012 λήστεψε με πλαστικό πιστόλι ένα ζευγάρι στην περιοχή του Μεσσηνιακού Σταδίου. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί κάθειρξη 5 ετών και χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό και μείωσε την ποινή σε 3 χρόνια φυλάκισης, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στο ζευγάρι ξημερώματα κι ενώ αυτό επέστρεφε στο σπίτι του. Με την απειλή ψεύτικου όπλου τούς πήρε ένα κινητό τηλέφωνο και 14 ευρώ που είχαν πάνω τους.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε πως την ημέρα εκείνη είχε κάνει χρήση πολλών χαπιών και δεν ήξερε τι έκανε.  Β.Β.

*** Συνελήφθη 54χρονος με ναρκωτικά στη Δυτική Μάνη (φωτογραφίες) 
 
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα 
 Κατασχέθηκαν ποσότητα και -31- δενδρύλλια κάνναβης, λαθραίος καπνός και εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας 
 Συνελήφθη, χθες (21.6.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης, 54χρονος ημεδαπός.
  Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.
  Ειδικότερα, χθες (21.6.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 54χρονου, καθώς και σε παρακείμενη αποθήκη, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

·       -31- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 20 έως 160 εκατοστά,
·       ποσότητα κάνναβης, βάρους -623- γραμμαρίων,
·       ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -333- γραμμαρίων και
·       εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (ηλεκτρικοί μηχανισμοί εξαερισμού-θέρμανσης, λαμπτήρες κ.α.)

Ο 54χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης.

*** Εκδήλωση με θέμα: «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ» 
Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην Καλαμάτα διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας!» απόψε στις 7.30 στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας».
Η εκδήλωση, όπως λένε οι διοργανωτές, είναι ενταγμένη στην προετοιμασία του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Ιουλίου στα Γιάννενα και είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση της ηρωικής Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών (ΟΚΝΕ), στα χιλιάδες μέλη και στελέχη που βγήκαν από τα σπλάχνα της.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή βίντεο με θέμα την ηρωική πορεία και τα ιστορικά συμπεράσματα από τη δράση της ΟΚΝΕ και συζήτηση με τη Χρύσα Καροπούλου, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν την πρόσφατη επανέκδοση που επιμελήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ του βιβλίου «Οι αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ» που γράφτηκαν από την Αύρα Παρτσαλίδου το 1965, όσο ήταν κρατούμενη στις Φυλακές Αβέρωφ.
  Εκδρομή στη Μεθώνη
Επόμενη εκδήλωση της ΚΝΕ είναι στις 27 Ιουνίου, οπότε ο Πολυχώρος Δημιουργίας διοργανώνει εκδρομή στη Μεθώνη. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και στάση στο Κάστρο Πύλου, όπου τη δεκαετία του '30 λειτουργούσαν φυλακές στις οποίες εκτοπίστηκαν δεκάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ.
Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Υπαπαντής στις 8.30 το πρωί και όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 6955768927.

***  «Θερμό» καλοκαίρι με τα σκουπίδια στους δρόμους και στην Καλαμάτα 
Πλήγμα για δημόσια υγεία και τουρισμό η εξέλιξη με τους συμβασιούχους 
 Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, φοβάται τα χειρότερα 
 Υπό την απειλή της συσσώρευσης των απορριμμάτων στους δρόμους βρίσκεται ήδη  η Καλαμάτα, καθώς οι εκπρόσωποι των 48 συμβασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα μετά την αποτυχία της προχθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Όπως τόνισαν, άλλωστε, μετά τη σύσκεψη, δεν έλαβαν καμία ουσιαστική απάντηση όσον αφορά στο ζήτημα των συμβασιούχων, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση της Αριστεράς απολύει 10.000 άτομα. Είχε δεσμευθεί ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (σ.σ. σύμφωνα με την οποία η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα κρίνεται αντισυνταγματική) θα είχε έτοιμη νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του θέματος, ώστε να παραμείνουν οι άνθρωποι στη δουλειά τους. Όμως, τώρα λένε ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν το θέμα με δίμηνες συμβάσεις», λέει ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.
Ο συνδικαλιστής ρίχνει το βάρος για το κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, η οποία υποσχέθηκε την παράταση των συμβάσεων, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τον τρόπο που θα γίνει.
«Αποφάσισαν τρεις απανωτές παρατάσεις για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, δημιουργώντας προσδοκίες στους εργαζομένους, που βέβαια θεώρησαν ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, όπως άλλωστε συμβαίνει στην πραγματικότητα, και τώρα τους απολύουν», τονίζει.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιεί καταλήψεις στα αμαξοστάσια των Δήμων, εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο των απορριμματοφόρων, ενώ για σήμερα έχει προκηρυχθεί γενική απεργία στους Δήμους. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) για το θέμα, ενώ το σωματείο θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.
Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις 2.500 ατόμων στην καθαριότητα των Δήμων, χωρίς όμως να διευκρινίζει το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα πραγματοποιηθούν ούτε με ποιον τρόπο συνδέονται με τις απολύσεις των συμβασιούχων οι οποίοι τώρα εργάζονται στους Δήμους. Εφόσον πρόκειται για προκήρυξη θέσεων και προσλήψεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ, είναι σαφές ότι όποιος πληροί τις προϋποθέσεις μπορεί να καταθέσει αίτηση. Ο υπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των εργαζομένων τους οποίους αφορά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι 6.500 σε όλους τους Δήμους της χώρας και τόνισε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από τις αρχές του χρόνου.
  Καλαμάτα
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου καθαριότητας, Θανάση Βασιλόπουλου, στο "Θάρρος", η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ξεκινήσει την Παρασκευή, αν και εφόσον δεν υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων.
Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι από την Παρασκευή και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν επιπρόσθετες βάρδιες όλου του προσωπικού καθαριότητας (περίπου 90 άτομα), προκειμένου η πόλη να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.
Πάντως, περιγράφοντας τις διαστάσεις του προβλήματος, σχολίασε ότι μία ημέρα απεργίας στην καθαριότητα ισούται με τρεις ημέρες εργασίας για τον καθαρισμό της πόλης. Επιπλέον, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, η απόλυση των 48 συμβασιούχων "κόβει στα δύο" την υπηρεσία, αφού το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για τον καθαρισμό της πόλης, ιδιαίτερα τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τα σκουπίδια πολλαπλασιάζονται.
  Η ιστορία
Η ιστορία είναι παλιά και ήταν πάντα βρόμικη. Για δεκαετίες στο Δημόσιο και κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρχε μια στρατιά δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, που ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώνονταν κατά τη βούληση των εκάστοτε κυβερνήσεων του παλιού δικομματισμού και των εκάστοτε τοπικών αρχόντων. Το δέλεαρ γι' αυτή την ομηρία, που κατέληγε σε εξαγορά συνειδήσεων, ήταν η πολυπόθητη μονιμοποίηση.
Το 2001 ήρθε η συνταγματική αναθεώρηση που απαγόρευσε τη μετατροπή, με νόμο, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η στρατιά, όμως, των συμβασιούχων συνέχισε να υπάρχει. Όπως και η βάσιμη προσδοκία της μονιμοποίησης.
Στη θέση της μετατροπής των συμβάσεων με νόμο, που πλέον απαγορευόταν από το Σύνταγμα, μπήκε η αυξημένη μοριοδότηση αυτών των ανθρώπων, όταν και όποτε θα γινόταν διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ώσπου ήρθε η κρίση.
Η μοριοδότηση καταργήθηκε, δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι απολύθηκαν και οι διαγωνισμοί για προσλήψεις ουσιαστικά έπαψαν να γίνονται.
Εκείνο που φυσικά δεν έπαψε να υπάρχει ήταν η ανάγκη προσωπικού σε νευραλγικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως της καθαριότητας. Το πρόβλημα, όμως, συνέχισε να αντιμετωπίζεται -δηλαδή να κουκουλώνεται- με συμβασιούχους.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τη λύση και προετοίμαζαν την κοινωνία να τη δεχτεί. Μία ήταν, δεν είχαν άλλη στο μυαλό τους: οι υπηρεσίες καθαριότητας θα παραδίδονταν στους ιδιώτες.
Είναι βέβαιο, εκ του αποτελέσματος, ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες, καθώς διάλεξε την πεπατημένη -την ανανέωση, δηλαδή, των συμβάσεων- για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Για να φτάσουμε, έτσι, στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που στέλνει στην ανεργία περί τις 15.000 συμβασιούχους και απογυμνώνει τις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ.
Αν αυτό συμβεί, δημιουργείται μια κρίση που απειλεί τη δημόσια υγεία και την εικόνα της χώρας σε συνθήκες καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου.
Μια άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος θα ήταν η παράδοση των υπηρεσιών της καθαριότητας των ΟΤΑ σε ιδιωτικές εταιρείες. Όποιοι την αποδέχονται, ας την προτείνουν ανοιχτά. Και αν η κυβέρνηση την απορρίπτει, πρέπει να δείξει έμπρακτα με ποιον τρόπο θα την αποτρέψει. Κανείς δεν πρέπει να κρύβεται. Του Αντώνη Πετρογιάννη

***   «Εμπλοκή» με τη ρευματοδότηση των καντινών στο Λαγκούβαρδο
«Εμπλοκή» φαίνεται πως έχει παρουσιαστεί σχετικά με τη ρευματοδότηση καντινών στην παραλία του Λαγκούβαρδου που ο Δήμος Τριφυλίας δημοπράτησε. Ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος της απλής χρήσης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας Δήμου Τριφυλίας για λειτουργία τροχήλατης καντίνας, αυτοκινούμενης ή μη. Μάλιστα, για έναν εξ αυτών ήδη, από τις 16 Ιουνίου, έχει υπογραφεί μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και του ιδίου η σύμβαση παραχώρησης χώρου αιγιαλού για την τοποθέτηση τροχήλατης αυτοκινούμενης ή μη καντίνας.
Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, έχει παρουσιαστεί «εμπλοκή» σχετικά με τη ρευματοδότηση των καντινών από τη ΔΕΗ.
Από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, πάντως, φέρονται να ισχυρίζονται ότι οι όροι των διακηρύξεων για τις καντίνες είναι συγκεκριμένοι και σε αυτούς δεν αναφέρεται υποχρέωση του Δήμου Τριφυλίας  για παροχή ρεύματος στις καντίνες, σημειώνοντας ότι στο άρθρο 25ο της διακήρυξης ορίζεται πως ο παραχωρησιούχος βαρύνεται με τα πάσης φύσεως δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, τις συνδέσεις των οποίων υποχρεούται να εκδώσει - μεταφέρει στο όνομά του, «βγάζοντας» κατ’ αυτό τον τρόπο και με αυτό τον ισχυρισμό «καθαρή» τη Δημοτική Αρχή μπροστά στο ζήτημα που έχει ανακύψει και το οποίο, όπως και να ’χει, είναι σοβαρό και με προεκτάσεις... 

***  To Kρυφό Σχέδιο!  'ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ' η Ελλάδα...

~ Όσο η Ελλάδα προχωρά όλο και πιο κοντά σε μία οικονομία άνευ μετρητών, γίνεται όλο και εμφανές πως η εικόνα που έχουν οι Έλληνες για το μετρητό δεν αλλάζει εύκολα.
Εκτός όμως από αυτό είναι εμφανές, επίσης, πως η βίαιη εφαρμογή μίας οικονομίας άνευ μετρητών είναι επικίνδυνη και ενέχει υψηλό ποσοστό ρίσκου.
Όπως έχει ήδη συμβεί στις ΗΠΑ και στις μεγάλες χώρες της ΕΕ μπορεί η παύση χρήσης του μετρητού να χτυπά σε υψηλό βαθμό τη φοροδιαφυγή, ωστόσο στην Ελλάδα εφαρμόζεται για άλλους λόγους.
Η ελληνική οικονομία απλά δεν έχει επάρκεια μετρητών. Οι τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι συνεχείς αναλήψεις χρημάτων από τις Τράπεζες και φυσικά οι πάμπολλες και καθημερινές κατασχέσεις λογαριασμών δημιουργούν ασφυξία μετρητών.

Μία οικονομία άνευ μετρητών μπορεί να κυλήσει καλύτερα σε αυτές τις συνθήκες. Απλά γίνονται λογιστικές πιστώσεις σε λογαριασμούς. Όσο όμως η κυβέρνηση (δηλαδή οι Δανειστές) ωθούν την κοινωνία στο πλαστικό χρήμα αλλάζει το εργασιακό τοπίο. Αν όλοι αρχίζουν να ψωνίζουν ηλεκτρονικά, θα χαθούν θέσεις εργασίας από το λιανεμπόριο. Επιχειρήσεις θα κλείσουν καθώς το φυσικό κατάστημα θα πάψει να υπάρχει και θα υφίσταται μόνο το ηλεκτρονικό.
Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ανεργία, μείωση των εσόδων των Ταμείων, ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία.
Ο φαύλος κύκλος δε θα τελειώσει.
Την ίδια όμως στιγμή τα στοιχεία δείχνουν πως το παρεμπόριο (λιανικών προϊόντων) βρίσκεται σε ένα νούμερο της τάξης των 20-25 δις, ενώ αν συνυπολογίσουμε την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, όλη η μαύρη οικονομία φτάνει στα 60 δις (περίπου καθώς κανείς δεν μπορεί πραγματικά να υπολογίσει το νούμερο).
Πρέπει να γίνουν κινήσεις συντονισμένες, οργανωμένες κι όχι βίαιες.
 Πρέπει να γίνει συνείδηση το πλαστικό χρήμα, χωρίς φυσικά το μετρητό να εξοβελιστεί εντελώς.
Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Είναι κομμάτι του σχεδίου του ΔΝΤ και των Τραπεζιτών. Μία κοινωνία χωρίς μετρητά είναι πιο εύκολα ελεγχόμενη. Είναι εύκολο να βλέπουν πώς κινείται ο πολίτης και φυσικά να τον σταματούν όποτε επιθυμούν.

***  Ο Σόιμπλε ΖΗΤΑ ΠΟΛΕΜΟ με την Κίνα και τις ΗΠΑ...

~  Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ δώσουν στην Ρωσία και την Κίνα στην ελευθερία κυριαρχίας στις σφαίρες επιρροής τους, θα είναι το τέλος της φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης.
Ο υπουργός αμφιβάλλει για το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πραγματικά ότι η παγκόσμια τάξη θα είναι τόσο βιώσιμη αν η Κίνα και η Ρωσία θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις ΗΠΑ και να κυριαρχούν στις σφαίρες επιρροής τους.
«Θα ήταν το τέλος της φιλελεύθερης παγκόσμιας μας τάξης, η τάξη αυτή εξακολουθεί να είναι η καλύτερο όλων των πιθανών κόσμων για ηθικούς, πολιτικούς και οικονομικούς λόγους και θέλουμε να συνεχίσει αυτή η τάξη.» Τουλάχιστον δεν θέλουμε να δούμε ότι εξασθενεί. ‘- Το πρακτορείο Reuters αναφέρει τα λόγια του Schaeuble.
Συνέχισε δε λέγοντας πως η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει μεγάλη ευθύνη για την προστασία μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης, καθώς οι ΗΠΑ δείχνουν μικρότερη ετοιμότητα σε αυτό το θέμα.
‘Πρέπει να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας, θα πρέπει να στηριχτούμε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη μας’ – δήλωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι αξίες.
Σύμφωνα με τον Schaeuble, τα βασικά προβλήματα στον κόσμο, όπως για παράδειγμα οι κλιματικές αλλαγές, η διεθνής τρομοκρατία και η μετανάστευση, μπορούν να επιλυθούν σε στενή συνεργασία με τις χώρες. ‘Αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να αντιμετωπίζουν με αμφιβολία το ρόλο του φύλακα μιας παγκόσμιας τάξης, και είδαμε ήδη υπαινιγμούς γι ‘αυτό τα τελευταία χρόνια, , θα την έβλεπα ως έκκληση για δράση, με στόχο την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας’, δήλωσε Ο Υπουργός.

***  ΒΟΜΒΑ από ΡΩΣΙΑ!  Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ...

~   «Στη Συρία αυτού του είδους τα πλήγματα μοιάζουν με συνέργεια με την τρομοκρατία», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας  και πάγωσαν όλοι.
Η Ρωσία κατηγόρησε τις προάλλες τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για «συνέργεια με τους τρομοκράτες», μετά την καταστροφή από ένα αμερικανικό μαχητικό ενός οπλισμένου μη επανδρωμένου, τηλεκατευθυνόμενου εναέριου οχήματος των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία κοντά στη βάση ατ Τανφ.
«Στη Συρία αυτού του είδους τα πλήγματα μοιάζουν με συνέργεια με την τρομοκρατία», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Το ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) Σαχίντ 129 καταρρίφθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-15 Strike Eagle διότι «έδειξε εχθρικές διαθέσεις και κινήθηκε εναντίον δυνάμεων του συνασπισμού», σύμφωνα με μια ανακοίνωση του διεθνούς συνασπισμού.
Η νέα εμπλοκή μεταξύ του συνασπισμού και των δυνάμεων της Δαμασκού σημειώθηκε πριν συμπληρωθούν 48 ώρες από την κατάρριψη, την Κυριακή, ενός βομβαρδιστικού της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας από ένα αμερικανικό καταδιωκτικό στην περιοχή της Ράκας, στη βόρεια Συρία.
Αμερικανοί γερουσιαστές κάλεσαν επίσης το Κογκρέσο να ασκήσει τον συνταγματικό του ρόλο και να καθορίσει κατά πόσον οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν πόλεμο, τονίζοντας ότι οι πρόσφατες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία δεν καλυπτόταν από την υπάρχουσα νομοθεσία που επιτρέπει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ξεκίνησε να εξετάζει μια νομοθεσία που θα μπορεί να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Σομαλία, την Λιβύη και την Υεμένη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την αλ Κάιντα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.
«Πάντα πίστευα ότι είναι σημαντικό για το Κογκρέσο να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο (και) να δίνει έγκριση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης», δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής ο πρόεδρος της, Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ.

*** ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Γ.Αυτιά! Μία ΒΟΜΒΑ από τις λίγες...

~  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  θα εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στην τηλεόραση του Σκάι το Σάββατο 24 Ιουνίου.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και θα μιλήσει για ζητήματα που κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να γνωρίζει.
Μη χάσετε άλλη μια αποκαλυπτική τηλεοπτική εμφάνιση του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, το Σάββατο 24/6 στον Γ. ΑΥΤΙΑ στο κανάλι Σκάι.


*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Αποχωρεί ο Χρήστος Καλαντζής από την Καλαμάτα
Ο αρχηγός της Καλαμάτας, Χρήστος Καλαντζής (την περυσινή σεζόν είχε 27 συμμετοχές, 22 γκολ και 5 ασίστ στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής, ενώ πανηγύρισε με τη «Μαύρη Θύελλα» το νταμπλ), γνωστοποίησε στον αντιπρόεδρο Δημήτρη Τσάκωνα, ότι δεν θα μπορέσει να ενισχύσει  τη Μαύρη Θύελλα τη νέα σεζόν, λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη και πλέον η διοίκηση της Καλαμάτας θα πρέπει να ψάξει για μία ακόμη επιλογή όσον  αφορά στη «γραμμή» κρούσης.
Εξάλλου, αλλεπάλληλες συναντήσεις  με τον πρόεδρο της Καλαμάτας, Σταύρο Παπαδόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Τσάκωνα, έχει ο νέος προπονητής Νίκος  Ζαλίκας, όπου συζητούν θέματα που αφορούν  την προετοιμασία, αλλά και την μετεγγραφική ενίσχυση. Ακόμη, ο κ. Ζαλίκας είχε συνάντηση και με τους Έλβιο Μάνα, Γιώργο Κατσούλη, που θα είναι οι συνεργάτες του.

***   Και ο Μίλαν Τόμιτς στο «Nikos Zisis & friends» στην Costa Navarino 
Η Costa Navarino, ο πρότυπος αειφόρος προορισμός στη Μεσόγειο, διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το Basketball Camp και προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειες τους ένα μοναδικό συνδυασμό διακοπών και προπονήσεων μπάσκετ με κορυφαίους σταρ του αθλήματος.
Φέτος, το κεντρικό πρόσωπο του Basketball Camp, που θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Ιουνίου 2017, είναι ο διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Ζήσης, πρώην αρχηγός της Εθνικής oμάδας και μέλος των «σωματοφυλάκων» της «χρυσής ομάδας» της Ελλάδας, με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών της σύγχρονης εποχής: χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005, αργυρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ 2009 και πρωταθλητής Γερμανίας με την Μπάμπεργκ (Bamberg).
Τον διεθνή άσο του ελληνικού μπάσκετ θα πλαισιώσουν διαχρονικά είδωλα του μπάσκετ, που κατέκτησαν πρωταθλήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καταξιωμένοι παίκτες και προπονητές, οι οποίοι μαζί με τον Νίκο Ζήση θα διδάξουν, θα συζητήσουν και θα παίξουν μπάσκετ με όσους λάβουν μέρος στο «Zisis & Friends» basketball camp.
Στο σύγχρονο κλειστό, προδιαγραφών FIBA, του Navarino Dunes θα βρεθεί και θα διδάξει η «σημαία» του μπασκετικού Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς. Ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος είναι βοηθός προπονητής των Ερυθρόλευκων, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1991 έως το 2005, κατακτώντας την πρώτη Ευρωλίγκα (1997) στην ιστορία της ομάδας, πέντε πρωταθλήματα (1993, 1994, 1995, 1996, 1997) και τρία κύπελλα (1994, 1997, 2002), θα συμμετάσχει στο προπονητικό καμπ και θα μεταφέρει τις εμπειρίες του στα παιδιά που θα ακολουθήσουν το εξειδικευμένο πρόγραμμα.
Στο Basketball Camp «Zisis & Friends» που θα πραγματοποιηθεί στο The Westin Resort Costa Navarino θα λάβουν μέρος ταλέντα του μπάσκετ και παιδιά 7 έως 17 ετών που αγαπούν το άθλημα και με την καθοδήγηση έμπειρων αθλητών και προπονητών, θα βελτιώσουν την τεχνική τους, θα μάθουν τρόπους ατομικής προπόνησης και εξέλιξης, αλλά κυρίως θα διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ.
Πληροφορίες και κρατήσεις στο westincostanavarino.com ή τηλ. 27230 97000   Email: reservations.westin@costanavarino.com.

***  H μεγάλη «μάχη» με την Τουρκία στο δρόμο της Ελλάδας για την τετράδα
Στο Ευρωμπάσκετ γυναικών
Την Τουρκία θα αντιμετωπίσει σήμερα, Πέμπτη, (16:00, ΕΡΤ1) η Εθνική Ελλάδας στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την ιστορική νίκη-πρόκριση επί της Ρωσίας (σ.σ. πρώτη επί της «αρκούδας» σε επίσημο αγώνα) θα έχει την ευκαιρία σήμερα να φτάσει εκεί που δεν έχει πάει ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
-  Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έχει δείξει πως δεν την φοβίζουν τα μεγαθήρια αφού στην φάση των ομίλων νίκησε την κάτοχο του τίτλου, Σερβία, και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Γαλλία. Αν η Εθνική κατορθώσει και πάρει την νίκη σήμερα εκτός από την πρόκριση για τους «4» θα «τσεκάρει» και ένα από τα έξι εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα διεξαχθεί στην Ισπανία από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.
- Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της προημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ γυναικών:
Βέλγιο - Ιταλία 13:30
Τουρκία - ΕΛΛΑΔΑ 16:00
Ισπανία - Λετονία 19.00
Γαλλία - Σλοβακία 21.30

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~*  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-   
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σ/Κ/Δ  17, 18 ΚΑΙ 19 Ιουνίου  2017 :
 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...... τριήμερη έκδοση λόγο τριημέρου απουσίας εκδρομής  στην Ελλάδα μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-17-18-19-2017.html - 

~*  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 20  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-20-2017.html .-  
 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-21-2017.html .-


~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-22-2017.html .-  
***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
--------------------------- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
-----------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5616   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3636 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                  12.897  βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
httpimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~
  
 

Τα  βίντεο μας  για σήμερα  :
 
 1~*Ανέκδοτο  Αθανασία 18/ 06/ 2017 Πρέσπες:
https://youtu.be/AdXZ-7fnq40 .-
~*Ανέκδοτο Αθανασία  19/06/2017:
~* Ανέκδοτο Δημητράκης  19/06/2017:
~*Ανέκδοτο Χρήστος Δ   19/06/2017:
5~*ΑΝΕΚΔΟΤΟ  κ   Χρήστου  19/06/2017:
~*ΑΝΕΚΔΟΤΑ  Χρήστος  19/06/2017:
~*Ανέκδοτα  2  Γιώργος Δαβίλλας    19/06/2017:
~*Ανέκδοτα  03  19/06/2017:
~*Ανέκδοτα  04 19/06/2017:
10~* ΑΝΕΚΔΟΤΑ από Δημητράκη 19/06/2017: 
https://youtu.be/zyzfBlV5G-4 .- 
~*ΨΑΡΑΔΕΣ χωριό Πρέσπες  18/06/2017:
 https://youtu.be/cHDWhp3wtgQ .-.-
~* ΤΡΙΚΑΛΑ διαδρομή 18/06/2017 033ΤΡΙΚΑΛΑ διαδρομή 18/06/2017 :
 https://youtu.be/AX2qUNcCBY8 .-
~* ΠΡΕΣΠΕΣ χωριό Ψαράδες 18/06/2017:
 https://youtu.be/ks3h61vn6cs  .-    
~*Πρέσπες διαδρομή Ψαράδες 18/06/2017 :
https://youtu.be/eiT7oAvifHk    .-
15~*ΠΡΕΣΠΕΣ 18/06/2017  ΞΕΝΑΓΌΣ:
  https://youtu.be/f8R6gM9ro9g .-
~*Μέτσοβο Λαδόκολα  φαγητό   17/06/2017:
https://youtu.be/7eomielND_c    .-
17 ~*Τραγούδι  4   Αντων  Καλογερόπουλος 19/06/2017:
https://youtu.be/LtSbLDR0f00       .-
~*ΜΕΤΕΩΡΑ 19/06/2017:
https://youtu.be/njHXNyx0gXo .-
 ~*ΜΕΤΕΩΡΑ  2   18/06/2017:
https://youtu.be/WW9u8FGWxks  .-
20~*Μετέωρα εντός Ιερού Ναού Μ. Μετέωρο 19-06-2017:
https://youtu.be/8PyJ2SvQt8Q  .-
~*    Μικρή Πρέσπα  γέφυρα  18/06/2017:
https://youtu.be/y4LoSeu1cM4  .-
~* Καστοριά φαγητό διασκέδαση 18/ 06/ 2017:
https://youtu.be/S70syRtFPR4  .-
~* Καστοριά Μαυριώτισσα  18/ 06/ 2017 εντος ενημέρωση:
https://youtu.be/N_2xb47j5es  .-
~* ΚΑΣΤΟΡΙΑ  διαδρομή πόλης 18/ 06/ 2017:
https://youtu.be/5_geWF6HDZM  .-
25~* Γέφυρα Χ  Τρικούπη Ρίο Αντίρριο  ενημέρωση Αθανασία 18/06/2017: https://youtu.be/SuN3WLyq7xM  .-
~ *ΑΡΤΑ  17/ 06/ 2017 :
~*Γέφυρα Ρίο Αντίρριο  Χρήστος  18/06/2017:
https://youtu.be/h5NPRMB6Z3U   .-
~*Γρεβενά  Καλαμπάκα  διαδρομή 18/06/2017:
 https://youtu.be/am64utTMmD4  .-
~*ΜΕΤΕΩΡΑ  18/06/2017:
https://youtu.be/Q6EwH6tQH0I .-
30~*Μετέωρα  διαδρομές 18/06/2017:
 https://youtu.be/EK7bvjs3gK0 .-
~*ΜΕΤΣΟΒΟ  ενημέρωση  17/06/2017:
 ~*ΜΕΤΣΟΒΟ  διαδρομή 17/06/2017:
~ * Μετέωρα ανεβαίνοντας 18/06/2017:
 https://youtu.be/Z_pxd6wJX0M ,.-
~*Μετέωρα  Καλαμπάκα Τρίκαλα  19/06/2017:
https://youtu.be/uPg905KXU6o  .-
35~ * Ι Μονή Μεγάλο Μετέωρο (Μεταμόρφωσης του Σωτήρος) 19./06./2017:
https://youtu.be/9ekzTllFkOY .-  
 
 
~* Ι Ναός Μεταμόρφωση του Σωτήρος Μ. Μετέωρο 19./06./2017  : https://youtu.be/AGRHo0V9EpQ .-  
~* ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  Καστράκι  Μετέωρα 18/ 06/ 2017:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου