ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   .....
~
...Αν αφήσουμε τον Χριστό να κατοίκηση σ' ολόκληρη την ψυχήν μας, τότε φεύγει η αμαρτία, φεύγει η στενοχώρια, φεύγει η αρρώστεια και πετάμε και τα φάρμακα.

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
 
Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Καλαμάτας  
ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Αρφαρά-Πήδημα από Ε.Ο.  
΄Κάστρο  Πηδήματος Αρφαρών
~ 26 Μαΐου
Αποστόλων (Ο΄) Κάρπου επισκόπου γενομένου της Μακεδονικής Βερροίας, Αλφαίου και Ιούδα. Μαρτύρων Αβερκίου και Ελόνης. Νεομαρτύρων Αλεξάνδρου Δερβίση (1), του Θεσσαλονικέως (†1794) και Μήτρου (†1794). Συνεσίου επισκόπου Καρπασίας.
(1) Ο άγιος Αλέξανδρος καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και σε νεαρή ηλικία έφθασε στη Σμύρνη, προσπαθώντας να αποφύγει τις ακόλαστες προθέσεις κάποιου Τούρκου. Για άγνωστους σε μας λόγους, στην πόλη αυτή απαρνήθηκε την πίστη του και εξισλαμίσθηκε. Αργότερα επισκέφθηκε τη Μέκκα και εισήλθε στο Τάγμα των Δερβίσηδων. Ελεγχόμενος όμως από τη συνείδησή του προσποιήθηκε τον τρελό και υπό το σχήμα του Δερβίση, περιόδευσε για 18 χρόνια σε υπόδουλες χώρες ελέγχοντας δριμύτατα την τουρκική τυραννία. Όσες δε φορές του δόθηκε η ευκαιρία να εκδηλώσει την πίστη του στο Xριστό το έκανε εκτελώντας αγαθά έργα. Ευρισκόμενος στη Χίο, παρακολούθησε άφοβα σε Χριστιανική Εκκλησία τις ιερές ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής φορώντας ακόμη τα ρούχα του Δερβίση. Από τη Χίο μετέβη στη Σμύρνη και παρουσιάσθηκε στον κριτή της πόλης στον οποίο ομολόγησε με θάρρος ότι μετανόησε για την προηγούμενη μεταστροφή του και ότι θα επανερχόταν πλέον στο Χριστιανισμό. Μπροστά του δε έβγαλε και ποδοπάτησε τα ρούχα του Δερβίση. Τον έριξαν αμέσως στη φυλακή από την οποία τον έβγαλαν τρεις φορές προσπαθώντας με κολακείες και απειλές να κάμψουν το φρόνημά του και την πίστη του. Όμως ο Αλέξανδρος παρέμεινε ακατάβλητος και σταθερός στην απόφασή του να μαρτυρήσει για την πίστη του. Όταν δε προσήλθε στον τόπο της εκτέλεσης προσευχόταν γονατιστός και ατάραχος μπροστά στο πολυάριθμο και μανιασμένο πλήθος. Γεμάτος χαρά και θάρρος, υπέμεινε με καρτερία το μαρτυρικό του θάνατο δι` αποκεφαλισμού, στις 26 Μαΐου 1794, γενόμενος έτσι κι εκείνος κάτοικος της άνω Ιερουσαλήμ και μέτοχος της ουράνιας δόξας. ~
Σήμερα 26/05/2017 εορτάζουν:
Άγιος Κάρπος ο Απόστολος από τους Εβδομήκοντα, Άγιος Αλφαίος ο Απόστολος, Άγιος Αλέξανδρος από την Θεσσαλονίκη ο Δερβίσης, Άγιος Συνέσιος ο Επίσκοπος
~   Ἦχος γ’. Θείας Πίστεως.
~    Θείας χάριτος, τῇ κοινωνίᾳ, ἐκοινώνησας, δεσμῶν τῷ Παύλῳ, θεομακάριστε Κάρπε Ἀπόστολε, καὶ κοινωνοὺς θείας δόξης ἀνέδειξας, τοὺς δεξαμένους τὸ φέγγος τῶν λόγων σου. Ὅθεν πρέσβευε, Χριστῷ τῷ Θεῷ πανεύφημε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
~*   Απολυτίκιο Αποστόλου Κάρπου - 26 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/DmjnPIcBvq8  .-

~
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
  ~  ΒΙΝΤΕΟ  :
~* ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016:


***  Αφιέρωμα του Star στην Καλαμάτα (βίντεο) 
Ένα υπέροχο αφιέρωμα αποκλειστικά στην πόλη της Καλαμάτας παρουσιάστηκε από την εκπομπή του STAR “Γυρίσματα στην Ελλάδα”!
Για την πόλη μίλησαν θεσμικοί εκπρόσωποι αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Καλαμάτας.
Η εκπομπή προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμάτας ως τουριστικός προορισμός αλλά και την παραγωγική δραστηριότητα μέσα από τον πρωτογενή τομέα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ,μια πρότυπη εκπαιδευτική δράση που στοχεύει στην επιμόρφωση των επαγγελματιών του χώρου του τουρισμού στην περιοχή!
Η εκπομπή προβλήθηκε και από το στο Star International, το οποίο εκπέμπει με 24-ωρο ελληνικό πρόγραμμα, σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική μέσω δορυφόρου αλλά και στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ & Καναδάς), το πρόγραμμα μας μεταδόθηκε επίσης σε συνδρομητές μπουκέτων Ελληνικών καναλιών
Video: "Γυρίσματα στην Ελλάδα" - Καλαμάτα / Kalamata - Web Exclusive!  ., https://youtu.be/ZwOLNFQwR5I  .-

 {Πρώτη μετάδοση: 25.5.2017
Αυτή την εβδομάδα, η εκπομπή "Γυρίσματα στην Ελλάδα" ταξιδεύει στη Μεσσηνία, στη μαγευτική Καλαμάτα
Στους 10 πιο καυτούς προορισμούς διακοπών για το 2016 είχε συμπεριλάβει την Καλαμάτα η μεγάλη Βρετανική εφημερίδα Mirror σε δημοσίευμά της.
Η εφημερίδα ανέφερε: «Η Καλαμάτα με τους χαλαρούς ρυθμούς, στα νότια της ελληνικής ενδοχώρας, είναι γνωστή για τις μεγάλες παραλίες της, τα ελαιόδεντρα και το μέλι. Τα καθαρά, θερμά νερά της είναι περιζήτητα ανάμεσα στους λουόμενους επισκέπτες και διαθέτει ποικιλία θαλάσσιων σπορ. Υπάρχει ακόμα μεγάλη ποικιλία σε μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα κατά μήκος της πολυσύχναστης μαρίνας».
-------------------------------------------------------------------------------------------
Παραγωγή: Βασίλης Κονταξής & Νίκος Μουρτζιάπης
Τεχνική Επεξεργασία: DCV Rroductions
Η διαδικτυακή εκπομπή "Γυρίσματα στην Ελλάδα" προβάλλεται μέσω του “web TV-live” στο http://www.star.gr/webtv
Μπορείτε να δείτε όλες τις εκπομπές του web TV-live εδώ:
https://www.youtube.com/playlist?list...} .- 

*** Αλχημείες με επιπλέον χρηματοδότηση για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία 
Έδωσαν επιπλέον 370.000 ευρώ αλλά μετακίνησαν 70.000 από την Τριφυλία 
 Επιπλέον 300.000 ευρώ ενέκρινε χθες με τροποποιητική απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία, μετακινώντας και 70.000 ευρώ από τη χρηματοδότηση της Τριφυλίας στην αρμόδια Διεύθυνση Μεσσηνίας!
Μπορεί, λοιπόν, με την πρώτη ματιά να φαίνεται ότι με τη χθεσινή απόφαση η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας λαμβάνει επιπλέον 440.000 ευρώ, όμως από την ανάλογη Διεύθυνση Τριφυλίας μειώνεται το αρχικό ποσό κατά 70.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό μπορεί να βοηθά λίγο το μεγάλο πρόβλημα με την καταπολέμηση της δακοπροσβολής, ωστόσο ακόμα υπολείπεται των πραγματικών αναγκών του νομού.
Πάντως, οι διαδικασίες των ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την υλοποίηση του φετινού προγράμματος δακοκτονίας προχωρούν με μικρή καθυστέρηση από τις δύο αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα κατά πόσο θα τους επηρεάσουν αυτές οι αυξομειώσεις στους δύο προϋπολογισμούς.
  Νέα χρηματοδότηση
Η αρχική κατανομή των πιστώσεων για τη δακοκτονία από το υπουργείο Εσωτερικών το Φεβρουάριο ήταν δυσανάλογη σε βάρος της ελαιοπαραγωγής της Μεσσηνίας. Αν και κατέχει το 25% της ελληνικής παραγωγής, από την κατανομή του υπουργείου ελάμβανε μόλις το 8,93% του συνόλου των χρημάτων για τη δακοκτονία.
Σε σύνολο χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών αρχικά διατέθηκαν για τη δακοκτονία 18.582.941 ευρώ. Στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας είχε διατεθεί 1.200.000 ευρώ και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας 460.000 ευρώ. Συνολικά για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία έχει διατεθεί το ποσό του 1.660.000 ευρώ.
Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου το ποσό που διατέθηκε ήταν 3.775.000 ευρώ.
Με τη χθεσινή τροποποιητική απόφαση του υπουργείου συνολικά στην Περιφέρεια το ποσό αυξάνεται σε 4.145.000 ευρώ και το επιπλέον ποσό κατευθύνεται στη Μεσσηνία.
Στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας το ποσό του 1.200.000 ευρώ γίνεται πλέον 1.640.000 ευρώ, αλλά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας από 460.000 ευρώ γίνεται 390.000 ευρώ.
  Σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί
Οι δύο διαγωνισμοί, όπως προαναφέραμε, βρίσκονται σε εξέλιξη για τη Μεσσηνία και εκτιμάται ότι μέσα στον Ιούνιο, αν δεν υπάρξει άλλη καθυστέρηση, θα τοποθετηθούν οι δακοπαγίδες και στο τέλος του Ιουνίου στόχος είναι να γίνει ο πρώτος ψεκασμός.
Πάντως, υπάρχουν οι πρώιμες περιοχές, όπου ο ψεκασμός πρέπει να γίνει σχετικά νωρίς και οι περιοχές που είναι πιο όψιμες, όπου υπάρχει κλιμάκωση εφαρμογής του πρώτου ψεκασμού.
Αυτό που εύχονται πλέον όλοι είναι η φετινή να μην είναι τόσο δύσκολη χρονιά, όσο η περσινή, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για να γίνει αντιληπτό, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το 2002, οι γόνιμες προσβολές ελαιοκάρπου κυμαίνονταν μεταξύ της κλίμακας 2-2,5% και αρκετά χρόνια κάτω από το 1%. Πέρυσι το ποσοστό αυτό άγγιξε το 9% για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες.
Χθες το απόγευμα, με κοινή τους ανακοίνωση, γνωστοποίησαν τη νέα χρηματοδότηση οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Μέσω ΣΔΙΤ ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου Καλαμάτας 
Με… παρωνυχίδα μοιάζει το πρόβλημα με την ανυπαρξία στεγάστρου και στάσης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας για τους επιβάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν μαζικό μέσο μεταφοράς για τη μετακίνησή τους στην ενδοχώρα της Μεσσηνίας.
Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και για την απουσία ενημερωτικής πινακίδας με τις ώρες που υπάρχει συγκοινωνία.
Ο χώρος του αεροδρομίου χρειάζεται εκατομμύρια ευρώ για να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό απαιτούνται περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία στους καιρούς που ζούμε είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν από το δημόσιο κορβανά.
Πάντως, ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός επιτρέπει στις δημόσιες Αρχές την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των μικρών αερολιμένων με κίνηση έως 200.000 επιβάτες ετησίως. Αυτοί οι μικροί αερολιμένες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των αερολιμένων στην Ε.Ε., αλλά μόνο το 0,75% της εναέριας κυκλοφορίας.
Στόχος της κυβέρνησης, η οποία μεταφέρει τα συγκεκριμένα αεροδρόμια στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), τα οποία έως τώρα ανήκαν στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ, είναι να εκσυγχρονιστούν με ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με αυτό της 40ετούς παραχώρησης στη Fraport, που ακολουθήθηκε με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, προκρίνοντας τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, που είναι πιο κοντά στη διαχείριση του «Ελ. Βενιζέλος».
Το μοντέλο, λοιπόν, της Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ) θα είναι, απ' ό,τι φαίνεται, εκείνο που θα κυριαρχήσει, έτσι ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που απαιτεί η συνεχής ανάπτυξή του.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Ξεκινά η μετακόμιση της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Διοικητήριο 
ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Σύντομα θα αρχίσουν να ετοιμάζουν κούτες οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών, καθώς ετοιμάσθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου που θα αναλάβει τη μετακόμιση της υπηρεσίας.
Το ποσό του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου έχει ορισθεί στα 15.000 ευρώ και στόχος είναι μέσα στον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση της Διεύθυνσης στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου. Στο Διοικητήριο θα στεγασθεί και το Γραφείο του ΕΟΤ στη Μεσσηνία.
  Μετακόμιση
Η Διεύθυνση Μεταφορών είναι η πρώτη που επιστρέφει στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, μετά τη μετακόμιση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο.
Σημειώνεται ότι για τη στέγαση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών στο κτήριο στη μαρίνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα 35.000 ευρώ και στόχος είναι η εξοικονόμηση αυτών των χρημάτων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, εκεί που στεγαζόταν το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών του Δήμου, θα στεγασθεί τώρα το Τμήμα Διπλωμάτων του υπουργείου Μεταφορών, καθώς είναι μια υπηρεσία που δέχεται μεγάλο όγκο κοινού.
Οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών θα στεγαστούν στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου.
Στόχος είναι κι άλλες υπηρεσίες να μετακομίσουν στο κεντρικό κτήριο, ωστόσο πρέπει πρώτα να αποχωρήσουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Στο Διοικητήριο παραμένουν ακόμα οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πρόνοιας και ένα σημαντικό μέρος από το αρχείο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Η Wind παρουσιάζει στην Καλαμάτα το πιλοτικό δίκτυο υπερυψηλών ταχυτήτων 
Διήμερες εκδηλώσεις για την παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου υπερυψηλών ταχυτήτων σταθερής τηλεφωνίας και internet της εταιρείας στην περιοχή ξεκινά από σήμερα στην Καλαμάτα η Wind.
Η παρουσίαση απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Elite Resort Καλαμάτα και έπειτα από χαιρετισμό του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της WIND, Νάσου Ζαρκαλή, θα γίνει παρουσίαση της νέας τεχνολογίας οπτικών ινών και του πιλοτικού έργου στην Καλαμάτα από το γενικό διευθυντή Σταθερής Τηλεφωνίας της WIND, Αντώνη Τζωρτζακάκη.
Αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, η WIND θα κάνει στους προσκαλεσμένους της περιήγηση στη διαδρομή των οπτικών ινών και η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο τοπικό κατάστημα WIND / Live demo.

*** Ανέθεσαν έργο που ολοκληρώθηκε πριν από πέντε μήνες στο Δήμο Τριφυλίας
Για έργα που λέγεται ότι έχουν γίνει και πληρώνονται χωρίς να πιστοποιείται ότι, πράγματι, έχουν γίνει, έχουμε ακούσει (και) στην Τριφυλία. Για έργο που έχει ήδη γίνει, να λαμβάνεται απόφαση ανάθεσής του πέντε – μπορεί και περισσότερους – μήνες αφότου έχει εκτελεστεί, μάθαμε ότι συνέβη – κι αυτό στην Τριφυλία – μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας.
Χθες το πρωί αναρτήθηκε στη Δι@υγεια, με ΑΔΑ: 6ΔΗΡΩΗΕ-ΣΓ9, η υπ’ αριθ. 105/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Απευθείας ανάθεση του έργου “Προστατευτικά στηθαία εισόδου Κυπαρισσίας”». Στο απόσπασμα από το Πρακτικό 24/24-05-2017 της τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας αναφέρεται: «Η πρόεδρος, εισάγοντας το 3ο θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε από την Επιτροπή την έγκριση της συζήτησής του ως του κατεπείγοντος, καθώς χρήζει η άμεση υλοποίηση του έργου. Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη συζήτηση του θέματος και στη συνέχεια η πρόεδρος είπε: Ο Δήμος μας πρέπει να προβεί στην υλοποίηση του έργου “Προστατευτικά στηθαία εισόδου Κυπαρισσίας”. Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών μάς απέστειλε την από 03-05-2017 Τεχνική Περιγραφή του έργου εισηγούμενη την απευθείας ανάθεσή του. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 7.250,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), θα βαρύνει τον Κ.Α.30.7323.036 του προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2017 και πρόκειται για την κατασκευή προστατευτικών μεταλλικών στηθαίων επί της Ε.Ο. Πύργου – Μεθώνης, στο ύψος της εισόδου της πόλης, όπου κατασκευάσθηκε νέο πεζοδρόμιο, στην ανατολική πλευρά της οδού, από τη διασταύρωση προς Ραυτόπουλο έως τον οικισμό των Μυραίικων. Το έργο θα εκτελεσθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία εκτέλεσης δημοσίων έργων και τις διατάξεις του άρθρου 15 του Π.Δ. 171/87 (περί μικρών έργων – εργασιών συντήρησης, ποσού κάτω από 5.869,40 ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Ως εκ τούτου, πρέπει να αποφασίσουμε την απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο ανάδοχο με τους αντίστοιχους όρους ανάθεσης. Με την αριθ. 77/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής προβήκαμε στην έγκριση πραγματοποίησης της εν λόγω δαπάνης και στην ψήφιση της διάθεσης της σχετικής πίστωσης, ενώ υπάρχει και βεβαίωση της προϊσταμένης της Οικονομικής Υπηρεσίας, επί της απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, για την ύπαρξη διαθέσιμου ποσού, τη συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ 1α του άρθρου 4 του ΠΔ 80/2016 και τη δέσμευση στο οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων της αντίστοιχης πίστωσης με α/α. 485/9007/16-05-2017 (ΑΔΑ 62ΕΩΩΗΕ-05Α).
Θέτω υπόψη σας όλα τα παραπάνω και προτείνω όπως εγκρίνουμε την απευθείας ανάθεση του προαναφερόμενου έργου στην εταιρεία “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΚΟΡΔΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.”. Η Οικονομική Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση της κας προέδρου, την από 03-05-2017 Τεχνική Περιγραφή του έργου “Προστατευτικά στηθαία εισόδου Κυπαρισσίας”, την αριθ.77/2017 απόφαση Οικον. Επιτροπής, τη με α/α.485/9007/16-05-2017 (ΑΔΑ 62ΕΩΩΗΕ-05Α) δέσμευση στο οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων της αντίστοιχης πίστωσης, το άρθρο 15 του Π.Δ. 171/87, το νόμο Ν. 4412/2016, το άρθ. 209 του Ν.3463/2006 και το άρθ. 72 του Ν.3852/2010, έπειτα από συζήτηση, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ: Α. Αναθέτει την εκτέλεση του έργου “Προστατευτικά στηθαία εισόδου Κυπαρισσίας”, συνολικής δαπάνης 7.250,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), στην εταιρεία “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΚΟΡΔΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.” (ΑΦΜ 093860769). Β. Εξουσιοδοτεί το δήμαρχο όπως υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο απαιτείται, προκειμένου να υλοποιηθεί το προαναφερθέν έργο».
Για το συγκεκριμένο έργο, ωστόσο, αψευδής μάρτυς είναι ο φωτογραφικός φακός του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελα, και η ανάρτηση στο facebook της ολοκλήρωσης του έργου του πεζοδρομίου, με προστατευτικά στηθαία, μπάρες, κιγκλιδώματα – όπως θέλετε πείτε τα – από το Δεκέμβριο του 2016. Ο κ. Κατσίβελας, συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου, «ανέβασε» 15 φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται το πεζοδρόμιο και οι μπάρες (προστατευτικά στηθαία), τονίζοντας: «Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πεζοδρομίου στην είσοδο της Κυπαρισσίας»!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες - Πληροφορίες για τραυματίες 
Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο ανετράπη στην επαρχιακή οδό Κρηνίδας - Αγγίστας Σερρών, νωρίς το πρωί της Παρασκευής.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι φορτηγό έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο, που βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα να ανατραπεί και κάποια από τα παιδιά να τραυματιστούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο.
Όπως μετέδωσε ο Σκάι, οι μαθητές, που είχαν ξεκινήσει ή επέστρεφαν από εκδρομή, πιθανόν στο Σπήλαιο Αλιστράτης, μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Δράμας. Σύμφωνα με τον Αντ1, στην περιοχή βρέχει καταρρακτωδώς.
Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τους επιβάτες του λεωφορείου. protothema.gr

***  Εννέα νέοι αγροτικοί ιατροί στη Μεσσηνία 
Τα οριστικά αποτελέσματα της πρόσκλησης για την τοποθέτηση αγροτικών ιατρών σε διάφορες περιοχές της χώρας ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με την αριθμ. Α2γ/Γ.Π.19572/14-03-2017 προκήρυξη.
Στα δε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού Μεσσηνίας τοποθετούνται εννέα (9) αγροτικοί ιατροί και ειδικότερα:
1. Κωνσταντινίδη Χαρίκλεια ΠΕΔΥ-ΠΙ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ Β
2. Γεωργακοπούλου Νικολία ΠΕΔΥ-ΠΙ ΜΕΘΩΝΗΣ Α
3. Μαγγανάς Παναγιώτης ΠΕΔΥ-ΚΥ ΑΝΜ ΠΥΛΟΥ Α
4. Μπλίζου Ανδρομάχη ΠΕΔΥ-ΠΙ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ Α
5. Μπλίζου Μυρτώ ΠΕΔΥ-ΠΙ ΙΚΛΑΙΝΑΣ Α
6. Παπαδοπούλου Ευαγγελία ΠΕΔΥ-ΠΙ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ Α
7. Στρογγυλός Σπυρίδων ΠΕΔΥ-ΚΥ ΑΝΜ ΠΥΛΟΥ Γ
8. Χειλά Ιωάννα ΠΕΔΥ-ΠΙ ΑΡΦΑΡΩΝ Α
9. Χαλκίδη Θεοδώρα ΠΕΔΥ-ΠΙ ΜΗΛΙΤΣΑΣ

*** Στα χέρια της Αστυνομίας 33χρονος Αλβανός που «χτυπούσε» σε Πυλία και Μάνη 
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.5.2017 έως και χθες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, διέπραξε δύο περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε οικία και ενοικιαζόμενο δωμάτιο και δύο περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικία και κατάστημα, από όπου αφαίρεσε συνολικά χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.
Επιπλέον σε βάρος του 33χρονου, εκκρεμούσε και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

*** ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑΤΟ! Ένα ΧΑΟΣ! Ο Τραμπ τους διαλύει;..

~ Όσοι στους κόλπους της Συμμαχίας εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι κατά πόσο εννοεί ο πρόεδρος Τραμπ την δέσμευσή του απέναντι στο ΝΑΤΟ -εναντίον του οποίου έχει εξαπολύσει μύδρους στο κοντινό παρελθόν- αυτή η Σύνοδος μάλλον δεν τους καθησύχασε. Και αυτό διότι παρά την “συμμαχική ατμόσφαιρα” και τα μνημεία που εγκαινιάσθηκαν, ο θεσμικώς Αρχιστράτηγος της μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δείχνει να μην έχει καταλάβει πως λειτουργεί το ΝΑΤΟ.
 Οι αναφορές του για “οφειλές” των χωρών που δεν πληρούν την διάθεση του προβλεπόμενου 2% του ΑΕΠ τους για τις ανάγκες της Συμμαχίας αποδεικνύουν ότι αγνοεί αρκετά πράγματα. Αστειεύτηκε μάλιστα, λέγοντας ότι δεν ρωτά πόσο κόστισε το νέο κτίριο -αν και όφειλε να γνωρίζει καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνείσφεραν το αναλογούν μερίδιό τους για αυτό!
 Επίσης δεν υπήρξαν σαφείς διαβεβαιώσεις από πλευράς της κυβέρνησής του ως προς τις αμοιβαίες εγγυήσεις ασφαλείας που παρέχει το ΝΑΤΟ στα κράτη-μέλη του, δηλαδή τον ακρογωνιαίο λίθο της ίδιας της Συμμαχίας. Η απουσία αναφοράς του στο περίφημο Άρθρο 5 το οποίο ορίζει ότι σύσσωμη η Συμμαχία υπερασπίζεται όποιο κράτος-μέλος δεχθεί επίθεση είναι μια ηχηρή απόδειξη της “αβέβαιης” σχέσης του προέδρου Τραμπ με έναν πολυεθνικό οργανισμό στον οποίο η χώρα του κατέχει... ηγετική θέση.
 Μπορεί να χαρακτήρισε την “ρωσική απειλή” ως μια από τις τρεις βασικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ -οι άλλες δύο είναι η τρομοκρατία και η μετανάστευση- ωστόσο στην χώρα του βάλλεται ανηλεώς για τις φημολογούμενες και υπό διερεύνηση “καλές σχέσεις” του με την Μόσχα. Πώς συνάδουν οι δηλώσεις περί απειλών από την Ρωσία στα ανατολικά και νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με τον θαυμασμό που έχει εκφράσει για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μόνο αυτός γνωρίζει.
 Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωνε μάλλον προβληματισμένος πως δεν είναι 100% βέβαιος ότι υπάρχει κοινή θέση απέναντι στην Ρωσία -αν και όσον αφορά τις συγκρούσεις στην Ουκρανία ο κ Τουσκ είπε ότι υπάρχει “σύμπνοια”. Ούτε αυτή η λέξη φαίνεται να καθησυχάζει ορισμένους Ευρωπαίους.
 Η λέξη που χαρακτηρίζει την πολιτική Τραμπ είναι το “απρόβλεπτο” (Unberechenbarkeit) λέει χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας Άουγκουστ Χάννινκ στο BBC. Και αυτή η λέξη προκύπτει ανησυχητικά συχνά σε μια συζήτηση με θέμα τον Ντόναλντ Τραμπ.
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μεταξύ μιας απρόβλεπτης Αμερικής και μιας ασταθούς, ευμετάβλητης Ρωσίας, υποστηρίζει. Δεν είναι όμως όλα τόσο ρευστά. Παρά τις αμφιβολίες για το τί πραγματικά σκέφτεται για την Συμμαχία ο πρόεδρος Τραμπ, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να λειτουργεί.
 - Στο Αφγανιστάν, η αποστολή παροχής συμβούλων και υποστήριξης συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια σταθεροποίησης της χώρας διά της μάχης κατά της τρομοκρατίας.
 - Η αποστολή μικρών στρατιωτικών μονάδων στις ανήσυχες χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία αποσκοπεί να περάσει ένα μήνυμα στήριξης μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.
 - Αμερικανικές μονάδες τεθωρακισμένων βρίσκονται ξανά στην Δυτική Ευρώπη, συμβάλλοντας στον αποτρεπτικό ρόλο της Συμμαχίας.
 - Νέα μέλη εντάσσονται στο ΝΑΤΟ -παρών την σημερινή Σύνοδο ήταν και ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, το οποίο επισήμως θα γίνει νέο μέλος τον Ιούνιο.
 - Όσο για την κοινή γνώμη, πρόσφατη δημοσκόπηση του Pew Research Center δείχνει ότι η Συμμαχία έχει θετικό αντίκτυπο στις χώρες που μετέχουν σε αυτήν.
 Το απαστράπτον αλλά ημιτελές νέο κτίριο του αρχηγείου του ΝΑΤΟ είναι ένα καλό παράδειγμα για το πού στέκεται σήμερα το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο: Μια Συμμαχία ικανή να φέρει εις πέρας αποστολές του παρελθόντος -αποτροπή της ρωσικής στρατιωτικής απειλής- αντιμετωπίζοντας καινούργιες και τόσο χαρακτηριστικές της εποχής μας προκλήσεις: περιφερειακή αστάθεια, τρομοκρατία και κυβερνοπόλεμο.
 Κάτω από την επιφάνεια παραμένει η αβεβαιότητα. Διαφωνίες μεταξύ συμμάχων, διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τα μέσα και τις μελλοντικές αποστολές και θεμελιώδη ερωτήματα κατά πόσο πολλές από τις “νέες” προκλήσεις ασφαλείας είναι δουλειά του ΝΑΤΟ. Ο κυβερνοπόλεμος (cyber warfare) από την Ρωσία για παράδειγμα, με την δημιουργία “γκρίζων ζωνών” στις δυτικές κοινωνίες μέσω μιας καλά οργανωμένης εκστρατείας παραπληροφόρησης σε συνδυασμό με στρατιωτική δράση (Ουκρανία) αφήνει το ΝΑΤΟ χωρίς κεντρικό ρόλο καθώς το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με αμιγώς στρατιωτικό ή διπλωματικό τρόπο.
 Επίσης, υπάρχουν διαφορές μεταξύ συμμάχων στο τί είναι πραγματικά σημαντικό. Οι χώρες-μέλη του βορρά θεωρούν την Ρωσία υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, την ώρα που στον νότο οι χώρες της περιοχής θεωρούν ότι η ευρύτερη αστάθεια στην Μέση Ανατολή είναι η κύρια απειλή. Για να μην ξεχάσουμε το φλέρτ μιας ολοένα και πιο αυταρχικής Τουρκίας με την Ρωσία που μόνο προβλήματα προμηνύει για την νότια πτέρυγα της Συμμαχίας.
 Προφανώς το ΝΑΤΟ μπορεί ακόμη να παίζει ρόλο ως διπλωματικό φόρουμ και ως πάροχος στρατιωτικής ισχύος, εάν απαιτηθεί. Όμως τα ερωτήματα για την δυνατότητά του -ή καλύτερα την προθυμία των κρατών-μελών του- να εμπλακεί σε “ρευστές” πολιτικά, ζώνες μάχης, παραμένουν.
onalert

*** ΓΕΩ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! Αυτά τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΙΛΕΤΑ θέλουν οι ξένοι...

~  Τα γεωλογικά και σεισμικά δεδομένα για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από το Ιόνιο Πέλαγος μέχρι και τη Γαύδο «σκανάρουν» οι ομάδες εργασίας των ExxonMobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ.
 Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναζητούν την πλέον πετρελαιοπιθανή περιοχή για την οποία θα υποβάλλουν πρόταση. Οι δύο παγκόσμιοι πολυεθνικοί όμιλοι και τα ΕΛ.ΠΕ έχουν ήδη πιάσει δουλειά και έως το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να καταλήξουν στη συγκεκριμένη έκταση που θα διεκδικήσουν για να πραγματοποιήσουν έρευνες.
 Σύμφωνα με πηγές, οι εταιρίες θέλουν τον Αύγουστο να υποβάλλουν πρόταση ώστε άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό και να διερευνήσει το πιθανό ενδιαφέρον κι άλλων επενδυτών. Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και όταν το 2014 η ιταλική ENEL είχε ζητήσει τα τρία χερσαία οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας.
 Το πρώτο χρονοδιάγραμμα που έχουν ετοιμάσει τα στελέχη των τριών εταιριών προβλέπει αν τελικά δεν βρεθούν άλλοι ενδιαφερόμενοι και τους παραχωρηθεί η έκταση να διενεργήσουν σεισμικές έρευνες στις αρχές του 2018. Η επεξεργασία κι ερμηνεία των δεδομένων θα διαρκέσει έναν χρόνο, οπότε μετά θα ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό των στόχων, δηλαδή τα σημεία που θα πέσουν τα γεωτρύπανα.
 Πηγές θέλουν το ενδιαφέρον της υπό σύσταση κοινοπραξίας να εστιάζεται στη θαλάσσια έκταση μεταξύ της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου έως και νότια της Κρήτης. Σε αυτήν βρίσκονται και οικόπεδα που είχαν βγει στο δεύτερο διεθνή γύρο παραχωρήσεων αλλά δεν διεκδικήθηκαν από κάποιες εταιρίες, ίσως και το «μπλοκ 10» το οποίο έχουν πάρει τα ΕΛ.ΠΕ. Σίγουρα, όμως, αναφέρουν πληροφορίες θα βρίσκεται και μεγάλη έκταση, η οποία έχει ελάχιστα σεισμικά δεδομένα. Τα βάθη είναι μεγάλα και οι γεωτρήσεις ακριβές.
 Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και αρκεί να αναφερθεί πως μία γεώτρηση κοστίζει 100 εκατ. ευρώ.
 Ταυτόχρονα, οι τρεις εταιρίες βρίσκονται και σε μεταξύ τους διαπραγματεύσεις ως προς το ποσοστό συμμετοχής τους στην κοινοπραξία. Το σίγουρο είναι ότι τα ΕΛ.ΠΕ θα έχουν το χαμηλότερο, θα επιθυμούσαν μερίδιο 20%, με τις δύο μεγάλες να μοιράζονται εξ’ ημισείας το υπόλοιπο.
 euro2day

***  Ο τρομακτικος κος ΣΟΙΜΠΛΕ! «Γονατίστε Έλληνες και λοιποί Ευρωπαίοι. Κάνω κουμάντο»...

~  Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, φαίνεται πως υπήρξαν τελικά οι «μοιραίοι άνθρωποι» που οδήγησαν στο φιάσκο του Eurogroup της 22ας Μαΐου στις Βρυξέλλες και σε ένα ακόμη αδιέξοδο την υπόθεση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται ο ιστότοπος Euro2day.gr, το κλίμα στις Βρυξέλλες ήταν ιδιαίτερα τοξικό καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τον κ. Τόμσεν να αρνείται κάθε προτεινόμενη λύση και τον κ. Σόιμπλε να μην υποχωρεί σε τίποτα, επιμένοντας ότι θα πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία του 2016.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα, ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να βάλει βέτο και στο δεύτερο draft των δανειστών, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να λήξει εκεί.
Η ένταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της συζήτησης, που ήταν το χρέος, όταν πήρε τον λόγο ο κ. Τόμσεν είπε τα εξής: «Αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να προχωρήσετε με αυτό τον τρόπο, όμως έχουμε επίσης συμφωνήσει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να καταλήξει πως αυτή η δέσμη μέτρων θα μας φέρει on board, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Δεν θα μπορέσουμε σήμερα να πούμε στο ΔΣ μας ότι οι προδιαγραφές τηρούνται. Δεν συμφωνήσαμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε στις προβλέψεις για την ανάπτυξη. Θα χρειαστούμε αρκετά πιο συγκεκριμένα μέτρα, διαφορετικά δεν θα μας πείσετε να συμφωνήσουμε μαζί σας».
Με αυτή την αρχική τοποθέτηση, ο κ. Τόμσεν ουσιαστικά τορπίλισε τη συνεδρίαση. Αμέσως έλαβε τον λόγο ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η λύση πρέπει να είναι καθαρή, αξιόπιστη, ώστε να δώσει το σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. «Νομίζω ότι εάν δημοσιεύσουμε αυτή την πρόταση όπως είναι, τα ελληνικά ομόλογα θα ανέβουν και η ελληνική οικονομία θα υποφέρει. Είχα πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, με βέτο από τη Γερμανία και την Ολλανδία, έτσι ήμουν σε αδύναμη θέση. Δεχθήκαμε τους όρους του ΔΝΤ, έτσι έχουμε ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σας» είπε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, που συμπλήρωσε ότι οι αγορές περιμένουν το QE και ότι η ΕΕ δεν πρέπει να δείξει ότι απλά μεταθέτει τις αποφάσεις για αργότερα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρασκήνιο του Eurogroup: Τι είπε ο Τσίπρας στον Τσακαλώτο στο τηλέφωνο
Το παρασκήνιο του Eurogroup: Τι είπε ο Τσίπρας στον Τσακαλώτο στο τηλέφωνο
 ~  Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στήριξε πλήρως τις προσπάθειες της Ελλάδας λέγοντας ότι η πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι δεν φανερώνει «καθαρή λύση», ότι είχε δυσκολία να καταλάβει τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη και ότι η Γαλλία προτιμούσε 17 έτη επιμήκυνσης και πρωτογενή πλεονάσματα 2% (σ.σ. μετά το 2022).
«Ομως δεν έχουμε ξεκάθαρη απάντηση, εάν το ΔΝΤ παραμένει ή όχι -δεν μπορεί να είναι μισό-μισό. Εάν δεν είναι μαζί μας το ΔΝΤ, η ΕΚΤ δεν μπορεί να δώσει το QE» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
H στάση Σόιμπλε
Τον λόγο μετά πήρε ο κ. Σόιμπλε, που εξέπληξε τους πάντες γιατί άρχισε να διαβάζει την απόφαση του Μαΐου του 2016 και να δικαιολογείται λέγοντας ότι αυτό που συζητείτο στο Eurogroup ήταν ουσιαστικά μια νέα απόφαση, για την οποία δεν δικαιούται να διαπραγματευτεί χωρίς την εντολή από τη γερμανική Βουλή.
«Δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μια καινούργια εντολή, άρα η βάση μας πρέπει να είναι αυτή (Μάιος 2016). Δεν δώσαμε βέτο στο ΔΝΤ, ούτε εμείς, ούτε η Ολλανδία. Να υπενθυμίσω ότι έχουμε ήδη εγκρίνει δύο προγράμματα από το Ταμείο».
Κάπου εδώ, με τον κύριο Τόμσεν να λέει ότι δεν θέλει να εγκρίνει τη βιωσιμότητα του χρέους και τον κ. Σόιμπλε να λέει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα πέραν της απόφασης του 2016, το Eurogroup πήρε φωτιά...
«Δεν είναι αποδεκτό ότι ο ένας συμβιβασμός (2016) οδηγεί σε έναν άλλο (το νέο προσχέδιο). Δεν έχω εξουσιοδότηση. Εάν είναι αυτός ο δρόμος, τότε καλή τύχη! Δεν θα βρούμε λύση», είπε ξεκάθαρα ο κ. Σόιμπλε.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών κ. Πάντοαν, βλέποντας το επερχόμενο ναυάγιο, έλαβε τον λόγο λέγοντας ότι η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα και ότι οι αγορές περιμένουν ένα σημάδι.
«Το έγγραφο που παρουσιάστηκε μπορεί να βελτιωθεί, όμως είναι μια καλή πλατφόρμα. Εχω μια ερώτηση για τους θεσμούς: Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τεχνική βάση στα μέτρα; Ιδεολογία; Μετά από τόσους μήνες, όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται. Σας παρακαλώ, εξηγήστε γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θέλω επίσης να ακούσω από το ΔΝΤ την αντίδρασή τους για την παράγραφο ως προς τον ρόλο που θα παίξει», είπε ο κ. Πάντοαν, που υπογράμμισε ότι δεν αποδέχεται ότι δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση σε αυτό το σημαντικό θέμα.
Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών μάλιστα, κ. Καζιμίρ, παραδέχθηκε ότι «όλοι κάναμε λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, διαφορετικά δεν θα ήμαστε εδώ. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα μέτρα να μην έχουν αρνητική επίπτωση στον EFSF και τον ESM. Για την ανάπτυξη, λέμε πραγματικά ότι η ελληνική οικονομία δεν θα αναπτυχθεί περισσότερο από 1% για τόσα χρόνια; Αυτό είναι αλχημεία, αλλά δεν είναι δική μας αλχημεία» (φωτογραφίζοντας το ΔΝΤ).
Τότε ο κ. Τόμσεν υπεραμύνθηκε της αρνητικής του στάσης λέγοντας ότι «πρέπει να πάμε πέρα από τη δέσμη μέτρων που έχει προβλεφθεί. Αυτό (η πρόταση) τα βάζει σε πιο συγκρατημένο πλαίσιο», αναγνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα ή δημοσιονομικές μεταφορές (transfers) για το χρέος.
Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ
Ο κ. Ντάισελμπλουμ παρενέβη αναφέροντας ότι η απόφαση του 2016 λέει τι μπορεί να γίνει και όχι τι δεν μπορεί να γίνει και ότι υπάρχουν όρια. «Δεν μπορούμε να πάμε πίσω στα κοινοβούλια και να ζητήσουμε επιπλέον εγγυήσεις από τον EFSF, σας στο λέω, η Ολλανδία θα πει όχι. Οσο για την ανάπτυξη, υπάρχουν διαφορετικές προβλέψεις. Το έχουμε ενσωματώσει εκεί που αναφέρεται ότι χρειάζεται νέα αξιολόγηση βάσει των προβλέψεων του ΔΝΤ».
Εκεί διέκοψε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών λέγοντας: «Το ΔΝΤ μάς είπε ότι το DSA δεν είναι αξιόπιστο. Τώρα λέει ότι ακόμα δεν είναι αξιόπιστο; 1% ανάπτυξη τα επόμενα 40 χρόνια; τότε ποιος ο λόγος να έχουμε πρόγραμμα; Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει: είναι μέσα ή όχι; Δεν μπορούμε να συζητάμε μέτρα κάθε 4 εβδομάδες».
Γυρνώντας προς τον κ. Τόμσεν, ο Αυστριακός υπουργός τού είπε: «Πολ, θέλεις να βάλουμε ένα στοίχημα; Αν είναι σωστή η Κομισιόν (για τις προβλέψεις για την ανάπτυξη) να πληρώσετε διπλά από ό,τι πρέπει. Εάν είστε εσείς σωστοί, να μην πληρώσετε τίποτα. Μπορούμε να βάλουμε αυτό το στοίχημα. Θα χάσετε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι εάν κάποιος πει ότι δεν είναι αρκετό το επιπρόσθετο (10+ έως 15) μέχρι το 2037, τότε υποτιμά την επίπτωση αυτού του μέτρου.
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Ντε Γκίντος αναρωτήθηκε «πώς θα τετραγωνίσουμε τον κύκλο; Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα και το ΔΝΤ έχουν ένσταση με την πρόταση. Μήπως να εξετάσουμε τον ρόλο του ΔΝΤ ως συμβούλου όπως στο ισπανικό μοντέλο;».
«Δεν μπορείς να είσαι 50% έγκυος, όπως φαίνεται να είναι το ΔΝΤ τώρα» πρόσθεσε.
Η... απίστευτη πρόταση του ΔΝΤ
Σε αυτό το σημείο και αφού δεν υπήρχε σύγκλιση, ο πρόεδρος του Eurogroup αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση για να έχει διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη. «Θα ζητήσω από το ΔΝΤ να μπει με πρόγραμμα, ακόμα και εάν δεν δώσει χρήματα πριν κλείσει το θέμα με το χρέος».
«Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, που μπορούμε να συζητήσουμε. Να πάμε στο ΔΣ με πρόγραμμα και να δώσουμε χρήματα αργότερα», είπε ο κύριος Τόμσεν, για να προσθέσει ότι θα έπρεπε το θέμα να κλείσει έτσι ώστε να καθοριστούν κάποιες παράμετροι και κάποιες άλλες όχι.
Ακολούθησε η «έκρηξη» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται αυτή την επιλογή.
«Εάν αυτή είναι μια επιλογή, τότε είναι η χειρότερη των χειροτέρων για την Ελλάδα! Εχουμε διαπραγματευτεί ένα σκληρό πρόγραμμα με το ΔΝΤ, με την προϋπόθεση ότι θα έρθει με πρόγραμμα και θα πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ώστε να γυρίσουμε σελίδα. Η συμμετοχή του ΔΝΤ πρέπει να είναι βασισμένη στο ότι πρέπει να πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.
Ο κ. Τόμσεν ανταπάντησε ότι αντιλαμβάνεται την απογοήτευση του κ. Τσακαλώτου, όμως η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει σύγκλιση στο χρέος. Πρόσθεσε δε ότι και στο παρελθόν το ΔΝΤ ενέκρινε προγράμματα επί της αρχής και ότι η χρηματοδότηση ήρθε μετά υπό όρους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο όρος είναι το χρέος.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αφήσει αμφιβολίες στις αγορές, γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του ΔΝΤ, ενώ ο Γάλλος υπουργός είπε ότι αυτό μετακυλίει το θέμα πιο κάτω. «Εχω εξουσιοδότηση από τον Γάλλο πρόεδρο για καθαρή λύση  και όχι μετακύλιση» είπε ο κ. Λεμέρ.
Η διακοπή και το τηλεφώνημα στον Τσίπρα
Σε αυτό το σημείο η συνεδρίαση διεκόπη για 4 ώρες. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε ξεχωριστές επαφές με ΔΝΤ, Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα.
Οταν μπήκαν οι υπουργοί ξανά την αίθουσα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η δήλωση (statement) δεν βρίσκει σύμφωνη την Ελλάδα και ότι αποσύρει τα δύο προσχέδια των ανακοινώσεων που ήταν στο τραπέζι.
Ο κ. Τσακαλώτος πήρε τον λόγο, λέγοντας ότι συνομίλησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό πολλές φορές, ότι εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν, αλλά εξέφρασε την απογοήτευσή του.
«Εχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες, αυτό το έγγραφο έχει αρκετά στοιχεία που μπορούν να δουλέψουν για την Ελλάδα, όμως εάν ένας από τους θεσμούς πει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε δεν υπάρχει η ξεκάθαρη λύση που θέλουν οι αγορές» είπε ο κ. Τσακαλώτος, που πρόσθεσε ότι προσωπικά δεσμεύεται να τελειώσει τα prior actions και ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το χρέος.
«Εάν υπέγραφα αυτό τώρα, θα δημιουργούσα τεράστια πολιτική κρίση στην Ελλάδα και εάν γίνει αυτό, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ», είπε ο Ελληνας υπουργός.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ προσπάθησε να λήξει τη συνεδρίαση λέγοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να κλείσει το θέμα μέχρι το επόμενο Eurogroup, για να πάρει απάντηση από τον κ. Σόιμπλε: «Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Αυτό ήταν μια τεράστια αποτυχία», είπε και επιτέθηκε στους συναδέλφους του, που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης και σήκωσαν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Επέμεινε δε ότι η απόφαση του 2016 είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
«Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και θα βρούμε καλύτερη λύση από τη σημερινή. Να μάθετε το μάθημά σας, ότι πρέπει να παραμένουμε σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει και να μην προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ρητορική με δημόσιες δηλώσεις. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος, γιατί μερικοί από μας μετακινήθηκαν περισσότερο από την εντολή (mandate) για να βρούμε λύση και τώρα αποτύχαμε. Λυπάμαι», είπε ο κ. Σόιμπλε.
Οι υπουργοί της Γαλλίας και της Ιταλίας εξέφρασαν την κατανόησή τους στη θέση της Ελλάδας, με τον κ. Πάντοαν να προσθέτει ότι «μια πολιτική κρίση στην Ελλάδα θα πυροδοτούσε χρηματοπιστωτική κρίση. Οταν ξεκινά τέτοια κρίση, δεν ξέρουμε πώς να τη σταματήσουμε», είπε ο κ. Πάντοαν.
«Συμμερίζομαι την απογοήτευσή σας. Πρέπει να δουλέψουμε για να γεφυρώσουμε το κενό τις επόμενες εβδομάδες, με το να βρούμε επιλογές και όχι να παίζουμε με τις προσδοκίες», κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
ΔΝΤ: Θέτει θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, η πορεία για την υλοποίηση των υπόλοιπων προαπαιτούμενων κάθε άλλο παρά «ανέφελη» είναι. Και αυτό γιατί ο Πολ Τόμσεν δηλώνει ότι χρειάζονται «κάποιες διορθώσεις» στη νομοθεσία ενώ επισημαίνει ότι ζητείται «νομική γνώμη» για τη συνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις.
Θέμα ανοίγει και για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία αντιστροφής των ρυθμίσεων, κάτι το οποίο δεν έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ.
Παράλληλα ο Μάριο Ντράγκι έθεσε θέμα με την ΕΛΣΤΑΤ, ζητώντας ο υφιστάμενος και οι νυν πρόεδροι να αποζημιωθούν έναντι όλων των εξόδων από νομικές κινήσεις εναντίον τους, κάτι που θα πρέπει να καλύπτει και τα στελέχη.
Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ να είναι «βασικό παραδοτέο» πριν τον Ιούλιο και εκτίμησε ότι στα θέματα που τέθηκαν, όπως αυτό για τις συλλογικές συμβάσεις, μπορούν να βρεθούν έντιμοι συμβιβασμοί.  newsbomb

*** ΒΟΜΒΑ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!  Ετοιμάζουν ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ για την ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ''...

~  Όπως γράψαμε λοιπόν και σε προηγούμενο άρθρο μας η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι έκτο κόμμα στη νέα Δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ACTION 24.
Μάλιστα οι δημοσκόποι τόνισαν πως είναι το μόνο κόμμα που έχει ανοδική τάση, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα.
Βίντεο  :  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 25/05/2017 , https://youtu.be/pc0OcKxf22M  .-
~  Το σύστημα όμως τρέμει και όπως προειδοποιεί ο Κ. Βελόπουλος τον επόμενο μήνα θα υπάρξει προβοκάτσια. Άλλωστε το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν το ίδιο σκηνικό.
Όταν κάποιος πολιτικός φορέας δεν έχει χορηγούς δεν έχει και σχέση εξάρτησης. Αυτά τα κόμματα, τα ειλικρινή το σύστημα τα φοβάται. Τότε, όταν δεν μπορεί να εξαγοράσει τα χτυπά. Τα χτυπά σκληρά.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ όμως δε φοβάται. Έχει το λαό μαζί της. Έχει όλη τη στήριξη που μέρα με τη μέρα αυξάνεται.
Διότι ο κόσμος βλέπει, ακούει και κρίνει.
 Ποιος έχει πρόγραμμα και ποιος όχι.
Ποιος λαμβάνει έξωθεν εντολές και ποιος όχι.
Ποιος είναι υπηρέτης του ελληνικού λαού και ποιος της τσέπης του.
Έρχεται καυτός μήνας και σας καλούμε να είστε έτοιμοι…

***  MONO MΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ; Σιωπά μπροστά στις καταγγελίες...

 ~  Αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγας Γεροβασίλη εξαπολύει η πρώην γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργία Γεωργιάδου σε ανακοίνωσή της λίγες ημέρες μετά την παύση της.
 Με αφορμή σχόλια του Παύλου Πολάκη στο facebook που κατηγορεί την κ. Γεωργιάδου ότι κυνηγούσε την «ψιλή μαρίδα» και όχι τα «χοντρά ψάρια», η ίδια προβαίνει σε πρωτοφανείς αποκαλύψεις.
 «Κατόπιν καταγγελίας για παράτυπη συνταγογράφηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών της Αρτας, χωρίς αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων, η Υπηρεσία διενήργησε ελέγχους, διά του θεσμοθετημένου οργάνου ιατρών, της επιτροπής ελέγχου συνταγογραφίας της ΚΜΕΣ ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα τη διαπίστωση παραβάσεων στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Στους ελεγχθέντες γιατρούς απεστάλησαν επιστολές παροχής εξηγήσεων για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, κατά την πάγια ακολουθούμενη διαδικασία. Οι “θορυβηθέντες” γιατροί απευθύνθηκαν… αρμοδίως στη βουλευτή της περιοχής των κ. Ολγα Γεροβασίλη. Η κ. υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο συνάδελφό της κ. Πολάκη, έλαβε διαβεβαιώσεις να μην ανησυχούν οι ελεγχόμενοι και καθησύχασε τους συμπατριώτες της γιατρούς με τα ακόλουθα αναγραφόμενα σε επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αρτας: Αυτονόητα (!) η Υπηρεσία (υπό τον νέο γ. επιθεωρητή της προφανώς) θα προχωρήσει άμεσα σε ανάκληση των επιστολών προς όσα μέλη του Ι.Σ. Αρτας ήταν αποδέκτες αυτών», γράφει η πρώην γενική επιθεωρήτρια και συνεχίζει: «Δεν υπήρξε έλεγχος», αναφέρει, «αλλά επίφαση ελέγχου κατά στρεβλή ιεράρχηση και προσωπική στρατηγική κατ’ αδιαφανή αξιοποίηση θέσης ευθύνης (!)».
 Ο κ. Πολάκης έγραφε ότι στόχος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι τα «χοντρά ψάρια» και ότι είναι «άλλο πράγμα να πιάσεις έναν που συστηματικά συνταγογραφεί πανάκριβα φάρμακα χωρίς ενδείξεις και άλλο να ζητάς εξηγήσεις από έναν καρδιολόγο που έγραψε σε πέντε συνταγές από τις 300 σκεύασμα για γαστροπροστασία!!!!! Πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται μέσα από υπόγειες διαδρομές κομματικών επιδιώξεων», εννοώντας ξεκάθαρα την κ. Γεωργιάδου, αφού τελείωνε την ανάρτησή του με το σχόλιο «…και ο νοών νοείτω σε κάποιο νομό της όμορφης Ηπείρου…».
 Η πρώην γενική επιθεωρήτρια καταγράφει ορισμένα περιστατικά υπονοώντας ότι αποτελούν «βόλεμα» ημετέρων από την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ιατρό του ΕΣΥ να συνεχίζει να κατέχει θέση ελεγκτή ιατρού ΕΟΠΥΥ και να μετέχει ως μέλος στην Επιτροπή έγκρισης φαρμάκων Εξωσωματικής του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ), με απόφαση του υπουργού Υγείας, ενώ από έκθεση ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι διατηρεί παρανόμως ιδιωτικό ιατρείο. Επίσης, η κ. Γεωργιάδου αναρωτιέται «πώς δικαιολογείται ο αντιπρόεδρος να απασχολεί στο γραφείο του ως σύμβουλο έναν Πατρινό γιατρό ΕΣΥ, με διάθεση στον ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπουργού Υγείας, ενώ δεν προβλέπεται θέση συμβούλου για τον αντιπρόεδρο;».
 ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

***  ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΜΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ! Πώς άφησαν ΓΥΜΝΟ το ΑΙΓΑΙΟ...

~ Σκάνδαλο με τα σκάφη-«φαντάσματα» του Λιμενικού και την υπογραφή του τότε υπουργού Ναυτιλίας – Πώς άφησαν «γυμνό» το Αιγαίο σε περίοδο προσφυγικής κρίσης και έντασης λόγω Ερντογάν
Με ταχύτητα ταχύπλοου χάθηκαν τα… ταχύπλοα του Βαρβιτσιώτη
– Η χώρα μας παρήγγειλε 6 σκάφη για την ενίσχυση του Λιμενικού και, κατόπιν διαγωνισμού, το έργο ανέλαβε κροατική εταιρία, η οποία, αφού έλαβε το 50% της συνολικής σύμβασης και μας προμήθευσε μόνο 2 σκάφη (χωρίς ανταλλακτικά), κήρυξε πτώχευση, αδυνατώντας -όπως ισχυρίστηκε- να μας αποζημιώσει ή να μας επιστρέψει τα εκατ. ευρώ που καρπώθηκε
– Η Ελλάδα -βάσει των υπογραφών των τότε αρμοδίων- πλήρωσε στους Κροάτες 6,7 εκατ. ευρώ (από τα συνολικά 13,4 εκατ. ευρώ), παρά το γεγονός ότι το έργο προέβλεπε συγχρηματοδότηση του 75% από κοινοτικά κονδύλια (!), ζημιώνοντας έτσι το Δημόσιο με πολλά εκατ. ευρώ για σκάφη που δεν παρέλαβε ποτέ
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο τότε υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πανηγύριζε για την παραλαβή των 6 σκαφών που η χώρα δεν… παρέλαβε ποτέ!
Ένα νέο σκάνδαλο, παρόμοιο με εκείνο των υποβρυχίων που έγερναν και που δεν τα παραλάβαμε ποτέ, αν και τα χρυσοπληρώσαμε, αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη Εφημερίδα». Πρόκειται για τα ταχύπλοα-«φαντάσματα» του Λιμενικού από την Κροατία, που επίσης τα χρυσοπληρώσαμε, αλλά παραλάβαμε μόνο τα δύο από τα έξι, χωρίς ανταλλακτικά και συντήρηση.
Η συμφωνία με τους Κροάτες έκλεισε επί υπουργίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, δίνοντας προκαταβολή το 50% της συνολικής αξίας των ταχύπλοων, αν και το ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να καταβάλει μόλις το 25% και το υπόλοιπο θα προέκυπτε από κοινοτική χρηματοδότηση. Ωστόσο, η κροατική εταιρία δήλωσε αδυναμία εκπλήρωσης των όρων της συμφωνίας και αμέσως μετά… πτώχευσε! Και οι προκαταβολές έγιναν… καπνός!
Η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της αρμόδιας Εισαγγελίας, εξετάζοντας τις ευθύνες πολιτικών και μη προσώπων για τον διαγωνισμό που έγινε το 2014, επί υπουργίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
«Άοπλο» το Λιμενικό Σώμα
Εκτός από οσμή σκανδάλου, οι εξελίξεις στην υπόθεση έχουν και ευρύτερες διαστάσεις, καθώς αφήνουν «άοπλο» το Λιμενικό σε μία κρίσιμη συγκυρία, όταν στο Αιγαίο οι επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού είναι αυξημένες λόγω των προσφυγικών ροών και των, σχεδόν, καθημερινών εντάσεων στο Αιγαίο, από την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία. Τα συγκεκριμένα ταχύπλοα προορίζονταν να ανανεώσουν τον στόλο του Λιμενικού και να ενισχύσουν τις δυνατότητες για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας.
Η υπόθεση με τα «κροατικά φαντάσματα» εξετάζεται, πλέον, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Αφορά τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2013, για την προμήθεια έξι ταχύπλοων σκαφών, με στόχο να ανανεωθούν τα πλωτά μέσα του Λιμενικού. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, το έργο ανέλαβε η κροατική εταιρία Montmontaza Greben, η οποία λίγο αργότερα δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης των υποχρεώσεών της και πτώχευσε. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το Λιμενικό να έχει παραλάβει μόλις δύο από τα έξι σκάφη κι αυτά χωρίς ανταλλακτικά και συντήρηση!
Τους χαρίσαμε εκατομμύρια
Την απόφαση για την κατακύρωση του διαγωνισμού στην κροατική εταιρία έλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας, επί υπουργίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με συνολικό τίμημα περίπου 13,4 εκατ. ευρώ. Με την υπογραφή της σύμβασης, το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε στους Κροάτες, ως προκαταβολή, το 50% της συνολικής αξίας των έξι σκαφών, παρά το γεγονός ότι το έργο προέβλεπε συγχρηματοδότηση του 75% από κοινοτικά κονδύλια!
Ωστόσο, η κατασκευάστρια εταιρία δεν κατάφερε να υλοποιήσει το σύνολο της συμφωνίας, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα, το 2016, το ελληνικό Δημόσιο να κινηθεί δικαστικά εναντίον της, διεκδικώντας τα ποσά της προκαταβολής.
Πολιτικές προεκτάσεις
Η υπόθεση των έξι πλωτών μέσων του Λιμενικού, εκτός από το γεγονός ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη επιχειρησιακή δυνατότητα του Λιμενικού σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, έχει και πολιτικές προεκτάσεις, με βάση τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τον τρόπο χειρισμού του θέματος από τους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς.
Η κροατική εταιρία κέρδισε τον διαγωνισμό, επιδεικνύοντας την εμπειρία της στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς τα ναυπηγεία της λειτουργούν από το 1948 και διέθετε σημαντικό πελατολόγιο στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο τότε υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πανηγύριζε για τη «μεγάλη προμήθεια», αν και το ελληνικό Δημόσιο είχε, ήδη, προκαταβάλει στους Κροάτες περίπου 6,7 εκατ. ευρώ, τα οποία στη συνέχεια έγιναν… καπνός! Να σημειωθεί ότι η κοινοτική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανερχόταν σε περίπου 10 εκατ. ευρώ και η εθνική συμμετοχή σε περίπου 3,35 εκατ. ευρώ!
Η ακτινογραφία των σκαφών
Η χώρα μας θα προμηθευόταν έξι σκάφη τύπου POB-24G, μήκους 24,70 μέτρων, πλάτους 6 μέτρων, με αυτονομία τα 300 ναυτικά μίλια, με μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα και με το 100% του φόρτου. Τα συγκεκριμένα σκάφη έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ προβλέπεται ότι θα διαθέτουν επταμελές πλήρωμα.
Ανύπαρκτα σέρβις
Η παραλαβή του πρώτου σκάφους έγινε στις αρχές του 2015, όταν το υπουργείο μόλις είχε αναλάβει ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να παραδοθούν το συντομότερο τα υπόλοιπα πέντε σκάφη. Τον Ιούνιο του 2015 ήταν έτοιμο και το δεύτερο σκάφος, το οποίο ήταν και το τελευταίο που έφτανε στην Ελλάδα!
Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι Κροάτες δήλωσαν αδυναμία ολοκλήρωσης της συμφωνίας, κηρύσσοντας πτώχευση. Παράλληλα, ενημέρωσαν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα παράδοσης των απαραίτητων ανταλλακτικών ούτε για τα δύο πρώτα σκάφη, κάτι που στην ουσία σημαίνει ότι τα ολοκαίνουργα πλωτά μέσα θα παρέμεναν ακινητοποιημένα, σε περίπτωση βλάβης.
Η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο είναι μεγάλη, όχι μόνο διότι το Λιμενικό μένει χωρίς νέα πλωτά μέσα, που είναι τόσο αναγκαία στην παρούσα συγκυρία, με την προσφυγική κρίση και την ένταση στο Αιγαίο, αλλά και γιατί, στην ουσία, χάθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, τα δύο σκάφη που παραλήφθηκαν αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν να κάνουν, κυρίως, με το επιχειρησιακό σκέλος. Τα περιπολικά τύπου POB-24G δεν εξυπηρετούν κατά 100% τις ανάγκες του Λιμενικού στο Αιγαίο, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα «κατέστη αδύνατη η επιχειρησιακή τους εκμετάλλευση, λόγω μη εκπλήρωσης του αναδόχου αναφορικά με τη συντήρηση».
Αμαρτωλές υπογραφές
 Επιπλέον, τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για να καλύψουν το 75% του προϋπολογισμού του έργου, είναι δεσμευμένα μόνο για τη συγκεκριμένη προμήθεια και παραμένουν ανεκμετάλλευτα.
Σε κάθε περίπτωση, ευθύνες υπάρχουν σε όσους υπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις, πολιτικά πρόσωπα και μη. Χάθηκαν, σχεδόν, τέσσερα χρόνια, αλλά και αρκετά εκατομμύρια, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανανέωση του στόλου του Λιμενικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, στη σύντομη παραμονή του στο υπουργείο, είχε επισημάνει το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι από τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το 36% βρίσκεται σε ακινησία, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται για την επιτήρηση και προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.
Ερωτήματα που… καίνε
Η οσμή σκανδάλου διαφαίνεται από τα «καυτά» και σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν και που χρήζουν απαντήσεων:
i. Ποιοι έκριναν ότι οι Κροάτες είναι οι πιο κατάλληλοι να αναλάβουν το έργο και πώς διασφάλισαν το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου, ιδιαίτερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης;
ii. Ο τότε υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που πανηγύριζε για τη συμφωνία, δεν φέρει καμία ευθύνη για το ότι δόθηκε προκαταβολή, διπλάσια από την εθνική συμμετοχή, για σκάφη που δεν παρέλαβε (και ούτε πρόκειται να παραλάβει, όπως όλα δείχνουν) το Λιμενικό;
iii. Ούτε για το ότι το ελληνικό Δημόσιο έχασε μερικά εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα υπονομεύτηκε η επιχειρησιακή δυνατότητα εκείνων των δυνάμεων που έχουν επωμισθεί το βάρος της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας;
iv. Ποιος και με ποια οικονομικά στοιχεία έκρινε ότι η Montmontaza Greben είναι φερέγγυα για να αναλάβει την προμήθεια των σκαφών, όταν μόλις ενάμιση χρόνο αργότερα κήρυξε πτώχευση;
Το δεύτερο ήρθε με υπογραφή Σταθάκη
Η υπόθεση έχει και… ουρά, καθώς τον Ιούνιου του 2015, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, απορρίπτεται η… απόρριψη της Επιτροπής Παραλαβής του Λιμενικού, που αφορούσε το δεύτερο προς παράδοση σκάφος, καθώς διαπιστώθηκαν διαφοροποιήσεις του εξοπλισμού από τις τεχνικές προδιαγραφές και την αρχική σύμβαση. Σημειώνεται ότι η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη, όμως άλλη Επιτροπή («Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Τακτικών Διαγωνισμών») έκρινε (επίσης ομόφωνα, όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση) ότι «οι διαφοροποιήσεις του εξοπλισμού δεν επηρεάζουν την καλή λειτουργία και επιχειρησιακή εκμετάλλευση» του σκάφους.
Διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη σημερινή κυβέρνηση
Επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.,
το ελληνικό Δημόσιο έκανε το πρώτο βήμα για να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την κροατική εταιρία, καθώς από τον Οκτώβριο του 2015, με ομόφωνη απόφαση, η Επιτροπή Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Τακτικών Διαγωνισμών κήρυξε έκπτωτη τη Montmontaza Greben, η οποία δήλωσε αδυναμία υλοποίησης της συμφωνίας. Το υπουργείο ζήτησε την κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης, ύψους 892.533,20 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της αξίας των τεσσάρων σκαφών, που δεν παραδόθηκαν ποτέ. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά ζήτησε την έντοκη επιστροφή της προκαταβολής για τα τέσσερα σκάφη, ύψους 4.462.666 ευρώ.
Η υπόθεση με τα «κροατικά σαπάκια» φέρνει στις μνήμες των λιμενικών την αντίστοιχη με τα τέσσερα σκάφη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που προμηθευτήκαμε τη δεκαετία του ’90, τα οποία όχι απλώς είναι ανενεργά, αλλά πριν καν παραληφθούν, η ισπανική εταιρία που τα είχε προμηθεύσει, έκλεισε αιφνιδίως (και περιέργως!). Μέχρι και σάκους με άμμο έβαζαν οι λιμενικοί, προκειμένου πετύχουν την ευστάθεια αυτών των πλωτών μέσων! Τα συγκεκριμένα σκάφη βρίσκονται είτε παροπλισμένα σε χώρους των λιμενικών αρχών, όπως στην Ελευσίνα, είτε έχουν παραδοθεί στον ΟΔΔΥ για εκποίηση.  cretanpatriot

~ Τα  βίντεο μας  για σήμερα   :
~Τρομοκρατική επίθεση 1 25/05/2017:
~Τρομοκρατική επίθεση  2  25/05/2017:
~Τρομοκρατική επίθεση  3  25/05/2017:
https://youtu.be/tNAUsDYfOZU   .-
-----------------
~Τσίπρας Τράμπς 25/05/2017:
https://youtu.be/4sMcNQTJAQ4   .-
------------------
~Κυριάκος Βελόπουλος  25/05/2017:
 https://youtu.be/jjY7oF9D2U4  .-
~** Το βιασμό κόρης από πατέρα θέλουν να διδάξουν στα σχολεία :
https://youtu.be/1eraFISpUwA .-
~ ΥΔΡΙΤΕΣ  1 στην Ελλάδα 25/05/2017:
~*ΥΔΡΙΤΕΣ και Ελλάδα  25/05/2017:
~* Οι ISIS πριν το Μάντσεστερ 25/05/2017:
~*Μετανάστες αγοράζουν πλαστά εγγραφα  25/05/2017:
~Αλήθειες  για όλους μας  2017:
~*ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και υδρίτες  25/05/2017:
~* ΗΠΑ  συνεχίζουν εξοπλισμό Κούρδων  25/05/2017:
~*ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΥΜΑΔΕΣ του εμπορίου 25/05/2017:
~*ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ και  Μουσουλμάνοι  26/05/2017:
~* Οι EXXONMOBIL  και τα   Ε. Π   26/05/2017:
~* Δ. Ν. Τ   Αναδιάρθρωση δανείου με Ρωσία ; 26/05/2017:
~*Περίεργα για απόσχιση ΚΡΗΤΗΣ  26/05/2017:
~* Φθόριο και οδοντόκρεμες  26/05/2017:
~* Προβοκάτσια από Αλβανούς μαθητές  26/05/2017:
~*Ποτό και  Έρωτα από υπουργό παιδείας  στις εξετάσεις  26/05/2017: https://youtu.be/G6bDHQ14SYo .-
~*Σύζυγοι Ευρωπαίων πρωθυπουργών  26/05/2017:

*** Μετά τα 4 τρις από ΥΔΡΙΤΕΣ κάνουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ την ΚΡΗΤΗ...(βίντεο)
~ ΥΔΡΙΤΕΣ  1 στην Ελλάδα 25/05/2017:
~*ΥΔΡΙΤΕΣ και Ελλάδα  25/05/2017:
https://youtu.be/Hkj8t8kj48c   .-
Η "ανεξάρτητη Κρήτη" ήταν πάντα σκοπός των Μεγαλων Δυνάμεων από το 1887.
Προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κράτος μαριονέττα, την Κρητική Πολιτεία (παρά την λυσσώδη αντίδραση των Κρητών που θέλανε ένωση) και που η σημαία και η "λαμπρή ιστορία" της ξεθάβεται από πρώην Μαρξιστές καθηγητές & καιροσκόπους και πολυδιαφημίζεται από "περίεργα" κανάλια στο διαδίκτυο.
Κυκλοφορούν χάρτες, σημαίες και διάφορα άλλα που έχουν σχέση με το «ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης». Μάλιστα υπέπεσε στην αντίληψή μας ένα περίεργο παιδικό παιγνίδι που διδάσκει τα αμερικανάκια τις διάφορες χώρες του κόσμου.
Όπως θα δείτε στο 1,56 αναφέρει το κράτος ΚΡΗΤΗ, ενώ στο 0,55 έχει ήδη αναφέρει την Ελλάδα.
Δείτε το βίντεο και κρίνετε μόνοι σας.
Βίντεο  :Απόσχιση της Κρήτης; https://youtu.be/PeU6HEtN3vc  .-
    
 -  Tυχαίο ότι η Κρήτη έχει 4 τρις αξία;
~**  ΤΙ ΕΝΑΙ ΟΙ ΥΔΡΙΤΕΣ  ; :
Υδρίτες Μεθανίου: Είναι  .... Το καύσιμο του μέλλοντος και το γεωπολιτικό του αποτύπωμα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη...
~ Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στους υδρίτες μεθανίου, θα τονίσουμε τι είναι, που υπάρχουνε πάνω στον πλανήτη, με ποιες τεχνολογίες εξορύσσονται, ποιο είναι το μέλλον τους και ποιο θα είναι το γεωπολιτικό τους αποτύπωμα πάνω στον πλανήτη τα επόμενα 20 χρόνια και αν μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς παγκοσμίως.
Υδρίτες Μεθανίου
Η ύπαρξη του ένυδρου μεθανίου έχει γίνει γνωστό από τη δεκαετία του 1930.Αλλά μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχει καταστεί ένα αντικείμενο σοβαρά υπόψη ως πιθανή πηγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα για το μέλλον. Είναι δυνατόν τώρα να υπολογίσουμε  τα διαθέσιμα συνολικά ποσά με κάποια εμπιστοσύνη. [1]
Εύφλεκτος πάγος από μεθάνιο και νερό
-  Ένυδρο μεθάνιο σχηματίζεται όταν το νερό και το αέριο μεθάνιο συνδυάζονται σε θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου και πιέσεις μεγαλύτερες από 30 bar ή 30 φορές την κανονική ατμοσφαιρική πίεση. Το μεθάνιο περιβάλλεται από τα μόρια του νερού και παγιδεύεται σε ένα μοριακό κλουβί. Ως εκ τούτου, οι Χημικοί αποκαλούν αυτό το είδος της μοριακής δομής κλαθρικό (λατ. clatratus = με ράβδους, κλουβιά).
Οι υδρίτες μεθανίου αναπτύσσονται σε περιοχές με μόνιμο στρώμα πάγου στη γη ή κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Αυτοί συνήθως καλύπτονται από ένα στρώμα ιζημάτων. Οι σχηματισμοί τους κάτω από το πυθμένα της θάλασσας απαιτούν ένα περιβάλλον με αρκετά υψηλή πίεση και χαμηλή θερμοκρασία. Όσο πιο ζεστό το νερό είναι, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η πίεση του νερού. Έτσι, στην Αρκτική, οι υδρίτες μεθανίου μπορεί να βρεθούν κάτω από τα βάθη νερού της τάξης των 300 μέτρων, ενώ στις τροπικές περιοχές  μπορούν να βρεθούν  μόνο κάτω από τα 600 μέτρα.
Τα περισσότερα κοιτάσματα ένυδρου μεθανίου σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε βάθη νερού μεταξύ 500 και 3000 μέτρων. Τα ένυδρα άλατα είναι στερεά και άσπρα, παρόμοιο στην εμφάνιση με την κανονικό παγωμένο νερό. Όταν βγαίνουν από τον πυθμένα της θάλασσας αρχίζουν να σπάνε σιγά-σιγά. Αυτό απελευθερώνει το αέριο μεθάνιο το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αναφλεγεί.[1]
~ Δείγματα θαλάσσιων ιζημάτων που περιέχουν υδρίτες. Αριστερά: Αν ειρηνικός, Δεξιά: Αν. Μεσόγειος (Όρη Αναξίμανδρου)
Πηγή: Ελληνική Γεώσφαιρα, Περιοδική έκδοση ΙΓΜΕ, Απρίλιος 2008,  ISSN: 1791-2210, Τόμος 2, Τεύχος 3
Πως εξορύσσεται;
Τρεις διαφορετικές διαδικασίες που εξετάζονται για την ανάκτηση του μεθανίου:
• Κυκλοφορία του νερού: Ζεστό νερό αντλείται μέσα στο κοίτασμα ένυδρου μεθανίου μέσω ενός πηγαδιού, αυξάνοντας τη θερμοκρασία μέχρι το σημείο όπου οι υδρίτες διασπώνται  και το μεθάνιο απελευθερώνεται.
• Αποσυμπίεση: Οι υψηλές πιέσεις κυριαρχούν στα στρώματα ένυδρου μεθανίου, λόγω των υπερκείμενων φορτίων  υδάτων και ιζημάτων. Γίνονται γεωτρήσεις στα κοιτάσματα από πάνω απελευθερώνοντας  την πίεση, όπως το τρύπημα του σωλήνα σε ένα λάστιχο ποδηλάτου. Με την πτώση της πίεσης οι υδρίτες διασπούνται  αργά και το μεθάνιο απελευθερώνεται.
• Ενέσεις με διοξείδιο του άνθρακα: Το μεθάνιο απελευθερώνεται από υδρίτες όταν είναι εμποτισμένο με ένα αέριο. Το διοξείδιο του άνθρακα εκτοπίζει το μεθάνιο στην ένωση εγκλεισμού, αντικαθιστώντας το στο μοριακό κλουβί. Ένα αποτέλεσμα αυτού είναι μια ισχυρότερη δέσμη του μορίου του νερού με το διοξείδιο του άνθρακα από ό, τι είχε με το μεθάνιο. Ο υδρίτης του  διοξείδιο του άνθρακα είναι έτσι σημαντικά πιο σταθερός από τον  υδρίτη μεθανίου. [1]
-  Αναπαράσταση των τριών μεθόδων εξόρυξης, Πηγή από την έκθεση που αναγράφεται στην παραπομπή [1]
Αποθέματα Υδριτών παγκοσμίως
~ Εκτίμηση για τα αποθέματα δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια γιατί μιλάμε για μια καινούργια μορφή ενέργειας, το μόνο σίγουρο που μπορούμε να αναφέρουμε και αναφέρετε σε πολλές εκθέσεις  και από πολλούς ειδικούς είναι ότι ο πλανήτης μας περιέχει μεγάλες ποσότητες υδριτών μεθανίου. Παρακάτω παραθέτουμε 2 πηγές για τα αποθέματα.
‘Οι υδρίτες μεθανίου είναι μία από τις αναδυόμενες καθαρές πηγές ενέργειας του 21ου αιώνα. Τα πιθανά αποθέματα υδριτών   υπολογίζονται  21.000 σε τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τα οποία είναι περίπου 100 φορές τα συνολικά αποθέματα φυσικού αερίου παγκοσμίως μέχρι αυτήν την στιγμή. Υποθέτοντας το 10% του συνόλου των αποθεματικών ότι μπορούν να αξιοποιηθούν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου 600 χρόνια, όπως φαίνεται στους Πίνακες 9 και 10’.-
~ Source: A global survey of gas hydrate development and reserves :Specifically in the marine field Shyi-MinLu, Energy and Environment Research Laboratories ,Industrial Technology ResearchInstitute , Chutung ,Hsinchu310 ,Taiwan)
Η  πρώτη εκτίμηση είναι από έκθεση που κατέβηκε από την διεθνή επιστημονική βιβλιοθήκη http://www.sciencedirect.com/ , το όνομα και η προέλευση της παρατίθεται στις παραπομπές στο τέλος του άρθρου.[2]
Η δεύτερη εκτίμηση μας προέρχεται από την γερμανική ιστοσελίδα http://www.spiegel.de/ από ένα άρθρο με τίτλο ‘Warning Signs on the Ocean Floor: China and India Exploit Icy Energy Reserves,By Gerald Traufetter’. Είναι παλιά η πηγή γιατί το άρθρο γράφτηκε το 2007, απλώς το παραθέτουμε για να τονίσουμε ότι πολλοί γεωπολιτικοί παγκόσμιοι δρώντες όπως η Γερμανία έχουν γνώση για τους υδρίτες μεθανίου εδώ και πολλά χρόνια.[3]
~ Ιαπωνία η πρώτη χώρα που παράγει φυσικό αέριο από υδρίτες μεθανίου
Source: A global survey of gas hydrate development and reserves :Specifically in the marine field Shyi-MinLu, Energy and Environment Research Laboratories ,Industrial Technology ResearchInstitute , Chutung ,Hsinchu310 ,Taiwan
- Ο Πρόεδρος Hirobumi Kawano της Ιαπωνική Κρατική Εταιρεία JOGMEG ανέφερε ότι  η εταιρεία έχει διεξάγει εργασίες προετοιμασίας για την πρώτη δοκιμή παραγωγής στην ανοικτή θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας στις χερσονήσους,  Atsumi και Shima, επίσης  η εταιρεία ξεκίνησε έναν έλεγχο ροής εφαρμόζοντας τη μέθοδο αποσυμπίεσης και επιβεβαίωσε την παραγωγή του αερίου μεθανίου από στρώματα υδριτών  μεθανίου στις 12 Μαρτίου, 2013.
Η  JOGMEC θα αρχίσει να αναλύει τα δεδομένα, ενώ συνεχίζει την εξέταση της ροής.[4]
Πιθανά κοιτάσματα υδριτών μεθανίου έχουν αναφερθεί σε θαλάσσια ιζήματα στο Nankai Trough από την ακτή του Ειρηνικού στην κεντρική Ιαπωνία, όπου το βάθος του νερού είναι πάνω από 500 μέτρα. Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα αποθέματα υδριτών μεθανίου αντιστοιχούν σε προμήθεια 100 χρόνων  φυσικού αερίου για την Ιαπωνία, καθιστώντας το μια σημαντική δυνητική πηγή ενέργειας.[5]
Ύπαρξη υδριτών μεθανίου στην Νοτιανατολική Μεσόγειο
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας  (βλέπε εδώ) η ύπαρξη υδριτών μεθανίου ίσως είναι ο πραγματικός λόγος σύγκρουσης όλων των γεωπολιτικών δρώντων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και όχι τα συμβατικά αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Παρακάτω παραθέτουμε δύο φωτογραφίες που δείχνουνε τις πιθανές περιοχές ύπαρξης υδριτών μεθανίου στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
~  Η πηγή των δύο φωτογραφιών είναι η εξής: Παρουσιάστηκε μία έκθεση  σε ένα συνέδριο εξειδικευμένο για υδρίτες μεθανίου με όνομα ΄Proceedings of the 7th International Conference on Gas Hydrates (ICGH 2011), Edinburgh, Scotland, United Kingdom, July 17-21, 2011’, το όνομα της έκθεσης είναι: ‘THE MEDITERRANEAN SEA: A NATURAL LABORATORY TO STUDY GAS HYDRATE DYNAMICS?’ από τους παρακάτω επιστήμονες;
• Daniel Praeg∗, Riccardo Geletti, Nigel Wardell Istituto Nazionale di Oceanografia e di Geofisica Sperimentale (OGS), Borgo Grotta Gigante 42C, Sgonico, 34010 Trieste, ITALY
• Vikram Unnithan Jacobs University Bremen, GERMANY
• Jean Mascle, Sebastien Migeon Géoazur, Villefranche-sur-Mer, FRANCE
• Angelo Camerlenghi Istitució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) c/o Universitat de Barcelona, SPAIN
Το γεωπολιτικό αποτύπωμα των υδριτών μεθανίου
Αν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και με ορίζοντα το 2020 η τεχνολογία εξόρυξης υδριτών μεθανίου καταστεί εμπορικά εκμεταλλεύσιμη και το κόστος εξόρυξης βιώσιμο οι γεωπολιτικές αλλαγές θα είναι τεκτονικές, κάποιες από αυτές θα είναι:
• Ολική απεξάρτηση της Ιαπωνίας από εισαγωγές φυσικού αερίου, μερική ίσως απεξάρτηση και της Κίνας.
• Σταδιακός παραγκωνισμός των χωρών παραγωγής συμβατικών μορφών υδρογονανθράκων όπως της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, όχι όμως και της Ρωσίας η οποία έχει αρκετές πιθανές περιοχές ύπαρξης κοιτασμάτων υδριτών μεθανίου.
•  Μελλοντική τροφοδοσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε φυσικό αέριο από παραγωγή υδριτών μεθανίου από την Μαύρη θάλασσα και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
• Αύξηση της γεωπολιτικής σημασίας των παρακάτω περιοχών λόγω της ύπαρξης υδριτών μεθανίου: Νοτιανατολική Μεσόγειος, Νοτιοανατολική Ασία, Μαύρη Θάλασσα, Κασία Θάλασσα, Βόρεια θάλασσα και φυσικά οι θάλασσες γύρω από την Ινδία που φαίνεται να περιέχουν μεγάλες ποσότητες υδριτών μεθανίου.
Από αυτά συνεπάγεται ότι η αμερικανική στροφή τα τελευταία χρόνια προς την Νοτιοανατολική Ασία ίσως δεν είναι μόνο η Κίνα αλλά ίσως και οι υδρίτες.
Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το ταξίδι τώρα ξεκινά και φαίνεται συναρπαστικό για αυτό δέστε τις ζώνες σας, η ιστορία των υδριτών μεθανίου τώρα ξεκίνησε και μπορεί να αλλάξει την ζωή πάνω στον πλανήτη μας όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα.
* Αθανάσιος Πίτατζης, Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μεταπτυχιακός φοιτητής 2014-2015 στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα) στο Μεταπτυχιακό Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου
[1] Μετάφραση κομματιών από τα αγγλικά από την έκθεση: world ocean review Marine  Resources –Opportunities  and Risks, ISBN 978-3-86648-221-0, Published by: maribus gGmbH, Pickhuben 2, D-20457 Hamburg, Germany, www.maribus.com, Chapter 3 Energy from burning ice
[2] Όλες οι πληροφορίες όπως και οι σχετικές εικόνες είναι από το άρθρο-έκθεση: A global survey of gas hydrate development and reserves :Specifically in the marine field Shyi-MinLu, Energy and Environment Research Laboratories ,Industrial Technology ResearchInstitute , Chutung ,Hsinchu310 ,Taiwan, http://www.sciencedirect.com/
[3] ‘Warning Signs on the Ocean Floor: China and India Exploit Icy Energy Reserves,By Gerald Traufetter’, : http://www.spiegel.de/international/world/warning-signs-on-the-ocean-flo...
[4] Μετάφραση από τα αγγλικά από την Ιστοσελίδα: http://www.jogmec.go.jp/english/news/release/release0110.html?recommend=1
[5] Μετάφραση από τα αγγλικά από την Ιστοσελίδα: http://www.jogmec.go.jp/english/oil/technology_015.html

Ακολουθούν  Βίντεο :
~* Οι ISIS πριν το Μάντσεστερ 25/05/2017:
~*Μετανάστες αγοράζουν πλαστά εγγραφα  25/05/2017:
 https://youtu.be/I2CF7AQl-Jo  .-

***Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ! Η Ελλάδα έχει ΛΙΘΙΟ! Είναι ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ
~Αλήθειες  για όλους μας  2017:
Σεισμό έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας βρέθηκε τεράστιο κοίτασμα λιθίου, απόδειξη ότι η Ελλάδας μας είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, όπως ακριβώς το φωνάζει ο Κυριάκος Βελόπουλος τόσα χρόνια.
Mετά από γεωτρήσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για τη διερεύνηση της συνέχειας των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αποκαλύφθηκε ότι η περιοχή είναι πλούσια στο μέταλλο λίθιο, το οποίο βρίσκεται σε μορφή στρωμάτων φωσφορικών αλάτων. Το πάχος των στρωμάτων κυμαίνεται από μισό έως έξι μέτρα και το βάθος τους απ’ την επιφάνεια της Γης, από 400 έως 500 μέτρα.
Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι μπορεί να γίνει άμεση εκμετάλλευση και άντληση.
Υπενθυμίζουμε ότι το λίθιο είναι η σημαντική ουσία που αποτελεί τη βάση για τις μπαταρίες μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας που χρησιμοποιούνται σε συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως στα smartphones, στους φορητούς υπολογιστές αλλά, και στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται, μάλιστα, αύξηση της ζήτησης σε λίθιο λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.
Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τελικά η ξαφνική επιθυμία των δανειστών να αποκτήσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, να μην είναι τελικά τόσο ξαφνική, αφού υπάρχει ανεπάρκεια κοιτασμάτων λιθίου στις ευρωπαϊκές χώρες…
Το σχετικό tweet του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, μας δίνει άπλετη «τροφή για σκέψη»:


***  Εντυπωσίασε και στη Χαλκιδική η χορωδία Allegri (φωτογραφίες) 
 
Στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ελεγεία που διεξήχθη 12-14 Μαΐου στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής (αμφιθέατρο Pomegranate Spa Hotel) συμμετείχε η καλαματιανή χορωδία Allegri, με 11 από τα 16 μέλη της που προέρχονται από 9 διαφορετικές χώρες. Με πολύ μεράκι και συστηματικές πρόβες υπό την καθοδήγηση πάντα και διεύθυνση της Αγγελικής Λαζάρου όλοι έδωσαν κι αυτή την φορά τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα φάνηκε επί σκηνής εντυπωσιάζοντας κριτές και κοινό. Καταφέρνοντας να ανταποκριθούν ιδανικά σε ένα εντυπωσιακό σε ποικιλία ρεπερτόριο από την κλασική μουσική της Αναγέννησης, έως σύγχρονα τραγούδια και παραδοσιακά ακούσματα (έκλεισαν καταχειροκροτούμενοι με το μακεδονίτικο παραδοσιακό «μήλο μου κόκκινο») οι Allegri καταξιώνονται σε υψηλό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι οι προσκλήσεις για συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις είναι αλλεπάλληλες.
Στην πρόσφατη διοργάνωση της Χαλκιδικής έλαβαν μέρος 19 χορωδίες, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το Master Class που πραγματοποιήθηκε από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Μαρία Έμμα Μελιγοπούλου (Αναπλ. Λέκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ) και Σιράνοuς Τσαλίκιαν (σοπράνο και καθηγητής φωνητικής).
Ο επόμενος πιο σημαντικός σταθμός για τους Allegri θα είναι 11-15/10 ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας (συμμετείχαν με επιτυχία και στον 1ο), ενώ με ιδιαίτερη διάθεση συνεργασίας και προσφοράς στηρίζουν με κάθε ευκαιρία με την παρουσία τους εκδηλώσεις και φορείς με κοινωνικούς σκοπούς, όπως το έργο του Φιλοζωικού.  Χ.Ε.

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Basket League 3ος αγώνας στα πλέϊ-οφ  (25/05/2017)

Ολυμπιακός - Άρης 79-65 .- ^  (3-0)  .- Διαιτητές: Διαμαντής-Τζαφλέρης-Πουρσανίδης Κ.
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-25, 65-49, 79-65
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 14 (4), Σπανούλης 10 (1), Γκριν 6, Μπιρτς 2, Γιανγκ 3, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 18 (2), Αγραβάνης 2
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Φλιώνης 2, Κάμινγκς 21 (3), Γιάνκοβιτς 3 (1), Καββαδάς 6, Ντραγκίτσεβιτς 3 (1), Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 9 (3), Τσαϊρέλης 8 (1), Χριστίδης 4, Σίμτσακ 2, Μούρτος 5 (1) .-
~*  Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τον Άρη και... υποδέχεται τον ΠΑΟ
Κυριακή τζάμπολ στους τελικούς

*** Προημιτελικά Champions Cup Πόλο  (25/05/2017)

Ολυμπιακός - Γιουγκ (Προημιτελικός) 8-11 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 5-3, 1-1
 ~  Ήττα του ΟΣΦΠ από την Ντουμπρόβνικ και αποκλεισμός

Εκτός ημιτελικών Ch.League

Διαιτητές: Μπουτς (Ισπανία), Ναούμοφ (Ρωσία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος
 ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία 2, Μάρκοβιτς 2, Παβλίτσεβιτς, Βρλιτς 2, Περόνε 2, Μπένιτς, Ομπράντοβιτς 1, Πόπαντιτς
~* Με σφραγίδα Θανάση Πρωτοψάλτη και στα τρία νικηφόρα σετ, η Εθνική βόλεϊ κέρδισε 3-2 την Αυστρία, αγκάλιασε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης και την Πέμπτη (21:00) θα διεκδικήσει την πρώτη, κόντρα στη γηπεδούχο και φαβορί του ομίλου, Ολλανδία.

*** Βόλεϊ (25/05/2017)
Ολλανδία - Ελλάδα
*** Αυστρία-Ελλάδα  2-3   σετ  .- ^

Τα σετ: 26-24, 27-25, 16-25, 23-25, 15-13.
ΑΥΣΤΡΙΑ (Βαρμ): Βοχλφαχρτστάτερ 12 (11/14, 1 μπ), Κοραϊμάν 18 (17/30, 1 μπ, 38% υπ), Μπέργκερ 19 (18/32, 1 μπ 74% υπ), Θάλερ 2 (1/2, 1 μπ), Γκραμπμίλε 7 (6/9, 1 μπ), Μπούτσεγκερ 23 (20/36, 2 άσ, 1 μπ), Κρόις (λ ,76% ) , Μένερ, Τούσχ, Τσας 1 (1/2), Γιούρκοβιτς, Μίτσελ.
ΕΛΛΑΔΑ (Αρσενιάδης): Τζούριτς 30 (29/55, 1 μπ), Στιβαχτής 3 (1 άσ, 2 μπ), Ανδρεάδης 8 (7/10, 1 άσ), Πανταλέων 4 (2/4, 1 άσ, 1 μπ), Φράγκος 14 (13/23, 1 μπ, 74% υπ), Πρωτοψάλτης 18 (15/21, 1 άσ, 2 μπ, 57% υπ), Στεφάνου (λ ,53%), Γκαράς (λ), Τερζής, Κοκκινάκης, Ζουπάνι, Τακουρίδης, Κουμεντάκης, Σωτηρίου.-

***  ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 82-69.-  (Φιλικό γυναικών )

Δεκάλεπτα: 22-18, 47-37, 61-52, 82-69
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Σβοράντα): Ζίρκοβα 22 (3), Ντουντάσοβα 2, Παλενίκοβα 6 (2), Ορόσζοβα 6 (2), Μπαλίντοβα 15 (1), Ζουρκένκοβα 14, Ρουζίκοβα 8, Βινουτσάλονα 9, Σλάμοβα
ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Εϊβερι, Σταμολάμπρου, Σταμάτη 3 (1), Σπυριδοπούλου 3 (1), Μάλτση 24 (7/10 τρ), Νικολοπούλου 9, Σωτηρίου 2, Κοσμά 3 (1), Σπανού 9, Καλτσίδου 13, Χριστινάκη 2, Φασούλα 1 .-

 ***  Αύριο στο Στάδιο τα Παπαφλέσσεια με υποσχέσεις για ρεκόρ από τους Έλληνες πρωταθλητές… 
Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τα Παπαφλέσσεια που θα πραγματοποιηθούν αύριο στο Στάδιο της Παραλίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του διοργανωτή Μεσσηνιακού.
Ο υπεύθυνος Τύπου της διοργάνωσης, Μπάμπης Βακαλόπουλος, άνοιξε την ενημερωτική συνάντηση ευχαριστώντας τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή του αγώνων και όλους τους υποστηρικτές και ιδιαίτερα τις «δυο εταιρείες που μας στήριξαν και ήταν μια «ένεση» για τον σύλλογό μας, την ΤΕΡΝΑ που ήταν ο χορηγός του βόλεϊ στην Α2 και του στίβου και τον ΜΟΡΕΑ που είναι ο κύριος χορηγός των «Παπαφλεσσείων» και γενικότερα του ΜΓΣ» και συνέχισε λέγοντας:
«Προσπαθήσαμε ώστε να γίνουν οι αγώνες, γιατί μια διακοπή ενός έτους σημαίνει ότι τελειώνουν. Πιστεύουμε όμως ότι θα έρθουν και καλύτερες ημέρες.
Θα είναι ένα ωραίο Σάββατο, με καλές επιδόσεις και ρεκόρ. Λόγω των λίγων χρημάτων που είχαμε φέρνουμε και 6 ξένους αθλητές που θα προσπαθήσουμε να έχουν καλό συναγωνισμό με τους Έλληνες ώστε να κάνουν καλές επιδόσεις».
Τέλος, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, εξέφρασε με καυστικό τρόπο το παράπονο ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΡΤ έχει σταματήσει να καλύπτει τηλεοπτικα τα Παπαφλέσσεια. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Είναι ένα παράπονο του Συλλόγου μας όταν ειδικά μεταδίδει κάποιες άλλες διοργανώσεις, όχι μόνον στίβου, που δεν έχουν αυτή την εμβέλεια. Οι κυβερνητικοί βουλευτές της Μεσσηνίας ας το δουν» ανέφερε ειδικότερα.
Τ. Στασινόπουλος: Ιστορική αφετηρία για μεγάλες επιδόσεις η Καλαμάτα
 Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού, Τάκης Στασινόπουλος με ιστορικές αναφορές…
«Σας καλωσορίζω στο στάδιο του Μεσσηνιακού απ’ όπου ξεκίνησε η πρώτη διοργάνωση των Παπαφλεσσείων στις 13/5/1956 μετά από πρωτοβουλία του τότε δημάρχου, Παναγιώτη Καίσαρη, για να τιμήσουν τον ήρωα του 1821, Παπαφλέσσα.  Για την πόλη της Καλαμάτας τα Παπαφλέσσεια είναι πλέον θεσμός που χτίστηκε, αναδείχθηκε και δυναμώθηκε με τις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού. Μάλιστα από το 1996 έως το 2014 είχαν διεθνές κύρος» ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος, εκφράζοντας ακόμα «την πεποίθηση ότι οι φετινοί αγώνες θα αποτελέσουν για τους συμμετέχοντες αθλητές την αφετηρία για την επίτευξη επιδόσεων που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους μεγάλους αγώνες της χρονιάς» επιφυλάσσοντας και γι’ αυτούς ένα ζεστό καλωσόρισμα στην πόλη μας και την ευχή για επίτευξη των στόχο τους «που θα ανταμείψουν τους φίλους του στίβου και θα σας χαρίσουν τα χειροκροτήματά τους»…
 Ν. Μπασακίδης: Μεγάλες επιδόσεις στα σπριντ με το ανακατασκευασμένο ταρτάν
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, πρόσθεσε από την πλευρά του: «Η πόλη καλωσορίζει για άλλη μια χρονιά αθλητές στίβου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε ένα ραντεβού που κάθε χρόνια για πολλά τώρα, ανανεώνεται για το τέλος του Μαΐου. Τα Παπαφλέσσεια είναι μια συνάντηση στίβου που έχει καθιερωθεί στη μνήμη όλων των Ελλήνων αλλά ιδιαίτερα στους αθλητές και ιδιαίτερα στους δικούς μας αθλητές, που κάθε μέρα τους βλέπουμε στο δημοτικό στάδιο να αγωνίζονται και είναι γι’ αυτούς ένα κίνητρο, ένα στόχος, για να συμμετάσχουν, να πάρουν μια πρώτη γεύση, μια πρώτη εμπειρία.
Ως Δήμος είμαστε αρωγοί και υποστηρίζουμε οικονομικά αυτή την προσπάθεια του Μεσσηνιακού» τόνισε ο κ. Μπασακίδης, ενώ αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο χώρο που θα φιλοξενηθούν οι αυριανοί αγώνες, μετέφερε τα εξής:. «Για φέτος στο Στάδιο έχει γίνει μια πολύ μεγάλη επισκευή του αγωνιστικού στίβου, με αποτέλεσμα οι αθλητές των αγώνων ταχύτητας να τρέχουν σε ένα καινούργιο ταρτάν! Αυτό θα βελτιώσει τις επιδόσεις, όπως το είδαμε και πέρυσι με τα αγωνίσματα του μήκους, έτσι ώστε να παραμείνει το μίτινγκ σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο».
Τέλος, κάλεσε τους φίλους του στίβου να στηρίξουν με την παρουσία και το χειροκρότημά τους τις προσπάθειες όλων των αθλητών από την Μεσσηνία, την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να έχουν μια πολύ καλή επίδοση.
  Ι. Καλυβιώτης: Εγγύηση η εμπειρία-ξεχωριστή παρουσία παιδιών και ΑμεΑ
Ο Γιάννης Καλυβιώτης που σηκώνει πλέον το μεγαλύτερο οργανωτικό μέρος των Παπαφλεσσείων, ανέφερε:
«Όπως πάντα παρατηρείται υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στην Οργανωτική Επιτροπή διότι υπάρχει η τεχνογνωσία και το παρελθόν με τις επιτυχημένες διοργανώσεις.
Ευχαριστούμε το Δήμο για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει στο δημοτικό στάδιο προκειμένου οι αθλητές να αγωνιστούν σε ιδανικές συνθήκες για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε συνηθισμένοι ως οργανωτές να φιλοξενούμε αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου με παγκόσμιες διακρίσεις, κατόχων επιδόσεων παγκοσμίων αγώνων και πρωταθλημάτων. Την τρέχουσα περίοδο οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές στα αγωνίσματα τα οποία θα συμμετέχουν θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό. Το μήκος είναι ένα αγώνισμα το οποίο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κοινού καθώς πολύ δυνατοί αθλητές, εξέχουσες προσωπικότητες του αθλήματος, θα δώσουν έναν πολύ δυνατό αγώνα και θα συνεχίσουν, την παράδοση του Λούη Τσάτουμα, αλλά και όλων των αθλητών που στο παρελθόν έκαναν πολύ υψηλές επιδόσεις».
Στη συνέχεια ο (και) προπονητής του Μεσσηνιακού αναφέρθηκε σε δύο ξεχωριστής σημασίας συμμετοχές, αυτή των μικρών παιδιών, αλλά και αθλητών με τυφλότητα: «Η ατζέντα των Παπαφλεσσείων όσον αφορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα δεν μένει μόνο στην παρουσία Ελλήνων και ξένων αθλητών και πρωταθλητών του στίβου, αλλά σε διαχρονική βάση δίνουν τη δυνατότητα σε ντόπιους αθλητές, νεαρότερης ηλικίας να συμμετέχουν σε μια διεθνή διοργάνωση μέσα από την οποία μπορούν κι αυτοί με τη σειρά τους να αποκτήσουν εμπειρίες σε διεθνή αγώνες.
Για άλλη μια χρονιά τα Παπαφλέσσεια θα πρωτοπορήσουν καθώς εντάσσουν στο πρόγραμμά τους και δραστηριότητα πολύ μικρών αθλητών ηλικιακά, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των ακαδημιών που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το διεθνές αναγνωρισμένο πρόγραμμα της IAAF, Kid’s Athletics. Όλοι οι γονείς, παρευρισκόμενοι και θεατές θα χαρούν τα νιάτα της πόλης σε δραστηριότητες σχετικές με το στίβο.
Επίσης, για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση έχουμε τη συμμετοχή του συλλόγου ΑμεΑ «Διαφορο-Ζώ». Τρεις αθλητές με τυφλότητα θα συμμετέχουν για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση, υψηλού επιπέδου και πιο συγκεκριμένα θα τρέξουν στους αγώνες των 100 μέτρων. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει πέρα από τα μηνύματα που παίρνουν σχετικά με την άθληση και την ποιότητα που προσφέρει στον τρόπο ζωής τους. Είναι κι ένα ευαίσθητο μήνυμα προς την κοινωνία που αφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών».
  Δ. Πουλόπουλος: Μεγάλες επιδόσεις με Καλάκο, Δαλάκα, Τεντόγλου
Τέλος, ο Δημήτρης Πουλόπουλος, με την επιπλέον ιδιότητα του μέλους του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ επεσήμανε τα παρακάτω:
«Τα Παπαφλέσσεια είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στην κοινωνία της πόλης που άντεξε στην κρίση και στον χρόνο κι αυτό έγινε γιατί υπήρχαν πάντοτε οι χορηγοί μας. Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οικονομική τους στήριξή στους φετινούς αγώνες και επίσης τον ΜΟΡΕΑ και την ΤΕΡΝΑ που φέτος έδωσαν το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων για την διεξαγωγή των αγώνων.
Είναι βέβαιο ότι το Σάββατο θα γίνουν και πάλι σπουδαίοι οργανωτικά και αγωνιστικά αγώνες κι αυτό γιατί η τεχνογνωσία και η εμπειρία μας το εγγυάται.
Δεν πρέπει να παραλείψω τη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ.
Ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ τον ευχαριστώ εκ μέρους του Μεσσηνιακού γιατί διέθεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να γίνουν αυτοί οι αγώνες στην πόλη μας. Ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε να δεχθούμε στους αγώνες όλους τους αθλητές που είναι υποψήφιοι να κάνουν τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Εφήβων και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Νέων, οπότε έχουν έρθει οι καλύτερες Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν στα αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα για να προκριθούν ως μέλη της Εθνικής ομάδας στο Μπρούνο Ζάουλι είτε για τις διεθνείς εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς. Όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα είναι εδώ, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων όπως του Τσάκωνα που θα αγωνιστεί στο Μάντσεστερ.
Έτσι θα απολαύουμε πραγματικά σπουδαίους αθλητές μαζί με έξι ξένους που έχουμε σε αυτή την εκδήλωση» υπογράμμισε ο κ. Πουλόπουλος, ενώ πρόβλεψε ότι το ρεκόρ που κατέχει ο αθλητής του ΜΓΣ, Σωτήρης Παπαδέας στα 800 μ. (1’49’’12) θα το καταρριψει αύριο στην Καλαμάτα ο Θάνος Καλάκος από την Γλυφάδα (πριν λίγες μέρες πέτυχε χρόνο 1’49’’54 στην Κρήτη), έχοντας ως σύμμαχο και τον καιρό που αναμένεται να είναι ιδανικός το Σάββατο για τους αγώνες.
Ο κ. Πουλόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά αλλων σημαντικών συμμετοχών:
«Μια πολύ μεγάλη επίδοση στα 400 μ. εμπόδια πιστεύουμε θα κάνει η Δαλάκα η οποία είναι έτοιμη να κάνει μεγάλη επίδοση για να πιάσει τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και για βοήθεια στην προσπάθειά της έχουμε μια αθλήτρια από την Ουκρανία η οποία έχει ρεκόρ 55.40.
Μεγάλες επιδόσεις θα γίνουν στα 100 μ. και 200μ. από τον Πάνο Τριβυζά, καθώς κι έναν αθλητή από την Ουκρανία που πέρυσι είχε 20:10 στα 200 μ. και 10:30 στα 100 μ.
Στο μήκος έχουμε και φέτος τον Μίλτο Τεντόγλου που είχε σημειώσει πέρυσι στην Καλαμάτα το 8.19 πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων και είναι πιθανόν να πάει ακόμα πιο μακριά φέτος.
Γενικά είναι μια διοργάνωση όπου μπορούν να κάνουν την έκπληξη και υψηλές επιδόσεις» κατέληξε ο Δημήτρης Πουλόπουλος.
-Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το μίτινγκ χρηματοδοτούν φέτος με περίπου 10.000 ευρώ ο Δήμος και η Περιφέρεια και περίπου 11.000 ευρώ ο ΣΕΓΑΣ.
  Το πρόγραμμα
Σάββατο 27/5/2017
17:00 ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ
17:30 50μ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (ΠΡΟΚΡ.)
18:00 100μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18:10 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
18:20100μ. ΑΝΔΡΩΝ
18:30 80μ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄
18:35 80Μ. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄
18:45 50μ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
19:00 400μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΩΝ
19:10 400μ. ΑΝΔΡΩΝ
19:20 ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
19:25 400μ. ΕΜΠ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
19:35 400μ. ΕΜΠ. ΑΝΔΡΩΝ
19:45 100μ. ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ
19:55 800μ. ΑΝΔΡΩΝ
20:05 200μ. ΑΝΔΡΩΝ
20:15 3.000μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
20:25 Παρουσίαση προγράμματος KIDS’ ATHLETICS από αθλητές τμημάτων υποδομής του ΜΓΣ

***  Σημεία και τέρατα έδειξε το πόρισμα της Deloitte για την ΕΠΟ και τις Ενώσεις
Σημεία και τέρατα υπάρχουν στο 140 σελίδων πόρισμα της Deloitte που παραδόθηκε προ ημερών στην ΠΔΕ/ΕΠΟ. Η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών εγκαταστάθηκε, κατόπιν απόφασης της ΠΔΕ/ΕΠΟ, από τον περασμένο Δεκέμβριο στα γραφεία της ομοσπονδίας και διενήργησε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο μέχρι τις 31/10/2016.
Στο πόρισμα αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας και πώς χειριζόταν την περιουσία της ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πόρισμα αναφέρεται ότι πάνω 400.000 ευρώ δόθηκαν ως δανεισμός, σε Ενώσεις (Μεσσηνία, Θράκη, Χαλκιδική, Βοιωτία, Πειραιάς) που στήριζαν την προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας, κατά την περίοδο 2014 – 2016.
Από αυτές μόνο η ΕΠΣ Θράκης επέστρεψε δάνειο 50.000 ευρώ, ενώ η πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην οποία δόθηκε δάνειο περίπου 200.000 ευρώ με πρόβλεψη να εξοφληθεί μέσω της παρακράτησης του 10% από την ετήσια επιχορήγηση!
Όπως αναφέρεται σε κάποιες περιπτώσεις δανεισμού των Ενώσεων δεν τέθηκε υπόψη των ελεγκτών της εταιρείας σχετική σύμβαση, είτε έγκριση αρμόδιου οργάνου για την χορήγηση δανείων, καθώς και παραστατικά μερικής αποπληρωμής τους.
Επίσης οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσω του Soccerplus, και αφορούν στο πόρισμα της Deloitte αναφέρουν ότι υπάρχουν υπογραφές συμβάσεων χωρίς έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΔΣ) και χωρίς εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος όπως προβλεπόταν στον κανονισμό προμηθειών.
Ειδική αναφορά γίνεται και στις «χρυσές κάρτες» που έχουν ήδη απασχολήσει τη Δικαιοσύνη αλλά και σε άλλα έξοδα προς συγκεκριμένα πρόσωπα, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Πηγή: soccerplus.gr
 
***  ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΕ ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ! "Πόλεμος" μέχρις εσχάτων με τον ΠΑΟΚ...
 
~  Η κόντρα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, που γιγαντώθηκε μετά τον δεύτερο ημιτελικό της Τούμπας και τα "Κύζεια", παίρνει πλέον διαστάσεις ολοκληρωτικού "πολέμου" ανάμεσα στις δύο ομάδες και δη, ανάμεσα στις κεφαλές των δύο συλλόγων.
 Στην εκδίκαση των επεισοδίων του τελικού του Βόλου, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/5) στην Πειθαρχική, ο Παναθηναϊκός έκανε πρόσθετη παρέμβαση, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Κάρμη, κατά του ΠΑΟΚ (και ΜΟΝΟ), ζητώντας να επιβληθεί αφαίρεση 3 βαθμών απ’ τον δικέφαλο του Βορρά, για υποτροπή σε εκτεταμένα επεισόδια. Απ’ τον Παναθηναϊκό είχαν εδώ και καιρό σοβαρές σκέψεις για να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση κατά του ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο αποφάσισαν να κινηθούν σε απόλυτο βαθμό προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, μετά (και) τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τρίτη (23/5) στην εκδίκαση του μεταξύ τους ντέρμπι της Λεωφόρου, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…
 Κι αυτό, διότι ο ΠΑΟΚ εκτός απ’ την κύρια παρέμβασή του στην εν λόγω υπόθεση, προκειμένου να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, έκανε και πρόσθετη παρέμβαση στην ακροαματική διαδικασία, προκειμένου να "παρακολουθήσει" live την υπόθεση. Με λίγα λόγια «έπεσε» ακόμη πιο έντονα "πάνω" στον Παναθηναϊκό κι αυτό απ’ τους "πράσινους" εκλήφθηκε ως μεγάλο unfair και "εκδικητική" κίνηση που είχε ως στόχο να οξύνει κι άλλο το μεταξύ τους κλίμα…
 ΤΙ ΧΡΕΩΝΕΙ Ο ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
Στην εκδίκαση της Πέμπτης, για τα επεισόδια του τελικού, ο Παναθηναϊκός απάντησε, πέφτοντας αντίστοιχα πάνω στον ΠΑΟΚ και μόνο, με 2-3 καίριες επισημάνσεις για τις μεγαλύτερες ευθύνες των "μελανόλευκων" στα επεισόδια. Όπως στην κίνηση που έγινε στις 7:20 μ.μ. για να εισέλθουν οπαδοί του απ’ το πορτάκι που οδηγούσε στον αγωνιστικό χώρο (και είσοδο κάποιων οπαδών του), τη μολότοφ που έπεσε, το επεισόδιο στα VIP με άνδρες της ασφάλειας του ΠΑΟΚ που επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ και μια σειρά από παραβατικές συμπεριφορές εντός ή πέριξ του αγωνιστικού χώρου. Οι "πράσινοι" περιμένουν πως η απόφαση για τα επεισόδια του τελικού θα βγει το αργότερο εντός της Παρασκευής, μαζί με την απόφαση για το δικό τους παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου ευελπιστούν σε πολύ πιο ήπια τιμωρία. Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο συνεργάστηκε τάχιστα με την αστυνομία, αλλά με δική του πρωτοβουλία επί της ουσίας, οδήγησε τις έρευνες στη σύλληψη του νεαρού, ανεγκέφαλου οπαδού, που πέταξε το κουτάκι της μπύρας προς τον Βλάνταν Ιβιτς.
 ΣΚΕΨΗ "ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ" ΓΙΑ ΧΟΥΛΤ
Σε ότι έχει να κάνει τώρα, με την καταγγελία που έκανε ο ΠΑΟΚ κατά του Νίκλας Χουλτ για αντιαθλητική συμπεριφορά στο επεισόδιο που διαδραματίστηκε στο 53 λεπτό του αγώνα της Λεωφόρου (ως απάντηση στην καταγγελία του "τριφυλλιού" για τον Μάτος και το χτύπημα του προς τον Μπεργκ στον ημιτελικό), οι "πράσινοι" εξετάζουν σοβαρά, αντίστοιχη κίνηση για άλλους παίκτες του δικεφάλου που συμμετείχαν στην… αναμπουμπούλα και στο επεισόδιο που έγινε μέσα στην περιοχή του Στιλ, όπως π.χ. ο Κίτσιου. Κάτι που θα φανεί, πολύ πιο επίσημα μέσα στα επόμενα 24ωρα…  contra

***
 
~~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
ΤΕΤΑΡΤΗ ~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .-
ΠΕΜΠΤΗ ~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-18-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
 Κυριακή 20-05-2017 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-...
~ Κυριακή 21-05-2017 :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/…/arfara-news-21-… .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*
~ ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5583   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3593   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3600 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.776  βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* 
  1.- Ο Κυριάκος Βελόπουλος για Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη - (ALERT 3.5.2017): https://youtu.be/g57XNnfbS2M .-
2.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα η πιο πλούσια χώρα σε υδρίτες - (ALERT 25.5.2017): https://youtu.be/cwFI30dBoWA .-
3.- Χρέωσαν δισεκατομμύρια τη χώρα οι "εθνοσωτήρες" - (ALERT 23.5.2017):  https://youtu.be/UGtAQTGcZ-Y .-
4.- Το βιασμό κόρης από πατέρα θέλουν να διδάξουν στα σχολεία - (ALERT 25.5.2017): https://youtu.be/1eraFISpUwA .-
5.- Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α. ΛΙΑΤΣΟΣ 05/05/2017: https://youtu.be/7h-oipwiJlI .-
6.- Κυριάκος Βελόπουλος Αιμίλιος Λιατσος 18/05/2017: https://youtu.be/XyqU4gL1zHw .-
7.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - (ALERT 23.5.2017): https://youtu.be/MklM9s7OH_s .-
8.-  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΡΩΣΙΑ,ΗΠΑ,ΙΡΑΝ,ΤΡΑΜΠ) - (ALERT 2.5.2017): https://youtu.be/Yr1Y8amGouU .-
9.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - (ALERT 20.4.2017): https://youtu.be/WDHbPERRkp4 .-
10.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί η Ρωσία αντιδρά στην πίεση των ΗΠΑ - (ALERT 18.4.2017): https://youtu.be/LfJf8L9V_NM  .-
11.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΕΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - (ALERT 26.4.2017): https://youtu.be/FElalfgeEKg  .-
12.- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ 24/02/2017: https://youtu.be/TdBVCMO9_7o  .-
13.-  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ελληνική πατέντα - Φακός που φορτίζει με νερό - (ALERT 21.2.2017) : https://youtu.be/du78O6ys-Bc  .-
 14.- Βελόπουλος για Σώρρα: "Λέει ότι έχει 33 τρις. Η ιστορία έχει βασιμότητα": https://youtu.be/GS6stQe0b4M   .-
15.- Κυριάκος Βελόπουλος: 1,2% η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε δημοσκόπηση - (ALERT 25.1.2017): https://youtu.be/4GJFz6E1F7E  .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου