ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....
~

Να προσέχης ιδιαίτερα τον δαίμονα της ακηδίας. Μην τον υποτιμάς. Όταν υποτάξει την ψυχή, την ναρκώνει και την παραλύει. Είναι μεγάλος δαίμονας, όταν μπαίνει μέσα στον άνθρωπο, δεν μπαίνει μόνος του, αλλά ακολουθείται από πλήθος άλλων δαιμόνων…
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
2 Φεβρουαρίου
Η Υπαπαντή τον Κυρίου (1) και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Αγαθοδώρου, νεομάρτυρος Ιορδανού του εκ Τραπεζούντας (2) (†1650) και Γαβριήλ οσίου (†1676).
(1)Το γεγονός της Υπαπαντής πού εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Β, 22-35) του Ευαγγελίου του, συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση τού Ιησού. Σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο, αν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν αγόρι, αφιερωνόταν στο Θεό και συγχρόνως προσφερόταν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι τρυγόνια η δύο μικρά περιστέρια. Το ζευγάρι υποδέχθηκε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα. Η ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, τελούνταν στον Ναό των Βλαχερνών, όπου παρευρίσκονταν και οι βασιλείς.
(2)O άγιος Ιορδάνης ο Τραπεζούντιος (νεομάρτυρας), καταγόταν από την Καππαδοκία και μετά το γάμο του εγκαταστάθηκε στο Γαλατά της Κωνσταντινούπολης. Σε κάποια διασκέδασή του με Οθωμανούς συμπατριώτες του και κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού, κάποιος συμπαίκτης του εβλασθήμησε τον Άγιο Νικόλαο. Αμέσως ο Ιορδάνης απάντησε το ίδιο κοροϊδευτικά εις βάρος του Μωάμεθ. Την επόμενη ημέρα, καταγγέλθηκε ως υβριστής της θρησκείας τού Μωάμεθ, οδηγήθηκε στο Βεζίρη και πιέστηκε να αλλαξοπιστήσει για να αποφύγει την τιμωρία. Παρά τις απειλές και τις δελεαστικές προτάσεις, ακόμη και να πει φανερά ότι ασπάζεται το Ισλάμ και στη συνέχεια να ζήσει χριστιανικά όπου εκείνος ήθελε, ο άγιος αρνήθηκε θαρραλέα. Έτσι ο δήμιος έκοψε το κεφάλι του Ιορδάνη στις 2 Φεβρουαρίου 1650 χαρίζοντάς του την αιωνιότητα. ~
Σήμερα 02/02/2017 εορτάζουν:
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Άγιος Αγαθόδωρος, Άγιος Ιορδάνης ο εκ Τραπεζούντας
~   Ἦχος α’.
~   Χαῖρε Κεχαριτωμένη Θεοτόκε Παρθένε, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἠμῶν, φωτίζων τοὺς ἐν σκότει. Εὐφραίνου καὶ σὺ Πρεσβῦτα δίκαιε, δεξάμενος ἐν ἀγκάλαις τὸν ἐλευθερωτὴν τῶν ψυχῶν ἠμῶν, χαριζόμενον ἠμὶν καὶ τὴν Ἀνάστασιν.
~*  Ἀπολυτίκιον Υπαπαντής : https://youtu.be/svOi-M_DzCY .-

~ Το γεγονός αυτό εξιστορεί ο ευαγγελιστής Λουκάς στο κεφάλαιο Β', στ. 22-35. Συνέβη σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού Ιησού. Σύμφωνα με το Μωσαϊκό νόμο, η Παρθένος Μαρία, αφού συμπλήρωσε το χρόνο καθαρισμού από τον τοκετό, πήγε στο Ναό της Ιερουσαλήμ μαζί με τον Ιωσήφ, για να εκτελεσθεί η τυπική αφιέρωση του βρέφους στο Θεό κατά το «πάν άρσεν διανοίγον μήτραν (δηλαδή πρωτότοκο) άγιον τω Κυρίω κληθήσεται» και για να προσφέρουν θυσία, που αποτελούνταν από ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο μικρά περιστέρια. Κατά τη μετάβαση αυτή, δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του ο υπερήλικας Συμεών (βλέπε 3 Φεβρουαρίου). Αυτό το γεγονός αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν ήλθε να καταργήσει τον Μωσαϊκό νόμο, όπως ισχυρίζονταν οι υποκριτές Φαρισαίοι και Γραμματείς, αλλά να τον συμπληρώσει, να τον τελειοποιήσει.
Η Υπαπαντή του Κυρίου Η Υπαπαντή του Κυρίου Η Υπαπαντή του Κυρίου - Λυδία Γουριώτη© (http://lydiagourioti-iconography.blogspot.com) Η Υπαπαντή του Κυρίου
Κατά την ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, οι βασιλείς συνήθιζαν να παρευρίσκονται στο Ναό των Βλαχερνών. Η συνήθεια αυτή εξακολούθησε μέχρι τέλους της βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Η Υπαπαντή του Κυρίου Η Υπαπαντή του Κυρίου Η Υπαπαντή του Κυρίου Η Υπαπαντή του Κυρίου - α' μισό 18ου αι. μ.Χ. - Mονή Παντοκράτορος, Άγιον Όρος

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
~


***  Η Καλαμάτα… κλίνει το γόνυ με ευλάβεια στην πολιούχο της  
Η Καλαμάτα εορτάζει σήμερα την Υπαπαντή του Χριστού και αποδίδει τιμή στην πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή. Οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και κορυφώθηκαν, χθες, παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Αγρυπνία, στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό.
Σήμερα, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Τις ιερές εκδηλώσεις θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ αναμένεται να παραστούν μέλη της πολιτικής ηγεσίας.
Στις 11.00 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iεράς Eικόνος με τη συμμετοχή 7 Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.
Η εικόνα της Παναγίας Yπαπαντής βρέθηκε επί Τουρκοκρατίας, θαμμένη και μισοκαμένη, με αλλοιωμένα τα πρόσωπα της Θεομήτορος και του Χριστού, στα ερείπια μικρής εκκλησίας, κατεστραμμένης από τους Τούρκους (πιθανόν το 1770), που χρησιμοποιούσαν οι κατακτητές ως στάβλο. Στο χώρο αυτό, νοτιοανατολικά του υπάρχοντος Μητροπολιτικού και Καθεδρικού Ιερού Nαού, κτίστηκε και καταστράφηκε επανειλημμένα η αφιερωμένη στην Παναγία την Υπαπαντή Εκκλησία.
O σημερινός μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός, που θεμελιώθηκε στις 25 Iανουαρίου 1860 και εγκαινιάστηκε στις 19 Αυγούστου 1873, έπαθε ζημιές με τους σεισμούς του 1886 και του 1986, οι οποίες αποκαταστάθηκαν, ενώ απειλήθηκε από πυρκαγιά στις 2 Φεβρουαρίου του 1914. Τότε, η εικόνα έπαθε σοβαρές βλάβες, οι οποίες επανορθώθηκαν για δεύτερη φορά, μετά τις διορθωτικές επεμβάσεις που είχαν γίνει ύστερα από την ανεύρεσή της.
Λιτάνευση της εικόνας έγινε για πρώτη φορά το 1841, για την αντιμετώπιση κάποιας επιδημίας βαριάς μορφής (πιθανολογείται ότι ήταν πανώλη), που είχε πλήξει την πόλη. Καθιερώθηκε, όμως, να γίνεται κάθε χρόνο, την ημέρα της γιορτής, το έτος 1884.  Α.Π.
  
***   Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)
Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους πιστών, γιόρτασε σήμερα η Καλαμάτα, την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού.
Το πρωί στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής τελέστηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία. Στις 11 ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβίασε το πρωτόκολλο και στη γειτονιά των παιδικών του χρόνων, στην οδό Καίσαρη, βγήκε στην άκρη και χαιρέτισε τους παλιούς γνωστούς του και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά για τη γιορτή της πόλης. Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και άλλοι δήμαρχοι από τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Γεωργία (ο ίδιος απουσίαζε λόγω ασθένειας), εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και φορέων.
 VIDEO :  Λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (02/02/2017) , https://youtu.be/Z3vw95CNim8  .-

~**   Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μαζί με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο μετείχαν οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Αρτης Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Κεφαλληνίας Δημήτριος και Τρίκκης Χρυσόστομος.  
Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε:
"Αντί για άλλη δήλωση θέλω σήμερα εδώ, στην Καλαμάτα, την Πόλη της Παναγίας, και μέσα σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς για τον Λαό μας, την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια και ολόκληρη την Ανθρωπότητα, να επαναλάβω τους στίχους του Μεγαλυναρίου της Υπαπαντής του Κυρίου: «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε".  
Δηλώσεις έκαναν ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την πίστη ότι "δε θα αργήσει η αξιολόγηση και δε θα ευημερούν μόνο οι αριθμοί και η κατάσταση θα βελτιωθεί και για τον κόσμο".
Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι "η Ενωση Κεντρώων θα είναι εμπόδιο στις εγωιστικές πορείες Τσίπρα και Μητσοτάκη".






*** Ανοιχτά τα καταστήματα μετά την περιφορά 
Τα καταστήματα της πόλης θα ανοίξουν σήμερα μετά την περιφορά της Εικόνας, άνοιγμα που θα συνεχιστεί με βάση το κανονικό ωράριο της Πέμπτης.
Μπορεί η Καλαμάτα να είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που, όταν γιορτάζει η πολιούχος της, τα καταστήματα ανοίγουν, αλλά περί ορέξεως...
Π.Μπ.

*** Εκδήλωση στην Καλαμάτα με ομιλητή τον υπουργό Ν. Παππά 
Εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη από το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης. Βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του κόμματος πραγματοποιούν επισκέψεις και ομιλίες σε πολλά σημεία της περιφέρειας, όπως είχε αποφασιστεί προ ημερών στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, όπως ανακονώθηκε, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017 και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Καλαμάτα το βράδυ της Τρίτης.
Παράλληλα, με αφορμή το γεγονός αυτό, το κόμμα της Κουμουνδούρου κυκλοφορεί 16σέλιδο φυλλάδιο, με πλήρη απολογισμό του κυβερνητικού έργου ανά τομέα και με κεντρικό πολιτικό σύνθημα: «Η σελίδα έχει γυρίσει, προχωράμε μαζί».
Το εν λόγω φυλλάδιο, σύμφωνα με τους συντάκτες του, «παραθέτει μερικές από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τα δύο αυτά χρόνια. Είναι ένας απολογισμός. Αλλά ταυτόχρονα και ένας οδικός χάρτης για τη συνέχεια».
Ξεκινώντας από τους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης, μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην «πρωτιά» της Ελλάδας στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ με ποσοστό απορρόφησης 100% έναντι 90,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Στη «μάχη» κατά της ανεργίας, οι συντάκτες του φυλλαδίου αναφέρονται στις «θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το 2016, αυξήθηκαν κατά 31,5% σε σχέση με το 2014». Όσον αφορά δε, τις συντάξεις, προτάσσεται το πρόσφατο κυβερνητικό μέτρο, της χορήγησης «έκτακτου βοηθήματος 630 εκ. ευρώ για 1.577.442 συνταξιούχους με αποδοχές κάτω από 850 ευρώ».
Έπεται ο απολογισμός σε Παιδεία -Υγεία -Πολιτισμό: Έτσι, «με τον προϋπολογισμό του 2016 σταμάτησε η συνεχής μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών που ξεκίνησε το 2011 (μείωση πενταετίας 34%)», ενώ για το χώρο της δημόσιας Υγείας επισημαίνεται η διασφάλιση «πρόσβασης στις παροχές Υγείας για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες».
Στον Πολιτισμό, μεταξύ άλλων, «ολοκληρώθηκαν τα έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του ΕΣΠΑ 2007-2013, με απορροφητικότητα πόρων της τάξης του 98%».
Στους τομείς, Πολιτικό σύστημα -δημόσια διοίκηση -αυτοδιοίκηση, γίνεται αναφορά στην ψήφιση της απλής αναλογικής «για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας». Στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κορυφαία γεγονότα αποτελούν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η ψήφιση του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.
Μεταξύ πολλών δράσεων και μέτρων στους τομείς της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρίσκει κανείς και «τη συγκρότηση Εθνικού Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά του ρατσισμού». Τέλος, ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί, ασφαλώς, η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Ζωή με το… κουπόνι και στην Καλαμάτα
Νέες πρακτικές μισθοδοσίας από εταιρείες με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μαρκετ
 Όρους εργασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές έχουν φτάσει να προσφέρουν μεγάλες επιχειρήσεις και στην Καλαμάτα, εκμεταλλευόμενες την ανεργία που πλήττει και το νομό μας. Τελευταία μόδα η πληρωμή μέρους του μισθού με κουπόνια!
Για το θέμα αυτό, το οποίο έχει πάρει πανελλαδική μορφή, ζητεί την άμεση παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), αποκαλύπτοντας παράνομες πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), οι οποίες προτρέπουν ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ.
Αν και ο προφανής λόγος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι η εισφοροαποφυγή, οι εταιρείες αυτές υποστηρίζουν ότι με τις πρακτικές τους στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων και την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους.
Η ΟΙΥΕ επισημαίνει ότι την ίδια και σημαντικότερη ευθύνη έναντι του νόμου έχουν οι εταιρείες που δέχονται να κάνουν χρήση αυτών των κουπονιών, καθώς στην πραγματικότητα υποκαθιστούν μέρος της μισθοδοσίας, κυρίως έκτακτες αποδοχές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες κ.λπ.), υποχρεώνοντας τους εργαζομένους τους να λαμβάνουν, αντί αποδοχών για την πρόσθετη ή και την κανονική εργασία, τα εκπτωτικά κουπόνια.  Διδακτικό πέρα από κάθε αμφιβολία το θέμα. Και να φανταστείς, αργεί ακόμη το τέρμα…  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Μεσσηνία: Καμπανάκι για τη φετινή δακοκτονία - Κίνδυνος για την ελαιοπαραγωγή
Ο κίνδυνος να διεξαχθεί και φέτος αναποτελεσματική δακοκτονία με ολέθριες συνέπειες για τους ελαιοπαραγωγούς επισημαίνεται σε επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.
Ουσιαστικά για μια ακόμα φορά οι αγρότες κινδυνεύουν να συνθλιβούν ανάμεσα στις συμπληγάδες της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης που δεν μπορούν να συντονίσουν τη δακοκτονία, επιρρίπτοντας τις ευθύνες η μια πλευρά στην άλλη. Υπενθυμίζουμε
ότι η πλημμελής δακοκτονία το 2016 προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην παραγωγή, με συνέπεια οι αγρότες της Μεσσηνίας να χάσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Π. Τατούλης εκφράζει τη διαφωνία του με ενδεχόμενη αλλαγή στη διαδικασία προμήθειας των φυτοπροστατευτικών δακοκτονίας, «καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα που θα έχουν επιπτώσεις, τόσο στο χρόνο εφαρμογής των προγραμμάτων, όσο και στην αποτελεσματικότητά τους» σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.
Παράλληλα, ο Π. Τατούλης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «αφού επεσήμανε τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή το 2016 από την αυξημένη προσβολή δάκου κυρίως λόγω της ελλιπούς και καθυστερημένης χρηματοδότησης από το υπουργείο, ζητεί η κατανομή των πιστώσεων στην Πελοπόννησο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες ψεκασμών ώστε να είναι αποτελεσματικοί».

***  Δύο προβολές σήμερα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 
Με δύο ταινίες συνεχίζει το πρόγραμμά της σήμερα η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», στο Εργατικό Κέντρο.
Ειδικότερα:
  -Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι - The Big Lebowski [1998], 21.30
Σκηνοθεσία: Joel Coen, Ethan Coen
Παίζουν: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore
Διάρκεια: 117 λεπτά
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών
Ο “The Dude” Lebowski, άνεργος χίπης, και ο φίλος του Walter, βετεράνος του Βιετνάμ, προσπαθούν στα διαλείμματα ενός τουρνουά μπόουλινγκ να ξεδιαλύνουν την υπόθεση μιας απαγωγής και της συνωνυμίας του πρώτου μ’ ένα διάσημο εκατομμυριούχο.
Δύο χρόνια μετά το οσκαρικό Fargo, οι αδελφοί Cohen εμπνέονται από το έργο του Raymond Chandler και ειδικότερα το «Μεγάλο Ύπνο», και δημιουργούν ένα μοναδικό κινηματογραφικό υβρίδιο με εκπληκτικά σκηνοθετικά ευρήματα (εντυπωσιάζουν οι στιλιζαρισμένες ονειρικές σεκάνς), φοβερό χιούμορ, εκλεκτό soundtrack (Ellington, Dylan, Mancini, Beefheart κ.ά.), έναν αντι-ήρωα Jeff Bridges που μοιάζει να γεννήθηκε για να παίξει αυτόν το ρόλο και μερικούς από τους πιο φευγάτους χαρακτήρες που έχουν υπάρξει ποτέ.
Ταινία υπονομευτικά αιχμηρή, το “The Big Lebowski” αποτελεί καυστικό σχόλιο πάνω στον αμερικάνικο τρόπο σκέψης. Ξεπέρασε γρήγορα την αρχική εμπορική απογοήτευση και τις χλιαρές κριτικές, λατρεύτηκε από τους απανταχού σινεφίλ και απέκτησε μια αδιαμφισβήτητη cult αξία.
Το 2014, η Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου πρόσθεσε την ταινία στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου, ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική».
-O Δράκουλας των Εξαρχείων [1983], 23.45
Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός
Παίζουν: Τζίμης Πανούσης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σάκης Μπουλάς
Διάρκεια: 85 λεπτά
Ο τρελός ορθοπαιδικός από τα Καρπάθια Βίκτωρ Παπαδόπουλος (Κ. Τζούμας) έχει εγκατασταθεί στα Εξάρχεια μαζί με την κόρη του (Ι. Μαυράκη) και τους δύο βοηθούς του. Για να κερδίσει χρήματα κλέβει μέλη από νεκρούς μουσικούς με σκοπό να τους ξαναφέρει στη ζωή και να δημιουργήσει το καλύτερο ροκ συγκρότημα, τις Μουσικές Ταξιαρχίες με αρχηγό τον Τζίμη Πανούση. Όμως οι νεκροί, με αρχηγό το Χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας (Α. Καφετζόπουλος), επαναστατούν για τις επιδρομές του στα νεκροταφεία και επιτίθενται στο σπίτι του.
Η αναρχική μανιχαϊστική ταινία του Νίκου Ζερβού συχνά αναφέρεται ως η πιο καλτ ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα: το σουρεαλιστικό σενάριό της, η επιρροή από τις b-horror movies του ’60 και ’70, οι αναφορές της στις ταινίες του Γουότερς και το λαμπερό καστ της, που περιλαμβάνει από τον Κωνσταντίνο Τζούμα, τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Τζόνι Βαβούρα μέχρι τον Νικόλα Άσιμο, τον Τζίμη Πανούση και τον Δημήτρη Πουλικάκο, της προσδίδουν μια μυθική σινεφίλ δημιουργία που όμοιά της δε γυρίστηκε ποτέ ξανά.  Ελεύθερη μεταμεσονύκτια προβολή.

*** Το 50% των ασθενών δεν λαμβάνουν σωστά τα φάρμακά τους
Για πρώτη φορά στα ελληνικά φαρμακεία, θα εφαρμοστεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που θα προσφέρει στους ασθενείς έναν πρακτικό τρόπο συμμόρφωσης με την αγωγή τους. Η μη σωστή λήψη των φαρμάκων αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της υγείας.
Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι, ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ασθενών δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τους σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες ή δεν παραμένουν συμμορφωμένοι με τη φαρμακευτική τους αγωγή. Το γεγονός αυτό, αυξάνει τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας περίθαλψης και νοσηλείας και, κατ' επέκταση, τη δαπάνη της υγειονομικής περίθαλψης. Χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ, εκτιμάται ότι η οικονομική επίπτωση της μη συμμόρφωσης με τη φαρμακευτική δαπάνη ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 177 δις δολαρίων ετησίως που αντιστοιχεί σε 1,5 εκατ. περιστατικά νοσηλείας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε συνεργασία με την εταιρεία NOUFIO, έχει σχεδιάσει και θα εφαρμόσει ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης της Φαρμακοθεραπείας από τον φαρμακοποιό και συμμόρφωσης του ασθενή με την φαρμακευτική αγωγή, με το όνομα TAKE CARE. Ανάλογα προγράμματα έχουν εφαρμοστεί σε πολλές δυτικές χώρες και περιλαμβάνουν πρωτόκολλα διαχείρισης και διαδικασίες ενημέρωσης, συμβουλής και παρακολούθησης της φαρμακοθεραπείας των ασθενών από τους φαρμακοποιούς. Στην πιο προωθημένη τους μορφή, οι διαδικασίες αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές εφαρμογές, οι οποίες μάλιστα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και ειδοποιήσεων με τους χρήστες των φαρμάκων.
TAKE CARE
Tο TAKE CARE είναι μια web και mobile based εφαρμογή, που περιλαμβάνει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσβάσιμη από κάθε φαρμακείο μέσω δωρεάν εγγραφής, η οποία επικοινωνεί με το αντίστοιχο mobile application για τον ασθενή-χρήστη, το οποίο είναι επίσης δωρεάν. Ο φαρμακοποιός εγγράφεται δωρεάν στην πλατφόρμα Take Care ,δηλώνοντας την επωνυμία του φαρμακείου του και έναν μοναδικό κωδικό ανά φαρμακείο.
Η υπηρεσία της διαχείρισης της φαρμακοθεραπείας προσφέρεται μέσα στο φαρμακείο, μόνο από τον φαρμακοποιό και απαιτεί τη συναίνεση του ασθενούς. Η διαδικασία ξεκινάει με την καταγραφή του συνόλου της φαρμακοθεραπείας του ασθενούς από τον φαρμακοποιό στην πλατφόρμα του TAKE CARE. Ο φαρμακοποιός καταγράφει τις απαντήσεις σχετικά με την αγωγή του ασθενούς και εντοπίζει δυνητικά προβλήματα με την αγωγή.
Τα προβλήματα που ενδεχομένως να εντοπιστούν διακρίνονται στα εξής:
* Ο ασθενής δεν είναι συμμορφωμένος με την αγωγή
* Πρόβλημα με τη λειτουργία φαρμάκου ή σκευάσματος
* Ο ασθενής δεν είναι επαρκώς πληροφορημένος για την αγωγή/πάθηση του.
* Αναφορά παρενεργειών
Επίσης, η πλατφόρμα υποδεικνύει αυτόματα στον φαρμακοποιό αλληλεπιδράσεις ή αντενδείξεις που μπορεί να προκύψουν στη φαρμακευτική αγωγή και επιτρέπει την άμεση σύνταξη «Κίτρινης Κάρτας» στον ΕΟΦ, στo πλαίσιο της φαρμακοεπαγρύπνησης. Η διαδικασία στο φαρμακείο ολοκληρώνεται με την τελική ρύθμιση της φαρμακοθεραπείας, καθώς ο φαρμακοποιός καταχωρεί στην πλατφόρμα τις σωστές ώρες χορήγησης κάθε σκευάσματος, σημειώνοντας και τις αντίστοιχες πληροφορίες προφύλαξης προς τον ασθενή.
Ο ασθενής μπορεί είτε να εγγραφεί από τον φαρμακοποιό του στην πλατφόρμα TAKE CARE ή να εγγραφεί μόνος του μέσω της εφαρμογής, δηλώνοντας ως στοιχείο μοναδικής του ταυτοποίησης το ΑΜΚΑ του. Μέσω της εφαρμογής ο ασθενής προσθέτει το φαρμακείο της επιλογής του και με αυτόν τον τρόπο δίνει πρόσβαση στον φαρμακοποιό να διαχειριστεί τη θεραπεία του. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αφαιρέσει ή να προσθέσει φαρμακείο της επιλογής του.
Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της Διαχείρισης Φαρμακοθεραπείας, από τον φαρμακοποιό, η εφαρμογή TAKE CARE για τον ασθενή:
* Περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα και τις συμβουλές του φαρμακοποιού, ώστε να είναι πάντα διαθέσιμα.
* Στέλνει ειδοποιήσεις (Alerts) στο κινητό τηλέφωνο (smart phone) του ασθενούς για υπενθύμιση λήψης της αγωγής του, για κάθε διαφορετικό φάρμακο, την ώρα που πρέπει να ληφθεί.
* Παρακολουθεί τη συμμόρφωσης με ένα «κλικ». Σε περίπτωση ορθής λήψης, επιβεβαιώνεται πιέζοντας ένα πράσινο πλήκτρο, σε περίπτωση χορήγησης με καθυστέρηση το κίτρινο, ενώ αν δεν γίνει λήψη το κόκκινο.
* Δημιουργεί γράφημα συμμόρφωσης με την αγωγή, η οποία μπορεί να επιδειχτεί στο φαρμακοποιό η τον γιατρό σε επόμενη επίσκεψη.
* Επιπλέον εργαλεία που προσφέρει, είναι ενημερωτικό υλικό σύμφωνα με την πάθηση και άμεση επικοινωνία με τον φαρμακοποιό, μέσω της πλατφόρμας του TAKE CARE.
Η πλατφόρμα περιέχει όλες τις μορφές φαρμάκων που είναι εγκεκριμένες στην Ελλάδα και η εφαρμογή είναι εγκεκριμένη από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την δυνατότητα χρήσης της από τους φαρμακοποιούς.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Ελεύθεροι για τα λαθραία τσιγάρα και καπνό που έφεραν με λεωφορείο στην Καλαμάτα 
Ελεύθεροι αφέθηκαν και θα παραπεμφθούν σε δίκη οι δύο Αλβανοί οδηγοί λεωφορείου και ο Έλληνας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, μετά την κατάσχεση 14,5 κιλών λαθραίου καπνού και 269 πακέτων με λαθραία τσιγάρα.
Οι δε δασμοί που προέκυψαν για τα λαθραία καπνικά προϊόντα είναι ύψους 4.500 ευρώ περίπου.
  Στο λεωφορείο
Έπειτα από πληροφορίες που είχε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της περίμεναν το λεωφορείο που ερχόταν από τα Τίρανα Αλβανίας. Οδηγός του λεωφορείου ήταν ένας 46χρονος Αλβανός και βοηθός του ένας 38χρονος ομοεθνής του. Οι αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν στο λεωφορείο, βρήκαν σε ειδική κρύπτη, στην αριστερή πλευρά, κοντά στη θέση του οδηγού, 5 συσκευασίες με 2,5 κιλά λαθραίου καπνού.
  Και στο γραφείο
Ακολούθησε έλεγχος στα γραφεία και στην αποθήκη του ταξιδιωτικού γραφείου του 70χρονου Έλληνα, στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου σε ντουλάπες βρέθηκαν άλλα 12 κιλά λαθραίου καπνού και συνολικά 269 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Ο λαθραίος καπνός ήταν καταμερισμένος σε 24 συσκευασίες του μισού κιλού.
Οι δε τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου καπνού και τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων στάλθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

 ***  Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης, ενώ ο ΟΠΕΚ, αλλά κι άλλες χώρες προσπαθούν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent μειώθηκαν κατά 28 σεντς ή 0,5% στα 56,52 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 1,22 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 33 σεντς ή 0,6% στα 53,55 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 1,07 δολάρια την προηγούμενη ημέρα.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Εναερίτες» διαρρήκτες σκαρφάλωσαν σε σπίτι από λάστιχο βρύσης… 
«Εναερίτες» ήταν οι κακοποιοί οι οποίοι το απόγευμα της Τρίτης «χτύπησαν» σε σπίτι στη Μαραθόπολη Τριφυλίας, σκαρφαλώνοντας στο μπαλκόνι από λάστιχο βρύσης!
Η παραβίαση σημειώθηκε μεταξύ 6.00 και 8.00 μ.μ., που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες. Για να μπουν στο σπίτι, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, σκαρφάλωσαν σε λάστιχο βρύσης και έτσι έφτασαν στο μπαλκόνι και από εκεί μπήκαν στο εσωτερικό. Έκαναν το σπίτι άνω-κάτω και αφαίρεσαν χρυσαφικά και δύο πορτοφόλια με χρήματα από χαρτζιλίκι μικρών παιδιών των ιδιοκτητών. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν και πάλι λάστιχο βρύσης, το οποίο είχαν μαζί τους.
Αυτό οδηγεί σε κάποια πρώτα συμπεράσματα ότι οι δράστες είχαν εντοπίσει το στόχο και ενδεχομένως παρακολουθούσαν το σπίτι, για να δουν πότε θα φύγουν οι ιδιοκτήτες. Μάλιστα, αντίστοιχο περιστατικό, όπως αναφέρουν στην περιοχή, με τη χρήση λάστιχου βρύσης, σημειώθηκε το Δεκέμβριο στους Γαργαλιάνους.
Οι κάτοικοι ανησυχούν ιδιαίτερα και έπειτα κι από αυτό το συμβάν φοβούνται ακόμα περισσότερο για το επόμενο και απεύχονται τα χειρότερα, ενώ διαρκείς είναι οι εκκλήσεις τους για περισσότερη και συστηματικότερη αστυνόμευση, η οποία για να επιτευχθεί, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων, χρειάζεται ενίσχυση του Α.Τ. Γαργαλιάνων με προσωπικό και μέσα. Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» επιστρέφει στην ΕΡΤ2 
Οι 40άρηδες και πάνω σίγουρα θυμούνται τη σειρά που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» επιστρέφει στην ΕΡΤ2.
Η σειρά, παραγωγής 1974-1983, μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975. Είναι βασισμένη στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκλς Ουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση και καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880.
Πρόκειται για την ιστορία της οικογένειας Ίνγκλς, η οποία μετά από μακροχρόνια αναζήτηση εγκαθίστανται σε μια μικρή φάρμα έξω από το Γουόλνατ Γκρόουβ της Μινεσότα. Η ζωή στην αραιοκατοικημένη περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις και η επιβίωση απαιτεί σκληρή δουλειά απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας.
Ως γνήσιοι πιονιέροι, οι Ίνγκλς έρχονται αντιμέτωποι με ξηρασίες, καμένες σοδειές κι επιδρομές από ακρίδες. Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν. Την ιστορία αφηγείται η δευτερότοκη Λόρα
Η σειρά ξεκινάει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 15:00, ενώ από Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα προβάλλεται καθημερινά με διπλό επεισόδιο στην ΕΡΤ2.
athensvoice.gr
Βίντεο : ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ,  https://youtu.be/3sLCmDSGV9k  .-

***  ΣΤΑ ΟΡΙΑ του ΠΟΛΕΜΟΥ ! ΚΡΙΣΙΜΟ το Επόμενο 10ημερο ! Εγρήγορση και Προσοχή...

~  Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για τα Ελληνοτουρκικά. Μάλιστα οι εκτιμήσεις δείχνουν πως το επόμενο 10ημερο ειδικά είναι το πιο κρίσιμο.
«Η Τουρκία δεν θέλει να είναι αυτή που θα κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, αλλά επίσης «δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο γεγονός», δήλωσε ο Τούρκος Άμυνας στην Hurriyet Daily News Fikri Isik μετά την πτήση Καμμένου πάνω από τα Ιμια χθες το πρωί. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, είπε:
«Η Ελλάδα πρόσφατα έχει αυξήσει τη συχνότητα των παραβιάσεων των συνόρων. Από καιρού εις καιρό, αυτό οφείλεται στην ελληνική εσωτερική πολιτική. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καλό.»
Δε χρειάζεται να αναφέρουμε το σύνολο των επιθετικών δηλώσεων από την πλευρά των Τούρκων. Η χθεσινή μας αρθρογραφία χθες ήταν αρκετά αναλυτική.
Το πρόβλημα είναι πως αν δεν χαλαρώσει η ένταση από την Άγκυρα και συνεχίσει να κλιμακώνεται με γεωμετρική πρόοδο, το θερμό επεισόδιο γίνεται αναπόφευκτο.
Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση αλλά και εγρήγορση…

*** ΒREXIT Η ΑΡΧΗ ! Η αρχή του Τέλους ή το τέλος της Αρχής...

~  Η Βουλή των Κοινοτήτων άναψε το Πράσινο Φως για το πρώτο στάδιο του «Σχεδίου Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)», το νομοσχέδιο δηλαδή που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι επιδιώκει «να μεταφέρουν στην πρωθυπουργό την εξουσία να γνωστοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», όπως αποφάσισε ότι πρέπει να γίνει, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά, οι βουλευτές ενέκριναν το Σχέδιο Νόμου, επιτρέποντας την συνέχιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε πιο λεπτομερές στάδιο.
Παρά τις διαφωνίες που επικρατούσαν εντός του Συντηρητικού Κόμματος, η Μέι εξασφάλισε την σχεδόν ομόφωνη στήριξη από τους βουλευτές του Κόμματος που ηγείται, ενώ ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που είχε επίσης δεσμευτεί το κόμμα του να στηρίξει το νομοσχέδιο σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, είδε 47 από τους βουλευτές του να αψηφούν  την εντολή του και να καταψηφίζουν το σχέδιο νόμου.
Στις 6,7 και 8 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

*** Το Plan B του ΤΣΙΠΡΑ ! Το Πλάνο της Διαφυγής! Η μεγάλη Έξοδος...

~ Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δηλαδή η ανοικτή διαπραγμάτευση με τους Δανειστές και ο ρόλος του ΔΝΤ, πιέζουν την Κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από τις δυσκολίες.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έχει αρχίσει να προκρίνεται ένα σχέδιο διαφυγής από τον Αλέξη Τσίπρα. Το νέο σχέδιο του Πρωθυπουργού είναι να απευθύνει πρόταση στη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Ένωση Κεντρώων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας για να διαχειριστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα βρίσκεται η χώρα. Αυτό γράφουν τα δημοσιεύματα είναι το Plan B του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν επιθυμεί εκλογές.
Τονίζουν τα δημοσιεύματα πως με το συγκεκριμένο σχέδιο πρωθυπουργός δεν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας αλλά θα προταθεί πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.
Αν επικρατήσει το σχέδιο αυτό, δε θα χρειαστεί διάλυση της Βουλής και αν η Αντιπολίτευση αρνηθεί να συμπράξει τότε ο Τσίπρας θα τους ‘πετάξει το μπαλάκι’ των ευθυνών για τις εκλογές και δε θα ευθύνεται ο ίδιος (όπως ισχυρίζονται τα δημοσιεύματα).

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ και ΑΠΕΙΛΗ από ΤΟΥΡΚΙΑ ! «Να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του ο Καμμένος»...

~ Η απίστευτη πρόκληση ήρθε από τα χείλη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος σε συνέντευξή του στη Χουριέτ, ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο να “συνετιστεί” να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του φέρεται να λέει ο Τσβούσογλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας υπουργός προκαλεί. Είπε μάλιστα πως "αν, ο Αλλάχ φυλάξοι, γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο αποκατάσταση δεν υπάρχει".
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι "ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με την γείτονά μας”.
Αναλυτικά δήλωσε τα εξής (και φυσικά απείλησε) : «Ο υπουργός Άμυνας ας συνετιστεί. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε.
Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και ‘Αλλάχ φυλάξοι’, γίνει ένα ατύχημα, που κανένας δεν θέλει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα.»

*** Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΩΚΕΙ την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Καταστρέφουν τις αξίες μας...

~  Κάτι συμβαίνει στην Κυβέρνηση και έχει βαλθεί να διαλύσει τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.
Εξηγούμεθα.
Χτύπημα πρώτο στην Κλασσική Ελλάδα. Μετά τον Επιτάφιο του Περικλή και η Αντιγόνη του Σοφοκλή βγαίνει από τα σχολικά εγχειρίδια. Την ίδια όμως στιγμή θα έχουμε Εβδομάδες ενημέρωσης για τα διάφυλα πρόσωπα, την τρανσοφοβία και την ομοφυλοφιλία.
Χτύπημα δεύτερο στην Ορθοδοξία. Μετά τον πόλεμο του κου Φίλη κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών, εχθές δεν εορτάστηκε στο Δημόσιο (κλειστά σχολεία) η Εορτή του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη, καθώς είναι εθιμικό Δίκαιο και όχι γραπτό.
Η σύγχρονη Ελλάδα έχει δύο πυλώνες. Δύο πόδια αν θέλετε. Τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και την Ορθοδοξία. Η βίαιη ανατροπή αυτών, λόγω ιδεοληψίας, το μόνο που κάνει είναι να πυροβολεί τα πόδια της χώρας μας…

***  ΤΡΑΝΤΑΧΤΗΚΕ ΣΥΘΕΜΕΛΑ Η ΒΟΥΛΗ... από τα Γέλια των Πολιτών...

~  ‘Μάχη’ υποτίθεται πως είχαμε χθες στη Βουλή, αλλά το μόνο που προκάλεσε στους πολίτες ήταν γέλιο. Γέλιο διότι απεδείχθη γι άλλη μία φορά πόσο μακριά από τον πολίτη βρίσκεται το πολιτικό μας σύστημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ταυτίζεται με τις ακρότητες των δανειστών και πως «κήρυκας των θαλασσοδανείων, γίνατε κήρυκας της ανευθυνότητας».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντίστοιχα κατηγόρησε για ανικανότητα τον Πρωθυπουργό και μάλιστα του είπε πως «επαναλαμβάνετε ως τραγωδία το πρώτο εξάμηνο του 2015….».
Η Φώφη Γεννηματά θυμήθηκε το ‘Βρώμικο ‘89’, ο κος Κουτσούμπας τα γνωστά Σταλινικά, ο κος Λεβέντης την Οικουμενική του, ο κος Θεοδωράκης κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει, ο κος Καμμένος κάτι για επιτροπές και έτσι όλα κύλησαν ήσυχα και όμορφα με τους καλοπληρωμένους μας πολιτικούς.

*** ΛΙΓΟΙ το ΞΕΡΟΥΝ! Μητσοτάκης-Παπανδρέου μας έκαναν Δυτικόδουλη Αποικία Χρέους...

~   Πολλά και διάφορα είπε χθες ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΙΜΙΛΙΟ ΛΙΑΤΣΟ και την εκπομπή του ΚΟΝTRA 24 (μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ).
Η βόμβα όμως που έριξε αφορούσε το σκοτεινό σχέδιο, που εφαρμόστηκε εις βάρος της χώρας μας για να γίνει ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ.
Όπως αποκάλυψε ο Κ. Βελόπουλος το 1964, παραθέτουμε και το εξώφυλλο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της εποχής εκείνης, η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, με Υπουργό Οικονομικών τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009).

Η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων». Ο λόγος για τα δάνεια της Ελλάδας από το 1881 τα οποία θα αποπληρώνονταν στο διπλάσιο της αρχικής τους αξίας. Αξίζει να τονίσουμε εκ νέου την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, καθώς ήταν προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και έγραφε χαρακτηριστικά: : «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».

Τι έγινε το 2009; Μάθαμε ότι η Ελλάδα οδεύει προς την πτώχευση, κάτι που λίγους μήνες μετά (2010) μας οδήγησε στο Μνημόνιο. Ποιος το υπέγραψε; o Γιώργος Παπανδρέου. Εγγονός του τότε Πρωθυπουργού. Ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός μετά τον Αλέξη Τσίπρα (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις); o γιος του τότε Υπουργού Οικονομικών. Τώρα καταλαβαίνετε το λόγο που η Ελλάδα είναι Δυτικόδουλη;…

*** Τρολάρει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ! Όλα καλά στην Ελλάδα, ας διαμαρτυρηθούμε για τον... Τραμπ...

~  Με σύνθημα «κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα αφεντικά και για τους λαούς τα σύνορα κλειστά»,πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ,κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τράμπ.
Η συγκέντρωση έλαβε χώρα μπροστά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία,με αφορμή το διάταγμα Τράμπ,που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες από τις 7 μουσουλμάνικες χώρες με τη μεγαλύτερη τρομοκρατική δραστηριότητα.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θεωρεί πως όλα τα προβλήματα στη χώρα μας είναι λυμένα,και άρα μένει μόνο να διαδηλώσει για το εκτός συνόρων ‘’δίκαιο’’.

***  Τηλεφώνημα... θύελλα μεταξύ Τραμπ και Αυστραλού πρωθυπουργού 
«Το χειρότερο μέχρι τώρα»
Τηλεφώνημα... θύελλα μεταξύ Τραμπ και Αυστραλού πρωθυπουργού
O αυστραλιανός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ κοιτάζει το τηλέφωνό του σε παλιότερη περίσταση: Οι αναφορές θέλουν το τηλεφώνημα με τον Τραμπ μέχρι και να διακόπηκε πρόωρα
~  Με τον Τραμπ να απορρίπτει ως «ηλίθια συμφωνία» τη συμφωνία με την Αυστραλία για επανεγκατάσταση αιτούντων άσυλο, το πρώτο τηλεφώνημά του με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκομ Τέρνμπουλ φαίνεται ότι κύλησε κάθε άλλο παρά καλά.
Η αυστραλιανή κυβέρνηση περιορίζεται στη... διπλωματική διατύπωση πως το τηλεφώνημα ήταν «ειλικρινές» ενώ η Washington Post αναφέρει πως ήταν το «χειρότερο τηλεφώνημα του Τραμπ μέχρι τώρα», λέγοντας πως ο πρόεδρος έφτασε μάλιστα στο σημείο να το διακόψει πρόωρα.
Η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την κυβέρνηση Ομπάμα προέβλεπε μετεγκατάσταση 1.250 αιτούντων άσυλο από την Αυστραλία στις ΗΠΑ. Η στάση που κρατά η Καμπέρα απέναντι στο προσφυγικό, υπενθυμίζεται, είναι από τις σχετικά σκληρές.
Μετά το αμερικανικό διάταγμα για μπλόκο, η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε αμφιβολίες για το μέλλον της συμφωνίας. Όπως φάνηκε μετά το τηλεφώνημα, οι αμφιβολίες αυτές θα παραμείνουν.
Απόδειξη για αυτό είναι τι έγραψε ο Τραμπ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μετά το τηλεφώνημα με τον Τέρνμπουλ: «Το πιστεύετε; Η κυβέρνηση Ομπάμα συμφώνησε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα εξετάσω αυτήν την ηλίθια συμφωνία!».
Η επίσημη αυστραλιανή ενημέρωση για το τηλεφώνημα περιορίζεται στο ότι το τηλεφώνημα έγινε σε κλίμα «ειλικρίνειας και ευθύτητας».
Συνήθως, στη διπλωματική γλώσσα αυτός ο ευφημισμός χρησιμοποιείται για συνομιλία σε συγκρουσιακή ατμόσφαιρα.
Η εφημερίδα Washington Post από την πλευρά της υποστήριξε, επικαλούμενη αναφορές από κυβερνητικούς αξιωματούχους, πως το τηλεφώνημα ήταν «το χειρότερο μέχρι τώρα» του νέου προέδρου με ξένους ηγέτες και πως αντί να κρατήσει μία ώρα, όπως προβλεπόταν, διακόπηκε στα 25 λεπτά όταν ο Τέρνμπουλ πέρασε στο θέμα της Συρίας.  
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η εφημερίδα, ο Τραμπ μιλώντας στον Τέρνμπουλ χαρακτήρισε τη συμφωνία για τους αιτούντες άσυλο ως «τη χειρότερη συμφωνία που έχει υπάρξει ποτέ» και κατηγόρησε την Αυστραλία πως στοχεύει με την συμφωνία να «εξάγει τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης».
Κληθείς να σχολιάσει, ο Τέρνμπουλ απέφυγε να αναφερθεί στο πώς χαρακτήρισε ο Τραμπ τη συμφωνία ενώ είπε πως δεν στέκει ότι «του έκλεισε το τηλέφωνο». 
Donald J. Trump  
@realDonaldTrump
Do you believe it? The Obama Administration agreed to take thousands of illegal immigrants from Australia. Why? I will study this dumb deal!
Newsroom ΔΟΛ

***   *** Το  Υπόλοιπο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετεχόντων ομάδων  στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ :

--------
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^ 
Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .-^
 Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ 83-77 .-^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός   75-90 .- ^
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες  
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
 Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
 Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
 Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

*** ΣΗΜΕΡΑ 2/2/2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός  75-90 , (36-56) .-^
 
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:
21η αγωνιστική
Πέμπτη, 2/2/2017
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)   75-90 , (36-56) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 13-33 , (36-56) , 54-69 , 75-90 .-

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  77-71 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-14 ,36-40 , 60-51 , 77-71 .-

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  89-85 .- ^

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  90-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-21 , 41-43, 66-53 , 90-75 .-

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  89-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-24 , 38-51 , 61-73 , 89-87 .- ^

Παρασκευή, 3/2/2017
Γαλατασαράι (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 15-5 35
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15-6   36
Ολυμπιακός 15-6 36
Φενερμπαχτσέ 14-7   35
------------------
Ερυθρός Αστέρας 12-8 32
Μπασκόνια 12-8 32
Παναθηναϊκός 11-9 31
Νταρουσάφακα 10-11  31
-----------------------------
Ζαλγκίρις         9-12  30
Αναντολού Εφές 9-11 29
Μπαρτσελόνα 8-13  29
Μπάμπεργκ         8-13 29
Ούνιξ Καζάν 7-14  28
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-14  28
Αρμάνι Μιλάνο     7-14 28
Γαλατασαράι 6-14 26


***  Το 1ο All Star Game της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σήμερα στην Τέντα 
Γιορτή μπάσκετ σήμερα στην Τέντα, με τη διεξαγωγή του 1ου All Star Game της Α’ Ανδρών που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Το κυρίως πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, ενώ τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους, αλλά και θα βραβευθούν από την Ένωση οι κορυφαίο βετεράνοι του αθλήματος Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Φιλίππου και ο «δικός μας» Νίκος Χατζής.
All Star 1: Μπούσι (Σπαρτιατικός), Γ. Γεωργουλάκος, Καραγιαννίδης, Φραγγέας, Αρβανίτης, Βούλγαρης (Καλαμάτα ‘80), Παναγιωτακόπουλος, Λουκάς (Άτλας), Καλούλι, Κοσκινάς (ΣΔΥ Τρίπολης), Τόμπρος (Πελασγός), Χαραλαμπόπουλος (Απόλλων Τρίπολης).
All Star 2: Γκιουρτζίδης, Μαθιόπουλος, Κατσαρέας (Καλαμάτα ’80), Παπαχαραλάμπους, Χλέπας, Σακελλαράκος, Μικρός, Καρνέζης (Απόλλων Τρίπολης), Κάτσαρης, Παπαδάκος (Σπαρτιατικός), Παυλίδης (ΑΕ Σπάρτης), Κουρέτας (Πελασγός).
Το πρόγραμμα
3-4.30 μ.μ.: αγώνας κλιμακίων Μεσσηνίας-Αρκαδίας
5-5.10 μ.μ.: χαιρετισμοί
5.10-7.30 μ.μ.: 1ο All Star Game Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
6-6.20 μ.μ.: διαγωνισμός 3πόντων
6.20-6.30 μ.μ.: τιμητικές βραβεύσεις
7.30-8 μ.μ.: τελετή λήξης-απονομές

 
*** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ  :
Αναλυτικά:
ΤΕΤΑΡΤΗ  1-2-2017 :

  Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (0-3) 1ος  αγώνας .-
~* ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4  Κύπελλο 1/2/2017:
https://youtu.be/6ghM-HvXZE8   .-
 ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-4 .- ^
Τα γκολ : 42΄ Κλωναρίδης , 57΄ ο Χατζηγιοβάνης  78΄ ο Πίσπας  , 79΄ ο Μπουμάλ .- 
Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Πολίτης, Μπολάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Τσοντάκης, Ενγκουέμ, Ρούμπιο, Βλάχος, Ποκόνγκ, Μάντζης, Στογιάνοφ (69’ Κίκε).
Πάγκος: Γκέκας, Τσερκέζος, Καβράκης, Λουβιτάκης, Φυντικάκης, Κουρέλλας.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Χουλτ, Μολέδο (66’ Κουτρουμπής), Ευαγγέλου, Μαρινάκης, Ρέις, Ζέκα (61’ Μίγγος), Μπουμάλ, Χατζηγιοβάννης, Κλωναρίδης (58’ Πίσπας), Ρινάλντι
Πάγκος: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μέστο, Βλαχοδήμος.
Διαιτητής: Γεώργιος Μουρτζάκης (Ηρακλείου)
Α' βοηθός: Τρουλινός Κωνσταντίνος (Ηρακλείου)
Β' βοηθός: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος διαιτητής: Μάριος Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Βίντεο με τα γκολ :
1.-  http://www.sport-fm.gr/videos/24083647 .-
2.- http://www.sport-fm.gr/videos/24083648 .-
3.- http://www.sport-fm.gr/videos/24083649 .-
4.- http://www.sport-fm.gr/videos/24083650  .-

 Ατρόμητος - Λαμία (2-2)  1ος  αγώνας .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΜΙΑ   2-0 .- ^
Πρόκριση για ΑΤΡΟΜΗΤΟ .-
Τα γκολ : 18' ΓΚΟΛ ο Ατρόμητος, 1-0 με τον Ντάουντα! , 44' ΓΚΟΛ ο Ατρόμητος, 2-0. Σκόρερ ο Ντάουντα και πάλι  .-
Διαιτητής: Νίκος Πουλημάς. Βοηθοί του είναι οι Ζησιμόπουλος Δημήτριος και Ισίδωρος Αρμάκολας, ενώ τέταρτος ο Κορδολαίμης Ευάγγελος.
Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Παπαδόπουλος, Κατράνης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Μπρίτο, Ούμπιδες, Πλατέλλας, Τόνσο, Ντάουντα.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Χριστοφιλέας, Αυγενικού, Βαλιός, Κοτσώνης, Μπουλούλης, Ποζατζίδης, Παπαργυρίου, Ματσούκας, Τσούκαλος, Φερφελής
Στον πάγκο για τον Ατρόμητο: Θεοδωράκης, Κυριακίδης, Λε Ταλέκ, Παντελιάδης, Βασιλείου, Φυτανίδης, Λημνιός
Στον πάγκο για την Λαμία: Τσέναμο, Πατσαρούχας, Ντουρμισάι, Μανιάς, Καραγιάννης, Βάντερσον, Τζόκιτς
~*55' Κίτρινη στον Αυγενικού για μαρκάρισμα στον Μπρίτο , 85' Κίτρινη ο Καραγιάννης για τη Λαμία. ,
~** Καραγιάννης αντί Παπαργυρίου και Βάντερσον αντί Φερφελή στο ματς για τη Λαμία , 59' Κυριακίδης αντί Πλατέλλα στο ματς για τον Ατρόμητο ,
Τζόκιτς αντί Ποτζατζίδη στο ματς για τη Λαμία. Κλείνει τις αλλαγές του ο Τέννες , 72' Βασιλείου αντί Ούμπιδες για τον Ατρόμητο. , Μπρίτο εκτός και Λημνιός εντός για τον Ατρόμητο .-
~* Ατρόμητος-Λαμία 2-0 και Γιάννινα-Πλατανιάς 1-2 κύπελλο  1/2/2017:
https://youtu.be/Fb81-2MofHA  .-

  ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς (0-1)  1ος αγώνας
ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   1-0 .- παράταση  1-2 .-^
ΠΡΟΚΡΙΣΗ για ΠΛΑΤΑΝΙΑ .-
Τα  γκολ : 84΄ Ζάιρο , 113 ΄ Πέναλτι ο Γιορέντε , 118΄ ο Μανούσος
66'  πέναλτι ,..Χάνει την ευκαιρία ο Πλατανιάς! Ο Μανούσος εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι, σουτ στην επαναφορά, η μπάλα άουτ!
Διαιτητής του παιχνιδιού είναι ο Ιωάννης Δελφάκης από την Αρκαδία με βοηθούς τους Τρύφωνα Πετρόπουλο από την Αρκαδία και ο Κωνσταντίνο Ποντίκη από την Πρέβεζα.
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Νικολιάς, Ναδάλες, Βιδάλ, Ζάιρο.
Η ενδεκάδα του Πλατανιά: Κοκκαλάς, Κάργας, Μπανανά, Πριντέντα, Βάντερσον, Μαραγκός, Μουνάφο, Γιορέντε, Αποστολόπουλος, Μανούσος, Γιακουμάκης.
~* 23' Κίτρινη κάρτα στον Κάργα.,30' Κίτρινη κάρτα στον Κούτρη, Κίτρινη κάρτα στον Γαρουφαλιά ,
~** 27' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα ο Γιάκος, έξω ο Κοζορώνης. , 55' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Στη θέση του Πριντέντα, θα περάσει ο Στάθης , 64' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Στην θέση του Αποστολόπουλου, θα περάσει ο Σίγκνιεβιτς , 69' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Σκόνδρας αντί του Ναδάλες. ,79' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Στανισάβλιεβιτς αντί του Γιακουμάκη. ,
~* Ατρόμητος-Λαμία 2-0 και Γιάννινα-Πλατανιάς 1-2 κύπελλο  1/2/2017:
 https://youtu.be/Fb81-2MofHA  .-

  ΑΕΚ - Λεβαδειακός (1-0)  1ος αγώνας .-
ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   6-0 .- ΠΡΟΚΡΙΣΗ για ΑΕΚ .-
 Τα γκολ : 21 Μπακασέτας , 28΄ , 61΄ Αραούχο , 68΄ Μπάρκας  75΄ Κολοβέτσιος, , 84΄ Γαλανόπουλος
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Γιαννουλάκης
AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο, Αραούχο
Στον πάγκο: Μπάρκας, Γιαννούτσος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Πέκχαρτ
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Ζεζίνιο, Λάτσι, Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου .-
Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μαχαίρας, Νιασέ, Σίλβα, Γιακουμάκης, Συνοδινός, Σένκα
~* 40' Kίτρινη κάρτα στον Γιουσούφ για φάουλ στον Μπακάκη. ,50΄ Κίτρινη κάρτα στον Κουλιμπαλί για φάουλ στον Μπακασέτα. ,  76' Κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη για φάουλ στον Μπακασέτα ,88' Κίτρινη κάρτα στον Νιασέ.
~** 55' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Νιασέ αντί του Κουλιμπαλί. ,  60' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Πατίτο πέρασε ο Αϊντάρεβιτς. , 60' Νέα αλλαγή και για τον Λεβαδειακό. Στη θέση του Λάτσι μπήκε ο Τόνι Σίλβα. , 66' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μαχαίρας αντί του Μάγκα. ,80' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γιαννούτσος στη θέση του Αραούχο, ο οποίος αποθεώνεται. ,
~* ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6-0 Κύπελλο 1/2/2017:
 https://youtu.be/GR6LlJR7mgI  .-

ΠΕΜΠΤΗ 2-2-2017 :
 Ολυμπιακός - Άρης (1-1) 1ος  αγώνας κυπέλλου .-
19:30 2ος αγώνας κυπέλλου :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΡΗΣ  2-0 , (0-0) .- ^
 Τα γκολ : 50΄ Σισοκό , 86 ΄ Δημ.  Νικολάου ,
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας), α' βοηθός ο Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), β' βοηθός ο Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας) και 4ος ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Ολυμπιακός: Λεάλι – Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό – Μπουχαλάκης, Μαρτίνς, Ελιουνούσι, Μανθάτης – Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού οι: Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρομαό, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Σεμπά
Άρης: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο, Ντούνης, Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά, Μπαργκάν
Στον πάγκο του Άρη οι: Διούδης, Κασιάνος, Καρβούνης, Ίλιτς, Παυλίδης, Ανάκογλου, Ιντζίδης.
~* 15' Κίτρινη κάρτα στον Τσουμάνη , 53' Κίτρινη κάρτα στον Καπνίδη για θέατρο , 55' Κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο για τράβηγμα στη φανέλα , 57' Κίτρινη κάρτα στον Ντούνη , Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας ,
~**  70' Εκτός ο Μακουτά, μέσα ο Ανάκογλου για τον Άρη, 71' Εκτός ο Ελιουνούσι, μέσα ο Σεμπά για τον Ολυμπιακό ,  75' Εκτός ο Ντούνης, μέσα ο Παυλίδης για τον Άρη , 77' Εκτός ο Μαρτίνς, μέσα ο Ρομαό για τον Ολυμπιακό , 80' Εκτός ο Παρέδες, μέσα ο Φιγκέιρας για τον Ολυμπιακό ,87' Εκτός ο Νέτο, μέσα ο Καρβούνης ,
VIDEO  με το γκολ :
http://www.sport-fm.gr/videos/24083660  . .-

Τα ζευγάρια της κλήρωσης για τα προημιτελικά:
  Πλατανιάς-ΑΕΚ
 Ξάνθη ή ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 
 Παναθηναϊκός  -Αστέρας Τρίπολης
~ *Τα πρώτα ματς θα γίνουν 7, 8 και 9/2, ενώ οι επαναληπτικοί στις 28/2 και 1, 2/3.-

*** Με  δύο κρίσιμες αναμετρήσεις, που είχαν αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σήμερα, Τετάρτη 1/2/2017 , η 11η αγωνιστική της Super League

Το πρόγραμμα  , μετά και την επιστροφή των 3 βαθμών στον Ηρακλή, έχουν ως εξής:

  Ηρακλής-Κέρκυρα  0-0 .- ^
Διαιτητής του αγώνα ο Μπλάνας, με βοηθούς τους Αλεξέα και Γρεβένη.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κούρος, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Δώνης, Γροντής, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Περόνε .-
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Κόντος, Σιόντης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Νίκιτς, Τουράμ .-
~* 30' Κίτρινη κάρτα στον Νίκιτς ,79' Κίτρινη κάρτα στον Σιόντη για φάουλ στον Πασά ,  87' Κίτρινη κάρτα στον Σπίνουλα της Κέρκυρας ,
~**  42' Αναγκαστική αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Βενέτης αποχωρεί λόγω τραυματισμού και στη θέση του μπαίνει ο Ντιμιτρόφσκι , 69' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Πασάς παίρνει τη θέση του Λεοζίνιο , 72' Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Επστάιν αντί του Γεωργίου, δίνει φρεσκάδα και... πνοή ο Γρηγορίου στο ένα 'φτερό" της επίθεσης. , 74' Έξω ο Περόνε, μέσα ο Μπαστακός για τον Ηρακλή. , 82' Έξω ο τραυματίας Ζαραδούκας, μέσα ο Ντιόγκο για την Κέρκυρα , 86' Μέσα ο Λουκίνας, έξω ο Μοντέιρο για τον Ηρακλή. Όλα για όλα από τον Σάββα Παντελίδη ,

  ΑΕΛ-ΠΑΟΚ  0-2 .- ^
 Τα  γκολ : 9΄  Μυστακίδης , 61΄ Μάτος ,
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) ,Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών) ,Τέταρτος: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς) .-
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Τίκο, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν, Κόντορ, Ναζλίδης, Γκαγιέχο, Τσακοπίνο.
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Βαρέλα, Αβραάμ, Γκόλιας, Κάπος, Καπός, Ευμορφίδης.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Κουλούρης.
Στον πάγκο: Μπρκιτς, Χαρίσης, Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Κάτσε, Βαρέλα, Κίτσιου.
~*70' Κίτρινη κάρτα στον Φάρκας, μετά από μαρκάρισμα στον Ενρίκε. , 
~** 46’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Βαρέλα αντί Τσακοπίνο και Αβραάμ αντί Μονιάκη. , 68' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ενρίκε αντί Μυστακίδη. ,74' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Πρίγιοβιτς αντί Κουλούρη. , 86' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Χαρίσης αντί Σάκχοφ. ,
~* ΛΑΡΙΣΣΑ-ΠΑΟΚ 0-2  Σούπερ Λίγκα  εξ αναβολής 1/2/2017:
 https://youtu.be/OGXMkpKsFig  .-

***  Γιαννακόπουλος για την αθώωση Ολυμπιακού:   «Γελάει ο κόσμος»
Με μια ανάρτηση στο Instagram, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντέδρασε στην αθώωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το ΑΣΕΑΔ για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.              
«Γελάει ο κόσμος», έγραψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Instagram σχολιάζοντας την αθώωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το ΑΣΕΑΔ για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. 
Πρωτοδίκως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. 


~**  ΒΟΛΕΪ :  ΠΑΟΚ-ΤΟΥΡ   2-3  σετ .- σε εξέλιξη...

***  Τα αποτελέσματα του ΝΒΑ! Εδώ δεν είναι Νέα Υόρκη...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς - Νιου Γιορκ Νικς 117-101
 Τορόντο Ράπτορς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς 108-106(ΠΑ)
 Χιούστον Ρόκετς - Σακραμέντο Κινγκς 105-83
 Σαν Αντόνιο Σπερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 108-94
 Πόρτλαντ Μπλέιζερς - Σάρλοτ Χόρνετς 115-98
 Λος Άντζελες Λέικερς - Ντένβερ Νάγκετς 120-116

*** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ γυναικών στο Βόλεϊ :
ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ  3-2  σετ .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-3  ΣΕΤ  .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Ευόσμου -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3  σετ .- ^
~ Πέρασαν Πανναξιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
~* Τα φαβορί είχαν την τιμητική τους σήμερα στην φάση των "16" του Κυπέλλου Γυναικών. Μετά την Κυριακάτικη επικράτηση του ΑΟ Θήρας επί της Ελπίδας, σήμερα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Πανναξιακός πρόσθεσαν τα ονόματα τους στην λίστα των ομάδων που την Παρασκευή θα βρίσκονται στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης. Ο Πανναξιακός αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τον Άρη, τον νίκησε στην Θεσσαλονίκη με 3-2 σετ (23-25, 25-21, 23-25, 25-13, 15-13) αφήνοντας τις "κιτρινομαυρες" εκτός στόχων και στην φετινή χρονιά. Ο κάτοχος του τίτλου τα τελευταία 6 χρόνια Ολυμπιακός πέρασε άνετα με 3-0 σετ (25-8, 25-13, 25-16) το εμπόδιο του Πανιώνιου στη Νέα  Σμύρνη, ενώ με την ίδια ευκολία και σκορ 3-0 σέτ  (25-12, 25-16, 25-17) προκρίθηκε στο Μετς και ο Παναθηναϊκός επί του Αίαντα  Ευόσμου. -

 ***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017
18:00 ΕΡΤ2
Ούνιξ Καζάν - Ολυμπιακός  75-90 .- ^
Euroleague
 19:30 OTE Sport 1
Ολυμπιακός - Άρης
Κύπελλο Ελλάδας
19:45 NOVASPORTS 3
Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Euroleague
 20:00 NOVASPORTS 4
Ζάλγκιρις - Μπαρτσελόνα
Euroleague
 21:00 NOVASPORTS 2
Μπάμπεργκ - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Euroleague
 21:45 NOVASPORTS 3
Αρμάνι Μιλάνο - Νταρουσάφακα
Euroleague
 23:00 NOVASPORTS 1
Ρίο Άβε - Μπράγκα
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα


***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-    
  ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
 *** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  

~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~

~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5166   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3410   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.948  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου