ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  .....
~
~*Στις 27  Φεβρουαρίου του 1953 , οι δυτικές χώρες-κράτη μεταξύ των οποίων και οι Ελλάδα  υπέγραψαν για την ολική διαγραφή  των χρεών και δανείων της Γερμανίας .- Σήμερα ο Σόϊμπλε και η Μέρκελ δανείζουν την Ελλάδα ρουφώντας το αίμα της ...

 Ένα μόνον ζητεί ο Θεός. να τον τιμάς, να τον αγαπάς και να φυλάττης τας έντολάς Του, αναγνωρίζων ότι ο Πλαστουργός σου είναι Αυτός. Δεν θέλει να μοιράζης την δόξαν Του και να λατρεύης, άλλα αντί άλλων. Δεν θέλει να αγαπήσης κανένα πράγμα περισσότερον απ' Αυτόν...
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~ Πρώτη και δευτέρα εύρεσις της τίμιας κεφαλής του αγίου προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου (1).(1) Μετά τον αποτρόπαιο θάνατο του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, η κεφαλή του γενναίου υπερασπιστή της ηθικής και της αλήθειας ετάφη με διαταγή της δυσεβούς Ηρωδιάδος σε κάποιο σημείο κοντά στο παλάτι, όπου κατά καιρούς πήγαινε και πατούσε για να ικανοποιεί το ακόρεστο μένος της εναντίον του. Εκεί παρέμεινε θαμμένη, έως ότου δύο μοναχοί έφθασαν στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσουν τον τάφο του Κυρίου. Ύστερα δε από όραμα καθ’ υπόδειξη του ίδιου του Προδρόμου, κατευθύνθηκαν στο παλάτι του Ηρώδη και στο σημείο που τους υποδέχτηκε βρήκαν την τίμια κεφαλή και αφοσιώθηκαν στη φύλαξή της. Μετά το θάνατο των δύο μοναχών, η τίμια κεφαλή χάθηκε. Βρέθηκε όμως εκ νέου επί αυτοκράτορα Ουαλεντιανού Γ`. Την τίμια κεφαλή παρέλαβε τότε ο Επίσκοπος Ουράνιος και την τοποθέτησε στην εκκλησία προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Μαρτυρώνται δε πολλά θαύματα και ιάσεις. ~
Σήμερα 24/02/2017 εορτάζουν:
Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίου Προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννη
~   Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
~  Ἐκ γῆς ἀνατείλασα ἡ τοῦ Προδρόμου κεφαλή, ἀκτῖνας ἀφίησι τῆς ἀφθαρσίας, πιστοῖς τῶν ἰάσεων· ἄνωθεν συναθροίζει, τήν πληθύν τῶν Ἀγγέλων, κάτωθεν συγκαλεῖται, τῶν ἀνθρώπων τό γένος, ὁμόφωνον ἀναπέμψαι, δόξαν Χριστῷ τῷ Θεῷ.
 ~*  Απολυτίκιο Εύρεσις της Α' και Β' Τιμίας Κεφαλής Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου - 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   : https://youtu.be/YoQV3QL5FKs .-

~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις
~ Βίντεο : ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ...ΑΞΊΖΕΙ !!!!!!!!!!!!!
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ. ΕΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ! : https://youtu.be/hu7eIJG_NSM  .- { Δείτε τα νέα videos του Μιχάλη Καλογεράκη.
Το πρώτο με τίτλο: Free hydrogen and save the planet : http://www.ribandsea.com/main/index.p...
Και το δεύτερο με τίτλο : Μήπως είναι το ισχυρότερο 12βολτο inverter καθαρού ημίτονου στον κόσμο; : http://www.ribandsea.com/main/index.p...
Το πρώτο βιβλίο του Μιχάλη Καλογεράκη με τίτλο "Πώς να φτιάξετε το δικό σας καύσιμο" μόλις εκδόθηκε από την εκδοτική εταιρεία "Συμμετρία".
O Μιχάλης Καλογεράκης, ένας εφευρέτης και πολυμήχανος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηλεκτρονικός από την Κρήτη, μιλάει στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο για όσα έχει επιτύχει στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και στις εναλλακτικές μορφές καυσίμου που παράγει, χρησιμοποιώντας σάπια φρούτα, σακχαροκάλαμο και νερό με την μορφή υδρογόνου.http://www.ribandsea.com/main/index.p... } .-


*** Μύθοι και αλήθειες για το ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ» 
Η τελευταία απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ» άνοιξε νέο γύρο συζητήσεων επερωτήσεων στη Βουλή. Βουλευτές από άλλες περιοχές για να ικανοποιήσουν τις διεκδικήσεις των ψηφοφόρων τους, αλλά και επιχειρηματικοί κύκλοι, προσπαθούν να φέρουν την απόφαση στα… μέτρα τους.
Το «Θάρρος» συζήτησε για το επίμαχο πρόβλημα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (Σ.Υ.Μ.Ε.ΠΟΠ), Θανάση Μαυρούλη. Πριν από τις απόψεις του κ. Μαυρούλη, να ξεκαθαρίσουμε ότι χρειάζεται αλλαγή στην αντίληψη των ΠΟΠ στην Ελλάδα. Χρειάζεται να εφαρμοστεί ο βασικότερος στόχος του θεσμού των ΠΟΠ, η προστασία του προϊόντος. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προστασία.
Η θεωρία ότι έχουμε το καλύτερο σύστημα ελέγχου στον κόσμο και είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε την ελιά που φεύγει από τη Μεσσηνία και πηγαίνει στο Παρίσι, φαίνεται να ανήκει στην κατηγορία των αστείων! Δυστυχώς, οι προδιαγραφές δεν είναι τέλειες και θέλει δουλειά στις προδιαγραφές. Θέλει δουλειά στο σύστημα εφαρμογής, θέλει δουλειά στο σύστημα ελέγχου. Τα οποία θέλουν συζήτηση με τους ενδιαφερομένους, όχι με τους γραφειοκράτες.
Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΣΥ.Μ.Ε.ΠΟΠ την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τόνισε: «Δεν εκπλησσόμαστε, γιατί δυστυχώς όλοι οι πολιτικοί έχουν την τάση να λυγίζουν τα προβλήματα που επιπλέουν στην πραγματικότητα στις επικοινωναικές τους ανάγκες. Κι ανακατεύουν αλήθειες με το αντίθετό τους. Και στην περίπτωσή μας το κάνουν παίρνοντας σαν αλήθεια το μύθο που έχουν δημιουργήσει οι κύκλοι που ζητούν την κατάργηση ντε γιούρε ή ντε φάκτο της ΠΟΠ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Μύθος που έχει εισχωρήσει και σε αρκετά τμήματα της δημόσιας διοίκησης.
Ότι, δηλαδή, αφού τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., για να μείνουμε σε μια πρόσφατη ερώτηση ενός βουλευτή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τηρούν πιστά τους κανονισμούς και από το 2012 πρέπει να ελέγχουν και τα ελληνικά προϊόντα που φτάνουν στην αγορά τους, εφόσον η Ελλάδα δεν τα ελέγχει μη εφαρμόζοντας “πιστά” τους κανονισμούς, φταίει η ύπαρξη της ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -για την οποία ισχύουν οι κανονισμοί-  για τη μη… εκτίναξη του προϊόντος.
Κι o μύθος συνεχίζει: Κι όχι μόνο δεν επιτρέπουν (οι άλλες χώρες της Ε.Ε.) την κυκλοφορία των "μαϊμούδων" KALAMATA OLIVES, προσθέτουν άλλο ένα κομμάτι στο μύθο δηλώνοντας ότι τους απαγορεύουν και τη χρήση του κυρίου ονόματος της ποικιλίας ελιά Καλαμών.
Μάλιστα, γι' αυτούς οι… κουτόφραγκοι θα δεχόντουσαν ευχαρίστως το "Καλαμάτα" αν αυτό γινότανε συνώνυμο της ποικιλίας. Γι’ αυτό αγωνίζονται εδώ και 20 χρόνια να το βάλουν στον ελληνικό κατάλογο ποικιλιών του 1991, ο οποίος έγινε σε μη ύποπτο χρόνο, πριν ακόμη βγει ο κανονισμός για τις ΠΟΠ-ΠΓΕ, και πριν από τη σχετική αίτηση (1993) και έγκριση της ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1996).
Για το τελευταίο κομμάτι του μύθου υπενθυμίζουμε ότι στην Ιταλία εδώ και ένα χρόνο διακινούνται ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ ελιές Καλαμών ιταλικής και ίσως τριτοκοσμικής προέλευσης. Για όνομα του Θεού, μήπως έφτασε η ώρα να σοβαρευτούμε;».
  -Τότε για ποιον λόγο η Ιταλία και η Κύπρος έβαλαν στον κατάλογο ποικιλιών τους και το συνώνυμο «Καλαμάτα»;
Οι δρόμοι του Κυρίου είναι άπειροι! Και οι δύο χώρες καλλιεργούν από δεκαετίες την ποικιλία Καλαμών. Κι επειδή στην Κύπρο μιλούν, εκτός από τα ελληνικά, τα αγγλικά, φαίνεται ότι οι υπάλληλοι αγαπούν περισσότερο την αγγλική. Έτσι σε τηλεφωνική μας επικοινωνία μάς απάντησαν ότι το 2012 για να μάθουν την ονομασία της ποικιλίας δεν κοίταξαν τον ελληνικό κατάλογο ποικιλιών, αλλά προσέτρεξαν στον κατάλογο του International Olive Oil Council (Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου) που εκδόθηκε το 2000, τέσσερα χρόνια μετά την έγκριση της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».
Ας σημειωθεί ότι ο κατάλογος αυτός έχει μόνο ενδεικτική αξία και ότι στην εισαγωγή του αναφέρονται τα ονόματα των εκπροσώπων της κάθε χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) στο ΔΣΕ που συμπλήρωσαν τη συνοπτική φόρμα με τα χαρακτηριστικά, τα ονόματα και τα συνώνυμα των ποικιλιών. Έτσι το συνώνυμο καλαματιανή έγινε Καλαμάτα. Κι έγινε virus! Όσο δε για την Ιταλία, στην οποία «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», μας δόθηκε η ίδια απάντηση. Παρεμπιπτόντως, σημειώνουμε ότι τελευταία η ιταλική εφημερίδα Stampa ανέφερε ότι η Ολλανδία προχώρησε στη διαγραφή μιας ονομασίας, της «Tonda gentile delle Langhe”, που είχε γράψει στον κατάλογο ποικιλιών της και είχε αξία συνώνυμου των φουντουκιών ΠΓΕ Nocciola Del Piemonte. Κι αυτό μετά την παρέμβαση του ιταλικού υπουργείου για την αποφυγή μελλοντικών παρατυπιών.
Στην Ελλάδα τουναντίον, αντί μιας παρέμβασης στα κράτη αυτά για να ανακαλέσουν την παράνομη καταγραφή στους καταλόγους τους της ονομασίας Καλαμάτα, με την υπουργική απόφαση που την ακυρώνει, χρησιμοποιήθηκε η παράβαση για να παρακαμφθεί ο νόμος. Οι κανονισμοί της Ε.Ε. ορίζουν, πράγματι, με σαφήνεια ότι η χρήση των ονομασιών των φυτικών ποικιλιών δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται την προστατευόμενη ονομασία για την εξαπάτηση του καταναλωτή, ακόμη κι αν αυτή χρησιμοποιείτο ως εμπορική πριν από την καταχώρησή της.
Τα στοιχεία αυτά τεκμηριώνουν πάνω απ’ όλα την αποτυχία ανάπτυξης των ΠΟΠ – ΠΓΕ στις περιοχές εκείνες της κεντρικής Ελλάδας που εν πολλοίς συμπίπτουν και με εκείνες της καλλιέργειας ελιάς Καλαμών, απ’ όπου προέρχονται και τα κύρια πυρά κατά της ύπαρξης της ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ από το βιομηχανικό τμήμα της αλυσίδας. Το τμήμα, δηλαδή, που παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη των ΠΟΠ.
Η επιθετικότητα αυτή είναι ένδειξη ύπαρξης και ανάπτυξης μιας πεπαλαιωμένης βιομηχανικής κουλτούρας (που δυστυχώς κατάκτησε και σημαντικά τμήματα της Πολιτείας), που ενισχύθηκε από την έλλειψη εκ μέρους της Πολιτείας μιας αγροδιατροφικής πολιτικής βασισμένης στην ποιότητα, που να αγκαλιάζει ολόκληρο το αγροβιομηχανικό σύστημα. Πολιτική που προϋποθέτει ο θεσμός των συστημάτων ποιότητας ΠΟΠ – ΠΓΕ.
Η ανάπτυξη των προστατευόμενων ενδείξεων απαιτεί μια διεπαγγελματική συναινετική αντίληψη της αγροδιατροφικής παραγωγής. Χωρίς την ανάθεση ηγετικού ρόλου σε μια κατηγορία επιχειρήσεων, όπως π.χ. οι συνεταιρισμοί. Το σεβασμό συγκεκριμένων προδιαγραφών με σοβαρό αυστηρό έλεγχο όλων των φάσεων της παραγωγής, της συντήρησης του φρέσκου ελαιόκαρπου, της επεξεργασίας χωρίς συντηρητικά και χημικές επεμβάσεις.
Μια εμπορία στοχευμένη στη συσκευασμένη διακίνηση και το ξεπέρασμα της διακίνησης χύμα. Μια συλλογική διαφήμιση του προϊόντος για τη διασφάλιση σε όλους (μικρούς και μεγάλους) τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα παραγωγής των αποτελεσμάτων. Μια προώθηση του προϊόντος που να διαφοροποιεί τις τιμές στην παραγωγή. Και για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται ένας φορέας εκπροσώπησης της παραγωγικής αλυσίδας.
Ο πιο απλός τρόπος για να μην έχεις τέτοιους μπελάδες είναι να μη βάλεις σε ενέργεια τα συστήματα ποιότητας.
  -Ναι, αλλά ούτε και η ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» κατόρθωσε να απογειωθεί…
Είναι αλήθεια! Η ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» όμως, ενώ είναι ένα brand name διεθνώς αναγνωρισμένο και με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης που θα μπορούσε σε συνέργεια με το υπόλοιπο βιομηχανικό προϊόν της ποικιλίας Καλαμών να εκφράσουν ένα σημαντικό ρόλο στις εξαγωγές της χώρας, έπεσε θύμα της ίδιας κουλτούρας που δεν άφησε να αναπτυχθούν τα ΠΟΠ-ΠΓΕ της Κονσερβολιάς.
Η κουλτούρα αυτή πίσω από τη μη εφαρμογή της προστασίας της ονομασίας επέτρεψε ακόμη και σε μεσσηνιακές επιχειρήσεις που δε συμμετείχαν στο σύστημα να κάνουν χρήση της ονομασίας χωρίς να σέβονται τον κανονισμό. Η κατάσταση αυτή δυναμίτισε τη διαφοροποίηση των τιμών στην παραγωγή, δεν επέτρεψε την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής και κατεύθυνε μεγάλο ποσοστό της παραγωγής στην ανεξέλεγκτη επεξεργασία εκτός ΠΟΠ.
Αλλά το κυριότερο προσέκρουσε στην κωλυσιεργία του υπουργείου στην εξαετή προσπάθεια (κι ακόμη πριν) της Μεσσηνίας να τροποποιήσει τις προδιαγραφές και να καλύψει με την ΠΟΠ μεγάλο μέρος της εθνικής παραγωγής της ποικιλίας Καλαμών.
Κωλυσιεργία δικαιολογημένη με το γνωστά μη εφικτό: Ή την επέκταση της ΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα ή τίποτα. Κι έτσι δημιουργήθηκε το πρόσχημα για την απόφαση εισαγωγής στον κατάλογο ποικιλιών του συνωνύμου "Καλαμάτα", ως πανάκεια, η οποία ευτυχώς ανακλήθηκε.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Δώστε ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΝ έχετε αυτά θα επιβιώσετε σίγουρα... ~   Όλοι έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας ποια θα ήταν τα αγαθά που θα χρειαζόμασταν σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποια αντικείμενα θα έπρεπεοπωσδήποτε να έχετε καθώς αυτά θα εξαφανιστούν πρώτα,ιδού!
Τα 100 αντικείμενα που θα εξαφανιστούν πρώτα κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης:
 1. Γεννήτριες (Οι καλές κοστίζουν αρκετά , η αποθήκευση καυσίμου ενέχει κινδύνους ,ο θόρυβος ...θα προσελκύσει κλέφτες , συντήρηση κ.λπ.)
2. Φίλτρα Νερού / Απολύμανσης
3. Φορητές τουαλέτες
4. Εποχικά καυσόξυλα. Το φρέσκο ξύλο θέλει περίπου 6-12 μήνες για να στεγνώσει,και να είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι.
5. Φωτιστικό πετρέλαιο, φιτίλια, Λαμπτήρες (Πρώτη επιλογή: Αγορά καθαρού πετρελαίου, εάν δεν βρίσκουμε εύκολα , αποθηκεύσετε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ.!)
6. Μπετόνι καυσίμων. Αδύνατο να αποθηκεύσετε πολύ.
7. Πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, σπρέι πιπεριού, μαχαίρια, ρόπαλα και σφεντόνες.
8. Χειροκίνητα ανοιχτήρια κουτιών κονσέρβας, και χτυπητήρια αυγών , αναδευτήρες.
9. Μέλι / Σιρόπια / λευκή, καστανή ζάχαρη
10. Ρύζι - Φασόλια - Σιτάρι
11. Φυτικά έλαια (για το μαγείρεμα) Χωρίς αυτά καίγεται η τροφή / πρέπει να είναι βρασμένη, κλπ.,)
12. Κάρβουνο, υγρό αναπτήρα (Θα γίνει σπάνιο ξαφνικά)
13. Δοχεία νερού (Επείγον αντικείμενο προς απόκτηση.) Οποιοδήποτε μέγεθος. Μικρό: ΣΚΛΗΡΟ διαφανές πλαστικό ΜΟΝΟ - προσέξτε - ποιότητας τροφίμων, αν είναι για πόση.
16. Φιάλες προπανίου (Επείγον: Βέβαιες ελλείψεις θα συμβούν.)
17. Βιβλίο Οδηγός Επιβίωσης.
18. Φωτισμός : Λυχνάρια Aladdin, λάμπες Coleman, κλπ. (Χωρίς αυτό το στοιχείο, μακροπρόθεσμος φωτισμός είναι δύσκολος.)
19. Βρεφικά Είδη: Πάνες / βρεφικό γάλα σκόνη . αλοιφές / ασπιρίνη, κτλ.
20. Εξοπλισμός καθαριότητας, Σφουγγαρίστρα Κουβάς /που στραγγίζει (για Πλύσιμο)
21. Φουρνάκια (προπάνιο, Coleman & Κηροζίνη)
22. Βιταμίνες
23. Υποδοχή /σύνδεση φιαλών προπανίου (Επείγον: η χρήση μικρών μεταλλικών κουτιών είναι επικίνδυνη χωρίς αυτό το στοιχείο)
24. Γυναικείας υγιεινής / μαλλιά / προϊόντα για το δέρμα.
25. Θερμικά εσώρουχα (Φανελάκια & Σλιπάκια)
26. Τοξοπρίονα, μικρά και μεγάλα τσεκούρια, σφήνες (επίσης, έλαιο μηχανής )
27. Αλουμινόχαρτο Κανονικό και Μεγάλης αντοχής (Εξαιρετικό για Μαγειρική και για Ανταλλαγή αγαθών )
28. Δοχεία βενζίνης (Πλαστικά & Μεταλλικά )
29. Σακούλες σκουπιδιών (Αδύνατον να έχεις πολλές ).
30. Χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας
31. Γάλα - σκόνη & Συμπυκνωμένο (Ανακινείτε το κουτί με την υγρή μορφή κάθε 3 με 4 μήνες)
32. Σπόροι Κήπος (ΟΧΙ ΥΒΡΙΔΙΑ ) (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ)
33. Μανταλάκια / σκοινί / κρεμάστρες (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ)
34.Σετ επισκευής τρόμπας (Pump Kit Coleman)
35. Κονσέρβες Ψαριών Τόνου (σε λάδι)
36. Πυροσβεστήρες (ή.. Μεγάλο κουτί με μαγειρική σόδα σε κάθε δωμάτιο)
37. Κιτ Πρώτων βοηθειών
38. Μπαταρίες (όλα τα μεγέθη ... αγοράζετε τις πιο μακρυνές ημερομηνίες λήξης)
39. Το σκόρδο, μπαχαρικά και ξύδι, προμήθειες για ζύμωμα
40. Μεγάλα Σκυλιά (και αφθονία των τροφών για σκύλους)
41. Αλεύρι, μαγιά και το αλάτι
42. Σπίρτα. {"Ανάβουν οπουδήποτε"ή Θυέλλης προτιμήστε.) Στο κουτί , τα ξυλόσπιρτα θα καταναλωθούν πρώτα
43. Χαρτί γραφής / μπλόκ / μολύβια, ηλιακή αριθμομηχανή
44. Φορητό ψυγείο με παγοθήκες (καλό και για τη προφύλαξη αγαθών από την κατάψυξη το χειμώνα.)
45. Μπότες εργασίας, ζώνες, Levis & ανθεκτικά πουκάμισα
46. Φακοί / χημικό φώς & δάδες, Λάμπες Θυέλλης
47. Περιοδικά, ημερολόγια και λευκώματα (σημειώνω τις ιδέες, τα συναισθήματα, την εμπειρία- Χρόνος για Ιστορία)
48. Πλαστικοί κάδοι σκουπιδιών (καλοί για αποθήκευση, το νερό, μεταφορά - αν είναι με τροχούς)
49. Υγιεινή για τον Άνδρα: Σαμπουάν, οδοντόβουρτσα / οδοντόκρεμα, Στοματικό διάλυμα / νήμα, νυχοκόπτες, κτλ
50. Μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο (ανθεκτικά, αποτελεσματικά)
51. Προμήθειες για ψάρεμα / εργαλεία
52. Αντικουνουπικό σπιράλ / απωθητικό, σπρέι / κρέμες
53. Κολλητική ταινία
54. Μουσαμάδες αδιάβροχοι / πάσσαλοι/ νήμα / καρφιά / σχοινί / αιχμές
55. Κεριά
56. Απορρυπαντικό πλυντηρίου (υγρό)
57. Σακίδια, σακίδια πλάτης
58. Εργαλεία κήπου & προμήθειες
59. Ψαλίδι, υφάσματα και υλικά ραπτικής
60. Κονσερβοποιημένα φρούτα, λαχανικά, Σούπες, μαγειρευτά, κλπ.
61. Χλωρίνη (απλή , ΟΧΙ αρωματική: 4 έως 6% υποχλωριώδους νατρίου)
62. Εξοπλισμός κονσερβοποίησης, (Βάζα / καπάκια / κερί)
63. Μαχαίρια & Εργαλεία ακονίσματος: ρινίσματα, πέτρες, ατσάλι
64. Ποδήλατα...ελαστικά / σωληνες / τρόμπες / αλυσίδες, κ.α.
65. Υπνόσακους και κουβέρτες / μαξιλάρια / στρώματα
66. Συναγερμός ανίχνευσης μονοξειδίου του άνθρακα (με μπαταρία)
67. Επιτραπέζια παιχνίδια, χαρτιά, ζάρια
68. Ποντικοφάρμακο, Κατσαριδοκτόνο
69. Ποντικοπαγίδα, παγίδες μυρμηγκιών & κατσαρίδο- μαγνήτες
70. Χάρτινα πιάτα / ποτήρια / σκεύη (παιδιά , εδώ μαζεύουμε μεγάλο απόθεμα )
71. Μωρομάντηλα, έλαια, άνυδρο και αντιβακτηριακό σαπούνι (εξοικονομεί πολύ νερό)
72. Ομπρέλλες, μπότες από καουτσούκ, κλπ.
73. Ξύρισμα προμήθειες (ξυραφάκια και κρέμες, ταλκ, κολώνια για μετά το ξύρισμα)
74. Χειροκίνητες τρόμπες / αντλίες & σιφώνια (για το νερό και για τα καύσιμα)
75. Σάλτσα σόγιας, ξύδι, κύβοι / σάλτσα / βάση σούπας σε μορφή σκόνης
76.Γυαλιά για διάβασμα
77. Σοκολάτα / Κακάο / Τάνγκ ( πολυβιταμινούχος χυμός σε σκόνη) / Πόντς (σκόνη με προσθήκη νερού)
78. "Κιτ επιβίωσης"
79. Μάλλινα ρούχα, κασκόλ / αυτάκια / γάντια
80. Το βιβλίο των μικρών Εξευρενητών του προσκοπισμού , / και επαγγελματικός Κατάλογος- χρυσός οδηγός
81. Αυτοκόλλητο ( Roll-on ) Παράθυρο Kit μόνωσης (MANCO)
82. Γαλέτες, αλμυρά , κουλούρια,μπάρες
83. Ποπ κορν, φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί
84. Κάλτσες, εσώρουχα, T-shirts, κ.λπ. (έξτρα)
85. Ξυλεία (όλα τα είδη)
86. Βαγόνια & καροτσάκια (για μεταφορά από και προς)
87. Κούνιες & Φουσκωτό στρώμα του
88. Γάντια: Εργασία / θέρμανσης / κηπουρική, κλπ.
89. Στηρίγματα για Φανάρι
90. Μεταλλικό πλέγμα, κόλλα, καρφιά, βίδες, παξιμάδια
91. Τσάι
92. Καφές
93. Τσιγάρα
94. Κρασί / Λικέρ (για δωροδοκίες, φαρμακευτική, κλπ,)
95. Παραφίνη
96. Κόλλα, καρφιά, καρύδια, μπουλόνια, βίδες, κλπ.
97. Τσίχλες / καραμέλες
98. Ψεκαστήρες (για ψύξη / μπάνιο)
99. Καπέλα και φουλάρια βαμβακερά
100. Οικόσιτα ζώα παραγωγής- κτηνοτροφία

*** Πώς «ξεγλίστρησε» από τα χέρια της «Αθηνάς» η Λογοθεραπεία Καλαμάτας 
Ημέρα χαράς, αισιοδοξίας και ευχαριστιών ήταν η χθεσινή για τους ανθρώπους του ΤΕΙ Πελοποννήσου, οι οποίοι θέλησαν μέσω συνέντευξης Τύπου να κάνουν γνωστό πώς, τελικά, η Λογοθεραπεία Καλαμάτας, καθώς και άλλα 8 τμήματα, «ξεγλίστρησαν» από τα χέρια του σχεδίου «Αθηνά».
Μετά τα όσα συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια, οι διοικούντες του Ιδρύματος δήλωσαν αισιόδοξοι για το μέλλον, ενώ ευχαρίστησαν και όσους βοήθησαν για το αποτέλεσμα της Δευτέρας.
Ξεκινώντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Δημήτρης Βελισσαρίου, θέλησε να θυμίσει τι περιλάμβανε το Σχέδιο «Αθηνά», το οποίο καταργούσε 20 τμήματα σε όλη τη χώρα, ενώ αυτό της Λογοθεραπείας Καλαμάτας είχε τεθεί σε μεταβατικό στάδιο και το 2018 θα συγχωνευόταν με το αντίστοιχο της Πάτρας. Από την πρώτη στιγμή, όπως είπε, που έγινε γνωστό το σχέδιο, υπήρξαν κινητοποιήσεις και είχε δημιουργηθεί μεγάλο πλαίσιο υποστήριξης εντός και εκτός ΤΕΙ, προκειμένου το τμήμα να παραμείνει στην Καλαμάτα.
Τόνισε δε, ότι παρά τα χρόνια που πέρασαν πολλοί συνέχισαν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε, θέλησε να τους ευχαριστήσει.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετώπισε η νέα αλλά και προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα υπό κατάργηση τμήματα. Στην αρχή η κα Αναγνωστοπούλου είχε ζητήσει προτάσεις από τα Ιδρύματα που είχαν μεταβατικά τμήματα, οι οποίες να αιτιολογούν για ποιο λόγο θέλουν να παραμείνουν ανοιχτά. Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στο υπουργείο και μία από αυτές ήταν η τεκμηριωμένη, όπως είπε ο κ. Βελισσαρίου, για το Τμήμα της Λογοθεραπείας.
Ακολούθησε ο νέος υπουργός Παιδείας που ζήτησε από τη Σύνοδο των Πρόεδρων των ΤΕΙ εισήγηση σχετικά με αυτό το ζήτημα, ώστε να υπάρξει διάλογος υπουργείου και προέδρων των τμημάτων. Διάλογος που ολοκληρώθηκε με τις αποφάσεις της Δευτέρας, ενώ, όπως ήταν γνωστό, αυτή την περίοδο έτυχε πρόεδρος της Συνόδου να είναι ο ίδιος ο κ. Βελισσαρίου.
Στη συνέχεια υπήρξε συγκέντρωση των προτάσεων, τις οποίες μετέφεραν στην ηγεσία του υπουργείου, χωρίς οι ίδιοι να εκφέρουν γνώμη, αφού ήταν κάτι που δεν επιθυμούσαν.
  Πώς από τα 20 μεταβατικά τμήματα φτάσαμε στα 9 που δεν κλείνουν
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου θέλησε να κάνει γνωστή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τα 20 τμήματα από 10 διαφορετικά Ιδρύματα. Αφού έλαβαν τις προτάσεις, τις χώρισαν σε κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, υπήρχαν αυτές που τα Ιδρύματα είχαν χειριστεί το μέλλον των τμημάτων τους και δεν τους ενδιέφερε η παραμονή στο μεταβατικό στάδιο, ενώ κάποια από αυτά ενσωμάτωσαν το υπό κατάργηση σε άλλο τμήμα του ίδιου ΤΕΙ.
Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε Ιδρύματα που είχαν δηλώσει ότι για να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα υπήρχαν κάποιες οικονομικές προϋποθέσεις, καθώς και παραπάνω προσωπικό.
Η τρίτη και η τελευταία κατηγορία αφορούσε στα 9 τμήματα που «κατέβασαν» τεκμηριωμένες προτάσεις, με βασικό επιχείρημα ότι δε θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους.
Κι ενώ για το Τμήμα Λογοθεραπείας, καθώς και για ένα στις Σέρρες, το υπουργείο δεν έδωσε ποτέ κανένα μόνιμο καθηγητή, κάτι που ήταν αρνητικό στην απόφαση, ο κ. Βελισσαρίου υποστήριξε ότι το τμήμα της Καλαμάτας λειτούργησε άψογα. Κάτι που, τελικά, το έκανε να «απογειωθεί» και να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, αφού προσφέρει μέσω της κλινικής ομιλίας και λόγου σε ασθενείς, και ήδη από αυτή έχουν περάσει μέχρι σήμερα 150 άτομα.
Προκειμένου, όμως, να μην υπάρχει το «πάτημα» για τους μόνιμους καθηγητές, όταν το υπουργείο κατένειμε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ιδρύματα (για την Καλαμάτα ο αριθμός ήταν 7), υπήρξε δέσμευση από το Ίδρυμα ότι αν η Λογοθεραπεία ξαναμπεί στο Μηχανογραφικό, οι 5 από τις 7 θέσεις θα πάνε σε αυτό.
  Τα τμήματα που αντιμετωπίζονται ως κουκκίδες
Από την παραπάνω διαδικασία ο κ. Βελισσαρίου δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος και, μάλιστα, υποστήριξε ότι υπήρξε άμεσος διάλογος, αφού πολλές φορές τα Ιδρύματα αντιμετωπίζονται απλά ως κουκίδες, χωρίς να γνωρίζει η ηγεσία την προσφορά τους στην εκπαίδευση.
Όπως είπε ακόμη, στο ΤΕΙ έχουν πάρα πολύ καιρό να δουν υπουργό, κάτι που απέδωσε στο φόρτο εργασίας τους. Όμως, πρόσθεσε, δεν μπορεί κάποιος να χειρίζεται κάποια θέματα αν δε γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ένα τμήμα.
  Οι φορείς που ενδιαφέρθηκαν και τελικά ξέχασαν το ζήτημα
Σε ερώτηση προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ για τους φορείς που ασχολήθηκαν από τις πρώτες στιγμές για το «σώσιμο» της Λογοθεραπείας αλλά μετά το ξέχασαν, απάντησε ότι κατά καιρούς υπήρχαν συζητήσεις με φορείς της πόλης, αλλά ο ίδιος θεωρούσε πως «ό,τι έπρεπε να γίνει, θα πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή».
Βέβαια, όπως δήλωσε, αυτή η κατάλληλη στιγμή όλο και απομακρυνόταν, αφού όλο και πλησίαζε το 2018, τελικά όμως φτάσαμε στη συλλογική λύση των τμημάτων και στην ευχάριστη απόφαση.
Επίσης, τόνισε ότι υπήρχαν άνθρωποι που αγωνιούσαν, ενώ στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τους βουλευτές, αλλά και όσους χωρίς να φαίνονται βοήθησαν με κινήσεις τους.
  Τα διάσπαρτα ΤΕΙ και το τοπικιστικό συμφέρον
Σε ερώτηση σχετικά με τα ΤΕΙ που υπάρχουν διάσπαρτα σε πόλεις της Ελλάδας απλά για να υπάρχουν, ο κ. Βελισσαρίου σχολίασε ότι η πράξη έδειξε την αξία του τμήματος, ενώ χωρίς κανέναν ενδοιασμό είπε ότι έπρεπε πάση θυσία να μείνει στην Καλαμάτα. Πρόκειται για τμήμα με τεράστια ζήτηση και «αν έκλεινε, θα ήταν έγκλημα», ενώ μίλησε και για τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που ήδη υπάρχει στο ΤΕΙ.
  Το Τμήμα Σπάρτης και τα προβλήματα
Ως γνωστόν, το ΤΕΙ Πελοποννήσου εδώ και χρόνια λειτουργεί παράρτημα στη Σπάρτη, ενώ πολλές φορές έχουν ακουστεί προβλήματα στη λειτουργία του. Για το λόγο αυτό ο κ. Βελισσαρίου ρωτήθηκε μήπως θα ήταν πιο ορθό να στεγαστεί στα υπάρχοντα κτήρια της Καλαμάτας.
Ο ίδιος απάντησε ότι το όλο ζήτημα απασχολεί κατά καιρούς τη διοίκηση του ΤΕΙ, όμως αυτή τη στιγμή το Τμήμα της Σπάρτης έχει ένα πολύ καλό κτήριο, που προήλθε από δωρεά, κι αυτός είναι ο ισχυρός λόγος που το υπουργείο επιμένει να μείνει στη λακωνική πρωτεύουσα, αφού αν φύγει, θα αποθαρρυνθούν αντίστοιχοι δωρητές.
Κλείνοντας την απάντησή του ανέφερε ότι το Τμήμα Σπάρτης είχε προβλήματα και στην πρώτη κατανομή θέσεων που έγινε, πήγαν εκεί τρεις καθηγητές, ώστε «να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να έχει μια σχετική αυτοδυναμία».
Όσο για την κοινωνία της Σπάρτης, σχολίασε ότι το στηρίζει πάρα πολύ και θα γίνει προσπάθεια αυτή η στήριξη να ενισχυθεί.
  Οι μόνιμες θέσεις καθηγητών και πώς θα γίνει η επιλογή
Σχετικά με τις πέντε μόνιμες θέσεις, ο πρόεδρος του ΤΕΙ απάντησε ότι αυτές θα προκηρυχθούν, όταν το τμήμα και τυπικά μπει στο μηχανογραφικό. Για αυτές η Σύγκλητος έχει δεσμευτεί, ενώ θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Όσο για το αν θα προτιμηθούν συμβασιούχοι που έχουν ήδη εργαστεί στο τμήμα, ο πρόεδρος απάντησε ότι οι καθηγητικές θέσεις στα Ιδρύματα δεν είναι θέσεις διορισμού. Αφού προκηρυχτεί ανοιχτά η θέση και οι υποψήφιοι κάνουν τις αιτήσεις τους, ακολουθεί η εκλεκτορική διαδικασία, μια διαδικασία πολύ αυστηρή, όπως τόνισε, και από αυτή θα προκύψει ο καλύτερος.
Για τους ήδη εργαζόμενους στη Λογοθεραπεία, όπως είπε, απέδειξαν εκ του αποτελέσματος ότι είναι πάρα πολύ καλοί, και εξέφρασε την ελπίδα να είναι και οι καλύτεροι στο εκλεκτορικό.
  Τμήμα Ακτινολογίας
Όταν αποφασίστηκε η έναρξη της Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα, στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα αναφερόταν και το Τμήμα Ακτινολογίας, που όμως δεν ξεκίνησε ποτέ. Έτσι ο πρόεδρος ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει κάποτε.
Όπως είπε, αν το Τμήμα είχε ξεκινήσει τότε, θα είχε μεγάλη βιωσιμότητα. Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί με έναν καλό τρόπο από τις προηγούμενες διοικήσεις και υπήρχε συνεννόηση με το νοσοκομείο, για αλληλοκαλύψεις σε θέματα εξοπλισμού. Τελικά, όμως, λόγω πολιτικών αποφάσεων εκείνης της εποχής δεν μπήκε πότε στο μηχανογραφικό. Το Προεδρικό Διάταγμα παρέμεινε μέχρι που και αυτό καταργήθηκε, άρα ουσιαστικά αυτό το τμήμα έχει καταργηθεί και θα πρέπει να προκύψουν ευνοϊκές συνθήκες στη χώρα για να ξεκινήσουν οι προσπάθειες από την αρχή και αν συμβούν, η διοίκηση θα το πράξει.
Πάντως, όπως είπε κλείνοντας, αν το Τμήμα Λογοθεραπείας χανόταν, θα χανόταν αυτομάτως και η Σχολή, αφού με το Τμήμα Ακτινολογίας ανήκαν στην ίδια, τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας ειδικότερα.
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣΗ δύναμη του τμήματος ήταν οι φοιτητές
Μετά τον πρόεδρο και τη σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Λογοθεραπείας Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος και ικανοποιημένος μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει εκ νέου το τμήμα.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τη διοίκηση του Ιδρύματος και ειδικότερα τον κ. Βελισσαρίου, που από την αρχή πίστεψε ότι το τμήμα πρέπει να παραμείνει. Επίσης ευχαρίστησε τους βουλευτές Πέτρο Κωνσταντινέα και Γιώτα Κοζομπόλη, που από την πρώτη στιγμή έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την παραμονή του τμήματος στην Καλαμάτα.
Σχετικά με αυτό, είπε ότι δεν είναι τυχαίο, αλλά τμήμα-πρότυπο, κάτι που δε λένε οι άνθρωποι της Λογοθεραπείας, αλλά οι συναλλασσόμενοι με αυτό και σε τοπικό επίπεδο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Σχετικά με την απορροφητικότητα των πτυχιούχων, σχολίασε ότι αγγίζει το 100%, ενώ αρκετοί έχουν ξεκινήσει ακαδημαϊκή καριέρα.
Αναφορικά με τις κατατακτήριες για τις οποίες πολλοί ενδιαφερόμενοι ρωτούν, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στις πρώτες σκέψεις της διοίκησης είναι τα δύο πρώτα χρόνια να μην πραγματοποιηθούν, ώστε να μπορέσει το τμήμα να είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Κλείνοντας θέλησε να απαντήσει σε κάτι προσωπικό, για το τι θα έκανε αν έφευγε το Τμήμα. Όπως είπε, ο ίδιος ανήκει στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, όπου διδάσκει οικονομικά μαθήματα, άρα, αν το τμήμα έφευγε, θα επέστρεφε στη ΣΤΕΓ. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Από Κέντρο Νεοσυλλέκτων… κέντρο υποδοχής μεταναστών ( ; ) 
Η τύχη του στρατοπέδου Καλαμάτας έχει απασχολήσει πολλάκις τόσο τον τοπικό Τύπο όσο και διάφορους φορείς, πολιτικούς και μη. Τη μία φορά έκλεινε, την άλλη άνοιγε. Από το 2013, δε, μέχρι σήμερα υπήρχε μία ησυχία. Όλοι μας γνωρίζαμε ότι παραμένει.
Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6 Φεβρουαρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, φαίνεται «να υπέγραψε» το οριστικό του λουκέτο, το οποίο θα μπει τον Ιούλιο.
Εμπνευστής της ιδέας αναδιάρθρωσης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), Αλκιβιάδης Στεφανής, ο στρατιωτικός που επί υπουργίας  Πάνου Μπεγλίτη στο Εθνικής Άμυνας είχε εισηγηθεί τη ριζική αλλαγή της φιλοσοφίας των κέντρων. Ο τωρινός σχεδιασμός προβλέπει για την Πελοπόννησο τη διατήρηση στο στρατόπεδο Σπάρτης της Σχολής Μαγείρων και στην Πάτρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού.
Το περίεργο είναι ότι, ενώ η απόφαση υπογράφηκε στις 6 Φεβρουαρίου και δικαίωμα ενστάσεων υπήρχε μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, όλοι φαίνεται να συμφώνησαν, αφού δεν κατατέθηκε καμία αντίρρηση.
Ενδεικτικές του όλου κλίματος είναι και οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Τόσκα, ο οποίος είχε αναφέρει ότι από τα 13 στρατόπεδα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων μόνο τρία με τέσσερα είναι πραγματικά αναγκαία και είχε προαναγγείλει, μάλιστα, σαρωτική αναδιάρθρωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην παραπάνω δήλωση συμπλήρωνε ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών.
Επιπλέον, στην τελευταία τελετή ορκωμοσίας το στρατόπεδο Καλαμάτας, παρευρισκόμενος βουλευτής είχε ενημερώσει τη στρατιωτική του ιεραρχία, αλλά κανείς δε φαίνεται να προβληματίστηκε. Ίσως οι επερχόμενες κρίσεις του Μαρτίου να… σφράγισαν τα στόματα.
Οι δε υποδομές του στρατοπέδου είναι σε άριστη κατάσταση, με αποτέλεσμα μαζί με το λουκέτο που ετοιμάζεται να μπει, να έχει σχεδιαστεί, όπως λένε και πάλι οι πληροφορίες, η μετατροπή του σε κέντρο υποδοχής 400 περίπου οικογενειών μεταναστών.
Η παραπάνω εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αφού όποτε επιχειρήθηκε το κλείσιμο του στρατοπέδου, η πίεση που ασκούσαν βουλευτές, δήμαρχος και φορείς, αλλά και η Εκκλησία, ήταν ισχυρή.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Και δεύτερο Seatrac στην παραλία της Καλαμάτας 
Δεύτερος μηχανισμός εξυπηρέτησης των ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα θα τοποθετηθεί, με έξοδα του Δήμου και προσφορές επιχειρηματιών, στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας, πλησίον του Filoxenia.
To πρώτο Seatrac, που είχε υποστεί ζημιές από τη θαλασσοταραχή κατά το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, έχει ήδη επισκευασθεί και για την επισκευή του συνέδραμαν το Δήμο η ΚΕΔΕ με 5.000 ευρώ και ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας με 1.000 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της επισκευής ήταν 9.000 ευρώ. Η πρώτη μονάδα Seatrac θα τοποθετηθεί στη θέση της, στην ακρογιαλιά νοτίως του Ιερού Ναού Αναστάσεως, μετά το Πάσχα.
Με την απόκτηση και δεύτερου μηχανήματος Seatrac, η Καλαμάτα γίνεται πλέον ελκυστική για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα.
Μία ακόμα θετική απόφαση.   Α.Π.  

*** Δημοτικός υπάλληλος μπούκαρε σε σπίτια στην Πύλο, κάνοντας τον... Spiderman 
Στις φυλακές θα οδηγηθεί ένας 43χρονος υπάλληλος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς από χθες κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για κλοπές σε σπίτια συμπολιτών του.
Ο δημοτικός υπάλληλος, που ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους όμως είχε παραβιάσει, έμπαινε στα σπίτια και χωρίς να ανακατεύει έκλεβε χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια «σκότωνε» σε ενεχυροδανειστήριο της Καλαμάτας. Ο ίδιος έχει ομολογήσει τις κλοπές, ενώ χθες δεν παρευρέθη στη διαδικασία, εκπροσωπούμενος από δικηγόρο και επικαλούμενος προβλήματα υγείας.
  Αίλουρος
Η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε, είπε πως γνωρίζει τον κατηγορούμενο και, μάλιστα, επειδή δούλευε στην καθαριότητα, τον είχε κεράσει, όπως είπε, και κουλουράκια. Το 2012, χωρίς ακόμα να μπορεί να καταλάβει πώς, σκαρφάλωσε στον 3ο όροφο και μπήκε από μπαλκονόπορτα, παίρνοντας όλα τα χρυσαφικά της, αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Μέρος αυτών βρήκαν στη Χαλκίδα, όπου είχαν σταλεί από το ενεχυροδανειστήριο στο οποίο τα είχε πουλήσει ο κατηγορούμενος.
Η δεύτερη μάρτυρας κατέθεσε ότι μπήκε στο σπίτι της από παραθυράκι που απείχε 6 μέτρα από το έδαφος και πήρε όλα τα χρυσαφικά και 600 ευρώ. Από άλλο σπίτι πήρε δύο δαχτυλίδια.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες κατάλαβαν τις κλοπές τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν πολύ προσεκτικός, δεν ανακάτευε τίποτα, έπαιρνε τα χρυσαφικά και άφηνε τις κοσμηματοθήκες στη θέση τους.
  Κάθειρξη 6 ετών
Μάρτυρας υπεράσπισης είπε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα και δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το έκανε. Επίσης, ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν εργάζεται, ενώ αυτός είναι και ο λόγος που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, καθώς βρίσκεται στην Αθήνα για ιατρική περίθαλψη.
Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές και του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει πως θα οδηγηθεί στις φυλακές.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Έρχεται και εγκατάσταση μπαλοποιητή σκουπιδιών στο Αλιμάκι- Κάτοικοι έκλεισαν το δρόμο 
Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, άλλο τόσο αληθινή είναι η (κυνική) ομολογία του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε τη δημιουργία νέου, δεύτερου, παράνομου σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, χωρίς μελέτη, χωρίς άδεια, χωρίς έγκριση, χωρίς τίποτα!
Κι αυτό, παρότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 16 Δεκεμβρίου, όπου είχε τεθεί θέμα από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλο, για τον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι που καιγόταν από τις 3 Δεκεμβρίου και το νέο σκουπιδότοπο λίγα μέτρα πιο πέρα, ο κ. Κατσίβελας είχε πει: «Φροντίζεται ώστε αυτό το γεγονός (σ.σ. φωτιά στο σκουπιδότοπο που λειτουργούσε επί χρόνια στο Αλιμάκι) να σταματήσει εδώ και με σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής και με τις οδηγίες της, και όσον αφορά για να σβήσει αυτή η φωτιά, έχει επιλεγεί εντελώς προσωρινά ένας δεύτερος χώρος να τον χρησιμοποιήσουμε και για τον οποίο υπάρχει πρόνοια να γίνει η αποκατάσταση από την παρούσα εργολαβία».
Όπως είχαμε σημειώσει στο σχετικό ρεπορτάζ, ο δήμαρχος «έδινε» την Π.Υ. για το δεύτερο παράνομο σκουπιδότοπο, ενώ ακόμα και σε έγγραφο του Δήμου Τριφυλίας για το ΧΑΔΑ Αλιμακίου, αναφέρεται ότι, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθορίστηκε και διαμορφώθηκε εδαφικό τμήμα προσωρινής εναπόθεσης των απορριμμάτων, και το εν λόγω τμήμα βρίσκεται εντός του ευρύτερου χώρου του ΧΑΔΑ!
Στην προχθεσινή συνεδρίαση που τέθηκε ξανά θέμα για το Αλιμάκι, έπειτα από τοποθετήσεις και ερωτήματα ποιος έχει δώσει άδεια για δημιουργία νέας παράνομης χωματερής, ο κ. Κατσίβελας είπε: «Όσον αφορά ποιος έδωσε την απόφαση αυτή, σας λέω η Δημοτική Αρχή!».
Το θέμα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Μπακούρος, αναφέροντας ότι πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε με κατοίκους των Ραχών το σκουπιδότοπο της Κυπαρισσίας, όπου διαπίστωσε ότι γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά αποκατάστασης, προσθέτοντας: «Με λύπη μου, όμως, διαπίστωσα ότι ταυτόχρονα, στο δυτικό μέρος, δημιουργείται ένας καινούργιος σκουπιδότοπος. Πρέπει να θυμηθούμε, κε δήμαρχε, ότι σε μια διαμαρτυρία των κατοίκων, αν δεν απατώμαι τον Αύγουστο του 2016, είχαμε πει ότι η χρήση του σκουπιδότοπου του Αλιμακίου θα αφορά ένα δίμηνο…
Πρέπει να βρούμε μία λύση, να κάνουμε μία κουβέντα, να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να συνθέσουμε τις οποιεσδήποτε αντιρρήσεις υπάρχουν, προκειμένου να βρούμε μία λύση». Συμπλήρωσε, δε, ότι οι Ράχες επιβαρύνονται υπέρμετρα λόγω της διέλευσης από εκεί των απορριμματοφόρων και ζήτησε από τον κ. Κατσίβελα «να μας προσδιορίσετε ένα χρονικό ορίζοντα, να κάνουμε μια κουβέντα και να βρούμε μία λύση».
Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, κάτοικος Ραχών, Γιάννης Κατσαργύρης, επισήμανε: «Το πρόβλημα του Δήμου νιώθουμε ότι έρχεται στις πλάτες τις δικές μας. Πράγματι είναι μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Στο χώρο εκεί, του Αλιμακίου, τελειώνει η αποκατάσταση εντός ενός μηνός. Εάν δεν είχε γίνει η αποκατάσταση, θα ήμαστε στη θέση να δεχτούμε τα απορρίμματα, με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή θα γίνει αποκατάσταση. Όμως, εκεί ο χώρος αποκαθίσταται σε ένα μήνα. Εκεί υπάρχει και το πρόβλημα, στο Δήμο, ότι το κόστος της μεταφοράς είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι πολύ μακριά να έρθουν τα σκουπίδια να πέσουν στο Αλιμάκι, παράνομα! Μία σκέψη δικιά μας θα ήτανε, όσο καιρό είναι η κατάσταση τέτοια που δε λύνεται το πρόβλημα με την ΤΕΡΝΑ, όσο είναι η κατάσταση έτσι, μία πρόταση δικιά μας, των κατοίκων, είναι τα σκουπίδια του κάθε πρώην Δήμου να πηγαίνουνε στο χώρο τους, για προσωρινή εναπόθεση. Μία λύση είναι αυτή, διότι ο χώρος εκεί που δημιουργήθηκε (σ.σ. δεύτερος παράνομος σκουπιδότοπος) είναι τόσο μικρός, που θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Τους δε καλοκαιρινούς μήνες δημιουργείται ένα πρόσθετο πρόβλημα με τις φωτιές. Τώρα δεν είναι στη χοάνη που δεχόταν τα σκουπίδια, αλλά πάνω στην κορυφογραμμή…».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων και τις αποφάσεις που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας: «Το βέβαιον είναι πως, ό,τι είναι να γίνει αυτή τη χρονιά, είναι γι’ αυτή τη χρονιά. Για όλες τις επόμενες δεκαετίες και για τους επόμενους αιώνες, πιστεύω, όλες οι περιοχές του Δήμου Τριφυλίας θα είναι απαλλαγμένες από την έννοια του βάρους των σκουπιδιών, και το βέβαιον είναι ότι αυτή η περίοδος πλησιάζει».
Επισήμανε ακόμη ότι «ζούμε την ισορροπία του τρόμου», που, όπως είπε, έχει σχέση με το τι θα γίνει μ’ αυτό τον τόπο. «Είναι βέβαιον και είναι και δεκτόν και είναι και σεβαστό, ότι αυτή τη στιγμή η περιοχή που δέχεται τα απορρίμματα δέχεται το βάρος όλου του Δήμου…», σημείωσε ο κ. Κατσίβελας. Αφού είπε ότι «αναζητούνται πάντα οι καλύτερες λύσεις και πάντα λύσεις για τις οποίες είμαστε σε αναμονή», πρόσθεσε: «Πλέον έχουμε εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ που λέει ότι για προσωρινή λύση μπορούμε να καταλήξουμε και σε μπαλοποίηση των απορριμμάτων μας», θέμα που θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ότι «το δεύτερο το οποίο δεσμεύομαι αυτή τη στιγμή, βεβαίως όσο είμαι δήμαρχος, είναι πως για ό,τι και να δημιουργηθεί στην περιοχή αυτή, ο ίδιος ο Δήμος θ’ αναλάβει την αποκατάσταση του χώρου…».
Πρότεινε, δε, να κάνουν μια κουβέντα όλες οι δημοτικές παρατάξεις με τους κατοίκους των Ραχών για τις βέλτιστες λύσεις, ενώ μίλησε για αντισταθμιστικά οφέλη!
Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, ανέφερε πως ο σκουπιδότοπος στο Αλιμάκι επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο και παράνομα από τη λυματολάσπη του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων, ενώ επανέλαβε τις θέσεις του για κεντρικό κρατικό σχεδιασμό με διαλογή στην πηγή κ.τ.λ.
Ο πρώην πρόεδρος των Ραχών, Θανάσης Αποστολόπουλος, είπε ότι πρέπει να κάνουν κάτι για να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που προέρχονται από τη λειτουργία της χωματερής και τον υπερπολλαπλασιασμό του όγκου των σκουπιδιών που δέχεται ο χώρος.
Ο Δημήτρης Κουτσούλης τόνισε: «Αυτή τη στιγμή δε συζητάμε το ουσιώδες. Μίλησε ο κ. δήμαρχος περίπου ένα τέταρτο και ουσιαστική απάντηση δε λάβαμε. Με ποιο δικαίωμα κάποιος πάει και σκάβει δίπλα από μία χωματερή και φτιάχνει μία άλλη; Ποιος έχει δώσει άδεια; Ποιος έχει κάνει μια μελέτη; Με ποια λογική δημιουργείται μία χωματερή δίπλα σε μία άλλη, όσο και να αποκαθίσταται η προηγούμενη;».
Και επανέλαβε: «Ποιος έχει δώσει άδεια; Ποια μελέτη είναι εκείνη η οποία δίνει το δικαίωμα στον καθένα να φτιάχνει μία καινούργια χωματερή; Συγκεκριμένη απάντηση»!
Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας είπε: «Το βέβαιον είναι ότι όλοι οι Δήμοι, και οι 28 Δήμοι που υπάρχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάνουνε περίπου το ίδιο πράγμα και το κάνουνε πολύ περισσότερο, και όταν κλείνει η χωματερή και μένουν τ’ απορρίμματα στους δρόμους, η επόμενη κίνηση είναι να κηρυχτεί ο Δήμος σε έκτακτη ανάγκη και ν’ ανοίξει, εκόντες άκοντες, χωρίς σχέδια, χωρίς τίποτα, με εισαγγελική παραγγελία, ένας χώρος, ο οποίος θα είναι για προσωρινή εναπόθεση.
Όσον αφορά στο ποιος έδωσε την απόφαση αυτή (σ.σ. για το νέο, δεύτερο παράνομο σκουπιδότοπο), σας λέω η Δημοτική Αρχή, κε Κουτσούλη»!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** «Αναδόμηση» στο Δήμο Μεσσήνης 
Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στις δημαιρεσίες της 5ης Μαρτίου και στη Μεσσήνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Τσώνης προσανατολίζεται στο να αλλάξει τους πάντες, δίνοντας την ευκαιρία και σε νέα πρόσωπα να αξιολογηθούν σε θέσεις ευθύνης…
Η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη για τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, καθώς εξ αρχής ο δήμαρχος είχε ξεκαθαρίσει ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει άπαντες που φυσικά το επιθυμούν…
Περισσότερα ας περιμένουμε στις 5 Μαρτίου.  Κ. Γαζ.  

*** Γ. Λαμπρόπουλος: Να ακουστεί η φωνή όλων των Μεσσηνίων που δεν επιθυμούν λουκέτο στο στρατόπεδο 
Όπως έγινε γνωστό, έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Στρατοπέδου της Καλαμάτας, που συνέδεσε την παρουσία του, με μεγάλες δόξες και νίκες στους αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία της Πατρίδος μας.
Πιστεύω, ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας του, για τους παρακάτω λόγους:
1.    Είναι καινούργιο, που σημαίνει ότι έχει το μικρότερο, σε σύγκριση με όλα τα άλλα κέντρα στην Ελλάδα, κόστος συντήρησης και λειτουργίας.
2.    Επειδή είναι πολύ καλές οι κτηριακές εγκαταστάσεις και οι χώροι εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες της Καλαμάτας, προσφέρεται, όσο κανένα άλλο, για την καλύτερη εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.
3.    Μπορεί να εξυπηρετήσει ολόκληρη την Πελοπόννησο, για το Πεζικό, ώστε να μην αναγκάζονται να μετακινούνται μακριά γονείς και στρατεύσιμοι, τουλάχιστον για τον πρώτο μήνα της θητείας, και να επιβαρύνονται οικονομικά.
4.    Στηρίζει οικονομικά πολλά επαγγέλματα και γενικότερα την πόλη της Καλαμάτας σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.
  Εύχομαι να ακουστεί και η φωνή όλων των Μεσσηνίων, που δεν επιθυμούν το ΛΟΥΚΕΤΟ.                                                    
                                                                    Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος 

***  ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Έρχεται αλλαγή στα ΣΚΟΠΙΑ υπέρ της Ελλάδας;..

~  4 χρόνια συνταγματικής κρίσης στα Σκόπια, φαίνεται πως φτάνουν στο τέλος.
Μετά την αποτυχία του πολιτικού κόμματος, που έχει κυβερνήσει για σχεδόν 11 χρόνια,  να δημιουργήσει συνασπισμό με το αλβανικό DUI και άλλα μικρότερα αλβανικά κόμματα απεφασίσθη η αλλαγή συνεργάτη από την πλευρά των Σλάβων.
Το DUI αποφάσισε να προσφέρει δημόσια στήριξη στο SDSM. Υπό το φως του σκανδάλου των υποκλοπών που αποκαλύφθηκε από το SDSM και έδειξε χρήση φασιστικής και άλλης χυδαίας αντι-αλβανικής γλώσσας από τους αξιωματούχους του VMRO-DPMNE, καθώς και λόγω της κούρασης από τις πολιτικές του μεγαλομανή Νίκολα Γκρουέφσκι που βασίζονταν στην ταυτοποίηση της ΠΓΔΜ με την Μακεδονία της κλασικής αρχαιότητας (το οποίο απορρίπτεται από όλους τους μη-Σλάβους, καθώς και πολλούς «Μακεδόνες», οι οποίοι ταυτίζονται με σερβική, βουλγαρική ή γενική σλαβική εθνική κληρονομιά), η απόφαση αυτή του DUI σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην πολιτική της ΠΓΔΜ.
Εν συντομία και για να ανακεφαλαιώσουμε. Τα διάφορα εθνικά στοιχεία των Σκοπίων (Αλβανοί, Βούλγαροι και λοιποί Σλάβοι) δεν ταυτίζονται με την αρχαία Ελλάδα (λογικό αφού ΔΕΝ είναι Έλληνες) και σε κάθε περίπτωση επιθυμούν να κινηθούν όχι με γνώμονα έναν ψευτο-Εθνικισμό αλλά με γνώμονα την ιστορική και εθνική αλήθεια.
Το γεγονός αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για την Ελλάδα και επιτέλους να τελειώσει ο αλυτρωτισμός ο οποίος δημιουργεί πρόβλημα με τη χώρα μας.

***  ΣΕΙΣΜΟΣ για το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ! Τα ΠΟΣΑ και η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ζαλίζουν...

~  Την ανάγκη να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρω-ομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ηγετικό στέλεχος του κόμματος της Αριστεράς («Die Linke») στη Γερμανία, η κ. Τσίμερ σημειώνει μάλιστα ότι το κόμμα της «έχει κινητοποιηθεί για να τεθεί σοβαρά το θέμα των δεινών από τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα και να ρυθμισθεί σε συνδυασμό με το ελληνικό χρέος». VIDEO: Γκ. Τσίμερ: Η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις παλιές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο , https://youtu.be/MQO1_mWUPBE  .-
~  Όπως θα δείτε το βίντεο δεν είναι καινούριο. Τι έχει γίνει έκτοτε; τίποτα απολύτως… Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι τόσο ανίκανες;

***  AΠΟΚΑΛΥΨΗ BOMBA!Oι ΡΩΣΟΙ θέλουν να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΔΙΣ στην ΕΛΛΑΔΑ...

~ Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος εδώ και χρόνια φωνάζει για την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα, ώστε να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας μας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Έχει επίσης κάνει εκτενείς αναφορές στο παρελθόν στο ιδιαίτερο ρόλο που παίζει η Θράκη λόγω της γεωγραφίας και των κινδύνων που εγκυμονούν από την Τουρκία.
Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Βελόπουλος με Ρώσους παράγοντες, επιχειρηματίας της Ομόδοξης χώρας του εξέφρασε το ενδιαφέρον να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής νέας τεχνολογίας Υδροπλάνων στη Θράκη. Μία επένδυση που θα οδηγήσει  πάρα πολλές θέσεις εργασίας σε ένα νευραλγικό Γεωγραφικό Διαμέρισμα της χώρας μας
~ VIDEO: "Буревестник-24" катер-амфибия-экранолёт/Ekranoplan Burevestnik-24, amphibious boat  , https://youtu.be/LIwjY0AzOYU .-
~*  Kαιρός είναι η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να συμπεριφέρεται ως θεατής στις εξελίξεις. Υπάρχουν λύσεις. Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Η ΛΥΣΗ είναι απλά και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Επενδύσεις, θέσεις εργασίας, παραγωγή πλούτου. πώς; Με γνώμονα το αμοιβαίο συμφέρον. Ούτε μόνο των επενδυτών, ούτε φυσικά μόνο της Ελλάδας, θα ήταν παράλογο.
Αυτή είναι η διαφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ από τα άλλα κόμματα. Η Δυτικοδουλεία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος δεν τους επιτρέπει να κινηθούν ελεύθερα. Είναι πολλά τα γραμμάτια που πρέπει να εισπραχθούν και όπως ζούμε τα τελευταία χρόνια, πληρώνονται με ‘αίμα’.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ διότι υπηρετεί τον ελληνικό λαό και είναι ΛΥΣΗ διότι με το κυβερνητικό πρόγραμμά της μπορεί να επιτευχθεί το ξεπέταγμα προς τα εμπρός.

*** Μέχρι και οι Γερμανοί το ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ! «Τα σκάγαμε στους Έλληνες πολιτικούς»!Η Μίζα του αιώνα...

~  Ρεπορτάζ της FAZ  αναφέρει ότι «η εισαγγελία της Βρέμης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον πέντε πρώην μάνατζερ εξοπλιστικών εταιρειών. Είναι ύποπτοι για δωροδοκία αξιωματούχων στην Ελλάδα».
Η εφημερίδα έχει πληροφορίες από την εισαγγελία της Βρέμης, σύμφωνα με την οποία «τέσσερις Γερμανοί και ένας Έλληνας πρώην συνεργάτες της εξοπλιστικής εταιρείας Rheinmetall Defense Electronics κατέβαλαν μεταξύ 1998 και 2011 χρήματα σε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραγγελία για παράδοση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Asrad. (…) Επιπλέον μέσω της δωροδοκίας αυτής προωθήθηκε και η παράδοση (σ.σ. πώληση) συστημάτων ελέγχου πυρός για τα (σ.σ. άρματα μάχης) Leopard 2, τα οποία παρέδωσε η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei-Wegman».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η εισαγγελία θεωρεί τη δωροδοκία ιδιαίτερα βαριά υπόθεση. Πρόκειται για ένα μέγεθος της τάξεως των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ».
Κάτι μας είπαν…

***  ΤΡΟΜΑΖΕΙ τους ΕΧΘΡΟΥΣ ο ΤΡΑΜΠ ! «Θα γίνουμε Ισχυροί και θα τους Εξαϋλώσουμε»...

~  Έτοιμος εμφανίζεται ο Τραμπ να ξανακάνει τις ΗΠΑ πρώτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, καθώς θεωρεί πως και η Κίνα, αλλά και η Β. Κορέα έχουν ενισχυθεί υπερβολικά.
Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι είναι «πολύ θυμωμένος» για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, σημειώνοντας ότι η επιτάχυνση ενός συστήματος πυραυλικής άμυνας για τους συμμάχους των ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα είναι μία από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές.
«Θα ήταν εξαιρετικό, ένα όνειρο να μην διαθέτει καμία χώρα πυρηνικά όπλα, αλλά αν οι χώρες πρόκειται να διαθέτουν πυρηνικά, εμείς θα είμαστε στην κορυφή», τόνισε ο Τραμπ.

***  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ! Τρανό παράδειγμα για όλους

~  Η πράξη ενός κτηνοτρόφου από την Ιεράπετρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και μια απόδειξη ότι οι Έλληνες έχουν μεγαλείο ψυχής.
Σύμφωνα με το  hxonews.gr, ο  Μ. Βάρδας την ώρα που είχε βγάλει τα ζώα του για βοσκή στην περιοχή Ψαρή της Θρυπτής, είδε ένα ζευγάρι τουριστών να έχουν σταματήσει στο σημείο για να βγάλουν φωτογραφίες.
Όταν οι τουρίστες απομακρύνθηκαν, ο κ. Βάρδας είδε ότι είχαν ξεχάσει δύο τσάντες που περιείχαν συνολικά 12.000 ευρώ.
Αμέσως, έτρεξε από πίσω τους με το αμάξι τους και τους παρέδωσε τα λεφτά.

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ! Οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν ! Εσείς;..

~   Ο κόσμος μας κρύβει πολλά μυστικά και παράξενα, τόσο σε εθιμοτυπικό όσο και σε φυσικό επίπεδο. Στη λίστα που ακολουθεί, συγκεντρώνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες κοινωνικές και γεωγραφικές ιδιομορφίες μερικών χωρώ του πλανήτη.
Πάνω από 25% των δασών του κόσμου είναι στη Σιβηρία, καθώς η περιοχή καλύπτεται κατά 40% από μεγάλα δάση κωνοφόρων δέντρων, ενώ σε αφθονία βρίσκονται τα έλατα, οι σημύδες, οι λεύκες κ.ά.
Στην Παπούα Νέα Γουινέα μιλάνε τουλάχιστον 800 διαφορετικές γλώσσες.
Το νησί Ναούρου της Ινδονησίας έχει ποσοστό υπέρβαρου πληθυσμού 100%, αφού αφού οι κάτοικοί του είναι στο σύνολό τους παχύσαρκοι.
Η Σιγκαπούρη δεν έχει καθόλου επαρχία με φυσικά τοπία. Ουσιαστικά ολόκληρο το νησί είναι μια τεράστια πόλη
Στην Αυστραλία ζει διπλάσιος αριθμός καγκουρό παρά ανθρώπων.
Ο Καναδάς έχει 300.000 λίμνες, κατέχοντας το 60% του συνόλου των λιμνών που υπάρχουν στον κόσμο.
Στο Μιλάνο της γειτονικής μας Ιταλίας υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τους πολίτες που βρίσκονται σε δημόσιο χώρο να χαμογελούν συνέχεια, με εξαίρεση όσους βρίσκονται σε κηδείες ή επισκέπτονται νοσοκομεία
Τα Κανάρια Νησιά, σύμφωνα με την iefimerida, (Canary Islands) δεν οφείλουν την ονομασία τους στα καναρίνια, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τα νησιά ήταν γνωστά για τα αμέτρητα άγρια σκυλιά (στα λατινικά canis) που είχαν. Ετσι ονομάστηκαν Κανάρια Νησιά και όταν οι εξερευνητές τα επισκέφθηκαν το 16ο αιώνα, αιχμαλώτισαν και έφεραν στις πατρίδες τους μικρά κίτρινα πτηνά τα οποία ονόμασαν Canaries, δηλαδή τα γνωστά μας πλέον καναρίνια.
Στην Βουλγαρία και την Αλβανία το νεύμα του κεφαλιού προς τα κάτω δεν σημαίνει «όχι»
Η Σαουδική Αραβία δεν έχει φυσικά ποτάμια
Η Μογκολία είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα στον κόσμο με μόλις 4 κατοίκους ανά 2,5 χιλιόμετρα.
Η Λιβύη είναι η πιο άγονη χώρα στον πλανήτη, με το 99% του εδάφους να είναι έρημος.  ΠΗΓΗ: www.usay.gr

***  Tους 'ΧΑΖΕΨΕ' ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ χθες στον Α.Λιάτσο! Ποτέ Έλληνας πολιτικός δεν τα είπε αυτά...

~  Τι συζήτηση ήταν αυτή; τι πράγματα ήταν αυτά που είπε ο Κ.Βελόπουλος χθες στον Αιμίλιο Λιάτσο;
Πράγματα της κοινής λογικής που το Σύστημα δεν εφήρμοσε, για να εξυπηρετεί τις δικές του πελατειακές λογικές.
Παραγωγή πλούτου και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα; Ναι
Γεωστρατηγικές ισορροπίες; ναι
Διπλωματία και Εθνικά Θέματα; ναι
Δείτε όλη τη συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου στον Αιμίλιο Λιάτσο.
video : KONTRA24 23/02/2017 ΜΕΡΟΣ 1 , https://youtu.be/ez8e8oDM7KU  .-
VIDEO : KONTRA24 23/02/2017 ΜΕΡΟΣ 2 , https://youtu.be/zfzbePIRYK8  .-
Video : KONTRA24 23/02/2017 ΜΕΡΟΣ 3  ,
 https://youtu.be/-oj2iTUTs6U .-

***  Ο ΤΡΑΜΠ μίλησε για την ΕΛΛΑΔΑ! Ραγδαίες Εξελίξεις...

~ Αυτό που όλοι περίμεναν συνέβη το βράδυ (τοπική ώρα) της Πέμπτης (23.02.2017). Για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε θέση για το ελληνικό ζήτημα! Μπορεί να είχαν γίνει διάφορες αναλύσεις για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο, ο Τραμπ παρέμενε "γρίφος" ακόμα και για την ίδια την Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μανούτσιν ευθυγραμμίζει την Ουάσιγκτον με τις θέσεις του ΔΝΤ ζητώντας από τον Διεθνή Οργανισμό να κρατήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική οικονομική κρίση είναι πρόβλημα της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε ότι "συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του προβλήματος".
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, ώστε να παραμείνει σταθερό στην σκληρή του θέση απέναντι στις σκληρές γερμανικές πιέσεις για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.
Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι σε αυτό το εγχείρημα θα μπορούσε το Ταμείο να έχει υποστήριξη από το πιο ισχυρό μέλος του, τις ΗΠΑ.
newsit

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το ΤΖΑΜΙ στην ΑΘΗΝΑ...

~  Στα τέλη Απριλίου το αργότερο θα ακουστεί η φωνή του μουεζίνη στην Αθήνα. Οι μπουλντόζες έχουν πάρει φωτιά ώστε το έργο να παραδοθεί εγκαίρως.
Το τζαμί θα έχει έκταση 850 τ.μ και χωρητικότητα 350 άτομα. Ευτυχώς δε θα έχει μιναρέ. Το δε κόστος εκτιμάται στα 887,000 ευρώ.
Αξίζει να τονιστεί πως η περιοχή φυλάσσεται με αστυνομικούς αλλά και από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι ενώ απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως το Τάμα του Έθνους παραμένει μία σκέψη, ενώ η Ν.Δ δεν δέχτηκε να προχωρήσει στην ψήφιση για την υλοποίησή του.

***  ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ στο ΥΕΘΑ! Τι συμβαίνει;..

~   Μπορεί να πρόκειται για συνωνυμία, μπορεί και όχι.
Σε περίπτωση που είναι διαφορετικό άτομο, σίγουρα προκαλεί γέλια το γεγονός ότι-έστω από παρεξήγηση- ένας ανθοπώλης μπορεί να διορίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αν είναι αλήθεια, τότε σίγουρα προκαλεί οργή ότι ένας ανθοπώλης διορίστηκε στο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Εμείς κρατάμε τις δέουσες επιφυλάξεις και δεν υιοθετούμε την είδηση.



*** Ο Κ.Μπογδάνος ΔΕΝ το πίστευε! Ο Κ.Βελόπουλος τους ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ! Απλή Λογική...

~  Χαμός έγινε στο στούντιο του Σκάι και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ΣΚΑΙ στις 3.
Η αρχηγική εμφάνιση του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ προκάλεσε αίσθηση και αν κρίνουμε από το πλήθος τηλεφωνημάτων στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ο κόσμος υποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση το μήνυμα του Προέδρου του κόμματος.
Στο σχόλιο του κου Μπογδάνου για πουτινολαγνεία του Κ. Βελόπουλου απήντησε, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ,  πως είναι ελληνολάγνος, λογικολάγνος και ουχί Δυτικόδουλος.
Τόνισε πως δεν στην παγκόσμια σκακιέρα δεν υπάρχουν φίλοι, αλλά μόνο Συμμαχίες και στην περίπτωση της Ρωσίας και η Ομοδοξία, υπάρχει η Ορθοδοξία.
Εξήγησε πως οι σχέσεις των κρατών βασίζονται σε συγκεκριμένους όρους που αφορούν την γεωπολιτική, τη γεωστρατηγική και τη γεωοικονομία. Η Ορθοδοξία μας ενώνει σε επίπεδο κουλτούρας, ωστόσο δε συνάπτει κανείς συμμαχίες με γνώμονα την Πίστη.
Στηλίτευσε στη συνέχεια τη Δυτικόδουλη στάση των Ελλήνων πολιτικών καθώς το ΝΑΤΟ έχει αφήσει την Τουρκία να αλωνίζει στο Αιγαίο και την Αλβανία να θέτει θέμα Τσαμουριάς συνέχεια. «Πού είναι οι Σύμμαχοί μας» αναρωτήθηκε ο Κ. Βελόπουλος;
Για τη δε Ευρώπη, και το ευρώ, είπε τα εξής. «Η Ευρώπη εκτείνεται ιστορικά από τη Σιβηρία μέχρι τη Λισσαβώνα. Η Ευρώπη από την Πολωνία και Δυτικά είναι η άποψη που επέβαλαν οι ΗΠΑ μεταπολεμικά. Μας θέλουν διχασμένους, την Ευρώπη διχοτομημένη.»
Όταν ο Κ. Μπογδάνος του είπε «και πως θα το αλλάξουμε αυτό, δε μπορούμε» ο Κ.Βελόπουλος είπε πως «επειδή θα πεθάνουμε δηλαδή, δε θα ζήσουμε;»
Στο δε θέμα του Πλούτου είπε πως το καλύτερο παράδειγμα είναι η Νορβηγία, μία χώρα με δικό της νόμισμα, που όμως είναι πλούσια (στο υπέδαφος) και το βασικό έχει Ηγέτες.
Στη συνέχεια ανέφερε πως η Ελλάδα έχει υποτιμημένο ευρώ και πως δεν μιλάμε για ενιαία Ευρωζώνη, καθώς στην Ελλάδα τα προϊόντα κοστίζουν τριπλά σε σχέση με τη Δ. Ευρώπη, οι μισθοί είναι τρεις φορές κάτω ενώ οι επιχειρήσεις δανείζονται (όσες μπορούν) με υπέρογκα επιτόκια. «ποιο ενιαίο ευρώ λέμε κε Μπογδάνε» είπε χαρακτηριστικά.
Στο τέλος ο Κ. Βελόπουλος συνέκρινε την παραγωγή της Ελλάδας σε σχέση με την Ολλανδία που παρά το γεγονός πως η βορειοευρωπαική χώρα είναι μικρότερη σε έκταση, έχει μεγαλύτερη παραγωγή από την χώρα μας.
«έχουν οργάνωση, πρόγραμμα και στόχο. Αυτά κάνουν οι ηγέτες».
Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση να επαναληφθεί στο κοντινό μέλλον.

***ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μαςΠΑΡΑΣΙΤΑ που ζούν στον ανθρώπινο οργανισμό :
 15 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως λόγω των παρασίτων! Το 97% του πληθυσμού είναι μολυσμένο! Πώς να σώσετε τη ζωή σας. Συνέντευξη με κορυφαίο παρασιτολόγο!
Από το συντάκτη: Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα παράσιτα, που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα, αποτελούν την αιτία της πλειονότητας των θανάσιμων ασθενειών. Αυτές μπορεί να είναι από ηπατίτιδα μέχρι γαστρικό έλκος και καρκινικοί όγκοι. Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν λόγω των παρασίτων. Η μαζική κλίμακα της μόλυνσης δείχνει, ότι τα παράσιτα ζουν μέσα σχεδόν σε κάθε έναν από μας.
- Σήμερα, θα συζητήσουμε γι' αυτό το θέμα με τη ειδικό Χριστίνα Αγγελάκη, κορυφαία ερευνήτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιστημών και Έρευνας.
- Γεια σας, ειδικό Αγγελάκη. Μπορούμε αλήθεια να εμπιστευτούμε τα δεδομένα του ΠΟΥ, σχετικά με την παρασιτική μόλυνση;
- Πριν μερικά χρόνια, η ιατρική κοινότητα θεώρησε, ότι τα παράσιτα το περισσότερο που μπορούν να κάνουν είναι, να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επί του παρόντος όμως, συνεχίζοντας τη συγκέντρωση στατιστικών δεδομένων και ερευνών στο θέμα αυτό, γίνεται ξεκάθαρο, ότι η μόλυνση από τα παράσιτα προκαλεί την πλειονότητα των ασθενειών, που εμφανίζονται στον άνθρωπο.
Εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι τα στατιστικά του ΠΟΥ και μπορώ να πω, ότι η έρευνα, που έχει διεξαχθεί από το ινστιτούτο μας, επιβεβαιώνει τα δεδομένα αυτά. Περίπου το 92% των θανάτων προκαλούνται από παράσιτα. Δεν πρόκειται μόνο για θανάτους, που προκαλούνται από ασθένειες. Η συντριπτική πλειονότητα των λεγόμενων ''θανάτων από φυσικά αίτια'' αποτελούν το άμεσο αποτέλεσμα από την παρασιτική δραστηριότητα μέσα στο σώμα.
- Συνήθως, τα παράσιτα θεωρούνται ως ασήμαντα σκουλήκια στην κοιλιά. Πώς μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο;
- Πράγματι, αυτό είναι μεγάλο λάθος να θεωρούμε ότι τα παράσιτα είναι απλώς σκουλήκια. Υπάρχει τεράστια ποικιλία παρασίτων που ζουν σε διαφορετικά όργανα του σώματος. Προκαλούν διάφορες καταστάσεις. Τα σκουλήκια - και για να είμαι πιο ακριβής, οι έλμινθες - είναι πολύ επικίνδυνα. Πραγματικά καταστρέφουν τα εσωτερικά όργανα, προκαλώντας σήψη και εν τέλει τον θάνατο. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και να καταστραφούν.
Πέραν τούτου, υπάρχουν χιλιάδες παράσιτα, τα οποία ζουν στο συκώτι μας, στον εγκέφαλο, στους πνεύμονες, στο αίμα και στο στομάχι. Σχεδόν όλα είναι εν δυνάμει θανατηφόρα. Ορισμένα ενεργούν αμέσως επιθετικά και καταστρέφουν το σώμα. Άλλα παράσιτα ζουν απαρατήρητα μέχρι ο αριθμός τους να γίνει τόσο μεγάλος που το σώμα δεν μπορεί πλέον να τα αντέξει, με συνέπεια τον θάνατο.
Μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι σχεδόν όλοι έχουμε μολυνθεί από παράσιτα. Το ζήτημα είναι, ότι τα περισσότερα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστούν. Όταν οι συνέπειες μιας παρασιτικής μόλυνσης γίνουν εμφανείς οι ειδικοί προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν. Ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας νεκροψίας, γίνονται ειδικά τεστ προκειμένου να εντοπιστούν τα παράσιτα. Τουλάχιστον τα περισσότερα.
''Υπάρχουν χιλιάδες παράσιτα, που μπορούν να κατοικήσουν στο συκώτι, τον εγκέφαλο, τα πνευμόνια, το αίμα και το στομάχι. Σχεδόν όλα είναι θανατηφόρα."
- Μπορείτε να μας δώσετε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα μολύνσεων από παράσιτα;
- Μπορώ να σας μιλήσω για εκατοντάδες περιπτώσεις μόλυνσης. Όμως, θα σας μιλήσω για τις περιπτώσεις, όπου δείχνουν ξεκάθαρα όλες τις επιπτώσεις, που έχουν τα παράσιτα.
Αρχικά, αποκαλύφθηκε, ότι κάποιες ταινίες (σκουλήκια) μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Η επίσημη άποψη λέει, ότι αυτές είναι ταινίες, οι οποίες πάσχουν από καρκίνο. Ωστόσο, τα καρκινικά τους κύτταρα εξαπλώνονται μέσα στο σώμα, καθιστώντας το άτομο άρρωστο. Αυτό συμβαίνει, όταν οι προνύμφες των σκωλήκων φτάνουν από τα έντερα στους λεμφαδένες. Το αποτέλεσμα είναι, ότι μετατρέπονται σε καρκινικούς όγκους, που επηρεάζουν πολύ γρήγορα το άτομο. Ο θάνατος επέρχεται μέσα σε λίγους μήνες. Πριν μία εβδομάδα, ήμασταν μάρτυρες σε έναν ακόμα θάνατο, που προκλήθηκε από έναν τέτοιο όγκο.
Στο κέντρο αυτής της εικόνας, μπορείτε να δείτε τα κύτταρα ενός κακοήθους όγκου, που ο ασθενής απέκτησε από ένα παρασιτικό σκουλήκι.
 

Μια ακόμα συχνή περίπτωση είναι, όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος μολύνεται από τα παράσιτα. Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει νεύρωση, γρήγορη κόπωση, ευερεθιστότητα και απότομες αλλαγές της διάθεσης. Σε πιο προχωρημένο στάδιο, όταν ο εγκέφαλος έχει αρχίσει και γεμίζει επικίνδυνα με παράσιτα, αρχίζουν να αναπτύσσονται επικίνδυνες ασθένειες, που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο.
Ορίστε μερικές εικόνες δύο ασθενών, που διαγνώστηκαν με παρασιτική μόλυνση στον εγκέφαλο (και οι δύο ασθενείς έχασαν τη ζωής τους).                               
 


Το τρίτο παράδειγμα - η καρδιά μολύνεται από παράσιτα. Αυτή η ασθένεια θεωρείται σπάνια. Στην πραγματικότητα, τα σκουλήκια της καρδιάς βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στο 23% των ανθρώπων. Σημαίνει, ότι σχεδόν ο κάθε τέταρτος άνθρωπος είναι μολυσμένος με αυτά τα σκουλήκια. Είναι υπεύθυνα για πολλές καρδιακές ασθένειες. Επιπλέον, τα παράσιτα αυτά προκαλούν σχεδόν το 100% των καρδιακών ανακοπών.                                   
 

- Πώς μπορούμε να προστατευτούμε ενάντια στα παράσιτα; Υπάρχουν κάποιες εξετάσεις ή φάρμακα;
- Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακριβείς μέθοδοι διάγνωσης των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα. Εν μέρει αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι υπάρχουν πάρα πολλά είδη παρασίτων (περισσότερα από 2000 είδη είναι γνωστά) και εν μέρει στη μεγάλη δυσκολία εντοπισμού τους. Υπάρχουν ελάχιστα μέρη, όπου μπορεί κανείς να κάνει μια πλήρη εξέταση για παράσιτα στην Ελλάδα, ενώ το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο.
Δεν είναι εφικτό να κάνετε μια εξέταση για παράσιτα στον προσωπικό σας ειδικό, καθώς αυτοί συνήθως δεν διαθέτουν απαραίτητο εξοπλισμό ή επαρκείς ικανότητες. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την πλειονότητα των παθολόγων της χώρας.
Τα πρώτα συμπτώματα, που θα σας δώσουν σημάδι, ότι έχετε παράσιτα στο σώμα σας, είναι:
  • Αλλεργίες (φτέρνισμα, μάτια που δακρύζουν και μύτη που τρέχει)
  • Συχνά κρυολογήματα, ξερόβηχας και μπουκωμένη μύτη
  • Χρόνια κόπωση (κουράζεστε γρήγορα, ανεξαρτήτως του τι κάνετε)
  • Συχνοί πονοκέφαλοι, δυσκοιλιότητα ή διάρροια
  • Πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις
  • Νευρικότητα, διαταραχές του ύπνου και της όρεξης
  • Σακούλες και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
Αν έχετε οποιαδήποτε 2 από τα παραπάνω συμπτώματα, σημαίνει ξεκάθαρα, ότι το σώμα σας είναι μολυσμένο με παράσιτα. Όσο για τα φάρμακα, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο ένα φάρμακο, το οποίο εξολοθρεύει τα παράσιτα και τα απομακρύνει από το σώμα.
- Ποιο είναι αυτό το φάρμακο και ποιος το έχει παρασκευάσει; Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας λεπτομέρειες;
- Πρόκειται για ένα αντιπαρασιτικό προϊόν, το '' Detoxic '', το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Παρασιτολογίας και μια ομάδα ανεξάρτητων επιστημόνων. Ερευνούσαμε και δοκιμάζαμε παράλληλα είκοσι αντιπαρασιτικά φάρμακα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποφασίσαμε να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στο '' Detoxic '', καθώς αποδείχθηκε, ότι αποτελεί την πιο αποτελεσματική λύση.
Το Detoxic είναι ένας μοναδικός συνδυασμός των βοτάνων αχίλλεια, κενταύριο ερυθραία, γαρίφαλο και άλλα 20 βοηθητικά συστατικά. Αυτό το φάρμακο έδειξε, ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του και των κλινικών δοκιμών. Προς το παρόν, αποτελεί το μόνο επιτυχημένο προϊόν. Αν τα χρήματα ήταν προτεραιότητα και κίνητρο για μας, θα μπορούσαμε να πουλάμε το Detoxic στα φαρμακεία όλης της χώρας, σε μια αξιοπρεπή τιμή. Ωστόσο, αποτελούμε μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση και πιστεύουμε, ότι η υγεία του λαού μας είναι πολύ μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε κέρδος. Το φάρμακο πωλείται σε καθαρή τιμή.
Επομένως, δεν είναι απαραίτητο πλέον να ξοδέψετε τόσα πολλά χρήματα για τη θεραπεία.
Γιατί το Detoxic είναι τόσο καλό και διαφορετικό, σε σχέση με άλλες λύσεις για θεραπεία των παρασίτων;
Όπως προανέφερα, προς το παρόν είναι το μοναδικό προϊόν στον κόσμο, το οποίο εξολοθρεύει για πάντα τα παράσιτα στο σώμα. Για το λόγο αυτό, τα διεθνή φαρμακευτικά δίκτυα και εταιρείες θέλουν να αποκτήσουν το Detoxic για να το πωλούν. Έχει τόσο μεγάλη ζήτηση, διότι το Detoxic θα αρχίσει άμεσα να δρα ενάντια σε όλο φάσμα των παρασίτων, που μπορούν να μολύνουν τα άτομα. Λαμβάνοντας υπόψη τον εντοπισμό συγκεκριμένων τύπων παράσιτων, το προϊόν επιτρέπει την ολική εξαφάνιση όλων των παράσιτων από το σώμα. Όπως προανέφερα, είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβουμε από ποια παράσιτα είναι μολυσμένος ένας ασθενής. Το Detoxic καταστρέφει και απομακρύνει τα παράσιτα, που κατοικούν σε οποιαδήποτε σημείο του οργανισμού, από τον εγκέφαλο και την καρδιά έως το συκώτι και το εντερικό σύστημα. Κανένα άλλο φάρμακο δεν μπορεί να κάνει το ίδιο.
Επιπλέον το Detoxic δεν είναι χημικό φάρμακο, αλλά ένα πλήρως οργανικό προϊόν , το οποίο δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, διαταραχές του πεπτικού ή άλλα προβλήματα, κάτι που για τα συμβατικά φάρμακα είναι αδύνατον. Ένα ακόμα μειονέκτημα των συμβατικών φαρμάκων είναι, ότι θέτουν το σώμα υπό πίεση, αναγκάζοντάς το να επεξεργαστεί όλα αυτά τα χημικά συστατικά.
- Νομίζω, πώς οι αναγνώστες μας θα ήθελαν να ξέρουν από πού μπορούν να βρουν το Detoxic και να το αγοράσουν;
- Προς το παρόν, το Detoxic μπορεί να παραγγελθεί μόνο από την ιστοσελίδα του ερευνητικού μας πρότζεκτ. Το προϊόν δεν διατίθεται προς πώληση στα φαρμακεία, καθώς είναι υπό εξέλιξη οι συζητήσεις με την κυβέρνηση για την τιμολόγηση και την κάλυψη. Το Ινστιτούτο μας δεν θέλει να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία. Όπως προείπα, το γρήγορο κέρδος δεν είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να παρέχουμε στους συνανθρώπους μας ένα πραγματικά καλό και αποτελεσματικό προϊόν. Σε αντίθεση βέβαια με τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι επιθυμούν να ανεβάσουν την τιμή για το κέρδος.
Ελπίζω, ότι στο τέλος θα έρθουμε σε συμφωνία και το Detoxic θα πωλείται στα φαρμακεία σε τιμή, που εμείς θα ορίζουμε. Επί του παρόντος, μπορείτε να παραγγείλετε το Detoxic μόνο online. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη διαδικασία όσο πιο απλή γίνεται. Το Detoxic αποστέλλεται μέσω εταιρείας κούριερ και ο πελάτης πληρώνει μόνο, αφότου παραλάβει το πακέτο του. Πολύ απλό.
- Υπάρχει κάτι τελευταίο, που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας, πριν να ολοκληρώσουμε τη συνέντευξή μας;
- Το τελευταίο, που θα ήθελα να πω στους αναγνώστες είναι, να προσέχουν πολύ την υγεία τους. Ίσως δεν το είχατε ακούσει ποτέ πριν, αλλά υπάρχει 98% πιθανότητα να έχετε παράσιτα, που ζουν στον οργανισμό σας. Μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε. Στο αίμα, τα πνευμόνια, την καρδιά ή στον εγκέφαλο. Τα παράσιτα κυριολεκτικά σας τρώνε από μέσα, δηλητηριάζοντας παράλληλα τον οργανισμό. Ως αποτέλεσμα, καλείστε να αντιμετωπίσετε πολλαπλά προβλήματα με την υγεία σας και να μειώσετε το προσδόκιμο ζωής σας κατά 15-25 χρόνια. Για να μην αναφέρουμε τις περιπτώσεις ξαφνικών θανάτων, που συνήθως προκαλούνται από τα παράσιτα, που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στο σώμα.
Ζητήσαμε από τη ειδικό Αγγελάκη να προσφέρει μια επιπλέον έκπτωση για τους αναγνώστες μας. Συμφώνησε και πλέον όλοι μπορούν να κάνουν

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Πέμπτη, 23/2/2017ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)- Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  93-81 .-
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  67-64 .-
Διαιτητές: Ρότσα (Πορτογαλία), Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία), Λάτισεβς (Λετονία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Ούντο 6, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27 (3), Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 17 (3)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 17 (1), Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Ουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 13 (3), Μάντζαρης 6 (2), Λοτζέσκι 4

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)   78-83 .- ^ 
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-41, 55-65, 78-83 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)  77-58 .-^

Παρασκευή, 24/2/2017

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  96-85 .-  ^   

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)- Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)   83-82 .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 24-25 ,(39-46) ,52-61, 83-82 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Περούγα (Ισπανία), Ομπρκνέζεβιτς (Σερεβία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14(3), Νίκολς, Ρίβερς 13(3), Τζέιμς 8(2), Παππάς 4, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 10(2), Τζεντίλε 10, Μπουρούσης 15(1), Καλάθης 5(1).
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (Εβγκένι Πασούτιν):Αντίποφ 11(3), Κλαρκ 6(1), Λάνγκφορντ 21(1), Στολ, Παραχούσκι 6, Κολόμ 17(3), Μπάνιτς, Βορόνοφ, Γουίλιαμς 13, Άντουσιτς 8(1).
VIDEO :
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ 83-82  23η αγωνιστ   24/02/2017: https://youtu.be/EVggDU401UM .-

Μπάμπεργκ (Γερμανία)- Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)   89-91.- ^ .-

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  101-83 , (53-37).- ^

~**  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΝ-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 18-5   41
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17-6 40
Ολυμπιακός 16-7 39
Φενερμπαχτσέ 15-8 38
---------------------------
Παναθηναϊκός 14-9 37
Ερυθρός Αστέρας 13-10 36
 Μπασκόνια 12-11  35
Αναντολού Εφές 12-11 35
---------------------------------
Νταρουσάφακα 11-12  34
Ζαλγκίρις         10-13 33
Μπαρτσελόνα 9-14 32
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-15 31
~~~~~~~~~~~~~
Μπάμπεργκ 8-15  31
Αρμάνι Μιλάνο 7-16  30
Γαλατασαράι 7-16 30
Ούνιξ Καζάν 7-16  30

*** ΣΑΛΚΕ-ΠΑΟΚ  1-1  .- (1ος αγώνας  0-4) .-

***  Οσμάνλισπορ - Ολυμπιακός   0-3 , (0-0) .- ^
{ 1oς  αγώνας  0-0 } Τα  γκολ: 2 γκολ  ο Ανσαριφά , 1γκολ ο Ελεονούση .-

***  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    67-64 , (40-34) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 22-22 , (40-34), 47-56 , 67-64 .-
VIDEO:
~*Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός  67-64 23η αγωνισ   23/02/2017:

***  Tα ζευγάρια αναλυτικά στην κλήρωση στη φάση των «16» του Europa League :

Θέλτα (Ισπανία)-Κράσνονταρ (Ρωσία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Σάλκε (Γερμανία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Λιόν (Γαλλία)-Ρόμα (Ιταλία)
Ροστόφ (Ρωσία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
Ολυμπιακός-Μπεσίκτας (Τουρκία)
Γάνδη (Βέλγιο)-Γκενκ (Βέλγιο)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Αγιαξ (Ολλανδία)
~ Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν τις 9 και 16 Μαρτίου και μία μέρα αργότερα θα γίνει -μαζί με το Champions League πλέον- η κλήρωση της προημιτελικής φάσης.
~ Ο τελικός της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 24 Μαίου στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης.-

***  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αγώνων και αποτελέσματα των Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην Euro league του μπάσκετ μπολ περιόδου 2016-2017
--------------------------------------
1η αγωνιστική 12 και14-10-2016 :

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-65 .- ^
Παναθηναϊκός – Ζαγκλίρις Κάουνας 84-76 .-  
 2η αγωνιστική 20 και 21 -10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές Πίλσεν 90-66 .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-77 .-   
3Η αγωνιστική 25 και 26 -10-2016 :
Ολυμπιακός –Μιλάνο 91-81 .- ^
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .-  
 4η αγωνιστική 27 και 28 -10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .- ^
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .-  
5η αγωνιστική 03 και 04-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81 .- ^
Ανατολού Εφές Πίλσεν- Παναθηναϊκός  Κκ.α. 70-70 .- παράτ. 91-83 .-  
6η αγωνιστική 10 και 11-11-2016 :
 Παναθηναϊκός-Μακαμπι Τ. Α. κ.α. 67-67 παράτ. 83-75 .- ^
Γαλατάσαράϊ –Ολυμπιακός 89-87 .-  
 7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52 .- ^
Ρεάλ Μανδρίτης- Παναθηναϊκός 87-84 .-  
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .- ^
9η αγωνιστική 24και 25-11-2016 :
Ολυμπιακός –Μακαμπί Τα .Α . 73-80 .- ^
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα 86-80 .-  
 10η αγωνιστική 02-12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .- ^
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-57 .-  
11η αγωνιστική 09-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .- ^ 
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαράϊ 85-58 .-  
 12η αγωνιστική : 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες –Ολυμπιακός 75-88 .- ^
Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε  81-70 .-  
13η αγωνιστική 20 και 21 -12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-65 .- ^
Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86 .-  
 14η αγωνιστική 22 και 23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .- ^
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 69-68 .-  
  24 /   15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός –Φενέρμπαχτσε 71-62 .- ^
Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός 83-81 .-  
 16η αγωνιστική 06-01-2017 :
Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός 77-69 .-  
 17η αγωνιστική 12 και 13-01-2017 :
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69 .- ^
Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές Πίλσεν κ.α. 70-70 παράτ. 92-81 .-  
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^
  Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017 :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .- ^
Ολυμπιακός –Μπάμπεργκ  83-77 .- ^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός 75-90  .- ^
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός   79-84 .- ^
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ   81-72 .- ^     
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες   73-64 .-
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός   67-64 .- ^
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν  83-82 .- ^
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
 Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός  
 Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :  
  Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 
 
***  Αγωνιστική ημέρα: 23
23.02.2017
 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μακάμπι Τελ Αβίβ


93-81 .-^
 ΦενερμπαχτσέΟλυμπιακός 67-64 .-
 Ερυθρός ΑστέραςΓαλατάσαράι  77-58 .-^
 
 ΜιλάνοΜπαρτσελόνα  78-83 .- ^
 
24.02. 19:00Αναντολού ΕφέςΜπασκόνια  96-85 .-^
 
24.02. 21:00ΜπάμπεργκΖαλγκίρις Κάουνας 89-91 .-
 
24.02. 21:15ΠαναθηναϊκόςΟύνικς Καζάν 83-82 .-
 
24.02. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΝταρουσάφακα

*** Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 17η  αγωνιστική:
*** Αναλυτικά η 17η αγωνιστική αποτελέσματα:
Τετάρτη, 22/2/2017
Καλλιθέα-Χανιά 3-1
(2’ Τσίπρας, 64’ πεν. Λεβέντης, 78’ πεν. Κρεβατάς-34’ Αποστολόπουλος) 
Σπάρτη-Άρης 0-0
Παναιγιάλειος-Τρίκαλα 1-0
(6’ Κρητικός) 
Αγροτικός Αστέρας-Πανελευσινιακός 0-0
Αιγινιακός-ΟΦΗ 0-1
(28’ πεν. Χαντί) 
Πανσερραϊκός-Καλλονή 3-1
(30’ Γκούρτσας, 45’, 77’ Ρούτσης-65’ Σισέ) 
Κισσαμικός-Αχαρναϊκός 1-0
(1’ Μίλιτς)
Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός 3-0 (α.α.)
Πέμπτη, 23/2/2017
Αναγέννηση Καρδίτσας-Λαμία 0-2
(55’ Βασιλόγιαννης, 64’ Ντουρμισάι)

*** Με 300 αθλήτριες αρχίζει σήμερα στην Τέντα η μεγάλη γιορτή της γυμναστικής 
Λίγο πρόωρα σε σχέση με τα συνηθισμένα και εν μέσω καρναβαλικής περιόδου, αλλά με την ίδια πάντα λάμψη και το υψηλού επιπέδου θέαμα αρχίζει σήμερα στην Τέντα η μεγάλη γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής και του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας. Στο καταξιωμένο Διεθνές Κύπελλο που συμπληρώνει φέτος ένα τέταρτο του αιώνα ζωή έχει προστεθεί για 4η χρονιά το αναπτυξιακού προσανατολισμού Elegant Cup.   Από τις 9.30 το πρωί και με μικρά μόνο διαλείμματα μέχρι τις 9.30 το βράδυ επί ένα 3ήμερο (η τελετή έναρξης θα γίνει ενδιάμεσα σήμερα στις 5.45 μ.μ., ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή στις 4.30 μ.μ.) θα «παρελάσουν» στο ταπί της Τέντας 300 αθλήτριες όλων των κατηγοριών –γυναικών, νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων- από την Ελλάδα και έξι ακόμη χώρες: Ρωσία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Αίγυπτος, Ινδία και Ιταλία.
Η …υπέροχη απουσία της Μυρτώς και της Ζωής που επελέγησαν στην εθνική!
Οι μεγάλες απούσες από το Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής θα είναι φέτος οι πρωταθλήτριες του ΦΟΚ, Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου. Μετά από σκληρές προπονήσεις, αλλεπάλληλα τεστ και «κοινοβιακή» ζωή στο «σπίτι» της ΕΓΟ στον Άγιο Κοσμά, εξασφάλισαν μια θέση στην τελική 9άδα της εθνικής ομάδας ανσάμπλ των γυναικών. Πρόκειται αναμφισβήτητα για τεράστια επιτυχία και δικαίωση τόσο για τη Ζωή και τη Μυρτώ και τις οικογένειές τους, όσο και για το ΦΟΚ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ακόμη ανέτοιμο και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε φέτος στην Τέντα. Έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά του και θα ανυπομονούμε για έναν επιπλέον λόγο για την 26η διοργάνωση του χρόνου…
Τον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας θα εκπροσωπήσουν φέτος η Θεοδώρα Δημητρούλη στο Διεθνές Κύπελλο και στο Elegant Cup οι Ευτυχία Δωδέκατου, Σοφία Καζάκη, Έφη Κοντοπούλου και Νίκη Σουλεϊμέζη (υπεύθυνη προπονήτρια Χαρά Γιαννακοπούλου-χορογράφος Φωτεινή Ομπράζτζοβα).
Με 10 αθλήτριες στο Elegant Cup και ο Ίκαρος
Ο Ίκαρος Καλαμάτας συμμετείχε πέρυσι στο Elegant Cup με τρεις αθλήτριες και φέτος κάνει νέο ρεκόρ με δέκα κορίτσια! Πιο συγκεκριμένα υπό τις οδηγίες της Βούλας Γκούζου θ’ αγωνιστούν οι παγκορασίδες Μαγδαληνή Ασημακοπούλου, Μαρία Πλακογιάννη, Αναστασία Μουτζούρη, Κατερίνα Τσιφτσή και Λυδία Μπούνα (ελεύθερο), οι κορασίδες Άννα Τσικρικά, Βάσια Θεοφιλοπούλου (στεφάνι, μπάλα), Στέλλα Αβραμοπούλου, Νάσια Ζεμπίλα (μπάλα) και η νεάνιδα Κάλλη Δαλαχάνη (μπάλα).
«Παρών» και ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας
Στο Elegant Cup θα συμμετάσχει ακόμη ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας, με τις εξής αθλήτριες: Χριστίνα Βουτσά (παγκορασίδων), Ιωάννα Μωραγιάννη, Δήμητρα Κριζέα και Σταματίνα Κυριακίδη (κορασίδων), Σίλια Γιαννακοπούλου, Ιωάννα Τζόρβα, Σταματίνα Πετρόγιαννη, Βενετία Κριζέα,  Δήμητρα Χαϊδέμενου,  Κατερίνα Μπουρίκα. Υπεύθυνες προπονήτριες είναι οι Χριστίνα Μανέτα- Κατερίνα Κολοβού και χορογράφος η Βάσια Αναγνωστοπούλου.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/02/2017  14:00 Eurosport 2
Κλήρωση Europa League
Φάση των 16
 14:00
COSMOTE SPORT 1
Κλήρωση Europa League
Φάση των 16
 19:00 Novasports 3
Αναντολού Εφές - Μπασκόνια
EuroLeague
 19:30 COSMOTE SPORT 7
Ουνιόν Βερολίνου - Μόναχο 1860
Bundesliga 2
 21:00 Novasports 5
Γκιμαράες - Μορεϊρένσε
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
21:00 Novasports 4
Μπάμπεργκ - Ζάλγκιρις
EuroLeague
 21:15 Novasports 2
Παναθηναϊκός - Ούνικς
EuroLeague
 21:30 COSMOTE SPORT 1
Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ
Bundesliga
 21:45 COSMOTE SPORT 2
Λας Πάλμας - Ρεάλ Σοσιεδάδ
La Liga
 21:45 Novasports 1
Νις - Μονπελιέ
Ligue 1
 22:00 Novasports 3
Ρεάλ Μαδρίτης - Νταρουσάφακα
Turkish Airlines EuroLeague
 05:00 FOX Sports
California Golden Bears - Oregon State Beavers
NCAA
 05:30 COSMOTE SPORT 4
Λος Άντζελες Κλίπερς - Σαν Αντόνιο Σπερς
ΝΒΑ
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-24-2017.html  .- 
~

***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3452   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.147  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου