ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~

Η Ε.Ο.Κ. είναι φτιαγμένη από χαλιά
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΣτην Ε.Ο.Κ. οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά. Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα πάει από δω και το άλλο από κει. Έτσι μη φοβάσθε για δυσμενείς συνέπειες από την Ε.Ο.Κ. Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως ώστε να μας βλάψουν. Στην Ε.Ο.Κ. υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα.

~ 27 Ιανουαρίου
Η επάνοδος του ιερού Χρυσοστόμου (1) ήτοι Ανακομιδή του σεβασμίου λειψάνου αυτού (438). Κλήμεντος οσίου του Αθηναίου (†1111). Νεομάρτυρος Δημητρίου οινοπώλου (2), του εν Κων/πόλη (†1784). Μαρκιανής της βασιλίσσης. Κλαυδίνου, Κλήμεντος του Στυλίτου και Πέτρου του Αιγυπτίου.
(1)Ο άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος εκοιμήθη από εξάντληση στις 14 Σεπτεμβρίου του 407 κατά τη διάρκεια της τρίτης του εξορίας από την αυτοκράτειρα Ευδοξία και τάφηκε στα Κόμανα του Πόντου. Το σεπτό λείψανό του παρέμενε επί τριάντα έτη, θαμμένο στον τόπο της εξορίας και του μαρτυρίου του. Όταν όμως το 434 πατριάρχης εξελέγη ο μαθητής του άγιος Πρόκλος, παρεκάλεσε τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο να ενεργήσει τα δέοντα, ώστε το λείψανο του μεγάλου αυτού πατέρα της Εκκλησίας να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Και πράγματι, τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου του 438 η λάρνακα με το λείψανο του αγίου μεταφέρθηκε με λαμπρή και συγκινητική πομπή στην βασιλεύουσα και τοποθετήθηκε στο Άγιο Βήμα του ναού των Αγίων Αποστόλων, ενώ ο λαός έμπλεος χαράς φώναζε: “ Απόλαβε του θρόνου σου Άγιε”.
(2)Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Όταν έγινε είκοσι πέντε ετών εργαζόταν στο Γαλατά, στο οινοπωλείο του Χατζή Παναγιώτη ο οποίος ήταν χριστιανός. Εκεί σύχναζαν και κάποιοι μουσουλμάνοι από τον Πόντο, οι οποίοι προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να παρασύρουν το Δημήτριο στη θρησκεία τους. Κάποια μέρα, μετά από πολύωρη οινοποσία, οι τουρκοπόντιοι διώχθηκαν από τον οινοπώλη με τη ρωμαλέα συνδρομή του Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια όμως της συμπλοκής τραυματίσθηκε ένας από αυτούς και κατήγγειλε το γεγονός στον κριτή. Ο Δημήτριος δεν μπόρεσε να αποδείξει την αθωότητά του και του ετέθη το δίλημμα: ή γίνεσαι Μουσουλμάνος ή πεθαίνεις. Ο άγιος απέρριψε κάθε πρόταση να αλλαξοπιστήσει κι έτσι στις 27 Ιανουαρίου 1784 αποκεφαλίσθηκε μπροστά στο οινοπωλείο που εργαζόταν.   ~
Σήμερα 27/01/2017 εορτάζουν:
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Αγία Μαρκιανή η Βασίλισσα
~   Ἦχος πλ. δ’.
~   Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τήν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυρούς ἐναπέθετο, τό ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλά σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου - 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/cd5U9qqt-c4 .-

~
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
***  Μείωση συντάξεων, περικοπή αφορολόγητου... και στο βάθος εκλογές
- Κοινή γραμμή ΔΝΤ – Ευρωπαίων που απαιτούν μέτρα 4,5 δισ.
- Μονόδρομος η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και η μείωση του αφορολόγητου
- Αρνείται τη λήψη μέτρων το Μαξίμου, φουντώνουν ξανά τα σενάρια εκλογών .-

***  Ο Τραμπ τρομάζει τους Ευρωπαίους, τους συσπειρώνει και ευνοεί (;) την Ελλάδα
Η γεωστρατηγική επανέρχεται στο προσκήνιο και φαίνεται πως αυτή θα επιδράσει καθοριστικά στην τύχη της αξιολόγησης και των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.        
Η νίκη του Τραμπ, οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης και ιδίως εναντίον της Γερμανίας, η επιστολή της Τερέζα Μέι που καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ οι δύο χώρες να ηγηθούν του κόσμου, έχουν αρχίσει να επαναφέρουν σε τροχιά το ζήτημα της τύχης της Ενωμένης Ευρώπης, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις νέες γεωπολιτικές προκλήσεις.
Ήδη ακούγονται φωνές στην Ευρώπη, ακόμα και στη Γερμανία, για μεγαλύτερη και στενότερη συνεργασία και ενότητα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποκρούσουν τον προστατευτισμό του Τραμπ και την αναδίπλωση των ΗΠΑ.
Οι φωνές που ακούγονται κάνουν λόγο ακόμα και για μεγαλύτερη εμβάθυνση της ένωσης, κοινό αμυντικό προϋπολογισμό και κοινή εξωτερική πολιτική.
Για να συμβούν τα προαναφερόμενα, οι διάφορες εστίες αστάθειας, αβεβαιότητας, διχασμών και διχόνοιας των Ευρωπαίων πρέπει να περάσουν στο περιθώριο και να προταχθεί η κοινή πορεία και η δράση των χωρών μελών προς μία πιο σφιχτή εταιρική σχέση.
Για να καταλάβουμε το μέγεθος των απειλών για την Ευρώπη, αρκεί να αναφέρουμε τη δήλωση του ανθρώπου που προορίζεται για πρέσβης του Ντόναλντ Τραμπ στη Ε.Ε. Και ο οποίος είπε πως θα σόρταρε του ευρώ, γιατί θα μπορούσε να καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών.
Πρόκειται για μία δήλωση απαράδεκτη για διπλωμάτη και υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να εκληφθεί και ως κήρυξη νομισματικού “πολέμου¨, πράγμα που δεν έγινε ίσως γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν επιλέξει, τουλάχιστον προς το παρόν, την ψύχραιμη προσέγγιση και όχι τους υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης.
Αποκαλύπτει, όμως, τις προθέσεις της νέας αμερικανικής διοίκησης, η οποία φαίνεται πως έχει βάλει ως στόχο το ευρώ το οποίο από τη δημιουργία αμφισβητεί την κυριαρχία του μοναδικού ως τότε παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, του δολαρίου. Η εκδοχή ταιριάζει γάντι με την δηλωμένη πολιτική επιλογή Τραμπ ¨πρώτα η Αμερική¨.
Στο κλίμα αυτό οι Ευρωπαίοι που υποστηρίζουν αποσχιστικές κινήσεις ή μία μικρότερη και πιο ομοιογενή ευρωζώνη, όπως ο Σόιμπλε που επιδιώκει μία ευρωζώνη της Γερμανίας με τους δορυφόρους της, βρίσκονται σε δυσχερή θέση, αφού πλέον κερδίζει έδαφος η ιδέα και η αναγκαιότητα για μεγαλύτερη συσπείρωση και βαθύτερη ενότητα των Ευρωπαίων. Χαρακτηριστικές του νέου κλίματος είναι και οι δηλώσεις των Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί οι οποίοι προσερχόμενοι στο Eurogroup επικαλέστηκαν και τόνισαν την αναγκαιότητα για ενότητα των Ευρωπαίων απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.
Αυτό σημαίνει επίσης, πως τελείωσαν τα ψέμματα και για τη Γερμανία και παρέρχεται η εποχή που της επέτρεπε να ηγηθεί της Ευρώπης όχι μόνο χωρίς κόστος, αλλά με κέρδη και μετάθεση του βάρους στους εταίρους της.
Τώρα, στη νέα εποχή Τραμπ, η Γερμανία αν θέλει την Ευρώπη ενωμένη και να ηγηθεί αυτής (διαφορετικά ο ρόλος της ως ξεχωριστή χώρα διεθνώς υποβαθμίζεται στο τρίτο επίπεδο μιας μεσαίας ισχύος δύναμη), οφείλει να αναλάβει και το βάρος και το κόστος που συνεπάγεται η ηγεσία και η ηγεμονία. Αλλιώς η διάλυση και η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γίνει δυστυχώς εφιαλτική πραγματικότητα.
Κι΄ αυτό γιατί στη δυναμική της παρακμής εκτός από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αβελτηρίες των Ευρωπαίων, θα προστεθούν η δράση των Αμερικανών και των Βρετανών, για να μην προσθέσουμε και τους Ρώσους.
Συνεπώς στο νέο διεθνές περιβάλλον που αναδύεται σιγά-σιγά, ο γεωστρατηγικός παράγοντας και η αναγκαιότητα συσπείρωσης των Ευρωπαίων και μεταρρύθμισης (στο δημοσιονομικό, αμυντικό και εξωτερικό τομέα που είναι οι τρεις πιο βασικοί πυλώνες μιας ισχυρής και σταθερής ένωσης) ενισχύονται, ενώ εξασθενούν οι διασπαστικές κινήσεις του Σόιμπλε και των δορυφόρων του.
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με υποχώρηση του Σόιμπλε (επισημαίνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί σε πολύ δυσχερέστερη θέση αν ο Τραμπ τελικά βάλει φρένο στη συμμετοχή του ΔΝΤ στην Ευρώπη και το ελληνικό πρόγραμμα),αλλά ότι ενισχύονται οι δυνάμεις που θέλουν να κλείσουν γρήγορα όλες οι ανοιχτές πληγές της Ευρώπης, πράγμα που αναδεικνύεται και από το άρθρο γνώμης της Σιντόιτσε Τσάιτουνγκ ότι μία νέα ελληνική κρίση είναι πολύ επικίνδυνη και ζημιογόνος για όλους.
Το κακό στην υπόθεση είναι πως ο χρόνος πιέζει αφόρητα και είναι αμφίβολο κατά πόσο είναι αρκετός για να μπουν στη ζυγαριά με όλο το βάρος τους τα προαναφερόμενα νέα δεδομένα ως τις 20 Φεβρουαρίου.
Πάντως, οι Ευρωπαίοι είναι σε αναμονή ως τις 6 Φεβρουαρίου, πράγμα που αποκαλύπτει και η μικρή διάρκεια της συζήτησης (μόλις 20 λεπτά) για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup. -
VIDEO :
~* TRAMB 07 Ουάσιγκτον τελετή παρέλασης ορκωμοσίας 45ου προέδρου ΗΠΑ στην 58η  τελετή ορκωμοσιών  προέδρων  U.S.A. 20/1/2017:
~* Ο  ΤΡΑΜΠ πριν ορκισθεί πρόεδρος ΗΠΑ  12/ 01/2017:
~* TRAMP  05 Παρέλαση λεωφόρο προς Λ Οίκο Ουάσιγκτον 20/01/2017 : https://youtu.be/uuC1dMDqY9I  .-
~*TRAMB  14 παρέλαση  ορκωμοσία πρόεδρο προς Λ  Οίκο 20/1/2017  : https://youtu.be/w4__W4nWw8g .-
~* Ο  44ο  πρόεδρος ΗΠΑ Μπαράκ  Ομπάμα  μετά από 8 χρόνια αφήνει το Λευκό οίκο 20/01/2017 : https://youtu.be/dJnp8wSqrY8 .-
~* Ορκωμοσία 45ου  προέδρου ΗΠΑ  ΤΡΑΜΠ  20/01/2017:
https://youtu.be/seZd1n-eGn0 .-
~*TRAMP  03 Παρέλαση ορκωμοσίας προς Λευκό Οίκο 20/1/2017: https://youtu.be/0zYDk36dTtk .-
~*ΤΡΑΜΠ από Νέα Υόρκη  στην Ουάσιγκτον 20/01/ 2017:
https://youtu.be/9PiSml0PJac .-
~* TRAMP  02  παρέλαση  ορκωμοσίας από Καπιτώλιο 20-01-2017:  https://youtu.be/cEWYHF2J0Ag .,.-  
~*TRAMP 13 από παρέλαση ορκωμοσίας  Ουάσιγκτον 20/1/2017:
https://youtu.be/hsXEN0gjtI0  .-
~*Τελετουργικό ορκωμοσίας ΤΡΑΜΠ  20/01/2017:
 https://youtu.be/xX7Z21Uj9xw .-

***  Ξεκινούν σήμερα οι θρησκευτικές εορτές για το για το προσκύνημα της Παναγίας «Υπαπαντής» 
Σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, θα αρχίσουν οι θρησκευτικές εορτές για το παμμεσσηνιακό προσκύνημα της Παναγίας «Υπαπαντής», οι οποίες τελούνται στο Μητροπολιτικό Ναό για τη δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού (2 Φεβρουαρίου), και λήγουν έπειτα από 14 ημέρες, δηλαδή την 9η Φεβρουαρίου.
Το εσπέρας περί ώραν 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός, εν συνεχεία ο Παρακλητικός Κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον και θα γίνει η ενθρόνισις της σεπτής και θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος επί του θρόνου της λιτανεύσεως Αυτής.
Κατά τις ως άνω ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα ομιλήσει.
Καθ’ όλας τας ως άνω ημέρας θα τελείται το πρωί Όρθρος και θεία Λειτουργία με αρτοκλασία (ώρα 07.00 – 09.30), και το βράδυ Εσπερινός και Παράκληση (ώρα 17.00 – 19.00).
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

*** Έκοψε πίτα η Φιλαρμονική Καλαμάτας 
 
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν στο «Κεντρικόν» οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, παρουσία του δημάρχου Π. Νίκα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ευχήθηκε στους μουσικούς και στις οικογένειές τους, σημειώνοντας τη σημαντικότητα της Δημοτικής Φιλαρμονικής για την Καλαμάτα, αλλά και ότι θα συνεχίσει να τη στηρίζει δυναμικά. 
 
***   Η Δημοτική Αστυνομία έγραψε αυτοκίνητο του Δήμου Καλαμάτας 
Μπορεί «να φαίνεται» πρωτάκουστο, αλλά η Δημοτική Αστυνομία έγραψε αυτοκίνητο του Δήμου Καλαμάτας που είχε παρκάρει παράνομα πάνω στην κεντρική πλατεία.
Αυτό, από τη μια, δείχνει ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι δεν κάνουν διακρίσεις και γράφουν τους πάντες, όταν αυτοί παρανομούν. Από την άλλη, όμως, το θέμα είναι γιατί το αυτοκίνητο πάρκαρε σε αυτό το σημείο.
Να σημειωθεί ότι, όπως μας είπαν καταστηματάρχες, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω αυτοκίνητο ανεβαίνει στην πλατεία, καθώς και στον πεζόδρομο, καθώς με αυτό ποτίζονται οι γλάστρες.
Μέχρι αυτό το σημείο η παράβαση μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητη. Όμως, η ώρα που γίνεται αυτό κάθε ημέρα, μόνο κατάλληλη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού τότε στην πλατεία και στον πεζόδρομο κυκλοφορεί πολύς κόσμος.   Π.Μπ. 

***  Ανώτατο όριο 900 ευρώ μηνιαίως στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης 
Στα 900 ευρώ το μήνα ορίζεται το ανώτατο όριο παροχής του Προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που αναμένεται να τεθεί σε πανελλαδική εφαρμογή, καλύπτοντας έως και 700.000 ωφελουμένους εντός του Φεβρουαρίου.
Η υπουργική απόφαση που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ενώ σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό, Θεανώ Φωτίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει εντός του Φεβρουαρίου.
Η απόφαση δε διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε σε 30 Δήμους της χώρας, με εξαίρεση το γεγονός ότι τίθεται ανώτατο όριο παροχής τα 900 ευρώ.
Παράλληλα, προβλέπονται κάποιες δικλίδες ασφαλείας σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων, καθώς μετά και αίτημα της τρόικας, ορίζεται ρητά ότι τα στοιχεία παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εξέταση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπευθύνων.
Τα ποσά που εγγυάται το πρόγραμμα για κάθε νοικοκυριό, ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των μελών του, ξεκινούν από τα 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και προσαυξάνονται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του καθώς και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για τις ανάγκες υπολογισμού του εγγυημένου ποσού, το μεγαλύτερο σε ηλικία ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας. Ως ενήλικας λογίζεται και κάθε απροστάτευτο τέκνο οικογένειας.
Για να είναι κάποιος δικαιούχος του ΚΕΑ, θα πρέπει σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το εισόδημά του κατά τους τελευταίους 6 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης να μην υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.
Συγκεκριμένα, κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα πρέπει να έχει 6μηνιαίο εισόδημα έως 1.200 ευρώ, νοικοκυριό με δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα προστατευόμενο μέλος, έως 1.800 ευρώ εξαμηνιαίο εισόδημα, νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη έως 2.100 ευρώ, νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη έως 2.400 ευρώ, νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη έως 2.700 ευρώ και τέλος νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, εξαμηνιαίο εισόδημα έως 3.000 ευρώ.
Το ΚΕΑ συνδυάζει την εισοδηματική ενίσχυση με συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως, για παράδειγμα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων για το δικαιούχο και τα μέλη της οικογένειάς του.

*** Έναρξη εγγραφών δευτέρου τετραμήνου και νέα εργαστήρια στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας 
Έπειτα από ένα ιδιαίτερα πετυχημένο πρώτο τετράμηνο, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας συνεχίζει δυνατά με καινούριο, ανανεωμένο, πρόγραμμα, ενώ οι εγγραφές για το β’ τετράμηνο θα γίνουν από τη Δευτέρα 30/1 έως και την Τετάρτη 1/2 (ώρα 17.00 – 22.00, Πλατεία Όθωνος 10, 1ος όροφος).
Τα καινούργια εργαστήρια για αυτό το τετράμηνο είναι:
Ρωσικά. Ιαπωνικά. Φωτογραφία/Camera obscura. Γιουκαλίλι. Αραβικά. Θέατρο Ντοκουμέντο. Γραφιστική. Trash Art. Πορτογαλικά. Συγγραφή άρθρων. Χαρακτική.
Νέα μέλη δέχονται τα εξής υπάρχοντα εργαστήρια:
Ελληνικά για ξένους. Νοηματική. Χορός για Εφήβους. Παραδοσιακοί χοροί αρχαρίων. Βραζιλιάνικος χορός Forro. Salsa/Latin χοροί. Κιθάρα για παιδιά. Ζωγραφική ενηλίκων. Δημιουργικές τέχνες. Κινηματογραφική λέσχη. Yoga. Kick Boxing. Krav Maga. Tai-Chi.
Επιπλέον, τα εργαστήρια ανταλλαγής γλωσσικών δεξιοτήτων, Γαλλικά, Γερμανικά, Κροατικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Τούρκικα, και Συζήτηση στα Αγγλικά, μπορούν να δεχτούν νέα μέλη, αρκεί να έχουν τουλάχιστον βασικές γνώσεις στην αντίστοιχη γλώσσα (καθώς θα συνεχίσουν την πορεία που ξεκίνησαν τον Οκτώβρη).
Το καινούργιο τετράμηνο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τους κανόνες του ΚΝΚ (ημερομηνία και ώρα εγγραφής).
Τα δε εργαστήρια γίνονται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν για το κοινό. Η εγγραφή είναι δωρεάν, υπάρχει μόνο συμμετοχή 10 ευρώ (5 ευρώ για ανέργους) ανά εργαστήριο/ανά τετράμηνο, για την κάλυψη των εξόδων του κτηρίου (ενοίκιο και λογαριασμοί).
Όπως αναφέρεται σχετικά: «Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια άτυπη εθελοντική δομή που σκοπό έχει την ανταλλαγή γνώσεων, την ενεργή κοινωνικοποίηση και την προσωπική ανάπτυξη των μελών του, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Έχοντας ήδη τη συμμετοχή στα εργαστήρια, που προσφέρει από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι σήμερα, άνω των 4.500 ατόμων και τη διοργάνωση άνω των 400 δραστηριοτήτων, προσπαθεί συνεχώς να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με την ισότιμη βοήθεια όλων (ομάδας εθελοντών, μελών και φίλων του). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η βασική δυσκολία που αντιμετωπίζει το ΚΝΚ, είναι το κτηριακό και δεδομένου του ότι τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιούν το χώρο για μαθήματα, πάνω από 800 άτομα σε εβδομαδιαία βάση, η ομάδα των εθελοντών του αναζητά χώρο που θα είναι πιο ασφαλής και προσβάσιμος στα μέλη του».
Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων για αυτό το τετράμηνο, μπορεί κάποιος να βρει στο kentroneon.wordpress.com, αλλά και στη σελίδα στο facebook: Kentro Neon Kalamatas.

***  Με έκπτωση 13% κατακυρώθηκε το έργο Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι 
Αποφάσεις για τους διαγωνισμούς δημοπράτησης δύο έργων της Μεσσηνίας που είχαν γίνει το 2015 έλαβε σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το ένα αφορά στο τμήμα Ριζόμυλος – Χράνοι της 9ης επαρχιακής οδού και το δεύτερο το τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι της 9ης εθνικής οδού. Για το μεν πρώτο αποφασίσθηκε η επανάληψη της δημοπρασίας, καθώς η έκπτωση που δόθηκε ήταν πολύ χαμηλή, για το δε δεύτερο εγκρίθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού.
  Ριζόμυλος – Χράνοι
Για το έργο «Βελτίωση- συντήρηση 9ης επ. οδού (τμήμα Ριζόμυλος – Χράνοι», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, από το διαγωνισμό που διεξήχθη είχε αναδειχθεί προσωρινή μειοδότρια η επιχείρηση «Νυδριώτη Χρυσάνθη» με ποσοστό έκπτωσης 5%. Κατά τη δημοπράτηση του έργου είχαν λάβει τεύχη δημοπράτησης 35 εργολήπτες και κατέθεσαν προσφορά δύο εξ αυτών, με εκπτώσεις 5% και 4,77%.
Ωστόσο, στην εισήγησή του το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο Έργων αναφέρει ότι για ομοειδή έργα (είδος εργασιών - γεωμορφολογικές συνθήκες-προϋπολογισμός κ.λπ.) που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 60% έως 48,82%. Μάλιστα, στο ανάλογο τμήμα της 9ης Επ. οδού, τμήμα Αγ. Ανδρέας - Κορώνη, η έκπτωση του μειοδότη είναι 56,46%.
Έτσι, οι εκπτώσεις που προσφέρθηκαν κρίθηκαν ιδιαίτερα χαμηλές και μη συμφέρουσες για το Δημόσιο. Γι’ αυτό αποφασίσθηκε ότι η προσφορά 5% δεν είναι ικανοποιητική και το έργο θα επαναδημοπρατηθεί.
  Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι
Σε ό,τι αφορά το έργο «Βελτίωση- συντήρηση 9ης εθνικής οδού, τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, κατά το διαγωνισμό προσωρινή μειοδότρια αναδείχθηκε η εταιρεία «ΑΝΤΑΙΟΣ Τεχνική Α.Ε.,» με ποσοστό έκπτωσης 13%.
Κατά τη δημοπράτηση του έργου είχαν παραλάβει τεύχη 30 επιχειρήσεις, αλλά κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό μόνο τρεις εξ αυτών.
Σε αυτή την περίπτωση, το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων επισημαίνει ότι από την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την πορεία εκτέλεσης εργολαβιών με μεγάλη έκπτωση και ειδικότερα πάνω από 50%, διαπιστώνεται ότι σχεδόν όλες παρουσιάζουν δυστοκία τεχνική και χρονική, με δυσμενή αποτελέσματα στην ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου, που δεν είναι προς όφελος του Δημοσίου.
Επίσης, αναφέρει ότι πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, επειδή ήδη έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη δημοπράτηση, καθώς και λόγω της απεργίας των μηχανικών δεν είχε συνεδριάσει το Τεχνικό Συμβούλιο ∆ημοσίων Έργων. Παράλληλα, πρέπει να εκτελεσθεί το ταχύτερο δυνατόν διότι αφορά στην ασφάλεια ενός σημαντικού τμήματος του εθνικού οδικού δικτύου της Δυτικής Μεσσηνίας, ενώ η επαναδημοπράτησή του θα καθυστερήσει περαιτέρω την εκτέλεσή του και θα χαθεί πολύτιμος χρόνος πριν από τη χειμερινή περίοδο.
Τέλος, σημειώνεται ότι η έκπτωση 13% που δόθηκε είναι μεγαλύτερη από το εύλογο όριο εκπτώσεων, που έχει ορισθεί στο 12%, ενώ και άλλες δημοπρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγιναν αποδεκτές με παραπλήσια ποσοστά έκπτωσης. Έτσι, αποφασίσθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού στη μειοδότρια εταιρεία.   Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Εκδήλωση με τον ήχο του sitar στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 
H Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Κύκλου «Μουσικές του Κόσμου», διοργανώνουν συναυλία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Νεκτάριος Μητριτσάκης θα μυήσει το κοινό στον ήχο του sitar. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 20.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Ο Νεκτάριος Μητριτσάκης γεννήθηκε το 1971 στα Χανιά, όπου ζει ως σήμερα. Από μικρός εκδήλωσε τις ανησυχίες του μέσα από την επαφή του με τη φύση, το διάβασμα, την ασχολία του με τη μουσική, καθώς και με ταξίδια.
Για τη σχέση του με το sitar και την ινδική μουσική αναφέρει: «...Όλα ξεκίνησαν έπειτα από μια συναυλία κλασικής ινδικής μουσικής, που παρακολούθησα όσο βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη. Μαγεύτηκα από τους ιδιαίτερους ήχους, την έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα, τη γαλήνη και ευδαιμονία που με κατέλαβαν. Μη έχοντας πιάσει όργανο στη ζωή μου, αποφάσισα να μάθω sitar. Έτσι, από το 1998, σε ηλικία 27 ετών και για τα επόμενα 12 χρόνια βρέθηκα στο Varanasi, στη βόρεια Ινδία, για να εμβαθύνω στη μελέτη αυτού του ιδιαίτερου οργάνου».

*** Πρόεδρος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα η Γιώτα Κοζομπόλη 
Πρόεδρος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα, για τη Β΄ Σύνοδο της ΙΖ΄ Περιόδου, εξελέγη η βουλευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη, ενώ α΄ αντιπρόεδρος ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και γραμματέας ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος έχει ως γενικό αντικείμενο τη μελέτη, παρακολούθηση, αξιολόγηση της κατάστασης του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, την κατάθεση προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και εν γένει τη χάραξη στρατηγικής σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής.
Αυτή την περίοδο τα κυρίαρχα θέματα είναι η προώθηση της μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού κώδικα και η μελέτη και αξιολόγηση των μεθόδων επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία.

*** Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ - Προσοχή συνιστά το Συμβούλιο 
Το ηλεκτρονικό σύστημα στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ έπεσε από την πληθώρα των αιτήσεων για διάφορους διαγωνισμούς.
Με την ανεργία σε υψηλότατο επίπεδο, οι προκηρύξεις ειδικά για μόνιμο προσωπικό (ΕΚΑΒ και ΕΥΑΘ)  οδήγησαν κατά χιλιάδες τους υποψηφίους να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις.
Το ΑΣΕΠ, μάλιστα, αναγκάστηκε λόγω των προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα να δώσει συνεχείς παρατάσεις στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων.
Έτσι, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους ιστοσελίδες των οποίων -όπως αναφέρει η ίδια η ανεξάρτητη Αρχή - «το λογότυπο και η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι επιτηδείως κατασκευασμένα ώστε να δημιουργούν την εντύπωση στον πολίτη ότι προέρχονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ».
Προτρέπει δε τους ενδιαφερομένους να ακολουθούν μόνο την επίσημη ιστοσελίδα (asep.gr). Διότι, πέραν του γεγονότος πως η κατάθεση της όποιας αίτησης είναι άκυρη σε αυτές τις ιστοσελίδες-μαϊμού, η παροχή υπηρεσιών που προσφέρουν για συμμετοχή σε κάποιο διαγωνισμό γίνεται βέβαια έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.  Newsroom ΔΟΛ

*** Στο… πόδι οι κάτοικοι της Δυτικής Μάνης για τους δασικούς χάρτες 
Συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Στούπας
 Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για τη Μεσσηνία εξελίσσεται η ανάρτηση του δασικού χάρτη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρίσκεται το ύψος του παραβόλου που θα πληρώσουν όσοι κατέχουν εκτάσεις οι οποίες χρήζουν τακτοποίησης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, για κάθε ένσταση που θα υποβάλουν οι θιγόμενοι καλούνται να πληρώσουν: 20 ευρώ (επίδικη έκταση ως 100 τ.μ.), 45 ευρώ (101 τ.μ. έως 1 στρέμμα), 135 ευρώ (1 έως 5 στρέμματα), 450 ευρώ (5 έως 20 στρέμματα), 1.800 ευρώ (100 έως 300 στρέμματα) και 3.600 ευρώ, όταν η επίδικη έκταση ξεπερνά τα 300 στρέμματα.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους πολίτες, υπάρχουν πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ολόκληρες περιουσίες.
Οι κάτοικοι της Δυτικής Μάνης, ειδικότερα, αποφάσισαν να πάρουν το πρόβλημα στα… χέρια τους και για το λόγο αυτό, σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Στούπας, οργανώνουν εκδήλωση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν. Κεντρικό σύνθημα της συνάντησης είναι "Η γη των προγόνων μας δεν αμφισβητείται".
Σε αυτήν είναι προσκεκλημένοι φορείς και κάτοικοι και κατά τη διάρκειά της θα γίνει ενημέρωση από ειδικούς νομικούς για τα ζητήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση.
Σε επικοινωνία που είχαν με την εφημερίδα μας αρκετοί από αυτούς, μας τόνισαν ότι συντελείται ένα καθαρό… έγκλημα, αφού είναι γνωστό ότι η περιοχή της Μάνης καλλιεργείται εδώ και αιώνες από τους κατοίκους της. Παράλληλα, όπως αναφερόταν και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του "Θάρρους", από το 2012 ισχύει για ολόκληρη την περιοχή της Μάνης, Μεσσηνιακής και Λακωνικής, μια ειδική εξαίρεση, η οποία φαίνεται πως έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στο Ελληνικό Δημόσιο, σχετικά με τις δημόσιες εκτάσεις και τα δάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο έχει ήδη χάσει διεκδικήσεις εκτάσεων στη Μάνη, καθώς σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στην υπόλοιπη Μεσσηνία, αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας με το συγκεκριμένο νόμο, πρέπει να αποδείξει νομικά ότι του ανήκει η διεκδικούμενη έκταση. Στις υπόλοιπες περιοχές οι αμφισβητούμενες εκτάσεις κατά τεκμήριο ανήκουν στο Δημόσιο.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Οι πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη 8 ατόμων σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας 
Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκαν, χθες, οι πίνακες επιτυχόντων όσον αφορά στις προκηρύξεις για την πρόσληψη 8 ατόμων προς στελέχωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, με κονδύλια από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρόγραμμα: «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»).
Θα προσληφθούν 3 άτομα ειδικότητας ΠΕ Νηπιαγωγών, 3 άτομα ειδικότητας ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων και 2 άτομα ειδικότητας ΥΕ Καθαριστών - Καθαριστριών. Το συγκεκριμένο προσωπικό θα απασχοληθεί μέχρι 31 Αυγούστου 2017, με δυνατότητα ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.
Για τις θέσεις είναι δυνατή η κατάθεση ενστάσεων στο Δήμο Καλαμάτας, εντός 10 ημερών από σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

***  Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας κερδίζει το «στοίχημα»…. 
Μια υψηλού επιπέδου Πολιτιστική Εκδήλωση
 Μπορεί η πόλη της Καλαμάτας να μην κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021, ωστόσο συνεχίζει ακάθεκτη την «πλούσια» πολιτιστική της παράδοση και διαδρομή… Τις ημέρες αυτές διεξάγεται στην πόλη το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα «ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό».
Μέσα σ’ ένα δυσμενές οικονομικά περιβάλλον, όπως αυτό που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αυτού του μεγέθους πολιτιστικές εκδηλώσεις, ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη ,αποτελούν «πολυτέλεια».
Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί η συμβολή των δεκάδων εθελοντών, που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν» το εγχείρημα της Καλαματιανής σκηνοθέτιδος και καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ, Τζίνας Πετροπούλου, και βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε το Φεστιβάλ, όχι μόνο να συνεχίζεται, αλλά χρόνο με το χρόνο να «πηγαίνει» όλο και ψηλότερα…
75 ταινίες, 50 ξένες και 25 ελληνικές, εκ των οποίων οι 41 παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προβάλλονται καθημερινά στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου από την περασμένη Παρασκευή έως και τις 30 Ιανουαρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ διεξάγονται δράσεις, όπως μουσικές εκδηλώσεις, ομιλίες, καθώς και σεμινάρια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.
16326536_10211569327259897_817438454_o.jpg
  Οι δεκάδες συμμετοχές από καταξιωμένους και βραβευμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, καθώς και η μέχρι τώρα συμμετοχή του κόσμου, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι το «Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας» κερδίζει το «στοίχημα» της αναγνώρισης και αποτελεί πλέον «θεσμό», όχι μόνο για την Καλαμάτα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα…
Το «Θάρρος» συνάντησε δυο νεαρούς ξένους σκηνοθέτες που βρίσκονται στην Καλαμάτα για πρώτη φορά, συμμετείχαν με τα δικά τους ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ και μας μίλησαν για την εμπειρία τους…
 Enea Gega
 “Humanity is migrating”
photo.jpg
 Ο Αλβανός σκηνοθέτης, Ενέα Γκέγκα, συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας… Την περασμένη Κυριακή προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του “Humanity is migrating” - « Η ανθρωπότητα μεταναστεύει»… Ο νεαρός Αλβανός δημιουργός ακολούθησε ένα οδοιπορικό που ξεκίνησε από τους καταυλισμούς προσφύγων στην Ειδομένη στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια… και φτάνει μέχρι την Ολλανδία. Σκοπός του να παρουσιάσει τα όσα διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» από τις περιπέτειες και τις αντιξοότητες στη διαδρομή των προσφύγων… μέχρι και τον προορισμό τους και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή… Εικόνες που ο ίδιος δεν πρόκειται να ξεχάσει, όπως σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφότου ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ, είχε «εφιάλτες»…
Σχετικά με τη μέχρι τώρα εμπειρία του στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας, ο ίδιος μας τόνισε τον ενθουσιασμό του για το επίπεδο, καθώς το χαρακτήρισε ως το καλύτερο απ’ όσα έχει πάρει μέρος μέχρι τώρα, ενώ με κολακευτικά λόγια μίλησε και για την πόλη της Καλαμάτας, για την ομορφιά της, αλλά και την «ελληνική φιλοξενία» που βιώνει αυτές τις ημέρες εδώ…
 Vincent Fοrster
“The wound that needs to be healed”

IMG_3690.JPG
 Ο νεαρός Γερμανός σκηνοθέτης, από το Βερολίνο, Βίνσεντ Φόρστερ, στο ντοκιμαντέρ του που προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας με τον τίτλο “The wound that needs to be healed” - «Η πληγή που πρέπει να επουλωθεί», καταπιάνεται με τα ισπανο-μαροκινά σύνορα … Το ντοκιμαντέρ του δεν ασχολείται τόσο με το προσφυγικό ζήτημα όσο με την ύπαρξη συνόρων στον 21ο αιώνα και την επίδρασή τους στους κατοίκους που ζουν δίπλα σε αυτά… Η ιστορία του ξετυλίγεται στις περιοχές της Θέουτα και της Μελίγια, που, αν και βρίσκονται στην Αφρική, ανήκουν στην Ισπανία…
Σχετικά με την πρώτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας, ο Βίνσεντ δηλώνει πολύ χαρούμενος τόσο με το επίπεδο της διοργάνωσης όσο και με την πόλη, καθώς, όπως μας δήλωσε, ζώντας ο ίδιος τα τελευταία χρόνια στο Εδιμβούργο, ο ήλιος του είχε λείψει αρκετά…
Τέλος, ελπίζει να συμμετέχει και του χρόνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας, εφόσον έχει ολοκληρώσει το νέο του ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται…   Του Κώστα Γαζούλη

Σημερινό πρόγραμμα
Το πρόγραμμα προβολών ανοίγει σήμερα στις 3.00 μ.μ. με το ντοκιμαντέρ του Ahmad Seyedkeshmiri "I opened my wings in the depth" (Άνοιξα τα φτερά μου στο βάθος). Βετεράνοι πολεμιστές αποφάσισαν να κάνουν ένα άγαλμα στη μνήμη των φίλων τους - μαρτύρων του πολέμου Ιράν – Ιράκ. Στη συνέχεια, το εγκατέστησαν στο βυθό, σε ένα σημείο του Περσικού Κόλπου. Όλοι αυτοί οι πολεμιστές είναι άτομα με ειδικές ανάγκες…
Στις 3.30 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Between a Garden and the Sea (Ανάμεσα σε έναν κήπο και στη θάλασσα) της Ariane Lorrain. Αυτό το οπτικό ποίημα τεκμηριώνει τον κατακερματισμό του εδάφους στην Παλαιστίνη ως ιμπρεσιονιστική ταινία – οδόφραγμα.
Στις 4.00 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Miguel G. Morales από την Ισπανία The hands (Τα χέρια), ένα φιλμ για τους εργαζόμενους υπό τη διαχείριση του καλλιτέχνη Cεsar Manrique, που υλοποιούν το όνειρό του για το νησί Lanzarote των Καναρίων Νήσων στη δεκαετία του '60.
Ακολουθεί το ντοκιμαντέρ People of Love and Rage (Άνθρωποι της αγάπης και της οργής) του Stefano Casertano από την Ιταλία. Ο Massimo, ένας πρώην τοξικομανής και επί χρόνια κατάδικος και ο Alessandro, ένας καλλιτέχνης, αποφασίζουν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια οργάνωση για «χειροτεχνίες και τέχνες» για την παροχή εναλλακτικών λύσεων στους νέους και ανέργους. Το όνειρό τους πρέπει να αντιμετωπίσει τα όρια του περιβάλλοντος, καθώς και τα όρια μέσα τους, λόγω της σκληρής ανατροφής τους.
Στις 6.30 μ.μ. θα προβληθεί, παρουσία του σκηνοθέτη του Δημήτρη Πολυδωρόπουλου, το ντοκιμαντέρ “New Generation Got Game”. Αφορά ένα τουρνουά μπάσκετ που διεξήχθη στην Αθήνα και στη Σύρο, με παιδιά διάφορων εθνικοτήτων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Οι προβολές θα κλείσουν στις 7.30 μ.μ. με το ντοκιμαντέρ των Βασίλη Κεχαγιά και Γιάννης Βαλτή "1000 Miles". Η Πένυ και ο Τζορτζ ξεκίνησαν το ταξίδι τους το Μάρτιο του 2005. Χρειάστηκαν τρεις μήνες για να διανύσουν τα 1000 μίλια. Μέχρι το 2014, η Πένυ και ο Τζορτζ έκαναν συνολικά 4 μεγάλα ταξίδια διασχίζοντας τουλάχιστον 3.000 μίλια μέσα από την άγρια ελληνική φύση που συρρικνώνεται διαρκώς.
Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Βαλτή, ο οποίος στη συνέχεια, στις 8:30 μ.μ., και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα παρουσιάσει στην «Μπουκαδούρα» το βιβλίο του Extra Ball, από τις εκδόσεις Ποταμός. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.
Η βραδιά θα κλείσει με μουσική εκδήλωση από τους Νικόλα Παλαιολόγο, Γιώργο Κλάδη και Μαρία Κρασσοπούλου.
Οι ενδιαφερόμενοι να παραβρεθούν, λόγω του περιορισμένου χώρου, παρακαλούνται να κάνουν κράτηση στο τηλέφωνο 27210 88745. 

***  «ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ»είπε ο Πούτιν! 'Κλείδωσε' η ΡΩΣΙΑ! Πολεμικές προετοιμασίες...

~ O Πούτιν τείνει χείρα φιλίας στον Τραμπ, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Το Κρεμλίνο εκφράζει την απόλυτη ετοιμότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά πάσης απειλής από τη Δύση.
Στα τέλη του 2016, οι ρωσικές δυνάμεις της αποκαλούμενης αεροδιαστημικής άμυνας  ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εγκατάσταση της πρώτης φάσης του ενοποιημένου δικτύου  ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης (EWS).
Το σύστημα περιλαμβάνει τα άκρως εξειδικευμένα συστήματα ραντάρ  «Voronezh», «DTV», «Dnepr», «Bolga» , αλλά και τα αναβαθμισμένα συστήματα  «Don».

«Ως αποτέλεσμα, ο ρωσικός στρατός έχει  μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθεί πλέον όλα τα τεκταινόμενα  στον αέρα και φυσικά στο διάστημα από την ακτή του Μαρόκου έως την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών«, αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο  δεύτερος σταθμός του συστήματος «Don», τέθηκε σε λειτουργία κοντά στην περιοχή του Armavir το 2009. «Ο σταθμός παρακολουθεί τα γεγονότα που συμβαίνουν από τη Βόρεια Αφρική έως την Ινδία », τόνισε ο καθηγητής της ακαδημίας στρατιωτικών επιστημών, Vadim Kozyulin.
Αυτό σημαίνει προετοιμασία. Πώς το έλεγαν οι πρόσκοποι; Αυτό λέει ο Πούτιν…       Έσω έτοιμος!

*** ΚΙΝΔΥΝΟΣ από ΤΟΥΡΚΙΑ! «'ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ' ή παραδώστε τους 8»...

~  To αποστομωτικό ‘όχι’ του Αρείου Πάγου στην έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στη γειτονική χώρα, φαίνεται πως εξόργισε τον Ερντογάν. Μπορεί στην Ελλάδα και τη Δύση να εμφανίστηκε ως νίκη της Δημοκρατίας, ωστόσο στη Διεθνή Διπλωματία η ηθική τάξη είναι διαφορετική.
Οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου οι οποίες είναι αμετάκλητες και οριστικές, κλείνουν την υπόθεση της έκδοσης τους για τη Δικαιοσύνη που διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι ο 8 Τούρκοι αξιωματικοί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει με βάση το δικανικό σύστημα της Ελλάδας, τη δυνατότητα παρέμβασης. Στη μοναδική περίπτωση που θα είχε τον τελευταίο λόγο θα ήταν εάν αποφασιζόταν η έκδοσή τους.
Οι διαδικασίες του ασύλου θα συνεχιστούν, πάντως, όπως φαίνεται, να "κρατούν" και τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας εκδόσεων Μαρία Μαλούχου με παραγγελία της που θα κοινοποιηθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης θα ζητήσει την άρση της κράτησης τους με την προϋπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.
Όμως, εκκρεμής εξακολουθεί να είναι η διαδικασία του ασύλου για αυτούς, μια διοικητική δηλ διαδικασία η οποία προβλέπει κράτηση έως 18 μήνες.
Φαίνεται όμως πως η Τουρκία επιθυμεί πολιτική επίλυση του προβλήματος, με παρέμβαση του ίδιου το Τσίπρα στο ρόλο της ελληνικής δικαιοσύνης. Το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση που ξεκάθαρα απειλεί τη χώρα μας.
«To αίτημα μας για έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 κατά της Συνταγματικής Δημοκρατίας απορρίφθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη.
Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση που εμποδίζει την παραπομπή των ατόμων αυτών που είχαν ενεργό συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, που είχε στόχο τη συνταγματική νομιμότητα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 248 πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν δε 2.193 πολίτες, αλλά και απείλησαν τη ζωή του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιων της ανεξάρτητης τουρκικής Δικαιοσύνης.
Με την απόφαση αυτή των ελληνικών αρχών που μέχρι σήμερα έχουν εμποδίσει να λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν την Τουρκία, πρωτίστως των DHKP/C και PKK, είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ως σύμμαχος και γειτονική χώρα αποφεύγει να πράξει τα ελάχιστα απαραίτητα για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.
Ο δικηγόρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ζεκί Αριτούρκ,που παρακολουθούσε τη δίκη, παραδέχτηκε ότι νομικά η απόφαση είναι τελική και η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει άλλο ένδικο μέσο για την προσβολή της. «Πολιτικά όμως», είπε, «δεν αίναι η τελική απόφαση. Τον τελευταίο λόγο έχει το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν θέλει το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να αποφασίσει την έκδοσή τους».
Συμπλήρωσε δε λέγοντας πως: «Δεν έχει ακόμη τελειώσει τίποτα για τους προδότες… Η Ελλάδα παίζει διπλό παιχνίδι, κινούμενη μεταξύ πολιτικής και νόμων, και δεν τηρεί την υπόσχεση που μας έχει δώσει. Η Ελλάδα έπρεπε να αποφασίσει την έκδοσή τους. Η απορριπτική απόφασή της είναι λάθος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί Έκδοσης των Κατηγορουμένων, της οποίας είμαστε συμβαλλόμενο μέρος. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας διαδικασίας που δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη».
Καταλήγοντας, «έδειξε» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για αθέτηση της υπόσχεσής του. «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δεν τήρησε την υπόσχεσή του παρά την αρχική του δήλωση «ότι θα τους παραδώσουμε αμέσως». Αναμένουμε να δούμε εάν ο έλληνας πρωθυπουργός θα τηρήσει την υπόσχεσή του» δήλωσε.
Συνυπολογίστε και τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Η επέτειος των Ιμίων, η γενική κατάσταση στην Τουρκία και ως αφορμή η μη έκδοση των 8 συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τη χώρα μας.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Έρχεται ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΟ κόμμα στην ΕΛΛΑΔΑ;..(BINTEO)

~ Κόμμα Φιλοβασιλικό ετοιμάζει ο Παύλος; Αν κρίνουμε από την Ιστορία τότε ναι υπάρχει ενδεχόμενο. Εξηγούμαστε. Έχει παρατηρηθεί το ιστορικό φαινόμενο μετά από Εθνικές Κρίσεις και καταστροφές να επιστρέφει (με κάποιο περίεργο τρόπο) η Βασιλεία στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η άποψη πως ο Σύριζα (βλ. επαφές Παππά με Γλύξμπουργκ στις ΗΠΑ) επιθυμεί με κάποιο τρόπο τη δραστηριοποίηση του Πρίγκιπα στην Ελλάδα.
Βέβαια ο λαός δεν ξεχνά τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε στη χώρα μας η Βασιλεία. Δεν ήταν άλλωστε και τόσο παλιά. Τη Χούντα μόνο θυμηθείτε. Δείτε την εξαιρετικά αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Κ. Βελόπουλο.
video :  Φωτογραφία-σοκ , https://youtu.be/OeyTQS8sDJA  .-

***  ΕΜΦΥΛΙΟΣ στη ΝΔ!ΒΟΜΒΑ για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!Τον ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ διότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ...

~  Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ΔΕΝ έχει πρόγραμμα. Ακόμα και στα θέματα που παρουσιάζει προτάσεις είναι αντιγραφή άλλων (βλέπε ΕΔΩ).  Την πολιτική αυτή ένδεια την έχει εντοπίσει και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας. Σας παραθέτουμε άρθρο που δημοσίευσε το antinews (το οποίο πρόσκειται στον Αντώνη Σαμαρά). Ο λόγος που το αναφέρουμε, είναι ότι ο Σαμαράς στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Αν και οι υποστηρικτές του Μητσοτάκη λένε ότι δεν έχει πρόγραμμα… ή θα τον ρίξουν ή θα διαλυθεί το κόμμα της Πειραιώς.
Παραθέτουμε το άρθρο.
«Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ξεκάθαρα ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη σωτηρία της χώρας από τη λαίλαπα του Τσίπρα.
Έδειχνε σίγουρος, ήταν σταθερός στην άποψή του και τα χειροκροτήματα των στελεχών του κόμματος έμοιαζαν να επικροτούν την άποψη ότι και αύριο να γίνουν εκλογές και να αναλάβει η ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα σώσει την Ελλάδα.
Η επίθεση του Κυριάκου ήταν ολομέτωπη με σκληρές εκφράσεις ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί και στο... αγαπημένο του θέμα, αυτό της διεύρυνσης καθώς είπε ότι θα συνεχίσει να φέρνει κόσμο μετά τον Ιάσονα Φωτήλα.
Όμως, παρά το γεγονός ότι έχουμε πει χίλιες φορές ότι μόνο η ΝΔ είναι ελπίδα για τη χώρα, δεν ακούσαμε ούτε μια πρόταση για την Ελλάδα από τον κ. Μητσοτάκη. Δεν ακούσαμε, πέραν τον γενικόλογων αναφορών, οτιδήποτε συγκεκριμένο. Για την οικονομία, τις διαπραγματεύσεις, το νέο μνημόνιο, το ασφαλιστικό, τα μπλοκάκια ή το μεταναστευτικό.
Ακόμη και ο Τσίπρας μπορεί ακόμη να λέει ψέματα ότι δεν θα νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα. Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πάλι δεν έδωσε το στίγμα του για το τι θα κάνει ο ίδιος ως πρωθυπουργός.
Είναι πράγματι ωραίο να ακούς ότι ο Τσίπρας είναι κακός πολιτικός, άθλιος πρωθυπουργός, εγκληματίας ή ότι έφερε ισοπέδωση και καταστροφή. Αρέσει στους πολίτες, κυρίως στο κομματικό ακροατήριο, να ακούει ότι ο αντίπαλος είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο. Και είναι τέλειο να ακούς από τον αρχηγό σου να απευθύνει προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς.
Όμως, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα εκλεγεί πρωθυπουργός για τα... τσιτάτα του. Δεν είναι η πρωθυπουργία ένα ατέρμονο παιχνίδι συνθηματολογίας, γενικοτήτων και τσαμπουκάδων του στυλ «ας κάνει στην άκρη, εμείς αναλαμβάνουμε».
Η χώρα δεν έχει καιρό για χάσιμο. Ήδη χάθηκαν δύο χρόνια με ευθύνη του Τσίπρα. Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις. Μπορεί τώρα να δίνουν 10 μονάδες διαφορά σ' εκείνον που πιστεύουν ότι θα τους βγάλει από το τέλμα της Αριστεράς, όμως, η επιλογή και η στήριξη αλλάζει εύκολα.
Ο ελληνικός λαός βαρέθηκε τα ωραία λόγια, τα τσιτάτα και τις επιθέσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων.
Δεν γκρινιάζουμε με τη ΝΔ αλλά ξέρετε τι θέλει ο κόσμος; Ας βγουν στους δρόμους και να τους ρωτήσουν τα στελέχη του κόμματος.
Θέλει να μάθει από τον Μητσοτάκη: Ποια είναι η εναλλακτική του πρόταση για την οικονομία;
Ποιο παραγωγικό μοντέλο προκρίνει για να βγει η χώρα από την κρίση;
Ποια είναι η πρόταση της ΝΔ για τα μπλοκάκια για τα οποία επικρατεί χάος;
Τι λέει ο πρόεδρος για το προσφυγικό, για τα προσφυγόπουλα που πρέπει να πάνε στα σχολεία; Τι λέει για τη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας και πώς θα τα αντιμετωπίσει;
Ξεκάθαρες κουβέντες χρειάζεται η χώρα κύριε Μητσοτάκη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει άλλα λάθη. Δεν έχει άλλο χρόνο για να χάσει.»

***  ΜΗΝ ΑΠΑΤΑΣΘΕ!  Έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ εντός του 2017...

~  Φαίνεται πως ξαναζούμε το 2015 από την αρχή. Μπορεί τα πρόσωπα να έχουν αλλάξει ωστόσο οι απαιτήσεις μένουν ίδιες (όχι ως προς τα νούμερα, ως προς τη φιλοσοφία) και μάλιστα ΔΝΤ και Eurogroup εμφανίζονται σε απόλυτη αρμονία.
Κοινώς άμεση λήψη μέτρων ύψους 4,5 δισ. Ευρώ.
Τα μέτρα που απαιτούνται είναι νέα μείωση των συντάξεων και μάλιστα σε ποσοστό ως και 36% καθώς ο λόγος γίνεται για την προσωπική διαφορά στις παλιές συντάξεις, αλλά και σε μείωση του αφορολόγητου, μια μείωση που θα οδηγήσει σε φορολόγηση ανθρώπων με εισόδημα ακόμη και κάτω από 500 ευρώ/μήνα.
Το Μαξίμου δεν είναι διατεθειμένο να δώσει τίποτε παραπάνω από μία υποσχετική για μέτρα και αυτά μόνο στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.
Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι ακόμη και οι στόχοι του προγράμματος δεν είναι αρκετοί για να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και στη βάση αυτή απαιτεί τα επιπλέον μέτρα.
Με λίγα λόγια αδιέξοδο για την κυβέρνηση που μερικές ένα μήνα μετά την εφάπαξ παροχή στους συνταξιούχους θα πρέπει να ανακοινώσει μόνιμη μείωση συντάξεων από 10% ως και 36%.
Ποια θα είναι η διέξοδος της Κυβέρνησης; Το 2015 ήταν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μήπως θα επαναληφθεί το σκηνικό;

*** EKTAKTO!Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ για τους 8 Τούρκους! Η Τουρκία έστειλε...

~  Δεύτερο αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών κατέθεσε προς την Ελλάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, μετά την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκρινε ότι οι οκτώ Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, δεν θα εκδοθούν. Όπως αναφέρει ο Τύπος στην Τουρκία το νέο τουρκικό αίτημα έχει ήδη σταλεί στις ελληνικές αρχές. ΠΗΓΗ Eλεύθερος Τύπος

***  ΜΕΤΑ τη διπλή ΠΑΣΧΑΛΙΑ! Οι Προφητείες για Ελλάδα-Τουρκία και το 2017

~   Το έτος 2017, που διανύουμε συμπίπτει το Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών με το δικό μας Ορθόδοξο Πάσχα, στις 16 Απριλίου. Την επόμενη φορά που θα συμπέσει είναι μετά από 8 χρόνια το 2025. Την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2018 με το παλιό ημερολόγιο όμως συμπίπτει παρά μια ημέρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με το Πάσχα. Με το παλιό λοιπόν ημερολόγιο, το Μεγάλο Σάββατο του 2018 είναι 25 Μαρτίου, του Ευαγγελισμού δηλαδή και τη Κυριακή είναι 26 Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα. Θα έχουμε δηλαδή και πάλι διπλή πασχαλιά.
Εύλογα λοιπόν θα διερωτάσθε πότε θα έρθει το ποθούμενο, το 2017, το 2018 ή το 2025 ;
Σας παραθέτω ένα γεγονός που έχει καταγραφεί στα χειρόγραφα που αναφέρονται στον Πατροκοσμά :
Κάποτε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έφτασε στο ορεινό χωριό της Φωκίδας «Δάφνος».
Εκεί λοιπόν, μεταξύ των άλλων, όπως μας το έχουν μεταφέρει οι παλαιότεροι, επανέλαβε τη γνωστή προφητεία «Θα έρθει (το ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί».
Κάποιος όμως χωρικός που δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε ο Πατροκοσμάς, του ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις και τότε ο Άγιος του είπε:
«Θα ΄ρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας. Γράψτε το για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω».
Παράλληλα ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα! Mήπως τελικά τα γεγονότα έχουν ξεκινήσει και απλά επειδή είμαστε εντός αυτών δεν καταλαβαίνουμε την πλήρη εικόνα;Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».
Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν τις σχέσεις με την αμετανόητη Τουρκία, η οποία όπως γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ήδη από τον Άγιο Κοσμά τον Αίτωλο θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια».
Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο
– «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410
– «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412
– «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413
– «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413
– «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417
– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 – 418
– Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
– «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431
– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432
– Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436
– «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434
– «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439
– «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 – 441
– «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435
– «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435
Όπως τα κατέγραψε ο Νικ. Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του.
Τέλος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός έχει μιλήσει για το θέμα της Τουρκίας. Συγκεκριμένα έχει πει πως : «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενον στα Ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης. Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σάς ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλι” εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Στην Πόλι θα χυθεί αίμα πού τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (πλεύση)». π. Παΐσιος: Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλι ” στη μέση του δρόμου θα ΄ ρθει το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο».
Λέτε….

***  Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας - Το σημερινό πρόγραμμα 
Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση συνεχίζεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με το σημερινό πρόγραμμα να ανοίγει στις 3.00 μετά το μεσημέρι με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Closer to Maarten" (Πιο κοντά στον Μάρτεν), σε σκηνοθεσία Raymond Grimbergen.
  «Πιο κοντά στον Μάρτεν»
Closer to Maarten.jpg
Το 1999 ο Ολλανδός Maarten de Bruijn, ακόμη 20 χρόνων, αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Ινδία. Στην αρχή όλα φαινόταν να πάνε καλά και έστελνε γράμματα τακτικά στα οποία έγραφε με ενθουσιασμό για την Ινδία και τα πράγματα που βίωνε εκεί. Αλλά μετά τα πρώτα τρία γράμματα, σταματάει να γράφει και η οικογένειά του φοβάται για το χειρότερο. Όχι χωρίς λόγο, γιατί δεν είχαν ξανά ποτέ νέα από τον Maarten. Έως και σήμερα αυτός αγνοείται.
Ο μικρότερος αδελφός του Maarten ποτέ δε συμβιβάστηκε με αυτό και 15 χρόνια έπειτα από την τελευταία ένδειξη ότι ο Maarten είναι εν ζωή, αποφασίζει να κάνει το ίδιο ταξίδι όπως ο αγαπημένος του αδελφός έκανε το 1999. Για να δώσει ένα τέλος σε αυτή την τραγική κατάσταση και να βρει ειρήνη με τη μοίρα του αδελφού του. Με οδηγό τα γράμματα του Maarten, ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδρομή όπως έκανε ο αδελφός του χρόνια πριν. Ο πατέρας του, που ήδη είχε πάει στην Ινδία το 2000 για να ψάξει για τον Maarten, συνοδεύει το γιο του.
  «Γνώρισε την ελευθερία σου»
knowyourfreedom.jpg
Στις 4.00 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Know Your Freedom (Γνώρισε την ελευθερία σου) της  Supriya Srinivas από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Καθώς ακολουθούν τα αθλητικά όνειρά τους, οι τρεις πρωταγωνίστριές μας – όλες αθλήτριες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διαπραγματεύονται μέσα από ένα σύνθετο πλέγμα κοινωνικών φανερών και κρυφών ταμπού, ώστε να ανταγωνιστούν στην διεθνή σκηνή. Μια ιστορία θάρρους και σθένους ενώ κάνουν εντυπωσιακές επιλογές σε μια άκρως παραδοσιακή κοινωνία.
  «Νοσταλγία»
-Añoranza.jpg
Αμέσως μετά θα προβληθεί το φιλμ Anoranza (Νοσταλγία), σε σκηνοθεσία Flo Flamme. Στην Κούβα, μισό αιώνα πριν, μια επανάσταση δημιούργησε ένα νέο σύνορο, πέραν του οποίου, σιγά σιγά, ο έξω κόσμος έγινε ατμός, αόρατος και απαγορευμένος. Τώρα στο χείλος του ανοίγματος των συνόρων της με τις ΗΠΑ και πάλι, τρεις ηλικιωμένοι, ο Λουίς, ο Καρμέλο και ο Ερνέστο, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Γύρω τους λεωφορεία γεμάτα τουρίστες, πρεσβευτές από τη χώρα του πότε έρχονται και φεύγουν, προκαλώντας στους τρεις άνδρες μια βαθιά λαχτάρα για εξαφανισμένα ιδανικά: αγάπη, χρόνος και τα μέρη που πότε δεν είδαν. Στη δύση της ζωής τους, όνειρα και ψευδαισθήσεις απογειώνονται για μια τελευταία φορά.
  «Γυμνοί τροχοί»
naked wheels.PNG
Στις 7.00 μ.μ. ο Rajesh James από την Ινδία θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ του Naked Wheels (Γυμνοί τροχοί). Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στο ταξίδι μιας ομάδας διάφορων ανθρώπων σε ένα φορτηγό που διασχίζει τη νότια Ινδία. Η ταινία σκιαγραφεί τη ζωή τους, την αγάπη, την πολιτική...
  "LUDLOW, Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα"
LUDLOW.jpg
Το ντοκιμαντέρ "LUDLOW, Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα", σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού, θα προβληθεί στις 7.30 μ.μ. Ο Πόλεμος του άνθρακα του Κολοράντο είναι η πιο βίαιη και αιματηρή σελίδα του εργατικού κινήματος της Αμερικής. Σε αυτήν τη μετωπική σύγκρουση του Ρόκφελερ και του συνδικάτου των ανθρακωρύχων, σημαντικό ρόλο έπαιξαν 500 Έλληνες, που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του αντάρτικου στρατού που έφτιαξε το συνδικάτο για να εκδικηθεί τη Σφαγή του Λάντλοου – τις δολοφονίες 20 γυναικόπαιδων και του ηγέτη των Ελλήνων, Λούι Τίκα, στις 20 Απριλίου του 1914.
Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την άγνωστη ιστορία αυτής της σύγκρουσης, φωτίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο των Ελλήνων, μέσα από μαρτυρίες απογόνων τους στο Κολοράντο, συνεντεύξεις με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς ιστορικούς και σπάνιο αρχειακό υλικό (βίντεο-συνεντεύξεις επιζώντων απεργών, φωτογραφίες, άρθρα εφημερίδων, κείμενα ντοκουμέντα και τραγούδια).
  "Η δεύτερη ευκαιρία"
η δευτερη ευκαιρία.jpg
Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει στις 8.00 μ.μ. με το φιλμ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη "Η δεύτερη ευκαιρία". «Βγαίνεις στο προαύλιο. Στο ένα παγκάκι κάποιοι κρατούμενοι συζητάνε για το πώς θα παρανομήσουν, όταν θα βγούνε, δίχως να τους πιάσουν. Στο άλλο μιλάνε για πρέζα, στο παρ' άλλο μιλάνε για τα καλάσνικοφ και ξαφνικά διακρίνεις εκεί πέρα πίσω, ένα τεράστιο Λιθουανό μαζί με κάνα-δυό παραπλήσιους τύπους να παίζουνε σκάκι...», αφηγείται ένας κρατούμενος δάσκαλος μουσικής στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα. Υπάρχει στην αληθινή ζωή μια δεύτερη ευκαιρία; Ένας έφηβος από τη Λιθουανία βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές ανηλίκων μιας άγνωστης χώρας που δεν έχει ξαναδεί, ούτε μιλάει τη γλώσσα της. Ή θα μείνει στο κελί του παραιτημένος ή θα βρει τρόπο να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του. Στο σχολείο της φυλακής θα προσπαθήσει να μάθει ελληνικά, να ανακαλύψει τα κρυμμένα ταλέντα του κι ίσως μια μέρα να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο. Θα τα καταφέρει; Για τρία χρόνια μέσα από τη φυλακή παλεύει να πετύχει αυτούς τους άπιαστους στόχους, καθώς η κάμερα αποτυπώνει την αγωνία του να ξαναρχίσει τη ζωή του από την αρχή.
Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.peloponnisosdocfestival.com/el
ή τη σελίδα της στο Facebook
www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/

*** ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ  :
~ Όταν το  1992  ενωνόταν οι Γερμανία:
https://youtu.be/92N7gmtv85M .-
~*Δεν φτάνουν τα 400 ευρώ στους μετανάστες 2017:
 https://youtu.be/IrgCHnafEhs .-
~* ΟΡΙΕΝΤΑΛ χρός  2017 D012:
 https://youtu.be/loAPYEHmIr8 
~ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 2017:
 https://youtu.be/COYElB-usAI
~*Ο πνιγμένος από τον Σώρρα πιάνεται  12/01/2017:
 https://youtu.be/vuXw8F9i0to
~*ο  ΡΕΪ ΠΡΙΜΠΟΥΣ προσωπάρχης στο Λευκό οίκο σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών  20/01/2017:
 https://youtu.be/ma1faXbv_AY
~*Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ PODEMOS Δημοπρασία  και εξώσεις από σπίτια: https://youtu.be/q9B3CCa9Xrw .-
~*ΞΥΛΟ στην Τούρκικη βουλή  11/01/2017:
 https://youtu.be/QO29TtcnObg .- 
~*Διαφήμιση για μετανάστες 2017:
 https://youtu.be/-oCg2uAmgXs .-
~*η Γεωργία Ολλανδία Ισραήλ Ελλάδα παραγωγή  26/01/2017: https://youtu.be/zayzuAFbZtk .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  71-65 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Πατέρνικο (Ιταλία)ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 10, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 14 (1), Καλάθης 5 (1).ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 12 (2), Ντόελμαν 11 (1), Κλαβέρ 5 (1), Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Βεζένκοφ 8 (2), Πένο, Ερικσον, Κοπόνεν 10 (2), Ρένφροε, Περπέρογλου, Τόμιτς 4.
Βίντεο :
~*Παναθηναϊκός- Μπαρτσελόνα  71-65 2ο δεκάλεπτο  36-26  19η αγων  24/01/2017: https://youtu.be/zoFNPhSDnis .-
~ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΑ  71-65  19η αγωνισ  24/01/2017:
https://youtu.be/N25ogEsu00Y .-
~*ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  71-65  1ο  δεκάλεπτο  15-13  19η αγωνισ  24/01/2017: https://youtu.be/pkqxZJ5iESw .-
~*ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΑ  71-65  Ημίχρονο 36-29  19η αγων   24/01/2017: https://youtu.be/0Fs2c8axcsg .-
~ Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 71-65  19η αγων   24/01/2017:
 https://youtu.be/MmuuuQ7ET3Y .-
~*ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα 71-65 3η περίοδος 54-46  19η  αγων  24/01/2017: https://youtu.be/DkPd2Y0zq1k .-

Τετάρτη, 25/1/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 93-81 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 89-91 .- ^
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  99-83.- ^
Τα  δεκάλεπτα : 15-21 , (41-41) , 67-61 , 99-83 .- ^
Βίντεο :
~*Αρμάνι Μιλάνο- ΟΣΦΠ  99-83  ημίχρονο  41-41 α΄ περ. 15-21 25/1/2017: https://youtu.be/cg2D8O0FfQo .-
~* Μιλάνο-Ολυμπιακός 99-83 19η αγων  25/01/2017:
https://youtu.be/MOzVGnioF0g .-
~**  ΜΙΛΑΝΟ-ΟΣΦΠ   99-83   3η περίοδος 67-61 19η αγων  25/01/2017 : https://youtu.be/5YsbZ_K5sCI .-
~ ΜΙΛΑΝΟ-ΟΣΦΠ  99-83 και 41-41  2η περίοδο  19η  αγων   25/01/2017: https://youtu.be/SUxYdPw06a8  .-

*** 20η αγωνιστική  Πέμπτη, 26/1/2017
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)  85-80 .- ^
19-25 , (41-54), 64-66 , 85-80 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  72-66 .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 20-14 ,(39-33) , 57-56 , 72-66 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία), Σίλβα (Πορτογαλία)
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Ουόλτερς 5 (1), Τόμπσον 6, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 13 (1), Τζένκινς 6, Γκούντουριτς 4, Γιόβιτς 7, Κούζμιτς 10 (14ρ.), Μπιέλιτσα 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγλετον 5 (1), Νίκολς, Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 19 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 23 (5), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 2.
VIDEO :
~*ΕΡΥΘΡΟΣ Αστέρας-Παναθηναϊκός 72-66  20η αγων  26/01/2017: https://youtu.be/SzWdcqOQO6c  .-  
~* Ερυθρός Αστέρας-ΠΑΟ  72-66  3η περίοδος  57-56  20η αγων  26/01/2017: https://youtu.be/ZSoQ25gqdnI .-
~* Ερυθρός Αστέρας- ΠΑΟ 72-66 ημίχρονο 39-33 20η αγων  26/01/2017: https://youtu.be/tKL8cI5b5UY .-
~* Ερυθρός Αστέρας- ΠΑΟ  72-66  1ο  δεκάλεπτο 20-14 20η αγων  26/01/2017: https://youtu.be/yHEyJPARlA8  .-
~* Ερυθρός Αστέρας- ΠΑΟ  72-66   20η αγων  26/01/2017 :
https://youtu.be/xQLAxrdEpFI .-

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  70-62 .- ^

Παρασκευή, 27/1/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 80-77 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 25-24 , 42-35 , 65-52 , 80-77  .- ^

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  66-69 .- ^

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  63-83  .- ^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  83-77 , (41-32).-
Τα  δεκάλεπτα : 24-13 , (41-32) , 65-56 , 83-77.-
VIDEO:
~ ΟΣΦΠ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  83-77  20η αγων  27/01/2017:
~Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ 83-77    27/01/2017  20η  αγωνιστική:
https://youtu.be/e3XZLLiLIPc  .-

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 94-89 .- ^

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   σε19 αγωνιστικές

 Ν-Η Β.
* ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15-5 35
*Ρεάλ Μαδρίτης 15-5 35
 * Ολυμπιακός 14-6 34  
*Φενερμπαχτσέ 13-7 33
----------------------------
*Ερυθρός Αστέρας 12-8 32
* Μπασκόνια 12-8 32
*Παναθηναϊκός 11-9 31
*Νταρουσάφακα 10-10 30 
----------------------------
* Μπαρτσελόνα 8-12 28
 * Αναντολού Εφές 9-11 28
* Ούνιξ Καζάν 7-13 27 
* Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-13 27
*Ζαλγκίρις 8-12 28
* Μπάμπεργκ 7-13 27
*Γαλατασαράι 6-14 26
*Αρμάνι Μιλάνο 6-14 26


   *** Το  Υπόλοιπο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετεχόντων ομάδων  στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ :
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^ 
Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .-^
 Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ 83-77 .-^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες  
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
 Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
 Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
 Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

 *** ΜΠΑΣΚΕΤ  Champions  League :
ΑΕΚ- Ζιελόνα  Γκόρα  71-64  .- (Η  ΑΕΚ 2η  προκρίνεται)
Μόνακο -ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης  82-77 .-

***  Κύπελλο  Ελλάδας :
~ Αστέρας Τρίπολης - Τρίκαλα 1-0 (ο 1ος αγώνας  2-0 ) .- ^
Το  γκολ : Στο 22 ο Ιωαννίδης
Διαιτητής: Ρατσιάτος (Αργολίδας)
Κάρτες: Γκαϊντούτσικ, Δημούτσος
 Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Κυριακόπουλος, Σελίν (71’ Ευαγγέλου), Γκαϊντούτσικ, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (64’ Χαμντανί), Μάσα (46’ Mπαστιανος ), Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης.
Τρίκαλα (Γεωργιάδης): Αθανασόπουλος, Βέρτζος, Σανδραβέλης, Λεάντρο, Φερέιρα (79’ Κουσκουνάς), Ριζογιάννης, Μουμίν, Καμπλιώνης (46’ Γκόλιας), Αρναρέλλης, Γιαννιτσάνης, Μαρουκάκης (46’ Στεφάνοβιτς)

~ Λαμία-Ατρόμητος 2-2 ( ο 2ος αγώνας 1η Φεβρουαρίου.) .- ^
Το  γκολ : Ντάουντα (3΄, 14΄),  Αυγενικού (4΄) και Σπυρόπουλου (16΄). -
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κίτρινες κάρτες: Μπουλούλης - Φυτανίδης, Κυριακίδης
Οι συνθέσεις:
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος (46΄ Καραγιάννης), Κοτσώνης, Βάλιος, Παπαργυρίου, Μπουλουλής, Αυγενικού, Βασιλόγιαννης (83΄ Μανιάς), Τζόκιτς, Τσούκαλος (71΄ Πατσαρούχας), Φερφελής.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Παπαδόπουλος, Κατράνης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κοντοές, Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός, Τόνσο (61΄ Κυριακίδης), Μπρίτο (59΄ Βασιλείου), Ντάουντα (68΄ Λε Ταλέκ).
~ Λεβαδειακός -ΑΕΚ  0-1  .-
Το γκολ : Με σκόρερ τον Μπακασέτα στο 71' .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καραχάλιος, Βούρος, Μεντί, Μάγκας - Κολοβέτσιος, Μελικιώτης
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Σενκά (54' Μιλιάζες), Τόπι (70' Καλτσάς), Μεντί, Μάγκας, Σουμπίνιο (58' Γιουσούφ), Βασιλείου.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19' Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (84' Μπακάκης), Βάργκας (65' Μελικιώτης), Μπακασέτας.

 ~  Άρης-Ολυμπιακός    1-1 , (1-0) .- ^
Τα γκολ : 13΄  ο Μιλούνοβιτς  , 81΄ Ανσαριφάρντ ,
 Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τριαντάφυλλος Τίκας
Κάρτες : Ρόβας (2) στο 70΄= κόκκινη , Σόουζα , Μιλιβόγιεβιτς .-
Άρης (Ν. Αναστόπουλος): Σωκρ. Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς( Σπ. Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου(Παυλίδης), Ντούνης(Πίτου Γκαρσία) .-
Στον πάγκο: Αναγνωστόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Τάτος, Παυλίδης, Χαριτωνίδης, Κασιάνος, Καρβούνης .-
Ολυμπιακός (Π. Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης(Ανδρούτσος), Καρντόσο(Μιλιβόγιεβιτς), Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι, Αλί Σισοκό, Καμπιάσο, Νικολάου, Ρέστος, Μανθάτης(Σάμπο) , Φιγκέιρας
Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Ντομίνγκεζ, Ντε Λα Μπέγια, Βιάνα, Σεμπά .-

ΠΕΜΠΤΗ  26-01-2017 :
 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 4-1   {1ος  αγώνας : (2-0)} .-
Τα  γκολ : με τους Δεληγιαννίδη (42’), Μπίσεσβαρ (43’), στο 53’ ο Σάκχοφ έκανε το 3-0, ενώ στο 78’ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι ο Πρίγιοβιτς (4-0), στις καθυστερήσεις  ο Πάουλο, με κεφαλιά  .-
Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Κίτρινες: Σάκχοφ /Τσοκάνης, Κουτρομάνος
 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Δεληγιανίδης, Κίτσιου, Κάνιας, Σάκχοφ (54’ Χαρίσης), Μυστακίδης, Μπίσεσβαρ (64’ Πρίγιοβιτς), Περέιρα, Κουλούρης (73’ Πέλκας).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (λ.τρ. 69’ Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιόζ (64’ Λόπεζ), Πάουλο, Ρόσα (76’ Βασιλούδης), Κλέσιο.
VIDEO  :
 ~* ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 4-1 και Πλατανιάς- Γιάννινα  1-0  26/01/2017: https://youtu.be/pWiu5xdwyPs .-

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0 .- ^
Το γκολ : Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Αποστολόπουλος στο 49΄.
Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνία)
Κάρτες: Πριντέτα, Γιορέντε / Μπέριος, Κοζορώνης
 Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (68’ Ντεβέσα), Γουνδουλάκης (80’ Μουνάφο), Ντίνας (68’ Μανούσος), Σίγκνιεβιτς
 ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (72’ Κούτρης), Κοζορώνης, Βιντάλ (69’ Γιάκος), Νικολιάς (67’ Ακόστα)
~** Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:          
Α΄ ΑΓΩΝΑΣ Β΄ ΑΓΩΝΑΣ
Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0 31/01
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 1-0 1/02
Λαμία-Ατρόμητος 2-2 1/02
Αστέρας Τρίπολης-Τρίκαλα 2-0 1-0
Άρης-Ολυμπιακός 1-1 2/02
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0 4-1
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-3 1/02
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 1/02
ΤΕΤΑΡΤΗ (01/02/2017)
15:00 Κισσαμικός-Παναθηναϊκός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων) (0-3)

***

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
  ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html  .-  

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-27-2017.html .-

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5140   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3380   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.892  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου