ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :
    ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΝΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  !
~



~  Ένας  Άραβας ορθόδοξος δεν είχε παπούτσια .- Πήγαινε στην εκκλησία ξυπόλητος .- Έβλεπε τους άλλους που είχαν παπούτσια κι΄ αυτός στενοχωριότανε .- Μια Κυριακή , εκεί που καθόταν  στην εκκλησία , βάλαν μέσα μια αναπηρική πολυθρόνα και επάνω καθόταν ένας , που δεν είχε πόδια   Τότε  αυτός λέει :Δόξα ση ο Θεός παραπονιέμαι εγώ γιατί δεν έχω παπούτσια .  Αυτός δεν έχει πόδια .-
~ Ένας Ρώσος αξιωματικός , κουμουνιστής και άθεος έκανε διάλεξη  , για να αποδείξει , ότι δεν υπάρχει Θεός .- Στο ακροατήριο έφερνε το εξής επιχείρημα .  -Κύριε το βλέπεται αυτό το αντικείμενο;  δεν είναι δημιούργημα του Θεού ; , αυτό το πετραδάκι το βλέπεται δεν είναι δημιούργημα του Θεού ;. Βλέπεται αυτό το βιβλίο ; δεν είναι δημιούργημα Θεού ;  Άρα υπάρχει Θεός ;  Το Θεό τον βλέπεται ;.- Άρα δεν υπάρχει Θεός .-  Τότε ένας απλός ακροατής , λέει , μπορώ να πω κι΄α
εγώ κάτι ; Τον αξιωματικό τον βλέπεται ; Τον βλέπουμε ,.- Τα πόδια του τα βλέπεται , ...Τα  βλέπουμε . Το πηλίκο του το βλέπεται , Το βλέπουμε .- Αρα υπάρχει ο αξιωματικός .-  Το μυαλό του το βλέπεται ;  ΟΧΙ  δεν το βλέπουμε . Άρα δεν έχει αυτός μυαλό καθόλου  .-

*** 1 Νοεμβρίου: Σαν σήμερα…

451 Ολοκληρώνεται η Δ’ της Χαλκηδόνας. Καθόρισε το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό.

1903 Η «Ορέστεια» του Αισχύλου ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών για πρώτη φορά στη Δημοτική. Το γεγονός προκαλεί συμπλοκές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τρία θύματα. (Ορεστειακά)
1920 Εκλογική ήττα του , που φεύγει απογοητευμένος απ’ την Ελλάδα.
1940 Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, προσπαθώντας να ανακαταλάβει ύψωμα, πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Είναι ο πρώτος νεκρός έλληνας αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου.
1962 Η Ελλάδα υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί στην .
1974 Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ασκεί ποινική δίωξη εναντίον του Γεώργιου , του Στυλιανού , του Νικόλαου Μακαρέζου και 62 ακόμη πραξικοπηματιών για εσχάτη προδοσία.

***  31 Οκτωβρίου: Σαν σήμερα…
1517 Ο γερμανός θεολόγος τοιχοκολλεί τις 95 θέσεις του στην εκκλησία του Βίτενμπεργκ και ακολουθεί το σχίσμα στην καθολική εκκλησία.
1908 Τελετή λήξης των 4ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, που άρχισαν στις 27 Απριλίου. Η Ελλάδα κατέκτησε τρία αργυρά μετάλλια, δύο με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα στο ύψος και μήκος άνευ φοράς και ένα με τον Δώριζα στον ακοντισμό.
1922 Αρχίζει η (Γούναρης, Στράτος, Πρωτοπαπαδάκης, Θεοτόκης, Μπαλτατζής, Χατζηανέστης), που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή.
1940 Ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, με επιστολή του καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Ιταλών, που διευθύνει η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά. Θα αμφισβητηθεί η γνησιότητά της.
1958 Ο πρώτος εμφυτεύεται στον σουηδό Άρνε Λάρσον από τον πρωτοπόρο σουηδό καρδιοχειρουργό Άκε Σένινγκ στο ιατρικό ινστιτούτο «Καρολίνσκα» της Στοκχόλμης. Είναι μάρκας Siemens και κατασκευάστηκε από τον εφευρέτη – γιατρό Ρούνε Έλμκβιστ.
1985 , με 39 τραυματίες, σημειώνεται σε αστικό λεωφορείο, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Αργυρούπολη και κινείται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της Δάφνης.

*** 29 Οκτωβρίου: Σαν σήμερα…
1863 Ιδρύεται ο Διεθνής από τον ελβετό .
1912 Το ελληνικό στρατηγείο απαγορεύει στην υπό το στρατηγό Θεοδώροφ βουλγαρική μεραρχία του Ρίλου να εισέλθει στη Θεσσαλονίκη. Επιτρέπει, όμως, για λόγους αβροφροσύνης, την είσοδο δύο ταγμάτων, επικεφαλής των οποίων είναι οι βούλγαροι πρίγκιπες Κύριλλος και Βόρις.
1922 Ο βασιλιάς της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ’ αναθέτει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στο Μουσολίνι, μία μέρα μετά τη Μεγάλη Πορεία του τελευταίου προς τη Ρώμη.
1947 Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχηματίζουν τη Μπενελούξ (Benelux), που θα αποτελέσει τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1959 Αεροσκάφος τύπου Douglas DC-3 της , που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συντρίβεται πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι 18 επιβαίνοντες ανασύρονται νεκροί.
1961 Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (ΕΡΕ) του Κωνσταντίνου κερδίζει εκ νέου τις εκλογές, εν μέσω καταγγελιών της αντιπολίτευσης για νοθεία.

***  Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων (φωτογραφίες) 
 
 
 
Περίσσεψε η συγκίνηση μα και η υπερηφάνεια το μεσημέρι της Κυριακής στα Φιλιατρά, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων. Έπειτα από χρόνια, τα Φιλιατρά και ο Δήμος Τριφυλίας απέτισαν ευλαβικά τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους πεσόντες Φιλιατρινούς αεροπόρους, ίκαρο Τσούτσια Σπυρίδωνα, ανθυποσμηναγό Ανδριανόπουλο Γεώργιο, ανθυποσμηναγό Πανταζόπουλο Γεώργιο του Κωνσταντίνου και υποσμηναγό Γιούλη Ανδρέα του Γερασίμου.
Η σεμνή εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Οδού Εθνικής Αντιστάσεως (τρίγωνο Φιλόπουλου), όπου έχει ανεγερθεί το μνημείο με ένα UHT (Unit Horizontial Tail) αεροσκάφους Α-7 από την 116 Πτέρυγα Μάχης.
Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως των Φιλιατρών, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθως ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, έκαναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κατσίβελας επισήμανε: «Θα ήταν έλλειμμα στην κοινωνία μας, αν δεν αναγνωρίζαμε τη θυσία των προγόνων μας, γιατί αυτή είναι η ιστορία μας. Εμείς, δεν έχουμε τίποτε άλλο ως υποχρέωση, παρά να τιμάμε και να παραδειγματιζόμαστε απ’ όλους αυτούς που πέρασαν σε αυτή τη ζωή και έδωσαν το στίγμα τους και την παρουσία τους, κυρίως με τη θυσία τους. Εκπληρώνουμε την τιμή που οφείλουμε. Είναι μια μέρα ανακούφισης όλων αυτών των νεκρών παιδιών που τιμάμε…».
Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περικλής Μαντάς, σημείωσε: «Ο ηρωισμός δεν είναι μια πράξη που συμβαίνει μόνο στο πεδίο των μαχών. Είναι η καθημερινότητα όλων αυτών των ανιδιοτελών πατριωτών, οι οποίοι επιχειρούν για το συμφέρον των συμπολιτών τους και της πατρίδας. Τιμή και μνήμη πρέπει να έχουμε για όλους αυτούς που έχουν δώσει ακόμη και τη ζωή τους».
Στη συνέχεια μίλησε ο υποπτέραρχος ε.α., εκπρόσωπος των Φιλιατρινών αεροπόρων, Θεοδόσης Τσοροβάς και ο αντισμνήναρχος ε.α., Κωνσταντίνος Καπελούζος, απήγγειλε ποίημα.
«Η χώρα ετούτη είναι η χώρα των δακρύων και των στεναγμών. Στης Ελλάδας τη γη την καθαγιασμένη, την από αίμα ηρώων ποτισμένη, μόνη παρηγοριά ότι γεννιούνται συχνά τολμηροί αγωνιστές που με αυτοθυσία γίνονται της πατρίδας υπερασπιστές. Η δική σας η φύτρα, πεσόντες αεροπόροι μας, από εδώ, από των Φιλιατρών τον τόπο τον ιερό, από λεβεντογέννες μανάδες γεννημένοι, με ευσέβεια και αρετή γαλουχημένοι, με τόλμη και ανδρεία πλασμένοι, με φρόνηση και γνώση ζυμωμένοι…», είπε με τρεμάμενη φωνή η χαροκαμένη μάνα, Μιράντα Παπασταύρου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από μέλη και εκπροσώπους των οικογενειών των τεσσάρων πεσόντων Φιλιατρινών αεροπόρων, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπο Καναλουπίτη, το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Περικλή Μαντά, τον εκπρόσωπο του ΓΕΑ, διοικητή της 120 ΠΕΑ, σμήναρχο Κωνσταντίνο Χίνη και τον εκπρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ταξίαρχο Παναγιώτη Γεωργόπουλο.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι επικεφαλής της μείζονος και της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος και Σαράντος Κουκούμης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Σταύρος Θεοδωράκης από την Καλαμάτα για τουρισμό, εκλογές και ΕΣΡ 
Στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που ξεκίνησε χθες, έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, αφού, όπως εξήγησε, «ο χώρος της εστίασης είναι ένας χώρος που έχει γνωρίσει», αλλά «βλέπει» τον τουρισμό πλέον και ως πολιτικός.
Έτσι, δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους ελάχιστους πυλώνες που κρατούν όρθια τη χώρα, ωστόσο απαιτεί συνεχείς βελτιώσεις, «πρέπει δηλαδή να διορθώνουμε πράγματα και, κυρίως, να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι στην παροχή των υπηρεσιών».
Στην εκδήλωση βρέθηκε για να μιλήσει και να συζητήσει με τους μαθητές του Σχολείου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ειδικός, αλλά με βάση τη μικρή εμπειρία που έχει από την εστίαση, έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για το πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά προς τους πελάτες.
Από την πλευρά του πολιτικού, είπε ότι υπερασπίζεται την ανάγκη να υπάρχει μια γερή τουριστική υποδομή, όχι μόνο σε κτήρια, αλλά και σε ανθρώπους, αφού δε θα έχουμε πολλά περιθώρια ως χώρα, εάν τα επόμενα χρόνια δεν καταφέρουμε να αναπτύξουμε μιαν άλλη τουριστική συνείδηση και να προσελκύσουμε τουρίστες ακριβότερου επιπέδου.
Τέλος, σχετικά με την αξία του τουρισμού στην Οικονομία της χώρας, δήλωσε ότι δε θα πρέπει να προσβάλλει αν η κύρια ή μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος πρέπει να είναι ο τουρισμός. Όπως διευκρίνισε, με τον όρο τουρισμό δεν αναφέρει μόνο τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, αλλά και την αγροτική ανάπτυξη, για σύγχρονα προϊόντα, για σύγχρονες παροχές υπηρεσιών. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πλέγμα που μπορεί να θρέψει πολλά εκατομμύρια Ελλήνων, σχολίασε.
  ΕΣΡ
Σε άλλα θέματα που έθιξε, κατά τον κ. Θεοδωράκη η πρόταση του κόμματός του παραμένει ίδια και είναι η ανάγκη της χώρας για περισσότερα κανάλια, περισσότερους εργαζόμενους, περισσότερα λεφτά στα περισσότερα ταμεία και περισσότερη διαφάνεια σε σχέση με την προέλευση των χρημάτων.
Σχετικά με τη συνάντηση των προέδρων για την ανασύσταση του ΕΣΡ, δήλωσε ότι το «Ποτάμι» θα επιμείνει, γιατί έχει πρόσωπα, γιατί θέλει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και θέλουν να ξεπεράσουν αυτή την άσχημη εποχή, αλλά και να μην υπάρξει επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος, σε ένα περιβάλλον δηλαδή που κανείς δεν πληρώνει και κανείς δεν υπολογίζει κανέναν.
  Συμπόρευση με άλλα κόμματα
Σε ερώτηση σχετικά με συμμαχίες με άλλα κόμματα, δήλωσε ότι δεν πρέπει να ακούμε τέτοιες διαδόσεις, αφού το «Ποτάμι» δεν ήρθε απλώς για να βελτιώσει τα άλλα κόμματα, ήρθε για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, αν γίνεις μέρος των παλιών κομμάτων. Έτσι κατέληξε ότι θα παραμείνει αυτόνομο και ελπίζει ότι ο κόσμος θα καταλάβει την ανάγκη να υπάρχει ένα δυνατό, ένα ορμητικό, ένα καθαρό «Ποτάμι», που θα τα αλλάξει όλα στη χώρα, χωρίς όμως να την γκρεμίσει.
  Εκλογές
Σχετικά με ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η άποψη του κ. Θεοδωράκη είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι σκέφτεται ο κύριος Τσίπρας, «οι πρώτες ενδείξεις, όμως, είναι ότι δε θα πάμε σε πρόωρες εκλογές».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Το κρουαζιερόπλοιο Berlin στην Καλαμάτα με 375 επιβάτες 
Στο λιμένα Καλαμάτας κατέπλευσε, το περασμένο Σάββατο, το κρουαζιερόπλοιο Berlin, νηολογίου Μάλτας, μεταφέροντας 375 επιβάτες και πλήρωμα 171 ατόμων. Το σκάφος, που κατέπλευσε στις 9.00 και ανεχώρησε στις 13.00, προερχόταν από τον Πειραιά και ο επόμενος σταθμός του ήταν το Μπρίντιζι Ιταλίας.
Τους επισκέπτες που αποβιβάσθηκαν από το Berlin υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Πολλοί από τους επισκέπτες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, ενώ άλλοι προτίμησαν εκδρομή σε κοντινούς αρχαιολογικούς προορισμούς με 2 λεωφορεία.

***  Έκλεψε χρήματα από την τσάντα γυναίκας που συμμετείχε στα γυρίσματα ταινίας στο Βουλκάνο 
Χρήματα από την τσάντα μιας γυναίκας που συμμετείχε στα γυρίσματα ταινίας γερμανικού καναλιού στην Ιερά Μονή Βουλκάνου έκλεψε στις 23 Οκτωβρίου ένας 22χρονος.Ο 22χρονος, που είναι κάτοικος της Αρχαίας Μεσσήνης, πήγε στο σημείο που γίνονταν τα γυρίσματα και αφαίρεσε από την τσάντα Ελληνίδας 600 ευρώ.
Έπειτα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά εξακριβώθηκε η ταυτότητά του και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του.
Επίσης, σε 8ήμερη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε 830 άτομα, εκ των οποίων 633 ήταν ημεδαποί και 197 αλλοδαποί, ενώ ελέγχθηκαν και 661 οχήματα. Βεβαιώθηκαν ακόμη 270 παραβάσεις του ΚΟΚ και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Προσήχθησαν συνολικά 119 άτομα, από τα οποία 62 ήταν ημεδαποί και 57 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 47 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν τρεις τσιγγάνοι γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας για ληστεία. Επίσης ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του ΚΟΚ και ένας ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

*** Κατολίσθηση στην Ε.Ο. Κορώνης – Μεθώνης 
Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που θα κινηθούν στην Ε.Ο. Κορώνης – Μεθώνης αφού το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε κατολίσθηση στο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοκελλαριάς.
Από την κατολίσθηση το ένα ρεύμα σχεδόν του δρόμου έχει κλείσει, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι αν δε γίνουν άμεσα εργασίες θα υποχωρήσει και άλλο κομμάτι.

*** Απάντηση του Π. Νίκα στο ρεπορτάζ του «Θάρρους»: «Μεταξύ μας… Μεταξάς» 
Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου για το δικτάτορα- "εθνικό ηγέτη" (σ.σ. σύμφωνα με τις δηλώσεις του, και το σχετικό προχθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας), λάβαμε την εξής απάντηση από το γραφείο Τύπου της Δημοτικής Αρχής:
"Αναφορικά με τα δημοσιεύματα του «Θάρρους», της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, που με αφορούν, επισημαίνω τα εξής:
1. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει τον απολύτως θετικό ρόλο του Ιωάννη Μεταξά στην προετοιμασία, την οργάνωση και την πραγμάτωση του Έπους του ’40, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση διάθεση υποβάθμισης του ηρωικού αγώνα του λαού μας. Αναφέρθηκα αποκλειστικά στο ιστορικό γεγονός και στο ρόλο του συγκεκριμένου προσώπου, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοείται, να διαστρεβλώνεται, να παραθεωρείται και, κυρίως, να μονοπωλείται κατά τους εορτασμούς.
2. Στην «Καθημερινή» της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2016, υπήρξε δημοσίευμα (το οποίο επισυνάπτεται), με ρεπορτάζ και δηλώσεις της κυρίας Ιωάννας Φωκά, εγγονής του Ιωάννη Μεταξά, η οποία είναι ιστορικός-αρχαιολόγος και βραβευμένη με το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, με τις οποίες αυτή αναφέρεται στο ιστορικό των ημερών, την επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη, την απάντηση που ο Γκράτσι έλαβε από το Μεταξά, την έγκαιρη επιλογή των σωστών συμμάχων (σημειώνεται ότι ο Ιωάννης Μεταξάς συνέχισε την εξωτερική πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου) και - το κυριότερο - ότι για πρώτη φορά το 2016, το ιστορικό σπίτι του ΟΧΙ στην Κηφισιά θα έμενε κλειστό για το κοινό ανήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πρόκειται για ρεπορτάζ της κυρίας Γιάνναρου με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο, ιδιαίτερα για τις αιτίες που το ιστορικό σπίτι έμεινε για πρώτη φορά κλειστό.
3. Προσωπικά, κάθε χρόνο θεωρώ καθήκον μου, με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου, να μνημονεύω το ρόλο του Ιωάννη Μεταξά και τον ηρωισμό του λαού μας, που αγωνίσθηκε για την ιστορία του, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του το 1940 – 1941. Παραθέτω, επίσης, την περυσινή μου δήλωση, μαζί με την απορία μου για την έκταση που έλαβε ο σχολιασμός της φετινής. Είχα δηλώσει στις 28 Οκτωβρίου 2015: “Σήμερα θυμόμαστε και τιμάμε το ‘Όχι’ του Ιωάννη Μεταξά, το ‘Όχι’ του ελληνικού λαού, το ‘Όχι’ της Εθνικής Αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα. Θυμόμαστε τους χιλιάδες νεκρούς μας, θυμόμαστε τους 423 Μεσσήνιους οι οποίοι έπεσαν στα βουνά της Αλβανίας και πολλοί απ' αυτούς είναι άταφοι. Θυμόμαστε το χρέος μας, που έχουμε ως Έλληνες, να είμαστε ενωμένοι και να αγαπούμε την πατρίδα μας. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.
4. Αναφορικά με το γεγονός ότι σήμερα – δυστυχώς – είμαστε κράτος υπό επιτροπεία και διεθνή έλεγχο, αλλά και τις αιτίες οι οποίες μας οδήγησαν στην εξευτελιστική αυτή κατάσταση και το διεθνή διασυρμό, δεν μπορεί κανείς να τρέφει αυταπάτες. Τι σχέση, αλήθεια, μπορεί να έχει η Ελλάδα του ’40, του ΟΧΙ και της Αντίστασης με την Ελλάδα του σήμερα;
Μόνο ο σεβασμός στην ιστορία, η επίγνωση της πραγματικότητας και η σκληρή εργασία με ενότητα – όπως το 1940 – είναι δυνατόν να οδηγήσουν τη χώρα μας στην επανάκτηση της αξιοπρέπειάς της και του σεβασμού της διεθνούς κοινότητας".
  Απάντηση
Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος; Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες» έλεγε από βήματος Βουλής ο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, βουλευτής Παππάς. Όσο για τους  Γεωργιάδη – Βορίδη, ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ όταν ο τότε αρχηγός τους, ο Καρατζαφέρης, επισκεπτόταν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2011 το σπίτι του Μεταξά σε ένδειξη… «σεβασμού και μνήμης». Η δε «Καθημερινή» δεν έλειψε ποτέ από τα εκδοτικά εκείνα συγκροτήματα που επιδαψιλεύουν δάφνες στον «πατριώτη» Μεταξά που «είπε το Όχι». Μάλιστα, η «Καθημερινή» το έχει πάει και παραπέρα. Ειδικά σε εκείνο το αφιέρωμά της για το φασίστα Μεταξά, στις 4/8/2007 (ανήμερα, δηλαδή, της κήρυξης της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου»), όταν και ισχυριζόταν ότι η διακυβέρνηση Μεταξά, εκτός «από πατριωτική» που ήταν, πορεύτηκε και με «χαρακτηριστικά φιλολαϊκού» καθεστώτος…
Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ο Μεταξάς είπε «Όχι» το 1940; Το δικό του «Όχι» γιορτάσαμε την Παρασκευή; Ή μήπως ισχύει εκείνο που έλεγε για τον Μεταξά ο κεντρώος πολιτικός, ο Καφαντάρης, ότι δηλαδή: «Είπε το ΟΧΙ, ο μόνος Έλληνας που θα μπορούσε να πει το ΝΑΙ»;
Το «Όχι» του Μεταξά δεν ήταν «Όχι» κατά του φασιστικού Άξονα. Δεν είχε, φυσικά, καμία σχέση με το «Όχι» του ελληνικού λαού. Το «όχι» του Μεταξά ήταν ένα τόσο δα… μικρούλι και ξέπνοο «όχι».
Σε εκείνες τις ιστορικές συνθήκες το «όχι» του Μεταξά ήταν το «Ναι» του φασιστικού καθεστώτος της μεταξικής δικτατορίας υπέρ της Αγγλίας και όχι υπέρ των ελευθεριών του ελληνικού λαού. Και τούτο για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι το ελληνικό κράτος, οι προύχοντες, οι κοτζαμπάσηδες του ελληνικού κράτους (και όχι φυσικά ο πένητας ελληνικός λαός) είχαν άρρηκτους δεσμούς διαπλοκής με το βρετανικό κεφάλαιο.
Δεύτερον, διότι σε κρίσιμες στιγμές (όπως ένας Παγκόσμιος Πόλεμος) οι επιλογές στρατοπέδου από τους «Μεταξάδες» δε γίνονται με βάση την ιδεολογία τους. Οι «Μεταξάδες» επιλέγουν συμμάχους σύμφωνα με τα ταξικά συμφέροντα που αυτοί εκπροσωπούν. Και τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπούσε ο Μεταξάς και το καθεστώς του, ήταν απολύτως εξαρτημένα και διασυνδεδεμένα με την Αγγλία. Γεγονός που δε θα μπορούσε να παραβλέψει ο – και κατά τα άλλα – πολύ καλός φίλος του Γκαίμπελς, ο Μεταξάς. Αυτός ήταν ο «πατριώτης» που είπε το «Όχι» κατά του ναζισμού και του φασισμού;
Θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε άξιους ιστορικούς για το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, το "ΟΧΙ" δεν το καταχωρούμε στο δικτάτορα…   Α.Π.  

*** Απέγινε η κατάσταση 
«Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος»… Ο λόγος για την περιοχή του Διοικητηρίου, καθώς όλες αυτές τις μέρες με τη μετακόμιση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας αναγκαστικά κλείνονται μεγάλα τμήματα από τους χώρους στάθμευσης για να μπαίνουν τα φορτηγά.
Είχε που είχε σημαντικό πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης η περιοχή, τώρα απέγινε! Τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά από το Διοικητήριο είναι αναπόφευκτη κατάσταση.   Β.Β. 

*** Μηχανικοί και δικηγόροι θα παίξουν μπάσκετ για τους πλημμυροπαθείς 
Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Καλαμάτας και αυτό εκτός από την άμεση ανακούφιση των πολυάριθμων οικογενειών που επλήγησαν αποκαλύπτει ότι η μεσσηνιακή κοινωνία έχει και ευαισθησίες και τη θέληση να εκδηλωθούν εμπράκτως.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. φιλικός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες που θα συγκροτήσουν μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

***  Στο τραπέζι το μέλλον του Γαλλικού Ινστιτούτου 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε, χθες, ο β΄ σύμβουλος και γενικός γραμματέας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Luc Menard, ο οποίος συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του αντιδημάρχου Δημήτρη Βεργοπούλου, καθώς και στελεχών του Δήμου και της Γαλλικής Πρεσβείας. Είχε προηγηθεί επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Γαλλικής Πρεσβείας στο κτήριο πρώην Εφεσίων, όπου παλιά στεγαζόταν το Γαλλικό Ινστιτούτο, ένα κτήριο που αποτελεί ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους.
Τη συνάντηση απασχόλησε το ζήτημα ανακατασκευής του αρχοντικού των Εφεσίων, ενός κτηρίου εμβληματικού για την Καλαμάτα, σχετικά με το οποίο ο δήμαρχος τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάστασή του, ώστε να μην ερειπωθεί και να μην αποτελέσει χώρο συνάθροισης αντικοινωνικών στοιχείων.
Απαντώντας σε σχετική πρωτοβουλία του Γάλλου Πρέσβη και επιθυμία της Γαλλικής Κυβέρνησης για απογραφή των κτηρίων ιδιοκτησίας του Γαλλικού Κράτους, που θα συνοδευθεί από προτάσεις αξιοποίησής τους, ο Δήμος Καλαμάτας θα αποστείλει άμεσα στη Γαλλική Πρεσβεία τη μελέτη για την αποκατάσταση του κτηρίου με τα συνοδευτικά οικονομικά στοιχεία.
Η αποστολή των εγγράφων αυτών θα συνοδεύεται από την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο χρησιδανείου που προτείνεται να συναφθεί μεταξύ του Δήμου και της Γαλλικής Κυβέρνησης, να αναλάβει αυτός την αποκατάσταση και να δημιουργήσει στο κτήριο Εφεσίων ένα Μουσείο της Πόλης της Καλαμάτας, ενώ ένας χώρος θα διατεθεί ως γραφείο του Επιτίμου Προξένου της Γαλλίας στην Καλαμάτα.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι δυνατή η υπαγωγή της αποκατάστασης του κτηρίου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Βεβαίως, ο Δήμος Καλαμάτας δεν αποκλείει οποιαδήποτε άλλη λύση (π.χ. ιδιωτική πρωτοβουλία) θα θεωρήσει κατάλληλη η Γαλλική Κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση της ανακατασκευής του κτηρίου. Θα υποστηρίξει δε τη λειτουργία του με ανάπλαση της γύρω περιοχής.  Α.Π.

***  Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι 
Οδηγίες για τους συμμετέχοντες & οι σημαντικές ημερομηνίες 
Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει μόλις 1η Νοέμβρη, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι. Ένα καρναβάλι που έχει καταφέρει να εδραιωθεί ανάμεσα στις αντίστοιχες εκδηλώσεις όλης της χώρας και κυρίως της Πελοποννήσου, σεβόμενο πάντα αυτό της Πάτρας, αλλά και το ιστορικό της Μεσσήνης.
Χθες, λοιπόν, σε συνέντευξη Τύπου, μέλη της καρναβαλικής επιτροπής έκαναν γνωστές κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν στους συμμετέχοντες, αλλά και όσους προγραμματίζουν να παρακολουθήσουν το Καλαματιανό Καρναβάλι.
Η τελετή έναρξης ακόμα δεν έχει οριστεί, αλλά υπολογίζεται λίγο μετά τον εορτασμό της Υπαπαντής, ενώ η τελετή λήξης, με τη μεγάλη παρέλαση, θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου. Όσο για τη νυχτερινή παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί εδώ ότι το εκθετήριο στολών στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου, ενώ για φέτος θα είναι υποχρεωτική η έκθεση όλων των στολών στο χώρο.
Ουσιαστικά, δηλαδή, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κρατήσουν ένα μήνα, ένα μήνα στον οποίο οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να κάνει τα προβλήματά του λίγο στην άκρη, να αφήσει κάθε αντιπαλότητα και όσο μπορεί να περάσει καλά, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι.
Σχετικά με την επιλογή στολών ανά γκρουπ και τη σειρά παρέλασης, έχει οριστεί κάποια διαδικασία για να μην υπάρξουν "γκρίνιες" και "αδικίες", που μπορούν να χαλάσουν αυτό το διασκεδαστικό κλίμα. Έτσι, όπως ενημέρωσαν τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής, από αύριο 2 Νοεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, θα αναρτηθεί στη σελίδα του Καλαματιανού Καρναβαλιού αίτηση, την οποία θα συμπληρώνει ο αρχηγός του γκρουπ, αναφέροντας βασικά στοιχεία, όπως το όνομα, τη στολή κ.λπ.
Οι αιτήσεις αυτές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, αφού στις 10 του ίδιου μήνα θα γίνει κλήρωση που θα αφορά στη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα πληρώματα. Έτσι, όσα γκρουπ υποβάλουν αίτηση μετά τις 5 Φεβρουαρίου, θα είναι στο τέλος της σειράς που θα έχει οριστεί από την κλήρωση.  Π.Μπ.

***  Στη Μόσχα… η μαρμάρινη Άρτεμις της Αρχαίας Μεσσήνης 
Στην περιοδική έκθεση "Θεοί και Ήρωες των αρχαίων Ελλήνων", που διοργανώνει το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο Καλών Τεχνών Α.Σ. Πούσκιν στη Μόσχα, θα συμμετάσχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με το μαρμάρινο άγαλμα της Αρτέμιδος Κυνηγέτιδος από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 15 Νοέμβρη και στη συνέχεια θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 15 Φεβρουαρίου 2017.
Το άγαλμα, σε μέγεθος μικρότερο του φυσικού, εικονίζει την Αρτέμιδα στον τύπο της λεγόμενης Λαφρίας, η οποία φορά κοντό χιτώνα και ενδρομίδες (δερμάτινες μπότες), κρατάει στο αριστερό της χέρι το τόξο, ενώ με το δεξί ανασύρει βέλος. Πρόκειται για αντίγραφο άριστης ποιότητας της εποχής των Αντωνίνων (2ος αι. μ.Χ.) που ανάγεται σε πρότυπο του 4ου αι. π.Χ. της Σχολής του Πραξιτέλη.
Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης, "το άγαλμα της Αρτέμιδος Λαφρίας, ύψους 1,34 μ., βρέθηκε το 1989. Η θεά υψώνει το δεξί χέρι της, πάνω από τον αντίστοιχο ώμο για να ανασύρει βέλος από τη φαρέτρα. Στηρίζεται δεξιά σε κορμό δένδρου και κρατάει τόξο, του οποίου το σωζόμενο κάτω άκρο απολήγει σε κεφάλι κύκνου. Τα μαλλιά με ίχνη ωχρού (ξανθού) χρώματος είναι χωρισμένα στη μέση και οδηγούνται με λεπτούς κυματοειδείς πλοκάμους προς τα πίσω, όπου δένονται σε κότσο. Φοράει κοντό χιτώνα και από πάνω ιμάτιο δεμένο στη μέση, καθώς και εμβάδες (=δερμάτινες μπότες).
Ο τύπος ονομάστηκε "Λαφρία" με βάση την Αρτέμιδα Λαφρία που εικονίζεται στα ρωμαϊκά νομίσματα των Πατρών. Η κόμμωση, καθώς και τα χαρακτηριστικά του προσώπου βρίσκουν τα παράλληλά τους σε αντίγραφα και παραλλαγές της Κνιδίας Αφροδίτης του Πραξιτέλη".

*** Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός την Κυριακή και στην Καλαμάτα 
Τον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε πάνω από 45 πόλεις της Ελλάδας διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Για την Καλαμάτα τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μεσσηνίας (https://www.facebook.com/groups/thilasmosmesshnia/), η οποία και προσκαλεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί (προσέλευση), σε μια εκδήλωση γιορτή για το μητρικό θηλασμό.
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία στο βόρειο σιντριβάνι και, σε περίπτωση βροχής, στο Πνευματικό Κέντρο.
Επίσης, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και θα γίνουν συζητήσεις.

*** Αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονόπουλο στη «Μπουκαδούρα» 
Εκδήλωση-αφιέρωμα στο σημαντικό Έλληνα λογοτέχνη Νίκο Εγγονόπουλο οργανώνει το πολιτιστικό στέκι «Μπουκαδούρα» (Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας) αύριο Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα.
Κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί ντοκιμαντέρ (2002, διάρκεια 51 λεπτά) από τη σειρά «Εποχές και Συγγραφείς» του Τάσου Ψαρρά, με θέμα τη ζωή και το έργο του ποιητή και ζωγράφου, ενώ ο Σπύρος Φέγγος θα επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσει το «γεννημένο υπερρεαλιστή» - όπως αυτοχαρακτηριζόταν -, θα αναφερθεί στην ενασχόλησή του με την ποίηση και τη ζωγραφική, καθώς και στο συγκερασμό της ελληνικής παράδοσης με το γαλλικό υπερρεαλισμό που παρατηρείται στο έργο του.
Ο Νίκος Εγγονόπουλος (1907-1985) - με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη - δέχθηκε επιρροές από το ρεύμα του υπερρεαλισμού. Οι πρώτες ποιητικές συλλογές του αντιμετωπίστηκαν με χλευαστική διάθεση από το λογοτεχνικό κατεστημένο της εποχής. Ωστόσο, το ποίημα «Μπολιβάρ» (1944), το οποίο αποτελεί ύμνο στην ελευθερία, όσο και οι επόμενες ποιητικές συλλογές του θα τύχουν θερμής υποδοχής από κοινό και κριτική. Συνδέθηκε με ιδιαίτερη φιλία με τον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο.

*** Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στις ΗΠΑ!'ΚΑΒΑΛΑΕΙ' το 'ΚΥΜΑ' ο ΤΡΑΜΠ...

~ Η νέα έρευνα του FBI, γνωρίζαμε ότι θα αλλάξει τα δεδομένα των αμερικανικών εκλογών.
Νέα δημοσκόπηση (01/11/2016) από την εταιρία Langer Research Associates για λογαριασμό του ABC News και της Washington Post, δίνει προβάδισμα μίας (1) μονάδας στον Τραμπ έναντι της Χίλαρι.
Το 46% εκείνων που προτίθενται να ψηφίσουν δήλωσαν ότι θα ρίξουν την ψήφο τους υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ και το 45% υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Τα ονόματα που συμπληρώνουν είναι του Γκάρι Τζόνσον που συγκεντρώνει ποσοστό 3% και την υποψήφια των Πρασίνων, Τζιλ Στάιν 2%, αμφότεροι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Η διαφορά είναι εντός του στατιστικού λάθους, ωστόσο φαίνεται πως η αμερικανική κοινή γνώμη έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη για τον υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

*** Οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ και για 7 Ρίχτερ!«...μπορεί να γίνει ένας ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ»...

~ Ο Σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κος Θανάσης Γκανάς, έδωσε συνέντευξη στη ΕΡΤ Λάρισας και μίλησε για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στη χώρα μας. «Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο σεισμό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σεισμός, ακόμη και 7 ρίχτερ, και να δημιουργήσει προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε σε επιφυλακή, επειδή πάντα συμβαίνουν μεγάλοι σεισμοί στη χώρα μας. Στη Θεσσαλία, μάλιστα, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ρήγματα στη χώρα, το οποίο δίνει μεγάλους σεισμούς. Το 1954 με επίκεντρο στους Σοφάδες έγινε σεισμός 7,5 ρίχτερ. Και ακολούθησαν σεισμοί σε όλη τη Θεσσαλία τα επόμενα χρόνια, λόγω ενεργοποίησης του φαινομένου του ντόμινο», δήλωσε ο σεισμολόγος.
Συνέχισε λέγοντας: «Οι σεισμοί δεν προβλέπονται. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι επίκειται μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα. Οι προβλέψεις των συναδέλφων στηρίζονται σε στατιστικές για το πόσο καιρό έχει να σημειωθεί σεισμός σε διάφορες περιοχές. Και πάλι πέφτουν έξω. Για παράδειγμα στην Ιταλία είχαμε 3 μεγάλους σεισμούς μέσα σε 2 μήνες χωρίς κανείς να τους έχει προβλέψει».
Καλό είναι οι πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας.

***  ΦΩΤΙΑ και ΑΤΣΑΛΙ οι ΡΩΣΟΙ στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ! Έφτασε ο 'ΝΑΥΑΡΧΟΣ' και η παρέα του...

~  Επίσημα πια ανακοίνωσε  ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας πως η αρμάδα του Πούτιν έφτασε στη Μεσόγειο.
«Ο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» φτάνει στις ακτές της Συρίας συνοδευόμενο από το 252 μέτρων μήκους πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσεως Κίρωφ, ο «Μέγας Πέτρος», υποβρύχια Kilo, το αντιτορπιλικό Severomorsk κλάσης Udaloy και «Vice Admiral Kulakov» καθώς και πρόσθετα σκάφη, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά.
Ο Σ.Σοιγκού καυτηρίασε την συμπεριφορά συγκεκριμένων χωρών που «κάτω υπό την πίεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να μην επιτρέψουν τα ρωσικά πλοία να ανεφοδιαστούν στα λιμάνια τους. Παρόλα αυτά αυτό δεν επηρέασε την ασφάλεια τους» τόνισε.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της Δύναμης Πυρός, που διαθέτει στη Μεσόγειο ο Πούτιν θα σας παραθέσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά του ΄Μεγάλου Πέτρου’:
Λαμβάνει δεδομένα από δορυφορικό σύστημα και διαθέτει:
 20 P-700 Granit (SS-N-19 Shipwreck) αντιπλοικούς πυραύλους
16 × 8 (128) 3K95 «Kinzhal» (SA-N-9) επιφανείας-αέρος
12 × 8 (96) S-300FM Fort-M επιφανείας-αέρος
44 OSA-MA (SA-N-4 Gecko) PD SAM
2 × RBU-1000 (Smerch-3) 305 mm ανθυποβρυχιακοί εκτοξευτές ρουκετών
2 × RBU-12000 (Udav-1) 254 mm ανθυποβρυχιακοί εκτοξευτές ρουκετών
1 twin AK-130 130 mm/L70 διπλά κανόνια των 130 χλστ
10 533 mm ASW/ASuW τορπιλοσωλήνες Type 53 ή SS-N-15 ανθυποβρυχιακοί πύραυλοι
6 × Kashtan (CADS-N-1) ναυτική έκδοση Pantsir
Βίντεο1  : Российские боевые корабли в Средиземном море: кадры похода ,   https://youtu.be/Y2QPqrH6bS4  .-
Βίντεο 2 : Кадры взлета и посадки самолетов с авианесущего крейсера «Адмирал Кузнецо , https://youtu.be/Y2QPqrH6bS4  .-
Βίντεο 3  : «Петр Великий» с воздуха: тяжелый атомный ракетный крейсер в Средиземном море , https://youtu.be/iSn99Ankm1k .-

***  Ο Λαβρώφ στην ΑΘΗΝΑ! Δείτε το πρόγραμμά του...

~ Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Σεργκέι Λαβρώφ που θα επισκεφτεί τη χώρα μας αύριο.
Αρχικά θα παραστεί στην έναρξη εργασιών του 4ου Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά.
Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα μεταβούν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει, βάσει του προγράμματος, η κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για την τριετία 2017-2019 και θα ακολουθήσουν οι κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο.
Ο κος Κοτζιάς επίσης θα παραστεί το απόγευμα στην αναγόρευση του κου Λαβρώφ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

*** Ο Λαός ΥΠΟΦΕΡΕΙ! Το Μαξίμου ασχολείται με τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ...

~ Το Μαξίμου ή μας δουλεύει ή προχωρά σε ‘θόλωμα των νερών’, για να αιφνιδιάσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μεταθέσει για το μέλλον τον ανασχηματισμό, ένα όπλο όπως θεωρεί που θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει σε καλύτερο, πολιτικά, χρόνο.
Η πληροφορία αυτή συμπίπτει με την εκτίμηση άλλου κυβερνητικού στελέχους ότι “ο ανασχηματισμός δεν είναι προς το παρόν στην ατζέντα”.
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε στέλεχος της κυβέρνησης για τον ανασχηματισμό σε σχέση με τις δηλώσεις Ντάισεμπλουμ, η απάντηση ήταν "τίποτα δεν αποκλείεται αν μετά την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στα μέσα Νοεμβρίου, σκληρύνει πάρα πολύ η στάση τους και ασκήσουν πολύ ισχυρές πιέσεις να ανοίξουν ασφαλιστικό και αφορολόγητο".
Αν ισχύουν τα όσα διαρρέονται από το Μαξίμου επόμενη πιθανή ημερομηνία είναι η 6η Δεκεμβρίου και μετά, όταν δηλαδή θα έχει συγκληθεί το κρίσιμο Eurogroup.

*** Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!Ό,τι συμβαίνει ΤΩΡΑ για το ΕΣΡ...


Ο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας υποψήφιος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Βύρων Πολύδωρας μιλώντας στον Alpha 98,9 είπε για τη συγγνώμη που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόσυρση της πρότασης του ονόματός του.
«Μου είπε ο Τσίπρας: με συγχωρείς. Δεν ήθελα να κάνω κανένα πείραμα, δεν ήθελα να σε βάλω σε αυτή την περιπέτεια».
Συμπληρώνοντας ο κ.Πολύδωρας δήλωσε «Δέχτηκα bullying και άγριο τρολάρισμα και αντιμετώπισα το δίλημμα να προστατέψω την ψυχή και την αξιοπρέπειά μου ή να εποικοδομηθεί η πρόσκληση. Ένιωσα τιμώμενος. Δεν διαγράφω την ιστορία μου. Υπεράσπισα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου με το ένστικτο και το μυαλό μου και πράγματι μπορεί να έκαψα την υποψηφιότητά μου»
Η Νέα Δημοκρατία αντιπρότεινε για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρουμάνο.
"Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.  Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση" δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας ότι η κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά θα πρέπει να προηγηθεί.
Βίντεο : Η δήλωση του Κουμουτσάκου   , https://youtu.be/tgCLw1rx6io .-

***  Αυτό ήταν! Το τελειωτικό ΧΤΥΠΗΜΑ του ΠΟΥΤΙΝ στις ΗΠΑ...

~ Την αναστολή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την ανακύκλωση του στρατιωτικού πλουτώνιου, έθεσε σε λειτουργία με νόμο ο Ρώσος πρόεδρος, επικαλούμενος τις εχθρικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη χώρα.
Η συμφωνία είχε υπογραφεί το 2000 ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον τότε Αμερικανό πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον και προέβλεπε ότι οι δυο χώρες θα ανακύκλωναν για πολιτική χρήση 34 τόνους πλουτώνιο, που προέρχονταν από τα αποθέματα πυρηνικών κεφαλών από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Ο νόμος, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα, αφήνει ένα ανοιχτό "παραθυράκι" για επανεκκίνηση της συμφωνίας, μόνο αν οι ΗΠΑ αποσύρουν τις δυνάμεις του από χώρες που εισήχθησαν μετά το 2000 στο ΝΑΤΟ και αν "παγώσουν" οι κυρώσεις κατά τη Μόσχας.

***  Από σήμερα σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ!Δείτε τις ώρες...

~ Από 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το Ωράριο Νυχτερινού Τιμολογίου, που παρέχει μείωση στις χρεώσεις στους δικαιούχους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:
-Τμηματικό ωράριο
Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου
02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο
-Συνεχές ωράριο
Όλο το έτος: 23:00 έως 07:00

***  ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!«Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την Δοξάσει»…

Προφητικά λόγια του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης,παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του”. (απομαγνητοφωνημένο κείμενο)
Επέρχεται η κάθαρσις…
Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει !!!
Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε νά κάνουμε κάτι τοιούτο, γιά νά ίδωμεν ότι, ότι μπορούμε σήμερα στήν ζωήν αυτήν, νά φέρομε ωραία αποτελέσματα, διότι όπως βλέπουμε σήμερα τόν κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’όλη τήν οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, πού τήν αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι ή Ελλάς, ή Ελλάς θά δείτε σέ λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.
Όχι μόνο θά δείτε, θά έχει εξαίρετο καί λαμπρό παράδειγμα εις όλη τήν οικουμένη, διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δέν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ό Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τά έθνη;
Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ό Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ό Ανδρέας καί ό Φίλιππος;
Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τόν Κύριο καί είπε:
«Νύν έδοξάσθη ό ΥΙός τού Άνθρώπου», Καί γιατί;
Πώς γιατί; τά πράγματα μαρτυρούν γιατί, Είπαμε ότι διότι δέν εχύθηκε αίμα, διότι μετά πιστών φιλοσόφων επλησίαζαν τόν Θεό μερικοί.
Καί διά τούτο, ήταν ετοιμασμένοι καί ωραίαι ψυχαί.
Εις αυτές τίς ωραίες ψυχές λοιπόν θέλησε ο Θεός τίς ολίγες νά πλέξει τό εγκώμιο, Σύν τούτο έχομε καί ένα άλλο.
Ποιος ό λόγος λοιπόν, αυτοί οι Απόστολοι, νά μήν έγραψαν τά Ευαγγέλια, τήν Καινή Διαθήκην, τά άλλα όλα εις τήν εβραϊκήν γλώσσα, τήν δική τους, πού μάλιστα ήταν καί αγράμματοι;
Προς έντροπήν τών συμπατριωτών, διότι ήταν ανάξιοι αυτοί νά ακούσουνε στην εβραϊκή γλώσσα τά λόγια αυτών πού σταύρωσαν τόν Χριστό,
Καί έγραψαν εις τήν, εις τήν Ελλάδα, γιατί ή Ελλάς είχε τήν γλώσσα αυτήν ή όποια ήτανε ωραία γλώσσα, άφ’ ενός μεν πού ήτανε ωραία γλώσσα καί είχε καί απήχηση σ’ όλη τήν οικουμένη, αλλά αφ ετέρου δε, ότι ήτανε καί άξιοι…
Διότι δέν ήθέλησαν νά κάνουν κακό,
Ότι ήταν αμαρτωλοί, όλος ό κόσμος. ήτανε αμαρτωλοί, αλλά όμως καί δέν μπορούσανε νά μήν δεχθούν τό ωραίο τό όποιο ήκουοαν, την ύψηλήν αυτήν, την ύψηλήν διδασκαλία, τήν εδέχθηοαν.
Όχι ότι δεν ήτανε αμαρτωλοί αμαρτωλοί ήτανε, αλλά δεν εδέχοντο τά άλλα έθνη. “Ολίγοι μόνοι καί γι’ αυτό γινοταν τόσα καί τόσα μαρτύρια, τίς χιλιάδες τών μαρτύρων.
Άμα λοιπόν, διά τούτο καί φυλάει ό Θεός τήν Ελλάδα, τώρα ιδιαιτέρως νά τήν δοξάσει, αν καί πάντοτε έδειχνε τό μεγαλείον όταν εγινότανε πόλεμος, αλλά καί τώρα ιδίως πού πρόκειται λοιπόν άπαντες διά παντός.
Όχι ότι θά τήν μεγαλώσει ό Θεός. Θά τήν ανυψώσει, θά την δοξάσει οπότε επέρχεται η κάθαρσις, έχουμε ολίγες ημέρες νά μην έρχονται σέ απόγνωση! Μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού καί νά λέγωμε παντού ότι καί πολλά καλά θέλουμε,
Έχει πει καί ό Θεός ότι «ουδέ θρίξ της κεφαλής δέν θά πειραχθή εις τους μετανοούντας», αλλά όχι μετάνοια όπως τήν θέλουμε.
Άρα λοιπόν, αγαπητοί, οφείλουμε νά γνωρίσουμε ότι, μή φοβηθούμε ό,τι λέγουν, ό,τι κάνουν καί ότι γίνεται, «ταύτα δει γενέσθαι».
Καταλάβατε; Πρέπει νά γίνουν αυτά!!!
Ήλθε η ώρα πλέον νά καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, νά καθαρίσει τήν ήρα άπό τό στάρι.
Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ό τάφος τους όμως της Τουρκίας!
Ο τάφος τους καθώς τό είχανε πει καί αυτοί οι Τούρκοι, όπως είπαν μερικοί τώρα.
Είπαν λέει ότι είναι αδύνατον ό Αλλάχ νά ανεχθεί, είναι αδύνατον ό Αλλάχ νά ανεχθεί, εμείς θά γίνουμε θηρία, σείς δέ δέν ξέρω άν θά μείνει κανένας από σάς.
Όλίγοι πού θά μείνετε, θά πάτε στην Κόκκινη Μηλιά! Τό όποιο καί ….
Άρα λοιπόν, άρα λοιπόν, νά είμεθα ετοιμασμένοι, χαρούμενοι, ότι ό μετανοών άνθρωπος, δέν πρόκειται νά ύποστή τίποτα.
Να είμεθα χαρούμενοι, διότι εγνωρίσαμε τόν Χριστό, αλλά όχι όμως νά τόν λατρεύουμε όπως θέλει καθένας και λέγονται χριστιανοί άνθρωποι.
Αν θέλουμε νά δούμε τόν Χριστό, πρέπει νά είμαστε ανεξίκακοι, πρέπει νά έχουμε αγάπη, διά νά τήν μεταδίδουνε καί αυτή, μέ τήν συμπεριφορά μας, μέ τόν τρόπο μας καί μέ τίς καλές πράξεις μας.
Καί άν οί άλλοι άνθρωποι είναι αδύνατοι, νά τους βοηθήσουμε. Έάν οι άλλοι αυτοί είναι κακοί, νά προσπαθήσουμε, άν είναι δυνατόν νά δεχθούν τήν διδασκαλία τού Χριστού.
Τότε ασφαλώς ό άνθρωπος αυτός θά καταξιωθή διά διπλής, όχι μερίδος, αλλά τιμής παρά τού Θεού καί παρά τών ανθρώπων.
Γέρων Σίμων Μονής Πεντέλης (ο Αρβανίτης) diakonima.gr

*** Η Μεσόγειος ΦΛΕΓΕΤΑΙ! Έρχονται οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! Ο "ΝΑΥΑΡΧΟΣ" τους περιμένει...

~  Είμαστε μάρτυρες γεγονότων που θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας και έχουμε την ευκαιρία είτε να παραμείνουμε απλοί θεατές και να βλέπουμε και να "παραδώσουμε" τη χώρα μας σε χέρια άλλων, ή να λάβουμε ενεργό δράση επιλέγοντας τον κατάλληλο σύμμαχο.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλώρη για το Αιγαίο μας έχει βάλει Αμερικανικός Στόλος και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για την έλευση του.
Η επικείμενη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα, σε συνδυασμό με την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, βάζουν τη χώρα μας στο επίκεντρο των εξελίξεων και όλο το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο.
Ήδη η Ρωσία έχει πλεονέκτημα στη Συρία, με το οπλοστάσιο της να ασφαλίζει την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο μας και το Ισραήλ. Η επέκταση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή προκαλεί πανικό στις ΗΠΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από τη δήλωση που έκανε ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ Τζόσεφ Ντάνφορντ: "Στην παρούσα φάση για να ελέγξουμε εμείς όλο τον εναέριο χώρο της Συρίας έχουμε την επιλογή να πάμε σε πόλεμο, ενάντια στη Συρία και τη Ρωσία.".
Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν προέβλεψε τι θα συμβεί.
Επανδρώνει τον στόλο στη Μαύρη Θάλασσα και πραγματοποιεί ασκήσεις με σενάριο έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ. Μόνο που στη Συρία οι πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας δεν ήταν σενάριο αλλά πραγματικότητα, που δείχνει την υπεροχή της Ρωσίας στη συγκεκριμένη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα θα αναλάβει ρόλο "πράκτορα" και θα παρακολουθεί στενά τα όσα διαδραματιστούν κατά την επίσκεψη Λαβρόφ. Επιπλέον, ετοιμάζει και το κλίμα για τον ερχομό του Ομπάμα, που έρχεται ως διαμεσολαβητής για να μας βοηθήσει--τάχα- με το χρέος.

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Οι ΤΟΥΡΚΟΙ συγκέντρωσαν ΣΤΡΑΤΟ! Έτοιμοι για εισβολή...

~ Άρματα μάχης συγκεντρώνει η Τουρκία στα σύνορα με το Ιράκ, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να διεκδικήσει εδάφη και ήδη έχει αρχίσει να στήνει στρατό, αφού με πρόσχημα τον αγώνα που γίνεται κατά τον τρομοκρατών του ISIS στη Συρία, είναι διατεθειμένη να πάρει μερίδιο.
Οι προθέσεις της φάνηκαν όταν εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης και έχει αναπτύξει υπέρογκο αριθμό στρατιωτών και τανκ στο βόρειο Ιράκ.
Οι επεκτατικές τάσεις του Ερντογάν, όπως φαίνεται, δεν επικεντρώνονται μόνο στη χώρα μας.

*** Οργή Καμμένου για την ΗΤΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ! Η υβριστική ανάρτηση που ανάβει φωτιές... (ΕΙΚΟΝΑ)

~ Με ένα υβριστικό tweet απάντησε ο Πάνος Κάμμενος στη νέα δημοσκόπηση της Public Issue, που δίνει προβάδισμα 24 μονάδων στη ΝΔ.
Ο υπουργός Άμυνας έγραψε στο twitter: " Βρέθηκε το κέντρο συλλογής και αξιολόγησης δημοσκοπήσεων της public issue στην μακρινή Jakarta..." και συνόδεψε το κείμενο με μια φωτογραφία που απεικονίζει μια πινακίδα που αναγράφει: " Κωλόμπαρο, μας πήραν είδηση".

***  Πέφτει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Αλλάζει το πολιτικό τοπίο της ΕΛΛΑΔΑΣ... 

~ Σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue η "ψαλίδα" ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να αγγίζει τις 24 μονάδες.
Σύμφωνα με την έρευνα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5% .

 Σε ό,τι αφορά την προτίμηση του κόσμου για καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% , ο... ΚΑΝΕΝΑΣ με 35% και με 21% τρίτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.






***


*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** Champions League
Ημίχρονα στους αγώνες:
Γκλάντμπαχ-Σέλτικ        ,(1-0).-
Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα       ,(1-1).-
Λουντογκόρετς-Άρσεναλ         ,(2-2).-  
Αϊντχόφεν-Μπάγερν Μονάχου       ,(1-1).-
Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου       ,(1-0).-
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ροστόφ          ,(1-1).-
Βασιλεία-Παρί Σεν Ζερμέν             ,(0-1) .-

***  Basketball Champions League :
~ *  ΑΕΚ - Μπεσίκτας  78-88 .- ^
~*    Βαρέζε - ΠΑΟΚ
  
***  Στο Champions League...στο μπάσκετ  :  
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Basketball Champions League της FIBA:
Τεστ για την ΑΕΚ κόντρα στη Μπεσίκτας, με Βαρέζε ο ΠΑΟΚ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Τρίτη, 1/11/2016
Μπάκεν Μπέαρς (Δανία)-Μονακό (Γαλλία)
Τετάρτη, 2/11/2016                    
Μπάνβιτ (Τουρκία)-Νίμπουρκ (Τσεχία) 
Ναχαρίγια (Ισραήλ)-ΑΡΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:30
Έλιος Ντομζάλε(Σλοβενία)-Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης (Γερμανία)            
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτη, 1/11/2016
Οραντέα (Ρουμανία)-Άβτοντορ (Ρωσία)  
Καρσίγιακα (Τουρκία)-Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ)    
Τετάρτη, 2/11/2016
Κατάγια (Φινλανδία)-Λε Μαν (Γαλλία)
Κιμίκ (Ουκρανία)-Βενέτσια (Ιταλία)            
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτη, 1/11/2016
Βαρέζε (Ιταλία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30
Τετάρτη, 2/11/2016
Ρόζα (Πολωνία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία)
Νεπτούνας (Λιθουανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)  
Ουσάκ Σπορτίφ (Τουρκία)-Βέντσπιλς (Λετονία)
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτη, 1/11/2016
Τσιμπόνα (Κροατία)-Αβελίνο (Ιταλία)
Γιουβέντους (Λιθουανία)-Τενερίφη (Ισπανία)
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Οστάνδη (Βέλγιο)      
Τετάρτη, 2/11/2016
Μόρναρ (Μαυροβούνιο)-Μέγκα Λεκς (Σερβία)  
Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτη, 1/11/2016
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 19:00
Παρτιζάν (Σερβία)-Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)                                  
Τετάρτη, 2/11/2016
Σάσαρι (Ιταλία)-Σαρλερουά (Βέλγιο)                
Λούντβιγκσπουργκ (Γερμανία)-­Σολνόκι (Ουγγαρία)

***  Ορίστηκε το ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός για τις 23 ΝοεμβρίουΕικόνα Αθλητισμός Με περίπου ενάμιση μήνα… καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση που είχε αναβληθεί στους «Ζωσιμάδες» στις 16 Οκτωβρίου λόγω του ισχυρού σεισμού. Όπως ανακοινώθηκε από την Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί στο Στάδιο των Ιωαννίνων τον Λεβαδειακό, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου.
***  Σε αγώνες για την 4η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Τα... χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, «λύγισε» τον Κολοσσό στο φινάλε
Ρέθυμνο-Λαύριο 88-79
ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. 84-83
Προμηθέας Π.-Άρης 79-89
Κόροιβος-Δόξα Λευκάδας 74-71
Τρίκαλα-ΑΕΚ 59-78
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΥΜΗ  92-52 .- ^

***  Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Football League
Κυριακή, 30/10/2016
Απόλλων Σμύρνης-Καλλιθέα 3-2
(17', 80' Διαμαντόπουλος, 90'+3' Αλμπάνης / 14', 42' Σταματάκος)
Σπάρτη-Πανθρακικός 2-1
(42' Αναστασάκος, 60' Σιώπης / 23' Ηλιάδης)
Παναιγιάλειος-Χανιά 0-0
Αχαρναϊκός-Καλλονή 3-0
(21' Ψιάνος, 56' Ντούνγκα, 90' Σωτηράκος)

Δευτέρα, 31/10/2016

Αιγινιακός-Λαμία 0-0
Πανσερραϊκός-Πανελευσινιακός 2-1
(13' Κάκκο, 76' Ιωαννίδης - 11' Ταμπάκης)
Κισσαμικός-ΟΦΗ 1-1
(89' Μίλιτς - 81' Βουό)

Τρίτη, 1/11/2016
Αναγέννηση Καρδίτσας-Άρης (15:00)
Αγροτικός Αστέρας-Τρίκαλα (15:00)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής  για την  
Football League :
Σπάρτη-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος
Πανθρακικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Χανιά-Αγροτικός Αστέρας
Άρης-Αιγινιακός
Τρίκαλα-Πανσερραϊκός
Λαμία-Κισσαμικός
Πανελευσινιακός-Αχαρναϊκός
ΟΦΗ-Καλλονή


***Αναλυτικά το πρόγραμμα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μονακό - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τότεναμ - Λεβερκούζεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μονακό 1-2-0 4-3 5

Τότεναμ 1-1-1 2-2 4

Λεβερκούζεν 0-3-0 3-3 3

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-2-1 3-4 2

6ος ΟΜΙΛΟΣ


Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ Λισ.

Λέγκια Βαρσοβίας - Ρεάλ Μαδρίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ντόρτμουντ 2-1-0 10-3 7

Ρεάλ Μαδρίτης 2-1-0 9-4 7

Σπόρτινγκ Λισ. 1-0-2 4-4 3

Λέγκια Βαρσοβίας 0-0-3 1-13 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοπεγχάγη - Λέστερ

Πόρτο - Μπριζ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Λέστερ 3-0-0 5-0 9

Κοπεγχάγη 1-1-1 5-2 4

Πόρτο 1-1-1 3-3 4

Μπριζ 0-0-3 1-9 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους - Λιόν

Σεβίλη - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Γιουβέντους 2-1-0 5-0 7

Σεβίλη 2-1-0 2-0 7

Λιόν 1-0-2 3-2 3

Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0-3 0-8 0

~   ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~


 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3166 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3193  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.402   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου