ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  18  Οκτωβρίου  2016 : Τρίτη , 18/10/2016

~Όσον περισσότερον αγαπάς, τόσον περισσότερον αγαπάσαι... Φροντίζετε την ψυχήν σας μόνον. Αυτήν μεριμνάτε να σώσετε όπου είναι τιμία, αθάνατος.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
18 Οκτωβρίου
Αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά. Των αγίων 40 Μαρτύρων, των παίδων και Μαρίνου του γέροντος. Νεομαρτύρων Γαβριήλ και Κερμιδώλη, των εν Αιγύπτω (†1522). Οσίων Ιουλιανού του εν Ευφράτη. Θεοδώρου και Συμεώνος των Θεσσαλονικέων, κτιτόρων της ιεράς μονής του «Μεγάλου Σπηλαίου», εν Καλαβρύτοις και Ευφροσύνης της ποιμενίδος.
~ ΧΘΕΣ
Εορτή του Αγίου Ανδρέα του Εν Κρίσει
Ο τολμηρός και ελεύθερος στο φρόνημα και το λόγο Οσιομάρτυρας Ανδρέας, καταγόταν από την Κρήτη και έζησε τον 8ο αιώνα μ.Χ. επί αυτοκράτορας Κωνσταντίνου Ε' του Κοπρώνυμου.
Όταν αυτός ξεκίνησε διωγμό κατά των αγίων εικόνων, ο Ανδρέας πληροφορήθηκε τα έκτροπα που γίνονταν εναντίον εκείνων που τις προσκυνούσαν, γι' αυτό άφησε την Κρήτη και πήγε στην Κωνσταντινούπολη.
Και όταν είδε από κοντά τη βία κατά των ορθοδόξων, αισθάνθηκε την ανάγκη από Ιερή αγανάκτηση να ελέγξει τον ίδιο τον αυτοκράτορα.
Και η ευκαιρία του δόθηκε όταν ο Κωνσταντίνος ο Ε' βγήκε από το παλάτι, στην επιστροφή ο Ανδρέας παραφύλαξε και με θάρρος τον πλησίασε και τον ρώτησε: «άρα χριστιανός ει, βασιλεύ;».
Ο Κωνσταντίνος έμεινε εμβρόντητος στην αρχή. Αλλά έπειτα εξοργισμένος διέταξε να τον συλλάβουν. Η διαταγή εκτελέστηκε και μάλιστα ένας από τους υπασπιστές κτύπησε τον Ανδρέα και συγχρόνως τον ρώτησε: «ούτως εδιδάχθης ατιμάζειν τόν βασιλέα;».
Και ο Ανδρέας του απάντησε με τον εξής αθάνατο λόγο: «ουδείς αμαρτάνει βασιλέα ελέγχων παρανομούντα». Θυμωμένος τότε ακόμα περισσότερο ο βασιλιάς, διέταξε και μαστίγωσαν άγρια τον Ανδρέα. Έπειτα τον παρέδωσαν σε όχλο εικονομάχων, που τον έσυραν επάνω σε κοφτερές πέτρες.
Κατόπιν κάποιος αγροίκος ψαράς με κοφτερό τσεκούρι, έκοψε το πόδι του αγίου και έτσι μετά από λίγο πέθανε.
Το λείψανό του το έριξαν σε ακάθαρτο τόπο, αλλά ορθόδοξα χέρια το πήραν νύκτα και το έθαψαν ευλαβικά σε τόπο ονομαζόμενο «τής Κρίσεως».
Η μνήμη του Αγίου Ανδρέα επαναλαμβάνεται και την 21η Οκτωβρίου, μετά των Άγιων Στεφάνου, Παύλου και Πέτρου.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ'. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.
Ασκητικώς προγυμνασθείς εν τω όρει, τας νοητάς των δυσμενών παρατάξεις, τη πανοπλία ώλεσας παμμάκαρ του Σταυρού, αύθις δε προς άθλησιν, ανδρικώς απεδύσω, κτείνας τον Κοπρώνυμον, τω της πίστεως ξίφει, και δι' αμφοίν εστέφθης εκ Θεού, Οσιομάρτυς, Ανδρέα αοίδιμε.
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ἀκέστωρ σοφώτατος, Ἱερομύστα Λουκᾶ, ζωγράφος πανάριστος, τῆς Θεοτόκου Μητρός, ἐδείχθης Ἀπόστολε, ἔγραψας μάκαρ, λόγους, διὰ πνεύματος θείου, ἔδωκας ἐννοῆσαι, συγκατάβασιν ἄκραν, Χριστοῦ τῆς παρουσίας, διὸ πρέσβευε σωθήναι ἠμᾶς.
Απολυτίκιον Αγίου Λουκά : https://youtu.be/SJDyZcNYVH8
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ : https://youtu.be/1hQIrCPf8Lg  .-
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 

*** Αρχίζει η καταβολή των επιδομάτων ύψους 586 ευρώ σε πλημμυροπαθείς 
Έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας πίστωση από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύψους 195.138 ευρώ, για την πληρωμή επιδομάτων σε πλημμυροπαθείς, ύψους 586 ευρώ το καθένα, με σκοπό την κάλυψη πρώτων βιοτικών αναγκών.
Η καταβολή θα αρχίσει άμεσα και με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η δε Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας θα εκδίδει επιταγές και οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται με SMS ή τηλεφωνικά, για να τις παραλάβουν και να τις καταθέσουν στην τράπεζα όπου διατηρούν λογαριασμό.
Πλέον αναμένεται άμεσα και η μεταβίβαση έτερης πίστωσης, ύψους 72.078 ευρώ, για τον ίδιο σκοπό.
Να σημειωθεί πως το σύνολο των δικαιούχων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας είναι 408 και καλύπτονται με τις παραπάνω πιστώσεις, αναφορικά με το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών.
Θα ακολουθήσει, εξατομικευμένα για τις 408 παραπάνω περιπτώσεις, η καταβολή επιδομάτων μέχρι 5.861 ευρώ για την αντικατάσταση οικοσκευής, αφού μεταβιβαστεί στο Δήμο Καλαμάτας η αναγκαία πίστωση από το υπουργείο Εργασίας.

*** Ξανά φόλες, ακόμα δύο νεκρά σκυλιά… 
Δύο ακόμα νεκρά σκυλιά είναι ο τραγικός απολογισμός της εγκληματικής δράσης με φόλες στους Γαργαλιάνους. Τα δύο άτυχα ζώα δηλητηριάστηκαν από φόλες που ασυνείδητοι είχαν ρίξει στο Πάρκο των Γαργαλιάνων, στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, και εντοπίστηκαν νεκρά χθες στη γύρω περιοχή.
Σε απόγνωση βρίσκονται φιλόζωοι στους Γαργαλιάνους αφού, ως φαίνεται, οι φόλες έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τα αδέσποτα της περιοχής αποτελούν στόχο ασυνείδητων. Όπως δε κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, κι όπως αναφέρουν διαρκώς φιλόζωοι, από τις φόλες που ρίπτονται όπου να ’ναι κινδυνεύει και η δημόσια υγεία.
Όλοι φοβούνται για το επόμενο κρούσμα και θύμα, καθώς κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει ο μακρύς κατάλογος των ζώων, αδέσποτων αλλά και οικόσιτων - δεσποζόμενων, που έχουν θανατωθεί από φόλες.

*** Μεγάλη προσέλευση κόσμου στη δράση «Οδήγηση και Αλκοόλ» στην Καλαμάτα 
 
 
 
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Καλαμάτα η δράση «Οδήγηση και Αλκοόλ», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».
Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 10η συνεχόμενη χρονιά, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, και διοργανώθηκε στην Καλαμάτα με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Παπαντωνίου και την άριστη συνεργασία του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.
Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λοιπόν, και για δύο περίπου ώρες, τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας βρέθηκαν στην αρχή της οδού Αμφείας, ενημερώνοντας, συζητώντας και κάνοντας «φιλικά» αλκοτέστ σε πολίτες.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για τα ισχύοντα όρια αλκοόλ ανά τύπο οχήματος και να πραγματοποιήσουν ένα «φιλικό» αλκοτέστ.
Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της εκδήλωσης ήταν η άμεση επαφή του κόσμου με τους αστυνομικούς, σε μια διαδικασία ελέγχου όπως είναι το αλκοτέστ, η οποία όμως έγινε χωρίς το άγχος της ποινής. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα τόσο ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας κ. Νάκης, που υποστήριξε την εκδήλωση, όσο και οι αστυνομικοί.
Συνολικά υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ 90 άτομα (58 άνδρες και 32 γυναίκες), εκ των οποίων 14 (11 άνδρες και 3 γυναίκες) μετρήθηκαν πάνω από το επιτρεπτό όριο.

*** Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τον 67χρονο 
Οι εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν διαταχθεί να γίνουν ίσως δώσουν απαντήσεις στο τι συνέβη με τον 67χρονο από το Καρτερόλι, ο οποίος βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του.
Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να κατευθύνει τους αστυνομικούς στο αν πρόκειται για ατύχημα, αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.
Από την Αστυνομία κλήθηκε στο σημείο του συμβάντος ο ιατροδικαστής Καλαμάτας Βαγγέλης Ναστούλης, και πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ στη συνέχεια διενήργησε νεκροψία. Ούτε όμως από την αυτοψία ούτε από τη νεκροψία φαίνεται να προέκυψε κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο, καθώς ο άτυχος 67χρονος είχε απανθρακωθεί πλήρως.
Ο 67χρονος είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του και λίγο πριν από το μεσημέρι βγήκαν προς αναζήτησή του η γυναίκα του και ο γιος τους. Όταν έφτασαν στο κτήμα τους στην αγροτική περιοχή «Κυδωνίτσα», βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα, με το αυτοκίνητο ολοσχερώς καμένο και τον άτυχο 67χρονο στη θέση του οδηγού.
Από τις Αρχές ζητήθηκαν και εργαστηριακές εξετάσεις, μήπως τα αποτελέσματα αυτών δώσουν απαντήσεις στο τι συνέβη.  Β.Β.
  Φώτο αρχείου

*** Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλολογίας και ΙΑΔΠΑ: Μετά τα Αρχαία, η «Ιστορία» επαναλαμβάνεται 
Να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του, περί μείωσης των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, όπως και της Ιστορίας, καλούν το υπουργείο Παιδείας οι Σύλλογοι Φοιτητών των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Όπως εξηγούν: «Με τις νέες αποφάσεις του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού στη συνέχεια και διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου.
Η κατάργηση, μάλιστα, της εξέτασης των συνοπτικά διδασκόμενων αυτών κεφαλαίων της Ιστορίας, όπως συνέβη και με τα Αρχαία Ελληνικά, κατ’ ουσίαν οδηγεί στην πλήρη άγνοια από τους μαθητές των θεμελιωδών αυτών σελίδων της Ιστορίας και του πολιτισμού μας και συρρικνώνει δραματικά την ανθρωπιστική παιδεία και τη μόρφωση των νέων ανθρώπων.
Το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στη συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν του φάνηκε αρκετή, φαίνεται, η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε η κατάργηση του Επιταφίου του Περικλέους στη Γ΄ τάξη του Λυκείου, ούτε η κατάργηση της εξέτασης των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.
Με νέα, ολέθρια απόφασή του συνεχίζει την εκθεμελίωση των βασικών πυλώνων του πολιτισμού μας στην ελληνική εκπαίδευση. Οι Σύλλογοι Φοιτητών των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καλούν το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τις ολέθριες αυτές αποφάσεις του και να δείξει γνήσια και ουσιαστική φροντίδα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και μόρφωση της ελληνικής νεολαίας».

***  Καλλιεργούσαν χασισόδεντρα και είχαν 380 γραμμάρια χασίς στην Καλαμάτα 
Χασισόδεντρα και αρκετή ποσότητα χασίς κατείχαν ένας 61χρονος και ένας 49χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στη Μακαρία του Δήμου Καλαμάτας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης εντόπισαν χθες το μεσημέρι τον 61χρονο και τον 49χρονο και στην κατοχή τους βρέθηκε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη αγροκτήματος, ιδιοκτησίας του 61χρονου στη Μακαρία, καθώς και στον προαύλιο χώρο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-18 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 10 έως 30 εκατοστά
-Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 382,8 γραμμαρίων, σε διάφορες συσκευασίες και σε διάφορα σημεία κρυμμένο
-Ζυγαριά ακριβείας
-Κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Επιπλέον, σε έρευνα στο σπίτι του 49χρονου στον Αντικάλαμο βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι κρότου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

*** Ξεκινά η οργάνωση για το 5ο Καλαματιανό καρναβάλι! 
Το Καρναβάλι του 2017 θα αναλάβει και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», η οποία θα ορίσει και την επιτροπή πραγματοποίησής του. Σε σύσκεψη, χθες Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, αποφασίστηκε να είναι και πάλι τελετάρχης ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Η κορύφωση του Καρναβαλιού με την παρέλαση θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου 2017 και εκδηλώσεις θα οργανώνονται σε όλη την πόλη τα τρία προηγούμενα Σαββατοκύριακα.

***  Πολύς κόσμος και ποικιλία προϊόντων στην παραδοσιακή αγορά του Λαδά 
 
Πετυχημένη ήταν η προχθεσινή αγορά αγροτικών προϊόντων από τον Ταΰγετο στην Τοπική Κοινότητα Λαδά. Πολύς κόσμος επισκέφθηκε την πλατεία του χωριού για να δει από κοντά και να προμηθευτεί κάστανα, πατάτες, καρύδια, μήλα, ρίγανη, ντομάτες, σκουρίχια, φασόλια, διάφορα λαχανικά, μέλι, ψωμί ζυμωτό, κρασί κ.λπ., από παραγωγούς του Λαδά, καθώς και τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής της Αλαγονίας.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους τους Λαδαίους. «Είναι μια προσπάθεια ενάντια στην εγκατάλειψη της υπαίθρου και το μαράζωμα, ιδίως της κτηνοτροφίας» σχολίασε. Ευχήθηκε δε να είναι οι κάτοικοι πάντοτε αγαπημένοι και μονιασμένοι «και στο Λαδά και σε όλα τα χωριά της περιοχής Αλαγονίας».
Να σημειωθεί πως στην πλατεία στήθηκε, επίσης, παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Λαδαίων, ενώ προσφέρθηκαν δωρεάν από το Σύλλογο ψωμί, παξιμάδια, τυρί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

***  Τέσσερις συλλήψεις σε επιχείρηση της αστυνομίας στη Μεσσηνία 
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης από την Τρίτη έως και το Σάββατο σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 837 άτομα, εκ των οποίων 659 ήταν ημεδαποί και 178 αλλοδαποί, καθώς και σε 660 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 94 άτομα, από τα οποία 55 ήταν ημεδαποί και 39 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 46 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Τρεις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Επίσης, βεβαιώθηκαν 288 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

***  Στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης 
Το θετικό πρόσημο από την παρουσία του Αλέξη Χαρίτση στην κομματική, αλλά και κυβερνητική εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώθηκε και στο 2ο συνέδριο του κόμματος, που ολοκλήρωσε προχθές τις εργασίες του.
Ο δε Μεσσήνιος υφυπουργός Oικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, εξελέγη στην 21η θέση της νέας κεντρικής επιτροπής, λαμβάνοντας 689 ψήφους σε σύνολο 2.758 ψηφοφόρων. Σημειώνεται ότι το νέο όργανο του κυβερνώντος κόμματος αποτελείται από 151 μέλη.
Κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του 2ου συνεδρίου, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «το στοίχημα σήμερα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει ένα εργαστήριο παραγωγής πολιτικής – προγραμματικών θέσεων και σχεδίων δράσης. Να διατηρήσει το δίαυλο επικοινωνίας με τις διεργασίες που εξακολουθούν να συντελούνται στην κοινωνία. Μέσα από ανανεωμένες και πιο οργανωμένες δομές για την υποστήριξη της πολιτικής δουλειάς: Ισχυρές περιφερειακές οργανώσεις, θεματικά τμήματα και ομάδες εργασίας, ερευνητικά ινστιτούτα για την τεκμηρίωση πολιτικών και την επιμόρφωση στελεχών, ανοιχτά φόρουμ συζήτησης με ειδικούς και κοινωνικούς εταίρους».
Παράλληλα, ζήτησε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το κόμμα να αποδεικνύουν καθημερινά, σε κάθε τους απόφαση, τη διαφορετικότητά τους από το προηγούμενο πολιτικό κατεστημένο.
Επίσης, υπογράμμισε ότι απαιτούνται εξειδικευμένα μέτρα για την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και προτάσεις για ένα νέο σχεδιασμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Ακόμη, ζήτησε, μπροστά στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα, την ενεργοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμά του στα νεανικά παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας.
Τέλος, σχολίασε ότι οι εύκολες λύσεις τελείωσαν και ο μοναδικός μπούσουλας για την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.
  Πίσω από την… κουρτίνα
Υπάρχει μια σκληρή κοινωνική πραγματικότητα γύρω μας. Κι εντός αυτής είναι δύσκολο να αποτιμηθεί το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν σωρηδόν το φως της δημοσιότητας, πέρα από το ποιο κόμμα προηγείται, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Οι πολίτες αδιαφορούν για τα κόμματα και όταν η ιδεολογία καταλαμβάνει την εξουσία, και οι πιο αγνοί της εκπρόσωποι θα μεταλλαχτούν. Όσο ο άνθρωπος μόνο ιδεολογεί, δε φαίνεται ποιος είναι.
Είναι δύσκολο για έναν πολιτικό οργανισμό να πείσει για τις αγνότερες των προθέσεών, όταν μεταξύ των μελών του συνεδρίου του ήταν νεολαίοι που έχουν καταλάβει ήδη θέσεις εξουσίας με μοναδικό προσόν την κομματική τους ταυτότητα, που αμείβονται με μισθούς – προ εποχής μνημονίων-, και έξω από τις πόρτες του κτηρίου που γίνονταν οι εργασίες να βρίσκονται συνομήλικοί τους, οι οποίοι δουλεύουν υπό συνθήκες γαλέρας και αμείβονται με 400 ευρώ.
Είναι δύσκολο- ακόμα;- να πείσει την κοινωνία ότι δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τ’ άλλα. Η γραμμένη ιστορία των δύο χρόνων διακυβέρνησης φωνάζει τελείως διαφορετικά πράγματα.   Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλολογίας και ΙΑΔΠΑ: Μετά τα Αρχαία, η «Ιστορία» επαναλαμβάνεται 
Να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του, περί μείωσης των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, όπως και της Ιστορίας, καλούν το υπουργείο Παιδείας οι Σύλλογοι Φοιτητών των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Όπως εξηγούν: «Με τις νέες αποφάσεις του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού στη συνέχεια και διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου.
Η κατάργηση, μάλιστα, της εξέτασης των συνοπτικά διδασκόμενων αυτών κεφαλαίων της Ιστορίας, όπως συνέβη και με τα Αρχαία Ελληνικά, κατ’ ουσίαν οδηγεί στην πλήρη άγνοια από τους μαθητές των θεμελιωδών αυτών σελίδων της Ιστορίας και του πολιτισμού μας και συρρικνώνει δραματικά την ανθρωπιστική παιδεία και τη μόρφωση των νέων ανθρώπων.
Το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στη συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν του φάνηκε αρκετή, φαίνεται, η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε η κατάργηση του Επιταφίου του Περικλέους στη Γ΄ τάξη του Λυκείου, ούτε η κατάργηση της εξέτασης των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.
Με νέα, ολέθρια απόφασή του συνεχίζει την εκθεμελίωση των βασικών πυλώνων του πολιτισμού μας στην ελληνική εκπαίδευση. Οι Σύλλογοι Φοιτητών των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καλούν το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τις ολέθριες αυτές αποφάσεις του και να δείξει γνήσια και ουσιαστική φροντίδα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και μόρφωση της ελληνικής νεολαίας».

***  Καλάμια στην ακτή… 
Ο καιρός βοηθάει αρκετούς να συνεχίσουν τα μπάνια τους στη θάλασσα.
Τυχεροί…
Παρά τους καθαρισμούς, όμως, των ακτών, τα καλάμια πληθαίνουν εκτοπίζοντας τους κολυμβητές.
Η φωτογραφία είναι από την αρχή σχεδόν της Ναυαρίνου!  Ω. 

*** Ομιλία του μητροπολίτη Μεσσηνίας για τα θρησκευτικά 
Για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών θα μιλήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε εκδήλωση της Χριστιανικής Ένωσης Καλαμάτας.
Την Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα, στα γραφεία της ΓΕΧΑ (Υπαπαντής 23), θα γίνει αγιασμός για τη νέα κατηχητική χρονιά και θα μιλήσει ο μητροπολίτης. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου βιβλιοπωλείου της Ενώσεως.

*** «Ο πλούτος του μεσσηνιακού καλαθιού» 
Εκδήλωση με θέμα «Ο πλούτος του μεσσηνιακού καλαθιού: Υγεία, Αντιγήρανση, Γαστρονομία, Επιχειρηματικότητα» διοργανώνει σήμερα στις 7.00 το απόγευμα το παντοπωλείο παραδοσιακών προϊόντων «Ευμάρεια» στο λιμάνι της Καλαμάτας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την ανάδειξη της τοπικής αγροτοδιατροφικής αλυσίδας και την άρρηκτη σχέση της με τη μακροζωία, την απασχόληση, την εστίαση και τον τουρισμό, θα μιλήσουν οι: Θεοδώρα Γ. Καλογεράκου, σύμβουλος Θρέψης, Αντιγήρανσης και Ευεξίας MSc («Η διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων»), Παύλος Γκραίκης, πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας («Η συμβολή των τοπικών προϊόντων στη δημιουργία της μεσσηνιακής υπεραξίας»), Λεωνίδας Κυριακόπουλος, τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης / σεφ («Η χρήση των τοπικών προϊόντων στην παραδοσιακή και δημιουργική κουζίνα»).
Η «Ευμάρεια» βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου 33 (τηλ. 27210 86319).  Α.Π. 

*** O Λεωνίδας Καβάκος μάγεψε την Καλαμάτα (φωτογραφίες) 
 
 
Ρεσιτάλ έδωσε χθες βράδυ στο κατάμεστο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ο διεθνούς κύρους μουσικός, Λεωνίδας Καβάκος, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε διττό   ρόλο. Του αρχιμουσικού και του σολίστ.
Σ’ αυτήν τη συναυλία, ο Λεωνίδας Καβάκος, που συμμετείχε αφιλοκερδώς υπέρ του φιλανθρωπικού σκοπού της εκδήλωσης της «Φάρις», όχι μόνο διηύθυνε πρώτη φορά την ΚΟΑ, αλλά ήταν και σολίστ μαζί με το σπουδαίο Ρόμαν Σίμοβιτς, εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, στο διπλό κονσέρτο για βιολί του Γ.Σ. Μπαχ.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε ακόμα τη Συμφωνία «του Λιντς» του Μότσαρτ και τη Δεύτερη Συμφωνία του Σούμαν.
Η «πρωτιά» του Λεωνίδα Καβάκου στο πόντιουμ της ΚΟΑ, αλλά ταυτόχρονα κα η εμφάνισή του ως σολίστ μαζί μ’ έναν ακόμα διεθνώς διακεκριμένο βιολιστή, έκανε τη συναυλία ένα ιδιαίτερο γεγονός για το κοινό, αλλά βεβαίως και για την Ορχήστρα.
Ο Ρόμαν Σίμοβιτς
Ένας από τους πιο σημαντικούς βιολιστές παγκοσμίως, γνωστός στο κοινό για τη λαμπερή δεξιοτεχνία, την πηγαία εκφραστικότητα και την απεριόριστη φαντασία του, ο Ρόμαν Σίμοβιτς έχει βραβευθεί σε πολλούς μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς και έχει συμπράξει ως σολίστ με κορυφαίες ορχήστρες διεθνώς, όπως η Συμφωνική του Λονδίνου, η Ορχήστρα του Θεάτρου Μαριίνσκι, η Ορχήστρα Δωματίου Φραντς Λιστ της Ουγγαρίας, η Καμεράτα του Σάλτσμπουργκ, η Καμεράτα της Βέρνης, η Φιλαρμονική της Πράγας κ.ά., υπό τη διεύθυνση μεγάλων αρχιμουσικών (Β. Γκέργκιεφ, Τζ. Νοσέντα, Κ. Γιέρβι, Α. Παππάνο κ.ά.).
Ο Λεωνίδας Καβάκος
Αναγνωρισμένος διεθνώς ως βιολιστής σπάνιας ποιότητας, με υψηλότατο επίπεδο δεξιοτεχνίας και μουσικότητας, ο Λεωνίδας Καβάκος συνεργάζεται τακτικά με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου (Φιλαρμονικές Βερολίνου και Βιέννης, Συμφωνική του Λονδίνου, Gewandhaus της Λειψίας, Staatskapelle της Δρέσδης, Concertgebouw του Άμστερνταμ, Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, Συμφωνική του Σικάγου κ.ά.), ενώ οι ηχογραφήσεις του, κατ’ αποκλειστικότητα για την Decca Classics, έχουν κερδίσει πλήθος σημαντικών διακρίσεων. Τα τελευταία χρόνια ο Καβάκος δραστηριοποιείται έντονα και με επιτυχία στη διεύθυνση ορχήστρας.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. 

*** Ένα βιβλίο γεμάτο ταξιδιωτικές εμπειρίες παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα 
Το βιβλίο με τίτλο «Να Ζεις σε καράβι» του φιλέλληνα συγγραφέα, Ευγένιου ντε Ζιλά, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Καλαμάτα, εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Αίολος» σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Θίνες».
Ο συγγραφέας, μέχρι να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να τα αφήσει όλα για τη θάλασσα, εργαζόταν ως καθηγητής Φιλοσοφίας στη Γαλλία.
Ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος από την παρουσία του στην Καλαμάτα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφασή του να εγκαταλείψει τα πάντα για να ζήσει πάνω σε ένα σκάφος.
Το ταξίδι του ξεκίνησε από το λιμάνι της Μασσαλίας, με στόχο να κάνει το γύρο του κόσμου με το ιστιοπλοϊκό του, τελικά όμως το μεγάλο ταξίδι σταμάτησε στην Πύλο. Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα την ερωτεύτηκε, ενώ ακόμα πιο πολύ τον εντυπωσίασε η Πύλος και οι άνθρωποί της, με αποτέλεσμα να δέσει το σκάφος του για πάντα εκεί.
Στο βιβλίο αφηγείται όλες τις εμπειρίες από αυτό το μοναδικό ταξίδι, αλλά και το δέσιμο που προέκυψε με την  Ελλάδα, τη θάλασσα, τον ήλιο, με ειδική μνεία στις Ελληνίδες, που από την πρώτη στιγμή τον εντυπωσίασαν.
Να σημειωθεί ότι στον επίλογο ο καθηγητής- καπετάνιος  έχει γράψει κάποιες ανησυχίες του για θέματα που αφορούν στην εργασία ανά τον κόσμο, ενώ κοιτώντας το μέλλον σε αυτό τον τομέα, το θεωρεί σκοτεινό και άδηλο και, όσο μπορεί, θέλει να βοηθά τη χώρα μας οικονομικά.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Πανεπιστημιακή διάλεξη με τίτλο: «Το θέμα της πάλης στα ελληνικά δημοτικά τραγούδια» 
Ομιλία του αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, καθηγητή Γιώργου Ανδρειωμένου, με τίτλο «Το θέμα της πάλης στα ελληνικά δημοτικά τραγούδια: διαχρονική μελέτη ενός ενδεικτικού παραδείγματος», θα γίνει την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών διαλέξεων (σεμιναρίων) και εκδηλώσεων που διοργανώνει το Εργαστήριο  Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Νίκος Καρούζος» του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο τέλος του κύκλου των σεμιναρίων θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Για την 2η αγωνιστική της Α1 στο μπάσκετ :

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   
 88-63 , (50-52) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  23-17 , (50-32) ,
68-49. 88-63 .-
Πηλοΐδης  ,  Καρακατσούνης  και  Τζαφλέρης  οι  διαιτητές  του  αγώνα.
Γκιστ , Π. Καλάθης, Ρίβερς, Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης και Λούντζης από πλευράς Παναθηναϊκού.
Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Μποχωρίδης, Π. Καλάθης, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν, Γκιστ, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Μπουρούσης, Ν. Καλάθης.
~ Με τους Μπιρτς, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη ξεκινά ο Ολυμπιακός, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Σίνγκλετον, Γκιστ, Χαραλαμπόπουλο, Φελντέιν και Καλάθη.-
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 9, Σπανούλης 2 (7 ασ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 14 (2), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοφ 3, Χάκετ 9 (1), Λοτζέσκι 15 (3 τριπ., 9 ριμπ.).
Παναθηναϊκός Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 10, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 3, Φώτσης 3 (1), Παππάς 9 (1), Μπουρούσης 12.


***  Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Σ/Κ 15,16,17 Οκτωβρίου:
7η  αγωνιστική  15,16/10/2016:
   Δευτέρα ΛΑΡΙΣΣΑ-ΑΕΚ   1-2  , (1-2) .-^
Τα γκολ : 4΄ , 31΄  Βαγγ. Πλατέλας , 33΄ Ναζλίδης ,
ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Γκόλιας, Χιλάριο, Αβραάμ, Ναζλίδης
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι: Κουτογλίδης, Ντέλετιτς, Μονιάκης, Ναβάρο, Ουρτάδο, Ποτουρίδης, Σουλιώτης.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας, Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης
Αναπληρωματικοί για την "Ένωση" οι: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Αλμέιδα, Πέκχαρτ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  Αναβλήθηκε   ? ;  
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   0-2
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ   4-0
ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ   1-0
ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   2-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ  1-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ   1-2
***  Αιμοδοσία και τράπεζα αίματος στη μνήμη του Αντώνη Πολυτάρχη 
Κοντεύει ένας χρόνος από τον τραγικό χαμό σε τροχαίο δυστύχημα στην οδό Αθηνών και σε ηλικίας μόλις 22 ετών του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, της Βέργας και του Πεταλιδίου, Αντώνη Πολυτάρχη, κάνοντας την απώλεια ακόμη πιο οδυνηρή για τους συγγενείς και φίλους του.
Ωστόσο, ο πόνος παίρνει τη μορφή προσφοράς, με την υλοποίηση της ιδέας να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος στη μνήμη του.
Όπως ενημέρωσε ο Σύλλογος Συγγενών και Φίλων Αντώνη Πολυτάρχη θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από 24-27 Οκτωβρίου και ώρες 10 π.μ.-12 μ., 6-8 μ.μ. στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
«Δεν ξεχνάμε τον αδελφό και φίλο Αντώνη και δίνουμε αίμα στην τράπεζα αίματος που θα υπάρχει για πάντα, για να μας τον θυμίζει και να βοηθάει όσους το έχουν ανάγκη.
Άλλωστε η βοήθεια στην συνάνθρωπο είναι κάτι που το ήθελε και το προσπαθούσε πολύ» αναφέρει το συγκινητικό μήνυμα, ενώ την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ώρα 4 μ.μ. θα τελεστεί τρισάγιο και το Σάββατο 29/10 ώρα 9 π.μ. το ετήσιο μνημόσυνο του Αντώνη.

***  Αποκλεισμός από το κύπελλο στη ρώσικη ρουλέτα… για τον Τσικλητήρα 
Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε ο Τσικλητήρας υποδεχόμενος την Κυριακή στο γήπεδο της Πύλου την Παναχαϊκή, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του κυπέλλου Γ’ Εθνικής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει στο τέλος να χαρεί τη νίκη και την πρόκριση που κρίθηκε υπέρ των φιλοξενουμένων στα πέναλτι, με 1-3. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, σκορ που δεν διαφοροποιήθηκε στην παράταση.
Στα 120 αυτά λεπτά το νεοφώτιστο μεσσηνιακό συγκρότημα κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλό του και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν εξίσου να έχουν κερδίσει ή χάσει.
Και πάλι μπροστά στην κατάμεστη από φιλάθλους κερκίδα και σε ένα γήπεδο-χαλί μόλις ανακατασκευασμένο ο Τσικλητήρας ξεκίνησε δυναμικά καταγράφοντας την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 5’ και ήταν ένα σουτ του Μικελάτου που απέκρουσε ο Σούλης, ενώ ίδια κατάληξη είχε στο 37΄ το σουτ του Γραμματικόπουλου.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 15’ με τον Παλιγγίνη να αποσοβεί το σουτ του Μωραΐτη και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 81’ για να μπει η μπάλα στα δίχτυα και ήταν από την πλευρά της Παναχαϊκής, με δράστη τον Στεργίδη. Η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να αντιδράσει, ισοφαρίζοντας στο 84’ με τον Γραμματικόπουλο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σούλης είπε πάλι «όχι» στο σουτ του Τσάτσου. Στην παράταση ο Μαστραντωνάκης «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος, ενώ στο 112’ ήταν η σειρά του Παλιγγίνη να κρατήσει …ζωντανό τον Τσικλητήρα, που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μικελάτου με 2η κίτρινη. Η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, αλλά ο Πήλιος στο 113’ δεν κατάφερε να παραβιάσει με το κεφάλι την εστία του Σούλη, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στη …ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Ο υψηλόσωμος νεαρός πορτιέρο απέκρουσε τα πέναλτι του Τσάτσου και του Σβίγκου, το δοκάρι «σημάδεψε» ο Χοτζάι, ενώ ευστόχησε μόνο ο Κυριαζόπουλος. Τη νίκη-πρόκριση στην Παναχαϊκή χάρισαν οι Στεργιάδης, Γεωργαντόπουλος και Γκίνο, ενώ το πέναλτι του Μπιτσάκου απέκρουσε ο Παλιγγίνης.
TΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (Νίκος Κακαλέτρης-Κώστας Παλαμάρας): Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Μπίζος, Ζαχαρόπουλος (62΄ Σβίγγος), Κυριαζόπουλος, Χοτζάι, Κωστής, Τσάτσος, Γραμματικόπουλος, Μικελάτος, Κερμενίδης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Β. Σούλης, Χoύσα, Αδαμόπουλος, Στ. Σούλης, Παπαδόπουλος, Βασιλείου (82΄ Γκίνο), Στεργίδης, Μπιτσάκος, Μωραΐτης, Κωνσταντακόπουλος (55΄ Μαστραντωνάκης), Καθάριος (62΄ Γεωργαντόπουλος).
  Το μυαλό στη Χαλκίδα…
Αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση στο στρατόπεδο της Πύλου ο θεσμός του κυπέλλου αποτελεί παρελθόν και ήδη το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αγώνα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, την Κυριακή, στη Χαλκίδα, κόντρα στον τοπικό ΑΟ. Μετά το χθεσινό φιλικό στην Καλαμάτα, ο Νίκος Κακαλέτρης θα δώσει σήμερα ρεπό στους παίκτες και από Τετάρτη θα ξεκινήσει κανονικά η προετοιμασία. Δεν υπολογίζεται για το ματς της 6ης αγωνιστικής ο τιμωρημένος Μικελάτος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρούσση. 
Κύπελλο Γ’ Εθνικής

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου
ΑΟ Ζευγολατιού-Θήβα 4-3 παράτ. (3-3 κ.α.)
Αστέρας Αμαλιάδας- Λουτράκι 3-0
Παναργειακός-Ένωση Ερμιονίδας 3-1
Παναρκαδικός-Δόξα Μεγαλόπολης 1-0
ΠΑΟ Βάρδας-Αιολικός 2-3
Χαλκίδα-Αχαϊκή 2-3
Προκρίνεται χωρίς αγώνα ο Φωστήρας
Το πρόγραμμα του 2ου γύρου (13/11)
Αχαϊκή – Φωστήρας
ΑΟ Ζευγολατιού - Παναργειακός
Αστέρας Αμαλιάδας - Παναρκαδικός-Δόξα Μεγαλόπολης
Παναχαϊκή - Αιολικός
 
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρα του Champions League:Α' ΟΜΙΛΟΣ
Τρίτη, 18/10
Ναχαρίγια (Ισραήλ)-Μπάνβιτ (Τουρκία)
Μπάκεν Μπέαρς (Δανία)-Νίμπουρκ (Τσεχία)
Έλιος Ντομζάλε (Σλοβενία)-Άρης (Ελλάδα) 21:00
Μονακό (Γαλλία)-Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης (Γερμανία)

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 19/10
Οραντέα (Ρουμανία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)
Κιμίκ (Ουκρανία)-Άβτοντορ (Ρωσία)
Κατάγια (Φινλανδία)-Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ)
Λε Μαν (Γαλλία)-Βενέτσια (Ιταλία)

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 19/10
Βέντσπιλς (Λετονία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία)
Ουσάκ Σπορτίφ (Τουρκία)-Νεπτούνας (Λιθουανία)
Ρόζα (Πολωνία)-ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 19:30
Βαρέζε (Ιταλία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Τρίτη, 18/10
Γιουβέντους (Λιθουανία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)
Μέγκα Λεκς (Σερβία)-Αβελίνο (Ιταλία)
Τσιμπόνα (Κροατία)-Τενερίφη (Ισπανία)
Τετάρτη, 19/10
Μόρναρ (Μαυροβούνιο)-Οστάνδη (Βέλγιο)

Ε' ΟΜΙΛΟΣ
Τρίτη, 18/10/2016
Περίπατος της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Champions League
ΑΕΚ (Ελλάδα)-Σολνόκι (Ουγγαρία) 92-49
Τα δεκάλεπτα: 26-13, 50-25, 73-39, 92-49
ΑΕΚ: Ούκιτς 5, Σάκοτα 8, Βασιλειάδης 10, Μιλόσεβιτς 9, Ντίξον 7, Λαρεντζάκης 14, Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 12, Σκουλίδας 2, Ουίλιαμς 10, Τσαλμπούρης 7.
ΣΟΛΝΟΚΙ: Μπάρνιες 6, Ράιτ 8, Χτζού, Είλινγσφελντ 6, Βίτμαν 6, Βοϊβόντα 8, Τοθ, Ράντνερ 2, Μπορίσοφ 10, Πόποβιτς 3.

Σαρλερουά (Βέλγιο)-Μπεσίκτας (Τουρκία)
Σάσαρι (Ιταλία)-Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)
Τετάρτη, 19/10
Λούντβιγκσπουργκ (Γερμανία)-Παρτίζαν (Σερβία)

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του champions league έχει ως εξής, με ώρα έναρξης στις 21:45:
Συνέχεια στο Champions League με την 3η αγωνιστική
ΤΡΙΤΗ

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν - Τότεναμ  0-0 ,(0-0) .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μονακό   1-1 , (1-0).-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Μονακό 1-1-0 3-2 4
Τότεναμ 1-0-1 2-2 3
Λεβερκούζεν 0-2-0 3-3 2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1-1 2-3 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης - Λέγκια Βαρσοβίας   5-1 ,(3-1).-
Σπόρτινγκ Λισ. - Ντόρτμουντ  1-2  ,(0-2) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ντόρτμουντ 1-1-0 8-2 4
Ρεάλ Μαδρίτης 1-1-0 4-3 4
Σπόρτινγκ Λισ. 1-0-1 3-2 3
Λέγκια Βαρσοβίας 0-0-2 0-8 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπριζ - Πόρτο    1-2  ,(1-0) .-
Λέστερ - Κοπεγχάγη   1-0  ,(1-0).-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Λέστερ 2-0-0 4-0 6
Κοπεγχάγη 1-1-0 5-1 4
Πόρτο 0-1-1 1-2 1
Μπριζ 0-0-2 0-7 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σεβίλη   0-1 ,(0-1) .-
Λιόν - Γιουβέντους    0-1 ,(0-0) .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γιουβέντους 1-1-0 4-0 4
Σεβίλη 1-1-0 1-0 4
Λιόν 1-0-1 3-1 3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0-2 0-7 0
***
~ ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
 ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .- 
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 04 Οκτωβρίου  2016  :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016~ :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-08-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 10  Οκτωβρίου  2016  : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-10-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08  και 09  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/08-09-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 :  
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016:
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-12-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 14  Οκτωβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-14-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  15 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-15-2016.html .-
~Διήμερη εκδρομή διαδρομή Σ/Κ 15,16 Οκτωβρίου Γιάννενα-Ζαγοροχώρια  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2016/10/1516.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 17 Οκτωβρίου  2016  :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-17-2016.html .-
~  Πρώτη  1η Γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στα Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας  Τρίτη , 18/10/2016  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  18  Οκτωβρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-18-2016.html .-
~ 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3135 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3133  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.321   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~*  Πρώτη 1η γιορτή Μουσταλευριάς στο ΑΡΦΑΡΑ Σάββατο  08/10/2016:

***  Γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στα Αρφαρά Μεσσηνίας!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 
Βίντεο από διήμερβ βόλτα -εκδρομή Γιάννενα-Ζαγοροχώρια 15και16 Οκτωβρίου 2016 Σ/Κ :
1.-  Παναγία Μολυβδοσκέπαστη  Αώος Κόνιτσα  16/10/2016:
https://youtu.be/SLC-HJ7Dn-c .-
~*   Ι. Μ. Παναγίας Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσα Αώος 16/10/2016 :
 https://youtu.be/goHAinaoZBk .-
~*   Μπουραζάνι Αώος Κόνιτσα  16/10/2016 :
 https://youtu.be/FH4XzUgTJXo .-
~*Θεία Λειτουργία Παναγία Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσα  16/10/2016: https://youtu.be/wRvg512sRKE , -
~*Ι . Μ.  ΒΕΛΛΑΣ  Καλπάκι   16/10/2016:
 https://youtu.be/CJgfh4qsYEc .-
~*Ι . Μ. ΒΕΛΛΑΣ αφήγηση Αθανασίας διαδρομή από Καλπάκι  16/10/2016: https://youtu.be/iv0soHkvaqU .-
~*Κόνιτσα Μουραζάν Παναγία Μολυβοσκεπαστή 16/10/2016:
 https://youtu.be/NPtS_beNQ68 .-
~*ΜΟΥΣΕΙΟ Πολέμου 1940-41  Καλπάκι 16/10/2016:
 https://youtu.be/V_PTPTfz3vs
~*ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-41  Καλπάκι 16/10/2016:
https://youtu.be/gkOue34c8kE .-
10 ~*Πολεμικό Μουσείο Καλπάκι 16/10/2016:
https://youtu.be/CY_nkLFpWxk .-
~KALPAKI   νεροτριβή  αφοί ΝΤΕΛΛΑ  16/10/2016   : 
 https://youtu.be/HgCyCoqieLs .-
~* ΚΑΚΑΒΙΑ Ελληνοαλβανικά σύνορα διαδρομή 16/10/2016 :
https://youtu.be/BblUlcV5-lY  .-
13 ~*Βοϊδομάτης π  16/10/2016 :
https://youtu.be/f5flHTOitEY .-
14 ~ Ι. Μ.  Βελλάς Καλπάκι  διαδρομή 16/10/2016 :
 https://youtu.be/FaGn2K29zUk  .-
15 ~ Ι. Μ.. Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης  φτάνοντας 16/10/2016 : https://youtu.be/F1xRjtgNPbo .-
16 ~Κακαβιά Καλπάκι  διαδρομή 16/10/2016 :
https://youtu.be/FF0O0a7PDp8  .-
17 ~^ΚΑΛΠΑΚΙ  ενημέρωση Αθανασία  16-10-2016 :
https://youtu.be/fqICcl6Z3DA .-
18 ~ Παναγία Μολυβδοσκέπη Κόνιτσα φεύγοντας 16/10/2016: https://youtu.be/gumJmpKvBlA  .-
19 ~Στρατιωτικό ΜΟΥΣΕΙΟ 1940 41 Καλπάκι  αφήγηση Αθανασία 16/10/2016: https://youtu.be/cVtJ4l-7BPg .-
20 ~Κόνιτσα  διασκέδαση 15/10/2016 :
 https://youtu.be/UuGw0mV1hbY .-

21~*** ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ Μονή Αγίας Παρασκευής  Φαράγγι  Βίκου 15/10/2016: https://youtu.be/ddZ0Lbd5enU .-

22~*** Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης ενημέρωση από Αθανασία 16/10/2016: https://youtu.be/otDH-q96mEo .-

23~***ΚΟΝΙΤΣΑ διαδρομή  βόλτα γνωριμίας ενημέρωση Αθανασία  16/10/2016: https://youtu.be/3qxr_nmg2QM .- 

24~***ΚΟΝΙΤΣΑ γεφύρι ποταμός ΑΩΟΣ  16/10/2016:

25~***Κόνιτσα  γεφύρι  διαδρομή πηγαίνοντας  16/10/2016: https://youtu.be/Q9eNwZrKcP0 .-

26~*** Κόνιτσα  διαδρομή βόλτα γνωριμίας 16/10/2016 : https://youtu.be/CBPADjKOlLk .-

27~***Κόνιτσα  από ξενοδοχείο ξημερώνοντας  16/10/2016: https://youtu.be/N875m_Uruok .-

28~***Ζαγοροχώρια ενημέρωση Αθανασία 15/10/2016: https://youtu.be/Ao_lzvRo2Qw  .-

29~***ΓΙΑΝΝΕΝΑ ενημέρωση Αθανασίας 15/10/2016: https://youtu.be/OOMjYfUJbKM ..-

30~***Γεφύρι Κόνιτσας  Αώου ποταμού 16/10/2016: https://youtu.be/er9hShOW484 .-

31~***ΑΩΟΣ ποταμός ενημέρωση Αθανασία  15/10/2016: https://youtu.be/Sv899Tay8Ic .-

32~Κόνιτσα  φαγητό διασκέδαση 15/10/2016 :

33~Κόνιτσα  φαγητό μουσική χορός ζωντανή ορχήστρα 15/10/2016: https://youtu.be/NdjFfUFVxUc .-

34~ Κόνιτσα 15/10/2016 φαγητό  ζωντανή μουσική διασκέδαση: https://youtu.be/who_uAvJOtk .-

35~Κόνιτσα βραδιά διασκέδασης 15/10/2016:

36~Κόνιτσα  σουίτα  ξενοδοχείου   ΔΕΝΔΡΟ  16/10/2016: https://youtu.be/rXw_4Xl2pEE  .-

37~ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ φτάνοντας 15/10/2016:

38~ΒΙΤΣΑ  Ζαγοροχώρι διαδρομή   βόλτα 15/10/2016: https://youtu.be/iaAUWtpAnls  .-

~**Βοϊδομάτης π  16/10/2016 :

 https://youtu.be/N0eb1imwSfc   .-    

~**Κόνιτσα  διασκέδαση 15/10/2016 :


~**Κόνιτσα Μουραζάνι Παναγία Μολυβοσκέπαστή 16/10/2016 : https://youtu.be/C8oTUmRe1u8 .
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου