ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Δεκεμβρίου  2015  :
~
~ Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από Σταματάκο  μας 2015 :  https://youtu.be/TIwEPiLz_tA  .- 
~ 24 Δεκεμβρίου
Ευγενίας οσιομάρτυρος (†262) και των γονέων αυτής Φιλίππου επάρχου παλαιάς Ρώμης και Βασίλλας και των τέκνων αυτών, Πρώτα και Υακίνθου. Μαρτύρων Αχαϊκού, Θεοκλείου, Καστούλου και Σόσσιου. Οσίων Αντιόχου «του της Πανδέκτης». Αφροδισίου, Βιτιμίωνος και Νικολάου του από στρατιωτών.  ~
Σήμερα 24/12/2015 εορτάζουν:
Προεόρτια Χριστουγέννων, Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς, Άγιος Φίλιππος, Άγιος Αχμέτ ο Κάλφας ο Νεομάρτυρας
~ Βιογραφία
Η Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς έζησε στο δεύτερο μισό του 3ου αιώνα μ.Χ. Καταγόταν από τη Ρώμη και οι γονείς της ονομάζονταν Φίλιππος και Κλαυδία. Επίσης, είχε και δύο άλλα αδέλφια, τον Αβίτα και το Σέργιο.
Ο πατέρας της διορίστηκε έπαρχος στην Αλεξάνδρεια και πήγε εκεί με όλη του την οικογένεια. Εκεί η Ευγενία σπούδασε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έμαθε άριστα την ελληνική και ρωμαϊκή φιλολογία. Όταν τελείωσε τις σπουδές της, ψάχνοντας για περισσότερη γνώση πήρε στα χέρια της από μια χριστιανή κόρη τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου. Όταν τις διάβασε, εντυπωσιάσθηκε πολύ. Εκεί μέσα δεν υπήρχαν θεωρίες και φιλοσοφικές δοξασίες. Οι γραμμές τους ενέπνεαν ζωή και ελπίδα.
Εκείνη την περίοδο, οι γονείς της ήθελαν να τη δώσουν σύζυγο σε κάποιο Ρωμαίο αξιωματούχο, τον Ακυλίνα. Τότε η Ευγενία, αρνούμενη να δεχθεί αυτή την πρόταση των γονέων της, κάποια νύχτα ντύθηκε ανδρικά και έφυγε σε άλλη πόλη. Εκεί κατηχήθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανή και έλαβε συγχρόνως το μοναχικό σχήμα.
Μετά από χρόνια, επέστρεψε στο σπίτι της και η αναγνώριση από τους γονείς της έγινε μέσα σε δάκρυα και ανέκφραστη χαρά. Δεν πέρασε πολύς καιρός και όλοι στο σπίτι της Ευγενίας δέχθηκαν το χριστιανισμό. Από μίσος τότε οι ειδωλολάτρες τραυμάτισαν θανάσιμα τον πατέρα της. Και όταν η Ευγενία επέστρεψε στη Ρώμη, επειδή δε θυσίαζε στα είδωλα, την αποκεφάλισαν, τερματίζοντας έτσι ένδοξα «τὸν καλὸν ἀγῶνα τῆς πίστεως» (Α' προς Τιμόθεον, στ' 12), μαζί με την επίγεια ζωή της.
~
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr)
~
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
***   Απολυτίκιο Αγ. Ευγενίας - 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ,
https://youtu.be/hGxCEDGzd8k?list=PL39609B35298A9A5A  .-


***  Με σύμμαχο τον καλό καιρό αύριο τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα         
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 24/12/2015 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες, κυρίως προς το τέλος της ημέρας, θα κάνουν την εμφάνιση τους αραιές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/
  Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Καλαμάτας σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα !!

***  Το εορταστικό ωράριο για σήμερα, την Κυριακή θα ανοίξουν πάλι τα καταστήματα          
     
Όπως έχουμε γράψει, σε εφαρμογή είναι από τις 19 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα της Καλαμάτας.
Για σήμερα τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν από τις 8:30 έως τις 7 το απόγευμα ενώ θα ανοίξουν ξανά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου με ωράριο 11 το πρωί με 7 το απόγευμα 

***  Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού          
     
Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, εκκλησιαστική περιουσία, σχέση Εκκλησίας- Κράτους, προσευχή στα σχολεία… ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που θέσαμε στο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο στη συνέντευξη που ακολουθεί, μιας και απασχολούν εσχάτως την επικαιρότητα.
Το Μάρτιο, άλλωστε, συμπληρώνει 9 χρόνια στο τιμόνι της μεσσηνιακής Μητρόπολης και ένα από τα πολλά που έχει καταφέρει, είναι το άνοιγμα της Εκκλησίας στην τοπική αρχικά κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αφού είναι καθηγητής και, μάλιστα, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πολλάκις εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
  Καθημερινά τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια επίθεση - αμφισβήτηση στην Εκκλησία. Μπορείτε να δώσετε μια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό;
Διότι η Εκκλησία αποτελεί επικοινωνιακά το εύκολο μέσο, προκειμένου να αποδείξουμε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις.
  Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Κατ’ αρχάς, ποια η γνώμη σας για τους ομοφυλόφιλους, αλλά και ποια η άποψή σας για το συγκεκριμένο σύμφωνο.
Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας.
  Εκκλησιαστική περιουσία... Συχνά ακούμε την άποψη ότι η Εκκλησία δε φορολογείται και μόνο εισπράττει. Ποια η γνώμη σας;
Αυτό είναι λάθος και ανακριβές. Η Εκκλησία φορολογείται τόσο για την ακίνητη περιουσία της όσο και για τα έσοδά της και, μάλιστα, στο πλαίσιο των φορολογικών υποχρεώσεων που υφίσταται σε κάθε Ν.Π.Δ.Δ. Παράλληλα προς αυτή τη φορολόγηση προσφέρει το κοινωνικό και προνοιακό έργο, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έργο το οποίο θα έπρεπε να προσφέρει το λεγόμενο κράτος πρόνοιας. Για την υποτιθέμενη αυτή προσφορά του δε θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι φορολογεί τον Έλληνα πολίτη.
  Ας το δούμε σε τοπικό επίπεδο... Μιλήστε μας για τις δράσεις της εδώ Μητρόπολης σε θέματα προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη.
Η Μητρόπολη μέσα από τις κοινωνικές της δομές και δράσεις προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στον οποιοδήποτε δοκιμάζεται από αυτήν την κρίση. Προσπαθεί στο πλαίσιο του σεβασμού και της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου να επιλύσει τα προβλήματά του χωρίς διαφημίσεις, διακρίσεις ή διαχωρισμούς.
  Ακόμη ένα ζήτημα που αναφέρεται συχνά από τον κόσμο είναι η σχέση Εκκλησίας - Κράτους. Είστε υπέρ του διαχωρισμού;
Δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά με ένα ναι ή ένα όχι. Η πολυετής και πολυχρόνια σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, ήδη από το 1830 μέχρι σήμερα, έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο σχέσεως το οποίο αφορά όλους τους χώρους της ελληνικής κοινωνίας και, ως εκ τούτου, καθίσταται θέμα πολυσύνθετο, πολυδιάστατο και αρκετά περίπλοκο. Εξαιτίας ακριβώς αυτής της δυσκολίας απαιτείται διάλογος μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας, ο οποίος, για να είναι ουσιαστικός, θα πρέπει να εμπνέεται από την αλήθεια και την εμπιστοσύνη.
  Η νεολαία της κυβερνητικής πλειοψηφίας ζητά να σταματήσει η προσευχή στα σχολεία. Ποια η γνώμη σας;
Το θέμα της προσευχής δεν είναι θέμα ιδεολογίας και πολιτικής, άλλωστε σήμερα ισχύει η δυνατότητα απαλλαγής από την προσευχή, εφόσον το επιθυμούν και οι γονείς του μαθητού.
  Γενικότερα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια τάση απομάκρυνσης του κόσμου από την Εκκλησία. Ως μητροπολίτης, αλλά και ως καθηγητής, πώς το δικαιολογείτε αυτό, αλλά και πώς μπορεί να αλλάξει;
Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι εμφανίζεται τάση απομάκρυνσης. Μάλλον το αντίθετο ισχύει και, μάλιστα, με την παρουσία και συμμετοχή νέων. Όμως, ότι η Εκκλησία πρέπει να αλλάξει τον κώδικα επικοινωνίας με τους ανθρώπους, ιδίως με τα νέα παιδιά, είναι απαραίτητο. Αυτό συνεπάγεται ότι ο εκκλησιαστικός λόγος δεν πρέπει να περιορίζεται στο «πρέπει» και στο «μη», αλλά είναι αναγκαίο να αποτελεί μέσο απάντησης στα σύγχρονα υπαρξιακά προβλήματα του ανθρώπου και τις προκλήσεις του σύγχρονου πολιτισμού.
  Κάθε μέρα φτάνουν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν ως στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Θεωρείτε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει επαρκώς αυτό το θέμα και τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;
Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα θεωρώ ότι αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα με αρκετή επιπολαιότητα και πειραματισμό, γι’ αυτό και η προσπάθεια επίλυσής του οδηγείται σε αδιέξοδο. Η μη ύπαρξη ενός ουσιαστικού και πραγματικού νομικού πλαισίου, όπως και η έλλειψη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης των μεταναστών δε βοηθά στην επίλυση των αναφυομένων προβλημάτων. Αν δεν προσέξουμε, σε λίγο καιρό το πρόβλημα από θέμα επιβίωσής τους θα μετατραπεί σε ζήτημα κοινωνικής συμβίωσης με απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνέπειες.
  Αποτέφρωση: Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να μην ταφούν, αλλά να αποτεφρωθούν. Είναι κάτι που σας βρίσκει αντίθετο: Αν ναι, γιατί;
Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και το σώμα μας, όπως και η ψυχή μας, δεν αποτελεί ατομικό κτήμα. Επιπλέον, δε, ο σεβασμός προς την ύλη (σώμα – σάρκα) είναι στοιχείο περί της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας για τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και ο οποιοσδήποτε καταστροφικός βιασμός της ύλης, ο οποίος πραγματοποιείται υπό το σκεπτικό μιας ατομικιστικής διαχείρισης του σώματος, είναι απορριπτέος και καταδικαστέος από την Εκκλησία.
  Είστε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση;
Για την επίλυση της κρίσης απαιτείται η υπέρβαση των μικροπολιτικών επιδιώξεων. Η κοινοβουλευτική συναίνεση, η καταξίωση που πρέπει να αποκτήσει ο πολιτικός κόσμος στη συνείδηση του λαού και η σταθερότητα στις επιλογές, πρέπει να επιτευχθούν, προκειμένου όλα αυτά να αποτελέσουν τις ασφαλιστικές δικλείδες για να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από τις επενδύσεις. Επιπλέον, απαιτείται η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας ως πρωτογενούς παράγοντα ανάπτυξης και αποδυνάμωσης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Τα πρώτα κάλαντα στο Δήμαρχο Καλαμάτας          
     
 
Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δήμαρχο, ειδικά διασκευασμένα για τον ίδιο, μαθήτριες και μαθητές από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.
 Ο δήμαρχος, Παν. Νίκας, ευχαρίστησε τα παιδιά και τους δασκάλους τους και ανταπέδωσε τις ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων, εστιάζοντας στην «καλή πρόοδο», ενώ τους υποσχέθηκε πως θα τα επισκεφθεί στο σχολείο τους, αφού του απηύθυναν σχετική πρόσκληση.  Α.Π

***  Τρένο Καλαμάτα – Μεσσήνη από σήμερα και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου          
       
Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για τη διανομή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης έκανε γνωστό ότι από σήμερα, επαναλειτουργεί για 15 ημέρες, η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας – Μεσσήνης με σκοπό και οι πολίτες της Καλαμάτας να επισκεφθούν το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, αλλά να εξυπηρετηθούν και οι δημότες της Μεσσήνης που θα θέλουν να επισκεφθούν την πρωτεύουσα του νομού αυτές τις ημέρες. Για το λόγω αυτό ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο κ. Τσερπέ που με δικές του ενέργειες κατάφερε να πετύχει την επαναλειτουργία του τρένου. Ο Τάσος Τσερπές από την πλευρά του ευχαρίστησε την ΤΡΕΝΟΣΕ και τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής της Μεσσήνης είναι η μόνιμη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής με την Καλαμάτα.
Κ. Γαζ.

*** Αυξημένοι έλεγχοι και περιπολίες από την Τροχαία Καλαμάτας 

Από σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση των επισκεπτών προς την Καλαμάτα για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ η Τροχαία Καλαμάτας ήδη έχει ξεκινήσει την εφαρμογή μέτρων. Στο οδικό δίκτυο, τόσο το επαρχιακό, όσο και το εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας γίνονται περιπολίες συνεργείων της Τροχαίας, ενώ εντός της Καλαμάτας από χθες υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι σε κομβικά σημεία για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Ο Διοικητή της Τροχαίας Καλαμάτας, Ηλίας Αξιοτόπουλος, τόνισε πως δύο είναι οι βασικές οδηγίες προς όλους τους οδηγούς: αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί και όλοι να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη. Παρατήρησε επίσης, ότι οι έλεγχοι για μέθη θα αυξηθούν ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες και ευχήθηκε σε όλους τους οδηγούς αναίμακτες γιορτές. Β.Β. - 

***  Επισκέψεις μαθητών και φοιτητών από Κίνα και ΗΠΑ 

Σε συνάντηση που είχε χθες ο δήμαρχος, Παν. Νίκας με το Νικόλαο Ζαχαριά, Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, γνωστοποιήθηκε η βούληση του Πανεπιστημίου να αναπτύξει την εξωστρέφειά του. Η προσπάθεια αυτή εντοπίζεται στη διοργάνωση επισκέψεων μαθητών Λυκείου και φοιτητών, καταρχήν από την Κίνα και στη συνέχεια από τις ΗΠΑ, για τουριστικούς λόγους (επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους), αλλά και για την παρακολούθηση σεμιναρίων που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο. Τα σεμινάρια έχουν σκοπό την εμβάθυνση και καλύτερη κατανόηση του ελληνικού πολιτισμού από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Ο δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, με στόχο τη συμπλήρωση του προγράμματος των επισκεπτών μαθητών και φοιτητών και με έμφαση στη μεσογειακή - μεσσηνιακή διατροφή, τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα, την ανάδειξη του πολιτισμού μας κ.ά. Μάλιστα, μέσα στον Ιανουάριο 2016 - μετά τις σχετικές εγκρίσεις - θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου, ώστε να υπηρετηθεί η εξωστρέφεια του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τη δυναμική του, με προφανή οφέλη για την περιοχή μας, την κοινωνία και την οικονομία μας. Α.Π. - 

***  Χορωδιακή μουσική με χριστουγεννιάτικες μελωδίες χθες το βράδυ στην πλατεία Καλαμάτας (φωτογραφίες)    
 
 
Συναυλία χορωδιακής μουσικής έγινε χθες το βράδυ στις 7 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από τις χορωδίες Αρμονία, Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, Ορφέα, Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και την Παραδοσιακή του Δημοτικού Ωδείου, με την συμμετοχή πλήθους πολιτών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 
 
 
 
 
 
 

***  Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται με κατάγματα η 7χρονη μαθήτρια          
     
Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα της 7χρονης μαθήτριας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, διέταξε χθες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας,  Δημήτρης Σταύρου.
Το 7χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στη χειρουργική μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου διακομίσθηκε εσπευσμένα από την Καλαμάτα, σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.
Το παιδί έχει κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα, κάκωση στην κοιλία, επισκληρήδιο αιμάτωμα και κάταγμα στο κρανίο, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων, Μανώλη Παπασάββα.
  Ευθύνες
Η έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας, θα εξετάσει κυρίως τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα, αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες σε πρόσωπα. Ιδιαίτερα για τις συνθήκες του ατυχήματος, ακόμα δεν υπάρχει με βεβαιότητα τι πραγματικά συνέβη.
Πληροφορίες από το χώρο του σχολείου αναφέρουν, ότι μετά την  ολοκλήρωση του μαθήματος της πληροφορικής στο 2ο  όροφο του κτηρίου, μόλις τελείωσε το μάθημα και ξεκίνησε το διάλειμμα, τα παιδιά βγήκαν από την αίθουσα και η δασκάλα κλείδωσε την αίθουσα, όπως συνηθίζεται για λόγους ασφαλείας, χωρίς να αντιληφθεί ότι το 7χρονο παιδί ήταν ακόμα μέσα.
Το παιδί, χτυπούσε την πόρτα, αλλά λόγω της φασαρίας από το διάλειμμα κανείς δε το άκουσε και αυτό πλησίασε τα παράθυρα για να φωνάξει και συνέβη το ατύχημα.
  Καταγγελίες γονιών
Χθες στον αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό Star οι γονείς κατήγγειλαν ότι το παιδάκι κλειδώθηκε από τη δασκάλα του στην αίθουσα και αυτό πήδηξε από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου του σχολικού κτηρίου, καθώς κάνεις δεν το άκουγε που καλούσε σε βοήθεια.
Όπως εξήγησαν, όλα έγιναν τη Δευτέρα όταν η μητέρα κλήθηκε να παραλάβει το παιδί από το σχολείο τραυματισμένο, ενώ ενημερώθηκε από τη διεύθυνση πως είχε χτυπήσει στην τουαλέτα του σχολείου.
«Τα παιδί μου, μου είπε πως η δασκάλα της πληροφορικής το έκλεισε στην τάξη. Μάλιστα της φώναζε “Κυρία, κυρία μην με κλείνετε μέσα”» ανέφερε στο Star η μητέρα της 7χρονης, προσθέτοντας πως τόσο η γιατρός της Καλαμάτας όσο και οι γιατροί στο Παίδων, επιβεβαιώνουν ότι το παιδί χτύπησε μετά από πτώση από μεγάλο ύψος!
«Το παιδί έπεσε από ύψος 6 μέτρων. Ούρλιαζε, πανικοβλήθηκε και η μόνη διέξοδος ήταν από το παράθυρο», τόνισε στον ίδιο σταθμό ο πατέρας της μικρής.
Ο πατέρας του κοριτσιού που έχει αλλά δυο παιδιά, είναι εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό και κατήγγειλε, επιπροσθέτως, ότι το παιδί μετά από τέτοια πτώση δεν έμεινε ακινητοποιημένο για λόγους ασφαλείας, όπως επιβάλλεται.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Μαθήτρια βούτηξε στο κενό από παράθυρο του β΄ ορόφου σε σχολείο της Καλαμάτας

 Μία 7χρονη μαθήτρια της Β΄ τάξης τραυματίστηκε προχθές το μεσημέρι στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Αφού τελείωσε το μάθημα της Πληροφορικής, η μαθήτρια βρέθηκε κλεισμένη στην αίθουσα. Προσπαθώντας να βγει, έπεσε από μεγάλο ύψος στο προαύλιο, από παράθυρο που δεν έχει κάγκελα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας, έχοντας ωστόσο πολλά και σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι, αλλά και στα πάνω και κάτω άκρα. Να σημειωθεί πως αρχικά διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έφυγε αμέσως, συνοδεία του πατέρα της, για το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού... Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, διεξάγεται έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ επικεφαλής της είναι ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πάνος Πετρόπουλος, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή και ενημέρωσε αρμοδίως το υπουργείο. Όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου, οι αίθουσες κλειδώνονται μετά το τέλος των μαθημάτων για λόγους ασφαλείας, στο δεύτερο όροφο, όμως, όλα τα παράθυρα του διαδρόμου είναι χωρίς φύλαξη. - 

*** Από 3,10 έως 3,30 η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία         
     
Η αγορά του ελαιολάδου προχωρά σε κανονικούς ρυθμούς  και χωρίς εκπλήξεις. Με βάση τα εξτρίσιμα (0,3ο) οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί από 3,0 έως 3,12 ευρώ/κιλό σε Μεσσηνία, Κρήτη και σε βασικές ελαιοπαραγωγές περιοχές, ενώ στις εξαιρετικές ειδικές ποιότητες της Λακωνίας φθάνει και τα 3,30 ευρώ (πάντοτε για τιμές βυτίου ex-factory).
Για τη Λέσβο αναφέρονται εξαιρετικές ποιότητες που είχαν χρόνια να εμφανιστούν. Και εδώ είναι όψιμη η χρονιά, με τις αποδόσεις σε λάδι μόλις τις τελευταίες ημέρες να φθάνουν το 25% και τις τιμές στα επίπεδα των 3,15-3,20 ευρώ (το 0,3ο). Τα βιομηχανικά (βάση οξύτητας 5ο) κυμαίνονται ανάλογα με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά από 2,40 έως 2,45 ευρώ/κιλό (τιμή CIF Πειραιά).
Είναι σημαντικό να λαμβάνουν οι παραγωγοί υπ’ όψιν τους ότι επειδή η φετινή παραγωγή είναι όψιμη, να μη βιάζονται να μαζέψουν και αλέσουν τις ελιές τους, οι οποίες θα έχουν μικρές αποδόσεις σε λάδι, αλλά να περιμένουν υπομονετικά το επιθυμητό επίπεδο ωρίμανσης.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις ανήκουν στο Βασίλη Ζαμπούνη και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Olivenews.gr.
Επιπλέον, αναλύοντας περισσότερο το θέμα υποστηρίζει: «Πράγματι η χρονιά 2014/15 έκλεισε με μικρά (όχι "απειροελάχιστα") αποθέματα, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αυξητικές τάσεις στο μεταβατικό διάστημα του φθινοπώρου.
Όμως, για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και γιατί η παραγωγή της Ισπανίας είναι εφέτος πρώιμη, "εκρηκτικές", "εκτοξεύσεις" και άλλα παρόμοια δεν συνέβησαν. Επίσης, δεν υπάρχουν "ατράνταχτες ενδείξεις" ότι η τιμή παραγωγού θα κυμανθεί φέτος πάνω από τα 3,50 ευρώ. Ίσα ίσα, το αντίθετο. Το 4,60 στην πρώτη πώληση της Νεάπολης Λακωνίας δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, προήλθε από υπερβολικά άγουρες ελιές με αποδόσεις κάτω του 10% (άρα στην πραγματικότητα η τιμή ήταν κάτω των 2,50 ευρώ).
Τέλος, η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας και η εκτίμηση ότι "θα ενισχύσει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο στις αγορές" δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ανεβάσει και τις τιμές, μια και θα αυξηθούν οι ποσότητες που θα διακινούνται σαν ΠΟΠ Καλαμάτα».

*** Κλέβουν σακιά με ελιές και ραβδιστικά μηχανήματα στην Τριφυλία          
      
Αλλεπάλληλα είναι στην Τριφυλία, τις τελευταίες εβδομάδες, τα κρούσματα κλοπών σακιών με ελιές από ελαιοπερίβολα, καθώς και ραβδιστικών μηχανημάτων. Όσο το λιομάζωμα βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή και κορυφώνεται η παραγωγή ελαιολάδου, η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση και οι δράστες, στο «πνεύμα» της εποχής, δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε είδη και προϊόντα της ελαιοκομικής περιόδου!
Η Τριφυλία, όπως είναι γνωστό άλλωστε, από άκρη σε άκρη είναι γεμάτη ελαιώνες, που, ως φαίνεται, προκαλούν το ενδιαφέρον των δραστών, οι οποίοι, συνήθως νύχτα, κλέβουν ό,τι βρουν στα χωράφια: σακιά με ελιές - που οι άτυχοι παραγωγοί με κόπο έχουν ραβδίσει αλλά δυστυχώς έμειναν τη νύχτα στο χωράφι για να πάνε την άλλη μέρα στο ελαιοτριβείο για το λάδι - καθώς και ραβδιστικά μηχανήματα και εργαλεία, ηλεκτρινές δέμπλες, καντάλια και λιόπανα.
Πριν από λίγες μέρες, από ελαιοπερίβολο στη Γιαννίτσαινα Κυπαρισσίας, νύχτα, έκλεψαν 11 σακιά με ελιές, ενώ από χωράφι στον ελαιώνα των Μύλων πήραν 6 σακιά. Ακόμα πιο γερή «μπάζα» έκαναν στον Κάμπο της Κυπαρισσίας, απ’ όπου «σήκωσαν» 22 τσουβάλια, από χωράφι που ήταν επί του δρόμου και τα σακιά ήταν συγκεντρωμένα μπροστά, για να πάει το τρακτέρ το επόμενο πρωί να τα φορτώσει για το ελαιοτριβείο.
Ίδια κρούσματα, μαθαίνουμε, σημειώθηκαν και στη Μώραινα Φιλιατρών, αλλά και στην περιοχή των Γαργαλιάνων.
Σε Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, νύχτα, έσπασαν την πόρτα σε αποθήκη χωραφιού στο οποίο οι ιδιοκτήτες το πρωί ράβδιζαν και πήραν δύο ηλεκτρινές δέμπλες, ένα αλυσοπρίονο και μια γεννήτρια.
Όπως είναι φυσικό, τα κρούσματα αυτά έχουν θορυβήσει τους κατοίκους και παραγωγούς ελαιολάδου, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν έξαρση, καθώς η ελαιοσυγκομιδή είναι στην κορύφωσή της.
«Δε μας φτάνουν τα δικά μας τα προβλήματα κάθε μέρα με τα μέτρα και τα λεφτά που δεν έχουμε και τις κλεψιές που γίνονται, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει και το Α.Τ. Φιλιατρών από πάνω…», σημείωσε κάτοικος των Φιλιατρών που μας ενημέρωσε για κλοπή σακιών με ελιές από το χωράφι του στην περιοχή της Μώραινας. 

*** Έπεσε σύρμα…          
      
Πώς αλλάζουν τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη! Με δημόσιες δηλώσεις τους οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι να απορεί κανείς. Γραμμή πήραν; Πάντως, ο δήμαρχος, αν και γνωστός για τα πιστεύω του, χθες, σε σχετική ερώτηση, δε θέλησε να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτά είναι για τους πολιτικούς και εγώ είμαι αυτοδιοικητικός», είπε.   Α.Π. 

***  Λιομάζωμα          
     
Δύσκολο πράμα το λιομάζωμα. Ξύπνημα μέσα στην άγρια νύχτα, ντύσιμο με ρούχα πρόχειρα, μια γρήγορη μπουκιά κι ένας ζεστός καφές στο θερμός. Και πριν προλάβει να αποσυρθεί ο αυγερινός για την πρωινή του κατάκλιση, η εργατιά κιόλας στρωμένη στη δουλειά.
Πανιά απλώνονται πάνω στης γης το πράσινο χαλί κι αχνίζουνε οι αναπνοές μέσα στην υγρασία. Μουγκρίζουνε οι γεννήτριες κι αρχίζουνε το ζέσταμα οι ραβδιστήρες, τσουβάλια ανοίγουνε πανέτοιμα να καταπιούνε το πράσινο χρυσάφι, κόσκινα που θα ξεχωρίσουνε τα φύλλα απ’ τον καρπό στήνονται μέσα στον αγρό, φωνές, χάχανα και μισοκουβέντες ακούγονται αραιά και πού. Πανέτοιμο και κουρδισμένο θα αντικρίσει το συνεργείο ο χτικιασμένος ήλιος του χειμώνα σαν καταφέρει να ξεμυτίσει απ’ τα νέφη.
Στο πόδι το δεκατιανό και ένα διάλειμμα μικρό για μεσημέρι. Οι μέρες λιγοστέψανε κι ο ήλιος βασιλεύει γρήγορα, πρέπει να βγει η δουλειά και να τελειώσει το χωράφι, άσε που αύριο μπορεί να βρέχει.
Κι όταν απομαζώξουνε, τραβάνε τα φορτία για τη φάμπρικα να αποθηκευτούνε, να ζυγιστούνε και να αλεστούνε σαν θα ’ρθει η ώρα. Με τι οξύτητα θα βγει το λάδι; Και τι τιμή θα πιάσει φέτος; Συμφέρει να δοθεί αμέσως ή μήπως να αποθηκευτεί, μπας και αργότερα τσιμπήσει προς τα πάνω κατιτίς; Θα βγουν, έστω, τα έξοδα ή άδικος ο κόπος;
Και έπειτα θερμή συζήτηση στο καφενείο, με θέματα γνωστά και επαναλαμβανόμενα από χρόνια. Για το πώς γίνεται, ενώ το λάδι αυτού του τόπου έχει πολύ καλή τιμή στα ράφια της Ευρώπης, ο παραγωγός να παίρνει ψίχουλα.
Και για ποιον λόγο πρέπει να εξάγεται μαζικά στην ανταγωνίστρια Ιταλία, που το χρησιμοποιεί για να βελτιώνει την ποιότητα -άρα και την τιμή- του δικού της του λαδιού, κατά πώς ακούγεται από καιρό. Για τις αμαρτωλές ενώσεις, με τις όποιες λαμπρές εξαιρέσεις, που αφέθηκαν στα χέρια των κομματικών και χρεοκόπησαν. Για το συνεταιριστικό κίνημα που το σφετερίστηκαν διαπλεκόμενοι και υστερόβουλοι.
Για το αν οι επιδοτήσεις ωφέλησαν εντέλει ή δυναμίτισαν παραγωγή και προϊόν κι έκαμαν τους αγρότες εξαρτώμενους. Για το πώς εξελίχθηκε η ελιά σε μονοκαλλιέργεια, εξαφανίζοντας άλλες πηγές εσόδων απ’ τη φύση και κάνοντάς της τεράστια ζημιά.
Θα θυμηθούνε οι παλιότεροι πως κάποτε περνούσανε με αξιοπρέπεια, παρ’ όλο που παρήγαν λιγότερο. Βλέπεις, άλλη ζωή τότε, άλλες ανάγκες και συνήθειες.
Μετά μεγάλωσε η παραγωγή, μεγάλωσαν μαζί και οι σκοτούρες: έξοδα για λιπάσματα και φυτοφάρμακα που βλάπτουνε και το περιβάλλον, ακρίβυνε το καύσιμο, ποτιστικά νερά και γεωτρήσεις, αγροτικά οχήματα και δρόμοι, τρακτέρ κι εξοπλισμοί, γεωπόνοι και φυτώρια, έμποροι και μεσάζοντες, στην πλάτη του παραγωγού έφαγε ψωμί κόσμος πολύς, κι αυτός φυτοζωεί κι ιδροκοπά στο λιόφυτο αυτές τις μέρες του χειμώνα χωρίς να ξέρει πώς να βγάλει τη χρονιά.
Λευτέρης Κουγιουμουτζής 

*** 4 άτομα με χειροπέδες από τη χθεσινή έφοδο αστυνομικών σε καφετέρια στο κέντρο της Καλαμάτας          
      
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (22.12.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 34, 41, 45 και 75 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των νομοθεσιών για τα παράνομα τυχερά παιχνίδια και τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 43χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα Καφέ-Μπάρ, ιδιοκτησίας του 43χρονου, με προσωρινά υπεύθυνο τον 34χρονο, όπου διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει και να λειτουργούν, τρεις (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», την διεξαγωγή του οποίου είχαν επιτρέψει στα άλλα τρία (3) άτομα.
Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν τρεις (3) ηλεκτρικοί υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των -170,90- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού, καθώς και ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,5- γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)          
       
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης στη διασταύρωση των οδών Φαρών & Βασ. Όλγας. ΙΧ αυτοκίνητο διερχόμενο της Φαρών συγκρούστηκε με αγροτικό που ερχόταν από την Βασ. Όλγας. Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς και σημειώθηκαν μόνο σοβαρές υλικές ζημιές στα δυο οχήματα. 

*** Βασίλης Κοσμόπουλος: Αφοπλίζει το Δήμο Καλαμάτας η απόρριψη του ΓΠΣ          
     
Αφοπλίζεται ο Δήμος χωροταξικά και αναπτυξιακά 
 Ο Βασίλης Κοσμόπουλος για την πιθανή απόρριψη του ΓΠΣ Καλαμάτας
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ο πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη και Όμορφη Πόλη», Βασίλης Κοσμόπουλος, υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καλαμάτας.
Με παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορές στον τοπικό Τύπο και συνεντεύξεις, προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλά η Δημοτική Αρχή κώφευε ή «κουκούλωνε» την πραγματικότητα.
Λόγω των επικείμενων εξελίξεων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Π. Νίκα, ζητήσαμε την άποψή του για όλα αυτά.
Ακολουθεί η συνέντευξή του στο «Θάρρος»:
  -Ποιοι ήταν οι στόχοι του ΓΠΣ για τον καλλλικράτειο Δήμο Καλαμάτας;
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) αποτελεί το κατευθυντήριο σχέδιο για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη κάθε Δήμου τουλάχιστον για μια εικοσαετία, μετά την πάροδο της οποίας επιτρέπεται η αλλαγή του.
Είκοσι περίπου χρόνια μετά το ΓΠΣ του 1986 ξεκίνησε η εκπόνηση του νέου για το Δήμο Καλαμάτας ΓΠΣ (η σύμβαση υπεγράφη στις 10-06-2005), το οποίο στην τελική του μορφή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 77/03-05-2011.
Σημαντικά στοιχεία αυτού του ΓΠΣ, το οποίο στόχευε στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού αστικού περιβάλλοντος, στην αναβάθμιση και ανάδειξη των ορεινών περιοχών και του αστικού τους δικτύου, στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του εντός του αστικού συγκροτήματος χώρου και, τέλος, στην αντιμετώπιση των υπαρχόντων κοινωνικών προβλημάτων, είναι ότι: α) Επεκτείνεται στα όρια του Καποδιστριακού Δήμου, β) Θέτει αυστηρούς κανόνες για την εκτός σχεδίου δόμηση αυξάνοντας την αρτιότητα – οικοδομησιμότητα των οικοπέδων από τα 4 στα 6 και στα 8 στρέμματα, με παράλληλη κατάργηση των, σύμφωνα με τις διατάξεις των Π.Δ., ισχυουσών παρεκκλίσεων, γ) Καθορίζει τις επιτρεπόμενες χρήσεις σε κάθε περιοχή του Δήμου, δ) Προβλέπει την ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως χιλιάδων στρεμμάτων, τα οποία αυξήθηκαν εντυπωσιακά μεταξύ της Β1 και Β2 φάσης της μελέτης, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η πολεοδόμηση των περιοχών που εντάχθηκαν στο Σχέδιο με το ΓΠΣ του 1986, ε) Θεσμοθετεί Περιοχές Ειδικής Προστασίας όπως η Περιοχή Προστασίας Ορεινών Όγκων και Δασικών Περιοχών, η Ημιορεινή Ζώνη, και το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα.
  -Ποια ήταν η στάση της παράταξής σας στο συγκεκριμένο θέμα;
Η δημοτική παράταξη «Ανθρώπινη και Όμορφη Πόλη», της οποίας είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής, συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις που έγιναν για το ΓΠΣ στο Δημοτικό συμβούλιο και κατέθεσε σειρά παρατηρήσεων – προτάσεων που αφορούσαν στις χρήσεις γης, την εκτός σχεδίου δόμηση, το νέο λιμάνι, την περιοχή του Νέδοντα κ.λπ., οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από τη Δημοτική Αρχή και, κατά συνέπεια, το καταψήφισε, αναγνωρίζοντας παράλληλα και τα πολλά θετικά στοιχεία που περιέχει.
Στο τέλος Δεκεμβρίου του 2010 διαπιστώσαμε μαζί με άλλους συναδέλφους τα προβλήματα που δημιουργούσε το ΓΠΣ στην ευρύτερη περιοχή της Βέργας. Το μέγεθος των προβλημάτων έγινε δυστυχώς εμφανές, αφού το ΓΠΣ είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό ΣΧΟΠ και όδευε για την τελική υπογραφή του από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δημοσιοποιήσαμε αμέσως και αναλάβαμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογούσε ως ελάσσονα αντιπολίτευση που ήμαστε.
Η δημοσιοποίηση των προβλημάτων της Βέργας κινητοποίησε και τους κατοίκους άλλων περιοχών του Δήμου, οι οποίοι, μελετώντας το ΓΠΣ, προέβαλαν τις δικές τους ενστάσεις για την ορθότητα του σχεδίου, ενστάσεις πολλές από τις οποίες θα είχαν αποτραπεί εάν εγένοντο δεκτές οι παρατηρήσεις μας στις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αυτές απηχούσαν και τις απόψεις πολλών εμπείρων συναδέλφων μηχανικών.
  -Ποια ήταν η στάση της Δημοτικής Αρχής στο πλήθος των παρατηρήσεών σας;
Εμπρός στο πλήθος και την ένταση των αντιδράσεων η Δημοτική Αρχή επέλεξε τη χειρότερη δυνατή λύση, αυτή της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση του ΓΠΣ, το οποίο είχε με ευθύνη της και υπό την εποπτεία της συνταχθεί, πληρωθεί και ψηφιστεί από την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  -Τι θα μπορούσε να σημαίνει μια πιθανή απόρριψη του ΓΠΣ που «προφήτευσε» ο δήμαρχος;
Η πιθανή απόρριψη του ΓΠΣ από το Συμβούλιο Επικρατείας είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο, διότι στερεί το Δήμο την ορθολογική του ανάπτυξη, τη στιγμή μάλιστα που η πόλη στοχεύει στη μετεξέλιξή της σε περιοχή υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.
Σημειώνουμε, τέλος, ότι το Μάιο του 2016 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δημοσίευση του ΓΠΣ στο ΦΕΚ και, κατά συνέπεια, θα ήταν δυνατή η αναθεώρησή του, η οποία θα μπορούσε να είχε προετοιμαστεί μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα.  

***   Βοήθεια σε περισσότερους από 700 ανθρώπους από το Kοινωνικό Παντοπωλείο της Μεσσήνης          
     
 
Γιώργος Τσώνης: Να μη μείνει δημότης χωρίς πλούσιο γεύμα στις γιορτές
 Ξεκίνησε χθες η διανομή τροφίμων, για τις ημέρες των Χριστουγέννων,  σε κοινωνικά αδύναμες ομάδες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το πρωί στο χώρο του ΚΑΠΗ της Μεσσήνης, όπου συστεγάζεται και το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι φέτος, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί, το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει πολλαπλάσια τρόφιμα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και στόχος του είναι να μη μείνει οικογένεια χωρίς πλούσιο γεύμα και παιδί χωρίς γάλα τις ημέρες των εορτών. Πρόσθεσε δε, ότι σκοπός του είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο να δυναμώσει κι άλλο στο μέλλον και να μπορεί να προσφέρει αγαθά στις αδύναμες κοινωνικά  ομάδες όλο το χρόνο και όχι μόνο την περίοδο των εορτών. Ο Γιώργος Τσώνης επισήμανε ότι τα τρόφιμα προέρχονται κυρίως από χορηγίες ιδιωτών, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα, αλλά και από τη συμβολή του απλού κόσμου. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τσερπέ, την υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μεσσήνης κ. Παναγιωτοπούλου αλλά και το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Γιώργος Δαβίλλα, ο οποίος έδωσε το παρών στη συνέντευξη τύπου, και τον οποίο ο κ. Δήμαρχος χαρακτήρισε πρωτοπόρο στα κοινωνικά ζητήματα της Μεσσήνης.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές είπε ότι ο Δήμος προχωρά σήμερα (σ.σ. χθες) Τετάρτη και αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη στη διανομή αρκετών τροφίμων, όπως είχε υποσχεθεί… και θα συνεχίσει από Δευτέρα για την εορτή της Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Τσερπές τόνισε ότι σκοπός του Δήμου είναι στο άμεσο μέλλον το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης να μπορεί να προσφέρει ένα «τραπέζι» σε καθημερινή βάση για τις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες. Στη συνέχεια, εξήγησε ότι τα τρόφιμα που διανέμει ο Δήμος είναι κυρίως μακράς διάρκειας όπως ζυμαρικά και γάλα αλλά και μερίδες κρέατος . Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν σε 136 οικογένειες και 415 συνολικά ανθρώπους. Επίσης, με τη βοήθεια των προέδρων των κοινοτήτων θα διανεμηθούν και τρόφιμα σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πάνε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης, και έτσι υπολογίζεται ότι η βοήθεια του Παντοπωλείου  θα φθάσει συνολικά σε περισσότερους από 700 δημότες της Μεσσήνης.
Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Δαβίλλας, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και την Δημοτική αρχή που συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και τόνισε ότι σε κοινωνικά ζητήματα όλοι από κοινού πρέπει να προσπαθούν να βοηθούν χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.  του Κώστα Γαζούλη 
~
***  Φτάνει και στην Καλαμάτα το Star Wars         
       
Πρεμιέρα και στην Καλαμάτα θα κάνει σήμερα η ταινία Star Wars: The force awakens», μια ταινία που έχει συζητηθεί πολύ και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα σπάσει κάθε ρεκόρ εισιτηρίων.
Ακολουθεί το πρόγραμμα του Cinecenter
  ΑΙΘΟΥΣΑ 1: STAR WARS: Η ΔΥΝΑΜΗ ΞΥΠΝΑΕΙ 3D (STAR WARS: THE FORCE AWAKENS 3D)
Υπόθεση: Το καινούργιο, έβδομο κατά σειρά επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων. Η δράση της ταινίας «Star Wars: The force awakens» που σκηνοθετεί ο J.J. Abrams τοποθετείται χρονικά 30 χρόνια μετά τα γεγονότα που είδαμε στην «Επιστροφή των Τζεντάι».
Είδος: Περιπέτεια, Διάρκεια: 136’.
Σκηνοθεσία: Τζ. Τζ. Άμπραμς.
Πρωταγωνιστούν: Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ, Άνταμ Ντάιβερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Όσκαρ Άιζακ, Λουπίτα Νίονγκο, Άντι Σέρκις, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελ, Μαξ Βον Σίντοου.
Πανελλήνια Πρεμιέρα ∙ 3D & Digital ∙ Trailer
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Από Πέμπτη έως Τετάρτη: 19:00* & 22:00.
*Σε 2D
  ΑΙΘΟΥΣΑ 2: Ο ΚΑΛΟΣΑΥΡΟΣ (THE GOOD DINOSAUR)
Υπόθεση: Η νέα ταινία της Disney/Pixar «Ο Καλόσαυρος» θέτει το ερώτημα: Τι θα συνέβαινε αν ο αστεροειδής, που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη έβγαινε εντελώς εκτός πορείας και δεν έπεφτε ποτέ στον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι τεράστιοι δεινόσαυροι να μην εξαφανίζονταν ποτέ; Τα Pixar Animation Studios σας πάνε ένα επικό ταξίδι μέσα στον κόσμο των δεινοσαύρων όπου ένας Απατόσαυρος ο οποίος ακούει στο όνομα Άλρο κάνει έναν απίθανο ανθρώπινο φίλο. Όσο ταξιδεύει μέσα από άγρια και μυστήρια τοπία, ο Άρλο μαθαίνει τη δύναμη της αντιμετώπισης των φόβων του και ανακαλύπτει τις πραγματικές του ικανότητες.
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Διάρκεια: 100’.
Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον.
Χαρίζουν τις φωνές τους: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Στεφόπουλος, Μαρία Πλακίδη, Βαίτσα Πιερράκου, Νίκος Κατσάτσος, Σωτήρης Πιερράκος, Ντένης Μακρής, Σωτήρης Πιερράκος, Σοφία Παναηλίδου, Γιώργος Ματαράγκας, Άντρια Ράπτη, Χρήστος Αμβραζής, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Αργύρης Κανδύλης, Γιάννης Κατσαρός.
Digital ∙ Trailer
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Από Πέμπτη έως Τετάρτη: 17:00.
  ΑΙΘΟΥΣΑ 2: ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (WORLDS APART)
Υπόθεση: Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Τρεις ιστορίες που ενώνουν Έλληνες και ξένους πολίτες. Τρεις ιστορίες που φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές, πάνω σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, το εργασιακό αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που οι ήρωες επιζητούν, με όχημα τον έρωτα. Τρεις γενιές Ελλήνων που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα και ξεφεύγουν μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Τρεις γενιές ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας και ερωτεύονται Έλληνες στη δυσκολότερη περίοδο. Κάθε ιστορία έχει τον τίτλο της. Κάθε ιστορία έχει τη δική της ματιά, το δικό της δίλλημα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή. Μύθοι και πραγματικότητα χτίζονται και γκρεμίζονται πότε γλυκά, πότε βίαια. «Ένας άλλος κόσμος». Μία σύγχρονη ερωτική τριλογία σε μία Ελλάδα που αλλάζει.
Είδος: Κοινωνική, Διάρκεια: 114’.
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης.
Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Τζέι Κέι Σίμονς, Αντρέα Οσβάρτ, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Ταουφίκ Μπαρχόμ, Νίκη Βακάλη.
Digital ∙ Trailer
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Από Πέμπτη έως Τετάρτη: 19:30 & 22:15. 
Τιμές Εισιτηρίων
•           Γενική Είσοδος: € 8
•           3D ταινίες: € 10
•           Παιδικές ταινίες (2D): € 7
•           Παιδικές ταινίες (3D): € 8
•           Κάθε Τετάρτη: € 7 (2D ταινίες), € 9 (3D ταινίες)
•           Δωρεάν Είσοδος για άτομα με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν καροτσάκι.
•           Ειδικές τιμές για σχολεία & φροντιστήρια.

***  Ο Άη Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά των δικηγόρων (φωτογραφίες)

 
 
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των δικηγόρων της Καλαμάτας έγινε χθες το απόγευμα στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Ο ΆηΒασίλης τους μοίρασε δώρα και χαρά και τους ευχήθηκε υγεία, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. - 


***  «Πόλεμος» ανακοινώσεων για το μπάχαλο με τις προχθεσινές συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας         
     
«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε χθες, μετά το απίστευτο μπάχαλο, που ούτε οι παλαιότεροι θυμούνται στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Τριφυλίας, με τις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν, η μία στις 6 το απόγευμα και η άλλη στις 8 το βράδυ. Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δια δελτίων Τύπου, στρέφουν πυρά ο ένας σε βάρος του άλλου. Ο κ. Κατσίβελας στοχοποιεί σύσσωμη την Αντιπολίτευση και ο κ. Ανδρινόπουλος βάλλει κατά του δημάρχου και της Συμπολίτευσης. Στο δελτίο του το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Δήμου Τριφυλίας αναφέρεται: «Η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη συνεδρίαση, που υπάρχει στο θεσμό της Δημοκρατίας μας είναι της συζήτησης του προϋπολογισμού, τόσο του κράτους όσο και του Δήμου. Προς τούτο ο νομοθέτης έχει προνοήσει η συζήτηση του προϋπολογισμού να είναι το μόνο και αποκλειστικό θέμα, που εισάγεται στην ημερήσια διάταξη σε ειδική και ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από αυτή τη μεγάλη στιγμή του Δήμου μας, των πολιτών, της Δημοκρατίας και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας αποφάσισε αδικαιολόγητα και αναίτια να απουσιάζει. Μήπως ήταν η αδιαφορία, μήπως η ανικανότητα ή η μικρότητα, μήπως ήταν η ιδιοτέλεια, μήπως ήταν η επιδιωκόμενη εκτροπή, μήπως ήταν η μικρόνοια ο λόγος; Σύσσωμη η αντιπολίτευση αδιαφόρησε για το αν θα μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος, για το αν θα μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας. Αδιαφόρησε αν θα μπορέσουν να πληρωθούν όσοι παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο μας για το αν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν και να πληρωθούν έργα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών. Αδιαφόρησε για τα έργα που πρέπει να γίνουν και αποτελούν την αναγκαιότητα των πολιτών μας. Προφανώς δεν είχαν το κουράγιο να περάσουν ένα πεζοδρόμιο και να είναι συνεπείς στην εντολή, που τους έδωσε ένα μέρος των πολιτών να τους εκπροσωπήσει. Συμπολίτες μας, που είχαν μια διαφορετική άποψη από μας προδόθηκαν από ανίκανους ανεύθυνους, ιδιοτελείς και ασυνεπείς εκπροσώπους. Η αντιπολίτευση αυτοκαταργήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας. Η δημοτική πλειοψηφία απέδειξε για άλλη μία φορά και με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι παραμένει μόνη ειλικρινής και μοχθούσα πολιτική δύναμη του τόπου μας, συνεπής στην εντολή των πολιτών να υπηρετήσει το παρόν και το μέλλον του. Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου μας, ανεξάρτητα από τις επιλογές τους, που παραμένουν σεβαστές, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά μας, για να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική, μία νέα ελπίδα. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται».
Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης “Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ”, Στάθης Ανδρινόπουλος αναφέρεται: «Την 22α Δεκεμβρίου 2015 είχαν προγραμματισθεί από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Τριφυλίας, να γίνουν δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ των οποίων η μία περιελάμβανε είκοσι εννέα θέματα τρεχούσης φύσεως, πολλά εκ των οποίων σοβαρά και η δεύτερη την ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2016. Από τις παραπάνω δύο συνεδριάσεις η πρώτη δεν πραγματοποιήθηκε διότι δεν υπήρχε η σχετική απαρτία, παρά τις προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή να συγκεντρώσει τους συμβούλους της πλειοψηφίας και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε με οριακή απαρτία, αφού κλήθηκαν και παραβρέθηκαν τελικά, κάποιοι από τους συμβούλους της πλειοψηφίας για να μην αναβληθεί και η δεύτερη. Από τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις απουσίασε η παράταξή μας για να δώσει το μήνυμα στη δημοτική αρχή, ότι θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την λειτουργία του Δήμου, καθώς επίσης και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην αναζητεί συνενόχους για τα πεπραγμένα της. Είναι απαράδεκτο μέσα σε ένα απόγευμα να προγραμματίζονται δύο συνεδριάσεις η μία εκ των οποίων ήταν αυτή του προϋπολογισμού και η άλλη να περιλαμβάνει σοβαρά θέματα όπως τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2015, αναπροσαρμογή τελών, ψήφιση προϋπολογισμού Φορέα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, τροποποίηση ΟΤ Ρυμοτομικού Σχεδίου ΔΚ Γαργαλιάνων κ.λ.π. Η δημοτική αρχή έχει αποδείξει κατά το χρονικό διάστημα που έχει αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας, ότι δεν επιθυμεί το διάλογο και τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και πολλές φορές, στηριζόμενη στις ψήφους της πλειοψηφίας, λαμβάνει αποφάσεις και για σοβαρά θέματα ακόμη, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ιδιωτικοποίηση αποκομιδής των απορριμμάτων, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, το κλείσιμο των ΧΑΔΑ κ.λ.π., με σύντομες διαδικασίες, χωρίς να δικαιολογεί και τεκμηριώνει τις αποφάσεις της και χωρίς να δίνει το λόγο στην αντιπολίτευση για να μην πληροφορηθούν την πραγματική κατάσταση και τη σκοπιμότητα των ενεργειών της οι πολίτες της Τριφυλίας. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, παρακολουθούν από μακριά τα τεκταινόμενα στο δήμο, ρίχνοντας το βάρος στο επικοινωνιακό παιχνίδι και έχοντας πάντα τη δικαιολογία έτοιμη για ότι δεν τους είναι αρεστό, ότι φταίνε οι προηγούμενοι ή φταίει η κυβέρνηση ή φταίει η οικονομική κρίση που μαστίζει τη Χώρα μας. Η παράταξή μας “Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ” από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας, θα είναι δίπλα στους πολίτες της Τριφυλίας και ανά πάσα στιγμή είτε εντός είτε εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρεμβαίνει με προτάσεις, αλλά και ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της Τριφυλίας και όχι την επαγγελματική μας αποκατάσταση και το πολιτικό μας μέλλον, όπως συμβαίνει με κάποιους άλλους που θεωρούν τσιφλίκι τους την Τριφυλία».

***  Vincero, perdero
 ...ma da solo giochero la partita della mia vita (μα μόνος θα παίξω την παρτίδα της ζωής μου της ίδιας)... Τη μεγάλη επιτυχία του Μάριου Φραγκούλη μπορεί να τραγουδά από την Κυριακή το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατάφερε να υπερβεί τις εσωκομματικές γραμμές της Νέας Δημοκρατίας που ήθελαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να είναι το αντίπαλο δέος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, και να πάει το ματς για την εκλογή του νέου αρχηγού της Ν.Δ. στην παράταση. Εκεί θα υπάρξει κρητική βεντέτα με τον κάτοχο του ανώτατου πτυχίου της «γαλλικής» γλώσσας Sorbonne C2++. Ο Βαγγέλης, παρότι είχε την ευλογία του Πάπα της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή και του Πατριάρχη της Αριστεράς (;) Αλεξίου (κατά κόσμον Τσίπρα), όπως και της Πάπισσας της Κεντροδεξιάς Ντόρας, που κατά πώς λέει ο θρύλος, θέλει -σε συμφωνία με τον Βαγγέλη και υπό τις ευλογίες του πατρός της Κωνσταντίνου του Μεγάλου-για μεθεπόμενο αρχηγό της Ν.Δ. το γιο της Κώστα Μπακογιάννη, δεν κέρδισε τον αγώνα και τώρα πάμε σε ντέρμπι με τα όλα του, καθώς ουδείς γνωρίζει προς ποία κατεύθυνση θα μετακινηθούν οι ακραιφνείς δεξιοί που ψηφίσαν τον Τζίτζη και τον Άδωνη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έκανε χθες δήλωση υπέρ Κυριάκου. Ωστόσο, το πρώτο πολιτικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως η Ν.Δ. μετακινείται προς το κέντρο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδεολογικές καταβολές των Τζίτζη και Άδωνη, αλλά και το ρόλο Μπαλτάκου, προνομιακού συνομιλητή του Κασιδιάρη επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος (Μπαλτάκος) πριν από τέσσερις μέρες είχε κάνει δήλωση υπέρ του Τζίτζη. Το δεύτερο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. ξαναπήραν τα όπλα τους και μαζί τους κι ένα κομμάτι εκτός των τειχών της, που μπήκε μέσα για να ψηφίσει, ανησυχώντας για την τύχη της χώρας, η οποία, όπως λέει και ο Νικόλας Άσημος, είναι στη φάση «κατα-κατα-καταρρέω κι άλλο δεν μπορώ». Οι Νεοδημοκράτες φώναξαν παρών προχθές και, απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, θα ξαναφωνάξουν πιο βροντερά στις 10 Γενάρη. Ο Κυριάκος από αουτσάιντερ έγινε πρωταγωνιστής και, με την υπέρ της υποψηφιότητάς του δήλωση του Αδώνιδος, μπορεί να καταστεί και το φαβορί της αναμέτρησης. Η δήλωση Γεωργιάδη είναι τεράστιας σημασίας, γιατί θα στείλει Σαμαρικούς προς τον Κυριάκο, κάτι που ενισχύει τα θρυλούμενα περί συμφωνίας Ντόρας με Μεϊμαράκη για το γιο της. Αν ακολουθήσει και δήλωση Τζίτζη (δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά) υπέρ του, τότε ίσως γνωρίζουμε το νικητή πριν ανοίξουν οι κάλπες. Επειδή, ωστόσο, θα τρέξει πολύ νερό στ’ αυλάκι, το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Να δούμε και τις αποδόσεις των γραφείων Στοιχημάτων. Κι ο Κυριάκος, από χθες, δεν είναι και επίσημα μόνος. Η μπίλια βλέπω να κάθεται μάλλον στο vincero (κερδίσω) παρά στο perdero (χάσω)... - 

***  Δεν το θέλω, αλλά οι φθορές είναι ορατές
Προσπαθώ, κυρίως το τελευταίο διάστημα, συνέχεια να βρίσκω θέματα που να μη μιλάνε για την κρίση, τουλάχιστον όχι σε πρώτο επίπεδο. Έτσι κι αλλιώς, το περιβάλλον είναι η κρίση, ό,τι και να πεις, όσο και να δέσεις το τσιμέντο γύρω από την κάθε ιστορία σου, λίγη υγρασία θα την πάρει, οι φθορές είναι ορατές. Ο λόγος δεν είναι πως έχουν ειπωθεί όλα, αλλά κυρίως πως η παγίδα της συγκρότησης μιας «γενικής θεωρίας» είναι ανοιχτή σαν πεινασμένο στόμα και μας καταπίνει με βουλιμία. Ψέλλισα κι εγώ ωραίες θεωρίες, θετικές, αισιόδοξες, ίδρωσα να συλλέξω και τα τελευταία γλυκάδια του παρηγορητικού λόγου και να τα δημοσιοποιήσω σαν ψωμάκι μετάληψης, προσπάθησα να πηδήσω στο πρώτο τρένο με προμήθειες για το μέλλον που πέρασε από μπροστά μου, αλλά έφαγα τα μούτρα μου όταν χρειάστηκε να υποστηρίξω αυτές τις «θεωρίες» στις συναντήσεις μου με ανθρώπους στα όρια της απόγνωσης. «Η κρίση είναι ταυτόχρονα και ευκαιρία», «Θα γίνουμε καλύτεροι γιατί ο ναρκωμένος ανθρωπισμός μας και η κουλτούρα της αλληλεγγύης θα ξαναπάρουν κεφάλι» «Θα εκτιμήσουμε άλλες αξίες, τα καθαρά μεταλλεύματα, τα γερά υλικά μιας ζωής με ένα κάποιο νόημα»… Όταν τα ξεστόμισα όλα αυτά στο φίλο που έχει να πληρωθεί έξι μήνες, στον ειδικευμένο μηχανικό που στα 44 –με οικογένεια- κινδυνεύει να μείνει εκτός νυμφώνος για αρκετά χρόνια κι εκείνος με κοιτούσε στα μάτια με την απορία ενός θλιμμένου ζώου, άρχισα να μαζεύομαι και επικεντρώθηκα στον καφέ μου. Ο άνθρωπος ζήτησε έναν καφέ με φίλο για να μιλήσει και του προέκυψε ένα κακέκτυπο του… Λένιν να δειγματίζει ασπόνδυλες θεωρίες στο τραπέζι, σαν κάποιος που πουλάει μαύρα cd. Δε θα ξαναϋποστηρίξω καμία θεωρία, αν πρώτα δεν την έχω ζυγίσει απέναντι σε μία πρόσωπο με πρόσωπο «διαβούλευση». Δεν είμαι πολιτικός να μιλάω για το λαό σαν ομογενοποιημένη μάζα. Είμαι φίλος για τους φίλους μου, δικός τους άνθρωπος για τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν είμαι επαγγελματίας παρηγορητής. Θα τα βρεις μόνος σου. Θα προσπαθήσω να συγχρονιστώ με την ανάγκη του άλλου, όχι ψωμί στο διψασμένο και νερό στον πεινασμένο, επειδή έτυχε να μου περισσεύει κάτι που ο άλλος δε χρειάζεται. Θα είμαι εδώ, χωρίς λύσεις, ίσως και χωρίς ιδέες, με το φόβο και την ελπίδα να εναλλάσσονται και θα αγωνίζομαι όπως μπορώ, περιμένοντας το σφύριγμα του διαιτητή να κρίνει «νικητές» και «ηττημένους». Όταν θα αγαπάς ανθρώπους και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου που μεγαλώνετε μαζί, όταν θα βουτάς στη θάλασσα ηλιοβασίλεμα, γυμνός, ζεστός και ευλογημένος (με αυτή τη σειρά), όταν θα κερδίζεις μέρα με τη μέρα μια ζωή που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο πως θα ζούσες πριν γεννηθείς (…), τότε θα ξέρεις καλά για τι πράγμα σού μιλούσα εκείνη τη μέρα που σε φλόμωσα στις μαλακίες, γιατί έπρεπε να παραδώσω ένα κείμενο…Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
°.˛*.˛.°★。˛°.★** *★* *˛.ΚΑΛΕΣ**
˛ _██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ **ΓΙΟΡΤΕΣ**
˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ_____. * ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./γιά  όλους  μας  ! ______/~\*.
*(......
*** Παραιτήθηκε η Πιπίνα Κουμάντου από το ΔΣ του ΦΟΚ κάνοντας σοβαρές καταγγελίες          
      
Για πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, η Πιπίνα Κουμάντου, έκλεισε τον κύκλο της στο χώρο της ρυθμικής, με την παρακάτω καταγγελία που αν ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από τους υπεύθυνους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα δώσει στο άθλημα την ώθηση που χρειάζεται και δικαιούται…
 «ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΘΜΙΚΗ
Την περασμένη Παρασκευή παραιτήθηκα από το Δ.Σ του Φ.Ο. Καλαμάτας. Όταν πριν από 6 χρόνια η κόρη μου σταμάτησε τη ρυθμική, εγώ παρέμεινα στο Δ.Σ γιατί πίστεψα (αφελώς...) ότι θα μπορούσα να συμβάλλω στην ανάδειξη του υπέροχου αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής. Του αθλήματος της τελειότητας και της υψηλής τέχνης και ικανότητας. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερα.... Παρά το γεγονός ότι ανέλαβα έναν σύλλογο χωρίς καμιά διοικητική συγκρότηση και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, μαζί με την πρόεδρο Βούλα Κουβάτσου καταφέραμε να φτιάξουμε ένα λειτουργικό σωματείο με μεγάλη δραστηριότητα (διοργάνωση δυο διεθνών αγώνων το χρόνο με συμμετοχή συνολικά 800 αθλητριών και 400 συνοδών...). Όμως η διοικητική συγκρότηση, παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητη δεν ήταν αρκετή για να...φέρει αθλητικές επιτυχίες στο σύλλογο. Αλλάξαμε προπονήτριες, οι γονείς χρηματοδοτούσαν φιλικούς αγώνες των παιδιών τους κι όμως...τα μετάλλια δεν έρχονταν. Τι έφταιγε λοιπόν; αναρωτήθηκα πριν τρία - τέσσερα χρόνια και ξεκίνησα να το βρω με μόνη την παρατηρητικότητα μου. Κατέγραφα όσα σχετίζονταν με τους αγώνες... Πως διοργανώνονται , πότε, από ποιους, ποίοι συμμετέχουν , ποιοι σύλλογοι διακρίνονται, ποιες αθλήτριες ξεχωρίζουν...ποιες κριτές λαμβάνουν μέρος, πως βαθμολογούν, έμαθα να διαβάζω τις φόρμες και το ποιες ασκήσεις κόβονται και γιατί. Κάθισα επί μακρόν δίπλα στα πάνελ των κριτών απλά παρατηρώντας... Σήμερα , μετά από τέσσερα χρόνια συστηματικής παρατήρησης , σας βεβαιώνω ότι στην πραγματικότητα δεν διοργανώνονται αγώνες παρά γυμναστικές επιδείξεις - πανηγύρια.... Δεν υφίσταται στην Ε.Γ.Ο νόμιμα θεσμοθετημένη ομοσπονδία κριτών (όπως είναι υποχρεωτικό να συμβαίνει από τον αθλητικό νόμο) ή έστω ένα σωματείο κριτών (όπως επιτρέπει ο ίδιος νόμος), ούτε έχει ψηφιστεί "Κανονισμός Κρίσης". Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία κυρία, την οποία όλοι αποκαλούν "Πρόεδρο Κριτών" ,(λέω αποκαλούν , γιατί πρόεδρος εκλέγεσαι από ένα σώμα ψηφοφόρων μελών του σωματείου έπειτα από εκλογές που διενεργούνται μέσα σε θεσμοθετημένα πλαίσια και στην ΕΓΟ τέτοια σώμα δεν υπάρχει...) να αποφασίζει κάθε φορά μόνη της το πόσοι και ποιοι κριτές θα κρίνουν σε κάθε αγώνα. Αποτέλεσμα είναι να κρίνουν εδώ και μια δεκαετία που θυμάμαι οι ίδιες και οι ίδιες 10 -15 γυναίκες κάθε φορά. Έχει καταντήσει η κατάταξη των αθλητριών σε επίσημους και ανεπίσημους αγώνες απόλυτα προβλέψιμη και επιτυγχανόμενη κάθε φορά με χειρουργική ακρίβεια... Ουδείς γνωρίζει (αφού δεν υπάρχει κανονισμός κρίσης) εκ των προτέρων τα κριτήρια με τα οποία οι κριτές βαθμολογούν και η "Πρόεδρος των κριτών" τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει κάθε φορά τα πάνελ αλλά και επεμβαίνει διορθώνοντας τις βαθμολογίες τους... Φυσικά ενστάσεις και λοιπά περιττά πράγματα κρίνονται από το ...ίδιο πάνελ που έκρινε την πρώτη φορά και φυσικά απορρίπτονται μετά πολλών επαίνων.!!! Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να συμβαίνουν τα εξής αξιοπερίεργα: αθλήτριες να έχουν 10 πτώσεις οργάνου και να καταλαμβάνουν θέση διάκρισης (ενίοτε και χρυσό μετάλλιο) , μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί προφανώς το σωματείο.. ή σε έναν αγώνα η μία αθλήτρια να τα πάει περίφημα και να ...χαντακωθεί (διότι ήταν μάλλον η σειρά άλλου συλλόγου να τιμηθεί με μετάλλιο) και σε επόμενο αγώνα να τα κάνει όλα μαντάρα και να πάρει μετάλλιο (γιατί ήρθε η σειρά της προφανώς....). Αδιαφανή κριτήρια, αδιαφανείς αγώνες, αδιαφανείς κατατάξεις... Σας θυμίζει μήπως κάτι παρόμοιο σε άλλο άθλημα; Ορθώς σας το θυμίζει. Πολλοί θα πείτε : "γιατί δεν τα κατήγγειλες αυτά;" Και βέβαια τα κατήγγειλα σας απαντώ. Σε μια Γ.Σ της Ε.Γ.Ο μάλιστα αλλά τόσο εγώ , όσο και μια μεγάλη κυρία της ρυθμικής που συμφώνησε μαζί μου αντιμετωπιστήκαμε ως ...γραφικές. "Για ένα σωματείο " να κάνω έτσι; Από την άλλη δέχτηκα ..επίπληξη από γονέα αθλήτριας ότι "κάνοντας επανάσταση" θα κάνω ...ζημιά στο σύλλογο και τις αθλήτριες του... Πρέπει να σας πως ,αυτή η κατάσταση στην Κρίση κάνει πολλούς συλλόγους και προπονητές να ανέχονται πράγματα και καταστάσεις που δεν τα βάζει ο νους του ανθρώπου: ψυχολογική, λεκτική , ενίοτε και σωματική κακοποίηση αθλητριών που δεν ...έχουν την απαιτούμενη απόδοση για την λήψη διάκρισης, επιβολή νηστείας και καθημερινό ζύγισμα σε κοριτσάκια 7 και 8 ετών (για να έχουν τουλάχιστον καλό κορμί και σκηνική παρουσία...), γονείς που ..μαλώνουν τα παιδιά τους γιατί δεν κατάφεραν να διακριθούν (πως να τα καταφέρουν, αφού δεν εξαρτάται απόλυτα από αυτά;). Συνεπώς η παραίτησή μου είναι μονόδρομος και η παραμονή μου συνενοχή. Ο σεβασμός στον τεράστιο κόπο που καταβάλλουν οι αθλήτριες της ρυθμικής καθώς και η επιθυμία να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου με κάνει να αποχωρήσω με την ελπίδα ότι όσοι παραμείνετε θα ..ευαισθητοποιηθείτε και θα συνεχίσετε να επιμένετε στην θεσμοθέτηση κανόνων και προβλεπομένων οργάνων. Τα όσα προβλέπει ο αθλητικός νόμος δεν είναι διακοσμητικές υπερβολές αλλά κατοχυρώνουν το αδιάβλητο του αθλήματος. Γεια σας!».

***  Ο Άι Βασίλης έφερε δωράκι στον Λαζαρίδη…

«Φθάνοντας νωρίτερα στο γήπεδο για προπόνηση, με μεγάλη μου έκπληξη βρήκα έξω από την πόρτα μια σακούλα γεμάτη μπαλάκια και μια ρακέτα. Προφανώς κάποιος ή κάποια τα άφησε για να βοηθήσει την προσπάθεια. Επειδή τόσο τα μπαλάκια, όσο και η ρακέτα είναι κατάλληλα για παιδιά αρχάρια, που ξεκινούν το Τένις, θα τα κρατήσω λίγες μέρες μήπως και τα αναζητήσει κάποιος και αν δεν υπάρξει κάτι, θα τα προσφέρω σε μαθητές του ειδικού σχολείου, στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας , που ίσως φανούν χρήσιμα. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ από καρδιάς, τον άγνωστο Χ, για αυτή την χειρονομία». Από τις όμορφες ειδησούλες που μας αρέσει να μαθαίνουμε μοιράστηκε μαζί μας μέσω facebook ο Γιώργος Λαζαρίδης… - 

Ο Σπανούλης ντύθηκε... Άγιος Βασίλης, ο ΟΣΦΠ 76-64 τον Άρη
***  Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Παναθηναϊκός - Καβάλα 88-54
Ο ΠΑΟ έκανε εύκολα το 11Χ11 με νίκη επί της Καβάλας
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διαμαντής, Βαρδάλος, Κοντίλης
 Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-26, 72-36, 88-54
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Φελντέιν 14 (4), Γκιστ 8, Καλάθης 6 (1), Κούζμιτς, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 13 (1), Διαμαντίδης 2, Παπαγιάννης 15, Λούντζης.
ΚΑΒΑΛΑ (Στιβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 20, Βαν Ντερ Μαρς 5, Καλαϊτζίδης, Τζόουνς 3, Ρόμπινσον 2, Σταμπούλης 2, Γέλιος 2, Γιαννακίδης 18 (6), Λίβας 2, Δεμερτζής.
Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ 85-86
Στην παράταση νίκησε η ΑΕΚ 86-85 τον Κολοσσό στη Ρόδο
Τα δεκάλεπτα: 11-15, 31-33, 59-57, 72-72 (κ.α.), 85-86 παρ.
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Γκούμας
 ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 24 (1), Λίντεν, Ρέλεφορντ 26 (3), ΜακΓκί 3, Λιούις 5 (1), Μανωλόπουλος 3 (1), Ντέιβις 12, Γεωργαλλής, Άχονεν 5 (1), Σαλούστρος 7 (1)
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Άρμστεντ 4 (1), Κούπερ 20 (4), Παπαντωνίου, Σάκοτα 12 (4), Μιλόσεβιτς 1, Μαυροκεφαλίδης 18 (3), Κάρτερ 10, Κατσίβελης 10 (1), Καλαμπόκης 4 (1), Μαυροειδής 7

ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 82-67
Περίπατος του ΠΑΟΚ επί των Τρικάλων με 82-67
Τα δεκάλεπτα: 26-4, 38-27, 65-46, 82-67
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γ. Πουρσανίδης, Ξενικάκης
 ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 18 (4), Λιάπης, Βασιλειάδης 11 (2), Κακαρούδης 8 (2), Τσόχλας 8 (2), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 12 (1), Κώττας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 2, Μάρκοβιτς 2, Χάτσερ 8
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Καντούγκαν 5 (1), Ντάουελ 6, Σόκο 21 (3), Τσιλούλης, Καραθανάσης 11 (3), Τσιάρας 6 (2), Κόνγκερ 13, Καλλές, Ρόμπινσον 5 (1), Τιγκ, Βαρυτιμιάδης

Απόλλων Πατρών - Λαύριο 90-73
Ανάσα για τον Απόλλωνα με νίκη 90-73 επί του Λαυρίου
Τα δεκάλεπτα: 22-29, 49-45, 67-60, 90-73
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Ψαριανός, Θεονάς
 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Κώστας Μέξας): Βεργίνης 17 (3), Πάλμπλαντ 2, Ντίλαρντ 20 (1), Μέιερ 12, Γουντς 6 (7 ριμπ.), Αργυρόπουλος 10 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Τζαουάρα 10, Πελεκούδας, Κουζέλογλου 3 (1), Σάντλερ 10
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Μπολντς 12 (1), Γιανγκ 13 (1), Κρουμπαλί 15, Γιαννακόπουλος 3, Μπάρλος 13 (2), Χάμιλτον 8 (2), Σακελλαρίου 7 (1), Περράκης 2, Κακλαμανάκης, Μπέμπης

Αρκαδικός - Κόροιβος 88-89
Ο Κόροιβος νίκησε 89-88 τον Αρκαδικό με βολές του Τρότερ
Τα δεκάλεπτα: 28-20, 47-44, 63-70, 88-89
Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Κ.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννης Καστρίτης): Καββαδάς 17, Βαν Οστρουμ 21(4), Στεφανίδης 17(1), Μπράουν 6(1), Νοουτίνεν 7(1), Αϊρλαντ 8, Καραμαλέγκος, Λαμπρόπουλος 4, Καλλινικίδς 8(2), Τζουγκαράκης
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 16(1), Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 9(1), Χάρτνινγκ, Χαριτόπουλος 11, Τρότερ 10(1), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 2, Βασιλόπουλος 2, Κάουνσιλ 15(3), Χάρις 20(2)

Ρέθυμνο - Κηφισιά 74-61
Με νίκη επί της Κηφισιάς αποχαιρέτησε το 2015 το Ρέθυμνο
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 34-28, 57-41, 74-61
Ρέθυμνο (Θ. Σκουρτόπουλος): Κλουφ 13 (1), Σχίζας 7, Σάφτενααρ 8 (6ριμπ.), Γιαννόπουλος 11 (1), Στόουν 11 (8ριμπ.), Μάντεν 5 (1), Χάροου 13 (1), Κάρτερ 6
Κηφισιά (Η. Παπαθεοδώρου): Λόουερι 11 (1τριπ., 8ριμπ.), Στίγκερς 5 (1), Κασελάκης 10 (6ριμπ.), Γλυνιαδάκης 7, Πόποβιτς 1, Σταμάτης 2, Χρυσικόπουλος 4, Χογκ 7, Ελ-Αμίν 8 (2), Σμιθ 6

Ολυμπιακός - Άρης 76-64
Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα τον Άρη στο ΣΕΦ
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-37, 56-55, 74-65
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Στρόμπερι 14 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 2, Τζέιμς 2, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 10 (1), Αγραβάνης 2, Χάκετ 7 (2), Αθηναίου 2.
Άρης (Πρίφτης): Πελεκάνος 8, Ουάιτ 5, Ουότερς 10 (1), Χάγκινς 14, ΜακΝιλ 14 (1), Ξανθόπουλος, Ζάρας 7 (1), Κοέν 3 (1), Μούρτος 3, Σίμτσακ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
Παναθηναϊκός 22
Ολυμπιακός 21
ΑΕΚ 20
Αρης 19
Κόροιβος Αμ. 17
Κολοσσός Ρ. 16
ΠΑΟΚ 16
Τρίκαλα 15
Απόλλων Πατρών 15
Ρέθυμνο 15
Κηφισιά 15
Λαύριο 14
Αρκαδικός 14
Καβάλα 12

***  ΠΑΟ και Πανιώνιος ανακοίνωσαν συμφωνία για τον Μπουμάλ
Μένουν οι υπογραφές
ΠΑΟ και Πανιώνιος ανακοίνωσαν συμφωνία για τον Μπουμάλ
Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι από την Τετάρτη ο Ολιβιέ Μπουμάλ, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης, οι «πράσινοι» και η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσαν την καταρχήν συμφωνία τους για τη μεταγραφή του Καμερουνέζου μεσοεπιθετικού, ο οποίος θα ενταχθεί στο «τριφύλλι» από το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπουμάλ θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με τους «κυανέρυθρους» να λαμβάνουν ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ, αλλά και ένα παίκτη του Παναθηναϊκού ως έμψυχο αντάλλαγμα (στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα των Τριανταφυλλόπουλου και Χουχούμη).
Ωστόσο, ένα άλλο σενάριο που δεν έχει διαψευστεί αναφέρει πως η συμφωνία μπορεί να κλείσει με ένα ελαφρώς αυξημένο ποσό, χωρίς έμψυχο αντάλλαγμα.
Γεγονός είναι πάντως, πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη μεταγραφή που εκτός απροόπτου θα οριστικοποιηθεί με τις υπογραφές μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Το συμβόλαιο του Μπουμάλ με τους Νεοσμυρνιώτες έληγε το καλοκαίρι του 2016 και ο Πανιώνιος βρισκόταν σε επαφές μαζί του για την επέκταση ή μη της συνεργασίας τους.
Ο 26χρονος άσος που βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη από το καλοκαίρι του 2014 (προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και Ηρακλή Ψαχνών) μετράει 50 συμμετοχές, εννιά γκολ και δέκα ασίστ με τον Πανιώνιο.
Η ανακοίνωση«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνουν την καταρχήν συμφωνία τους για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Ολιβιέ Μπουμάλ».
Και η ανακοίνωση από τον Πανιώνιο
 Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοινώνουν την κατ’ αρχήν συμφωνία τους για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Ολιβιέ Μπουμάλ.

~

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/18-2015.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  19  και  20  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/19-20-2015.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-19-2015.html .-
   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS     στο αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή   20  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-20-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-21-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/21-2015.html .- 
Η  Εφημνερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22  Δεκεμβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-22-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-23-2015.html . -                                      
Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-24-2015.html .- 
~                                                                                                                                                                                                                                                                                             
 
~***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                                                                                                                                      

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4458 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2706 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2717   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9877  βίντεο   .- 


 

1 σχόλιο:

  1. Τι ταπεινωτικό είναι να είσαι παιδί! Να είσαι τόσο μικρός , που να σε σηκώνουν οι άλλοι και να σε μετακινούν όπως τους καπνίσει . Να σε τρέφουν και να σε αφήνουν νηστικό . Να σε καθαρίζουν και να σε αφήνουν βρώμικο . Να σε παρηγορούν και να σε αφήνουν να κλαις . Είναι μια τόσο ταπεινωτική κατάσταση , που δεν είναι περίεργο ότι μερικοί από μας δεν την ξεπερνάμε ποτέ . Γιατί σίγουρα ένας από τους βασικούς φόβους του ατόμου είναι μήπως το μεταχειριστούν σαν αντικείμενο και όχι σαν πρόσωπο . Φοβόμαστε μήπως καταντήσουμε να μας χειραγωγούν , να μας κατευθύνουν απρόσωπες δυνάμεις , να μας αντιμετωπίζουν σαν τα σκουπίδια οι ανώτεροι και οι ισχυροί . Μπορεί ο καθένας μας να είναι απειροελάχιστο άτομο μέσα στο άπειρο σύμπαν , χρειαζόμαστε όμως την εντύπωση ότι μετράμε – ότι η ατομικότητά μας απαιτεί την προσοχή. Η περίπτωση να βρεθούμε εντελώς αγνοημένοι σαν άτομα , είναι ένα είδος ζωντανού θανάτου ενάντια στον οποίο έχουμε την τάση να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις .- (Άντονυ Στορ ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή