ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :
~

4 Δεκεμβρίου
Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας (1) (†306). Ιωάννου του Δαμασκηνού (2) (†760). Ιερομάρτυρος Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου(†1601). Μαρτύρων Ιουλιανής, Χριστοδούλης και Χριστοδούλου. Ιωάννου επισκόπου Πολυβότου, του θαυματουργού. Κασσιανού του εν Κύπρω. Μνήμη των αγίων 12 Προφητών.
(1)Η αγία Βαρβάρα έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Καταγόταν από την Ανατολή και ήταν κόρη κάποιου ειδωλολάτρη, που ονομαζόταν Διόσκουρος. Ήταν πολύ όμορφη και γι` αυτό ο πατέρας της την έκλεισε σε ένα ψηλό πύργο για να τη προστατεύσει από κινδύνους. Όταν κάποτε ο πατέρας της διέταξε να χτίσουν ένα λουτρό δίπλα από τον πύργο για να την ευχαριστήσει συνέβη το εξής: η Βαρβάρα είπε στους τεχνίτες να ανοίξουν τρία παράθυρα στο κτίριο της στο όνομα της Αγ. Τριάδος. Ο Διόσκουρος κατάλαβε τότε ότι ήταν χριστιανή και προσπάθησε να τη σκοτώσει. Η αγία κατάφερε αρχικά να ξεφύγει, όμως την ανακάλυψε τελικά ο πατέρας της και την παρέδωσε στον διοικητή της περιοχής. Την κακοποίησαν και την διαπόμπευσαν σέρνοντάς την στην πόλη. Τελικά αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της το πατέρα. Η Αγ. Βαρβάρα είναι προστάτιδα του Πυροβολικού.
(2)Ο όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ήταν διαπρεπέστατος Θεολόγος και ποιητής του 8ου αιώνα και μέγας πατέρας της Εκκλησίας. Γεννήθηκε στη Δαμασκό στα τέλη του εβδόμου αιώνα. Πατέρας του ήταν ο Σέργιος, ο οποίος ήταν υπουργός οικονομικών του άραβα χαλίφη Αβδούλ Μελίκ. Είχε την τύχη να έχει για δάσκαλο τον Σικελό μοναχό Κοσμά, ο οποίος διακρινόταν για την παιδεία του και την ευσέβειά του. Πράγματι ο Σικελός μοναχός εκπαίδευσε άριστα σε όλους τους κλάδους της γνώσης τον Ιωάννη και τον αδερφό του, Κοσμά τον Μελωδό. Όταν πέθανε ο πατέρας του, διορίστηκε χωρίς να το θέλει πρωτοσύμβουλος του χαλίφη. Αργότερα όταν ο χαλίφης Ομάρ ο Β`, ξεκίνησε τον διωγμό κατά των χριστιανών, ο Ιωάννης μαζί με τον αδερφό του Κοσμά έφυγαν από τη Δαμασκό και μετέβηκαν στην Ιερουσαλήμ. Εκεί ο Ιωάννης έγινε μοναχός στη Μονή του Αγίου Σάββα όπου και μελετούσε τα θρησκευτικά συγγράμματα. Όταν ο Λέοντας, ξεκίνησε την μάχη κατά των εικόνων, ο Ιωάννης πήρε ενεργό μέρος στον αγώνα. Έγραψε τους τρεις γνωστούς λόγους υπέρ των αγίων εικόνων, πράγμα που θορύβησε τον Λέοντα. Έζησε με οσιότητα πάνω από εκατό χρόνια και κοιμήθηκε ειρηνικά το 749. Τάφηκε στη Μονή του αγίου Σάββα.  ~ 
Σήμερα 04/12/2015 εορτάζουν:
Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς, Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΚαι διάβολος υπάρχει και όλα όπως τα γράφει η Γραφή υπάρχουνε. Και διάβολος και κόλαση και όλα.

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο
~ Απολυτίκιο Aγ. Bαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος - 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ,  https://youtu.be/R3ZfvUFdeyg?list=PL39609B35298A9A5A  .-


***  Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα! Έρχεται τσουνάμι…
greecekat
~  Απρόβλεπτες εξελίξεις λαμβάνου χώρα και εμείς βρισκόμαστε, απλά, στο έλεός τους. Μία πιθανή έξοδος από την ζώνη Σένγκεν και αργότερα από την Ευρωζώνη, αποτελεί θέμα συγκυρίας. Η κυβέρνηση εμφανίζεται εντελώς ανίκανη να κάνει οποιαδήποτε παρεμβολή. Οι επιπτώσεις που υπάρχουν στις εξαγωγές, από την κρίση στην Ειδομένη, μέχρι και την εγχώρια παραγωγή, εξαιτίας του τρίτου μνημονίου, έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές εκρήξεις. Η ζημιά που θα υποστούν τα εμπορεύματα της Ειδομένης είναι πολύ σοβαρή αν,μάλιστα, πολλαπλασιασθεί με τα κέρδη του ανταγωνισμού από τις απώλειες στις ελληνικές επιχειρήσεις στο "εμπάργκο" της ευρωπαϊκής αγοράς προς την Ελλάδα λόγω κινδύνων Σένγκεν και Grexit. Φυσικά, θα υπάρξουν ευκαιριακές σκοπιμότητες από την πλευρά των Σκοπίων, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Μέχρι, μάλιστα, να ενεργοποιηθούν οι έχοντες την εξουσία, θα έχουν κλείσει τα σύνορά μας και θα έχουμε ήδη να κάνουμε με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Και αυτό θα συμβεί διότι μόνο αυτοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Οι πρόσφυγές δεν θα κάτσουν παραπάνω. Όσο αφορά το παραγωγικό κόστος στην Ελλάδα και την «φοροκαταιγίδα» που φέρνει το τρίτο μνημόνιο. Φυσικά, προκύπτουν προβλήματα στην παραγωγή λόγω των νέων αδυναμιών μας στον ανταγωνισμό. Να σημειωθεί ότι στις εξαγωγές του 2010 και έπειτα υπάρχει ένα γενικό αδιέξοδο. Να πούμε, επίσης, πως αν σπάσει άμεσα το κρατικό μονοπώλιο στο κομμάτι της ενέργειας και ειδικότερα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, θα χαθούν δουλειές που ήδη έχει τάξει ο Τσίπρας σχετικά με τη διασύνδεση της Κρήτης με την χερσαία Ελλάδα, των Κυκλάδων με τη χερσαία παραγωγή και το σύστημα της Ελλάδας με το ενεργειακό σύστημα της Ιταλίας. Η ανικανότητα της κυβέρνησης στον χειρισμό του ζητήματος της ενέργειας, θα αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο βιομηχανικής ανάκαμψης. Και μην ξεχνάμε τις ομαδικές απολύσεις, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τρόικα. Τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα έρθουν στην επικαιρότητα και πάλι, βάζοντας τις μέχρι τώρα πολιτικές επιλογές σε εντελώς διαφορετική βάση. Στη φάση που είμαστε έχουμε να λύσουμε πολλά. Το θέμα του προσφυγικού, το κλείσιμο των συνόρων, η αδυναμία διάθεσης της εθνικής παραγωγής και η αλλαγή συνθηκών στην ανταγωνιστικότητα είναι μόνο μερικά από τα φλέγοντα ζητήματα, στα οποία η κυβέρνηση καλείται να ανταπεξέλθει. Έρχεται ένα νέο σεισμικό ευρωπαϊκό περιβάλλον, ένα «περιβάλλον» που θα φανεί ξεκάθαρα ήδη από τις αρχές του 2016.

***   Πάμε βόλτα με …υδροπλάνο στην Καλαμάτα          
      
Σύνταξη φακέλου αδειοδότησης υδατοδρομίου 
 Ανάθεση στην εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδος Α.Ε. έπειτα από διαγωνισμό
 Για την εκπόνηση φακέλου αδειοδότησης, σχετικά με τη λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμένα Καλαμάτας και ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, υπεβλήθη μία προσφορά από την εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.
Το ∆.Σ. προέβη στην αποσφράγιση του μοναδικού υποβληθέντος φακέλου προσφοράς και σε έλεγχο των δικαιολογητικών της. Ύστερα από σχετικό έλεγχο, το Δ.Σ. απεδέχθη τη μοναδική υποβληθείσα προσφορά για αδειοδότηση υδατοδρομίου, αντί ποσού 12.100 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ήτοι στο ποσό των 14.883 ευρώ με το ΦΠΑ, δηλαδή με έκπτωση 0,78%.
Κατόπιν το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του ∆.Λ.Τ.Κ. να προβεί στην ανάθεση της εν λόγω υπηρεσίας στην εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. και να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο. Η εταιρεία θα συντάξει το φάκελο αδειοδότησης και θα τον καταθέσει προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο.
Στο σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν τα υδροπλάνα στον τουρισμό της περιοχής έχουν αναφερθεί τόσο ο δήμαρχος Παν. Νίκας όσο και φορείς με ειδικό ενδιαφέρον.
Αναλυτικά, οι συνέργειες που θα έχουν τα υδροπλάνα με την κρουαζιέρα, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία παρουσιάζει ισχυρές ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Ελλάδας, θα είναι πολλαπλάες. Τα υδροπλάνα θα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις (sightseeing) τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα του προορισμού τους.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες και πολυετή στατιστικά στοιχεία, η λειτουργία των υδροπλάνων έχει βοηθήσει σημαντικότατα στην ανάπτυξη του τουρισμού σε χώρες με πολυνησιακό χαρακτήρα και κοντινές αποστάσεις (Μαλδίβες, Καραϊβική κ.λπ.), χαρακτηριστικά που παρουσιάζει και η Ελλάδα.
Επιπλέον, με τα υδροπλάνα ο τρόπος άφιξης των τουριστών στα νησιά θα διευρυνθεί και θα αναπτυχθεί, καθώς οι τουρίστες θα μπορούν να μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα προς τα μέρη των διακοπών τους, αλλά και να αυξάνουν τις επιλογές τους σε επισκεψιμότητα προορισμών.
Τέλος, ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και χρειάζεται προσθήκες «χρηστικών εργαλείων», όπως τα υδροπλάνα, που με την ευελιξία τους θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας των νησιών μας.
Πηγή: www.reporter.gr  .-
 
***   Νίκος Ζαχαριάς: Η Καλαμάτα δε θα γίνει πραγματικά μεγάλη, αν δεν έχει κι ένα δυνατό Πανεπιστήμιο         
      
Τα τρία μεταπτυχιακά και το 41ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Αρχαιομετρίας «ανοίγουν» προοπτικές
 Θυμίζω τα λόγια του πρώην πρύτανη του Κέιμπριτζ: «Αν πιστεύετε ότι η παιδεία είναι ακριβή, πού να δείτε η άγνοια»

 Με το νέο πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά, συνομιλεί σήμερα το «Θάρρος».
Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Ζαχαριάς περιγράφει το τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης την εποχή των μνημονίων, θεωρώντας μονόδρομο την επέκταση της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας, γιατί μόνο με ένα ολοκληρωμένο campus εγκαταστάσεων θα θωρακιστεί για πάντα.
Παράλληλα, αναφέρεται στις προοπτικές του Τμήματος, τη συνεργασία με το «αδελφό», όπως το χαρακτηρίζει, Τμήμα Φιλολογίας, το 41ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Αρχαιομετρίας, τα δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα, αλλά και το τρίτο που θα ξεκινήσει μαζί με το ΤΕΙ Πελοποννήσου κατά το εαρινό εξάμηνο.

  -Πώς κρίνεται τη γενικότερη κατάσταση στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης;
Ανέλαβα πρόσφατα την προεδρία του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Καλαμάτα. Η ευθύνη είναι, όπως πάντα, σημαντική, αλλά ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που το ελληνικό πανεπιστήμιο συνεχίζει την πορεία του μέσα από ένα πλήθος αυξανόμενων θεσμικών και λειτουργικών αναταράξεων. Ενδεικτικά, αναφέρω τη μειωμένη κατά 75% χρηματοδότηση στο διάστημα 2010-2016 και τη μείωση προσωπικού, η οποία επίσης θα αποτελέσει το κυρίαρχο εμπόδιο στα αμέσως επόμενα χρόνια.
  -Πώς γίνεται, λοιπόν, και λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπό το βάρος τέτοιων προβλημάτων;
Συνεχίζει τη λειτουργία του και την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας για δύο βασικούς λόγους. Λειτουργούσε ήδη σε εθνικό επίπεδο και από την αρχή της κρίσης με το χαμηλότερο κόστος ανά φοιτητή, εξαιτίας, αφενός, της χαμηλής αναλογίας διδακτικού και διοικητικού προσωπικού ανά φοιτητή και, αφετέρου, λόγω του μεγάλου ποσοστού ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, αλλά και σύγχρονων, οι οποίες δεν έχρηζαν μέχρι τώρα μεγάλων εξόδων συντήρησης και λειτουργίας.
  -Πώς την προσδιορίζετε την «παροχή ανώτατης εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας»;
Νομίζω πως συμφωνούμε στο γεγονός ότι ο πτυχιούχος ελληνικού πανεπιστημίου δεν έχει υπάρξει ποτέ ο περίγελως της διεθνούς κοινότητας. Αυτό έχει βαθιές ρίζες στην εκπαίδευσή του, η οποία μπορεί να ξεκινάει κάπως «διστακτικά», θα έλεγα, στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, αλλά στη συνέχεια, στις επόμενες τάξεις, αναπτύσσει γνώσεις σε βάθος, καθώς και στο Γυμνάσιο, φτάνοντας σε κορύφωση στη λυκειακή εκπαίδευση. Έτσι, όταν προσέρχεται στο πανεπιστήμιο, είναι μεν συχνά κουρασμένος, αλλά «εκπαιδευμένος» να προχωρήσει και να ολοκληρώσει. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ακριβώς η κούραση, η έλλειψη φρεσκάδας που τους διακρίνει και είναι η μεγάλη κρίση που βιώνει πρωτίστως, η ευκαιρία να το αναιρέσουμε δουλεύοντας τη μεγάλη μας έλλειψη: της δημιουργικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. Οι φοιτητές στο τμήμα μας βρίσκονται σε ένα χώρο αναβαθμισμένο αισθητικά, αν μάλιστα αναλογιστούμε τον εθνικό μέσο όρο, αλλά και λειτουργικό τεχνολογικά και, μάλιστα, σε επαφή με τους διδάσκοντες και το υπόλοιπο προσωπικό.
Από φέτος προσφέρει και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, το ένα είναι το αγγλόφωνο Cultural Heritage Materials and Technologies, που είναι σε λειτουργία από τον Οκτώβριο και το δεύτερο της Πολιτισμικής Διαχείρισης, που θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2016. Για το αγγλόφωνο, είμαι επιπλέον χαρούμενος, γιατί αποτέλεσε ένα προσωπικό όραμα πολλών ετών, αλλά και επειδή στοχεύει στο να βάλει τη χώρα στο χάρτη των χωρών προορισμού για ανώτατη εκπαίδευση. Πιστεύω ότι κάθε αλλοδαπός φοιτητής αυτού του μεταπτυχιακού είναι «χρυσός», γιατί μετά το τέλος των σπουδών του θα είναι πρεσβευτής της πόλης και της χώρας μας.
Να αναφέρω και το 41ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Αρχαιομετρίας που μου ανατέθηκε, κατόπιν καθολικής ψηφοφορίας των συνέδρων στο Λ. Άντζελες το 2014 και θα διοργανώσουμε τον ερχόμενο Μάιο στο Μέγαρο Χορού, όπου θα καλωσορίσουμε κάπου 1.000 συνέδρους από 40-50 χώρες για μια ολόκληρη εβδομάδα.
Κι εδώ πιστεύουμε στην παρακαταθήκη που θα αφήσει αυτή η διοργάνωση στην Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας.
  -Ποια είναι η σχέση σας με το άλλο Τμήμα, αυτό της Φιλολογίας, καθώς και με το ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας);
Το αποκαλούμε «αδερφό τμήμα», γιατί βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια οράματα. Η Φιλολογία προχώρησε ταχύτερα στη θεσμοθέτηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων, έχοντας ήδη τρία σε λειτουργία. Το τελευταίο διάστημα αναγνωρίζω παράλληλα ότι έχει καταφέρει και ένα μεγαλύτερο «διάλογο» με το ευρύτερο κοινό μέσω επιτυχημένων ημερίδων και διαλέξεων. Μαζί θα το κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος.
Με την ευκαιρία της ερώτησής σας θέλω να αναφέρω την ανάγκη που αισθανόμαστε για μεγαλύτερη συνέργεια με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, αφού ταυτόσημα τα δύο ιδρύματα δημιουργούν το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το νέο της δημιουργίας κοινού μεταπτυχιακού στην Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση, με λειτουργία στο επόμενο εαρινό εξάμηνο, είναι το πρώτο απτό κοινό βήμα.
  -Υπάρχει μια αίσθηση ότι το Πανεπιστήμιο δεν ακούγεται, ότι δεν έχει τον όγκο που θα αναμέναμε, για την πόλη της Καλαμάτας. 
Το κατανοώ. Θέλω, όμως, να θυμίσω ότι η Σχολή είναι μόλις 10 ετών. Μήπως είναι λίγο νωρίς ακόμη για συμπεράσματα; Να θυμίσω σε αριθμούς ότι έχει 2.400 εγγεγραμμένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ότι απασχολεί 47 μόνιμους εργαζόμενους και άλλους 17 συμβασιούχους. Επίσης, ότι σημαντικό ποσοστό των χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων του διοχετεύεται σε επιχειρήσεις της πόλης. Το επόμενο βήμα και το μέλλον της, όμως, όντως είναι συνυφασμένο με την πόλη και τις υπηρεσίες της. Είναι γεγονός ότι η Σχολή λειτουργεί σε χώρους που παραχωρήθηκαν από το Δήμο, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία, που αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται διαρκώς. Η επέκταση της Σχολής θεωρώ ότι είναι μονόδρομος, γιατί μόνο με ένα ολοκληρωμένο campus εγκαταστάσεων θα θωρακιστεί για πάντα η Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας, και θα κοιτάζει με ίσους όρους άλλες παρόμοιου μεγέθους σχολές σε παρόμοιες πληθυσμιακά πόλεις του εξωτερικού. Ξέρετε, είμαι μέτοικος στην πόλη σας, γι’ αυτό και η σκέψη μου -νομίζω απαλλαγμένη από κάθε είδους εντοπιότητες- είναι απλή και ξεκάθαρη: ότι αυτή η τόσο όμορφη πόλη να ζεις και να εργάζεσαι δε θα γίνει ποτέ πραγματικά μεγάλη, αν παράλληλα με τις υποδομές της δεν έχει ένα δυνατό Πανεπιστήμιο, όπως άλλωστε είναι και η παγκόσμια πραγματικότητα.
  -Μήπως η Παιδεία είναι μια ακριβή υπόθεση;
Θα αστειεύεστε. Θυμίζω τα λόγια του πρώην πρύτανη του Κέιμπριτζ: «Αν πιστεύετε ότι η παιδεία είναι ακριβή, πού να δείτε η άγνοια».

***  Απεργία για ασφαλιστικό και πλειστηριασμούς χθες στην Καλαμάτα 

Το «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι στη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση μέσα σε 20 μέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στο ασφαλιστικό και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο, αλλά και για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που είχε αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, και του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου, διέσχισαν τους δρόμους της Καλαμάτας, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό, όπως «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία» και άλλα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκή Ενότητα, ενώ υπήρξε και ξεχωριστό μπλοκ μαθητών. «Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής δεν πρέπει και δε θα μείνει αναπάντητη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ. Η ΑΔΕΔΥ επισήμανε ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα, πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, που πλήττει κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα». Εργάτες, αγρότες, νεολαίοι, φοιτητές, συνταξιούχοι πλαισίωσαν την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, η οποία δεν εξαντλήθηκε σε μια απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, αλλά περιελάβανε και την περιφρούρηση της απεργίας σε χώρους δουλειάς, πολυκαταστήματα της Καλαμάτας. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την απεργιακή του συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη και οι ομιλητές υπογράμμισαν την ανάγκη για ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία, ώστε να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης σε συνεργασία με το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Στις 11 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Καλαμάτας 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικού δέντρου στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015. - 

***   «Κλειστές πόρτες και παράθυρα» για την πολιτιστική πρωτεύουσα σύμφωνα με τον Μ. Μάκαρη          
     
Ο «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», με ανακοίνωση του επικεφαλής του Μανώλη Μάκαρη, επαναφέρει στο προσκήνιο τις θέσεις της παράταξής του, που οδήγησαν και στην επιλογή της «αποχής» από την ψηφοφορία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, απαντώντας και στις τελευταίες δηλώσεις των κ.κ. Νίκου Μπασακίδη και Αθαν. Ηλιόπουλου, κάνει λόγο για αδιαλλαξία και αρτηριοσκληρωτισμό της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του ελέγχου των πεπραγμένων της Επιτροπής, σ’ ένα θέμα όπου τα… παράθυρα και οι πόρτες του Δημαρχείου πρέπει να είναι ανοιχτές.
Συγκεκριμένα, η ανταπάντηση του κ. Μάκαρη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η υπόθεση της πολιτιστικής πρωτεύουσας είναι σημαντική για την πόλη και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλο ένα δείγμα προχειρότητας ούτε πεδίο μικροπολιτικών επιδιώξεων και μεγαλοϊδεατισμού, που θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα σε ολέθριες συνέπειες για την πόλη.
Στο πλαίσιο αυτό εμείς, ως δημοτική παράταξη και ασκώντας αντιπολίτευση πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, δεν καταφύγαμε στην εύκολη λύση της άρνησης, αλλά υποστηρίξαμε από την αρχή την ιδέα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων, αποτελώντας πάντα τη φωνή των συμπολιτών μας μέσα στους φορείς και τα όργανα του Δήμου.
Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής ήταν από την αρχή αρνητική κατά τρόπο αντιδραστικό σε κάθε πρότασή μας. Συγκεκριμένα, με μια σειρά από ενέργειες τορπίλισε κάθε έννοια διαλόγου, υιοθετώντας τη γνωστή συνταγή του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.
Έτσι:
1. Η Δημοτική Αρχή απέκλεισε τις δημοτικές παρατάξεις από την επιτροπή πολιτιστικού σχεδιασμού παρά την αντίθετη πρόταση του Γραφείου Υποψηφιότητας.
2. Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν έγινε η συμφωνημένη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα συζητούσε ενδελεχώς και θα έπαιρνε από κοινού κρίσιμες αποφάσεις για το σημαντικό θέμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας.
3. Η Δημοτική Αρχή δε συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ανοιχτός Δήμος και ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην προοπτική της Καλαμάτας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας.
4. Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε το φάκελο υποψηφιότητας χωρίς καμία συζήτηση, χωρίς κανένα διάλογο ούτε με την επιτροπή διαβούλευσης ούτε με τις δημοτικές παρατάξεις. Η συζήτηση τελευταίας στιγμής (λίγο πριν την κατάθεση της υποψηφιότητας) που έγινε στην επιτροπή διαβούλευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ουσιαστικά για “τα μάτια του κόσμου” και την επικύρωση προειλημμένων αποφάσεων, αφού δεν έγινε αποδεκτή καμία αλλαγή του αρχικού σχεδίου.
Έτσι, ουσιαστικά, λοιπόν, η πρώτη φάση της δημιουργίας του φακέλου διεκδίκησης έγινε χωρίς ουσιαστική διαβούλευση. Αλλά και το προτεινόμενο τελικό σχέδιο προϋπολογισμού και διοικητικής οργάνωσης του Κ21 βρίθει προβλημάτων, τα οποία εντοπίσαμε και αναφέραμε διεξοδικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε αυτά τα ουσιαστικά προβλήματα δεν υπήρχε καμία ξεκάθαρη απάντηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά η Δημοτική Αρχή θα απαντήσει επί της ουσίας θέτουμε και πάλι τους βάσιμους προβληματισμούς μας και τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις μας για να πληροφορηθεί ο καλαματιανός λαός:
1. Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. 2. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες της Καλαμάτας δε θα έχουν τον έλεγχο του Καλαμάτα: 21 σύμφωνα με την προτεινόμενη διοικητική οργάνωση αλλά μια ανώνυμη εταιρεία η οποία θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
3. Ο προϋπολογισμός των υποδομών που πρέπει να γίνουν στην πόλη εν όψει της πολιτιστικής πρωτεύουσας είναι πενιχρός και αντιπροσωπεύει μόλις το 6% του συνολικού προϋπολογισμού του Κ21. Αντίθετα, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αγγίξει τα 12,5 εκατομμύρια, το μάρκετινγκ 4,2 και οι μισθοί και τα έξοδα διαχείρισης 4,4 εκατομμύρια».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Στολίζουμε…          
       
Στο φόρτε του είναι το στόλισμα σε δημόσιους χώρους αυτές τις ημέρες, εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Χθες το δέντρο της στόλισε και τοποθέτησε στο ισόγειο του Διοικητηρίου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.   Β.Β. 

***  Έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου στην Καλαμάτα          
      
Δύο ρολόγια έχουμε στο κέντρο της Καλαμάτας, αλλά και τα δύο είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Συγκεκριμένα, αυτό που είναι στο τέλος του πεζόδρομου είναι εντελώς «αλλού», αφού είναι ώρες πίσω ή μπροστά, ενώ το δεύτερο στην κεντρική πλατεία πάει 10 λεπτά πίσω.
Καλό θα είναι, λοιπόν, να επιδιορθωθούν.
Μέχρι τότε οι αργοπορημένοι μπορούν να χρησιμοποιούν το ρόλοι της πλατείας ως δικαιολογία, όταν αργούν!   Π.Μπ. 

 ***  Ζευγάρι καλλιεργούσε χασίς στην οικία του στο Καρτερόλι          
     
ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!
Ένα ξεχωριστό δωμάτιο με γυψοσανίδες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και ειδικό εξοπλισμό, μέσα σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους, όπου καλλιεργούσαν 9 χασισόδεντρα, είχε φτιάξει νεαρό ζευγάρι στο Καρτερόλι, το οποίο συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι πως, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης πήγαν για να κάνουν έρευνα, διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι έλειπε και το σπίτι είχε παραβιαστεί από διαρρήκτες.
  Μέσα στο δωμάτιο
Τα ζευγάρι, μια 39χρονη και ένας 35χρονος, έλειπαν από τα ξημερώματα από το σπίτι τους στο Καρτερόλι για αγροτικές εργασίες. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που είχαν πληροφορίες ότι το ζευγάρι κατέχει ναρκωτικά, έφτασε στο σπίτι για να κάνει έρευνα. Τότε διαπίστωσε ότι είχε διαρρηχθεί και, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε κλαπεί ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά την έρευνά τους βρήκαν σε δωμάτιο του σπιτιού ένα δωματιάκι κατασκευασμένο από γυψοσανίδες. Σε αυτό είχαν τοποθετηθεί λαμπτήρας υψηλής τάσης, ανεμιστήρας για τον αερισμό, μετασχηματιστής, μετρητές θερμοκρασίας και υγρασίας, χρονοδιακόπτης, αλλά και τροχαλία μετακίνησης του φωτισμού.
  Απολογούνται σήμερα
Μέσα σε γλάστρες οι αστυνομικοί βρήκαν 9 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,5 μέτρο. Επίσης, χασίς συνολικού βάρους 91 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και τα δενδρύλλια, καθώς και τα αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των χασισόδεντρων.
Χθες το μεσημέρι το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.
Από την ανακρίτρια ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το μεσημέρι.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

 ***   Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο του έργου αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης στην Καλαμάτα, το οποίο οδεύει προς ολοκλήρωση και θα αποδώσει 57.600 μέτρα δικτύου ύδρευσης χωρίς αμίαντο, είναι αναγκαίο να εκτελεσθούν εργασίες στο στενό που ενώνει τη Μεγάλου Αλεξάνδρου με την Ηρώων, στην Κηπούπολη, καθώς και στην οδό Τζάννε, κοντά στην Υπαπαντή. Για το λόγο αυτό, η πρόσβαση στις οδούς αυτές δε θα επιτρέπεται, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: 1. Στο δρομάκι που συνδέει τη Μεγάλου Αλεξάνδρου με την Ηρώων, η πρόσβαση δε θα είναι δυνατή λόγω εργασιών αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 11 του μήνα και μεταξύ των ωρών 08.00 και 18.00 2. Στην οδό Τζάννε, που συνδέει την Υπαπαντής (βορείως του κτηρίου της Φιλαρμονικής και δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη) με την οδό Σπάρτης, η πρόσβαση δε θα είναι δυνατή λόγω εργασιών αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 11 του μήνα και μεταξύ των ωρών 08.00 και 18.00. Σε σχετική της ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή αναφέρει πως «παρακαλούνται οι οδηγοί να χρησιμοποιήσουν κατά τα ανωτέρω διαστήματα εναλλακτικά δρομολόγια και να αποφύγουν τις προαναφερθείσες οδούς και τη γύρω περιοχή, για να μην ταλαιπωρηθούν. Επίσης, παρακαλούνται οδηγοί και διαβάτες να συμμορφώνονται με την εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις των συνεργείων προς αποφυγή ατυχήματος». -
 
***  Βόμβα με πόθεν έσχες υπουργού
questionmark2
-  Κρίσιμο πολιτικό ζήτημα από πλευράς κυβέρνησης ανακύπτει μετά την απόφαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής να «στείλει» τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη κατευθείαν στους ορκωτούς λογιστές για παραπάνω έλεγχο στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης. Για τον κ. Σταθάκη, μάλιστα, τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως δυσανασχετούν, καθώς η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» στους ελεγκτές, ώστε να εξεταστούν ακόμα και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.. Να υπογραμμίσουμε πως τέτοια περίπτωση έως τώρα δεν έχουμε ξαναδεί με εν ενεργεία υπουργό. Αυτό συνέβη, διότι από το «πόθεν έσχες» που αφορά το 2011 έλειπε τόσο το 1.000.000 ευρώ όπως ήδη ξέραμε, όσο και αλλά πολλά περιουσιακά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν μεγάλες αποκλίσεις και σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπουργού Οικονομίας και σε συμμετοχές σε ακίνητη περιουσία. Όπως και να’χει, κυβερνητική πηγή τόνισε ότι δεν υφίσταται ζήτημα αποπομπής του κ. Σταθάκη και πως οι αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα θα ληφθούν με γνώμονα τα αποτελέσματα των ερευνών. Σε κάθε περίπτωση, οι ορκωτοί λογιστές κρατάνε στα χέρια τους τόσο την υπόθεση, όσο και τον κύριο Σταθάκη. Τώρα, σχετικά με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, οι ορκωτοί λογιστές θα εξετάσουν τις μετοχές της κατασκευαστικής του εταιρίας.

*** Να γίνει οικουμενική με ΝΔ θέλουν…
voulhhh
-  Τη θέση της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε ο εκπρόσωπος της, λέγοντας πως αν γίνει οικουμενική κυβέρνηση σε αυτήν πρέπει να συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία.
Στην ανακοίνωση του ο Γιώργος Καρράς υποτήριξε πως είναι πάγια θέση της Ένωσης Κεντρώων, και του Βασίλη Λεβέντη συγκεκριμένα, ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης. Μια τέτοια κυβέρνηση θα πρέπει να απαρτίζεται από τεχνοκράτες και σε αυτή πρέπει να συμπεριλαμβάνονται όλα τα κόμματα.
Αναλυτικά είπε: «Απαντούμε ότι η θέση του κόμματος περί οικουμενικής κυβέρνησης, ισχύει εδώ και 30 χρόνια και έχει ανακοινωθεί σε Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά»

*** ΕΚΤΑΚΤΟ Ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο
marmaras
-  Στήνεται επεισόδιο όπως φαίνεται στα στενά του μαρμαρά αφού σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι, πολεμικά πλοία πέρασαν από τα στενά του Μαρμαρά στην Μαύρη θάλασσα ως απάντηση στην επίδειξη των Ρωσικών δυνάμεων που έγινε πριν λίγες μέρες στην ανατολική Μεσόγειο. Τα επίσημα στοιχεία προέρχονται από το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA που κάνει λόγο για τρία πολεμικά πλοία ιδιοκτησίας τριών διαφορετικών χωρών του ΝΑΤΟ και ακολούθησαν την διαδρομή Ελλήσποντος - Μαύρη θάλασσα .
Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε πως γι' αυτή τη διέλευση κανονικά χρειάζεται ειδική άδεια από τις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας για να διευκρινίζεται ο αριθμός των πλοίων και η διάρκεια της διέλευσης ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν γιατί να βρίσκονται τρία πολεμικά από Πορτογαλία, Ισπανία και Καναδά στον Μαρμαρά.

***  Εντολή Πούτιν : προετοιμαστείτε για τον Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο…(video)
poutin obama
-  Εντολή Πούτιν : προετοιμαστείτε για τον Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο…
Με το δάχτυλο στην σκανδάλη βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, μετά και την εντολή του προέδρου της χώρας προς το υπουργείο Άμυνας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για μεγάλο πόλεμο απέναντι στις ΗΠΑ.
Αν και η προσοχή όλων στρέφεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής όπου συνεχίζουν να συγκεντρώνονται οι δυνάμεις των συμμαχιών, αυτό δεν σημαίνει πως ένα θερμό επεισόδιο που θα αποτελέσει την αρχή του μεγάλου πολέμου δεν μπορεί να συμβεί οπουδήποτε.
Σύμφωνα με έκθεση του Ρωσικού υπουργείου Αμύνης, ο πρόεδρος Πούτιν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις , και την στάση των αμερικανών, τόσο στο θέμα της Συρίας, όσο και της κρίσης με την Τουρκία έδωσε εντολή οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για παν ενδεχόμενο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο των επαφών του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ δεν προτίθεται να παρέμβει σε έναν πόλεμο Ρωσίας-ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Δείτε το βίντεο: BREAKING: Putin Tells Army To Prepare For “World War III” With U.S. In Syra  ,  https://youtu.be/Y7Pts0jNIuo  .-

***   Αλλάζουν οι ισορροπίες
4nd
-   Μετά το φίασκο των εκλογών αρχηγού στη ΝΔ το κλίμα υποστήριξης προς τους υποψήφιους αρχηγούς έχει αλλάξει. Πριν το φιάσκο ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ο δημοφιλέστερος για την προεδρία της ΝΔ. Όμως μετά το φιάσκο και την αποκάλυψη της στενής του φιλίας με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο άρχισε ο κόσμος να στρέφεται σε ποιό πηγαίες λύσεις όπως του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι, παρατηρούνται φαινόμενα διαρροής στελεχών που εξαρχής είχαν προστρέξει να τον στηρίξουν, οι οποίοι απογοητευμένοι από την αναιμική παρουσία του και την απολιτίκ καμπάνια που ακολούθησε, σε συνδυασμό με τη διχαστική ρητορική και συμπεριφορά του, να αποχωρούν πλέον από το στρατόπεδο Τζιτζικώστα, και να αναζητούν διαύλους επικοινωνίας προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κύριος Τζιτζικώστας δεν θα περάσει από ότι φαίνεται στον δεύτερο γύρο. Η αληθινή φωνή που δεν κομπλάρει στο να αναφέρει τα γεγονότα με το όνομα τους καθώς και για το μέλλον της ΝΔ είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και αυτό είναι προς τιμήν του.

***  ALERT! Χαμός για τα ελληνοσκοπιανά σύνορα! Σφάζονται...
skopia
-   Οπισθοχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στα αιτήματα των εταιριών αναφορικά με τους μετανάστες, ήταν το αποτέλεσμα των οργισμένων δηλώσεων πολιτικών από τα υπόλοιπα κράτη και των απειλών αξιωματικών για έξοδο της Ελλάδος από τη συνθήκη Σέγκεν.
Συμφωνία λοιπόν για Κυβέρνηση-Frontex, ώστε να αναπτυχθούν μονάδες στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων για να καταγράψουν τη μεταναστευτική ροή.
Τα χερσαία σύνορα της πατρίδας θα γεμίσουν με ανθρώπους της Frontex, μέσα στις επόμενες ημέρες.
Οι διαμαρτυρίες δε θα έλειπαν από τη μεριά των άλλων εταιριών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιεί τον Κοινοτικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ώστε να γίνει υλικοτεχνική υποστήριξη κρατών με ακραία ανθρωπιστικά προβλήματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού Frontex:
«Ο οργανισμός Frontex συμφώνησε σήμερα με την Ελλάδα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στα σύνορα της χώρας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου ο οργανισμός θα συνδράμει με την καταγραφή των μεταναστών. Η ανάπτυξη των υπαλλήλων του οργανισμού θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Με την κοινή επίσκεψη που διεξήχθη μεταξύ των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων του Frontex θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να επεξεργαστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες της εγκατάστασης.
Η ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού Frontex στα ελληνικά νησιά και τη βοήθεια στην καταχώριση και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας ήταν μεταξύ των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της «Οδού των Δυτικών Βαλκανίων» τον Οκτώβριο.
Η Frontex βοηθά τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό και την καταγραφή των εισερχόμενων μεταναστών. Ο οργανισμός έχει σήμερα 195 υπάλληλους στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές, αναλαμβάνοντας την αναγνώριση και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών. Μόνο στο hotspot της Λέσβου, Frontex αναπτύσσει επί του παρόντος περίπου 83 αξιωματικούς.
Τον Οκτώβριο, η Frontex κάλεσε τα κράτη μέλη να παράσχουν 775 συνοριοφύλακες για τις δραστηριότητές της, με 600 που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Τα κράτη μέλη έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει 447 υπαλλήλους».

***  Έλληνες να είστε περήφανοι για αυτό...
plysimo
~  Έρευνα διεξήγαγε ο οργανισμός Gallup αναφορικά με τις συνήθειες των λαών παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα για το ποιοι λαοί πλένουν τα χέρια τους όταν βγαίνουν από το WC!
Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το πλύσιμο των χεριών μετά την τουαλέτα είναι κίνηση αυτόματη για τους Έλληνες και μηχανική.
Το ποσοστό αγγίζει το 85%, καθιστώντας έτσι τον ελληνικό λαό φίλο με το... νερό και το σαπούνι.
Οι Κινέζοι όπως και οι Γιαπωνέζοι είναι οι λαοί που θα έλεγε κανείς ότι αποφεύγουν το νερό όπως ο διάολος το λιβάνι καθώς τα ποσοστά τους είναι 23% και 30% αντίστοιχα.
Η έρευνα έγινε σε 64 χώρες με 62.398 ερωτηθέντες από όλο τον κόσμο.

*** Νέα τουρκική πρόκληση βάζει φωτιά στο Αιγαίο
elladavstourkia
~  Φαίνεται πως δεν βάζει μυαλό η Άγκυρα, καθώς ύστερα από όλη την αναταραχή που έχει προκληθεί την τελευταία περίοδο, συνεχίζει δίχως δισταγμό τις προκλητικές παραβιάσεις.
Με βάση την σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, 10 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν στην παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, ούτε 1, ούτε 2, αλλά 18 φορές, ενώ καταγράφηκαν και 5 παραβιάσεις του FIR Αθηνών.
Η τουρκική ομάδα αεροσκαφών αποτελούταν από 6 μαχητικά, εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό, και 4 ηλεκτρονικού πολέμου.
Το όλο συμβάν έλαβε χώρα σε βορειανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τους Έλληνες πιλότους να προχωρούν στην αναγνώριση και αναχαίτιση τους, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

*** Και άλλος Πασόκος αναλαμβάνει θέση λόγω... Σύριζα...
qmpol
-   Ο λόγος για τον Χάρη Τσιόκα ο οποίος αναλαμβάνει θέση ευθύνης στο υπουργείο Υποδομών. Ο κύριος Τσιόκας προσεκλήθη από τον υπουργό κύριο Σπίρτζη προκειμένου να αναλάβει αυτή την νευραλγική θέση εποπτείας. Ο κύριος Τσιόκας πάντα σταθερός στις ιδέες του ξεκίνησε ώς βουλευτής της ΝΔ το 2004 . Ο. κ. Τσαλίδης είναι ηλεκτρονικός μηχανικός και έχει διατελέσει αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2007 ανέλαβε επικεφαλής του ΚΤΕ Μεταφορών του Πασοκ. Το 2009 ορίστηκε από τον τότε υπουργό Δ. Ρέππα γενικός γραμματέας του υπ. Υποδομών ωστόσο η συμβίωσή του με τον επόμενο υπουργό Γιάννη Ραγκούση ήταν αδύνατη έτσι αντικαταστάθηκε μέσα σε δύο μήνες. Συνέχισε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο το 2009. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όχι όμως και τον Ιούνιο. Τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, προχώρησε σε δημόσια δήλωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα θα είναι στο υπουργείο Υποδομών. Άλλος ένας που καταλαμβάνει θέση με την "αξία" του.
tsiokas

*** Ποιο είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών;
baaaa
~  Αν περιμένετε να σας αποκαλύψω κάποιον πολιτικό που τα τσέπωσε κάτω από το τραπέζι, θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω την καταστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την ανικανότητα της αριστερής διακυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας».
Το 2012 το τραπεζικό σύστημα, για την διάσωση του, χρειαζόταν άμεσα ανακεφαλαιοποίηση. Έτσι δημιουργήθηκε το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) στο οποίο κατέβαλαν οι εταίροι μας δάνειο 50 δις. Η περίοδο χάριτος που συμφωνήσαμε για την αποπληρωμή του, ήταν η καταβολή της πρώτης δόσης να ξεκινήσει μετά από 20 χρόνια. Το δάνειο δε, χρεώθηκε στο Δημόσιο Χρέος της χώρας μέσα σε κλίμα γενικότερης πολιτικής καταγγελίας για την υποτελή συμφωνία. Η προοπτική όμως, σύμφωνα με την διεθνή πρακτική, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μεγάλη Βρετάνια, ήταν η εξής : Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των κρατικοποιημένων τραπεζών, οι μετοχές θα αυξάνουν την αξία τους και θα δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης που οδηγούν σε περαιτέρω νέα αύξηση τους. Η επαναϊδιωτικοποίηση τους, μέσω της πώλησης των μετοχών τους, θα κάλυπτε την αξία των 50 δις, με την προοπτική να τα υπερκαλύψει και το ελληνικό δημόσιο να κερδίσει και καμιά δεκαριά δισεκατομμύρια.
Μέχρι το τέλος του 2014 οι τράπεζες είχαν χρησιμοποιήσει τα 39 δις και απέμεναν στα ταμεία του ΤΧΣ άλλα 11 δις. Ο σχεδιασμός αυτός όμως δεν είχε υπολογίσει ότι στο μεταξύ μπορεί να ανέβει μια αριστερή κυβέρνηση και να έρθουν όλα τούμπα. Τα δε χρήματα αυτά, ο τότε υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης, υπό τις εντολές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τα επέστρεψε πίσω στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται ο επόμενος υπουργός της δεύτερης φοράς αριστεράς κ. Τσακαλώτος και δια μέσου του αρχηγού του, στα μέσα του Νοέμβριου του 2015, (ξε)πουλά τις τράπεζες σε ξένα επενδυτικά funds έναντι πινακίου φακής. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του σκανδάλου, η μετοχή της Eurobank πουλήθηκε με 1 λεπτό, η Εθνική με 2 λεπτά, η Alpha με 4 λεπτά και κάτι ανάλογο η Πειραιώς.
Το κρατικό μερίδιο στην Εθνική από το 57% έπεσε στο 24%, στην Eurobank από το 35% στο 2,4%, στην Alpha Bank από το 64% στο 11% και στην Τρ. Πειραιώς από το 67% στο 22%. Πρόκειται για μια απώλεια περίπου 44 δισ. δολαρίων αναμένοντας και την απώλεια περί των δέκα χιλιάδων θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα.
Σήμερα, η αξία των μετοχών που έχει το ελληνικό δημόσιο είναι αξίας μόλις 700 εκ. €, ενώ ο σχεδιασμός ήταν να υπερκαλύψει το αρχικό ποσοστό δανεισμού.
Στην ουσία έχουμε χρεωθεί σαν πολίτες σχεδόν όλο το δάνειο της ανακεφαλαιοποίησης 38 δις και 300εκ. Ποσό που αντιστοιχεί με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ για 15 χρόνια, χάθηκε σε μια μέρα.
Τα δε ασφαλιστικά ταμεία που είναι οι μεγαλομέτοχοι των ελληνικών τραπεζών, με την πώληση αυτή έχασαν ανυπολόγιστα δισεκατομμύρια. Αν ξημερώσει λοιπόν μια μέρα και η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» ανακοινώσει αδυναμία καταβολής συντάξεων, μην ψάχνετε να «δείρετε» τους προηγούμενους κατ’ευφημισμόν ανάλγητους «νεοφιλελεύθερους», αλλά τους νυν ύποπτους συμπαθείας παλαιοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντώνης Κρούστης

***  Χαμός σε μεγάλο κανάλι! Καταρρέει και οι εργαζόμενοι αντιδρούν!
mega
~  Αυτά συμβαίνουν όταν ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας γονατίζει οικονομικά και ετοιμάζεται να τιναχτεί στον αέρα. Ο λόγος για το MEGA channel που δεν κατάφερε να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προσπαθούσε εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα προγράμματα του λόγω τραγικής έλλειψης ρευστότητας. Σαν αποτέλεσμα λοιπόν να σταματάνε γυρίσματα να κλείνουν οι κάμερες και το προσωπικό να μην μπορεί να δουλέψει και να συνεχίσει την ροή των ζωντανών προγραμμάτων που έχει ήδη προγραμματιστεί με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του ''Celebrity game night'' που λόγω χρεών του καναλιού στην εταιρεία παραγωγής τα γυρίσματα σταμάτησαν και έγινε η μετάδοση σε επανάληψη.

***  ΣΟΚ! Αυτοί είναι οι καλοί «μετανάστες»; (BINTEO)
tzixant
~  Νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, που επιβεβαιώνει τα όσα υποστηρίζει τόσο καιρό η Ρωσία για τις συναλλαγές των Τούρκων με το Ισλαμικό κράτος.
Η σκηνή του βίντεο διαδραματίζεται κοντά στην περιοχή Κομπάνι στη βόρεια Συρία και δείχνει ξεκάθαρα Τούρκους συνοριοφύλακες να συναναστρέφονται δύο τζιχαντιστές. Οι δύο βαριά οπλισμένοι τζιχαντιστές κυκλοφορούν ανενόχλητοι στο φράχτη των τουρκικών συνόρων και μάλιστα χαμογελούν όταν αντιλαμβάνονται την παρουσία της κάμερας.
Δείτε το βίντεο  ,  İSİS militants chatting with turkish border guards   ,
https://youtu.be/atBhAv07kLc  .-

***  Έρχεται! Πως θα τινάξουν στον αέρα οι Βρετανοί το ΙΚ!
rafff
~  Σύμφωνα με το βρετανό υπουργό Άμυνα Μάικλ Φάλον, η βρετανική πολεμική αεροπορία RAF ξεκίνησε βομβαρισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο βρετανός υπουργός τόνισε πως η διάρκεια των επιχειρήσεων μπορεί να φτάσει και τα τρία χρόνια.
Στόχος των βρετανικών βομβαρδισμών θα είναι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, οι οποίες θεωρούνται «κλειδί», ώστε να σταματήσει ο εφοδιασμός των τζιχαντιστών. Ήδη αεροσκάφη της RAF βομβάρδισαν χθες τέτοιες εγκαταστάσεις στην ανατολική και βόρεια Συρία.
Χαρακτηριστικά ο Μάικλ Φάλον δήλωσε: «Υπάρχουν πολύ σημαντικές πετρελαιοπηγές στην ανατολική Συρία και είναι κλειδί στην υπόθεση να μην επιτρέπουμε την χρήση τους από τους τζιχαντιστές, γιατί έτσι χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους».

***  Βόμβα για τα εργασιακά! Θα δουλεύουμε και μετά τα 71 έτη!
ergasiaaa
~  Νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης φαίνεται πως ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση!
Έχει πέσει λοιπόν στο τραπέζι νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία κάποιος που έχει ξεπεράσει το 67ο έτος της ηλικίας του να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται αν το επιθυμεί και ο ίδιος. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξουν ορισμένα κίνητρα για τους εργαζόμενους που ξεπερνούν τα 67 χρόνια εργασίας, όπως είναι για πράδειγμα η αύξηση της σύνταξης που πρόκειται να λάβουν όταν αποχωρήσουν.
Από την πλευρά των δανειστών, έρχονται πληροφορίες ότι ζητάνε επιτακτικά μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, καθώς θεωρούν πως μόνο έτσι μπορεί να δοθεί λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους. Επισημαίνουν επίσης πως η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει κίνητρα για παραμονή στην εργασία και παράλληλα αντικίνητρα για την αποχώρηση από αυτή, τα οποία θα σχετίζονται με τις αποδοχές που θα έχει κάποιος στη σύνταξη του είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη.

***  O ελληνικός λαός δεν θα πληρώσει έξι δις ευρώ
alek
-  Ο Τ. Αλεξιάδης διέψευσε το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει έξι δισ ευρώ
Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών είπε ότι θα πληρώσουμε μόνο 2,2 δισ ευρώ.
Δήλωσε:  «Υλοποιούμε αυτά που ψήφισε ο ελληνικός λαός.» Εμείς δεν κλέψαμε την ψήφο του λαού. Καταθέσαμε εξ αρχής την πρότασή μας και ο λαός ψήφισε. Ερχόμαστε να υλοποιήσουμε αυτά που ψήφισε ο λαός» είπε στην αντιπολίτευση, και πρόσθεσε:
«Εσείς λέτε ότι η λύση είναι η επιστροφή στο χθες, στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ό,τι δηλαδή καταδίκασε ο λαός».
Τέλος αναφέρθηκε για τα φορολοφικά έσοδα τα οποία τον περασμένο Νοέμβριο αυξήθηκαν 523 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ τον Νοέμβριο του 2014 δεν ήταν.
Τόνισε: «μόλις ήρθαν τα στοιχεία από τη Γερμανία, δεν τα στείλαμε σε πολιτικά ή υπουργικά γραφεία, αλλά τα καταθέσαμε στον οικονομικό εισαγγελέα με συγκεκριμένο σχέδιο ελέγχου».

***  Βιβλική καταστροφή στην Ινδία! (φωτογραφίες)
inddia
~  Στο έλεος πρωτοφανούς «θεομηνίας» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Ινδία.
Οι βροχοπτώσεις είναι ασταμάτητες και έχουν προκληθεί τεράστια προβλήματα στις υποδομές της χώρας. Υπολογίζεται, πως πρόκειται για τις χειρότερες βροχές που έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Δυστυχώς 269 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η κυβέρνηση της Ινδίας κάνει λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές, γεγονός το οποίο οφείλεται και στην εγκατάλειψη που υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια στις υποδομές.
inndia
indiaaa
iindia

***   ΒΟΥΛΙΑΞΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ...
metanastes
-   Την Παρασκευή 4/12 ένα πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά μεταφέροντας πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.1775 πρόσφυγες  αποβιβάστηκαν στον Πειραιά από το << Αριάδνη>> εκ των οποίων οι 985 αποβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και οι 790 στη Χίο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα άλλωστε, έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι του Πειραιά να υποδέχονται κύματα μεταναστών. Χθες, η ιδιωτική τηλεόραση πρόβαλλε την υποχρεωτική από τη Γερμανία, υποδοχή μεταναστών Κατά τη γνώμη μου, η Γερμανία μετατοπίζει μέρος των προσφύγων στην Ελλάδα, ταλαιπωρώντας ακόμη περισσότερο τους πρόσφυγες. Η ελληνική κυβέρνηση απ'την πλευρά της, θα πρέπει να μεριμνήσει για τροφή, στέγη, ένδυση ακόμη και για την εκπαίδευση των μεταναστών και να μην επαφίεται στην προσφορά μόνο των απλών πολιτών. Έτσι πιστεύω, οικοδομούμε ένα κράτος κοινωνικού δικαίου και η χώρα δείχνει παράλληλα, το ειρηνικό και οργανωτικό της πρόσωπο.

***  Alert!θανατηφόρο ιό που τρώει σάρκες εξαπλώνουν οι Τζιχαντιστές!Παγκοσμιος συναγερμός!
deadlyios
-   Συναγερμός έχει ξεσπάσει στη Συρία λόγω της διάδοσης ενός ιού που καταφέρνει και καταστρέφει την ανθρώπινη σάρκα. Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει το ISIS ως υπεύθυνο της μετάδοσης του εν λόγω ιού, ενώ τα κρούσματα λεϊσμανίασης, όπως ονομάζεται ο ιός, είναι ήδη πάνω από 5οο. Να πούμε ότι το πρώτο κρούσμα προκλήθηκε από παράσιτα πρωτόζωα, τα οποία μεταφέρονται με μύγες. Στέλεχος της Κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση: «Ο κύριος παράγοντας της ταχείας εξάπλωσης του ιού είναι ότι στο πλαίσιο των αποτρόπαιων πράξεών του το ΙSIS σκοτώνει αθώους ανθρώπους και περιφέρει ή και αφήνει για μέρες τις σορούς τους σε δρόμους και πλατείες». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατήγγειλε τη Συρία για κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου, ενώ κάποιος Κούρδος μαχητής από τη Συρία παράλληλα δηλώνει: «Εμείς δεν ξέραμε τίποτα για αυτή τη θανάσιμη ασθένεια νωρίτερα. Βρισκόμαστε στο πεδίο της μάχης τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αυτή η νόσος ουσιαστικά αναπτύχθηκε στις εμπόλεμες περιοχές, το Ταλ Χαμίς, τη Χον, το Κοσα
deadlyios2
deadlyios3

***  Έκτακτο. Οι Ισραηλινοί στην Κύπρο
isr
-   Ο Ισραηλινός Amos Gilad όπου είναι το δεξί χέρι του Νετανιάχου και έχει υπηρετήσει τον στρατό του στο ΔΔΣΠ από το 1973 έως το 1992. Ο Gilad διέθεσε όλο του κύρος και τη φήμη του στον κορυφαίο Ισραηλινό Στρατό. Στο τμήμα ερευνών που έχει στη διάθεσή του Barak, θα διεξάγει το forum "Έχω αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο του Αραφάτ".Τώρα εκτελεί Στρατιωτική διπλωματία σε υψηλότατο επίπεδο. ,ήρθε μετά και την επίσκεψη του Ισραηλινού Αξιωματούχου που είναι υπεύθυνος για την Αμυντική Συνεργασία Ελλ Υάδος Ισραήλ. Γι' αυτό λόγω και της πετραιλαϊκής συνεργασίας με κύπρο θα οργανώσουν καλύτερα την αμυντική ζώνη τους. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 επισκέφθηκε το Πεδίο Βολής Κρήτης Ισραηλινή Αντιπροσωπεία τεσσάρων ατόμων, με επικεφαλής τον director PM & PB of Israel, Υπτγο (ε.α.) Amos Gilad. Τον συνόδευαν, ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ Απτχο (Ι) Γεώργιος Παρασχόπουλος και ο Ακόλουθο Άμυνας του Ισραήλ στην Ελλάδα, Σχης Yuval Gerbi, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης της αντιπροσωπείας στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και ενισχύεται. Η επίσκεψη του Ισραηλινού κρατικού λειτουργού έγινε για πολλά όπως βλέπουμε ζητήματα.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
***  Ποδοσφαιρικοί αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας σήμερα-αύριο  :
~ 2ος  όμιλος , Εργοτέλης-Παναιτωλικός  3-2 .-^
Τα γκόλ :  31΄  Κ.  Καμαρά , 45΄ ο Μάνος , ο  Βασιλείου στο 49΄, ο Ρέντζας 51΄ , 72΄ Βιγιαφάνιες,
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Μάκος, Μπεχαράνο
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Γρομητσάρης, Άλλα, Κυριακόπουλος (88΄ Γιαλούσης), Φουκαράκης, Μπουρσέλης, Κούτρης (76΄ Κούρτης), Κ. Καμαρά, Ίνιατς (60΄ Δωματάς), Ρέντζας, Μάνος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος (46΄ Μαρκόφσκι), Κόρστιενς (56΄ Παπάζογλου), Μάκος, Ρουμπουλάκου, Ντάνι Μπεχαράνο, Ρομέρο, Ουάρντα (38΄ Βιγιαφάνιες), Ρουσκουγέδα, Καπέλ, Βασιλείου.
~ 3ος  όμιλος  ,   Χανιά-ΠΑΟΚ 2-6  , (1-3) .-
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Κωνσταντινίδης/ Ολσεν
 Κόκκινες: 45’ Μπριλάκης
 Σκόρερ: 3’ Σταμάτης, 81΄ (πεν.) Λίτα / 20’ Ζάιρο / 23’, 41’, 85’ Σάμπο, 61’ Μυστακίδης
 Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης (54’ Μπουζούκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Ρίκκα, Σάντερσον, Νικτάρης (46’ Διαμαντόπουλος), Σάινε (Δεινόπαπας), Σταμάτης, Λίτα
 ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Κοροβέσης (71’ Λέοβατς), Ζάιρο, Γκολάσα, Σάμπο, Τσίμιροτ, Πέλκας (65’ Αθανασιάδης), Μυστακίδης

~4ος όμιλος    Λεβαδειακός-Κέρκυρα    2-0  .- ^   
Τα  γκόλ  :
Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Έντουιν, Μουλόπουλος, Μανωλάς, Μαχαίρας, Στάθης, Ναβάρο, Γιακουμάκης, Θέος (65' Νικολάου), Μάντζιος.
Κέρκυρα: Αραμπατζής, Καραγιαννίδης, Βενέτης, Βλάχος (67' Γκόμες), Ντιόγκο, Κρητικός, Ντατίδης, Ζορμπάς, Φάμπιο, Μακρίδης, Γεωργακόπουλος.

Κέρδισε ο Παναθηναϊκός, ξέσπασε ο ΠΑΟΚ, έκπληξη ο Εργοτέλης
~  Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός (03/12, 19:30)   1-2 , (0-2)  .- {Κλωναρίδης 7΄ , 42΄ } .-
Διαιτητής: Σελίμος
Τα  γκόλ  : Βίκτορα Κλωναρίδη (7΄,41΄) , ο Στεργίδης στο 90΄. -
 Κίτρινες: Τζίλας, Κάργας - Κουτρουμπής
 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δ.Σπανός): Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης     (46΄ Ντελέκος , 56΄ Τρίγκας), Πέδρο Φερέιρα (83΄ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης , Λαμπρόπουλος, Χατζής, Τζίλας
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μαρινάκης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67΄ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82΄ Λάμπρου), Μπεργκ (16΄ Καρέλης)
Βίντεο :
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-2  δηλώσεις γκόλ  κύπελλο 03/12/2015 : https://youtu.be/B5AH8HdZlWA .-

~  Το δυσάρεστο για το «τριφύλλι» ήταν αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ στο 16΄, όταν ο Σουηδός έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενός δυνατού τάκλιν που δέχτηκε από τον Χατζή. Ο παίκτης της Παναχαϊκής «έκοψε στα δύο» το διεθνή άσσο του Παναθηναϊκού έξω από την περιοχή, ωστόσο, ο διαιτητής Σελίμος που ήταν δίπλα στην φάση αντί να δώσει το φάουλ και να τιμωρήσει με κάρτα τον Χατζή, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη διάγνωση για τον Μπεργκ αναφέρει ότι υπέστη διάταση στο δεξιό δικέφαλο κι εφόσον επαληθευτεί τότε θα μείνει εκτός προπονήσεων για 7-10 ημέρες .

***  Ανακοίνωση του ΠΑΟ για τη διαιτησία του Σελίμου                                         Βράζουν για τον Μπεργκ...Ανακοίνωση του ΠΑΟ για τη διαιτησία του Σελίμου 

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του ρέφερι Σελίμου εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λίγη ώρα μετά την πρόκριση των Πρασίνων επί της Παναχαϊκής στο Κύπελλο Ελλάδος.
«Διαιτησίες τύπου Σελίμου δεν πρόκειται να ανεχτεί ο Παναθηναϊκός» αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία υπογραμίζεται το σκληρό τάκλιν που προκάλεσε τον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ και το οποίο έμεινε ατιμώρητο.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Διαιτησίες τύπου Σελίμου δεν πρόκειται να ανεχτεί ο Παναθηναϊκός. Ο εν λόγω διαιτητής ακολουθώντας την πεπατημένη αρκετών συναδέλφων του επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, αφήνοντας ατιμώρητα πολλά μαρκαρίσματα.
Αποκορύφωμα όλων το αντιαθλητικό τάκλιν που δέχθηκε ο Μάρκους Μπεργκ, το οποίο προκάλεσε τον τραυματισμό του και δεν τιμωρήθηκε καν με φάουλ. Ο Μπεργκ, ο κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος εδώ και τρία χρόνια δεν τυγχάνει σεβασμού από τους περισσότερους διαιτητές. Ορισμένες φορές μάλιστα μπαίνει στο στόχαστρό τους.
Αντιθέτως ο Σελίμος ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός στα μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού προς τους αντιπάλους. Δεν στεκόμαστε στο γκολ οφσάιντ της Παναχαϊκής αν και είναι ενδεικτικό της αποψινής διαιτητικής εικόνας».

5ος όμιλος (02/12)  Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης  3-1  .-  ^

Μίλησαν τα φαβορί Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αστέρας
~  Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός    0-4 .-^  
Τα  γκόλ : 23΄ Καμπιάσο , 42΄ Τσόρι , 86 ΄ Κολοβός , 89΄ Ερνάνι  .-
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπέτσογλου (Κορινθίας) 4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Η ενδεκάδα του Παναιγιάλειου: Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ, Κρισμάρεβιτς, Πέρεζ, Σπίνουλας, Πέριτς, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Κολόκας, Σκαρτσίλας.
Η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός: Καπίνο - Σαλίνο, Ντα Κόστα, Αυλωνίτης, Τσιμίκας - Ζντιέλαρ, Καμπιάσο - Φουστέρ, Ερνάνι, Τσόρι Ντομίνγκες - Φινμπόγκασον.
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Κασάμι, Γιαννιώτας, Ντουρμάζ, Κατσιμήτρος (Τ), Κολοβός, Σεμπά, Βούρος

~ 6ος  όμιλος ,  Βέροια-Καλλιθέα  1-0  .-^
Το  γκόλ : 17΄ ο Μπατιόν  .-
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες : Ιμπραϊμ - Τεγούσης, Κατσικογιάννης, Μασένα
 Κόκκινες : Κατσικογιάννης (δεύτερη κίτρινη)
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Μαραγκός, Σιόντης, Μπατιόν (81` Καρακώστας), Ιμπραΐμ, Γεωργιάδης, Μερεμπασβίλι (67` Γιουσούφ), Καϊκούτ, Κόλα (67` Ναζλίδης).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντελής): Μιχελής, Σταύρου, Νόνης, Πίκολο, Παγώνης, Τεγούσης, Κατσικογιάννης, Μπούζας (75` Τσίπρας), Αρναρέλλης, Σμυρλής (46` Γκίνης), Προκς (46` Μασένα).
~ 7ος όμιλος (02/12   Λάρισα-Skoda Ξάνθη     1-0  .- ^
Το γκόλ  : με σκόρερ τον Μπόγιοβιτς στο 34'.
 Λάρισα: Καβουσάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος Λαμπρόπουλος, Κρητικός, Κουτσινικούλης, Μπόγιοβιτς.
Ξάνθη: Τσενάμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Γκόμες, Σολτάνι, Τριάδης, Καπετάνος.
 
ΑΕΚ-Πανελευσινιακός   6-0 .- ^
    Τα  γκόλ  : γκολ των Πλατέλλα, Γιόχανσον, Μπουονανότε και Σοϊλέδη. Τελικά πέτυχαν άλλα δύο γκολ Αραβίδης, Μπουονανότε, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για την επόμενη φάση.
ΑΕΚ: Ανέστης, Σοϊλέδης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Γιόχανσον (Φαγιέ 46'), Μποονανότε, Πλατέλλας (Κρισάντους 66'), Αραβίδης, Τζεμπούρ.
Πανελευσινιακός: Μανιάτης, Παληγεώργος (Καζνέτσης 52'), Μποτωνάκης, Γκεμίσης, Ταμπάκης, Κάκαρας, Πούρνος, Τσολακίδης, Λίτσος, Ναούμ (Γιαννιτσάνης 70'), Μπλάνκο.       
 
~ 8ος όμιλος    Κισσαμικός-Αστέρας Τρίπολης  1-3 .- ^
Τα  γκόλ : Τα τέρματα πέτυχαν στο 56' ο Κιτοκό, ενώ έξι λεπτά μετά ο Μουκάμ έκανε το 2-0. Στο 75' ο Μάντζης μείωσε για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Φούντας στις καθυστερήσεις.
Κισσαμικός: Γιαγκιόζης, Βουρβαχάκης, Παντελάκης, Κομογεννητάκης, Σουμπασάκης, Τσιμπότζι, Σμίλτος, Τσικουδάκης, Βλάχος, Τσουκάνης, Ευθυμιάδης.
Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κιτόκο, Γιαννούλης, Ντουντού, Δημούτσος, Χαμντανί, Μουκάμ, Τσοκάνης, Γιάννου.

Καλλονή-Πανσερραϊκός  2-1 .- ^
Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Τα  γκόλ : 15΄ ο Πόποβιτς , στο 55΄ με τον Μπαργκάν, στο 85΄ με το σουτ του Γεωργίου .-
Κίτρινες: Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος, Αναστασιάδης, Κλαντρούμπσκι - Τσιμίκας, Κούκολης, Καψάλης
 ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αναστασιάδης, Ευαγγελιδάκης, Καλτσάς, Γιουκαρής (34΄ Κλαντρούμπσκι), Ελλακόπουλος (46΄ Μπαργκάν), Μανούσος, Γεωργίου, Μάρκοβιτς (60΄ Χιντασέλι).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Μέλκας, Στεργιανός (75΄ Ιωαννίδης), Καψάλης, Κούκολης, Ρούτσης, Ανδρέου (60΄ Ραμίρες), Τσιμίκας, Κιοσε, Παπαστεργίου (68΄ Μπεριάν), Αγγελούδης, Πόποβιτς.

~***  Eurocup Άρης - Ούνικς Καζάν   ΕΡΤ3 και EUROSPORT 2
~**  Eurocup Μπεσίκτας - ΠΑΟΚ     NOVASPORTS 2

  Live score: Εργοτέλης-Παναιτωλικός (2-0 ημ.), Βέροια-Καλλιθέα (1-0 ημ.), Καλλονή-Πανσερραϊκός (0-1 ημ.)
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου για την Πέμπτη (3/12) :
 Εργοτέλης – Παναιτωλικός  3-2  , ( 2-0 ) .- ^
 Βέροια – Καλλιθέα   1-0  , (1-0) .- ^
 Καλλονή – Πανσερραϊκός   2-1 , (0-1) .- ^
 Χανιά – ΠΑΟΚ    2-6 , (1-3) .-
 Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-2  , (0-2) .- ^
***   Πρόγραμμα  για την πρόκρισή στη φάση των «16», στην  8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα  στο  μπάσκετ   :Livescore: Ολυμπιακός - Αρμάνι (0-0), για να «κλειδώσει» την πρωτιά
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  80-73 .- ^
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου  2015
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Κίμκι (Ρωσία)  96-91 .- ^
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)  69-82 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 6-2  14
Κίμκι 4-4  12
Μπάγερν Μονάχου    4-4 12
Ερυθρός Αστέρας    4-4 12
--------------
Ρεάλ Μαδρίτης    3-5   11
Στρασμπούρ 3-5  11

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Κέρδισε Αρμάνι και πρωτιά αλλά έχασε (ξανά) τον Λοτζέσκι
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου  2015
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  73-63 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 25-29, 48-48, 73-63
Διαιτητές: Λάτισεβς (Λετονία), Μπούλτο (Ισπανία), Κοβάλσκι (Πολωνία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Παπαπέτρου, Στρόμπερι 16 (2), Τολιόπουλος 2, Μιλουτίνοφ 12, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (1), Χάκετ 9, Λοτζέσκι 5 (1), Αθηναίου 8 (2).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Γιάσμιν Ρέπεσα): ΜακΛιν 11, Λαφαγιέτ 6 (2), Αμάτο, Τσερέλα, Τσιντσιαρίνι 12 (2), Τζένκινς 12 (3), Χάμελ 7 (1), Μπάρατς 6, Σιμόν 9 (1).
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 75-81 .- ^
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Λιμόζ (Γαλλία)  92-56 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός    7-1 15
Λαμποράλ Κούτσα   5-3 13
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-4 12
Αναντολού Εφές    4-4 12
-----------
Λιμόζ   2-6  10
Αρμάνι Μιλάνο 2-6  10

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου  2015
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)  74-52 .- ^
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015
Παναθηναϊκή πρόκριση στους «16» με εκδίκηση και σε...3D
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)    93-85  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-22, (45-35), 66-57 , 93-83 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Παστούσιακ (Πολωνία), Ζάστσουκ (Ουκρανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 25, Παππάς 4, Φελντέιν 7 (1), Διαμαντίδης 20 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 9 (1), Κούζμιτς 2.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 6, Ρίμπας 6, Λαουάλ 6, Αμπρίνες 21 (3), Ναβάρο 5 (1), Σατοράνσκι 6, Βεζένκοφ 3 (1), Σάμουελς 2, Όλεσον 3 (1), Αρόγιο 9 (1), Περπέρογλου 13 (3), Τόμιτς 11.
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)   51-66 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα 6-2  14
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-2  14
Ζαλγκίρις Κάουνας   4-4 12
Παναθηναϊκός   4-4 12
-----------
Καρσίγιακα 2-6   10
Ζιέλονα Γκόρα    2-6  10

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015
Σάσαρι (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  74-76 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  88-100 .- ^
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2015
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία)  63-57 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας   7-1 15
Μάλαγα 6-2  14
Μπάμπεργκ 5-3  13
Νταρουσάφακα     4-4 12
---------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ   2-6  10
Σάσαρι     0-8   8

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :  
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Νοεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .- 
~
~                                                                                                          
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
------------------   ~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  28  και  29  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/28-29-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-28-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-29-2015.html .-                                                                                                                      ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-30-2015.html .-                                                                                                
  *** *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios
,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
~  
 
ΑΝΕΚΔΟΤΑ :
Η πραγματική αγάπη διαρκεί για πάντα
Είναι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Τιμ αποφασίζει να πάει στο γήπεδο. Κάθεται και παρατηρεί ότι η θέση δίπλα του είναι άδεια. Τότε γυρίζει σε εκείνον που καθόταν παραδίπλα και τον ρωτά εάν η θέση είναι πιασμένη. «Όχι», του λέει ο άνδρας, «η θέση είναι άδεια». «Αυτό είναι απίστευτο», είπε ο Τιμ. «Ποιος θα άφηνε μια τέτοια θέση;». Και τότε ο άνδρας του απαντά: «Βασικά η θέση ανήκει σε εμένα. Υποτίθεται πως θα ερχόμουν με τη γυναίκα μου, όμως πέθανε. Αυτό είναι το μόνο Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν είμαστε μαζί από τότε που παντρευτήκαμε». «Ω, τα συλλυπητήριά μου. Αυτό είναι απαίσιο… Όμως δεν μπορούσες να βρεις κάποιον άλλο, ένα φίλο, συγγενή ή γείτονα για να έρθει μαζί σου;». Ο άνδρας κουνά αρνητικά το κεφάλι. «Όχι», του λέει. «Είναι όλοι στην κηδεία».
~ Στον δρόμο για τη δουλειά
Ένας άνδρας φτάνει αργοπορημένος στη δουλειά. Το αφεντικό φωνάζει: «Έπρεπε να έχεις έρθει στις 8.30!». Απαντά: «Γιατί; Τι συνέβη στις 8.30;»
~ Το παιδί και ο κουρέας
Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.
Μία στο εκατομμύριο
Η Κίνα έχει ένα δισεκατομμύριο κατοίκους. Ένα δισεκατομμύριο! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και εάν είσαι άνθρωπος τον οποίο βρίσκει κανείς μία στο εκατομμύριο, υπάρχουν άλλοι 1.000 σαν εσένα.
Αγώνας με μια αρκούδα
Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο. Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει. Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια. Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα». «Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος. «Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου