ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015   :
~

 
 
 ~ 18 Δεκεμβρίου
Ιερομαρτύρων Ερμύλου, Μοδέστου αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων (†389) και Φωκά. Μαρτύρων Αλφειού του αναγνώστου, Ευβιότου, Ζακχαίου διακόνου. Κάστορος. Καστούλου του Διαιταρίου, Κλαυδίου, Μαρκελλίνου και Μάρκου, Τραγκυλίνου και Μαρκίας. Νικοστράτου, Ζωής Σεβαστιανού του Συγκλητικού (†287). Σοφίας της θαυματουργού και Τιβουρτίου. Οσίων Φλώρου επισκόπου Αμινσού (1) και Μιχαήλ του συγκέλλου και ομολογητού.
(1)Ο όσιος Φλώρος, έζησε την εποχή που βασίλεψαν οι Ιουστινιανός ο Β`, ο Τιβέριος και ο Μαυρίκιος και επί των πατριαρχίας Ευτυχίου και Ιωάννου του Γ`. Ο πατέρας του ονομαζόταν και αυτός Φλώρος η δε μητέρα του Ευφυΐα. Επειδή ήταν μορφωμένος και κατείχε την Θεολογία διακρίθηκε στην Κωνσταντινούπολη και προσλήφθηκε σαν γραμματέας στο παλάτι. Σύντομα χάρη στις ικανοτήτές του αναδείχθηκε σε πατρίκιο. Νυμφεύτηκε κόρη σεμνή και πιστή και απέκτησε ένα τέκνο. Όμως είδε να πεθαίνουν και η σύζυγός του και το παιδί του. Γι` αυτό αποφάσισε να αποσυρθεί σε ένα μικρό κτήμα, αφού μοίρασε όλη του την περιουσία πρώτα. Εκεί καθώς μελετούσε τα θρησκευτικά βιβλία και προσευχόταν, αποφάσισε να ενταχθεί στον κλήρο. Διακρίθηκε για την διδακτικότητά του και την αρετή του και έγινε επίσκοπος Αμισού. Παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο, σε βαθιά γεράματα, εν ειρήνη. ~ 
Σήμερα 18/12/2015 εορτάζουν:
Άγιος Σεβαστιανός, Άγιοι Νικόστρατος, Ζωή η σύζυγός του, Τραγκυλίνος και η σύζυγός του Μαρκία, Κλαύδιος, Τιβούρτιος, Κάστωρ, Καστούλος, Μάρκος και Μαρκελλίνος
-
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΗ ελεημοσύνη κρυφή να είναι, μόνον ο Θεός να ξέρει.
~
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
~ Απολυτίκιο Αγ. Σεβαστιανού - 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ,
 https://youtu.be/C9q4hBu96s4?list=PL39609B35298A9A5A  .-


***  Μεσσηνία "ψήφισαν" στην Google το 2015!         
      
Δεύτερη στην προτίμηση των Ελλήνων που το 2015 «γκούγλαραν» την προτίμησή τους για την περιοχή που θέλουν να κάνουν διακοπές ήρθε η Μεσσηνία, σύμφωνα με την ίδια την Google, που το ανακοίνωσε στη σελίδα της google ternds.
Πρώτη στις αναζητήσεις των Ελλήνων ήρθε η Αίγινα, δεύτερη η Μεσσηνία και τρίτη η περιοχή των Κυκλάδων. Η Πελοπόννησος, δε, βρίσκεται στην 9η θέση.
  Αναζητήσεις
με μεγάλη κινητικότητα
Στο ετήσιο Year in Search η Google προσπαθεί να προβάλει τα θέματα, τα μέρη και τις στιγμές που τράβηξαν την προσοχή του κόσμου καθόλη τη διάρκεια του έτους στη μηχανή αναζήτησης. Καταγράφονται οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις και οι αναζητήσεις που είχαν τη μεγαλύτερη κινητικότητα το 2015 σε σύγκριση με το 2014, προκειμένου να ξεχωρίσουν οι στιγμές που είχαν σημασία για τους Έλληνες αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνουν μία πληθώρα θεμάτων, από αθλητικά γεγονότα (Ευρωμπάσκετ 2015) μέχρι μουσική (Eurovision 2015), πολιτική (Εκλογές 2015, Δημοψήφισμα, Βαρουφάκης, ΣΥΡΙΖΑ) και ταινίες (Fifty Shades of Grey).
  Οι πιο δημοφιλείς
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση, οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην Google για το 2015 είναι:
  Διακοπές
1. Αίγινα
2. Μεσσηνία
3. Κυκλάδες
4. Κεφαλλονιά
5. Νότια Κρήτη
6. Αλόννησος
7. Χαλκιδική
8. Πάργα
9. Πελοπόννησος
10. Λευκάδα
 Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις
1. Eurobasket 2015
2. Eurovision 2015
3. Εκλογές 2015
4. Fifty Shades of Grey
5. Δημοψήφισμα
6. Βαρουφάκης
7. iphone 6s
8. ΣΥΡΙΖΑ
9. ΕΝΦΙΑ 2015
10. Αμφίπολη
 Επικαιρότητα
1. Εκλογές 2015
2. Δημοψήφισμα
3. Charlie hebdo
4. ISIS
5. Παρίσι, τρομοκρατικό χτύπημα
6. Grexit
7. Nepal earthquake
8. Capital controls
9. Ανασχηματισμός
10. Συμφωνία
 Ταξίδια στο εξωτερικό
1. Ταξίδι στο Παρίσι
2. Ταξίδι στο Ντουμπάι
3. Ταξίδι στο Λονδίνο
4. Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη
5. Ταξίδι στην Πράγα
6. Ταξίδι στην Κούβα
7. Ταξίδι στην Ελβετία
8. Ταξίδι στη Μόσχα
9. Ταξίδι στην Κίνα
10. Ταξίδι στο Θιβέτ
 Πώς να
1. Πώς να τον κάνω να κολλήσει
2. Πώς να χάσω κιλά στην κοιλιά
3. Πώς να καθαρίσω το φούρνο
4. Πώς να λύσω τον κύβο του Ρούμπικ
5. Πώς να βρω δουλειά
6. Πώς να βρω τον ωροσκόπο
7. Πώς να φτιάξω κρέπες
8. Πώς να ξεπεράσω την πρώην μου
9. Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος
10. Πώς να κόψετε το κάπνισμα.
    Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Για το Εφετείο Πάτρας… «ταξίδεψε» η υπόθεση ναρκωτικών από τον Πύργο         
      
Δεν έλειψαν οι δηλώσεις δικηγόρου ότι θα λογοδοτήσουν όσοι κράτησαν την υπόθεση στην Καλαμάτα
 Αναρμόδιο τελικά, αποφάσισε χθες ότι είναι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για να εκδικάσει την υπόθεση με τους 24 που κατηγορούνται ότι είναι μέλη τριών εγκληματικών οργανώσεων που είχαν ενωθεί σε δίκτυο για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και χασίς.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι αρμοδιότητα να εκδικάσει την υπόθεση έχει το Εφετείο Πάτρας, καθώς στην πλειοψηφία τους τόπος τέλεσης των αδικημάτων είναι η Ηλεία, ενώ ο γειτονικός νομός είναι και ο τόπος μόνιμης κατοικίας της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων.
  Φεύγει από Καλαμάτα
Το ζήτημα της αρμοδιότητας είχε απασχολήσει από την αρχή της εξέλιξης της υπόθεσης, όταν είχαν γίνει οι συλλήψεις πέρυσι το Δεκέμβριο έπειτα από ειδική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Ωστόσο, τη λύση είχε δώσει με απόφασή του το Δικαστικό Συμβούλιο, αποφασίζοντας ότι η υπόθεση πρέπει να παραμείνει στη δικαιοδοσία της Καλαμάτας.
Αυτή επρόκειτο να ξεκινήσει να εκδικάζεται την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης επανέφεραν το θέμα της αναρμοδιότητας.
Χθες το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του ότι είναι αναρμόδιο και έτσι η δικογραφία θα σταλεί στο Εφετείο Πάτρας, ώστε να εκδικασθεί εκεί η υπόθεση.
  «Θα λογοδοτήσουν»
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, από τους δικηγόρους υπεράσπισης κατατέθηκαν αιτήματα αποφυλάκισης όσων κρατούνται. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν αιτήματα με διάφορες αιτιολογίες για συνολικά 11 από τους 24 κατηγορουμένους. Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα και έτσι οι 11 θα συνεχίσουν να κρατούνται.
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δικηγόρου Πειραιά κ. Αντωνόπουλου, προς την Έδρα, ότι θα λογοδοτήσουν όσοι κράτησαν την υπόθεση στην Καλαμάτα.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Πάνω από 100 άτομα εξετάσθηκαν για οστεοπόρωση στο Β΄ ΚΑΠΗ

 
Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου, διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, με γενικό θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης». Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπισή της. Η εκδήλωση περιλάμβανε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας κατόπιν ραντεβού. Μάλιστα, στο Β΄ ΚΑΠΗ Δήμου Καλαμάτας εξετάσθηκαν πάνω από 100 άτομα, στα οποία δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις ανάλογα με τα ευρήματα. Επίσης, ο ορθοπαιδικός Αθανάσιος Μητσέας μίλησε εκτενώς για την οστεοπόρωση και τα προβλήματα που προκαλεί, τόνισε την αξία της πρόληψης, ενώ επισήμανε και την αξία των εξετάσεων για έγκαιρη διάγνωση. Σημειώνεται, τέλος, πως στο Β΄ ΚΑΠΗ διενεργείται σεμινάριο στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης, διαρκείας 25 ωρών, με θέμα «Αγωγή υγείας - πρώτες βοήθειες», το οποίο παρακολουθούν μέλη του με μεγάλο ενδιαφέρον. - 

***  Ένας στους τρεις δίνει «φακελάκι» για νοσοκομειακή περίθαλψη         
     
Αν κάποια στιγμή στη ζωή σας από φόβο, ανακούφιση ή ευγνωμοσύνη δώσατε επιπλέον χρήματα σε κάποιον γιατρό, ανήκετε στο ένα τρίτο των Ελλήνων που εκούσια ή ακούσια έχει δωροδοκήσει ιατρικό προσωπικό.
Η εν λόγω μάστιγα, που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες το δημόσιο βίο, ήταν το θέμα της 8ης επιστημονικής εκδήλωσης «Δωροδοκία - Δωροληψία στην Υγεία», που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Παπανικολή 6-10, Χαλάνδρι).
«Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη των καθηγητών Κ. Σουλιώτη, Ι. Τούντα και Λ. Λιαρόπουλου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.741 πολιτών από όλη την Ελλάδα, ένας στους τρεις Ελληνες δίνει “φακελάκι” για περίθαλψη σε δημόσιο νοσοκομείο», ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος-Σωκράτης Ρακιντζής, με τον οποίο έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου.
Συνολικά, 55,2% των χρημάτων που πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους σε υγειονομικές μονάδες δε συνοδεύεται από απόδειξη. «Υπολογίζω ότι ο πληθυσμός των γιατρών “τριχοτομείται”: ένα τρίτο απαιτεί το φακελάκι, ένα τρίτο λαμβάνει ό,τι του προσφέρει ο ασθενής και ένα τρίτο δε δωροδοκείται εκ πεποιθήσεως», σημειώνει ο κ. Ρακιντζής. Εξ ου και η συλλήβδην δαιμονοποίηση των γιατρών κρίνεται άδικη.
Τα ποσά κυμαίνονται από 200 ευρώ για ένα φυσιολογικό τοκετό ή μια απλή οφθαλμολογική επέμβαση έως και πάνω από 5.000 ευρώ για σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Εν μέσω κρίσης, ωστόσο, το ύψος της παράτυπης αμοιβής είναι διαπραγματεύσιμο, σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, καθώς ακολουθεί το νόμο της... προσφοράς και της ζήτησης.
«Το φαινόμενο “φακελάκι” ήταν απόρροια μιας κουλτούρας διαφθοράς των περασμένων δεκαετιών, μιας αντίληψης ότι ο πολίτης για να εξυπηρετηθεί έπρεπε να καταβάλει “γρηγορόσημο”», σχολιάζει ο δικηγόρος και δρ. Ιατρικής, Χάρης Πολίτης: «Η νοοτροπία αυτή αρχίζει να αλλάζει ελέω κρίσης, ασθενείς και γιατροί είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι στο ότι ο κρατικός λειτουργός οφείλει να εξυπηρετεί χωρίς αντάλλαγμα».
Επιπλέον, όπως προσθέτει ο ίδιος, έχουν βελτιωθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, ενώ οι διατάξεις του νόμου περί παθητικής δωροδοκίας (τιμωρείται με το άρθ. 235 του Ποινικού Κώδικα) έχουν αλλάξει τέσσερις φορές τα τελευταία δύο χρόνια, επί το αυστηρότερον. «Οι διατάξεις είναι δρακόντειες και έχουν πλέον χαρακτήρα γενικής πρόληψης του εγκλήματος, της αποτροπής δηλαδή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού από το να παρανομήσει», εξηγεί ο δρ Πολίτης.
Βάσει, πάντως, μελέτης από τον Ι. Κυριόπουλο, οι παραπληρωμές σε ιατρούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από το 2009 έως τα τέλη του 2013, κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης, φαίνεται ότι αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ. Ως «παραπληρωμές» νοούνται οι υπερβολικές χρεώσεις, τυπικές (σε ιδιωτικά νοσοκομεία) ή άτυπες (φακελάκι). Αυτό προκύπτει και από την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς βάσει ανάλυσης των οικογενειακών προϋπολογισμών, οι αμοιβές των γιατρών το εν λόγω χρονικό διάστημα αυξήθηκαν, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα για τα νοσήλια μειώθηκαν.
Μια πιθανή ερμηνεία είναι οι επιπρόσθετες δυσλειτουργίες που επήλθαν από την κρίση, όπως οι μεγάλες λίστες αναμονής, τα δυσεύρετα διαθέσιμα κρεβάτια σε θαλάμους, αλλά και οι μετρημένοι στα δάχτυλα γιατροί.
Ταυτόχρονα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, έπειτα και από τις περικοπές μισθών, μοιάζουν ιδιαίτερα ευάλωτοι σε μια πιθανή δωροδοκία. Η επικρατούσα, ωστόσο, εκτίμηση είναι ότι από το 2014 και μετά το «φακελάκι» τείνει να περιοριστεί.
  Καταγγελίες
Βέβαια, η εξαγωγή συμπερασμάτων παραμένει δύσκολη, καθώς οι ασθενείς σχεδόν ποτέ δεν προβαίνουν σε καταγγελία, παρά μόνον σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου ή επιπλοκής. Έτσι, από το 2007 έως σήμερα έχουν κατατεθεί 428 καταγγελίες για γιατρούς του ΕΣΥ, από το 2009 έως σήμερα 31 για γιατρούς του ΙΚΑ και από το 2012 έως σήμερα 4 για φαρμακοποιούς του ΕΣΥ.
Η κατά γενική ομολογία «προνομιακή» από τη Δικαιοσύνη μεταχείριση των γιατρών, που διατηρούν το γόητρο ενός ευγενούς επαγγέλματος, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για τη νομική διεκδίκηση των ασθενών- θυμάτων. «Εξόφθαλμη περίπτωση είναι η πρόσφατη εξέλιξη υπόθεσης παθητικής δωροδοκίας χειρουργού νοσοκομείου της Αθήνας, το Νοέμβριο του 2009», υπογραμμίζει ο κ. Ρακιντζής.
Έπειτα από 5ετή δικαστική διαδικασία, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης έγινε αποδεκτή η ένσταση της υπεράσπισης για παραγραφή του αδικήματος λόγω κοινοποίησης του κλητηρίου θεσπίσματος στον κατηγορούμενο μετά την παρέλευση 5ετίας.
«Η μη έγκαιρη κοινοποίηση λόγω αμέλειας ή ενδεχόμενου δόλου των αρμοδίων, που είχαν στη διάθεσή τους πάνω από δύο μήνες, είχε ως συνέπεια τη μη εκδίκαση της υπόθεσης, τη μάταιη κατασπατάληση εργατοωρών εκ μέρους των δικαστικών, αλλά πρωτίστως ένα βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία της Δικαιοσύνης».
 
***  Εδώ δεν είμαστε Κολοράντο          
     
Άφωνο άφησε το δικαστήριο ένας 52χρονος χθες, όταν ανέλυσε στο Εφετείο με ποιον τρόπο χρησιμοποιούσε τα φύλλα κάνναβης, πώς παρασκεύαζε χασισέλαιο και πού το χρησιμοποιούσε. Όλα για ιατρικούς λόγους, όπως εξήγησε.
Τα φύλλα τα έτρωγε μαζί με τη σαλάτα του και το χασισέλαιο το άλειφε σε ψωμί ή έκανε εντριβή στα πόδια.
Όσο περίεργα κι αν ακούσθηκαν αυτά, ήταν σε απόλυτη αντιστοιχία με όσα ειπώθηκαν σε ντοκιμαντέρ το προηγούμενο βράδυ από τηλεοπτικό σταθμό για το Κολοράντο της Αμερικής. Νόμιμη καλλιέργεια, ακόμα και από το Πανεπιστήμιο, όλων των ποικιλιών που υπάρχουν, με σύγχρονες μεθόδους και χρήση και ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Στις κορυφαίες προτιμήσεις για ιατρικούς λόγους το έλαιο από κάνναβη και τον Ιανουάριο του 2014 τα έσοδα στο Κολοράντο από τους φόρους πώλησης κάνναβης ήταν 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Βέβαια, όλα αυτά στην Αμερική, καθώς στην Ελλάδα δε δικαιολογείται καμία χρήση του ναρκωτικού και ο συγκεκριμένος, μάλιστα, το κατάλαβε πολύ καλά, αφού καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια κάθειρξης.  Β.Β. 

*** Κ. Μητσοτάκης: «Την Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν τον επόμενο πρωθυπουργό»         
       
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. μιλά στο «Θάρρος» 
 Τον ανασχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών κόμματων υπόσχεται ο υποψήφιος πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Θάρρος».
Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει αναλυτικά τις κινήσεις που θα κάνει για την επίτευξη του στόχου αυτού τις πρώτες 111 ημέρες και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, τονίζοντας ότι κρίνονται πολλά περισσότερα από την τύχη ενός κόμματος.
  -Ποια η σημασία των εσωκομματικών εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου, τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για τη χώρα;
Την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και πάλι με τη δημιουργία και την προοπτική και να αφήσει πίσω της τη στασιμότητα. Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι άσκηση ευθύνης που αφορά στο θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι μια άσκηση Δημοκρατίας που αφορά στον τόπο. Είναι, παράλληλα, απόφαση ευθύνης για όλες και όλους τους πολίτες που προσπαθούν καθημερινά, υπό αντίξοες συνθήκες, με προσωπικό κόστος, να στηρίξουν την αξιοκρατία, την επιχειρηματικότητα και να αναζωογονήσουν την οικονομία.
Η παρουσία των πολιτών στη διαδικασία και η ψήφος τους θα κρίνει πολύ περισσότερα από την τύχη ενός κόμματος. Θα κρίνει την τύχη του τόπου. Διότι την Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν το νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της Ελλάδας.
  -Υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Ν.Δ., μετά τις εσωκομματικές εκλογές, όπως αρκετές φορές έχει γραφεί;
Καμία περίπτωση διάσπασης δεν υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία θα βγει από τη διαδικασία της Κυριακής ισχυρή, ενωμένη και ανανεωμένη.
  -Ποια είναι η άποψή σας για τα περί συναίνεσης στα δύσκολα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση;
Είμαι υπέρ της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα. Δεν έχω σταματήσει να αναφέρομαι σε παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος) που με πολιτική συναίνεση κατάφεραν να βγουν από κρίσεις και να αποτινάξουν από πάνω τους τα μνημόνια.
Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης δε θα είχα κανέναν ενδοιασμό να συναινέσω σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, υπό τρεις προϋποθέσεις: Πρώτον, θα έπρεπε να πεισθώ ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ειλικρινείς. Δεύτερον, θα έπρεπε η κυβέρνηση που ζητά συναίνεση να εμπνέει εμπιστοσύνη. Δίχως αξιοπιστία, συναίνεση δε χτίζεται. Τρίτον, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση, θα έπρεπε να συμμετέχει η αντιπολίτευση στη σύνταξη και την εποπτεία υλοποίησης ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και εξόδου από αυτήν.
Αν, πράγματι, ο κ. Τσίπρας επιθυμούσε συναίνεση, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια διακομματική εθνική επιτροπή για το σκοπό αυτό. Αντ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας κομματικοποιεί το κράτος σε κάθε ευκαιρία, φρενάρει τις μεταρρυθμίσεις και αναστέλλει κάθε αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.  Υπό τη δική μου ηγεσία, η Νέα Δημοκρατία δε θα μπορεί να συναινέσει με τον κ. Τσίπρα όσο η κυβέρνησή του δεν πληροί τις τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτω.
-Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι προτεραιότητες, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση;
Χρειάζεται μια ικανή κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να υλοποιήσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα, μειώνοντας σταδιακά τους φόρους, ενισχύοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας και αποκαθιστώντας το διεθνές κύρος της χώρας. Να κυβερνήσει με γνώμονα τη δίκαιη κατανομή βαρών στους πολίτες, τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής, την προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και της εξωστρέφειας. Εξασφαλίζοντας δικαιοσύνη, σταθερότητα και ασφάλεια. Απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και επιβραβεύοντας αξιοκρατικά τη σκληρή δουλειά και την αριστεία.
  -Αν εκλεγείτε πρόεδρος της Ν.Δ., ποιες θα είναι οι πρώτες σας κινήσεις για το κόμμα, αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση;
Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, ημέρα που θα αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο νέος της πρόεδρος, μέχρι την 1η Μαΐου, που είναι το Πάσχα, μεσολαβούν 111 ημέρες. Στόχος μου, εφόσον οι πολίτες με επιλέξουν, είναι μέσα στις 111 αυτές ημέρες να έχουν συντελεστεί οι απαραίτητες αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αποτελέσουμε την αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας, στο κέντρο της πολιτικής ζωής.  Για το σκοπό αυτό έχω μελετήσει και προετοιμάσει τον ανασχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών κόμματων. Θα ξεκινήσω με την αποτελεσματική οργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα την ενισχύσω ώστε οι τομείς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες εργασίας να παράγουν πολιτική πρόταση συλλογικά. Η αντιπολίτευση να ασκείται συγκροτημένα και να υποστηρίζεται επιστημονικά. Οι προτάσεις μας να είναι πάντα τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες. Κατόπιν θα προσαρμοστεί το οργανόγραμμα του κόμματος, στο πλαίσιο των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Για το σκοπό αυτό, με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο θα επαναστελεχώσουμε μια λιτότερη αλλά αποτελεσματική δομή στη Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσουμε την εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας με διαφάνεια και όπως ο νόμος ορίζει. Η κρατική επιχορήγηση θα διατίθεται κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας προς τους εργαζομένους του κόμματος και την εξυπηρέτηση των δανείων μας. Από τις 11 Ιανουαρίου στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Όσο περισσότερα χρήματα μαζεύουμε, τόσο θα βαθαίνουμε την οργανωτική μας υποδομή. Και προκειμένου να δώσουμε έμφαση στο ανθρώπινό δυναμικό μας, θα μετακομίσουμε αμέσως από το πολυτελές κτήριο της Συγγρού σε κάποιο πολύ ταπεινότερο και μικρότερο σε μια προσιτή περιοχή της Αθήνας. Παράλληλα, θα ενεργοποιήσουμε πολίτες που ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συνδράμουν εθελοντικά την προσπάθεια ανάταξης της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται από διεθνούς κύρους τεχνοκράτες μέχρι φοιτητές. Αυτές θα είναι οι πρώτες μου κινήσεις. Εγγυώμαι σε όλους τους φίλους και τα μέλη μας ότι την 1η Μαΐου 2016 η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανέτοιμη να προβάλει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτό απευθύνομαι σε όσες και όσους πάντα μας στήριζαν, αλλά και σε όσες και όσους – δικαίως τις περισσότερες φορές – απομακρύνθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Και σας ζητώ: Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Γίνετε συμμέτοχοι στην επανίδρυση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης!  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων για Ρητορική         
      
Κύκλο βιωματικών εργαστηρίων με θέμα «Ρητορική, δημιουργική σκέψη και αποτελεσματική επικοινωνία: θεωρητικές προσεγγίσεις και εφαρμογές στην τάξη και στα καινοτόμα προγράμματα» συνδιοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση
στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης», αύριο Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
Ειδικότερα:
  1ο παράλληλο εργαστήριο
 Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
3.00-4.00 μ.μ. Ενεργητική ακρόαση ή γιατί ο καλός ομιλητής πρέπει να γίνει πρώτα καλός ακροατής.
4.00-5.00 μ.μ. Βασικές δεξιότητες και προχωρημένες συμβουλές αναφορικά με τη γλώσσα του σώματος.
5.30-7.00 μ.μ. Κριτήρια αξιολόγησης ατομικών ρητορικών  αγωνισμάτων στην πράξη: Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος, Εκφραστική Ανάγνωση
7.00-8.00 μ.μ. Ενισχύοντας το λεκτικό μας πλούτο: ρητορικά παιχνίδια με λέξεις και λεξικά για μαθητές όλων των ηλικιών.
Εμψυχωτής: Μανώλης Πολυχρονίδης
 2ο παράλληλο εργαστήριο
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, 4.00-7.00 μ.μ.
Δημιουργική σκέψη και φαντασία στην παραγωγή λογικής επιχειρηματολογίας. Ο απώτερος στόχος είναι η συνολική ανάπτυξη ενός τρόπου σκέψης που τροφοδοτεί έναν πρωτότυπο και αποτελεσματικό επικοινωνιακό λόγο. Θα αξιοποιηθούν παραδείγματα από τα σχολικά βιβλία των Αρχαίων Ελληνικών από το Πρωτότυπο και από Μετάφραση για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Εμψυχώτρια: Βάλια Λουτριανάκη
 3ο εργαστήριο:
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου
9.00-11.00 π.μ. Η αξιοποίηση των ρητορικών «τόπων» στην παραγωγή επιχειρημάτων
11.00 π.μ.-1.00 μ.μ. Οι λειτουργίες του επιχειρηματολογικού λόγου στα κείμενα.
1.00-2.00 μ.μ. Αναγνωρίζοντας παραλογισμούς-σοφιστείες
2.00-3.00 μ.μ. Κανόνες διεξαγωγής αγώνων αντιλογίας
Εμψυχώτρια: Φωτεινή Εγγλέζου.

***  Ο καιρός σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 

 Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Παρασκευή 18/12/2015 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-65%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ. Στο Μεσσηνιακό Κόλπο τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα πνέουν άνεμοι που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ σε ριπές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Αναβαθμίσθηκαν για πιστοποίηση παιδικές χαρές της Καλαμάτας           

 
Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση για πιστοποίηση τριών παιδικών χαρών, εκ των οποίων δύο βρίσκονται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και μία στην οδό Ναυαρίνου, ανατολικά του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» (πρώην Γυμνασίου Παραλίας).
Οι εργασίες σε αυτές τις παιδικές χαρές ήταν οι μόνες που καλύφθηκαν κατά μεγάλο μέρος από το Πράσινο Ταμείο (80.000 ευρώ), ενώ όλα τα υπόλοιπα κονδύλια για αναβάθμιση και πιστοποίηση παιδικών χαρών έχουν διατεθεί από δημοτικούς πόρους.
Εν τω μεταξύ, τις 10 φθάνουν οι παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας με πιστοποίηση από τον ιδιωτικό φορέα Swiss Approval Technische Bewertung, ενώ ήδη 5 εξ αυτών έχουν λάβει και άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Εσωτερικών.
Η διαδικασία αυτή, που αποσκοπεί στην ψυχαγωγία των παιδιών με ασφάλεια για τη ζωή και την υγεία τους, περιλαμβάνει και αντικατάσταση παιχνιδιών, καθώς και εγκατάσταση περιφράξεων. Για το σκοπό αυτό έχουν δαπανηθεί άνω των 100.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.
Επίσης, προς δημοπράτηση – με ίδιους πόρους του Δήμου - βρίσκονται προμήθεια ύψους 70.000 ευρώ για όργανα και εξοπλισμό, καθώς και προμήθεια ύψους 60.000 ευρώ για τοποθέτηση περιφράξεων σε παιδικές χαρές.
 Με τις εν λόγω παρεμβάσεις θα προκύψει μία νέα παιδική χαρά στην οδό Σλήμαν, νοτίως της Λακωνικής και θα ανακατασκευασθεί η παιδική χαρά στη μαρίνα, ενώ θα προστεθούν παιχνίδια όπου χρειάζεται, θα εγκατασταθούν περιφράξεις και γίνει πιστοποίηση σ' όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου.  Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί στην πιστοποίηση συνολικά 41 παιδικών χαρών.

***  ΤΕΙ Πελοποννήσου: Συνέχεια χθες με ορκωμοσία για τη ΣΤΕΓ, τέλος σήμερα με αυτή της Λογοθεραπείας          
      
Μια ακόμα ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χθες στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, αυτή τη φορά για τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής και συγκεκριμένα για τα Τμήματα Τεχνολόγων  Γεωπόνων (πρώην Φ.Π και ΒΙΟΘΕΚΑ) και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Συνολικά το πτυχίο τους έλαβαν χθες 34 φοιτητές, ενώ οι ορκωμοσίες για το Δεκέμβριο ολοκληρώνονται με τη σημερινή στο Τμήμα Λογοθεραπείας.
Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News. 

Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.

Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.
  ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Αμάραντου Αθηνά-Μαρία
Βαρδάκου Αγγελική
Γεωργάκη Ευαγγελία
Γκάσι Γκισέλντα
Κεβόπουλος Δημήτριος-Παναγιώτης
Κοσκορέλλου Γρηγορία
Κοτσιλά Πηνελόπη
Κουπέ Μαμίτσα
Μάρκου Αικατερίνη-Μαρία
Μιχαηλίδη Μαρία
Μιχούλη Περσεφόνη
Μόρτη Σοφία
Μπουζίκα Θεοδώρα
Μπρεζεράκου   Άννα-Μαρία-Μαγδαλένια
Ντεμόλλι  Βίλμα
Πάλλη      Ιωάννα
Τζώρα Αθηνά
Τρυφωνοπούλου Μαρία-Δήμητρα
Τσετσενέκος Μαρίνος-Παναγιώτης
 ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Ζουπάνου Αικατερίνη
Καραθανάσης Δημήτριος
Καραμάνος Ανδρέας
Κονδύλης Συμεών
Κούκι Εστερίνα
Μπατζής Δημήτριος
Ντάσκας Ευάγγελος
Παναγιωτόπουλος Κυριάκος
Παπαδέας Αναστάσιος
Παπαδόπουλος Πέτρος
Σκούλιος  Κωνσταντίνος
Στρατήγης Βασίλειος
Τράκας Ιωάννης-Στυλιανός
Φακούδης Δημήτριος
Φιλοπούλου Ελένη-Γεωργία
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Αναβάθμιση στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας 

Σε σημαντική αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης λιμένα Καλαμάτας θα οδηγήσουν οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Τροποποιήσεις - Προσθήκες υποδομών Χ.Ζ. Λιμένα Καλαμάτας». Στη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας πληροφορήθηκε ότι από την αρμόδια Επιτροπή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, που διενήργησε σχετικό διαγωνισμό για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου η εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, προσφέροντας έκπτωση 41,75% επί προϋπολογισμού μελέτης 136.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται: 1. Αλλαγή θέσης και συμπλήρωση περιφράξεων στη χερσαία ζώνη λιμένα, όπως – για παράδειγμα- έμπροσθεν του πρώην κυλινδρόμυλου, όπου η περίφραξη θα μετακινηθεί περί τα δύο μέτρα ανατολικότερα και θα μεγαλώσει αντιστοίχως το πεζοδρόμιο της οδού Ψαρών (πρόβλεψη για ποδηλατόδρομο, που θα έρχεται από Νέδοντος - Σαλαμίνος). Θα δημιουργηθεί περίκλειστος τελωνειακός χώρος με προδιαγραφές ασφαλείας κατά ISPS και ο υπόλοιπος χώρος θα δοθεί σε κοινή χρήση, περιλαμβανομένης της εσωτερικής πλευράς του νότιου κυματοθραύστη («χιλιόμετρου») 2. Δαπεδόστρωση με κυβόλιθους στο χώρο νότια του αλσυλλίου του «Πανελληνίου», ώστε να είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις. Το υλικό επίστρωσης είναι ήδη διαθέσιμο 3. Εγκατάσταση φωτισμού στον προβλήτα του ΝΟΚ, καθώς και στον ανατολικό κυματοθραύστη (που οδηγεί στο «τετράγωνο»). Για την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στο μόλο αυτό, θα τοποθετηθούν κάγκελα στην όδευση πάνω στον αγωγό ομβρίων, που εκβάλλει ανατολικά του μόλου, ενώ θα κατασκευασθούν και ράμπα ΑμεΑ και τρεις σκάλες για να ανεβαίνουν οι πολίτες στον κυματοθραύστη. Με άλλη εργολαβία θα γίνει άμεσα η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο «χιλιόμετρο». - 

*** Δεν τους έφταναν τα σακιά με τα κρεμμύδια, ήθελαν και τα τραπεζοκαθίσματα της ψησταριάς 

Πέρασαν μια βόλτα από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, έκλεψαν 10 σακιά με κρεμμύδια από έμπορο και στο δρόμο σταμάτησαν στο Ασπρόχωμα, φορτώνοντας τις καρέκλες και τα τραπέζια από μια ψησταριά. Ο λόγος για τέσσερις τσιγγάνους οι οποίοι καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, σε κάθειρξη 7 ετών έκαστος. Στο εδώλιο κάθισε μόνο ο ένας που κρατείται στις φυλακές για άλλο αδίκημα, ενώ οι άλλοι τρεις δεν εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο. Αστυνομικός κατέθεσε ότι το Φεβρουάριο του 2009 ειδοποιήθηκε για κλοπή από τσιγγάνους που επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο φρούτων και λαχανικών από έμπορο στην ΚΑΚ. Άρχισαν τις αναζητήσεις και τους εντόπισαν στο Ασπρόχωμα να έχουν σταματήσει σε ψησταριά και να φορτώνουν τις καρέκλες και τα τραπέζια. Όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, τράπηκαν σε φυγή, ξεκίνησε καταδίωξη και κατά τη διαδρομή οι δράστες πετούσαν τα τραπέζια και τις καρέκλες. Προσπάθησαν να κρυφτούν στον καταυλισμό των τσιγγάνων κοντά στη Μεσσήνη, όμως κλήθηκαν ενισχύσεις και συνελήφθησαν, όταν επιχείρησαν να βγουν από την άλλη πλευρά. Ο παρών κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχθηκε τις πράξεις του, λέγοντας ότι νωρίτερα μαζί με τους άλλους είχαν καταναλώσει πολύ κρασί και δεν ήξεραν τι έκαναν. Επίσης, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι στη φυλακή είναι διότι έχει καταδικασθεί για κλοπή σε κάθειρξη 8 ετών. Το δικαστήριο, φυσικά, τους έκρινε όλους ενόχους για διακεκριμένες κλοπές. Β.Β. 

***  «Γυναίκα και λιτότητα. Η οικονομική κρίση και το μέλλον της ισότητας των δύο φύλων»         
      
Το βιβλίο «Γυναίκα και λιτότητα. Η οικονομική κρίση και το μέλλον της ισότητας των δύο φύλων», σε επιμέλεια της Μαρίας Καραμεσίνη, καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διοικήτριας του ΟΑΕΔ και της Jill Rubery, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Manchester, θα παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ρένα Δούρου-περιφερειάρχης Αττικής, Ιωάννα Καναβού-Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και Παναγιώτα Κοζομπόλη-βουλευτής Μεσσηνίας, ενώ θα παρέμβει η γ.γ. Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.
Η λιτότητα έχει γίνει η νέα αρχή για τις δημόσιες πολιτικές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 έχει μετατραπεί σε κρίση δημόσιου χρέους. Ωστόσο, τα σημερινά μέτρα λιτότητας απειλούν να ακυρώσουν την πρόοδο που έχει γίνει ώς τώρα στο ζήτημα της ισότητας των φύλων, υπονομεύοντας σημαντικούς θεσμούς για την προστασία της απασχόλησης και της κοινωνικής πρόνοιας και παραγκωνίζοντας τις πολιτικές για την ισότητα των φύλων.
Ο τόμος αυτός αποτελεί μια πρώτη απόπειρα καταγραφής του τρόπου με τον οποίο η οικονομική κρίση και οι συνακόλουθες πολιτικές λιτότητας επηρεάζουν τις γυναίκες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εντοπίζοντας τις επιπτώσεις για την ισότητα των φύλων στα συστήματα απασχόλησης και πρόνοιας σε εννέα περιπτώσεις χωρών που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα προσαρμογής.
Τα κείμενα του παρόντος τόμου υιοθετούν ένα κοινό αναλυτικό πλαίσιο για την κατάσταση των γυναικών στην ύφεση, το οποίο λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στην κοινωνική τους θέση τις τελευταίες δεκαετίες και τις σημερινές συνθήκες λιτότητας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι αμέσως μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση οι διαφορές λόγω φύλου μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση μειώθηκαν – μόνο διότι επιδεινώθηκε η θέση των ανδρών και όχι επειδή υπήρξαν οποιεσδήποτε βελτιώσεις των γυναικών. Τα δεδομένα, όμως, προβλέπεται να ανατραπούν από τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες έχουν ήδη πιο αρνητικές συνέπειες στη ζήτηση γυναικείας εργασίας και την πρόσβαση των εργαζόμενων μητέρων σε υποστηρικτικές υπηρεσίες.
Παρ’ όλα αυτά, η προσήλωση των γυναικών στην αμειβόμενη εργασία ενισχύεται, ακόμα και σε αυτή την περίοδο που οι απαιτήσεις για την απλήρωτη οικιακή τους εργασία αυξάνονται.
Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Οι σημερινές πολιτικές ενισχύουν τους ίδιους εκείνους μηχανισμούς που προκάλεσαν αρχικά την κρίση και καθυστερούν ή και αντιστρέφουν τη μακροπρόθεσμη τάση αύξησης της κοινωνικής επένδυσης σε δομές φροντίδας.
Το βιβλίο αυτό υποστηρίζει ότι η ισότητα των φύλων πρέπει να τοποθετηθεί στο επίκεντρο οποιουδήποτε προοδευτικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

***  Στην Ξεροβούνα Ταϋγέτου με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας         
     
Έφτασε η ώρα για χειμερινές αναβάσεις, ισχυρίζεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. Και την πρώτη τους γεύση «θα έχουμε την ευκαιρία να νιώσουμε την επόμενη Κυριακή, στην κορυφή της Ξεροβούνας, στο βόρειο Ταΰγετο. Το χιόνι έχει ντύσει λευκές τις ψηλές κορυφές αλλά και την κεντρική κορυφογραμμή του Ταϋγέτου. Κι αν πρόσκαιρα κατέβηκε χαμηλότερα ώστε να γίνει ορατό και από την Καλαμάτα, σύντομα υποχώρησε και πάλι. Όμως, στην αλπική ζώνη ήρθε για να μείνει. Να παραμείνει, παρά την όποια βελτίωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες μέρες, έως το τέλος της χειμερινής περιόδου».
Η ανάβαση στην Ξεροβούνα είναι η τελευταία επίσημη εξόρμηση του Συλλόγου για το 2015. Παρά το γεγονός, όμως, αυτό αναμένεται να έχουν αρκετές «πρωτιές». Πέρα από το πρώτο χιόνι που περιμένουν να συναντήσουν για αυτόν το χειμώνα, θα ακολουθήσουν μια διαδρομή που στο σύνολό της κάνουν για πρώτη φορά. Επίσης, ο Ανδρέας που την επέλεξε αναλαμβάνει για πρώτη φορά αρχηγός εξόρμησης στο σύλλογο.
Η Ξεροβούνα (1952 μ.) είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές κορυφές του Ταϋγέτου και η ψηλότερη στο βόρειο τμήμα του. Η προσέγγισή της την Κυριακή 20/12 θα γίνει από την πλευρά της Λακωνίας και θα έχει ως αφετηρία το χωριό Λογγάστρα, από όπου θα καλύψουν μια υψομετρική διαφορά ως την κορυφή της τάξης των 1.100 μ. Η επιστροφή θα γίνει από τη διαδρομή που καταλήγει στους Σουστιάνους.
Βαθμός δυσκολίας: 6+
Ώρες πορείας: 9
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6942569223. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 18/12. 
 
***  Χρηματοοικονομικά/Master of Science (M.Sc) in Finance: Ένα σπουδαίο Μεταπτυχιακό ξεκινά στην Καλαμάτα         
     
Ένα σύγχρονο και ενδιαφέρον Μεταπτυχιακό ξεκινά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στις αρχές του 2016. Πρόκειται για το Μεταπτυχιακό με τίτλο Χρηματοοικονομικά/Master of Science (M.Sc) in Finance, που αποτελεί αυτοδύναμο πρόγραμμα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησαν χθες στις εγκαταστάσεις του  Ιδρύματος ο πρόεδρος του Τμήματος Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, ο διευθυντής του Προγράμματος, καθηγητής Στέφανος Διακουμάτος και ο επίσης καθηγητής, Ηλίας Μακρής.
Αρχικά έγινε αναφορά στην αξία του Τμήματος, το οποίο μέχρι σήμερα η πόλη, αλλά και η Ελλάδα, έχουν αναγνωρίσει, αφού δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι πτυχιούχοι του έχουν απορροφηθεί στην αγορά εργασίας στο αντικείμενο που σπούδαζαν. Επιπρόσθετα, έχει ανανεωθεί το πρόγραμμα σπουδών με στόχο τα μαθήματα να είναι σύγχρονα. Επίσης, το επίπεδο των καθηγητών είναι υψηλό, ενώ έχει αναγνωρισμένα και ισχυρά επαγγελματικά δικαιώματα.
Στόχοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι να εφοδιαστούν οι απόφοιτοι με τις κατάλληλες γνώσεις για να κατανοούν τις εξελίξεις στη Διεθνή Χρηματοοικονομική. Να μπορούν να αξιολογούν, να επιλέγουν και να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία για τη λήψη βέλτιστων αποφάσεων. Να κατανοούν και να αξιολογούν τη λειτουργία των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών και προϊόντων. Να εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές που θα δημιουργούν αξία σε εταιρικό επίπεδο. Να κατανοούν και να αξιολογούν τη λειτουργία των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών και προϊόντων, καθώς και να εμβαθύνουν στα ειδικά θέματα που άπτονται του σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς και να καλύψουν τις ανάγκες σε μεταπτυχιακό επίπεδο για εκπαιδευμένα διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Το Μεταπτυχιακό απευθύνεται σε πτυχιούχους Οικονομικών Σχολών που είτε έχουν τελειώσει πρόσφατα τις σπουδές τους είτε είναι εργαζόμενοι και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμο για κάποιον που σκέφτεται να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και να στραφεί στα Οικονομικά.
Τα δίδακτρα για το πρόγραμμα ανέρχονται στα 3.000 ευρώ και είναι χωρισμένα σε 3 δόσεις, δηλαδή 1.000 ευρώ το εξάμηνο. Ωστόσο, έπειτα από κινήσεις του ΤΕΙ, υπάρχει δυνατότητα τα 1.000 ευρώ να πληρωθούν με 6 άτοκες δόσεις ή αν κάποιος ενδιαφέρεται, να λάβει χαμηλό τοκοδάνειο. Τέλος, γίνονται προσπάθειες να δοθούν υποτροφίες στους φοιτητές.
Κριτήρια ώστε κάποιος να επιλεγεί στο πρόγραμμα είναι η σχέση του με το αντικείμενο, ο βαθμός του πτυχίου, η γνώση Αγγλικών, κάτι που δεν είναι και απαραίτητο, η επαγγελματική εμπειρία πάνω στα Οικονομικά και, τέλος, τυχόν άλλα μεταπτυχιακά που μπορεί να κατέχει.
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το Μεταπτυχιακό υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από κόσμο που ήθελε να μάθει σχετικά, ενώ οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιανουαρίου.
Στόχος των υπευθύνων είναι να παρακολουθήσουν και να λάβουν το Μεταπτυχιακό άνθρωποι που πραγματικά τους αρέσει το αντικείμενο.
Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι τα μαθήματα θα είναι απογευματινά, ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν και άτομα που το πρωί εργάζονται, ενώ πρόθεση των υπευθύνων είναι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να ενταχθούν στο Ίδρυμα και να έχουν επαφή με τους ρυθμούς του και όχι απλά να βρίσκονται απομονωμένα εκεί κάθε Σάββατο, για παράδειγμα.
Τέλος, έγινε γνωστό ότι το αντικείμενο του Μεταπτυχιακού, αλλά και τα μαθήματα που θα διδάσκονται σε αυτό, αποφασίστηκαν ύστερα από μεγάλη έρευνα, ώστε όσοι το παρακολουθήσουν να μάθουν ό,τι πιο σύγχρονο και χρήσιμο για την εποχή.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Έκτακτο! Οι Τούρκοι εμπλέκουν την Κύπρο...
freg6
~  Παρ' ολίγον θερμό επεισόδιο στα κυπριακά χωρικά ύδατα, όταν μια τουρκική φρεγάτα περενόχλησε το κυπριακής σημαίας  και ιδιοκτησίας ερευνητικό σκάφος «Flying Enterprises». Το συμβάν έλαβε χώρα εχθές στις 15:300, 30 ναυτικά μίλια νότια της Πάφου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ . Ο κυβερνήτη της φρεγάτας απαιτούσε την άμεση απομάκρυνση του σκάφους από την περιοχή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι επεχείρησε τον εμβολισμό του ερευνητικού πλοίου.
Το «Flying Enterprises» φέρει κυρίως Αμερικανικό πλήρωμα και είχε ναυλωθεί από αμερικανική εταιρεία για την πραγματοποίηση βυθομετρήσεων και χαρτογράφησης του βυθού με σκοπό να περαστούν καλώδια οπτικών ινών.
Ο κυβερνήτης του σκάφους ενημέρωσε αμέσως την εταιρεία στην οποία ανήκει το σκάφος. Παρόλα αυτά η εταιρεία του έδωσε εντολή να συνεχίσει κανονικά την πορεία του και τις εργασίες.Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται δηλώσεις και από την Ελληνική πλευρά.
Η τουρκική φρεγάτα όμως συνέχισε να εποπτεύει το κυπριακό σκάφος από κοντινή απόσταση. Παράλληλα ενημερώθηκε ενημερώθηκε το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, που με την σειρά του προχώρησε στην άμεση ενημέρωση των ΗΠΑ διά της διπλωματικής οδού.

***  Έκτακτο! Οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν όριο!
tourkikifregata
~  Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, Τουρκική φρεγάτα, πλησίασε χθες το απόγευμα το υπό κυπριακής ιδιοκτησίας, ερευνητικό πλοίο "Flying Enterprises". Το πλοίο έπλεε περίπου 30 ναυτικά μίλια νότια της Πάφου και συγκεκριμένα στο ύψος των Κουκλιών. Ο λόγος της προσέγγισης ήταν για να ζητήσει την απομάκρυνσή του "Flying Enterprises" από την περιοχή. Το σκάφος, φυσικά, αν θέλει να επανέλθει στην περιοχή πρέπει να ζητήσει την άδεια των τουρκικών αρχών, σύμφωνα με υπόδειξη τα φρεγάτας. Να σημειώσουμε ότι το σκάφος μεταφέρει πλήρωμα Αμερικανών, κατά κύριο λόγο, και έχει ναυλωθεί από αμερικανική εταιρεία. Επίσης, η περιοχή, όπου σημειώθηκε η πειρατική ενέργεια των Τούρκων βρίσκεται στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και το συμβάν της πειρατείας έγινε στα όρια των τεμαχίων «1» και «7» της περιοχής της ΑΟΖ μας. Παρ' όλα αυτά, το πλοίο ενημέρωσε αμέσως μετά την ενοχλητική ενέργεια από την τουρκική φρεγάδα τη βάση του και πήρε την οδηγία να συνεχίσει κανονικά την πορεία του. Στη συνέχεια η φρεγάτα εξακολούθησε να "κυνηγά" το ερευνητικό σκάφος σε κοντινή απόσταση. Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε σχετικά και αυτό με τη σειρά του ενημέρωσε και τις ΗΠΑ .

***   Φρίκη! Στην απομόνωση ο Τσίπρας
tsipras
~  Μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης και μετά από χιλιάδες λάθη ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει την θέση που αρμόζει σε κάθε έναν που "απογοητεύει" τον λαό του. Την απομόνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr o ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης αποκαλύπτει: "Έπρεπε να είχα πει όχι εδώ κι αρκετούς μήνες. Υπάρχουν βουλευτές που τον εκβιάζουν" Συνεχίζει λέγοντας: "Ο Αλέξης είναι τελείως απομονωμένος από μια παρεούλα που τον περιστοιχίζει. Τον Τσίπρα δεν τον συγχωρώ! Τους βασανιστές μου στη χούντα τους συγχώρεσα"!

***  Βόμβα μεγατόνων στην ΕΛ.ΑΣ.
ElAs
~    Πριν από 19 μέρες, το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε τρία κυκλώματα τα οποία παρείχαν "προστασία" σε καταστηματάρχες σε διάφορες περιοχές. Οι κατηγορούμενοι ζητούσαν από τους επιχειρηματίες 300 - 500 ευρώ τον μήνα βάζοντας έτσι στα ταμεία τους περίπου 100.000 ευρώ το μήνα.
Όπως οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται, είναι μέλη"Σωματείου Αλληλεγγύης Καταστηματαρχών" κατά της οικονομικής κρίσης. Δηλαδή δεν εκβίαζαν τους καταστηματάρχες για να τους πάρουν χρήματα, πουλώντας τους προστασία, αλλά για να αναπτύξουν μια σχέση αλληλοβοήθειας μεταξύ των καταστηματαρχών.
Μάλιστα ο ένας εκ των κατηγορουμένων παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη, δύο σελίδων, του ίδιου σωματείου που φέρεται να είχε ιδρυθεί τον Μάρτιο του 2015, με έδρα την καφετέριά του στην Ηλιούπολη και είχε 25 μέλη, εκ των οποίων σχεδόν όλοι είναι εκβιαζόμενοι καταστηματάρχες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, αναμένονται δηλώσεις τω αρμόδιων οργάνων επί του θέματος.
Σε βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. που δείχνει τους κατηγορούμενους να παραλαμβάνουν χρήματα από ιδιοκτήτη καταστήματος, ισχυρίστηκαν ότι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από συναλλαγές για αθώα «αθλητικά στοιχήματα μέσω Διαδικτύου».
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους "αστείους" ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, έγιναν άμεσα ή έμμεσα δεκτοί. Και αυτό διότι από τους 21 συνολικά κατηγορουμένους μόνο οι τρεις προφυλακίστηκαν.

***  Μια φωτογραφία (σάτιρα) τρόμος για Λαζόπουλο-Τσίπρα...
tsiplaz
~ Στην εν λόγω φωτογραφία, που εξασφάλισε το voicenews.gr, φαίνεται οι δύο άνδρες να συνομιλούν.
Ο ηθοποιός, Λάκης Λαζόπουλος λέει στον Αλέξη Τσίπρα «Βλέπεις πόσα πρόβατα μπορώ να σου φέρω στο μαντρί;», με τον πρωθυπουργό να απαντά «Είσαι μεγάλο τσοπανόσκυλο, τώρα πρέπει να τους βρω και σανό...».
Φυσικά πρόκειται για φανταστικό διάλογο και σατιρική φωτογραφία με... βαθύτερο νόημα.
lazo
Πηγή: sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

***  Έκτακτο! Οι ξένοι προβλέπουν πτώση της κυβέρνησης!
vouliii
~ Με βάση πηγές του εξωτερικού και στοιχεία που κατάφερε να εξασφαλίσει το www.voicenews.gr πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στους επόμενους μήνες.
Πιο συγκεκριμένα, ξένοι αναλυτές βλέπουν την κατάρρευση της συμφωνίας με τους δανειστές και την ανατροπή της ελληνικής κυβέρνησης ως σχεδόν βέβαιη στο επόμενο διάστημα. Επιπλέον θεωρούν πως η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά επισφάλης και πως η κυβέρνηση δε θα αντέξει εν όψει της ψήφισης νέων μέτρων που πρόκειται να απαιτηθούν από τους δανειστές.
Τέλος, υπογραμμίζουν ότι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει, είναι διάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και η εμφάνιση φαινομένων βίας.

***  Απίστευτες προετοιμασίες των Ρώσων για πόλεμο! (ΕΙΚΟΝΕΣ)
sur
~  Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για ενδεχόμενο πόλεμο φαίνεται να βρίσκονται άπαντες στο ρωσικό στρατόπεδο!
Πιο συγκεκριμένα με βάση στοιχεία που εξασφάλισε το www.voicenews.gr υπάρχει συνεχής και αυξανόμενη παρουσία των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Bassel Al Assad. Στη βάση αυτοί έχει συγκεντρωθεί πλήθος μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-25, Su-24, Su-30 και Su-34 ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρχουν και άλλα τα οποία όμως δεν είναι ορατά από αέρος. Μάλιστα οι Ρώσοι έχουν φροντίσει να ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατότητες τους με το οπλικό σύστημα S-400 που έχουν εγκαταστήσει στην αεροπορική βάση.
Επίσης γίνονται εργασίες και για τη βελτίωση της αεροπορικής βάσης Shayrat, η οποία ενδέχεται να αποβεί στρατηγικής σημασίας εξαιτίας των επιχειρήσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Χομς. Πολύ σημαντικές θα πρέπει να θεωρούνται επίσης και οι αμυντικές προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία της κρίσιμης εθνικής οδού M5 απο το Ισλαμικό Κράτος και ευνοούνται από τη θέση της αεροπορικής βάσης Shayrat.
rrrusian

vasiss
sharyart
russssian
russiannn

*** Βόμβα! Νέα συνεργασία Τουρκίας- Ισραήλ! Αμέτοχη η Ελλάδα σε όλες τις εξελίξεις
sinergasia1
~  Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το voicenews.gr, υπήρχε καιρό η φήμη για επικείμενη επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ. Παρά το γεγονός ότι μία τέτοια κίνηση θα επηρέαζε σημαντικά τα στρατηγικά σχέδια της Ελλάδας σχετικά με μείζοντα θέματα όπως η ΑΟΖ, το ενεργειακό, το κυπριακό, το προσφυγικό, και τις πολύ λεπτές γεωστρατηγικές ισορροπίες στην περιοχή, κανείς εντούτοις δεν έπαιρνε στα σοβαρά αυτή τη φήμη. Να σημειώσουμε, πως την επαναπροσέγγιση αυτή ώθησε σε μεγάλο βαθμό η τελευταία σύσκεψη στην Αθήνα μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, σχετικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Α. Μεσόγειο. Να σημειώσουμε, πως η Τουρκιά σε μία "άγουρη" προσπάθεια να καταφέρει να ξεπεράσει την μεγάλη απομόνωση, για την οποία ευθύνεται η πολιτική του Ερντογάν και κυρίως να δώσει λύση στο ακανθώδες ενεργειακό πρόβλημα, το οποίο απειλεί με κατάρρευση την τουρκική οικονομία, προσπαθεί να κάνει μία σημαντική στροφή στην εξωτερική της πολιτική, παρά τις συχνές έντονες επικρίσεις του Ερντογάν στην πολιτική του Ισραήλ ενάντια στη Γάζα και την Παλαιστίνη. Να αναφέρουμε επίσης, ότι διεξάγονταν κάτω από έντονη αμερικανική πίεση μυστικές συνομιλίες μεταξύ της ΜΙΤ και της MOSSAD, σχετικά με την αποκατάσταση των σχέσεων των δυο χωρών. Η συνέντευξη του Ερντογάν, μάλιστα όταν βρέθηκε στο Παρίσι για την παγκόσμια συνδιάσκεψη για το Κλίμα, όπου υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δυο χωρών, βοήθησε πολύ σε αυτό. Το Ισραήλ, σε αυτή τη φάση εμφανίστηκε πρόθυμο να συνεργαστεί με την Τουρκία στην εξόρυξη του φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο αλλά και στην παροχή τεράστιων ποσοτήτων στην τουρκική αγορά. Επίσης σημαντικό αποτέλεσε, επίσης, και η πρόσφατη εκλογή του νέου αρχηγού της Mossad, του Yossi Cohen, ο οποίος υποστηρίζει την αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκιάς Ισραήλ και την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των χωρών. Κανείς δεν είναι σίγουρος, ότι θα μπορέσει να εξελιχτεί αυτή η προσπάθεια επαναπροσέγγισης, ενώ αμφίβολο είναι το αν ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων και πολύ περισσότερο την ανοικοδόμηση του άξονα Τουρκίας Ισραήλ που είχε επικρατήσει τις προηγούμενες δεκαετίες στην περιοχή. Η αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, όμως, θα εκθέσει τον Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας, αφού εδώ και χρόνια προβάλλεται σαν ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, ενώ αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μέσα στο κόμμα του από πολλά στελέχη που αντιδρούν σε οποιοδήποτε προσέγγιση με το Ισραήλ. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι πως η Ελλάδα παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις, βυθισμένη στα μνημονιακά της προβλήματα…

***  Στα έγκατα της Τσακώνας- Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη γέφυρα μία από τις πιο ξεχωριστές παγκοσμίως          
     
Ένα εντυπωσιακό άρθρο δημοσίευσε το in.gr για τη γέφυρα στην Τσακώνα που σε μερικές μέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία. Ενώ στον κάθε διερχόμενο φαίνονται μόνο μερικά μέτρα γέφυρας, αυτή έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν.
Συγκεκριμένα, το άρθρο έχει ως εξής:
Στις αρχές του 2016 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα Τσακώνας. Η παράδοση θα γίνει ταυτόχρονα με το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια -Τσακώνα, συνολικού μήκους 10,2 χλμ., όπου το Φεβρουάριο του 2003 έγινε κατολίσθηση, με συνέπεια να μετακινηθούν 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από χώμα και πέτρες.
Σήμερα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω τοπικής παράκαμψης. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται πλήρως ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.
Ο προγραμματισμός προβλέπει αρχικά η εκχώρηση να γίνει στο Δημόσιο και από εκεί θα αναλάβει η Κοινοπραξία «Μορέας», που και θα διαχειρίζεται και θα συντηρεί τη γέφυρα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 22.850.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Η γέφυρα (οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν στις αρχές του 2012) αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα έργα, αφού, όπως εξηγεί ο διευθυντής του έργου, Νίκος Ντονάς, επί της ουσίας κρέμεται πάνω από το σημείο της κατολίσθησης. Η βασική δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι ανεγέρθηκε σε σαθρό έδαφος.
Σύμφωνα με το μελετητή τού έργου Σταμάτη Σταθόπουλο, η γέφυρα έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που μπορεί να αντέξει -ανάλογα την περίπτωση- ακόμη και σε σεισμούς μεγέθους 6,5- 7,5 Ρίχτερ και ένταση ανέμων έως 10 μποφόρ.
  Το άνοιγμά της την καθιστά 2η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα
Το συνολικό της μήκος φθάνει τα 390 μέτρα και το άνοιγμα της τα 300 μέτρα. Είναι η 2η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.
Το Φεβρουάριο του 2003, όπως προαναφέρθηκε, έγινε μεγάλη κατολίσθηση στη Νέα Εθνική Οδό Τρίπολης –Καλαμάτας, με συνέπεια να προκληθεί μετακίνηση εδαφικών μαζών (υπολογίστηκε στα 6.000.000 κυβικά μέτρα), προκαλώντας την καταστροφή του δρόμου.
Σήμερα ο ρόλος της γέφυρας είναι να «γεφυρώσει», δηλαδή να περάσει από πάνω αυτή την κατολισθαίνουσα επιφάνεια. Αποδεσμεύει τον αυτοκινητόδρομο από μελλοντικές κινήσεις αυτής της κατολισθαίνουσας περιοχής, οι οποίες κατά τους γεωλόγους δεν μπορούν να αποκλεισθούν.
Η γέφυρα εξοπλίζεται με συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής των ταλαντώσεων των αναρτήρων, των εντατικών και θερμοκρασιακών παραμορφώσεων των τόξων και των αναρτήρων, αλλά και των εδαφικών μετακινήσεων, ενώ διαθέτει σύστημα καταγραφής σεισμικών επιταχύνσεων και πλήρη σταθμό μέτρησης της ταχύτητας και της διεύθυνσης του ανέμου.
Επιπλέον, όλη η γέφυρα προστατεύεται αντικεραυνικά με δικό της σύστημα προστασίας, ηλεκτροφωτίζεται για τις συνήθεις λειτουργικές ανάγκες, διαθέτει φωτισμό ασφαλείας στο εσωτερικό των τόξων για τις ανάγκες της επισκεψιμότητας, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για εορταστικό φωτισμό.
Η κατασκευή του έργου έγινε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και απασχολήθηκαν συνολικά πάνω από 600 εργαζόμενοι: μελετητές, σύμβουλοι, επιβλέποντες μηχανικοί, ελεγκτές και επιθεωρητές τρίτων φορέων, μηχανικοί κατασκευής, υπεργολάβοι, εργοδηγοί, χειριστές, τεχνίτες και εργάτες.
  Τα τεχνικά χαρακτηριστικά
Το κατάστρωμα της γέφυρας έχει πλάτος 20,40 μέτρα στο προεντεταμένο τμήμα της και 22,80 μέτρα στο τοξωτό. Το κατάστρωμα περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας (2 ανά κατεύθυνση) πλάτους 3,50 μ., μια κεντρική νησίδα πλάτους 2,00 μ. με αμφίπλευρο στηθαίο ασφαλείας, τύπου New Jersey, δύο πλευρικά ερείσματα 2Χ0,50 μέτρων και δύο πεζοδρόμια πλάτους 2Χ1,70 μέτρων.
Ο τοξωτός φορέας, ο οποίος αποτελεί σημαντική πρωτοτυπία για την Ελλάδα, μορφώνεται με δύο παραβολικά τόξα συνδεόμενα μεταξύ τους με αντιανέμιο σύνδεσμο. Τα τόξα είναι κιβωτιοειδούς διατομής σταθερού ύψους 2,80 μέτρων και πλάτους 1,60 μέτρων, προσβάσιμα εσωτερικά καθ’ όλο το μήκος τους.
Η θεμελίωση του κεντρικού μεσοβάθρου της γέφυρας, που φέρει το μεγαλύτερο μέρος των φορτίων της, πραγματοποιείται με 4 φρέατα διαμέτρου 6,00 μέτρων και βάθους 15,00 μέτρων και ένα γιγαντιαίο κεφαλόδεσμο διαστάσεων 31,00Χ23,00 μέτρων και πάχους 5,00 μέτρων, πάνω σε ένα ημιβραχώδες νεύρο της περιοχής, το οποίο βρίσκεται έξω από την επιφάνεια ολίσθησης της κατολίσθησης.
Η κατασκευή των τόξων της γέφυρας υπήρξε ένα πολύ δύσκολο τεχνολογικό επίτευγμα, λόγω του μεγάλου πάχους και βάρους των χαλυβδοφύλλων. Τα τόξα αποφασίσθηκε να κατασκευασθούν – για διευκόλυνση της μεταφοράς – στο εργοστάσιο σε δωδεκάμετρους σπονδύλους, ενώ αναπτύχθηκαν ειδικές μεθοδολογίες συγκολλήσεων και ελέγχου των συγκολλήσεων, προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη κατασκευή και στα δεδομένα πάχη των χαλυβδοφύλλων.
Η ανύψωση και εγκατάσταση των τόξων στην τελική τους θέση ήταν μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαδικασία. Τα 36μετρα στοιχεία ανυψώθηκαν με γρύλους και συρματόσχοινα και εδράσθηκαν προσωρινά πάνω σε 7 ζεύγη χαλύβδινων πύργων ύψους μέχρι και 60 μ.
Αφού εδράσθηκαν και προσαρμόσθηκαν στην ακριβή τους θέση, μετακινούμενα με γρύλους, συγκολλήθηκαν, ώστε να διαμορφώσουν το ενιαίο τόξο. Για τις κρίσιμες αυτές θέσεις αναπτύχθηκαν ειδικές διαδικασίες συγκολλήσεων και ελέγχων, διότι αυτές οι συγκολλήσεις σε μεγάλο ύψος και σε ελεύθερο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δυσχερείς.   .Μπ.


***  Αθλητική  ενημέρωση  :

Παρέμβαση του Τσίπρα στο ποδόσφαιρο ζητάει ο ΠAO***  Η επιστολή:  «ΠΡΟΣ
 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
 ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ
 ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟΝΗ
 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑ. ΕΥΤΕΡΠΗ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ
 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ
 Αξιότιμοι Κύριοι,
Χθες, για άλλη μια φορά, στον αγώνα Κυπέλλου Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος με ενέργειες του διαιτητή Παππά, που δεν νοούνται ως ανθρώπινα λάθη, αλλά παραπέμπουν σε άλλα κίνητρα.
Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος διαιτητής αποφάσισε τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Οι δε συνεχείς ορισμοί του σε όσες αγωνιστικές υποχρεώσεις ακολούθησαν, προσέθεσαν 4.700 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του.
Ο Παππάς δεν είναι… μόνος του. Είχαν προηγηθεί ο Παπαδόπουλος στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναιτωλικός, ο Καλογερόπουλος στο ματς Πανθρακικός – Ολυμπιακός, ο Κύζας στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, ο Μήτσιος στη Βέροια. The show must go on.
Την τελευταία πενταετία το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από:
- συνομιλίες μέσω κινεζικών και πακιστανικών κινητών τηλεφώνων προέδρων ομοσπονδιών και συλλόγων,
- υπόγειες συναλλαγές και απροκάλυπτες εξυπηρετήσεις από διαιτητές και παράγοντες,
- ανατινάξεις φούρνων,
- ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων,
- ευθείες απειλές και ύβρεις μέσα από οπαδικές εφημερίδες,
- εκβιασμούς παραγόντων του ποδοσφαίρου.
Όλα αυτά μαρτυρούν τη δράση ενός παρακράτους, που δομείται και δρα με όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκληματικής οργάνωσης, στα ίχνη της οποίας βρίσκεται από καιρό η Δικαιοσύνη, χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα έστω και να την περιορίσει.
Η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει καθημερινά και δραματικά. Η Δικαιοσύνη που όφειλε να έχει επιδιώξει την κάθαρση, βαδίζει αργά, ενώ μένουν σκιές για την αμεροληψία ορισμένων εκ των λειτουργών της. Αποτέλεσμα κακουργηματικά κατηγορούμενοι κατέχουν τις ίδιες θέσεις, ρυθμίζουν ακλόνητοι τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν διστάζουν να παραβιάζουν ακόμα και περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και νέμονται κολοσσιαία ποσά από παράνομες δραστηριότητες, όπως ο στοιχηματισμός.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης οδηγεί:
- σε μεγάλες απώλειες εσόδων και ουσιαστικό αφανισμό των Π.Α.Ε. ,
- σε διεθνή απαξία του ελληνικού ποδοσφαίρου,
- σε απομάκρυνση των απλών φιλάθλων και οικογενειών από το γήπεδο,
- σε αποθάρρυνση οποιουδήποτε υγιούς επενδυτή που θα είχε την πρόθεση να συμμετάσχει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, όπως η περίπτωση του κυρίου Σταμάτη Βελλή ο οποίος αποχώρησε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν αντελήφθη ότι με την προσφορά και μόνον δεν επιβιώνεις σε ένα σημαδεμένο χώρο.
Φυσικό επόμενο όλων αυτών είναι η αύξηση των φαινομένων βίας στα γήπεδα. Η βία, όμως, δεν είναι μια γενική ιδέα. Η μονοκρατορία και η δεσπόζουσα θέση της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούν κύτταρο βίας και ακραίων αντιδράσεων. Αν δεν εξαλειφθεί παράλληλα η διαφθορά, κάθε άλλη δράση κατά της βίας θα αποτελεί απλώς ένα παυσίπονο.
Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός καλεί όλους τους συντεταγμένους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, τον Πρωθυπουργό, τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Αθλητικό Εισαγγελέα να αναλάβουν δράση για να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι.
Διότι με την ανοχή τους, την υποχωρητική στάση τους και τον ενδεχόμενο συνυπολογισμό πολιτικού κόστους, γίνονται συνυπεύθυνοι για την καταστροφή του ποδοσφαίρου και την πλήρη επικυριαρχία της εγκληματικής οργάνωσης. Κοινή απαίτηση και κοινός τόπος όλων πρέπει να είναι η ισονομία.
Η ανοχή στην ανομία που επιδεικνύουν οι πολιτειακοί παράγοντες οδηγεί εν τέλει στη μόνιμη τιμωρία όσων έντιμα προσπαθούν να προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη μόνιμη επιβράβευση όσων μετέχουν σε εγκληματικές οργανώσεις.
Με εκτίμηση
 Για την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
 Ιωάννης Αλαφούζος, Πρόεδρος».

Συμπληρώνεται το παζλ των αντιπάλων για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
***  ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»  Στην Ευρωλίγκα...
===========================
5ος Όμιλος
==========
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 1η 1ου ομίλου
2η 2ου ομίλου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)
1η 3ου ομίλου
2η 4ου ομίλου
3η 1ου ομίλου
Τσεντεβίτα (Κροατία)

6ος Όμιλος
==========
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1ος 2ου ομίλου
2ος 3ου Ομίλου
Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
1η 4ου ομίλου
Κίμκι (Ρωσία)
3η 2ου ομίλου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Τζόρτζεβιτς: «Ποτέ δεν διάλεξα αντίπαλο»
***  75-72 τη Ζαλγκίρις Κάουνας ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» νίκησαν στη Λιθουανία και κατέλαβαν την 3η θέση στον όμιλο, αποφεύγοντας τον Ολυμπιακό στο Τοπ 16 - Αντιθέτως, θα βρεθούν αντίπαλοι με τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς 

Ούτε επιλογές, ούτε τίποτα… Ο Παναθηναϊκός –όπως προστάζει η βαριά φανέλα του- έπαιξε για τη νίκη στη Λιθουανία και την πήρε κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας με 75-72, στο φινάλε της πρώτης φάσης.
Έτσι, οι πράσινοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση και αποφεύχθηκε ο ελληνικός εμφύλιος στο Top-16, καθώς «πέφτουν» πάνω στον όμιλο της Φενέρμπαχτσε του Ζοτς. Οι Λιθουανοί απ’ την άλλη θα ‘ναι εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση.
Ο Καλάθης με 14 πόντους και 6 ασίστ ηγήθηκε των πρασίνων (8/18 τρίποντα, 17/27 βολές, 17 λάθη), καλός μετά από καιρό ο Πάβλοβιτς που είχε double με 12 πόντους-10 ριμπάουντ, ενώ ο Φελντέιν πρόσθεσε άλλους 14. Για τους ηττημένους ζημιά έκανε ο Χάνλαν με 19 πόντους, ενώ 13 είχε ο Γιανκούνας με 11 «σκουπίδια».
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-34, 58-52, 72-75
Ζαλγκίρις: Βένε, Λεκαβίτσιους 9, Πότσιους 8, Καλνιέτις 5, Μότουμ 2, Γιανκούνας 13, Βουγιούκας 9, Γιαβτόκας 2, Χανλάν 19, Ουλαβόνας 5.
Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 12, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 6, Παππάς 1, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 5, Καλάθης 14 (2), Κούζμιτς 8 .-
 
***  Αποτελέσματα και βαθμολογίες  Εν όψει «16» της Ευρωλίγκα :Νικητής στο Κάουνας ο ΠΑΟ, απέφυγε τον «εμφύλιο» με Ολυμπιακό
1ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Κίμκι (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 68-70 .- ^
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Στρασμπούρ (Γαλλία) 97-65 .- ^

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 85-76 .- ^
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 8-2 18
Κίμκι 5-5 15 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Ερυθρός Αστέρας 5-5 15
Ρεάλ Μαδρίτης 5-5 15
----------------------------
Μπάγερν Μονάχου 4-5 13
Στρασμπούρ 3-7 13


Η ήττα του Ολυμπιακού... έστειλε την Εφές στον Παναθηναϊκό
2ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 92-70 .- ^
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:45        61-88   ,    (29-40) .-  ^
 Τα δεκάλεπτα: 10-21, 29-40, 54-64, 68-81
Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Πέρεθ (Ισπανία), Βογίνοβιτς (Σερβία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 2, Χάντερ 7, Παπαπέτρου 6 (1), Στρόμπερι 10, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (2), Χάκετ 19 (1), Αθηναίου 5 (1).
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Τάιους 9, Μπαλμπάι, Μπράουν 10, Οσμάν 9 (2), Μπατούκ 6 (2), Σάριτς 13 (1), Κορκμάζ 6 (2), Γκρέιντζερ 5 (1), Ερτέλ 13 (1), Ντίμπλερ 5 (1), Ντάνστον 5.
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Λιμόζ (Γαλλία) 69-77 .-^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 8-2 18
Αναντολού Εφές 6-4 16
Λαμποράλ Κούτσα 6-4 16 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-6 14
-------------------------------
Λιμόζ 3-7 13
Αρμάνι Μιλάνο 3-7 13
 3ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 72-75 .- ^
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  78-74 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 29-35, 54-60, 78-74
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκα): Ντιλέινι 19 (2τρ., 9 ασ.), Σίνγκλετον 10, Ράντολφ 16 (1), Ντρέιπερ 7 (1), Κλαβέρ 8 (2), Μπίκοφ, Κολιούσκιν, Μπαλάσοφ, Βορόνοφ, Ζούμπκοφ 4, Φεσένκο 4, Μπρόεκοφ 8 (2).
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 4, Ρίμπας 6 (2), Λαουάλ 2, Αμπρίνες, Ναβάρο 22 (5), Σατοράνσκι 3, Βεζένκοφ 8 (2), Σάμιουελς 6, Όλεσον 2, Αρόγιο 2, Περπέρογλου 2, Τόμιτς 17.

Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)-Καρσίγιακα (Τουρκία) 83-85  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-24, 36-49, 61-63, 81-83
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 8-2 18
Μπαρτσελόνα 6-4 16
Παναθηναϊκός 6-4 16
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-5 15 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
-------------------------------
Καρσίγιακα 3-7 13
Ζιέλονα Γκόρα 2-8 12

 4ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 66-70 .-^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Σάσαρι (Ιταλία) 86-54.-^
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου
Μάλαγα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  75-86 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-1 19
Μάλαγα 7-3 17
Μπάμπεργκ 6-4 16 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Νταρουσάφακα 4-6 14
--------------------------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-6 14
Σάσαρι 0-10 10

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
===========================
  5ος ΌμιλοςΦενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)    
6ος Όμιλος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(ΕΛΛΑΔΑ)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Κίμκι (Ρωσία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

***Τα ζευγάρια του Κυπέλλου  , Αναλυτικά τα ζευγάρια:Εργοτέλης - Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Πλατανιάς - Ατρόμητος
Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης
Χανιά - Ολυμπιακός
Βέροια - Ηρακλής
Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Καλλονή - ΠΑΟΚ

*** Απάντησε στην ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός
Με σκληρή ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι» απάντησαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές να συνεχίζεται.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση-απάντηση στην ΕΠΟ:
 "Προκαλεί κατάπληξη ότι η ΕΠΟ νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στη χθεσινή ανοιχτή επιστολή – έκκληση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός προς τις πολιτειακές και δικαστικές αρχές. Μάλλον οι διοικούντες την ομοσπονδία αισθάνονται ή συνήγοροι ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Αφού, όμως, μας προκαλούν θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.
Είναι αστείο, αν δεν φτάνει στα όρια της ύβρεως, να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ο Παναθηναϊκός έστω και μία φορά προσπάθησε να επηρεάσει τους ορισμούς διαιτητών.
Ο Παναθηναϊκός σέβεται τη Δικαιοσύνη και προστρέχει σε αυτήν ως μόνη επιλογή όταν υπάρχει λόγος, όπως συμβαίνει σε ευνομούμενες πολιτείες. Οφείλει, όμως και το πράττει, να αναδεικνύει έρευνες για πιθανές συναλλαγές ελαχίστων δικαστών με εγκληματικές οργανώσεις.
Στα γκεμπελικά περί υποδαυλισμού της βίας από τον Παναθηναϊκό, η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με μηνύσεις και αγωγές.
Διαβάσαμε ότι η ΕΠΟ διασφαλίζει την ισονομία: αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Όσο για τα περί απαξίωσης του ποδοσφαίρου, στην ΕΠΟ να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους.
Και επ’ ευκαιρία να θέσουμε μερικά ερωτήματα:
-          Ο εν ενεργεία πρόεδρος της ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για τις εναντίον του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση της κάρτας υγείας, στην υπόθεση των έργων στο προπονητικό κέντρου του Αγίου Κοσμά και στην υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου της περιόδου 2004-06;
-          Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ έχει τελειώσει με τις εναντίον του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση της εγκληματικής συμμορίας του ποδοσφαίρου; Συνεχίζει να συνομιλεί με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ με πακιστανικά και κινεζικά τηλέφωνα;
-          Ο εκ των αντιπροέδρων της ΕΠΟ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11;
-          Ο έτερος αντιπρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ κατηγορούνται για την υπόθεση ανάθεσης της κάρτας υγείας;
-          Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ είναι κατηγορούμενος για την υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης, όπου συνομιλώντας με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ αλλάζει αποφάσεις πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ;
Και αφού μας απαντήσουν σε αυτά, ας κοιτάξουν να συμμαζέψουν την Εθνική ομάδα που κατάφεραν να διαλύσουν ή τουλάχιστον να επιχειρήσουν να διεξάγουν μια αξιοπρεπή κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς παρατράγουδα όπως έγινε πέρυσι και εφέτος".

***
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
~                                                           
                                                                                                                                                                                  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                                                                                                                                      
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   44507 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2695 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2695   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9843  βίντεο   .- 


 
 

2 σχόλια:

  1. ** Οταν σε ένα βράδυ τα ζεις όλα..
    όταν σε ένα πρόσωπο βλέπεις τον κόσμο όλο..
    όταν σε ένα βλέμμα κάνεις τα μεγαλύτερα ταξίδια..
    όταν σε μια αγκαλιά κάνεις τα πιο όμορφα όνειρα..
    όταν σε ένα φιλί γεννιέσαι από την αρχή..
    Toτε μπορεις να πεις πως ΑΓΑΠΗΣΕΣ & ΑΓΑΠΗΘΗΚΕΣ..♥♥*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. • ** ΠΟΤΕ μη γυρισεις σε μία παλια σχεση σου! Είναι σαν να διαβάζεις το ίδιο βιβλίο ξανά και ξανά ενώ στην πραγματικότητα ξέρεις πώς θα τελειώσει....
    • ~ Στην αγάπη όλα είναι σαν το domino..!!
    Μια λάθος κίνηση αρκεί για να ρίξει κάτω ό,τι χτίσαμε...!!!
    • ~ Η αξία ενός αισθήματος βρίσκεται στον βαθμό της θυσίας, την οποία είναι διατεθειμένος να κάνει ένας άνθρωπος.........♥♥*
    • ~ Αν είσαι λάθος θα το ξανακάνω,
    χίλιες φορές μέχρι να πεθάνω
    και δεν θα μετανιώσω... ποτέ μου γι' αυτό
    Αν είσαι λάθος θα πω δεν πειράζει,
    μόνο κοντά σου.. η ζωή μου αλλάζει
    και αυτό ειν' αρκετό εσένα ν' αγαπώ.....♥♥*

    ΑπάντησηΔιαγραφή