ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  26  Ιουνίου  2013  : 
Ράφτινγκ στον Πάμισο*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :


*** Η υγιής Δημοκρατία ακούει, δεν αποκλείει…         
    Κοινωνιολόγοι και άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν πως η οικονομική κρίση αποκαλύπτει, όχι μόνο τις αδυναμίες, μα και τα πολιτικά ελαττώματα μιας κοινωνίας, στοιχεία που συμβάλλουν πολύ στην παρακμιακή πορεία.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, αν μη τι άλλο, η κρίση, όχι μόνο αποκάλυψε (καλύτερα ξεγύμνωσε), αλλά και κατέρριψε διάφορους, καλά εδραιωμένους πολιτικούς μύθους περί Δημοκρατίας και ανεκτικότητας. Απέδειξε πως η Δημοκρατία μας -τουλάχιστον σε ένα σημαντικό τμήμα της- διακατέχεται από φοβίες και μονοπωλιακού τύπου ιδεοληψίες, οι οποίες, ενίοτε, εδράζονται στην εντελώς αντίθετη πλευρά αυτών που καταστατικά και λεκτικά ισχυρίζονται οι εκφραστές του - πολιτικοί σχηματισμοί.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής επέφερε εκνευρισμό, κυρίως στις τάξεις της Αριστεράς, της οποίας κάθε ομάδα ή κόμμα προσπαθεί να πείσει δογματικά ότι μόνον αυτή/ό εκφράζει γνήσια τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει, αφού πάρα πολλά γεγονότα αποκαλύπτουν το εντελώς αντίθετο.
Έζησα από «πρώτο χέρι» τη δημοκρατική ανεκτικότητα της «αριστεράς» στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Μετά από κοινό αίτημα όλων των μειοψηφικών παρατάξεών του, το Δ.Σ. ασχολήθηκε με το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής που, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο στην Καλαμάτα.
Αρχικά έχω να παρατηρήσω ότι ήταν αδύνατον να παρακολουθήσει κάποιος με νηφαλιότητα τις τοποθετήσεις, ιδιαιτέρως εκείνες που μιλούσαν για ελευθερία του λόγου! Οι φωνασκίες και η χάβρα αριστερών οπαδών που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου απαγόρευαν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών. Και αυτό το ονομάζουν «δημοκρατική στάση»!
Η δική μου τοποθέτηση προσπάθησε με νηφαλιότητα, απεριόριστη υπομονή, αλλά και με βαθύτατα πολιτικά νοήματα να πει το αυτονόητο: ότι κάθε φωνή, ακόμη κι αν μας βρίσκει ριζικά αντίθετους, θα πρέπει να την αφήνουμε να ακουστεί, άλλως δεν μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε «δημοκράτες», «προοδευτικοί» και… «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»!
Προσπαθώντας να εξηγήσω το φαινόμενο ανόδου της Χρυσής Αυγής, τόνισα ότι συμβαίνει, διότι «κυρίως, γιατί η Δημοκρατία προσπάθησε με αποκλεισμούς να δημιουργήσει τετελεσμένα. Λες και η Δημοκρατία μας φοβάται. Όμως, μια ισχυρή Δημοκρατία ποτέ δεν έχει λόγους να φοβάται τη διαφορετική άποψη, τη διαφορετική γνώμη, όσο ακραία και αν είναι!
Ο Βολταίρος έλεγε «διαφωνώ μαζί σου μέχρι θανάτου για αυτά που λες, θα αγωνιστώ όμως μέχρι θανάτου για να έχεις δικαίωμα να τα λες».
Ίσως κάποιοι να έβλεπαν και τις δικές τους ευθύνες στην ανάλυση που έκανα για την ανοδική πορεία των ποσοστών της Χ.Α. και γι’ αυτό δε με άφηναν να μιλήσω. Επισήμανα την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο «Ποντίκι» γύρω στις 10 Ιουνίου, που έφερε τη Χ.Α. στο 13,5%, ενώ διαπίστωνε ότι οι ψηφοφόροι που προσχωρούν σε αυτήν είναι απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.
Εξακολουθώ, λοιπόν, να θέτω ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι πολιτικοί σχηματισμοί, αλλά και ο κάθε πολίτης που νοιάζεται για το μέλλον της Πατρίδας: Όταν βάζεις στη σκιά κάποιες απόψεις, σημαίνει ότι τις απενεργοποιείς; Σημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο δίνεις τη δυνατότητα στη Δημοκρατία να υπερασπίζει τον εαυτό της; Η πολυφωνία είναι αδυναμία της Δημοκρατίας;
Μήπως το πολιτικό σύστημα κάνοντας επαναλαμβανόμενα λάθη οδηγεί στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής; Μήπως όλες αυτές οι φωνές που, εν πολλοίς, μπορεί κάποιους να δικαιώνουν, οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα; Μήπως η έλλειψη κάθαρσης του πολιτικού συστήματος και όλα τα συστημικά κόμματα που συμμετέχουν στη Βουλή οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα; Έχουμε σκεφτεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που μέχρι χθες δεν είχαν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή ξαφνικά είναι ένθερμοι υποστηρικτές της;
Έχουμε σκεφτεί μήπως οι άνθρωποι θεωρούν ότι το πολιτικό σύστημα με τα επαναλαμβανόμενα λάθη του έχει φτάσει τη χώρα εδώ που είναι σήμερα; Μήπως έχουν σκεφτεί ποτέ όλοι αυτοί που σήμερα λένε για Χρυσή Αυγή το αντισυστημικό του συγκεκριμένου κόμματος; Διότι, ας μην ξεχνάμε, όλοι όσοι εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή αποτελούν συστημικά κόμματα, διότι εκπροσωπούνταν και στην προηγούμενη και στην προ προηγούμενη.
Η μόνη παράταξη η οποία είναι στη Βουλή αυτή τη στιγμή και δεν έχει διαχειριστεί ποτέ εξουσία είναι η Χρυσή Αυγή, γεγονός που την απενοχοποιεί από κυβερνητικά σφάλματα του παρελθόντος.
Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο για μερικούς να βάζουν το δάκτυλο στον τύπο των ήλων και γι’ αυτό προσπαθούν, είτε με αποκλεισμό απόψεων είτε με εύκολες ερμηνείες που τους βολεύουν, να δώσουν απαντήσεις. Ωστόσο, τα πολιτικά ερωτήματα εξακολουθούν να είναι αμείλικτα για όποιον δε θέλει να εθελοτυφλεί, για όποιον νοιάζεται για τον καλό του ελληνικού λαού. Στο Δημοτικό Συμβούλιο είπα ξεκάθαρα σε όσους θέλουν τον αποκλεισμό της Χ.Α. σήμερα, αύριο κάποιου άλλου, μέχρι να έλθει και η δική τους σειρά, ότι: «Η Δημοκρατία δε γίνεται καλύτερη και πιο δυνατή με αποκλεισμούς. Όταν βγουν όλοι με τις απόψεις και τις πρακτικές τους στη δημόσια διαφάνεια, τότε ο πολύς κόσμος και οι ψηφοφόροι θα καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν.
Αποκλείετε, λοιπόν, με τη “δημοκρατική σας ευαισθησία” και φιμώνετε τη Δημοκρατία. Κατηγορείτε κάποιους για ναζιστές και η συμπεριφορά σας είναι φασιστική απέναντί τους».
Και επειδή κάποιοι που ονομάζονται «αριστεροί» δεν έχουν μάθει να ακούν αλήθειες, και δε δέχονται να κατηγορούνται -όποτε αποκλείουν απόψεις- για «φασιστική συμπεριφορά», έδωσα ξεκάθαρα το στίγμα μου και, φυσικά, του συνδυασμού μας:
Για μας, δημοκρατία σημαίνει πολυφωνία. Σημαίνει σεβασμός στη διαφορετικότητα, είτε αυτή προέρχεται μέσα από το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα είτε προέρχεται από το εξωκοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα.
Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί πρόπερσι που δόθηκε ο ίδιος χώρος για να πραγματοποιήσει φεστιβάλ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπήρχε από πουθενά αντίδραση; Εμείς, λοιπόν, είμαστε υπέρ της πολυφωνίας, από όπου και αν προέρχεται!
Θα πρέπει να μάθουμε ότι η Δημοκρατία θωρακίζεται, όταν όλα είναι στο φως. Τόσα χρόνια που ισχυριζόμαστε ότι έχουμε «δημοκρατικό πολίτευμα», χώναμε προβλήματα κάτω από τα χαλιά και βολεύαμε ο ένας τον άλλον με αδιαφανείς διαδικασίες.
Σήμερα το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να μπει σε διαδικασία έντιμης αυτοκάθαρσης. Δεν έχει δει ο λαός κανέναν από αυτούς που έφταιξαν να πληρώνει για την τραγική κατάσταση του κοσμάκη. Αδυνατεί ο ελληνικός λαός να δει πρόοδο για την αυριανή του ημέρα. Αδυνατεί να δει προστασία από τους λαθρομετανάστες, προστασία από παραβατικές συμπεριφορές, προστασία από το επίσημο κράτος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ευνομούμενη Πολιτεία. Θεωρούμε ότι μέσα στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε αδιέξοδα ούτε σκοτάδια.
Για το λόγο αυτόν θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε πολιτική εκδήλωση ελεύθερα και δημοκρατικά, προκειμένου να πληροφορηθούν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες τις απόψεις του τάδε ή δείνα πολιτικού, ώστε να μπορούν, όταν θα έλθει η ώρα της κάλπης, να αποφασίσουν υπεύθυνα και όχι συρόμενοι από την προπαγάνδα.
  Υ.Γ. Η δογματική παραπάνω αντίδραση αναδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο από το γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Γκλεγκλέ, ο οποίος στη δευτερολογία του στηλίτευσε τη στάση των παρευρισκομένων, που όταν η «Πασιονάρια της Αριστεράς», Πότα Κακαβά, τόνισε την ευθύνη όλων για την άνοδο της Χ.Α., ελάχιστοι χειροκρότησαν, ενώ, όταν είπε ότι τάσσεται κατά του Φεστιβάλ, την αποθέωσαν.   Του Νίκου Φωτέα
Μηχανολόγου μηχανικού, δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία»

*** Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα και αύριο
           Σχετική δροσιά θα έχει σήμερα και αύριο η Καλαμάτα αφού η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 32 βαθμούς.
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σύμφωνα με το meteo.
  Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Για αύριο Πέμπτη 27/6, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

*** Διήμερος εορτασμός του Αγίου Σαμψών στην Costa Navarino
   Στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, πολιούχου των ξενοδόχων, θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο η Costa Navarino.

Με την ευκαιρία αυτή, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών στην Agora του Navarino Dunes, θα τελεστούν εορταστικές λειτουργίες.     Το εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών έχει χτιστεί από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε., εταιρεία ανάπτυξης της Costa Navarino, και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Αγοράς, ανάμεσα στα ξενοδοχεία The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, A Luxury Collection Resort.   Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ αύριο από τις 6.00 έως τις 9.45 το πρωί αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.   Οι δυο λειτουργίες είναι ανοικτές προς όλους τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων της Μεσσηνίας.

***  Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Καλαμάτα
          
Τις δυσκολότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών βιώνει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, με την κατάσταση πλέον να χαρακτηρίζεται ως οριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εγγεγραμμένων ελεύθερων επαγγελματιών στο μητρώο του ΟΑΕΕ παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό 2,9%.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού, από τους 830.918 ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού το 2011 σε πανελλαδικό επίπεδο, σήμερα ο αριθμός έχει μειωθεί σε 806.873.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, φυσικά, ούτε στην Καλαμάτα. Για το λόγο αυτό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας έκανε συμβολική κατάληψη σήμερα Τετάρτη στα γραφεία του Οργανισμού, στην οδό Αριστοδήμου και Γεωργούλη.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, το 50% των μελών του ΟΑΕΕ έχει σταματήσει να καταβάλει τις εισφορές του λόγω οικονομικής αδυναμίας, αν και στη Μεσσηνία το ποσοστό είναι σχετικά καλύτερο, ανέρχεται στο 40%.
Ειδικότερα η Ομοσπονδία περιγράφει την κατάσταση ως εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι, ζούμε ίσως τη χειρότερη περίοδο που έζησαν ποτέ επαγγελματίες στη χώρα μας. Τα συνεχή φορολογικά μέτρα, με τα κάθε είδους χαράτσια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στο σύνολο των Ελλήνων, με τις συνεχείς αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας και συγχρόνως με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έχουν ως επακόλουθο να μειώνεται συνεχώς ο τζίρος των μικρομεσαίων καταστημάτων από την ανυπαρξία πελατών και να βλέπουμε καθημερινά λουκέτα στα καταστήματα, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα τεράστια έξοδα που αντιμετωπίζουν.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επιπλέον ένα εκατομμύριο συναδέλφων μας με τις οικογένειες τους παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Η καταρράκωση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης με την πεσμένη ψυχολογία μας, έφτασε στο κατακόρυφο από τα χρέη στις τράπεζες, στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό, γι’ αυτό και υπάρχουν μπροστά σε αυτό το τρομακτικό αδιέξοδο οι συνεχιζόμενες αυτοκτονίες συναδέλφων μας!
Επίσης, επιδιώκουν εντέχνως να μειώσουν τις συντάξεις των συνταξιούχων συναδέλφων μας κατά 35% και ίσως να προετοιμάζουν και όσους πρόκειται να έρθει ή ώρα της συνταξιοδότησής τους!
Από σίγουρες πηγές σάς ενημερώνουμε ότι πάνω από το 50% των συναδέλφων έχει σταματήσει να πληρώνει τις συνδρομές του προς τον ΟΑΕΕ κατά μέσο όρο πανελλαδικά. Όσον αφορά στη Μεσσηνία, το ποσοστό ανέρχεται στο 40%.
Η ζημιά που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με την οικονομική κρίση έχει φέρει αδυναμία στην πληρωμή των εισφορών και έφτασε το συνολικό έλλειμμα του ταμείου μας πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Έτσι, προκειμένου να μαζέψουν τα αμάζευτα, φέρνουν πρόταση διακανονισμού για τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, η οποία είναι τουλάχιστον ανεφάρμοστη με τα μέτρα είσπραξης που προτείνουν.
Για να ισχύσει η συγκεκριμένη ρύθμιση θέτει αυστηρούς όρους και μεγάλες προκαταβολές, με υποθήκη όλων των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων, του καθενός μας και, βέβαια, όχι αυτών που είναι ήδη ενυπόθηκα!
Η αδυναμία είναι προφανής για να υπαχθεί κάποιος σε αυτού του είδους τις ρυθμίσεις. Σίγουρα αφορά ελάχιστους, αν όχι κανέναν από εμάς, και μας θυμίζει παρόμοιες που έχουν ακουστεί για τράπεζες και εφορία.
Όλα τα παραπάνω μόνο απελπισία στους ήδη απελπισμένους συναδέλφους μας μπορούν να φέρουν. Φτάνει πια! Με αυτά τα δυσβάστακτα μέτρα δεν πρόκειται να σωθεί το Ταμείο μας».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Έκλεψαν το σπίτι νεωκόρισσας την ώρα της Θείας Λειτουργίας!
  
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Το πρωί της Κυριακής, την ώρα που η νεωκόρισσα του Αγίου Αθανασίου Φιλιατρών ήταν στην εκκλησία για τη Θεία Λειτουργία, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίασαν το σπίτι της και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρήματα.
Το συμβάν εκτιμάται ότι έγινε γύρω στις 9.00 το πρωί, οπότε από το σπίτι έλειπαν και η νεωκόρισσα, η οποία από νωρίς το πρωί ήταν στην εκκλησία, και ο σύζυγός της και ο γιος τους.
Ο ή οι δράστες παραβίασαν παράθυρο του σπιτιού και μπήκαν, κάνοντας τα πάντα άνω - κάτω και ψάχνοντας σε ντουλάπες και συρτάρια για να βρουν τη λεία τους. 

***«Όχι στον εξοβελισμό του ανθρώπου από τον τόπο του, ναι στην αρμονική συνύπαρξη με τη χελώνα»

  Του Ηλία Γιαννόπουλου   
  «Όχι στον εξοβελισμό του ανθρώπου από τον τόπο του, ναι στην αρμονική συνύπαρξη με τη θαλάσσια χελώνα», είπαν το απόγευμα της Κυριακής, σε συγκέντρωση – συζήτηση που πραγματοποίησαν, κάτοικοι και επαγγελματίες του Καλού Νερού στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο Οικολογικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καλονεριτών και κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν απόψεις για τον τρόπο δράσης και αντίδρασης απέναντι στα μέτρα που έχουν ληφθεί και προωθούνται για την περιοχή από Κυπαρισσία μέχρι τη Νέδα, τα οποία θεωρούν ότι είναι καταστροφικά για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, καθώς και για την ανάπτυξη της περιοχής.
Μάλιστα, όπως έλεγαν, τα μέτρα, οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί δεν προστατεύουν το οικοσύστημα και τη θαλάσσια χελώνα. Αντίθετα, εξοβελίζουν τον άνθρωπο και καταστρέφουν την περιοχή, οδηγώντας την σε ερημοποίηση, με μεθοδευμένες καταγγελίες και σκοπιμότητες. Τα πυρά τους στράφηκαν κατά του «ΑΡΧΕΛΩΝ», αλλά και κατά όσων, είτε από άγνοια είτε από πρόθεση, με αποφάσεις ή παραλείψεις τους βάζουν ταφόπλακα στην περιοχή και δη την τουριστική της ανάπτυξη.
Αίσθηση προκάλεσε η ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου για τα διαχειριστικά μέτρα που πρότεινε ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» για την περιοχή του Καλού Νερού και τα οποία προωθούσε στο ΥΠΕΚΑ η γενική γραμματέας, Μάρω Ευαγγελίδου, σύμφωνα με τα οποία τα κιόσκια στην παραλιακή ζώνη θα ξηλώνονταν, η κίνηση των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο θα απαγορευόταν, ενώ θα έμπαιναν περιορισμοί για τις ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αναφορά, επίσης, έγινε και στο γεγονός ότι μέχρι τώρα το ΥΠΕΚΑ δεν έχει δώσει έγκριση για καντίνες στην Ελαία, τον Αγιαννάκη και το Βουνάκι της Δ.Ε. Αυλώνος, καθώς και το Σεργιάνι και τον Καρτελά της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, που βρίσκονται εντός των ορίων της Natura 2000.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Οικολογικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Καλονεριτών, Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, σημείωσε: «Αυτό που γίνεται δεν είναι εναντίον του οικοσυστήματος, αντιθέτως είναι κάτι που πραγματικά εκφράζει τη γνήσια οικολογία! Η γνήσια οικολογία είναι η συνύπαρξη, η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με όλα τα είδη οικοσυστήματος. Αντιθέτως, η μονομερής προσπάθεια διατάραξης αυτής της ισορροπίας επιφέρει πάντοτε δεινά και για τους ανθρώπους, κυρίως, αλλά ενδεχομένως και για τα ίδια τα ζώα, δεδομένου ότι χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει οικολογία. Ο άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος δημιουργεί την οικολογία, είναι αυτός που προστατεύει βεβαίως τη φύση, το περιβάλλον, τα είδη του οικοσυστήματος αλλά και τον εαυτό του, γιατί χωρίς τον άνθρωπο – είπαμε – δεν υπάρχει οικοσύστημα.
Στην προκείμενη περίπτωση επιχειρείται διατάραξη της συνύπαρξης των ειδών στην περιοχή από Κυπαρισσία έως και Νέδα. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου ότι επί σειρά ετών, πριν οι όψιμοι προστάτες τους το ανακαλύψουν, υπήρχε αρμονική συνύπαρξη όλων των ειδών του οικοσυστήματος και κυρίως της θαλάσσιας χελώνας με τους ανθρώπους της περιοχής! Αυτοί τη σεβάστηκαν, αυτοί επέτρεψαν και ουσιαστικά βοήθησαν να υπάρξει η ανάπτυξή της! Οι ίδιοι οι άνθρωποι οι οποίοι εμφανίζονται ως προστάτες της θαλάσσιας χελώνας, δηλαδή ο “ΑΡΧΕΛΩΝ”, παραδέχονται ότι υπάρχει ανάπτυξη της θαλάσσιας χελώνας, υπερδιπλασιασμός της, ισχυρίζονται ότι είναι εκατοντάδες οι φωλιές. Επομένως, εάν πραγματικά όλοι εμείς που γεννηθήκαμε σ’ αυτό τον τόπο είμαστε εναντίον της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας, δε θα αυξανόταν με τους ρυθμούς που ο ίδιος ο “ΑΡΧΕΛΩΝ” παραδέχεται ότι αυξάνεται και, κατ’ επέκταση, είναι δεδομένο ότι όλοι μας, όχι απλώς σεβόμαστε, αλλά θεωρούμε κατάκτηση για το φυσικό περιβάλλον και τα είδη του οικοσυστήματος, που τα θεωρούμε πλούτο, τη χελώνα, γι’ αυτό και θέλουμε να υπάρχουν και να συνυπάρχουμε στον τόπο μας».
Ο κ. Παπακωνσταντόπουλος έστρεψε τα πυρά του στον «ΑΡΧΕΛΩΝ», λέγοντας: «Δε μπορούμε να δεχθούμε τις μεθοδευμένες καταγγελίες σε βάρος της περιοχής μας, που μεμονωμένα ενδεχομένως περιστατικά προσπαθούν να γενικευτούν, ούτως ώστε να εξοβελίσουν τον άνθρωπο από τον τόπο του και να υπάρξουν μόνον διάφορα είδη και εν προκειμένω η θαλάσσια χελώνα! Καταγγέλλουμε τον αποπροσανατολιστικό ρόλο του ΑΡΧΕΛΩΝ στην περιοχή. Ενώ εμφανιζόταν, τόσα χρόνια που υπάρχει στην περιοχή, με διακηρύξεις στην τοπική κοινωνία ότι θέλει τη συνύπαρξη των ειδών, την πρόοδο του ανθρώπου και την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης από τους ανθρώπους  - και θέλω να τονίσω ότι οι πρώτοι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν άνθρωποι της περιοχής–, ξαφνικά βλέπουμε να υπάρχουν μεθοδευμένες καταγγελίες σε βάρος της περιοχής μας, να εκδίδεται Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. σε βάρος της περιοχής και της Ελλάδας και να ξεκινούν από εκεί πιέσεις και καταστάσεις που έχουν οδηγήσει στην έκδοση μιας υπουργικής απόφασης με την οποία αναστέλλεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα από το Μπραζέρι έως τη Νέδα, μια περιοχή εννιάμισι χιλιομέτρων… Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι της περιοχής δε θα δεχτούν ποτέ κόκκινες ζώνες, απαγορεύσεις και εξοβελισμό της δραστηριότητάς τους εις βάρος της ποιότητας της ζωής τους και της ανάπτυξης του τόπου!».
Στη συγκέντρωση και συζήτηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Φιλντίσης και Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Καλού Νερού, Σπύρος Παπαηλιού και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Μπακούρος.

***  Είχε κρύψει την ηρωίνη στο μπουφάν της γυναίκας του
            Στο μπουφάν της νεαρής συζύγου του είχε κρύψει ένας νεαρός τοξικομανής σημαντική ποσότητα ηρωίνης και χθες κρίθηκε ένοχος για δεύτερη φορά από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του 2005 και, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο νεαρός διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Λάμπαινας. Τον περίμεναν και όταν εμφανίσθηκε με το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε και  η γυναίκα του, τους σταμάτησαν.
Πάνω του δε βρήκαν κάτι, αλλά στο μπουφάν που φορούσε η γυναίκα του βρήκαν 50,3 γραμμάρια ηρωίνης. Σε έρευνα στο σπίτι τους εντόπισαν και 0,8 γραμμάρια χασίς.
Όπως είπε ο ίδιος στην απολογία του, προμηθεύτηκε την ηρωίνη αντί 400 ευρώ, προκειμένου να μην αγοράζει συνέχεια και πως τη χρειαζόταν για ιδία χρήση. Προσκόμισε έγγραφα πως πλέον παρακολουθεί πρόγραμμα στον ΟΚΑΝΑ και είναι καλά.
Από το Τριμελές Εφετείο είχε δικασθεί σε 4 χρόνια φυλάκισης και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Χθες το Πενταμελές μείωσε την ποινή στους 18 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή.

***Ακόμη 900 εργαζόμενοι στο δρόμο
             Αίτηση κήρυξης σε πτώχευση κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εταιρεία Nutriart (πρώην Κατσέλης), με ημερομηνία συζήτησης τη 18η Σεπτεμβρίου 2013, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 900 εργαζόμενοι να μένουν χωρίς δουλειά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της τα τελευταία χρόνια, όμως, όπως προσθέτει, «η επιδείνωση της κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της». Κατά τ’ άλλα, η ανάκαμψη της χώρας είναι προ των πυλών....  Α.Π. 

***Απόφαση-σταθμός για τα γκέι ζευγάρια στις ΗΠΑ
            Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την Τετάρτη έναν ομοσπονδιακό νόμο που περιορίζει τον ορισμό του γάμου στα ετερόφυλα ζευγάρια. Παράλληλα, άνοιξε τον δρόμο για την τέλεση γκέι γάμων στην Καλιφόρνια, στην οποία ίσχυε νόμος που απαγόρευε στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν.
Η διπλή απόφαση ερμηνεύεται ως μεγάλη νίκη για το κίνημα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.
«Η σημερινή απόφαση είναι ένα ιστορικό βήμα προς τα εμπρός για την ισότητα στον γάμο» δήλωσε, μέσω twitter, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
«Οταν όλοι οι Αμερικανοί τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης - ανεξαρτήτως του ποιοι είναι ή ποιους αγαπούν - είμαστε όλοι πιο ελεύθεροι» δήλωσε λίγο αργότρα ο αμερικανός Πρόεδρος.
Πλήθος υποστηρικτών των γκέι γάμων πανηγύρισαν έξω από το δικαστήριο στην Ουάσιγκτον.
Η απόφαση, που ελήφθη με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά, σημαίνει ότι ένα νομίμως παντρεμένο ζευγάρι αντρών ή γυναικών δικαιούται να αξιώσει τα ίδια προνόμια (φοροαπαλλαγές, παροχές, επιδόματα κ.λπ.) που απολαμβάνει ένα ετερόφυλο ζευγάρι.
Παράλληλα, το δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στην Καλιφόρνια, όπου ίσχυε νόμος ο οποίος τους απαγορεύει.
Το Δικαστήριο (και εδώ με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά) έκρινε ότι όσοι επιδιώκουν την απαγόρευση των γκέι γάμων δεν έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εναντίον των αποφάσεων πρωτοβάθμιων δικαστηρίων, με τις οποίες νομιμοποιούνται οι επίμαχοι γάμοι.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ότι η απαγόρευση των γκέι γάμων είναι αντισυνταγματική. Εκτιμάται ότι oi αξιωματούχοι της pολιτείας της Καλιφόρνιαw θα κάνουν χρήση της απόφασης προκειμένου να αρχίσουν ξανά να τελούνται οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών το αμέσως προσεχές διάστημα.
Οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμοι σε 12 αμερικανικές πολιτείες και στην πόλη της Ουάσιγκτον.  tanea.gr

*** Ελληνόπουλο με αυτισμό διακρίνεται στη ζωγραφική
            Είναι μόλις τριών ετών, με αυτισμό και διάχυτο ταλέντο στη ζωγραφική. Ο λόγος για τον Βίνι Μακρή, ένα Ελληνόπουλο που ζει στο ακρινό αλλά όμορφο Μπρίσμπαν της Αυστραλίας και η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε τον περασμένο Απρίλιο.
Σε ηλικία 22 μηνών, στον Βίνι Μακρή διαγνώστηκε νόσος παρόμοια με των Μπιλ Γκέιτς, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Τζούλιαν Ασάνζ και πολλών άλλων ατόμων με υψηλές νοητικές ικανότητες. Πρόκειται για τη διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης (PDD-NOS), ένα είδος αυτισμού που χαρακτηρίζεται από υψηλή λειτουργικότητα.
Για τα εγκαίνια της έκθεσης του Βίνι πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια και πάνω από 250 άτομα βρέθηκαν στην γκαλερί. Είκοσι πέντε από τα έργα του πωλήθηκαν, για περίπου 12.000 δολάρια Αυστραλίας. Το 10% του συνόλου των κερδών ήταν δωρεά των γονέων του Βίνι, της Σούμα και του Λεόν, στο Ίδρυμα για Παιδιά με Αυτισμό (AEIOU).  Α.Π.

***  Το περίπτερο που έγινε πιάτσα ταξί
            
Κι ενώ στο Δήμο Καλαμάτας γίνεται θεωρητικά προσπάθεια για συμμάζεμα και μεταφορά περιπτέρων, ξαφνικά εμφανίστηκε ένα πρώην περίπτερο, σε απόσταση μερικών μέτρων από ένα που ήδη έχει μεταφερθεί, το οποίο άλλαξε και έγινε πιάτσα ταξί.
Και από άποψη αισθητικής σκίζει....   Π.Μπ. 
*** «Πράσινη Πόλη» υπόσχεται ο Δήμαρχος Μεσσήνης
            ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
 Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης και ρύπων για το Δήμο Μεσσήνης    
  Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, μαζί με τους συναδέλφους του δημάρχους Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτη, Πεντέλης ∆ημ. Στεργίου – Καψάλη και Φαρσάλων Αριστομένη Καραχάλιο, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες
 Η μείωση των ενεργειακών αναγκών και καταναλώσεων σε κτήρια, οδοφωτισμό, υποδομές και στην κατανάλωση καυσίμων είναι η υποχρέωση που ανέλαβε από τη Δευτέρα ο Δήμος Μεσσήνης, μετά την υπογραφή από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο του Συμφώνου των Δημάρχων.
Ο κ. Αναστασόπουλος παρέστη προς τούτο στην Ετήσια Τελετή του Συμφώνου των Δημάρχων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυς Ποδηματά, του αρμόδιου επιτρόπου για την Ενέργεια Γκύντερ Έττινγκερ και του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια και νυν επίτιμου προέδρου της Δράσης R20 – Regions of Climate Action, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
Με την υπογραφή του «Σύμφωνου Δημάρχων» ο Δήμος Μεσσήνης αναμένεται να μειώσει τις ενεργειακές ανάγκες, αλλά και καταναλώσεις σε κτήρια, οδοφωτισμό, υποδομές και καταναλώσεις καυσίμων. Παράλληλα, θα διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που προωθούν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και παράλληλα μείωσης των ρύπων. Για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ), που ολοκληρώνεται άμεσα από το Δήμο.
Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, που δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, επίσης, ήταν καλεσμένος του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρ. Σπίρτζη, στο πλαίσιο διοργάνωσης ενημερωτικής εκδήλωσης για την πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων, που εντάσσεται στην Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας 2013 (Sustainable Energy Week 2013) και πραγματοποιήθηκε, επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας.
Το TEE, ως συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έργου SEAP-PLUS, διοργάνωσε αυτήν την εκδήλωση με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σχετικά με την υλοποίηση δράσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τοπικό επίπεδο. Ο δήμαρχος Μεσσήνης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με συναδέλφους του από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, τη Λετονία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αναζητήσουν από κοινού δράσεις για την επίλυσή τους.
Το έργο SEAP-PLUS έχει, άλλωστε, ως στόχο να συνεισφέρει στην επιτυχή εφαρμογή του «Συμφώνου των Δημάρχων (ΣτΔ)», προωθώντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μέσω της προσχώρησης σε αυτό περισσότερων τοπικών και περιφερειακών αρχών, είτε ως Υπογράφοντες είτε ως Δομές Υποστήριξης αντίστοιχα, και υποστηρίζοντας την υποβολή περισσότερων και πιο ποιοτικών Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργειας (ΣΔΑΕ). 

***Αποτυχία η μονοδρόμηση της Μπουλούκου σύμφωνα με τον Κ. Αθανασόπουλο
            ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
 Αποτυχία η μονοδρόμηση της Μπουλούκου
 Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, Κ. Αθανασόπουλο
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Επικριτικός με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για μονοδρόμηση της οδού Μπουλούκου εμφανίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Αθανασόπουλος.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, το σχέδιο απέτυχε στην πράξη, αφού οι ουρές των αυτοκινήτων που δημιουργούνται στην περιοχή είναι μεγάλες και η απόφαση δε λύνει κανένα πρόβλημα.
Με την παρατήρηση του κ. Αθανασόπουλου συμφώνησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος τόνισε ότι το μέτρο αποδίδει μόνο τα πρωινά του Σαββάτου λόγω της Λαϊκής Αγοράς. Πρότεινε δε ως λύση την εναλλάξ στάθμευση των αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια της οδού, ώστε να κινούνται πιο εύκολα τα αυτοκίνητα.
Στις παραπάνω αιτιάσεις απάντησε ο αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, ο οποίος υποστήριξε ότι η πλειοψηφία όσων χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη οδό είναι υπέρ του μέτρου της μονοδρόμησης. Μάλιστα, σημείωσε ότι, μόλις ολοκληρωθούν στο σύνολό τους τα έργα στις παρόδους, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα.  Α.Π. 

***Η Μεσσηνία ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου με την ταινία «Πρίν τα μεσάνυχτα»
     Ελιές και λάδι μοίραζαν μετά την προβολή της στο Λονδίνο
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η πολυαναμενόμενη από κοινό και κριτικούς ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα», με φόντο τη Μεσσηνία, δίχασε κοινό και κριτικούς. Από τους περισσότερους που την είδαν (σ.σ. παίζεται και στην Καλαμάτα) δεν ακούσαμε και τα καλύτερα λόγια. Αντίθετα, οι κριτικοί, Έλληνες και ξένοι, έγραψαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία πολύ καλά σχόλια.
Άσχετα από την ποιότητά της ή μη, εκείνη που φαίνεται να κέρδισε αρκετά από την προβολή της είναι η περιοχή μας. Το όνομα Μεσσηνία ακούστηκε, χωρίς υπερβολή, από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι η προβολή του νομού μας από τον λονδρέζικο Guardian, μία από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες εφημερίδες του κόσμου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα, το φιλμ όπου, ως γνωστόν, πρωταγωνιστούν ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελμπί, «είναι μια εξαιρετική διαφήμιση για τη Νότια Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, στην οποία οι δύο κεντρικοί ήρωες αναφέρονται συνεχώς». Ακόμα και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας παινεύουν, αφού κάποια στιγμή της ταινίας η Ντελμπί λέει στο σύζυγό της: «Μα δεν είναι τέλειο;».
Η εφημερίδα Guardian που, σημειωτέον, έβαλε στην ταινία του σκηνοθέτη Λινκλέιτερ πέντε στα πέντε αστεράκια, σημειώνει ότι στη λονδρέζικη πρεμιέρα ο κόσμος έφευγε με ένα μικρό βαζάκι μεσσηνιακές ελιές κι ένα ντιπ φτιαγμένο από τον «υγρό χρυσό». Δηλαδή, το λάδι.
Η κάμερα παρακολουθεί την εξέλιξη της σχέσης αυτού του ιστορικού, θα λέγαμε, ζευγαριού και μέσα στο αφηγηματικό διάστημα μερικών ωρών μάς αποκαλύπτει πολλά πάνω στη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη, τη φθορά και την καταλυτική δύναμη του χρόνου.
Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα φιλμ της τριλογίας, όπου διαγραφόταν η αρχή μιας πιθανής σχέσης και μιας μεγάλης ιστορίας αγάπης, στο «Πριν τα Μεσάνυχτα» βρίσκουμε το ζευγάρι παντρεμένο, με δίδυμες κόρες. Μένουν μόνιμα στο Παρίσι, αλλά η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ελλάδα, όπου περνούν τις διακοπές τους και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης.

***  Σαν σήμερα ...στις 26 Ιουνίου             
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΠΡΟΧΘΕΣ την 2 μ.μ. άγριος φόνος έλαβε χώραν εις εν των δωματίων του ενταύθα ξενοδοχείου ύπνου τα «Σέρβια». Η Βασιλική Αθ. Καζάκη εφόνευσε τον εραστήν της Λοχίαν Π. Εμ. Μανώλην, υπηρετούντα εις τον 6ον λόχον του ενταύθα Μονίμου Εμπέδου, πυροβολήσασα κατ’ αυτού δις δια περιστρόφου. Η δράστις του φόνου Βασιλική Καζάκη κατάγεται εκ Φιλιατρών, τα οποία είναι και ο τόπος καταγωγής και του θύματος, διετελέσασα δε από επτά ετών εις ερωτικάς σχέσεις μετ’ αυτού. Φαίνεται όμως ότι το θύμα αφού επέτυχεν ό,τι ήθελε παρ’ αυτής ηρκείτο μόνον να της δίδει υποσχέσεις και τοιούτω να παρελκύη τον χρόνον.
Η Βασιλική Καζάκη αφίκετο ενταύθα κατόπιν τηλεγραφήματος του ιδίου του θύματος, υπό του οποίου ωδηγήθη εις το ξενοδοχείο τα «Σέρβια». Η νέα αυτή συνάντησίς των έδωκε την ευκαιρίαν εις την Βασιλικήν να υπενθυμίση τας υποσχέσεις του περί γάμου. Φαίνεται όμως ότι ο Λοχίας Μανώλης ηρνήθη και της επανέλαβε τας αυτάς υποσχέσεις. Τούτο ηνάγκασε την δράστιδα να λάβη την απόφασιν του φόνου του.
Προχθές δε την 2 μ.μ. επωφεληθείσα του ύπνου του επυροβόλησε κατ’ αυτού δις δια περιστρόφου συστήματος γκρα. Η μία εκ των σφαιρών εύρε τον ατυχή λοχίαν εις τον δεξιόν κρόταφον, η δε ετέρα εις τον αριστερόν οφθαλμόν. Τα τραύματα ήσαν θανατηφόρα, επέφερον δε μετ’ ολίγην ώραν τον θάνατο εις τον λοχίαν.
Η δράστις του φόνου είναι ηλικίας 25 ετών, τρία έτη μικροτέρα του θύματος, χωρίς καμίαν περιποίησιν εις την ενδυμασίαν της. Το έγκλημά της ουδεμίαν ταραχήν της προεκάλεσεν.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1409: Ο κρητικός ιερωμένος Πέτρος Φιλάργης ανακηρύσσεται Πάπας με το όνομα Αλέξανδρος Ε', κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σχίσματος της Καθολικής Εκκλησίας. Σήμερα θεωρείται Αντιπάπας.
1896: Ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος στις ΗΠΑ. Το εισιτήριο κοστίζει 10 δολάρια.
1913: Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από διήμερο σκληρό αγώνα, εκδιώκει τους Βουλγάρους από την οροσειρά της Κερκίνης (Μπέλες) και κατέρχεται στην κοιλάδα της Στρώμνιτσας. Το αντιτορπιλικό Δόξα, υπό τον Πλωτάρχη Κριεζή, και τα ανιχνευτικά Πάνθηρ και Ιέραξ εισπλέουν στο λιμάνι της Καβάλας και στη συνέχεια άγημα του Δόξα απελευθερώνει την πόλη.
1945: 50 κράτη υπογράφουν στο Σαν Φρανσίσκο τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
1992: Η Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ στη Λισαβόνα αποφασίζει να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, αποδεχόμενη τις ελληνικές θέσεις - προτάσεις.
1993: Φτάνουν στην Αθήνα τα γιγάντια εξαρτήματα του μετροπόντικα «Ιάσονα» για τη διάνοιξη του μετρό.
Γεννήσεις
1824: Λόρδος Κέλβιν, βρετανός φυσικός, που εφηύρε την ομώνυμη κλίμακα μέτρησης της θερμοκρασίας. (Ο° C = -273,15° Κ) (Θαν. 17/12/1907)
1908: Σαλβαδόρ Αλιέντε, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοτσέτ. (Θαν. 11/9/1973)
1924: Κώστας Αξελός, φιλόσοφος και στοχαστής. (Θαν. 4/2/2010)
Θάνατοι
363: Ιουλιανός ο Παραβάτης, αυτοκράτορας του Βυζαντίου, που προσπάθησε να επαναφέρει την αρχαία θρησκεία. (Γεν. 331)
1957: Μάλκολμ Λόουρι, άγγλος ποιητής και μυθιστοριογράφος. (Κάτω από το Ηφαίστειο) (Γεν. 28/7/1909)
2008: Ευάγγελος Κορφιάτης, καραγκιοζοπαίκτης, γνωστός ως «Βάγγος». (Γεν. 1922)
Πηγή: www.sansimera.gr .-
 
***  Παλαιοημερολογίτικα         


          Δεν ξέρω τι με έπιασε από χθες και ακούω μανιακά σχεδόν το τραγούδι του Στέλιου  Ρόκκου «αχ και να  ’ξερες τι κρύβω μέσα μου!». Θέλω να πω, άραγε, κάτι στον εαυτό μου, σε κάποιους εντός, εκτός και επί τα αυτά που με τσιτώνουν εκόντες- άκοντες ή τα πήρα, όταν, μπαίνοντας στο διαδίκτυο, διάβασα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης; Δεν έχω απαντήσει ακόμη, αλλά επειδή το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με προσωπικά και το δεύτερο με την τρέχουσα επικαιρότητα - ποιος νοιάζεται για τα δικά μου -, πάμε στα δεύτερα και γρήγορα.
Με την πρώτη ανάγνωση, λοιπόν, τα μάτια μου έμειναν στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ή «κύριου Τίποτα», κατά Πάγκαλο. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, τρόπος του λέγειν, μα ο Δημήτρης μένει. Και δε γούσταρε, για να το πούμε πιο λαϊκά, που από το Εξωτερικών πήγε στο Άμυνας. Του έπεφτε λίγο. Μιλάμε για τον άνθρωπο που έκανε στάχτη και μπούρμπερη παλιότερα το υπουργείο Υγείας με την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και το αβέρτα διευθυντιλίκι στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Εξαργυρώνει, ωστόσο, στο διηνεκές τη στήριξή του στον Αντώνη στην κούρσα με την Ντόρα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Στην πολιτική τα πράγματα είναι λογοτιμίτικα, βλέπετε.
Και αφού κατέβασα ως σφηνάκι την υπουργοποίησή του, ήρθε κέρασμα και το δεύτερο. Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αρκάς κι αυτός και συντοπίτης του πρώτου. Φταίει το νερό, φαίνεται. Ως υπουργός εργασίας είχε ως μότο «τα ζώα μου αργά», με αποτέλεσμα οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που απαιτούνταν στα εργασιακά, για να ξεκολλήσει η χώρα και να μην τρέχουμε τώρα και με την ΕΡΤ, να μη γίνουν ποτέ!
Με τούτα και με εκείνα, ο κλήρος πέφτει στον Κυριάκο, που θα πρέπει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με υφυπουργίνα τη δική μας Έφη Χριστοφιλοπούλου, να κάνουν σημεία και τέρατα, να ξεπατώσουν, δηλαδή, το Δημόσιο σε χρόνο d/t, για να πάρουμε την επόμενη δόση. Ο Κυριάκος ως Μητσοτάκης το ’χει στο αίμα του. Με τέτοιες ιδέες έχει γαλουχηθεί. Το ζήτημα είναι αν μπορεί.
Επειδή η στήλη αντιμετωπίζει χωροταξικά προβλήματα, για τους λοιπούς και τον Αδώνιδα, δεν έχω λόγια. Μου φτάνει που παραιτήθηκε η Σοφία Βούλτεψη. Ένα παλαιοκομματικό στέλεχος λιγότερο, σκέφτηκα. Δεν πρόλαβα να χαρώ και ξεπρόβαλε στη θέση της η «παλαιοημερολογίτισσα» Ζέτα Μακρή. Ξερός...
  Μιλάμε για τον άνθρωπο (Αβραμόπουλο) που έκανε στάχτη και μπούρμπερη το υπουργείο Υγείας με την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης και το αβέρτα διευθυντιλίκι στους νοσοκομειακούς γιατρούς
 

*** Τρεις μήνες θα διαρκέσει το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης         

            
Με πρώτο στόχο να φύγει το «μαύρο» δήλωσε ότι εργάζεται ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός τόνισε ότι σε αυτή τη φάση ενημερώνεται, ωστόσο θα ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μεταξύ αυτών να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Όπως είπε, υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το μεταβατικό φορέα, ωστόσο αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες.
Ο κ. Καψής δήλωσε, πάντως, ότι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση «θα βγει στον αέρα» σε περίπου τρεις μήνες.
Όσον αφορά στις δικές του αρμοδιότητες μετά τη λειτουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Καψής παρατήρησε ότι η δουλειά του θα είναι να εξασφαλίσει ότι ο νέος φορέας θα μείνει μακριά από κομματικές εξαρτήσεις.  Newsroom ΔΟΛ

 


***  Η ΕΡΤ, το ΚΤΕΟ, οι καθαρίστριες του Δήμου και η γιορτή των δικηγόρων
           «Η ΕΡΤ μπαίνει στο συνεργείο για να βγει διορθωμένη και καθαρή», είπε μια εβδομάδα πριν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Δε διευκρίνισε, πάντως, αν θα χρειαστεί να περάσει και από το ΚΤΕΟ…
Αν, όμως, χρειάζεται να γίνει και ένας τέτοιος τεχνικός έλεγχος, τότε τη βλέπουμε την ΕΡΤ να τη στέλνουν σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ! Κι αυτό, γιατί υπάρχουν ακόμη δημόσια ΚΤΕΟ που μένουν κλειστά. Και ένα από αυτά είναι το ΚΤΕΟ της Καλαμάτας ή, πιο σωστά, της Μεσσήνης.
Αυτό το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων είναι κλειστό από τις αρχές Ιανουαρίου και, απ’ ό,τι φαίνεται, θα μείνει κλειστό για καιρό ακόμη. Και όσο μένει κλειστό τόσο χάνει έσοδα το Δημόσιο. Απ’ ό,τι έχουμε μάθει, το δημόσιο ΚΤΕΟ κάθε μήνα είχε περίπου 35.000 ευρώ έσοδα. Μέχρι τώρα, δηλαδή, έχουν χαθεί περίπου 210.000 ευρώ, μόνο από το δημόσιο ΚΤΕΟ του νομού μας. Σκεφθείτε πόσα έσοδα έχει χάσει συνολικά το κράτος από όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ που είναι κλειστά αυτούς τους μήνες.
Σκεφθείτε, επίσης, πόσα πολλά περισσότερα θα ήταν τα έσοδα εάν δεν είχαν αποκλειστεί τα δημόσια ΚΤΕΟ και από τον τεχνικό έλεγχο των μοτοσικλετών. Τι εξαίρεση και αυτή…
Σημειώνεται ότι την ευθύνη για το άνοιγμα του ΚΤΕΟ δεν έχει μόνο το κράτος, αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία δε φαίνεται να βιάζεται. Μας έλεγε εργαζόμενος στο υπουργείο Μεταφορών ότι, ενώ το ΚΤΕΟ έκλεισε στις αρχές Ιανουαρίου, η Περιφέρεια έκανε το διαγωνισμό για την προμήθεια του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος προκειμένου να ξανανοίξει το Κέντρο περίπου 2,5 μήνες μετά! Γιατί τόση καθυστέρηση;
Βέβαια, οι ιδιώτες δεν μπορεί να ενθουσιάζονται με την ιδέα της επαναλειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ κι αυτό ίσως να απασχολεί κάποιους. Να σημειωθεί ότι το κόστος τεχνικού ελέγχου στα δημόσια ΚΤΕΟ έχει μειωθεί με νόμο κατά 20 με 25% και επιπλέον ισχύουν ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις ή και απαλλαγές για μακροχρόνια ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες που είναι ιδιοκτήτες οχημάτων και άλλες κατηγορίες του πληθυσμού.
Να, λοιπόν, που το ξανάνοιγμα των δημόσιων ΚΤΕΟ θα εξυπηρετούσε, πέρα από την αύξηση των εσόδων του κράτους, και όσους δυσκολεύονται οικονομικά να ανταποκριθούν στην υποχρέωση ελέγχου του οχήματός τους.
Είπε, όμως, ο Γιάννης Στουρνάρας ότι η ΕΡΤ θα βγει από το συνεργείο και… καθαρή. Δε γνωρίζαμε ότι στα συνεργεία γίνονται και καθαρισμοί, εκτός από επισκευές. Μιας, όμως, και πήγε το θέμα στους καθαρισμούς, να σημειώσουμε μια θετική απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας που αφορά στην καθαριότητα στα δημοτικά κτήρια. Όπως όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί, έτσι και ο Δήμος έχει αναθέσει τον καθαρισμό των κτηρίων του σε ιδιωτικές εταιρείες. Είχε, όμως, η Δημοτική Αρχή την καλή ιδέα, τώρα που τελείωσαν τα σχολεία, να διακοπεί έως το τέλος του καλοκαιριού η συνεργασία του Δήμου με τους ιδιώτες και να ανατεθεί στις σχολικές καθαρίστριες ο καθαρισμός των δημοτικών κτηρίων μέχρι να ξαναρχίσουν τα σχολεία. Μπορεί η ιδέα να μην αρέσει στις καθαρίστριες, είναι όμως καλή και θα περιορίσει αισθητά τα έξοδα καθαριότητας.
Μακάρι η Δημοτική Αρχή να σκεπτόταν και σε άλλες περιπτώσεις κάπως ανάλογα. Είδαμε σχετικά πρόσφατα στο «Διαύγεια» ότι ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού δέσμευσε 15.000 ευρώ για τους μισθούς του προέδρου και του αντιπροέδρου του για το 2013. Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί να πληρώνονται ακόμη, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος ενός νομικού προσώπου. Όπως, επίσης, παραξενεύεται κανείς, όταν από τη μια ακούει και διαβάζει σχόλια ή και παράπονα για το όχι πάντα πλούσιο φαγητό που προσφερόταν στα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας (οι οποίοι υπάγονται στον εν λόγω Φορέα), προφανώς για οικονομικούς λόγους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει καμία οικονομική δυσκολία προκειμένου να αναληφθεί δέσμευση για την καταβολή 15.000 ευρώ στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο…
Ας ελπίσουμε, πάντως, ότι αύριο το Άγιο Πνεύμα θα τους φωτίσει όλους, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους και να εκλείψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αύριο γιορτάζει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, που θα τιμήσει την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δηλαδή, αύριο θα είναι πολύ στα πάνω του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, που όμως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Καλαμάτας εξαφανίστηκε... Το μετάνιωσε άραγε; Διαπίστωσε ότι δεν είναι εύκολο να προχωρήσει και κάνει πίσω; Στόχευε αλλού; Ή μήπως το χρόνο που πέρασε δούλευε για τη συγκρότηση της ομάδας του, αλλά δεν άφησε να βγει τίποτα προς τα έξω; Δεν μπορεί, η εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου θα στείλει μηνύματα για το τι θα κάνει, τελικά, ο Κώστας Μαργέλης. Στην ίδια εκδήλωση λογικά θα είναι και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που, ό,τι και να λένε οι συνεργάτες του, δε γίνεται να μην ανησυχεί. Αν έχει στη μία του πλευρά ένα σχήμα της Χρυσής Αυγής, στην άλλη του πλευρά τον Κώστα Μαργέλη που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας και με δεδομένη τη σχέση αντιπαράθεσης με την αυτοδιοικητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, που αποκλείεται να τον στηρίξει, τότε τα πράγματα δε θα είναι τόσο εύκολα για αυτόν όσο ήταν το 2010…  Καραμαχίλης

***   ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση

*** Καλαμάτα: Κοιτάζει τους …«πράσινους» και Καλλιακμάνη         
             Χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις αναμένεται να κυλήσουν οι μέρες μέχρι την Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΣ Καλαμάτα. Αυτό δεν εμποδίζει όμως κάποιες ανεπίσημες κινήσεις, ανταλλαγή πληροφοριών, λίστες και φυσικά …έξωθεν προτάσεις ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν στη συγκρότηση του ρόστερ της ομάδας, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα χτιστεί από την αρχή. Μια …πηγή πιθανής ενίσχυσης αποτελούν οι πρωτοκλασάτοι παίκτες που δεν θα συνεχίσουν στον Μεσσηνιακό. Ήδη ο Βασίλης Αθανασόπουλος άνοιξε αυτό το δρόμο, ενώ εφ’ όσον οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» των «πρασίνων» και με τους αδελφούς Γιάννη και Αντώνη Καλογερόπουλο και τον Αντώνη Κωνσταντόπουλο θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει μια προσέγγιση από πλευράς Μαύρης Θύελλας.
Επίσης, ένα ακόμη όνομα που «βγήκε» στην επιφάνεια τα τελευταία 24ωρα από αχαϊκές πηγές είναι αυτό του ικανού 23χρονου τερματοφύλακα Γιάννη Καλλιακμάνη, ο οποίος αγωνιζόταν στον Εθνικό Σαγέικων και παλιότερα στον Παναγιάλειο και την Αχαϊκή. Αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της Καλαμάτας υπάρχουν τέσσερις γκολκήπερ –ήταν η μοναδική θέση στην οποία η τοπική μας ομάδας είχε …πλεόνασμα κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο- και ο λόγος για τους Κοψαχείλη, Κυριακόπουλο, Κολοβούρη και Κωνσταντακόπουλου για κανέναν εκ των οποίων δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αποχωρήσουν ή εάν θα παραμείνουν.
  
*** Συμπληρώθηκε ο όμιλος της Καλαμάτας '80 στο νέο πρωτάθλημα της Α'2
Τελευταία Ενημέρωση: 25/06/2013 18:38
Μετά τη σημερινή κλήρωση στα γραφεία της ΕΟΠΕ συμπληρώθηκε ο όμιλος της ομάδας της Καλαμάτας με τις ομάδες από την Αττική.
Αναλυτικά ο β' όμιλος τστο πρωτάθλημα της Α'2 τη σεζόν 2013/14,που θα συμμετέχει και η Καλαμάτα ΄80 έχει ως εξής:
#$** 
ΑΚ Ζωγράφου
ΑΣΠ Μεταμόρφωσης
ΑΟ Παλλήνη
ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών
ΑΟΝΣ Μίλων
ΑΣ Αίαντας Μαλεσίνας
ΑΣΠ Ερμής Πατρών
ΑΣΠ Ερμής Ηγουμενίτσας
ΑΓΣ Ιωαννίνων
Α.Ο. Καλαμάτα '80
ΣΠΑ Καρδίτσας
ΑΕΠ Ολυμπιάς Πατρών

***  Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος – Εργολάβοι στο μεγάλο τελικό, για το πρωτάθλημα εργαζομένων
            
Ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Εργαζομένων, που διοργανώνει ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, διεξάγεται  σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης».
Η ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος προκρίθηκε για τρίτη σερί φορά στον τελικό (τις δύο προηγούμενες γνώρισε την ήττα από τις ομάδες των Μηχανικών/Επαγγελματιών και Τέντες Μανωλόπουλος), ενώ η ομάδα των Εργολάβων για πρώτη φορά (στις 5 χρονιές που συμμετέχει στην διοργάνωση).   Αμφότερες συμμετείχαν στον 1ο Όμιλο και κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις, παίρνοντας έτσι  χωρίς αγώνα την πρόκριση για τη γ΄ φάση. Η ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος πήρε την πρώτη θέση με 18 βαθμούς (είχε απολογισμό 6 νίκες, πέτυχε 20 γκολ και δέχθηκε 3), ενώ η ομάδα των Εργολάβων κατέλαβε την δεύτερη με 15 βαθμούς (είχε απολογισμό 5 νίκες και ήττα, πέτυχε 22 γκολ και δέχθηκε 6).   Στην α΄ φάση η ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος επικράτησε 3-2 της ομάδας των Εργολάβων. Η ομάδα Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος στη γ΄ φάση απέκλεισε την ομάδα των Μηχανικών /Επαγγελματιών με 5-3 στα πέναλτι (ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1), ενώ στην ημιτελική φάση την ομάδα Genesis με 3-1.
Η ομάδα των Εργολάβων στη γ΄ φάση απέκλεισε με 5-4 στα πέναλτι (ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 την ομάδα των Αεροπειρατών, ενώ στην ημιτελική φάση την ομάδα των Loua Loua (Vodafone) με 4-1.
Πρόεδρος της ομάδας Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος, προπονητής ο Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος», ενώ παράγοντες (βοηθούν οργανωτικά) οι Απόστολος Μακρής, Γιάννης Σκλήρης, Σταύρος Τσιχριτζής.
Το «ρόστερ» απαρτίζουν οι Δημήτρης Αθανασόπουλος, Στράτης Κελαράκος, Τάσος Μητρόπουλος, Αντώνης Μαυρέας, Νίκος Μουστάκας, Βασίλης Θειακός, Γιώργος Γρηγορόπουλος, Μιχάλης Φασουλής, Λάκης Σπάλλας, Τάκης Βούτσας, Φίλιππος Μπάλλας, Χρήστος Αριτζής, Χρήστος Χριστόπουλος, Νίκος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Αλέκος Σκορπιδέας, Γιάννης Μπούρας, Γιώργος Αγγουράς, Στάθης Γιαννόπουλος, Θεόδωρος Σκλήρης, Φώτης Μουτεβελής, Ηλίας Κουλουράς, Γιάννης Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Μαρούλης.
Προπονητές της ομάδας των Εργολάβων είναι οι Φώτης Μουρδουκούτας, Γιώργος Καλόμαλος, ενώ το ρόστερ αποτελούν οι Βασίλης Βασιλόπουλος, Φώτης και Γιώργος Μουρδουκούτας, Γιώργος Καλόμαλος, Γιώργος Βέλμαχος, Δημήτρης Χριστόπουλος, Γιώργος Καρακαξάς, Κώστας Παναγόπουλος, Γιώργος Λίνας, Παρασκευάς Καμαρινάκης, Γιώργος Δημητρουλόπουλος, Νίκος Καπακλής, Θανάσης Δημητρίου, Άκης Παπαδογιωργάκης, Στάθης Γιακουμής, Γιάννης Πανταζής, Κώστας Κότσης.
Το μεγάλο τελικό ορίστηκε να «σφυρίξει» ο Γιώργος Μπλάνας, με βοηθούς τη Σοφία Αθανασοπούλου και τον Σταύρο Λάμια, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βασίλης Σακκάς.
  Genesis – Loua Loua (Vodafone) στο μικρό τελικό
Ο μικρός τελικός του πρωταθλήματος  Εργαζομένων μεταξύ των ομάδων Genesis – Loua Loua (Vodafone) διεξάγεται σήμερα και ώρα 6.45 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης».
Διαιτητής θα είναι ο Στάθης Μακρής με βοηθούς τους Ηλία Τσουλάκο και Δημήτρη Ταβουλαρέα.
Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού, θα γίνει η απονομή των επάθλων στις ομάδες.
 
*** Γαϊτανάρος: Όταν ήμουν πρόεδρος στη Μαύρη Θύελλα, έκανα τρία σοβαρά λάθη
            Ο επίτιμος πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας, Λυκούργος Γαϊτανάρος, που παρακολούθησε και τον εφετινό φιλικό αγώνα, μας δήλωσε συγκινημένος τα εξής:  «Οι φιλικοί αγώνες Καλαμάτας – Ίκαρου ξυπνούν μνήμες από τις ιστορικές συναντήσεις της περιόδου 1972-73. Μου προκαλεί έκπληξη, γιατί ο εφετινός αγώνας δε διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, αλλά στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας. Όταν ήμουν πρόεδρος στη Μαύρη Θύελλα, έκανα τρία σοβαρά λάθη. Πρώτον, δεν έγραψα το Στάδιο στην Καλαμάτα, δεύτερον δεν έγραψα το Κολυμβητήριο στον ΝΟ Καλαμάτας και, τρίτον, δεν έκανα τη διάνοιξη του Νέδοντα μέχρι την Αγιάννα, για να μετατραπεί σε κανάλι όπως αυτό της Βενετίας».

***  Οι Παλαίμαχοι της Καλαμάτας 3-0 τον Ίκαρο Νέας Ιωνίας
            Η ομάδα του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» επικράτησε με 3-0 του Ίκαρου Νέας Ιωνίας στο θεσμοθετημένο φιλικό αγώνα (έχει καθιερωθεί και γίνεται από το 2002 – τον Ιούνιο στην Καλαμάτα και το φθινόπωρο στην Αθήνα), που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας. Η ομάδα Παλαιμάχων της Καλαμάτας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και, εκτός από τα τρία γκολ, έχασε αρκετές ευκαιρίες. Σίγουρα έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρ’ ότι προερχόταν από μεγάλο διάστημα απραξίας (ως γνωστόν, δε λαμβάνει μέρος στο 9ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων της ΕΠΣΜ, ενώ εφέτος δε διεξήχθη το καθιερωμένος φιλικός αγώνας με τον Παναθηναϊκό).
Τα γκολ πέτυχαν οι Μάνος Χουλιάρας (7΄ με μακρινό σουτ που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα Δαμιανό), Γιάννης Αθανασόπουλος (55΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή) και Γιώργος Παυλής (65΄ με ωραίο πλασέ, η μπάλα χτύπησε και στο κάθετο δοκάρι).
Το ματς σφύριξε ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, με βοηθούς τις Σταυρούλα Μπότη και Αγγελική Παυλοπούλου.
Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» (Νίκος Μουλατσιώτης, Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος»): Νικητόπουλος, Κορομηλάς, Σερεμέτης, Σκαφιδάς (2ο  Π.  Μπιζίμης) Καρλαύτης, Χατζηαγγελής, Μπλέτσας, Χουλιάρας, Αθανασόπουλος, Παυλής, Δρούγας (αρχική ενδεκάδα), Θεοδώρου, Μπαρδουνιώτης, Δέδες.
ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Δαμιανός, Μαχάς, Παπαδάκης, Τσολαρίδης, Ανδριτσόπουλος, Χασάπης, Πουλόπουλος, Τσικριτέας, Σταυρόπουλος, Ελένης, Π. Γιακουμής (αρχική ενδεκάδα), Ουσταμπασίδης, Ελευθεριάδης, Χαλέμος, Καρλαυτόπουλος.
Γιατρός αγώνα ήταν ο Γιάννης Στεφανούρης. Τη σέντρα στο φιλικό ματς έκανε ο αρχηγός της ομάδας του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», Άγγελος Σκαφιδάς.
Στο ημίχρονο του αγώνα ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Γκότσης (με μεσσηνιακή καταγωγή, από την Πλατανόβρυση) έδωσε στον επίτιμο πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας, Λυκούργο Γαϊτανάρο, βιβλία που αναφέρονται στη Μ. Ασία, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας της Νέας Ιωνίας, Γιώργος Ουσταμπασίδης, μια ανθοδέσμη, όπως και στον Άγγελο Σκαφιδά.
Επίσης η ομάδα του Ίκαρου Νέας Ιωνίας πρόσφερε στην ομάδα παλαιμάχων της Καλαμάτας ημερολόγια και γλυκά.
Την αποστολή της ομάδας παλαιμάχων του Ίκαρου Νέας Ιωνίας συνόδευε και ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαλέμος, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «Το πέταγμα του Ίκαρου», το οποίο αναφέρεται στην περίοδο 1972-73, τότε που ο Π.Σ. «Η  Καλαμάτα» και ο Ίκαρος διεκδικούσαν τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και την άνοδο στην Α΄ Εθνική, με τη Μαύρη Θύελλα τελικά να πανηγυρίζει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Χορηγοί του φιλικού αγώνα ήταν οι Γεώργιος Γκότσης (Κρι κρι παγωτά), Σπίνος Εspresso, Shoe Center, Ασφάλειες Μάλαμα. Δώρα πρόσφεραν η Ποτοποιία Στεφανούρη και ο κ. Μανέτας.

***Βασίλης Γεωργόπουλος: "Έχουμε ακόμα πολλά ακόμα να δώσουμε"
    Ο Καλαματιανός συνεργάτης του Κώστα Τσάνα, Βασίλης Γεωργόπουλος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ είπε:
Ο αγώνας με το Μεξικό κύλησε όπως ακριβώς το είχατε σχεδιάσει; "Ναι, έτσι περίπου περιμέναμε το ματς, η αλήθεια είναι ότι το διαβάσαμε καλά. Οι παίκτες του Μεξικού δεν μπόρεσαν να δείξουν την αξία τους και αυτό οφείλεται στην αξία των δικών μας παιδιών, τα οποία ακολούθησαν το σχέδιό μας και έφτασαν στην επιτυχία.
Προσπαθήσαμε να μπλοκάρουμε την ανάπτυξή τους από τον άξονα και ταυτόχρονα με οργανωμένο τρόπο να φτάνουμε κοντά στην εστία τους. Όπως είναι φυσιολογικό σε αυτό το επίπεδο, το Μεξικό είχε δύο-τρεις πολύ καλές στιγμές, όμως εμείς πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη".
Μπορούμε να φτάσουμε μακριά; "Το μεγάλο μας όπλο είναι ότι τα παιδιά παίζουν μαζί αρκετά χρόνια. Έζησαν στιγμές μοναδικές, όπως πέρυσι όταν ήρθαν δεύτεροι στην Ευρώπη και έχουν αποκτήσει νοοτροπία νικητή.
Προχωράμε βήμα-βήμα, σε αυτό το επίπεδο δεν χωράνε προβλέψεις. Υπάρχουν εδώ διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου, η ηλικία αυτή έχει τις ιδιαιτερότητές της και η ψυχολογία μπορεί να αλλάξει από λεπτό σε λεπτό. Εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας.
Όλοι στο προπονητικό τιμ χαιρόμαστε για τις επιτυχίες της ομάδας και των παιδιών. Επιπλέον, είμαστε ικανοποιημένοι γιατί μάθαμε ότι πολλοί Έλληνες παρακολούθησαν το ματς με το Μεξικό και χάρηκαν με τη νίκη μας.
Τέλος, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να καταθέτουμε την ελληνική ψυχή στο γήπεδο. Με αυτά τα συστατικά είναι δύσκολο κάποια ομάδα να μας νικήσει. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε στη διοργάνωση".
Και λίγα λόγια για το Μάλι. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; "Το Μάλι δε βασίζεται τόσο στην τακτική όσο στο πάθος για τη νίκη, τα αθλητικά προσόντα των παικτών και την ταχύτητά τους.
Οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί για να μην πετάξουμε στα σκουπίδια τη νίκη της πρεμιέρας. Παραμένουμε προσγειωμένοι και οφείλουμε να καταβάλουμε την ίδια προσπάθεια με αυτή στον αγώνα με το Μεξικό".

***Παράπονα για το κολυμβητήριο
           
Έντονη ήταν η διαμαρτυρία αναγνώστη μας για την κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο και τις τουαλέτες του κολυμβητηρίου, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη. Συγκεκριμένα, μίλησε για σκουπίδια και χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο και βρώμικες τουαλέτες.
Είναι ίσως λογικό να συμβαίνει αυτό με τόσο κόσμο που επισκέπτεται την καλοκαιρινή περίοδο το κολυμβητήριο, καθώς είναι ανοικτό και για το κοινό, αλλά οι αρμόδιοι στο θέμα της καθαριότητας οφείλουν να πράττουν τα… αδύνατα σε τέτοιες περιπτώσεις.  Β.Β. 

***  Με ιδανικές συνθήκες ξεκίνησε το ιστιοπλοϊκό 3ήμερο «Γεώργιος Καρέλιας»
    ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΑΙΟΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 8 ΣΚΑΦΩΝ
 Χωρίς απρόοπτα και με σύμμαχο τον καιρό που οδήγησε τα οκτώ ιστιοπλοϊκά σκάφη σε μια γρήγορη κούρσα από την Καλαμάτα μέχρι την Κορώνη διεξήχθη χθες η 1η ιστιοδρομία του 3ημέρου Ανοικτής Θάλασσας που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια. Τον αγώνα διοργανώνει φέτος για 14η χρονιά ο Αίολος Καλαμάτας για να τιμήσει τη μνήμη του δωρητή του.
Μια μικρή αλλαγή σε σχέση με την αρχική λίστα συμμετοχών είναι η αντικατάσταση του «Σπύρος Ι. Κωστόπουλος» του ΝΟΚ (κυβερνήτης Επαμ. Σκαρπαλέζος) από το Μιρέλα, με σημαία Αιόλου και καπετάνιο τον Πετικίδη. Τα υπόλοιπα σκάφη που συμμετέχουν είναι από τον διοργανωτή σύλλογο τα Elmesky με κυβερνήτη τον Ευάγγελο Αναγνωσταρά, Blue Line με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο, Έλληνας με κυβερνήτη τον Χαρίλαο Φερλέ, Δον Κιχώτη με κυβερνήτη τον Αντώνη Παναγιωτόπουλο, από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας τα σκάφη Ηλιόχαρη με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Χαρίτο και Ιβίσκος με κυβερνήτη τον Γιάννη Αδαμόπουλο και από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Νοτίου Ελλάδος το Σοφία K  με κυβερνήτη τον Αθανάσιο Κωστολιά.
Η εκκίνηση στη 2η ιστιοδρομία θα δοθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι της Κορώνης, με προορισμό τη Φοινικούντα (15 ναυτικά μίλια), ενώ αύριο Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα διεξαχθεί (εκκίνηση στις 11 το πρωί) η τρίτη και μεγαλύτερη διαδρομή με την επιστροφή των σκαφών στην Καλαμάτα (30 ν.μ.).

***Προφορική συμφωνία και με Ρήγα η Καλαμάτα
            Προφορική συμφωνία και με Ρήγα
 ΜΕΤΑ ΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ… 15 Ή 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΣΕΝΤΡΑ
 Ένας από τους παίκτες που ολοκλήρωσαν τη σεζόν με την ομάδα της Καλαμάτας ήταν ο Χρήστος Ρήγας, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα εξακολουθεί να φορά τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας. Σε επαφή που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον Γιώργο Ράλλη, υπήρξε ταύτιση απόψεων και θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός που προμηνύει τη διεύρυνση της συνεργασίας. Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα και με την επιστροφή του, την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να κλείσει το θέμα, κάτι που προφανώς θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις των παικτών του περυσινού κορμού, που θέλει να διατηρήσει η διοίκηση στο ρόστερ και για την επόμενη.
  Στον Πανελευσινιακό  ο Πλάτανος
Στον αντίποδα, δεν είχε αίσιο τέλος η προσπάθεια απόκτησης του Νίκου Πλάτανου, που θ’ αγωνίζεται τη νέα χρονιά στον νεοφώτιστο Πανελευσινιακό. Ο Σύλλογος της Ελευσίνας έχει μπει πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, κτυπώντας ισχυρά ονόματα, εκμεταλλευόμενος  το οικονομικό του υπόβαθρο που παρουσιάζεται ενισχυμένο, και ο Πλάτανος, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, δεν θα μπορούσε ν’ αρνηθεί την ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση που του κατατέθηκε.
  Μετά τις 23 Ιουλίου οι όμιλοι στη Γ΄ Εθνική
Εν τω μεταξύ με αφορμή ρεπορτάζ που θέλουν τους ομίλους της νέας Γ΄ Εθνικής να έχουν ήδη συγκροτηθεί, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε χαρακτηριστικά….
 «Ακόμη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στον καταρτισμό των ομίλων, καθώς δεν έχουμε όλα τα δεδομένα στα χέρια μας. Όσα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ακόμη δεν ξέρουμε πόσα σωματεία δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο ομάδες της Football League να μην πάρουν αδειοδότηση και να υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική. Εικόνα θα έχουμε γύρω στις 23 Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών. Στη συνέχεια θα κάνουμε τον καταρτισμό των ομίλων και θα ενημερωθούν τα σωματεία. Δυστυχώς, δεν γίνεται να προβούμε σε αυτή τη διαδικασία νωρίτερα. Τέλος, η σέντρα του πρωταθλήματος υπολογίζεται στις 15 ή 22 Σεπτεμβρίου, αλλά και πάλι δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις της Ομοσπονδίας για τους Ομίλους και τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος.
  Αντιδρά ο ΠΣΑΠ
Πάντως ο ΠΣΑΠ αντιδρά έντονα στις εισηγήσεις της Ομοσπονδίας για το θέμα των ηλικιακών ορίων και συγκεκριμένα τη χρησιμοποίηση δύο παικτών άνω των 33, αλλά και για τους ξένους ποδοσφαιριστές. Χθες εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τονίζει τις διαφορετικές του απόψεις, κάνοντας μάλιστα λόγο για «άνοιγμα του ασκού του Αιόλου».   Ν. Μπ.

***

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :


*
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
*
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
*
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-                                                                                                                   
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου                                                       
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  06   Ιουνίου   2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  07 Ιουνίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο  αγιάζι της ενημέρωσης 10  Ιουνίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Ιουνίου  2013.-
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   12  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html ,, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/13-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Ιουνίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Άμεση ενημέρωση στο  αγιάζι μας Παρασκευή  14  Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/15-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  17  Ιουνίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/18-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  18  Ιουνίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/6-19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/21-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  21  Ιουνίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/21-2013.html , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ  Σάββατο  21 Ιουνίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 22, 23 καί 24 Ιουνίου 2013 Διαδρομές.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/25-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  25  Ιουνίου  2013
~ ~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/26-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  26  Ιουνίου  2013
Άγιος Δονάτος Σουλίου Κούγκι  2013


*** ~ Μέσα  από όμορφα ερασιτεχνικά  ΒΙΝΤΕΟ από το  τριήμερη 22 έως και 24 -06-2013 (εορτή  Αγίου Πνεύματος ) - εκδρομή διαδρομές  Από ΑΡΦΑΡΑ/ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  –ΠΑΤΡΑ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ- ΑΚΤΙΟΝ –υποθαλάσσιο  τούνελ  διάβασης – ΠΡΕΒΕΖΑ- ΛΕΥΚΑΔΑ – Φανερωμένη-ΝΥΔΡΙ -  ΠΡΕΒΕΖΑ  – ΠΑΡΓΑ  -κρουαζιέρα ΑΝΠΙΠΑΞΟΙ –ΠΑΞΟΙ  σπήλαια –ΓΑΪΟΣ – ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ -  ΖΑΛΟΓΓΟ – ΓΛΥΚH – ΣΟΥΛΙ –Αγ.  Δονάτος – Κούγγι –ΠΡΕΒΕΖΑ ………. : 
Στα  σπήλαια των ΠΑΞΩΝ  2013
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ μέσα από  ερασιτεχνικά Βίντεο στην πανέμορφη  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ :  !!
  Ι. Ν . Αγίου Ανδρέα  Πάτρας  2013:  http://youtu.be/sawT1lQZ3J0  ,
 ΠΑΤΡΑ   Άγιος Ανδρέας 22   06  2013: http://youtu.be/Jc7YJiL6VMc ,
ΠΑΤΡΑ  κέντρο  2013: http://youtu.be/6g8FyII1UzE ,
 ΠΑΤΡΑ φεύγοντας 2013: http://youtu.be/EjLMS0mKJ2I ,
 ΠΑΤΡΑ παραλία   22   06    2013: http://youtu.be/_BVRhFvlEC0  ,
 Πάτρα στο διάβα  της παραλίας  2013: http://youtu.be/U5HBTEKEjq0 ,
 ΛΕΥΚΑΔΑ  2013 : http://youtu.be/XP_DYzjfUUI ,
 Ι. Μ . Παναγίας  Φανερωμένης Λευκάδα:”: http://youtu.be/YHD91N7k-HU ,
 Αμφιλοχία Άκτιο   2013: http://youtu.be/9BZ0uRaha5Y ,
  Ι Ν  Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδα  2013: http://youtu.be/HNoMFpaL7Zs  , 
 Φαράγγι  Αχέροντα  2013: http://youtu.be/l_PTdW6lZao ,
 Παξοί  περίπλους στα σπήλαια δυτικά  2013: http://youtu.be/0b8fyatqEzo ,
 Μνημείο Ζαλόγγου μοναστήρι 2013: http://youtu.be/Kp6Ob5m4P2k   ,
Ι. Μονή καί μνημείο Ζαλόγγου  2013: http://youtu.be/levzCfIQ3LQ  ,
 Διαδρομή φαράγγι Αχέροντα  2013: http://youtu.be/6Us70tcyK3s   ,
Ράφτινγκ  στον Αχέροντα  2013: http://youtu.be/bb4ZW0H6sqI  ,
ΑΝΤΊΠΑΞΟΙ  μπάνιο καφεδάκι  2013: http://youtu.be/CkMsizbNzRY ,
 ΑΓΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ Σούλι 2013: http://youtu.be/Bg2mWXtbT-A  ,
 Αμφιλοχία 22 06 2013:  http://youtu.be/-CVirrBPumA  ,
 ΑΙΤΩΛΙΚΟ Διαδρομή 2013: http://youtu.be/4jgG3twjMTQ   ,
ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  2013  αφήγηση  Δημήτρης: http://youtu.be/B3VRVAWk9is ,
ΣΟΥΛΙ ΜΠΟΤΣΑΡΑΙΪΚΑ στο  μικρό καφενεδάκι για  καφέ 2406/2013 : http://youtu.be/0RKnjfQEvUc  ,
  Πηγές Αχέροντα Γλυκή  2013: http://youtu.be/yiZzR-Yqf50 ,
  ΠΑΞΟΙ  ο γύρος με καραβάκι  2013¨: http://youtu.be/3hlkrZ78IQ0 ,
~**   ΣΟΥΛΙ  χωριά …κ.λ.π.  2013  : http://youtu.be/hqzM0VMXHRI ,
~**  Παξοί  δυτικά  2013: http://youtu.be/08YF2Z2vsUI ,
~** ΛΕΥΚΑΔΑ  προς  Φανερωμένη 2013: http://youtu.be/D2KwJbOu3lM
~**   κρουαζιέρα  σε Αντίπαξους και Παξούς  2013: http://youtu.be/HTw607SLpRQ
~** Ι. Μ . Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου  2013:: http://youtu.be/9BQEvgX-nSk
~* * Διαδρομή χωριά Σουλίου  2013: http://youtu.be/rl5KdWEqE0c
~**    Διαδρομή στο μνημείο Ζαλόγγου 2013: http://youtu.be/MY2kJJTVjBM  
~**    Διαδρομή Γλυκή  Σούλι   2013: http://youtu.be/6TgZG9l6BQI
~**    ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ 2013: http://youtu.be/5FUH8LhTY-4   
~**     ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ   φαράγγι  2013: http://youtu.be/7ACeCQnuHEM 
  ~**    ΛΕΥΚΑΔΑ   μπαίνοντας  2013: http://youtu.be/WpGuI1mQgFc ,
~***    Μνημείο Ζαλόγγου μοναστήρι  2013: http://youtu.be/b6B_2k3uTfQ ,
~**    Διαδρομή Λευκάδα    Νυδρί  2013: http://youtu.be/N0DA0Rt51yA ,
~**   Διαδρομή  μνημείο Ζαλόγγου και Αρχαίας Κασσώπης  2013: http://youtu.be/MHAHk47sSEQ ,
~**   Γλυκή πηγές Αχέροντα φαράγγι 2013: http://youtu.be/2IkOfF_xiIA ,
~* ΓΛΥΚΗ ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ 2013: http://youtu.be/fZYrzlGB9lk ,
~**   ΓΛΥΚΗ  2013: http://youtu.be/2cB_Q8_qNMI ,
~**  Γέφυρα στρατιωτική 2013 διαδρομής  Σούλι  : http://youtu.be/7DQYWym06nY ,
~**  Άγιος Δονάτος Κούγκι  2013: http://youtu.be/ZbW9XIoEk60 ,
~*     ΠΑΡΓΑ Αχεροσία λίμνη  2013: http://youtu.be/CsYR9wRXtpg ,
~   Νεκρομαντείο Αμμουδιά  εκβολές Αχέροντα  2013: http://youtu.be/kd8qcLrSVsA ,
~ Διαδρομή Πάργα  Πρέβεζα  2013: http://youtu.be/U1xn0WYId2s ,
Πάργα  Πρέβεζα παλιός εθνικός δρόμος  2013: http://youtu.be/_BHwWgOI9Qc ,
~ ΓΑΪΟΣ  ΠΑΞΟΙ  2013: http://youtu.be/QOzU2epauC8 ,
ΠΑΞΟΙ  ΓΑΪΟΣ 2013: http://youtu.be/8svu2O3GMhk ,
  Αντίπαξοι   Παξοί  με καράβι  2013: http://youtu.be/hU80GbWSwRE ,
  Παξοί  περίπλους δυτικά  2013: http://youtu.be/uWJ2hYSQRmY  ,
  ΠΑΞΟΙ  σπήλαια 2013: http://youtu.be/Y7A-XFCMln4 ,
  ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  ΠΑΞΟΙ  2013  καραβάκι: http://youtu.be/eVa3_ZyKa_Y ,

~ 225 ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  “ Βουτούμι”  2013: http://youtu.be/PWWxrIFaX-o  ,
~ 222 ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  2013: http://youtu.be/w9xCC--Bev4 ,
~ 089  Ακτές  ΙΟΝΙΟΥ Διαδρομή  2013: http://youtu.be/qkEW51kxsl8 ,
~ 090  Αμβρακικό κόλπος  Βόνιτσα -Πρέβεζα  2013: http://youtu.be/I9ylYqf6eL4  ,
~ 091 ΛΕΥΚΑΔΑ  αλικές  2013  Διαδρομή: http://youtu.be/qkhg8gU44Nk ,
 ~** ^ ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ   στο Βουτούμι  2013: http://youtu.be/GAF01ECM_8M ,
 ~** Photo album I: http://youtu.be/DDg2Nhi_Bkk  ,
  ~** Photo album II: http://youtu.be/CGBVrZZfF1g ,
*** ^ Σούλι Γλυκή Αχέροντας 2013: http://youtu.be/tUtaHGZ8rMI ,
*** ^ Αντίπαξοι Παξοί 2013 σπήλαια: http://youtu.be/a7rWP45ueEw  

~ PARGA ΠΑΡΓΑ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 2013: http://youtu.be/drlbOJd8hrg  ,
~ ΠΡΕΒΕΖΑ μουσικό Σχολείο εκδήλωση: http://youtu.be/25xyGxE3xFg ,

~ Πρέβεζα μουσική  εκδήλωση  2013: http://youtu.be/ibJMpHQdG2Q ,
~ Ι Μ Αγ  Δημητρίου Ζαλόγγου διαδρομή  2013: http://youtu.be/9hhyCM7wRh4  ,

~ Ευηνοχώρι   Περιθώρι Διαδρομή 2013: http://youtu.be/yf9v_XdkXDs
~ Μουσική βραδιά Πρέβεζα 2013: http://youtu.be/RNab1Ni1Wjk ,
~ Πάργα από  το  καραβάκι «Γάϊος» προς Αντίπαξους καραβάκι 2013: http://youtu.be/0JB7MBVpCok ..

~** ΜΟΥΣΕΙΟ Αθηνών και  διασκέδαση Δ. Μπάσης , Ευαγγ .Δούβαλης ,  Γαργαρουνάκης   , Ασλανίδου   2013: http://youtu.be/-aZDFeOXeOA ,

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ: Όμορφα  μουσικά  ελληνικά  τραγούδια  ...
~** Κ.ΚΑΦΑΣΗΣ : Ψυχή μου καρδιά μου (καψούρης) :
https://www.youtube.com/watch?v=d-saqnGKaS0&feature=player_embedded ,

~** ΒΥΚΗ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ , Δεν ξέρω πόσο  σ΄ αγαπώ :
https://www.youtube.com/watch?v=rvo6VPSCesg&feature=player_embedded ,

~** ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ  , Πώς να σε ξεχάσω :
https://www.youtube.com/watch?v=m-T3jrAlE_s&feature=player_embedded ,

 ~** ΣΤΡΑΤΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  , Σε καλούν οι αναμνήσεις :
http://youtu.be/xGwIasEhGVg ,

~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Είμαι από τη Θεσσαλονίκη :
https://www.youtube.com/watch?v=2umLgYRlbqU&feature=player_embedded ,

~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Πώς να γελάσουν τα χείλη σου :
https://www.youtube.com/watch?v=7sLZvcLaqrs&feature=player_embedded ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου