ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  06   Ιουνίου   2013  :
Όταν  ξεκινάει  η  Ζωή  μας ....
Μιά  νέα  ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου  2013 : Σάββατο  01  Ιουνίου  2013  στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας ,.
Φώτο , Ν-Π 2013 .- ΑΓΑΠΗ!!.. Ζωή! Ευτυχία!
~** Ερασιτεχνικά βίντεο από αρρανώνα 1-6-2013 Σα .. :
***630 Αρραβώνας Ν - Π  ,   Σάββατο , 1 - 6 – 2013http://youtu.be/BFf_qw6ltWM ,
 
**633 Αρραβώνας ανταλλαγή δώρων Σάββατο  01- 06- 2013: http://youtu.be/hve6Odrr3u8 ,


** 634 αρραβώνας Ν - Π  Σάββατο   01- 06 -2013 Δώρα¨: http://youtu.be/_AsD6yc9zGw ,


** 635 Αρραβώνας Ν - Π   Σάββατο 01/06/2013 ,..Δώρα: http://youtu.be/q5EIefVG_7Y ,
   
**


 






  Στις 14:53 έγινε αισθητή σεισμική δόνηση σε ολόκληρη τη Μεσσήνία, οι πρώτες μετρήσεις  από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών μιλούν για 5 ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή της Κορώνης , με εστιακό βάθος 22,5 km. Σύμφωνα με το ευρασιατικό Διεθνές Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 4,7 ρίχτερ.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι τώρα δεν υπάρχουν κλήσεις για ζημιές ενώ οι Σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο. 
~ http://www.seismoi.gr/ , 
 ~ http://www.kairos.gr/   ,
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013 .-

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Τελεσίγραφο Νίκα για τους τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα
           Κατά την παραμονή του προχθές στην Αθήνα ο δήμαρχος Παν. Νίκας - όπως ανέφερε χθες το μεσημέρι σε δηλώσεις του - συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με απόφασή του για χρηματοδότηση άνοιξε το δρόμο της λειτουργίας της κατασκήνωσης της Αγίας Μαρίνας φέτος, ενώ είχε επικοινωνία και με το διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
Ο Π. Νίκας έθεσε το ζήτημα του οικοπέδου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που περιήλθε στον ΟΑΕΔ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδος. Στο οικόπεδο αυτό αθίγγανοι έχουν κατασκευάσει παράνομα παραπήγματα, στα οποία και κατοικούν.
Ο δήμαρχος προσέθεσε ότι μέχρι τη Δευτέρα εξελίσσεται προσπάθεια συνεννόησης για τη μετακίνηση των τσιγγάνων. Αν δεν τελεσφορήσει, θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής αποβολής από δημοτικές εκτάσεις στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας.
Κατά τις προαναφερθείσες συναντήσεις, ο δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα του αμφιθεάτρου στο κτήριο που στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, που επίσης έχει περιέλθει στον ΟΑΕΔ. Το αμφιθέατρο είναι αναγκαίο για εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη.

*** Σειρά εκδηλώσεων στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (φωτογραφίες)
     Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ - Ανακυκλώνω), την ομάδα Rethink:project και το Αρχαιολογικό Μουσείο, διοργάνωσαν χθες τις ακόλουθες δράσεις:


  Δημιουργική ανάπλαση με βιωματικό εργαστήριο στην Πλατεία Ελευθερίας της Καλαμάτας: από τις 9.00 έως τις 10.30 και από τις 11.00 έως τις 12.30, μαθητές από τις σχολικές μονάδες της περιοχής συγκεντρώθηκαν για να ολοκληρώσουν τις εργασίες εξωραϊσμού της πλατείας, με δραστηριότητες φύτευσης, κατασκευής μικρών κήπων με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και τοποθέτησης συνοικιακού κομποστοποιητή.
Σε εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε, κατασκευάστηκε «χαράρι», από ξύλο και σχοινί (χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά χόρτου παλιότερα), με τη χαρακτηριστική τεχνική της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως πρόταση δημιουργίας ενός σύγχρονου κομποστοποιητή.
  Έκθεση: «Εκπαίδευση για το περιβάλλον, περιβάλλον για την εκπαίδευση», στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου Καλαμάτας, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο, από τις 10.00 έως τις 14.00, με κατασκευές και δημιουργίες από τις δραστηριότητες σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
  Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Πάμισος – Το θεϊκό ποτάμι της Μεσσηνίας», που έγινε από αρχαιολόγους της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
  9ο Σύνταγμα Πεζικού: Στελέχη και οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού καθάρισαν την ακτή στη Δυτική Παραλία (πλησίον εγκαταστάσεων καυσίμων). Στον καθαρισμό μετείχε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, καθώς και το Λιμενικό Ταμείο Νομού Μεσσηνίας.
  Σήμερα και αύριο
Θα ακολουθήσουν, σήμερα και αύριο, προβολές οπτικοακουστικών έργων σχολικών μονάδων της Μεσσηνίας, για το περιβάλλον, την υγεία και τον πολιτισμό, μεταξύ 18.00 και 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο.

 ***  Μαθήτριες και μαθητές της Δ’ τάξης καθάρισαν την παραλία του Αϊ-Λαγούδη! (Φωτογραφίες)
 Εξόρμηση καθαρισμού στην παραλία Αϊ-Λαγούδη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έκαναν μαθήτριες και μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.
Τα παιδιά, με μεγάλη χαρά και ξεχωριστό ζήλο, μάζεψαν και συγκέντρωσαν κάθε λογής σκουπίδια που βρήκαν στην παραλία, γεμίζοντας ολόκληρες σακούλες απορριμμάτων. Ο δάσκαλος του Δ1 Τμήματος, Δημήτρης Ρόδας, αναφερόμενος στον καθαρισμό, σημείωσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε την παραλία της Κυπαρισσίας. Έχουμε έρθει εδώ τα δύο Τμήματα της Δ’ Τάξης και μαζεύουμε ό,τι σκουπίδι βρούμε. Τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμό και νομίζω πως έγινε αρκετά καλή δουλειά».
Σχετικά με τα μηνύματα της συγκεκριμένης εξόρμησης, παρατήρησε: «Πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον που ζούμε, γιατι όσο πιο καθαρός είναι ο τόπος που μένουμε τόσο πιο πολύ μπορούμε να τον χαρούμε…».
Με τη σειρά της, η δασκάλα του Δ2 Τμήματος, Σταυρούλα Σκανδάλη, τόνισε: «Είχε προηγηθεί συζήτηση, όχι μόνο τις προηγούμενες μέρες, αλλά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, αλλά και διαθεματικά, όσον αφορά στο περιβάλλον. Στόχος της επίσκεψης είναι, όχι μόνο η ευαισθητοποίηση των παιδιών όσον αφορά στα θέματα τα περιβαλλοντικά, αλλά και η ανάληψη δραστικών μέτρων για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Τα παιδιά το χάρηκαν. Εκτός από παιχνίδι – είναι ένας βιωματικός τρόπος μάθησης αυτός –, μάζεψαν τα σκουπίδια, ενώ κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι για μας το περιβάλλον. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή την προσπάθεια, και τα παιδιά το ίδιο, ενώ πιστεύω ότι αυτό θα είναι η κινητήρια δύναμη που θα τους καθοδηγεί πάντα: ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ και θα πρέπει να το έχουν ως βασικό στόχο στο μυαλό τους».
Από την πλευρά του, ο μαθητής Παναγιώτης Βοργιάς είπε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ πέρα, γιατί είναι Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και καθαρίσαμε την παραλία».
Η μαθήτρια Θεοδώρα Χρονοπούλου σημείωσε: «Ήρθαμε στην παραλία της Κυπαρισσίας για να την καθαρίσουμε από τα σκουπίδια, για να είναι καθαρή και να παίξουμε. Ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ, γι’ αυτό και ελπίζουμε να ξανάρθουμε», ενώ η μαθήτρια Νικολέτα Παππά: «Μαζέψαμε σακούλες, μπουκάλια και άλλα. Μας άρεσε!».

*** ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΑΤΑ THΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ανακοίνωση-φωτιά Σεραφείμ κατά του Α.Σαμαρά για την πολιτική του απέναντι στην Τουρκία!                     Σφοδρή επίθεση με ισχυρότατα επιχειρήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουρογύ Α.Σαμαρά για την πολιτική που ακολουθεί απέντναιτ στις διεκδικήσεις της Τουρκίας εξεπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου της Αθήνας Γ.Καμίνη που δήλωσε ότι θέλει 14+1 τζαμιά στην Αθήνα.                            Πρακτικά τον κατηγορεί τον Α.Σαμαρά για πολιτική μειοδοσίας και υποχωρητικότητας απέναντι στον Ρ.Τ.Ερντογάν...Οι τοποθετήσεις του λαοφιλούς ιεράρχη πραγματικά "καίνε": Εἶναι θλιβερό τό γεγονός ὁ Πρωθυπουργός τῆς Χώρας μετά τόν χυδαῖο ἐμπαιγμό του ἀπό τόν Τοῦρκο ὁμόλογό του, ὁ ὁποῖος κατά τήν μαρτυρία τοῦ Πρεσβευτοῦ τῆς Ἀρμενίας στήν Ἑλβετία γνωστοῦ τραγουδιστή Σάρλ Ἀζναβούρ «μισεῖ θανάσιμα Ἕλληνες καί Ἀρμενίους» ἀμέσως μόλις ἐπέστρεψε ἀπό τήν κοινή συνεδρίαση καί κοινοποιήθηκε στά Ἡνωμένα Ἔθνη ἡ ρηματική διακοίνωση τῆς Τουρκίας, ὅτι ἡ Ἑλλάς ψεύδεται ἀσύστολα καί δῆθεν παραβιάζει τό διεθνές δίκαιο καί ὅτι τά νησιά της δέν ἔχουν ὑφαλοκρηπίδα, ἔσπευσε διά τοῦ ἁρμοδίου Ὑπουργοῦ Ἀνάπτυξης νά ἀναρτήση στήν «Διαύγεια» τήν δημοπράτηση κατασκευῆς τοῦ Τεμένους.Παρά τό γεγονός ὅτι ἐξεδικάσθη ἐνώπιον τῆς Ὁλομελείας τοῦ ΣτΕ αἴτησις ἀκυρώσεως καί ἀναμένεται ἡ ἔκδοσις ἀποφάσεως περί τοῦ εὐθέως σχετικοῦ ἀντισυνταγματικοῦ Νόμου πού παραβιάζει ἀνερυθρίαστα τίς συνταγματικές ἀρχές τῆς ἰσότητος, τῆς ἀναλογικότητος καί τῆς περιβαντολλογικῆς προστασίας καί μάλιστα χωρίς κανένα ἐμφανές ἀντάλλαγμα μέ τήν ἀρχή τῆς ἀμοιβαιότητος, ἐπεστράφη λ.χ. ὁ πανίερος ναός τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίας στό νόμιμο ἰδοκτήτη του τό πάνσεπτο Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο;Στην ουσία πρόκειται για ένα εθνικό κήρυγμα στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: "Ὁ κ. Γ. Καμίνης πού ἀρνήθηκε τήν χριστιανική θρησκευτική ὁρκοδοσία, πού «διέγραψε» τήν πρωϊνή προσευχή ἀπό τόν «ΑΘΗΝΑ 9,84», πού κατά τήν κοπή τῆς χριστιανικῆς βασιλόπιττας τοῦ Δήμου Ἀθηναίων ἀπηξίωσε τήν παράδοση καί πού φέρεται σάν ἀγνωστικιστής, τόν «ἔπιασε» ὁ καϋμός καί ὁ πόνος γιά νά γεμίση τίς γειτονιές τῶν Ἀθηνῶν μέ μουσουλμανικά τζαμιά γιατί βέβαια ἄν τοῦ βγεῖ «ὁ Θεός νά φυλάξη» καί σέ κάθε γειτονιά ἀνεγείρει 2 τζαμιά γιά τούς σουνίτες μουσουλμάνους θά πρέπει νά ἀνεγείρει καί 2 γιά τοῦς σιϊτες μουσουλμάνους, 2 γιά τούς δρούζους μουσουλμάνους, 2 γιά τούς μπετακτξήδες μουσουλμάνους, 2 γιά τοὐς ἀλεβίδες μουσουλμάνους καί δέν συμμαζεύεται... "Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση με την ορθογραφία του Μητροπολιτη που προτιμά το πολυτονικό σύστημα...
᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 8ῃ Ἀπριλίου 2013
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Μέ πρόσχημα τήν ἐλευθερία τῆς θρησκευτικῆς συνειδήσεως πού δῆθεν παραβιάζεται γιά νομίμους καί παρανόμους κατοικούντας στό λεκανοπέδιο μουσουλμανικῆς θρησκευτικῆς παραδοχῆς συνανθρώπους μας πού ὡστόσο ἀκώλυτα καί ἐλεύθερα διατηροῦν 150 τόπους λατρείας τους, ἡ θεσμοθέτηση καί ἡ μετά πάσης κρατικῆς ἐπισημότητος ἑδραίωση στήν ἱστορική πρωτεύουσα τῆς Εὐρώπης τήν Ἀθήνα, τήν ποτισμένη μέ τό αἷμα τῶν μαρτύρων της γιά τήν ἀποτίναξη τῆς 400ετούς δουλείας τοῦ Ἰσλάμ μέ τήν σέ βάρος τοῦ Κρατικοῦ προϋπολογισμοῦ ἀπό τήν Πολιτεία ἀνέγερση τεμένους στό Βοτανικό, εἶναι ἕνα πολύ καλά ἐνορχηστρωμένο σχέδιο γιά τήν ἀπό πολλῶν χρόνων ἐπιχειρουμένη ἀποδόμηση τῆς Ἑλληνορθοδόξου ἰδιοπροσωπείας καί ταυτότητος τῆς χώρας.
Σάν πολιορκητικός κριός γιά τήν ἐκπόρθηση τοῦ Ἑλληνορθοδόξου Γένους χρησιμοποιεῖται τό Ἰσλάμ, ὅπως ἀποδεικνύεται ἀπό τίς δηλώσεις στό Δημοτικό Συμβούλιο Ἀθηνῶν τοῦ Δημάρχου κ. Γ. Καμίνη, ὁ ὁποῖος παρουσίασε τόν σέ ἐξέλιξη σχεδιασμό γιά τήν δημιουργία 14 ἄλλων Τζαμιῶν σέ ὅλη τήν ἔκταση τοῦ Δήμου Ἀθηναίων.
Εἶναι θλιβερό καί ἀποκαρδιωτικό τό γεγονός ὅτι σέ αὐτό τό βύθιο σχέδιο ἐξανδραποδισμοῦ, συμπράττουν τά κόμματα τῆς συγκυβέρνησης Ν. Δημοκρατίας καί Πασόκ, πού κατά τεκμήριον ὄφειλαν ἐκφράζοντα τήν ἐκλογική τους βάση νά μήν «κουβαλοῦν νερό στό μῦλο» τῆς διεθνοῦς ἀποδόμησης -ὅπως στήν πλειοψηφία τους τά λοιπά κόμματα τῆς ἀριστεράς- πού ἔχει στήσει τό γνωστό διεθνές σύστημα, ὅπως πασίδηλα ἀποδείχθηκε πλέον μέ τήν λεγόμενη «Ἀραβική Ἄνοιξη» γιά τήν ἐπανίδρυση τοῦ χαλιφάτου καί τήν διά μέσου αὐτοῦ ἐκπόρθηση τῆς χριστιανικῆς Εὐρώπης.
Εἶναι θλιβερό τό γεγονός ὁ Πρωθυπουργός τῆς Χώρας μετά τόν χυδαῖο ἐμπαιγμό του ἀπό τόν Τοῦρκο ὁμόλογό του, ὁ ὁποῖος κατά τήν μαρτυρία τοῦ Πρεσβευτοῦ τῆς Ἀρμενίας στήν Ἑλβετία γνωστοῦ τραγουδιστή Σάρλ Ἀζναβούρ «μισεῖ θανάσιμα Ἕλληνες καί Ἀρμενίους» ἀμέσως μόλις ἐπέστρεψε ἀπό τήν κοινή συνεδρίαση καί κοινοποιήθηκε στά Ἡνωμένα Ἔθνη ἡ ρηματική διακοίνωση τῆς Τουρκίας, ὅτι ἡ Ἑλλάς ψεύδεται ἀσύστολα καί δῆθεν παραβιάζει τό διεθνές δίκαιο καί ὅτι τά νησιά της δέν ἔχουν ὑφαλοκρηπίδα, ἔσπευσε διά τοῦ ἁρμοδίου Ὑπουργοῦ Ἀνάπτυξης νά ἀναρτήση στήν «Διαύγεια» τήν δημοπράτηση κατασκευῆς τοῦ Τεμένους.
Παρά τό γεγονός ὅτι ἐξεδικάσθη ἐνώπιον τῆς Ὁλομελείας τοῦ ΣτΕ αἴτησις ἀκυρώσεως καί ἀναμένεται ἡ ἔκδοσις ἀποφάσεως περί τοῦ εὐθέως σχετικοῦ ἀντισυνταγματικοῦ Νόμου πού παραβιάζει ἀνερυθρίαστα τίς συνταγματικές ἀρχές τῆς ἰσότητος, τῆς ἀναλογικότητος καί τῆς περιβαντολλογικῆς προστασίας καί μάλιστα χωρίς κανένα ἐμφανές ἀντάλλαγμα μέ τήν ἀρχή τῆς ἀμοιβαιότητος, ἐπεστράφη λ.χ. ὁ πανίερος ναός τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίας στό νόμιμο ἰδοκτήτη του τό πάνσεπτο Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο;
Ὅπως ἀποκαλύψε ὁ κ. Γ. Καμίνης πού θά ξαναεκτεθεῖ γιά Δήμαρχος Ἀθηναίων, ὅπως δήλωσε, γιά νά ὑλοποιήση φαίνεται τήν πρόθεσή του νά ἰσλαμοποιήση τήν Ἀθήνα, τό σχέδιο προβλέπει τήν διά μέσου τῆς ἰσλαμοποιήσεως συνταγματική θρησκευτική οὐδετεροποίηση τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας ὥστε νά πάψη νά εἶναι Ἑλληνορθόδοξη Πολιτεία καί νά πάψη νά ἐκφράζη τό Ὀρθόδοξο Γένος.
Εἶναι χαρακτηριστικό καί ἀποκαλυπτικότατο τῶν ἀνωτέρω τὀ ἄρθρο τοῦ κ. Γ. Λιεροῦ στήν ἐφημερίδα ΕΠΟΧΗ (10/3/2013) τῆς Ἀνανεωτικῆς Ἀριστερᾶς δηλ. τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πού ἔγραψε τά ἑξῆς φρικιαστικά: «Δέν μᾶς ἀρκεῖ ἡ Ἐκκλησία νά πάψει νά ἐμποδίζει τήν ἀνέγερση λατρευτικῶν χώρων γιά τούς Μουσουλμάνους. Πρέπει νά πάει μπροστά καί νά ἀναλάβει ἐνεργό ρόλο στήν ὑπεράσπιση τῶν δικαιωμάτων τους συμπεριλαμβανομένων καί τῶν θρησκευτικῶν. Έτσι θά ἔδινε τό ἔναυσμα γιά μιά γόνιμη διαδικασία συναντήσεων καί ἀνταλλαγῶν μέ τούς μουσουλμάνους μετανάστες οἱ ὁποίοι θά μποροῦσαν νά δώσουν πολύ ἐνδιαφέρουσες πολιτισμικές συνθέσεις τά στοιχεῖα γιά ἕνα νέο λαό ἀπό ντόπιους καί μετανάστες (sic)».
Στίς πολύ ἐνδιαφέρουσες πολιτισμικές συνθέσεις περιλαμβάνεται ἀσφαλῶς ἡ Σαρία, ἡ μπούργκα καί ὁ «τετιμημένος στῦλος» τοῦ Ἰσλάμ τό Τζιχάντ. Αὐτό εἶναι τό ζητούμενο λοιπόν, ὅτι δέν πέτυχε ὁ Ἰμπραήμ πασᾶς πού σχεδίαζε τήν δημογραφική ἀλλοίωση τῆς Χώρας μέ τήν μεταφορά φελλάχων ἐπιδιώκει μέ κάθε μέσο νά τό ἐπιτύχη σήμερα τό δειθνές σύστημα μέ ὀργανέτα, διατάκτες καί παπαγαλάκια του τούς παραπάνω ἀναφερομένους καθώς καί μέ τό συρφετό τοῦ μιντιακοῦ ἐξωνημένου χώρου.
Ὁ κ. Γ. Καμίνης πού ἀρνήθηκε τήν χριστιανική θρησκευτική ὁρκοδοσία, πού «διέγραψε» τήν πρωϊνή προσευχή ἀπό τόν «ΑΘΗΝΑ 9,84», πού κατά τήν κοπή τῆς χριστιανικῆς βασιλόπιττας τοῦ Δήμου Ἀθηναίων ἀπηξίωσε τήν παράδοση καί πού φέρεται σάν ἀγνωστικιστής, τόν «ἔπιασε» ὁ καϋμός καί ὁ πόνος γιά νά γεμίση τίς γειτονιές τῶν Ἀθηνῶν μέ μουσουλμανικά τζαμιά γιατί βέβαια ἄν τοῦ βγεῖ «ὁ Θεός νά φυλάξη» καί σέ κάθε γειτονιά ἀνεγείρει 2 τζαμιά γιά τούς σουνίτες μουσουλμάνους θά πρέπει νά ἀνεγείρει καί 2 γιά τοῦς σιϊτες μουσουλμάνους, 2 γιά τούς δρούζους μουσουλμάνους, 2 γιά τούς μπετακτξήδες μουσουλμάνους, 2 γιά τοὐς ἀλεβίδες μουσουλμάνους καί δέν συμμαζεύεται...
Ἀντιλαμβάνεται ὁ καθείς τί πράγματι συμβαίνει ἐν προκειμένῳ καί ὅτι στόχος τοῦ γνωστοῦ διεθνιστικοῦ συστήματος εἶναι νά παύση ἡ Ἑλλάδα νά εἶναι Ὀρθόδοξη καί νά μεταβληθῆ σέ δῆθεν οὐδετερόθρησκο κράτος πού στήν συγκεκριμμένη περίπτωση σημαίνει διωγμό τῆς Ἐκκλησίας καί κατάλυση τῆς Ἑλληνορθοδόξου ἰδιοπροσωπείας.
Αὐτό διερωτῶμαι δέν τό ἀντιλαμβάνεται μεγάλο μέρος τῆς διοικούσης Ἐκκλησίας καί σύμπας ὁ πνευματικός κόσμος ὁ περί ἄλλα τυρβάζων;      
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

*** Μύθος τα περί πώλησης της Costa Navarino
    Έκπληξη προκαλεί, έγραφε χθες η οικονομική διαδικτυακή εφημερίδα moneypro.gr, η πιθανή πώληση της «Costa Navarino» σε ξένους επενδυτές, αλλά, όπως προέκυψε κατόπιν επικοινωνίας του «Θάρρους» με ηγετικά στελέχη της εταιρείας TEMEΣ, αυτό διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.
Το πλήρες δημοσίευμα της moneypro.gr είναι το εξής: «Η Costa Navarino αποτελεί μια ξενοδοχειακή μονάδα κόσμημα στην Ευρωπαϊκή Μεσόγειο. Το στοίχημα μιας ολόκληρης ζωής για τον καπετάν Βασίλη Κωσταντακόπουλο. Παρά ταύτα, η ύφεση και η οικονομική περιδίνηση που περνά η Ελλάδα την τελευταία 4ετία, οδηγούν, σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες τον Αχιλλέα Κωσταντακόπουλο, που διαχειρίζεται τον ξενοδοχειακό τομέα των επιχειρήσεων της οικογένειας, να προχωρήσει στην πώληση της Costa Navarino. Έτσι δύο περιώνυμες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, μαζί με τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, διατίθενται προς πώληση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη δείχνουν ενδιαφέρον για την εξαγορά του Κινέζοι και Άραβες, με τους οποίους συζητά ο Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος. Το ύψος του τιμήματος δεν έχει ακόμη ορισθεί ή, τουλάχιστον, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο ύψος κυμαίνεται».

*** Π. Νίκας: Εφαλτήριο για ένταση των προσπαθειών και αύξηση των επιδόσεων το βραβείο ανακύκλωσης
            Τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α) στα Χανιά  και τους Δήμους Βόλου, Εμμανουήλ Παππά (Σερρών), Καλαμάτας, Κηφισιάς, Ερμούπολης-Σύρου και Λειψών βράβευσαν  για την καλύτερη επίδοση στον τομέα της ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης.
Τα βραβεία επέδωσαν σε ειδική εκδήλωση προχθές ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτης, η  γ.γ. του υπουργείου  Μ. Ευαγγελίδου και ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Ι. Αγαπητίδης.
Στην ομιλία του  ο κ. Καλαφάτης  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικώς για την ανακύκλωση, όπως και στην ανάγκη συμμόρφωσης στις διατάξεις της Οδηγίας-πλαίσιο και του εθνικού νόμου 4042/2012, που προβλέπουν:
Έως το 2015 την καθιέρωση χωριστής συλλογής, τουλάχιστον για χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και γυαλί.
Ενθάρρυνση της χρήσης οικονομικών εργαλείων για την προώθηση της ιεραρχίας αποβλήτων. Το σκοπό αυτό επιτελεί το ειδικό τέλος ταφής που προβλέπεται στο άρθρο 43 του Ν.4042/2012 για τη διάθεση μη επεξεργασμένων βιοαποδομήσιμων και αδρανών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής.
Λαμβάνονται, επίσης, μέτρα ώστε να εξασφαλισθεί η επίτευξη έως το 2020: Αύξησης της προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση αποβλήτων, όπως το χαρτί, το μέταλλο, το πλαστικό και το γυαλί από τα νοικοκυριά, κατ’ ελάχιστον στο 50% του συνολικού βάρους τους. Αύξησης της προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και ανάκτηση μη επικίνδυνων αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων κατά 70% τουλάχιστον του συνολικού βάρους τους.
Πρόσθεσε δε, ότι, πέρα από την αναθεώρηση των σχεδιασμών για τη θεσμική υιοθέτηση των παραπάνω μέτρων, το υπουργείο  επεξεργάζεται τρόπους ποσοτικής και ποιοτικής αναβάθμισης της ανακύκλωσης όλων των ειδικών ρευμάτων αποβλήτων, που έχουν σημαντικά πληγεί από την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη συμφωνηθεί  με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης η επέκταση της εφαρμογής της χωριστής συλλογής του γυαλιού, αλλά και η στοχευμένη επέκταση της ανακύκλωσης συσκευασιών ειδικότερα.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, τόνισε ότι το βραβείο αποτελεί ένα ακόμη εφαλτήριο για την αύξηση των επιδόσεων στον τομέα της ανακύκλωσης, ενώ δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να κάνει ειδική αναφορά στην προσπάθεια των υπηρεσιακών παραγόντων, των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και των δημοτών, μικρών και μεγάλων, καθώς ο καθένας από την πλευρά του συμβάλλει στη διάδοση και ενίσχυση της ιδέας της ανακύκλωσης.
Επίσης, είπε ότι η συγκεκριμένη βράβευση δίνει το δικαίωμα στο Δήμο Καλαμάτας να ζητήσει ενίσχυση των υποδομών του για τη βελτίωση του αποτελέσματος, ενώ σχολίασε ότι θα τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης στους δρόμους της πόλης.    Α.Π.

***  Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί
            Στην 24ωρη απεργία που διοργανώνουν οι τρεις συνομοσπονδίες (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. – Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. – Π.ΟΣ.Ε.Υ.Π.ΙΚ.Α) συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μεσσηνίας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου.
Μάλιστα, για την ημέρα της απεργίας, στις 7.00 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, απέναντι από το Δημαρχείο, καλούν τους πολίτες του νομού σε ανοικτό διάλογο με θέμα «Τα προβλήματα στη δημόσια υγεία». Επίσης, καλούνται όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να παρευρεθούν σε αυτή τη συζήτηση, «καθώς η ενημέρωση και η τοποθέτησή τους επιβάλλεται. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι καθήκον όλων μας».
Όσο για τα κύρια αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης, είναι:
-Να στελεχωθούν άμεσα οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας
-Να εφοδιαστούν τα νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό
-Να πληρώνονται οι γιατροί τα δεδουλευμένα τους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν απερίσπαστοι τις υπηρεσίες τους.
Πρέπει άμεσα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, να τεθεί φραγμός στη διάλυση της δημόσιας υγείας.

***  Στο 26,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο
          Στο 26,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο, έναντι 26,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Το 26,7% είναι η αναθεωρημένη εκτίμηση για την ανεργία Φερβουαρίου, καθώς αρχικά είχε ανακοινωθεί ποσοστό 27%.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26,85, έναντι 22,2% το Μάρτιο του 2012 και 26,7% το Φεβρουάριο του 2013.
Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Μάρτιο τεκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.580.680 άτοµα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.309.071 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.379.478
άτοµα.
Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 245.949 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (-6,4%) και κατά 6.697 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (-0,2%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 215.735 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (+19,7%) και κατά 4.626 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (+0,4%).
Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 23.661 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (+0,7%) και κατά 9.074 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (+0,3%).  Newsroom ΔΟΛ

 ***  Περιοδείες καλοκαίρι 2013: Συναυλίες και θεατρικά στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία
             Δείτε εδώ τις προγραμματισμένες περιοδείες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για να έρθουν στην Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία.
  Συναυλίες
Πασχάλης Τερζής: 10 Ιουλίου, δημοτικό στάδιο Καλαμάτας
Χάρις Αλεξίου: 9 Αυγούστου Αρχαία Μεσσήνη
 Θέατρο
«Ελένη» του Ευριπίδη: 5 Ιουλίου Κάστρο Καλαμάτας
Τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε μία νέα ανάγνωση που προτείνει ο Βασίλης Νικολαϊδης με μια πολύ δυνατή διανομή.
Συγκεκριμένα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται η Πέμυ Ζούνη και ο Αντώνης Καφετζόπουλος ενώ μαζί τους στη σκηνή θα βρεθούν η Νίκη Παλληκαράκη στο ρόλο της Θεονόης, ο Αντώνης Καρυστινός στο ρόλο του Θεοκλύμενου και ο Νίκος Αρβανίτης στο ρόλο του Τεύκρου.
Τα παιδιά θα έρθουν στις 8: 16 Ιουλίου, Καρδαμύλη
Το έργο των Αλέξανδρο Ρήγα , Δημήτρη Αποστόλου μας στέλνει χαμογελαστά ψυχραιμία για ότι κι αν γίνει.
  Βαφτίσια: 10 & 11 Αυγούστου, Καλαμάτα
Ο Νίκος Μουτσινάς, η  Ζέτα Μακριπούλια , η Τζένη Διαγουπή και ο Θανάσης Αλευράς προσκαλούν το ελληνικό κοινό στα πιο επεισοδιακά βαφτίσια.
  Πλούτος του Αριστοφάνη: 22 Αυγούστου, Κάστρο Καλαμάτας
Η φετινή παράσταση επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό , με τον Διονύση Σαββόπουλο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και να πρωταγωνιστεί στον Πλούτο του Αριστοφάνη  , πάνω σε δική του καινούρια μετάφραση.
  Κοινός λόγος: 31 Αυγούστου, Καλαμάτα
Η παράσταση διερευνά και φέρνει στο φως  τη σχέση ανάμεσα στο λόγο των Τραγικών και  το λόγο των Ανωνύμων , με τη βοήθεια ενός θιάσου από γυναίκες ηθοποιούς.

***  Στις αρχές του 2014 συζήτηση για το ΓΠΣ Καλαμάτας στο συμβούλιο της Επικρατείας
            Υπομονή θα πρέπει να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και οι έξι (6) πολίτες που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας.
Η αρχική ορισθείσα ημερομηνία για όλες τις υποθέσεις ήταν η 5η Ιουνίου. Επειδή, όμως, η εισηγήτρια του θέματος δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για όλες τις υποθέσεις, η εξέτασή τους θα αναβληθεί για τις αρχές του 2014 και συγκεκριμένα στις 5 Φεβρουαρίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει της αίτησης που έχει καταθέσει από το Φεβρουάριο του 2012 ο Δήμος Καλαμάτας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ως πρώτο λόγο ακύρωσης προβάλλει την «παράλειψη υποβολής του επίμαχου ΓΠΣ σε διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης», κάτι που συνιστά παράβαση του νόμου. Η νομοθεσία, ευρωπαϊκή και εθνική, προβλέπει «τη διενέργεια στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης πριν από την έγκριση σχεδίων και προγραμμάτων, τα οποία ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πολεοδομικό ή χωροταξικό σχεδιασμό».
Ο δεύτερος λόγος ακύρωσης του ΓΠΣ Καλαμάτας, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Δήμου, είναι η «μονομερής τροποποίηση του ΓΠΣ σε ουσιώδεις ρυθμίσεις αυτού, χωρίς αναπομπή στα γνωμοδοτούντα όργανα», κάτι που επίσης συνιστά παράβαση του νόμου. Πρόκειται για αλλαγές των ρυθμίσεων της μελέτης του ΓΠΣ που αφορούν στην περιοχή του ορεινού όγκου, την περιοχή του Νέδοντα, αλλά και την περιοχή του Μπουρνιά.

*** Συζήτηση για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής ζητούν ομόφωνα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης
             Ανακοινώσεις καταδίκης του από Λαϊκή Συσπείρωση και Δίκτυο Ενεργών Πολιτών
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Με κοινή τους δήλωση, που παραδόθηκε χθες το πρωί στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Δ. Πολίτη, οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας, Λαϊκή Συσπείρωση, Δίκτυο Ενεργών Πολιτών και Πρωτοπορία) ζητούν στην ερχόμενη συνεδρίαση του Σώματος να συζητηθεί η διεξαγωγή του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στις αρχές Αυγούστου στο Πάρκο Λιμενικού.
Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα εξέδωσαν χθες οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, όπου και αναφέρονται στους λόγους που αντιτίθενται στη διεξαγωγή του εν λόγω φεστιβάλ.
Συγκεκριμένα, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις 3 και 4 Αυγούστου, με βάση τις ανακοινώσεις της ΤΟ Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο Πάρκο του Λιμενικού, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ της ναζιστικής – φασιστικής – τραμπούκικης οργάνωσης, που, όπως τονίζεται, θα είναι αφιερωμένο στον 4αυγουστιανό δικτάτορα, υποστηρικτή της φασιστικής ιδεολογίας και του Χίτλερ, Ι. Μεταξά.
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι προκλητικό για κάθε προοδευτικό άνθρωπο, για το λαό της Καλαμάτας και όλης της Ελλάδας. Πρόκειται για ενέργεια που και μόνο η εξαγγελία της αποτελεί πρόκληση για τα χιλιάδες θύματα και νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα, στην περίοδο της κατοχής (1941-44). Αποτελεί πρόκληση για τους εκτελεσμένους στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, στο Νέδοντα, στη Μεγαλόπολη, στα Καλάβρυτα κ.α. Αποτελεί πρόκληση για τις οικογένειες των εκτελεσθέντων και κατατρεγμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους στη Μεσσηνία και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα».
Από την πλευρά του, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών σημειώνει: «Η διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ προφανώς προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στη διαφορετικότητα, το φασισμό, το ναζισμό και την κατάργηση της δημοκρατίας στο τόπο μας.
Κρίνουμε ως ανησυχητική αυτή την κατάσταση για την ομαλή λειτουργία της πόλης μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με τη μεγάλη τουριστική κίνηση.
Με τη συγκέντρωση και παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που θα βρίσκονται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής του φεστιβάλ, εκτιμούμε ότι θα δημιουργηθεί  σειρά προβλημάτων. Αποτέλεσμα των προηγούμενων θα είναι η μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε πανελλαδικό σημείο έντασης λόγω των αντιλήψεων για τη βία που έχει αυτό το φεστιβάλ.
Ειδικότερα, πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο φεστιβάλ διεξάγεται σε μια περιοχή φορτισμένη με τοπική ιστορική μνήμη, με μαρτυρικές θυσίες από την τοπική κοινωνία κατά της μεταξικής δικτατορίας, της γερμανικής κατοχής και του ναζισμού.
Θεωρούμε ότι η διεξαγωγή αυτού του φεστιβάλ προβάλλει την κατάργηση της δημοκρατίας με την εξύμνηση της δικτατορίας του Μεταξά και προσβάλλει το σύνολο των πολιτών του Δήμου.
Στην περιοχή του λιμανιού υπάρχουν δύο σημαντικά μνημεία μνήμης τοπικών ιστορικών γεγονότων. Το ένα, στο πάρκο του ΟΣΕ, που αποδίδει φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στους πεσόντες, Έλληνες, Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς, Γιουγκοσλάβους και Κύπριους, οι οποίοι αντιμετώπισαν τις επελαύνουσες δυνάμεις του Άξονα, με επίκεντρο των συγκρούσεων το λιμάνι της πόλης. Το δεύτερο μνημείο είναι αυτό των δολοφονημένων λιμενεργατών της Καλαμάτας.
Επισημαίνουμε το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων για την εργατική πρωτομαγιά, όλων των διοργανωτών, καταλήγουν σε ένα από αυτά τα δύο μνημεία». 

*** Τρίτος νεκρός στην Τουρκία, άκαρπη η συνάντηση διαδηλωτών - Αρίντς
            Τρίτος νεκρός στις διαδηλώσεις στην Τουρκία. Ένας νεαρός ακτιβιστής που είχε τραυματιστεί σε διαδηλώσεις στην Άγκυρα υπέκυψε στα τραύματά του, μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη την Τουρκική Ιατρική Ένωση.
Πρόκειται για τον Ετέμ Σαρισουλούκ, ο οποίος ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρός, καθώς είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Ο Σαρισουλούκ είναι ο τρίτος νεκρός των διαδηλώσεων.
Άλλα δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για τον Αμπντουλάχ Κομέρτ, έναν 22χρονο, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού, ο οποίος σκοτώθηκε στην Αντιόχεια στις 3 Ιουνίου στη διάρκεια των συγκρούσεων και τον 20χρονο Μεχμέτ Αβαλίτας ο οποίος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πορεία στην Άγκυρα.
Άκαρπη η συνάντηση με τον Αρίντς
 Εν τω μεταξύ, άκαρπη απέβη η συνάντηση διαδηλωτών με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, από τον οποίο ζήτησαν την παραίτηση κυβερνητών και ηγετικών στελεχών της αστυνομίας για την καταστολή των διαδηλώσεων.
Τα μέλη της ομάδας Αλληλεγγύης Ταξίμ απαίτησαν από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια για χτίσιμο ενός ακόμη εμπορικού κέντρου στο μητροπολιτικό πάρκο της Κωνσταντινούπολης.
Παράλληλα, ζητούν την «καρατόμηση» των κυβερνητών και των αρχηγών της αστυνομίας, τους οποίους η οργάνωση θεωρεί υπεύθυνους για τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών.
Οι διαδηλωτές παρέδωσαν τα αιτήματά τους στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπουλέτ Αρίντς, στη διάρκεια συνάντησής τους στην Άγκυρα.
Η ατμόσφαιρα στις μεγάλες τουρκικές πόλεις είναι τεταμένη, καθώς το κυβερνών κόμμα βγάζει στο δρόμο τους τούρκους πιστούς για την βραδινή προσευχή της Τετάρτης, με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Μιράτς.
Εκφράζονται ανησυχίες για συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης, καθώς και φόβοι ότι «ακραίες ομάδες» σκοπεύουν να υποκινήσουν επεισόδια.
Πλήθος κόσμου διαδηλώνει στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στην πλατεία Ταξίμ βρίσκονται και τα συνδικάτα. Newsroom ΔΟΛ

*** Σαν σήμερα ...στις 6 Ιουνίου
            Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΧΘΕΣ περί την 11 π.μ. η Μαριγώ Μουρούφα εκ Σπερχογείας ετραυμάτισε δια μαχαίρας σοβαρώς εις την δεξιάν πλευράν εν τω παρά τη συνοικία Ράχης Οινοπωλείω του Πέτρου Κουράλη τον Νικόλαον Αθανασόπουλον ή Τσούσην. Τα αστυνομικά όργανα σπεύσαντα επί τόπου συνέλαβον τον Κων. Κοκκορόγιαννην θεωρούμενον ως ηθικόν αυτουργόν της πράξεως. Η δράστις εν τω μεταξύ είχε κατορθώση να δραπετεύση. Αι αφορμαί του τραυματισμού αποδίδονται εις λόγους οικογενειακής τιμής. Η κατάστασις του τραυματισθέντος είναι κρίσιμος δεν εμπνέει όμως και σοβαράς ανησυχίας.
-ΕΙΣ τον ελαιώνα της περιφερείας της Κοινότητος Πύργου της επαρχίας Οιτύλου ανεφάνη νόσος άγνωστος, η οποία επιφέρει καταστροφάς. Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος της Κοινότητος εζήτησε την μετάβασιν εκεί του ενταύθα Νομογεωπόνου προς διάγνωσιν της νόσου και υπόδειξιν των μέσων της καταπολεμήσεως.
-ΧΘΕΣ το απόγευμα ήρχισεν ενώπιον του ενταύθα Πλημμελειοδικείου η δίκη των λαδεμπόρων κατηγορουμένων επί αποκρύψει του ελαίου. Η δίκη διεκόπη την 9ην μ.μ., ίνα επαναληφθή σήμερον την 9ην π.μ. εκδιδομένης και της αποφάσεως.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
552: Ο Στρατός του Βυζαντίου, υπό τον Στρατηγό Ναρσή, ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη, την οποία κατείχαν οι Γότθοι. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός πραγματοποιεί έτσι το όραμα της αποκαταστάσεως της Αυτοκρατορίας στην παλαιά της έκταση και αίγλη.
1850: Ο Λιβάι Στράους παρουσιάζει το πρώτο παντελόνι τζιν.
1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον 18χρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, τον μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α'.
1923: Στη Διάσκεψη της Λωζάνης καθορίζονται οριστικά τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ορίζεται το μέσο του ρου του ποταμού Έβρου. Η Άγκυρα ανακαλεί κάθε αντίρρηση για παραχώρηση του Καστελόριζου στην Ιταλία.
1933: Νέα δολοφονική απόπειρα σημειώνεται κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Έλενα στο αυτοκίνητο.
1965: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το (I Can't Get No) Satisfaction.
Γεννήσεις
1875: Τόμας Μαν, γερμανός συγγραφέας, που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1929. (Το μαγικό βουνό, Δρ Φάουστους, Θάνατος στη Βενετία) (Θαν. 12/8/1955)   [Αποφθέγματα]
1903: Αράμ Χατσατουριάν, αρμενικής καταγωγής σοβιετικός μουσουργός. (Θαν. 1/5/1978)
Θάνατοι
1832: Τζέρεμι Μπένθαμ, άγγλος νομικός και φιλόσοφος, εισηγητής της θεωρίας του ωφελιμισμού. (Γεν. 15/2/1748)
1941: Λουίς Σεβρολέτ, ελβετοαμερικανός οδηγός αγώνων ταχύτητας και ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας. (Γεν. 25/12/1878)
1943: Παντελής Πουλιόπουλος, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ (1924-1926) και από τα ιδρυτικά μέλη του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα. (Γεν. 10/3/1900) πηγή: www.tharrosnews.gr

**  Αυτοκριτικός και επιθετικός κατά ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ ο Συμ. Κεδίκογλου στην πολιτική του ομιλία
         Έντονες στιγμές αυτοκριτικής, αλλά και με επιθέσεις, κυρίως στη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ, περιελάμβανε η χθεσινή πολιτική ομιλία του βουλευτή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, κατά τη νομαρχιακή συνέλευση των μελών του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ρεξ», ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέων οργάνων.
Ο κ. Κεδίκογλου ξεκίνησε τη διαδικασία ζητώντας από τους παριστάμενους να του θέσουν ερωτήματα, προκειμένου να τα λάβει υπόψη του στην ομιλία και στη συνέχεια απάντησε στα όσα του τέθηκαν.
Ανάμεσα σε άλλα, κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες. Ανέφερε ότι ο τρόπος που πολιτεύτηκε η χώρα δεν είχε προοπτική, ζήτησε από τους παριστάμενους να έχουν ψηλά το κεφάλι και το ηθικό, πρόσθεσε πως παρά τις μεγάλες κατακτήσεις που έφερε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ πολλές φορές πήρε στραβά το δρόμο του, οικοδόμησε ένα πελατειακό σύστημα κι έγινε κόμμα εξουσίας.
Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να το αντιγράψουν η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να αντιγράψει το ΠΑΣΟΚ του ’81, αλλά γίνεται γελοίος επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει, ενώ παραδέχθηκε ότι τα όποια μέτρα λήφθηκαν με το Μνημόνιο, θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί εδώ και 30 χρόνια και να είναι τώρα πιο ομαλή η κατάσταση.
Μίλησε επίσης για λάθη και προχειρότητες που έγιναν, εξήγησε τους λόγους που υπαγόρευσαν τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ τόσο στο Μνημόνιο, όσο και στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε πλαστό το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ενώ μέμφθηκε τη ΔΗΜΑΡ για περισσή υποκρισία. Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στην κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, επιχείρησε να τονώσει και το φρόνημα των παρισταμένων, λέγοντας πως «δεν πρέπει να υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Έλληνα φοιτητή στην Τουρκία για τα επεισόδια
            Από protothema.gr
Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ο έλληνας φοιτητής, που συνελήφθη για τα επεισόδια στην πλατεία Ταξιμ της Κωνσταντινούπολη καθώς δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Νωρίτερα, ενώπιον Τούρκου εισαγγελέα απολογήθηκε ο 25χρονος Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι ήταν υποκινητής σε διαδηλώσεις κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Γιώργος ιατρίδης είναι μεταξύ των επτά ξένων υπηκοόων που ανακρίνονται από τις τουρκικές αρχές για το ρόλο τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία.
Ο συλληφθείς είναι μεταπτυχιακός φοιτητής, που βρισκόταν στην Τουρκία με το πρόγραμμα Erasmus. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ο φοιτητής είναι καλά στην υγεία του και εκπροσωπείται από δικηγόρο. Μαζί του στον εισαγγελέα είναι και διπλωμάτες από το γενικό προξενείο της Ελλάδας.
Πληροφορίες ότι έφερε πάνω του διπλωματικό διαβατήριο, δεν επιβεβαιώθηκαν από τις τουρκικές αρχές. Σε επικοινωνία του protothema.gr με υπηρεσιακά στελέχη στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα διαψεύστηκε κάθετα ότι ο συλληφθείς έφερε διπλωματικό διαβατήριο.

***  Φωτιά δίπλα στα πυρομαχικά του Αεροδρομίου (Φωτογραφίες και βίντεο)
    Νέα ενημέρωση
Υπό έλεγχο πλέον η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε καλάμια, ακριβώς δίπλα στο χώρο των πυρομαχικών του πολεμικού αεροδρομίου.
Η φωτιά κατάφερε να κάψει ό,τι βρήκε στο δρόμο της ενώ οι άντρες της Πυροσβεστικής και του Αεροπορίας με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να την αποτρέψουν να φτάσει στον χώρο των πυρομαχικών.
Φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στον χώρο των πυρομαχικών του Αεροδρομίου Καλαμάτας.
Τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής δίνει μάχη με τις φλόγες. Στο σημείο βρίσκεται και ο διοικητής της Πυροσβετικής,
ενώ αεροσκάφη τύπου PJL πραγματοποιούν ρίψεις νερού.
  Video:

 
***  Στην τελική ευθεία ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
          
«Σάρκα και οστά» αρχίζει να παίρνει πλέον ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας.
Χθες  το απόγευμα, στην αίθουσα του  Παλαιού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας  (Χρ. Κουμάντου, απέναντι από το Δημαρχείο), έγιναν εγγραφές στο νέο σύλλογο, ενώ μεταφέρθηκαν και μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, έτσι ώστε μετά τις αρχαιρεσίες και την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου να προχωρήσουν ενωμένοι προς την επίλυσή τους.


***
ΑΡΡΑΒΩΝΑ δυό νέων ανθρώπων στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ  2013 :

**630  Αρραβώνας Ν Π  1 - 6 – 2013: http://youtu.be/BFf_qw6ltWM  ,

**633  Αρραβώνας  ανταλλαγή δώρων  1- 6- 2013: http://youtu.be/hve6Odrr3u8 ,

** 634 αρραβώνας Ν Π  1- 6 -2013 Δώρα¨: http://youtu.be/_AsD6yc9zGw  ,

** 635 Αρραβώνας Ν Π  Δώρα: http://youtu.be/q5EIefVG_7Y ,

673 * ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ ,  1  -  6   - 2013: http://youtu.be/tyoNop6ZLZg ,

709 * Χορός  αρραβώνας  2013: http://youtu.be/7nRA4ihVe5o ,

678 * ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ  1 -  6 -  2013: Κοπή τούρτας γενεθλίων:   http://youtu.be/tp_yUnzDZ1I ,

713 * Αρραβώνας τραγούδι  χορός  2013: http://youtu.be/glUKRusJzVg ,

712 * Διασκέδαση  αρραβώνας  2013: : http://youtu.be/bLkJH2x7A6I  ,

714 * Αρραβώνας  τούρτα  2013 : : http://youtu.be/cMK9q9dbOu8 ,

683 * ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ  καί  ΧΟΡΟΣ 1 -  6 -  2013: http://youtu.be/0KI9Su76_Mw ,

710 * Αρραβώνας   Χορός  2013:  http://youtu.be/EKANk7pMGLw ,


*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

** Σταύρος Παπαδόπουλος «Καμία αντιπαλότητα με την Καλαμάτα» (βίντεο)
    «Στίγμα ανόδου» έδωσε ο Σταύρος Παπαδόπουλος
 ΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ «ΧΕΡΙ  ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Επαφή με τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής μας είχε χθες το απόγευμα, με αφορμή τον φιλικό αγώνα του Μεσσηνιακού με αντίπαλο την ομάδα Επιλέκτων της Μεσσηνίας, ο πρόεδρος και χρηματοδότης του Καλαματιανού Σωματείου, Σταύρος Παπαδόπουλος, που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία, αφήνοντας λίγο στην άκρη το βαρύ επαγγελματικό του πρόγραμμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες θα παραμείνει στην Καλαμάτα αρκετές ημέρες ακόμη, πιθανότατα μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους φίλους του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, όχι μόνο του Μεσσηνιακού, ζητώντας την συμπαράστασή τους στη συνέχεια, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε, αναπτύσσοντας μέρος του σχεδίου που έχει δημιουργήσει ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του, αναφορικά με την επόμενη ημέρα. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Μεσσηνιακός θα στηριχθεί σχεδόν σε απόλυτο βαθμό σε Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές, επισήμανε ότι οι στόχοι της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστικοί, κάνοντας μάλιστα λόγο για επιδίωξη ανόδου στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες. Απάντησε όμως και στο ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με τη συνύπαρξη με την ομάδα της Καλαμάτας. Αναλυτικά τα όσα επισήμανε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού…
 «Σε απόλυτο βαθμό με Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές»
«Δεν έχουν καταλάβει πολλοί ότι οι Μεσσήνιοι είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν ποδοσφαιρικά στη χώρα μας. Έχουν βγει πολλοί σπουδαίοι παίκτες στο παρελθόν, και εξακολουθούν να βγαίνουν. Δική μας επιδίωξη είναι να ακολουθήσουμε το ίδιο μοτίβο και να στηριχθούμε κατά 99% στους Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πάρα πολύ σ’ αυτούς και τις δυνατότητές τους».
  «Το πολύ 4 μεταγραφές»
«Θα κάνουμε σίγουρα και κάποιες προσθήκες. Έχουμε μιλήσει με κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά επαναλαμβάνω ότι θα στηριχθούμε στον κορμό της ομάδας και τους Μεσσήνιους. Θα γίνουν το πολύ 4 μεταγραφές, αλλά σε αυτό θα παίξει το ρόλο το τεχνικό τιμ».
  «Στόχος ο πρωταθλητισμός»
«Ο Μεσσηνιακός θα έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Άλλωστε εάν δεν το επιδιώξεις τη νέα χρονιά θα τεθείς αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό. Οπότε πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι. Θέλουμε η ομάδα να πάει ψηλά, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρετε όμως ότι οι μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου στηρίζονται σε ταλέντα που βγαίνουν από τις Ακαδημίες. Όλες στηρίζονται στο φυτώριό τους, αυτό θα επιδιώξουμε και εμείς, συνδυάζοντάς το με την προσπάθεια για την άνοδο. Στην προηγούμενη περιπέτεια φθάσαμε μέχρι τη Β΄ Εθνική. Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ζητήσουμε κάτι ανάλογο και γιατί όχι ακόμη και την Α΄».
  «Καμία αντιπαλότητα με την Καλαμάτα»
Με ρωτάτε για τη συνύπαρξη με την ομάδα της Καλαμάτας. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα, το αντίθετο μάλιστα την αγαπάμε και τη στηρίζουμε όπως όλα τα σωματεία της περιοχής μας. Θα υπάρξει μονάχα μια αντιπαλότητα εντός αγωνιστικού χώρου για 90 λεπτά, όπου όποιος παίξει καλύτερα θα κερδίσει. Τίποτα παραπέρα».
Μετά την ολοκλήρωση της μίνι συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Παπαδόπουλος παρουσία συνεργατών του αλλά και κάποιων φίλων του Συλλόγου, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους φίλους της ομάδας και του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου…
 Χαιρετισμός Σταύρου Π. Παπαδόπουλου
«Αγαπητοί φίλοι σας καλωσορίζω στη σημερινή (χθεσινή) μας εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στην άνοδο για τρίτη φορά του Μεσσηνιακού στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Όπως είναι γνωστό σε όλους, ο Μεσσηνιακός είναι ο αρχαιότερος αθλητικός σύλλογος της πατρίδας μας, με έτος ιδρύσεως το 1888, δηλαδή πριν από 125 χρόνια. Προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στον ελληνικό αθλητισμό, σε όλα σχεδόν τα αθλήματα, από το στίβο μέχρι την ποδηλασία, την  άρση βαρών, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο.
Η τελευταία ποδοσφαιρική μας εμπειρία έφθασε μέχρι τη Β΄ εθνική κατηγορία το 2006.
Ελπίζω πως ο σημερινός Μεσσηνιακός που αποκλειστικά στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές της Μεσσηνίας, θα φθάσει με τη συστηματική δουλειά που γίνεται και την αξιοποίηση των μεγάλων  ταλέντων που γεννά ο νομός μας, στην κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία.
Η συμβολή όλων των παραγόντων του Μεσσηνιακού και ειδικότερα της προπονητικής ομάδας, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Τσάκωνα, των ποδοσφαιριστών, των διοικητικών παραγόντων, των φίλων του Μεσσηνιακού, αλλά και όλων των φιλάθλων της Μεσσηνίας, υπήρξε καταλυτική και επιτυχής με αποτέλεσμα τη θριαμβευτική πορεία του στο πρωτάθλημα και τους αγώνες κατατάξεως για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Ελπίζω και εύχομαι να συνεχιστεί με επιτυχίες η θετική πορεία του Μεσσηνιακού και κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την συμπαράσταση όλων μας και μόνιμο στόχο την προβολή και τη διάκριση του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Σας ευχαριστώ όλους
Σταύρος Π. Παπαδόπουλος
Πρόεδρος του ΜΓΣ»
 Video:

 


***  Στο  ελληνικό μπάσκετ Α1  γιά θέσεις  3  και  4  στο πρωτάθλημα φαϊναλ φορ :
***  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΑΟΓ ΡΕΘΥΜΝΟ  80-75 .- ^

***  ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ  2013 :
 

** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :     https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013 .-

https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias/photos_stream ,



~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  28  Μαΐου   2013 ,.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-




  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
*
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
*
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
*
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-                                                                                                                  ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου                                                       ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  06   Ιουνίου   2013.-
~



*** 

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :


 
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2538    video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =964 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      977   video.-
                                     ΣΥΝΟΛΟΝ :           4479   ΒΙΝΤΕΟ αναρτημένα !

***
*** 805 Βασιλικό κοιμητήριο Τατοϊου: : http://youtu.be/LB9grzkiuIs ,

~ 799 Διαδρομή κοιμητήριο Τατόϊ: http://youtu.be/6HIXvYJdplg ,

~ 798 ελαιοτριβείο Στο Τατόϊ: http://youtu.be/nN4s_cmIMBc ,

~802 κοιμητήριο  Τατόϊ  2013: http://youtu.be/_wVeUk9cxUg ,

~ 808 Μαυσολείο βασιλικό Τατόϊ: http://youtu.be/0BJiUQCsjH4 ,

 ~ 835 Τελεφερίκ  Πάρνηθας  2013: http://youtu.be/n8a1QhHtHyw ,

~ 841 Τελεφερίκ Πάρνηθας 2013: http://youtu.be/RBkb5ptryAw ,

~ 838 ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ καζίνου Πάρνηθας:  : http://youtu.be/hHyN8a6gDn8 ,
** 836 Καζίνο Μόν Παρνές Πάρνηθα 2013: http://youtu.be/JxSMIA3NzLw ,

** 842 Κατάβαση  με  τελεφερίκ Πάρνηθας 2013: http://youtu.be/ODCtNNbwRII ,

** 848 ΑΘΗΝΑ  από τελεφερίκ Πάρνηθας  2013: http://youtu.be/VKv9RZ_36K0 ,

*** ~ 803 Κοιμητήριο Βασιλέων Τατόϊ: :   http://youtu.be/BNnOe6MAZO8 ,

**823  ** Τάφος Βασιλέα  Ανδρέα καί Αλίκης  Τατόϊ: http://youtu.be/Kbw8ZOP3_kQ ,

 ** 822 ** Τάφος βασιλιά  Ανδρέα Τατόϊ: http://youtu.be/wZKqvZk_gVs  ,

** 809 ** Τάφος Βασίλισσας   Αικατερίνης Τατόϊ: http://youtu.be/YwiukDhA_V4 ,

** 820**Τάφοι Βασιλέα Χριστόφορου  καί Φραγκίσης Τατόϊ: http://youtu.be/hjb2VVucwW0 ,

** 817** Τάφοι Βασιλίσσης  Ασπασίας και  Αλεξάνδρας Τατόϊ :   http://youtu.be/m5cwRjTxhw8 ,

** 804** Τάφοι  βασιλέων  στο κτήμα Τατόϊ: http://youtu.be/vR3dcV46dSw ,

~* ΑΓΙΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  ένας  Ναός της  οικογένειας των Πολυχροναίων στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών , πού ο  δυναμικός και δημιουργικός Παπά-Μιχάλης Ε.  Μπούρας με  δικές του προσπάθειες  ξαναδημιουργείται  από το μηδέν ….  
876 * Agios Konstantinos  εκκλησάκι  ARFARON 2013: http://youtu.be/iEP0aKlkQhQ ,

829 * Τατόϊ Βαρυμπόμπη  Διαδρομή  1-6-2013: http://youtu.be/-8Mw85hG138 ,

824* ΤΑΤΟΪ  διαδρομή Βαρυμπόμπη   1/6/2013: http://youtu.be/NTNALEvZ_Sg ,

~** Γ    ΜΠΛΕΚΟΣ  στο  Μέγα TV  4 6 2013:  http://youtu.be/JeN32s6sQss ,

   ~ 848 ΑΘΗΝΑ Από τελεφερίκ Πάρνηθας 2013: http://youtu.be/39LjzDSO5T0 ,

 ~*  828  Ταβέρνα Μ  Βούλγαρη ΘΕΑ  Τατόϊ  1/6/2013:   http://youtu.be/aap386fOhgk ,

~* 826 Ταβέρνα  Βούλγαρη ΜΑΡΊΑΣ  ΘΕΑ     Τατόϊ 1-6-2013 : http://youtu.be/qTMS9ZnslaE ,

~* 831 ΠΑΡΝΙΘΑ καζίνο Μόν Παρνές   1-6-2013: http://youtu.be/xO5yszv0sGc ,

~* 827 Τατόϊ  Αθήνα ταβέρνα ΘΕΑ  2013: : http://youtu.be/lgl_RlMPlFQ ,
~** Ι.Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ  ΠΕΤΡΑΣ  ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ:       Το  επταώροφο μοναστήρι στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ .   
 Τηλέφωνο: 23770 71085
Φαξ: 23770 71395  and  23750-94098 .-

e-mail:  info@mountathosinfos.gr ,  

~ http://www.youtube.com/watch?v=ZRo8L75T84I&feature=player_embedded ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου