ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  26  Μαΐου  2013 :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Νομός «υψηλού» κινδύνου η Μεσσηνία στις επιδρομές  κουνουπιών        
         κουνούπια φέτος έφτασαν νωρίτερα
 Ζέστη και καθυστερήσεις στους ψεκασμούς ευνοούν τις «επιδρομές»
 Δεν είναι μικρός ο αριθμός των παραπόνων που έχουμε δεχτεί το τελευταίο διάστημα στην εφημερίδα από αναγνώστες για το μεγάλο αριθμό κουνουπιών στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να τους κάνουν, ιδιαίτερα, τη νύχτα δύσκολη. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι τα παράπονα κάπου μπορεί να είναι και υπερβολικά, όμως, όπως διαπιστώνουμε ημέρα με την ημέρα, είναι απολύτως βάσιμα.
Κι όλα αυτά, γιατί οι διαδικασίες για τις κουνουποκτονίες στη χώρα ξεκίνησαν με σημαντικές καθυστερήσεις, με συνέπεια οι υπηρεσίες των Περιφερειών και των Δήμων να κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να αντιμετωπίσουν τη μαζική επιδρομή των κουνουπιών.
  Η επιδρομή των κουνουπιών
Η διαδικασία των ψεκασμών -σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας- έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, προκειμένου να εξοντωθούν οι προνύμφες. Ωστόσο, οι κουνουποκτονίες ξεκινούν μόλις τώρα, ενώ ήδη τα κουνούπια... επιτελούν το έργο τους νωρίτερα από άλλες χρονιές, καθώς ο χειμώνας ήταν ήπιος και η ζέστη ήρθε νωρίτερα.
Βασική αιτία της καθυστέρησης, όπως αναφέρεται σε αναλυτικό ρεπορτάζ στο χθεσινό «Έθνος», αποτελεί το γεγονός ότι οι Δήμοι δεν έχουν κονδύλια και οι Περιφέρειες δεν πρόλαβαν λόγω γραφειοκρατίας να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς, ώστε να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα αναλάβει εγκαίρως το έργο των μυοκτονιών-ψεκασμών.
Οι Δήμοι, από την πλευρά τους, είναι επιφορτισμένοι με μικρές παρεμβάσεις, όπως ψεκασμούς σε φρεάτια, μικρά ρέματα και πάρκα. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει το σχετικό έργο μέχρι στιγμής.
  Πρόληψη
Η προνυμφοκτονία θα πρέπει να αρχίσει κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας, για να προληφθεί η πρώτη γενεά κουνουπιών, με επαναληπτικές προνυμφοκτονίες κάθε μήνα.
Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα απαιτηθούν περισσότερες προνυμφοκτονίες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της αυξημένης φωτοπεριόδου. Η τελευταία προνυμφοκτονία θα γίνει το Σεπτέμβριο, με δυνατότητα μίας ακόμα εφαρμογής -εφόσον απαιτηθεί- τον Οκτώβριο.
  Ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου
Από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου είναι η ιδανική περίοδος κουνουποκτονίας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προνύμφες. Σε αρκετές περιοχές, οι ψεκασμοί δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά η κατάσταση είναι καλύτερη από πέρυσι.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Έθνος» η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου. Ορισμένες Περιφέρειες -σημειώνει- δεν έχουν κατορθώσει να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα των ψεκασμών, οι οποίοι συνεχίζονται. Η καθυστέρηση των ψεκασμών καθιστά, πάντως, πιο δύσκολη την εντομοκτονία.
Το συντονισμό της εποπτείας εφαρμογής των προγραμμάτων έχουν αναλάβει η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ, η έγκαιρη αντιμετώπιση και πρόληψη των νοσημάτων, που μεταδίδονται από διαβιβαστές, αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως και σε περιοχές δυνητικά επιβαρυμένες. Οι περιοχές αυτές έχουν ιδιαίτερα χωροταξικά χαρακτηριστικά (εκτεταμένες καλλιέργειες ρυζιού, εκβολές ποταμών, λίμνες, έλη, στάσιμα ύδατα) ή συρροή μεταναστευτικού πληθυσμού από ενδημικές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής.
Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι Νομοί «υψηλού κινδύνου» είναι η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Αργολίδα και ο Έβρος.

***  «Κρουαζιέρα» στις Κυκλάδες έκανε τουρκική πυραυλάκατος
             Τουρκική πυραυλάκατος, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, πραγματοποίησε από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής διέλευση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή των Κυκλάδων, παρακολουθούμενη από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα, η τουρκική πυραυλάκατος «ATAK», εισήλθε στις 07:00 σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ Σίφνου και Σερίφου και στη συνέχεια βορειοανατολικά μεταξύ Κέας και Κύθνου. Τελικά εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα από το Στενό Καφηρέα, μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου.
Newsroom ΔΟΛ

*** Γουρούνια… χασικλήδες        
           
Ακούγεται περίεργο; Κι όμως, στην Αμερική κάποιοι ταΐζουν γουρούνια με κάνναβη, διότι κάνουν μεγαλύτερες μπριζόλες!
Η Σουζάνα Γκρος, κτηνοτρόφος κοντά στο Σιάτλ, ταΐζει τα γουρούνια της με υπολείμματα κάνναβης, προκειμένου να τα παχύνει.
Οι χρήστες κάνναβης καπνίζουν συνήθως μόνο τα θηλυκά άνθη του φυτού και πετούν τα κοτσάνια και τα φύλλα, στα οποία η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών (τετραϋδροκανναβινόλη, κανναβιδιόλη) είναι πιο χαμηλή.
Κι όμως, τα πεταμένα φύλλα διατηρούν αρκετή ψυχοτρόπο δράση για να προκαλούν βουλιμία, συνήθη παρενέργεια της χρήσης μαριχουάνας.
Τα γουρούνια «τρώνε περισσότερο, όπως μπορείτε να φανταστείτε», σχολίασε η κτηνοτρόφος στο Reuters.
Όπως είπε, τέσσερις χοίροι που κατανάλωσαν φύλλα κάνναβης τους τέσσερις τελευταίους μήνες της ζωής τους ήταν 10 με 15 κιλά βαρύτεροι, σε σχέση με τα έξι αδελφάκια τους που ακολούθησαν τη συμβατική διατροφή.
Η είδηση, ωστόσο, που αναδημοσιεύουμε, δε μας λέει τι παθαίνει όποιος… τρώει αυτές τις μπριζόλες!  Β.Β. 

*** Πέντε γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της Μεσσηνίας
             Πέντε γαλάζιες σημαίες θα έχει φέτος η Μεσσηνία στις παραλίες της. Στο Δήμο Καλαμάτας, η Μικρή Μαντίνεια και η παραλία της Ανάστασης στην πόλη της Καλαμάτας, στο Δήμο Μεσσήνης η Μπούκα και στο Δήμο Τριφυλίας ο Αϊ- Λαγούδης και το Καλό Νερό.-
 
***  Αναστολή της Γιορτής Καρπουζιού λόγω κοινοτυπίας και κρίσης…
    Την αναστολή της «Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας» για το 2013 αποφάσισε πρόσφατα η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεδρίασή της.
Από όλα τα μέλη τονίστηκε ότι το περιεχόμενο της εκδήλωσης πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία και νέες δράσεις, ώστε να μην είναι όμοιο με εκείνο των προηγούμενων χρόνων, να εξασφαλίζει μεγάλη επισκεψιμότητα και να ανταποκρίνεται στο στόχο της εκδήλωσης, που είναι η προβολή και διαφήμιση του προϊόντος εντός και εκτός Ελλάδος.
Από τις προτάσεις που συζητήθηκαν αξιολογήθηκε ότι καμία δεν πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις. Έτσι, λοιπόν, και σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση, η οποία, εκτός των άλλων, δε συμβάλει στη δημιουργία κλίματος συμμετοχής σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις, η Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Καρπουζιού αποφάσισε την αναστολή της για το 2013.

***Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Καλαμάτας και της Τριφυλίας
           
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι:
1. που βρίσκονται στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΩΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 28-5-2013, ημέρα Τρίτη και από ώρα 08.30 έως 14.30
2. του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ που περικλείονται μεταξύ των οδών ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ, ΚΡΗΤΗΣ και Εθν. ΣΤΑΔΙΟΥ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 28-5-2013, ημέρα Τρίτη και  από ώρα 08.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
*Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι η 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
24-5-2013  ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

*** Ανάγκη για αίμα σκύλου ράτσας μπόξερ
           
  Έκκληση για αίμα από ενήλικο μπόξερ για να δοθεί σε σκυλίτσα ίδιας ράτσας με εσωτερική αιμορραγία.
 "Ο αιμοδότης θα αποζημιωθεί οικονομικά! Σας παρακαλώ είναι θέμα ζωής και θανάτου! Όποιος γνωρίζει κάτι ας  πάρει στο 6937362802".- Πηγή ειδήσεων - ενημέρωσης ,εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας   2013 .-

*** ΟΛΑ  ΤΟΥ  ΓΑΜΟΥ  ΤΑ  ΚΑΛΑ  !!!  :
Ο  Έρωτας  σου βάζει ή σαμάρι  ή  στεφάνι !! :
Παρουσίαση  σε  Βίντεο  ενός  όμορφου ...ωραίου  Ελληνικού   Γάμου !
~* Ταξιάρχες Τρίπολη 26-5-2013 ο γαμπρός Α.Ι.Γ.: http://youtu.be/kOBxtaMIoFM ,

~* ΓΑΜΟΣ ετοιμασίες , Ι.Ν.Ταξιαρχών Τρίπολης  26-05- 2013: http://youtu.be/hDz4k6hoj_M ,


~* Γάμος  Άγιοι Ταξιάρχες Τρίπολη  26-5-2013: http://youtu.be/rHu1ILdFyFA  ,

~* ΓΑΜΟΣ  Άγιοι Ταξιάρχες Τρίπολη  26-5-2013: http://youtu.be/Yh1dS5kgvnc ,

~* Άγιοι Ταξιάρχες  Τρίπολης  Γάμος  26-5-2013: http://youtu.be/tmZu1DZtpvs ,

~* ΑΓΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ Τρίπολη  ΓΑΜΟΣ  26-5-2013: http://youtu.be/xsLzTiU-Cdo ,
 
~* ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Τρίπολη 26-5-2013: http://youtu.be/KRnyK0VwAN8 ,

~* Άγιοι Ταξιάρχες  Τρίπολης  26-5-2013: http://youtu.be/tUoNKOuyX24  ,
 
~* Αγ Ταξιάρχες Τρίπολη γαμπρός  και οικογένεια  2013: http://youtu.be/Y9NmON_pNwo ,


~* Αγιοι Ταξιάρχες  Τρίπολη  γάμος  ερχομός νύφης  2013: http://youtu.be/tA64oaSAKCE  ,** Γάμος  Τρίπολη εκκλησία Ταξιαρχών 26- 05-2013: http://youtu.be/erCc3kX0keQ ,
 
** Θρησκευτικός Γάμος  Τρίπολη  στούς Ταξιάρχες 2013: http://youtu.be/pXFmFRJBfrA ,
** ΓΑΜΟΣ  Χ.Ο.  στην Τρίπολη Ι.Ν. Ταξιαρχών 2013: http://youtu.be/E9ZKJNh1AvM
 
** Παπά Μιχάλης  γάμος εκκλησία ... ανάγνωση  Αγίου  Ευαγγελίου Τρίπολη  2013: http://youtu.be/YUrhlOP5nKQ ,

^ ** Διασκέδαση καί γάμος Α-Α/Ι/Χ Τρίπολη  2013:  http://youtu.be/s3xdNsm9-DM  ,
   
** Διασκέδαση  μετά  γάμο  Τρίπολη  κέντρο 2013: http://youtu.be/dTB0sTkYQDA ,

**  Γάμος Διασκέδαση  στο κέντρο .26/05/2013  Τρίπολη: http://youtu.be/MbEZXT9dxIg ,
 
** ΓΑΜΟΣ στην  ΤΡΙΠΟΛΗ ο γαμπρός στο κέντρο διασκέδασης  26-05-2013: http://youtu.be/RxsEVgp3SKw ,
      
** Γάμος   φαγητό στο  κέντρο διασκέδασης ... Τρίπολη  2013: http://youtu.be/l5QSd4SmLDc  ,

**  Τρίπολη  Γάμος  καί κέντρο διασκέδασης 2013: http://youtu.be/ZE5UIfEb6Kw ,
  
**  Τρίπολη ΄Αγ  Ταξιάρχες  γάμος  ο χορός του ησαϊα .... 2013  : http://youtu.be/8GPSYb7pvK0 ,
 

*** Ο Δήμος Οιχαλίας, ο Παναγιώτης Αλευράς και το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο…          
Περπατάτε το βράδυ στην Καλαμάτα και νοιώθετε ότι η όρασή σας δεν είναι καλή; Δε βλέπετε τη νύχτα όπως παλιότερα και αρχίζετε να αναρωτιέστε αν γερνάτε, αν το σώμα και τα όργανά του έχουν αρχίσει να φθίνουν από το πέρασμα του χρόνου; Μην ανησυχείτε, δεν έχετε τίποτα! Ούτε τα μάτια σας φταίνε ούτε τα χρόνια που φεύγουν. Φταίει ο Δήμος! Αν το βράδυ στην Καλαμάτα δε βλέπετε καλά, φταίει το γεγονός ότι ο Δήμος στο φωτισμό των δρόμων βάζει πλέον λάμπες σαν αυτές που βάζουμε στα δωμάτια των διαμερισμάτων μας! Πόσο καλά να φωτίσει ένα δρόμο μια λάμπα διαμερίσματος; Μη στενοχωριέστε, λοιπόν, μην προβληματίζεστε, είστε μια χαρά.
Το γιατί ο Δήμος βάζει αυτές τις λάμπες που δεν έχουν τη δύναμη να φωτίσουν καλά ένα δρόμο, πιστεύω ότι το αντιληφθήκατε αμέσως. Είναι οικονομικό το θέμα. Ο Δήμος δεν είχε το προηγούμενο διάστημα χρήματα, οπότε, για να μην αφήσει στο σκοτάδι τις γειτονιές, αποφάσισε να αγοράσει τις φθηνές λάμπες.
Έχουμε, όμως, αμφιβολίες για το αν πραγματικά ο Δήμος Καλαμάτας αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, αν έχει θέμα με τα χρήματα. Σε κάθε συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας καλείται να εγκρίνει επιχορηγήσεις ύψους χιλιάδων ευρώ προς συλλόγους και φορείς. Να, σε πρόσφατη συνεδρίαση αποφασίστηκε να επιχορηγηθεί μέχρι και το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο στην Ιταλία! Καλά διαβάζετε, ο Δήμος επιχορηγεί μέχρι και ξένα πανεπιστήμια. Μπορεί το ποσό της επιχορήγησης να μην είναι μεγάλο, να είναι 300 ευρώ, ωστόσο, όταν ένας δεν έχει να αγοράσει μια κανονική λάμπα φωτισμού, δεν πάει να δώσει λεφτά σε ξένους. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έχει δώσει η Δημοτική Αρχή, τα 300 ευρώ θα διατεθούν στο πανεπιστήμιο, προκειμένου αυτό να πληρώσει για τη μετάφραση της τραγωδίας «Αριστόδημος», του Βιτσέντζο Μόντι, που θα παρουσιαστεί στην Αρχαία Μεσσήνη. Ψάχνοντας, όμως, λίγο το θέμα, βρήκαμε ότι η τραγωδία αυτή έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα από το 1850, από τη Φιλοδραματική Εταιρεία! Άρα, μεταφρασμένο κείμενο στα ελληνικά υπάρχει, ο Δήμος Καλαμάτας, όμως, που δεν έχει λεφτά, έδωσε μερικά από αυτά που δεν έχει για να μεταφραστεί ξανά…
Και όταν ο Δήμος επιχορηγεί ξένα πανεπιστήμια, θα ήταν κορόιδα οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς να μη ζητήσουν και αυτοί επιχορηγήσεις. Έτσι, λοιπόν, προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο διάφοροι σύλλογοι ζήτησαν μερικές χιλιάδες ευρώ ο καθένας για τις δραστηριότητές τους…
Δεν ξέρω τι δυνατότητες έχει ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, προκειμένου να εξασφαλίσουν από την Περιφέρεια κάποια επιχορήγηση φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Οιχαλίας, από τον οποίο και κατάγεται. Γιατί, αν ο Παναγιώτης Αλευράς «ψάχνεται» πραγματικά να κατέβει στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας, τότε θα πρέπει να μεταχειριστεί και κάποια τέτοια ψηφοθηρικά μέσα…
Εύλογα αναρωτιούνται μερικοί για ποιο λόγο ο Παναγιώτης Αλευράς να αφήσει την Περιφέρεια για το Δήμο Οιχαλίας. Η εξήγηση, ωστόσο, είναι απλή: Αν ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία στηρίξουν, τελικά, τον Πέτρο Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τότε είναι μάλλον αυτονόητο ότι στη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας θα τοποθετηθεί κάποιος που θα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και όχι από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Παναγιώτης Αλευράς.
Θα είναι μεγάλη έκπληξη να στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία, στο ισχυρότερο κάστρο της στην Ελλάδα, έναν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη που θα προέρχεται από άλλο κόμμα. «Τελειώνει», λοιπόν, ο Παναγιώτης Αλευράς από αντιπεριφερειάρχης, εφόσον ο Πέτρος Τατούλης πάρει και τη «γαλάζια» στήριξη, οπότε καλά κάνει και ψάχνεται για το Δήμο Οιχαλίας.
Μαζί με το σημερινό αντιπεριφερειάρχη, όμως, θα τελειώσουν και άλλοι «πράσινοι» περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τον Πέτρο Τατούλη, γιατί είναι βέβαιο ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα πάνε συντεταγμένα στις κάλπες για να βγάλουν τους υποψηφίους που προέρχονται από το δικό τους κόμμα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι, λοιπόν, τα πράγματα για τους άλλοτε πανίσχυρους «πράσινους» αυτοδιοικητικούς. Γι’ αυτό και ορισμένοι έχουν αρχίσει να σκέπτονται σοβαρά τη συνεργασία τους με τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς που θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χρειάζεται έμπειρα και γνωστά στελέχη για τους συνδυασμούς του, αλλά, από την άλλη, δε θέλει να ενσωματώσει στις δυνάμεις του κάποιους από αυτούς που προσωποποιούσαν το λεγόμενο «σύστημα ΠΑΣΟΚ».
Για να γυρίσουμε, όμως, στο θέμα του Δήμου Οιχαλίας και του Παναγιώτη Αλευρά, φαίνεται ότι είναι ευκαιρία για αυτόν να διεκδικήσει το Δήμο. Ήδη έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους να ηγηθούν συνδυασμών ο Αριστείδης Σταθόπουλος, ο Φώτης Μπέλλος (Χρυσή Αυγή), ενώ θεωρείται απίθανο να τα παρατήσουν τόσο ο Φίλιππος Μπάμης όσο και η Ελένη Αλειφέρη. Με μια τέτοια πολυδιάσπαση του χώρου από το κέντρο και προς τα δεξιά μέχρι την ακροδεξιά, ο Παναγιώτης Αλευράς θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις το Δήμο. Υπάρχει, βέβαια, και ο γιατρός Ηλίας Σακελλαριάδης, από τον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως είναι περισσότερο επιφυλακτικός από όσο θα έπρεπε για να θέσει υποψηφιότητα.
Πάντως, γι’ αυτό μας αρέσει ο Δήμος Οιχαλίας. Δε σε αφήνει να βαρεθείς. Από τις άγριες κόντρες, τα… χαστούκια, τις ανεξαρτητοποιήσεις, τις κινητοποιήσεις μέχρι την υπερπληθώρα υποψηφίων. Οι κάτοικοι του Δήμου δεν πρέπει να έχουν παράπονο, συμβαίνουν πράγματα στην περιοχή τους…
Καραμαχίλης

***  Ο χορός των ονομάτων…
   
Πολύ νωρίς άρχισε η εμφάνιση ονομάτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν σε ένα χρόνο.
Ονόματα διάφορα ακούγονται για τους Δήμους της Μεσσηνίας, είτε γιατί υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, είτε ως σφυγμομέτρηση, είτε για να φοβούνται οι… απέναντι.
Και οι δημότες, σχεδόν αδιάφοροι, πέραν της κουτσομπολίστικης διάστασης που απλά κερδίζει το ενδιαφέρον.
Εμείς, τα Μέσα Επικοινωνίας, στο ρόλο του ενδιάμεσου.
Ας εξετάσουμε, λοιπόν, αν έχει άδικο ο μέσος δημότης που αδιαφορεί. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά τα στοιχεία της προσωπικότητας που αναζητάμε σ’ έναν «ηγέτη» της τοπικής μας κοινωνίας.
Όλοι έχουν μία επαγγελματική πορεία. Απλή είναι η αξιολόγησή της. Την «υπηρέτησαν» με συνέπεια και ήθος, δηλαδή με αρχές, ή όχι; Πέτυχαν με σκληρή δουλειά ή με «εύκολους» τρόπους; Κι αν κάποια στιγμή έπεσαν, σηκώθηκαν με αξιοπρέπεια;
Αυτά, θα μου πείτε, είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να βλέπουμε σε κάθε άνθρωπο. Πολύ περισσότερο, θα σας απαντήσω, σε όσους θέλουν να διαχειριστούν την τύχη της πόλης μας.
Οι συνθήκες είναι δύσκολες και σε ένα χρόνο σίγουρα δε θα έχουν γίνει εύκολες.
Ποιοι είναι αυτοί που προτάσσουν το εμείς και όχι το εγώ;
Ποιοι είναι αυτοί που ό,τι λένε το εννοούν, χωρίς κυρίαρχα να υποστηρίζουν αυτά που θα θέλαμε να ακούσουμε;
Ποιοι οι ουσιαστικοί και ποιοι οι επικοινωνιακοί;
Ποιοι οι οραματιστές και ποιοι οι γενικόλογα αιθεροβάμονες;
Ποιοι οι ιδιοτελείς και ποιοι οι ανιδιοτελείς;
Ποιοι οι ικανοί και ποιοι οι εγωκεντρικοί;
Ποιοι έχουν αποδείξει την εργατικότητά τους και ποιοι απλά τη διαφημίζουν;
Από αυτή την άποψη είναι θετικό το γεγονός ότι από τόσο νωρίς άρχισε η εμφάνιση των ονομάτων. Για να υπάρξει χρόνος περίσκεψης εκ μέρους των πολιτών. Αν αυτό δε γίνει, να είστε σίγουροι πως δε θα ευθύνονται αυτοί που μας ξεγέλασαν. Εμείς θα φταίμε για τις επιλογές μας. Το δυστύχημα είναι ότι δε θα την πληρώσουν σε ατομικό επίπεδο όσοι λάθεψαν. Θα την πληρώσουν οι Δήμοι, που δε θα έχουν ως επικεφαλής αυτόν που με σθένος θα τραβήξει το άρμα της ανάπτυξης στο δύσκολο ανήφορο που έχουμε μπροστά μας. Και τέσσερα χρόνια θα είναι πολλά για να πάνε χαμένα.
Εμείς είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε, ώστε να κρίνετε. Γιατί αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι από τις πιο σοβαρές των τελευταίων δεκαετιών.
Επικεντρωθείτε στο στόχο του Οδυσσέα και όχι στη μαγευτική μουσική που για μας εκπέμπουν οι σειρήνες… Άντα Αποστολάκη

*** Το όραμα, η υστεροφημία και… η πραγματικότητα
       
 του Δημήτρη Γιατράκου
 Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς Μέγαρο Χορού; Πού θα ξημεροβραδιάζονται οι εραστές των Τεχνών και των Γραμμάτων της πόλης; Πρόβλημα. Γιατί, αν χρειάζεται για τη ΔΕΗ ένα πεντοχίλιαρο σε ευρώ, όχι η παράσταση αλλά η πρόβα, και ένα εκατομμύριο λειτουργικά έξοδα το χρόνο, γεια σας. Αν συνυπολογίσουμε τη δημιουργία νομικού προσώπου, τώρα που η τρόικα τα καταργεί, γιατί χωρίς τέτοιο δε δύναται νομικά να λειτουργήσει, πάλι γεια σας και βίρα στο κενό. Έτσι έχουν τα πράγματα. Τα μεταξωτά βρακιά χρειάζονται επιδέξιους κώλους για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Με άλλα λόγια, για να στήσεις ένα μεγαλεπήβολο έργο αξίας δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, πρέπει πρώτα να έχεις κάνει χρηματοοικονομική μελέτη για να εξασφαλίσεις τα της λειτουργίας του και μετά να προχωρήσεις στην κατασκευή του. Δεν είναι «το ’φτιαξα και μετά λειτουργεί με τον αυτόματο». Και για να μην υπάρξουν δικαιολογίες του τύπου, «ναι, αλλά αν δεν ερχόταν η κρίση δε θα υπήρχε και πρόβλημα», θα πω πως «ευτυχώς» που ήρθε η κρίση και θα μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Όπερ σημαίνει πως τώρα, αν τελικά λειτουργήσει, γιατί θα είναι κρίμα ένα τέτοιο έργο να γίνει μουσειακό μνημείο ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, θα λειτουργήσει με ορθολογισμό και όχι μόνο με δημόσιο ή ευρωπαϊκό χρήμα, γιατί οι λογικές αυτές μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Κάπως έτσι είχαν σκεφτεί οι εμπνευστές του, που στην ουσία εκείνο που ήθελαν είναι η υστεροφημία τους. Να βλέπουν οι επόμενες γενιές ότι το έργο θεμελιώθηκε και κατασκευάστηκε επί δημαρχίας του χ, ψ, z πρώτου πολίτη της πόλης.
Δε θα αντιλέξω πως αυτό που μένει στο διάβα των αιώνων, από το πέρασμα του ανθρώπινου γένους στον πλανήτη μας, είναι ο πολιτισμός. Τα πολιτιστικά μνημεία,  τα μουσεία και οι φυσικές ομορφιές είναι εκείνες που επισκεπτόμαστε στα ταξίδια μας. Τα πρώτα είναι ανθρώπων έργα. Για τις φυσικές ομορφιές «ευθύνεται» ο Θεός, η Φύση, η μεγάλη έκρηξη - το bing bang -, ανάλογα με την κοσμοθεωρία του καθενός.
Για να δημιουργηθούν τα ανθρώπων έργα έχει δαπανηθεί πολύς χρόνος και χρήμα, ενώ έχει χάσει τη ζωή του και άπειρος αριθμός ανθρώπων. Ο πολιτισμός, λοιπόν, είναι η μοναδική κληρονομιά μας. Ωστόσο, εκείνοι που κατά καιρούς άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό, είχαν και τον τρόπο να υποστηρίξουν τα έργα τους και όχι απλά να τα εμπνευστούν και να τα αφήσουν στη μοίρα τους...
  Εκείνοι που άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό, είχαν  τον τρόπο να υποστηρίξουν τα έργα τους και όχι απλά να τα εμπνευστούν και να τα αφήσουν στη μοίρα τους...

***   Οι επαγγελματίες της Μάνης

 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Θα πρέπει να είμαι ειλικρινής. Όταν προ καιρού παρακολούθησα τις εργασίες της συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Επαγγελματιών Δυτικής Μάνης και άκουσα να ανακοινώνεται πως έχει νοικιαστεί χώρος ανάμεσα στη Στούπα και τον Άγιο Νικόλαο, για να μεταφερθούν εκεί οι κάδοι απορριμμάτων που είχαν «πνίξει» τη Στούπα, υπέθεσα πως θα ήταν απλώς μια ακόμη εξαγγελία.
Όταν πέρασαν κάποιες ημέρες και θέλησα να δω αν υπάρχει εξέλιξη, ομολογώ ότι τα έχασα με αυτά που είδα. Και τι είδα; Ό,τι ίσως διαπιστώσατε κι εσείς με μόνο δύο φωτογραφίες για το πριν και το μετά ενός χώρου, από τον οποίο είχε απομακρυνθεί ο κάδος απορριμμάτων. Η περιοχή ή το σημείο, είχε αλλάξει όψη.
Οι πολλοί κάδοι για την τοποθέτηση των απορριμμάτων των επαγγελματιών  απομακρύνθηκαν και απέμειναν λίγοι για τα σπίτια, που και αυτοί καμουφλαρίστηκαν.
Κι ευθύς αναρωτήθηκα αν προτιμώ ένα χώρο γεμάτο κάδους ή όχι. Κι η απάντηση είναι θετική.
Οι επαγγελματίες της Δυτικής Μάνης τόλμησαν. Έκαναν μια ενέργεια ριψοκίνδυνη ως προς την αποτελεσματικότητά της, αλλά με τα μέχρι τώρα στοιχεία πέτυχαν. Τι πέτυχαν; Το προφανές. Να είναι πιο ελκυστική η όψη της περιοχής, χωρίς να υπάρχουν και προβλήματα δημόσιας υγείας.
Τι κατάφεραν; Ακόμη δε γνωρίζω τα αποτελέσματα ή αν έχουν εκπληρωθεί οι στόχοι που είχαν μεταξύ τους θέσει.
Το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι ρίσκαραν κι έκαναν ένα βήμα παραπάνω από το συνηθισμένο, που θέλει να ασχολείται με τα σκουπίδια μόνο ο Δήμος.
Έβαλαν τη δική τους πινελιά, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, οργανώθηκε ολόκληρο σύστημα αποκομιδής και πλέον στους κάδους δεν υπάρχουν απορρίμματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την όποια είδους όχληση στους επισκέπτες, αλλά κυρίως τους ίδιους.
Όμως, αυτά δεν πρέπει να μας ξενίζουν. Το σπόρο τον είχε ρίξει κάποια χρόνια πριν ο κ. Γρηγ. Ορφανίδης, τότε πρόεδρος της «Γαίας». Αν και από άλλο τόπο, είχε αγαπήσει τη Μάνη ως πατρώα γη και είχε αναλάβει να δείξει σε όλους τη σημασία της ανακύκλωσης σε όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, μηδέ εξαιρουμένων των λαδιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα.
Με άλλα λόγια, λοιπόν, να που καλείται η ιδιωτική πρωτοβουλία να συνδράμει και να βελτιώσει τις υφιστάμενες καταστάσεις. Κι αν υπάρχουν ακόμη θύλακες «αντίστασης», θα πρέπει να παραμεριστούν, αφού το αποτέλεσμα είναι ορατό.
Με αυτή τη λογική, θεωρώ ότι το εγχείρημα πρέπει να βρει μιμητές, αν θέλουμε να αλλάξουμε δεδομένα και νοοτροπίες…
harhar@tharrosnews.gr

***  Στο… ντιβάνι του ψυχαναλυτή                  

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τις προάλλες μια φίλη μού περιέγραψε τη βόλτα της με έναν ταξιτζή, από τον οποίο ζήτησε να την πάει από το κέντρο της Καλαμάτας σε κάποιο μαγαζί στην περιοχή της Βέργας.
Αρχίζουμε, λοιπόν. Ο ταξιτζής ήταν λίγο συννεφιασμένος, αλλά είχε όρεξη για κουβέντα. Πρώτη παρατήρηση, οι δρόμοι. Βλέπετε, ακολούθησε τη «δύσβατη» διαδρομή από τη Λακωνικής. «Είναι κατάσταση αυτή;» ήταν η πρώτη του κουβέντα.
Μετά, ακούγοντας κάποια είδηση στο ραδιόφωνο, αναφώνησε: «Τ’ ακούς, έτσι; Ούτε μια χωματερή δεν μπορούμε να φτιάξουμε. Μακριά από την πόρτα μας κι ας πάει όπου θέλει. Μωρέ, ποτέ δε θα γίνουμε Ευρώπη»...
Όταν χτύπησε το κινητό του, χαμήλωσε το ράδιο, πέταξε το άδειο πακέτο τσιγάρων απ’ το παράθυρο κι άρχισε να μιλάει... Λίγο παρακάτω, προς έκπληξη, υπήρχε περιπολικό της Τροχαίας. Τον σταμάτησαν, γιατί μιλούσε στο κινητό. Ο ταξιτζής αράδιασε ένα σωρό ψεύτικες δικαιολογίες. «Σας παρακαλώ, μη με γράψετε, πάει το μεροκάματο». Ο τροχονόμος δεν πείστηκε, αλλά του έκανε τη χάρη και δεν τον έγραψε.
Εν τω μεταξύ, το ράδιο μετέδιδε ειδήσεις για την τρόικα και την επιμονή της στις απολύσεις. «Κωλωευρωπαίοι, κυρία μου. Μας ζηλεύουν που έχουμε ήλιο και θάλασσα και ζούσαμε καλά. Γι’ αυτό μας κυνηγάνε τώρα»...
Με τούτα και μ’ εκείνα, η φίλη έφτασε στον προορισμό της. Έβγαλε να πληρώσει, αλλά δεν έβγαιναν τα ψιλά. Έδωσε πενηντάρι. «Δεν πειράζει. Δώστε μου τα ψιλά. Δε χάθηκε ο κόσμος για μισό ευρώ»...  Κατέβηκε αμίλητη.
Είχε μπροστά της ανάγλυφη την εικόνα μιας Ελλάδας αντιφατικής, την εικόνα ενός διχασμένου εαυτού, που εκπροσωπούσε χαρακτηριστικά ο ταξιτζής. Σε αρκετά σημεία αναγνώρισε τον εαυτό της, είδα τον εαυτό μου.
Στερεότυπη αντιφατικότητα. Διχασμένοι εαυτοί. Εξατομικευμένη χώρα.
Ποτέ δε θα πετάγαμε μέσα στο σπίτι μας ή στην αυλή μας το άδειο πακέτο. Νοιαζόμαστε για το μικρόκοσμό μας, αλλά αδιαφορούμε για το μέγα κόσμο της πόλης και της χώρας. Δεν τον αισθανόμαστε δικό μας. Όμως, είμαστε έτοιμοι να ξιφουλκήσουμε εναντίον εκείνων που δε δέχονται χωματερή στη γειτονιά τους ή να τα βάλουμε με το κράτος που ενδίδει στις πιέσεις και αδρανεί... Α, ναι! Αν θιγόμαστε από την επιλογή της χωματερής, θα κατεβούμε στο δρόμο, αδιαφορώντας για τα κριτήρια και για το συνολικά επωφελές.
Το παραμύθι με τον «περιούσιο» λαό που το βάζετε; Ναι, είμαστε φιλόξενοι, ευσυγκίνητοι και ό,τι άλλο θέλετε, αλλά, ταυτόχρονα, κουμπωμένοι και καχύποπτοι απέναντι στους ξένους, ελάχιστα πατριώτες, αφού προτάσσουμε κατά κόρον το ατομικό καλό και, εσχάτως, υποταγμένοι στα κελεύσματα της τρόικας, όπως και εύπιστοι στα ανατριχιαστικά σαλπίσματα των χιτλερίσκων που εισέβαλαν στο προσκήνιο. Αυτοί είμαστε...
  -Η ιστορία είναι τόσο κοινότυπη που έχει χάσει πια τη δύναμή της. Δε σας εκπλήσσει, ούτε θα σκεφτείτε «τι λες, ρε παιδί μου, συμβαίνουν αυτά;». Είναι τόσο προβλεπόμενη, που ευθαρσώς σας δηλώνω πως είναι φανταστική, αλλά και συνάμα απολύτως πραγματική…

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. -Α.Ο. ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ  3-1 .- ^
την άνοδο του στη Γ' εθνική πανηγυρίζει ο Μεσσηνιακός (φωτογραφίες)
        
  
  
  
  
  

Την άνοδο τους και μαθηματικά στη Γ εθνική κατηγορία πανηγυρίζουν από σήμερα το απόγευμα οι "Πράσινοι" της Μεσσηνίας.
Με τη νίκη 3-1 επί της Φαλαισίας , οι παίκτες του Μεσσηνιακού κατέκτησαν την πρώτη θέση στα πλευ οφ ,και έτσι του χρόνου θα αγωνίζονται στη Γ εθνική ...εκεί που το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρό θα έχει 2 αντιπροσώπους την μεγάλη αγάπη και ιστορική ομάδα του νομού  "Μαύρη Θύελλα" και τον Μεσσηνιακό που ανεβαίνει γεματός όνειρα και φιλοδοξίες για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.
Στο σημερινό αγώνα μπροστά σε 600 άτομα και τα οποία ξεπέρασαν τα 1.000 στο δεύτερο ημίχρονο όταν έληξε και η αναμέτρηση της Καλαμάτας με το Ρούβα, ο Μεσσηνιακός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των αρκάδων της Φαλαισίας.
Το σκόρ άνοιξε ο Τσουλάκος στο 25' και στο 29' ο Βασίλης Αθανασόπουλος έκανε το 2-0. Στο 71' ο Μπεγέτης σημείωσε το 3-0 για τους Μεσσήνιους ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Λυμπερόπουλος στο 77' για την ομάδα της Φαλαισίας.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Μεσσηνιακού πανηγύρισαν έξαλλα την άνοδο τους στην μεγαλύτερη κατηγορία! 


***  Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΡΟΥΒΑΣ   1-0 .- ^
 Με νίκη αποχαιρέτησε τη χρονιά ... "εφιάλτη" η Καλαμάτα (φωτογραφίες)
       
  
  
  
  
 
Με νίκη 1-0 απέναντι στην ομάδα του Ρούβα αποχαιρέτησε τη χρονιά η Μαύρη Θύελλα σήμερα το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο της Καλαμάτα. Σ'ένα αγώνα που παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές η Καλαμάτα πήρε τη νίκη με γκολ του Ηλιόπουλου στο 25' . Το σκορ δεν άλλαξε στη συνέχεια σε ένα αδιάφορο παιχνίδι και για τις 2 ομάδες.
Με αυτό τον τρόπο έκλεισε η χρονιά για την Καλαμάτα που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες και κατέληξε σε εφιάλτη.
Απο αύριο ξεκινά ο σχεδιασμός για του χρόνου,με πολλά ζητήματα ανοικτά , στη νέα , ερασιτεχνική αυτή τη φορά Γ εθνική!   φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
   ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΓΩΝΩΝ :
26η Αγωνιστική
26/05/2013 Καλαμάτα Ρούβας 1 - 0
26/05/2013 Παναιγιάλειος Επισκοπή 2 - 1
26/05/2013 Φωστήρας Πανηλειακός 0 - 0
26/05/2013 Κόρινθος Αστέρας Μαγούλας 0 - 2
26/05/2013 Χανιά ΑΟ Γλυφάδα 2 - 0
26/05/2013 Εθνικός Αστέρας Προοδευτική 0 - 3
 
 *** Β΄ εθνική στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο :   Πρωταθλητής ο Απόλλων, άνοδος για Εργοτέλη, Καλλονή, «έπεσε» ο Θρασύβουλος
 Μια αγωνιστική περίοδο διήρκεσε η απουσία του Εργοτέλη από τα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Ηρακλείου επέστρεψε στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία μετά την ισοπαλία 1-1 (31' Παππάς - 77' Βερπακόφσκις) που απέσπασε στο Βόλο από τη Νίκη.
~* Μαζί με την ομάδα της Κρήτης επιστρέφει ύστερα από 13 χρόνια και μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες, ο Απόλλωνας Σμύρνης, που νίκησε στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 2-1 (25' Τσιλιγκίρης, 49' Μανιάς - 9' Γκούρτσας) και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή.
~* Τις δύο ομάδες ακολούθησε η μεγάλη φετινή έκπληξη, η Καλλονή, καθώς, μετά την ισοπαλία 2-2 (40΄ Μαρσέλο, 83΄ Κώτσιος - 31΄ Πινδώνης, 68΄ Στογιάνοφ) απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, κατέλαβε την τρίτη θέση, αφού υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τους Βολιώτες και τον Παναιτωλικό.
~* Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ηρακλής και Παναιτωλικός, ενώ υποβιβάστηκαν Αναγέννηση Επανομής και Θρασύβουλος.
Η ανάλυση των αγώνων από το flnews.gr:
Λάρισα-Καλλιθέα 2-1
Νίκη Βόλου-Εργοτέλης 1-1
Φωκικός-Πανσερραϊκός 1-3
Θρασύβουλος-Ηρακλής Ψαχνών 1-1
Βύζας Μεγάρων-Αναγέννηση Επανομής 3-0
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης 1-2
Καβάλα-Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1
Εθνικός Γαζώρου-Πιερικός 2-1
Καλλονή-Ολυμπιακός Βόλου 2-2
Ηρακλής-Παναιτωλικός 0-2
Ρεπό: Δόξα Δράμας

***   «Σαργκάν» ο μάγος της Μεσσηνίας (βίντεο)     :        
Μαζί του μεγάλωσαν γενιές Μεσσηνίων … Είναι η ανάμνηση από τα παιδικά μας χρόνια …Στα πάρτυ και στις εκδηλώσεις που μας καθήλωνε με τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα … και αν πλέον μεγαλώσαμε ,ακόμα δεν μπορέσαμε να βρούμε πως γίνονται όλα αυτά τα «μαγικά».
  Ο «Σαργκάν» ή κατά κόσμον Γιώργος Αγγελόπουλος μας μίλησε στο «Θάρρος» για όλη του αυτή την πορεία , για τα μυστικά ενός «Μάγου» για το πώς κάποιος μπορεί να γίνει ταχυδακτυλουργός αλλά και για την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια …
 Παρακολουθήστε το βίντεο με τη συνέντευξή του αλλά και βίντεο με παλαιότερες παραστάσεις του. (Μπορείτε να βρείτε πολλά περισσότερα βίντεο στο youtube ψάχνοντας "Sargan Magician")
Μοντάζ βίντεο συνέντευξης: Χρόνης Χρονόπουλος (Photoland, www.xpw.gr)
Επιμέλεια θέματος: Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης & Κώστας Γαζούλης
Video: 

 *** Για τα πλέϊ  οφ της Σούπερ Λίγκας στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο γιά Ευρωπαϊκή  συμμετοχή :
ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης -  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ  1-0 .- ^
Τα  γκόλ : 57΄ Ολίσε .-^
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Κόκκινη: 88΄ Κάτσε (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Κάτσε, Ολίσε, Κατσουράνης, Λάζαρ - Κοντοές
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βούκιτς (56΄ Γεωργιάδης), Ρομπέρ, Λίνο (80΄ Σταφυλίδης), Λάζαρ (87΄ Λόρενς), Κάτσε, Κατσουράνης, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ολίσε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Ουσέρο, Περόνε, Κάφα (55΄ Ράγιος), Τσαμπούρης, Αλβάρες (70΄ Καλαντζής), Σανκαρέ, Ναβάρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Κοντοές (32΄ Γιαλούσης).
 
***  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ -  ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΝΑ     2-0  .-~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~*  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη  1η  Μάη  2013.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 02- Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαΐου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΑΣΧΑ  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/10-2013.html , , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 10 -Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , Το αγιάζι του Σαββάτου στην ενημέρωση 11 Μαΐου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Μαΐου 2013 .-
 ~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html ., Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Μαΐου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  14  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
~ 
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html  ,Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Μαΐου  2013.-
~~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html  , Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε Βλέπουμε  Ζούμε  Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα , Παρασκευή 17-05-2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/12013.html , Το  Σαββατιάτικο αγιάζι .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/2013-18-05-19-2013.html , ΓΙΟΡΟΒΙΖΙΟΝ 2013 Σάββατο 18-05 ..Το αγιάζι της ..Κυριακή 19 Μαΐου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/20-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Μαΐου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/21-2013.html, Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  21  Μαΐου   2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/22-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Μαΐου   2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  23  Μαΐου  2013  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/25-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  25  Μαΐου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου 2013  .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/27-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 .-
~
** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :
https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded .-

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ , Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html  , Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε Βλέπουμε  Ζούμε  Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ,  Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
 Παρασκευή 17-05-2013.-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η  ΕΛΛΑΔΑ μέσα  από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου  2013.-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από  φωτογραφίες Παρασκευή  17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε  ΕΛΛΑΔΑ .
 ** http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k9plqenUJ90 , Παπά- Μιχάλης ΑΡΦΑΡΑ (Βυζαντινή ύμνοι) .- http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ydgBjkYnVEE   Μ. ΤΡΙΤΗ  ΑΡΦΑΡΑ
** http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WwawmEUfIY Μ.Δευτέρα  Αρφαρά  18-04-2011 ,
** http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WwawmEUfIY Μ.Δευτέρα  Αρφαρά  18-04-2011 ,
*** http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1btUOsYS9E , Ι.Ν. Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών .-
~**
827 .-  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ELC9bx33sYw , ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ Παπά- Μιχάλης .
~**
825 .- http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1btUOsYS9E , Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών .-
~ http://youtu.be/VEv84hp8_v0 , 20-04-2011 M.Τετάρτη
~*  http://youtu.be/o1HJtuoMYuE ,21-04-2011  Μ. Πέμπτη .-
~* http://youtu.be/c-4EJhXTjs8  Μ.ΠΕΜΠΤΗ
~  http://youtu.be/ywvg7wsJpG4  , 22-04-2011  Παρασκευή .-
** ΜΕΓΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ – ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ : http://youtu.be/RhuBP-5jw7A ,
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2518    video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 944    video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      946    video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4408   Βίντεο ν Αναρτημένα .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου