ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  14  Φεβρουαρίου  2012  :
Έξω ... βρέχει !  Μέσα ..... δίπλα  στο  τζάκι !*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  πολλά  Άλλα  :
**** ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Φεβρουαρίου  :


***  Με διακοπή μεταφοράς των μαθητών απειλεί το ΚΤΕΛ λόγω μη πληρωμής του :
  *  Με διακοπή επ’ αόριστον των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απειλεί από Δευτέρα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, λόγω ανεξόφλητων οφειλών, επικαλούμενο ότι πλέον δεν μπορεί να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα.
 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη σε αυτή την απόφαση μετά την εξάντληση όλων των περιθωρίων: «Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί μοχλό πίεσης για την καταβολή των οφειλόμενων και καθυστερημένων ποσών, ούτε εξυπηρετεί σκοπιμότητες και εντυπωσιασμούς στις πλάτες των μαθητών. Είναι ύστατη απόφαση και μονόδρομος η διακοπή ενός μεταφορικού έργου το οποίο δεν μπορεί να χρηματοδοτεί πλέον η εταιρεία μας, τη στιγμή που της οφείλονται ακόμα ποσά από το προηγούμενο σχολικό έτος 2011 – 2012».
 Αν και έπρεπε να έχουν καταβληθεί, τα χρήματα για τη μεταφορά μαθητών Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2011 κατατέθηκαν για έγκριση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στις 6 Δεκεμβρίου. Όμως, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, η υπηρεσία δεν πρόλαβε να ελέγξει τις δαπάνες, με αποτέλεσμα, όταν έκλεισε η χρονιά, η ΥΔΕ να τις γυρίσει, για να κατατεθούν πάλι με το νέο χρόνο.
Τα χρήματα αυτά είναι περίπου 300.000 ευρώ και έχουν κατατεθεί εκ νέου για έγκριση, ενώ εκτίμησε πως πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επίσης, είπε ότι έχει κατατεθεί στην ΥΔΕ για έγκριση και 2ος λογαριασμός, ύψους 400.00 ευρώ.
«Κατανοώ τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη μη έγκαιρη πληρωμή, όμως πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα κάνουν υπομονή για λίγες ημέρες. Μίλησα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ και μου εξέφρασε την αγανάκτησή του. Θέλω να πιστεύω ότι, λόγω της ευαισθησίας του και παρά την πικρία του από την καθυστέρηση πληρωμής, δε θα προχωρήσει σε διακοπή των δρομολογίων», σχολίασε ο κ. Αλευράς.

***  Πασσαλότοιχοι και πασσαλοκουρτίνα για την προστασία του Κάστρου Κορώνης   :
  *  Της Βίκυς Βετουλάκη
 ~  Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα για την προστασία του Κάστρου της Κορώνης αποφασίσθηκαν στη δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την προεδρία του υπουργού κ. Τζαβάρα και της γενικής γραμματέως Λίνας Μενδώνη.
Ειδικότερα, αποφασίσθηκε η τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής και η σύνταξη μελέτης για την κατασκευή πασσαλότοιχων και πασσαλοκουρτίνας.
 Μελέτες
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής Μεσσηνίας Θ. Πετράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο κ. Ζίας, πρόεδρος Συλλόγου Κάστρων Πυλίας, ο κ. Κώστας Ηλιόπουλος και ο κ. Μιχάλης Κάππος από την 26η Εφορεία Αρχαιοτήτων, το στέλεχος του ΥΠΠΟ Θέμης Βλαχούλης, στελέχη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και ο γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Κ. Μουτζούρης.
Μετά από συζήτηση αποφασίσθηκε να γίνει τοπογραφική αποτύπωση του χώρου και μελέτη για την κατασκευή των πασσαλότοιχων και πασσαλοκουρτίνας, ως ιδανική λύση. Με βασικό στόχο την προστασία των πρανών, θα δημιουργηθεί και διάδρομος για περίπατο των επισκεπτών.
Δόθηκε εντολή η μελέτη να είναι έτοιμη σε δύο μήνες, ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. Παράλληλα, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας και Δήμου Πύλου – Νέστορος για τη χρηματοδότηση των μελετών. Αυτές εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 50.000 ευρώ.
Στόχος, ωστόσο, του υπουργείου είναι η κατασκευή έργων για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων διάβρωσης του Κάστρου της Κορώνης.

***  Έκτακτη σύνοδος στην ΕΕ για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου :

ΆλογαΣτη λήψη αυστηρότερων μέτρων για το επεξεργασμένο κρέας προσανατολίζονται οι Ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας, οι οποίοι συνέρχονται εκτάκτως την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες εν μέσω του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου που εντοπίστηκε σε προϊόντα με τη σήμανση «βοδινό».
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν αρμόδιοι ευρωπαίοι υπουργοί καθώς και ο επίτροπος για θέματα υγείας και καταναλωτών, Τόνιο Μποργκ.
Τη σύνοδο συγκάλεσε η Ιρλανδία που έχει την προεδρία της ΕΕ και είναι και η χώρα όπου πρώτα ανακαλύφθηκε το κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα μπιφτέκια. Μεταξύ των μέτρων που πρόκειται να συζητηθούν είναι η αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στην ετικέτα του προϊόντος.
Δεύτερη σύσκεψη εντός λίγων ημερών με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων έχει συγκαλέσει στο Λονδίνο και ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Όουεν Πάτερσον, με αφορμή τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις γύρω από την ύπαρξη κρέατος αλόγου σε έτοιμα γεύματα βοδινού που κυκλοφορούν στην αγορά.
Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων ο κ. Πάτερσον έκανε λόγο για ενδείξεις «εγκληματικής δραστηριότητας» γύρω από την υπόθεση. Βρετανικά δημοσιεύματα εμπλέκουν συμμορίες μαφίας από την Ιταλία και την Πολωνία. Νέα συζήτηση θα διεξαχθεί και μεταξύ των βουλευτών μετά από αίτημα των Εργατικών της αντιπολίτευσης.
Εν τω μεταξύ, η αλυσίδα Tesco παραδέχθηκε ότι πουλούσε κατεψυγμένα γεύματα (σπαγγέτι μπολονέζ) με 60%-100% περιεκτικότητα σε κρέας αλόγου. Τα προϊόντα αποσύρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι πηγή του διατροφικού σκανδάλου είναι η Ρουμανία. Η Ντέιλι Μέιλ δημοσιεύει φωτογραφίες από σφαγείο σε απομονωμένη περιοχή της βαλκανικής χώρας όπου στην είσοδο υπάρχουν φωτογραφίες αγελάδων, αλλά και αλόγων. Δημοσιεύματα αναφέρονται επίσης στην πιθανότητα διακίνησης στην αγορά και κρέατος γαϊδάρου, το οποίο, όπως και το αλογίσιο κρέας, παρουσιάζεται ως βοδινό.
Συνεχίζονται εξάλλου οι αναφορές και σε μεσολαβητές στην αλυσίδα πώλησης του κρέατος, ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει έδρα την Κύπρο.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι η κατανάλωση κρέατος αλόγου δε συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πραγματοποιούνται ωστόσο εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο το κρέας περιέχει ίχνη επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία ουσιών που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή αλόγων. [Γιαννακοπούλου Φανή, agronews.gr]

*** Greek & English : Ελληνικά & Αγγλικά
  The Greek Orthodox Archbishop Of Australia "Stylianos" expressed in Neos Kosmos newspaper today 14th of February 2013 on the issue of the resignation of the Pope, that the Catholic Church should follow the Greek Orthodox Church and allow its priests to marry. Saying that that is the way for the Catholic Church to overcome the pedophilia problem in its ranks.
  We believe that the Greek Orthodox Church needs to put its own house in order before it starts to preach to others!
  The Greek Orthodox Church should allow and encourage its Bishops and Archbishops to marry. We have seen all to often some of our Bishops and Archbishops having adulterous sexual relationships with married women, resulting in the break-up of married couples and the destruction of many families! We have seen all to often the children of these families going through un-necessary pain and suffering!!!
  People that live in glass houses should not throw stones!!!
***  Ο Έλληνας Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας "Στυλιανός" εξέφρασε στην εφημερίδα Νέος Κόσμος σήμερα 14 του Φεβρουαρίου του 2013 για το θέμα της παραίτησης του Πάπα, ότι η Καθολική Εκκλησία θα πρέπει να ακολουθήσει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι ιερείς τους να επιτρέπονται να παντρεύονται. Λέγοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος για την Καθολική Εκκλησία για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της παιδοφιλίας στις τάξεις της.
~  Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να τακτοποιήσει τα του οίκου της σε τάξη πριν αρχίσει να κηρύττει στους άλλους!
~  Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία θα πρέπει να επιτρέψει και να ενθαρρύνει Επισκόπους και Αρχιεπισκόπους τις να παντρεύονται. Έχουμε δει όλο και ποιο συχνά ορισμένους από τους Επισκόπους και Αρχιεπισκόπους μας να έχουν σεξουαλικές μοιχείας σχέσεις με παντρεμένες γυναίκες, με αποτέλεσμα τη διάλυση των παντρεμένων ζευγαριών και την καταστροφή πολλών οικογενειών! Έχουμε δει όλο και ποιο συχνά τα παιδιά των οικογενειών αυτών να περνούν περιττό πόνο και δυστυχία!
~  Οι άνθρωποι που ζουν στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

***  Προφυλακιστέος ο ένας, ελεύθερος ο άλλος για την κλοπή στην ΚΑΚ   :
  *  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος Καλαματιανός που έχει βεβαρημένο παρελθόν σε κλοπές, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 36χρονος που κατάγεται από την Ηλεία, για τη διπλή κλοπή καταστήματος εταιρείας εμπορίας φρούτων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Οι δύο δράστες είχαν μπει στο κατάστημα το απόγευμα της Παρασκευής αφαιρώντας 460 ευρώ, αλλά και το απόγευμα της Κυριακής, αφαιρώντας άλλα 300 ευρώ και επιταγές αξίας 600.000 ευρώ, τις οποίες, όμως, πέταξαν, καθώς δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.

*** Δύο καθηγητές φυσικής θρηνεί η σχολική κοινότητα της Καλαμάτας :
 * Σοκ έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα της Καλαμάτας και ιδιαίτερα στην ΕΠΑΣ (απογευματινή σχολή) του 2ου ΕΠΑΛ η είδηση του ξαφνικού χαμού του καθηγητή Φυσικής Καμαρινού Βαλάση. Ο άτυχος 59χρονος, Άκης όπως τον γνώριζαν οι φίλοι του, πατέρας τριών παιδιών, πέθανε στον ύπνο του το απόγευμα, ενώ η νεκροψία που θα γίνει στην Τρίπολη θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Το συγκλονιστικό είναι ότι σήμερα έφυγε από τη ζωή και ο φυσικός Κώστας Ντόμπρος από τη Μεγαλόπολη, ο οποίος είχε εργαστεί σε σχολεία της Μεσσηνίας.

*** Να αποζημιωθούν ζητούν οι αγρότες της Τριφυλίας για τις ζημιές στα θερμοκήπια από το χαλάζι :
  * Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για το θέμα της χαλαζόπτωσης στις 7 Φεβρουαρίου και την αποζημίωση έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
Στις 7-2-2013 έπληξε την περιοχή μας μια πρωτοφανής χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των υπαίθρων καλλιεργειών (φυλλώδη λαχανικά) αλλά και των πλαστικών κάλυψης των θερμοκηπίων στα οποία οι καλλιέργειες βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.
Κατά την επίσκεψη στις 8-2-2013 κλιμακίου του ΕΛΓΑ Τρίπολης, όπου διαπίστωσαν το μέγεθος της ζημιάς, ειπώθηκε ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ δεν είναι εφικτό λόγω του ότι δεν έχει επέλθει ζημιά τουλάχιστον κατά 30% της αξίας του θερμοκηπίου. ΤΑ θερμοκήπιά μας είναι σύγχρονες κατασκευές μεγάλου κόστους των οποίων αποσβένεται με την πάροδο των χρόνων. Άρα επέρχεται μια παλαιότητα. Δεν μπορεί λοιπόν η αξία του θερμοκηπίου να παραμείνει ίδια για όλα τα χρόνια ζωής του. Η ζημιά που έγινε διορθώνεται μόνο με αλλαγή του πλαστικού κάλυψης, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα καταστραφεί και η καλλιέργεια, λόγω της υψηλής υγρασίας και του κρύου που εισέρχεται στο θερμοκήπιο από τις τρύπες που δημιούργησε χαλάζι.
Κατόπιν αυτών, καταλήγει η επιστολή, ζητάμε να επιληφθείτε του θέματος και να προχωρήσετε στις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, διότι τα κόστος αλλαγής του πλαστικού είναι μεγάλο (2.000 ευρώ τουλάχιστον το στρέμμα).

****  Με αλυσίδες και πάλι για το δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης :
  * Αλυσίδες θα χρειασθούν, όσοι θελήσουν να διανύσουν Εθνική Οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, αφού υπάρχει χιόνι και πάγος από το 28ο έως 42ο χλμ.-

***  Σπίτι μας… θα κάνουμε την εφορία μεχρι τον Απρίλιο :
  * Μέσα στις επόμενες 75 ημέρες λήγουν οι προθεσμίες πληρωμής των δόσεων φόρου εισοδήματος, ΦΑΠ 2010 και 2011, αλλά και Ειδικού Τέλους Ακινήτων που καταβάλλεται μέσω ΔΕΗ
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Ο νέος γύρος εκφοβιστικών απειλών για κατασχέσεις που απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντικειμενικά αδυνατούν να φανούν συνεπή στις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, συμπίπτει με μια ιδιαίτερα σκληρή φοροδοτική φάση, ενώ κάνει τον ήδη δύσκολο βίο μας αβίωτο πλέον.
Παρότι πολλοί Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν έχουν να πληρώσουν, σε μια περίοδο που για εκατομμύρια φορολογούμενους ήταν, παραδοσιακά, «νεκρή» (αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η περίοδος υποβολής δηλώσεων εισοδήματος), ειδικά εφέτος καλούνται να περάσουν ουκ ολίγες φορές το κατώφλι της οικείας ΔΟΥ και να πληρώσουν, σε προθεσμίες που λήγουν από 28 Φεβρουαρίου ως τέλος Απριλίου, φόρους και χαράτσια 2,5 δισ. ευρώ.
Μέσα στις επόμενες 75 ημέρες λήγουν οι προθεσμίες πληρωμής των δόσεων φόρου εισοδήματος, ΦΑΠ 2010 και 2011 και Ειδικού Τέλους Ακινήτων που καταβάλλεται μέσω ΔΕΗ και υποχρεούνται να περάσουν έως και 6 φορές ως το τέλος του Απριλίου από την εφορία (κατά μέσον όρο, μία φορά κάθε 12 ημέρες)! Ειδικότερα, ανά μήνα:
Φεβρουάριος: Σε 2 εβδομάδες (28 Φεβρουαρίου) λήγει η προθεσμία πληρωμής της δεύτερης δόσης του ΦΑΠ 2010, από την οποία το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει έσοδα 140 εκατ. ευρώ. Την ίδια ημερομηνία λήγει και η προθεσμία για την καταβολή της 7ης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος για το 2012, με προσδοκώμενα έσοδα 1 δισ. ευρώ.
Ήδη, όμως, καταφθάνει το Ειδικό Τέλος Ακίνητων μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Από αυτή τη δόση του χαρατσιού, η ΔΕΗ καλείται να εισπράξει περίπου 500.000.000 ευρώ. Με το δικαστικό αγώνα που κατέβαλε το Δημόσιο κατοχύρωσε ότι το χαράτσι θα συνεχίσει να καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Μάρτιος: Η προθεσμία για την πληρωμή της τρίτης και τελευταίας δόσης του ΦΑΠ 2010 λήγει στις 31 Μαρτίου. Από αυτήν, το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να εισπράξει 140 εκατ. ευρώ.
Απρίλιος: Τον ερχόμενο Απρίλιο θα ταχυδρομηθούν τα ειδοποιητήρια του ΦΑΠ 2011, ο οποίος θα καταβληθεί σε 3 μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ του 2011 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες, καθώς το αφορολόγητο όριο μειώνεται σε 200.000 ευρώ, ενώ ο συντελεστής αυξάνεται στο 0,2%.
Ως το τέλος Απριλίου θα πρέπει να πληρωθούν μαζί, η πρώτη δόση του ΦΑΠ για το 2011, με προσδοκώμενα έσοδα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, και η πέμπτη και η τελευταία δόση για το Ειδικό Τέλος επί των Ακίνητων, από το οποίο η ΔΕΗ θα πρέπει να εισπράξει για λογαριασμό του Δημοσίου 500 εκατ. ευρώ.

***  Ελλας Ελλας Μην Γινεσαι Ραγιας
~*  Φυλαγμένο βαθιά εις την αγκάλην τους, τα χώματα ετούτα με κράτησαν αθάνατον! έως ότου νους και χείρες βροτών αγαπημένων εις το φως με ανέσυραν.
Λαμπρότατον ήμαρ. Αναπνέω, ακούω αγναντεύω.... Αλίμονον, χαμένα μου όλα. Βωμοί, Εστίες, Όνομα. Κ...αι καθώς ηνία μονάχα εις το χέρι εκρατούσα, με ονόμασαν Ηνίοχον!
Εγώ, ο Ηνίοχος, νικητής εις τα στάδια των ευγενών αγώνων, γεννημένος από τον υπερτέλειον γάμον της παρθενικής ταύτης γης της Ελλάδος, με τον υπέρτατον voυ, πες τον αιθέρα η λογισμό, εσαεί παραμένω στοχαστικός και ένθεος των γεννητόρων μου λάτρης. Ακαταπόνητος ηγωνίσθην και αγωνισθήσομαι, έως ότου πληρωθή πάσα ψυχή αγάπης και πάσα γη, αξίων και ωραίων ανθρώπων, βροτών, που ελεύθεροι θα ζουν, αναπνέοντες δικαιοσύνην, κάλλος, έρωτα.
Ω πάγκαλος, Ελληνική, παγκοσμία Ψυχή! Άφθαρτος φύτρα υψηλών λογισμών, ευγενών πόθων, ακοιμήτων στοχασμών δια το ωραίον, το αληθές, το αγαθόν.
Ίσταμαι επί της αθανάτου της Ελλάδος γαίας, άφθαρτος, εις των αιώνων το πέρασμα.
Εγώ, ο Ηνίοχος, που με ερήμαζαν τόσους αιώνας, τώρα εγείρομαι απαλά δια να με εύρη και εμένα, κατά σένα γερμένον η ψυχή σου, που γέρνει προς εμέ. Παρόμοια συγκλίνοντας, εγείραμε και οι δυο μας προς τα μέσα. Έε! θέλω να ζήσης αιώνια! Τρέφοντας παντοτινώς τας αισθήσεις σου όλας, με ουσίας εκπηγαζούσας εκ του Θείου. Ορώ τον Απόλλωνα φύλακά μου, να ευλογή την βούλησίν μου ταύτην προς εσέ.
Εγώ, ο ηνίοχος, γνωρίζω, ναι σου λέω, γνωρίζω και πίστεψέ το βαθιά. Ζουν οι Θεοί και τα ιερά τους! Καίει ακόμα φωτιά. Πυρώνει το άγιον ύδωρ του Μαντείου. Ιδές την δάφνην, αχνίζει εις τα τρίσβαθα της ψυχής μου, της ψυχής σου, και όλων των αληθινών Ελλήνων, που, κινούμενοι από το αείρροον νάμα του κόλπου των Φαιδριάδων, επιστρέφομεν ένθεοι εις το αιώνιον παρελθόν, δια να βιώσωμεν όμοια αιώνιον το παρόν και τρισαιώνιον το πέπλον της ζωής......
  Ευχαριστώ σε!
Από την Καρδιά του Απόλλωνος, στον Ήλιον της Καρδιάς σου!
Α. Αναστασάκης      ("Αιώνιος Ηνίοχος" Γ. Καζάζογλου διασκευή ).-

*** «Η δική μας ΜΕΘ δεν κινδυνεύει» λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας  ¨:
  * Της Μαρίας Νίκα
 Η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας δεν κινδυνεύει από έλλειψη προσωπικού, σημειώνει ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος στο «Θ».
Με αφορμή την έντονη ανησυχία που δημιουργήθηκε για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας, μετά το σχετικό θέμα στον αθηναϊκό Τύπο για το «Αττικόν», ο κ. Μπέζος παρατήρησε: «Εμείς έχουμε τρεις μόνιμους γιατρούς αποκλειστικά στη ΜΕΘ, το διευθυντή, μία επιμελήτρια Α΄ και μία επιμελήτρια Β΄. Επίσης, η ΜΕΘ υποστηρίζεται και από επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι είναι με συμβάσεις ετήσιας βάσης, που λήγουν κάθε χρόνο, αλλά γίνονται νέες προκηρύξεις. Ο κίνδυνος μπορεί να υπάρχει σε Μονάδες που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό. Όσο για τους επικουρικούς, όταν τελειώσουν οι συμβάσεις τους, μέχρι τέλη Φλεβάρη, αρχές Μάρτη, θα βγει προκήρυξη για όλη την Ελλάδα που θα αφορά επικουρικό προσωπικό».
Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο κ. Μπέζος, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας λειτουργούν 5 - 6 κρεβάτια. Συνολικά αυτά που διαθέτει η μονάδα είναι 6 και συνήθως είναι καλυμμένα τα 5. «Από τον Οκτώβριο του 2010, που η ΜΕΘ τέθηκε σε λειτουργία, θεωρώ ότι παράγει ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έχει συμβάλει πάρα πολύ σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στη Μεσσηνία και όχι μόνο. Είναι αρκετές οι φορές που άλλα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, από Άργος, Ναύπλιο, παίρνουν τηλέφωνα σε εμάς για να υποδεχτούμε ασθενείς από εκεί».
 Λήγουν οι συμβάσεις «στον αέρα» οι Μονάδες
Από την άλλη, σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr για την κατάσταση σε πανελλαδικό επίπεδο, «με περισσότερα κλειστά παρά ανοιχτά κρεβάτια λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Αττικόν, ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί συνολικά στις ΜΕΘ της χώρας.
Οι συμβάσεις γιατρών και νοσηλευτών λήγουν, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να μπει λουκέτο σε άλλα 50 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Οι εντατικολόγοι είχαν προειδοποιήσει από το Νοέμβριο ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη.
Τώρα το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για προσλήψεις 32 γιατρών και 152 νοσηλευτών στις ΜΕΘ όλης της χώρας, με συμβάσεις εργασίας διετούς διάρκειας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.
“Για να υλοποιηθεί η προκήρυξη χρειάζεται χρόνος, καθώς ακολουθεί ένα διάστημα για υποβολή αιτήσεων και ένα διάστημα για να κριθούν και να επιλεγούν οι εργαζόμενοι [...]. Όμως, δεν πρόκειται για ανανέωση συμβάσεων, αλλά για νέα προκήρυξη, πράγμα που σημαίνει ότι οι νεοπροσληφθέντες θα είναι ανεκπαίδευτοι και, άρα, θα ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή» λέει στην Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγητής Απόστολος Αρμαγανίδης”».

***  «Η Γιαγιά» με τους Θ. Τσαλταμπάση και Ν. Ορφανό την Κυριακή στην Καλαμάτα :
  *  Η νέα θεατρική παραγωγή που θα συζητηθεί, «Η Γιαγιά», με τους Θανάση Τσαλταμπάση και Νίκο Ορφανό, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Αριστοτέλειον Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται στην Αθήνα, στο θέατρο Διάνα.
Πρόκειται για μια σπαρταριστή αλληγορική κωμωδία, που καθρεφτίζει με μοναδικό τρόπο τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

*** Ποιες είναι οι πρώτες διορθώσεις στο σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ :
  *  Υπό συνολική εξέταση βρίσκεται από το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο είναι ανοιχτό σε διορθώσεις, την ώρα που δήμαρχοι και πανεπιστημιακοί περνούν αυτές τις ημέρες το κατώφλι του υπουργείου στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης.
Το υπουργείο επανεξέτασε το θέμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και αποφάσισε τελικά να μη μεταφερθεί στις Σέρρες το τμήμα Μηχανολογίας και Οχημάτων και το τμήμα Ηλεκτρονικών του συγκεκριμένου ΤΕΙ.
 Επίσης στις περιπτώσεις σπουδαστών ΤΕΙ που βρίσκονται στην πτυχιακή σε τμήμα που συγχωνεύεται, θα πάρουν το πτυχίο τους από το παλαιό τμήμα και όχι από το καινούργιο τμήμα με το οποίο συγχωνεύεται.
 Στο θέμα των μετεγγραφών είναι πιθανόν να δοθεί μια παράταση για τις υποψηφιότητες.
Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας των πρότυπων σχολείων, στα οποία επιστρέφουν από φέτος οι εξετάσεις για την εισαγωγή από το δημοτικό στο γυμνάσιο.
 Την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμο και το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.
 Τη Δευτέρα θα δοθούν στο υπουργείο Παιδείας οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο «Αθηνά» ενώ ήδη είναι γνωστές και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το θέμα οι οποίες και παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο μελετάει με προσοχή τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, ειδικά αυτή που αφορά την ομοσπονδιοποίηση και την πιο στενή συνεργασία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
 Έτσι, μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές Μαρτίου πιθανότατα θα είναι έτοιμο το σχέδιο «Αθηνά» ώστε να διαμορφωθεί και η τελική εικόνα του φετινού μηχανογραφικού.
 Πάντως, όπως πιθανολογούν παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, οι βάσεις φέτος θα ανέβουν στην πλειονότητα των τμημάτων λόγω της αλλαγής στην χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης.  Newsroom ΔΟΛ

***  Επίσκεψη Στυλιανίδη στην Κυπαρισσία και συνάντηση με τους Δημάρχους του Νομού  :
  *  Στην Κυπαρισσία θα βρεθεί αύριο Παρασκευή 15/2 ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 Το απόγευμα της Παρασκευής στις 17:30 ο Υπουργός θα συναντήσει τους Δημάρχους του Νομού Μεσσηνίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας.
 Τέλος, το βράδυ θα παρευρεθεί ως κεντρικός ομιλητής ,στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΤΟ ΝΔ Κυπαρισσίας & ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας στο καφέ ΕΝ ΠΛΩ ώρα 19:30.

***  Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το ΕΣΠΑ
  *  Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας , η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση των προγραμμάτων:
 α) “Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών” και
 β) “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας”
 την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Πλατεία 23ης Μαρτίου).
 Οι δράσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες ή τους υποψήφιους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίησης, Τουρισμού, Χονδρικού Εμπορίου και Υπηρεσιών.

***  Τραγέλαφος με την ηλεκτροδότηση σκαφών στην προβλήτα του λιμανιού :
  *  ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Νερό και ρεύμα από κάθε διαθέσιμη πηγή είναι αναγκασμένοι να αναζητούν οι ιδιοκτήτες σκαφών (ερασιτεχνικών, επαγγελματικών, τουριστικών) που ελλιμενίζονται στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Καλαμάτας.
Παρά το γεγονός πως στο συγκεκριμένο σημείο, όπως και στον κεντρικό μόλο που ξεκινά από την περιοχή του Πανελληνίου, ελλιμενίζονται τα περισσότερα σκάφη που βρίσκονται στο λιμάνι, δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις με τέτοιες παροχές.
Νερό και ρεύμα μπορούν να έχουν τα σκάφη μόνο αν ελλιμενιστούν στην προβλήτα μπροστά από το Λιμεναρχείο ή στη μαρίνα.
Η δε Λιμενική Επιτροπή έχει ζητήσει από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας τη σύνταξη μελέτης, προκειμένου να εγκατασταθούν παροχές νερού και ρεύματος στην κεντρική προβλήτα, αλλά στο ενδιάμεσο συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, όπως να… παραπέμπει η ΔΕΗ στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για το αν μια σύνδεση ηλεκτροδότησης είναι νόμιμη και ασφαλής!
 Ζητιανεύουν
Οι ιδιοκτήτες, παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν το αντίτιμο ελλιμενισμού στο φορέα διαχείρισης του λιμανιού, το Λιμενικό Ταμείο, δεν έχουν βασικές για ένα σκάφος παροχές. Οι περισσότεροι είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους, όπως να προμηθεύονται «μπαλαντέζα» ή λάστιχο και να «ζητιανεύουν» ρεύμα και νερό από τα γειτονικά καταστήματα.
Μάλιστα, έχει καταγραφεί περίπτωση τουριστικού σκάφους που ελλιμενιζόταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο λιμάνι της Καλαμάτας και προμηθευόταν ρεύμα από περίπτερο της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε έρθει σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου και είχε εγκαταστήσει ρολόι, προκειμένου να πληρώνει το αντίτιμο του ρεύματος που καταναλώνει.
 Ρεύμα από τα καταστήματα
Σε άλλη περίπτωση, ιδιοκτήτης σκάφους που ελλιμενίζεται στο μόλο έχει προχωρήσει σε ρευματοδότηση από διπλανό κατάστημα. Μετά από καταγγελία που έγινε τον Οκτώβριο στο Λιμεναρχείο ξεκίνησε ένας «γραφειοκρατικός λαβύρινθος» για το αν η εγκατάσταση είναι νόμιμη και ασφαλής. Δυστυχώς, η άκρη του νήματος ακόμη δεν έχει βρεθεί, ενώ το έγγραφο του Λιμεναρχείου έχει γίνει «μπαλάκι του πινγκ – πογκ» μεταξύ αρμόδιων και αναρμόδιων.
Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του σκάφους κατέθεσε επίσημα αίτημα στη Λιμενική Επιτροπή για να προμηθεύεται ρεύμα από το κατάστημα, όμως η απόφαση ήταν αρνητική.
Το Λιμεναρχείο, μετά την καταγγελία, όπως σημείωσε έπειτα από ερώτησή μας ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας Νικόλαος Γιαννουλάτος, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει έλεγχος και να ενημερώσουν αν η εγκατάσταση είναι νόμιμη και ασφαλής.
Το Λιμενικό Ταμείο, ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού, όπως μας απάντησε ο πρόεδρός του Σταύρος Παπαχρήστου, ανέθεσε σε ηλεκτρολόγο την πραγματοποίηση αυτοψίας για το πώς γίνεται η ηλεκτροδότηση και διαπιστώθηκε ότι γίνεται από το κατάστημα.
Το Λιμεναρχείο έστειλε έγγραφο και στη ΔΕΗ Καλαμάτας, ζητώντας να ενημερωθεί για τη νομιμότητα και ασφάλεια της πράξης, όμως αυτή παρέπεμψε το αίτημα στα κεντρικά της, στο ΔΕΔΔΗΕ, που αποφάνθηκε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ότι η ΔΕΗ είναι αρμόδια έως το μετρητή της. Μέχρι εκεί, λοιπόν, δεν υπάρχει πρόβλημα και… παρέπεμψε το ερώτημα για τη νομιμότητα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Φυσικά, όλος αυτός ο τραγέλαφος δεν έχει τελειώσει, με το Λιμεναρχείο να περιμένει την απάντηση, ώστε να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει.
Από την άλλη πλευρά, το Λιμενικό Ταμείο, όπως σημείωσε ο κ. Παπαχρήστου, έχει ζητήσει από την Περιφέρεια τη σύνταξη μελέτης για τη δυνατότητα ηλεκτροδότησης των σκαφών.
Πάντως, η Λιμενική Επιτροπή έχει αποφασίσει πως απαγορεύεται η μεταφορά ρεύματος.

***  Μικροπροβλήματα από τη βραδινή κακοκαιρία  :
  *  Της Βίκυς Βετουλάκη
 Παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και την έντονη χαλαζόπτωση χθές βράδυ, δεν καταγράφηκαν ζημιές ή προβλήματα με τις υποδομές στο νομό, παρά μόνο μεμονωμένα μικροπροβλήματα, ενώ για λίγη ώρα παρατηρήθηκε δυσχέρεια στην κίνηση των αυτοκινήτων στον Ταΰγετο, εξαιτίας πτώσης βράχου στο 14ο χλμ. του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης.
     
 Αποκλεισμένοι
Νωρίς το πρωί πολίτης επικοινώνησε με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, δηλώνοντας ότι στον Ταΰγετο, στην περιοχή του τουριστικού, έχουν αποκλεισθεί οχήματα και πολίτες. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, η οποία έσπευσε στο σημείο, χωρίς ωστόσο να διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν από την Πυροσβεστική, ελέγχθηκε ο δρόμος, ακόμη και μετά το τουριστικό, αλλά δε διαπιστώθηκε πρόβλημα.
Μέτρα η Αστυνομία έλαβε στο 14ο χλμ. του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης, καθώς είχαμε κατολίσθηση και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με δυσκολία. Μηχανήματα απομάκρυναν τα βράχια και αποκατέστησαν την κυκλοφορία πριν από το μεσημέρι.
 Απομάκρυνση δέντρου
Επίσης, η Πυροσβεστική χρειάσθηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση ενός σπασμένου δέντρου στην περιοχή Γουλιμίδες, ενώ κατέρρευσαν δύο τοίχοι αντιστήριξης στη Βέργα (περιοχή «Καστράκι») και στη Θουρία, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, και έγινε επέμβαση από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας.
Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Ακρογιαλίου, όπου εκτελούνται τα αντιδιαβρωτικά έργα, οι έντονοι κυματισμοί έβγαλαν για άλλη μια φορά πέτρες στο δρόμο, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία και οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται για την κατάσταση.-

*** Σαν σήμερα ...στις 14 Φεβρουαρίου      :
               *  Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΑΝΑΚΟΙΝΟΥΤΑΙ εις τους προσκληθέντας δια την προεσπερίδα της Παρασκευής, ότι αύτη θα είναι μόνον προεσπερίς και δεν θα παραταθή, δι’ ο και παρακαλούνται οι ευαρεστούμενοι, όπως προσέλθωσι την 5ην μ.μ. ώραν. Δεν θα υπάρχη δείπνον αλλά γλυκίσματα μόνον και διάφορα αναψυκτικά. Το αντίτιμον του εισιτηρίου δια τους βουλομένους θα γίνεται δεκτό εις την είσοδον.
 -ΟΙ Θεόδωρος Κ. Βλαχοθανάσης, Γ. Συρμαλής, Δημ. Συρμαλής και Ι. Συρμαλής, εν τω χωρίω Φοινίκιον της Λακεδαίμονος, επετέθησαν αδίκως δια ράβδων κατά των Δημ. Κοφηνά και Ν. Θ. Λεκάκου τραυματίσαντες αυτούς σοβαρώς.
 -ΚΑΤΑ τον λήξαντα μήνα Ιανουάριον απέθανον εν τη πόλη μας 42 άτομα, εξ ων 7 εκ γρίππης και 4 εκ φυματιώσεως, ως εμφαίνεται εκ του δελτίου θνησιμότητος του Δημαρχείου. Κατά τον αυτόν μήνα του παρελθόντος έτους 1918 απέθανον 45 άτομα, εξ ων 4 εκ φυματιώσεως. Κατά το πρώτον δεκαήμερον του τρεχ. μηνός Φεβρουαρίου απέθανον εκ γρίππης εν τη πόλει μας 8 άτομα.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"


Γεγονότα
 1349: 2000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη.
1477: Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθυνόταν Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο.
1824: Στάση των αντικυβερνητικών στην Τριπολιτσά, κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Διχασμού στην Επανάσταση. Νεκροί και από τις δύο πλευρές.
1896: Ο εβραίος δημοσιογράφος Τέοντορ Χερτζλ δημοσιεύει το μανιφέστο Der Judenstaat (Το κράτος των Εβραίων), σηματοδοτώντας την εμφάνιση του σιωνισμού.
1898: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γεωργίου Α' στην περιοχή του Αναλάτου (σημερινό Άγιο Σώστη).
1924: Η εταιρεία Computing Tabulating Recording Corporation (CTR) μετονομάζεται σε International Business Machines Corporation (IBM).
 Γεννήσεις
 1884: Κώστας Βάρναλης, έλληνας ποιητής και πεζογράφος. (Η αληθινή απολογία του Σωκράτη) (Θαν. 16/12/1974)
1911: Βίλεμ Γιόχαν Κολφ, ολλανδικής καταγωγής αμερικανός ιατρός, εφευρέτης του τεχνητού νεφρού. (Θαν. 11/2/2009)
1944: Καρλ Μπερνστάιν, δημοσιογράφος της Washington Post, που μαζί με τον συνάδελφό του Μπομπ Γουντγουόρντ αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, το οποίο οδήγησε σε παραίτηση τον αμερικανό πρόεδρο Ριτσαρντ Νίξον.
 Θάνατοι
 869: Κύριλλος, μοναχός, που μαζί με το Μεθόδιο εκχριστιάνισαν τους Σλάβους. (Γεν. 827)
1977: Νίκος Καμπάνης, αθλητικός παράγοντας του Άρη Θεσσαλονίκης, κατά πολλούς ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και δημιουργός της μεγάλης ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 1970, μετά τον αλησμόνητο τελικό με τον ΠΑΟΚ (1-0). (Γεν. 1910)
1987: Κάρολος Κουν, έλληνας σκηνοθέτης του θεάτρου. (Γεν. 13/9/1908), πηγή: www.sansimera.gr

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  γιά  σήμερα :

* * *   Καθάρισε με το πρωτάθλημα ο Μεσσηνιακός και… βλέπει μπαράζ  :
  * Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΣΤΟ 34΄ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
 ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 81΄ ΜΕ ΛΥΔΙΩΤΗ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Ο Μεσσηνιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής, που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο «Σταύρος Παπαδόπουλος», καθώς επικράτησε της 2ης του βαθμολογικού πίνακα Κυπαρισσίας, με σκορ 1-0, αποτέλεσμα το οποίο εξασφαλίζει την πρωτιά στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Μεσσηνίας και δίνει το χώρο στους πράσινους να σκέπτονται με άνεση από τώρα τα μπαράζ ανόδου. Μπορεί ν’ απομένουν αρκετές αγωνιστικές ακόμη, όμως με τη διαφορά να έχει ξεφύγει στους 12 βαθμούς, και με τη δυναμική που παρουσιάζει το Καλαματιανό Σωματείο, ούτε ένα θαύμα δεν δείχνει ικανό να ανακόψει την πορεία τους προς τον τίτλο.
Πάντως και σ’ αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια όπου οι πράσινοι έφθαναν εύκολα στην κατάκτηση του τριπόντου, σήμερα χρειάστηκε η υπέρβαση από τους παίκτες του Δημήτρη Τσάκωνα για να καμφθεί η αντίσταση της μαχητικής και καλοστημένης Κυπαρισσίας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή τακτική, εξουδετερώνοντας τα ατού του Μεσσηνιακού, που είχε προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά κάποιες φορές και στο αμυντικό. Χρειάστηκε μια στημένη φάση και η λανθασμένη εκτίμηση του Ντουγέρογλου στο 34΄, για να δώσει την ευκαιρία στον Αντώνη Κωνσταντόπουλο να βρει δίχτυα και να λύσει το γόρδιο δεσμό. Το γκολ αυτό ήταν αρκετό στο να χαρίσει το τρίποντο στο Μεσσηνιακό, και να κλειδώσει ουσιαστικά τη μάχη του τίτλου. Η Κυπαρισσία προσπάθησε στην επανάληψη να απειλήσει την εστία του Κόκκαλη, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, κυρίως από στημένες φάσεις, ωστόσο δεν τα κατάφερε και απλά προσαρμόστηκε στην καλή της παρουσία. Ίσως εάν οι παίκτες του Παναγόπουλου το πίστευαν περισσότερο, να είχαν και περισσότερες πιθανότητες για να πάρουν κάτι θετικό.
Από την άλλη πλευρά, φάνηκε ότι η χρησιμοποίηση πολλών επιθετικογενών ποδοσφαιριστών στο αρχικό σχήμα (Χελάς, Τσουλάκος, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος), δεν απέδωσε στο χθεσινό ματς για τον Μεσσηνιακό, που είχε κάποια προβλήματα όταν η Κυπαρισσία έβγαινε στην κόντρα. Ακόμη κι έτσι, είναι τέτοια η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Καλαματιανού Σωματείου, που υπερκάλυπτε τις όποιες αδυναμίες και τα όποια κενά προέκυπταν.
 ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
10΄ στην κόντρα η Κυπαρισσία με τον Ανδριόπουλο να βρίσκει ωραία τον Σουπούλι, αλλά τον τελευταίο να κάνει κακό κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Κόκκαλη ν μπλοκάρει.
13΄ ο Αντώνης Καλογερόπουλος κέρδισε από τον Ανδριόπουλο, δίνοντας την κατάλληλη στιγμή στον Αθανασόπουλο, που βρέθηκε μόνος στην περιοχή της Κυπαρισσίας, αλλά το πλασέ του μέχρι πρότινος παίκτη της Καλαμάτας δεν ήταν καλό, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
33΄ σέντρα του Ι.Καλογερόπουλου από δεξιά, με τον Τσουλάκο να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά τον Ντουγέρογλου να μπλοκάρει εύκολα.
34΄ φάουλ του Αντώνη Καλογερόπουλου από αριστερά, ο Ντουγέρογλου έκανε κακή έξοδο, και ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος σε κενή εστία πέτυχε με κεφαλιά το 1-0.
47΄ πλασέ του Α. Καλογερόπουλου από πλάγια θέση και αριστερά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
62΄ φάουλ του Γαργαρώνη, έφερε την μπάλα στα καρέ του Κόκκαλη, που έκανε κακή εκτίμηση αλλά ο Σουπούλι αιφνιδιάστηκε και η κεφαλιά που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
81΄ εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λυδιώτη, υποχρέωσε τον Κόκκαλη να εκτιναχθεί στο γάμα, βρίσκοντας την μπάλα με τα δάχτυλα και στέλνοντάς τη στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι για να καταλήξει στη συνέχεια κόρνερ.
89΄ μεγάλη φάση για τον Μεσσηνιακό στην αντεπίθεση, όταν ο Κωνσταντόπουλος βρήκε τον Αργυρόπουλος, αυτός έκοψε, αν και μπορούσε να πάρει πάνω του τη φάση, για τον επερχόμενο Γιάννη Καλογερόπουλο, που σε κενή εστία σούταρε ψηλά άουτ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Πολύ καλή ήταν η παρουσία του κ. Αλεξέα, ενώ απαρατήρητοι πέρασαν οι βοηθοί Αθανασοπούλου και Κότσαρης.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μολονότι το παιχνίδι ήταν δυνατό δεν αποδείχθηκε στο ελάχιστο αντιαθλητικό. Έτσι ο κ. Αλεξέας κιτρίνισε τον Σπύρο Δασκαλάκη στο 61΄ και τον Γαργαρώνη για διαμαρτυρία στο 24΄.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κουλουράς, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Ι. Καλογερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Αργυρόπουλος, Α. Καλογερόπουλος (69΄ Μπεγέτης), Χελάς (79΄ Δημόπουλος), Τσουλάκος, Αθανασόπουλος (66΄ Αρβανίτης).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Αναγνωστόπουλος, Ανδριόπουλος, Γαργαρώνης, Σταματόπουλος (75΄ Γιαννόπουλος), Ντάβι, Γκρέτσα (65΄ Χρονόπουλος), Σουπούλι, Δασκαλάκης, Μοροσάνου (53΄ Λυδιώτης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  (σε 20 αγώνες)
 1. Μεσσηνιακός 72-16 53

2. ΑΟ Κυπαρισσίας 33-18 41

3. ΑΟ Σπερχογείας 45-28 38

3. Ολυμπιακός Κ. 30-22 35

5. Τ. ΄Αγρας 30-32 30

6. ΑΟ Φαραί 27-27 29

7. ΑΟ Διαβολιτσίου 24-30 25

8. Αρφαρά 30-37 24

-. Απόλλων Κ. 26-29 24

-. Δώριο 29-29 24

-. Ομόνοια 30-38 24

-. ΑΕ Αβίας 23-36 24

13. Αίαντας Κ. 21-27 22

14. ΑΟ Μεθώνης 29-40 19

15. Ασπρόχωμα 15-40 15

16. Πεταλίδι 24-51 13

Το πρόγραμμα  της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο  (3.30 μ.μ.)

Ομόνοια-Αστέρας Αρφαρών

(6.30 μ.μ.)

Ασπρόχωμα-Αίαντας

Φαραί-Ολυμπιακός Καλαμάτας Κυριακή, 3.30 μ.μ.

Τέλος Άγρας-Δωριέας Δωρίου

ΑΟ Διαβολιτσίου-Μεσσηνιακός

Απόλλων Πετ.-ΑΟ Κυπαρισσίας

(6.30 μ.μ.)  : Απόλλων-Αβία

***  Θερμή ατμόσφαιρα στην κοπή πίτας των τμημάτων ανδρών και γυναικών της Καλαμάτας 80 :
 
*  Σε κάθε ευκαιρία οι ιθύνοντες της Καλαμάτα 80 φροντίζουν να αποδεικνύουν εμπράκτως γιατί έχουν φέρει την ομάδα σε ρόλο οδηγού στα μπασκετικά δρώμενα του Νομού και το ίδιο έκαναν το βράδυ της Δευτέρας στη μικρή γιορτή που πραγματοποίησαν, συνδυάζοντάς τη με την κοπή της πίτας των τμημάτων ανδρών και γυναικών. Είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό κάτι ανάλογο για τα τμήματα υποδομών στην Τέντα, και σειρά πήραν τα μεγάλα αγωνιστικά τμήματα των Λύκων, που συναντήθηκαν στο καφέ «Το κύμα» στην παραλία της Καλαμάτας.
Παρόντες το σύνολο σχεδόν της διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου, όπως και ο πρόεδρός του Αποστόλης Τσόπελας, που παραμένει ενεργός κοντά στην ομάδα, τα μέλη του τεχνικού επιτελείου ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και οι περισσότεροι εκ των αθλητών και αθλητριών. Υπήρχαν κάποιες απουσίες, που ήταν κυρίως αποτέλεσμα επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο αυτές δεν κατέστη εφικτό να επηρεάσουν την πολύ ωραία και θερμή ατμόσφαιρα που είχε διαμορφωθεί. Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα πρέπει ν’ αναφέρουμε και τους τυχερούς της βραδιάς, που για το τμήμα ανδρών αναδείχθηκε ο 17χρονος διεθνής φόργουορντ της ομάδας Γιώργος Πολιτόπουλος, και για το αντίστοιχο των γυναικών η Σταυρούλα Κουτίβα.  Ν. Μπ.

****** Για το Τσάμπιον Λίγκ στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στη Φάση των 16 :

Αποτελέσματα (Χθές)Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 :

ΣΕΛΤΙΚ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-3 .- ^

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2 .- ^

Σήμερα (Χθές) Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 :

ΡΕΑΛ Μανδρίτης Ισπανίας - Ματσεστερ Γιουνάϊτεντ Αγγλίας 1-1 ,(1-1) .- ^

ΣΑΧΤΑΡ Ντόνετσκ Oυκρανίας - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ Γερμανίας 2-2, (1-1) .- ^

Σήμερα ,   Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου γιά το Γιουρώπα Λίγκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο :

ΖΕΝΙΤ Αγίας Πετρούπολης  -ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ   2-0 .- ^

ΣΠΑΡΤΑ Πράγας - ΤΣΕΛΣΙ   0-1.- ^

ΛΕΒΑΝΤΕ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς     3-0, (2-0) .- ^

ΝΑΠΟΛΙ -ΒΙΚΤΟΡΙΑ Πλτσεν   0-3 .- ^

ΝΤΙΝΑΜΟ Κιέβου - ΜΠΟΡΝΤΟ  1-1 .- ^

ΜΠΑΓΕΡΝ Λεβερκούζεν - ΜΠΕΝΦΙΚΑ  0-1 .-^

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  0-0 .- ^

ΑΓΙΑΞ - ΣΤΕΑΟΥΑ Βουκουρεστίου   2-0 .- ^

ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΝΤΝΙΠΡΟ  2-0  (1-0) .- ^

ΙΝΤΕΡ - ΚΛΟΥΖ   2-0   (1-0) .- ^

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΜΕΤΑΛΙΣΤ Χάρκιβ   0-0  (0-0) .- ^

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΓΚΕΝΚ  1-0   (1-0) .-^

ΑΤΛΕΝΤΙΚΟ Μανδρίτης - ΡΟΥΜΠΙΝ Καζάν  0-2  , (0-1) .- ^

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΛΑΤΣΙΟ   3-3    (1-0) .- ^

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΛΙΟΝ    2-1   (0-0).- ^

ΑΝΤΖΙ  Μαχάτσκαλα (Λουζνίκι Μόσχας) - ΑΝΟΒΕΡΟ  3-1 .- ^


***ΛΕΒΑΝΤΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   3-0 , (2-0) .-{ έκπληξη με Βλαχοδήμο }.-
Τα  γκόλ : 10΄ Ρίος,  30΄ α΄ πεν . Μάρτινς  (άουτ),  39΄  β΄πεν . Μπαρκέρο ,(2ο πέναλτι)., 56΄ Μάρτινς ,
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γερμανός Μάνουελ Γκράφε με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάρκους Χάκερ και Χόλγκερ Χένσελ.
Κάρτες : Αμπτούν(2) 30΄ κόκκινη  , Ρίος , Μεσάντο , Μανωλάς , Ντιόπ , Ρουμπέν ,
Οι επίσημες ενδεκάδες είναι οι εξής:
Λεβάντε (Ιγκάσιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Πέδρο Λόπεζ, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Ιμπόρα, Ντιόπ (Μίτσελ) , Ριός(Βάλντο), Μπαρκέρο, Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς ( Ακουαφρέσκα) .   .
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέβας, Φέισα, Μοντέστο(Φετφατζίδης), Μασάντο (Γκρέκο), Βλαχοδήμος, Αμπντούν, Τζιμπούρ .-

* Από  30΄  ο  Ολυμπιακός  με  10  ποδοσφαιριστές  αποβολή Αμπτουν που υπέπεσε στο πέναλτυ με αντικανονικό μαρκάρισμα εντός περιοχής ,
Βίντεο  καί  τα  γκόλ  του αγώνα :
~* ΛΕΒΑΝΤΕ -ΟΣΦΠ 2-0 το 2ο γκόλ της ΛΕΒΑΝΤΕ α΄ ημίχρονο  :

http://youtu.be/wloTba49Kls ,~* LEVADE -OSFP 3-0 το 3ο γκόλ της Λεβάντε Β΄ ημίχρονο  :
http://youtu.be/DvsrA4nhlVQ ,


~* ΛΕΒΑΝΤΕ - ΟΣΦΠ 3-0 ΦΈΣΕΙΣ  από αγώνα :
http://youtu.be/BCTXoRWItoE ,* Λεβάντε -ΟΣΦΠ 3-0 το 1ο γκόλ και  φάσεις  :

http://youtu.be/FsDq1VZCOAQ ,

*** ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΚΑΤΑ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  Θ. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ  , Π. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ...:
* Η προσφυγή του Θοδωρή Παπαλουκά κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός φαίνεται να είναι η αρχή μία σειράς δικαστικών «μαχών» για του «ερυθρόλευκους».
~ Μάλιστα αν με τον νυν πάικτη της ΤΣΣΚΑ αν δεν υπάρξει συμβιβασμός, τότε σε έναν μήνα η υπόθεση θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή της FIBA.
~ Μάρτυρας του Παπαλουκα στη συγκεκριμένη υπόθεση θα είναι, όπως λένε οι πληροφορίες, ο άλλοτε συμπαίκτης του στους Πειραιώτες, Γιάννης Μπουρούσης.
* Εν τω μεταξύ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που από το περασμένο καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν, έχει μείνει απλήρωτος για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου κι έτσι σκοπεύει να διεκδικήσει στο έπακρο το ποσό που του οφείλεται.
~ Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΚΑΕ του χρωστάει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, στο οποίο αν προστεθούν και τα 1,7 του Παπαλουκά, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, εφόσον οι δύο πρώην αρχηγοί της ομάδας δικαιωθούν.-
~*                                                                          `
*** Για  την ευρωλίγκα  του  ευρωμπάσκετ   στο TOP  16 , 7η αγωνιστική  :

ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός    86-69 , (35-31) .- 
Τα δεκάλεπτα : 25-15 , 35-31, 66-50 , 86-69.-^
~ Η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων είναι υπέρ του Παναθηναϊκού
 με 13 νίκες έναντι 10.-
 ~ *-Διαιτητές της αναμέτρησης  είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Νταμίρ Γιαβορ (Σλοβενία)  . -
ΤΣΣΚΑ(Μεσίνα) :  Κάουν , Τεόντοσιτς , Γουίνς , Μίκοφ ,Έτσζεγκ , Τζάκσον ,  Κρίστιτς , Κρίτσμαν , Μίρτσο ,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης) : Σχορτσιανίτης , Ούκιτς , Διαμαντίδης , Τσαρτσαρής , Μασιούλης , Λάσμε , Μπράμος , Γκίστ , Μπάνκς , Σκορδίλης , Ξανθόπουλος ,
Από τους  Ρώσους της  ΤΣΣΚΑ  που θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Βίκτορ Χριάπα, ενώ αμφίβολος είναι ο Βοροντσίεβιτς και εκτός αποστολής ο Παπαλουκάς .- Ετσι λοιπόν ,... H TΣΣΚΑ θα παραταχθεί χωρίς τους Βίκτορ Χριάπα και Αντρέι Βοροντσέβιτς. Εκτός αποστολής βρίσκεται ο Θοδωρής Παπαλουκάς αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague.

*Πόντοι  και  Στατιστικά  Ημιχρόνου :
Πόντοι:
ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς 10, Μίκοφ 2, Κρστς 8, Γουίμς 7, Ετσζεγκ 2, Κάουν 6.
Παναθηναϊκός: Μασιούλις 5, Καπόνο 2, Ούκιτς 4, Λάσμε 3, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 7, Σχορτσιανίτης 6.-

Τα στατιστικά των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο:
ΤΣΣΚΑ: Δίποντα 57%, Τρίποντα 37%, Βολές 80%, Ριμπάουντ (15-2), 2 κλεψίματα, 8 ασσίστ, 3 τάπες, 7 λάθη.
Παναθηναϊκός: Δίποντα 44%, Τρίποντα 18%, Βολές 42%, Ριμπάουντ (12-8), 3 κλεψίματα, 6 ασσίστ, 0 τάπες, 3 λάθη.-


** 
Και η βαθμολογία:
1. Ρεάλ Μαδρίτης 6-1     13.-^

2. Αναντολού Εφές 6-1    13.-^
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-2    12.-^
4. Παναθηναϊκός 4-3       11.-^
5. Ζαλγκίρις Κάουνας 3-4   10.-
6. Ουνικάχα 3-4                   10 .-^
7. Άλμπα Βερολίνου 1-6     8 .-^
8. Μπάμπεργκ 0-7               7.-^
Thursday February 14, 2013 5:33 .
Αναλυτικά το πρόγραμμα του «πράσινου» ομίλου:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός    86-69.-^
Άλμπα Βερολίνου-Ουνικάχα    65-67 .-^
Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης   74-72 , ( 46-36 ).- ^
Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις Κάουνας   76-76 κ.α , παράταση : 87-88 .-^

ΜΑΚΑΜΠΙ - ΜΠΕΡΤΣΕΛΟΝΑ 77-82 .-^

*** Αύριο παρασκευή 15/02/2013 :
ΚΙΜΚΙ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΟΥΛΚΕΡ - ΜΠΕΣΙΚΤΑ
ΣΙΕΝΑ - ΚΑΧΑΛΑΜΠΟΡΑΛ


~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2281 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        707 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  718   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3706   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr
**** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :
Από Μυτιλήνη -Μοσχονήσια  - Αϊβαλί .... Προύσσα  Τουρκίας 2012
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις ..... Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-

 ~**
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.- ~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-

 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
Μένουμε  Ελλάδα - Αγαπάμε  Ελλάδα
Διασκεδάζουμε  στην Ελλάδα !
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά  γιορτή   Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου