ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013


Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου  2013   :


***

~* ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί  Άλλα  :
 
***  «Ναι» για το έργο στην οδό Κρήτης  :










 
* Ενέκρινε, τελικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με απόφασή του που παρελήφθη χθες, τη σύναψη δανειακής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να γίνει διαμόρφωση του τμήματος της οδού Κρήτης από την οδό Φαρών μέχρι την οδό Ψαρών.
Η σύμβαση θα είναι ύψους 133.912,25 ευρώ και η υπογραφή της πλέον δεν κωλύεται, καθόσον το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχθηκε την αίτηση ανάκλησης του Δήμου Καλαμάτας κατά πράξεως του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ υπέρ του Δήμου Καλαμάτας παρενέβη το Ταμείο Παρακαταθηκών.
Πλέον, είναι εφικτή η εκτέλεση αυτού του αναγκαίου έργου, που θα βελτιώσει την ασφάλεια και την αισθητική του συγκεκριμένου πολυσύχναστου οδικού τμήματος.
Η απόφαση προοιωνίζεται, επίσης, θετική έκβαση για την απεμπλοκή του δανείου που επιδιώκει να συνάψει ο Δήμος Καλαμάτας προς εκτέλεση σημαντικών παρεμβάσεων.
Συγκεκριμένα, η παρέμβαση αφορά στο τμήμα από τη διασταύρωση με την οδό Φαρών μέχρι το ύψος της γεφυροπλάστιγγας στην οδό Λυκούργου. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εργασίες παρέμβασης καθ’ όλο το μήκος με την κατασκευή νησίδας, χαρακτηριστικό στοιχείο του δρόμου που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και καταργήθηκε για να κατασκευαστεί ο αγωγός αποχέτευσης.
Επίσης, θα γίνει διευθέτηση του κόμβου μεταξύ Φιλελλήνων και Κρήτης με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.
Τέλος, επειδή και από το μελετητή αλλά και τη Δημοτική Αρχή η οδός Κρήτης θεωρείται βασικός άξονας της πόλης, τα χαρακτηριστικά της διατομής θα είναι τέτοια ώστε να παραμείνουν οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με θέσεις στάθμευσης δεξιά και αριστερά συγχρόνως.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
*** Εκτός δημοσίου οι υπάλληλοι που δεν θα δεχθούν μετάταξη, λέει ο Μανιτάκης :
  * Εκτός Δημοσίου θα βρεθούν οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Μιλώντας στην εφημερίδα Realnews σημειώνει: «Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση, για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία, θα βρεθούν εκτός Δημοσίου, γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους».
Σημειώνει ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1.890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.
Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».
Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.
Στυλιανίδης: Κινητικότητας και όχι απολύσεις
«Δεν έχουμε περιθώρια για χαλάρωση. Πρέπει όμως να επισπεύσουμε την πορεία μας προς την έξοδο από το τέλμα χωρίς να προκαλούμε με τις αποφάσεις μας νέες αδικίες» δηλώνει στην Realnews ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο υπογραμμίζει πως «παλεύουμε για να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλεισθούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους εν ενεργεία υπαλλήλους, που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου. Η κινητικότητα είναι η άμεση απάντησή μας σε απολύσεις που θα εκτινάξουν περαιτέρω την ανασφάλεια και την ανεργία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αρνητικές επιπτώσεις και στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια :
  * Ερώτηση για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τα καπνικά προϊόντα κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ι. Λαμπρόπουλος.
Χαρακτηριστικά, επισημαίνει: «Η αναθεωρημένη Οδηγία 2001/37/ΕΚ για τα προϊόντα καπνού που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει, μεταξύ άλλων, απαγόρευση των τσιγάρων με διάμετρο μικρότερη των 7,5 χιλ. (Slims), απαγόρευση των προϊόντων καπνού που περιέχουν μενθόλη ή άλλα αρώματα, καθιέρωση μεγάλων προειδοποιήσεων υγείας, καθώς και μεγάλων απωθητικών εικόνων στα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού για στριφτά.
Οι νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιφέρουν σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας στη γεωργία, τη μεταποίηση, τη βιομηχανία και το εμπόριο προϊόντων καπνού, αφού θα θέσουν τον κλάδο καπνού σε σοβαρό κίνδυνο.
Αν υιοθετηθούν ακριβώς όπως έχουν οι προτάσεις για την αναθεώρηση της ως άνω Κοινοτικής Οδηγίας, θα υπάρξουν δραματικές επιπτώσεις και στην Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην αγορά καπνικών προϊόντων από το 1888 στην Καλαμάτα, απασχολεί 460 εργαζόμενους και μέσα στο 2012 εισέφερε στα δημόσια ταμεία 350 εκατ. ευρώ από έμμεσους και άμεσους φόρους, 6 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έφερε περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς της πωλήσεις, αφού το 84% της παραγωγής της κατευθύνεται σε διεθνείς αγορές, κατατάσσοντάς την μεταξύ των πρώτων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας μας. Ο δε συνολικός όγκος πωλήσεών της το 2012 σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 5,2 δισεκατομμύρια τσιγάρα.
Επειδή η επιτυχημένη είσοδος της ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ στις ευρωπαϊκές αγορές και όχι μόνο, κατέστη εφικτή, κυρίως λόγω της πρωτοτυπίας της να λανσάρει προϊόντα τύπου Slims, δηλαδή με διάμετρο μικρότερη των 7,5 χιλ., τυχόν υιοθέτηση αυτού του μέτρου:
-Θα στερήσει σχεδόν το σύνολο των εξαγωγών της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Θα στερήσει την δυνατότητα εργασίας σε τουλάχιστον 190 – 210 άτομα, που σήμερα απασχολούνται για την παραγωγή των προϊόντων της προς τις χώρες της Ε.Ε., αλλά και την εμπορική παρακολούθηση των αγορών αυτών.
-Θα απαξιώσει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια, για την παραγωγή αυτού του είδους σημάτων, αφού το σύνολο της παραγωγής της παράγεται στις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις της στην Καλαμάτα και ούτε ένα τσιγάρο δεν παράγεται εκτός της ελληνικής επικράτειας.
-Είναι βέβαιο ότι σε επίπεδο αγοράς και σε ό,τι αφορά την ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα αντικατάστασης των σημάτων Slims με νέα σήματα, αφού, σύμφωνα με το σημερινό καθεστώς ολικής απαγόρευσης της διαφήμισης σε όλα πλέον τα κράτη μέλη της Ε.Ε., είναι πρακτικά αδύνατη η ενημέρωση για την κυκλοφορία οποιουδήποτε καινούργιου σήματος.
Επειδή εταιρείες σαν την ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ, λόγω του συγκριτικά μικρότερου μεγέθους τους, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν πανίσχυρες πολυεθνικές και τα ήδη ευρέως διαδεδομένα προϊόντα αυτών, με νέα πανομοιότυπα προϊόντα, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Σε ποίες ενέργειες θα προβείτε για την απόρριψη ή την αναμόρφωση της Οδηγίας 2001/37/ΕΚ που παραβαίνει τις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας, προκειμένου να περιοριστούν οι καταστροφικές επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη καμπή της;».

***  «Όλα καλά» ανακοίνωσε για τους βράχους στο Ακρογιάλι, το έργο συνεχίζεται :

* Θετικά νέα για το έργο στο Ακρογιάλι γνωστοποίησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παν. Αλευράς. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας επέτρεψαν χθες τη συνέχεια των εργασιών, αφού αξιολόγησαν τα πορίσματα του ΙΓΜΕ και των χημικών αναλύσεων που έγιναν στους βράχους που αλιεύθηκαν από το Βενέτικο.
Στις 17 Δεκεμβρίου δε ζητήθηκε διακοπή των εργασιών, «απλώς οι επιβλέποντες είπαν να σταματήσει η αλίευση βράχων από το Βενέτικο, έως ότου γίνουν πετρογραφικές και χημικές αναλύσεις. Πήραν δείγματα, έγιναν οι απαιτούμενες αναλύσεις και το έργο προχωρά».
Ο κ. Αλευράς ανέφερε, επίσης, ότι ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παν. Γιαννακέας, έκανε δεκτό το αίτημα του αναδόχου να συνεχιστεί η αλίευση των βράχων από το Βενέτικο, ενώ απέρριψε το αίτημά του να αποζημιωθεί για τις ημέρες που δεν εκτελούνταν εργασίες.
Τέλος, ανακοίνωσε πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το έργο, που θα συνεχιστεί κανονικά».
 Καταιγισμός ερωτήσεων
Ακολούθως, βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις, δεδομένου πως είναι εξόφθαλμα όσα συμβαίνουν στο Ακρογιάλι και έχουν προκαλέσει εύλογα την ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι φοβούνται πως αν σταματήσει το έργο, θα εξακολουθεί να υπάρχει απειλή κατά της περιουσίας τους και- γιατί όχι- της ζωής τους.
Απαντώντας, είπε πως υπάρχει πιστοποίηση ότι οι βράχοι είναι ανθεκτικοί, χωρίς ωστόσο να την επιδείξει. και πρόσθεσε: «Το ΙΓΜΕ άφησε ασχολίαστο το πόρισμά του, προκειμένου να το αξιολογήσουν ειδικοί και ο κ. Γιαννακέας, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα, είπε πως είναι εντός προδιαγραφών και μπορεί να συνεχιστεί το έργο της αλίευσης».
Αρνήθηκε να κατονομάσει τους επιβλέποντες του έργου, λέγοντας πως δεν έχει καμία σημασία.
Όμως, είναι τα ίδια άτομα που στο αίτημα διενέργειας ελέγχου προς το ΙΓΜΕ, στις 17 Δεκεμβρίου, ανέφεραν: «Οπτικά τουλάχιστον υπάρχει υποψία ότι με την επίδραση των κυματισμών οι εξ αλιεύσεως ογκόλιθοι ψαμμιτικής σύστασης ενδέχεται να φθαρούν…».
Τα εν λόγω άτομα μπορεί να εκτέλεσαν ευσυνείδητα το καθήκον τους, προβαίνοντας στους σχετικούς ελέγχους και διαπιστώσεις, αλλά μάλλον καθυστέρησαν να διατυπώσουν το αίτημα, δεδομένου ότι το έργο ξεκίνησε αρχές Ιουνίου, διακόπηκε για Ιούλιο και Αύγουστο και ξαναξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαν ήδη αλιευθεί κάποιες χιλιάδες τόνοι πετρώματος από το Βενέτικο.
Σε σχετική μας ερώτηση, όμως, απάντησε: «Ρωτήστε αυτούς γιατί το έκαναν».
Ο κ. Αλευράς έσπευσε να διευκρινίσει πως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αλίευση των βράχων από το Βενέτικο δόθηκε για συγκεκριμένες ποσότητες από την περιοχή.
Για την ποιότητα των βράχων, θα έπρεπε να αποφανθεί το ΙΓΜΕ. «Ήταν πλεονασμός; Ήταν. Έγινε, όμως, κι ενισχύει το έργο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας δε δόθηκε εντολή να σταματήσει το έργο. Οι επιβλέπουσες, οι επιβλέποντες, είπαν να σταματήσει να ενσωματώνει στο Ακρογιάλι τις εξ αλιεύσεως πέτρες…».
Στο σημείο αυτό διακόπηκε από την ερώτηση «ποιες εναλλακτικές επιλογές είχε ο ανάδοχος», κι απάντησε: «Θα μπορούσε να πάρει ογκολίθους από όπου αλλού νόμιζε ή υπάρχει δυνατότητα και είναι πιστοποιημένοι. Η μελέτη προέβλεπε δύο δυνατότητες: ή να πάρει από συγκεκριμένα λατομεία ή να αλιεύσει ογκόλιθους. Διάλεξε τη δεύτερη».
Ακολούθως, έπλεξε το εγκώμιο της κατασκευής, χαρακτηρίζοντας το έργο στολίδι για το Ακρογιάλι, το οποίο και έχει ανάγκη η περιοχή, ενώ εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Και κατέληξε λέγοντας: «Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πει ότι σε δέκα ημέρες το έργο θα συνεχιστεί, όπως και πριν. Είμαι συγκεκριμένος στο χρονοδιάγραμμα που έβαλα, που σημαίνει ότι ξέραμε την ποιότητα των υλικών και ότι είναι μέσα στις προδιαγραφές οι βράχοι από το Βενέτικο. Απλώς, οι επιβλέποντες ήθελαν και με εργαστηριακές αναλύσεις να είναι σίγουροι».
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Σημαντικές ρυθμίσεις οφειλών, ακόμα και μηδενικές δόσεις :

*  Τέσσερις νέες αποφάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που ρυθμίζουν οφειλές δανειοληπτών για την επόμενη τετραετία, καθαρογράφτηκαν από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.
Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις ορίζονται μηδενικές δόσεις, καθώς το εισόδημα ζευγαριού είναι μηδενικό, «χωρίς δική τους υπαιτιότητα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.
 Σημαντική μείωση
Η πρώτη θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου αφορά ζευγάρι που είχε καταθέσει κοινή αίτηση για ρύθμιση. Πρόκειται για έναν 40χρονο και μια 37χρονη που έχουν ένα ανήλικο παιδί. Ο άντρας εργάζεται ως αυτοκινητιστής με μέσο μηναίο εισόδημα 800 ευρώ. Η γυναίκα εργάζεται 4ωρο σε ιδιωτική εταιρεία, με μηνιαίο εισόδημα 481,90 ευρώ. Η δε μηνιαία δαπάνη διαβίωσης της οικογένειας ορίσθηκε στα 800 ευρώ.
Το εισόδημά τους, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, έχει παρουσιάσει σημαντική μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και προς το παρόν δεν αναμένεται βελτίωσή του, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. Ειδικότερα, το 2007 το μηνιαίο εισόδημά τους ήταν 2.500 ευρώ και μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Λόγω δύο στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει από κοινού, οφείλουν συνολικά 161.210,17 ευρώ. Το Δικαστήριο έκρινε ότι από το 2012 έχουν περιέλθει σε διαρκή αδυναμία πληρωμής χωρίς δόλο. Έτσι ρυθμίζει επί μια 4ετία να καταβάλουν στις τράπεζες ο άντρας 250 ευρώ και η γυναίκα 150 ευρώ, εξαιρώντας από την εκποίηση το διαμέρισμα που διαμένουν. Με το τέλος της 4ετίας συνολικά ο άντρας θα έχει καταβάλει στις τράπεζες 11.552,64 και η γυναίκα 6.931,12 ευρώ.
Μετά την 4ετία, το δικαστήριο όρισε ότι για 240 μήνες θα καταβάλλει καθένας από τους δύο στις τράπεζες 212,5 ευρώ.
 Ελάχιστη καταβολή
Στη δεύτερη περίπτωση η αίτηση είχε κατατεθεί από 37χρονο έγγαμο με δύο ανήλικα παιδιά, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, με μηναίο μισθό 583,63 ευρώ. Η 36χρονη σύζυγός του είναι άνεργη και δε λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Η γυναίκα με τα δύο παιδιά μένουν σε συγγενικό σπίτι στη Μεσσηνία και ο σύζυγος σε συγγενικό σπίτι στην Αθήνα, λόγω της εργασίας του. Οι ανάγκες διαβίωσής της οικογένειας υπολογίσθηκαν στα 1.300 ευρώ, ενώ οικονομικά συμβάλλουν και οι οικογένειές τους.
Η συνολική οφειλή σε τράπεζες είναι 18.951,71 ευρώ και το δικαστήριο αποφάσισε να ρυθμίσει επί μια 4ετία μηνιαία δόση 50 ευρώ. Συνολικά στο τέλος της 4ετίας θα έχουν καταβληθεί 2.364,72 ευρώ.
Το μόνο τους περιουσιακό στοιχείο είναι το 37,5% από αγροτεμάχιο 1 στρέμματος, και το δικαστήριο έκρινε ότι δεν παρουσιάζει αγοραστικό ενδιαφέρον. Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε ότι μετά από 5 μήνες θα εξετασθεί και πάλι η υπόθεσή τους, καθώς μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην οικονομική τους κατάσταση, π.χ. να βρει εργασία η σύζυγος.
Στην επόμενη περίπτωση η αίτηση κατατέθηκε από έναν 51χρονο διαζευγμένο με ενήλικο παιδί. Διατηρεί ατομική επιχείρηση από το 2002, για την οποία μισθώνει χώρο. Διατηρεί επαγγελματικό αυτοκίνητο, ενώ από τον Αύγουστο του 2011 απέλυσε τον έναν εργαζόμενο που είχε λόγω της οικονομικής κρίσης. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 780 ευρώ, ενώ κατοικεί σε σπίτι με ενοίκιο και φροντίζει την υπερήλικη μητέρα του. Τα έξοδα διαβίωσης υπολογίσθηκαν σε 700 ευρώ. Οι οφειλές του σε τράπεζες είναι 11.243,01 ευρώ. Το Δικαστήριο αποφάσισε τη ρύθμιση επί μια 4ετια, με καταβολή κάθε μήνα 80 ευρώ. Συνολικά, μετά την 4ετία θα έχει καταβάλει στις τράπεζες 3.840 ευρώ.
 Μηδενικές καταβολές
Η τέταρτη και τελευταία απόφαση που έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής αφορά έναν 44χρονο με δύο ανήλικα παιδιά. Για 20 χρόνια και μέχρι το Δεκέμβριο του 2008 εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία. Έκτοτε εργαζόταν στην ίδια εταιρία περιστασιακά και με 4/ 6μηνες συμβάσεις. Η τελευταία του σύμβαση έληξε το Σεπτέμβριο του 2011 και από τότε είναι άνεργος, ενώ έχει σταματήσει και η χορήγηση επιδόματος ανεργίας.
Η 37χρονη σύζυγός του είναι, επίσης, άνεργη από τον Ιανουάριο του 2009. Μένουν σε σπίτι της συζύγου του και οι δαπάνες διαβίωσής τους ανέρχονται στα 1.000 ευρώ. Σήμερα έχουν μηδενικό εισόδημα. Οι οφειλές τους στην τράπεζα είναι 32.246,95. Μέχρι το 2008 ο 44χρονος είχε σταθερή εργασία και μπορούσε να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, τώρα όμως έχει έρθει σε αδυναμία, χωρίς δική του υπαιτιότητα, όπως αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου.
Γι’ αυτό το λόγο ορίσθηκαν μηδενικές καταβολές στις τράπεζες, ενώ η υπόθεση θα εξετασθεί και πάλι το Νοέμβριο του 2013.
Της Βίκυς Βετουλάκη

** Το πρόγραμμα του  Καρναβαλιού  της  Μεσσήνης :
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, προβλέπονται τα εξής:

Κυριακή 3 Μαρτίου

11.00 π.μ. Έναρξη καρναβαλιού από το Βασιλιά Άσωτο

11.00 π.μ. Περατζάδα Φιλαρμονικής στους δρόμους της Μεσσήνης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία.

11.30 π.μ. Χορευτικό HIP-HOP με τους Συλλόγους «Χαρά του Παιδιού» και «Απόλλων και Αρτεμις» του ΕΛΠΑΣ Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

12.00 μ.μ. Χορευτικό ZUΜBA. με το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

Επισκέψεις στο καρναβαλικό εργαστήρι

Τη Δευτέρα 4, την Τρίτη 5, την Τετάρτη 6, την Παρασκευή 8, τη Δευτέρα 11, την Τρίτη 12, την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 9.00 π.μ. τα παιδιά Δημοτικών Σχολείων Μεσσήνης επισκέπτονται το Καρναβαλικό Εργαστήρι και ζωγραφίζουν μαζί με το Βασιλιά Καρνάβαλο διάφορα αποκριάτικα θέματα.

Πέμπτη 7

10.00 π.μ. Κατασκευή και πέταγμα χαρταετού: Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Λογγάς.

11.30 π.μ. Άρμα του Μπεκρή: στους δρόμους της Μεσσήνης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία, γλέντι με άφθονο κρασί και τσίπουρο.

12.45 μ.μ. Γαϊτανάκι και αποκριάτικοι χοροί από το Δημοτικό Σχολείο Λογγάς στην κεντρική πλατεία Λογγάς.

Σάββατο 9

12.00 μ.μ. Maskarata Bike. Κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

6.00 μ.μ. Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ. Με εκπλήξεις και δώρα, Αίθουσα Νεφέλη

8.00 μ.μ. Αποκριάτικος χορός. Αίθουσα «Κουζή».

Κυριακή 10

10.30 π.μ. Αποκριάτικοι ρυθμοί με τη Φιλαρμονική Μεσσήνης και τη φιλική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας.

11.00 π.μ. Μικρό Καρναβάλι: Μικρή Καρναβαλική Παρέλαση με κλόουν, αρλεκίνους, κατασκευή κολάζ κ.λπ. Πρωταγωνιστές οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Μεσσήνης, ο Παιδικός Σταθμός «Το πρώτο μας Σχολείο», τα παιδιά και οι γονείς του 3ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης και όλα τα παιδιά. Κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

12.00 μ.μ. Χορευτικό ZUMBA, LATIN & ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ από το Σύλλογο οι Φίλοι της Μεσσήνης, στη κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

12.30 μ.μ. Γαϊτανάκι και παραδοσιακοί χοροί, κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

6.00 μ.μ. Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ. Αίθουσα Νεφέλη.

Παρασκευή 15

7.30 μ.μ. Καλέσματα: κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Οι Νησιώτες ντυμένοι με παραδοσιακές στολές καλούν τους Καλαματιανούς στο Νησιώτικο καρναβάλι.

8.00 μ.μ. Μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, με το νεανικό συγκρότημα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ».

Σάββατο 16

9.00 π.μ. Κρυμμένος Θησαυρός: Κεντρική πλατεία Μεσσήνης και γειτονιές της Μεσσήνης (α’ φάση).

Στις 8.00 μ.μ. θα ανάψουν φωτιές σε Ανδρούσα, Δρακονέρι και Κλήμα.

Θα γίνουν επίσης οι εξής εκδηλώσεις:

-Αποκριάτικος χορός στην Εύα. Αίθουσα Καλογερόπουλου.

-Αποκριάτικος Χορός στο Νεοχώρι Αριστομένους. Στο χώρο της Συκικής.

-Αποκριάτικο γλέντι Πιλαλίστρας. Στην κεντρική πλατεία Πιλαλίστρας φωτιές, πλούσια εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι.

9.30 μ.μ. Μασκέ πάρτι. Στο κατάστημα “De style” (πρώην Vogue) στην Κάτω Πλατεία Μεσσήνης.

Κυριακή 17

10.00 π.μ.: Ψητά εδέσματα στο Κουρτάκι. Στην πλατεία Κουρτακίου.

11.00 π.μ. Κρυμμένος Θησαυρός. Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης (τελική φάση).

11.30 π.μ. Χορευτικό με την Ομάδα του Χορευτικού Λυκείου Μεσσήνης

2. 00 μ.μ. Αναβίωση Χωριάτικου Γάμου. Πλατεία Μαθίας.

7.00 μ.μ. Παραδοσιακό καρναβάλι στο Μαγγανιακό. Αναβίωση του παραδοσιακού καρναβαλιού με φωτιά στην πλατεία του σχολείου του Μαγγανιακού.

8.00 μ.μ. Φωτιά στο Αβραμιού: Παραδοσιακές φωτιές στην πλατεία.

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν και οι εξής εκδηλώσεις:

-Φωτιά και γλέντι στην Ανάληψη: Άναμμα παραδοσιακής φωτιάς και γλέντι, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ανάληψης.

-Αποκριάτικο γλέντι στην Ανδρούσα. Στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ανδρούσας Αποκριάτικος χορός.

-Φωτιά και γλέντι στην Αρσινόη. Παραδοσιακές φωτιές στην πλατεία της Αρσινόης.

-Φωτιά στη Βαλύρα. Παραδοσιακές φωτιές στην πλατεία της Βαλύρας.

-Φωτιά στην Ελληνοεκκλησιά. πλησίον αποθήκης Συνεταιρισμού με χορό και διάφορα εδέσματα.

-Φωτιά στην Εύα, στην πλατεία, με άφθονα εδέσματα και χορό.

-Φωτιά στο Μαυρομάτι, στην πλατεία του χωριού.

-Φωτιά στο Καρτερόλι. Παραδοσιακές φωτιές στην πλατεία του χωριού.

-Φωτιά στο Σπιτάλι, στην πλατεία του χωριού.

-Φωτιά στο Λυκότραφο, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

-Αποκριάτικος χορός στον Πολύλοφο, στο κτήριο της Συκικής.

-Φωτιά και αποκριάτικος χορός στο Στρέφι, στις αποθήκες του Συνεταιρισμού.

8.30 μ.μ. Φωτιά στην Κορομηλιά. Παραδοσιακές φωτιές, αποκριάτικο γλέντι και χορός στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Κορομηλιάς.

9.00 μ.μ. Παραδοσιακές φωτιές Μεσσήνης σε διάφορες γειτονιές (στην Σωτήρη Πατατζή –Μπεζεστένια, στην Πολυτεχνείου, στα Καρντασέικα, στον Προσφυγικό Συνοικισμό, στο μικρό πάρκινγκ).

9.00 μ.μ. Φωτιά στην Τρίοδο: παραδοσιακή φωτιά με εδέσματα.

9.00 μ.μ. Μαντολινάτα σε δρόμους της Μεσσήνης.

Δευτέρα 18 Μαρτίου

9.00 π.μ. Πέταγμα χαρταετού στο Φάρο Πεταλιδίου.

9.30 π.μ. Παραδοσιακά κούλουμα στην πλατεία Κουρτακίου

10.00 π.μ. Κούλουμα και πέταγμα χαρταετού στο αεροδρόμιο Τριόδου.

10.00 π.μ. Πέταγμα χαρταετού στην Εύα: στο γήπεδο της Κοινότητας μαζί με κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας.

10.30 π.μ. Χορευτικό, κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Οι Φουστανελάδες του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα.

11.00 π.μ. Αναπαράσταση δίκης και απαγχονισμού γριάς Συκούς από τον Ιμπραήμ πασά στην περιοχή της Κρεμάλας στη Μεσσήνη από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης.

Κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης

Κέρασμα από το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Μεσσήνης

3.00 μ.μ. Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση: Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης με τη Δημοτική Φιλαρμονική, μαζορέτες από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης», Μαντολινάτα από το «Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης», συνοδεία Βασιλιά Καρνάβαλου από άρματα και πεζοπόρα τμήματα σχολείων, συλλόγων και φίλων καρναβαλιστών όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, που θα κλείσει με το λόγο του Βασιλιά Καρνάβαλου

8.00 μ.μ. Φαγοπότι και πάρτι μασκέ. Ταβέρνα «Οινοσοφίες» με έκπτωση 30%.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

 ***
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ  02-02-2013 :
ΓΙΑ  ΤΗΝ 24η  αγωνιστική  στην Σούπερ Λίγκα :

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής (όλα τα παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι NOVA):

ΣΑΒΒΑΤΟ
17:15 (Κέρκυρα) Κέρκυρα - Πλατανιάς
17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός - Ατρόμητος
19:00 (Ηράκλειο) ΟΦΗ - Ολυμπιακός

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - Ξάνθη
17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
17:15 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης
19:30 (ΟΑΚΑ) AEK - Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Βέροια) Βέροια - Αρης

ΚΕΡΚΥΡΑ  -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  ΧΑΝΙΩΝ  2-1  .-
Τα  γκόλ : Ο Κυβελίδης πέτυχε και τα δύο τέρματα των «Φαιάκων» (3' και 36') και σταμάτησε το σερί των τριών διαδοχικών νικών που είχε η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη. Για την ομάδα της Κρήτης ο Μπέλιτς είχε μειώσει στο 71'.-
Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Γκέσιος, Ηλιάδης - Τετέ, Κανακούδης
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας (15' Αθανασίου), Βενέτης, Σταμόγιαννος, Ηλιάδης, Λεόν, Μοντέιρο, Τσουμάνης, Γιάντσης (72' Αγρίτης), Γκέσιος, Κυβελίδης (87' Πετρούσης)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης (16' Αργυρόπουλος), Κάλαϊτζιτς, Δέντσας, Μιρτσέτα (68' Μπέλιτς), Γκονζάλες (46' Γιακουμάκης), Τετέ, Γιάννου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   0-1 .-
Το  γκόλ : Το γκολ των «κυανόλευκων» πέτυχε ο Μάντζιος στο 38'.-
Διαιτητής: Γ.Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Σαρακατσάνος - Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Μουνάφο, Βαϊρουά, Τζανής (66΄ Μίνγκας), Λουσέρο (78΄ Κοντογουλίδης), Μπαϊκαρά, Ντιόγκο, Λαδάκης (66΄ Καστσελάν), Παπαδόπουλος, Σερφά
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Ουντότζι (82΄ Σουμπίνιο), Φυτανίδης, Μπρίτο (79΄ Ναπολεόνι), Επστάιν (67΄ Επστάιν), Δημούτσος, Λαζαρίδης, Μάντζιος


 

ΟΦΗ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   0-4 .-
Τα γκόλ : Δύο γκολ σημείωσε ο Ραφίκ Τζιμπούρ (7', 78') και από ένα οι Βλαχοδήμος (69'), Παπάζογλου (86').
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόουζα, Μπανούσης - Μασάντο
ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Ζαχαράκης (46' Βιτώρας), Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής (57' Μπανούσης), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (79' Σιόβας), Φέισα, Βλαχοδήμος (73' Ιμπαγάσα), Μασάντο (67' Μανιάτης), Τζιμπούρ, Γκρέκο, Αμπντούν.-


ΚΥΡΙΑΚΗ 3/3/2013 :  

  Λεβαδειακός - Ξάνθη  1-4 .- ^
Τα γκόλμε τα γκολ των Σολτάνι (2'), Μαρσελίνιο (45', 78') και Μαρίν (68'). Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν το γκολ της «τιμής» που πέτυχε ο Μάρτινς στο 90ο λεπτό.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Καγιεχόν, Λισγάρας (56' Ρομέου), Ζησόπουλος, Βασιλείου, Κόρμπος, Πόι, Μεντί (46' Νικολακάκης), Ακόστα (70' Μάρτινς), Χοσέμι.
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γκλέισον, Μαρσελίνιο, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μαρίν (86' Πλατέλλας), Γούτας, Ντάνι (67' Πρίττας), Σολτάνι (82' Ράνος).



  ΠΑΟΚ - Πανιώνιος  4-2 .- ^
Τα γκόλ : Ο  Κάτσε στο 31', ο Σαλπιγγίδης στο 50', ο Κατσουράνης στο 80' και ο Βούκιτς στο 87' ήταν οι σκόρερ για το «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ οι «κυανέρυθροι» είχαν ισοφαρίσει δύο φορές, με τους Ανδράλα (34') και Γουνδουλάκη (63' με πέναλτι).
Διαιτητής: Ντίτσος (Πρέβεζας)
Κίτρινες: Κατσουράνης - Κουρντί, ΚολοβόςΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Πέλκας (67΄ Βούκιτς), Ρομπέρ (67΄ Κουμάλο), Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λίνο (46΄ Φωτάκης), Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Κατσουράνης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κολοβός (72΄ Ντούνης), Καμπάνταης (81΄ Οκόγιε), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (72΄ Μενδρινός), Κουρντί, Παντίδος, Τόσκας .-


ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-2 .- ^
 
Τα  γκόλ : Πρωταγωνιστής και σκόρερ των νικητών ήταν ο Λέντσε (19΄ και 48΄), ενώ ο Κοροβέσης είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 24΄ για τον «Αγιαξ της Ηπείρου».
 Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Βίλα - Πιπίνης, Τσαμπούρης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Πάντος, Τσουκαλάς, Κεϊτά (69΄ Ντάσιος), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης (58΄ Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (87΄ Γιάκος), Ιλιτς, Τζημόπουλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Πιπίνης (76΄ Γιαλούσης), Αλβαρες, Φορμίκα (9΄ Κάφα), Σέτι, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος (50΄ Ουσέρο), Λέντσε


  AEK - Παναθηναϊκός  0-2 .- ^

Τα γκόλ : Στο 55΄ ο Βιτόλο άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», ενώ στο 70΄ ο Σο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.-^
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Γκερέιρο- Μαρίνος, Ζέκα, Βιτόλο, Μπουμσόνγκ
ΑΕΚ (Εβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (71΄ Παυλής), Γκερέιρο, Κορδέρο (80΄ Σταματής), Κατίδης (80΄ Καραλής), Πετρόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο (90΄+ Τριανταγυλλόπουλος), Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (87΄ Φερναρόλι), Εσπάρθα (85΄ Φιγκερόα).



 ΔΕΥΤΕΡΑ19:30 (Βέροια) Βέροια - Αρης ?

ΓΙΑ  ΤΗΝ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ



25η Αγωνιστική
03/03/2013 Δόξα Δράμας Ηρακλής Ψαχνών 1 - 1
03/03/2013 Αναγέννηση Επανωμής Πανσερραϊκός 0 - 0
03/03/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Καλλιθέα 0 - 0
03/03/2013 Ηρακλής Νίκη Βόλου 0 - 0
03/03/2013 Παναιτωλικός Φωκικός 1 - 0
03/03/2013 Καλλονή Θρασύβουλος 3 - 0
03/03/2013 Εθνικός Γαζώρου Βύζας Μεγάρων 0 - 1
03/03/2013 Καβάλα Παναχαϊκή 2 - 1
03/03/2013 Ολυμπιακός Βόλου Λάρισα 0 - 0
04/03/2013 Απόλλων Σμύρνης Εργοτέλης -


ΓΙΑ  ΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ 1ος ή  Νότιος  Όμιλος :
15η Αγωνιστική
03/03/2013 Αχαρναϊκός Επισκοπή 2 - 1
03/03/2013 Πανηλειακός Ρούβας 1 - 2
03/03/2013 ΑΟ Γλυφάδα Καλαμάτα 0 - 0
03/03/2013 Προοδευτική Φωστήρας 1 - 1
03/03/2013 Χανιά Κόρινθος 1 - 0
03/03/2013 Εθνικός Αστέρας Παναιγιάλειος 0 - 3

Δ΄ Εθνική - περιφερειακό  6ος  όμιλος Κυριακή  3/3/2013 :
Αχαϊκή - Εθνικός Μελιγαλά  1-0 .- ^
Ατρόμητος Λάππα -  Πάμισος Μεσσήνης  4-0 .- ^
Εράνη Φιλιατρών - Δόξα Ν. Μανολάδος  0-1 .- ^
ΠΟΦ Πανόπουλο - Εθνικός Βραχνέϊκων 6-0 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - Εθνικός Σαγέϊκων  1-1 .- ^

*** Τα αποτελέσματα των σημερινών συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 22ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής Κατηγορίας είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ   ΣABBATO  2/2/2013 :
Δώριο-ΑΕ Αβίας 2-1
Ομόνοια-Αίαντας Κ. 1-2
ΑΟ Ασπροχώματος-ΑΟ Φαραί  2-0 .- ^
 ΚΥΡΙΑΚΗ  3/3/2013 :
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  -  Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  1-0 .- ^
ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  -  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.  0-1 .- ^
 ΑΠΟΛΛΩΝ  Καλαμάτας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  1-2 .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 0-2 .- ^

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΣΑΒΒΑΤΟ :
Βαλύρα-Κεραυνός Κ. 1-4
Αστέρας Μ.-ΑΣ Μάνεσι 2-1
ΑΟΕΣ Καλαμάτας-Παναθηναϊκός Κ. 0-3 (χ.α.)
Βλαχόπουλο-Μιλτιάδης 1-2
ΑΕ Λογγάς-Χώρα 1-0
Δόξα Κ.-Θύελλα Χαρ. 0-3
Ανάληψη-Καλλιθέα 0-1
ΚΥΡΙΑΚΗ :
Α.Ο. Κυπαρισσίας /Ηρακλής - Ατρόμητος Πλατύ  1-3 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ - ΝΙΚΗ Πλάτης  6-1 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΧΑΝΔΡΙΝΑ/ΊΚΟΣ Π.Σ.  2-0 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  1-0 .- ^
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ  3-0  α.α. .-^


Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ   ΣΑΒΒΑΤΟ :
Άμφεια-ΑΟ Διοδίων 3-0
ΑΕΚ Κ.-Νέστορας Π. 4-2
Κυριακή :
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας- ΔΗΜΑΚ  ΕΑΟ ΤΑΫΓΕΤΟΣ  5-1 .- ^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  0-1 .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΩΝΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  3-1 .- ^
ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  1-3 .- ^
Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ - Α.Ε. ΒΕΡΓΑΣ  0-4 .-
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ  3-2 .- ^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Σ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ  3-0  α.α. .-^

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ  3ος  όμιλος Σάββατο :
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών - ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας  0-1 .- ^

  ~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  

 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2319 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  

  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        740 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-

  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   757   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   

ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3816   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

***
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-

 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-

~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-

~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-

~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-

~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-

 ~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-

** ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

 ~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-

~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**~* *  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html  , Αθλητική παρουσίαση Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , ΑΥΤΟΙ που μας ΓΡΑΦΟΥΝ  Αδιακρίτως , Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/24-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωσή μας 24 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/25-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.,-

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :

http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
 
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου