ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι του χθές και του σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Το  αγιάζι του χθές και του σήμερα Δευτέρα  21 Ιανουαρίου  2013  :


Το  ποντικάκι κοντά  στο  Χθές και  το  σήμερα  : !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Εικόνες χάους στην εφορία… αλλά η κατάσταση θα αλλάξει :

* Από τους επόμενους μήνες θα εξομαλυνθούν τα προβλήματα
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Αν πουλήσεις το σπίτι σου χωρίς πρώτα να έχεις εξασφαλίσει στέγη αλλού, το πιθανότερο είναι να μείνεις στο δρόμο. Λογικό.
Όχι και για τους φωστήρες του κράτους και της κυβέρνησης, οι οποίοι αποφάσισαν και διέταξαν το κλείσιμο των μισών (και παραπάνω) ΔΟΥ της χώρας, μεταξύ αυτών Μεσσήνης, Κυπαρισσίας και Πύλου, προτού λύσουν στην πράξη το θέμα της μεταστέγασης – ήτοι της δυνατότητας εξυπηρέτησης από άλλη ΔΟΥ εξ αποστάσεως (ηλεκτρονικά) ή ακόμη και δια ζώσης.
 Έστω και αν συχνά υποκρύπτονται τοπικιστικά «συνδικαλιστικά» συμφέροντα ή συντεχνιακές λογικές, υπάρχει η πραγματικότητα που λέει ότι ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά λειτουργούν σε βάρος του πολίτη.
 Άλλωστε, το επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις εφορίες. Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η προχειρότητα και το βεβιασμένο της ενοποίησης (αλλά και της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ) οδηγεί σε συγκολλήσεις και μαθηματικά στη διάλυσή των. Αποτέλεσμα αυτών είναι να δημιουργείται κοινωνική αναταραχή και ταλαιπωρία των εργαζομένων σε αυτές, αλλά προπαντός στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, που ενώ καλούνται από την Πολιτεία να καταβάλουν τα δυσβάσταχτα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα από την άγρια φορολόγησή τους, ταυτόχρονα τους επιβάλλεται το δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης από τη μία άκρη του νομού στην άλλη».
 Και μην απαντήσει κανείς ανευθυνοϋπεύθυνος ότι έχουμε δεσμευθεί ως κράτος δια μνημονίων. Διότι τα ίδια μνημόνια προέβλεπαν (και ευλόγως προαπαιτούσαν) την υλοποίηση –ψηφιακών- έργων που θα διευκόλυναν την εξυπηρέτηση του πολίτη και θα καταπολεμούσαν το «τέρας» της γραφειοκρατίας. Ξέρετε, έργων που, όταν με το καλό γίνουν, θα συμβάλουν στην οικονομία δυνάμεων και χρημάτων, έργα απολύτως απαραίτητα για την πολυθρύλητη «ανάπτυξη». Αντ’ αυτών, το σημερινό χάος.
 Από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Καλαμάτας μάς έλεγαν προχθές ότι σε μια πρώτη φάση θα υπάρξει, όντως, πρόβλημα, τόσο με την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και με την προσαρμογή των υπαλλήλων στα νέα τους καθήκοντα. Άλλωστε, κάθε μεταβατική περίοδος τα έχει αυτά.
 Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που δημιουργεί δυσλειτουργίες. Υπάρχει και το ζήτημα με το προσωπικό, το οποίο είναι μειωμένο σε σχέση με τις ανάγκες.
 Πόσο μπορεί να διαρκέσει η συγκεκριμένη ιστορία; Εδώ οι άνθρωποι της ΔΟΥ Καλαμάτας είναι αισιόδοξοι. Σύμφωνα με τους ίδιους, από τον Ιούνιο θα αλλάξει τελείως η κατάσταση και οι πολίτες δε θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν.
Αν πάρουμε δε τοις μετρητοίς τις υποσχέσεις του κυβερνητικού σχεδιασμού, από τις αρχές του καλοκαιριού δε θα πατάμε καθόλου το πόδι μας στην εφορία. Όλα θα γίνονται μέσω τραπεζών και άλλων τεχνολογικών- για τη χώρα που ζούμε- καινοτομιών. «Πρέπει ο κόσμος να κάνει υπομονή, να εξομαλυνθεί η κατάσταση και τα πράγματα θα γίνουν πιο λειτουργικά», τονίζεται.
 Ο στόχος, βέβαια, να μη χρειάζεται ο φορολογούμενος να πηγαίνει στην εφορία, είναι απόλυτα σωστός. Όταν, όμως, πραγματοποιείται με κάποιον σχεδιασμό. Όταν, δηλαδή, θα μπορεί ο φορολογούμενος να εξυπηρετηθεί για το σύνολο των φορολογικών του υποχρεώσεων είτε από την τράπεζα είτε από τα κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων.
 Πολύ φοβόμαστε, ωστόσο, ότι το μόνο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι να προχωρήσει με οποιονδήποτε τρόπο η διαδικασία των συγχωνεύσεων, δεδομένου ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση. Και μετά βλέπουμε…

*** Κατατέθηκαν ενστάσεις για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα. Επίσημη ενημέρωση περιμένει το ΥπΑΑΤ από Ε.Ε.:
   www.agrotypos.gr  .-
Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις κατά της αίτησης τροποποίησης των προδιαγραφών του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου, τα δεδομένα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει. Πηγές από το ΥπΑΑΤ, μας αναφέρουν ότι σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από την Ε.Ε. έχουν υποβληθεί τελικά ενστάσεις, ο αριθμός των οποίων φθάνει τις 5.

*** Telegraph: Η Μεσσηνία έχει φανταστικές παραλίες και μαγευτικά παραθαλάσσια χωριά...:
 * "Λευκές ακτές με τιρκουάζ νερά, απομονωμένοι όρμοι και γραφικά ψαροχώρια, οικισμοί κουρνιασμένοι στα βράχια, πανέμορφο τοπίο αρωματισμένο από βότανα που λούζεται στο χρυσό φως ενός ήλιου που δεν δύει. Καλωσορίσατε στην Ελλάδα".
Έτσι ξεκινά το - διθυραμβικό- αφιέρωμα του βρετανικού Telegraph για τη χώρα μας που φέρει τον τίτλο "Οι διακοπές στην Ελλάδα έχουν κάτι για όλους" και διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους τουρίστες ότι θα ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία.
Το άρθρο αναφέρει ότι για διακοπές προσφέρονται όλες οι γωνιές της Ελλάδας, από τη Χαλκιδική και τα νησιά ως την Πελοπόννησο.
Όσον αφορά τη Χαλκιδική ο αρθρογράφος μιλά για την "ελληνική Ριβιέρα" με εξαιρετικές παραλίες που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες.
Αν ψάχνετε για ένα μικρό νησί με 60 αμμώδεις παραλίες, τότε ο προορισμός είναι η Σκιάθος, αναφέρει το δημοσίευμα υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για το νησί όπου γυρίστηκε η ταινία Mamma Mia.
Για την Κρήτη - το πιο μεγάλο και γνωστό νησί της Ελλάδας- αναφέρει ότι έχει κάτι για όλους από άγρια βουνίσια τοπία, μέχρι άσπρες αμμουδιές και παραδοσιακά χωριά και διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα resorts της Ελλάδας.
Ακολουθεί η Μεσσηνία για την οποία αναφέρει ότι έχει φανταστικές παραλίες, μαγευτικά παραθαλάσσια χωριά και εντυπωσιακά βενετσιάνικα οχυρά ενώ είναι σχετικά ανέγγιχτη από τον τουρισμό.
Η Ελλάδα προσφέρεται και για ρομαντικές διακοπές - ειδικά για ζευγάρια που περνούν τον μήνα του μέλιτος - με ιδανικούς προορισμούς την Σαντορίνη και τη Μύκονο.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο Porto Sani της Χαλκιδικής, στο Skiathos Princess, στο Daios Cove της Κρήτης, στο Costa Navarino της Μεσσηνίας και στα ξενοδοχεία Grace σε Σαντορίνη και Μύκονο.   www.nooz.gr  .-

***  Oι φοιτητές που δουλεύουν, χρωστούν πολλά μαθήματα :



 * Νέοι που εργάζονται για να συμβάλουν στα έξοδα των σπουδών, παραμελώντας τα μαθήματά τους, ακόμη και παιδιά που σπουδάζουν εξ αποστάσεως, καθώς άφησαν τα σπίτια τους στην Καλαμάτα και επέστρεψαν στις πόλεις που ζει η οικογένειά τους για οικονομικούς λόγους…
Για τέτοιες περιπτώσεις μάς μίλησαν φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αφορμή του ρεπορτάζ, στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες η κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ. Σύμφωνα με αυτά, μέσα σε ένα χρόνο η αύξηση των φοιτητών που οφείλουν μαθήματα έφτασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 52,2% (πρώτο στη συγκεκριμένη λίστα), στο Δυτικής Μακεδονίας το 19,9% και στο Δημοκρίτειο το 14,7%.
 Αθανασία Φωτοπούλου
«Ξέρω δύο περιπτώσεις από το τρίτο έτος, το δικό μου, που είναι από την Αθήνα. Άφησαν τα σπίτια τους εδώ στην Καλαμάτα, για να μην πληρώνουν ενοίκιο και γύρισαν στην οικογένειά τους. Τώρα έρχονται μόνο για τις εξετάσεις. Εγώ είμαι από Καλαμάτα και δεν έχω ενοίκιο κ.λπ. Μικροέξοδα κάνω μόνο, οπότε με κάποια οικονομία βγαίνει. Για ορισμένους, όμως, είναι δύσκολα. Το συζητάμε το θέμα μεταξύ μας και σκεφτόμαστε ότι “τη βγάζουμε, δεν τη βγάζουμε”, αλλά εντάξει το παλεύουμε ακόμα».
 Κωνσταντίνος Τσούφης
«Δε θα έλεγα ότι τα παιδιά εγκαταλείπουν τις σπουδές, αλλά τις παραμελούν. Ειδικά στις μέρες μας. Κι εγώ αναγκάζομαι να δουλεύω βράδυ σε μαγαζί για τα προσωπικά μου έξοδα, ώστε να βοηθάω την οικογένεια. Είναι δύσκολοι οι καιροί. Όλα τα παιδιά που ξέρω ασχολούνται με μια δουλειά, τώρα όμως που έρχεται η εξεταστική, μαζευόμαστε κάπως να διαβάσουμε, δίνουμε περισσότερη σημασία σ’ αυτό για να πάρουμε το πτυχίο μας, να βρούμε μια δουλειά επιτέλους. Εγώ είμαι από το Αγρίνιο. Έχω και τον αδελφό μου που σπουδάζει σε άλλη πόλη και είναι δύσκολα. Πήγε στην Πάτρα γιατί ήθελε Παιδαγωγικό και, δυστυχώς, η Καλαμάτα δεν έχει. Είναι δύσκολα, όπως σε όλες τις οικογένειες πιστεύω, αλλά υπάρχει αισιοδοξία, εγώ είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Ευτυχώς οι γονείς μου εργάζονται, γιατί αρκετών παιδιών οι γονείς είναι άνεργοι».
 Ιωάννα Ζαΐμη
«Φυσικά και εργάζονται πολλά παιδιά. Εγώ, βέβαια, δε χρειάστηκε να το κάνω, ακόμα τουλάχιστον, αλλά σίγουρα υπάρχει το θέμα της οικονομικής κρίσης που μας βασανίζει κι εμάς. Τα παιδιά που εργάζονται δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Εγώ είμαι από την Κόρινθο, οπότε εδώ πληρώνω ενοίκιο κ.λπ. Οι γονείς μου εργάζονται, αλλά τους έχουν μειώσει αρκετά το μισθό, ενώ από την άλλη το ενοίκιο ή τα έξοδα δε μειώνονται».
 Σταύρος Πετρόπουλος
Ο Σταύρος Πετρόπουλος είναι δικηγόρος στην Καλαμάτα και παράλληλα φοιτητής στο Τμήμα Φιλολογίας. «Σίγουρα τα παιδιά που εργάζονται, κυρίως σε καφετέριες, δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν και αφήνουν μαθήματα πίσω» μας λέει. «Επίσης, κάποια παιδιά δεν παρακολουθούν, έρχονται μόνο στις εξεταστικές, για να μην πληρώνουν ενοίκια κ.λπ., έτσι δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένα, δεν μπορούν να βρουν σημειώσεις και συχνά δεν τα καταφέρνουν στις εξετάσεις, “κόβονται” και πρέπει να ξαναδώσουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις, εάν έχεις παρακολουθήσει τα μαθήματα».
 Μένια Παπαδοπούλου, Γεωργία Στούπη
Από την Καβάλα είναι η Μένια Παπαδοπούλου, ενώ η Γεωργία Στούπη από τα Καλάβρυτα. Οι ίδιες δεν εργάζονται, αλλά ξέρουν άλλους φοιτητές που το κάνουν, με αποτέλεσμα «να αφήνουν μαθήματα πίσω». Ωστόσο και τα δύο κορίτσια θεωρούν, όπως μας είπαν, πιθανό το να χρειαστεί να εργασθούν, καθώς από τους γονείς τους εργάζεται πλέον μόνο ο ένας, αφού ο άλλος έχασε τη δουλειά του, κάτι το οποίο συνέβη μέσα στην κρίση.
 Μάνος Ραπανάκης
Ο Μάνος Ραπανάκης, ο οποίος φοιτά στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, είναι από την Κρήτη. «Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το να αφήνουν τα παιδιά μαθήματα. Πολλοί φοιτητές αναγκάζονται από το πρώτο κιόλας έτος να δουλέψουν σε μπαρ και καφετέριες, μερικοί με πλήρη απασχόληση, αδήλωτα, χωρίς ένσημα. Το ποσοστό έχει αυξηθεί λόγω της κρίσης και επειδή πολλοί γονείς έχουν χάσει τη δουλειά τους. Κάποιοι έχουν και ένα ή δύο αδέλφια ακόμη. Τα παιδιά που αναγκάζονται να δουλέψουν, ιδίως σε καφετέριες πρωί και απόγευμα, χρωστάνε πολλά μαθήματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο τέταρτο έτος και χρωστάνε 30 μαθήματα, σχεδόν τα μισά. Μιλάμε για παιδιά από άλλες πόλεις, αυτά που είναι από εδώ δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, γιατί δεν έχουν τα επιπλέον έξοδα. Υπάρχουν παιδιά που ξενοικιάζουν το σπίτι, γυρνούν πίσω στην πόλη τους και έρχονται μόνο για εξετάσεις. Όμως, έτσι χάνεις την επαφή. Περνάς το μάθημα οριακά. Εγώ είμαι τρία χρόνια στην Καλαμάτα και προσπαθώ να συγκρατήσω όσο γίνεται τα έξοδά μου. Η μητέρα μου ήταν συμβασιούχος στο Δημόσιο, δεν εργάζεται πια, μόνο ο πατέρας μου δουλεύει. Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν εργάζεται κανένας από τους δύο γονείς και εκεί είναι το τραγικό. Έχουμε, επίσης, άγχος για το τι θα γίνει με τα βιβλία, εάν θα τα αγοράζουμε, και εάν θα κοπεί η δωρεάν σίτιση των φοιτητών. Αυτά είναι σοβαρά θέματα που μας απασχολούν».
 Γεωργία Ξανθάκη
Πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας
Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου, η οποία βρίσκεται στην Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας από την ίδρυσή της, σημειώνει ότι δε βλέπει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή ή αύξηση των μαθημάτων που χρωστούν οι φοιτητές στη Σχολή της Καλαμάτας. Όσο για τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, υποθέτει ότι μπορεί να αφορούν ίσως άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου και όχι αυτά της Καλαμάτας. Επισημαίνει δε ότι ορκωμοσίες γίνονται συνεχώς στην καλαματιανή Σχολή και ότι τα παιδιά που ολοκληρώνουν με επιτυχία τις σπουδές τους και παίρνουν πτυχίο είναι πολλά.  Της Μαρίας Νίκα

*** Η 2η εικαστική έκθεση του «Παράδεισου» στο Πνευματικό Κέντρο  :

* ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ
 Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Παράδεισος Καλαμάτας έχει προβληθεί, κυρίως, για τις εκδρομές που διοργανώνει σε τακτική βάση (η πιο πρόσφατη στην Ακρόπολη), ωστόσο ιδιαίτερα ζωντανό και δραστήριο είναι το εικαστικό τμήμα, που έρχεται να επιβεβαιώσει και το δεύτερο χαρακτηρισμό του ονόματος του συλλόγου. Και τρανότερη απόδειξη της δυναμικής αυτού του τομέα είναι η ετήσια, 2η κατά σειρά, μεγάλη έκθεση από τις 16 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα και εικαστικές κατασκευές με διάφορα υλικά.
 Συνολικά 39 καλλιτέχνες, μέλη και μη του ΑΠΠΣ «Παράδεισος», έχουν προσφέρει τα έργα τους, γεμίζοντας το ισόγειο και τον ημιώροφο του Πνευματικού Κέντρου και εισπράττοντας το θαυμασμό και τα κολακευτικά σχόλια των πολυάριθμων επισκεπτών. Συμμετέχουν, ο αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος και η μοναχή Μακρίνα με έργα αγιογραφίας και οι καλλιτέχνες Βασιλική Τζαβάρα, Κωστής Παπαδόπουλος, Μαρία Ζωγοπούλου, Σπύρος Λιώλιος, Ελένη Βραχάτη, Καίτη Jiblaze Αποστολοπούλου, Γιάννα Δημοπούλου, Κωνσταντίνος Μαυροειδής, Βάσω Μπεσή, Φώτης Γεωργακάς, Αντώνης Ρούσσης, Μαρία Βραχάτη, Αθανασία Θεοφιλοπούλου, Δήμητρα Βλάχου, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Μόνικα Παπαστράτη, Λέανδρος Μιμίκος, Γρηγόρης Δασκαλάκης, Μιχάλης Κουρούβανης, Κωνσταντίνος Κουρελέας, Ελένη Κούτρου, Γιάννης Μάραντος, Θανάσης Αρτεμίσιος, Σοφία Ταβουλαρέα, Άννα Μακρή, Αγγελική Καψάσκη, Παναγιώτης Κρούσκος, Μαριάννα Παπαμικρουλέα, Παναγιώτα Μητσέα, Αναστασία Αλεβίζου, Ευανθία Σπεντζοπούλου, Μαίρη Μπούνα, Ελένη Λεβεντέα, Γεώργιος Πεπόνης, Καλλιόπη Εξαρχέα, Λεωνίδας Μανιάτης και Marian Stanchev.
 «Ψυχή» του εικαστικού τμήματος του «Παράδεισου» είναι η Βασιλική Τζαβάρα, η οποία, μάλιστα, κάνει μια προσπάθεια για την επέκταση του πεδίου δράσης, με τη διοργάνωση μαθημάτων ζωγραφικής και αγιογραφίας, αλλά και τη συγκρότηση τμήματος χορού!
 Γι’ αυτό το σκοπό έχει ζητήσει από το Δήμο Καλαμάτας την παραχώρηση μιας κατάλληλης αίθουσας, καθώς είναι φανερό ότι η έδρα του συλλόγου, στο τρένο (1ο βαγόνι) δίπλα στο χώρο του πατινάζ, στο Πάρκο του ΟΣΕ, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.
 -Η 2η ετήσια εικαστική έκθεση του ΑΠΠΣ «Παράδεισος» Καλαμάτας θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 10.00 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτή και σήμερα. Χ.Ε.

*** Λαμπρόπουλος: Δε θα ψηφίσω τη νέα σύμβαση για την Ολυμπία Οδό :


* ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ι . ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ήξεις - αφήξεις του υπουργείου για Ολυμπία Οδό
 Ο βουλευτής Μεσσηνίας με συναδέλφους του από την Ηλεία δεν υπογράφουν την τροποποιημένη σύμβαση, αν ο δρόμος δε φτάσει μέχρι την Τσακώνα
 Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει από τις αρχές του μήνα ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ι. Λαμπρόπουλος, σχετικά με την Ολυμπία Οδό και ειδικότερα τα θέματα που είχαν να κάνουν με την εφαρμογή της συμφωνίας του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και την τύχη του τμήματος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, έστω και με την αποκαλούμενη μηδενική λύση στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα.
 Στην τοποθέτησή του ο κ. Λαμπρόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Εμείς θεωρούμε ρητή και κατηγορηματική δέσμευση ότι ο δρόμος θα συνεχισθεί, όπως προέβλεπε η σύμβαση εδώ στη Βουλή.
 Διαφορετικά, σας το επαναλαμβάνουμε -είναι εδώ και οι βουλευτές της Ηλείας, είμαστε και δυο οι νομοί μαζί και ξεσηκωμένοι- ότι εδώ στη Βουλή δε θα υπογράψουμε, δε θα ψηφίσουμε καμία τροποποίηση.
 Και όχι μόνο αυτό. Εγώ προσθέτω: Για όποια εκατομμύρια ευρώ δοθούν στις τεχνικές εταιρείες και στους εργολάβους, εγώ θα πάρω τις αποφάσεις και θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την άλλη μέρα».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στ. Καλογιάννης, σημείωσε ότι «δουλεύουμε δεκαπέντε ώρες κατ’ ελάχιστον κάθε μέρα για να πάνε μπροστά αυτά τα έργα, για να πάει μπροστά ο τόπος. Είπατε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δε θέλω να αντικρούσω, διότι δε στέκουν. Λυπάμαι. Και οι υψηλοί τόνοι επίσης δε βοηθούν σε τίποτε. Ποια είναι τα επιχειρήματα;
Να μείνουν οι συμβάσεις ως έχουν; Να μείνουν. Όμως, σας έχω πει δεκάδες φορές ότι οι συμβάσεις αυτές, οι οποίες τροφοδοτούνται από τα έσοδα των διοδίων, έχουν σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σκέλος μειωμένα έσοδα, κατά 45% κατά μέσο όρο. Ποια είναι η λύση που προτείνετε; Καταθέστε μια εναλλακτική πρόταση και εμείς αμέσως, αυθημερόν, θα την εξετάσουμε σε βάθος. Δεν είναι τόσο απλά τα θέματα. Νομίζετε ότι εμείς ξαφνικά στο υπουργείο είπαμε, τι να κάνουμε, ας φέρουμε κάποιες τροποποιημένες συμβάσεις;
Και σε κάθε περίπτωση, θα επαναλάβω ότι σήμερα που μιλάμε βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Όχι μόνο με τις τράπεζες, κυρίως θα έλεγα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μέσω διαφόρων γενικών διευθύνσεων που έχουν να κάνουν για παράδειγμα με θέματα ανταγωνισμού, με θέματα εσωτερικής αγοράς, με θέματα μεταφορών, θα εξαντλήσει κάθε άρθρο, κάθε τροποποίηση που θα γίνει στη σύμβαση. Και μόλις –το εύχομαι και το ελπίζω ολόψυχα- τα πράγματα ολοκληρωθούν και κατατεθούν οι συμβάσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καθένας από μας θα αναλάβει και τις ευθύνες του και θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη σύμβαση. Είναι απλά τα πράγματα, δε χρειάζονται ούτε φωνές ούτε τίποτε άλλο».-


***   

***Αθλητικά  γιά  σήμερα :


Για  την Σούπερ Λίγκα στο  ελληνικό ποδόσφαιρο 18η αγωνιστική :

ΒΕΡΟΙΑ - ΛΕΒΑΔΙΑΚΟΣ   1-2 , (0-1) .- ^
Διαιτητές :Τριτσώνης ,
Τα γκόλ : 15΄ Λισγάρας  , 86΄ αυτογκόλ Μαχαίρας , 91 ΄ Βασιλείου ,.-
Κάρτες : Κόρμπος ,Χοσέμι, Σνάουτσερ , Πόϊ , .-

Aκολουθού  βίντεο από αγώνα:
~** ΒΕΡΟΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-2 :
http://youtu.be/3LovVqRLspA  ,




~** Βέροια - Λεβαδειακός 1-2  :

http://youtu.be/i9-Q5xHUJT0  ,

  

 ***Οι ενδεκάδες των ομάδων:Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Καλογέρης, Καλί, Γεωργέας(Ιωάννου) , Καφές, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Μπαργκάν, Κόστλι.- Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Ρομέου(Βασιλείου) , Πόι ( Κουτσόπουλος), Μεντί, Ακόστα(Μαχαίρας)  , .-

*** Στην Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ γιά  την 13η  αγωνιστική :

ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    69-88 .- ^


Διαιτητές: Σχινάς, Παπαπέτρου, Παγώνης
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 37-41, 51-62, 69-88
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): ΜακΚόλουμ 19 (1), Αργυρόπουλος 9 (1), Καπερώνης, Γκραντ 16 (2), Θανόπουλος, Λιανός , Έρτσεγκ, Πέτροβιτς-Στεργίου 13 (3), Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ 8, Κρόλο 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 7, Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 10 (2), Σλούκας, Μαυροειδής 4, Γκεσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 18 (3), Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 9 (3).

*** Ο Λέτο έλυσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό :

* Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί από τη Δευτέρα το απόγευμα ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός άσος των Πρασίνων πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε τη λύση της συνεργασίας του, ανοίγοντας παράλληλα θέση ξένου για τον Καζιγιάμα.

***  Επεισόδιο στην Παιανία ανάμεσα σε παίκτες και διοικούντες

* Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Ο γενικός αρχηγός Βασίλης Κωνσταντίνου πήρε την πρωτοβουλία και πήγε στην Παιανία να μιλήσει με τους παίκτες και όπως φαίνεται έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Οι παίκτες παραδέχθηκαν ότι έχουν ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας αλλά αντέδρασαν στον τρόπο που η διοίκηση χειρίστηκε τα πράγματα μετά το ματς με τη Βέροια.
Μάλιστα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ανέβασε τους τόνους έπειτα από μια ερώτηση που έγινε στον Κωνσταντίνου, ενώ βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας κλότσησε τρεις φορές δυνατά την μπάλα προς το μπουθ που καθόταν ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Ελευθεράκης!
Οι σχέσεις της διοίκησης με τους παίκτες δεν είναι και οι καλύτερες και είναι πολύ δύσκολο να κολλήσει ξανά το γυαλί, με τους Κωνσταντίνου και Ελευθεράκη να δείχνουν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.
Ο Κωνσταντίνου τους έφερε προ των ευθυνών τους σε ότι αφορά την εικόνα της ομάδας με τους παίκτες να παραδέχονται την ευθύνη τους, αλλά στη συνέχεια ρώτησαν τον γενικό αρχηγό της ομάδας την άποψή του για τις διαρροές, μετά το ματς με τη Βέροια.
Η απάντησή του έφερε την αντίδραση των παικτών με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ να ανεβάζει τους τόνους και μαζί με άλλους «παλιούς» της ομάδας να κατηγορούν τη διοίκηση για τους χειρισμούς της μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα.
Στην ενέργεια του ποδοσφαιριστή που κλότσησε την μπάλα προς το μέρος του τρεις φορές, ο Κώστας Ελευθεράκης δεν αντέδρασε και έτσι δεν πήρε διαστάσεις το θέμα.
Πάντως, η ΠΑΕ διαψεύδει ότι έγινε το περιστατικό...

*** Ο αμφίβολος Καρνέζης και το μήνυμα Φάμπρι :

*  Πρόβλημα προέκυψε με τη συμμετοχή του Ορέστη Καρνέζη στο ματς του Κυπέλλου με τπον Πλατανιά την Τετάρτη. Ο διεθνής τερματοφύλακας είναι άρρωστος και δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα. Εφόσον δεν καταφέρει να προπονηθεί ούτε αύριο, θα αποκλειστεί από την αποστολή των «πράσινων» και τη θέση του θα πάρει ο Στέφανος Καπίνος.
Εν τω μεταξύ πριν από την προπόνηση, ο τεχνικός των «πρασίνων», Φάμπρι, συγκέντρωσε τους παίκτες του, για να τους μιλήσει, μετά και τα όσα έγιναν στο ματς με τον Πανθρακικό.
Αρχικά, απευθυνόμενος στον Ζέκα και στο ξέσπασμα που είχε εναντίον του, με τη λήξη της εν λόγω αναμέτρησης, είπε: «Αυτό που έγινε δεν έχει να κάνει με εσένα. Απευθυνόμενος σε εσένα, απευθύνομαι στο σύνολο της ομάδας. Με πείραξε πολύ η παρουσία μας στο τελευταίο 15λεπτο. Είναι εικόνα που δεν πρέπει να επαναληφθεί».
Και κατέληξε: «Πιστεύω σε εσάς. Σας πιστεύω πολύ και το εννοώ. Είστε παίκτες αξίας και από εδώ και στο εξής πρέπει να αλλάξετε αγωνιστικό πρόσωπο. Με δουλειά, θα τα καταφέρουμε».

***  

*
492 ~*** Χιονοδρομικό Καλάβρυτα :
ΗΜΕΡΑ   ΧΙΟΝΙΟΥ γιορτής  20  ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ  2013 ,
http://youtu.be/oJ2kB0sHae0 ,



482 ~*** Ι.Μ.Λαύρας Καλαβρύτων :

http://youtu.be/W5g212Y9c0c ,



490 ~*** Χιονοδρομικό Χελμού Σαλέ :

http://youtu.be/im4Yfw9DcpA ,



~*** Αραπίνες Νύχτες μαγικές P1040466.MP4 :

http://youtu.be/7d2XcP04fyk ,

*

472 ~~*** Αγία Φωτεινή Μαντίνεια Αρκαδίας 20-01-2013 :


http://youtu.be/Bxbos0ZFsF4 ,



473 ~*** ΛΕΒΙΔΙ Αρκαδίας :

http://youtu.be/1S0CNw71J8U ,



483 ~*** Χιονοδρομικό Καλαβρύτων Κυριακή 20-01-2013,  Ημέρα  γιορτής  του  Χιονιού ! :

http://youtu.be/4sZpqGQKHaI ,



481 ~*** Μοναστήρι Αγίας Λαύρας :

http://youtu.be/OXBfVLfmCso ,



479 ~*** Ι.Μ. Αγίας Λαύρας 20-01-2013 :

http://youtu.be/5AcKroaSyjE ,



477 ~*** Ι.Μ. Π.Πατρών Γερμανμού : Ενημέρωση-Διαδρομή :

http://youtu.be/kWYtLZdNFH4 ,



478 ~*** Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων :

http://youtu.be/NbzondAQpVw , ‘



480 ~*** Μονή Αγίας Λαύρας Καλάβρυτα :

http://youtu.be/Yieni82bigg ,




* 92 ~*** Χιονοδρομικό Καλάβρυτα : http://youtu.be/oJ2kB0sHae0  ,
ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ 20/01/2013 ,

482 ~*** Ι.Μ.Λαύρας Καλαβρύτων : http://youtu.be/W5g212Y9c0c  ,

490 ~*** Χιονοδρομικό Χελμού Σαλέ : http://youtu.be/im4Yfw9DcpA  ,
Ημέρα  Χιονιού  γιά  όλο τον κόσμο  20 Ιανουαρίου  2013 .

~*** ΚΑΛΆΒΡΥΤΑ 2013 P1040495.MP4 : http://youtu.be/xIKl6mew9ps  ,

*ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ :

459 ~*** Λίγα λουλούδια :

http://youtu.be/Hfa-0Yax_i0 ,



460 ~*** Πάμε σαν άλλοτε :

http://youtu.be/nPwVppG0wcw ,



461 ~*** Ξύπνα αγάπη μου :

http://youtu.be/ZTuJfj-NCUQ ,



462 ~*** Σβήσε το φως να κοιμηθούμε :

http://youtu.be/FuUicQSPhoE ,



463 ~*** Δώδεκα η ώρα θα έρθω ρε Μαριώ :

http://youtu.be/z4ChW4YORCk ,



464 ~** O κουμπάρος και η κουμπάρα :

http://youtu.be/Acdti47DQm8 ,



465 ~** Μοδιστρούλα :

http://youtu.be/YQdEXXLHV- ,



  ~*** Αραπίνες Νύχτες μαγικές P1040466.MP4 : http://youtu.be/7d2XcP04fyk  ,


~*** Βαδίζω και παραμιλώ
 : http://youtu.be/5vbv8K8rvkI  ,


 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html  , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html  , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html  ,Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html  , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html  , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html  , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/10-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/02-2013.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιαανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/12-13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/14-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 .-
 ***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.-
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 καί 20Ιανουαρίου 2013 .-
***  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ και μαθαίνουμε ! ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.-
~**




 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , =     2252 video.-
 ~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =   620 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , =         621 video.-
            ΣΥΝΟΛΟΝ :                                          3493 Βίντεο ν Αναρτημένα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου