ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013

Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη  09 Ιανουαρίου  2013   :

Στο πάρκο Πλίτβιτσε Κροατίας (Λιμνών  και  καταρακτών )
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Στη ΓΑΔΑ οι καταληψίες από τη βίλα Αμαλίας και τη ΔΗΜΑΡ  :

Από την επέμβαση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
* Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν οδηγηθεί οι προσαχθέντες από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ (περίπου 40 άτομα), οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του κόμματος, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας. Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται και οι 101 συλληφθέντες από τη βίλα Αμαλίας, μετά την ανακατάληψη του κτηρίου τα ξημερώματα της Τετάρτης και την επέμβαση της αστυνομίας.
 Αργότερα σήμερα, οι καταληψίες της βίλας Αμαλίας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 Αυτή την ώρα, στο Πολυτεχνείο βρίσκεται σε εξέλιξη συνέλευση από αλληλέγγυους στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας. Σε ανακοίνωση στο Διαδίκτυο αναφέρεται ότι ώς το Σάββατο 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται πανελλαδικές δράσεις αλληλεγγύης, ενώ το Σάββατο (12 το μεσημέρι) προγραμματίζεται συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, κι ενώ το κτήριο βρισκόταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που πραγματοποίησαν την ανακατάληψη χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση στους αστυνομικούς που επιτηρούσαν το χώρο, προκειμένου να τους αποσπάσουν την προσοχή, την ώρα που η δεύτερη ομάδα έσπαγε τα λουκέτα και έμπαινε στο κτίριο.
 Οι δυνάμεις της αστυνομίας αρχικά προχώρησαν σε ρίψεις χημικών μέσα στο κτήριο και αργότερα πραγματοποίησαν έφοδο. Στη διάρκεια της επέμβασης δεν σημειώθηκαν επεισόδια και οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων προσήγαγαν περίπου 50 - 70 άτομα.
 Λίγη ώρα αργότερα, περίπου 40 άτομα μπήκαν και κατέλαβαν τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας.
 Έπειτα από επέμβαση ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. η κατάληψη έληξε και προσήχθησαν περίπου 40 άτομα.   Newsroom ΔΟΛ

***  Τέσσερις κάλπες για παραπομπή τεσσάρων προσώπων θα στηθούν στη Βουλή .  Για την λίστα Λαγκάρντ

* Τέσσερις κάλπες για ισάριθμα πολιτικά πρόσωπα θα στηθούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την ερχόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει η Βουλή αν θα υπάρξει και για ποια πρόσωπα προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
 Σύμφωνα με Τα Νέα, ο χρόνος και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία άλλαξαν μετά τη συμμαχία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη Χρυσή Αυγή που προτείνουν την παραπομπή, εκτός των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, και των δύο πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.
 Οι τελικές αποφάσεις για τις διαδικασίες θα ληφθούν αύριο, Πέμπτη, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.
 Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η συμμαχία ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής μεταθέτει χρονικά και την ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
 Όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, απαιτείται ένα εύλογο διάστημα (επτά ημέρες) προκειμένου οι εγκαλούμενοι να ενημερωθούν για την πρόταση παραπομπής εις βάρος τους που έχει κατατεθεί από ένα κόμμα.
 Στη Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να καθοριστεί αν οι βουλευτές θα ψηφίσουν ξεχωριστά για καθένα από τα αδικήματα που αποδίδονται στα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα ή αν θα περιοριστούν σε μία ψήφο για καθένα από αυτά.      Newsroom ΔΟΛ

*** Επιλογή αντιδημάρχων από το δήμαρχο Οιχαλίας  :
* Με συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και… δόσεις λαμβάνει ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, τις αποφάσεις του για τους αντιδημάρχους.
Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, ανακοίνωσε τα ονόματα τεσσάρων αντιδημάρχων, που είναι οι Γιώτα Γεωργακοπούλου, Ηλίας Ντονάς, Λεωνίδας Φίλος και Τάνια Χαντζάρα.
 Σημειώνεται ότι η Τάνια Χαντζάρα είχε έρθει σε μεγάλη σύγκρουση με το δήμαρχο, από την έναρξη κιόλας της τετραετίας, ωστόσο ο δήμαρχος, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό της παράταξής του, αναγκάστηκε να τα ξεχάσει όλα αυτά.
 Πλέον υπάρχει ακόμη μία θέση αντιδημάρχου, η οποία θα καλυφθεί μετά την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει την Κυριακή, δεδομένου ότι προχθές δεν εξελέγη ο υποψήφιος που πρότεινε ο δήμαρχος, ο Δημήτρης Ηλιακόπουλος.
 Προφανώς, ο δήμαρχος εκτιμά ότι η κενή θέση θα λειτουργήσει ως «δόλωμα» για τους φιλόδοξους συμβούλους του. Οι τελευταίοι, ελπίζοντας να γίνουν αντιδήμαρχοι, θα υπερψηφίσουν, ενδεχομένως, αυτή τη φορά το πρόσωπο που θα προτείνει για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Ο κ. Μπάμης δήλωσε ακόμη ότι αναπληρώτριά του αντιδήμαρχος θα είναι η Γιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία δε θα έχει μισθό, ο Ηλίας Ντονάς θα είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά, ο Λεωνίδας Φίλος για τις υποδομές και η Τάνια Χαντζάρα για τον πολιτισμό και τα αθλητικά.
 Εν όψει των εκλογών της Κυριακής για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μπάμης κάλεσε τους συμβούλους του «να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ψηφίστηκαν από τους δημότες μας για να προσφέρουν και όχι για να βολευτούν».

*** Δουλειά σε εκατό ανέργους στη Μεσσηνία  :
* ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Μάχη ενάντια στη φτώχεια θα δώσει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δράση κατά της φτώχειας», η οποία θα ενισχύσει 100 ανέργους από τη Μεσσηνία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια, μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών) άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα με αναπηρίες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και πρώην χρήστες ουσιών.
Οι επιλεγέντες θα συμμετάσχουν σε δράσεις, όπως: επαγγελματική κατάρτιση, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων και εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.
Ακόμη, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα παραμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, με ηλικία από 18 έως 64 ετών.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι είναι: αντίγραφο κάρτας ανεργίας, αντίγραφο σχετικού εγγράφου ειδικού καταλόγου του ΟΑΕΔ για συμμετοχή στα Τοπικά Σχέδια Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες ομάδες, έγγραφο πιστοποίησης τόπου διανομής/βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, δύο φωτογραφίες, αποδεικτικό απεξάρτησης από θεσμοθετημένο για το σκοπό αυτό φορέα, π.χ. ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ, ή από θεραπευτικές κοινότητες στις οποίες έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (μόνον για πρώην χρήστες ουσιών), αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή φωτοτυπία διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βιογραφικό σημείωμα, αντίγραφα πτυχίων σπουδών/ξένων γλωσσών, βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εφόσον υπάρχουν), εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας, απόφαση αρμόδιου οργάνου με την οποία προσδιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας για τα άτομα με αναπηρίες και δίπλωμα οδήγησης (όπου υπάρχει).
 ~* Πληροφορίες και προθεσμία
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 14 Ιανουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα δικαιολογητικά και να προμηθεύονται το έντυπο της αίτησης από τα γραφεία της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μεσσηνίας ΟΤΑ (ΑΝ. ΜΕΣ.ΑΕ ΟΤΑ), Ομήρου και Μαιζώνος 50, Καλαμάτα, Τ.Κ. 24100. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27210-96120.

*** Αντιδήμαρχος ο Κατσούλας, στη ΔΕΥΑ ο Φιλντίσης (;) και η «κόντρα» σκληραίνει στην Τριφυλία :

* Του Ηλία Γιαννόπουλου
Ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, δημοτικός σύμβουλος από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Γιάννης Κατσούλας, αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου, ο, μέχρι 31 Δεκεμβρίου, αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης προορίζεται για πρόεδρος της διευρυμένης ΔΕΥΑ και εντεταλμένος για τη Δ.Ε. Αυλώνος, και πέραν αυτών καμία άλλη αλλαγή στο σχήμα διοίκησης του Δήμου Τριφυλίας.
Αυτά φέρεται πως έχει αποφασίσει για τη διετία μέχρι τις εκλογές και το τέλος της δημοτικής περιόδου ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας.
Κι ενώ πολλοί, ακόμα και στενοί συνομιλητές του δημάρχου Τριφυλίας, εκτιμούσαν ότι «με λυμένα τα χέρια, από την εκλογή του Δημήτρη Μπασδάνη (σ.σ. εκ των διαφωνούντων με την έως τώρα πολιτική και λειτουργία του Δήμου και αιτούντων ριζικές αλλαγές στους αντιδημάρχους) στη θέση του προέδρου του Δ.Σ., θα προχωρούσε σε αλλαγές προσώπων», ο κ. Κόλλιας μάλλον εμμένει στην επιλογή του για ανανέωση της εμπιστοσύνης του στους αντιδημάρχους που είχε ορίσει για την πρώτη διετία, με δύο μικρές διαφοροποιήσεις: τον ορισμό του Γιάννη Κατσούλα ως αντιδημάρχου και την προώθηση του Γιάννη Φιλντίση, από αντιδήμαρχος – που ήταν – στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κυπαρισσίας, η οποία θα διευρυνθεί αναλαμβάνοντας την ύδρευση και αποχέτευση στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος και Αετού. Παράλληλα, θα τον ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο για τη Δ.Ε. Αυλώνος! Πέραν αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», ο δήμαρχος Τριφυλίας φέρεται να έχει αποφασίσει να μην κάνει καμία άλλη αλλαγή στο σχήμα διοίκησης και τους αντιδημάρχους. Άρα, αντιδήμαρχοι θα οριστούν εκ νέου οι Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιώργος Σαμπαζιώτης, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Τάσος Πούλος και Γιάννης Μερκούρης, ίσως με τα θεματικά τους αντικείμενα να τροποποιούνται κατά τι σε σχέση με τις προηγούμενες αρμοδιότητές τους.
Η επιλογή και απόφαση αυτή του δημάρχου, η οποία θεωρείται σχεδόν τελειωμένη, συναντά σθεναρές αντιδράσεις από μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Ήδη, όπως έχουμε γράψει, οι δημοτικοί σύμβουλοι που απαιτούν ριζικές αλλαγές στους αντιδημάρχους θεωρούν πως με την εκλογή Μπασδάνη «πέτυχαν μια πρώτη νίκη» σε εσωπαραταξιακό επίπεδο και πλέον ανεβάζουν τους τόνους και κορυφώνουν τον αγώνα του αιτήματός τους για αλλαγές, συντονίζοντας ακόμη περισσότερο τις παρεμβάσεις τους και σχεδιάζοντας από κοινού τη στάση και πορεία τους εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου!
«Άλλον πρότεινε ο δήμαρχος για πρόεδρο και άλλος βγήκε, τελικά, από την παράταξη! Το πήρε το μήνυμα που του στείλαμε μαζί με τη βάση μας και την κοινωνία για ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, στη νοοτροπία, την πολιτική, τις δομές και τη λειτουργία του Δήμου; Κατάλαβε τι έγινε; Έχει αντιληφθεί τι γίνεται και τι έρχεται, με το οποίο και θα βρεθεί αντιμέτωπος; Επιδιώκει τη σύγκρουση και τη ρήξη με την παράταξη, τη βάση του συνδυασμού και την κοινωνία; Αλλαγές παντού, σε όλους και σε όλα! Διαφάνεια και δημοκρατία στη λειτουργία του Δήμου! Ελπίδα και προοπτική στην παράταξη και το Δήμο, μαζί με τη βάση και την κοινωνία! Όχι σε κλειστές ομάδες και παράκεντρα εξουσίας. Ναι στον ανοιχτό και συμμετοχικό Δήμο, που θα αφουγκράζεται τους πολίτες και θα υπηρετεί το λαό και όχι συμφέροντα και παρέες!», είπε χθες στο «Θ» στέλεχος του συνδυασμού του δημάρχου Κώστα Κόλλια.
Και πρόσθεσε: «Η εκλογή προέδρου ήταν η αφορμή εκδήλωσης της αντίδρασης. Τα αίτια είναι βαθύτατα πολιτικά και πραγματικά. Αλλαγές παντού, σε όλους και σε όλα, αλλιώς ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πράττει όπως η συνείδησή του και το καθήκον του απέναντι στους πολίτες επιβάλλουν!».

*** Ανάκληση ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ ...στο οποίο εμπλέκεται και η Καλαμάτα με πλάγιο τρόπο  :
*  Η εμπλοκή του ονόματος της Καλαμάτας υπάρχει σε λάδι που πωλείται και ανεκλήθη πρόσφατα με απόφαση του ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, τη διακίνηση προϊόντος που αποτελείται από μείγμα σπορελαίων τεχνητά κεχρωσμένων, το οποίο πωλείται με την ένδειξη «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και τη Β΄ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
 Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΩΝΙΣ», σε συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο φέρει τις ενδείξεις «PRODUCED - BOTTLED ATHINAIS SA, MAKRIS 40, KALAMATA» και διατίθεται στην αγορά από την εταιρεία «ΠΑΥΛΟΣ ΙΝΤΑΣ», Μπουμπουλίνας 76, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
 Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

*** Υποβάθμιση και με τη «βούλα» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας  :

* ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
 Τα δύο νοσοκομεία γίνονται ένα  ,  Της Μαρίας Νίκα
 Ανησυχία, προβληματισμό, αλλά και αιφνιδιασμό έχει προκαλέσει στην περιοχή της Τριφυλίας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η δημοσίευση του νέου κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Με βάση αυτόν, τα δύο νοσοκομεία, εκτός από ενιαία Διοίκηση, θα έχουν πλέον και κοινές υπηρεσίες, καθώς τα δύο ξεχωριστά νομικά πρόσωπα γίνονται ένα και όλες οι υπηρεσίες τους ενοποιούνται.
 Για παράδειγμα, θα υπάρχει μία κοινή ιατρική υπηρεσία και για τα δύο νοσοκομεία, μία νοσηλευτική υπηρεσία, μία διοικητική - οικονομική κ.λπ. Εκφράζεται, λοιπόν, η ανησυχία ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υποβαθμίζεται, επειδή δε θα μπορεί πια να λειτουργεί αυτόνομα, όπως μέχρι τώρα με τις δικές του υπηρεσίες. Άλλωστε, δε θα αποφασίζει το ίδιο για τη λειτουργία του, αφού οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κεντρικά, με την Καλαμάτα προφανώς να έχει τον πρώτο λόγο. Η ονομασία πλέον θα είναι «Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας - Κυπαρισσίας».
 Από την πλευρά του, ο διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας – Κυπαρισσίας, Γιώργος Μπέζος, αναφερόμενος χθες στο θέμα εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δε θα υποβαθμιστεί, ούτε θα υπάρξει μείωση προσωπικού από τη συγχώνευση των υπηρεσιών των δύο ιδρυμάτων. Πρόσθεσε ότι ο νέος οργανισμός περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις κλινικών (π.χ. στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η Α΄ Χειρουργική συγχωνεύεται με τη Β΄ Χειρουργική), ενώ επιτρέπει και μετακινήσεις προσωπικού (π.χ. μια μέρα να μετακινηθεί ένας γιατρός από το ένα νοσοκομείο στο άλλο). Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι μετακινήσεις μπορούσαν να γίνουν και μέχρι τώρα, γιατί τα δύο νοσοκομεία ήταν ήδη διασυνδεδεμένα με κοινή Διοίκηση.

*** Ο Καλαματιανός ζαχαροπλάστης που… γλυκαίνει τη Δανία  :
* Αυτές οι γιορτές ήταν πιο γλυκές για τον Νίκο Στράγκα, αφού είχε ένα λόγο παραπάνω για να τις γιορτάσει. Ο Έλληνας patissier κέρδισε, όχι μόνο την πρωτιά στον πιο σημαντικό διαγωνισμό γαστρονομίας της Δανίας, αλλά «εκθρόνισε» και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.
Το να διαγωνίζεται κανείς μαζί με τον Rene Redzepi, τον καλύτερο σεφ του κόσμου, που για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στη νούμερο ένα θέση με το εστιατόριό του, “Noma”, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε, βέβαια, μπορεί να συγκριθεί το διάσημο παγκοσμίως restaurant του με ένα ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί μόλις ενάμιση χρόνο σε μια πόλη υψηλών απαιτήσεων, όπως η Κοπεγχάγη.
Ο Νίκος Στράγκας, όμως, μας έκανε να φουσκώσουμε από υπερηφάνεια. Ο Έλληνας ζαχαροπλάστης, με καταγωγή από την Καλαμάτα και τη Μάνη, απέδειξε ότι είναι σπουδαίος τεχνίτης, αφού κατάφερε, όχι μόνο να κερδίσει στο διαγωνισμό με τις γευστικότατες δημιουργίες του, αλλά και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχυ στο γαστρονομικό χάρτη της Δανίας.
-Πώς αισθάνεσαι που κέρδισες την πρώτη θέση σε έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό;
-Ήταν πολύ όμορφη στιγμή και ταυτόχρονα λίγο αμήχανη. Όλοι οι μεγάλοι σεφ ήταν εκεί. Και στην πρώτη σειρά ο Rene Redzepi να με κοιτάει με απορία. Ήταν απίστευτα σημαντικό για μένα. Το να κερδίζεις εσύ το καλύτερο γλυκό της χρονιάς και να είσαι και ξένος, είναι μεγάλη υπόθεση.
Έχεις περίπου εννέα χρόνια στη Δανία…
Ναι, αλλά δεν παύω να είμαι Έλληνας. Η γυναίκα μου, η Lotte, είναι Δανή, και αυτός ήταν και ο λόγος που παρέμεινα εδώ στην Κοπεγχάγη.
- Το ζαχαροπλαστείο σου έχει μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας. Πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση εκεί;
Πολύ! Όχι τόσο με τα διαδικαστικά θέματα, τα χαρτιά κ.λπ., αλλά με το κεφάλαιο. Πουλήσαμε τα διαμερίσματα που είχαμε, επειδή η τράπεζα δε μας έδινε χρήματα. Πήραμε, λοιπόν, αυτή την απόφαση και προσπαθούμε με τη γυναίκα μου να βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα. Πάμε σιγά σιγά. Είμαστε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Τώρα σχεδιάζουμε τα κουτιά μας.
-Από ανταγωνισμό;
Ουσιαστικά δεν υπάρχουν πολλά «καθαρά» ζαχαροπλαστεία εδώ στην Κοπεγχάγη. Είναι ένα – δύο. Υπάρχουν πολλοί φούρνοι οι οποίοι προσφέρουν και κάποια γλυκά. Το γλυκό για τους Δανούς δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά μια πολυτέλεια με τελείως διαφορετική καταναλωτική φιλοσοφία. Παρ’ όλα αυτά, αγαπούν τα μάφιν μας!
-Ποιο είναι το ιδανικό ζαχαροπλαστείο για σένα;
Χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου πω ότι είναι εκείνο που θα μπορεί να έχει τις δικές του πρώτες ύλες. Να έχω, δηλαδή, τη δική μου μικρή φάρμα και να μπορώ να παίρνω καθαρό φρέσκο γάλα, το δικό μου βούτυρο, τη δική μου κρέμα γάλακτος, τα δικά μου αυγά. Ακόμη και σοκολάτα από τα δικά μας κακαόδεντρα!
-Είπες για τις καταναλωτικές συνήθειες των Δανών στα γλυκά. Οι Έλληνες πώς ψωνίζουν;
Πρέπει ν’ αλλάξουμε τη νοοτροπία του φθηνού υλικού. Δε μας πειράζει να πληρώσουμε 4,5 και 5 ευρώ για έναν καπουτσίνο που γίνεται σ’ ένα λεπτό και δυσανασχετούμε όταν μια πάστα έχει τα ίδια χρήματα, η οποία – εκτός του κόστους των υλικών – χρειάζεται μέχρι και 4 ώρες για να την ετοιμάσεις. Είναι λίγο παράλογο, δε νομίζεις;
-Για όσους ταξιδέψουν στην Κοπεγχάγη, τι θα τους κεράσεις όταν έρθουν στο μαγαζί σου;
Χειροποίητα σοκολατάκια με γέμιση καραμέλας σε ειδική συσκευασία, πολύχρωμα μακαρόν και ολόφρεσκα παστάκια και τούρτες! Επίσης, το δικό μας μείγμα για ζεστή σοκολάτα. Όχι αρωματισμένη, αλλά καθαρή γεύση, με άριστης ποιότητας πρώτη ύλη. Τα αρωματικά χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τη γεύση, όταν η σοκολάτα δεν είναι καλής ποιότητας.
-Η εκπομπή σου στη δανέζικη τηλεόραση πώς πάει; Έχει τηλεθέαση; Έμαθα ότι απέκτησες πολλές φανατικές θαυμάστριες, είναι αλήθεια;
(Γέλια) Πήγε πολύ καλά. Παρουσιάζει τις συνταγές μου κάθε δύο εβδομάδες. Για να λέμε, πάντως, και του στραβού το δίκιο, δεν έχω το μυαλό μου στη δημοσιότητα και όλα αυτά που την περιβάλλουν. Το ζήτημα – και το λέω ειλικρινά – είναι να βλέπεις και τα οικονομικά σου. Έρχεται και δεύτερο παιδάκι στην οικογένεια!
-Αλήθεια, ετοιμάζεις γλυκά με την κόρη σου;
Βεβαίως! Τη βάζω να διακοσμεί με το κορνέ, τα πλάθει, τα ανακατεύει. Περνάμε υπέροχα κάθε φορά.
-Να υποθέσω ότι το ίδιο έκανες κι εσύ μικρός;
Ε, ναι… Θυμάμαι ακόμη τη μυρωδιά από το κέικ πορτοκάλι με βανίλια που έφτιαχνε η μητέρα μου. Να φανταστείς, τόσο πολύ μου άρεσε, που έβαζα το χέρι στην ωμή ζύμη και την έτρωγα! Δεν περίμενα να ψηθεί! Έφτιαχνε, επίσης, και τέλειο γαλατομπούρεκο. Ένα γλυκό που - όσο περίεργο και αν ακουστεί – δεν ξέρω να φτιάχνω.
-Μπορείς να μας αποκαλύψεις τα επόμενα σχέδιά σου;
Καταρχάς, το πρώτο που έχω στο μυαλό μου να κάνω είναι να σχεδιάσω τη συγγραφή ενός βιβλίου με συνταγές ζαχαροπλαστικής και, βέβαια, να προχωρήσω τη βελτίωση ακόμη περισσότερο του επιπέδου στο μαγαζί. Όσον αφορά στο βιβλίο, θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Δανία και έπειτα, αν όλα πάνε καλά, και στην Ελλάδα.  ΠΗΓΗ: «Ο Κόσμος του Επενδυτή»

***  «Στην τσιμπίδα» 85 αυθαίρετα στη Μεσσηνία  :
* Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν καταγραφεί 473
Ένα χρόνο πριν ο τότε γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δ. Ελλάδος και Ιονίου, Τ. Αποστολόπουλος, είχε εξαγγείλει ότι το αρμόδιο υπουργείο είναι αποφασισμένο «να περάσει» σε άμεση κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η εξαγγελία έμεινε στα… χαρτιά, μέχρι σήμερα που το θέμα έρχεται και πάλι στην επιφάνεια. Όπως έγινε γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.047 αυθαίρετα σε 12 νομούς και έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, η οποία φθάνει ως τον ακριβή εντοπισμό τους στο χάρτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγούμενων μηνών και σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, τα αυθαίρετα κτίσματα ανέρχονται σε 85. Μεταξύ των έξι καλλικράτειων Δήμων του νομού, αυτός της Καλαμάτας βρίσκεται στην κορυφή με 27 αυθαίρετα κτίσματα και ακολουθούν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με 21 και ο Δήμος Δυτικής Μάνης με 19.
Στην κατηγορία των εν λόγω αυθαιρέτων περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με το νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
Μάλιστα, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος επεξεργάζονται ένα σύστημα κριτηρίων το οποίο θα ορίζει τη σειρά προτεραιότητας για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που έχουν τελεσιδικήσει. Ειδικότερα, για να μην υπάρξει υπόνοια για... προτιμήσεις, θα δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος με βάση την επιβάρυνση που το αυθαίρετο προκαλεί, το μέγεθος και τη θέση του.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα υπό κατεδάφιση κτήρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στο χάρτη των αυθαιρέτων, ο μεγαλύτερος αριθμός βρίσκεται στην παραλία. Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα αυθαίρετα βρίσκονται στη Λακωνία, όπου ο αριθμός τους φθάνει τα 140, και ακολουθούν η Μεσσηνία με 85, η Κορινθία με 80, η Αργολίδα με 49 και η Αρκαδία με 31.
Σχετικά με τα αυθαίρετα ανά καλλικράτειο Δήμο, πρώτος στη λίστα είναι ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία με 125 και ακολουθούν ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με 44, ο Δήμος Ερμιονίδας στην Αργολίδα με 35, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία με 28 και ο Δήμος Καλαμάτας με 27.
Τέλος, αναφέρεται, επίσης, ότι «οριστική» λύση, δηλαδή δυνατότητα πλήρους νομιμοποίησης, για ορισμένες κατηγορίες αυθαιρεσιών, όπως για μικρές πολεοδομικές παρανομίες σε κτήρια με οικοδομική άδεια, επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Θα πρέπει, όμως, να διευκρινιστεί ότι, για να προλάβει το υπουργείο την ανέγερση μιας ακόμα γενιάς αυθαιρέτων, η ρύθμιση θα έχει την ίδια χρονική «αφετηρία» με τις ρυθμίσεις για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα, δηλαδή δε θα αφορά κτήρια που ανεγέρθηκαν μετά τις 28 Ιουλίου 2011.
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
~*  Το πρώτο του δείγμα γραφής θα δώσει απόψε ο Παναθηναϊκός με τον Ισπανό τεχνικό Φάμπρι στον πάγκο του, καθώς υποδέχεται (20:00) τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Νωρίτερα, η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με την ισοπαλία 1-1 ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αστέρα Τρίπολης και θα λύσουν τις «διαφορές» τους στη ρεβάνς του «Θ. Κολοκοτρώνης».

Για το Κύπελλο  Ελλαδας  στο ποδόσφαιρο :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  ΧΑΝΙΩΝ      2-1 , (1-0) .-
~* Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του Δημήτρη Μούρτου, παράγοντα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού .-
Διαιτητής  : Δασκαλόπουλος ,
Τα  γκόλ  : 16΄  Σο , 65΄ Τοτσέ , 82΄ πεν.  Ναζλίδης ,
Κάρτες  : Μαραγκουδάκης , Ντόε , Ναζλίδης ,
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζη, Σισοκό, Πίντο, Βιτόλο, Μαυρία, Τοτσέ(Φορναρόλη) , Σεϊταρίδη, Σο, Μπαρμπαρούση(Κουϊνσι), Χουχούμη και Τριανταφυλλόπουλο.
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης, Κανακούδης, Ναζλίδης, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα (Γκοντζάλες), Κάλαταιτζιτς, Μιρτσέτα(Δέντσας), Ντόε, Τετέ.


 *** Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας:
Τετάρτη, 9/1
 Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 1-1 .- ^
Τα γκόλ  : 15΄ Γιένκα  , 75΄ Κάλαϊτζις ,
 Παναθηναϊκός-Πλατανιάς   2-1  , (1-0) .- ^
Πέμπτη, 10/1
17:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Φωστήρας (OTE SPORT 3)
20:00 Καλλιθέα-ΠΑΟΚ
Τετάρτη, 16/1
Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός
Πέμπτη, 17/1
Λεβαδειακός-Κέρκυρα
Βέροια-SKODA Ξάνθη
*** Η  Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της Παναχαϊκής, που είχε προσφύγει κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τη διακοπή του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στην Πάτρα. Αυτό σημαίνει ότι παρέμεινε η ποινή που επιβλήθηκε πρωτοδίκως, ήτοι κατακύρωση της αναμέτρησης στους «ερυθρόλευκους» με τέρματα 3-0, αφαίρεση τριών βαθμών από το αχαϊκό συγκρότημα.-

*** Αύριο  Πέμπτη 10/01/2013 γιά το  Ευρωμπάσκετ στην Ευρωλίγκα :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -  ΜΑΛΑΓΓΑ
 Πεδουλάκης
~* Την Μάλαγα, αντίπαλο του Παναθηναϊκού το βράδυ της Πέμπτης (ΟΑΚΑ, 20:45) για την Ευρωλίγκα, ανέλυσε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε ωστόσο ειδική αναφορά και στον Νίκο Γκάλη, με αφορμή την υποψηφιότητά του για το Hall of Fame, λέγοντας ότι «η αναγνώρισή του ήταν μεγαλύτερη κι απ' τον τότε Πρωθυπουργό».
** Χωρίς απουσίες και προβλήματα ολοκληρώθηκε την Τρίτη η προπόνηση του Παναθηναϊκού, με τον Διαμαντίδη να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να τίθεται στη διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη εν όψει του αγώνα της Ευρωλίγκα με την Μάλαγα την Πέμπτη. Στην προπόνηση συμμετείχε και ο Μπανκς, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.-

*** Την Παρασκευή 11/01/2013 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γιά το  Ευρωμπάσκετ στην Ερωλίγκα :
* Στην διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι ο Τζος Πάουελ για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανός σέντερ που δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό λόγω ενοχλήσεων που είχε στο γόνατο του, σήμερα ήταν πολύ καλύτερα και πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση των «ερυθρόλευκων». -

***  Ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι με 11-9 από τον Ερυθρό Αστέρα ¨:

*  Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 11-9 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στo πόλο.-
* Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 2-4, 3-3
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Πιγιέτλοβιτς 3, Στράχινια Ράσοβιτς 3, Ράτζεν 2, Πρλαΐνοβιτς, Βαπένσκι, Βίκτορ Ράσοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάγιαρακ 2, Κολόμβος 2, Ντόσκας 2, Φουντούλης 2, Δελακάς.

*** ΤΟΝ Δημ.ητρη  ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ  θέλει στην Εθνική  Ομάδα ...: 
Ο Αντρέα Τρινκιέρι, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του, θα προσπαθήσει να πείσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα. Ο Ιταλός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» και αφού αρχικά... αποθέωσε το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες διεθνείς, αποκάλυψε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιστρέψει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στην «γαλανόλευκη».

***  Εύκολο «διπλό» του Ολυμπιακού στο Κατσάνειο με 3-0 κόντρα στον Ηρακλή :

* Με το δεξί μπήκε ο Ολυμπιακός στο 2013, καθώς στον αγώνα που έδωσε συνέχεια στη 12η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, οι «Ερυθρόλευκες» πέρασαν εύκολα από το Κατσάνειο κερδίζοντας τον Ηρακλή με 3-0 (25-22, 25-13, 25-13). Ουσιαστικά οι γηπεδούχες κόντραραν τον περσινό Κυπελλούχο μόνο στο πρώτο σετ, όταν και προηγήθηκαν με 15-13, ενώ κυνήγησαν μέχρι και το 22-24.- 
~* Ηρακλής (Παναγιώτης Καλπάκης): Κωνσταντινίδου, Κελεσίδου 5 (1 άσος, 4/16 επ., 16% υπ.), Καραφουλίδου 3 (1 άσος, 1/4 επ., 1 μπλοκ), Λεωνιδάκη 6 (5/20 επ., 1 μπλοκ), Βέλλιου 4 (4/17 επ, 15% υπ.), Κυριακίδου 6 (5/6 επ., 1 μπλοκ), Αρτακιανού (λ, 32% υπ.), Τσούκαρη 1 (1/2 επ.), Θωμοπούλου.
Ολυμπιακός (Τέλης Σωτήρχος): Χριστοδούλου 4 (2 άσοι, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Τένεβα 16 (3 άσοι, 12/22 επ., 50% υπ., 1 μπλοκ), Καβαθά 2 (1 άσος, 1/5 επ.), Λούκοβιτς 13 (1 άσος, 10/18 επ., 2 μπλοκ), Κωνσταντίνου 7 (6/13 επ., 1 μπλοκ), Γιακουμή 7 (3 άσοι, 1/4 επ., 3 μπλοκ), Κονόμη (λ, 53% υπ.), Κοσμά 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Τέζα 1 (1/1 επ.), Τρατς (1 μπλοκ), Μπίλια

*** Αιφνίδιο διαζύγιο με Ανδρεόπουλο! από  την ΠΣ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ  :
* ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΠΑΜΙΣΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
 Μπορεί η Καλαμάτα να πρόσθεσε στο ρόστερ της τα τελευταία 24ωρα και τους Νουχάνοβιτς (21 ετών Βόσνιος μεσοεπιθετικός) και Βασίλιεφ (Ισπανοβούλγαρος μεσοεπιθετικός), οι οποίοι δοκιμάζονταν από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο σήμερα προέκυψε και μια αρνητική όσο και απροσδόκητη εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα λύθηκε το συμβόλαιο του 18χρονου μέσου Κυριάκου Ανδρεόπουλου, ο οποίος είχε έρθει το καλοκαίρι από τη δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μαύρης Θύελλας ο διεθνής με την εθνική νέων ποδοσφαιριστής που έχει μάλιστα και μεσσηνιακές ρίζες ζήτησε να φύγει επειδή δεν είχε πάρει αγωνιστικές ευκαιρίες και δεν μεταπείστηκε παρά τις προσπάθειες που έγιναν.
 Στο αγωνιστικό μέρος η Καλαμάτα προπονήθηκε σήμερα στο γήπεδο του Άριος και ο κ. Γέφτοβιτς θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει την ετοιμότητα της ομάδας του, αλλά και όλους τους νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές μέσα από το φιλικό παιχνίδι με τον Πάμισο που θα γίνει αύριο στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου Μπούκας.-   Χ.Ε.

*** Μεγάλη νίκη του Δίωνα στη Τέντα επί της Θουρίας :
* Τον …εκτέλεσε με Καραμπίνο και Μιχαλόπουλο
 Σπουδαία από κάθε άποψη νίκη πέτυχε χθες στην Τέντα ο Δίωνας, επικρατώντας με 57-44 απέναντι στον ΑΟ Θουρίας. Η ομάδα του Σπύρου Ψυχογιού συνέχισε την ανοδική της πορεία, μπαίνοντας δυνατά από το ξεκίνημα και φτάνοντας δίκαια στην κατάκτηση των δύο βαθμών. Οι γηπεδούχοι του Νίκου Μπαλόπουλου πλήρωσαν τις αυξημένες απουσίες από τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση και παρά την προσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν κατόρθωσαν να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση, καθώς οι Κυπαρίσσιοι εμφανίστηκαν προσηλωμένοι στο στόχο τους, ενώ είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Καραμπίνο και Μιχαλόπουλο που σημείωσαν 20 και 18 πόντους αντίστοιχα.
Τα 10λεπτα: 4-13, 13-20, 14-12, 13-12.
Διαιτητές: Κυριακόπουλος-Νάστος.
ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ (Μπαλόπουλος): Γαρίνης 7, Γκουμένι, Γεωργικέας 9, Μπαλόπουλος 3 (1), Λιοδάκης 8, Π. Λυδιώτης, Γ. Λυδιώτης 4 (1), Κουτίβας 1, Μουραφέτης 12 (1).
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Ψυχογιός): Χεινοπόρος, Καζάκος 5 (1), Μπουσιούτας, Λαμπρόπουλος, Καραμπίνος 20 (3), Βλάμης 7, Πετρόπουλος, Μιχαλόπουλος 18, Φωτεινός.  Χ.Ε.
 Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Η βαθμολογία σε 6 αγώνες
1. ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ 352 - 345 10
2. ΣΑΚ ΑΤΛΑΣ 314 - 303 9
- ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 311 - 279 9
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. 306 - 362 9
- Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 289 - 257 9
- ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ. 318 - 312 9
- ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ 330 - 318 9
8. ΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ 341 342 8
- ΝΟ ΠΥΛΟΥ 356 - 376 8
- ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ 274 - 259 9
11. ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠ/ΣΕΥΣ 279 - 275 9
- ΑΕΜ Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ 280 - 322 7
-Πέντε αγώνες έχουν ΓΣ Μεσσήνης και Δρομείς Τρίπολης που αγωνίζονταν αργά χθες το βράδυ σε εξ αναβολής παιχνίδι

*** 

***  A. Σαμαράς: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις" :
* «Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Ενώ έχουμε πάει τόσο καλά, δεν θα θέλαμε να συμβεί κάποιο λάθος, τυχαίο ή διαδικαστικό», δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, μετά τη συνεργασία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το φορολογικό και ο ορισμός του γενικού γραμματέα Εσόδων.
Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες επί μακρόν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, είχε ως αντικείμενο την επισκόπηση της οικονομικής πολιτικής και των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και την οργάνωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ενόψει του Eurogroup του Ιανουαρίου και της συνεδρίασης του ΔΝΤ. -  πηγή :   ΑΜΠΕ  

*** Βρέθηκε σώα αγνοούμενη 75χρονη στην περιοχή του Άρι :

* Σώα βρέθηκε σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, η 75χρονη Παναγιώτα Μάντζαρη, η οποία είχε εξαφανιστεί πέντε ώρες νωρίτερα από το σπίτι της στον Άρι.
 Στις έρευνες πήραν μέρος δύο οχήματα και πέντε άνδρες. --

*** Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Λύκειο Ελληνίδων :

*  Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σήμερα το απόγευμα το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, παρουσία της προέδρου του κας Βίκυς Καρέλια, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite στην Καλαμάτα. -  

***  Εβδομάδα δωρεάν μαστογραφίας στο νοσοκομείο  :

* Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία θα μπορούν να κάνουν από Δευτέρα 14 μέχρι και Παρασκευή 18 Ιανουαρίου όσες γυναίκες ενδιαφέρονται, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Διοίκηση του νοσοκομείου, αντιλαμβανόμενη καθημερινά το μεγάλο ενδιαφέρον και τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις του τοπικού γυναικείου πληθυσμού για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ιατρικής εξέτασης (ψηφιακή μαστογραφία), όρισε με απόφασή της την ερχόμενη εβδομάδα από 14 έως 18 Ιανουαρίου ως εβδομάδα Δωρεάν Μαστογραφίας».
 Κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να επικοινωνήσει με τη Γραμματεία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο τηλέφωνο 27213-63132, προκειμένου να κλείσει ραντεβού. Επισημαίνεται δε, ότι για όσες ενδιαφερόμενες δεν καταφέρουν, για διάφορους λόγους, να εξεταστούν σε αυτή τη φάση, η Διοίκηση του νοσοκομείου προτίθεται σύντομα να επαναλάβει την ίδια διαδικασία.
 Τέλος, υπενθυμίζεται ότι «το Νοσοκομείο Καλαμάτας, αξιοποιώντας τη χρηματοδοτική ευκαιρία των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στα πλαίσια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προμηθεύτηκε πρόσφατα και σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο».-

***  Κάνει φύλλο και φτερό τραπεζικούς λογαριασμούς ο ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο :
* Σε μαζικό άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προχωρά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ΣΔΟΕ συνολικά σε όλη την επικράτεια έχει ζητήσει το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
 Παράλληλα, ερευνώνται 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες σε Δήμους και Κοινότητες, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.
 Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το Γενικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΣΔΟΕ για το 2012 υλοποιήθηκε και από τα στοιχεία του ενδεκάμηνου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου παρουσιάζουν κάλυψη στόχων κατά 113%.
 Εξάλλου, το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ελέγχων έτους 2012, πραγματοποίησε κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 3.262 ελέγχους στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια.
Οι εμφανείς έλεγχοι στην αγορά είχαν ως αποτέλεσμα η παραβατικότητα να μην υπερβεί το 5%, καθόσον οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εξέδωσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο αποδείξεις λιανικής πώλησης.
 Η παραβατικότητα διακίνησης αγαθών στο εθνικό δίκτυο κυμάνθηκε κάτω του 5% και διασφαλίστηκε η ποιότητα των προϊόντων και η εγχώρια παραγωγή αγαθών.
Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σπορ, διαπιστώθηκε ότι 354 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι' αυτό καταλογίσθηκαν 1516 παραβάσεις.
 Στο πλαίσια των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η Π.Δ. ΣΔΟΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ αποκάλυψε ότι δύο φαρμακεία στην Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιμολογίων ή συγκάλυψης έκνομων πράξεων που ζημίωναν τα ασφαλιστικά ταμεία με έκδοση ανακριβών στοιχείων, προκειμένου να διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση με πανάκριβα φάρμακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς αλλά το δημόσιο να πληρώνει. Το ύψος των προστίμων που καταλογίσθηκαν ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ.
 Παράλληλα, ελέγχονται από τις Π.Δ ΣΔΟΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και Π.Δ. ΣΔΟΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ πέντε σημαντικές υποθέσεις αγροτών στην περιοχή Θηβών και Ζαχάρως Ηλείας, γιατί εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.000.000 ευρώ και έλαβαν πλαστά τιμολόγια ύψους 900.000 ευρώ, ενώ στην Κρεμαστή Ρόδου, η Π.Δ. ΣΔΟΕ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ καταλόγισε πρόστιμα 2.340.000 ευρώ για λαθρεμπόριο ποτών.
 Στην Αττική, τρεις επιχειρήσεις εμπορίας χρωμάτων και τεχνικών έργων έλαβαν 250 πλαστά τιμολόγια ύψους 2.200.000 ευρώ. Τρεις άλλες επιχειρήσεις επισκευής πλοίων, μία εμπορίας οικοδομικών υλικών και μία ηλεκτρικών έργων εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.000.000 ευρώ.

***   «Πανηγύρι απευθείας αναθέσεων» στο Δήμο Καλαμάτας  :

* ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Παρά τις αντιδράσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ακολουθεί την τακτική των απευθείας αναθέσεων έργων με… θρησκευτικό σεβασμό.
 Μία από τις τελευταίες της αποφάσεις ήταν, όπως διαβάζουμε στη «Διαύγεια» του Δήμου Καλαμάτας, η εξής: απευθείας ανάθεση για την παροχή της εργασίας «Συντήρηση θερμάνσεων σχολείων (2012)». Με απόφαση του δημάρχου Παν. Νίκα το έργο ανατέθηκε σε συγκεκριμένο τεχνικό αντί 10.701,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
 Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι γιατί ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση και ο Δήμος δεν προχώρησε σε πρόχειρο διαγωνισμό, ώστε να πετύχει την όποια έκπτωση;
 Έπειτα, για το συγκεκριμένο έργο απαιτούνται από τον εργολάβο ειδικές γνώσεις (για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αζώτου, μονοξειδίου του άνθρακα). Ελέγχθηκε αν τα παραπάνω πληρούνται από τον ανάδοχο;
 Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον ενεργειακό επιθεωρητή για το κτήριο του αναψυκτηρίου. Κι εδώ η επιλογή έγινε με απόφαση, χωρίς καν ο Δήμος να προχωρήσει σε κλήρωση μεταξύ επαγγελματιών, όπως είχε κάνει σε κάποιο άλλο έργο.
 Να θεωρήσουμε, δε, τυχαίο γεγονός ότι ο μηχανικός που προκρίθηκε υπήρξε συνεργάτης δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας;
 Στο σημείο αυτό καλό είναι να θυμηθούμε τι έλεγε σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, και συγκεκριμένα στο «Θ», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, ο οποίος καυτηρίαζε την πρακτική των Δήμων να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις έργων, πρακτική που χαρακτήριζε, μάλιστα, ως μία από τις μεγαλύτερες «πληγές»: «Σε περίοδο κρίσης, που κόβονται μισθοί, συντάξεις, ακόμα και φάρμακα, δεν έχουν την πολιτική βούληση να περιορίσουν τις σπατάλες.
 Τι λέμε εμείς οι εργολήπτες; Πρέπει να καταργηθούν οι απευθείας αναθέσεις. Αν γινόταν δημοπράτηση αυτών των έργων, θα έπαιρναν μεγαλύτερες εκπτώσεις και θα λάμβανε τέλος ένα σύστημα που είναι αδιαφανές και βολεύει τη συναλλαγή. Δε βοηθάει τον υγιή ανταγωνισμό.
 Το Μάρτιο, επί κυβέρνησης Παπαδήμου και υπουργίας Μ. Βορίδη, καταργήθηκε και ήρθε ένα μήνα μετά ο ίδιος υπουργός– προφανώς μετά από αφάνταστες πιέσεις - και επανέφερε τις απευθείας αναθέσεις».  Αυτά… τροφή για σκέψη.-

***  Πενήντα ευρώ η ψήφος και μια γουρνοπούλα…  :
 
* ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΧΑΪΔΕΥΑΝ ΑΦΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ
 Πενήντα ευρώ η ψήφος και μια γουρνοπούλα…
 -Καταγγελίες τσιγγάνων στη χθεσινή σύσκεψη για την παραβατικότητα στο Διοικητήριο
-«Ψυχραιμία» συνέστησε ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας για να μην ξεφύγει η κατάσταση
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Μέσα στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση – συνεδρίαση για τα τελευταία φαινόμενα παραβατικότητας στη Μεσσηνία, ιδιαίτερα από την πλευρά των τσιγγάνων.
 Έξω, στο διάδρομο, μια ομάδα τσιγγάνων, που παραβρέθηκε και στη σύσκεψη, μεταξύ αυτών και ο Α. Αναστασόπουλος, έκανε καταγγελίες: «Όταν μας αγόραζαν τις ψήφους μας για 50 ευρώ και μια γουρνοπούλα, ήμασταν καλοί και φιλήσυχοι.Τώρα, ξαφνικά οι τσιγγάνοι γίναμε εγκληματίες και επικίνδυνοι. Και δε σκέφτονται ότι το άδειο στομάχι θολώνει το μυαλό, ούτε τη ρήση του Δαυίδ που παρακαλεί το Θεό να μην τον κάνει φτωχό και αναγκαστεί να κλέψει για να φάει».
 Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μέσα στην αίθουσα και ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ, Α. Κολεντζάκης: «Η παραβατικότητα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και πολύπλευρο. Αν ο καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς κάνει σωστά τη δουλειά του, τότε δε θα υπάρξει πρόβλημα.
Πρέπει, όμως, και οι δήμαρχοι να σταματήσουν να βλέπουν τους τσιγγάνους σαν ένα τσουβάλι ψήφους.
Έπειτα, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η παραβατικότητα για να ανθίσει απαιτεί τη συνεργασία. Δεν είναι μόνο οι τσιγγάνοι ένοχοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ιδιαίτερα στον τομέα του λαθρεμπορίου».

 Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων δεν παρέλειψαν να ζητήσουν εκ μέρους όλων τους «συγγνώμη» για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη Μεσσήνη, και ιδιαίτερα για την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Παναγιώτη Δουρούμη την ώρα που κηδευόταν το παιδί του.
Κατά τ’ άλλα, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο αστυνομικός διευθυντής, Βασίλης Γεωργακόπουλος, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα τεταμένη, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς: το 2011, μόνο στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, είχαν καταγραφεί 5 ληστείες και 241 κλοπές, και το 2012 καμία ληστεία αλλά 252 κλοπές.
 Μέσα σε αυτό το κλίμα η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών είναι άμεση, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και το «κλονισμένο» αίσθημα ασφαλείας των πολιτών στη Μεσσήνη.
 Ήδη επί τρεις ημέρες «χτενίζουν» την περιοχή 3 επιχειρησιακές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί και, όπως σημειώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή, έχουν προληφθεί αρκετά περιστατικά.
 Παράλληλα, όμως, ζήτησε «να πέσουν οι τόνοι», όσον αφορά στην παραβατικότητα των τσιγγάνων στη Μεσσήνη, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος «να γίνει κάτι που θα είναι δυσάρεστο για όλους», εννοώντας προφανώς ότι η αυτοδικία, στην οποία ωθούνται κάτοικοι, θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
 Μάλιστα, σημείωσε ότι η άμεση αντίδραση της Αστυνομίας, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μεσσήνη, είχε ως αποτέλεσμα να προληφθούν άλλες καταστάσεις, για τις οποίες όμως δε θέλησε να γίνει σαφής.
 Πάντως, προχθές τη νύχτα πολλά ακούστηκαν στη Μεσσήνη για περιπολούντες κουκουλοφόρους, όπως έγραψε σχετικά χθες και το «Θ».
Επιπρόσθετα, ο αστυνομικός διευθυντής παρατήρησε: «Νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι άμεσα θα επανέλθει η τάξη και θα εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους.
 Τέλος, υπογράμμισε ότι η καταστολή είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά της Αστυνομίας, ενώ για την πρόληψη μπορούν να συμβάλουν οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης.
 Από εκεί και πέρα, η σύσκεψη στο Διοικητήριο, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, έγινε παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, δημάρχων της Μεσσηνίας και άλλων φορέων του νομού.
 Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι το πρόβλημα της ανασφάλειας θα αντιμετωπιστεί με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή. Ζήτησε να ιδρυθεί Τμήμα Άμεσων Επιχειρήσεων για την καταστολή της παραβατικότητας, για το οποίο, μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει έχει έδρα τη Μεσσήνη και δικαίωμα επέμβασης σε όλο το νομό.
 Την ενίσχυση του αριθμού των αστυνομικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής. Να σημειώσουμε εδώ ότι το Δήμο Πύλου- Νέστορος εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παν. Πετρόπουλος και το Δήμο Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κ. Αθανασόπουλος.
 Για το κλείσιμο του ρεπορτάζ, να σημειώσουμε την παρατήρηση του Στ. Βαλτζή, εκπροσώπου των επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ Σπερχογείας: «Έχουμε κάνει δεκάδες συσκέψεις με το ίδιο θέμα στην ατζέντα. Ας ελπίσουμε, αυτή τη φορά, ότι όσα θα αποφασιστούν θα γίνουν πράξη…».-
ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ....
***  Ευχές ή δεσμεύσεις… Άρθρο ..
Με το «Θάρρος» της γνώμης
 Σε δύο μέρες ο χρόνος αλλάζει.
Ημερολογιακά…
Συνηθίζεται, λοιπόν, σημειολογικά, να κάνουμε μία προβολή του εαυτού μας στο αύριο.
Και αποτελεί αυτό μια ευχή από μας για μας.
Και για τους δικούς μας ανθρώπους, κομμάτι της ψυχής μας.
Μήπως, όμως, αν αυτή η ευχή ήταν σοβαρή, θα τη ονομάζαμε δέσμευση;
Ένα μπουκέτο ευχές μάζεψα από ένα ξέφωτο, στη μέση του πουθενά.
Για τους αφρούρητους, που δεν είχαν ποτέ ένα άλλοθι για τα λάθη τους…
Για τους αντιρρησίες της παρηγοριάς…
Για όσους ξέρουν να ζητούν από τους άλλους με λεβεντιά…
Για όσους χτύπησε αλύπητα ο χιονιάς αλλά αυτοί περιμένουν καρτερικά την επόμενη άνοιξη…
Για όσους έστρεψαν το βλέμμα μακριά από την αγιογραφία τους…
Για όσους κυνηγούν το όνειρό τους, κόντρα στο ρεύμα, έστω και με χιονιά…
Για όσους έμαθαν να ψάχνουν και να βρίσκουν τη χαρά μέσα στις μικρές στιγμές…
Για όσους στην ανατομία του σώματός τους διακρίνεται κυρίαρχα μία μεγάλη φωσφορίζουσα καρδιά…
Με τους υπόλοιπους, τσουγκρίζω απλά το ποτήρι με ένα τυπικό χαμόγελο.
Απλοί συνεπιβάτες στο λεωφορείο της ζωής…
Μια καταπληκτική δέσμευση άκουσα, η οποία αξίζει να μεταφερθεί: «Για τις ρηχές θάλασσες δε θα προδώσω τον ωκεανό μου!».
Ας είμαστε, λοιπόν, αυτόν τον καινούριο δύσκολο χρόνο που κοντοζυγώνει με πείσμα πιστοί στο δικό μας ωκεανό!   Α.


*** Έρευνες για την εξιχνίαση της κλοπής 2.170 κιλών ελαιολάδου στο Δώριο :
* Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση της κλοπής, τις πρώτες πρωινές ώρες την περασμένη Δευτέρα, στο Δώριο Μεσσηνίας, όταν άγνωστοι δράστες διέρρηξαν αποθήκη αγροτικού συνεταιρισμού και αφαίρεσαν 2.170 κιλά ελαιολάδου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου.
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html  , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html  , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html  ,Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html  , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html  , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html  , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013 .-


~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , = 2225 video.-
 ~ http://www.youtube.com/stamatios01  , = 572 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 534 video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ : 3331 Βίντεο ν Αναρτημένα .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html     , .-
 ** https://www.facebook.com/media/set/?set=a.114662378655603.15884.100003355254251&type=3 =   Φωτογραφίες τοίχου
Τα Βίντεο  γιά  σήμερα  :
~*** Ο Πενηντάρης Κ. Μακεδόνας :

http://youtu.be/AwfmmFhZcnc  ,~** H AΓΙΑ ΚΥΡΙΑΝΝΗ στην ΟΣΣΑ όρος κεντρικής Μακεδονίας   :

http://youtu.be/Wltmh6PSNvo  ,~** Τα παραμύθια μου ΚΟΥΚΑ   :

http://youtu.be/eNPfazWQvzU  ,~** Φαράγγι Ζαρού Κρήτης P1040311.MP4 :

http://youtu.be/-Pagnv3_Ni4  ,~** Φαράγγι Ζαρού Χανίων P1040310.MP4 :

http://youtu.be/E3qKqQ8m60M  ,.~** Μπάμπης ΤΣΕΡΚΟΣ P1040219.MP4 :

http://youtu.be/n05cufT7cno  ,~** ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑ Αρκαδίας P1040293.MP4 :

http://youtu.be/1Sf6KWFuIPo  ,~** Μη μου ξαναφύγεις πιά  :

http://youtu.be/cgubGgHHX6E  ,

  


~** Μη μου ξαναφύγεις πιά  :

http://youtu.be/cgubGgHHX6E  ,~** Το πουλί  :

http://youtu.be/LYLHWAxfmlk  ,~** Τσαλιγοπούλου   :

http://youtu.be/zJ8zfqRumLI  ,

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου