ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

  Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της  Ενημέρωσης  Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020  .- 

~~* Πονάω όταν βλέπω Έλληνες  να υποτιμούν την πατρίδα και τη γλώσσα τους .- {Ζάκ  Μπουσάρ } .-  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -  ΙΣΟΤΗΣ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .- ! 





~**   Όσιος Στέφανος ο Ομολογητής, ο Νέος – Γιορτή σήμερα 28 Νοεμβρίου 

~   Τη μνήμη του Οσίου Στεφάνου του Νέου και Ομολογητού τιμά σήμερα, 28 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Στέφανος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και οι ευσεβείς γονείς του Ιωάννης και Άννα τον ανέθρεψαν κατά τον καλύτερο χριστιανικό τρόπο. Όταν μεγάλωσε, μορφώθηκε αρκετά και αργότερα αναδείχθηκε ηγούμενος στο περίφημο όρος του Αγίου Αυξεντίου. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος εναντίον των αγίων εικόνων, όχι μόνο δε συμμορφώθηκε με τις αυτοκρατορικές διαταγές, αλλά και χαρακτήρισε αιρετικούς τους εικονομάχους βασιλείς. Καταγγέλθηκε στον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Κοπρώνυμο ο όποιος ήλπιζε με την προσωπική του επιβολή, όταν τον έφερνε μπροστά του, να δαμάσει το φρόνημα του Στεφάνου. Συνέβη όμως το αντίθετο. Ο Στέφανος, από τους ανθρώπους με «πολλήν παρρησία εν πίστει τήν εν Χριστώ Ιησού» (Α’ προς Τιμόθεον, γ’ 13), δηλαδή με πολλή παρρησία και θάρρος στο να διακηρύττει την πίστη που ομολογούν όσοι είναι σε κοινωνία με τον Ιησού Χριστό, ήλεγξε αυστηρά κατά πρόσωπο τον Κοπρώνυμο. Αυτός τότε τον έκλεισε στη φυλακή και μετά από μέρες διέταξε να τον θανατώσουν. Αφού, λοιπόν, τον έβγαλαν από την φυλακή, άρχισαν να τον λιθοβολούν και να τον κτυπούν με βαρεία ρόπαλα. Ένα ισχυρό κτύπημα στο κεφάλι έδωσε τέλος στη ζωή του Στεφάνου (το 767 μ.Χ.). Κατόπιν το σώμα του το έριξαν στη θάλασσα, αλλά ευλαβείς χριστιανοί που το βρήκαν όταν τα κύματα το έφεραν στην παραλία, το έθαψαν με την αρμόζουσα τιμή. Εορτολόγιο: Ειρήναρχος.  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.  Ασκητικώς προγυμνασθείς εν τω όρει, τας νοητάς των δυσμενών παρατάξεις, τη πανοπλία ώλεσας παμμάκαρ του Σταυρού. Αύθις δε προς άθλησιν, ανδρικώς απεδύσω, κτείνας τον Κοπρώνυμον, τω της Πίστεως ξίφει· και δι᾽ αμφοίν εστέφθης εκ Θεού, Οσιομάρτυς αοίδιμε Στέφανε.   https://youtu.be/gLSJVpIWHks   .-  

~**   Μην παραλείπετε τα καθήκοντα σας στους κεκοιμημένους – Πως βοηθούμε τις ψυχές

~   Λέγει ο Απ. Παύλος «ει γαρ πιστεύομεν ότι Ιησούς απέθανε και ανέστη, ούτω και ο Θεός τους κοιμηθέντας δια του Ιησού άξει συν αυτώ» (Α ΘΕΣ. δ, 14). Δηλαδή δεν πρέπει να λυπήσθε σαν κι αυτούς, που δεν έχουν ελπίδα αναστάσεως, διότι εάν έχουμε πεποίθηση, ότι ο Ιησούς απέθανε και ανεστήθη, έτσι πρέπει να πιστεύουμε ότι και ο Θεός εκείνους, που απέθαναν ενωμένοι δια της πίστεως με τον Ιησού, θα τους φέρη ενδόξως στην αιώνια ζωή μαζί με αυτόν. Πρέπει να φοβώμεθα τον θάνατο; Τι είναι ο θάνατος; Μας λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, στην Ε Ὁμιλία του «ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ». «Όταν φοβόμαστε το θάνατο και δεν φοβόμαστε την αμαρτία έχουμε παιδικό φόβο. Και τα μικρά τα παιδιά φοβούνται τις προσωπίδες, δεν φοβούνται όμως τη φωτιά. Αν όμως τύχει και βαστάζονται κοντά σε λυχνάρι που έχει φωτιά, απλώνουν απερίσκεπτα το χέρι τους στη λυχνία και τη φλόγα. Και την μεν προσωπίδα τη φοβούνται, το φοβερό δε πράγματι πυρ δεν το φοβούνται. Έτσι κάνουμε κι εμείς, φοβόμαστε τον θάνατο, ο οποίος μοιάζει με το ευκαταφρόνητο προσωπείο, την αμαρτία δε δεν την φοβόμαστε, αυτή που είναι πράγματι φοβερό πράγμα, κι ως φωτιά κατατρώγει τη συνείδησή μας. Κι αυτό συμβαίνει όχι εξ αιτίας της φύσεως των πραγμάτων, αλλά απ’ τη δική μας απερισκεψία. Γιατί αν σκεπτόμαστε τι είναι ο θάνατος ποτέ δεν θα τον φοβόμαστε. Τι είναι λοιπόν ο θάνατος; Είναι όμοιο πράγμα με το να βγάλεις το ρούχο σου! Γιατί όπως το ρούχο έτσι και η ψυχή φοράει το σώμα, κι αυτό για λίγο χρόνο το βγάζουμε με τον θάνατο και θα το ξαναφορέσουμε πάλι λαμπρότερο. Ταξίδι προσωρινό, ύπνος μακρύτερος του συνηθισμένου! Ώστε αν φοβάσαι το θάνατο να φοβάσαι και τον ύπνο! Αν λυπάσαι γι’ αυτούς που πεθαίνουν, να λυπάσαι και γι’ αυτούς που τρώνε και γι’ αυτούς που πίνουν. Γιατί όπως αυτό είναι φυσικό έτσι είναι κι εκείνο. 

Αν μη σε λυπούν τα φυσικά πράγματα, ας σε λυπούν μάλλον αυτά που προέρχονται απ’ την κακή προαίρεση, ούτε να πενθείς γι’ αυτόν που πέθανε, αλλά να πενθήσεις για εκείνον που ζει στις αμαρτίες». Όμως οι κεκοιμημένοι θέλουν την βοήθειά μας. Με ποιό τρόπο μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Πρώτα – πρώτα με την ελεημοσύνη και με τα μνημόσυνα. Και τι χρειάζεται σε ένα μνημόσυνο;  1. Το πρόσφορο. 2. Ο οίνος της θείας Ευχαριστίας (νάμα). 3. Το θυμίαμα. 4. Το έλαιον και 5. Το κερί, τα οποία προσφέρονται για την τέλεση της θείας Λειτουργίας, αλλά και για την ψυχή του νεκρού μας.  Κατ’ αυτή τη Θεία Λειτουργία, όπως άλλωστε και σε όλες, Ζώντες και Κεκοιμημένοι θα ενωθούμε με το αναστημένο Σώμα του Χριστού στο Άγιο Ποτήριο και θα κοινωνήσουμε «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον». Γι’ αυτό επιβάλλεται σ’ αυτή τη Θεία Λειτουργία, να κοινωνούμε κι εμείς μετά από σχετική προετοιμασία και πάντοτε με την υπόδειξη του Πνευματικού μας. Όμως απαραίτητο για το μνημόσυνο είναι και το κόλλυβο, (το βρασμένο σιτάρι), στου οποίου τον θάνατο (σάπισμα) και την ανάσταση (βλάστηση) συμβολίζεται η Ανάσταση των νεκρών, την οποία εμείς οι χριστιανοί ως τελικό προορισμό μας προσδοκούμε. Στο περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» διαβάζουμε το εξής: “Πάνω στον χρόνο που κοιμήθηκε η μητέρα μου, λησμόνησα την ημέρα που έπρεπε να γίνει το μνημόσυνο. Το βράδυ την είδε στον ύπνο της η κόρη μου (η εγγονή της) και της είπε με παράπονο και στενοχωρημένη: – Πες στην μάνα σου, γιατί με ξέχασε; Ούτε ένα κερί; Εγώ την άφησα στο πόδι μου. Όταν μας ξεχνάτε, πέφτουμε χαμηλά! Πράγματι, η μητέρα μου φρόντιζε πολύ τα καθήκοντά της έναντι των κεκοιμημένων. – Την άλλη μέρα, όταν άκουσα το μήνυμά της από το στόμα της κόρης μου, αμέσως έβρασα σιτάρι και το πήγα στην Εκκλησία να μνημονευθή”.  Μία άλλη κυρία είπε κάτι σχετικό:  “Λησμόνησα να κάνω τα χρυσά κόλλυβα για την μητέρα μου. (Στην Ρούμελη “χρυσά κόλλυβα” λένε τα κόλλυβα που γίνονται το Σάββατο της εβδομάδας της Πεντηκοστής, όπου τελειώνει η αναστάσιμη χάρη που δίδεται στις ψυχές των κεκοιμημένων, σύμφωνα με παράδοση της Εκκλησίας μας). Το βράδυ την βλέπω στον ύπνο μου ότι στεκόταν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και μ’ ένα κουτάλι έτρωγε κόλλυβα από ξένα πιάτα, που ήσαν τοποθετημένα εκεί. – Καλέ μητέρα, τρως ξένα κόλλυβα; Την ρώτησα. Κι εκείνη απάντησε: – Τι να κάνω, κόρη μου, αφού δεν μου έφτιαξες εσύ; Το παράπονό της μ’ άγγιξε στην καρδιά. Από τότε ποτέ δεν παρέλειψα τα καθήκοντά μου έναντι των κεκοιμημένων».

~**   Μην τα παρατάς

~  : Απλά. Να στο πω απλά: Μην τα παρατάς. Ο,τιδήποτε σε κάνει να πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο, ο,τιδήποτε είναι καλό, ο,τιδήποτε κάνει την καρδιά σου αληθινά χαρούμενη, να το κυνηγήσεις.  Μην το παρατάς. Τόσο απλά. Η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να αφήνουμε το χρόνο να κυλάει άσκοπα. Αδιάφορα.  Είχες μια ευκαιρία να κάνεις τα πράγματα πιο όμορφα; Μην την αφήσεις να χαθεί! Για όνομα του Θεού! Ακόμη κι αν όλα είναι εναντίον σου, πάλεψέ το. Μ’ακούς;  Η ελπίδα είναι πάντα εδώ. Και περιμένει να της χαμογελάσουμε. Γιατί εκείνη πάντα μας χαμογελάει απ’την απέναντι άκρη. Στον κάθε άνθρωπο που συναντούμε. Σε κάθε ευκαιρία μας. Σε κάθε μας ανάσα. Σε κάθε αναστεναγμό και δάκρυ. Σε κάθε μας εκ βαθέων προσευχή. Τα χέρια μας μπορούν να ζωγραφίσουν τους ανέμους. Η καρδιά μας -όσο πληγωμένη κι αν είναι- μπορεί ξανά να χαμογελάσει. Τα λουλούδια έξω απ’τον τάφο του Χριστού μάς δείχνουν το δρόμο. Η επαναστατημένη ομορφιά, η αθώα, μόνο αυτή μπορεί ν’αλλάξει τον κόσμο. Πίστεψέ το. Και θα δεις το πώς θ’αλλάξει με τον καιρό η αλήθεια σου. Αθόρυβα. Ταπεινά. Γλυκά.

~** Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2020 – Άγιος Παράμονος και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ/ 18 – 27 –
 
18 Καί επηρώτησέ τις αυτόν άρχων λέγων Διδάσκαλε αγαθέ, τί ποιήσας ζωήν αιώνιον κληρονομήσω; 19 είπε δέ αυτώ ο Ιησούς Τί με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ει μή είς, ο Θεός. 20 τάς εντολάς οίδας μή μοιχεύσης, μή φονεύσης, μή κλέψης, μή ψευδομαρτυρήσης, τίμα τόν πατέρα σου καί τήν μητέρα σου. 21 ο δέ είπε Ταύτα πάντα εφυλαξάμην εκ νεότητός μου. 22 ακούσας δέ ταύτα ο Ιησούς είπεν αυτώ Έτι έν σοι λείπει πάντα όσα έχεις πώλησον καί διάδος πτωχοίς, καί έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, καί δεύρο ακολούθει μοι. 23 ο δέ ακούσας ταύτα περίλυπος εγένετο ήν γάρ πλούσιος σφόδρα. 24 Ιδών δέ αυτόν ο Ιησούς περίλυπον γενόμενον είπε Πώς δυσκόλως οι τά χρήματα έχοντες εισελεύσονται εις τήν βασιλείαν τού Θεού! 25 ευκοπώτερον γάρ εστι κάμηλον διά τρυμαλιάς ραφίδος εισελθείν ή πλούσιον εις τήν βασιλείαν τού Θεού εισελθείν. 26 είπον δέ οι ακούσαντες Καί τίς δύναται σωθήναι; 27 ο δέ είπε Τά αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τώ Θεώ εστιν.  Ερμηνευτική απόδοση Ι. Θ. Κολιτσάρα ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ/ 18 – 27  18 Και τον ηρώτησε κάποιος άρχων, λέγων· Διδάσκαλε αγαθέ, τι πρέπει να κάμω, δια να κληρονομήσω την αιώνιον ζωήν; 19 Είπε δε προς αυτόν ο Ιησούς· εφ’ όσον με θεωρείς απλούν άνθρωπον, διατί με ονομάζεις αγαθόν; Κανένας δεν είναι απολύτως αγαθός, στον οποίον και να ταιριάζη πλήρως το όνομα αυτό, ει μη μόνον ο Θεός. 20 Γνωρίζεις τας εντολάς· να μη μοιχεύσης, να μη φονεύσης, να μη κλέψης, να μη ψευδομαρτυρήσης, να τιμάς τον πατέρα σου και την μητέρα σου. 21 Εκείνος δε είπε· όλα αυτά τα εφύλαξα εκ νεότητός μου. 22 Οταν ήκουσε τα λόγια αυτά ο Ιησούς του είπε· ένα ακόμα σου λείπει· όλα όσα έχεις πώλησέ τα και μοίρασέ τα στους πτωχούς και θα αποκτήσης έτσι θυσαυρόν στον ουρανόν και εμπρός ακολούθησέ με ως πιστός και υπάκουος μαθητής μου.  23 Εκείνος, όταν ήκουσε αυτά, ελυπήθηκε βαθύτατα· διότι ήτο πολύ πλούσιος και είχε προσκόλλησιν εις τα πλούτη του. 24 Οταν δε τον είδε ο Ιησούς καταλυπημένον να φεύγη, είπε στους μαθητάς του· πόσον δύσκολα αυτοί που έχουν τα χρήματα θα μπουν εις την βασιλείαν του Θεού! 25 Διότι είναι ευκολώτερον να περάση μια γκαμήλα από την μικρή τρύπα που ανοίγει ένα βελόνι, παρά ένας πλούσιος να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού. 26 Εκείνοι δε που τον ήκουσαν είπαν· και ποιός είναι δυνατόν να σωθή, αφού λίγο-πολύ όλοι ανακατευόμεθα με τα χρήματα και ελκυόμεθα από τα χρήματα; 27 Ο δε Κυριος είπεν· τα αδύνατα δια τους ανθρώπους είναι κατορθωτά και δυνατά στον Θεόν. 

~** Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2020 – Όσιος Στέφανος ο Ομολογητής, ο Νέος

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ι/ 19 – 21 – 19 ιδού δίδωμι υμίν τήν εξουσίαν τού πατείν επάνω όφεων καί σκορπίων καί επί πάσαν τήν δύναμιν τού εχθρού, καί ουδέν υμάς ου μή αδικήση. 20 πλήν εν τούτω μή χαίρετε, ότι τά πνεύματα υμίν υποτάσσεται χαίρετε δέ ότι τά ονόματα υμών εγράφη εν τοίς ουρανοίς. 21 Εν αυτή τή ώρα ηγαλλιάσατο τώ πνεύματι ο Ιησούς καί είπεν Εξομολογούμαί σοι, πάτερ, κύριε τού ουρανού καί τής γής, ότι απέκρυψας ταύτα από σοφών καί συνετών, καί απεκάλυψας αυτά νηπίοις ναί, ο πατήρ, ότι ούτως εγένετο ευδοκία έμπροσθέν σου.  Ερμηνευτική απόδοση Ι. Θ. Κολιτσάρα  ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ι/ 19 – 21  19 Ιδού εγώ τώρα σας δίδω την εξουσίαν να πατήτε επάνω εις φίδια και σκορπιούς, να ποδοπατήτε και να εξουθενώνετε όλην την δύναμιν του εχθρού, δηλαδή του διαβόλου, και τίποτε από όσα αυτός ενάντιον σας πανουργεύεται και εφευρίσκει δεν θα σας αδικήση η βλάψη.  20 Πλην, μη χαίρετε στούτο μόνον, στο ότι δηλαδή και τα πονηρά πνεύματα υποτάσσονται εις σας, κυρίως πρέπει να χαίρετε και να ευφραίνεσθε, διότι τα ονόματα σας έχουν γραφή στους ουρανούς, εις την βασιλείαν του Θεού. 21 Αυτήν δε την ώραν ησθάνθη ο Ιησούς βαθυτάτην και ζωηροτάτην χαράν εις την ψυχήν και την καρδίαν του και είπε· Σε ευχαριστώ και σε δοξολογώ, Πατερ, Κυριε του ουρανού και της γης, διότι με δικαιοσύνην και αγαθότητα ενεργών, έκρυψες τας υψηλάς αυτάς αληθείας της πίστεως από εκείνους που θεωρούνται σοφοί και συνετοί, και εφανέρωσες αυτάς εις απλοϊκούς και αφελείς ανθρώπους τους μαθητάς μου, που φαίνονται σαν νήπια εμπρός στους σοφούς του κόσμου. Ναι Πατερ, διότι αυτή ήτο η αγαθή και δικαίας θέλησίς σου.

~** Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020 – Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης

 ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΘ/ 12 – 28 – 12 είπεν ούν Άνθρωπός τις ευγενής επορεύθη εις χώραν μακράν λαβείν εαυτώ βασιλείαν καί υποστρέψαι. 13 καλέσας δέ δέκα δούλους εαυτού έδωκεν αυτοίς δέκα μνάς καί είπε πρός αυτούς πραγματεύσασθε εν ώ έρχομαι. 14 οι δέ πολίται αυτού εμίσουν αυτόν, καί απέστειλαν πρεσβείαν οπίσω αυτού λέγοντες ου θέλομεν τούτον βασιλεύσαι εφ ημάς. 15 καί εγένετο εν τώ επανελθείν αυτόν λαβόντα τήν βασιλείαν, καί είπε φωνηθήναι αυτώ τούς δούλους τούτους οίς έδωκε τό αργύριον, ίνα επιγνώ τίς τί διεπραγματεύσατο. 16 παρεγένετο δέ ο πρώτος λέγων κύριε, η μνά σου προσειργάσατο δέκα μνάς.  17 καί είπεν αυτώ εύ, αγαθέ δούλε! ότι εν ελαχίστω πιστός εγένου, ίσθι εξουσίαν έχων επάνω δέκα πόλεων. 18 καί ήλθεν ο δεύτερος λέγων κύριε, η μνά σου, εποίησε πέντε μνάς. 19 είπε δέ καί τούτω καί σύ γίνου επάνω πέντε πόλεων. 20 καί έτερος ήλθε λέγων κύριε, ιδού η μνά σου, ήν είχον αποκειμένην εν σουδαρίω. 21 εφοβούμην γάρ σε, ότι άνθρωπος αυστηρός εί αίρεις ό ουκ έθηκας, καί θερίζεις ό ουκ έσπειρας, καί συνάγεις όθεν ου διεσκόρπισας. 22 λέγει αυτώ εκ τού στόματός σου κρινώ σε, πονηρέ δούλε. ήδεις ότι άνθρωπος αυστηρός ειμι εγώ, αίρων ό ουκ έθηκα, καί θερίζων ό ουκ έσπειρα καί συνάγων όθεν ου διεσκόρπισα. 23 καί διατί ουκ έδωκας τό αργύριόν μου επί τήν τράπεζαν, καί εγώ ελθών σύν τόκω άν έπραξα αυτό; 24 καί τοίς παρεστώσιν είπεν άρατε απ αυτού τήν μνάν καί δότε τώ τάς δέκα μνάς έχοντι. 25 καί είπον αυτώ κύριε, έχει δέκα μνάς. 26 λέγω γάρ υμίν ότι παντί τώ έχοντι δοθήσεται, από δέ τού μή έχοντος καί ό έχει αρθήσεται απ αυτού. 27 πλήν τούς εχθρούς μου εκείνους, τούς μή θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ αυτούς, αγάγετε ώδε καί κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου. 28 Καί ειπών ταύτα επορεύετο έμπροσθεν αναβαίνων εις Ιεροσόλυμα. Ερμηνευτική απόδοση Ι. Θ. Κολιτσάρα ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΘ/ 12 – 28 12 Είπε λοιπόν· ένας άνθρωπος ευγενούς καταγωγής, επήγεν εις μακρυνήν χώραν, δια να πάρη βασιλείαν και κατόπιν να επιστρέψη. 13 Αφού δε εκάλεσε δέκα δούλους του, τους έδωσε δέκα μνας, μίαν στον καθένα, δηλαδή εκατό περίπου δραχμάς της εποχής εκείνης, και τους είπε· Εμπορευθήτε με τα χρήματα αυτά, έως ότου έλθω, οπότε και θα μου δώσετε λογαριασμόν.  14 Οι συμπολίται του όμως τον εμισούσαν και αμέσως μόλις αυτός ανεχώρησε, έστειλαν μίαν επιτρπήν και έλεγαν· Δεν θέλομεν να γίνη αυτός βασιλεύς μας. 15 Και όταν αυτός επέστρεψε, αφού πλέον είχε λάβει την βασιλείαν, είπε να φωνάξουν τους δούλους του, στους οποίους είχε δώσει τα χρήματα δια να μάθη τι ο καθένας των εμπορεύθηκε και τι εκέρδησε. 16 Ηρθε ο πρώτος και είπε· Κυριε, η μνα σου εκέρδησε δέκα άλλας μνας. 17 Και είπεν εις αυτόν ο Κυριος· Εύγε καλέ και πιστέ δούλε. Επειδή δε εδείχθης εις τα ολίγα, που σου έδωσα, αξιόπιστος, σου δίνω τώρα εξουσίαν επάνω εις δέκα πόλεις. 18 Και ήλθεν ο δεύτερος λέγων· Κυριε, η μνα σου έφερε ως κέρδος άλλας πέντε μνας. 19 Είπε και στον πιστόν αυτόν δούλον ο κύριος· και συ γίνε διοικητής επάνω εις πέντε πόλεις. 20 Και άλλος δούλος ήλθε λέγων· Κύριε, ιδού η μνα, που μου έδωσες, την οποίαν είχα φυλαγμένην και ασφαλισμένην εις ένα μανδήλι. 21 Την εφύλαττα δια να σου την επιστρέψω ασφαλώς, επειδή σε εφοβούμην, διότι είσαι άνθρωπος σκληρός και απαιτητικός. Παίρνεις ως ιδικόν σου, εκείνο που δεν έδωσες και θερίζεις χωράφι που δεν έσπειρες, και μαζεύεις εις αλώνι, στο οποίον δεν εσκόρπισες και δεν ελύχνισες. 22 Είπε δε προς αυτόν ο κύριος· Από τα λόγια σου θα σε κρίνω, πονηρέ δούλε. Εγνώριζες ότι εγώ είμαι άνθρωπος αυστηρός, που παίρνω ο,τι δεν έβαλα, και θερίζω εκεί που δεν έσπειρα και μαζεύω εκεί που δεν ελίχνισα. 23 Τοτε, διατί δεν έδωσες το χρήμα μου εις την τράπεζαν, ώστε όταν εγώ θα ηρχόμην, να το εισέπραττα μαζή με τον τόκον; 24 Και εις εκείνους, που εστέκοντο εκεί κοντά είπε· Παρτε από αυτόν την μναν και δώστε την εις εκείνον που έχει τας δέκα μνας. 25 Και εκείνοι του είπαν· Κυριε έχει δέκα μνας. 26 Καμετε όπως σας είπα. Διότι σας λέγω τούτο· εις εκείνον που έχει τα χαρίσματα και τα καλλιεργεί και τα χρησιμοποιεί όπως πρέπει, θα δοθή ακόμη περισσότερον. Από εκείνον όμως που δεν έχει ούτε ελάχιστον καλόν έργον να παρουσιάση, θα του αφαιρεθή και το μικρόν χάρισμα, που έχει. 27 Οσον δε δια τους εχθρούς μου εκείνους που δεν με ήθελαν βασιλέα των, φέρετέ τους εδώ και κατασφάξατέ τους εμπρός μου. 28 Και αφού είπεν αυτά, συνέχισε την πορείαν του, αναβαίνων εις τα Ιεροσόλυμα. 

~** Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2020 – Άγιος Στυλιανός

 ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ/ 31 – 34 – 31 Παραλαβών δέ τούς δώδεκα είπε πρός αυτούς Ιδού αναβαίνομεν εις Ιερουσόλυμα, καί τελειωθήσεται πάντα τά γεγραμμένα διά τών προφητών τώ υιώ τού ανθρώπου. 32 παραδοθήσεται γάρ τοίς έθνεσι καί εμπαιχθήσεται καί υβρισθήσεται καί εμπτυσθήσεται, 33 καί μαστιγώσαντες αποκτενούσιν αυτόν, καί τή ημέρα τή τρίτη αναστήσεται. 34 καί αυτοί ουδέν τούτων συνήκαν, καί ήν τό ρήμα τούτο κεκρυμμένον απ αυτών, καί ουκ εγίνωσκον τά λεγόμενα.  Ερμηνευτική απόδοση Ι. Θ. Κολιτσάρα  ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ/ 31 – 34  31 Επήρε τότε ιδιαιτέρως τους δώδεκα και τους είπε· ιδού αναβαίνομεν τώρα εις Ιεροσόλημα και θα πραγματοποιηθούν πλήρως όλα όσα έχουν γραφή από τους προφήτας δια τον υιόν του ανθρώπου.  32 Διότι ο υιός του ανθρώπου θα παραδοθή από τους άρχοντας των Ιουδαίων στους εθνικούς και ειδωλολάτρας και θα τον εμπαίξουν και θα τον υβρίσουν και θα τον φτύσουν. 33 Και αφού τον μαστιγώσουν, θα τον φονεύσουν· και την τρίτην ημέρα από του θανάτου του θα αναστηθή.  34 Αυτοί όμως τίποτε δεν εκατάλαβαν από αυτά και έμεινε κρυμμένος και ακατάληπτος από αυτούς ο λόγος αυτός του διδασκάλου και δεν εγνώριζαν ποίαν σημασίαν είχαν τα λεγόμενα του.

***  Καλαμάτα: Τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Καλαμάτα: Τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Λίγο μετά τις 7 το πρωί συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας έφτασαν στην κεντρική πλατεία όπου τοποθέτησαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.  Σύμφωνα με το Δήμο το δέντρο μπορεί να είναι το ίδιο, αλλά θα υπάρχει φωτισμός που θα το κάνει διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμα στην πλατεία τοποθετήθηκαν και τα ξύλινα σπιτάκια που χρόνια τώρα φτάνουν στο σημείο αυτές τις ημέρες.


***  Πτώση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία, παραμένουν 20 ασθενείς στο νοσοκομείο

Πτώση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία,  παραμένουν 20 ασθενείς στο νοσοκομείο


***  «ΘΑΡΡΟΣ» 10 Σεπτεμβρίου 1901: Μια γειτονιά στο πόδι

Ήμην ακόμη υπό το κράτος του ύπνου και εγρηγορώσα ακόμη η φαντασία μου συνελάμβανεν εις τα τόσον εύκολα ταξείδια της τα μεγαλείτερα πράγματα και… λαγούς με πετραχήλια, ότε οξείαι οξύταται κραυγαί έφθασαν μέχρι των ώτων μου και ως να ήμην καμμιά μηχανή με εξετίναξαν αμέσως εις απόστασιν βήματος από της κλίνης μου.  Τι διάβολο, εμονολόγησα, πυρκαϊά έπιασε ή κανέν άλλο ξεφάντωμα συνέβη και άρχισε αυτό το κακοφωνητό πρωί πρωί;  Και αι οξείαι φωναί εξηκολούθουν πλέον έντονοι, αναμεμιγμέναι με έναν θόρυβον σωστόν διαβολικόν.  Από αυτομάτου τότε έτρεξα στο παράθυρό μου, το ήνοιξα, έβγαλα το κεφάλι μου και εζήτησα τα αίτια του τόσου θορύβου.  Καμμιά δεκαριά γυναίκες όλαι μαζί με μια ταχύτητα γλώσσης που θα την εζήλευε και ο καλλίτερος ποινικολόγος, με χειρονομίας σατανικάς, συνεζήτουν τόσον θορυβώς, που η παραγομένη σύγχυσις εκ των φωνών δεν άφησε την ακοή να αντιλήφθη τι ακριβώς συμβαίνει.  Παρηκολούθησα την συζήτησιν αυτή, καίτοι διέτρεχον τον κίνδυνον να φωραθώ και να στρέψη εναντίον μου κανέν πρωινόν λούσιμον, δια να κατορθώσω επί τέλους να μάθω την ιστορίαν αυτής της φασαρίας και πού θα καταλήξη αυτή η πρωινή λίμα.  Για να φαντασθήτε δε ακριβώς, καίτοι νομίζω ότι όλοι θα έχετε πείραν, ιδία οι συμβίοι, μετά πόσης ταχύτητος συνεζήτουν και κατά πόσον η ηλεκτρική αύτη ταχύτης δέκα ταυτοχρόνως γλωσσών (γυναικείων) εξήγουν λόγους ακατανοήτους, σκεφθήτε προς στιγμήν την γυναίκα εκείνη, ήτις έχουσα όρεξιν πρωί πρωί δια την λύσιν γλωσσικών ζητημάτων, αρχίζει τον εξάψαλμον από την υπηρέτριαν, από μίαν μικράν λαδιάν εις την κουζίνα, από μίαν τέλος πάντων αιτίαν ανεπαίσθητον, αλλ’ αισθητήν μόνον εις την γλώσσαν της γυναικός. Σχηματίσατε ένα συμβούλιον δέκα τοιούτων γυναικών και έχετε εκείνο το οποίον είχε σηκώσει την γειτονιά στο ποδάρι και έκαμε πρωί πρωί να τρίξωσι τα παραθυρόφυλλα από τα έξαφνα ανοίγματα.   Επί τέλους εδέησε μετά τρίωρον συζήτησιν κατά την οποίαν αυταί μεν κατόρθωσαν πληρέστατα να συνεννοηθώσι, διότι έχουσιν αυτό το προτέρημα αι γυναίκες, ώστε δέκα να ομιλούν και να συνεννοώνται ταυτοχρόνως, να κοπάση ολίγον η μανιώδης θύελλα της γλωσσαλγίας και να κυριαρχήση κάπως η ειρηνική συζήτησις.  Μία μία εκφέρουσα και την γνώμην της απήρχετο εξακολουθούσα ακόμη να λέγη ή να μουρμουρίζει κάτι τι το οποίον μόνον αύτη εννόει. Απέμεινε  δε τελευταία μία και μόνη η οποία ως έστρεψε να φύγη εθεάθη φέρουσα μίαν κότταν εις τα χέρια της.  Τι είχε συμβή; Μία κόττα είχε διανυκτερεύσει εις το κοτέτσι μιας άλλης γειτόνισσας, όπου ανεκαλύφθη την πρωίαν από την κυρίαν της και εγένετο αυτό το νταβαντούρι, το οποίον εδέησε να σηκώση την γειτονιά στο ποδάρι και μονάχα κανέναν αστυφύλακα δεν εξύπνησε, αλλά πού ν’ ακούση, που οι αστυφύλακες ξέρουν την δουλειά τους και από της δωδεκάτης της νυκτός ξαπλώνονται φαρδιά μακρυά στο κρεβατάκι τους.  Ο γνωστός σας

***   Συνεχίζεται… η προσπάθεια για ολοκλήρωση του Ανοιχτού Θεάτρου – Στοίχημα η λειτουργία του μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Συνεχίζεται… η προσπάθεια  για ολοκλήρωση του Ανοιχτού Θεάτρου – Στοίχημα η λειτουργία του μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το υποέργο της μεγάλης κερκίδας του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας στην κοίτη του Νέδοντα.  Σχετικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε πως θα καταβληθεί προσπάθεια να προχωρήσει το έργο με ταχύτητα, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι για να ξεκινήσει η λειτουργία του Ανοιχτού Θεάτρου. Το έργο είχε ενταχθεί στο σύνολό του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με 1.000.000 ευρώ. Όμως, αφαιρέθηκε η μεγάλη κερκίδα των 2.000 θεατών περίπου, όταν διαπιστώθηκε ότι οι υπολογισμοί που είχαν γίνει για την κατασκευή της ήταν λανθασμένοι. Έγινε, λοιπόν, όλο το υπόλοιπο σχεδόν έργο και έμεινε η μεγάλη κερκίδα να γίνει στη συνέχεια ως υποέργο.  Το εκτελεσθέν έργο κόστισε περίπου 350.000 ευρώ, οπότε έμειναν περίπου 650.000 ευρώ για το υποέργο της κερκίδας. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 1.270.000 ευρώ περίπου. Ο Δήμος περιμένει να δοθεί, στο διαγωνισμό που θα γίνει, μια καλή έκπτωση, για να φτάσουν τα εγκεκριμένα 650.000 ευρώ, διαφορετικά το επιπλέον ποσό θα το καλύψει από δημοτικούς πόρους. Για την έγκριση του υποέργου της μεγάλης κερκίδας ενημέρωσε ο Νίκος Μπασακίδης, αρμόδιος αντιδήμαρχος, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου και αποφασίστηκε να μπει στον προϋπολογισμό κωδικός για το συγκεκριμένο έργο. Τότε ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο στόχος είναι το έργο να έχει τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2021.


***   ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Το εμβόλιο διχάζει τους Έλληνες – Ποιοι λένε “όχι” και σε τι ποσοστό (ΚΑΡΤΕΣ)

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ: Την στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει το εμβόλιο για τον κοροναϊό, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει και το μεγαλύτερό μας όπλο απέναντι στον φονικό ιό, στη χώρα μας οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με τον εμβολιασμό. Ενδεικτικά είναι τα ευρήματα δύο δημοσκοπήσεων, αναφορικά με τον εμβολιασμό στη χώρα μας. Η κατάθλιψη θεωρώ ότι είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στον άνθρωπο» Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, το 51% απαντά ότι θα ήθελε να κάνει το εμβόλιο όταν κυκλοφορήσει αρχές του 2021. Ωστόσο, ένα ένα 41% λέει ότι δεν θα το έκανε. 

Την ίδια στιγμή, σε δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ, στην ίδια ερώτηση το 64% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα ναι ή μάλλον ναι, ενώ ένα 30%, απαντά μάλλον όχι και σίγουρα όχι.

Οι ηλικίες των «αρνητών» του εμβολίου  Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν και οι ηλικίες των «αρνητών» του εμβολίου.  Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι περισσότεροι που λένε «όχι», συγκεκριμένα το 57% είναι στην ηλικία 35-44 και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 17-34 με 52%, των 45-54 με 39%, 55-64 με 38% και 22% σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Παρόμοια είναι και τα στοιχεία για τις ηλικιακές ομάδες, στην έρευνα της Pulse. Σίγουρα ναι ή μάλλον ναι απαντούν σε ποσοστό 82% οι άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες από 45- 59 ετών.

Αντίθετα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι νέοι από 17-29 ετών οι οποίοι σε ποσοστό 51% λένε ότι σίγουρα ή μάλλον όχι δεν θα το κάνουν, ενώ οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 ετών εμφανίζονται αρνητικοί σε ποσοστό 36%.

Σημειώνεται, δε, ότι όσον αφορά στην ερώτηση «πότε θα κάνετε το εμβόλιο», το 55% απαντά τους πρώτους μήνες. Συγκεκριμένα, το 34% των ερωτηθέντων, απαντά άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες. Από την άλλη πλευρά το 21% απαντά αργότερα και ένα 16% απαντά ποτέ.  Το «προφίλ» όσων λένε όχι στο εμβόλιο  Τέλος, το 23% από τους ψηφοφόρους της ΝΔ δεν θα το έκανε το εμβόλιο, όπως και 41% του ΣΥΡΙΖΑ, το 20% του ΚΙΝΑΛ και 49% του ΚΚΕ.  Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, 50% ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως «Αριστεροί» δεν θα κάνουν το εμβόλιο, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 31% στους «Κεντροαριστερούς».  Στο 36% των «Κεντρώων» λένε «όχι» με το ποσοστό να μειώνεται στο 25% στους «Κεντροδεξιούς», ενώ όσον αφορά τους «Δεξιούς» λένε όχι κατά 49%. 

tanea.gr  

*** ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ  ...ΒΙΝΤΕΟ  : Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται , διότι κατεχράσθει το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας .- 

**Συγκλονιστική περιγραφή 48χρονου γιατρού με  Covid19   23/11/2020: 

https://youtu.be/DCk-5PBbmt8   .-

** Έφυγε από ζωή 46χρονη νοσηλεύτρια από  Covid19   23/11/2020 : 

https://youtu.be/gELqhF2rXKM  .-

** Συγκλονιστική μαρτυρία απόστρατου  Covid19   23/11/2020 :

https://youtu.be/N9cYrb5Leyg  .-   

 ~** Νέο  εμβόλιο κατά Covid19   23/11/2020 :

https://youtu.be/r9yqMjz2K6Y       .-

~** Στη Χαλκίδα  έξω από εκκλησιά  23/11/2020 :

https://youtu.be/fCtr7-rHEt8  .-

~  Θρήνος για 25χρονο θύμα Covid19  23/11/2020  :

https://youtu.be/_4g9mclX_gQ  .-                                                              

~ Νέοι άνθρωποι χάνουν ζωή από  Covid19  23/11/2020 :

https://youtu.be/vPD-HUn_AcI   .-

~ Διασώστης ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ  έχασε τη ζωή από  Covid19    24/11/2020 :  

https://youtu.be/gFWfQCRSP6I  .-  

~* Τραυματιοφορείς με  Covid19   ομολογούν  24/11/2020 : 

https://youtu.be/36Nw3XnUSJU  .-

~ Δηλώσεις υπουργού Ν. Δ.  Γεραπετρίτη  24-11-2020  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219942289521084/ .-

~ Σχολιάζοντας δηλώσεις Γεραπετρίτη Υπουργού   24-11-202: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219942610929119/  .-

~ Σχολιάζοντας την επικαιρότητα Πάνος Μαυρίδης και καθηγητής Γεραπετρίτης -ΚΑΙ υπουργός  Ν.Δ. 24-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219943091141124/  .-

~ * Σχολιασμοί δημοσιογράφων για λεγόμενα Γεραπετρίτη υπουργού 24-11—2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219944855345228/  .-

~* Σχολιάζοντας υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοίδη  24-11-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219944939987344/  .-

~* Σχολιασμοί 24-11-2020 άθληση ομαδική νέων στη Θεσσαλονίκη εν μέσω Covid19: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219945348917567/  .-                                    **  Διαδηλώσεις εν μέσω Κορονοιου σχόλια 24-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219945910251600/  .-                                 ** Σχολιάζοντας την καραντίνα για! Covid19 24-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219946017094271/  .-                                 ** Καταγγελίες για απαράδεκτες εισβολές και προβολές από κανάλια σε μονάδες εντατικής.. Ντροπή!   25-11-2020 από ΜΚΟ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219948150387602/  .-

~ Διαφορετικές ανακοινώσεις γιατρών για θεραπεία Αρχιεπίσκοπου για! Covid19 στον Ευαγγελισμό 25-11-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219948845404977/ .-

~ Διαφορετικές απόψεις κανάλια και Covid19 σχολιασμοί 25-11-2020: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219949692186146/  .-

~  Μαρτυρία ΣΟΚ  Παθολόγου γιατρού  με  Covid19 25-11-2020  : 

https://youtu.be/8ao4yyYxxWU  .- 

**   Θερίζει ο κορονοϊός  στη Β  Ελλάδα  25/11/2020:

https://youtu.be/t2bRIfl-3-0  .

**  Ένας νεκρός κάθε 15 ΄ λεπτά  25/11/20 20 :

https://youtu.be/Z4HTb6a8SzM  .- 

  ** ΕΘΝΙΚΈΣ ΓΙΟΡΤΈΣ 0ΧΙ  από Ν Δ   ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ναι   25/11/2020 : 

https://youtu.be/WtDIp9i3C4A  .-

~* ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ Μητσοτάκη   Γεραπετρίτη  26/11/2020 :

https://youtu.be/BmngrPa1Mbo  .-

~*  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στο ίδιο μήκος με ΕΡΝΤΟΓΑΝ  26/11/2020 : 

https://youtu.be/bGeJi1BFWOU .- 

~* ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ  από ΑΖΕΡΙΟΥΣ  26/11/2020 : 

https://youtu.be/6MIHkOOMmQA  .-                                                                                                         

~** ΑΖΕΡΙΟΙ στρατιώτες καταστρέφουν σπίτια ΑΡΜΕΝΙΩΝ  26/11/2020: https://youtu.be/cEApwNvDfPM .- 

***  Ίμια: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO! Τουρκικό πλοίο μια ανάσα από τα Ίμια -Θα επέμβει η Αθήνα; -ΔΕΙΤΕ

Ίμια: Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και αυτήν την φορά ξεπερνά τα όρια με τουρκικό πλοίο να σουλατσάρει ανενόχλητο στα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα να βρίσκεται μια ανάσα από τα Ίμια. Όπως θα δείτε και στην παρακάτω αποκλειστική μας φωτογραφία ,στις 12:30 μμ  το τουρκικό πλοίο ( ο μαύρος κύκλος ) βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια. Ωστόσο η Ελληνική πλευρά απουσιάζει παντελώς καθώς δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ελληνικό πλοίο  Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικό πλοίο βρίσκεται στα Ίμια ,πολλάκις έχει εισβάλλει στα ελληνικά χωρικά ύδατα . Αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους Έλληνες ψαράδες να πλησιάσουν Η Ελλάδα μένει απλός παρατηρητής μέχρι στιγμής και όλοι αναρωτιόμαστε μέχρι πότε θα δείχνει ανοχή απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ; Ευελπιστούμε η Ελλάδα να αντιδράσει , πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων Δείτε την εικόνα που στάλθηκε πριν από λίγο : 

Ίμια: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO! Τουρκικό πλοίο μια ανάσα από τα Ίμια -Θα επέμβει η Αθήνα; -ΔΕΙΤΕ

 *** “Μπουρλότο” στις σχέσεις Ιράν-Ισραήλ: Ο Ροχανί κατηγορεί το Τελ Αβίβ για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα

Οι ιερωμένοι και οι στρατιωτικοί που κυβερνούν το Ιράν απείλησαν ότι θα πάρουν εκδίκηση για τον φόνο, χθες, Παρασκευή, του 59χρονου Μοχσέν Φαχριζαντέχ, για τον οποίο ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού δολοφόνοι τον πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά στην Τεχεράνη. «Για μια ακόμη φορά, τα κακοποιά χέρια της παγκόσμιας αλαζονείας, με το σφετεριστικό σιωνιστικό καθεστώς ως μισθοφόρο, βάφτηκαν με το αίμα ενός γιου αυτού του έθνους», υπογράμμισε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε δήλωσή του, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Το Ιράν χρησιμοποιεί γενικά την έκφραση «παγκοσμια αλαζονεία» για να περιγράψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ με τον όρο «σφετεριστικό σιωνιστικό καθεστώς» περιγράφει το Ισραήλ. «Η δολοφονία του μάρτυρα Φαχριζαντέχ δείχνει την απελπισία των εχθρών μας και το βάθος του μίσους τους… Το μαρτύριό του δεν θα επιβραδύνει τα επιτεύγματά μας», πρόσθεσε ο ιρανός πρόεδρος. Ο θάνατος του Φαχριζαντέχ μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και τους αντιπάλους του στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ενώ περιπλέκει οποιεσδήποτε προσπάθειες του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν να αναβιώσει την ύφεση που είχε επέλθει στις σχέσεις με το Ιράν επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για οποιαδήποτε «περιπέτεια» Νωρίτερα, ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη κάλεσε την Ουάσινγκτον και το Τελ Αβίβ να αποφύγουν «περιπετειώδη μέτρα» μετά τη δολοφονία ενός κορυφαίου ιρανού επιστήμονα, ενώ ισχυρίζεται επίσης «σοβαρές ενδείξεις» για συμμετοχή του Ισραήλ. Ο απεσταλμένος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του ΟΗΕ Majid Takht Ravanchi έγραψε μια αυστηρά διατυπωμένη επιστολή προς τον διεθνή οργανισμό την Παρασκευή, ανατιμώντας την «τρομοκρατική δολοφονία» του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh από άγνωστους επιτιθέμενους νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, προειδοποιώντας επίσης ότι η Τεχεράνη θα εκδώσει αντίποινα για τυχόν αθέμιτες κινήσεις από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ. «Προειδοποιώντας για τυχόν περιπετειώδη μέτρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ εναντίον της χώρας μου, ιδιαίτερα κατά την εναπομένουσα περίοδο της τρέχουσας διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν διατηρεί το δικαίωμά της να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση του λαού της και διασφαλίζει τα συμφέροντά του», δήλωσε ο Ravanchi, όπως ανέφερε το Reuters. Πρώην επικεφαλής της CIA: Το Ιράν να περιμένει την «επιστροφή των υπεύθυνων ηγετών των ΗΠΑ» προτού αντιδράσει Ο πρώην διευθυντής της CIA John Brennan σχολίασε τη δολοφονία ενός κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα του Ιράν, προτρέποντας την Τεχεράνη να περιμένει την «επιστροφή της υπεύθυνης αμερικανικής ηγεσίας» πριν λάβει αντίποινα εναντίον ύποπτων δραστών. Μέσα σε εικασίες σχετικά με τη συμμετοχή τόσο του Ισραήλ όσο και των ΗΠΑ στην υποτιθέμενη δολοφονία του Ιράν πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh, ο Μπρένναν χαρακτήρισε το θάνατο «εγκληματική πράξη [και] εξαιρετικά απερίσκεπτη». «Διακινδυνεύει θανατηφόρα αντίποινα και έναν νέο γύρο περιφερειακών συγκρούσεων», είπε για την επίθεση της Παρασκευής, η οποία φέρεται να περιελάμβανε άγνωστους επιτιθέμενους που επιτέθηκαν στον Φαχριτζάντε και τις δυνάμεις ασφαλείας του. «Το Ιράν θα ήταν σοφό», συνέχισε ο Μπρέναν, «να περιμένει την επιστροφή της υπεύθυνης αμερικανικής ηγεσίας στην παγκόσμια σκηνή και να αντισταθεί στην παρόρμηση να ανταποκριθεί ενάντια στους αντιληπτούς ενόχους». Ο Μπρενάν αναφέρεται στον Τζο Μπάιντεν που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο. Ο Δημοκρατικός, στον οποίο εργάστηκε ο Διευθυντής της CIA και υποστήριξε ιδιαίτερα, θεωρείται από πολλούς ως επιστροφή στην εξωτερική πολιτική της εποχής του Ομπάμα. Ο Μπρέναν ήταν ένας από τους πιο φωνητικούς κριτικούς του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Σε ένα δεύτερο tweet, ο Μπρένναν αναμφίβολα τροφοδότησε τις φλόγες συνωμοσίας που περιστρέφονται γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι «δεν ξέρει αν μια ξένη κυβέρνηση ενέκρινε ή πραγματοποίησε τη δολοφονία του Φαχριτζάντε». Εάν είναι αλήθεια, ωστόσο, ο Μπρέναν είπε ότι μια τέτοια κίνηση είναι μια πράξη «κρατικής χρηματοδοτούμενης τρομοκρατίας». «Μια τέτοια πράξη κρατικής χρηματοδότησης της τρομοκρατίας θα ήταν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα ενθάρρυνε περισσότερες κυβερνήσεις να πραγματοποιήσουν θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον ξένων αξιωματούχων», έγραψε. Ο θάνατος του Fakhrizadeh είναι «πολύ διαφορετικός από τις απεργίες εναντίον τρομοκρατικών ηγετών και λειτουργών ομάδων όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, που δεν είναι κυρίαρχα κράτη. Ως παράνομοι μαχητές σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μπορούν να γίνουν στόχοι για να σταματήσουν τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις», κατέληξε.  ΠΗΓΗ

*** Οι δημοσιογράφοι «στρίμωξαν» τον Κικίλια με ερώτηση για το εμβόλιο και εκείνος αποχώρησε από την εκπομπή- ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος από την χθεσινή εκπομπή  “Ώρα Ελλάδος” στο OPEN μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με  το πότε αναμένεται να έρθει το εμβόλιο του κορονοϊού στην Ελλάδα Μία συμπεριφορά εξόχως προβληματική, και ειδικά σε ένα ευαίσθητο θέμα όπως ο εμβολιασμός του πληθυσμού ο Υπουργός Υγείας αποχώρησε άκρως εκνευρισμένος προκαλώντας μας ανησυχία για την καταλληλότητα του εμβολίου

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, Ντόρας Κουτροκόη, σχετικά με το πώς σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει το αυξημένο ποσοστό των αρνητών του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ένα ποσοστό το οποίο αγγίζει το 41% σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, ο κ. Κικίλιας προτίμησε αντί να απαντήσει στην ερώτηση της δημοσιογράφου, να μιλήσει για τον αριθμό των πολιτών που φέτος εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης! Η κ. Κουτροκόη, σημείωσε πως το εμβόλιο της γρίπης είναι δοκιμασμένο και κατ΄επέκταση, τα δύο εμβόλια δεν μπορούν να συγκριθούν. Η δημοσιογράφος επέμεινε, υπογραμμίζοντας πως ο εμβολιασμός κατά της γρίπης αφορά ένα δοκιμασμένο εμβόλιο, και πως εκείνη ρωτά για το εμβόλιο που αναμένεται να κυκλοφορήσει. «Μα δεν υπάρχει περίπτωση κυρία Κοτροκούη, εάν δεν ακούσετε εμένα τι θέλω να πω, και δεν ολοκληρώσω τη σκέψη μου, να μπορέσετε να καταλάβετε, εκτός εάν μαντεύετε το μυαλό μου, που είμαι σίγουρος πως δεν το μαντεύετε» της απάντησε με ένταση και δυσφορία, με την ίδια να του υπενθυμίζει πως ζήτησε να αποδεσμευτεί άμεσα, και γι’ αυτόν τον λόγο επιμένει να λάβει μία απάντηση στο ερώτημα για το εμβόλιο για τον Covid 19.  «Επιμένετε; Επιμένετε. Ντάξει, θα πείτε αυτό που θέλετε. Είμαστε εντάξει κύριε Παυλόπουλε;» αποκρίθηκε στον έτερο δημοσιογράφο του πάνελ, μειώνοντας εμφανώς την δημοσιογράφο, συνεχίζοντας να ρωτά «είμαστε εντάξει κύριε Παυλόπουλε; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», συμπληρώνοντας «να πω μια κουβέντα μόνο», και συνεχίζοντας να μιλά για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης, συνεχίζοντας τα μειωτικά σχόλια κατά της δημοσιογράφου, και χωρίς να απαντά στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Στη συνέχεια έκανε μονόλογο αναφερόμενος στον εμβολιασμό κατά της γρίπης και τον σχεδιασμό της πολιτείας, και όταν ολοκλήρωσε, αρκέστηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το εάν επιβεβαιώνει τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας για ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος μέχρι το τέλος του Ιουνίου, υποστηρίζοντας πως «το παρουσίασα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, και έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα έρχονται τα εμβόλια στη χώρα, και τις ποσότητες που θα υπάρχουν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» και έσπευσε να κλείσει το ακουστικό του. Άφωνοι οι δημοσιογράφοι βλέποντας τον Υπουργό Υγείας να αποχωρεί ρώτησαν «γιατί;», «δεν θα μας αφήσετε να κάνουμε άλλη ερώτηση υπουργέ» και «γιατί αποχωρείτε», με τον Β. Κικίλια να απαντά ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, πως «πρέπει να γυρίσω στη δουλειά μου, το καταλαβαίνετε αυτό, ότι προέχει βεβαίως η ενημέρωση, η έγκυρη και η έγκριτη, αλλά εξίσου και παραπάνω, η δουλειά ενός υπουργού Υγείας». Την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω τους πανδημίας και η κυβέρνηση σε καθημερινή βάση  μιλούν για εμβόλιο χωρίς να μας αναφέρουν αν είναι εγκεκριμένα και αποτελεσματικά φαίνεται πως η εν λόγω στάση του και η νευρικότητα που υπέδειξε κρύβει πολλά

*** Σε έξαλλη κατάσταση ο Κιμ Γιονγκ Ουν

O Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την εκτέλεση δύο ανθρώπων, απαγόρευσε το ψάρεμα και επέβαλε εγκλεισμό στους κατοίκους της πρωτεύουσας Πιόνγκγιανγκ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προφυλαχθεί η χώρα από τον κοροναϊό και την οικονομική ζημιά που επιφέρει, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας προς τα μέλη του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας διέταξε τους διπλωμάτες της που βρίσκονται σε άλλες χώρες να αποφεύγουν τις οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανησυχεί για το ποια θα είναι η στάση του νεοεκλεγέντος Προέδρου Τζο Μπάιντεν απέναντι στην Βόρεια Κορέα. Πηγές στη Σεούλ ανέφεραν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επιδεικνύει υπερβολικό θυμό και λαμβάνει παράλογα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων. Του ειδικού συνεργάτη  (Πηγή Associated Press)

*** ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ την Τετάρτη 2/12 στις 22:30 KONTRA Channel ! O Βελόπουλος θα μιλήσει για όλους και για όλα…

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει τις  τηλεοπτικές του εμφανίσεις με σκοπό να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για τις θέσεις της Ελληνικής Λύσης, ενώ παράλληλα θα σχολιάσει ΟΛΕΣ τις ραγδαίες εξελίξεις της επικαιρότητας, καθώς επίσης και τα εθνικά θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Επίσης την Τετάρτη 2/12/2020 ο Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων του KONTRA στις 22:30 το βράδυ.- 

*** Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΧΙ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΝΑΙ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αντιφάσεις και ασυνέπειες της κυβέρνησης για τα θέματα των μέτρων για τον κορωνοϊό ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με τους υπουργούς να εκτίθενται σχεδόν καθημερινά. Ενώ απαγόρευσαν συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και εκκλησιασμούς, φρυάζοντας π.χ. για τους Θεσσαλονικείς που τίμησαν τον Άγιο Δημήτριο, επέτρεψαν το συνωστισμό δεκάδων χιλιάδων έξω από το εφετείο για την δίκη των Χρυσαυγιτών. Ενώ απαγόρευσαν τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, δεν επέβαλαν κανένα πρ΄σοτιμο όταν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας για το Πολυτεχνείο. Και τώρα ο Χρυσοχοΐδης λέει ότι σε εξωτερικούς χώρους δεν κολλά η ασθένεια! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΧΙ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΝΑΙ... @velopky @ellinikilisi

 

*** “Μπερδεύτηκε” και… μας μπέρδεψε ο Χρυσοχοΐδης! Τελικά κολλάει ή όχι ο ιός σε εξωτερικούς χώρους; (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια άκρως αντιφατική δήλωση για την μεταδοτικότητα του ιού σε εξωτερικούς χώρους προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8…Πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλοντας να δικαιολογήσει το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων που ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια». Μόλις 14 μέρες μετά, με ασθενή μνήμη και θέλοντας να δικαιολογήσει την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της πρωτευουσας την 17η του Νοέμβρη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανήλθε και μας πληροφόρησε πως «δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. «Οι άνθρωποι που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Γίνονται τα πάντα και λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα και υπάρχουν εντολές προς τους διοικητές των υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων». Τι από τα δύο ισχύει τελικά κ. Υπουργέ; Η αλήθεια είναι πως “μπερδεύτηκε” και… μας μπέρδεψε ο υπουργός!

Voice News
Για τον κ.Χρυσοχοΐδη ο ιός «δεν κολλάει σε εξωτερικούς χώρους» Πριν 15 μέρες: «δυστυχώς οι δρόμοι & οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» Τελικά κολλάει ή όχι; @velopky @ellinikilisi

*** Παρίσι: σοβαρά επεισόδια για επίμαχο σχέδιο νόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά σχεδίου νόμου που απαγορεύει, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους να ερευνούν και να αναφέρουν υποθέσεις αστυνομικής βίας. Τη σπίθα άναψε βίντεο που έδειχνε τον έγχρωμο μουσικό παραγωγό Μισέλ Ζεκλέρ να δέχεται χτυπήματα από αστυνομικούς. Στο Παρίσι οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε έπιπλα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την πρόσβαση σε ορισμένους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Εικόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το κτίριο της Τράπεζας της Γαλλίας στις φλόγες. Στη Λιλ, Ρεν, το Στρασβούργο και αλλού έγιναν μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του σχεδίου νόμου που ανάγει σε εγκληματική πράξη να δημοσιεύονται φωτογραφίες αστυνομικών σε ορισμένες περιπτώσεις. Πολλοί θεωρούν ότι ο νόμος περιορίζει την ελευθερία του τύπου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν Καστέξ δεσμεύθηκε να επανεξετάσει τα επίμαχα σημεία του σχεδίου νόμου για την ασφάλεια. https://youtu.be/9KyyLmGtIGI  .- (Πηγή βίντεο: Agence française de Presse)  Του ειδικού συνεργάτη

*** Ανατροπή στα εξοπλιστικά; Αναφορές για αγορά μεταχειρισμένων Mirage για την Πολεμική Αεροπορία…

Η Ελλάδα θα προμηθευτεί μεταχειρισμένα μαχητικά Mirage 2000-9 από τα ΗΑΕ όπως αναφέρουν πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν τα ΗΑΕ διαθέτουν έναν αρκετά μεγάλο στόλο που αναβαθμίζεται στα πλαίσια προγράμματος ύψους 919 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ μέρος αυτών των μαχητικών θα μπορούσαν να δοθούν στην Ελλάδα όταν ξεκινήσουν να παραδίδονται τα F-35 και τα MQ-9 Reaper στα ΗΑΕ. Βέβαια αυτό σε βάθος ετών καθώς ακόμη δεν έχει υπογραφεί επίσημα η συμφωνία μεταξύ ΗΑΕ και ΗΠΑ για την απόκτηση 50 F-35, τα οποία πιθανότατα (αν όχι σχεδόν σίγουρο) θα είναι υποβαθμισμένα σε σχέση τουλάχιστον με τα ισραηλινά. Το πώς θα γίνει αυτή η «υποβάθμιση» είναι άγνωστο και το μόνο που έχει αποκαλυφθεί είναι πως υπάρχουν τρόποι τα F-35 των ΗΑΕ να αποκαλύπτονται από τα ισραηλινά ραντάρ. Αυτό μάλλον δεν απασχολεί και πολύ το Άμπου Ντάμπι το οποίο θέλει να αποκτήσει το πιο προηγμένο μαχητικό στον Κόλπο έστω και με υποβαθμισμένες δυνατότητες σε σχέση με τα ισραηλινά και -φυσικά- με τα αμερικανικά F-35. Αμυντικοί αναλυτές της Άγκυρας εξετάζουν και την περίπτωση επίσης ότι βάσει αυτής της νέας συμφωνίας (ΗΑΕ-Ελλάδος), η Αθήνα θα μπορέσει να υπογράψει νέες συμβάσεις τόσο για υποστήριξη όσο και για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών τύπου F-16 και Mirage 2000 με πυραύλους που θα προμηθευτεί από τα ΗΑΕ, όπως για παράδειγμα βλήματα MICA, σε προνομιακές τιμές, ακόμη και πριν από την παράδοση των F-35 και των Rafale. Άλλωστε ήδη όπως έγινε γνωστό η Ελλάδα θα προμηθευτεί σημαντικές ποσότητες ανταλλακτικών για τα ελικόπτερα AH-64A Apache από τα ΗΑΕ σχεδόν στη μισή τιμή, από ότι εάν προμηθευόταν τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά από άλλη πηγή όπως οι ΗΠΑ. Συνολικά, οι Τούρκοι αναλυτές πιστεύουν ότι ο «πυρήνας» αυτής της νέας συμφωνίας Ελλάδας-ΗΑΕ «βασίζεται σε γαλλικό γεωπολιτικό σχέδιο, έχοντας την έγκριση των ΗΠΑ, και στην αντίθεση στην τουρκική επέκταση στην περιοχή, κάτι για το οποίο ανησυχούν ιδιαίτερα τα σουνιστικά καθεστώτα της περιοχής του Κόλπου, όπως τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία». Η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ανεξαρτησία κάποιας από τις δύο χώρες είναι επιπρόσθετα μια σημαντική συμφωνία, τονίζεται. pronews.gr


~**** Αθλητική Ενημέρωση  : 

~**  ΣΗΜΡΑ Σάββατο  28/11/2020  στο ποδόσφαιρο για την  Super League  
~ ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  0-0  .-^

~ ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  1-2 .- ^                                { 29΄ και 47΄Μπουχαλάκης , 74΄Μπερτόλιο } .- 
~

~** ΧΘΕΣ  , .... Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020   ΓΙΑ 11η Αγωνιστική στο ευρωμπάσκετ  : 

~ ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  86-90 .- ^

Τα δεκάλεπτα : 17-16 , 26-17 , 21-26 , 22-31 .- ^ 

~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου  83-76  .- ^

Τα δεκάλεπτα : 18-13 , 44-35 , 60-54 , 83-76 .- ^ 

Τα δεκάλεπτα : 18-13 , 26-22 , 16-19 , 23-22  .- ^ 

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Μακ, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Όγκαστ, Παπαπέτρου, Κασελάκης, Καλαϊτζάκης, Νέντοβιτς, Γουάιτ, Μήτογλου, Μπέντιλ, Σαντ-Ρος

Η δωδεκάδα της Μπάγερν Μονάχου: Γουάιλερ-Μπαμπ, Μπόλντγουιν, Ρέινολντς, Τόμας, Λούτσιτς, Φλακαντόρι, Αμάιζε, Τσίπσερ, Σίσκο, Ραντόσεβιτς, Γκραντ, Ρούνταν

ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   80-68 .- ^

Τα δεκάλεπτα : 25-19 , 20-17 ,  20-17 , 15-15  .- ^

Την Τρίτη  01 12-2020 ο εξ αναβολής αγώνας 3ης  αγωνιστικής  : ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 

~ **   ΧΘΕΣ ,....  ΑΕΚ  Αθηνών -  ΖΟΡΙΑ  Ουκρανιας  0-3  .- ^{ 61΄Χρομόβ , 75΄ Καμπάϊεβ , 86΄ πεν. Γιουρτσένκο .-  } .- ^ 

***  Όταν ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος Θανάσης Κρεκούκιας, συνάντησε τον Ντιέγκο: «Μαμά είδα τον Μαραντόνα…»

Όταν ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος Θανάσης Κρεκούκιας, συνάντησε τον Ντιέγκο: «Μαμά είδα τον Μαραντόνα…»

Το τριφυλιακό σάιτ gargalianoionline αναδημοσίευσε το κείμενό του oneman.gr, στο οποίο ο πολύπειρος δημοσιογράφος Θανάσης Κρεκούκιας, με καταγωγή από τη Μαραθόπολη, θυμάται συγκινημένος όσα έζησε όντας από αυτούς που είχαν την σπάνια εμπειρία να συναντήσουν από κοντά τον Ντιέγκο Μαραντόνα πριν δέκα χρόνια στη Βαρκελώνη, στα θεωρία των επισήμων, κατά τη διάρκεια του αγώνα Εσπανιόλ-Σεβίγια και στο πλαίσιο δημοσιογραφικής του αποστολής στην Ισπανία. Χάρις σε μια σειρά ευνοϊκών συγκυριών, της δικής του φυσικά επιμονής και τόλμης, και μετά από έναν «μαραθώνιο» να δοθούν οι απαραίτητες άδειες και το «οκ» του ίδιου του Θεού του ποδοσφαίρου, ο Θανάσης Κρεκούκιας βρέθηκε:  Μπροστά στην πόρτα της privé αίθουσας είχαν συγκεντρωθεί περίπου πενήντα άτομα, όλα με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να δουν, να μιλήσουν, να φωτογραφηθούν με τον Ντιέγο. Ενώ προσπαθούσα να ηρεμήσω, είδα τον πρόεδρο της Εσπανιόλ να κάνει νόημα στον Θέσαρ (σ.σ. Ισπανός συνάδελφος και φίλος του) να πάμε προς το μέρος του. Μόλις φτάσαμε στην πόρτα, με κοίταξε αυστηρά και μου είπε: “Έχεις τρία λεπτά, μπορείς να του μιλήσεις, να τον ρωτήσεις αν θέλεις κάτι και να φωτογραφηθείς μαζί του, όμως μη διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις βίντεο. ….“Κάπως έτσι πρέπει να είναι η Πύλη του Παραδείσου”, σκέφτηκα και ένα δευτερόλεπτο αργότερα είδα στο βάθος το Θεό. …Σαν σε όνειρο κατευθύνθηκα προς τον Ντιέγο και στάθηκα δίπλα του. Τον παρακολούθησα να ανάβει το πούρο του και ένιωσα την καρδιά μου να χτυπάει σα ρούλο σε ταμπούρλο. Ζούσα την απόλυτη έκσταση. Δείτε τα μούτρα μου στη φωτογραφία, είναι ένα ποίημα! Το πούρο άναψε, ο Θεός πήρε την πρώτη τζούρα και εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος έκανε τις συστάσεις: “Ντιέγο, εδώ είναι ο δημοσιογράφος που σου είπα. Λέγεται… Πώς είπαμε ότι σας λένε;” “Θανάσης…”, ψέλλισα και ο Ντιέγκο άπλωσε το χέρι του. Το έσφιξα και ήμουν έτοιμος να τον ρωτήσω αν ήταν το ίδιο που είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Σίλτον, όμως κρατήθηκα. Στη χειρότερη, σκέφτηκα, είχα ένα 50% να είναι το σωστό! “Ντιέγο”, συνέχισα, “είμαι ευτυχισμένος, αυτό που μου συμβαίνει είναι όνειρο ζωής”. “Que lindo, gracias”, μου απάντησε και το πρόσωπό του φωτίστηκε από ένα τεράστιο χαμόγελο. Εγώ μάλλον είχα κολλήσει ανεπανόρθωτα, γιατί συνέχισα να του λέω το ίδιο πράγμα: “El sueño de mi vida, el sueño de mi vida, el sueño de mi vida”! Μόλις συνήλθα κάπως, του έκανα δυο-τρεις ερωτήσεις για το Μουντιάλ και την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Αργεντινή (ήταν εκλέκτορας της “αλμπισελέστε” εκείνη την εποχή), θυμήθηκε το τελευταίο του γκολ με την εθνική του απέναντι στην Ελλάδα στο Μουντιάλ του 1994 και μου είπε ότι ήταν μεγάλη του χαρά που με έβλεπε τόσο… χαρούμενο! Πριν αποχωρήσω, αγκαλιαστήκαμε, για την ακρίβεια χάθηκε μέσα στην αγκαλιά μου, μου χάρισε ένα ακόμα μεγάλο, ζεστό, αληθινό χαμόγελο και βγήκαμε από την αίθουσα μαζί με τον Θέσαρ. Επιστρέψαμε στη σουίτα, κάθισα στον καναπέ και προσπαθούσα να συνέλθω. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το ύφος μου ήταν απερίγραπτο. Κατέβασα ένα ρούμι μονοκοπανιά και άναψα το πούρο που μου πρόσφερε ο Θέσαρ. Επόμενη κίνησή μου ήταν να πάρω το φίλο και συνάδελφο, χάρη στον οποίο είχα ζήσει τη σημαντικότερη δημοσιογραφική στιγμή της ζωής μου, τη στιγμή που καμία άλλη δε θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει στους αιώνες των αιώνων αμήν. “Έλα ρε φίλε! Με ακούς; Τα κατάφερα, μίλησα μαζί του, είμαι ευτυχισμένος, το χάνω (όσο μου έχει μείνει), θα σαλτάρω!”. …Βέβαια μη νομίσετε ότι είχα ηρεμήσει. Ίσα ίσα, τώρα ζούσα μεγαλύτερο δράμα. Είχαν βγει καλές οι φωτογραφίες; Μήπως είχαν κουνηθεί; Και αν κάτι γινόταν και έχανα τη φωτογραφική μηχανή μέχρι να επιστρέψω στο ξενοδοχείο; Παράνοια… Ήταν πλέον μία και τέταρτο τη νύχτα. Πριν λίγο ο Θέσαρ με είχε αφήσει έξω από το ξενοδοχείο. Τον ευχαρίστησα για την πολύτιμη βοήθειά του (ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή) και ανέβηκα στο δωμάτιο. Πρώτη μου δουλειά ήταν να βγάλω την κάρτα από την φωτογραφική και να τη βάλω στο laptop. Οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν στην οθόνη και ήταν η ολοκλήρωση της έκστασης! Μια χαρά, δεν είχε κουνηθεί απολύτως τίποτα και ο Ντιέγο έδειχνε μέσα στην τρελή χαρά. Επόμενη κίνηση; Αποθήκευσα τις φωτογραφίες στο laptop, στο κινητό και σε τρία διαφορετικά στικάκια. Έκανα μια από αυτές background στην επιφάνεια εργασίας και κάθισα σε μια καρέκλα προσπαθώντας να ηρεμήσω. Λίγες ώρες αργότερα έφυγα για το αεροδρόμιο και επέστρεψα στην Ελλάδα. Ανεβάσαμε το κείμενο που έγραψα για το Sport24, την ημέρα που ξεκινούσε το Μουντιάλ, στις 11 Ιουνίου του 2010, με τίτλο “Mamma ho visto Maradona!”»…

~**

~*ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  :  

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Μας !! 

1.~ Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 01 Νοεμβρίου  2020     ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8383886848322902473  .- 

2- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα   02  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/3947124920807744332  .-                            

3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  03 Νοεμβρίου  2020   :  4.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  04 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6920637649873198817  .-

 5.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7804806556475854799  .- 

6.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/6816149062386365746  .- 

7.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/238444435096472498  .-  

8.- Αρφαρά  Μεσσηνίας    Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/7618936864284034836  .- 

9.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7292864674591545841  .- 

10.-  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας Το Α  και το Ω ..  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους και για όλα  ..  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου 2020:  https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/8639153183263225834/891578008382039345  .-  

11.- Αρφαρά   Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  10  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/6900032432199794218 .- 

12.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/4946969007565870017 

13.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  12 Νοεμβρίου  2020  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/1886846350432611275  .-

14.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/7363354278165168927  .-

15.~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  14 Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/3035537040406072572/4241561868834728777  .-   

16 .-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  15  Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/3359347221496432052

17 ~Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  16 Νοεμβρίου  2020   https://www.blogger.com/blog/post/edit/5308354824682069899/3902454669599402839  .- 

18 ~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη 17 Νοεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6295557011334354486/5277118940804051682  .-

19.~Αρφαρά Μεσσηνία  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  18 Νοεμβρίου  2020   : https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/1767712485321247325

20.-.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/8433303383880747408  .-  

21.-Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/2321342416086533597  .-        

22.-.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 21  Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/205810881926802950  .-  

23 Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή  22 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/6468522409292131429  .-  

24 ~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  23 Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2865705772525572476  .-

25.- Αρφαρά Μεσσηνίας  η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 24  Νοεμβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7570796526153025533  .

26.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  25 Νοεμβρίου 2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/5937152935256946454  .-    

27.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 26  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/6560064242380821812  .-                    

28.- .-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  27  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/1069238248226068802 .-   

29.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της  Ενημέρωσης  Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/635945421390597889  .-  

30.-  

 

  

~*ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2020  : 

1.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  01  Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/1085161594806063335  .- 

2.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  01 Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8947210630002704439  .- 

 3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο 03 Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/3945385915535895562    .- 

28.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  27 Οκτωβρίου 2020   :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7777659860939029992  .- 

29.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020  :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2102634080065369120  .-

30.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7648188433423992845  .- 

31.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   το αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  30  Οκτωβρίου 2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6535361695230097166  .- 

32.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020  :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/737117864827513198  .-  

~ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου