ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

 Αρφαρά Μεσσηνίας  η  Εφημερίδα μας 

 Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης 

Τρίτη 24  Νοεμβρίου  2020 

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

~ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ !

~ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ  , ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ

~ Η  ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΜΑΤΑ , ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ , ΚΙ΄ ΑΛΛΟΣ ΣΑΛΑΤΑ



**  ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ... COVID19  .. EN  ΕΛΛΑΔΙ :  
~**  ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ΄ΕΓΩ ΤΗ ΔΟΛΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Συγκλονιστική περιγραφή 48χρονου γιατρού με  Covid19   23/11/2020: 
** Έφυγε από ζωή 46χρονη νοσηλεύτρια από  Covid19   23/11/2020 : 
** Συγκλονιστική μαρτυρία απόστρατου  Covid19   23/11/2020 : 
~** Νέο  εμβόλιο κατά Covid19   23/11/2020 :
~** Στη Χαλκίδα  έξω από εκκλησιά  23/11/2020 :
~* Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑΣ  με Τάμπλετ επικοινωνία με Ασθενείς  Covid19  19/11/2020 : https://youtu.be/6yGJJxJJsjM  .-
~* Νοσηλεύτριες σπεύδουν στη Θα/νίκη  19/11/2020 :
~**  Από ΜΕΘ  Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας  Covid19 19/11/2020 : 
https://youtu.be/6j1K_buMYj8  .-                                                                           
~** Στα όρια  ΜΕΘ  Θριάσιου  Covid19  19/11/2020 :                         https://youtu.be/jS9pafjSolM  .-                                                                   
 ~** Εμβόλια κατά Covid19   σήμερα 19/11/2020 :                           https://youtu.be/s52uzernuNk  .-                                                         
~** Με  covid19 54χρονος ενημερώνει  για  περιπέτεια του 19/11/2020 : https://youtu.be/m0Yv4faxaaQ  .-                                                       
~ Εισαγγελική παρέμβαση για Covid19   20/11/2020  : 
 ~Δραματική περιγραφή γυναίκας με  covid19   20/11/2020 : 
~   Εικόνες σοκ από νοσοκομείο Βόλου  20/11/2020 :
~* Συγκλονιστική μαρτυρία τραυματιοφορέων από Θεσ νίκη  20/11/2020  : https://youtu.be/dHGuvHFbyk8  .- 
~ *  Πόλεμος στα νοσοκομεία Θεσ νίκης με  covid19    20/11/2020 : https://youtu.be/35LoMxRt_Oc  .- 

~**   Άγιος Κλήμης Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Ρώμης – Γιορτή σήμερα 24 Νοεμβρίου 

~   Τη μνήμη του Αγίου Κλήμεντος του Επισκόπου Ρώμης τιμά σήμερα, 24 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Κλήμης ήταν Ρωμαίος αριστοκράτης από βασιλικό γένος, γιος του Φαύστου και της Ματθιδίας. Ο Κλήμης σπούδασε όλες τις επιστήμες της ελληνικής παιδείας, αντάμωσε τον Απόστολο Πέτρο και διδάχθηκε απ’ αυτόν την αληθινή πίστη και θεογνωσία, οπότε έγινε θερμός κήρυκας του Ευαγγελίου και συνέγραψε αρκετά συγγράμματα.  Ο Κλήμης υπήρξε τρίτος επίσκοπος Ρώμης, αφού διαδέχθηκε τον Ανέγκλητο, περίπου το έτος 92 μ.Χ.

Ποίμανε με υπέρμετρο ζήλο την Εκκλησία της Ρώμης, στα βαρεία εκείνα χρόνια των διωγμών. Συνελήφθη από το Δομετιανό και εξορίστηκε σε πόλη έρημο κοντά στη Χερσώνα. Εκεί, έδεσαν στο λαιμό του μια σιδερένεια άγκυρα και τον έριξαν στη θάλασσα, όπου παρέδωσε την αγία ψυχή του (101 μ.Χ). Αξίζει, όμως, να σημειώσουμε ότι ο Κλήμης δεν υπήρξε μόνο σοφός κατά τη γραμματική μόρφωση, αλλά ανήκε σ’ αυτούς που ο Θείος Παύλος ονομάζει «σοφούς εις το αγαθόν, ακεραίους δε εις το κακόν» (Προς Ρωμαίους, ιστ’ 19). Συνετούς, δηλαδή, όταν κάνουν το καλό, και συγχρόνως αμέτοχους από κάθε κακό. Εορτολόγιο: Κλήμης. Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Την ωραιότητα. Tης θείας γνώσεως εύσημοι σάλπιγγες και των της πίστεως θεσμών εκφάντωρες ιερομάρτυρες Χριστού εδείχθητε τοις εν κόσμω, Κλήμη παναοίδιμε, της ζωής κλήμα εύκαρπον και Πέτρε θεόσοφε, ευσεβών πέτρα άρρηκτε, διό ως των αρρήτων επόπται, ρύσασθαι πάσης ημάς βλάβης.  https://youtu.be/652z0b10KDY  .-

~**  Σοκ και Δέος! Αυτό είναι το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός; – Τι αποκαλύπτει αρχαιολόγος (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

~   Μετά από 14χρόνια έρευνας και μελέτης, αναφέρει πως βρήκε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Θεάνθρωπος

Μία καλοδιατηρημένη αρχαία οικία στη Ναζαρέτ ήταν το σπίτι του Ιησού, όπως αποκαλύπτει Βρετανός αρχαιολόγος.  Ο καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας του πανεπιστημίου του Reading, Kεν Νταρκ, μετά από 14 χρόνια έρευνας, πιστεύει πως υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα που αποδεικνύουν ποιο ήταν το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Θεάνθρωπος. Στο κτίριο αυτό, όπου χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα, φιλοξενείται σήμερα η Μονή Sisters of Nazareth (Αδελφές της Ναζαρέτ). «Δεν πρόκειται να βρεις επιγραφή που να λέει ότι αυτό είναι το σπίτι του Ιησού», αναφέρει ο καθηγητής με την έρευνά του, να αποκαλύπτει ένα διώροφο σπίτι με εξαιρετική αντίληψη της λιθοτεχνίας που θα ήταν συνεπής με την κατασκευή και την ιδιοκτησία ενός τέκτονα – την περιγραφή του επαγγέλματος του Ιωσήφ στα Ευαγγέλια, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν μόνο ξυλουργός, αλλά και λιθοδόμος ή οικοδόμος.  

Βρίσκεται επίσης κάτω βυζαντινή εκκλησία του πέμπτου με έβδομου αιώνα. Τονίζει ότι η εκκλησία είναι «σχεδόν σίγουρα» εκείνη που περιγράφεται από έναν προσκυνητή το 380 και είναι γνωστή ως η Εκκλησία της Θρέψης. Η ιδέα για την ονομασία είναι ότι χτίστηκε πάνω από μια κρύπτη που περιείχε το σπίτι όπου μεγάλωσε και ανατράφηκε ο Χριστός. https://youtu.be/KEFeokuN2L8  .- newsbomb.gr

~**   Τάγματα Αγγέλων “τρομάζουν” τους Τούρκους; Αποκαλύφθηκε ο Εξαπτέρυγος Άγγελος Σεραφείμ στην Αγία Σοφία

Επιμέλεια:  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ     H Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε μουσουλμανικό τέμενος από το περασμένο καλοκαίρι. Και όμως, οι εκπλήξεις αλλά και οι θησαυροί που κρύβει αυτή η Μεγάλη Εκκλησία εκπλήσσει ακόμη και τους ίδιους τους Τούρκους οι οποίοι προσπαθούν ακόμη αρκετούς μήνες μετά την μετατροπή της σε τζαμί να αποδομήσουν καθετί χριστιανικό που εντοπίζουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τουρκικά δημοσιεύματα που αναδημοσιεύει το “Πρακτορείο Ορθοδοξία” κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αποσυναρμολόγηση μιας σκαλωσιάς αποκαλύφθηκε ο περίφημος Εξαπτέρυγος Άγγελος Σεραφείμ.

Το 2009, οι ειδικοί επίσης αποκάλυψαν ένα από τα τέσσερα ψηφιδωτά αγγέλου που κρύβονταν μέσα στον ναό για 160 χρόνια πίσω από γύψο και μια μεταλλική μάσκα. Οι εικαστικές αναφορές των αδελφών Fossati αποτελούσαν μέχρι σήμερα τη μοναδική πηγή απόδειξης του ανεπανάληπτου αυτού μωσαϊκού. (Ο άγγελος με τα έξι φτερά έχει διαστάσεις 1.5 Χ 1 μέτρο, και “αποκαλύφθηκε” προ δεκαετίας σχεδόν (το 2009) από τους σύγχρονους αναστηλωτές της Αγίας Σοφίας, προκαλώντας ενθουσιασμό στην παγκόσμια κοινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιταλοελβετοί αρχιτέκτονες αδελφοί Fossati ήταν οι τελευταίοι που είχαν δει τη συγκλονιστική μορφή του λεγόμενου “Εξαπτέρυγου Αγγέλου” της Αγία Σοφίας. Ήταν την εποχή που διενεργούσαν εργασίες αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας το 1847-1849, κατ’ εντολή του Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αμπντουλμετζίτ.  Οι Fossati (Γκασπάρε και Τζιουζέπε) “κατέγραψαν” τα μωσαϊκά σε έγχρωμες υδατογραφίες και λιθογραφίες που περιλάμβαναν και τη μορφή του Αγγέλου αλλά …η ανακάλυψή τους μάλλον δεν συγκίνησε τον Σουλτάνο, ο οποίος διέταξε να καλυφθεί ξανά με γύψο. 

Και μεταφερόμαστε στο σήμερα: «Αποσυναρμολογήσαμε εντελώς το ικρίωμα σήμερα», δήλωσαν οι τούρκοι αξιωματούχοι στις 22 Νοεμβρίου. Το ικρίωμα (σκαλωσιά) κατασκευάστηκε αρχικά το 1993 για την επισκευή του κύριου τρούλου της εκκλησίας και αποσυναρμολογήθηκε το 2010. Ωστόσο, ανακατασκευάστηκε το 2013 προκειμένου να βοηθήσει στις εργασίες αποκατάστασης. Στην Αγία Σοφία, υπήρχαν συνολικά τέσσερις φτερωτές μορφές αγγέλων Σεραφείμ και Χερουβείμ. Οι Τούρκοι προσπαθούν απεγνωσμένα να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας και μέχρι στιγμής δεν τους βγαίνει. 

*** Κισάμου Αμφιλόχιος: Τιμή και Δόξα ή προσβολή και ατιμία;

ΠΑΤΡΙΣ -ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
~  Γράφει ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος  «Καιρός είν’ της Πατρίδος ν΄ ακούστε τη λαλιά»(Ρήγας Φεραίος, «Θούριος»)   Μέσα στον ζόφο και την αποκοπιά των καιρών μας που έχει προκαλέσει η απειλή ενός αόρατου ιού, ιού που ταπείνωσε ολόκληρη την ανθρωπότητα, και με την προσδοκία για την υπέρβαση αυτής της δοκιμασίας, σα ηλιαχτίδα φώτισε την ζωή μας η επαινετή πρωτοβουλία του εξοχ. Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Κώστα Τασούλα επ΄ ευκαιρία της διπλής εορτής της 21ης Νοεμβρίου.

Των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία η πρόσοψη της Ελληνικής Βουλής μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο video wall όπου προβλήθηκαν οι σημαντικότερες στιγμές της ένδοξης ιστορίας μας. Επί τρεις ώρες στην πρόσοψη της Βουλής ζωντάνεψε η ιστορία αρχίζοντας από την μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.), την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το Βυζάντιο, την επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, την νικηφόρο ιαχή «αέρα», το αιώνιο ιερό σύμβολο της σημαίας μας και η ροή ολοκληρώνεται με την ιερά μορφή της Υπερμάχου Στρατηγού, της Παναγίας μας, υπό τους ήχους της καμπάνας για να ακολουθήσουν εικόνες από το σήμερα των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων με τον Άγνωστο Στρατιώτη, στην μνήμη του οποίου τιμούνται όλοι εκείνοι που θυσίασαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το ύψιστο αγαθό όχι μόνο της Ελευθερίας αλλά και της Δημοκρατίας. Μέχρι και drone επιστράτευσε το ΓΕΕΘΑ για την ιστορική αυτή μετάδοση, ενώ ο απανταχού της γής Ελληνισμός είχε την δυνατότητα μέσω live streaming να παρακολουθήσει απευθείας το μοναδικό και ξεχωριστό αυτό ιστορικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και, ελπίζουμε, το μέλλον. Τιμή και Δόξα! Υποκλινόμαστε στην Ελληνική ψυχή που αιώνες τώρα αγέρωχα πορεύεται στην ιστορία, γράφοντας χρυσές σελίδες ηρωισμού, αυτοθυσίας και φιλοπατρίας. Τιμή και Δόξα! Στην Ελληνική ψυχή που παραμένει απροσκύνητη σε κάθε επίδοξο επιβουλέα και κατακτητή. Τιμή και Δόξα! Σε τούτο τον λαό που «δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» (Γιάννης Ρίτσος). Που ξέρει πως η Υπέρμαχος Στρατηγός είναι η σώστρια Μάννα του Γένους και Της αποδίδει την πρέπουσα τιμή και σεβασμό. Τιμή και Δόξα! Κάποιοι όμως θεσμικοί και μάλιστα έχοντας βρεθεί σε κορυφαίες θέσεις, φαίνεται να έχουν άλλη άποψη. Ενοχλήθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν. Μίλησαν για «διχασμό»! Για.. «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας την απεικόνιση του κτιρίου της  Βουλής  με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα»! Για.. «ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό»! Για… «επικίνδυνες νοσταλγίες που οφείλουν να κοπούν μαχαίρι»! Διαβάζοντας και ακούοντας όλα αυτά, διερωτήθηκα: «Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας» η ιστορία της Ρωμιοσύνης; «Ατόπημα πρώτης γραμμής» τα ιερά σύμβολα του Γένους; «Διχασμός» η προβολή της σημαίας και η Παναγία μορφή της Υπέρμαχου Στρατηγού; «Επικίνδυνες νοσταλγίες» η αναδρομή στην ιστορική πορεία των αιώνων; Διερωτώμενος όλα αυτά, μοιραία ανακάλεσα στην μνήμη μου το πρόσφατο παρελθόν και τι είχε συμβεί από όλους αυτούς που σήμερα μιλούν για «διχασμό» και «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας» επειδή στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων προβλήθηκε η ιστορία αυτής της Πατρίδας. Ανακαλώ λοιπόν στην μνήμη μου τι είχε προβληθεί στην ίδια πρόσοψη πριν από λίγα χρόνια. Τότε λοιπόν, στα πλαίσια του ονομαζόμενου «Athens pride» η «φεστιβάλ υπερηφάνειας» όπως κάποιοι άλλοι το έχουν ονομάσει, αποφάσισε η τότε κα Πρόεδρο της Βουλής η πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων να φωτιστεί με τα χρώματα αυτού του φεστιβάλ. Επιπροσθέτως, η τότε κα Πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει στο εν λόγω φεστιβάλ: «Την επόμενη φορά η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη βουλή»! Μην παρερμηνευτεί ο παραλληλισμός μου αυτός και μην βιαστούν πάλι κάποιοι να μας προσάψουν τις συνήθεις ταμπέλες του δήθεν.. «ομοφοβικού», «ρατσιστή», «ξενοφοβικού», κ.α. τινά. Σεβόμαστε τις όποιες διαφορετικότητες και μειονότητες, έστω και αν δεν συμφωνούμε μαζί τους. Το πρόβλημα είναι αλλού. Πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Διευκρινίζω: Εάν είναι «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας», «ατόπημα πρώτης γραμμής» και «επικίνδυνες νοσταλγίες» η προβολή των ιστορίας ενός λαού, των ιερών και των οσίων του, τότε τι είναι άραγε η προβολή, η επιβολή των διαφορετικοτήτων, οι οποίες μάλιστα θα πρέπει να παρελαύνουν «και μέσα στην Βουλή»; Νόμιζα ότι κάποιους τους ενοχλούσαν οι παρελάσεις, μάλλον λάθος εντύπωση. Τελικά.. φαίνεται πως εξαρτάται από το είδος της παρέλασης. Μήπως, τελικά, ισχύει, αυτό που λέχθηκε, ότι δηλαδή: «Όσοι ξένοι αγαπούν την Ελλάδα ονομάζονται «φιλέλληνες», όσοι Έλληνες αγαπούν την Πατρίδα τους ονομάζονται «ρατσιστές»; Διερωτώμαι, επίσης: Που είναι οι αφυπνιστικές φωνές από τις πνευματικές δυνάμεις του τόπου, της Χώρας; Να σημάνουν συναγερμό. Να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Τολμώ να πω, κάνοντας την αναγκαία αυτοκριτική καθώς η αυτοκριτική λυτρώνει και ελευθερώνει τον άνθρωπο, που είναι η συντεταγμένη φωνή της Εκκλησίας; Όχι για να κρίνει, να δικάσει, ή να διχάσει. Μη γένοιτο! Για να αφυπνίσει, να προβληματίσει, να ενώσει. Ενότητα, ομοψυχία, σύμπνοια έχει ανάγκη ο λαός μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αλλά… μια «ενότητα» των εκπτώσεων και των συμβιβασμών πόσο αυθεντική, αλήθεια είναι; Ποιόν, ποιους μπορεί να εξυπηρετεί; Γίνονται προετοιμασίες για τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία του 1821. Διερωτώμαι και πάλι: Με τι πνεύμα θα εορταστεί η επέτειος αυτή; Γαλουχώντας και τρέφοντας α-πάτριδες και α-νέστιες συνειδήσεις; Α-νέραστες για την Πατρίδα τους; Βυθιζόμενοι σε, ακόμα βαθύτερο, λήθαργο και χειμερία νάρκη; Τρεφόμενοι με ξυλοκέρατα; Ποιά είναι η ταυτότητα μας; Είναι η γλώσσα μας; οι άυλες πνευματικές μας αξίες; τα ιερά και τα όσια του Γένους; η πίστη μας; η Πατρίδα μας; η Δημοκρατία μας; Μήπως, τελικά, στόχος είναι να αναζητήσουμε άλλη ταυτότητα; Αυτή που… «δεν θα προσβάλει την Δημοκρατία»; Ας γίνει λοιπόν η επικείμενη επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας καιρός – ευκαιρία αναστοχασμού, ευθύνης του χρέους και της αποστολής. Κλείνω, τον φτωχό αυτό προβληματισμό με την ελπίδα να μην παρερμηνευτεί υπό τινών αλλά να εκληφθεί ως έκφραση αγωνίας και μόνον, κλείνω με τους στίχους ενός σύγχρονου στιχουργού, του Δημήτρη Ιατρόπουλου: «Λίγοι, μια χούφτα, είμαστε οι Ρωμιοί· λίγοι μια χούφτα, δυο πιθαμές η γη μας αλλιώτικη φυλή· λίγοι μια χούφτα, ήρωες τρελοί πρώτοι στο μεράκι, πρώτοι στο φιλί..».

***  Ανθεκτική η ΤΕΜΕΣ απέναντι στον… κορωνοϊό
Ανθεκτική η ΤΕΜΕΣ απέναντι στον… κορωνοϊό

Η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου το 2020 είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων περίπου 55% από τις τουριστικές δραστηριότητες της Costa Navarino (υπηρεσίες φιλοξενίας και αναψυχής).  Σε ό,τι αφορά όμως τις πωλήσεις κατοικιών (πώληση επενδυτικών ακινήτων) εντός του 2020, δεν υπήρξε σημαντική επίπτωση από την πρόσφατη πανδημία και συγκεκριμένα στον τομέα αυτόν αναμένεται αύξηση των εσόδων της εταιρείας σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2019. Τα παραπάνω επισημαίνονται στις Ενοποιημένες και Εταιρικές Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση 2019 της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, που ελέγχει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, αλλά και το Hilton Αθηνών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Λάμπρου Καραγεώργου στην ενημερωτική ιστοσελίδα euro2day, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΤΕΜEΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος στην έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τους μετόχους, “οι εξελίξεις αυτές συνδυαστικά εξασφαλίζουν και διατηρούν την ισχυρή ταμειακή ρευστότητα του Ομίλου, όπως αυτή αποτυπώνεται στις Ενοποιημένες Οικονομικές καταστάσεις του 2019.  Η διοίκηση εκτιμά ότι ο Όμιλος έχει ήδη δημιουργήσει στέρεες βάσεις οργάνωσης και δομής, ούτως ώστε να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις, ενώ η υγιής διάρθρωση του ισολογισμού του και τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα αποτελούν επιπλέον παράγοντες θωράκισης στο πλαίσιο του ως άνω περιβάλλοντος. Η ισχυρή κεφαλαιακή βάση του Ομίλου επιτρέπει την απορρόφηση οποιωνδήποτε επιπτώσεων από τη διαφαινόμενη κρίση και η διοίκηση εκτιμά ότι, παρόλο που η πρόσφατη πανδημία ενδέχεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες της εταιρείας το 2020, αυτή η επίπτωση θα είναι απορροφήσιμη και δεν θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρείας και του Ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Όμιλος διαθέτει τους κατάλληλους πόρους για να συνεχίσει να λειτουργεί στο εγγύς μέλλον και την ικανότητα να εκπληρώσει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του. Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα σχετικά με τη βάση της συνέχισης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Κατά τη χρήση του 2019, ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ και η εταιρεία αποκόμισαν συνολικά έσοδα [τα οποία ο όμιλος και η εταιρεία ορίζουν ως τα έσοδά τους πλέον του ανταλλάγματος της διάθεσης των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου και της εταιρείας] σε εύλογη αξία 99,8 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 έναντι 71,4 εκατομμυρίων ευρώ το 2018 για τον Όμιλο (αύξηση 40%) και 69,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 έναντι 60,1 εκατομμυρίων ευρώ το 2018 για την εταιρεία (αύξηση 16%). Τα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου και της εταιρείας περιλαμβάνουν το ολοκληρωμένο θέρετρο στο Navarino Dunes (το οποίο περιλαμβάνει δύο πολυτελή ξενοδοχειακά θέρετρα και ένα γήπεδο γκολφ επώνυμου σχεδιαστή), ένα δεύτερο γήπεδο γκολφ επώνυμου σχεδιαστή στο Navarino Bay και τη συμμετοχή του Ομίλου και της εταιρείας κατά 51% στο Hilton Αθηνών. Τα ξενοδοχειακά θέρετρα του Ομίλου και της εταιρείας στο Navarino Dunes υπήρξαν βασικοί συντελεστές της αύξησης των εσόδων κατά την υπό εξέταση περίοδο και οι οικονομικές τους επιδόσεις βελτιώνονται σταθερά.  Το 2019, πραγματοποιήθηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και των διανυκτερεύσεων στα ως άνω ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα την αύξηση τόσο της πληρότητας όσο και των Μέσων Ημερήσιων Τιμών και στα δύο ξενοδοχεία στο Navarino Dunes. Επιπλέον, η επιχειρηματική δραστηριότητα γκολφ του Ομίλου και της εταιρείας συνέχισε να αναπτύσσεται σταθερά και το 2019. Το γκολφ είναι ζωτικής σημασίας συστατικό της προσπάθειας του Ομίλου και της εταιρείας να επεκτείνει την περίοδο λειτουργίας των ξενοδοχειακών θερέτρων της και προσθέτει σημαντική επιπλέον αξία στις κατοικίες του Ομίλου και της εταιρείας στην Costa Navarino.  Όσον αφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα πώλησης κατοικιών (επενδυτικών ακινήτων), επί του παρόντος είναι διαθέσιμα προς πώληση οικόπεδα σε ορισμένες γειτονιές στο Navarino Dunes και μονάδες κατοικιών εντός του The Westin. Η επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα θα συνεχίσει να αποφέρει έσοδα όχι μόνο από την πώληση ολοκληρωμένων, ετοιμοπαράδοτων κατοικιών, οικοπέδων και ξενοδοχειακών κατοικιών, αλλά και από τη διαχείριση της διαδικασίας κατασκευής κατοικιών και τη διαχείριση και παροχή υπηρεσιών προς τις πωλημένες κατοικίες. Για το έτος 2019, ο Όμιλος και η Εταιρεία είχαν έσοδα από τη διάθεση επενδυτικών ακινήτων 20,9 εκατομμύρια ευρώ και  15,9 ευρώ εκατομμύρια αντίστοιχα. Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 27,6 εκατομμύρια το 2019, έναντι 20,3 εκατομμυρίων το 2018 για τον Όμιλο (αύξηση 36,00%) και αντανακλά τη συντονισμένη προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου και τη συνεχή βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του. Τέλος, τα καθαρά κέρδη αποδιδόμενα στους μετόχους της μητρικής ανήλθαν το 2019 σε επίπεδο Ομίλου στα 23.464.890 ευρώ έναντι 8.743.563 ευρώ το 2018 και σε επίπεδο εταιρείας στα 1.405.974 ευρώ έναντι 19.657.866 ευρώ το 2018″.

*** 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Η γεωγραφική κατανομή
12 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Η γεωγραφική κατανομή

Σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 2135 επιπλέον κρούσματα.  Αναλυτικότερα:

 13 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
 401 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
 607 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
 25 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
 3 κρούσματα  στην Π.Ε. Άρτας
 30 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
 22 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
 13 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
 33 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
 48 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
 3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
 16 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
 75 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
 31 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας
 16 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
 18 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
 25 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
 8 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
 20 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
 28 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
 14 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
 129 κρούσματα  στην Π.Ε. Λάρισας
 11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου
 93 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
 12 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
 52 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
 68 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
 60 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
 26 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
 31 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
 21 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
 20 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
 37 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
 44 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου        8 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.  

***   Φωτιά στην Ελαία – Ισχυρές δυνάμεις στην κατάσβεση
Φωτιά στην Ελαία – Ισχυρές δυνάμεις στην κατάσβεση

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε δασώδη κυρίως έκταση ανατολικά του οικισμού της Κοινότητας Ελαίας. Στην περιοχή μετέβησαν πυροσβεστικά οχήματα με πυροσβέστες από Κυπαρισσία, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους και Καλαμάτα ενώ σπεύδουν να συνδράμουν ακόμα περισσότερες δυνάμεις. Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις σε χαράδρα του βουνού.  

***  Γύρισαν πίσω στην Αλβανία δύο λεωφορεία με 50 εργάτες γης – Κάποιοι επέδειξαν μοριακά τεστ με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό»
Γύρισαν πίσω στην Αλβανία δύο  λεωφορεία με 50 εργάτες γης – Κάποιοι επέδειξαν μοριακά τεστ με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό»

Τα rapid test που διεξάγει ο ΕΟΔΥ στο συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακκαβιά – είναι ο μοναδικός που λειτουργεί – έχουν εντοπίσει εργάτες γης ή άλλους Αλβανούς πολίτες που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό» στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.  Δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα τεστ που επέδειξαν ήταν αρνητικά. Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, τη Σπάρτη ή τη Σητεία. Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Όμως, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών το αποτέλεσμα «αρνητικό» ήταν αληθές. Να σημειωθεί πως τα τεστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητά τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κανένας δε γνωρίζει εάν όσοι εισέρχονται στη χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

***  Διατέθηκαν 5.000 rapid test για έλεγχο κορωνοϊού σε εργάτες γης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Διατέθηκαν 5.000 rapid test  για έλεγχο κορωνοϊού σε εργάτες γης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνολικά 5.000 rapid test για την ταχεία διάγνωση του κορωνοϊού διατέθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των εργατών γης που πρόκειται να απασχοληθούν κατά την ελαιοκομική περίοδο.  Συγκεκριμένα ανά Περιφερειακή Ενότητα δόθηκαν: στην Αργολίδα 800 r.t., στην Αρκαδία 400, στην Κορινθία 400, στη Λακωνία 1.400 και στη Μεσσηνία 2.000 (εκ των οποίων έχουν ήδη διατεθεί 360).

***  Η ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΕ για το μέλλον του ελαιολάδου και της ελιάς: Το… στοίχημα θέλει σχέδιο, κίνητρα και εκσυγχρονισμό
Η ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΕ για το μέλλον του ελαιολάδου και της ελιάς: Το… στοίχημα θέλει σχέδιο,  κίνητρα και εκσυγχρονισμό

Η ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΕ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επώνυμων τυποποιημένων προϊόντων ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών, με ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά, τα οποία διατίθενται σε πλήθος καινοτόμων συσκευασιών σε 50 χώρες παγκοσμίως, τοποθετημένα σε περίοπτες θέσεις στα ράφια μεγάλων αλυσίδων του εξωτερικού.  Η εταιρεία, δραστηριοποιούμενη σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον και παρά την απουσία εθνικής στρατηγικής σχετικά με την ανάπτυξη και προώθηση στο εξωτερικό των ελληνικών brands, έχει κατορθώσει να κατακτήσει μερίδια σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού, μέσω της αυτόνομης ανάπτυξης κυρίως των Brands Iliada, Erato, Olvion.  Η έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα για θέματα ελιάς και ελαιόλαδου olivenews.gr, σε έρευνά της για την πορεία του… εθνικού μας προϊόντος, ζήτησε τη γνώμη της καλαματιανής εταιρείας, η οποία εκφράστηκε μέσω της Τζένης Γυφτέα, V/P & CEO AGROVIM SA.  Ας δούμε κάποιες από τις απόψεις που εξέφρασε: “Ο κλάδος του ελαιολάδου – επιτραπέζιων ελιών τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τις αυξημένες απαιτήσεις από συγκεκριμένες αγορές, τη μείωση των τιμών παραγωγού (συνεπικουρούμενη από αθέμιτες πρακτικές για τη διατήρηση των χαμηλών τιμών) και τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί μεταξύ των τυποποιητικών μονάδων, ως συνέπεια της συστηματικής πίεσης που ασκείται από τις ευρωπαϊκές αλυσίδες σούπερ μάρκετ για διαρκείς μειώσεις τιμών. Η Ιταλία και η Ισπανία ως κυρίαρχοι παίκτες στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου / επιτραπέζιων ελιών εντείνουν περαιτέρω τον ανταγωνισμό και περιορίζουν τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν σε νέες αγορές και να αυξήσουν τις πωλήσεις στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων. Ταυτόχρονα, η επίδραση της πανδημίας COVID-19 στην παγκόσμια οικονομία και κατανάλωση δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας αναφορικά με τη δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να διατηρήσουν αμετάβλητη τη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων και απρόσκοπτη την τροφοδοσία των εφοδιαστικών αλυσίδων. Σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, η εξασφάλιση της πρόσβασης των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στα απαιτούμενα χρηματοδοτικά κεφάλαια τα οποία θα διατεθούν για την τεχνολογική αναβάθμιση των παραγωγικών μονάδων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη χρηματοδότηση των προωθητικών ενεργειών διείσδυσης των επώνυμων προϊόντων στο εξωτερικό, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή τους και τη διαχείριση των έντονων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Από την πλευρά μας, ως μία από τις ελάχιστες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες ελαιολάδου / επιτραπέζιων ελιών, με σαφή στρατηγικό προσανατολισμό για πάνω από 20 έτη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και προώθησης επώνυμων ελληνικών προϊόντων, θεωρούμε ότι η μακροχρόνια επιβίωση και εξέλιξη του κλάδου θα επέλθουν με την συνδρομή των παρακάτω ενεργειών: –Χάραξη και υλοποίηση μιας άνευ διακρίσεων εθνικής στρατηγικής προώθησης των ελληνικών ελαιολάδων / επιτραπέζιων ελιών –Θεσμική θωράκιση και στρατηγική προώθηση όλων των προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικών τα οποία αποτελούν παράγοντα δημιουργίας σημαντικής προστιθέμενής αξίας για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, από τον παραγωγό μέχρι και τον εξαγωγέα –Παροχή σημαντικών κινήτρων για τον εκσυγχρονισμό ή και τη συγχώνευση των παραγωγικών μονάδων, δεδομένου ότι ο κλάδος είναι σε μεγάλο βαθμό κατακερματισμένος, με περιορισμένη δυναμική από πλευράς των μεμονωμένων τυποποιητικών μονάδων –Επιδότηση του κόστους συμμετοχής σε δράσεις προβολής και προώθησης, όπως διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές και άλλες προωθητικές ενέργειες, όπως συμβαίνει και σε άλλες μεσογειακές χώρες –Συνεχής εκπαίδευση, για να προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις των ξένων αγορών, από τον παραγωγό, στον ελαιοτριβέα και τον τυποποιητή. Πρέπει να μάθουμε πάλι να παράγουμε, υψηλής ποιότητάς ελαιόλαδο σε ποσότητες, καθώς αυτό είναι το μεγαλύτερο και αποκλειστικό πλεονέκτημά μας: η ποιότητα. Και σε αυτή πρέπει να επενδύσουμε  –Άμεση λήψη μέτρων και χορήγηση περισσότερων κονδυλίων για την καταπολέμηση των ασθενειών της ελιάς –Σύνδεση του τουρισμού και της γαστρονομίας με το ποιοτικό και επώνυμο ελαιόλαδο –Οι χώρες επενδύουν στο brand name της χώρας τους και αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της ποιότητας των προϊόντων τους, ώστε να εξασφαλίσουν τη σίγουρη διάθεση και υψηλές τιμές”.

***  Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα στη Μάνη
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα στη Μάνη

Συνελήφθη, χθες (22.11.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος 44χρονης ημεδαπής.  Ειδικότερα, χθες (22.11.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ο 44χρονος, μετά από διαπληκτισμό που είχε με την 44χρονη για μεταξύ τους οικογενειακές διαφορές, την πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 44χρονο, ενώ κατέσχεσαν και το προαναφερόμενο κυνηγετικό όπλο και -2- κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν, επιπλέον και κατασχέθηκαν -1- κυνηγετικό όπλο και -3- φυσίγγια. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

***  Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας στήριγμα απέναντι στη βία κατά των γυναικών
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας στήριγμα απέναντι στη βία κατά των γυναικών

Το Δεκέμβριο του 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου και έκτοτε να καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.  Σκοπός της πράξης αυτής ήταν η ανάδειξη ενός φαινομένου με παγκόσμια διάσταση, το οποίο αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος και οικονομικής κατάστασης. Ακόμα και στις μέρες μας, παρά τις οποιεσδήποτε προσπάθειες και αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί, γυναίκες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται σε οποιαδήποτε μορφή βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική κ.λπ.), αναδύοντας την έμφυλη διάσταση μια ζοφερής πραγματικότητας. Οι στατιστικές αποδεικνύουν το φαινόμενο αυτό, με την άσκηση της έμφυλης βίας να αποτελεί μια από τις συνηθέστερες και βαθιά ριζωμένες ανά τον κόσμο παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες πανδημίας, αυτές δημιουργούν καινούργιες ανισότητες για τις γυναίκες, αλλά και άλλες περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες συνδέονται επίσης με έμφυλες παραμέτρους. Η συμμετοχή, η προστασία και οι ευκαιρίες όλων των γυναικών πρέπει να είναι στο επίκεντρο εξειδικευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση κάθε μορφής διάκρισης, εξαναγκασμού και βίας. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας παρέχει τα τελευταία 8 περίπου χρόνια εξειδικευμένες υπηρεσίες, στοχεύοντας κυρίως στην υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας, την ενδυνάμωση, την απενεχοποίηση, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας τους, καθώς και στην προστασία και ασφάλεια των ιδίων και των παιδιών τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την παροχή εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως είναι υπηρεσίες παραπομπής, κοινωνική / ψυχολογική / εργασιακή / νομική υποστήριξη και συμβουλευτική, νομική βοήθεια και φιλοξενία σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών. Επίσης, έχει υλοποιήσει –συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα- δράσεις δικτύωσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών έμφυλης βίας, την άρση των στερεοτύπων, καθώς και τη μετάδοση μηνυμάτων για την ισότητα των φύλων. Η εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών μάς αφορά και είναι υπόθεση όλων μας. Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε, και όλες/οι μαζί να στοχεύσουμε στην αντιμετώπιση και στην εξάλειψή της. Η πράξη με τίτλο «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

*** ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ-   ....ΒΙΝΤΕΟ

~ * Νοσοκ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΡΊΟΥ Θεσ νίκης διασωληνωμένοι υγειονομικοί 19/11/2020 : https://youtu.be/6Kq70ts1czY  .- 
~* Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑΣ  με Τάμπλετ επικοινωνία με Ασθενείς  Covid19  19/11/2020 : https://youtu.be/6yGJJxJJsjM  .-                                                                                      
~* Νοσηλεύτριες σπεύδουν στη Θα/νίκη  19/11/2020 :
~**  Από ΜΕΘ  Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας  Covid19 19/11/2020 :
https://youtu.be/6j1K_buMYj8  .-                                                                                                                ~** Στα όρια  ΜΕΘ  Θριάσιου  Covid19  19/11/2020 :
~** Εμβόλια κατά Covid19   σήμερα 19/11/2020 :
https://youtu.be/s52uzernuNk  .-                                                                                                               ~** Με  covid19 54χρονος ενημερώνει  για  περιπέτεια του 19/11/2020 :
~ Εισαγγελική παρέμβαση για Covid19   20/11/2020  : 
~Δραματική περιγραφή γυναίκας με  covid19   20/11/2020 : 
 ~   Εικόνες σοκ από νοσοκομείο Βόλου  20/11/2020 :
~* Συγκλονιστική μαρτυρία τραυματιοφορέων από Θεσ νίκη  20/11/2020  : https://youtu.be/dHGuvHFbyk8  .-
~ *  Πόλεμος στα νοσοκομεία Θεσ νίκης με  covid19    20/11/2020 :
 ~   Ράντζα στο νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟ... 23-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219940372953171/  .- 
~ Μάσκες και αισχροκέρδεια  23-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219940280510860/ .-
~ ΠΕΣΤΑ ΚΥΡΙΆΚΟ!  Βελόπουλε  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219940094906220/  .-                                   ~ Όμορφη για όλους μας από τη γωνιά του τζακιού μας 24-11-2020 Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219940007184027/  .-                                  ~ Φάρμακο αντισωμάτων έτοιμο για τον! COVID19!!! 24-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219939899221328/  .-                                
**Συγκλονιστική περιγραφή 48χρονου γιατρού με  Covid19   23/11/2020: 
https://youtu.be/DCk-5PBbmt8   .-
** Έφυγε από ζωή 46χρονη νοσηλεύτρια από  Covid19   23/11/2020 : 
** Συγκλονιστική μαρτυρία απόστρατου  Covid19   23/11/2020 : 
~** Νέο  εμβόλιο κατά Covid19   23/11/2020 : 
~** Στη Χαλκίδα  έξω από εκκλησιά  23/11/2020 :
~  Θρήνος για 25χρονο θύμα Covid19  23/11/2020  :
 ~ Νέοι άνθρωποι χάνουν ζωή από  Covid19  23/11/2020 :
~ Διασώστης ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ  έχασε τη ζωή από  Covid19    24/11/2020 : 
~* Τραυματιοφορείς με  Covid19   ομολογούν  24/11/2020 : 
https://youtu.be/36Nw3XnUSJU

~* ΚΟΥΡΔΟΙ και ΤΡΑΜΠ  ΗΠΑ  18/11/2020 :  

https://youtu.be/eByFwjBHiyw   .- 

~*  ΜΠΑΪΝΤΕΝ και ΚΑΜΙΛΑ  ΧΑΡΙΣ στις ΗΠΑ  17/11/2020 :

https://youtu.be/AjYfKmmCOf4  .-                                  

~* Φονική συμπλοκή Πακιστανών  20/11/2020 :

https://youtu.be/LhemIz7GlmQ   .- 

~  Κ  Βελόπουλος στην Ελ  Βουλή  20/11/2020 :

https://youtu.be/TQuUms-mzrU  .-                                                                             

~ Μαχαιροβγάλτες Πακιστανοί στην Ελλάδα σχόλια  20/11/2020 : https://youtu.be/IGfYhcyrV08  .- 

~ Νησί  ΨΗΛΟΣ ή  Βράχος Κέρκυρας  20/11/ 2020 : 

 https://youtu.be/lLc5k02QtaU  .- 

**  Ο Ναυτικός  Αττίλας εφαρμόζει σχέδια του 20/11/2020:

https://youtu.be/6hBKaZ_aAms   .- 

** Η Επιστολική ψήφος  στις ΗΠΑ    αλλοίωση αποτελέσματος  17/11/2020 : https://youtu.be/Le8qxuq0pbo  .- 

** Λιμενικο χάλασε  νυχτερινή βόλτα  22/11/2020  :

https://youtu.be/tmguYYifjAk  .-

***  Έχουν χάσει τον έλεγχο! Νοσοκομείο Ρόδου: Συναγερμός σήμανε από τους εργαζόμενους
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις δυνατότητες που έχει το νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων…». 
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείο Ρόδου, για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο μας ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά θετικών κρουσμάτων ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Η διοίκηση θα έπρεπε να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη εξαπλωθεί παραπέρα ο ιός εντός του νοσοκομείου, αλλά προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις δυνατότητες που έχει το νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα. Έχουν χάσει τον έλεγχο! Νοσοκομείο Ρόδου: Συναγερμός σήμανε από τους εργαζόμενους

 Α΄ Χειρουργική  Στην Ουρολογική- Α Χειρουργική την προηγούμενη εβδομάδα ενώ βρέθηκε θετικός ασθενής κανένας συνάδελφος-ισσα δεν βγήκε σε καραντίνα, γιατί κρίθηκε ότι δεν είχαν αρκετά στενή επαφή με τον ασθενή. Μετά όμως από πέντε μέρες που κάνανε τεστ οι συνάδελφοι/ισσες, δύο νοσηλεύτριες/νοσηλευτές, στην κλινική βρέθηκαν θετικοί. Όλα τα χειρουργεία της Α΄ Χειρουργικής αναστάλθηκαν.  Β΄ Παθολογική  Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στη Β΄ Παθολογική βρέθηκαν τρία θετικοί ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με το μισό σχεδόν προσωπικό. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση κρίθηκε απαραίτητο να βγουν οι συνάδελφοι σε καραντίνα. Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ των συναδέλφων.  Να αναφέρουμε και τις συνθήκες που εργάζονται οι συνάδελφοι. Επειδή η Α΄ Παθολογική έχει μετατραπεί σε κλινική για covid ασθενείς, η Β΄ Παθολογική κλινική, δυναμικότητας 35 κλινών, εφημερεύει κάθε μέρα με 8 κατά μέσο όρο εισαγωγές την ημέρα και 100% πληρότητα, με δύο (2) μόνο νοσηλεύτριες στην βάρδια ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 8!  Κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται κατανοητό ότι είναι αδύνατο η κλινική να ελέγχει όλους τους ασθενείς πριν έρθουν οι συνάδελφοι σε επαφή αν είναι αρνητικοί ή θετικοί στον covid και ταυτόχρονα δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας για να προστατευθούν από τους αδιάγνωστους ασθενείς. Η κατάσταση για τις συναδέλφισσες και τους ασθενείς είναι τραγική, οι συναδέλφισσες είναι εντελώς εξαντλημένες δεν αντέχουν άλλο. Έχουν χάσει τον έλεγχο! Νοσοκομείο Ρόδου: Συναγερμός σήμανε από τους εργαζόμενους

Καρδιολογική κλινική  Επίσης, μέσα στην βδομάδα βρέθηκαν θετικοί τρείς ασθενείς και ένας συνάδελφος στην μονάδα εμφραγμάτων και στην Καρδιολογική κλινική και σε αυτήν την περίπτωση δεν βγήκε κανένας συνάδελφος σε καραντίνα.  Το γαστρεντερολογικό τμήμα αναστέλλει τη λειτουργία του γιατί βρέθηκε και εκεί συνάδελφος θετικός στον ιό.  Το αιμοδυναμικό θα υπολειτουργεί τις επόμενες 14 μέρες γιατί και εκεί βρέθηκε θετικός συνάδελφος.  Από τα δύο πλυντήρια του νοσοκομείου το ένα είναι χαλασμένο και έχουμε έλλειψη σε απορρυπαντικά σε μια στιγμή που η απολύμανση των σεντονιών είναι πολύ σημαντική. Το νοσοκομείο μετατρέπεται σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα  Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τραγικό τρόπο ότι το νησί μας είναι υγειονομικά τελείως αθωράκιστο στην πανδημία και ότι η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της εξαπατούσε τους νησιώτες το καλοκαίρι για να ανοίξει η τουριστική σεζόν χωρίς καμία προετοιμασία, καταπατώντας κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο στα αεροπλάνα, καράβια και ξενοδοχεία. Αγνόησε τις προειδοποιήσεις και όλα τα αιτήματα μας και έπαιξε με τις ζωές των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείο κορόνα γράμματα. Το νοσοκομείο μας μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα μετατρέπεται σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για μας και τους ασθενείς του νησιού. Την ευθύνη φέρει η διοίκηση, οι τοπικοί άρχοντες βουλευτές, περιφερειακή αρχή, δημοτική αρχή, η 2η ΥΠΕ, το υπουργείο υγείας και η κυβέρνηση.  Για να μην έχουμε χειρότερα απαιτούμε:  

  • Άμεσα όσοι συνάδελφοι έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή covid να βγουν σε 14ήμερη καραντίνα.
  • Το νοσοκομείο να εξασφαλίσει να έχει κάθε ασθενής που εισέρχεται εντός, πρώτα επιβεβαιωμένο αρνητικό τεστ, είτε αφορά τα επείγοντα περιστατικά, είτε τακτικά ιατρεία και διαγνωστικές εξετάσεις. Άμεσα το νοσοκομείο να προμηθευτεί επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων για να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι κάθε βδομάδα τεστ και οι ασθενείς-επισκέπτες.
  • Άμεσα να διπλασιαστεί ο αριθμός των νοσηλευτριών στην Β Παθολογική
  • Να ενισχυθεί άμεσα η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο. Το κλείσιμο των τακτικών ιατρείων χωρίς να δοθεί εναλλακτική στους ασθενείς είναι σαν να τους στέλνουμε πακέτο στους ιδιώτες.
  • Άμεσα το νοσοκομείο να προμηθευτεί επαρκή αριθμό γαντιών, μασκών υψηλής προστασίας, προσωπίδες και στολές για όλα τα τμήματα και κλινικές.
  • Άμεσα να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε ιατρικό ( κατά προτεραιότητα παθολόγοι, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι) και παραϊατρικό προσωπικό, χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα. Υπάρχουν προσλήψεις που ενώ έχουν εγκριθεί δεν προχωράνε λόγω γραφειοκρατίας.
  • Τέλος να ενταχθούμε όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ στα ΒΑΕ και όποιο επίδομα δοθεί, να δοθεί χωρίς εξαίρεση σε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο σε αυτούς που δουλεύουν σε covid κλινική, γιατί όλοι μαζί παλεύουμε την πανδημία.

 ***  Δωρεάν Ταμπλετ: Οργή σε γονείς και δασκάλους για το φιάσκο της ΝΔ

Δωρεάν Ταμπλετ: Εξαπατούν τους Έλληνες λέγοντας ότι έχουν μοιραστεί 90.000 τάμπλετ αλλά δεν υπάρχει πουθενά ούτε ΦΕΚ, ενώ οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι έχουν πάρει 4 ή 5 τεμάχια ανά ολόκληρο σχολείο Όπου ακούς πολλά κεράσια να κρατάς μικρό καλάθι λέει μια παροιμία που απο ότι φαίνεται ίσχυσε για άλλη μια φορά στην περίπτωση των κυβερνητικών υποσχέσεων για δωρεάν ταμπλετ σε μαθητές και σχολεία καθώς η περιβόητη στήριξη στις οικογένειες που λόγω οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο τάμπλετ στο παιδί ή τα παιδιά τους για την τηλεκπαίδευση, αποδεικνύεται μια πομφόλυγα. Οργή προκαλεί σε πολλά σχολεία της Ελλάδος η εξέλιξη με τον αριθμό των ταμπλετ που έστειλε η κυβέρνηση στα σχολεία, προκειμένου οι διευθύνσεις να τα διαμοιράσουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ο αριθμός των συσκευών είναι ελάχιστος και πλέον οι διευθυντές σηκώνουν τα χέρια ψηλά. keimeno kafeneio tilekpaidefis

Τηλεκπαίδευση για κλάματα! Εικόνες ντροπής με μαθητές που κάνουν μάθημα σε καφενείο μέσα στο κρύο Οργή προκαλεί σε πολλά σχολεία της Ελλάδος η εξέλιξη με τον αριθμό των ταμπλετ που έστειλε η κυβέρνηση στα σχολεία, προκειμένου οι διευθύνσεις να τα διαμοιράσουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ο αριθμός των συσκευών είναι ελάχιστος και πλέον οι διευθυντές σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών στο newsbreak.gr μιλούν για μία αναλογία 4 έως 10 ταμπλετ ανά σχολείο, την ώρα που οι μαθητές ξεπερνούν τους 200! Την ίδια στιγμή που η φτώχεια καλπάζει στην Ελλάδα και η ανάγκη είναι πραγματική από τη στιγμή που η τηλεκπαίδευση επιβλήθηκε οριζόντια στους μαθητές όλων των βαθμίδων. Δεν μπορεί 7 στις 10 οικογένειες να βρίσκονται πλέον στο όριο η κάτω από το όριο της φτώχειας και το υπουργείο να εξασφαλίζει εξοπλισμό μόλις για το 2% αυτών. Καταδικάζουν δηλαδή δεκάδες χιλιάδες παιδιά στην αποξένωση και στην έλλειψη μόρφωσης, λόγω αδυναμίας εξασφάλισης του απαραίτητου εξοπλισμού. Η εξέλιξη αυτή συνιστά κατάρρευση της συνταγματικά κατοχυρωμένης δωρεάν παιδείας που υποχρεούται να παρέχει το κράτος στα παιδιά των ελλήνων πολιτών. Για να μην αναφερθούμε και στο χάος που ήδη προκύπτει στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδος, αφού οι πραγματικές ανάγκες των οικογενειών προκαλούν συγκρούσεις τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και μεταξύ τους. Αρκετοί διευθυντές καταλήγουν πλέον στην λύση της κλήρωσης για να μοιράσουν τον εξοπλισμό. Δηλαδή στην Ελλάδα, η μόρφωση των παιδιών δεν επαφίεται στην αριστεία, αλλά στο τζόγο. Για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ.

***   Δρ Γιώργος Φίλης: Πάμε σε Πλήρες Θερμό Επεισόδιο με Τουρκία – Εκεί μας οδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (Βίντεο)

Ελληνικός Στόλος

Ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής διδάσκει στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ),  Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων στο δελτίο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη   “Η Ευρωπαϊκή ένωση γεωπολιτικώς δρώντας είναι ένας νάνος”  https://youtu.be/S2d3Kosc1-U  .-   ► Η Τουρκία θα προσπαθήσει να θολώσει τα νερά όσο πλησιάζουμε στην Συνόδο Κορυφής και η Γερμανία θα προσπαθήσει να αποφύγει την συζήτηση για τα Ελληνοτουρκικά δείχνοντας ότι έχει διάθεση για διαπράγματευση

►Η Τουρκία θέλει διαπραγμάτευση χωρίς ατζέντα ως να έχουμε χάσει πόλεμο και είναι στο χέρι της Ελλάδας και της Κύπρου, θα έλεγα και της Γαλλίας να πείσουν αυτούς που δεν θέλουν να πειστούν ότι οδηγούμαστε στον γκρεμό με την Τουρκία
► Αν συνεχίσει μια τέτοια στάση η Ευρωπαϊκή Ένωση το μόνο που θα κάνει είναι να οδηγήσει την Τουρκία να κάνει το επόμενο βήμα ενός πλήρους θερμού επεισοδίου για αλλαγή των δεδομένων και της ισορροπίας στην περιοχή
► Από τον Μάρτιο του 2018 είμαστε σε θερμή κρίση από τότε που ξεκίνησαν τα ενεργειακά την Κύπρο
► Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που θα αλλάξει η προεδρία στις ΗΠΑ αν ξεπεράσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χωρίς κυρώσει θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα ώστε να αναγκάσει τις ΗΠΑ να διαπραγματευτούν με τους όρους της Τουρκίας
► Σε διπλωματικό επίπεδο η ΕΕ είναι νάνος. Μόνο η Γαλλία μπορεί να κάνει μεμονωμένα διπλωματία
► Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πουλήσει την οικονομική καταστροφή της Τουρκία με το επιχείρημα ότι μεγάλωσε την Τουρκία
► “Κομμάτια τις Συριάς και του Ιρακ τα επαναφέρω στην Τουρκία” δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν
► Ελπίζω συμμαχία με την Γαλλία να γίνει πριν το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και όχι μετά το Θερμό επεισόδιο
► Αν υπάρξει συμμαχία με Γαλλία θα ξέρουν οι Τούρκοι ότι εκτός από την Ελλάδα θα έχουν απέναντί τους και μια πυρηνική δύναμη

***   ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ την Πέμπτη 26/11 στην ΕΡΤ1 μετά τις 08:30! O Βελόπουλος θα μιλήσει για όλους και για όλα…

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει τις  τηλεοπτικές του εμφανίσεις με σκοπό να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για τις θέσεις της Ελληνικής Λύσης, ενώ παράλληλα θα σχολιάσει ΟΛΕΣ τις ραγδαίες εξελίξεις της επικαιρότητας, καθώς επίσης και τα εθνικά θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον.  
Την Πέμπτη 26/11  ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος, θα εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή στην Ερτ1, ‘Από τις 6’ με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά  μετά τις 08:30 το πρωί

***  Εμβόλιο – κορονοϊός: «Κλείδωσε» συμφωνία της Κομισιόν και με την Moderna

Συμφωνία και με άλλη μια φαρμακευτική, την Moderna σύναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προμηθευτεί τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η φαρμακευτική Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 94,5%.

Τον περασμένο Αύγουστο η Κομισιόν η οποία διαπραγματεύεται για λογαριασμό των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ, είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να υπογράψει συμβόλαιο με την Moderna για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού με την προοπτική αγοράς άλλων 80 εκατομμυρίων δόσεων. Οι υπογραφές για την συμφωνία αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες.




~**** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

~** ΧΘΕΣ ,....  Δευτέρα  23-11-2020  :

ΒΟΛΟΣ - ΟΦΗ  1-4  .- ^ { 39΄ Γκούσμαν , 79΄Σαρντινέρο , 84΄Δημόπουλος , 88΄πεν. Νιέρα , 90+3΄Στουγκερσον .-} .- ^ 

~** Στο Ευρωμπάσκετ σε αγώνα εξ αναβολής :

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης   58-70  .- 

~
~** Μάνος Γαβριηλίδης: “Οι ερασιτεχνικές ομάδες μετά λύπης μου δεν θα παίξουν στο Κύπελλο Ελλάδος”
Μάνος Γαβριηλίδης: “Οι ερασιτεχνικές ομάδες μετά λύπης μου δεν θα παίξουν στο Κύπελλο Ελλάδος”

ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΚΑΙ Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  Ο Πρόεδρος της επιτροπής του Κυπέλλου Ελλάδος, Μάνος Γαβριηλίδης, μιλώντας στο Ραδιοφωνικό σταθμό «Metrosport 95,5», ξεκαθάρισε ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον θεσμό. Αυτό δηλαδή το οποίο είχαν αναφέρει κι άλλοι συνάδελφοί του, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Εκτός των άλλων, το μείζον πρόβλημα, πέρα από την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων, είναι η έλλειψη ημερομηνιών, καθώς αυτές έχουν εξανεμιστεί, την ίδια ώρα που σε αυτές, συνυπολογίζονται και οι “κλειστές” ημερομηνίες, οι οποίες αφορούν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων. Ειδικότερα ο κ. Γαβριηλίδης, ανέφερε:   «Στόχος μας ήταν να δούμε ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν. Κατέληξαν οι τρεις πρόεδροι να κάνουν το καλύτερο για να αρχίσει η μια ή και οι δύο από τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή η Super league 2 και η Football League. Θα έλεγα να ξεκινήσουμε το Κύπελλο από την τέταρτη φάση και μετά. Με επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο, δηλαδή. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, με μεγάλη μου απογοήτευση, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν. Πότε θα ξεκινήσουν, πότε θα είναι έτοιμες. Θα μπορέσει τουλάχιστον η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να είναι έτοιμοι γύρω στις 15 να συμμετέχουν στο Κύπελλο. Ο τελικός θα είναι στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, όπως ήταν». Η συγκεκριμένη απόφαση, που φαίνεται ότι είναι μονόδρομος, θα επηρεάσει τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ο οποίος δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο θεσμό. Οι Κυπελλούχοι Μεσσηνίας είχαν την ατυχία να μην μπορέσουν να παίξουν τον πρώτο τους προγραμματισμένο αγώνα με τη Βάρδα, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού που είχαν ενσκήψει στην ομάδα. Ο αγώνας αυτός για την α’ φάση ήταν σε εκκρεμότητα, ενώ είχε γίνει και η κλήρωση για την 2η φάση, με τον Παλληξουριακό να περιμένει τον νικητή Βάρδα-ΑΟΔ… Πλέον, ανάλογα και με την εξέλιξη του λοκ ντάουν, ελπίζει να αγωνιστεί η Καλαμάτα, αλλά κι αυτό θα είναι δύσκολο. Βάση αρχικού προγράμματος οι ομάδες της Football League θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση από την 3η φάση, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει ήδη ξεπεραστεί κι αυτή. ΕΝΩΣΗ SL2-FL Ευχαριστίες στους ποδοσφαιριστές της Super League 1 για τη  συμπαράσταση Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους ποδοσφαιριστές της Super League 1, τη διοίκηση του ΠΣΑΠ και τις διοικήσεις των 14 ΠΑΕ – μελών της Super League 1 για τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημα της Super League 2 και της Football League να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες. Κίνηση που κορυφώθηκε το Σάββατο με την νέα ανακοίνωση συμπαράστασης των ποδοσφαιριστών της SL1 στους συναδέλφους τους και την ενός λεπτού καθυστέρηση στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σεβόμενοι πάντα το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της δημόσιας υγείας και με δεδομένη την κατά γράμμα τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως αυτά ακολουθούνται από την Α, τη τάξει, επαγγελματική κατηγορία, αναμένουμε επιτέλους το πράσινο φως της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τη βούληση της Πολιτείας για να εκκινήσουν τα πρωταθλήματά μας. Απαισιόδοξος ο Λευτέρης Αυγενάκης για έναρξη των πρωταθλημάτων. Την απαισιοδοξία του για την έναρξη κι άλλων πρωταθλημάτων, πλην Super League και Basket League, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε εκπομπή της  “ΕΡΑ σπορ”. Για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, συγκεκριμένα είπε: «Και το βόλεϊ το στηρίζουμε. Άκουσα με προσοχή τις παρατηρήσεις της Λίγκας, της Ομοσπονδίας, των αθλητών και των αθλητριών. Έχω επιχειρηματολογήσει στους λοιμωξιολόγους, αλλά όλα κινούνται με τις υποδείξεις τους, διότι σε έναν τέτοιο “πόλεμο” δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι κρίνει. Στην παρούσα φάση το κρίνω δύσκολο, όμως από τη μεριά μου υπάρχει επιμονή με επιχειρήματα στους αρμοδίους. Δεν θα ξεπεράσουμε, όμως τους ειδικούς. Ο καθένας στο γήπεδό του.».

~**  Εθνική Ελλάδας: Θετικός στον κορωνοϊό ο Φαν’τ Σιπ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό… Στα καθιερωμένα τεστ που έγιναν στις τάξεις της Εθνικής ομάδας, ο Ολλανδός προπονητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ. Πλέον, θα τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών. Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας με μήνυμά του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ενημέρωσε πως έχει ήπια συμπτώματα. Ο Ολλανδός προπονητής έγραψε συγκεκριμένα: «Βρέθηκα θετικός στον Covid-19 χθες… τώρα είναι ώρα να ξεκουραστώ και να αναρρώσω. Αισθάνομαι καλά. Έχω ήπια συμπτώματα».

Πηγή: iefimerida.gr

*** 


 

~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  :

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Μας !!

1.~ Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 01 Νοεμβρίου  2020     ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8383886848322902473  .-

2.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα   02  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/3947124920807744332  .-

3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  03 Νοεμβρίου  2020   :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/8798053289051096616  .-

 4.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  04 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6920637649873198817  .-

 5.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7804806556475854799  .- 

6.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/6816149062386365746  .- 

7.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/238444435096472498  .-  

8.- Αρφαρά  Μεσσηνίας    Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/7618936864284034836  .- 

9.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7292864674591545841  .- 

10.-  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας Το Α  και το Ω ..  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους και για όλα  ..  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου 2020:  https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/8639153183263225834/891578008382039345  .-  

11.- Αρφαρά   Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  10  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/6900032432199794218 .- 

12.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/4946969007565870017 

13.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  12 Νοεμβρίου  2020  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/1886846350432611275  .-

14.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/7363354278165168927  .-

15.~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  14 Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/3035537040406072572/4241561868834728777  .-   

16 .-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  15  Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/3359347221496432052

17 ~Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  16 Νοεμβρίου  2020   https://www.blogger.com/blog/post/edit/5308354824682069899/3902454669599402839  .- 

18 ~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη 17 Νοεμβρίου  2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6295557011334354486/5277118940804051682  .-

19.~Αρφαρά Μεσσηνία  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  18 Νοεμβρίου  2020   : https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/1767712485321247325

20.-.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/8433303383880747408  .-  

21.-Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/2321342416086533597  .-        

22.-.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 21  Νοεμβρίου  2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/205810881926802950  .-  

23 Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή  22 Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/6468522409292131429  .-  

24 ~Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  23 Νοεμβρίου  2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2865705772525572476  .-

25.- Αρφαρά Μεσσηνίας  η  Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 24  Νοεμβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7570796526153025533  .-                                                  

26.-  


 

~*ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2020  : 

1.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  01  Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/1085161594806063335  .- 

2.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  01 Οκτωβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8947210630002704439  .- 

 3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο 03 Οκτωβρίου  2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/3945385915535895562    .- 

28.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  27 Οκτωβρίου 2020   :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7777659860939029992  .- 

29.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020  :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2102634080065369120  .-

30.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/7648188433423992845  .- 

31.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   το αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  30  Οκτωβρίου 2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6535361695230097166  .- 

32.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020  :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/737117864827513198  .-  

~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου