ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~

 
 
~ 7 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Αθηνοδώρου (1), Ακεψιμά, Ισιδώρου και Λέοντος. Γαϊανού και Γαΐου. Δομετίου, Νεοφύτου, Μαρτίνου, Νικολάου και Πρίσκου. Οσίων Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων (†397). Αμμούν του εν Νητρία. Γρηγορίου, Ιγνατίου, Ιωάννου του Ρώσου, Παύλου υποτακτικού, «του εν Παρηγοριά» και Γερασίμου ασκητού, του εξ Ευβοίας.
(1)Ο άγιος Αθηνόδωρος καταγόταν από τη Μεσοποταμία και έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Ήταν θαυμαστό το ψυχικό σθένος με το οποίο υπέφερε τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε λόγω της πίστης του στον Ιησού Χριστό. Η υπομονή και καρτερικότητα που έδειξε, προσέλκυσε στον χριστιανισμό πενήντα ειδωλολάτρες, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα μαρτύρια. Έτσι παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο και στέφθηκε με το στέφανο του Μαρτυρίου.
 
ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ από την ομιλία του Αρχιάτρου -Νευροχειρουργού κ. Σπύρου Αριστ. Λαφαζάνι την 03-12-2017 στο Αρφαρά  ..:
1~*  Οσφυο-ισχιαλγία με Νευροχειρουργό Σ. Α. Λαφαζάνο Αρφαρά 03/12/2017 από το πρώτο μέρος της προσφώνησης του γιατρού Λ.Ι.Παπανικολάου: https://youtu.be/UYN3YkortsM  .-
2~* ARFARA 3/12/2017  ομιλία Σ. Α. Λαφαζάνου Οσφυο-ισχιαλγία  προσφώνηση Λ..Ι. Παπανικολάου  γιατρό  Β΄ μέρος  Νο …… ‘’’’’’’3:https://youtu.be/lu7IyIGextM  .-
3~* Arfara ομιλία Σπύρου Α. Λαφαζάνου Νευροχειρουργός ΟΣΦΥΟ-ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ λίγο πριν την έναρξη ομιλίας  :  https://youtu.be/2BDg2W2vdPA  .-

4~* ARFARA 1 3-12-2017  ομιλία Σ Α  Λαφαζάνου Οσφυο-σχιαλγία : https://youtu.be/mzrY_ou8RUA .-
5~*  ARFARA (2)  3-12-2017  ομιλία Σ.Α. Λαφαζάνου Οσφυο-ισχιαλγία  Νο 2 :  https://youtu.be/G8Y9sqUjn-k .-
6~* ARFARA 3/12/2017  ομιλία Σ Α  Λαφαζάνου Οσφυο-ισχιαλγία  Νο 3 το  τρίτο και τελευταίο μέρος ομιλίας::  https://youtu.be/qmlSThjbFHA .-
~

*** Επείγουσα ανάγκη για αίμα για τον 26χρονο Χρήστο Μάλαμα που τραυματίστηκε σε τροχαίο 
Άμεση είναι η ανάγκη για αίμα για για τον 26χρονο Χρήστο Μάλαμα που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα χθες το πρωί στην Καλαμάτα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. Όσοι έχουν την δυνατότητα μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και να δηλώσουν ότι δίνουν αίμα για τον Χρήστο Μάλαμα

*** Οι πεζοπόροι του «Ευκλή» περπάτησαν το καλντερίμι που ενώνει το Σταυροπήγιο με την Καρδαμύλη 
Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, σαράντα πέντε και πλέον φυσιολάτρες του Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» απολαύσαμε τετράωρη διαδρομή στο μονοπάτι που συνδέει το Σταυροπήγιο με την Καρδαμύλη Δυτικής Μάνης.
Περπατώντας στο λιθόστρωτο καλντερίμι, θαυμάσαμε την τέχνη και το μεράκι των ανθρώπων που κόπιασαν για την κατασκευή του.
Μαύρη, από την πολυκαιρία, πέτρα στηρίζει τους όχτους του καλντεριμιού, ενώ φυτεμένες στο έδαφος πέτρες κάνουν το μονοπάτι τόσο εύκολα προσβάσιμο στους περιπατητές.
Σε θλίβει βέβαια το γεγονός ότι τώρα, αχρείαστο πλέον, αφού έχουμε αυτοκίνητα, σε κάποια σημεία το λιθόστρωτο μονοπάτι έχει ασφαλτοστρωθεί.
Καθώς περπατάς εκεί που πολλές γενιές ανθρώπων περπάτησαν σε αλλοτινές εποχές, γυρίζεις πίσω στο χρόνο, κατανοείς τους δεσμούς του ανθρώπου με τη φύση, φαντάζεσαι τον καθημερινό του μόχθο, χωρίς αυτοκίνητα και μηχανές για βοηθούς, και ίσως βρίσκεις τον τρόπο να νοηματοδοτείς το σύγχρονο τρόπο ζωής, που φαντάζει τόσο εύκολος και είναι τόσο δύσκολος συνάμα.
Ανηφορίζοντας συναντήσαμε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία και ατενίζοντας μακριά μπροστά μας θαυμάσαμε τη θάλασσα του Μεσσηνιακού κόλπου να χρυσίζει κάτω από τις ακτίνες του φθινοπωρινού ήλιου.
Η μαγευτική αυτή εικόνα μας συνόδευε στην υπόλοιπη διαδρομή μας έως την Καρδαμύλη.
Εκεί, με την ξεγνοιασιά που μας χάρισε η όμορφη αυτή πεζοπορία, και με τη συντροφιά σαρανταπέντε καλόκαρδων ανθρώπων που πεζοπορήσαμε μαζί, απολαύσαμε το απογευματινό μας καφεδάκι μπροστά στη θάλασσα, σε μια ήσυχη τουριστική πόλη, χωρίς την κίνηση και το θόρυβο του καλοκαιριού.
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους, που μοιράστηκαν μαζί μας αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και δίνουμε ραντεβού για την επόμενη συνάντησή μας.
Ευχαριστούμε επίσης την Α’ Αντιπρόεδρο του «Ευκλή» Ελένη Οικονομοπούλου, που ακούραστη διοργανώνει τις ωραίες αποδράσεις στη φύση, τον Σπύρο Κάραλη και τον Παν. Μασουρίδη, που ακολουθώντας τελευταίοι πρόσφεραν τη βοήθειά τους σε όσους πεζοπόρους τη χρειάστηκαν, την Άντζελα Τοτάκη, τον Κωνσταντίνο Κορομηλά και τον Δημήτριο Μπαζίγο, που με χαρά οδήγησαν την ομάδα στο μονοπάτι.
Βέβαια δεν μπορούμε, να ξεχάσουμε τον Γεώργιο Κότση, ο οποίος φτάνοντας πρώτος στον τελικό προορισμό φρόντισε, ώστε οι πεζοπόροι να βρουν τους κατάλληλους χώρους για ξεκούραση, πριν κλείσει μια ακόμη ευχάριστη Κυριακή.
  Γράφει η Αγγελική Ματσούκα (Υπεύθυνη εκδρομών και κοινωνικών εκδηλώσεων)

***   Βαγγέλης Ξυγκώρος: «Όλοι μαζί μπορούμε για το καλύτερο του νομού…» 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μεσσηνία – Καινοτομία», Βαγγέλης Ξυγκώρος, μας μιλά για τις εκλογές στο επιμελητήριο Μεσσηνίας 
 Ανάποδα αρχίζει να μετρά από σήμερα ο χρόνος για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την εκλογή νέας διοίκησης. Οι κάλπες ανοίγουν σήμερα στην Κυπαρισσία (στο Δημαρχείο, 12.00 μ. – 6.00 μ.μ.), συνεχίζονται αύριο στην Πύλο (στο Δημαρχείο, 12.00 μ. - 6 μ.μ.) και ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα (στα γραφεία του Επιμελητηρίου, 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.).
Το «Θάρρος» συζήτησε χθες με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Μεσσηνία- Καινοτομία», Βαγγέλη Ξυγκώρο, τόσο για την εκλογική αναμέτρηση όσο και για το μέλλον της Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αποδείχθηκε ότι ο κ. Ξυγκώρος έχει ένα απόλυτα ξεκαθαρισμένο πλάνο στο μυαλό του, τη διάθεση να «σπάσει αβγά» εκεί που πρέπει, αλλά και το μεράκι να δει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να παίρνει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που του ανήκουν στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Μεσσηνίας.
Εξάλλου, η εταιρεία του είναι ένας από τους «φάρους» της επιχειρηματικότητας στο νομό, που δείχνει το δρόμο της καταξίωσης, μια εταιρεία που βγάζει στον αφρό την κρυφή δυναμική των μάνατζερ και του εργατικού δυναμικού της περιοχής.
Λόγω της πολυσχιδούς επιχειρηματικής του δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης μας έδωσε να καταλάβουμε ότι γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό το «πώς» η Μεσσηνία θα περάσει σε μιαν άλλη φάση ανάπτυξης. Υπό έναν, όμως, όρο: Όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο παραπάνω εγχείρημα «να προχωρήσουμε μαζί… γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα». Αυτό είναι το πιστεύω του κι αυτό καταθέτει και ο συνδυασμός του ως λύση στο δύσκολο- όντως- πρόβλημα.
Ο Αντόνιο Γκράμσι είχε μιλήσει για την «απαισιοδοξία της γνώσης και την αισιοδοξία της βούλησης». Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος έχει τη διάθεση να… στοιχηματίσει επ' αυτού. Ως επιχειρηματίας γνωρίζει ότι η Μεσσηνία θα πρέπει να περάσει από τη… Σκύλλα και τη Χάρυβδη, αλλά έχει τη θέληση να πάρει μέρος στο εγχείρημα.

  Η συνέντευξη
Η πρώτη μας ερώτηση είχε να κάνει με την απόφασή του να ασχοληθεί με το… καράβι του Επιμελητηρίου. «Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο Επιμελητήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα τελευταία δύο χρόνια η επιθυμία μου για ενεργή συμμετοχή στην περαιτέρω ανάπτυξή του ρίζωσε πιο βαθιά μέσα μου. Έβλεπα ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα, αν… σηκώναμε τα μανίκια. Ο θεσμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία. Έτσι φτάσαμε στον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε μια ομάδα ανθρώπων καταθέσαμε τα όνειρά μας και θελήσαμε να ζητήσουμε την ψήφο των συναδέλφων μας», σχολίασε.
Η επόμενη ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μίλησε με πολύ κόσμο, συνάντησε πολλούς επιχειρηματίες. Του ζητήσαμε να μας περιγράψει την οικονομική εικόνα της Μεσσηνίας. Η απάντησή του ξεκάθαρη: «Τα τελευταία χρόνια και οι μεσσηνιακές επιχειρήσεις ζουν με το… πιστόλι στον κρόταφο. Αρκετές τα κατάφεραν, άλλες υποφέρουν. Το πλαίσιο για όλους μας είναι ασφυκτικό. Φορολογικό, ασφαλιστικό, κρίση ρευστότητας, δυσπιστία για το μέλλον. Παρ' όλα αυτά για τη Μεσσηνία αχνοφαίνονται κάποιοι παράμετροι που μπορούν να χαλαρώσουν τη θηλιά.
Για παράδειγμα, ο τουρισμός, αλλά και ο πρωτογενής τομέας. Η σύνδεση και των δύο, μια και το σύνθημα “ήλιος και θάλασσα” δεν αρκεί. Χρειάζεται ένα πάντρεμα, χρειάζεται να αναπτύξουμε όλες τις μορφές τουρισμού.
Αλλά και η αναγκαιότητα να χαράξουμε ένα απόλυτα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, με τη συνέργεια όλου του επιχειρηματικού κόσμου και την απόλυτη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, αλλά πρέπει να… σηκωθούμε από τις καρέκλες μας. Να κάτσουμε σ' ένα τραπέζι, να αποφασίσουμε κάποια πράγματα και να τα ακολουθήσουμε εν είδει… ευαγγελίου. Εμείς υποστηρίζουμε ότι η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, ώστε να αρχίσει ο ιδιωτικός τομέας να παράγει περισσότερα και ποιοτικότερα προϊόντα και είδη, να αυξηθούν οι εξαγωγές, να μειωθούν οι εισαγωγές και να πολλαπλασιαστούν τα κρατικά έσοδα, ώστε να σταματήσει το φοροκυνηγητό".
Σε μια εποχή οικονομικής ανέχειας και κρίσης των θεσμών σε όλες τις βαθμίδες, πώς θα πείσει τον επιχειρηματία ότι δεν υπάρχουν μόνο λόγια, αλλά και λύσεις; «Δε διαθέτω κάποιο μαγικό ραβδί. Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω σε όλους τους τόνους ότι διαθέτουμε κέφι, μεράκι και βούληση. Ο συνδυασμός μας αποτελείται από υποψηφίους που γνωρίζουν τα προβλήματα, αλλά “βαρέθηκαν να βλέπουν τα τρένα να περνούν” για τη Μεσσηνία. Αγαπάμε τον τόπο μας, εδώ επιχειρούμε, ας κάνουμε, λοιπόν, κάτι που θα μας πάει ακόμα πιο μπροστά».
Η συζήτηση είχε… ζεσταθεί για τα καλά. Ευκαιρία για μια προσωπική ερώτηση. Πώς θα χαρακτήριζε την προεκλογική περίοδο; «Τα πράγματα σε γενικές γραμμές κινήθηκαν με αρκετή δόση πολιτισμού». Επιμένω. Οι προσωπικές επιθέσεις του ανθυποψηφίου του δεν τον επηρέασαν; «Ποτέ δεν πίστεψα ότι οι αντιπαραθέσεις βοηθούν το μέλλον του Επιμελητηρίου. Θέλησαν να μη χαθεί το μέτρο και να μην υπάρξουν ανούσιες συζητήσεις. Προσωπικά, ποτέ στη ζωή μου δεν έχω εμπλακεί σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, πόσω μάλλον την ώρα που πρέπει να εκφράσω το όραμα, τους προβληματισμούς και το σχέδιο άλλων 113 επαγγελματιών για το μέλλον του τόπου μας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για τσακωμούς, όταν οι επιχειρηματίες παλεύουν για να κρατήσουν σε ανάπτυξη ή να διατηρήσουν ζωντανή την επιχείρησή τους. Είμαστε συνάδελφοι, όχι αντίπαλοι. Εξάλλου, το έχω υπογραμμίσει και άλλες φορές, την επομένη των εκλογών πρέπει να συνεργαστούμε, πρέπει να λειτουργήσει το Επιμελητήριο, να εξυπηρετεί τα μέλη του και να προωθεί τις προτάσεις τους.
Επιπλέον, δε βλέπω ότι χρησιμεύει η… καραμέλα ότι είμαι συνεχιστής του παρελθόντος. Σέβομαι όλους όσοι έχουν προσφέρει στα κοινά, αλλά θέλουμε και εμείς να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι».
Για το τέλος της συζήτησης ζητήσαμε ένα μήνυμα από τον κ. Ξυγκώρο προς τους συναδέλφους του: «Πιστεύω απόλυτα ότι η οικονομία της Μεσσηνίας έχει μέλλον μόνο εάν έχει επίδοση στην καινοτομία και εάν ο κύριος γνώμονας στο σχεδιασμό είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Ο συνδυασμός έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, αλλά για να το επιτύχει χρειάζεται να είναι ενωμένη η επιχειρηματική κοινότητα και με σοβαρότητα να διεκδικήσει από την πολιτεία την εφαρμογή του. Εμείς είμαστε έτοιμοι και ζητούμε από τους συναδέλφους μας να προχωρήσουμε μαζί... γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Το σπίτι μας είναι το Επιμελητήριο, το μέλλον του και γι' αυτό πρέπει να φροντίσουμε. Αρκεί να υπάρξει το πρώτο βήμα. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη το δυνατόν συμμετοχή στις εκλογές. Ας ψηφίσουν όποιον θέλουν. Άλλωστε, ικανοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Πρέπει, όμως, να συμμετάσχουμε στις εκλογές όλοι μας».   Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Παραδόθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 23χρονη στο Ασπρόχωμα 
Χθες το πρωί συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Κώστα Κρόμπα, παραδόθηκε στην Αστυνομία και συνελήφθη ο 49χρονος οδηγός του μοιραίου οχήματος, που παρέσυρε την 23χρονη στο Ασπρόχωμα, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, ενώ αρχικά σταμάτησε, έφυγε όταν πήγε στο σημείο το ασθενοφόρο και πριν φτάσει η Αστυνομία.

*** Νέο ωράριο λειτουργίας και εξυπηρέτησης του κοινού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας 
Από χθες εφαρμόζεται νέο ωράριο λειτουργίας και εξυπηρέτησης του κοινού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.
Τα μέλη και το αναγνωστικό κοινό της Καλαμάτας μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών (δανεισμός, εγγραφή, αναγνωστήριο, κέντρο πληροφόρησης με σύνδεση στο internet ADSL υψηλών ταχυτήτων, τοπικός Τύπος, παιδικό τμήμα), Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.30 έως 14.00 και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, 17.00 έως 20.00.
Για κάθε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2721096818 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@vivlkkal.mes.sch.gr.

*** Ποια επιδόματα θα δίνει ο νέος ΟΓΑ 
Στο νέο ΟΓΑ που θα ονομάζεται σε λίγο διάστημα ΟΠΕΚΑ, θα ενταχθούν εκτός από τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων που ήδη ανήκουν στην αρμοδιότητά του, αλλά και τα αναπηρικά επιδόματα.
Στόχος του ΟΠΕΚΑ, όπως έχει διαμηνύσει και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα Φωτίου, είναι τα οικογενειακά επιδόματα να χορηγούνται πλέον κάθε μήνα.
Όπως είχε αναφέρει η κα Φωτίου: «Ο πολίτης για να έχει ηρεμία πρέπει να ξέρει ακριβώς πότε θα τα πάρει... θα θέλαμε σε μηνιαία βάση αντί για τρεις φορές το χρόνο...» είχε αναφέρει πριν από λίγο διάστημα.
Ο μεγάλος στόχος, όπως είχαν γράψει πρώτα τα dikaiologitika news, είναι επίσης να καταστεί εφικτό ο νέος ΟΓΑ να αναλάβει και τη λειτουργία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Ειδικά τα 20 αναπηρικά επιδόματα που θα περάσουν στην ευθύνη του ΟΓΑ αφορούν περίπου 200 χιλ. δικαιούχους, ενώ υποβάλλονται κάθε χρόνο άλλες 20.000 αιτήσεις. Κοστολογούνται στα 120 εκατ. ευρώ το δίμηνο, ποσό που σημαίνει ότι σε ετήσια βάση προσεγγίζουν τα 720 εκατ. ευρώ.
Αν στο συγκεκριμένο ποσό προστεθούν τα 650 εκατ. ευρώ που είναι η ετήσια δαπάνη για τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και το 1 δισ. ευρώ που πρόκειται να ανέλθει η δαπάνη για το ΚΕΑ, τότε ο ΟΓΑ είναι πιθανό από το 2019 και μετά να καλείται να διαχειριστεί σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ ετησίως για να καλύπτει παροχές σε επιδόματα σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα ή με προβλήματα αναπηρίας…
Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού έχουν εντοπίσει προβλήματα που υπάρχουν στη βάση δεδομένων για τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων. Για το λόγο αυτό επιχειρείται να ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση όλων των δεδομένων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ταλαιπωρία των δικαιούχων. Η διοίκηση του Οργανισμού θεωρεί ότι για να επιταχυνθεί η διαδικασία, αλλά και για να γίνει πιο ποιοτική δουλειά, είναι απαραίτητη η πρόσληψη τουλάχιστον δέκα ειδικών στον τομέα της πληροφορικής.
Στο σκέλος αυτό εστιάζεται και η προσπάθεια να υπάρξει άμεση διασύνδεση του ΟΠΕΚΑ με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν στο Δημόσιο για τους δικαιούχους επιδομάτων. Η διασύνδεση, που έχει ήδη γίνει με την ΑΑΔΕ θα πρέπει να ολοκληρωθεί με το Δημοτολόγιο, την Αστυνομία και το Ληξιαρχείο, διαδικασία για την οποία δουλεύουν σε σταθερή βάση οι υπηρεσίες του Οργανισμού.

*** Συγκέντρωση ειδών για την «Κιβωτό του κόσμου» στην Τριφυλία 
Επειδή τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο διασκέδαση και ψυχαγωγία, είναι πάνω απ’ όλα γιορτή αγάπης, ο Δήμος Τριφυλίας εκδηλώνει την αγάπη του στην «Κιβωτό του κόσμου» και συγκεντρώνει γάλα και λάδι, παιχνίδια και παραμύθια, στα Δημοτικά Καταστήματα όλων των πόλεων από 11 έως 29/12.
Κι όπως αναφέρεται σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει 3.009 μαθητές… Σκεφτείτε πόση αγάπη θα μεταφέρουν στην Κιβωτό και πόσες ανάγκες θα καλύψουν 3.009 κουτιά γάλακτος… ένα κάθε μαθητής! Πόσα παραμύθια διαβασμένα και ξεχασμένα στις βιβλιοθήκες θα συνοδεύσουν τα όνειρα άλλων παιδιών.
Δε μπορεί παρά να περισσεύει σε κάθε οικογένεια ένα λίτρο λάδι από την καινούργια σοδειά του ευλογημένου τόπου μας, για να κάνει σπιτικό το φαγητό των παιδιών της Κιβωτού. Ας βοηθήσουμε όλοι να γεμίσουν οι κούτες από το περίσσευμα της αγάπης μας. Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μάθουν να μοιράζονται και να νιώθουν το ανεκτίμητο συναίσθημα της προσφοράς». 

*** ΠΡΟΚΛΗΣΗ στη ΘΡΑΚΗ! Φέρνουν Τούρκους «κλακαδόρους» για την υποδοχή του Ταγίπ...

~ Ένα 24ωρο έμεινε για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη και η Άγκυρα δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Μετά τα προκλητικά διαδικτυακά καλέσματα, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο "Β"...
Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων οργανωμένη μετακίνηση Τούρκων που ζουν στην Αδριανούπολη, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη με λεωφορεία. Στόχος να μαζευτεί πλήθος κόσμου στη Θράκη κατά την άφιξη του Ερντογάν. Εκείνοι που έχουν δεχτεί να κάνουν το ταξίδι, αναμένεται να περάσουν αύριο το πρωί τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, προκειμένου να φτάσουν στην Κομοτηνή και να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ, στη φιέστα που οργανώνεται. Η Άγκυρα φαίνεται να μην αφήνει τίποτα στην τύχη.
 «Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. Μήπως τελικά η Άγκυρα δεν εμπιστεύεται αρκετά τους εδώ μουσουλμάνους; Μήπως φοβούνται ότι οι συμπατριώτες μας ξύπνησαν και δεν πέφτουν στην παγίδα της χειραγώγησης και πολιτικο-εθνικιστικής εκμετάλλευσης» διερωτάται το tourkikanea.gr, που θέτει ευθέως θέμα αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης εάν επιχειρηθεί να πάρουν μέρος στην υποδοχή Ερντογάν στην Κομοτηνή, εισαγώμενοι «κλακαδόροι».
 Στον… αγώνα της φιέστας και οι ιμάμηδες
 Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν τις τελευταίες μέρες πόρτα πόρτα τα χωριά. Ο ιμάμης του χωριού Γλαύκη, Ερκάν Αζίζογλου, με συνεχή αναρτήσεις στα social media, ενημερώνει τους συγχωριανούς του πως : “Θα μπει λεωφορείο από το χωριό μας για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της μητέρας πατρίδας μας Κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή”.
 Η ανάρτηση ψευδομουφτή στη Θράκη
 «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή θα τιμήσει την Δυτική Θράκη μας» έγραψε στο Twitter o ψευδομουφτής Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.
 Προκλητικά διαδικτυακά καλέσματα
 Στις διαδικτυακές σελίδες ατόμων της μουσουλμανικής μειονότητας, φτάνουν μηνύματα όπως αυτό που θα δείτε παρακάτω. Οι αποστολείς από την Τουρκία καλούν σε ξεσηκωμό και… περιμένουν υποδοχή από 145.000 άτομα, στον πρόεδρο της Τουρκίας.
 Στο επίμαχο μήνυμα οι Έλληνες της Δυτικής Θράκης, αποκαλούνται για ακόμα μία φορά Τούρκοι που… πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους. Καλούνται να αφήσουν στην άκρη του μυαλού τους, τις όποιες διαφωνίες έχουν με τις πολιτικές του Ερντογάν «γιατί αυτή είναι η μέρα της Τουρκίας».
 Για ακόμα μία φορά δεν λείπουν και οι αναφορές στον Σαδίκ Αχμέτ που σκοτώθηκε το 1996 σε τροχαίο δυστύχημα. Η Άγκυρα μετά τον θάνατό του, φρόντισε να τον κάνει ήρωα και να δώσει μάλιστα το όνομά του, σε δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Το διαδικτυακό μήνυμα για την επίσκψη Ερντογάν

«Εξαφανίσατε τον Σαδίκ Αχμέτ που έφερνε στην πλατεία μπροστά στο δικαστήριο δέκα χιλιάδες άτομα και τα ενθουσίαζε με την ομιλία του. Αυτή την φορά δεν θα είναι όμως μόνο η Κομοτηνή, αλλά Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη,  Σαππες και Μύκη, όλη η Δυτική Θράκη θα βρίσκεται στους δρόμους της Κομοτηνής.
 Η κριτική και η αντιπολίτευσή αφήνεται κατά μέρος. Η μέρα είναι μέρα του Ερντογάν. Η μέρα είναι μέρα της Τουρκίας, είναι η μέρα που όλοι οι φόβοι πάνε στην άκρη, είναι η μέρα που 145.000 άνθρωποι θα κραυγάσουν με κοινό ενθουσιασμό. Αυτή είναι η μέρα, όλοι με μια καρδιά, όλοι είμαστε Ερντογάν. Διότι αυτός είναι ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Την Παρασκευή, oι δρόμοι γύρω από το τζαμί Κιρμαχαλλέ να γεμίσουν και να πλημμυρίσουν.
 Την Παρασκευή η Τουρκική Δημοκρατία θα βρίσκεται στην Κομοτηνή για να δείξει όχι την δικαιοσύνη αλλά την δύναμη της αγάπης. Λαέ της Δυτικής Θράκης που γέμισες τις πλατείες με τον Σαδίκ  Αχμέτ.
 Το έπραξες και παλιότερα. Πάλι  μπορείς να το κάνεις.
 Τώρα πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η δυτική Θράκη!
 Η εξουσία που καταδικάζει την δικαιοσύνη, που απαγορεύει την ονομασία ¨Τούρκος¨ και δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες μας, πρέπει τώρα να βρει απέναντι του εκατό χιλιάδες κόσμο.»
 Πηγή: tourkikanea.gr

***  'ΠΑΓΩΣΕ' το ΜΑΞΙΜΟΥ από τη συνέντευξη Ερντογάν! Θρίλερ με την επίσκεψη...

~ Όλα όσα η Αθήνα δεν θέλει καν να ακούει ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του στην χώρα μας. Μέσω της συνέντευξής του άνοιξε σε ανώτατο επίπεδο θέμα αλλαγής της συνθήκης της Λωζάννης, ζήτημα υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, αλλά και θαλάσσιων συνόρων μέσω οριοθέτησης (αλλαγής) του εναέριου χώρου, αλλά και των χωρικών υδάτων.
 Η συνέντευξη του Ερντογάν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέτρεψε μέσα σε μισή ώρα σχεδόν όλα όσα είχαν συμφωνηθεί σε διπλωματικό επίπεδο τους τελευταίους πέντε μήνες σχετικά με την επίσκεψή του στην Ελλάδα.
 Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε και τα οποία αποτελούν “κόκκινη γραμμή” διαχρονικά για τις ελληνικές κυβερνήσεις “πάγωσαν” το Μαξίμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άναψε το τηλέφωνο από τις επικοινωνίες μεταξύ Μαξίμου, Προεδρικού Μεγάρου και υπουργείου Εξωτερικών. Υπήρξαν ως και απόψεις για ακύρωση της επίσκεψης, ωστόσο κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ψυχρό “πόλεμο” τις δύο πλευρές. Ουσιαστικά η ελληνική πλευρά έχει αποφασίσει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ανασκευής των δηλώσεων, ακόμη και πριν την άφιξη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα.
 Η επίσκεψη επισήμως χαρακτηρίζεται σημαντική καθώς οι διπλωματικές επαφές είναι το βασικότερο μέσο επίλυσης των διαφορών, ωστόσο με νόημα επισημαίνεται ότι η θέση της Αθήνας εκφράστηκε με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα πως “η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες, όχι να υψωθούν τείχη”.
 Το μήνυμα της Αθήνας είναι σαφές. Η Ελλάδα δεν μπαίνει στη διαδικασία συζήτησης της συνθήκης της Λωζάννης, πόσο μάλλον σε διαδικασία αναθεώρησής της. Για την ακρίβεια ο Δ. Τζανακόπουλος είπε πως “ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο, πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών. Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή”.
 Το τούρκικο παζάρι
 Επί της ουσίας ο Ερντογάν βάζει για πρώτη φορά στο τραπέζι των απαιτήσεων της Τουρκίας σε αυτό το επίπεδο (το έχει κάνει μονάχα σε ομιλίες του στην Τουρκία) ζήτημα συνθήκης της Λωζάννης.
 Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε ότι το κύριο ενδιαφέρον του είναι στα νότια και ανατολικά των συνόρων του και σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις της συνθήκης για τα όρια των τουρκικών συνόρων με Ιρακ και Συρία λέγοντας πως “η Συνθήκη της Λωζάνης δεν περιβάλλει μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την περιοχή. Αυτή η Συνθήκη αφορά ολόκληρη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού, πιστεύω ότι συν τω χρόνω, όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση. Και η Λωζάνη, με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, χρειάζεται μια επικαιροποίηση”.
 Δεν έμεινε ωστόσο εκεί καθώς αναφέρθηκε σε όλο το εύρος της συνθήκης λέγοντας “όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε”.
 Οι … “ομοεθνείς” της Θράκης
 Η αναφορά του Ερντογάν στη συνθήκη της Λωζάννης έχει αντίκτυπο και στη Θράκη. Η μόνιμη τακτική της επίσκεψης Τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή αποτελεί και μια μόνιμη πρόκληση για την Ελλάδα.
 Ο Ερντογάν δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Θράκη. Το είχε κάνει και το 2005, ως πρωθυπουργός, τότε, της Τουρκίας. Θα το επαναλάβει αύριο Παρασκευή, ωστόσο, αυτή τη φορά επέλεξε πριν καν πατήσει το πόδι του επί ελληνικού εδάφους να προκαλέσει.
 Ξεχνώντας την συνθήκη της Λωζάννης και δίνοντας το στίγμα του τι εννοεί με το θέμα της… συζήτησης από το Α ως το Ω έκανε αναφορά σε ομοεθνείς του που ζουν στη Θράκη!
 Τι κι αν η συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται σε Έλληνες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει πως “εκεί υπάρχουν περίπου 150.000 πολίτες ομοεθνείς μας. Από τη στιγμή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα δεν θα ήταν σωστό να μην επισκεφθώ τους ομοεθνείς μας”.
 Μάλιστα οι έμμεσες αναφορές μερικές φράσεις πιο κάτω σταματούν και ο Ερντογάν κάνει ξεκάθαρη αναφορά σε “Τούρκους” της Θράκης:
 “Οι Ρωμιοί συμπατριώτες μας στη Τουρκία δεν είναι τόσο πολλοί όσο οι Τούρκοι στη Δυτική Θράκη”.

Φωτογραφία από την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη τον Μάιο του 2005
Από τη Θράκη… στο Καστελόριζο
 Ο Ερντογάν σε ότι αφορά στα “αγκάθια” των σχέσεων με την Ελλάδα έγινε συγκεκριμένος αναφέροντας ποια είναι τα “θέματα” που θέτει η Τουρκία, λέγοντας πως “έχουμε θέματα στην οριοθέτηση του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων συνόρων και στον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας… θα αναρωτιέστε γιατί είναι πολύ προβληματικό τα τουρκικά πλοία να πλέουν στο Αιγαίο. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ανεχθούμε… Τα μαχητικά μας αεροσκάφη δεν πρέπει να αποτελούν απειλή το ένα απέναντι στο άλλο…”
 Με λίγα λόγια ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να ανοίξει όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο. Δεν χρησιμοποιεί τυχαία τη φράση θαλάσσια σύνορα ούτε και το θέμα της πλεύσης των τουρκικών πλοίων σε συνδυασμό με τον εναέριο χώρο…
 Γνωρίζει καλά ότι το ελληνικό παράδοξο με τα έξι ναυτικά μίλια ως εθνικό θαλάσσιο χώρο και τα δέκα ναυτικά μίλια ως εναέριο χώρο λειτουργεί προβληματικά για την Ελλάδα. Μια διεθνής διαιτησία ίσως λειτουργήσει σε βάρος της χώρας μας και έτσι επιλέγει την πίεση σε διμερές επίπεδο…
 Σε ένα επίπεδο όπου η Τουρκία διατηρεί το casus belli σε ότι αφορά τα χωρικά ύδατα και για το οποίο με νόημα αναφέρει πως “αν μπορέσουμε να διατηρούμε κάποια θέματα εντός της ατζέντας μας, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν για παράδειγμα αιτίες πολέμου, αυτό θα περιέπλεκε την κατάσταση. Και το casus belli είναι ένα από αυτά τα θέματα. Οπότε δεν θα πρέπει να προκαλούμε. Ας αφήσουμε τους ειδικούς από τις δύο πλευρές να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και έτσι θα τις ξεπεράσουμε”.
 Το μήνυμα είναι σαφές πως είναι καλύτερα να μπει η Ελλάδα σε συζήτηση των κόκκινων γραμμών της απ’ την απειλή ενός πολέμου ή ενός ατυχήματος στο Αιγαίο.
~ Συνέντευξη Ερντογάν: Προκλήσεις λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα : https://youtu.be/qEWNfZVNxXg  .-
*  Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η έμμεση αναφορά τους σε… ελληνικές παραβιάσεις λέγοντας πως “οι δυο πλευρές αισθάνονται την ανάγκη να απαντήσουν η μια στην άλλη στην περίπτωση που κάποια πλευρά παραβιάσει τον εναέριο χώρο. Και είχαμε τέτοιες σχετικές εμπειρίες πρόσφατα….”.  newsit

***  ΣΚΙΖΕΙ τους ΑΙΘΕΡΕΣ! Το υπερηχητικό 'φάντασμα' του Πούτιν είναι εδώ και αλλάζει τις ισορροπίες...

~  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Su-57 (πήρε το κωδικό όνομα "Ghost"), γνωστού μέχρι πρότινος ως T-50, με αναβαθμισμένο κινητήρα νέας γενιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε για την παρθενική 17λεπτη πτήση του από το Ινστιτούτο Πτήσεων και Ερευνών Σουκόφσκι, που βρίσκεται σε ένα προάστειο 40 περίπου χλμ, έξω από την Μόσχα.
Η εταιρεία Σουχόι, η οποία κατασκεύασε το αεροσκάφος, έχει κάνει εννέα δοκιμές από το 2010.
« Η επιτυχημένη δοκιμή του νέου κινητήρα θα δώσει πρόσθετη ώθηση στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό δυναμικό της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας» δήλωσε στο Tass ο ρώσος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το Su-57 χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία και ισχυρή υπερηχητική ικανότητα πτήσης, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμο το 2018.
 Γενική Περιγραφή
 Πρόκειται για ένα βαρέος τύπου αεροσκάφος (με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 35 τόνους), όπως τα Su-27 και Su-47. Σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35. Διαθέτει στοιχεία απόκρυψης ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή κ.τ.λ.), γνωστά ως "stealth". Σε αυτή τη λογική κινείται και η ενσωμάτωση των όπλων του σε 2 αποθήκες, εσωτερικά στην άτρακτο και πιθανώς σε ακόμη 2 θέσεις στις βάσεις των ημιπτερύγων.
Το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο, είναι δικινητήριο και θα διαθέτει όπως λέγεται 5 ραντάρ, (μεταξύ αυτών και στα χείλη προσβολής των πτερύγων), σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετακαύση, έχει λόγο ώσης/βάρους περίπου 1,4, αλλά οι κινητήρες του θα αλλάξουν αφού οι κανονικοί του ακόμα είναι στο στάδιο δοκιμών. Οι κινητήρες δεν στηρίζονται στους παλαιότερους Saturn 117S, παράγουν μεγαλύτερη ώση και διαθέτουν περίπλοκο σύστημα αυτοματοποίησης για διευκόλυνση στους διαφορετικούς τρόπους χειρισμού του σκάφους. Οι ακριβείς προδιαγραφές των νέων κινητήρων είναι ακόμη μυστικές.
Το αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα θερμικής απεικόνισης "OLS-50M", με δυνατότητες ανίχνευσης στόχων χαμηλού Η/Μ ίχνους, εξελιγμένη ζεύξη δεδομένων, εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου/συλλογής πληροφοριών (ELINT) καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής "βοήθειας" (συνεργασίας) του πιλότου, ώστε να τον ελαφρύνει από κάποια καθήκοντα και να του επιτρέπει να συγκεντρώνεται στην αποστολή του (e-cockpit), εν είδει τεχνητής νοημοσύνης του σκάφους.
Οι αποστολές που θα αναλαμβάνει το αεροσκάφος θα είναι τόσο αεροπορικής υπεροχής, όσο και αποστολές στη γραμμή μετώπου (βομβαρδισμοί κ.τ.λ.).
News247

***  Ο Καμμένος ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ τον ΣΑΒΒΙΔΗ στο Ε! ΧΑΜΟΣ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...

~ Στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, πρόεδρο του ΠΑΟΚ και επισήμως ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού.
Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της πλήρους μεταβίβασης του σταθμού σε εταιρία συμφερόντων του, ο Ιβάν Σαββίδης πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στον σταθμό. Μπήκε στο κανάλι εν μέσω χειροκροτημάτων από τους εργαζόμενους. Αφού μίλησε στους εργαζόμενους, ο κ. Σαββίδης μετέβη στο γραφείο του διευθυντή του «Ε» όπου τον περίμενε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος!
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν εμφανίστηκε δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη την ώρα των ανακοινώσεων στους δημοσιογράφους, αλλά μετά τη συζήτηση του νέου ιδιοκτήτη με τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού συναντήθηκε με τον ομογενή επιχειρηματία.
 ΝΔ: Ο Καμμένος μαζί με τον κουμπάρο του μεσάζοντα Παπαδόπουλου
Πήγες της ΝΔ σχολίασαν πως «παρακολουθούμε με έκπληξη και ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στο «κανάλι Ε» και θεωρούμε αυτονόητο ότι θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες του εν λόγω επιχειρηματία και από το ΕΣΡ. Επίσης θεωρούμε ανήκουστο να παρίσταται μαζί με τον επιχειρηματία ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, υπενθυμίζοντας ότι ο κουμπάρος του επιχειρηματία είναι ο μεσάζωνΠαπαδόπουλος της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας».
 Ο Αδωνις Γεωργιάδης
Νωρίτερα σκληρή ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στην είδηση ότι ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε μαζί με την Ιβάν Σαββίδη στην παραλαβή του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».
«Πρόκειται για απίθανα πράγματα αυτά που συμβαινουν! Πάει ο επιχειρηματίας να παραλάβει το Κανάλι του συνοδεία του Υπουργού....Πρώτη Φορά Αριστερά» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.
Και πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Δηλαδή για να το καταλάβετε, του χάρισαν μερικά εκατομμύρια με τροπολογία δήθεν για την ΣΕΚΑΠ και αυτός με αυτά τα λεφτά τους αγόρασε κανάλι. Και έχουν τα μούτρα να μιλάνε για διαπλοκή....»
 Τι είπε ο Σαββίδης στους δημοσιογράφους του «Ε»
Ο Ιβάν Σαββίδης πέρασε την είσοδο λίγο πριν τις μία το μεσημέρι ενώ οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλου που είχαν ενημερωθεί περίπου μία ώρα πριν για την άφιξη του νέου ισχυρού άνδρα του καναλιού, συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό πλατό του studio Αλφα.
Από τις πρώτες του φράσεις νέος ιδιοκτήτης εμφανίσθηκε προσιτός, αποφασιστικός αλλά και...αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις του για το νέο του εγχείρημα στα media.
«Το νέο πρόγραμμα του σταθμού θα είναι ισορροπημένο, ανάμεσα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία» τόνισε απαντώντας σε ερώτηση εργαζόμενου στο κανάλι, αφού ο ίδιος μετά τις ανακοινώσεις που έκανε, θέλησε να κάνει και διάλογο με τους υπαλλήλους.
«Αν με ρωτάτε για την πολιτική του σταθμού, θα σας πω ότι δεν θα παίζει ότι αρέσει στον Σαββίδη», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχουν ειδικοί και επαγγελματίες τους οποίους εμπιστεύεται.
Ωστόσο επισήμανε ότι «είναι απίστευτο στην Ελλάδα να μην αφήνουμε την κυβέρνηση, την οποιαδήποτε κυβέρνηση, να κάνει τη δουλειά της, αλλά να στεκόμαστε διαρκώς απέναντι σε αποφάσεις και να δημιουργούμε εμπόδια».
Φράση που δικαιώνει κατά κάποιο τρόπο τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς περί του νέου «Ε», ότι θα ακολουθήσει φιλοκυβερνητική γραμμή.   Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην εξαγορά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «είναι μια επένδυση, μια εξαγορά που δεν χάρηκα, γιατί έρχονται τα κόμματα (της αντιπολίτευσης) και δημιουργούν εμπόδια για την ανάπτυξη μιας ήδη προβληματικής επιχείρησης, αντί όλοι μαζί να βοηθήσουν στο να γίνει το λιμάνι ανταγωνιστικό και να ανοίξουν θέσεις εργασίας».
Ο Ιβάν Σαββίδης στην ομιλία του που μετέφραζε κατά λέξη μεταφραστής τον οποίο μάλιστα ο ίδιος διόρθωσε κάποιες στιγμές, περιέγραψε το όραμά του για το νέο κανάλι που θέλει να φτιάξει.
«Όσο υπάρχει ο πρώτος, αυτός είναι και ο στόχος μου. Με ενδιαφέρει μόνο η πρωτιά» είπε, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για την επιτυχία αλλά σκληρή δουλειά.
«Η δική μου επιχείρηση, εξαρτάται από τη δική σας δουλειά, εσείς με κάνετε καλύτερο», επισήμανε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι θέλει «οι εργαζόμενοι του Εψιλον να περπατούν στην Αθήνα και να τους καταλαβαίνει ο κόσμος ότι εργάζονται στο Έψιλον επειδή θα είναι χαρούμενοι".
Συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα: «Και την πρώτη φορά που ήρθα εδώ, αλλά και σήμερα, ένιωσα έντονα μια αρνητική ενέργεια στο χώρο.
Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που σας λέω με σιγουριά ότι θα φύγουμε από εδώ. Ηδη έχουμε βρει τις νέες εγκαταστάσεις του σταθμού, στις οποίες θέλω εσείς να μπείτε μέσα και να φτιάξετε όπως ακριβώς θέλετε ώστε να είστε χαρούμενοι σε ένα νέο και αποδοτικό περιβάλλον» είπε ο επιχειρηματίας.
Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για την τοποθεσία, δεν την αποκάλυψε μετά από... παραίνεση του νέου Γενικού διευθυντή Ed Hall που ήταν παρών.
Ο Ιβάν Σαββίδης προκάλεσε θετική εντύπωση στους εργαζόμενους καθώς τους ευχαρίστησε τουλάχιστον ...δέκα φορές για τον επαγγελματισμό τους που «κράτησε όλο αυτό το διάστημα ζωντανό το κανάλι», αν και όπως είπε, «ο στόχος μου δεν είναι ούτε το 6%, ούτε το 7%, ούτε το 10% της τηλεθέασης, αλλά η πρωτιά».
Συνέκρινε μάλιστα και τα...ποδοσφαιρκά με τα τηλεοπτικά, λέγοντας ότι όπως στον ΠΑΟΚ αλλάζει προπονητές μέχρι να βρει τον καλύτερο που θα στείλει στην κορυφή την ομάδα, έτσι και στο κανάλι θα ψάχνει διαρκώς για τα στελέχη που θα το φέρουν στην πρώτη θέση.
«Οποιος θέλει να είναι πλέον στην οικογένειά μας, θα αισθανθεί την αγάπη και την αγκαλιά μου. Οποιος δεν θέλει, μπορεί άνετα να φύγει. Ξέρω όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και σιγά σιγά μέχρι το τέλος του χρόνου θα τα λύσουμε» τόνισε με νόημα.
Δίπλα στον Ιβαν Σαββίδη εκτός του νέου Γενικού Διευθυντή, ήταν και ο άνθρωπος που κατάφερε να ολοκληρώσει το δύσκολο και «προβληματικό» όπως ανέφερε ο ίδιος ο επιχειρηματίας deal με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, ο Οικονομικός διευθυντής του ομίλου Σαββίδη Δημήτρης Δημαρέλης.
Ακόμη, παρών ήταν και ο Δ. Αδάκτυλος, που θα αναλάβει τη θέση της εμπορικής διεύθυνσης.
Στο ακροατήριο βρίσκονταν οι παρουσιαστές του σταθμού με πρώτο τον πολυσυζητημένο  Μένιο Φουρθιώτη, που αφίχθη φορώντας γυαλιά ηλίου αθλητική μαύρη φόρμα και βρισκόταν διαρκώς δίπλα στην Τατιάνα Στεφανίδου.
Παρούσες ήταν η Κατερίνα Καινούργιου, η Φαίη Μαυραγάνη, η Φωτεινή Γεωργαντά και η Μαρία Ενεζλη, αλλά και όλοι οι αρχισυντάκτες του προγράμματος του Εψιλον.
«Η μόνη μου γραμμή είναι ότι θέλω να λέμε την αλήθεια. Ακόμη κι όταν οι άλλοι επιμένουν στα ψέματα, εμείς θα λέμε την αλήθεια» τόνισε ο επιχειρηματίας.
Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη αν το όνομα του σταθμού παραμείνει το ίδιο-θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν κι εκείνος πιστεύει ότι δεν πρέπει να αλλάξει-τα χρώματα του καναλιού θα είναι το μπλε και το λευκό,ενώ  η φιλοσοφία του θα είναι να αναδείξει την Ελλάδα, τον πολιτισμό, τις αξίες της αλλά και την θρησκεία. protothema.gr

*** Στη δημοσιότητα σήμερα τα πρώτα «πόθεν έσχες»!  ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ...

~ Σε δημοσίευση των «πόθεν έσχες» βουλευτών και υπουργών για το έτος (οικονομική χρήση) 2015 θα προχωρήσει σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενώ επιπρόσθετο ενδιαφέρον προκαλείται και από το γεγονός ότι η ερευνώμενη περίοδος αφορά και το «ταραγμένο» πρώτο εξάμηνο του 2015. Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς η Ελλάδα «φλέρταρε» με την έξοδο από την Eυρωζώνη, υπήρξε σημαντική εκροή τραπεζικών καταθέσεων και επεβλήθησαν capital controls.
Πάντως, τα νέα «πόθεν έσχες» δεν αναμένεται να δείξουν διαφορετική εικόνα από αυτή έδωσαν οι περσινές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για το 2014 και το 2013.
Τουναντίον θα ενισχύσουν την βεβαιότητα ότι τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης που πλασάρονται ως ευαίσθητα για τα κοινωνικά προβλήματα και διατείνονται ότι προστατεύουν τους αδυνάτους έναντι της πλουτοκρατίας αποτελούν στην πραγματικότητα εκπροσώπους των πάνω διαζωμάτων της κοινωνικοοικονομικής διαστρωμάτωσης.
Σε ποια τάξη, άλλωστε, ανήκει ένας υπουργός με ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ όταν κατά τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, μια τετραμελής οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ ανήκει στη μεσαία τάξη;
Σύμφωνα με τα «πόθεν έσχες» των προηγούμενων ετών το σημερινό υπουργικό συμβούλιο αποδεικνύεται ότι αποτελείται από πολλά «γερά πορτοφόλια», ενώ και γενικά η πολιτική τάξη της χώρας φαίνεται ότι έχει τον τρόπο της να περνά καλά.
Υπουργοί όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύζυγός του, Ράνια Αντωνοπούλου, μόνο στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα δεν ανήκουν. Απεναντίας, διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με εισοδήματα, ακίνητη περιουσία, τραπεζικούς λογαριασμούς και, ορισμένοι εξ αυτών, επενδύσεις.
Τα «πόθεν έσχες» θα δοθούν σήμερα στις 10 το πρωί στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενώ έως τις 12:30 - 13:00 θα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής (www.hellenicparliament.gr).
protothema

***  Τι «γυρεύει» η ΑΛΕΠΟΥ στο ΠΑΖΑΡΙ, άλλως ο Ερντογάν στην Αθήνα...

~ Του Δρ.Κωνσταντίνου Φίλη,
Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων
 Ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα, τελώντας υπό πίεση. Στο εσωτερικό, η διαμάχη με τους Kεμαλιστές έχει πάρει τον δικαστικό δρόμο, με ανταλλαγή βαριών κατηγοριών μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ για μία ακόμη φορά οικονομικές ατασθαλίες και offshore ακουμπούν τον περίγυρο του Τούρκου προέδρου. Φυλακίσεις και διώξεις συνεχίζονται, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης να διατηρείται ώστε να καταπνίγεται κάθε αντίθετη φωνή.
 Αυτό έχει προκαλέσει την εν τοις πράγμασι αναστολή του κράτους δικαίου, απομακρύνοντας την Τουρκία θεσμικά από την ΕΕ. Στο μέτωπο Ζάραμπ, οι αποκαλύψεις του τελευταίου σχετικά με τον ρόλο του Τούρκου προέδρου στην παράκαμψη του εμπάργκο έναντι του Ιράν επισκιάζουν τις ήδη δύσκολες σχέσεις με τις ΗΠΑ. Μάλιστα, επιτείνουν την άποψη της πολιτικής ηγεσίας της γείτονος ότι κύκλοι στην Ουάσιγκτον επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Στο εξωτερικό πεδίο, ΗΠΑ και Ρωσία εξακολουθούν να στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας, με την Άγκυρα να δείχνει εγκλωβισμένη στη μονότονη επανάληψη πως δεν συνομιλεί με τρομοκράτες. Επίσης, η διάθεση εκρίζωσης του δικτύου Γκιουλέν παγκοσμίως, προσδιορίζει (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) τις σχέσεις με τρίτες χώρες, δημιουργώντας περαιτέρω επιπλοκές, επί παραδείγματι στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
 Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στο εξωτερικό. Όσο αυτά διατηρούνται τόσο αποδυναμώνεται διπλωματικά. Συνεπώς, είναι λογικό να επιζητά το κλείσιμο κάποιων εξ’αυτών. Έχοντας τοποθετήσει τη Δύση απέναντι, (σχεδόν) στο σύνολό της, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να μετριάσει την παρούσα κατάσταση. Η παρουσία του στην Αθήνα, μόλις η δεύτερη σε κράτος-μέλος της ΕΕ κατόπιν επίσημης πρόσκλησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, του προσφέρει την ευκαιρία να ξαναπιάσει το νήμα της κλονισμένης σχέσης με την ΕΕ, αναγνωρίζοντας εμμέσως την πιο ευέλικτη (και υποστηρικτική) στάση της ελληνικής κυβέρνησης τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.
 Μπορεί, δηλαδή, να εστιάσει στα ζητήματα που «δένουν» τα δύο μέρη (προσφυγομεταναστευτικές ροές, αντιτρομοκρατικός αγώνας, οικονομική συνεργασία), αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά. Ήδη επιχειρείται από τουρκικής πλευράς η βελτίωση του κλίματος με τη Γερμανία, ενώ επαναφέρει -με διάθεση λύσης- το ζήτημα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων βίζας για τους Τούρκους πολίτες. Φαίνεται, λοιπόν, να αποδίδει η άτεγκτη στάση αρκετών κρατών-μελών της ΕΕ έναντι της Άγκυρας, παρά την επιθετική ρητορική της τελευταίας.
 Αν, από την άλλη, ο Τούρκος πρόεδρος επιλέξει να κινηθεί συγκρουσιακά απέναντι σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον από ελληνικό έδαφος, θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Αθήνα, η οποία και θα πρέπει να του απαντήσει ανάλογα, ώστε να μη φανεί ότι αποδέχεται σιωπηλά τις τοποθετήσεις του. Ίσως το σημείο που χρήζει μεγαλύτερης προσοχής είναι αναφορικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισράηλ από τον Λευκό Οίκο. Ο Ερντογάν είναι εξοργισμένος με αυτή την εξέλιξη και λειτουργώντας ως προστάτης του μουσουλμανικού στοιχείου θα καταφερθεί σε βάρος δύο εκ των στενότερων εταίρων της Ελλάδας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην αντίδρασή μας.
 Στα ακανθώδη διμερή ζητήματα, καθότι τα πιο «βαριά» (π.χ. Αιγαίο) δεν πρόκειται να μονοπωλήσουν τη συζήτηση, εντοπίζουμε την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών (οι Τούρκοι χρεώνουν στην ελληνική πλευρά ότι είχε υποσχεθεί την έκδοσή τους και δεν τήρηση τον λόγο της), τη μετακίνηση Τούρκων «αντιφρονούντων» στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, τα αιτήματα ασύλου και έκδοσης που γίνονται σωρηδόν από την Άγκυρα προς χώρες της ΕΕ χωρίς συνήθως απτά αποδεικτικά στοιχεία και τη συγκράτηση των προσφυγομετεναστευτικών ρευμάτων (που εμφανίζουν μεν αυξητική τάση αλλά όχι σε ανησυχητικά επίπεδα, ωστόσο, πλήττουν τα ήδη επιβαρυμένα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου).
 Άραγε, θα επιχειρήσει η Άγκυρα να συνδέσει τα παραπάνω, παρότι η ανάσχεση των ροών αποτελεί μέρος σχετικής συμφωνίας (Δήλωσης) με την ΕΕ; Επίσης, χωρίς τη χρονική πίεση των περασμένων μηνών, μπορούν τα δύο μέρη να αναζητήσουν ενδεχόμενες συγκλίσεις (εξαιρετικά αμφίβολο προσώρας) στο Κυπριακό; Τέλος, θα αποφύγει τον πειρασμό να προβεί σε κάποια δήλωση/ενέργεια ικανοποίησης του εγχώριου ακροατηρίου, το οποίο έχει εκπαιδεύσει στην υπερβολή, καλλιεργώντας συστηματικά την εικόνα ενός δρώντα με διεθνή απήχηση; Δημοσιεύτηκε στο onalert

***  Oι Κούρδοι για την επίσκεψη Ερντογάν: «Λάθος της κυβέρνησης να υποδέχεται έναν δολοφόνο»…

~ Η ελληνική κυβέρνηση υποδέχεται «έναν δολοφόνο, έναν δικτάτορα», υπογραμμίζουν με ανακοίνωση του τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν στην Αθήνα, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση τους στην άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:
Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!
Δεν δεχόμαστε την επίσκεψη του Δικτάτορα Ερντογαν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν και το κόμμα του  το AKP είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικό Λαό. Είναι αυτός που εδώ και χρόνια κάνει σφαγές στο Κουρδιστάν, η επίσκεψή του στην Ελλάδα που είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη.
Υπο την ηγεσία του πολλές κουρδικές πόλεις όπως  Cizre, Sur, Nusaybin, Idil, Yüksekova, Șirnak, Hakkari βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν.
Για να γίνει ηγέτης έσφαξε χιλιάδες αμάχους, συνέλαβε τους συμπροέδρους του φιλοκουρδικού κόμματος Selahattin Demirtas και Figen Yuksekdag καθώς επίσης και άλλους βουλευτές, Δημάρχους, Κούρδους πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Επίσης είναι αυτός και το κόμμα του που βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν το Isis στο πόλεμο της Συρίας εναντίον των Κούρδων.
Πάνω από ένα χρόνο απαγορεύεται στους δικηγόρους και στην οικογένεια του να επισκεφτούν τον ηγέτη των Κούρδων Abdullah Ocalan στο νησί Ιμραλί.
Η ελληνική Κυβέρνηση με το να δέχεται επίσημα στην Ελλάδα έναν δολοφόνο και δικτάτορα κάνει μεγάλο λάθος. Ενας δικτάτορας δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους δημοκρατικούς στη συγκέντρωση που προγραμματίζουμε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 στην Πλατεία της Ομονοίας.
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

*** Καταγγελία-ΚΟΛΑΦΟΣ! «Όταν τους πληρώνω φόρους, είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ, όταν θέλουν να τους αποδείξω την καταγωγή, είμαι ΤΟΥΡΚΟΣ»... 

~ «Με προσβάλλει το γεγονός ότι όταν τους πληρώνω φόρους και εφορία, είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ, όταν θέλουν χαρτιά να τους αποδείξω την καταγωγή / υπηκοότητα / ιθαγένεια, τότε είμαι ΤΟΥΡΚΟΣ».
Την παραπάνω φράση κρατάμε σαν σύνοψη της απίστευτης περιπέτειας που έζησε ομογενής αναγνώστης μας και ζήτησε να την κοινοποιήσουμε:
Ωραίο δωράκι μου έκαναν από την ΓΑΔΑ σήμερα, μια μέρα ΠΡΙΝ
έρθει ο Ερντογάν στην Θράκη, ενημερώνοντας με ότι επειδή έχω
ταυτότητα "αλλοδαπού" έτσι έλεγαν οι παλιές "πράσινες κάρτες"
με 5ετή διάρκεια, ή ταυτότητα "ομογενούς" σύμφωνα με την νέου
τύπου καφέ κάρτες ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ότι θα πρέπει να τους
προσκομίσω μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα έγγραφα που να
πιστοποιούν ότι έχω:
- Τούρκικη υπηκοότητα, και ελληνική καταγωγή (ομογενής).
Αλλιώς ή θα πρέπει να πάρω την ελληνική ταυτότητα, (έχω
κάνει βήματα για την πολιτογράφηση, αλλά κάποιοι κωλοβαράνε
το θέμα από το 2011) ή θα κάνουν ΑΝΑΚΛΗΣΗ της ταυτότητας
(καφέ κάρτα ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟ) που έβγαλα 26/05/2015.
Ρώτησα τον ευγενικό αστυνομικό, και μου είπε ότι ο σχετικός
νόμος είναι ο 4000/3/84/2014, και ισχύει και για ΟΛΟΥΣ τους
Κωνσταντινουπολίτες και Ιμβριους.
Καταρχήν, το να με ενημερώσουν ΜΙΑ ημέρα ΠΡΙΝ έρθει ο
Ερντογάν στην Ελλάδα, εμένα με προσβάλλει.
Με προσβάλλει επίσης το γεγονός, ότι ο νόμος είναι του 2014,
και η ταυτότητα εκδόθηκε το 2015, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση.
Γιατί δεν μου ζήτησαν τότε τα χαρτιά, που χρειάζονταν, και τα
ζητάνε ΣΗΜΕΡΑ. Σήμερα έγινε το τηλεφώνημα από την ΓΑΔΑ.
Με προσβάλλει ότι κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους
μέσα σε αυτό το διάστημα.
Με προσβάλλει επίσης το γεγονός ότι όταν τους πληρώνω φόρους και εφορία, είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ, όταν θέλουν χαρτιά να τους αποδείξω την καταγωγή / υπηκοότητα / ιθαγένεια, τότε είμαι ΤΟΥΡΚΟΣ.
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ. ΜΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ !!!
Και με προσβάλλει επίσης ότι ενώ η Αθήνα έχει γεμίσει
Τούρκους, μετά το "πραξικόπημα" του Ερντογάν, καλούμαι
να αποδείξω ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Την εβδομάδα που μας πέρασε ήδη άκουσα δύο Τουρκάλες, στο τραμ της Νέας
Σμύρνης, και στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας. Για
τους Κούρδους/Τούρκους που έπιασαν στον Νέο Κόσμο,
μούγκα στη στρούγκα...
Οσοι είναι από την Ιμβρο και Κωνσταντινούπολη, πιθανόν
να έχουν λάβει παρόμοιο τηλεφώνημα το τελευταίο διάστημα.
Σας παρακαλώ κοινοποιήστε το, όποιος θέλει, και ειδικά
αυτοί που έχουν καταγωγή, γιατί εγώ το θέμα αυτό,
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ...

***  ΣΕΙΣΜΟΣ Ερντογάν! «Να αλλάξουμε τη συνθήκη της Λωζάνης»...

~ Παραμονή της άφιξης του στην Ελλάδα και ήδη ο Ρ.Τ. Ερντογάν δείχνει τις άγριες διαθέσεις του.
Σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ, μίλησε για «επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης», κάτι που το έχει ξαναπεί αλλά τώρα, δεδομένης της έλευσης του στη χώρα μας, η δήλωση προκαλεί:
«Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν περιβάλλει μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την περιοχή. Αυτή η Συνθήκη αφορά ολόκληρη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού, πιστεύω ότι συν τω χρόνω, όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση. Και η Λωζάνη, με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, χρειάζεται μια επικαιροποίηση» είπε ο τούρκος πρόεδρος.
«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», πρόσθεσε.
~* Ερντογάν για συνθήκη Λωζάνης  : https://youtu.be/SN1y4MpQ_Vo
{  youtube }SN1y4MpQ_Vo   {youtube}
Εναλλακτικά ΕΔΩ

*** Δεν "ΜΑΣΗΣΕ" ο Παυλόπουλος: "Δεν πρόκειται να αλλάξει η ΣΥΝΘΗΚΗ, ούτε υπάρχουν ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ"...

~ Δεν μάσησε τα λόγια του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος, ο οποίος κατά τον λόγο του στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ζήτησε από τον Τούρκο να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο ενώ του ξεκαθάρισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν επιδέχεται ούτε αμφισβητήσεως, ούτε αλλαγής.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι εάν η Τουρκία θέλει να έχει μέλλον στην Ευρωπαϊκή της πορεία θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των μελών της, εννοώντας φυσικά τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο με την κατοχή ενώ υπονόησε και τις συνεχείς παραβιάσεις των Ελληνικών συνόρων από Τουρκικά μαχητικά και πλοία.
Τέλος, τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, βάζοντας τέλος σε κάθε διεκδίκηση των Τούρκων...

***  'ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ' ΗΠΑ κι Ε.Ε η ΕΛΛΑΔΑ! Τι ρόλο μας έβαλαν να παίξουμε...

~   Η επίσκεψη (αυτοπρόσκληση θα έλεγε κανείς) Ερντογάν στην Αθήνα έχει πολλές παραμέτρους.
Από την πλευρά Ερντογάν, έχουμε το ζήτημα της Θράκης αλλά και την επικοινωνιακή τακτική του ότι μιλά με μέλος του ΝΑΤΟ στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Δίνει σήμα στη Συμμαχία πως δεν έχει εγκαταλείψει τη Δύση για χάρη της Ρωσίας, άσχετα με τις πρόσφατες κινήσεις της Άγκυρας.
Παράλληλα συνεχίζει να παρουσιάζει τον εαυτό του, ως την περιφερειακή υπερδύναμη που όλοι πρέπει να σέβονται, αν όχι να φοβούνται.
Η Ελλάδα από την άλλη δεν έχει κανένα λόγο να τον υποδεχτεί. Έχει όμως ‘λάβει’ εντολή από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Από τις ΗΠΑ ώστε να υπάρξει η διερεύνηση των προθέσεων του Ερντογάν για τα γεωστρατηγικά. Ο Τραμπ προφανώς θεωρεί πως δε θέλει (έχουν γίνει πολλά άλλωστε) να εμφανιστεί ως συνομιλητής του Ερντογάν διότι θα φανεί σα να τον παρακαλεί να αφήσει το Κρεμλίνο. Οπότε τι κάνει; Bάζει μπροστά την Ελλάδα για να μάθει τις προθέσεις του ‘Σουλτάνου’.
Το ίδιο κάνουν και οι Βρυξέλλες για το θέμα του μεταναστευτικού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο πόλεμος στη Συρία, σύντομα ή αργότερα θα λήξει. Το πλήθος των παράνομων μεταναστών όμως που βρίσκεται στην Τουρκία δε θα φύγει. Ποιες είναι οι προθέσεις του Ερντογάν; Tι επιθυμεί να κάνει;
Πάλι μπροστά βάζουν την Ελλάδα;
To θέμα είναι, θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε;
Του αρχισυντάκτη

*** Πολύ ΛΙΓΟΣ για άλλη μια φορά ο Τσίπρας! Συνέχισε τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ο Ερντογάν...

~ Μια εντελώς ανούσια ομιλία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην συζήτησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, καθώς δεν αναφέρθηκε σε κανένα συγκεκριμένο θέμα και απλώς δήλωσε ότι τα όποια προβλήματα (χωρίς να τα κατονομάσει) θα πρέπει να λυθούν με διάλογο και ειρηνικά μέσα.
Η μόνη του έμμεση αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης ήταν η φράση του ότι θα πρέπει όλοι να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο. Γενικά ο πρωθυπουργός έδειχνε τρομαγμένος, φοβισμένος και πάρα πολύ αμήχανος.
Στην τοποθέτησή του ο Ρ. Τ. Ερντογάν αφού ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί εδάφη της Ελλάδος, και αφού απέφυγε να αναφερθεί στη συνθήκη της Λωζάνης, συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις μιλώντας ξανά για Τούρκους ομογενείς στην Ελλάδα, εννοώντας φυσικά τους μουσουλμάνους της Θράκης, ενώ χαρακτήρισε «λάθη» που δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα πογκρόμ και τις απελάσεις των Ελλήνων της Τουρκίας το 1955 και το 1964-1965 αντιστοίχως.
Φυσικά ο κος Ερντογάν μιλάει εκ του ασφαλούς, καθώς πλέον Έλληνες στην Πόλη υπάρχουν πολύ λίγοι, όπως και σε όλη την Τουρκία, ενώ στη Δυτική Θράκη διεκδικεί τους μουσουλμάνους που είναι τεράστιο κομμάτι του τοπικού πληθυσμού...

***  Δεν έχει ξαναγίνει! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Ερντογάν: Διεκδικεί σε ΑΙΓΑΙΟ και ΘΡΑΚΗ...

~ Τις προκλητικές και επιθετικές του διαθέσεις έδειξε από τις πρώτες του λέξεις ο Ρ. Τ. Ερντογάν, καθώς μίλησε ευθέως για τις Τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.
Ο Ερντογάν ξεκίνησε λέγοντας ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και ασάφειες στη Συνθήκη της Λωζάνης που θα πρέπει να συζητηθούν και να υπάρξει επικαιροποίησή της, θέλοντας να απαντήσει στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου περί μη αποδοχής τροποποιήσεων στη συνθήκη.
Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι στα 94 χρόνια που έχουν περάσει από την υπογραφή της συνθήκης έχουν αλλάζει οι γεωπολιτικές συνθήκες, υπονοώντας ότι τώρα που η Τουρκία είναι ισχυρή θέλει... περισσότερα.
Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, και... Τουρκική. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, μάλιστα, να αποκαλέσει τους μουσουλμάνους Θράκες «Τούρκους ομογενείς».
Ισχυρίστηκε ότι οι θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων στην Θράκη δεν γίνονται σεβαστές από το Ελληνικό κράτος, καθώς οι μουφτήδες δεν εκλέγονται από τους ίδιους τους μουσουλμάνους, όπως αντιθέτως γίνεται στην Τούρκια με τον Πατριάρχη, αλλά από το κράτος. Μάλιστα έκανε αναφορά σε διευκολίνσεις που έκανε ο ίδιος στον Πατριάχρη Βαρθολομαίο για να λύσει τα προβλήματα περί Τουρκικής ιθαγένειας και διαδοχής του στο μέλλον.
Γενικά σε όλη την ομιλία του προσπάθησε να αποδείξει ότι η Τουρκία σέβεται τους Έλληνες στην Τουρκία, κι ότι θα πρέπει να γίνει το ίδιο και από πλευράς της Ελλάδος. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα χρωστάει στην Τουρκία, επειδή... εκείνη «αποδέχτηκε» την είσοδό της στο ΝΑΤΟ.
Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποσχέσεις της και την κατηγόρησε για τη μη εξεύρεση λύσεως.
Μια πλήρως προκλητική και ανιστόριτη ομιλία του Ερντογάν, που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως δεν θα πρέπει να του επιτραπεί, έστω και την τελευταία στιγμή, να μεταβεί στη Θράκη μας.
Να σημειώσουμε ότι μετά την ομιλία του Ερντογάν ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ξανά ότι δεν πρόκειται να γίνει επικαιροποίηση της Συνθήκης κι ότι κάτι τέτοιο δεν στηρίζεται νομικά, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Ερντογάν ο οποίος παίρνοντας ξανά το λόγο υποστήριξε ότι στο Τουρκικό δίκαιο υπάρχει η έννοια της επικαιροποίησης και άρα μπορεί να υπάρξει...

*** EΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ! Ποιος νοιάζεται και ποιός μπορεί;..

~ Γύρω από τη γεωθερμία έχουν δημιουργηθεί «αστικοί μύθοι» οι οποίοι διογκώθηκαν εξαιτίας λανθασμένων επιλογών και κινήσεων. Η ιστορία με το γεωθερμικό πεδίο της Μήλου είναι χαρακτηριστική.
 Μια από τις πιο σημαντικές περιοχές της Ελλάδας όσον αφορά τη γεωθερμική ενέργεια, απαντάται κατά μήκος του ηφαιστειακού τόξου του Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο βρίσκεται η Μήλος. Στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου έχει εντοπιστεί το πρώτο γεωθερμικό πεδίο υψηλής θερμοκρασίας στη χώρα.
 Η ΔΕΗ υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της Γεωθερμίας στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, αφού όταν ξεκίνησε τις έρευνες που οδήγησαν στην εγκατάσταση του πρώτου σταθμού παραγωγής στη Μήλο, μόνο λίγες χώρες είχαν παραγωγή ηλεκτρισμού από γεωθερμία (ΗΠΑ, Ιταλία, Ισλανδία, Νέα Ζηλανδία).
 Γεωθερμία Ηλεκτροπαραγωγής Στην Ελλάδα by tzeferisp
Δυστυχώς, η απειρία στην χρήση αυτής της μορφής ενέργειας πριν από 30 περίπου χρόνια, οδήγησε σε λάθη που είχαν δυσανάλογα μεγάλη, αρνητική δημοσιότητα, σε σχέση με τις πραγματικές συνέπειες. Αυτό δημιούργησε τοπικές αντιδράσεις, που οφείλονταν στην έντονη οσμή υδρόθειου στην περιοχή εκμετάλλευσης. Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων αυτών η προσπάθεια ανάπτυξης της γεωθερμίας στη Μήλο σταμάτησε το 1989.

Οι δραστηριότητες της ΔΕΗ στη Μήλο άρχισαν στα μέσα της δεκαετίας του 1970, με σκοπό την αναζήτηση γεωθερμικών πεδίων. Η ΔΕΗ αρχικά συνεργάστηκε με το ΙΓΜΕ και με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ. Πραγματοποιήθηκε τότε μια ευρείας κλίμακας επιφανειακή έρευνα σε διάφορες περιοχές του νησιού, που περιέλαβε δέκα γεωτρήσεις μέτρησης θερμοβαθμίδας, για τον εντοπισμό των πλέον κατάλληλων προς εκμετάλλευση περιοχών. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών  οδήγησαν το 1975 στην κατασκευή από τη ΔΕΗ δύο βαθιών γεωτρήσεων (ΜΑ1 και ΜΖ1), με τις οποίες πιστοποιήθηκε η ύπαρξη δύο σημαντικών γεωθερμικών πεδίων.
 Στη συνέχεια της έρευνας, κατασκευάστηκαν από τη ΔΕΗ το 1982 στη Μήλο ακόμη τρεις (3) παραγωγικές γεωθερμικές γεωτρήσεις βάθους από 1.000 – 1.500m. Από τη θέση των γεωτρήσεων αυτών σε δοκιμαστική παραγωγή, εκτιμήθηκε ότι το εκμεταλλεύσιμο γεωθερμοηλεκτρικό δυναμικό της Μήλου είναι της τάξεως των 120 MWe. Με βάση την εκτίμηση αυτή και τη μελέτη διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Δίκτυο αποφασίστηκε να εγκατασταθεί μία πιλοτική Γ/Θ Μονάδα ισχύος 2 MW.

Ακολούθως, η ΔΕΗ πραγματοποίησε προκαταρκτική γεωθερμική έρευνα στην Κίμωλο, κατασκευάζοντας 8 γεωτρήσεις θερμοβαθμίδας, σε βάθη ως 100 m. Αργότερα έγιαν και 2 γεωθερμικές γεωτρήσεις από το ΙΓΜΕ με σκοπό τη λειτουργία γεωθερμικού συστήματος αφαλάτωσης θαλασσινού νερού.
 Για όλες τις παραπάνω  έρευνες, ερευνητικές γεωτρήσεις κλπ., προηγήθηκε σειρά πολλών ειδικών μελετών από μελετητικούς οίκους του εξωτερικού. Μετά από αυτά, χορηγήθηκε στη ΔΕΗ, με την Υπουργική Απόφαση ΥΕΦΠ/Φ. 29.10/7668/24.5.85, το δικαίωμα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης του γεωθερμικού δυναμικού του νησιωτικού συμπλέγματος Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στα πλαίσια της ανωτέρω απόφασης έχει ολοκληρωθεί από τη ΔΕΗ σειρά ερευνητικών προγραμμάτων, έχουν κατασκευαστεί οκτώ ερευνητικές γεωτρήσεις θερμοβαθμίδας για την περιχάραξη του πεδίου και έχουν εκπονηθεί γεωλογικές, νεοτεκτονικές, υδρογεωλογικές, γεωχημικές γεωφυσικές, περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες, με τις οποίες επιβεβαιώθηκαν οι ελπιδοφόρες περιοχές.
 Στη συνέχεια η ΔΕΗ ανέθεσε στην  εταιρία MITSUBISHI την κατασκευή της πρώτης πιλοτικής μονάδας παραγωγής ισχύος 2MW. Η μονάδα αυτή, που ετέθη σε λειτουργία στις 4/12/1986, αρχικά λειτούργησε κανονικά και κάλυψε εξ ολοκλήρου την ηλεκτρική κατανάλωση του νησιού επί διετία. Μετά όμως, λόγω διαρροής υδρόθειου στην ατμόσφαιρα, υπήρξαν αντιδράσεις των κατοίκων βαθμιαίως εντεινόμενες, που τελικά οδήγησαν το τότε ΥΒΕΤ να διατάξει τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας, καθώς και κάθε άλλης δραστηριότητας σχετικής με τη Γ/Θ.
 Ακολούθως και μετά από μακροχρόνια παραμονή της Μονάδας εκτός λειτουργίας, στις 19/9/1993 συνέβη στη γεώτρηση Μ2 (όπου ήταν εγκατεστημένη η Μονάδα) θραύση της σωλήνωσης και ανεξέλεγκτη διαρροή γεωθερμικού ρευστού με εκτόνωση της συνολικής παραγωγής της γεώτρησης στην ατμόσφαιρα. Κατά το συμβάν αυτό καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων. Η βλάβη αντιμετωπίστηκε στις 18.11.1993 με την τοποθέτηση πώματος από ειδικό τσιμέντο μέσα στη γεώτρηση. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τέτοιου είδους πώματα και στις υπόλοιπες γεωτρήσεις (Μ1, Μ2, ΜΑ1, ΜΖ1) του γεωθερμικού πεδίου, ώστε να βρίσκονται σε συνθήκες ασφαλείας ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι την αξιοποίησή τους.
 Μετά την πιο πάνω δυσάρεστη εξέλιξη και τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων της Μήλου, θεωρήθηκε ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα ήταν πολύ πρόωρο για να επανέλθει το θέμα της αξιοποίησης της Γ/Θ στο νησί.
 Νεώτερες προσπάθειες.
 Τη διετία 2009-10 εκτελέστηκε νέο ερευνητικό πρόγραμμα γεωφυσικών μετρήσεων στην Μήλο  και στην Κίμωλο, από το οποίο προέκυψαν νέες πιθανές θέσεις για γεωτρήσεις και εγκατάσταση σταθμού παραγωγής τόσο στη Μήλο όσο και στην Κίμωλο μακριά από  κατοικημένες περιοχές.
 Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και την αύξηση της αξιοπιστίας του γεωθερμικού εξοπλισμού,  θα μπορούσε να εξετασθεί η δυνατότητα εγκατάστασης γεωθερμοηλεκτρικού σταθμού στο Ανατολικό τμήμα του νησιού στην ευρύτερη περιοχή της σημερινής χωματερής. Στη θέση αυτή άλλωστε, δεν υπάρχει περιβαλλοντική όχληση και ενδεχόμενη εγκατάσταση Γ/Θ εργοστασίου θα συνέβαλε στην αξιοποίηση της υποβαθμισμένης αυτής περιοχής.
 Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και μετά την μεταβίβαση (ΦΕΚ Β΄ 542/7-4-2011) των δικαιωμάτων στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΝ έχει επικεντρωθεί στην νήσο Κίμωλο και συγκεκριμένα στην ΒΑ περιοχή των Πρασσών όπου ήδη δραστηριοποιείται εταιρεία εξόρυξης μπεντονίτη.  Η θέση αυτή  χαρακτηρίζεται ως προνομιούχος από γεωθερμική άποψη, όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των μαγνητοτελουρικών μετρήσεων, ενώ παράλληλα αποτελεί περιοχή που ήδη υφίσταται δραστηριότητας ήπιας περιβαλλοντικής όχλησης.Για την θέση αυτή στην Κίμωλο έχει ήδη υποβληθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με σκοπό  την εκτέλεση ερευνητικών-παραγωγικών γεωτρήσεων, η οποία δεν έχει τύχει εγκρίσεως από τις αρμόδιες αρχές.
[επιμέλεια: Πέτρου Γ. Τζεφέρη/ διδάκτωρ ΕΜΠ-συγγραφέας, διευθυντής ΥΠΕΚΑ] Το παρόν δημοσιεύτηκε στο oryktosploutos
Αξίζει να διαβάσετε τη μελέτη του ΙΓΜΕ…. Κάνοντας κλικ ΕΔΩ

***  Αυτά τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ... 'ΖΑΛΙΖΟΥΝ' τους Έλληνες...

~ Κοινή δήλωση πόθεν έσχες για το 2016 (χρήση 2015) κατέθεσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πόθεν έσχες του, δηλώνει εισοδήματα ύψους 76.538,7 ευρώ το 2015. Από αυτά, τα 74.418,53 ευρώ προέρχονται από βουλευτική αποζημίωση, τα 2.109,57€ από οικονομικές ενισχύσεις και τα 10,60 ευρώ από τόκους καταθέσεων.
 Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλώνει εισοδήματα 927.232,4 ευρώ για το 2015. Τα περισσότερα από αυτά (850.000€) προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων. 42.216,35€ προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα και πρόσθετες μισθωτές υπηρεσίες, 35.000€ από ακίνητα και 16,05€ από τόκους καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες.
 Τα αμοιβαία κεφάλαια και οι καταθέσεις
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της BNB με αξία κτήσης 38.095€. Από αυτά τα 20.050 είναι στην BNB Insticash Fund και τα 18.045 στην BNB Paribas Insticash.
 Η κα Γκραμπόφσκι έχει τρεις θυρίδες σε ελληνική τράπεζα, με έτη μίσθωσης το 1981, το 1993 και το 2004.
 Όσον αφορά στις καταθέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 10 καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες και μια κατάθεση στο υποκατάστημα της Εθνικής στη Βρετανία. Ο λογαριασμός αυτός εμφανίζεται μηδενικός. Το ύψος των υπόλοιπων καταθέσεων του αρχηγού της ΝΔ είναι 5.708,74 ευρώ και 556,69 σε δολάρια ΗΠΑ.
 Η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ διαθέτει 11 λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, με καταθέσεις 10.801,65€ ευρώ και δυο σε τράπεζες στη Γαλλία (στη Societe Generale 100,38 ευρώ) και την Ελβετία (στην Lombard Odier, 709,187 ευρώ). Έχει επίσης 58 σεντς δολάρια σε ελληνική τράπεζα.
 Τα ακίνητα
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την κατοχή ή μερίδια σε 18 ακίνητα. Μεταξύ αυτών μια μονοκατοικία στο Ακρωτήρι Χανίων 733,42 τετραγωνικών και δυο ισόγειες μονοκατοικίες στη Γλυφάδα, 196,18 και 169,30 τετραγωνικών. Έχει επίσης καλλιέργειες στα Χανιά και τις Κυκλάδες.
 Η σύζυγός του δηλώνει συμμετοχές σε εννέα ακίνητα, μεταξύ των οποίων μια μονοκατοικία στη Βρετανία 520 τετραγωνικών στον 1ο όροφο, μια μονοκατοικία 415,85 τετραγωνικών στις Κυκλάδες, ένα διαμέρισμα 197,31 τετραγωνικών στην Αθήνα και άλλο ένα 42,82 τετραγωνικών στην Αθήνα (4ος όροφος).
 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ένα αυτοκίνητο 1.390 κυβικών που απέκτησε το 2013 και ένα φορτηγό 2.600 κυβικών για αγροτικές εργασίες, το οποίο αγόρασε το 1999. Η κα Γκραμπόφσκι, έχει ένα αυτοκίνητο 1.598 κυβικών που αγόρασε το 2014 και άλλο ένα 2.495 κυβικών που αγόρασε το 2009.
 Οι μετοχές
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί (από γονική παροχή) μετοχές στον Κήρυκα Χανίων, με κεφάλαιο εισφοράς ύψους 307.170 ευρώ.
 Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλώνει συμμετοχή 95% στην εταιρεία Personal Ventures με έδρα τη Γαλλία, έτος έναρξης 2006 και αρχικό κεφάλαιο εισφοράς 9.500 ευρώ. Είναι, επίσης, μέτοχος της Zeus & Διονε ΑΕ και ομόρρυθμη εταίρος της εταιρείας «Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ».
 Όσον αφορά στα δάνεια, έχει μόνο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει τρία δάνεια αρχικού ποσού 381,481,59 ευρώ. Το ποσό που οφείλει είναι 358.427,81 ευρώ .-  newsit

*** ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ο 'ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ'! Επενδύσεις ύψους €440.000 σε Blackrock και Goldman Sachs...

~ Το φυσάνε το παραδάκι τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν καίρια πόστα στην εξουσία - υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές - όπως αποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες για το έτος 2016, της πρώτης χρονιάς δηλαδή της αριστερής διακυβέρνησης.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει εισοδήματα περίπου 63.000 ευρώ (και άλλα 130.000 ευρώ περίπου της συζύγου) και έχει γεμάτο χαρτοφυλάκιο με μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα.
Ο υπουργός Οικονομικών επένδυσε μέσα στην κρίση και την εποχή της αριστερής διακυβέρνησης σε αμοιβαία κεφάλαια κολοσσών των διεθνών αγορών, όπως η BLACKROCK (WORLD GOLD, UNITED KINGDOM, ASIAN DRAGON κ.α), η GOLDMAN SACHS, η FTIF-TEMPLETON GLOBAL BOND FUNDAD, η JAPAN PORTFOLIO και άλλες. Η συνολική αποτίμηση αυτών των τίτλων κατά τη χρονική περίοδο, στην οποία αφορά η δήλωση Πόθεν Έσχες ήταν 440.000 ευρώ. Είναι δε και μέτοχος στην Αυγή, με μετοχές ονομαστικής αξίας 4.200 ευρώ.
Η σύζυγός του προτίμησε ασφαλιστικά προϊόντα, αλλά και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, συνολικής αποτίμησης 144000 ευρώ περίπου.
Ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί αποταμιεύσεις 53000 ευρώ περίπου, ενώ η σύζυγός του ποσό περίπου 155.000 ευρώ.
Κι από ακίνητα η οικογένεια του υπουργού Οικονομικών δεν πάει πίσω. Ο κ. Τσακαλώτος έχει στην κατοχή του μία μονοκατοικία 200,31 τ.μ., από κοινού με τη σύζυγό του, σε οικόπεδο 432 τ.μ. στην Κηφισιά. Στην ίδια περιοχή διαθέτει και ένα διαμέρισμα 113 τ.μ. στην Κηφισιά, εξ ολοκλήρου δικό του. Στην Πρέβεζα δύο διαμερίσματα 106 κσι 47 τμ, καθώς και ένα κατάστημα 60τμ.
Το 2014 ο κ. Τσακαλώτος είχε εισόδημα 75.000 περίπου από τη βουλευτική αποζημίωση αλλά σε αυτό προστέθηκαν και τα 135.000 ευρώ της συζύγου του. Το 2014 πούλησε αμοιβαία κεφάλαια περίπου 103.000 ευρώ, ενώ αγόρασε με τη σύζυγό του άλλα, ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Εκείνη τη χρονιά είχε καταθέσεις 205.983 ευρώ, 16.279 λιρών Αγγλίας και 532 δολαρίων.  PROTOTHEMA

***  ΑΙΣΧΟΣ! Καίνε χωρίς ντροπή την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

~ Για άλλη μια φορά οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες ατίμασαν τον συμβολισμό της ελληνικής σημαίας.
Κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι έκαψαν  στην ταράτσα κτιρίου του ΑΠΘ μία ελληνική σημαία, την οποία στην συνέχεια άφησαν να πέσει κάτω στο οδόστρωμα.

~ newsbomb.gr: Επέτειος Γρηγορόπουλου: Έσκισαν και έκαψαν ελληνική σημαία στο ΑΠΘ : https://youtu.be/KKWTCov7xAQ  .-

***  Η Ρωσία ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ: "Δεν μεταφέρουμε την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ εκτός αν "...

 ~ Η Ρωσική πρεσβεία μπορεί να μεταφερθεί από το Τελ Αβίβ στη Δυτική Ιερουσαλήμ μόνο μετά την επίλυση όλων των προβλημάτων σχετικά με την κατάσταση των Παλαιστινιακών εδαφών, ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο Ρώσος Πρέσβης στο Ισραήλ, Αλεξάντερ Σέιν.
«Στην πράξη, η ρωσική πρεσβεία μπορεί να μεταφερθεί από το Τελ Αβίβ στη Δυτική Ιερουσαλήμ αφού η χώρα διευθετήσει όλα τα προβλήματα με τα Παλαιστινιακά εδάφη», δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω της σελίδος του στο Facebook ο διπλωμάτης.
Χθες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταφορά της πρεσβείας του στην Ιερουσαλήμ.
Στις 6 Δεκεμβρίου, ο Αμερικανός ηγέτης αναγνώρισε επίσημα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να προετοιμαστεί για τη μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.  Με πληροφορίες από RT

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το σκονάκι του Ερντογάν...

~ Την ώρα των δηλώσεων του Προκόπη Παυλόπουλου και του Ρ.Τ. Ερντογάν, ένα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα.
Τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόταν στη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Τούρκος πρόεδρος δέχθηκε ένα σημείωμα από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, το άνοιξε και το διάβασε!
Μόνο ο ηγέτης της Τουρκίας γνωρίζει τι έγραφε το σημείωμα, ωστόσο εμείς σκεφτόμαστε μήπως ήταν ένα…σκονάκι!
~ Iefimerida ΣΗΜΕΙΩΜΑ 7/12/2017 : https://youtu.be/SQoJqGErEtA .-

*** ΑΝΗΛΙΚΟΙ οι μισοί συλληφθέντες απ' τα χθεσινά ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στα Εξάρχεια...

~  Σε 11 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ειδικότερα, πρόκειται για 8 Έλληνες (εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι, ενώ οι υπόλοιποι ηλικίας από 19 έως 36 ετών) και τρεις αλλοδαπούς.
Ο ένας από αυτούς είναι ανήλικος Ρουμάνος, ο άλλος 18χρονος Αλβανός και ο τρίτος Ιταλός, 26 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Επιπλέον, προσήχθησαν άλλα 26 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.
Σημειώνεται, επίσης, ότι σε κοινόχρηστους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία: Πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί, 16 ακέραιες βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, 5 δοχεία με εύφλεκτο υγρό, 29 γυάλινα μπουκάλια και 9 αντιασφυξιογόνες μάσκες.   iefimerida.gr

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Εκτροχιασμός τρένου στη Θεσσαλονίκη...

~ Εκτροχιασμός της μηχανής και πέντε βαγονιών εμπορικού τρένου, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.
Λόγω του συμβάντος έχει διακοπεί προσωρινά η σιδηροδρομική κυκλοφορία στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, ενώ τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται.
«Για τους επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη ή αντίστροφα, θα γίνεται προσωρινά μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Δράμας.
Επίσης, λόγω του εκτροχιασμού υπάρχει προσωρινό πρόβλημα και στην ηλεκτροκίνηση, στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Πλατύ, με πιθανές ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 iefimerida.gr

*** ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ! Αυτό το ΑΡΘΡΟ της ΣΥΝΘΗΚΗΣ της ΛΩΖΑΝΗΣ θέλει να ΑΛΛΑΞΕΙ ο Ερντογάν...

~ Για άλλη μια φορά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης και την «αναδιαμόρφωση» της.
Το επίμαχο άρθρο που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί ο ηγέτης της Τουρκίας, είναι το Άρθρον 1, στο οποίο αναφέρεται:
«Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης,
Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό της Ιταλίας και των νησίδων των εξ
αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου (όρα χάρτην υπ’ αρ. 2)».
Είναι φανερό ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί μια επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης, η οποία υπεγράφη στις 24 Ιουλίου του 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και που συμμετείχαν επίσης στην Συνθήκη των Σεβρών (Βρετανική Αυτοκρατορία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρουμανία και το Σερβο-Κροατο-Σλοβενικό κράτος).

***  "ΞΥΠΝΗΣΑΝ" οι Γερμανοί; Ξεκίνησαν οι ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ κατά Αφγανών...

~  Η Γερμανία δήλωσε ότι απέλασε 27 Αφγανούς σήμερα, αν και ορισμένοι λένε ότι δεν είναι ασφαλές να τους επιστρέψουν στο εμπόλεμο Αφγανιστάν. «Το πρωί, 27 άνθρωποι επέστρεψαν στο Αφγανιστάν», ανέφερε το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.
Πρόκειται για 17 άτομα που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα, δύο που θεωρούνται «επικίνδυνα άτομα» και οκτώ άτομα τα οποία «αρνήθηκαν πεισματικά να δώσουν την πραγματική τους ταυτότητα» αναφέρει το υπουργείο.
Οι Αφγανοί έφυγαν από τη Γερμανία μέσω του Αεροδρομίου της Φρανκφούρτης αργά την Τετάρτη, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 600 άτομα για να διαδηλώσουν κατά των απελάσεων.
Η Γερμανία υπέγραψε συμφωνία με την Καμπούλ τον περασμένο χρόνο για να επαναπατριστούν Αφγανοί που δεν έχουν λάβει.
 Με πληροφορίες από AFP



*** Αθλητική ενημέρωση :

 ***  Για το  UEFA Europa League στο ποδόσφαιρο σήμερα :
Σλάβια Πράγας -Αστάνα  0-1  , (0-1) .-^
Βιγιαρεάλ -Μακαμπί Τ.Α.  0-1  , (0-0) .-^
Ντιναμό Κιέβου -Παρτιζάν  4-1  , (3-1) .-^
Γιάνκ Μπόϊς-Σκερτάμπαϊ Κορσέ  2-1 , (0-0) .-^
Χοφενχάϊμ -Λουντογκόρετς   1-1  ,(1-0) .-^
Μπασακσεχίρ-Σπόρτινγκ Πράγας  2-1  , (1-0) .-^
Αούστρια Βιένης-ΑΕΚ  Αθηνών  0-0  , (0-0) .- ^
Ριέκα-Μίλαν  2-0  ,(1-0) .- ^
Απόλλων Λεμεσού- Έβερτον  0-3 , (0-2) .- ^
Αταλάντα-Ολίμπικ Λυόν  1-0 , (1-0) .-^
Κοπενχάγη-Σερίφ Τιρασπόλ   2-0 , (0-0) .-^
Φασταβ Σλίμ-Λοκομοτίβ Μόσχας   0-2 ,(0-0) .-^
ΦΓΣΒ-Λουγκάνο   1-2  ,(0-1).- ^
Χάποελ Σεβά-Βικτόρια ΠΛΖΝ  0-2  ,(0-0) .- ^
Ολιμπίκ Μαρσέϊγ -Σάλτσμπουργκ  0-0  , (0-0) .- ^
Βιτόρια Γκιμαράες - Κόνιασπορ   1-1 , (0-0) .- ^
Χέρτα  - Οστερσουντς    1-1  , (0-0) .- ^
ΖόριαΛούχανσκ-Ατλέτικ Μπιλμπάο   0-2  , (0-0) .- ^
Βιτέσσε-Νίκαια  1-0  ,(0-0).- ^
Βάρεγκεν-Λάτσιο  3-2  ,(1-0).- ^
Βαρντάρ -Ρόζεμποργκ   1-1 , (1-0) .- ^
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ζενίθ Αγ. Πετρούπολης  1-3 ,(0-0).- ^

Ερυθρός Αστέρας -Κολονία
Άρσεναλ -ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ
Μαρσέϊγ- Ζαλτσμπουργκ


*** Σήμερα 07-12-2017 , Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ :
ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΕΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  80-74, (31-33) .-^
Τα δεκάλεπτα : 10-20, 21-13 , 33-14 , 16-27  .- ^
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-92  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-22 , 19-2020-28 , 17-22  .- ^
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. -  ΒΑΛΕΝΘΙΑ 94-91  .-^
Τα δεκάλεπτα : 23-21 , 21-25 , 23-19 , 25-26 .- ^
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΜΑΛΑΓΑ  88-82 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 27-12 , 14-24 , 18-20 , 29-26  .- ^
ΟΛΙΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ-ΚΙΜΚΙ 71-77 .-^
Τα δεκάλεπτα : 24-12 , 14-19 , 18- 24 ,  15-22 .-^

***  Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:

  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ      εντός
13.-

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   παρ. 90-83 νίκη κ.α. 75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.       εντός
12.- 16-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    εκτός
13.-

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 10- 11* αγωνιστικές       
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-2   *
Ολυμπιακός 8-2  
 Φενέρμπαχτσε 7-3    
Παναθηναϊκός 7-4  *
--------------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-4  *  
Κίμκι             7-4    *  
Ζαλγκίρις Κάουνας 6-5  * 
Μπάμπεργκ   5-6  *  
 ---------------------
Ρεάλ Μαδρίτης 5-5   
Μπασκόνια     5-6  *        
Μπαρτσελόνα 4-6     
~~~~~~~~~~~
Μάλαγα    3-8  *    
Βαλένθια   3-8  *             
Αναντολού Εφές 3-7  
Αρμάνι Μιλάνο   3-8 *     
Ερυθρός Αστέρας 3-7   
 
 *** Για τις δύο προσεχείς αγωνιστικές στο Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 11

07.12. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΠαναθηναϊκός
 

07.12. 21:00ΜπάμπεργκΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

07.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΒαλένθια
 

07.12. 21:30ΜπασκόνιαΟυνικάχα
 

07.12. 21:45ΜιλάνοΚίμκι
 

08.12. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΑναντολού Εφές
 

08.12. 21:00ΟλυμπιακόςΡεάλ Μαδρίτης
 

08.12. 22:00ΜπαρτσελόναΦενερμπαχτσέ
 
Αγωνιστική ημέρα: 12
14.12. 19:45ΦενερμπαχτσέΖαλγκίρις Κάουνας
 
14.12. 21:00ΜπάμπεργκΟλυμπιακός
 
14.12. 21:00ΟυνικάχαΚίμκι
 
14.12. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα
 
15.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΜπασκόνια
 
15.12. 19:30ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
15.12. 21:15ΠαναθηναϊκόςΜιλάνο
 
15.12. 21:30ΒαλένθιαΕρυθρός Αστέρας
 

*** Σήμερα (χθες) Τετάρτη 06-12-2017 για το Champions League στο ποδόσφαιρο :
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΠΑΡΤΑΚ Μόσχας  7-0 .-^
ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΣΕΒΙΛΛΗ  1-1 .- ^
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-ΝΑΠΟΛΗ  2-1 .- ^
ΠΟΡΤΟ-ΜΟΝΑΚΟ   5-2 .- ^
ΛΕΙΨΕΙΑ-ΜΠΕΣΙΚΤΑ  1-2 .- ^


~** Για το Champions League
1ος ΟΜΙΛΟΣ Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Βασιλεία (Ελβετία) 0-2
(5΄ Ελιουνούσι, 65΄ Ομπερλίν)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 2-1
(65΄ Λουκάκου, 66΄ Ράσφορντ - 45΄ Τζαγκόεφ)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μάντσεστερ Γ. 6 5-1-0 12-3 15
Βασιλεία 6 4-0-2 11-5 12
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6 3-0-3 7-9 9
Μπενφίκα 6 0-0-6 1-14 0
 2ος ΟΜΙΛΟΣ
 Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 3-1
(8΄ Λεβαντόφσκι, 38΄, 69΄ Τολισό - 50΄ Εμπαπέ)
Σέλτικ (Σκωτία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 0-1
(62΄αυτ. Σιμούνοβιτς)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Παρί Σεν Ζερμέν 6 5-0-1 25-4 15
Μπάγερν Μονάχου 6 5-0-1 13-6 15
Σέλτικ 6 1-0-5 5-18 3
Άντερλεχτ 6 1-0-5 2-17 3
 3ος ΟΜΙΛΟΣ
 Τσέλσι (Αγγλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-1
(75΄αυτ. Σάβιτς - 56΄ Νίγκεθ)
Ρόμα (Ιταλία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-0
(53΄ Περότι)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρόμα 6 3-2-1 9-6 11
Τσέλσι 6 3-2-1 16-8 11
Ατλέτικο Μαδρ. 6 1-4-1 5-4 7
Καραμπάχ 6 0-2-4 2-14 2
 4ος ΟΜΙΛΟΣ
 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 2-0
(59΄ Πάκο Αλκάθερ, 90΄+1 αυτ. Ματιέ)
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Γιουβέντους (Ιταλία) 0-2
(15΄ Κουαδράδο, 90΄ Μπερναρντέσκι)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα 6 4-2-0 9-1 14
Γιουβέντους 6 3-2-1 7-5 11
Σπόρτινγκ Λ. 6 2-1-3 8-9 7
Ολυμπιακός 6 0-1-5 4-13 1
5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-1
(10΄ Ταβάρες - 75΄ Γκάνσο)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 7-0
(4΄πεν, 15΄, 50΄ Κουτίνιο, 18΄ Φιρμίνο, 47΄,76΄ Μανέ, 86΄ Σαλάχ)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Λίβερπουλ 6 3-3-0 23-6 12
Σεβίλη 6 2-3-1 12-12 9
Σπαρτάκ Μόσχας 6 1-3-2 9-13 6
Μάριμπορ 6 0-3-3 3-16 3
 6ος ΟΜΙΛΟΣ
 Φέγενορντ (Ολλανδία)-Νάπολι (Ιταλία) 2-1
(32΄ Γιόργκενσεν, 90΄+2 Σεντ Τζούστε - 2΄ Ζιελίνσκι)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 2-1
(26΄ Μπερνάρ, 32΄ Ισμαΐλι - 90΄+2 πεν. Αγουέρο)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μάντσεστερ Σίτι 6 5-0-1 14-5 15
Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 4-0-2 9-9 12
Νάπολι 6 2-0-4 11-11 6
Φέγενορντ 6 1-0-5 5-14 3
 7ος ΟΜΙΛΟΣ
 Λειψία (Γερμανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 1-2
(87΄ Κεϊτά - 10΄πεν. Νεγρέδο, 90΄+1 Ταλίσκα)
Πόρτο (Πορτογαλία)-Μονακό (Γαλλία) 5-2
(9΄,33΄ Αμπουμπακάρ, 45΄ Μπραχίμι, 66΄ Τέγες, 88΄ Σοάρες - 61΄πεν. Γκλικ, 78΄ Φαλκάο)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπεσίκτας 6 4-2-0 11-5 14
Πόρτο 6 3-1-2 15-10 10
Λειψία 6 2-1-3 10-11 7
Μονακό 6 0-2-4 6-16 2
 8ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 3-2
(8΄ Μαγιοράλ, 13΄ Ρονάλντο, 81΄ Λούκας - 43΄,49΄ Ομπαμεγιάνγκ)
Τότεναμ (Αγγλία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 3-0
(20΄ Γιορέντε, 37΄ Σον Χέουνγκ-Μιν, 80΄ Ν΄Κουντού)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Τότεναμ 6 5-1-0 15-4 16
Ρεάλ Μαδρίτης 6 4-1-1 17-7 13
Ντόρτμουντ 6 0-2-4 7-13 2
ΑΠΟΕΛ 6 0-2-4 2-17 2
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Χθες  Eurocup  στο  Ευρωμπάσκετ
ΣΕΝΤΕΒΙΤΑ Ζάγκρεπ- ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ 89-83 .-^
ΑΝΔΟΡΑ-ΤΟΡΙΝΟ 83-77 .-^
ΛΕΒΑΛΟΗΣ Μετροπόλιτανς -ΟΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 68-77 .- ^
ΛΙΕΚΤΑΜΠΕΛΗΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ  87-88 .- ^
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑ¨-ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΛΑ  82-72 .- ^
ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ- ΧΑΠΟΕΛ Ιεροσαλήμ  92-75 .- ^
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΤΟΦΑΣ ΜΠΟΥΡΣΑ  92-71  .- ^
ΡΑΤΙΟΦΟΡΜ ΟΥΛΜ -ΛΥΟΝ  84-94 .-^
ΚΡΑΣΝΟΓΙΑΤΣΚ -ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ  65-75 .- ^
ΜΟΝΑΚΟ-ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ  79-65 .- ^
ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΤΕΣ -ΒΕΝΕΖΙΑ  81-80 .- ^

ΜΠΑΪΡΟΤ -ΑΕΚ Α.  80-73 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαέστρε (Γαλλία), Λούσις (Λετονία), Νίκολιτς (Σερβία)
Τα δεκάλεπτα: 25-11, 44-35, 60-55, 80-73
ΜΠΑΪΡΟΪΤ (Κόρνερ): Ρόμπινσον 7, Κοξ 7 (1), Λίνχαρτ 3 (1), Ντόρεθ 7 (2), Σέιφερθ 5, ΜακΚρί 2, Βασάλσκι 5 (1), Αμάιζ 13 (3), Μπρουκς 9, Γιορκ 22 (4).
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελονού 6, Τζέιμς 4, Γκριν 7, Χάρις 22 (1), Ξανθόπουλος 4, Σάκοτα 19 (3), Άτιτς, Λαρεντζάκης 2, Μπάρλοου 2, Μωραϊτης, Μαυροειδής 5, Καββαδάς 2.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ -ΝΑΝΤΕΡΡΕ 79-74 .- ^
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ -ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ 82-88 .- ^
ΑΒΕΛΙΝΟ-ΜΠΟΝΝ 61-69 .- ^

*** Θέλει 2πλό στα Βραχνέικα η Καλαμάτα- «Κομπλέ» περιμένει τον Παλληξουριακό ο Τσικλητήρας 
Ιδιαίτερα εορταστικό το κλίμα χθες στην ομάδα της Καλαμάτας, με 5 συνολικά μέλη της να έχουν την τιμητική τους μέρα, εκτός από τον προπονητή, Νίκο Ζαλίκα και τους Λιόλιο, Κουρέλλα, Βασιλόπουλο και Νικολόπουλο να δέχονται ευχές για την ονομαστική τους εορτή, κερνώντας γλυκά.
Όλα αυτά στο περιθώριο της προπόνησης που έγινε στο γήπεδο του Ασπροχώματος, αφού ο Διαγόρας Βραχνέικων, ο επόμενος αντίπαλος των «μελανόλευκων» για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αγωνίζεται σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα.
Γι’ αυτό και η σημερινή προπόνηση είναι ορισμένο στο ίδιο μέρος, με τον κ. Ζαλίκα να μην υπολογίζει στα πλάνα του τον αρχηγό Γιάννη Καλογερόπουλο, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες, να αγωνιά για τον Καντούτση, ο οποίος συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, αλλά και να αισιοδοξεί για τους Γουερέ, Λιόλιο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών.
Η αναμέτρηση της Κυριακής θα είναι για την 9η αγωνιστική του 5ου Ομίλου και η Καλαμάτα είναι αναγκασμένη να κυνηγήσει το 3ποντο, αφού δεν έχει περιθώρια περαιτέρω βαθμολογιών απωλειών, μετά την λευκή ισοπαλία που παραχώρησε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα στον Παναρκαδικό.
   ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
«Κομπλέ» περιμένει τον Παλληξουριακό 

Εορταστικό το κλίμα και στην Πύλο και μάλιστα όχι μόνο επειδή γιόρταζαν ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης και ο τερματοφύλακας Νίκος Κόκκαλης, αλλά και ως αποτέλεσμα της μεγάλης εκτός έδρας νίκη με την Αχαϊκή. Ο αντίκτυπος είναι ιδιαίτερα θετικός στο στρατόπεδο του Τσικλητήρα που βλέπει με άλλο μάτι την παραμονή του στη Γ’ Εθνική, χωρίς όμως να χάνεται η αίσθηση του μέτρου και της …επαφής με την πραγματικότητα.
Στο στρατόπεδο της Πύλου γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητο να κερδίσουν την Κυριακή στην Πύλο και τον Παλληξουριακό (ο αγώνας θα αρχίσει στις 2 μ.μ.), έναν αντίπαλο που φάνταζε από τους αδύναμους του 5ου Ομίλου, όμως έχει καταφέρει να κερδίσει τη Βαρδα και να …δαγκώσει την Καλαμάτα πριν από τρεις εβδομάδες…

*** Για την Σούπερ Λίγκ στο Ελληνικό πρωτάθλημα :
Σάββατο 08-12-2017 :
ΑΕΛ Λάρισσα -ΞΑΝΘΗ

*** Για την Β΄εθνική στο ποδόσφαιρο :
Σάββατο 08-12-2-17 :
ΟΦΗ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*** Στο Ελληνικό μπάσκετ :Σάββατο 08-12-2017
ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ -ΚΥΜΗ
ΚΟΛΛΟΣΟΣ -ΦΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑ
ΛΑΥΡΙΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΠΑΟΚ

*** Για το Βόλεϊ: Σάββατο 08-12-2017
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ

~ Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-22-2017.html .-  
~  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..: Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfrarta-news-23-2017.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-24-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/11/news-25-2017.html . -
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και 26 Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία περισκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/25-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008~  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-26-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-27-2017.html .-
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-28-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το  2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-02-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  .... ~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-04-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/news-05-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 06  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-06-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03 και 03 Δεκεμβρίου 2017 :
Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας  που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/03-03-2017.html .- 
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5941   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3799   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3792  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 552   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου