ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 ...
~

.
  ..Η ψυχή είναι ένας κήπος χωρισμένος σε δύο μέρη. Στον μισό φυτρώνουν αγκάθια, στον άλλο μισό λουλούδια· και έχουμε μια δεξαμενή νερού (τις δυνάμεις της ψυχής) με δύο βρύσες και δύο αυλάκια. Η μία κατευθύνει το νερό στα αγκάθια και η άλλη στα λουλούδια. Κάθε φορά μόνο μια βρύση μπορώ ν' ανοίξω. Αφήνω απότιστα τα αγκάθια και μαραίνονται, ποτίζω τα λουλούδια και ανθίζουν.
~
Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος ο Πρωτόκλητος Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος ο Πρωτόκλητος
Βιογραφία
Ο Ανδρέας, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έλεγαν Ιωνά. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος.
Ο Ανδρέας (μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή) υπήρξαν στην αρχή μαθητές του Ιωάννου του Προδρόμου. Κάποια μέρα μάλιστα, που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη κι ο Πρόδρομος τους έδειξε τον Ιησού και τους είπε «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου», οι δύο απλοϊκοί εκείνοι ψαράδες συγκινήθηκαν τόσο πολύ, που χωρίς κανένα δισταγμό κι επιφύλαξη αφήκαν αμέσως τον δάσκαλο τους κι ακολούθησαν τον Ιησού.
Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, ο Ανδρέας κήρυξε στη Βιθυνία, Εύξεινο Πόντο (μάλιστα ο Απόστολος, είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Βυζαντίου αφού εκεί εγκατέστησε πρώτο επίσκοπο, τον απόστολο Στάχυ (βλέπε 31 Οκτωβρίου) κι αυτού διάδοχος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης), Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο. Τελικά, κατέληξε στην Αχαΐα.
Στην Αχαΐα, η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς. Έτσι, η χριστιανική αλήθεια είχε μεγάλες κατακτήσεις στο λαό της Πάτρας. Ακόμα και η Μαξιμίλλα, σύζυγος του ανθύπατου Αχαΐας Αιγεάτου, αφού τη θεράπευσε ο Απόστολος από τη βαρειά αρρώστια που είχε, πίστεψε στο Χριστό. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον ανθύπατο και με την παρότρυνση ειδωλολατρών ιερέων συνέλαβε τον Ανδρέα και τον σταύρωσε σε σχήμα Χ. Έτσι, ο Απόστολος Ανδρέας παρέστησε τον εαυτό του στο Θεό «δόκιμον ἐργάτην» (Β΄ προς Τιμόθεον, 2: 15). Δηλαδή δοκιμασμένο και τέλειο εργάτη του Ευαγγελίου.
Οι χριστιανοί της Αχαΐας θρήνησαν βαθιά τον θάνατο του. Ο πόνος τους έγινε ακόμη πιο μεγάλος, όταν ο ανθύπατος Αιγεάτης αρνήθηκε να τους παραδώσει το άγιο λείψανο του, για να το θάψουν. Ο Θεός όμως οικονόμησε τα πράγματα. Την ίδια μέρα, που πέθανε ο άγιος, ο Αιγεάτης τρελάθηκε κι αυτοκτόνησε. Οι χριστιανοί τότε με τον επίσκοπο τους τον Στρατοκλή, πρώτο επίσκοπο των Πατρών, παρέλαβαν το σεπτό λείψανο και το 'θαψαν με μεγάλες τιμές.
Αργότερα, όταν στον θρόνο του Βυζαντίου ανέβηκε ο Κωνστάντιος, που ήταν γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μέρος του ιερού λειψάνου μεταφέρθηκε από την πόλη των Πατρών στην Κωνσταντινούπολη και κατατέθηκε στον ναό των αγίων Αποστόλων «ένδον της Αγίας Τραπέζης». Η αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου φαίνεται πως απέμεινε στην Πάτρα.
Όταν όμως οι Τούρκοι επρόκειτο να καταλάβουν την πόλη το 1460 μ.Χ., τότε ο Θωμάς Παλαιολόγος, αδελφός του τελευταίου αυτοκράτορας Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και τελευταίος Δεσπότης του Μοριά, πήρε το πολύτιμο κειμήλιο και το μετέφερε στην Ιταλία. Εκεί, αφού το παρέλαβε ο Πάπας Πίος ο Β, το πολύτιμο κειμήλιο εναποτέθηκε στον ναό του αγίου Πέτρου της Ρώμης.
Τον Νοέμβριο του 1847 μ.Χ. ένας Ρώσος Πρίγκηπας, ο Ανδρέας Μουράβιεφ δώρησε στην πόλη της Πάτρας ένα τεμάχιο δακτύλου του χεριού του Αγίου. Ο Μουράβιεφ είχε λάβει το παραπάνω ιερό Λείψανο από τον Καλλίνικο, πρώην Επίσκοπο Μοσχονησίων, ο οποίος μόναζε τότε στο Άγιο Όρος.
Στην πόλη της Πάτρας, επανακομίσθηκαν και φυλάσσονται από την 26η Σεπτεμβρίου 1964 μ.Χ. η τιμία Κάρα του Αγίου και από την 19ην Ιανουαρίου 1980 μ.Χ. λείψανα του Σταυρού, του μαρτυρίου του. Η αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου ύστερα από ενέργειες της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μεταφέρθηκε και στην Κύπρο το 1967 μ.Χ. για μερικές μέρες κι εξετέθηκε σε ευλαβικό προσκύνημα.
Όπως αναφέρει μια Κυπριακή παράδοση, σε μια περιοδεία του, ο Απόστολος Ανδρέας, πήγε και στην Κύπρο. Το καράβι, που τον μετέφερε στην Αντιόχεια από την Ιόππη, λίγο πριν προσπεράσουν το γνωστό ακρωτήρι του αποστόλου Ανδρέα και τα νησιά, που είναι γνωστά με το όνομα Κλείδες, αναγκάστηκε να σταματήσει εκεί σ' ένα μικρό λιμανάκι, γιατί κόπασε ο άνεμος. Τις μέρες αυτές της νηνεμίας τους έλειψε και το νερό. Ένα πρωί, που ο πλοίαρχος βγήκε στο νησί κι έψαχνε να βρει νερό, πήρε μαζί του και τον απόστολο. Δυστυχώς πουθενά νερό. Κάποια στιγμή, που έφτασαν στη μέση των δύο εκκλησιών, που υπάρχουν σήμερα, της παλαιάς και της καινούργιας, που 'ναι κτισμένη λίγο ψηλότερα, ο άγιος γονάτισε μπροστά σ' ένα κατάξερο βράχο και προσευχήθηκε να στείλει ο Θεός νερό. Ποθούσε το θαύμα, για να πιστέψουν όσοι ήταν εκεί στον Χριστό. Ύστερα σηκώθηκε, σφράγισε με το σημείο του Σταυρού τον βράχο και το θαύμα έγινε. Από τη ρίζα του βράχου βγήκε αμέσως μπόλικο νερό, που τρέχει μέχρι σήμερα μέσα σ' ένα λάκκο της παλαιάς εκκλησίας κι απ' εκεί προχωρεί και βγαίνει από μια βρύση κοντά στη θάλασσα. Είναι το γνωστό αγίασμα. Το ευλογημένο νερό, που τόσους ξεδίψασε, μα και τόσους άλλους, μυριάδες ολόκληρες, που το πήραν με πίστη δρόσισε και παρηγόρησε. Και πρώτα-πρώτα το τυφλό παιδί του καπετάνιου.
Ήταν κι αυτό ένα από τα πρόσωπα του καραβιού που μετέφερε ο πατέρας. Γεννήθηκε τυφλό και μεγάλωσε μέσα σε ένα συνεχές σκοτάδι. Ποτέ του δεν είδε το φως. Δένδρα, φυτά, ζώα αγωνιζόταν να τα γνωρίσει με το ψαχούλεμα. Εκείνη την ήμερα, όταν οι ναύτες γύρισαν με τα ασκιά γεμάτα νερό κι εξήγησαν τον τρόπο που το βρήκαν στο νησί, ένα φως γλυκιάς ελπίδας άναψε στην καρδιά του δύστυχου παιδιού. Μήπως το νερό αυτό, σκέφτηκε, που βγήκε από τον ξηρό βράχο ύστερα απ' την προσευχή του παράξενου εκείνου συνεπιβάτη τους, θα μπορούσε να χαρίσει και σ' αυτόν το φως του που ποθούσε; Αφού με θαυμαστό τρόπο βγήκε, θαύματα θα μπορούσε και να προσφέρει. Με τούτη την πίστη και τη βαθιά ελπίδα ζήτησε και το παιδί λίγο νερό. Διψούσε. Καιγόταν απ' τη δίψα. Ο απόστολος, που ήταν εκεί, έσπευσε κι έδωσε στο παιδί ένα δοχείο γεμάτο από το δροσερό νερό. Όμως το παιδί προτίμησε, αντί να δροσίσει με το νερό τα χείλη του, να πλύνει πρώτα το πρόσωπο του. Και ω του θαύματος! Μόλις το δροσερό νερό άγγιξε τους βολβούς των ματιών του παιδιού, το παιδί άρχισε να βλέπει!
Κι ο απόστολος, που τον κοίταζαν όλοι με θαυμασμό, άρχισε να τους μιλά και να τους διδάσκει τη νέα θρησκεία. Το τέλος της ομιλίας πολύ καρποφόρο. Όσοι τον άκουσαν πίστεψαν και βαφτίστηκαν. Την αρχή έκανε ο καπετάνιος με το παιδί του, που πήρε και το όνομα Ανδρέας. Κι ύστερα όλοι οι άλλοι επιβάτες και μερικοί ψαράδες που ήσαν εκεί. Πίστεψαν όλοι στον Χριστό που τους κήρυξε ο απόστολος μας και βαφτίστηκαν. Φυσικά το θαύμα της θεραπείας του τυφλού παιδιού, ακολούθησαν κι άλλα, κι άλλα. Στο μεταξύ ο άνεμος άρχισε να φυσά και το καράβι ετοιμάστηκε για να συνεχίσει το ταξίδι του. Ο απόστολος, αφού κάλεσε κοντά του όλους εκείνους που πίστεψαν στον Χριστό και βαφτίστηκαν, τους έδωκε τις τελευταίες συμβουλές του και τους αποχαιρέτησε.
Αργότερα, μετά από χρόνια, κτίστηκε στον τόπο αυτόν που περπάτησε και άγιασε με την προσευχή, τα θαύματα και τον ιδρώτα του ο Πρωτόκλητος μαθητής, το μεγάλο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, που με τον καιρό είχε γίνει παγκύπριο προσκύνημα. Κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές απ' όλα τα μέρη της Κύπρου, ορθόδοξοι και ετερόδοξοι κι αλλόθρησκοι ακόμη, συνέρεαν στο μοναστήρι, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα του αποστόλου, να βαφτίσουν εκεί τα νεογέννητα παιδιά τους και να προσφέρουν τα δώρα τους, για να εκφράσουν τα ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη τους στον θείο απόστολο. Κολυμβήθρα Σιλωάμ ήταν η εκκλησία του για τους πονεμένους. Πλείστα όσα θαύματα γινόντουσαν εκεί σε όσους μετέβαιναν με πίστη αληθινή και συντριβή ψυχής.
Διαβάστε εδώ, μια Παράκληση στον Απόστολο Ανδρέα, ποίημα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος, καὶ τοῦ Κορυφαίου αὐτάδελφος, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων Ἀνδρέα ἱκέτευε, εἰρήνην τῇ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.
Κοντάκιον
Ἦχος β’. Τὴν ἐν πρεσβείαις.
Τὸν τῆς ἀνδρείας ἐπώνυμον θεηγόρον, καὶ μαθητῶν τὸν πρωτόκλητον τοῦ Σωτῆρος, Πέτρου τὸν σύγγονον εὐφημήσωμεν· ὅτι ὡς πάλαι τούτῳ, καὶ νῦν ἡμῖν ἐκέκραγεν· Εὑρήκαμεν δεῦτε τὸν ποθούμενον.
Μεγαλυνάριον
Πρώτος προσπελάσας τω Ιησού, Πρωτόκλητος ώφθης, και ακρότης των Μαθητών, Ανδρέα θεόπτα, εντεύθεν διανύεις, παθών τας αναβάσεις της αναστάσεως.
Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος ο Πρωτόκλητος - Φώτης Κόντογλου Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος ο Πρωτόκλητος Η λειψανοθήκη του Απόστολου Ανδρέα στην Πάτρα Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος ο Πρωτόκλητος
30 Νοεμβρίου
Αποστόλου Ανδρέου (1) του «πρωτοκλήτου» (†62). Φρουμεντίου αρχιεπισκόπου και φωτιστού Αιθιοπίας (†380) και Αλεξάνδρου επισκόπου Μηθύμνης του θαυματουργού.
(1)Ο Απόστολος Ανδρέας ήταν αδερφός του ενδόξου Αποστόλου Πέτρου. Καταγόταν από τη Βηθσαΐδα της Γαλιλαίας και ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά, μέχρι που ο Κύριος τον κάλεσε κοντά Του. Μάλιστα ο Ανδρέας, ήταν ο πρώτος που κλήθηκε και ακολούθησε τον Χριστό και γι` αυτό ονομάσθηκε Πρωτόκλητος. Μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ο Ανδρέας κλήθηκε να διδάξει τον ευαγγελικό λόγο στη Βιθυνία, στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, στη Θράκη, στη Μακεδονία και στην Ήπειρο. Έπειτα από πολλές κακουχίες και ταλαιπωρίες, δίδαξε στους ανθρώπους το Ευαγγέλιο της σωτηρίας. Κατέληξε στην Πάτρα της Αχαΐας. Στον τόπο αυτό ο Άγιος Ανδρέας έμεινε καιρό κηρύττοντας τη χριστιανική πίστη. Τα θαύματα που επιτέλεσε ο Ανδρέας θεραπεύοντας πολλούς ασθενείς, έγιναν αιτία να πιστέψει στο Χριστό πλήθος κόσμου. Μεταξύ αυτών και η σύζυγος του ανθύπατου Αιγεάτη, η Μαξιμίλλα, καθώς και ο αδερφός του, ο μαθηματικός Στρατοκλής. Πληροφορηθείς ο Αιγεάτης ότι η σύζυγός του κι ο αδερφός του έγιναν χριστιανοί, διέταξε να σταυρώσουν τον Ανδρέα. Με αυτό το μαρτυρικό θάνατο παρέδωσε ο άγιος το πνεύμα του στον Κύριο.
~   Ἦχος δ’.
~   Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος, καὶ τοῦ Κορυφαίου αὐτάδελφος, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων Ἀνδρέα ἱκέτευε, εἰρήνην τῇ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.
* Απολυτίκιο Άγ. Αποστόλου Ανδρέα - 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/SnN_9eGHDeM  .-

~** Τα  βίντεο για σήμερα  :
~* Προσκύνημα Άγιο Ανδρέα Πάτρας 30/11/2017:
 https://youtu.be/YvvvQFrL8Ts  .-
~*Ταβέρνα SYRTAKI PETROS Λάππα  Στροφυλιά  30-11-2017: https://youtu.be/a8fXryhGyO4  .-
~* Ταβέρνα Συρτάκι  Λιμνοθάλασσα Πρόκοπος 30/11/2017: https://youtu.be/cJTye8tU4Wo . -
~*Ταβέρνα Συρτάκι   Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΑ  30/11/2017: https://youtu.be/X2jGWnChEPI . -
~*Ταβέρνα Συρτάκι  Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΑ  30/11/2017: https://youtu.be/i2g1ON5zJjA  .-
~*Ταβέρνα Συρτάκι  Πέτρος Δάσος Στροφυλιάς ΛΑΠΠΑ  φαγητό διασκέδαση  30/11/2017: https://youtu.be/qSQRMHoClv8  .-
 
~***  Φλογέρα με Σταύρο Μπάκα Καλαμάτα 29/11/2017:
https://youtu.be/58cXd-S41cQ  .-
~** Φλογέρα Σ  Μπάκα Καλαμάτα 29/11/2017:
https://youtu.be/3Ddym8joXGs  .-
~**Φλογέρα παίζει ο Σταύρος  Μπάκας  29/11/2017:
 https://youtu.be/2rFnSJUYPXA .-

*** Δεκέμβριος γεμάτος δρώμενα και εκδηλώσεις στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας 
Έρχεται ο Δεκέμβριος και μυρίζει ήδη Χριστούγεννα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας, καθώς θα είναι γεμάτος με πολλά δρώμενα και εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους.
Όπως αναφέρεται σχετικά: «Οργανωνόμαστε και δημιουργούμε αυτό το μήνα προκειμένου να βελτιώσουμε τόσο τη σχέση μας με το περιβάλλον, με το οποίο συνυπάρχουμε, όσο και να έρθουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας και να απολαύσουμε το πνεύμα των εορταστικών ημερών:
-Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η ομάδα Aegean Rebreath οργανώνει καθαρισμό των βυθών της περιοχής μας και συγκεκριμένα στο λιμάνι Καλαμάτας (2/12) και τη Δυτική Ακτή (2/12), αλλά και στη Νήσο Σχίζα (3/12), σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Καπεταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου”, το Nautilus Dive Center, το Kalamata Dive Center, το Δήμο Καλαμάτας και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας.
Η ομάδα στοχεύει στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με σκοπό την απορρύπανση των θαλασσών και του παράκτιου περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού και την εξασφάλιση πολλαπλών ανταποδοτικών οφελών για τις τοπικές κοινωνίες.
Περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω δράσεις θα βρείτε τις επόμενες ημέρες στη σελίδες στο fb, Kentro Neon Kalamatas και Aegean Rebreath.
-Το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου το Κέντρο Νέων θα βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας δημιουργώντας παρέα με τους μικρούς μας φίλους χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στολίδια, διακοσμητικά, κάρτες και πολλά άλλα, χρησιμοποιώντας κυρίως παλιά-ανακυκλώσιμα αντικείμενα και φυσικά υλικά!
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί bazaar με αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές στα εργαστήριά μας, αλλά και με δημιουργήματα των ίδιων των εθελοντών μας, οι οποίοι με αγάπη θα τα προσφέρουν για την ενίσχυση του Κέντρου Νέων Καλαμάτας.
Επίσης, συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις μας κάθε Τετάρτη στις 20.00:
6/12: Σεμινάριο Χορού της Κοιλιάς. Ελάτε να απολαύσετε τα οφέλη από αυτό το είδους χορού για την υγεία και φυσική σας κατάσταση, μέσα από τη γνωριμία με τη μουσική και κουλτούρα της Μέσης Ανατολής
13/12: Προβολή ταινιών μικρού μήκους. Θα προβληθούν ταινίες του Μεσσήνιου σκηνοθέτη Μιχάλη Λυγκιάρη, σύντομες, ιδιαίτερες και πολύ ενδιαφέρουσες, προκειμένου να μας ευαισθητοποιήσουν και να ανακαλύψουμε νέες οδούς έκφρασης και εσωτερικής αναζήτησης. Θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση με το σκηνοθέτη, προκειμένου να μας μιλήσει για τις δημιουργίες του και να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα.
20/12: Γνωριμία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και δραστηριότητες για τα παιδιά.
Πολύ γνωστό και ενδιαφέρον το έργο του ΣΕΟ και γι’ αυτό ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε την ομάδα του στο χώρο μας, να μας μιλήσουν για τις δράσεις τους, αλλά και να παίξουν με τους μικρούς μας φίλους, σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο απόγευμα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας.
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τέλος, να σας ενημερώσουμε πως πλέον η δανειστική βιβλιοθήκη μας είναι πανέτοιμη, οργανωμένη και ανανεωμένη, έτοιμη να σας υποδεχτεί, καθώς οι εθελοντές μας φρόντισαν γι’ αυτό! Είναι στη διάθεσή σας για να δανειστείτε τα βιβλία που επιθυμείτε, κι όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, και άλλες γλώσσες... Ρωτήστε μας και ελάτε να ρουφήξετε γνώση! Ευχαριστούμε πολύ όσους μας παραχώρησαν πολλούς από αυτούς τους τίτλους».

*** «Βόμβα» από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Αναγνώρισε τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων

~ Απόφαση-βόμβα έλαβε χθες το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, αναγνωρίζοντας τη σχισματική και αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» Εκκλησία, κάτι που -όπως εκτιμάται- μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εκκλησιαστικές, διπλωματικές και πολιτικές αντιδράσεις στη Βαλκανική, εν όψει και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ.  

Η απόφαση που ελήφθη από τη Σύνοδο υπό τον Πατριάρχη Νεόφυτο αποδεικνύει ότι το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας βαδίζει σε επικίνδυνες ατραπούς, καθώς -όπως όλα δείχνουν- φαίνεται να έχει αποδεχθεί τον ρόλο του εκτελεστικού οργάνου σε ένα επικίνδυνο εκκλησιαστικό παιχνίδι με πολιτικές και διπλωματικές διαστάσεις.

Με την ομόφωνη απόφασή της να ανταποκριθεί θετικά στην αίτηση της σχισματικής «Μακεδονικής» Εκκλησίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στη Βουλγαρία δημιουργεί μείζον μέτωπο με το Πατριαρχείο Σερβίας. Στις αρχές Νοεμβρίου ο σχισματικός Αρχιεπίσκοπος Στέφανος ζήτησε την αναγνώριση και την απόδοση Αυτοκεφαλίας στη «Μακεδονική» Εκκλησία από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.
Τελικά το Πατριαρχείο Βουλγαρίας αποδέχθηκε την αίτηση αναλαμβάνοντας τον ρόλο της «μητέρας» της σχισματικής «Μακεδονικής» Εκκλησίας. Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ανακοίνωσε «διπλωματικά» ότι «θα διαμεσολαβήσει και θα υποστηρίξει και στις άλλες Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα βήματα, την καθιέρωση κανονικού καθεστώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας».
Η απόφαση αυτή δημιουργεί πολλαπλά εκκλησιολογικά προβλήματα, καθώς βάσει των Ιερών Κανόνων το έδαφος της ΠΓΔΜ ανήκει εκκλησιαστικά στο Πατριαρχείο Σερβίας, συνεπώς το Πατριαρχείο Βουλγαρίας δεν μπορεί να αποφανθεί για το θέμα αυτό, ως αναρμόδιο.
Επιπλέον, η μόνη εκκλησιαστική Αρχή να αποφανθεί επί αιτήματος αναγνώρισης και αυτοκεφαλίας είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η επιχειρηματολογία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας είναι ταυτόσημη με την ερμηνεία που αποδίδει στους Ιερούς Κανόνες το Πατριαρχείο της Μόσχας, που υποστηρίζει ότι κάθε Πατριαρχείο μπορεί να γίνει «μητέρα» Εκκλησία.

*** Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 1/12/2017 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν-ΝΑ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ενδέχεται να πέσουν και λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** O καιρός σήμερα ! Καταιγίδες και σκόνη...

~ ΠΡΟΓΝΩΣΗ της ΕΜΥ για την ΠΕΜΠΤΗ 30-11-2017
ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ. ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΟΔΟ. ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ.
ANΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
 ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ, ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 5 ΜΕ 7 ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

***  Ξαρχάκος: «Από το 2013 ο προϋπολογισμός είναι ένα πόνημα των υπηρεσιών, εργαλείο για τη λειτουργία του Δήμου» 
Για έλλειψη φαντασίας και αναντιστοιχία υποσχέσεων κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή η αντιπολίτευση – Τσώνης: «Υποσχόμαστε μόνο ό,τι έχουμε εξασφαλίσει, σύντομα θα εκπλαγείτε θετικά»
  Ύψους 20.284.380,68 ευρώ είναι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του Δήμου Μεσσήνης για το 2018 που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης στην 25η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την εισήγηση έκανε η προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης κα Ντυμένου. Αναφέροντας αναλυτικά έσοδα και έξοδα, ο προϋπολογισμός για το 2018 έρχεται ισοσκελισμένος στο ποσό των 20. 273.30 ευρώ.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, κατά τη μακροσκελή τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι τόσο ο Α’ όσο και ο Β’ Βαθμός ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι πλέον να καταρτίζουν τους προϋπολογισμούς τους πλήρως εναρμονισμένους στις μνημονιακές πολιτικές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι χωρίς την υποταγή των ΟΤΑ θα ήταν ανεφάρμοστες οι μνημονιακές πολιτικές. Ζήτησε, δε, από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και όσους από το Δήμο Μεσσήνης βρεθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ το προσεχές Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα να θέσουν επιτακτικά αυτό το ζήτημα της ανεξαρτησίας των Δήμων, πριν καταστραφούν οριστικά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό.
Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, ο Στάθης Αναστασόπουλος παραχώρησε την τοποθέτηση της παράταξής του στο δημοτικό σύμβουλο Τάσο Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου παρατήρησε ότι, αν και συχνά-πυκνά ακούν εξαγγελίες έργων, πακτωλό χρημάτων που έρχονται στο Δήμο κ.ο.κ., όλα αυτά δεν αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που συντάχθηκε με επιτυχία ισοσκελισμένος από τις υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες απέδωσε και εύσημα.
Παράλληλα, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για έλλειψη φαντασίας στον προϋπολογισμό, για αναντιστοιχία εξαγγελιών και έργων, για το ότι απουσιάζουν περιοχές όπως η Αρχαία Μεσσήνη, για έλλειψη χρημάτων στα έσοδα τα οποία υποσχόταν, αλλά κυρίως για το «θολό» τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο συζητήθηκε νωρίτερα. Έκλεισε, δε, λέγοντας ότι η παράταξή του θα τον ψήφιζε, αλλά εντάσσεται σε αυτόν το τεχνικό πρόγραμμα με το οποίο και νωρίτερα εξέφρασαν τη διαφωνία τους.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι παρατηρεί αναντιστοιχία στα μεγάλα λόγια και στα έργα που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό. Επανήλθε στο θέμα των 2 εκ. ευρώ από δάνειο για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, το οποίο έχει εγγραφεί και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί από ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι περίμεναν πολλά χρήματα να έρθουν όπως υποσχόταν ο δήμαρχος αλλά στην πράξη δε βλέπουν κάτι.
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή επέλεξε σημειολογικά τόσο την προϊσταμένη των εσόδων κα Ντυμένου να κάνει την εισήγηση για τον προϋπολογισμό όσο και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραμπέτσο για το τεχνικό πρόγραμμα, για να δείξει όσα «γλαφυρά» ανέφερε και νωρίτερα ο κ. Αποστολόπουλος, δηλαδή ότι ουσιαστικά από το 2013 και έπειτα ο προϋπολογισμός είναι ένα πόνημα των υπηρεσιών του Δήμου, που αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη λειτουργία του.
Πρόσθεσε, δε, ότι το αναπτυξιακό όραμα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής από το 2013 και έπειτα δεν μπορεί να ενταχθεί στον προϋπολογισμό, ενώ δεσμεύτηκε ότι λίαν συντόμως θα υπάρχουν ανακοινώσεις έργων και για την Αρχαία Μεσσήνη και για άλλες περιοχές.
Κλείνοντας ζήτησε από την αντιπολίτευση να τον ψηφίσει, αλλιώς οι λόγοι θα είναι καθαρά σκοπιμότητας.
Ο Τάσος Παπαγεωργίου κατά τη δευτερολογία του υπενθύμισε στο Σώμα ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται ήδη στα ηνία του Δήμου 3 χρόνια τώρα και το «αμπαλάζ» έχει αρχίσει να διαλύεται. Θα έπρεπε τα έργα που έχει υποσχεθεί στους δημότες να φαίνονται και στον προϋπολογισμό, επισήμανε ο κ. Παπαγεωργίου. Απαντώντας του ο κ. Ξαρχάκος επανέλαβε ότι η μειοψηφία ασκεί αντιπολίτευση άνευ ουσίας για καθαρά λόγους σκοπιμότητας και σημείωσε ότι όπως κρίθηκαν οι προηγούμενοι, έτσι θα κριθεί και η δική τους παράταξη, όταν έρθει η ώρα από το λαό…
Τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό έκλεισε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά ότι αποφεύγουν να ανακοινώνουν κάτι που δεν είναι σίγουρο και ζήτησε από την αντιπολίτευση να μη «βιάζεται», γιατί σύντομα θα εκπλαγούν όλοι θετικά… Του Κώστα Γαζούλη

*** Όλη η Αθήνα μαζεύτηκε στην Καλλιθέα! Εκεί ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

~ Την Καλλιθέα επισκέφθηκε την Τετάρτη 29/12 ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, και μετέδωσε το μήνυμα ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για τον τόπο μας.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στο στο Δημοτικό Θέατρο και έδειξε στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ το ενδιαφέρον του για το πρόγραμμα του κόμματος, ενώ εξέφρασαν και την ανησυχία τους για τους ΕΛΛΗΝΕΣ και για αυτούς που μας κυβερνάνε σήμερα.
* K.BEΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 29/11 : https://youtu.be/nplaLM2N1nw  .-
* Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ 29/11 (2) : https://youtu.be/1qXLFAiHsMA .-
~*


Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά έναν έναν όσους παρευρέθηκαν στην ομιλία.

*** EKTAKTO!  Άγριο ξύλο στο Ειρηνοδικείο...

~  Άγριο ξύλο, υβριστικά συνθήματα, σπρωξίματα και μεγάλη ένταση συνθέτουν το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί αυτή την ώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου πρόκειται να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί. ΟΙ αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο να ρίξουν χημικά μέσα σε κλειστό χώρο και μάλιστα εντός δικαστικού μεγάρου!
Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών στην οδό Λουκάρεως αστυνομοκρατείται. Μετά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων, έχουν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων μόνο για σήμερα.
Προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί, στο κτίριο του Ειρηνοδικείου βρίσκονται τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης! Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ που αναμένονται να μπουν ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.
Σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, παράλληλα με την επανέναρξη των φυσικών πλειστηριασμών ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Η επανέναρξη της διαδικασίας εκπλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων οφειλετών δείχνει τη σφοδρή επιθυμία των δανειστών να ξεκινήσειη εφαρμογή μέτρων αναγκαστικής κατάσχεσης για τους οφειλέτες.
Δείτε βίντεο από όσα συμβαίνουν τώρα στο Ειρηνοδικείο:
Πλειστηριασμοί ένταση : https://youtu.be/WQmoSvlHOnQ .-

***  ΝΕΚΡΟΣ ο Κροάτης ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ πολέμου της Βοσνίας που ήπιε ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ο Slobodan Praljak, Κροάτης πολιτικός και συγγραφέας, ο οποίος ήταν Αντιστράτηγος κατά την περίοδο του Βοσνιο-Κροατικού Πολέμου πέθανε τελικά, καθώς ήπιε δηλητήριο.
Ο Praljak καταδικάστηκε σήμερα σε 20 χρόνια φυλάκισης για εγκλήματα πολέμου κατά την περίοδο 1992-1994, όταν μετά την ανεξαρτησία της Κροατίας από την Γιουγκοσλαβία, ξέσπασε πόλεμος με τους Βόσνιους οι οποίοι διεκδικούσαν τη δική τους ανεξαρτησία.
Κατηγορείται ότι διέταξε την καταστροφή γέφυρας του 16ου αιώνα στο Μόσταρ τον Νοέμβριο του 1993, πράξη που, σύμφωνα με τους δικαστές, «προκάλεσε δυσανάλογη ζημιά στον μουσουλμανικό άμαχο πληθυσμό».
Όλοι οι συνάδελφοί του καταδικάστηκαν το 2013 για τη δίωξη και τη δολοφονία Μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.
Ο Κροάτης πολιτικός μόλις άκουσε την ετυμηγορία φώναξε ότι δεν είναι εγκληματίας και ήπιε δηλητήριο από ένα φιαλίδιο με αποτέλεσμα σε λίγα δευτερόλεπτα να πέσει στο έδαφος. Ο δικαστής διέκοψε τη διαδικασία για να έρθει γιατρός. Η Κροατική τηλεόραση ανακοίνωσε τον θάνατό του.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτές τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη βοσνιακή πόλη Μόσταρ από τον Κροάτη, με αποτέλεσμα την καταδίκη του σε 20 χρόνια φυλάκισης.
 Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της αυτοκτονίας: TRENUTAK KADA JE GENERAL SLOBODAN PRALJAK POPIO OTROV u SUDNICI TOKOM CITANJA PRESUDE , https://youtu.be/wbeS54_OmIw .-

***  Το ΥΠΕΡΟΠΛΟ της Ρωσίας είναι έτοιμο για ΔΡΑΣΗ… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Το 2018, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα εντάξει στον εξοπλισμό της το 5ης γενιάς Su-57.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας για την άμυνα και την ασφάλεια Βίκτορ Μποντάρεφ, το μαχητικό δοκιμάστηκε με επιτυχία.
* FINALLY: Russia Unveils First 5th Generation Stealth Fighter Jet Su-57 (Sukhoi-57)! , : https://youtu.be/Aq0KhY8Wem4  .-
* Finally : Su-57 The New Name Of Russia's Fifth-Generation Fighter Jet :
https://youtu.be/KQ1zm4Yw0DE   .-

***  ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ο Πούτιν! Η Ρωσία παρά τον οικονομικό ΠΟΛΕΜΟ τα κατάφερε...

~ Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε σήμερα ότι πιστεύει ότι η Ρωσική οικονομία εξέρχεται από μια ύφεση και ότι η μετάβαση στο στάδιο της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ένα από τα κύρια γεγονότα του 2017.
«Εάν δεν υπήρχαν εξωτερικές επιδράσεις, θα ήταν πολύ σημαντικό ότι η οικονομία μας βγαίνει από την ύφεση και εισέρχεται στο στάδιο της αειφόρου ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.
Τόνισε, επίσης, ότι όλες οι όλα εξαρτώνται από την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας (το επίπεδο των εισοδημάτων των πολιτών), τις αμυντικές ικανότητες της χώρας και την ασφάλεια.
Επιπλέον, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη άρχισε να επηρεάζει τα πραγματικά εισοδήματα.  Με πληροφορίες από RT

***  ΟΡΓΗ του Πεκίνου για τις κινήσεις των ΗΠΑ! ΑΠΕΙΛΕΙ να λάβει τα «απαραίτητα μέτρα»...

~ Η Κίνα προειδοποίησε την Τετάρτη ότι θα λάβει τα «απαραίτητα μέτρα» για να προστατεύσει τις επιχειρήσεις της, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια νέα έρευνα εμπορικών συναλλαγών στην εισαγωγή αλουμινίου από το Πεκίνο.
Η έρευνα που ξεκίνησε από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σε εισαγωγές φύλλων αλουμινίου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ήταν μια ασυνήθιστα επιθετική κίνηση από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, την οποία υποτίθεται ότι θέλουν στο πλευρό τους απέναντι στο καθεστώς της Βορείου Κορέας.
«Η πρακτική αυτή από την Αμερικανική πλευρά είναι πολύ σπάνια στην ιστορία του διεθνούς εμπορίου», ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, δείχνοντας το μέγεθος της προσβολής.
«Η Κίνα εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την τάση του εμπορικού προστατευτισμού που επέδειξαν οι ΗΠΑ» καταγήγει το Κινεζικό Υπουργείο.  Με πληροφορίες από AFP

*** «Κλείνουν» τα σπίτια, ανοίγουν πόλεμο με την κοινωνία 
Οι συμβολαιογράφοι της Μεσσηνίας συνεχίζουν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς
 Αντιστέκονται στις πιέσεις των πρωτευουσιάνων συναδέλφων τους 
 Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκαν χθες πολλά Ειρηνοδικεία της χώρας εξαιτίας των πλειστηριασμών, αλλά στη Μεσσηνία, χάρη στους συμβολαιογράφους που συνεχίζουν τη αποχή τους, η μέρα κύλησε ήρεμα, καθώς δεν έγινε καμία διαδικασία εκπλειστηριασμού ακινήτου.
Μπορεί να υπήρξαν τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις ότι οι συμβολαιογράφοι έληξαν την αποχή τους, όμως, όπως μας διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας, Παναγιώτης Δουμουλάκης, αυτό δεν ισχύει για τη δική μας περιφέρεια.
Η αποχή τους συνεχίζεται κανονικά, δεν έχει ανασταλεί και μετά τις 4 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου για να λάβουν τις αποφάσεις τους και να τεθεί το θέμα συνέχισης ή μη της αποχής τους.
  Έχει αποφασισθεί 3μηνη αποχή
Τέλη Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας, όπου αποφασίσθηκε τρίμηνη αποχή απ’ όλους τους πλειστηριασμούς (συμβατικούς και ηλεκτρονικούς), μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.
Στην ίδια συνέλευση αποφασίσθηκε και η αποχή από οποιαδήποτε προκαταρκτική ενέργεια συμμετοχής, κυρίως, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δηλαδή, αποφασίσθηκε να μην πάρουν κωδικούς και να μην πιστοποιηθούν, μη υπογράφοντας τη σύμβαση με την πάροχο εταιρεία. Ζητήθηκε, επίσης, η κατάργηση δύο τροποποιήσεων του συμβολαιογραφικού κώδικα, οι οποίες έγιναν για να διευκολυνθεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να κάνει μόνος του τους πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα και έτσι να αναγκαστούν οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας να υποχωρήσουν από την αποχή.
  Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Χθες, τελικά, ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι. Σε πρώτη φάση οι πλειστηριασμοί αυτοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη και στη συνέχεια τρεις φορές την εβδομάδα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους πρώτους περίπου δέκα πλειστηριασμούς άνοιξε σε όσους έχουν εγγραφεί στο σύστημα και έχουν καταθέσει την απαιτούμενη εγγύηση, που ισούται με το 30% της πρώτης προσφοράς, δηλαδή της τιμής που θέτει ως κατώφλι ο επισπεύδων για το ακίνητο που πλειστηριάζεται.
Η διαδικασία πλειστηριασμού θα διαρκεί 4 ώρες και οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν την τιμή που είναι διατεθειμένοι να δώσουν βάσει μιας ανοικτής πλειοδοτικής διαδικασίας.
Κάθε πλειοδότης μπορεί να βλέπει στο σύστημα την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται κάθε φορά και τη θέση την οποία λαμβάνει η δική του προσφορά και ανάλογα να αποφασίζει για τη βελτίωσή της ή όχι. Τη διαδικασία θα μπορεί να παρακολουθεί ως παρατηρητής και ο οφειλέτης.
  Συμβολαιογράφοι Αθηνών και επεισόδια
Την αναστολή της αποχής αποφάσισαν τη Δευτέρα τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Μάλιστα, έλαβαν και απόφαση για συστηματική παρακολούθηση της τήρησης των συμφωνηθέντων με τους συναρμόδιους υπουργούς για τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών και την προστασία των συμβολαιογράφων, καθώς και για λειτουργία επιτροπών για τη βελτίωση της διαδικασίας και των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών.
Ωστόσο, χθες οι πλειστηριασμοί σε μεγάλα Ειρηνοδικεία της χώρας, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συνοδεύτηκαν από ξύλο και έκτροπα.
Στην Αθήνα, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» προσπαθώντας να μπουν στη δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς. Οι μάχες που έγιναν ήταν σώμα με σώμα και οι αστυνομικοί δε δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών μέσα στην αίθουσα. Το δε ξύλο που έπεσε ήταν άγριο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματίες.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Μόνο με βάρκα στην οδό Ρόδων… 
Πολλές φορές έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Καλαμάτας οι κάτοικοι της οδού Ρόδων για προβλήματα στη γειτονιά τους, αλλά ανταπόκριση καμία… Έφτασαν να φροντίσουν μόνοι τους για το φωτισμό στην περιοχή, καθώς τα βράδια φοβούνται να κυκλοφορήσουν, ενώ έχουν σημειωθεί και κλοπές. Δε νομίζω οι υπεύθυνοι να περιμένουν να αναλάβουν οι δημότες και την ασφαλτόστρωση του δρόμου, που απέχει πολύ λίγο από το κέντρο της πόλης και ακόμα λιγότερο από το Μέγαρο Χορού.
Κι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί άμεσα άσφαλτος, ας φροντίσουν στο Δήμο να μπαζώσουν τις λακκούβες και να δημιουργήσουν δίοδο απορροής των νερών, γιατί όταν βρέχει από οδός Ρόδων γίνεται αδιάβατη λιμνοθάλασσα… Χ.Ε.

*** Τσώνης: «Να σταματήσει η καραμέλα για τη μελέτη στον Πάμισο» 
Αναστασόπουλος: «Δε θα προλάβετε να πάρετε τη μελέτη στη θητεία σας»
 Απαντώντας σε ερώτηση που έγινε από την αντιπολίτευση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε την τοποθέτησή του το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης.
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι, για να σταματήσει, επιτέλους, η «καραμέλα» με το τι γίνεται με τη μελέτη στον Πάμισο, για την οποία κάθε τρεις και λίγο ρωτάει στο Δ.Σ. η αντιπολίτευση, ζήτησε από το υπουργείο Υποδομών επίσημη απάντηση. Η απάντηση αυτή έφτασε χθες στο Δήμο Μεσσήνης από τη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του υπουργείου Υποδομών και τη διευθύντρια της υπηρεσίας, Γεωργία Καστραντά.
Στην απάντησή της προς το Δήμο Μεσσήνης η κα Καστραντά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο διεθνής διαγωνισμός για τη μελέτη στον Πάμισο, ύψους 2.709.116,85 ευρώ (με ΦΠΑ), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 25/10/2016.  Στο διαγωνισμό προσήλθαν 5 συμπράξεις γραφείων μελετών και συνολικά τριάντα πέντε γραφεία μελετών με πτυχία όλων των τάξεων από Α’ έως Ε΄.
Η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στο στάδιο που έχει εκδοθεί το πρακτικό 2 (αξιολόγηση τεχνικών προσφορών) από την επιτροπή διαγωνισμού, έχει υποβληθεί ένσταση επί αυτού και εκκρεμεί η εκδίκαση. Υπενθυμίζεται, δε, ότι στο διαγωνισμό ανάδοχος  θα αναδειχθεί η σύμπραξη με την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, με συναξιολόγηση τεχνικής και οικονομικής προσφοράς, και χωρίς άνω όριο στην οικονομική προσφορά. Επομένως, θα προκύψει η σημαντικότερη έκπτωση επί της προεκτιμώμενης αμοιβής.
Ύστερα απ’ αυτή την απάντηση από πλευράς του υπουργείου ο Γιώργος Τσώνης ζήτησε να σταματήσει αυτή η κουβέντα, υπογραμμίζοντας ότι το έργο προχωρά κανονικά.
Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, που είχε καταθέσει και την ερώτηση πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, σημείωσε ότι εκτιμά ότι εντός της θητείας του Γιώργου Τσώνη η μελέτη δε θα έχει τελειώσει.
Απαντώντας του ο Γιώργος Τσώνης είπε ότι «καταλαβαίνω γιατί το εύχεται, αλλά δε θα πραγματοποιηθεί η ευχή του»… με τον Στάθη Αναστασόπουλο να κλείνει τη συζήτηση διευκρινίζοντας ότι δε το εύχεται, αλλά το λέει από εμπειρία σε ανάλογα έργα… Του Κώστα Γαζούλη

*** Λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι λαχνοί που κερδίζουν τα 1.000 ευρώ 
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήρωση για την λοταρία των αποδειξεων από την ΑΑΔΕ και οι τυχεροί λαχνοί έχουν ήδη αναρτηθεί στο aade.gr. Οι τυχεροί θα πρέπει να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό τοους στο TAXISnet ώστε να λάβουν τα 1.000 ευρώ
Η απονομή των χρηματικών επάθλων γίνεται από την ΑΑΔΕ με πίστωση των προβλεπόμενων ποσών στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο περιβάλλον TAXISnet.
Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι ο ενδιαφερόμενος να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr.
Αυτοί είναι οι τυχεροί λαχνοί της ΑΑΔΕ δείτε εδώ τους λαχνούς

*** Τρία τσιγγανάκια άνοιγαν καταστήματα και έκαναν ζημιές 
Δεν έφτανε που έκαναν κλοπές, προκαλούσαν και φθορές στα καταστήματα που έμπαιναν τρεις νεαροί τσιγγάνοι, οι δύο ανήλικοι. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνίασαν 10 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες σε καταστήματα στην Καλαμάτα και το Ασπρόχωμα που έκαναν οι τρεις τσιγγάνοι.
Σε κάποιες από τις κλοπές, πάντα νυχτερινές ώρες, είχαν καταγραφεί οι πράξεις τους από τα συστήματα παρακολούθησης και έτσι ήταν εύκολο να ταυτοποιηθούν.
Έπειτα από άλλη μία κλοπή που έκαναν προχθές, το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθησαν στο Ασπρόχωμα ένας 20χρονος, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
  Κλοπές
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, οι τσιγγάνοι διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 31 Οκτωβρίου έως και 25 Νοεμβρίου τρεις απόπειρες κλοπής και 6 κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις.
Ειδικότερα:
-Στις 31 Οκτωβρίου μπήκαν σε κατάστημα – βιοτεχνία πυροσβεστικών ειδών στην οδό Αθηνών, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι
-Στις 11 Νοεμβρίου παραβίασαν παράθυρο καφετέριας στην οδό Αθηνών και πήραν δύο υπολογιστές, 4 κινητά τηλέφωνα, 50 ευρώ σε κέρματα από την κερματοθήκη και τα κλειδιά μιας παράπλευρης αποθήκης
-Στις 15 Νοεμβρίου έσπασαν γυάλινη τζαμαρία από επιχείρηση αλουμινίων και πήραν από το ταμείο 150 ευρώ σε κέρματα
-Στις 18 Νοεμβρίου παραβίασαν μεταλλικό ρολό και έσπασαν τζαμαρία καταστήματος ψιλικών στην Αθηνών και πήραν πακέτα τσιγάρων και άλλα είδη αξίας 250 ευρώ
-Το ίδιο βράδυ παραβίασαν κεντρική πόρτα συνεργείου αυτοκινήτων στη Νέα Είσοδο (Ηρώων Πολυτεχνείου) και από το γραφείο πήραν 150 ευρώ και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 400 ευρώ
-Στις 20 Νοεμβρίου έσπασαν την τζαμαρία πίσω πόρτας μεταφορικής εταιρείας στο Ασπρόχωμα και πήραν 150 ευρώ σε κέρματα και 4 πεντάλιτρα με ελαιόλαδο αξίας 80 ευρώ
-Στις 21 Νοεμβρίου μπήκαν από φεγγίτη σε φανοποιείο στο Ασπρόχωμα και πήραν εργαλεία αξίας 7.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο φανοποιείο, ύψους 4.000 ευρώ
-Στις 23 Νοεμβρίου αποπειράθηκαν να σπάσουν τζαμαρία πόρτας καταστήματος με γεωργικά φάρμακα στη Θουρία, αλλά δεν τα κατάφεραν
-Στις 25 Νοεμβρίου έσπασαν τζαμαρία παραθύρου καταστήματος τροφίμων, έψαξαν τους χώρους, αλλά δεν πήραν κάτι
-Τέλος, στις 27 Νοεμβρίου έσπασαν τζάμι καταστήματος ζωοτροφών στο Ασπρόχωμα και πήραν 3 ευρώ, ένα αεροβόλο περίστροφο και ένα αεροβόλο όπλο.
Όταν την επόμενη ημέρα τούς συνέλαβαν οι αστυνομικοί, στην κατοχή τους βρέθηκαν τα δύο αεροβόλα όπλα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι δράστες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και τους παρέπεμψε σήμερα στον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθούν.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη κι άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σε κλίμα ένταση συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα Μεσσήνης για το 2018 
Δεν το ψήφισε η μείζων μειοψηφία, γιατί υστερεί και «αγνοεί» τους προέδρους – Τσώνης: «Χάρις εμένα δέχθηκε ο Σκουρλέτης να παραμείνουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων»
   Σε τεταμένο κλίμα και με υψηλούς τόνους αρκετές φορές ψηφίστηκε τελικά, χωρίς τις ψήφους της μείζονος μειοψηφίας, το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 στο Δήμο Μεσσήνης.
Την εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης έκανε ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Καραμπέτσος. Αναφέροντας αναλυτικά όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, σημείωσε ότι το ύψος του προϋπολογισμού για τα τεχνικά έργα ανέρχεται στα 9.960.000 ευρώ.
Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, ο Στάθης Αναστασόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το πώς συντάσσεται αυτό το τεχνικό πρόγραμμα, τι προετοιμασία έχει γίνει και αν η Τεχνική Υπηρεσία έχει έρθει σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων, ώστε να ζητήσει τις απόψεις τους και να καταθέσουν προβλήματα που τους απασχολούν.
Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Τάσος Παπαγεωργίου, ζήτησε να ενημερωθεί γιατί από το τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζουν έργα στο παραλιακό μέτωπο, τα οποία θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο Μεσσήνης.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ξαρχάκος, τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα έχει συνταχθεί από τον Αύγουστο του 2017, ενώ έχουν μελετηθεί όλα τα αιτήματα των προέδρων.
Αναφορικά με την ερώτηση του κ. Παπαγεωργίου, ο Νίκος Ξαρχάκος απάντησε ότι έχουν ιεραρχήσει σε 4 κατηγορίες τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου: 1ον, ώριμες μελέτες για αντιδιαβρωτικά έργα στην Αίπεια και το Πεταλίδι, που είναι έτοιμες να ξεκινήσουν. 2ον, ζητήματα ύδρευσης που αναμένεται να λυθούν σε μεγάλο βαθμό ύστερα από την επιτυχημένη γεώτρηση στη Λογγά. 3ον, ζητήματα οδοποιίας που με την ολοκλήρωση του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι μέσα στο ’18 αναμένεται να βελτιώσουν κατά πολύ το οδικό δίκτυο από Ριζόμυλο μέχρι Νέα Κορώνη, που σήμερα παρουσιάζει προβλήματα, και, τέλος, έργα αποχέτευσης στο Πεταλίδι.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του αντιδημάρχου και επιτέθηκε στη Δημοτική Αρχή, λέγοντας ότι επί θητείας της οι τοπικές κοινότητες έχουν «βαλτώσει» και έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω. Τους κατηγόρησε, δε, ότι δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος και την κατανομή των χρημάτων αυτού, ύστερα από διαβούλευση με τους προέδρους των Κοινοτήτων. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται ήδη 3 χρόνια στο «τιμόνι» του Δήμου και όλα παραμένουν στάσιμα, ακόμα και τα «αναπτυξιακά» ζητήματα. Επισήμανε, δε, ότι η αποχέτευση της Αίπειας έχει μείνει εκεί που την άφησε η δική του Δημοτική Αρχή, ενώ και τα αντιδιαβρωτικά της περιοχής είναι τελειωμένα εδώ και καιρό.
Έκλεισε λέγοντας ότι για όλους τους παραπάνω λόγους και, κυρίως, λόγω του ότι η Δημοτική Αρχή αγνοεί συστηματικά τους προέδρους των κοινοτήτων, η παράταξή του δεν πρόκειται να ψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα, καθώς αυτό παρουσιάζει σημαντική υστέρηση.
Η τοποθέτηση του Στάθη Αναστασόπουλου έφερε την «έκρηξη» του δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν αναφέρεται στο ζήτημα των προέδρων, παίζει στο «γήπεδό του». Ο κ. Τσώνης αναρωτήθηκε αν ο Στάθης Αναστασόπουλος γνωρίζει ότι έχει ζητηθεί και οι πρόεδροι έχουν καταθέσει εγγράφως όλα τους τα αιτήματα και ανάγκες σε βάθος 4ετίας. Ζήτησε, δε, να πάψει πια αυτή η «καραμέλα» του κ. Αναστασόπουλου σχετικά με τους προέδρους, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει εξαιρετική σχέση μαζί τους, ενώ τόνισε ότι αυτός έβαλε ως θέμα και πέτυχε να παραμείνουν οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες, παρουσία δύο υπουργών και ενώπιων μάλιστα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Υπενθύμισε ακόμη τη δήλωση που έκανε πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, αμέσως μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκουρλέτης, ενώ πρόσθεσε ότι μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας τον στήριξε σ’ αυτό του το αίτημα.
Κλείνοντας ο κ. Τσώνης υπογράμμισε ότι δε γίνεται να τον κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι αγνοεί τους προέδρους, όταν η «παραμονή τους» φέρει τη δική του βούληση και «υπογραφή».
Για το ζήτημα αυτό παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Πετρόπουλος, ζητώντας από το Σώμα να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η συστηματική παραπληροφόρηση σχετικά με τους προέδρους. Αν κάποιος πρόεδρος έχει πρόβλημα να έρθει στο Σώμα και να το μεταφέρει, σχολίασε ο κ. Πετρόπουλος, ενώ τόνισε ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων είναι συνοδοιπόροι και νιώθει, μάλιστα, ότι αυτοί έχουν και το «πάνω χέρι» στη διοίκηση του Δήμου.
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος τόνισε ότι κατανοεί τον Στάθη Αναστασόπουλο και την παράταξή του που δεν ψηφίζουν το τεχνικό πρόγραμμα καθαρά για λόγους σκοπιμότητας και αντιπολίτευσης καθώς άλλος λόγος δεν υφίσταται. Διάβασε, δε, το τεχνικό πρόγραμμα του ’15, που συντάχθηκε από τη δική του αρχή που ήταν στα ίδια γενικά πλαίσια, καθώς και το περσινό, που τότε το είχε ψηφίσει η αντιπολίτευση και το οποίο δε διαφέρει από το φετινό, ώστε να κατανοήσει το Σώμα τους λόγους που η αντιπολίτευση δεν το ψηφίζει καθαρά για σκοπιμότητα.
Τέλος, σχετικά με τη μελέτη για την αποχέτευση στην Αίπεια και όσα είπε ο Στάθης Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι η μελέτη αυτή είχε «βαλτώσει» από δικά του λάθη και «ξεκόλλησε» χάρις δικές τους ενέργειες.
Η αναφορά αυτή του κ. Ξαρχάκου έφερε νέο κύμα έντασης και υψηλών τόνων πάνω στο ζήτημα της αποχέτευσης στην Αίπεια μεταξύ του δημάρχου Γ. Τσώνη, του Στάθη Αναστασόπουλου και του πρώτου. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Στάθης Αναστασόπουλος απάντησε για τις αναφορές στο πρόσωπό του στον κ. Πετρόπουλο, λέγοντάς του να μην επαναπαύεται στις δάφνες και ότι τόσο οι πρόεδροι όσο και ο κόσμος στις κοινότητες γνωρίζει τι γίνεται.
Ο κ. Πετρόπουλος ανταπάντησε λέγοντας ότι δεν αναπαύεται καθόλου, αλλά έχει υποχρέωση ως δημοτικός σύμβουλος να αντικρούει ανακρίβειες που ακούγονται στο Σώμα, ενώ σημείωσε ότι κατανοεί την ένταση του κ. Αναστασόπουλου, καθώς ό,τι δεν κατάφερε η δική του Δημοτική Αρχή με τις επαφές του στα υπουργεία για την αποχέτευση στην Αίπεια, το κατάφερε η δική τους.
Τη συζήτηση έκλεισε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, που σημείωσε ότι με όσο μυαλό έχει και μπορεί να καταλάβει, όποιος άκουσε τη συζήτηση συνειδητοποίησε ότι ένα έργο που ο κ. Αναστασόπουλος χρειαζόταν 600.000 ευρώ για να κατασκευάσει, η δική του Δημοτική Αρχή το φτιάχνει με 50.000 ευρώ.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος αντέδρασε λέγοντας ότι ο δήμαρχος δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις.
Τελικά, το τεχνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε τόσο από τη Δημοτική Αρχή όσο και από τους συμβούλους κ. Γρουσουζάκο και Αλεβίζο, που πρόσκεινται στο συνδυασμό του Δ. Σαμπαζιώτη (ο ίδιος απουσίαζε). Αντιθέτως, καταψηφίστηκε από την παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου όσο και από τον Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τεκμηρίωσε ότι για λόγους αρχής και για το γεγονός ότι το τεχνικό πρόγραμμα επιβάλλεται στην ουσία από το Παρατηρητήριο και από τους θεσμούς, δεν μπορεί να το ψηφίσει.  Του Κώστα Γαζούλη

***

*** Αθλητική ενημέρωση:

*** ΤΕΤΑΡΤΗ 29-11-2017 (2ος όμιλος)
  Αιγινιακός - ΠΑΟΚ   0-5 .- ^
(6΄Λιμνιός , 53΄ , 67΄Πρίλιοβιτς , 71΄Καμπούρης , 82΄Σακχοφ .-)
(5ος όμιλος)
  Αχαρναϊκός-Αστέρας Τρίπολης  Αναβλήθηκε
  Κισσαμικός-Ολυμπιακός   1-1 .- ^
(30΄ Ντούρντεβιτς ,68΄ Αποστολίδης .-) .-
(4ος όμιλος)
  Τρίκαλα-Κέρκυρα  0-0 .- ^
(8ος όμιλος)
19:30 Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΛ 0-0 ,(0-0) .-
19:30 Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός  1-1 ,(1-1) .-
( 29 ΄ Χίλιεμαρκ , 40΄ Αργυρόπουλος , ) .-
 *** Πρόκριση στους «32» για Ξάνθη, Ατρόμητο, ΟΦΗ και Λαμία, ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκλεισε τον Άρη
Στο Κύπελλο Ελλάδος...

~Συνοπτικά το πρόγραμμα, έχει ως εξής:
ΤΡΙΤΗ  28-11-2017

(1ος όμιλος)
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 2-1
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Λεάλ, Μάνος (67΄ Ορτέγκα), Κομεσίδης, Πουρτουλίδης (67΄ Μάρτος), Όγκμποε, Μπολάκης, Ζιαμπάρης, Κουτσιανικούλης (77΄ Χαντί), Ποτουρίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Χουάντερσον, Ντάσιος, Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Μπάμπιαρζ (54΄ Καλλέργης), Χουάρες, Σιατραβάνης, Μενδρινός (80΄ Κοντοές), Κιταμπάλα, Μάατσεν (64΄ Αλμπάνης).

 (4ος όμιλος)
Σπάρτη-Ατρόμητος 0-4
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μακρυπόδης (Αχαΐας)
ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Βοσνακίδης, Σάββα, Γραικός (46΄ Μάγκας), Παναγιώτου, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Τριανταφυλλάκος (78΄ Ντοράγκι), Μπαρέτας (61΄ Κατσίκης), Φουρτάδο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς (65΄ Μανδάς), Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Νάτσος, Λαζαρίδης, Μάντσον (46΄ Καρασαλίδης), Ούμπιντες, Ουάρντα, Ντάουντα (57΄ Μενσά), Ντιγκινί.

 (3ος όμιλος)
Απόλλων Λάρισας-Λαμία 0-2
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Αγριόδημος (66΄ Λαμπρόπουλος), Χατζής, Σκούπρας, Μαυριάς (78΄ Λουκάς), Τσιλούλης, Σαχινίδης (70΄ Σουλίδης).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Μπουλούλης, Παντελιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Λινάρδος (63΄ Πατσαρούχας), Αναστασόπουλος, Φράγκος (46΄ Κουτρομάνος), Ακόστα (79΄ Μανιάς), Καραγιάννης, Τσούκαλος.

 (6ος όμιλος)
Πανσερραϊκός-Ξάνθη 1-2
Πανσερραϊκός (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Τζιτζικαλάκης, Παπουτσογιαννόπουλος ((46′ Καπτέλι), Φουσού (67΄ Γκέκας), Γιαξής, Ρούτσης, Γκούρτσας (83΄ Ζιγκερίδης), Πόζογλου.
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Σιλά, Λ. Ορφανίδης, Π. Ορφανίδης, Ντε Λούκας (61΄ Κώστας), Φασίδης, Ρότσε (65΄ Σαμπανίδης), Μελιόπουλος, Κάστρο (46΄ Μπαξεβανίδης).
(7ος όμιλος)

Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Άρης (Δ. Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Μαραγκός (82΄Καπνίδης), Τσουμάνης, Παυλίδης, Νίκιτς (75΄Πλατέλλας), Μπαργκάν, Μιλούνοβιτς, Λώττας (46΄Στεφάνοβιτς), Κάσσος.
ΠΑΣ (Γ. Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μανθάτης (67΄Σολτάνι), Χαλκιαδάκης (70′ Γιάκος), Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Βιντάλ (41΄Ναδάλες), Πέδρο, Κοζωράνης, Γαρουφαλλιάς


 ΠΕΜΠΤΗ 30-11-2017

(6ος όμιλος)
  Εργοτέλης-Παναιτωλικός  0-5 .-^
(39΄ Πάουλο ,  65΄Ροσά ,66΄Μπαούκε , 74΄Μάζουρεκ , 89΄Μπαούκε.).-
(2ος όμιλος)
  Απόλλων Πόντου-Λεβαδειακός   1-2 .- ^
(55΄Σαμαράς , 70΄ Μπελγκχαζουανί , 87΄Νιασσέ .-) .-

(7ος όμιλος)
  Παναιγιάλειος-Πανιώνιος  1-0 .-^
(51΄Κόκκορης . ) .-
(3ος όμιλος)
  Καλλιθέα-ΑΕΚ   2-3  .- ^
 ( 8΄Τζανετόπουλος , 30΄Γκιούσης , 32΄Παπαγγελής , 38΄Τελέντο , 77΄Κιούσης  , ) .-

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ
 ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΟΦΗ 3 3-0-0 6-1 9
Πλατανιάς 3 2-0-1 4-1 6
Απόλλων Σμύρνης 3 1-0-2 4-3 3
Ηρακλής 3 0-0-3 0-9 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΠΑΟΚ 2 2-0-0 3-1 6
Λεβαδειακός 2 1-0-1 6-2 3
Απόλλων Πόντου 2 1-0-1 1-1 3
Αιγινιακός 2 0-0-2 0-6 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΑΕΚ 2 2-0-0 9-0 6
Λαμία 3 2-0-1 3-2 6
Απόλλων Λάρισας 3 1-0-2 2-10 3
Καλλιθέα 2 0-0-2 1-3 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Ατρόμητος 3 2-1-0 6-1 7
Τρίκαλα 2 1-1-0 4-2 4
Κέρκυρα 2 1-0-1 6-2 3
Σπάρτη 3 1-0-2 2-13 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Ολυμπιακός 2 2-0-0 5-1 6
Αστέρας Τρίπολης 2 1-0-1 3-3 3
Κισσαμικός 2 1-0-1 2-2 3
Αχαρναϊκός 2 0-0-2 0-4 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Ξάνθη 3 3-0-0 8-3 9
Παναιτωλικός 2 1-0-1 2-2 3
Πανσερραϊκός 3 1-0-2 3-4 3
Εργοτέλης 2 0-0-2 2-6 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΠΑΣ Γιάννινα 3 1-2-0 4-2 5
Πανιώνιος 2 1-1-0 3-2 4
Άρης 3 1-1-1 3-3 4
Παναιγιάλειος 2 0-0-2 0-4 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Παναθηναϊκός 2 2-0-0 4-1 6
ΑΕΛ 2 1-0-1 3-2 3
Παναχαϊκή 2 1-0-1 1-3 3
Αναγ. Καρδίτσας 2 0-0-2 1-3 0
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** Για την Euro League το Ευρωμπάσκετ :
Πέμπτη 30-11-2017 ,
ΚΙΜΚΙ -ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   82-73  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 23-21 , 19-19 , 20-16 , 20-17  .- ^

ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟΥ   73-68  .-^
Τα δεκάλεπτα : 23-16 , 10-14 , 19-20 , 21-18  .-^

ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. -ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ   81-74  .-^
Τα δεκάλεπτα :15-14 , 24-15,  26-22 , 16-23  .-^

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΦΕΝΕΡ ΠΜΑΧΤΣΕ  69-83 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 25-1512-26 ,  14-25 , 18-17  .-^

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  64-72 .-^
Τα δεκάλεπτα : 13-2017-15 , 15-19  , 19-18  .-^

***  Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:

  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ     εντός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   παρ. 90-83 νίκη κ.α. 75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΟλυμπιακός 8-2        ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2
 Φενέρμπαχτσε 7-3    ^
Παναθηναϊκός 6-3
--------------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-4   ^
Κίμκι 6-4        ^
Μπάμπεργκ 5-5      ^
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-5   ^
 ---------------------
Ρεάλ Μαδρίτης 5-4
Μπασκόνια 4-6        ^
Μπαρτσελόνα 4-5
~~~~~~~~~~~
Μάλαγα 3-6
Βαλένθια 3-7             ^
Αναντολού Εφές 3-7   ^
Αρμάνι Μιλάνο 3-7    ^ Ερυθρός Αστέρας 2-7

***  Στις 18 Μαρτίου του 2018 ο 13ος Μαραθώνιος της Μεσσήνης 
 Προσπάθεια να ενταχθεί σε πρόγραμμα αθλητικού τουρισμού 
 Ομόφωνα έδωσε έγκριση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για το 13ο Μαραθώνιο. Όπως έκανε γνωστό ο εισηγητής του θέματος και αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Χριστόπουλος, ύστερα από συνεννόηση με τον ΣΕΓΑΣ και αθλητικούς συλλόγους που συμμετέχουν στη διοργάνωση, η φετινή εκδήλωση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου του 2018. Όπως κάθε χρόνο, θα συμπεριλαμβάνει τρεις διαδρομές… την κλασική των 42 χλμ., μία 10χλμ. και μία 3 χλμ. για κοινωνικούς σκοπούς.
Επίσης, ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια από πλευράς του Δήμου Μεσσήνης να ενταχθεί ο Μαραθώνιος της περιοχής σε πρόγραμμα αθλητικού τουρισμού και γι’ αυτό το σκοπό εστάλη έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κοτταρίδης τόνισε ότι Μαραθώνιος της Μεσσήνης αποτελεί πλέον θεσμό που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερους αθλητές και ευχήθηκε κάθε επιτυχία και στην προσεχή διοργάνωση. Κ. Γαζ.


~ ~* Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-22-2017.html .-  
~  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..: Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfrarta-news-23-2017.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-24-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/11/news-25-2017.html . -
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και 26 Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία περισκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/25-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008~  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-26-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-27-2017.html .-
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-28-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-
~*

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5933   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3784   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3789  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 526   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου