ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....
~
 
Σαν σήμερα....
  1. 37 μ.Χ.
    Πεθαίνει ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Τιβέριος,επί των ημερών του οποίου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός.
Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Είπε ο αββάς Ευπρέπιος: «Εφόσον παραδέχεσαι ότι ο Θεός είναι αξιόπιστος και δυνατός, πίστευε Τον και θα μετέχεις στις ευλογίες Του. Αν όμως το παίρνεις αψήφιστα το πράγμα, σημαίνει ότι δεν πιστεύεις». Και πρόσθεσε: «Όλοι πιστεύουμε ότι είναι δυνατός ο Θεός, επίσης πιστεύουμε ότι τα πάντα μπορεί να κάνει, αλλά είναι ανάγκη να έχεις πίστη μέσα σου και για τις προσωπικές σου υποθέσεις, ότι δηλαδή και σε σένα θα κάνει θαυμαστά σημεία».
Γεροντικόν

~ 16 Μαρτίου
Σαβίνου του Αιγυπτίου (1) (†287), Ιουλιανού του Κίλικος († γ΄αι.), Πάπα του εκ Λυκαονίας, Ρωμανού του εν Παρίω εν Φοινίκη. Οσίων Ανίνα του εν τω Ευφράτη και Χριστοδούλου του εν Πάτμω (2), των θαυματουργών. Αλεξανδρίωνος (Αλεξάνδρου ) πάπα παλαιάς Ρώμης και Ιωάννου του εν Ρουφινιαναίς.
(1) O άγιος Σαββίνος, γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Αιγύπτου από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια. Διακρίθηκε για τον ανεπίληπτο βίο του και τη βαθιά του πίστη. Όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός (284-305) διέταξε απηνή διωγμό κατά των χριστιανών, ο εκεί έπαρχος Αρριανός, εκ των πρώτων που αναζήτησε ήταν ο Σαβίνος. Όμως οι χριστιανοί της περιοχής, οι οποίοι τον θεωρούσαν στήριγμα τους, τον έπεισαν να προφυλάξει τη ζωή του για το καλό της Εκκλησίας. O άγιος πείστηκε και κρύφθηκε μαζί με άλλους χριστιανούς σε κάποιο σπίτι έξω από την Ερμούπολη. Όμως οι στρατιώτες του αυτοκράτορα τον ανακάλυψαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον ηγεμόνα της πόλης, ο οποίος γρήγορα κατάλαβε ότι ούτε με κολακείες, ούτε με τις απειλές, θα κατόρθωνε τίποτε. Για το λόγο αυτό διέταξε να δέσουν μία πέτρα στο λαιμό του αγίου και να τον ρίξουν στο νερά του Νείλου. Έτσι παρέδωσε το πνεύμα του, ο Σαβίνος, και έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου.
(2) O όσιος Χριστόδουλος, γεννήθηκε το 1020 στη Νίκαια της Βιθυνίας από ευσεβείς γονείς, τον Θεόδωρο και την Άννα. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ιωάννης. Διακρίθηκε ανάμεσα στους συμμαθητές του για τον ζήλο του, την ευφυΐα του, το χρηστό του χαρακτήρα και τις άλλες αρετές του. Αργότερα, και με την ευγενική συνδρομή του αυτοκράτορα Αλέξιου του Κομνηνού, έκτισε το μοναστήρι της Πάτμου όπου και μόνασε. Όμως οι επιδρομές των αράβων, τον ανάγκασαν να καταφύγει στη Εύβοια, όπου και εκοιμήθη το 1101. το Ιερό λείψανό του μετακομίσθηκε στη Πάτμο, όπου και σώζεται μέχρι σήμερα.  ~
Σήμερα 16/03/2017 εορτάζουν:
Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος, Όσιος Χριστόδουλος ο θαυματουργός, «ὁ ἐν Πάτμῳ»
~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~ Tῆς Νικαίας τὸν γόνον καὶ τῆς Πάτμου τὸ καύχημα καὶ τῶν μοναζόντων τὸ κλέος θεοφόρον Χριστόδουλον τιμήσωμεν ἐν ὕμνοις ἀδελφοί, τὸ σκῆνος προσπτυσσόμενοι αὐτοῦ, ἵνα λάβωμεν τὴν ἴασιν τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων κράζοντες. Δόξα τῷ δεδοκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Χριστοδούλου εν Πάτμω - 16 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/6n1iFZLg7VM  .-Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα
Τα  βίντεο της ημέρας :Ενδιαφέρουσες πολιτικές κουβέντες -συζητήσεις .....
1 ~*Κυριάκος Βελόπουλος "{Ελληνική  Λύση''} -  Τσίρκας ''ΣΥΡ'' - Φωτήλας ΄΄ Ν.Δ.΄΄  15/03/2017 :  https://youtu.be/iieCd5GzVl0 .-
~* Κ. Βελόπουλος - Λ. Παλάντζας ''ΠΑΣΟΚ'' - Τσίρκας ''ΣΥΡ''  15/03/2017: https://youtu.be/J4QE8HeC6QE .-
~*Φωτήλας '' Ν Δ''-  Βελόπουλος-  Παλιάτσος 15/03/2017:
~*Μελιγκόνης δημοσιογράφος "Αυγή"  - Κ. Βελόπουλος 15/03/2017:
https://youtu.be/maDIrJRhzAE .-
5 ~*Μελιγκόνης "Αυγή" - Αιμίλιος  ΛΙΑΤΣΟΣ -  Κ. Βελόπουλος  15/03/2017: https://youtu.be/1-KSzyki7QQ .-
~*Καρβούνης "Ε.Κ." - Κ  Βελόπουλος " Ελλην.. Λύση"- Φωτείλας "Ν. Δ"   15 03 2017: https://youtu.be/g0LBE8MvBO4 .-
~*Κυριάκος Βελόπουλος  15/03/2017  Θέσεις λύσεις  απόψεις:
https://youtu.be/RkFGeIxHgwI  .-
~*  Μελιγκόνης Αυγή-Κ  Βελόπουλος  15/03/2017:
https://youtu.be/LzjiAN_ufIk .-

~*Πουλής Ν,Δ -  Κ  Βελόπουλος Ελλην  Λύση  15/03/2017 :
https://youtu.be/eOkW_aPNOJM .-
10 ~*Πουλής Ν Δ -  Κ  Βελόπουλος 15/03/2017 :
 https://youtu.be/qsQjJnZYLhA .-
~*Συζήτηση προσφυγικό Βελόπουλος - Τσίρκας κ λ π 15/03/2017:
 https://youtu.be/4_U1airj3dw .-

***  Σοκαριστική περιγραφή γιατρού για την κατάσταση της 49χρονης που κατακρεουργήθηκε από τα σκυλιά 
Στις 28 Μαρτίου η δίκη του 58χρονου ιδιοκτήτη τους
 «Η γυναίκα έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στα γεννητικά όργανα και τα πόδια, που είναι σε βαθμό αναπηρίας». Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε χθες γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας, απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, όπου οδηγήθηκε για να δικασθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης των δύο σκυλιών Κάνε Κόρσο που το βράδυ της Δευτέρας κατακρεούργησαν μια 49χρονη στην οδό Ηρώων.
Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όμως, όπως διευκρίνισε η γιατρός, θα απαιτηθεί η μετάβασή της στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις.
Καθώς ήταν αδύνατη η παρουσία του θύματος στη χθεσινή διαδικασία, η πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, Παν. Νταή, για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για τις 28 Μαρτίου.
Στο μεταξύ, από χθες με διάταξη εισαγγελέα, η οποία ήδη εκτελέσθηκε, αφαιρέθηκε η επιμέλεια των δύο σκυλιών από τον 58χρονο, ενώ παραδόθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας.
  Αιτήματα αναβολής
Χθες το μεσημέρι ο 58χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικασθεί, όμως αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισής του, Παν. Μωράγιωργας, ζήτησε αναβολή εκδίκασης, με την Έδρα του δικαστηρίου να την απορρίπτει και να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά. Ήταν, μάλιστα, και η στιγμή που η εισαγγελέας ρώτησε αν κάποιος από τους παριστάμενους μάρτυρες γνωρίζει πότε το θύμα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ώστε να καταθέσει. Εκτός διαδικασίας απάντηση έδωσε γιατρός που βρισκόταν στην αίθουσα, καθώς είχε άποψη για το περιστατικό. Τα όσα είπε προκάλεσαν έντονη αντίδραση από το συνήγορο υπεράσπισης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με την Έδρα του δικαστηρίου.
Ύστερα από ολιγόλεπτη διακοπή, στην αίθουσα παραστάθηκε και ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, ο οποίος επανέφερε το αίτημα αναβολής, μεταφέροντας την επιθυμία της 49χρονης να παρευρεθεί στο δικαστήριο.
Η Έδρα δέχτηκε το αίτημα και όρισε νέα ημερομηνία στις 28 Μαρτίου, ενώ προχώρησε σε άρση κράτησης του 58χρονου.
  Τι ισχυρίζεται
Η γυναίκα, η οποία έχει υποστεί πολλά τραύματα από τη μέση και κάτω, όπως και στα χέρια, από την επίθεση των δύο σκύλων, εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ η περιγραφή της κατάστασής της από τη γιατρό ήταν συγκλονιστική.
Τα σκυλιά, έπειτα από εντολή και της Αστυνομίας, θα εξετασθούν από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ενώ θα γίνει έλεγχος αν πάσχουν από κάποια ασθένεια και έχουν εμβολιασθεί κανονικά. Θα τεθούν, δε, υπό παρακολούθηση για ορισμένο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος ισχυρίζεται ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, τα οποία έχει εδώ και 6 χρόνια, να μην μπορούν να εξέλθουν από το χώρο, με μεγάλες μάντρες και περίφραξη. Εικάζει, δε, ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα και έτσι βγήκαν, χωρίς αυτός να το αντιληφθεί.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι οι αναφορές κατοίκων για παλαιότερες επιθέσεις δε σχετίζονται με τα δικά του σκυλιά.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Από Δευτέρα οι στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων Καλαμάτας 
Σε τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας προχωρούν από την προσεχή Δευτέρα οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις των υπηρεσιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, ομόφωνα αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν τρίωρες αποχές (9.00 π.μ. – έως 12.00 μ.μ.) από Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου.
«Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την άμεση στελέχωση με υπαλλήλους των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των πολλών κενών οργανικών θέσεων των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της δικαστηριακής ύλης, είναι τραγική», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, ενώ δίνουν αναλυτικά στοιχεία για τις ελλείψεις που υπάρχουν:
-Πρωτοδικείο Καλαμάτας: κενές οργανικές θέσεις γραμματέων 8, δακτυλογράφων 2 και επιμελητών δικαστηρίων 2
-Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας: κενές  οργανικές θέσεις γραμματέων 5 και επιμελητών δικαστηρίων 5
-Ειρηνοδικείο Καλαμάτας: κενές οργανικές θέσεις 7 γραμματέων (έχει αποσπασθεί γραμματέας στο Εφετείο Καλαμάτας ως υπεράριθμος) και επιμελητών δικαστηρίων 1
-Πταισματοδικείο Καλαμάτας: κενές οργανικές θέσεις γραμματέων 2 και επιμελητή δικαστηρίων 1
-Ειρηνοδικείο Πύλου: λειτουργεί μόνο με μία γραμματέα και έχει 2 κενές θέσεις επιμελητών δικαστηρίων.
Ο Σύλλογος καλεί την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων να στηρίξει τις κινητοποιήσεις του και τον υπουργό Δικαιοσύνης να ικανοποιήσει τα αιτήματά του.  Β.Β.

***  Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς έξω από τη Μεσσήνη 
Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη απόψε στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεσσήνης-Μάδενας.
Το ατύχημα συνέβη όταν για άγνωστο λόγο οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και αυτό καρφώθηκε σε μια ελιά.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο επιβαίνοντες, 51 και 46 χρόνων.
Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να απεγκλωβιστούν οι δύο άτυχοι άνδρες
 Φώτο αρχείου

*** Μικρή συμμετοχή στην παρουσίαση του τουριστικού οδηγού του Δήμου Τριφυλίας 
Κανέναν από τους διοργανωτές στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν πρέπει να ικανοποίησε η συμμετοχή κοινού, και δη ανθρώπων της λεγόμενης τουριστικής βιομηχανίας, στην επίσημη παρουσίαση του τουριστικού οδηγού την Κυριακή το πρωί στον κινηματογράφο Δαναό στην Αθήνα.
Τα περισσότερα καθίσματα της «πλατείας» ήταν άδεια, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη γεμάτη ομορφιές, ιστορία και πολιτισμό Τριφυλία. Πού οφείλεται η μικρή συμμετοχή είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί και εξακριβωθεί από τους διοργανωτές, ώστε σε επόμενη ανοιχτή εκδήλωση του Δήμου που στοχεύει στην προβολή της Τριφυλίας, την προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού, να υπάρχει – τουλάχιστον – αρκούντως ικανοποιητική συμμετοχή!
Καλά ήταν και τα 82 δευτερόλεπτα προβολής στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ωστόσο για να αναπτυχθεί τουριστικά η Τριφυλία απαιτούνται να γίνουν προηγουμένως πάρα πολλά και, βεβαίως, χρειάζονται πολύ περισσότερα λεπτά της ώρας, και ώρες ολόκληρες ακόμα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς!  Η.Γ.

***  Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης 
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου έγινε η Τελετή Έναρξης των 2ων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Το ίδιο απόγευμα και την επομένη πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των ατομικών αγωνισμάτων Γυμνασίων και Λυκείων στο ίδιο σχολείο. Την Κυριακή 12 Μαρτίου έγιναν οι Τελικοί Αγώνες όλων των αγωνισμάτων Γυμνασίων και Λυκείων στα κτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και οι αγώνες έκλεισαν με την Τελετή Λήξης στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής, με τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν από όλη την Περιφέρεια. Στους Αγώνες συμμετείχαν 26 σχολεία, 9 Γυμνάσια και 17 Λύκεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι 2οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώθηκαν από το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με συντονίστρια την αναπληρώτρια διευθύντρια του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, Ελένη Βολονάκη.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
10-12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Νικητές Ατομικών Αγωνισμάτων
Γυμνάσιο -Προτρεπτικός
ΌνομαΣχολείοΣειρά
Μπελιά ΚαλλιόπηΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας – ΓυμνάσιοΑ’ Βραβείο
Γκίζας Σαράντος2ο Γυμνάσιο ΚαλαμάταςΒ’ Βραβείο
Μελάς ΝικόλαςΓυμνάσιο ΚυπαρισσίαςΓ’ Βραβείο
Γυμνάσιο Αυθόρμητος
Μπαλίκου ΆνναΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας – ΓυμνάσιοΑ’ Βραβείο
Πούπουζα Χρύσα1ο Γυμνάσιο ΜεσσήνηςΒ’ Βραβείο
Γεωργοπούλου Ασπασία3ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Τυρταίος»Γ’ Βραβείο
Γυμνάσιο Νοηματική
Λάππα Παναγιώτα2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Α’ Βραβείο
Κατσαφάνα Κωνσταντίνα3ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Τυρταίος» Β’ Βραβείο
Δημητροπούλου ΜαρίαΓυμνάσιο Κυπαρισσίας Γ’ Βραβείο
Λύκειο Προτρεπτικός
Γκούγκλα ΑθανασίαΓΕΛ Κυπαρισσίας Α’ Βραβείο
Βασιλοπούλου Αγγελική5ο ΓΕΛ Καλαμάτας Β’ Βραβείο
Αλημίσης Απόστολος3ο ΓΕΛ Τρίπολης Γ’ Βραβείο
Λύκειο Αυθόρμητος
Δίσκος ΙωάννηςΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας – Λύκειο Α’ Βραβείο
Καραδήμα Μαρία-Νίκη1ο ΓΕΛ Μεσσήνης Β’ Βραβείο
Λιάππα Πολυξένη4ο ΓΕΛ Καλαμάτας Γ’ Βραβείο
Λύκειο Νοηματική
Αποστολοπούλου Ηρώ4ο ΓΕΛ Καλαμάτας Α’ Βραβείο
Σκιαδά ΚωνσταντίναΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας – Λύκειο Β’ Βραβείο
Τόσκα Μπεσγόνα1ο ΓΕΛ Μεσσήνης  Γ’ Βραβείο
Διττοί Λόγοι Γυμνασίου - Νέας Ελληνικής
Α΄Βραβείο  -Μουσικό Γυμνάσιο
Μάκαρη Ιωάννα-ΜελιτίνηΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας -Γυμνάσιο
Σωτηρόπουλος ΝικόλαοςΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας -Γυμνάσιο
Τσίρου Χαρά-ΑγάπηΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας -Γυμνάσιο
 Β΄βραβείο -2ο Γυμνάσιο
Λάγιου Αγγελική2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Μανιμάνης Βασίλειος2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Μπάκα Γεωργία2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Διττοί Λόγοι Γυμνασίου - Αρχαίας Ελληνικής
Α Βραβείο Διασχολική Ομάδα
Κοσμά Θάλεια2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Μπάκας ΠαναγιώτηςΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας -Γυμνάσιο
Σακκάς Αθανάσιος2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Β-Βραβείο Μουσικό Γυμνάσιο
Κιούλου ΚωνσταντίναΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας -Γυμνάσιο
Μηλίτση ΆλκηστιςΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας -Γυμνάσιο
Μπελιάς ΙωάννηςΜουσικό Σχολείο Καλαμάτας -Γυμνάσιο
 Διττοί Λόγοι Λυκείου - Αρχαίας Ελληνικής
Α΄Βραβείο -5ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Αργύρη Σταυρούλα5ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Πιτσιλή Σταυρούλα5ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Τσικρικά Αικατερίνη5ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Β΄Βραβείο -1ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Ματαλίκα Αναστασία1ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Ράπτη Μαρία1ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Σταυριανάκου Άννα1ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Διττοί Λόγοι Λυκείου - Νέας Ελληνικής
Α΄Βραβείο –4ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Λυμπεροπούλου Ελένη4ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Τσίντζηρα Κωνσταντίνα4ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Σταθόπουλος Κωνσταντίνος4ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Β΄Βραβείο -3ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Γαλανάκη Μαλβίνα3ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Κατής Νικόλαος3ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Ναϊντένοβα Βλαντιμίρα3ο ΓΕΛ Καλαμάτας
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2017 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οι νικήτριες ομάδες των Διττών Λόγων Λυκείου Νέας Ελληνικής 4ο ΓΕΛ και 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, η νικήτρια ομάδα Διττών Λόγων Αρχαίας Ελληνικής 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας και η πρώτη επιλαχούσα ομάδα από τους Διττούς Λόγους Νέας Ελληνικής «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» θα συμμετάσχουν στους Φιλικούς Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας που θα διεξαχθούν στην Αθήνα την 1η Απριλίου 2017.Οι ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2017 έχουν ενταχθεί στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσεων της ΕΡΤ «ΟΧΙ στην Ρητορική του Μίσους στον δημόσιο λόγο».Τους Αγώνες συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, η Γερμανική Σχολή Αθηνών, η Πολύτροπη Αρμονία και η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’Arc.
  
*** Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται τον Υφυπουργό Παιδείας στην Καλαμάτα οι δάσκαλοι
Στην Καλαμάτα θα βρεθεί αύριο όπως έχει ανακοινωθεί ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκη, με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθώς και τρίωρη στάση εργασίας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:
              Συναδέλφισσες/οι ,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κου Μπαξεβανάκη  Δημήτριου στην Καλαμάτα και την συνάντηση που θα έχει με τα Συνδικαλιστικά Σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης  στην αίθουσα Παναγιώτης  Φωτέας στον 4ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (Διοικητήριο), αποφάσισε τα εξής:
1) Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας για την ανάδειξη και προβολή των αιτημάτων μας στον κο Υφυπουργό, την Παρασκευή 17/03/2017 και ώρα 14:00 στον τέταρτο (4ο) όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (Διοικητήριο), στην Καλαμάτα.
2) Κηρύσσει τρίωρη (3ωρη) διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή 17/03/2017  από τις 13:15 έως τις 16:15 προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που θα εργάζονται στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

*** Εγκαινιάζεται την Κυριακή το αθλητικό πάρκο μοτοσυκλέτας στα Γιαννιτσάνικα 
Χρόνια τώρα οι φίλοι της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, του Motocross, Scramble και Enduro αποζητούσαν ένα «σπίτι»! Το δικό τους «σπίτι»! Ένα χώρο όπου θα μπορούσαν να μάθουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να εξασκηθούν, να τρέξουν και να βελτιώσουν την τεχνική τους και να προετοιμαστούν σε έναν χώρο οργανωμένο και ιδανικά φτιαγμένο για το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό άθλημα της αγωνιστικής οδήγησης με μοτοσυκλέτες.
Τους κόπους και τις θυσίες εξάλειψε το κοινό όραμα που αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για τους ανθρώπους του Α.Σ. ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. που με πολλή προσωπική εργασία τα τελευταία δέκα χρόνια αναζητώντας πρωτίστως το χώρο και εν συνεχεία τη συνεργασία και αρωγή φορέων και ανθρώπων, έφτασε η ώρα που το όνειρο αυτό παίρνει σάρκα και οστά!
Την Κυριακή 19 Μαρτίου οι προσπάθειες χρόνων γίνονται επιτέλους πραγματικότητα, αφού μετά από 7 χρόνια λειτουργίας του Αθλητικού Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και 3 χρόνων επίμονης και συστηματικής προσπάθειας η πίστα Motocross στο Αθλητικό Πάρκο Καλαμάτας στα Γιαννιτσάνικα ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμη να υποδεχθεί είτε …χομπίστες λάτρεις του Motocross, είτε οργανωμένους αθλητές.
Το Αθλητικό Σωματείο ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. καλεί φίλους, υποστηρικτές, αρωγούς και όλους όσοι επιθυμούν να παραστούν στην πρώτη επίσημη ημέρα λειτουργίας της πίστας: «Θα είναι τιμή μας να παραστούν όλοι οι φίλοι μας στα εγκαίνια της πίστας ΜΧ στις 12.30 το μεσημέρι στην Κυριακή 19 Μαρτίου.
Θα ακολουθήσει η βράβευση των αθλητών του Σωματείου για τις επιτυχίες τους την προηγούμενη χρονιά που έφεραν το Σωματείο μας στην πρώτη θέση στο Scramble Νότιας Ελλάδας, και όχι μόνο.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν την προπόνησή τους από τις 09:00 έως 14:30» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. κι ενώ παράλληλα, επ’ ευκαιρίας των εγκαινίων το Αθλητικό Σωματείο της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. συμπληρώνει φέτος 14 χρόνια ζωής. Κατά το παρελθόν και για δέκα χρόνια λειτουργούσε ως Λέσχη (έτος έναρξης 2003) την τελευταία τετραετία όμως, από το 2011, και υπό νέα διοίκηση λειτουργεί ως Αθλητικό Σωματείο, το οποίο μάλιστα μέχρι στα τέσσερα αυτά χρόνια έχει κατορθώσει με σωστή οργάνωση και μεθοδική λειτουργία να αναδείξει αθλητές και να χαρακτηριστεί ως ένα σταθερά ανερχόμενο και δυναμικό Σωματείο στα πρωταθλήματα της ΑΜΟΤΟΕ στη Νότια Ελλάδα.

*** Το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης» υπήρχε ως αποστολέας στο πακέτο με τα εκρηκτικά που εστάλη στον Σόιμπλε 
Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τις Γερμανικές και τις Ελληνικές αρχές ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό του πακέτου με τα εκρηκτικά που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Kαι αυτό διότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr ως αποστολέας στον ύποπτο φάκελο που εστάλη στο Βερολίνο και στο Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.
Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ως Διεύθυνση του αποστολέα αναγράφεται η οδός Ακαδημίας 84, στο κέντρο των Αθηνών!
iefimerida.gr

*** Κάλλιο αργά παρά ποτέ… 
Επιτέλους, ξεκινούν οι διαδικασίες για να δημιουργηθούν στην Καλαμάτα δημόσιες τουαλέτες. Αύριο, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναμένεται να εγκριθούν οι όροι του διαγωνισμού που θα γίνει για την ανάθεση κατασκευής δύο δημόσιων τουαλετών στα πάρκινγκ του Νέδοντα, η μία στη συμβολή της Νέδοντος με τη γέφυρα προς την Ιατροπούλου και η δεύτερη στη συμβολή της Νέδοντος με τη γέφυρα προς τη Λαιίκων.
Στο σχεδιασμό υπήρχε η κατασκευή και τρίτης δημόσιας τουαλέτας, στο παρκάκι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, πίσω από τις προτομές των αγνοούμενων στην Κύπρο, αλλά προφανώς δε φτάνουν τα χρήματα που διαθέτει ο Δήμος για το σκοπό αυτό…  Α.Π. 

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ θα ΧΤΥΠΗΣΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ...

~  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναπληρωτή Διευθυντή του ρωσικού Ινστιτούτου Ευρώπης,αλλά και μέλος της κρατικής Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Βλαντισλάβ Μπελόφ,ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,είναι έτοιμος να σπάσει τη συμφωνία που αφορά το μεταναστευτικό(δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)και μάλιστα ετοιμάζεται να κάνει την κίνηση του.
Όπως τονίζει ο Μπελόφ, πριν από το δημοψήφισμα μέσα Απριλίου,ο Ερντογάν σκοπεύει να χτυπήσει την Ελλάδα!
«Δεν θα υποστεί μεγάλες απώλειες, ενώ με αυτό τον τρόπο οι πολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης θα τον ενίσχυαν»,τονίζει ο Βλαντισλάβ Μπελόφ αναφερόμενος στην Άγκυρα.
Συνεχίζοντας τονίζει πως ο Ερντογάν κοντράρεται με την Ευρώπη γιατί θέλει να αποκτήσει κιάλλους οπαδούς στα εσωτερικά του καθώς αναμένεται το δημοψήφισμα όμως τα γεγονότα με την Ολλανδία δείχνουν όπως αναφέρει «την πρόθεση της Άγκυρας, να οδηγήσει την κρίση σε μια πιο βαθιά φάση» και φυσικά έρχεται και πιο κοντά στην κλιμάκωση των εντάσεων με την Ελλάδα.

***  Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ! Ραγδαίες Εξελίξεις...

~  H Ελλάδα βρίσκεται στη σύνδεση τριών τόξων αποσταθεροποίησης. Το πρώτο ξεκινά από τα σύνορα της Ρωσίας και με κατεύθυνση από προς νότο, παράλληλα με την Ευρώπη φτάνει στα Βαλκάνια, πιο συγκεκριμένα τη Σερβία. Είναι το λεγόμενο Ορθόδοξο Τόξο το οποίο έχει αιχμή τη Σερβία και ίσως μελλοντικά την Ελλάδα. Σκοπός τη Ρωσίας είναι μέσω των συμμαχικών χωρών να βγει στη Μεσόγειο, ο πάγιος ιστορικά στόχος της Μεγάλης Δύναμης.
Δεύτερο είναι το τόξο που ξεκινά από Λιβύη, Βόρειο Αφρική και μέσω της Αδριατικής φτάνει στο Ιόνιο, το πλούσιο σε υπέδαφος, Πέλαγός μας.
Τρίτο είναι το τόξο της Μέσης Ανατολής με Συρία-Ιράκ-Τουρκία να βρίσκονται σε μία κατάσταση αποσταθεροποίησης. Συνυπολογίστε πως μιλάμε και μουσουλμανικό πληθυσμό με βαθύ αίσθημα του Τζιχάντ.
Η τομή των τριών αυτών τόξων είναι η Ελλάδα. Είτε λόγω των Βαλκανίων, είτε λόγω της Β Αφρικής είτε της Μ. Ανατολής η Ελλάδα κάθε μέρα βρίσκεται σε έναν κυκεώνα εξελίξεων.
Όλα αυτά εκτός από τα αρνητικά που επιβάλλουν στη χώρα μας (λαθρομετανάστευση, οικονομική πίεση για εξοπλιστικά κλπ) δημιουργούν και μία τεράστια ευκαιρία για την χώρα μας, να αναβαθμίσει το ρόλο της ως περιφερειακού παίκτη σταθερότητας. Συνυπολογίστε και το πλούσιο υπέδαφός μας και καταλαβαίνετε πως μιλάμε για μία μοναδική ευκαιρία της Ελλάδα, πρωτόγνωρη στα σύγχρονα ιστορικά χρόνια.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι που θα στραφεί η Ελλάδα. Η μία λύση είναι η επιλογή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αυτό δηλαδή που γίνεται μεταπολεμικά, μόνο που δε ζούμε στο ίδιο Ψυχροπολεμικό σκηνικό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει (προεκλογικά) τη βούλησή του η Αμερική να απεμπλακεί από τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής (σε κάποιο βαθμό), της Βαλκανικής (με εξαίρεση την Κροατία) και της Β. Αφρικής. Αντί να είναι παρούσα παντού, επιθυμεί η Αμερική να έχει σημεία-κλειδιά τα οποία θα της δίνουν το γεωστρατηγικό πάτημα που επιθυμεί χωρίς να την εμπλέκει απόλυτα σε πολέμους κοστοβόρους σε χρήματα και φυσικά ανθρώπινες ζωές. Θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για μία αναβίωση της πολιτικής Κένεντι, πολιτική πυγμής και ευελιξίας παράλληλα, αναλόγως της περίπτωσης. Όλα αυτά φυσικά καθώς ο Τραμπ αντιλαμβάνεται πως οι ΗΠΑ δεν είναι η παντοδύναμη αυτοκρατορία του παρελθόντος που απαντά με 'ασύμμετρη απειλή' (πολιτική Αϊζενχάουερ)  στους εχθρούς.
Από την άλλη έχουμε τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, μία αυτοκρατορία σε ακμή, παρά τα όποια οικονομικά στραβοπατήματα, που επιδιώκει αύξηση της ισχύος της με σύνεση και όχι με άλογη σύγκρουση.
Ως Ελλάδα πρέπει να επιδιώξουμε ενίσχυση της θέσης μας σε γεωστρατηγικό επίπεδο με σύναψη συμμαχίας με Δύναμη που θα βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος. Η μέχρι τώρα συμμαχία με τη Δύση δεν μας ευνόησε. Η ιστορία πάντα αποτελεί οδικό χάρτη για το μέλλον. Κρίνοντας ψύχραιμα και αντικειμενικά τα δεδομένα η επιλογή της Ρωσίας φαντάζει μονόδρομος.
Το θέμα πια είναι η βούληση και η ικανότητα των Ελλήνων πολιτικών...

***  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ! Η ΕΥΡΩΠΗ μας επιστρέφει τους μετανάστες!Πνίγεται η Ελλάδα...

~  Μία καινούργια απόφαση εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη,σύμφωνα με την οποία οι 28 χώρες που είναι μέλη της Ε υρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να ‘’επιστρέφουν’’,μετανάστες οι οποίοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.
Κάτι τέτοιο αποτελεί αγκάθι στην ελληνική κυβέρνηση η οποία όπως φαίνεται θα αντιμετωπίσει ραγδαία αύξηση εισροών μεταναστών.
Η απόφαση αυτή προβλέπει ουσιαστικά την επαναφορά των μεταναστών από τη χώρα-πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση,ή κοινώς την Ελλάδα.
Άρα δεν πρέπει να αναμένουμε αποσυμφόρηση μέσω μετεγκατάστασης αλλά μάλλον πρέπει να περιμένουμε αύξηση μεταναστών και τεταμένη κατάσταση στη χώρα αφού μάλλον τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κ.Βελόπουλος τονίζει εδώ και πολύ καιρό το ενδεχόμενο ‘’επιστροφής’’ μεταναστών κάνοντας την Ελλάδα,’’αποθήκη ψυχών’’.  Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: Κυριάκος Βελόπουλος: Ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες - (ALERT 8.12.2016) , https://youtu.be/qgNC_QSUOgQ  .-

***  Το ΜΑΞΙΜΟΥ αυτά τα ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ !  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΑ στους λαθρομετανάστες...

~  Η επιστολή που εστάλη προς την καθηγήτρια προκαλεί ανάταση στους Έλληνες. Χωρίς περιττά λόγια σας παρουσιάζουμε την επιστολή που έστειλε γονέας στην καθηγήτρια του παιδιού του, όπως αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα kentripotideas.


***  Γι ΄ αυτό ΔΕ ΘΕΛΕΙ τον ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Είπε (παραδόξως) την αλήθεια...

~  Σε μια κρίση ειλικρίνειας ο υπουργός Οικονομικών προσγείωσε την άνευ λόγου αισιοδοξία που επικρατούσε στην κυβέρνηση, σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις  απαιτήσεις των δανειστών.
Μαζί με την Εφης Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Εργασίας, σε μια συνάντηση που κράτησε δυο ώρες.
Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν ότι μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου δεν θα έχει επιτευχθεί συμφωνία και ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι θα πέσει στα 6.000 ευρώ το αφορολόγητο, κάτι που προκάλεσε ένταση εντός της αίθουσας.
Επιπλέον, η είναι απόλυτη η απαίτηση των δανειστών για αύξηση των ομαδικών απολύσεων ενώ για τα αντίμετρα, ο υπουργός ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι δέχονται προγράμματα κοινωνικής στήριξης.
Όσο αφορά τις συντάξεις, έγινε σαφές ότι υπάρχει μια ευελιξία να μην εφαρμοστεί άπαξ η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.
Σε αντίθεση με τα όσα διαμηνύει ο Αλεξης Τσίπρας και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο κος Τσακαλώτος είπε «ωμά» την αλήθεια, ή έστω ένα μεγάλο μέρος της. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που έχουν αρχίσει να υπάρχουν σύννεφα στη σχέση του με τον πρωθυπουργό, αφού ο ένας αποφασίζει να πει τι ακριβώς συμβαίνει και ο άλλος προτιμά να συνεχίζει το κρυφτό.

***    ΒΟΜΒΑ στο ΣΟΙΜΠΛΕ!Αποκάλυψη... 'εκρηκτική'...
 

~    Το βιβλίο-δώρο που δέχτηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... εκρηκτικό.
Ο αποστολέας δεν ήταν όπως αναγραφόταν στο δέμα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Οι τρομοκράτες ήθελαν να σκοτώσουν και κατάφεραν να στήσουν μια επιχείρηση που έχει σημάνει συναγερμό σε Αθήνα και Βερολίνο, καθώς αλλάζει πολλά από τα μέχρι σήμερα δεδομένα για την ασφάλεια.
Η αποστολή του πακέτου απέδειξε πως υπάρχουν κενά στην ασφάλεια και των δύο χωρών και κάνει επιτακτική την ανάγκη αναθεώρησης των κανόνων.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως εκτός από γνώσεις πυροτεχνουργίας (ισχυρός αλλά απλός ο μηχανισμός) οι δράστες έχουν και καλή γνώση των συστημάτων ανίχνευσης βομβών. Οι τρομοκράτες έκαναν ακόμη δυο κινήσεις που φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μη ανίχνευση του μηχανισμού πιο νωρίς. Δεν παρέδωσαν το πακέτο εντός του υποκαταστήματος, αλλά στο κιβώτιο για τα δέματα που βρίσκεται εκτός, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τον εντοπισμό, ενώ χρησιμοποιώντας το όνομα και τη διεύθυνση του γραφείου του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, θέλησαν να μειώσουν τις πιθανές υποψίες για τον αποστολέα ενός πακέτου προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.
Στην Ελληνική Αντιτρομοκρατική περιμένουν τώρα δυο πράγματα. Το πρώτο είναι τα στοιχεία για πιθανά ίχνη DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και δείγμα του μηχανισμού από την αντίστοιχη υπηρεσία της Γερμανίας έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις με πακέτα-βόμβες που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα.
Οι τρομοκράτες ήθελαν να σκοτώσουν και κατάφεραν να στήσουν μια επιχείρηση που έχει σημάνει συναγερμό σε Αθήνα και Βερολίνο
Το δεύτερο που αναμένουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι η Προκήρυξη. Ήδη πάντως και με βάση το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χτυπήματα που μοιάζουν με αυτό κατά του Σόιμπλε υπάρχουν συγκεκριμένες υποψίες. Στην αντιτρομοκρατική υπάρχει η εκτίμηση ότι πίσω από την ενέργεια κρύβεται η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και λέγεται μάλιστα απ' τις ίδιες πηγές ότι ο κατασκευαστής της βόμβας είναι πιθανότατα ο ίδιος άνθρωπος που κατασκεύασε και εκείνη εναντίον της εισαγγελέως Τσατάνη. Κάπως έτσι ήδη από συγκεκριμένες πηγές γίνεται λόγος τόσο για τη συγκεκριμένη οργάνωση όσο και για “εντολή μέσα από τις φυλακές”.
Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές από την πλευρά της αντιτρομοκρατικής για ευνόητους λόγους.


***   ΤΩΡΑ! Ανάληψη ευθύνης για το πακέτο - βόμβα στον Σόιμπλε
 
~  Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για την αποστολή βόμβας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αναφέρει ότι η αποστολή του πακέτου βόμβας ήταν στο πλαίσιο του σχεδίου Νεμεσις 2.
Όλη η ανάρτηση:
«ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ [ΠΡΑΞΙΣ 2]
9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008. Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας. Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί. Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε».
Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.
...συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.
Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις.
Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας.
Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια.
Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας.
Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.
Έχουμε ακόμα την οργή...
Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.
Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα.
Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις.
Εξεγερτικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους της F.A.I. στην Ιταλία και στα αιχμάλωτα μέλη της Σ.Π.Φ. στην Ελλάδα που συνεχίζουν αμετανόητοι...
Εμπρός για τη Μαύρη Διεθνή των αναρχικών της πράξης.
Τίποτα δεν τελείωσε
Όλα συνεχίζονται
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I.»

***  Η Παιδεία ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ και δείτε με τι ασχολούνται οι καθηγητές !  Δεν υπάρχουν λόγια

~   Στο πλευρό ενός 18χρονου παράνομου μετανάστη βρίσκονται οι καθηγητές  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο, ο οποίος συνελήφθη λίγες μέρες αφότου είχε ενηλικιωθεί και είναι σε διαδικασία απέλασης.
Ο ιρφάν Μουχαμάντ ήταν μαθητής στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λέσβο «διέμενε αρκετούς μήνες σε δομή φιλοξενίας της Μυτιλήνης, παρακολουθούσε μαθήματα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης και ήταν άλλη μία τυπική περίπτωση νέου παιδιού που προσπαθούσε με συνέπεια και σοβαρότητα να κατακτήσει τους όρους για μια καλύτερη ζωή και να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία».
Οι καθηγητές ζητούν «άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες για να αφεθεί ελεύθερος ο Ιρφάν, μέχρις ότου επανεξεταστεί η αίτηση αναστολής της απόφασης απέλασης και της κράτησής του και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φοίτησή του».
Την ίδια ώρα που οι καθηγητές μάχονται για να μην απελαθεί ο 18χρονος, η Παιδεία καταρρέει, με βαρυσήμαντες αλλαγές στην ύλη των μαθημάτων (όπως π.χ. στην Ιστορία και τα  Αρχαία Ελληνικά), παιδιά κάνουν μάθημα σε αυλές (όπως στη Μανωλάδα), ενώ υπάρχουν και τα παιδιά που λιποθυμούν από πείνα εντός των σχολικών μονάδων (όπως η 17χρονη στην Πάτρα).

***  ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΤΕΛΟΣ!Αγνοείται ο Ντάισεμπλουμ...

~    Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, το κόμμα του Μαρκ Ρούτε είναι πρώτο με ποσοστό 21,3%, το κόμμα του Βίλντερς είναι στο 13,1%, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στο 12,5%. Ακολουθούν οι Δημοκρατικοί με 12%, οι Σοσιαλιστές με 9,3% και οι Πράσινοι με 9%.
«Μετά το Brexit και μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ολλανδία είπε όχι στον κακής ποιότητας λαϊκισμό» δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε μπροστά σε ενθουσιώδεις ψηφοφόρους του στη Χάγη.

"Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Υπονοεί ότι υπάρχουν καλοί και κακοί λαϊκιστές. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκιστή" απάντησε ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία PVV Γκέερτ Βίλντερς.
Ο Βίλντερς συνεχάρη τον Ρούτε για τη νίκη του υποσχόμενος ότι θα ασκήσει έντονη αντιπολιτευτική δράση στη βουλή εάν δεν συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό.
"Θα προτιμούσα να είμαι το μεγαλύτερο κόμμα, αλλά κερδίσαμε έδρες. Αυτό το αποτέλεσμα μας κάνει υπερήφανους" δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Βουλή. Πάντως ο κος Βίλντερς τόνισε πως το κόμμα του αποτελεί παράγοντα ισχύος στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Το κεντροδεξιό κόμμα του Πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε VVD θα παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο εξασφαλίζοντας 32 από τις 150 έδρες, καταγράφοντας όμως πτώση 9 εδρών από τις 41 που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2012.
Το Κόμμα για την Ελευθερία PVV του Γκέερτ Βίλντερς θα καταλάβει τη δεύτερη θέση μαζί με άλλα δύο κόμματα, τη Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση CDA και τους Δημοκράτες D66, καθώς συγκεντρώνουν 19 έδρες έκαστο.
Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 82% έναντι 74,6% στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, σύμφωνα με το NOS.
Το Κόμμα Εργασίας (PvdA) του Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται να καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις του. Αναμένεται να εξασφαλίσει 10 έδρες σε σύγκριση με τις 38 των εκλογών του 2012.
Οι Πράσινοι Αριστεροί GL εμφανίζονται ενισχυμένοι συγκεντρώνοντας 15 έδρες, μια αύξηση 11 εδρών σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012.
Βέβαια, μεγάλο ζητούμενο παραμένει ο σχηματισμός κυβέρνησης, αφού το κόμμα του Ρούτε δεν κατάφερε να αποσπάσει την αυτοδυναμία.

***  ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟ !  Συγκεντρώστε και καταθέστε αυτά τα δικαιολογητικά...

~  Έως 44 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία) μπορεί να χρειαστεί να μαζέψει φέτος ένας φορολογούμενος για να αποδείξει ότι δικαιούται φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου εισοδήματος και για να αποφύγει τις «παγίδες» των τεκμηρίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας συμπλήρωσης και υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα αναγράφονται στην φορολογική δήλωση πρέπει να συγκεντρώνονται και να φυλάσσονται από τον φορολογούμενο σπίτι του. Πρέπει δε να προσκομίζονται στην αρμόδια ΔΥΟ σε περίπτωση ελέγχου της δήλωσής του.
Εφόσον κάποια από τα δικαιολογητικά έχουν συνυποβληθεί με δηλώσεις προηγούμενων ετών στην ίδια ΔΥΟ ή έχουν διαφυλαχθεί σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής και δεν έχει επέλθει κάποια μεταβολή στα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτά δεν απαιτείται η έκδοση νέων δικαιολογητικών. Σε περίπτωση ελέγχου και εφόσον έχουν ήδη προσκομιστεί δικαιολογητικά με ισχύ και στο τρέχον φορολογικό έτος που αφορούσε σε κάθε συγκεκριμένο δικαιολογητικό που τυχόν υποβλήθηκε και ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτό.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη ειλικρίνειας των στοιχείων που αναγράφονται στη δήλωση είναι τα εξής:
- Σε περίπτωση δήλωσης στο Ε2 ακινήτου κενού για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, φωτοαντίγραφα των λογαριασμών ΔΕΗ ή ύδρευσης ή κονόχρηστων, κ.λπ.
- Για απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, των συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.
- Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή διαζευκτήριο σε περίπτωση που ο φορολογούμενος επικαλείται ως προστατευόμενα μέλη του τέκνα, αδερφούς και ανήλικους συγγενείς του μέχρι τρίτου βαθμού.
- Βεβαίωσης σχολής ή ΙΕΚ από την οποία προκύπτει ότι τα ενήλικα τέκνα σπουδάζουν, εφόσον έχουν ηλικία έως 25 ετών και θεωρείται ότι αυτά βαραίνουν τον φορολογούμενο.
- Στοιχεία που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, την ηλικία και τον βαθμό συγγένειας προσώπων τα οποία ο φορολογούμενος επικαλείται ότι τον βαρύνουν.
- Για την απόδειξη διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή για διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο ή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων.
- Για την απόδειξη καταβολής του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών σε Ταμεία ασφάλισης του υποχρέου απαιτείται η σχετική βεβαίωση ή απόδειξη του ασφαλιστικού φορέα.
- Για την μείωση του φόρου κατά 200 ευρώ για φορολογούμενο ή εξαρτώμενο μέλος της οικογενείας του ανάπηρο κατά 67% γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.
- Για τη μείωση του φόρου κατά 200 ευρώ για φορολογούμενο ή εξαρτώμενο μέλος της οικογενείας του που είναι ανάπηρος αξιωματικός ή οπλίτης ή θύμα πολέμου, σχετική βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
- Για αξιωματικούς οι οποίοι υπέστησαν τραύμα ή νόσημα που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας που τους χορηγεί τις αποδοχές τους.
- Για τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, βεβαίωση από τον οικείο συνταξιοδοτικό φορέα ότι ο φορολογούμενος έχει αναγνωριστεί ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας και συνταξιοδοτείται για το λόγο αυτό.
- Για την απόδειξη εξόδων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις απόδειξη λιανικών συναλλαγών εκδοθείσα από τον ιατρό ή φυσικοθεραπευτή ή λογοθεραπευτή, κ.λπ.
- Για να αποδειχθεί η δαπάνη των νοσηλίων, απαιτείται το προβλεπόμενο νόμιμο παραστατικό, που πρέπει να έχει εκδοθεί από την ιδιωτική κλινική ή το κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα.
- Επιπλέον, για την απόδειξη της δαπάνης των νοσηλίων, απαιτείται βεβαίωση του διευθυντή της ιδιωτικής κλινικής ή του κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος για το χρόνο νοσηλείας και το ποσό των εξόδων αυτής, αναλυτικά κατά είδος εξόδου.
- Για την αναγνώριση της δαπάνης για την αγορά φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού απαιτείται απόδειξη λιανικής πώλησης, η οποία εκδίδεται από τα φαρμακεία. Ειδικά για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό απαιτείται και η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης.
- Για τα έξοδα απασχόλησης νοσηλευτή ή νοσηλεύτριας, βεβαίωση του θεράποντος ιατρού, με την οποία να βεβαιώνονται το είδος της νόσου από την οποία πάσχει ο ασθενής, η διάρκειά της, καθώς και η ανάγκη απασχόλησης νοσηλευτή/τριας λόγω της σοβαρότητας της νόσου.
- Για να αναγνωριστούν τα έξοδα απασχόλησης νοσηλευτή ή νοσηλεύτριας, απαιτείται απόδειξη είσπραξης της αμοιβής εκδοθείσα από το πρόσωπο που πρόσφερε υπηρεσίες ως νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια, στην οποία πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμό του, το όνομα του πατέρα του, ο αριθμός φορολογικού μητρώου, η διεύθυνση κατοικίας του και η χρονική διάρκεια παροχής υπηρεσιών του, υπογεγραμμένη από το πρόσωπο που παρέχει τις υπηρεσίες.
- Για να αποδειχθούν τα έξοδα που καταβλήθηκαν σε επιχείρηση περίθαλψης ηλικιωμένων, χρειάζεται η εκδοθείσα απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
- Επίσης, για να αποδειχθεί η καταβολή των εξόδων περίθαλψης ηλικιωμένων απαιτείται και βεβαίωση από τον διευθυντή ή τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης για τον ακριβή χρόνο της περίθαλψης, καθώς και το ποσό αυτής κατά κατηγορία δαπάνης.
- Για να αναγνωριστούν τα έξοδα αγοράς και τοποθέτησης οργάνων στο σώμα του ασθενούς και αντικατάστασης μελών του σώματός του με τεχνητά, απαιτείται απόδειξη λιανικής, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του αγοραστή, καθώς και το είδος του πωλούμενου αντικειμένου.
- Σε περίπτωση που οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης καταβάλλονται από τον ίδιο το φορολογούμενο, όμως τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στον εργοδότη ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε ασφαλιστική επιχείρηση για την κάλυψη από αυτούς μέρους του ποσού της οικείας δαπάνης, για την απόδειξη του υπόλοιπου ποσού της δαπάνης, με το οποίο επιβαρύνθηκε πραγματικά ο φορολογούμενος, απαιτείται σχετική βεβαίωση του εργοδότη, του ασφαλιστικού ταμείου ή της ασφαλιστικής επιχείρησης από την οποία να προκύπτουν τα ακόλουθα:
α) Τα στοιχεία του προσώπου για το οποίο καταβλήθηκε η δαπάνη.
β) Το συνολικό ποσό της δαπάνης για το οποίο υποβλήθηκαν δικαιολογητικά.
γ) Ο αριθμός και η ημερομηνία της απόδειξης παροχής υπηρεσιών ή της απόδειξης λιανικής πώλησης στην οποία αναγράφεται το ποσό της δαπάνης.
δ) Το ποσό της δαπάνης που καλύφθηκε από τον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο ή την ασφαλιστική επιχείρηση και
ε) το υπόλοιπο ποσό της δαπάνης με το οποίο επιβαρύνεται ο φορολογούμενος.
- Για την απόδειξη ακινησίας αυτοκινήτου ή δίτροχου χρειάζεται βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ.
- Για τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης των αυτοκινήτων τα οποία είναι ειδικά διασκευασμένα για άτομα με αναπηρία 67% και άνω, γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας.
- Για τη μη εφαρμογή τεκμηρίου διαβίωσης σε αυτοκίνητο-αντίκα που δεν φέρει συμβατικές πινακίδες, απαιτείται πιστοποιητικό αυθεντικότητας.
- Για την απόδειξη της καταβολής των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, η απόδειξη παροχής υπηρεσιών για το ποσό της αμοιβής.
- Για την αγορά μετοχών μη εισηγμένων σε χρηματιστηριακή αγορά, τα ιδιωτικά συμφωνητικά αγοράς.
- Για την ετήσια δαπάνη που καταβλήθηκε για την εξόφληση δανείων ή πιστώσεων, βεβαίωση του δανειοδότη για το συνολικό ετήσιο ποσό των τοκοχρεολυτικών δόσεων που πληρώθηκαν μέσα στο 2016.
πηγή ελεύθερος τύπος

***  ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!  «Τα Σκοπιά να ονομαστούν…»

~   «Χώρα Μακεδονία δεν υπάρχει, γιατί είναι μια παλιά αλβανική επαρχία», αναφώνησε η Αλβανίδα ακροδεξιά βουλευτής του κόμματος των τσάμηδων (PDIU), Μεσίλα Ντόντα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στην πόλη Ντεμπάρ των Σκοπίων.
Η βουλευτής αποκάλεσε τα Σκόπια «Ιλλυρίδα» και απεύθυνε κάλεσμα στα αλβανικά κόμματα της χώρας να δημιουργήσουν δικό τους Κοινοβούλιο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, «οι παναλβανικές πολιτικές δυνάμεις θα συγκεντρωθούν αμέσως και θα βοηθήσουν την Ιλλυρίδα να κάνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της», είπε χαρακτηριστικά.
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων που καταδίκασε την «την προσβλητική και εμπρηστική ρητορική», την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας μαίνεται η διαμάχη ανάμεσα στον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αλβανικό συνασπισμό.

***  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ...

~  Έχουμε αναφερθεί στις προσπάθειες της Άγκυρας,να κλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο,ειδικότερα τώρα που πλησιάζει και το δημοψήφισμα στην Τουρκία.
Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο είναι πλέον εδώ και πολύ καιρό μία πραγματικότητα και μάλιστα οι αερομαχίες είναι καθημερινό γεγονός και αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί φόβους για ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο.
Τον Ιούλιο του 1974,όταν οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας ήταν και πάλι τεταμένες λόγω της εισβολής στην Κύπρο,ένα ατύχημα συνέβη στο Αιγαίο με τα ιστορικά γεγονότα να έχουν ως εξής,σύμφωνα με τα όσα έχουν διηγηθει σε συνεντεύξεις οι πιλότοι:
‘’Στις 22 Ιουλίου 1974, η αεροπορική δραστηριότητα πάνω από το Αιγαίο ήταν εξαιρετικά αυξημένη, καθώς η τουρκική εισβολή στην Κύπρο συνεχιζόταν και η τουρκική αεροπορία προέβαινε σε μαζικές παραβιάσεις του F.I.R. Αθηνών. Στα ελληνικά αεροδρόμια, οι χειριστές βρίσκονταν μέσα στα κόκπιτ των αεροσκαφών, σε ετοιμότητες των δύο ή πέντε λεπτών. Μεταξύ αυτών, ο υποσμηναγός Ι. Δινόπουλος και ο ανθυποσμηναγός Θ. Σκαμπαρδώνης, χειριστές της 337 ΜΑΗ (Μοίρας Αναχαίτισης Ημέρας) που έδρευε τότε στην 111 ΠΜ της Ν. Αγχιάλου. Λόγω βλάβης στον ασύρματό του, ο Δινόπουλος διέταξε τον Σκαμπαρδώνη να ηγηθεί του σχηματισμού ως Νο 1.’’
Συνεχίζοντας τονίζεται πως:
 ‘’Ο Σκαμπαρδώνης ακολουθώντας τις οδηγίες του σταθμού ραντάρ του Πηλίου («Joker») κατευθύνθηκε προς το Β. Αιγαίο, ενώ ο Δινόπουλος τον ακολουθούσε καλύπτοντάς τον από ψηλότερα. Μετά από μερικές αλλαγές ύψους και κατεύθυνσης (ενδεχομένως λόγω της πολλαπλότητας των ιχνών εκείνη την ημέρα), ο Σκαμπαρδώνης διατάχθηκε να κατευθυνθεί προς την περιοχή μεταξύ Αγ. Ευστρατίου και Λήμνου, σε ύψος 20.000 πόδια.
Ενώ βρισκόταν ακόμα σε άνοδο στα 18.000 πόδια, ειδοποιήθηκε από το Joker ότι τα εχθρικά ίχνη πλησίαζαν και σχεδόν αμέσως είδε δύο τουρκικά F-102 σε κλειστό σχηματισμό στα αριστερά του, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 200 μέτρα. Αμέσως έστριψε σκληρά αριστερά προκειμένου να βρεθεί πίσω τους, ενώ και τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν το ίδιο, προσπαθώντας να βρεθούν στην «ώρα 6» του ελληνικού F-5. Με πλήρη στοιχεία στον κινητήρα και μέγιστο ρυθμό στροφής, ο Σκαμπαρδώνης προσπάθησε να διατηρήσει οπτική επαφή με τα τουρκικά αεροσκάφη. Στρέφοντας συνεχώς, έχανε ύψος ώσπου βρέθηκε κάτω από τα 10.000 πόδια. Ενώ προσπαθούσε να ανακτήσει οπτική επαφή με τα τουρκικά αεροσκάφη, είδε ξαφνικά μια τεράστια στήλη νερού στη θάλασσα. Συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί, αναζήτησε τον Δινόπουλο, χωρίς να μπορέσει να τον εντοπίσει’’.
Τα πράγματα παρακάτω φαίνεται πως περιπλέχθηκαν:
‘’Στη συνέχεια διατάχθηκε από το Joker να επιστρέψει στη Ν. Αγχίαλο. Λίγο μετά την προσγείωσή του, είδε το αεροσκάφος του Δινόπουλου να περνάει πάνω από το διάδρομο και παρατήρησε ότι έλειπαν και οι δύο Sidewinder από τα ακροπτερύγιά του. Ο Δινόπουλος είχε παρακολουθήσει την αρχική φάση της εμπλοκής απαρατήρητος καθώς, όντας ψηλότερα, δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δυο τούρκους πιλότους. Είδε τη θυρίδα οπλισμού του επικεφαλής F-102 να ανοίγει και έναν πύραυλο AIM-4 Phalcon να εκτοξεύεται κατά του Σκαμπαρδώνη, αστοχώντας. Ο Δινόπουλος πλησίασε, βρέθηκε πίσω από τα τουρκικά αεροσκάφη και εκτόξευσε άμεσα τον έναν από τους δύο ΑΙΜ-9 Sidewinder που έφερε το αεροσκάφος του. Όμως ο πρώτος πύραυλος αστόχησε, καθώς η κεφαλή του δεν είχε προθερμανθεί αρκετά. Ο Δινόπουλος χωρίς δισταγμό εκτόξευσε τον δεύτερο πύραυλο, που πέτυχε το τουρκικό F-102 και το έστειλε να συντριβεί φλεγόμενο στη θάλασσα.
Ο δεύτερος Τούρκος χειριστής έχασε τον προσανατολισμό του και, χρησιμοποιώντας αλόγιστα τη μετάκαυση του κινητήρα του, βρέθηκε «bingo fuel» και επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση σε δρόμο στα μικρασιατικά παράλια. Το αεροσκάφος καταστράφηκε και ο ίδιος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου πέθανε από τα τραύματά του.
Ο Ι. Δινόπουλος αποστρατεύθηκε από την Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του σμηνάρχου, ενώ ο Θ. Σκαμπαρδώνης με τον βαθμό του ταξιάρχου. Αρκετά χρόνια μετά την αερομαχία, όταν υπηρετούσε στο «Air-South Command» του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, ένας Τούρκος αξιωματικός της αεροπορίας που συζητούσε μαζί του, ισχυρίστηκε ότι δύο τουρκικά F-102 είχαν καταρρίψει δύο ελληνικά F-5. Όταν ο Σκαμπαρδώνης τον ρώτησε «μοιάζω με φάντασμα;», ο Τούρκος έχασε το χρώμα του...’’
Τα γεγονότα τα περιέγραψαν οι πρωταγωνιστές πιλότοι,και αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά τις δυνατότητες των πιλότων μας αλλά και την ετοιμότητα τους απέναντι σε κάθε απειλή.

*** Έσκασε ΤΩΡΑ !  Αυτό θα γίνει με την Ελλάδα...

~  Το σχέδιο του bridge loan του δανείου γέφυρα ύψους 6-7 δισεκ. ευρώ φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο για την Ελλάδα καθώς τελική συμφωνία με όλα τα ανοικτά θέματα κλεισμένα στις 22 Μαίου είναι απίθανο να επιτευχθεί.
Μια νέα λύση που εξετάζεται είναι έως τις 22 Μαίου να υπάρξει μια συμφωνία υποτυπώδη ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.
Να πάρει η Ελλάδα ένα δάνειο γέφυρα bridge loan 7 δισεκ. για να καλύψει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου του 2017 και όλα τα βασικά ζητήματα να μετατεθούν για το τέλος του 2017.
Στο τέλος του 2017 θα εξεταστεί όμως το βασικό ζήτημα, τι θα συμβεί όταν τελειώσει το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018;
Θα υπάρξει 4ο μνημόνιο, θα υπάρξει παράταση 2 χρόνια του 3ου μνημονίου, θα βρεθεί άλλη φόρμουλα;
Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να μιλάμε για μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου.
Συν τοις άλλοις υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα.
Εάν το ελληνικό χρέος μπορούσε να καταστεί βιώσιμο με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος προφανώς δεν θα χρειάζονται τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος…
Η αλήθεια είναι ότι ούτε με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο.
Τι θα μετατεθεί;
-Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Στην σύνοδο 21 με 23 Απριλίου του ΔΝΤ δεν θα έχει επέλθει συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τον τελικό ρόλο του ΔΝΤ το οποίο θα ξαναδάνειζε την Ελλάδα με 3-4 δισεκ. ευρώ.
-Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Το πλάνο που ήθελε να συμφωνούνται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να αποτιμώνται από τον ESM το επόμενο διάστημα αλλά να εφαρμόζονταν από το 2018 είναι…υπεραισιόδοξο.
-Ναυαγεί οριστικά η ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εάν μετατεθούν όλα τα βασικά ζητήματα για το τέλος του 2017.
 Ποια είναι τα νέα δεδομένα;
1)Το ελληνικό story περί αντίμετρων που θα έρθουν να ισοσκελίσουν ή μετριάσουν τα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισεκ μετά το 2018 αποδείχθηκε φιάσκο.
Τα αντίμετρα όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup θα ενεργοποιούνται όταν η Ελλάδα ξεπερνάει τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%.
Π.χ. εάν προκύψει πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% τα αντίμετρα θα ενεργοποιούνται για το 0,1% δηλαδή για ποσοστό πάνω από το 3,5%.
Άρα το ελληνικό story ότι για κάθε μέτρο υπάρχει και ένα αντίμετρο είναι ένα ωραίο πολιτικό παραμύθι για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
 2)Η αξιολόγηση είναι αδύνατο να κλείσει 20 Μαρτίου.
Πλέον ο αισιόδοξος στόχος είναι 7 Απριλίου αν και όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι δεύτερη αξιολόγηση και μια υποτυπώδης - ιμιτασιόν συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει στις 22 Μαΐου.
 3)Ως προς την ουσία της συμφωνίας δηλαδή μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και συμμετοχή του ΔΝΤ φαίνεται ότι μάλλον θα είναι δύσκολο να κλειδώσουν έως το καλοκαίρι και ένα νέο σενάριο που εξετάζεται είναι…
«να κλείσει η αξιολόγηση, να δοθεί ένα δάνειο γέφυρα ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις 7 δισεκ. του Ιουλίου του 2017 και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και η συμμετοχή του ΔΝΤ να εξεταστούν μετά τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017 μάλλον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2017.
 4) Με βάση ορισμένους κύκλους θα χρειαστεί χρόνος ώστε να κλείσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα.
Π.χ. είναι τουλάχιστον αισιόδοξο σενάριο να πιστέψει κανείς ότι στην σύνοδο του ΔΝΤ 21 με 23 Απριλίου μπορεί να αποφασιστεί η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
Είναι αισιόδοξο να πιστεύει κανείς ότι ο ESM θα μπορέσει να αποτιμήσει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος – που θα εφαρμοστούν από το 2018 – και αυτό να συμβεί στις 22 Μαίου… εάν μέχρι τότε δεν έχει κλείσει έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση.
Το νέο σενάριο λοιπόν που αρχίζει να έχει θιασώτες είναι έως τις 22 Μαίου να έχει κλείσει η αξιολόγηση να εγκριθεί δάνειο γέφυρα και μετά τις γερμανικές εκλογές να εξεταστούν πρακτικά η συμμετοχή του ΔΝΤ και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος…
 5)Προφανώς εγκαταλείπεται οριστικά το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης.
Τα ελληνικά ομόλογα ΔΕΝ θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο του δανείου - γέφυρα.
 ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

***  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !  Η Ρωσία μας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ…

~   Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, η Τουρκία είναι έτοιμη να εξαπολύσει επίθεση στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι, με δύο τρόπους, από τη μια με το Κυπριακό ζήτημα και από την άλλη με τους πρόσφυγες.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εκ Μόσχας, η Τουρκία έχει στα σκαριά σχέδιο για «προσάρτηση» των κατεχόμενων εδαφών, άλλωστε ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ, Τσαβούσογλου είχε δηλώσει παλιότερα ότι «Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει λύση του Κυπριακού, η τουρκική πλευρά θα κοιτάξει για άλλες εναλλακτικές».
Επιπλέον, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ρωσία και για τη μεταναστευτική συμφωνία που οδεύει, όπως έχει απειλήσει η Τουρκία, προς ακύρωση.
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν και προειδοποιούν ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν, θέλοντας να αναβαθμίσει το κύρος του και να αναδείξει την ισχύ του, θα ακυρώσει τη συμφωνία πριν το δημοψήφισμα, στέλνοντας κύματα προσφύγων να πλημμυρίσουν την Ελλάδα.

***  Οικονομικές προβλέψεις της ντροπής...

~ Οικονομικές προβλέψεις της ντροπής
 Του Θεόδωρου ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ
 Δεν ντρέπονται καθόλου πλέον. Οι διεθνείς επίσημοι φορείς ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, World Bank, οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ένωση, η Eurostat, και φυσικά όλες ελληνικές κυβερνήσεις, προβλέπουν τα τελευταία 4-5 χρόνια ότι, η Ελλάδα ανακάμπτει σύντομα. Προβλέψεις της ντροπής που συνεχώς διαψεύδονται. Πέρυσι, οι  καταγεγραμμένες επίσημες προβλέψεις
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, "μετά από ελαφρά συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 0,2 % το 2015, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και να επιταχυνθεί σημαντικά το 2017, λόγω τόσο της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος -μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας- όσο και της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών. Επίσης προβλέπεται να συνεχιστεί η μείωση των υψηλότατων ποσοστών ανεργίας".
Αλίμονο. Και αυτή η πρόβλεψη όπως όλες οι προηγούμενες έπεσε στο κενό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ, το Δ τρίμηνο του 2016 το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,4%.
Το τραγικό είναι πως οι επίσημη προβλέψεις της ΕΕ και της κυβέρνησης τν ΣΥΡΙΖΑΝΕ αναφέρουν ότι, η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,7% για το 2017 και 3,1% για το 2018 ( !!!!!!).  Θα τρώμε δηλ. με χρυσά κουτάλια οσονούπω, τρομάρα μας.
Στην πραγματικότητα, με την έλευση του 2017, όλα δείχνουν ότι η κατάσταση της οικονομίας χειροτερεύει. Αυτό διαφαίνεται από την πτώση του τζίρου των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής, την άπνοια στον κατασκευαστικό τομέα, την απουσία επενδύσεων.
Αλλά οι βαρύγδουποι διεθνείς και ημεδαπείς οικονομικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω απ' όλα οι εδώ ευρωλάγνοι κυβερνώντες δεν ντρέπονται καθόλου από τις συνεχείς διαψεύσεις των αισιόδοξων προβλέψεών τους. Θα τα μπαλώσουν και πάλι με όπλο τα κατοχικά Μέσα Μαζικής Επιβολής. Αλλά δε θα πρέπει να ξεχνούν ότι, οι ψεύτες και οι κλέφτες τους πρώτους χρόνους χαίρονται.

***  Οι έννοιες αριστερά- δεξιά ανήκουν στο χθες και όχι στο σήμερα...

~   Οι έννοιες αριστερά- δεξιά ανήκουν στο χθες και όχι στο σήμερα
 Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ
 Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Le Monde, το 48% της εργατικής τάξης υποστηρίζει την Μαρί Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία, με το υπόλοιπο πολύ μικρότερα ποσοστό της ίδιας τάξης να μοιράζεται στους άλλους υποψήφιους. Όπως έχει συμβεί και με τις εκλογές στις ΗΠΑ, το ιστορικό προπύργιο της αριστεράς, η εργατική τάξη και τα φτωχότερα εισοδηματικά και κοινωνικά στρώματα, στην πλειοψηφία τους ψηφίζουν υποψήφιους όπως ο Τράμπ και η Λεπέν που υποστηρίζουν την έννοια της πατρίδας απέναντι στην παγκοσμιοποίηση.
Αυτό και όχι μόνο αυτό, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι έννοιες αριστερά και δεξιά όπως προσδιορίζονταν στο παρελθόν, έχουν αλλοιωθεί σήμερα αν δεν έχουν αντιστραφεί εντελώς. Πολύ δύσκολο μπορεί να θεωρηθεί ότι η εργατική τάξη και τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού που στηρίζουν υποψηφιότητες όπως ο Τράμπ και η Λεπέν τοποθετούνται στην δεξιά.
Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο, αφού η βασική υπόσταση της αριστεράς συνδέεται με την υποστήριξη των καταπιεσμένων τάξεων, των μη προνομιούχων απέναντι στους προνομιούχους. Ένα επιπλέον συναφές συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι, η εργατική τάξη και τα φτωχότερα εισοδηματικά στρώματα στηρίζουν την πατρίδα έναντι των ανώτερων εισοδηματικών τάξεων και των ελίτ που προκρίνουν την παγκοσμιοποίηση.
Είναι ίσως καιρός να αναθεωρήσουμε τις έννοιες αριστερά- δεξιά. Η αυτοπροσδιοριζόμενη σήμερα εγχώρια και διεθνής αριστερά, ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματική αριστερά του παρελθόντος, όπως δείχνουν τα έργα και οι πράξεις της αλλά και η ταξική σύνθεση των υποστηρικτών της. Ειδικότερα οι κάλπικοι εκπρόσωποί της που επικάθισαν στην εξουσία σε όλη την Ευρώπη, έχουν ευτελίσει και απαξιώσει εντελώς την ιστορική βαρύτητα της αριστεράς έτσι ώστε η εννοιολογική της υπόσταση να έχει απολέσει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα της λέξης. Για τους λόγους αυτούς, οι έννοιες αριστερά- δεξιά δημιουργούν σύγχυση και ανήκουν στο χθες και όχι στο σήμερα και στο αύριο.

***   ΜΙΝΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ...

~  ΜΙΝΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ
     Aggela Merkel -  6/3/2017   "Μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων είναι αναγκαία, διαφορετικά θα κολλήσουμε.
  Πρέπει να έχουμε το θάρρος ορισμένες χώρες να προχωρήσουν ακόμη και όταν δεν επιθυμούν όλοι να συμμετάσχουν.
  Οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη φάση.
  Η κλιματική αλλαγή, η τρομοκρατία, οι  μεταναστευτικές πιέσεις συνιστούν καίριες προκλήσεις όπως και η δυσαρέσκεια και η ανεργία των Ευρωπαίων".
 Η παραπάνω δήλωση της κας  Merkel για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι επανάληψη της από 3/2/2017 δήλωσής της στην άτυπη σύνοδο της Μάλτας με την οποία συμφωνούν ανοιχτά πλέον & οι κ.κ.  Hollande, Rajoy  &  Gentiloni.
Ωστόσο  με την δήλωση αυτή δημιουργούνται περισσότερα ερωτηματικά και δεν λαμβάνονται απαντήσεις για την πορεία των πραγμάτων στην  Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ήταν και είναι γνωστό τοις πάσι η κατάσταση των Οικονομιών των χωρών της Ε.Ε. και ότι αυτές κινούνταν με διαφορετικές ταχύτητες με τις Οικονομίες των χωρών του νότου σε πορεία επιδείνωσης.
Η Ιταλία συγκαταλέγεται στις πλέον αδύναμες Οικονομίες, η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και 7 χρόνια σε πρόγραμμα διάσωσης, το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε στα επίπεδα της προ 20ετίας εποχής, και η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη.
Επίσης προγράμματα λιτότητας εφαρμόζουν και η Ισπανία και η Πορτογαλία ενώ σε πρόγραμμα διάσωσης είχε μπει και η Ιρλανδία προ ολίγων ετών.
 Παράλληλα  το επενδυτικό κλίμα που αντικατοπτρίζει την προοπτική ανάπτυξης μιας χώρας και πιστοποιεί την διαφορετικότητα των Οικονομιών  βρίσκεται σε πλήρη ανισομέρεια όταν ο Γερμανικός  χρηματιστηριακός δείκτης " DAX"   βρίσκεται μόλις 4% κάτω από το ανώτατο σημείο της προ της οικονομικής κρίσεως εποχής,  ενώ στην Ισπανία και Ιταλία ο αντίστοιχος δείκτης πρέπει να διπλασιασθεί, στην Ελλάδα σχεδόν να δεκαπλασιασθεί ενώ η καταστροφή των επενδυτών στο τοπικό χρηματιστήριο ήταν τεράστια όπως το ίδιο συνέβη και στην Πορτογαλία.
Κατά συνέπεια αν πράγματι οι ηγέτες των ισχυρών Οικονομικά χωρών θέλουν να βγάλουν την Ε.Ε. από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αντί να κάνουν περιττές και ανούσιες δηλώσεις μάλλον θα έπρεπε να αναλύσουν αν το μείγμα  Δημοσιονομικής, Νομισματικής και Συναλλαγματικής πολιτικής που καθορίζεται ουσιαστικά από την Γερμανία  όπως και οι δυνατότητες και συνθήκες παραγωγής των κ-μ, συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ε.Ε.
Ωστόσο επειδή τέτοιου είδους δηλώσεις δεν γίνονται εν τη αφέλεια κάποιων, αλλά κάπου αποσκοπούν και με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να θυσιάσει την πρωτεύουσα οικονομική θέση της, στο όραμα μιας Ευρώπης των λαών, μάλλον θα πρέπει να εστιάσουμε στα περί "τρομοκρατίας - μεταναστευτικές πιέσεις κλπ" που ελέχθησαν  από την Γερμανίδα καγκελάριο.
Προφανώς η κα Merkel παραβλέπει την εξυγίανση των Οικονομιών των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου και αλλάζει την ατζέντα, θέτοντας θέμα Ομοσπονδοποίησης ορισμένου αριθμού Κρατών της Ευρώπης κάνοντας χρήση της  δυνατότητας που προβλέπεται από την συνθήκη της Λισαβόνας να επιτρέπει, "μόνιμη, διευρυμένη συνεργασία χωρών της Ε.Ε. στους τομείς της εγχώριας καταστολής, στενότερη συνεργασία στην Εξωτερική και Στρατιωτική Πολιτική," όπερ εστί μεθερμηνευόμενον ότι, προτείνεται η δημιουργία ενός "σκληρού πυρήνα" αποτελούμενου από επιλεγμένες  χώρες της Ε.Ε. που θα συνεργάζονται σε συγκεκριμένους τομείς της Πολιτικής, όπως η δημιουργία πολυεθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κοινή  Άμυνα, κοινό καθεστώς συνοριακών ελέγχων, ενιαία φορολογική και εργασιακή Πολιτική.
Σε μια τέτοια περίπτωση δημιουργείται ένα " Φεντεραλιστικό  Υπερκράτος" που σύμφωνα με τους εμπνευστές του, με την ενσωμάτωση σ' αυτό των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων και του πυρηνικού οπλοστασίου των, θα καταστεί ομότιμο με τις υφιστάμενες σήμερα Υπερδυνάμεις των ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας με ότι αυτό συνεπάγεται και ως προς την αύξηση της επιρροής του σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ως προς την δημιουργία συγκρουσιακών συνθηκών με τα δυνητικώς θιγόμενα συμφέροντα.
Οψόμεθα στην επετειακή σύνοδο της Ρώμης την  25/3/2017.
 ΥΓ. Η 25η Μαρτίου είναι ημερομηνία της δολοφονίας  του Ιουλίου Καίσαρα στην Ρώμη.
 Δημήτρης Α. Ζακοντίνος Οικονομολόγος
MSc Aμυντικές&Στρατηγηκές Σπουδές
Μέλος & π.Αντιπρόεδρος  ΕΛΙΣΜΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών)

***

***  Αθλητική ενημέρωση  :

***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Euroleague :

Πέμπτη, 16/3/2017:
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  92-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 41-42, 67-57, 92-87

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Superfoods -Ρεάλ Μαδρίτης    88-82 .-^      

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)   73-88 .-^

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 77-78 .-^

Παρασκευή, 17/3/2017 :
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 21:00

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 19-7   45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-6 44
Ολυμπιακός 18-7 43
Φενερμπαχτσέ 16-9 41
---------------
Μπασκόνια 14-11 39
Παναθηναϊκός Superfoods 15-11  41
Ερυθρός Αστέρας 14-11 39
Αναντολού Εφές 14-12  40
----------------
Νταρουσάφακα 12-13 37
Ζαλγκίρις 11-14 36
Μπαρτσελόνα 10-15 35
Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-17  35
----------------
Μπάμπεργκ 9-16 34
Γαλατασαράι 8-17 33
Ούνιξ Καζάν 7-18 32
Αρμάνι Μιλάνο 7-18 32

 
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων:
Στο ημίωρο: Άγιαξ- Κοπεγχάγη 1-0, Άντερλεχτ - ΑΠΟΕΛ 0-0, Ρόμα - Λιόν 1-1, Μάντσεστερ Γ. - Ροστόφ 0-0, Γκλάντμπαχ- Σάλκε 1-0


Μπεσίκτας (Τουρκία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα)   1-1  και 4-1 .- ^
~ 1ο  ημίχρονο 2ος  αγώνας  (2-1), 4-1
Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Γκιονούλ, Χάτσινσον, Οζακιούπ, Ταλίσκα, Μπάμπελ, Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ.
Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Μανθάτης, Ανσαριφάρντ.

Αντερλεχτ (Βέλγιο)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-0  και  0-0 .- ^

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Ροστόφ (Ρωσία) 1-1

Αγιαξ (Ολλανδία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 1-2 και 2-0 .-^

Κράσνονταρ (Ρωσία)-Θέλτα (Ισπανία) 1-2 και  1-1 .- ^

Γκλάντμπαχ (Γερμανία)-Σάλκε (Γερμανία) 1-1 και   2-1 .-^

Ρόμα (Ιταλία)-Λιόν (Γαλλία) 2-4  και  1-1  .- ^

Γκενκ (Βέλγιο)-Γάνδη (Βέλγιο) 5-2

*** ΤΕΤΑΡΤΗ  15/03/2017 :
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λεβερκούζεν(Γερμανία)  0-0  (4-2) 
Μονακό (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)    3-1  (3-5)
~**   ΤΡΙΤΗ  14/03/2017 :
  Γιουβέντους (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)   1-0  (2-0)
Λέστερ (Αγγλία)-Σεβίλλη (Ισπανία)    2-0 (1-2)

Έχουν γίνει τα ματς:
Νάπολι (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (1-3)
Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5 (1-5)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 6-1 (0-4)           
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-(Μπενφίκα (Πορτογαλία) 4-0 (0-1)

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα  :
Πέμπτη 16/03/2017
19:00 NOVASPORTS 3
Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ  92-87 .-
Euroleague
 20:00 OTE Sport 8
Κρασνοντάρ - Θέλτα   , (0-0) .-
Europa League
 20:00 OTE Sport 3
Γκενκ - Γάνδη     , (1-0) .-
Europa League
 20:00 OTE Sport 2
Μπεσίκτας - Ολυμπιακός   4-1 , (2-1) .-
Europa League    
 21:15 NOVASPORTS 2
Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης  88-82  .-
Euroleague
 21:45 NOVASPORTS 3
Αρμάνι Μιλάνο - Ερυθρός Αστέρας  71-78 .-
Euroleague
 21:45 NOVASPORTS 1
Μπάμπεργκ - Φενέρμπαχτσε  73-88 .-
Euroleague
 22:00 OTE Sport 6
ATP Masters: Indian Wells, προημιτελικά
Τένις
22:05 OTE Sport 7
Γκλάντμπαχ - Σάλκε  2-1 .-
Europa League
 22:05 OTE Sport 8
Άγιαξ - Κοπεγχάγη  2-0 .-
Europa League
 22:05 OTE Sport 3
Άντερλεχτ - ΑΠΟΕΛ  0-0 .-
Europa League
 22:05 OTE Sport 5
Ρόμα - Λιόν
Europa League
 22:05 OTE Sport 4
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ροστόβ
Europa League

***

~~ Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .- ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .- 


  
 
 
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου