ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη  27 Δεκεμβρίου 2016 :
~
Αυτός που αποφεύγει τον ωφέλιμο πειρασμό, αποφεύγει την αιώνιο ζωή. Σήκωσε τους πειρασμούς από την μέση και κανείς δεν θα αγιάση.
Γεροντικόν


~ 27 Δεκεμβρίου
Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου (1) (†34). Μάρτυρος Μαυρικίου (2) και των συν αυτώ 70 μαρτύρων. Οσίων Θεοδώρου του Γραπτού (†840), Θεοδώρου Α` αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Λουκά του Τριγληνού.
(1)Υπήρξε ένας από τους επτά διακόνους τους οποίους εξέλεξαν οι πρώτοι χριστιανοί και χειροτόνησαν οι Άγιοι Απόστολοι, με σκοπό να επιβλέπουν τη διαχείριση των τροφίμων και των χρημάτων των χριστιανικών κοινοτήτων. Ο Στέφανος είχε αφιερώσει τη ζωή του στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου και στη φιλανθρωπική δράση. Για τη προσφορά και τις αρετές του τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Με το χάρισμα αυτό θεράπευε ασθενείς και αποδείκνυε τη δύναμη του Χριστού. Με τη βαθιά θεολογική του κατάρτιση ανέτρεπε εύκολα τις κακοδοξίες των Ιουδαίων για το έργο του Χριστού, προκαλώντας την οργή και το φθόνο τους. Κάποιοι μάλιστα από τους φανατικούς Ιουδαίους τον συκοφάντησαν και τον οδήγησαν σε απολογία μπροστά στους αρχιερείς. Όταν ο Στέφανος απολογήθηκε κατατρόπωσε το συνέδριο και τους αρχιερείς προκαλώντας την οργή τους. Έπειτα από την απολογία του, οι Ιουδαίοι τον έσυραν έξω από το δικαστήριο και τον θανάτωσαν δια λιθοβολισμού.
(2)Ο άγιος Μαυρίκιος και οι άγιοι 70 μάρτυρες μαρτύρησαν στα χρόνια του βασιλιά Μαξιμιανού. Ήταν στρατιώτες που διέμεναν στην Απάμεια της Βιθυνίας του Πόντου. Όταν τους κάλεσε ο βασιλιάς, οι άγιοι ομολόγησαν ενώπιόν του, ότι ήταν Χριστιανοί. Αμέσως τους αφαίρεσαν τις στρατιωτικές ζώνες και τους έριξαν στη φυλακή. Ο Μαξιμιανός για να κάνει να υποφέρει ο Μαυρίκιος περισσότερο, αποκεφάλισε μπροστά του τον υιό του. Στη συνέχεια έδεσε τους μάρτυρες σε πασσάλους και τους άφησε δίπλα σε βαλτόνερα. Μετά από δέκα μαρτυρικές ημέρες παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο. ~
Σήμερα 27/12/2016 εορτάζουν:
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος, Άγιος Θεόδωρος ο Γραπτός
~
 
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Βασίλειον διάδημα, ἐστέφθη σὴ κορυφή, ἐξ ἄθλων ὧν ὑπέμεινας, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, Μαρτύρων Πρωτόαθλε· σὺ γὰρ τὴν Ἰουδαίων, ἀπελέγξας μανίαν, εἶδες σου τὸν Σωτῆρα, τοῦ Πατρὸς δεξιόθεν. Αὐτὸν οὖν ἐκδυσώπει ἀεί, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αρχιδιακόνου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος - 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/5SZFQU422ak  .-


Άγιοι Στέφανος και Παύλος ο Ξηροποταμινός - μέσα του 18 αι. μ.Χ., Nέα Σκήτη Άγιον Όρος Άγιος Στέφανος, Nικόλαος, Iωάννης ο Θεολόγος - 16ος και 18ος αι. μ.Χ. - Πρωτάτο, Άγιον Όρος Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας - Ι. Ν. Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά, δια χειρός Παναγιώτη Μόσχου (2006 μ.Χ.) Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας
~ Ο Άγιος Στέφανος ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μεταξύ των επτά διακόνων, που εξέλεξαν οι πρώτοι χριστιανοί για να επιστατούν στις κοινές τράπεζες των αδελφών, ώστε να μη γίνονται λάθη και τους χειροτόνησαν οι Άγιοι Απόστολοι. Αν και κουραστική η ευθύνη του επιστάτη για τόσους αδερφούς παρ’ όλα αυτά ο Στέφανος έβρισκε καιρό και δύναμη για να κηρύττει το Ευαγγέλιο του Χριστού. Και όπως αναφέρει η Αγία Γραφή: «Στέφανος πλήρης πίστεως καὶ δυνάμεως ἐποίει τέρατα καὶ σημεῖα μεγάλα ἐν τῷ λαῷ».(Πραξ. Αποστόλων, στ΄8-15, ζ΄1-60). Δηλαδή ο Στέφανος, που ήταν γεμάτος πίστη και χάρισμα ευγλωττίας δυνατό, έκανε μεταξύ του λαού μεγάλα θαύματα, που προκαλούσαν κατάπληξη και αποδείκνυαν την αλήθεια του χριστιανικού κηρύγματος.
Ο Στέφανος είχε αφιερώσει τη ζωή του στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου και στη φιλανθρωπική δράση. Για τη προσφορά και τις αρετές του τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Με το χάρισμα αυτό θεράπευε ασθενείς και αποδείκνυε τη δύναμη του Χριστού. Με τη βαθιά θεολογική του κατάρτιση ανέτρεπε εύκολα τις κακοδοξίες των Ιουδαίων για το έργο του Χριστού, προκαλώντας την οργή και το φθόνο τους.
Οι Ιουδαίοι, όμως, καθώς ήταν προκατειλημμένοι, εξαπέλυσαν συκοφάντες ανάμεσα στο λαό, που διέδιδαν ότι άκουσαν το Στέφανο να βλαστημεί το Μωϋσή και το Θεό. Με αφορμή, λοιπόν, αυτές τις συκοφαντίες, που οι ίδιοι είχαν ενσπείρει, άρπαξαν με μίσος το Στέφανο και τον οδήγησαν μπροστά στο Συνέδριο, τάχα για να απολογηθεί. Η απολογία του Στεφάνου υπήρξε πρότυπο τόλμης και θάρρους. Χωρίς να φοβηθεί καθόλου, εξαπέλυσε λόγια - κεραυνούς εναντίον των Ιουδαίων. Και από υπόδικος, ορθώθηκε θυελλώδης ελεγκτής και κατήγορος. Τότε ακράτητοι από το μίσος οι Ιουδαίοι, τον έσυραν έξω από την πόλη, όπου τον θανάτωσαν με λιθοβολισμό. Εκεί φάνηκε και η μεγάλη συγχωρητικότητα του Στεφάνου προς τους εχθρούς του με τη φράση του, «Κύριε, μὴ στήσης αὐτοῖς τὴν ἁμαρτίαν ταύτην». Κύριε μη λογαριάσεις σ’ αυτούς την αμαρτία αυτή.
***  Εξαιρετική για τον τουρισμό στην Καλαμάτα η χρονιά που φεύγει... 
... μέτρια η κίνηση για τα Χριστούγεννα… συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2017
Σταθερότητα στην οικονομία και την πολιτική  κατάσταση ζητούν οι ξενοδόχοι της Καλαμάτας 
Με μέτρια κίνηση και πληρότητα που θα κινηθεί στο 70% με 80% την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να κλείσει η - εξαιρετική κατά τα λοιπά- «τουριστική χρονιά» στην Καλαμάτα. Αν και οι αρχικές ενδείξεις για την τουριστική κίνηση τις ημέρες των εορτών στην Καλαμάτα ήταν ευνοϊκές, διάφοροι λόγοι και συγκυρίες, όπως η οικονομική κατάσταση της μέσης αστικής τάξης, οι καιρικές συνθήκες, αλλά και οι «ημερομηνίες» των αργιών που δεν ευνοούν, συνετέλεσαν στη «μέτρια» σχετικά κίνηση.
Το 2016, όμως, φεύγει με θετικό πρόσημο… Οι πέντε μήνες, από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο, και παρά τις καταστροφές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των ξενοδόχων, και όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων, θύμισαν εποχές προ κρίσης...
Σ’ αυτό που όλοι συμφωνούν με μια «φωνή» είναι η ανάγκη για «σταθερότητα» στην οικονομία και την πολιτική «ζωή» της χώρας, την ώρα μάλιστα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη «γειτονιά» μας δείχνουν να είναι ευνοϊκές για τις αφίξεις περισσότερων ξένων…

 Γιώργος Κουτίβας, «Elite City Resort Hotel»
«Στο ξενοδοχείο μας η κίνηση για τις ημέρες των εορτών είναι σχετικά καλή, από τώρα και μέχρι τα Φώτα… Γενικά, όμως, παρουσιάζεται μια μέτρια κίνηση, στην ελληνική αγορά κυρίως… Αναφορικά με τη χρονιά που φεύγει, είχε δύο πρόσωπα. Ένα πολύ κακό ξεκίνημα Ιανουάριο και Φεβρουάριο, λόγω και των κινητοποιήσεων των aγροτών κυρίως, και στη συνέχεια πέντε πάρα πολύ καλούς μήνες, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.
Για την τουριστική σεζόν του 2017, τα μηνύματα είναι θετικά, ειδικά από τις ξένες αγορές. Φυσικά, ευελπιστούμε όλοι σε πολιτική σταθερότητα στη χώρα, καθώς ειδικά ο κλάδος μας επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις… Αν υπάρχει σταθερότητα, το 2017 μπορεί να είναι καλύτερο και από το 2016»
 Γιώργος Αντωνίου, «Pharae Palace»
«Αν και υπήρχε μια αισιοδοξία στις αρχές του Νοεμβρίου ότι μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι καλύτερα από πέρυσι, οι ελπίδες αυτές δε φαίνεται να επαληθεύονται… Η κίνηση τις εορτές είναι μέτρια, κοντά στο 80% σε πληρότητα. Σίγουρα είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Ο κόσμος έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις αυτό το μήνα να καλύψει, ενώ και η αστική τάξη στη χώρα, δηλαδή οι πολίτες που θα πάνε κάπου για 2-3 ημέρες, σιγά σιγά χάνεται… Πιστεύω, βέβαια, ότι ο Δήμος θα έπρεπε να κάνει και κάποιες από τις εκδηλώσεις στην παραλία και να μη «μονοπωλεί» το ενδιαφέρον το κέντρο της πόλης τα Χριστούγεννα.
Η χρονιά, το 2016, ήταν εξαιρετική τόσο για το ξενοδοχείο μας όσο και για την περιοχή γενικότερα…
Όσον αφορά στο 2017… ελπίζουμε να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, και να εκμεταλλευτούμε τις «γεωπολιτικές» εξελίξεις στην περιοχή μας, που ευνοούν το τουριστικό μας προϊόν… Πρέπει, όμως, να μην εφησυχάζουμε, αλλά να χαράξουμε ως Καλαμάτα, ως Μεσσηνία, ένα σχέδιο για το πού θέλουμε και μπορούμε να φθάσουμε με τις δυνατότητες που έχουμε. Η περιοχή έχει πολλές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, αλλά είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε αυτή η “ανάπτυξη” να μην είναι εφήμερη…».
  Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, «Elektra Hotel & Spa»
«Τα Χριστούγεννα παραδοσιακά δεν είναι η καλύτερη περίοδος της Καλαμάτας… Φέτος ίσως η κίνηση είναι λίγο μικρότερη σε σχέση με πέρυσι. Γενικά ο κόσμος επιλέγει πιο χειμερινούς προορισμούς, αλλά και οι ημερομηνίες φέτος των εορτών δε βοηθούν ιδιαίτερα. Το 2016, ενώ ξεκίνησε υποτονικά, εξελίχθηκε ανέλπιστα σε μια εκπληκτική χρονιά για την περιοχή. Ειδικά το πεντάμηνο Απρίλιοw – Οκτώβριος και παρά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, η κίνηση ήταν πάνω από τα αναμενόμενα. Σ’ αυτό, φυσικά, συνέβαλαν και αρκετά σπουδαία συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας, τους “νεκρούς” κυρίως μήνες…
Το 2017 στρέφουμε τις ελπίδες μας στην ξένη αγορά… Περιμένουμε να οριστικοποιηθούν και οι πτήσεις το επόμενο τρίμηνο προς την Καλαμάτα και γενικά ελπίζουμε σε αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό.
Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, εκεί επικρατεί μια αβεβαιότητα που έχει να κάνει με τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε… Η χώρα σίγουρα χρειάζεται σταθερότητα για να εκμεταλλευτεί τον τουρισμό».
  Νίκος Γεωργακάκης, «REX»
«Αν και οι αρχικές ενδείξεις ήταν ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα έχουν μια μεγάλη δυναμική, τελικά δεν επαληθεύθηκαν… Η πληρότητα στην πόλη αγγίζει το 70% περίπου. Το καλοκαίρι που πέρασε η κίνηση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μπορώ να πω ότι θύμισε χρονιές πριν από την κρίση… Αναφορικά με το μέλλον, η περιοχή μας είναι σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης, αλλά χρειάζεται σταθεροποίηση η οικονομία. Η αβεβαιότητα δε βοηθά τον τουρισμό σε καμία περίπτωση. Είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε το 2017 να ξεπεράσει και το 2016».
  Ιωάννης Δηλές, «Akti Taygetos Resort»
«Η μεγάλη πληρότητα που παρουσίασε η πόλη σε 3ήμερα, όπως αυτό της 28ης Οκτωβρίου, είχε αυξήσει τις προσδοκίες και για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τελικά, αυτές οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η κίνηση είναι απογοητευτική, καθώς η πληρότητα φθάνει σε επίπεδα του 80%.
Η χρονιά που φεύγει κρίνεται ως εξαιρετική, νομίζω, για την περιοχή μας, καθώς τόσο η ξένη όσο και η εγχώρια αγορά “μάς” προτίμησαν, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες… Η πόλη ακούγεται προς τα έξω όλο και περισσότερο και αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία και για τη χρονιά που έρχεται, ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσει και αυτή που φεύγει».
Του Κώστα Γαζούλη

*** Το ΜΕΘ ετοιμάζεται για τα «γενέθλια» των 40… βάζοντας «πλώρη» για τα επόμενα 20 χρόνια 
Ο πρόεδρος του μακροβιότερου θεατρικού σχήματος στη Μεσσηνία, Γιώργος Παντελόπουλος, μιλά εφ’ όλης της ύλης στο «Θάρρος» 
 -«Η πόλη δεν έχασε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021… ηττήθηκε η ακριβοθώρητη, αφυδατωμένη και κακοπροαίρετη τεχνοκρατική αντίληψη κάποιων»
IMG_3028.jpg
 Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας παράστασης του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, «Κόμισσα της Φάμπρικας», που σημείωσε μάλιστα μεγάλη επιτυχία, και λίγο πριν από την έλευση του 2017, που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 40 ετών από τη «γέννηση» του μακροβιότερου ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος σε ολόκληρη τη χώρα, συναντήσαμε τον πρόεδρο του συλλόγου, οδοντίατρο στο επάγγελμα, Γιώργο Παντελόπουλο…
Σε μια «ζεστή» συζήτηση που ξεπέρασε τη μια ώρα, μ’ έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι «ζει» για τον Πολιτισμό, μιλήσαμε για τα «μυστικά» της επιτυχημένης πορείας του ΜΕΘ, την τελευταία παράσταση με την «επιστροφή» του Περικλή Αλμπάνη, για το πώς οι ερασιτεχνικοί πολιτιστικοί σύλλογοι «επιβιώνουν» στα χρόνια της κρίσης… αλλά και για την υπόθεση «Πολιτιστική Πρωτεύουσα».
Ο λόγος στον ίδιο…

 -Ας ξεκινήσουμε με την τελευταία παραγωγή – παράσταση του «ΜΕΘ», την «Κόμισσα της Φάμπρικας», που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες… Τι εντυπώσεις άφησε;
Τώρα που ολοκληρώθηκε νομίζω μπορούμε να μιλήσουμε και πιο ελεύθερα, καθώς δεν αποτελεί «διαφήμιση» ό,τι πούμε... Πιστεύω ότι ήταν η πιο άρτια παράσταση της χρονιάς στην Καλαμάτα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι οι ίδιοι, αλλά και για το γεγονός ότι οι εντυπώσεις και οι κριτικές που απέσπασε η παράσταση, και όλα όσα μας μετέφεραν, ήταν πάρα πολύ θετικά… Πραγματικά ήταν μια παράσταση με μεγάλη προσέλευση, που ο κόσμος χάρηκε με την ψυχή του… Αν είχαμε ακόμα μερικές ημέρες, σίγουρα το αμφιθέατρο θα ήταν γεμάτο…
15181143_1073966742720891_7212943052699441495_n.jpg
 -Η τελευταία παράσταση σηματοδοτήθηκε από την επιστροφή στο ΜΕθ του Περικλή Αλμπάνη, ύστερα από περίπου 25 χρόνια… ως σκηνοθέτης αυτή τη φορά… Πώς ήταν η συνεργασία;
Βρίσκομαι 15 χρόνια περίπου στα κοινά του ΜΕΘ… Έχω συνεργαστεί και έχω συναντήσει πάρα πολλούς καλλιτέχνες… Οι περισσότεροι, μετά το πέρας της συνεργασίας τους μaζί μας, δεν το ανέφεραν στα βιογραφικά τους και το έκρυβαν… Όχι το ΜΕΘ, αλλά γενικότερα ότι δούλεψαν σ’ ένα ερασιτεχνικό σχήμα… Αντιθέτως, ο Περικλής Αλμπάνης, ένας τόσο καταξιωμένος ηθοποιός στη χώρα μας, «διατυμπανίζει» ότι ξεκίνησε από το ΜΕΘ… Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να τον ακούω στις συνεντεύξεις Τύπου, στις παραστάσεις, να το «φωνάζει» ότι ξεκίνησε από «εδώ»… Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει έναν άνθρωπο που δεν έχει κόμπλεξ, ξέρει πού πατάει, και τιμά και αγαπά τόσο την περιοχή του όσο και το σύλλογο.
Η δουλειά, δε, που έκανε ήταν εξαιρετική… Δούλεψε σχεδόν 3 μήνες με τα παιδιά, τους έμαθε πάρα πολλά πράγματα και τα παιδιά τον λάτρεψαν… Ο άνθρωπος αυτός ήρθε για να μείνει μαζί μας και θα συνεργαστούμε μαζί του και στις επόμενες παραστάσεις, που ήδη σχεδιάζουμε…
 -Με την έλευση του 2017, σε λίγες ημέρες, το ΜΕΘ συμπληρώνει «40 χρόνια ζωής» … Πώς προετοιμάζεται γι’ αυτό το γεγονός;
Το γεγονός αυτό για εμένα αποτελεί ευχή, αλλά και… «κατάρα», με την καλή έννοια, και εξηγώ… Ευχή γιατί όταν είσαι πρόεδρος σ’ ένα σχήμα με τέτοια διαδρομή, ξέρεις ποια είναι η πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις, αλλά αυτό ακριβώς είναι και η «κατάρα», καθώς πρέπει να δουλέψεις πολύ περισσότερο… και για το παρόν και για το μέλλον, αλλά και για να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου, με το παρελθόν κυρίως… Να μπορείς να δείξεις ότι αυτοί που σε εμπιστεύτηκαν σ’ αυτή τη θέση, έκαναν καλά. Έτσι, λοιπόν, τώρα που το ΜΕΘ έγινε «Δεσποινίς ετών 39» και ετοιμάζεται για τα 40… εμείς βάζουμε πλώρη και σχεδιάζουμε, όχι τα «γενέθλια» για τα 40, αλλά τα επόμενα 20 χρόνια! Όπως είπαμε και το τελευταίο βράδυ της παράστασης της «Κόμισσας της Φάμπρικας», η παράσταση αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας νέας, με πολλές «φρέσκιες» ιδέες, «φρέσκα» πρόσωπα και πολλές καινοτομίες σε επίπεδο συνεργασιών…
me8.jpg
 -Ερασιτεχνικό θέατρο στα χρόνια της κρίσης… Πόσο έχει επηρεαστεί;
Η κρίση θέλει πολιτισμό, σε αναγκάζει να βρεις διεξόδους… Οι δυσκολίες είναι αυτές που αναγκάζουν τον άνθρωπο να ψάξει καταστάσεις που θα ηρεμήσουν την καρδιά του… Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι το ΜΕΘ «γεννήθηκε» σε συνθήκες πολύ πιο δύσκολες… Βλέπουμε, λοιπόν, ερασιτεχνικούς συλλόγους ή συλλόγους εθελοντών του Πολιτισμού, πιο σωστός όρος κατά την άποψή μου, να είναι πολυπληθείς στην περιοχή μας τα χρόνια της κρίσης.
Τέλος, πρέπει να συμπληρώσω ότι η κρίση… αυξάνει και τις δικές μας ευθύνες… καθώς πρέπει να διατηρήσουμε το επίπεδο της παράστασης και σ’ αυτόν που θα έρθει να παίξει και σ’ αυτόν που θα έρθει ως θεατής και θα πληρώσει για το εισιτήριο από το υστέρημά του… Η απάντηση στην κρίση, με λίγα λόγια, είναι να δώσουμε περισσότερη ποιότητα, αν θέλουμε να λεγόμαστε πραγματικά άνθρωποι του πολιτισμού.
  -Είπατε πιο πάνω ότι η πόλη έχει πολλά ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα… Αντέχει, αλήθεια, τόσο πολλά; Μήπως χάνεται λόγω αυτού και η ποιότητα;
Προσωπικά δε με «φοβίζουν» τα πολλά θεατρικά σχήματα, αντιθέτως μου αρέσει… Μου αρέσει γιατί φαίνεται ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να εξωτερικεύσει κάποια συναισθήματά του, θέλει κάπως να παίξει… Όσον αφορά τώρα στο αν πέφτει η ποιότητα από την παρουσία πολλών σχημάτων… κριτής είναι ο κόσμος… Ο κόσμος είναι αυτός που επικροτεί και κρίνει τη μακροβιότητα των θεατρικών σχημάτων. Η επιτυχία δεν κρύβεται στο εφήμερο, σε ένα ή δυο έργα, αλλά στη μακρά πορεία και μοναδικός κριτής σ’ όλο αυτό είναι ο θεατής. Το κοινό της Καλαμάτας είναι πολιτιστικά «μορφωμένο», ειδικά στο θέατρο… Έχει πολύ ωριμότητα και ξέρει να κρίνει. Όσο περισσότερα ποιοτικά θεατρικά σχήματα υπάρχουν, είναι πολύ καλό για την πόλη και τους πολίτες της, κατά την άποψή μου.
  -Η Πολιτεία είναι «αρωγός» στις προσπάθειές σας;
Πρόσφατα σχετικά είχαμε μια συνάντηση τα τρία μακροβιότερα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, τόσο με το δήμαρχο όσο και με τους υπευθύνους της «Φάρις»… Εκεί «έπεσε» στο τραπέζι η πρόταση να μας δίνουν το Πνευματικό Κέντρο και τους δημοτικούς χώρους για 2 μόνο ημέρες… Ευτυχώς δεν πέρασε, καθώς αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα μας ωθούσε σε κλείσιμο… Είπα τότε σ’ εκείνη τη συνάντηση: «Είμαστε θεατρικά σχήματα με μακρά πορεία δεκαετιών, κάθε παράσταση τη βλέπουν 2 με 3 χιλιάδες κόσμου… Επίσης σε κάθε έργο «δουλεύουν» με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο περίπου 40 με 50 άτομα… Αν δεν ήμασταν ποιοτικοί σε ό,τι προσφέρουμε, δε θα είχαμε ούτε αυτή την πορεία, αλλά ούτε και τόσο κόσμο. Όλα αυτά, λοιπόν, αποδεικνύουν ότι τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα καλύπτουν μια ανάγκη του κόσμου που δεν μπορεί να καλύψει η Πολιτεία. Άρα, πρέπει να βρούμε τρόπο συνεργασίας να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και όχι να μας ωθήσετε σε κλείσιμο». Δε ζητάμε «λεφτά» από την Πολιτεία, απλά ζητάμε να μη μας βάζει «εμπόδια» σ’ αυτό που κάνουμε, και όπως είπα και πιο πάνω, έχει ανάγκη ο κόσμος αποδεδειγμένα. Ζητάμε καλύτερη συνεργασία και τη δυνατότητα να μας δώσει ένα χώρο… μια «αποθήκη» π.χ., για να μπορούμε να κρατάμε τα σκηνικά μας, τα οποία ανακυκλώνουμε, για να ρίχνουμε το κόστος της παραγωγής για παράδειγμα… Μας είχε παραχωρηθεί ένας χώρος στη Θουρία, αλλά μας εξώθησαν σε μια «προβληματική μετακόμιση», γιατί έπρεπε να μπει κάποιος άλλος φορέας… Αυτό μας πειράζει, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε συχνά πυκνά…
kastro_new.jpg
 -Γενικά τι εντύπωση αποκομίσατε; Ο Δήμος έχει διάθεση να σας βοηθήσει και να βρει λύσεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;
Πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι Πολιτισμός για την πόλη δεν είναι μόνο ό,τι παράγεται από τις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά οτιδήποτε στο οποίο συμμετέχουν οι πολίτες της πόλης… Δεν υπάρχει μόνο η Πολιτεία, υπάρχει και ο άνθρωπος… και χιλιάδες άνθρωποι – πολίτες της Καλαμάτας συμμετέχουν εθελοντικά στους ανιδιοτελείς εθελοντικούς – ερασιτεχνικούς συλλόγους. Άρα χρειάζεται η προσοχή της Πολιτείας… Αφού δεν υπάρχει ο σχεδιασμός, ας υπάρχει η στήριξη… Πριν από κάποια χρόνια είχαμε βρεθεί με το ΜΕΘ στην Κύπρο… Ο τότε διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου της Κύπρου μάς είχε ενημερώσει ότι υπάρχει στο ΘΟΚ ειδικό τμήμα για τα ερασιτεχνικά σχήματα… Αυτή είναι μια καλή πρόταση για την Πολιτεία. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να επιβλέψει και τη σωστή κατανομή των χρημάτων που δαπανά η Πολιτεία προς τους ερασιτεχνικούς συλλόγους. Για παράδειγμα, εγώ δεν επιθυμώ επιχορήγηση απλά για να πάρει ο σύλλογος κάποια χρήματα, θέλω όμως την «επιχορήγηση» αυτή ως βοήθεια, ώστε να μπορούμε τις παραστάσεις μας να τις παίξουμε και στα χωριά μας. Να δει κι αυτός που δεν μπορεί να βρεθεί στην Καλαμάτα την παράσταση. Έτσι με πολύ λίγα χρήματα μπορεί η Πολιτεία να «μεταφέρει» πολιτισμό σε όλη την περιφέρεια, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο και πολύ πιο κοστοβόρο για τα επαγγελματικά σχήματα. Εμείς θέλουμε, με λίγα λόγια, αυτό που παράγουμε να το δώσουμε σ’ όλο τον κόσμο! Το ερώτημα για την Πολιτεία γενικότερα, για το κλείσουμε, είναι αν πιστεύει ότι ο πολιτισμός έχει αξία… Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε ψάχνεις και βρίσκεις διεξόδους να βάλεις τον Πολιτισμό ακόμα και στα μέρη που δεν μπορεί να πάει… Εκεί βρίσκεται η ουσία, αλλά και ο ρόλος των ερασιτεχνικών σχημάτων, που έρχονται να καλύψουν το «κενό» που είναι ανέφικτο να καλύψει το κράτος.
  -Θα ήταν παράλειψη να μη σας ρωτήσω, και ως πρόεδρο ενός από τους ιστορικότερους πολιτιστικούς συλλόγους της Καλαμάτας, την άποψή σας για την υπόθεση «Πολιτιστική Πρωτεύουσα»…
«Πολιτιστική Πρωτεύουσα» κατά την άποψή μου σημαίνει κινητοποιώ όλο το πολιτιστικό δυναμικό της πόλης… καθώς είναι μια υπόθεση που αφορά στην πόλη και τι θα αφήσει σε αυτή. Έπρεπε να δημιουργηθεί ένα «Πολιτιστικό Κίνημα» που θα έφτανε στο ’21 από το ’16 και ακόμα πιο πέρα από αυτό. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα απ’ αυτά… Η πόλη δεν έχασε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021. Αν κάποιος ηττήθηκε… ηττήθηκε η ακριβοθώρητη, αφυδατωμένη και κακοπροαίρετη τεχνοκρατική αντίληψη κάποιων… Η Καλαμάτα μπορεί το ’21 να μην είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αλλά ξεκινώντας από τώρα μπορεί να γίνει μια πόλη του Πολιτισμού, με «επίκεντρο» τον άνθρωπο… και βάση όλους «εμάς» τους εθελοντές του πολιτισμού.
  -Πώς συνδυάζετε το επάγγελμα του οδοντιάτρου με την ενασχόληση με το ιστορικό σχήμα του ΜΕΘ;
Ουσιαστικά δε συνδυάζονται… πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι θα κάνεις θυσίες… Θα βλέπεις λίγο την οικογένειά σου, δε θα κοιμάσαι πολύ, πολλές φορές δε θα τρως… Αν δεν το αγαπάς πολύ αυτό, δε γίνεται και να το κάνεις…
 -Το όνειρό σας για το ΜΕΘ…
Σε προσωπικό επίπεδο θα ήταν «ιεροσυλία» να πω, να μπορέσω να φθάσω την 35ετή διαδρομή του Θεόδωρου Σινάνη… Αυτό που θα ήθελα, είναι να μπορέσω να κρατήσω «ψηλά» το ΜΕΘ, αλλά και να συνεισφέρω με τις δυνάμεις μου να μείνει «ψηλά» ο πολιτισμός στην πόλη της Καλαμάτας.
IMG_3030.JPG
  Ευχαριστίες
«Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους τους φίλους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βοηθούν να κάνουμε πράξη το όνειρό μας για το ΜΕΘ και τον πολιτισμό της πόλης.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους - μέλη του Δ.Σ., τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, τους τεχνικούς μας συνεργάτες. Τους τιμώ γιατί προσφέρουν με ανιδιοτέλεια, εντελώς εθελοντικά, γνωρίζοντας ότι ανήκουν στο ΜΕΘ και όχι ότι το ΜΕΘ τους ανήκει.
Οφείλουμε την αγάπη μας στους δικούς μας ανθρώπους, στις φυσικές μας οικογένειες που ανέχονται την απουσία μας, μας στηρίζουν στις δυσκολίες, μας εμπνέουν για το αύριο.
Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους συμπολίτες μας που μας στηρίζουν με το χειροκρότημά τους.
Ευχαριστώ ολόψυχα και εσάς, κε Γαζούλη, για την τόσο ζεστή συνομιλία και την εφημερίδα για τη φιλοξενία.
Εύχομαι σε όλους Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία... και ας μην πάψουμε να ελπίζουμε γιατί... τα καλύτερα είναι μπροστά»

 Του Κώστα Γαζούλη

*** Το ωράριο των καταστημάτων της Καλαμάτας & οι εκδηλώσεις για την τελευταία εβδομάδα του 2016 
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου σήμερα και είμαστε πλέον στην τελευταία εβδομάδα της χρονιάς.
Σήμερα τα καταστήματα ανοίγουν ξανά με το εορταστικό διευρυμένο ωράριο που έχει ως εξής:
ΤΡΙΤΗ 27-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 – 21:00 μμ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00 - 21:00 μμ
ΠΕΜΠΤΗ 29-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00– 21:00 μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-12-2016 8:30 πμ- 14:00 μμ & 17:00– 21:00 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ 31-12-2016 8:30 πμ – 18 μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ 01-01-2017 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 02-01-2017 ΚΛΕΙΣΤΑ
 Οι εκδηλώσεις του Δήμου για αυτή την εβδομάδα
Τετάρτη 28 │Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
12.00 Συναυλία με τους «Brass and Friends», Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας - Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
 Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»
18.00 Χριστουγεννιάτικα Κινούμενα Σχέδια, από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας │ Κατάλληλα από 2 ετών και άνω │ Είσοδος ελεύθερη
 Πέμπτη 29 │ Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
* «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από τα Παιδικά Χωριά SOS
Παρασκευή 30 │Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
11.00 Αφήγηση παραμυθιού – παιδαγωγικές δραστηριότητες από την Έφη Αγγελοπούλου, εθελόντρια-εμψυχώτρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας
12.00 Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
 Σάββατο 31│Δημοτικο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
11.00 Γιορτάζουμε στα παραμυθόσπιτα με την παρέα του Αϊ Βασίλη
12.00 Αφήγηση του παραμυθιού «Η θυγατέρα του Μάγου της άσπρης πέτρας», από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
 Σάββατο 31│ Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
12.30 Θεατρική αφήγηση παραμυθιού «Το μαγεμένο ρολόι της Πρωτοχρονιάς», δρώμενο – παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους, από τη Γιώτα Φλέσσα
23.30 «2017 ευχές» Υποδοχή του νέου έτους

***  Με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα μας αποχαιρετίσει το 2016 
Βροχές, ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη πρόγνωσή της μέχρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:
Τρίτη 27-12-2016
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια με σταδιακή επέκταση στην υπόλοιπη χώρα ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το μεσημέρι σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Τετάρτη 28-12-2016
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ηπειρωτικής ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από το βράδυ πιθανόν τοπικά σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και σταδιακά από τα βόρεια στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Πέμπτη 29-12-2016
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολική και νότιας χώρας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε σημαντική πτώση. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.
Παρασκευή 30-12-2016 και Σάββατο 31-12-2016
Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεως στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τοπικά ισχυρός στα βόρεια ηπειρωτικά.  Πηγή: iefimerida.gr

***  Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην ε.ο. Κυπαρισσίας - Πύλου 
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα που έγινε σήμερα περίπου στις 6:30 το πρωί όταν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μαύρου χρώματος μάρκα Citroen C2 με οδηγό τον 27χρονο Γ.Κ. με κατεύθυνση από Κυπαρισσία προς Φιλιατρά.
Φτάνοντας λίγο έξω ....
από το Κατσίμπαλι για άγνωστο λόγο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εκείνο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε ελιά και ακολούθως σε περίφραξη και σταμάτησε σε δέντρο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του διακομίσθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική και με πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή είναι σοβαρά αλλά εκτός κινδύνου.
Τα ακριβή αίτια του τροχαίου διερευνά το τμήμα τροχαίας Κυπαρισσίας.
Πηγή: filiatraneews.blogspot.com

*** ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας κόβει κορδέλες για έργα που άλλοι σχεδίασαν, άλλοι δημοπράτησαν και άλλοι προώθησαν» 
Την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τα εγκαίνια στον περιμετρικό, έκανε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής:
«Υπενθυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα δημόσια έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανένα κόμμα. Ανήκουν στους πολίτες. Γιατί απλούστατα, αυτά τα έργα άλλος τα σχεδιάζει, άλλος τα δημοπρατεί, άλλος υπογράφει τις συμβάσεις και άλλος κόβει τις κορδέλες.
Ακόμη και τώρα, ο κ. Τσίπρας, αντί να συμβάλει στον τομέα του σχεδιασμού και της υλοποίησης, αναλώνεται στο κόψιμο κορδελών».

*** Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Τρίτη 27/12/2016 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν προς το τέλος της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 
Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ παρά το αργοπορημένο άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXIS δεν θα δοθεί παράταση και από 1 Ιανουαρίου θα πέσουν πρόστιμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει.
Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για την μη καταβολή ισούται με το ύψος των τελών. Δηλαδή όσοι δεν πληρώσουν θα κληθούν στη συνέχεια να δώσουν τα διπλάσια.  Πηγή:iefimerida.gr

*** Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας 
Ζητά αποπληρωμή μέρους των οφειλών
του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα
 Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτριος Μανιάτης, με θέμα: «Αποπληρωμή μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από την υπεραπόδοση που έχει προκύψει στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου».
Ειδικότερα, αναφέρει σε αυτή: «Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, δεν αμφισβητεί κανείς την ανάγκη για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και ειδικότερα για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ωστόσο, οφείλουμε να αναδείξουμε μια εξίσου σημαντική ανάγκη, αυτή της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της αγοράς, η οποία τα τελευταία χρόνια λειτουργεί κάτω από ασφυκτικές συνθήκες ύφεσης και έλλειψης ρευστότητας.
Όπως γνωρίζετε, βάσει των όσων έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους και δανειστές της, στο κεφάλαιο 2.2 του Μνημονίου Συνεννόησης που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2015, γίνεται σαφής αναφορά στον τρόπο διαχείρισης ενδεχόμενης υπερεπίδοσης σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους.
Ειδικότερα, προβλέπεται η μεταφορά του 30% του πλεονάζοντος ποσού σε ειδικό λογαριασμό για τη μείωση του χρέους, καθώς και η χρήση ενός πρόσθετου 30% για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες προμηθευτές.
Βάσει αυτών των προβλέψεων, εξυπακούεται ότι το υπόλοιπο 40% του ποσού υπερεπίδοσης θα μεταφέρεται στα αποθεματικά του κράτους.
Επίσης, στο συμπληρωματικό μνημόνιο, που υπεγράφη στις 9 Ιουλίου 2016, αναφέρεται (κεφάλαιο 2.1) ότι σε περίπτωση επαρκούς απόδοσης των διοικητικών μέτρων για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να δημιουργείται μια μόνιμου χαρακτήρα δημοσιονομική υπερεπίδοση έναντι των στόχων, οι ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με τους θεσμούς, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Ζητούμε να κατευθυνθεί το προβλεπόμενο ποσοστό του ποσού της υπερεπίδοσης σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους στην αποπληρωμή μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, διότι είναι άκρως απαραίτητο για τη συνέχιση της λειτουργίας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μείωση της φορολογίας και τη διαμόρφωση ευνοϊκού φορολογικού περιβάλλοντος, απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση νέων παραγωγικών επενδύσεων, ώστε να καταστεί μια μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και των συνταξιούχων.
Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει στο επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αναθέρμανση της αγοράς για την επιτάχυνση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Ευχόμαστε Καλές Γιορτές, υγιές, δημιουργικό και παραγωγικό το Νέο Έτος!».

*** Η ΡΩΣΙΑ ΜΙΛΗΣΕ! «Δεν θέλουμε οι Κύπριοι να ζουν σε ένα στρατιωτικό στρατόπεδο»...

~  Ο Στάνισλαβ Οσάτσι, Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, έδωσε συνέντευξη στην Εσρά Αϊγκίν που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν και εκεί δήλωσε πως η ιδέα να παραστεί η Ρωσία στη διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου δεν ήταν ρωσική αλλά κυπριακή.
Σε περίπτωση που οι δύο ηγέτες αποφασίσουν γι` αυτό, ως μία από τις χώρες μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, η Ρωσία θα είναι στη Γενεύη, ανέφερε ο κ. Οσάτσι. Η λογική πίσω από αυτή την ιδέα, εξήγησε, είναι απλή αφού οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και εφόσον μια τελική λύση θα εγκριθεί με μια άλλη απόφαση από το ΣΑ, οι χώρες μέλη του Σώματος θα πρέπει να είναι ενήμερες για τις αποφάσεις των δύο κοινοτήτων. “Εάν οι δύο ηγέτες αποφασίσουν ότι εκεί χρειάζονται και τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, θα έχουμε και εμείς εκεί εκπρόσωπο. Θα ήθελα να τονίσω ξανά: δεν είναι θέμα να βρίσκεται εκεί μια κυρίαρχη χώρα η Ρωσία για το δικό της όφελος, να βρίσκονται εκεί τα μόνιμα μέλη του ΣΑ υποβοηθώντας την διαδικασία των διαπραγματεύσεων”.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία έχει εκφράσει άποψη για το πώς πρέπει να είναι ένα πλαίσιο ασφαλείας σε περίπτωση που επιλυθεί το Κυπριακό, ο Ρώσος Πρέσβης ανέφερε πως υπάρχει μια φόρμουλα που όλοι ξέρουν πολύ καλά κι αυτή είναι πως η ασφάλεια της μιας κοινότητας δεν πρέπει να μην λαμβάνει υπόψην κάποιες θέσεις της άλλης κοινότητας. “Υπάρχουν λογικά επιχειρήματα σε αυτό το θέμα και των Ε/κ και των Τ/κ. Δεν είναι εύκολο να γεφυρώσεις αυτές τις προσεγγίσεις, αλλά πιστεύουμε ότι οι δύο ηγέτες εν τη σοφία τους μπορούν να βρουν μια κατάλληλη λύση και για τις δύο κοινότητες. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, η Ελλάδα και η Τουρκία να είναι υποβοηθητικές στους Κυπρίους, νικώντας την ανασφάλεια και τους φόβους και ξεπερνώντας τις αντιθέσεις. “Αυτό είναι και το καθήκον τους ως `μητέρες πατρίδες`”.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία θέλει να έχει κάποιο ρόλο στην δομή ασφάλειας σε μια ενωμένη Κύπρο, ο κ. Οσάτσι είπε ότι η χώρα του δεν θέλει να παίξει κανέναν ειδικό ρόλο στο νησί. “Εάν οι δύο κοινότητες αποφασίσουν ότι μας έχουν ανάγκη τότε είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε το θέμα”.
Ρωτήθηκε και για τις φήμες ότι η Ρωσία θέλει μια βάση στην Κύπρο και εάν αυτές είναι σωστές, για να απαντήσει ότι “οι φήμες είναι φήμες” και σημείωσε ότι κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κύπρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε στον ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη ότι η Ρωσία δεν στηρίζει την παρουσία στρατού στο νησί. Επίσης, είπε, η επιτυχής έκβαση της επιχείρησης στη Συρία έδειξε ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί και χωρίς να έχει βάσεις στην περιοχή να πραγματοποιεί επιχειρήσεις. “Υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός λόγος: Εμείς δεν θέλουμε οι Κύπριοι να ζουν σε ένα στρατιωτικό στρατόπεδο, επειδή επί του παρόντος υπάρχει πολύς ξένος στρατός στο νησί σε σύγκριση με το μέγεθος και τον πληθυσμό του”.

*** ΑΝΗΣΥΧΙΑ στο ΓΕΕΘΑ! Σκόπιμη η ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ του τουρκικού πλοίου στην Κω;Ίμια 2;..

~  Η υπόθεση με το τουρκικό καράβι που προσάραξε στην Κω φαίνεται πως δεν είναι τόσο αθώα όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Η ανησυχία και η καχυποψία είναι έκδηλες, καθώς οι πληροφορίες θέλουν το σκάφος να μεταφέρει αντιπυραυλικό σύστημα για το τουρκικό, πολεμικό ναυτικό. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως το σκάφος φαίνεται να κατευθύνθηκε προς την Κω, εσκεμμένα.
Βίντεο 1 :  Προσάραξη τουρκικού φ/γ στην Κω, https://youtu.be/MVeQB1pWz1g  .
Ο καπετάνιος του πλοίου, που δηλώνει πως το σκάφος έχει πρόβλημα με το πηδάλιό του, αρνείται να επιτρέψει τη ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Κω, λόγω του ευαίσθητου φορτίου του. Παρόλα αυτά, αν συνυπολογίσουμε το φορτίο αυτό, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απρόσεκτος στην πλοήγηση του σκάφους. Ο ίδιος, όπως λένε οι πληροφορίες, απαιτεί οι ζημιές του σκάφους -αν υπάρχουν- να επιδιορθωθούν στο σημείο που βρίσκεται και στη συνέχεια να γίνει η προσπάθεια αποκόλλησης του.
Βίντεο2  : Προσάραξη τουρκικού φ/γ στην Κω , https://youtu.be/kfRADGdKkCA  .-
Τέλος προκαλεί εντύπωση ότι τα τουρκικά ΜΜΕ αναφερόμενα στο γεγονός υποστηρίζουν ότι το  ALCATRAS είναι … αλιευτικό σκάφος, ενώ αναφέρουν πως προσάραξε σε σημείο 6 ναυτικών μιλίων από την Αλικαρνασσό.
Κουβέντα για το φορτίο, κουβέντα για το ότι κατευθύνθηκε πάνω στην Κω.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Συλλήψεις Τούρκων στην ΕΛΛΑΔΑ! Εμπλοκή της ΕΥΠ...

~  Την Παραμονή των Χριστουγέννων στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν δύο νεαροί Τούρκοι ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα με κλεμμένα και πλαστογραφημένα έγγραφα. Η υπόθεση έχει την υψηλή εποπτεία της ΕΥΠ.
Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 21 ετών σκόπευαν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία. Υποβλήθηκαν σε έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων από τους αστυνομικούς του τμήματος Αλλοδαπών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. Διαπιστώθηκε πως οι γερμανικές ταυτότητες που υπέδειξαν είναι κλεμμένες και είχαν υποστεί πλαστογράφηση.
Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και οι Τούρκοι κρατούνται με κατηγορίες της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και των παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διερευνά για το πώς βρέθηκαν στα χέρια τους αλλά και ως πού σκόπευαν να φτάσουν με αυτά.
Η ΕΥΠ έχει, όπως είπαμε, την υψηλή εποπτεία της υπόθεσης καθώς εξετάζει αν οι Τούρκοι συνεργάζονται με πυρήνες τζιχαντιστών που δρουν στην κεντρική Ευρώπη. Φυσικά οι λεπτομέρειες δίνονται με το σταγονόμετρο.

***  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!Η Ρωσία έτοιμη για ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...

~  To υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες πως τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία καταγράφονται προσεκτικά και θα τους δοθεί η μέγιστη δυνατή δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, στο ανατολικό Χαλέπι βρέθηκαν επτά μεγάλες αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, αρκετά για να εξοπλιστούν πολλά τάγματα. Οι μαχητές της “αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης” ναρκοθέτησαν σχεδόν τα πάντα, δρόμους, εισόδους κτιρίων, αυτοκίνητα, δίκυκλα, ακόμη και παιδικά παιχνίδια, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
“Όλα καταγράφονται προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένων και των σοβαρών στρατιωτικών εγκλημάτων των τρομοκρατών, για να δημοσιοποιηθούν”, τόνισε, “ώστε οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές της αποκαλούμενης (συριακής) αντιπολίτευσης στο Λονδίνο και το Παρίσι να ενημερωθούν για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι προστατευόμενοί τους”.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ανέφερε πως βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι δεκάδων πτωμάτων, που είχαν υποστεί φρικτά βασανιστήρια όσο ήταν ζωντανοί. . “Σε πολλούς λείπουν μέλη του σώματος, οι περισσότεροι έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Αυτή είναι προφανώς μόνο η αρχή”, συνέχισε.
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα του Χαλεπιού δεν έχει εντοπιστεί στην περιοχή αυτή κανένας εθελοντής διασώστης της ομάδας που έγινε γνωστή με την ονομασία “Λευκά Κράνη”. “Στο ανατολικό Χαλέπι δεν καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε ακόμη κανέναν λεγόμενο εθελοντή διασώστη (…) από αυτούς για τους οποίους στρώθηκαν κόκκινα χαλιά στο Παρίσι και το Λονδίνο και έφτασαν σχεδόν να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης”, κατέληξε.

***  35χρονος είχε στο σπίτι του 3.5 κιλά κάνναβης (φωτογραφία) 
Συνελήφθη, σήμερα (27.12.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 35χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα (27.12.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία και σε αποθήκη του 35χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -3.487- γραμμάρια κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***  Τον παρέσυραν διαδοχικά αυτοκίνητα και τον εγκατέλειψαν 
Η σορός του άτυχου άντρα βρέθηκε την άκρη της Εθνικής οδού Ηρακλείου – Μοιρών
Μία νέα τραγωδία έρχεται να συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, καθώς ένας ακόμα άνθρωπος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στην άκρη του δρόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από διερχόμενους οδηγούς στην εθνική οδό Ηρακλείου – Μοιρών λίγο μετά τις Μοίρες στις 7.30 το πρωί.
Οι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και αντίκρισε ένα απίστευτο θέαμα.
Ο άνδρας είχε πολτοποιηθεί και εικάζεται πως παρασύρθηκε αρχικώς από αυτοκίνητο και μετά τον πάτησαν επιπλέον αυτοκίνητα.
Οι διασώστες παρέλαβαν τον άτυχο άνδρα και τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή.
Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έγινε το τροχαίο αλλά και ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος.
Υπενθυμίζεται ότι είναι το δεύτερο τροχαίο με παράσυρση μέσα σε 24 ώρες καθώς τη Δευτέρα των Χριστουγέννων ενας 47χρονος άνδρας έχασε την ζωή του όταν παρασύρθηκε επίσης από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου τον εγκατέλειψε αβοήθητο στο δρόμο Μοίρες-Τυμπάκι της Μεσαράς.
Πηγή: www.cretapost.gr

***   H Τ.E. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μεσσηνίας καταγγέλλει την προκλητική παρακολούθηση της κατοικίας μέλους της 
Το πρωί της Δευτέρας 5/12 έξω από την κατοικία του περιφερειακού συμβούλου της Ανταρσίας στο Μωριά, Δονάτου Νίκου, εμφανίστηκε αγροτικό όχημα του οποίου ο οδηγός φωτογράφιζε συστηματικά με προκλητικό τρόπο τους εξωτερικούς χώρους.
Με παρέμβαση των περιοίκων κρατήθηκαν οι αριθμοί κυκλοφορίας του οχήματος και εντοπίστηκε ότι ο κάτοχος του είναι άτομο γνωστό για τις φασιστικές του θέσεις. Η παρουσία και δραστηριότητα αυτού του ατόμου μόνο τυχαία και αυθόρμητη δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η αποθράσυνση τον τελευταίο καιρό της Χρυσής Αυγής και των λοιπών συμμοριών που γεννιούνται από τη μήτρα της οφείλονται στην ασυλία και το πολιτικό ξέπλυμα που τους προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (βλ. Καστελόριζο,, δηλώσεις Παρασκευόπουλου κ.α.).
Ενισχύεται από την υιοθέτηση ρατσιστικών πολιτικών από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, που ευθύνονται για των εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά μετά την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Στηρίζεται διαχρονικά στη διαπλοκή τους με το μεγάλο κεφάλαιο και το παρακράτος.
Οι συνεχείς παρεμβάσεις των βουλευτών της ΧΑ υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών, τα ραντεβού με τους εργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι δολοφονιές επίθεση κατά των συνδικαλιστών εργατών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ποιο αφεντικό υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο.
Με τη δολοφονική δράση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου τη διασπορά ρατσιστικού μίσους απομακρύνουν τη λαϊκή οργή για την κοινωνική εξαθλίωση των μνημονίων από το κοινωνικό σύστημα που τη δημιουργεί για να τη στρέψουν στους πιο αδύναμους.
Να γνωρίζουν καλά όμως οι φασίστες κάθε φυράματος ότι το μαχόμενο αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου στην Καλαμάτα και σε όλη την Ελλάδα δε θα επιτρέψουν την εμφάνιση ταγμάτων εφόδου στους δρόμους και ότι θα ακυρώσουν τα όποια σχέδια τους όπως και άλλες φορές στο παρελθόν.
Να μη ξεχνούν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα πολιτικό ρεύμα με σημαντική γείωση στους εργαζομένους και τη νεολαία της πόλης και έχει αποδείξει ότι δε φοβάται και ότι ξέρει να απαντά στις προκλήσεις.

*** Γιος γνωστού τραγουδιστή σε μέλος σε σπείρα εκβιαστών 
Ο 46χρονος γιος γνωστού τραγουδιστή και άλλα τρία άτομα κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε εκβιασμούς πολιτών με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας για αγοραπωλησίες ακινήτων και η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στο Ίλιον, τρία άτομα, ηλικίας 69, 49 και 46 ετών, μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες. Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, από το 2006, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό τις εντολές 69χρονου μεσίτη και προέβαιναν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας.
Ειδικότερα, όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και των μελών της οικογένειάς τους.
Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι κατέστρεψαν με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, αυτοκίνητο εκβιαζόμενου. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιασμοί σε βάρος έξι ατόμων, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
Στην οικία και στο γραφείο του 69χρονου, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες. Στην οικία του 49χρονου, ένα πιστόλι ρέπλικα, δέκα φυσίγγια κρότου, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και ένα μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών.
Στην οικία του 46χρονου, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

***  Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο KONTRA 24 ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!

~  Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης πρόκειται να δώσει ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου  και ώρα 12:00 το βράδυ στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου KONTRA 24.
Καθώς πρόκειται για το κόμμα που έχει κάνει την μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό, ο Κ. Βελόπουλος θα δώσει απαντήσεις  επί παντός επιστητού, καθώς η συνέντευξη θα γίνει και διαδραστική με παρέμβαση τηλεθεατών που θα μπορούν θέσουν κάθε είδους ερώτημα στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Συντονίστε τους δέκτες σας την Πέμπτη το βράδυ στις 12 διότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ.  Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μιλήσει για πρόσωπα και καταστάσεις που κανένας δεν έχει τολμήσει ως τώρα να ''αγγίξει''.

***  Σταματήστε να ''βρωμίζετε'' την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ!

~ Στο βωμό του να ''βρωμίσουν'' την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ υπό τον φόβο του ότι πρόκειται για το κόμμα που παίρνει συνεχώς δύναμη και αυξάνει τα ποσοστά του, δημοσιεύματα εφημερίδων έχουν πάρει φωτιά γράφοντας περί ''πατριωτικής συμμαχίας'' μεταξύ κομμάτων  η οποία θα περιλαμβάνει και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Το γραφείο Τύπου του κόμματος απάντησε άμεσα σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα καθώς εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου δελτίο Τύπου στο οποίο απαντά ξεκάθαρα και χωρίς να αφήνει σκιές στο αν πρόκειται για αληθινά σενάρια ή  όχι.
Σας παραθέτουμε το δελτίο Τύπου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
Επειδή πολλά γράφονται και πολλά λέγονται από δήθεν ''πηγές'' για μια περιώνυμη ''πατριωτική συμμαχία'' εμείς το ξεκαθαρίζουμε:
Πρώτον, δεν θέλουμε καμία σχέση με άτομα που ''διαπλέκονται'' έμμεσα ή άμεσα με Έλληνες ολιγάρχες (πετρελαίου, παιγνίων, ΜΜΕ, κλπ) γιατί είμαστε...ΑΥΤΟΦΩΤΟΙ.
Δεύτερον, δεν θέλουμε καμία σχέση με ''ναζισμούς και φασισμούς'', ούτε με άτομα που το παρελθόν τους στο ''σύστημα'' είναι  σκοτεινό γιατί είμαστε το ''ΝΕΟ''. 
Τρίτον, δεν θέλουμε καμία σχέση με ''κόμματα σφραγίδες'' που δεν έχουν πρόταση, διότι εμείς έχουμε ολοκληρωμένο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (270 σελίδων).
Τέταρτον, δεν θέλουμε συναναστροφές με ''κόμματα που γεννήθηκαν μέσα από πρεσβείες'' ή ''δυτικόδουλες επιρροές'' γιατί πιστεύουμε στην στροφή προς το εθνικό συμφέρον και την ομόδοξη Ρωσία.
Για όσους ''γράφουν'' κατόπιν εντολών δημιουργώντας σύγχυση, τους λέμε αυτό που έλεγε ο Ηράκλειτος: '' Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι. 
Απόδοση: '' Τα γουρούνια ευχαριστιούνται περισσότερο στον βούρκο, παρά στο καθαρό νερό.''   Από το γραφείο Τύπου

***  'ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ' οι ΕΚΛΟΓΕΣ!Αυτή είναι η ημερομηνία...

~  Η νέα μελέτη της Εurasia διαπιστώνει πως το υπάρχον πολιτικό σκηνικό φτάνει στο τέλος του, ειδικά μετά τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Δανειστών.
Το think tank εξηγεί ότι  το πραγματικό ζήτημα δεν είναι  ‘μποναμάς’ Τσίπρα αλλά κάτι άλλο.
«Η λύση, όπως συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό, είναι να ψάχνουν μια ευκαιρία να κατηγορήσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι οπισθοχωρεί και να την πιέσουν να κάνει περισσότερα. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί σαν πολιτικός αντιπερισπασμός, αποσπώντας την προσοχή από το γεγονός ότι η θέση του Βερολίνου παραμένει πολύ αντιφατική: Θέλει το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα, αλλά χωρίς να κάνει όσα είναι αναγκαία για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους, που θα ανοίξει την πόρτα για κάτι τέτοιο», σημειώνει η Eurasia.
Το think tank επισημαίνει πως Γερμανία και ΔΝΤ ενώνονται κατά της Ελλάδας προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τη δική τους αδυναμία να συμφωνήσουν, ζητώντας πρόσθετα μέτρα 4 - 4,5 δισ. ευρώ, και προσδιορίζοντας μάλιστα ποια θα είναι αυτά.
Συνυπολογίζοντας όλους αυτούς τους παράγοντες και το τι πρόκειται να ζήσουν οι Έλληνες από 01/01/2017, η Eurasia τοποθετεί τις εκλογές στο Μάρτιο του 2017.
Υποστηρίζει το think tank πως αν ο Τσίπρας πάει γρήγορα σε εκλογές, ναι μεν θα ηττηθεί αλλά θα διατηρήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας με ένα ποσοστό μεταξύ του 15 - 20% της λαϊκής ψήφου. Θα συνεχίσει δηλαδή να παίζει ρόλο ουσιαστικό στην πολιτική σκηνή, ως (λογικά) Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Διαφορετικά, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, χωρίς να έχει πάρει χειροπιαστές υποχωρήσεις από τους πιστωτές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επιστρέψει στα προ του 2012, μονοψήφια ποσοστά του, τονίζει η Eurasia.
Το think tank καταλήγει πως οι εκλογές αποκλείεται να γίνουν πέραν του Μαΐου του 2017.

***  Αποκαλύπτουμε! Το σχέδιο "εισβολής" στην Ελλάδα! Ο Ερντογάν έδωσε εντολή...

~  Ετοιμάζεται ο Ερντογάν να γεμίσει την Ελλάδα με πρόσφυγες, αφού, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος", οι τουρκικές αρχές εγκατέλειψαν κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κωνσταντινούπολη.
"Φαίνεται πως οι διακινητές έχουν χωρίσει τις περιοχές δράσης με τους πρόσφυγες να συγκεντρώνονται στη βόρεια περιοχή με επίκεντρο την Ανδριανούπολη και τους μετανάστες να διοχετεύονται από τα νότια περάσματα μέσω του άξονα Κωνσταντινούπολης-Κεσσάνης" αναφέρει στο έντυπο, πηγή και προσθέτει:
"Υπάρχει η πληροφορία ότι οι αρχές της γείτονος εγκατέλειψαν κάποιο hotspot με Πακιστανούς ενώ παρατηρείται και κάποια χαλαρότητα στα μέτρα φύλαξης από την άλλη πλευρά των συνόρων, ιδιαίτερα έπειτα από τις αλλαγές των διοικητών στην παρέβρια περιοχή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος".
Ο νόμος Έβρου είναι αυτός που δέχεται τις περισσότερες πιέσεις, καθώς και από νότια δεκάδες πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν, αλλά και από βόρεια, κυρίως Σύροι.

***  Έρχεται ΒΟΜΒΑ για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Αύριο θα "σκάσει"...

~  Εντελώς αιφνιδιαστικά αύριο αναμένεται να δημοσιευθούν στις 12:30 τα "πόθεν έσχες" των υπουργών και των βουλευτών για τα οικονομικά έτη 2013-2014.
Σίγουρα η κίνηση αυτή αποτελεί έκπληξη, αφού το Κοινοβούλιο έχει κλείσει λόγω εορτών.
Οι "κακές" γλώσσες, αναφέρουν ότι ίσως να πρόκειται για ένα τέχνασμα και έναν αποπροσανατολισμό, μετά το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Βουλής, στην οποία επισημαίνεται ότι δύο περιπτώσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του κ. Στάθη Μπούκουρα και του κ. Γιώργο Καρατζαφερη:
"Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αύριο στις 12:30, από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, σε μορφή cd και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.
Η Πρόεδρος της  Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Προέδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ανακοινώνει:
Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αποτελούμενη από την Προέδρο αυτής,  κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Προέδρο της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, και τα μέλη της, κυρία  Δημητρούλα Υφαντή, Αρεοπαγίτη, κ. Αριστόβουλο-Γεώργιο Βώρο, Σύμβουλο της Επικράτειας, κ. Στυλιανό  Λεντιδάκη,  Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ.  Γεώργιο Παντελή, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου και Προέδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, κ. Θεόδωρο Μητράκο,  Υποδιοικητή  της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Ανδρέα  Ποττάκη, Συνήγορο του Πολίτη, κ. Σπυρίδωνα Λάππα, βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, βουλευτή της Ν.Δ., ανέθεσε τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήση 2014), ώστε να εκκινήσει η περίοδος της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες χωρίς εκκρεμότητες.
Οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης που δημοσιοποιούνται και αφορούν σε υπόχρεους των περ. α΄ έως ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003, ως ίσχυε, είναι για το έτος 2013 εξακόσιες τέσσερις (604) και για το έτος 2014 οκτακόσιες επτά  (807).
Ο κ. Ευστάθιος Μπούκουρας, τ. βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  καίτοι υπόχρεος, δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες δηλώσεις και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στον κ. Εισαγγελέα Εφετών για το αδίκημα της μη υποβολής Δ.Π.Κ. κατ' άρθρο 6 παρ. 2 εδαφ. α  του ν. 3213/2003, ως ισχύει.
Οι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές διενήργησαν τον έλεγχο των δηλώσεων και των δικαιολογητικών που υπεβλήθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3213/2003. Όπου συνέτρεχε περίπτωση κάλεσαν τους υπόχρεους, προς παροχή διευκρινίσεων, κατά το άρθρο 3  παρ. 4 του ως άνω νόμου και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.
Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις). Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υποχρέων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβίωσής τους.
Στον κ. Εισαγγελέα Εφετών διαβιβάστηκε ο φάκελος του κ. Γεωργίου  Καρατζαφέρη, τ.  βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου  για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης (αρθ. 98 παρ. 1 ΠΚ και 6 παρ. 2 και 3 ν. 3213/2003 ως ισχύει).
Η Επιτροπή και μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων  διατηρεί το δικαίωμα για συνέχιση / επικαιροποίηση του ελέγχου ή για επανέλεγχο των ως άνω δηλώσεων, όπου και όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 περ. α΄  έως ε΄  του ν. 3213/2003, αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής,  με μέριμνα του Προέδρου της Επιτροπής του άρθρου 3Α του ν. 3013/2003,  όπου και θα παραμείνουν αναρτημένες για ένα (1) έτος και συγκεκριμένα έως και τις 28 Δεκεμβρίου  2017.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του ν. 3213/2003, όπως ισχύει, η δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων."

*** ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ VoiceNews!  Γι αυτό έκρυβαν την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ! Δείτε την ΕΔΩ...

~ Επιβεβαιώθηκε το VoiceNews. Η εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύει, επιτέλους, την επιστολή Τσακαλώτου, στην οποία διαβάζουμε όλες τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της ελληνικής πλευράς.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μία φορά, στο ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι δέσμια των πιστωτών. Διαβάστε την επιστολή.
«Σε απάντηση της προκαταρκτικής αξιολόγησης των θεσμών για το επίδομα για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ που ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή και εφαρμόστηκαν από τις ελληνικές αρχές αλλά και τις απόψεις που εκφράστηκαν στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 20 Δεκεμβρίου, θα ήθελα να καταστήσω σαφές τα ακόλουθα:
Σε ό,τι αφορά το μέτρο για τις συντάξεις, παρακαλώ να σημειωθεί ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και εγώ ο ίδιος καταστήσαμε δημοσίως ξεκάθαρο, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, ότι πρόκειται για ένα εφάπαξ ποσό που δεν θα έχει μόνιμη επίδραση στην πρόσφατη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις. Σχετικά με την προσωρινή αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά για συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο για το 2017 και χρηματοδοτείται πλήρως από τον προϋπολογισμό του 2017.
Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται πλήρως να ακολουθήσουν το δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί και που βασίζεται στους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%, 1,75% και 3,5% για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον «δημοσιονομικό κόφτη» που θεσμοτήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης όπως προβλέπεται στο νόμο 4389/16, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα που θα επικυρωθούν από την Eurostat αποδεικνύουν ότι δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι.
Ειδικότερα, σε περίπτωση που τα δημοσιονομικά μεγέθη για το 2016 δεν ανταποκρίνονται στον συμφωνηθέντα στόχο, κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα σε ότι αφορά τις δαπάνες για τις συντάξεις, ώστε να καλυφθεί η διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο για το 2016.
Επί της διαδικασίας, αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές συνέπειες πρέπει να συζητηθούν και να συμφωνηθούν με τους θεσμούς, σε συμμόρφωση με τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση διαρκούς υπεραπόδοσης, σε σύγκριση με τους στόχους που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα, εφόσον επιβεβαιωθούν από τις ετήσιες αναφορές για τον προϋπολογισμό της Eurostat, οι ελληνικές αρχές θα συμφωνούν με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των αξιολογήσεων, για την αξιοποίηση αυτού του οικονομικού περιθωρίου.
Αναγνωρίζουμε ότι όποιο διαθέσιμο πλεόνασμα μπορεί να αξιοποιηθεί σε στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας (ειδικά για τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης) και/ή για την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών που έχουν επέλθει σε εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων. Διαφορετικά, θα χρησιμοποιούμε το πλεόνασμα ώστε να δημιουργούμε αποθέματα ρευστών ή/και να περιορίζουμε τα ληξιπρόθεσμα.
Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι οι δηλώσεις του Eurogroup της 25ης Μαϊου και της 5ης Δεκεμβρίου έχουν ως προϋπόθεση τη συνεχή συμμόρφωση με τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις.
Ελπίζω πως αυτές οι διευκρινίσεις καθησυχάζουν το Eurogroup σχετικά με την απόλυτη δέσμευσή μας να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας όπως πηγάζουν από το Μνημόνιο, τόσο ως προς την ουσία όσο και ως προς τις διαδικασίες συνεργασίας με τους εταίρους μας».
Με εκτίμηση,   Ευκλείδης Τσακαλώτος

*** ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ! Ποιοι κρύβουν την Επιστολή Τσακαλώτου και γιατί...

~ Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Επιστολή Τσακαλώτου, επιστολή μεταμέλειας και δεσμεύσεων. Την έχετε δει μήπως; όχι. Ούτε οι δημοσιογράφοι. Γιατί άραγε; Κρατήστε την απορία.
Οι πληροφορίες από την Ευρώπη κάνουν λόγο για παράκληση της Ελληνικής πλευράς να μη δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή, ώστε «να κάνουμε Χριστούγεννα με ηρεμία». Το μόνο που βγήκε στη δημοσιότητα ήταν ένα non paper της κυβέρνησης που έγραφε…. αυτά που το Μαξίμου επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν.
Το γραφείο Γιούνκερ έχει κάνει τη χάρη στον Τσίπρα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει παρακαλέσει τον Έλληνα Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά να ‘θαφτεί’ το περιεχόμενο της επιστολής…
Τι είναι αυτό που τρέμουν; Τη γελοιοποίηση; ή μήπως την υπόσχεση για μέτρα που πρόκειται να ληφθούν σύντομα;

***  ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ την ΕΛΛΑΔΑ! Τουρκία-Αλβανία κατά της Ελλάδας... (βίντεο)

~ To VoiceNews το είχε γράψει και παλαιότερα (διαβάστε το άρθρο μας ΕΔΩ). Τώρα όμως έρχεται και η επιβεβαίωση (άλλη μία από τις πολλές). Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που προκαλεί αίσθηση για την αγαστή συνεργασία Τουρκίας-Αλβανίας που πλήττει την Ελλάδα…
VIDEO : "ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ…;"   , https://youtu.be/Nrr4aR9xZq0 .-

***  ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ τους ΕΛΛΗΝΕΣ!Η "φιλάνθρωπη αριστερή" κυβέρνηση κόβει το ΕΚΑΣ...

~  Αφού έχει κόψει το μεγαλύτερο μέρος των δικαιούχων του ΕΚΑΣ απο την καταβολή του επιδόματος αυτού, η "φιλάνθρωπη αριστερή" κυβέρνηση κόβει στο μισό το ΕΚΑΣ απο τους 250.000 δικαιούχους που το δικαιούνται ακόμα. Με τον τρόπο αυτό και με τις καθυστερήσεις στις καταβολές των νέων συντάξεων και εφάπαξ, η πονηρή ΦΠΑ, μοίρασε τον μποναμά των Χριστουγέννων της έκτακτης σύνταξης,δημιουργώντας ένα πελώριο επικοινωνιακό σόου.
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για την αναπροσαρμογή των ποσών του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) έτους 2017.
Από 22 Δεκεμβρίου κόβεται κατά 50% το ΕΚΑΣ  σε όλους τους συνταξιούχους που το δικαιούνται. Αυτό σημαίνει ότι  250.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν την παροχή θα δουν αύριο μειωμένο κατά 50% το ΕΚΑΣ τους, ήτοι θα λάβουν επίδομα από 28,75 ευρώ έως και 115 ευρώ.
Tι προβλέπεται
Σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής, προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ύψους 313,4 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και, συγκεκριμένα, από τις πιστώσεις ΚΑΕ 2737 του Φ33.210.
Ειδικότερα, ορίζεται ότι από 01.01.2017 έως 31.12.2017 το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους, καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, των εντασσομένων στον ΕΦΚΑ οργανισμών κύριας ασφάλισης, εκτός των συνταξιούχων του ΟΓΑ καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος, των οποίων η συνταξιοδότηση αρχίζει πριν από την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016).
Ποσά επιδόματος ΕΚΑΣ
α. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι 7.216,00 ευρώ ετησίως, καταβάλλεται επίδομα ποσού 115 ευρώ, μηνιαίως.
β. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.972,00 ευρώ ετησίως, καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (ΕΚΑΣ), σύμφωνα με τα παρακάτω:
- Από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.518,00 ευρώ, ποσό 86,25 ευρώ.
- Από 7.518,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.720,00 ευρώ, ποσό 57,50 ευρώ.
- Από 7.720,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.972,00 ευρώ, ποσό 28,75 ευρώ.
Προϋποθέσεις χορήγησης ΕΚΑΣ
1. Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2017, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου μήνα της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας.
β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.972 ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και, κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.
γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου, να μην υπερβαίνει το ποσό των 8.884 ευρώ.
δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα, να μην υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ.
ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα 664 ευρώ.
στ. Τα παραπάνω ποσά, των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2015 και δηλώθηκαν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016.
ΠΗΓΗ ododrachmis.blogspot

***  ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕI! Απόφαση ΚΟΛΑΦΟΣ για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη...

~ Τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση οποιαδήποτε πληροφορίας σχετικά με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ, στις 19/12, σε εγκαίνια έκθεσης στην Άγκυρα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, η απόφαση αυτή περιλαμβάνει και τις εικόνες που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και η απαγόρευση ήρθε μετά από αίτημα του γενικού εισαγγελέα ότι η μετάδοση μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες.
Ωστόσο, εγείρονται ερωτηματικά γιατί η απόφαση αυτή πάρθηκε μια εδβομάδα μετά το συμβάν.
Σύμφωνα με το δικαστήριο της Άγκυρας, το απαγορευτικό θα ισχύει μέχρι να τελειώσει η αστυνομική έρευνα.

***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!Μια βόλτα στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο...

~   ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!Μια βόλτα στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο…
Το κρύο είναι τσουχτερό και οι πρώτες νιφάδες σε υποδέχονται με το που βγαίνεις από την Τραπεζούντα. Το ταξίδι για την Παναγία σύμβολο των Ποντίων έχει ήδη ξεκινήσει. Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από την (εξίσου χιονισμένη) Ματσούκα, το τοπίο σε τίποτα δεν θύμιζε τον παραλιακό Πόντο· ένα βαρύ, λευκό πέπλο είχε καλύψει τα πάντα.
Η βαρυχειμωνιά στην περιοχή ήταν τόσο μεγάλη που υπολειτουργούσαν όχι μόνο τα καταστήματα, αλλά ακόμα και τα διόδια προς τον εθνικό δρυμό Altindere!
Εικόνα συγκλονιστική η μονή Σουμελά από τις όχθες του ποταμού Πυξίτη, ή καλύτερα τη Πανα’ίας το ποτάμ’. Επιλέξαμε να ανέβουμε από το μονοπάτι που για αιώνες οι Έλληνες προτιμούσαν, στο οποίο σήμερα υπάρχουν απαγορευτικά κιγκλιδώματα λόγω των εργασιών συντήρησης. Αν και δύσκολη η ανάβαση λόγω του χιονιού που έφτανε το μισό μέτρο, η θέα όταν αντικρίσαμε τη μονή ήταν μοναδική.
soumle
Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες
Ακόμα και μ’ αυτό τον καιρό ωστόσο, οι εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης γίνονται κανονικά. Στόχος, να κερδίσουν οι αρμόδιες Αρχές χρόνο προκειμένου η μονή της Παναγίας Σουμελά (που πλέον λειτουργεί ως μουσείο) να δοθεί όσο πιο άμεσα γίνεται στο κοινό, ώστε οι τουρίστες και οι προσκυνητές να έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015 και δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Στο χώρο, το σκηνικό που κυριαρχεί αποτελείται από μεταλλικά κιγκλιδώματα, λαμαρίνες που έχουν σκεπάσει το υδραγωγείο της μονής για να μην προκληθούν περαιτέρω φθορές από τη ρίψη μπάζων από την κορυφή του βράχου, συρματόσχοινα, ενώ έχει «ξηλωθεί» και το εκδοτήριο των εισιτηρίων, και στη θέση του αλλά και στα γύρω σημεία έχουν τοποθετηθεί τεράστια δίχτυα προστασίας από τις βραχοπτώσεις.
Πλήθος πολιτικοί εντός κι εκτός Τουρκίας έχουν θίξει το θέμα της αναστήλωσης της μονής της Παναγίας Σουμελά και της καθυστέρησης παράδοσής της, μιλώντας για εξόντωση της οικονομίας της περιοχής και πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ η επίσημη θέση του κράτους είναι ότι οι εργασίες γίνονται για την ασφάλεια του κοινού, αφού απομακρύνονται από αυτήν επικίνδυνοι βράχοι.
Το έργο της αναστήλωσης της Παναγίας Σουμελά έχει προϋπολογισμό περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ.
Είδαμε λοιπόν ότι οι εργασίες συνεχίζονται και με χιόνια, και το μόνο που απομένει –και ευχόμαστε να το δούμε–, είναι να δοθεί σύντομα η μονή στο κοινό.  Βασίλης Καρυοφυλλίδης    ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

***  Η Τουρκία ΕΤΟΙΜΗ να ΞΕΣΠΑΣΕΙ! Η Ελλάδα στο στόχαστρο...

~*  Ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία, επηρεάζει και τη χώρα μας, είτε με άμεσο τρόπο είτε με συνέπειες που θα υποστεί η Ελλάδα αργότερα.
Η γείτονα χώρα πλήττεται από πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που είναι η αντίδραση στην απολυταρχική πολιτική που Ρ.Τ. Ερντογάν, τόσο στη Συρία τόσο, όμως και στο Κουρδικο ζήτημα. Αποτέλεσμα του αυταρχικού καθεστώτος είναι η Τουρκία να οδηγείται σε έναν εμφύλιο. Ήδη, μετά την επίθεση στην Καισάρεια, υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου και μέλη των Γκρίζων Λύκων χτύπησαν τα γραφεία του φιλοκουρδικού ΗDP, την ίδια ώρα που τα δύο ηγετικά στελέχη του είναι υπό κράτηση δις φυλακές, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται με τον ΡΚΚ.
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος τον Ιούλιο, ο Ερτνογάν, εκμεταλλευόμενος το "μούδιασμα"  της κοινωνίας, προχώρησε σε μια σειρά φασιστικών ενεργειών εις το όνομα της ασφάλειας της χώρας, μόνο που έχουν έρθει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Ένα μέτωπο που έχει ανοίξει στη νοτιανατολική μεριά αλλά και η στρατιωτική επιχείρηση στη Β. Συρία και στο Ιράκ εναντίων των Κούρδων με στόχο να μην υπάρξει ένωση των κουρδικών περιοχών, συνθέτουν το παζλ διαμέλισης της Τουρκίας.
Σε όλο αυτό, έρχεται να προστεθεί η εμπρηστική ρητορική του Ερντογάν προς την Ελλάδα, με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και τις συνεχείς αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας.
Είναι φανερό ότι αν η Τουρκία χάσει εδάφη στα νοτιοανατολικά σύνορα, θα στραφεί πιο δυναμικά προς τη χώρα μας και είναι καιρός να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την ασφάλεια μας
~ Η τουρκική μπόρα θα ξεσπάσει και θα πλημμυρίσει και την Ελλάδα, αφού η γείτονα χώρα έχει αυξήσει τις απειλές της και προχωρεί, όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο-π.χ. δηλώσεις Ερντογάν- αλλά και σε πρακτικό σε προκλήσεις.
Οι καθημερινές παραβιάσεις σε συνδυασμό με τα όσα διατυμπανίζει περί τουρκικής κυριαρχίας στο Αιγαίο ο Τούρκος πρόεδρος, αποτελούν ένα προοίμιο του τι μέλει γενέσθαι. Ως γνωστών, το 2018 η Τουρκία θα εξοπλιστεί με τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 η ανισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στις δύο χώρες θα είναι εμφανής, αν η Ελλάδα δεν προσπαθήσει να καλύψει το κενό.
Μέγα ερώτημα είναι πως θα μπορέσει η χώρα μας όχι μόνο να ανοίξει "ομπρέλα" και να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή που όλο και ζυγώνει, αλλά να καταφέρει να υπερισχύσει.
Πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ανατροπή δυνάμεων και η χώρα μας να καταφέρει να ισοσταθμίσει τις εξοπλιστικές ισορροπίες. Μόνη λύση είναι να στραφούμε σε δυνάμεις που είναι πρόθυμες να μας βοηθήσουν για το κοινό συμφέρον, όπως είναι η Ρωσία, όπως πολλάκις σας έχουμε τονίσει με σχετική αρθρογραφία μας.
Μπροστά σε μια τόσο μεγάλη εθνική απειλή που δέχεται η χώρα μας, δεν υπάρχει χρόνος για τις εκάστοτε κυβερνήσεις να συνεχίζουν να  "παρακαλάνε" "συμμάχους" που έχουν αποδεχθεί ανάξιοι βοήθειας, αλλά θα πρέπει να αλλάξει άρδην η γεωπολιτική στρατηγική.
Επιπλέον, η Ελλάδα πρέπει να υψώσει ξανά ανάστημα και να συνειδητοποιήσει την δύναμη που έχει. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει τους πολίτες της χώρας σε μια οικονομική νάρκη και έχουν ξεχάσει ότι πάνω απ'όλα είναι το Έθνος και η προστασία του.
Απογοητευμένοι και καταπονημένοι από την οικονομική κρίση και τους δυνάστες, οι Έλληνες χρειάζονται ένα ερέθισμα που θα τους ενεργοποιήσει και θα ξυπνήσει τα πατριωτικά τους συναισθήματα που έχουν θυσιαστεί στον βωμό της παγκοσμιοποίησης.
Η Τουρκία αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα και σαν γείτονα χώρα, επηρεάζουν και εμάς. Για να μπορέσει η Ελλάδα να προλάβει μια επερχόμενη καταστροφή, θα πρέπει να μελετηθούν εις βάθος τα θέματα που ταλανίζουν το εσωτερικό της Τουρκίας, ώστε να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου  2016
Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές

Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ 86-73
Τα δεκάλεπτα : (16-13, 40-38, 60-54, 86-73)
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντιτς 13, Τσούκου 2, Ρέλεφορντ 19 (2), Βασιλόπουλος 11 (1), Χολ 11, Λιάπης 3 (1), Γεωργαλής 6 (2), Σαλούστρος 12 (1), Αχονεν 5 (1), Ουάτσον 4ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (2), Μιλόσεβιτς 15 (1), Ντίξον 8, Φάλκερ 6, Ουίλιαμς 10 (1), Σάκοτα 16 (1), Λαρεντζάκης 1, Μωραϊτης, Μαυροειδής 5, Σκουλίδας


  Κόροιβος-ΠΑΟΚ  80-82
Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-42, 68-61, 80-82.

 
 Άρης-Λαύριο  98-77
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 50-35, 72-59, 98-77.


 Απόλλων Π.-Κύμη  75-60
Τα δεκάλεπτα: 28-15, 49-25, 58-48, 75-60.

Δόξα Λευκάδας-Τρίκαλα 72-80
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 39-38, 60-51, 72-80.


Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο 116-83
Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-44, 77-52, 116-83.


 Ολυμπιακός-Προμηθέας  90-63
Τα δεκάλεπτα: 27-16, 53-26, 75-43, 90-63.


 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)1. Ολυμπιακός 24
2. Παναθηναϊκός 23
3. ΑΕΚ 21
4. Αρης 20
5. Κολοσσός Ρόδου 19
. ΠΑΟΚ 19
7. Ρέθυμνο 18
. Κύμη 17
9. Απόλλων Πατρών 16
. Προμηθέας Πατρών 16
11. Κόροιβος Αμαλιάδας 15
. Λαύριο 15
. Τρίκαλα 15
14. Δόξα Λευκάδας 14

***

~   ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .-
  69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-15-2016-15-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-16-2016-16.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-17-2016-17.html .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  17  και  18 Δεκεμβρίου  2016:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/17-18-2016-super-leagua-15-17122016-0-1.html .- 

 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  2016
: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-18-2016.html  .-  

  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα και Τρίτη 19  και 20  Δεκεμβρίου  2016   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-19-20-2016.html  .-
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη  21  Δεκεμβρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/12/news-21-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  22Δεκεμβρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-22-2016-2014-https-youtu.html  .-
 ~*****   https://www.facebook.com/MCVMVR/videos/1040214996028596/ .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/12/news-23-2016-2014-httpsyoutu.html .-
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  24  Δεκεμβρίου  2016   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-24-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016
: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-25-2016.html .-

~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 24  και  25 Δεκεμβρίου  2016
: http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/12/24-25-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016
  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-26-2016-x-2016-httpsyoutu.html  .-  

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη  27 Δεκεμβρίου 2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-27-2016.html .- 
 * ΒINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5082 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3296   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3303 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 680  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-    ,    .-
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου