ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Αυγούστου  2015 :
~


24 Αυγούστου
Ιερομαρτύρων Ευτυχούς († β΄αι.) και Κοσμά εθναποστόλου, του Αιτωλού (1) (†1779). Μαρτύρων Γεωργίου, οσίου του Λιμνιώτου και Τατίωνος. Ανακομιδή ιερού λειψάνου του Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης, του εν Ζακύνθω (1624).
(1) Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, γεννήθηκε στο Μονοδένδρι της Αιτωλοακαρνανίας, από γονείς ευσεβείς που του έμαθαν τα πάντα γύρω από τον Χριστιανισμό. Σε ηλικία 20 χρονών πήγε στο Άγιο Όρος για να σπουδάσει στο σχολείο της Μονής Βατοπεδίου. Στην συνέχεια πήγε στη Μονή του Φιλοθέου, όπου εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε και ιερέας. Ο Κοσμάς όμως, δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ήθελε να διδάξει όλους τούς σκλαβωμένους Έλληνες για τον Χριστό. Θεωρούσε όμως τον εαυτό του αδύνατο για να το κάνει. Με Θεία όμως φώτιση πήγε στην Κωνσταντινούπολη και συνάντησε τον αδελφό του, Χρύσανθο, ο οποίος ήταν δάσκαλος. Αυτός τον βοήθησε στην ρητορική, ώστε να μπορεί να διδάξει. Στην συνέχεια, αφού πήρε την άδεια του Πατριάρχη, γύρισε στην Ελλάδα και κυριολεκτικά την όργωσε από άκρη σε άκρη. Απ` όπου πέρναγε πλήθος πιστών «ραγιάδων», τον άκουγε με πολλή προσοχή. Είναι χαρακτηριστικό αυτό πού είπε κάποτε στην ομιλία του σ` ένα χωριό : « Ήρθα στο χωριό σας να σας κηρύξω τον λόγο του Θεού. Δίκαιο λοιπόν είναι να με πληρώσετε για τον κόπο μου. Όχι όμως με χρήματα, γιατί τι να τα κάνω; Η πληρωμή μου είναι να βάλετε τα λόγια του Θεού στην καρδιά σας για να κερδίσετε την αιώνια ζωή». Απ` όπου πέρασε εκτός από τις διδασκαλίες πού έκανε, έκτιζε σχολεία, βοηθούσε τους απόρους και γενικώς έκανε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Τελικά, επειδή εφωνούσε πύρινους λόγους κατά των τούρκων κατακτητών, συνελήφθη και απαγχονίστηκε το 1779.
~ 24/08 Απολυτίκιο Αγ. Κοσμα του Αιτωλού, ισαποστόλου και ιερομάρτυρος - 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/x-l7ahy4vqs?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,

~
***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απέχει πολύ από την αυτοδυναμία ο Τσίπρας
syriza1
- Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild που επικαλείται εσωτερική δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει πολύ από την αυτοδυναμία που επιδιώκει o Aλέξης Τσίπρας με 28%.
Η δημοσκόπηση την οποία επικαλείται η σκανδαλοθηρική εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 28%, ενώ συγκριτικά στις τελευταίες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%.
Την ίδια ώρα το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 25%.
Το ποσοστό του κόμματος Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέρχεται στο 8%.
Στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία επισημαίνουν την αναγκαιότητα ύπαρξης μίας σταθερής ελληνικής κυβέρνησης μετεκλογικά, για να προχωρήσουν οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

*** Ανατροπές από τις αποχωρήσεις Πετράκου- Ψαρρέα στο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας          
     
Οι εσωκομματικοί εμφύλιοι στο χώρο της Αριστεράς είναι ένα τραύμα στο σώμα της, εδώ και δεκαετίες, το οποίο, όπως φαίνεται δεν θέλει να επουλωθεί. Ομάδες και φράξιες με οδηγό και μοναδική αλήθεια τον δικό τους "πολιτικό αφορισμό", δεν διστάζουν να πληγώνουν το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Τελευταίο παράδειγμα, η δημιουργία της "Λαϊκής Ενότητας" του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία προσχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υποστηρίζουν το 3ο Μνημόνιο.
Στη Μεσσηνία το πρόβλημα που δημιουργείται με τη συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι αμελητέο, αφού, από την κυβερνώσα κοινοβουλευτική ομάδα αποχώρησαν ο πρώτος και η τρίτη σε αριθμό σταυρών βουλευτής και βουλεύτρια.
 Ο λόγος για τον Θανάση Πετράκο και την Έλενα Ψαρρέα. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι ο κορμός του κόμματος στο Νομό να υποστεί ένα πολιτικό σοκ, το οποίο είναι ακόμα αχαρτογράφητο πόσο μπορεί να κοστίσει πολιτικά στο κυβερνών κόμμα.
Το σίγουρο είναι βέβαια ότι οι δύο αποχωρήσαντες θα αντικατασταθούν με ονόματα εξίσου ικανά, ενώ, ενδέχεται να υπάρξει κι ένα γενικότερο "λίφτινγκ" στο ψηφοδέλτιο του κόμματος σε σχέση με τη σύνθεση που είχε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Σε κάθε περίπτωση, ερμηνεύοντας την κίνηση του Πρωθυπουργού να προκηρύξει εκλογές θα λέγαμε ότι παρά τα όσα αντίθετα γράφονται για την απόφαση, αυτή δεν είναι απλώς η πιο τίμια πολιτική απόφαση που μπορούσε ο ίδιος να λάβει, αλλά και η πιο τίμια πράξη κάθαρσης που έχει υπάρξει εδώ και πολύ καιρό από κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο.
Ο λόγος γι αυτό είναι απόλυτα ξεκάθαρος: αυτή τη φορά, για πρώτη φορά, η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει χωρίς παραμύθια της Χαλιμάς και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν όχι επί ρητορείας και φαντασιώσεων, αλλά μίας τελεσίδικα διαμορφωμένης πραγματικότητας.
Τέλος, όσο για εκείνους που ανησυχούν για τη βλάβη των εκλογών στην οικονομία, κάνουν, ειδικά αυτή τη φορά, μεγάλο λάθος: βλάβη, αληθινή και ανεπανόρθωτη, γεννούν τα ψέματα στα οποία τόσο πολύ μέχρι σήμερα έχουν άπαντες βολευτεί. Όχι η αλήθεια, η οποία φέρνει την κάθαρση και εγκαινιάζει στον τόπο μία νέα εποχή. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Νέδα, μετά από 30 χρόνια!          
      
   
Περισσότερα από 30 χρόνια είχαν να γίνουν εργασίες καθαρισμού στην κοίτη του ποταμού Νέδα στην Ηλεία, ενώ έπειτα από τις συγκεκριμένες εργασίες, αναμένεται να ξεκινήσουν νέες, με σκοπό την αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων, για την προστασία τόσο των παρόχθιων περιουσιών όσο και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
  Το σχέδιο της Περιφέρειας
Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύτρας, η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων θα γίνει σε μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν από πλημμύρες οι παρόχθιες εκτάσεις του ποταμού Νέδα, στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, αλλά και για να προστατευτεί το παραποτάμιο περιβάλλον. Όσον αφορά το κόστος των εργασιών, αυτές έχουν προϋπολογιστεί στο ποσό των 200.000 ευρώ.
Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Γιάννης Λύτρας, για να γίνουν τα έργα, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού το ποτάμι αποτελεί το φυσικό σύνορο, μεταξύ των δύο περιφερειών, στα όρια των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, «δεν είναι δυνατό να γίνονται εργασίες μόνο στη μία όχθη, διότι έτσι δεν πρόκειται να δοθεί αποτελεσματική λύση».
Όσον αφορά τις εργασίες καθαρισμού που έγιναν στην κοίτη του ποταμού Νέδα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ανέφερε στην εφημερίδα ότι ήταν διαχρονικό αίτημα των κατοίκων παραποτάμιων κοινοτήτων, όπως το Γιαννιτσοχώρι και το Πρασιδάκι.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργιόπουλο, κατά τη διάρκεια των εργασιών, απομακρύνθηκαν μπάζα, κλαδιά, χώματα και απορρίμματα, τα οποία είχαν σχεδόν φράξει την κοίτη και απειλούσαν τις παρόχθιες περιοχές με πλημμύρες, σε περίπτωση μιας και μόνο καταιγίδας. Όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης, το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό, αφού η κοίτη άνοιξε από το ύψος της γέφυρας της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας, ως τις εκβολές του ποταμού, στο Ιόνιο πέλαγος.
Μάλιστα, όπως τονίζει ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, η κοίτη στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι σε σχετικά υψηλό σημείο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πλημμυρών, εξαιτίας των φερτών υλικών.
Επίσης, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του, πως για την εκτέλεση των εργασιών χρειάζεται συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας διότι το ποτάμι είναι διαπεριφερειακό, εξηγώντας ότι δεν μπορούμε να διεξάγονται εργασίες από τη μία πλευρά της όχθης και να δημιουργούνται προβλήματα στην απέναντι πλευρά.
  Γραφειοκρατία 
Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναδεικνύει και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που στέκονται εμπόδιο στη υλοποίηση των αντιπλημμυρικών εργασιών.
Όπως αναφέρει, για να μπούμε στην κοίτη ενός διαπεριφερειακού ή διαδημοτικού ποταμού, θα πρέπει πρώτα να έχει δώσει την έγκρισή της η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία όπως υπογραμμίζει είναι πολύ αυστηρή στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, κυρίως λόγω των παράνομων αμμοληψιών.
Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεχίζει ο αντιπεριφερειάρχης, θα πρέπει να γίνεται κατανοητό ότι τα έργα είναι απαραίτητα για την προστασία κατοίκων και περιουσιών.
Μάλιστα σ’ αυτό το σημείο τονίζει ότι μπορεί να βρεθούμε υπόλογοι στη Δικαιοσύνη, είτε γιατί καθαρίσαμε ένα ποτάμι, είτε γιατί δεν το καθαρίσαμε και προκλήθηκαν πλημμύρες. Όπως εξηγεί ο ίδιος, για να κάνουμε εργασίες, θα πρέπει πρώτα να έχει γίνει η διευθέτηση της κοίτης, η οποία είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Φέρνοντας, ως παράδειγμα τη διευθέτηση της κοίτης του Αλφειού ποταμού, σημείωσε ότι χρειάστηκαν 50 μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

*** Κόκκινη Πανσέληνος στη Μεσσηνία με τη μυθολογία να πρωταγωνιστεί

Υπό το φως της «Κόκκινης Πανσελήνου» της 29ης Αυγούστου, η αρχαία Μεσσήνη, θα είναι το επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Myth and Culture- Meeting Points - Μessinia». Οι εκδηλώσεις είναι συνέχεια αυτών που πραγματοποιήθηκαν στο οροπέδιο Λασιθίου στην «Μπλέ Πανσέληνο» της 31ης Ιουλίου. Πρόκειται για μια συνάντηση της Μυθολογίας με τον Πολιτισμό, στις οποίες η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) του υπουργείου Εξωτερικών προσφέρει την αιγίδα της αλλά και την οργανωτική της βοήθεια, υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Δημήτρη Πλευράκη. Η ευρύτερη πρωτοβουλία της ΓΓΑΕ «Myth and Culture- MeetingPoints», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ.Πλευράκης, στηρίζεται σε δύο πυλώνες πολιτικής σκέψης: Την ένωση της ελληνικής Διασποράς με τους κατοίκους της περιοχής και την επαφή με τις βασικές έννοιες του ελληνικού πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, μέσω ενός βιωματικού ταξιδιού στις ρίζες του πολιτισμού του τόπου τους. Το περιβάλλον με τα πολυάριθμα μνημεία αρχαιολογικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, τα ταφικά κτίσματα, την Κρήνη της Αρσινόης και την πηγή της Κλεψύδρας όπου έλουζαν τον Δία οι νύμφες Ιθώμη και Νέδα, θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες για ένα φιλοσοφικό περίπατο, κάτω από το φως της Πανσελήνου της 29ης Αυγούστου, με ξενάγηση στο επιβλητικό θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης. Πρόκειται για ένα τριήμερο εκδηλώσεων: την Παρασκευή 28 Αυγούστου, θεατρικό δρώμενο με την Πέμη Ζούνη να συναντά την Μελίνα Μερκούρη και το Σάββατο 29 Αυγούστου, υπό το φως της Πανσελήνου, μουσική βραδυά στον αρχαιολογικό χώρο με τον Γιώργο Κουρουπό στο πιάνο, τραγούδι από την σοπράνο Αρτέμιδα Μπόγρη και απαγγελία από την σύντροφο του Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει αντάμωμα Μεσσηνίων με Κρητικούς και προβολή της ταινίας «Ένας Θεός Γεννιέται» της Ελένης Βλάσση. Το σκεπτικό της όλης πολιτιστικής πρωτοβουλίας «Myth and Culture Meeting Points», με τους Αρχαιολογικούς χώρους να υποδέχονται Έλληνες της Διασποράς, κατοίκους και επισκέπτες, για ένα ταξίδι στον Μύθο και στον Ελληνικό Πολιτισμό, καθώς και ο τρόπος εφαρμογής της ειδικά στην περιοχή της Μεσσήνης, θα συζητηθούν στο τριήμερο Διεθνές Συμπόσιο «Δημοκρατία- Ελληνισμός- Βιώσιμη Ανάπτυξη», το οποίο πραγματοποιεί η ΚΕΑΔΗΜ του Δήμου Μεσσήνης σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Η γη, η οποία στο παρελθόν αποτέλεσε μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της αρχαιότητας και την οποία ύμνησε ο περιηγητής Παυσανίας, έχει τον απαραίτητο πλούτο, σύμφωνα με τους συντελεστές, για το σχεδιασμό ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής της Μεσσήνης, με θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιφέρεια της Πελοποννήσου. Πηγή: newsbomb.gr - 

***  Οι δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης

Με πολύ κόπο έφτασε προχθές στην εφημερίδα μας ο κ. Φ. Αλέπης, λόγω των κινηματικών προβλημάτων που έχει. Μας παρέδωσε μια επιστολή, με την προσδοκία να δημοσιευτεί. Το περιεχόμενό της είχε μια επιδοκιμασία και μια αποδοκιμασία. Η πρώτη ήταν για τη δημοτική αρχή Καλαμάτας η οποία προχώρησε στην εγκατάσταση του ειδικού μηχανήματος στην παραλία της Ανάστασης, με αποτέλεσμα να μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα και συνάνθρωποι με προβλήματα. Η δεύτερη απευθυνόταν προς το δήμο Μεσσήνης, διότι ενώ εδώ και πολλά χρόνια ένας φίλος του με τα ίδια προβλήματα έχει ζητήσει να τοποθετηθεί ένα ανάλογο μηχάνημα στην παραλία που βρίσκεται η βρύση του "Ψεύτη", η δημοτική αρχή κωφεύει, σε βαθμό που ξεπερνά κι τα όρια της όποιας αναλγησίας. Ας το έχει υπόψη της η φρέσκια δημοτική αρχή και ας κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, τουλάχιστον, για την επόμενη χρονιά. Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 3 Ιουλίου 2015, οπότε τοποθετήθηκε η ράμπα στην παραλία της Ανάστασης, μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, έχει χρησιμοποιηθεί περί τις 510 φορές από άτομα με Αναπηρία, δηλαδή - εάν εξαιρεθούν οι ημέρες με βροχή - γίνεται χρήση της περίπου 20 φορές κάθε μέρα. Σημειώνεται ότι καθημερινά τη ράμπα χρησιμοποιούν ΑμεΑ από την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία, ενώ έρχεται για μπάνιο και ένας συνάνθρωπός μας με κινητικά προβλήματα από την Τρίπολη. Επίσης, τρία άτομα με προβλήματα κινητικότητας, από την Αθήνα, έχουν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας, για να κάνουν διακοπές εδώ, επειδή είναι διαθέσιμο αυτό το μηχάνημα. Α.Π. - 

*** Άκυρος ο συναγερμός στην παραλία της Καλαμάτας 

Πανικοβλήθηκαν χθες οι λουόμενοι στην παραλία της Καλαμάτας όταν κάποιοι εξ αυτών θεώρησαν ότι είδαν ένα μαύρο πτερύγιο να διασχίζει τη θάλασσα. Έσφαλαν, ωστόσο, καθώς ήταν οφθαλμαπάτη.... - 

***  Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός

Το χρονοδιάγραμμα προς τις κάλπες ξεκαθαρίζει πλέον, και όπως όλα δείχνουν την Παρασκευή θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του και σήμερα το πρωί θα επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Η εντολή θα περάσει εντός της ημέρας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος θα έχει επίσης τρεις ημέρες επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Εφόσον και η εντολή αυτή δεν καρποφορήσει, όπως αναμένεται, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, σε μια τελευταία προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Εφόσον ούτε η τελευταία προσπάθεια ευοδωθεί, τότε την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Ερωτηθείσα σχετικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στην ΕΡΤ1 την Κυριακή ότι «η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου». Newsroom ΔΟΛ - 

***  Παππάς: Καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι & ΠΑΣΟΚ

Δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και εξηγεί ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές». Αντίθετα, λέει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος. Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών λέει ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποιά κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία». Ο κ. Παππάς επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το "this is a coup" δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα. Επίσης επιμένει στο ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το "όχι", δεν ήταν "ναι" στην δραχμή. Κατηγορεί τους "συντρόφους" της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων Ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο. Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές ψήφισαν "παρών" στις κρίσιμες ψηφοφορίες, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης». Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, λέει ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά επικερδές άναρχο τοπίο στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών λαμβάνει τέλος με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ήδη αναληφθεί». Ξεκαθαρίζει ότι η διαβούλευση για το νομοσχέδιο παρατάθηκε όχι με ευθύνη της κυβέρνησης και καταλήγει ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουμε το νέο νόμο στην επόμενη Βουλή. Αν υπήρχε αναμφισβήτητη σύνθεση και η κυβέρνηση δεν ανατρεπόταν σε λίγες ημέρες το νομοσχέδιο θα ερχόταν στην Βουλή». www.kathimerini.gr .  - 

***  Αδέσποτα που ζητούν ένα σπίτι θα είναι απόψε στο λιμάνι της Καλαμάτας         
       
Τρίτη εκδήλωση σήμερα από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας στο λιμάνι της Καλαμάτας με στόχο αδέσποτα ζώα να βρουν ένα σπίτι αλλά και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Φιλοζωικού:
Κυριακή 23 Αυγούστου σήμερα και ώρα: 19:00- 23:00 πραγματοποιείται το 3ο event, το λεγόμενο ''PUPPY DAY''
στο οποίο οι αδέσποτοι φίλοι μας μέσω της έκθεσης τους έχουν μια ευκαιρία να βρουν σπίτι. Το δρώμενο οργανώνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας.
Τα ζωάκια που υιοθετούνται δίνονται με συμφωνητικό υιοθεσίας και με τσιπάκι -όπως ορίζει ο νόμος-, αποπαρασιτωμένα, με δωρεάν το πρώτο τους εμβόλιο για τα κουτάβια . Τα ενήλικα ζώα δίνονται πάντα στειρωμένα.
Κατά την διάρκεια του PUPPY DAY κανένα κουτάβι δεν δίνεται. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κουτάβια, να μιλήσουν μαζί μας, να ενημερωθούν, να συμπληρώσουν ένα Ερωτηματολόγιο προϋποθέσεων υιοθεσίας και στην συνέχεια εάν πληρούν τις προϋποθέσεις επικοινωνούμε μαζί τους για την περαιτέρω διαδικασία της υιοθεσίας.
Σας περιμένουμε όλους...στην Παραλία στον περιβάλλοντα χώρο της προκυμαίας, δίπλα από τον Υδατογράφο (περιοχή Πανελλήνιο).

***  Ελένη Τσαλιγοπούλου και boğaz musique χθες σε μια μαγευτική συναυλία στο Τρενοτεχνείον Κυπαρισσίας! (φωτογραφίες)

 
 
 
 
Παθιασμένο, διονυσιακό και άκρως καλοκαιρινό ήταν το πρόγραμμα της μαγευτικής συναυλίας που έδωσαν χθες το βράδυ η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique στο Τρενοτεχνείον Κυπαρισσίας του Νίκου Καλογερόπουλου! Η σπουδαία ερμηνεύτρια και η εξαιρετική μπάντα της ένωσαν με τρόπο απρόσμενο και γοητευτικό τις μουσικές τους αγάπες και το αποτέλεσμα ήταν εξόχως μουσικά σαγηνευτικό! Bogaz είναι ο άνεμος που φυσάει από το Βόσπορο προς τη Δύση. Ακριβώς όπως η φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Μια φωνή που περνά με χαρακτηριστική άνεση, σαν αεράκι που φυσά, από τα ηχοχρώματα, τη νοσταλγία και τη συγκίνηση της Ανατολής στην ένταση, το δυναμισμό και το πάθος της Δύσης! Η χθεσινή συναυλία στο Τρενοτεχνείον Κυπαρισσίας ήταν μια μοναδική, ξεχωριστή, ιδιαίτερη εμπειρία για όσους την έζησαν! Με φρέσκο, σαρωτικό ήχο, που καλύπτει ευρηματικά την απόσταση από την παράδοση έως τον ηλεκτρισμό και την pop διάσταση των σύγχρονων μεγάλων επιτυχιών της ερμηνεύτριας, ταξίδεψαν μουσικά σε ήχους, αισθήσεις και συναισθήματα! Η αισθαντική φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, η αμεσότητα της επικοινωνίας της με το κοινό, η νέα ηχητική προσέγγιση, η επιλογή των τραγουδιών και οι εκπλήξεις στη σύνδεση της μουσικής με την ποίηση, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα φανταστική με το κοινό να απολαμβάνει την κάθε στιγμή, την κάθε ερμηνεία, τον κάθε στίχο! Οι boğaz musique είναι οι: Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος - κιθάρες, μαντολίνο, λούπες, Καλαμάρας Βαγγέλης – τύμπανα, Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρες, Απόστολος Τσαρδάκας - κανονάκι, βιολί, Χάρης Κελλάρης – κοντραμπάσο, Αργύρης Διαμαντής – κρουστά, Ήχος-Τάκης Σπυρόπουλος. -
***  Πρώην λιμενικός σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών και πορνείας στη Μύκονο!

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά και προωθούσε γυναίκες στην πορνεία, προς εξυπηρέτηση πελατών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, στη Μύκονο. Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν στη Μύκονο τρεις Έλληνες, ως μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 33 ετών, ο ένας πρώην λιμενικός, και ο τρίτος 34 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2011 για ληστεία σε τράπεζα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, υπο την κάλυψη της νόμιμης δραστηριοποίησης δύο εξ αυτών, σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών του νησιού (ανεύρεση καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής καθώς και κρατήσεις θέσεων σε κέντρα διασκεδάσεως), εκμεταλλευόμενοι το ευρύ πελατολόγιό τους, προμήθευαν με ναρκωτικά διαφόρων ειδών, όπως κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη και MDMA, άτομα κυρίως μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, όπως προκύπτει από τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών κατ’ είδος. Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι, η δράση τους εκτεινόταν σε χώρους όλου του φάσματος της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού, δηλαδή σε κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης τουριστών και σκάφη αναψυχής, επί καθημερινής βάσης και χρονικούς περιορισμούς ημέρας ή νύχτας. Επιπρόσθετα, για τον 34χρονο συλληφθέντα διαπιστώθηκε ότι πέραν της δραστηριοποίησης του στην διακίνηση των ναρκωτικών, προωθούσε σε πελάτες επίσης μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής, γυναίκες συνεργώντας με τη διαμεσολάβησή του στην εξώθηση στην πορνεία. Στην κατοχή τους, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κοκαΐνης, συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -9,4- γραμμαρίων Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -8,7- γραμμαρίων Ποσότητα μεθαμφεταμίνης (MDMA), συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -0,8- γραμμαρίων Το χρηματικό ποσό των -6.740- ευρώ και των -600- δολαρίων Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας Πέντε (5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας Επίσης κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Από την περαιτέρω έρευνα, εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε 47 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή και άλλων συνεργών. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. www.protothema.gr . -  

***  Αποκάλυψη του voicenews.gr: Θα γίνουν πάλι εκλογές
ekloges1
-  Ολοένα πληθαίνουν οι υποστηρικτές της άποψης πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους και μάλιστα στον κατάλληλο χρόνο…
Ας εξετάσουμε γιατί αυτό μπορεί να συμβεί, σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη: Ας μην ξεχνάμε πως θα γίνουν εκλογές 22 με 29 Νοεμβρίου στην Ισπανία.
Ο ηγέτης του αδερφού Ισπανικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάμπλο Ιγκλέσιας, προανήγγειλε ότι, εάν επικρατήσουν οι Podemos, αναμένονται αλλαγές του πολιτικού κατεστημένου στην Μαδρίτη.
Παράλληλα, στην Πορτογαλία στις 4 Οκτωβρίου θα γίνουν εκλογές στην Πορτογαλία, όπου επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο Σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, ο οποίος αντιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Πορτογάλοι ψηφίζουν αποδεσμευμένοι από την τρόϊκα, καθώς τον προηγούμενο χρόνο έληξε το Μνημόνιο. Επίσης, το μεγάλο χρέος της χώρας δεν είναι δημόσιο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας!
Δηλαδή σε περίπτωση που νικήσουν οι Σοσιαλιστές, οι ξένοι επενδυτές που κατέχουν το 70% του χρέους θα το χαρακτηρίσουν μη βιώσιμο, γεγονός που θα δοκιμάσει ξανά την ευρωζώνη.
Ίσως λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να συντονιστεί σε μια ομοβροντία με στόχο να πλήξουν το κάστρο της λιτότητας.

***  ΒΟΜΒΑ! Επιχειρούν  να ξεπλύνουν τα σκάνδαλα;  lista lagard
-  Στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν περίτρανα πως η κατάργηση των μνημονίων δεν είναι η μόνη προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ που θα μείνει υπόσχεση και δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ…
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Δάνης, έχει αποστείλει από τις 22 Ιουλίου 2015, απόρρητη έκθεση προς τον υπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς Νικολούδη, στην οποία προειδοποιεί πως ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής μέχρι το τέλος του έτους, χιλιάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε σκοπίμως ή απλά αδιαφόρησε στις εκκλήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην έρευνα, με ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.
Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες υποθέσεις θα… παραγραφούν!
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως στις υποθέσεις αυτές, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, 65 cd με κινήσεις λογαριασμών και εμβάσματα προς το εξωτερικό ύψους πάνω από 300.000 έκαστο, καθώς και η λίστα του Λονδίνου, με τις αγορές ακινήτων στη πρωτεύουσα της Αγγλίας από Έλληνες, που φθάνουν το ύψος του 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Στην ίδια κατηγορία υποθέσεων ανήκουν η λίστα Λουξεμβούργου καθώς και λίστες εμβασμάτων κατά την περίοδο της κρίσης, οι οποίες περιλαμβάνουν σκιές και αναγκαιότητα ελέγχου στις κινήσεις λογαριασμών για 54.246 ΑΦΜ.
Πρόκειται βεβαίως για άλλο ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα με εθνικές και κοινωνικές προεκτάσεις, προσφορά της κυβέρνησης της Αριστεράς στους εγχώριους νταβατζήδες της οικονομικής ζωής και στην ολιγαρχία του πλούτου, που εξακολουθεί να κερδοσκοπεί επί της δυστυχίας των Ελλήνων.
Εάν οι πληροφορίες μας ισχύουν πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

***  Έκτακτο: Και στην Καβάλα έρχονται λαθρομετανάστες
 kavala
- Σύμφωνα με πληροφορίες νέα ομάδα προσφύγων έκανε την εμφάνισή της σήμερα (23/8/2015) το μεσημέρι στο επιβατικό λιμάνι "Απόστολος Παύλος" της Καβάλας. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έρχονταν από τα νησιά της Μυτιλήνης και τη Λήμνου, ταξίδεψαν στην Καβάλα με το πλοίο της γραμμής "Αριάδνη" έχοντας στην κατοχή τους νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ύστερα από την αποβίβασή τους στο λιμάνι έσπευσαν προς στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους είτε προς Αθήνα είτε προς  Θεσσαλονίκη.

***  Τα υπέρ και τα κατά των δύο "μονομάχων"… (ΕΙΚΟΝΕΣ)
meimarakhs tsipras
-  Σε «σκληρούς» τόνους διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία των δύο "μονομάχων" Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη…
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να ρίξουμε μια ματιά στα υπέρ και τα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αντίστοιχα!
Δείτε τους πίνακες από το Mega: atou

atou2
atou3

***  Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Μεϊμαράκης
prokophs vaggelhs
- Μετά την εξάντληση του τριημέρου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα επισκεφτεί στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Συντάγματος, για να ενημερώσει για τα αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής που έλαβε την περασμένη Παρασκευή.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς δεν κατάφερε να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εν συνεχεία θα την παραδώσει στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τον λόγο που η αντιπολίτευση "φρενάρει" τις εκλογές
voulh
-  Υπάρχει μια καταγγελία που αν ισχύει τότε μιλάμε για μεγάλη κοροίδια. Όπως φαίνεται, πως τα κόμματα τα οποία είναι στην αντιπολίτευση, φρενάρουν τις εκλογές για έναν απίστευτο λόγο. Αυτός δεν είναι άλλος από το ότι προσπαθούν να αργήσει το κλείσιμο της βουλής, έτσι ώστε να προλάβουν τέλη Αυγούστου να πληρωθούν για τον Σεπτέμβρη, τον μήνα δηλαδή που δεν θα είναι βουλευτές. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν οι βουλευτές πληρώθηκαν για τον Ιανουάριο.

***  Πνίγεται η οικονομία λόγο εκλογών
oikonomia
-  Με τις κάλπες σε απόσταση αναπνοής και με τις διεθνείς πιέσεις να είναι εμφανείς, η ελληνική οικονομία έχει ήδη αρχίσει να δέχεται πλήγματα καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας για τις αγορές.
Ήδη η ελληνική οικονομία είναι σε μια ιδιαίτερα δυσμενή θέση, μιας και τα γνωστά πλέον capital controls έχουν αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα της οικονομικής ασφυξίας, οδηγώντας πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις σε καθεστώς οικονομικής και εμπορικής ασφυξίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οι οικονομικές επιπτώσεις έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στην ελληνική αγορά με το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, σε συνδυασμό με τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.
Επιπλέον έντονος είναι και το κρούσμα στην πραγματική οικονομία με τις επιχειρήσεις να προβαίνουν σε παύση των λειτουργιών τους για το καλοκαίρι παρέχοντας υποχρεωτική άδεια στο προσωπικό τους λόγο έλλειψης ρευστότητας, την οποία περίμεναν να επανέλθει σε πιο βιώσιμα επίπεδα, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η οποία θα έπρεπε πλέον να μπαίνει στην τελική της φάση.
Παράλληλα με τη γενικότερο οικονομικό ναδίρ, βρίσκονται σε κίνδυνο επενδύσεις 10 δις ευρώ.
 Αναλυτικότερα:
Σε κίνδυνο τίθενται επενδύσεις ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ οι οποίες μοιράζονται σε 8,4 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων από το ΕΣΠΑ και το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ» και τα υπόλοιπα 1,6 δισ. ευρώ από την επανεκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Ήδη 1,4 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων κινδυνεύουν να χαθούν αφού η κρίση ρευστότητας το πρώτο μισό του χρόνου και οι καθυστερήσεις στο σχεδιασμό είχαν ως αποτέλεσμα να μην επιλεγούν έγκαιρα «ώριμα» έργα που θα αξιοποιήσουν αυτό το ποσό.
Άλλα 4 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων που είναι δεσμευμένα σε συγκεκριμένα έργα είναι άγνωστο πότε και πως θα απορροφηθούν αφού το δημόσιο δεν είχε την ρευστότητα να συνεισφέρει την συμμετοχή του και οι εμπορικές τράπεζες είχαν και συνεχίζουν να έχουν (λόγω και των κεφαλαιακών ελέγχων) πρόβλημα να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Τέλος, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Ο στόχος για έσοδα αποκρατικοποιήσεων ύψους 6,2 δις ευρώ την τριετία 2015 – 2018 που έχει τεθεί από το νέο μνημόνιο θα πρέπει να επιτευχθεί αφού οι αποκρατικοποιήσεις θα είναι μέρος της συζήτησης που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο για την ελάφρυνση του χρέους .

***   ΒΟΜΒΑ! Ρωσία- Βουλγαρία "θάβουν" την Τουρκία…
tourkia21
-   Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DW, ο Β.Πούτιν αλλάζει αιφνιδιαστικά τα σχέδια του και κάνει σημαντικές προσπάθειες προσέγγισης της Βουλγαρίας προκειμένου να τεθεί ξανά επί τάπητος η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream».
Ο Ρώσος πρόεδρος, «ξαφνικά» άρχισε να μιλά για τη Βουλγαρία με «συμφιλιωτικό τόνο»…
Η ξαφνική αυτή αλλαγή οφείλεται στην αρνητική στάση της Άγκυρας, τα επεκτατικά σχέδια της και την αμερικανική άρνηση. Στον αντίποδα, η Βουλγαρία εξυπηρετεί καλύτερα τα ρωσικά ενεργειακά σχέδια.
Η γεωπολιτική στροφή της Ρωσίας σημάνει αυτόματα, την ακύρωση του αγωγού «Turk Stream», φέρνοντας κακά μαντάτα για την Τουρκία η οποία συμμετέχει και σε άλλους αγωγούς ( ΤΑΡ).

*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Με "ευλογία" πρώην πρωθυπουργού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ... (ΕΙΚΟΝΑ)
erothmatiko
-    Κάθε φορά που ψηφίζεται ένα μνημόνιο είναι σχεδόν σίγουρο πως φτάνει και το τέλος του πολιτικού συστήματος. Αυτό έγινε και τώρα. Πάντα όμως την τελευταία στιγμή το πολιτικό σύστημα βρίσκει ένα κόλπο και επιβιώνει. Αυτή τη φορά το σχέδιο είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Ποιος είναι όμως ο αρχιτέκτονας; Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Από ότι φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός έχει πάρει το οκ από Βερολίνο Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. Αυτό το σχέδιο έχει αρχίσει να προετοιμάζεται από το 2012.
akro

***  ΒΟΜΒΑ! Οι πυρήνες της φωτιάς επανέρχονται στην Ελλάδα
pyrhnes
-   Η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» εξαπολύει απειλές για ένοπλες επιθέσεις κατά πολιτικών και αστυνομικών.
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επισημαίνουν πως οι «Πυρήνες της Φωτιάς» και η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είναι οι δύο πιο ενεργές και επικίνδυνες ομάδες του αντάρτικου πόλης.
Αυτός είναι ο λόγος που οι προκηρύξεις τους διαβάζονται πολύ προσεκτικά και αναλύονται λέξη προς λέξη.
Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο του κειμένου που γράφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, και μπαίνουν στο στόχαστρο πολιτικοί και αστυνομικοί:
«Ενώ η ένοπλη στόχευσή μας συγκεντρώνει τη δύναμη πυρός της στα κεφάλια των διευθυντών της εξουσίας και των ένστολων μισθοφόρων τους, ταυτόχρονα ο λόγος μας επιδιώκει να ανατινάξει τις κοινωνικές σχέσεις που γεννούν την εξουσία.
Μην ξεχνάμε πως το «ουδείς αναντικατάστατος» ισχύει και για την εξουσία. Αν δε χτυπήσουμε, εκτός από την καρδιά του κτήνους (ένοπλα χτυπήματα στους αξιωματούχους της εξουσίας) και τις φλέβες της κοινωνικής μηχανής (κριτική και απόρριψη της νοοτροπίας της εθελοδουλίας), τότε μπορεί, σύντομα, μετά από κάθε επίθεσή μας να αντηχεί «ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς». Γι’ αυτό οι Πυρήνες της Φωτιάς και οι ομάδες πολιτικής συγγένειας που σχηματίζουν το φάσμα της μαύρης αναρχίας δεν ακολουθούν τις παραδόσεις του επαναστατικού αυτοματισμού με το δίπολο ‘καλό ή κακό’, ‘δίκαιο ή άδικο’».
Πηγές της αστυνομίας εξηγούν ότι τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» προσπαθούν να εμπνεύσουν με τη ρητορική τους νέες ομάδες αντάρτικου πόλης που θα επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι «Πυρήνες» όταν ξεκίνησαν τη δράση τους το 2008.

***  Ο Λαφαζάνης παίρνει τη «σκυτάλη» των διερευνητικών εντολών στις 13:00
lafa
-  Στις 13:00 αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας,
Πρόκειται να κρατήσει την εντολή για τρεις ημέρες, εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια .
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας θα έχει νέα επαφή με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα θελήσει να δει τους Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά, θα επιδιώξει να συναντήσει το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ προτίθεται να συναντήσει και τον πρωθυπουργό και μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο του, Αλέξη Τσίπρα.
Επιπλέον τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

***  AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοι θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ;
tsipras maximou
-  Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει με πολύ προσοχή τις επόμενες κινήσεις του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με στόχο την αυτοδυναμία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας έχει συγκαλέσει σε συνεδρίαση την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, για να οργανώσει την προεκλογική τακτική και τον εκλογικό στόχο, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή – το Συνέδριο, όπως είναι σαφές, μετατίθεται για μετά τις εκλογές.
Η Κουμουνδούρου θα ορίσει Επιτροπή ψηφοδελτίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και με κεντρικά μέλη, μεταξύ άλλων τον Νίκο Βούτση , τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Δημήτρη Βίτσα, τον υπεύθυνο Οργανωτικού της Γραμματείας Παναγιώτη Ρήγα και φυσικά τον Γραμματέα του κόμματος Τάσο Κορωνάκη.
Όπως έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας το στίγμα των ψηφοδελτίων θα δώσει η γενιά των 30άρηδων και 40άρηδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, μετά την αποχώρηση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας που ίδρυσαν την Λαϊκή Ενότητα και με όσους θα αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα ή δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, θα έχει κενές εκλόγιμες θέσεις περίπου 40!
Μεταξύ αυτών θα είναι το μέλος της ΠΓ και πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Ηλιόπουλος που συζητείται να τοποθετηθεί στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Α΄ Αθήνας και ο Γιάννης Μπουρνούς που αναμένεται να είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο. Επίσης θα προωθηθούν σε εκλόγιμες θέσεις επιλαχόντες βουλευτές νεαρής ηλικίας όπως η Μαρία Μιχαήλ στο νομό Φθιώτιδας.
Οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων
Σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια αναμένεται να οριστούν πολλοί Γενικοί Γραμματείς σε υπουργεία, οι οποίοι απέδωσαν έργο και στήριξαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα στην εσωκομματικά αντιπαράθεση.
Μεταξύ αυτών:
Ο «εκλογολόγος» Κώστας Πουλάκης, ΓΓ στο υπουργείο Εσωτερικών, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Αλεξίου (Φθιώτιδα), ο δικηγόρος Κώστας Βασιλειάδης, ΓΓ του υπουργείου Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας, ο ΓΓ Ενημέρωσης Απόστολος Κρέτσος, ο ΓΓ Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, η Φωτεινή Κούβελα ΓΓ Ισότητας (Β΄ Αθηνών ή Αττική),η ΓΓ Μεταφορών Μπέτυ Πέρκα, ο ΓΓ ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Οι υποψήφιοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί
Σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια αναμένεται να τοποθετηθούν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Ο Νίκος Κοτζιάς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr προορίζεται για υψηλή εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις στις περιφέρειες αναμένεται να είναι και οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Χρήστος Σπίρτζης, Δημήτρης Μάρδας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Παναγιώτης Νικολούδης και βεβαίως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Πιέσεις στον Γιάννη Πανούση
Για εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προορίζεται από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Γιάννης Πανούσης. Ο Γ. Πανούσης, που προκαλεί αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, η ηγεσία της Κουμουνδούρου θα τον πιέσει όμως να αλλάξει την απόφασή του.
Ο Νίκος Θεοχαράκης
Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, αναμένεται να προτείνει εκλόγιμη θέση στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νίκο Θεοχαράκη, καθηγητή, γιου του γνωστού επιχειρηματία στο χώρο των αυτοκινήτων. Ο Ν. Θεοχαράκης υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης και προσωπική επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη.
Οι Φ. Κουτεντάκης και Δ. Λιάκος
Εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να καταλάβουν και τα μέλη της ομάδας διαπραγμάτευσης Φραγκίσκος Κουτεντάκης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και ο Δημήτρης Λιάκος, Γενικός Γραμματέας στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης και εκ των στενότερων συνεργατών του Γιάννη Δραγασάκη.
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Ρώσιος και στην Α΄ ο Νίκος Παυλίδης. Ο Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος καθώς τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί να υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας του, ενώ πρόταση έχει γίνει και στον Ανδρέα Καρίτζη.
Συζήτηση με τους βουλευτές που ψήφισαν παρών
Ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουν με τους βουλευτές που ψήφισαν παρών, όπως η Ηρώ Διώτη, ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Βασιλική Κατριβάνου και άλλοι.
Εφόσον υπάρξει συμφωνία στο προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι βουλευτές ψήφισαν παρών θα είναι υποψήφιοι, διαφορετικά όχι. Ούτως ή άλλως ο κάθε ένας από τους βουλευτές που ψήφισαν παρών θα κριθεί από την Επιτροπή ψηφοδελτίων κατ’ ιδίαν.
Με Ξηροτύρη και Γιαννακάκη- Τι γίνεται με Φ. Κουβέλη
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια σε εκλόγιμη θέση η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και κατά πάσα πιθανότητα στη Β΄Πειραιά η Μαρία Γιαννακάκη που υπήρξε υποψήφια Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αλλά ηττήθηκε από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Υποψήφιος επίσης στον Πειραιά αναμένεται να είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΔΗΜΑΡ στο μεγάλο λιμάνι Ηλίας Τζανετουλάκος.
Η Κουμουνδούρου έχει λάβει την απόφαση να μην είναι υποψήφια πρόσωπα που θα δημιουργούν αντανακλαστικά στον κόσμο της αριστεράς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται οριστικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν προτάσεις πολλών στελεχών προκειμένου να είναι υποψήφιοι ο Φώτης Κουβέλης και ο Μάρκος Μπόλαρης.
Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Δραγασάκη
Όπως διαβάζουμε στην real.gr, την συγγραφή του προεκλογικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναλάβει Επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Τάσος Κορωνάκης, υπό την εποπτεία του Γιάννη Δραγασάκη.

*** Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
tsipras2
-  Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει τη δική του μάχη αυτές τις μέρες προκειμένου να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ…
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας έχει συγκαλέσει σε συνεδρίαση την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποσαφηνίσει το προγραμματικό πλαίσιο με το οποίο θα κατέλθει στις εκλογές και να οργανώσει ξανά τη βάση του έπειτα από τις απώλειες που προκάλεσε η διάσπαση.

***  Η Τουρκία είναι πλέον διαμελισμένη..
dhmarxoi
-  Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, πέντε δήμαρχοι στη νοτιοανατολική Τουρκία κρίθηκαν προφυλακιστέοι από το τουρκικό δικαστήριο. Σε αυτές τις περιοχές η πλειοψηφία είναι Κούρδοι. Οι δήμαρχοι κατηγορήθηκαν για διάσπαση της εθνικής ενότητας. Ο ι περιοχές όπου οι δήμαρχοι προφυλακίστηκαν είναι η Σουρ,  Ντιγιάρμπακιρ– Σεγίντ Ναρίν και Φάτμα Σικ Μπαρούτ.  Επίσης έχει συλληφθεί και ο εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Ισμαήλ Σιχάτ Καγιά.

***  «Το μόνο που ενδιέφερε επί χρόνια τους Τσίπρα – Λαφαζάνη ήταν να γίνουν εξουσία»
theodorakis stayros potami
“Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Λαφαζάνης έχουν αποτύχει. Το μόνο που τους ενδιέφερε τόσα χρόνια ήταν να καταλάβουν τις καρέκλες, να γίνουν εξουσία, να διορίσουν τους δικούς τους. Δεν τους ενδιέφερε να συζητήσουν και να συνεννοηθούν πως θα κυβερνήσουν τη χώρα” δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο της Κύπρου ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε. Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι “η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική οικονομία καθώς τα περισσότερα μέλη της δεν έχουν σχέση με την οικονομία, με την αγορά και με τη δουλειά. Υπήρξαν κομματικά στελέχη, που μια ζωή τους πλήρωνε το κόμμα και τώρα το δημόσιο”.       
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του επικεφαλής του Ποταμιού είναι:                -Θα μπορούσε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη και να αποφύγουμε τις εκλογές. Πως βρέθηκε τόσο καιρό στη Βουλή; Έπρεπε να υπάρχει μια κοινή προσπάθεια για κάποιους μήνες, να ορθοποδήσει η οικονομία και αμέσως μετά, αν δούμε ότι δεν τα καταφέρναμε, να πηγαίναμε σε μια εκλογική μάχη.   -Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Λαφαζάνης έχουν αποτύχει. Δεν θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να είχε συζητήσει με τον κ. Λαφαζάνη που πρέπει να πάει; Είναι δυνατό; Γιατί δεν διαφωνεί ένας ή δύο βουλευτές, διαφωνούν 30-35 δηλαδή το 1/3 το 1/4 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που σημαίνει ότι το μόνο που τους ενδιέφερε τόσα χρόνια, ήταν να καταλάβουν τις καρέκλες, να γίνουν εξουσία, να διορίσουν τους δικούς τους. Δεν τους ενδιέφερε να συζητήσουν συνεννοηθούν πως θα κυβερνήσουν τη χώρα, να δουν τις εκθέσεις, να βρουν τις λύσεις. Και ξαφνικά βρισκόμαστε στο κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας, το 1/3 του ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί. Αυτό είναι η αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα.   -Το θέμα δεν είναι μόνο τα λεφτά που δίνουμε στην εκλογική διαδικασία αλλά τα λεφτά που χάνει η οικονομία. Όταν αρχίζουν οι εκλογικές διαδικασίες παγώνει η οικονομική δραστηριότητα. Υπάρχουν επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης οι οποίες δεν μπορούν να δουλέψουν προεκλογικά, κάτι το οποίο επίσης συμβαίνει και στις μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες, τις οποίες οι ξένοι δεν εμπιστεύονται σε μια περίοδο εκλογών. Αυτό, είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές, έχουμε μια πτώση του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση όμως δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική οικονομία καθώς τα περισσότερα μέλη της δεν έχουν σχέση με την οικονομία, με την αγορά και με τη δουλειά. Υπήρξαν κομματικά στελέχη, που μια ζωή τους πλήρωνε το κόμμα και τώρα το δημόσιο.  -Φτάσαμε στο σημείο, μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων, ο Αλέξης Τσίπρας να φέρει μια συμφωνία, η οποία είναι αρκετά επώδυνη για τη χώρα. Μια συμφωνία, που εμείς δεν θα τη φέρναμε. Θα είχαμε καταφέρει να κάνουμε μια συμφωνία πολύ πιο πριν, όταν η Ελλάδα ήταν μέσα στο πρόγραμμα και οι όροι θα ήταν ευνοϊκότεροι. Δεν κατάφερε όμως κάτι άλλο ο Πρωθυπουργός. Παρόλα αυτά, εμείς φερόμενοι πατριωτικά και μακριά από τις συνήθειες τακτικές της αντιπολίτευσης που λέει “δεν θα λερώσω εγώ τα χέρια μου, δεν θα ψηφίσω”. Με υπευθυνότητα είπαμε “ψηφίζουμε” για το καλό της χώρας, ώστε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. -Εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από πολλές δυνάμεις ταυτόχρονα, αλλά όχι να κυβερνηθεί στο πλαίσιο του μοιράσματος των καρεκλών όπως γίνεται συνήθως. Θα πρέπει να υπάρξει ένα καινούργιο σχέδιο, ένα σχέδιο που θα συμφωνηθεί και αμέσως μετά να βρεθούν τα είκοσι άτομα, που είναι απαραίτητα να κυβερνηθεί η χώρα. Αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο, ώστε να πούμε ότι το ακολουθούμε.  -Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξελίχθηκε σε μια ντροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι από τις μαύρες σελίδες, νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί.

***  Ευγένεια κι ενδιαφέρον στο νοσοκομείο

Το καλύτερο είναι να λείπουν οι επισκέψεις στα νοσοκομεία… Επειδή όμως αργά ή γρήγορα φοβάμαι ότι κανείς δεν τις αποφεύγει, είναι ευχής έργο η υποδοχή να είναι όπως την εισέπραξα χθες το πρωί. Με ευγένεια και πραγματικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για τον δικό μου άνθρωπο (περαστικά μπαμπά!), αλλά και για όσα περιστατικά έπεσαν στην αντίληψή μου, για όσο διάστημα ήμουν εκεί. Ανάλογη σχολαστικότητα και αίσθηση ιατρικού καθήκοντος, χωρίς παχυλές αμοιβές, διαπίστωσα και στο ιδιωτικό ιατρείο που είχαμε επισκεφθεί προηγουμένως. Πειράζει που θέλω να πιστεύω ότι είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση; Κι αν δεν είναι θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να γίνει! Όχι μόνο στον ιατρικό χώρο, παντού γύρω μας… Χ.Ε. - 

***  Οργή και αγανάκτηση για τις επικίνδυνες νεροφαγιές στην επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου

 
Οργισμένοι και αγανακτισμένοι είναι κάτοικοι οικισμών και χωριών, όπως και οι επισκέπτες της περιοχής των Μύλων, των Μπλεμενιάνων, των Βρυσών, της Μουριατάδας και των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης, οι οποίοι για να πάνε στα σπίτια τους ή τις δουλειές τους, με τα οχήματα ή αγροτικά τους μηχανήματα, πρέπει να διανύσουν την επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου. Ο δρόμος, όπως κατ’ επανάληψη έχουν θέσει υπόψη της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, είναι γεμάτος, σε όλο του σχεδόν το μήκος, επικίνδυνες γούβες και ακόμη πιο επικίνδυνες νεροφαγιές, οι οποίες μάλιστα σε πολλά σημεία είναι δύσκολο ακόμη και να γίνουν αντιληπτές από τους οδηγούς εξαιτίας του ανάγλυφου του οδοστρώματος. Η, δε, αποφυγή πρόκλησης ζημιάς στο όχημα, ατυχήματος ή και δυστυχήματος ακόμη, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Όπως, ήδη, από πριν ένα χρόνο, επισημάναμε στο «Θ», μετά από εκκλήσεις κατοίκων, τέτοιες «παγίδες» υπάρχουν σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Κυπαρισσίας - Ραφτόπουλου, με τις πλέον χαρακτηριστικές και εξόχως επικίνδυνες νεροφαγιές να είναι στο τμήμα από Κυπαρισσία έως τη Μουριατάδα και ιδίως στους Μύλους Κυπαρισσίας. Ο δρόμος, από τις νεροφαγιές, μικραίνει απότομα και δεν χωράει καλά – καλά να περάσει ούτε ένα όχημα με ευκολία. Καταλαβαίνει κανείς την ταλαιπωρία των οδηγών και την ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και τους κινδύνους των λεωφορείων του ΚΤΕΛ. Οι νεροφαγιές δεν έγιναν ξαφνικά με μιας, ένα πρωί. Χρόνο με το χρόνο και ιδίως μετά βροχοπτώσεις προκαλούνται ζημιές στο οδόστρωμα και έγιναν και οι νεροφαγιές, οι οποίες κάθε φορά με τις βροχοπτώσεις μεγαλώνουν και, έτσι, αυξάνει και η επικινδυνότητα διέλευσης οχημάτων, αφού δήμος Τριφυλίας, στο βαθμό και τα σημεία που έχει ευθύνη και αρμοδιότητα εντός των ορίων των οικισμών, αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ποτέ δεν ήλεγξαν για τα αυλάκια και τους χάνδακες των υδάτων στην επαρχιακή οδό και ποτέ δεν έγινε ένας στοιχειώδης καθαρισμός τους. Σημειώνεται, δε, ότι ενώ ο δήμος Τριφυλίας ενισχύθηκε οικονομικά από το ΥΠ.ΕΣ. και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επειδή επλήγη, τα προηγούμενα χρόνια, από τις βροχοπτώσεις και πλημμύρες, κανένα απολύτως έργο και καμία παρέμβαση δεν έγινε στην επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Ραφτόπουλου για τις νεροφαγιές, τουλάχιστον στα πιο επικίνδυνα σημεία και, μάλιστα, ενώ φέτος γίνεται διαδικασία αναθέσεων για τέτοια έργα και παρεμβάσεις, όπως πληροφορήθηκαν κάτοικοι της περιοχής από παράγοντες της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, δεν έχει μελετηθεί και προγραμματιστεί καμία ουσιαστική παρέμβαση για τις νεροφαγιές στο δρόμο Κυπαρισσίας - Ραφτόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί πως το Δεκαπενταύγουστο, πέρασε από αυτό το δρόμο και ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, πηγαίνοντας στο πανηγύρι στο Σελλά και, προφανώς, θα διαπίστωσε την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση με τις νεροφαγιές και οι κάτοικοι αναμένουν, παρεμβάσεις του δήμου, όπου οι νεροφαγιές είναι στα όρια των οικισμών και έχει την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη η δημοτική Αρχή Τριφυλίας! Σε διαφορετική περίπτωση, λένε, το λόγο, πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη και το κάθε αρμόδιο Όργανο του Ελληνικού κράτους. - 

***  Νεκρή βρέθηκε νεαρή Αγγλίδα σε ξενοδοχείο της Ανάληψης

Μια νεαρή Αγγλίδα βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρή στο δωμάτιό της σε ξενοδοχείο που εργαζόταν στην περιοχή της Ανάληψης Μεσσήνης. Η άτυχη κοπέλα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου θα εξεταστεί από Ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου της. - 

***  Βάσεις 2015: Σε μερικές ώρες τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, οι φετινές εκτιμήσεις

Από αύριο, Τρίτη, και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να δoθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βάσεις των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας, τερματίζοντας έτσι την αγωνία των υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας, όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις. Παράλληλα, προβλέπεται μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια. Συγκεκριμένα, οι χαμηλές βαθμολογίες των υποψηφίων σε μαθήματα κατεύθυνσης, όπως τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Φυσική, που έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας, αποτελούν έναν από τους παράγοντες που θα οδηγήσουν τις βάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, μεγάλο ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει η επιλογή αρκετών υποψηφίων να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους, κυρίως λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου, που περιορίζει τον αριθμό δικαιούχων μετεγγραφών. skai.gr - 

***  "Κατεβάζει ρολά" ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία- Μαζικές παραιτήσεις μελών της Ν.Ε.          
      
Με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν το πρωί της Δευτέρας μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κάνουν γνωστή την παραίτησή τους.
Ακολουθεί η δήλωση παραίτησης:
Εμείς, τα μέλη της Ν.Ε Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε δημόσια να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι παραιτούμαστε από στελέχη της Ν.Ε και μέλη του.
Οδηγηθήκαμε σε αυτή την οδυνηρή για μας απόφαση, όταν η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε και διέγραψε το προεκλογικό της πρόγραμμα και την βασική δέσμευσή της για κατάργηση των μνημονίων. Όταν η κυβέρνηση, την επαύριον του δημοψηφίσματος, αγνόησε το περήφανο ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας μας. Όταν ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός ακύρωσε με αντιδημοκρατικό τρόπο, την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για έκτακτο συνέδριο που και ο ίδιος είχε εισηγηθεί προκηρύσσοντας εκλογές με τις ευλογίες Μέρκελ-Γιουνκέρ-Ντάισεμπλουμ πριν απευθυνθεί στην πολιτική γραμματεία του κόμματος. Με λίγα λόγια, ουσιαστικά βιώνουμε την κατάργηση του ΣΥΡΙΖΑ με αποφάσεις του προέδρου και μιας μικρής ομάδας του Μαξίμου.
Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ωρίμασε βίαια, όπως  με καμάρι προπαγανδίζουν οι νέο-μνημονιακοί  κεντρικοί εκφραστές του, αλλά εξελίσσεται πλέον σε ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα που δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμείς γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε για να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις που σήμερα χαρακτηρίζει συνθήματα και ιδεολογήματα.
Αφορούν τους συμπολίτες μας οι αποφάσεις της πλειοψηφίας της Ν.Ε. Μεσσηνίας;
Πιστεύουμε πως σας αφορούν, με την έννοια ότι όλους εμάς -μαζί και με άλλους συντρόφους- μας γνωρίσατε ως φορείς των ιδεών και των προτάσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στους συνδικαλιστικούς αγώνες ,στις πορείες και διαδηλώσεις, στα κινήματα για την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Αλληλεγγύη, για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας (ΕΡΤ, ΔΕΗ, αεροδρόμιο, ιδιωτικοποίηση 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία κ.ά.), κατάργηση ΕΝΦΙΑ και χαρατσιών. Μας βρήκατε έξω από την πόρτα σας, να σας μιλάμε για τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, για την αξιοπιστία των υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών του.
Ήμασταν το "πρόσωπο'' του ΣΥΡΙΖΑ που το βράδυ των εκλογών της 25ης Γενάρη σας διαβεβαίωσε ότι την εμπιστοσύνη για την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ που μας δείξατε ΔΕΝ θα την διαψεύσουμε.
Δυστυχώς αυτό που βιώνουμε είναι να γίνεται παρένθεση η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μνημονιακή πολιτική δεν μας εκφράζει και δεν μπορούμε να την υπερασπιστούμε!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον για μας το κόμμα με/και για το οποίο αγωνιστήκαμε για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα όμως τα τελευταία έξι πέτρινα-μνημονιακά χρόνια. Η πολιτική μας αξιοπρέπεια μάς οδηγεί στην παραίτησή μας από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως για μας η ελπίδα δεν χάθηκε, τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος!
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές που οδηγούν στην χειροτέρευση της ζωής της νεολαίας και του λαού μας, για πραγματική Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια, για μια άλλη πολιτική κατεύθυνση της χώρας μας, μέσα από τα κινήματα που σύντομα θα φουντώσουν.
Δηλώνουμε "παρών" στην κοινωνία και στα κινήματα!
Τα παραιτηθέντα μέλη της Ν.Ε. είναι:
1.    Τσουλάκος Βασίλης
2.    Κοντογιαννοπούλου Γιάννα
3.    Λουκάκος Κώστας
4.    Λυμπέρης Βασίλης
5.    Μάϊνας Βαγγέλης
6.    Μπούρας Κώστας
7.    Ξεπαπαδέας Φώτης
8.    Παναγάκη Ευαγγελία
9.    Περδίου Νόρα
10.    Σιψάς Δημήτρης
11.    Σκαλτσά Κλεοπάτρα
 Σημειώνουμε ότι έχουν υποβάλλει ήδη τις παραιτήσεις τους άλλα 3 μέλη από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, δηλαδή 14 από τα 27. 
 
***  Χρονιά του ελληνικού ελαιολάδου το 2015         
       
Καθώς πλησιάζει η έναρξη της σοδειάς των ελιών τον Οκτώβριο, όπως γράφαμε χθες στο "Θ", ορισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν μία σπάνια ευκαιρία να αποσπάσουν μερίδιο αγοράς από την Ισπανία και την Ιταλία, που είναι η πρώτη και δεύτερη παραγωγός ελαιολάδου παγκοσμίως. Αυτό ανέφερε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Οι Ιταλοί παραγωγοί ελαιολάδου αναμένουν μία ακόμη κακή περίοδο -μετά την πτώση 34% που είχε η παραγωγή τους στην περίοδο 2014-15 στους 302.000 μετρικούς τόνους, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) στη Μαδρίτη.
Η παραγωγή στην Ισπανία μειώθηκε περισσότερο από 50%, στους 825.700 τόνους στην τελευταία περίοδο και θα παραμείνει πιθανόν συμπιεσμένη λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.
Το πλεονέκτημα τιμής βοηθά τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, που αποτελούν κατά το πλείστον την ελληνική βιομηχανία ελαιολάδου, να βρουν νέες αγορές.
Η έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου (IOC) αναφέρει ότι οι ελληνικές εξαγωγές της τελευταίας σοδειάς προς τις ΗΠΑ -που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος καταναλωτής ελαιολάδου- αυξήθηκαν 28% από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, ενώ οι εξαγωγές από την Ισπανία και την Ιταλία μειώθηκαν πάνω από 50% για κάθε χώρα.
Η συγκεκριμένη ευνοϊκή συγκυρία αφενός πρέπει να αποτελέσει στοιχείο αφύπνισης- επιτέλους- του αρμόδιου υπουργείου, αλλά και αφετέρου αποτελεί μια πρόκληση και για τους παραγωγούς. Προσοχή στην ποιότητα. Είναι το μοναδικό δυνατό μας όπλο. Μακριά από τη λογική της…αρπαχτής.
Α.Π.  
 
*** Αδιαφορία στη μνήμη των Μεσσήνιων Μακεδονομάχων από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

 
Υποσχέσεις δύο χρόνων για την αποκατάσταση του μνημείου έμειναν στα…λόγια Η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο. Μόνο έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η στάση του δήμου Καλαμάτας απέναντι στην οικογένεια του Μακεδονομάχου Γιάννη Χριστόπουλου από το Λουτρό Οιχαλίας. Συγκεκριμένα, πριν από δύο χρόνια εκδρομείς από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, βρέθηκαν στην Καλαμάτα και μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν και ο μνημείο των Μεσσήνιων Μακεδονομάχων, το οποίο βρίσκεται στο Διοικητήριο. Εκεί με θλίψη διαπίστωσαν ότι το άγαλμα είχε υποστεί φθορές. Μπροστά στην εικόνα αυτή αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς επεσήμαναν το πρόβλημα, με την προτροπή να δράσουν άμεσα ώστε να αποκατασταθεί το μνημείο, στο οποίο κάποιοι βάνδαλοι, με την παρέμβασή τους, είχαν σβήσει και το όνομα του Μεσσήνιου Μακεδονομάχου. Ο Γιάννης Χριστόπουλος, σε ηλικία μόλις 19 ετών, είχε λάβει μέρος στο φονικότερη μάχη του Μακεδονικού Αγώνα, σε αυτή στην περιοχή της Οσνίτσανης, τον Μάιο του 1906. Ο νεαρός κατάφερε να επιβιώσει της μάχης και να αποστρατευθεί από τον Στρατό με το βαθμό του Συνταγματάρχη. Κάποιους μήνες αργότερα, η κόρη του Γιάννη Χριστόπουλου, Ελένη, απηύθυνε σχετική επιστολή προς το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, την οποία κοινοποίησε τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, στην οποία διαμαρτυρόταν για την κατάσταση του μνημείου. Ο δήμαρχος απαντώντας στην επιστολή διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Καλαμάτας θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση και συντήρηση του μνημείου, "ενέργειες που θα αποδεικνύουν το σεβασμό στη μνήμη των Μεσσήνιων που συμμετείχαν και πολύ έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία της Μακεδονίας", όπως σημείωνε σχετικά. Δύο χρόνια αργότερα, τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, η κόρη του Γιάννη Χριστόπουλου απογοητευμένη γράφει προς τον κ. Νίκα ότι δύο ολόκληρα χρόνια δεν έκανε τίποτα απ' όσα είχε υποσχεθεί! Αγανακτισμένη, δε, από την αδιαφορία αποφάσισε με δικά της χρήματα να προχωρήσει σε αποκατάσταση των βανδαλισμών της μαρμάρινης πλάκας, στο σημείο που αναγράφονται τα ονόματα των έξι Μακεδονομάχων μεταξύ των οποίων είναι και του πατέρα της. του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***   Μεγάλο ψάρι αναστάτωσε τους λουόμενους στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
 
 
Αναστάτωση προκάλεσε σε λουόμενους που έκαναν μπάνιο στην ανατολική πλευρά της Ναυαρίνου ένα μεγάλο ψάρι σήμερα το μεσημέρι.
Ο κόσμος βγήκε από τη θάλασσα  ενώ ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο που έφθασε άμεσα με σκάφος και έκανε έλεγχο στο σημείο, χωρίς όμως να προκύψει κάτι.

*** Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal) απόψε στην Καλαμάτα- - Τα ονόματα των νικητών

Ο Δήμος Καλαμάτας παρουσιάζει έναν από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του. Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), ύστερα από τις 3 sold-out εμφανίσεις του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ταξιδεύει στην Ελλάδα και σας καλεί σε ένα μοναδικό μουσικό πάρτι, από εκείνα που ξέρει να στήνει με την κάθε ευκαιρία... και με επιτυχία! Με τη γνώριμη πλέον θετική ενέργεια, που εκπέμπει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, μία πολύ χαρούμενη και γλυκιά διάθεση! Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη, ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι, μία γιορτή που δεν τελειώνει ποτέ!Μαζί του είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί: Νίκος Αγγλούπας, ηλεκτρική κιθάρα/μπάσο Άγγελος Αγγελίδης, ηλεκτρική κιθάρα Jim Σταρίδας \ Αντώνης Ανδρέου, τρομπόνι Κρίτων Μπελλώνιας, τύμπανα Κων/νος Μάνος, κοντραμπάσο Πληροφορίες Συναυλίας: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Αριστομένους 33, τηλ: 2721087902Συναυλία: Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 Ώρα Έναρξης: 21.30 Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (προπώληση) , 12 € (γενική είσοδος) 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***   Στη σέντρα το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016Η πρεμιέρα της Σούπερ ΛιγκΣτη σέντρα το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016
 -  Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 22/08/2015
Ο Ηρακλής επέστρεψε με «ροπαλιά» στη Μυτιλήνη
 Καλλονή - Ηρακλής  0-1 , ( 0-1 ) .-^
Τα  γκολ  : 7΄ Περόνε , .-
  Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Μάρκοβιτς, Κεϊτα - Λάζαρ, Ρομάνο
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Κλαντρούμπσκι (77΄ Μπούρους), Καλτσάς (53΄ Εμιλιάνο), Γεωργίου (67΄ Σάμπα), Μανούσος, Μάρκοβιτς.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66΄ Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (59΄ Χαντί), Ρομάνο (81΄ Ζιάμπαρης), Κυριακίδης, Περόνε.
Βίντεο από τον αγώνα :
ΚΑΛΟΝΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1  το  γκολ    αγων   22/08/2015: http://youtu.be/h7Yqe5MGEag ,
Με το δεξί στην πρεμιέρα ο Αστέρας, πέρασε από την Κομοτηνή
 Πανθρακικός -Αστέρας Τρίπολης 0-2 , (0-1).-^
Τα  γκολ : 25΄Μπερτόλια ,  63΄ Γιαννού .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77' Μπερτόλιο (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αθανασιάδης - Γιάννου, Χαμντανί, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Γιαννούλης
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Σέτι), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Μεχία, Ροζέριο (83' Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ιγκόρ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87' Έντερσον), Μπερτόλιο, Μάσα (74' Δημούτσος), Λανθαρότε (65' Φούντας), Γιάννου.

Βίντεο από τον αγώνα :
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΤΡΙΠΟΛΗ  0-2   γκολ δηλώσεις 1η  αγων  22/08/2015: http://youtu.be/uCjkY9yD_ck ,
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  0- 2  2ο γκολ 1η  αγων  22/08/2015: http://youtu.be/zUHTPVfpI3o ,

Εκκωφαντική επιστροφή της ΑΕΚ με «τριάρα» στον Πλατανιά
  ΑΕΚ - Πλατανιάς   3-0 , (1-0) .-^
Τα  γκολ : 27΄ Βάργκας , 47΄ Γκάλο , 58΄ Αραβίδης .-
 Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Μπανανά
 ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66΄ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52΄ Μπαρμπόσα)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος):
Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55΄ Τσουράκης), Γκόμες (55΄ Ντίνας), Ανγκούλο
Βίντεο από τον αγώνα :
  ΑΕΚ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α ΄ημιχρ  1-0   Βάργκας 27΄ 1η  αγων  22/08/2015 : http://youtu.be/XDvkgy6VaOQ ,
ΑΕΚ-Πλατανιάς 1-0 27΄Βάργας 1η  αγων   22/08/2015: http://youtu.be/88v7iqi433c ,
ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3 0 δηλώσεις γκολ 1η αγων  22/08/2015: http://youtu.be/d56b0-LN_Tw ,
ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-0  2ο γκολ 1η αγων  22- 08-2015: http://youtu.be/33WnWh0PNlU ,
ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0  3ο γκολ 1η  αγων   22/08/2015: http://youtu.be/mSRSG5weZV4 ,

Δεύτερο πιάτο με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο
Κυριακή 23/08/2015

Ο Μπρίτο χάρισε στον Ατρόμητο τη νίκη με τον Λεβαδειακό
  Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0 , (1-0) .- ^
Τα γκολ  : 38΄ Μπρίτο ,
 Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία - Στάθης, Μιλοσάβλιεφ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Φυτανίδης, Εμπόου (67΄ Λαζαρίδης), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (69΄ Ναπολεόνι), Λε Ταλέκ (78΄ Πίτου Γκαρσία).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Μουλόπουλος (64΄ Μιλοσάβλιεφ), Μίνγκας (79΄ Μίνγκας), Μαχαίρας, Νικολάου, Ρομέου (64΄ Γιακουμάκης), Ουόν, Τριποτσέρης, Μάντζιος, Μιλιάζες.

Βίντεο από τον αγώνα:
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Α΄ ημίχρ 1-0 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/IG1nQOOzTRA ,
~**ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0 Β΄ ημίχρ 1η αγων   23/08/2015 : http://youtu.be/RARcRVrJrPU ,

Η Βέροια έσωσε την «παρτίδα» με τον ΠΑΣ στο 92'
  Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα  1-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκολ : 43΄ Ακόστα  , 93΄ Ναζλίδης .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπντούν - Μπέριος
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Όστοϊτς (61' Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87' Μάνος), Ναζλίδης, Μαγέφσκι (73' Τάτος), Αμπντούν.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μανιάς (81' Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Μπέριος, Ακόστα, Ίλιτς (66' Γιάκος), Στρούνα, Τσάβες (92' Κοζορώνης), Ναδάλες.

Βίντεο από τον αγώνα :
~ ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α΄ ημιχρονο 0-1 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/zXB9JGmdd_Q ,
~**ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-1 γκολ ισοφ 1η αγων   23/08/2015: http://youtu.be/bhF4V_8ILm4 ,

Η Ξάνθη δεν ήταν Μπρόντμπι, ο ΠΑΟΚ Χ-άρισε βαθμούς με το «καλημέρα»
  ΠΑΟΚ - Ξάνθη  0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκολ  : -
 Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας)-Μαγιάννης (Άρτας)
Κίτρινες: Λέοβατς, Σαββίδης - Μπέρτος, Σολτάνι, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24’ Σαββίδης – 77’ Μυστακίδης), Ροντρίγκεζ, Σαμπό, Ζάιρο, Μακ
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Ντιμίτροφ (54’ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (63’ Χερέα)
Βίντεο από τον αγώνα :
~ ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ Α΄ ημιχρ 0-0 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/p-efyI7lRyQ ~**ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ 0-0 Β΄ ημιχρ 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/Yj2Ls3WTY5Q , 

Νίκη... μονόλογος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Πανιώνιο 
Εύκολα ο Ολυμπιακός, «Χ» ο ΠΑΟΚ, με το δεξί ο Ατρόμητος
 Ολυμπιακός - Πανιώνιος  3-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 25΄ Φορτούνης , Μπουχαλάκης (72΄), Ντοσεβί (90+1').
Διαιτητής: Δελφάκης
Κίτρινες: Μαζουακού - Μπακασέτας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πάρντο (76΄ Σεμπά), Ντουρμάζ, Φορτούνης (87΄ Ντοσεβί), Φινμπόγκασον (69΄ Χάρα).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης (65΄ Μητρόπουλος), Μασούρας, Μπουμάλ, Μπακασέτας (77΄ Καθάριος), Ντουρμισάι (65΄ Ανσαριφάρντ). -
Βίντεο από αγώνα  :
~*ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0 25΄ γκολ Φορτούνης 1η αγωνιστική   23/08/2015:
http://youtu.be/MB-gjnjWgbM ,
~* ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0 2ο γκολ 1η αγων  23/08/2015: http://youtu.be/rY5bAxnpQhY ,
~*ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0 3ο γκολ 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/r4e8D5JYk3c ,

 Δευτέρα 24/08/2015
Live: Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός (1-0, ημίχρονο)
  Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός  1-2 , (1-0) .-^
Τα  γκολ : 41 Κάμπελ , 50΄Ν. Καρέλης 84΄Μπέργκ .-
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σιδηρόπουλος και βοηθοί οι Καρσιώτης, Φραγκιαδάκης
Οι 11άδες
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λ.Πόντες): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78΄ Ρουσκουσέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (75΄ Καμαρά), Ουάρντα (86΄ Βιγιαφάνες).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (74΄ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74΄ Πέτριτς), Καρέλης(Καλτσάς), Μπεργκ

Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1-2 δηλώσεις  γκολ 1η  αγων  24/08/2015: http://youtu.be/18syjosmffg ,
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ  1-2  2ο  γκολ Μπεργκ    αγων   24/08/2015: http://youtu.be/pvtYtSun-fY
~*Παναιτωλικός-ΠΑΟ 1-2 ακύρωσης γκολ 24/08/2015    αγων  : http://youtu.be/snj_p_fMn8Y
~* Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός 1- 0  το γκολ Α΄ ημίχρ  1η αγων  24/08/2015: http://youtu.be/CvEX_-XU0Xg ,
~* ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0 Α  ημίχρ   1 αγων  24/08/2015 : http://youtu.be/eW-NkZwszVQ ,

***  Με Τορεζάνι το σημερινό φιλικό με Παναιτωλικό

Την ομάδα Νέων του Παναιτωλικού, την οποία αναμένεται να ενισχύσουν και κάποιοι επαγγελματίες θα υποδεχθεί σήμερα η Καλαμάτα, στο τρίτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον και από πλευράς φιλάθλων. Το νικηφόρο αποτέλεσμα είναι επιθυμητό σε επίπεδο ψυχολογίας και εντυπώσεων, αλλά το ουσιώδες είναι να βγάλει η τοπική μας ομάδα θετικά στοιχεία σε όλους τους τομείς, εμφανίζοντας γραμμική βελτίωση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μετά από κάθε τεστ. Τα βλέμματα όλων θα είναι πάντως στραμμένα στον Φράνκο Τορεζάνι, ο οποίος αποτελεί το πιο πρόσφατο και ηχηρό απόκτημα της τοπικής μας ομάδας. Αν και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή Κώστα Κλάδη μόλις την Παρασκευή είναι βέβαιο ότι θα πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής. Αντίθετα, αποκλείστηκε ο Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα υγείας, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τον Αριστομενόπουλο. - 

***  Τρίτη φιλική νίκη η Καλαμάτα, 3-1 τους Νέους του Παναιτωλικού (φωτογραφίες) 
 
 
 
Την τρίτη της φιλική νίκη πέτυχε σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας, επικρατώντας με 3-1 κόντρα στην ομάδα Νέων του Παναιτωλικού. Η Μαύρη Θύελλα είχε θετικά στοιχεία να επιδείξει στο α’ μέρος (το β’ ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα κακό, εκατέρωθεν), αλλά σίγουρα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει στον επιθυμητικό βαθμό ετοιμότητας. Κέρδος για την τοπική μας ομάδα αποτέλεσε και το ντεμπούτο του Αργεντινού Τορεζάνι, ο οποίος αγωνίστηκε στο α’ 45λεπτο, παρουσιάζοντας δείγματα της ποιότητάς του. Μάλιστα από σέντρα του 24χρονου μεσοεπιθετικού από αριστερά ήρθε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αθανασόπουλου το 1-0, πριν καλά- καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό. Το 2-0 σημείωσε στο 11’ και πάλι ο Αθανασόπουλος τελειώνοντας ιδανικά με προβολή, τον ωραίο συνδυασμό των Κερμενίδη (κάθετη μπαλιά) και Κωνσταντινίδη (παράλληλη συρτή σέντρα από δεξιά). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 39’ μετά από έξυπνη κάθετη πάσα του Καράι από δεξιά και ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση του Βασιλούδη, ο οποίος «κρέμασε» τον Διαμαντή. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στην εκπνοή του αγώνα ο Καμένος, με προβολή από κοντά, έπειτα από παράλληλη «ασίστ» του Ζαγοριανού από αριστερά. Διαιτητές: Μπλάνας (Τσαούση, Τσίρμπας).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Διαμαντής (46’ Θωμάς), Καραλής, Δούμουρας, Λίπι, Γαλανόπουλος, Κωνσταντινίδης, Αθανασόπουλος, Κερμενίδης, Κουντάνης, Τορεζάνι, Νινιός. Στο ημίχρονο ξεκίνησαν μαζί με τους Γαλανόπουλο, Κερμενίδη, Λίπι οι Χαλκιαδάκης, Πιτσιλής, Κακαλής, Μπινιχάκης, Μιχάλοφ, Γιακουμής, Ζαγοριανός, ενώ έπαιξαν και οι Καμένος, Νικολόπουλος και Κεϊτά. ΝΕΟΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Αθανασόπουλος, Μάλης, Μιχάι, Τασιούλης, Καράι, Μπελεβώνης, Ζίγκηρης, Κακούρης, Ι. Κοντογιάννης, Μαργαρίτης, Γ. Κοντογιάννης, Τζέμος, Γιαννιώτης, Μπελεβώνης, Βακράκος, Παρράς, Μυτιλίνης, Βασιλούδης, Μωραΐτης, Καββαδίας, Καλαντζής. της Χριστίνας Ελευθεράκη -  
 
***

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  : Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  15  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  16  Αυγούστου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-16-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .-  
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  18 Αυγούστου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-18-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015   ; http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-19-2015.html ,- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-20-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~
ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  23  Αυγούστου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-23-2015.html .-
ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-24-2015.html .-
~
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4318 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2542 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2540   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9400   βίντεο   .-
~
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4506 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,  .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου