ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  :
~

8 Αυγούστου
Αιμιλιανού επισκόπου Κυζίκου (†813-820), του ομολογητού και Μύρωνος επισκόπου Κνωσσού, του θαυματουργού (†350). Μαρτύρων Ελευθερίου και Λεωνίδου, Στυρακίου και Ερμολάου.Νεομαρτύρων Τριαντάφυλλου, του από Ζαγοράς (†1680) και Αναστασίου (Βουλγάρου), του εν Θεσ/νίκη (†1794). Θεοδοσίου του νέου, ηγουμένου εν τοις Οροβοίς και Γρηγορίου ζωγράφου, του Ρώσου.

08/08/ Απολυτίκιο Αγ. Αιμιλιανού - 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/pA0A_0VEfkk ,


~
*** Βαγόνια αραγμένα τα όνειρα τα περασμένα κοιτούν         
     
Ελάχιστες είναι μέσα στην πόλη της Καλαμάτας οι περιοχές πρασίνου που θα έπρεπε να αποτελούν μια όαση, ειδικά τις μέρες του καύσωνα.
Επίσης, μοναδικό για την Ελλάδα είναι το ανοιχτό Μουσείο Σιδηροδρόμων εντός του Πάρκου.
Πρωί της Τρίτης ο φακός του «Θ» βρέθηκε στο χώρο. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία των συνεργείων καθαρισμού. Άλλωστε, είχαμε γίνει δέκτες παραπόνων –ειδικά από μικρομαμάδες- τόσο για τα σκουπίδια όσο, κυρίως, για την εικόνα της λίμνης.
Αυτά τα θέματα ελπίζουμε ότι λύθηκαν, αν και θα πρέπει η «επέμβαση» να γίνεται νωρίτερα, πριν η κατάσταση… πιάσει πάτο.
Την προσοχή μας, όμως, τράβηξαν κάποια άλλα σημεία, αρκετά σημαντικά, στα οποία θα πρέπει, επίσης, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.
Είναι αυτό που λέμε σημαντικές λεπτομέρειες που αμαυρώνουν την εικόνα του χώρου. Ας δώσουν προσοχή οι αρμόδιοι για τη συντήρηση τόσο του Πάρκου όσο και του Μουσείου Σιδηροδρόμων.
  Η είσοδος
ISODOS PARKOU.jpg
Η ξύλινη είσοδος του Πάρκου είναι εμφανές ότι χρειάζεται συντήρηση (ξύσιμο και πέρασμα με βερνίκι). Άλλωστε, ο Δήμος έχει υπηρεσίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να την αναλάβουν.
Είναι, επίσης, κρίμα η ταμπέλα του ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21, που υπενθυμίζει ότι διεκδικούμε να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, να βρίσκεται σε ένα μη προσεγμένο χώρο.
  Λάσπες
LASPI PARKO.jpg
Πολλά δρομάκια του Πάρκου είναι λασπωμένα λόγω του ότι οι βάνες για το αυτόματο πότισμα προφανώς δεν είναι σωστά ρυθμισμένες. Πανεύκολο να διορθωθούν…
 Οι βρύσες
VRISI PARKO.jpg
Έχει παρατηρηθεί ότι, αφού πατήσει κάποιος το κουμπί της βρύσης για να πιει νερό, προκειμένου αυτό να σταματήσει να τρέχει θα πρέπει να ξαναπατηθεί. Προφανώς δεν επανέρχεται μόνο του, όπως θα έπρεπε. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο το νερό να τρέχει συνεχώς…
 Μεταλλικές ταμπέλες
EPIGRAFI PARKO.jpg
  Στο Μουσείο Σιδηροδρόμων υπάρχουν μεταλλικές ταμπέλες, όπως η εικονιζόμενη, όπου θα έπρεπε να αναγράφεται η ιστορία του τρένου.
Αντ’ αυτού, graffiti…
 Μόνο οι ράγες…
RAGES PARKO.jpg
Προφανώς υπήρχε θέση για τρένο, εξ ου και οι ράγες.
Τώρα, σπασμένοι σωλήνες, πλακάκια επίσης σπασμένα από τον περιβάλλοντα χώρο και σκουπίδια!
Κρίμα…
 Ατμομηχανές…
ATMOMIXANI 1.jpg

ATMOMIXANI 2.jpg
Χρειάζονται λόγια; Σκουπίδια, σαπισμένα δάπεδα και στο χώρο που έβαζαν το κάρβουνο, πεταμένα πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια.
Κατά τ’ άλλα, Μουσείο…
 Τα βαγόνια…
VAGONI1.jpg
 Σπασμένο παράθυρο και ό,τι απέμεινε στο τραπεζάκι μετά τον καφέ…
 VAGONI 2.jpg
  Επόμενο εσωτερικό βαγονιού χωρίς σεβασμό…
 Το σκάκι
 skaki.jpg
  Στο χώρο είχε κατασκευαστεί μια τεράστια μαρμάρινη σκακιέρα. Θαυμάστε την κατάστασή της… Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

*** Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία: Οι επικοινωνιακοί τακτικισμοί του κ. Τατούλη

Σε μία εποχή που η χώρα μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και αρκετοί συμπολίτες μας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης εξακουλουθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να είναι «θορυβώδης», εκμεταλλευόμενος το λαϊκό αίσθημα, θεωρώντας το ως εφαλτήριο για να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μάλιστα, πολλές από τις εκάστοτε δηλώσεις του είναι αυτοαναιρούμενες, αρκεί να υπενθυμίσω ότι: 1. Πρωτοστάτησε στο δημοψήφισμα ώστε να υπερψηφιστούν τα μέτρα που πρότειναν οι δανειστές, ενώ στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο κάλεσε τους πολίτες της Πελοποννήσου να μην ανταποκριθούν στα μνημονιακά μέτρα, εφόσον δε γίνει μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 30% και μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων κατά 50%. 2. Κατηγορεί τον κ. Βουδούρη και τον κ. Δέδε ότι «εγκατέλειψαν» την Περιφέρεια, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία της Ν.Δ. Θεωρώ ότι μεγαλύτερη υποκρισία δεν υπάρχει και, δυστυχώς, σ’ αυτό τον κατήφορο έχει παρασύρει τους αντιπεριφερειάρχες και τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Άλλωστε, η πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 3-8-2015, ήταν πολύ περιορισμένη, γι’ αυτό ακριβώς κατέθεσα εμπλουτισμένη πρόταση με συγκεκριμένα μέτρα, με την πεποίθηση ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης, αφενός, πρέπει τα βάρη να τα επωμισθούν αναλογικά όλοι οι πολίτες (όχι κάποιοι να κερδοσκοπούν) και, αφετέρου, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γενναίες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση (κάποιοι βαφτίζουν τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, ως μεταρρυθμίσεις), αλλά και μέτρα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. Βεβαίως, πρέπει να μειωθεί ο μισθός όχι μόνο των βουλευτών, αλλά και τα προνόμια όλων των στελεχών που κατέχουν πολιτικές θέσεις στο Δημόσιο και στην Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού. Είναι προφανές ότι η περικοπή των προνομίων των πολιτικών στελεχών έχει προπάντων συμβολικό χαρακτήρα. Άλλωστε, όπως τόνισα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. περιφερειάρχης, για να είναι συνεπής με τα λεγόμενά του, θα μπορούσε ως συμβολική κίνηση να μη διπλασιάσει τον αριθμό των θεματικών αντιπεριφερειαρχών (προεκλογικό δωράκι της προηγούμενης κυβέρνησης). Οφείλω να τονίσω ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από σωστό στρατηγικό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα και όχι από μεγάλα λόγια και επικοινωνιακούς τακτικισμούς. Παναγιώτης Αλευράς Γεωπόνος, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην αντιπεριφερειάρχης - 

***  Εντυπωσιακή η έκθεση ζωγραφικής της Πέρσας Παρίσσου στην Κυπαρισσία! 

Εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, είναι η 13η ατομική έκθεση της Μεσσήνιας εικαστικού, Πέρσας Παρίσσου, με θέμα «40 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας», που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό το απόγευμα της Τετάρτης στο κτήριο που προορίζεται να στεγαστεί το Λαογραφικό Μουσείο, στην πλατεία Πλατάνου, στο Κάστρο της Κυπαρισσίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν με μια λιτή κι απέριττη τελετή, παρουσία ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων συλλόγων από ολόκληρη τη Μεσσηνία και όχι μόνο. Η έκθεση θα λειτουργήσει στην Κυπαρισσία μέχρι και αύριο, και ώρες 19.00 - 23.00, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στους Γαργαλιάνους, όπου θα παρουσιασθεί στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 9 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα. Θα λειτουργήσει 9 - 11 του μήνα, κατά τις ώρες 19.00 - 23.00. Από προχθές το απόγευμα, λοιπόν, το φιλότεχνο κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα έργα της Πέρσας Παρίσσου με την ανεξάντλητη έμπνευση, τα ζωντανά και λαμπερά χρώματα και τα υπέροχα θέματα που επιλέγει, εκφράζοντας το πηγαίο ταλέντο της και την αγάπη για τη ζωή! Πίνακες ζωγραφικής με διάφορες τεχνοτροπίες, που αναδύουν και εκπέμπουν έντονα συναισθήματα! Αξίζει να τονισθεί πως η Πέρσα Παρίσσου έχει πτυχίο BA University of Bolton, England, έχει κάνει 12 ατομικές και έχει λάβει μέρος σε 45 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Σήμερα, παρακολουθεί μαθήματα για το πτυχίο MA in Design στο Middle Essex University! Στα εγκαίνια της έκθεσης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με τη σύζυγό του Ευγενία Σαμαρά, ο αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, ενώ ξεχωριστή και ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της διακεκριμένης Μεσσήνιας υψιφώνου Τζένης Δριβαλά! - 

***  Απίστευτη ιστορία φοροδιαφυγής στην Κνωσό!

Τελικά το εθνικό... σπορ της φοροδιαφυγής στα τουριστικά θέρετρα δεν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά προχωρά σε σημεία και υπηρεσίες που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς. Όπως στο κατάστημα αναμνηστικών που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το οποίο ανήκει σε έναν κρατικό φορέα, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού. Ακόμα και σε έναν τέτοιο χώρο, η παραβατική συμπεριφορά φαίνεται να αποτελούσε εδώ και καιρό μια καθημερινή πρακτική. Η αρχή για τον ξετύλιγμα του... μίτου της Αριάδνης έγινε μετά από καταγγελίες τουριστών ότι δεν πήραν απόδειξη από το συγκεκριμένο κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού δεν πήραν αποδείξεις για τις αγορές τους. Αυτό κινητοποίησε τους ελεγκτές της εφορίας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον συγκεκριμένο χώρο, παριστάνοντας τους τουρίστες. Μετά από αρκετή ώρα παρακολούθησης των όσων γίνονταν στο πωλητήριο και καταγραφή των κινήσεων των οκτών υπαλλήλων του καταστήματος, αποφάσισαν να επέμβουν. Και βρέθηκαν εμπρός σε ένα πραγματικά εξοργιστικό σκηνικό παρανομίας και αδιαφάνειας που σίγουρα δεν αρμόζει σε καμιά ιδιωτική επιχείρηση στην ελληνική επικράτεια. Πολύ δε περισσότερο σε έναν χώρο που υπάγεται σε κρατικό φορέα. Το πρώτο και άμεσα αντιληπτό και από τον πιο αδαή, ήταν ότι δεν έκοβαν αποδείξεις από την ταμειακή μηχανή. Αντ' αυτού, κατέγραφαν το ποσό που εισέπρατταν σε ένα απλό πρόχειρο βιβλίο. Όταν οι ελεγκτές ανέλαβαν δράση, η δικαιολογία των υπαλλήλων ήταν ότι είναι συνήθης πρακτική, γιατί δεν... προλαβαίνουν να εξυπηρετούν τους πελάτες λόγω φόρτου εργασίας. Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν χτυπούν αποδείξεις στην ταμειακή μηχανή απάντησαν ότι ήταν χαλασμένη. Όμως μετά από εξέταση, οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι η μηχανή ήταν σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Αυτό πάντως που τους εξέπληξε ήταν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ταμειακή δεν ήταν καν δηλωμένη στην Εφορία και ήταν... παράνομη. Στις πιεστικές ερωτήσεις των εφοριακών εμπρός σ' αυτό το όργιο παρανομιών και παράτυπων ενεργειών, οι υπάλληλοι του καταστήματος πέρασαν πλέον στην τελευταία γραμμή... άμυνας (και παραλογισμού). Υποστηρίζοντας ότι αυτό γίνεται εδώ και χρόνια. Και ότι δεν εκδίδουν αποδείξεις με «άνωθεν εντολές», χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύψουν ποιοι ήταν αυτοί η ανώτεροι υπάλληλοι της υπηρεσίας που έδωσαν εντολή για τέτοια παράνομη συμπεριφορά. Οι ελεγκτές καταλόγισαν 534 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων ταμειακής μηχανής (μόνο για την μία ημέρα που βρίσκονταν εκεί...) ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παραβάσεων φορολογικών και όχι μόνο.Ο κ. Ξυδάκης Για το θέμα έγινε γνώστης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος σε δήλωσή του είπε ότι: «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον». Ας ελπίσουμε ότι δεν για άλλη μια φορά ότι η υπόσχεση δεν θα αποδειχθεί φρούδα και ότι η υπόθεση δεν θα χαθεί σε πορίσματα και ΕΔΕ. Γιατί αν έχουμε φθάσει στο σημείο σε ένα τόσο προβεβλημένο μέρος, μέρα μεσημέρι, υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα να παρανομούν με τόσο οφθαλμοφανή τρόπο, τότε μάλλον έχουμε πολύ σημαντικό πρόβλημα ως κοινωνία.Πηγή: Πρώτη Θέμα - 

*** Κτηματογράφηση σε Μικρομάνη, Ελαιοχώρι, Καρτερόλι, Πιπερίτσα και Μαυρομμάτι Παμίσου

Κτηματογράφηση θα διενεργηθεί από την Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ στις περιοχές Μικρομάνη, Ελαιοχώρι, Καρτερόλι, Πιπερίτσα και Μαυρομμάτι Παμίσου. Η υποβολή δηλώσεων ξεκινά στις 17 Αυγούστου και θα διαρκέσει 3 μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και 6 μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο. Για τη διευκόλυνση της κτηματογράφησης, ο δήμαρχος και ο γενικός διευθυντής της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ υπέγραψαν σύμβαση χρησιδανείου, με την οποία παραχωρείται από το Δήμο Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα η χρήση των οικίσκων 10 και 11 του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου Καλαμάτας, καθένας εκ των οποίων έχει επιφάνεια 50 τ.μ. Εκεί θα στεγασθεί το Γραφείο Κτηματογράφησης, όπου θα υποβάλλονται οι δηλώσεις. Πληροφορίες μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας θα αναρτηθεί banner, για απευθείας πρόσβαση στη σχετική επιμέρους σελίδα της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου. - 

*** Ξεκινούν οι δημοπρατήσεις στο τμήμα Πάτρα-Πύργος 

 Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργου, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σημείωσε σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη ότι τη σχετική απόφαση έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο οδικός άξονας αποτελεί κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα), αλλά αφαιρέθηκε βάσει του νόμου 4219/13 για την επανεκκίνηση των τεσσάρων οδικών έργων παραχώρησης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ, έχει ολοκληρωθεί κατά 25% και θα δημοπρατούνταν τον Ιούλιο του 2014 από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός ανετράπη και η νέα διοίκηση του αρμόδιου υπουργείου έχει αποφασίσει να «σπάσει» τον οδικό άξονα, μήκους 75 χλμ., σε έως οκτώ τμήματα. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση του άξονα είναι να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020. Με την κατάτμηση του έργου σε πολλές και διαφορετικές εργολαβίες, στο όνομα της μάχης με τα μεγάλα συμφέροντα που έχει κηρύξει ο Χρ. Σπίρτζης, διαφωνούν στελέχη των κατασκευών. Κι αυτό επειδή θεωρούν ότι θα είναι προβληματικός ο έλεγχος της προόδου εργασιών οκτώ διαφορετικών κομματιών, ενδεχομένως από ισάριθμους διαφορετικούς αναδόχους. Κι αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει σημαντικά την πρόοδο υλοποίηση του άξονα, όπως αναφέρουν. - 

***  Συνεχίζονται οι υποτροφίες από το κληροδότημα Λυκούργου Σκιά         
     
Τη συνέχιση της χορήγησης υποτροφιών του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά» σε 14 υπότροφους για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Οι υποτροφίες χορηγούνται από τα έσοδα του κληροδοτήματος και κάθε υπότροφος θα λάβει 4.800 ευρώ για την ετήσια στήριξη των σπουδών του. Συνολικά,  θα δοθούν από το κληροδότημα 67.200 ευρώ.
Η αξιοποίηση των ακινήτων του κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά» από το Δήμο Καλαμάτας επιτρέπει την παροχή οικονομικής υποστήριξης προς τους: Παναγιωτόπουλο Μιχαήλ του Σταύρου, Νικολακέα Σωτήριο του Κωνσταντίνου, Ηλιόπουλο Ευάγγελο του Κωνσταντίνου,  Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου, Γκόνη – Ρήγα Παναγιώτα – Μαρία του Γεωργίου, Ξενούλη Μαρία του Παναγιώτη, Ψυχογιό Ιωάννη του Παναγιώτη, Μαυριτσάκη Παναγιώτη του Ιωάννη, Ηλιόπουλο Παναγιώτη του Αναστασίου, Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου, Σπηλιόπουλο Απόστολο του Αναστασίου, Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη, Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά και Αλαγά Ραφαήλ – Κωνσταντίνο του Παναγιώτη. 

***  Προσπάθεια να «σπάσει» η Καλαμάτα ρεκόρ Guinness

 Προσπάθεια να «σπάσει» η Καλαμάτα το ρεκόρ Guinness στο χορό bachata θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Η bachata είναι είδος αργού χορού της Λατινικής Αμερικής και για να «σπάσει» το μέχρι σήμερα ρεκόρ Guinness (το έχει η Ισπανία), απαιτούνται περισσότεροι από 702 χορευτές, που θα χορεύουν ταυτόχρονα για 15 λεπτά μια χορογραφία η οποία έχει ετοιμασθεί. Την ορθή εκτέλεση της χορογραφίας θα επιβλέψει 12μελής επιτροπή, την οποία θα εκπαιδεύσει ο οργανισμός των Ρεκόρ Guinness. Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκε με το δήμαρχο ο Μάριος Ιωαννίδης, παρουσία του προέδρου της «Φάρις». Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 70 ομάδες από 22 πόλεις, ενώ στην Καλαμάτα εργάζονται για την εκδήλωση 6 χορευτικές ομάδες. Κατά την εκτίμησή του, θα έλθουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα περί τους 1.000 επισκέπτες για την εκδήλωση, ενώ αυτή θα αποτελέσει γεγονός που θα προβάλει την πόλη. - 

***  Σημαντική ρύθμιση και διάσωση σπιτιού για ζευγάρι με χρέη 223.000 ευρώ         
      
Πολύ σημαντική ρύθμιση για τα χρέη του, τουλάχιστον για ένα χρόνο, κέρδισε ζευγάρι που εντάχθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Το ζευγάρι έχει δύο ανήλικα παιδιά και οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας έχουν υπολογισθεί στα 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Για χρέη που αγγίζουν τα 223.000 ευρώ θα καταβάλλουν ο καθένας 40 ευρώ το μήνα και η ρύθμιση θα εξετασθεί και πάλι το Φεβρουάριο. Επίσης, για τη διάσωση του σπιτιού τους που έχει υποθηκευτεί λόγω των δανείων, έπειτα από 5 χρόνια περίοδο χάριτος, θα καταβάλλουν 124 ευρώ ο καθένας το μήνα.
   Η απόφαση για τη γυναίκα
Χρονικά η πρώτη θετική απόφαση ήρθε για τη 47χρονη γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος, ενώ πλέον είναι άνεργη από τον Αύγουστο του 2011 και ψάχνει να βρει δουλειά. Οι οφειλές της σε τράπεζες είναι συνολικά 184.288,26 ευρώ, εκ των οποίων ένα στεγαστικό δάνειο 109.390,65 ευρώ κι ένα καταναλωτικό 51.480,93 ευρώ έχουν προσημείωση για την κύρια κατοικία της οικογένειας.
Η πρώτη κατοικία έχει εμβαδόν 100 τ.μ. και η γυναίκα κατέχει το 50%. Η συνολική αξία του σπιτιού εκτιμήθηκε στα 55.808,62 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η 47χρονη έχει περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής, χωρίς δόλο και αποφάσισε τη ρύθμιση των χρεών της με επαναπροσδιορισμό της κατάστασης σε νέα δικάσιμο έπειτα από ένα χρόνο, προκειμένου να εξετασθεί αν έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της.
Έτσι όρισε να πληρώνει 40 ευρώ το μήνα και με επαναπροσδιορισμό σε νέα δικάσιμο στις 11 Φεβρουαρίου του 2016.
Για τη διάσωση του σπιτιού το δικαστήριο όρισε ότι έπειτα από περίοδο χάριτος 5 ετών, θα ξεκινήσει να καταβάλει 124 ευρώ κάθε μήνα για διάρκεια 15 ετών.
  Και για το σύζυγο
Ακολούθησε η θετική απόφαση από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και για τον 48χρονο σύζυγό της, ο οποίος εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία και το εισόδημά του τον Αύγουστο του 2013 ήταν 1.085,19 ευρώ το μήνα. Το μηνιαίο εισόδημά του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, και το δικαστήριο κρίνει ότι και για τα επόμενα έτη δεν αναμένεται βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης.
Ο 48χρονος έχει ως οφειλές, ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 51.480,93 ευρώ και δύο στεγαστικά δάνεια με συνολική οφειλή 148.162,32 ευρώ. Το ένα στεγαστικό δάνειο και το καταναλωτικό είναι κοινό με τη σύζυγό του και γι’ αυτά υπάρχει υποθήκη του σπιτιού.
Μαζί με τη σύζυγό του οφείλει άλλα δύο καταναλωτικά δάνεια ύψους 23.408,68 ευρώ.
Συνολικά, οι δικές του οφειλές υπολογίσθηκαν στα 223.053,34 ευρώ.
Ο 48χρονος κατέχει το άλλο 50% του σπιτιού.
Και γι’ αυτόν το δικαστήριο όρισε επαναπροσδιορισμό της κατάστασης σε νέα δικάσιμο έπειτα από ένα χρόνο, προκειμένου να εξετασθεί αν έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα του.
Έτσι θα πληρώνει 40 ευρώ το μήνα και με επαναπροσδιορισμό σε νέα δικάσιμο στις 18 Φεβρουαρίου του 2016.
Για τη διάσωση του σπιτιού το δικαστήριο όρισε ότι ύστερα από περίοδο χάριτος 5 ετών, θα ξεκινήσει να καταβάλει 124 ευρώ κάθε μήνα για διάρκεια 15 ετών.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Το Facebook Messenger πλέον δεν απαιτεί λογαριασμό στο Facebook         
      
Το Facebook ανανεώνει το Messenger και πλέον δεν απαιτείται να έχει κάποιος λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή
Με το τελευταίο update που κυκλοφόρησε το Facebook για την εφαρμογή μηνυμάτων του επιτρέπει στους χρήστες σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν το Messenger ακόμα και αν δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook, χρησιμοποιώντας το νούμερο του κινητού τους τηλεφώνου και ένα όνομα.
Η κίνηση αυτή του Facebook κάνει το Messenger αυτόνομη εφαρμογή δωρεάν επικοινωνίας και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε εφαρμογές όπως είναι το Viber μιας και αναμένεται να τους “κλέψει” κόσμο αφού πλέον θα μπορούν να μιλάνε με χρήστες του Facebook και μη, μέσα από το Messenger.
Η αναβάθμιση του Messenger είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες Android και iOS συσκευών.  www.newsit.gr  .-
 
***  Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας»         
      
Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», που ξεκίνησαν πριν από χρόνια, με τα τελικά να γίνονται στο ιδιωτικό νησί του Σκορπιού, όπως αναφέρουν ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.
Επίσης, σήμερα το συνεργείο θα μεταβεί στην Πρέβεζα, πόλη καταγωγής του σκηνοθέτη Χ. Τσόκα, για ορισμένα συμπληρωματικά γυρίσματα. Αύριο, δε, οι εκπρόσωποι του ντοκιμαντέρ έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με το δήμαρχο Λευκάδας, Κ. Δρακονταειδή, που βοήθησε στην επικοινωνία με την οικογένεια Ριμπολόβλεφ. Εν συνεχεία, 6 άτομα του συνεργείου θα μεταβούν με την ιδιωτική θαλαμηγό της οικογένειας Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό για τη πραγματοποίηση των τελευταίων σκηνών του ντοκιμαντέρ.
 
***  Το έκλεψε στη Νεάπολη, το έκρυψε στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα είχε φέρει και έκρυψε ένας 19χρονος Αλβανός το μηχανάκι που είχε κλέψει από τη Νεάπολη Λακωνίας. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 22 με 23 Ιουλίου. Προχθές η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας πραγματοποίησε έρευνα σε σπίτι 20χρονου Αλβανού, όπου και βρέθηκε. Όπως αποκάλυψε ο 20χρονος, τη μοτοσικλέτα είχε κρύψει ο 19χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. - 
  
***  Η απόφαση του περιφερειάρχη για τα νερά κολύμβησης στη Μεσσηνία         
     
Την απόφαση για την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, για την κολυμβητική περίοδο 2015.
Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων θαλασσινού νερού, για τα οποία έγινε λήψη από τις ακτές της Μεσσηνίας τους μήνες Μάιο έως και Ιούλιο του 2015, πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.
Παράλληλα, έγιναν αυτοψίες των εποπτών ∆ημόσιας Υγείας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της ∆ιεύθυνσης ∆ημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που εξετάζουν μακροσκοπικά την κατάσταση των ακτών και της επιφάνειας της θάλασσας κατά την ώρα της δειγματοληψίας.
Στην απόφαση του κ. Τατούλη αναφέρεται ότι επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης της Μεσσηνίας και συνιστάται:
-Η αποφυγή κολύμβησης στις εκβολές αγωγών ομβρίων υδάτων (50 μ. εκατέρωθεν) ιδίως έπειτα από βροχή.
-Απαγορεύεται η κολύμβηση σε απόσταση μικρότερη των 200 μ. από τα στόμια εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και τις εκβολές ποταμών, χειμάρρων.
-Απαγορεύεται η κολύμβηση εντός των λιμανιών, των μόνιμων αγκυροβολίων και των ναυπηγείων.
-Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων στις περιοχές κολύμβησης.
-Οι Δήμοι των περιοχών κολύμβησης υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την τήρηση της καθαριότητας στις ακτές κολύμβησης σε συνεχή βάση, όπως: Τακτική αποκομιδή απορριμμάτων και τοποθέτηση ικανού αριθμού δοχείων συλλογής αυτών. Ορισμός υπευθύνου για την τήρηση της καθαριότητας των ακτών και την επισήμανση/αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής όπως αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ντους κ.ά. 

*** «Η Καλαμάτα είναι πόλος έλξης για να έρχονται σπουδαίοι αθλητές…» 

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ Στην Καλαμάτα βρέθηκαν για προετοιμασία, ο Έλληνας πρωταθλητής των καταδύσεων Γιώργος Σακκάς (είναι Μεσσήνιος με καταγωγή από το Πήδημα) και οι Γάλλοι πρωταθλητές, με σπουδαίες διακρίσεις στο «παλμάρε» τους, Γκιγιόμ Νέρι και Μόργκαν Μουργκίς, ενόψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεών τους. Στην πόλη μας βρίσκεται και το στέλεχος της Εθνικής ομάδας Καταδύσεων, Σταύρος Καστρινάκης, που έχει μεγάλη συμβολή στην επιτυχημένη διοργάνωση Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στην Καλαμάτα. Παράλληλα, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πριν λίγες εβδομάδες διεξήχθη το Μεσογειακό Κύπελλο Καταδύσεων, ενώ το επόμενο διάστημα θα φιλοξενηθούν το Ευρωπαϊκό και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με την ευκαιρία αυτών των σημαντικών διοργανώσεων, δόθηκε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας όπου μίλησαν οι: Σταύρος Καστρινάκης, στέλεχος της Εθνικής ομάδας Καταδύσεων και υπεύθυνος των πρωταθλημάτων ελεύθερης κατάδυσης την τελευταία 5ετία στην Καλαμάτα: «Στην Καλαμάτα, την τελευταία 5ετία έρχονται αθλητές ελεύθερης κατάδυσης απ’ όλο τον κόσμο για να κάνουν την προετοιμασία τους. Εδώ συναντούν ιδανικές συνθήκες. Πρόσφατα διεξήχθη το Μεσογειακό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας. Τέλος Αυγούστου θα φιλοξενηθεί το Ευρωπαίκό Κύπελλο και θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για δύο εβδομάδες βρέθηκαν εδώ για προετοιμασία οι Γάλλοι πρωταθλητές Γκιγιόμ Νέρι και Μόργκαν Μουργκίς, ενόψει της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κύπρο. Οι δύο αυτοί αθλητές, έχουν σπουδαίες επιδόσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα προσπαθήσουν να κάνουν ρεκόρ. Είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την προετοιμασία τους στην Καλαμάτα, αλλά και τη διαμονή τους εδώ». Γιώργος Σακκάς, πρωταθλητής Ελλάδος: «Βρίσκομαι στην Καλαμάτα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, για προετοιμασία και θα παραμείνω όλο τον Αύγουστο. Είναι μεγάλη τιμή που έχουμε εδώ τον Σταύρο Καστρινάκη, που είναι στέλεχος της εθνικής ομάδας και διοργανώνει με ιδιαίτερη επιτυχία σπουδαίους αγώνες. Παράλληλα, διοργανώνει “Training Camp” (συνεδρίες προπόνησης), με μοναδικό τρόπο. Οι συνθήκες εδώ είναι ιδανικές. Ελπίζω η Καλαμάτα να ξαναδιοργανώσει παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο πήρε για λίγους ψήφους εφέτος η Κύπρος. Η Καλαμάτα αποτελεί πόλο έλξης για να έρχονται σπουδαίοι αθλητές ελεύθερης κατάδυσης». Γκιγιόμ Νέρι, Γάλλος πρωταθλητής: «Είναι η πέμπτη χρονιά που έρχομαι στην Καλαμάτα, είτε για αγώνες, είτε για προετοιμασία. Εδώ είναι τέλειες οι συνθήκες. Κάθε πρωί η θάλασσα είναι γαλήνια και μπορείς να κάνεις πολύ καλή προπόνηση, ώστε να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στους αγώνες σου. Παράλληλα, με τις οικογένειές μας επισκεφθήκαμε αρκετά όμορφα μέρη». Μόργκαν Μουργκίς, Γάλλος πρωταθλητής: «Γεννήθηκα στη Μασσαλία, η οποία ιδρύθηκε από Έλληνες πριν από 2.600 χρόνια. Έρχομαι συνέχεια στην Καλαμάτα για προετοιμασία και παράλληλα συνδυάζω προπόνηση με διακοπές. Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για προπόνηση. Ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου θα προσπαθήσω να πλησιάσω τις επιδόσεις μου». Χάρης Βγενής, πρόεδρος ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος», δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας: «Ως Δήμος Καλαμάτας είμαστε πολύ χαρούμενοι που έρχονται εδώ αθλητές μεγάλης εμβέλειας για προετοιμασία. Η πόλη μας είναι ένα πρότυπο κέντρο Ελεύθερης Κατάδυσης. Συντάσσουμε μελέτη για καινοτόμες δράσεις όσον αφορά τις Ελεύθερες Καταδύσεις». - 

*** Έντυπο για συκοκαλλιέργεια τύπωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας          
     
Με στόχο έκδοση και για άλλα Μεσσηνιακά προϊόντα
 Το πρώτο της έντυπο, το οποίο αφορά στην καλλιέργεια της συκιάς, εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή του στους συκοπαραγωγούς Δήμους και στη ΣΥΚΙΚΗ. Επίσης, θα διατεθεί από τους γεωπόνους της υπηρεσίας κατά τις επισκέψεις τους σε συκοκαλλιέργειες.
Πάντως, σκοπός είναι η έκδοση να συνεχισθεί και, όπως τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας, «σκεπτόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και για άλλα προϊόντα. Στόχος είναι η υποστήριξη των παραγωγών».
Για την έκδοση συνεργάστηκαν οι γεωπόνοι Κυριάκος Σκούλικας, Ευσταθία Αθανασοπούλου, Αναστάσιος Πάττας και Αφροδίτη Κλείδωνα.
Το πρώτο
Το 20σέλιδο έντυπο περιλαμβάνει διάφορα κεφάλαια, ξεκινώντας με γενικές πληροφορίες, τα χαρακτηριστικά της συκιάς και τις ποικιλίες της και φτάνοντας έως τις καλλιεργητικές φροντίδες που απαιτούνται, τις ασθένειες που απειλούν την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την αποξήρανση.
Στο μήνυμά του στο φυλλάδιο ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Διεύθυνση, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής στη Μεσσηνία και θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των καλλιεργητών, προχώρησε στην έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου, επιλέγοντας για αρχή τη Συκιά, μια παραδοσιακή καλλιέργεια της περιοχής μας, με διαχρονική αξία και προοπτική.
Ευελπιστούμε ότι οι αναγνώστες του φυλλαδίου, καλλιεργητές συκιάς και μη, θα αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη σημαντική αυτή καλλιέργεια της Μεσσηνίας».
Στη Μεσσηνία
Στο έντυπο αναφέρεται ότι το 2013 η παγκόσμια παραγωγή σύκων, νωπών και ξηρών, έφθασε τους 1.118.000 τόνους, με κυριότερες παραγωγούς χώρες την Τουρκία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, το Ιράν, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Τυνησία και την Πορτογαλία. Η παραγωγή ξηρών σύκων υπολογίζεται σε 104.800 τόνους παγκοσμίως, εκ των οποίων 55.000 τόνους παράγει η Τουρκία.
Στην Ελλάδα η συκιά καλλιεργείται πλέον σε περιορισμένη έκταση, συνολικά 21.000 στρεμμάτων, αφενός μεν για την παραγωγή νωπών σύκων σε διάσπαρτους γεωγραφικά, μη οργανωμένους συκεώνες, αφετέρου δε για παραγωγή ξηρών σύκων, συστηματικά, κυρίως στην Πελοπόννησο (Μεσσηνία και Λακωνία) και την Εύβοια.
Η ελληνική παραγωγή ξηρών σύκων από 23.757 τόνους το 1975 έχει μειωθεί στους 6.000 τόνους περίπου, που προωθούνται κυρίως για εξαγωγή, με βασικούς προορισμούς, διαχρονικά, την Ιταλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Αυστρία και την Αυστραλία, τη Γερμανία με πτωτικό ενδιαφέρον και την Πολωνία και την Τσεχία ως ανερχόμενες αγορές.
Στη Μεσσηνία, η καλλιέργεια της συκιάς παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού τοπίου και βασική παράμετρο της γεωργικής οικονομίας ορισμένων περιοχών της («συκοχώρια»). Σήμερα καταλαμβάνει έκταση 9.000 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται περί τα 180.000 δένδρα.
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Από χθες καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων σε 235.463 δικαιούχους του ΟΓΑ

Καταβλήθηκαν χθες από τον ΟΓΑ τα επιδόματα β΄ τριμήνου, δηλαδή το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολυτέκνων Οικογενειών. Τα επιδόματα δικαιούνται όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι 26 Ιουνίου και πληρούν τις προϋποθέσεις. Η δε πληρωμή αυτή αφορά 235.463 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές ανέρχεται σε 64.921.421,42 ευρώ. Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 26/6 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού ( www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ. Επισημαίνεται ότι μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 ο αιτών πρέπει να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε. - 

***  Γλυκιά εικόνα στην Καλαμάτα

Πριν κάθε πρωί στηθεί σ’ ένα σημείο του πεζόδρομου της Αριστομένους ή στην πλατεία παίζοντας βιολί, έχει ένα άλλο καθήκον που επιβάλλει στον εαυτό του: ταΐζει ψωμί τα περιστέρια. Κι αυτά, βέβαια, σπεύδουν να ανταποκριθούν στην προσφορά του. Όμορφη εικόνα… Ω. -

***  Τα ακραία ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν         
     Για τα Beach party - river party και όλα τα …parties, συναυλίες, κ.λπ. σε κοινόχρηστους θερινούς χώρους, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών με πρόσφατη εγκύκλιό της λέει stop! Βέβαια, πρόκειται για την περιφερειακή γραμματεία της Κρήτης, η οποία τελεί υπό το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά μέχρι στιγμής, ως εγκύκλιος, δεν έχει ανακληθεί.
Το κακό τελικά στην Ελλάδα είναι πως κάτι ή θα είναι ανεξέλεγκτο ή θα πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο…
Όπως για παράδειγμα η τρομερή και φοβερή απαγόρευση για το τσιγάρο. Πόσα γράφτηκαν, πόσα ακούστηκαν επί μήνες; Και το αποτέλεσμα; Μηδέν. Δεν υπήρξε άνθρωπος τότε που να μη συμφώνησε ότι οι μη καπνιστές έχουν ισχυρό δικαίωμα να μην αναπνέουν τον καπνό του διπλανού τους, αλλά εξίσου δικαιώματα έχουν και αυτοί που έχουν επιλέξει να καπνίζουν. Τα ακραία μέτρα, με τις απόλυτες απαγορεύσεις, οδήγησαν στο να γράψουν όλοι το νόμο αυτό στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και να μην εφαρμοσθεί σχεδόν καθόλου.
Το ίδιο ακραία, φαίνεται πως είναι και η συγκεκριμένη οδηγία, η οποία έτσι όπως ορίζεται, είναι λάθος.
Η απαγόρευση αφορά τα beach party και τις ηχητικές εγκαταστάσεις πολλών ντεσιμπέλ που ξεσηκώνουν ολόκληρες περιοχές. Προσέξτε όμως, τα beach parties και όχι τα beach bars!
Ακόμα όμως και για τα beach parties, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Προφανώς και οι διακοπές δεν ορίζονται από τη δυνατή μουσική και αλκοόλ στην ακρογιαλιά για όλους.  Αρκετοί τη λέξη διακοπές τη συνδέουν μόνο με τις λέξεις ξεκούραση και ηρεμία.
Και όπως λέγαμε παραπάνω ότι δικαιώματα έχουν οι μη καπνιστές, αλλά τόσα έχουν και οι καπνιστές. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Απόλυτα σεβαστή η απαίτηση για ήρεμες διακοπές, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά, των νέων που αναζητούν μόνο τη διασκέδαση σε κάθε της μορφή. Και αποτελεί - καλώς ή κακώς για κάποιους- ένα σημαντικό κομμάτι του τουρισμού μας.
Πώς θα αγνοήσεις λοιπόν αυτή την ανάγκη μιας μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας και θα βάλεις απλώς μια απαγόρευση, χωρίς διαβαθμίσεις και όρια;
Και ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες, υπάρχει και μια άλλη. Οι μόνιμοι κάτοικοι της κάθε παραλιακής περιοχής, που σε πολλές περιπτώσεις υποφέρουν μερόνυχτα ολόκληρα από τον αφόρητο θόρυβο της παραλίας.
Εδώ ακριβώς είναι ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Να είσαι δίκαιος και να βρίσκεις της σωστή λύση. Και όχι "πονάει χέρι, κόβει χέρι"!
Βίκυ Βετουλάκη

*** ΒΟΜΒΑ: Tέλος όλα τα επιδόματα!
psalidi
-  "Μαχαίρι" κρατά το κουαρτέτο των δανειστών, και με αυτό όπως αναμένεται θα "κόψει¨ κάθε επίδομα για κάθε Έλληνα πολίτη που το ετήσιο εισόδημα του υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ. Το θέμα του ελάχιστου επιδόματος τίθεται στο τραπέζι γιατί με τον τρόπο αυτό πιστεύουν πως θα εξοικονομηθεί ένα δις τον χρόνο απο τα έξοδα του κράτους.
Αυτό σημαίνει πως κόβεται το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα προς πολυτέκνους, τα επιδόματα για φοιτητές, και όλα τα επιδόματα του ΟΓΑ.
Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα είναι 200 ευρώ ανά άτομο ή 300 ευρώ για ζευγάρι που θα αυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε παιδί.

***  ΒΟΜΒΑ: Kαταστρέφουν την ΚΩ!
Κos
-   Δεν ξέρουμε αν τα όσα συμβαίνουν στην Κω, οφείλονται σε ανικανότητα, σε λάθος χειρισμούς η σε επιπολαιότητα. Το σίγουρο είναι πως ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης αυτής, είναι και θα είναι ο Ελληνικός Τουρισμός.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Κως αποτελεί τον 4ο μεγαλύτερο πόλο έλξης τουριστών στην Πατρίδα μας. Γεγονός που φαίνεται πως ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν οι υπεύθυνοι. Άραγε με το "φιλικό πρόσωπο" που έδειχναν προς του απανταχού εν δυνάμει μετανάστες, είχαν υπολογίσει τα αποτελέσματα που θα επακολουθούσαν; Μετανάστες σε όλα τα νησιά, κοιμούνται όπου βρουν, (για τις σωματικές τους ανάγκες να μην αναφερθούμε), έχουν αφεθεί στο έλεος της καλής θέλησης του Έλληνα πολίτη και των διαφόρων συλλόγων προς την αρωγή των μεταναστών.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, για την κατάσταση αυτή φταίει η Ευρώπη... η Ευρώπη νομίζουμε δεν έχει ευθύνη για την επίθεση "φιλίας" προς όποιον ήθελε να λαθρομεταναστεύσει στην χώρα μας, μιας και δεν είναι όλοι πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη Υπουργό, την κ. Χριστοδουλοπούλου την ευθύνη την έχουν οι Δήμοι. Σαφώς η Κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη. Έχει προταθεί από τον Απρίλιο να γίνει μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, όμως αυτό έγινε δύο μήνες αργότερα. Η δικαιολογία της κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν πως δεν υπάρχει καλή επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας... δηλαδή με τον σύζυγο της, για να μην ξεχνιόμαστε.
Αναρωτιόμαστε πως όλα αυτά τα άτομα θα ταυτοποιηθούν, ποιός θα αναλάβει αυτό το έργο, και ποιος θα αναλάβει στο τέλος την ευθύνη. Να μην ξεχνάμε πως είναι δυνατό ανάμεσα σε αυτό το μεγάλο πλήθος μεταναστών να έχουν παρεισφρήσει Τζιχαντιστές με σκοπό να εξαπλωθούν στην χώρα μας και στην συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να προστατεύει τα σύνορα, για την αποφυγή τέτοιων κινδύνων. Δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε άκαρδοι μπροστά στον πόνο των προσφύγων, αλλά να ελέγχουμε απο που έρχεται κάποιος και ποιός είναι.
Το σίγουρο είναι πως αυτή η κατάσταση με τους μετανάστες, μπροστά στα μάτια όλων αυτών των τουριστών δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα και εδώ η Κυβέρνηση φάνηκε μικρότερη των περιστάσεων, ανίκανη να διαχειριστεί μια κατάσταση, και αναλώνεται σε κινήσεις αντιπερισπασμού, αποδίδοντας αλλού τις δικές τις ευθύνες.
Από την χτεσινή διάσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα αυτό, φάνηκε πως απομακρύνθηκε από τον πρώτο ρόλο η αρμόδια Υπουργός, και αναλαμβάνει τα ηνία ο κ. Φλαμπουράρης. Υποψιαζόμαστε, με μάρτυρα και βοηθό το παρελθόν, πως σύντομα θα έχουμε την παραίτηση της κ. Χριστοδουλοπούλου. Προσωπική εκτίμηση βέβαια, αλλά πολύ πιθανή. Αναμένεται να δούμε αν θα επαναβεβαιωθούμε.

***  Απόφαση ΒΟΜΒΑ για όσους χρωστούν νοίκια!
apoadi areiopagoy
-  Απο εδώ και πέρα κινδυνεύουν με έξωση όσοι ενοικιαστές δεν πληρώνουν στην ώρα τους!
Ο 'Αρειος Πάγος, σε υπόθεση της Βόρειας Ελλάδας, απέρριψε τη πρόταση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, με την οποία ο ενοικιαστής ακινήτου που στεγάζει εστιατόριο κρίθηκε ότι πρέπει να αποδώσει το ακίνητο στον ιδιοκτήτη λόγω καθυστέρησης καταβολής των ενοικίων.
Σύμφωνα με τη υπόθεση ο ενοικιαστής (το 2008) καθυστέρησε να καταβάλει ενοίκια 8 μηνών (συνολικό ποσό 7,500 ευρώ) και ο ιδιοκτήτης, Δήμος της περιοχής, προέβη σε καταγγελία.
Έτσι, ο ενοικιαστής έπρεπε σε ένα μήνα, να καταβάλλει το ποσό αλλιώς να αποδώσει τη χρήση του στον ιδιοκτήτη.
Τελικά, το ποσό πληρώθηκε σε δύο δόσεις μέσα σε διάστημα 2 με 6 μηνών (πέραν του ορίου του ενός μήνα).
Ο ενοικιαστής, στο Εφετείο, υποστήριξε ότι η καθυστέρηση οφείλονταν σε οικονομικές δυσχέρειες λόγω οικογενειακών προβλημάτων υγείας και ότι η εφαρμογή των προθεσμιών αποτελεί παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.
Ωστόσο το Εφετείο, αποφάσισε πως ο ενοικιαστής όφειλε πλέον να αποδώσει το ακίνητο στον ιδιοκτήτη του .
Σήμερα ο Άρειος Πάγος δικαίωσε αυτη την απόφαση αφού δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης απο τον ενοικιαστή.
-  "Η οικονομική δυσχέρεια, δεν αποτελεί εύλογη αιτία μη καταβολής ενός μισθώματος, ούτε απαλλάσσει έναν ενοικιαστή από τις συνέπειες της υπερημερίας." ανέφερε ο Άρειος Πάγος.
"Η καθυστερημένη καταβολή των οφειλόμενων ενοικίων ισοδυναμεί με απόσβεση της οφειλής, παρ' όλα αυτά για τον ενοικιαστή εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση απόδοσης του ακινήτου. Σε περίπτωση δε που ο ενοικιαστής επιθυμεί να συνεχίσει να ενοικιάζει το ακίνητο, θα πρέπει να προχωρήσει σε νέο μισθωτήριο συμβόλαιο" απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο.

***  Αποκλειστικό: Το βρώμικο μυστικό της Μυκόνου
barche
-    "Στη Μύκονο βλέπουν Άραβα και του κάνουν τεμενάδες» λένε άνθρωποι της μυκονιάτικης νύχτας και δεν τελειώνει η ιστορία εκεί...
Τα τελευταία χρόνια ένα ιδιαίτερο κύκλωμα "κόβει και ράβει" στο νησί με κέρδη ανυπολόγιστα και έχει μετατρέψει το νησί σε παράδεισο "ηδονής" της Μεσογείου.
Επιχειρηματίες, προσλαμβάνουν κοπέλες άλλα και αγόρια πρόθυμα να "φτάσουν ψηλά" να εργαστούν ως χορευτές, σερβιτόροι-ρες, πωλητές κλπ και σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στα αυτιά μας τους πιέζουν για να επιδίδονται σε "θερμότερες" επαφές με vip πελάτες.
Οι κοπέλες και τα αγόρια συχνά δεν παίρνουν "φράγκο" ή στη καλύτερη περίπτωση ένα μικρό 10% ή "χρυσό ρολόι" σε αντίθεση με τους "προστάτες" τους που γεμίζουν τις τσέπες τους απο τη συνεχή πελατεία!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες συχνά το "δίκτυο" περιλαμβάνει χώρους διασκέδασης που συνεργάζονται με ξενοδοχεία, κοσμηματοπωλεία και άλλες επιχειρήσεις με χαμηλό προφίλ.
Το τίμημα για μια "εύκολη" ζωή περνάει απο πολλά δωμάτια (και σκάφη πολυτελείας) για τις κοπέλες και τα αγόρια που σπάνια καταγγέλουν τι υφίστανται αφου κατά κύριο λόγο το κάνουν συνειδητά.
Απίστευτες ιστορίες για πλούσιους Άραβες που πληρώνουν όσο -όσο, με αδυναμία σε περούκες και γυμνασμένα κορμιά και Ελβετούς επενδυτές με ιδιαίτερα γούστα (μέχρι και τραυματισμοί αναφέρθηκαν) κάνουν το γύρω του νησιού και μένουν εκεί σαν μυστικά που απαγορεύεται να βγούν παραέξω...
Εκεί που η σαμπάνια ρέει , τα πανάκριβα δωμάτια πάντα γεμάτα και η κρίση δεν γίνεται εμφανής ποτέ.

***  Welt: Πολυ κοντά σε συμφωνία Ελλάδας - δανειστών
union
-  Oλοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Welt am Sonntag». «Οι Θεσμοί βλέπουν μια ρεαλιστική πιθανότητα για συνεννόηση ως την Τρίτη σε μια συμφωνία επί της αρχής», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι σε έναν καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τα άμεσα μέτρα, ενώ τονίζεται ότι θα ήταν πιθανή μια απόφαση της Βουλής στην Αθήνα την Πέμπτη, και την Παρασκευή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε η Ελλάδα να πληρώσει στις 20 Αυγούστου την ΕΚΤ και δεν θα ήταν απαραίτητο ένα πρόγραμμα-γέφυρα και επιπλέον δισεκατομμύρια», συνεχίζει η εφημερίδα, αλλά επισημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΕ, επιφυλακτική σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές.
«Η γερμανική πλευρά κατέστησε σαφές ότι βλέπει σε κάποια σημεία ακόμη ανάγκη αποσαφήνισης, πχ σε ό,τι αφορά το πώς θα αντιμετωπιστεί στη συμφωνία η πιο πρόσφατη αρνητική οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα. Υπάρχει δε ανάγκη για συζήτηση στο θέμα των στόχων του προϋπολογισμού και στο ζήτημα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει, επικαλούμενο τις διαπραγματεύσεις οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», γράφει η «Welt am Sonntag».

***  Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες»
voultepsi
-  Η γραμματέας πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της μετανάστευσης.
Η κ. Βούλτεψη υπενθύμισε ότι και στις 14 Απριλίου είχε πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα και με την ίδια σύνθεση -με εξαίρεση τη συμμετοχή του κ. Φλαμπουράρη- σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο και πως τότε είχε ανακοινωθεί οι ίδιες αποφάσεις.
«Απ' ότι φαίνεται από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο και από "έκτακτη" σύσκεψη σε "έκτακτη" σύσκεψη -και ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά- η μόνη αλλαγή που συνέβη ήταν η …αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.
Επίσης παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε, όπως είπε, να μιλήσει για επαναπροωθήσεις και επαναπατρισμό, ότι προτίμησε να αναφερθεί στην ανάγκη για «ένταξη στον κοινωνικό ιστό», έδωσε συγχαρητήρια στην περιφέρεια και στους εθελοντές αλλά δεν αναφέρθηκε στα στελέχη του Λιμενικού που κατά μέσο όρο προβαίνουν σε 500 διασώσεις ημερησίως.
Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαχρονικές θέσεις του αλλά και με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια έστειλε και συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος.
Έφερε ως παράδειγμα μεταξύ άλλων το γεγονός ότι το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε κάθε ευρωπαϊκή επιχείρηση αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, όσα αναφέρει σχετικά η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2014, όσα αναφέρει σχετική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013, καθώς και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014.

***  Η Μέρκελ διαβάζει... ελληνική μυθολογία
mythology

Το πρόσφατο σκίτσο του Πάτρικ Τσαπέιν παντρεύει την ελληνική μυθολογία με το χρέος με το αποτέλεσμα να είναι το λιγότερο ενδιαφέρον.  Ο σκιτσογράφος  φιλοτέχνησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο σαν δασκάλα που διαβάζει μυθολογία στους εκπροσώπους της ΕΕ.
Μόνο που στη φαντασία του σκιτσογράφου ο ελληνικός μύθος που διαβάζει η Μέρκελ τελειώνει με τη φράση: «Και στο τέλος, η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της». «Μυθολογία», απαντά κάποιος απηυδισμένος Ευρωπαίος αξιωματούχος από το ακροατήριο της Καγκελαρίου, πιάνοντας με απελπισία το κεφάλι του

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Έκανε το μπάμ η Καλαμάτα με την επιστροφή του Άρη Γαλανόπουλου         
      
Στην ομάδα που ξεκίνησε το 1999 επιστρέφει ο Άρης Γαλανόπουλος, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής θα βοηθήσει πολύ την ομάδα την φετινή χρονιά και σήμερα μάλιστα βρέθηκε στην προπόνηση της Καλαμάτας.
Στόχος της χρονιάς όπως είχε δηλώσει ήταν η καλή πορεία αλλά με κινήσεις σαν του Γαλανόπουλου οι φίλαθλοι της Καλαμάτας έχουν δικαίωμα να κάνουν όνειρα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θαρρος» 

***   Ο Αργύρης Καμπούρης στην Τριφυλία!         
      
  Ολιγοήμερες διακοπές στην Τριφυλία κάνει αυτές τις μέρες η μεγάλη δόξα του ελληνικού μπάσκετ, Αργύρης Καμπούρης, που πλέον είναι υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού! Προχθές το βράδυ, μάλιστα, επισκέφθηκε το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας, με τον παίκτη του εφηβικού τμήματος του Ολυμπιακού, Νίκο Μάνδαλο από τα Φιλιατρά και τους γονείς του, Γιώργο και Βιβή Παντελάκη! 

 *** Τουρνουά δηλωτής στην Κυπαρισσία!           
      
Για ένα ακόμα καλοκαίρι, στο καφενείο Στρατικόπουλου στην Κυπαρισσία, διεξάγεται τουρνουά δηλωτής, που πια αποτελεί θεσμό για τους λάτρεις του ψυχαγωγικού παιχνιδιού!
Ακλόνητο φαβορί, μέχρι στιγμής, ο αήττητος Περικλής Γεωργακόπουλος, που έχει την πρώτη θέση στους Ομίλους, μαζί και με τον Αρίστο Σιγέρη!
Η εξέλιξη του τουρνουά αναμένεται με ενδιαφέρον, αν και, όπως φαίνεται, ο τίτλος, δείχνει να ξεκαθαρίζει! 

***

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
 ~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
 ~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/19-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20  Ιουλίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-20-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-21-2015.html .-
~ Από τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος 2010 - 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/2010-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Ιουλίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-22-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-
 ~ Μετά την επιστροφή από προσκύνημα στο Άγιο Όρος 30-07-2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/30-07-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  31 Ιουλίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-31-2015.html .-

~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-   ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
***  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ:

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4278 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                        9339   βίντεο   .-
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.221  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .- 

***     ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  :
01/08 Απολυτίκιο Αγ. 7 Παίδων ''Μακκαβαίων'' - 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/IjpTKpvHs9w?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,
02/08/Απολυτίκιο Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων Αγ. Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος - 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/qbai_Y7SMgU?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,
03/08/ Απολυτίκιο Αγ. Δαλματίου, Ισαακίου και Φαύστου - 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/YWZLe9JWtP0?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,
04/06 /Απολυτίκιο Αγ. 7 Παίδων εν Εφέσω - 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/nbyrQLWL98w?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,
05/08  Απολυτίκιο Αγ. Ευσιγνίου - 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/urgB1Cfoq6M ,
06/06/097/08/ Απολυτίκιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/zACjymsaV9Y ,
07/08/ Απολυτίκιο Αγ. Δομετίου - 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/fnfnbiHw_k0  
08/08/ Απολυτίκιο Αγ. Αιμιλιανού - 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/pA0A_0VEfkk ,
09/08/Απολυτίκιο Αποστόλου Ματθία - 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/FHBhNk0v3zs ,
10/08/ Απολυτίκιο Αγ. Λαυρεντίου του Μάρτυρος - 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/eB0BGw9Da1I ,
11/08 Απολυτίκιο Αγ. Εύπλου του Διακόνου - 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/4VW8pU_EIu0 ,
12/08 Απολυτίκιο Αγ. Φωτίου και Ανικήτου των Μαρτύρων - 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/BkrIJbw0MxY?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,
13/08Απολυτίκιο Αποδόσεως της Εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/fT2bdi8-b3A?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,
14/08 Απολυτίκιο Προφήτου Μιχαίου - 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/1YP9SoTgffo ,
15/08 Απολυτίκιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου - 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/2MVJty61Ejc ,

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου