ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  :
~

~

~
***  17 Ιουνίου
Μαρτύρων Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, των αδελφών (†362). Ισαύρου διακόνου, του εξ Αθηνών και εν Απολλωνία Ηπείρου αθλήσαντος (†γ΄αι.) και των συν αυτώ Βασιλείου και Ιννοκεντίου των Αθηναίων μαρτύρων († γ΄αι.). Ερμείου, Περεγρίνου πρεσβυτέρου, Φήλικος και Φιλονείδους (1) επισκόπου Κουρίου Κύπρου. Οσίων Βησσαρίωνος, Ιωσήφ του αναχωρητού, Πίωρ και Υπατίου του εν Ρουφιανιαναίς.
(1) Ο άγιος Φιλονείδης, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και ήταν επίσκοπος Κουρίου της νότιας Κύπρου. Για τη μεγάλη χριστιανική δράση και τον αποστολικό του ζήλο, συνελήφθη μαζί με άλλους και ρίχθηκε στη φυλακή. Όταν οι συγκρατούμενοί του μαρτύρησαν, με επίσημο διάταγμα επιτρεπόταν στους ειδωλολάτρες να ατιμάζουν τα σώματα των χριστιανών. Ο Φιλονείδης για να αποφύγει τη βέβαιη ατίμωση, έδεσε το κεφάλι του, κάλυψε το πρόσωπο με το ρούχο του και έπεσε από ένα υψηλό μέρος. Πριν όμως το σώμα του φθάσει στη γη, η αγία ψυχή του πέταξε προς τον Πλάστη και Δμιουργό της. Τ σεπτό λείψανό του έθαψαν οι χριστιανοί με τιμές.
~    17/06  Απολυτίκιο Αγ. Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ - 17 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/fjR4fV0NRDk?list=PLB23495D1F3331491 ,
 

~

~** Βίντεο 3 :     Ο  Αντιδήμαρχος  Καλαμάτας Ανδρέας Ν. Καραγιάννης στην εκπομπή   " Υποθέσεις " στην τηλεόραση  Best -TV ,  17/06/2015  με  ενημέρωση για όλα τα έργα  του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  : http://youtu.be/emTk2IMO7yk .-

~
***
~**  Βίντεο 2 : , V2  Ο Αντιδήμαρχος  Καλαμάτας Ανδρέας Ν. Καραγιάννης στην εκπομπή  Υποθέσεις 17-06-2015 : http://youtu.be/gAVxzAWscpg ,
 


~
~** Βίντεο 1 : V1 Ο Αντιδήμαρχος  Καλαμάτας Ανδρέας Ν  Καράγιαννης στην εκπομπή  Υποθέσεις 17/06/2015: http://youtu.be/h5mrXV4NZH8 ,
~

*** Τελετή έναρξης της Φιλαρμονικής Αρφαρών την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 11 το πρωί, στο δημοτικό κτήριο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι, στ' Αρφαρά, θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης δραστηριότητας της Φιλαρμονικής Αρφαρών.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει αγιασμό και παρουσίαση της διδασκαλίας των μαθητών, ενώ τραγούδια θα αποδώσει μικρή χορωδία.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, που συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, οι μαθητές των τάξεων οργάνων, χορωδίας και μπαντίνας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θα παρουσιάσουν μελωδίες και σύνολα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο χώρο του πατινάζ, με ώρα ενάρξεως 20.30. 

filarmonikis_1.JPGniarxaiiko.JPG
~
***  Επιχείρηση στον αιγιαλό χωρίς άδεια είχε στήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Μείζον θέμα, τουλάχιστον ηθικής και πολιτικής τάξεως, δημιουργείται για τη Δημοτική Αρχή από οικονομικές δραστηριότητες του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, στην παραλία της Καλαμάτας. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, εδώ και κάποιες ημέρες έχει εγκαταστήσει σε χώρο του αιγιαλού και ενοικιάζει μέσα θαλάσσιας αναψυχής. Όμως, όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αυτό έγινε χωρίς έγκριση σχετικού διαγωνισμού, αλλά και χωρίς ο ίδιος να διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η εκμίσθωση χώρων του αιγιαλού για εκμετάλλευση. Η Επιτροπή, έπειτα από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα την επανάληψη του διαγωνισμού για το χώρο που έχει καταλάβει η εταιρεία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανατολικά του ξενοδοχείου "Elite", από τη στιγμή που ο μοναδικός ενδιαφερόμενος, ο κ. Βγενής, κρίθηκε άκυρος, μια και δε κατέθεσε το δικαιολογητικό της φορολογικής ενημερότητας, όπως απαιτούνταν από τους όρους. Για έναν άλλο χώρο, δυτικά του ξενοδοχείου "Filoxenia", ανάδοχος κηρύχτηκε ο Παν. Κεχαγιάς, αφού η τιμή που έδωσε στη σχετική πλειοδοσία, 4.550 ευρώ, ήταν μεγαλύτερη από του κ. Βγενή. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου αναβλήθηκε, καθώς οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, Σταμ. Μπεχράκης και Δημ. Φαββατάς, ανέφεραν ότι υπήρχε πρόβλημα έλλειψης δικαιολογητικών και στους δύο υποψηφίους. Τελικά, κατά πλειοψηφία η Επιτροπή αποφάσισε να εξεταστεί το ζήτημα και αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της μειοψηφίας, θα γίνει επανάληψη του διαγωνισμού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κατοχυρωθεί στον κ. Κεχαγιά. Κατά τα άλλα, η Οικονομική Επιτροπή με κατά πλειοψηφία απόφαση ανέθεσε την εκμετάλλευση χώρου αιγιαλού κοντά στο κατάστημα «Sea Side» στον Αθανάσιο Τσακόγιωργα, για τη λειτουργία θαλάσσιας παιδικής χαράς, με 1.250 ευρώ. Επίσης, ανέθεσε την εκμετάλλευση χώρου αιγιαλού μπροστά στο Πάρκο του Αλμυρού στον Ευάγγελο Γκάργκουλα με 750 ευρώ. Πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του αιγιαλού, ακόμα κι αν η αρμοδιότητα δεν του ανήκει ολοκληρωτικά. Κάλεσε, δε, τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη δημιουργία όρων και προϋποθέσεων εκμετάλλευσής του, με στόχο να μη χαθεί, σε κάθε περίπτωση, ο δημόσιος χαρακτήρας του. Του Αντώνη Πετρόγιαννη -  
~
***  Ορκωμοσία σήμερα για 121 φοιτητές στα Τμήματα Φιλολογίας & Ιστορίας Αρχαιολογίας (φωτογραφίες & βίντεο)         
       
 
Η μεγάλη ημέρα έφτασε σήμερα για 121 φοιτητές, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους στα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Αναλυτικά το πτυχίο τους έλαβαν 11 φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας, 35 του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, 30 του Μεταπτυχιακού Ηθικής Φιλοσοφίας καθώς και 45 του Μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής.
 -  Δείτε εδώ αργότερα φωτογραφίες και βίντεο από τις ορκωμοσίες 
Video: Ορκωμοσία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Καλαμάτα , https://youtu.be/GIdd5PztF98  .-
  ~
***  2 εκ. ευρώ θα ζητήσουν οι κάτοικοι της Αγ. Τριάδας από το Δήμο Καλαμάτας         
     
Αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ θα διεκδικήσουν δικαστικώς από το Δήμο Καλαμάτας πέντε ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αγία Τριάδα, εάν μέχρι τις 25 Ιουνίου οι ιδιοκτησίες τους δεν έχουν ελευθερωθεί από τους τσιγγάνους.
Αυτό αναφέρουν σε εξώδικο που επέδωσαν στο Δήμο οι πέντε ιδιοκτήτες μέσω του δικηγόρου τους Παναγιώτη Νταή.
Στο εξώδικο προς το Δήμο Καλαμάτας αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χρόνια τώρα με την παραμονή εγκατάσταση των αθιγγάνων στην περιοχή της Αγίας Τριάδος – όπισθεν Πολυκλαδικού Καλαμάτας και, μάλιστα, εντός των ιδιοκτησιών μας και δημοτικών χώρων και μολονότι προέρχονται από δική σας απαλλοτρίωση, ιδιοκτησίες, που ποτέ δε μας παραδώσατε ελεύθερες.
Όλοι εμείς είμαστε ιδιοκτήτες οικοπέδων παράνομα κατειλημμένων.
Κατ’ επανάληψη σας έχουμε οχλήσει να ελευθερώσετε τα ακίνητά μας και τους δημοτικούς χώρους και, μάλιστα, έχουμε προκαλέσει και με δικές μας ενέργειες τη σχετική εντολή του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου.
Έχετε, μάλιστα, λάβει εντολή – έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιό σας και έχετε πολλάκις δημοσίως δεσμευθεί να αποκαταστήσετε την τάξη και να εφαρμόσετε το νόμο όπως οφείλετε.
Μέχρι σήμερα, όμως, παρ’ όλες τις πλέον των 200 δημόσιες δεσμεύσεις σας, ουδέν έχετε πράξει και δεν έχετε εφαρμόσει όσα δημοσίως δεσμευθήκατε και ο νόμος ορίζει, κρύβεστε πίσω από αμφιβόλου προέλευσης, νομιμότητας και υποκίνησης έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος καλά γνωρίζετε ότι ουδεμία αρμοδιότητα – πλην συμβουλευτική – έχει.
Αδιαφορείτε για το νόμο, παραβαίνοντας τα καθήκοντά σας, τα οποία ο λαός της Καλαμάτας και νόμος σάς διέταξαν».
Καταλήγοντας οι ιδιοκτήτες τονίζουν ότι αυτή η συμπεριφορά του Δήμου είναι παράνομη και καταχρηστική και ζητούν μέχρι τις 25 του μήνα να απομακρυνθούν οι τσιγγάνοι από τις ιδιοκτησίες τους. Άλλως θα διεκδικήσουν αυτή τη μεγάλη αποζημίωση. Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***  Τεράστιο τηγάνι στο κέντρο της Καλαμάτας          
     
Σχολιάζαμε προχθές με φίλους την κατάσταση της κεντρικής πλατείας Βασιλέως Γεωργίου Β’ και την υπερβολική θερμότητα που εκπέμπει λόγω της επιλογής των υλικών της.
Όπως έμαθα, ένας από τους ανθρώπους που είχε την ευθύνη για μέρος του έργου, βλέποντας τους κυβόλιθους που τοποθετήθηκαν εκμυστηρεύθηκε ότι ανάλογες κατασκευές χρησιμοποιούνται μόνο για πόλεις που βρίσκονται από τη Δανία και πάνω!
Στην περίπτωση της Καλαμάτας, στο μόνο που θα συμβάλουν οι συγκεκριμένοι κυβόλιθοι είναι να μετατρέψουν την περιοχή σ’ ένα τεράστιο τηγάνι! Όταν ορισμένοι σχολίαζαν το έργο την ώρα της εκτέλεσής του, η Δημοτική Αρχή μιλούσε για... κακοήθειες.
Μάλιστα, για να μην της κλέψουν τη δόξα, τοποθέτησε και μια μαρμάρινη αντιαισθητική πλάκα για να βλέπουμε κάθε ημέρα το όνομα του δημιουργού της!   Α.Π. 
~
***  Με ακόμη δώδεκα γιατρούς στελεχώνονται τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Παρελήφθησαν χθες από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι διορισμοί ενός μόνιμου ιατρού Επιμελητή Β΄ ειδικότητας Ουρολογίας και δύο επικουρικών ιατρών ειδικότητας Οφθαλμολογίας και Ακτινοδιαγνωστικής. Έχει ολοκληρωθεί, επίσης, η κρίση για μία θέση Γυναικολογίας - Μαιευτικής και βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας το πρακτικό για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τέλος, σε χθεσινή προκήρυξη επικουρικών ιατρών που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας και έχει προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τέλη Ιουνίου, περιλαμβάνεται και μία θέση Παθολόγου. Για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ολοκληρώθηκε η κρίση μιας θέσης αναισθησιολόγου και βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας το πρακτικό για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης, ολοκληρώνονται μέχρι τέλη Ιουλίου οι κρίσεις για μόνιμους διορισμούς στις εξής θέσεις, οι οποίες είχαν μείνει σε εκκρεμότητα από το 2009 και μόλις πριν από λίγο καιρό υπήρξε απόφαση από το υπουργείο Υγείας για ενεργοποίησή τους: -Μία θέση Ακτινοδιαγνωστικής -Μία θέση Γυναικολογίας -Μία θέση Οδοντιατρικής -Μία θέση Οφθαλμολογίας -Μία θέση Ορθοπαιδικής Τέλος, σε χθεσινή προκήρυξη επικουρικών ιατρών που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας και έχει προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τέλη Ιουνίου, περιλαμβάνεται και μία θέση Καρδιολογίας. -

*** Επανάληψη διαγωνισμού για μίσθωση του «Τουριστικού» στον Ταϋγετος 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας αποφασίστηκε και η κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση των δημοτικών ακινήτων του Τουριστικού Ξενώνα Ταϋγέτου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αλαγονίας. Εγκρίθηκε και αποφασίσθηκε η επανάληψη του διαγωνισμού, που είχε αποβεί άγονος, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 και ώρα 10.00 το πρωί. Το προς μίσθωση ακίνητο είναι μια διώροφη οικοδομή με καλυπτόμενη επιφάνεια 410,15 τ.μ. και συνολική δόμηση 626,65 τ.μ., καθώς και μια λυόμενη ξύλινη κατασκευή – καφετέρια επιφανείας 90,88 τ.μ., με δικαίωμα χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου, τα οποία βρίσκονται στο 34ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης επί του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου. Τονίζεται ότι η αξιοποίηση του Τουριστικού Ταϋγέτου θα γίνει με στόχο την ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η επιδίωξη του Δήμου δεν είναι απλώς να πάρει το ενοίκιο, αλλά με διαγωνισμό να εξευρεθεί αξιόπιστος ενοικιαστής - επενδυτής και να το αναδείξει ως σημείο αναφοράς για τον Ταΰγετο. Το Τουριστικό Ταϋγέτου έχει ανάγκη επισκευών ύψους 270.000 ευρώ τουλάχιστον, ο επενδυτής θα το επισκευάσει, πιθανόν θα το επεκτείνει, θα το εκσυγχρονίσει, μεταξύ δε αυτού και του Δήμου θα γίνει συμφωνία για το ύψος του ενοικίου μετά την αφαίρεση της αξίας των επισκευών και θα το εκμεταλλεύεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. - 
~
***  Ηχηρό μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος

 Ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ΕΕ - «Η Ελλάδα, από ισότιµο µέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, θα µετατραπεί σε µια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης» - «Σχετικά μικρή» η απόσταση που μένει να διανυθεί για τη συμφωνία Απαραίτητη χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τη σύναψη µιας νέας συµφωνίας µε τους εταίρους προκειμένου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση της νομισματικής πολιτικής για το 20140-2015, «να αποσοβηθούν οι άµεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν σήµερα για την οικονοµία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί µια διατηρήσιµη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα». Σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης σε αντίθετη περίπτωση «η αποτυχία στις διαπραγµατεύσεις θα είναι η αρχή µιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και ―πιθανότατα― από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ελεγχόµενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόµαστε σήµερα µε τη βοήθεια των εταίρων, θα µετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, µε µεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστηµα και τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρηµένο περιβάλλον µια νέα οξύτατη συναλλαγµατική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό. Περιγράφοντας δε την επόμενη ημέρα μετά μια τέτοια εξέλιξη αναφέρει ότι «όλα αυτά σηµαίνουν βαθιά ύφεση, δραµατική µείωση των εισοδηµάτων, πολλαπλασιασμού της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονοµία στα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ και κυρίως την περίοδο του ευρώ. Η Ελλάδα, από ισότιµο µέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, θα µετατραπεί σε µια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης». Η Τράπεζα της Ελλάδος χαρακτηρίζει, μάλιστα, «ιστορική επιταγή» τη συμφωνία με τους εταίρους. Όσον αφορά, δε, τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις εκτιμά ότι «υπάρχει σοβαρή προσέγγιση στους όρους και η απόσταση που αποµένει να διανυθεί για την ολοκλήρωση της συµφωνίας είναι σχετικά µικρή». Κατά την Τράπεζα της Ελλάδος «οι δυσμενείς εξελίξεις που περιγράφονται παραπάνω οφείλονται κυρίως στην αβεβαιότητα που επικράτησε από τους τελευταίους μήνες του 2014 μέχρι σήμερα». Χωρίζει, δε, τους μήνες αυτούς σε δύο περιόδους: - στην πρώτη περίοδο με τις έντονες, προεκλογικού χαρακτήρα, αντιπαραθέσεις πού κατέληξαν τελικά σε πρόωρες εκλογές υπενθυμίζοντας ότι ο Γιάννης Στουρνάρας στις 15 Δεκεμβρίου 2014, είχε προειδοποιήσει για τους σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία και τη ρευστότητα. - στη δεύτερη περίοδο η αβεβαιότητα εντάθηκε από την παράταση των διαπραγματεύσεων για την εξείδικευση του πλαισίου που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Η εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την οικονομία είναι ότι «η επιβράδυνση του ρυθµού ανάπτυξης της οικονοµίας θα γίνει εντονότερη το β’ τρίµηνο του 2015, µε κίνδυνο η οικονοµία να µπει σε µια νέα φάση ύφεσης». Επαναλαμβάνει, ακόμα, ότι προϋπόθεση για τη διασφάλιση της βιωσιµότητας της ανάπτυξης είναι η πλήρης εφαρµογή των διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων που έχουν ήδη δροµολογηθεί, καθώς και η επέκταση και εµβάθυνσή τους στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα σύμφωνα με την ΤτΕ οι εκροές καταθέσεων στο διάστημα Οκτωβρίου 2014-Απριλίου 2015 ανήλθαν στα 30 δισ. ευρώ. Στην έκθεση σκιαγραφούνται, τέλος, τα μέτρα που θα πρέπει να περιλαμβάνει η αναπτυξιακή πολιτικής «που θα διασφαλίζει οριστική έξοδο από την κρίση». Αυτή η πολιτική κατά την ΤτΕ θα πρέπει να περιλαμβάνει: (α) Συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς διευκολύνουν την είσοδο νέων επιχειρήσεων, ενισχύουν τον ανταγωνισμό και ενθαρρύνουν την καινοτομία. (β) Ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υψηλό ποσοστό ανεργίας. (γ) Διαμόρφωση και εφαρμογή ενός συνεκτικού και στοχευμένου δικτύου κοινωνικής προστασίας, που θα εξασφαλίζει μόνιμη και όχι αποσπασματική βοήθεια σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. (δ) Εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους, βελτίωση του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου, υιοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου και γενικότερα ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. (ε) Διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα από παρεμβάσεις κυρίως διαρθρωτικού και λιγότερο φοροεισπρακτικού χαρακτήρα. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω περιορισμού των ποικίλων εξαιρέσεων από τις γενικές διατάξεις. Επανεξέταση των διαφόρων εξαιρέσεων που υπάρχουν στους άμεσους και έμμεσους φόρους και διατήρηση μόνο αυτών που δικαιολογούνται από αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια. (στ) Αντιμετώπιση των προκλήσεων της διαχείρισης των δανείων σε καθυστέρηση, προκειμένου να ενδυναμωθεί η δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα απαιτούνται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα στο (προ)πτωχευτικό δίκαιο, τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, προκειμένου να υποβοηθηθεί η προσπάθεια των τραπεζών για την καλύτερη διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση. Πηγή: www.protothema.gr  . - 
~
***  «Φυτεύτηκε» ο σπόρος της συνοικιακής και οικιακής κομποστοποίησης και στους Γαργαλιάνους          
      
   \Ο σπόρος της συνοικιακής και της οικιακής κομποστοποίησης στην περιοχή των Γαργαλιάνων «φυτεύτηκε» την Κυριακή το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Ενεργοί Πολίτες Γαργαλιάνων, κατά την οποία παρουσιάστηκε το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Re:think από τη Μυρτώ Φοίφα!
Η ανταπόκριση των πολιτών, που γέμισαν την Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη, όπως και η διάθεση για κοινωνική και συλλογική διαχείριση των οργανικών, ήταν μεγάλη, ενώ ο κόσμος φάνηκε, όχι μόνο συνειδητοποιημένος, αλλά και έτοιμος για ενεργό δράση.
Η συζήτηση, εκτός από ενημερωτικό χαρακτήρα, είχε και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, καθώς έγινε τοποθέτηση και εκμάθηση χρήσης του κομποστοποιητή.
Όπως επισημαίνεται από το Re:think, «σε μια εποχή που η διαχείριση των απορριμμάτων έχει γίνει μια τεράστια κερδοφόρα και εις βάρος του πολίτη μπίζνα, η κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων μάς εξασφαλίζει μια ποιοτικότερη, δημοκρατικότερη και βιώσιμη κοινωνία. Οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους προτιμούμε και υποστηρίζουμε τη Συνοικιακή Κομποστοποίηση είναι ότι:
α. Μειώνουμε σε σημαντικό βαθμό τον όγκο των οργανικών απορριμμάτων της γειτονιάς μας, συμβάλλοντας και ανταποδοτικά στη μείωση των δημοτικών τελών της πόλης μας
β. Έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν πλούσιο compost, για τις ανάγκες των σπιτιών μας αλλά και της γειτονιάς μας
γ. Μαθαίνουμε να αυτοδιαχειρίζομαστε τα σκουπίδια μας και εκπαιδευόμαστε στη σωστή διαδικασία της κομποστοποίησης, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα
δ. Αποκτούμε βιωματικά όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, εκ μέρους των Ενεργών Πολιτών, η Παναγιώτα Λάππα καλωσόρισε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μεταξύ αυτών και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθη Ανδρινόπουλο, καθώς και τον επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Νώντα Βουδούρη, ενώ καυστικά σχολιάστηκε η επιδεικτική απουσία αυτοδιοικητικών από τη συμπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας.
Το μέλος των Ενεργών Πολιτών, Νίκος Αναστασόπουλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των σκουπιδιών στην περιοχή και τόνισε: «Εμείς, ως Επιτροπή, δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην προοπτική να γίνει η μονάδα διαχείρισης στο χώρο δίπλα στο σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων, καθώς δεν έχει ουσιώδεις διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη χωροθέτηση».
Η Μυρτώ Φοίφα, αφού αναφέρθηκε στο Δίκτυο, επισήμανε: «Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται άχρηστο και τίποτα δεν πρέπει να μένει αχρησιμοποίητο»! Η ίδια συμπλήρωσε ότι «στόχος είναι να περιορίσουμε οτιδήποτε πετιέται, όλα μπορούν να γίνουν χρήσιμα με μια μικρή επεξεργασία. Μέσα από το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης και τα ξύλινα κουτιά, που ονομάζονται κομποστοποιητές, τα “σκουπίδια” αυτά γίνονται ένα πολύ πλούσιο και χρήσιμο για τα φυτά υλικό, το κομπόστ ή χούμος. Οι συνοικιακοί κομποστοποιητές αποτελούν ένα περιβαλλοντικό και κοινωνικό πείραμα, προκειμένου να μπορέσει ο καθημερινός άνθρωπος να συνεργαστεί και να διαχειριστεί τα οργανικά του σκουπίδια, χωρίς κόστος και παράγοντας υψηλής ποιότητας κομπόστ.
Η ομάδα του Re:Think αναλαμβάνει να κάνει ενημερωτικά εργαστήρια σωστής χρήσης του κομποστοποιητή, ενώ ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την επιστημονική επιμέλεια του παραγόμενου κομπόστ».
του Ηλία Γιαννόπουλου 
 ~
***  Η ευκολία με την οποία κάποιοι αναζητούν τη ρήξη

Κατανοώ απόλυτα ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι πολύ δύσκολη περίπτωση, ακόμα δυσκολότερη για μια «Αριστερή Κυβέρνηση» που εκλέχθηκε για να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, τελευταία όλο και περισσότεροι μιλούν για ρήξη με αρκετή ευκολία... Δηλαδή, με τη ρήξη τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι σήμερα; Η ανεργία θα μειωθεί ή θα εκτοξευθεί; Οι επιχειρήσεις θα ανασάνουν; Η γεωπολιτική θέση της χώρας θα γίνει πιο δυνατή; Είθισται σε περιπτώσεις χρεοκοπίας οι ασθενέστεροι να πληρώνουν και το πιο ακριβό τίμημα. Τελικά, αυτό που με τρομάζει δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή... αλλά η απίστευτη αφέλεια ορισμένων. Κ. Γαζ. - 
~
*** Τον πλάκωσε με την μαγκούρα          
     
Το έλεγε η ψυχούλα 81χρονης που έπεσε θύμα κλοπής από νεαρό αλλοδαπό. Παρά την τρομάρα που πήρε όταν της άρπαξε το πορτοφόλι από τα χέρια, αυτή πρόλαβε και τον χτύπησε με τη μαγκούρα που κρατούσε.
«Σας  χτύπησε;» τη ρώτησε το δικαστήριο. «Όχι», απάντησε με ειλικρίνεια. «Εγώ τον πλάκωσα με την μαγκούρα. Κι άλλες έπρεπε να του ρίξω… να τον σκοτώσω το μασκαρά», τόνισε και ξέσπασαν Έδρα και ακροατήριο σε γέλια.     Β.Β. 
~
*** Νησίδα - παγίδα... (φωτογραφίες)

 Πολλοί συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι στο «Θάρρος», έχουν χάσει την ισορροπία τους στη νησίδα - παγίδα που βρίσκεται στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Στο παρελθόν είχαν ξανασυμβεί ανάλογα περιστατικά και μάλιστα σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Ο Δήμος το έφτιαξε, αλλά ξαναχάλασε και είναι κίνδυνος θάνατος για τους διερχόμενους από εκεί! Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να το επισκευάσει, για να μην έχουμε τραυματισμούς ή και απευκταία γεγονότα στο κέντρο της πόλης! Δ.Γ. - 
~
***  Παραιτήθηκε από Ευρωβουλευτής ο Μανώλης Γλέζος!

Ο γηραιότερος -έως τώρα- ευρωβουλευτής είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί ένα χρόνο μετά την εκλογή του Την παραίτηση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε ο Μανώλης Γλέζος. Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς είχε από την εκλογή του ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, όταν ολοκληρώσει ένα χρόνο θητείας. Η παραίτηση θα ισχύσει από τις 8 Ιουλίου. Την θέση του θα καταλάβει ο Γιάννης Μηλιός, καθώς ο Νίκος Χουντής, που προηγείτο στον κατάλογο των επιλαχόντων, είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.πηγή: Πρώτο Θέμα - 
~
***  Κάλεσμα στους Μεσσήνιους πολίτες για σήμερα το βράδυ στην Καλαμάτα

«Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» είναι το σύνθημα πρωτοβουλίας, οι εμπνευστές της οποίας απευθύνουν πρόσκληση στους Μεσσήνιους πολίτες να διαδηλώσουν σήμερα το απόγευμα στις 7.30 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, προκειμένου να στείλουν μήνυμα στους δανειστές της χώρας. Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαπραγματεύσεις με τους “εταίρους” έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας, να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι “δανειστές” να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει. Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα». - 
~
*** Για πρώτη φορά οι Che Sudaka στην Ελλάδα και την Καλαμάτα!         
      
Στο φιλόξενο χώρο της «Καντοίνα» στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας θα βρεθούν την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, οι Che Sudaka, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Οι Che Sudaka δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο του 2012 στο μεσογειακό λιμάνι της Βαρκελώνης και αυτή τη στιγμή είναι η ναυαρχίδα της μουσικής Mestizo.
Όποτε παρουσιάζονται στη σκηνή τα δύο αδέρφια από την Αργεντινή, Leo και Kachafaz και οι δύο Κολομβιανοί σύντροφοί τους, Cheko και Jota, η μείξη των μουσικών της Cumbia, του Ska και του Punk εγγυώνται μια μεγάλη γιορτή.
Οι εκφραστικοί κοινωνικοί τους στίχοι υπερβαίνουν οποιοδήποτε ιδεολογικό ή φυσικό σύνορο και υπερασπίζονται την ανθρώπινη συνύπαρξη ενάντια στους πολιτικούς και μιντιακούς διαχωρισμούς.
Οι πρώην μετανάστες χωρίς χαρτιά από τους δρόμους της Βαρκελώνης έχουν προσκληθεί σε διάφορα φεστιβάλ σε σαράντα χώρες και έχουν παίξει περίπου σε 1.500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Οι μουσικές τους ρίζες μπορούν να βρεθούν στη νοτιοαφρικάνικη λαϊκή κουλτούρα και σε θρυλικά συγκροτήματα, όπως The Clash, Mano Negra και Los Fabulosos Cadillacs.
Η ενέργεια που ξεχειλίζει πάνω στη σκηνή είναι το σήμα κατατεθέν τους, μια συντριπτική παρουσία που υποκινεί το κοινό να χορέψει και να σκεφτεί: γιορτάζουμε μαζί, ονειρευόμαστε μαζί, ζούμε δείχνοντας αλληλεγγύη!
Ωστόσο, η μπάντα εξακολουθεί να αντιστέκεται στην πολιτική εκμετάλλευσή της και βρίσκεται κοντά στα κοινωνικά κινήματα βάσης παγκοσμίως, τα οποία αγωνίζονται για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και για περισσότερη επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις: δύναμη στο λαό!
Οι Che Sudaka είναι μια μπάντα με αποστολή, μια μπάντα που θεωρεί τον εαυτό της ως μέσο για τη συλλογική συνείδηση. Η μουσική τους είναι ένα όπλο σε ένα μη βίαιο αγώνα για μια αλληλέγγυα κοινωνία, γιατί είναι η πιο καθολική και κατανοητή γλώσσα για τα μηνύματά τους.
Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ και λειτουργεί με αμείωτη ένταση για την πραγματοποίηση των ονείρων τους.
Από την Κολομβία μέχρι την Ανατολική Ευρώπη, από το Μεξικό μέχρι την Ιαπωνία, οι Che Sudaka μάς προσκαλούν στη λαϊκή γιορτή τους, για να γυρίσουμε όλοι μαζί τον κόσμο ανάποδα για ακόμα μία φορά!
Σίγουρα είναι μια βραδιά που αξίζει να ζήσουμε!
Video:  Che Sudaka - Mentira politika  , https://youtu.be/5vMCnYfiK74 ,
  Video  2 , mirando el mundo al reves - che Sudaka , https://youtu.be/BMwCbidy2hQ  .-
~
***  Διήμερος ο φετινός εορτασμός της επετείου της μάχης της Βέργας            
      
Με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, επίτιμο υπαρχηγό Π.Σ. Χαρ. Αφάλη, να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας, θα κορυφωθούν την ερχόμενη Δευτέρα οι διήμερες εκδηλώσεις για να τιμηθεί η επέτειος των 189 ετών από τη μάχη της Βέργας στις 22 Ιουνίου 1826.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 7.00 το απόγευμα με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες της Εκκλησίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Βέργας και παράκληση – δέηση, σε ανάμνηση της λιτανείας που έκαναν το 1826 οι άμαχοι την ημέρα της μάχης, στη θέση «Χάλπινο» του Καλαθίου όρους, ενώ θα ακολουθήσει η κάθοδος της εικόνας «Η Ελπίς των χριστιανών», που θα εναποτεθεί στο ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού Βέργας.
Στις 9.00 το βράδυ θα γίνει καλωσόρισμα επισκεπτών στο πάρκο του Αλμυρού από μέλη του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, αναβιώνοντας το παλιό καλωσόρισμα που πρόσφεραν με ψωμί και αλάτι. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη- Καραθανάση, το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα και τον πρόεδρο της Κοινότητας Παν. Χειλά.
Στη συνέχεια θα προβληθεί το θεατρικό δρώμενο «Τείχος Βέργας απροσμάχητον» του Παύλου Κλάδη, με τη συμμετοχή μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας και μελών του Συλλόγου Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης».
Θα ακολουθήσουν χοροί από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας, από το Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» και το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή».
Στο χώρο του Πάρκου Αλμυρού θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής του Σωτ. Τζαμουράνη, κειμήλια του Αγώνα του 1821 από την ιδιωτική συλλογή του Σπ. Κατσίρα και ψηφιδωτά του Λεό Μανιάτη.
Τη Δευτέρα θα τελεστεί στις 10.30 δοξολογία στο ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των πεσόντων, στο χώρο της μάχης, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας και το συνταξιούχο δάσκαλο Παν. Ρήγα, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας.  
~
*** «Υδάτινες Γέφυρες: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!» από 23-25 Ιουνίου στην Καλαμάτα 

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί από τις 23-25 Ιουνίου το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, προκειμένου να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ και το Δήμο Καλαμάτας σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων, με άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού νερού, οι οποίες και θα απευθύνονται σε πολίτες. Τίτλος των δράσεων είναι «Υδάτινες Γέφυρες: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!» και είναι το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) για την προώθηση μιας νέας, συμμετοχικής κουλτούρας για το αστικό και ημιαστικό νερό. Άλλος στόχος είναι να εισαχθεί η πρακτική της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών στη λήψη καίριων αποφάσεων, όπως αυτών που αφορούν στους υδάτινους πόρους. Σε σχολείο της Καλαμάτας θα διεξαχθούν οι εργασίες του συμμετοχικού εργαστηρίου διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στελεχών της ΔΕΥΑΚ, ενώ θα διοργανωθούν συνέντευξη Τύπου και ένα street event σε κεντρικό σημείο της πόλης. - 
~
*** 28 χρόνια στην τριμελή αλβανική συμμορία που έκανε κλοπές στη Μάνη

Εξοχικές κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στη Μάνη είχαν βάλει «στο μάτι» τρεις Αλβανοί, οι οποίοι χθες καταδικάσθηκαν ως συμμορία για διακεκριμένες κλοπές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Οι δύο καταδικάσθηκαν σε 9 χρόνια φυλακή (8 κάθειρξης και 1 φυλάκισης) και ο τρίτος σε 10 (8 κάθειρξη και 2 φυλάκισης).Κλοπές Οι κλοπές συνέβησαν πέρυσι τον Αύγουστο. Μάρτυρας κατέθεσε ότι ένοικος στο σπίτι που νοίκιαζε τον ενημέρωσε για την κλοπή. Οι δράστες είχαν πάρει μόνο 350-400 ευρώ, ενώ δεν πείραξαν δολάρια που είχε και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές. Το κινητό τηλέφωνο και μια τηλεόραση πήραν από το διαμέρισμα που έμενε ένας Άγγλος, πράγματα τα οποία βρέθηκαν από την Αστυνομία. Το συγκεκριμένο θύμα είχε αρκετά χρήματα στο δωμάτιό του, αλλά οι δράστες δεν κατάφεραν να τα βρουν. Κάτοικος της Μάνης είπε ότι από το δικό του χώρο πήραν 2 φορητούς υπολογιστές και 600 ευρώ. Τους υπολογιστές τούς επέστρεψε η Αστυνομία. Άλλο θύμα της συμμορίας κατέθεσε πως δεν αντιλήφθηκε πώς μπήκαν στο χώρο του και του πήραν ένα κινητό τηλέφωνο και μια φωτογραφική μηχανή. Τέλος, από το σπίτι μιας γυναίκας πήραν την τσάντα της με 150 ευρώ, αλλά και την τσάντα της αδελφής της που ήταν εκεί. Απολογίες  Στις απολογίες τους, ο πρώτος ζήτησε συγγνώμη, ενώ είπε πως γνώρισε το δεύτερο κατηγορούμενο (και οι δύο 24χρονοι) και πήγαν μαζί σε Πρέβεζα και Ιωάννινα. Εκεί γνώρισε το θείο του δευτέρου και στην Πάτρα έκαναν κλοπές. Αυτός δεν μπήκε σε κανένα σπίτι, καθώς περίμενε στο αυτοκίνητο για να τους πάρει. Υπέδειξε δε ότι μαζί τους ήταν και ο τρίτος (50χρονος). Ο δεύτερος παραδέχτηκε, επίσης, τις κλοπές, λέγοντας ότι στο κόλπο τούς έβαλε ο θείος του. Μαζί με τον πρώτο έμεναν στο αυτοκίνητο και ο θείος του με τον τρίτο έκαναν τις κλοπές. Ο τρίτος, πάλι, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, λέγοντας πως δε γνωρίζει τους δύο συγκατηγορουμένους. Επίσης, υποστήριξε ότι στη Μεσσηνία είχε έρθει για δουλειά και η Αστυνομία τον έπιασε στο ΚΤΕΛ, την ώρα που έφευγε για Αλβανία. της Βίκυς Βετουλάκη - 
~
*** «Κάρμεν» με την εκρηκτική Ντάντα Μασιλό στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτα

Στην τρίτη δεκαετία του μπαίνει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που έχει συμβάλει στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Η φετινή διοργάνωση έχει παραστάσεις που εκπροσωπούν τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Αφρική και Ασία), ενώ ξεχωριστή είναι η παρουσία της εκρηκτικής χορεύτριας και χορογράφου, Ντάντα Μασιλό, στο ρόλο της Κάρμεν. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στην Αθήνα για την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας εγγυήθηκε τη συνέχειά του, καθώς το χρηματοδοτεί ο Δήμος Καλαμάτας, δίνοντας φέτος 200.000 ευρώ, και σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μια εκδήλωση που κάνει γνωστή την πόλη μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως, διότι δεν έχει περάσει εκπρόσωπος διπλωματικής αποστολής που να μην αναφέρεται σε αυτό το σπουδαίο γεγονός». Επίσης, τόνισε πως «είναι πολύτιμη η βοήθεια του φεστιβάλ και στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η πόλη της Καλαμάτας να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021». Γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, πως «το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας καταδεικνύει το πώς μια διοργάνωση αφιερωμένη σε μια τέχνη μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ευρύτερη ανάπτυξη μιας τοπικής κοινωνίας, στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας, στην προβολή του σύγχρονου πολιτισμού. Γι' αυτό, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει έμπρακτα τον επιτυχημένο αυτό θεσμό». Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που διαρκεί από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους νέους καλλιτέχνες. Οι ξένες παραστάσεις εκπροσωπούν τρεις διαφορετικές ηπείρους, την Ευρώπη (Igor and Moreno), την Αφρική (Dada Masilo) και την Ασία (Wen-Chi Su). Στόχος του Φεστιβάλ ως προς την ελληνική παραγωγή, είναι η ανάδειξη του ελληνικού σύγχρονου χορού, με τις ιδιαιτερότητες και τη δυναμική του, η προβολή των Ελλήνων χορογράφων και η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας της εγχώριας σκηνής με τη διεθνή. Οι τέσσερις Έλληνες δημιουργοί που φιλοξενούνται, η Λίντα Καπετανέα, η Μέντη Μέγα, η Μαριέλα Νέστορα και ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, ο καθένας με το προσωπικό του στίγμα, διατυπώνουν τη δική τους καλλιτεχνική πρόταση στο πλαίσιο του σύγχρονου ελληνικού χορού. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Βίκυ Μαραγκοπούλου, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν και λόγω της οικονομικής κρίσης, τόνισε ότι «είναι πιο δύσκολο να κάνεις ένα μικρότερο φεστιβάλ από ένα μεγαλύτερο, διότι σε ένα μεγαλύτερο έχεις τη δυνατότητα να παρουσιάσεις αρκετές παραστάσεις, ενώ σε ένα μικρότερο κάθε μια εκδήλωση θα πρέπει να είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός και να σηματοδοτεί κάτι». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους της Καλαμάτας, ενώ η Μαριέλα Νέστορα διερευνά την κίνηση, το χορό και την περφόρμανς στο δημόσιο χώρο, σε ένα χορογραφικό εργαστήρι με τίτλο 360ο και η Ισπανίδα Λάιντα Αλνταζ Αρριέττα διοργανώνει καθημερινά σεμινάρια χορού για επαγγελματίες και σπουδαστές. Το πρόγραμμα Παρασκευή 17 Ιουλίου: 20:00 Wen-Chi Su, Off the Μap (στούντιο Μέγαρο Χορού) 22:00 Παράλληλη εκδήλωση: Προβολή στην παραλία και πάρτυ Σάββατο 18 Ιουλίου: 20:00 Wen-Chi Su, Off the Μap (στούντιο Μέγαρο Χορού) 20:00 Igor and Moreno, Idiot-Syncrasy (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας) 22:00 Dada Masilo, Carmen (κεντρική αίθουσα Μέγαρο Χορού) Κυριακή 19 Ιουλίου: 20:00 Igor and Moreno, Idiot-Syncrasy (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας) 22:00 Dada Masilo, Carmen (κεντρική αίθουσα Μέγαρο Χορού) Δευτέρα 20 Ιουλίου: 22:00 Wim Wenders, Pina (2011/ 103΄), παράλληλη εκδήλωση-προβολή (σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας), στο Καφέ Σινέ – Δυτική Παραλία Τρίτη 21 Ιουλίου: 22:00 Μέντη Μέγα, Transforming Me: ένα δίγλωσσο σόλο στο στούντιο του Μεγάρου Χορού Τετάρτη 22 Ιουλίου: 20:00 παρουσίαση εργαστηρίου 360ο της Μαριέλας Νέστορα και προβολή ταινιών βιντεοτέχνης, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης «Μηδέν» (ο χώρος θα ανακοινωθεί) Πέμπτη 23 Ιουλίου: 22:00 Ευριπίδης Λασκαρίδης, Relic (στο στούντιο του Μεγάρου Χορού) Παρασκευή 24 Ιουλίου: 22:00 RootlessRoot, W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory), στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες 16-23 Ιουλίου: Σεμινάριο χορού με τη Laida Aldaz Arrieta στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, με τη Laida Aldaz Arrieta. Κόστος συμμετοχής 120 ευρώ, εγγραφή- προκαταβολή 30 ευρώ (εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου: 6972 558 593, mail@kalamatadancefestival.gr) 16-22 Ιουλίου: Εργαστήρι χορογραφίας 360ο με τη Μαριέλα Νέστορα (ο χώρος θα ανακοινωθεί). Κόστος συμμετοχής 30 ευρώ, εγγραφή-εξόφληση 30 ευρώ. Η τιμή του εργαστηρίου είναι η φετινή ειδική προσφορά του Φεστιβάλ Χορού (εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: Στεριανή Τσιντζιλώνη: 6944 415 170, mail@kalamatadancefestival.gr). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 6 Ιουλίου. Οι ώρες παρακολούθησης του σεμιναρίου και του εργαστηρίου δε συμπίπτουν. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τη λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, ενώ η εξόφληση του κόστους συμμετοχής πρέπει να γίνει με την έναρξη του σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ με ειδική τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Πληροφορίες για τα εισιτήρια Τα εισιτήρια θα προπωλούνται στο ταμείο, μέσω πιστωτικών καρτών ή ηλεκτρονικά από την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Προπώληση: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10:00-13:00 και 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου). Πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard): T: 27210 21555 & 27210 21504 / Φ: 27210 21508 (τις παραπάνω ημέρες και ώρες). Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.kalamatadancefestival.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (Παν. Καίσαρη 6, 24 100 Καλαμάτα, Τ: 27210 83086 & 90886 – Φ: 27210 26966, mail@kalamatadancefestival.gr, www.kalamatadancefestival.gr).Τιμές εισιτηρίων Παραστάσεις των Wen-Chi Su, Μέντης Μέγα και Ευριπίδη Λασκαρίδη: 15 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό / μειωμένο). Παράσταση των Igor & Moreno: 15 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό/μειωμένο/εξώστης). Παράσταση της Dada Masilo: 20 ευρώ (α΄ ζώνη), 15 ευρώ (β΄ ζώνη - εξώστης), 12 ευρώ (φοιτητικό / μειωμένο / γ΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας). Παράσταση των RootlessRoot: 15 ευρώ (α΄ ζώνη), 12 ευρώ (β΄ ζώνη - εξώστης), 10 ευρώ (φοιτητικό / μειωμένο / γ΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας). Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος
~
***  To 63,5% των Ελλήνων, ηλικίας έως 34 ετών, διαμένει στο πατρικό του

Το 63,5% των Ελλήνων, ηλικίας 18 έως 34 ετών εξακολουθεί να διαμένει μαζί με τους γονείς του, επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Eurostat. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει στην αύξηση του φαινομένου, καθώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι νέοι προτιμούν να διαμένουν μαζί με τους γονείς τους, επειδή αδυνατούν να βρουν τους πόρους προκειμένου να «ανοίξουν» το δικό τους νοικοκυριό. Ενδεικτικά, το 63,5% των Ελλήνων, ηλικίας 18 έως 34 ετών ζει στο πατρικό σπίτι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 25 έως 34% υπερβαίνει το 50%. Kαθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, καθώς άνω του 50% των Ελλήνων, ηλικίας έως 25 ετών, βρίσκεται εκτός της αγοράς εργασίας. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των γεννήσεων έχει συρρικνωθεί σημαντικά, καθώς ο δείκτης γονιμότητας δεν υπερβαίνει το 1,30. ΑΠΕ-ΜΠΕ - 
~
***   ΕΚΤΑΚΤΟ! Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για Ελλάδα
liou12
-  Οι ΗΠΑ αύξησαν την πίεσή τους προς την Αθήνα, για να βρεθεί λύση, λίγο μόλις πριν από το καθοριστικό Eurogroup για την Ελλάδα.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε στην Αθήνα πως είναι επείγον να κάνει η ελληνική πλευρά μία σοβαρή κίνηση για ένα ρεαλιστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης.
-  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργού Οικονομικών, ο Τζακ Λιου προειδοποίησε ότι τυχόν «αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία θα προκαλούσε άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και ευρεία αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ, παραμένουν σε επικοινωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν ότι υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ πρόσθεταν ότι στη συνομιλία εκφράστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές, αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση, ανήσυχη, έσπευσε να καλέσει σε άμεση εξεύρεση λύσης πριν προκληθεί παγκόσμια αναταραχή.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκο Τζος Ερνεστ, υπογράμμισε ότι «όλες οι πλευρές θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ισχυρή οικονομική οδό με έναν τρόπο που δεν θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές».
Υποστήριξε δε ότι δεν είναι σαφές το πώς θα εξελιχθεί η ελληνική κρίση και κατέληξε: «Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι η κατάσταση θα επιλυθεί προτού υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία».
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν επιτρέπουν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν... ερωτήσεις!
vouli
-  Σε μια δήλωση - βόμβα προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή του Alpha "Αντιθέσεις" με τον Πέτρο Κουσουλό.
 -  Με αφορμή μια ερώτησή της που αφορούσε πολύ γνωστό μεγάλο επιχειρηματία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε εμβρόντητους τους πάντες καταγγέλλοντας ευθέως παρέμβαση στο κοινοβουλευτικό της έργο μέσω λογοκρισίας και ελέγχου των ερωτήσεων που κατέθετε.
 -  Ρ.M. Λογοκρισία στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν ανέχομαι και δεν θα αποδεχθώ ποτέ…» «Θα καταθέτω ερωτήσεις όπως θέλω εγώ… »
Δημ: Υπήρχε λογοκρισία … ετίθετο υπήρχε τέτοιο θέμα;
Ρ.M. Υπήρχε ένα θέμα με τις ερωτήσεις…
Δημ: Καλά, ο βουλευτής δεν είναι ελεύθερος να καταθέτει ότι θέλει;
Ρ.M. Kατά το Σύνταγμα ναι, κατ” αυτούς όχι !
Δημ: …Τι… τις παίρνανε και τις τσεκάρανε και τις διορθώνανε… τι είναι; Σχολείο είναι;
Ρ.Μ. Και τις διορθώνανε, και τις ελέγχανε και τις κρατούσανε…
Δημ: Αυτό συνέβαινε ανέκαθεν ή είναι τώρα…
Ρ.Μ. Όχι, υπήρχε μια διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν την οποία σεβάστηκαν στην αρχή.
~
***  Ο Γιούνκερ είναι... ληστοσυμμορίτης (ΒΙΝΤΕΟ)
ZOYR
- O βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, χρησιμοποίησε σκλερούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ποια μπορεί να είναι η αξιοπιστία ενός ληστοσυμμορίτη;», αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής επιχειρηματικών κολοσσών μέσω Λουξεμβούργου, την περίοδο που στα ηνία της χώρας βρισκόταν ο νυν πρόεδρος της Κομισιόν.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1 :Ζουράρις: Ο Γιούνκερ είναι ληστοσυμμορίτης  , https://youtu.be/WQpkfRIwggE .-
~
*** ΣΟΚ! Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στα δικαστήρια τους Δανειστές!
Court of Justice of the EU
-  Η βρετανική Telegraph επικαλούμενη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως στη Ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται η δυνατότητα προσφυγής στο Δικαστήριο της ΕΕ ώστε να προστατευθεί απο τις επιβολές των Δανειστών και των Θεσμών.
Η αντίδραση αυτή επεξεργάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μετά τα γερμανικά δημοσιεύματα που ανέφεραν επερχόμενο Capital Control σε περίπτωση που το Eurogroup οδηγηθεί σε νέο αδιέξοδο!
~
*** Βόμβα Πούτιν! Παγκόσμια ανατροπή για τις ΗΠΑ!
putin
-  "Αρνούνται να συνεργαστούν μαζί μας!" είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας Προεδρείου στη Μόσχα σήμερα.
Ο πρέδρος ανέφερε πως το ΝΑΤΟ αρνείται να συνεργαστεί με τη Μόσχα στη μάχη κατά των παράνομων ναρκωτικών στο Αφγανιστάν.
Τον περασμένο μήνα,η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου Ναρκωτικών της Ρωσίας προειδοποίησε ότι η παράνομη παραγωγή ναρκωτικών στο Αφγανιστάν έχει αυξηθεί 50 φορές από τη στιγμή που οι ΗΠΑ εισέβαλλαν στο Αφγανιστάν πριν 14 χρόνια και με αυτό το στοιχείο , η Ρωσία επίσημα κατεκεραυνώνει το πρόγραμμα των ΗΠΑ για "πόλεμο κατά των ναρκωτικών" και τονίζει ότι το Αφγανιστάν παράγει σήμερα περίπου το 90 τοις εκατό του παράνομου οπίου στον κόσμο.  Την ίδια στιγμή οι Ταλιμπάν- που εξοντώθηκαν σύμφωνα με τα λεγόμενα των ΗΠΑ-   φορολογούν τους αγρότες που δουλεύουν παράνομα στη συλλογή της οποιούχας παπαρούνας ώστε  να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες.
Την ίδια στιγμή , 13,500 αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν στο έδαφος του Αφγανιστάν για να διατηρούν την ειρήνη...
 -  Ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε "Τα Ηνωμένα Έθνη, ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, η ομάδα BRICS και η CSTO  θα πρέπει να συνεργαστούμε για την πάταξη αυτού του φαινομένου" και εξέφρασε την αντίθεσή της Ρωσίας στη νομιμοποίηση των ελαφρών ναρκωτικών, καλώντας την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων της Ρωσίας  (FSKN) να εντείνουν τις προσπάθειες και τις συνεργασίες για την καταπολέμηση της τοξικομανίας και της εμπορίας ναρκωτικών.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το πάρκο του Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)
parko
-  Την Τρίτη εγκαινιάστηκε η "Ντίσνευλαντ του Πούτιν" από τον ίδιο. Το στρατιωτικό πάρκο λοιπόν θα μπορούν να παίζουν οι νέοι με οπλισμό και εκτοξευτές πυραύλων. Είναι στην τοποθεσία Kubinka μια ώρα περίπου έξω από τη Μόσχα. Αυτή η κίνηση έγινε από τον Πούτιν σε μια περίοδο που θέλει να αυξήσει τον πατριωτισμό του λαού του στην αντιπαράθεση με την Δύση. Όπως είπε ο ίδιος για το πάρκο  «ένα σημαντικό κομμάτι στα πλαίσια της πατριοτικής εργασίας μας με τους νέους».
Δείτε το Βίντεο:  Russia: ARMY-2015 - Russia's biggest arms expo - is filled with foreign delegates  , https://youtu.be/oO3KiS7Jyu0  .-


~
***  Έκτακτο: Kινδυνεύει ο Στουρνάρας με σύλληψη!
sty
-   Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, αναμένεται να καταθέσει αύριο το πρωί, μήνυση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορόντας τον για παράβαση καθήκοντος και διασπορά ψευδών ειδήσεων. !
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα καλέσει τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα στα κατά καιρούς λεγόμενα του κ. Στουρνάρα, διότι η βουλευτής ισχυρίζεται πως έχουν πλήξει τόσο τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος όσο και του Χρηματιστηρίου ενώ στο σύνολό τους, έπληξαν το Δημόσιο συμφέρον!
Η ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή αναφέρει "Δεν είναι δυνατόν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Διοικητής της ΤτΕ να αγνοεί ότι σύμφωνα με τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνθήκη λειτουργίας αυτής η έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται έξοδο της Χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη στιγμή μάλιστα που ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δηλώνει: «Οι συνθήκες δεν προβλέπουν Grexit. Να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια" και σε σκληρό τόνο σημειώνει "Θυμίζουμε στον κ. Στουρνάρα ότι οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν"
και επισημαίνει "Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να βασίζει την τραπεζική ρευστότητα στον έκτακτο μηχανισμό ELA, τον οποίο κάποιοι μέχρι εχθές αγνοούσαν και λοιδορούσαν, και να υφίστανται εμπρηστικές δηλώσεις πανικού που θα αυξήσουν την εκροή καταθέσεων πέραν των 30 δισ. ευρώ που διαπίστωσε ο κ. Στουρνάρας για το διάστημα Οκτωβρίου 2014-Απριλίου 2015, χωρίς να μας διευκρινίζει εάν έχει πράξει το παραμικρό για να ανασχέσει το φαινόμενο.
Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οφείλουν να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου στο σύνολο των δηλώσεων που διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού."
~
***  Απίστευτη πρόβλεψη Παπανδρέου το 1995: Θα κάνουν κουμάντο τα διευθυντήρια και όχι οι κυβερνήσεις
papandreou 660 50
-  Το 1995, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου, είχε κάνει δηλώσεις που για εκείνη την εποχή έμοιαζαν εκτός τόπου και χρόνου Δεν γινόταν να σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μια μέρα πραγματικότητα. Συγκεκριμένα είχε πει «Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων. Συμφερόντων, το λέγω, ρητά… δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα. Σας λέγω όμως ότι εδώ…υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήρια». Επίσης στη συγκεκριμένη Σύνοδο κορυφής, ο Παπανδρέου είχε έρθει σε διαφωνία με προτάσεις της Γερμανίας που προωθούσαν την Ευρώπη δύο ταχυτήτων.
Δείτε το Βίντεο:  Ανδρέας Παπανδρέου 1995... στιγμές ειλικρίνειας... , https://youtu.be/_R9xwXcyXok  ,
 


~
***  Kαλύβης: O Στουρνάρας υπερασπίζεται όσα κατέστρεψαν τη χώρα!
kalivis
-  Ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει να σκέφτεται περισσότερο σαν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου και να υπερασπίζεται μια πολιτική η οποία κατέστρεψε τη χώρα και την κοινωνία και η οποία αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό" σχολίασε ο ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης και πρόσθεσε "δεν θέλει να καταλάβει ο κος Στουρνάρας ότι τα χειρότερα έχουν ήδη επισυμβεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας και με την δική του συνδρομή. Η Ελλάδα δεν θα γίνει μια φτωχή χώρα όπως επισημαίνει διότι είναι ήδη μια φτωχή χώρα με μια εξαντλημένη οικονομία και κοινωνία από τις πολιτικές των μνημονίων, κατάσταση από την οποία προσπαθεί με τεράστιες δυσκολίες η ελληνική κυβέρνηση να απεμπλέξει τη χώρα και γιαυτό χρειάζεται μια προωθητική συμφωνία που να δίνει λύση και προοπτική στη χώρα".
Ο κ Καλύβης υπονόησε πως ο κ Στουρνάρας υποδύεται ένα συγκεκριμένο ρόλο, λέγοντας "...τα υπογραφόμενα από τον ίδιο συμπεράσματα της ενδιάμεσης έκθεσης για την νομισματική πολιτική, δίνουν την εντύπωση ότι συνδράμει και ο ίδιος σε μια προσπάθεια που αναπτύσσεται διεθνώς και στη χώρα μας να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός και να πιεστεί η κυβέρνηση να υπογράψει άρον-άρον μια συμφωνία, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, στο όνομα του να αντιμετωπιστούν τα χειρότερα".
"Θα ήταν καλό, ο Στουρνάρας, να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος και με τις -πολιτικής σκοπιμότητας- κινήσεις της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας ενάντια στη χώρα μας" τόνισε ο κ. Καλύβης.

*** Αποκάλυψη: To μεγάλο παραμύθι του … Grexit
grexit1
-  O αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απαντώντας στο τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ και το νέο σύστημα T2S της ΕΚΤ, τόνισε ότι η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη.
Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη και η αποχώρηση από το ενιαίο νόμισμα δεν προβλέπεται βάσει της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέλαβε την Τρίτη ο Ιβ Μερς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.
"Θεωρούμε τη συμμετοχή στην ευρωζώνη αμετάκλητη και αυτό ισχύει βάσει της παραδοχής ότι οι κανονισμοί και η συνθήκη (σ.σ. της ΕΕ) έχουν γραφτεί", σημείωσε ο Μερς σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Ιβ Μερς έδωσε αυτή την απάντηση ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη και το νέο σύστημα T2S της ΕΚΤ, για αξιόγραφα αποτιμημένα σε ευρώ, το οποίο τίθεται σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα.
Ο Μερς τόνισε ότι δεν θα ήθελε να υπεισέλθει στη σεναριολογία σχετικά με την αποχώρηση οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ και πρόσθεσε πως η ευρωπαϊκή προσέγγιση βασίζεται στη συνεργασία και στην επίτευξη συμφωνίας ακόμη και σε "δύσκολες καταστάσεις".
~
***  Αυτό είναι εθνική ντροπή! Μην το δείτε όσοι δεν αντέχετε (ΒΙΝΤΕΟ)
epistoles theodorou kolokotroni perierxontai elliniko kratos
-  Ο Γέρος του Μορία, αυτός που ελευθέρωσε την Ελλάδα και ένωσε τους Έλληνες κάτω από δύσκολες συνθήκες έχει σήμερα ξεχαστεί. Δεν υπάρχει μια μνημίο που να τον τιμά. Ο τάφος του στο α΄νεκροταφείο Αθηνών είναι ξεχασμένο από όλους. Η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να τιμήσει τον Θεόδωρο Κολοκοτρωνη, έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες αυτής της χώρας.  Δείτε το Βίντεο:  Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ  , https://youtu.be/Q2CbbgXJ4Ac  .-
 
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΒΟΜΒΑ: Θα επιβληθούν capital controls αυτό το Σαββατοκύριακο
capital1
-  Tην πιθανότητα για επιβολή έλεγχου κεφαλαίων στην Ελλάδα εξετάζει νέα έκθεση της JP Morgan.
Αναλυτής της JPMorgan, ο Greg Ip, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι η επενδυτική τράπεζα ξεκαθαρίζει πως θα επιβληθούν capital controls αυτό το Σαββατοκύριακο εάν το Eurogroup οδηγηθεί και πάλι σε ναυάγιο.
«Το μέτρο των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων συνιστά έναν μηχανισμό που ωθεί την Ελλάδα πιο κοντά στη συμφωνία με τους δανειστές, παρά στην έξοδο από το ευρώ», σχολιάζουν, ωστόσο, οι αναλυτές της JP Morgan.
"Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι η ελληνική κυβέρνηση απειλεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση που η ΕΕ αναστείλει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στη ρευστότητα και, συνεπώς, να αναγκάσει την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου ή το κλείσιμο των τραπεζών της. Η JP Morgan αμφιβάλει πως μία τέτοια νομική δράση θα είναι επιτυχής.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι ελληνικές αρχές θα «περάσουν» το μήνυμα ότι τα capital controls ή το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών επιβλήθηκαν άδικα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Και εν τω μεταξύ, η ρητορική του Τσίπρα είναι όλο και πιο... πολεμοχαρής, με αναφορές στην «λεηλασία» της Ελλάδας, καθώς και της ανάγκης να αποφευχθεί η εθνική ταπείνωση.
Ένα ιδιαίτερα άσχημο σενάριο θα ήταν εάν οι ελληνικές αρχές αντισταθούν στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, ισχυριζόμενες ότι επιβλήθηκαν άδικα περιορισμοί στην πρόσβαση των τραπεζών σε ρευστότητα, και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό ως μέσω να επηρεάσουν τον ελληνικό λαό να αρχίσει να υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ. Η ρητορική των τελευταίων ημερών αυξάνει τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο", σχολιάζει η JP Morgan.
~
***  EKTAKTO! Εξετάζουν την αύξηση του ορίου του ELA




ela kisimes1
-  Πριν το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης και εν μέσω μεγάλων εκροών καταθέσεων , το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου του ELA θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωτράπεζας, ενώ επί τάπητος θα τεθεί και το «κούρεμα» της αξίας των ενεχύρων που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες για να λάβουν την έκτακτη ρευστότητα.
Πιθανή αύξηση του «κουρέματος» θα μείωνε ουσιαστικά την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στην ρευστότητα που παρέχει το Ευρωσύστημα.
Τόσο ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι όσο και ο άλλα στελέχη της ΕΚΤ έχουν δώσει συγκρατημένα καθησυχαστικά μηνύματα για συνέχιση παροχής ELA στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
~
***  Νέα αύξηση του ELA κατά 1,1 δισ ευρώ
ekt ametakliti simmetoxi stin eurozoni
-  Το συμβούλιο της ΕΚΤ, αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο όριο δανεισμού μέσω του μηχανισμού ELA. Η αύξηση έγινε κατά 1,1 δις ευρώ. Έτσι το ανώτατο όριο έφτασε τα 84,1 δισ. ευρώ από 83 δισ. ευρώ που ήταν. Δεν υπήρξε συζήτηση για τις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών που χρειάζεται να έχουν για να χρηματοδοτούνται. Η εισήγηση για την χρηματοδότηση από τον ELA γίνεται κατόπιν πρότασης της ΤτΕ και για να απορριφθεί χρειάζεται την πλειοψηφία των 2/3 από το συμβούλιο της ΕΚΤ.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ Αμερικανός υφ. Οικονομικών: Θέλουν την λεηλασία της Ελλάδας
PaulGraigRoberts
-  Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, με άρθρο του στο  Global Research ρίχνει βόμβες κατά των δανειστών της Ελλάδας. Αναφέρει πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να κόψει χρήμα και να σώσει την Ελλάδα όπως έκαναν και οι ΗΠΑ, αλλά δεν το κάνει γιατί στόχος όλων είναι να εκμεταλλευτούν την Ελλάδα και όχι να την σώσουν. Είπε ακόμα πως αν θέλει πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα καλά θα κάνει να χρεοκοπήσει και πως η Ρωσία και η Κίνα έχουν μεγάλη ευκαιρία να χτυπήσουν τις ΗΠΑ αν δώσουν χρήματα και σώσουν την Ελλάδα. Αναλυτικά είπε «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε απλά να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και να τυπώσει χρήματα ώστε να ασφαλίσει το ελληνικό χρέος. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήδη τυπώνει 60 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα ώστε να σώσει το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γιατί δεν συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα;» Και συνεχίζει  «ένας συντηρητικός ίσως να πει ότι μια τέτοια πράξη θα προκαλούσε πληθωρισμό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημιουργεί χρήμα με τη σέσουλα εδώ και 7 χρόνια, και σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν υπάρχει πληθωρισμός. Γιατί η δημιουργία χρήματος για την Ελλάδα θα προκαλέσει πληθωρισμό αλλά όχι η δημιουργία χρήματος για την Goldman Sachs, τη Citibank και τη JP Morgan;». Επίσης λέει «Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η δουλειά είναι η Ελλάδα να λαμβάνει συνεχώς νέα δάνεια με τα οποία θα αποπληρώνει προηγούμενα δάνεια και σε αντάλλαγμα πρέπει να πουλήσει τις εταιρείες ύδρευσης σε ιδιώτες, να πουλήσει τον ΟΠΑΠ σε ιδιώτες, και για κάποιες ακόμα ιδιωτικοποιήσεις όπως να πουλήσει τα προστατευόμενα ελληνικά νησιά σε μεγαλομεσίτες. Είναι μια καλή δουλειά για όλους, εκτός από την Ελλάδα. Εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε κάποια συναίσθηση, απλά θα χρεοκοπούσε. Αυτό θα απελευθέρωνε την Ελλάδα από τα δάνεια. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα θα μπορούσε από μια βαριά χρεωμένη χώρα να γίνει μια χώρα δίχως χρέος. Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα δικά της ομόλογα, κι αν χρειαζόταν εξωτερική πίστωση, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχθεί τη ρωσική προσφορά». Όσο για την Ρωσία και την Κίνα είπε «Το ξήλωμα της αυτοκρατορίας της Ουάσιγκτον θα ξεκινούσε και η απειλή ενός πολέμου για τη Ρωσία και την Κίνα θα απομακρυνόταν. Ρωσία και Κίνα αντί να πληρώνουν για πολεμικές προετοιμασίες ενός πολέμου , θα μπορούσαν να γλιτώσουν όλα αυτά τα χρήματα σώζοντας την Ελλάδα».
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Συμπληρώθηκε ο Όμιλος της Καλαμάτας ‘80 στην Α'2 Ανδρών 

Τους …Αθηναίους αντιπάλους της έμαθε χθες η Καλαμάτα ’80, όπως προέκυψαν από τη χθεσινή κλήρωση για τη συμπλήρωση των ομίλων της Α2. Το τοπικό μας συγκρότημα συνεχίζει στον 2ο, μαζί με τις εξής ομάδες: ΑΕΚ, Κύζικος Νέας Περάμου, Εθνικός Πειραιώς, Αργυρούπολη, Πανερυθραϊκός, Απόλλων Σμύρνης, ΕΑ Πατρών, Ολυμπιάδα Πατρών, Ερμής Πατρών, Κόροιβος Αμαλιάδας, ΓΕ Μεσολογγίου. - 
~
***  Δύο φορές στο βάθρο η Βασιλική Μπάκα του ΝΟΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 

Με δύο ασημένια μετάλλια επιστρέφει στην Καλαμάτα η 17χρονη Βασιλική-Σταυρούλα Μπάκα, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών(μετέχουν όλες οι ηλικίες), που πραγματοποιήθηκε στον Άλιμο Αττικής Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή. Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατέκτησε τα μετάλλια στα αγωνίσματα των 100 & 200 μέτρων ελεύθερο και ανέβηκε αντίστοιχες φορές στο βάθρο των νικητριών. Επόμενο αθλητικό ραντεβού της Καλαματιανής κολυμβήτριας, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων όπου έχει πιάσει όρια τους προηγούμενους μήνες και θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη από 25 έως 30 Αυγούστου 2015, είναι το πρωτάθλημα κατηγοριών (ανά ηλικία) τον επόμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη. Στη φωτογραφία διακρίνεται, να συγχαίρει την αθλήτρια του Εθνικού Πειραιώς Θεοδώρα Γιαρένη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, υπό το βλέμμα της πρώην πρωταθλήτριας Ελλάδος και νυν Βουλευτού Ελένης Αυλωνίτου, που έκανε και την απονομή. - 
~
***  ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ   ;
Αρης-ΠΑΟΚ πράξη τέταρτη με τον «δικέφαλο» σε πλεονεκτική θέση
Την ευκαιρία να ολοκληρώσει την σειρά των μικρών τελικών της Α1 έχει σήμερα, Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ. Από την άλλη ο Άρης θέλει να μείνει ζωντανός χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του στο «Nick Galis Hall» (19:30, Novasports 2) στον τέταρτο μεταξύ τους μας .
~
***
~
 ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015 
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-  ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-10-2015.html ,
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-12-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  13  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-13-2015.html  .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουνίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-14-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .-
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html  ,.-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-
~   

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4214 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.  2479.  σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2512   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9241  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4430 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.176  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   464 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  422. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
~


~* ** Η ΠΟΡΕΙΑ Της ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ …
Ζωή !!!!!! αλλαγή , εναλλαγή …αλλά πολλές φορές συναλλαγή …και τέλος Ο Θάνατος .-
Ότι γεννιέται , στα σίγουρα πεθαίνει ..Μόνοι μας γεννιόμαστε και μόνοι μας πεθαίνουμε .!
Στη Ζωή μας πάντα πρέπει να χαράζουμε πορεία .. αλλιώς δεν πάμε ούτε στο σπίτι μας , ούτε στην πόλη μας , …πουθενά …χανόμαστε !!!
Η ζωή μας πάντα θέλει στόχους , πάντα θέλει να χαράζουμε πορεία .._ _ .-
Πρέπει να ασχολιόμαστε με τα σημαντικά και να αφήνουμε τα΄ασήμαντα .-
Πάντοτε ας μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τις πράξεις μας , τόσο τις δικές μας , όσο και των άλλων .- Αν δεν πάθεις , ποτέ σου δεν πρόκειται να μάθεις .- Το σακούλι της Ζωής μας έχει και τα καλά και τα κακά , έχει και τα άσπρα και τα μαύρα , έχει και τη χαρά και τη λύπη

….και τι δεν έχει , όλα τα έχει …και Αγώνα ,κι ΄ αγωνία !!!!! .- Πάντα το κατά φύση επεδίωκε και το παρά φύση να αποφεύγεις .- Stamos .-

**** ~* Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
~**Αν μου επιτρέπετε να μπω και εγώ στη κουβέντα .

Νομίζω ότι ο άνθρωπος διαμορφώνει τον χαρακτήρα του από τρείς παράγοντες
1) το περιβάλλον που ζει
2) καταβολές ,γονίδια
3) την προσπάθεια που κάνει για να ξεπεράσει τα δύο προηγούμενα .

Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος όσο και αν θέλουμε να το πιστεύουμε αυτό .
Θέλει πολύ αγώνα για να συγκρουστεί με τους (1) και (2) παράγοντες που τον καθοδηγούν σε όλες τις ενέργειες του .
Όσοι το κατορθώνουν είναι οι πραγματικά Ελεύθεροι.
Σε όλες τις θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα βλέπουμε να υπάρχουν άτομα που εγκατέλειψαν την κοινωνική ζωή και εγκαταστάθηκαν σε ερημιές για να παλέψουν απερίσπαστοι από τις βιοτικές μέριμνες με τα πάθη του που είναι κληρονομιά του παρελθόντος.
Αυτοί ίσως καταφέρουν να αποκτήσουν λίγη ελευθερία .
Ευχαριστώ .
Απόστολος.

**** ~**ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ :

~ ** Καλημέρα , αγαπητέ Σταμάτη.
Μ 'άρεσε αυτό περί διαλογισμού:)
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου.
Σέβομαι τα πιστεύω σου, όμως θα κάνω και τη δική μου παρατήρηση.
Δεν θεωρώ πως υπάρχουν κάποιοι περισσότερο και λιγότερο φωτισμένοι.
Επειδή είμαι κατά ένα τρόπο "υπαρξίστρια", πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι αυτό που γίνεται μόνος του.
Χάρηκα για την μικρή μας ανταλλαγή απόψεων.-

~*** ~* Ο νους του ανθρώπου είναι σαν ένας κήπος με λουλούδια. Αν ένας κήπος μείνει απεριποίητος, θα γεμίσει αγριόχορτα. Το ίδιο θα συμβεί και με το νου μας αν τον αφήσουμε απροστάτευτο για λίγο διάστημα. Πρέπει λοιπόν να τον προσέχουμε ξεριζώνοντας τα αγριόχορτα των αρνητικών σκέψεων και φυτεύοντας τα όμορφα λουλούδια των θετικών σκέψεων και της προσευχής. Με τη βοήθεια αυτών η καρδιά ανθίζει, ο νους εξαγνίζεται και καλλιεργούνται ευγενικές ποιότητες, όπως συγχώρηση, ταπεινότητα, υπομονή, θάρρος, πίστη, αγάπη.

Kάπου το είχα διαβάσει και το κράτησα.. πιστεύω θα αρέσει και σε σένα! .- Το Σύμπαν θα σου δώσει ότι ακριβώς του ζητήσεις αρκεί να το ζητήσεις ακριβώς .- 

7 σχόλια:

  1. Γεια σας φίλο, απλά για να σας βοηθήσει.
    Έκανα μια ανακάλυψη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
    Αυτό είναι πολύ καλά νέα.
    τον περασμένο μήνα, είχα ανάγκη τόσα πολλά χρήματα που ήθελα να κάνω μια
    δάνειο από μια τράπεζα και είχε προκαλέσει πάρα πολύ κόπο.
    Και ανακάλυψα ένα συγκεκριμένο δανειστή που με έκανε να το κάνουμε αυτό το δάνειο των 56.000 €. Θα σας πω ότι είναι χάρη σε αυτόν που μπορώ να χαμογελάσει ξανά μετά το διαζύγιο με τον σύζυγό μου, οπότε αν χρειάζεστε ένα δάνειο ή πίστωση σε ένα συγκεκριμένο παρακαλώ διεύθυνση contacter.Voici:
    Το e-mail: valentina.vishy@gmail.com
    Το e-mail: valentina.vishy@gmail.com
    Σας ευχαριστώ και καλή μέρα ευχαριστώ σε εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

    Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα ταμείο για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, από 4.000 έως 500.000 ευρώ για όλους τους ανθρώπους και τους ανθρώπους, που αντιστοιχούν στο επιτόκιο 3% ετησίως. "Χρηματοοικονομικά δάνεια, υποθήκες, επενδυτικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να απαντήσω στους πελάτες μου εντός τριών ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας".
    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: dimopouloualexandra71@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το WhatsApp: +33753015524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

    Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα ταμείο για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, από 4.000 έως 500.000 ευρώ για όλους τους ανθρώπους και τους ανθρώπους, που αντιστοιχούν στο επιτόκιο 3% ετησίως. "Χρηματοοικονομικά δάνεια, υποθήκες, επενδυτικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να απαντήσω στους πελάτες μου εντός τριών ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας".
    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: dimopouloualexandra71@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το WhatsApp: +33753015524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου


    Ψάχνετε για ένα επείγον δάνειο; Έχω καλά νέα για εσάς! Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από $ 1000 έως $ 50 εκατομμύρια με επιτόκιο 3% ετησίως.
    Προσφέρουμε δάνεια για επιχειρηματική ανάπτυξη, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κλπ,

    Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί.

      Εάν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση:

    Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +18582644849


    Χαιρετισμοί
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +18582644849

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΔΑΝΕΙΟ Ή ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΡΕΩΣΤΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΕΞΕΛΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ 3% ΕΠΙΤΟΚΙΑ; ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Via: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καλύτερη λύση για τις δραστηριότητες και το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

    Εκπροσωπούμε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, τη βοήθεια σε ηλικιωμένους, τους άνεργους, τους ενυπόθηκους και τους συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Επομένως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: antoniomellian@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καλύτερη λύση για τις δραστηριότητες και το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

    Εκπροσωπούμε ένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, τη βοήθεια σε ηλικιωμένους, τους άνεργους, τους ενυπόθηκους και τους συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Επομένως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: antoniomellian@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή