ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουνίου 2015

ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015  :
~

~

~ 6 Ιουνίου
Πέντε Παρθένων και Μαρτύρων: Μάρθας, Μαρίας, Κυράς Βαλερίας, Μαρκίας και της συνοδείας αυτών και Γελασίου. Νεομάρτυρος Μιχαήλ, του κηπουρού (†1770). Οσίων Ιλαρίωνος του νέου (1), ηγουμένου Μονής των Δαλμάτων (†845), Ανούβ του σημειοφόρου, Αττάλου του θαυματουργού και Φώτα.
(1) Ο όσιος Ιλαρίων καταγόταν από την Καππαδοκία και έζησε τον 9ο αι. Οι γονείς του, Πέτρος και Θεοδοσία, ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι και γαλούχησαν τον μικρό γιο τους με την ορθόδοξη πίστη. Όταν ενηλικιώθηκε, ποθώντας το δρόμο της αρετής και της άσκησης πήγε στο μοναστήρι της Ξηρονησίας, στην Κωνσταντινούπολη, όπου αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι στην άσκηση, την αυστηρή νηστεία, τη σιωπή και την μελέτη των Θείων Γραφών. Αργότερα πήγε στη Μονή Δαλμάτων, όπου και έγινε μεγαλόσχημος. Εκεί παρέμεινε μία δεκαετία και γρήγορα έγινε παράδειγμα άσκησης, ταπεινοφροσύνης και μεγαθυμίας για όλους τούς αδελφούς, οι οποίοι παμψηφεί τον ανέδειξαν ηγούμενο της Μονής. Όταν ξέσπασε η θύελλα της Εικονομαχίας ο αυτοκράτορας Λέων ο Αρμένιος, με τον ασεβή πατριάρχη Θεόδοτο το Μελισσηνό, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να κάμψουν το αγέρωχο φρόνημα του οσίου. Εκείνος όρθωσε το πνευματικό του ανάστημα και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τότε άρχισε ο απηνής διωγμός του. Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, υπέστη αγόγγυστα και με θαυμαστή καρτερία περιορισμούς σε απομακρυσμένες Μονές, φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς και εξορίες. Άντεξε όμως, όλες τις ταλαιπωρίες «ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού», ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον Κύριο, που τον αξίωσε να μείνει αλύγιστος στις επάλξεις του αγώνα. Μετά το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, επέστρεψε στη Μονή του, έζησε τρία ακόμη χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 70 ετών.
~ 06/06Απολυτίκιο Αγ. Ιλαρίωνος του Νέου - 6 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/DtDyTuf2YfE ,



 ~
***  Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας           
      
Ξεκίνησε χθες η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες (από 10.00 έως 13.00). Έντυπα αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής θα δίδονται στο γραφείο 125 (1ος όροφος) της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Διοικητήριο, Ψαρών 15. Πληροφορίες: τηλ. 27213 61799, Άννα Παπασαραντοπούλου.
Εκπρόθεσμες αιτήσεις και αιτήσεις που κατά την υποβολή τους δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δε θα εξεταστούν.
Στα νηπιακά τμήματα θα γίνονται δεκτά νήπια από 2,5 ετών (αυτοεξυπηρετούμενα) έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο (ώρες λειτουργίας: 7.30 – 15.30).
Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι είναι κυρίαρχα χώροι αγωγής και ασφαλούς διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σκοπό έχουν:
1) Να παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή, σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα
2) Να εξυπηρετούν τους γονείς και παράλληλα να τους ευαισθητοποιούν πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας
3) Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον
4) Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία Παιδικού Σταθμού και οικογένειας.
 -  Τροφεία
Τα τροφεία καταβάλλονται κανονικά και ανεξαρτήτως παρουσιών, εκτός από το μήνα Αύγουστο που οι Σταθμοί δε λειτουργούν. Τα τροφεία ανέρχονται στο ποσό των 50,00 ευρώ για κάθε νήπιο ανεξαρτήτως εισοδήματος, όπως και για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα από 40.001,00 ευρώ και άνω.
 -  Εξαιρέσεις
Μειωμένα τροφεία καταβάλλουν:
1) Οι πολύτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 20.001,00 έως 40.000,00 ευρώ: μείωση 50%, ήτοι 25,00 ευρώ για κάθε νήπιο
2) Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 15.000,00 ευρώ: μείωση 50%, ήτοι 25,00 ευρώ για κάθε νήπιο
3) Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 15.001,00 έως 40.000,00 ευρώ: μείωση 30%, ήτοι 35,00 ευρώ για κάθε νήπιο.
 -  Απαλλαγή από την καταβολή
Απαλλάσσονται των τροφείων:
1) Οι πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000,00 ευρώ
2) Οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων ή τέκνο έχει θεωρηθεί ανάπηρος, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (βεβαίωση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής)
3) Οι άπορες οικογένειες, των οποίων η απορία αποδεικνύεται με δικαιολογητικά (βιβλιάριο απορίας από την Πρόνοια)
4) Τα ορφανά παιδιά από έναν ή δύο γονείς
5) Τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών
6) Τα παιδιά που ο πατέρας τους είναι στρατιώτης.
Τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2015-2016, θα γνωστοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Για τα αποτελέσματα μπορεί κανείς να ενημερωθεί από τους πίνακες που θα αναρτηθούν σε κάθε Δημοτικό Σταθμό, στο Δημοτικό Κατάστημα και στον τοπικό Τύπο.
Οι γονείς των παιδιών που θα εγγραφούν, πρέπει να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Σταθμού στον οποίο θα φιλοξενηθεί το παιδί, προκειμένου να ενημερωθούν για τους όρους λειτουργίας, το πρόγραμμα προσαρμογής και για να γίνει η πρώτη γνωριμία με τους παιδαγωγούς και το χώρο του Σταθμού.
~
***  Παράτησαν το πεζοδρόμιο στη μέση και εξαφανίστηκαν (φωτογραφίες) 

 
  Με αφορμή το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Θάρρους» για τα πεζοδρόμια που δεν υπάρχουν ή είναι σε τραγική κατάσταση, επικοινώνησε μαζί μας αναγνώστης για να μας ενημερώσει για μια νέα κατηγορία. Είναι αυτά που υπάρχουν και τα καταστρέφει ο Δήμος, με πρόθεση να τα αντικαταστήσει! Τελικά, όμως, τα αφήνει στη μέση. Η ιστορία στο πεζοδρόμιο της οδού Βουλγαροκτόνου ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα, όταν συνεργείο το έσπασε, προκειμένου να το αποκαταστήσει εξαιτίας των βλαβών που είχαν προκαλέσει οι ρίζες δύο δέντρων που υπάρχουν εκεί. Αφού έσπασαν τις πλάκες και έριξαν τσιμέντο, έβαλαν το προστατευτικό πλέγμα και τέλος. Πλέον έχει πέσει και το πλέγμα κι έτσι έχουν μείνει στο σημείο οι πάσσαλοι που το κρατούσαν όρθιο. Και επειδή τυγχάνει αρκετοί να μη γνωρίζουν πού είναι η συγκεκριμένη οδός, να ενημερώσουμε ότι είναι κάθετος της Ναυαρίνου. Στο σημείο αυτό, δε, υπάρχει πιάτσα ταξί και καταστήματα με τουριστικά είδη, ενώ καθημερινά περνούν από εκεί δεκάδες πολίτες. Αν κάποιος δεν προσέξει, μπορεί άνετα να γίνει ένα με το τσιμέντο. Άραγε, πόσο παράλογο είναι ένα έργο να ξεκινά και να φτάνει στο τέλος; Η συνέχεια επί του πεζοδρομίου. Π.Μπ. - 
~
***  Στις 29 Αυγούστου η "Λευκή Νύχτα" στην Καλαμάτα         
     
Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα», που θα πραγματοποιηθεί από τις 20.00 του Σαββάτου 29 Αυγούστου μέχρι τις 5.00 της 30ή Αυγούστου, όπως και η διάθεση πίστωσης 5.000 ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων. Πρόκειται για μια ολονύκτια γιορτή του εμπορίου, με πολύ προσιτές τιμές στα καταστήματα, που θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Η σχετική απόφαση ελήφθη με ισχυρή πλειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, κι όπως ήταν φυσικό, συνηγόρησε για την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση.
Σύμφωνα με την πλειοψηφία, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν στις πλατείες, τους πεζόδρομους και τους δρόμους του κέντρου της πόλης (θα κλείσουν για τα οχήματα), συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση, καθώς μουσικές σκηνές και άλλα πολιτιστικά δρώμενα θα διεξαχθούν σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας.
Η 3η Λευκή Νύχτα θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων προηγούμενων εκδηλώσεων, που απέφεραν μεγάλα οφέλη στον επιχειρηματικό κόσμο και θα τη διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και άλλους φορείς.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, στάθηκε υπέρ της διοργάνωσης, την οποία χαρακτήρισε ως θετική δράση. Ζήτησε, όμως, να υπάρξουν ποιοτικές εκδηλώσεις, αλλά και να διαφυλαχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της συγκεκριμένης βραδιάς.
Ο Τάσος Νιάρχος, από την παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", σχολίασε ότι η "Λευκή Νύχτα" είναι μια μαύρη προοπτική για τους εργαζομένους, οι οποίοι δουλεύουν χωρίς καμία προστασία πέρα από τα ωράριά τους. Παράλληλα, ως εκδήλωση δεν προσφέρει οικονομικά στην πόλη, αφού οι καταναλωτές δε διαθέτουν πλέον χρήματα. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλες αλυσίδες και μόνο. Όσο για το "μανδύα" του πολιτισμού με τον οποίο "ντύνεται", αναρωτήθηκε από πότε κατανάλωση και πολιτισμός πάνε μαζί, αφού η πρώτη δραστηριότητα είναι η κυριαρχία του αντικειμένου πάνω στον άνθρωπο.
Ο επικεφαλής της "Αλλαγής", Θόδωρος Μπρεδήμας, δήλωσε υπέρ της διοργάνωσης, αλλά υπενθύμισε ότι θα πρέπει να επαναλειτουργήσει και ο θεσμός του πανηγυριού της Υπαπαντής, που έχει αγκαλιαστεί εδώ και δεκαετίες από τους πολίτες του Δήμου και όχι μόνο.
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε στην παρέμβασή του και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από την "Ανεξάρτητη Συμμαχία".
Σε κάθε περίπτωση, η «Λευκή Νύχτα» είναι ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλά από τα καταστήματα – επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δε φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν από πάνω να δουλέψουν σαν δούλοι ως τα μεσάνυχτα του αυγουστιάτικου Σαββάτου για να κάνουν το show τους κάποιοι, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης που υποφέρει.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
***  Καλαμάτα και Ουτοπία…          
      
Από το Πέραμα στο Φάληρο κι από τον Άγιο Διονύσιο στη Νίκαια, ο Πειραιάς αποτελεί πρόκληση για έρευνα και επεμβάσεις για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ.
Πάνω από 70 νέοι αρχιτέκτονες που υπέκυψαν στις προκλήσεις του Πειραιά κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, παρουσιάζουν τις προτάσεις τους στην έκθεση που διοργανώνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες, διαλέξεις και ερευνητικά προγράμματα, προτείνουν επεμβάσεις σημαντικές για τη μορφή της πόλης.
Οι ιδιομορφίες του τοπίου, η βιομηχανική ιστορία του τόπου, η θάλασσα, το λιμάνι, τα μνημεία, ο λαϊκός πολιτισμός, αλλά και η ίδια η αρχιτεκτονική της περιοχής είναι κάποια από τα στοιχεία που προσελκύουν το ενδιαφέρον τους. Και πολλές φορές, αυτό το ενδιαφέρον καταλήγει να γίνεται μελέτη.
Δε γράφουμε σχόλιο για τον Πειραιά. Απλά αναρωτιόμαστε πόσο δύσκολο είναι για τη δική μας Δημοτική Αρχή να κάνει κάτι ανάλογο και για την Καλαμάτα. Αλλά είπαμε, ο δήμαρχος βγάζει... σπυράκια, όταν ακούει τη λέξη «όραμα». Γι’ αυτόν το μέγιστο είναι η διαχείριση. Κάτι σαν τους μπακάληδες της παλιάς καλής εποχής...  Α.Π.  
~
***  Προς συζήτηση στις Βρυξέλλες η επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία

Το θέμα της επέκτασης του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, που εκκρεμεί για περισσότερο από 15 χρόνια, επανέρχεται στο τραπέζι της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα και η πιθανή αναγνώρισή του αναμένεται να δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις προώθησης και εμπορίας. Όπως αναφέρει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, στις 9 Ιουνίου συζητείται στην Επιτροπή με θετική εισήγηση το ΠΟΠ Καλαμάτας. «Εκτιμούμε», σημειώνει, «ότι λήγει το θέμα». «Η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας», σημειώνει ο κ. Πετράκος, «εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάνω από 15 χρόνια. Είχε γίνει ένα πολύ σοβαρό λάθος απ’ την τότε διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, οι οποίες ζήτησαν να υπάρξουν τέσσερα ΠΟΠ στο Νομό Μεσσηνίας, ένα κατά επαρχία (Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πυλίας και Τριφυλίας). Η Ε.Ε. ενέκρινε μόνο το ΠΟΠ της επαρχίας Καλαμάτας, θεωρώντας ότι το όνομα Καλαμάτα είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου, λόγω και της ελιάς Καλαμάτας. Τα άλλα ΠΟΠ τα απέρριψε». Όπως εξηγεί, στη συνέχεια κατατέθηκε διορθωτικός φάκελος ώστε να υπάρξει επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου με το όνομα Καλαμάτα σε όλο το Νομό Μεσσηνίας, όμως «με τις κωλυσιεργίες και τις συνεχείς παρεμβάσεις εταιρειών (τελευταία ένσταση έγινε από την Αίγυπτο), οι οποίες δεν ήθελαν να υπάρχει μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου ΠΟΠ γιατί τους συνέφερε να αγοράζουν φθηνά το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, η προσπάθεια δεν έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα για τους παραγωγούς και τους μεταποιητές». «Το θέμα επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας μάς έχει βασανίσει! Το περιμέναμε ως μάννα εξ ουρανού! Πηγαίναμε από τρίμηνο σε τρίμηνο κι έχουν περάσει χρόνια» δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου Α.Ε. (ΜΕ.ΣΥΝ.ΕΛ.), Σταύρος Αδαμόπουλος, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ανήκει μόνο σε συνεταιρισμούς. «Φυσικά, αυτό δεν είναι πανάκεια, αλλά εργαλείο ανάπτυξης», αναφέρει. «Το ΠΟΠ αφορά στον αγροτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά πράγματα», σημειώνει από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΜΕ.ΣΥΝ.ΕΛ., Βασίλης Σταθόπουλος. «Ήδη η ετήσια παραγωγή ελαιολάδου στη Μεσσηνία αγγίζει τους 60.000 τόνους. Η χωρητικότητα των δεξαμενών του νομού δεν ξεπερνά τους 20.000 τόνους, έτσι υποχρεωνόμαστε να διαθέτουμε το λάδι μας την ώρα που δεν έχει τιμή, καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να το αποθηκεύσουμε, ούτε και προσωρινά. Στην Κρήτη είναι πιο αναπτυγμένες οι υποδομές…». Τη σημασία της επέκτασης του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε ολόκληρη τη Μεσσηνία υπογραμμίζει και ο πρώην νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος. «Η επέκταση του ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία», αναφέρει, «σημαίνει πολλά, επειδή υπάρχει το ίδιο λάδι, περίπου η ίδια ποικιλία ελιάς, είναι λάδι υψηλής ποιότητας. Αρκεί οι παραγωγοί να κρατήσουν κάποιες προδιαγραφές. Θα έχουμε καλύτερη προώθηση του προϊόντος και καλύτερες τιμές. Είναι κίνητρο ν’ ανεβάσουμε την ποιότητα. Ο καταναλωτής είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάτι παραπάνω, όταν βεβαιωθεί για την ποιότητα». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 
~
***    Σύλληψη 881 ατόμων στην Πελοπόννησο το Μάιο           
      
«Πλούσιος» και για το Μάιο ο απολογισμός της δραστηριότητας των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Σύμφωνα με αυτόν, συνελήφθησαν 881 άτομα: 7 για ληστεία (και απόπειρες), 109 για κλοπή (και απόπειρες), 56 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 279 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 19 για παράβαση του νόμου περί όπλων, 3 για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών, 4 για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, 6 για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 1 για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών- πυροτεχνημάτων, 2 για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (βιασμός, σεξουαλική εκμετάλλευση, μαστροπεία κ.λπ.), 4 για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, 1 για απόδραση κρατουμένου, 6 για αρπαγή ανηλίκου, 12 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 3 για λαθρεμπόριο, 1 για απάτη, 11 για πλαστογραφία, 2 για ζωοκλοπή, 22 για παραβάσεις του ΓΟΚ, 152 για παραβάσεις του ΚΟΚ, 4 για ενδοοικογενειακή βία, 61 για καταδιωκτικά έγγραφα και 116 άτομα για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, υγειονομικού κανονισμού κ.λπ.).
Στο ίδιο διάστημα εξιχνιάστηκαν: 5 υποθέσεις ληστειών (και απόπειρες), 138 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων (και απόπειρες), 47 υποθέσεις για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 22 υποθέσεις για παράβαση του νόμου περί όπλων, 2 υποθέσεις για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 1 υπόθεση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, 1 υπόθεση για αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (βιασμός, σεξουαλική εκμετάλλευση, μαστροπεία κ.λπ.), 5 υποθέσεις πλαστογραφίας, 2 υποθέσεις απάτης και 1 υπόθεση ζωοκλοπής.
Κατασχέθηκαν συνολικά 227,87 γραμμάρια ηρωίνης, 173,36 γραμμάρια χασίς, 2,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 95,1 γραμμάρια μεθαδόνης, 1,37 γραμμάρια σπόροι χασίς, 328 δενδρύλλια χασίς, 124 ναρκωτικά χάπια, 11 τσιγαριλίκια, 4 ζυγαριές, 3 τριβεία χασίς, 10 αμπούλες τεστοστερόνης, 524 δισκία και κάψουλες που εμπίπτουν στις νομοθεσίες για τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό, 6 πιστόλια, 2 πιστόλια – περίστροφα (replica, κρότου, αεροβόλα κ.ά.), 20 κυνηγετικά όπλα, 15 γεμιστήρες, 326 φυσίγγια διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες κ.λπ., 4 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ., 2 λοιπά όπλα (σιδερογροθιές, συσκευές εκτόξευσης χημικής ουσίας, ράβδοι, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης κ.λπ.), 12 βεγγαλικά-κροτίδες-παιδικά αθύρματα κ.ά., 25.760,60 ευρώ και 6 δολάρια ΗΠΑ, 24 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, 1.020 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, 565 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 678 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, 18 κινητά τηλέφωνα, 7 οχήματα, 2 κουκούλες τύπου «full face», 3 ζεύγη γαντιών, πλήθος προϊόντων παράνομου υπαίθριου εμπορίου, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, χρυσαφικών και εργαλείων.
Τέλος, κλάπηκαν 68 οχήματα και βρέθηκαν 33. 
~
***   Καθολική κριτική στη Δημοτική Αρχή για τους κυβόλιθους στο πάρκο σιδηροδρόμων          
     
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας
-   Η Καλαμάτα, το επόμενο διάστημα, θα είναι η μοναδική, ίσως, πόλη στον κόσμο που θα έχει στρώσει με κυβόλιθους τμήμα του μεγαλύτερου πάρκου που διαθέτει!
Όπως ήταν φυσικό, εκτός από μεγάλο αριθμό πολιτών, την καθολική αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την πρόθεσή της να στρώσει τον κεντρικό διάδρομο του Πάρκου Σιδηροδρόμων με κυβόλιθους.
Θέτοντας σχετικό ερώτημα ο Μανώλης Μάκαρης από τον «Ανοιχτό Δήμο», σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα ανάπλασης στο Δήμο Καλαμάτας βασιζόμενα κατά κύριο λόγο στη χρήση τσιμεντένιων κυβόλιθων. Έτσι θα αποκτήσουμε κι άλλους τσιμεντένιους κυβόλιθους και τσιμεντένιες πλάκες σε πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια, στην πλατεία της Ανάστασης, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων και στην πλατεία της Ανάληψης.
Θα αναφερθούμε στις βασικές ενστάσεις ως προς την επιλογή και τη μαζική χρήση του υλικού αυτού σε κάθε είδους αναπλάσεις στην πόλη μας. Το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει ψυχρή επίστρωση, όπως πληροφορηθήκαμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Δηλαδή, ουσιαστικά προάγει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, δηλαδή του τοπικού φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ αντίθετα υπάρχουν τα λεγόμενα “ψυχρά υλικά”, τα οποία, χρησιμοποιούμενα σε επιστρώσεις, μειώνουν το φαινόμενο αυτό λόγω των βιοκλιματικών ιδιοτήτων που διαθέτουν.
Επιπλέον, ειδικά για το Πάρκο των Σιδηροδρόμων η χρήση τσιμεντένιων κυβόλιθων αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του. Σαφώς έπρεπε να έχουμε προβεί σε ανανέωση του υπάρχοντος φυσικού υλικού (στουρνάρι).
Ακόμα και στην περίπτωση που θα συμφωνούσαμε για τη δημιουργία ενός διαδρόμου με σταθερό υπόστρωμα, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε οικολογικά υλικά. Η σύγχρονη άποψη για τα έργα αναπλάσεων είναι να χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο βιοκλιματικά υλικά και αρκετοί Δήμοι έχουν ήδη υιοθετήσει αυτή την άποψη, με σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος του δομημένου περιβάλλοντος».
Ο Δημήτρης Οικονομάκος από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" μίλησε για "εξόφθαλμο λάθος" και "πεταμένα χρήματα", ενώ ο Θόδωρος Μπρεδήμας από την "Αλλαγή" πρόσθεσε ότι με τους κυβόλιθους υπάρχει ακόμα και κίνδυνος τραυματισμού των διερχομένων.
Τέλος, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από την "Ανεξάρτητη Συμμαχία" υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτική με τις αναπλάσεις.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ούτε λίγο-ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι, αντί να τον "υμνολογεί" η πόλη που κατάφερε να αποσπάσει το πάρκο από το ΤΑΙΠΕΔ και συμφώνησε με τον ΟΣΕ, υπάρχουν "γκρίνιες" για μια μικρή παρέμβαση. "Δε θέλουμε να υποβαθμίσουμε την αισθητική του πάρκου. Αντίθετα, θα την ενισχύσουμε, αφού δώσαμε αγώνα για την απόκτηση της κυριότητάς του", σχολίασε.   του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 ~
***   Ανεβάζει τον πήχη το 4ο TEDxKalamata με μια σπουδαία εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη         
      
-    Το Δεκέμβριο του 2012 το ΤEDxKalamata μας συστήθηκε για πρώτη φορά... Έκτοτε ακολούθησαν άλλα δύο με σπουδαίους ομιλητές, οι οποίοι μετέφεραν τις δικές τους πλούσιες εμπειρίες στο κοινό Καλαμάτας που αγκάλιασε τα συνέδρια από την πρώτη στιγμή.
Το 4ο συνέδριο του TEDxKalamata, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στο θεατράκι του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Η Zineb El Rhazoul που είδε τους συναδέλφους της να δολοφονούνται στην Charlie Hebno, η Μαριέττα Προβοπούλου που έχει αφιερωθεί στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και η Inna Shevchenko, ιδρύτρια του μεγαλύτερου γυναικείου οργανισμού στον κόσμο “FEMEN”, θα είναι τρεις από τους 11 μοναδικούς ομιλητές του 4ου συνεδρίου...
Παράλληλα, η Monika θα «πλημμυρίσει» το χώρο με τις μελωδίες της.
~   «Ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα» Lao Tzu

Το «πρώτο βήμα» γίνεται στην Καλαμάτα
Εκείνη η ανθρώπινη στιγμή που κάποιος θα αποφασίσει να αλλάξει τη ζωή του και που θα τολμήσει να αποχωριστεί την «ασφάλειά» του (confort zone), προκαλεί το 4ο TEDxKalamata με τίτλο “firstep ”, στις 27 Ιουνίου 2015, για δεύτερη συνεχή φορά στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Το TEDxKalamata 2013 υπήρξε το 1ο TEDx στον κόσμο που φιλοξενήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο. Τον επόμενο χρόνο στην πόλη της Καλαμάτας- TEDxKalamata 2014 “limits” -τα όρια απέκτησαν μορφή, ενώ 11 ομιλητές, όπως ο Guillaume Nery, η Alexandra Cousteau, ο Daniel "CLOUD" Campos και ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, ενέπνευσαν 1.800 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, σε μια βραδιά γεμάτη όραμα και ελπίδα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από κάθε πιθανό όριο.
Φέτος, 10 ομιλητές από όλο τον κόσμο, με πολύ διαφορετικές ιστορίες, νοοτροπία και καταγωγή φτάνουν στις 27 Ιουνίου στην Καλαμάτα για να αφηγηθούν τη δική τους προσωπική διαδρομή, τα συναισθήματά τους και την ανταμοιβή που εισέπραξαν ως απάντηση στην τόλμη εκείνου του πρώτου βήματος.
H ζωή όλων μας καθορίζεται από εκείνα τα μικρά-μεγάλα πρώτα βήματα που μας οδηγούν σε ένα νέο δρόμο. Για την Aφγανή Roya Mahboob το πρώτο βήμα ήταν, όταν αποφάσισε να απασχολήσει 18 γυναίκες στην εταιρεία της, σε μια χώρα που δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να εργάζονται παρά μόνο από το σπίτι.
H Zineb El Rhazoul αρνήθηκε να αφήσει τη δημοσιογραφική της πένα κάτω, παρότι οι συνάδελφοί της στο Charlie Hebho δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ.
Για τη Mαριέττα Προβοπούλου το πρώτο βήμα έγινε, όταν αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».
Για τον Βob Carey το ταξίδι ξεκίνησε, όταν φόρεσε μια ροζ φούστα μπαλαρίνας και άρχισε να φωτογραφίζει τον εαυτό του μπροστά σε διάφορα μνημεία-αναφορά, προκειμένου να διασκεδάσει τη σύζυγό του, με διαγνωσμένο καρκίνο του στήθους.
~   Αναλυτικά οι 11 ομιλητές: 
  • Inna Shevchenko - Η επικεφαλής του διεθνούς ακτιβιστικού κινήματος Femen
  • Rolf Landua - O κορυφαίος φυσικός, επικεφαλής εκπαίδευσης του CERN
  • Zineb El Rhazoui - Η δημοσιογράφος του Charlie Hebdo που επέζησε
  • Andreja Pejic - Το πανέμορφο τρανσέξουαλ Top Μodel, μούσα του Gaultier
  • Mαριέττα Προβοπούλου - Η διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα 
  • Monika - Η  Ελληνίδα τραγουδοποιός με τη «μαγευτική» φωνή
  • Laurence O’ Rourke - Ο συντονιστής προσεδάφισης της διαστημικής αποστολής Rosetta της ESA
  • Bob Carey - O «Mr Tutu» που μάχεται των καρκίνο του μαστού 
  • David Kwong - Ο διάσημος μάγος, γητευτής των ψευδαισθήσεων
  • Homayoon Kazerooni - Ο καθηγητής ρομποτικής του πανεπιστήμιου Berkeley, εμπνευστής του εξωσκελετού
  • Fio Silva -  Το νέο αστέρι της street- art που μεταμορφώνει τους δρόμους του κόσμου
Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης θα ανοίξει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί τους ανθρώπους που μπόρεσαν να αλλάξουν τη ζωή τη δική τους και των γύρω τους με μια φωτογραφία, μια εφεύρεση, ένα τραγούδι, τις παρεμβάσεις και, κυρίως, το πάθος τους.
-  To TEDxKalamata έχει βαθιά κοινωνική συνείδηση και το αποδεικνύει έμπρακτα! Απευθύνεται στον καθένα, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, με τις τιμές των εισιτήριων της εκδήλωσης να είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες της εποχής μας. Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν την είσοδο στην εκδήλωση, ενώ επίσης δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν από την Καλαμάτα στην Αρχαία Μεσσήνη(Λόγω της αυξημένης ζήτησης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην κράτηση των θέσεων μεταφοράς).
Για φοιτητές, μαθητές & ανέργους το εισιτήριο κοστίζει €5 και το κανονικό €15.
Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά μέσω του Viva.gr, των καταστημάτων Public και Παπασωτηρίου καθώς και μέσω του καινούργιου γραφείου του TEDxKalamata που βρίσκεται στη Φαρών 136, Καλαμάτα.
Εξαιρετική είναι, επίσης, η πρωτοβουλία των διοργανωτών να προσφέρουν έναν αριθμό εισιτηρίων με τα οποία θα βοηθήσουν οικονομικά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Σύλλογο Ατόμων με εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχίζω-ΖΩ» και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καλαμάτας.
Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, χορηγοί οι Cosmote, Aegean Airlines, Παπαδημητρίου ΧΚ. ΑΒΕΤ .Υποστηρικτές οι Costa Navarino, Horizon Blue Hotel, Buca Beach Resort, OTE TV και Μορέας Α.Ε.
-  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης http://2015.tedxkalamata.com καθώς και στη σελίδα του TEDxKalamata στο Facebook https://www.facebook.com/TedxKalamata .
~ Σχετικά με το ΤΕDxKalamata
To TEDxKalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 30 νέων, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.
Πιστεύει στη δυναμική της πόλης, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Το TEDxKalamata 2013, όπως προαναφέρθηκε, υπήρξε το 1ο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των “must seen to believe” events από το TED ανάμεσα στα 5.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ενώ το TEDxKalamata 2014 κινήθηκε, εξελίχθηκε μέσα στα όρια, αλλά κατάφερε να τα ξεπεράσει, παρουσιάζοντας ιδέες που αξίζει να διαδώσουμε, όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα του TED (Ideas Worth Spreading).
http://2015.tedxkalamata.com
https://www.facebook.com/TedxKalamata
~ Σχετικά με το ΤΕD
Το TED (Technology, Entertainment, Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις «Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν». Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τρεις κόσμους: Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Σχεδιασμό.
Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το “x” δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.  www.ted.com   ,  του Κώστα Γαζούλη
 ~
***  Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Καρκινόδρακος»         
      
«Σε μια χώρα μακρινή που τη λέγανε Ατλαντίδα, ζούσε μια αγαπημένη οικογένεια. Ο χρόνος κυλούσε γλυκά και ανέμελα. Κάθε τικ και κάθε τακ του μύριζε ζωή. Ώσπου μια μέρα, από εκείνες που δε θέλεις να σκέφτεσαι – μα δεν ξεχνάς ποτέ –, εμφανίστηκε ένας δράκος… Αλλιώτικος…». Μια ιστορία Δύναμης και Ελπίδας που εξυμνεί τη ΦΛΟΓΑ της ανθρώπινης ψυχής!
Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, οι εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» και το βιβλιοπωλείο «Αρχονταρίκι» προσκαλούν την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία, στην παρουσίαση του βιβλίου του ιατρού, συγγραφέα και μέλους του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Χρήστου Σίνη, «Ο Καρκινόδρακος», το οποίο είναι το πρώτο βιβλίο παγκοσμίως που αναφέρεται στον παιδικό καρκίνο.
Αφήγηση του παραμυθιού θα κάνει η Όλγα Μωραΐτη, ενώ θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Σημειώνεται ότι 5 ευρώ από την αγορά κάθε βιβλίου θα δίνονται στο Σύλλογο «Φλόγα» από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική».
Επιπλέον, τα συγγραφικά δικαιώματα καθώς και το κέρδος του βιβλιοπωλείου θα ενισχύσουν εξ ολοκλήρου τον αγώνα για ζωή των παιδιών με καρκίνο!
Το παιδικό βιβλίο του Χρήστου Σίνη «Ο Καρκινόδρακος» κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και με τη στήριξη του Συλλόγου Φλόγα, σε εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου.  του Ηλία Γιαννόπουλου 
~
*** Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Καλαμάτα

 Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την 5η Ιουνίου κάθε χρονιάς, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ετοιμάζει για την Κυριακή 7 Ιουνίου περιβαλλοντικές δράσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του βυθού του λιμένα Καλαμάτας και τον καθαρισμό της ακτής από το ύψος του «Πανελληνίου» έως τον ανατολικό λιμενοβραχίονα (προλιμένα). Ώρα έναρξης στις 11.00 και λήξη στις 14.00. Οι δράσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Αρίων», το ΝΟΚ «Ποσειδών», τον ΝΑΣ «Αίολος», τον Ι.Ο.Ν.Ε, τη σχολή καταδύσεων "Dive Way", τη σχολή καταδύσεων "Dive Code", τη σχολή καταδύσεων "Free Diving Club" και το ΕΛΚΕΘΕ. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και η ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Για το σκοπό αυτό καλούνται όλοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας να μετάσχουν ενεργά στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση. Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται ενημερωτικό περίπτερο για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος του ΕΛΚΕΘΕ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα προσφερθούν αναψυκτικά στους συμμετέχοντες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. - 
~
***   Καλοκαίρι 2015, συναυλίες και περιοδείες θεατρικών παραστάσεων σε Καλαμάτα- Μεσσηνία         
     
-  Για ακόμα μια χρονιά στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία θα βρεθούν αρκετοί καλλιτέχνες είτε για να τραγουδήσουν είτε για να παρουσιάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση.
~ Η ατζέντα θα είναι μεγάλη και θα υπάρχει ενημέρωση για όποια νέα εκδήλωση.
-    Μέχρι τώρα έχουμε τα εξής:
-   Αύγουστος
5/8 Β. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Θηβαίος Χανδρινού
9/8 «Ο Μικρός Πρίγκιπας » σκηνοθεσία : Δημήτρης  Αδάμης
12/8 Γιάννης Κότσιρας & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. ... Έτσι κι αλλιώς-  Κυπαρισσία - Τρενοτεχνείο
19-20/8  "Αχαρνής" του Αριστοφάνη
-  Σεπτέμβριος
11/9 20 Χρόνια "Μίλτος Πασχαλίδης"
 ~
***  Ένα νόμισμα, δύο όψεις…
Μην ακούτε τι λένε για δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις και για ναυάγια «Τιτανικού» της κυβέρνησης με τους δανειστές, υποστηρίζουν κάποιοι, λέγοντας ακόμη πως τα έχουν βρει, αλλά το παιχνίδι παίζεται για καθαρά εσωκομματικούς λόγους και πολιτικής διαχείρισης των ψηφοφόρων. Για δραματικές ώρες μετά το ναυάγιο της συνάντησης Γιούνγκερ – Τσίπρα κάνουν λόγο άλλοι. Και συνεχίζουν υποστηρίζοντας πως οι προτάσεις των δανειστών για μέτρα 2,6 δισ. δεν αποτελούν τελεσίγραφο και, ως εκ τούτου, οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο τη συμφωνία πριν από τις 14 Ιουνίου. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αμέσως μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώθηκε στο Λευκό Οίκο από τον υπουργό Λιού για τις εξελίξεις. Από, δε, το εσωτερικό μέτωπο, ο μεν κ. Λαφαζάνης «βλέπει» συμφωνία με διαγραφή χρέους και γενναία ρευστότητα, ο δε Γ. Μηλιός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε στάση πληρωμών – ως μέτρο εκβιασμού – εν όψει των 3,5 δισ. που πρέπει να πληρωθούν στις 22 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Έπρεπε, υποστήριξε, να έχει τεθεί όριο αναλήψεων από τις τράπεζες ημερησίως στα 300 ευρώ, ως μέσο ελέγχου της φυγής καταθέσεων. Και ειλικρινά δε γνωρίζω τι είναι καλύτερο για τη χώρα: να αποτελούν τα ναυάγια εσωκομματικό παιχνίδι ή να είναι πραγματικά; Το σίγουρο είναι πως και ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί αυξημένος σε σχέση με ό,τι ελπίσαμε, και η εισφορά αλληλεγγύης θα έρθει αυξημένη, και λόγω ΦΠΑ οι λογαριασμοί φαίνεται πως θα τραβήξουν τον ανήφορο. Θα φθάνει φάκελος μέσω ΕΛΤΑ και θα… ευχόμαστε να προέρχεται από τη 17 Νοέμβρη, παρά να εσωκλείει ειδοποιητήριο πληρωμών! Και θα μας ξαναθυμίσουν το πατριωτικό μας καθήκον να στηρίξουμε τη χώρα στα δύσκολα. Για να τη στηρίξουμε, όμως, πρέπει να είμαστε ζωντανοί! Μα το μυαλό μου δε σταματά να μου παίζει παιχνίδια… Τα καουμπόικα έργα μού θυμίζουν οι «καλοί» και οι «κακοί». Καλή η Μέρκελ, κακός ο Σόιμπλε. Καλός ο Ομπάμα, κακοί οι Αμερικανοί. Μια ζωή απεχθανόμουν τους «τζάμπα μάγκες». Αυτούς που κομπάζουν όταν κρίνουν ότι οι συνθήκες τούς ευνοούν, αλλά στα δύσκολα γίνονται ανθρωπάκια. Η ζωή, σε κάθε επίπεδο, είναι τελικά τέχνη. Και τα μελλούμενα σ’ αυτή τη χώρα κάποιοι τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα απ’ όλους εμάς, το πλήθος κόσμου. Αυτό το πλήθος που παρακολουθεί με καρδιοχτύπι τα τεκταινόμενα, αναρωτώμενοι αν οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι και οι Κύπριοι είναι πιο «μάγκες» από εμάς… Άντα Αποστολάκη - 
~
***  Ανησυχία προκαλεί η αντίφαση από Τσίπρα -Δεν κάνει πίσω, αλλά λέει ότι η συμφωνία είναι κοντά- Έρχεται παράταση!
tsipras voulh1
-  Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας άμεσα, παρά την «δυσάρεστη έκπληξη» που προκάλεσε η πρόταση των τριών θεσμών που κατέθεσε τις προηγούμενης ημέρες ο κ. Ζ.Κ. Γιούνκερ, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.
Μάλιστα, η τοποθέτησή του συμπυκνώνεται στα δύο μηνύματα του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές μας:
Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την συνεδρίαση όρισε την αναδιάρθρωση του χρέους και τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα ως τα κρίσιμα στοιχεία που θα καθορίσουν εάν θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές.
Δεδομένης μάλιστα και της δυστοκίας της ελληνικής πλευράς μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών να επιβληθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, επανέρχεται από την Ευρώπη η πιθανότητα προσφυγής σε αποφάσεις που θα έχουν περισσότερο μεσοπρόθεσμο και λιγότερο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, εξηγούσε αργά χθες βράδυ στη Βουλή ότι «οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να λύνει τα θέματα».
Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλο κορυφαίο στέλεχος που μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης έδινε εξίσου την ίδια βάση στο περιεχόμενο της συμφωνίας, λέγοντας ότι ο χρόνος δεν είναι κριτήριο. «Κριτήριο είναι αν θα μπορέσουμε να δοθεί ανάσα στην ελληνική οικονομία θα σταματήσει η λιτότητα και να ζητάνε μέτρα» τόνιζε με νόημα, προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση οι εταίροι «τεστάρουν τα νερά».
 - Τέλος, η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει πως από τη μία ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν υποχωρεί, αλλά από την άλλη λέει ότι η συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ και διερωτάται πώς αυτή θα επιτευχθεί.
«Υπάρχει μία ανησυχητική αντίφαση στην καρδιά της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Από τη μία με έμφαση απορρίπτει τις προτάσεις των δανειστών της Ελλάδας (περικοπές σε συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ στο ρεύμα). Λεπτά αργότερα, δεσμεύεται ότι η συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ», σχολίασε ο Guardian στη Live κάλυψη της διαδικασίας στην ελληνική βουλή.
«Ομως δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Και δεν φαίνεται ότι και το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν θα αναδιπλωθούν ξαφνικά. Οπότε πώς θα υπάρξει συμφωνία;», συμπληρώνει η βρετανική εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση.
~
***  Δένδιας: Οι απόψεις μου είναι διαφορετικές από του προέδρου της ΝΔ
nikos dendias1
-  Για ακόμη μία φορά ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι οι απόψεις του είναι διαφορετικές από εκείνες του Αντώνη Σαμαρά, ενώ διευκρίνησε πως η συνεδρίαση της ΚΟ θα είναι καθοριστική για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ σε περίπτωση συμφωνίας.
Σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους, ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να εξετάσει από κοινού πώς θα καταστεί μικρότερη η βλάβη για τη χώρα, σημείωσε ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ σε περίπτωση συμφωνίας, πρόσθεσε: «Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, θα πρέπει να καταγραφεί τι επιθυμεί η πλειοψηφία με ψηφοφορία, και μάλιστα μυστική».
Τέλος, σχολιάζοντας τις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι είναι προφανές ότι οι απόψεις τους είναι διαφορετικές, τόσο για τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα όσο και για τα αίτια της ήττας, τη μετέπειτα στάση μας και τις προοπτικές του κόμματος. «Τις απόψεις μου αυτές τις διατύπωσα ενώπιον του κ. Σαμαρά. Δεν είναι ζήτημα προσωπικής διαφοράς, τουλάχιστον καθόσον με αφορά», πρόσθεσε.
~
***  Άμεση συμφωνία διαβλέπει ο Κουρουμπλής- Σκληρή αντιπαράθΕση με Βορίδη (ΒΙΝΤΕΟ)
kouroublhs12
-     Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους πιστωτές της, θα υπάρξει άμεσα συμφωνία. Κανείς από τους διαπραγματευτές δεν μπορεί να πάρει επάνω του μία ρήξη τόνισε ο υπουργός Υγείας, ενώ τάχθηκε ενάντια στο ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών καθώς όπως εξήγησε δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές. "Έχω την ισχυρή και τεκμηριωμένη άποψη ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε συμφωνία. Κανείς από τους διαπραγματευτές δεν μπορεί να πάρει επάνω του μια ρήξη απρόβλεπτη που δεν μπορεί να προσδιορίσει κανείς εύκολα τις συνέπειές της", τόνισε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega, ενώ πρόσθεσε ότι αν συμβεί κάτι, η ευθύνη θα είναι στην Ευρώπη.
 -   Στη συνέχεια, ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε στον πρώην υπουργό Υγείας για τον προϋπολογισμό με τον κ. Βορίδη να απαντά:
« Δύο δυνατότητες έχετε. Πρώτον, αύριο το πρωί τροποποιείτε τον προϋπολογισμό αν δεν σας αρέσει. Δεύτερον, οφείλετε να εξηγήσετε πως κριτικάρατε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι υποχρηματοδοτεί τα νοσοκομεία».
« Φοβάμαι ότι βρίσκεστε σε φοβερή αμηχανία. Τα 400 εκατ. ευρώ που δώσατε αφορούσαν τον προϋπολογισμό ή τα ληξιπρόθεσμα;», είπε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε:
«Την επόμενη εβδομάδα στη βουλή έρχεται μία διάταξη να πληρωθούν ληξιπρόθεσμα. Θα πληρώσω την περίοδο του κ. Βορίδη. Όταν μιλάμε κ. Βορίδη θα είστε καλύτερα διαβασμένος. Ή τα λέτε σκοπίμως ή δεν είστε διαβασμένος.»
« Διαβασμένος είμαι, να φωνάζω δεν θέλω», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.
 Δείτε το βίντεο από το MEGA: enikos.gr - Πρωινός καυγάς Κουρουμπλή – Βορίδη  , https://youtu.be/rBL4Aba33Qc  .-
~
***  Άδωνις: Πρόεδρε, αυτήν την ομιλία πρέπει να την χειροκροτήσουμε...
advwnis1
-  Εξύμνησε την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Άδωνις Γεωργιάδης και ενώ βρισκόταν στη βουλή. Ενώ ακόμη ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν στο βήμα, ο κ. Γεωργιάδης στράφηκε στον Αντώνη Σαμαρά και του είπε «Πρόεδρε, αυτή την ομιλία αξίζει να τη χειροκροτήσουμε».
Έτσι και έγινε! Σύσσωμοι οι βουλευτές της ΝΔ να χειροκρότησαν στο τέλος τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Λίγο αργότερα μέσω Twitter, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε επική και θαυμάσια την ομιλία του κ. Βενιζέλου. «Η τελευταία του ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν και η καλύτερή του», πρόσθεσε. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε στο ίδιο πνεύμα και το πρωί του Σαββάτου, αναδημοσιεύοντας αναρτήσεις του κ. Βενιζέλου από τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στη Βουλή.
 twet Adwni
~
***   Τα καλύτερα όπλα του ελληνικού οπλοστασίου! (ΒΙΝΤΕΟ)
HK11
-  Apache Longbow, πύραυλοι AGM και υποβρύχια με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, είναι μόνο μερικά από τα "θαυματουργά" όπλα τα οποία διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Δείτε το βίντεο:   ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ  , https://youtu.be/wSH4rdaaXHA  .-
 
~
***  Αυτό το βίντεο πρέπει να το δουν όλοι! (ΒΙΝΤΕΟ)
video0
 -  Είναι απίστευτο πόσο εύκολα μπορούν οι υψηλά ιστάμενοι να αποκρύψουν την αλήθεια. Και ακόμα χειρότερα πόσο εύκολα μπορούν να την διαστρεβλώσουν. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι πλύση εγκεφάλου επιβάλλουν αυτοί που κινούν τα νήματα και γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνιση.
Δείτε το βίντεο  , Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες  , https://youtu.be/I9WorQ_z_v0  .-
  


~
***  ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Περιφερειάρχης δίνει δουλειές στην Siemens!
erwthsh1
-  Συνεχίζει τις κρατικές δουλειές με το Δημόσιο η Siemens, παρά το γεγονός ότι η εξωδικαστική συμφωνία συμβιβασμού του 2012, με την οποία δόθηκε «άφεση αμαρτιών» στην εταιρεία υπό όρους και προϋποθέσεις, εφαρμόζεται μόνο εν μέρει, υπό την κάλυψη της Επιτροπής Εποπτείας και του υπουργείου Οικονομικών.
- Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», η
Η Περιφέρεια Αττικής ανέδειξε πρόσφατα ως μειοδότη τη Siemens για το έργο «Συντήρηση εξοπλισµού Συστήµατος ∆ιαχείρισης Κυκλοφορίας και λειτουργία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας», προϋπολογισμού σχεδόν 4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, οι Γερμανοί «κατέβηκαν» στον διαγωνισμό με προσφορά 3,105 εκατ. ευρώ αντί 3,137 εκατ ευρώ της ΒΙΟΛΙΑΠ ΑΤΕΒΕ. Η Περιφέρεια κάλεσε τη Siemens να βελτιώσει την οικονομική της προσφορά, η οποία έκλεισε τελικά στα 2,881 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ).
~ Μεταξύ άλλων, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται:
- Η επιτήρηση, συντήρηση, άρση βλαβών και εν γένει η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ) της Περιφέρειας Αττικής και του Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Τροχαίας.
- Η επιτήρηση, συντήρηση, άρση βλαβών και εν γένει η απρόσκοπτη λειτουργία όλου του εξοπλισμού που συνιστά το Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας (κάμερες επίβλεψης, πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, συστήματα βίντεο ανίχνευσης, θέσεις μέτρησης επαγωγικών βρόχων, τηλεπικοινωνιακοί κόμβοι, εξοπλισμός κτλ.).
- Η προληπτική καθολική συντήρηση όλου του εξοπλισμού και γενικότερα όλων των εγκαταστάσεων του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας.
~ Ολοκληρώνονται σηματοδότηση μετρό και GSM-R
- Παράλληλα, προς ολοκλήρωση βαίνει η σύμβαση της Siemens με την Αττικό Μετρό για το Σύστημα Σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του μετρό της Αθήνας (GEN-033/2012), προϋπολογισμού 41,5 εκατ. ευρώ.
- Σημειωτέον ότι επρόκειτο για σύμβαση η οποία υπεγράφη μετά τη συμφωνία για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens και υπό την πίεση απώλειας εκατοντάδων εκατ. ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια για την κατασκευή του μετρό λόγω λήξης επιλεξιμότητας των δαπανών.
- Η Αττικό Μετρό έχει εγκρίνει 17 πιστοποιήσεις εργασιών και έχει εκδώσει ισάριθμους λογαριασμούς, αθροιστικής αξίας 37,2 εκατ. ευρώ, μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι η ολοκλήρωσή της σύμβασης είναι πια κοντά.
- Ωστόσο, αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έγγραφα που αναρτήθηκαν στη «Δι@ύγεια», σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις (14ος, 15ος και 16ος λογαριασμός) η Siemens ζήτησε αθροιστικά 1,4 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα της θεώρησε η Αττικό Μετρό κατόπιν ελέγχου.
- Παράλληλα, προς ολοκλήρωση βαίνει και το σύστημα ραδιοκάλυψης GSM-R της ΕΡΓΟΣΕ, το οποίο έχει ενταχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ωστόσο, πρόκειται για υπόθεση στην οποία έχει εμπλακεί τόσο η ελληνική όσο και η γερμανική Δικαιοσύνη για παράνομες πληρωμές.
- Συγκεκριμένα, προ ημερών η ΕΡΓΟΣΕ εξέδωσε τον 17ο Λογαριασμό της Σύμβασης 10012/06 «Προμήθεια συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R, με συναφείς υπηρεσίες για τον σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕΠ» ύψους 846 χιλιάδων ευρώ.
- Συνολικά περισσότερα από 27 εκατ. ευρώ του έργου (με προϋπολογισμό δημοπράτησης 67 εκατ. ευρώ) έχουν ενταχθεί στον συμβιβασμό, ενώ τον Μάρτιο του 2015 η ΕΡΓΟΣΕ εξέδωσε τον 16ο λογαριασμό της σύμβασης, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, προς εξόφληση της Siemens.
- Σημειωτέον ότι η Siemens έχει μεταβιβάσει τον φάκελο του έργου στη Nokia Networks, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την «αναβάθμιση» του συστήματος, υπό τις επευφημίες της ΕΡΓΟΣΕ και τη σιωπηρή ανοχή της κυβέρνησης, η οποία συναίνεσε στη συγκεκριμένη αλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ δεν έχει συναινέσει στην εκχώρηση των συμβάσεων που είχε με τη Siemens στη Nokia Networks.
~ Φεύγει από το «ραντάρ» το όνομα Siemens
- Σε συνέχεια στρατηγικών επιλογών από το εταιρικό κέντρο της Siemens στη Γερμανία, η εταιρία αποχωρεί σιγά-σιγά από το «ραντάρ» της Ελληνικής Δημοκρατίας κάτι που έχει έμμεση επίπτωση και στις πρόνοιες της εξωδικαστικής συμφωνίας συμβιβασμού.
- Η εταιρεία διατηρεί προς στιγμήν στην Ελλάδα την επωνυμία της μόνο στο κομμάτι των ηλεκτροτεχνικών λύσεων και των διαγνωστικών Υγείας. Μάλιστα, για το τελευταίο πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται απόσχιση της συγκεκριμένης θυγατρικής και μεταφορά της στη Siemens Ιταλίας. Στο μεταξύ, τον Φεβρουάριο του 2014 η Kintec, την οποία η Siemens είχε εξαγοράσει το 2006, απορροφήθηκε πλήρως από τη μητρική.
- Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο των τηλεπικοινωνιών της Siemens «έσπασε» το 2006, όταν ένα τμήμα εντάχθηκε στην κοινοπραξία Nokia Siemens Networks (από την οποία αποχώρησε τελικά η Siemens), ενώ το δεύτερο τμήμα εντάχθηκε σε σύμπραξη με την Gores Group, αποτελώντας την UNIFY.
- Παράλληλα, η Siemens πούλησε αντί 3 δισ. ευρώ τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία με την Bosch, αποχωρώντας από τις «λευκές συσκευές». Η εταιρεία διατηρεί εργοστάσιο στου Ρέντη και υποσχόταν, μάλιστα, στο πλαίσιο της εξωδικαστικής συμφωνίας συμβιβασμού να επενδύσει 60 εκατ. ευρώ, κάτι που όμως δεν έχει κάνει, παρ' όλο που δεσμεύτηκε συμβατικά γι' αυτό.
~ «Ουδεμία ενέργεια» από την Επιτροπή Εποπτείας
- Παράλληλα, νέα στοιχεία στην υπόθεση του συμβιβασμού φέρνει έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου.
- Όπως αναφέρεται, στην εξωδικαστική συμφωνία περιλαμβάνεται η διάθεση εξοπλισμού προς τα νοσοκομεία ύψους 25 εκατ. ευρώ για διάστημα πέντε ετών, ενώ σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε την Επιτροπή Εποπτείας της Σύμβασης για τις ανάγκες των νοσοκομείων σε τεχνολογικό εξοπλισμό.
- Σύμφωνα με το έγγραφο, η Επιτροπή Εποπτείας «ζήτησε τη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία και συνέστησε να αποφευχθούν τα είδη του εξοπλισμού που δημιουργούν δεσπόζουσα θέση» της Siemens στην αγορά και αφετέρου να διατεθεί και ποσό από την εταιρεία για την προμήθεια εξοπλισμού των νοσοκομείων με τη διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού.
- Όπως επισημαίνεται, η Siemens πρότεινε στην επιτροπή Εποπτείας τη διάθεση χρηματικού ποσού για προμήθεια εξοπλισμού όπως αγγειογράφοι και μαστογράφοι «που δεν μπορεί να διαθέσει σε μεγάλο αριθμό λόγω του κινδύνου της δημιουργίας δεσπόζουσας θέσης στην αγορά». Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι εξεδόθη έγγραφο τον Αύγουστο του 2014 «προς την Επιτροπή Εποπτείας για παραπέρα ενέργειες και μέχρι σήμερα ουδεμία ενέργεια έχει γίνει ως προς την υλοποίηση του περιεχομένου του».
Παρέμβαση της Siemens στο ΣτΕ υπέρ της συμφωνίας
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η μητρική Siemens όσο και η Siemens Ηλεκτροτεχνική έχουν κάνει παρέμβαση υπέρ του Δημοσίου και του κύρους της εξωδικαστικής συμφωνίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει ομάδα πολιτών ζητώντας την ακύρωση της σύμβασης.
Στο έγγραφο η Siemens σημειώνει ότι η εξωδικαστική συμφωνία «ήταν η καλύτερη λύση για τα μέρη, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι η Siemens προκάλεσε ζημιά 2 δισ. ευρώ στην Ελληνική Δημοκρατία».
Από το πόρισμα της Εξεταστικής, σημειώνεται, «προκύπτει σαφώς ότι δεν αποδείχτηκε ζημία και ότι αν τυχόν αποδεικνυόταν ζημία, ο υπολογισμός της θα έπρεπε να γίνει από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας».
Μάλιστα, τονίζει ότι «η συμφωνία συμβιβασμού βρίσκεται σε εμφανέσταστη δυσαρμονία με το πόρισμα και τα προτεινόμενα μέτρα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής».
Η συγκεκριμένη δίκη παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς το Δημόσιο, όπως εκπροσωπείται από το υπουργείο Οικονομικών, υπερασπίζεται το κύρος της συμφωνίας. Ωστόσο, προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε εγγράφως στη Βουλή ότι ο νομικός σύμβουλος του Δημοσίου δεν ζήτησε την άποψή του στη συγκεκριμένη δίκη.
Ωστόσο, το υπόμνημα που κατετέθη στο ΣτΕ από τον νομικό σύμβουλο, το οποίο υπογράφεται από την πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και υπερασπίζεται το κύρος της συμφωνίας, κοινοποιείται και στον υπουργό Οικονομικών, κάτι που συνεπάγεται ότι το γραφείο του κ. Βαρουφάκη έλαβε πλήρη γνώση των απόψεων των υπηρεσιών του υπουργείου για το θέμα.
Η συνέχεια στη Βουλή
Όλα αυτά καθίστανται επίκαιρα και από την «αναψηλάφηση» της υπόθεσης της Siemens από την πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τη Δευτέρα συγκαλεί εκ νέου την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να συνεχιστεί η ακρόαση του πρώην πρόεδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του ομώνυμου σκανδάλου κ. Σήφη Βαλυράκη. Σημειωτέον ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου αμφισβητεί το κύρος της εξωδικαστικής συμφωνίας συμβιβασμού.
Η υπόθεση έχει αναπόφευκτα και έντονο πολιτικό ενδιαφέρον για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με επίκαιρη ερώτηση του 2012 που είχε καταθέσει στη Βουλή ο νυν πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, η κύρωση της συμφωνίας αποτελούσε «πράξη καθ' όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος».
Και αυτό διότι, όπως έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας, «το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ (σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής) αποδεχόμενο σε πλήρη ικανοποίησή του φερόμενες παροχές υποτιθέμενου ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ σε είδος».
Μάλιστα, η υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού εντάχθηκε και στη «Μαύρη Βίβλο» του κόμματος, όπου αναφέρεται ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Siemens αποτελούν ενεργό πεδίο διεκδίκησης και όσοι διαχρονικά παρεμποδίζουν την άσκησή τους πρέπει να λογοδοτήσουν».  Πηγή: www.kourdistoportocali.comb  ,
~
***  Καθολική κριτική στη Δημοτική Αρχή για τους κυβόλιθους στο πάρκο σιδηροδρόμων          
     
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας
 Η Καλαμάτα, το επόμενο διάστημα, θα είναι η μοναδική, ίσως, πόλη στον κόσμο που θα έχει στρώσει με κυβόλιθους τμήμα του μεγαλύτερου πάρκου που διαθέτει!
Όπως ήταν φυσικό, εκτός από μεγάλο αριθμό πολιτών, την καθολική αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την πρόθεσή της να στρώσει τον κεντρικό διάδρομο του Πάρκου Σιδηροδρόμων με κυβόλιθους.
Θέτοντας σχετικό ερώτημα ο Μανώλης Μάκαρης από τον «Ανοιχτό Δήμο», σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα ανάπλασης στο Δήμο Καλαμάτας βασιζόμενα κατά κύριο λόγο στη χρήση τσιμεντένιων κυβόλιθων. Έτσι θα αποκτήσουμε κι άλλους τσιμεντένιους κυβόλιθους και τσιμεντένιες πλάκες σε πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια, στην πλατεία της Ανάστασης, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων και στην πλατεία της Ανάληψης.
Θα αναφερθούμε στις βασικές ενστάσεις ως προς την επιλογή και τη μαζική χρήση του υλικού αυτού σε κάθε είδους αναπλάσεις στην πόλη μας. Το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει ψυχρή επίστρωση, όπως πληροφορηθήκαμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Δηλαδή, ουσιαστικά προάγει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, δηλαδή του τοπικού φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ αντίθετα υπάρχουν τα λεγόμενα “ψυχρά υλικά”, τα οποία, χρησιμοποιούμενα σε επιστρώσεις, μειώνουν το φαινόμενο αυτό λόγω των βιοκλιματικών ιδιοτήτων που διαθέτουν.
Επιπλέον, ειδικά για το Πάρκο των Σιδηροδρόμων η χρήση τσιμεντένιων κυβόλιθων αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του. Σαφώς έπρεπε να έχουμε προβεί σε ανανέωση του υπάρχοντος φυσικού υλικού (στουρνάρι).
Ακόμα και στην περίπτωση που θα συμφωνούσαμε για τη δημιουργία ενός διαδρόμου με σταθερό υπόστρωμα, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε οικολογικά υλικά. Η σύγχρονη άποψη για τα έργα αναπλάσεων είναι να χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο βιοκλιματικά υλικά και αρκετοί Δήμοι έχουν ήδη υιοθετήσει αυτή την άποψη, με σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος του δομημένου περιβάλλοντος».
Ο Δημήτρης Οικονομάκος από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" μίλησε για "εξόφθαλμο λάθος" και "πεταμένα χρήματα", ενώ ο Θόδωρος Μπρεδήμας από την "Αλλαγή" πρόσθεσε ότι με τους κυβόλιθους υπάρχει ακόμα και κίνδυνος τραυματισμού των διερχομένων.
Τέλος, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από την "Ανεξάρτητη Συμμαχία" υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτική με τις αναπλάσεις.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ούτε λίγο-ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι, αντί να τον "υμνολογεί" η πόλη που κατάφερε να αποσπάσει το πάρκο από το ΤΑΙΠΕΔ και συμφώνησε με τον ΟΣΕ, υπάρχουν "γκρίνιες" για μια μικρή παρέμβαση. "Δε θέλουμε να υποβαθμίσουμε την αισθητική του πάρκου. Αντίθετα, θα την ενισχύσουμε, αφού δώσαμε αγώνα για την απόκτηση της κυριότητάς του", σχολίασε.
του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 ~
***   Φρένο σε παραχώρηση ακτών από το ΣτΕ         
      
Με ακύρωση απειλούνται οι υπουργικές αποφάσεις που την τελευταία 12ετία παραχωρούσαν ανεξέλεγκτα και μαζικά στους ΟΤΑ και σε ιδιώτες αιγιαλούς και παραλίες, χωρίς να τηρούνται αυστηρά κριτήρια και χωρίς να διασφαλίζεται η προστασία των ακτών και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων τους από την υπερεκμετάλλευση.
Σε δίκη ενώπιον της μείζονος σύνθεσης του Ε' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με δύο παραπεμπτικές αποφάσεις - εισηγήσεις του ΣτΕ, προτάθηκε στην ουσία να μπει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη παραχώρηση των ακτών, προκειμένου να μη θίγεται το περιβάλλον και να διασφαλίζεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας τους.
Κατά την ομόφωνη θέση των 5μελών δικαστικών συνθέσεων, δεν είναι νόμιμες όλες οι υπουργικές αποφάσεις για τη συλλήβδην παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών, κυρίως όσες ίσχυσαν την τελευταία 5ετία μέχρι τις αρχές του 2015.
Η τελική απόφαση της μείζονος σύνθεσης ΣτΕ (πρόεδρος Α. Θεοφιλοπούλου, εισηγητής Α. Σακελλαροπούλου), που αναμένεται σύντομα, θα ερμηνεύσει αυθεντικά τη νομοθεσία για τον αιγιαλό (ν. 2971/01), σε συνδυασμό με τη συνταγματική επιταγή για προστασία του περιβάλλοντος, και θα αποτελέσει «μπούσουλα» για να κριθεί η νομιμότητα της νέας υπουργικής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Έτσι, εάν υιοθετηθούν οι παραπεμπτικές κρίσεις, θα απειληθεί με ακύρωση και η τελευταία υπουργική απόφαση, που αναμένεται να προσβληθεί τις επόμενες ημέρες στα δικαστήρια, αφού παρά τη βελτίωση σε σύγκριση με τα ισχύοντα έως τις αρχές του 2015, εξακολουθούν να υπάρχουν νομικά και ουσιαστικά προβλήματα, που σχετίζονται και με την κρατική εποπτεία στην προστασία του περιβάλλοντος και των ακτών.
Οι παραπεμπτικές αποφάσεις-εισηγήσεις υψώνουν ασπίδα προστασίας για τις ακτές, προκαλώντας ρήγμα στο σύστημα της μαζικής παραχώρησης και εκμετάλλευσης παραλιών και αιγιαλών της χώρας, μέσω του οποίου έχουν σημαντικά έσοδα Δήμοι και ιδιώτες, ενώ παράλληλα πολλοί «θησαυρίζουν» μέσα από την υπερεκμετάλλευση της χρήσης των ακτών, την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, ιδίως στις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας, με ενοικίαση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων (ξαπλώστρες), τραπεζιών, ομπρελών, εκμετάλλευση αναψυκτηρίου, αθλητικών δράσεων κ.λπ.
Οι ενστάσεις του ΣτΕ για το μέχρι πρόσφατα ισχύον καθεστώς προκάλεσαν αναστάτωση στους ΟΤΑ και σε τρίτους ιδιώτες, καθώς δικαστικά εμποδίζεται η συλλήβδην παραχώρηση των αιγιαλών και κρίνεται ως συνταγματικά ανεκτή μόνο η παραχώρηση που γίνεται μεμονωμένα και κατά περίπτωση, αφού οι κρατικές αρχές ελέγξουν κάθε υπόθεση εξατομικευμένα και λεπτομερώς, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε αιγιαλού, τον κίνδυνο για το περιβάλλον και την κοινοχρησία.
 -  Το Δημόσιο
Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου και των ΟΤΑ  υποστήριξαν ότι είναι συνταγματική η παραχώρηση της χρήσης στους ΟΤΑ και ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να κρίνουν καλύτερα την περαιτέρω παραχώρηση προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες έναντι ανταλλάγματος.
Η νέα υπουργική απόφαση, ισχύοντας για 2ετία, διορθώνει ορισμένα προβλήματα μαζικών παραχωρήσεων, βάζει αυστηρότερους όρους για την παραχώρηση απλής χρήσης, περιορίζοντας την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών κ.λπ., μειώνοντας σε έκταση τις καντίνες, «μπλοκάροντας» πρόσθετες κατασκευές, αυξάνοντας τα έσοδα του Δημοσίου (30% έναντι 20% από το μισθωτικό αντάλλαγμα που εισπράττουν οι δήμοι), διευκολύνοντας την πρόσβαση του κοινού κ.λπ.
Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα που θέλουν νομοθετικές διορθώσεις, καθώς το ΣτΕ απαιτεί να συμμετέχει στη διαδικασία παραχώρησης ο υπουργός Περιβάλλοντος, εν όψει της σημασίας των παράκτιων χώρων και της συνταγματικής τους προστασίας, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερη κρατική εποπτεία και να μην υποβαθμίζονται το περιβάλλον και η κοινοχρησία.
Στις παραπεμπτικές κρίσεις επισημαίνεται η συνταγματική υποχρέωση του κράτους να προστατεύει τα παράκτια οικοσυστήματα, επιτρέποντας μόνο ήπιες δραστηριότητες, συμβατές με τον προορισμό τους, εμποδίζοντας την υπερεκμετάλλευση και την υποβάθμιση των παραλιών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
 ~
*** Συνελήφθη εκπαιδευτής σχολής οδηγών για «λάδωμα»

 H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 24χρονου σύμφωνα με την οποία ο 42χρονος εκπαιδευτής απαιτούσε το ποσό των 120 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για χρηματισμό των εξεταστών Στη σύλληψη εκπαιδευτή σχολής υποψηφίων οδηγών, ο οποίος απαίτησε χρήματα από πελάτη, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για χρηματισμό των εξεταστών, προχώρησε η αστυνομία. H διερεύνηση της υπόθεσης από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 24χρονου υποψηφίου για απόκτηση άδειας οδήγησης, σύμφωνα με την οποία ο 42χρονος εκπαιδευτής απαιτούσε το ποσό των 120 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για χρηματισμό των εξεταστών. Σε προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε στο Χολαργό Αττικής, λίγο πριν από την πρακτική εξέτασή του, ο 24χρονος παρέδωσε στον 42χρονο το προσημειωμένο ποσό. Τότε αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν το χώρο, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν τον εκπαιδευτή, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο ποσό. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. www.protthema.gr .-
~
***  Μαντάς για το Καλό Νερό- Τσακώνα: «Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια…»

  Παρέμβαση του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Μεσσηνίας, Θανάση Πετράκου, και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργου Δέδε, για το θέμα του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της «Ολυμπίας Οδού», Καλό Νερό - Τσακώνα. Όπως σημειώνει: «Η αλήθεια για τον οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό είναι η εξής: Το συγκεκριμένο κομμάτι αποσπάστηκε από την Ολυμπία Οδό με νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει αυτόνομα η υλοποίησή του, λόγω του ότι ήταν μελετητικά, από περιβαλλοντολογικής άποψης, ώριμο, ενώ εκκρεμούσαν πράγματι κάποιες επιμέρους μελέτες, οι οποίες πολύ σύντομα θα μπορούσαν να εκπονηθούν, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση του έργου. Αυτό θα συνέδραμε θετικά και στη γρήγορη δημοπράτηση του άξονα Πάτρα – Πύργος, η οποία είχε ανακοινωθεί για τις 31/3/2015, που τελικά η συγκυβέρνηση ακύρωσε, με αποτέλεσμα μια ακόμη μεγάλη καθυστέρηση, στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους 4 μήνες. Θα πρέπει, επίσης, να θυμίσω πως η αποδέσμευση του άξονα αυτού από την Ολυμπία Οδό ήταν μια μεγάλη απαίτηση και διεκδίκηση της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, η οποία ήταν έτοιμη να εντάξει τη χρηματοδότησή του στο ΔΕΠΙΝ, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίησή του. Ο κ. Δέδες, ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση που τον ενέταξαν οι πολίτες στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου για να αναλάβει ανώτερα οφίτσια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν του έχει απομείνει έστω και λίγη πολιτική αξιοπρέπεια, θα πρέπει, υπεύθυνα, να αποκαταστήσει την αλήθεια στους πολίτες της Πελοποννήσου. Ο κ. Πετράκος μέσα στην παραζάλη που του έχουν δημιουργήσει οι ιδεοληψίες του, ξέχασε να αναφέρει στο δελτίο Τύπου τον τρόπο και το νόμισμα που ο ίδιος προτείνει για να χρηματοδοτηθεί το έργο. Συνεχίζει απτόητος το λαϊκισμό και τη λασπολογία, βάλλοντας συνεχώς εναντίον του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού, με μοναδικό σκοπό να “ψηλώσει” πολιτικά ο ίδιος στη Μεσσηνία. Ο λαός μας λέει μια παροιμία: “Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια…”. Έχουν το θράσος να μιλούν για την πορεία των οδικών αξόνων, όταν έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση όλων των έργων στη χώρα. Όταν ακόμη δεν έχουν εκκινήσει το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Όταν έχουν μπλοκάρει κάθε επενδυτική δραστηριότητα. Όταν έχουν σταματήσει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Αν ακολουθούσαμε τις πολιτικές τους ιδεοληψίες, στην Αθήνα θα πηγαίναμε σήμερα από τον “Κολοσούρτη”». - 
~
***  Απόφαση για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Καλαμάτα

Σχεδόν ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του συνεδρίασης, την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Καλαμάτας, σε συνέχεια του Νόμου 4325/2015 και σχετικής απόφασης του δημάρχου. Η αξία της Δημοτικής Αστυνομίας έχει αποδειχθεί στην πράξη και η επανασύστασή της αποδίδει στο Δήμο Καλαμάτας ένα εργαλείο αναγκαίο για την ευταξία και την ευρυθμία της πόλης και των διαμερισμάτων της. Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Θανάση Ηλιόπουλο, η μνημονιακή απόφαση για κατάργηση της σχετικής υπηρεσίας μόνο προβλήματα δημιούργησε, αφού η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι σε θέση, λόγω ελλείψεων, να καλύψει όλο το φάσμα ελέγχων στο Δήμο Καλαμάτας. Όπως τόνισε, θα αποτελεί και πάλι Διεύθυνση και θα στελεχωθεί από επτά δημοτικούς αστυνόμους, οι οποίοι βρίσκονταν στο Δήμο και την περίοδο λειτουργίας της, ενώ θα ενισχυθεί και με πολιτικό προσωπικό. Την ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας τόνισαν με τις παρεμβάσεις τους και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, πλην της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Όπως επισήμαναν, είναι απαραίτητο να υπάρχει Δημοτική Αστυνομία που να διασφαλίζει και την ευταξία της πόλης και ζητήματα ποιότητας ζωής. Να είναι παρούσα όταν υπάρχουν παραβιάσεις κοινόχρηστων χώρων και καταλήψεις πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα. Α.Π. - 
~
*** Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», στο πλαίσιο της δράσης 24 Πληροφόρηση – Συμβουλευτική – Υποστήριξη του Έργου «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας», που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αριστομένης», διοργανώνει WORKSHOPS για επιχειρηματίες με θέμα «Δυνατότητες χρηματοδοτικών Ενισχύσεων των τοπικών επιχειρήσεων με αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ». Tα WORKSHOPS θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 08-06-2015, θα έχουν 5ωρη διάρκεια και θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα (Μεγάλη Μαντίνεια-Αγρόκτημα Μαρίνη), κατά τις απογευματινές ώρες. Πληροφορίες/Συμμετοχές: Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», τηλ. 27210 95620. - 
~
***  Η Καλαμάτα και η Μεσσηνία μέσα από φωτογραφίες στο Instagram 

 ~  Φωτογραφίες από την Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία μπορούν να δουν όσοι ακολουθούν το «Θάρρος» στο Instagram. Μέχρι σήμερα στο λογαριασμό του «Θ» έχουν προστεθεί πάνω από 100 φωτογραφίες ενώ αυτό το νούμερο αυξάνεται συνεχώς. Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα. - 
~
***  Στις 15 Ιουνίου ξεκινά η Εξεταστική στο ΤΕΙ Πελοποννήσου         
      
Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ξεκινά η εξεταστική και στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί μόνο ένα πρόγραμμα και είναι αυτό του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Δείτε το πρόγραμμα πατώντας εδώ
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
*** Κινητικότητα και επιθυμία διοικητικών αλλαγών μετά τις εξελίξεις στην ΕΠΣ Μεσσηνίας

Ελάχιστες ώρες μετά τη γνωστοποίηση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον Αριστείδη Σταθόπουλο και που του απαγορεύουν την οποιαδήποτε εμπλοκή και ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, παράγοντες οι οποίοι αποτέλεσαν στις πρόσφατες εκλογές το αντίπαλο δέος, έκαναν ήδη τις πρώτες τους κινήσεις. Μάλιστα ήταν προγραμματισμένη γι’ αργά χθες το βράδυ συνάντηση δέκα και πλέον παραγόντων και ανθρώπων του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, που στοχεύουν στις άμεσες διοικητικές αλλαγές στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και την ΕΠΣΜ. Τόσο αυτοί, όσο και αρκετοί ακόμη, υποστηρίζουν ότι τα μέλη του Δ.Σ. ως στενοί συνεργάτες του Αριστείδη Σταθόπουλου, οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα αποχωρώντας από την Ένωση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, ψάχνουν κάθε τρόπο πίεσης είτε αυτός προέρχεται από το νομικό τοπίο, είτε από το ηθικό. Από την άλλη, θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, απίθανα θα λέγαμε, καθώς τα μέλη του Δ.Σ. δείχνουν έτοιμα να πορευτούν χωρίς ανησυχία και με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις. Ν. Μπ. - 
~
***  Η επιστολή παραίτησης του Άρη Σταθόπουλου σε ΕΠΟ και ΕΠΣΜ         
     
Με επιστολή του προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τα αντίστοιχα της ΕΠΣ Μεσσηνίας, ο Αριστείδης Σταθόπουλος γνωστοποίησε την παραίτησή του από τη θέση του μέλους και του προέδρου, αντίστοιχα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Σταθόπουλου είναι το ακόλουθο:
~*  «Προς: Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Ο.
 Το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μεσσηνίας
Δήλωση παραίτησης Σταθόπουλου Αριστείδη
Με την παρούσα επιθυμώ να σας υποβάλλω και παρακαλώ όπως κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου τόσο από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ, όσο και από τη θέση του Προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας και πάσα άλλη σχετική με το ποδόσφαιρο ενασχόλησή μου.
Με εκτίμηση
Αριστείδης Σταθόπουλος»
Η απόφαση αυτή ήρθε ως λογική συνέχεια των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον κ. Σταθόπουλο και που θέλουν ανάμεσα σε άλλα να μην έχει καμία ενασχόληση με το χώρο του ποδοσφαίρου.
 ~
***   Η επετειακή (10η συνεχόμενη) επίδειξη ήταν η πιο «γλυκιά» (φωτογραφίες)          
       
 
 
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας, η τελετή λήξης των προγραμμάτων ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής του Ικάρου Καλαμάτας, που είχε επετειακή μορφή, καθώς συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια συνεχούς δράσης και λειτουργίας. Μ’ αυτό τον τρόπο έπεσε η αυλαία της χρονιάς, η οποία ήταν σίγουρα η πιο έντονη και επιτυχημένη για τον Καλαματιανό Σύλλογο, που έχει φθάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, μιας και στους κόλπους του δρουν περισσότερα από 100 μικρά παιδιά ηλικίας 3-15 ετών.
Το Δημοτικό Στάδιο ήταν κατάμεστο, καθώς εκατοντάδες φίλοι και γονείς των αθλητριών του Ικάρου έδωσαν το «παρών», όμως αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις δεν ήταν άλλο από το υψηλό θέαμα το οποίο χάρισαν στους θεατές τα μέλη του Σωματείου.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι ιθύνοντες του Ικάρου έκαναν λόγο για την πιο «γλυκιά» τελετή λήξης που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων για τα επόμενα χρόνια. Σ’ αυτή συμμετείχαν, όπως προαναφέραμε, περίπου 100 παιδιά, τα οποία και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα προγράμματά τους σε ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, δίνοντας πλέον ραντεβού για τον Σεπτέμβριο. Η ολοκλήρωση της γιορτής περιελάμβανε την απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών επάθλων από τα μέλη της διοίκησης, αλλά κυρίως ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και μεγάλη ικανοποίηση.
 - Συνέχεια για το αγωνιστικό τμήμα
Και μπορεί να ολοκληρώθηκε η χρονιά για τα μέλη των Ακαδημιών, όμως για το αγωνιστικό τμήμα αυτή συνεχίζεται κανονικά και χωρίς διακοπές. Μιλάμε για τις νεαρές αθλήτριες Μαρία Ντορμούσογλου, Αγγελική Κορομηλά, Άννα Τσικρικά και Βάσια Θεοφιλοπούλου, που προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κορασίδων και παγκορασίδων, τα οποία θα διεξαχθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.  Ν. Μπ.
~
***   Το παλεύει για αλλαγή της έδρας και ορισμό γηπέδου στην Περιφέρεια η Κυπαρισσία          
    
Μπορεί η ΕΠΟ να όρισε το παιχνίδι στο γήπεδο του Περιστερίου και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε βάλει στο τραπέζι νωρίτερα ακόμη και το γήπεδο της Λεωφόρου, κάτι που απορρίφθηκε άμεσα όπως ήταν λογικό, ωστόσο οι διοικούντες της Κυπαρισσίας δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, αντιθέτως θα κυνηγήσουν με κάθε τρόπο την αλλαγή της έδρας, ζητώντας από την Ομοσπονδία να γίνει ο αγώνας με τη Σπάρτη στην Πελοπόννησο.
Το στοιχείο αυτό επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του στο «Θάρρος» αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΑΟΚ Γιώργος Φωτεινός, που επισήμανε: «Διαβεβαιώνουμε ως διοίκηση τον κόσμο μας, ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας εντός των ορίων της Περιφέρειας. Δεν μπορεί να μας στέλνουν στην Αθήνα και να βγάζουν ακατάλληλα τρία γήπεδα, στα οποία διεξάγονταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες αγώνες Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Έχουμε προτείνει ως ιδανική λύση το γήπεδο του Παναρκαδικού, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» οι διοικούντες της Κυπαρισσίας που προτίθεται να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους με επίσημη μορφή εντός της ημέρας, προσπαθούν ήδη με κάθε μέσο να αλλάξουν τα δεδομένα, αισιοδοξώντας ότι τη Δευτέρα θα υπάρξουν οι επιθυμητές εξελίξεις. Φαίνεται μάλιστα ότι και οι άνθρωποι της Σπάρτης δεν είναι αρνητικοί στη λύση του γηπέδου του Παναρκαδικού.
Ν. Μπ.
~ Άνευ λογικής η απόφαση για την έδρα του «τελικού» από την ΕΠΟ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 

Μετά από αβεβαιότητα και ταλαιπωρία πολλών ημερών, περίπου μίας εβδομάδας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όρισε την έδρα διεξαγωγής του αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, ανάμεσα στην Κυπαρισσία και τη Σπάρτη. Έδωσε λύση στο ερωτηματικό που υπήρχε όλες αυτές τις ημέρες, όμως δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, ειδικότερα για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, που προφανώς θα δυσκολευτούν να κάνουν τόσα χιλιόμετρα ακολουθώντας πορεία εκστρατείας.
Ας πάρουμε  όμως τα πράγματα από την αρχή…
Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ κάνει γνωστά τα εξής: «Ο αγώνας μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΕ Σπάρτης, ορίστηκε να διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου». Δίνει την απάντηση, που ωστόσο δεν είναι αποδεκτή από κανένα στρατόπεδο. Μολονότι θα μπορούσε να επιλέξει λύση πολύ πιο εύκολη και επιθυμητή, τράβηξε το συγκεκριμένο δρόμο, δημιουργώντας ανησυχία και προβληματισμό. Δυσκολεύει τους φιλάθλους των δύο σωματείων, που θα χρειαστεί να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα και να πληρώσουν αρκετά χρήματα, χωρίς να επιτρέπει τη δημιουργία μιας ξεκάθαρης ποδοσφαιρικά ατμόσφαιρας. Σίγουρα το γήπεδο του Περιστερίου, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο Ατρόμητος και που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας, ωστόσο η επιλογή δημιουργεί περισσότερους πονοκεφάλους και εμπόδια.
 ~  ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Αντιδρά στον ορισμό γηπέδου και προτείνει ως ιδανική λύση του Παναρκαδικού

 - Η ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με επιστολή που απέστειλε χθες στην  ΕΠΟ  και κοινοποιείται τόσον στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη, όσο και τον εκτελεστικό γραμματέα Παυσανία Παπανικολάου, κάνει γνωστή την αντίθεσή της στον ορισμό γηπέδου στην Αττική, ως έδρα του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ και προτείνει ως ιδανική λύση το γήπεδο του Παναρκαδικού, κάτι που φροντίζει να τεκμηριώσει. Αναλυτικότερα…
«Αριθ. Πρωτ: 475                                    Καλαμάτα, 05 Ιουνίου  2015
ΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Πρόεδρο Επιτροπής Πρωταθλήματος Ε.Π.Ο
ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
ΑΘΗΝΑ
 -   Κοινοποίηση
•           κ. Γκιρτζίκη Γεώργιο, Πρόεδρο Ε.Π.Ο
•           κ. Παπανικολάου Παυσανία, Εκτελεστικό Γραμματέα Ε.Π.Ο
 -    Κύριε Πρόεδρε,
           Όπως πληροφορηθήκαμε από το Σωματείο μας ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ο αγώνας μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ ΕΘΝΙΚΉ μεταξύ των ομάδων ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ και Α.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, συζητείται να διεξαχθεί σε γήπεδο της Αθήνας. Παρακαλούμε όπως φροντίσετε για τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα σε γήπεδο όσο το δυνατόν πιο κοντά στα δύο ενδιαφερόμενα σωματεία.
            Θεωρούμε άδικο να αναγκαστούν οι φίλαθλοι και των δύο σωματείων να ταξιδέψουν στην Αθήνα, πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους, με όλα τα επακόλουθα ενός τέτοιου ταξιδιού(Έξοδα μετακίνησης, ταλαιπωρία, κίνδυνοι ταξιδιού).
Παρακαλούμε να ορίσετε τον αγώνα σε γήπεδο της Πελοποννήσου.
Θεωρούμε ότι το γήπεδο του Παναρκαδικού στην Τρίπολη είναι το πλέον κατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα. Διεξήχθησαν εκεί όλη την περίοδο αγώνες Γ΄Εθνικής, άλλωστε για την καλή κατάσταση του γηπέδου μας διαβεβαίωσε και ο κ. Προύντζος Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας. Το εν λόγω γήπεδο διαθέτει πολύ καλό χλοοτάπητα, αποδυτήρια, παρέχει ασφάλεια αφού έχει δύο κερκίδες  με ξεχωριστές εισόδους, είναι κοντά στις έδρες των δύο ομάδων και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μέχρι και 6.000 φιλάθλους. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους φιλάθλους να ακολουθήσουν τις ομάδες τους και να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Για την ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ο Γραμματέας
Αντ. Τουρλομούσης
Ο αντιπρόεδρος
Λεωνίδας Οικονομίδης»
 ~
***  Ξεκινά η δράση με το “1rst KBV Beachtennis Tournament”

Το καλοκαίρι ξεκινά στα γήπεδα του KBV με το 1rst KBV Beachtennis Tournament που θα πραγματοποιηθεί στο KBV Courts, σήμερα και αύριο. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα σπορ όπως το beachtennis αγαπήθηκε ιδιαίτερα στα γήπεδά μας το καλοκαίρι του 2014, αφού ήταν πολλές οι συμμετοχές σας στα tournament που πραγματοποιήσαμε αλλά και στη καθημερινή σας συνήθεια. Φέτος έχουμε διπλή χαρά να φιλοξενούμε στο 1rst KBV Beachtennis Tournament τον πλέον εξειδικευμένο προπονητή στο άθλημα του Beachtennis στην Ελλάδα, Φίλιππο Ουρανίδη για να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά του αθλήματος που τόσο αγαπάμε. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα νέα αγωνιστικά προϊόντα της Vision 2015. Σας περιμένουμε και φέτος για το πλέον αγαπημένο σας ραντεβού στην άμμο και στο πλήρες ανανεωμένο χώρο του KBV Beachbar, για καφέ, φαγητό και ποτό. Τηλέφωνο για κράτηση συμμετοχής στο Tournament: 693-6708461. Οι αγώνες ξεκινούν Σάββατο 6 Ιουνίου το μεσημέρι, οπότε οι συμμετοχές σας μπορούν να δηλωθούν μέχρι και το Σάββατο το πρωί», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου των διοργανωτών, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν συγκινήσεις και θέαμα στους θεατές και τους φίλους του αθλήματος. Βεβαίως το ξεκίνημα κρύβει μια ιδιαιτερότητα, αυτή της παρουσίας του Φίλιππου Ουρανίδη, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες της Καλαμάτας για να μεταφέρει τα μυστικά του αθλήματος. - 
~
***  «Ημέρα Γκολφ» αύριο στην Costa Navarino          
      
-  Φίλους του γκολφ κάθε ηλικίας, στην «Ημέρα Μαθημάτων για όλους», υποδέχεται η Navarino Golf Academy, που λειτουργεί στην Costa Navarino, αύριο Σάββατο, 6 Ιουνίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι.
Με στόχο να γνωρίσει κάθε κάτοικος της Μεσσηνίας αυτό το δημοφιλές και αγαπημένο άθλημα και να δοκιμάσει τις ικανότητές του –είτε παίζει για πρώτη φορά είτε είναι εξοικειωμένος-, η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους.
Αυτό το Σάββατο, μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν ένα πρωινό στο γήπεδο The Dunes Course της Costa Navarino. Δίπλα στους επαγγελματίες και εκπαιδευτές της Navarino Golf Academy θα μάθουν τα μυστικά του παιχνιδιού, απολαμβάνοντάς το στο ειδυλλιακό καταπράσινο τοπίο.
Στόχος της Ακαδημίας είναι να μυήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας σε αυτό το άθλημα και να αναδείξει μελλοντικά νέους πρωταθλητές του γκολφ από τη Μεσσηνία.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται μόνο μέσω προ-εγγραφής στο τηλέφωνο 27230 90200 και στο email:golf@costanavarino.com.  
~  
***  Ο  60ος  Τελικός του ΤσάμπιονΛιγκ στο Βερολίνο :
Live: Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα (21:45) στον τελικό του Champions League
Ο «ΑΡΧΟΝΤΑΣ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΤΣΟΥΝΕΪΤ ΤΣΑΚΙΡ
~  ο Τσακίρ είναι μόλις 38 και βρίσκεται στο απώγειο της διαιτητικής του δόξας. Μαζί με τον Φιράτ Αϊντινούς ήταν οι πρώτοι επαγγελματίες διαιτητές στην Τουρκία. Εγινε διεθνής το 2006, αλλά για πρώτη φορά σφύριξε σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010.
~  Το τουρκικό διαιτητικό επιτελείο, αποτελείται από τους:
Βοηθοί: Μπαχατίν Ντουράν, Ταρίκ Ονγκούν Πρόσθετοι: Χουσεϊν Γκιοτσέκ, Μπαρίς Σιμσέκ Αναπληρωματικός: Μουσταφά Εγισόι Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σουηδός, Γιόνας Ερικσον
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ   3-1 (1-0) .- ^
Τα  γκολ  :4΄ Ράκιτιτς , 55΄Μοράτα , 86΄ Νεϊμάρ , 96΄  Σουάρες ,
Μόλις ανακοινώθηκε η ενδεκάδα της Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, Τέβες και Μοράτα
Ανακοινώθηκε και η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μασεράνο, Πικέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ
Video  από τον αγώνα  :
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  Α ΄ ημίχρ  Τελικός 1-0  γκολ Ράκετιτς 6-6-2015 : http://youtu.be/n3HvbJV32vk ,
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΙΒΟΥΒΕΝΤΟΥΣ γκολ 55΄ Μοράτα  1-1  Τελικός Τσάμπιονς Λίγκ  6/6/2015 : http://youtu.be/7uOb6zX_L7M ,

~ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 3ο γκολ 3-1 60ος τελικός  τσάμπιονς Λίγκ 6/6/2015 :
http://youtu.be/DeVZ2cuyhu8 ,
~ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 3-1 2ο γκολ 60ος 6/6/2015 Τελικός: http://youtu.be/j9JnFXOdSxo ,

~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 3-1 3ο ακυρωθέν γκολ 6/6/2015: http://youtu.be/u6cNIb9Fn5I  ,        
~  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 3-1 απονομή 60ου κυπέλου Τσάμπιονς Λίγκ 6-6-2015 Βερολίνο : http://youtu.be/ktNyahj-Igk  ,

~
***   Δίνει «ευκαιρίες» ο Αναστασίου στην αυλαία των πλέι οφ
Απέναντι στον ΑτρόμητοΔίνει «ευκαιρίες» ο Αναστασίου στην αυλαία των πλέι οφ 
~ Με πολλά νέα πρόσωπα και αρκετούς «πιτσιρικάδες» θα εμφανιστεί αύριο ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.
- Η εξασφάλιση της πρώτης θέσης επιτρέπει στον τεχνικό των «πρασίνων», Γιάννη Αναστασίου, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά που είχαν «γράψει» στα πόδια τους ελάχιστα λεπτά φέτος.
~ Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Χουχούμης, Κλωναρίδης, καθώς επίσης και οι Ατζαγκούν, Πράνιτς, Πέτριτς, Ζέκα, Μπούρμπος, Στιλ, Μπεργκ, Σίλντενφελντ και Ταυλαρίδης.
~ Στην αποστολή ο Αναστασίου πήρε 20 ποδοσφαιριστές, που είναι οι, Κοτσόλης, Κότσαρης, Αναγνωστόπουλος, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σταματάκης, Μέντες, Λαγός, Δώνης, Μαρινάκης, Ντίνας, Μαυρίας, Καρέλης, Νίνης, Μπερίσα, Στάικος, Αγγελόπουλος Β. και Τζανουλίνος.
~

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .
 ~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-

ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-

~
BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4200 video. - 4141.-    
Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.  2479. 
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2510   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9225  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4399 /  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 452 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.149  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   450 .- 

~ ΤΑ  ΔΙΚΑ ΜΑΣ   τελευταία Βίντεο  :
 Kalamata παραλία 03/06/2015: http://youtu.be/I9XAyohD3G8  ,
* Stamatakos στην Μαρίνα Καλαμάτας 01/06/2015 : http://youtu.be/K9Eq9xcvoVU  ,
**  ~ ΔΕΤΕ  πως ένα χταπόδι απέδρασε από ένα γυάλινο βάζο με βιδωτό καπάκι  : https://youtu.be/IvvjcQIJnLg  ,.-    https://youtu.be/T8cf7tPoN5o  .-
* 38α γεννέθλια Βλάση S.S. 05/06/2015: http://youtu.be/fw0dKBEFZI0 ,
* ~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ παραλία στο Ναυτίλο 6/6/2015: http://youtu.be/JSHDk3GwYP4 ,
~**Παραλία Καλαμάτας ,Ναυτίλος, 6/6/2015: http://youtu.be/yYpz-xQy6-c ,
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου