ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  :


13 Μαρτίου    
Πουπλίου επισκόπου Αθηνών († β΄αι.), Νικηφόρου πατριάρχου (1) Κων/πόλεως (†846). Ιερομάρτυρος Μαρίου επισκόπου Σεβαστείας.Μαρτύρων Αβίβου του Αιγυπτίου, Αφρικανού, Πουπλίου, Τερεντίου και Χριστίνης της εκ Περσίας.

(1) Ο άγιος Νικηφόρος χειροτονήθηκε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως το Πάσχα του 806. Επί βασιλείας του σφοδρού εικονομάχου Λέοντος του Ε΄, αναγκάστηκε να παραιτηθεί στα μέσα του 805 και να ζήσει εξόριστος για δεκατρία χρόνια σε κάποιο μοναστήρι. Μετά το θάνατο του Λέοντα ο Νικηφόρος επανήλθε στην Κωνσταντινούπολη, επί ημερών Μιχαήλ Α΄. O βασιλιάς υποσχέθηκε να επαναφέρει τον Νικηφόρο στην Πατριαρχεία, με την προϋπόθεση να μην ανακινήσει πλέον το ζήτημα της αναστήλωσης των Αγίων εικόνων. O άγιος δε συμφώνησε και απομακρύνθηκε και πάλι από την Κωνσταντινούπολη. Εκοιμήθη οσιακά στις 2 Ιουνίου του έτους 828. Μετά τον θρίαμβο των Αγίων εικόνων, την απομάκρυνση του πατριάρχου Ιωάννη από τον θρόνο και την εκλογή του Μεθόδιου, ενεκρίθη από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα η ανακομιδή των λειψάνων του μακαριστού πατριάρχου στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι ο Μεθόδιος ακολουθούμενος από ιερείς και πλήθος πιστών, μετέβη στη μονή Αγ. Θεοδώρου όπου βρισκόταν το σεπτό λείψανο, το οποίο αφού τοποθέτησε σε πολυτελή λειψανοθήκη, το μετέφερε με το βασιλικό πλοίο στη Κωνσταντινούπολη. Εκεί το υποδέχθηκαν με μεγάλες τιμές οι βασιλείς και η Σύγκλητος και στη συνέχεια το απέθεσαν στη Μεγάλη Εκκλησία. Έπειτα από ολονύκτια και αγρυπνία το μετέφεραν στο Ναό των Αγίων Αποστόλων στις 13 Μαρτίου, την ίδια ημερομηνία όπου ο Άγιος είχε εξοριστεί.
13/03Απολυτίκιο Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης: http://youtu.be/AhrZ8PaTzIw , .-  Όσιος  Μάριος


*** Ορκίζεται σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρ. Παυλόπουλος          
     
Σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα, θα γίνει στη Βουλή η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώπιον της Ολομέλειας.
Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, την πρόεδρο της Βουλής, καθώς και από υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές και τον Αρχιεπίσκοπο.
Τα συγχαρητήριά τους θα υποβάλουν, επίσης, η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων Διπλωματικών Αποστολών, η περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικού Σώματος, οι γενικοί γραμματείς της Κυβέρνησης, της Βουλής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΑΕΙ και της Συνόδου των Προέδρων των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, οι πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών.
  Με πρόταση του δημάρχου Π. Νίκα
Την ανακήρυξη, εν τω μεταξύ, του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας, αναμένεται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.
Πιθανότατα η αναγόρευσή του θα γίνει στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, στις 23 Μάρτη, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έρθει στην πόλη για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα.
Επίσης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είναι προσκεκλημένος σήμερα στην τελετή της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον οποίο ήταν συμμαθητές.
  Βιογραφικό του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη μας τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής πήγε στην Αθήνα το 1968. Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή. Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, το Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό.
Το 1974 διετέλεσε γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, Μιχάλη Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει το μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»). Κατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων.
Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II.
Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία και άρθρα με ευρεία αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα.
Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄ Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990), διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1995-1997), κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. (2000-2004), υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007), υπουργός Εσωτερικών (2007-2009).   Α.Π.

***  3 Νιγηριανοί προσπάθησαν να πετάξουν με πλαστά έγγραφα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας         
     
Συνελήφθησαν τρείς  αλλοδαποί που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Αυστρία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
 Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρείς  αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 26, 33 και 40 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Κονγκό, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Μάλτας, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Γαλλίας, καθώς και μία (1) άδεια οδήγησης Αρχών Γαλλίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  «Παγώνουν» τα μεταπτυχιακά προγράμματα στα Πανεπιστήμια  

Στον «πάγο» μπαίνουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια, καθώς το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας με βασικό άξονα την επιβολή ή όχι διδάκτρων. Πανεπιστημιακοί αντιμετωπίζουν αρνητικά την προοπτική για την κατάργηση των διδάκτρων αφού αυτά αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τα ΑΕΙ εν μέσω μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης. Ήδη το τελευταίο διάστημα έχει αναβληθεί η έναρξη πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων που είχε προγραμματιστεί μέσα στην άνοιξη, εν αναμονή των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των μεταπτυχιακών, σύμφωνα με την Καθημερινή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει η αξιολόγηση όλων των μεταπτυχιακών και κατόπιν ο ορισμός κριτηρίων βάσει των οποίων ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα μπορεί να έχει δίδακτρα. Για το 2014-2015 το υπουργείο Παιδείας χρηματοδότησε συνολικά 230 μεταπτυχιακά στα ελληνικά πανεπιστήμια. Newsroom ΔΟΛ 

*** Πρεμιέρα αύριο για τα «Τρία δευτερόλεπτα»

Το νέο έργο του Βασίλη Φλώρου «Τρία δευτερόλεπτα» θα παρουσιάσουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και η θεατρική oμάδα «Ωκύτοπο» στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας από αύριο 14 έως 22 Μαρτίου, ενώ έπειτα θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία μαύρη κωμωδία ή και ως σατιρικό δράμα, όπου τα μεταφυσικά και ρεαλιστικά στοιχεία εμπλέκονται σε ένα παζλ γεγονότων και ανατροπών. Μια απόπειρα αυτοκτονίας είναι το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί ο κόσμος του υπερφυσικού. Ο χώρος αλλάζει, ο χρόνος σταματά 3΄ πριν ο άνθρωπος κάνει το απονενοημένο διάβημα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του παράξενου χωροχρόνου εξελίσσεται η ιστορία του κεντρικού ήρωα και ενός διανομέα φαγητού που αθέλητα ή θελημένα έλκουν το αγγελικό και υπερκόσμιο πεδίο. Ερωτήματα για το νόημα και την αξία της ζωής, τη μεταθανάτια ύπαρξη, τη συλλογική σωτηρία του κόσμου, αποδίδουν το υπερβατικό πλαίσιο. Το έργο, παρ’ όλο που έμμεσα παίρνει θέση και τοποθετείται σε θέματα πίστης και φιλοσοφίας, έχει ως στόχο να κεντρίσει και να διευρύνει το προσωπικό πεδίο της κάθε ψυχής που διψάει για λύτρωση, γνώση, αρμονία και αιώνια συνειδητότητα. Η αντίληψη της ελεύθερης βούλησης αποτελεί βασική παράμετρο στην εξέλιξη, ενώ το χιούμορ λειτουργεί ως καταλύτης στο παιχνίδι της σύγκρουσης του θνητού και του αιώνιου. Συγγραφή - σκηνοθεσία: Βασίλης Φλώρος Σκηνογραφία: Αντώνης Δεμπεγιώτης Χορογραφία: Χριστίνα Μανέτα Κοστούμια: Λίτσα Πλαγιανού Μουσική επιμέλεια: Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου Φωτιστής: Ηλίας Λιανός Ηχητικά-Φωτισμός: Χρήστος Κουτσαϊμάνης Ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας Φωτογράφηση: Αιμιλία Βουδικλάρη, Σταύρος Κυριακόπουλος Έπιπλα: Αφοί Σαμπάτη Παίζουν: ο επαγγελματίας ηθοποιός Σωτήρης Ταχτσόγλου και οι εμπειρικοί ηθοποιοί: Δημήτρης Δημητρίου, Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου, Γιώργος Μαυρέας, Παρασκευή Σαμπαζιώτη, Πέτρος Στεφανέας. Επίσης, συμμετέχει ο ερασιτέχνης ηθοποιός Ηλίας Πετρομανιάτης. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945768633 (Βασίλης Φλώρος), 6947154392 (Παναγιώτης Μασουρίδης), 2721025505 (Μορφωτικός Σύλλογος). - 

***  Κατάληψη στη Νομική από αντιεξουσιαστές

Το πρωί της Παρασκευής κατάληψη ξέσπασε στη Νομική Αθηνών, από αντιεξουσιαστές και σύμφωνα με το Mega αίτημα αυτών είναι η απελευθέρωση του Χρ. Ξηρού.Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, καθώς και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ζητούν επίσης την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA), με βάση το οποίο, όπως αναφέρουν «έχουν στηθεί σκευωρίες και καταδίκες αγωνιστών». Στο κτήριο βρίσκονται περίπου 150 άτομα. Το απόγευμα έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία στα Προπύλαια (17:00) και συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού (18:00). Επίσης, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα (12:00) και την Τρίτη πορεία στο Μοναστηράκι (18:00). «Η κατάργηση του 'κουκουλονόμου' και του 'τρομονόμου', που έχουν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για να αναβαθμίσουν κατηγορητήρια και να φουσκώσουν ποινές, αφορούν άμεσα κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αμφισβητεί την αστική νομιμότητα. Γι’ αυτό και αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη με τους κρατούμενους αγωνιστές ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, ως μια αμοιβαία και πολύμορφη σχέση» αναφέρουν στην ανακοίνωση. «Προτάσσουμε την πολύμορφη δράση, την δημιουργία υποδομών, την όξυνση και την αλληλοϋποστήριξη όλων των αγώνων. Εκτιμάμε ότι η δράση του κινήματος αλληλεγγύης μπορεί να ενισχύσει καταλυτικά την απεργία των συντρόφων/συντροφισσών, συμβάλλοντας αφενός στην δικαίωση όλων των αιτημάτων τους, αφετέρου στην δημιουργία μιας ακόμα παρακαταθήκης για τους αγώνες που έπονται» συνεχίζουν. «Ένα μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης, σε συνάρτηση με την δυναμική της ίδιας της απεργίας των συντρόφων, μπορεί να τσακίσει προκαταβολικά την όποια 'μερική' οπισθοχώρηση ή την ονομαστική και μόνο τροποποίηση των νομοσχεδίων, που ενδεχομένως θα επιχειρήσει το κράτος κατά την απόπειρά του να διαχειριστεί την απεργία πείνας» προσθέτουν, σημειώνοντας: «Για όλους τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής σχολής, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα πολύμορφο κέντρο λόγου και δράσης, μέχρι την δικαίωση και του τελευταίου ή της τελευταίας απεργού πείνας». Newsroom ΔΟΛ - 

***  Δημήτρης Κόκκορης, Huw Kingston και Marin Medak «Σώζουν τα Παιδιά» 

 
 
 
  ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 4.000 ν.μ. ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ-ΚΡΗΤΗ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ… Είναι δυνατόν να συνδυάσει κανείς την ευαισθησία με την γενναιότητα; Στην περίπτωση του Δημήτρη Κόκκορη είναι, καθώς με την πρόθυμη συμμετοχή του στη μεγάλη προσπάθεια του Αυστραλού Adventurer Huw Kingston και του Σλοβένου Marin Medak να γυρίσουν την Μεσόγειο με καγιάκ, ποδήλατο, περπάτημα και κωπηλασία, βοηθάει στην ευαισθητοποίηση και την οικονομική στήριξη της παγκόσμιας οργάνωσης «Save The Children», η οποία υποστηρίζει παιδιά που έχουν πληγεί από τους πολέμους και συμπλοκές σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι τρεις εύτολμοι αθλητές θα συνεχίσουν τη φιλανθρωπική τους δράση ταξιδεύοντας μαζί μέχρι τα νότια παράλια της Τουρκίας, μέσα στο ειδικής κατασκευής κωπήλατο σκάφος τους. Εκεί, κωπηλατώντας όλη μέρα, χωρίς στάσεις και χωρίς την υποστήριξη συνοδευτικού σκάφους, θα ολοκληρώσουν το κωπηλατικό σκέλος αυτής της πρωτότυπης αποστολής ευαισθητοποίησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 12/02. Ο Δημήτρης συναντήθηκε στη Φοινικούντα, με τα άλλα δύο μέλη της ομάδας, τον Huw και τον Marin, όπου, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων στα ανοιχτά της θάλασσας, αναγκάστηκαν να κάνουν μια στάση. Αφού απόλαυσαν τη φιλοξενία των κατοίκων και θαύμασαν την ξεχωριστή ομορφιά της κωμόπολης, μοιράστηκαν μαζί μας τις απόψεις τους σχετικά με το σπουδαίο εγχείρημά τους. Σε δήλωσή του ο Δημήτρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται πρωτίστως για την αφύπνιση της κοινωνίας, να τολμήσουν να ξεπεράσουν τα όριά τους, όπως και να ενδιαφερθούν περισσότερο για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ειδικότερα του ίδιου τους του εαυτού. Ο σκοπός του ταξιδιού είναι πολύ σημαντικός, καθώς στοχεύουμε στη συλλογή χρημάτων για τη σωτηρία των παιδιών του Πολέμου, και συγκεκριμένα της Συρίας. Πράγματι, εγώ, ο Marin και πολύ περισσότερο ο Huw, έχουμε ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά στο τέλος της ημέρας το μόνο που μένει από αυτή την προσπάθεια είναι η ευαισθητοποίηση και η υποστήριξη στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Παροτρύνω τον κόσμο να μη φοβάται να προσπαθήσει στη ζωή του, να δοκιμάσει τα όριά του, να συμμετέχει με όλο του το «είναι», με μόνο στόχο την επιτυχία, σε οποιονδήποτε τομέα, όσο ακατόρθωτος και αν αυτός φαντάζει!» Από τη μεριά του ο Marin συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι πολύ τυχερός άνθρωπος που συμμετέχω σε αυτή την σημαντική προσπάθεια, κάνοντας ταυτόχρονα αυτό που πραγματικά απολαμβάνω στη ζωή μου: να ταξιδεύω στη θάλασσα και να ξεπερνώ τα όριά μου. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!» Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, συγκινημένος από το έργο των αθλητών, σημείωσε: «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου, να συνεχίζεις με κόπο και επιμονή, ενάντια στις πιθανότητες, ώστε να συμπαρασταθείς στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αυτή την προσπάθεια των αθλητών, ας τη θαυμάσουμε και ας τη μιμηθούμε! Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα έσοδα της αποστολής θα δοθούν για τις δράσεις της Οργάνωσης για τα παιδιά της Συρίας. Εμείς αποχαιρετήσαμε τους λιονταρόψυχους νέους, ευχόμενοι κάθε επιτυχία και υγεία, έχοντας μια επιπλέον σκέψη στο μυαλό μας: η συμπαράσταση στο συνάνθρωπό μας, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο»! Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Δημήτρη, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο dimitriskokkoris.com ή στο www.facebook.com/cannibals.gr. - 

*** Νεαρός Αλβανός ισοβίτης δηλώνει επάγγελμα ληστής και αφήνει άφωνο το δικαστήριο         
      
Να αφήνει δικαστές και ακροατήριο έκπληκτους έχει συνηθίσει ένας νεαρός Αλβανός με τόσο πλούσιο ποινικό ιστορικό! Παρά το νεαρό της ηλικίας του μετρά ήδη ποινές ισοβίων και κάθειρξης 23 χρόνων για ληστείες και ανθρωποκτονία.
Χθες οδηγήθηκε για άλλη μια φορά ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας, προκειμένου να δικασθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Για άλλη μια φορά δήλωσε στο δικαστήριο επάγγελμα… ληστής!
  Επάγγελμα… ληστής
Ο νεαρός Αλβανός έχει καταδικασθεί από δικαστήριο της Αθήνας για τη συμμετοχή του σε ομάδα 7 ατόμων, που το 2009 είχαν διαπράξει 17 αξιόποινες πράξεις, ανάμεσά τους ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και πολλές ληστείες. Γι’ αυτό και έχει καταδικασθεί σε ισόβια και αρκετά χρόνια κάθειρξης.
Και στη Μεσσηνία, όμως, η δράση του δεν είναι μικρή, ειδικά τη Μεγάλη Πέμπτη!
Το 2009, τη Μεγάλη Πέμπτη, στην οδό Μαυρομιχάλη, μαζί με ένα άτομο και φορώντας μαντήλια στο πρόσωπο, μπήκαν σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ. Ο ίδιος είχε μαχαίρι και ο άλλος πιστόλι. Απείλησαν τον ιδιοκτήτη και πήραν από το ταμείο 4.200 ευρώ. Φεύγοντας πυροβόλησαν 5 φορές στον αέρα.  Για τη ληστεία αυτή έχει καταδικασθεί σε 11,5 χρόνια κάθειρξης.
Ήταν η πρώτη φορά που άφησε άφωνο το δικαστήριο, όταν δήλωσε ληστής στην ερώτηση «τι δουλειά κάνει», ενώ στο ερώτημα γιατί δεν πάει να κάνει ληστείες στην Αλβανία, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Εκεί είναι αλλιώς τα πράγματα. Η Αστυνομία στην Αλβανία έχει δικαίωμα να σε σκοτώσει, όταν έχεις όπλο επάνω σου»!
  Και πάλι Μεγ. Πέμπτη
Χθες οδηγήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, προκειμένου να δικασθεί για επεισόδιο σε μπαρ στο Καλό Νερό, όπου πυροβόλησε και τραυμάτισε θαμώνα. Για την υπόθεση αυτή έχει δικασθεί σε 17 χρόνια κάθειρξης.
Κατηγορείται ότι το 2010, πάλι Μεγάλη Πέμπτη, έπειτα από διαπληκτισμό με θαμώνα, τον περίμενε έξω από το μαγαζί και τον πυροβόλησε 3 φορές, τραυματίζοντάς τον στο πόδι και την κοιλιακή χώρα.
Ο ίδιος, πάντως, αρνείται ότι πυροβόλησε, υποστηρίζοντας πως άλλος το έκανε.
Χθες, τελικά, η δίκη δεν έγινε, καθώς απουσίαζε η πλειοψηφία των μαρτύρων, όπως και το θύμα της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για άλλη αιτία.   Της Βίκυς Βετουλάκη  

***  «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας»         
      
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 Έχοντας σημειώσει μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη κιόλας χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» μπαίνει στην 4η περίοδο φέτος, ξεκινώντας στα μέσα Μαρτίου.
  Η πρωτοβουλία, που συνδιοργανώνεται από την ΤΕΜΕΣ και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, γνώρισε ευρεία αποδοχή από τα σχολεία της Μεσσηνίας.
Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο Navarino Natura Hall, το διαδραστικό περιβαλλοντικό χώρο για τη μεσσηνιακή φύση που βρίσκεται στο Navarino Dunes της Costa Navarino.
Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχουν αγκαλιάσει θερμά το πρόγραμμα, με περισσότερες από 2.500 συμμετοχές έως σήμερα. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθητές της 5ης και 6ης τάξης Δημοτικών Σχολείων καθώς και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίων της Μεσσηνίας.
Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και το νόημα της αειφορίας και γνωρίζουν  τη μοναδική μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της περιοχής. Οι ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες ώστε να εντάσσονται στη διδακτική ύλη των σχολείων, αφορούν στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στο πλούσιο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και στην κλιματική αλλαγή. Οι μαθητές συμμετέχουν σε ομαδικά πειράματα ή πειράματα επίδειξης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με τον πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο αποτυπώνουν στη συνέχεια με τη δική τους ξεχωριστή ματιά: μέσα από ζωγραφική, κείμενα, κολάζ και άλλες κατασκευές, περνά η δική τους εμπειρία και όσα τους έκαναν εντύπωση. Από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έως τα παγκόσμια φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρουν στη συνέχεια στις οικογένειες και τους φίλους τους και γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές, που προστατεύουν και αναδεικνύουν τον τόπο τους.
To Navarino Natura Hall εξελίσσεται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο για τη μεσσηνιακή φύση και το περιβάλλον. Έχει δημιουργηθεί από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, την Ακαδημία Αθηνών και την ΤΕΜΕS, με τη σύμπραξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και της Οργάνωσης Γη, ενώ έχει διακριθεί σε διεθνείς θεσμούς, όπως τα Worldwide Hospitality Awards και το Micheletti Award. 

***  Περισσότερο χώρο στο ποδήλατο         
     
Πριν από 120 χρόνια περίπου οι δρόμοι ήταν για τα ποδήλατα (και πριν από αυτό για τις άμαξες), αλλά και για τους πεζούς. Χρειάστηκαν αρκετές δεκαετίες έντονου λόμπινγκ και πολλά δισεκατομμύρια σε διαφημιστικές καμπάνιες για να βγουν όλοι οι ανταγωνιστές από τη μέση και να ανακηρυχθεί αδιαμφισβήτητος νικητής το αυτοκίνητο...
Ας αφήσουμε, όμως, τα ιστορικά και ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Επειδή δεν έχουμε, ούτε στην Καλαμάτα, άλλη λύση, πρέπει να δώσουμε χώρο στους χρήστες ποδηλάτου, γιατί η πόλη μας δε χωρά άλλα αυτοκίνητα, δεν αντέχει άλλο θόρυβο και ρύπανση. Δεν έχει άλλα πεζοδρόμια και πλατείες για «ελεύθερο camping αυτοκινήτων». Χρειάζεται έξυπνες, απλές, πρακτικές και θετικές λύσεις για να ανασάνει. Χρειάζεται περισσότερο ποδήλατο, μεταξύ άλλων!
Αφορμή για τα παραπάνω το ποδήλατο-αντίκα απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο.   Α.Π. 

***  Ενέργειες για τα αλώνια και τα μονοπάτια της Βέργας

Σε ανακοίνωση προέβη η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α., η οποία αφορά στο χαρακτηρισμό ως μνημείων δέκα αλωνιών και τριών λιθόστρωτων μονοπατιών στην Κάτω Βέργα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: «Η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξετάζει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1β του Ν. 3028/2002, το χαρακτηρισμό ή μη ως μνημείων δέκα αλωνιών και τριών λιθόστρωτων μονοπατιών στον οικισμό της Κάτω Βέργας, Δήμου Καλαμάτας, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου, φερόμενης ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Μαρκάκη και λοιπών ιδιοκτητών, όπως αυτά σημειώνονται στο συνημμένο ορθοφωτοχάρτη της περιοχής, διότι αποτελούν έργα λαϊκής αρχιτεκτονικής και παραδοσιακής τέχνης και κατασκευής, και είναι ιστορικά συνδεδεμένα με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι κύριοι, νομείς ή κάτοχοι των αλωνιών ή μονοπατιών, παρακαλούνται να αποστείλουν στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, Ερμού 17, 101.86 – Αθήνα (κ. Θεμιστοκλή Γιαννόπουλο, τηλ. 210-3232611, 210-3233351, Φαξ: 210-3210121), τις απόψεις τους επί των ενεργειών του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., εντός δύο μηνών από την ανακοίνωση της παρούσης, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 3028/2002, διαβιβάζοντας συγχρόνως τους τίτλους ιδιοκτησίας του ακινήτου τους». - 

***  Για ηθική αυτουργία απολογείται η 45χρονη θετή μητέρα          
      
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράνομη υιοθεσία με αθέμιτο όφελος άσκησε ο εισαγγελέας Καλαμάτας στην 45χρονη γυναίκα από την Αθήνα, που «αγόρασε» το 8 ημερών βρέφος από την 24χρονη Βουλγάρα, έπειτα από διαμεσολάβηση της 35χρονης ομοεθνούς της και της 56χρονης Καλαματιανής γυναικολόγου.
Μάλιστα, αύριο αναμένεται να εμφανισθεί ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας για να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της.
Στο μεταξύ, χθες απολογήθηκε για αρκετές ώρες στην ανακρίτρια η 56χρονη γυναικολόγος και στη συνέχεια, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κατηγορία που τη βαρύνει δεν προβλέπει προφυλάκιση. Η 56χρονη πρέπει να καταβάλει ως εγγύηση 10.000 ευρώ, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.
  Αρνήθηκε οποιαδήποτε σκοπιμότητα
Η 56χρονη γυναικολόγος αρνήθηκε οποιαδήποτε σκοπιμότητα, δόλο ή κερδοσκοπία στη συμμετοχή της και επέμεινε πως η δική της ανάμειξη στην υπόθεση είχε ανθρωπιστικό κίνητρο, πρωτίστως για το καλό του παιδιού. Μάλιστα, όπως εξήγησε και ο συνήγορός της Βασίλης Αμανατίδης, η γιατρός είχε την πεποίθηση ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες.
«Θεωρεί πως είναι αστείο να αναφέρουν ότι υπήρχε σκοπός κερδοσκοπίας, ενώ τα 1.500 ευρώ που προσέφερε η μέλλουσα θετή μητέρα στη φυσική, επρόκειτο για βοήθημα, ώστε να αντιμετωπίσει η γυναίκα τις ανάγκες της σε διατροφή, φάρμακα και λοιπά κατά τη διάρκεια της λοχείας», τόνισε ο κ. Αμανατίδης, ενώ πρόσθεσε ότι και η ίδια η γιατρός δεν είχε κανένα όφελος. Αντίθετα, η εξέλιξη των πραγμάτων της δημιούργησε προβλήματα.
Σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν η 24χρονη μητέρα του παιδιού, η 35χρονη ομοεθνής της που διαμεσολάβησε και ο νεαρός συμβολαιογράφος.
Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη μητέρα κατηγορείται για παράνομη υιοθεσία με αθέμιτο όφελος, κατ’ επάγγελμα και κερδοσκοπία, η 35χρονη Βουλγάρα για διαμεσολάβηση στην παράνομη υιοθεσία και ο συμβολαιογράφος για απλή συνέργεια.
Ένας εκ των συνηγόρων, ο κ. Διονύσης  Αλευράς τόνισε σε δηλώσεις του ότι στην υπόθεση αυτή, που γίνεται ανακριτική έρευνα, έχει αποδοθεί ποινικά και κοινωνικά διάσταση υπερβολής. «Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Νομίζω ότι η ψυχραιμία και η νηφάλια διαδικασία της Ανάκρισης θα αποδώσουν στην υπόθεση την πραγματική της διάσταση και θα φωτισθεί κάθε πτυχή της. Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέλη δεν επεδίωξε ή είχε οικονομικό όφελος», συμπλήρωσε ο κ. Αλευράς.
  Έρευνες στα γραφεία τους
Στο μεταξύ, χθες έγιναν έρευνες από την Αστυνομία στα γραφεία της γυναικολόγου και του συμβολαιογράφου, απ’ όπου κατασχέθηκαν βιβλία εγγραφών και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προκειμένου να διερευνηθούν.
Το μεγαλύτερο, ωστόσο, ζήτημα της υπόθεσης αυτής είναι το ενός μηνός βρέφος, που δεν καταλαβαίνει τίποτα απ’ όσα έχουν διαδραματισθεί με επίκεντρο το ίδιο και για την τύχη του οποίου θα αποφασίσουν οι δικαστικές Αρχές, με πιθανότερο να δοθεί εντολή να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα.    Της Βίκυς Βετουλάκη  
 
***  Κολωνάκια παντού επειγόντως…          
      
Τι και αν στο Δήμο βάζουν κολωνάκια σε πολλά σημεία! Τι και αν γράφουμε συνεχώς για το θέμα του παρκαρίσματος! Τελικά, ο πονηρός και βιαστικός Καλαματιανός δεν αλλάζει.
Χθες το πρωί είχα τη φαεινή ιδέα να κατέβω από την οδό Αριστοδήμου. Η κατάσταση πραγματικά απελπιστική. Από το ύψος του Αγίου Νικολάου μέχρι και τη Βασ. Σοφίας παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια.
Βέβαια, το αποκορύφωμα ήταν στη συμβολή της με τη Β. Γεωργίου: δύο αυτοκίνητα πάνω στις δύο στροφές της διασταύρωσης.
Τι πρέπει να γίνει για να είναι τα πεζοδρόμια προσβάσιμα; Να μπουν κολωνάκια μάλλον... Δυστυχώς...   Π.Μπ. 

***   Στο έλεος της Νέδας οι Καρυές         
     
 
 
 
Οργισμένες αντιδράσεις για αδιαφορία και εμπαιγμό…
Απογοητευμένοι και οργισμένοι είναι ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Καρυών Δήμου Τριφυλίας, κάτοικοι του χωριού και άνθρωποι που έχουν τις περιουσίες τους στην παρόχθια περιοχή της Νέδας, βλέποντας – κάθε χρόνο – την καταστροφή που προκαλείται σε περιουσίες, χωράφια και καλλιεργούμενες εκτάσεις από τα ορμητικά νερά του ποταμού και, παράλληλα, διαπιστώνοντας, όπως τονίζουν, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό των αρμοδίων.
Τα αιτήματά τους για καθαρισμό της κοίτης και παρεμβάσεις με προστατευτικά έργα είναι διαρκή, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όμως, όπως είπαν στο «Θ», τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει και κάθε χρόνο επαναλαμβάνονται οι καταστροφές. Κάνουν λόγο για κοροϊδία, εδώ και χρόνια, και θέτουν ευθέως ερωτήματα προς τους αρμόδιους.
Σημειώνεται πως και πέρυσι τέτοια εποχή, μέσα από το «Θ», έπειτα από εκκλήσεις του προέδρου και άλλων ανθρώπων της περιοχής, είχαμε αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα. Όμως, πέρασε ένας χρόνος, παρεμβάσεις για καθαρισμό ή διευθέτηση της κοίτης του ποταμού δεν έγιναν και προχθές βρεθήκαμε ξανά στο ίδιο σημείο, ύστερα από έκκληση του προέδρου κι άλλων ανθρώπων της περιοχής.
Μιλώντας στο «Θ» ο εκπρόσωπος των Καρυών, Παναγιώτης Καραβούλιας, φανερά απογοητευμένος αλλά και αγανακτισμένος, είπε: «Πάει ένας χρόνος, από πέρυσι που είχαμε δείξει το μεγάλο πρόβλημα με τη Νέδα στο σημείο αυτό, αλλά τίποτα. Έπειτα από ενέργειες στην Περιφέρεια, όπου συνέχεια κάναμε παρεμβάσεις και αναφέραμε το πρόβλημα και τις καταστροφές, ήρθανε μηχανικοί, τρεις φορές, το καλοκαίρι! Υποσχέσεις, φωτογραφίες, λόγια. Όπως βλέπετε, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Ξαναήρθε ο ποταμός, πάλι έκανε ζημιά και οι καταστροφές μεγαλώνουν. Πάλι λόγια, τίποτε άλλο. Εγώ δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Η εικόνα “μιλάει” από μόνη της! Ελπίζω, κάποια στιγμή, να κάνουμε κι εμείς κάτι. Γιατί, όπως βλέπω, έχουμε εγκαταλειφθεί εντελώς. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα αυτή τη φορά. Αυτά τα λίγα. Βλέπετε τον ποταμό που βγαίνει στα χωράφια και καταστρέφει περιουσίες και καλλιέργειες. Μόνο υποσχέσεις, φωτογραφίες και λόγια έχουμε από τους υπευθύνους. Παρέμβαση δεν έχει γίνει. Ως πότε θα συνεχίζεται η εγκατάλειψη;».
Με τη σειρά του ο Νίκος Ξένος, που έχει περιουσία δίπλα στο ποτάμι, με τη Νέδα να του «παίρνει» 2 – 3 σειρές με ελαιόδεντρα κάθε φορά που «φουσκώνει» και «βγαίνει» στα χωράφια, πραγματικά οργισμένος σημείωσε: «Όπως είπε και ο κ. πρόεδρος, έπειτα από ένα χρόνο, πάλι εδώ, για να δούμε τα έργα της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης είναι για άλλη μια πενταετία περιφερειάρχης και θα ’θελα να τον ρωτήσω το εξής: Κονδύλια για αντιπλημμυρικά στα ποτάμια υπάρχουν; Ή υπάρχουν και πάνε κάπου αλλού; Γιατί, εγώ, αυτό θα πω. Ότι πάνε κάπου αλλού. Γιατί σίγουρα θα υπάρχουν τέτοια κονδύλια – και για εμάς εδώ, κάτι έστω. Το βλέπετε τι έχει γίνει, εξακολουθεί το πρόβλημα και χειροτερεύει η κατάσταση. Το ποτάμι είχε λίγο φιλότιμο την τελευταία φορά, πριν από δυο μέρες, και πήγε δέκα μέτρα παραπέρα, αφού κατέστρεψε άλλο ένα κομμάτι, πάλι εδώ πέρα… Θέλω να μου πούνε, αυτά τα χρήματα που υπάρχουν για αντιπλημμυρικά έργα, τι τα κάνουν;».    Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Σύντομες αλλά «με παράθυρα» για παρανομίες οι ιδιωτικές υιοθεσίες στη Μεσσηνία          
      
Πολύ πιο γρήγορες αλλά με πολλά «παράθυρα» για παρανομίες, όπως παραδέχονται και οι κοινωνικοί λειτουργοί, είναι οι ιδιωτικές υιοθεσίες παιδιών, που είναι, άλλωστε, και πιο συχνές από εκείνες μέσω ιδρυμάτων.
Μια ιδιωτική υιοθεσία συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε ένα εξάμηνο, ενώ μέσω ιδρυμάτων μπορεί να απαιτηθεί ακόμα και πάνω από μια 5ετία.
Μιλώντας στο «Θάρρος» η κοινωνική λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Υγείας, Αθηνά Μαγκουρίλου, εξηγεί τις διαφορές των υιοθεσιών είτε μέσω των καθορισμένων από την Πολιτεία ιδρυμάτων από παιδιά που διαβιούν εκεί είτε ιδιωτικά.
Στη Μεσσηνία, κατά μέσο όρο, γίνονται 4 με 5 υιοθεσίες το χρόνο.
  Ιδιωτικές υιοθεσίες
Όπως διευκρίνισε η κα Μαγκουρίλου, η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας είναι υπεύθυνη για τις ιδιωτικές υιοθεσίες.  Οι υιοθεσίες μέσω ιδρυμάτων γίνονται με δική τους κύρια ευθύνη, ενώ μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή των κοινωνικών λειτουργών, όταν η μόνιμη κατοικία, είτε του θετού είτε του φυσικού γονέα, βρίσκεται στην περιοχή αρμοδιότητά τους και πρέπει να γίνει σχετική έρευνα.
Τελείως διαφορετικά είναι τα πράγματα στις ιδιωτικές υιοθεσίες, όπως μας εξήγησε η κα Μαγκουρίλου: «Ο νόμος προβλέπει ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει και εκτός ιδρυμάτων και γίνεται με την εξής μορφή: Το ζευγάρι έχει βρει παιδί προς υιοθεσία από ιδιώτη και απευθύνεται σε εμάς για να γίνει η διαδικασία. Συγκεντρώνεται μια ομάδα δικαιολογητικών και συντάσσεται έκθεση κοινωνικής έρευνας από εμάς, σε συνεργασία με τους θετούς και τους φυσικούς γονείς. Όλα αυτά κατατίθενται στο δικαστήριο για να υπάρξει δικαστική απόφαση και να ολοκληρωθεί η υιοθεσία».
Η ιδιωτική υιοθεσία δεν είναι χρονοβόρα, όπως αυτή των ιδρυμάτων, που μπορεί να κρατήσει 5 και 6 χρόνια. Ο νόμος προβλέπει ότι εντός 6 μηνών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Διεύθυνση Υγείας και να έχει προωθηθεί ο φάκελος στο δικαστήριο. Μάλιστα, η κα Μαγκουρίλου σημείωσε ότι πολλές φορές δεν εξαντλείται ούτε το 6μηνο και οι διαδικασίες από την υπηρεσία τους ολοκληρώνονται συντομότερα. Αυτό που απομένει μετά είναι ο ορισμός του δικαστηρίου, το οποίο εξετάζει όλα τα δεδομένα.
  Παράθυρα παρανομίας
«Οι ιδιωτικές υιοθεσίες είναι μεν εύκολες, αλλά αφήνουν πολλά παράθυρα για παρανομίες. Κανείς δεν ξέρει πώς το παιδί έφτασε στο ζευγάρι κι αν υπάρχει αγοραπωλησία. Επίσης, το ζευγάρι έρχεται χωρίς να ξέρουμε αν είναι κατάλληλο. Διότι, δυστυχώς, δεν ακολουθείται η διαδικασία που λέει ότι το ζευγάρι που θέλει να υιοθετήσει ένα παιδί ή μια μητέρα που θέλει να δώσει προς υιοθεσία πρέπει να απευθυνθούν στην κοινωνική υπηρεσία πριν γίνει οτιδήποτε. Αυτό ποτέ δεν έχει εφαρμοσθεί. Πάντα το παιδί βρίσκεται στο ζευγάρι των θετών γονιών και έρχονται σε εμάς ύστερα από ένα χρόνο τουλάχιστον. Τότε εκεί είναι κι εμάς λίγο δεμένα τα χέρια μας. Όπως έγινε και στην περίπτωση των τελευταίων ημερών. Ένα παιδάκι 8 ημερών δόθηκε στους θετούς γονείς και αν δεν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση, αυτό το ζευγάρι κάποια στιγμή θα πήγαινε σε μια υπηρεσία Πρόνοιας και θα έλεγε έπειτα από 1 χρόνο ότι θέλουν να το υιοθετήσουν. Όταν ένα παιδί είναι ήδη σε ένα σπίτι ένα χρόνο, πρέπει να συντρέχουν σοβαροί λόγοι για να πεις όχι», τόνισε η κα Μαγκουρίλου.
Όταν εγκριθεί μια υιοθεσία, είναι υποχρεωτική η παρακολούθησή της από την υπηρεσία και τους κοινωνικούς λειτουργούς για τουλάχιστον 3 χρόνια.
Επίσης, ο νόμος προβλέπει ότι δε λαμβάνεται υπόψη η συναίνεση της φυσικής μητέρας νωρίτερα από τους 3 μήνες από τη γέννηση του παιδιού, επειδή αυτή βρίσκεται σε περίοδο λοχείας και η ψυχολογική της κατάσταση είναι ασταθής.
  Μέσω ιδρυμάτων
«Γενικά οι ιδιωτικές υιοθεσίες δε διαρκούν πολύ», συμπλήρωσε η κοινωνική λειτουργός, σε αντίθεση φυσικά με τις υιοθεσίες μέσω ιδρυμάτων: «Είναι διαφορετικές οι παράμετροι στις υιοθεσίες μέσω ιδρυμάτων. Αν υπάρχουν διαθέσιμα παιδιά, όχι δηλαδή αν διαβιούν σε ένα ίδρυμα, αλλά ποια από αυτά είναι “ελεύθερα” όπως λέμε, δηλαδή το ίδρυμα έχει πάρει τη γονική μέριμνα, δεν εκκρεμούν νομικές υποθέσεις κ.λπ. Όλο αυτό είναι χρονοβόρο και μέχρι να αποφασίσει ένα δικαστήριο ότι ο φυσικός γονέας το έχει εγκαταλείψει και δεν ενδιαφέρεται, πρέπει να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα. Αν υπάρχει συναίνεση γονέα, φυσικά είναι πιο εύκολο, αλλά συνήθως στα ιδρύματα εγκαταλείπουν τα παιδιά και εξαφανίζονται. Επίσης, μπορεί τα υποψήφια παιδιά να μη συνάδουν με τις απαιτήσεις των υποψήφιων γονιών», εξήγησε η κα Μαγκουρίλου.
Της Βίκυς Βετουλάκη  

***  Πέρασαν από Αυτόφωρο          
      
Τη διαδικασία του Αυτοφώρου υπέστησαν χθες το μεσημέρι οι 5 νεαροί που για λόγους «ψυχαγωγίας» κατέβασαν με πέτρες την τζαμαρία του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης.
Γνώρισαν και τι σημαίνει κρατητήρια, αλλά και δικαστήρια. Ας ελπίσουμε να σκεφτούν περισσότερο την άλλη φορά τι είδους πλάκες θέλουν να κάνουν.   Β.Β. 

***  Τσιγγάνοι λήστεψαν ...και ύστερα μήνυσαν 30χρονο στην γέφυρα του Παμίσου!          
      
Ένα περιέργο περιστατικό συνέβη αργά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη γέφυρα του Παμίσου στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Μεσσήνης. Τρεις τσιγγάνοι λήστεψαν έναν 30χρονο και του προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο του... Παράλληλα, λίγη ώρα μετά μια νεαρή τσιγγάνα, μήνυσε τον 30χρονο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας! Και οι 4 συνελήφθηκαν και η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες... 

***  Εργαστήριο γιόγκα στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας           
      
Ένα νέο εργαστήριο, αυτό της γιόγκα, θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 8.00 έως τις 9.00 το βράδυ στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Κέντρου Νέων Καλαμάτας.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει αύριο, ενώ οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ, στο Κέντρο Νέων (πλατεία Όθωνος 10, Ιστορικό Κέντρο). 

***   Άνθρωπος στη θάλασσα           
     
Αψήφησε τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί και απλώς μπήκε στη θάλασσα να κάνει το μπάνιο του, όπως ίσως θα έκαναν οι περισσότεροι από εμάς στην καλοκαιρινή περίοδο. Χαρά στο κουράγιο του, αν και, όπως μας έχουν πληροφορήσει φίλοι χειμερινοί κολυμβητές, όλα είναι μια συνήθεια…   Χ.Χ.  

***  Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! (φωτογραφίες)         
      
 
«Το  θαυμαστό ταξίδι της κλασικής μουσικής», μια πολύχρονη και πολύχρωμη διαδρομή ανά τους αιώνες, παρακολούθησαν την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέλη της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών! Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό στην πολύχρονη και πολύχρωμη πορεία της μουσικής αρχίζοντας από τον Βιβάλντι και φτάνοντας μέχρι τον Γκέρσουιν. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα διηύθυνε ο Ραφαήλ Πυλαρινός ενώ συμμετείχε ως σολίστας ο Φιλιατρινός Θανάσης Ζέρβας. Οι άνθρωποι του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Αρχιμουσικός και μέλη της Φιλαρμονικής του Συλλόγου απόλαυσαν το μουσικό ταξίδι και την ξεχωριστή εμπειρία που έζησαν και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσιασμένοι από την παρουσία τους στο Μέγαρο Μουσικής. Μιλώντας στο «Θ», η πρόεδρος του Συλλόγου, Βιβή Παντελάκη, επεσήμανε ότι, «Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του Σχολείου Μουσικής και τα μέλη της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών η παρακολούθηση της συναυλίας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή. “Το  θαυμαστό ταξίδι της κλασικής μουσικής”,  ήταν ο τίτλος της συναυλίας. Μια πολύχρονη και πολύχρωμη διαδρομή ανά τους αιώνες της κλασικής μουσικής που ξεκίνησε από το Βιβάλντι και έφθασε μέχρι τον Γκέρσουιν. Ακούστηκαν αποσπάσματα από τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι, τη Μικρή νυχτερινή μουσική του Μότσαρτ, την Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν, τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Μέντελσον κ.ά. Για κάθε απόσπασμα γινόταν προηγουμένως η παρουσίασή του προκειμένου  οι μικροί ακροατές να εξοικειωθούν με όρους όπως προκλασική, μπαρόκ, κλασική, ρομαντική ή τζαζ μουσική.  Το ότι όλα τα αποσπάσματα ήταν πολύ γνωστά και αγαπημένα, εκτελεσμένα τέλεια από τους μουσικούς της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας, σε ένα χώρο όπως αυτός του Μεγάρου έκαναν  απολαυστική τη μία ώρα που διήρκεσε η συναυλία. Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά ήταν η πρώτη επίσκεψη στο Μέγαρο. Η επιλογή από το Σύλλογο Φιλοπροόδων της συγκεκριμένης παράστασης δεν ήταν τυχαία. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα διηύθυνε ο Ραφαήλ Πυλαρινός ενώ συμμετείχε ως σολίστας ο Θανάσης Ζέρβας. Ισχυροί δεσμοί ενώνουν και τους δύο με το Σύλλογο Φιλοπρόοδων. Ο Θανάσης Ζέρβας είναι συνθέτης, σαξοφωνίστας και μαέστρος. Είναι επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα Θεωρητικά της Μουσικής. Κατάγεται από τα Φιλιατρά. Έχει πάρει τα πρώτα μαθήματα μουσικής στο Σχολείο Μουσικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων. Μάλιστα ο ίδιος έχει πει ότι το άκουσμα της Φιλαρμονικής στα παιδικά του χρόνια τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να γίνει μουσικός. Στη συναυλία συμμετείχε παίζοντας σαξόφωνο στο Capulets από τη 2η Σουίτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Prokofiev και ως σολίστας στο Summertime από το Porgy & Bess του Gershwin. Στις 22 Μαρτίου θα εμφανιστεί στα Φιλιατρά στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της 25η Μαρτίου 1821. Δεσμοί υπάρχουν και με τον πατέρα του Ραφαήλ Πυλαρινού, Διονύσιο, ο οποίος έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στα Φιλιατρά, πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στο Σύλλογο Φιλοπροόδων όταν αρχιμουσικός ήταν ο Αρβανιτάκης. Από τότε οι δεσμοί και η φιλία συνεχίστηκαν μέχρι και  σήμερα. Για το ΔΣ του Συλλόγου είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίσουν τα έργα της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς αλλά και να έρχονται σε επαφή με σπουδαίους μουσικούς που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα που μπορούν να τα μιμηθούν». Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Έγινε η πρώτη σύλληψη για την υπόθεση του εξαφανισμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη! Σύμφωνα με πληροφορίες του www.cretanmagazine.gr , στα χέρια της Αστυνομίας Ηρακλείου βρίσκεται...
 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς αργά την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύλληψη, στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου. Στα χέρια των Αρχών έπεσε ένας άνδρας που φέρεται να έχει άμεση σχέση με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή, σύμφωνα με πληροφορίες του www.cretanmagazine.gr .
Η πρώτη σύλληψη για την υπόθεση του 20χρονου  Βαγγέλη
Πριν από λίγες ημέρες, η Αστυνομία  είχε καλέσει για ανάκριση ένα ζευγάρι που κατοικεί στην περιοχή και το οποίο είχε πρόσφατα επισκεφτεί την γαλακτοκομική σχολή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι Αρχές έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, με τα σκοτεινά σημεία να βαίνουν προς εξιχνίαση.
 
***  Μαραμπέας προς Γιαννημάρα: «Ας το καταλάβει ότι εμείς οι Μανιάτες δε θέλουμε άλλους σωτήρες για την περιοχή μας»         
      
ΕΝΤΑΣΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για μία ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης ο δήμαρχος Ι. Μαραμπέας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Γιαννημάρας. Η αφορμή δόθηκε κατά τη συζήτηση θέματος που αφορούσε δαπάνες για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Δήμο, στις 22, 23 και 25 Μαρτίου. Χαρακτηριστικά της αντιπαράθεσης είναι τα όσα ανέφερε ο κ. Μαραμπέας, κλείνοντας την τοποθέτησή του: «Θέλω να συστήσω στον κ. Γιαννημάρα να είναι λίγο πιο προσεκτικός, γιατί ξέρει πολύ καλά πως δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή. Περαστικός και φιλοξενούμενος ήταν. Ας το καταλάβει ότι εμείς οι Μανιάτες δε θέλουμε άλλους σωτήρες για την περιοχή μας».
Το ποσό ανερχόταν σε 500 συν ΦΠΑ για ηχητικά – μικροφωνική εγκατάσταση, για τον εορτασμό στις 22 και 25 Μαρτίου.
Ο κ. Γιαννημάρας, αφού ανέφερε ότι σε ανάλογες εκδηλώσεις δίνονταν λιγότερα από 100 ευρώ, είπε: «Δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο γεγονός στην έδρα του Δήμου, να απαξιώνονται ιστορικά γεγονότα, που έχουν να κάνουν με όλη την Ελλάδα και τα αναγνωρίζει και ο ίδιος ο γειτονικός Δήμος (Ανατολικής Μάνης) και γι’ αυτό ακριβώς είχαμε συνεργασία. Γεγονότα που έλαβαν μέρος στην Καρδαμύλη πριν από τις 17 Μαρτίου (1821). Όλη του η ιστορία ξεκίνησε από την Καρδαμύλη[…]. Αντί να σηκώνουμε ψηλά τα γεγονότα στην έδρα του Δήμου, εμείς τα απαξιώνουμε και όχι μόνο αυτό, αλλά δε βλέπουμε και το γεγονός ότι η ανάδειξή τους αποτελεί και μοχλό ανάπτυξης και θυμόμαστε την προσπάθεια που έγινε τότε και άρχισε σιγά σιγά να αναγνωρίζεται από όλους και τον πολύ κόσμο που είχε η Καρδαμύλη. Φυσικά θα καταψηφίσουμε και λυπούμαστε, γι’ αυτό το γεγονός δε θα βάλουμε την συμμετοχή μας σε ένα θέμα που προσβάλλει την ιστορία του τόπου μας και απαξιώνει τα γεγονότα της περιοχής μας».
Απαντώντας ο εισηγητής του θέματος, αντιδήμαρχος Κ. Φωκέας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ευαισθησία του τέως δημάρχου ως προς τα οικονομικά, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για χρήματα που διατέθηκαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων κατά το διάστημα της δημαρχοντίας του, και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς τους πατέρες μας τους τιμούμε λιτά και ήσυχα όπως τους αξίζει».
Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις, κι απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου Αλ. Ρουτζούνη, είπε πως πρόκειται για εκδηλώσεις στις 22 Μάρτη στην παλιά Καρδαμύλη και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
  Αντιπαράθεση
Στη συζήτηση παρενέβη ο σύμβουλος Χρ. Λυμπερέας, ο οποίος μέμφθηκε τη Δημοτική Αρχή πως σε προηγούμενες εκδηλώσεις είχε διαθέσει 1.000 ευρώ για δίπλες, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχολίασε πως «απαξιώ να απαντήσω στον κύριο που μίλησε (Φωκέας), ότι δεν ξέρω ιστορία, να ψάξει και να βρει την ιστορία και να μάθει τι σημαίνει ιστορία της περιοχής…».
Προκλήθηκε ένταση με ταυτόχρονους διαλόγους και στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ι. Μαραμπέας ζήτησε από τη μείζονα μειοψηφία να μην προκαλεί και να μη δημιουργεί «θέματα με ψεύδη, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πρέπει να σεβαστείτε λίγο κάποια πράγματα, γιατί οι τελευταίοι που δικαιούστε σε αυτή την αίθουσα να μιλάτε για οικονομία και διαφάνεια είστε εσείς».
Είπε πως η εκδήλωση γίνεται στις 22 και όχι στις 15 Μαρτίου, καθώς εκτελείται απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, και πρόσθεσε: «Κάνατε μεγάλο θέμα για τα 500 ευρώ που θα στοιχίσει η μικροφωνική εγκατάσταση και ξεχνάτε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που σκορπίζατε δεξιά και αριστερά χωρίς να κάνετε τίποτα. Πρέπει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσετε ότι κάνατε μεγάλη ζημιά στην περιοχή, είστε μια θλιβερή παρένθεση η οποία τελείωσε».
Για την ιστορία, η πίστωση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 10 υπέρ και 3 κατά.   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
 
 ***  Παγκόσμια πρεμιέρα της Reebok και στην Καλαμάτα         
      
Την Τρίτη 10 Μαρτίου η Reebok λάνσαρε παγκοσμίως  τη νέα της τεχνολογία ZPump  σε επιλεγμένα σημεία πώλησης Αθλητικών Ειδών ανά τον  Κόσμο. Ένα από αυτά μάλιστα ήταν και το Cosmos στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Πρόκειται για μια επαναστατική εφαρμογή, καθώς μιλάμε για το παπούτσι Running που προσαρμόζεται μοναδικά σε κάθε πόδι! Εξελίσσοντας τη μοναδική της τεχνολογία The Pump, η Reebok δημιούργησε τοZPump Fusion. Ένα σύστημα με αέρα που καθώς φουσκώνει παίρνει το καλούπι του ποδιού εξασφαλίζοντας μέγιστη εφαρμογή. «Το ZPump Fusion όταν δεν είναι γεμάτο αέρα δεν έχει κάποια δεδομένη φόρμα ποδιού. Παίρνει το μοναδικό σχήμα του ποδιού μόνο όταν φορεθεί και γεμίσει αέρα από τον εκάστοτε δρομέα», δηλώνει σχετικά ο Paul Litchfield, ο εφευρέτης της τεχνολογίας Pump και Head of Advanced Concepts της Reebok.
 
*** Σε 3,5 χρόνια μειώθηκε η ποινή τοξικομανούς για το μαχαίρωμα στο παλιό νοσοκομείο         
     
Σημαντική μείωση στην ποινή του πέτυχε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας χρόνιος τοξικομανής ο οποίος έχει καταδικασθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία, για τον τραυματισμό με μαχαίρι, επίσης, μιας τοξικομανούς.
Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μήνες φυλάκισης και κρατούνταν στις φυλακές. Χθες μείωσε την ποινή του σε 3,5 χρόνια φυλάκισης και αποφυλακίζεται, καθώς πλέον την έχει εκτίσει.
  Στο παλιό νοσοκομείο
Το περιστατικό συνέβη το Μάρτιο του 2011, στους εγκαταλελειμμένους χώρους του παλιού νοσοκομείου, όπου συγκεντρώνονται τοξικομανείς. Τόσο ο δράστης όσο και το θύμα είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Καθώς βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, τσακώθηκαν και τότε ο τοξικομανής μαχαίρωσε τη γυναίκα στο λαιμό και την πλάτη. Η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ενώ από τα τραύματα δεν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή της.
Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι ο τσακωμός ξεκίνησε μεταξύ τους για κάτι που είχε ειπωθεί για την κοπέλα που διατηρούσε σχέση ο τοξικομανής. Ωστόσο, όταν συνέβη το περιστατικό στην Ανάκριση, είχε προκύψει ότι ο δράστης είχε δώσει στη γυναίκα 20 ευρώ για να του αγοράσει ηρωίνη. Όταν αυτή επέστρεψε, όμως, του είπε ότι αγόρασε τη ναρκωτική ουσία, αλλά έκανε χρήση η ίδια. Αυτό, όπως είχε πει, τον θύμωσε και γι’ αυτό της επιτέθηκε.
Χθες στην απολογία του επανέλαβε ότι έκανε πολλά χρόνια χρήση ναρκωτικών και πως εκείνη την ημέρα δεν ήθελε να την σκοτώσει. Κατά λάθος, όπως είπε, την τραυμάτισε.  Της Βίκυς Βετουλάκη  
 
***  Σκεπτικός ο Παναγιώτης Νίκας στις Γερμανικές αβρότητες για συνεργασία          
     
  ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - SCHWΑBISCH HALL
  Πρόσκληση από τον Έπαρχο για συνεργασία
 Π. ΝΙΚΑΣ: «Προϋποθέσεις η κοινωνική συναίνεση και η άμβλυνση των διαφορών» 
  Ο Έπαρχος Gerhard Bauer, με πρόσφατη επιστολή του, δήλωσε προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, την επιθυμία του για «εντονότερη συνεργασία» με το Δήμο Καλαμάτας και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή αυτή της Γερμανίας. Υπενθυμίζεται πως αρκετοί αυτοδιοικητικοί της Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν σε ανάλογη πρόσκληση.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, απαντώντας προς τον Έπαρχο του Schwabisch Hall, ανέφερε τα εξής: «Σας ευχαριστώ για το ευγενικό σας γράμμα και σας διαβεβαιώνω ότι και δική μας επιθυμία είναι η ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα στο Συμβούλιο Περιοχής του Scwabisch Hall και το Δήμο Καλαμάτας.
Σας υπενθυμίζω – το γνωρίζετε άλλωστε - πως η περιοχή μας έχει δυναμισμό, άριστες προοπτικές, εύκολη πρόσβαση με το νέο αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας και με το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να αναπτύσσει ο Δήμος μας εξωστρέφεια και επιδιώκουμε συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.
Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα που κάνει πλήρη διαχείριση απορριμμάτων, με κομποστοποίηση των οργανικών και ανακύκλωση. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε συνείδηση πως είναι αναγκαίο να μάθουμε πολλά ακόμη από άλλους με προχωρημένη τεχνογνωσία σε σχέση με εμάς, όπως η περιοχή σας.
Ασφαλώς, γνωρίζετε καλά το ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος, το οποίο ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξεπερασθεί. Αυτό το ζήτημα έχει δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία μια δύσκολη κατάσταση, διότι η πλειονότητα των πολιτών – και ιδιαίτερα όσοι χειμάζονται από την κρίση - θεωρεί τη Γερμανία ως υπεύθυνη χώρα για αυτήν την κατάσταση.
Για το θέμα αυτό, στο Ινστιτούτο Goethe στην Ελλάδα πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες συνάντηση μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, η οποία θα διερευνήσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στο επίπεδο διαμόρφωσης της κοινωνικής άποψης σχετικά με το ρόλο της Γερμανίας και πώς αυτό είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί. Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης.
Ελπίζουμε πολύ σύντομα να υπερπηδηθούν τα εμπόδια και να κυριαρχήσουν οι αρχές, οι αξίες και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να βελτιωθεί το κλίμα και η αντίληψη της κοινωνίας όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στη Γερμανία.
Να είστε βέβαιοι ότι εμείς εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των διαφορών και αντιθέσεων και ελπίζουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2015 να μπορούμε να σχεδιάσουμε – τηρώντας το μεταξύ μας πρωτόκολλο - τον τρόπο συνεργασίας μας με ορθολογισμό, με προγραμματισμό, με απόλυτα συγκεκριμένο τρόπο. 
Οποιαδήποτε συνεργασία έχει ως προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση και την άμβλυνση των διαφορών, τις οποίες επιθυμούμε και επιδιώκουμε, ώστε να γίνει πράξη η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Συμβουλίου Περιοχής του Scwabisch Hall».
 
*** Από άλλη πηγή η χρηματοδότηση ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Μάνης          
     
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ
Από άλλη πηγή η χρηματοδότηση ολοκλήρωσης του Ανοιχτού Θεάτρου Μάνης
Από άλλο πρόγραμμα και όχι από τη ΣΑΤΑ, από την οποία είχε δεσμευτεί ποσό 270.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των τουαλετών στο Ανοιχτό Θέατρο Μάνης, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης ο δήμαρχος Ι. Μαραμπέας.
Όλα αυτά ειπώθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην κατανομή ΣΑΤΑ προηγούμενων ετών.
Ο κ. Μαραμπέας πρότεινε συγκεκριμένες τροποποιήσεις, αλλά και την κατάργηση όλων των προηγούμενων αποφάσεων που αφορούν κατανομές της ΣΑΤΑ και την κατανομή της σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015. Το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ που βρέθηκε στο ταμείο του Δήμου ήταν 515.040 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, προτάθηκε η ΣΑΤΑ να κατανεμηθεί ως εξής (καταγράφονται πιστώσεις άνω των 10.000 ευρώ): Μελέτη Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δήμου Αβίας 13.000, Συντήρηση παιδικών χαρών 10.000, Μελέτες ωρίμανσης έργων 126.946, Συντήρηση Πολιτιστικού Κέντρου Στούπας 20.000, Προστασία και στήριξη πρανών στο λιμάνι Καρδαμύλης 12.700, Έργα υποδομής για την εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων προσωρινής απόθεσης απορριμμάτων 12.011, Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Εκκλησία Σωτήρος στην Κάτω Χώρα 15.000, Συντήρηση δρόμων στην Τ.Κ. Μηλέας 12.950, Συντήρηση δρόμου Πλάτσας-Αγ. Δημήτριος 20.000, Επίστρωση με σταμπωτό δάπεδο δρόμου Πάνω Τσέρια-Γιατρέικα 10.000, Συνδέσεις με δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αβίας 50.000, Συνδέσεις με δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Δολών 16.482 και Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Κέντρου 12.000 ευρώ. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και 31 έργα με κατανομή από 3.000 έως 6.900 ευρώ.
  Διαφωνία και αντεγκλήσεις
Με την πρόταση διαφώνησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Γιαννημάρας, λέγοντας πως δεν μπορεί να δεχτεί τέτοια κατανομή, όταν απουσιάζουν βασικά έργα, όπως το Ανοικτό Θέατρο Μάνης, το αγκυροβόλιο του Αγίου Νικολάου και άλλα, που είχαν προχωρήσει.
Απαντώντας του ο δήμαρχος, ανέφερε πως το Ανοικτό Θέατρο Μάνης είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα που είχε συντάξει ο κ. Γιαννημάρας, με 270.000 ευρώ για την κατασκευή τουαλετών. «Δεσμεύατε ένα τόσο μεγάλο ποσό από τη ΣΑΤΑ για τις τουαλέτες του θεάτρου, χωρίς να έχετε κάνει μελέτη, χωρίς να έχετε οικοδομική άδεια και χωρίς τις αδειοδοτήσεις που χρειάζονται. Για όλα αυτά απαιτείται πάρα πολύς χρόνος. Εμείς εκτιμούμε ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να είναι δεσμευμένα. Για την αποπεράτωση του Θεάτρου θα ψάξουμε να βρούμε χρήματα από άλλη πηγή και θα τα δεσμεύσουμε, όταν θα είμαστε έτοιμοι».
Όσον αφορά στο τουριστικό αγκυροβόλιο του Αγίου Νικολάου, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς δε χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να πετάμε χρήματα για μελέτες που αφορούν έργα τα οποία δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Είμαστε πραγματιστές και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν χρήματα για δύο τουριστικά αγκυροβόλια στον ίδιο Δήμο. Όλες οι προσπάθειές μας θα προσανατολιστούν στην ολοκλήρωση, μέσα στην πενταετία, της κατασκευής του τουριστικού αγκυροβολίου Καρδαμύλης, που οι μελέτες είναι σχεδόν ώριμες».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
 
***   Συνελήφθη και το "θύμα" στην περίεργη υπόθεση της Μεσσήνης         
     
Όπως είχαμε γράψει και το πρωί μια περίεργη υπόθεση συνέβη χθες το βράδυ στην είσοδο της Μεσσήνης.
Έτσι η αστυνομία με ανακοίνωση της ενημερώνει για τη σύλληψη και του 30χρονου που έκλεψαν οι αθίγγανοι.
Συνελήφθη, χθες (12.3.2015) το βράδυ, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται, ότι με ασελγείς χειρονομίες και φράσεις, προσέβαλε την γενετήσια αξιοπρέπεια ανήλικης ημεδαπής ΡΟΜΑ.
Δείτε εδώ τι έχει προηγηθεί  
 
***  Ρεσιτάλ της Πόπης Μαλαπάνη στην Αθήνα         
     
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Η Πόπη Μαλαπάνη είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πολιτιστικού σπόρου που έσπειρε η ΔΕΠΑΚ στην Καλαμάτα, για να... ανθίσει μερικά χρόνια αργότερα, όχι μόνο με την προσωπική της καταξίωση, αλλά και την καταξίωση δεκάδων άλλων μαθητών των σχολών της.
Την προσεχή Κυριακή η Πόπη Μαλαπάνη θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα στο χώρο τέχνης «An Αrt», Μονής Αστερίου 4, στην Πλάκα, όπου η Καλαματιανή πιανίστρια θα παρουσιάσει έργα Σκαρλάτι, Μότσαρτ, Σούμπερτ και Σοπέν.
  Βιογραφικό
Η Πόπη Μαλαπάνη παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τους Στάθη Γυφτάκη, Μαρία Παπαπετροπούλου και Νέλλη Σεμιτέκολο. Πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου το 1998 και το 2000 αντίστοιχα. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Ακαδημία του Έσσεν, στη Γερμανία, με τους Prof. Michael Roll και Prof. Til Engel, από όπου αποφοίτησε το 2005. Για τα επόμενα δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια συνοδείας τραγουδιού με τους Prof. Xavier Poncette (καθηγητή συνοδείας τραγουδιού στην Ακαδημία του Essen) και Alexander Schmalcz (συνοδό τραγουδιού στην Ακαδημία του Duesseldorf), ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου (solo) με τους Duo Ganev, Lilia Bojiadjieva, Δόμνα Ευνουχίδου κ.ά.
Παράλληλα, σπούδασε Αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995 - 2000). Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από το Σεπτέμβρη του 2014 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
***
 
*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Επιτέλους κάντε κάτι με την Τέντα (φωτογραφία)

   Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές, σχεδόν γίναμε γραφικοί, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η «γερασμένη» και ξεχασμένη από πολλούς Τέντα. Το γήπεδο το οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς του μεσσηνιακού και όχι μόνο αθλητισμού πριν από αρκετά χρόνια, στις αρχές της 10ετίας του ’90, έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα, η πραγματικότητα αυτή, γιατί περί πραγματικότητας πρόκειται, έρχεται σε μια χρονική περίοδο, που η νεολαία έχει ως έναν εκ των ελάχιστων τρόπων «διαφυγής» τον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί, μαζί με τον πολιτισμό, ό,τι καλύτερο έχει απομείνει και το μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το αύριο της πατρίδας μας. Στο γήπεδο της Τέντας μπαίνουν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες μικρά αγόρια και κορίτσια και πολλές δεκάδες ενηλίκων, συμμετέχοντας είτε σε προπονητικά προγράμματα μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστικής, είτε ακόμη σε επίσημες αγωνιστικές διοργανώσεις, που δυστυχώς έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ενός σοβαρού τραυματισμού. Πριν από δύο περίπου χρόνια ήταν ο Παναγιώτης Αρβανίτης, αθλητής της Καλαμάτα 80 την περίοδο εκείνη, που υπέστη ρήξη χιαστών, μένοντας εκτός δράσης για μία περίπου σεζόν, και καταβάλλοντας αρκετά χρήματα προκειμένου να επανέλθει. Ακολούθησα ή και προηγήθηκαν πάρα πολλοί μικροτραυματισμοί αθλητών, όμως αυτό προφανώς δεν ταρακούνησε τους υπεύθυνους. Ακούμε συνεχώς για αλλαγή του πανιού, βελτίωση των αποδυτηρίων, του αγωνιστικού χώρου που έχει φουσκώσει και δείχνει έτοιμος να καταρρεύσει, όμως για την ώρα όλα αυτά αποτελούν λόγια και τίποτα περισσότερο. Η πόλη μας γίνεται πολλές φορές αρνητικό επίκεντρο, καθώς αθλητές που επισκέπτονται το γήπεδο της Τέντας αποχωρούν με τις χειρότερες των εντυπώσεων. Όσα παιχνίδια μπάσκετ εθνικών κατηγοριών παρακολούθησα με επισκέψεις ομάδων από άλλους νομούς, άλλα τόσα παράπονα εισέπραξα από τους αθλητές και τους παράγοντές τους. Άλλωστε για το νερό που έσταζε και τον αγωνιστικό χώρο που γλιστρούσε, άλλοτε για την έλλειψη ζεστού νερού, άλλοτε για την τραγική κατάσταση στις τουαλέτες. Τελευταίο περιστατικό από το οποίο πήρα και το έναυσμα για να γράψω δύο γραμμές, αποτέλεσε ο τραυματισμός αθλητή του Λυκείου Δεμενίκων, στο παιχνίδι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Λυκείων αγοριών, που διεξήχθη την Τετάρτη το μεσημέρι στην Τέντα. Ο άτυχος νεαρός, που ευτυχώς τη γλίτωσε, υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο, τα νερά δηλαδή που βρίσκονταν ελάχιστα εκατοστά εκτός αγωνιστικού χώρου, και καρφώθηκε με δύναμη στα προστατευτικά κάγκελα. Το περιστατικό αυτό έκανε τον κύκλο του σ’ ολόκληρη την Αχαΐα και ίσως να υπάρξει και συνέχεια. Κύριοι που κρατάτε στα χέρια σας τις τύχες της πόλης, της χώρας, του αθλητισμού, κάντε κάτι για την Τέντα, για τη νεολαία, πριν να είναι πολύ αργά. Πριν καταρρεύσει, πριν έρθουν τα χειρότερα. Του Νίκου Μπαλόπουλου -
 
Ο ΠΑΟ «πλήρωσε» το κακό ξεκίνημα και το λάθος...  φίνις στο Κάουνας
***  ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  76-70 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 17-13 , 39-28 , 55-55 , 76-70 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Ανκαραλί (Τουρκία), Χιμένεθ (Ισπανία)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γκιντάρας Κραπίκας): Τσέρι 18 (3), Λεκαβίτσιους 2, Βένε 7, Σονγκάιλα 3, Γιανκούνας 14 (1), Γιαβτόκας 4, Μιλάκνις 12 (4), Αντερσον 13 (2), Ουλανόβας 3 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 2, Γιάνκοβιτς 11 (3), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 1, Παππάς 21 (4), Μαυροκεφαλίδης 7 (1), Διαμαντίδης 5, Γκιστ 8, Μπατίστα 10, Μπλουμς, Λαβάλ 2.
10η Αγωνιστική (12-13/3) 5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 68-91
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 89-71
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 93-62
Παρασκευή, 13 Μαρτίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Παναθηναϊκός 76-70
Στην κορυφή μέσω... ΣΕΦ, η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΡΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   64-73 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 50-55, 64-73
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Λάτισεφς (Λετονία), Κόρτες (Ισπανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Ντάνστον 12, Σπανούλης 5 (1), Σλούκας 9 (1), Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 4, Λαφαγιέτ 14 (3), Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γκάουντλακ 24 (6), Ζήσης 1, Χίκμαν 7 (1), Μπιέλιτσα 16 (3), Ερντέν 4, Μπογκντάνοβιτς 5, Σαβάς 4, Βέσελι 7, Πρέλτζιτς 5 (1).

10η Αγωνιστική (12-13/3)
 5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 68-91
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 89-71
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 93-62
Παρασκευή, 13 Μαρτίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Παναθηναϊκός 76-70

~**  Από 7-8ήμερες  εκδρομές  διαδρομές στο  εξωτερικό  : Βίντεο  ..
~ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2013  ΣΑΝΤΑΣΚΙ : http://youtu.be/7wEN7KIh7u0 ,
 ~Διασκέδαση σε εκδρομή  2013  Βουλγαρία  Ρουμανία : http://youtu.be/eca58S0vkfo ,
 
~ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  το  2010 : http://youtu.be/S42glQc3Y5o ,

~ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ το 2011 : http://youtu.be/3mNFQolnhYc ,

~ Αλβανία Μαυροβούνιο Βοσνία  Κροατία  Βενετία 2011: http://youtu.be/pleg2SxCL0o ,
 
~ ΙΤΑΛΙΑ το 2008: http://youtu.be/UROQq3MODqs ,


***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4099   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2388    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 389   video.- 
Σύνολον                                                    8876  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3585.-  
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 373. -  
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 ~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    912/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   306 .-  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-    ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-                                   
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 

***  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :

   
 ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .- ~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .- Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .- ~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-



 
***   ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-   
----
  

~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος   Δευτέρα  22/12/2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/22122014.html , .-
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
 

~

1 σχόλιο:

  1. ~ Όπως το σκοτάδι είναι ξένο προς το φως το ίδιο ξένος είναι και ο υπερήφανος από την αρετή ! {Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης } .-
    ~ Υπερήφανος σημαίνει , ρόδι που από μέσα είναι σάπιο και εξωτερικά το χρώμα του γυαλίζει ,- {Άγιος Ιωάννης Σιναϊτης} .
    ~ Αιτία της περηφάνιας , ως επί το πλείστον , είναι η αρχομανία και η σχετική μ΄ αυτήν αρχομανία .-{Άγιος Γρηγόριος Νύσσης} .-
    ~ Η Αγάπη είναι η δύναμη να κερδίσουμε τον αδελφό μας , γιατί εάν κερδίσουμε τον αδελφό μας , τον Θεό κερδίζουμε .- {Άγιος Μάρκος ο Ασκητής }
    ~ Αν η αγάπη είναι ζωή , τότε το μίσος προς τον πλησίον είναι θάνατος ,- { Όσιος Θαλάσσιος }.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή