ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ARFARA NEWS  Δευτέρα  30 Μαρτίου  2015 :
n1287488600_30146291_2178717.jpg"~ARFARA NEWS 
ARFARA NEWS Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html"
ARFARA KALAMATAS 2013ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ !


*** 30 Μαρτίου
Ζαχαρίου του νέου (1), ιερομάρτυρος επισκόπου Κορίνθου (†1684). Οσίων Ιωάννου του της «Κλίμακος» (2) (†615), Ιωάννου πατριάρχου Ιεροσολύμων. Ευβούλης, μητρός αγίου Παντελεήμονος.

(1)Ο άγιος Ζαχαρίας, ήταν επίσκοπος Κορίνθου, αλλά συκοφαντήθηκε από τούς Τούρκους ότι συνεργαζόταν με τους Ενετούς κατά την εκστρατεία του Μοροζίνη στην Ελλάδα. Γι` αυτό το λόγο, συνελήφθη και αφού βασανίστηκε σκληρά, οδηγήθηκε στο κριτή, ο οποίος τον προέτρεψε να αρνηθεί την πίστη του. Ο Ζαχαρίας αρνήθηκε πεισματικά γι` αυτό καταδικάστηκε να καεί ζωντανός στη φωτιά. Οι χριστιανοί όμως της Κορίνθου κατόρθωσαν αφού προσέφεραν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό να μετατρέψουν τον φρικτό αυτό τρόπο της θανατικής καταδίκης. Έτσι αποκεφαλίστηκε στη Κόρινθο, στις 30 Μαρτίου 1684. Ήταν Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
(2) Ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακας ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία, έλαβε μεγάλη μόρφωση, ώστε να διακρίνεται ανάμεσα στους συνομήλικούς του. Εκείνος όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για την προσευχή, τις θεολογικές μελέτες και την άσκηση γι` αυτό πήγε στο Όρος Σινά, κοντά στον φημισμένο αναχωρητή Μαρτύριο, ο οποίος καθοδήγησε πνευματικά τον νεαρό Ιωάννη. Μετά από τέσσερα χρόνια άσκησης, εκάρη μοναχός ενώ η φήμη των αρετών και της σοφίας του είχε ευρύτερα διαδοθεί. Γι` αυτό πολλοί μοναχοί και λαϊκοί, αλλά και αξιωματούχοι έρχονταν στη Μονή για να ζητήσουν τη συμβουλή του. Μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής και κατόπιν απαιτήσεως των αδελφών δέχθηκε να γίνει ηγούμενος για μερικά χρόνια. Αργότερα, επιθυμώντας την άσκηση και τις μελέτες του, αποσύρθηκε στην έρημο, όπου και έγραψε τα δύο περίφημα συγγράμματά του την «Κλίμακα» και τον «Λόγο προς τον ποιμένα». Εκοιμήθη εν ειρήνη περί το 650.
  ~ 30/03 Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννη της Κλίμακος - 30 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/aFn4666zBac ,


*** Ξεκίνησε το άδειασμα του "ύποπτου" Genc 3 (φωτογραφίες)       
         
  
  
Μετά τις χθεσινές συλλήψεις του πληρώματος του Genc 3 (δείτε εδώ), ακολούθησε σήμερα το πρωί του άδειασμα του καραβιού από άνδρες του Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Να θυμίσουμε εδώ ότι μέσα στο καράβι υπάρχουν 12 κοντέινερ γεμάτα τσιγάρα, ενώ αφού αδειάσει το πλοίο θα γίνουν έρευνες μήπως στο ύποπτο Genc 3 υπάρχει και κάτι άλλο.


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος
Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10.760 χαρτοκιβώτια (master cases) προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
             Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρθηκαν με το Φ/Γ “GENC 3” σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμένα Καλαμάτας και συνελήφθησαν τα οκτώ αλλοδαπά μέλη πληρώματος.
            Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και από στελέχη  της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ενώ από τη στεριά συμμετείχαν  περιπολικά οχήματα με επιβαίνοντες στελέχη των  Λιμενικών Αρχών Γυθείου και Καλαμάτας, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω φορτηγού πλοίου, στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου ''ΚΗΠΟΥΛΑ΄΄.
            Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του Λ.Σ-ΕΛ-ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπου μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν την ύπαρξη έντεκα (11) εμπορευματοκιβωτίων (containers) που περιείχαν τσιγάρα.
            Το ''GENC 3''  και το πλήρωμά του, οδηγήθηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, όπου μετά  από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε πως το φορτίο ήταν παράνομο και προοριζόταν προς εισαγωγή και  διανομή του στην ελληνική επικράτεια.
            Κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας, τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ-ΑΚΤ πρόεβησαν στην σύλληψη των οκτώ (08) αλλοδαπών μελών του πληρώματος καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.
             Εντός της ημέρας οι ανωτέρω συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας μαζί με το φάκελλο της εις βάρος τους σχηματισθείσας δικογραφίας. Νεότερες εξελίξεις για την ακριβή ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
                      Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου. 


*** Εκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
     
Φαίνεται ότι οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις είναι ραγδαίες και πιθανότατα δραματικές. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι θεσμοί δεν αποδέχονται τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και οι συζητήσεις δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα απελευθερώσει κονδύλια προς την Ελλάδα. Το Eurogroup που υπήρχαν ελπίδες ότι θα γινόταν μέχρι την Τετάρτη, πάει όλο και πιο πίσω με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει μετά τις 6 Απριλίου.
Υπό το βάρος του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όσα γίνονται στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, θέλει να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης και τις πιέσεις των δανειστών. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και αν δεν υπάρξει συμφωνία ενισχύεται ο κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος.
Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης διέρρευσε ότι υπήρξε συμφωνία σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στη φορολογία προκειμένου «να μετατεθεί το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή, να μην πληρώνουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτουν ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά.
Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%. Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση».
Ετσι, αναβάλλεται η αυριανή επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στις Σκουριές Χαλκιδικής, λόγω της συζήτησης στη Βουλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.
Πράσινο φως
Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.
Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως καταγράφηκαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η ΠΓ επαναβεβαίωσε τις «κόκκινες γραμμές» τής κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας.
Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Στο τραπέζι οι μεταρρυθμίσεις, τα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, η πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και το πως διαμορφώνονται οι τελικές επιλογές με στόχο την αποδέσμευση χρημάτων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.
"Θα συζητήσουμε τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας", είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, που θα παραστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο.
Και πρόσθεσε: "Πρέπει να καταλάβουν στην Ευρώπη και θα το καταλάβουν ότι όσο μικρή και να είναι η χώρα, όταν υπάρχει η βούληση μιας νεοεκλεγμένης κυβέρνησης που υπηρετεί τον τόπο να υπερασπιστεί αυτά που πρέπει να υπερασπιστεί θα το κάνουμε και θα δείτε ότι κερδισμένη θα βγει η χώρα".
Ειδικότερα τόνισε πως "εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε σε μια διαδικασία που δεν θα επιτρέψει υφεσιακά μέτρα, δεν θα επιτρέψει μείωση των μισθών, θα πρέπει να πάμε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και βεβαίως δεν πάμε σε ρήξη αλλά από εκεί και πέρα   η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό".
Όπως τόνισε "άμα πάνε οι Ευρωπαίοι σε ρήξη, ας αναλάβουν και την ευθύνη" διευκρινίζοντας ότι "Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει".
Η συζήτηση
Όπως ειδικότερα ορίζει το άρθρο 142Α «Ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής»:
1. Για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Bουλής, η Kυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη «συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως» του επόμενου άρθρου να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση.
2. Tο αίτημα για ανακοίνωση ή δήλωση μαζί με το αντικείμενό τους διατυπώνεται στον Πρόεδρο της Bουλής και γνωστοποιείται από αυτόν στους Προέδρους των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης πριν από είκοσι τέσσερις (24) ώρες τουλάχιστον.
3. H ανακοίνωση ή δήλωση της Kυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας.
4. Oι Πρόεδροι των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της Kυβέρνησης για πέντε (5) λεπτά της ώρας, κατ'ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Kοινοβουλευτικής Oμάδας στη συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ'αυτόν.
5. H απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των Προέδρων των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.
6. H δευτερολογία των Προέδρων των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.
**7. Όταν οι ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής γίνονται από τον Πρωθυπουργό, οι αναπληρωτές - εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δεν μπορούν να λάβουν τον λόγο, με την επιφύλαξη του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 4 αυτού του άρθρου.
***8. Η Κυβέρνηση, επίσης, ενημερώνει τη Βουλή δια των Υπουργών για σοβαρά θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ο χρόνος αγόρευσης των Υπουργών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας, των δε αναπληρωτών-εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τα πέντε (5) λεπτά της ώρας. Η δευτερολογία των Υπουργών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας, των δε αναπληρωτών - εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τα τρία (3) λεπτά της ώρας.
www.imerisia.gr  .-

*** Επίθεση Δ. Οικονομάκου σε Γ. Πανούση και Π. Νίκα
     
Σκληρή κριτική άσκησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, σχολιάζοντας τους χαιρετισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην ημερίδα «Η νεολαία πρωτοπορεί στον αγώνα κατά των ναρκωτικών» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Α. Κουμουνδούρος».
Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονομάκος στη δήλωσή του ανέφερε: «Ακούγοντας κανείς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση, αλλά και τον κ. Νίκα, δήμαρχο Καλαμάτας, θα νόμιζε πως μιλούσαν σε ένα φιλοσοφικό σεμινάριο για τα αναβολικά και πως δεν έχουν ασκήσει έμμεσα ή άμεσα εξουσία σε αυτή τη χώρα ή πως πρόκειται για μια έκθεση ιδεών ενός μαθητή που διαπιστώνει κάποια προβλήματα (ορισμένα σωστά).
Ο κ. Πανούσης έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό αν θέλει να λύσει ορισμένα ζητήματα, αλλά όπως φάνηκε και από την ομιλία του, δεν έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα.
Από την άλλη, ο κ. Νίκας μίλησε για μαζικό αθλητισμό, αλλά την ίδια ώρα, τόσα χρόνια, οι εγκαταστάσεις είναι απαρχαιωμένες, προγράμματα για μαζικό αθλητισμό ελάχιστα, στήριξη των σωματείων ανύπαρκτη και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ρημαγμένος εδώ και χρόνια. Τα κονδύλια που παίρνει ο Δήμος είναι ελάχιστα έως μηδαμινά και ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή το δέχεται αδιαμαρτύρητα».


***  Ξεκινά και στην Καλαμάτα το θερινό ωράριο των καταστημάτων
     
Από αύριο σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας ξεκινά το θερινό ωράριο για τα καταστήματα της πόλης.
Το ωράριο έχει ως εξής:
Δευτέρα 8.30 – 14.00, απόγευμα κλειστά
Τρίτη 8.30 – 14.00, 18.00 – 21.00
Τετάρτη 8.30 – 14.00, απόγευμα κλειστά
Πέμπτη 8.30 – 14.00, 18.00 – 21.00
Παρασκευή 8.30 – 14.00, 18.00 – 21.00
Σάββατο 8.30 – 14.00, απόγευμα κλειστά
Κυριακή κλειστά.


***  10ος Μαραθώνιος Μεσσήνης: Μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση πέρασε στην ιστορία… (φωτογραφίες)
      
Ως μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση πέρασε στην ιστορία ο 10ος Μαραθώνιος Μεσσήνης που διεξήχθη σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με την τελετή των απονομών στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Τσώνη.  Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία της Ολυμπιονίκη του ύψους, Νίκης Μπακογιάννη ( έτρεξαν οι γιοί της).  Ο καιρός ήταν σύμμαχος για τους περισσότερους από 700 συνολικά μεγάλους και μικρούς δρομείς που έλαβαν μέρος στις αποστάσεις των 42,195 χλμ., των 10.000 μ. και τα 3 χλμ.
Ο Γιάννης Καλίκας της Iron Team ήταν ο μεγάλος νικητής του μαραθωνίου, με χρόνο 2 ώρες και 48 λεπτά, με 2ο τον Tanus Abdalha (2:55:11)  του Εθνικού και 3ο τον Γιώργο Παπαγεωργίου (2:58:55) του Συλλόγου Δρομέων Κορυδαλλού-Νίκαιας-Κερατσινίου. Ο Ηλίας Καπόγλης  του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν 7ος, καλύπτοντας τη διαδρομή σε 3 ώρες και 9 λεπτά, ενώ ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας έως 40 ετών. Από τις μεσσηνιακές επιδόσεις που ξεχώρισαν και η 11η θέση του Παναγιώτη Καρούντζου (3 ώρες και 15 λεπτά).
Ο ΣΔΥΜ είχε διπλή παρουσία στη νικήτρια 3άδα της γενικής γυναικών, με την Γεωργία Πουλοπούλου να επανέρχεται πλήρως και δυναμικά στην ενεργό δράση, τερματίζοντας σε τρεισήμισι ώρες και κατακτώντας τη 2η θέση (23η γενικής). Από κοντά και η πάντα σταθερή στις υψηλές επιδόσεις Σταυρούλα Μπάκα (3:33:53) που κέρδισε το 3ο μετάλλιο. Στο υψηλότερο σκαλί ανέβηκε η Στέλλα Μαρκάτου του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, η οποία πέρασε 15η κατά σειρά τη γραμμή του τερματισμού, με επίδοση 2 ώρες και 25 λεπτά.
Στα 10 χλμ. πρώτευσε ο Μιχάλης Λουκέρης  που τερμάτισε μαζί με τον νεαρό Μανιάτη Νικόδημο Νικολακέα σε 37 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα και 3ος ήταν, περίπου ένα λεπτό πιο πίσω, ο Εμιλιάνο Κάνο  του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ο Παναγιώτης  Γιαννούτσος με «σημαία» Μεσσήνη κατετάγη 5ος.
Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ελένη Ζαχαρόγιαννη, με 2η την Παναγιώτα Ασημάκου του ΣΔΥΜ και 3η την Μανιάτισσα Καλλιόπη Μαντζουνέα που επίσης έτρεξε με τα χρώματα του ΣΔΥ Μεσσηνίας.
Στα 3 χλμ. το νήμα έκοψε ο Χρήστος Μπομπότσι του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης, με 2ο τον Χρήστο Μέτα από το 1ο Γυμνάσιο Μεγαλόπολης και 3ο τον Κωνσταντίνο Σαρατσιώτη από το Γυμνάσιο Λογγάς του Δήμου Μεσσήνης. Πρώτο κορίτσι ήταν η Αγάπη Σιαφάκα (Gr Runners Club), 2η τερμάτισε η ανεξάρτητη Ροδάνθη Καραβελάκη και 3η η Ζωή Χαουφ από το Δημοτικό Λογγάς.  Της Χριστίνας Ελευθεράκη


*** Φεύγουν Δήμοι και… ξαπλώστρες από τις παραλίες!
      
Για πρώτη φορά τέθηκε το θέμα με επίσημο τρόπο το 2011. Όπως είχε ανακοινώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην καταλαμβάνεται όλη η έκταση των παραλιών από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής, θαλάσσια ποδήλατα κ.λπ., θα λάβει η Ανωτάτη Εισαγγελία.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά συνηθισμένη πρακτική στις ελληνικές παραλίες, με τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες και τα υπόλοιπα ενοικιαζόμενα είδη αναψυχής να καλύπτουν κάθε εκατοστό του γιαλού, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν χώρο όσοι δε θέλουν να πληρώσουν για αυτά.
Όπως επισήμανε ο εισαγγελέας, η «κατάληψη» αυτή είναι παράνομη.
«Είναι γνωστή σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και, μάλιστα, εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από τη χρήση του κοινόχρηστου αγαθού», είχε δηλώσει ο κ. Τέντες, προσθέτοντας ότι «αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες».
Εκείνη η δήλωση είχε μείνει μόνο σαν παρατήρηση, καθώς το φαινόμενο δεν εξέλειψε.
Τα πάνω-κάτω φέρνει, όμως, το Συμβούλιο της Επικρατείας στη χρήση των παραλιών! Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την 646/2015 απόφασή του έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Η απόφαση αυτή βάζει... μπουρλότο στο σχεδιασμό των Δήμων που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες, αλλά ταυτόχρονα αφήνει κι ένα μεγάλο κενό στην αξιοποίηση, στη φύλαξη και στην εν γένει προστασία των ακτών. Δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές για την υπόθεση, ωστόσο το Ε’ τμήμα παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου, η οποία και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση που έφτασε στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας έπειτα από προσφυγή που είχε κάνει... πριν από 4 χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών!
Τι συνέβη
Την αίτηση ακύρωσης είχε υποβάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών το 2009 και το δικαστήριο δέχτηκε τη συνέχιση της δίκης, καθώς η προσβαλλόμενη ΚΥΑ είχε αντικατασταθεί με όμοιες το 2013 και 2014.
Στο σκεπτικό του, το δικαστήριο καθιστά σαφές ότι στα κοινόχρηστα πράγματα περιλαμβάνονται ο αιγιαλός και η παραλία, τα οποία ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για την άμεση εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού, ο οποίος συνίσταται στην κοινοχρησία τους.
Σε συνδυασμό, δε, με τις διατάξεις του Ν. 2971/2001 για την προστασία του οικοσυστήματος των παράκτιων ζωνών, η παραχώρηση δικαιωμάτων απλής χρήσης στους ΟΤΑ επιτρέπεται για την άσκηση δραστηριοτήτων οι οποίες είναι ήπιες και συμβατές με τον προορισμό τους ως κοινόχρηστων μόνο κατά περίπτωση και μεμονωμένα και αφού προηγηθεί λεπτομερής και εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης.
Το δικαστήριο κρίνει πως η ΚΥΑ είναι παράνομη σε δύο σημεία: Το πρώτο αφορά "στη συλλήβδην παραχώρηση με την προσβαλλόμενη ΚΥΑ του συνόλου των αιγιαλών της χώρας στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ που βρίσκεται εκτός των ορίων της εξουσιοδοτήσεως της παρ. 5 του άρθρου 13 του Ν. 2971/2001". Παράλληλα, λόγω της μεγάλης σημασίας του παράκτιου χώρου ως στοιχείου του φυσικού περιβάλλοντος, κατά τον παραπάνω νόμο η αρμοδιότητα παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας ανήκει και στον υπουργό Περιβάλλοντος, από κοινού με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.
Το δεύτερο συνδέεται με την παραχώρηση της εκμετάλλευσης από τους ΟΤΑ σε τρίτους. Όπως τεκμηριώνεται στην απόφαση, "η έγκριση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για την περαιτέρω μεταβίβαση σε τρίτους του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας εκ μέρους των ΟΤΑ ως παραχωρησιούχων χορηγείται κατά περίπτωση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νομοθέτη για την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων που κινδυνεύουν από την υπερεκμετάλλευση και να διαφυλαχθεί η κοινοχρησία τους, δεδομένου άλλωστε πως δε νοείται συλλήβδην εκ των προτέρων έγκριση εκ μέρους των αρμόδιων υπουργών μεταβιβάσεων που θα χωρίσουν μελλοντικά. Τούτο διότι, αφενός έτσι απεμπολούν την αρμοδιότητα ασκήσεως εποπτείας επί των πράξεων των ΟΤΑ, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε διακινδύνευση τα παράκτια οικοσυστήματα.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης


*** Οι εργασίες συντήρησης που έχουν γίνει στο επαρχιακό οδικό δίκτυο
     
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΥΣΑ
 Παρατάθηκε για άλλη μια φορά η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για την ολοκλήρωση του έργου ήταν τέλος Μαρτίου, όμως κάποιες εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.
  Παρεμβάσεις
Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης σε έξι επαρχιακούς δρόμους που ανήκουν στο πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο (1η επαρχιακή, 3η επαρχιακή, 6η επαρχιακή, 7η επαρχιακή, 9η επαρχιακή, νέα 13η επαρχιακή και 4η επαρχιακή), αλλά και σε όποιο άλλο επαρχιακό δρόμο δοθεί εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας για παρεμβάσεις.
Οι εργασίες για τη συντήρηση των επαρχιακών δρόμων που εκτελούνται με το έργο αυτό είναι:
-Χωματουργικά: Εκσκαφές γαιώδεις - ημιβραχώδεις, εκσκαφές ορυγμάτων και διάνοιξη τάφρων
-Τεχνικά Έργα: Κατασκευή σωληνωτών οχετών αποχέτευσης ομβρίων, ρείθρων τάφρων με σκυρόδεμα και φάτνες από συρματόπλεγμα
-Οδοστρωσία: Κατασκευή στρώσεων υπόβασης και βάσης με θραυστό υλικό λατομείου
-Ασφαλτικά: Κατασκευή ασφαλτικής προεπάλειψης και συγκολλητικής, ασφαλτικής ισοπεδωτικής και στρώσεων κυκλοφορίας
-Σήμανση-Ασφάλεια: Κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, πινακίδων, πλαστικών ανακλαστήρων και διαγράμμισης.
  Εργασίες
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι ασφαλτικές εργασίες σε 7η και 8η Επ.Ο. και στο δρόμο Καστάνια-Σαϊδόνα. Έχει ολοκληρωθεί η επέκταση και σήμανση της γέφυρας στον Άγιο Νικόλαο Δ. Μάνης. Έχουν τοποθετηθεί πληροφοριακές πινακίδες στη διασταύρωση της 9ης Ε.Ο. προς Ζευγολατιό. Έγινε η διαγράμμιση στην 7η Επ.Ο. Κατασκευάσθηκαν με σκυρόδεμα επενδεδυμένοι τάφροι από Καρδαμύλη προς Αγ. Νικόλαο. Αντιμετωπίστηκε η κατολίσθηση στα Πλατάνια προς Νέδα. Αντιμετωπίστηκαν οι ζημιές από θεομηνία στη διασταύρωση Κάτω Άμφειας. Έγινε η διαγράμμιση στην 6η Επ.Ο., στην 8η Επ.Ο., στο δρόμο από Αετό προς Μοναστήρι και από Άνω Ψάρι προς Διμάνδρα, από Καστάνια προς Σαϊδόνα και στο Ριζόμυλο-Τζάνε-Πεταλίδι.
Επίσης, κατασκευάσθηκαν από σκυρόδεμα επενδεδυμένοι τάφροι στο Τουλούπα Χάνι. Τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας στην 7η Επ.Ο. από γέφυρα Ζευγολατιού προς Διαβολίτσι και στην 1η Επ.Ο. Τοποθετήθηκαν κάγκελα στη γέφυρα και σε φρεάτια μετά την Καρδαμύλη. Αντιμετωπίστηκε η κατολίσθηση στου Μηλιώτη. Αντιμετωπίστηκε η φθορά της γέφυρας Στρεφίου. Ολοκληρώθηκε η γέφυρα Λαγκούβαρδου. Ολοκληρώθηκε ο δρόμος προς Ανδρομονάστηρο. Αντιμετωπίστηκε η κατολίσθηση στο Αβραμιού. Κατασκευάζεται η αποκατάσταση της κατολίσθησης στην Ανδρούσα.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και απομένει η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του τμήματος στο οποίο έγινε κατολίσθηση στην Ανδρούσα. Συγκεκριμένα, τελείωσε η κατασκευή των συρματοκιβωτίων και εκκρεμεί η κατασκευή της επενδεδυμένης τάφρου οδοστρωσίας και ασφαλτικών, κι αυτός είναι και ο λόγος που ζητήθηκε παράταση.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Τατούλης: «Ανεπίτρεπτη μεθόδευση η ακύρωση του διαγωνισμού του Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα»
      
Παρέμβαση του Πέτρου Τατούλη στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο
 «Χαμηλούς φύλακες της κυβερνητικής προσπάθειας που μας οδηγεί στη χειρότερη κομματική νομενκλατούρα» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας που απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «γιατί δεν άντεχαν να συζητήσουν τη στάση της κυβέρνησης και των δύο υπουργών», όπως δήλωσε.
Ο περιφερειάρχης επέκρινε τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη μεθόδευση που εισάγει νέα ήθη στην υλοποίηση δημοσίων έργων».
Αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διάσπαση του έργου σε 6 με 8 έργα, ο κ. Τατούλης σημείωσε τη συμπεριφορά αυτή ως «νέο πνεύμα διαπλοκής», αφού «στέλνουν στις καλένδες την προτεραιότητα του δρόμου, παραβιάζοντας την απόφαση της Βουλής για την αναγκαιότητα και τον τρόπο υλοποίησης του έργου».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε ακόμη «προσβλητική» τη συμπεριφορά αυτή, αφού το έργο ήταν ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ και, μάλιστα, στα εμπροσθοβαρή λόγω προτεραιότητας, και ο χαρακτήρας του ήταν αυστηρά δημόσιος, αφού δεν ανήκει στις παραχωρήσεις.
«Φυγομάχησαν μπροστά στην ευθύνη τους να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά όλη την Πελοπόννησο και τη χώρα, αφού είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος» δήλωσε, τέλος, και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «η άποψη του οποίου είναι η κυρίαρχη σε όλα τα θέματα που αφορούν στην Πελοπόννησο και τους πολίτες της», τονίζοντας παράλληλα ότι «θα είμαστε πάντοτε απέναντι σε όσους με τις αποφάσεις τους στέκονται απέναντι στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Πελοποννήσου που έχουν εγκρίνει οι ίδιοι οι πολίτες της».


*** «Φτιάχνει» ο καιρός αύριο-σήμερα  στην Καλαμάτα
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 30/3/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα κάνουν την εμφάνιση τους σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ αργά το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/


*** Μέσω Facebook βρέθηκε 17χρονη που είχε εξαφανιστεί
Τελευταία Ενημέρωση: 29/03/2015 19:50
Λήξη συναγερμού για την 17χρονη Χριστίνα-Μαρία Π. που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της, στο Αιγάλεω Αττικής, από το πρωί της 26ης Μαρτίου.
Τα ίχνη της 17χρονης είχαν χαθεί από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι της για να πάει στο σχολείο και έκτοτε ξεκίνησε ο “γολγοθάς” για τους δικούς της ανθρώπους.
Η ανήλικη εντοπίστηκε μετά από έρευνες της αστυνομίας στην Νάουσα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεταβεί με δική της βούληση.
Καταλυτική ήταν η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που κατάφερε να ταυτοποιήσει τα ψηφιακά ίχνη της ανήλικης, μέσω του προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Από την ταυτοποίηση των στοιχείων, εντοπίστηκε και γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν η ανήλικη, η οποία έχει πλέον επιστρέψει στο σπίτι της.
Έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για την εξαφάνιση της 17χρονης να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές είχε κάνει και το Χαμόγελο του Παιδιού.
www.newsit.gr  .-


*** 2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία
     
Ολοφάνερη ήταν και αυτή τη φορά η επιτυχία της διοργάνωσης του 2ου Σχολείου Τουρισμού στην Καλαμάτα, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite.
Κι αυτή τη φορά το βάρος της διοργάνωσης ανέλαβαν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, αλλά οι εκπρόσωποί τους αισθάνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αφού οι εκπαιδευόμενοι ανήλθαν σχεδόν στους 700 (690 για την ακρίβεια) σε σχέση με τους περίπου 550 της προηγούμενης διοργάνωσης.
  Α. Ζαγάκος
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος, αναφέρθηκε στις διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Όπως είπε, «η τελευταία ήταν τριήμερη, ενώ η πρώτη διήμερη. Η τελευταία διοργάνωση δεν είχε πρακτικό, αλλά θεωρητικό σκέλος. Σε αυτήν σταθήκαμε στη νοοτροπία και τη στάση που πρέπει να έχει ο κάθε εργαζόμενος ή επαγγελματίας στο χώρο του τουρισμού απέναντι στη δουλειά του. Αρχικά αυτό μας φόβισε, καθώς νομίζαμε ότι θα υπήρχε απαίτηση από τους συμμετέχοντες για πρακτικά θέματα. Ήταν, όμως, εκπληκτικό μέσα από την εκπαιδευτική εμπειρία της Costa Navarino, από όπου μας έγινε και η συγκεκριμένη πρόταση, το πόσο αποδεκτό έγινε από τους εκπαιδευόμενους το θεωρητικό σκέλος. Ακόμη και το τμήμα της γαστρονομίας, αν και πρακτικό κομμάτι, είχε αμείωτο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι για ένα τρίωρο οι εκπαιδευόμενοι συζητούσαν με τέσσερις σεφ για τη χρήση των τοπικών προϊόντων. Έτσι, η στροφή στη θεωρητική κατάρτιση δίνει ως δεδομένο ότι υπάρχει ανάγκη και σε αυτό τον τομέα, καθώς θα ήταν αδύνατο να γίνει πρακτική άσκηση με τους 690 εκπαιδευόμενους».
«Όμως-συνέχισε- το πρακτικό σκέλος θα γίνεται σε ημερίδες ή διημερίδες με μικρότερα γκρουπ για να ασχοληθούν με τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν».
Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Ζαγάκος, «με μια πρόχειρη εκτίμηση το 70-75% των συμμετασχόντων και σε αυτή τη διοργάνωση είχε παρακολουθήσει και την προηγούμενη. Είδαν ότι το πρόγραμμα ήταν διαφοροποιημένο και με νέες θεματικές ενότητες και φρόντισαν από τις πρώτες ημέρες που έγινε γνωστό στα κοινωνικά δίκτυα, να κρατήσουν τις θέσεις τους. Είχαμε και πολλούς, βέβαια, νέους, οι οποίοι δήλωσαν από τώρα πως θα έρθουν και στο επόμενο».
Οι συμμετέχοντες ήρθαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, τις Σέρρες, περί τα οκτώ άτομα από Θεσσαλονίκη αντί του ενός της προηγούμενης εκδήλωσης, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Μύκονο, από κάθε μέρος της Μεσσηνίας, το Λουτράκι, το Κιάτο, την Πάτρα, την Πρέβεζα και την Αθήνα.
  Το εργασιακό προφίλ των συμμετασχόντων 
Ένα βασικό κομμάτι των συμμετασχόντων ανήκει στα ΙΕΚ, που ασχολούνται με τον τουρισμό και ανέρχεται στο 40%. Ακολούθως, υπήρξε ισόποσος διαχωρισμός σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και ξενοδόχους, αλλά και εποχικά εργαζόμενους σε εστίαση και διασκέδαση, όπως κι ένα μικρότερο κομμάτι ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που, ωστόσο ήταν αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά.
Παρακολούθησαν, επίσης, 2-3 οδηγοί ταξί, και εκεί θα είναι, όπως είπε, η επόμενη στόχευση των διοργανωτών, να μάθει ο κόσμος ότι ο τουρισμός είναι δουλειά όλων.
Τέλος, το «παρών» έδωσαν τουριστικοί πράκτορες.
Με βάση τα λεγόμενά του, είναι δεδομένη και η τρίτη διοργάνωση, περί τα τέλη της τουριστικής περιόδου, καθώς έχει αποφασιστεί η διοργάνωση δύο σχολείων κάθε χρόνο (προς το τέλος της  τουριστικής περιόδου και πριν από τις αρχές της): «Στο ενδιάμεσο, στοχεύουμε να κάνουμε αυτές τις μικρές ημερίδες για λιγότερα άτομα, που θα είναι και εξειδικευμένες σε θεματολογία (καφές, γαστρονομία, οροφοκομία)».
Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαγάκος, κι αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες κατέβαλαν 5 ευρώ για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, «αφού θέλουμε το κέρδος να είναι οι συνεργασίες, όχι μόνο σε επίπεδο διοργάνωσης, αλλά και σε επίπεδο στήριξης. Όλες οι εταιρείες που ήταν μαζί μας στο πρώτο σχολείο ήταν και στο δεύτερο. Πλέον αρχίζουν να συμμετέχουν και συλλογικότητες, όπως η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας, που μας στήριξε σε ό,τι χρειάστηκε, ενώ θα είναι διαθέσιμη και στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Θέλουμε μέσα από τέτοιες συνεργασίες να μειώνεται το κόστος και τα χρήματα που συγκεντρώνουμε είναι για ανελαστικές δαπάνες (εκτυπωτικά κ.λπ.)».
  Πιθανό πρόβλημα 
Συνεχίζοντας δήλωσε πως «δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια ανταπόκριση. Είμαι εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή και των νέων ανθρώπων, όσο και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Θα το επαναλάβω, χωρίς να γίνομαι κουραστικός, να έχεις σε ένα σεμινάριο σχεδόν 700 άτομα και οι 500 να είναι πάντα παρόντες», ενώ θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα σε επιπλέον αύξηση των συμμετοχών, «καθώς ο φιλόξενος χώρος του Elite δεν μπορεί να καλύψει περισσότερα από 700 άτομα.
Θα πρέπει να το διαχειριστούμε με κάποιο άλλον τρόπο, χωρίς όμως να θέσουμε κριτήρια αποκλεισμού σε όποιον θέλει να εκπαιδευτεί. Κι όσο συγκινητική κι αν ήταν η παρουσία τόσου κόσμου, εξίσου συγκινητική ήταν και η παρουσία ενός ηλικιωμένου ζαχαροπλάστη από την Αιθαία, που πλησιάζει τα 80, ο οποίος παρακολούθησε όλο το σεμινάριο. Ταυτόχρονα παρακολουθεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Αυτό μας δείχνει ότι ελπίδα υπάρχει και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».
  Κ. Ανδριανόπουλος
Λόγο για εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία έκανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Κ. Ανδριανόπουλος. Μίλησε για επιτυχία που «σε ένα βαθμό ήταν αναμενόμενη, αλλά το μέγεθός της ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και από πλευράς συμμετοχών, όσο και από τη γεωγραφική του επέκταση σε όλη σχεδόν τη Ελλάδα μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, κυρίως, επειδή υπήρξε επέκταση του κοινού σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Αξιοσημείωτο είναι πως μας προσέγγισε και ο εκπαιδευτικός τομέας, ιδιαίτερα ευχάριστο και ενθαρρυντικό. Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις, αλλά και προβληματισμοί τόσο ως προς την πορεία που θα ακολουθήσει το σχολείο όσο και για τις θεματικές ενότητες. Η θεματολογία μας περιορίστηκε σε μία ενότητα, τη διαμόρφωση της τουριστικής συνείδησης, επειδή διαπιστώσαμε ότι υπήρχε κενό, ειδικά σε μια περιοχή όπως η δική μας που είναι παρθένα στην τουριστική ανάπτυξη. Η ανταπόκριση και η πίεση που μας ασκήθηκε για να προχωρήσουμε και σε δεύτερη διοργάνωση ήταν τεράστια. Σπεύσαμε να διοργανώσουμε και τη δεύτερη εκδήλωση, παρά την κούραση που υπήρχε από την πρώτη. Πλέον έχουμε δεσμευθεί για δύο μεγάλες διοργανώσεις όλη τη χρονιά και πολύ σύντομα θα υπάρξει μια μικρότερη περιφερειακή εκδήλωση, με σκεπτικό να υπάρξουν ακόμη περισσότερες τέτοιες μέσα στο χρόνο, που δε θα διοργανώνονται μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και σε άλλα σημεία της Μεσσηνίας.
Χαρακτηριστικό της επιτυχίας και των δύο διοργανώσεων είναι ότι δεχθήκαμε προτάσεις από την Αλεξανδρούπολη και τη Λευκάδα, να υλοποιήσουμε εκεί κάτι αντίστοιχο. Αυτό, όμως, δεν είναι μέσα στις προθέσεις μας. Μπορούμε πολύ ευχαρίστως να δώσουμε την τεχνογνωσία.
Ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι και ο Σ.Ε.Τ.Ε. ενδιαφέρθηκε, μας κάλεσε στην Αθήνα προ διμήνου, παρουσιάσαμε την πρότασή μας και μας ζητήθηκε επίσημα αν μπορεί να υιοθετήσει την πρόταση και να την “ταξιδέψει” σε όλη την Ελλάδα. Δεν είχαμε λόγο να αρνηθούμε και περιμένουμε το επόμενο βήμα. Όμως, πάντα η Μεσσηνία και η Καλαμάτα θα προηγούνται και θα παραμείνουν ως brand name».     
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 


***  Κτήρια και… δημόσιος χώρος (φωτογραφία)
      
Θύμα «γκράφιτι» και «ταγκς» έπεσε για πολλοστή φορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, όπως πολλά ακόμα δημόσια κτήρια, πινακίδες και μνημεία της πόλης τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, σε πολλά νέα παιδιά δεν έχουμε μάθει -ως έχουμε υποχρέωση- ότι ο δημόσιος χώρος και οτιδήποτε δημόσιο ανήκει σε όλους, αλλά και σε καθέναν ατομικά.
Έτσι, πορευόμενα μέσα στην άγνοιά τους και γοητευμένα από το ζην επικινδύνως, τα «αφήνουμε» να βανδαλίζουν το δημόσιο χώρο, επιδιδόμενα σε έναν άρρητο ανταγωνισμό για το ποιος θα προσφέρει στους περαστικούς της επόμενης ημέρας το πιο… ριψοκίνδυνο στίγμα, υπογραφή ή γκράφιτι.
Παρ’ όλα αυτά, το ζήτημα «γκράφιτι» θα ήταν λάθος αν το εξαντλούσαμε στην επιφάνεια, στην όψη ή στο «περιεχόμενό» του. Τι θέλω να πω; Αυτό για το οποίο πρέπει να ψαχτούμε είναι η υποκριτική στάση με την οποία στάθηκε η κοινωνία (δηλαδή, όλοι μας) από το πρώτο λεπτό υστερικά απέναντι, όχι μόνο στο συγκεκριμένο κτήριο, αλλά και σε μια σειρά αρχιτεκτονικών στολιδιών της πόλης…
Προσπαθώ πραγματικά να θυμηθώ πότε ασχολήθηκε τελευταία η κοινή γνώμη με τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια κτήρια. Σπάζω το κεφάλι μου. Μην κοροϊδευόμαστε. Σκονισμένα, ρυπαρά, τραυματισμένα απ’ τη βρωμιά, τα περισσότερα, κράζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια λέξη: Εγκατάλειψη. Αναρωτιέμαι, τελικά, μήπως το (βέβηλο ή επαναστατικό, επιλέξτε μόνοι σας) όποιο γκράφιτι πετυχαίνει να ξεγυμνώνει την εντελώς παθογενή σχέση μας και την αδιαφορία μας για το δημόσιο χώρο μέσα στον οποίο ζούμε κι αναπνέουμε. Τα αίτια, δηλαδή, που εξηγούν, πέρα και πολύ προγενέστερα της κρίσης, τη σημερινή κατάντια του.   Α.Π. 


***  35 εγγυητικές επιστολές με πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις είχε εισπράξει η 56χρονη υπάλληλος
     
Σύντομα αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση της 56χρονης υπαλλήλου του Τμήματος Προμηθειών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας η οποία είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου στον υπηρεσιακό της φάκελο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την εξαργύρωση εγγυητικών επιστολών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε πλέον από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο ακριβής αριθμός των εγγυητικών επιστολών που εξαργυρώθηκαν από την ίδια με πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις. Το ποσό που υπολογίσθηκε ότι έχει εισπράξει είναι 35.000 ευρώ, αρκετά λιγότερο από εκείνο που είχε αρχικά υπολογισθεί.
  35 εγγυητικές
Ο φάκελος της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συμπληρώθηκε με το πόρισμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέταση όλων των στοιχείων αποδεικνύει ότι η 56χρονη υπάλληλος με πιθανότατα πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις έχει εισπράξει συνολικά 35 εγγυητικές επιστολές, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.
Παράλληλα, υπάρχουν υπόνοιες για πλαστογράφηση της υπογραφής πρώην συναδέλφων της, προκειμένου να φτιαχτούν οι εξουσιοδοτήσεις με το γνήσιο της υπογραφής, για να γίνει η είσπραξη των εγγυητικών επιστολών από τρίτο πρόσωπο και όχι από τον άμεσα ενδιαφερόμενο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας οι υπογραφές των οποίων φέρουν οι εξουσιοδοτήσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχουν αρνηθεί ότι είναι δικές τους.
  ΕΔΕ
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνταξη πορίσματος, σε διοικητικό πλέον επίπεδο, της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διαταχθεί σε βάρος της υπαλλήλου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται το Νοέμβριο, όταν διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που είχε προσκομίσει στο φάκελό της η 56χρονη ήταν πλαστό. Από τότε, μάλιστα, εξαφανίσθηκε, αφού πρώτα διαπιστώθηκε ότι είχε διαρρήξει το γραφείο στη γραμματεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και είχε αφήσει την παραίτησή της.
Από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισαν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα ιδιοκτήτες ταξί, καταγγέλλοντας ότι οι εγγυητικές επιστολές που είχαν προσκομίσει για τη μεταφορά μαθητών στη συγκεκριμένη υπάλληλο είχαν εξαργυρωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 


***  Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία των Πολυτεχνείων
     
Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία που χορηγούν τα Πολυτεχνεία, οι Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές ύστερα από ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές, εφόσον περάσει διάταξη που μελετά το υπουργείο Παιδείας.
Η διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, σύμφωνα με Τα Νέα.
Η αναβάθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα των Πολυτεχνείων και του ΤΕΕ εδώ και δεκαετίες και την είχαν υποσχεθεί χωρίς να την πραγματοποιήσουν αρκετοί από τους προηγούμενους υπουργούς Παιδείας.
Για το θέμα αυτό ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, συναντήθηκε προ ημερών με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου, η οποία επανέφερε το αίτημα των Πολυτεχνείων της χώρας, να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών. Newsroom ΔΟΛ


*** Τα αδέσποτα σκυλιά στην Καλαμάτα
      
Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που λάβαμε επιστολή από αναγνώστη μας, στην οποία μας περιέγραφε περιπέτεια που υπέστη δημότης ο οποίος περπατούσε στις 10.00 το βράδυ στο δρόμο προς την Υπαπαντή, οπότε δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων. Τα σκυλιά, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αναγνώστη, τον πέταξαν κάτω, κλήθηκε ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε στο ισχίο. Ο αναγνώστης επισήμαινε πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να δημιουργηθεί έστω και ένα πρόχειρο καταφύγιο, να μαζευτούν τα αδέσποτα «κι εμείς οι εθελοντές να συμβάλουμε για τη διατήρησή του. Μόνο έτσι θα λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα».
Πριν από τρεις ημέρες ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε επίθεση που δέχθηκε ποδηλάτης από αγέλη αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της πλατείας των Αγίων Αποστόλων. Τα σκυλιά τον κυνήγησαν, αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία του και συνέχισε την πορεία του.
Χθες το απόγευμα, καλός φίλος από τα παλιά επικοινώνησε με την εφημερίδα και μας πληροφόρησε για άλλη αγέλη ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Σιδηροδρομικού Σταθμού, που απειλούν τους διερχόμενους.
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας σκοπεύει να πράξει κάτι επί των παραπάνω;      
Χ.Χ.
*** Καμπάνια για τον αυτισμό στην Καλαμάτα
Καμπάνια για τον αυτισμό στην Καλαμάτα

 ~   Καμπάνια στην Καλαμάτα για τον αυτισμό διοργανώνουν στις 2 Απριλίου, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Aτόμων με Αυτισμό, το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.Το εγχείρημα αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ονομάζεται «Feeling Blue Project_2/4″ με αφορμή την 2α Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης γύρω από τον Αυτισμό.
Η «μπλε καμπάνια», συνεχίζει η ανακοίνωση, θα ξεκινήσει στις
10 το πρωί στην κεντρική πλατεία και παράλληλα στον πεζόδρομο της οδού Αντωνοπούλου. Το ίδιο βράδυ, στις 10, στον πεζόδρομο της οδού Αμφείας τα καταστήματα θα είναι μπλε, στον μοναδικό blue road της Καλαμάτας. Εξ άλλου, το Σάββατο 4 Απριλίου, στις 4 το απόγευμα, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει ένα ντοκιμαντέρ 8 λεπτών στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.   Πηγή: www.eleftheriaonline.gr  .-


***  Τα δημητριακά μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτουΤα δημητριακά μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
 ~  Τα δημητριακά και οι φυτικές ίνες στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMC Medicine.
Επίσης, μειώνεται ο κίνδυνος για διάφορες χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτη, καρκίνο, καρδιοπάθεια και πνευμονοπάθεια.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τη Λου Τσι, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 367.500 άτομα για μια περίοδο 14 ετών και διαπίστωσαν ότι, η καθημερινή κατανάλωση κατά μέσο όρο 34 γραμμαρίων δημητριακών σχετίζεται με 17% μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, σε σχέση με όσους καταναλώνουν 4 γραμμάρια ημερησίως.
Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η συσχέτιση ισχύει άσχετα από την κατάσταση της υγείας, το σωματικό βάρος ή την σωματική άσκηση.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας ποσότητας 10 γραμμαρίων φυτικών ινών μειώνε κατά 19% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Η υψηλή κατανάλωση δημητριακών συσχετίστηκε επίσης με μείωση κατά 48% του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη και κατά 11% πνευμονοπάθειας. Εξάλλου, η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών σχετίστηκε με 34% μείωση του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη και 15% μικρότερο καρκίνου.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι το βασικό συστατικό που καθιστά ωφέλιμα τα δημητριακά, είναι οι φυτικές ίνες που περιέχουν και οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.
Πηγή: www.healthin.gr  , (Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή) .-


***
 
***Αθλητική ενημέρωση : Προκριματικών EURO 2016 συνέχεια με Ολλανδία και Ιταλία


*** ΟΥΓΓΑΡΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ  0-0 .- ^ (χθές 20/03/2015)
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής για τους προκριματικούς του EURO 2016:
1ος ΟΜΙΛΟΣ

 Καζακστάν-Ισλανδία 0-3(20΄ Γκούντγιονσεν, 32΄,90΄ Μπιάρνασον)
Τσεχία-Λετονία 1-1(90΄ Πίλαρ - 30΄ Βισνάκοφς)
Ολλανδία-Τουρκία 1-1(92' Σνάιντερ - 37' Γιλμάζ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Τσεχία 5 4-1-0 11-6 13
2. Ισλανδία 5 4-0-1 12-2 12
3. Ολλανδία 5 2-1-2 11-6 7
4. Τουρκία 5 1-2-2 6-8 5
5. Λετονία 5 0-3-2 2-11 3
6. Καζακστάν 5 0-1-4 4-13 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ανδόρα-Βοσνία 0-3(13΄,49΄,62΄ Τζέκο)
Βέλγιο-Κύπρος 5-0(21΄,66΄ Φελαϊνί, 35΄ Μπεντέκε, 67΄ Αζάρ, 80΄ Μπατσουαγί)
Ισραήλ-Ουαλία 0-3(45΄ Ράμσεϊ, 50΄, 77΄ Μπέιλ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Ουαλία 5 3-2-0 7-2 11
2. Ισραήλ 4 3-0-1 9-5 9
3. Βέλγιο 4 2-2-0 12-1 8
4. Κύπρος 5 2-0-3 9-10 6
5. Βοσνία 5 1-2-2 5-6 5
6. Ανδόρα 5 0-0-5 2-20 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

 ΠΓΔΜ-Λευκορωσία 1-2(9΄ Τραϊκόφσκι - 44΄ Καλάτσεφ, 82΄ Κορνιλένκο)
Σλοβακία-Λουξεμβούργο 3-0
(10΄ Νέμετς, 21΄ Βάις, 40΄ Πέκαρικ)
Ισπανία-Ουκρανία 1-0
(28΄ Μοράτα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Σλοβακία 5 5-0-0 11-2 15
2. Ισπανία 5 4-0-1 14-3 12
3. Ουκρανία 5 3-0-2 6-2 9
4. Λευκορωσία 5 1-1-3 4-10 4
5. ΠΓΔΜ 5 1-0-4 5-12 3
6. Λουξεμβούργο 5 0-1-4 3-14 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γεωργία-Γερμανία 29/3 0-2 , (0-2) .- ^ (39΄ Ρόις, 44΄ Μίλερ)
Σκοτία-Γιβραλτάρ 29/3  6-1 .- ^ (18΄ πεν, 34΄ πεν. Μαλόνι, 29΄,77΄,90΄ Φλέτσερ, 39΄ Νέισμιθ - 20΄ Κασκιάρο)
Ιρλανδία-Πολωνία  1-1, (0-1) .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Πολωνία 4 3-1-0 15-2 10
2. Ιρλανδία 4 2-1-1 10-3 7
. Γερμανία 4 2-1-1 7-4 7
. Σκοτία 4 2-1-1 5-4 7
5. Γεωργία 4 1-0-3 4-7 3
6. Γιβραλτάρ 4 0-0-4 0-21 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Αγγλία-Λιθουανία 4-0(6΄ Ρούνι, 45΄αυτ. Κιγιάνσκας, 58΄ Στέρλινγκ, 73΄ Κέιν)
Σλοβενία-Σαν Μαρίνο 6-0
(10΄ Ιλιτσιτς, 49΄ Καμπλ, 50΄ Στρούνα, 52΄ Νοβάκοβιτς, 73΄ Λαζάρεβιτς, 88΄ Ιλιτς)
Ελβετία-Εσθονία 3-0
(17΄ Σχαρ, 27΄ Τσάκα, 80΄ Σεφέροβιτς)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Αγγλία 5 5-0-0 16-1 15
2. Ελβετία 5 3-0-2 11-3 9
. Σλοβενία 5 3-0-2 9-4 9
4. Λιθουανία 5 2-0-3 3-10 6
5. Εσθονία 5 1-1-3 1-5 4
6. Σαν Μαρίνο 5 0-1-4 0-17 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Β. Ιρλανδία-Φινλανδία   2-1 , (2-0 ) .- (33΄,38΄ Λάφερτι - 90+1΄ Σάντικ)
Ρουμανία-Ν. Φαρόε   1-0 , (1-0) .- (21΄ Κεσερού)
Ουγγαρία-ΕΛΛΑΔΑ 0-0 , (0-0) .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Ρουμανία 4 3-1-0 6-1 10
2. Β.Ιρλανδία 4 3-0-1 6-3 9
3. Ουγγαρία 4 2-1-1 4-3 7
4. Φινλανδία 4 1-1-2 4-5 4
5. Νησιά Φαρόε 4 1-0-3 2-6 3
6. Ελλάδα 4 0-1-3 1-5 1

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιχτενστάιν-Αυστρία 0-5(14΄ Χάρνικ, 16΄ Γιάνκο, 59΄ Αλάμπα, 74΄ Γιουνούζοβιτς, 90+3΄ Αρναούτοβιτς)
Μολδαβία-Σουηδία 0-2(46΄,84΄πεν. Ιμπραϊμοβιτς)
Μαυροβούνιο-Ρωσία -Διεκόπη- υπέρ της Ρωσίας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Αυστρία 5 4-1-0 10-2 13
2. Σουηδία 5 2-3-0 7-3 9
3. Ρωσία 4 1-2-1 6-3 5
. Μαυροβούνιο 4 1-2-1 3-2 5
5. Λιχτενστάιν 5 1-1-3 1-11 4
6. Μολδαβία 5 0-1-4 2-8 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Αζερμπαϊτζάν-Μάλτα 2-0(4΄ Χουσεϊνοφ, 90+2΄ Ντενίσοφ)
Κροατία-Νορβηγία 5-1(30΄ Μπρόζοβιτς, 54΄ Πέρισιτς, 66΄ Ολιτς, 87΄ Σίλντενφελντ, 90+3΄ Πράνιτς - 81΄ Τέτεϊ)
Βουλγαρία-Ιταλία 2-2(11΄ Ποπόφ, 17΄ Μικάνσκι - 4' αυτ. Μίνεφ, 84΄ Έντερ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Κροατία 5 4-1-0 15-2 13
2. Ιταλία 5 3-2-0 8-4 11
3. Νορβηγία 5 3-0-2 7-8 9
4. Βουλγαρία 5 1-2-2 6-7 5
5. Αζερμπαϊτζάν 5 1-0-4 4-11 3
6. Μάλτα 5 0-1-4 1-9 1

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Αλβανία-Αρμενία 29/3  2-1 .- ^ (77΄ Μαβράι, 81΄ Γκάσι - 4΄ Μοβσισιάν)
Πορτογαλία-Σερβία  2-1, (1-0) .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Δανία 4 2-1-1 6-4 7
2. Πορτογαλία 3 2-0-1 2-1 6
3. Αλβανία 3 1-1-1 2-4 4
4. Σερβία 3 1-1-1 5-4 1
. Αρμενία 3 0-1-2 2-4 1
 * Η Σερβία έχει -3 βαθμούς***  ** Στην Γ΄ εθνική  3ος  όμιλος  24η  αγωνιστική :
Σάββατο 28/03/2015 :
ΠΑΜΒΡΟΥΣΙΑΚΟΣ -ΔΟΞΑ Μανωλάδας  1-1 .- ^
Κυριακή  29/03/2015 :
ΑΙΟΛΙΚΟΣ -ΕΡΜΗΣ Κιβερίου 3-0 .- ^
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ -ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 0-3  α.α . -^
ΛΟΥΤΡΑΚΙ -ΒΥΖΑΣ Μεγάρων  1-0 .- ^
Π.Σ. ΗΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ Μαγούλας 4-0 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΚΥΜΗΑ.Ο. 3-0 α.α. - ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΑΧΑΪΚΗ 2-0 .- ^


  ***  Τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Α  Τοπικό  28η  αγωνιστική  :
Σάββατο  28/03/2015 :
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -ΠΑΝΙΣΟΣ Μεσσήνης 1-6  .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. -Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  1-2  .- ^
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  1-2 .- ^
 Κυριακή   29/03/2015 :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  1-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  3-0 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  0-0 .- ^
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  2-1 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 1-2 .- ^  
Α1  Κατηγορία  26η  αγωνιστική :
Σάββατο  28/03/2015 :
Α.Σ ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  2-1 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας -Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 1-5 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  4-4 .- ^
Κυριακή 29/03/2015 :
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ -ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 4-0 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. -ΠΑΠΑΦΡΛΕΣΣΑΣ Χώρας  2-3 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  2-1 .- ^

*** Καλύτερη η ΕΑ Πατρών νίκησε τον Ακρίτα και πήρε την άνοδο στην Α'2 (φωτογραφίες)
        
Το χειρότερό του παιχνίδι, στην πιο ακατάλληλη στιγμή έκανε χθες ο Ακρίτας και ηττήθηκε στο Κλειστό της Παραλίας με 1-3 σετ από την ΕΑ Πατρών, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Πελοποννήσου και εξασφάλισε την άνοδο στην Α2. Μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο (με τους υπεύθυνους της ομάδας να ευχαριστούν τον κόσμο για τη στήριξή του) η ομάδα του Κώστα Κουτράκη δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, παρ΄ότι βρέθηκε να προηγείται στα σετ.
Με πολύ κακή άμυνα και υποδοχή δεν υπήρχαν περιθώρια ούτε για ανάπτυξη παιχνιδιού και η καλαματιανή ομάδα αποχαιρέτισε το όνειρο από τον πρώτο κιόλας τελικό των πλέι οφ της Β’ Εθνικής βόλεϊ των ανδρών, χωρίς να χρειαστεί άλλο ματς (η ΕΑΠ είχε προβάδισμα 0-2, καθώς είχε κερδίσει και τα δυο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος).
ΑΚΡΙΤΑΣ: Μητρόπουλος, Κουλιέρης, Μπελογιαννέας, Θεοδώρου, Τρουπάκης, Ζαχαρόπουλος, λ. Πράττης, (Καρούνος, Σαρδέλης, Κακούρος, Τσώνης, Καρράς). 


*** Πρόκριση, αλλά και πρωτιά μέσα στην Τουρκία για τον Γιώργο Λαζαρίδη και την Εθνική ομάδα!
      
 Νίκη και στον τελικό επί της Ελβετίας για τον Λαζαρίδη και την Εθνική μας τένις με αμαξίδιο
 Κόντρα στα προγνωστικά και σε ομάδες πολύ ισχυρές, η Εθνική μας ομάδα στο τένις με αμαξίδιο κατέκτησε την πρώτη θέση στα προκριματικά για το παγκόσμιο κύπελλο, που έγιναν στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Η Εθνική επικράτησε χθες επί της Ελβετίας στον τελικό με 2-1 νίκες τις οποίες σημείωσαν, ο Στέφανος Διαμαντής στο μονό και στο διπλό ο ίδιος με παρτενέρ τον «δικό μας» Γιώργο Λαζαρίδη. Την ομάδα συμπληρώνει ο Μίνως Σταμάτης, ενώ ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Γιώργος Κόντος και προπονητής του Λαζαρίδη στην Καλαμάτα ο Ανδρέας Νίκας.
Επόμενοι αγώνες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι τα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου που θα διεξαχθούν 25 με 31 Μαΐου και πάλι στην Αττάλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης και η παρέα του εξασφάλισαν το εισητήριο για τη μεγάλη διοργάνωση, έπειτα από τη νίκη επί της Κροατίας, μαζί με την πρόκριση στον τελικό (προηγουμένως είχαν αποκλείσει και το Ισραήλ), ενώ η χθεσινή νίκη επί της Ελβετίας ήταν το κερασάκι στην τούρτα, με την Ελλάδα να φτάνει στην κορυφή!


*** Αποχαιρέτησε το γήπεδο της με νίκη η Καλαμάτα, 4-0 τη Μαγούλα (βίντεο)
       
Σε ένα παιχνίδι που οι φίλοι της Καλαμάτας θα περίμεναν να πανηγυρίζουν νίκη ανόδου η Καλαμάτα κατάφερε να κερδίσει με 4-0 την ήδη υποβιβασμένη Μαγούλα.
Το γήπεδο λόγω της βροχής ήταν βαρύ και η μπάλα κολλούσε συνεχώς, ακόμα λίγοι ήταν οι φίλοι της Καλαμάτας που βρέθηκαν στην παραλία ενώ και οι οργανωμένοι της Καλαμάτας δεν βρέθηκαν σήμερα δίπλα στην ομάδα.
Καβαλιέρης: Λείπει η αξιοπιστία
«Με την ευκαιρία του τελευταίου εντός έδρας παιχνιδιού για τη φετινή σεζόν θα ήθελα να εξωτερικεύσω κάποιες σκέψεις μου για το πρωτάθλημα», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο τεχνικός Καλαμάτας Μιχάλης Καβαλιέρης και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς το πρωτάθλημα δεν είναι αξιόπιστο καθώς ομάδες που ξεκινούν την σεζόν στην πορεία τα παρατάνε και από κάποιους στερούν βαθμούς ενώ σε κάποιους τους δίνουν εύκολα και αυτό οφείλεται στην φιλοσοφία των ανθρώπων που στήνουν αυτές τις ομάδες. Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας από την πλευρά του ώστε να πετύχουμε την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και να μην στήνονται ομάδες σε χάρτινα πόδια όπου κάποια στιγμή καταρρέουν».
Μιλώντας για τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε και τα νέα πρόσωπα ο Μιχάλης Καβαλιέρης επεσήμανε: «Η Καλαμάτα έχει κάποια παιδιά που μπορεί να στηριχθεί στο μέλλον ενώ και η ευρύτερη περιοχή παράγει παίκτες πάνω στους οποίους η ομάδα μπορεί να επενδύσει για το μέλλον. Αυτό που έχουμε εμείς να κάνουμε μέχρι το τέλος πρωταθλήματος είναι να δούμε την επόμενη μέρα και θα αξιολογήσω όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας ώστε να κάνω τις προτάσεις μου είτε είμαι είτε όχι στην ομάδα την επόμενη χρονιά».
Ο τεχνικός του Αστέρα Μαγούλας, Άλκης Ελευθεριάδης, είπε: «Ο μέσος όρος ηλικίας μας είναι κοντά στα 20 χρόνια. Δουλεύουμε με νέα να παιδιά ώστε να χτίσουμε την ομάδα για την επόμενη χρονιά και πιστεύω ότι το χρόνου εύκολα θα κερδίσουμε την άνοδο και την επιστροφή στην Γ’ Εθνική».
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Καλαμάτα: ΜΟΥΖΟΣ, ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΖΑΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΡΟΥΣΣΗΣ, ΧΑΡΙΤΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΥΜΠΑΡΔΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΑΤΣΟΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
 Μαγούλα: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΚΟΥΡΤΗΣ, ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΑΤΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΩΛΙΑΣ, ΜΑΖΙΩΤΗΣ, ΤΣΑΚΩΝΗΣ, ΒΕΛΙΑΝΙΤΗΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ
 Τελευταίο παιχνίδι για φέτος δίνει σήμερα η Καλαμάτα στο γήπεδο της Παραλίας.
Ο βροχερός καιρός αλλά και η αποτυχημένη πορεία της ομάδας κράτησαν τον κόσμο μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα.
Με προπόνηση που διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο χθες το πρωί  ολοκλήρωσε η Καλαμάτα την προετοιμασία της για το σημερινό (4.00 μ.μ.) παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγούλας, που εντάσσεται στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής και μάλιστα θα είναι ο τελευταίος (μετά την αποχώρηση και του Μανδραϊκού) εντός έδρας στην σεζόν για την «Μαύρη Θύελλα». Λογικά λοιπόν οι παίκτες του Μιχάλη Καβαλιέρη θέλουν να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπό τις συνθήκες βεβαίως που προέκυψαν, λόγω της απώλειας του στόχου της ανόδου, αποχαιρετώντας με νίκη της εντός έδρας υποχρεώσεις τους.
Ο 49χρονος τεχνικός που δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Ζαχαρόπουλου αλλά και του Μαρτίνου, που επίσης ταλαιπωρείται από τραυματισμό τις τελευταίες ημέρες, θα προβεί σε κάποιες μικροαλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες με μικρή παρουσία.  Ωστόσο και πάλι ο κορμός θα είναι λίγο πολύ ο ίδιος.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι παρακάτω 18 ποδοσφαιριστές: Πάππος, Μούζος, Ρούσσης, Λαζάρου, Χριστοφιλέας, Νιφορόπουλος, Νικολόπουλος, Λουμπαρδέας, Κεϊτά, Κουντάνης, Χαρίτος, Βασιλόπουλος, Τσάτσος, Ηλιόπουλος, Καλαντζής, Τσιφλίδης, Σαλαπάτας, Δημητριάδης.
Βίντεο : Καλαμάτα- Μαγούλα 4-0 , https://youtu.be/YQis4Sr_03s  .-
Τα εισιτήρια από περίπτερο και Δημοτικό Στάδιο
Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει από το περίπτερο της «Μαύρης Θύελλας» (Ναυαρίνου και Φαρών) από τις 10:00 π.μ. κι έπειτα, ενώ τα εκδοτήρια στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας θα ανοίξουν δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Σε λειτουργία θα βρίσκεται και η κινητή μπουτίκ της ομάδας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος και δεν αποκλείεται να τη μεταφέρει μένοντας μακριά από το γήπεδο, δημιουργώντας ίσως αρνητικό ρεκόρ για τη σεζόν που διανύουμε. Άλλωστε όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο, αποτελεί σημείο αναφοράς η στάση του κόσμου στο σημερινό παιχνίδι με τον αδύναμο Αστέρα Μαγούλας.
  Του Νίκου Μπαλόπουλου
*** Επιτέλους δικαίωση για τον Πανθουριακό, που σήκωσε την κούπα (φωτογραφίες)
      
Ο …ακριβοθώρητος τελευταίως πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Αριστείδη Σταθόπουλου, έκανε το βράδυ του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στον Κορδία την απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή της Α1 κατηγορίας Πανθουριακό, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του υπέργηρου επίτιμου προέδρου της Μαύρης Θύελλας Λυκούργου Γαϊτανάρου, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο συνοδευόμενος από τον κ. Μανέτα.
Η χθεσινή ημέρα ήταν συμβολικά μια ημέρα δικαίωσης για την ομάδα της Θουριάς και ειδικά τον αναμορφωτή πρόεδρό της Αγαθοκλή Χριστόπουλο, καθώς όπως και ο ίδιος ανέφερε είχαν προηγηθεί τρεις χρονιές αποτυχίας. Δικαίωση και τα θερμά λόγια που εισέπραξε τόσο από τον κ. Σταθόπουλο, όσο και από τον κ. Γαϊτανάρο.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές στο αγωνιστικό κομμάτι ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και οι ποδοσφαιριστές που παρέλαβαν ένας - ένας τα μετάλλιά τους και τους οποίους καλούσε ονομαστικά ο κ. Χριστόπουλος: Γιώργος Νιάρχος, Ξανθάκης, Σταμάτης Φέστας, Βαγγέλης Κουρεντζής, Σπύρος Πιχιγιόνι, Νίκος Βιδάκης, Αλέξανδρος Τσώνης, Νίκος Βασιλόπουλος, Τάκης Γεωργαντάς, Στέλιος Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Σεφεράσι, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θοδωρής Αναστασόπουλος, Κάρτσωνας, Περικλής Χαρμπίλας, Γιώργος Δωδέκατος, Γιώργος Μουλιάτος, Νίκος Μουλιάτος, Βαλάντης Σπυρόπουλος, Βασίλης Δουρούμης και ο απόντας χθες Σπύρος Δασκαλάκης.
Κορυφαία στιγμή η ανύψωση της «κούπας» από τον αρχηγό Βαγγέλη Κουρεντζής, τους έμπειρους παίκτες Βασίλη Δουρούμης και Τάκη Γεωργαντά και τον νεαρό Γιώργο Μουλιάτο.
Φυσικά η γιορτή του Πανθουριακού τα είχε όλα, σαμπάνιες, όλε, πανηγύρια και επευφημίες από τους φίλους της ομάδας στις κερκίδες, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας.
Δεν έλλειψε ο μπουφές, ενώ τα επινίκια θα γιορταστούν στη Θουρία… Χ.Ε.
  ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2-1
Δε χάλασε τη γιορτή…

 Πριν τη χθεσινή φιέστα της στέψης του πρωταθλητή διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας του Πανθουριακού, με αντίπαλο τον Κεραυνό, ο οποίος απείλησε να κλέψει μερίδιο της ευτυχίας, όμως τελικά ηττήθηκε με 2-1.
Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου στο 16’ ο Χαρμπίλας με φάουλ πολύ πλάγια που πέρασε απ’ όλους ξεγελώντας τον Παναγιωτίδη. Στο 39’ ο Κοζοκάρου με ένα φοβερό σουτ δίπλα στο πλάγιο και τον πάγκο της Θουρίας ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους του Τάσου Χαρίτου που είχαν επίσης μια καλή χρονιά. Στο 63΄ ο Χαρμπίλας μετά από μια ντρίμπλα κάτω από τα πόδια αντιπάλου έβγαλε τη σέντρα και ο Ν. Μουλιάτος με δυνατό σουτ έκλεισε νικηφόρα και ιδανικά τη σεζόν για τον πρωταθλητή Πανθουριακό.
Διαιτητές: Δημήτρης Νίκας (Σοφία Αθανασοπούλου-Χάρης Καστανάς).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Γ. Νιάρχος, Τσώνης, Βιδάκης, Πιχιγιόνι, Κουρεντζής, Σεφεράσι (85’ Γεωργαντάς), Δωδέκατος (64’ Αναστασόπουλος), Ηλιόπουλος, Ν. Μουλιάτος (83’ Παπαδημητρίου), Γ. Μουλιάτος, Χαρμπίλας.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Σώκαλης (74’ Γιαμαρέλος), Τσορώνης, Καναλουπίτης, Χρ. Νιάρχος (75’ Κουρκουτάς), Κοζοκάρου, Δουβαλής, Κότσης, Χατζίου.******Στις αναμετρήσεις για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΚΑΟ Δράμας-Πανελευσινιακός 76-61
ΠΑΟΚ-Απόλλων Πατρών 68-46
Ρέθυμνο-Νέα Κηφισιά 63-58
Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου 87-94
ΑΕΚ-Άρης 93-77
Κόροιβος Αμαλιάδας-Ολυμπιακός 70-87
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 30/03

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
Ολυμπιακός 43
Παναθηναϊκός 40-21αγ.
ΠΑΟΚ 37
Άρης 36
ΑΕΚ 35
Ρέθυμνο 34
Κολοσσός Ρόδου 33
Απόλλων Πατρών 31
ΚΑΟΔ 30
ΑΕ Νέας Κηφισιάς 30
Τρίκαλα 30
Κόροιβος Αμαλιάδας 29
Πανελευσινιακός 27
Πανιώνιος 24-21αγ.
 ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4108  video .- 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2418    video.-  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-  σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 414   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        8940  βίντεο   .-
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    914/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
http://arfara-messinias-stamos-2010  ,               ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :                        
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  21  Μαρτίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/21-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο 21  και  22 Μαρτίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/21-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας Κυριακή  22  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/22-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  23  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ,  Τρίτη  24  Μαρτίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/24-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  25   Μαρτίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.ch/2015/03/25-2015.html .-
~ARFARA NEWS , Αρφαρά-Καλαμάτας -Μεσσηνίας
Τετάρτη  25  Μαρτίου  2015  ,
  :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
~ ARFARA NEWS
ARFARA NEWS , Πέμπτη  26  Μαρτίου  2015Αρφαρά -Καλαμάτα -Μεσσηνία  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
~ARFARA NEWS
ARFARA NEWS  Παρασκευή  27  Μαρτίου  2015    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
~Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 28  και  29  Μαρτίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/28-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Μαρτίου  2015 :   ARFARA NEWS  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/28-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Σάββατο 28/03/2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/28032015.html .-
~ Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779 , ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 ,  Γαλατάσαραϊ- Παναθηναϊκός 84-86  27/03/2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html
  .-
ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~  


Πατέρα μας, οι καρδιές μας χρειάζονται να γίνουν δυνατές.
--Τι είναι αυτό που μας παίρνει την δύναμη μας ;
--Μα ο Άλλος καλά μου παιδιά.
--Δηλαδή!! Ο συνάνθρωπος μας!!;
--Όχι παιδιά μου. Ο Άλλος είναι αυτός που αντιμάχεται Εμένα.
Τον Πατέρα σας.
Ξέρω σε πόσο αντίξοες συνθήκες παλεύετε κάθε άνθρωπος
για να φτάσει σε Μένα.
Για αυτό και μπορώ και σας συχωρώ όλες σας τις Αμαρτίες!!!
Το μόνο που χρειάζεται είναι, να αισθανθώ ότι με την δική σας ελεύθερη
θέληση, προετοιμάσατε το χωράφι της καρδιάς σας, ώστε να σπείρω
τον καρπό της Μετάνοιας.
Ότι καταλάβατε το λάθος τρόπο λειτουργία σας!!
Ότι καταλάβατε ότι η πραγματική φύση σας είναι να έχετε Αγάπη στο
μυαλό και στην καρδιάς. Να έχετε Ειρήνη.
Γιατί ο Άλλος, σας κάνει να νομίζετε ότι οι αμαρτίες σας είναι μεγαλύτερες
από την Αγάπη μου.
Πάντα να θυμάστε ότι όσο και μεγάλη και αν είναι μια αμαρτία σας όσο
και μεγάλη, η Αγάπη μου για σας Παιδιά μου είναι Χωρίς Αρχή
και Χωρίς Τέλος.
Για αυτό και να προσέχετε που ξοδεύετε την ενέργεια σας.
Πατέρα μας, Σε ευχαριστούμε που με τόση Αγάπη μας φροντίζεις.
Είθε σε κάθε καρδιά να ανθίσει ο καρπός της Μετανοίας.
Είθε σε κάθε καρδιά να γίνει η Κένωση του ΕΓΩ.
Είθε σε κάθε καρδιά να επανέλθει στην αληθινή αγάπη.
.“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
Με αγάπη Χριστού...  Σ.Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου