ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014  :

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ  ΠΑΤΡΩΝ !
 ~**  Ιερός  Ναός Αγίου Ανδρέα  Πατρών  παραμονή  Σάββατο 29/11/2014 : http://youtu.be/Pc4QxUhVbt4  ,.-

~* ***  Μονή  Παναγίας Κρεμαστής  Ν. Ηλείας αφήγηση Ελεν. Χ.  Νιάρχου 29/11/2014: http://youtu.be/hqOT4VfBmmg ,.-

~ ***ΛΑΛΑ  Ν  Ηλείας αφήγηση Ε. Χ . Νιάρχου  29/11/2014 : http://youtu.be/Y7xqs0tENpk ,.-

~** Το  Δάσος  ταβέρνα Κούμανη στη Φολόη Ηλίας 29/11/2014 : http://youtu.be/lHS471VP_dU ,.-
~**  Χαλανδρίτσα  Πατρών  29/11/2014  διαδρομή : http://youtu.be/pw9On-mTm0Y ,.-
~** ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ Αχαΐας Πατρών  29/11/2014 : http://youtu.be/sjZqyBC2RxM ,.-
~** Φολόη  Κούμανη φαγητό στην ταβέρνα Το  Δάσος  29/11/2014 : http://youtu.be/9pbiwwqwtGg ,.-
~**  Χαλανδρίτσα Ν.  Αχαΐας  διαδρομή  Σάββατο 29/11/2014 : http://youtu.be/Kfz2AmyDq50 , .-
~** Ταβέρνα  «Το  δάσος»  στην Φολόη  Ν  Ηλείας  29/11/2014 : http://youtu.be/mMh0OnWnwQU ,.-
~**Ι. Εικόνα Παναγίας  Κρεμαστής Ν  Ηλίας  29/11/2014: http://youtu.be/XZe55sGkCFc ,.-
  ~** Διαδρομή  στην Χαλανδρίτσα  29/11/2014 :  http://youtu.be/v50nktcC4Hc ,.-
~** Ι Μ Παναγίας Κρεμαστής 29/11/2014 : http://youtu.be/EPznqlXUoho ,.-
~** Μονή Παναγία Κρεμαστή Ν  Ηλείας  29/11/2014 : http://youtu.be/cZD2_xKNLCI ,
~** Ανεβαίνοντας για την Μονή Κρεμαστής 29/11/2014 : http://youtu.be/9LB532-aQAw ,.-
~** Λάλα  Ηλείας  διαδρομή 29/11/2014 : http://youtu.be/9cibMYPBu3o ,.-
~**ΦΟΛΟΗ Ηλείας τραγούδι Χρήστος 29/11/2014 : http://youtu.be/Phz9fr6G6OM ,.-
~**Χαλανδρίτσα  ενημέρωση Ε. Χ. Ν.  29/11/2014 : http://youtu.be/vSfc_gAqp9c , .-
~**   Τραγούδι με κ  Χρήστο Δ  29/11/2014 : http://youtu.be/BLRlOSIu1eM ,.-
~**  Μονή Παναγίας Κρεμαστής  29/11/2014 : http://youtu.be/OgTI2V_6UqM ,
 ~**Ι Μ Κρεμαστής Ηλείας  29/11/2014 : http://youtu.be/BhdMdrEjOtk , .-
~** Ι Μ  Παναγία Κρεμαστής 29/11/2014 :  http://youtu.be/G4Z15wq7XxI ,.-
~**Μονή Παναγίας Κρεμαστής  29/11/2014: http://youtu.be/NjnX2LEJE_w ,.-
***  Ο Δεκέμβριος κρίνει τις τιμές στο ελαιόλαδο         
           
Αν η τρέχουσα εβδομάδα από 24 έως 28 Νοεμβρίου χαρακτηριστεί σαν αναμονής, τότε η επόμενη 1 έως 5 που ξεκινά ο μήνας Δεκέμβριος (μάλλον) θα δείξει την κατεύθυνση της αγοράς.
Κάτι, άλλωστε, που έχουν επισημάνει όλοι οι παράγοντες της αγοράς, ότι δηλαδή ο Δεκέμβριος θα είναι ο κρίσιμος μήνας. Γιατί τότε θα κορυφώνεται η προσφορά (η παραγωγή), ενώ ταυτόχρονα θα φανεί η αντοχή των πωλητών (ελαιοπαραγωγών, συνεταιρισμών, ελαιοτριβείων, εμπόρων) απέναντι στις πιέσεις των αγοραστών (κυρίως από Ιταλία / Ισπανία, που διαθέτουν άφθονη χρηματοδότηση με επιτόκια ακόμη και μικρότερα του 1%), που επιδιώκουν να αγοράσουν μεν (για να καλύψουν τις φετινές τους ανάγκες) αλλά στα επίπεδα τιμών που οι ίδιοι βάζουν.
  Η εβδομάδα που φεύγει
Όπως είπαμε οι προηγούμενες ημέρες χαρακτηρίστηκαν ως αναμονής και χαμηλών τόνων. Η νότια Λακωνία θεωρητικά κυμάνθηκε στα 3,80 ευρώ/κιλό αλλά με ελάχιστες εμπορικές συναλλαγές. Η υπόλοιπη Λακωνία (ζώνη κορωνέικης) και Μεσσηνία βρέθηκαν σε κατώτερα μεν επίπεδα – 3,10 με 3,30 ευρώ/κιλό – αλλά με ζωηρότερη κίνηση. Αντίθετα η Κρήτη δεν έχει ακόμη μπει σε πλήρη παραγωγική τροχιά. Οι πωλητές δείχνουν πιο πιεσμένοι από τις τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας, διαμορφώνοντας τιμή παραγωγού στα 2,80 έως 3,00 ευρώ/κιλό.
Στη Λέσβο, η Ένωση εξήγγειλε τιμές παραγωγού, με 2,85 το 0,3ο, 2,60 τον άσσο και 2,00 ευρώ /κιλό το λαμπάντε 5ο. Η χρονιά είναι σχετικά όψιμη και ακόμη δεν έχει πλήρη παραγωγή. Σε ανάλογα επίπεδα κινείται και το ιδιωτικό εμπόριο, ίσως λίγο υψηλότερα, προκειμένου να ανταποκριθεί στα υψηλά κόστη μεταφοράς, είτε προς Αθήνα είτε προς Ιταλία (άνω των 0,15 ευρώ/κιλό), καθώς και στην προμήθεια έκθλιψης του καρπού εμπορίας.
Τα ελαιοτριβεία δεν είναι ικανοποιημένα από τις ποσοτικές αποδόσεις σε ελαιοπεριεκτικότητα, ενώ κατά περιοχές υπάρχει διαφορετική εικόνα για την ποιότητα, ανάλογα με τη δακοπροσβολή.
Του Βασίλη Ζαμπούνη   Πηγή: www.olivenews.gr ,.-

***  Τρεις υπάλληλοι στο Δήμο Καλαμάτας 

Ανέλαβαν υπηρεσία στο Δήμο Καλαμάτας, χθες, τρεις νέοι υπάλληλοι, οι οποίοι προστέθηκαν στο δυναμικό του με τη διαδικασία της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας. Πρόκειται για τον Νικόλαο Χαραλαμπόπουλο, κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, τη Χριστίνα Μωραγιάννη, κλάδου ΥΕ Γενικών Καθηκόντων και την Ευαγγελία Αυδή, κλάδου ΥΕ Γενικών Καθηκόντων. Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους νέους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι κάτοικοι Αρφαρών και προέρχονται από το Δήμο Μεγαλόπολης, τους ευχήθηκε δε το «καλορίζικοι» στο Δήμο Καλαμάτας. Όλοι τοποθετήθηκαν στη Διεύθυνση Καθαριότητας. -

***  Αναθερμάνθηκε και πάλι το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη Μαρίνα της Καλαμάτας          
           
Αντιτίθεται σε μια τέτοια εξέλιξη η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας
Πριν αποκτήσει ευρεία δημοσιότητα η πιθανή πώληση της μαρίνας στην Καλαμάτα, το "Θάρρος" με ρεπορτάζ του είχε αναδείξει το θέμα.
Όπως σχολιάζαμε, μεταξύ άλλων, "ο κ. Φερίτ Σαχένκ, ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που πρόσφερε μαζί με τους Άραβες συνεταίρους του το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν τον “Αστέρα”, έχει φιλόδοξα σχέδια να μεταμορφώσει το μικρό Καβούρι στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.
Ο “Αστέρας”, όμως, δεν είναι το πρώτο project της Dogus στην Ελλάδα. Ο όμιλος έχει μια εταιρεία που διαχειρίζεται μαρίνες στην Κροατία, στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς απέκτησε σημαντικά ποσοστά στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών και της Λευκάδας. Το management, βέβαια, συνεχίζουν να ασκούν οι εταιρείες Κυριακούλης και η Lamda.
Το θέμα είναι τι γίνεται με την... ξεχασμένη μαρίνα της Καλαμάτας, την οποία διαχειρίζεται, επίσης, ο Όμιλος Κυριακούλη. Ο Δήμος και ο “Διοκλής” αντιδρούν έντονα, αλλά πλέον οι εξελίξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρότινος».
Τα παραπάνω αναφέραμε πριν από ένα περίπου χρόνο. Χθες, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας επιβεβαιώνει επί της ουσίας ότι το θέμα της διαχείρισης του χώρου δεν έχει λήξει. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στην επικαιρότητα ήρθε τις τελευταίες ημέρες η διαχείριση της μαρίνας Καλαμάτας, κυρίως με τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της εταιρείας που τη διαχειρίζεται. Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη κατάσταση, με πρόταση του επιχειρηματία που τη διαχειρίζεται σήμερα, προς το Δήμο, για υπενοικίασή της σε εταιρεία ξένων συμφερόντων.
Επισημαίνεται πως η μαρίνα Καλαμάτας ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος την ενοικίασε το 1998 σε εταιρεία για 25 χρόνια, μέχρι το 2023. Ο ιδιοκτήτης της μαρίνας, που είναι το κράτος, με το νόμο του μεσοπρόθεσμου μπορεί να ακυρώσει την παραχώρηση κατά χρήση.
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην περαιτέρω εκχώρηση, διότι η μαρίνα συνδέεται με τη λειτουργία, την αισθητική και την ψυχαγωγία μιας μεγάλης, αναπτυσσόμενης περιοχής του Δήμου και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο ως πράγμα προς αγοραπωλησία. Ο Δήμος θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να έχει λόγο για τη χρήση και τη λειτουργία της μαρίνας».   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Κάθετη η αντίθεση των δικηγόρων Καλαμάτας στις αλλαγές του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας 

  
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ Την κάθετη αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τις μεγάλες αλλαγές που θα επιφέρει τόσο για τους πολίτες όσο και για το δικηγορικό επάγγελμα, εξέφρασαν οι δικηγόροι της Καλαμάτας. Στη συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας με μεγάλη συμμετοχή δικηγόρων, κατατέθηκαν προτάσεις ακόμα και για αορίστου διάρκειας συνέχιση της αποχής τους και μέχρι την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.Μεταρρυθμίσεις που απορυθμίζουν Κατά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, τόνισε πως από τις «πολυδιαφημιζόμενες» μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όλα αυτά τα χρόνια, πολλές έχουν ψηφιστεί, λίγες έχουν εφαρμοστεί και ελάχιστες έχουν βελτιώσει τη ζωή των πολιτών ή τις συνθήκες λειτουργίας επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε αμέσως μετά, οι μόνες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται ακαριαία, είναι όσες αφορούν βαρύτερη φορολόγηση, άμεση ή έμμεση. «Αρκετές μεταρρυθμίσεις, μάλιστα, όχι μόνο δε βελτιώνουν τίποτε, αλλά απορρυθμίζουν επί τα χείρω. Οι προωθούμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περιγράφονται ως δήθεν επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, στα αστικά δικαστήρια, αίτημα που έχει διατυπωθεί συχνά από πολίτες, επιχειρηματίες, αλλά και δικηγόρους και δικαστές. Είναι, όμως, έτσι; Την περασμένη εβδομάδα οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, συνεπικουρούμενοι, για πρώτη φορά, από τους προέδρους των ενώσεων δικαστών, εξηγήσαμε πως οι επιχειρούμενες αλλαγές στον Κώδικα αλλάζουν δραματικά το δικαιικό περιβάλλον προς ζημίαν του πολίτη, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος», σχολίασε.Πρώτα οι τράπεζες και μετά οι υπόλοιποι Ο κ. Μαργέλης εξήγησε ότι στο όνομα της «οικονομίας της δίκης» καταργείται ουσιαστικά η εξέταση μαρτύρων και η προφορική συζήτηση και η δίκη θα διεξάγονται με έγγραφα, βάσει ενός «προτύπου δίκης», ακόμη και χωρίς την παρουσία των διαδίκων ή των δικηγόρων τους. Και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά, πρόκειται για περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών, η οποία αναδεικνύεται και σε κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τη διαδικασία πτωχεύσεων και αποζημιώσεων στην αναγκαστική εκτέλεση. Έως τώρα, από την εκπλειστηριαζόμενη περιουσία μιας πτωχευμένης επιχείρησης, προτεραιότητα στην ικανοποίηση απαιτήσεων είχαν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ακολούθως και εφόσον είχαν ικανοποιηθεί αυτοί, από το υπόλοιπο ικανοποιούνταν ο ενυπόθηκος δανειστής (κατά κανόνα τράπεζες) και το Δημόσιο. Στον νέο Κώδικα προβλέπεται το αντίθετο: ο πλειστηριασμός διαιρείται εξαρχής και προηγείται η τράπεζα, λαμβάνοντας το 65%, ενώ οι εργαζόμενοι, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μαζί λαμβάνουν το 25%, ενώ το 10% λαμβάνουν οι προμηθευτές. Δηλαδή, η τράπεζα που επένδυσε εν γνώσει του ρίσκου, αποζημιώνεται με τη μερίδα του λέοντος, έναντι των εργαζομένων που ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται, του Δημοσίου που έπρεπε να εισπράττει φόρους και των Ταμείων που έπρεπε να εισπράττουν εισφορές. Ο νομοθέτης, λοιπόν, διευκολύνει την τράπεζα να ελαχιστοποιεί το ρίσκο της, και ταυτόχρονα θεσπίζει ότι η εργασία εμπεριέχει ρίσκο και επισφάλεια, άρα και τιμωρία! Είναι εντυπωσιακό, επίσης, ότι ο νομοθέτης βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμη και τα συμφέροντα του κράτους και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης». Καταλήγοντας ο κ. Μαργέλης είπε ότι η αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έχει και άλλα τρωτά και μαχητά σημεία και η εναντίωση δικηγόρων και δικαστών δεν είναι συντεχνιασμός, είναι υπεράσπιση του δικαιικού πολιτισμού, της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Της Βίκυς Βετουλάκη - 

***   Λειτουργία νέου Κέντρου Διά Βίου Μάθησης 

Το πρώην Δημοτικό Σχολείο στον Αντικάλαμο επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για κτήριο με χώρους πιστοποιημένους για τη λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, δομή που ο Δήμος σκοπεύει να δημιουργηθεί εκεί άμεσα και να προστεθεί σε εκείνη που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Τέτοια κέντρα ο Δήμος σχεδιάζει να λειτουργήσουν, επίσης, στον Άρι, στη Θουρία και στ’ Αρφαρά μέσα στο 2015. Την προσεχή εβδομάδα, όπως ανέφερε ο κ. Νίκας, θα διοργανωθεί συνάντηση με τους αιρετούς της Σπερχογείας, του Ασπροχώματος και του Αντικαλάμου, τους εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής αυτής, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ως προς τα θεματικά αντικείμενα που απαντούν καλύτερα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως (ενδεικτικά) νέες καλλιέργειες, βελτίωση των υπαρχουσών καλλιεργειών, παράδοση και προβολή του τοπικού πολιτισμού κ.λπ. Στόχος είναι η υποστήριξη, η ψυχαγωγία και η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των κατοίκων των περιοχών στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας. Η υλοποίηση προγράμματος Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Καλαμάτας είναι επιτυχημένη, καθώς πέρυσι λειτούργησαν 33 τμήματα, με διάφορα θεματικά αντικείμενα. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 7, ως εξής: 1. Ιταλικά για τον τουρισμό. 2. Ισπανικά για τον τουρισμό. 3. Τουρκικά για τον τουρισμό. 4. Διαχείριση εργασιακού άγχους και εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. 5. Πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής. 6. Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή. 7. Αγγλικά για το χώρο εργασίας -

***  Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να σώσει άτομο που έγραφε στο Facebook ότι θα αυτοκτονήσει 

Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε χθες (28-11-2014), μέσω του CYBER ALERT, ότι ημεδαπός εκδήλωσε την πρόθεσή να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από την ενδελεχή διαδικτυακή και αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού και εντοπίστηκε γεωγραφικά η κατοικία του. Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν ανάλογη πρόθεση. Κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 1.098 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου. Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στον αριθμό: 210-6476959 Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID

***  Παρεμβάσεις… μέσω εφημερίδων

Σχολιάσαμε κατ’ επανάληψη στο «Θάρρος» την κακή κατάσταση, σε ορισμένα σημεία, που επικρατεί στον πεζόδρομο της Αριστομένους με τις πλάκες και προχθές συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας εδέησε να προβεί σε διορθωτική κίνηση. Δύσκολο πράγμα η καθημερινότητα. Όταν, μάλιστα, οι αρμόδιοι προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν διαβάζοντας τα σχόλια στον τοπικό Τύπο, τότε η κατάσταση γίνεται τραγέλαφος. Α.Π. - 

***  Ο Δήμος Καλαμάτας τύπωσε 45.000 card postal

Ομορφιές και αξιοθέατα της Καλαμάτας σε 45.000 card postal αποτύπωσε ο Δήμος, για την τουριστική προβολή της περιοχής. Η εκτύπωση των card postal κόστισε σχεδόν 1.500 ευρώ και ήδη πολλά έχουν διανεμηθεί στους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται από το εξωτερικό μέσω του αεροδρομίου, ιδίως τα στελέχη της Volkswagen που μεταβαίνουν στην Costa Navarino για την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου αυτοκινήτου της εταιρείας, αλλά και στους τουρίστες που έρχονται για λίγες ώρες με κρουαζιερόπλοια. Σημειώνεται ότι στις κάρτες υπάρχουν χρήσιμες τουριστικές διευθύνσεις και τηλέφωνα του Δήμου Καλαμάτας και πληροφορίες για την Καλαμάτα. Επίσης, είναι σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά. - 

*** Νέοι άνθρωποι που άφησαν για πάντα την Αθήνα και ήρθαν στη Μεσσηνία           
   
Τις ιστορίες νέων ανθρώπων που κατάφεραν να αποδράσουν από τις πόλεις της οικονομικής κρίσης και να κάνουν μία νέα αρχή στην ελληνική επαρχία παρουσιάσαν οι «360ο».
  Η Σοφία Παπαϊωάννου βρέθηκε στην Κορώνη, όπου συνάντησε μία παρέα νέων από διαφορετικά μέρη της Αθήνας που –ο καθένας για τους δικούς του λόγους- εγκαταστάθηκαν στην όμορφη κωμόπολη της Πελοποννήσου και δραστηριοποιήθηκαν επαγγελματικά, έπειτα από χρόνια δουλειάς στην πρωτεύουσα. Ένας άνοιξε παντοπωλείο, άλλος φούρνο, άλλος εργάζεται ως προγραμματιστής, όλοι τους όμως έχουν ένα κοινό σημείο: πάτησαν το κουμπί της επανεκκίνησης και κέρδισαν. Το ίδιο ακριβώς κατάφερε και ένα ζευγάρι που κατέφυγε στην Αυλίδα Ευβοίας. Σε μία έκταση 9 στρεμμάτων δημιούργησαν μία φάρμα με περισσότερα από 10 είδη ζώων και έχουν επιτύχει να είναι αυτάρκεις.
  Ακόμα, στην κάμερα της εκπομπής μιλάει μία ψυχολόγος που εργάζεται εξ αποστάσεως από το Πήλιο, ένας βιοκαλλιεργητής από την ίδια περιοχή, αλλά και νέοι που στράφηκαν στην παραγωγή μελιού στην Εύβοια. Και δεν είναι μόνο η επιτυχημένη νέα αρχή: όλοι τους συμφωνούν ότι το κόστος διαβίωσης έχει πλέον μειωθεί τουλάχιστον στο μισό και ότι έχουν ξαναβρεί ανθρώπινους ρυθμούς στην ζωή τους.   Δείτε εδώ όλη την εκπομπή

*** Ο  καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 30/11/2014 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα την πιθανή πρόκληση θολούρας στην ατμόσφαιρα.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το /kalamata.meteoclub.gr

***  Προβολή ντοκιμαντέρ στην ΕΡΑ Καλαμάτας          
           
Το ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρούδη «Ερείπια», που καταγράφει το χρονικό της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών την άνοιξη του 2012, με κύριο εμπνευστή τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, θα προβάλει η ΕΡΑ Καλαμάτας αύριο Κυριακή στις 7.30 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο.
Η ταινία παρακολουθεί δημοσιογραφικά την ιστορία ποινικοποίησης της ασθένειας του AIDS, δίνει το λόγο στις γυναίκες που φυλακίστηκαν λόγω της αρρώστιάς τους και αναδεικνύει το διαχρονικά εκφρασμένο φασισμό του κράτους και της μιντιακής εξουσίας.

***   Μουσική διαμαρτυρία χθες στον πεζόδρομο της Αριστομένους (φωτογραφίες)          
    
 
Σε μουσική διαμαρτυρία προέβησαν χθες βράδυ στον πεζόδρομο της Αριστομένους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. «Αγωνιζόμαστε», ανέφεραν, «για να έχουμε τα αυτονόητα για ένα Μουσικό Σχολείο (καθηγητές, μεταφορά, σίτιση).
Νοέμβρης μήνας και οι καθηγητές δεν έχουν έρθει. Και όλοι μπορούν να καταλάβουν πως δε γίνεται να υπάρχει Μουσικό Σχολείο χωρίς μουσικούς καθηγητές.
Το πρόβλημα της μεταφοράς στα Μουσικά Σχολεία είναι μεγάλο, καθώς τα σχολεία μας είναι διαδημοτικά (ένα Μουσικό Σχολείο σε κάθε νομό) και τα παιδιά που δε μένουν μέσα στην πόλη είναι πολύ δύσκολο να μετακινούνται.
Τα Μουσικά Σχολεία σχολάνε στις 3.30 μ.μ. Έτσι η σίτιση είναι απαραίτητη.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και με άλλους τρόπους μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματά μας». 

***  Εντυπώσεις και ουσία από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που συμμετείχε ομάδα από την Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
      
Την Καλαμάτα και την Ελλάδα εκπροσώπησε η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου, στο Σότσι της Ρωσίας, όπου διεξήχθη ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robotics Olympiad).
Η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου αποτελούνταν από τους μαθητές Αναστάσιο Καπετανάκη, Κωνσταντίνο Μακρή και Άγγελο Παλιάκο, καθώς και τον καθηγητή Πληροφορικής, π. Σωτήριο Μαστέα.
Η καλαματιανή ομάδα μετέβη στη Ρωσία, αφού διακρίθηκε και έλαβε τη 2η θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τον οποίο διοργάνωσε η WRO (World Robotics Olympiad) Hellas, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας στήριξε οικονομικά τη μετάβαση στο Σότσι της Ρωσίας των μελών της ομάδας Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, για συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό.
  ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ο καθηγητής Πληροφορικής, π. Σωτήριος Μαστέας, περιγράφει στο παρακάτω κείμενο τις εντυπώσεις από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στο Σότσι, όσον αφορά σε μια ομάδα που έχει διδαχθεί Πληροφορική μόνο στο Γυμνάσιο και στοιχεία Προγραμματισμού μόνο στη Γ΄ Γυμνασίου, ενώ είχε να ανταγωνισθεί στον εκ νέου προγραμματισμό του ρομπότ ομάδες από δεκάδες κράτη του κόσμου, όπου το μάθημα αυτό διδάσκεται από το Δημοτικό:
«Την 1η ημέρα, Παρασκευή 21/11, έγινε παρουσίαση – επίδειξη όλων των ρομπότ από 48 χώρες σε 50 πίστες, που είχαν ετοιμασθεί στο τεράστιο κλειστό Media Center του Σότσι.
Η ομάδα μας έκλεψε τις εντυπώσεις από πλευράς κατασκευής (χωρίς τη χρήση γραναζιών για ανύψωση αντικειμένων) και προγραμματισμού (αλλαγή ταχυτήτων ανάλογα με τη θέση αντικειμένων στην πίστα). Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολλοί Ασιάτες με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες μαζεύτηκαν γύρω από την πίστα μας και κατέγραφαν την επίδειξη του καλαματιανού ρομπότ.
Αναμφισβήτητα, ήταν μία από τις καλύτερες κατασκευές. Ήταν συγκινητικό να βλέπεις έμπειρες ομάδες από Κίνα και Καναδά με χειραψίες να συγχαίρουν τα παιδιά, αναγνωρίζοντας την έξυπνη κατασκευή και λειτουργία του ρομπότ.
Η Ρωσία, ως διοργανώτρια χώρα, αποφάσισε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα 10 προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα, δηλαδή να δώσει μια καινούργια άσκηση προγραμματισμού το πρωί της διοργάνωσης στους μαθητές κι όχι το προηγούμενο βράδυ στους προπονητές, για να την υλοποιήσουν οι μαθητές την επόμενη μέρα.
Αυτό ήταν καθοριστικό για την ομάδα μας, που είχε προπονηθεί – προετοιμασθεί σύμφωνα με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Δεν το κρύβουμε ότι αυτό λίγο μας απογοήτευσε. Στην ειδική συνάντηση προπονητών εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας που δεν ενημερωθήκαμε για την αλλαγή αυτή.
Παρόλα αυτά, τα παιδιά δεν κατέθεσαν τα όπλα και είχαν την καλύτερη βαθμολογία από τις ελληνικές ομάδες της κατηγορίας μας. Συγκινητική και αξιέπαινη ήταν η ενέργεια της ομάδας από τη Λάρισα, που ενώ ήταν κι αυτοί – θα λέγαμε – ανταγωνιστές μας, μας δάνεισαν το φορητό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, που ήταν πιο γρήγορος για τον προγραμματισμό, όπως και εξαρτήματα για τη βελτίωση του καλαματιανού ρομπότ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους ξεπεράσουμε βαθμολογικά.
Τα παιδιά έφυγαν από το Σότσι με πολλές εμπειρίες και έντονη συγκίνηση και φιλίες με τα παιδιά άλλων ομάδων, κυρίως ελληνικών και, πάνω απ’ όλα, με πείσμα για ρεβάνς, τώρα που γνωρίζουν καλύτερα τι απαιτείται στην πανελλήνια, όπως και στην παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής και συνειδητοποιώντας ότι δεν υστερούν σε ικανότητες από τους πρωταθλητές.
Θα θέλαμε με τη μέχρι στιγμής πείρα μας να ενεργήσουμε ως πολλαπλασιαστές και γι’ άλλα καλαματιανά σχολεία, ώστε του χρόνου να έχουμε μια δυνατότερη καλαματιανή παρουσία».
 
***  Καρουζέλ στην πλατεία           
           
Όλο και πιο πολύ «μυρίζει» Χριστούγεννα τις τελευταίες ημέρες, αν και προσωπικά ποτέ δε μου άρεσε που από το Νοέμβριο στολίζουμε και μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές
Μέσα στο κλίμα αυτό, λοιπόν, άρχισε χθες να στήνεται στη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας ένα γιορτινό καρουζέλ και οι μικροί μας φίλοι που το έβλεπαν το… «ζαχάρωναν».
Το επόμενο μήνα θα έχουμε, φυσικά, και την εγκατάσταση του παγοδρομίου.   Β.Β. 
 
***  Συνεχίζονται οι εγγραφές στο αλληλέγγυο σχολείο (αναλυτικό πρόγραμμα) 
Τη λειτουργία ενός απογευματινού αλληλέγγυου σχολείου ξεκινά την 1η Δεκέμβρη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση: «“Το Σχολείο Μας” στοχεύει στην κάλυψη τόσο μαθησιακών αναγκών των παιδιών όσο και αυτών που σχετίζονται με την υγιή συναισθηματική και ψυχική τους ανάπτυξη. Πλήθος εθελοντών εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που ξεπερνούν τους 90 ενώνουμε τις δυνάμεις και τις ιδέες μας και φτιάχνουμε ένα εργαστήρι συνεργατικής μάθησης, εξερεύνησης της γνώσης, δημιουργίας και φαντασίας. Δεδομένου ότι το πιο ασφαλές περιβάλλον για τη μάθηση είναι εκείνο στο οποίο τα παιδιά αναγνωρίζουν πως γονείς και δάσκαλοι δουλεύουν μαζί με αποδοχή και αλληλοεκτίμηση, θεωρούμε απαραίτητη τη στήριξη και συμμετοχή των γονιών στην προσπάθεια αυτή. Έτσι, ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες για επιμορφωτικά σεμινάρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δράσεις συλλογικής ευαισθητοποίησης, που θα εμπλέκουν όλους μας, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά και θα οργανώνονται σε συνεργατική βάση πάντα στο πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. “Το σχολείο μας” θα λειτουργεί καθημερινά από τις 17.00 έως τις 20.00 στο 5ο Δ.Σ. Καλαμάτας, Αρτέμιδος 82, και οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 28/11, ώρες 18.00-19.00 στον ίδιο χώρο. Δυνατότητα εγγραφής των παιδιών θα υπάρχει και την επόμενη εβδομάδα από τη Δευτέρα 1/12 έως και την Παρασκευή 5/12 και από τις 18.00-19.00, αλλά μόνο στα τμήματα που θα έχουν ακόμα θέσεις. Οι εγγραφές γίνονται με σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά και για να συμμετέχουν θα πρέπει απαραίτητα να έχουν κάνει εγγραφή πρώτα οι γονείς τους. Μπορούν να παρακολουθούν όσα τμήματα δηλώσουν, χωρίς περιορισμούς, αρκεί να υπάρχουν ακόμα θέσεις ελεύθερες. Πληροφορίες και στα τηλέφωνα: 6977210336, 6976390430, 6936470427. Τα μαθήματα/εργαστήρια του σχολείου είναι τα εξής: 1. Μελετώ τα μαθήματά μου 2. Μελέτη για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες 3. Μαθαίνω για τα δικαιώματά μου 4. Δημιουργώ 5. Ιταλική γλώσσα και πολιτισμός 6. Ασκήσεις λόγου 7. Καραγκιόζης-Φιγούρες-Παραστάσεις 8. Yoga για παιδιά 9. Χορός 10. Αθλητισμός και Παιχνίδια 11. Μελέτη Μαθηματικών με χρήση λογισμικών 12. Θεατρικό Παιχνίδι 13. Φιλαναγνωσία 14. Ψάχνω-Ανακαλύπτω-Δημιουργώ 15. Κατασκευές-Παραμύθι 16. Δημιουργική Γραφή 17. Δημιουργώ παιχνίδια στον υπολογιστή 18. Παίζω και τραγουδώ στ’ αγγλικά/γαλλικά 19. Παίζω δημιουργώντας παιχνίδια 20. Εναλλακτική μελέτη 21. Ανακατεύουμε τα υλικά μας 22. Λέμε παραμύθια και κάνουμε μουσικά παιχνίδια 23. Μουσικοκινητική έκφραση 24. Κατασκευές 25. Μάσα από το θεατρικό παιχνίδι μαθαίνω τις ανθρώπινες αξίες 26. Τραγουδάμε και χορεύουμε με τα όργανα που φτιάχνουμε 27. Σκάκι 28. Παραδοσιακός Χορός Περιμένουμε τα παιδιά της πόλης μας από 5 χρόνων έως 12 χρόνων να ζωντανέψουμε το δικό μας αλληλέγγυο σχολείο. Πάνω από 90 εκπαιδευτικοί και εθελοντές περιμένουν τα παιδιά της πόλης μας για να ανοίξει τις πόρτες του "Το σχολείο μας", μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας, και να συμμετέχουν σε 30 διαφορετικά τμήματα\δραστηριότητες». -
 
***  Δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα 2014, το ποσό για τον κάθε εργαζόμενο          
           
Το Δώρο Χριστουγέννων για το 2014 θα λάβουν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αφού για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους έχει καταργηθεί η χορήγηση του.
Το Δωρο είναι υποχρεωμένοι οι εργοδότες,βάση του νόμου, να το χορηγήσουν στους εργαζόμενους τους μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2014.
Συγκεκριμένα όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Χριστουγέννων για το 2014 όπου είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.
Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται στο ακέραιο εφ' όσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου
Όσοι από τους παραπάνω μισθωτούς τους δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται: α) Σαν Δώρο Χριστουγέννων, ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή (2) ημερομίσθια, ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε δεκαεννιά μέρες (19) χρονικό διάστημα διάρκειας της εργασιακής σχέσης και γ) Για χρονικό διάστημα μικρότερο του 19ημέρου ή του 8ημέρου, αντίστοιχα καταβάλλεται ανάλογο κλάσμα όπου υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων Δώρο Χριστουγέννων ανάλογο με το χρόνο που διάρκεσε η εργασιακή σχέση , δικαιούνται και οι μισθωτοί που έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους , πριν από τις παραπάνω γιορτές είτε γιατί απολύθηκαν από τον εργοδότη τους , είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς.
Χρόνος που συνυπολογίζεται στο Δώρο Χριστουγέννων
Συνυπολογίζεται ο χρόνος της υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.
Οι άδειες των σπουδαστών για συμμετοχή τους στις εξετάσεις.
Οι μισθωτοί που απουσίασαν λόγω ασθένειας δικαιούνται να υπολογίσουν ολόκληρο το χρόνο ασθένειάς τους αφαιρώντας μόνο τις ημέρες για τις οποίες έλαβαν επίδομα ασθένειας από το Ασφαλιστικό τους Ταμείο.
Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 50 μέρες και πήρε επίδομα ασθένειας από το Ασφαλιστικό του Ταμείο μόνο για 30 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 30 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 50.  Χρόνος που δεν συνυπολογίζεται στο Δώρο Χριστουγέννων
Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές.
Δεν λαμβάνεται υπ' όψιν για τον υπολογισμό δώρων εορτών το διάστημα της απουσίας των εργαζομένων για συνδικαλιστική δραστηριότητα , δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας.
Σχετικά με την απεργία η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης ,γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία, το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας.
Το δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται στους δικαιούχους εώς την 21η Δεκεμβρίου.
Νοείται βέβαια ότι δεν υπάρχει δέσμευση για τον εργοδότη να καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία ,
Το δώρα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων
Όπως και παραπάνω αναφέραμε τα δώρα εορτών υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο για το δώρο των Χριστουγέννων και την 15η ημέρα πριν το Πάσχα για το Δώρο του Πασχα.
Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τα δώρα εορτών υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.
Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο νοείται το σύνολο των τακτικών αποδοχών του μισθωτού.
Στην έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται:
α) Ο συμβατικός ή ο νόμιμος μηνιαίος μισθός ή ημερομίσθιο,
και β) Οποιαδήποτε άλλη παροχή σε χρήμα ή σε είδος (λ.χ. τροφή, κατοικία), εφ' όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα ή κατ' επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου.
Παράλληλα έχουν κριθεί (με διάφορες δικαστικές αποφάσεις), ότι αποτελούν τακτικές αποδοχές και οι εξής παροχές:
Το επίδομα αδείας.
Για να τον υπολογισμό στο δώρο της αναλογίας για το επίδομα αδείας θα πολλαπλασιασθεί το συνολικό ποσό του δώρου που δικαιούται ο μισθωτός επί τον συντελεστή 0,041666.
Η αμοιβή για εργασία την Κυριακή και σε εξαιρέσιμες γιορτές ή σε νυκτερινές ώρες, εφ' όσον η απασχόληση είναι τακτική και μόνιμη.
Η αξία του χορηγούμενου γάλατος ημερησίως.
Η πρόσθετη αμοιβή που δίνεται από τον εργοδότη οικειοθελώς για μεγαλύτερη παραγωγική απόδοση (πρίμ), όταν επαναλαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θεωρούνται τακτικές αποδοχές και δεν συμπεριλαμβάνονται το πρίμ παραγωγικότητας το οποίο χορηγείται με την προϋπόθεση της επίτευξης ορισμένου σκοπού και με την επιφύλαξη της περικοπής του οποτεδήποτε.
Τα φιλοδωρήματα που δίνονται στους μισθωτούς από τρίτους.
Τα οδοιπορικά έξοδα, όταν δεν εξαρτώνται από την πραγματοποίηση υπηρεσιακών μετακινήσεων, δεν υπόκεινται σε απόδοση λογαριασμού και δεν διακόπτονται κατά την διάρκεια ασθένειας ή άδειας.
Η αμοιβή της νόμιμης υπερωρίας ,εφ' όσον παρέχεται τακτικά. Η αμοιβή της υπερεργασίας, εφ' όσον η εργασία αυτή πραγματοποιείται τακτικά. Η αμοιβή από προμήθειες.
Το επίδομα μη απουσίας (τακτικότητας).
Το επίδομα κατοικίας.
Το επίδομα ισολογισμού, εφ' όσον καταβάλλεται τακτικά κάθε χρόνο. Ακολουθούν πίνακες για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων με τους αντίστοιχους συντελεστές ημερομισθίου - μισθού για να μπορείτε να υπολογίζετε το ποσό που θα λάβετε, ανάλογα με τη διάρκεια της σχέσης εργασίας που είχατε.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Μισθωτός του οποίου η σχέση εργασίας είχε διάρκεια 200 ημέρες, στο χρονικό διάστημα από 01-05-2006 έως 31-12-2006, το Δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξης: •    Εάν ο μισθωτός αμειβόταν με μισθό 1000 € μηνιαίως, το δώρο του θα ήταν: 1000 € χ 0,8421 (συντ. μισθού) = 842.1 χ 0.041666 (συντ. αδείας) = 35.08 € 842.1 + 35.08 = 877.18 € ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. •    Εάν ο μισθωτός αμειβόταν με ημερομίσθιο 30 € ημερησίως, το δώρο του θα ήταν : 30 χ 21,05 (συντ.ημερομ.) = 631.5 € χ 0.041666 (συντ.αδείας) = 26.31 € 631.5 + 26.31 = 657.8 € ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.  www.dikaiologitika.gr  ,.-
 
***  Νέες αποκαλύψεις από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη         
           
Αποκαλύψεις σχετικά με τα ευρήματα του Τύμβου Καστά της Αμφίπολης έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κ. Περιστέρη, κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.
Σε ό,τι αφορά τον σκελετό του νεκρού, όπως τόνισε η κα Περιστέρη, αυτός βρέθηκε διαταραγμένος από τυμβωρύχους, όπως άλλωστε και ο τάφος.
«Με τα χώματά του τον μεταφέραμε για να μη γίνει καμία ζημιά και για να αποκομίσουν όλη την εικόνα οι ανθρωπολόγοι που θα τον μελετήσουν» συμπλήρωσε η ανασκαφέας, ενώ δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα σχετική φωτογραφία.
Αναφορικά με την ηλικία και το φύλο του νεκρού, ξεκαθάρισε ότι θα τα αποσαφηνίσουν οι ανθρωπολόγοι. Σχετικά με παλαιότερη τοποθέτησή της, σύμφωνα με την οποία ο σκελετός ανήκει σε Μακεδόνα στρατηγό, απάντησε ότι «με ένα λιοντάρι στην κορυφή κι ένα τεράστιο μνημείο είπα ότι θα μπορούσε να είναι στρατηγός. Κανείς δεν έχει τη σιγουριά να πει οτιδήποτε».
Η κα Περιστέρη αποκάλυψε επίσης  ότι έχει βρεθεί μελαμβαφή κεραμική του 4ου αι. π.Χ. ,καθώς και νομίσματα με την απεικόνιση του Αλέξανδρου Γ’ που χρονολογούνται στον 2ο αι.π.Χ., περίοδο των τελευταίων Μακεδόνων βασιλέων.
Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, «διαθέτουμε τόσο υλικό κεραμεικής που δεν ξέρουμε ακόμη τι έχουμε».
«Σίγουρες οι καταστροφές και οι συλήσεις του τάφου»
Όπως αναφέρθηκε, ο χώρος λεηλατήθηκε πριν γίνει η επίχωση του η οποία πραγματοποιήθηκε σύγχρονα με τους τοίχους σφράγισης,  κι αυτό προσδιορίζεται χρονικά κατά την επιστημονική ομάδα στους ρωμαϊκούς χρόνους. «Σίγουρες είναι οι καταστροφές και οι συλήσεις του στους αρχαίους χρόνους καθώς επρόκειτο για ένα μεγαλεπίβολο και επισκέψιμο μνημείο», υπογράμμισε η κα Περιστέρη.
Από δοκάρι η καταστροφή του προσώπου της μιας Καρυάτιδας
Ακόμη υποστήριξε ότι το πρόσωπο της δεξιάς Καρυάτιδας δεν διασώζεται επειδή ένα δοκάρι που βρισκόταν μέσα στην επίχωση έπεσε, αφαιρώντας τα χαρακτηριστικά της γυναικείας μορφής.
Επιπροσθέτως, βρέθηκε αντίβαρο αλλά και πέδιλα έδρασης ρωμαϊκού γερανού, γεγονός που καταδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε το μηχάνημα από τους ρωμαίους για να αποξηλώσουν το μαρμάρινο υλικό, να το μεταφέρουν και να το επαναχρησιμοποιούν σε άλλα έργα. Βρέθηκαν μάλιστα και ίχνη ράμπας που  υποδηλώνουν χρήση του γερανού.
Οσο για το υλικό, φαίνεται ότι χρησιμοποιείται κατ' επανάληψη μέχρι τον 5ο-6ο αιώνα.
Τέλος, η αρχαιολόγος ρωτήθηκε και για το θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της ανασκαφής αλλά και για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.
Η κα Περιστέρη απάντησε ότι το κέρδος του μνημείου απ’ όλα αυτά ήταν ότι σώθηκε από τυχόν αρχαιοκάπηλους αφού η αρχαιοκαπηλία οργιάζει στην περιοχή.
«Οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να ήταν, όχι μόνο ο κ. Σαμαράς θα είχε ασχοληθεί. Βοήθησε στο να ληφθούν μέτρα ασφαλείας. Εχουμε φύλαξη με όπλα την νύχτα. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τόση ασφάλεια».
Σε διαφορετική περίπτωση όπως πρόσθεσε «πρώτα θα πήγαιναν οι αρχαιοκάπηλοι και μετά εμείς. Νομίζετε ότι φτάνουν λίγοι φύλακες αρχαιοτήτων;  Δεν θα μπορούσαμε  από την αστυνομία να έχουμε τόση προστασία».  www.kathimerini.gr  ,.-
 
*** Πυροβόλησε την γυναίκα του και μετά απόπειράθηκε να αυτοκτονήσει         
            
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ένας 50χρονος μπήκε σε ανθοπωλείο, οπλισμένος με καραμπίνα, και πυροβόλησε τη γυναίκα του - «Ταμπουρώθηκε» στο κατάστημα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί - Επενέβησαν τα ΕΚΑΜ, αυτοπυροβολήθηκε ο δράστης
 Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί σε ανθοπωλείο στην Τούμπα.
Ο άντρας που το πρωί μπήκε σε ανθοπωλείο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και πυροβόλησε δυο φορές τη σύζυγό του, αυτοπυροβολήθηκε με την καραμπίνα του, θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Τα μέχρι τώρα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Άντρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στο κατάστημα σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να βγει από το μαγαζί, αλλά εκείνος έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σοβαρά τραυματισμένος και μεταφέρεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο.
Το χρονικό της τραγωδίας
 Ο άνδρας που εισέβαλε μέσα στο ανθοπωλείο στην οδό Αμφιπόλεως στην Τούμπα λίγο μετά τις 8 το πρωί του Σαββάτου κρατώντας καραμπίνα και φορώντας κράνος πυροβόλησε δυο φορές στο πρόσωπο τη γυναίκα του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους κατοίκους των γύρω πολυκατοικιών να μη βγαίνουν στα μπαλκόνια τους.
Η Αστυνομία προσπαθούσε να πείσει τον δράστη να βγει από το ανθοπωλείο, μέχρι που εκείνος έστρεψε την καραμπίνα στον ευατό του και αυτοπυροβολήθηκε.
Η γυναίκα είναι η κόρη του ιδιοκτήτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου σε κρίσιμη κατάσταση, όπως μεταδίδει το seleo.gr.  Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Παπανικολάου η γυναίκα, που είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, φέρει τραύματα στο κεφάλι και στην αριστερή κλείδα, είναι διασωληνωμένη και μετά την επέμβαση στην οποία υποβάλλεται θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Δείτε βίντεο καθώς διαβάστε και περισσότερα στο www.protothema.gr 

***  Τι αλλαγές προτείνει στο Δημοτικό ο Ανδρέας Λοβέρδος          
           
«Ανοιχτά σχολεία», τα οποία θα δίνουν στους εκπαιδευτικούς την δυνατότητα να διαμορφώνουν σε ένα ποσοστό τη διδακτική ύλη, λιγότερη πληροφορία και μελέτη στο σχολείο, τσάντες που θα μένουν στην τάξη και απογεύματα ξεκούρασης, είναι οι βασικοί άξονες της πρότασης του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο δημοτικό, που παρουσιάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, σε συνεδρίαση του υπουργείου Παιδείας.
Η πρόταση του υπουργείου θα τεθεί σε διαβούλευση ώς τις 15 Ιανουαρίου, ώστε τα αποτελέσματα της να κατατεθούν στην συνέχεια στην Βουλή με την μορφή νομοσχεδίου για ψήφιση.
   «Η εικόνα ενός μικρού παιδιού που φεύγει για το σχολείο και γυρίζει από αυτό με μια βαριά τσάντα και έχει άλλη τόση δουλειά να κάνει στο σπίτι, πρέπει να περάσει στο παρελθόν» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Η επιβάρυνση των μαθητών με πολλά μαθήματα και η μεταφορά της δουλειάς και των εργασιών των μαθητών του Δημοτικού στο σπίτι θα κοπούν» ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας.
   Στην συνεδρίαση του ΕΣΥΠ συμμετείχαν εκπρόσωποι τω εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των κομμάτων, ενώ για τρίτη φορά στις τρεις συνεδριάσεις του Συμβουλίου ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που σήμερα ήταν ο εκπαιδευτικός Π. Χαραμής), αποχώρησε.
   Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας κατήγγειλε ότι έγινε η πρόταση οι μαθητές να προετοιμάζονται στο σχολείο, ώστε να έχουν το απόγευμα τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστούν, αλλά η πρόταση αυτή συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις από ορισμένα πρώην στελέχη του υπουργείου, τα οποία έχουν σχέση με μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα.
   Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σωτ. Γκλαβάς ανέφερε ότι το ελληνικό σχολείο υστερεί σε δεξιότητες και ικανότητες με βάση τους διεθνείς δείκτες, αλλά παραμένει ένα καλό σχολείο. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Γκλαβάς, το μάθημα με τον τρόπο που γίνεται δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών και δεν εντάσσονται επαρκώς στην εκπαιδευτική διαδικασία οι νέες τεχνολογίες. Επίσης, τόνισε ότι το σύστημα μάθησης στηρίζεται ακόμη και σήμερα στην αποστήθιση, ενώ «έχει πεθάνει» η δια ζώσης επιμόρφωση του εκπαιδευτικού.
   Συγκεκριμένα, η πρόταση του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε και θα τεθεί σε διαβούλευση αφορά: 
 • Την καθιέρωση σύγχρονων μεθόδων βιωματικής μάθησης και διαδραστικής διδασκαλίας, που προτρέπουν σε ενεργητική συμμετοχή (διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων, ερευνητική δράση, διδασκαλία σε ομάδες).
 • Τον εξορθολογισμό των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών.
 • Την εμπέδωση των διδακτικών αντικειμένων στο σχολείο και το συσχετισμό τους με την κοινωνική ζωή.
 • Την αναβάθμιση του ρόλου και του έργου των εκπαιδευτικών.
 • Την καλλιέργεια και την κατάκτηση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και τη δημιουργία των προϋποθέσεων της εθνικής κατάρτισης.
 • Την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, της κριτικής ικανότητας, της επεξεργασίας βιωμάτων, συναισθημάτων και αξιών και την αξιοποίησή τους στη διαχείριση προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων.
 • Τη δεξιότητα στις διαδικασίες επικοινωνίας, κοινωνικής αλληλεπίδρασης, διαχείρισης της καθημερινότητας και των προβλημάτων σε έναν διαρκώς εναλλασσόμενο κόσμο.
 • Την πιστοποίηση στην ξένη γλώσσα και στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο.
 • Την ενίσχυση της λειτουργικής και διοικητικής αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων.
 • Την έμφαση στο σχολικό αθλητισμό και τη φυσική αγωγή.
 • Τη σταδιακή γενίκευση του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), δημιουργώντας σχολεία ανοιχτά στην καινοτομία και την αυτενέργεια.
 • Τη δημιουργία των προϋποθέσεων της κατανόησης του φαινομένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι προτείνεται τους επόμενους μήνες για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της χώρας να γίνει: 
 • Αξιολόγηση των πρόσφατων Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών κατά την εφαρμογή τους στην εκπαιδευτική πράξη και αναμόρφωσή τους με βάση τα πορίσματα της αξιολογικής διαδικασίας. Η αξιολόγηση με τη συμμετοχή επιστημόνων, σχολικών συμβούλων και εκπαιδευτικών θα οδηγήσει σε νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και νέα σχολικά εγχειρίδια.
 • Εξορθολογισμός και αναδιάταξη της διδακτέας ύλης και του περιεχομένου σπουδών. Η επικέντρωση της ύλης πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένα κεφάλαια με κριτήριο τη σπουδαιότητά τους και με σεβασμό στην ηλικία και στις εκπαιδευτικές ανάγκες του παιδιού, να βοηθήσει στην εμβάθυνση στη γνώση μειώνοντας ταυτόχρονα την ύλη και να επιτρέπει την εμπέδωση στο διατιθέμενο διδακτικό χρόνο. Η αναδιάταξη της ύλης ορίζεται από την ανάγκη μεταφοράς δύσκολων διδακτικών αντικειμένων από μικρότερες σε μεγαλύτερες τάξεις.
 • Εμπέδωση και εμβάθυνση της ύλης στο σχολείο. Να διασφαλιστεί ο αναγκαίος διδακτικός χρόνος για την εμπέδωση της ύλης στο σχολείο στα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών, της φυσικής, της γεωγραφίας και της ιστορίας. Οι εργασίες που ανατίθενται στους μαθητές πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο και μόνο στα βασικά μαθήματα. Στόχος να ολοκληρώνονται στο σχολείο όλες οι μαθησιακές διαδικασίες, ώστε να απαλλάσσονται οι μαθητές και οι γονείς από την «κατ' οίκον» διδασκαλία.
 • Δυνατότητα μερικής διαμόρφωσης των προγραμμάτων από τη σχολική μονάδα, με βάση τις ανάγκες, τις δυνατότητες, τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε σχολείου (Ειδικής Αγωγής, Νησιωτικά, Ορεινά). Τις ώρες που είναι αναγκαίες, το εύρος ή τη δυσκολία των προγραμμάτων σπουδών, θα τις καθορίζει η κάθε σχολική μονάδα σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο, με βάση τις ιδιαιτερότητες που έχει, όπως η σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού (Ρομά, παιδιά μεταναστών, παιδιά από οικογένειες ανέργων ή με χαμηλά εισοδήματα). Προγράμματα ανοικτά και ευέλικτα στις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας θα επιτρέπουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να εξειδικεύουν τη διαδικασία μάθησης και θα γεφυρώνουν τον ακαδημαϊκό λόγο των σχολικών εγχειριδίων με την εμπειρική - βιωματική γνώση των μαθητών.
 • Αξιοποίηση της Ευέλικτης Ζώνης - Βιωματικών δραστηριοτήτων. Η ζώνη αυτή πρέπει να εμπλουτιστεί πέρα από την υποχρεωτική διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων και να γίνει ζώνη δημιουργίας, καινοτομίας, υποστήριξης της κοινωνικό - συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών, με ενδεικτικά θέματα: δράσεις προσωπικής/διαπροσωπικής ανάπτυξης, πολιτιστικών και αθλητικών δημιουργικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικών παρεμβάσεων για την αειφορία, διαπολιτισμικής επικοινωνίας, σύνδεσης του σχολείου με την οικογένεια και την τοπική κοινωνία, ανάδειξης της τοπικής ιστορίας - πολιτισμού - οικονομίας, προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενάντια στο ρατσισμό, το χουλιγκανισμό και τη βία, την παχυσαρκία, το σχολικό εκφοβισμό (σύνδεση δηλαδή με τις δράσεις του κοινωνικού σχολείου).
 • Επέκταση του Νέου Σχολείου με τη γενίκευση του προτύπου των ολοήμερων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και τη δημιουργία ενός σχολείου όχι μόνο γνώσεων, αλλά και δεξιοτήτων.
 • Αλλαγή στο πρότυπο διοίκησης τόσο της σχολικής μονάδας όσο και γενικότερα σε επίπεδο Περιφέρειας και Διεύθυνσης. Ενίσχυση της αυτονομίας, του σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα, του προγραμματισμού, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και της λογοδοσίας. Ισχυροποίηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων με αποκέντρωση, «καθετοποίηση», και αντιστοίχιση υπηρεσιών με κέντρο διαχείρισης προσωπικού την Περιφέρεια Εκπαίδευσης.
 • Επιμόρφωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτικών στις πρακτικές που συνοδεύουν τα νέα προγράμματα σπουδών. Σήμερα απαιτείται ένα σύστημα επιμόρφωσης που να αντιμετωπίζει τον εκπαιδευτικό ως φορέα και συνδιαμορφωτή της όποιας αλλαγής, με διαρκή υποστήριξη στο έργο του και στην αλλαγή των αντιλήψεων σχετικά με την εκπαιδευτική πρακτική. Η επιμόρφωση πρέπει να είναι:
 1. Ενδοσχολική, ώστε να πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες και να λαμβάνει υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε σχολικής κοινότητας με αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
 2. Διασχολική, με τη συνεργασία σχολείων.
 3. Περιοδική (μικρής, μεσαίας και μεγαλύτερης διάρκειας) από φορείς της εκπαίδευσης. 
 • Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον περιορισμό της Σχολικής Διαρροής (Early School Leaving) στην οποία δίνει έμφαση η Ε. Ε. Αφορά πρώτιστα το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, γιατί εκεί τίθενται οι βάσεις ένταξης στη σχολική εκπαίδευση. Βασίζεται σε δύο άξονες:
 α. Άμεση παρέμβαση με υποστηρικτικές πολιτικές στις ευπαθείς ομάδες
 
 β. Μετασχηματισμός προγραμμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες - δεξιότητες των παιδιών, ώστε να μην αποθαρρύνονται από τις δυσκολίες σκληρών προγραμμάτων σπουδών και εγκαταλείπουν το σχολείο. 
 • Πρωταγωνιστικός ρόλος πρέπει να δοθεί στον μαχόμενο εκπαιδευτικό με ελευθερία για καινοτόμες δράσεις και αυτενέργεια. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σεβόμενος ένα πλαίσιο αρχών που ορίζουν τα νομοθετικά κείμενα, με ευαισθησία απέναντι στα κοινωνικά και πολιτισμικά αιτήματα, όσο και στις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της μαθητικής ομάδας στην οποία απευθύνεται ο εκπαιδευτικός, με άλλα λόγια, πρέπει να ορίζει το τι (περιεχόμενο) και το πώς (τη μέθοδο) της εκπαιδευτικής πράξης.
 • Έμφαση στην αλλαγή νοοτροπίας στην αξιολόγηση των μαθητών. Η επίδοση των μαθητών πρέπει να εκτιμάται με βάση τα κριτήρια που προκύπτουν από τους σκοπούς της εκπαίδευσης και όχι από τη σύγκριση με τους συμμαθητές τους. Δεν αξιολογείται μόνο η επίδοση αλλά και η πρόοδος σε σχέση με πρότερες επιδόσεις, δηλαδή η εξέλιξη του ίδιου του παιδιού, η οποία και τελικά να βαθμολογείται. Να λαμβάνεται υπόψη ο ατομικός τρόπος μάθησης, το στάδιο της γλωσσικής ανάπτυξης, οι ευκαιρίες που του παρέχονται από το οικογενειακό του περιβάλλον.
 • Μείωση της γραφειοκρατίας που δυσχεραίνει το έργο των εκπαιδευτικών.
 • Ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία. Το σχολείο να είναι σημείο συνάντησης όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία μάθησης και ο χώρος όπου μπορεί να αξιοποιηθούν με σταθερή και δομημένη συνεργασία οι κοινωνικοί εταίροι, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι γονείς και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.
 • Εναρμόνιση της νομοθεσίας με τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.
 • Καθιέρωση κανονισμού λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή των μαθητών. Συμμετέχοντας τα παιδιά στην εσωτερική οργάνωση της σχολικής ζωής εφαρμόζουν στην πράξη το μάθημα της Κοινωνικής Αγωγής. Το σχολείο που είναι μικρογραφία της κοινωνίας, οφείλει να εκπαιδεύει και να διαπαιδαγωγεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις ανάγκες της δημοκρατικής κοινωνίας: προϋποθέτει κανόνες, όρια, κατανομή ρόλων και ευθυνών, ιεραρχική διάρθρωση της ομάδας. Η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας για την αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι ο μόνος δρόμος για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας. Το προσκλητήριο είναι προς όλους για να προετοιμάσουμε όλοι μαζί, με πνεύμα συναίνεσης και σύνθεση απόψεων, το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας.   Newsroom ΔΟΛ

***


***   Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Για  την Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο  29-11-2014  :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  ΞΑΝΘΗ  2-0  .- ^
Α.ΕΛ  ΚΑΛΟΝΗ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-0  .- ^
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-0  .- ^

***  Τοπικό ερασιτεχνικό ΕΠΣ Μεσσηνίας
Ά΄  Τοπικό  Σάββατο 29-11-2014  :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών  4-0 .-
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  0-3 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  2-1 .- ^

*** Α1 Τοπικό  ΕΠΣΑΜ  Σάββατο  29-11-2014  :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - Α.Ο ΦΑΡΑΙ   1-1 .- ^
Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-3 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Γ.Σ. 1-0 .- ^

*** Β΄ Κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Σάββατο  29-11-2014 :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου -Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  1-1  .- ^
Α.Ο ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης - ΑΕΚ Καλαμάτας     -
 ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας -Α.Ε.ΑΙΘΑΙΑΣ  0-1 .- ^

 Α.Σ.ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Καλαμάτας  4-1 .- ^
Α.Ε .ΑΒΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης   -
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΣΟΣ Μεσσήνης - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  1-2  .- ^
ΘΥΕΛΛΑ  Χαροκοπιού - ΔΟΞΑ  Καλαμάτας   3-0 .- ^

*** Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας
Σάββατο  29-11-2014 :
ΑΧΙΛΕΑΣ Αβραμιού - Α.Ο.ΧΑΤΖΗ  3-0  α.α. .-^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΝΕΣΤΩΡΑΣ  Πύλου  4-0 .- ^

Α.Ο.ΔΙΟΔΙΩΝ -ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας   5-1 .- ^

Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ  - Α.Ο ΕΡΜΗΣ  Καλαμάτας   3-0 .- ^
Κυριακή  30-11-2014  :
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας -ΑΠ.Σ. ΑΡΙΣ  1-0 .- ^

*** Συνοπτικά τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία12η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11/2014
Καλλονή - Πλατανιάς 0-0
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 0-0
Ατρόμητος - Ξάνθη 2-0
Τα  γκολ  : (14', 50' Ουμπίδες)

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11/2014
Live Κέρκυρα - ΟΣΦΠ (0-1), δράση σε Τούμπα, Λεωφόρο... 
Κέρκυρα - Ολυμπιακός    , (0-1) .-  Τα  γκολ ( 19΄ Φουστέρ ,
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 
Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 
ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 
Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 
Παναθηναϊκός - Βέροια 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 22
2. Ολυμπιακός 20
3. Καλλονή 19 -10αγ.
4. Βέροια 17
. Ατρόμητος 17
5. Παναθηναϊκός 16
6. Αστέρας Τρίπολης 14
8. Παναιτωλικός 14 -10αγ.
9. ΠΑΣ Γιάννινα 13
10. Ξάνθη 12
11. Πλατανιάς Χανίων 12 -10αγ.
12. Κέρκυρα 11
13. ΟΦΗ 10
14. Πανιώνιος 8
15. Λεβαδειακός 8 -10αγ.
16. Πανθρακικός 6
. Εργοτέλης 6
18. Νίκη Βόλου 4

***  Σε αγώνες της 8ης αγωνιστικής (29/11-01/12/2014) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Livescore ΚΑΟΔ - Ολυμπιακός (17:00), εύκολα η ΑΕΚ τον Κολοσσό
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
8η Αγωνιστική (29/11-01/12/2014)

Σάββατο

ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός 69-59
Πανιώνιος-Άρης 71-65
ΑΓΟ Ρεθύμνου-Απόλλων Πατρών 88-81
Τρίκαλα-ΑΕ Νέας Κηφισιάς 89-96
Κυριακή
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου 96-73
Διαιτητές: Φούφης-Σώμος-Διαμαντής (Βιδάλης)
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ντελινινκάιτις 11 (1), Σάκοτα 24 (4), Κασελάκης 3, Πολυτάρχου 2, Καμπερίδης, Ουίλιαμσον 7, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 17, Μπούτρης, Μιλόσεβιτς 4, Ίνγκλις 28 (4), Νίκολιτς.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Αρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 2, Καρίμ 8 (2), Τζέιμς 23 (2), Σμιθ 9, Στεφανίδης, Λίντεν, Τσάμης 14 (3), Χάγκινς 3, Μπουλτζάν 14

 ΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιακός
Γκόντας-Γκούμας-Συμεωνίδης (Τσανίδης)

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

  Κόροιβος Αμαλιάδας-Παναθηναϊκός
Αναστόπουλος-Μπήτης-Καλδίρης (Σπυρίδωνος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 13 7
ΑΕ Νέας Κηφισιάς 13 8
Ρέθυμνο 13 8
Παναθηναϊκός 12 6
ΑΕΚ 12 8
Άρης 11 7
Απόλλων Πατρών 11 8
ΠΑΟΚ 11 6
Κολοσσός Ρόδου 11 8
Κόροιβος Αμαλιάδας 10 7
Πανελευσινιακός 10 8
Τρίκαλα 10 8
Πανιώνιος 10 8
ΚΑΟ Δράμας 9 7

***  Κάθε χωριό και ομάδα... χόκεϊ στην Αργολίδα 

Η Στέρνα Αργολίδας είναι οικισμός σε υψόμετρο 180 μ. κοντά στο χωριό Λυρκεία και στην απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 182 κατοίκους. Βέβαια, παρότι μικρός οικισμός είχε και ομάδα χόκεϊ επί χόρτου! Γιατί όχι, αν κρίνουμε ότι (αυτό λένε τοπικοί παράγοντες και γονείς) η Αργολίδα είναι...«χοκεομάνα», όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο δημοσιογράφος του argolida.gr κ. Γιώργος Νικολόπουλος. Βεβαίως, μπορεί τα τεκταινόμενα με τα πρωταθλήματα χόκεϊ στα οποία μετέχουν οι μαθητές του Αργους και της ευρύτερης περιοχής να δίνουν λαβή για σκωπτικά σχόλια, όμως πίσω από την πληθώρα αθλητικών σωματείων σε... παράξενα (για την Ελλάδα) αθλήματα, κρύβεται η επιχείρηση που έχουν στήσει κάποιοι με στόχο να πριμοδοτούνται οι «πρωταθλητές» μαθητές με επιπλέον μόρια στις εξετάσεις. Και να βελτιώνουν τη σχολή στην οποία εισάγονται τελικά. Ειδικότερα, «με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Ποια είναι η επίσημη δικαιολογία για την ανάκληση; Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που εκλέγεται βουλευτής με τη Ν.Δ. στον νομό Αργολίδας, επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός σωματείων. Για τη σύσταση μιας ομοσπονδίας απαιτούνται 20 σωματεία, εκ των οποίων πρέπει να είναι ενεργά τουλάχιστον τα 15. Ακριβώς όπως συνέβη και με άλλες ομοσπονδίες, για τις οποίες υπάρχει η... σφραγίδα τους και κάποιοι επιτήδειοι που διεκδικούσαν και έπαιρναν τις κρατικές επιχορηγήσεις. Βέβαια, για την κατάργηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ ο μικρός αριθμός ενεργών σωματείων μάλλον είναι απλώς η επίσημη δικαιολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Ανδριανός αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των αρμόδιων αρχών επί των καταγγελιών για πρωταθλήματα - «μαϊμού». Ενδεικτικά, στο Πρωτάθλημα Εφήβων για την περίοδο 2009-2010 από το Αργος είχαν δηλωθεί 12 ομάδες χόκεϊ. Από το 2010 έχει να ενημερωθεί και η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ. Ομως, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Νικολόπουλου αλλά και εκπαιδευτικών που μίλησαν χθες στην «Κ», επιβεβαιώνεται ότι πολλές τουλάχιστον από τις ομάδες αυτές ήταν ανύπαρκτες, και υπήρχαν μόνο στα... χαρτιά και κανείς μαθητής δεν μετείχε. Αντίθετα, ως φαίνεται κάποιοι στο Αργος (αλλά και την Αττική), αξιοποιώντας τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας Χόκεϊ, υποστήριζαν ότι διοργάνωναν «πρωταθλήματα» διαφόρων κατηγοριών αθλητών (εφήβων, κορασίδων κ.ά.). Οι «πρωταθλητές» μαθητές όταν έφθασαν στην Γ΄ Λυκείου, και κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης, ακριβώς λόγω της επίδοσής τους στο...χόκεϊ μοριοδοτούνταν επιπλέον στις πανελλαδικές εξετάσεις, και βελτίωναν την τελική τους κατάταξη στον πίνακα των υποψηφίων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εγγραφή στα εν λόγω σωματεία κόστιζε περί τα 800 ευρώ. Για τους λόγους αυτούς φέρεται να κατήργησε την ελληνική ομοσπονδία Χόκεϊ ο κ. Ανδριανός, την ίδια στιγμή που οι σχετικές καταγγελίες είχαν φθάσει και στα αυτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, κυβερνητική πηγή ανέφερε χθες στην «Κ» ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής διέταξε έρευνα, ενώ η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Κάποιοι κερδίζουν με παράνομα μέσα και παίζοντας με τα όνειρα των παιδιών. Οι γονείς, όμως, πόσο ικανοποιημένοι είναι καθώς τα όνειρα των παιδιών τους έγιναν πράξη με απάτη; www.kathimerini.gr  ,. - 

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3883    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2226     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 225   video.- 
Σύνολον                                                      8331    βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2628  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289  
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    706.–
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   271 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 398/194/8 , 258/11 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
 ~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .- 
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 15  και  16 Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/15-16-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  15  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/15-2014.html  ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης Κυριακή  16  Νοεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/16-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html , .-
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,  
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-    
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-  
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-     
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-  
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-     
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~ ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  , Τετάρτη  19 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Νοεμβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/20-2014.html .-
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Παρασκευή  21  Νοεμβρίου   2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης  Σάββατο  22  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/22-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22 και  23  Νοεμβρίου  2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/22-23-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 23 Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/23-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος  Δευτέρα  24  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/24-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  25  Νοεμβρίου  2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/25-2014.html ,.-
~Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Νοεμβρίου  2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/26-2014.html
~΄Αρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Νοεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/27-2014.html .-
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου