ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης

Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 
Πέμπτη   08  Νοεμβρίου   2012 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα ,
Το  ποντοκάκι  κοντά  στην ενημέρωση !
*** Δικηγορικός Σύλλογος: "Εύγε στους δικαστές μας!"  :
Image
* Αντισυνταγματική έκρινε, με χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειάς του, ο Άρειος Πάγος, την περικοπή των μισθών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, που υπογράφει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαργέλης: «Ως γνωστόν, οι κ.κ. δικαστές και εισαγγελείς, εδώ και καιρό, ουσιαστικά “απεργούν”, επειδή δε δέχονται περαιτέρω μείωση (η οποία είναι πράγματι μεγάλη) των αποδοχών τους. Το εισόδημά τους έχει μειωθεί ήδη, όπως ακριβώς όμως ισχύει για όσους πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πριν από λίγο καιρό, όμως, οι δικαστές έκριναν ότι συνάδουν με τις αρχές του δικαίου οι περικοπές όλων των μισθών και των συντάξεων των υπολοίπων Ελλήνων.
Έκριναν, οι δικαστές, συνταγματικούς τους όρους του Μνημονίου (επί της αιτήσεως αναιρέσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και άλλων φορέων), που αφορούσε αφενός μεν την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών και αποδοχών, αφετέρου δε τη θέσπιση ποσοστού μείωσης των επιδομάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και ενιαίων επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και αδείας για όλους τους άνω των 60 ετών συνταξιούχους.
Έκριναν, συνταγματικά τα μέτρα, που κατέστρεψαν ουσιαστικά τις ζωές των συμπολιτών μας, που γκρέμισαν τα όνειρά τους και που μας έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα νευρικής κατάθλιψης.
Οι δικαστές δεν έχουν ζήσει ακόμη το μεγαλείο του μνημονίου, το οποίο οι ίδιοι έκριναν συνταγματικό.
Από ό,τι φαίνεται, είναι εύκολο να αποφασίζεις ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές των μισθών των άλλων, ενώ όταν αποφασίζεις για τους δικούς σου μισθούς, αυτές οι περικοπές να κρίνονται ως αντισυνταγματικές».


***  Η απάντηση των αιρετών για τις μειώσεις  :       
 Image
* Κόψτε χρήματα από πολίτες και όχι από τους μισθούς μας! Ενώ η Βουλή κλήθηκε να ψηφίσει χθες τα μέτρα που προβλέπουν μεικτές αποδοχές 510 ευρώ το μήνα για τους νέους και καμία αύξηση για τα επόμενα χρόνια, με ανακοινώσεις τους τα συνδικαλιστικά όργανα των Δήμων και Περιφερειών της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση για μείωση των αποδοχών τους, προτείνουν αντί γι’ αυτό να μειωθεί το ποσό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που παίρνουν για να λειτουργήσουν τις διάφορες υπηρεσίες τους.
Προτείνουν, δηλαδή, να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ΚΑΠ, προκειμένου να μην περικοπούν οι αποζημιώσεις των αιρετών και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων, τη στιγμή που οι ΚΑΠ, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτούς, αποτελούν ζωτικούς πόρους για την αυτοδιοίκηση και διατίθενται στις κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ!
Ας δούμε, όμως, πώς έχουν τα πράγματα. Όπως είναι γνωστό, μέχρι σήμερα βασική «δεξαμενή» για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων και τα λειτουργικά έξοδα Δήμων και Περιφερειών είναι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), οι οποίοι λόγω των μνημονίων μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να αντιδρούν έντονα. Και επ’ αυτού δεν έχουν άδικο.
Οι μεν πρώτοι, διότι έτσι θα βάλουν λουκέτο στους Δήμους και στις κοινωνικές δομές τους, που σε πολλές περιπτώσεις θα επιβαρύνουν την τσέπη των πολιτών, οι δε άλλοι διότι η ανάπτυξη θα είναι... όνειρο θερινής νυκτός.
Όλα αυτά μέχρι σήμερα. Διότι από τούδε και στο εξής, σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση στην aftodioikisi.gr, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, με κοινή δήλωση των οργάνων τους, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, ξεχνώντας την επιβάρυνση του πολίτη και τη στασιμότητα σε έργα ανάπτυξης που επιφέρουν οι μειωμένοι ΚΑΠ, ζητούν από την κυβέρνηση να παρακρατηθεί η εξοικονόμηση πόρων που θα γίνει από τη μείωση των αντιμισθιών τους από τους ήδη μειωμένους ΚΑΠ.
Μάλιστα, όπως σημειώνουν ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, στην κοινή τους δήλωση, και με αφορμή τη νέα μείωση στους μετακλητούς υπαλλήλους σε Δήμους και Περιφέρειες, «οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και όχι την εξοικονόμηση πόρων (σ.σ. υπολογίζονται στα 5 εκατ. ευρώ). Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, οι λογικές αυτές μας βρίσκουν τελείως αντίθετους».
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως δεν πάει καιρός που ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαμαρτυρήθηκε έντονα, με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, για την επιπλέον επιβάρυνση των Δήμων και με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων ΚΕΠ, τονίζοντάς του πως «σε μια χρονική στιγμή που πολλοί Δήμοι εναγωνίως προσπαθούν να καλύψουν τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές τους δαπάνες, παρόμοιες ενέργειες έρχονται να επιβαρύνουν επιπλέον οικονομικά τους Δήμους που ήδη βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο». Όπως, επίσης, δεν πάει καιρός και από την ενημερωτική καμπάνια της ΚΕΔΕ για τον κίνδυνο λουκέτου στις κοινωνικές δομές εξαιτίας των μειωμένων ΚΑΠ.
Να σημειωθεί πως ήδη ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Αττικής, έχει στείλει ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως με το μεσοπρόθεσμο και τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για τους αιρετούς και το προσωπικό, πέραν του ότι απέχει παρασάγγας από ό,τι τους έλεγε προεκλογικά, θέλει να επιστρέψει την Αυτοδιοίκηση στο παρελθόν και στους διορισμένους περιφερειάρχες.
Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ
Η προβλεπόμενη εξοικονόμηση πόρων από όλες τις μειώσεις και περικοπές στις αντιμισθίες των αιρετών (περιφερειαρχών, δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, προέδρων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων και Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης) και την κατάργηση των μετακλητών υπαλλήλων είναι περίπου 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Η ΕΝΠΕ και η ΚΕΔΕ αντιπροτείνουν την αφαίρεση του ισόποσου από τους ΚΑΠ του εκάστοτε έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να συνεχίσουν εύρυθμα τη λειτουργία τους.
Η Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει όσο κανένας άλλος φορέας της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και όχι την εξοικονόμηση πόρων. Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, οι λογικές αυτές μας βρίσκουν τελείως αντίθετους. 
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης


 ***  Δευτέρα ή Τρίτη στην κυκλοφορία ο κόμβος αεροδρομίου   :       * 
       
Image
* «ΜΠΗΧΤΕΣ» ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  Τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η δυτική απόληξη του νέου εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Τρίπολης με τον κόμβο του αεροδρομίου Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και τον προϊστάμενο της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου, Ι. Καρνέση, κατά την παρουσία τους στην περιοχή.
Αναπόφευκτα, τέθηκε και το θέμα του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα, με τον κ. Τατούλη να αναφέρεται στη συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να εγκρίνει την εργολαβία παράκαμψης της γέφυρας Τ4. Όσον αφορά στον περιμετρικό, εξέφρασε την άποψη ότι η εργολαβία θα ολοκληρωθεί, όταν ολοκληρωθεί και το τελευταίο μέτρο του.
Ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει πειστική απάντηση στο ερώτημα που του θέσαμε ως προς το τι μπορεί να συμβεί αν «παγώσουν» οι εργασίες, απλώς επανέλαβε την απάντηση που είχε δώσει νωρίτερα.
Πήρε, επίσης, θέση για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, προφανώς με το βλέμμα στραμμένο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αφού σχολίασε: «Η υπόθεση διάσωσης της χώρας δεν είναι υπόθεση μόνο των θεσμικών φορέων, των πολιτικών ηγεσιών, αλλά και της Δικαιοσύνης».           
Δευτέρα η παράδοση στην κυκλοφορία
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Καρνέσης ανέφερε πως το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παρέδωσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τμήμα από τον κόμβο Θουρίας έως τον ισόπεδο κόμβο με την εθνική οδό Καλαμάτας – Μεσσήνης, μήκους 2,8 χλμ., που κατασκευάστηκε μέσω της σύμβασης παραχώρησης. Το τμήμα του κλάδου που παραδόθηκε στην Περιφέρεια έχει μήκος 1,3 χλμ. και αποτελεί αστική αρτηρία για τη σύνδεση του κόμβου με την εθνική προς Μεσσήνη. Για το τμήμα αυτό ο παραχωρησιούχος θα κρατήσει την εγγύηση του έργου για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ η Περιφέρεια θα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του.
Θα δοθεί στην κυκλοφορία δύο ημέρες μετά τη σύνδεση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με εκείνο της ΔΕΗ, κάτι που προβλέπεται να γίνει την Παρασκευή, οπότε η παράδοση στην κυκλοφορία θα γίνει Δευτέρα με Τρίτη.
Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή μια προσπάθεια έφθασε στο τέλος της και παραδίδεται ένα σημαντικό κομμάτι, ενώ πρόσθεσε ότι η παρέμβαση στον κόμβο του αεροδρομίου, αλλά και εκείνη στον κόμβο Μεσσήνης, συγκαταλέγεται στις προσπάθειες για ένα άρτιο οδικό δίκτυο, «που θα ενώνει τις δυνάμεις μας με τις πραγματικές δυνάμεις της οικονομίας και ιδιαίτερα με το αεροδρόμιο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως δικαιούχος του νέου εθνικού δρόμου, θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για μια σημαντική χρήση των οδικών αξόνων, στην προσπάθεια που κάνουμε να μπορέσουν οι υποδομές μας να αποτελέσουν το Α και το Ω της αναπτυξιακής μας πολιτικής.
Σήμερα (χθες) συζητείται στο Ελεγκτικό Συνέδριο το ζήτημα με το δρόμο Παραδείσια – Τσακώνα και είμαστε σίγουροι ότι η θετικότητα στην εξέλιξη αυτού του θέματος θα συντομεύσει τη διαδικασία παράδοσης και αυτού του δρόμου, που τόσο πολύ περιμένουν οι πολίτες της Μεσσηνίας και όλη η Περιφέρεια, για να λειτουργήσουμε στο νέο πλαίσιο και στις νέες αρχές».
Περιμετρικός
Απαντώντας σε ερωτήσεις ως προς τον περιμετρικό, ανέφερε: «Η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθεί και ο περιμετρικός της Καλαμάτας, έτσι όπως προβλέπεται από την παραχώρηση. Αυτό είναι συμφωνημένο, αυτό υπάρχει στους κανόνες της παραχώρησης που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση από οποιονδήποτε, είτε είναι επιφυλακτικός είτε έχει μια εντελώς διαφορετική λογική. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διατυπώσει ξεκάθαρα τη δική της θέση και άποψη σε όλες τις κατευθύνσεις και με αυτή συνηγορούν τόσο ο παραχωρησιούχος όσο και η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΟΜΕΔΙ».
Όταν του τέθηκε από το «Θ» το ερώτημα περί «παγώματος» των έργων λόγω της οικονομικής συγκυρίας, απάντησε πως «τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα των απαλλοτριώσεων οφείλονται στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Εκείνο που θέλουμε να πούμε ξεκάθαρα, είναι ότι η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί όταν κατασκευαστεί και το τελευταίο μέτρο του περιμετρικού, έτσι όπως προβλέπεται από τους κανόνες, τις αρχές και τις δεσμεύσεις της παραχώρησης».
Σε άλλο ερώτημα σχετικά με την παρακατάθεση χρημάτων για τις αποζημιώσεις, ο κ. Καρνέσης εξέφρασε την άποψη ότι «το υπουργείο έχει παρακαταθέσει όλες τις αποζημιώσεις με βάση τις υφιστάμενες δικαστικές αποφάσεις. Όπου καθυστερούμε, δεν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για να παρακαταθέσουμε τα χρήματα».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρατήρησε πως «σαφώς και υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μην προκύψουν δυσχέρειες και δυσκολίες στον τρόπο υλοποίησης ολόκληρου του οδικού άξονα. Από την άλλη πλευρά, σαφέστατα υπάρχει ζήτημα και με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εδώ, θέλω να πω για άλλη μία φορά ότι η υπόθεση διάσωσης της χώρας δεν είναι υπόθεση μόνο των θεσμικών φορέων, των πολιτικών ηγεσιών, αλλά και της Δικαιοσύνης. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως ζούμε σε δύσκολη οικονομική συγκυρία και θα πρέπει, επίσης, να κατανοήσουμε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν, κυρίως, ένα γνώμονα, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και τίποτε περισσότερο».
Σύσκεψη στην Τρίπολη
Είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Τρίπολη με την προεδρία του κ. Τατούλη, παρουσία του κ. Καρνέση, του γενικού διευθυντή της «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» Γ. Συριανού, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά, του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ. Κωστόγιαννη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη διάρκειά της ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διοικητικής παραλαβής του συγκεκριμένου τμήματος, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κατασκευή του νέου εθνικού δρόμου. Αυτά είναι: η αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης του ΓΟΕΒ, η κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο «Ντουράκος» στην περιοχή της Αλλαγής, όπου καταλήγουν τρεις παράπλευροι δρόμοι, να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, να ασφαλτοστρωθούν οι παράπλευροι δρόμοι στην περιοχή της Μικρομάνης για την εξυπηρέτηση των παρόδιων, να υπάρξει η δυνατότητα διέλευσης ζώων, αφού απουσιάζει σχετική πρόβλεψη, να κατασκευαστούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή μεταξύ Θουρίας και Μικρομάνης, καθώς και ο κόμβος Πηδήματος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στα βαρέα οχήματα να μπορούν να εξυπηρετούν την περιοχή του τέως Δήμου Αρφαρών και, τέλος, να γίνουν παρεμβάσεις στον κόμβο Καρέλια, στην Αθηνών, για την εύκολη επικοινωνία των κατοίκων.                          
Γκρίνιες
Πάντως, οι παριστάμενοι δεν απέφυγαν τις γκρίνιες από διερχόμενο οδηγό δικύκλου, ο οποίος διαμαρτυρόταν για μη φωτισμό του κόμβου, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλά τροχαία, και έναν παρόδιο, ο οποίος διαμαρτυρόταν επειδή είχε κλειστεί η πρόσβαση προς το νέο κόμβο. 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Στα 2 δισ. ευρώ το κόστος στα μεγάλα έργα :        
Image
* Συμπεριλαμβανομένης και της Ολυμπίας ΟδούΤα δύο δισ. ευρώ θα φτάσει ο «λογαριασμός» της διάλυσης των συμβάσεων παραχώρησης των τεσσάρων «παγωμένων» αυτοκινητόδρομων, μεταξύ αυτών και της περίφημης, πλέον, Ολυμπίας Οδού, σε περίπτωση που οι παραχωρησιούχοι προχωρήσουν σε καταγγελία των έργων με υπαιτιότητα του Δημοσίου, εάν συνεχιστεί το υφιστάμενο αδιέξοδο.
Αυτό επισημαίνουν πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα από πρώτο χέρι, εξηγώντας, παράλληλα, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος τους τελευταίους μήνες, καθώς έως τον Ιούνιο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχων είχαν «τρέξει» ικανοποιητικά και, μάλιστα, είχαν βρεθεί, συζητηθεί και συμφωνηθεί λύσεις για μία σειρά από προβλήματα.
Όπως υποστηρίζει σε χθεσινό του δημοσίευμα το «Βήμα», σε περίπτωση που υπάρξει πλήρες αδιέξοδο στα έργα, τυχόν καταγγελία των τεσσάρων συμβάσεων από τους παραχωρησιούχους με υπαιτιότητα του Δημοσίου, θα υποχρέωνε το κράτος να πληρώσει περί τα δύο δισ. ευρώ.
Κι αυτό, διότι, σύμφωνα με τις συμβάσεις, το Δημόσιο θα έπρεπε να πληρώσει τα δάνεια, τη δεσμευτική επένδυση και το κόστος της. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τους παραχωρησιούχους, το ποσό θα έφτανε τα 2,5 δισ. ευρώ.
Αντίθετα, εάν καταγγελθούν από το Δημόσιο με υπαιτιότητα των παραχωρησιούχων, το Δημόσιο θα πληρώσει περί τα 900 εκατ. ευρώ, διότι θα έπρεπε να καλύψει τη δαπάνη των κατασκευασμένων εργασιών, τη δεσμευτική επένδυση, τα έσοδα από τα διόδια και τις εγγυητικές επιστολές.
Μία άλλη άγνωστη επίπτωση, που δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί, είναι το ύψος των swap των δανειακών συμβάσεων που θα εκπέσουν. Κι αυτό διότι, καθότι πρόκειται για σύνθετα, κυμαινόμενα επιτόκια με βάση το euribor, σύμφωνα με τις συμβάσεις και προς αποφυγήν κερδοσκοπικών κινήσεων, το Δημόσιο υποχρεούται να αναλάβει τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων, σε περίπτωση που «σπάσουν» οι δανειακές συμβάσεις. Έτσι, εάν η διαφορά είναι θετική, το κράτος θα εισπράξει χρήματα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.
Το πρόβλημα των έργων ξεκίνησε το 2010, όταν η κρίση μείωσε τους κυκλοφοριακούς φόρτους, έριξε τα προβλεπόμενα έσοδα και οδήγησε στην αναστολή δανεισμού των παραχωρησιούχων από τις τράπεζες, αφού η ύφεση είχε ακριβύνει το κόστος του χρήματος. Ακολούθησαν έντονες διεργασίες μεταξύ του Δημοσίου και των εταιρειών, αναζητήθηκαν λύσεις και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε ένα βασικό πλαίσιο συμφωνίας.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει «Το Βήμα», έως τον Ιούνιο του 2012 οι διαπραγματεύσεις ήταν σε πλήρη εξέλιξη, είχε υπολογιστεί ότι μέρος των εσόδων του Δημοσίου θα διδόταν για την αποπληρωμή δανείων υπό τη μορφή εντόκου δανείου όπου τα έσοδα δεν επαρκούσαν και ήδη- για το θέμα που ενδιαφέρει και τη Μεσσηνία - η Ολυμπία Οδός εξεταζόταν να κατασκευαστεί έως τον Πύργο, με μειωμένο προϋπολογισμό κατά 300 εκατ. ευρώ, αντίστοιχη μείωση του δανεισμού και χρονική μετάθεση κατασκευής των υπολοίπων τμημάτων ως δημοσίων έργων.
Παράλληλα, οι εταιρείες είχαν πει το «ναι» στην αναμόρφωση της πολιτικής διοδίων με την αναπροσαρμογή τους στα ολοκληρωμένα τμήματα, την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής για τακτικούς χρήστες και τη μείωση κατά 33% της τιμής των διοδίων στα τμήματα Κόρινθος - Πάτρα και τα Τέμπη.
Μετά τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου αυτές οι διαδικασίες σταμάτησαν. Πέρασε ένας μήνας απραγίας και η τρόικα άρχισε να ρωτάει τι γίνεται με τις διαπραγματεύσεις, καθώς τα έσοδα του Δημοσίου από τα διόδια αποτελούν τη βάση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και άσκησε έντονη πίεση για την επανεκκίνηση των συνομιλιών.
Τελικώς, αυτές ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο, όταν ορίστηκε ειδικός διαπραγματευτής από την κυβέρνηση. Η τρόικα είχε ζητήσει αποτελέσματα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως τέτοιες εξελίξεις δεν έχουν υπάρξει ακόμη και μάλλον, ως φαίνεται, καθυστερούν.***   Το ΠΑΜΕ για δεύτερη ημέρα στους δρόμους :
Image
*    Κατά των μέτρων του νέου μνημονίουΔεύτερη μέρα χθες της γενικής απεργίας κατά των μέτρων του μνημονίου ΙΙΙ και το ΠΑΜΕ οργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο ύψος του Δημαρχείου, και πορεία στη Νέδοντος, τη Λεΐκων, την Μπουλούκου και την Αθηνών. Παράλληλα, από νωρίς το πρωί μέλη του περιφρούρησαν την απεργία σε πολυκαταστήματα της Αριστομένους, τα οποία έμειναν κλειστά μέχρι το μεσημέρι.
Στην απεργιακή συγκέντρωση κάτω από το Δημαρχείο μίλησε ο εκπαιδευτικός από το ΠΑΜΕ, Φώτης Φωτόπουλος. Μεταξύ άλλων, κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν το φόβο, την παράλυση και την ηττοπάθεια.
«Τα μέτρα παίρνονται για να σώσουν τους ντόπιους και ξένους βρικόλακες που πίνουν το αίμα των εργατών. Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο. Μας φοβούνται, γιατί ξέρουν τη δύναμη του μαχόμενου λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τους σκυφτούληδες συνδικαλιστές, που από τη μια καλούν, τάχα, σε αγώνες και από την άλλη έχουν δώσει τα πάντα για να εκλεγούν Σαμαράς και Βενιζέλος, το πολιτικό προσωπικό δηλαδή, οι κοτζαμπάσηδες του ραγιαδισμού.
Να εγκαταλείψουν και τους αντιμνημονικούς ευρωπαϊστές, αριστερούς που δεν είναι ακόμη κυβερνώσα αριστερά, αλλά έχουν φτιάξει σκιώδη κυβέρνηση. Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», σημείωσε.
Παράλληλα, με την παραπάνω κινητοποίηση κλειστό έμεινε χθες μέχρι το μεσημέρι και το κτήριο κεντρικού Δημαρχείου.
      Πηγή :  εφημερίδα "Θάρρος" Μεσσηνίας  2012 .-

*** Κλειστό επί 4ώρο χθες το ΒΙΟΠΑ από τους επαγγελματίες  :      
Image
* Τη συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους στα νέα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, δήλωσαν και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, αναστέλλοντας τη λειτουργία του από τις 7.00 έως τις 11.00 χθες το πρωί.
Ο πρόεδρος του συλλόγου επιχειρηματιών, Κυρ. Ψυχάρης, ανέφερε στο «Θ» πως το ΒΙΟΠΑ παρέμεινε κλειστό μετά την απόφαση της γενικής του συνέλευσης, στο πλαίσιο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται πανελλαδικά ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο της «Διοκλής Α.Ε.», για το θέμα του ενοικίου και την καλυτέρευση του χώρου, που αποτελούν πάγια αιτήματα του συλλόγου, προέκυψε ότι κ. Δημόπουλος είναι θετικός. Ανέφερε, επίσης, ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, προκειμένου να αναρτηθούν διαφημίσεις στον εξωτερικό χώρο ως προς το ποιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται εκεί.
Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Παύλος Γκραίκης, σχολίασε: «Διαφωνούμε με τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες του. Το 1929 κατέρρευσαν οι τράπεζες, σήμερα μας ενδιαφέρει να σωθούν οι τράπεζες κι ο λαός να πάει στα άπατα. Σε αυτό λέμε όχι».    Χ.Χ.


*** Δωρεάν εξέταση για άπορους κάθε Τετάρτη  :
Image
* Θα παρέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροίΤην έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που πήγε προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς», προσθέτοντας ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ’ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια».
Ο κ. Βαρνάνας ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να ανοίξουν τα νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και, στη συνέχεια, περισσότερες μέρες της εβδομάδας και ζητούν τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε, όπως αναφέρουν, να υλοποιήσουν αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Για κατεδάφιση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος το Σάββατο θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.   ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** Ζητούν οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου :
Image
* Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τουριστική
ανάπτυξη και προβολή της Περιφέρειας   

Σύσκεψη σε ξενοδοχείο της Τρίπολης πραγματοποίησαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Πελοποννήσου, κατά την οποία συζήτησαν και αξιολόγησαν τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας.
Οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου σημείωσαν πως είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των φορέων για τον τουρισμό και άσκησαν κριτική στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στη θεσμοθέτηση μιας διεύθυνσης τουρισμού, με στόχο τη σύσταση οργανισμού και τοπικών ομάδων δράσης, η οποία θα αποτελούσε τον κύριο φορέα της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Συνέχισαν, επίσης, λέγοντας πως θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί επιτροπή διαβούλευσης για τον τουρισμό και να τεθεί σε εφαρμογή το πολυσυζητημένο market plan, ενώ πρόσθεσαν ότι η Περιφέρεια συμμετέχει σε εκθέσεις με την παντελή απουσία των επιχειρηματιών του κλάδου, χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό, κατασπαταλώντας πόρους.
Υπογραμμίστηκε η ανάγκη μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό και για πτήσεις χαμηλού κόστους, η αξιοποίηση των λιμένων της Περιφέρειας και η ανάπτυξη μαρίνων, υποδομές με τις οποίες θα ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή, που διαθέτει ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς κι απαράμιλλου κάλλους τοπία, ενώ πρόσθεσαν πως άμεσα πρέπει να δοθεί οριστική λύση με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Οι ξενοδόχοι σημείωσαν πως καταβάλλουν προσπάθεια κρατώντας σταθερές τις τιμές χωρίς να μειώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ τόνισαν πως χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, που θα περιλαμβάνει μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ειδικά σε ορεινές περιοχές, καθώς και διευκόλυνση των τουριστικών επιχειρήσεων στους πυρόπληκτους νομούς.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** Μόνο την κανονική ληστεία ομολογεί   :      
 Image
* Aρνείται ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του ο ταχυδρομικός πράκτοραςΜετανοιωμένος εμφανίζεται ο 47χρονος ταχυδρομικός πράκτορας που εργαζόταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με σύμβαση στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Θουρίας, για τη ληστεία σε βάρος συναδέλφου του στον Άρι, αλλά και για τη σκηνοθετημένη εις βάρος του ληστεία που του καταλογίζει η Αστυνομία.
Χθες ο 47χρονος, μαζί με τους δύο συνεργούς του, επρόκειτο να απολογηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας κα Τσέκου, αλλά οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία για αύριο το πρωί, προκειμένου να συγκεντρωθούν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση.

Τι υποστηρίζει
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος έχει κατηγορηθεί ότι εργαζόμενος με σύμβαση στα ΕΛΤΑ τον Απρίλιο του 2012 σκηνοθέτησε εις βάρος του ληστεία, δηλώνοντας ότι καθοδόν για να μοιράσει συντάξεις άγνωστοι απειλώντας τον με όπλο τού άρπαξαν 11.614,54 ευρώ.
Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής του, ο 47χρονος αρνείται κατηγορηματικά ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία και επιμένει ότι αυτή έγινε, ενώ ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη.
Ωστόσο, παραδέχεται και ομολογεί τη συμμετοχή του στη ληστεία που έγινε τον Αύγουστο στον Άρι. Σημειώνεται ότι τότε, την ώρα που ο ταχυδρόμος μοίραζε τις συντάξεις σε ψησταριά, εισέβαλλαν δύο άντρες, και πυροβολώντας στον αέρα άρπαξαν 6.195 ευρώ.
Στη ληστεία δε συμμετείχε ο ίδιος, αλλά οι δύο συνεργοί του. Η κατηγορία που του έχει αποδοθεί είναι της ηθικής αυτουργίας, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως από κοινού με τους άλλους δύο αποφάσισαν τη διάπραξή της. Ως δικαιολογία της πράξης του προβάλλει την απόγνωση λόγω ισχυρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε από δύο καταστήματα που είχε ανοίξει.
Στο μεταξύ, χθες αργά το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας η 40χρονη συνεταίρος του σε ένα κατάστημα, διότι γνώριζε την ύπαρξη του όπλου. Με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο αφέθηκε ελεύθερη και θα δικασθεί όταν ορισθεί δικάσιμος για το σύνολο της υπόθεσης.  
Της Βίκυς Βετουλάκη 


*** Αυτοψία κλιμακίου της Easyjet στο αεροδρόμιο Καλαμάτας  :
Image
* ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣΚλιμάκιο τεχνικών και στελεχών της διεθνούς αεροπορικής εταιρείας Easyjet επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προκειμένου να ελέγξει τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές.
Όπως έχει ανακοινωθεί, η Easyjet από τις 6 Ιουλίου έως και τις 3 Οκτωβρίου του 2013 θα συνδέει το Λονδίνο, από το αεροδρόμιο Gatwick, με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Το κλιμάκιο των τεχνικών και των στελεχών της εταιρείας έχει επισκεφθεί ήδη δύο φορές το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για αυτοψία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμειναν ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες του αεροδρομίου, ενώ γνωρίζουν ότι στόχος είναι η αναβάθμισή του με έργα υποδομής, τα οποία έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
Σύμφωνα και με ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την επόμενη χρονιά θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας πέντε νέες προγραμματισμένες πτήσεις, καθώς και έξι νέες charter πτήσεις.
Η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Ντίσελντορφ και το Μόναχο, δύο φορές την εβδομάδα και από τις 9 Μαρτίου τη Στοκχόλμη, με πτήση μια φορά την εβδομάδα.
 Easyjet
Σε ό,τι αφορά την Easyjet, από τις 6 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Λονδίνο, από το αεροδρόμιο Gatwick, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, πιθανότατα κάθε Πέμπτη και Σάββατο.
Το οριστικό πρόγραμμα των πτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα φέτος το Δεκέμβριο ή το αργότερο αρχές Ιανουαρίου του 2013.
Παράλληλα, από την Περιφέρεια έχει ανακοινωθεί ότι πτήσεις charter θα συνδέουν την Πελοπόννησο με πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τη Μόσχα (δύο φορές την εβδομάδα), το Ροστόβ, το Καζάν και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη


*** Πριν 94 χρόνια


ΟΙ μεταβάντες εντεύθεν εις Κορώνην ιατροί τηλεγραφούν εις την Νομαρχίαν ότι αι πνευμονικαί επιπλοκαί της εμφανισθείσης εκεί γρίππης υπολογίζονται εις 70%. Η Νομαρχία πληροφορηθείσα εξ άλλου ότι οι εν Κορώνη κρεοπώλαι παρ’ όλην την υπάρχουσαν ανάγκην κρέατος λόγω της γρίππης ηρνήθησαν να σφάζουν ζώα διέταξε να καταγγελθούν αμέσως.

ΚΑΤ’ άλλας πληροφορίας της Νομαρχίας η γρίππη εις τον Αετόν παρουσιάζει έντασιν εσχάτως λόγω δε τούτου διετάχθη όπως μεταβή εκ Κυπαρισσίας εκεί εις ιατρός μετά αναλόγου κινίνης και φαρμάκων δια την παρακολούθησιν ταύτης.

-ΕΛΗΦΘΗ απόφασις, όπως την ερχομένην Κυριακήν τελεσθή ενταύθα λιτανεία δια την κατάπαυσιν της γρίππης. Η λιτανεία θ’ αρχίση αμέσως μετά την θείαν λειτουργίαν περιφερομένης ανά τας οδούς της Αγίας Εικόνος της Θεομήτορος.

-ΤΗΝ προσφιλή ημών αδελφήν Πηνελόπην θανούσα κηδεύουμε σήμερον. Παρακαλούμεν όθεν τους βουλομένους όπως συνοδεύσωσι την εκφοράν της. Οι τεθλιμμένοι αδελφοί: Διον. Χ. Αποστολάκης, Ασημίνα Δ. Αποστολάκη, Μιχαήλ Χ. Αποστολάκης.

-ΣΗΜΕΡΟΝ εορτήν των Ταξιαρχών δεν εορτάζει ο ιδιοκτήτης του «Θάρρους» Μιχ. Χ. Αποστολάκης.

*** Για το  EURΟPA LEAGUE Πέμπτη  08/11/2012 :

4η Αγωνιστική
08/11/2012Ανζί ΜαχάτσκάλαΛίβερπουλ           1-0 ,-^
08/11/2012Νέφτσι
Ρούμπιν Καζάν  0-1 .- ^   
08/11/2012ΜόλντεΣτεάουα Βουκουρεστίου 1-2
08/11/2012ΚοπεγχάγηΣτουτγκάρδη  0-2
08/11/2012ΜπριζΝιούκαστλ   2-2
08/11/2012ΜπορντόΜαρίτιμο    1-0
08/11/2012ΑΙΚ ΣτοκχόλμηςΑϊντχόβεν    1-0-
08/11/2012ΝάπολιΝτνίπρο     4-2-
08/11/2012ΟυντινέζεΓιουνγκ Μπόις    2-3-
08/11/2012ΜαρσέιγΓκλάντμπαχ   2-2-
08/11/2012ΦενερμπαχτσέΑΕΛ      2-0 .- ^
08/11/2012ΑκαντέμικαΑτλέτικο Μαδρίτης   2-0 -
08/11/2012Βικτόρια ΠλτσενΧάποελ Τελ Αβίβ    4-0 -
08/11/2012ΒασιλείαΒιντεοτόν-
08/11/2012Σπόρτινγκ Λ.Γκενκ-
08/11/2012Παρτιζάν ΒελιγραδίουΙντερ-
08/11/2012Χάποελ ΚιργιάτΣπάρτα Πράγας-
08/11/2012Αθλέτικ ΜπιλμπάοΛιόν-
08/11/2012Μέταλιστ ΧάρκιβΡόζενμποργκ-
08/11/2012Μπάγερ ΛεβερκούζενΡαπίντ Βιέννης-
08/11/2012ΤότεναμΜάριμπορ       (1-1) , 3-1
08/11/2012ΑνόβεροΧέλσινγκμποργκ-
08/11/2012ΤβέντεΛεβάντε-


 ΛΑΤΣΙΟ  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ       3-0   , (2-0 )  .-
Τα  γκόλ : {22΄ και 39΄ Κοζάκ 59 ΄ Φλόκαρι } .-


***  Για την Europa League  στο μπάσκετ :

5η Αγωνιστική
08/11/2012ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπαρτσελόνα60 - 81.-^
08/11/2012Λιέτουβος ΡίταςΜπεσίκτας67 - 73 .-^
08/11/2012Ελάν ΣαλόνΟυνικάχα Μάλαγα78-88 .-^
08/11/2012Αλμπα ΒερολίνουΜακάμπι76-78 .- ^
08/11/2012ΚαντούΦενέρμπαχτσε Ούλκερ- 82-58 .- ^
08/11/2012Αρμάνι ΜιλάνοΟλυμπιακός    71-84  ,(36 - 41) .-^
09/11/2012Τσεντέβιτα ΖάγκρεμπΚάχα Λαμποράλ-
09/11/2012Αναντολού ΕφέςΖαλγκίρις-
09/11/2012ΠρόκομΣιένα-
09/11/2012ΠαναθηναϊκόςΚίμκι-
09/11/2012ΟλίμπιαΡεάλ Μαδρίτης-
09/11/2012ΠαρτιζάνΜπάμπεργκ-

*** ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Καλά νέα με Πασά και Σκαρλάτο
 Ο Καούνος μπορεί να έχει τεθεί νοκ άουτ και ο Ζαρόπουλος να είναι τιμωρημένος για την δύσκολη κυριακάτικη έξοδο στον Κορυδαλλό κόντρα στην Προοδευτική, όμως στο καλαματιανό στρατόπεδο υπάρχουν και καλά νέα. Ο Βασίλης Σκαρλάτος για τον οποίο υπήρχε ανησυχία, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε στους προσαγωγούς κατά τη διάρκεια της άτυχης αναμέτρησης με τη Γλυφάδα, ακολούθησε χθες το πρόγραμμα της ομάδας και δεν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του. Αισιοδοξία υπάρχει και για τον Πασά, αν και η περίπτωση του δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Χθες όμως ανέβασε για πρώτη φορά ρυθμούς και σήμερα αναμένεται να δοκιμάσει να ακολουθήσει πλήρως το πρόγραμμα της ομάδας.
 Από την αρχή της εβδομάδας οι προπονήσεις φιλοξενούνται στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», αφού στη Νίκαια η Μαύρη Θύελλα, έχει να αντιμετωπίσει και τις ιδιαίτερες συνθήκες του συνθετικού χλοοτάπητα. Στον ίδιο αγωνιστικό χώρο έχει προγραμματίσει το σημερινό πρόγραμμα ο προπονητής Γιώργος Μπένος, ελπίζοντας παράλληλα να βρει αντίπαλο κάποια τοπική ομάδα για να δοκιμάσει τα πλάνα του.
 Με Κοψαχείλη κάτω από τα δοκάρια και σταντ μπάι τον …Τσαγκαράκη!
 Η αποβολή του Ζαρόπουλου ανοίγει το δρόμο της επιστροφής του Σωκράτη Κοψαχείλη κάτω από τα δοκάρια. Ωστόσο, με δεδομένη την απουσία και του νεαρού Κωνσταντόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, δεν υπάρχει επιλογή δεύτερου τερματοφύλακα την Κυριακή. Όλοι απεύχονται φυσικά, αλλά αν χρειαστεί η λύση έχει βρεθεί, με τον Τσαγκαράκη, που έχει δείξει τα αντανακλαστικά του σε εσωτερικά διτέρματα και προπονήσεις, να είναι σταντ μπάι…
 «Σφυρίζει» ο Ζαραβίνος
 Ο διαιτητής Άγγελος Ζαραβίνος από την ΕΠΣ Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει την κυριακάτικη αναμέτρηση της Καλαμάτας στο δημοτικό γήπεδο της Νίκαιας, με την Προοδευτική. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Λεοντακιανάκος και Σπύρος Μπατζιόπουλος, με 4ο τον Ανδρέα Γκαμαρη, όλοι από την Ένωση Αθηνών, ενώ χρέη παρατηρητή θα κάνει ο Γιάννης Καλύβας από τη Φθιώτιδα –χωρίς, ας ελπίσουμε, να συζητηθεί η βαθμολογία που βάλει, μετά το τέλος του ματς…
 Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, που επίσης αρχίζουν στις 3 μ.μ. την Κυριακή, έχουν ως εξής:
 Δημ. Στ. Αχαρνών: Αχαρναϊκός-Πανηλειακός
 Δημ. Γήπ. Ελευσίνας: Αστέρας Μαγούλας-Επισκοπή
 Ολυμπ. Εγκατ. Ελληνικού: Γλυφάδα-Ρούβας
 Δημ. Γυμν. Νίκαιας:
 Εθν. Στ. Χανίων: Χανιά-Παναιγιάλειος
 Συνοικισμού Κορίνθου: Κόρινθος-Φωστήρας

***
***   Όποιος λέει ότι είναι καλά, είναι άρρωστος

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Μπορεί αυτό που γράφεται στον τίτλο να ακούγεται πεσιμιστικό και λάθος, ειδικά αν είσαι 28 χρόνων, ωστόσο πιστεύω ότι αυτή είναι η «μαύρη αλήθεια» στην Ελλάδα του 2012.
 Μια Ελλάδα όπου οι νέοι δεν έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται και να κάνουν σχέδια. Μια Ελλάδα όπου, όταν οι νέοι γυρίσουν στην πόλη καταγωγής με το περιβόητο πτυχίο, είτε «σαπίζουν» με συνομηλίκους τους, κλαίγοντας τη μοίρα τους, σε «καφέ» της παρηγοριάς, είτε στέλνουν συνεχώς βιογραφικά, είτε προετοιμάζονται για μετανάστες.
 Μπορεί να ακούγονται τραβηγμένα αυτά που διαβάζετε, ιδίως για όσους ακόμα έχουν δουλειά, όμως γνωρίζουν ότι μπορεί και οι ίδιοι να βρεθούν αύριο πρωί στα γραφεία του δρόμου του Ασπροχώματος (ΟΑΕΔ) για να αποκτήσουν την περίφημη κάρτα. Έφθασαν πια οι κάρτες ανεργίας να ξεπεράσουν σε νούμερα τις πιστωτικές… τις οποίες κάποιοι επιτήδειοι εξέδιδαν ακόμα και στο πεζοδρόμιο, χωρίς έλεγχο, με το κράτος να έχει ευθύνες γι’ αυτό.
 Μιλούν, δε, ορισμένοι για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, κι αναρωτιέμαι: θα γίνει, άραγε, ένα μεγάλο μπαμ και θα «ανοίξουν» δουλειές; Μάλλον εννοούν ότι θα έρθουν ξένοι επενδυτές, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα σου δίνουν 200 ευρώ, και στην κατάσταση που έχουμε φτάσει, θα λέμε και ευχαριστώ.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας έφτασαν εδώ, μια γενιά χαμένη και γεμάτη ανεκπλήρωτα όνειρα.

*** Στα ίσια

Δίκαιη μεταστροφή
Image
* της Βίκυς Βετουλάκη

Όρους και όρια φαίνεται να βάζουν τα Ειρηνοδικεία στις τελευταίες συζητήσεις για αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Έχοντας ως παράδειγμα τις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, αλλά και άλλων Ειρηνοδικείων της χώρας, είναι εμφανής μια στροφή προς «δικαιότερες» αποφάσεις.
Στις πρώτες συζητήσεις τέτοιων αιτήσεων είδαμε να γίνονται δεκτές στο σύνολό τους, ανεξαιρέτως θα έλεγε κανείς, και να ρυθμίζονται / σβήνονται χρέη αιτούντων που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα ανθρώπων που παλεύουν καθημερινά όλο και σκληρότερα, που ποτέ δε σκέφτηκαν να χρεώσουν το νοικοκυριό τους με υπέρογκα ποσά από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια και πολύ περισσότερο, όταν ο δικός τους μισθός δεν άγγιζε τις μερικές χιλιάδες ευρώ (δυστυχώς, είδαμε να ρυθμίζονται και τέτοιες περιπτώσεις).
Κανείς πάλι δεν προέβαλε ενστάσεις για τις περιπτώσεις που δικαιώθηκαν, για ανθρώπους που το ιστορικό τους δείχνει ότι προσπαθούσαν να «το παλέψουν», όταν τα χρέη του νοικοκυριού τους αφορούσαν, κυρίως, στεγαστικά δάνεια ή επρόκειτο για άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή αντιμετώπισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ίσως και υπό τις έντονες πιέσεις των τραπεζών – οι οποίες ήταν αναμενόμενες – η μεταστροφή στις αποφάσεις αυτές άρχισε να φαίνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων.
Πρόσφατα, περιπτώσεις εξόφθαλμες ή ακόμα και στα όρια της «απάτης» απορρίφθηκαν. Κάποιες άλλες, λιγότερες αριθμητικά, δικαιώθηκαν.
Υπάρχουν ακόμα δεκάδες αιτήσεις – τουλάχιστον στην Καλαμάτα – που θα συζητηθούν τους επόμενους μήνες και η «ζυγαριά» πρέπει να σταθεί όσο το δυνατόν στη μέση.

*** Χτύπησε σκύλο και τον άφησε στη μέση του δρόμου
Image
* …με κομμένη τη σπονδυλική στήλη, στα Φιλιατρά

 Ως ενεργή φιλόζωη κάθε φορά που αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις, όπως η προχθεσινοβραδινή, είναι τόσα πολλά τα ερωτήματα και συναισθήματα, που δεν ξέρω από πού να πιάσω το θέμα.
 Για τον πανέμορφο σκύλο της φωτογραφίας, ήταν άτυχη η στιγμή που τον χτύπησε και τον τσάκισε στη μέση, κόβοντας τη σπονδυλική του στήλη, ένας άντρας σε γκρι αγροτικό, όπως μου είπαν οι κάτοικοι της περιοχής. Έφταιγε - δεν έφταιγε ο οδηγός, δε σταμάτησε. Όπως μου είπαν, τον διπλοχτύπησε το σκύλο στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα λάστιχά του. Χωρίς καμία αμφισβήτηση, το σκύλο τον είδε και τον κατάλαβε ο οδηγός, γιατί, όπως βλέπετε, είναι μεγαλόσωμο και στο συγκεκριμένο δρόμο, ανατολικά της Παναγίας στα Φιλιατρά, δεν μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ένα αμάξι. Όπως και να έγινε, αφού το χτύπησε το ζώο μπροστά στα μάτια κάποιων ατόμων, συνέχισε στο δρόμο του σαν να μην έγινε τίποτα.
 Αυτή τη φορά υπήρχαν άνθρωποι εκεί και με καλέσανε να πάω στο σημείο να βοηθήσω. Εάν ήταν, όμως, σε απόμακρο μέρος και δεν ήταν κάποιος εκεί, το σκυλί, όπως μπορείτε να φανταστείτε, θα είχε ένα βασανιστικό τέλος, αφού δε θα μπορούσε να σηκωθεί. Σκέφτομαι τι έχουν τέτοιοι άνθρωποι στη θέση της καρδιάς τους. Πού και πώς μεγάλωσαν, να μην έχουν την παραμικρή αίσθηση ευθύνης ή τη συνείδηση των πράξεών τους. Γιατί τη ζωή ενός άλλου πλάσματος τη θεωρούν σκουπίδι; Γιατί το δικό τους το χρέος το αφήνουν να το αντιμετωπίσουν άλλοι; Γιατί, γιατί, και πολλά άλλα γιατί!
 Ατυχήματα συμβαίνουν και η ζωή είναι δύσκολη, αλλά και τις δύσκολες στιγμές οι σωστοί και πραγματικοί άντρες και άνθρωποι τις αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Όπως φαίνεται, ο οδηγός δε φέρθηκε ούτε σαν άνθρωπος ούτε σαν άντρας. Και το κακό είναι ότι τέτοιοι είστε πιο πολύ από ό,τι θα έπρεπε. Δυστυχώς, αυτήν την εβδομάδα αυτό είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που καλέστηκε η ομάδα μας να χειριστεί. Αυτό στάθηκε κάπως πιο τυχερό, εάν μπορώ να το πω και έτσι, γιατί το πρώτο ήταν σε χαντάκι τρεις μέρες αβοήθητο, στο Μάραθο, ώσπου να το δει κάποιος και να ειδοποιήσει μέλος της ομάδας μας εκεί.
 Τις απαντήσεις στα ερωτήματά μου τις αφήνω σε σας. Για όσους θα θέσουν ότι το πρόβλημα είναι τα πολλά αδέσποτα στο δρόμο, εν μέρει έχουν δίκιο, γιατί τα σκυλιά δεν έχουν καμία δουλειά να είναι παρατημένα στο δρόμο και σίγουρα δε φταίνε αυτά, αλλά άλλοι ασυνείδητοι, για τους οποίους θα μπορούσα να αναπτύξω περισσότερα, όμως ξεφεύγουμε από το αρχικό μας θέμα.
 Το θέμα μας είναι ότι η ζωή συνέχεια μας δοκιμάζει για να δείξουμε την αξία μας ως άνθρωποι και κάποιοι αποτυχαίνουν παταγωδώς!
 Μετά την εξέταση του κτηνιάτρου έμαθα τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα για το γλυκό αυτό σκύλο. Ήταν μόλις δυο χρόνων και με δάκρυ στο μάτι, ξέροντας ότι δε θα είναι η τελευταία φορά που θα αναγκαστώ να το κάνω αυτό, έμεινα δίπλα του, καθώς πήγαινε στο μόνιμο ύπνο του.
 Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βγήκαν να προστατέψουν το άτυχο πλάσμα ώσπου να βρεθώ στο σημείο.
 Κ.Κ.   Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας

*** Κατεδαφίζεται εκκλησία 232 χρόνων στην Τουρκία;;

* defence-point.gr_Η εφημερίδα «Ραντικάλ» στην Τουρκία, έφερε στο προσκήνιο την υπόθεση εκκλησίας ηλικίας 232 ετών στην επαρχία Μούγκλα στα δυτικά της χώρας, στο Μπόντρουμ, η οποία φαίνεται ότι ίσως και να κατεδαφιστεί…
Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία από το 1965 χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, σινεμά και θέατρο, κατά περιόδους… Τοπικοί παράγοντες και πολίτες, προς τιμήν τους διαμαρτύρονται, καθώς περίμεναν να ληφθεί απόφαση για την ανακαίνιση της εκκλησίας, ωστόσο, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να κατεδαφιστεί, καθώς η πραγματογνωμοσύνη από το πανεπιστήμιο «Παμούκαλε» απεφάνθη ότι δεν μπορεί να διασωθεί.
Η απόφαση λήφθηκε όταν ο δήμαρχος, Μεχμέτ Κοτζαντόν που τασσόταν κατά της κατεδάφισης, ήταν στη φυλακή για υπόθεση διαφθοράς. Πλέον, ανακοίνωσε ότι θα διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση.
*** Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ

Ο Μέγιστος των Ελλήνων Αλέξανδρος είχε πει κάποτε πολύ σοφά ότι δεν φοβάται έναν στρατό λιονταριών που τα διοικεί ένα πρόβατο, αλλά ένα στρατό προβάτων που τα διοικεί ένα λιοντάρι. Δεν είπε φυσικά τούτα τα λόγια για να υποτιμήσει έναν λαό πολιτισμών και θυσιών σαν τον ελληνικό που δόξασε κι ο ίδιος αλλά για να αναδείξει την τεράστια σημασία της υπάρξεως ενός στρατηγικού νου που μεταδίδει στο λαό ατσάλινη αποφασιστικότητα, πυγμή και πειθαρχία. Είναι ο Ηγέτης που ξέρει να άρχει και αρνείται να άρχεται. Εκείνος που πηγάζει από τα σπλάχνα της Φυλής και γνωρίζει πως τα γερά έθνη είναι εκείνα που θέτουν υψηλούς στόχους για την Πατρίδα και το λαό δίχως να παζαρεύουν την παραμικρή παραχώρηση.
  Η προβατοποίηση του ελληνικού λαού από τα πρόβατα της παγκοσμιοποίησης που καμώνονται τους ταγούς πρέπει να σταματήσει τώρα και με κάθε τρόπο. Όταν μάλιστα τα πρόβατα κρύβουν κάτω από την προβιά άλλη φύση ξένη, τότε ο λαός οφείλει να κατασπαράξει εκείνον που ανοίγει το δρόμο απολύτως συνειδητά στη σφαγή του. Κι όταν ο λαός αυτός είναι ο ελληνικός, τότε ο δρόμος είναι ξεκάθαρος. ΕΛΛΑΣ Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ.
  Ο Ηγέτης του Ελληνισμού μας είναι εκείνος που δίνει χαμόγελο και σκοπό στον Έλληνα. Είναι εκείνος που θα σκορπίσει δειλούς και εισβολείς δίδοντας πρώτος το σήμα επαναστατικής εκκίνησης και αγώνα. Είναι εκείνος που θα δώσει ψωμί και γνώση ελληνική στα παιδιά του και δεν θα ταΐσει το Νεοταξικό Κτήνος με σάρκα ελληνική. Είναι η Ηγετική Φύση του Έλληνα Εθνικιστή που θα λευτερώσει την Μεγάλη Ελλάδα με τις λιονταρίσιες ελληνικές καρδιές.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


***


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Τα Βίντεο της ημέρας στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ,Σ/Κ 03 και 04 Νοεμβρίου 2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012                                                                 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Αθλητικές περιπλανήσεις Δευτέρα 05/11/2012 .-
~**
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 .-
~**
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Αγιάζι ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2012 .-                                                  ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012.

~**  ~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-

***  ''... το "Πολυτεχνείο" για πολλά χρόνια αποτέλεσε το σύμβολο του μεταπολιτευτικού κράτους σε σχέση με μια ψευδεπίγραφη έννοια...
αντίστασης εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967. Σήμερα, το σαθρό αυτό «ιδεολογικό» οικοδόμημα έχει καταρρεύσει οριστικά, καθώς η περιβόητη «γενιά του Πολυτεχνείου» έχει ταυτισθεί πλήρως με καθετί το αρνητικό που μαστίζει την Πατρίδα και τον λαό τα τελευταία χρόνια...''

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 , =2125 video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =396 video.-

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , = 390 video.-

**  30 Video  από  τις τελευταίες  αναρτήσεις μας στο YOUTUBE  :

~** ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !:


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ :

~*** KAΣΤΟΡΙΑ σπήλαια 2012 P1030271.MP4

http://youtu.be/FS1fUhgxh4Q  ,

~** ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΛΊΜΝΗ 2012 P1030272.MP4 :

http://youtu.be/NLEfHlOEFmE  ,

~** Καστοριά δήμαρχος 2012 P1030273.MP4 :

http://youtu.be/GqENGE8HXQc  ,

~** Καστοριά επίσκεψη 2012 P1030274.MP4 :

http://youtu.be/VvW4JK3eb68  ,

~** Βασίλης Τσιτσάνης Θεσσαλονίκη P1030281.MP4 :

http://youtu.be/v6zw7YezBHQ  ,

~** ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ η ζωή του P1030282.MP4 :

http://youtu.be/-XaKVtYruIA  ,

~*** Η Ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη P1030284.MP4:

http://youtu.be/A_yfBeqqI6Q  ,

~** Βασίλης TSITSANIS LIFE 2012 P1030283.MP4 :

http://youtu.be/IE_LER0ATys  ,

~** Βασίλης Τσιτσάνης αφήγηση 2012 P1030285.MP4 :

http://youtu.be/AS94Ewuq4bA  ,

~** Ι.H.Τιμ. Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών Λ. Κερκίνη Κυριακή 21/10/ 2012 P1030286.MP4

http://youtu.be/ZcAW8cdrkfg  ,

~** Μονή Τ. Προδρόμου Ακριτοχώρι 2012 P1030287.MP4 :

http://youtu.be/LdUq_0Qxjz8  ,

~** Μονή Προδρόμου Α.Θ.Λειτουργία 2012 P1030288.MP4 :

http://youtu.be/2skDQjU0N7w  ,

~** Ακριτοχώρι Σερρών 2012 Μονή P1030289.MP4 :

http://youtu.be/8x8X9IasYI8  ,

~** ΠΡΕΒΕΖΑ τόπος τραγούδι 2012 P1030291.MP4 :

http://youtu.be/tsFcRtwOB-U  ,

~** Νίκος Τσιάρας Τόπος Τραγούδι 2012 P1030290.MP4 :

http://youtu.be/Bk5-Ywjh_mk ,

~ ~*** KAΣΤΟΡΙΑ σπήλαια 2012 P1030271.MP4

http://youtu.be/FS1fUhgxh4Q  ,

~** ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΛΊΜΝΗ 2012 P1030272.MP4 :

http://youtu.be/NLEfHlOEFmE  ,

~** Καστοριά δήμαρχος 2012 P1030273.MP4 :

http://youtu.be/GqENGE8HXQc  ,

~** Καστοριά επίσκεψη 2012 P1030274.MP4 :

http://youtu.be/VvW4JK3eb68  ,

~** Βασίλης Τσιτσάνης Θεσσαλονίκη P1030281.MP4 :

http://youtu.be/v6zw7YezBHQ  ,

~** ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ η ζωή του P1030282.MP4 :

http://youtu.be/-XaKVtYruIA  ,

~*** Η Ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη P1030284.MP4:

http://youtu.be/A_yfBeqqI6Q  ,

~** Βασίλης TSITSANIS LIFE 2012 P1030283.MP4 :

http://youtu.be/IE_LER0ATys  ,

~** Βασίλης Τσιτσάνης αφήγηση 2012 P1030285.MP4 :

http://youtu.be/AS94Ewuq4bA  ,

~** Ι.H.Τιμ. Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών Λ. Κερκίνη Κυριακή 21/10/ 2012 P1030286.MP4

http://youtu.be/ZcAW8cdrkfg  ,

~** Μονή Τ. Προδρόμου Ακριτοχώρι 2012 P1030287.MP4 :

http://youtu.be/LdUq_0Qxjz8  ,

~** Μονή Προδρόμου Α.Θ.Λειτουργία 2012 P1030288.MP4 :

http://youtu.be/2skDQjU0N7w  ,

~** Ακριτοχώρι Σερρών 2012 Μονή P1030289.MP4 :

http://youtu.be/8x8X9IasYI8  ,

~** ΠΡΕΒΕΖΑ τόπος τραγούδι 2012 P1030291.MP4 :

http://youtu.be/tsFcRtwOB-U  ,

~** Νίκος Τσιάρας Τόπος Τραγούδι 2012 P1030290.MP4 :

http://youtu.be/Bk5-Ywjh_mk  ,

~** ~** ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΑΤΖΑ Αγίου Φλώρου 2012 :

http://youtu.be/RT_BeS15vFk  ,Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου