ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Aυτά που συμβαίνουν σήμερα χθές και αύριο

Aυτά  που  συμβαίνουν σήμερα χθές  και  αύριο 
Σάββατο 13  Οκτωβρίου  2012 .

Το ποντικάκι  κοντά μας !μας τα λέει  :



~***  Public Issue: Το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου – Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο… κανένας
 Τη δυσπιστία των πολιτών στην ικανότητα των πολιτικών κομμάτων να κυβερνήσουν τη χώρα καταδεικνύει το πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα. Αντίθετα, το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ.
Λίγους μήνες πριν, τον Ιούλιο του 2012, το 39% δήλωνε ότι δεν εμπιστεύονταν κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.
Από τον τρόπο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας, το 79% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση και 85% από την αντιπολίτευση, ενώ ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση είναι το 20% των ερωτηθέντων και από την αντιπολίτευση το 13%.
Αν γίνονταν αύριο εκλογές, το 38% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ με μικρή διαφορά, το 31% ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά, το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και το 5% η ΝΔ με μεγάλη διαφορά.
Συνολικά, στην παράσταση νίκης, το 43% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 41% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με το κόμμα που μπορεί να κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 14%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΚΚΕ με 10% ενώ το 24% δεν επιλέγει κανένα από τα παραπάνω.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, προηγείται η ΔΗΜΑΡ με 47% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 42%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%, ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 23%, Χρυσή Αυγή 22% και ΚΚΕ 19%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή αύξηση 10 μονάδων.
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%.
Σε σύγκριση με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με -15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με +8 μονάδες.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29%. Το 28% δεν προτιμά κανέναν από τους δύο.
Ανάμεσα τους αρχηγούς και των επτά κομμάτων της Βουλής, καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο… κανένας με 30% και ακολουθούν: Α. Σαμαράς 22%, Αλ. Τσίπρας 17%, Ευ. Βενιζέλος 10%, Φ. Κουβέλης 8%, Π. Καμμένος 6%, Ν. Μιχαλολιάκος – Αλ. Παπαρήγα 3% .
Τον περασμένο Μάιο ο κ. Τσίπρας είχε 22%, ο κ. Σαμαράς 20% ο κ. Βενιζέλος 16%, ενώ ο κανένας ελάμβανε 17%.
Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχει σήμερα η χώρα, το 29% εμπιστεύεται πολύ – αρκετά τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το 64% λίγο – καθόλου. Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2011, το 21% εμπιστεύονταν πολύ – αρκετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το 78% λίγο – καθόλου.
Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, το 37% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 34% καμία από τις δύο.
Το 68% αναμένει πρόωρες εκλογές και το 23% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία.
Επίσης, το 74% θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, έναντι του 66% που θεωρούσε το ίδιο τον Ιούλιο και του 86% τον Μάιο. Αντίθετα στη σωστή κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα για το19% των ερωτηθέντων τον Σεπτέμβριο, έναντι 23% τον Ιούλιο και 6% τον Μάιο.
Το 9% κρίνει ότι σε σύγκριση μ’ έναν χρόνο πριν, η θέση της χώρας μας στον κόσμο έγινε πιο ισχυρή. Το αντίστοιχο ποσοστό του Μαίου ήταν 5%. Αντίθετα, το 60% κρίνει ότι η θέση της χώρας μας έγινε πιο αδύνατη, ενώ για το 31% η θέση της χώρας μας έμεινε η ίδια.
Ακόμα, το 46% θεωρεί απίθανο να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος τους επόμενους 12 μήνες έναντι ποσοστού 47% Ιούλιο και 38% Μάιο. Πιθανή είναι η χρεοκοπία για το 38% των ερωτηθέντων (39% τον Ιούλιο και 49% τον Μάιο). Το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος έχει ήδη χρεοκοπήσει. Από τους ψηφοφόρους των τριών πρώτων κομμάτων (βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών), χρεοκοπία βλέπουν το 25% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 23% του ΠΑΣΟΚ.
Η συντριπτική πλειοψηφία (88%) θεωρεί ότι τους επόμενους δύο – τρεις μήνες αναμένονται αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις.
Επίσης, το 85% εκτιμά ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση αφορούν τους ίδιους προσωπικά ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ το 11% κρίνει ότι δεν τους αφορούν.
Όσον αφορά στο μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ.
Από τους ψηφοφόρους των τριών πρώτων κομμάτων (βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών), περισσότερο υπέρ είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (46%) και ακολουθούν της ΝΔ (38%). Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του μνημονίου είναι μόλις το 4% των ψηφοφόρων του.
Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 52% την κρίνει θετικά και το 44% αρνητικά. Από τους ψηφοφόρους των τριών πρώτων κομμάτων, το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνει την ΕΕ θετικά. Το αντίστοιχο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ είναι 63% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 39%.
Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για το ευρώ, έναντι 72% τον Ιούλιο και 77% τον Μάιο. Αντίθετα αυξήθηκαν οι αρνητικές γνώμες για το κοινό νόμισμα, στο 31% τον Σεπτέμβριο, από 26% τον Ιούλιο και 22% τον Μάιο.
Από τους ψηφοφόρους των κομμάτων, θετική γνώμη για το ευρώ έχουν το 90%, των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 81% της ΝΔ και το 52% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, το 53% θεωρεί ότι η Ευρωζώνη έχει μέλλον, αντίθετα με το 41% που κρίνει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει μέλλον.
Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 6-11 Σεπτεμβρίου 2012. [skai.gr]

 ~***  Όχι στα ληγμένα τρόφιμα, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
~ Την αντίθεσή του στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε σχέση με τη διάθεση προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
«Εκτιμούμε ότι μια τέτοια ρύθμιση παραβλέπει τους βασικούς κανόνες υγιεινής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του οικονομικά βεβαρημένου καταναλωτή, προς όφελος των υπεραγορών τροφίμων και των βιομηχανιών. Σε μια εποχή που παρατηρούνται ανατιμήσεις έως και 40% στις τιμές των ίδιων προϊόντων που πωλούνται σε άλλες χώρες τις ευρωζώνης, η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να βρει άλλους τρόπους καταπολέμησης του φαινομένου μη διστάζοντας να συγκρουσθεί με τους μεγάλους της αγοράς» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. [Ε.Π., Κέρδος]

~**  ΓΣΕΒΕΕ: Κλειστά καταστήματα στις 18 Οκτωβρίου
~  Στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, θα συμμετέχει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η οποία καλεί όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους και να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της: «Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ιδιαίτερα κοινωνικά επικίνδυνες είναι και οι συνέπειες από την υποβάθμιση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος και των δικτύων κοινωνικής προστασίας ενώ είναι παντελής η έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων και η ελπίδα προοπτικής. Αποτρέπεται έτσι και κάθε σκέψη για επένδυση ενώ διογκώνεται η ανεργία. Η χώρα οπισθοδρομεί επικίνδυνα».
Η ΓΣΕΒΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει «κόψει» και κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τους παραγωγικούς φορείς και ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτηρίζει τη διολίσθηση και σε θέματα που άπτονται της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας και των θεσμών.[24wro.blogspot.com]

~*** Οι επικίνδυνες κωλοτούμπες του Μάριου Σαλμά
~  Ύποπτος ο ρόλος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά που λέει και ξε-λέει σε ρυθμούς πολυβόλου.
Από «σαράντα κύματα» περνούν οι υπουργικές αποφάσεις που είναι στην αρμοδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. Διατάξεις έρχονται και φεύγουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλάζοντας εντελώς την κατεύθυνση της πολιτικής, κατά συνέπεια και του αποτελέσματος που θα προκύψει για τη χώρα.
Τι είναι αυτό που του αλλάζει τις απόψεις; Διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις για τη φαρμακευτική πολιτική άλλαξαν την περασμένη εβδομάδα πάμπολλες φορές τις αποφάσεις, ανάλογα με τους φορείς που συνεδρίαζαν. Και, όπως αναφέρουν άνθρωποι που συμμετείχαν στις συναντήσεις, κάθε φορά αντίκριζαν και ένα «διαφορετικό Σαλμά».
Άλλα έλεγε στον έναν, άλλα υποστήριζε στον άλλον, άλλα έταζε στον τρίτον. Και, τελικά, όταν ερχόταν η ώρα να εκδώσει την απόφαση, αυτή ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό, προφανώς κατά πώς βόλευε τον δικό του σχεδιασμό… Και όλα αυτά δε αφορούσαν τίποτε υποθέσεις ήσσονος σημασίας, αλλά το σημαντικότερο θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί μια κυβέρνηση: την Υγεία του ελληνικού λαού.
Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Σαλμάς ήταν ο άνθρωπος που χειρίστηκε προσωπικά το θέμα της δραστικής ουσίας. Το θέμα στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (γιατροί, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, φορείς κ.λπ.) συμφωνούσαν απόλυτα: Αν περάσει σκέτη η διάταξη για τη δραστική, ισοδυναμεί με ταφόπλακα για την Υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Μια διάταξη που θεσπίζει ως μοναδικό κριτήριο επιλογής φαρμάκου την πάμφθηνη τιμή του και αδιαφορεί πλήρως για την ποιότητα, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Πετάει έξω από τα φαρμακεία τα ποιοτικά ελληνικά φάρμακα. Κατακλύζει την αγορά με πάμφθηνα ανώνυμα γενόσημα που παράγουν οι πολυεθνικές σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και το Ισραήλ. Πρόκειται για φάρμακα που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες, όπως το αντικαταθλιπτικό της ισραηλινής Teva που αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα από την αμερικανική αγορά, γιατί διαπιστώθηκε ότι μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας!
Τέτοια φάρμακα θέλει να μας ταΐζει η τρόικα και οι αντιπρόσωποί της στην Ελλάδα. Για να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά (μελέτες απέδειξαν ότι όπου εφαρμόστηκε η διάταξη, μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής του λαού!). Και, μάλιστα, οι τροϊκανοί εμφανίζονται απόλυτα ανυποχώρητοι στο θέμα της δραστικής, κόντρα στις θέσεις όλων των φορέων και χωρίς να παρουσιάζουν κανένα απολύτως επιχείρημα. Προφανώς -άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει- διότι είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν την Υγεία ενός ολόκληρου λαού προκειμένου να δώσουν την ελληνική αγορά, βορά στις πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων φαρμάκων. Και, μάλιστα, ποιες πολυεθνικές; Τις γερμανικές της κυρίας Μέρκελ. Είναι, άραγε, τυχαίο το γεγονός ότι η ισραηλινή Teva εξαγόρασε πριν από ενάμιση χρόνο τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων της Γερμανίας, τη Ratiopharm; Είναι τυχαία η ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ πίεση της Μέρκελ στον Σαμαρά, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, να περάσει ειδικά η δραστική; Μήπως το μόνο που ενδιαφέρει τους ξένους δανειστές μας είναι τα κέρδη των βιομηχανιών της Γερμανίας, ακόμη και με κόστος τον αφανισμό ενός λαού;
Με όλα αυτά -τα αυτονόητα, δηλαδή- εμφανιζόταν να συμφωνεί (συχνά και να επαυξάνει, μάλιστα) ο κ. Σαλμάς στις συναντήσεις του με τους φορείς. Κάθε φορά, όμως, που αποσυρόταν στο γραφείο του για να βάλει τα όσα συμφώνησε με τους φορείς σε κείμενο, κάτι περίεργο συνέβαινε. Ως διά μαγείας, το κείμενο άλλαζε. Παρά την απόλυτη συμφωνία που είχε μόλις προηγηθεί, το τελικό κείμενο γραφόταν, όχι με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά με τρόπο που εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα των πολυεθνικών!
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:
Τελικά ποιον εξυπηρετεί ο κ. Σαλμάς; Τον ελληνικό λαό που τον εξέλεξε ή κάποιους άλλους;
Είναι απλά μια προσπάθεια του κ. Σαλμά να φανεί «καλό παιδί» στην τρόικα; Ή, μήπως, κάτι άλλο συμβαίνει;
Τι μεσολαβούσε μετά την απόλυτη συμφωνία του κ. Σαλμά και όλων των εμπλεκόμενων; Από τη στιγμή που ο κ. Σαλμάς επέστρεφε στο γραφείο του, πώς προέκυπτε κάθε φορά ένα κείμενο τελείως διαφορετικό από όσα είχαν συζητηθεί;
Τι ρόλο παίζουν, τελικά, οι πολυεθνικές και τα συμφέροντά τους;
Πώς εξηγούνται όλες αυτές οι κωλοτούμπες; Μήπως η άκρη του νήματος βρίσκεται σε εκείνους που ευνοούνται από αυτές; [newsbomb.gr]

~*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί Άλλα  :


ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

Σε  Φιλικό :
ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0 , (1-0) .- ^
Η Καλαμάτα 1-0 τον Φωστήρα
Η Καλαμάτα νίκησε με 1-0 τον Φωστήρα, στο φιλικό που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Γεωργιόπουλος στο 39' ενώ η Καλαμάτα είχε και δοκάρι με τον Πασά στο 41'.

 85' Πάμε για το τέλος του αγώνα πάντα στο 1-0 η Καλαμάτα
 77' Γρήγορη επίθεση της Καλαμάτας με τον Αθανασόπουλο να συνδυάζεται με τον Πούτσι, αυτός έβγαλε τον Καούνο σε καλή θέση αλλά το σουτ του επιθετικού της Καλαμάτας έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Καούνος σούταρε έξω από την περιοχή ενώ είχε την δυνατότητα να προχωρήσει και άλλο.
 71' Ο Πούτσι βρήκε τον Καούνο στην περιοχή, αυτός τρίπλαρε τον Μπότο αλλά βγήκε πλάγια αριστερά και το γύρισμα του για τον επερχόμενο Αθανασόπουλο ήταν άσχημο.
 57' Κοψαχείλης και Πούτσι στην θέση των Ζαρόπουλου και Γεωργιόπουλου.
 57΄Ο Βσβάτσικος έκανε νέα ωραία προσπάθεια και σέντρα αλλά ο Παντέλης σούταρε άουτ.
 55' Ο Τσαγκαράκης στη θέση του Μπράχο.
 53' Πάσα του Παντέλη στον Βαβάτσικο ο οποίος μπήκε από αριστερά αλλά πλάσαρα άουτ. Ο Φωστήρας έχει μπει πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο.
 46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο.
 Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την Καλαμάτα να προηγείται με 1-0. Ολα τα... λεφτά ήταν τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημίχρονο καθώς στο 39' ο Φωστήρας έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Δωροβίνη, στο 39' ο Γεωργιόπουλος πέτυχε το 1-0 με κεφαλιά και στο 41' ο Πασάς είχε σουτ στο δοκάρι για την Μαύρη Θύελλα.
 41' Δοκάρι η Καλαμάτα με φοβερό σουτ του Πασά έξω από τη μεγάλη περιοχή.
 39' Πολύ ωραίο γκολ για την Καλαμάτα. Ο Ηλιόπουλος έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και Γεωργιόπουλος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με πολύ ωραίο κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
 39' 1-0 η Καλαμάτα με τον Γεωργιόπουλο...
 38' Η μεγαλύτερη μέχρι τώρα ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για το Φωστήρα. Ο Παντέλης από δεξιά έκανε το γύρισμα στον Δωροβίνη ο οποίος βρέθηκε μόνο του απέναντι στον Ζαρόπουλο αλλά πλάσαρε άουτ.
 36' Ωραία προσπάθεια και σέντρα του Βαβάτσικου, ο Κούτρος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
 30' Παραμένει το 0-0 σε ένα μέτριο παιχνίδι μέχρι τώρα όπου η Καλαμάτα έχει μια φλύαρη υπεροχή.
 24' Γύρισμα του Ηλιόπουλου από αριστερά, ο Γεωργιόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
 16' Πολύ καλό σουτ του Κώστα Ηλιόπουλου έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
 9' Αντεπίθεση του Φωστήρα με τον Δωροβίνη να βρίσκει τον Κούτρο μέσα στην περιοχή, όμως ο Τρίψας με πολύ ωραία επέμβαση έκοψε την μπάλα.
 7' Πρώτη διπλή ευκαιρία για την Καλαμάτα, σε διαδοχικά σουτ των Γεωργιόπουλου και Πασά, στην πρώτη περίπτωση απόκρουσε ο Μπότος και στην δεύτερη η μπάλα έφυγε άουτ.
 6' Να σημειωθεί ότι ο Φωστήρας φέτος θα είναι αντίπαλος της Καλαμάτας στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
 5' Λιγοστός και σήμερα ο κόσμος στο γήπεδο καθώς οι θεατές δεν ξεπερνούν τους 150...
 3' Για την Καλαμάτα δεν παίζει σήμερα ο Νίκος Τριανταφυλλάκης που αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού αλλά και οι Καντούτσης, Ανδρεόπουλος, οι οποίοι χθες έπαιξαν στο νικηφόρο παιχνίδι της εθνικής ομάδας των νέων με 2-0 απέναντι στην Β. Ιρλανδία. Μάλιστα και οι δύο παίκτες της Καλαμάτας αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά του αγώνα.
 2' Προπονητής του Φωστήρα είναι ο Καλαματιανός Κώστας Ψυρόπουλος.
 1' Με 25 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε τελικά το φιλικό της Καλαμάτας με τον Φωστήρα, καθώς η ομάδα του Ταύρου προσήλθε καθυστερημένα στο Στάδιο.
 Σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας το φιλικό παιχνίδι της Μαύρης Θύελλας με τον Φωστήρα. Είναι το τελευταίο τεστ της Μεσσηνιακής ομάδας πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανηλειακό στον Πύργο, που θα γίνει την επόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου.
 Για το σημερινό ματς θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το eleftheriaonline.gr
 Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ηλίας Νικολόπουλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ζαρόπουλος (57' Κοψαχείλης), Τρίψας, Κουρέας, Τσόπελας, Ψυχογιόπουλος, Τσιμικλής (64' Επιφάνης), Πασάς, Γεωργιόπουλος (57' Πούτσι), Μπράχο (55' Τσαγκαράκης), Ηλιόπουλος (65' Αθανασόπουλος), Καούνος.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ Μπότος, Μπιλίτσης, Πενταυράκης, Τσώνης, Νικολόπουλος, Μπούκουρης, Τασιούλης, Δωροβίνης, Κούτρος, Βαβάτσικος, Παντέλης.

 Σε φιλικά σήμερα 13/10/2012  :
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΤΗΛΗΚΡΑΤΗΣ Λευκάδας   2-0 , (1-0) .- ^ {Κοντοδήμος , Διαμαντόπουλος}.-
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΚΙΣΑΣΠΟΡ Τουρκίας     1-1, (0-0) .- ^
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  Χανίων - ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ  4-1 .- ^
ΑΙΓΑΛΕΩ  - ΑΕΚ  Αθηνών 1-3 .- ^

*** Για την  Α1  στο πρωτάθλημα του Ελληνικού Μπάσκετ :
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΚΟΣ  77-75 ./- ^
ΚΑΒΑΛΑ -  ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ   66-68 .- ^

*** Για  την Β2 στο Ελληνικό Μπάσκετ :
ΠΑΓΚΡΙΤΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ  85-86 .- ^
Ν. ΚΗΦΗΣΙΑ - Αγία ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  83-59 .- ^
ΙΚΑΡΟΣ Σερρών - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 77-80 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΑΥΡΙΟ  86-88 στην παράταση .- ^
ΔΟΞΑ Λευκάδας - ΝΙΚΗ  Βόλου  76-74 .- ^
ΕΡΜΗΣ  Λαγκαδά - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

*** Θαν. Πολυκανδριώτης: Η Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους :
Θαν. Πολυκανδριώτης: Η Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους
* "Η Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ή θα έχει έναν σπουδαίο Θεοδωράκη που θα μεγαλουργεί ή έναν Καραγκιόζη που θα μας επιβάλει τα τραγούδια του" λέει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μιλώντας στην "Ε" με αφορμή την "Διημερίδα για το μπουζούκι" που θα πραγματοποιηθεί στο Ιδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ θα κλείσει με συναυλία από το μουσικό σύνολο μπουζουκιών "Οι Επόμενοι".

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται διημερίδα με θέμα το κατεξοχήν σολιστικό όργανο του ελληνικού μουσικού τοπίου, το μπουζούκι, και τη συμβολή του στο λαϊκό τραγούδι, με κύριο αίτημα την κατοχύρωση κρατικού πτυχίου εξειδίκευσης στο όργανο.
 - Πώς είναι για έναν καλλιτέχνη να είναι και δάσκαλος;
 «Η λέξη δάσκαλος δεν μου αρέσει γιατί εγώ δηλώνω μαθητής πάντα! Το δάσκαλος το αποδέχτηκα βέβαια σε κάποια στιγμή γιατί πήγα σε ανώτατες σχολές και δίδαξα όπως τα ΤΕΙ της Αρτας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά πιστεύω ότι το δάσκαλος βγαίνει μέσα από την ιστορία του καθενός και από την πορεία του και από το αν μπορεί να μεταδώσει. Τότε ναι, μπορείς να λέγεσαι δάσκαλος και δυστυχώς είναι πολύ λίγοι αυτοί».
 - Οι δικοί σας δάσκαλοι (με την έννοια του όρου που του προσδίδετε) ποιοι ήταν;
 «Υπάρχουν οι πνευματικοί δάσκαλοι και οι δάσκαλοι που σε δίδαξαν τετ-α-τετ ή κάποιοι άλλοι που πήρες κάτι απ' αυτούς. Εμένα πνευματικός μου δάσκαλος είναι ο πατέρας μου, μου έμαθε τη μουσική κι ας μην μου έπαιξε ποτέ ούτε μια νότα στο μπουζούκι. Ο δάσκαλός μου στο μπουζούκι είναι ο Στέλιος Ζαφειρίου, δίπλα του έγινα καλός μουσικός όλα αυτά τα χρόνια. Οι δάσκαλοί μου που πίστεψα σ' αυτούς και πήρα πράγματα "νοερά" βλέποντάς τους να παίζουν, ήταν ο Χιώτης, ο Μπέμπης, ο Ζαμπέτας…».
 - Είναι αφιέρωμα και σ' αυτούς αυτό το διήμερο στο Ιδρυμα "Κακογιάννης";
 «Ναι, γιατί πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα αν δεν είχαμε αυτούς κι αν δεν μεγαλώναμε υπό την σκέπη τους. Ολα τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τη λαϊκή μουσική και δη με το μπουζούκι πρέπει να έχουν τους παλιούς πάνω απ' όλα! Και στον τρόπο της μάθησής τους και στη μελέτη τους και ακόμα στο πώς θα καταφέρουν να μοιάσουν έστω και λίγο σ' αυτούς».
  - Το μπουζούκι είναι …η ελληνική ροκιά; Μέχρι και ο Χέντριξ είχε υποκλιθεί μπροστά στον Χιώτη!
 «Πιστεύω ναι, είναι η ελληνική ροκιά! Οσο για τον Χέντριξ που πράγματι είχε εντυπωσιαστεί με την ταχύτητα και την τεχνική του Μανώλη Χιώτη, σκεφτείτε τι θα έλεγε αν γνώριζε τον Μπέμπη. Ο Χιώτης έπαιζε μέχρι εκεί που μπορούσε, ενώ ο Μπέμπης έπαιζε όσο ήθελε! Ο Χέντριξ είδε τον Χιώτη να παίζει την "κουτσή κιθάρα" (το μπουζούκι που έχει λιγότερες χορδές από την κιθάρα εννοώ) και ενθουσιάστηκε βέβαια».
 - Η αφορμή για την διημερίδα για το μπουζούκι, ποια ήταν;
 «Από το 1993 που έκανα την πρώτη μου σχολή λαϊκής παράδοσης και αργότερα στο πανεπιστήμιο που δίδαξα, είδα ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο κενό στη μουσική παιδεία του τόπου μας γύρω από τα λαϊκά όργανα. Είμαστε πάρα πολύ πίσω … σε επίπεδο Ουγκάντας θα έλεγα, τη στιγμή που δίπλα μας οι Τούρκοι έχουν δύο ακαδημίες κι εμείς τίποτα… Ετσι λοιπόν πολλά χρόνια με ρωτούσαν πολλά παιδιά για το αν μπορούν να πάρουν από κάπου ή από τη δική μου σχολή πτυχίο στο μπουζούκι. Φυσικά η απάντησή μου ήταν ότι το πτυχίο είναι θέμα του κράτους, ενώ καταλαβαίνοντας το κενό που υπήρχε πολλές φορές είχα έρθει σε επαφή κι εγώ και άλλοι συνάδελφοι με πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και υπουργούς Πολιτισμού, αλλά κανείς δεν άγγιξε το θέμα. Σε κάποια στιγμή το 2005 δημιουργήθηκε μια επιτροπή στο υπουργείο Πολιτισμού στην οποία συμμετείχα και δουλέψαμε για τρία χρόνια ώστε να ενταχθούν όλα τα λαϊκά όργανα και να γίνουν ενδο-ωδειακά και βέβαια να υπάρχει και το κρατικό πτυχίο. Αυτή η ομάδα εργασίας σταμάτησε το Νοέμβριο του 2008 και έκτοτε κανείς δεν ασχολήθηκε. Ετσι πήραμε απόφαση κάποιοι καταξιωμένοι μουσικοί του μπουζουκιού να δώσουμε πτυχία στα νέα παιδιά που παίζουν μπουζούκι. Οταν λέμε πτυχία βέβαια εννοούμε ένα χαρτί εξειδίκευσης, αναγνώρισης του οργάνου. Ξεκίνησα τη σύνταξη μιας διακήρυξης που την υπέγραψαν εξέχουσες προσωπικότητες απ' όλους τους χώρους της τέχνης, όπως ο αείμνηστος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι. Είπαμε λοιπόν να κάνουμε μια διημερίδα για το μπουζούκι όπου θα ανακοινώσουμε επίσημα αυτή την πρωτοβουλία και θα δώσουμε και μια συναυλία. Τελικά όμως όπως λέει ολαός μας "τρώγοντας έρχεται η όρεξη", δεν μείναμε εκεί. Εχουμε έκθεση λαϊκών οργάνων στην οποία θα υπάρχουν μπουζούκια του Ζαμπέτα, του πατέρα μου, του Καλδάρα, του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη. Εχουμε τον περίφημο τζουρά του Γιώργου Μουφλουζέλη, του ρεμπέτη που το '70 μ' αυτό το όργανο έπαιξα το "Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας". Εχουμε το πιστό αντίγραφο του ταμπουρά του Μακρυγιάννη, φτιαγμένο από το Νίκο Φρονιμόπουλο. Θα υπάρχει επίσης μια έκθεση φωτογραφίας από το προσωπικό μου αρχείο, έκθεση βιβλίων για το μπουζούκι, θα έχουμε ένα βιβλίο που θα υπογράφει ο κάθε επισκέπτης ώστε να κάνουμε ψήφισμα για την κατοχύρωση του ελληνικού μπουζουκιού στην UNESCO (κάτι που επίσης δεν έχει γίνει ποτέ). Επίσης στόχος είναι να κάνουμε μια ημερίδα για τομπουζούκι κάθε χρόνο.
 Είναι προσκεκλημένοι στην διημερίδα και βέβαια στη συναυλία όλος ο κόσμος, ενώ θα είναι παρών και ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης όπως μας έχει ενημερώσει, καθώς στη συναυλία με 30 μπουζούκια θα παίξουμε και 10 λαϊκά τραγούδια του Μίκη».
 - Η τέχνη θα διασωθεί από την κρίση;
 «Η τέχνη σε όλες τις κρίσεις είναι αυτή που σώζει την κατάσταση. Γενικότερα η τέχνη θα ανθίσει και θα έχουμε καινούργιους καρπούς, ενώ ειδικότερα για το λαϊκό τραγούδι πιστεύω ότι θα βγουν καινούργια πράγματα, νέος στίχος, νέες απόψεις ανθρώπων που ήταν εγκλωβισμένοι μέχρι τώρα μέσα στη χλίδα και μέσα στη σπατάλη και στη λαμογιά που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια και δεν τους άφηναν να σηκώσουν κεφάλι. Αυτή η κρίση των αξιών πρωτίστως θα παρασύρει όλη τη σκαρταδούρα και θα μείνουν όσοι αξίζουν. Κι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει, γιατί η Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους! Ή θα έχει έναν σπουδαίο Θεοδωράκη που θα μεγαλουργεί ή έναν Καραγκιόζη που θα μας επιβάλει τα τραγούδια του».
 «Διημερίδα για το μπουζούκι»
Οι ώρες της διημερίδας είναι: Την Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι έως 7 το απόγευμα και τη Δευτέρα από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ η συναυλία   θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ.
 Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, δημοσιογράφοι, κατασκευαστές λαϊκών οργάνων αλλά και οι καλύτεροι παλιοί και νέοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το ξεχωριστό καλλιτεχνικό και θεωρητικό γεγονός, ανοιχτό για το ευρύ κοινό, το οποίο θα πλαισιωθεί με έκθεση οργάνων που ανήκαν σε μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές της λαϊκής μας μουσικής -Μάρκου Βαμβακάρη, Γιώργου Μητσάκη, Μανώλη Χιώτη, Γιώργου Ζαμπέτα, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Θόδωρου Πολυκανδριώτη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Γιάννη Τατασόπουλου, Γιάννη Σταματίου (Σπόρος), Δημήτρη Στεργίου (Μπέμπη), τον τζουρά του Γιώργου Μουφλουζέλη και το πιστό αντίγραφο του ταμπουρά του Μακρυγιάννη. Η διημερίδα θα πλαισιωθεί με έκθεση ντοκουμέντων και προβολές.
 Αφορμή για τη διημερίδα υπήρξε η πρωτοβουλία του σολίστα και δασκάλου Θανάση Πολυκανδριώτη για την κατοχύρωση κρατικού πτυχίου εξειδίκευσης οργάνου, όπου μετά από εκατοντάδες άκαρπες επιστολές και συναντήσεις με υπουργούς, γενικούς γραμματείς Πολιτισμού και Παιδείας για το μπουζούκι, δεκάδες καλλιτέχνες του μπουζουκιού, των παραδοσιακών οργάνων, του ελληνικού τραγουδιού και της δημόσιας ζωής συνυπογράφουν ένα συλλογικό κείμενο με το οποίο υποστηρίζεται το αίτημα. Μετά τη διημερίδα θα ακολουθήσουν και άλλες, πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες οι οποίες θα φωτίσουν διάφορες πτυχές της γέννησης, πορείας και εξέλιξης του μπουζουκιού, ενός οργάνου που οι ρίζες του βρίσκονται στην αρχαιότητα.
 Οι βασικοί ομιλητές είναι: Θωμάς Αποστολόπουλος επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παναγιώτης Κουνάδης ερευνητής, συγγραφέας. Γιώργος Τσάμπρας δημοσιογράφος. Γιώργος Κοντογιάννης δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού "Λαϊκό Τραγούδι". Δημήτρης Μανιάτης δημοσιογράφος - εφημερίδα "Τα Νέα". Γιώργος Λεκάκης συγγραφέας, λαογράφος. Αλέξανδρος Ασωνίτης συγγραφέας.
 Δημήτρης Σταθακόπουλος Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, μουσικολόγος.
 Κώστας Μπαλαχούτης δημοσιογράφος, διευθυντής ogdoo.gr.
 Στη συναυλία από το μουσικό σύνολο μπουζουκιών "Οι Επόμενοι" θα αποδοθούν αποσπάσματα από το "Σκληρό Απρίλη του ΄45" του Μάνου Χατζιδάκι και τα 10 λαϊκά του Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχουν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μάγδα Πένσου, Χριστίνα Μιχαλάκη, Ρένα Κυπριώτη.
 Διοργάνωση: ΜΕΚΕΠΟ (Μεσογειακό Κέντρο Ερευνας Πολιτισμού) "Οι Επόμενοι".
 Συντελεστές: Σολίστ: Θανάσης Πολυκανδριώτης. Ορχήστρα: κιθάρα Νίκος Καινούργιος, μπάσο Βασίλης Καραχούτης, κρουστά Σπύρος Γλένης, μπουζούκι Γιώργος Παχής.
 «Οι Επόμενοι»: Δημήτρης Γαλίτης, Κώστας Γεδίκης, Αλέξανδρος Ψωμόπουλος, Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Αργυρώ Κεραμιδά, Αντώνης Μακρίδης, Κώστας Γοράντης, Κώστας Παλάγκας, Γιώργος Καλυβάς, Χρήστος Καραβίτης, Χρήστος Παππάς, Αλέξανδρος Κουβέλης, Νίκος Μοντζέλης, Παντελής Γκόγκος, Θοδωρής Σιγαλός, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Διονύσης Κουτσόπουλος, Γεωργία Κόμπου, Σταύρος Παρασκευόπουλος, Λυκούργος Βρουλάκης, Δημήτρης Πισκοπάνης, Γιάννης Μαρίνης, Γιάννης Πιλάτης, Κώστας Λυμπερόπουλος, Κυριαζής Παπαλούδης, Κατερίνα Παππά, Γιάννης Γαβράς, Χρήστος Καρβουνιάρης, Κώστας Κονδύλης, Λευτέρης Σγουρός, Γιάννης Φουρκιώτης.
 Τα δρώμενα στην αίθουσα κινηματογράφου θα συνοδεύσουν στην κιθάρα ο Σπύρος Κονσολάκης, στο μπάσο ο Νίκος Ρούλος και στα κρουστά ο Γιώργος Γκίκας.
 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά στο 210 3418579, Δευτ. - Παρ. 11:00 - 14:00. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*** Με Θρασύβουλο στο κύπελλο η Καλαμάτα :

* Εγινε πριν λίγο η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο στην Αθήνα. Η Καλαμάτα κληρώθηκε να παίξει με τον Θρασύβουλο (ομάδα β' εθνικής) σε νοκ άουτ αγώνα που θα γίνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Σε περίπτωση πρόκρισης, στο β΄γύρο η Καλαμάτα θα παίξει, επίσης εντός έδρας, με τον νικητή του αγώνα Επισκοπή - Βύζας Μεγάρων. Σε περίπτωση νέας πρόκρισης θα αντιμετωπίσει την Βέροια.
Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των τεσσάρων πρώτων φάσεων...

 1η ΦΑΣΗ (ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 23-24-25/10/2012)
 1 Ρούβας - Εθνικός Γαζώρου
 2 Αχαρναϊκός - Λάρισα
 3 Οδυσσέας Κορδελιού - ∆όξα ∆ράµας
 4 Κασσιόπη - Αναγέννηση Γιαννιτσών
 5 Προοδευτική - ΑΕΠ Ηρακλής
 6 Κόρινθος - Απόλλων Σµύρνης
 7 Αναγέννηση Καρδίτσας - Ηρακλής Ψαχνών
 8 Χανιά - Φωκικός
 9 Καλαµάτα - Θρασύβουλος
 10 Επισκοπή - Βύζας Μεγάρων
 11 Παναιγιάλειος - Παναιτωλικός
 12 Εθνικός Αστέρας - Καλλονή
 13 Τηλυκράτης - Νέα Καβάλα
 14 Πανηλειακός - Παναχαϊκή
 15 Βατανιακός - Νίκη Βόλου
 16 Ακαδηµία Πλαταµώνα - Εργοτέλης
 17 Εθνικός Σιδηροκάστρου - Αναγέννηση Επανοµής
 18 Γλυφάδα - Πανσερραϊκός
 19 ∆όξα Κρανούλας - Πιερικός
 20 Αστέρας Μαγούλας - Ολυµπιακός Βόλου
 21 Απόλλων Καλαµαριάς - Καλλιθέα
 22 Φωστήρας - Ζάκυνθος
 23 Τύρναβος - Οικονόµος Τσαριτσάνης
 2η ΦΑΣΗ (ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 30-31/10/2012 & 1/11/2012)
 24 Νικητής αγώνα 20 - Νικητής αγώνα 12
 25 Νικητής αγώνα 18 - Νικητής αγώνα 3
 26 Νικητής αγώνα 17 - Νικητής αγώνα 23
 27 Νικητής αγώνα 9 - Νικητής αγώνα 10
 28 Νικητής αγώνα 13 - Νικητής αγώνα 11
 29 Νικητής αγώνα 4 - Νικητής αγώνα 15
 30 Νικητής αγώνα 22 - Νικητής αγώνα 8
 3η ΦΑΣΗ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 28-29/11/2012 & 12-13/12/2012, 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:19-20-22-23/12/2012)
 31 Πανθρακικός - Νικητής αγώνα 29
 32 Νικητής αγώνα 28 - ΑΕΚ
 33 Νικητής αγώνα 1 - SKODA Ξάνθη
 34 Νικητής αγώνα 30 - Πανιώνιος
 35 Βέροια - Νικητής αγώνα 27
 36 Νικητής αγώνα 26 - Κέρκυρα
 37 ΠΑΣ Γιάννινα - Νικητής αγώνα 25
 38 Ολυµπιακός - Νικητής αγώνα 14
 39 Λεβαδειακός - Νικητής αγώνα 19
 40 Νικητής αγώνα 16 - ΠΑΟΚ
 41 Νικητής αγώνα 24 - Ατρόµητος
 42 ΟΦΗ - Νικητής αγώνα 6
 43 Νικητής αγώνα 21 - Άρης
 44 Πλατανιάς - Νικητής αγώνα 7
 45 Νικητής αγώνα 2 - Αστέρας Τρίπολης
 46 Παναθηναϊκός - Νικητής αγώνα 5
 4η ΦΑΣΗ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 9-10-16-17/1/2013, 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 23-24-30-31/1/2013)
 47 Νικητής αγώνα 43 - Νικητής αγώνα 40
 48 Νικητής αγώνα 39 - Νικητής αγώνα 36
 49 Νικητής αγώνα 38 - Νικητής αγώνα 32
 50 Νικητής αγώνα 46 - Νικητής αγώνα 44
 51 Νικητής αγώνα 35 - Νικητής αγώνα 33
 52 Νικητής αγώνα 42 - Νικητής αγώνα 31
 53 Νικητής αγώνα 37 - Νικητής αγώνα 34
 54 Νικητής αγώνα 41 - Νικητής αγώνα 45

***  O  Γιώργος  Καραγκούνης  με  121 συμμετοχές στην  Εθνική  όμάδα Ανδρών  στο  ποδόσφαιρο (Ρέκορντμαν διεθνών συμμετοχών ) κρατάει  το  ρεκόρ για Έλληνες  ποδοσφαιριστές  :
* Συνολικά σε όλα τα εθνικά  συγκροτήματα  ξεπερνά τις 232 συμμετοχές .-
~* Αναλυτικότερα :
Με  εθνική Παίδων ο Γ. Καραγκούνης  34 συμμετοχές με 18  γκόλ .
Στην  Εθνική  Νέων  συμμετείχε σε 33 αγώνες  με 13 γκόλ .-
Στην εθνική  Ελπίδων με 44 συμμετοχές  αρχηγός  και με 18 γκόλ .- και  Τέλος στην Εθνική  Ελλάδος  ανδρών στο ποδόσφαιρο  με  121 συμμετοχές .-
Στην εθνική Ελπίδων κλείθηκε  το 1992 από τον προπονητή τότε Αλέκο Σοφιανίδη .- και στην εθνική ανδρών στης 20 Αυγούστου το 1999στο φιλικό παιγχνίδη με το Ελ  Σαλβανδόρ .-
~** ΣΥΜΜΕΤΟΧΈΣ στην εθνική  ανδρών της  ΕΛΛΑΔΑΣ στο  ποδόσφαιρο Ελλήνων παιχτών :
Γ. Καραγκούνης  με  121  συμμετοχές
Θοδωρής Ζαγοράκης  με  120  συμμετοχές
Άγγελος Μπασινάς με 100 συμμετοχές , Κώστας Κατσουράνης  με  99 συμμετοχές ,
Αποστολάκης  με  96  συμμετοχές , Νικοπολίδης με  90  συμμετοχές ,
 Αγγελος Χαριστέας  με  88 συμμετοχές , ... κ.λ.π.

*** Μια ματιά στη διαδικασία του αστικού εκσυγχρονισμού

Του  Ηλία Μπιτσάνη
Μια ματιά στη διαδικασία του αστικού εκσυγχρονισμού
* ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~ Γράφει  ο Ηλίας Μπιτσάνης
 Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα η Καλαμάτα ήταν μια μικρή σε έκταση και πληθυσμό πόλη, χτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους δεξιά και αριστερά του Νέδοντα. Στην περιοχή της Παραλίας υπήρχε ένας μικρός οικισμός στην περιοχή της Ανάληψης, η Ντουάνα όπως λεγόταν (από την ενετική λέξη για το Τελωνείο που λειτουργούσε εκεί). Τα νερά του ποταμού το χειμώνα απλώνονταν από τους λόφους της Αγιάννας, των Καλυβίων και της Ράχης από τη μια πλευρά, μέχρι τους Αγίους Αποστόλους και τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου από την άλλη και κυλούσαν προς τη θάλασσα μέσα από την τεράστια αυτή περιοχή.
 Στο κέντρο μιας παραγωγικής περιοχής με ανεπτυγμένη ήδη εμπορική δραστηριότητα και γεωγραφικά το νοτιότερο σημείο της χώρας και ως εκ τούτου εγγύτερο στους θαλάσσιους δρόμους, η πόλη ασφυκτιούσε και αναζητούσε χώρο για να απλωθεί και να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές της. Η πρόκληση του αστικού εκσυγχρονισμού βρισκόταν μπροστά της και αυτό ανέλαβαν οι νέοι επιστήμονες και έμποροι, που έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους στην πόλη ήδη από τη δεκαετία του 1870.
 Η εξασφάλιση χώρου και σχετικά εύκολης πρόσβασης στην Παραλία μπορούσε να γίνει αν ο άνθρωπος τιθάσευε τη φύση και οι Καλαματιανοί τα νερά του Νέδοντα. Ετσι ως προτεραιότητα τέθηκε ο περιορισμός του χώρου που καταλάμβανε ο Νέδοντας και αυτό έγινε με εκτροπή και εκβάθυνση μέρους του δυτικού κλάδου και κατασκευή τοίχων προστασίας από τις δύο πλευρές, με έργο που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1870 και ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1880. Η αναγκαιότητα αυτής της επέμβασης έγινε ακόμη μεγαλύτερη καθώς από το 1882 είχε αρχίσει η κατασκευή του λιμανιού που γινόταν μέσα από δυσκολίες και τα πρώτα έργα καταστράφηκαν από πλημμύρα.
 Η διευθέτηση της κοίτης του Νέδοντα που είχε αρχίσει τη δεκαετία του 1870, απελευθέρωσε έναν τεράστιο χώρο στον οποίο το Δημόσιο δέσμευσε ένα τμήμα για υποδομές. Και άρχισε να κατασκευάζει την σημερινή Αριστομένους, η οποία ολοκληρώθηκε κάπου το 1882. Η σχετικά αχανής έκταση περιήλθε σε ιδιώτες μέσα από διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν διερευνηθεί.
 Τα προϊόντα όμως θα έπρεπε να μεταφέρονται με σχετική ταχύτητα στο λιμάνι και ως εκ τούτου η αναγκαιότητα του σιδηροδρομικού δικτύου πρόβαλε επιτακτικά. Μέσα από χίλιες δυσκολίες, το δίκτυο εντός της Μεσσηνίας λειτούργησε από το 1892 δίνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς προσώπων και προϊόντων τόσο από την πλευρά της Μεσσήνης, όσο και από την πλευρά της Ανω Μεσσηνίας. Η σύνδεση με την Αθήνα έγινε λίγα χρόνια αργότερα καθώς δεν είχε κατασκευαστεί η γραμμή στο τμήμα Διαβολίτσι - Κούρταγα (Παραδείσια).
 Στις αρχές της δεκαετίας του 20ού αιώνα, η Καλαμάτα πλέον είναι μια πολύ διαφορετική πόλη. Διαθέτει μεγάλο λιμάνι (παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία το 1901), έχει πλέον συνδεθεί και με την Αθήνα (την ίδια χρονιά έγιναν τα εγκαίνια του Σιδηροδρομικού Σταθμού), διαθέτει ευχερή πρόσβαση στην Παραλία και αναζητεί πλέον την πολεοδομική της ταυτότητα αναπτυσσόμενη στο χώρο μεταξύ της παλιάς πόλης και της παραλιακής ζώνης (Νέα Καλαμάτα κατά τον όρο της εποχής) που είναι σε μια φάση "εξυγίανσης". Η ανοικοδόμηση έχει επεκταθεί ήδη από την αυγή της δεκαετίας του 1890, στην Κάτω Πλατεία (οδός 23ης Μαρτίου σήμερα), την Αριστομένους και την Αναγνωσταρά. Περιοχές στις οποίες είναι εξαιρετικά έντονα τα αποτυπώματα εκείνης της εποχής με τα πολλά διατηρητέα που έχουν διασωθεί και ανακατασκευαστεί.
 Η εκπόνηση του σχεδίου πόλης συμβαδίζει και προσαρμόζεται στις εξελίξεις: Η (σημερινή) κεντρική πλατεία είναι ένας χώρος διεκδικούμενος και διαμορφώνεται σταδιακά και με αργούς ρυθμούς. Διανοίγεται όμως ένας μετωπικός δρόμος που συνδέει το Σιδηροδρομικό Σταθμό με την Αριστομένους στο ύψος του σημερινού Πνευματικού Κέντρου. Γύρω από αυτόν αναπτύσσεται έντονη επαγγελματική δραστηριότητα με χαρακτηριστικά δείγματα τα ξενοδοχεία εκείνης της εποχής σε ημικυκλική διάταξη. Διανοίγεται και η οδός Υπαπαντής με τη σημερινή της μορφή σε μεγάλο της μέρος και η επέμβαση ολοκληρώνεται το 1916 όταν κατεδαφίστηκε παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στη συμβολή της με τη Μητροπολίτου Μελετίου.
 Τμηματικά είχαν ήδη κατασκευαστεί οι δρόμοι δίπλα στο Νέδοντα (Αρτέμιδος και Νέδοντος), το 1893 ολοκληρώθηκε η οδός Φαρών και το 1906 η Ακρίτα.
 Στη βάση αυτής της διάταξης των έργων υποδομής, στο χώρο ανάμεσα στην πλατεία και το Τελωνείο δυτικά της Αριστομένους, διαμορφώνεται μια "βιομηχανική" περιοχή. Μια τεράστια οινοποιητική μονάδα (Ζαν και Ρος), μύλοι, αποθήκες συσκευασίας σύκων και σταφίδας, μηχανοστάσιο των τρένων και βορειότερα το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής (σήμερα Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου). Ενας άλλος πυρήνας βρίσκεται στη Δυτική Παραλία με τα Ταμπάκια αλλά και βιοτεχνίες υποστηρικτικές της εμπορικής και ναυτιλιακής κίνησης και αρκετές ακόμη μονάδες στη συνέχεια.
 Το ηλεκτρικό ρεύμα έδωσε ώθηση σε αυτή τη διαδικασία μετά το 1901 και αποτέλεσε την απαραίτητη υποδομή για τη λειτουργία του τραμ, του οποίου η πρώτη γραμμή δόθηκε στην κυκλοφορία γύρω στα 1910 και ολόκληρος ο βρόχος (Φραγκόλιμνα, Υπαπαντής, Αριστομένους, Ναυαρίνου, Φαρών) το 1916.
 Κάπως έτσι ολοκληρώνεται ο αστικός μετασχηματισμός της πόλης, που διήρκεσε περισσότερο από 40 χρόνια αν υπολογίσει κάποιος το χρόνο ανάμεσα στην πρώτη επέμβαση στο Νέδοντα και τη λειτουργία του τραμ. Μια διαδικασία βασανιστική που με τις επιτυχίες, τις αποτυχίες και τις παλινωδίες σε ορισμένα θέματα, σημαδεύει την πόλη και την ανάπτυξή της σε μεγάλο βάθος χρόνου.

*** Το ΤΕΙ θέλει στην Καλαμάτα το Τμήμα Πληροφορικής και το Ινστιτούτο Ελαίας :
Το ΤΕΙ θέλει στην Καλαμάτα το Τμήμα Πληροφορικής και το Ινστιτούτο Ελαίας
* ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

«Αιχμή του δόρατος είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην έδρα της Καλαμάτας, με τη μεταφορά του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και την ένταξη του Ινστιτούτου Ελιάς και Ελαιοκαλλιέργειας στις δομές του ΤΕΙ»: Αυτή είναι η βασική διαπίστωση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Καλαμάτας το οποίο συνήλθε την Πέμπτη υπό την προεδρία του καθηγητή Πάνου Καζάκου.
 Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος, καθηγητής Γιάννης Παπουτσής, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μανιατάκη, Δ. Μανιατάκης, οι καθηγητές Αρης Λιακατσάς, Ε. Γεωργόπουλος, Ι. Καπόλος, Ευγενία Μπιτσάνη, Ο. Σπηλιόπουλος, Γ. Σταθάς και ο διευθυντής Διοικητικού Φ. Αλεξανδρόπουλος. Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, σημειώνονται αναλυτικά τα εξής:
 «Τα μέλη ενημερώθηκαν αρχικά από τον απερχόμενο πρόεδρο, καθηγητή Α. Κανάκη, για τις προθέσεις του υπουργείου όσον αφορά το σχέδιο "Αθηνά". Οι προθέσεις συνοψίστηκαν στη φράση του υπουργού Παιδείας "40 ΑΕΙ είναι πολλά". Ο νέος πρόεδρος καθηγητής Πάνος Καζάκος έθεσε το γενικό πλαίσιο για τη συζήτηση, υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά υπάρχουν τρεις στρατηγικές επιλογές:
 Η πρώτη είναι να συγχωνευθεί το ΤΕΙ Καλαμάτας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε ένα ΑΕΙ με δύο έδρες και με βάση κάποιο λειτουργικό μοντέλο από αυτά που δοκιμάζονται σε όλη την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ πρέπει, δεύτερον, να συνεχίσει να αναπτύσσεται το ΤΕΙ. Η τρίτη και απευκταία επιλογή είναι η αδράνεια και η απογοήτευση.
 Το Συμβούλιο συμφώνησε να επιδιωχθεί επαφή με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ευρύτερες αναδιατάξεις στην Περιφέρεια.
 Ο αναπληρωτής πρόεδρος καθηγητής Γιάννης Παπουτσής ενημέρωσε το Συμβούλιο για τους σχεδιασμούς του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση της περιφέρειας σχετικά με το ερευνητικό δυναμικό του ΤΕΙ Καλαμάτας.
 Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι στόχοι του Συμβουλίου Ιδρύματος για τον επόμενο χρόνο και ένα πρόγραμμα ενεργειών πέραν των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων που ήδη αναπτύσσει το διδακτικό προσωπικό. Οι ενέργειες αφορούν τόσο τα αιτήματα προς το υπουργείο όσο και τα εσωτερικά ζητήματα λειτουργίας του ΤΕΙ.
 Για την επεξεργασία των αιτημάτων προς υπουργείο, ΑΔΙΠ και άλλες εμπλεκόμενες αρχές, είχε προηγηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα ανοιχτή διαβούλευση - μια καινοτομία που με τη σειρά της στοχεύει στην καλύτερη αμοιβαία πληροφόρηση και διαφάνεια.
 Αιχμή του δόρατος προς το παρόν είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην έδρα της Καλαμάτας, με τη μεταφορά του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και την ένταξη του Ινστιτούτου Ελιάς και Ελαιοκαλλιέργειας στις δομές του ΤΕΙ. Ας σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο ουσιαστικά δεν λειτουργεί, έχει όμως υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και βρίσκεται σε ένα μεγάλο κτήριο στο κέντρο της Καλαμάτας.
 Το Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για τις ανησυχίες πολιτικών της Λακωνίας (της αντιπεριφερειάρχη Α. Τζανετέα, της βουλευτού Φ. Πατριανάκου και άλλων), στους οποίους γνωστοποίησε γραπτά το σκεπτικό των παραπάνω πρωτοβουλιών και την ανάγκη να αναδιαρθρωθεί ο χώρος της ανωτάτης παιδείας, σύμφωνα άλλωστε και με τις προθέσεις της κυβέρνησης («σχέδιο Αθηνά») και τις απαιτήσεις της εποχής, ξεπερνώντας τις πελατειακές λογικές του παρελθόντος.
 Επίσης, το Συμβούλιο συμφώνησε σε ένα «οδικό χάρτη» για την εσωτερική ανάπτυξη του ΤΕΙ. Με τον τρόπο αυτό ελπίζει ότι θα μπορεί κάθε χρόνο να ελέγχει την αποτελεσματικότητά του - τι πετυχαίνουμε ή δεν πετυχαίνουμε και γιατί. (Ελλειψη πόρων; Αντιδράσεις; Κακοί χειρισμοί; Ασάφεια αρμοδιοτήτων;). Πρόκειται για μια δεύτερη καινοτομία. Ο οδικός χάρτης είναι προϊόν των ιδεών πολλών μελών ΔΕΠ και στηρίχθηκε στην αρμοδιότητα για «forward planning» που του αναθέτει ο νόμος.
 Πολλές από τις εσωτερικές ενέργειες θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά την εκλογή των νέων ακαδημαϊκών οργάνων του ΤΕΙ Καλαμάτας. Σε ορισμένα θέματα ο ρόλος του Συμβούλιο είναι κυρίως να δίνει ερεθίσματα, σε άλλα (π.χ. προϋπολογισμού) να καθιδρύσει νέες διαδικασίες. Ο στόχος είναι να αναβαθμισθεί περαιτέρω το ΤΕΙ Καλαμάτας, με τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του και εσωτερικές αναδιατάξεις. Πάντως ο κατάλογος των ενεργειών και ερεθισμάτων του Συμβούλιο περιλαμβάνει:
 1. Την εκλογίκευση τωρινών προγραμμάτων σπουδών.
 2. Την καθιέρωση προγραμμάτων «Σύντομου κύκλου σπουδών», ενδεχομένως.
 3. Νέα διατμηματικά προγράμματα σπουδών (προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά, π.χ. «Διατροφής και υγείας»).
 4. Καλύτερη χρήση των πόρων του Ιδρύματος με βάση σαφείς προτεραιότητες και ως αποτέλεσμα νέων διαδικασιών προγραμματισμού και ελέγχου εκτέλεσης (υπάρχει σχετική απόφαση του Συμβουλίου από τον Ιούλιο 2012).
 5. Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα η περιουσία και η τεχνογνωσία του ΤΕΙ και μάλιστα σε συνάφεια με την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας (προσφοράς υπηρεσιών προς την κοινωνία)
 6. Τακτική επικοινωνία με τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.
 Το Συμβούλιο διαπιστώνει πάντως ότι η νομοθεσία για την Ανωτάτη Παιδεία μάς κληροδότησε ασάφειες σε ολόκληρη σειρά θεμάτων (π.χ. ποιος εγκρίνει δαπάνες, ποιος πληροφορεί ποιον και ποιος ελέγχει τι ακριβώς;) για τα οποία έχουν σταλεί σχετικά ερωτήματα στο υπουργείο.
 Επιπλέον, διαπιστώνει ότι πολλά ζητήματα απαιτούν καλή συνεργασία των οργάνων του Ιδρύματος».

***  Σώθηκε γεράκι που βρέθηκε τραυματισμένο στον Αγρίλη Φιλιατρών :
Σώθηκε γεράκι που βρέθηκε τραυματισμένο στον Αγρίλη Φιλιατρών
* Χάρη στην ευαισθησία αρκετών ανθρώπων σώθηκε ένα γεράκι που βρέθηκε τραυματισμένο την Τετάρτη στην περιοχή του Αγρίλη Φιλιατρών. Το άτυχο πουλί έχοντας τραύμα από πυροβολισμό στο δεξί του φτερό είχε την τύχη να βρεθεί από έναν ευαίσθητο άνθρωπο, τον Αγγελο Αγγελάκη, ο οποίος αμέσως το περιμάζεψε, το έβαλε σε ένα χάρτινο κουτί, του πρόσφερε τη βοήθεια που μπορούσε και αργότερα το παρέδωσε στην Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας. Από εκεί το παρέλαβε η Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, η οποία φρόντισε για την παραπέρα βοήθειά του. Απευθύνθηκε στο κτήμα "Αετοράχη" που βρίσκεται στον Πύργο Τριφυλίας και συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων της Αίγινας και εκεί ο Γιώργος Γεωργακόπουλος που έχει αναπτύξει αυτή την δραστηριότητα στην περιοχή, ανέλαβε την φροντίδα του. Από ό,τι μας είπε χθες ο κ. Γεωργακόπουλος πρόκειται για ένα νεαρό γεράκι που έχει σπάσει ένα από τα κόκαλα του φτερού του, κάτι που προκλήθηκε εμφανώς από πυροβολισμό. Το τραύμα δεν είναι πολύ σοβαρό και με την κατάλληλη φροντίδα περίπου σε ένα μήνα το πουλί θα μπορεί να επανενταχθεί στην φύση.

 Αξίζει να σημειώσουμε την σημαντική παρουσία στην περιοχή της Τριφυλίας τόσο της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών που αν και νεοσύστατη, έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα, όσο και του κτήματος "Αετοράχη" που παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε άγρια ζώα, πέρα από τις υπόλοιπες φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί εκεί.
 Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες θα πρέπει να δείχνουν την ανάλογη ευαισθησία που έδειξε ο κ. Αγγελάκης όταν βρίσκουν ένα τραυματισμένο ζώο, ενώ είναι επίσης σημαντικό ότι υπάρχουν φορείς που μπορούν να απευθύνονται για να σώζονται τα ζώα.

*** Εξαρση των κλοπών από τους τσιγγάνους  :
Του Γιάννη Σινάπη ,
* Εξαρση των κλοπών από τους τσιγγάνους

* Εχουν οξυνθεί τα πράγματα με τους τσιγγάνους, αναγνώρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, γι’ αυτό κι επικοινώνησε χθες με το γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλία Γεωργόπουλο. Και δήλωσε πως περιμένει την υλοποίηση της υπόσχεσης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για αποκατάσταση των ζημιών στην Μπιρμπίτα.

 Ο δήμαρχος, αρχικά, ενημέρωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία συλλέγει στοιχεία γισ την έξαρση των κλοπών στις περιοχές Αγίου Φλώρου, Πλατύ, Αριοχωρίου, Αρι και Μικρομάνης. Δήλωσε πως περιμένει τον κ. Τατούλη για τη μελέτη αποκατάστασης των ζημιών στην Μπιρμπίτα, επισημαίνοντας ότι δύο φορές έχει ζητήσει συνεργασία, ώστε να δοθεί εκεί λύση για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας, οι οποίοι περιλαμβάνονταν και στον αρχικό σχεδιασμό για την Μπιρμπίτα.
 Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι περιμένει και την απόφαση του δικαστηρίου για τη διοικητική αποβολή των τσιγγάνων από το πρώην γήπεδο του Παμμεσσηνιακού, όπου, όπως είπε, σχεδιάζει τη δημιουργία ψυχαγωγικού αθλητικού χώρου μέσα από το πρόγραμμα αναπλάσεων.
 Παρατήρησε, επίσης, πως είναι ξέφραγο αμπέλι τα οικόπεδα του ΟΕΚ που έχουν καταληφθεί από τους τσιγγάνους πίσω από την Αγία Τριάδα και το Πολυκλαδικό και κάλεσε τον ΟΑΕΔ, στον οποίο εντάχθηκε ο ΟΕΚ, να ζητήσει τη διοικητική αποβολή τους.
 Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι αιτία του προβλήματος των τσιγγάνων είναι η οικονομική κρίση, που τους έχει οδηγήσει σε αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Εκανε λόγο για
 πολύ μεγαλύτερα αδιέξοδα και σχολίασε πως «επιδεινώνεται η κατάσταση εξαιτίας της πείνας, όταν δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο στο Ντάτσουν».

***  Κλειστά την Πέμπτη τα εμπορικά :
Κλειστά την Πέμπτη τα εμπορικά
* Να κλείσουν τα μαγαζιά τους την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Επίσης προτρέπει τα μέλη της να επικοινωνήσουν με τους Εμπορικούς Συλλόγους στους οποίους ανήκουν, για να συμμετέχουν στο πανεμπορικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
 «Πιστεύουμε ότι τις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύουμε η μαζική κινητοποίηση είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, τη φωνή μας, την αγανάκτησή μας και φυσικά τη δύναμή μας την οποία καθημερινά οι κυβερνώντες υποτιμούν και εξευτελίζουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

*** Αρχές Νοεμβρίου και… βλέπουμε για την παράκαμψη Τσακώνας

Αρχές Νοεμβρίου και… βλέπουμε για την παράκαμψη Τσακώνας
* Τα φωτιστικά στα "κατ εντ κάβερ" και στο ημιστέγαστρο καθυστερούν την παράδοση του πολύπαθου τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, ο δρόμος που περιμένει όλη η Μεσσηνία, οι ντόπιοι και οι Μεσσήνιοι ετεροδημότες, θα παραδοθεί στις αρχές Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί τα φωτιστικά για τα "κατ εντ κάβερ" και το ημιστέγαστρο θα παραληφθούν από την κατασκευάστρια κοινοπραξία στις 20 Οκτωβρίου.

 Ο δρόμος είναι σχεδόν έτοιμος και κυκλοφορείται με άνεση στο μεγαλύτερο μέρος του. Αυτή την περίοδο τοποθετούνται οι κολόνες φωτισμού πριν και μετά τις γέφυρες και τα τελευταία στηθαία ασφαλείας. Απομένουν η σύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ, τα ενισχυμένα στηθαία ασφαλείας και τα σήματα που θα είναι πολλά στην παράκαμψη, στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, εκεί όπου κατασκευάζεται η μεταλλική τοξωτή γέφυρα των 390 μέτρων.
 Παράλληλα, προχωρούν και οι εργασίες για την κατασκευή της συγκεκριμένης γέφυρας, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την ενίσχυση του μεσόβαθρου, με τη βοήθεια εντυπωσιακού γερανού.
 Να υπενθυμίσουμε ότι από την παράκαμψη των 800 περίπου μέτρων όπου τα αυτοκίνητα θα κινούνται με 40 χιλιόμετρα, σε μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, θα περνούν και λεωφορεία και φορτηγά, ενώ η πλήρης παράδοση του έργου με την τοξωτή γέφυρα υπολογίζεται το καλοκαίρι του 2013

*** Ο ταχυδακτυλουργός απατεώνας έχει ήδη 26 καταδίκες!  :
Της Νικολέτας Κολυβάρη ,
Ο ταχυδακτυλουργός απατεώνας έχει ήδη 26 καταδίκες!
* ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΑΡΙΚΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΑ

Σε 8 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο πλανόδιος έμπορος ο οποίος ξεγελούσε ηλικιωμένους με ταχυδακτυλουργικά, κάνοντας... 10άρικα τα 50άρικα που του έδιναν. Ο 60χρονος Βολιώτης με τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο, όπου εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Βασίλη Δημαρέση. Οπως προέκυψε, πρόκειται για… έμπειρο επαγγελματία του είδους, αφού σε βάρος του υπάρχουν 26 καταδίκες!
 Ο πλανόδιος έμπορος εξαφάνιζε με ταχυδακτυλουργικό τρόπο το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που του έδιναν για τα σεντόνια που αγόραζαν οι πελάτες, και στη θέση του εμφάνιζε ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Ετσι κατάφερνε να ξεγελά τους ηλικιωμένους στους οποίους πουλούσε την πραμάτεια του.
 Ο 60χρονος κατηγορούμενος συνελήφθη στις 3 του μήνα στη Βαλύρα, όταν προσπάθησε και εκεί να εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους. Ατυχη στάθηκε μια ηλικιωμένη η οποία του έδωσε τελικά τρία 50άρικα για τα σεντόνια που θα αγόραζε - αφού ο επιτήδειος κατάφερνε να την ξεγελάει κάθε φορά, εμφανίζοντας στη θέση του χαρτονομίσματος των 50 ευρώ ένα χαρτονόμισμα των 10. Περισσότερο παρατηρητικός ήταν ένας ηλικιωμένος από το ίδιο χωριό, ο οποίος κατάλαβε ότι ο κατηγορούμενος πήγε να τον ξεγελάσει και τον κυνήγησε.


*** ΣΟΚ! Τσοχατζόπουλος: Άνθρωπος του Λάτση παρέδωσε 10 εκ. Ευρώ στον Σμπώκο πριν την συμφωνία με τα ΕΛΠΕ!!!

20121013-122314.jpg
* Σηµείωµα-φωτιά του έγκλειστου Τσοχατζόπουλου: Ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος του Λάτση παρέδωσε, για λογαριασµό του, το τεράστιο «πακέτο» στον Σµπώκο. Εάν ισχύει αυτό, συνέβη 3 µήνες πριν από την απορρόφηση της Πετρόλα του Λάτση από τα ΕΛΠΕ.

 Mε την υπογραφή του τότε υπουργού Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλου
Η άνοιξη του 2003 ήταν σίγουρα µια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή για τον Σπύρο Λάτση. Και για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Εδώ που τα λέµε… το ίδιο ισχύει και για τη µεταξύ τους σχέση.
 Τι ήταν ο Σπύρος Λάτσης την άνοιξη του 2003; Αυτό που είναι και σήµερα. Επικεφαλής του οµίλου που έχει το όνοµά του. Εκτός από το όνοµά του, βέβαια, έχει και την τράπεζα  Eurobank. Και το Golden Hall. Και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Καλά, και άλλα πολλά έχει, αλλά ας σταθούµε σε αυτά προς το παρόν.
 Η Eurobank είναι η τράπεζα που απορροφάται από την Εθνική (µε τις ευλογίες της κυβέρνησης Σαµαρά), αφού απορρίφθηκε η συγχώνευσή της µε την Alpha και απέρριψαν και οι Γάλλοι της Credit Agricole την πρότασή της να αγοράσει την Εµπορική. Το Golden Hall είναι το γνωστό και ως «εµπορικό κέντρο των πλουσίων» το οποίο ο όµιλος Λάτση είχε νοικιάσει για άλλα 30 χρόνια µε 8 εκατ. ευρώ το χρόνο (σύνολο 240 εκατ. ευρώ) και το ελληνικό ∆ηµόσιο αποφάσισε όχι µόνο να του κάνει δώρο το υπόλοιπο του κτιρίου (21.600 τ.µ.), αλλά να του ρίξει και το µίσθωµα στα 900.000 ευρώ το χρόνο για 90 χρόνια (πετώντας, έτσι στη θάλασσα σχεδόν 160 εκατ. ευρώ –περισσότερες λεπτοµέρειες για το golden deal που έφερε στη δηµοσιότητα Το ΧΩΝΙ µε το πρωτοσέλιδο της περασµένης Κυριακής, στις επόµενες σελίδες).
~ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

*** H φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΄΄ ΑΥΓΗ ΄΄ θέλει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας - Άρθρο απάντηση

* Τo άρθρο του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον οποίο οι μόνιμοι στρατιωτικοί “αποτελούν το πιο αντιπαραγωγικό και αντιδραστικό κομμάτι της κοινωνίας” http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=720202 τουλάχιστον για όλους “όσοι πιστεύουμε ότι η ειρήνη και η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτερα αγαθά από την προάσπιση άψυχων εδαφών“.

 Συνέβη-και αυτό- με την «ΑΥΓΗ», εις το φύλλο του κομματικού δελτίου: Αρθρογράφος της -ως εάν να μην υπήρχε άλλο θέμα γιά τη δύσμοιρη Ελλάδα- να επιχειρηματολογεί γιά την κατάργηση της σττρατιωτικής θητείας, «αγωνιστής» αυτός υπέρ των αντιρρησιών συνείδησης, αλλά με επιχειρήματα όχι υπέρ της άρνησης στράτευσης την οποία προτείνουν οι όμοιοί του, αλλά κατά του θεσμού που θέλει να παύσει να υφίσταται.
 Τελικώς δε, να ψελλίζει ότι ο επαγγελματικός Στρατός πιθανόν να αποτελεί «αριστερή λύση» ελέω του Βενεζουελανού προέδρου Τσάβες. Πρόκειται γιά το σ. Νάσο Θεοδωρίδη, γνωστό επίσης και γιά τις φιλοσκοπιανές απόψεις του περί «Μακεδονικής υπηκοότητας» και «διπλής υπηκοότητας» και άλλων συναφών, ο οποίος επεδίωξε να φωτίσει τους ΣΥΡΙΖΑίους γιά τα θέματα της θητείας(…). «ΣΥΡΙΖΑ και στρατιωτική θητεία» τιτλοφορείται το πόνημά του, όπου υποστηρίζει ότι «ένας βασικός λόγος γιά τον οποίο η Αριστερά οφείλει να καταπολεμήσει την υποχρεωτική θητεία είναι ότι η τελευταία λειτουργεί ως ιδεολογικός μηχανισμός επιβολής πειθαρχίας και υπακοής και συνεπώς εθίζει τους νέους ανθρώπους στην υποταγή και τη συμμόρφωση προς τις διαταγές ανωτέρων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη μετέπειτα ζωή τους». Φρονεί ακόμη ότι «το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο του Στρατιωτικού Κωδικα διαιωνίζει τις αγγαρείες, το φακέλωμα και το χαφιεδισμό», ενώ δεν παραλείπει να θεωρεί «φληναφλήματα» τις θέσεις του ΚΚΕ περί «λαϊκότητας του στρατού….αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκαν 3 στρατιωτικές δικτατορίες, υπό καθεστώς υποχρεωτικής θητείας».
 Για να στηρίξει δε τα τελευταία, εξομοιώνει την περίπτωση της Ελλάδας με αυτή της Λατινικής Αμερικής «όπου το ίδιο συνέβη κατά κόρον, όπου μάλιστα το επιχείρημα αντιστρέφεται, καθώς π.χ. οι εθελοντές επαγγελματίες αλεξιπτωτιστές και όχι οι φαντάροι, ήταν αυτοί που προάσπισαν το αριστερό Τσάβες κατά τη γνωστή απόπειρα δεξιού πραξικοπήματος», κατ’ αντίθεση, προφανώς, με «αριστερά πραξικοπήματα» τα οποία θα μπορούσε να χειροκροτήσει!…
 Η «ανάλυση» Θεοδωρίδη, η οποία οδηγεί-και συνηγορεί-υπέρ της δημιουργία αμειγώς επαγγελματικώς Στρατού παρ’ ημίν, προβάλλεται και ως «αριστερή επιλογή» και συνεπώς θα μπορούσε να αποτελούσε ένα από τα πρώτα μελήματα της «κυβέρνησης της Αριστεράς», αν ποτέ-και φευ- μας προκύψει. Εις το διάστημα οι επισημάνσεις του για α-πειθαρχία, α-ν-υπακοή, α-ν-υποταγή και άλλα σχετικά συνάδουν με τα γενικά περί «ανατροπής» του Αρχηγού του Τσίπρα, αλλά και οι ανατροπείς- κάτι που δεν το έχει σκεφθεί ίσως-είναι αναγκασμένοι να λειτουργήσουν με κανόνες πειθαρχίας και υπακοής εις τα κελεύσματα των αριστερών εντολέων τους.
 Αυτό πάντως που πρέπει να προεξοφληθεί, είναι, ότι η παραχώρηση μισής σελίδας του κομματικού εντύπου εις το ΣΥΡΙΖΑίο στοχαστή συνιστά, προφανώς, θετική ανταπόκριση εις όσα γράφει, ενδεχομένως και αποδοχή τους, συνεπώς και μετακίνηση από τις προηγούμενες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως εξετέθησαν εις το προεκλογικό τους πρόγραμμα και παρουσιάσθηκαν επισήμως από το σ. Δρίτσα, «σκιώδη» ΥΠΕΞ του Τσίπρα.
 Και-αν μη τι άλλο- θα έχουν τύχει, προφανώς, ενδελεχούς αναλύσεως όλων των πτυχών που συνθέτουν το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας ειδικώς γιά την Ελλάδα, όπου υπάρχουν και αποκλειστικές-ίσως- ιδιαιτερότητες, μαζύ με το Ισραήλ. Οπωσδήποτε δε θα έχει κοστολογηθεί και η οικονομική επιβάρυνση την οποία θα προκαλέσει η πρόσληψη των πολλών πρόσθετων ΕΠ.ΟΠ. οι οποίοι θα απαιτηθούν, σε αντιστάθμιση των οπλιτών θητείας τους οποίους ορέγονται να καταργήσουν.
 Γιά το «πόνημα» Θεοδωρίδη το μόνο που μένει να ειπωθεί επιπλέον, είναι η διαπιστούμενη άλλη μία φορά -και δη σε ένα σημαντικό πεδίο- ανωριμότητα της Αριστεράς να προσεγγίσει με ευθύνη και πρόθεση θετική προσφοράς τα ζητήματα του τόπου, αρκούμενη σε ιδεοληψίες και μονομανίες ή στη μεταφορά προτύπων από τη…Λατινική Αμερική στην Ελλάδα της ΕΕ. Γυμνοί από σοβαρά επιχειρήματα, αρκούνται σε ρόλο θλιβερών αντιγραφέων.
 Αν επρόκειτο, απλώς, να είναι γελοίοι το θέ(α)μα δεν θα μας αφορούσε. Μας αφορά όμως όλους, ότι, με αφελείς έως επικίνδυνες προσεγγίσεις διακυβεύουν τη θέση της Ελληνικής κοινωνίας συνολικώς, πράγμα καταδικαστέο και βεβαίως κολάσιμο, με την πολιτική καταδίκη διά της κάλπης. Μένει βεβαίως ένα ερώτημα γιά την κλαδική αποστράτων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΠΑΣΟΚογενών, από τον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Λιμενικό Σώμα κ.ο.κ.: Εκλήθησαν να εκφέρουν γνώμη επί του κρίσιμου θέματος της κατάργησης της στρατιωτικής θητείας ή όχι; Και ποία ήταν η θέση τους; Αν ήταν αρνητική, όπως θα έπρεπε, απέτρεψαν το «κόμμα»;
 Και ένα τελευταίο, αλλά και κρίσιμο ερώτημα: Ο σ. Θεοδωρίδης, ο οποίος εμφανίζεται να έχει τόσο βαρύνουσα γνώμη, υπηρέτησε ή όχι την στρατιωτική του θητεία; Εις τον Στρατό της ΠΓΔΜ το αποκλείω. Εις τον Ελληνικό Στρατό, λοιπόν, πού και πότε και πώς; Και ανδεν υπηρέτησε, πώς και γιατί; Ή, εάν υπηρέτησε εναλλακτική θητεία (διότι άρνηση στράτευσης δεν προβλέπεται παρ’ ημίν) πού, πώς και πόσης διάρκειας; Εννοείται ότι οι σχετικές απαντήσεις πρέπει να δοθούν από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κ. ΥΕΘΑ και κ.κ. Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων…
 Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
strategyreports.files.wordpress.com

*** ~*** https://www.facebook.com/media/set/?set=a.241479415878811.77982.163698393656914&type=3  ,

~** ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: "ΑΛΗΤΗ... ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΕ... ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ..." ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"...!!!
Όπως γράφει το seleo.gr οι δύο "μαινόμενοι" μοναχοί φώναξαν στον δήμαρχο της πόλης "Τούρκε θα πεθάνεις" ενώ
ταυτόχρονα τον αναθεμάτιζαν. Παράλληλα αποκαλούσαν τους μοναχούς του Αγίου Ορους "σχισματικούς" γιατί όπως έλεγαν "προσκύνησαν" τον Πάπα.
Οι δύο μοναχοί απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και το επεισόδιο έληξε εκεί... Δείτε το video του thestival.gr με τους μοναχούς να ωρύονται λέγοντας μεταξύ άλλων "Προδότες" τους άλλους μοναχούς και αποκαλώντας το δήμαρχο "Αλήτη"!

http://youtu.be/vF-JOyuvFbE ,



"ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ..... ΟΤΙ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ !!!!!!"

~** Όταν σκούσετε για τα 12 ναυτικά μίλια στην τηλεόραση, να ετοιμάζεστε..

Τον ρώτησαν : ¨Γέροντα , πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο ;¨
¨Όταν¨, λέει, ¨θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια , για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί.”
Τον ξαναρώτησαν : ¨Και ποια κράτη θα συμμετέχουν ;¨
¨Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα.
Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.
Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν : «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;»
Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος.
Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο¨.
Σ΄αυτό το σημείο τον ρώτησαν : ¨Εμείς τι θα κάνουμε ; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο;¨
¨Όχι “ λέει. ¨Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε …
 Σχόλιο Πελασγού : Πάντως χρονολογικά και γεωπολιτικά βγαίνει...Ας αφήσουμε το γεγονός πως στην τηλεόραση ήδη έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για επέκταση των μιλίων (βλέπε ΑΟΖ, πρόταση νόμου για ανακήρυξή της, επίσκεψη Νταβούτογλου , casus belli και άλλα)...
Οι Ρώσοι πράγματι έχουν άλλα συμφέροντα (βλέπε π.χ. δική τους κήρυξη ΑΟΖ) και βλέπουμε πως οι σχέσεις Ρωσίας Ελλάδας είναι σε κατάσταση "Σιβηρίας"..
 Μένει αν δούμε αν θα διαψευστεί ο Γέροντας ή όχι (που τόσο έχει δυσφημηθεί από εγχώρια και μη κέντρα το τελευταίο διάστημα)..

*** Γονείς απέκλεισαν το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών :
Image
Διαμαρτυρόμενοι για «δίωξη» δασκάλας...

Οι γονείς των μικρών μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών απέκλεισαν χθες το πρωί το σχολείο, αντιδρώντας σφοδρά στην άδικη, όπως χαρακτηρίζουν, δίωξη της νέας δασκάλας των παιδιών τους!
Από προχθές το πρωί που ενημερώθηκαν για τη δίωξη της δασκάλας, οι διαμαρτυρίες τους είναι έντονες και προς πάσα κατεύθυνση, απαιτώντας να επιστρέψει στο σχολείο, στα καθήκοντά της και τους μαθητές της! «Θέλουμε τη δασκάλα μας» έγραφε το μικρό πανό που ανάρτησαν χθες το πρωί στην είσοδο του Νηπιαγωγείου και στις συζητήσεις τους εξαπέλυαν βολές για τη διευθύντρια του σχολείου, που ανέφερε – κατήγγειλε τη δασκάλα, καθώς και για τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκο Κλάδη, αναφορικά με την απόφασή του να την εκδιώξει από το 2ο Νηπιαγωγείο.
Όπως έλεγαν οι γονείς, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος, εκδιώχθηκε η δασκάλα, η οποία είναι άριστη παιδαγωγός. Αφορμή για την απόφαση απομάκρυνσης της νέας τους δασκάλας ήταν αναφορά – καταγγελία της διευθύντριας σε βάρος της για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες μέρες, όταν ένα παιδάκι πέρασε από ένα κενό στο συρματόπλεγμα της περίφραξης στο διπλανό προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Αυτό, ωστόσο, όπως έλεγαν οι γονείς, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν χωρίς να συμβεί το παραμικρό, ενώ αναρωτιούνται γιατί η διευθύντρια και η σχολική επιτροπή δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη που δεν έχουν αποκαταστήσει το συρματόπλεγμα τόσα χρόνια, κλείνοντας το κενό – τρύπα. Επίσης, τόνιζαν πως η ίδια η μητέρα του παιδιού δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη δασκάλα για το περιστατικό που συνέβη!
Χθες το πρωί, στην υπόθεση αποκλεισμού του Νηπιαγωγείου, παρενέβη ο εισαγγελέας Κυπαρισσίας και στο σημείο έσπευσε ο νέος διοικητής του Α.Τ. Φιλιατρών, ο οποίος συζήτησε επί μακρόν με τους γονείς.
Τελικά, οι γονείς σε ένδειξη καλής θέλησης σταμάτησαν τον αποκλεισμό, αφού προηγουμένως επικοινώνησε ο διοικητής με τον εισαγγελέα, τον οποίο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των γονέων στην Κυπαρισσία, ενημερώνοντάς τον σχετικά.
Οι γονείς, πάντως, τόνισαν πως, αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχει αποκατασταθεί, από τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η αδικία σε βάρος της δασκάλας που απομακρύνθηκε, θα «κλείσουν» επ’ αόριστον το σχολείο. Χαρακτηριστικές, δε, είναι οι δηλώσεις γονέων στο «Θ». Η Χαρούλα Καναβού σημείωσε: «Έχουμε ένα πρόβλημα ανάμεσα στη διευθύντρια και τη δασκάλα μας. Στην ουσία, γιατί υπήρξε ένα προβληματάκι με ένα παιδάκι που πέρασε στην απέναντι (σ.σ. διπλανή) αυλή, λύθηκε το πρόβλημα ανάμεσα στη μητέρα και στη δασκάλα, δε δόθηκε έκταση. Η διευθύντρια, όμως, θεώρησε σωστό να κάνει καταγγελία στη δασκάλα και να δώσει έκταση στο θέμα, χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας του παιδιού και χωρίς τη συγκατάθεση των υπόλοιπων γονέων. Οι γονείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δασκάλα, είναι ένα νέο πρόσωπο, δεν είναι Φιλιατρινιά, δεν την υποστηρίζουμε γι’ αυτό το λόγο, την υποστηρίζουμε γιατί είναι μία πολύ καλή δασκάλα και ένα πολύ καλό άτομο. Είδαμε στα παιδιά μας το καλύτερο που μπορούσε να κάνει και γι’ αυτό το λόγο τη θέλουμε πίσω!
[…] Το πρόβλημα του φράκτη υπήρχε από την περυσινή χρονιά. Απ’ ό,τι έμαθα, την περυσινή χρονιά είχαν περάσει δύο παιδιά στη διπλανή αυλή και δε δημιουργήθηκε καθόλου θέμα, δεν ειπώθηκε τίποτα. Άρα, μήπως τώρα είναι εσκεμμένο για να διώξουν τη δασκάλα;».
Με τη σειρά της, η Ζωή Πετροπούλου επισήμανε: «Αυτό που γίνεται εδώ είναι κατάφωρη αδικία, διότι επρόκειτο περί αρίστης παιδαγωγού και λόγοι που δε γνωρίζω, τι παίζεται μέσα, συντέλεσαν στο να εκδιωχθεί. Εμείς είμαστε όλοι υπέρ της δασκάλας μας!».
Από την πλευρά της, η Θεώνη Μαγκανά τόνισε: «Θεωρούμε άδικη την απομάκρυνση της δασκάλας από το σχολείο. Κανένας γονιός δεν έχει παράπονο. Έγινε καταγγελία, δεν έγινε έρευνα από κανέναν, να έρθουν να ρωτήσουν, ούτε ένας γονιός δεν έχει παράπονο. Γιατί να φύγει η δασκάλα μας; Σε ένα μήνα που είναι η καινούργια δασκάλα, είδαμε τεράστια αλλαγή στα παιδιά μας, κέρδισε γονείς και μαθητές και θεωρούμε άδικη την απομάκρυνσή της για ένα θέμα που δεν υπάρχει».
Η Σάλι Βαλένθια Ορτίθ σημείωσε: «Είμαι έξι χρόνια εδώ και τα βλέπω όλα! Αυτές είναι παλιές ιστορίες. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι στη δασκάλα μας κάνανε τόση αδικία. Εργάζεται η κοπέλα και είναι πολύ καλή με τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας μάθανε πολλά από αυτή τη δασκάλα. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ξέρανε ούτε να πιάσουν το μολύβι και τώρα ξέρουν, με τη δασκάλα μας, να γράφουν το όνομά τους και να μιλούν πολύ καλά».
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο γονέας Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος: «Υπήρχε ένα καθεστώς επί χρόνια εδώ πέρα με τις δασκάλες. Ήταν ένα ακίνητο σχολείο, χωρίς ανάλογο ενδιαφέρον, χωρίς πάρα πολλά πράγματα. Ήρθε μια καινούργια δασκάλα φέτος, που έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον και είδαμε καλυτέρευση στο σχολείο και καλύτερη εκμάθηση για τα παιδιά μας, με αποτέλεσμα αυτό να πειράξει κάποιους άλλους, να γίνουν αυτά που γίνανε, να κάνουν καταγγελία στην κοπέλα και να τη χάσουμε. Ο κ. προϊστάμενος, χωρίς να γίνει ΕΔΕ, χωρίς να γίνει τίποτα, την απομάκρυνε με μια απόφαση σε μια νύχτα και δεν ξέρουμε το λόγο! Εμείς, ως γονείς, και είμαστε όλοι οι γονείς, θέλουμε τη δασκάλα πίσω στο σχολείο. Να πάρει ο κ. προϊστάμενος την απόφασή του πίσω. Του ζητήσαμε να έρθει εδώ να μιλήσουμε, να τον ενημερώσουμε, να λύσει το πρόβλημα. Δε θέλει, δεν ξέρω για ποιους λόγους και τι σκοπιμότητες έχει».   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** IΚΑ Καλαμάτας  :
Image
* Ακόμη περιμένει το μηχάνημα για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο

Πόσος καιρός χρειάζεται για να γίνει αντικατάσταση στο μικροβιολογικό μηχάνημα του ΙΚΑ Καλαμάτας; Μάλλον πολύς.
Έχει περάσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο από τότε που γράφαμε ότι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Καλαμάτα το μόνο που μπορούσε να κάνει ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ ήταν γενική αίματος και ούρων. Για οτιδήποτε άλλο, θα έπρεπε να απευθυνθεί σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια ή στο νοσοκομείο. Το ίδιο εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα.
Η ενημερωτική ανακοίνωση είναι ακόμη αναρτημένη στην είσοδο του κτηρίου της οδού Πλάτωνος: «Λόγω αντικατάστασης του μικροβιολογικού μηχανήματος του βιοχημικού αναλυτή, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται σε συμβεβλημένα μικροβιολογικά με τον ΕΟΠΥΥ και το Γ.Ν. Καλαμάτας».
Έξω με συμμετοχή 15%
Από το ΙΚΑ, όπου απευθυνθήκαμε χθες, μας ενημέρωσαν ότι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο γίνεται μόνο γενική αίματος και ούρων και πως αν θέλουμε οποιαδήποτε άλλη εξέταση, μπορούμε να πάμε σε ιδιωτικό εργαστήριο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού δοθεί το απαραίτητο παραπεμπτικό.
Μας διευκρίνισαν, επίσης, ότι στα ιδιωτικά εργαστήρια ο ασφαλισμένος πληρώνει συμμετοχή 15%. Κι αυτό, όταν τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν απεργούν και δέχονται παραπεμπτικά. Γιατί μπορεί για την ώρα να ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, όμως τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ (ακόμη και από το 2010!) είναι πολλά, οπότε κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν στη συνέχεια.
Έτσι, όποιος δεν έχει ή δε θέλει να πληρώσει για κάτι το οποίο οφείλει να του παρέχει δωρεάν το ασφαλιστικό του ταμείο, θα πάει προφανώς στο νοσοκομείο, το οποίο τον τελευταίο καιρό επιβαρύνεται όλο και περισσότερο, αφού η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τείνει να καταργηθεί, καθώς οι ασφαλισμένοι τρέχουν εκεί ακόμη και για απλά θέματα, που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο ΙΚΑ.
Και το πρόβλημα με το μηχάνημα του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου δεν είναι το πρώτο που εμφανίστηκε. Πριν από αυτό, είχε προκύψει άλλο θέμα στο Μικροβιολογικό του ΙΚΑ, λόγω έλλειψης προσωπικού, μετά τη συνταξιοδότηση παρασκευάστριας.   Της Μαρίας Νίκα

~*** Διακοπή ρεύματος


Στις περιοχές της Πύλου N.  Μεσσηνίας , προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος την προσεχή Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, από τις 8.30 έως τις 11.00 το πρωί.

***48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

17 - 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, για τις 17 και 18 Οκτωβρίου, καθώς συμμετέχουν και στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων στις 17 Οκτωβρίου και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, η ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις από κοινού με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για «την αποτροπή ψήφισης των μέτρων της κυβέρνησης που θα διαλύσουν ολοσχερώς την ελληνική κοινωνία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμιά περικοπή στο ιατρικό μισθολόγιο, ασφαλή εφημέρευση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, άμεση αποπληρωμή των εφημεριών, στελέχωση νοσοκομείων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
«Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι να μη χαθεί» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.


*** Προσπαθούν να πατεντάρουν την κορωνέικη ποικιλία
Image

*Η κορωνέικη θεωρείται η «βασίλισσα» των ελληνικών ποικιλιών ελιάς προϊόν αιώνων συστηματικής καλλιέργειας με «πατρίδα» την Κορώνη. Ωστόσο, η ελληνικότητά της δεν είναι κατοχυρωμένη!
Οι Αμερικάνοι, χάρη στη συστηματική εργασία του Ινστιτούτου Smithsonian -η Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ-, έχουν φροντίσει να καταγράψουν το σύνολο των ειδών χλωρίδας αλλά και πανίδας του πλανήτη, προκειμένου να πατεντάρουν τις ποικιλίες, όπως η κορωνέικη ελιά, οι οποίες δεν έχουν ακόμα κατοχυρωθεί.
Όπως ενημερώνει τους αναγνώστες των «Επικαίρων» ο Νίκος Λάππας, επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ), οι ξένοι κάτοχοι πατέντας -όχι μόνο Αμερικανοί - απαιτούν σημαντικά ποσά από τους παραγωγούς, προκειμένου να τους την παραχωρήσουν προς χρήση. «Εταιρείες χρησιμοποιούν σαθρά επιχειρήματα, όπως το ότι έχουν βελτιώσει ποικιλίες, προκειμένου να ελέγχουν τα δικαιώματα πάνω στο πολλαπλασιαστικό υλικό, το οποίο όμως δεν έχουν βελτιώσει οι ίδιες, αλλά η συνολική ανθρώπινη παρέμβαση ανά τους αιώνες», επισημαίνει ο κ. Λάππας. 

***  Μνήμες και πολιτισμός από τα χωριά της Αλαγονίας
Image
Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Η ιστορία και η παράδοση των πανέμορφων χωριών της Αλαγονίας παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε μια συγκινητική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και των έξι χωριών του Ταϋγέτου: Αλαγονίας, Πηγών, Νέδουσας, Αρτεμισίας, Λαδά και Καρβελίου. Απόδειξη της μεγάλης αγάπης του κόσμου για τον Ταΰγετο και τα χωριά του ήταν το γεγονός ότι τόσο στην κυρίως αίθουσα όσο και στον εξώστη του Πνευματικού Κέντρου δεν έπεφτε καρφίτσα!
Αυτή η εκδήλωση ήταν ένα τμήμα του τριημέρου, με θέμα την παραδοσιακή φορεσιά της Αλαγονίας, που έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ.
Κατά τη χθεσινή βραδιά, ο πρόεδρος του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού του Δήμου Δελφών, Ηλίας Δαραδήμος, παρουσίασε το θέμα «Η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά». Η κάτοικος της Αρτεμισίας, Ευσταθία Βασιλάκη, έκανε «Αναφορά στα επί μέρους κομμάτια που συνθέτουν τη γυναικεία φορεσιά των κοινοτήτων της Αλαγονίας». Ο Γιάννης Ροβολής, επίσης κάτοικος της Αλαγονίας, παρουσίασε το θέμα «Η γυναικεία φορεσιά των χωριών μας μέσα από το ανδρικό βλέμμα».
Ακολούθησαν μουσική και χορός από ντόπιους, παραδοσιακά κεράσματα, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με επισκέπτες, ενώ παράλληλα λειτούργησε έκθεση βιβλίου με τοπικό περιεχόμενο και προβλήθηκε βίντεο για τον πολιτισμό της περιοχής.
Σημερινό πρόγραμμα
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα με το εξής πρόγραμμα:
Στις 7.00 μ.μ. θα δοθεί η ομιλία του αρχαιολόγου Δημοσθένη Κοσμόπουλου με θέμα «Στον Μεσσηνιακό Ταΰγετο: Ανασκάπτοντας το παρελθόν ενός βουνού, από την προϊστορία ως τους ρωμαϊκούς χρόνους, δίχως σκαπάνη».
Παράλληλα, συνεχίζεται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου η έκθεση με αυθεντικές φορεσιές της Αλαγονίας, ανάμεσα σε πολλές άλλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, υλικό του συλλέκτη Χρήστου Κατσαμπάνη. Ακόμη, εκτίθενται παλιές φωτογραφίες, με θέμα επίσης τη φορεσιά της Αλαγονίας.
Ώρες λειτουργίας των εκθέσεων: 10.00 π.μ. - 10.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.


***


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 :

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης
Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 .-

 ~**http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html , ΕΛΛΑΔΑ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε Βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html , Μεσσηνιακή ενημέρωση και Άλλα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012.
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά μας , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Μεσσηνιακά και Άλλα από το ποντικάκι μας , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 .-
~***
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-
~***  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα μας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ  , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ,.-
~**   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/a.html   , Aυτά που συμβαίνουν σήμερα χθές και αύριο , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 .
~**

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου