ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 , foto

Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης  Τετάρτη 18 Απριλίου  2012 , foto:

Το  ποντικάκι μας στην ενημέρωση ! :
**

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012  .- 

~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 .-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :
*** Στην προεκλογική μάχη τα κόμματα
Image
~ Αυλαία των κεντρικών προεκλογικών εκδηλώσεων με την ομιλία αύριο του Α. Τσίπρα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν Α. Σαμαράς, Φ. Κουβέλης, Στ. Μάνος και Ε. Βενιζέλος
 ~ Με εκατέρωθεν αιχμές, εξαγγελίες, παρουσίαση προγραμματικών θέσεων, οριστικοποίηση ψηφοδελτίων, ανακοινώσεις συνεργασιών και προσχωρήσεων, άνοιξε και επισήμως χθες η «αυλαία» της προεκλογικής περιόδου. Στην τελική ευθεία για τις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί ξεκινούν περιοδείες και προγραμματίζουν δημόσιες ομιλίες – και - στη Μεσσηνία, με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων.
 ~ Χθες τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτιά τους για το νομό, ενώ αύριο αρχίζουν οι κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις, με την ομιλία στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
~ Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα Γρεβενά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ψήφο διακυβέρνησης και όχι απλώς διαμαρτυρίας και επέμεινε στην πρόταση για κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες.
~ Μάλιστα, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους υπογράμμισε: «Εμείς δεν μπορούμε, δε θα έπρεπε και δε θα το κάνουμε, να υποσχεθούμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί, να πούμε, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, πριν από τις εκλογές του 2009, «λεφτά υπάρχουν», εννοώντας στις τσέπες των χαμηλόμισθων, για να τους τα πάρει, και να δώσουμε υποσχέσεις που δε θα τηρήσουμε».
~ «Ένα πράγμα, όμως, υποσχόμαστε», πρόσθεσε, «ότι σε περίπτωση διακυβέρνησης του τόπου δε θα δίνουμε προτεραιότητα στους πιστωτές και στους τοκογλύφους, αλλά στις ανάγκες, τις άμεσες, της κοινωνίας και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας».
~ Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα, εκτός από τον Α. Τσίπρα, ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ στο πρόγραμμα είναι και επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου. Είναι πολύ πιθανόν, δε, να βρεθεί στην Καλαμάτα και ο πρόεδρος της «Δράσης», Στ. Μάνος. Αντίθετα, χωρίς την παρουσία της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, θα διεξαχθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα.
~ Από την άλλη πλευρά, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει κλείσει και το θέμα του έβδομου υποψηφίου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το ίδιο θα έχει γίνει και με τα κενά που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων. Του Αντώνη Πετρόγιαννη εφημερίδα "Θάρρος" 2012 .-

*** Στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Image
~ Υποψήφιος σε Μεσσηνία και Μαγνησία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
* Ανδροκρατούμενο είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος χθες το μεσημέρι, αυτό αποτελείται από τους εξής: Αντώνη Σαμαρά (πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας), Γιάννη Λαμπρόπουλο (νυν βουλευτή), Δημήτρη Σαμπαζιώτη (πρώην βουλευτή), Γιάννη Αδαμόπουλο (πρώην δήμαρχο Είρας), Άγγελο Κωτσιόπουλο (νομαρχιακό σύμβουλο), Τάκη Κατσίβελα (γιατρό) και Μίλτο Χρυσομάλλη (πολιτικό μηχανικό).
 * Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πορευθεί στη μάχη των εκλογών της 6ης Μαΐου με σύνθημα «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Παράλληλα, ζήτησε «καθαρή εντολή για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή εντολή και κυβερνητική σταθερότητα. Η Ελλάδα συκοφαντήθηκε το τελευταίο διάστημα, δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».
* Στην παρέμβασή του ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τους πέντε βασικούς στόχους στην πορεία για τις εκλογές, αναφέροντας τα εξής:
-«Πρώτος στόχος είναι η αναστροφή του κλίματος απελπισίας και μιζέριας στην ελληνική κοινωνία»
-«Δεύτερος στόχος είναι να δείξουμε πως θα τα καταφέρουμε με το σχέδιό μας, που δίνει βάρος στην ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη με διαρθρωτικές αλλαγές».
* Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς αύριο Πέμπτη θα παρουσιάσει στο Ζάππειο το οικονομικό του πρόγραμμα (Ζάππειο ΙΙΙ), ενώ τη μεθεπόμενη Πέμπτη θα γνωστοποιήσει το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
-Τρίτος στόχος είναι να αναδειχθεί η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, όσο και με αυτά που προέρχονται από τη Δεξιά. «Εμείς δε λέμε ότι λεφτά υπάρχουν, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ, που μας έφερε στην κρίση, αλλά και από την Αριστερά, που δεν έχει προτάσεις και δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη της. Διαφέρουμε και από τα άλλα μικρότερα κόμματα, που παίζουν με την απελπισία του κόσμου και λειτουργούν σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
* Και συμπλήρωσε: «Ζητάμε να γίνουν τροποποιήσεις στο μνημόνιο για να μπορέσει η χώρα να πιάσει τους στόχους της».
-Τέταρτος στόχος είναι να πείσει για την ανάγκη αυτοδυναμίας: «Γι’ αυτό ζητάμε καθαρή εντολή, για να είμαστε υπεύθυνη κυβέρνηση και να εφαρμόσουμε ολόκληρο το πρόγραμμά μας, χωρίς συμβιβασμούς, αυτούς που μας έφεραν στην κρίση».
-Πέμπτος στόχος είναι «να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες, να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για την ανάκαμψη, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ώστε να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας». Του Αντώνη Πετρόγιαννη εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-

  ~** Εξαφάνισαν και την Αντωνία στη Μεσσηνία ! ! !
~ Ούτε μια γυναίκα υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία!!!
 ~ Κατάφεραν να εξαφανίσουν και την Αντωνία Μπούζα, τη μόνη γυναίκα που είχε καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας στα κομματικά όργανα (μαγειρεία) του Νομού Μεσσηνίας!!!


*** Στο Ελληνικό τόξο τα επίκεντρα των δονήσεων

Image

* Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στη θάλασσα της Μεθώνης
 ~ Στο σημείο της υποβύθισης της λιθοσφαιρικής πλάκας της Αφρικής, κάτω από αυτή της Ευρασίας, βρίσκονται τα επίκεντρα των σεισμικών δονήσεων που αναστάτωσαν τη Μεσσηνία τη Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο σεισμολόγος και ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθαν. Γκανάς.
* Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα είχαν καταγραφεί περί τους δέκα μετασεισμούς, με μικρότερη ένταση. Ο κ. Γκανάς ανέφερε πως είναι φυσιολογική η εξέλιξη αυτή και εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός. «Δεν έχουμε κάποιον λόγο να ανησυχούμε ιδιαίτερα», υπογράμμισε.
* Από τους μετασεισμούς που καταγράφηκαν στους σεισμογράφους, ο μεγαλύτερος, με ένταση 4,6 Ρίχτερ, έγινε στις 6.00 το απόγευμα, ενώ η σεισμική ακολουθία έχει εστιακό βάθος 30-40 χιλιομέτρων. «Η περιοχή αυτή έχει δυναμικό για μεγαλύτερα μεγέθη», παρατήρησε και πρόσθεσε ότι λίγο νοτιότερα βρίσκεται το επίκεντρο της δόνησης των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2008.
 ~ Οι ισχυρότερες δονήσεις
* Η σεισμική ακολουθία ξεκίνησε στις 2.23 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα με τη δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε βάθος 34 χιλιομέτρων. Συνεχίστηκε στις 3.02 μετά το μεσημέρι με άλλη μία δόνηση έντασης 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε βάθος 35 χιλιομέτρων, ενώ τρεις ώρες αργότερα σημειώθηκε μία με ένταση 4,5 Ρίχτερ, σε βάθος 32 χιλιομέτρων.
 ~ Χωρίς θύματα ή ζημιές
* Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις δεν προκάλεσαν, πέραν της αναστάτωσης, κάτι περισσότερο, αφού ούτε θύματα υπήρξαν ούτε και ζημιές καταγράφηκαν, σύμφωνα με το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρη, ο οποίος είχε από την πρώτη στιγμή επικοινωνία με τους αρμοδίους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που το εστιακό βάθος είναι μεγαλύτερο των 30 χιλιομέτρων, αλλά και το επίκεντρο βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.
* Άλλωστε, δε θα πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι στην περιοχή βρίσκεται και το φρέαρ των Οινουσσών, το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Από τον ίδιο χώρο διέρχεται και το ελληνικό τόξο, που περνά στα ανοιχτά της Μεσσηνίας και από το βόρειο μέρος της Κρήτης για να καταλήξει στην περιοχή της Ρόδου.
* Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η περιοχή εμφανίζει έντονη σεισμικότητα και πως τελευταία καταγράφονταν δονήσεις που, λόγω του μικρού μεγέθους τους, περνούσαν απαρατήρητες.
 ~ Ο αντιπεριφερειάρχης
* Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή ζήτησε ενημέρωση για το σεισμικό φαινόμενο, ενώ βρίσκεται σε επαφή τόσο με τη Δημοτική Αρχή στην περιοχή Δήμου Πύλου – Νέστορος όσο και με το σεισμολόγο κ. Γκανά. Όπως έχει ενημερωθεί, από το μεγάλο σεισμό το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, μέχρι χθες το μεσημέρι, είχαν γίνει 10 μετασεισμοί. Ο δε σεισμολόγος κ. Γκανάς είναι καθησυχαστικός, όπως είπε ο κ. Αλευράς, μιας και το σεισμικό φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου "Θάρρος" 2012 .-

*** Ο Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα
Image
* Εντυπωσίασε ντόπιους και επισκέπτες
~ Πλήθος δημοτών και επισκεπτών παρακολούθησε το εντυπωσιακό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα την Κυριακή του Πάσχα.
~ Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Σφαγείων στη Δυτική Παραλία, μετά τις 8.30 το βράδυ. Εκεί, έξι μπουλούκια σαϊτολόγων, «Το κούγκι», «Η Φυτειά», «Το κρυφό σχολειό», «Ο Νικηταράς», «Ο Άη Γιάννης» και «Οι πρωτοπόροι του Αγίου Σίδερη», ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και «οπλισμένοι» με τις αυτοσχέδιες σαΐτες τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό θέαμα.
 ~ Τις ικανότητές τους στο σαϊτοπόλεμο επέδειξαν και λιλιπούτειοι σαϊτολόγοι, ενώ το θέαμα ολοκληρώθηκε με την είσοδο όλων των μπουλουκιών στο χώρο του γηπέδου και τη ρίψη δεκάδων σαϊτών…
~ Ο σαϊτοπόλεμος διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη νυχτερινές ώρες χωρίς φωτισμό και το θέαμα ήταν συναρπαστικό και εντυπωσιακότερο από κάθε άλλη χρονιά.
~ Στο μεταξύ, το έντονο ενδιαφέρον από πανελλήνια τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το έθιμό μας, του οποίου οι ρίζες χάνονται πίσω στο χρόνο (1780), έφερε το σαϊτοπόλεμο σε κάθε σπίτι της χώρας και όχι μόνο, δεδομένου ότι μεταδόθηκε απευθείας από 15 περίπου περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδος, σχεδόν σε όλους τους αθηναϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακά σε όλο τον απόδημο Ελληνισμό. 
 
*** Νέο βραβείο στη Λυών για το Κτήμα Παναγιωτόπουλου
Image
* Άλλη μία διάκριση απέσπασε το Κτήμα Παναγιωτόπουλου. Αυτή τη φορά τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο για το ερυθρό «Καλντερίμι», εσοδείας 2010, στο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο στη Λυών της Γαλλίας.
* Πρόκειται για το γνωστό οινοποιείο του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου στον Πύργο Τριφυλίας. Ο ίδιος για πολλά χρόνια εργαζόταν στο συνεταιριστικό οινοποιείο του νομού. Το 2004 μαζί με το πατέρα του, παλιό φυτωριούχο, τη σύζυγό του, γεωπόνο, και με μια ομάδα συνεργατών αποφάσισε να κάνει μια δική του προσπάθεια.
 * Η «πρώτη ύλη» ήταν ήδη εξασφαλισμένη, από έναν ιδιόκτητο αμπελώνα, στον Πύργο Τριφυλίας (υψόμετρο 400 μέτρων). Έναν αμπελώνα φυτεμένο με εκλεκτές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot και καλλιεργούμενο με βιολογικό τρόπο (Πιστοποίηση ΒΙΟ). Στην ίδια τοποθεσία, ολοκληρώθηκε λίγους μήνες μετά και ένα πρότυπο οινοποιείο, με στόχο όχι μόνο την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, αλλά και τη λειτουργία ολόκληρης της μονάδας, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα ISO και HACCP. Η παραγωγή και οινοποίηση γίνεται με όλους τους σύγχρονους τρόπους, καθώς και η παλαίωση των εξαιρετικών ποικιλιών γίνεται σε δρύινα βαρέλια του οίκου tonnellerie radoux, τα οποία αποτελούν την κορυφαία επιλογή για οινοποίηση. Τα κρασιά διατίθενται σε πολλά σημεία στην ευρύτερη περιοχή, αρκετά από τα οποία είναι υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, μπορεί κανείς να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στους χώρους του οινοποιείου δοκιμάζοντάς τα «επί τόπου» παρέα με τον παραγωγό.-

*** Ασφαλισμένοι του Δημοσίου
Image
~ Δε γνωρίζουν ότι μπορούν να εξετάζονται στο ΙΚΑ
 * Ενημερωτική ημερίδα προγραμματίζει αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και, κυρίως, εκείνων που εντάχθηκαν πρόσφατα στον ΕΟΠΥΥ. Στόχος, όπως λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Μιχαήλ, να αναλυθεί η τρέχουσα κατάσταση, αλλά και να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι, πολλοί από τους οποίους δεν ξέρουν τι να κάνουν.
* Για παράδειγμα, υπάρχουν ασφαλισμένοι του Δημοσίου (πρώην ΟΠΑΔ) και άλλων ταμείων που μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δε γνωρίζουν ότι πλέον μπορούν να απευθύνονται στα ιατρεία και τα ιατρικά εργαστήρια του ΙΚΑ, ώστε να κλείνουν ραντεβού με το 184, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Άλλωστε, όταν τηλεφωνείς πια στο ΙΚΑ, ακούς να σου απαντούν «καλημέρα σας, εδώ ΕΟΠΥΥ».
 * Για άγνοια από την πλευρά των ασφαλισμένων κάνει λόγο ο κ. Μιχαήλ: «Ιδίως οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, του παλιού ΟΠΑΔ, δυστυχώς, δεν ξέρουν καθόλου το ΙΚΑ. Το έχουμε πει και στην ΑΔΕΔΥ, που έχουμε συναντηθεί, ότι σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα ιατρεία του ΙΚΑ μέσω ραντεβού κ.λπ. Θα έχουμε, όμως, και ενημερωτικές ημερίδες. Το έχουμε προγραμματίσει, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβαν οι εκλογές. Έχουμε πει με τους συνδικαλιστικούς φορείς, ως ιατρικός σύλλογος, να κάνουμε μια κοινή ημερίδα υγείας. Αυτό υποχρεωτικά θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, οπότε θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση όλων των ασφαλισμένων, όλων των ασφαλιστικών ταμείων για το πού θα πηγαίνουν. Δυστυχώς, ο ΕΟΠΥΥ είναι μια πραγματικότητα και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
 * Και σήμερα μπορεί να πάρει κάποιος ασφαλισμένος του Δημοσίου να κλείσει ραντεβού στα ιατρεία του ΙΚΑ και στα εργαστήρια. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν συμβεβλημένο γιατρό με τον ΕΟΠΥΥ και αν δε βρουν, γιατί δεν είναι πολλοί, πηγαίνουν σε ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς μη συμβεβλημένους και πληρώνουν. Δεν έχουν μάθει ακόμα ότι μπορούν να απευθυνθούν στο ΙΚΑ, το οποίο έχει αρκετές ειδικότητες. Αυτά από το Δεκέμβρη τα λέγαμε, αλλά κυρίως οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ δεν έδιναν σημασία. Ακόμα και ενημερωτικό φυλλάδιο είχαμε φτιάξει. Το βάλαμε και πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα, με λεπτομέρειες για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Στην ημερίδα, που θα πραγματοποιήσουμε, εκτός από την ενημέρωση θα αναλυθεί και η τρέχουσα κατάσταση».
*  Σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου διευκρινίζει ότι στο μη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό, ο ασφαλισμένος πληρώνει την επίσκεψη, αλλά συνταγογράφηση μπορεί να έχει. «Ο γιατρός συνταγογραφεί κανονικά και ο ασφαλισμένος παίρνει τα φάρμακα από το φαρμακείο με το ταμείο του». Της Μαρίας Νίκα

*** Έτοιμο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μεσσηνία
Image
~ Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
** Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν:
~ Αποστολοπούλου Σοφία, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Πύλου - Νέστορος, γιατρός στο ΚΥ Πύλου.
~ Διασάκος Νικόλαος, μέλος Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, οδοντίατρος, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
~ Καλογεροπούλου Παναγιώτα, μέλος της Επ. Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και γραμματέας της Εργατικής Αχτίδας Μεσσηνίας, εκπαιδευτικός.
~ Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος, επίτιμος πρόεδρος της Θεατρικής Διαδρομής, διετέλεσε μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών). Παρείχε δωρεάν νομική συμπαράσταση σε διάφορα κινήματα που αναπτύχτηκαν σε Λέικα, Ταΰγετο και Μπουρνιά κ.α.
~ Κουκούμης Σαράντος, δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας, συνταξιούχος δάσκαλος, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων.
~ Κουφαλάκος Παναγιώτης, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών Σχολείων και μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Αγ. Σίδερη.
~ Λαζαρακόπουλος Χαράλαμπος (Μπάμπης), μέλος της Αχτιδικής Επ. της εργατικής αχτίδας Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Φυτειάς, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των οικοδόμων, συνταξιούχος οικοδόμος.
~ Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας θα παρουσιάσει σήμερα στις 12.00 το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μεσσηνία στη Στοά Λόντου, στο καφέ «ΙΛ ΝΟΝΟ» (πρώην «Ποίημα»).-

~** Eκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη
* Εκδήλωση με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το προσεχές Σάββατο 21 Απριλίου, στις 6.00 το απόγευμα.
* Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η κα Αθανασία Καρούνου, ασθενής με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη και ο κ. Χρήστος Ζούπας, ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος,
* διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
* Την εκδήλωση διοργανώνει η 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ, με την άδεια του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
~ Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

~** Μαραθόπολη
~ «Ανατίναξαν» φέτος τον Ιούδα!
 * Το κάψιμο του Ιούδα, έθιμο από τον προηγούμενο αιώνα, με ελαφρά παραλλαγή την «ανατίναξή» του, αναβίωσε και φέτος, την Κυριακή του Πάσχα, στη Μαραθόπολη Τριφυλίας!
* Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο, οι νέες και οι νέοι του χωριού τίμησαν το έθιμο και κράτησαν ζωντανή τη λαϊκή παράδοση, εντυπωσιάζοντας, μάλιστα, τους επισκέπτες! Μετά την Ακολουθία της Αγάπης, που τελέστηκε το απόγευμα, ντόπιοι και επισκέπτες κατευθύνθηκαν στην ακτή και απόλαυσαν το εντυπωσιακό θέαμα της ανατίναξης του Ιούδα από τρεις πολύ δυνατές κροτίδες. Όλοι τους το ευχαριστήθηκαν, ενώ με το θερμό τους χειροκρότημα συνεχάρησαν τη νεολαία του χωριού για την αναβίωση του εθίμου.
 * Μάλιστα, μαζί με τις αναστάσιμες ευχές, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, με ακόμη περισσότερο κόσμο και πολλές ακόμη υπέροχες εκπλήξεις!
* Ο δε πρόεδρος της Μαραθόπολης, Γιώργος Μίγγας, πάντα δίπλα στη νεολαία και τους δραστήριους κατοίκους, ευχαρίστησε όλους (και τα παιδιά και τους κατοίκους και τους επισκέπτες) για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην αναβίωση του δρώμενου.
~ Του Ηλία Γιαννόπουλου

~**Σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη
~ Έκτακτη και όχι συνεχιζόμενη για το βιοαέριο η συνεδρίαση του Περιφερειακού
 * Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στις 5 Απριλίου, κατά την ψηφοφορία γνωμοδότησης του Σώματος για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της μονάδας βιοαερίου στη Μαντινεία της Αρκαδίας.
* Η συνεδρίαση έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 3.30 μετά το μεσημέρι στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
 ~* κτακτη συνεδρίαση
* Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είχε τονίσει ότι η συνεδρίαση που διεκόπη θα συνεχισθεί και θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το θέμα του βιοαερίου, που προκάλεσε τα έκτροπα κατά τη συνεδρίαση στις αρχές Απριλίου.
* Ωστόσο, η σημερινή συνεδρίαση είναι έκτακτη και με θέματα που πρέπει να εγκριθούν και όχι η συνεχιζόμενη για το θέμα του βιοαερίου. Έτσι, δεν αναμένεται να τεθεί καθόλου το εν λόγω θέμα.
* Πάντως, ακόμα δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία που θα συνεχισθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση.
 ~* Μεσσηνία
* Από τα θέματα που έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη να συζητηθούν, αυτά που αφορούν τη Μεσσηνία είναι:
-Έγκριση υποστηρικτικών μελετών για το έργο: «Μελέτη βελτίωσης της 8ης Ε. Ο. Τμήμα Κυπαρισσία – Ραπτόπουλο».
-Έγκριση τοπογραφικών διαγραμμάτων της μελέτης με τίτλο «Μελέτη βελτίωσης 22ης και 24ης επαρχιακής οδού Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και οδού Αρσινόης – Αρχαιολογικού χώρου».
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για το έργο: «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Δολών Μεσσηνίας».
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Μεσσήνης για την υλοποίηση της μελέτης: Βελτίωση δρόμου από 22η Ε. Ο. έως τη θέση 0+200 (προς Προφήτη Ηλία) - Ανδρομονάστηρο.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας για την εκτέλεση του έργου: Ανάπλαση χώρου δυτικής προβλήτας λιμένος Καλαμάτας (β’ φάση) Μεσσηνίας.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Οιχαλίας για την υλοποίηση της μελέτης: Ανάπλαση χώρου και κατασκευή γεφυριδίου στο ρέμα «Καλαμάκι» Δ.Δ. Σιάμου, Δήμου Οιχαλίας, Μεσσηνίας.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για το έργο: Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αβίας, Μεσσηνίας.
-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Δήμου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου για το έργο με τίτλο: Μελέτη δικτύου αποχέτευσης λυμάτων Δήμων Αρφαρών, Άριος και Θουρίας, Νομού Μεσσηνίας.
-Έγκριση παραχώρησης επιβατηγού αυτοκινήτου της ΠΕ Μεσσηνίας στην 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
-Ορισμός τριών αντιπροσώπων στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.
Της Βίκυς Βετουλάκη

~** Υπόγειο πάρκινγκ
~ Θέμα χρόνου η υπογραφή της σύμβασης
 * Θέμα χρόνου είναι, όπως φαίνεται, η υπογραφή σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με την εταιρεία «Ελλάκτωρ» για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ύψος του Διοικητηρίου. Με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», συγκροτήθηκε η επιτροπή για την απογραφή και την παραλαβή του κινητού εξοπλισμού των υπαίθριων χώρων στάθμευσης.
* Μέλη της επιτροπής απογραφής και παραλαβής ορίστηκαν ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, η ηλεκτρολόγος μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αγγελική Μπουμποπούλου, ο υπάλληλος Βασίλης Διονυσόπουλος, ο υπάλληλος Παναγιώτης Μπίτσικας και η υπάλληλος Ευαγγελία Σταθοπούλου.
 * Όπως σημειώνεται στην απόφαση του δημάρχου, έργο της επιτροπής είναι: «Η πλήρης απογραφή του πάσης φύσης κινητού εξοπλισμού που έχει εγκατασταθεί στους υπαίθριους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα από τις Εταιρείες “ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε” και “Π & Π Α.Ε.”, στα πλαίσια της με αριθ. πρωτ. 10931/2005 σύμβασης παραχώρησης. Ο έλεγχος λειτουργίας του ως άνω εξοπλισμού. Η παραλαβή του εξοπλισμού αυτού και η ένταξή του στην κινητή περιουσία του Δήμου σε περίπτωση διαπίστωσης άρτιας και αποδοτικής λειτουργίας του, υπογράφοντας σχετικό Πρωτόκολλο Παράδοσης - Παραλαβής με τους εκπροσώπους της εταιρείας “ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.”, καθολική διάδοχο της εταιρείας “ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” και τους εκπροσώπους της εταιρείας “Π & Π Α.Ε.”. Σε περίπτωση που η Επιτροπή κατά το διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώσει δυσλειτουργία του εξοπλισμού αυτού ή μέρους αυτού, συντάσσει σχετική έκθεση».
 ~ Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Το Σάββατο η ανακήρυξη των υποψηφίων
~ «ΦΟΥΛ» ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
 * Με εντατικούς ρυθμούς γίνεται η προετοιμασία για τις εκλογές της 6ης Μαΐου τόσο στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας όσο και στο ειδικό Τμήμα Εκλογών στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
* Με επείγουσα εγκύκλιο την προηγούμενη εβδομάδα παρέμειναν ανοικτά και λειτούργησαν τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις τρεις εβδομάδες που απομένουν.
 ~ Τμήματα
* Οι προθεσμίες έχουν αρχίσει ήδη «να τρέχουν» και χθες από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας στάλθηκε στον Άρειο Πάγο ο κατάλογος των υποψήφιων δικαστικών αντιπροσώπων και έγιναν αιτήσεις προτίμησης και εξαίρεσης.
* Στο δε Διοικητήριο έφθασε το πρώτο εκλογικό υλικό, με τη νομοθεσία για την εκλογή βουλευτών.
* Επίσης, έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν σε όλη τη Μεσσηνία, όπως και των τμημάτων που θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες.
* Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα λειτουργήσουν λιγότερα εκλογικά τμήματα σε σχέση με το 2010 (για την ανάδειξη των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών) και λίγο περισσότερα από τις βουλευτικές εκλογές του 2009. Ειδικότερα, στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ορίσθηκαν στη Μεσσηνία 488 εκλογικά τμήματα, ενώ μια χρονιά αργότερα, το 2010, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, λειτούργησαν 568 τμήματα. Στις 6 Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσουν 492 εκλογικά τμήματα, συν εκείνα των ετεροδημοτών. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν ποια θα είναι αυτά και τι αλλαγές θα έχουν γίνει.
* Την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας αυτή τη φορά θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά η προετοιμασία θα γίνει ανά Περιφερειακή Ενότητα, όπως γινόταν και με τις τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Το ίδιο θα γίνει και τη βραδιά των εκλογών, οπότε τα αποτελέσματα θα συγκεντρώνονται στο Τμήμα Εκλογών του Διοικητηρίου και από εκεί θα μεταβιβάζονται στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
* Το Σάββατο, πάντως θα γίνει από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας η ανακήρυξη των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, ενώ όλα τα κόμματα και οι συνδυασμοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει έως την Παρασκευή να δηλώσουν όνομα και έμβλημα κόμματος στον πρόεδρο της Βουλής και τον Άρειο Πάγο.  Της Βίκυς Βετουλάκη

~**  Συνελήφθη 64χρονος επιχειρηματίας για ΦΠΑ
~ Για οφειλές ΦΠΑ συνελήφθη χθες 64χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Καλαμάτας, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας καλλυντικών.
~ Μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν τον 64χρονο επιχειρηματία για οφειλές προς το Δημόσιο και συγκεκριμένα για μη απόδοση ΦΠΑ. Ειδικότερα, σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη ύψους 268.129,22 ευρώ.
~ Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, στον οποίο απολογήθηκε χθες αργά το απόγευμα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.-

~**  Την Παρασκευή στο ξενοδοχείο "REX"
* Παρουσίαση βιβλίου για την κοινωνική πολιτική
 * Το βιβλιοπωλείο «Παπαχρήστου» και οι εκδόσεις «Κριτική» θα παρουσιάσουν μεθαύριο Παρασκευή, 20 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Rex», το βιβλίο του Μάνου Ματσαγγάνη, επίκουρου καθηγητή Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο: «Η κοινωνική πολιτική σε δύσκολους καιρούς».
* Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Φάνης Αθανασόπουλος, εκπαιδευτικός και Γιάννης Καούνης, δικηγόρος.

~** Πριν 94 χρόνια
- Ο Δημήτριος Κουφάλης χθες φιλονικήσας μετά του Κωνσταντίνου Πέτρουλα ετραυμάτισεν αυτόν ελαφρώς με τραπεζομάχαιρον. Ο δράστης συνελήφθη.
- ΕΚ του συλλεχθησομένου χρηματικού ποσού υπό του Νομάρχου εκ του υπ’ αυτού οργανωθέντος εράνου θα γίνη το προσεχές Σάββατον διανομή 300 δραμίων κρέατος και 40 δραμίων ορύζης δωρεάν εις τους φυλακισμένους χάριν των εορτών του Πάσχα. Επίσης εκ του αυτού ποσού θα γίνη διανομή των αυτών ειδών και εις ασθενείς πρόσφυγας υποβαλλομένου μέχρι της αύριον του καταλόγου αυτών.
- ΑΠΟ χθες το εσπέρας διεκόπησαν τα μαθήματα των σχολείων χάριν των εορτών του Πάσχα. Τα μαθήματα θα επαναληφθούν την Δευτέραν του Θωμά.
- ΚΑΤΑ την χθεσινήν ολονυκτίαν της Μεγάλης Τρίτης όλοι οι ενοριακοί ναοί της πόλεώς μας ήσαν ασφυκτικώς πεπληρωμένοι κόσμου. Η μεγαλυτέρα συγκέντρωσις παρετηρήθη εις τον Ναόν της Υπαπαντής, όπου ο χορός υπό τον Λίβαν έψαλλε κατανυκτικώτατα το τροπάριον της Κασσιανής. Αλλά και εις τους άλλους Ναούς του Αγίου Ιωάννου, Αγίου Νικολάου κ.λπ. η ακολουθία ήτο κατανυκτικωτάτη.

~**



*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ για σήμερα :
~* Για τη Σούπερ Λίγκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο 29η  αγωνιστική :!
Κέρκυρα - ΟΦΗ Ηρακλείου    4-1 , (3-1) .- ^  
Τα  γκόλ : 13΄ Βαγγ. Μάντζιος  , 20΄ Ηλίας Ιωάννου , 23΄ Βέντσελ  , 25΄ Δημ. Γραμμόζης , 90΄ Βέντσελ    .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Δόξα Δράμας    2-0  , (1-0) .- ^
Τα γκόλ : 12΄Κωνστ. Παναγιωτούδης  ,  59΄ Νιμανή , .- ^
Παναιτωλικός - Άρης Θεσσαλονίκης   5-1 , (2-0) .- ^
Τα γκόλ : 11΄ Πασσάς , 45΄ Καμαρά , 47΄ , 52 ΄ Άγγελος Χαριστέας  , 74΄Γιαννιώτας , 76΄ Φερναντές  , .- ^
Εργοτέλης - Λεβαδειακός    0-1  , (0-0) .- ^
Τα γκόλ: 55΄ Σουμπίνιο  , .- ^
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός   0-2  , (0-0) .- ^  
Τα γκόλ : 57΄ Κλέϊτον , 90΄ Χριστοδουλόπουλος , .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα  - Ολυμπιακός Πειραιώς    0-4  , (0-0) .- ^
Τα γκόλ :   53 ΄ Μιραλάς , 64΄  71΄ Τσιμπούρ , 74΄Φετματζίδης  , .- ^
Πανιώνιος - Ξάνθη    1-1  , (0-1) .-  ^
Τα γκόλ : 26΄ Θοδωρ. Βασιλακάκης  , 72΄  Όμο , .- ^
ΑΕΚ - Ατρόμητος Αθηνών     0-0  , (0-0) .- ^   

Τα γκόλ :   -- .- ^

~** Στα Πλέϊ οφ στο Ελληνικό Μπάσκετ :
- ΑΟΓ Ρεθύμνου - Πανιώνιος 71-83 .- ^
- Κολοσσός Ρόδου - Καβάλα  66-59 .- ^

~** Αύριο  Πέμπτη 16/04/2012 :
 ~ Ολυμπιακός Πειρ. - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης
  ~ Παναθηναϊκός - Άρης  Θεσσαλονίκης  

** Για τα ημιτελικά σατο Τσάμπιον Λίγκ 1ος αγώνας Τετάρτη 18/04/2012 :
ΤΣΕΛΣΙ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    1-0 , (1-0) .- ^
 Τα γκόλ  : 45+΄ Ντροτμπά , .-^

~** Στα Γιάννενα η εφηβική ομάδα μπάσκετ του ΑΟΚ '80
~ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
 * Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η προετοιμασία της εφηβικής ομάδας της Καλαμάτα 80, που σαν πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι «Λύκοι» έχουν κληρωθεί στον β΄ προκριματικό όμιλο, οι αγώνες του οποίου ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στο κλειστό των Ιωαννίνων, εκεί όπου θα βρουν απέναντί τους την τοπική ομάδα (ΑΓΣ Ιωαννίνων) και τον Σπόρτιγκ Πατρών.
 * Ο τεχνικός του Καλαματιανού Δημήτρης Αβδάλας θα ηγηθεί της αποστολής, έχοντας στο πλευρό του τον άμεσο συνεργάτη του Αντώνη Παυλή, καθώς επίσης και κάποια από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ της Καλαμάτα 80. Στην αποστολή, που αναχωρεί σήμερα το πρωί με προορισμό την πρωτεύουσα τη Ηπείρου, συμπεριλήφθηκαν οι εξής αθλητές: Πολιτόπουλος, Αντωνόπουλος, Σκοκέας, Πουλουπάτης, Γκανάς, Τσελίκης, Παπουτσής, Λωλός, Μούντανος και Μπαϊρακτάρης.
 * Το σημερινό πρόγραμμα και η αυλαία του β΄ προκριματικού ομίλου ανοίγει με τον αγώνα ανάμεσα στον Σπόρτιγκ και τα Γιάννενα, τον οποίο μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι αθλητές και το τεχνικό τιμ της Καλαμάτα 80.
 * Αύριο στις 6.00 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των «Λύκων» με τον Σπόρτιγκ και την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί η αναμέτρηση του Καλαματιανού Σωματείου με τα Γιάννενα. Η εξασφάλιση της πρώτης θέσης, κάτι που για να πραγματωθεί θα πρέπει να συνδυαστεί με νίκες και στα δύο ματς, θα σημάνει την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των εφήβων.
 * Στο πλευρό τους οι νεαροί αθλητές, γεννημένοι μέχρι το 1993 και έπειτα, θα έχουν και κάποιους φίλους της ομάδας, αλλά και τους γονείς τους που θα ταξιδέψουν στα Γιάννενα.
~** Για 8η χρονιά έπαιξαν για τον Τριανταφυλλόπουλο

~ ΣΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ»
 * Η Ομόνοια 4-4 με την ομάδα φίλων και συμπαικτών Γ. Τριανταφυλλόπουλου
 * Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη τη Δευτέρα του Πάσχα στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» φιλικός αγώνας στη μνήμη του τερματοφύλακα Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου (ο οποίος αγωνίστηκε σε Ομόνοια, Απόλλωνα Καλαμάτας, Απόλλωνα Πεταλιδίου, Δωριέα Δωρίου και Αστέρα Αρφαρών). Αντιμέτωπες τέθηκαν η Ομόνοια και η ομάδα φίλων και συμπαικτών του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου.
 ~ Νωρίτερα, μπροστά στα αποδυτήρια του ΑΟ Ομόνοια Καλαμάτας, που φέρουν το όνομα του αείμνηστου Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, συγκεντρώθηκαν οι γονείς του Σπύρος και Αγγελική, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Κωτσιόπουλος, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Ομόνοια Καλαμάτας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μανωλόπουλο, ο ενωσιακός προπονητής Άγγελος Σκαφιδάς, ο υπεύθυνος της ομάδας παλαιμάχων της Ομόνοιας Θεόδωρος Τζανετάκος, ο διαιτητής Γιώργος Μπλάνας, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, φίλοι και συμπαίκτες του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου. Εκεί, η μητέρα του Αγγελική ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν για ακόμη μια χρονιά στο φιλικό αγώνα. Ο δε διαιτητής και επιστήθιος φίλος του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, Γιώργος Ασημακόπουλος, έδωσε μία ανθοδέσμη στην κα Αγγελική, ενώ ο κ. Σταθόπουλος μια πλακέτα.
 * Επίσης μπροστά από τα αποδυτήρια ήταν τοποθετημένη μια μεγάλη φωτογραφία του αείμνηστου τερματοφύλακα, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
 * Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, η συνάντηση έληξε ισόπαλη 4-4. Τα γκολ της Ομόνοιας πέτυχαν οι Σπύρος Παπαδάκης (6΄), Γιώργος Καλογερόπουλος (14΄ και 44΄) και Ηλίας Πουρνάρας (72΄), ενώ για την ομάδα φίλων και συμπαικτών του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου σκόραραν οι Βασίλης Τσιλίκος (3΄), Σάκης Παναγιωτόπουλος (11΄), Θεόδωρος Σακκάς (17΄) και Βαγγέλης Μαρινάκης (78΄ με πέναλτι). Πέναλτι για την Ομόνοια έχασε ο Γιώργος (Άκης) Ζέππος στο 55΄, στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
 * Δοκάρια για την Ομόνοια είχε ο Έλτον Ντέρτζια (20΄ σε σουτ) και για την ομάδα φίλων και συμπαικτών Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου ο Βασίλης Τσιλίκος (37΄ σε σουτ).
 ~ Το φιλικό αγώνα για μία ακόμη χρονιά σφύριξε ο Γιώργος Ασημακόπουλος.
- ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωτήρης Μπουραντώνης): Κάρλος, Ρηγόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπακέας, Πουρνάρας, Παπαδάκος, Π.Σ. Μπουραντώνης, Ζέππος, Β. Παναγιωτόπουλος, Έλτον, Καλογερόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Σταθάς, Δ. και Στ. Σώκαλης, Βαλτασάρος, Ντανταβασίλης.
 - ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Λίβας, Παντ. Τσιγαρίδης, Βασιλάκης, Θ. Σακκάς, Νταγιόπουλος, Π. Δεικτάκης, Μαρινάκης, Αθ. Παναγιωτόπουλος, Ντανταβασίλης, Μιχ. Βούλγαρης, Β. Τσιλίκος (αρχική ενδεκάδα), Κατσαρέας, Χριστόπουλος, Μούργος, Ι. Βούλγαρης, Δημόπουλος, Π. Αργάνης, Παναγόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Β. Σακκάς, Θ. Καρλαύτης, Δ. Τζανετάκος.
-Το φιλικό ματς, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας Παναγιώτης Βεργινάδης και ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Καλαμάτας Θανάσης Γκούζος.
 -Η οικογένεια του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου πρόσφερε στους συμμετέχοντες στο φιλικό αγώνα γλυκίσματα και αναψυκτικά.

~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σύνθημα νίκης από Μπένο

* ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΜΠΛΕΤΣΑ, ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ
~ Η επιστροφή των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας από την τριήμερη άδεια που τους είχε δοθεί λόγω Πάσχα έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στις 4.00 στο «Γ. Λουκαρέας», με τον Γιώργο Μπένο να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει τον ένα μετά τον άλλον τους παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς να τίθενται στη διάθεσή του. Με εξαίρεση τον Κοψαχείλη, που είχε εξασφαλίσει μία επιπλέον ημέρα άδειας, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έδωσαν κανονικά το παρών στην προπόνηση της Δευτέρας, όπως και χθες, όταν και ενσωματώθηκε ο πολύπειρος τερματοφύλακας της Μαύρης Θύελλας. Ιδανική, σχεδόν, η κατάσταση που διαμορφώνεται πριν τον κρίσιμο κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, όπου για την Καλαμάτα υπάρχει μονάχα ένα αποτέλεσμα και αυτό είναι η νίκη. Λέμε σχεδόν, γιατί υπάρχουν τα γνωστά και δεδομένα εδώ και καιρό προβλήματα με την προγραμματισμένη τιμωρία του Τσιμικλή, αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετές εβδομάδες τον Βασίλη Μπλέτσα, ο οποίος ωστόσο σύντομα θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Από την άλλη, υπάρχουν επιστροφές, τόσο του Πετρουζέλλη – μάλιστα φαίνεται πως έχει πολλές πιθανότητες για να επανέλθει και στο αρχικό σχήμα - όσο και των Δασκαλάκη, Δρούγα, που διαμορφώνουν μια ιδιαίτερα βελτιωμένη κατάσταση, καθιστώντας εξαιρετικές τις προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση του τριπόντου απέναντι στον Ηλυσιακό του Μελιγαλαίου Σάκη Δέδε. Μπορεί ο Μπένος να βρει απέναντί του το συμπατριώτη του τεχνικό του Ηλυσιακού, όμως αυτό κάθε άλλο παρά ανασταλτικό παράγοντα αναμένεται να αποτελέσει. Άλλωστε, η πρώτη αναφορά του τεχνικού της Καλαμάτας προς τους ποδοσφαιριστές του, στην προπόνηση της Δευτέρας, ήταν ξεκάθαρη… «Συγκέντρωση, συγκέντρωση, συγκέντρωση. Υπάρχει το ματς της Κυριακής με τον Ηλυσιακό, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε όπως και να ’χει. Ξέρω ότι μπορείτε να τα καταφέρετε», τους τόνισε στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας, η οποία άνοιξε την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής. Προετοιμασία που συνεχίστηκε χθες, όπως προαναφέραμε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κυρίως ασκήσεις με μπάλα, ενώ μπαίνει στην τελική ευθεία από σήμερα, οπότε το ραντεβού θα είναι διπλό. Νωρίς το πρωί σε δύο γκρουπ και το απόγευμα με το καθιερωμένο πλέον φιλικό της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό.
~ Δεν είναι όλα τέλεια (οικονομικά)
* Γράφαμε στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας ότι η διοίκηση κατέβαλε χρήματα (έναντι) προς τους ποδοσφαιριστές, όμως δεν ίσχυσε αυτό για όλους τους παίκτες, αφού αρκετοί δεν είδαν τους λογαριασμούς τους να «αυξάνονται». Συν τοις άλλοις, ακόμη κι αυτοί που δέχθηκαν την κλήση της Τράπεζας Πειραιώς, είδαν πολύ λίγα χρήματα να πιστώνονται σε σχέση με τις οφειλές που υπάρχουν απέναντί τους από τη διοίκηση του ΤΑΠ.
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Στον Τσάκωνα το ποδοσφαιρικό τμήμα

~ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
* Η παρουσία του νέου προέδρου του Μεσσηνιακού Σταύρου Παπαδόπουλου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα – ο πρόεδρος αναχώρησε χθες νωρίς το πρωί από την Καλαμάτα – συνδυάστηκε με μια σειρά συναντήσεων με τα μέλη του Δ.Σ. των πρασίνων αλλά και κάποιους ακόμη παράγοντες του αθλητισμού που πέρασαν από τα Κατσέικα, όπως για παράδειγμα οι Γιώργος Ράλλης, Έλβιο Μάνα και Γιώργος Κατσούλης. Βεβαίως πέραν των κατ’ ιδίαν συναντήσεων που είχε ο κ. Παπαδόπουλος, την Κυριακή έγινε το καθιερωμένο τραπέζι με καλεσμένους δεκάδες φίλους και δικούς του ανθρώπους.
* Εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία και πρέπει ν’ αναφέρουμε, είναι η γνωστοποίηση της ανάληψης των «ευθυνών» του προγραμματισμού του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μεσσηνιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο από τον Δημήτρη Τσάκωνα. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδόπουλος, αναλαμβάνει επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και καλείται να πάρει τις σχετικές αποφάσεις έτσι ώστε να στεφθεί με επιτυχία η νέα προσπάθεια του συλλόγου, που θα επικεντρωθεί όπως έχει γίνει εδώ και καιρό γνωστό, στο να αναρριχηθεί στις μεγαλύτερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 * Ο κ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως θα στηρίζει εμπράκτως και τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου, βοηθώντας κάθε αξιόλογη προσπάθεια, όπως για παράδειγμα τα Παπαφλέσσεια, τα οποία θα τελεστούν σε λίγο καιρό. Ο Γιώργος Νταβουτιάν μαζί με τους συνεργάτες του, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και σχεδιασμού των υπόλοιπων τμημάτων των πρασίνων. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Μεσσηνιακού, θα κλείσει οικονομικά και όχι μονάχα τη χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της για το ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως από κει και πέρα, μετά το τέλος του πρωταθλήματος επικεντρώνεται αποκλειστικά στα υπόλοιπα μέτωπα.
 ~ Προχωρά μέσα στο χρονοδιάγραμμα το θέμα του γηπέδου
* Εν τω μεταξύ μέσα στο χρονοδιάγραμμα βρίσκεται το θέμα του γηπέδου, που με βάση αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Σε λίγες ημέρες θα γίνει το τελικό ράντισμα που θα καταστρέψει την αγριάδα που έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της μετά τις πρόσφατες βροχές και στις αρχές Μαΐου θα αναλάβει το λέιζερ, ανοίγοντας δρόμο στη σπορά του γηπέδου.
 Του Νίκου Μπαλόπουλου

~** Τουρνουά προτζούνιορ από την ΕΠΣ Μεσσηνίας
~ 33 γκολ σε 6 χθεσινά ματς της 1ης αγωνιστικής
* Τριάντα τρία γκολ σημειώθηκαν σε 6 χθεσινά ματς της 1ης αγωνιστικής του πασχαλινού Τουρνουά προτζούνιορ που διοργανώνει η ΕΠΣΜ στο Αθλητικό Κέντρο στον Κορδία. Οι συναντήσεις ΑΟ Διαβολιτσίου – Δόξας Καλαμάτας και Πρασίνων Πουλιών – Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας δεν έγιναν, καθώς η Δόξα Καλαμάτας και ο Μιλτιάδης δεν προσκόμισαν δελτία. Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης, Λεωνίδας Οικονομίδης, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Τουρλομούσης, οι ενωσιακοί προπονητές Άγγελος Σκαφιδάς, Αλέκος Τσατάς, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Χρήστος Κότσαρης, παράγοντες, προπονητές διαφόρων ομάδων και πολλοί γονείς. Γιατρός των αγώνων ήταν ο Ιωάννης Κατσάς. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αναλυτικά τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 1ης αγωνιστικής είχαν ως εξής:
~ ΑΟ Σπερχογείας – Ολυμπιακός Καλαμάτας 2-3
~ Ηρακλής Καλαμάτας – Ομόνοια 1-0
~ ΑΟ Διαβολιτσίου – Δόξα Καλαμάτας δεν έγινε
~ ΑΟ Πατίστα – Αίαντας Καλαμάτας 4-4
~ Αίαντας Καλαμάτας (1) – ΠΑΟΚ 7-2
~ Πράσινα Πουλιά – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας δεν έγινε
~ Αναγέννηση Παραλίας – Θησέας Καλαμάτας 2-5
~ ΑΣ Δαναός – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας 0-3
** ΑΓΩΝΕΣ
* ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-3
Διαιτητής ήταν ο Νίκος Τουρλομούσης
- ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ: Μανιάτης, Κοτσιλιέρης, Τζεφερεμιναίος, Καραχάλιος, Ψυρρής, Κοτσιλιέρη, Παναγιωτόπουλος, Δ. και Ε. Γιακουμής, Δ. και Ε. Ζαχαράκης, Παπαδόπουλος, Α. Κοτσιλιέρης.
- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γεωργουλάκος, Μπούνας, Γουρνάς, Δρούγας, Κωνσταντόπουλος, Γιαννόπουλος, Καρακαϊδός, Κονταργύρης, Μάλαμας, Κουλουράς.
* ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0
Το ματς «σφύριξε» ο Νίκος Γκούμας.
- ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λ. και Α. Καμπάς, Δικαιουλάκος, Καμαρινόπουλος, Μπάκας, Βρετέας, Διγώνης, Φυκούρας, Τσίνα.
- ΟΜΟΝΟΙΑ: Τσάνγκας, Στυλιανόπουλος, Μπάμπης, Τσάκαλης, Αργυρίου, Σπυρόπουλος, Πουρνάρας.
* ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 4-4
Διαιτητής ήταν ο Νίκος Γκούμας
- ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ: Αντωνόπουλος, Χασανάκος, Κακαλέτρης, Σαρδέλης, Κοσμόπουλος, Μέγγος, Μαρκόπουλος, Ανδριανόπουλος.
- ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κωστέας, Αλεξέας, Κασιδάκης, Κουρεντζής, Κάτσος, Παπαθεοδωρίδης, Γεννάτος, Κοντούλης, Καββαθάς, Παπούλιας.
* ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1) ΠΑΟΚ 7-2
Τη συνάντηση σφύριξε ο Γιάννης Λουκάς
- ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1): Τσούκλερης, Ζαΐμης, Μούζος, Τσίτουρας, Παπανικολόπουλος.
- ΠΑΟΚ: Μπαλιώτης, Λυμπερόπουλος, Στεφάνου, Μυλωνάς, Καρύδης, Γιαννούλης.
* ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ – ΑΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-3
Τον αγώνα σφύριξε ο Νίκος Γκούμας.
- ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ: Ηλιόπουλος, Σταματόπουλος, Καρελάς, Δημόπουλος, Χριστόπουλος, Αντωνάκος, Δούβας, Ντάκουρης, Φασουλής.
- ΑΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δεληγιάννης, Σκοπέτος, Μπούχαλης, Χάππας, Γεωργιόπουλος, Τσορόπουλος, Βλάσσης, Κάππος.
* ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-5
Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Λουκάς
- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Παναγιωτακοπούλου, Ζαφειροπούλου, Ζαφειρόπουλος, Μουζάκης, Λύγουρης, Ρούσσης, Νικολόπουλος, Κατσιμαγκλής, Βαμβακάς, Δημόπουλος, Τζαβάρας, Μπίτζας, Καβουρίνος, Γεωργόπουλος.
- ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καρύδης, Λεγγίτσας, Καπετανάκης, Κοτσιλιέρης, Καπώνης, Κοντούλης, Βοβολής, Λεμπέσης.

~** Με την Εθνική στην Πτολεμαΐδα η Καρακύκλα

- ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
* Στη συγκεντρωτική της εθνικής ομάδας κορασίδων θα συμμετάσχει και η Σοφία Καρακύκλα του Ακρίτα, που γι’ αυτό το σκοπό θα βρίσκεται σήμερα στην Πτολεμαΐδα. Η νεαρή βολεϊμπολίστρια του καλαματιανού συλλόγου έχει επιλεγεί ανάμεσα σε 70 κορίτσια απ’ όλη την Ελλάδα, που έχουν γεννηθεί την περίοδο 1995-1997, ενώ μέσα από προπονήσεις που θα διεξαχθούν μέχρι το Σάββατο θα προκύψει η 20άδα της εθνικής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις προσεχείς διεθνείς αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία Καρακύκλα είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί πριν από έναν χρόνο σε διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Φιέστα ανόδου Παράλληλα οι υπεύθυνοι του Ακρίτα σχεδιάζουν τη φιέστα για την άνοδο στην Α2 βόλεϊ των γυναικών, στην οποία θα γίνουν και οι απονομές για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Πελοποννήσου. Αν και τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό, η γιορτή του καλαματιανού συλλόγου είναι πιθανόν να γίνει το προσεχές Σάββατο στο Κλειστό της Παραλίας, με τη διεξαγωγή ενός φιλικού παιχνιδιού, με αντίπαλο την ΕΑ Πατρών.  Χ.Ε.


~**

** ΘΕΣΕΙΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
* ~** Αποχωρήσεις από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» λόγω της κολεγιάς Καμμένου-Δημαρά!‏ :
~ Αναστάτωση στο νεοσύστατο πολιτικό φορέα
* Άνω-κάτω έχουν γίνει αρκετοί πυρήνες από των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανά την περιφέρεια μετά την κολεγιά Καμμένου-Δημαρά. Bλέπετε αρκετά στελέχη του κόμματος, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το άνοιγμα Καμμένου ΣΥΡΙΖΑ, εξέφραζαν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ήταν οφέλιμη η επιμονή στις συνεργασίες με τα «μαγαζιά» της Αριστεράς. Μάλιστα ο θόρυβος ήταν τέτοιος που κάποιοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τις τάξεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον παρ’ ολίγο υποψήφιο στο νομό Τρικάλων, Χρήστο Μακρυγιάννη (αξιωματικός ε.α). Ο τελευταίος, στην σχετική δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:
* «Μετά τα σημερινά γεγονότα της σύμπραξης του Άρματος Πολιτών και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ισότιμη βάση , αποσύρω το οποιοδήποτε ενδιαφέρον μου για το Κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων λόγω ιδεολογικών διαφορών ! Η Πολιτική δεν ήταν και δεν είναι ποτέ τρόπος ζωής για μένα …Με εκτίμηση και σεβασμό στους Πολίτες του νομού Τρικάλων! ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ».

~** Vivi Mastraleksi - Eisa Nini Akoma : http://youtu.be/3lZpyYK2u5U ,





~** O Κα(Η) μμένος μετά τα παραρτήματα του πασόκ, ψάχνει για συνργασίες και στον πατριωτικό χώρο!!!‏ :
~ δεξιός και ζάμπλουτος Καμμένος με τα κότερα (φωτό) και τις λοιπές μπίζνες, αφού εξήντλησε τις συνεργασίες με τα παραρτήματα του πασόκ (απ' τους αριστερούς έφαγε πόρτα), είπε να ρίξει και μια "άγκυρα" προς τα πατριωτικά κόμματα και κινήματα ...
~ Σήμερα το πρωί λοιπόν -όπως μας είπαν οι συνεργάτες μας που οργώνουν την πόλη- αντιπροσωπεία των " Ανεξάρτητων ελλήνων Ηρακλείου" με επικεφαλής τον γιατρό κ. Ταμιωλάκη, επισκέφθηκε τα γραφεία του "ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" στην πλατεία Κορνάρου και ζήτησαν επισήμως εκλογική σύμπραξη και συνεργασία.
~ Πήγαν όμως αδιάβαστοι, καθόσον αν είχαν διαβάσει την Ιδρυτική Διακήρυξη και τις θέσεις του "ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ", θα μάθαιναν, ότι: το κίνημα που ίδρυσαν οι Απόστρατοι αποκλείει οποιαδήποτε προ ή μετεκλογική συνεργασία με πρόσωπα και κόμματα που συμμετέχουν στους 300 διαφθαρμένους της σημερινής ή και προηγούμενης βουλής. Τουτέστιν οι καημμένοι έφαγαν "πόρτα" και οι ελπίδες τους έμειναν φρούδες !!!
~ Μένει να μάθουμε, αν η πρωτοβουλία ανήκει στους ηρακλειώτες "ανεξάρτητους", ή εκτελούσαν εντολή του κόμματος? Αλλά και γιατί ο Καμμένος δεν τόκανε αυτό απο μόνος του? Εκτός κι αν στο κόμμα αυτό,ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει ....
~ Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμεις θα επανέλθουμε σύντομα, αφού το θέμα ξεκίνησε απο το Ηράκλειο.

~** Υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας ο Κώστας Σπυρόπουλος ! ! !
~ Ο Κώστας Σπυρόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης (2006-2010) είναι υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
 * Ο Κώστας Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Ανδρούσα Μεσσηνίας, από τον Περικλή και την Αμαλία το γένος Καπερώνη.
* Τελείωσε το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάντσεστερ της Αγγλίας (Master of Science in Computation) και στο Eθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Διδάκτωρ Μηχανικής).
* Από το έτος 1978 είναι μέλος ΔΕΠ (Διδακτικό και ερευνητικό Προσωπικό) του Ε.Μ.Π. και σήμερα κατέχει τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στον τομέα Μηχανικής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.
* Για πρώτη φορά έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη Δήμαρχος Μεσσήνης στις Δημοτικές Εκλογές του 2006. Επίσης τον Απρίλιο του 2007, εξελέγη Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Μεσσηνίας (Ε.Σ.ΔΙ.Σ.Α.)
* Είναι παντρεμένος με τη Βούλα Τσολάκου και έχουν τρία παιδιά, την Αμαλία, την Κατερίνα και τον Γιώργο.

~***Αλήτες-ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι: απόψε το βοθροκάναλο της διαπλοκής βγάζει τον προδότη Βενιζέλο πρώτο θέμα...‏
~ Μην τους ακούτε, μην τους λαμβάνετε σοβαρά κι αν βλέπετε τα βοθροκάναλα με τις "ειδήσεις" τους και συγκρατείστε τα νεύρα και την ψυχραιμία σας για την κρίσιμη ώρα της κάλπης. Τα κανάλια της διαπλοκής με τους σημερινούς κρατούντες πολιτικούς παίρνουν εντολές και στηρίζουν με νύχια και με δόντια τα λαμόγια της πολιτικής συμφοράς μας, τον δικομματισμό δηλαδή. Το βοθρο-Mega απόψε παρουσιάζει και διαφημίζει απ το πρωί τον αρχιμάστορα της οικονομικής μας συμφοράς, τον χοντροβενιζέλο ......
~ Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012
* Έγγραφα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι ο Ε.Βενιζέλος συνυπέγραψε το έγκλημα...
 * Διαψεύδουν απόλυτα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο τα γεγονότα σε ότι αφορά τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214. Βάσει των εγγράφων που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, αποδεικνύεται ότι οι Γερμανοί της TKMS ψεύδονταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το γνώριζε ότι ψεύδονταν όταν διαβεβαίωναν ότι «Η Ferrostaal (σ.σ. η εταιρεία που δίνει τις μίζες στο πρόγραμμα των υποβρυχίων) δεν έχει καμία σχέση με τη νέα σύμβαση που υπογράψαμε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Ε.Βενιζέλου και η όποια σχέση της με την TKMS σταματάει το 2005».
 * Στην επιστολή του Atzpodien που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με προσωπική εντολή του υπουργού Ε.Βενιζέλου, αναφέρεται ότι "η HDW δεν έχει καμία σχέση με την Ferrostaal, απλώς στα προγράμματα που είχε αναλάβει η HDW ως ναυπηγός εταιρεία, η Ferrostaal είχε αναλάβει το ... μάρκετινγκ και η όποια σχέση με την HDW τελειώνει το 2005".
* Υπενθυμίζεται η Ferrostaal είναι η εταιρεία η οποία ελέγχεται στην Γερμανία για την δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων με ποσό ύψους 84 εκατ. ευρώ για τις δύο συμβάσεις των ετών 2000 (αγορά τεσσάρων T.214) και του 2002 (πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τριών υποβρυχίων 209/1200).
* Σε έπιστολή του εκτελεστικού πρέδρου της TKMS H.C.Atzpodien για τη νυν εμπλοκή της Ferrostaal, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι «από το 2005 δεν μετέχει πλέον η Ferrostaal, στη σχετική κοινοπραξία άρα δεν είναι αντισυμβαλλόμενός μας στην προκειμένη περίπτωση, αφήνοντας την αίσθηση, η οποία είναι σαφής -όχι ρητή αλλά σαφής από την επιστολή του- ότι είναι και ο ίδιος πιο ευτυχής που δεν εκπροσωπεί τώρα και την εταιρεία αυτή αλλά μόνο το δικό του όμιλο"! Κάτι που είναι 100% ψευδές, ο Ε.Βενιζέλος, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, το ήξερε, αλλά παρ'όλα αυτά το δέχθηκε και προχώρησε στην υπογραφή της αναθεώρησης της σύμβασης και καταβολής επιπλεόν 520 εκατ. ευρώ.
* Η Ferrostaal (που στο μεταξύ είχε συγχωνευθεί με την άλλη γερμανική εταιρεία που ελέγχεται επίσης για δωροδοκίες αξιωματούχων, την ΜΑΝ), όχι απλώς εξακολουθούσε να είναι και μετά το 2005 αντισυμβαλλόμενο μέρος στις δύο συμβάσεις των υποβρυχίων, αλλά στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 ήταν η μία από τις δύο εταιρείες (η άλλη είναι η θυγατρική της TKMS, η HDW) που κατήγγειλαν τις δύο συμβάσεις υποβρυχίων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!
* Το defencenet.gr φέρνει στην δημοσιότητα το κείμενο της καταγγελίας των συμβάσεων υποβρυχίων που έστειλαν οι δύο γερμανικές εταιρείες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, όπου αφ’ενός μεν διακρίνεται το λογότυπο, της MAN Ferrostaal, αφ’ετέρου υπογράφεται και στο τέλος «For and for behalf FS”!
* Eπίσης δημοσιεύουμε και μία «προειδοποιητική» επιστολή των HDW-ΜΑΝ Ferrostaal προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πάλι, με ημερομηνία 17 Αυγούστου, με τις ίδιες υπογραφές.
~ Τι αποδεικνύουν όλα αυτά:
-Η TKMS ψεύδεται συνειδητά απέναντι στο υπουργείο και κατ’επέκταση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο όταν υποστηρίζει ότι «Από το 2005 δεν μετέχει στην κοινοπραξία η Ferrostaal». Η Ferrostaal, η εταιρεία στελέχη της οποίας ομολόγησαν στην Γερμανία ότι «λάδωσαν» Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους και τον Άκη Τσοχατζόπουλο το 2000 και το 2002, είναι πάντα ΕΔΩ και ήταν και επί Ε.Βενιζέλου.
-Η Ferrostaal είναι πρακτικώς αδύνατον να μην είχε εμπλοκή στη σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος. Για να αποσυρθεί η καταγγελία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και να προχωρήσει η νέα σύμβαση, χρειάζεται η υπογραφή της Ferrostaal, ακόμα και αν δεχθούμε την «γερμανική ανακούφιση» από την «μη συμμετοχή πλέον της Ferrostaal στο σχήμα». Δηλαδή αν δεχθούμε ότι η Ferrostaal παραιτήθηκε δικαιωμάτων σε συμβάσεις ύψους 3,4 δισ. ευρώ γιατί έτσι της είπε το υπουργείο.
-Το βασικότερο όλων: Αφού ο Ε.Βενιζέλος γνώριζε ότι υπήρχε συγκεκριμένο θέμα ζήτησε έγγραφη δέσμευση ότι στη νέα σύμβαση με την οποία έδωσε 515 επιπλέον εκατομμύρια στους απατεώνες της HDW, δεν περιλαμβανόταν καθ'οιονδήποτε τρόπο και δεν είχε καμία ωφέλεια η Ferrostaal; Όχι! Γιατί;
* Μάλιστα όλα αυτά μας οδήγησαν να ερευνήσουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την MFI (Marine Force International), τη νέα εταιρεία «χρηματοδοτήσεων» της TKMS που επίσης ερευνάται από την γερμανική δικαιοσύνη: Στην πραγματικότητα είναι η ίδια η … Ferrostaal!
*  Και ένα τελευταίο: Η ομάδα του Ι.Σάφα που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις για την σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στη Βουλή, αλλά και η υπογραφή τους σατο υπουργείο Άμυνας, έγινε από την ομάδα στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου και γι'αυτό υπάρχει και επίσημη παραδοχή τους σπό τον Ε.Βενιζέλο,ο οποίος είχε ερωτηθεί σχετικά!

~*** ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΔ: ΓΕΜΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΙΨΙΑ ΚΑΙ… ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥΣ
~ Το στοιχείο της «διαδοχής», αλλά και η παρουσία πολλών ανθρώπων του Τύπου δεσπόζουν στα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές της 6ης Μαϊου.
* Τα ψηφοδέλτια του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά εμπεριέχουν «ηχηρά» επώνυμα παλιών, ιστορικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που διετέλεσαν και υπουργοί. Δεν πρόκειται φυσικά για τους ίδιους, αλλά για για νεότερα στενά, συγγενικά τους πρόσωπα.
* Στην Καρδίτσα μάλιστα διεκδικούν την προτίμηση των ψηφοφόρων δυο πρόσωπα, από αυτά που ενσαρκώνουν το ιδιότυπο… «κληρονομικό δίκαιο», το οποίο κυριαρχεί ακόμη στα περισσότερα «πεδία» της εγχώριας πολιτικής ζωής. Πρόκειται για το Νίκο Αναγνωστόπουλο, γιο του παλιού υπουργού Θόδωρου Αναγνωστόπουλου και τον Παύλο Σιούφα, ανιψιό του παλιού υπουργού (και προέδρου της Βουλής στα χρόνια 2007-09), Δημήτρη Σιούφα.
* Στην Κορινθία κατέρχεται ο Χρήστος Δήμας, γιος του παλιού υπουργού, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης νυν αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα. Στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθήνας θέτει υποψηφιότητα ο Διονύσης Παπαδόγγονας, γιός του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός.
* Στην ίδια εκλογική περιφέρεια κατέρχεται η Ολγα Κεφαλογιάννη, κόρη του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Η κυρία Κεφαλογιάννη δεν είναι βεβαίως νέα στην πολιτική, καθώς είχε εκλεγεί βουλευτής στο Ρέθυμνο, το 2007 και 2009. Από το Δεκέμβριο του 2009, η Ολγα Κεφαλογιάννη ασκεί χρέη τομεάρχη τουριστικής ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας , ενώ είναι και μέλος δυο επιτροπών της Βουλής. Αυτή τη φορά όμως η οικογένεια Κεφαλογιάννη εκπροσωπείται στα ψηφοδέλτια και από τρίτο πρόσωπο, εκτός από τον ανηψιό Μανώλη Κεφαλογιάννη που εκλέγεται επί χρόνια στο Ηράκλειο: Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του παλιού πολιτικού και υπουργού, θέτει υποψηφιότητα στο Ρέθυμνο από το οποίο «μετακόμισε» σε αυτήν την εκλογική μάχη η εξαδέλφη του Ολγα.
* Πληθωρική στα ψηφοδέλτια είναι και η παρουσία δημοσιογράφων, με βασικό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι θέτουν υποψηφιότητα πολλοί άνθρωποι του Τύπου της περιφέρειας. Από τα ονόματα που δεν παίρνουν για πρώτη φορά το «βάπτισμα του πυρός», ο Μανώλης Μαυρομμάτης φιλοδοξεί να μπει για πρώτη φορά στο Εθνικό Κοινοβούλιο -είχε εκλεγεί για δύο θητείες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβοπύλιο- θέτοντας υποψηφιότητα στη Α’ Αθήνας κι η Σοφία Βούλτεψη στη Β’ Αθήνας.
* Στην ίδια περιφέρεια κατέρχονται επίσης η Αννα Καραμανλή και η Τάνια Ιακωβίδου. Στην Α’ Πειραιά, η Μαρία Τσέγια. Στην Α’ Θεσσαλονίκης η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου. Στη Βοιωτία ή Αρια Αγάτσα, που ως γνωστόν είναι νέα «μεταγραφή» της Νέας Δημοκρατίας, από το ΠΑΣΟΚ.
* Κατά τα άλλα, με τη… δημοσιογραφική αποκέντρωση η Νέα Δημοκρατία τα πηγαίνει καλά! Υποψήφιοι και υποψήφιες είναι: Η «παλιά» Νατάσα Ράγιου και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην Αχαϊα, η Χριστίνα Σερεπίσιου (Αιτωλοακαρνανία), ο Παντελής Μαραβέλλας (Δωδεκάνησα), η Ματίνα Ρέτσα (Εύβοια), ο Ζήσης Πάτσικας (Ημαθία), η Ελένη Κουντουράκη και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο Ηράκλειο, η Κατερίνα Ζάχειλα (Λάρισα), η Ελένη Βλάσση (Λασίθι), ο Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησία), ο Ιμάμ Μουσταφά (Ροδόπη).
* Στις Σέρες κατέρχεται η Φωτεινή Αραμπατζή, κόρη του εκδότη της εφημερίδας Σερραϊκό Θάρρος και σύζυγος του Γιάννη Μαγκριώτη.
* Τέλος, μια ειδική κατηγορία… καταλαμβάνει μόνος του ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιός του δημοσιογράφου και μεγαλομετόχου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη ο οποίος εγκαταλείπει το διπλωματικό σώμα για να πολιτευθεί στην Α’ Αθηνών.

~** Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ (ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ) ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
~ Την ώρα που ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε VIP κελί των φυλακών Κορυδαλλού -σε αυτό που ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ- κατηγορούμενος ουσιαστικά για σύσταση εγκληματικής συμμορίας που ξέπλενε μέσω off shore εταιρειών βρώμικο χρήμα προερχόμενο από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποκαλύπτεται η ανωμοτί κατάθεση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη που στην ουσία του φορτώνει όλες τις ευθύνες.
~ Η κυρία Σταμάτη που αναμενεται να απολογηθεί επισήμως τις προσεχείς ημέρες ως κατηγορούμενη στη… συμμορία, τον Ιούλιο του 2011 είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη υποστηρίζοντας ότι η αποκλειστική και πλήρης διαχείριση της περιουσίας της γινόταν από τον σύζυγό της Ακη.
~ Ειδικότερα ανέφερε ότι: «Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Απόστολο Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου) συμπεριλαμβανομένης και της αγοραπωλησίας (σ.σ. Του σπιτιού στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου) ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το συγκεκριμένο ακίνητο (εύρεση ακινήτου, αρχική μίσθωση, επισκευές συμφωνίες κ.λπ.) είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου. Για την αγορά του ακινήτου ελήφθη δάνειο διάρκειας 300 μηνών ύψους 850.000 ευρώ και προς εξασφάλιση της απαιτήσεως εγγράφηκε υποθήκη…. Ο λόγος που αγοράσθηκε στο όνομά μου και με εγγυητή τον σύζυγό μου, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής, δηλαδή η 25ετία… Ως προς την ύπαρξη οποιωνδήποτε τραπεζικών καταθέσεων ή άλλων προϊόντων που ενδέχεται να υπήρξαν κατά το παρελθόν στο όνομά μου την διαχείριση είχε αναλάβει ο σύζυγος μου. Η αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε σχέση με τα εισοδήματα του συζύγου μου ήταν απολύτως δικαιολογημένη ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία οποιασδήποτε απορίας τόσο σε εμάς ή σε τρίτο πρόσωπο για την δυνατότητα αγοράς του ακινήτου…»
* ~ Οι άλλοι κατηγορούμενοι που αναμένεται να απολογηθούν
~ Εκτός από την κυρία Βίκυ Σταμάτη, τον ανακριτή αναμένεται να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η δικηγόρος Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, ο Νικόλαος Γεωργουλάκης, ο Παντελής Ζαχαριάδης, ο Οράτιος Μελάς, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και ο Ευτύχιος Ατσοπαρδής.
~ Και οι δέκα, που αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, στη διακίνηση μαύρου χρήματος που αποτελεί πρώην δωροδοκίας, μέσω του δικτύου των offshore που είχε στηθεί «torcaso», «nobilis» και «bluebell».

~** ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ & ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ.
 ~ Μία σατιρική αφίσα με πολιτική άποψη έχει κατακλύσει το διαδίκτυο η οποία παροτρύνει τον κόσμο να εμποδίσουν τους ηλικιωμένους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
~ Στην αφίσα που κυκλοφορεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζεται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και από κάτω αναγράφεται η εξής φράση:
~ «6 Μαΐου, κλειδώνουμε στο σπίτι τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»

~** ΑΠΟΛΕΙΠΕΙΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΝ
~ Τα είδαμε κι αυτά, μεγαλοβδομαδιάτικα. Τον Αντώνη Σαμαρά να σπεύδει στην Κωνσταντινούπολη, στο Φανάρι, και να φωτογραφίζεται ως… Άρχων Μυρεψός (!) να αναδεύει το Άγιο Μύρο (άπαγε της βλασφημίας), στη συνέχεια να κάνει πως ψέλνει (playback) τα εγκώμια Μεγαλοπαρασκευιάτικα στην Πύλο και ακολούθως στο Ναύπλιο, κρατώντας απ’ το χέρι κάποιο απ’ τα πολλά βαφτιστήρια του να προσέρχεται στην Ακολουθία της Ανάστασης. Και όλα αυτά στην απέλπιδα προσπάθειά του να συγκινήσει το χριστεπώνυμον πλήρωμα μπας και τον λυπηθεί και του δώσει τις ψήφους που χρειάζεται για να φέρει αυτοδυνάμως εις πέρας τις εντολές της Τρόικας…
~ Μα τόση χριστιανική ενάργεια, τελοσπάντων; Και, συμπτωματικώς, να βρίσκονται καταπόδας φακοί και κάμερες να απαθανατίζουν τον… Ορθόδοξον (μέλλοντα;) Κυβερνήτη; Όσον αφορά την παρουσία του στον χώρο παρασκευής του Αγίου Μύρου, αλίευσα σχόλιο καυστικότατο και ακριβολόγο, συνάμα, όπου, συγκρινόμενη, η δική μου πέννα θεωρείται… ανεπαρκής: Θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Σαμαράς δεν συμμετείχε ενεργά στη παρασκευή του Αγίου Μύρου, που πραγματοποιείται περίπου κάθε δέκα χρόνια στο Φανάρι, και πως οι φωτογραφίες όπου εικονίζεται να αναμειγνύει α-δέξια το Μύρο, εντάσσονται στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος του.
~ Η παρασκευή του Αγίου Μύρου είναι εργασία υπεύθυνη (και οι πέτρες γνωρίζουν πως οι πολιτικοί μας μόνο συνετοί και υπεύθυνοι δεν είναι), απαιτεί ειδικές γνώσεις και περίτεχνη δεξιοτεχνία (οι δικοί μας πολιτικοί είναι γνώστες και άριστοι δεξιοτέχνες μόνο στο ρουσφέτι, στο λαϊκισμό, στην αλητεία και στη ρεμούλα). Τέλος, προϋποθέτει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό σε ποιότητα και επιστημοσύνη, τρανή απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός πως για την παρασκευή του Μύρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καλεί έξι κοσμήτορες φαρμακοποιούς από όλο το κόσμο (οι πολιτικοί μας αρχηγοί, σε αντίθεση, επιλέγουν βουλευτές και υπουργούς με κριτήριο, όχι την ποιότητα, αλλά την πλήρη υποταγή και δουλική αφοσίωση στο πρόσωπο τους).
~ Υποθέτω λοιπόν, πως αφού ο κύριος Σαμαράς δεν διακρίνεται για όσα πιο πάνω ανέφερα, το μόνο που θα κατάφερνε, εάν ο ίδιος ήταν υπεύθυνος, θα ήταν η δημιουργία ενός αποτυχημένου κουρκουτιού*.
~ Ας προσέχουν εκεί στο Φανάρι, να κρατούν σε ασφαλή απόσταση παιδιά και Έλληνες πολιτικούς!!!  Ναρσής Σαμπαζιώτης
~ *κουρκούτι το: βρασμένος χυλός από αλεύρι
*  (Πηγή:sermyli.blogspot.com)
~ Όσον αφορά το σύνολο των ενεργειών του και την εξέλιξη της όλης πορείας του, θεωρώ πως με καλύπτει πλήρως το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» και ιδιαίτερα ο στίχος με τον σχολιασμό που τον ακολουθεί:
~ Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
~ Οι στίχοι αυτοί περιέχουν το κεντρικό μήνυμα του ποιήματος, υπό την έννοια ότι η βασική μέριμνα του ποιητή είναι να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής στάση του ατόμου απέναντι σε μια ενδεχόμενη απώλεια. Όταν κάποιος αντιληφθεί ότι πλησιάζει η στιγμή που θα χάσει όλα όσα έχει πετύχει στη ζωή του, όπως αυτό συμβαίνει στον Αντώνιο, τότε θα πρέπει να φανεί ψύχραιμος σαν να ήταν πάντοτε προετοιμασμένος για μια ενδεχόμενη αποτυχία.
~ Οι στίχοι που προηγούνται του κεντρικού αυτού μηνύματος περιγράφουν τη στιγμή που ο Αντώνιος αντιλαμβάνεται ότι ο προστάτης Θεός τον εγκαταλείπει και πως είναι πλέον δεδομένη η πτώση του. ( Πηγή: latistor.blogspot.com)
~ Κι εγώ, ο νεοέλληνας, με τις ελπίδες μου καταρρακωμένες από τον κάθε θεομπαίχτη πολιτικό νιώθω πως με εκφράζει σήμερα, όσο ποτέ, ο στίχος της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου:
Κι αν τσαλαπάτημα είμαι καθενός
και μες στον βούρκο που με πέταξες κυλιέμαι,
μα είναι και Θεός που βλέπει από ψηλά
και με την σκέψη αυτή παρηγοριέμαι…    Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

~*** Πολιτιστικός Οργανισμός "Δρόμοι της Ελιάς"

~ Υποβολή αιτήσεων για κοινωφελή εργασία
 - Θα απασχοληθούν συνολικά 630 άτομα στη Μεσσηνία
 * Ξεκινά, σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξακοσίων τριάντα (630) ατόμων για την υλοποίηση του Προγράμματος ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
* Η διάρκεια εργασίας θα είναι 5 μήνες (είτε συνεχόμενη είτε τμηματική). Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις, με πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών.
* Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» συνεργάζεται με 11 φορείς του Ν. Μεσσηνίας, όπου και θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι/ες. Αναλυτικότερα, οι θέσεις εργασίας ανά συμπράττοντα φορέα είναι: Δήμος Καλαμάτας (200), Δήμος Μεσσήνης (120), Δήμος Τριφυλίας (100), Δήμος Οιχαλίας (50), Δήμος Δυτικής Μάνης (25), Δήμος Πύλου-Νέστορος (70), ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (15), ΚΑΦΚΑ (9), ΔΕΥΑΚ (20), ΓΟΕΒ (11), Σύνδεσμος Ύδρευσης Καλαμάτας-Μεσσήνης (10).
* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από αύριο Πέμπτη 19 Απριλίου να προμηθευτούν το έντυπο της αίτησης και να ενημερωθούν για τη διαδικασία πρόσληψης στο χώρο υποβολής των αιτήσεων (Ηροδότου 6 Καλαμάτα - ΚΕΚ Ετ.Α.Π. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων), στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» www.olivetreeroute.gr•, στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» www.epanad.gov.gr, στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. www.asep.gr και σε όλα τα δημοτικά καταστήματα των Δήμων όπου υλοποιείται το πρόγραμμα.
* Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει έως και 28/04. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση: Ηροδότου 6 Καλαμάτα (ΚΕΚ Ετ.Α.Π. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων). Ώρες υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-18.00 / Σάββατο και Κυριακή: 10.00-16.00.
* Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 27210-95620.
~** Κάψιμο του Ιούδα και σαϊτοπόλεμος στην Εύα

 * Δεν ήταν μόνο ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα που κέντρισε το ενδιαφέρον πλήθους ντόπιων και επισκεπτών την Κυριακή του Πάσχα. Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή της Εύας με το κάψιμο του Ιούδα και την εκδήλωση με τις σαΐτες (απ’ όπου και τα δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα). Και εκεί ήταν αρκετός ο κόσμος που παραβρέθηκε.
* Το έναυσμα των εκδηλώσεων, μάλιστα, δόθηκε από το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο.




~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- nm
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html  , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ .-

~**

** Φωτογραφίες από το Άλμπουμ μας των παλιών χρόνων :
Φωτογραφία 1975 από γάμο μας στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης
Δέσποινα Βλάση  Βλασίου -Σταμάτης Νικ. Σκούλικας
Με τους κουμπάρους και τα παρανυφάκια
Θεσσαλονίκη  1975
Η νύφη Δέσποινα
Τα παρανυφάκια Συμεών και Όλγα Β. Βλασίου
Κουμπαρούλα και νύφη στην Θεσσαλονίκη 1975
Σταμάτης Σκούλικας -Αργύρης Γ. Μωραγιάννης -Παναγιώτης Γεωργακίλας και Σταμάτης Σκούλικας 1959
Στο πρατήριο άρτου στο Αρφαρά 1959 (αρτοποιός)
1959 στην ομάδα προσκόπων στο Αρφαρά
Κώστας Θ. Μπούρας , Νίκος Γ. Νιάρχος , Θεόδωρος Δημ. Λαφαζάνος , Γιώργος Παν. Φέστας , Σταμάτης  Ν. Σκούλικας και Τάκης Νικολουλέας .

Στο Αρτμένειο Γυμνάσιο Αρφαρών 1960
Πρόσκοποι Σταμάτης και Γιώργος Σπυρ. Σκούλικας
Στην είσοδο του Αρτοποιείου στο Αρφαρά 1956-57
Βασιλική Σκούλικα - Ιωαν. Ζαλαχώρη ,Νικόλαος Ηλ. Σκούλικας 
Κώστας Σκούλικας - Παναγιώτης Γ. Μωραγιάννης 
μισός Ηλίας και Σταμάτης Ν. Σκούλικα .
Πρόσκοποι 
Γιωργος Ιωαν. Φέστας και Σταμάτης Ν. Σκούλικας
φαίνεται πίσω και ο Παναγιώτης Ιωάν. Κοτταρίδης  
Φωτογραφία 1955-56 στο Αρφαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου