ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  2012 :
                                  http://www.seismoi.gr/  .,SEISMOI
Το ποντικάκι όλα σας τα λέει !
Βουλευτής του ΚΚΕ εξφενδωνίζει προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο
το δεύτερο μνημόνιο της τρόϊκας που ψηφίστηκε με 199 ψήφους!
Αυτός είναι  ο πραγματικός ευγενικός τρόπος της Αριστερας !
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !?;;;!!!  

*** ** Βουδούρης: Γιατί δεν ψήφισα το νέο μνημόνιο....
*Οδυσσέας Βουδούρης
***Ανιστόρητο θεωρεί ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, το επιχείρημα «ή ψηφίζουμε το νέο μνημόνιο ή γινόμαστε Αργεντινή», ενώ θεωρεί την ημέρα της ψηφοφορίας ως «Μαύρη Κυριακή».Με την παρακάτω δήλωσή του ο κος Βουδούρης αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να... καταψηφίσει το νέο μνημόνιο:«Τον Οκτώβριο 2011, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με την τρόικα μια σειρά περικοπών που έπρεπε να υιοθετήσει το κοινοβούλιο, προκειμένου να επιτευχθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, η μείωση του βάρους του χρέους και ένας νέος δανεισμός. Ο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν αυτούσιο το κείμενο, που τους υπέβαλλε, διότι η συμφωνία που είχε συνάψει με τους δανειστές μας δεν άφηνε περιθώριο οποιασδήποτε αλλαγής. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε το κοινοβούλιο πως, εφόσον τα μέτρα αυτά ψηφίζονταν, η συμφωνία με τους εταίρους μας θα μπορούσε να επιτευχθεί. Επίσης η Ελλάδα θα παρουσίαζε πρωτογενές πλεόνασμα την άνοιξη του 2012. Με τις δεσμεύσεις αυτές και παρά τις ενστάσεις μου για συγκεκριμένα άρθρα, έδωσα στην κυβέρνηση την ψήφο που ζητούσε.
~ Πράγματι, χάρη σε αυτή την απόφαση της Βουλής επετεύχθη η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να υλοποιήσει αυτή την συμφωνία που προέκυπτε από την απόφαση.
~ Τρεις μήνες μετά οι εταίροι μας ανατρέπουν αυτό το σκηνικό διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχεται αποκλίσεις και καθυστερήσεις στις πολιτικές που είχαν αποφασιστεί. Οι εταίροι μας δηλώνουν πως οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς είναι αναξιόπιστοι. Για το λόγο αυτό επιβάλλουν νέους όρους, τους οποίους η ελληνική εκπροσώπηση αδυνατεί να αποκρούσει, εφόσον η αφερεγγυότητά της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
~ Η κυβέρνηση όφειλε να ενημερώσει έγκαιρα την Βουλή για τις εξελίξεις αυτές και ή να προβεί το συντομότερο στις διορθωτικές κινήσεις, που πολλοί βουλευτές μεταξύ των οποίων και εγώ, ζητούμε επίμονα εδώ και καιρό, ή να υποβάλλει την παραίτησή της. Αντ’ αυτού προτίμησε να καταλήξει σε μια απαράδεκτη συμφωνία και να επιχειρήσει να την περάσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος, μια Κυριακή, ενώ το σύνολο των κρίσιμων παραρτημάτων δεν έχουν καν μεταφραστεί επίσημα στα ελληνικά.
~ Το μοναδικό επιχείρημα για να αποσπάσουν την έγκριση της Βουλής είναι το επιχείρημα: «ή ψηφίζουμε το νέο μνημόνιο ή γινόμαστε Αργεντινή». Το επιχείρημα αυτό είναι ανιστόρητο. Η Αργεντινή έζησε το δράμα ακριβώς διότι ακολούθησε την πολιτική του ΔΝΤ, που είναι εκείνη που περιέχεται στο 2ο Μνημόνιο. Φοβάμαι πως η σημερινή μέρα με την απόφαση, που αποσπάστηκε εκβιαστικά από το κοινοβούλιο, θα καταγραφεί ως «μαύρη Κυριακή». Πιστεύω επίσης ότι μια ορισμένη πολιτική τάξη της μεταπολίτευσης πήρε οριστικό διαζύγιο με την ελληνική κοινωνία
~ Δεν μπορώ να συναινέσω σε αυτή την καταστροφή. Έχω καταθέσει τις προτάσεις μου για την έξοδο από την κρίση. Για αυτές τις προτάσεις θα συνεχίζω να αγωνίζομαι».-  ** http://www.moriasnow.gr .-
~ Κύριε Βουδούρη ...πιστεύω στον τερματισμό του " Βουλευτή " ...


*** Πολιτική κάλυψη για την... πολιτική εντολή, στον Παπουτσή!
*Ήταν απόλυτα αναμενόμενη και φυσιολογική η πολιτική στήριξη που απλόχερα προσέφερε ο Λ. Παπαδήμος στον Χ. Παπουτσή.* Και ήταν απολυτά αναμενόμενη η πολιτική κάλυψη, όσο απόλυτα οφθαλμοφανής ήταν και η πολιτική εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να περιφρουρήσουν το Κοινοβούλιο και να αφήσουν τους «κουκουλοφόρους» να διαλύσουν την μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, κατά τα …γνωστά.Για όποιον παρατήρησε τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, ναι, ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές αυτό.Μόνο που αυτή την φορά ούτε οι «κουκουλοφόροι», ούτε οι διαδηλωτές τους έκαναν την χάρη να αντιδράσουν «κατά τα γνωστά».
~ Οι μεν πρώτοι επέλεξαν να αναμετρηθούν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ περιφερειακά της μεγάλης συγκέντρωσης, έχοντας -απ ότι αποδείχθηκε- ως «στρατηγείο τους, την κατάληψη της Νομικής.
~ Οι δε δεύτεροι, δεν διαλύθηκαν μέσα στην ομίχλη των χημικών, όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις του τελευταίου ενάμιση χρόνου, που τα αλλεπάλληλα μνημόνια έστειλαν τους πολίτες από τον καναπέ στην πλατεία…
~** Και εκεί έγινε καταφανής η πολιτική εντολή:
~  Παρ όλο που στην Αμαλίας, την Όθωνος, την πλατεία, δεν υπήρχαν οι «σκληροί αντιεξουσιαστές με τις μολότοφ», αφού αυτοί είχαν αναπτύξει το μέτωπο τους στα Προπύλαια, οι εντολές περί των διαδηλωτών που έπρεπε να εκτελεστούν, έκαναν τους άνδρες των ΜΑΤ να εκτοξεύουν στα καλά καθούμενα δακρυγόνα στο κέντρο αλλά και στα πλάγια της συγκέντρωσης, έτσι ώστε να τους διασπάσουν και να τους ωθήσουν σιγά σιγά στην διάλυση.
~ Οι διαδηλωτές όμως επέστρεφαν στην θέση τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμεναν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους εκεί «βομβαρδίζοντας αμάχους», ενώ την ίδια ώρα οι «κουκουλοφόροι που δεν ήταν ούτε 100 ούτε 200 αλλά πάνω από 1.500 άτομα, έκαιγαν και κατέστρεφαν ανενόχλητοι από την Συγγρού μέχρι την Ακαδημίας και από την Ομόνοια μέχρι το Κολωνάκι.
~ Και σαν ήλθε το «πρώτο φώς της ημέρας», εκατόν εβδομήντα καταστηματάρχες μάζευαν αποτελειωμένοι αποκαΐδια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (;) «σφυροκοπούσε» τους …κύκλους της ανωμαλίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «κάλυπτε πλήρως πολιτικά» τον Χρήστο Παπουτσή, τονίζοντας ότι αυτά είναι επιχειρησιακά θέματα και την ευθύνη φέρουν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, δείχνοντας με το δάκτυλο τα εξιλαστήρια θύματα, που εν τέλει αποτελούν επιλογές του Χρήστου Παπουτσή, μόλις τον περασμένο Μάρτιο.
~ Γι αυτό σας λέω: φυσιολογική, αναμενόμενη αλλά και εύγλωττη για το τι συνέβη στο παρασκήνιο της χθεσινής καταστροφής ήταν η πολιτική κάλυψη της Κυβέρνησης στον Χρήστο Παπουτσή…

*** Η απογείωση της κομματοκρατίας
~ Η απογείωση της κομματοκρατίας]*Γράφει ο Όθων ΙακωβίδηςΗ απογείωση της κομματοκρατίας πάει να συντρίψει τη Δημοκρατία και την κοινωνία.**Για να τεκμηριωθεί η άποψη ότι η κομματοκρατία είναι το “βαθύ κράτος” της Ελλάδας, αυτό που λειτουργεί υποχθόνια και έχει οδηγήσει στο έγκλημα διαρκείας της κοινωνικής φτώχειας και της κρατικής πτώχευσης, δόθηκε σ' αυτήν ο ορισμός ότι, “ως κομματοκρατία ορίζεται η πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά, η οποία προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος και αποτελεί την “κρατούσα άποψη” στην καθημερινή πολιτική πρακτική”.
~ Αυτές οι λίγες λέξεις αυτού του ορισμού, περικλείουν και περιγράφουν πολύ συμπυκνωμένα, όλο το μέγεθος και την αιτία της καταστροφής, (που μπορεί να αναπτυχθούν σε τόμους) στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα και ήδη ζούμε σήμερα, 12 Φλεβάρη 2012, που είναι μία ιστορική και σημαδιακή μέρα.
~ Το πολιτικό προσωπικό της κομματοκρατίας, η αποκαλούμενη και “Βουλή των Ελλήνων”, κόντρα στη βούληση των Ελλήνων, (σε 80% εμφανίζεται η αντίθεσή της στις τελευταίες δημοσκοπήσεις) ετοιμάζεται, σήμερα, μετά την παράδοση του ζωτικού/στρατηγικού χώρου της Εθνικής Οικονομίας, (στην οποία έχει ήδη προβεί), να παραδώσει στους δανειστές της κομματοκρατίας, τρία ακόμη τινα, εξαιρετικής βαρύτητας, για τη μελλοντική βύθιση της κοινωνίας μας στο άπατο πηγάδι της φτώχειας:
• ένα πλήρως εξανδραποδισμένο εργατικό δυναμικό (από εξειδικευμένους επιστήμονες έως χειρώνακτες), θεσμικά απροστάτευτο από κάθε επιθυμία των (μελλοντικών του) αφεντικών
• μία κοινωνία επαιτών, που θα φοβάται να σηκώσει το κεφάλι της στον αφέντη/επενδυτή που θα κυβερνά και πολιτικά τη χώρα (όπως ήδη το κάνει)
• τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, δηλαδή τη μόνη διέξοδο, βάση και ελπίδα της μελλοντικής οικονομικής ανόρθωσης της γονατισμένης σήμερα κοινωνίας.
~ Αναφέρομαι δε σε “δανειστές της κομματοκρατίας” (και όχι της χώρας), καθώς τα δάνεια που συνιστούν το Δημόσιο Χρέος που μας έχει πλακώσει, πάρθηκαν (καθ' όλη τη διάρκεια της “μεταπολίτευσης”) για ένα μόνο σκοπό: για να διατηρούν το κόμμα στην εξουσία ή για να το κάνουν ικανό να την διακδικήσει και να την επανακτήσει.
~ Από αυτά (τά δάνεια) ούτε ένα Ευρώ δεν πήγε για κάποιο έργο οικονομικής υποδομής και ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας. Μάλιστα και από τα τεράστια “πακέτα Ντελόρ” που εισέρρευσαν (αχρεωστήτως) στη χώρα, με σκοπό την Ανάπτυξη της Οικονομίας της, (τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο (κατ' επίφαση αποκαλούμενο) “Δημόσιο Χρέος” μας), μεγάλο μέρος τους “φαγώθηκε” στα άπατα κομματικά “πιθάρια των Δαναίδων” για να χορτάσουν αχόρταγα στομάχια και στόματα εκμαυλιζόντων και εκμαυλιζομένων, δωροδοκούντων και δωροδοκουμένων.
~ Αυτό, λοιπόν, το κατοικοεδρεύον σε αυτά τα άπατα κομματικά “πιθάρια των Δαναίδων” πολιτικό προσωπικό τής (γνωστής σε όλους μας) οικογενειοκρατούμενης Ολιγαρχίας που κυβερνά τη χώρα, σφετεριζόμενη τη Δημοκρατία, ετοιμάζεται να υπογράψει την παράδοση των απαράδοτων.
~ Δεν το κάνει για να σωθεί η Χώρα, όπως διατυμπανίζει. Υπογράφει (με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας) την παράδοση του παρόντος και του μέλλοντος τής Ελληνικής κοινωνίας, για να παρατείνει για λίγο ακόμη τη ζωή αυτής της χαμερπούς Ολιγαρχίας, που είναι αμετακλήτως καταδικασμένη, εξ αιτίας του μεγέθους του εγκλήματος που διέπραξε, εις βάρος του λαού.
~ Ο ιατρός Βουλευτής κ.Δημ. Κρεμαστινός, το διατύπωσε πολύ παραστατικά, όταν είπε, χθές: “Όταν ένας άρρωστος, που είναι καταδικασμένος να πεθάνει και υπάρχει τρόπος να ζήσει ακόμη ένα χρόνο, θα προτιμήσει να πεθάνει αμέσως”;
~ Το ότι, με την υπογραφή αυτή, δεν σώζεται η χώρα από την πτώχευσή της, αλλά το μόνο που σώζεται είναι οι σημερινοί δανειστές της που είναι τα αυριανά αφεντικά της, το λένε όλοι οι έγκυροι (μή μισθοδοτούμενοι από την “Διεθνή του Χρήματος”) οικονομολόγοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι.
~ Αυτοί, λοιπόν, οι συντελεστές και συνένοχοι του τεράστιου εγκλήματος της πτώχευσής μας, για να σώσουν το κομματικό τομάρι τους για λίγο ακόμη, δεν διστάζουν να υιοθετήσουν αυτά που μέχρι χθές καταδίκαζαν.
~ Δεν διστάζουν να καταδικάσουν αυτά που μέχρι χθές υπερασπιζόντουσαν σθεναρά, με την ίδια πειστικότητα που σήμερα τα καταδικάζουν.
~ Για να σώσουν το κομματικό τομάρι τους για λίγο ακόμη, δεν διστάζουν να καταδικάσουν όλη την Ελληνική κοινωνία στην απώλεια κάθε αξιοπρέπειας και ελπίδας ανόρθωσής της για τα επόμενα 50-60 χρόνια !!!
~ Η κομματοκρατία στο απώγειό της, σε όλο το “μεγαλείο” της εγκληματικής ασχήμιας της !!!
~ Αυτό δεν μπορεί να τους επιτραπεί να το κάνουν !!!
* Ως εδώ και μη παρ' έκει !!!
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ !!!
~ Αυτό το απαγορευτικό θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν, σήμερα, από την πλατεία Συντάγματος, δύο ήρωες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, οι έφηβοι εραστές της Λευτεεριάς και της Δημοκρατίας, ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης.
~ Η (παντού και πάντα) φλογισμένη με τη φωτιά της Ελλάδας ψυχή τους, θα πυρώσει το φώς της Αλήθειας για να κάψει τα ψέμματα, πίσω από τα οποία κρύβεται η προδοτική και μισητή άρχουσα Ολιγαρχία.
~ Η τύχη μας είναι στο χέρι μας, μέσα από τα δικά τους χέρια. Κρατήστε τα δυνατά.-

*** Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα ( 2012 και έπειτα ) - Β' μέρος
~ (Καλλιτεχνική απεικόνιση της νεο-ανακαλυφθείσης Έριδος) Η χώρα μας είναι παραδομένη σε άγνωστες δυνάμεις!Σε δυνάμεις των οποίων τη φύση ουσιαστικά αγνοούμε!Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι οι αστρολογικές αυτές δυνάμεις είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ, αρχέγονες και κατά κάποιον τρόπο μοιραίες.Θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή αλλά και την "ψυχή" της πατρίδας μας.Μία καινούργια Ελλάδα εκκολάπτεται τώρα, μία Ελλάδα που.... αν καταφέρει να "γεννηθεί" και να αντρωθεί δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 20ου αιώνα (ή της πρώτης δεκαετίας του 21ου).Γράφω "αν καταφέρει να "γεννηθεί" και να αντρωθεί δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 20ου αιώνα (ή της πρώτης δεκαετίας του 21ου).
~ Γράφω "αν καταφέρει να γεννηθεί" γιατί η φάση αυτή - όπως κάθε "γέννα" - είναι πολύ λεπτή και ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος ακόμη και του αφανισμού.
~ Οι αστρολογικές επιρροές που δέχεται τώρα η πατρίδα μας είναι πανίσχυρες!
~ "Πηγάζουν" όμως σε μεγάλο βαθμό από ένα πλανήτη που έχει μόλις ανακαλυφθεί και που η φύση του δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμη!
* Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει ξαναδεχτεί ποτέ τόσο ισχυρές και ακραίες αστρολογικές επιρροές όσο αυτές που δέχεται στις μέρες μας! Ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται στο "στόχαστρο" ενός αρχέγονου μυστηριώδη πλανήτη (πλανητοειδή για τους αστρονόμους) που κινείται στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος και που ακούει στο όνομα "Έρις"! Ο πλανήτης αυτός είναι αρκετά μεγάλος - όσο και ο Πλούτωνας - αλλά βρίσκεται τόσο μακρυά που εντοπίστηκε μόλις στο 2005. Όταν πρωτοανακαλύφθηκε πολλοί θεώρησαν ότι είναι ο θρυλικός Δέκατος Πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μιλάμε για κάποιο "βράχο" αλλά για ένα σημαντικότατο ουράνιο σώμα, που εμείς οι αστρολόγοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεριλαμβάνουμε πλέον στα ωροσκόπια που καταστρώνουμε και να τον ερμηνεύουμε στις προβλέψεις μας.
* Ουσιαστικά η Έρις είναι σήμερα μία "αχαρτογράφητη περιοχή". Πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε για τη φύση της και τις αστρολογικές της ιδιότητες. Πιθανώς θα χρειαστούν άλλα 20 - 30 χρόνια για να σχηματίσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα της αστρολογική της "ταυτότητας". Το θέμα είναι όμως ότι η Έρις έχει περάσει τα τελευταία χρόνια σε πορεία σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Και μάλιστα είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του κράτους μας που η Έρις περνάει σε μία τόσο αιχμηρή θέση απέναντι στην πατρίδα μας! Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αστρολογικό γεγονός, που από όσο γνωρίζω δεν έχει μελετηθεί ακόμη! Ένα γεγονός που μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε άμεσα τις μυστηριώδεις ιδιότητες της Έριδας, γιατί αυτές τελικά θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Ελλάδας στο 2012 - αλλά και στα επόμενα χρόνια!
* Αστρολογικά, η Έρις βρίσκεται τώρα στις 21 μοίρες και κάτι του Κριού και από αυτή τη θέση σχηματίζει μία δυσαρμονικότατη όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Ήλιο της σύγχρονης Ελλάδας (στις 22 μοίρες και κάτι του Αιγόκερου - δεν είμαστε σίγουροι για την ώρα "γέννησης" του κράτους μας). Ουσιαστικά, ο πλανητοειδής αυτός βρίσκεται μόνιμα κοντά στις 22 μοίρες του Κριού από το 2010 (τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε η τεράστια κρίση στην Ελλάδα). Και λόγω της εξαιρετικά αργής κίνησης της και των πολλών αναδρομών της, η Έρις θα συνεχίσει να κινείται στις 22 περίπου μοίρες του Κριού μέχρι το 2017 - τετραγωνίζοντας συνεχώς επί 8 συναπτά έτη το γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας! Αν αναλογιστούμε και τις πρόσθετες δυσμενείς επιρροές των Ουρανού - Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας μας (δείτε το σχετικό σύνδεσμο παρακάτω), μιλάμε για μία εξαιρετικά ζοφερή περίοδο στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.
* Δεδομένου όμως ότι ο κάθε πλανήτης έχει και την "άλλη" όψη του (π.χ. ο Πλούτωνας περιέχει την καταστροφή αλλά περιέχει και την αναγέννηση), η ερμηνεία μας δε θα είναι ολοκληρωμένη αν δεν ανακαλύψουμε πρώτα και την "άλλη" όψη της Έριδος. Έχουμε ήδη πάρει μία πρώτη ιδέα για την "καταστροφική" της πλευρά αλλά αγνοούμε παντελώς τη "δημιουργική" της εκείνη, τον τρόπο δηλαδή που θα "μεταρρυθμίσει" και θα "χτίσει" η Έρις τη μελλοντική Ελλάδα του 2020 - 2030!

από φωτογραφία του B.B.C.
~ Το δύο πιο εμφανή στοιχεία της μυθολογικής Έριδος που ενεργοποίησε ο ομώνυμος πλανήτης στην περίπτωση της Ελλάδας είναι εκείνα της "διχόνοιας" (οι ατέλειωτες συμπλοκές στους δρόμους της Αθήνας) και του "ακάλεστου", του "ανεπιθύμητου" (η Έρις ήταν η μόνη θεότητα που είχε θεωρηθεί ανεπιθύμητη και δεν είχε προσκληθεί στους γάμους του Πηλέα και της Θέτιδος). Κάπως έτσι μας αντιμετωπίζει τώρα η Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, σα μία χώρα "παρία" - ενώ παράλληλα η Ελλάδα έχει αποκτήσει μία πρωτοφανή δημοσιότητα στα Μ.Μ.Ε. όλου του κόσμου - πλην όμως αρνητικού κυρίως χαρακτήρα, σε αυτή τη φάση!
~ Τα δύο παραπάνω γεγονότα συνάδουν κατά κάποιον τρόπο με τις απόψεις ορισμένων αστρολόγων που ισχυρίζονται ότι η Έρις είναι η ανώτερη "οκτάβα" του πλανήτη Κρόνου (η μέθοδος των "οκτάβων" αποτελεί μία ανέλπιστη βοήθεια στην προσπάθεια μας να αποκωδικοποιήσουμε τις ιδιότητες αυτού του άγνωστου πλανήτη. Σύμφωνα με αυτή, η ανώτερη οκτάβα του Ερμή είναι ο Ουρανός, της Αφροδίτης ο Ποσειδώνας και του Άρη ο Πλούτωνας). Και πράγματι, η Έρις φαίνεται να έχει εκδηλώσει αρκετές "κρόνειες" ιδιότητες στην περίπτωση της Ελλάδας. Έφερε απότομη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, ελλείψεις, στερήσεις, κακουχίες (πολλά σπίτια δεν έχουν θέρμανση ενώ αρκετοί άνθρωποι καταφεύγουν στα συσσίτια για να φάνε). Μας έφερε διεθνή απαξίωση - οι "πολιτισμένες" χώρες μας "μαλώνουν" διαρκώς για το ότι είμαστε τεμπέληδες κατά τη γνώμη τους και δε μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας. Εάν η Έρις είναι τελικά η ανώτερη οκτάβα του Κρόνου τότε θα μας δοκιμάσει ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ, θα μας φέρει σε σημείο αφανισμού αλλά από ένα σημείο και έπειτα θα μας "αντρώσει" και θα αρχίσει να χτίζει την πατρίδα μας πάνω σε καινούργια, ισχυρά θεμέλια, μετατρέποντας μας τελικά σε μία πιο ισχυρή, ανθεκτική και "απρόσβλητη" χώρα!
* Η προσωπική μου άποψη βέβαια είναι ότι η Έρις είναι η ανώτερη οκτάβα του πλανήτη Ουρανού. Βλέπετε ανάμεσα στον Πλούτωνα και στην Έριδα υπάρχουν δύο ακόμη μεγάλοι πλανητοειδείς, η "Αουμέα" και ο "Μάκι-Μάκι". Αν θέλουμε να τηρήσουμε την ιεραρχία τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε την Αουμέα σαν ανώτερη οκτάβα του Δία και τον Μάκι-Μάκι του Κρόνου. Οπότε η Έρις γίνεται η ανώτερη οκτάβα του Ουρανού. Αυτό σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον θα βιώσουμε πιθανώς μία ηχηρή ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης - μέσα από ακραίες κοινωνικές εξεγέρσεις και με μία γενικότερη "ανομία" που μπορεί να επικρατήσει αρχικά (άλλο εγγενές στοιχείο της Έριδος αυτό). Σε δεύτερη φάση όμως η Έρις θα αναμορφώσει ριζικά την Ελλάδα και θα την κάνει μία κυριολεκτικά καινούργια χώρα, μία χώρα σύγχρονη, προοδευμένη, με καλύτερους και δημοκρατικότερους θεσμούς και με μία πιο δίκαιη κοινωνία. Η Ελλάδα του 2020-2030 θα έχει ίσως μετατραπεί σε μία Σουηδία του νότου! Θωμάς Γαζής  ifestion
~* Read more: http://www.i-diadromi.com/2012/02/2012_13.html#ixzz1mI41rLL7 ,

*** Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές στα καταστήματα

* Τα συνεργεία του ΕΒΕΑ κατέγραψαν τις καταστροφές στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και ειδικότερα στις οδούς Αμαλίας, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Ερμού, Καρ. Σερβίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας , Σόλωνος, Ομόνοια και Πατησίων.
* Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΕΒΕΑ επλήγησαν 170 επιχειρήσεις.-  
*  Συγκεκριμένα, 45 επιχειρήσεις (ένδυσης, υπόδησης, κινητής τηλεφωνίας, εστίασης, οικιακών ειδών, κοσμημάτων, σούπερ μάρκετ, βιβλίων κ.λπ.) υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή λόγω πυρκαγιάς. Ζημιές υπέστησαν, επίσης, 17 τράπεζες, 4 βιβλιοπωλεία, 5 πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα και 70 καταστήματα ένδυσης – υπόδησης, καθώς και 29 επιχειρήσεις διαφόρων μορφών.


*** Εκλογές τον Απρίλιο λέει ο Καψής
~* Οι "διαβολοβδομάδες" δεν έχουν τέλος...
* Άλλες τρεις... κολασμένες εβδομάδες περιμένουν την κυβέρνηση και τη χώρα, δείχνοντας ότι η ψήφιση του νέου Μνημονίου ήταν απλώς το πρώτο βήμα. Η διαπίστωση δεν ανήκει σε κάποιον τρίτο παρατηρητή, αλλά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Καψή.

 * Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Καψής εξέφρασε μεν την ικανοποίηση του Μαξίμου από το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, υπερθεματίζοντας τη βούληση της χώρας για παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει "τα προβλήματα του πολιτικού συστήματος" που ανέκυψαν από αυτήν.
 * Μολαταύτα, "οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι διαβολοβδομάδες. Αν δείτε τον κατάλογο αυτών που πρέπει να γίνουν, θα αντιληφθείτε πόσο πιεστικά είναι τα χρονοδιαγράμματα", είπε.
 ~* "Βαρύ κλίμα και γραπτές δεσμεύσεις"
 * Αναφερόμενος στο Eurogroup, επιβεβαίωσε ότι το κλίμα είναι βαρύ για την Ελλάδα, ότι οι δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να φτάσουν στις Βρυξέλλες ως την Τετάρτη (πιθανότατα θα έχουν τη μορφή γραπτών επιστολών και δεν θα προηγηθεί σύσκεψη αρχηγών) και ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τα εναλλακτικά σενάρια για την "τρύπα" των 325 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις.
 ~ * "Όχι ανασχηματισμός, εκλογές τον Απρίλιο"
 * Ο κ. Καψής απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, αποκαλύπτοντας ότι θα υπάρξουν μόνο καλύψεις των κενών που δημιουργήθηκαν με τις παραιτήσεις από το υπουργικό συμβούλιο (θα ανακοινωθεί μάλλον αύριο). Αυτές θα περιλαμβάνουν "πιθανότατα" πολιτικά πρόσωπα, ενώ ερωτηθείς απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών.
 * Η εξέλιξη αυτή προφανώς συνάδει με την πρόθεση του Μαξίμου - όπως την παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το έργο της στα τέλη Μαρτίου και να γίνουν εκλογές "κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο".
 * Εάν, πάντως, υπάρξει - όπως επιμένουν οι πληροφορίες εξ Εσπερίας - απαίτηση των εταίρων για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου για την υλοποίηση των μέτρων του νέου Μνημονίου, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ευρύτερος ανασχηματισμός, με είσοδο τεχνοκρατών στην κυβέρνηση, μετά το Eurogroup της Τετάρτης.
 ~* "Κανένα θέμα με Παπουτσή"
 * Για τον κ. Παπουτσή διέψευσε ότι υπάρχει θέμα αντικατάστασής του ή δυσφορία του Μαξίμου για τα χθεσινά έκτροπα στην Αθήνα. Ο κ. Καψής επανέλαβε την καταδίκη του πρωθυπουργού για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς ("δεν είναι ανεκτά") και την έκκλησή του για ψυχραιμία, παρέπεμψε στη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για πιθανή υποκίνηση από πολιτικές δυνάμεις και υποστήριξε ότι η συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τον κ. Παπουτσή σε λίγη ώρα θα έχει περιεχόμενο μέτρα που θα ληφθούν για να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

*** Αυτόφωρο για τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

* Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγήθηκαν οι έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στα χθεσινοβραδινά επεισόδια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 * Πρόκειται για άτομα ηλικίας 17 έως 35 ετών, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες -κατά περίπτωση- για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.
 * Τέσσερις εξ αυτών παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την Πέμπτη. Την ίδια μέρα αναμένεται να δικαστεί ένας ακόμη εκ των συλληφθέντων που ζήτησε κι έλαβε αναβολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στο οποίο παραπέμφθηκε. Εξάλλου, ο ανήλικος συλληφθείς θα δικαστεί από δικαστήριο Ανηλίκων σε δικάσιμο που ορίστηκε.
 ~ Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι έως τη δίκη τους.

*** Ομόφωνη η απόφαση για τις διαγραφές στη Ν.Δ.

* Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, που συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του κ. Ιωάννη Τραγάκη, διαγράφηκαν οριστικά από μέλη του κόμματος οι βουλευτές: Γεώργιος Βαγιωνάς, Γιώργος Βλάχος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Σπυρίδων Γαληνός, Μιχαήλ Γιαννάκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Χρήστος Ζώης, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Καμμένος, Γιώργος Καρασμάνης, Αναστάσιος Καριπίδης, Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, Έλενα Κουντουρά, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Παναγιώτης Μελάς, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Δημήτριος Σταμάτης, Ζήσης Τζηκαλάγιας και Μαργαρίτης Τζίμας.
* Οι παραπάνω, πλην του κ. Καμμένου, είχαν τεθεί με απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, για την αρνητική στάση τους κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο κ. Καμμένος δεν ανήκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αλλά παρέμενε μέλος του κόμματος.-

***Στον εισαγγελέα 36 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια

Συνολικά συνελλήφθησαν περισσότερο απο 1200 άτομα στην Αθήνα κ.α. * Στον εισαγγελέα προσήχθησαν το απόγευμα 36 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
 * Απ’ αυτούς, οι 10 παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενοι για κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος και φέρονται ότι συμμετείχαν στο «πλιάτσικο» των καταστημάτων που καίγονταν.
 * Στο Αυτόφωρο, επίσης, παραπέμφθηκαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης οι 23 νεαροί και ο ένας ανήλικος που συνελήφθησαν για απόπειρα κατάληψης του δημαρχείου της Αθήνας.
 * Οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες που είναι ανήλικοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Απ’ αυτούς ο ένας κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών σε βαθμό κακουργήματος, απόπειρα σωματικής βλάβης και διατάραξη κοινής ειρήνης ενώ ο δεύτερος για κλοπή. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή.

*** Αντ. Σαμαράς: "Τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω"

* "Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια και τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.  * "Γιατί πρέπει να βγουν οι κουκούλες, για να δούμε όχι μόνο αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δε θέλουν να μπορεί, να έχει το δικαίωμα ο Ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

*** Παραιτήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη

* Παραιτήθηκε τη Δευτέρα η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής. Η κ. Τσόκλη που υπερψήφισε το μνημόνιο στη χθεσινη ψηφοφορία στη Βουλή επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. * Πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι η Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, η οποία, όμως δεν δέχθηκε να ορκιστεί βουλευτής, με αποτέλεσμα το έδρανο της κ. Τσόκλη στη Βουλή να καταλαμβάνει τελικά η Τατιάνα Καραπαναγιώτη.


 
*** Κοινωνία, ώρα μηδέν

~ Εξοργισμένοι οι Καλαματιανοί κατά μέτρων και βουλευτών
 * Εν αναμονή της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή, για τη νέα δανειακή σύμβαση, μιλήσαμε για το θέμα με ανθρώπους τους οποίους συναντήσαμε χθες στην πόλη της Καλαμάτας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκφράστηκαν κατά των νέων μέτρων και κάλεσαν τους Μεσσήνιους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο, γιατί, όπως λένε, ο λαός έχει έτσι κι αλλιώς χρεοκοπήσει, άρα τα περί χρεοκοπίας είναι απλώς εκβιασμοί.
 ~ Κώστας Μπάρας
 * «Για τους βουλευτές, ουδέν σχόλιο
 * «Δε θέλω να απαντήσω καθόλου. Τι να πω; Δεν τα βλέπετε; Για τους βουλευτές της Μεσσηνίας; Ουδέν σχόλιο! Ό,τι και να πούμε, είναι λίγο. Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε τίποτα. Όλα είναι τετελεσμένα γεγονότα. Και για το μέλλον το δικό μας, και για το μέλλον των παιδιών μας. Αυτά. Να είστε καλά και καλό Σαββατοκύριακο!».
 ~ Σπύρος Ξαρχάκος
 * «Άμα το ψηφίσουν, μην κάνουνε κάτω»
 * «Να πάνε να πνιγούνε ομαδικά. Όλη η Βουλή να πάει να πνιγεί, μήπως και σωθούμε οι υπόλοιποι. Το νέο μνημόνιο δεν πρέπει να ψηφιστεί. Αδιαπραγμάτευτα όχι! Δεν τους θέλουμε τους ξένους. Οι βουλευτές της Μεσσηνίας, άμα θέλουν ας το ψηφίσουνε, αλλά μετά να μην τολμήσουν να κάνουνε κάτω, γιατί δε θα τα βρούνε καλά τα πράγματα. Θα τους περιμένουμε με τις καραμπίνες. Τέρμα τα γιαούρτια! Καραμπίνες από ’δώ και πέρα. Καραμπίνες! Τάδε έφη Ξαρχάκος Σπύρος!».
 ~ Βασίλης Κοτταρίδης
 * «Δεν το θέλω, αλλά είναι αναγκαίο κακό»
 * «Οι βουλευτές θα το ψηφίσουν οπωσδήποτε. Αλίμονο πια! Και οι Μεσσήνιοι επίσης, γιατί οι δικοί μας είναι άλλοι; Έχουμε προβλήματα, αλλά και τι να κάνουμε; Το τελευταίο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Το νέο μνημόνιο δε θέλω να ψηφιστεί, αλλά είναι αναγκαίο κακό. Γι’ αυτό, και τους βουλευτές, αν το ψηφίσουν, θα τους δικαιολογήσουμε».
 ~ Βασίλης Μαστρογιαννάκος
 * «Να γυρίσουμε στη δραχμή»
 * «Έτσι, όπως τα κάνανε, θα ψηφιστεί. Εγώ διαφωνώ. Θέλω να έρθουμε πάλι στη δραχμή. Κοίτα! Είμαι στην αγορά από τις 2.00 η ώρα τη νύχτα και να η συνολική είσπραξη: 40 - 45 ευρώ. Από αυτά, τι να πληρώσω και τι να μείνει; Το νοίκι στο μαγαζί, το ρεύμα…; Τίποτα. Οι Μεσσήνιοι βουλευτές, άμα είναι Μεσσήνιοι γνήσιοι, να μην ψηφίσει κανένας. Αν το ψηφίσουν, δεν ξέρω τι να πω. Και να αντιδράσει ο κόσμος, θα βγει τίποτα; Δε θα βγει. Βγαίνουμε και φωνάζουμε, δε γίνεται τίποτα. Έχουν χαράξει την πορεία τους».
 ~ Κώστας Σακελλαρίου
 * «Τον Ιούλιο θα πουν, φέρτε κι άλλα»
 * «Άμα θέλουν, μπορούν να μην το ψηφίσουν και παραμπορούν, αλλά τώρα, εκεί που το φτάσανε, έχει ψηφιστεί κιόλας. Είναι τελειωμένη υπόθεση. Δεν ψήφισαν και το προηγούμενο; Άλλαξε κάτι; Τον Ιούλιο θα μας πουν, φέρτε κι άλλα. Ε, μας ξεζουμίσανε πια! Δεν πάει άλλο. Οι Μεσσήνιοι βουλευτές, αν έχουν μούτρα, θα έπρεπε να μην ψηφίσει κανένας, να μην πάνε καθόλου».
 ~ Δημήτρης
 * «Τα λεφτά θα πάνε στις τράπεζες»
 * «Έτσι κι αλλιώς, ζούμε σε μια χρεοκοπία. Απλά θα βγει και επίσημα, με χαρτί. Κάθε φορά παίρνουν τα λεφτά από αυτούς που δεν έχουν, συνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Βέβαια, μπορεί να αποφασίζουν αυτοί, αλλά έχουμε κι εμείς ένα μερίδιο ευθύνης, που συμμετέχουμε στο παιχνίδι τους όλα αυτά τα χρόνια, όχι τώρα, από το 1821 που πήραμε τα πρώτα δάνεια. Όμως, επειδή είμαστε περισσότεροι, μπορούμε, αν θέλουμε, να αλλάξουμε τα πράγματα. Κατά καιρούς, συμμετέχω σε πορείες. Αλλά, πέρα από τις πορείες, πρέπει να γίνει κάτι άλλο, πιο ουσιαστικό. Ένας τρόπος είναι να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια που μας βάζουν. Από τα λεφτά του μνημονίου εμείς δε θα πάρουμε τίποτα, όλα στις τράπεζες θα πάνε και στους τόκους των δανείων».
 ~ Ελευθερία
 * «Ας δούμε το παράδειγμα της Αργεντινής»
 * «Όταν οι πολίτες είμαστε κυριολεκτικά χρεοκοπημένοι, είναι δυνατόν να μας λένε ότι το κράτος δεν έχει χρεοκοπήσει ακόμα; Είμαστε ήδη σε χρεοκοπία, και το καλό που έχουν να κάνουν οι βουλευτές και όλοι οι πολιτικοί, είναι να δέσουν μια πέτρα στο λαιμό τους και να βουτήξουν στο λιμάνι. Το κακό είναι ότι, όσοι βλέπαμε, δεν κάναμε κάτι. Έχουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Επίσης, δεν έχει νόημα πια να πηγαίνουμε στις πορείες, γιατί δημιουργούνται επεισόδια και τους δίνουμε ένα επιπλέον άλλοθι να μας χτυπήσουν, να μας τσακίσουν, γιατί αυτοί έχουν τα πάντα με το μέρος τους. Οπότε, αντί να αντιδράμε στη δράση τους, ας δράσουμε εμείς με διαφορετικό τρόπο. Γυρνάμε την πλάτη σε όλα όσα κάνουν, γιατί έτσι κι αλλιώς θα τα κάνουν, και βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους για να επιβιώσουμε, αρχίζουμε να παράγουμε σαν λαός, σαν ομάδες. Από τα λεφτά του μνημονίου, στην ανάπτυξη δε θα πάει τίποτα. Παίρνουμε δάνεια για να αποπληρώνουμε δάνεια. Ποιος λόγος υπάρχει, λοιπόν, να τα παίρνουμε; Άσ’ το να καταρρεύσει, να φύγει το παλιό, το σάπιο, μπας και βγει κάτι καινούργιο. Ας γυρίσουμε λίγο στη φύση, ο καταναλωτισμός μάς έχει κάνει εξαρτημένους. Πέσαμε μέσα με τα μούτρα, είδαμε το τυράκι, αλλά δεν είδαμε τη φάκα. Και όσους τρομάζει η χρεοκοπία, ας δούμε το παράδειγμα της Αργεντινής» σημείωσε η Ελευθερία και μας πρότεινε να διαβάσουμε ένα αγαπημένο της βιβλίο: «Η δολοφονία του Χριστού» του Βίλχελμ Ράιχ.
 ~ Θάνος
 * «Αυτό που γίνεται, είναι πλιάτσικο»
 * «Σταματήστε όλοι τη δουλειά, βγείτε στο δρόμο και πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες. Έτσι, θα καταρρεύσει το σύστημα. Πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, ότι πρώτος πυρήνας είναι ο άνθρωπος και όχι το χρήμα. Αυτό που θέλουν, είναι να φτιάξουν ένα τριτοκοσμικό κράτος στην Ευρώπη με φθηνά εργατικά χέρια. Η Ελλάδα είναι το νούμερο ένα φιλέτο αυτή τη στιγμή, έχει δυναμική σαν κράτος να παράγει, οπότε τα ξένα συμφέροντα θέλουν να πάρουν το πλούτο της. Δηλαδή, γίνεται ένα «πλιάτσικο».
 ~ Ελευθερία Σωτηροπούλου
 * «Όλοι οι Καλαματιανοί στην πλατεία
 * «Λέω όχι στο νέο μνημόνιο. Και οι Μεσσήνιοι βουλευτές πρέπει να το καταδικάσουν. Αυτά που μας λένε για χρεοκοπία, είναι για να μας εκβιάζουν. Θέλουν να ξεπουληθεί η Ελλάδα. Εμείς είμαστε το 2% του προβλήματος στην Ε.Ε. Το άλλο 98% ποιος είναι; Προσπαθούν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, για να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε σε εξευτελιστικές τιμές και να μας φτάσουν στο μεροκάματο της Βουλγαρίας. Δεν πρέπει να ψηφιστεί το νέο μνημόνιο. Αύριο Κυριακή, όλοι στις 11.00 η ώρα στη συγκέντρωση. Καλώ τον καλαματιανό λαό στην κεντρική πλατεία, μαζί με το Συντονιστικό Αγώνα, να διαδηλώσουμε ενάντια στα μέτρα».
 ~ Παναγιώτης Παπαβασιλείου
 * «Εκβιασμός τα περί χρεοκοπίας»
 * «Δεν πρέπει να ψηφιστεί, ακόμη και αν πάμε σε χρεοκοπία. Μπορεί να δυσκολευτούμε περισσότερο, αλλά η χώρα θα ορθοποδήσει σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα και δε θα υπάρχει πλέον το απεχθές χρέος. Έπρεπε ήδη να έχει γίνει, έχουμε χάσει χρόνο και χρήμα όλοι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Άσε που το θέμα της χρεοκοπίας, το χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν και να φοβίσουν. Δεν τους συμφέρει να γίνει χρεοκοπία, γιατί θα χάσουν κι αυτοί χρήματα. Όλοι οι βουλευτές, είτε Μεσσήνιοι είτε όχι, πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να ψηφίσουν όχι».
 ~ Τόνια Ηλιοπούλου
 * «Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει»
 * «Δεν πρέπει να ψηφιστεί, γιατί θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Θα έπρεπε να παραιτηθούν όλοι μαζί οι βουλευτές και να ξεκινήσει κάτι καινούργιο. Όσο για τους Μεσσήνιους βουλευτές, για μένα, πρέπει να αντισταθούν, να μην το ψηφίσουν. Ήδη έχουμε χρεοκοπήσει».
 ~ Βασίλης
 * «Ζούμε έναν αργό θάνατο»
 * «Αν γνωρίζαμε ότι, πραγματικά, αυτά θα ήταν τα τελευταία μέτρα και ότι μετά θα μας άφηναν ήσυχους, θα λέγαμε εντάξει. Αλλά έχει αποδειχτεί, μέχρι την ώρα, ότι κάθε δύο-τρεις μήνες, επειδή αποτυγχάνουν τα προηγούμενα μέτρα, έρχονται με καινούργια. Αν πίστευα ότι αυτό είναι το τελευταίο μνημόνιο, θα έλεγα ναι, αλλά δεν το πιστεύω. Αυτό που γίνεται, είναι ένας αργός θάνατος. Κάποια στιγμή θα πτωχεύσουμε, είτε με μέτρα είτε χωρίς μέτρα. Στόχος είναι να έρθουν τα ξένα συμφέροντα, οι γερμανικές εταιρείες, να αναπτυχθούν στην Ελλάδα με μισθούς 300 - 400 ευρώ».

*** Αγορά Καλαμάτας

~ Ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια  * Τετάρτη μεσημέρι στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και οι πάγκοι ήταν ακόμη γεμάτοι. Λίγοι πολίτες πλησίαζαν τους παραγωγούς και οι αγορές τους περιορίζονταν στα απολύτως απαραίτητα. Οι Μεσσήνιοι αγρότες, παρά τον παγετό που έπληξε τις καλλιέργειες, δεν έχουν αυξήσει τις τιμές. Βλέπουν, ωστόσο, τα προϊόντα τους να μένουν αδιάθετα και μεγάλες ποσότητες να καταλήγουν στα σκουπίδια. Η Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, που ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, πνέει τα λοίσθια. Παρότι έχει γίνει συνείδηση στους πολίτες η ποιότητα των βιολογικών προϊόντων, οι κατά τι υψηλότερες τιμές τους, σε σχέση με τα συμβατικά, τα καθιστούν απλησίαστα. Σε μια περίοδο που η υγιεινή διατροφή είναι για πολλούς πολυτέλεια, αυξάνουν μέρα με τη μέρα οι Καλαματιανοί που περιμένουν να φύγουν οι παραγωγοί, για να περισυλλέξουν ό,τι μπορούν από τα σκουπίδια.
 * «Το πράγμα μιλάει από μόνο του. Η αγορά είναι άδεια. Δεν έχει να κάνει με το κρύο. Και καλός όταν είναι ο καιρός, τίποτα δεν κινείται. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά», μου λέει ο Γιάννης Αλεξόπουλος, παραγωγός από την Κυπαρισσία.
* «Η παγωνιά των ημερών, από την άλλη, έχει σαφέστατα επηρεάσει την παραγωγή. Οι αποδόσεις έχουν πέσει, το κοστολόγιο για όλους μας έχει ανέβει, κι όμως οι τιμές είναι ίδιες. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει ακριβότερα προϊόντα και αναγκαστικά έχουμε αναλάβει εμείς το κόστος. Μετά βίας βγαίνουμε οι παραγωγοί. Εγώ έχω θερμοκήπια. Ωστόσο, πουλάω το χειμώνα στις ίδιες τιμές που πουλούσα και το καλοκαίρι. Και πάλι ο κόσμος δεν ψωνίζει. Σε λίγο θα φύγουμε και οι πάγκοι είναι ακόμα γεμάτοι».
* «Δυστυχώς», προσθέτει, «πολλά από τα απούλητα προϊόντα καταλήγουν στα σκουπίδια. Οι τιμές που προσφέρουμε είναι όσο χαμηλότερες γίνεται, και πάλι ο κόσμος δε θέλει. Στη Λαϊκή μπορεί να βρει και ποιότητα και τιμές, σε μεγάλη ποικιλία, αλλά κι αυτές ακόμα οι προσφορές δεν είναι ικανές να προσελκύσουν κόσμο. Εδώ παρακαλάμε: ντομάτες, τρία κιλά 1 ευρώ, 4 κιλά 1 ευρώ, φτάνουμε 5 κιλά 1 ευρώ και πάλι ο άλλος δεν ψωνίζει. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που προτιμά ο άλλος να πάει να πάρει το κουτάκι τον έτοιμο χυμό. Παράλληλα, οι παραγγελίες από τα μαγαζιά είναι πολύ μειωμένες, δεν έχουν δουλειά. Ούτε με τον καιρό έχει να κάνει, ούτε με τις τιμές. Το πρόβλημα όλων είναι οικονομικό, το πρόβλημα είναι η κρίση».
* «Εδώ και ενάμιση-δυο χρόνια βλέπουμε ανθρώπους να περιμένουν να τελειώσει η αγορά για να μαζέψουν ό,τι υπάρχει στα σκουπίδια. Πλέον, είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια», λέει με πικρία. «Όλων των ηλικιών, Έλληνες και αλλοδαποί. Η δικαιολογία τους είναι ότι τα μαζεύουν για τα ζώα. Αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα δεν πηγαίνουν στα ζώα. Φοβάμαι πως προορίζονται για ανθρώπους».
* Πλησιάζω το στεγασμένο χώρο της Αγοράς Βιολογικών Προϊόντων. Δεν υπάρχει ούτε ένας παραγωγός.
* «Τυπικά η Βιολογική Αγορά λειτουργεί Τετάρτη και Σάββατο, ουσιαστικά μόνο Σάββατο και πάλι υπολειτουργεί», μου λέει μια αγρότισσα.
 * «Η Βιολογική Αγορά είναι νεκρή», σχολιάζει ο διπλανός της. «Κάτι πήγε να δουλέψει στην αρχή, αλλά, παρότι θέλει ο κόσμος και φαίνεται να είναι συνειδητοποιημένος, ο άλλος προτιμά να πάρει το συμβατικό με 80 λεπτά και όχι το βιολογικό με 1,20».
* Παρακάτω, «τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε τις λαϊκές αγορές, τους Έλληνες παραγωγούς», τονίζει ένας Μεσσήνιος αγρότης. «Να πούμε όχι στα εισαγόμενα και στα σούπερ μάρκετ. Τα όποια χρήματα διαθέτουμε να τα κρατήσουμε στη χώρα μας, να μην τα στέλνουμε έξω».
* Ο Θανάσης Κουρούπης από τα Γιαννιτσάνικα πουλάει στον πάγκο του εσπεριδοειδή. «Το κρύο δεν το φοβάται ο κόσμος. Η κρίση είναι το μεγάλο θέμα. Δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε για τα βασικά», μου λέει.
* «Ο πάγος των τελευταίων ημερών έχει επηρεάσει πολύ την παραγωγή. Έχουν καταστραφεί πολλά είδη κι όμως κρατάμε τις τιμές στα ίδια. Τι άλλο να κάνουμε;» συνεχίζει.
* «Δεν πουλάμε. Ό,τι δεν μπορούμε να διαθέσουμε στην επόμενη Λαϊκή, καταλήγει στα σκουπίδια. Είναι κρίμα. Θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να αξιοποιηθούν όλα αυτά τα προϊόντα που πάνε χαμένα».
* Έχει, μάλιστα, συγκεκριμένη πρόταση. «Θα μπορούσε να ανοίξει ένα μαγαζί για τους άπορους και ό,τι περισσεύει να το δίνουμε εκεί. Ό,τι μένει, να έρχεται ένα κλιμάκιο να τα παίρνει για τους ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Τώρα τους βλέπουμε, στο τέλος της Λαϊκής, πολύς κόσμος έρχεται και ψάχνει στα σκουπίδια. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και γνωστοί Καλαματιανοί. Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος, ούτε για την πορεία της ΚΕΚ ούτε για την πορεία της χώρας».
* Ο 25χρονος Θάνος Παπαβασιλόπουλος είναι νέος μελισσοκόμος. «Είναι οι δικοί μου επαγγελματίες από το 1990 και τα τελευταία πέντε χρόνια είμαι και εγώ στο επάγγελμα. Συνεχίζω την οικογενειακή παράδοση. Η επιλογή μου θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές με έχει αποζημιώσει. Υπάρχει κάποια ζήτηση, αλλά είναι σαφέστατα πεσμένη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Κάθε χρόνο μειώνεται και περισσότερο. Η κρίση, η έλλειψη χρημάτων, όλα αυτά που λέγονται και ακούγονται, έχουν επηρεάσει πολύ τον κόσμο. Τείνει να γίνει, δυστυχώς, είδος πολυτελείας το μέλι. Εδώ δεν έχουν να αγοράσουν βασικά προϊόντα της καθημερινότητας. Παλιά, όπως μου λένε οι μεγαλύτεροι, έβγαινε ένα εισόδημα. Ζούσε μια οικογένεια. Τώρα, βγαίνουν μόνο τα βασικά και αυτά τείνουν να γίνουν μηδαμινά», σημειώνει.
* «Πολλά από τα προϊόντα της αγοράς καταλήγουν στα σκουπίδια, επειδή μένουν αδιάθετα. Το βλέπετε. Είναι μία η ώρα και οι πάγκοι είναι ακόμα γεμάτοι. Όσα δεν κρατάνε για το Σάββατο, θα πεταχτούν. Ο κόσμος έρχεται την τελευταία στιγμή για να γλιτώσει μισό ευρώ και πάλι παίρνουν πολύ λίγα πράγματα. Δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση ότι βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια στην Καλαμάτα. Φοβάμαι ότι θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα».

*** Τριφυλία

~ Η κρίση έχει «χτυπήσει» και τις λαϊκές αγορές…  * Η διαρκώς εντεινόμενη οικονομική κρίση, με τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά και φοροεισπρακτικά μέτρα, έχει οδυνηρές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή των πολιτών. Πλέον, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και βιώνουν στο πετσί τους την τραγική καθημερινότητα στην οποία τους οδήγησε το πολιτικό σύστημα της χώρας της Μεταπολίτευσης.
 * Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν παντού θλιβερό αντίκτυπο. Μοναδικό «αποκούμπι» για ψώνια ποιοτικών, κυρίως αγροτικών, και φτηνών προϊόντων ήταν και παραμένουν- και- στην Τριφυλία οι Λαϊκές Αγορές. Ωστόσο, η κρίση έχει «χτυπήσει» και εκεί.
 * Χθες το πρωί επισκεφθήκαμε τη Λαϊκή Αγορά της Κυπαρισσίας. Μια υπαίθρια λαϊκή αγορά, στο χώρο του Δημαρχείου Τριφυλίας, που λειτουργεί κάθε πρωί Σαββάτου και στην οποία συμμετέχουν αγρότες και μικροπωλητές από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι παράγουν και εμπορεύονται λαχανικά, φρούτα, φυτά, ρούχα, υποδήματα, είδη σπιτιού και πολλά άλλα. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται από το 1956.
 * Όπως και εμείς είδαμε, η κίνηση ήταν λιγοστή, ενώ φανερή ήταν η απογοήτευση και ο προβληματισμός των παραγωγών και εμπόρων για την κατάσταση. Μιλήσαμε με κάποιους εξ αυτών και σας παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ»:
 * Θανάσης Μπατζαλής: «Η κίνηση είναι πολύ πεσμένη. Ο κόσμος, με την κρίση, δεν έχει καλά καλά να φάει και για να ψωνίσει κάνει πολύ παζάρι, δύσκολα ψωνίζει. Είναι πολύ μεγάλη η κρίση. Βλέπουμε, Λαϊκή με Λαϊκή, έχει πέσει πολύ. Δε γίνεται τίποτα. Αν συνεχιστεί αυτό, δε θα ξανάρθουμε. Αρκετό καιρό ερχόμαστε, από Καλαμάτα, και δεν παίρνουμε ούτε τις βενζίνες μας…».
 * Σωτήρης Αδαμόπουλος: «Η κίνηση στη Λαϊκή είναι χάλια. Δεν υπάρχουν λεφτά. Κόσμος λίγος, περνάει και δεν ψωνίζει. Γενικά, είμαστε και πάμε κατά διαόλου, που λένε. Αυτό που βλέπω είναι ότι θα μεταναστεύσουμε, θα φύγουμε από την πατρίδα μας!».
 * Κώστα Πανταζόπουλος: «Η κίνηση είναι υποτονική. Λίγος κόσμος επισκέπτεται τη Λαϊκή Αγορά και κάνουν ακόμη λιγότερες και φτηνότερες αγορές. Το κόστος παραγωγής των προϊόντων συνεχώς αυξάνει, αφού ανεβαίνουν οι τιμές σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ενώ οι τιμές των προϊόντων μας είναι πολύ χαμηλές. Ο κόσμος, με την οικονομική κρίση, εκεί που πήγαινε στον κάθε πάγκο και αγόραζε 10 – 15 ευρώ πράγματα, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία με 1, 2 και 3 ευρώ».
 * Δημήτρης Μανουσόπουλος: «Η κίνηση είναι χάλια. Μηδέν. Τίποτα. Κόσμος δεν κυκλοφορεί καθόλου, έχει χαθεί λόγω της κρίσης. Αλλιώς θα είχαμε δουλειά. Τώρα τίποτα. Το κόστος παραγωγής έχει ανέβει στο Θεό και τα προϊόντα μας τα πουλάμε τζάμπα, και δεν τα πουλάμε κιόλας, γιατί δεν αγοράζει ο κόσμος. Οι πάγκοι γεμάτοι είναι ακόμα. Εμείς πουλάμε φτηνά, αλλά δεν μπορούμε να πουλήσουμε, γιατί δεν έχει ο κόσμος λεφτά. Όταν φτάσανε τη σύνταξη 200 ευρώ, τι να πάρει ο άλλος; Θα πάει να πάρει ψωμί, δε θα πάρει λεμόνια».
 * Μπάμπης Μούζης: «Η κίνηση στη Λαϊκή πάει χάλια, οι πωλήσεις έχουν πέσει, το κόστος στην καλλιέργεια έχει ανέβει πολύ, τζίρος δε γίνεται, κόσμος δεν υπάρχει και τα πράγματα τα πετάμε στα ζωντανά και τα τρώνε. Τίποτα. Χάλια. Και οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα. Έχουν εξαφανιστεί και από τη Λαϊκή και από τον κόσμο, δεν κυκλοφορεί κανένας. Να δούμε πού θα πάει, αλλά δε βλέπω προκοπή, έρχονται ακόμη χειρότερα…».
 * Γεωργία Παναγιωτοπούλου: «Είναι πολλά χρόνια που δεν υπάρχει κίνηση. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, τώρα με την κρίση έχει ενταθεί, αλλά δε νομίζω να γίνεται κάτι το ιδιαίτερο. Η κρίση, σε αυτό το επάγγελμα, στο χώρο της Λαϊκής, είναι διαρκείας, ακόμα και την περίοδο 1983 – 1990. Εννοείται ότι τώρα υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη κρίση. Μόνο με ανάπτυξη μπορούμε να βγούμε από την κρίση!».
 * Παναγιώτης Μποϊλές: «Η κίνηση είναι υποτονική, ο κόσμος λεφτά δεν έχει. Έρχονται και ψωνίζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Λίγες αγορές και πολύ φτηνές, με λίγα λεφτά, όχι όπως παλιά που γεμίζανε τσάντες. Είναι πολύ δύσκολα…».
 * Η Βιβή Καραταράκη, απογοητευμένη από την λιγοστή κίνηση και τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, δε θέλησε να πει κάτι, παρά αρκέστηκε να μας δείξει πως οι πάγκοι, με άριστης ποιότητας τοπικά προϊόντα, είναι γεμάτοι…

*** Αεροδρόμιο Καλαμάτας

~ Μάρτιο ανακοινώνονται οι ευρωπαϊκές πτήσεις  * Αμέσως μόλις εγκριθεί η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα τόνισε, μιλώντας στο «Θάρρος», η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Υποδομών και Ενημέρωσης, Ντίνα Νικολάκου.
 * Όπως, επίσης, σημειώνει η κα Νικολάκου, έχουν προχωρήσει σημαντικά και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες Easy Jet και Ryan Air και αναμένεται μέσα στο Μάρτιο η ανακοίνωση των πτήσεων που θα συνδέσουν απευθείας την Καλαμάτα με ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Λονδίνο, το Μιλάνο, η Φρανκφούρτη και το Μπάντεν- Μπάντεν της Γερμανίας.
 * Επιπροσθέτως, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις της Περιφέρειας με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για παραχώρηση σε αυτή της διοίκησης και της διαχείρισης του αεροδρομίου.
 ~ Κόμβος Ασπροχώματος
 * Σύμφωνα με την κα Νικολάκου, η στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη και κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: «Πρώτον, βελτίωση των υποδομών πρώτης φάσης, που αφορά στον κόμβο του αεροδρομίου και ειδικότερα τη διαπλάτυνση του δρόμου Ασπροχώματος –Μεσσήνης με φωτισμό, καινούργιο τάπητα και πλήρη σήμανση οριζόντια και κάθετα. Αναφερόμαστε, δηλαδή, σε πλήρη αναβάθμιση του δρόμου και, κυρίως, στην ασφάλεια των διερχομένων. Δεύτερον, βελτίωση των υποδομών, έργο το οποίο εξασφαλίσαμε μέσα από τη δέσμευση 15 εκατομμυρίων ευρώ στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, κι αυτό, διότι στο πρόγραμμα δεν “έτρεχε” κωδικός που να αφορά βελτίωση υποδομών σε αεροδρόμιο και οφείλαμε να υπερβούμε αυτό το ανάχωμα. Και τρίτον, μια συνεχής προσπάθεια, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με απευθείας συνδέσεις μέσω πτήσεων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Στους τρεις ανωτέρω επιμέρους στόχους έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Για τον κόμβο του αεροδρομίου έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη, έχει σταλεί η περιβαλλοντική μελέτη στο ΥΠΕΚΑ, όπου ήδη έχει γίνει ο πρώτος έλεγχος και σχετικές παρατηρήσεις, και αμέσως μετά την τελική απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση».
 ~ Πτήσεις
 * Σε ό,τι αφορά τις δράσεις για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, παρατήρησε ότι ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις αμέσως μόλις «περάσει» η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και είναι διαθέσιμο το κονδύλι που έχει δεσμευθεί.
 * Παράλληλα, δύο σημαντικές εταιρείες, η Easy Jet και η Ryan Air, έχουν ανταποκριθεί στις προτάσεις της Περιφέρειας, οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται μέσα στο Μάρτιο η ανακοίνωση των πτήσεων που θα συνδέσουν απευθείας την Καλαμάτα με ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Λονδίνο, το Μιλάνο, η Φρανκφούρτη, το Μπάντεν- Μπάντεν.
 * «Αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι δεν είναι ευχολόγιο και πολιτικός επικοινωνισμός η μόνιμη επωδός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, ότι πιστεύουμε στις δυνατότητες του αεροδρομίου της Καλαμάτας και ότι η Μεσσηνία εν γένει θεωρείται για την αιρετή Περιφέρεια πρώτης ταχύτητας αναπτυξιακός μοχλός σε όλην την επικράτεια. Κι αυτό, σε αντίθεση με όσες πολιτικές πρωτοβουλίες αναπτύχθηκαν τα περασμένα χρόνια, που ευκαιριακά ασχολήθηκαν με το ζήτημα και, όπως όλα τα φτηνά πυροτεχνήματα κροτίδας και εφήμερης λάμψης, σύντομα έσβησαν. Και σήμερα, ωστόσο, σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, οι όποιοι διαγκωνισμοί κινούνται στο επίπεδο της ύστατης προσπάθειας ορισμένων να επιβιώσουν: άλλοι φωνάζοντας και άλλοι εμμένοντας στην άποψή τους ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, επειδή απλώς εκείνοι δεν επιθυμούν να αλλάξει τίποτε. Η δική μας στρατηγική είναι ξεκάθαρη. Με μεθοδικότητα, συνέπεια και σκληρή δουλειά υλοποιούμε βήμα βήμα τους στόχους μας. Κι αν αυτό κάποιους ξενίζει, αυτό συμβαίνει, διότι είναι εθισμένοι στη χρόνια μιζέρια», σχολίασε η κα Νικολάκου.
 ~ Παραχώρηση
 * Τέλος, η κα Νικολάκου αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει την παραχώρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της διαχείρισης και της διοίκησης του αεροδρομίου: «Είναι αλήθεια ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι μια υποδομή που ακολουθεί ένα μοντέλο διαχείρισης ξεπερασμένο από τις σημερινές προκλήσεις. Με την παραχώρηση της διοίκησης και της διαχείρισης του αεροδρομίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συζήτηση που είναι σε προχωρημένο στάδιο με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, και αυτή η υποδομή θα μπει στη λογική των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων και μεθόδων μάνατζμεντ, προκειμένου να εξασφαλίζεται βιωσιμότητα της επένδυσης, μεγιστοποίηση των οφελών, ευελιξία και συνέργειες στην επιχειρηματικότητα. Αυτή είναι η λογική που διέπει στο σύνολό της τη στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι εκείνο που θα κάνει το ρουά – ματ στην πολιτικοοικονομική σκακιέρα, όπου αντιπαλεύουν σε όλα τα ζητήματα σήμερα ο φιλελεύθερος, φιλεργατικός, φιλανθρωποκεντρικός, φιλοπρόοδος και φιλοαναπτυξιακός προοδευτισμός ενάντια στο φιλομίζερο, φιλο-ιδιοτελή και φιλάεργο συντηρητισμό».

*** Νέοι άνεργοι επιχειρηματίες

~ Επιδότηση 100% στο λειτουργικό κόστος της επιχείρησης  * Τη στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων επιδιώκει χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο μπορεί κάποιος να εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής έως τις 17 Φεβρουαρίου. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου προγράμματος είναι πως ενισχύει δαπάνες που αφορούν στο λειτουργικό κόστος της νέας επιχείρησης.
* Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 36 εκατ. ευρώ, με 100% δημόσια χρηματοδότηση, χωρίς να απαιτείται δηλαδή ιδιωτική συμμετοχή, και στοχεύει στη δημιουργία περισσότερων από 1.000 νέων επιχειρήσεων, στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και στη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέες θέσεις εργασίας.
 * Κάθε επιλέξιμη επιχείρηση μπορεί να ενισχυθεί με ποσό έως και 35.000 ευρώ.
~ Απλά δικαιολογητικά
* Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες που δημιούργησαν επιχείρηση μετά την 1/1/2011 και σε ανέργους που σκοπεύουν να δημιουργήσουν τώρα τη δική τους επιχείρηση. Η δράση έχει ποσοστό χρηματοδότησης 100% και επιλέξιμες δαπάνες προς χρηματοδότηση είναι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ.), δαπάνες για σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, για κατάρτιση, για αγορά εξοπλισμού και πρώτων υλών, δαπάνες για την ίδρυση της επιχείρησης, την απόσβεση παγίων κ.ά. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του κάθε σχεδίου κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000 ευρώ. Η δράση χρηματοδοτεί επιπλέον τη δημιουργία νέας θέσης εργασίας με 15.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι η θέση εργασίας θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες.
* Ελάχιστα είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ώστε να μπορέσει κάποιος να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το πρόγραμμα.
~ Συγκεκριμένα, πρέπει να καταθέσει:
• Δελτίο ανεργίας ή βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας στη ΔΟΥ με επιλέξιμο ΚΑΔ.
• Φωτοτυπία ταυτότητας.
• Δικαιολογητικά νόμιμης υπόστασης της επιχείρησης (ΕΠΕ: ΦΕΚ σύστασης και τυχόν τροποποιήσεών του και ΦΕΚ εκπροσώπησης, Ο.Ε., Ε.Ε.: Ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης και τυχόν τροποποιήσεις και πιστοποιητικό από το οικείο Πρωτοδικείο περί μη τροποποίησης, νόμιμα δημοσιευμένο. Ατομικές επιχειρήσεις: Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος του επιχειρηματία και όλες τις τροποποιήσεις).
• Δικαιολογητικά νόμιμης λειτουργίας (άδεια λειτουργίας της επιχείρησης ή άλλα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης κατά την ημερομηνία ένταξης ή απαλλακτικό που έχει εκδοθεί από την οικεία αρμόδια αρχή. Σε περίπτωση που δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας, προσκομίζεται πρόσφατο πιστοποιητικό από το αρμόδιο Επιμελητήριο και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου ότι η επιχείρηση δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 3325/2005, περί άδειας λειτουργίας.
• Ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτου (τίτλο ιδιοκτησίας του χώρου ή, σε περίπτωση μίσθωσης, απαιτείται μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ του οποίου η λήξη θα καλύπτει την περίοδο υλοποίησης του σχεδίου).
• Στοιχεία επιχειρηματία (αντίγραφα τίτλων σπουδών, αποδεικτικά εργασιακής εμπειρίας, επαγγελματική κατάρτιση)
• Στοιχεία νέου απασχολούμενου προσωπικού (αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ και αντίγραφο βιβλίου νεοπροσλαμβανομένου).
• Υπεύθυνη δήλωση.
 ~ Λειτουργικό κόστος
* Ο νέος επιχειρηματίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί για τις εξής δαπάνες:
• Κόστος ενοικίων, έως και 50% του προϋπολογισμού της πρότασης.
• Λογαριασμοί ΔΕΚΟ έως 40% του προϋπολογισμού. Περιλαμβάνει δαπάνες ηλεκτρικού, ύδρευσης, θέρμανσης, τηλεφωνίας –διαδικτύου κ.λπ.
• Δαπάνες ίδρυσης της επιχείρησης έως 10%. Αμοιβές για νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης (π.χ. Εγγραφή σε Επιμελητήρια, έναρξη στην Εφορία κ.λπ.).
• Δαπάνες παροχής υπηρεσιών έως 10%. Περιλαμβάνει δαπάνες νομικής και λογιστικής υποστήριξης. Απαιτείται σχετική σύμβαση κατατεθειμένη και θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.
• Δαπάνες σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου έως 5%. Περιλαμβάνει την αμοιβή για τη σύνταξη και υποβολή του προτεινόμενου επιχειρηματικού σχεδίου. Απαιτείται σχετική σύμβαση κατατεθειμένη και θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.
• Δαπάνες κατάρτισης έως 20%. Αφορά συμμετοχή εργαζόμενου/νων ή επιχειρηματία σε προγράμματα κατάρτισης που πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους φορείς επαγγελματικής κατάρτισης και αφορούν αντικείμενο σχετικό με τη δραστηριότητα της επιχείρησης.
• Αποσβέσεις παγίων έως 5%. Περιλαμβάνει αποσβέσεις εξοπλισμού.
• Δαπάνες αγοράς εξοπλισμού – πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων έως 10%. Περιλαμβάνει αγορά πάγιου εξοπλισμού και προμήθεια πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων.
• Δαπάνες μισθοδοσίας 12 μηνών (μεικτές αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές) του/των νέου/νέων εργαζομένου/νων της επιχείρησης με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

***Μανιατάκειον Ίδρυμα

~ Προβληματισμός για λιγνιτωρυχείο  * Τη περασμένη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, σε μια δύσκολη βραδιά για την ελληνική οικονομία, καθώς στη Βουλή οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συζητούσαν τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, το Μανιατάκειον Ίδρυμα έκοψε την προγραμματισμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην Αθηναϊκή Λέσχη.
* Εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, καλεσμένοι ήταν προσωπικότητες από το χώρο της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της ενέργειας, που ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος έχει υπηρετήσει στο παρελθόν.
 * Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος, ο τ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επίτιμος δημότης Κορώνης Δημήτρης Σιούφας, ο τ. διοικητής της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος, ο τ. διοικητής της ΔΕΗ Ραφαήλ Μωυσής, ο τ. πρόεδρος του ΙΓΜΕ και καθηγητής Μεταλλευτικής Χαράλαμπος Τσουτρέλης, ο τ. διοικητής του ΙΚΑ και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Γιώργος Μέργος, ο καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης Ιωσήφ Χασσίδ και άλλοι.
* Ο πρόεδρος Δημήτρης Μανιατάκης και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μίλησαν για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και αναφέρθηκαν στο ζήτημα μείζονος σημασίας που έχει προκύψει στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης, στο Δήμο - Πύλου Νέστορος και την ευρύτερη Μεσσηνία, το οποίο αφορά στη δημιουργία λιγνιτικών πεδίων και την εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης και τη μεταφορά του στη Μεγαλόπολη.
* Σημαντική και επίκαιρη ήταν η εισήγηση του καθηγητή του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γρηγορίου-Ευαγγέλου Καλαβρού, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Από το δεσποτικό κράτος στο κράτος δικαίου». Με σχηματικό τρόπο εξήγησε πώς έχει προκύψει η γνωστή σε όλους μας έκφραση «μπάρμπας στην Κορώνη».
* Με την ευχή για μια καλή και δημιουργική χρονιά έκοψε την πίτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μανιατάκειου Ιδρύματος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη συνεργασία του Μανιατάκειου Ιδρύματος με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών».
* Τέλος, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος ανέφερε ότι σε εποχές οικονομικής ύφεσης, όπως αυτή που διανύουμε, τα κοινωφελή ιδρύματα μπορούν να γίνουν πολύπλευροι μοχλοί ανάπτυξης, δεδομένης της μεγάλης περιουσίας που διαθέτουν. Αυτό που χρειάζεται, πρωτίστως, να γίνει είναι να εκσυγχρονιστεί ο απαρχαιωμένος νόμος που τα διέπει, μέσω ενός νέου θεσμικού καθεστώτος, που θα ξεπερνά τη γραφειοκρατία, με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

*** Τουρκικά σήριαλ

~ Πώς εισέβαλαν στη μικρή μας οθόνη  * Πάθη, έρωτες και ίντριγκες με φόντο την επιβλητική γέφυρα του Βοσπόρου και τις αστραφτερές λιμουζίνες Τούρκων Κροίσων, τα σήριαλ τουρκικής παραγωγής είναι ίσως το πιο «καυτό» εξαγώγιμο προϊόν της γειτονικής χώρας. Η συνταγή των τουρκικών σειρών περιλαμβάνει οικογενειακές αξίες και ταμπού συνήθη στον αραβικό κόσμο, «σερβιρισμένα» με σύγχρονη ματιά και όμορφο πρόσωπο.
 * Το σήριαλ Gumus, για παράδειγμα, ακολουθεί κατά πόδας την ηρωίδα Νουρ και τον έρωτά της με τον Μοχανάντ, έναν προοδευτικό μουσουλμάνο, που συμπεριφέρεται στη σύζυγό του ισότιμα, τη στηρίζει στην καριέρα της και την ίδια στιγμή είναι ρομαντικός και τρυφερός. Όλα αυτά είναι αξίες τις οποίες αναζητούν στη ζωή τους οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή, θέλουν να βλέπουν μουσουλμάνους που ζουν καλή ζωή, η οποία καθορίζεται από ευρύτητα και ελπίδα.
* Το σήριαλ «Noor» έγινε φαινόμενο. Το τελευταίο επεισόδιο προσέλκυσε 85 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 22 χώρες. Καλογυρισμένα, σε πραγματικές επαύλεις με θέα το Βόσπορο, προσφέρουν ταξίδι στο όνειρο, μακριά από την αποπνικτική καθημερινότητα.
* Η Εζέλ, ο Ονούρ, η Σεχραζάτ και οι υπόλοιποι ήρωες από τις σειρές «Πειρασμός», «Έρωτας και Τιμωρία», «Εζέλ», «Τα Σύνορα της Αγάπης», που καθηλώνουν εκατομμύρια τηλεθεατές μπροστά από τη μικρή οθόνη, έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση και μαγεύουν και τους Έλληνες τηλεθεατές.
* Για κάποιους είναι ένα παροδικό φαινόμενο, μία μόδα, που θα εκλείψει μόλις τα κανάλια αποφασίσουν να ξαναδώσουν βάρος στην προβολή καλών ελληνικών σειρών, για άλλους η προσκόλληση πολλών Ελλήνων με τα τουρκικά σήριαλ χρήζει βαθύτερης ανάλυσης και προσεκτικότερης ματιάς, αποδίδοντας κοινωνιολογικές προεκτάσεις, συνδεόμενες, ως ένα βαθμό, και με την οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
* Κανένας, όμως, δεν αρνείται την ύπαρξη αυτού καθαυτού του φαινομένου και αναμφίβολα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις αυτών που θίγονται άμεσα, όπως οι Έλληνες ηθοποιοί, παραγωγοί και σεναριογράφοι, αυτών που παρακολουθούν φανατικά τα τουρκικά σήριαλ, αλλά και η επιστημονική προσέγγιση από ειδικούς σχετικά με την κοινωνιολογική τους ερμηνεία.
 * Ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας και πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός, εξηγεί στο AMΠΕ ότι η μεγάλη επιτυχία των τουρκικών σήριαλ έχει δύο πλευρές. Η πρώτη σχετίζεται με την τεχνική προσέγγιση που αφορά ευρύτερα στη δημοφιλία τους: «Αυτό που έχουν καταφέρει οι Τούρκοι είναι να συνδυάσουν με αριστοτεχνικό τρόπο την κλασική τεχνική της σαπουνόπερας και της κινηματογραφικής κάλυψης. Όπως βλέπουμε, η θεματολογία των τουρκικών σειρών αφορά στο είδος της σαπουνόπερας, αλλά ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων είναι σε εξωτερικό χώρο, κάτι που δεν ίσχυε παλιότερα, καθώς τα γυρίσματα ήταν ως επί το πλείστον μέσα σε ένα σπίτι. Αυτή η συνύπαρξη ασφαλώς επιτεύχθηκε και λόγω της οικονομικής δυνατότητας που υπάρχει στην τουρκική τηλεόραση, αλλά και λόγω της ορθής προσέγγισης της. Επίσης, μία άλλη διαφοροποίηση είναι ότι έχουν ημερομηνία λήξης και δε διαρκούν για πολλά χρόνια όπως οι παραδοσιακές αμερικανικές σαπουνόπερες».
* Η δεύτερη και κυριότερη εξήγηση της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνουν οι τουρκικές σειρές έχει να κάνει με την πολύ έξυπνη απεικόνιση της τουρκικής κοινωνίας από τους δημιουργούς τους: «Αυτό που παρουσιάζουν είναι αφενός ένας πλήρως δυτικοποιημένος τρόπος ζωής της τουρκικής κοινωνίας, σε σχέση τόσο με το ντύσιμο, τα ακριβά αυτοκίνητα, τα σπίτια και την τεχνολογία, αλλά και τις αρχές τις ισότητας των δύο φίλων».
* Προσθέτει δε ότι οι Τούρκοι δημιουργοί επιλέγουν ηθοποιούς, άνδρες και γυναίκες, εμφανίσιμους με εντελώς ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.
* «Ο Έλληνας τηλεθεατής βλέπει κάτι άλλο από αυτό που είχε στο μυαλό του σαν εικόνα. Βλέπει ότι οι Τούρκοι δεν είναι αυτό που πίστευε. Έχουν και αυτοί τα ίδια προβλήματα, ζουν με πανομοιότυπο τρόπο, μοιάζουν εμφανισιακά με εμάς, όλα αυτά για τον Έλληνα είναι μία ευχάριστα σοκαριστική γνωριμία με τον επίφοβο και εχθρικό γείτονα», υπογραμμίζει ο κ. Πλειός και συνεχίζει: «Σε συνδυασμό, όμως, με αυτήν τη σύγχρονη εικόνα της τουρκικής κοινωνίας που βλέπουμε οι δημιουργοί των τουρκικών σήριαλ έχουν καταφέρει και έχουν εντάξει απόλυτα αρμονικά και καλλιτεχνικά και τον παραδοσιακό, ανατολίτικο τρόπο ζωής και σκέψης. Αυτό προκαλεί στον Έλληνα μία ρομαντική διάθεση, καθώς μεταφέρονται εικόνες και συμπεριφορές που έχουμε ξεχάσει. Η ιεραρχία μέσα στην οικογένεια, ο σεβασμός σε θεσμούς, όλη η οικογένεια στο τραπέζι, τα φαγητά, τα γλυκά, κάνουν πολλούς και αναπολούν κοινά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας πριν από 40 και 50 χρόνια».
* Όπως εξηγεί ο κ. Πλειός, σε αυτό το σημείο συναντιέται η ανάγκη του Έλληνα να επιστρέψει ή απλά να θυμηθεί αυτές τις εποχές, με την ανάγκη που έχει ως άνθρωπος να δει τους γείτονες πιο φιλικά και όχι ως μία μόνιμη απειλή. «Ασφαλώς και η εικόνα που παρουσιάζουν τα τουρκικά σήριαλ δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα σε μεγάλο βαθμό. Είναι εξωραϊσμένη και δείχνει μόνο τη μία πλευρά της Τουρκίας. Ωστόσο, αν και αυτό σίγουρα έχει μία σκοπιμότητα και δεν είναι καθόλου τυχαίο, είναι και μία γενικότερη κατάσταση που αφορά στις σαπουνόπερες παντού και απλά ας κοιτάξουμε λίγο πίσω στις ελληνικές σαπουνόπερες, αν και κατά πόσο αντιπροσώπευαν την ελληνική κοινωνία», λέει ο καθηγητής.
 * Οι Έλληνες ηθοποιοί και δημιουργοί πλήττονται άμεσα από την πολιτική των καναλιών να προβάλλουν ξένες παραγωγές σε βάρος εγχώριων και είναι μία από τις αιτίες για τη μεγάλη ανεργία του κλάδου.
* Η ηθοποιός, Αντιγόνη Δρακουλάκη, που πρωταγωνιστεί σε ελληνική καθημερινή σειρά, θεωρεί ότι «είναι ένα φαινόμενο που όντως όλοι το διαπιστώνουν, όμως πιστεύω ότι είναι κάτι που έχει να κάνει με τη δεδομένη στιγμή που διανύει η ελληνική τηλεόραση».
* Προσθέτει δε ότι είναι μία λογική συνέπεια που έχει να κάνει με την έλλειψη ελληνικών σήριαλ. «Οι άνθρωποι τα παρακολουθούν γιατί δεν έχουν να δουν κάτι άλλο. Δεν παραβλέπω ότι οι τουρκικές σειρές στην πλειοψηφία τους είναι ιδιαίτερα προσεγμένα δομημένες, με πολλά μέσα και εφόδια γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Ωστόσο ο κόσμος αν έχει να δει και κάτι άλλο θα πάει αλλού. Θέλει να δει καλές ελληνικές δουλειές που θα του προσφέρουν αλήθεια και συναίσθημα και παρά τα περιορισμένα μέσα που υπάρχουν σε σχέση με τις τουρκικές, θα τις αγκαλιάσουν».
* Από την πλευρά του ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης δηλώνει ότι «καταρχάς πρέπει να τονιστεί πως δεν είναι όλα τα τουρκικά σήριαλ ίδια. Οπότε είναι και λάθος να μιλάμε για κάποια στάνταρ που κάνουν τον κόσμο να τα βλέπει. Στην Τουρκία, ως προς το κομμάτι αυτό, μιλάμε πλέον για μία ολόκληρη βιομηχανία θεάματος. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι είναι καλύτερες οι τουρκικές δουλειές από τις ελληνικές. Αυτό που έχουν, όμως, καταφέρει είναι να περάσουν με πολύ έξυπνο τρόπο την καθημερινότητα των Τούρκων στα σπίτια όσων τις παρακολουθούν είτε αυτοί είναι Έλληνες είτε από κάποια άλλη χώρα».
* Ο παραγωγός και σκηνοθέτης πολλών καθημερινών επιτυχημένων ελληνικών σειρών, Γιάννης Βασιλειάδης, δηλώνει στο ΑΜΠΕ ότι «είναι δεδομένο πως για να πετύχει ένα σήριαλ ή μία καθημερινή σειρά πρέπει να κάνει το θεατή να ταυτιστεί με αυτό που βλέπει. Αυτό που έχουν καταφέρει οι Τούρκοι και το κάνουν πολύ έξυπνα είναι ο τρόπος με τον οποίο πλασάρουν στο κοινό τις ανθρώπινες αξίες, τόσο τις παραδοσιακές, αλλά και τις αξίες που υπάρχουν σήμερα και ανάλογα με τις συνθήκες».
* Λέει ακόμη πως ο Έλληνας θεατής βλέπει στις τουρκικές σειρές πράγματα με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί. Το ίδιο όμως συμβαίνει αν αυτό το βλέπουν και σε μία ελληνική, αμερικάνικη ή μεξικάνικη σειρά.
* Ένας άλλος λόγος της διάδοσης των τουρκικών σειρών, σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, είναι και το μεγάλο άνοιγμα που έχουν κάνει σε πολλές αγορές, σε πολλές χώρες.
* Ο σεναριογράφος πολλών γνωστών ελληνικών σειρών, με συμμετοχή και σε καθημερινά επιτυχημένα σήριαλ, Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, δίνει τη δική του ερμηνεία στο φαινόμενο: «Η επιτυχία των τούρκικων σήριαλ στη χώρα μας πιστεύω ότι δεν οφείλεται μόνο στην περιέργεια του ελληνικού κοινού να δει τι γίνεται στο σπίτι του γείτονα, αλλά και στην τήρηση από τους Τούρκους τηλεοπτικούς δημιουργούς των κλασικών και δοκιμασμένων αμερικανικών συνταγών της σαπουνόπερας τύπου "Τόλμη και Γοητεία", οι οποίες "πειράζονται" με ολίγη πολίτικη κουζίνα».
* Προσθέτει ακόμη ότι «καλύπτει κάποια κενά της εγχώριας παραγωγής που γυρίζει την πλάτη στο καθαρόαιμο μελό και επιβεβαιώνει κάποιες ομοιότητες στη νοοτροπία και την κοινωνική συμπεριφορά ημών και των Τούρκων».
* Η εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας, η απλότητα και οι καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες είναι αυτά που κάνουν και τους Έλληνες τηλεθεατές λάτρεις των τουρκικών σειρών.
* Όπως λέει στο ΑΜΠΕ η Μαρία Σπανοπούλου, 60 ετών, δημόσιος υπάλληλος, παρακολουθεί τακτικά και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τα τουρκικά σήριαλ και χωρίς δεύτερη σκέψη τα προτιμά από τα ελληνικά. «Ο κυριότερος λόγος είναι οι ωραίες εικόνες που δείχνουν και ανοίγει η ψυχή μου. Είναι προφανώς παραγωγές ακριβές και τα γυρίσματα είναι τα περισσότερα σε εξωτερικούς χώρους. Μας δείχνουν όμορφα μέρη, όμορφα τοπία και δε γυρίζονται σε ένα δωμάτιο, όπως τα περισσότερα ελληνικά που σε κάνουν να πνίγεσαι», επισημαίνει.
* Η Ελένη Βαΐτση, 55 χρόνων, βοηθός μικροβιολόγου, βρίσκει τα τούρκικα σήριαλ έξυπνα και δηλώνει ότι «είναι ωραία γυρισμένα, όμορφοι άνθρωποι και παρόλο που δείχνουν ότι ζούνε μέσα στη χλιδή, διατηρούν κάποιες αρχές και κάποιον σεβασμό μέσα στην οικογένεια, κάτι που με γεμίζει πολύ και μου θυμίζει τη δική μου οικογένεια στα παιδικά μου χρόνια. Στο τραπέζι να τρώμε όλοι μαζί, με τους γονείς μου, την αδερφή μου και τη γιαγιά μου και να μοιραζόμαστε τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας».
* Τις όμορφες εικόνες που μεταδίδουν οι τουρκικές σειρές αναφέρει και η 32χρονη Μαρίνα Βασιλειάδου, ιδιωτική υπάλληλος: «Τα βλέπω τα τουρκικά σήριαλ από παλιά, γιατί δείχνουν ωραίες εικόνες, ωραία τοπία, ωραία φαγητά και καταπιάνονται με ζητήματα που ο καθένας βιώνει στην προσωπική του ζωή».
* «Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τη Σεβάστεια του Πόντου και της μητέρας μου από τη Σμύρνη. Είναι γεγονός ότι τόσο η γλώσσα όσο και πολλές από τις συμπεριφορές που βλέπω στα τουρκικά σήριαλ μου θυμίζουν το σπίτι μου και την ανατροφή μου», λέει ο συνταξιούχος Δημήτρης Αγγελίδης, 63 χρόνων.
* Για να περνάει η ώρα της τα βλέπει η 78χρονη, συνταξιούχος, Λαμπρινή Σημαντηράκη: «Δεν έχω και πολλά να κάνω. Βλέπω και τα τούρκικα, βλέπω και τα ελληνικά σήριαλ. Η τηλεόραση είναι η μόνη μου συντροφιά εδώ και 6 χρόνια». - Ανδρέας Σιδηρόπουλος  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Νατάσσα Μποφίλιου

~ "Αισθάνομαι θυμό και προσβολή"  * Την ευκαιρία να ακούσουν μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, τη Νατάσσα Μποφίλιου, θα έχουν οι Καλαματιανοί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
* Πριν την απολαύσετε δια ζώσης, όμως, διαβάστε τι δηλώνει σε συνέντευξή της στο «Θάρρος»:
 -Μπήκατε από μικρή στα βαθιά της μουσικής, μιλήστε μας για αυτό.
* Από πέντε ετών άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα πιάνου, να τραγουδάω παιδικά τραγουδάκια στις γιορτές του σχολείου και να εκφράζω τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνικότητά μου μέσα από τη μουσική.
* Στα 19 μου άρχισε με την «Ασπιρίνη» μας, των φίλων μου Κώστα Τσίρκα και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, κι η αμιγώς επαγγελματική μου ενασχόληση με αυτό που αγαπούσα περισσότερο από οτιδήποτε...
 -Τι είναι για τη Νατάσσα Μποφίλιου το τραγούδι;
* Είναι η διέξοδός μου στο φως, η ολοκλήρωση της επιθυμίας μου και ο απόλυτος τρόπος έκφρασής μου.
-Μέχρι τώρα έχετε αρκετές συνεργασίες, ποια θεωρείτε ως πιο σημαντική;
* Όλες μου οι συνεργασίες ήταν πολύ σημαντικές για μένα και τις ήθελα πάρα πολύ... Σαφώς, όμως, και πέραν της συνεργασίας μου με τα παιδιά, που είναι το μεγάλο, σταθερό δώρο της ζωής προς εμένα, ξεχωρίζω την κορυφαία στιγμή της συνάντησής μου με το μαέστρο, τον Σταύρο Ξαρχάκο. Αυτό ήταν ένα υπέροχο όνειρο και μια σπουδαία εμπειρία ζωής σε όλα τα επίπεδα...
 -Ποια είναι η συνεργασία που θα θέλατε πολύ να γίνει;
* Έχω κάνει λίγες συνεργασίες, όμως είχα την τύχη και την επιθυμία να είναι όλες διαλεχτές και ιδιαίτερες... Κι αυτές που θα έρθουν ευελπιστώ να ακολουθήσουν τον ίδιο κανόνα, να με εκφράζουν, δηλαδή, απόλυτα και να με συμπληρώνουν.
 -Έχετε βγάλει αρκετά cd και είστε πάλι στο στούντιο. Πείτε μας τι ετοιμάζετε.
* Ετοιμάζουμε τον καινούργιο μας δίσκο με τίτλο «Οι Μέρες του Φωτός» με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον Θέμη Καραμουρατίδη.
 -Τα cd πουλούν ακόμα;
* Δεν κάνουμε πια cd επειδή πουλούν και έχουν μεγάλο κέρδος, όπως κάποτε, κάτι που η δική μου γενιά, βέβαια, δεν πρόλαβε να ζήσει, αλλά επειδή είναι απόλυτα ελλιπής ο νέος τρόπος πώλησης της μουσικής. Το cd, ακόμη και στην παρακμή του, εξακολουθεί να είναι σχεδόν μονόδρομος για την επικοινωνία της μουσικής, τη διακίνηση και την αποτύπωσή της ως προϊόν.
 -Γιατί πιστεύετε ότι τα cd «τελείωσαν»;
* Αρχικά, γιατί υποβαθμίστηκε η ποιότητα του ίδιου του προϊόντος και χάθηκε σιγά σιγά η αξία της αγοράς ενός δίσκου. Κι ύστερα, γιατί με τα καινούργια μέσα προβολής και απόκτησης του καλλιτεχνήματος μέσω internet επικράτησε κι η λογική που λέει, «γιατί να πληρώσω ένα χρηματικό αντίτιμο για να αποκτήσω κάτι που μπορώ να κατεβάσω δωρεάν από μια σελίδα;».
 -CD και εφημερίδες. Πώς σας φαίνεται αυτό το πακέτο; Θα δεχόσασταν να δοθεί έτσι cd σας;
* Τι να σας πω... Είναι εντελώς ξένο με την αισθητική και την αντίληψή μου, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο και για πόσο μπορεί κάποιος να το αποφύγει κι είναι στο χέρι του να το κάνει. Μέχρι στιγμής είναι κάτι που δε συζητώ και δε διαπραγματεύομαι.
 -Παρατηρώντας τους στίχους σας είδα ότι οι πιο πολλοί είναι του Γερασίμου Ευαγγελάτου, είναι μια σχέση που κρατά χρόνια;
* Σχεδόν όλοι. Ο Γεράσιμος είναι ένας βαθιά δικός μου άνθρωπος και ο σταθερός μου συνεργάτης. Μαζί ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με το τραγούδι και μαζί συνεχίζουμε. Είναι η πέμπτη μας ολοκληρωμένη δουλειά και η τέταρτη με τον Θέμη Καραμουρατίδη, το συνθέτη μας.
 -Τι τραγούδια σάς αρέσει να τραγουδάτε;
* Αυτά που τραγουδάω. Τραγούδια που φέρουν ένα συγκινησιακό κώδικα που ταιριάζει με το δικό μου.
 -Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας μετά την κρίση που βιώνει η χώρα μας;
* Λυπάμαι πολύ, όπως λυπόμουν από τότε που άρχισα να αντιλαμβάνομαι τις κοινωνικές και τις πολιτικές παραμέτρους μιας φιλοσοφίας ζωής που ακολουθούνταν, που δεν ευνοούσε ουσιαστικά τη ζωή των ανθρώπων, αλλά την καταναλωτική τους δυνατότητα. Προσπαθούμε κι εμείς εργαζόμενοι σκληρά, όπως όλοι, να υπάρξουμε και να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης, κάτι που πια, όχι απλώς δεν είναι αυτονόητο, όπως θα έπρεπε, αλλά φαντάζει μακρινό και ουτοπικό όνειρο. Και γι’ αυτό αισθάνομαι θυμό και προσβεβλημένη ως πολίτης, όχι όμως και άμοιρη ευθυνών, καθώς θεωρώ όλους μας υπεύθυνους για μια απόλυτα παρακμάζουσα πολιτική συνθήκη που ξεκινάει από το δικό μας ανόητο μικροαστισμό και τη δική μας εγωιστική στάση ζωής, απέναντι στο σύνολο.
 -Πρέπει οι καλλιτέχνες με τη δύναμη του μικροφώνου να περνούν μηνύματα στον κόσμο αυτές τις ώρες;
* Οι καλλιτέχνες εκφράζονται και ψυχαγωγούν τους ανθρώπους επικοινωνώντας τον εκφραστικό τους κώδικα και το συναίσθημά τους μέσα από την τέχνη. Καλλιτεχνούν και προσφέρουν ψυχική και πνευματική ανάταση σε όσους το επιθυμούν. Εμπνέουν και λυτρώνουν πολλές φορές μέσα από το έργο τους. Δεν είναι εκπρόσωποι, όμως, του Θεού, ούτε ηγέτες ή καθοδηγητές για να στέλνουν μηνύματα μέσω του μικροφώνου. Όσες φορές συνέβη αυτό στην ιστορία της μουσικής, δε συνέβη επί τούτου, ή επειδή ήταν χρέος τους, αλλά επειδή αυτοί οι ίδιοι είχαν ανάγκη να εκφραστούν με αυτόν τον τρόπο. Άρα, λοιπόν, πιστεύω πως η συνειδητοποίηση και η έκφρασή της δεν έρχεται με την κατοχή της δύναμης του μικροφώνου, αλλά με την αναγκαιότητα που προκύπτει από μια εσωτερική τάση και ανησυχία, αν και εφόσον φυσικά υπάρχει μέσα στην προσωπικότητα του καλλιτέχνη και είναι ειλικρινής. Αλλιώς υπόκεινται στα πλαίσια της καπηλείας και της εκμετάλλευσης ενός γενικού ρεύματος, με συμφέρον και προσωπικό κέρδος, και πότε αυτό δε βγήκε σε καλό ούτε στον καλλιτέχνη ούτε στο κοινό.
 -Στην Καλαμάτα δεν είναι η πρώτη φορά που τραγουδάτε, τι ανάμνηση έχετε από εμάς;
* Την καλύτερη και ανυπομονώ να ανταμώσουμε ξανά!
 -Πείτε μας τι θα ακούσουν όσοι βρεθούν την Τρίτη στις «Σπονδές»;
* Θα σας παρουσιάσουμε τραγούδια από τις δισκογραφικές μας δουλειές, αλλά και από την καινούργια, που κυκλοφορεί μέσα στο Φλεβάρη και είναι και το σήμα κι ο στόχος των φετινών μας εμφανίσεων, αλλά και κάποιες επιλεγμένες διασκευές, που συνομιλούν με την αισθητική και ηχητική ατμόσφαιρα που έχουμε επιλέξει να υπάρχουμε μέσα σε αυτήν φέτος. Τις ενορχηστρώσεις, φυσικά, υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης και την επιμέλεια του προγράμματος ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

*** Αλυσίδες για τον Ταΰγετο

~ Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, γινόταν και χθες η κυκλοφορία των οχημάτων στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης.

***  Συνεχίζονται και σήμερα οι πορείες διαμαρτυρίας

 ~ Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και χθες το ΠΑΜΕ σε δρόμους της Καλαμάτας.
~ Η πρώτη έγινε νωρίς το μεσημέρι. Μέλη του ΠΑΜΕ, παρά τη βροχή, πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους της Καλαμάτας, καταλήγοντας στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Η δεύτερη πορεία πραγματοποιήθηκε πάλι από μέλη του ΠΑΜΕ, το απόγευμα, αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
 ~ Λόγω της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, παλλαϊκή συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας το Συντονιστικό Ενάντια στο Νέο Μνημόνιο, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι «Αγανακτισμένοι» και άλλοι φορείς.
 ~ Επίσης, σήμερα στις 5.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, συγκέντρωση διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία.

*** Πριν 94 χρόνια

- ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ, ότι το Διοικητικόν Συμβούλιον του ενταύθα οικονομικού συσσιτίου πρόκειται να ιδρύση παράρτημα αυτού εν Παραλία. Επίσης κατόπιν ενεργειών του Ηλία Μελισσουργού, Γενικού Διευθυντού του Υπουργείου της Περιθάλψεως και του επιθεωρητού του οικονομικού συσσιτίου Στεφανοπούλου θα ιδρυθή παράρτημα του οικονομικού συσσιτίου και εις την γείτονα Μεσσήνην εξαρτώμενα εκ του ενταύθα Κεντρικού τοιούτου.
 - ΠΡΟΧΘΕΣ διενεμήθησαν 600 μερίδες εκ του οικονομικού συσσιτίου. Χθες διενεμήθησαν 750 μερίδες. Την χθεσινήν διανομή παρέσχεν εξ ολοκλήρου δωρεάν ο Μελισσουργός δια τους απόρους της πόλεώς μας καταβαλών το τίμημα ο ίδιος.
 - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ και προεφυλακίσθη ο Γεώργιος Σκλήρης, κάτοικος Μελιγαλά, κατηγορούμενος επί παροντρύνσει εις λιποταξίαν.
 - ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ χθες προεφυλακίσθη ο Κ. Παπαγιαννόπουλος κατηγορούμενος επί αποπείρα φόνου.
 - ΧΘΕΣ ο ιατρός Θεμ. Αναστασιάδης ανέδειξε το εκ της κολυμβήθρας χαριτωμένον αγγελούδι του παρά τω Κεντρικώ Ταχ. Αθηνών ταχυδρ. υπαλλήλου Ματθαίου Ν. Χαλκιαδάκη, ονομάσας αυτό Κατίναν. Εις τους γονείς και τον ανάδοχον ευχόμεθα να τοις ζήση.
 - ΧΘΕΣ ο έγκριτος ασκληπιάδης της πόλεώς μας Αριστομ. Γ. Αλιφέρης, ανέδειξε εκ της κολυμβήθρας το μικρό αγγελουδάκι, του ενταύθα εργοστασιάρχου Θεοδ. Αθ. Νικολοπούλου, δους εις αυτό το όνομα Αθανάσιος. Να τω ζήση.

***


 
**** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .- 
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
 ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  2012 .-

** Από ψηφοφορία γιά μνημονιακή συμβαση 12/02/2012 :
http://youtu.be/0YSeVtf-GkM ,


** 12,13/02/2012 Η Αθήνα καίγεται :
http://youtu.be/vWbue00ZP5Y,


**Ψηφίζοντας το Νο2 Μνημόνιο 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=44zp9R-fBHA ,


***Από Ελληνική Βουλή 2012  :
http://www.youtube.com/watch?v=dWCUFzCqYa0 ,


*** ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου