ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο

Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο  :
Πέμπτη  , 15  Σεπτεμβρίου  2011 .-

** Το βαθύ πηγάδι στέρεψε ευχών. Οι άπιστοι πληθαίνουν, κύριε Υποτακτικέ, και μη πω για τα νομίσματα. Το στοιχειό μαράζωσε από έλλειψη σκοπού. Η πέτρα πέταξε παραφυάδες με ρίζες αλήτικες. Η στάθμη υπέκυψε στους αναλώσιμους πειρασμούς.

** Η μοίρα παίζει ντόμινο, μικρότητά μου. Το νόθο παιδί της έβγαλε νύχτια και, ως άλλο αστείο, σκίζει ανα(σ)τολές. Το πηγάδι δέχεται ανακάτωμα υγρών ανακουφίσεων προς άγνωστη ανάλωση.

~ Δε βαριέσαι…

~ Άκαιροι καιροί για ασφάλιση άυλων μύθων.-  { 
Angelina Rain }.-

Φωτογραφίες  από εκδρομή - Διαδρομές στις Δαλματικές ακτές Αύγουστος 2011 snsarfara, stamos01 .-


** ‎''...Εσύ που αγρόν αγόραζες βαθιά στην πολυθρόνα
Κι αυτοί σου παίρναν τη μπουκιά χρόνια από το στόμα….
Ποιος να σου το’ λεγε λοιπόν πως θα στα παίρνανε όλα
Και θα’ μενες εμβρόντητος με άδεια κατσαρόλα.''.... snsarfara ,stamos01 , 2011
** . Καλημέρα και καλή δύναμη....





~ AΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  για  σήμερα :
Στους ομίλους  του UEFA -Γιουρόπα Λίγκ στο ποδόσφαιρο  :
1ος όμιλος :
* ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης -Τόττεναμ  0-0 .- ^
* Σάμροκ  - Ρουμπίν Καζάν   0-3  (0-1 ).-^
2ος  Όμιλος :
* Αννόβερο -Σταντάρ Λιέγης  0-0 .-^
* Κοπενγχάγη - Βάρσκλα Πολτάβα  1-0  (0-0).-^
3ος  Όμιλος  :
* Χάποελ Τελ Αβίβ - Ραπίντ Βουκουρεστίου 0-1 (0-0).-^
* Αντχόφεν - Λέγκια Βαρσοβίας  1-0 (1-0 ).-^
4ος  Όμιλος  :
* Ζυρίχη - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας  0-2  (0-2).- ^
* Λάτσιο - Βαρσλούϊ  2-1 (1-0).- ^
5ος Όμιλος :
* Ντιναμό Κιέβου - Στόουκ  1-1 (0-0).-^
* Μπεσίκτας - Μακαμπί Τέλ Αβίβ  5-1 (2-0).-^
6ος Όμιλος  :
* Σλόβα Μπρατισλάβας - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2 (1-2).-^
* Παρί Ζεν Ζερμέν - Σαλτσμπουργκ  3-1 (2-0).-
7ος Όμιλος  :
* Αλκμάαρ - Μάλμε  4-1 (4-1 (3-0)
* Αούστρια Βιέννης - Μέταλιστ  1-2 (1-2 ).-^
8ος Όμιλος  :
* ΚλάμπΜπρίζ - Μάρμπορ  2-0 ( 1-0) .- ^
* Μπέρμιγχαμ - Μπράγκα  1-3 (0-1).- ^
9ος Όμιλος  :
* Ουντινέζε - Ρέν 2-1 (1-1 ).-^
* Ατλέντικο Μανδρίτης - Σέλτικ  2-0 (1-0).- ^
10ος  Όμιλος :
* Μακαμπί Χάϊφα  ΑΕΚ Λάρνακας  1-0 (0-0).- ^
* Στεάουα Βουκουρεστίου - Σάλκε  0-0 .-^
11ος Όμιλος  :
* Βίσλα  Κρακοβίας - Οντένσε  1-3 (0-1).-^
* Φούλαμ  - Τβέντε  1-1 (1-1).- ^
12ος Όμιλος  :
* Άντερλεχτ - ΑΕΚ Αθηνών  4-1 (3-1).-^
* Στούρμ Γκράτς - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-2 (1-2).-^












~**
**Ο θυμός του Εγκέλαδου... προκαλέι πανικό στην Οιχαλία
ImageΜικρό το εστιακό άθος, ζημιές σε σπίτια στου Κατσαρού, αλλά, ευτυχώς, χωρίς τραυματισμούς
Δεκάδες μετασεισμοί με ένταση έως και 3 Ρίχτερ έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Κατσαρού του Δήμου Οιχαλίας, που βρισκόταν πολύ κοντά στο επίκεντρο της δόνησης η οποία σημειώθηκε χθες, στις 6.35 το πρωί.
Ο σεισμός συνοδευόταν από ισχυρό θόρυβο λόγω του μικρού εστιακού βάθους, 1 χιλιομέτρου κατά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Σεισμών ή 5 χλμ. κατά τα πρώτα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, είχε ένταση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και πανικόβαλλε τους κατοίκους της περιοχής, ενώ έγινε αισθητός και στην υπόλοιπη Μεσσηνία, αλλά και στη γειτονική Ηλεία.

Από το μπαράζ των δονήσεων δεν τραυματίστηκε κάποιος, ενώ παρατηρήθηκαν ζημιές στο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Κάποια σπίτια, παλιά στην πλειοψηφία τους, έπεσαν, όπως και μια μάντρα, ενώ πολλά γέμισαν ρωγμές. Τι βίωσαν οι κάτοικοι 
Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση και άποψη για το τι συμβαίνει, παρατήρησε ο κ. Μάκης Κουτσουμπέλης. «Οι επιστήμονες είχαν πει ότι από τις 14 Αυγούστου και μετά θα εκτονωνόταν η κατάσταση, αλλά αυτή χειροτερεύει», σημείωσε.
Ο κ. Αντ. Κουρκουλής αναρωτήθηκε για τη συνέχεια: «Πού θα πάμε; Κάτω; Πάνω; Κανείς δεν ξέρει». Ο σεισμός τον βρήκε στο κρεβάτι του, αλλά δεν ανησύχησε. Περισσότερο ανησύχησε η σύζυγός του, καθώς διαπιστώνοντας ότι είχαν πέσει κάποια κεραμίδια από το σπίτι τους, άρχισε να του ζητά μάστορα να επισκευάσει τη ζημιά.
«Το πρωινό ξύπνημα μας πέταξε στον αέρα. Τρομάξαμε πολύ, καθώς ο σεισμός συνοδευόταν από δυνατό κρότο, σαν να έβαζε κάποιος φουρνέλα. Ανησυχήσαμε για το τι θα γίνει», είπε από την πλευρά του ο κ. Νικ. Σιάγκρης, ο οποίος ζητά μια υπεύθυνη επιστημονική άποψη.
Τυχερός ήταν ο εφημέριος του χωριού, πατέρας Παν. Λάσκαρης. Βρισκόταν στο ναό, προκειμένου να προετοιμαστεί για τη θεία λειτουργία λόγω της εορτής της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Την ώρα του σεισμού ένα μεγάλο κομμάτι σοβά πέρασε ξυστά από τον ώμο του, χωρίς να τον τραυματίσει. Αν βρισκόταν μερικά εκατοστά πιο δεξιά, ίσως να μη μιλούσαμε… «Με φύλαξε η Χάρις του Θεού», παρατήρησε.
Συνεχώς κουνά ο τόπος, μας είπε ο κ. Δημ. Καλογεράκης, ο οποίος είδε τα κεραμίδια του σπιτιού του να παίρνουν κλίση προς το εσωτερικό.
Ο Δημοσθ. Τράγος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Οιχαλίας, μας ξενάγησε στα σπίτια που έπεσαν, μεταξύ των οποίων ένα δικό του. Το αγόρασε πριν από ένα χρόνο. Ήταν ένα παλιό, πέτρινο σπίτι, που ήθελε να επισκευάσει, αλλά δεν πρόλαβε. «Ευτυχώς, που ο σεισμός δεν έγινε πιο αργά, καθώς θα μπορούσε να πέσει επάνω στη μητέρα μου, η οποία έρχεται και ποτίζει τον κήπο», σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Βασιλόπουλος είδε να γκρεμίζεται ένα μεγάλο τμήμα του σπιτιού του. Με την αδελφή του, η οποία βρισκόταν στο σπίτι την ώρα εκείνη αλλά δεν τραυματίστηκε, κατοικούν εδώ και μερικές ημέρες σε ένα μικρότερο κτίσμα που έχουν φτιάξει στην αυλή του οικοπέδου τους.  

Προσπάθεια αντιμετώπισης
των προβλημάτων
Στην περιοχή έσπευσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Μπακούρος, όπως και η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου.
Ο κ. Τατούλης, αφού επισκέφθηκε τα σπίτια που έχουν πρόβλημα, αλλά και το ναό των Αγίων Θεοδώρων, επισήμανε πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή. Το δε φαινόμενο παρακολουθείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ έδωσε εντολή στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς και τους σεισμολόγους την ερχόμενη εβδομάδα ή στις αρχές της μεθεπόμενης. Επικαλούμενος την ενημέρωση που, όπως είπε, έχει από τους αρμόδιους φορείς, οι κάτοικοι δεν πρέπει να ανησυχούν. Ζήτησε δε οι κάτοικοι να πειθαρχούν στις αποφάσεις των θεσμικών φορέων, «γιατί εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ανθρώπινη ζωή». Επιπρόσθετα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους για το επίπεδο στατικότητας των κτηρίων, ενώ τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος Οιχαλίας ξεκινούν προγραμματισμό για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιπ. Μπάμης, οι δονήσεις είναι συνεχείς από τον Ιούνιο, οι δε κάτοικοι ανησυχούν για το τι συμβαίνει, ενώ το πρώτο μέλημα μετά το σεισμό ήταν να εξεταστούν οι σχολικές μονάδες. Ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία και τη συνεργασία τους και πρόσθεσε ότι όποιος κάτοικος έχει υποστεί ζημιές, θα πρέπει να τις δηλώσει στο ΚΕΠ ή στο Δήμο, προκειμένου να ακολουθήσει καταγραφή και έλεγχός τους από τον ΤΑΣ.  Τέλος, είπε πως ζήτησε την αποστολή κάποιων λυόμενων κατοικιών για τις οικογένειες που έπαθαν ζημιά στα σπίτια τους.            
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να σταθεί στο πλευρό των πληγέντων, που χρειάζονται την ενίσχυσή της: «Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και θα κάνουμε αγώνα για να ενταχθεί η περιοχή στις σεισμόπληκτες και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις 5 - 6 οικογένειες που έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους. Θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

~**
Για τους σεισμούς του 1986
ImageΕκδηλώσεις μνήμης και τιμής χθες στην Καλαμάτα
25 χρόνια μετά τους φονικούς και καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986 που έπληξαν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε χθες σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τους νεκρούς του, να θυμηθεί το πρόσφατο παρελθόν του και να αντλήσει αισιοδοξία από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, μετά το βίαιο πέρασμα του Εγκέλαδου. Το μέγα ζητούμενο παραμένει, βέβαια, αν έχει διδαχθεί για το μέλλον του.
Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα, οπότε και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον κόμβο της οδού Κροντήρη και ακολούθως έγινε αποκάλυψη του μνημείου «Σεισμοί 1986, Καλαμάτα», το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Παναγιώτης Λαμπρινίδης. 

Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία της πόλης υπήρχαν οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Μεσσηνίας, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και ο Ορειβατικός Σύλλογος, ενώ έγινε επίδειξη διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές, η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
Οι μνημειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο, όπου μίλησαν κατά σειρά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Σταύρος Μπένος και ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου, ενώ στο χώρο υπήρχε έκθεση φωτογραφίας, των σεισμών του 1986, από τη συλλογή του Νίκου Ηλιόπουλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι ομογενειακών ενώσεων και πλήθος κόσμου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο διαβάστηκαν χαιρετισμοί από τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και τον πρώην υπουργό υπεύθυνο της περιόδου εκείνης για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας, Αθανάσιο Φιλιππόπουλο. 

~**
Περιφέρεια Πελοποννήσου 

ImageΠύλη-θύλακας για ανάπτυξη της Πελοποννήσου η Καλαμάτα
Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με παράγοντες των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης την περασμένη Τρίτη, προκειμένου από κοινού να θέσουν τους άξονες προτεραιοτήτων για αυτούς τους κρίσιμους τομείς, αλλά και να καταγράψουν την πρόοδο στα έργα που έχουν ενταχθεί ή είναι υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Ως πρώτος άξονας ανάπτυξης τέθηκε το άρτιο οδικό δίκτυο που πρέπει να αποκτήσει η Πελοπόννησος, καθώς και η ανάγκη για την υποστήριξη και βελτίωση του ενδομεσσηνιακού δικτύου, που υστερεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο δε περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στον ανατολικό άξονα Κόρινθος- Επίδαυρος- Λυγουριό- Ναύπλιο- Αρεόπολη- Στούπα- Καρδαμύλη και στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
Δεύτερος άξονας που τέθηκε από τον κ. Τατούλη, στην πορεία ενδυνάμωσης της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι αυτός της αγροτικής οικονομίας, καθώς και η ανάγκη στροφής της τοπικής οικονομίας στον παραγωγικό πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας με κίνητρα τους αγρότες. Η αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη δημιουργία μιας ισχυρής αγροτικής οικονομίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ακολουθεί δύο κατευθύνσεις: αφενός, την ενδυνάμωση της αγροτικής μας οικονομίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση του εγχώριου προϊόντος 2,5% και, αφετέρου, την ίδρυση 18 έως 20 σύγχρονων κτηνοτροφικών μονάδων, με στόχο την αύξηση του ακαθάριστου προϊόντος κατά 4,5%.
Ως τρίτο άξονα της στρατηγικής αυτής ο περιφερειάρχης έθεσε την Περιβαλλοντική πολιτική. «Διεκδικούμε από το ΥΠΕΚΑ την αρμοδιότητα διαχείρισης του προγράμματος ΥΠΕΡΑ για την περαιτέρω αποκέντρωσή του», σημείωσε ο κ. Τσέτουλης, ο οποίος το περιέγραψε ως ένα έργο που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο και μπορεί η Περιφέρεια να αναλάβει τη διαχείριση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού κόλπου.
Τέταρτο άξονα έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου την ηλεκτρονική δημοκρατία, μέσα από τη συγκρότηση συγκεκριμένου προγραμματισμού, που να βασίζεται στις νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε η Πελοπόννησος να γίνει η πρώτη ψηφιακή Περιφέρεια.
Πέμπτος άξονας είναι η τουριστική πολιτική. «Η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας θα βασίζεται σε μεγάλους στόχους και το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό, τα λιμάνια της Πελοποννήσου, όπως της Καλαμάτας και του Γυθείου, πρέπει να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την αναπτυξιακή μας πολιτική» ανέφερε ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ωστόσο ότι «στην ανάπτυξη της πολιτικής αυτής ως έργο - σημαία πρέπει να θεωρηθεί η ανάδειξη της Διώρυγας της Κορίνθου ως πύλης εισόδου της Πελοποννήσου».
Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε, ολοκληρώνοντας τη στοχοθέτηση του άξονα αυτού, ότι «πόλεις - θύλακες για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας είναι η Καλαμάτα, η Μονεμβασιά, το Πόρτο Χέλι και το Ναύπλιο».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και στη δημιουργία νέων κωδικών, που θα δώσουν τη δυνατότητα στην Πελοπόννησο να αναπτύξει μια κοινωνική πολιτική αλληλεγγύης και συνοχής, αλλά και μια συγκροτημένη πολιτική βασισμένη στην πρόνοια.
Τέλος, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και είναι σε τελική ευθεία η κατασκευή του νέου Διοικητηρίου της Περιφέρειας μέσω ΣΔΙΤ.-

~** 
Περιφέρεια Πελοποννήσου 2  

ImageΕγκρίθηκαν 25 αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων
Συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή, για δεύτερη συνεχή φορά εντός του 2011, υπό την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου και ενέκρινε είκοσι (25) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 19.114.344,19 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 8.673.691,45 ευρώ, με μέσο ποσοστό επιχορήγησης 45,38% και 42,07 E.M.E. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας)
Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο Τ.Δ. Φιλιατρών της Δ.Ε. Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του πρωτογενούς τομέα, το οποίο αφορά ίδρυση δύο θερμοκηπιακών μονάδων καλλιέργειας κηπευτικών, συνολικού κόστους 1.993.372,44 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 797.348,98 ευρώ και 1,00 Ε.Μ.Ε.
Στο δευτερογενή τομέα και συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Αριοχωρίου της Δ.Ε. Άριος, Σπερχογείας της Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, Φιλιατρών της Δ.Ε. Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας και Καρτερολίου της Δ.Ε. Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, εγκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια, τα οποία αφορούν: μία μετεγκατάσταση με εκσυγχρονισμό οινοποιητικής μονάδας, μία επέκταση - εκσυγχρονισμό με αλλαγή τόπου εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας σύκου και πατάτας, μία μετεγκατάσταση με εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου και έναν εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 3.337.058,20 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.651.061,90 ευρώ και 7,50 Ε.Μ.Ε
Επίσης, στον τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Νεοχωρίου της Δ.Ε. Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης και Κυπαρισσίας της Δ.Ε. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια, τα οποία αφορούν μία επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας 3* δυναμικότητας 35 κλινών κατά 15 κλίνες, έναν εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής και εκσυγχρονισμό με τη δημιουργία συμπληρωματικών εγκαταστάσεων με την προσθήκη νέων κοινόχρηστων χώρων και νέων χρήσεων επί κοινόχρηστων χώρων, ξενοδοχειακής μονάδας 2* δυναμικότητας 45 κλινών, συνολικού κόστους 1.574.542,39 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 787.271,10  ευρώ & 4,00 Ε.Μ.Ε.- 


~** ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
ImageΕπίσκεψη του Μορφωτικού Ακολούθου της Αμερικάνικης Πρεσβείας
Σε συνέχεια της επίσκεψης πριν από είκοσι ημέρες περίπου του Αμερικανού Πρέσβη στην Καλαμάτα, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και το δήμαρχο Παν. Νίκα ο Μορφωτικός της Ακόλουθος George Frowick, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Μορφωτικών και Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας, Μαρκέλλα Καράγιωργα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε ότι αυτή επικεντρώθηκε «στην ιστορία των δύο λαών, τα κοινά ιδανικά και αξίες των δύο χωρών. Συμφωνήσαμε αυτή η εθιμοτυπική επίσκεψη να αποδώσει καρπούς συνεργασίας στο άμεσο μέλλον.

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που αναπτύσσεται συνεχώς, με πολιτιστική παράδοση πλούσια και διάθεση να βελτιωθεί σ’ αυτό τον τομέα όσο γίνεται περισσότερο. Θα είναι μεγάλη μας χαρά, αν στο άμεσο μέλλον εξειδικευτούν συνεργασίες με τις ΗΠΑ και την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα, σε θέματα μορφωτικά και πολιτισμού».
Μάλιστα, σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Καλαμάτας με κάποια πόλη των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, εκτός από τις ευχαριστίες του, ο Μορφωτικός Ακόλουθος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να βαθύνουν τις σχέσεις τους σε μια σειρά από τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, αλλά και σε άλλους τομείς.
Εκτός από τη συνάντησή του με το δήμαρχο, ο Αμερικανός Ακόλουθος συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Θ. Μπρεδήμα.-

~** ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

ImageΓίνεται πιο ανταγωνιστικός
Τρόπους ώστε τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας να είναι ανταγωνιστικότερα στην περιοχή τους, έναντι άλλων συλλόγων, αναζητά η διοίκησή του και ήδη δύο τέτοια μέτρα ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση, μετά από πρόταση του προέδρου Κώστα Μαργέλη.
Με μείωση ποσοστών επί παρακρατήσεων που επιβάρυναν τους πολίτες, το κόστος θα είναι αρκετά χαμηλότερο και, κατά συνέπεια, οι τιμές πιο φιλικές.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Συλλόγου προέβλεψε ότι οι εξελίξεις θα είναι χειρότερες για το δικηγορικό κλάδο με μέτρα που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο, αλλά και ζητήματα που θέτει η Τρόικα, όπως η άρση των περιορισμών για τη σύσταση δικηγορικών εταιρειών ή υποκαταστημάτων. Εξελίξεις
Κατά την ενημέρωση των δικηγόρων, ο κ. Μαργέλης ανέφερε ότι η οικονομική κρίση της χώρας και οι αλλαγές που γίνονται έχουν αντίκτυπο και στο δικηγορικό κλάδο, ενώ το δικηγορικό λειτούργημα τους τελευταίους μήνες δέχεται σωρεία νομοθετικών παρεμβάσεων.
Αναφερόμενος στο νόμο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σημείωσε ότι μετά την εφαρμογή του, όπου τροποποιήθηκαν βασικές διατάξεις, που αφορούν κυρίως στα γεωγραφικά όρια παροχής υπηρεσιών και τις αμοιβές των δικηγόρων, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες: «Οι αλλαγές που έφερε ο συγκεκριμένος νόμος στους δικηγόρους και τους Δικηγορικούς Συλλόγους ήταν τόσο ανατρεπτικές, κυρίως από την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και την αντικατάστασή τους με ένα νέο ερμαφρόδιτο σύστημα στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, το οποίο μιλάει για έγγραφες συμφωνίες, για νόμιμες αμοιβές και ποσά ή ποσοστά, όταν μέχρι πρόσφατα ο κάθε Δικηγορικός Σύλλογος είχε τα δικά του ποσοστά παρακράτησης, κυρίως στα συμβόλαια, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στην πράξη και τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζονται. Στη ζοφερή πραγματικότητα θυμίζω επιπλέον το πρόβλημα που μας έχει δημιουργήσει η επιβολή ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες και όχι καταβολής αμοιβής, που συνετέλεσε και στην οικονομική επιβάρυνση των πολιτών στην άσκηση του δικαιώματός τους για την παροχή δικαστικής προστασίας».

Μείωση
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του παρατήρησε ότι οι δικηγόροι δε ρωτήθηκαν και δε συμφωνούν με τη λειτουργία Μονομελών Εφετείων, τα οποία πιστεύει πως στην πράξη θα δημιουργήσουν  πολλά προβλήματα. Επίσης, υπογράμμισε ότι έρχεται καταιγίδα κι άλλων εξελίξεων στο δικηγορικό κλάδο, καθώς η Τρόικα δεν αποδέχεται το νόμο που ψηφίσθηκε για τα θέματα που αφορούν στα ποσοστά υπέρ των Δικηγορικών Συλλόγων και των ασφαλιστικών ταμείων που καταβάλλονται ανά παράσταση δικηγόρου και έχει ζητηθεί να αρθούν όλοι οι περιορισμοί σχετικά με τη σύσταση δικηγορικών εταιρειών και υποκαταστημάτων.
Κατόπιν όλων αυτών ο κ. Μαργέλης επισήμανε ότι τα γραμμάτια του Δικηγορικού Συλλόγου πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικά.
Κατέθεσε, λοιπόν, δύο προτάσεις, οι οποίες ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία, με 93 ψήφους  υπέρ και 17 κατά.
Σύμφωνα με την πρώτη πρόταση, αποφασίσθηκε η κατάργηση του ποσοστού 15% που παρακρατούνταν από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού, για όλες τις υποθέσεις από τις προεισπραττόμενες αμοιβές των δικηγόρων.
Δεύτερον, αποφασίσθηκε η μείωση του ποσοστού παρακράτησης υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού για την παράσταση των δικηγόρων κατά την κατάρτιση και την υπογραφή συμβολαίων από 81% που ισχύει σήμερα σε 40%.-



~** 
Κυπαρισσία
ImageΛαμπρός εορτασμός του Τιμίου Σταυρού
Η Κυπαρισσία τίμησε και γιόρτασε χθες, με λαμπρότητα και επισημότητα, την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.
Το πρωί, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην «πανηγυρίστρα», τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια έγινε λιτανεία του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας στους χώρους που εκτείνεται το πανηγύρι, με τη συνοδεία μαθητών και πιστών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας. Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή συμμετείχε ευλαβικά στις θρησκευτικές τελετές, ανάβοντας ένα κερί και προσκυνώντας τον Τίμιο Σταυρό και την Ιερά Εικόνα.

Πολλοί ήταν και οι επίσημοι που συμμετείχαν στις θρησκευτικές τελετές, με ιδιαίτερα έντονη την παρουσία των στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειακού συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος». Μεταξύ άλλων, διακρίναμε τη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο, τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, τον «οικοδεσπότη» δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τους δημάρχους Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, τους περιφερειακούς συμβούλους Γιώργο Μπακούρο και Άγγελο Κωτσιόπουλο, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) είναι μια εορτή με παγκόσμια εμβέλεια. Χαίρομαι πολύ γιατί βρίσκομαι σε ένα πολύ όμορφο μέρος και ένα μέρος που είναι ελπιδοφόρο για την Πελοπόννησο. Η Κυπαρισσία είναι από τα σημαντικά μέρη που μας ενδιαφέρουν και εκεί θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή! Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!».
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας είπε: «Η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, γιατί καταγράφει τη μεγάλη αξία, και επί της ουσίας και επί του συμβολισμού, του Σταυρού! Εμείς σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην τριφυλιακή πρωτεύουσα αρκετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, από την Περιφέρεια και γειτονικούς Δήμους, και αυτό μας δίνει την αισιοδοξία ότι, πέρα από την παρακολούθηση των εορταστικών εκδηλώσεων και μέσα από την κουβέντα που θα κάνουμε, θα έχουμε κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα. Θέλω, επίσης, να τονίσω τη σημασία που έχει για την Τριφυλία συνολικά και την ευρύτερη περιοχή αλλά και για την Κυπαρισσία η εμποροπανήγυρις. Είναι μία εκδήλωση την οποία παρακολουθούμε από τα χρόνια, ακόμα, της Τουρκοκρατίας, είναι ένα ζωντανό πανηγύρι, ένα μεγάλο πανηγύρι, τονώνει την τοπική αγορά και την τοπική κοινωνία και θα προσπαθήσουμε, χρόνο με το χρόνο, να το αναβαθμίσουμε. Και θέλω να δώσω ένα μήνυμα ότι τα πανηγύρια δεν είναι σε βάρος των τοπικών οικονομιών, αντίθετα τις τονώνουν περισσότερο. Εμείς έχουμε αναλάβει και μία δέσμευση, ότι μέσα από τα έσοδα του πανηγυριού θα έχουμε και κάποια αντισταθμιστικά οφέλη για το εμπορικό κέντρο, όπως έχουμε συνεννοηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και εδώ είμαστε, να σύρουμε το κάρο και να κάνουμε τον αγώνα μας!».


**~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 : 

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-
~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  42 αναρτησεις Βίντεο .- 
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/2011.html  , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 .- 
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/08/12-2011.html  , Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 , Θεατρικη Παράσταση στο κάστρο Καλαμάτας 12 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011 , Το Περιβόλι της Παναγιάς -Άθως σε Φωτογραφίες 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011 ,ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011 , ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 , ΕΚΔΡΟΜΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Αύγουστος 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/18-2011_18.html  , Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/19-2011.html  , Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/20-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/20-8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Σαββατο 20-8-2011 .-
 ~** 
http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011  , Προγραμματισμός Εκδρομών  .-
  ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ Διαβαίνοντας και Ενημερώνοντας .-

ΤΡΊΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011  . ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΔΙΑΔΡΟΜΈΣ -ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΟΜΟΡΦΙΈΣ -ΑΞΈΧΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΗΓΉΣΕΙΣ  .-

~** ELAFONHSOS   No 2 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=S3skFCUKQ5w   ,




~**3407 EΛΑΦΟΝΗΣΟΣ Νο 3 : http://www.youtube.com/watch?v=sNX1cFGd0os  ,



~** http://www.youtube.com/my_videos?sf=added&sa=0&pi=1 , (2) 1103 Βίντεο σε ανάρτηση .- http://www.youtube.com/my_videos?sf=added&sa=0&pi=0  , (1) .-

~** MVI_3408.avi , ELAFONHSOS No 4 : http://www.youtube.com/watch?v=FFizvMbCREk  ,



~**MVI_3478.avi *** ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ Νο 5 , :
http://www.youtube.com/watch?v=YdXb0xlfgpU  ,




~** MVI_3479.avi , …. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ Νο 6 :
 http://www.youtube.com/watch?v=aZyoTOKcV0A  ,



~***3634 , Από Μονεμβασιά προς ΜΟΛΑΟΥΣ :
http://www.youtube.com/watch?v=Ad39JI494UU  ,



~*** MVI_3635.avi Μολάοι Ν. Λακωνίας 2011 :
 http://www.youtube.com/watch?v=mxLufEGIH1s  ,



~**** MVI_3636.avi Βλαχιώτη Λακωνίας 2011 :
 http://www.youtube.com/watch?v=a7dKMkpumb8  ,



~**** ΣΚΑΛΑ Λακωνίας 2011 , MVI_3637.avi :
http://www.youtube.com/watch?v=k12juisd43k  ,



**~**** Βίντεο από ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ !!


~** Εκκλησιασμός στην Δαιμονιά Λακωνίας 11-9-2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=4rq2_Oe_ffg  ,



~** ΔΑΙΜΟΝΙΑ Λακωνίας 11/9/2011 o δρόμος μας για την Μονεμβασιά :
** http://www.youtube.com/watch?v=Xgh1Mi_70HM  ,



~** Πρός Μονεμβασιά Λακωνίας αφήγηση Νο 1 :
** http://www.youtube.com/watch?v=J6Rt-EMKudg  ,




** ~** MVI_3588.avi ΜΟΝΕΝΒΑΣΙΑ Λακωνίας 11/9/2011 :
 http://www.youtube.com/watch?v=zYbH9gshaiU  ,




~** ΜΟΝΕΝΒΑΣΙΑ Λακωνίας 11/9/2011 : http://www.youtube.com/watch?v=zYbH9gshaiU  ,



~** MVI_3590.avi ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Νο 2 :
* http://www.youtube.com/watch?v=MdQb-xN42KA  ,




!!!~*** MVI_3595.avi ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Νο 3 :
* http://youtu.be/HVBpIQnRKl4 ,



** 3589 , ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 0 :
http://youtu.be/k5rkgS7lpEE ,



~** 3590 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Νο 2 :
* http://youtu.be/MdQb-xN42KA  ,



~***** Διασκέδαση βράδυ στη Νεάπολη Λακωνίας 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=mItcWbTEVes  ,



~** Φαγητό μετά ζωντανής μουσικής στον Άγιο Νικόλαο Νεάπολης Λακωνίας 2011
 http://www.youtube.com/watch?v=foF_vhcZmu0  .



~** MVI_3609.avi Προς Γέρακα Λακωνίας ενημέρωση Νο 1 : http://www.youtube.com/watch?v=Ug_LQ80xMHo  ,



~** MVI_3612.avi Γέρακας Λακωνίας αφήγηση Νο 2 : http://www.youtube.com/watch?v=2omV7IySzXQ  ,



 ~**** Λιμανάκι Γέρακα αφήγησηΝο 3 : http://www.youtube.com/watch?v=su0f9CU5LS4  ,




~** MVI_3623.avi Λιμανάκι Γέρακα Λακωνίας 1 : http://www.youtube.com/watch?v=32h7DF6E7ME  ,



~** 3624 .. Φιόρθ Γέρακα Λακωνίας 2011 : Φιόρθ Γέρακα Λακωνίας 2011
* http://www.youtube.com/watch?v=g6z-R1685fU  ,




~** MVI_3625.avi Μπάνιο στο Γέρακα Φιόρθ : http://www.youtube.com/watch?v=b_JOUZrXmoI  ,



~**** Φιόρθ Λιμανάκι Γέρακα Λακωνίας 2011 :
* http://www.youtube.com/watch?v=g6z-R1685fU  ,




~** MVI_3625.avi Μπάνιο στο Γέρακα Φιόρθ : http://www.youtube.com/watch?v=b_JOUZrXmoI  ,



~**** Φιόρθ Λιμανάκι Γέρακα Λακωνίας 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=ng2zsPi5U-Y  ,



~**** ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ εντός καστροπολιτείας : http://www.youtube.com/watch?v=R4qllDJezq8  ,



*** MVI_3597.avi ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 1 :
    http://www.youtube.com/watch?v=pK1nAvPFGyg  ,




** ***3601 ….. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 2 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=CaBuLil2iVY  ,




** *** MVI_3604.avi ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 3 :
 http://www.youtube.com/watch?v=0KASOQ57auo  ,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου