ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της Ενημέρωσης 
Σάββατο 19  Σεπτεμβρίου  2020 
~




~** Άγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος και Δορυμέδων – Γιορτή σήμερα 19 Σεπτεμβρίου
~ Τη μνήμη των Αγίων Τροφίμου, Σαββατίου και Δορυμέδωντος τιμά σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Και οι τρεις Άγιοι, μαρτύρησαν επί βασιλέως Πρόβου και διοικητού Αντιοχείας Ηλιοδώρου (278 μ.Χ.). Όταν λοιπόν ο Τρόφιμος με το Σαββάτιο βρέθηκαν στην Αντιόχεια και είδαν τα πολυποίκιλα αμαρτωλά όργια που γίνονταν προς τιμήν του Απόλλωνα, δε συγκρατήθηκαν και αποδοκίμασαν δημόσια την αμαρτωλή αυτή παραφροσύνη.   

Βέβαια, γρήγορα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. Θαρραλέα δήλωσαν πως είναι χριστιανοί. Τότε ο ηγεμόνας Ηλιόδωρος διέταξε και τους μαστίγωσαν ανελέητα. Τόσο, που οι σάρκες τους κόβονταν κομμάτια.
Εκεί ο Σαββάτιος άφησε την τελευταία του πνοή. Ο δε Τρόφιμος οδηγήθηκε σε άλλο σκληρότερο ηγεμόνα, το Διονύσιο Περώννιο . Αυτός, αφού τον έγδαρε με σιδερένια νύχια, μισοπεθαμένο τον έριξε στη φυλακή. Εκεί τον επισκέφθηκε κάποιος, βουλευτής, ο Δορυμέδων, που είδε το μαρτύριό του και στερεώθηκε στην πίστη του Χρίστου. Όταν το έμαθε αυτό ο ηγεμόνας, βασάνισε σκληρά το Δορυμέδοντα. Έπειτα, έριξε και τους δύο τροφή στα θηρία, μέσα στο αμφιθέατρο. Αλλά η πεινασμένη αρκούδα και η αιμοβόρα λεοπάρδαλη στάθηκαν στα πόδια τους σαν ήμερα αρνιά. Το ίδιο και το αγριεμένο λιοντάρι που ελευθέρωσαν αργότερα. Όταν λοιπόν είδαν ότι δεν τους άγγιξαν τα θηρία, αμέσως οι δήμιοι τους αποκεφάλισαν. Εορτολόγιο: Σαββάτιος, Σάββατος, Σαββάτης, Σαββατία, Σαββατίνα, Σαββάτα, Σαββάτη, Σαββάτω.  Απολυτίκιο: Ήχος γ’. Την ωραιότητα. Την ακαθαίρετον, Τριάδος δύναμιν, ανθηφορήσαντες, Μάρτυρες ένδοξοι, εναπετέματε στερρώς, την άκανθαν της απάτης, Τρόφιμε μακάριε, Εκκλησίας εντρύφημα, Σαββάτιε πάνσοφε, Αθλητών εγκαλλώπισμα, και δόξα ευσεβών Δορυμέδον όθεν υμάς ανευφημούμεν.  https://youtu.be/MaiLtGkT2I4

~**  Ρώτησα Τον Θεό και Αυτός μου Είπε…
~  Ο πήρε το χέρι μου στο δικό του, μείναμε για λίγο σιωπηλοί και μετά ρώτησα… – Σαν γονιός, ποια είναι τα μαθήματα ζωής που θα θέλατε να μάθουν τα παιδιά σας;»
  Ο Θεός απάντησε χαμογελώντας:

– «Να μάθουν ότι δεν μπορούν να αναγκάσουν τους άλλους να τους αγαπήσουν. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να γίνουν άξιοι να αγαπηθούν.  -Να μάθουν ότι δεν μετράνε περισσότερο τα πράγματα που έχουμε στη ζωή… μας, αλλά οι άνθρωποι που έχουμε στη ζωή μας.  – Να μάθουν ότι δεν ωφελεί να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους.  – Να μάθουν ότι πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει τα περισσότερα, αλλά αυτός που χρειάζεται τα λιγότερα.  Να μάθουν ότι μέσα σε ελάχιστες στιγμές μπορείς ν’ ανοίξεις στον άλλο πληγές που μετά παίρνει χρόνια πολλά να τις γιατρέψεις.  – Να μάθουν τη συγχώρεση συγχωρώντας.  – Να μάθουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους αγαπούν πραγματικά, που όμως δεν ξέρουν πώς να δείξουν ή να εκφράσουν τα αισθήματά τους.  – Να μάθουν ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν τα πάντα …ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!  – Να μάθουν ότι δύο άνθρωποι μπορεί να κοιτούν το ίδιο πράγμα και να βλέπουν δύο διαφορετικά πράγματα.  – Να μάθουν ότι δεν φτάνει πάντα να σε συγχωρούν οι άλλοι!  Πρέπει να μπορείς να συγχωρήσεις κι ο ίδιος τον εαυτό σου…

~** Η Βασίλισσα των Ουρανών Δέσποινα Παναγία
Παρθένα στήριγμα γλυκό Μητέρα του Θεού μας  που είσαι για μας παρηγοριά στο σώμα και στο νου μας  Βασίλισσα των Ουρανών που είσαι για μας γαλήνη…

αστέρι που λαμποκοπής χωρίς ποτέ να σβήνει
Στείλε Μητέρα του Θεού στον κόσμο την ειρήνη
κι` οδήγα κάθε άσπλαχνο εις την ελεημοσύνη
Τέλος αξίωσε και μας όπου σε προσκυνούμε
και στρατιώτες τίμιοι του Γιου Σου να γενούμε
Στον σκλαβωμένο χάρισε ελεύθερη πατρίδα
στον ναυαγό που δέρνεται του γλυκασμού σανίδα 

Σωσίβιο αληθινό στον ναυαγό που πλέει
ελπίδα ολοζώντανη σε κείνον όπου κλαίει
Δροσιά και ανακούφιση στ` αρρώστου το κρεβάτι
που χύνεις μύρα κι ευωδιά με όλη Σου την χάρη
Στην χήρα την παρηγοριά στον άρρωστο υγεία
σε μας δίνε ανακούφιση γλυκιά μας Παναγία

Προστάτευε μας Παναγιά με μητρική αγάπη
απ` το σκληρό κι απ` τ` άδικο στον κόσμο μονοπάτι
Οποιος ελπίζει εις Εσέ και Σε επικαλείται
από κινδύνους σώζεται θάνατο δεν φοβείται
Ω Παναγιά μου Δέσποινα και του Χριστού Μητέρα
σε Σε παραδινόμαστε και νύχτα και ημέρα.

~**  Τα όρια της Αγάπης

– Γέροντα, υπάρχουν όρια στην αγάπη; Με την λέξη «όρια» εννοούμε κάτι που έχει αρχή και τέλος. Οριοθετούμε μια περιοχή, μια κατάσταση, μια σχέση. Στην αγάπη όμως δεν υπάρχει οριοθέτηση, γιατί αγάπη είναι ο Άναρχος Θεός, χωρις αρχή και τέλος.    – Τι είναι αγάπη;  

Αγάπη είναι η θυσία. Αγάπη είναι η υπέρβαση του εαυτού μας για να προσεγγίσουμε τον πλησίον. Αγάπη είναι τρόπος ζωής. Αγάπη είναι να συγχωρείς. Αγάπη είναι να δημιουργείς. Αγάπη είναι να χαίρεσαι και να προκαλείς χαρά. Αγάπη είναι να δίνεις και να δίνεσαι. Αγάπη είναι η προσπάθεια επικοινωνίας. Αγάπη είναι η παρουσία του Θεού στην ζωή μας.  Αγάπη είναι ο Θεός!
Όταν νιώθεις πραγματικά την αγάπη, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχουν όρια.
Πέλαγος ανεξάντλητο η αγάπη!  – Από πού πηγάζει η αγάπη;

Η αγάπη πηγάζει από τον Θεό.
Η καρδιά είναι η δίοδος της αγάπης, που περνά και αρωματίζει με το άρωμά της τον ίδιο τον άνθρωπο και όλους τους άλλους.
Η καρδιά είναι το μέρος, που έρχεται ο Θεός και εγκαθίσταται, γίνεται ο θρόνος Του, μεταμορφώνοντας όλον τον άνθρωπο.
Προϋπόθεση, όμως, είναι η καθαρότητα της καρδιάς.
Μια καρδιά γεμάτη αγκάθια, λερωμένη, γεμάτη ταραχή, δεν είναι τόπος, που μπορεί να έρθει ο Θεός.
Όπου Θεός εκεί και η γαλήνη, το φως, η λάμψη, η καθαρότητα.
Η εξομολόγηση είναι το μέσον, που καθαρίζει την καρδιά, την ετοιμάζει να γίνει θρόνος, την γαληνεύει, την αφήνει να χτυπά ρυθμικά.

– Το δόσιμο της αγάπης δεν έχει όριο, όταν βλέπεις ότι ο άλλος δεν το δέχεται και σου προκαλεί πόνο;

Όχι, ακόμη και σ’ αυτήν την δύσκολη στιγμή, δεν σταματάς να δίνεις αγάπη. Είναι το φάρμακο που γιατρεύει τις πληγές, που προκαλούν οι σχέσεις των ανθρώπων.
Σε μια περίπτωση μόνο σταματάς. Όταν νιώσεις ότι φθείρεσαι. Τότε μόνο σταματάς, κάνεις λίγο πίσω, από αγάπη πάλι, γιατί όταν φθείρεσαι μπορεί να προκαλέσεις πόνο στον άλλο. Μετά όμως συνεχίζεις το «δόσιμο».
Άρα η αγάπη δεν είναι μόνο να δίνεις,  αλλά και να γνωρίζεις να σταματάς, για ανασύνταξη δυνάμεων, όταν ως φθαρτός άνθρωπος προκαλείς πόνο αντί χαρά.

Το φάρμακο που διορθώνει τον χαρακτήρα και βελτιώνει τις σχέσεις των ανθρώπων είναι η αγάπη.
Πολλοί την πολέμησαν και την πολεμούν. Τότε την σταύρωσαν και την σταυρώνουν μέχρι σήμερα.
Η αιτία είναι ότι δεν έχουν γευθεί αγάπη και δεν γνωρίζουν την επίδρασή της στην ζωή του ανθρώπου.

Εμείς ως χριστιανοί οφείλουμε να είμαστε με τον τρόπο ζωής μας, ένα συνεχές κήρυγμα αγάπης.
Βασικό γνώρισμα του χριστιανού είναι η αγάπη.

Η επίγνωση του λάθους, η μετάνοια και η καθαρή εξομολόγηση θα καθαρίσει την καρδιά μας, θα την φέρει στην κανονική λειτουργία της, για την οποία είναι φτιαγμένη από τον Δημιουργό της, μόνο να αγαπά.

+αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος της Ι. Μ. του Εσφιγμένου

***   

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!Δείτε την φωτογραφία που αποδεικνύει ότι η αγκαλιά είναι «φάρμακο» και αναιρεί τις αναφορές των ειδικών να ΜΗΝ αγκαλιάζετε το παιδί σας….ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!Δείτε την φωτογραφία που αποδεικνύει ότι η αγκαλιά είναι «φάρμακο»  και αναιρεί τις αναφορές των ειδικών  να ΜΗΝ αγκαλιάζετε το παιδί σας....

* Tην στιγμή που ειδικοί βγαίνουν στις τηλεοράσεις  λένε να μην αγκαλιάζουμε το παιδί μας καθώς μεταδίδει τον κροωνοϊό η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι η αγκαλιά μεταξύ γονιών και παιδιού είναι το καλύτερο «φάρμακο»  

Συγκεκριμένα στην παρακάτω φωτογραφία είναι η πρώτη μαγνητική στον κόσμο αποτυπώνει επακριβώς  τι συμβαίνει την στιγμή που μητέρα και παιδί  αγκαλιάζονται . Πρόκειται για την νευροεπιστήμονα Ρεμπέκα Σαξ που φιλάει τον 2 μηνών γιο της  Το φιλί προκαλεί χημική αντίδραση και στους 2 εγκεφάλους, μια έκρηξη της ορμόνης αγάπης,της οξυτοκίνης Αγκαλιές, φιλιά, ενεργοποιούν τον εγκέφαλό μας. Η Dopamine, ορμόνη ευεξίας, απελευθερώνεται καθώς και η βαζοπρεσίνη που συνδέει τα πρόσωπα που φιλιούνται! Πολλά και όμορφα φιλιά λοιπόν!  Το φιλί ενεργοποιεί το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, απελευθερώνοντας την ορμόνη ντοπαμίνη που μας κάνει να αισθανόμαστε ευφορία. Επίσης, απελευθερώνει βασοπρεσίνη η οποία συνδέει συναισθηματικά τις μητέρες με τα μωρά τους, αλλά και τους ερωτικούς συντρόφους μεταξύ τους. Τέλος, απελευθερώνει σεροτονίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσής μας.

Image

Ωστόσο οι ειδικοί όπως ο κ.Σύψας πριν λίγες μέρες προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις δημιουργώντας  αντιδράσεις στους γονείς με τα λεγόμενα του όπως «Απαγορεύεται να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας»  Φαίνεται πως έχει χαθεί το μέτρο με την κάθε αναφορά του καθενός ειδικού χωρίς να στηρίζεται σε δεδομένα.  Καθώς όπως αναφέραμε η επιστήμη θεωρεί την αγκαλιά το καλύτερο «φάρμακο» . Δείτε το βίντεο: 

Ο παραλογισμός για την χρήσης της μάσκας - Όταν οι ειδικοί «χάνουν την μπάλα» :  «Στο σπίτι δεν θα αγκαλιάζουμε ούτε θα φιλάμε τα παιδιά μας -Θα φοράμε την μάσκα μας αν μας πλησιάζουν» @velopky


***  Κακοκαιρία Ιανός: Νεκρή γυναίκα στα Φάρσαλα! Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίσα – Εκκενώθηκε περιοχή …Κακοκαιρία Ιανός: Νεκρή γυναίκα στα Φάρσαλα! Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίσα – Εκκενώθηκε περιοχή ....Νεκρή μέσα στο σπίτι της βρέθηκε μια γυναίκα στα Φάρσαλα. Μια 40χρονη και ένας κτηνοτρόφος αγνοούνται στην Καρδίτσα. Εικόνες απόλυτης καταστροφής.

Δύσκολη ήταν η νύχτα σε πολλές περιοχές που αφού “Ιανός” σφυροκοπούσε ανελέητα προκαλώντας πολλά προβλήματα.  Ένα κυκλώνα που αποδείχθηκε φονικός, καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Φάρσαλα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε οικία στον οικισμό Βασιλί. Η μανία της κακοκαιρίας με τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε επίσης, πολλά προβλήματα στην Καρδίτσα και τον Βόλο, με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς να βιώνουν στιγμές αγωνίας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής  “Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.  Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.  Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.  Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.  Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών”.  Δύο αγνοούμενοι στο Μουζάκι – Εκκενώνεται η περιοχή Την ίδια ώρα δύο ατομα αγνοούνται στην περιοχή του Μουζακίου σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιο στην επικοινωνία του με το Mega.  Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα και έναν κτηνοτρόφο ενώ σε εξέλιξη είναι τις πρωινές ώρες η εκκένωση του χωριού της Κρανιάς του Δήμου Μουζακίου.  Κάτοικος αναφέρει ότι τα μισά περίπου σπίτια του χωριού έχουν 1 μέτρο νερό εντός τους ενώ έχουν απομακρυνθεί οι περισσότεροι κάτοικοι.  Σύμφωνα με επικοινωνία του Δημάρχου Σοφάδων Θ. Σκάρλου με τον ίδιο σταθμό γνωστοποίησε ότι υπάρχει μία εγκλωβισμένη τριμελή οικογένεια σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή των Σοφάδων και για το λόγο αυτό είναι σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης από την πυροσβεστική. Όπως ανέφερε η οικογένεια είναι σε επικοινωνία μαζί τους.  Πλημμύρισε και η πόλη της Καρδίτσας

πηγή: karditsalive.netmouzakinews.gr

*** Τροχαίο σοκ ΙΧ και λεωφορείου στην Αγία Μαρίνα – Ένας χαροπαλεύει, ένας σοβαρά τραυματίας….  Τροχαίο σοκ ΙΧ και λεωφορείου στην Αγία Μαρίνα – Ένας χαροπαλεύει, ένας σοβαρά τραυματίας....

Ένα ΙΧ συγκρούστηκε με λεωφορείο στην παραλιακή, κοντά στην Αγία Μαρίνα στην Αττική. Μάχη για την ζωή του δίνει ο ένας εκ των επιβατών του ΙΧ, ενώ κι ο δεύτερος έχει τραυματιστεί σοβαρά. Τραυματίστηκε και μια ηλικιωμένη επιβάτης του λεωφορείου. 

Ένα σοβαρότατο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, 18.09.2020, κοντά στην Αγία Μαρίνα, στο Λαγονήσι και συγκεκριμένα στο 37ο χιλ. Αθηνών – Σουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες με ένα λεωφορείο, το οποίο μάλιστα “γύρισε” στον δρόμο. Η σύγκρουση ήταν πλαγιομετωπική και το ρεπορτάζ αναφέρει πως ένας από τους δύο επιβάτες του ΙΧ δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, ενώ κι ακόμη ένας επιβάτης του αυτοκινήτου έχει τραυματιστεί σοβαρά. Στο σημείο έφτασαν άμεσα η Πυροσβεστική, η Τροχαία αλλά κι ένα ασθενοφόρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τραυματίστηκε ελαφρά και μια ηλικιωμένη γυναίκα που επέβαινε στο λεωφορείο.     Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείοΤροχαίο σοκ ΙΧ και λεωφορείου στην Αγία Μαρίνα – Ένας χαροπαλεύει, ένας σοβαρά τραυματίας....

τροχαίο τροχαίο

Την προανάκριση για τις συνθήκες που σημειώθηκε η σύγκρουση, διενεργεί η Τροχαία.     Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Λευτέρης Σουχάϊμπ   Φωτογραφίες από Facebook: Dimitris Maltezos και Agamemnon Xygakis.   newsit

*** Απειλές Ερντογάν: ”Αν οι Έλληνες κάνουν σόου στο Καστελόριζο, εμείς θα κάνουμε μεγαλύτερο”…Απειλές Ερντογάν: ''Αν οι Έλληνες κάνουν σόου στο Καστελόριζο, εμείς θα κάνουμε μεγαλύτερο''...

Εκβιάζει με το Oruc Reis ο Ερντογάν – Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ρήξη στις σχέσεις του με τον Σάρατζ Στην απόσυρση του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να δοθεί χώρος στη διπλωματία με την Ελλάδα.  Bέβαια ανέφερε πως το Oruc Reis θα επιστρέψει εάν χρειαστεί, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως η Άγκυρα εκβιάζει. Μάλιστα αναφέρθηκε στην παραίτηση Σάρατζ, επιβεβαιώνοντας πως οι σχέσεις τους είναι στο χειρότερο σημείο! Αναλυτικά  Ο Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής ανέφερε: ”Πολλοί Πρόεδροι και πρωθυπουργοί έγιναν μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις μας (σσ με την Ελλάδα). Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Κομισιόν Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Σάντσεζ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Κόντε. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιές προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ότι έκαναν στο Καστελλόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη΄΄. Και για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρανόησης, ο Ερντογάν ανέφερε: ”Να τους δούμε (σσ τους Έλληνες), να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη, να συναντηθούμε σε τρίτη χώρα. Αλλά αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη΄΄.ΠΗΓΗ

***  «Ευνουχισμός ή εκτέλεση» -Αυτή είναι η χώρα που τα προτείνει ως ποινές για βιασμό…. 

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν, Καν δήλωσε ότι θα ήθελε όσοι καταδικάζονται για βιασμό ή παιδοφιλία να εκτελούνται δημοσίως ή να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό, όταν τον ρώτησαν για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, την Δευτέρα, που προκάλεσε σάλο στη χώρα Πρότεινε ότι ο χημικός ευνουχισμός ή η   χειρουργική επέμβαση θα ήταν η καλύτερη λύση για τέτοιου είδους αδίκημα. Αν αναλογιστούμε τα πόσα περιστατικά έχουν γίνει στην Ελλάδα από Πακιστανούς ,  τότε πρέπει  να σταλθούν στην πατρίδα τους

*** H ψήφιση της πρότασης για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία έφερε αποκαλύψεις -Δείτε ποιοι καταψήφισαν;  H ψήφιση της πρότασης για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία έφερε αποκαλύψεις -Δείτε ποιοι καταψήφισαν;Όταν η πρόταση για εμπάργκο όπλων της Ευρώπης στην Τουρκία ψηφίστηκε στην Ευρωβουλή δεν περιμέναμε να κρατήσουν αυτή τη στάση απέναντι στον προκλητικό Ερντογάν.   Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε το εμπάργκο για την Τουρκία με 524 υπέρ και 74 κατά   

Ποιοι καταψήφισαν ; Οι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Βέμπερ, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Λαϊκού κόμματος που συμμετέχει και η ΝΔ. Image

*** Ανακοίνωση της Ελληνικής λύσης – Όλη η Ελλάδα στο πλευρό του κτηνοτρόφου του Έβρου που υπερασπίστηκε τα σύνορα του Έθνους….Ανακοίνωση της Ελληνικής λύσης - Όλη η Ελλάδα στο πλευρό του κτηνοτρόφου του Έβρου που υπερασπίστηκε τα σύνορα του Έθνους....

Ανακοίνωση τύπου 

Η παλλαϊκή υποστήριξη των Ελλήνων στον ήρωα κτηνοτρόφο που δεν δίστασε να υπερασπιστεί, όπως το Σύνταγμα ορίζει, τα σύνορα του έθνους απέναντι σε εισβολείς από την Τουρκία, δείχνει το δρόμο και για την Ελληνική δικαιοσύνη. Που οφείλει να ακούσει τον παλμό που εκφράζει το περί κοινού δικαίου αίσθημα. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή αλλα δεν δεν πρέπει να είναι και τυφλή και κουφή.

***   Οστεοπενία : Ποιες τροφές βοηθούν και πώς να βρείτε πόσο ασβέστιο παίρνετε από αυτά που τρώτε….Οστεοπενία: Ποιες τροφές βοηθούν και πώς να βρείτε πόσο ασβέστιο παίρνετε από αυτά που τρώτε....

Οστεοπενία σημαίνει ότι έχετε χαμηλότερη οστική πυκνότητα από την κανονική. Η οστική πυκνότητα φτάνει στην μέγιστη τιμή της, όταν είστε περίπου 35 ετών. Η οστική πυκνότητα είναι δείκτης για το πόσο πιθανό είναι να πάθετε κάταγμα σε κάποιο οστό μέσα από τις φυσιολογικές σας δραστηριότητες στη ζωή.  Τα άτομα με οστεοπενία έχουν χαμηλότερη οστική πυκνότητα, αλλά δεν είναι ασθένεια. Ωστόσο, η οστεοπενία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης. Αυτή η ασθένεια των οστών προκαλεί κατάγματα, προβληματική στάση σώματος και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πόνο και απώλεια ύψους. Υπάρχουν επιλογές για την πρόληψη της οστεοπενίας. Οι σωστές επιλογές άσκησης και διατροφής συμβάλλουν στην καλύτερη διατήρηση των οστών σας. Εάν έχετε οστεοπενία, ρωτήστε το γιατρό σας για το πώς μπορείτε να αποφύγετε την επιδείνωση, ώστε να αποφύγετε την οστεοπόρωση.  Οστεοπενία: Αντιμετώπιση Ο στόχος είναι να μην εξελιχθεί η οστεοπενία σε οστεοπόρωση. Το πρώτο μέρος της θεραπείας περιλαμβάνει επιλογές διατροφής και άσκησης. Ο κίνδυνος θραύσης ενός οστού όταν έχετε οστεοπενία είναι αρκετά μικρός, οπότε οι γιατροί συνήθως δεν συνταγογραφούν φάρμακα, εκτός εάν η οστική πυκνότητα είναι πολύ κοντά στο επίπεδο της οστεοπόρωσης. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει λήψη συμπληρώματος ασβεστίου ή βιταμίνης D, αν και γενικά είναι καλύτερο να παίρνετε αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή σας. Οστεοπενία: Διατροφή  Για να πάρετε ασβέστιο και βιταμίνη D, πρέπει να τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λιπαρά ή με χαμηλά λιπαρά, όπως τυρί, γάλα και γιαούρτι. Ορισμένοι τύποι χυμού πορτοκαλιού, ψωμιών και δημητριακών εμπλουτίζονται τεχνητώς με ασβέστιο και βιταμίνη D.  Άλλες τροφές με ασβέστιο περιλαμβάνουν: ξερά φασόλια  μπρόκολο  σολομός  σπανάκι  Υπολογισμός πρόσληψης ασβεστίου μέσω της διατροφής  Για να δείτε εάν λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα αυτών των θρεπτικών ουσιών για τα οστά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αυτόματο υπολογιστή του International Osteoporosis Foundation.  Στόχος για τα άτομα με οστεοπόρωση είναι να λαμβάνουν 1.200 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου την ημέρα και 800 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι το ίδιο για την οστεοπενία. Ρωτήστε σχετικά τον γιατρό σας.  iatropedia.gr

*** 

~*** Αθλητική Ενημέρωση 

~**Ολυμπιακός: Θύμα κλοπής έπεσε ο Καφού…
Ολυμπιακός: Θύμα κλοπής έπεσε ο Καφού...Κλέφτες μπήκαν στο σπίτι του 27χρονου Πορτογάλου μέσου των ερυθρόλευκων όταν εκείνος ήταν στο Καραϊσκάκη για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης…  Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Πορτογάλο μέσο του Ολυμπιακού ,Καφού, κατά την επιστροφή του στο σπίτι του μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη για την 2η αγωνιστική της Super League 1.  Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής. Την ώρα που οι ερυθρόλευκοι επικρατούσαν με 3-0 των Αρκάδων, παιχνίδι στο οποίο ο Καφού αγωνιστικέ ως αλλαγή στη θέση του Μπουχαλάκη, άγνωστοι διέρρηξαν την οικία του παίκτη και του έκλεψαν παπούτσια, χρυσά και ρολόγια.

Σε βίντεο που έχει τραβήξει από το κινητό του ο Καφού, φαίνεται η ακαταστασία που έχουν προκαλέσει οι διαρρήκτες μέσα στο σπίτι του αναζητώντας αντικείμενα αξίας, αλλά και το σπασμένο τζάμι της μπαλκονόπορτας από την οποία πιθανώς και να μπήκαν.  https://streamable.com/2g7gbw    Πηγη:gazzetta.gr

~**  ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές…
ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές...Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα μέσω της Εκτελεστικής της τις αποφάσεις της για Γενική Συνέλευση στις 9 Οκτωβρίου και εκλογές στις 23 Νοεμβρίου… 
H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να μεταθέσει τις εκλογές για τις 23 Νοεμβρίου μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου.   

Η Ομοσπονδία αρχικά είχε ορίσει ημερομηνία αρχαιρεσιών την 9η Οκτωβρίου. Από εκεί και πέρα κανονικά στις 9 Οκτωβρίου θα εκλεγούν τα νέα πειθαρχικά όργανα. Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής της ΕΠΟ:  Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντος του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.  Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:  Η Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.  H προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. για την εκλογή των νέων μελών της Επιτροπής Εφέσεων θα συγκληθεί κανονικά την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.  Ενέκρινε τον Κώδικα Δεοντολογίας έτους 2020.   Εμμένει στην πρόσφατη απόφασή της για απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου Κρήτης (Παγκρήτιο Στάδιο) για την διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023 και στην υποβολή νέα υποψηφιότητας της Αθήνας (Opap Arena).  Πηγή: www.gazzetta.gr

~* * * Super League 1, Ολυμπιακός-Αστέρας 3-0: Πρεμιέρα με ερυθρόλευκο πάρτι…(BINTEO)Super League 1, Ολυμπιακός-Αστέρας 3-0: Πρεμιέρα με ερυθρόλευκο πάρτι...(BINTEO)
 Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο εναντίον του Αστέρα, αλλά με τρία γκολ των αλλαγών του Πέδρο Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο (59′ Φορτούνης, 64′ 88′ Μασούρας) νίκησε τελικά εύκολα 3-0 στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα της Super League 1…    Το έργο του πρωταθλητή Ολυμπιακού δεν ήταν τόσο εύκολο κυρίως στο α’ μέρος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, όμως στο β’ ημίχρονο με τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς βρήκε τρόπο να… ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Σκόρερ ο Φορτούνης και δύο φορές ο Μασούρας, αμφότεροι αλλαγές του Πορτογάλου.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΕΜΕΔΟ ΚΑΙ ΕΜΒΙΛΑ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΣΕ 4-3-3      Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να χρίσει βασικό με το… καλημέρα του πρωταθλήματος τον Εμβιλά και σε σχήμα 4-3-3. Βασικός και ο Σεμέδο. Το αρχικό του σχήμα: Τζολάκης – Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Ραφίνια – Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά – Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί. Η ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ  Για τον Αστέρα Τρίπολης ο Ράσταβατς σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το νικηφόρο ξεκίνημα της ομάδας του στην 11άδα του ξεκίνησε τον Τασουλή αντί του Άλβαρες, τον Βαλιέντε αντί του Μπέλοκ και τον Τίλικα αντί του Ρετζίς (Κρέσπι).  Ως προς την διάταξή του: Παπαδόπουλος γκολκίπερ, άμυνα με Πασαλίδη, Σουάρες (τα στόπερ), άκρα με Τασουλή αριστερά και Κώτσιρα δεξιά και στο κέντρο εξάρια τους Μουνάφο και Βαλιέντε. Οι Αλί Μπαμπά, Ριέρα (δεκάρι) και Τίλικα ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.   ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΕΒΑΛΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΚΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ  Στο α’ μέρος ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε ιδιαίτερα καλά απέναντι στον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που έβγαλε την πρώτη του πολύ καλή φάση με το τετ α τετ του Ραντζέλοβιτς στο 22′ το οποίο απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Στο 28′ είχε ξανά φάση με σουτ που βρήκε κόντρα με τον Αστέρα να… απαντάει με την κεφαλιά του Αλί Μπαμπά που μπλόκαρε ο Τζολάκης με 2η προσπάθεια. Λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους ο Ελ Αραμπί σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος και ορθά το τέρμα δεν μέτρησε.  ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΡΤΙΝΣ, ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑΣ!!!  Στο 46ο λεπτό ο Μαρτίνς δεν είχε διάθεση να περιμένει πολύ για αλλαγές. Μέσα στο ματς και ο Φορτούνης και μέσα και ο Μασούρας. Και μόλις λίγα λεπτά μετά δικαιώθηκε. Στο 59ο λεπτό ο Φορτούνης σκόραρε με εξαιρετικό τρόπο μετά από πάσα του Ραφίνια για το 1-0. Και αυτό σε μία φάση που τον έχασε ο Μουνάφο με τον αρχηγό των Πειραιωτών να βγαίνει στην πλάτη του για να βρει το γκολ. Στο 64′ ο Μασούρας με εξαιρετικό σουτ στη γωνία μετά από άγγιγμα της μπάλας από τον Καμαρά και λάθη των Αρκάδων έκανε το 2-0.  Ο Αστέρας επιχείρησε να αντιδράσει και δεν κλέίστηκε. Είχε το τετ α τετ του Κρέσπι που έβγαλε ο Τζολάκης στο 75′ και φάση με τον Σίτο στο 77′ αλλά και την κεφαλιά του Τασουλή λίγο έξω. Ο Ολυμπιακός όμως βρήκε και άλλο γκολ από τον Μασούρα στο 88′ με προβολή από κοντά μετά από ασίστ Χασάν που συνεργάστηκε με τον Φορτούνη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.    MVP: Κυρίως ο Φορτούνης αλλά είναι και ο Μασούρας. Οι δύο αλλαγές του Μαρτίνς στο ξεκίνημα του β’ μέρους που άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα με τα τέρματά τους.  ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για τον Ολυμπιακό Σεμέδο, Ραφίνια και Τζολάκης είχαν θετικό πρόσημο. Για τον Βραζιλιάνο ήταν και η πρώτη του ασίστ στο ντεμπούτο του.  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μουνάφο κυρίως διότι ήταν στις δύο φάσεις των γκολ των Φορτούνη και Μασούρα. Στην πρώτη χάνει τον Φορτούνη και στην 2η φάση κάνει… πάσα σε αντίπαλο.  Η ΓΚΑΦΑ: Έχει να κάνει κυρίως με τη συνολική αντίδραση των παικτών του Αστέρα στη στιγμή του γκολ του Μασούρα.  ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο ή σοβαρό λάθος η διαιτησία. Ορθώς δεν μέτρησε το γκολ του Ελ Αραμπί για οφσάιντ. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο όμως οι αλλαγές του προπονητή του στην έναρξη της επανάληψης έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδας. Εξαιρετικό β’ μέρος από Φορτούνη και Μασούρα ενώ ήταν θετικός από την αρχή ο Σεμέδο.  Οι συνθέσεις:  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (86′ Καφού), Καμαρά, Εμβιλά (46′ Φορτούνης), Βαλμπουενά (71′ Μπρούνο), Ραντζέλοβιτς (46′ Μασούρας) και Ελ Αραμπί (67′ Χασάν).  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Τιλίκα (68′ Κρέσπι), Μπαράλες, Μουνάφο (82′ Ιγκλέσιας), Σουάρες (46′ λ.τρ. Πέπε), Ριέρα (68′ Φερνάντες), Κώτσιρας και Αλί Μπαμπά (56′ Σίτο).  Πηγή

~**  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ Αθηνών  0-2 .-                                                        Τα  γκόλ :  68΄Λιβάγια , 87΄Μάνταλος    ,.- 


~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2020:                                                     ~ 1.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 01  Σεπτεμβρίου  2020  .-~*   ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/08/01-2020.html .-

2.- ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Το Α- Ω ... ,  ARFARA NEWS  THE NEWSPEEPER ARFARA MESSHNIAS GREECE   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Τρίτη 01  Σεπτεμβρίου  2020  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/09/blog-post.html  .-          3.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  το αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2020  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/09/02-2020-2-2.html  .-

 4.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη 03  Σεπτεμβρίου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/09/03-2020.html  .- 

5.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή 04  Σεπτεμβρίου  2020  : https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/09/04-2020-covid-19.html .- 

6.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/09/05-2020-5-5.html  .- 

7.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  06 Σεπτεμβρίου  2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/09/06-2020.html  .- 

8.-  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Το  Α και  το  Ω ...!  Κυριακή  06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 .- ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2020/09/blog-post.html  .- 

 9.-  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  ..Το  α  και το  Ω .. ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ και να Μαθαίνω για τον   COVID-19    ~* Δευτέρα 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 .. ΑΡΦΑΡΑ  NEWS  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/09/blog-post.html  .-                     

10.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/09/07-2020.html .-

11.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 08  Σεπτεμβρίου  2020 : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/09/08-2020.html  .-               

12.- ARFARA NEWS THE MEWSPEEPER  ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΤΡΙΤΗ 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2020/09/arfara-news-mewspeeper-08-2020.html  .-                                                                           

13.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Σεπτεμβρίου 2020  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/09/09-2020.html   .-

14.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη  10 Σεπτεμβρίου  2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/09/10-2020-10.html   

15.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου  2020 : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/09/11-2020.html   .-

16.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο  12 Σεπτεμβρίου 2020 : https://snsarfara.blogspot.com/2020/09/12-2020.html    .-         

17.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 13  Σεπτεμβρίου 2020 :   https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/09/13-2020.html .- 

18.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/09/14-2020.html  .- 

19.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  (2) . Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου 2020  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/09/2.html  .-

20.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/09/15-2020-15-15.html  .-

21.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη 16  Σεπτεμβρίου  2020  :   https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/09/16-2020-181-16-economist.html  .- 

22.-   Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  (2)   Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου  2020 : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/09/2-16-2020-30-30-2020-covid-19.html  .- 

23.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/09/17-2020.html  .-

 24.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/8083407060880280026  .-

25 .- ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/4305648583093975040

26.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Σάββατο 19  Σεπτεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/1441138282732861679

 27.- 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου