ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

~   \Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
  Τρίτη 25 - - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-



~**  25 Ιουνίου- Γιορτή σήμερα: Της Αγίας Φεβρωνίας

~   – Τη μνήμη της
τιμά σήμερα, 25 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Φεβρωνία, ήταν περιζήτητη νύμφη για την σωματική της ομορφιά. Το ίδιο όμως έλαμπε και η αγνή ψυχή της.  
Για το λόγο αυτό σε ηλικία 17 ετών, επέλεξε το δρόμο της άσκησης και της εγκράτειας στο μοναστήρι όπου ηγουμένη ήταν η θεία της Βρυένη και βρισκόταν στην Μεσοποταμία (στην πόλη της Νισίβεως, που λέγεται Αντιόχεια της Μυγδονίας και βρισκόταν στα σύνορα του Βυζαντινού και Περσικού κράτους). Γρήγορα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, προσαρμόσθηκε στους δύσκολους κανόνες της μοναχικής ζωής βρίσκοντας παράλληλα και χρόνο για να μελετά και να εμβαθύνει στις Θείες Γραφές. Έγινε δε υπόδειγμα ανάμεσα στις άλλες μοναχές για τη σύνεσή της το ζήλο της, την προθυμία της και το ταπεινό της φρόνημα.  Κάποια ημέρα όμως, ένα στρατιωτικό σώμα το οποίο κατεδίωκε χριστιανούς, με επικεφαλής το Σεληνο (288 μ.Χ.) έφθασε και στο μοναστήρι της Φεβρωνίας. Οι άλλες μοναχές κατόρθωσαν να διαφύγουν, η Αγία όμως η οποία ήταν άρρωστη δεν κατόρθωσε να μετακινηθεί. Κοντά της παρέμειναν η ηγουμένη Βρυένη και η αδελφή Θωμαΐς.  Οι στρατιώτες, μόλις αντίκρυσαν τη Φεβρωνία, έμειναν έκπληκτοι από την ομορφιά της. Άφησαν, λοιπόν, τρεις άνδρες να τη φρουρούν και οι υπόλοιποι γύρισαν και το ανέφεραν στον αρχηγό τους Σελήνο. Αυτός αμέσως διέταξε και την έφεραν μπροστά του, και με κάθε τρόπο την πίεσε να άλλαξοπιστήσει.  Πρότεινε στη Φεβρωνία να τη δώσει σύζυγο στον ανεψιό του Λυσίμαχο, που κοντά του θα γνώριζε μεγάλη δόξα. Η Φεβρωνία, όμως, προτίμησε να γίνει «της μελλούσης αποκαλύπτεσθαι δόξης κοινωνός» (Α’ Έπιστολή Πέτρου, ε’ 1). Προτίμησε, δηλαδή, να είναι συμμέτοχος της δόξας που θα αποκαλυφθεί κατά τη δευτέρα παρουσία, και με περίσσιο θάρρος περιφρόνησε τις προτάσεις του Σελήνου, ο όποιος, αφού τη βασάνισε, τελικά τη σκότωσε με ξίφος.  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Την ωραιότητα.  Ως της ασκήσεως ρόδον ηδύπνευστον, οσμήν αθλήσεως τω κόσμω έπνευσας, εις οσμήν μύρων του Χριστού δραμούσα ασχέτω πόθω, όθεν ως παρθένον σε και οσίαν και μάρτυρα, θαυμαστώς εδόξασε Φεβρωνία ο Κύριος, ω πρέσβευε υπέρ των βοώντων, χαίρε σεμνή οσιομάρτυς.  ~ 

~ **  Πρωτοφανής επίθεση μητροπολίτη στον Πατριάρχη και αιχμές για Ιερώνυμο και Αγιο Ορος      

Με σφοδρότητα επιτίθεται στον ο
. Με ανάρτηση στο ιστολόγιό του, ο Ιεράρχης προβαίνει σε σκληρούς και πρωτοφανείς χαρακτηρισισμούς εναντίον του Παναγιωτάτου και του Φαναρίου.   

Ωστόσο από τα πυρά του δεν ξεφεύγουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ελληνες Μητροπολίτες και το Αγιο Ορος.  Αναλυτικά η ανάρτηση του Σεβασμωτάτου   ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ                              Παναγιώτατε,                                                                                                                            εξαιτούμεθα τήν προσοχήν Σας!                                                                                              Συγχωρήσατε ημίν την παρρησίαν!                                                                                        ******

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ = ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!
ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!

«Ο Οικουμενισμός δεν έχει το Πνεύμα το Άγιο, αλλά το πνεύμα το ακάθαρτο!».
_______Το νέο φρούτο, που κυριαρχεί στην εποχή μας στον εκκλησιαστικό χώρο, είναι ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, δηλ. ένα ρεύμα, που στοχεύει στην ενοποίηση των Θρησκειών. Αδελφάκι του είναι Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, δηλ. ένα παράλληλο ρεύμα στον πολιτικό χώρο, που αποβλέπει στην ενότητα των Λαών.
_______Το κομμάτι, που αφορά τους Λαούς, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, διενεργείται από τα πολιτικά κόμματα και σχήματα καθώς επίσης και από ανθρώπους ή οργανώσεις του χρήματος καί του σκότους!
________Το κομμάτι, που αναφέρεται στην ενότητα των Θρησκειών, ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, δηλ. στην ενοποίηση των διαφόρων Θρησκειών ή θρησκευτικών Ομολογιών, διενεργείται απο τους εκκλησιαστικούς Ηγέτες!
_______Εργάτης, Πρωτεργάτης και Εργολάβος στο έργο του Οικουμενισμού, δυστυχώς, είναι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος! Τον σεβόμεθα και τον αγαπάμε! Αλλά η αληθινή αγάπη επιβάλλει στον άνθρωπο, που αγαπάς, να του λέγεις την αλήθεια! Να του ανοίγεις τα μάτια! Άλλωστε αρχή απαραβίαστη είναι και τό αξίωμα: «Τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και να ελέγχωνται». Με τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, λοιπόν, ο Πατριάρχης μας ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ Του είναι να αποτελεί ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! Δυστυχώς όμως εν τω μέτρω των δυνάμεών Του ο Πατριάρχης μας διαλύει την ΑΓΙΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ΜΑΣ!

________Στόχος καί σκοπός της Παγκοσμιοποιήσεως είναι ένας και μόνον: Στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ να μη υπάρχουν ιδιαιτερότητες, είτε εθνικές, είτε θρησκευτικές! Γι’ αυτό άλλωστε εδώ και μερικά χρόνια ο Εβραϊκής καταγωγής Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κωνστ. Σημίτης, υπακούων στις εντολές Ξένων Παραγόντων, ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Με άλλα λόγια όλοι οι άνθρωποι νά γίνουμε μία «σούμα»! ‘Ολοι οι κάτοικοι της γής να γίνουμε ένας «αχταρμάς», όπως έλεγε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος!
________Τί σημαίνει «αχταρμάς»; Είναι τό ανακάτεμα! «Ανακάτεμα, μπέρδεμα, ανάμιξη. Χρησιμοποιείται συνήθως με αρνητική έννοια, όταν γίνεται κακή ανάμιξη υλικών, όταν γενικώτερα αντί να διευθετηθεί μια κατάσταση γίνεται άνω-κάτω και επικρατεί τελικά σύγχυση» (βλ.https://el.wiktionary.org/wiki/αχταρμάς).

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟποίηση ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
________Τό σχέδιο αυτό εμείς εδώ στην Ελλάδα, στην άλλοτε κοιτίδα της Ορθοδοξίας, στην Χώρα των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, το βιώνουμε με τα κατορθώματα του άθεου Υπουργού της α-Παιδείας κ. Κωνστ. Γαβρόγλου! Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο οποίος μετέτρεψε τό μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία μας σε μάθημα Θρησκειολογίας! Τώρα πλέον τα Ελληνόπουλα στο μάθημα των Θρησκευτικών μέσα στο μυαλό τους θα ισοπεδώνουν τα μεγέθη Χριστός, Μωάμεθ, Βούδδας κλπ. Το μάθημα των Θρησκευτικών, δυστυχώς δε με την συνεργασία και την σύμπραξη και τινων Μητροπολιτών, μετετράπη σε μάθημα Θρησκειολογίας!
______Το τελευταίο κατόρθωμα του κ Γαβρόγλου είναι η Απόφασή να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα Απολυτήρια των Σχολείων. Επ’ αυτού δεν θα ομιλήσουμε εμείς. Θα σας μεταφέρουμε το σχόλιο κοσμικής εφημερίδος.

«Δεν έχει τον …..Θεό του….»
«Μιλάμε για τον κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος ακόμη και στις 14 ημέρες, που του απομένουν στον ρόλο του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, προσπαθεί να βάλει μπουρλότο σε ό,τι κρατάει τούτη τη Χώρα ενωμένη, να μην αφήσει πόρτα κλειστή.
Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος; Στα απολυτήρια να μην αναφέρεται το θρήσκευμα. Με το επιχείρημα, ότι «στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή των κηδεμόνων των μαθητών».
Κάνετε πως ξεχνάτε , όμως, κύριε Γαβρόγλου, το καίριο, το αυτονόητο. Ότι υποχρέωση αυτών, που θα συντασσουν τα απολυτήρια, είναι να ρωτάνε τον γονηό ή τον κηδεμόνα του μαθητή αν θέλει ή όχι να αναγραφεί το θρήσκευμα. Έχει δοθεί αυτή η εντολή στούς υπευθύνους για τη χορήγηση των απολυτηρίων;
Στοιχηματίζουμε πως ΟΧΙ,κύριε απερχόμενε υπουργέ, που βάλατε κι εσείς το χεράκι σας στην κατεδάφιση της Παιδείας.
Γιατί, αν συναινούν στη μη αναγραφή του θρησκεύματος, ποιός ο λόγος να βαφτίζουν οι γονείς τα παιδιά τους στην Εκκλησία;» (βλ. Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 23.06.2019, σελ.1)΄.

______Κατεδαφιστής, λοιπόν, καί ισοπεδωτής των χριστιανικών μας Παραδόσεων είναι ο …..μάγκας και …μουστακαλής Υπουργός της αμορφωσιάς και της α-Παιδείας κ. Κωνστ. Γαβρόγλου! Ο άνθρωπος αυτός συχνά προβαίνει σε δημόσιες Δηλώσεις απαράδεκτες, οι οποίες και μας εξοργίζουν και μας πληγώνουν!
_______Βέβαια αρχηγός στην αποξήλωση και την κατεδάφιση της Ορθοδόξου Παραδόσεως και της προς τον Σωτήρα Χριστό Πίστεως εδώ στην Ελλάδα μας είναι ο έτερος «μάγκας», ο αστεφάνωτος Σύντροφος, ο άθεος Πρωθυπουργός μας, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος -δυστυχώς- δεν έχει ούτε μια στάλα τσίπας επάνω του! Χωρίς δισταγμό γκρεμίζει τα πάντα, όσα δηλ. συνθέτουν τήν θρησκευτική και τήν εθνική μας συνείδηση!
_______Καμαρώστε τον στην παρατιθέμενη φωτογραφία! Συλλογίζεται τι άραγε έμεινε ακόμη όρθιο στην Εκκλησία και στην Πατρίδα, ώστε να το κατεδαφίσει κι’ αυτό!!!!!
_________Και αυτά μεν ως προς την παγκοσμιοποίηση, την οποίαν επιχειρούν ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, τα οποία διοικούν είτε ο Σιωνισμός, είτε η Μασσωνία, είτε ο κ. Σόρος και τα λοιπά παράκεντρα Εξουσίας! Ιδού η απόδειξη! Το γράφουν και οι εφημερίδες! Αποκαλούν τον Πρωθυπουργό «ηττημένο ψευτομεσσία του Σόρος»!!!!
Πηγή: Εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» 12.06.2019 σελ.12.
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
_______Ας έλθουμε τώρα στον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, ο οποίος και μας ενδιαφέρει άμεσα! Ο Οικουμενισμός επιχειρεί να καταργήσει τα σύνορα, με τα οποία χωρίζονται οι διάφορες χριστιανικές Ομολογίες. Π.χ. στον Χριστιανισμό υπάρχουν τρείς ομάδες:
Η Ορθοδοξία,
ο Ρωμαιοκαθολικισμός,
καί ο Προτεσταντισμός.
_______Οι μεταξύ των διαφορές είναι τρισμέγιστες! Οι δογματικές κυρίως, αλλά και οι λατρευτικές διαφορές, παραμένουν επί αιώνες τώρα αγεφύρωτες!
________Να, λοιπόν, στην εποχή μας, την εποχή του Αντιχρίστου, μερικοί κορυφαίοι εκκλησιαστικοί Ταγοί, προφανώς για να τους ……..γράψει η ιστορία, προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα. Δηλ. δεν προσπαθούν μέσα από ένα τίμιο θεολογικό Διάλογο νά εξομαλύνουν τις υφιστάμενες διαφορές, ώστε οι αποκομμένοι από τον κορμό της Εκκλησίας να επανέλθουν εν μετανοία στην αγκάλη της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας αλλά, με επιχείρημα την κάποια «αγαπητική» δήθεν συμπεριφορά, θέλουν να απλώσουν ένα μανδύα λήθης στο χθές και να δώσουμε το χέρι της συμφιλιώσεως μεταξύ μας! Μας καλούν δηλαδή να προδώσουμε τους Αγίους Πατέρας της Εκκλησίας μας, οι Οποίοι έδωσαν μάχες για να διατηρήσουν ανόθευτη και αμόλυντη τη Διδασκαλία του Κυρίου μας! Μας καλούν νά πετάξουμε στό καλάθι της λησμοσύνης τους Μεγαλομάρτυρες και τους Μάρτυρες της Πίστεώς μας, οι οποίοι εθυσίασαν τη ζωή τους και έχυσαν το Αίμα τους για την Ορθοδοξία μας! Μας καλούν ΝΑ ΣΦΙΚΤΑΓΚΑΛΙΑΣΘΟΥΜΕ με τον Πάπα της Ρώμης και τους λοιπούς μή Ορθοδόξους Χριστιανούς στο όνομα της αγάπης!
______Από την πλευρά των Ορθοδόξων Αρχηγός και Εμπνευστής της προσπάθειας αυτής, δυστυχώς, δυστυχέστατα, είναι ο Πρώτος της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ο Οποίος ακούει στο όνομα ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!
________Ο κατά το εκκλησιαστικό Πρωτόκολλο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στρώνει με ροδοπέταλα το στρατί της προδοσίας! Με τα ανοίγματά Του προς τον Πάπα της Ρώμης, με τα σφικταγκαλιάσματά Του μαζί του, με τις απαράδεκτες ενίοτε κινήσεις και πρωτοβουλιες Του, επαναλαμβάνω, στρώνει το χαλί της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
_______Ένα σημαντικό βήμα αυτής της προδοτικής συμπεριφοράς ήταν η «Αγία καί Μεγάλη Πανορθόδοξος» Σύνοδος στο Κολυμπάρι της Κρήτης το καλοκαίρι του 2016! Δύο είναι τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ στη Σύνοδο εκείνη:
Πρώτον, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΑΓΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ, αφού τέσσαρες τοπικές Εκκλησίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου. Ήτοι το Πατριαρχείο Αντιοχείας, και οι Εκκλησίες της Ρωσσίας, Βουλγαρίας καί της Γεωργίας. Συνεπώς ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!
Δεύτερον, στο Κολυμπάρι αποτόλμησαν μιά Απόφαση προδοσίας! Εχαρακτήρισαν ως ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ τους Ρωμαιο- καθολικούς και τους Διαμαρτυρομένους, οι οποίοι κανονικώς ονομάζονται «χριστιανικές ομολογίες»!
________Είναι γνωστόν, ότι η Εκκλησία είναι Μία! Είναι αυτή, που ίδρυσε ο Φιλάνθρωπος Κύριος και Σωτήρ του κόσμου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, κατά τήν ημέραν της Πεντηκοστής. Γι’ αυτό καί στο Σύμβολο της Πίστεως ομολογούμεν την πίστιν μας εις την «Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν καί Αποστολικήν Εκκλησίαν»! Από την Εκκλησίαν απεκόπησαν αρχικώς μεν οι Ρωμαιοκαθολικοί, έπειτα δε και οι Διαμαρτυρόμενοι. Αυτά, λοιπόν, τα κομμάτια, δηλ.τα αποκόμματα ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ εις την Μίαν Εκκλησίαν! Αποτελούν κλαδιά του Δένδρου, που εφύτευσεν ο Χριστός μας, κλαδιά όμως, που απεκόπησαν από το Δένδρο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ», και αυτονομήθησαν! Έκτοτε ονομάζονται βεβαίως Χριστιανοί, διότι πιστεύουν στο Χριστό, αλλά συγκροτούν τις Χριστιανικές Ομολογίες! Δεν δικαιούνται το όνομα «Εκκλησία»!
______Δυστυχώς όλως προσφάτως αυτό το Οικουμενιστικό Κίνημα, η Σύνοδος του Κολυμπαρίου, με την καταθλιπτική πίεση του Πατριάρχου μας, ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ, τις αποκάλεσε «Εκκλησίες»!
________Αυτό, αδελφοί μου, είναι ένα βασικό κατόρθωμα της Οικουμενικής Κινήσεως! Στο Κολυμπάρι, δυστυχώς, αγνόησαν, την εκκλησιαστική μας παράδοση και τήν Ορθόδοξη Θεολογική Διδαχή, ότι δηλ. με όλους αυτούς, τους αποκομμένους από τόν κορμό της Εκκλησίας του Χριστού ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ, δηλ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΥΤΕ και ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! Ένας Καθολικός πιστός π.χ. ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΙ να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων σε Ορθόδοξο Ναό!
_______Αυτή, λοιπόν, η μοντέρνα Οικουμενιστική αντίληψη οδηγεί, δυστυχώς, σε προδοσία της αμωμήτου Πίστεώς μας! Σήμερα έχουμε πλέον και κάποιες περιπτώσεις (στο Εξωτερικό βέβαια), όπου ένας Ορθόδοξος καί ένας Ρωμαιοκαθολικός ιερεύς τελούν συλλείτουργο!
________Πέρα των ανωτέρω εκτεθέντων υπάρχει καί το νεώτερο ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ! Προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της τοπικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, δηλ. ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ της ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
_______Χρώμενος των Προνομίων Του ως Οικουμενικός Πατριάρχης κατά κάποιο εγωϊστικό τρόπο, επεχείρησε να λύσει ένα πρόβλημα, που χρόνια τώρα απασχολεί τήν Εκκλησία της Μόσχας και την αντίστοιχη της Ουκρανίας. Ηθέλησε να παραχωρήσει το δικαίωμα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας στην Ουκρανία, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΣΩΜΑ, ΔΗΛ. ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ!
________Για να αντιληφθεί καλύτερα ο αναγνώστης το σοβαρό αυτό πρόβλημα είναι ως αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης ερχόταν στην Ελλάδα καί να παραχωρούσε το Αυτοκέφαλον στην μικρή Ομάδα των Παλαιοημερολογητών, αγνοώντας το πλήθος των Ελλήνων Ορθοδόξων πιστών, οι οποίοι σήμερα συγκροτούν την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ελλάδος! Για να το πούμε με απλά λόγια: Ο Πατριάρχης μας στην περίπτωση της Ουκρανίας προέβη σε «τρελλά πράγματα»! Κατέστρεψε την έως χθές ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
________Μεταξύ των πολλών άλλων, τα οποία και λέγονται καί γράφονται στις ημέρες μας είναι καί τούτο: Οι Επίσκοποι της αναγνωρισθείσης Ουκρανικής Εκκλησίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ! Δηλ. δεν διαθέτουν την Αποστολική Διαδοχή! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΟΤΌΝΗΤΟΙ! Επομένως καμμιά επικοινωνία ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ με αυτούς!
________Το περίεργο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι, καθώς οι κοσμικές εφημερίδες γράφουν και διατυμπανίζουν, ότι και στο ζήτημα της Ουκρανίας υπάρχει παρέμβαση της Αμερικανικής Διπλωματίας! Ότι δηλ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παρενέβη στο ζήτημα της Ουκρανίας, υπακούοντας στις διαταγές της Αμερικανικής Διπλωματίας!!!! Η Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, χωρίς δισταγμό, γράφει πολύ ωμά τά εξής: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ». Καί καταλήγει: «…Τελικά, το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι υψηλόβαθμοι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος θα τολμήσουν να προδώσουν την εμπιστοσύνη των πιστών τους και να παραβούν τους κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, χάρη των συμφερόντων της αθεϊστικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Ουάσιγκτον» (βλ. φ. της 21.06.2019, σελ. 21)
_______Φαίνεται, ότι ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου γνωρίζει κάτι παραπάνω, πλήν όμως από σεβασμό προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες. Παρά ταύτα κατά την άποψη της εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φαίνεται, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πιέζεται αφόρητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο να προχωρήσει στην αναγνώριση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Εκεί στο Φανάρι υποχρεώθηκε να συλλειτουργήσει με τον μή κανονικό καί νόμιμο Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο! «Σε έμμεση αναγνώριση της νέας αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου με μια επίσκεψη-αστραπή μόλις λίγων ωρών χθες στην Κωνσταντινούπολη έκανε δυο πολύ αποφασιστικά βήματα αποδεικνύοντας το στιβαρό του εκκλησιαστικό ανάστημα.
Αφενός με την συμπροσευχή του με τον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο έδωσε το έναυσμα για την επίσημη αναγνώριση της νέας αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. …..
……. Ιδιαίτερη συμβολική και ουσιαστική αξία είχε και η κοινή συμπροσευχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου τελέστηκε ο εσπερινός για τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη. Μάλιστα, η παρουσία των δυο αρχιερέων αποτυπώθηκε και από τον φωτογραφικό φακό» (βλ. Εφημερίδα «Δημοκρατία» 11.06.2019, σελ.21)
Πηγή: Εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» 21.06.209, σελ 21
_______Στην ίδια, κοσμική, (δηλ. πολιτική καί όχι θρησκευτική) εφημερίδα υπάρχει ολόκληρη αρθρογραφία με τίτλο: «ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ», όπου το κείμενο συμπληρώνεται με τα εξής: «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ή ΣΑΜΠΕΖΥ ΓΕΝΕΥΗΣ!!!» Καί σε σχόλιό του ο συντάκτης του άρθρου καταλήγει: «Σαν Ελεύθερη Ώρα διατηρούμε κάθε επιφύλαξη ως πρός την εγκυρότητά του…..Ο χρόνος, άλλωστε θα δείξει την εγκυρότητά του, αν και βλέπουμε, ότι σταδιακά εφαρμόζεται σαν το «υπερμνημόνιο», γιατί Εκκλησία και Κράτος ενώνονται σε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση, σε μια Παγκόσμια Θρησκεία» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, φ. της 23.06.2019, Ορθόδοξη Κατάθεση, ΑΙΡΕΣΕΙΣ, σελ. 4).
_______Αξιοσημείωτη είναι και η αντίδραση του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καί Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μεταλληνού στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέ τίτλο: «ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΛΩΣΗ;» Το επιστέγασμα του άρθρου του είναι: «…Όχι μόνο η Πίστη και η εκκλησιαστική ταυτότητά μας, αλλά ολόκληρος ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός μας πλήττεται θανάσιμα. Και όλα αυτά για να γίνουμε «τέλειοι Ευρωπαίοι», με όλα τα γνωρίσματα «ενός κοινωνικού συστήματος, απίστου, αθρήσκου, ραθύμου…» (Ν.Τωμαδάκης).
Και αυτά γίνονται με τη συνεργασία της ανάλγητης «πέμπτης φάλαγγας» του εκκλησιαστικού μας χώρου. Είναι οι «υδαρείς», μεγαλόσχημοι κυρίως Κληρικοί, που συσχηματίζονται ενίοτε με τις αποδομητικές Δυνάμεις. Η (άλλη) Ευρώπη παίρνει επιτέλους τη «ρεβάνς». Τώρα πραγματοποιεί τον μακραίωνο πόθο της για την ολοκληρωτική διάλυση του Έθνους των Ελλήνων. Το πρόβλημα όμως είμαστε εμείς οι Έλληνες. Αν θα δεχθούμε να συνεργαστούμε για την αποδόμηση και τη νέκρωσή μας. Η επιβίωση, συνεπώς, του Ελληνισμού είναι στα χέρια μας. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας.» (βλ. φ. της 9.06.2019, σελ. 25/05β).
_______Στον θρησκευτικό Τύπο καταχωρίζονται συνεχώς άρθρα, με τα οποία καταδικάζεται απολύτως η όλη υπόθεσις της Ουκρανίας. «Το Πατριαρχείον Κων/πόλεως παρέβη τον Ε΄ Κανόνα της Συνόδου της Σαρδικής» γράφει σε άρθρο του ο κ. Πέτρος Αντιόχειος (βλ.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ,24.05.2019, σελ. 1).
_________Θα κλείσουμε τίς καταθέσεις της ανήσυχης ψυχής μας με ένα κείμενο από τό διαδίκτυο με θέμα τον Οικουμενισμό:
« Έτσι, η Οικουμενική Κίνηση σήμερα, ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί τους θησαυρούς της Ορθοδόξου εν γένει Παραδόσεως και της Θεολογίας, τα οποία είναι αναλλοίωτα από την εποχή των Αποστόλων, αντιθέτως είχε ως αποτέλεσμα την εμφύτευση του θεολογικού σχετικισμού στους ορθοδόξους, και (κατά περίπτωση) είτε τον εκπροτεσταντισμό είτε τον εκλατινισμό της ορθόδοξης διδασκαλίας μεταξύ των τάξεων των Ορθοδόξων Οικουμενιστών. Η ψευδής ένωση που προωθείται με αυτό τον τρόπο, δεν είναι η ένωση «εν αληθεία» (Γ΄ Ιωάννου 4), η οποία θα διατηρήσει την Εκκλησία, ώστε να έχει «ενα Κύριον, μίαν Πίστιν, εν Βάπτισμα» – σύμφωνα μέ την αποστολική εντολή (Εφεσίους 4,5) – αλλά «ενότητα στη διαφορετικότητα» (“unity in diversity”) ένα μείγμα ετερόκλητων πίστεων, τελετουργικών της λατρείας, γραμμών ποιμαντικής αντιμετωπίσεως κ.τ.σ.– που θα τείνει να δείξει ότι ο Χριστός, ο Θεός Λόγος των Χριστιανών, δεν είναι Ενοποιός, η Κεφαλή ενός αρμονικού Σώματος, όπου «του πλήθους των πιστευσάντων ην η καρδία καί η ψυχή μία» (Πράξεις 4,32) αλλά είναι Θεός «ακαταστασίας καί ουχί ειρήνης» (πρβλ. Α΄ Κορινθίους 14, 33) ο Οποίος αντίθετα με την αποστολική επισήμανση είναι διηρημένος, «μεμέρισται ο Χριστός» (πρβλ. Α΄ Κορινθίους 1, 13). Αυτήν την εσφαλμένη, επιφανειακή και μόνον εν πράγματι (“de facto”) ενότητα και όχι την ενότητα τη θεμελιωμένη στην κοινή Πίστη, ομοφροσύνη και ομόνοια του Σώματος του Χριστού, εξυπηρετεί η «γραμμή» που επικρατεί στην Οικουμενική Κίνηση τις τελευταίες δεκαετίες να συζητούνται όχι τα σημεία διαφωνίας των μελών, ώστε να επιλυθούν, αλλά μόνον τα σημεία συμφωνίας τους».
(βλ.https://www.impantokratoros.grti_einai_oikounmenismos.el.aspx)
ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
__________Ένα ακόμη προδοτικό παραστράτημα, αποτέλεσμα και αυτό του Οικουμενιστικού πνεύματος, ήταν το διά ραντισμού βάπτισμα κάποιου Καθολικού, που ασπάσθηκε την Ορθοδοξία. Το διά ραντισμού Βάπτισμα έγινε από Ορθόδοξο Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα στο Άγιον ‘Ορος!
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
«Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ …….. ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ «ΒΑΠΤΙΣΕ» ΙΤΑΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ, ΔΙΑ ΕΠΙΧΥΣΕΩΣ ΥΔΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΝΑΤΑ 3εις ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ….. ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ….ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΙΚΟ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΨΥΧΩΝ….. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ…
(βλ. http://neataksi.blogspot.com/2017/07/3.html)
http://neataksi.blogspot.com/2017/07/3.html
__________ Εμείς σήμερα επιθυμία είχαμε να ερεθίσουμε τήν προσοχή σας πάνω στο πρόβλημα του Οικουμενισμού, ως ένα σύγχρονο προδοτικό Κίνημα καί συγχρόνως να σας παραδώσουμε προς μελέτην ένα συγκλονιστικό κείμενο του πολυσέβαστου Αγιορείτου Γέροντος π. Εφραίμ Κατουνακιώτη, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Δογματικής κ. Δημ. Τσελεγγίδης. Σας παρακαλώ να το μελετήσετε με πολλή προσοχή!
Είναι η φωνή του Ουρανού για τον Οικουμενισμό!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 24 Ιουνίου 2019
******
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:
________Η σταδιακά σημειουμένη προσαρμογή εκκλησιαστικών παραγόντων της Εκκλησίας της Ελλάδος σ’ αυτό το μοντέρνο πνεύμα της παγκοσμιοποιήσεως, που επίσης ακούει στο όνομα «ουδετερόθρησκο κράτος», σιγά-σιγά ξεσηκώνει και τους ευλαβεστάτους ιερείς μας, οι οποίοι, όχι μόνο με θάρρος, αλλά και με πολλήν παρρησίαν, τολμούν καί γράφουν μαχητικά άρθρα στον ημερήσιο Τύπο, όπως π.χ. ο σεβάσμιος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Διώτης. Με δημοσίευμά του, κατακρίνοντας ένα λόγιο Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος γράφει: «Ολίσθημα του Ναυπάκτου Ιεροθέου»! «….Με την ενέργειάν του αυτήν ο Ναυπάκτου φέρεται να συντάσσεται με τους παράγοντας, οι οποίοι επιδιώκουν τον αποχριστιανισμόν του Ελληνικού Κράτους. Οι παράγοντες αυτοί ενθαρρύνονται τώρα με την θέσιν αυτήν ενός προβεβλημένου στελέχους της Διοικούσης Εκκλησίας…..Η θρησκευτική ουδετερότης είναι το πνεύμα και το φρόνημα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ΝΕΟΙ ΑΝΡΩΠΟΙ, 21.06.2019,σελ. 8).
******
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΑΙ
ΑΠΟ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ
Μαρτυρία π. Εφραίμ Κατουνακιώτη στον καθηγητή κ. Δημ. Τσελεγγίδη  Στη συνέχεια, θα πω κάτι, το οποίο έχει να κάνει με προσωπική κατάθεση. Συνδεόμουνα επί δεκαετίες με τον π. Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, του οποίου το ήθος και το φρόνημα είναι εγνωσμένα. Είναι εγνωσμένο, επίσης, ότι είχε κι αυτός «πνευματική τηλεόραση». Όσον αφορά εμένα, πολλές φορές πήγαινα με την πρόθεση, να θέσω κάποια ερωτήματα πολύ συγκεκριμένα, με μία αξιολογική σειρά, και χρησιμοποιώντας το δικό μου λεξιλόγιο. Και όταν πήγαινα κοντά του, χωρίς να του θέσω καν την ερώτηση, μου απαντούσε με αυτήν τη διαδοχή των ερωτημάτων που είχα και με το λεξιλόγιό μου. Το λέω, ως προσωπική πείρα. Δεν αποτελεί κάτι καινοφανές. Αυτό συνέβαινε και με πολλούς άλλους.  Κάποτε, λοιπόν, νεαρός τότε καθηγητής στη Θεολογική, μιλάμε τώρα πριν από τριάντα χρόνια, του είπα το εξής. Επειδή και στη Θεολογική Σχολή, ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, το κλίμα του Οικουμενισμού ανθεί, είχα κάποια έντονα προβλήματα και ερωτήματα, επειδή έβλεπα να εκπροσωπείται από σεβαστούς, κατά τα άλλα, καθηγητές. Φυσικά, τόσο η συνείδησή μου όσο και οι γνώσεις μου αντιδρούσαν μεν, ήθελα όμως, πέρα από την επιστημονική μου θέση, να έχω και την χαρισματική απάντηση, πράγμα το οποίο έκανα και σε πάρα πολλά άλλα θέματα. Τον ρώτησα, λοιπόν, επί του συγκεκριμένου, μήπως μπορεί να μου πει τι πράγμα είναι ο Οικουμενισμός. Μου απήντησε απερίφραστα και χωρίς καμμία δυσκολία: «Αυτήν την ερώτηση, παιδί μου, μου την έχει κάνει κι ένας ακόμη νωρίτερα από σένα. Εγώ, εδώ πέρα επάνω, βρίσκομαι σαράντα χρόνια στα βράχια. Έχω ξεχάσει και τα ελληνικά μου»- σημειωτέον τελείωσε σχολαρχείο – «αλλά μ’ αυτό το θέμα δεν έχω ασχοληθεί. Γι’ αυτό, επειδή έπρεπε να το απαντήσω, αφού δέχτηκα ερώτημα και δεν είχα καμμία γνώμη πάνω στο θέμα, πήγα στο κελλί μου και προσευχήθηκα και ρώτησα τον Χριστό να με πληροφορήσει τι είναι ο Οικουμενισμός. Πήρα την απάντησή του, η οποία είναι, ότι ο Οικουμενισμός έχει πνεύμα πονηρίας και κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα». Και τον ρώτησα, πως ακριβώς πιστοποιήθηκε αυτό. Μου απάντησε, πως «μετά την προσευχή γέμισε το κελλί μου από αφόρητη δυσωδία, η οποία μου έφερνε ασφυξία στην ψυχή, δεν μπορούσα να αναπνεύσω πνευματικά». Τον ρώτησα, αν αυτό ήταν ένα έκτακτο γεγονός γι’ αυτόν η αν έτσι του απαντά ο Χριστός σε ανάλογες περιπτώσεις, και με βεβαίωσε, ότι «σε όλες τις περιπτώσεις, που είναι μπλεγμένες με μάγια, με ακάθαρτα πνεύματα, αυτή είναι η κατάσταση, στην οποία με εισάγει. Μερικές φορές υπάρχει και λεκτική απάντηση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αυτή ήταν η απάντηση και έχω απόλυτη τη βεβαιότητα, ότι ο Οικουμενισμός δεν έχει το Πνεύμα το Άγιο, αλλά το πνεύμα το ακάθαρτο». Αυτό που λέγω αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε να πει κανείς, ενδεχομένως, ότι έχει χαρακτήρα εντυπώσεων. Σας πληροφορώ, ότι χάρηκα πάρα πολύ, επειδή αυτό, που είπε σε μένα προσωπικά, το είδα καταγραμμένο και από την ευλαβή συνοδεία του, που δημοσίευσε έναν τιμητικό Τόμο γύρω από το πρόσωπό του, την πνευματικότητά του και τα λόγια του. Πιστοποιείται λοιπόν και από εκεί, αλλά εγώ το διεσταύρωσα και με άλλους αξιόπιστους θεολόγους, οι οποίοι συνέβη να το ακούσουν προσωπικά. Δεν το έχω πει δημοσία μέχρι τώρα, αλλά το έφεραν έτσι τα πράγματα, που με αναγκάζουν να το πω. Βεβαίως, αυτό έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη στάση μου απέναντι στον Οικουμενισμό. Εγώ, βεβαίως, ως καθηγητής, ως επιστήμων, οφείλω σε κάθε περίπτωση να το ανακρίνω το θέμα με επιστημονικά κριτήρια και να τεκμηριώνω την άποψή μου επιστημονικά και αυτό κάνω και στα μαθήματά μου, βήμα προς βήμα. Όμως θεωρώ πως η κατάθεση αυτή είναι σημαντική, γιατί γίνεται με τρόπο χαρισματικό από έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν γνωρίζει κάτι γύρω από αυτό το πρόβλημα, δεν έχει διαβάσει, δεν έχει ακούσει, αλλά καταθέτει την άμεση πνευματική εμπειρία του. Νομίζω ότι μιλούν εδώ τα ίδια τα πράγματα.  * Από το βιβλίο «“Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας”. Μία Σύνοδος με έλλειμμα συνοδικότητας και Ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας», σελίδες 80, διαστ. 17×24 εκ., έκδοση «Συνάξεως Ορθοδόξων Ρωμηών “Φώτης Κόντογλου”», Τρίκαλα, Μάρτιος 2016. Το βιβλίο αυτό αποτελεί την απομαγνητοφωνημένη μορφή της τρίωρης εκπομπής – συνομιλίας του διευθυντού του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας κ. Λυκούργου Μαρκούδη με τον καθηγητή κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη.      (βλ. Περιοδικό Παρακαταθήκη – Μάρτιος – Απρίλιος 2016)
~ **   Νέα Καθηγουμένη στη Μονή Προφήτου Ιωήλ Καλαμάτας
~ Νέα Καθηγουμένη εξέλεξαν το περασμένο Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, τα μέλη της Αδελφότητος της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβια κής Μονής Προφήτου Ιωήλ .  

Οπως αναφέρει ανακοινωθέν της , στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και γενομένης της κανονικής διαδικασίας, όπως ορίζει ο Εσωτερικός Κανονισμός λειτουρ γίας του Μοναστηριού, εξελέγη παμψηφεί νέα Καθηγουμένη η Μονα χή Καλλινίκη Αθανασοπούλου, σε διαδοχή της προσφάτως αποβιωσά σης Καθηγουμένης Χριστονύμφης Ζαλαχώρη.   Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος συνε χά ρη τη νέα Καθηγουμένη για την εκλογή της, ευχόμενος τά έτη της να είναι πολλά με υγεία, ώστε με τη βοήθεια του Παναγάθου Θεού και του Προφήτου Ιωήλ, να οδηγεί την Αδελφότητα στην κατά Χριστόν σωτηρία.  Η τελετή ενθρονίσεως της νέα Καθηγουμένης, θα λάβει χώρα την 13ην Ιουλίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 μ.μ. στο Καθολι κό της Ιεράς Μονής.


***  Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Τα πολλά λόγια και τα κατάλληλα λόγια»
~   Για να καταλάβουν ότι πρέπει να μην αφήνουν το διάβασμά τους, τους λέω παραδείγματα από παιδιά που δεν διάβαζαν και ταλαιπωρήθηκαν, και από παιδιά που πρόκοψαν, επειδή διάβαζαν.

Να θυμάμαι μια περίπτωση:  Ήταν σε μια πόλη δύο γειτονόπουλα.  Ο ένας ήταν πανέξυπνος. Με λίγο διάβασμα έπαιρνε συνέχεια άριστα, από το δημοτικό ως το γυμνάσιο.  Ο άλλος με λιγότερο μυαλό και με πολλή επιμέλεια τον ακολουθούσε.  Τελικά ο πρώτος μόλις τέλειωσε την πρώτη λυκείου, έμπλεξε με παρέες, άφησε το σχολείο, και τελικά αναγκάστηκε να εργαστεί σε μια επιχείρηση ως καθαριστής. Παντρεύτηκε κι όλας, απέκτησε και δυο παιδιά, και δύσκολα τα έβγαζε πέρα.  Ο άλλος τέλειωσε την νομική, πήγε και στην Ευρώπη για ανώτατες σπουδές και πήρε πτυχίο για επιχειρήσεις.  Μια μέρα στην επιχείρηση που εργαζόταν ο πρώτος, περίμεναν νέο διευθυντή.  Όλοι έλεγαν ότι έχει ανώτερη μόρφωση.  Και τελικά ο νέος διευθυντής ήταν εκείνος ο συμμαθητής του!  Μόλις τον είδε, τον γνώρισε. Τον έπιασε τέτοια απελπισία που έκανε δυο-τρεις απόπειρες αυτοκτονίας.  Κάποιος του είπε να έρθει στο Άγιο Όρος να με βρει.  Αφού μου μίλησε για τη ζωή του μου λέει πάνω στη συζήτηση:  Του δίνω τότε ένα ξεσκόνισμα γερό.  <<Βρε, του λέω, εσύ θα γινόσουν ανώτερος από αυτόν. Θα περνούσες και εσύ καλά και τα παιδιά σου καλά και θα έκανες και καλοσύνες! Δεν φτάνει που έγινες αιτία και ταλαιπωρείται η οικογένειά σου, τώρα θέλεις να αυτοκτονήσεις για να τους δώσεις τη χαριστική βολή και να μείνουν ορφανά τα παιδιά σου; Εσένα δε σε λυπάμαι, γιατί από το κεφάλι σου έπαθες ότι έπαθες. Τα παιδιά σου λυπάμαι. Το καταλαβαίνεις; Κοίταξε τώρα να κάνεις υπομονή και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού και ο νέος διευθυντής θα σου φερθεί καλά. Μπορεί να σε βάλει και σε καλύτερη θέση. Και αν τυχόν δεν αναπαυθείς, να βρεις μια άλλη δουλειά να μην αφήσεις τα παιδιά σου στο δρόμο>>.  Έτσι συμμαζεύτηκε.  »Από το βιβλίο Οικογενειακή Ζωή Δ’ Τόμος
 *** ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ στoν ΑΝΤ1! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΑ…

Ο Κ.Βελόπουλος συνεχίζει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις για να μιλήσει για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές που καλεί όλους τους Έλληνες να οδηγήσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε μια νέα νίκη μετά τις ευρωεκλογές. 

Αναλυτικά, οι εμφανίσεις είναι οι εξής:

-Την Τετάρτη 26/6 ο Κ. Βελόπουλος θα είναι στις 8 π.μ. στην εκπομπή  Καλημέρα Ελλάδα με τον Γ.Παπαδάκη στο κανάλι Αντ1.  – Την Πέμπτη 27/06  ο Κ. Βελόπουλος θα είναι στις 11.00 π.μ. στην εκπομπή Alpha Reportaz στο κανάλι Άλφα.  -Την Παρασκευή 28/6 ο κ. Βελόπουλος θα παρευρεθεί στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στο κανάλι Star στις 3 μ.μ.  -Tη Δευτέρα 01/07 ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ.Βελόπουλος θα εμφανιστεί στο Νίκο Χατζηνικολάου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 στις 10:30 μ.μ στην έκτακτη εκπομπή για τις Εκλογές.  Συντονιζόμαστε όλοι για να ακούσουμε τι έχει να πει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μετά την νίκη και την επόμενη μέρα και για όσους συνεχίζουν να τους προκαλεί έκπληξη ότι το κόμμα μπήκε στην Ευρωβουλή. 
*** Δημοσκόπηση «ΣΕΙΣΜΟΣ»! «ΤΡΕΜΕΙ» το σύστημα με την ΔΥΝΑΜΙΚΗ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ…
Ενώ μένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τις εθνικές εκλογές μια νέα δημοσκόπηση έρχεται να προκαλέσει τρόμο στο σύστημα καθώς επιβεβαιώνεται πάλι ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα είναι στο επόμενο κοινοβούλιο. 
Πρόκειται για μια έρευνα που έκανε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Ant1 στην οποία φαίνεται ότι η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 10,5 μονάδες ενώ η βουλή θα είναι 7κομματική.  
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν τα εξής:                                                           ΝΔ: 34,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%
ΚΙΝΑΛ: 6,6%
ΚΚΕ: 5%
Ελληνική Λύση: 3,2%
ΜέΡΑ 25: 3,4%
ΧΑ: 3,2%
Σε ότι αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (μεσοσταθμικά) τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
ΝΔ: 38,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 27%
ΚΙΝΑΛ: 8%
ΚΚΕ: 5,7%
Ελληνική Λύση: 3,7%
ΜέΡΑ 25: 3,9%
ΧΑ: 3,7%
Τέλος, με βάση τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης οι έδρες θα μοιραστούν ως εξής:
ΝΔ: 156
ΣΥΡΙΖΑ: 75
ΚΙΝΑΛ: 22
ΚΚΕ: 16
ΜέΡΑ 25: 11
ΧΑ: 10
Ελληνική Λύση: 10                                                                                                                  Φυσικά το πραγματικό ποσοστό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είναι πολύ μεγαλύτερο, παρά την προσπάθεια ορισμένων να την «εξαφανίσουν».
Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας (17/6) η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εμφανιζόταν στο 3,1%, άρα υπάρχει μια μικρή άνοδος (0,1%).
Παρά την παραφιλολογία που επικρατεί το τελευταίο καιρό για το κόμμα του   Κ.Βελόπουλου ότι θα βρίσκεται εκτός Βουλής,η σημερινή δημοσκόπηση δίνει απάντηση σε όσους το αμφισβητούν. Η (νέα) απάντηση στους δημοσκόπους και σε όλους που πολεμούν το κόμμα θα έρθει την ημέρα των εκλογών όπως τους αιφνιδίασε στις Ευρωεκλογές έτσι θα γίνει και στις 7 Ιουλίου.
*** Ξεθάβουν διαθήκες από τα μπαούλα για το Κτηματολόγιο
~  Από συρτάρια και μπαούλα δεκαετιών έχουν ανασυρθεί διαθήκες στη Μεσσηνία, λόγω του Κτηματολογίου. Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας δεν προλαβαίνει να παραλαμβάνει αιτήσεις για δημοσίευση διαθηκών, ενώ κατατέθηκε ακόμα και διαθήκη που είχε συνταχθεί από θανόντα το 1969!
Επίσης, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η κατάθεση αιτήσεων από τους πολίτες στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικά διαθηκών και αποποίησης κληρονομιάς, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στο Κτηματολόγιο.
 Μειωμένο προσωπικό
Η διαδικασία στο Ειρηνοδικείο έχει βοηθηθεί λόγο, καθώς το χρονικό διάστημα που πρέπει να ερευνήσουν οι υπάλληλοι περιορίζεται στην τελευταία 6ετία, ενώ τα σχετικά στοιχεία έχουν μηχανογραφηθεί και η αναζήτηση είναι πολύ πιο εύκολη. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη υπαλλήλων στο Ειρηνοδικείο.
Οι οργανικές θέσεις των γραμματέων ήταν 14 για το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και με την ανακατανομή μειώθηκαν σε 9. Ωστόσο αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόλις 5, με μια  υπάλληλο να λείπει με άδεια ανατροφής τέκνου.
Όσο για νέο προσωπικό, από παλαιότερους διαγωνισμούς αναμένεται να προσληφθούν στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας 3 πτυχιούχοι και ένας Δ.Ε. Μάλιστα, είχε κληθεί ο ένας πτυχιούχος, αλλά έστειλε έγγραφο ότι δεν επιθυμεί να διορισθεί γιατί δέχθηκε θέση σε Πανεπιστήμιο. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει ακόμα καμία εξέλιξη και λόγω εκλογών και της περιόδου απαγόρευσης προσλήψεων, όλες οι διαδικασίες παραπέμπονται για μετά το Σεπτέμβριο.
 Διαθήκες
Το Κτηματολόγιο, έχει φέρει έκρηξη κατάθεσης αιτήσεων στο Ειρηνοδικείο για την έκδοση πιστοποιητικών και τη δημοσίευση διαθηκών. Κάθε χρόνο το Ειρηνοδικείο δεχόταν περίπου 3000 αιτήσεις και ήδη τώρα μόλις το πρώτο εξάμηνο έχει ξεπεράσει κατά πολύ το νούμερο αυτό.
Ειδικότερα, μέχρι και την Παρασκευή από την  αρχή του έτους, είχαν καταχωρηθεί στο Ειρηνοδικείο 3117 αιτήσεις για χορήγηση πιστοποιητικών διαθηκών. Οι υπάλληλοι κατά μέσο όρο παραλαμβάνουν 70 αιτήσεις την ημέρα. Επίσης, έχουν εκδοθεί 326 εκθέσεις αποποίησης κληρονομιάς και 1510 πιστοποιητικά μη αποποίησης κληρονομιάς!
Καθημερινά στο Ειρηνοδικείο κατατίθενται αυτή την περίοδο 15-20 διαθήκες για δημοσίευση και κάθε Πέμπτη δημοσιεύονται 40-45 διαθήκες. Η πιο παλιά διαθήκη που κατατέθηκε αυτή την περίοδο ήταν του 1969!
Με ρυθμούς χελώνας κινούνται οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία
Σε μια κρίσιμη καµπή φαίνεται ότι έχει εισέλθει η διαδικασία κτηµατογράφησης της χώρας, µε την περιορισµένη συµµετοχή των πολιτών να οδηγεί σε διαρκείς παρατάσεις, οι οποίες ωστόσο αναµένεται να ανεβάσουν σηµαντικά το κόστος του έργου, µε κίνδυνο να καθυστερήσει και η ολοκλήρωσή του, η οποία έχει προγραµµατιστεί για το 2021.
Σε αυτό θα πρέπει να συνεκτιµηθεί και το γεγονός ότι πέντε από τις 32 µελέτες κτηµατογράφησης δεν έχουν ανατεθεί ακόµα εξαιτίας δικαστικών προσφυγών των αναδόχων. Πρόκειται για τις µελέτες που αφορούν τις περιοχές Ρεθύµνου, Χανίων, Κυκλάδων, Θεσπρωτίας-Κέρκυρας και του υπολοίπου µισού Ηρακλείου. Αυτά αναφέρονται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος", το οποίο υπογράφει η Μαρία Λιλιοπούλου.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία τα πράγματα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα εκτιμώμενα δικαιώματα ανέρχονται σε 812.611, η ημερομηνία λήξης υποβολής δηλώσεων είναι η 10η Ιουλίου 2019, οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου είναι 86.170 και το ποσοστό των υποβληθείσων δηλώσεων επί των συνολικών δικαιωμάτων είναι μόλις 10,60%.
Να σηµειωθεί ότι µε πρόσφατη νοµοθετική ρύθµιση δόθηκε η δυνατότητα έως και 6µηνης παράτασης των προθεσµιών µε υπουργική απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούµενες ηµέρες η προθεσµία σε 18 περιοχές παρατάθηκε για περίπου 3 µήνες, έως τις 15 Σεπτεµβρίου.
Σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις των αναδόχων, το κόστος µιας ενδεχόµενης 6µηνης παράτασης των 32 συµβάσεων, οι οποίες έχουν κοστολογηθεί κοντά στα 300 εκατ. ευρώ ύστερα από τις εκπτώσεις που υποβλήθηκαν, δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Αν και ο ακριβής υπολογισµός του είναι αδύνατο να γίνει εκ των προτέρων, δεδοµένου ότι παραµένει θολό το πόσες και πόσης διάρκειας επιµηκύνσεις των αρχικών προθεσµιών αναµένεται να δοθούν, θεωρείται βέβαιο ότι στο τέλος θα… ανεβάσει τον λογαριασµό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου έχει αποκλείσει το ενδεχόµενο να δοθεί οριζόντια παράταση 6 µηνών σε όλες τις περιοχές.
Στην αναμονή
Έως τώρα, πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για επέκταση των συµβάσεων ή υπογραφή συµπληρωµατικών για το ζήτηµα αυτό: «Έχουµε ενηµέρωση για τις παρατάσεις, αλλά όχι εντολή ως προς το τι θα ακολουθήσει συγκεκριµένα ως προς το ενισχυµένο προσωπικό ή τα γραφεία ενηµέρωσης των πολιτών» λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο εκπρόσωπος των αναδόχων, Σωτήρης Λιάρος, προσθέτοντας πως το προσεχές διάστηµα οι µελετητές θα απευθυνθούν εγγράφως στον φορέα του Κτηµατολογίου προκειµένου να αποσαφηνιστεί το θέµα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηµατολογίου, Βύρων Νάκος, σηµειώνει πως «µια παράταση 1-2 µηνών δεν δηµιουργεί πρόβληµα. Ενδεχόµενη εξάντληση του 6µήνου όµως θα µπορούσε να πάει πίσω τις µελέτες».
Σύµφωνα µε τον ίδιο, πάντως, οι ρυθµοί των δηλώσεων δεν είναι τόσο αργοί, δεδοµένου ότι περίπου 60% των ενδιαφεροµένων έχουν κάνει την αρχική δήλωση παίρνοντας αριθµό πρωτοκόλλου ώστε να προσκοµίσουν σε δεύτερο χρόνο τα δικαιολογητικά.
Από την πλευρά των αναδόχων σηµειώνεται ότι για τις συµβάσεις, οι οποίες έχουν ένα συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα, είχαν ήδη δοθεί εκπτώσεις συνολικού ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ, ενώ στην κτηµατογράφηση απασχολούνται περίπου 2.500 άτοµα. Ως εκ τούτου οι παρατάσεις θα επιφέρουν πρόσθετα κόστη λειτουργίας.
Να σηµειωθεί επίσης ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έχουν προηγηθεί και ορισµένοι «νεκροί χρόνοι», όπως για παράδειγµα η καθυστέρηση στην παράδοση των γραφείων κτηµατογράφησης έως και 4 µήνες σε ορισµένες περιπτώσεις.
Την ίδια στιγµή και οι παρατάσεις που δίνονται σε αρκετές περιπτώσεις καταφέρνουν να… µπερδέψουν περισσότερο τους πολίτες. Αιτία γι’ αυτό είναι ότι οι µελέτες για κάθε υπό κτηµατογράφηση περιοχή ξεκίνησαν ξεχωριστά και όχι όλες µαζί, µε αποτέλεσµα οι παρατάσεις να δίνονται ανά περιφερειακή ενότητα σε διαφορετικές ηµεροµηνίες δηµιουργώντας σύγχυση.
Μέχρι στιγµής, πάντως, η συµµετοχή των πολιτών στη διαδικασία παραµένει σχετικά περιορισµένη ως προς την ολοκλήρωσή της, καθώς από το σύνολο των δικαιωµάτων στις περιοχές στις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη η κτηµατογράφηση έως τώρα έχει δηλωθεί µόνο το 21,03%, δηλαδή 2.651.090 δικαιώµατα από το εκτιµώµενο σύνολο των 12,6 εκατ. δικαιωµάτων σε αυτές τις περιοχές.
Η ήδη µικρή συµµετοχή συρρικνώθηκε περαιτέρω ύστερα από τη ρύθµιση για τη δυνατότητα έως και 6µηνης παράτασης στις προθεσµίες, ενώ η παρατεταµένη προεκλογική περίοδος µείωσε κι άλλο τον ρυθµό υποβολής δηλώσεων.
Θετικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι για περίπου 60% των δικαιωµάτων έχει ήδη γίνει το πρώτο βήµα. Οι ιδιοκτήτες έχουν λάβει αριθµό πρωτοκόλλου και έχουν κλείσει ραντεβού προκειµένου να προσκοµίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι εκπρόσωποι των αναδόχων είχαν εξαρχής επισηµάνει στη διοίκηση του Ελληνικού Κτηµατολογίου ότι η αρχική προθεσµία υποβολής δηλώσεων διάρκειας 6 µηνών (3+3) για τους κατοίκους εσωτερικού δεν θα ήταν αρκετή για τις περιοχές αυτής της φάσης: «Πρόκειται για δύσκολες περιοχές, αγροτικές, ορεινές, στις οποίες ο εντοπισµός των γεωτεµαχίων είναι δυσχερέστερος, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχουν τίτλοι και δεν έχει ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς» επισηµαίνει ο συντονιστής του έργου κτηµατογράφησης της Αθήνας και εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας, Γιώργος ∆ηµητρίου.
«Αγκάθι» αποτελεί και η µη ύπαρξη κυρωµένων δασικών χαρτών σε όλη την επικράτεια, διαδικασία όµως η οποία αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το στάδιο της ανάρτησης των στοιχείων των κτηµατογραφούµενων περιοχών.   Της Βίκυς Βετουλάκη 


***  Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνο το ΜέΡΑ 25 μπορεί να εκφράσει στη Βουλή το ΟΧΙ που ανατράπηκε πριν από 4 χρόνια»

~  Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες βράδυ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του, αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές στη Μεσσηνία.

Να θυμίσουμε εδώ ότι αυτοί είναι πέντε και ειδικότερα οι Γεώργιος Αλέξοπουλος, Χαράλαμπος Κακαβάς, Βασίλειος Κυβέλος, Ελένη Μανωλακάκη και Μαρία Σαρδέλη.
Η εκδήλωση του ΜέΡΑ 25 είχε το εναλλακτικό στυλ του κ. Βαρουφάκη, αφού ξεκίνησε με μια μικρή εισαγωγή του και ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.
Τοποθετηθείς ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι μπορεί σε λίγες μέρες να έχουμε νέα κυβέρνηση, όμως την τελευταία δεκαετία της στυγνής κρίσης οι κυβερνήσεις φεύγουν και τα μνημόνια μένουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας είτε να φεύγουν είτε να μένουν με ψαλιδισμένα τα φτερά, με τον πήχυ των προσδοκιών τους ανεπίτρεπτα κατεβασμένο.
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και στο ερώτημα που του έθεταν πολλοί γιατί να ψηφίσουν το κόμμα του, απαντούσε ότι «η Ελλάδα μας συνεχίζει να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται». Έτσι, κατά τον ίδιο, το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα με άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Όσο για το αποτέλεσμα, ανέφερε ότι το 2,99% επέστρεψε το χαμόγελο σε πρόσωπα που το είχαν προ πολλού χάσει.
 Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου
Αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είπε ότι θα τιμήσει όσους χαμογέλασαν με το 2.99% και θα συνεχίσει να μιλά προγραμματικά για το τι πρέπει να γίνει αύριο το πρωί. Μακριά από τη λασπολογία, όπως είπε, τις κοκορομαχίες, τη διχόνοια, την κινδυνολογία με την οποία οι δύο μονομάχοι προσπαθούν να συγκαλύψουν πως, έχοντας πει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στην τρόικα, εγκλωβίστηκαν στις ίδιες πολιτικές αναπαραγωγής της χρεοδουλοπαροικίας που ερημοποιεί τη χώρα.
Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, υποστήριξε ότι τα μεγάλα κόμματα παίζουν με τη φωτιά.
 Οι προτάσεις του ΜέΡΑ25
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε ότι το ΜέΡΑ25 δεν αρκείται στις διαγνώσεις, αλλά έχει προτάσεις ρεαλιστικές, θεραπευτικές, αλλά και άμεσα εφαρμόσιμες, τις οποίες θα δρομολογήσει να νομοθετηθούν από το πρωινό της 8ης Ιουλίου.
Οι 7 αυτές τομές που προωθεί είναι οι εξής:
-Τερματισμός Λιτότητας με Δραστική Μείωση των Πλεονασμάτων
-Αναδιάρθρωση Δημόσιου Χρέους με Ρήτρα Ανάπτυξης: Όσο υψηλότερο το εθνικό εισόδημα, τόσο πιο πολλά θα εισπράττουν οι δανειστές – και το αντίθετο.
-Κατάργηση της 100% προπληρωμής φόρου. Μέγιστος ΦΠΑ στο 18%. Κατάργηση της προπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων και μείωση φορολογικού συντελεστή στο 20% για τις μεσαίες και 15% για τις μικρές.
-Ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι πωλήσεις τους σε αρπακτικά ταμεία, καθώς και οι εξώσεις κατοικίας και μικρών επιχειρήσεων
-Ένταξη στο ΙΚΑ όσων εργάζονται με μπλοκάκι πάνω από 8 ώρες την εβδομάδα και 5ετή φορολογική και ασφαλιστική ασυλία στις επιχειρήσεις νέων ανθρώπων
-Μετατροπή ΤΑΙΠΕΔ/Υπερταμείου σε Αναπτυξιακή Τράπεζα, με τις μετοχές της να περνούν στα ασφαλιστικά ταμεία προς ενίσχυσή τους.
-Δημόσιο Σύστημα Ψηφιακών Πληρωμών, για δωρεάν συναλλαγές, για να στηριχθεί το πρόγραμμα εναντίον της φτώχειας, για να μειωθεί η εξουσία των τραπεζών και της τρόικας επί της κοινωνίας.
 Τι απαντά το ΜέΡΑ25 στους δανειστές
Γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι οι παραπάνω προτάσεις του θα προκαλέσουν αντιδράσεις στους δανειστές, σχολίασε ότι το 2015 δε θα επαναληφθεί. Έτσι θα προβεί σε νομοθέτηση αυτών των αυτονόητων τομών χωρίς διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Στο δε επιχείρημα ότι θα μας διώξουν από το ευρώ, απάντησε ότι «αν οι δανειστές επιλέξουν σε μια εποχή που η Ιταλία είναι με το ένα πόδι εκτός ευρώ να μας διώξουν επειδή καταργήσαμε την 100% προπληρωμή του φόρου των μικρομεσαίων, ας το κάνουν».
 Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη
Από τη χθεσινή εκδήλωση δεν έλειψε και η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, λοιπόν, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ενέταξε το ΣΥΡΙΖΑ στο Μνημονιακό Τόξο, όταν το βράδυ του Δημοψηφίσματος ο νυν πρωθυπουργός επέλεξε να συνθηκολογήσει.
Όπως δήλωσε, ο κ. Τσίπρας, στηριζόμενος στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για να μετατρέψουν από κοινού το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και να περάσουν το 3ο μνημόνιο, ανάστησε την Ολιγαρχία που το πρώτο εξάμηνο του 2015 ένιωσε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.
Πιο πρόσφατα, πέρσι τον Αύγουστο, έφεραν το 4ο Μνημόνιο, «που βέβαια, στο πλαίσιο αριστοτεχνικής προπαγάνδας, ονόμασαν… μεταμνημόνιο. Όπως η CIA βάφτισε τα βασανιστήρια “ενισχυμένη ανάκριση”, έτσι εκείνοι βάφτισαν τη μνημονιακή διαδικασία “ενισχυμένη επιτήρηση”».
Όσο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το Βατερλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένο. Κάθε μνημόνιο- είπε- καταβροχθίζει κι έναν πρωθυπουργό, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει μάλιστα περάσει δυο.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε ότι έρχεται φουριόζος να αποκαταστήσει πλήρως την πιο παρασιτική παρέα των ολιγαρχών οι οποίοι κατάντησαν τη χώρα μόνιμη χρεοδουλοπαροικία. Πρόσθεσε, δε, ότι το όραμα της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ. είναι το μοντέλο Λετονίας: Φευγιό των νέων που δεν έχουν φύγει ήδη, εργασιακός μεσαίωνας για αυτούς που έμειναν, λουκέτα για τους μικρομεσαίους, πάρτ για τις αλυσίδες πολυεθνικών ολιγοπωλίων, ένα κράτος ανήμπορο να προστατεύσει τους αδύναμους αλλά γενναιόδωρο προς τους κερδοσκόπους.
Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι σπουδαίο εργαλείο για να υλοποιήσει το μοντέλο Λετονίας ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άλλο από το 4ο μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Μεταθέτοντας τις μεγάλες αποπληρωμές προς την τρόικα για μετά το 2032, τοκιζόμενες, επιβάρυνε κι άλλο το μη βιώσιμο χρέος. Όμως, αυτή η μετάθεση αποπληρωμών εξασφαλίζει στον κ. Μητσοτάκη πλήρη ηρεμία: Για πρώτη φορά κυβέρνηση από το 2010 θα έχει εκλεγεί χωρίς να αγωνιά πώς θα αποπληρώνει την τρόικα.
Έτσι ανενόχλητος ο κ. Μητσοτάκης θα μπορεί να οικοδομήσει το παρασιτικό κράτος μιας ολιγαρχίας που απαιτεί κέρδη δίχως επενδύσεις, πλούτο δίχως παραγωγή, προνόμια σε μια χώρα μη προνομιούχων χρεοκοπημένων.
 Γιατί το ΜέΡΑ25 πρέπει να είναι στη νέα Βουλή
Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι το ΜέΡΑ25 πρέπει να μπει στη νέα Βουλή. Αυτό είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει στην Βουλή το ΟΧΙ που ανατράπηκε πριν από 4 χρόνια.
Πρόσθεσε, δε, ότι μόνο το ΜέΡΑ25 έχει την αξιοπιστία, το κουράγιο, να προστατεύσει τα καλά που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως, για παράδειγμα, τις 120 δόσεις, την επέκταση της νοσοκομειακής κάλυψης σε όλους, το σύμφωνο διαβίωσης.
Επίσης μόνο το ΜέΡΑ25 μπορεί την 7η Ιουλίου να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. μπαίνοντας στη Βουλή.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Video: 


*
~*** Κενά γραφεία στη ΔΕΥΑΚ μετά την απόλυση των 26 συμβασιούχων

~  Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας χωρίς τους 26 συμβασιούχους στους οποίους την Παρασκευή κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις και έτσι αρκετά γραφεία της Επιχείρησης ήταν κενά.

Να σημειωθεί ότι από χθες γίνεται κανονικά η εξυπηρέτηση των καταναλωτών, μιας και οι συμβασιούχοι είναι έξω από το κτήριο, χωρίς όμως να κάνουν κατάληψη σε αυτό. Βρίσκονται εκεί, λοιπόν, για να ενημερώνουν τον κόσμο για την κατάστασή τους, ενώ ζητούν ως συμπαράσταση να υπογράφουν ένα κείμενο που έχουν συντάξει εδώ και μέρες.
Χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Κουφαλάκος, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση στον Παναγιώτη Νίκα για πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με το ζήτημα των συμβασιούχων.
Ειδικότερα, ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΚ από χθες παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, με την ευθύνη να βαραίνει τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και την πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μάλιστα, ζήτησε άμεσα να βρεθεί λύση, ενώ μιλώντας για τον κ. Νίκα, ανέφερε ότι κατηγόρησε τους διαμαρτυρόμενους για πολιτική εκμετάλλευση, με τους εργαζομένους να απαντούν ότι στα τέσσερα χρόνια που δίνουν αγώνα για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας δεν το έκαναν για το λόγο που υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Τον κατηγόρησαν, δε, ότι δε συμμετείχε στην κινητοποίηση των σωματείων στο υπουργείο Εσωτερικών πριν από δύο χρόνια, αναρωτώμενοι πόσες επιστολές έχει αποστείλει ο κ. Νίκας για το θέμα αυτό.
Μιλώντας στη συνέχεια για τη Νέα Δημοκρατία της οποίας ο κ. Νίκας είχε τη στήριξη στις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι έχει την ίδια πολιτική με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Επίσης μίλησε για το δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνομολόγησε στο αίτημα για μονιμοποίηση 35 εργαζομένων κι έτσι απέσπασαν θετική απόφαση, κίνηση που, όπως είπαν οι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ, ο κ. Νίκας δεν έκανε.
Κλείνοντας ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι πρωτοπόρος στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για να επισημάνει ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ δεν τρομοκρατούνται.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 


*
***  «Τελέσιλλα» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλο στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

~  Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, που συνεργάζεται για μια ακόμα φορά  με το σημαντικό συγγραφέα από τα Φιλιατρά, Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, και τον στηρίζει  να ανεβάσει το καινούργιο του θεατρικό έργο «Τελέσιλλα» στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 2 Αυγούστου. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή,  σε σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου, με στόχο την ανάδειξη της άγνωστης στους περισσότερους,  ιστορικής ποιήτριας και ηρωίδας του Αρχαίου Άργους. Είναι ένας ύμνος στη Γυναίκα, τη Δύναμη και τη Δημοκρατία. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνισμού και πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο στις παρακάτω ημερομηνίες:
Πρόγραμμα  παραστάσεων
Σάββατο 13 Ιουλίου - Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Περάματος «Μίκης Θεοδωράκης» [Φεστιβάλ Ιδρύματος Ελληνισμού]
Πέμπτη  25 Ιουλίου  -  Θέατρο Άλσος Βεΐκου [Σε συνεργασία Ιδρύματος Ελληνισμού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Δράση» Γαλατσίου]
Παρασκευή 2 Αυγούστου – Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης [Σε συνεργασία Ιδρύματος Ελληνισμού και Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας]
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γιάννης Σταματίου, μουσική: Φίλιππος Περιστέρης, χορογράφος: Αργυρώ Ταμβάκου,
ενδυματολόγος: Μαρία Γκούσκου, φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης, βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βαρδακαστάνη, βοηθός Χορογράφου: Μαρία Πάπου, Κοστούμια: Βεστιάριο Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας – Θέατρο Εκστάν, μακιγιάζ: New Life Beauty Club, δημόσιες σχέσεις: Γιάννα Ακριβού, υππεύθυνος Επικοινωνίας: Άρης Βασιλειάδης, φωτογραφίες: Αιμίλιος Πέτρου, βοηθός Παραγωγής: Αρσαλούις Σαπριτζιάν.
ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Δημήτρης Λέκκας: Φλογέρες, Χρήστος Βιδινιώτης: Σάζι, Πασχάλης Τσέρνας: Κρουστά – Μπεντίρ, Φίλιππος Περιστέρης: Μονόχορδο, Αυλό του Πανός, Μπεντίρ, Κρουστά, Φλογέρα, Πλήκτρα, συμμετοχή στα φωνητικά: Θέλμα Καραγιάννη, ενορχήστρωση: Φίλιππος Περιστέρης, χχογράφηση - Μίξη: Studio eNCORE, P.A. Dove, τελική επεξεργασία: Studio Pro216, Λάκης Χαλκιόπουλος, παραγωγή: «Ίδρυμα Επιμένουμε Ελλάδα».
ΔΙΑΝΟΜΗ
Παίζουν οι ηθοποιοί  με σειρά εμφάνισης:
Τελέσιλλα: Αργυρώ Ταμβάκου, Αλκμήνη: Κατερίνα Βαρδακαστάνη,
Αρχόντισσα: Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Άρχοντας: Κώστας Λάσκος,
Αγγελιαφόρος: Σάββας Πογιατζής, Αγαθονίκη: Μαρία Μπακέλα,
Κλεομένης: Γιάννης Σταματίου, Περίλαος: Κωστής Σαββιδάκης,
Κήρυκας: Σάββας Πογιατζής.
ΧΟΡΟΣ
Με σειρά εμφάνισης: Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Ιωάννα - Μαρία  Μπάτη, Βιργινία  Μιχαήλ, Βίκυ  Μιχαλοπούλου, Βέρα  Μακρομαρίδου.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Ελληνισμού»


***  Θερμό καλοκαίρι για τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

~  Φουλ τις μηχανές έχει βάλει, απ’ ό,τι φαίνεται, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και για φέτος ξεκίνησε από πολύ νωρίς τις επιχειρήσεις της.  
Προβλέπουμε «θερμό» καλοκαίρι για τα στελέχη της, τα οποία πραγματικά χειρίζονται ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της παρανομίας. 
Πάντως, τα τελευταία 10 χρόνια η Δίωξη της Καλαμάτας έχει κάνει θαύματα! 
Β.Β. 


***  Οι ευκάλυπτοι στη Ναυαρίνου

Οι ευκάλυπτοι στη Ναυαρίνου, λίγο πριν το ξενοδοχείο "Φιλοξένια", έχουν…βγει στους δρόμους.
Ας προσέξουμε λίγο το θέμα, γιατί αφενός περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών, αλλά και σε κάποιο ενδεχόμενο ξαφνικό μπουρίνι, μπορεί να βρεθούν και στο οδόστρωμα.
Και τότε θα πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας για να μη συμβεί κάτι άσχημο…  Α.Π. 


*** Πεταμένα σκουπίδια

Ό,τι θέλει ο καθένας, όπως το θέλει και τον βολεύει. Στην οδό Καλλιπατείρας, κάθε λογής σκουπίδια και άχρηστα έπιπλα, πεταμένα πίσω από τους κάδους. 
Στο συγκεκριμένο σημείο, πολλές φορές έχουμε δει σωρούς από σκουπίδια και άλλα πράγματα για πέταμα. 
Πολλές φορές μάλιστα, υπάρχουν και οργανικά σκουπίδια που δημιουργούν έντονη δυσοσμία και γεμίζουν από έντομα.  Β.Β. 


***  Καλλιέργειες τουριστών στο χωράφι και η ευκαιρία της Μεσσηνίας για το πρόγραμμα που τρέχει

Ο Αγροτουρισμός, όπως έξυπνα αστειεύτηκαν οι ειδικοί, είναι «η καλλιέργεια τουριστών στο χωράφι». Στην ουσία είναι κάθε προσοδοφόρα δραστηριότητα που γίνεται σε ένα αγρόκτημα ή σε ένα εκτροφείο ή μια αγροτική μεταποιητική οικοτεχνία / βιοτεχνία, έχοντας ως στόχο την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των επισκεπτών.
Θα έπρεπε κανονικά να είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα, που να αναλαμβάνεται κυρίως ή και μόνο από αγρότες, με αποτέλεσμα συμπλήρωση του αγροτικού εισοδήματός τους, αλλά και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστικών αναγκών όλων εκείνων που τον… σκέφθηκαν και τον δημιούργησαν.
Θα μπορούσαμε να πούμε, χωρίς υπερβολή, ότι εισάγει «καινοτομία» στις τουριστικές υπηρεσίες με την έννοια της ικανότητας ανίχνευσης αλλαγών στη συμπεριφορά των πελατών (από τον «μαζικό τουρισμό» στην «επιστροφή στη φύση»), στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους («τουρισμός των εμπειριών»), αλλά και σχεδιασμό καλύτερων υπηρεσιών («βιωματική συμμετοχή του πελάτη - τουρίστα στην τοπική ζωή»), μέσω της ανάπτυξης νέων εννοιών υπηρεσιών («τουρισμός κοινής χρήσης»).
 ΚΟΣΜΟ – ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο Αγροτουρισμός είναι μια μορφή τουρισμού της υπαίθρου, που επινοήθηκε τη δεκαετία του 1960, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.
Στην Ελλάδα ο αγροτουρισμός ξεκίνησε ουσιαστικά τη δεκαετία του 1990, όταν η Κοινή Αγροτική Πολιτική, ένα σύστημα ευρωπαϊκών επιδοτήσεων υπέρ του αγροτικού εισοδήματος, δημιούργησε την ανάγκη για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, που υλοποιήθηκαν μέσω ειδικών προγραμμάτων. Ανάμεσά τους, κυρίως το πρόγραμμα Leader.
Παρά το γεγονός, λοιπόν, πως αυτή η «επιστροφή στη φύση» συμπληρώνει 60 χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική και 30 χρόνια στην Ελλάδα, η ανάπτυξη του Αγροτουρισμού συνεχίζει να ευνοείται από τις συνθήκες που φαίνεται πως επικρατούν διαφοροποιημένες και στις ημέρες μας:
•Το αγροτικό εισόδημα είναι στάσιμο ή συρρικνώνεται
•Ο τουρισμός έχει αναδειχτεί στην πιο ισχυρή βιομηχανία του πλανήτη
•Ο τουρισμός υπαίθρου τείνει να γίνει η κύρια παροχή εναλλακτικών λύσεων απέναντι στο φαινόμενο του μαζικού τουρισμού
•Είναι σαφής η επιθυμία των ομάδων που προτιμούν τον αγροτουρισμό να μη θεωρούνται τουρίστες, αλλά συλλέκτες εμπειριών και βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.
 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν τέσσερις γενικές διαπιστώσεις που αξίζει να διαδοθούν, επειδή χαρακτηρίζουν στις μέρες μας ολόκληρο τον εναλλακτικό τουρισμό της υπαίθρου:
•Οι γυναίκες έχουν κυρίαρχο ρόλο στις δραστηριότητες αγροτουρισμού.
•Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι γενικά είναι ανοιχτοί στην υποδοχή και λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων, επειδή αποτελεί επικερδή απασχόληση που διαρκεί πέρα από τις κλασικές σεζόν και αποκτούν καλή σχέση με τους επισκέπτες τους.
•Τα κίνητρα, τα κέρδη, ο τρόπος προσέγγισης και η τεχνική βοήθεια που υφίστανται στο «παγκόσμιο χωριό», δεν παρουσιάζουν πλέον μεγάλες τοπικές διαφορές
•Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και ο τρόπος ψυχαγωγίας σε αυτόν τον τύπο τουρισμού είναι διαδεδομένες δραστηριότητες και δεν επιφυλάσσουν οργανωτικές ή άλλες ιδιαιτερότητες.
 Ο ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι δημογραφικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτησίες είναι μικρές, το ενδιαφέρον για την ελληνική περιφέρεια και την αγροτική ζωή είναι έντονο από μέρους των κατοίκων των αστικών κέντρων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους προέρχονται από αγροτικές οικογένειες πρώτης ή δεύτερης γενιάς και έχουν στη συνείδησή τους εξιδανικευμένο το αίτημα μιας «επιστροφής στην φύση».
Ωστόσο, αυτή η ελπιδοφόρα «επιστροφή στις ρίζες» σε αρκετές περιπτώσεις φάνηκε να τροποποιείται στην πράξη, όχι υπέρ των αγροτικών κοινωνιών. Συμμετοχή στα προγράμματα στήριξης της υπαίθρου είχαν και έχουν άτομα που δεν είχαν σχέση με αγροτικές ασχολίες. Επιπλέον, η φύση του αγροτουρισμού υποτίθεται πως θα βοηθούσε τις αγροτικές οικογένειες να βελτιώσουν το εισόδημά τους, χωρίς να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες ή τα εκτροφεία τους, καθώς μια νέα πελατεία αναδύονταν δίπλα τους.
Συνήθως, όμως, οι επενδύσεις, που εγκρίθηκαν, είχαν ελάχιστη ή μακρινή σχέση με τον αγροτουρισμό. Πόλεις απέκτησαν πολυτελή ξενοδοχεία και τα παραδοσιακά προϊόντα λειτουργούσαν ως «κράχτες» για έναν τρόπο ζωής ξένο προς το συνήθη τουρισμό υπαίθρου. Μεγάλες επενδύσεις που δεν είχαν σχέση με τον τουρισμό υπαίθρου, απορρόφησαν μεγάλο μέρος της δραστηριότητας πολλών διαχειριστικών υπηρεσιών.
Οι αγρότες δεν εκμεταλλεύτηκαν (ή δεν τους έμαθαν ή δεν τους… άφησαν να εκμεταλλευτούν) πλήρως τις δυνατότητες που έδιναν οι χρηματοδοτήσεις, η προβολή και η επικοινωνία της μεσογειακής διατροφής, των παραδοσιακών ξενώνων και η συνένωση των τοπικών δυνάμεων για έναν κοινό στόχο. Τους άφησαν στη… λογική της επιδότησης, μόνο!
Η βασική χρηματοδότηση του αγροτουρισμού, η οποία προέρχεται κυρίως από ευρωπαϊκό ταμείο για την υποστήριξη του αγροτικού εισοδήματος, δεν οδήγησε στη διασφάλιση ολιστικής ανάπτυξης, καθώς δεν υιοθετήθηκαν οι καλές πρακτικές που από τη δεκαετία του 1960 είχαν προκαλέσει την άνθιση του αγροτουρισμού στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Η βάση των δικαιούχων οικονομικής υποστήριξης διευρύνθηκε, ώσπου έγινε καταχρηστικά μεγάλη. Για παράδειγμα, η φιλοξενία επισκεπτών σε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα, απαιτεί ποιοτικές προδιαγραφές, οι οποίες, ωστόσο, διακρίνονται σαφώς από τη λειτουργικότητα, την πολυτέλεια και τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες ως κορύφωση του μαζικού τουρισμού και των πιο δημοφιλών προορισμών. Άλλο ποιότητα υπηρεσιών και άλλο… πολυτελής τουρισμός. Όπως γράψαμε και παραπάνω, πρώτος και καλύτερος σκοπός και στόχος είναι ο «τουρισμός των εμπειριών», ο σχεδιασμός καλύτερων υπηρεσιών («βιωματική συμμετοχή του πελάτη - τουρίστα στην τοπική ζωή»).
 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ
Η οικονομική κρίση που επηρεάζει την Ευρώπη, αλλά κυρίως την Ελλάδα, ωθεί τους Έλληνες στην ανακάλυψη της επιχειρηματικότητας σε νέες βάσεις και όχι πλέον ως μια απλά επιδοτούμενη δραστηριότητα με εξασφαλισμένη πελατεία, ούτε φυσικά ως μόδα.
Χωρίς να έχει μειωθεί η ανάγκη για επιχειρηματικότητα, προέχει να βρεθούν εναλλακτικές πηγές προσοδοφόρων επιχειρήσεων, που δε θα βασίζονται αναγκαστικά σε πολύ δαπανηρές επενδύσεις και άμεσης απόσβεσης αποτελέσματα.
Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα ενός αγροτουρισμού που θα βασιστεί στις πρώτες αρχές και στα βασικά κριτήρια της λειτουργίας του.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER
Σε όλες τις προγραμματικές περιόδους (Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης ή ΕΣΠΑ - Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης), όπως και το τελευταίο ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπουν για τον Αγροτουρισμό με ειδικά προγράμματα (Leader), αλλά στην εφαρμογή τους έως τώρα –όπως αποδεικνύεται στην πράξη- βοήθησαν μάλλον στον … αγροτουριστικό αποπροσανατολισμό, όπως παραπάνω γράφουμε, παρά κατάφεραν να συμβάλλουν στην… επιστροφή στον αγροτουρισμό. Κι αυτό, γιατί, εκτός και πέραν από ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως π.χ. το πρόγραμμα Leader, προαπαιτούμενο είναι η τοπική οικονομία να έχει… διδαχθεί «πού, πώς, τι, γιατί» αγροτουρισμός, να έχει διαμορφωμένη αγροτουριστική αυτο-συνείδηση…


***  Ανελκύσθηκε το κατασχεθέν σκάφος "Alamir Mustafa"
 
~  Το πρωί της περασμένης Κυριακής το κατασχεθέν cruiser "Alamir Mustafa", που βρισκόταν στο λιμένα Καλαμάτας από τις 15 Οκτωβρίου 2013, ρυμουλκήθηκε στη νοτιοδυτική πλευρά και ο μεγάλος γερανός, που με μέριμνα και δαπάνες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας μετακλήθηκε από την Τρίπολη, το ανέλκυσε και το τοποθέτησε στην ξηρά.
Σημειώνεται, σύμφωνα και με το ενημερωτικό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ότι το "Alamir Mustafa" έχει κατασχεθεί για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, χωρίς να έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η εκποίησή του. Το σκάφος, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, καθώς εισέρρεαν σε αυτό θαλάσσια ύδατα από ρήγμα που είχε ανοίξει στο κύτος του, θα παραμείνει σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, φυλασσόμενο από το Λιμενικό Σώμα, ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.
Επαναλαμβάνεται ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ουδεμία ευθύνη έχει για την καθυστέρηση εκποίησης των κατασχεθέντων πλοίων στο λιμάνι. Η ευθύνη ανήκει σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Οι οχλήσεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας για τη συντόμευση των διαδικασιών είναι συνεχείς, δεδομένου μάλιστα ότι το Λιμενικό Ταμείο επιβαρύνεται με το μεγάλο κόστος των ανελκύσεων, όπως είχε συμβεί και το Νοέμβριο 2018 με το σκάφος “Mr. Musti”.
Αυτή τη στιγμή στην ξηρά φυλάσσονται 3 ανελκυσθέντα σκάφη και εντός του λιμένα βρίσκονται άλλα 3, όλα κατασχεθέντα.


***   Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο MVP στο NBA

  ~ Ο Έλληνας σούπερ - σταρ πραγματοποίησε μία εκπληκτική σεζόν με τους Μπακς στην κανονική διάρκεια του NBA και λίγο μετά τις 6 το πρωί αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.
Η πορεία του «Giannis» δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν, χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της βράβευσής του γνώρισε την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους και συγκίνησε τους πάντες με την ομιλία του.
Ο «Greek Freak» κατάφερε τη φετινή σεζόν να έχει 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, ενώ η ομάδα του ήταν η κορυφαία στην κανονική διάρκεια του NBA.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης ήταν φαβορί μαζί με τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ, τους οποίους ξεπέρασε και το επίτευγμά του έχει ξεχωριστή σημασία και κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα με τα κατορθώματά του.   
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αστέρας των Μπακς
«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με έβαλε σε αυτή τη θέση, όλα αυτά τα κάνω με τη βοήθειά του. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, πρώτα από όλα τους συμπαίκτες μου, χρειάζεται περισσότερο από έναν παίκτη για να κερδίσει 61 παιχνίδια. Όλοι ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο που μας πίεζε καθημερινά και μας δίδαξε αυτά που κάνουν καθημερινά για εμάς.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των Μπακς, οι οποίοι πίστεψαν σε εμένα που ήμουν 18 όταν ήμουν στην Ελλάδα. Με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Τώρα είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα και μένουν ξύπνιοι για να με παρακολουθήσουν.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας. Πριν από δύο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματιος. Πάντα όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου, ο οποίος με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω.
Σας αγαπώ πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπληκτική μου μητέρα, τη Βερόνικα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Πρόκειται για το στήριγμά μου.
Προφανώς θέλω να ευχαριστήσω τους ατζέντηδές μου, ευχαριστώ που με πιστέψατε σε εμένα και δεν… με ενοχλείτε πολύ. Αυτό είναι μόνο η αρχή για εμένα.
Στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις τα περισσότερα χωρίς να είσαι άπληστος». 
athimerini.gr


***  ΟΙ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  μας :
~**17.- ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Δευτέρα  17-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .,   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
18.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα από το Αρφαρά Καλαμάτας  .
Τρίτη  18-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
19.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Βουλευτικές  ΕΚΛΟΓΕΣ (1)…  07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 .- :
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
20.-   ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  της 07- Ιουλίου  2019 .- :  
https://snsarfara.blogspot.com/2019/06/arfara-news-19-2019.html .-
 21.- ARFARA NEWS   Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Πέμπτη 20-Ιουνίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_19.html .- 

22.-ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_20.html    .- 

23.-   Η Εφημερίδα Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

   Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 Το αγιάζι της ενημέρωσης :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/21-2019.html  .-

  24.- Η Εφημερίδα Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Σάββατο  22- Ιουνίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/06/22-2019.html  .- 

 25.- Η Εφημερίδα μας , Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

  Κυριακή 23- Ιουνίου 2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/23-2019.html  .- 
26.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

 Δευτέρα 24- - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/24-2019-23-06-2019-23-2019-1-23-06-2019.html  
27  .-Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 


  Τρίτη 25 - - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/06/25-2019.html  .- 

28.-

***  ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. -
Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-  


~**  ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 2.- 
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas    
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  
 4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .— 
6.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~**  ***  https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών  
 https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου