ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

 ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών .
Πέμπτη 06  Σεπτεμβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .



~  6 Σεπτεμβρίου: Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς

~   Σε κάποιο μέρος της Φρυγίας, η γη ανέβλυσε αγιασμένο νερό με τη δύναμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που γιάτρευε κάθε αρρώστια των ασθενούντων. Ένας χριστιανός, λοιπόν, επειδή γιατρεύτηκε η κόρη του, έκτισε ωραιότατο ναό στο όνομα του Αρχιστράτηγου, επάνω στο άγιασμα.
Μετά 90 χρόνια, ήλθε στο ναό κάποιος ευλαβής νέος, ονόματι Άρχιππος. Έμεινε υπηρέτης στο ναό και ζούσε ζωή ασκητική και με εγκράτεια. Όταν είδαν αυτό το πράγμα οι ειδωλολάτρες, έπιασαν τον Άρχιππο και τον χτύπησαν δυνατά.
Έπειτα, όρμησαν να καταστρέψουν το ναό και το άγιασμα. Αλλά ώ της μεγάλης δυνάμεως του Αρχαγγέλου! Άλλων απ’ αυτούς τα χέρια έμειναν παράλυτα και άλλους σταμάτησε φράγμα φωτιάς και έτσι γύρισαν όλοι άπρακτοι. Όμως το πείσμα και ο θυμός τους ώθησε να κάνουν εκτροπή του κοντινού ποταμού, για να παρασύρει το ναό και να πνίξουν τον Άρχιππο. Αλλά και πάλι θαύμα! Ο ποταμός γύρισε προς τα πίσω! Τότε σκέφθηκαν να ενώσουν και άλλους δύο ποταμούς. Όμως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάστηκε στον Άρχιππο και, αφού τον έβγαλε έξω από το ναό, έκανε το σημείο του σταυρού και οι ποταμοί στάθηκαν σαν τείχος. Πρόσταξε, έπειτα, να χωνευθούν και πράγματι, κατά παράδοξο τρόπο, έως σήμερα στο μέρος εκείνο τα νερά των ποταμών χωνεύονται. Και γι’ αυτό το μέρος ονομάστηκε Χώναι. Απολυτίκιον   Ήχος δ’.      Των ουρανίων στρατιών Αρχιστράτηγε, δυσωπούμέν σε αεί ημείς οι ανάξιοι, ίνα ταίς σαίς δεήσεσι τειχίσης ημάς, σκέπη των πτερύγων, της αΰλου σου δόξης, φρουρών ημάς προσπίπτοντας, εκτενώς και βοώντας· Εκ των κινδύνων λύτρωσαι ημάς, ως ταξιάρχης των άνω Δυνάμεων. Έτερον Απολυτίκιον  Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον. Ως νεφέλη ωράθης επισκιάζουσα, Μιχαήλ Ταξίαρχο τω σω αγίω ναώ, υετίζων δαψιλώς ύδωρ αθάνατον όθεν ως άλλη κιβωτόν, διεφύλαξας αυτόν, και ρείθρων των ποταμίων, τον ρούν ηκόντιαας πόρρω, προς ευφροσύνην των ψυχών ημών. Κοντάκιον Ήχος β’. Αυτόμελον. Αρχιστράτηγε Θεού, λειτουργέ θείας δόξης, των ανθρώπων οδηγέ, και αρχηγέ των Ασωμάτων, το συμφέρον ημίν αίτησαι, και το μέγα έλεος, ως των Ασωμάτων αρχιστράτηγος. 
~**  Οι προσευχές και οι δεήσεις από μόνες τους δεν μας οδηγούν στην τελειότητα

~  Οι προσευχές και οι δεήσεις από μόνες τους δεν μας οδηγούν στην τελειότητα. Στην τελείωση οδηγεί ο Κύριος που έρχεται και κατοικεί μέσα μας, όταν εμείς εκτελούμε τις εντολές Του.
*  Και μία από τις πρώτες εντολές είναι να γίνεται στη ζωή μας το θέλημα όχι το δικό μας, αλλά του Θεού. Και να γίνεται με την ακρίβεια που γίνεται στον ουρανό από τους αγγέλους.
Για να μπορούμε κι εμείς να λέμε: «Κύριε, όχι όπως εγώ θέλω, αλλ’ όπως Εσύ· «γενηθήτω το θέλημά Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης»». Χωρίς λοιπόν το Χριστό μέσα μας, οι προσευχές και οι δεήσεις οδηγούν στην πλάνη. Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως
***   22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης στηρίζουν το Συλλαλητήριο του Σαββάτου

~   Τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν με ενθουσιασμό και αγωνιστικό παλμό στο Πανεθνικό Συλλαλητήριο του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
*  Οπως αναφέρει ανακοίνωσή του: «Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών που παραδίδει την ιστορία, την γλώσσα και την ταυτότητα της Μακεδονίας μας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού, που δεν υπέγραψε και δεν παρέδωσε τίποτα.
Καλούμε όλους τους Έλληνες να δώσουν το «παρών» σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα.             Τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης                                                          1. ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
2. ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ.Ε.Χ.Α.)
3. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΟΦΙΛΟΙ»
4. «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»
5. ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
6. ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Π.Α.Τ.Ρ.Ι.Σ
7. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΠΙΣ»
8. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ»
9. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΦΟΙΒΗ»
10. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ»
11. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»
12. «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ»
13. ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ)
14. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
15. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
16. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ»
19. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ «ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ»
20. Σ.Φ.Ε.Β.Α. (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ)
21. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΤΩΧΩΝ»
22. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
~** KYΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 30-08-2018 :   https://youtu.be/BlCV7P-3i-U  .-  

***   Παρέμβαση Νίμιτς για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Ειδήσεις – News

~  : Tην άποψη ότι αν απορριφθεί η συμφωνία των Πρεσπών, είτε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, είτε στη Βουλή, ίσως μεσολαβήσουν άλλα 25 χρόνια έως ότου να δοθεί νέα ευκαιρία για την επίλυση του ζητήματος, εξέφρασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ονοματολογικό, Μάθιου Νίμιτς στέλνοντας μήνυμα στα Σκόπια.
*  : Με τίτλο «ένα άλλο όνομα θα χρειαζόταν άλλα 25 χρόνια» η ηλεκτρονική εφημερίδα BIRN της ΠΓΔΜ δημοσιεύει συνέντευξη του κ. Νίμιτς, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία για το όνομα θα περάσει και στις δύο χώρες, κρούοντας παράλληλα και τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί.
«Ελπίζω ότι η συμφωνία θα περάσει και νομίζω ότι θα περάσει και στις δύο χώρες, επειδή είναι μια δίκαιη και αξιότιμη λύση που ανταποκρίνεται στα ουσιώδη συμφέροντα και των δύο χωρών, αλλά αν δεν εγκριθεί δεν βλέπω άλλη λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα» τονίζει.   Και προσθέτει: «Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, μπορεί να χρειαστούν άλλα 25 χρόνια. Και πολλοί άνθρωποι θα χάσουν το ενδιαφέρον, αν αυτό δεν περάσει στη χώρα σας (σ.σ. την ΠΓΔΜ)» προειδοποιεί.                                                           «Αν την απορρίψετε» εξηγεί ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ «φοβούμαι ότι θα δείτε πολλούς να λένε στον κόσμο: «Δεν μας ενδιαφέρει μια συμβιβαστική λύση, δεν μας ενδιαφέρει να λύσουμε αυτό το θέμα με την Ελλάδα, δεν μας ενδιαφέρει η διαδικασία της ΕΕ, δεν μας ενδιαφέρει για το ΝΑΤΟ, δεν μας ενδιαφέρει η επίλυση προβλημάτων».                                «Ο υπόλοιπος κόσμος πιθανώς να πει τότε: “Εντάξει, αυτοί οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να λύσουν τίποτα, γιατί να ανησυχούμε εμείς για την κατάστασή τους;, Γι αυτό μπορεί να χρειαστούν πολλά- πολλά χρόνια πριν ξαναρχίσει οτιδήποτε γύρω από αυτό το θέμα, αν απορριφθεί».                                                                                                                              Ο κ. Νίμιτς απαντώντας σε αυτούς που στην ΠΓΔΜ υποστηρίζουν «ας μην προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, ας περιμένουμε, ας της δώσουμε κι άλλο χρόνο, για να έχουμε μια καλύτερη συμφωνία στο μέλλον», τονίζει: «Η ιδέα της μακροπρόθεσμης αναμονής είναι πολύ επικίνδυνη.                                                                                                                       Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται η ΕΕ, αν θα θέλουν ένα άλλο μέλος, εάν θα θέλουν τη χώρα σας, δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται το ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα συμβαίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές στην κυβέρνησή της, δεν ξέρετε τι θα συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή και στο ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που θα επηρεάσει μια νέα διαπραγμάτευση».
*** Μια εταιρία που «Ταξιδεύει» την ελληνική ελιά σε όλο τον πλανήτη 
Κυρίαρχη σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η ελληνική ελιά, αφού κατατάσσει την Ελλάδα δεύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο. Το γεγονός ότι η ελληνική ελιά αποδείχθηκε ανθεκτική στην κρίση αυξάνοντας κατά 110% την εξαγωγική δυναμική της από το 2009 έως και το 2017 επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Τη δυναμική αυτή υποστηρίζουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις που κατόρθωσαν εν μέσω κρίσης να διαδώσουν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και να αναδείξουν την αξία του προϊόντος.
Χαρακτηριστική περίπτωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ευγενίας Τζώρτζη στην "Καθημερινή", αποτελεί η εταιρεία «Κωνσταντόπουλος Α.Ε. Olymp», ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Προκόπης Κωνσταντόπουλος αναφέρεται με πάθος στην υπεροχή του καρπού, αλλά και στη συστηματική επεξεργασία του σε υπερσύγχρονες μονάδες, προκειμένου, όπως υπογραμμίζει, «το προϊόν που θα φθάσει στον τελικό καταναλωτή να αποτελεί εξαιρετική επιλογή».
Η «Κωνσταντόπουλος Α.Ε. Olymp» είναι παγκόσμιος εξαγωγέας επιτραπέζιων ελιών και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με εμπειρία πάνω από 60 χρόνια. Η ιστορία της ανατρέχει πίσω στο 1956, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας ο Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος μετακομίζει από ένα μικρό χωριό, το Κλίμα Μεσσηνίας, στην Κατερίνη, όπου ξεκινά ως έμπορος ελιών και ανοίγει το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στην περιοχή. Εκεί δημιουργεί την οικογένειά του, εγκαθίσταται μόνιμα και το 1979 ανεγείρει και τις πρώτες εγκαταστάσεις επεξεργασίας της ελιάς στην περιοχή.
Οι εξαγωγές αποτέλεσαν νωρίς το βασικό στόχο, αφού ξεκίνησαν ήδη από τη δεκαετία του ’70 σε χώρες όπως η τότε Δυτική Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και επεκτάθηκαν στη συνέχεια στον Καναδά, στην Αμερική και στην Αυστραλία. Σήμερα οι εξαγωγές είναι ο αποκλειστικός στόχος, αφού, όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντόπουλος, «το εργοστάσιο, για να μπορέσει να καλύψει το κόστος παραγωγής, πρέπει να βασιστεί σε μεγάλες παραγγελίες».
 Τρεις μονάδες παραγωγής
Η εταιρεία διαθέτει τρεις εγκαταστάσεις, στην Κατερίνη, στην Καλαμάτα και στη Χαλκιδική. Βάση όμως είναι η Κατερίνη, όπου σε μια έκταση 70.000 τ.μ. φιλοξενούνται οι παραγωγικές μονάδες και τα γραφεία της. Η μονάδα επεξεργασίας στην Κατερίνη συνολικής δυναμικότητας 15.000 τόνων αποτελείται από τρία κύρια κτήρια, που χτίστηκαν το 1979, το 1995 και το 2008, για να συμβαδίζουν με την ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας. Και τα τρία κτήρια είναι πλήρως λειτουργικά με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και μηχανήματα βελτιστοποιημένα για τα διάφορα στάδια παραγωγής.
Οι εγκαταστάσεις της Καλαμάτας επιτρέπουν στην εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να εστιάσει περισσότερο στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σήμερα, οι εγκαταστάσεις έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν περισσότερους από 1.000 τόνους ελαιολάδου, με σύγχρονες τεχνολογίες φιλτραρίσματος και διαδικασίες εμφιάλωσης και ένα σύγχρονο εργαστήριο ελέγχου ποιότητας με τον πιο προηγμένο εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι παράγεται μόνο το καλύτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η τελευταία επέκταση της «Κωνσταντόπουλος Α.Ε.» είναι η απόκτηση νέας μονάδας επεξεργασίας επιτραπέζιων ελιών, η οποία βρίσκεται στην περιοχή των Νέων Μουδανιών της Χαλκιδικής, στην καρδιά της περιοχής που καλλιεργεί την ελιά της Χαλκιδικής. Αυτή η επέκταση αυξάνει την ικανότητα αποθήκευσης ελιάς κατά 2.000 τόνους.
 «Κλειδί» της επιτυχίας, η κορυφαία ποιότητα
«Η ελληνική ελιά έχει συγκεκριμένη ποιότητα, απευθύνεται σε απαιτητικό κοινό και γι’ αυτό οι πωλήσεις της εμφανίζουν ανοδική τάση στις αγορές του εξωτερικού», επιμένει ο διευθύνων σύμβουλος της «Κωνσταντόπουλος Α.Ε. Olymp», ο οποίος επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι η εταιρεία όχι μόνο διαθέτει όλα τα διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας, αλλά και ότι είναι ανοικτή στον έλεγχο των πελατών της ανά πάσα στιγμή.
Η αναφορά δεν είναι τυχαία, αφού η εταιρεία βασίζει την αναγνωρισιμότητά της στην υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης, την προσεκτική συλλογή της, στη σωστή επεξεργασία της και στην αποθήκευση και, φυσικά, στην υπεύθυνη διανομή της.
«Την προστατεύουμε σαν κόρη οφθαλμού», υπογραμμίζει με έμφαση και «επενδύουμε ώστε να διασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα ακόμα και στο τελευταίο βάζο. Εφαρμόζουμε προγράμματα αξιολόγησης των παραγωγών και προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να εντάσσουμε περισσότερους παραγωγούς σε συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, έτσι ώστε να έχουμε ένα προϊόν που ξέρουμε ότι δεν έχει φυτοφάρμακα, ότι είναι πλήρως βιολογικό και ότι και το τελευταίο βαζάκι που φθάνει στο Βανκούβερ ή στο Σίδνεϊ γνωρίζουμε από ποιον παραγωγό προέρχεται και σε ποιο χωράφι καλλιεργήθηκε. Έχουμε αναπτύξει ένα πλήρες σύστημα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε την πορεία του προϊόντος από τον ελαιώνα έως το εργοστάσιο όπου γίνεται η ζύμωση με τις καλύτερες μεθόδους και σε άριστες συνθήκες. Στόχος μας, να παρουσιάζουμε ένα προϊόν που είναι εύληπτο, ασφαλές, ώστε ο καταναλωτής να είναι σίγουρος ότι θα έχει επαναληψιμότητα και σταθερότητα κατά την επιλογή και την προτίμησή του στο προϊόν».
Αντίστοιχη έμφαση δίνει και στα θέματα του προσωπικού, αφού, όπως εξηγεί, η συλλογή και επεξεργασία της ελιάς είναι κοπιαστική εργασία και αυτός είναι και ο λόγος που, μαζί με την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας, υπερδιπλασιάστηκε και το προσωπικό της από τα 108 άτομα το 2008 σε 245 σήμερα.

*** Η ΕΡΓΟΣΕ "ανασταίνει" το σιδηροδρομικό δίκτυο Καλαμάτας- Πάτρας 
Μοιάζει με… κωμωδία, αλλά στα λόγια η ΕΡΓΟΣΕ επιμένει. Ο λόγος για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καλαμάτας με περιοχές και πόλεις της Δυτικής Ελλάδος, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο μεταφορών.
Ειδικότερα, σε όαση για την «ανομβρία» νέων έργων που έχει πλήξει τον κατασκευαστικό κλάδο κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας δύναται να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια η ΕΡΓΟΣΕ, εφόσον προχωρήσουν εντός χρονοδιαγράμματος τα σχεδιαζόμενα έργα στο υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, τόσο σε ό,τι αφορά την επέκτασή του όσο και σε ό,τι αφορά έργα αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης.
Συνολικά, γίνεται λόγος για έργα αξίας που ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου, χωρίς μάλιστα σε αυτά να συνεκτιμάται το έργο της λεγόμενης «σιδηροδρομικής Εγνατίας», η οποία ακόμα βρίσκεται στα σπάργανα και ενδέχεται να ξεπεράσει σε κόστος το 1,5-2 δισ. ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε προχθές η ΕΡΓΟΣΕ, έχει δρομολογήσει μελέτες που θα ωριμάσουν κρίσιμα έργα, όπως, μεταξύ άλλων, η σιδηροδρομική σύνδεση στο νέο λιμάνι της Πάτρας (με εκτιμώμενο κόστος 240 εκατομμύρια ευρώ), η σύνδεση με την πόλη της Καλαμάτας (συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης Κατακόλου - Ολυμπίας), όπως και άλλα σημαντικά έργα.   Α.Π.

*** Επίσκεψη Σαμαρά στην Καλαμάτα , με «υπέρβαση» Νίκα και συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό (φωτογραφίες & βίντεο) 






















«Υποχώρηση» Νίκα με το «βλέμμα» στην Περιφέρεια – «Βολές» Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ 
  Επίσκεψη στην Καλαμάτα, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο Αντώνης Σαμαρά προερχόμενος από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες. Ο Αντώνης Σαμαράς αφού πραγματοποίησε βόλτα σε καταστήματα στα «πέριξ» της κεντρικής πλατείας, εν συνεχεία κάθισε στο café “Platea” όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με εκατοντάδες στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας. Η «έκπληξη» σημειώθηκε όταν λίγο μετά την «άφιξη» του Αντώνη Σαμαρά, στην κεντρική καφετέρια βρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «σπάσει τον πάγο» στις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό, που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και οι καλύτερες. Οι δυο άνδρες είχαν μάλιστα και ολιγόλεπτη συνομιλία που όπως μάθαμε επικεντρώθηκε στο «μέλλον» και την «πορεία» της Καλαμάτας. Όλα αυτά την ώρα που ο Παναγιώτης Νίκας έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Εν συνεχεία ο δήμαρχος Καλαμάτας κάθισε για λίγη ώρα σε δίπλα τραπέζι, με στελέχη της δημοτικής του ομάδας. Ο Αντώνης Σαμαράς παρέμεινε στην Καλαμάτα μέχρι αργά το μεσημέρι της Τετάρτης. Λίγο πριν αποχωρήσει από την πλατεία προχώρησε και σε δηλώσεις , αντιμετωπίζοντας με σκωπτική διάθεση το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου από τα μνημόνια και τονίζοντας την εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ και στη Μεσσηνία που θα οδηγήσει τη Φιλελεύθερη παράταξη σύντομα και πάλι στα «ηνία» της χώρας , διώχνοντας την καταστροφική  «λαίλαπα» ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: 
~**  https://youtu.be/xQfby47BCuY  .- 

***  40χρονος έκλεβε ιατρεία στην Καλαμάτα για να τζογάρει 
Ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών δικάστηκε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, διότι είχε διαπράξει τρεις κλοπές σε ιατρεία της Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, που παραδέχθηκε τις πράξεις του, έδρασε από τις 31 Μαΐου έως και τις 18 Ιουνίου που συνελήφθη.
Ο άνδρας έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, όταν κάμερα σε ιατρείο τον κατέγραψε και οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν και να τον συνέλαβαν.
Όπως είπε ο κατηγορούμενος, είναι εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια και «παίζει ό,τι υπάρχει» εδώ και 15 χρόνια, αυτός δε ήταν ο λόγος που προέβαινε σε κλοπές.
Το δικαστήριο επέβαλε στον 40χρονο ποινή φυλάκισης 6 ετών. Π.Μπ.

***  Πρόταση ουσίας για το στρατόπεδο ή «τρολάρισμα» σε Νίκα; 
Εντύπωση προκαλεί ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ξαναέφερε στο προσκήνιο την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας. Η πρόταση για δημιουργία πρότυπου campus για ΑμεΑ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον ΥΠΕΘΑ, Πάνο Καμμένο, δε δίνει επακριβή εξήγηση αν η συνάντηση αυτή ήταν ουσίας ή είχε ως σκοπό να «τσιγκλήσει» το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που εξέφρασε εσχάτως την επιθυμία να διεκδικήσει την Περιφέρεια.
Πολύ φοβάμαι ότι ο «άφωνος»- όσο το θέμα ήταν στην επικαιρότητα- περιφερειάρχης το θυμήθηκε περισσότερο για να «πικάρει» το δήμαρχο Καλαμάτας…
Πρόθυμος, φυσικά, στο «παραπολιτικό» παιχνίδι γύρω από το στρατόπεδο Καλαμάτας παραμένει ο Πάνος Καμμένος, που πρώτος πριν από λίγα χρόνια ανακίνησε το θέμα μιλώντας απαξιωτικά για το ιστορικό κατά τα άλλα 9ο Σύνταγμα Πεζικού, προσβάλλοντας παράλληλα και μια ολόκληρη περιοχή.
Η χθεσινή αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας είναι απολύτως φυσιολογική, καθώς η πόλη είναι αυτή που πρέπει να έχει τον «πρώτο» και το «τελευταίο» λόγο στην αξιοποίηση του στρατοπέδου.
Ωστόσο, προκαλεί απορία τι είχε συζητηθεί μεταξύ του δημάρχου και του Πάνου Καμμένου κατά το πρόσφατο παρελθόν, τότε που ο δήμαρχος είχε «δικαιολογήσει» τον υπουργό για όσα είχε πει…  Κ. Γαζ.

*** Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 6/09/2018 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 6.7 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/ 

***  81χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο λιμάνι της Πύλου 
Τη σορό ενός ηλικιωμένου άνδρα να επιπλέει στο λιμάνι της Πύλου είδαν περαστικοί χθες το πρωί και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν άνδρα 81 ετών από την περιοχή, που για άγνωστο λόγο βρέθηκε στο νερό.
Οι λιμενικοί ανέσυραν το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πύλου, ενώ θα ακολουθήσει νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου.

*** 500 δωροεπιταγές για σχολικά είδη από το Δήμο Καλαμάτας 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Παύλος Μπουζιάνης, παρέδωσαν χθες το μεσημέρι στο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Δ. Οικονομόπουλο, 500 δωροεπιταγές, αξίας 30 ευρώ η καθεμία, για να τις διανείμουν οι διευθυντές των σχολείων σε μαθητές που ανήκουν σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες.
Το συνολικό κόστος των 15.000 ευρώ καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε το διευθυντή και στο πρόσωπό του τους εκπαιδευτικούς για το έργο που προσφέρουν και τόνισε ότι ο Δήμος από το δημοτικό προϋπολογισμό θα χορηγήσει και φέτος δεκατιανό σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.
Επίσης, συμπλήρωσε πως για τις υποδομές των 65 σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμος θα διαθέσει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα δίνονται από το κράτος.
Κλείνοντας ευχήθηκε σύντομα η χώρα μας να «βγει» από την κρίση και να μη χρειάζονται αυτές οι πρωτοβουλίες.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας κ. Οικονομόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Δήμο Καλαμάτας για την προσφορά του και τόνισε ότι, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, οι δωροεπιταγές θα διανεμηθούν σε μαθητές που το έχουν ανάγκη. Τέλος, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σ’ όλους τους κλάδους της Παιδείας, ζητώντας περισσότερη προσοχή από την Πολιτεία, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί το «μέλλον» της χώρας. Του Κώστα Γαζούλη

***  Τα κλοπιμαία «έφευγαν» από τα σπίτια με μαξιλαροθήκες 
Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας κάθισαν χθες πέντε Ρομά που κατηγορούνταν για κλοπές σε Καλαμάτα και Μεσσήνη από τα τέλη του 2011 έως και τις αρχές του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με το μάρτυρα αστυνομικό, εκείνη την περίοδο υπήρχαν αρκετές καταγγελίες για κλοπές (35) σε οικίες, ενώ πάντα οι δράστες επέλεγαν να απομακρύνουν τα κλοπιμαία με μαξιλαροθήκες που αφαιρούσαν από τα σπίτια.
Τον Ιανουάριο του 2012 οι αστυνομικοί εντόπισαν όχημα να κινείται ύποπτα σε περιοχή της Νέας Εισόδου και έπειτα από έλεγχο συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος και παραδέχθηκε κάποιες από τις κλοπές, ενώ κατονόμασε άλλα τέσσερα άτομα ως συνεργούς.
Στη συνέχεια κατέθεσαν στο δικαστήριο αρκετά θύματα κλοπών. Όπως είπαν, οι κλέφτες εισέβαλαν στα σπίτια τους όταν έλειπαν, αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα ανέφεραν ότι έλειπε από το σπίτι μία μαξιλαροθήκη.
Κατά την απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος παραδέχθηκε μετανιωμένος ότι έχει διαπράξει τρεις κλοπές και μία απόπειρα, ενώ για τους άλλους τέσσερις κατηγορουμένους είπε ότι δεν τους ξέρει και τους υπόδειξε υπό πίεση και μέσα από φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί όταν συνελήφθη.
Σχετικά με τις κλοπές που ομολόγησε, υποστήριξε ότι τις έκανε μόνος του, εκτός από μία που διέπραξε με έναν τσιγγάνο που δεν είναι από την περιοχή.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν έχουν σχέση με τις κλοπές, ενώ κάποιοι δε γνώριζαν καν τον πρώτο κατηγορούμενο, είτε υποστήριξαν ότι είχαν τριβές έπειτα από οικογενειακές διαφορές και για αυτό ίσως ο πρώτος τους κατονόμασε.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των 4 κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών και την καταδίκη του πρώτου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή υπό όρους. Π.Μπ.

*** ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ σε Ράχη-Φραγκοπήγαδο 
Η Ομάδα Πάμε Βόλτα καλεί τους φίλους της να ξεναγηθούν αύριο Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στις γειτονιές της Ράχης από τον κάτοικο της περιοχής, Χρήστο Ζερίτη. Πρόκειται για μια εκδήλωση της Κίνησης Καλαμάτα 2030, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τις πλημμύρες του 2016.
Θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα εκδήλωση (8.30 μ.μ., στο προαύλιο του Ναού στο Φραγκοπήγαδο) για το Βαθύ Λαγκάδι.
Σημείο συνάντησης: 6o Δημοτικό Σχολείο, Ελεαβούλκου 24.
Η Ράχη και το Φραγκοπήγαδο βρίσκονται στη δυτική περιοχή της Καλαμάτας και είναι δύο από τις 37 γειτονιές της πόλης. Το όνομα «Ράχη» δηλώνει τη μορφολογία του εδάφους (βρίσκεται σε δυο ράχες που ανάμεσά τους περνούσε το ρέμα).
Ο μαχαλάς Αγίου Ιωάννη Ράχης ήταν ένας από τους 8 προσφυγικούς συνοικισμούς της πόλης που αναπτύχθηκε στο Μεσοπόλεμο και μετά τον πόλεμο. Ήταν η πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά και κατοικήθηκε από μετανάστες από Αϊβαλί και Χιλία Έβρου. Μια συνοικία με κοινωνική και οικονομική διαφοροποίηση (τάξεις χαμηλών οικονομικών εισοδημάτων) από την κυρίως πόλη.
Χαμηλά σπίτια, αισθητική μονοτονία, απογευματινά κους-κους με τους κατοίκους να βγαίνουν με τις καρέκλες στα πεζοδρόμια. Βέβαια, κομμάτια της γειτονιάς αρχίζουν και αστικοποιούνται.
Η Ράχη, το Φραγκοπήγαδο, τα Μπιτσανέικα, η Αγία Τριάδα, οι Εργατικές Κατοικίες Κοκορόγιαννη, ο Νέος Κόσμος, η Πλεύνα, τα Ακοβίτικα ανήκουν στην πολεοδομική ενότητα της Λαγκάδας (βόρεια και νότια της οδού Αθηνών).

*** Π. Νίκας: Δε θα κάνουμε χαρτοπόλεμο τα χρήματα από το πλεόνασμα για… ψήφους 
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη χθεσινή συνεδρίασή της, ενέκρινε την κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2019, του Δήμου Καλαμάτας. Ο προϋπολογισμός θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, το οποίο θα γνωμοδοτήσει επ' αυτού και κατόπιν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.
 «Νοικοκυρεμένος Δήμος»
Ο δήμαρχος Π. Νίκας, σε δηλώσεις του, ανέφερε τα εξής σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού 2019, που είναι ύψους 59.513.271,78 ευρώ: «Χαίρομαι, διότι θα έχουμε περί τα 10 εκατομμύρια (10.590.647,72) ευρώ πλεόνασμα για το 2018. Αυτό σημαίνει νοικοκυρεμένος Δήμος. Θέλω να συγχαρώ τον αντιδήμαρχο κύριο Ηλιόπουλο για τις επιδόσεις στο θέμα των εξοφλήσεων. Μπορεί να υπάρχει μία καθυστέρηση πάρα πολύ μικρή, εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα. Παρά το γεγονός, όμως, ότι έχουμε λίγους υπαλλήλους, ανταποκρινόμαστε.
Η μεγαλύτερη επιχείρηση στη Μεσσηνία, που είναι ο Δήμος Καλαμάτας, φροντίζει να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις προς προμηθευτές και εργολάβους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο - κατά το προσωπικό που έχουμε και κατά τον έλεγχο που μπορούμε να κάνουμε. Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε σε αυτό τον τομέα.
Επιπλέον, επειδή είμαστε σε προεκλογική χρονιά, έχουμε μία πολύ μεγάλη υποχρέωση: να είμαστε στα οικονομικά πολύ πιο προσεκτικοί απ' ό,τι στο παρελθόν. Δε θα χρησιμοποιήσουμε τα οικονομικά του Δήμου για να κερδίσουμε πόντους στον προεκλογικό αγώνα. Είναι θέμα φερεγγυότητας για μας και εντιμότητας.
Δυστυχώς, συνηθίζεται στην Ελλάδα, στο επίπεδο των κεντρικών κυβερνήσεων, στην προεκλογική χρονιά, να κάνουν τα χρήματα χαρτοπόλεμο και να κοιτάνε να κερδίζουν ψηφοφόρους με αυτόν τον τρόπο.
Η δική μου εμπειρία λέει ότι ποτέ δεν κερδίζεις ψηφοφόρους σκορπώντας χρήματα στο τέλος μιας θητείας. Ο κόσμος είναι ευφυής και καταλαβαίνει πότε τα έργα είναι προεκλογικά και ποτέ δεν είναι».
Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος επισήμανε πως δεν υπάρχουν αυξήσεις όσον αφορά στα τέλη, ενώ στον προϋπολογισμό δεν υφίστανται προβλέψεις για τα προνοιακά επιδόματα, διότι μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» αυτά αφαιρέθηκαν ως αρμοδιότητα από τους Δήμους και η διαχείρισή τους θα γίνεται από ειδικό λογαριασμό. Με τον τρόπο αυτό αφαιρείται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας ένα κονδύλι περί τα 9,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Καλαμάτας εξυπηρετεί κανονικά τις δανειακές του υποχρεώσεις, γεγονός από το οποίο προκύπτει και η άριστη πιστοληπτική ικανότητα που διαθέτει.

***   Από το πανηγύρι και μετά τα «σπουδαία» στη Μεσσήνη 
Εν αντιθέσει με το «θολό» αυτοδιοικητικό τοπίο της Καλαμάτας, στη Μεσσήνη οι διεκδικητές του δημαρχιακού «θώκου» για την επόμενη 4ετία φαίνεται πως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, έχουν κατασταλάξει και θα είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο Γιώργος Αθανασόπουλος, που πήρε το «χρίσμα» από τη δημοτική του παράταξη ύστερα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες.
Για την ώρα το κλίμα στη Μεσσήνη είναι ήρεμο, όπως αποτυπώθηκε και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος «οργώνει» όλο τον καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης, όπως μαθαίνουμε, και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές για την καλύτερη δυνατή στελέχωση του ψηφοδελτίου.
Συνεχείς είναι και οι επαφές του Γιώργου Τσώνη με τους συνεργάτες του…
Για την ώρα «άπαντες» περιμένουν το «νησιώτικο» πανηγύρι, εκεί που πιθανώς να προκύψουν και περισσότερες ειδήσεις… ως προς τα αυτοδιοικητικά της Μεσσήνης.
Κ. Γαζ.  

*** Ο Δήμος Μεσσήνης θα τιμήσει τον Πέτρο Θέμελη στις 19 Οκτωβρίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου 
Τσώνης: «Εδώ και 7 χρόνια δεν έχω καμία σχέση με το “Διάζωμα”»
 Οι πρόσφατες δηλώσεις του Καθηγητή συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο 
 Τα όσα είπε ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, σχολίασε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Τάσος Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι είναι πολύ σοβαρά τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Θέμελη, ο οποίος μίλησε ακόμα και για κακοδιαχείριση, ενώ σημειώνοντας έμμεσες αναφορές για αυτοδιαχείριση, αλλά και «φημολογία» που εμπλέκει και το «Διάζωμα», ζήτησε από το δήμαρχο να ενημερωθεί για το τι γίνεται. Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Τσώνης υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του «Διαζώματος» και «χορηγός» του, ενώ τόνισε ότι η Αρχαία Μεσσήνη αποτελεί την «Κορωνίδα» του Δήμου και πρέπει να έχουν και ρόλο και λόγο στα όσα σχεδιάζονται, ζητώντας ακόμα και υιοθέτηση κοινής θέσης από το Δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης πάνω σ’ αυτό το θέμα.
Απαντώντας στον Τάσο Παπαγεωργίου ο δήμαρχος τόνισε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος δε γνωρίζει καμία «φημολογία», με το «Διάζωμα» δεν έχει κάποια σχέση τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος σέβεται απόλυτα τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, τον οποίο και θα τιμήσει στις 19 Οκτωβρίου, «δια χειρός» μάλιστα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το υψίστης σημασίας για την περιοχή της Μεσσήνης και υπενθυμίζοντας παλαιότερη πρότασή του για δημιουργία ενός «Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης» κατά τα πρότυπα της Αρχαίας Επιδαύρου.
Τη συζήτηση έκλεισε με την τοποθέτησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα πολιτισμού, Γεωργία Παναγοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι ο Πέτρος Θέμελης αποτελεί τον «εμπνευστή» για τη Δημοτική Αρχή και ακούν με τη μέγιστη προσοχή την κάθε ανησυχία που εκφράζει για το «μέλλον» της Αρχαίας Μεσσήνης.
Επίσης, σημείωσε ότι το καλοκαίρι που «ταλαιπώρησε» το Δήμο Μεσσήνης με τις προγραμματισμένες του εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο, μπήκαν οι «βάσεις» και οι συζητήσεις τόσο με τον Πέτρο Θέμελη όσο και με τον πρόεδρο της Λυρικής Σκηνής, Σάκη Θεοδωρόπουλο, με αφορμή και την εκπληκτική έκθεση σύγχρονης γλυπτικής «ΜEΣΣΑΝΑ», για τη δημιουργία ενός «Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης», στα πρότυπα αυτού της Επιδαύρου, όπως σχολίασε και ο Στάθης Αναστασόπουλος. Του Κώστα Γαζούλη

*** Τον Οκτώβριο τα εγκαίνια στον «πολυχώρο» πολιτισμού στο Καρτερόλι 
Παρά την… καθυστέρηση, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι τα εγκαίνια του «Πολυχώρου» στο Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης φαίνεται πως δε το έχει «ξεχάσει» το θέμα.
Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Παναγοπούλου, το πιθανότερο είναι τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο, καθώς κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχή λειτουργία του «Σχολείου», που θα είναι ανοικτό για τους επισκέπτες, αλλά και ο προγραμματισμός μιας σειράς από εκδηλώσεις σε βάθος χρονιάς.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ακόμα δεν έχουν γίνει τα εγκαίνια στο «ανακαινισμένο» Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, που μας «συστήθηκε» τον περασμένο Απρίλιο και έκτοτε ξεχάστηκε.  Κ. Γαζ. 

***  Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη μεγάλη φωτιά της Μάνης 
Συναγερμός έχει σημάνει την τελευταία ώρα στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου, καθώς μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σιδηροκάστρου, στην ανατολική Μάνη.
Σύμφωνα  με την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί. Ο ένας έχει υποστεί θλαστικό τραύμα, ενώ ο δεύτερος φέρει εγκαύματα, χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρά.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν είναι δυνατή η μεταφορά του τραυματία πυροσβέστη με φορείο, που έχει φθάσει στο σημείο, για αυτό και επιχειρήθηκε η μεταφορά του με ελικόπτερο.
Όμως, όπως πρόσθεσε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, το ελικόπτερο θα επιχειρήσει και πάλι να προσεγγίσει το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα πόδια και ήδη του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ μαζί του βρίσκονται συνάδελφοί του και κάτοικοι της περιοχής.
Όσον αφορά τον δεύτερο πυροσβέστη, που τραυματίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της ίδιας φωτιάς, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και καίει δασική έκταση, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, δύο Canadair και δύο αεροσκάφη τύπου PZL και ένα ελικόπτερο.
Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, είχε εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς επιπέδου 4, καθώς υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.  protothema.gr

***
ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας : Το  Φαρμακείο της φύσης , Βότανα και φάρμακα :
***  ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ....!!!!!!!!!  : https://youtu.be/jWlzyfF09PM .-[ ΤΟΥ Π. ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙ .ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!] .-
1~**Βράσε μπανάνες, πιες το ζουμί και πέσε για ύπνο – Μόλις δεις τι απίστευτο θα συμβεί θα το κάνεις κ : https://youtu.be/1QXrg0kR0pg .- [ O ύπνος είναι πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία μας και σχετίζεται με πολλές ζωτικές λειτουργίες αλλά και με την εμφάνισή μας, καθώς αποδεδειγμένα σχετίζεται με το δέρμα και τα κιλά μας.   Το Gegonota.eu σας παρουσιάζει λοιπόν ένα απολύτως φυσικό τρικ για να μπορείτε να κοιμηθείτε πιο εύκολα και να έχετε περισσότερη ενέργεια όταν ξυπνάτε. Πολλοί το αποκαλούν “τσάι μπανάνας” και η αλήθεια είναι πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι κοντά στην πραγματικότητα.  Δείτε λοιπόν τη συνταγή που θα σας κάνει ν ...] .-
2~** Δείτε τι συμβαίνει όταν πίνετε νερό με μέλι με άδειο στομάχι! : https://youtu.be/rsKRF76W3tk .- {    Πιθανώς θα γνωρίζετε τα ιατρικά πλεονεκτήματα του μελιού, αλλά έχετε ποτέ ανακαλύψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού με μέλι;  Οδηγίες για την προετοιμασία του νερού με μέλι  Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατέψτε. Θα προκύψει ένα μείγμα 30% μελιού , το οποίο είναι πανομοιότυπο με το πλάσμα του αίματος. Το μέλι κάνει μία παχιά ένωση στο νερό, το οποίο επεκτείνει τα ιατρικά πλεονεκτήματα του παρόντος μείγματος. Το νερό με μέλι αβίαστα συγκρατείται από  ... ] .-
3~** Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε πριν φτιάξουμε ρύζι : https://youtu.be/4FPE5j8z5VA  .- [    Μπορεί να νομίζετε ότι τα κάνετε όλα σωστά, αλλά Ιρλανδός ειδικός αποκαλύπτει ότι κινδυνεύουμε από δηλητηρίαση με αρσενικό, εάν δεν μαγειρεύουμε σωστά το ρύζι.  Ο κλασικός τρόπος που μαγειρεύουμε το ρύζι, αφήνει ίχνη αρσενικού στο πιάτο μας και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη, αναπτυξιακές διαταραχές και καρκίνο.  Αν δεν χρησιμοποιούμε μπόλικο νερό για να ξεπλένουμε το ρύζι, πριν το μαγειρέψουμε, δεν ξεπλένουμε το αρσενικό και είμαστε επιρρεπείς σε χ ...] .-
4~**    Έπιναν χυμό ντομάτας κάθε μέρα επί δυο μήνες και δείτε τι έπαθαν! ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! : https://youtu.be/yoVpgKJlqDE .- [    Οι ντομάτες θεωρούνται “υπερτροφή”. Για να αναδείξουν με έναν ακόμα τρόπο το γιατί, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα.  Συγκέντρωσαν γυναίκες διαφόρων ηλικιών, σωματικού βάρους και προέλευσης, και τους έδωσαν οδηγίες να πίνουν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ντομάτας (250 ml) για δύο μήνες.  Η πιο γρήγορη και ορατή αλλαγή ήταν η σημαντική απώλεια βάρους και οι ειδικοί εξήγησαν ότι αυτό δεν ήταν απλά απώλεια υγρών μέσω της αυξημένης ούρησης, αλλά ήταν  ... ] .-
5~**ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΟΔΑ 1000 Φορές πιο ισχυρό από την Χημειοθεραπεία; https://youtu.be/J2MYtXjLsNE  .- [ Γιατί το γεγονός αυτό φυλάσσεται ως μυστικό? Όντας γνωρίζουν τις ισχυρές ιδιότητες που το λεμόνι προσφέρει και είναι εντελώς αντίθετο προς το συμφέρον σε κάποιες παγκόσμιες οργανώσεις.Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο και να βοηθήσει ένα φίλο που το χρειάζεται!Λεμόνι και-σόδα-ο συνδυασμός-που σώζει ζωές Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λεμονιού. Το Λεμόνι παρέχει και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων την ισχυρή δύναμη στη θεραπεία κύσ ... ] .-
6~** «Επινα νερό με λεμόνι καθημερινά, για 2 εβδομάδες και ορίστε τι μου συνέβη» : https://youtu.be/Tn4yFvVXEGg .- [ Στην προσπάθεια σας να ανανεώσετε τα κύτταρα του οργανισμού σας, να «κόψετε» χρόνια από την εμφάνιση σας και να αποκτήσετε ενέργεια, . πιθανότατα να έχετε δοκιμάσει πολλά τονωτικά ροφήματα βοτάνων, φρούτων ή λαχανικών, σε συνδυασμό με τη σωστή γυμναστική και την προσεγμένη διατροφή σας. . Πώς θα σας φαινόταν όμως αν τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα κρύβονταν σε ένα πολύ πιο απλό και οικονομικό συνδυασμό, που περιλαμβάνει λεμόνι και νερό; . Το λεμονόνερο, όπως συνηθίζεται να το αποκαλούν, θεωρείται ένα από τα «φάρμακα» ευεξίας που δρα κατά των τοξινών και το έχουν εμπιστευτεί όχι μόνο οι διατροφολόγοι, αλλά και σταρ του Χόλιγουντ, σαν την Γκούινεθ Πάλτροου. . Προτού το αμφισβητήσετε, η Ντίνα Γκάτσμαν, μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα: άρχισε να πίνει δύο κούπες λεμονόνερου καθημερινά και για δύο εβδομάδες και μοιράζεται τις αλλαγές που παρατήρησε στο σώμα και την υγεία της. . Η επιδερμίδα . Τα λεμόνια είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και προλαμβάνο ... ] .-
7~** 8 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν αρχίσετε να τρώτε μέλι κάθε μέρα : https://youtu.be/SXfuRGlzqnU .- [  Ποτέ δεν σταματάμε να ψάχνουμε το τέλειο προϊόν που μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα μας, αλλά να είναι και νόστιμο. . Κι όμως αυτό το προϊόν δεν είναι άλλο από το μέλι που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία μας. . Το μέλι είναι το τέλειο αντιοξειδωτικό. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική του κατανάλωση μπορεί να καθαρίσει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές του ικανότητες θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμψει. . Αν ακολουθείτε κάποια διατροφή, γνωρίζετε ότι οι γιατροί συστήνουν την αποφυγή όλων των γλυκών με βάση την ζάχαρη, εκτός από το μέλι. Αυτό συμβαίνει γιατί το μέλι ενισχύει τον μεταβολισμό και αυτό είναι βασικό για την απώλεια βάρους. . Το μέλι δεν έχει καθόλου χοληστερίνη. Μάλιστα, οι βιταμίνες που περιέχει το μέλι μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης. . Έρευνα έχει δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μέλι μπορούν να αποτρέψουν την στένωση των αρτηριών. Η στένωση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπ ...] .-
8~**  Αν καταναλώνετε μία Κουταλιά Μέλι με Σκόρδο για 7 μέρες, αυτό θα συμβεί στο σώμα σας : https://youtu.be/tLBoGJzBKx4 .- [   Το σκόρδο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο σήμερα και είναι βασικό συστατικό στις περισσότερες κουζίνες παγκοσμίως. Παρά την ιδιαίτερη γεύση του, είναι απίστευτα αποτελεσματικό στην θεραπεία διάφορων παθήσεων, ειδικά όταν καταναλώνεται ωμό. Το σκόρδο πιστεύεται ότι μπορεί να προλάβει και να θεραπεύσει σχεδόν όλες τις ασθένειες, όπως την αθηροσκλήρωση και τα καρδιακά επεισόδια, αλλά επίσης μειώνει την χοληστερίνη και την πίεση.    Θεραπεύει και λιγότερο σημαντικές ασθένειες, όπ ...] .-
9~** Δοκιμάστε 8 ιδανικές τροφές για να μειώσετε το ουρικό οξύ : https://youtu.be/JYdUtJ0WRAg .- [    Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που παράγει αυτόματα το σώμα μας διασπώντας ουσίες οι οποίες ονομάζονται πουρίνες.  Πουρίνες βρίσκονται σ’ αυτές τις τροφές:  Συκώτι Ψάρι Θαλασσινά Φασόλια Αρακάς Αλλαντικά Αναψυκτικά Μπύρα   Σε γενικές γραμμές, το σώμα είναι ικανό να διασπάσει το ουρικό οξύ μέσω του αίματος. Έπειτα, ταξιδεύει μέσα από τα νεφρά και εξουδετερώνεται εντελώς από τα ούρα.  Παρόλα αυτά, κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν ν’ αποβάλουν επαρκείς ποσότητες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι  ... ] .-
10~** Πώς Ένα Βραστό Αυγό Και Λίγο Ξύδι Κάθε Πρωΐ Σκοτώνουν Τον Μεγαλύτερο Εχθρό Στο Σώμα Σας! : https://youtu.be/kZoTjHqHXq8 .-[   Έχετε φάει ποτέ βραστά αυγά, αναμειγμένα με ξύδι; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόνο ένα βραστό αυγό και λίγο ξύδι κάθε πρωί μπορεί να συμβάλλει στη εξουδετέρωση ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας – τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης, ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που πλήττει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμβαίνει όταν το πάγκρεας σταματήσει να παράγει ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που έχει.    Τα συνηθισμένα συμπτώματ ...] .-
 11~**  Κάνει να τρώμε τον κρόκο του αυγού; : https://youtu.be/61BSfJQqgms .- [ Πολλά ακούμε για τα αυγά και τη θέση που πρέπει να έχουν στη διατροφή μας. Ακόμη και οι γνώμες των ειδικών διίστανται.Για παράδειγμα άλλοι μας λένε ότι μπορούμε να φάμε άφοβα τα αυγά ολόκληρα και ότι μάλιστα είναι από τις καλύτερες τροφές, ενώ άλλοι πάλι μας υποδεικνύουν να τρώμε μόνο μερικούς κρόκους την εβδομάδα και να "συμπληρώνουμε" με όσα ασπράδια θέλουμε. Τι ισχύει όμως τελικά; Κάνει να τρώμε τον κρόκο του αυγού; Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο βλαβερός όσο λένε; Ας δούμε απλά και κατανοητ ...] .-
12~**Τι να ξέρετε πριν φάτε καλαμπόκι  : https://youtu.be/HR2J9biYFgo .- [ Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε μνήμες από μασούλημα καλαμποκιού τα καλοκαίρια στις διακοπές, αφού σε κάθε γωνιά ψήνονται και μας... δελεάζουν. Τι πρέπει, όμως, να προσέχετε γενικά με το καλαμπόκι;   -Το συμβατικό καλαμπόκι είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορεί να είναι γενετικά τροποποιημένα και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Για να απομακρυνθείτε από αυτή την πιθανότητα, προτιμήστε το βιολογικό καλαμπόκι και τα προϊόντα του.  -Οι θερμίδες του είναι αρκετές και φτάνουν τις 365 στα 100 γραμμάρ ... ] .-
13~**Να τι συμβαίνει στο Σώμα σας εάν τρώτε Αυγά κάθε Μέρα για ένα Μήνα! : https://youtu.be/rJvX6eGioyg .- [    Εάν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής για αρκετό καιρό, στο τέλος θα δείτε πως είτε δεν έχουν αποτέλεσμα ή πως στην ουσία κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Αντιθέτως, πολλές τροφές που είχαν κακή φήμη, αρχίζουν να ονομάζονται σιγά σιγά ‘Super Foods’! Τα αυγά ανήκουν σ’αυτήν την κατηγορία.  Ιστορικά, υπήρχαν πάντα ευρήματα που έδειχναν πως τα αυγά συντελούσαν στην αύξηση της χοληστερίνης. Αυτό πλέον όμως όμως φαίνεται να καταρρίπτεται από καινούργιες έρευνες που έχουν βρει πως το σώμα σταματάει ... ] .-
14~**Έχετε σάλια στο μαξιλάρι σας όταν ξυπνάτε; Είστε πολύ τυχεροί και θα σας εξηγήσουμε το γιατί : https://youtu.be/R_4Vc7EVeOQ .- [ Ο ύπνος είναι μια θεμελιώδης διαδικασία για το σώμα μας. Εάν θέλουμε να έχουμε μια παραγωγική και δραστήρια ζωή , πρέπει να έχουμε έναν καλό ύπνο κάθε φορά που τελειώνει η μέρα μας, αποφεύγοντας την αϋπνία ή πρέπει να βρούμε τρόπους για να την προλάβουμε .   Οι άνθρωποι που αδυνατούν να ξεκουραστούν όσο πρέπει , επηρεάζουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου με πολύ αρνητικό τρόπο. Ακόμα και η υγεία τους παρουσιάζει σημαντική φθορά.  Παρά τη μεγάλη ευχαρίστηση και την τεράστια ανάγκη που έχουμε σχετικ ... ] .-
15~**Μειώστε το λίπος της κοιλιάς με 8 απλούς τρόπους : https://youtu.be/uqWAPQ8v13k .- [Το να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς αποτελεί πραγματική πρόκληση! Μάθετε τον τρόπο!] .-
16~** Πως Να Χάσετε Λίπος Από Την Κοιλιά Σε 1 Ημέρα (Υγιεινός Τρόπος) : https://youtu.be/jQxIMyJqY4Y .- [ Ανακαλύψτε πως μπορείτε να χάσετε λίπος από την κοιλιά (και όχι μόνο) σε 1 ημέρα και να κάνετε υγιεινή αποτοξίνωση στον οργανισμό σας. Είναι μια γρήγορη δίαιτα αλλά αποτελεσματική και προπαντός υγιεινή, που θα βοηθήσει το σώμα να απαλλαγεί από το ανεπιθύμητο φούσκωμα.  Αν επιλέγετε γενικά μια ισορροπημένη διατροφή και σωματική άσκηση, θα καταφέρετε να χάσετε επιπλέον κιλά.    Επίσης, φροντίστε γενικά να διατηρείτε καλά ενυδατωμένο το σώμα σας, πίνοντας αρκετό νερό και ροφήματα κάθε μέρα.   Δοκιμάστε λοιπόν, την απλή, υγιεινή και γρήγορη αυτή δίαιτα και Καλή Επιτυχία!!  *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν κάποια/ος έχει σημαντικό βάρος ή λαμβάνει φάρμακα, καλύτερα να ρωτήσει τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό του για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη δίαιτα. ] .-
17~** 10 τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος της κοιλιάς https://youtu.be/g4VUwdOj2pw  .- [ Ωραία κ σίγουρα αποδοτική η αναφορά σας σε αυτά τα τρόφιμα  σε συνδοασμό με την άσκηση βέβαια.Σας ευχαριστούμε!] .-
18~** 11 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ : https://youtu.be/wFhqU_XBoOY .-    [ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ e-book ''Πως & Ποιες Τροφές Δίνουν ή Παίρνουν Ενέργεια;'' + ''Πίνακας Αλκαλικών & Όξινων Τροφών'  Πατήστε ΕΔΩ: https://goo.gl/c95DBS  .-  Ο συνδυασμός του λεμονιού και η μαγειρική σόδα έχει 1000 φορές πιο ισχυρή επίδραση από τη χημειοθεραπεία! Γιατί το γεγονός αυτό φυλάσσεται ως μυστικό? Όντας γνωρίζουν τις ισχυρές ιδιότητες όπου το λεμόνι προσφέρει και είναι εντελώς αντίθετο προς το συμφέρον σε κάποιες παγκόσμιες οργανώσεις. Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο και να βοηθήσει ένα φίλο που το χρειάζεται Λεμόνι και-σόδα-ο συνδυασμός-που σώζει ζωές Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λεμονιού. Το Λεμόνι παρέχει και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων την ισχυρή δύναμη στη θεραπεία κύστεων και όγκων. Τα Λεμόνια έχουν την δύναμη να θεραπεύσουν τον καρκίνο, δεδομένου ότι έχει δοκιμαστεί σε όλους τους τύπους καρκίνου. Προσθέτοντας μαγειρική σόδα το κάνει ακόμα πιο ισχυρό, γιατί η μαγειρική σόδα φέρνει pH σε κανονικό επίπεδο. Το λεμόνι έχει επίσης ισχυρή αντιμικροβιακή επίδραση στην αγωγή βακτηριακών και μυκητιακών λοιμώξεων…Είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση στα Εσωτερικά παράσιτα και την ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης. Το Λεμόνι είναι ευεργετικό για το νευρικό σύστημα, καθώς και – αυτό είναι ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό, για τη μείωση του στρες και κατευναστικό των νευρικών κρίσεων.  Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων ισχυρίζεται ότι σε 20 εργαστηριακά πειράματα, που διεξάγονται από το 1970 μέχρι πρόσφατα, απέδειξε ότι:      Το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα σε 12 τύπους καρκίνου. Αποτρέπει την μετάσταση των καρκινικών κυττάρων και είναι 10.000 ισχυρότερο από φάρμακα όπως αδριαμυκίνη, χημειοθεραπεία και ναρκωτικά προϊόντα.  Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο συνδυασμός του εκχυλίσματος λεμονιού και της μαγειρική σόδα καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα(μόνο), χωρίς να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα και τους ιστούς. Τα πειράματα έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο θα πρέπει να πίνουν χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Αυτή η θεραπεία δεν μπορεί να θεραπεύσει τις καταστροφικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι τα λεμόνια είναι βιολογικά, χωρίς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται, είναι να αυξηθεί αυτό το φρούτο στο δικό σας κήπο ή σε μια κατσαρόλα. Τα βιολογικά λεμόνια είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικά από τα λεμόνια που καλλιεργούνται με χημικά λιπάσματα και αντιμετωπίζονται με χημικά. Συνταγή  Προσθέστε ένα ή δύο κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανακατεύετε λίγο την σόδα, μέχρι περίπου 1/8 του κουταλιού του γλυκού. Υπάρχει επίσης και ένας άλλος συνδυασμός: Χυμός μισού λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 350 γρ νερού..   .- ] .-
19~** 7 ΛΟΓΟΙ Να Πίνετε Νερό με Κουρκουμά Κάθε Πρωϊ! : https://youtu.be/MnZQBZg50YM .- [ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ e-book ''Πως & Ποιες Τροφές Δίνουν ή  Παίρνουν Ενέργεια;'' + ''Πίνακας Αλκαλικών & Όξινων Τροφών' Πατήστε ΕΔΩ: https://goo.gl/c95DBS .- ] .-
20~** Ο Θεός Έφτιαξε Αυτό το Φυσικό Αντιβιοτικό για τους Ανθρώπους! Είναι το πιο Δυνατό Αντιοξειδωτικό κ : https://youtu.be/ectlarKDag8  .-  [ Ο βασιλικός αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα από τα κυριότερα συστατικά των φυτικών φαρμάκων. . Το βότανο αυτό είναι γεμάτο σε τονωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Μάλιστα σε πολλά μέρη του κόσμου δικαίως το αποκαλούν “ιερό” βότανο. . Υπάρχουν πάνω από 60 κατηγορίες βασιλικού οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε 3 ομάδες (γλυκός, μοβ και θαμνώδης). Ο βασιλικός ευδοκιμεί σε ζεστά, τροπικά κλίματα. . Σημείωση: Αυτό το απίστευτα ευεργετικό φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί και σε εσωτερικούς χώρους. . Το μόνο που έχετε να κάνετε προκειμένου να το καλλιεργήσετε, είναι να αφαιρείτε τα άνθη όταν αυτά εμφανίζονται. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό σας θα παραμείνει ακμαίο και θα βγάλει καινούρια φύλλα. . Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους αυτό το φυτό θεωρείται ένα από τα πιο υγιή βότανα στη γη. . Εκτός από τη μοναδική, έντονη γεύση που δίνει στα φαγητά, ο βασιλικός περιέχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Κ, που είν ... ] .-
21~** Αλάνθαστη φυσική συνταγή με μέλι και κουρκουμά : https://youtu.be/UtkwmBIH02M .- [ Ο κουρκουμάς είναι ένα παραδοσιακό μπαχαρικό που προέρχεται από την οικογένεια φυτών zingiberaceae, μέλος της οποίας είναι και το τζίντζερ.  Είναι αρκετά κοινός στην Ασία, ειδικά στην Ινδία, από την οποία εξάγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κουρκουμά στον κόσμο.    Η ρίζα του κουρκουμά είναι το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται και περιέχει ενεργές ουσίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως καρύκευμα όσο και φαρμακευτικά.  Μάλιστα, λόγω του έντονου πορτοκαλί του χρώματος, μερικές ετα
22~** ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Το Ρόφημα Που Καθαρίζει Το Έντερο Και Αδυνατίζει! : https://youtu.be/IO8oqBV8h_M  .- [ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ e-book ''Πως & Ποιες Τροφές Δίνουν ή  Παίρνουν Ενέργεια;'' + ''Πίνακας Αλκαλικών & Όξινων Τροφών' Πατήστε ΕΔΩ: https://goo.gl/c95DBS  .- ] .-
23~** ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Που Καθαρίζει Το Αίμα - Το Συκώτι - Το Έντερο! : https://youtu.be/mfe9RIesz94 .- [ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ e-book ''Πως & Ποιες Τροφές Δίνουν ή Παίρνουν Ενέργεια;'' + ''Πίνακας Αλκαλικών & Όξινων Τροφών'  Πατήστε ΕΔΩ: https://goo.gl/c95DBS .- ] .-
24~** 5 τρόποι για υγιές συκώτι, πάγκρεας και νεφρά : https://youtu.be/Tf9GEjJTyyQ .-   [ Στο σημερινό άρθρο θα σας μάθουμε πώς να αναζωογονήσετε το συκώτι, το πάγκρεας και νεφρά σας με μερικές νέες πληροφορίες. ] .-
25~** Αποτοξίνωση στο συκώτι σας σε μια εβδομάδα : https://youtu.be/6oGYqE-u9V0 .-   [Αποτοξίνωση στο συκώτι σας σε μια εβδομάδα ] .-
26~**  Ροφήματα που καθαρίζουν το συκώτι : https://youtu.be/nBttgHqqJls  .- [ Στο άρθρο αυτό, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα ροφήματα που καθαρίζουν το συκώτι αποτελεσματικά και φυσικά. ] .-
27~** Μόνο ένα ποτήρι από αυτό θα ανανεώσει το συκώτι σας : https://youtu.be/GNnbm2W3CbI  .- [ Το συκώτι μας είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση των πρωτεϊνών και την αποτοξίνωσηολόκληρου του σώματος..  Έτσι, όταν πρόκειται για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του ήπατος, η υγιεινή διατροφή και ένας υγιεινός τρόπο ζωής είναι εκείνα τα οποία έχουν την μεγαλύτερη σημασία. . Το σώμα μας είναι γεμάτο με βλαβερές τοξίνες που οφείλονται στις ανθυγιεινές συνήθειες μας, όπως η κατανάλωση επεξεργασμένων και ανθυγιεινών τροφών και η συχνή και μεγάλη κατανάλωση λίπους. . Συνήθως, οι ασθένειες του ήπατος είναι δύσκολο να ανιχνευθούν και αυτός είναι ο λόγος, στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν διαγνωστεί πολύ αργά. . Εξαιτίας αυτού, το σώμα μας χρειάζεται μια αποτοξίνωση η οποία θα θα ξεπλύνει τις τοξίνες και έτσι θα βοηθήσετε το συκώτι σας να διατηρήσει την καλή του λειτουργία. . Και, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στο ήπαρ, θα πρέπει να καταναλώνετε υγιεινές τροφές και κατά καιρούς να δίνετε την ευκαιρία στο συκώτι σας να καθαρίζει..  Έτσι, σας παρουσιάζουμε ένα ποτό που θα σας βοη ... ] .-
28~** H σκόνη αυτή είναι ισχυρότερη από τη μαγειρική σόδα! Απομακρύνει κάθε πόνο και θεραπεύει όλο το σώ :   https://youtu.be/qrwCgCeQnsM .- [ Σύντομα το καλοκαίρι θα είναι εδώ – μια εποχή που περνάμε περισσότερο χρόνο στον ήλιο, και στη συνέχεια θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στα τρία πιο σημαντικά πράγματα – στην ενυδάτωση του σώματος,την προστασία από τον ήλιο και την ξεκούραση, ώστε το σώμα να να ξεκουραστεί και να είναι υγιές. . Το πιο κοινό πρόβλημα κατά την έναρξη της περιόδου αυτής είναι ο πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις , που προκαλείται από την ξαφνική αύξηση της δραστηριότητας, καθώς και το ξηρό δέρμα λόγω της εφίδρωσης και του αντίκτυπου της υπεριώδης ακτινοβολίας. . Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια από τις καλύτερες λύσεις – μια σπιτική λοσιόν μαγνησίου, με έλαιο μαγνησίου, η οποία μπορεί να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα με τη μία! . Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο είναι απαραίτητο για όλα τα κύτταρα του σώματος, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να λειτουργήσουν..  Ακόμη, 300 χημικές διεργασίες στο σώμα απαιτούν την παρουσία μαγνησίου, πράγμα που  ... ] .-
29~** ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ - Η Τροφή Που Καταπολεμά 7 Αρρώστιες! https://youtu.be/cP2D4wG_njA  .- [ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ e-book ''Πως & Ποιες Τροφές Δίνουν ή Παίρνουν Ενέργεια;'' + ''Πίνακας Αλκαλικών & Όξινων Τροφών'   Πατήστε ΕΔΩ: https://goo.gl/c95DBS .- ] .-
30~** ΠΟΣΟ Κουρκουμά Μπορώ Να Τρώω; https://youtu.be/ac4lpAWL_04 .-  [ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ e-book ''Πως & Ποιες Τροφές Δίνουν ή Παίρνουν Ενέργεια;'' + ''Πίνακας Αλκαλικών & Όξινων Τροφών'  Πατήστε ΕΔΩ: https://goo.gl/c95DBS  .- ] .-
31~**  ΛΩΤΟΣ - 14 Λόγοι Να Τρώτε Κάθε Μέρα! : https://youtu.be/mrIYmvnFdwA .- [INSTAGRAM: http://bit.ly/2Nr0DA1  💎 Γραφτείτε στο κανάλι YOUTUBE: goo.gl/6EeUhP   💎 FACEBOOK: goo.gl/Shsbzm .- ] .-
32~**  Ρόφημα με μαϊντανό και λεμόνι για να καταπολεμήσετε... : https://youtu.be/73xkAzFRTmk  .- [
33~** Ελαιόλαδο και λεμόνι: τέλειο για το πρωί https://youtu.be/TDyrmsblSOg  .- [ Γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει για την υγεία σας μια απλή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λεμόνι; Διαπιστώστε το μαζί μας! ] .-
34~** Τσουκνίδα- Ένα ρόφημα που κάνει θαύματα : https://youtu.be/8ulSxVewfSo  .- [    Τα φύλλα της τσουκνίδας  μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φαγητό, στις σαλάτες, σε χόρτα, σούπες,   πίτες, ροφήματα και έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.    Η τσουκνίδα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.  Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φαγητό, στις  σαλάτες, σε χόρτα, σούπες, πίτες, ροφήματα και έχουν πολλαπλά οφέλη για   τον οργανισμό.   Συγκεκριμένα:  -Είναι πλούσια σε ασβέστιο που ωφελεί τα οστά, αλλά και σε κάλιο,  συμβάλλοντας στ ... ۞ ۝   💖 I do not own any images. For information on copyright infringement, please  contact: vct226@gmail.com  .- ] .-
35  ~**  20 Τροφές που καθαρίζουν αποτελεσματικά τις αρτηρίες και προστατεύουν την καρδιά με φυσικό τρόπο! : https://youtu.be/X0WqLn33Khg  .- [ Τα καρδιακά προβλήματα είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου σε πολλές χώρες. Ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου τόσο για καρδιακή προσβολή όσο και για εγκεφαλικό επεισόδιο είναι οι φραγμένες αρτηρίες, που μπορούν να διακόψουν τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Το άγχος, η έλλειψη κίνησης, και κυρίως οι κακές διατροφικές επιλογές είναι οι βασικοί παράγοντες για αυξημένα ποσοστά καρδιακής προσβολής. Αλλά κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή μας μπορούμε να μειώσουμε δραστικά τον κίνδυν ...] .-
36~** ΣΩΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! Αυτά είναι τα 9 Φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνουμε : https://youtu.be/JccC4wMBcXY , .- [ Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ιδιότροποι με το φαγητό και δεν θέλουν να ακουμπήσουν ξαναζεσταμένο φαγητό, αν και πολλοί από εμάς λατρεύουμε τον φούρνο μικροκυμάτων που μας λύνει τα χέρια.. Ωστόσο, αν τρώτε ξαναζεσταμένο φαγητό, πρέπει να γνωρίζετε κάτι: έρευνα έδειξε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν το αποθηκεύετε σωστά. Δείτε παρακάτω μια λίστα τροφίμων που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε:. 1. Σέλινο. Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνετε γιατί π .. ,2 Μανιτάρια . ,.3 .- κοτόπουλο .. , 4.-Σπανάκι -μαρούλι .. 5.. Αυγά  .. 6.- ρύζι …7 .- γογγύλια και μπατζάρια … 8.-  έλαια … 9 .- πατάτες … .] .-
37~**  Η πλαστική ουσία που τρώμε κάθε μέρα και δεν το γνωρίζουμε! Η Μαργαρίνη  : https://youtu.be/FaqS9MD_OA8 .- [ Αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση. Το προϊόν ήταν η… μαργαρίνη (!) μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν… χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά. Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης; 1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες. 2) ... ] .-
38 ~** Wifi και κινητα τηλέφωνα : ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει πολύ αργά… https://youtu.be/8cxhAOHkvDY .-  [ Σχεδόν όλοι έχουμε Wi-Fi στο σπίτι μας. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες ανησυχίες σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι, και εξήχθη το συμπέρασμα ότι το Wi-Fi μπορεί να είναι επιζήμιο για τη γενική υγεία, ειδικά των παιδιών. Έτσι, το Wi-Fi έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εγκεφάλου μέχρι και στην ποιότητα του ύπνου.  Οι πιθανοί κίνδυνοι του Wi-Fi  1.) Βλάπτει την παιδική ανάπτυξη  Η μη θερμική ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων από το Wi-Fi μπορεί να διαταράξει την φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη, ειδικά την ...] .-
39.- Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να διαλέγετε πάντα το καλό καρπούζι : https://youtu.be/jMjz-PKO-8Q .- [ Ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Και, ως γνωστόν, καλοκαίρι = καρπούζι. Δεν υπάρχει κανένα άλλο φρούτο που να έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση ως το “σήμα κατατεθέν” μιας εποχής. . Αλλά δεν καταφέρνουμε πάντα να διαλέξουμε το φρέσκο, γλυκό και ζουμερό καρπούζι, μέσα από τον σωρό στα σημεία πώλησης. . Πολλές φορές μας “τυχαίνει” κάποιο που περισσότερο θυμίζει... κολοκύθα στη γεύση. Δείτε μερικά απλά μυστικά για να διαλέγετε πάντα το πιο καλό καρπούζι, αρκεί να είστε λίγο παρατηρητικοί. . Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα. Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε..  Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο. . Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά. Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές..  Όσο ... ] .-
40~** Καταπολεμά Τον Καρκίνο,Τη Χοληστερίνη Και Βελτιώνει Τη Μνήμη το Μάγκο  -Δείτε Ποιος Είναι Ο «Βασιλιάς Των Φρ  : https://youtu.be/gCTalCYnYYM  . [ Πρόκειται για ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα για την υγεία μας. . Ακούγοντας τη λέξη μάνγκο, στο μυαλό σας έρχεται κάτι εξωτικό, τροπικό αλλά κυρίως μακρινό..  Δεν έχετε άδικο, αφού το μάνγκο είναι φρούτο που προέρχεται από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής. . Το συγκεκριμένο μάλιστα φρούτο, δεν αποτελεί μόνο μέρος της διατροφής και της κουλτούρας συγκεκριμένων χωρών, αλλά και των θρύλων που το θέλουν να είναι θεραπευτικό και έρχονται από τα βάθη της ιστορίας..  Λένε μάλιστα ότι ο Βούδας εμφανίστηκε στη σκιά των δέντρων μιας φυτείας μάνγκο. . Όσο μακρινές και απρόσιτες είναι αυτές οι ιστορίες, τόσο κοντά μας βρίσκονται πια, δεδομένου ότι το μάνγκο πλέον καλλιεργείται και στην Ελλάδα και στη συγκεκριμένη στην Κρήτη, ενώ είναι εύκολο να το βρείτε στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα μαναβικής. . Γιατί όμως να εντάξετε το μάνγκο στη διατροφή σας; . Ποικιλίες μάνγκο . Κάποιες ποικιλίες λένε ότι έχουν γεύση μέντας, λεμονιού, μπανάνας ή ανανά, αλλά στην πραγματικότητα έχουν τη δική τους ξεχ ... ] .-
41~** 10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο – Οι χειρότερες τροφές. : https://youtu.be/wQKqtwOXyPw  .- [ 1. Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα: . Κουλουράκια,κουλούρια,κέικ,μπισκότα,κρουασάν,κριτσίνια,cookies κλπ. . Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά,ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. . Πολλές και 100% κενές θερμίδες,σάκχαρο εκτός ελέγχου,κακό ενεργειακό προφίλ,μικρή ικανότητα κορεσμού. . Από τις κυριότερες αιτίες για το διατροφικό χάλι του δυτικού κόσμου γιατί ο όλεθρος που προκαλούν δεν τους φαίνεται σε πρώτη θεώρηση. . Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά περιοριστείτε τουλάχιστον στις σπιτικές βερσιόν . 2. Όλα τα αναψυκτικά ανθρακούχα και μή , είτε είναι με ζάχαρη είτε με συνθετικά γλυκαντικά (“διαίτης”). . Περιέχουν τόνους από ζάχαρη (ακόμη χειρότερα είναι τα τεχνητά γλυκαντικά),πολλά τεχνητά χρώματα και συνήθως καφεΐνη. . Τα ανθρακούχα επί πλέον αποτελούν ευθεία απειλή για την οστική πυκνότητα και ιδίως αυτά που περιέχουν επιπρόσθετα φωσφορικό οξύ. . Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν πολλές και κενές θερμίδες κ ... ] .-
42~**  Το ήξερες; Αυτά είναι τα απίστευτα οφέλη του σύκου! Η απόλυτη υπερτροφή του καλοκαιριού… :  https://youtu.be/efBE306ZjOI .-   [Με τη μοναδική του γλυκιά γεύση και το… λαστιχωτό εσωτερικό, γεμίζει το στόμα μας με την πλούσια σύστασή του.  Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, το οποίο όχι μόνο μας γλυκαίνει αλλά και μας οφελεί όσο δεν φαντάζεστε!  Τα σύκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα, ανόργανα άλατα και διαλυτές ίνες, όπως αναφέρει το xorisorianews.  Είναι πλούσια σε ορυκτά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και χαλκού και είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών Α, Ε και Κ που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία.  Τα 11 οφέλη του σύκου:  -Προστατεύει από τον καρκίνο  -Μειώνει τη χοληστερόλη  -Προλαμβάνει την υψηλή πίεση και τις καρδιακές παθήσεις  -Μειώνει την κούραση και βελτιώνει τη μνήμη  -Έχει καθαρτική δράση και είναι χρήσιμο για τη δυσκοιλιότητα  -Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, όποτε είναι η τέλεια εναλλακτική για εκείνους που δεν  αταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα  -Πέρα από ασβέστιο έχει και κάλιο. Και τα δύο προλαμβάνουν την οστεοπόρωση και βοηθούν στην ανάπτυξη της οστικής πυκνότητας.  -Πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάτι που το καθιστά αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους  -Βοηθάει τον ύπνο και την απαλλαγή από διαταραχές του  -Αν το πολτοποιήσετε και το απλώσετε στο δέρμα, είναι εξαιρετικό για την ακμή ] .-
43~** Ρίχνει στα πόδια της μουστάρδα.Ο λόγος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!  : https://youtu.be/R2OlPvnFQy4 .- [ Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την μουστάρδα, ένα σάντουιτς έρχεται πιθανότατ στο μυαλό τους. . Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα! Δεν είναι μόνο ένα γευστικό καρύκευμα αλλά και σύμμαχος για την υγεία σας και το σπίτι σας. . Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε! Ποτέ δεν θα ξαναδείτε τη μουστάρδα με τον ίδιο τρόπο. . 1. Χαλαρώστε τους μυς σας . Πάσχετε από κράμπες; Έχετε τακτικούς μυϊκούς πόνους; Η μουστάρδα μπορεί βοηθήσει να κρατήσετε αυτούς τους πόνους υπό έλεγχο. Δοκιμάστε ένα ζεστό μπάνιο με μουστάρδα. . Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα με δύο κουταλιές της σούπας Epsom άλατα μπάνιου και προσθέστε το μείγμα στο νερό του μπάνιου σας. Η μουστάρδα ενισχύει την αποτελεσματικότητα των αλάτων και λειτουργεί στην ανακούφιση επώδυνων καταστάσεων. . Για να ανακουφίσετε μικρότερες περιοχές, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια χαλαρωτική αλοιφή. Απλά ανακατέψτε σπόρους μουστάρδας με ένα μέρος αλεύρι. Τώρα προσθέ ... ] .-
44 ~** Έβαλε αλάτι δίπλα στο χώμα του φυτού και αυτό που έγινε δεν το πίστευε κάνεις : https://youtu.be/TH-G54yZVKw .-  [ Από τους αρχαίους χρόνους, τα άλατα Epsom χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου της συντήρησης των κήπων..  Τα άλατα Epsom είναι άφθονα σε μαγνήσιο και θειικό, δύο φυσικώς ενυπάρχοντα ανόργανα τα οποία είναι απαραίτητα για το έδαφος. . Παρακάτω, δείτε μια μικρή λίστα με τα οφέλη αυτού του καταπληκτικού προϊόντος. . 1.Λίπασμα . Σε μερικά φυτά τους αρέσουν ιδιαίτερα τα άλατα Epsom, καθώς τους δίνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. . Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να βάλετε μερικά άλατα Epsom γύρω από το φυτό σας προκειμένου να εξασφαλίσετε μια παραγωγική περίοδο άνθησης..  Με τη χρήση των αλάτων Epsom ως φυσικό λίπασμα μπορείτε να έχετε ωραία λουλούδια τα οποία θα αντέξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. . Εκτός από τα τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα άλατα Epsom για φοίνικες, πιπεριές, ντομάτες, και άλλα φρούτα και λαχανικά προκειμένου να αυξήσετε την παραγωγή τους! . 2.Φυσικό εντομοκτόνο . Βάζοντας μερικά άλατα Epso ...] .-
45~** ΤΑ 4 ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ 1.- Δάφνη -δαφνέλαιων 2- Μυρτιά ήμερη μερτυνιά  -άγρια κάνει τα μύρτιλα 3.- Άγριον τριαντάφυλλον -ρόδα δαμασκέ (ροδόσταμα) 4. Ρίγανη   : https://youtu.be/jjps83CSR20 .-  [ΜΑΙΡΗ ΙΕΡΟΘΕΟΥ , ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ.. ]
46~** Φτιάξε δαφνέλαιο σε μια μέρα  : https://youtu.be/sp1Yh4guipY .- [με λάδι η Παρασκευή του }
47 .- **ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ: Όλες οι αλήθειες! : https://youtu.be/JkEniCR9b2c .-    [ Ο Antonis Cooken  για ακόμα μια φορά τολμά να ασχοληθεί με ένα  αυτοφυές φυτό που  βρίσκεται παντού και όμως οι Νεοέλληνες το αγνοούμε επιδεικτικά, την Τσουκνίδα. Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ στα δύσκολα χρόνια των Ελλήνων έσωσε κόσμο και για αυτό μέριμνα μας είναι να την επαναφέρουμε στη διατροφή μας. 01:02 - Σύνεργα συλλογής Τσουκνίδας 02:50 - Αναδρομική αξία Τσουκνίδας 03:51 - Στέγνωμα, στεγνόπιτες Τσουκνίδας 04:43 - Χρήσιμα μέρη τσουκνίδας 04:48 - Ρόφημα τσουκνίδας 06:44 - Ιστορική αναδρομή 07:21 - Διατήρηση, αποθήκευση τσουκνίδας 07:49 - ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ για την φήμη της τσουκνίδας 08:59 - Μεταφορά τσουκνίδας 09:49 - Αναγνώριση κοσμοπολίτισσας τσουκνίδας 10:49 - Ζεμάτισμα, προετοιμασία για μαγείρεμα τσουκνίδας 12:48 - ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ  τσουκνίδας  13:49 - Βρώσιμες χρήσεις τσουκνίδας 17:52 - Λίπασμα - Φυτοπροστασία από τσουκνίδα 19:28 - Κατάπλασμα Τσουκνίδας 22:50 - Έγχυμα, Αφέψημα, εξωτερική χρήση τσουκνίδας. ] .-
48~**  ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Άγρια φαγώσιμα χόρτα μέρος 1 : https://youtu.be/3czuPB45YbQ .-
49~** ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Άγρια φαγώσιμα χόρτα μερος 2 : https://youtu.be/7R8MCWZOY5g .-
50~** ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Αγρια φαγωσιμα χορτα μερος 3: https://youtu.be/hfe33tX-tI0 .-
51~**Φίλα φραγκοσυκιάς τηγανητά : https://youtu.be/ZSuT60G8LYA .-
52~**Tips: Φραγκόσυκα, μάζεμα και καθάρισμα. Φραγκάγκαθα ΤΕΛΟΣ!!! : https://youtu.be/v2zxZjyUWWA .- [ Πολυαγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού το φραγκόσυκο αλλά για να το γευτείς πρέπει να πληρώσεις τίμημα. Τα μικρά αγκαθάκια, τα φραγκάγκαθα, με το παραμικρό αεράκι τρυπώνουν στα πιο απίθανα σημεία του σώματος αν δεν ξέρεις τα  κολπάκια που θα σε σώσουν από το βασανιστικό τους αγκύλωμα!!!! Δες το βίντεο και μάζεψε όσα φραγόσυκα τραβάει η όρεξή σου! * * * * * *  ΦΡΑΓΚΑΓΚΑΘΑ ΤΕΛΟΣ * * * * *   Φόρα την πανοπλία σου, πάρε τα όπλα ανά χείρας και βγες στους αγρούς για άγρια ώριμα φραγκόσυκα!  Απόλαυσε χωρίς κίνδυνο το πιο αγνό φρούτο αφού δεν έχει λιπάσματα και ραντίσματα.  Σχετικά με το MagiaCookTv / about us : Καλωσορίσατε στο magiacookTv δηλαδή στην κουζίνα μου, εκεί  όπου με πολύ κέφι και μεράκι σας παρουσιάζω συνταγές αγαπημένες. Μαγειρέματα εύκολα και νόστιμα ! Το μαγείρεμα είναι μία διαδικασία διασκεδαστική και ταυτόχρονα πολύ δημιουργική. Με οδηγό τις πρώτες ύλες και τη φαντασία μας μαγειρεύουμε έτσι όπως μας αρέσει, δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί, μόνο πειραματισμοί!  Θέλω να σας παρακινήσω όλους να μπείτε στην κουζίνα σας και να φτιάξετε ότι τραβάει η όρεξή σας! Η προετοιμασία ενός γεύματος είναι εκδήλωση  συναισθημάτων όπως  η αγάπη, το νοιάζομαι και σε σκέφτομαι προς εμάς τους ίδιους αλλά και σε όσους το προσφέρουμε. Εγγραφείτε στο κανάλι μου για να κάνουμε μαζί μαγικά μαγειρικά ταξίδια, να μοιραστούμε ιστορίες και γεύσεις τόπων.  Welcome to magiacookTv, at my kitchen, where I  present favorite recipes with much enthusiasm and passion. Cooking easy and delicious! Cooking is a fun and at the same time very creative process. We are cooking guided by raw materials and our imagination, there are no rules and restrictions, only experiments! I want to urge all of you to get to your kitchen and cook according to your appetite! Preparing a meal is an emotional event such as love, caring and thinking of ourselves and those who offer it.  Subscribe to my channel to participate in magic culinary trips, to share stories and flavors of places. Επισκεφτείτε μας για περισσότερες συνταγές : / Follow us :
53~**  ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ!!! ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ!!!!: https://youtu.be/s-XWdZDOHKU  .- [Σε αυτό το βίντεο σας λέω κάποιες από τις ιδιότητες του σπαθόλαδου!!! Είναι απίστευτο για το στομάχι, το δέρμα και τα μαλλιά!! Επίσης σας δίνω το link του ΣΠΑΖ στο fb να βοηθήσετε τα σκυλάκια, όσοι επιθυμείτε!!  https://www.facebook.com/SPAZGREECE/?... ]
54~** Πώς να φτιάξουμε σπαθόλαδο! : https://youtu.be/Dv6KEC4rqws . -  [Σε αυτό το βίντεο θα δείτε πώς να φτιάξουμε σπαθόλαδο ή αλλιώς βαλσαμόλαδο με φρέσκα άνθη του υπέροχου αυτού βοτάνου του βαλσαμόχορτου ή βότανο του Αγίου Ιωάννη ή σπαθόχορτο, χελωνόχορτο ....Θα το βρούμε εκτός απο καλλιεργημένο όπως στο κτήμα μας και έξω στις εξοχές . Ανθίζει τον Ιούνιο και μένει έως τον Αύγουστο . Daily Beetle by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/...)  Source: http://incompetech.com/music/royalty-... Artist: http://incompetech.com/ .-] .-
55~**  Τσουκνιδα και μολοχα :   https://youtu.be/02yXPp99Y_k .- [Ιδιοτητες τους  και γιατι παντα φυτρωνουν μαζι αυτα τα 2 φυτα. ] /.-
56~**ΒΟΤΑΝΑ ,ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ : https://youtu.be/ebKSVt_ynfE .- [Ανοίγοντας το παράθυρο χθες στο γλυκοχάραμα ,αντικρυσα εναν ουρανό γεμάτο γραμμές..σα μπακλαβάς..μας είχαν ψεκάσει τόσο πολύ για άλλη μια φορά με βαρέα μέταλλα..που η ανατολή του ήλιου μαρτυρούσε αυτή την κάκιστη ανθρώπινη  παρέμβαση ,εις βάρος μας!Δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα, προκαλεί απώλεια μνήμης,να ξεχάσουμε δηλ. και το ποιοί είμαστε...(θερίζουν αλτσχάιμερ και πάρκισνσον) αλλεργικές αντιδράσεις, πίεση, κατάθλιψη, αλλαγή συμπεριφοράς, κούραση, αϋπνία ,ΌΛΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΈΛΛΕΙΨΗ ΎΠΝΟΥ...,αυτό θα το εξασφαλίσετε με 400 mg μαγνήσιο,κάθε βράδυ ,και καρκίνο! Καθόλου τυχαίο το γεγονός ο,τι.. το 76% του πληθυσμού ,δηλώνει ανεξήγητη κόπωση, το 58% ανέφερε μεταπτώσεις ψυχισμού, το 52% απάθεια, έλλειψη ενδιαφέροντος και διάθεσης, το 50% άγχος, ανησυχία, φοβίες, το 47% κακή ποιότητα ύπνου και αϋπνίες, το 42% κακή μνήμη και το 42% κατάθλιψη.Τα βαρέα μέταλλα Υδράργυρος, Μόλυβδος, Κάδμιο, Αλουμίνιο κ.α., τα παίρνουμε αθροιστικά με αυτά που τρώμε, πίνουμε και εισπνέουμε,να ναι καλά τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ που φροντίζουν να μας δηλητηριάζουν κάθε τόσο , όπως επίσης και από τα σφραγίσματα στα δόντια, από καλλυντικά ακόμη, και από εμβόλια και αρκούν ελάχιστες ποσότητες για να μας βλάψουν. Οι περιβαλλοντικές τοξίνες όπως διοξίνες, αμίαντος, PCB, αρωματικοί υδρογονάνθρακες, DDT, μεταβολικοί DDE κ.α. συσσωρεύονται στους ιστούς όπως ο νευρικός, ο συνθετικός, ο λιπώδης και έχουν αθροιστική δράση. Οι τοξίνες από το ίδιο μας το παχύ έντερο, λόγω αλλαγής της χλωρίδας, λόγω κακής διατροφής, λόγω σήψης, δυσβίωσης, κακών συνηθειών προσθέτουν τοξικότητα. Η επιβάρυνση,δε , από μαγνητικά, γεωπαθητικά, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, από ακτινοβολία,(δε μας έδωσαν τυχαία αυτή τη τεχνολογία ,  ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ HAARP) ,κι ολοι σα χρήστες ουσιών μονίμως έχουν το πρόσωπο μέσα σε μια οθόνη ).. διαταράσσουν περαιτέρω τη λειτουργία των κυττάρων και κατά συνέπεια του οργανισμού. Αν προσθέσουμε και την επιβάρυνση από χημικά φάρμακα, από εθιστικές ουσίες όπως τσιγάρο και συντηρητικά τροφίμων, γίνεται ολοφάνερο πως η αποτοξίνωση από όλους τους παραπάνω παράγοντες είναι επιτακτική ανάγκη. Επίσης σημαντικό μέρος από βαρέα μέταλλα και ουσίες μπορεί να διαπεράσει την κυτταρική μεμβράνη και να αποθηκευτεί στο κυτταρόπλασμα. Έτσι διαταράσσεται η διαπερατότητα της μεμβράνης (αντλίες) και η λειτουργία των οργανιδίων του κυττάρου. Τοξικά μόρια μετάλλων, όπως το αλουμίνιο, το βάριο, ο μόλυβδος άλλα και τα αμέταλλα όπως το φθόριο, εισβάλλουν σε διάφορα κύτταρα του σώματός μας και δρουν με ένα «μοριακό μιμητισμό». Αυτός ο μιμητισμός εκτοπίζει σημαντικά μόρια μετάλλων στα ανθρώπινα κύτταρα και δημιουργεί τοξικά μόρια και έτσι καταστρέφουν το κύτταρο σε επίπεδο DNA...κι αυτό είναι που προσπαθούν να καταφέρουν..να καταστρέψουν το ελληνικό DNA ,αφού απέτυχαν να το μεταλλάξουν ή αλλοιώσουν  εως τώρα !!! ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ..συνεχίζω κάτω... ] .-
57~** ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ - ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ : https://youtu.be/LpEmGHikl1o .- [Είναι καλύτερο το γυάλινο βάζο που θα βάλουμε τα φύλα του σπαθόχορτου ή της κουφοξυλιάς να έχει καφέ ή πράσινο χρώμα (δύσκολο να βρεθούν) που αποτρέπουν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου (οι μπύρες γι αυτό μπαίνουν σε τέτοια μπουκάλια) Σαν φυσικό συντηρητικό τέλος μπορούμε να βάλουμε και βιταμίνη Ε Πολύ ωραίο το βίντεο σου φίλε Σοφοκλή... συνέχισε έτσι] .-  
58~**  Σπιτική κεραλοιφή με ελαιόλαδο : https://youtu.be/boK5z2QJi0Q .-
59 ~** Φτιαξε αλοιφη για εγκαυματα και τραυματα με σπαθόχορτο , λεβάντα , καλέντουλα και αλόη  + λάβδανο + κερί  : https://youtu.be/dooRpmi-al4 .-  [
60 ~**ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ !!!!! " Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ " : https://youtu.be/ki4Pad6WY7k .- [
61.-** Οκτώ βότανα και φυτά που κάνουν θαύματα στην υγεία κόλιανδρος , θυμάρι , δενδολίβανο , λεβάντα , διόζιμος , βασιλικός , ρίγανι , μαϊντανός , σέλινο …  : https://youtu.be/_pKLra7qCko .- [Όταν προτείνουμε λύσεις για υγιεινή διατροφή συνήθως εστιάζουμε στα φρούτα και τα λαχανικά και παραβλέπουμε τα βότανα. Και όμως τα βότανα και τα αρτυματικά φυτά δεν χαρίζουν μόνο ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα μας, υποκαθιστώντας συχνά το αλάτι και τη ζάχαρη, αλλά προσφέρουν και σημαντικά οφέλη στον οργανισμό. Πολλά βότανα περιέχουν πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, μειώνουν τις κυτταρικές φλεγμονές, διατηρούν σε ισορροπία τα μικρόβια στην πεπτική οδό, χαρίζουν μακροζωία και λειτουργούν ως καταπραϋντικά. Οκτώ από αυτά είναι τα εξής: Κόλιανδρος ή κορίανδρος   Ο κόλιανδρος είναι πλούσιος σε βιταμίνη K, δυναμώνει τα οστά και συμβάλλει στην πήξη του αίματος. Τα φύλλα του φρέσκου κόλιανδρου έχουν και αντιβακτηριδιακή δράση κατά της σαλμονέλας. Το έλαιο στα φύλλα του επιβραδύνει την οξείδωση άλλων τροφίμων και λειτουργεί ως συντηρητικό. Τέλος, μελετώνται οι ιδιότητες του κόλιανδρου στον καθαρισμό του νερού και στην απομάκρυνση του μολύβδου από τον οργανισμό. Όταν χρησιμοποιείται τον κόλιανδρο στη μαγειρική χρησιμοποιήστε τόσο τα στελέχη όσο και τα φύλλα, διότι δίνουν έντονο άρωμα. Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα, ως άρτυμα στα φασόλια, τις φακές και το ρύζι, μπαίνει στις πράσινες σαλάτες, αλλά γίνεται και σάλτσα πέστο.  Θυμάρι  Το θυμάρι είναι μικρό, αλλά θαυματουργό. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι καταπολεμά την αντίσταση ορισμένων βακτηρίων σε αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη. Χρησιμοποιείται στην πρακτική ιατρική στις φλεγμονές του αναπνευστικού και το τσάι του μαλακώνει τον βήχα. Το θυμάρι περιέχει πάρα πολλά αντιοξειδωτικά και χημικές ουσίες που είτε αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων είτε καθαρίζουν τα βακτήρια στα τρόφιμα. Για αυτό ακριβώς είναι καλό να προσθέτουμε θυμάρι στις πράσινες σαλάτες. Το θυμάρι είναι άριστη πηγή βιταμινών C και A, ινών, αλλά και μετάλλων όπως ο σίδηρος και το μαγγάνιο. Δενδρολίβανο Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται ευρέως στη μεσογειακή διατροφή. Περιέχει καρνοσίνη, ένα χημικό με αντικαρκινική δράση. Το δενδρολίβανο βελτιώνει τη διάθεση και τη μνήμη, καταπραΰνει τον πόνο, όπως αυτός των ημικρανιών και τη δυσπεψία και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επίσης, χαρίζει ωραία αναπνοή και ενισχύει την τριχοφυΐα της κεφαλής. Πατωντας αυτον τον υπερσυνδεσμο  μπορειτε να κανετε donation στην σελιδα μας ωστε να μας βοηθησετε να συνεχισουμε αυτο που κανουμε.  https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr...  .- ].-
62~** Χυμός από φύλλα ελιάς (Φραπελιά)! : https://youtu.be/RJ6xVq9jpBs .- [ Χυμός από φύλλα ελιάς: Δόση  Αναταράσσουμε καλά το περιεχόμενο στη μπουκάλα πριν κεραστεί και ο ασθενής θα παίρνει ένα μέτριο ποτήρι κρασιού το πρωί, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ, καλύτερα λίγο πριν από το φαγητό (περίπου μισή ώρα) οπότε διεγείρει και την όρεξη. Μπορεί να παίρνεται και μετά το φαγητό. Αν φαίνεται πικρό, μπορεί ο ασθενής να βάζει κάτι γλυκαντικό, μέλι, πορτοκάλι κλπ. Δεν πρέπει να παίρνεται αμέσως όταν βγαίνει από το ψυγείο, αλλά να αφήνεται μια ώρα περίπου για να μην είναι πολύ κρύο. Θα παίρνεται καθημερινά χωρίς διακοπή. Αν δεν μπορεί να παίρνεται μονομιάς, μπορεί να παίρνεται λίγο-λίγο σε διάστημα μιας ώρας. Αν τυχόν φέρνει ενοχλήματα στον ασθενή όταν παίρνεται πριν από το φαγητό (αυτό δεν συμβαίνει σπάνια), μπορεί να το πάρει και μετά το φαγητό. Αν και τότε έχει ενοχλήματα, θα με συμβουλευτείτε. Είναι τελείως αβλαβές και ασθενείς που επί πολλούς μήνες το πήραν δεν παρουσίασαν κανένα ενόχλημα (26 μήνες). Το πόσο χρόνο θα παίρνεται δεν είναι ακόμα καθορισμένο, γι’ αυτό και τελείως καλά να είναι ο ασθενής θα εξακολουθεί να το παίρνει. Το πιο ωφέλιμο είναι να αποφεύγει ο ασθενής να παίρνει άλλα φάρμακα και κυρίως ό,τι έχει κορτιζόνη, αν δε τυχόν παρεμπέσει άλλη ασθένεια, θα γίνει στον ασθενή η θεραπεία που προβλέπεται από την ιατρική για την ασθένεια αυτή, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψη η πάθησή του. Σε δύο περίπου μήνες αρχίζουν τα πρώτα αποτελέσματα με σταδιακή αναζωογόνηση του οργανισμού, καταφανή ευεξία, καλή διάθεση, όρεξη κλπ. Για την καλύτερη διατήρηση του χυμού της ελιάς αντί για φιάλες τοποθετήστε σε παγοκύστες όπως κάνουμε τα παγάκια για τα αναψυκτικά. Έτσι αποφεύγουμε την οξείδωση για μήνες. Είναι κάθε δόση που παίρνετε σαν να τη φτιάξατε εκείνη τη στιγμή. 6-8-10 παγάκια τρεις φορές την ημέρα. ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Πηγή:Ο καρκίνος και προλαμβάνεται και θεραπεύεται-Δημήτρη Λαμπρόπουλου συνταξιούχου γιατρού-Πάτρα 2002-Δ' Έκδοση Προφυλάξεις  Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Το ebook μου "50 Ντρέσινγκ της Φύσης": http://www.spartacus.gr/ebooks/50-dre... . -] .-
63 ~** Θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης : https://youtu.be/T-wBzDEqd94 .-
64~**  ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΜΗΛΟΞΥΔΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : https://youtu.be/gjtR-C07sqs .- [Φτιαξτε μονοι σας μηλοξυδο, ειναι τοσο ευκολο,απλα βρειτε βιολογικα μηλα ή καποιον γνωστο απο χωριο να σας δωσει κι οσο απο συνταγες; ζήτω το google! Εγω παντως εχασα 10 κιλα αργα και σταθερα κι επισης μου ανακουφησε την γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση! Κι εκτος οσων αναφερονται στο βιντεο,κανει και σε πολλα κι ανριθμητα προβληματα υγειας καλο!] .-
65~** Μηλόξυδο και Κανέλα για Αδυνάτισμα & Αποτοξίνωση (δοκιμάστε το!) : https://youtu.be/sXe5gudsdxM .- [Η δίαιτα που περιλαμβάνει μηλόξυδο και κανέλα σαν ρόφημα για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση είναι πολύ αποτελεσματική και υγιεινή.    Ορισμένες τροφές και ροφήματα για αδυνάτισμα και απώλεια βάρους, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να αποκτήσετε εύκολα και προπαντός φυσικά, μια όμορφη σιλουέτα. Επίσης, εκτός από την απώλεια κιλών, βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη υγείας στον οργανισμό και στο δέρμα μας. Το συγκεκριμένο ρόφημα με μηλόξυδο και κανέλα, αλλά και με ακόμη δύο σημαντικά συστατικά, είναι μια φυσική λύση για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση.  Θα σας βοηθήσει να φτάσετε εύκολα στο στόχο σας και θα σας χαρίσει με υγιεινό τρόπο, τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Καλή Επιτυχία!
66~** Σπιτικό μηλόξυδο - Φτιάχνω μηλόξυδο : https://youtu.be/gqZIVXhKhyA .- [Πώς φτιάχνουμε σπιτικό μηλόξυδο. Εύκολο, υγιεινό και χωρίς κόστος. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο https://nostimakaixrisima.blogspot.gr...  ] .-
67~**  ΚΑΤΑ ΤΑΞΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΟΤΑΝΩΝ https://youtu.be/RYu9akFJRDY .-  [ Δόκιμον, Συνταγές και Ιάματα από το Άγιον Όρος    Το όνομα «Δόκιμον» εμπνεύστηκε και δόθηκε στην πρώτη σειρά προϊόντων της Μονής Βατοπαιδίου από τη μελέτη των χειρογράφων της βιβλιοθήκης της.   Στις βιβλιοθήκες του Αγίου Όρους σώζονται χειρόγραφα κείμενα όχι μόνο της βυζαντινής, αλλά και της προχριστιανικής περιόδου.  Ενδιαφέρουσες ιαματικές συνταγές και χρήσεις βοτάνων έρχονται στο φως από το βάθος των αιώνων.  Μέσα στα χειρόγραφα των υπογεγραμμένων συνταγών του Ιπποκράτη (5ος π.Χ. αιώνας) του Ασκληπιού, του Γαληνού και μεταγενεστέρων κυριαρχεί η λέξη «Δόκιμον».  Κατά τη μελέτη των αυθεντικών χειρόγραφων συνταγών του αρχαίου ιατρού Ιπποκράτη, συναντήσαμε αναγραφόμενο με κόκκινα γράμματα «Του Ιπποκράτους δόκιμον και αψευδέστατον»,που σημαίνει ότι η συνταγή ήταν δοκιμασμένη και πετυχημένη.  ] /.-
*** Αθλητική Νέα  :

***  Μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών στο 2ο Αγώνα Δρόμου Filiatra Run 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το πρωί της Κυριακής ο 2ος Αγώνας Δρόμου Filiatra Run 2018.
Με τη συνεργασία και τη στήριξη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού & της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών διοργάνωσε με επιτυχία τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, ο οποίος περιλάμβανε: Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου 21,1 χλμ., Αγώνα Δρόμου 10 χλμ., Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., καθώς και Παιδικό Αγώνα 1.000 μ. (για μαθητές Δημοτικού).
Τριακόσιοι περίπου αθλητές από διάφορες περιοχές απόλαυσαν μοναδικές σε φυσική ομορφιά διαδρομές δίπλα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου (και μέσα στο δάσος), σε συνδυασμό με τη φιλόξενη διάθεση της τοπικής κοινωνίας και των διοργανωτών, που έκαναν το «Filiatra Run 2018» μια ακόμη μοναδική εμπειρία για όλους.
Μετά δε τους αγώνες προσφέρθηκε στους δρομείς ελαφρύ γεύμα, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και Ομάδα Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Αναμνηστικό μετάλλιο έλαβαν όλοι οι τερματίσαντες, ενώ ακολούθησε η βράβευση των τριών πρώτων αθλητών σε κάθε κατηγορία.
Οι πρώτοι έξι αθλητές και αθλήτριες ανά αγώνισμα ήταν οι εξής:
21,100 χλμ.
Άνδρες
1ος Νίκος Σταθακόπουλος, 2ος Γιώργος Πατηθρας, 3ος Βασίλης Βασιλείου, 4ος Νίκος Αργυρός, 5ος Αθανάσιος Σαρρής, 6ος Λεωνίδας Τζωρτζάκης.
Γυναίκες
1η Σταυρούλα Νικολούδη, 2η Μάτα Κλείσαρη, 3η Παναγιώτα Τόκα, 4η Ελένη Ψυρρού, 5η Αθηνά Κωδωνα, 6ηΙωάννα Τσιτσαρα.
10 χλμ.
Άνδρες
1ος Γιώργος Μοραγκλης, 2ος Δημήτρης Ρούτσης, 3ος Δημήτρης Πασσιάς, 4ος Γιώργος Βλάχος, 5ος Παναγιώτης Δημητρόπουλος, 6ος Γιώργος Τραγουστής.
Γυναίκες
1η Μανταλίνα Δημητροπούλου, 2η Κωνσταντίνα Τσουκαλά, 3η Μαρία Παπαγεωργακοπούλου, 4η Βερόνικα Αβραμοπούλου, 5η Παναγιώτα Βαλσαμάκη, 6η Μαγδαληνή Κοσμοπούλου.
5 χλμ.
Άνδρες
1ος Αχιλλέας Μπενάρδος, 2ος Αλέξανδρος Μιχαλάκης (είχε τον ίδιο χρόνο 20’50’’ με τον 1ο), 3ος Βασίλης Τάνεφ, 4ος Δημήτρης Τζανέτος, 5ος Χαράλαμπος Γόνος, 6ος Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος.
Γυναίκες
1η Θεοδώρα Φιφλή, 2η Δέσποινα Χαϊδούση, 3η Βασιλική Μαλανδρή, 4η Ειρήνη Δόξα, 5η Αλεξάνδρα Γαλανοπούλου, 6η Κάρον Ξυδά.

***

  1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ   
 2.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas.- ,  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas    
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—   6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab . -        Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas  
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  :  
~** ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! :  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .-
 ~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- ~*ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας , Αρφαρά  τα Νέα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Τετάρτη 29  Αυγούστου 2018  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news-2.html .- 
~*ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη  30 Αυγούστου 2018 :     http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news-30-2018.html  .-          ~*ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31  Αυγούστου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/08/arfara-news_30.html .- 

~*   *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018:                         
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-
~** ARFARA  NEWS  Η  Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  02 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-       
~** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας : Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2018 .....  από το Α ---έως και το Ω   ...  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/02-2018.html  .-   
~** ARFARA  NEWS   Η Εφημερίδα ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Δευτέρα  03  Σεπτεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/09/arfara-news-03-2018.html.-
~** 
ARFARA NEWS  η  Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των ΑΡΦΑΡΩΝ . Τρίτη  04 Σεπτεμβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html  .- 
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ., Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .- 
~**
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    
 ~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,   http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -    Σταματης Σκουλικας 
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-    http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.   http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
  Σύνολο  14.444   βίντεο   .- 
~* https://www.facebook.com/sylgkdsarf   = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.    https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ . .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .- =
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ    =      http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh   .-          
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-              http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   
  ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .\
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου