ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ARFARA ΑΡΦΑΡA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 .
~

~
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

~ 9 Ιουλίου: Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Παγκρατίου
~  Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Παγκρατίου τιμά σήμερα, 9 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε την πίστη στον Χριστό από τον απόστολο Πέτρο και χειροτονήθηκε από τον ίδιο επίσκοπος Ταυρομενίου.
* Ο Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του, έπρεπε να μεταβεί στην επισκοπική του επαρχία, στο Ταυρομένιο της Σικελίας. Κατά θεία λοιπόν οικονομία συνάντησε δύο ναυτικούς, τον Ρωμύλο και το Λυκαονίδη . Αυτοί ήταν καλοπροαίρετοι άνθρωποι και μόλις άκουσαν από τον Άγιο για τον Χριστό, ασπάσθηκαν την χριστιανική θρησκεία. Οι ναυτικοί δε αυτοί ήταν από την Σικελία και επρόκειτο να επιστρέψουν εκεί με τα πλοία τους. Έτσι ο Παγκράτιος επιβιβάστηκε σε ένα από αυτά και πήγε στη Σικελία.
Όταν ο Άγιος έφτασε εκεί, εξαφάνισε τα αγάλματα και τους ναούς του Φάλκωνα, του Λύσσωνα και των άλλων δαιμόνων. Επίσης κατόρθωσε να προσελκύσει στην πίστη του Χριστού τον ηγεμόνα του τόπου Βονιφάτιο. Και όχι μόνον αυτό· αλλά τον έκαμε επιπλέον να χτίσει και εκκλησία για τις ανάγκες των χριστιανών της περιοχής.
Ο Άγιος Παγκράτιος είχε προικιστεί από το Θεό και με το χάρισμα της θαυματουργίας. Έτσι, θεράπευε κάθε ασθένεια, με αποτέλεσμα να προσέρχονται καθημερινώς στην πίστη του Χριστού πολλά πλήθη ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί δε βαφτίζονταν από τον ίδιο τον θαυματουργό Άγιο και με τον τρόπο αυτό, εισέρχονταν επίσημα στους κόλπους της Εκκλησίας.
Ο άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος θανατώθηκε με πέτρες και μαχαίρια από οπαδούς της αιρέσεως του Μοντανισμού, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του ηγεμόνα Βονιφάτιου, ο οποίος τιμούσε ξεχωριστά και προστάτευε τον Άγιο.
Απολυτίκιον
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Κράτος ένθεον ημφιεσμένος εκ της χάριτος του κορυφαίου αποστόλων ζηλωτής εχρημάτισας· και ταίς ροαίς των αιμάτων, Παγκράτιε, την ιεράν διπλοΐδα εφοίνιξας. Πάτερ όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρίσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Παγκρατίου του Ιερομάρτυπος, επισκόπου Ταυρομενίας - 9 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/jEq3dv1Vx_U  .-

~**  Η αδυναμία του σατανά
~  Όλοι γνωρίζουμε τον μεγάλο πόλεμο, που κάνει ο σατανάς στον άνθρωπο. Έχει όμως δύναμη ο σατανάς; Μπορεί να κάνη κακό στον άνθρωπο; Και πότε μπορεί; Λέγει ο Απ. Παύλος: «Επί πάσιν αναλαβόντες τον θυρεόν της πίστεως, εν ω δυνήσεσθε πάντα τα βέλη του πονηρού τα πεπυρωμένα σβέσαι» (Εφ. στ 16).
* Δηλαδή, μαζί με όλα αυτά να πάρετε επάνω σας και να φορέσετε σαν άλλη μεγάλη ασπίδα, που θα σας σκεπάζη ολόκληρους, την πίστη, με την οποία θα μπορέσετε να σβήσετε όλους τους καυστικούς πειρασμούς του πονηρού, που μοιάζουν με πύρινα βέλη.
Γιατί όμως ο Θεός επιτρέπει να πειράζη ο σατανάς τον άνθρωπο;
Ο Άγιος Μάξιμος λέγει ότι για πέντε αιτίες παραχωρεί ο Θεός να πολεμούμεθα από τους δαίμονες.
Πρώτη αιτία είναι να διακρίνουμε την αρετή από την κακία πολεμούντες και αντιπολεμούμενοι.
Δεύτερη, για να αποκτήσουμε με πόλεμο και κόπο την αρετή, ώστε να έχουμε αυτή βεβαία και σταθερά.
Τρίτη, για να μη υψηλοφρονήσουμε, όταν θα προκόπτουμε στην αρετή, αλλά να είμεθα ταπεινοί.
Τέταρτη, για να μισήσουμε ολοκληρωτικά την κακία, αφού την δοκιμάσουμε.
Πέμπτη, εκτός όλων αυτών, είναι να μη λησμονήσουμε την αδυναμία μας, ούτε την δύναμη του Θεού που μας βοήθησε, για να φθάσουμε στην απάθεια.
Όμως όταν στηριζώμαστε στην δύναμη του Κυρίου ποιά είναι η δύναμη του πονηρού;
Έλεγαν για τον Αββά Ιωσήφ της Πανεφώς ότι, σαν ήταν στις τελευταίες του στιγμές και γύρω του κάθονταν γέροντες, έρριξε το βλέμμα του στη θυρίδα, είδε τον διάβολο να κάθεται εκεί κοντά και φώναξε στον μαθητή του, λέγοντας: «φέρε το ραβδί. Γιατί αυτός θαρρεί ότι γέρασα και δεν μπορώ πλέον να τον αντιμετωπίσω». Και σαν έπιασε το ραβδί, είδαν οι γέροντες τον διάβολο να πηδά από την θυρίδα έξω σαν σκυλί και να γίνεται άφαντος.
Έλεγε κάποτε ο Μέγας Αντώνιος.
Ακούστε τι μου συνέβη: Κάποτε κτύπησε κάποιος την πόρτα του κελλιού μου. Βγήκα και άνοιξα. Αμέσως τότε είδα μπροστά μου ένα υψηλό κατά το εξωτερικό φαινόμενο. Του λέγω:
– Ποιός είσαι;
και μου απαντά:
– Εγώ είμαι ο σατανάς.
– Τι ζητείς εδώ; -Τον ρωτώ.
– Γιατί -μου απαντά- με κατηγορούν άδικα οι Μοναχοί και όλοι οι άλλοι Χριστιανοί; Γιατί με καταριούνται κάθε ώρα;
Του είπα τότε εγώ:
– Γιατί και συ τους ενοχλείς;
– Δεν τους ενοχλώ εγώ -μου απαντά- μόνοι τους ταράσσονται. Εγώ πλέον τελείως εξησθένησα. Δεν διάβασαν αυτό που αναφέρει η Αγία Γραφή: «Του εχθρού ετελείωσαν πλέον τα σπαθιά και τις πόλεις κατεκρήμνισες;» (Ψαλμ. θ 7). Δεν έχω πλέον τόπο, δεν έχω βέλος, ούτε πόλη. Παντού ευρίσκονται Χριστιανοί και η έρημος ακόμη γέμισε από Μοναχούς. Λοιπόν, ας περιφρονούν τους εαυτούς τους και ας μη με καταρώνται άδικα.
Τότε εγώ, που άκουγα κατάπληκτος τα λόγια του διαβόλου, θαύμασα την Χάρη του Χριστού και του είπα πάλι:
– Πάντοτε είσαι ψεύτης. Τώρα όμως είπες την αλήθεια, χωρίς να το θέλης. Διότι ο Χριστός μετά τον θείο ερχομό Του στον κόσμο σε εξησθένησε και σε απογύμνωσε, αφού σε κατετρόπωσε.
Μόλις άκουσε ο διάβολος το όνομα του Σωτήρος Χριστού, επειδή και από αυτό μόνο κατεκαίετο, εξηφανίσθη αμέσως.
Εφ όσον λοιπόν -λέγει ο Μέγας Αντώνιος- και ο ίδιος ο διάβολος ομολογεί ότι τίποτα δεν μπορεί να κατορθώση, εμείς οφείλουμε να καταφρονήσουμε τελείως αυτόν και τους δαίμονές του.
Αυτό είναι μια απάντηση και στην σημερινή εποχή σε όποιους τρέχουν, για να λύσουν τα τυχόν προβλήματά τους στις μάγισσες, στους μάγους, στα μέντιουμ, στις οραματίστριες, στους ονειροσκόπους, στους χειρομάντεις και γενικά σε αυτούς, που παραδίδουν την ψυχή τους στον διάβολο που τους κοροϊδεύει. Μόνον όταν ο Θεός το επιτρέπη, όπως στην περίπτωση του Ιώβ, μπορεί να κάνη ο,τι του επιτρέπει ο Θεός.


*** Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίζονται τα παιδιά

| : Το Reuters και το AFP ανακοίνωσαν τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων πρώτων παιδιών – Τιτάνια επιχείρηση για τη διάσωση των υπολοίπων μαθητών και του προπονητή τους
Τα τέσσερα πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου που δόθηκε νωρίς το απόγευμα Κυριακής.
*
Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.
Μάθετε περισσότερα        
A second ambulance has just come out
«Θα τα εξετάσουν πρώτα οι γιατροί. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο της Τσιανγκ Ράι», πρόσθεσε ο ίδιος στο Reuters.
A second ambulance has just come out pic.twitter.com/RE25TVNWMs
— Helier Cheung (@HelierCheung) July 8, 2018
UPDATE at 7pm: Two ambulances have left Tham Luang and are on their way to the helicopters in a field at Ban Chong School.
RT @Kob_springnews: รถพยาบาล ทั้ง 2 คัน ออกมาจากถ้ำหลวงแล้ว นำส่งลานฮ.สนามโรงเรียนบ้านจ้อง cr.บ้าบิ่น #ถ้ำหลวง #13ชีวิตรอดแล้ว #Thailand #ThamLuang pic.twitter.com/4O21iAIgQE
— Richard Barrow in Thailand (@RichardBarrow) July 8, 2018
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται πλέον η τύχη και για τα υπόλοιπα παιδιά και τον προπονητή τους που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.
«Θα βγαίνουν ένας – ένας»
Τα παιδιά και ο προπονητής τους στο ποδόσφαιρο, που είναι παγιδεμένοι σ’ ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, θα απομακρυνθούν «ένας-ένας» και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει «δύο με τρεις ημέρες», ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής (08/07/2018) η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της κρίσης.
«Θα βγουν ένας-ένας, αυτό θα απαιτήσει δύο με τρεις ημέρες», διευκρίνισε ο Τσαλονγκτσάι Τσαϊγιακόρν, ένας από τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη ομάδα διαχείρισης της κρίσης.


*** Το Δασαρχείο Καλαμάτας χρειαζόταν 150.000 ευρώ και τελικά του έδωσαν 18.000! 
Πιστώσεις ζητιανιάς στα δασαρχεία για συντήρηση των αντιπυρικών δρόμων και ζωνών
Συντηρήσεις το δασικού δικτύου με ψίχουλα παλεύουν να κάνουν τα Δασαρχεία στη Μεσσηνία , και ευτυχώς που οι δασικοί δρόμοι δεν έχουν υποστεί τόσες πολλές ζημιές.
Για φέτος το Δασαρχείο Καλαμάτας έχει συντάξει τρεις μελέτες για συντήρηση που αφορούν το δάσος της Βασιλικής, το δάσος του Ταϋγέτου και τις αντιπυρικές ζώνες στον Ταΰγετο.
Ο προϋπολογισμός αυτών των μελετών είναι 150.000 ευρώ και το μόνο ποσό που είχε διαθέσιμο μέχρι τις προηγούμενες ημέρες το συγκεκριμένο Δασαρχείο ήταν από το Πράσινο Ταμείο, 18.000 ευρώ, μαζί με το ΦΠΑ του έργου που θα εκτελεσθεί!
Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε διατεθεί κανένα ποσό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο επίσης, δε θα ξεπερνάει σε καμία περίπτωση τις 20.000 ευρώ.
  Με διαγωνισμό
Με αυτές τις τρεις  μελέτες συντήρησης που έχει συντάξει το Δασαρχείο Καλαμάτας αν είχε χρήματα για να τις εκτελέσει κανονικά θα γίνονταν καθαρισμοί δρόμων, οδοστρώματος, χαντακιών, απομάκρυνση βράχων.
Μάλιστα, το δυσθεώρητο ποσό των 18.000 ευρώ μόλις προχθές δημοπρατήθηκε σε διαγωνισμό για τη μελέτη συντήρησης του Ταϋγέτου. Τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα κι αυτά τα μικρά ποσά μπορούσαν να τα διαχειρισθούν μισθώνοντας η υπηρεσία απευθείας μηχανήματα και να εκτελέσει άμεσα εργασίες. Τώρα, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω διαγωνισμού, με τις όποιες καθυστερήσεις επιφέρει η τήρηση των προθεσμιών.
  Με δικά της μέσα
Με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχει η υπηρεσία, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μόνη της κάποιες εργασίες συντήρησης με το μηχάνημα που διαθέτει.
Έχουν ήδη συντηρηθεί κάποιες αντιπυρικές ζώνες και έχει καθαρισθεί η ζώνη στην περιοχή «Φάρμακα» του Ταϋγέτου, κοντά στην λιμνοδεξαμενή. Επίσης, η υπηρεσία θα καθαρίσει και το δρόμο προς Σιδερόπορτα, ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια δεν είναι προσβάσιμος.
Τέλος, για το Δάσος της Βασιλικής υπάρχει συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να διατεθεί μηχάνημα για να γίνουν κάποια έργα συντήρησης.
Όταν και αν διατεθούν οι πιστώσεις και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δημοπρατηθεί το έργο για τη συντήρηση των αντιπυρικών ζωνών στον Ταΰγετο.
Της Βίκυς Βετουλάκη  

***  Ν. Αγχίαλος – Βόλος: 61χρονος Ιερέας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο
~ Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος έφυγε το πρωί από το σπίτι του στη Ν. Αγχίαλο και καθώς περνούσαν οι ώρες και δεν επέστρεφε, οι οικείοι του ανήσυχοι άρχισαν να τον αναζητούν.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε μια ελιά.
Ο ιερέας, 61 ετών, έδωσε όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες τέλος στη ζωή του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και μια ολόκληρη κοινωνία.
Από την Αστυνομία διενεργείται προανάκριση, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ο ιερέας σήμερα θα αρραβώνιαζε τον γιο του.

***  Η Καλαμάτα πρέπει να αποκτήσει μόνιμη θέση ιατροδικαστή 
Χωρίς ιατροδικαστή, για άλλη μια φορά, έχει μείνει τους τελευταίους μήνες η Μεσσηνία, καθώς έληξε η σύμβαση του ιατροδικαστή που υπηρετούσε και αναμένεται η υπογραφή νέας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.
Ωστόσο,  η πρακτική αυτή των συμβάσεων όλα αυτά τα χρόνια είχε αποδείξει ότι δεν προσφέρει όσα θα έπρεπε στη μεσσηνιακή κοινωνία, με αποτέλεσμα την οικονομική αιμορραγία και ψυχική επιβάρυνση συγγενών θανόντων, αλλά και θυμάτων ξυλοκοπήματος ή βιασμού, με τη μεταφορά τους σε άλλους νομούς και κατά κύριο λόγο στην Κόρινθο.
Επιβάλλεται, όπως τόνισε μιλώντας στο «Θ» και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων,  η Μεσσηνία να αποκτήσει μόνιμη θέση ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, το οποίο είναι άρτια εξοπλισμένο, ενώ το επιβάλλει και η λειτουργία στη Μεσσηνία έδρας Εφετείου.
  Μόνιμη θέση
Ο ιατροδικαστής που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο πριν λίγους μήνες έφυγε, καθώς έληξε η σύμβασή του.  Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μπέζος σημείωσε ότι έχει κατατεθεί αίτηση για σύναψη νέας σύμβασης με ιατροδικαστή και εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο 20ημερο θα έχει υπογραφή νέα σύμβαση για να προσληφθεί ιατροδικαστής. Σε ό, τι δε αφορά τη μόνιμη πρόσληψη ιατροδικαστή, ο κ. Μπέζος διευκρίνισε ότι δεν έχει δοθεί έγκριση για προκήρυξη τέτοιας θέσης.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας κ. Λέων, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο εν έτη 2018 από τους 51 νομούς της Ελλάδας, ιατροδικαστή έστω και επικουρικό, να έχουν μόνο οι 22. Και από αυτούς τους 22, οι μισοί είναι συμβασιούχοι.
«Η Μεσσηνία, μάλιστα, είναι μια περίπτωση, όπου η σύμβαση του επικουρικού έληξε, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα. Η Μεσσηνία έχει Εφετείο. Η Καλαμάτα είναι μια μεγάλη πόλη και είναι σημαντική και δικαστικά. Ο νομός έχει σημαντικό όγκο υποθέσεων. Είναι απαράδεκτο για μια περιοχή όπως η Μεσσηνία, που έχει Εφετείο, να μην έχει ιατροδικαστή. Θα πρέπει άμεσα να δοθεί μια μόνιμη λύση και να δημιουργηθεί μια μόνιμη θέση με πλήρες τμήμα. Οι υποδομές υπάρχουν. Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι υπερσύγχρονο και έχει όλα τα μέσα για να υποστηρίξει ιατροδικαστικές υπηρεσίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει βούληση και τοπικά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και κεντρικά από το Υπουργείο Υγείας για να καλυφθεί αυτό το κενό που ταλαιπωρεί τόσο πολύ κόσμο. Δεν είναι δυνατόν, ένας καλαματιανός να μεταφέρεται στην Κόρινθο επειδή είναι θύμα ξυλοδαρμού, ή ολόκληρες οικογένειες να ταλαιπωρούνται επειδή πρέπει να υποβάλλονται σε έξοδα, να καθυστερεί η κηδεία του συγγενή που έχασαν για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση σε άλλο νομό», τόνισε ο κ. Λεών.
  Θύματα κακοποίησης
Από τα πιο επώδυνα περιστατικά που κακοποιούνται για δεύτερη φορά όταν αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση, είναι τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
Ένα παιδί ή μια γυναίκα που έπεσαν θύμα βιασμού, θα πρέπει να περιμένουν «ανέγγιχτα» μέχρι να μεταφερθούν στην Κόρινθο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.
«Αν η εξέταση ενός τέτοιου θύματος γίνει εντός του Νοσοκομείου της Καλαμάτας που διαθέτει πληθώρα ειδικοτήτων, θα έχουμε πλήρης διερεύνηση σε ένα πολύ καλά οργανωμένο  νοσοκομείο. Στην Κόρινθο, ο ιατροδικαστής δεν ξέρω αν έχει στη διάθεσή του όλες αυτές τις ειδικότητες που έχει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας για να κάνει πλήρη διερεύνηση του περιστατικού. Και φυσικά υπάρχει χαμένος χρόνος που σ’ αυτές τις περιπτώσεις δε θέλουμε να έχουμε. Υποβάλλουμε τον άνθρωπο που έχει βιασθεί σε νέο «βιασμό» βάζοντάς τον σε τέτοια διαδικασία. Αυτά θα έπρεπε να τα παρέχει το κράτος και αφού δεν τα παρέχει, θα έπρεπε να καλύπτει τουλάχιστον τις μεταφορές. Η Ιατροδικαστική πρέπει να είναι μια υπηρεσία κοινωνική και εντός του Συστήματος Υγείας, δωρεάν. Δεν είναι πολυτέλεια. Είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη εκείνη τη ώρα», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας.
Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία,  ειδικά για την περίπτωση της Καλαμάτας,  έχει κάνει παρεμβάσεις με έγγραφα της στο Υπουργείο Υγείας, ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος το έχει συμπεριλάβει στις προτάσεις του.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Παραίτηση Σαμπαζιώτη από το Δ.Σ. Μεσσήνης με «βολές» για ανήθικες πρακτικές
«Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πρωτοφανείς πρακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου μας, με τις ανεξήγητες μετακινήσεις συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων, σε διαφορετική παράταξη από αυτή με την οποία εξελέγησαν. Οι πρακτικές αυτές είναι εκτός πολιτικής ηθικής και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας. Λυπούμαι για τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών και αρνούμαι να νομιμοποιήσω τέτοιες μεθοδεύσεις.
Πριν από τέσσερα χρόνια, πίστεψα στις προτροπές φίλων συμπατριωτών, να θυσιάσω τη βουλευτική μου ιδιότητα και να αγωνιστώ για την πρόοδο του Δήμου Μεσσήνης.
Έθεσα υποψηφιότητα δημάρχου, με μόνη φιλοδοξία να συμβάλλω με τις δικές μου δυνάμεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναγέννηση της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Δυστυχώς (κατά τη γνώμη μου), με την επιλογή αυτή δεν συμφώνησε η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.
Κατόπιν αυτού αλλά και των τελευταίων συμβάντων, αρνούμενος να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σε ένα δημοτικό συμβούλιο, εντός του οποίου διαμορφώνονται τέτοιου είδους καταστάσεις ,υποβάλλω την παραίτηση μου από δημοτικός σύμβουλος.
Είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσω τον αγώνα, τον οποίον ξεκίνησα από τα νεανικά μου χρόνια, για την Μεσσηνία και τον υπέροχο λαό μας, για τις αξίες και τις ιδέες της παράταξης στην οποία ανήκω, για τη έξοδο της χώρας από την πολυδιάστατη κρίση, για μια αισιόδοξη προοπτική της Ελλάδας μας.
Είναι βέβαιον ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσέχεις Εθνικές εκλογές, για την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού, για τη δικαίωση των θυσιών του Ελληνικού λαού».
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ,  ρώην Βουλευτή  Μεσσηνίας.

***  Ο καιρός σήμερα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα  Δ    9/7/2018 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). πιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Το «γλέντησαν» στην παραλία της Καλαμάτας οι Βέλγοι 
Έντονα πανηγυρίστηκε η πρόκριση του Βελγίου στα ημιτελικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος , όχι μόνο στη χώρα του Βελγίου αλλά και στην παραλία της Καλαμάτας!
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Βραζιλία που η ομάδα τους νίκησε με 2-1 , γύρω στα 30 άτομα που βρίσκονται για διακοπές στην Καλαμάτα, «ξεσήκωσαν» με τις φωνές τους την οδό Ναυαρίνου, δίνοντας μια ξεχωριστή όμορφη «νότα» !
Από την πλευρά μας να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και στη συνέχεια του Μουντιάλ.
Κ. Γαζ. 

***  Συνεχίζεται η θερινή δημιουργική εκστρατεία της Βιβλιοθήκης Καλαμάτας για παιδιά 
Σταθερό σημείο αναφοράς για τα παιδιά έχει γίνει (και) το φετινό Καλοκαίρι η Κεντρική Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, δίνοντας δύο φορές την εβδομάδα δημιουργική διέξοδο και επαφή με τα βιβλία στο πλαίσιο της θερινής εκστρατείας που έχει σχεδιαστεί από την Εθνική Βιβλιοθήκη για το δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε περίπου το 1/3 της διαδρομής και η εβδομάδα που έρχεται ανοίγει αύριο (11 π.μ.) με τα «Φωτογραφημένα Δεδομένα» που θα επικεντρωθούν τα μέσα μεταφοράς. «Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα μέσα από άλλες εποχές και άλλα μέρη» είναι το θέμα που θα «δουλέψουν» τα παιδιά με τις εκπαιδεύτριες Έφη Αγγελοπούλου και Αθανασία Βουδούρη.
Για κάθε δράση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2721096818 ή στο mail@vivlkkal.mes.sch.gr.
Σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για το κοινό όλο το φετινό Καλοκαίρι, 8.30-14.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

***  «Οικογενειακές» στιγμές για τον Κριστιάνο στις ακτές της Μεσσηνίας (φωτογραφίες) 
Φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η σύντροφος του Κριστίανο Ροναλντο, Georgina Rodríguez, δείχνουν τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να βρίσκεται σε «μίνι» κρουαζίερα στις ακτές της Μεσσηνίας μαζί και με το γιο του Κριστιάνο «τζούνιορ».
Όπως φαίνεται το διάσημο ζεύγος απολαμβάνει ιδιαίτερα το καλοκαίρι του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία!




***  Καραμπάτος και Δήμος 
Παλαιότερα είχε ακουσθεί έντονα το όνομα του Γιώργου Καραμπάτου ως ενδιαφερόμενου για υποψηφιότητα στο Δήμο Καλαμάτας.
Τότε ήταν και το Επιμελητήριο.
Τον τελευταίο καιρό, το όνομά του πάλι σιγοψυθηρίζεται.
Τελικά τι γίνεται;
Υπάρχουν άραγε ονόματα που κάθε φορά ανασύρονται;  

***  Ανθρωποκυνηγητό που κατέληξε σε σύλληψη χθες βράδυ στην Καλαμάτα 
Αναστάτωση υπήρξε χθες βράδυ στην περιοχή της αγοράς, όταν υπήρξε καταδίωξη ενός οχήματος από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Ειδικότερα λίγο μετά τις 11, οδηγός αυτοκινήτου δεν υπάκουσε σε σήμα τον αστυνομικών και υπήρξε καταδίωξη με τον οδηγό να κρύβεται στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ.
Στο σημείο έφθασαν ενισχύσεις από την ομάδα ΟΠΚΕ και τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν 43χρονο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.
φώτο αρχείου

*** Τρακτέρ καταπλάκωσε αγρότη στη Σπερχογεία! (φωτογραφίες) 
 
 
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Σπερχογείας. Τρακτέρ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανατράπηκε και καταπλάκωσε τον οδηγό του. Αυτή την ώρα ο ηλικιωμένος άνδρας διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ύστερα από τον απεγκλωβισμό του από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
  




***  “Greek Maritime Golf Event”¨Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ 29 – 30 Σεπτεμβρίου στην Costa Navarino 
Το “Greek Maritime Golf Event”, μια πρωτοβουλία των αναγνωρισμένων Ελλήνων P.G.A. Golfers κ.κ. Παναγιώτη και Θάνου Καραντζιά, αποτελεί το κορυφαίο τουρνουά γκολφ αποκλειστικά για διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας.      
Μετά τις τρεις (3) συνεχείς επιτυχίες του τουρνουά κατά τα προηγούμενα έτη (2015, 2016, 2017), καθώς και την μεγάλη απήχηση που είχε στο κοινό της ναυτιλίας, αποφάσισαν οι χορηγοί του για φέτος να  διοργανωθεί τουρνουά δύο (2) ημερών και στα δύο (2) γήπεδα της Costa Navarino, The Dunes Course και Bay Course. Έτσι, φέτος, το Greek Maritime Golf Eventθα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων –όλοι ηγετικά στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας– έχει οριστεί στις 20 ομάδες, (80 παίκτες). Oι ερασιτέχνες λάτρεις του αθλήματος θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν σε ομαδικό επίπεδο, σε ομάδες (4) τεσσάρων ατόμων, στο The Dunes Course, και στο Βay Course.
Πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις-δώρα περιμένουν τους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά που θα κορυφωθεί, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, με την Τελετή Απονομής των Βραβείων, η οποία θα λάβει χώρα στο εστιατόριο PERO, στο ξενοδοχείο Romanos της Costa Navarino.
Διακρίσεις θα λάβουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η, 2η και 3η θέση στην κατάταξη, καθώς και οι παίκτες που θα σημειώσουν τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις στις ειδικές κατηγορίες Longest DriveκαιClosest to the Pin”.
Όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος η διοργάνωση εκτός του διαγωνιστικού μέρους της έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, υποστηρίζοντας το σημαντικό έργο του Ιδρύματος "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου".
To Greek Maritime Golf Event είναι ένα τουρνουά – θεσμός που αποτελεί πόλο έλξης και σταθερό σημείο συνάντησης σε ετήσια βάση κορυφαίων στελεχών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, οι οποίοι συμμερίζονται την ίδια αγάπη και πάθος για το ευγενές άθλημα αλλά και για τον επαγγελματικό τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται.
  Χορηγοί του “Greek Maritime Golf Event” είναι οι:
Τhe Marshall Islands Registry (Platinum Sponsor),
Mainline Shipping Company (Gold Sponsor),
Onego Shipping company (Gold Sponsor),
Jotun Hellas (Silver Sponsor),
Ross Shipbrokers (Silver Sponsor),
Ergon (Silver Sponsor),            
Swift Marine (Silver Sponsor),
Arrow Hellas (Silver Sponsor),
Porsche (Silver Sponsor).             
Υποστηρικτές του “Greek Maritime Golf Event” είναι οι:
John Lyras EST. 1959, jewellery – Diamonds
Βenostan, Nature’s treatment
The Westin Resort, Costa Navarino            
Golf Events 18, (εταιρεία αθλητικών εκδηλώσεων)
Golf Buddy, accuracy matters
Handy Chart, Shipbrokers & Shipmanagers
Pylos Poems, Μεσσηνιακά Παραδοσιακά τοπικά προϊόντα
Souvlaki grill house, Gialova
Dermagenetic, Skin health restoration system
  Υποστηρικτής κάλυψης του “Greek Maritime Golf Event”:
Boo productions, (εταιρεία Παραγωγής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης)           
Υποστηρικτής Welcome cocktail του “Greek Maritime Golf Event”:
METAXA, THE ORIGINAL GREEK SPIRIT                                               
Xορηγοί επικοινωνίας του “Greek Maritime Golf Event” είναι οι:
Ναυτικά Χρονικά, www.naftikachronika.gr,
Η Καθημερινή, www.kathimerini.gr,           
Sportime, www.sportime.gr
Trade Winds news, www.tradewindsnews.com  
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Greek Maritime Golf Event επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
http://maritimegolf.com.gr.

***  Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και στην Καλαμάτα -Ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει στα μέλη του να μην ανοίξουν την Κυριακή 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας σχετικά με τις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα.
Η ανακοίνωση που απευθύνεται στους καταστηματάρχες της πόλης αναφέρει τα εξής:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει πως οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα σήμερα 9/7/2018 και θα διαρκέσουν έως 5/9/2018.
Ο Σύλλογος παρακαλεί τους συναδέλφους να προσέξουν τις τιμές των εμπορευμάτων, που βρίσκονται στις προθήκες τους.
Να αναγράφεται η αρχική τιμή αλλά και η εκπτωτική τιμή, όχι μόνο το ποσοστό έκπτωσης.
Προς αποφυγήν προστίμου καθώς δεν είναι εποχή να επιβαρυνόμαστε.
Κυριακή 15/7/2018 είναι μια από τις οκτώ (8) Κυριακές, από τις οποίες μπορούμε να έχουμε ανοιχτά τα καταστήματά μας από τις 11-8 μ.μ.. Εμείς όμως σαν Εμπορικός Σύλλογος προτείνουμε στα μέλη μας να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους. Αν κάποιοι επιθυμούν οπωσδήποτε να θέσουν σε λειτουργία τα καταστήματά τους προτεινόμενο ωράριο είναι 11-3 μ.μ"

***  ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΗ! Τραμπούκοι και παρακρατικοί όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Εκτιμά πως η συμφωνία θα κυρωθεί από τη Βουλή, ακόμα κι αν ο Πάνος Καμμένος αντιταχθεί
Σφοδρή επίθεση σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
Μιλώντας στον Σκάι, έκανε λόγο για ομάδες «τραμπούκων» και «παρακρατικούς θύλακες», που δεν έχουν «κανένα ντέρτι με την Μακεδονία», και δεν έχουν καμία σχέση με τους συμμετέχοντες στα μεγάλα συλλαλητήρια του χειμώνα.
  *  Επαίνεσε τη στάση του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «ορθώς» δεν προκάλεσε θέμα εθνικής ασφάλειας ρίχνοντας την κυβέρνηση, λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών.
Εκτίμησε πάντως πως η συμφωνία θα κυρωθεί από τη Βουλή, ακόμα κι αν ο Πάνος Καμμένος αντιταχθεί.
Στο μέτωπο των δημοσιονομικών ο κ. Φίλης, που πολλές φορές ηγείται της ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης, ζήτησε να μην γίνουν οι νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις το 2019, λέγοντας πως «έχουν αλλάξει οι όροι».
Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρξει συνεννόηση με τους εταίρους και διερωτήθηκε αν θα τον στηρίξει η αντιπολίτευση στην περίπτωση που η Αθήνα προχωρήσει σε μονοήμερη ενέργεια για τις συντάξεις.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

***  ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Η Μεγάλη Διώρυγα που ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

~Ένα τιτάνιο έργο. Το μεγαλύτερο έργο υποδομής που κατασκευάστηκε ποτέ. Ένας δρόμος που, αν όλα πάνε καλά, θα σηματοδοτήσει μια εποχή. Η Μεγάλη Διώρυγα της Νικαράγουας θα συνδέσει τον Ειρηνικό Ωκεανό με τον Ατλαντικό και θα διασχίσει το έδαφος της Νικαράγουα από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Είναι μια μεγαλόπνοη διαδρομή, εναλλακτική από αυτήν του περίφημου καναλιού του Παναμά. Όλες τις λεπτομέρειες αυτού του φαραωνικού σχεδίου που θα αλλάξουν το μέλλον της Νικαράγουα, της Λατινικής Αμερικής και του υπόλοιπου κόσμου:
Σύμφωνα με την αρχική μελέτη, η Διώρυγα θα διασχίσει τη Μεγάλη Λίμνη Cocibolca και των παραποτάμων (του ποταμού San Juan) , τη ζώνη ελεύθερου εμπορίου του Brito, το τουριστικό συγκρότημα του San Lorenzo και το αεροδρόμιο Rivas, που συνδέει τα δύο λιμάνια στον Ειρηνικό και την Καραϊβική.
Η κινέζικη εταιρεία HKND, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της Διώρυγας, έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει τροποποιήσει τη διάταξη του έργου υποδομής και είναι πρόθυμη να προβεί σε περαιτέρω προσαρμογές προκειμένου να αποφευχθούν επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό και στο περιβάλλον.
Ως εκ τούτου, μεταφέρθηκε η είσοδος από την πλευρά του Ειρηνικού στον ποταμό Brito και τροποποιήθηκε τη διαδρομή μέσω της περιφέρειας Rivas και προσαρμόστηκε ώστε να μην επηρεάσει τους κατοίκους της περιοχής El Tule, μιας αγροτικής περιοχής που διασχίζει ο δρόμος που συνδέει τα λιμναία λιμάνια San Miguelito και San Carlos.
Το μήκος της διώρυγας θα είναι 278 χιλιόμετρα, τρεις φορές μεγαλύτερη από τη διώρυγα του Παναμά. Από την άλλη , το βάθος της θα είναι 26 έως 30 μέτρα, με πλάτος που κυμαίνεται από 230 έως 520 μέτρα. Θα έχει σχεδόν διπλάσιο βάθος και φάρδος από αυτή του Παναμά.
*Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 50 δις δολάρια.
Η κυβέρνηση του προέδρου της Νικαράγουα, Ντάνιελ Ορτέγκα, παραχώρησε το έργο της κατασκευής της Μεγάλης Διώρυγας της Νικαράγουας στην κινεζική κοινοπραξία HKND Group (Hong Kong Nicaraguan Canal Development Investment Group).
Εκτός από τη διάνοιξη της διώρυγας, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει δρόμους, δύο λιμάνια, μια τεχνητή λίμνη, ένα αεροδρόμιο, ένα τουριστικό συγκρότημα και μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου, καθώς και εργοστάσια παραγωγής χάλυβα και τσιμέντου.
Μια μεγάλη ιστορία
Η πρώτη επίσημη αναφορά στη Νικαράγουα για το έργο κατασκευής ενός μιας υπερωκεάνιας διώρυγας έγινε το 1833.
Το 2004, η κυβέρνηση επανέφερε την ιδέα μιας διώρυγας που θα επέτρεπε στα μεγάλα σκάφη να διασχίσουν τη χώρα, αλλά το υψηλό κόστος του έργου ήταν απαγορευτικό.
Τον Ιούνιο του 2013, η Νικαράγουα παραχώρησε τη διώρυγα στην κινεζική εταιρεία HKND και τον ίδιο μήνα το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την κατασκευή της.
Στις 22 Δεκεμβρίου 2014, η Μανάγουα δρομολόγησε το μηχανισμό για να κατασκευάσει τη δική της υπερωκεάνια οδό. Το έργο προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2019 και να τεθεί σε λειτουργία το 2020.
Ο πατέρας της Διώρυγας της Νικαράγουας
Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Wang Jing είναι ο ιδιοκτήτης της κοινοπραξίας HKND. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Wang είναι ο δωδέκατος πλουσιότερος επιχειρηματίας στην Κίνα, με προσωπική περιουσία περίπου 6,3 δις δολαρίων. Πριν από την ίδρυση της HKND, το κύριο ενδιαφέρον του ήταν οι τηλεπικοινωνίες, αλλά και τα μεταλλεία και η γεωργία.
“Ο Jing έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 5 δις εκατομμύρια των προσωπικών κεφαλαίων του, πέρα από τα χρήματα της οικογένειάς και των φίλων του, που προσέλκυσε στα κεφάλαια του έργου Διώρυγα”, εκτιμά η Stratfor, αμερικανική ιδιωτική επιχείρηση πληροφοριών , η οποία αποφάσισε να αναλύσει τι ήταν αυτό που οδήγησε τον επιχειρηματία να συμμετάσχει στο έργο και επιπλέον να επενδύσει δικά του χρήματα.
Το σχέδιο όχι μόνο θα ξαλαφρώσει τη βαριά κυκλοφορία στο κανάλι του Παναμά, αλλά θα προσφέρει επίσης συμπληρωματικές διαδρομές για το εμπόριο μεταξύ της Ασίας και της ανατολικής ακτής της Βόρειας Αμερικής. Θα παρέχει επίσης ταχύτερη διέλευση για βαριά φορτηγά πλοία από τη Λατινική Αμερική, ιδίως από τη Βραζιλία, στην Ασία. Σήμερα, αυτά τα πλοία είναι πολύ μεγάλα για το κανάλι του Παναμά. Λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία αύξηση του όγκου συναλλαγών μεταξύ Κίνας και Λατινικής Αμερικής, αυτή η αλλαγή θα γίνει αισθητή.
Σύμφωνα με τον κινέζο επιχειρηματία, το κλειδί για την επιτυχία του έργου της Διώρυγας είναι η παρουσία της Κίνας στο έργο: “οι κινεζικές εταιρείες έχουν συσσωρεύει τεράστια εμπειρία και γνώση σε μεγάλα έργα υποδομής εδώ και δεκαετίες και η παρουσία τους στην πρώτη γραμμή αυτού του έργου αυξάνει σημαντικά τις προοπτικές της επιτυχίας του, αυτή είναι και η δύναμή μας”.
Επιπτώσεις στο περιβάλλον
 
Πιθανότατα, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με το έργο σχετίζεται με το περιβάλλον και, ειδικότερα, με τις συνέπειες που θα είχε η διώρυγα στη λίμνη Cocibolca, η οποία αποτελεί πρωταρχική πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή.
Έτσι, ορισμένοι ακτιβιστές ανησυχούν για την πιθανότητα μόλυνσης λόγω ατυχήματος ή εισροής αλμυρού νερού, καθώς και τον κίνδυνο επηρεασμού του οικοσυστήματος της λίμνης.
Ο όμιλος HKND έχει ήδη παραδώσει στην Επιτροπή του Έργου μια μελέτη κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία τώρα επανεξετάζεται. Η μελέτη, η οποία αποτελείται από 14 τόμους, προετοιμάστηκε από την εταιρεία σύμβουλο Environmental Resources Management Group Inc. (ERM), με έδρα το Λονδίνο, μετά από διετή επιτόπια έρευνα με τη συμμετοχή ντόπιων και διεθνών εμπειρογνωμόνων.
Σύμφωνα με τον Bill Wild, επικεφαλή σύμβουλο στο έργο του HKND, το εν λόγω έργο πληρεί τα διεθνή πρότυπα και αν καταστεί δυνατό να μετριαστούν, ελεγχθούν και αντισταθμιστούν οι ζημιές, θα έχει ένα τελικό θετικό αντίκτυπο, δηλαδή, οι θετικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες από τις αρνητικές.
Ως εκ τούτου, η πολυπλοκότητα και το υψηλό κόστος του έργου, οφείλεται εν μέρει στο ότι επιλέχτηκε μια διαδρομή με το μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ένα παράδειγμα γι αυτό, είναι η κατασκευή της τεχνητής λίμνης Atlanta, για να αποφευχθεί η εφαλάτωση των γλυκών νερών της λίμνης.
Τι σημαίνει για τη Νικαράγουα;
Η Διώρυγα της Νικαράγουα θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από του Παναμά και θα δώσει μια νέα ζωή στην οικονομία των περιοχών που θα διασχίζει. Θα έχει μεγάλη σημασία για ολόκληρη την περιοχή και, τελικά, για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά πρώτα απ όλα και αναμφισβήτητα, για την ίδια την Νικαράγουα.
Εμπορικές και οικονομικές προοπτικές
Τα πολυάριθμα συμπληρωματικά έργα του καναλιού θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη Νικαράγουα σε εμπορικό κόμβο για ολόκληρη την περιοχή.
Έτσι, σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, θα δημιουργηθεί ένα Μέγα Κέντρο logistic στην περιοχή Rivas. Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την ακτή της λίμνης Cocibolca θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο θα έχει την εξαιρετική κατηγορία 4E, που επιτρέπει την υποδοχή μεγάλων φορτίων και επιβατών, όπως για παράδειγμα αεροσκάφη Airbus 380 ή το Boeing 777.
Η δυναμικότητα του νέου αεροδρομίου, θα είναι κατά προσέγγιση, ενός εκατομμυρίου ατόμων και 22.000 τόνων εμπορευμάτων, ένα ακόμα στοιχείο υπέρ της χώρας, ως κέντρο διέλευσης.
Σήμερα, το λιμάνι Brito δεν είναι παρά ένα μικρό ψαροχώρι, αλλά χάρη στο έργο της Μεγάλης Διώρυγας , η περιοχή θα αναπτυχθεί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια βαθέων υδάτων στον κόσμο. Αυτή η περιοχή της ακτής του Ειρηνικού θα είναι ένα αυθεντικό πετράδι στο στέμμα των διαδρομών της Μεγάλης Διώρυγας, δεδομένου ότι θα υπάρχει επίσης ζώνη ελεύθερου εμπορίου και πολυάριθμα τουριστικά συγκροτήματα.
~   Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του έργου υποδομής, σε σύγκριση με αυτό του Παναμά, θα είναι η δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων μεγαλύτερου τονάζ. Στην πραγματικότητα, στο μέλλον, τα μεγάλα φορτηγά πλοία της τελευταίας γενιάς απλά δεν μπορούν να περάσουν από την παλιά διαδρομή του Παναμά. Η διαμετακόμιση μέσω της Νικαράγουας θα είναι η μόνη εναλλακτική λύση για τις παγκόσμιες μεταφορές εμπορευμάτων και θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος της θαλάσσιας κυκλοφορίας στον κόσμο.
Πλεονεκτήματα για την κοινωνία
Εκτός από τα προφανή οικονομικά οφέλη για τη Νικαράγουα, η κατασκευή της Μεγάλης Διώρυγας αναμένεται να δημιουργήσει 200.000 – 250.000 θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον αναλυτή της RT, Carlos Aznárez, το έργο θα βοηθήσει στην επίτευξη μεγαλύτερης κοινωνικής ανάπτυξης στη χώρα, καθώς τα έσοδα που θα αποκτήσει η Νικαράγουα θα μπορούσαν να διατεθούν σε κοινωνικά προγράμματα στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο Freddy Franco, Νικαραγουανός κοινωνιολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου πιστεύει ότι η Μεγάλη Διώρυγα θα έχει μια ουσιαστική συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, ιδιαίτερα στο Εθνικό Σχέδιο για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη.
Όπως εξηγεί στο πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina, το πρόγραμμα αυτό καθορίζει τους βασικούς στόχους κοινωνικής μεταμόρφωσης για την υπέρβαση της φτώχειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την καλύτερη κατανομή του πλούτου και τη βιώσιμη, και διαφοροποιημένη οικονομική ανάπτυξη.
Γι αυτό, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται από διάφορους οργανισμούς αποδεικνύουν τις υψηλές προσδοκίες και την υποστήριξη του σχεδίου από τους κατοίκους της Νικαράγουα.
*Πηγές: iskra, actualidad.rt.com, prensa-rebelde.blogspot.com.
*
***   ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ! Η Πειραιώς ξεχνά τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ; 130 MΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ

~ Παγωμάρα έχει προκαλέσει στη βάση της Νέας Δημοκρατίας η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Τουρκία για να δώσει τα συγχαρητήριά της στον Ταγίπ Ερντογάν και να παραστεί στην ορκομωσία του για την ανάληψη της Προεδρίας.
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για υποκριτική στάση της ΝΔ, ενώ γίνεται λόγος και σε “προσωπικές κινήσεις αβρότητας και δημοσίων σχέσεων” από μέρους της Ν. Μπακογιάννη οι οποίες δεν βοηθούν στην επίδειξη συνοχής και αποφασιστικότητας της ελληνικής πλευράς.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, με πρόσχημα την ονομασία της FYROM, η παρουσία της Ν. Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν εκθέτει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση τους:
Πρόκειται για επίσημη εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή για προσωπική υπόθεση της τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.;
Έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτήν την παρουσία; Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται άδικα στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, η συνοχή και η αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να είναι δεδομένες. Οι προσωπικές κινήσεις αβρότητας και δημοσίων σχέσεων δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.
Επίσης, δεν βοηθά η υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί για υποχωρητικότητα την ελληνική κυβέρνηση, δικαιολογώντας έτσι την τουρκική προκλητικότητα, ενώ θα τιμήσει με την παρουσία της την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου.
Κι αν υποθέσουμε πως οι ΝεοΔημοκράτες δεν ασχολούνται με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται παγωμένοι καθώς δεν μπορούν να αντιληφθούν πως είναι δυνατόν η αδελφή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να πηγαίνει στον Ερντογάν να τον συγχαρεί με 2 Έλληνες στρατιωτικούς να βρίσκονται 130 μέρες στις τουρκικές φυλακές.
 
***  ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ;..(BINTEO)
 
Αίσθηση προκάλεσε η τηλεοπτική εμφάνιση του Κ.Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην εκπομπή KONTRA24 με τον Α. Λιάτσο τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 03/07.
*  Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις ωστόσο ο κος. Βελόπουλος παρουσίασε την πρότασή του για μείωση των εργοδοτικών εισφορών και εκεί ακολούθησε άγριος καβγάς με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα κο Παυλίδη.
Δείτε το βίντεο (το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 4,30)
~*  https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1191167367698077/  .-


 *** Ερχονται διώξεις τριών πασίγνωστων πολιτικών για το σκάνδαλο Novartis!Ποιοι ανοίγουν το χορό…
Στα πρόθυρα του να ασκήσουν τις πρώτες ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο Novartis βρίσκονται οι αρμόδιοι εισαγγελείς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ που κυκλοφορεί αύριο η στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως έχει οδηγήσει στην πλήρη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Kontranews, καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή αναφέρει ότι εντοπίστηκε κίνηση μαύρου χρήματος από τον τροφοδότη λογαριασμό της NOVARTIS σε εταιρεία που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ακινήτων στο εξωτερικό, διαχειριστής της οποίας είναι συγγενικό πρόσωπο μεγαλόσχημου πολιτικού.
Η ίδια πηγή αποκάλυψε τη ροή μαύρου χρήματος που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό στενής συνεργάτιδας πρώην Υπουργού.
~  Στοιχεία-φωτιά βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και για έναν πολιτικό παράγοντα κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που κατείχε νευραλγικό πόστο στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος σε ένα σύστημα εταιριών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο εταιρίες επικοινωνίας, μια συμβουλευτική και μια ακόμα που ειδικεύεται στην οργάνωση συνεδρίων.
Ερευνώνται οι συναλλαγές των εταιριών αυτών με μια εταιρία που είχε στήσει ο Φρουζής στη Κύπρο για τη διακίνηση μαύρου χρήματος που προοριζόταν για τις λεγόμενες «διακριτικές πληρωμές».
Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι αρμόδιοι δικαστές και στις καταθέσεις μαρτύρων που αναφέρονται στις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Φρουζής με πρώην Υπουργό, ο οποίος στη συνέχεια πρόβαλε εμπόδια στα σχέδια της NOVARTIS διεκδικώντας μεγαλύτερη μίζα.
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει μια ύποπτη αγορά ακινήτου στη Γενεύη, την οποία συνδέουν εμμέσως με πολιτικό πρόσωπο.
Μείνετε συντονισμένοι  eriodista
 
***  Ο ΕΒΡΟΣ ΦΩΝΑΞΕ! «Φύγετε Προδότες Φύγετε…»… (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Δεν μίλησε ο Έβρος. Φώναξε ο Έβρος.
Φώναξε πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα… Όμως φώναξε και κάτι ακόμα που μάλλον το Μαξίμου κάνει πως δεν ακούει.
 
 ***  Αυτοί είναι οι «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» μας! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ για τον ρόλο των ΓΕΡΜΑΝΩΝ στις ΣΦΑΓΕΣ των Ελλήνων Μικρασιατών

~   Στο παρόν βίντεο θα ακούσετε μια ιστορία η οποία μπορεί σε πολλούς να φανεί συνομωσιολογική, ακραία, ακόμη και προπαγανδιστική λόγω του αντι-Γερμανικού μένους που έχουν πολλοί Έλληνες τα τελευταία χρόνια της κρίσεως.
Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. Οι Γερμανοί πολλές φορές μας είδαν ως εχθρούς. Αυτό συμβαίνει ήδη από την εποχή της ελληνικής επαναστάσεως και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
~  Δείτε το βίντεο στο οποίο αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλος της Γερμανίας στην Μικρασιατική καταστροφή και στις σφαγές κατά των Ελλήνων και των άλλων εθνικοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία:

***  Πέντε αλλοδαποί κρατούσαν για 3 ημέρες μια 34χρονη Ελληνίδα στα Εξάρχεια! KAΛΟΥΣΕ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ
Όπως αποδείχθηκε η 34χρονη γνώριζε τους πέντε αλλοδαπούς που ήταν χρήστες ναρκωτικώνΤρεις ημέρες μαζί με πέντε αλλοδαπούς σε ένα ημιυπόγειο πέρασε μια 34χρονη Ελληνίδα τοξικομανής στην περιοχή των Εξαρχείων.
Η υπόθεση αποκαλύφηκε όταν έγιναν αντιληπτές οι φωνές της 34χρονης που ήταν κλεισμένη σε ένα ημιυπόγειο και καλούσε σε βοήθεια χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να εξηγήσει πώς βρέθηκε σε αυτό το σημείο.
~  Οι αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχειών, των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Κρατικής Ασφάλειας που έφτασαν στο διαμέρισμα το Σάββατο απελεύθερωσαν την 34χρονη και συνέλαβαν τους πέντε αλλοδαπούς που βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα.
Όπως αποδείχθηκε η 34χρονη γνώριζε τους πέντε αλλοδαπούς – δύο Ιρανούς, δύο Μαροκινούς και δύο Αλγερινούς – που ήταν επίσης χρήστες ναρκωτικών.
Μέσα στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 26 γραμμάρια ηρωίνης.
Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για αρπαγή κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.  rotothema

***



**** Αθλητικά Νέα :

***   Τα  ζευγάρια στα ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ .:
10 , 11, και 14 Ιουλίου 2018 ....
1.-  Τρίτη 10 - 07 - 2018 :  ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

2.- Τετάρτη 11 - 07 - 2018 :  ΑΓΓΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 :  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή  15 Ιουλίου 2018 : Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

***

***

~ ~**      ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 
~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   
~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .-  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου