ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018 , ..
~
 
 
 

 
11 Ιανουαρίου
Η Σύναξις των Μυρίων αγίων Αγγέλων. Μάρτυρος Μάϊρος. Οσίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου (†529). Αγαπίου του αρχιμανδρίτου, Θεοδώρου και Στεφάνου, του εν Πλακιδιναίς. Βιταλίου. Θεοδοσίου επισκόπου Τραπεζούντας(1) και Θεοδοσίου ηγουμένου (2) της εν Άθω ιεράς Μονής του Φιλόθεου, του Θεσσαλονικέως.
(1) Γεννήθηκε στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία. Διέπρεψε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Μεγάλου. Αρνήθηκε την έγγαμη ζωή και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Από πολύ νωρίς διακρίθηκε για την εγκράτεια και την ηθική του τελειότητα. Αφού ασκήτεψε κοντά σε μεγάλους ασκητές, όπως ο Συμεών ο Στυλίτης και ο ησυχαστής Λογγίνος, αποσύρθηκε σε ησυχαστήριο όπου δίδασκε το λόγο του Θεού στους περαστικούς διαβάτες. Η φήμη του για την αγία ζωή του έγινε γρήγορα γνωστή στα πέρατα της αυτοκρατορίας και έφερε στο ησυχαστήριό του δεκάδες αδελφούς αναγκάζοντας τον Θεοδόσιο να ιδρύσει ένα ευρύχωρο μοναστήρι όπου ο άγιος εφάρμοσε πιστά τα πρότυπα του ασκητικού βίου. Έκανε πολλά θαύματα και, αφού δίδαξε τις αρετές της ασκητικής ζωής στους εκατοντάδες μαθητές του, εκοιμήθη σε βαθύ γήρας.
(2) Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την οποία εγκατέλειψε σε ηλικία 18 ετών για να γίνει μοναχός στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους, στην οποία έγινε ηγούμενος. Αργότερα ανέλαβε την ηγουμενία της Μονής Μαλάνων και ακολούθως εκλέχθηκε επίσκοπος Τραπεζούντος. Εκοιμήθη ειρηνικά, αφού διακρίθηκε για την ενάρετη ζωή του.
~ Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε η ΔΙΣ για το θέμα της Μακεδονίας
~ Δηλώσεις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης ημέρας συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
* Συγκεκριμένα είπε: «Ολοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία αυτή την υπερκινητικότητα για το θέμα της Μακεδονίας, επομένως και η Εκκλησία έχει κάθε δικαιολογία να ενδιαφερθεί γι’ αυτό το θέμα, γιατί όπως ξέρουμε όλοι μας δεν είναι μόνο θέμα πολιτικό, εθνικό, είναι και θέμα εκκλησιαστικό, Εκκλησίας.
Επ’ αυτού, πρόσθεσε ότι: «Πήραμε ορισμένες αφορμές, συζητήσαμε, καταλήξαμε σε μερικές απόψεις του θέματος, δεν μπήκαμε εις βάθος. Θα ρωτήσετε γι’ αυτά και θα σας απαντήσει ο άγιος Σύρου. Εγώ πρέπει να σας πω ότι παρακολουθούμε με πολλή αγωνία, αλλά και συγκίνηση το θέμα. Λοιπόν, σε αναμονή…».
Σε ερώτηση αν θα λάβει μέρος η Εκκλησία στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, απάντησε ότι δεν συζήτησαν για αυτό το θέμα, ωστόσο δήλωσε ότι ο ίδιος είναι εναντίον αυτών.
~ Σε ό,τι αφορά τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, τόνισε ότι αυτό είναι το θέμα, διότι: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει και εθνικά και πολιτικά χωρίς ενδιαφέρον, αλλά πολύ περισσότερο τίθεται ένα θέμα της ονομασίας της Εκκλησίας αυτής, που έχει απήχηση στην πορεία την εκκλησιαστική γενικότερα και στην οικογένεια των Εκκλησιών που είναι στην Ορθοδοξία μας. Διότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτό που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε από πλευράς, εθνικής, πολιτικής, να μετακυλήσει στον χώρο της Εκκλησίας».
Ακολούθησε η ενημέρωση των συντακτών από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, ο οποίος έκανε γνωστό ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό με τις θέσεις της Εκκλησίας.
~ Ετοιμάζεται συγκέντρωση Ιεραρχών στην Θεσσαλονίκη- Τι δήλωσε ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος
~  Την προσεχή Δευτέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να συγκεντρωθούν 32 Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος για το θέμα της Μακεδονίας
*  Απομένει το τελικό κείμενο της πρόσκλησης που θα σταλεί από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο Μητροπολίτης Ανθιμος μιλώντας στο σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη» τόνισε πως η Εκκλησία δε θα παρέμβει στο Σκοπιανό ζήτημα και πως ουδέποτε υπήρξε εμπλοκή.
Εκανε λόγο για στοχευμένα δημοσιεύματα, σημειώνοντας πως η Εκκλησία δέχεται τα πυρά του κόσμου για την μη επέμβαση στο Σκοπιανό. «Η υπόθεση αυτή ήρθε μέσα από τον λαό, δεν δημιούργησαν οι Μητροπόλεις τις προϋποθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.
~  «Συναντούμε την απαίτηση του κόσμου που λέει «γιατί δεν μιλάτε;», «γιατί δεν κάνετε σύναξη να μιλήσετε στον λαό για να αποτραπεί οτιδήποτε θα μείωνε τη θέση μας ως οντότητας κράτους;». Εμείς, όμως, δεν έχουμε κάνει τίποτα και δεν προκαλέσαμε», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ενώ ανέφερε πως χθες έφτασε στα χέρια του πρόταση από Μητροπόλεις που βρίσκονται σε περιοχές βορειότερες της Θεσσαλονίκης να υπάρξει αντίδραση από πλευράς Εκκλησίας, προκειμένου να μη χαθεί το όνομα «Μακεδονία» για την Ελλάδα.
Ακόμη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια σχέση της Εκκλησίας με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.


*** Μια γερμανική ταινία γεμάτη Μεσσηνία 
Πριν από ένα χρόνο περίπου είχαν γίνει γυρίσματα στην περιοχή μας για τη γερμανική ταινία “Odysse”. Μάλιστα, τότε είχαν ζητηθεί και κομπάρσοι, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στα γυρίσματα της ταινίας.
Πλέον η ταινία κυκλοφορεί και κάνει γνωστές σε όλο τον κόσμο ομορφιές της Μεσσηνίας που πολλοί δεν ξέρουν, όπως, για παράδειγμα, το Ανδρομονάστηρο του Βουλκάνου, στο οποίο γυρίστηκαν αρκετές σκηνές.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μπορείτε να δείτε όλη την ταινία εδώ.
  Λίγα λόγια για την ταινία
Λίγο πριν από το γάμο της εγγονής του, Άννυ, ο Πάουλ θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για χάρη της, προκειμένου να βρει τον πατέρα της, Χάραλντ, και να τον καλέσει να παραστεί στη γαμήλια τελετή. Από τη Γερμανία στην Ιθάκη, ως την Ιερά Μονή Φιλοσόφου Δημητσάνας, όπου ο Χάραλντ ζει ως ιερωμένος τα τελευταία χρόνια, έχοντας βρει τον πνευματικό του εαυτό στο μοναχισμό και το χριστιανισμό, ο Πάουλ θα περάσει από πολλές περιπέτειες, αντιμετωπίζοντας τα παράδοξα της ελληνικής πραγματικότητας για χάρη της εγγονής του.
Θα καταφέρει στο τέλος να βρει τον Χάραλντ εγκαίρως, για να συνοδεύσει την κόρη του στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της;
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Συνελήφθη στην Καλαμάτα γιατρός που έγραφε παράνομα ναρκωτικά σκευάσματα 
Ένας γιατρός από την Τρίπολη συνελήφθη χθες το πρωί στον πεζόδρομο της Αριστομένους από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος να σημειωθεί πως και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές.
Μάλιστα, για το συγκεκριμένο γιατρό, ωτορινολαρυγγολόγο στην ειδικότητα, υπήρχε και έγγραφο από τους Επιθεωρητές Υγείας που είχε σταλεί προς όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, ώστε να μην εκτελούν συνταγές του. Επειδή, δε, δεν είχε πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης, έγραφε τις συνταγές χειρόγραφα.
Ο γιατρός είχε τεθεί σε αργία, διότι είχε προβεί σε παραβάσεις συνταγογράφησης τόσο με ναρκωτικά σκευάσματα όσο και με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα.  Π.Μπ.

*** Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Στήθηκαν κάλπες για εκλογή προέδρων και εκπροσώπων 
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κτήριο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας η δεύτερη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Βαγγέλη Ξυγκώρου.
Τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν τρία και αφορούσαν στις εκλογές συμβούλων για διάφορες θέσεις.
Ειδικότερα, η πρώτη εκλογή ήταν για τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην ΚΕΕΕ, στην οποία πλέον θα εκπροσωπείται από τον κ. Παύλο Γκραίκη.
   Η Εκλογή εκπροσώπων στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο δεν έγινε λόγω νομικού κολλήματος επί της διαδικασίας.
  Τελευταία εκλέχθηκαν οι πρόεδροι Τμημάτων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ως εξής:
Τουρισμού: Παύλος Γκρέκης
Εξαγωγικό: Μενέλαος Κουτέλας
Μεταφορών: Δημήτρης Μπακολιάς
Μεταποίησης: Νικόλαος Κυριακόπουλος
Εμπορικό: Ιγνάτιος Κάτσιος
Υπηρεσιών: Λάμπρος Σώτηρας
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Μπαίνει φωτεινή σήμανση στον ΟΑΕΔ 
Χρειάστηκε ένα πολυετές πινγκ- πονγκ ευθυνών μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, να θρηνήσουμε θύματα, με τελευταίο την 23χρονη Βίκυ Λυμπεροπούλου, να υπάρξουν ρωτήσεις επί ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων στο τοπικό Τύπο, για να… ξεκουνηθούν κάποιοι από την καρέκλα τους και να ανακοινώσουν μέτρα για τη φονική περιοχή του ΟΑΕΔ, στο Ασπρόχωμα.
Στην τελευταία συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη αποφασίστηκε να τοποθετηθεί φωτεινή σήμανση στον ΟΑΕΔ, έπειτα από σχετική άδεια που παραχώρησε η Περιφέρεια στο Δήμο Καλαμάτας.
Ακόμα, όμως, κι αυτή η πρωτοβουλία θεωρούμε ότι είναι… μισή λύση, αφού για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να υπάρξει ειδική μελέτη συγκοινωνιολόγων.
Το "Θάρρος" είχε προτείνει τη σύμβαση προγραμματικής σύμβασης με την ανάλογη επιστημονική ένωση, αλλά φαίνεται ότι δήμαρχος και περιφερειάρχης είναι περισσότερο… ειδικοί.
Επιπρόσθετα, στην τελευταία συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη την προσεχή εβδομάδα για τη δημοσιοποίηση διακηρύξεων έργων.
Επίσης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, έγινε συζήτηση και προσδιορίσθηκαν ημερομηνίες τακτοποίησης των φακέλων.
Για δε τα πεζοδρόμια Ασπροχώματος και οδού Λακωνικής θα γίνει δημοπράτηση κατά τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ σωληνωτό οχετό παράλληλο στο δρόμο Ασπροχώματος – Μεσσήνης, μήκους 40 μέτρα, νοτίως του δρόμου και στην περιοχή των επιχειρήσεων, θα κατασκευάσει η Περιφέρεια.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Υπομονή δύο μήνες περίπου για την ΤΕΡΝΑ 
Προχωρά η οριστική διαχείριση απορριμμάτων
 Πυρετωδώς προετοιμάζεται η ΤΕΡΝΑ για την υπογραφή τής σύμβασης του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πλέον, προκειμένου να φτάσουμε την υπογραφή, μένει να ολοκληρωθούν τυπικά ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό της οριστικής έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και του Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η έγκριση της Προγραμματικής, σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν, αναμένεται έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Ακολούθως, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας, προκειμένου να φτάσουμε στην τελική υπογραφή της σύμβασης, δεδομένου ότι στη διαδικασία εμπλέκονται τράπεζες, μηχανικοί, ασφαλιστικές εταιρείες, η Περιφέρεια, υπουργεία και, βεβαίως, η ίδια η ΤΕΡΝΑ.
Στη συνέχεια η ΤΕΡΝΑ θα κατασκευάσει κατά προτεραιότητα τις υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Έτσι, εντός των επόμενων 10 μηνών, όπως προβλέπει η σύμβαση, θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων όλων των Δήμων. Παράλληλα, θα συνεχίζει την κατασκευή του έργου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έως το τέλος του 2018 όλοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου θα διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους μέσω της ΤΕΡΝΑ.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τη συνάντηση που είχε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, παρουσία και της αντιδημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτας Ντίντα.
Εκτός από τα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων συζητήθηκαν και μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, "στην Τρίπολη συζητήθηκε πλήθος θεμάτων ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, όπως:
α) Προσωρινή διαχείριση. Έγινε ενημέρωση σχετικά με την προσωρινή διαχείριση από πλευράς Δήμου Καλαμάτας και τη σύμβαση με την Ηλέκτωρ ΑΕ.
β) Κεντρική διαχείριση. Συζητήθηκε το θέμα της κεντρικής διαχείρισης και έγινε αλληλοενημέρωση. Εκτιμάται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 2018 θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.
1. Προσκλήσεις ΕΣΠΑ: (α) Κτήρια εκπαίδευσης, με ενδιαφέρον για το Δημοτικό Σχολείο Άριος. Η Πρόσκληση θα εκδοθεί σε ένα δίμηνο και εκτιμάται ότι το έργο κτηριακής επέκτασης θα ενταχθεί. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του πρώην Πολυκλαδικού θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθεί στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (β) Κτήρια Παιδικών Σταθμών, για τον Παιδικό Σταθμό στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Καλαμάτα. Η Πρόσκληση θα εκδοθεί μετά τον Απρίλιο". Α.Π.

*** Υποχώρηση του ελληνικού ελαιολάδου κατά 4% 
Πτώση σημείωσαν (σε γενικές γραμμές) οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το Δεκέμβριο του 2017 σε όλες τις βασικές ελαιοπαραγωγούς χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην περιοδική ανασκόπηση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) και αναδημοσιεύονται από την ιστοσελίδα olivenews.gr..
Στην Ισπανία, η μέση τιμή για το έξτρα παρθένο διαμορφώθηκε στα 3,57 ευρώ/kg στο τέλος Δεκεμβρίου. Πρόκειται για υποχώρηση 4% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Στην Ιταλία, η τιμή έπεσε κάτω από τα 4ευρώ/kg, φτάνοντας τα 3,99ευρώ/kg στο τέλος Δεκεμβρίου 2017. Η τιμή αυτή είναι κατά 29% χαμηλότερη από αυτή του Δεκεμβρίου 2016.
Στην Ελλάδα, οι τιμές έπεσαν κατά τη 2η εβδομάδα του Νοεμβρίου και παρέμειναν σταθερές στις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την επισκόπηση. Η τιμή του έξτρα παρθένου διαμορφώθηκε στα 3,33ευρώ/kg στα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή υποχώρηση 4% σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.
Στην Τυνησία είδαμε επίσης πτώση, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 3.48/kg ευρώ (μείωση 5% από την αντίστοιχη περυσινή).  

*** Η Πυροσβεστική προχωρά σε κατασκευή νέου σταθμού στην Καλαμάτα 
Η αλλαγή του κτηρίου της Πυροσβεστικής είναι θέμα που σέρνεται για χρόνια, μαζί με άλλα δημόσιων υπηρεσιών. Χώροι του Δημοσίου παραμένουν ερειπωμένοι και ανεκμετάλλευτοι, ενώ, κατά παράδοξο τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι προτιμούν να πληρώνουν ενοίκιο.
Έτσι παρέμενε για χρόνια… αραχνιασμένο το παλιό νοσοκομείο αντί να μεταφερθεί εκεί η Αστυνομία, αλλά και η Πυροσβεστική. Με τον ίδιο τρόπο παραμένουν κενοί όροφοι στο Διοικητήριο, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και στο πρώην ΣΔΟΕ στην Παραλία.
Ακόμα κι έτσι, όμως, κάτι φαίνεται να αλλάζει. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, χθες επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αντιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία στελεχών του Δήμου Καλαμάτας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, με άριστη πρόσβαση στον περιμετρικό και από εκεί, με ταχύτητα, σε όποιο σημείο της Καλαμάτας και του νομού χρειασθεί.
Η κατασκευή νέου σταθμού θα γίνει κατόπιν παραχώρησης εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας εκτάσεως περίπου 5 στρεμμάτων στα Πλακωτά. Ο αντιπύραρχος χαρακτήρισε το χώρο ιδανικό, καθώς βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τον κόμβο Λεΐκων και τον περιμετρικό Καλαμάτας.
Συζητήθηκε, επίσης, η εξεύρεση χρηματοδότησης και ο δήμαρχος υπέδειξε τη διαδικασία ΣΔΙΤ ως κατάλληλη, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει την κατασκευή σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων.
Συζητήθηκαν, ακόμη, η δημιουργία μνημείου πυροσβεστών, η διεξαγωγή ημερίδας το Μάρτιο για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και την Πολιτική Προστασία, όπως και η διοργάνωση ασκήσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση πιθανού καταστροφικού φυσικού φαινομένου. Α.Π.

*** Μεγάλες καταστροφές στην περιοχή της Φοινικούντας- Πλημμύρισαν σπίτια 
 
 
Η φοβερή χαλαζόπτωση στη Φοινικούντα- και η δυνατή βροχή έφεραν προβλήματα στη Τοπική κοινότητα Φοινικούντας.
Σπίτια πλημμύρισαν ενώ το ποτάμι υπερχείλισε και έκανε ζημιές σε αγροτεμάχια καθώς στο παραλιακό δρόμο της περιοχής Μακρυνάμμου.
Οι φωτογραφίες είναι από την πρόεδρο της Τ.Κ. Μιχαήλ Σταυρούλα

***  Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στη Μαρίνα της Καλαμάτας 
 
Άγιο είχε μια 41χρονη χθες το βράδυ όταν το αυτοκίνητο που επέβαινε έπεσε στη θάλασσα.
Η γυναίκα την τελευταία στιγμή πρόλαβε να βγει από το όχημα και έτσι απεφεύχθησαν τα χειρότερα.
Μάλιστα στο σημείο έφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διακόμισε τη γυναίκα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Καλαμάτας δεν υπήρχε άλλο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ δεν διαπιστώθηκε ρύπανση στο σημείο.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΕΛΟΣ ο Καρατζαφέρης...

~ Φαίνεται ότι εκτός από το Mega, στην κούρσα του διαγωνισμού αδειοδοτήσεως τηλεοπτικών σταθμών θα μέινουν και άλλα δύο κανάλια: πρώτον, το Μακεδονία tv το οποίο ο όμιλος Κυριακού το προορίζει για θεματική άδεια, αλλά και το ART tv του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα πάψει να εκπέμπει πανελλαδικά.
Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τα κανάλια ΑΝΤ1, ALPHA, ΕΨΙΛΟΝ, ΣΚΑΪ, STAR και το νέο κανάλι του Δημήτρη Μάρη 24MEDIA θα είναι τα κανάλια που τελικώς θα αδειοδοτηθούν.

***  Νέα Ρωσική "ΣΦΑΛΙΑΡΑ" στην Άγκυρα! ΚΑΤΑΡΡΕΙ ο άξονας Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν...

~ Οι «σφαλιάρες» στην θρασύτατη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έχει τελειωμό. Το προηγούμενο διάστημα ο Μπασάρ Αλ Άσαντ έκανε αιφνιδιαστική επίθεση στο Ιντλίμπ το οποίο ελεγχόταν από Τουρκικές δυνάμεις και τη Συριακή αντιπολίτευση, προκαλώντας την οργή του Ερντογάν ο οποίος κάλεσε τη Ρωσία και το Ιράν να διαμαρτυρηθούν για την κίνηση αυτή.
Η απάντηση της Ρωσίας όχι μόνο δεν ήταν φιλική, αντιθέτως μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών επιτέθηκε στην Άγκυρα κατηγορώντας την για την πρόσφατη επίθεση με ρουκέτες στην ρωσική βάση της Λαττάκειας, η οποία προκάλεσε μεγάλη οργή στο Κρεμλίνο.
Η Ρωσία δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα «κρεμάσει» τους σταθερούς της συμμάχους για την Τουρκία, ενώ ακόμη και στο Κουρδικό, αρνείται να δώσει το ΟΚ για Τουρκική επίθεση στο Αφρίν.
Φαίνεται ότι η συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν δεν έχει καμία τύχη, και με το παραμικρό εμπόδιο αποδεικνύεται πανηγυρικά...

*** Αυτοί είναι οι ΤΟΥΡΚΟΙ! Έκαναν "βουλευτή" στα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ του Τάσου Ισαάκ...

~ Μια εξοργιστική είδηση ήρθε από τα κατεχόμενα της Κύπρου μας, όπου έγιναν ψευτο-εκλογές από τους Τούρκους.
Ο Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είναι καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στα κατεχόμενα της Κύπρου το καλοκαίρι του 1996, εξασφάλισε θέση στην κατοχική βουλή.
Ο εν λόγω Τούρκος είναι γνωστός για τη βαρβαρότητά του και την ακραία πολιτική του δράση και γι’ αυτό έχει εκδοθεί εδώ και χρόνια ένταλμα σύλληψης από την Κύπρο.
Ο Αρικλί είχε συλληφθεί το 2012 στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό. Έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα Κατεχόμενα.

*** AKOYΡΑΣΤΟΣ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 'ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ' το ΣΥΣΤΗΜΑ! Τα πάντα για το Σκοπιανό στον Α. Λιάτσο...

~ Ακούραστος ο Κ . Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών, όχι μόνο μέσα από ομιλίες αλλά και μέσα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.
Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί στον Αιμίλιο Λιάτσο και την εκπομπή KONTRA24, στο κανάλι ΚΟNTRA στις 12 το βράδυ.

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί στον Κ. Θωμαίδη και την εκπομπή ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ, στον κανάλι Σκαί στις 12 το βράδυ.
Μην χάσετε τις μεγάλες αποκαλύψεις που έρχονται.

***  Το ΚΚΕ ΒΕΒΗΛΩΣΕ τον Λευκό Πύργο για τις ΑΠΕΡΓΙΕΣ! Για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ούτε κουβέντα... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Είναι ότι οι κομμουνιστές στην Ελλάδα ζουν σε άλλη εποχή, πριν το 1950. Σήμερα το απέδειξαν για άλλη μία φορά, με πορεία που έκαναν στη Θεσσαλονίκη.
Οι Μακεδόνες του ΚΚΕ έκαναν πορεία μέχρι τον Λευκό Πύργο όπου κρέμασαν πανό υπέρ του δικαιώματος στην απεργία.
Δεν φτάνει που μαγαρίζουν ένα ιστορικό μνημείο (δεν είναι και πρώτη φορά) αλλά ο μόνος λόγος που βρίσκουν για να ξεσηκωθούν είναι... οι απεργίες τη στιγμή που οι κυβερνώντες ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το όνομα, την ταυτότητα και την ιστορία τους.
Αλλά μην ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ στο παρελθόν έγραφε στις εφημερίδες του ότι υπάρχει «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα η οποία καταπιέζεται.
Δείτε βίντεο από τη νέα προσβολή του ΚΚΕ κατά του Λευκού Πύργου:

***  Όταν η Αχτσιόγλου το "έπαιζε" Τσε Γκεβάρα: "Το δίκαιο το φτιάχνουν οι λαοί"! Σήμερα τι λέει;... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Η Έφη Αχτσιόγλου σήμερα εξοργίστηκε από τους «λαϊκούς αγώνες» του ΠΑΜΕ και έγιναν viral αρκετές φωτογραφίες που τη δείχνουν αγανακτισμένη.
Φυσικά πριν από 3 χρόνια η ρητορική της ήταν εντελώς διαφορετική. Τότε ως «νέος» Τσε Γκεβάρα μιλούσε για τους λαϊκούς αγώνες που κερδίζονται στον δρόμο. Φυσικά σήμερα, από θέση εξουσίας, τους καταδικάζει και ετοιμάζεται να περιορίσει τις απεργίες.
Δείτε το βίντεο που η Αχτσιόγλου δεν θέλει να θυμάται:

***  ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΠΟΙΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ!Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ το 1959 τη ΧΩΡΑ... (ΦΕΚ)

~   ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ - Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - Ε. ΑΒΕΡΩΦ - Κ. ΤΣΑΤΣΟΣ - Ε. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΛΠ. Όλοι ξεπούλησαν το όνομα Μακεδονία το 1959.
Καλά διαβάσατε, το όνομα Μακεδονία, ακόμα κι ο ‘Εθνάρχης’ Καραμανλής.
Στο άρθρο 7 ΝΔ 4009/1959, ΦΕΚ 238Α'/1959, για την κύρωση της συμφωνίας των αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβίας η λέξη Μακεδονία (που αναφέρεται στα Σκόπια) είναι σε περίοπτη θέση.
Καλό είναι να θυμόμαστε πως  ο Τίτο μετονόμασε την Βαρντάσκα Μπανόβινα σε «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» και στη συνέχεια σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» για να λόγους επανένωσης «όλων των τμημάτων της Μακεδονίας που διασπάστηκαν το 1912 και 1913 από τους Βαλκάνιους Ιμπεριαλιστές» (sic).

Το τι έκανε ο Τίτο είναι ένα θέμα. Η τότε ελληνική κυβέρνηση; o βασιλιάς;
Θα πουν κάποιοι πως η Γιουγκοσλαβία ήταν ομοσπονδιακό κράτος, δε μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό η Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως ήμαστε στο ΝΑΤΟ και η Γιουγκοσλαβία στο Σιδηρούν Παραπέτασμα; Aλλά δεν κάναμε τίποτα… αυτή είναι η κληρονομιά του Καραμανλή.
Στο λινκ ΕΔΩ πατάτε για να το κατεβάσετε το ΦΕΚ

***  "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" προκάλεσαν ΧΑΟΣ στο λιμάνι της Πάτρας! Καθημερινό φαινόμενο η ΒΙΑ... (VIDEOS)

~  Την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, έγινε χαμός στο λιμάνι των Πατρών, όπου δεκάδες λαθρομετανάστες συνεπλάκησαν και από θαύμα δεν είχαμε θύματα.
Αυτές οι εικόνες είναι καθημερινές και το Λιμενικό Σώμα έχει δεκάδες εκκλήσεις για τον κίνδυνο που ελοχεύει στην περιοχή.

Το λιμάνι της Πάτρας είναι στόχος πολλών λαθροεισβολέων, καθώς προσπαθούν συνεχώς να μπουν λαθραία σε πλοία με προορισμό την Ιταλία.
Δείτε βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τα προχθεσινά επεισόδια:

***  ΦΡΙΚΗ! Η μάστιγα των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ σε μέρη που δεν φαντάζεστε... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ένα συγκλονιστικό βίντεο αποκαλύπτει τη φρικτή μάστιγα των παιδικών γάμων.
Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες και σε ισλαμικές. Κι όμως στο βίντεο θα δείτε πως οι παιδικοί γάμοι γίνονται ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δείτε το βίντεο:

***  ΤΟ ΑΡΘΡΟ 399 του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ! Πλήρης ΑΠΑΛΛΑΓΗ κι 'ΑΣΥΛΙΑ'...

~ Με το άρθρο 399 η κυβέρνηση «καλύπτει» την απαίτηση των δανειστών για τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ
Ούτε ένα συννεφάκι, ούτε μία κόκκινη γραμμή δεν υπάρχει στις σχέσεις Αθήνας - δανειστών μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση κάλυψε όλη σχεδόν την γκάμα των προαπαιτούμενων που απορρέουν από την 3η αξιολόγηση.
Το προαπαιτούμενο οποίο όμως έκανε την διαφορά και μετέδωσε χθες το «bankingnews» ήταν αυτό που ήρθε με το προτελευταίο άρθρο 399 με το οποίο η κυβέρνηση μετά από υπόδειξη των δανειστών απήλλαξε από ποινικές ή αστικές ευθύνες στην υπόθεση των 28 ακινήτων του Δημοσίου τους τρεις ξένους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ.
Στο άρθρο 399 ορίζεται «ότι συμβάσεις που συνομολογήθηκαν σύμφωνα με τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο». Ας σημειωθεί ότι οι τρεις τεχνοκράτες διώκονταν από την ελληνική δικαιοσύνη ώσπου ήρθε η διάταξη για την απαλλαγή τους, η οποία «άρεσε» με το παραπάνω στις Βρυξέλλες.           
 Χαλαρό το EWG για τον Γ. Χουλιαράκη
 Το άριστο αυτό κλίμα αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (EWG) που συνέρχεται  το απόγευμα τη Πέμπτης 11 Ιανουαρίου του 2018 για να προετοιμάσει τη σύνοδο του Ιανουαρίου και να αποφασίσει και τυπικά το διορισμό του Ολλανδού Χάνς Βίλμπριφ στη θέση του Αυστριακού Τόμας Βίζερ. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Ο κ. Χουλιαράκης αναμένεται να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι το κεφάλαιο των προαπαιτούμενων ( σ.σ. τα λίγα που απομένουν) ότι θα έχει κλείσει πριν από τη σύνοδο της ευρωζώνης στις 22 Ιανουαρίου 2018, στην οποία θα προεδρεύσει για πρώτη φορά ο αντικαταστάτης του Ολλανδού Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, Πορτογάλος Μάριο Σεντένο. Η συνέχεια έπεται με την εκταμίευσης της μνημονιακής δόσης…        Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Απόφαση «σεισμός» του ΣτΕ

~  Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Alpha, Σκάι και Star που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, σήμερα το απόγευμα με τις υπ΄ αριθμ. 12- 15/2017 απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.
Κατόπιν αυτού, απομένει στις αρχές Μαρτίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερεις τηλεοπτικοί σταθμοί.
Οι Σύμβουλοι Επικρατείας άκουσαν νωρίτερα τους δικηγόρους των δυο πλευρών- δημοσίου και τηλεοπτικών σταθμών.
Τα 4 κανάλια ζήτησαν να παγώσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ υποστηρίζοντας ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ.
Επιπλέον υποστήριξαν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά καθώς ουδεμία επιστημονική μελέτη προηγήθηκε και οι παραδοχές στις οποίες στηρίχθηκε ο συγκεκριμένος αριθμός είναι εσφαλμένες.  eleftherostypos.gr

*** Έρχονται ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους εργαζομένους του MEGA...

~ Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Mega θα έχει το μεσημέρι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Σύμφωνα με το  aixmi.gr ο μεγαλομέτοχος του σταθμού αναμένεται να τους ενημερώσει για την απόφαση που έλαβε, από κοινού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για το θέμα της τηλεοπτικής άδειας.
Τους τελευταίους μήνες είχε αρκετές συζητήσεις μαζί τους και πάντα τους ενημέρωνε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες.
Η συνάντηση θα γίνει στις τρεις, ώρα που λήγει η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων στο ΕΣΡ από όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια. Μέχρι στιγμής φάκελο για να πάρουν τηλεοπτική άδσεια έχουν καταθέσει οι ΣΚΑΙ, STAR και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σε λίγη ώρα να πράξουν το ίδιο και οι ΑΝΤ1, ALPHA.   eleftherostypos.gr

***  Προς ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Κίνα και Ιαπωνία! Αφορμή ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ νησιά...

~ Η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε στο Πεκίνο μετά την ανίχνευση ενός κινεζικού στρατιωτικού σκάφους στα ύδατα κοντά σε αμφισβητούμενα νησιά στην Ανατολική Κίνα.
Η κινεζική φρεγάτα παρατηρήθηκε σε θάλασσα στο έδαφος της Ιαπωνίας γύρω από τα νησιά, γνωστά ως Senkaku στην Ιαπωνία και Diaoyu στην Κίνα, δήλωσε το υπουργείο Αμύνης. Το πλοίο δεν εισήλθε στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.
Ένα ξένο υποβρύχιο εντοπίστηκε επίσης στην ίδια περιοχή την Τετάρτη και την Πέμπτη, δήλωσε ο στρατός, χωρίς να προσδιορίζει την εθνικότητά του. Και τα δύο είχαν εγκαταλείψει την περιοχή την Πέμπτη το απόγευμα.
«Θέλουμε να παροτρύνουμε ένθερμα την Κίνα να μην κάνει τίποτα για να παρεμποδίσει τη βελτίωση των διμερών σχέσεων», δήλωσε ο υπουργός ΥΠΕΞ Yoshihide Suga.  Με πληροφορίες από RT

*** Tεράστια ανατροπή για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ! Δημοψήφισμα για την ονομασία...

~ Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «LiveNews», με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η κυβέρνηση των Σκοπίων εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη χώρα για το ζήτημα της ονομασίας.
Όπως αναφέρθηκε, το ερώτημα που θα τεθεί στους Σκοπιανούς θα είναι αν επιθυμούν να αλλάξει το όνομα της χώρας προκειμένου να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, η οποία διήρκησε περίπου τρεισήμισι ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Live News», δεν συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας, αλλά τα χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
Σε ανακοίνωση του για τη συνάντηση, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:
«Οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.
Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί  συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών  και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.
Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών».

*** Ένα ΒΙΝΤΕΟ ΞΕΦΤΙΛΑ για τον Άδωνι και τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

~ Σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβει σε κανένα συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος.
Προς τι αυτή η αμηχανία του κ. Γεωργιάδη; Προφανώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θυμάται πολύ καλά τα όσα έλεγε στο παρελθόν για το θέμα αυτό και γνωρίζει ότι εάν ψηφίσει υπέρ της σύνθετης ονομασίας τότε θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
Επιπλέον, τα έχωνε άσχημα και στην οικογένεια Μητσοτάκη για το εθνικό αυτό θέμα.
Δείτε ένα αποκαλυπτικό βίντεο από την εποχή που ο κ. Γεωργιάδης ήταν πυρ και μανία κατά της παραδόσεως του ονόματος, της ταυτότητος και της ιστορίας της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς:

***  Συνηθισμένος στις κωλοτούμπες ! Αλλάζει γνώμη για το σκοπιανό ο Καμμένος

~  Mας έχει συνηθίσει να κάνει κωλοτούμπες, οπότε δεν θα έπρεπε να μας προξενεί εντύπωση.
Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Πάνος Καμμένος δεν άλλαξε γνώμη για το αν θα παραιτηθεί ή όχι, αλλά για ένα κρίσιμο ζήτημα.
Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο Μακεδονία».
Δεν παρέλειψε, μάλιστα να προσθέσει πώς υπάρχουν λαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».
Δεν θα σχολιάσουμε κάτι παραπάνω αλλά θα σας δείξουμε και θα σας υπενθυμίσουμε το παρακάτω βίντεο:

***  ΕΠΙΘΕΣΗ των ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ στον Τσακαλώτο: «Ζήσε τα παιδιά σου με τα δικά μας λεφτά»...

~  Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων ασκούν οι εκπρόσωποι των πολυτέκνων στην Βουλή κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο.
Η οργή των ομοσπονδιών τρίτεκων και πολύτεκων οικογενειών φαίνεται πως αυξήθηκε μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που υποστήριξε πως και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά που είναι περισσότερες.
«Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας. Εκ του ασφαλούς μιλάτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ).
Κάλεσε δε τους βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις που όπως είπε «στοχεύουν εναντίον του 3ου, 4ου και 5ου παιδιού. Να είστε σίγουροι πως αν το ψηφίσετε θα έχετε δώσει μαχαιριά απέναντι στο δημογραφικό . Σταθείτε στο ύψος περιστάσεων και καταψηφίστε. Προβληματιστείτε ενόψει της ψηφοφορίας».
«Ξέρετε ποιους τιμωρείτε; Υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που παίρνετε να γεννηθούν σε μια οικογένεια 3 παιδιά; Δεν θα είστε υπουργός όταν θα δούμε τις επιπτώσεις των ρυθμίσεών σας» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια φτιάχτηκε επιτροπή και υπογράψαμε – πιθανόν να υπογράψατε και εσείς -  έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών».  protothema.gr

***  ΕΜΕΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκκλησία για το Μακεδονικό! Την ταυτίζουν με την ακροδεξιά...

~ Πρωτοφανή επίθεση κατά της εκκλησίας εξαπέλυσαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στην οποία ξεκαθαριζόταν ότι η Εκκλησία «δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της "Μακεδονίας"».
Στη διαρροή που έκαναν οι κυβερνητικοί κύκλοι ταύτιζαν την ηγεσία της εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή ενώ, μεταξύ άλλων, εξέφραζαν ερωτήματα για το αν η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να κάνει ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.
 Συγκεκριμένα έθεταν πέντε θέματα:
- άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;
- εξέφραζαν απορία αν η ηγεσία της Εκκλησίας «αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας», και πρόσθεταν ότι καθώς ήδη με την κριτική της έχει ξεπεράσει τα όρια των «αρμοδιοτήτων» της, «μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο όνομα θέλει, για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;».
- η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
- η ηγεσία της Εκκλησίας, όπως δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θέλει να εμπλέκεται το κράτος στις «ιερές υποθέσεις» της, θα πρέπει να γνωρίζει, εξίσου ξεκάθαρα, ότι επιβάλλεται να μην εμπλέκεται και η ίδια στις κρατικές και διπλωματικές υποθέσεις. Ειδικά σε τέτοια σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής
- η ηγεσία της Εκκλησίας, η οποία δηλώνει ότι «κόπτεται» για τα εθνικά θέματα, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εστιάζει στο εθνικό συμφέρον και όχι στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ιεραρχών, και πολύ πιθανώς, των προσωπικών πολιτικών «συγγενειών» τους, με πρόσχημα δήθεν τις ανησυχίες του «ποιμνίου» τους για το ονοματολογικό.  protothema.gr

***  Απειλή ή ΣΩΤΗΡΑΣ ο Πούτιν για τις ΗΠΑ; Απαντά ο ίδιoς...

~ Σε έγγραφο 260 σελίδων που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική Γερουσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται ως «απειλή».
Άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου, τονίζοντας ότι το έγγραφο «στερείται βάσης και βλάπτει τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και τη Ουάσινγκτον».
«Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας γι' αυτή την εκστρατεία (κατά της Ρωσίας) και να επαναλάβουμε γι΄ άλλη μια φορά πως μέχρι τώρα, όλοι αυτοί οι φόβοι, όλες αυτές οι κατηγορίες για ανάμιξη της χώρας μας στις αμερικανικές εκλογές δεν έχουν καμία βάση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου.
«Δηλώσεις σαν κι αυτές βλάπτουν όχι μόνο τις σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία αλλά και τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι «Όταν (η ρωσική απειλή) γίνεται εμμονή, δεν δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την κανονική ανάπτυξη» των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.
Σε μια έκθεση 206 σελίδων, με τίτλο «Οι ασύμμετρες απειλές του Πούτιν κατά της δημοκρατίας στη Ρωσία και στην Ευρώπη: επιπτώσεις στην αμερικανική εθνική ασφάλεια» οι Δημοκρατικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας εκφράζουν την ανησυχία τους για μια «καταφανή απειλή εναντίον της εθνικής ασφάλειάς μας».
Πάντως, σε δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ, φέρεται να είπε αστειευόμενος ότι θα μπορούσε να σώσει τους Αμερικανούς, αν το φυσικό αέριο έφτανε πιο γρήγορα.

***  Έσκασε ΤΩΡΑ! Ο Ερντογάν ξεκινάει τον «πόλεμο» Τουρκίας-ΗΠΑ...

~ Η Τουρκία δεν πρόκειται να εκδώσει στις ΗΠΑ κανέναν ύποπτο, αν η Ουάσινγκτον δεν «συμμορφωθεί» και δεν προχωρήσει στην έκδωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, προειδοποίησε ο Ρ.Τ. Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόδρος τεντώνει ακόμα περισσότερο το σχοινί ανάμεσα στις δύο χώρες και με τις δηλώσεις του πυροδοτεί το ήδη θερμό κλίμα: «Αν δεν μας δώσετε τον Γκιουλέν, μας συγχωρείτε, αλλά από και δω στο εξής όποτε μας ζητάτε κάποιον τρομοκράτη, όσο είμαι πρόεδρος, δεν θα τον πάρετε», είπα χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters.

*** Ανθελληνικό παραλήρημα από τον Άνθιμο! Πρόδωσε τη Μακεδονία μας…

~  Αποτελεί «πισώπλατη μαχαιριά» η θέση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του Σκοπιανού.
Ο Άνθιμος τάσσεται κατά των συλλαλητηρίων που θα διεξαχθούν στη βόρεια Ελλάδα και μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL δεν δίστασε να πει ότι δεν θα δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Όχι, δεν θα πάω» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι στο συλλαλητήριο του 1991, ήταν «διαφορετικές οι συνθήκες».
Θα θέλαμε να μας εξηγήσει ο Μητροπολίτης πόσο διαφορετικές είναι τώρα οι συνθήκες, αφού πάλι ετοιμάζονται να προδώσουν την Ελλάδα και να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία.
Προφανώς, ως Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και η πιθανότατα ενός σύνθετου ονόματος που θα περιέχει το «Μακεδονία», τον αφήνει παγερά αδιάφορο…

***  Έκτακτο δελτίο ειδήσεων για το MEGA, λίγες μέρες πριν το τέλος… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Έκτακτο δελτίο ειδήσεων μεταδόθηκε από το MEGA, το μεσημέρι της Πέμπτης, 10 Γενάρη.
Οι εργαζόμενοι του καναλιού επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για την αιφνιδιαστική απόφαση των μετόχων του MEGA να αφήσουν το κανάλι εκτός διαδικασίας αδειοδότησης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του τέλη Φεβρουαρίου.
Το δελτίο ξεκίνησε με μια κάρτα που εκφωνούσε και πάλι την ανακοίνωση των εργαζομένων, όπως εκείνη δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης. «Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε το κανάλι ζωντανό επί 21 μήνες, απαιτούμε να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων» αναφέρουν στις καρτέλες μεταξύ άλλων.
Το δελτίο παρουσιάζει η Ειρήνη Ανδρουλάκη, ενώ μαζί της στο στούντιο βρίσκεται Θανάσης Αυγερινός, με super "420 οικογένειες διεκδικούν το μέλλον τους". Η παρουσιάστρια ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι θα επανέρχονται μετά τις 15.00 με έκτακτη εκπομπή σχετικά με τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.
«Ευχόμαστε να μην είναι αυτή η τελευταία εκπομπή του MEGA», ανέφερε ο κ. Αυγερινός. «Το MEGA είναι για πολλούς από εμάς ένα δεύτερο σπίτι και θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να ενημερώσουμε ως το τέλος. Οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 21 μήνες», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Ανδρουλάκη πασάροντας ένα βίντεο με ιστορικά πλάνα του ιδιωτικού σταθμού.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ. 

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :


***  Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11-12/1/2018)
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  84-75 ,(36-34) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 17-19  , 19-15 , 18-14 , 30-27 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-34, 54-48, 84-75. -
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πατέρνικο (Ιταλία), Παστούσιακ (Πολωνία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3, Παππάς 15 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 17, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 4, Λοτζέσκι 7, Καλάθης 17, Αντετοκούνμπο 2
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σίτο Αλόνσο): Ρίμπας 10 (2), Χανγκά 3, Ναβάρο 7 (1), Ερτέλ 18 (2), Βεζένκοφ 2, Οριόλα 7, Κοπόνεν 5 (1), Κλαβέρ, Τόμιτς 12, Μοερμαν 11 (1)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 90-88 , (39-41).-
Τα δεκάλεπτα : 20-25 ,  , 19-16 ,26-23 , 25-24 .-
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 81-107 , (36-50).-^
Τα δεκάλεπτα15-23 , 21-27  ,25-27  , 20-30 .- ^
Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  67-80 ,(27-33) .-^
Τα δεκάλεπτα : 7-18 , 20-15 , 23-18 , 17-29 .- ^
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018:  
Μπασκόνια (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30
Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μάλαγα (Ισπανία)

***  Οι  τέσσερις (4) επόμενες αγωνιστικές στο Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 17

11.01. 21:00ΠαναθηναϊκόςΜπαρτσελόνα
 

11.01. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπάμπεργκ
 

11.01. 21:45ΒαλένθιαΦενερμπαχτσέ
 

11.01. 21:45ΜιλάνοΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

12.01. 19:00ΚίμκιΡεάλ Μαδρίτης
 

12.01. 19:30Αναντολού ΕφέςΕρυθρός Αστέρας
 

12.01. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΟυνικάχα
 

12.01. 21:30ΜπασκόνιαΟλυμπιακός
 
Αγωνιστική ημέρα: 18
16.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΚίμκι
 
16.01. 21:00ΜπάμπεργκΖαλγκίρις Κάουνας
 
16.01. 21:00ΟλυμπιακόςΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
16.01. 21:30ΒαλένθιαΜπαρτσελόνα
 
17.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΑναντολού Εφές
 
17.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΠαναθηναϊκός
 
17.01. 21:45ΜιλάνοΟυνικάχα
 
17.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπασκόνια
Αγωνιστική ημέρα: 19

18.01. 19:00ΚίμκιΟλυμπιακός
 

18.01. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΒαλένθια
 

18.01. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΕρυθρός Αστέρας
 

18.01. 22:00ΜπαρτσελόναΜπάμπεργκ
 
19.01. 19:30Αναντολού ΕφέςΦενερμπαχτσέ
 
19.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
19.01. 21:30ΜπασκόνιαΜιλάνο
 
19.01. 21:45ΟυνικάχαΡεάλ Μαδρίτης
 
Αγωνιστική ημέρα: 20
25.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
25.01. 21:45ΟυνικάχαΜπασκόνια
 
25.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές
 
26.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπάμπεργκ
 
26.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
26.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός
 
26.01. 21:30ΒαλένθιαΚίμκι
 
26.01. 21:45ΜιλάνοΜακάμπι Τελ Αβίβ

*** Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 16  αγωνιστικές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας   13-4  *
Ολυμπιακός            12-4
Παναθηναϊκός       12-5  *
Φενέρμπαχτσε        11-6  *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ζαλγκίρις Κάουνας   10-6
Ρεάλ Μαδρίτης          10-6
Κίμκι                           9-7
Μακάμπι Τελ Αβιβ     9-8     *
-------------------------------
Μπασκόνια                 7-9
Μάλαγα                      7-9
Ερυθρός Αστέρας       7-9
Μπάμπεργκ                 6-11   *
-------------------------------
Μπαρτσελόνα             6-11   *
Βαλένθια                    5-12    *
Αρμάνι Μιλάνο          4-13    *
Αναντολού Εφές        4-12
 ***   Στο  Ευρωμπάσκετ αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:

  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    εκτός
19.- 19-01-2018 , ΤΣΣΚΑ Μόσχας       εντός
20.- 25-01-2018 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας        εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ    εκτός
18.- 16-01-2018 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.    εντός
19.- 18-01-2018 , ΚΙΜΚΙ         εκτός
20.- 26-01-2018 , ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα     εκτός

  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

***   Χθες 10-01-2018 , Για το Κύπελλο Ελλάδας 2ος  αγώνας
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:
ΤΡΙΤΗ
ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1 (0-2)
(28' Σπιριντόνοβιτς)
ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
(78', 90+4' πεν. Πρίγιοβιτς - 90+2' Μιλοσάβλιεφ)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)
(66' Λόπες)
ΤΕΤΑΡΤΗ
15:00 Ολυμπιακός-Πλατανιάς (2-0)
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (0-1)
17:15 Ξάνθη-Λάρισα (0-3)
Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Κόκκινη: Ντουρίτσκοβιτς (66΄, 2η κίτρινη) - Ντέλετιτς (61΄, 2η κίτρινη), Καρατάσιος (85΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: Μεχία, Ντουρίτσκοβιτς, Καμαρά - Λαγός, Κριζμάν, Ντέλετιτς, Φατιόν, Καρατάσιος, Θεοδωρόπουλος
 ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Τζουρίτσκοβιτς, Μεχία, Κάστρο, Κίκε (54΄ Γέντρισεκ), Σιλά, Μελιόπουλος, Φασίδης (64΄ Τριάδης), Καμαρά (46΄ Ντε Λούκας).
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Καρατάσιος, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο (56΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Περόνε (69΄ Ναζλίδης).
19:30 Παναθηναϊκός-Λαμία (1-4)
ΠΕΜΠΤΗ
19:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (1-0)

~** ΧΘΕΣ 10-01-2018 για το κύπελλο Ελλάδας :
Ολυμπιακός -Πλατανιάς   2-0 .- ^
Τα  γκολ : 68΄ , 90+2  ΄Ντούρντεβιτς ,
Στον πρώτο αγώνα 2-0 νίκη Ολυμπιακού .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 93΄ Μπούντνικ (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεμπά - Κοροβέσης, Ουές, Ντουαλά, Πριντέτα
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Χατζισαφί, Σισέ, Νικολάου, Ανδρούτσος (69΄ Μάριν), Ζιλέ (79΄ Ταχτσίδης), Μάρτινς, Σεμπά, Μιραλάς (85΄ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46΄ Βάντερσον), Αγγελόπουλος, Πριντέτα, Μαλσά, Ζίκο (61΄ Μπούντνικ), Πατράλης, Ουές, Στόιτσεφ, Κοροβέσης (46΄ Ντουαλά), Πετρόπουλος.
Κάρτεςκίτρινες : Όουες , Σεμπά , Μπούντνικ , Ελλόνγ , Πρυντέτα , κόκκινη: Μπούντνικ
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός   4-0  .- ^
Στον πρώτο αγώνα νίκη Λεβαδειακού με 1-0  .- ^
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες κάρτες: Μιχαήλ, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος / Σουμπίνιο, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Κόντε, Βιδάλ (77΄ Μανθάτης), Γιάκος (85΄ Χαλκιαδάκης), Μπετρά (75΄ Σολτάνι).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τριποτσέρης, Ντιόγκο (69΄ Ζαραδούκας), Μητρόπουλος, Καλτσάς, Σουμπίνιο (83΄ Καθάριος), Λεονάρντο (46΄ Ιωαννίδης), Αντιλέχου, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης, Φαβάρο.
Τα γκολ : 31΄Τσιμόπουλος , 38΄ , 79 ΄ Κόντε ,  90+2 ΄ Γαρουφαλιάς
Κάρτες : Χουμπίνχο , Τζορντάο , Κόντε ,Μίχελ , Σκόντρας , Ν. Σκαλτσας  ,Αποστολόπουλος ,Μπελγχαζουανί ,
Ξάνθη-ΑΕ Λάρισσα  2-0 .- ^
Στον πρώτα αγώνα 3-0 νίκη Λάρισας .-^
Τα γκολ : 27΄ Μελιόπουλος , 63΄ Σίλλα  ,
Κάρτες : κίτρινες: , Ντέλετικ  , Ντουρίκοβιτς , Καρατάσιος , Θεοδορόπουλος   κόκκινες :Ντέλετικ , Ντουρίκοβιτς , Καρατάσιος .-
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Λαμία 1964  1-0  .- ^
Στον πρώτο αγώνα 4-1 νίκη της Λαμίας  .- ^
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Κουρμπέλης, Μολίνς, Δώνης - Πίτι, Κουτρομάνος
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Αυλωνίτης (77΄ Πίσπας), Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης (57΄ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν (58΄ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς
 ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79΄ Τσούκαλος), Ριβέρα, Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος (60΄ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86΄ Βουό)
Τα γκολ : 74΄ Μουνιέρ ,
Κάρτες : Όμο , Κουρμπέλης , Βιλλαφανες  , Μολίνς , Αυλωνίτης ,  Δώνης ,Πίτι , Κουτρουμάνος , Ινσουά .-^

*** ΠΡΟΧΘΕΣ  09-01-2018 για το Κύπελλο Ελλάδας 2ος αγώνας :
ΟΦΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1  .-^
Το  γκολ :28΄ Σπυριδόνοβιτς
Κάρτες :Ποτουρίδης , Σαββίδης , Κοϊλιάρας , Παπαγεωργίου , Μονιάκης ,
ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
(78', 90+4' πεν. Πρίγιοβιτς - 90+2' Μιλοσάβλιεφ)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)
(66' Λόπες)
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

ΤΡΙΤΗ
ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1 (0-2)
(28' Σπιριντόνοβιτς)

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
(78', 90+4' πεν. Πρίγιοβιτς - 90+2' Μιλοσάβλιεφ)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)
(66' Λόπες)

ΤΕΤΑΡΤΗ
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-0 (2-0)
(Τζούρτζεβιτς 68', 92')

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 4-0 (0-1)
(30΄ Τζημόπουλος, 38΄, 79΄ Κόντε, 90΄+2 Γαρουφαλιάς)

Ξάνθη-Λάρισα 2-0 (0-3)
(27΄ Μελιόπουλος, 62΄ Σιλά)

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0 (1-4)
(74' Μουνιέ)
ΠΕΜΠΤΗ
19:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (1-0)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (1-0)
(29΄ Καρασαλίδης)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 56΄ Σελίν (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρασαλίδης - Σελίν, Κυριακόπουλος
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες (89΄ Κυριακίδης), Ουάρντα, Καρασαλίδης, Ντιγκινί (68΄ Ντάουντα), Μάντσον, Σάκιτς, Βασιλακάκης (71΄ Μπουσούλατζιτς), Γιαννούλης, Ρισβάνης
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας (56΄ Μπέρτος), Σελίν, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (61΄ Ατζουλάς), Μουνάφο, Τόνσο, Τσιλιανίδης, Μανιάς (70΄ Γκοντό).
***  Καθησύχασε τους παίκτες της Καλαμάτας ο Σταματογιαννόπουλος 
Στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, από τις 6 έως τις 9 το βράδυ, η Γενική Συνέλευση της Καλαμάτας και μετά τον διοικητικο-απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της επόμενης διετίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς εντάξει μέλη του ΠΣ Η Καλαμάτα (όλες οι λεπτομέρειες στην διπλανή προκήρυξη), ενώ υπάρχει δυνατότητα επανεγγραφής με την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων της συνδρομής τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και λίγο πριν την έναρξη της ΓΣ.
Οι υποψηφιότητες για το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο (θα εκλεγούν και 3 αναπληρωματικοί) θα πρέπει να υποβληθούν έως και τρεις μέρες νωρίτερα από την 20η Γενάρη.
Στο μεταξύ συμπληρώνεται το σχήμα που ετοιμάζει ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ο οποίος είναι έτοιμος να πάρει την σκυτάλη των διοικητικο-οικονομικών βαρών από τον Σταύρο Παπαδόπουλο, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει σκοπό να αναλάβει επίσημη θέση στο ΔΣ, παραμένοντας επικεφαλής του Πανθουριακού –κάτι που προφανώς ανοίγει και δρόμο συνεργασίας των δύο ομάδων.
Ο Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, ο οποίος προορίζεται για πρόεδρος στο επόμενο ΔΣ, έκανε χθες μια κρίσιμη παρέμβαση, επισκεπτόμενος στα αποδυτήρια πριν την προπόνηση τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ, προκειμένου να τους καθησυχάσει και να διαβεβαιώσει ότι οι στόχοι και επομένως οι υποστηρικτικές κινήσεις θα παραμείνουν σε πλαίσιο πρωταγωνιστικό.
Ήταν μια απαραίτητη κίνηση που θα βοηθήσει να προσηλωθούν οι ποδοσφαιριστές στον κυριακάτικο δύσκολο αγώνα στην Κάτω Αχαγιά με την Αχαϊκή, αν και ήδη η ομάδα μετράει αγωνιστικές πληγές. Τσατσόπουλος, Τσεμπερίδης, Ορ. Νικολόπουλος αποτελούν ουσιαστικά παρελθόν για την Καλαμάτα και το ίδιο θα συμβεί πιθανότατα με τον Γουερέ, ο οποίος έχει επαγγελματική πρόταση από το εξωτερικό, ενώ εξαιτίας οικογενειακού θέματα, ανάλογο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει ο Κουρέλλας, καθώς και για δικούς του λόγους ο Βασιλόπουλος.
Μέσα σε όλα προέκυψε και πειθαρχικό θέμα με τον Τσουλάκο, ο οποίος πιθανότατα θα αποκλειστεί από την αποστολή της Κυριακής και στη συνέχεια θα βρεθεί σε αναζήτηση άλλης ομάδας.
Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού υπό τις οδηγίες του Τάκη Δρούγα και την επίβλεψη του Έλβιο Μάνα, οι οποίο θα καθοδηγήσουν την Μαύρη Θύελλα στο κυριακάτικο ματς και δεν αποκλείεται και στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.   Χ.Ε.

***  Πέθανε ο Τάκης Λουκανίδης - «Φτωχότερο» το ποδόσφαιρο  Σε ηλικία 81 ετών
Πέθανε ο Τάκης Λουκανίδης - «Φτωχότερο» το ποδόσφαιρο
~ «Φτωχότερο» από σήμερα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τάκης Λουκανίδης.
Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του ελληνικού ποδοσφαίρου μεγαλουργώντας με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και της Δόξας Δράμας.
Ο Λουκανίδης αγωνίστηκε 50 φορές με τη φανέλα της Δόξας Δράμας σκοράροντας 13 τέρματα ενώ με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε σε 142 αγώνες και πέτυχε 59 γκολ.
Με τους «πράσινους» πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (το 1962, το 1964 και το 1965) καθώς και ενός κυπέλλου (1967).
~  Αγωνίστηκε επίσης στον Άρη όπου κατέκτησε το Κύπελλο το 1970. Επίσης ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα, μετρώντας 23 συμμετοχές.
Γεννήθηκε στο Παρανέστι της Δράμας το 1937 και άρχισε την καριέρα του από την Δόξα Δράμας. Η οικογένειά του χτυπήθηκε από τη μοίρα τον Αύγουστο του 1998 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο ο μονάκριβος γιός του, Γιώργος Λουκανίδης, ο πιο γνωστός γυμναστής της χώρας την περίοδο εκείνη.  in.gr

~**  Δομάζος για Λουκανίδη: «Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε»  Συλλυπητήρια από ΑΕΚ και ΕΠΟ

Δομάζος για Λουκανίδη: «Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε»
~ Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου τού Τάκη Λουκανίδη, από τους πρώτους που έσπευσαν να συλλυπηθούν ήταν ο Μίμης Δομάζος συμπαίκτης του στον μεγάλο Παναθηναϊκό τη δεκαετία του 1960.
«Λόγια δεν υπάρχουν σε τέτοιες στιγμές. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «στρατηγός».
Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ ΑΕΚ
 Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Τάκη Λουκανίδη έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Αναλυτικά το μήνυμα των «κιτρινόμαυρων»: «Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της για την απώλεια του Τάκη Λουκανίδη, ενός από τους πιο μεγάλους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι της ομάδας συμπαρίστανται στο πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος».
Συλλυπητήρια από την ΕΠΟ
 Συλλυπητήρια για το θάνατο του Τάκη Λουκανίδη εξέφρασε η ΕΠΟ, μέσω της ιστοσελίδας της. Αναλυτικά το μήνυμα της ποδοσφαρικής ομοσπονδίας: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του μεγάλου Τάκη Λουκανίδη στην οικογένεια και τους οικείους του. Ο Τάκης Λουκανίδης, από τις μεγαλύτερες μορφές που ανέδειξε ιστορικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν ένα μοναδικό ταλέντο και μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που κυριολεκτικά έγραψε ιστορία στα γήπεδα της xώρας και τίμησε τη φανέλα της Εθνικής μας Ομάδας. Στη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του ένωσε, ενέπνευσε, δίδαξε, προσέφερε... Η απώλεια του γεμίζει θλίψη σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 ***  Την πέμπτη ήττα της στον Γ' όμιλο του Basketball Champions League υπέστη στην Τουρκία η ΑΕΚ.
Λύγισε η ΑΕΚ στην Τουρκία, έχασε από την Μπάνβιτ
ΜΠΑΝΒΙΤ - ΑΕΚ  78-71  .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπούλτο (Ισπανία), Τσάλικ (Πολωνία), Τσέμπισεβ (Ουκρανία).
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-36, 61-56, 78-71
ΜΠΑΝΒΙΤ (Φιλιπόφσκι): Τόμας 18 (2), Κούλιγκ 3, Γκετσίμ 4, Σενέλ 3, Βίντμαρ 7, Ράουτινς 23 (7, Ουντσέλ 1, Τέιλορ 19 (2), Καλοϊάρο.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ελόνου, Τζέιμς 10, Γκριν 13 (2), Χάρις 15 (2), Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 13 (1), Λαρεντζάκης 4, Μπάρλοου 2, Μαυροειδής 8, Καββαδάς 4.
***

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5964   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3815   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3811  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 610   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου