ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 29  Μαρτίου  2016  :
~
 Κάστρα πυροβολείο Θεσ/κης
 -"Η ιστορία θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις αποτρόπαιες πράξεις κάποιων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων"
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

  ΓΙΑΝΝΕΝΑ  Μπιζάνι

 1.- Όταν γυρίζεις σελίδα, φρόντισε να μην κρατάς σημειώσεις από την προηγούμενη!!!!!!
2.- Έρχεται κάποια στιγμή που καταλαβαίνεις ποιός αξίζει να βλέπει τα μάτια σου και ποιός την πλάτη σου!!!!
3.- Πραγματική φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα!!!!!
4.- Όταν βλέπεις πως στη ζωή του άλλου περισσεύεις...καλύτερα να φεύγεις!!!!!!
5.- Το καλύτερο η το χειρότερο προσδιορίζετε από τον τρόπο που βλέπουμε τα πραγματα βάσει του πνευματικού μας επιπέδου που βρισκο΄μαστε την περίοδο εκείνη στην ζωή μας δηλ. από τις σκέψεις που κάνουμε,…. 
6.- Γνώρισα μέσα στη ζωή και μάγκες κι ανθρωπάκια...........
Άντρες με λόγο γυναικών και θηλυκά αντράκια...........!!!!!!!!!!

7.- Ο άνθρωπος που έχει μπέσα κι αισθήματα στην ζωή του......τον θαυμάζουν κρυφά...ακόμα και οι εχθροί του!!!!!!
8.- Τι σημασία έχει να βρεις την αλήθεια?
Σημασία έχει να μην αναγκαστείς να την ψάξεις!!!!

9.-  πολύ  και  το καθόλου σκοτώνουν
10.- Η ζωή  μας  είναι μια τομάτα  , άλλος  την τρώει στη μάπα  κι ΄ άλλος  σαλάτα ,.- sns Arfara
Χ.Κ.  ΚΑΪΑΜΚΣΑΛΑΝ
Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Ρώτησε κάποιος τον αββά Αντώνιο: «Τι αν φυλάξω, θα είμαι αρεστός στον Θεό»; Και απάντησε ο Γέροντας: «Τήρησε αυτά που θα σου παραγγείλω: Όπου κι αν πας, τον Θεό να’ χεις μπρος στα μάτια σου πάντοτε. Ό, τι κι αν κάνεις, να στηρίζεται στη μαρτυρία των θείων Γραφών. Και σ’ όποιον τόπο κι αν κατοικείς, μη μετακινείσαι εύκολα από κει. Αυτές τις τρεις παραγγελίες κράτησε τες και σώζεσαι».
Γεροντικόν
 Κάστρα Θεσσαλονίκης
29 Μαρτίου
Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων γυναικών και ιερωμένων ανδρών (†364): Ιωνά και Βαραχησίου και των συν αυτοίς: Αβίβου, Ζανιθά, Ηλία, Λαζάρου, Μάρη, Μαρούθα, Ναρσή, Σάβα, Σιμιάθη. Οσίου Ευσταθίου επισκόπου Κίου (1).
(1) Ο άγιος Ευστάθιος, έζησε στο χρόνια της Εικονομαχίας. Από μικρή ηλικία βάδισε το δρόμο της ευσέβειας, της αφοσίωσης και της άσκησης, διακρινόμενος για την βαθιά και ένθερμη πίστη του. Λίγο αργότερα εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε ιερέας. Αναγνωρίζοντας τις αρετές του η εκκλησία τον εξέλεξε επίσκοπο Κίου της Βιθυνίας. Στη νέα του διακονία, επέδειξε τα πλούσια ποιμαντικά και διοικητικά του χαρίσματα και εργάσθηκε με απαράμιλλη αφοσίωση στο έργο της φιλανθρωπίας. Για τη σθεναρή του στάση υπέρ των Αγίων εικόνων κίνησε τη μήνη των εικονομάχων αλλά ο Ευστάθιος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του και απτόητος από τις απειλές των δυσεβών εικονομάχων, αληθής και ακοίμητος φρουρός της ορθοδοξίας. Συνελήφθη και φυλακίστηκε και εν συνεχεία εξορίστηκε. Όμως παντού συμμετείχε ενεργά στην άμυνα και τον αγώνα της εκκλησίας. Καταπονημένος από τις πάμπολλες στερήσεις και κακουχίες παρέδωσε την αγία ψυχή του στον Κύριο, στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι θανάτου. ~ 
Σήμερα 29/03/2016 εορτάζουν:
Άγιος Μάρκος επίσκοπος Αρεθουσίων, Κύριλλος διάκονος, και των εν Ασκάλωνι και Γάζη παρθένων γυναικών και ιερωμένων ανδρών, Άγιοι Ιωνάς, Βαραχήσιος και οι συν αυτοίς Ζανιθάς, Λάζαρος, Μαρουθάς, Ναρσής, Ηλίας, Μάρης, Άβιβος, Σιμιάθης και Σάββας (ή Σώθα), Άγιος Διάδοχος επίσκοπος Φωτικής

~  Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Ἀρεθουσίων ὁ σοφὸς Ποιμενάρχης, ὑπὲρ Χριστοῦ Μᾶρκε στερρῶς ἠνωνίσω, ἐν τὴ Φοινίκη δὲ ὢ Κύριλλε Διάκονε, Μάρτυς ὤφθης ἔνθεος, καὶ ἐν Γάζῃ τὴ πόλει, ἅμα καὶ Ἀσκάλωνι, Ἱερεῖς θεοφόροι, μετὰ Γυναίων ἤθλησον σεμνῶν, οὖς ὡς ὀπλίτας, Χριστοῦ μακαρίσωμεν.
~  Απολυτίκιο Αγ. Μάρκου Επισκόπου Αρεθουσίων - 29 ΜΑΡΤΙΟΥ :
https://youtu.be/dXgyF-HWfGk .-

~
Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Β' Χαιρετισμοί

Β' Χαιρετισμοί
 
Άγιος Νίκων Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθητές του

Άγιος Νίκων Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθη....
 
Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας

Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος

Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Α' Χαιρετισμοί

Α' Χαιρετισμοί
 
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
 
Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού

Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού
** "Όλος ο σκοπός των εντολών του Σωτήρος είναι να ελευθερώσουν το νου απο την ακράτεια και το μισος, και να τον οδηγήσουν στην αγάπη Αυτου κ του πλησίον. Από αυτή την διπλή αγάπη γεννιέται το φώς της έμπρακτης πνευματικής γνώσεως..."

 ~**  Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι' αυτό που κάνουμε αλλά και γι' αυτό που δεν κάνουμε. Μολιέρος, 1622-1673, Γάλλος συγγραφέας
  ΕΔΕΣΣΑ  καταρράκτες

***  ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΡΙΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΟΥ ΣΕ ΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ : https://youtu.be/myrnjfbaShU .-                                                                                               
  ***  Kατσίκα κρέμεται στα καλώδια της ΔΕΗ!!!: https://youtu.be/7fbBwBxYMwQ .-
***  Συνάντηση ΚΕΔΕ- αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για παραχώρηση χρήσης παραλιών         
     
Τη διαβεβαίωση ότι η ΚΕΔΕ δε θα αιφνιδιαστεί αλλά θα έχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις που δρομολογούνται για τη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των αιγιαλών, έλαβε ο πρόεδρός της, Γ. Πατούλης, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Αλεξιάδη ότι η όποια νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά στη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των παραλιών θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με την ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση πως οι Δήμοι πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο.
Παράλληλα, μετέφερε το «δίκαιο» φόβο που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στη νησιωτική, διαμηνύοντας πως το ενδεχόμενο αφαίρεσης των σχετικών αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σημάνει τεράστια απώλεια εσόδων, που ήδη έχουν προϋπολογιστεί στους Δήμους, ενώ θα προκληθούν έντονες αντιδράσεις. Επίσης, τίθενται ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των παράλιων περιοχών και όλης της επικράτειας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης τόσο από τον κ. Αλεξιάδη όσο και από το γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Ν. Ματζάκο ότι καταρτίζεται, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, Κοινή Υπουργική Απόφαση, διατύπωσε την πρόταση να υπάρξει άμεσα ευθεία νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλών στους Δήμους.
Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως είναι δεδομένη η διάθεση συνεργασίας με την ΚΕΔΕ και τόνισε πως στόχος είναι να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. 

*** Παμπελοποννησιακό καραβάνι αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες         
     
Ε. Αλειφέρη: «Τα σημεία μεταφοράς μεταναστών είναι θέμα της κυβέρνησης. Εμείς, αν υπάρξει αίτημα, θα συνεργαστούμε»
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έγινε γνωστή η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για οργανωμένη συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες, με τίτλο «Η Ανθρωπιά δεν έχει σύνορα».
Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, εκπρόσωπος αυτού της Τριφυλίας, εκπρόσωποι όλων των Δήμων της Μεσσηνίας (πλην της Τριφυλίας, που θα συμμετέχει όμως ενεργά στην πρωτοβουλία), πρόεδροι επιστημονικών φορέων, οι διευθυντές της Εκπαίδευσης του νομού, ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και η διευθύντρια Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Η δράση στοχεύει στην κινητοποίηση όλων πολιτών, ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (υπάρχει συγκεκριμένη λίστα) από τους παραπάνω φορείς και εν συνεχεία με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου να φτάσουν στα χέρια των προσφύγων.
Στο τέλος της σύσκεψης η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, δεν έκρυψε τη χαρά της που όλοι συμφώνησαν, κάτι που, μάλιστα, όπως είπε, θεωρούσε αναμενόμενο.
Όπως εξήγησε, ο κάθε φορέας θα αποφασίσει το χώρο που θα κάνει τη συγκέντρωση, η οποία θα ξεκινήσει την πρώτη Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 του μήνα. Στη συνέχεια τα είδη που θα έχουν συγκεντρωθεί θα μεταφερθούν σε χώρο του Ασύλου, που έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη, όπου θα γίνει ταξινόμηση και δεματοποίηση, ώστε να οδηγηθούν στον τελικό προορισμό.
Ανάλογες κινήσεις αναμένονται να γίνουν και το επόμενο διάστημα.
Σε δηλώσεις της η κα Αλειφέρη ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί στο πλευρό των προσφύγων, αφού η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα. Στόχος όλης αυτής της δράσης είναι να γίνει κάτι οργανωμένα, καθώς δε χωρούν πολιτικοί διαχωρισμοί, «αφού η ανθρωπιά μάς ενώνει».
Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που θα συμμετέχουν, όπως και τους πολίτες, που ήδη έχουν προσφέρει αλλά και θα προσφέρουν, ενώ ειδική αναφορά έκανε στους εθελοντές, διότι ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη συγκέντρωση και την κατηγοριοποίηση των ειδών.
Εν συνεχεία μίλησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αναφέροντας ότι η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα και η αλληλεγγύη δεν επιδέχεται διακρίσεων. Με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους φορείς που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη και γενικότερα θα συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, όπως και αυτούς που μέχρι σήμερα έχουν προβεί σε τέτοιες κινήσεις.
Χαρακτήρισε το πρόβλημα συστημικό, χαιρετίζοντας οργανωμένες κινήσεις σαν αυτή που ξεκινά η Περιφέρεια, ενώ ανέφερε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, χαρακτήρισε το Προσφυγικό «ευρωπαϊκό ζήτημα» και με τις διαστάσεις που παίρνει «παγκόσμιο».
Δεν παρέλειψε κι αυτός να συγχαρεί την Περιφέρεια για αυτή την πρωτοβουλία, η οποία διευκολύνει και το δικό του Σύλλογο, καθώς εδώ και τρεις εβδομάδες οι δικηγόροι συγκεντρώνουν είδη για τους πρόσφυγες. Πλέον θα τα προσφέρουν στην Περιφέρεια, ώστε να μεταφερθούν στους παραλήπτες.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχαήλ, ανέφερε ότι ο ρόλος του συλλόγου που εκπροσωπεί είναι διττός. Όπως εξήγησε, πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια που θα στείλουν, οι γιατροί ήδη οργανώνονται, αν υπάρξει ανάγκη στη Μεσσηνία, να προσφέρουν.
Τέλος, σε ερώτηση στην κα Αλειφέρη αν υπάρχει κινητικότητα στη Μεσσηνία σχετικά με κέντρο στην περιοχή μας, δήλωσε ότι δεν είναι θέμα Περιφέρειας αν θα στηθεί κάπου χώρος, αυτό το αποφασίζει η κυβέρνηση, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποια ενημέρωση. Αν όμως ζητηθεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξει συνεργασία.
  Λεπτομέρειες
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο χώρο τον οποίο θα ορίσει ο κάθε φορέας από 1η έως 5 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει ανακοίνωση για όλους τους χώρους συλλογής της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Π.Ε. Μεσσηνίας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ορίζει ως υπεύθυνους συντονιστές τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας, Βαϊοπούλου Βαΐα, Αβδάλα Δημήτριο (6944189614) και Μαυρέα Αντώνη (6936630873), τηλ. επικοινωνίας 2721360373, 2721360375, και χώρους συγκέντρωσης των ειδών το αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο και το ΚΕΚ Μεσσηνίας, Νέδοντος 137, Καλαμάτα, από 10.00 π.μ. ως 7.00 μ.μ.
  ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1η
ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
•κρουασάν
•κράκερ
•μπισκότα
•σοκολάτες
•πατατάκια
•μακαρόνια
•όσπρια συσκευασμένα
•ρύζι συσκευασμένο σε σακουλάκια
•ζάχαρη
•κονσέρβες λαχανικών, ψαρικών, κρεατικών (πλην χοιρινού κρέατος)
•φρυγανιές/παξιμάδια
•μέλια- μαρμέλαδες σε μερίδες
•καφέδες
•ξηροί καρποί σε ατομικές συσκευασίες
•βρεφικά γάλατα 0-6 & 6-12 μηνών
•βρεφικές κρέμες
•γάλα κουτί εβαπορέ
•τσάι πράσινο (όχι με γεύσεις)
•νερά μικρά
•χυμοί σε ατομικές συσκευασίες
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2η
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ- ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

•αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά & ενήλικες
•αντιπυρετικά υπόθετα για παιδιά & ενήλικες
•σιρόπια για το βήχα για παιδιά & ενήλικες
•εισπνεόμενα φάρμακα για παιδιά & ενήλικες
•αντιβιοτικά σιρόπια
•αντιβιοτικά κολλύρια
•μάσκες
•φυσιολογικός ορός
•γάντια
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3η
ΕΙΔΗ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
•πάνες 0-3, 3-6, 6-12, 12-18, 18-24 μηνών
•μωρομάντηλα
•σερβιέτες
•χαρτί υγείας
•βρεφικά σαπούνια
•οδοντόκρεμες
•οδοντόβουρτσες
•αφρόλουτρα/σαμπουάν
•απορρυπαντικά καθαρισμού σε σκόνη και χλωρίνη
•πλαστικά πιάτα-ποτήρια-πιρούνια
•παιδικά ρούχα- παπούτσια -εσώρουχα-κάλτσες
•γυναικεία ρούχα-παπούτσια- κάλτσες
•ανδρικά ρούχα- παπούτσια-κάλτσες
•υπνόσακοι
•σκηνές
•κουβέρτες
•σεντόνια
•πετσέτες
•σακίδια
•αδιάβροχα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   Σάρωσε διεθνή βραβεία το μεσσηνιακό ελαιόλαδο         
     
Τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού ATHENA ο οποίος διεξήχθη κάτω από άψογες συνθήκες και αποτελέσματα που πείθουν και τον πλέον καχύποπτο ότι όλα γίνανε τελείως τυπικά, έδειξε την καλή ποιοτική κατάσταση του μεσσηνιακού ελαιόλαδου.
Από τα 34 συνολικά Χρυσά και Αργυρά βραβεία η Κρήτη απέσπασε συνολικά 2 βραβεία, με την Πελοπόννησο να παίρνει συνολικά αντίστοιχα, 17 βραβεία, εκ των οποίων τα οκτώ είναι…μεσσηνιακής καταγωγής.
 Βέβαια φάνηκε ξεκάθαρα η δουλειά που χρειάζεται να γίνει με τα Ελληνικά ελαιόλαδα, αφού συγκέντρωσαν βραβεία το 32% μεταξύ των Ελληνικών υποβληθέντων ενώ τα αλλοδαπά το 86% (τα 56 από τα 65 ξένα που υποβλήθηκαν).
Είναι σημαντικό να καταγραφεί ότι ως η καλύτερη κορωνέικη ποικιλία βραβεύτηκε  από ... Ιταλό παραγωγό που μένει στους Γαργαλιάνους! Μάλιστα, το συγκεκριμένο ελαιόλαδο δεν κέρδισε μόνο ένα βραβείο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα και οι εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι οι εξής: ARGALI, παραγωγός BIANCHI GIOVANNI, MY OLIVE TREE, Παναγιώτης και Γιώργος Καρέλας,  MAKARIA TERRA, παραγωγός Ευγενία Ανδριοπούλου, NAVARINO ICONS – COSTA  NAVARINO- GRETA ICONS, A COUPLE OF DROPS, Πυλία, BELIA, ULTRA PREMIUM OLIVE OIL, Δυτική Μεσσηνία, LIÁ – THE ROOTS OF BLISS, Φιλιατρά, παραγωγός οικογένεια Στριμπάκου, VERGA ESTERRA, Κυπαρισσία
 Η Φιλοσοφία του διαγωνισμού 
Ο διαγωνισμός ΑΤΗΕΝΑ είχε ως όραμα να αναδείξει τη συμβολική σημασία της συμμετοχής και την αξία της νίκης εδώ στην Ελλάδα, τη χώρα που δεν είναι μόνο η γενέτειρα της ελιάς αλλά και η πατρίδα της ευγενούς άμιλλας και του ολυμπιακού ιδεώδους.
Εδώ, στη σκιά της Ακρόπολης, όπου η θεά Αθηνά φύτεψε την πρώτη ελιά και που χρόνια αργότερα ο επιδρομέας Ξέρξης την έκαψε αλλά αυτή βλάστησε ξανά μέσα σε μια νύχτα, δίνοντας θάρρος στους Αθηναίους να νικήσουν τους Πέρσες. Εδώ, σε μια αιώνια πόλη που γεφυρώνει τις εποχές, συνενώνοντας τους μύθους και τους θρύλους του χθες με τις προκλήσεις του σήμερα. Σ’ ένα τόπο όπου αισθάνεται κανείς τη ροή του χρόνου και της ιστορίας να κυλά αδιατάρακτη πάνω στα ασημοπράσινα φύλλα των αιωνόβιων ελιών. Εδώ, όπου κανείς δεν αποκαλεί το λάδι ελαιόλαδο, γιατί για εμάς τους Έλληνες μόνο αυτό είναι το πραγματικό λάδι!
Όπως οι μεγάλοι ηθοποιοί ονειρεύονται μια μέρα να παίξουν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και οι δρομείς να τρέξουν στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, έτσι και οι πραγματικoί λάτρεις της ελιάς σε όλο τον κόσμο έχουν όνειρο ζωής να διαγωνιστούν εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.
  Ελιά και Ελλάδα
Ελιά και Ελαιόλαδο. Καρπός ελληνικών αιώνων και ελιξήριο θεών και ανθρώπων. Πουθενά η ελιά δεν λατρεύτηκε τόσο πολύ όσο στην Ελλάδα, την πατρίδα της. Η πρώτη μορία ελαία που φύτεψε η Αθηνά στο βράχο της Ακρόπολης και η καλλιστέφανος αγριελιά που προσέφερε ο Ηρακλής στην Ολυμπία είναι ζωντανοί μύθοι που μιλούν βαθιά στην ψυχή αυτού του τόπου.
Στον ελληνικό κόσμο η ελιά και το ελαιόλαδο συνδέθηκαν με θεούς και ήρωες, ρίζωσαν στις λαϊκές παραδόσεις και αποτέλεσαν αναπόσπαστο στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού, καθορίζοντας τη συνείδηση και την ταυτότητα των ανθρώπων. Με τη σοφία των αιώνων, τα θεϊκά αυτά δώρα έγιναν θεματοφύλακες διαχρονικών αξιών, φρουροί μιας παράδοσης που υπερβαίνει τα στενά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας και εξαπλώνεται όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Με επιτυχία και καλαματιανές διακρίσεις το 22ο Φεστιβάλ Μπριτζ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 22ο Φεστιβάλ Μπριτζ Καλαμάτας και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδος που διοργάνωσε (24-27/3) στο παραλιακό ξενοδοχείο Horizon Blu ο τοπικός ΟΑΜΚ, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας. Ξεχωριστό γεγονός αποτέλεσε η διεξαγωγή αναπτυξιακής ημερίδας για παιδιά και εφήβους, η οποία γνώρισε σημαντική ανταπόκριση, με 16, συνολικά, συμμετοχές και από καλαματιανής πλευράς τους Βυθούλκα Δημήτρη, Κακούνη Περικλή, Κορομηλά Κυριακή, Μάλλωση Ναταλία, Μάλωσση Λυδία, Παπανικολάου Έκτωρ-Πάρη, Παπανικολάου Ντύλαν, Σπαρτιάνου Βασιλική-Μαρία, Τσιλίκο Νίκο, ενώ οι Μάλλωσης Αιμιλιανός και Σούμπλης Μιχάλης ανέβασαν τον πήχη αγωνιζόμενοι στην κατηγορία 1-6. Η αυλαία της σημαντικής διπλής διοργάνωσης του ΟΑΜΚ που έφερε στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα μέλη της εθνικής ομάδας, πρωταθλητές και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ, Αλέκο Αθανασιάδη, έπεσε το απόγευμα της Κυριακής με τις απονομές, με τον καλαματιανό Όμιλο να εξασφαλίζει σημαντικό μερίδιο των τροπαίων. Αναλυτικότερα: Αγώνες ζευγών όπεν (60 συμμετοχές) 1οι Αθανασιάδης-Ζώτος, 2οι Συμεώνογλου-Λαγγουράνης, 3οι Δοξιάδης-Μπανίκας Την καλύτερη εμφάνιση από καλαματιανής πλευράς πραγματοποίησε ο Δ. Θωμόπουλος που με συμπαίκτη τον Κ. Ανθόπουλο βρέθηκε στην 5η θέση, ενώ οι Αθανασόπουλος/Δογάνης, ήταν το καλύτερο σε βαθμολογία ζεύγος του ΟΑΜΚ και κατετάγη στην 21η θέση. Αγώνα ζευγών κατηγορίας 1-9 (21 συμμετοχές) Απόλυτη κυριαρχία του ΟΑΜ Καλαμάτας στη συγκεκριμένη κατηγορία, που κέρδισε και τις τρεις πρώτες θέσεις με τους Δ. Δογάνη-Κ. Κωνσταντόπουλο, Η. Σπαρτιάνο-Β. Φιλοπούλου, Δ. Λεάκο-Γ. Ψυχίδη Ζευγών κατηγορίας 1-6 Νικητές αναδείχθηκαν οι Δ. Πολύκαρπος-Κ. Παπαβασιλείου, ενώ ακολούθησαν στην 2η θέση και την 3η θέση οι Λ. Ανδρούτσος-Π. Ιακωβόπουλος, Δ. Κορομηλάς-Αρ. Κορομηλάς του καλαματιανού Ομίλου. Διάκριση και στις ομάδες όπεν για τον ΟΑΜΚ, με τους Φασουλή-Οικονόμου-Αλεξανδρόπουλο-Θωμόπουλο να κερδίζουν την 3η θέση. Τέλος, νικήτρια ομάδα στην κατηγορία 1-9 αναδείχθηκε η καλαματιανή 4άδα των Η. Σπαρτιάνου-Β. Φιλόπουλου-Δ. Δογάνη-Κ. Κωνσταντόπουλου. - 

***   Κι άλλα χρήματα για το νέο Δημαρχείο         
     
Νέα κατανομή χρηματοδότησης, με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2016, έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας από το υπουργείο Εσωτερικών, για τις εργασίες μετατροπής του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου.  Η καινούργια κατανομή πίστωσης ανέρχεται σε 42.947,90 ευρώ.
 
*** Ερωτήματα για τις δηλώσεις πριν από τις εκδηλώσεις στις Κιτριές 

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και λίγο πριν την έναρξη των εκδηλώσεων στις Κιτριές για την απόφαση των Μανιατών να ξεκινήσουν τον απελευθερωτικό αγώνα του ’21 και οι δημοσιογράφοι των καναλιών της Καλαμάτας ζητούν μια δήλωση από το δήμαρχο Δυτικής Μάνης. Μένει κανείς, όμως, άφωνος, όταν ακούει από τα μεσημεριανά δελτία τους τον κ. δήμαρχο να δηλώνει ότι όλα αυτά που γίνονται «δεν είναι αληθινά, δεν έχουν συμβεί και του χρόνου θα τα αναθεωρήσουμε». Η συμπληρωματική δε δήλωσή του κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Έτσι, τα ερωτήματα που γεννώνται είναι αμείλικτα: 1. Η Εκκλησία, χρόνια τώρα, συμμετείχε σε μη αληθινά γεγονότα; 2. Οι εκπαιδευτικοί οδηγούσαν τους μαθητές τους σε ψεύτικες εκδηλώσεις και τους ενημέρωναν για εξωπραγματικά γεγονότα των προγόνων μας; 3. Οι εκδηλώσεις σε Αρεόπολη, Καρδαμύλη, Κιτριές που γίνονται στηριζόμενες σε ιστορικές πληροφορίες είναι φτιαγμένες για να διχάσουν τον κόσμο, γι’ αυτό και κατά τη συμπληρωματική δήλωση του δημάρχου θα πρέπει να βρεθεί γεγονός και εκδήλωση που να ενώνει όλους τους Μανιάτες; 4. Η Πολιτεία συμμετείχε με τους εκπροσώπους της σε φανταστικά ιστορικά γεγονότα; Είναι θέματα τεράστιας ηθικής τάξεως και θέλουν απάντηση. Θα την έχουν; Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, τελείως αυθόρμητα έρχεται το ερώτημα: δώδεκα χρόνια, που ήταν και πάλι δήμαρχος ο κ. Μαραμπέας, γιατί δεν άλλαζε τις εκδηλώσεις; Και αφού ήταν εκδηλώσεις για γεγονότα που δεν έχουν συμβεί, γιατί συμμετείχε σ’ αυτές και, μάλιστα, συνδιοργανώνοντάς τες; -Είναι προσωπικές του επινοήσεις ή έχουν υποβολείς; -Τι θέλει να εξυπηρετήσει ο κ. Μαραμπέας αλλάζοντας αποφάσεις ιστορικές, ιερές, θυσίες και χρέος προς την πατρίδα και τα ιδανικά της ελευθερίας όλων των Μανιατών, με υποσχέσεις ατομικές για προσπάθειες κοινής πορείας; Επιτέλους, δεν μπορεί να παίζει κανένας με την Ιστορία, με τις εθνικές μνήμες, με τις προγονικές θυσίες και το χρέος να τις θυμάται και να παραδειγματίζεται κανείς σήμερα. Δε νομίζετε ότι χρειάζεται περισσότερη προσοχή και σεβασμός στα ιερά και τα όσια της φυλής μας, κε δήμαρχε;Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Δ. Μάνης Δημήτριος Γιαννημάρας - 

*** Διάλεξη αύριο Σταύρου Μπένου για την «Αισθητική στην πολιτική»

Με διάλεξη του τοπογράφου-μηχανικού, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διαζώματος», Σταύρου Μπένου, με θέμα «Η αισθητική στην πολιτική», συνεχίζονται αύριο Τετάρτη, 30 Μαρτίου (19.00-21.00), τα ανοικτά πανεπιστημιακά σεμινάρια που διοργανώνει το Εργαστηριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και θεματολογία «Πολιτικός Λόγος». - 

***  Τσιγγάνος πυροβόλησε κατά ζευγαριού ομοφύλων του στο Καρτερόλι 

   Με χειροπέδες κατέληξε χθες το πρωί ένας τσιγγάνος από την Τρίοδο, όταν άνοιξε πυρ με καραμπίνα κατά ζεύγους ομοφύλων του στο Καρτερόλι. Συγκεκριμένα, για προσωπικές διαφορές ένας 50χρονος τσιγγάνος πήγε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι που διαμένουν 38χρονος και 37χρονη στο Καρτερόλι και σημειώθηκε έντονος καυγάς. Βγαίνοντας από το σπίτι και αφού απομακρύνθηκε περίπου 100 μέτρα, ο 50χρονος με καραμπίνα πυροβόλησε προς το σπίτι 3 φορές και έφυγε. Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίσθηκε κανείς. Ύστερα από λίγη ώρα ο 50χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην Τρίοδο. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, ενώ χθες με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοφορίας παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και εν συνεχεία στην ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Β.Β. - 

***   Τριήμερη εκδρομή με τραίνο, θερμή υποδοχή στο Βασιλικό (φωτογραφίες)         
      
 
 
Εκδρομή με τραίνο στη δυτική Πελοπόννησο και στο τμήμα γραμμής Πύργος-Κυπαρισσία-Καλαμάτα πραγματοποίησε στις 25, 26 και 27 Μαρτίου ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου.
Μάλιστα, στις 26 του μήνα, κατά τη διέλευση του τρένου από το Βασιλικό, οι κάτοικοι και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικαίων «Αγία Τριάδα» επιφύλαξαν υποδοχή στους εκδρομείς, καθώς και το προσωπικό κίνησης, σταματώντας το συρμό, για να τους κεράσουν εδέσματα, κρασί κ.λπ., σε μια προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής και του σιδηροδρομικού σταθμού, του οποίου έχουν αναλάβει τη συντήρηση και αξιοποίηση.  Ένα μεγάλο εύγε σε όλους για την προσπάθειά τους! 

***  Πρώτο στις εξετάσεις, πρώτο και στη διασκέδαση το γενικό λύκειο Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

 
 
 
 
 Τρικούβερτο γλέντι «στήθηκε» στην εκδήλωση – μουσικοχορευτική βραδιά της Σχολικής Κοινότητας του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας το περασμένο Σάββατο στην κοσμική ταβέρνα «Στεφανής» στην Τερψιθέα! Μαθητές, καθηγητές, γονείς, φίλοι, όλοι μαζί, μια παρέα, γλέντησαν με την ψυχή τους και διασκέδασαν μέχρι πρωίας και για την κατάκτηση – για πρώτη φορά – του τίτλου του πρωταθλητή Μεσσηνίας στο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Όπως έχουμε επισημάνει στο «Θ», πάλι με αφορμή εκδηλώσεις και δράσεις του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, σχολείο δεν είναι μόνο τα θρανία, οι καρέκλες, οι πίνακες και τα βιβλία! Σχολείο είναι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και όταν αυτοί βρίσκουν πεδία συνεννόησης, τότε, πράγματι, μπορούν να περνούν όμορφα. Η μουσικοχορευτική βραδιά σημείωσε τεράστια επιτυχία, ενώ επαναβεβαιώθηκε ότι δεν είναι τυχαίο που το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας αποσπά εύσημα και διακρίσεις για τις επιτυχίες, δράσεις και δραστηριότητές του. Πανευτυχής ήταν ο διευθυντής του Λυκείου, Βαγγέλης Αντωνόπουλος και οι καθηγητές του σχολείου, ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή στη διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ευχές για επιτυχίες έδωσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.  Η.Γ. - 

***   Μαθήματα Χαρακτικής από τον Τάκη Κατσουλίδη στο ΚΕΚ Μεσσηνίας

Σε συνεργασία με το Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης», το ΚΕΚ Μεσσηνίας προγραμματίζει την έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος κατάρτισης με θέμα τη Χαρακτική, στο οποίο εκπαιδευτής θα είναι ο ίδιος ο κ. Τάκης Κατσουλίδης. Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν, θα έχουν συνολική διάρκεια 50 εκπαιδευτικών ωρών, με περίοδο υλοποίησης από 4/4 έως 19/4 και θα υλοποιηθούν στο χώρο του μουσείου στη Μεσσήνη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα γραφεία του ΚΕΚ στην Καλαμάτα (Νέδοντος 135). Σημειώνεται ότι το κόστος αγοράς των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ανέρχεται στα 25 ευρώ ανά άτομο και προκαταβάλλονται από τους καταρτιζόμενους κατά την εγγραφή τους. - 

*** Ορκωμοσίες σήμερα στα Τμήματα της Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Το πτυχίο τους θα λάβουν σήμερα φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας. Οι ορκωμοσίες θα ξεκινήσουν στις 7.00 το απόγευμα στο μεγάλο αμφιθέατρο της Σχολής. Π.Μπ. -

***  Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου υποψήφιος για έξι Emmy (βίντεο) 

Ο Έλληνας καλλιτέχνης και η ομάδα του ξεχώρισαν για την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού Η τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 στο Μπακού από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου κα την ομάδα του χάρισαν στον Έλληνα δημιουργό έξι υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ. Οι χορογραφίες, τα κοστούμια, η μουσική επένδυση, οργάνωση και ο φωτισμός της τελετής με τίτλο «Origins», έφεραν τον ταλαντούχο σκηνοθέτη και τους συνεργάτες του μέσα στις κατηγορίες των φετινών υποψηφιοτήτων των 43rd Daytime Emmy Awards που φέτος θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου    Βίντεο , ORIGINS (2015) / final scene : https://youtu.be/8YCqUjXvJ7Y .- www.athensvoice.gr  .-

***  Ερωτικό θρίλερ πίσω από την αεροπειρατεία στην Κύπρο 

 Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια με την οποία είχε παλαιότερα σχέση - Η οποία μεταφέρεται στο αεροδρόμιο Νέα τροπή παίρνει η αεροπειρατεία που είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο. Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια με την οποία είχε παλαιότερα σχέση. Η γυναίκα ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου εντοπίστηκε και την μεταφέρουν στο αεροδρόμιο. Ιμπραήμ Σαμάχα ονομάζεται ο άντρας ο οποίος βρίσκεται πίσω από την αεροπειρατεία του Airbus 320 της Egypt Air, όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε ότι είναι Λίβυος και όχι Αιγύπτιος, ενώ φέρεται να ζητά πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας ήθελε να προσγειωθεί το αεροσκάφος στην Κύπρο, ωστόσο, οι πιλότοι του εξήγησαν ότι τα καύσιμα δεν επαρκούσαν, γι' αυτό και η πτήση προσγειώθηκε τελικά στην Λάρνακα. Το θρίλερ με την πτήση MS18 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς ένας επιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. www.protothema.gr  - 
~ Τελευταία ενημέρωση : Ο αεροπυρατής είναι Αιγύπτιος Αξιωματικός Σελίχ Ελντίν Μουσταφά που ζητά πολιτικό άσηλο  σε Ευρωπαϊκή χώρα  ...κ.λ.π.  (σύντομα νεώτερα ...) .-

***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Γιατί οι "πρόσφυγες" επέλεξαν την Ειδομένη;

~  Μεγάλα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η κίνηση των προσφύγων να επιλέξουν τη δύσβατη Ειδομένη, συγκριτικά πάντοτε με τους Εύζωνες. Το πέρασμα των Ευζώνων έχει πλάτος 100 μέτρων, ενώ αυτό της Ειδομένης περιορίζεται μόνο σε πλάτος 3 μέτρων. Αυτό μπορείτε να το παρατηρήσετε την παρακάτω δορυφορική φωτογραφία.

Καταλαβαίνουμε όμως πως υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι λόγοι πίσω από την απόφαση αυτή. Κάποιοι, στέλνουν τους πρόσφυγες στην ακριτική Ειδομένη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τους. Πληροφορίες λένε πως πρόκειται και για ξένα στελέχη ΜΚΟ που προκαλούν διαρκώς προβλήματα στην περιοχή. Εκτός αυτού, οι πρόσφυγες ζουν εκεί υπό άθλιες συνθήκες και κάπως έτσι το γεγονός αυτό μπορεί να γίνει μέσο εκμετάλλευσης των ΜΜΕ που προπαγανδίζουν καθημερινά.
Γιατί όμως οι πρόσφυγες δεν πάνε στους Εύζωνες ή στα κέντρα φιλοξενίας που τους έχουν υποδείξει; Όπως σας αναφέραμε, οι Εύζωνες έχουν ένα πολύ μεγάλο συνοριακό πέρασμα, το οποίο δύσκολα φυλάσσεται. Άρα, μήπως οι πρόσφυγες δεν επιθυμούν πραγματικά να φύγουν από την Ελλάδα;
Έστω λοιπόν ότι καταφέρνουν να περάσουν από την Ειδομένη, τότε θα αποκλειστούν στην περιοχή μεταξύ του Αξιού κι ενός ορμητικού παραποτάμου. Μοναδικός τρόπος διέλευσης θα είναι μέσω δύο μικρών γεφυρών. Οι γέφυρες όμως μπορούν να αποκλειστούν με μεγάλη ευκολία από τις αρχές των Σκοπίων, έτσι λοιπόν θα μείνουν παγιδευμένοι εκεί.
Αντιθέτως, αν είχαν περάσει στους Εύζωνες, τότε με ευκολία θα έφθαναν στο ίδιο σημείο, διανύοντας μονάχα μία απόσταση 5 χιλιομέτρων.
Η θεωρία λοιπόν αυτή αναφέρει πως ΜΜΕ και ΜΚΟ εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, τους οποίους στέλνουν στην Ειδομένη για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Μεγάλη μερίδα των προσφύγων θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. Αν βρίσκονται σε σημεία όπου μπορεί να υπάρξει εύκολη διέλευση, τότε με μεγάλη ευκολία μπορούν να τους "διώξουν" από τη χώρα.

*** ΒΟΜΒΑ! Ρίχνουν τον Ερντογάν…

~  Γερό χαστούκι και από την Αμερική!
Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπαρτμέντ χαρακτήριστε τον Πρόεδρο της Τουρκίας ‘’ανεπιθύμητο μουσαφίρη’’!
Δεν της έλειπαν οι αναταραχές με τους Κούρδους και τους τρομοκράτες. Πλέον η Τουρκία φαίνεται πως πέφτει συνεχώς στα μάτια των Αμερικάνων που όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στα τεκταινόμενα όλου του κόσμου…
Σε συνδυασμό με το ιδιωτικό χρέος που παραμένει ανεξέλεγκτο και την τουρκική βιομηχανία που έχει φαλιρίσει ο Ερντογάν δεν μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία την κατάσταση και βρίσκεται σε δεινή θέση.
Να προστεθεί επίσης η πτώση του εθνικού νομίσματος που έχει μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη του Τούρκων.
«Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν ισχύουν τρία κριτήρια συγχρόνως: η χειροτέρευση της υπάρχουσας κρίσης, η εξωτερική ένταση να αυξηθεί (π.χ. με την Μόσχα) και η κλιμάκωση του Κουρδικού ζητήματος» σημειώνει Ρώσος αναλυτής. Δεν φαίνεται να είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα…
Η ασταθής τουρκική πολιτική σύντομα θα γίνει ασταθέστερη.

***  ΣΟΚ! Παραλίγο θα είχαμε πόλεμο... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Τρόμος έχει προκληθεί ύστερα από την είδηση ότι έγινε αερομαχία μεταξύ Eurofighter EF-2000 και ρωσικών Su-27SM, τα οποία συνόδευαν το αεροσκάφος του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, Sergei Shoigu. Η αερομαχία έλαβε χώρα πάνω από τη Βαλτική θάλασσα και πολύ εύκολα θα μπορούσε να χαθεί ο έλεγχος και να συμβούν τα χειρότερα.
Τα Eurofighter ακολούθησαν σε πολύ κοντινή απόσταση το υπουργικό αεροσκάφος και αμέσως σήμανε συναγερμός. Με επιδέξιες μανούβρες, τα ρωσικά μαχητικά βρέθηκαν σε απόσταση βολής από τα Eurofighter, έτοιμα για παν ενδεχόμενο.
Ακολούθησαν συνεχείς ελιγμοί από τους πιλότους των Eurofighter, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βγουν από το στόχαστρο των Su-27SM. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν ύστερα από λίγη ώρα, όταν οι πιλότοι των Eurofighter αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, επιτρέποντας στο υπουργικό σκάφος να προσγειωθεί κανονικά.
Η καταδίωξη καταγράφηκε από άτομο που επέβαινε στο υπουργικό αεροσκάφος και σας το παρουσιάζουμε:
Βίντεο  : Истребители НАТО приблизились к самолету Шойгу над Балтикой ,  https://youtu.be/UnYI8lCQImk .-
Αν έχετε επισκεφθεί τη σελίδα μας από κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ.

***  Κάτι τρομακτικό έρχεται μέχρι τον Ιούνιο... (BINTEO)

~   Ξεχάστε ότι ξέρατε. Μέχρι τον Ιούνιο θα έρθουν και στη χώρα μας οι νέες βιομετρικές ταυτότητες, οι οποίες θα φέρουν τσιπάκι, το οποίο θα είναι διαφορετικό για τον καθένα από μας. Στην ουσία πρόκειται για εκβιαστικό φακέλωμα όλων μας, καθώς θα πρέπει αναγκαστικά όλοι να αλλάξουμε τις ταυτότητες μας. Επιπλέον θα κληθούμε να πληρώσουμε κι ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα ορίσει το κράτος.
Το επόμενο στάδιο είναι η αχρήματη κοινωνία του ελέγχου και της υποταγής, όπου κανείς δε θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να έχει ελεύθερη βούληση. Έτσι, οι κυβερνώντες θα κάνουν ότι επιθυμούν και θα ελέγχουν τους πάντες.
Καλώς ήρθατε στο αύριο...
Βίντεο :Οι Βιομετρικές Ταυτότητες 666 Υποχρεωτικές έως τον Ιούνιο/Εκβιάζει η Αμερική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR  ,  https://youtu.be/r7o1vGF8bxE .-
 Αν έχετε επισκεφθεί τη σελίδα μας από κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να παρακολουθήσετε  το βίντεο πατώντας εδώ.

 ***  ΒΟΜΒΑ ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα Μακεδονία! "Δεν έχω πρόβλημα" λέει...

~  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας με δηλώσεις του… αναζωπυρώνει το φλέγον ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων λίγες μέρες μάλιστα μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Απαξιεί έναν τόσο σοβαρό εθνικό θέμα και προτείνει νέα ονομασία...
Ο βουλευτής σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε: «Είναι τριτεύoν ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία». Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά.   ΝΤΡΟΠΗ  του  !!! Να  πάει  στα ΣΚΟΠΙΑ  να ζήσει  !! Κι΄ όχι με τα δικά μας χρήματα  να γίνεται βουλευτής (βολευτής) ...!

*** Οι ΑΝΕΛ “στηρίζουν” Μπαλαούρα περί Μακεδονίας για τα Σκόπια…

~ Δεν έχει όρια το θράσος των στελεχών της κυβέρνησης, οι οποίοι με κάθε δήλωση τους μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Ύστερα λοιπόν από την τοποθέτηση Μπαλαούρα πως δεν έχει θέμα για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αντί να σχολιάσει την πολιτική κίνηση που είχε σκοπό να προσβάλει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας,  στήριξε εμμέσως τον κ. Μπαλαούρα λέγοντας πως έχει δικαίωμα για δική του άποψη. Επιπλέον υπογράμμισε πως οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διαταραχτούν.  Ας  ξανάρθουν για την ψήφο  μας ...! Τότε θα καταλάβουν ... !

***  ΤΡΟΜΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ! Φόβοι κατάρρευσης...

~  Εκφράστηκαν αρκετές διαφωνίες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε σχέση με το μεταναστευτικό. Πρόκειται για συνέχεια της συνεδρίας, η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.
Εν τέλει το κείμενο εγκρίθηκε από την προεδρική πλειοψηφία, ενώ τα μέλη που ανήκουν στην κίνηση των 53 το καταψήφισαν. Εκφράζονται λοιπόν οι πρώτες ανησυχίες για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην ουσία οι δύο πλευρές ήρθαν σε ρήξη.
Έτσι λοιπόν οι Χ. Γολέμης, Π. Λάμπρου, Μ. Σαρρής και Μ. Υδραίος καταψήφισαν το κείμενο, ζητώντας περισσότερη σαφήνεια σε ορισμένα σημεία, ώστε να σιγουρευτούν πως δε θα παραβιαστεί η συνθήκη της Γενεύης.
Ήδη, οι διαφωνίες μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει ρωγμές στην κυβερνητική σταθερότητα και υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν καταρρεύσει η κυβέρνηση, τότε αυτό θα γίνει ταχύτατα και η κατάρρευση θα φέρει τις ανάλογες "αλλαγές" στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

***  ΒΟΜΒΑ! Οι "πρόσφυγες" ζητούν σπίτια δωρεάν...

~   Όπως σας αναφέραμε με προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr, οι πρόσφυγες έχουν επιλέξει επίτηδες να μεταβούν στην Ειδομένη, καθώς από εκεί μπορούν να αλλάξουν πολλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Όπως σας αναφέραμε, οι πρόσφυγες δεν επιθυμούν να φύγουν από την Ελλάδα, καθώς αν κάτι τέτοιο ίσχυε θα επέλεγαν να φύγουν από το πλατύ πέρασμα των Ευζώνων κι όχι από την Ειδομένη.
Η θεωρία μας επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις μία 40χρονης από το Ιράκ. Όταν ρωτήθηκε για τις μετακινήσεις των προσφύγων με πούλμαν, η 40χρονη έδωσε μία απάντηση που φανερώνει πολλά:
«Δέχονται να μετακινηθούν εκείνοι που δεν έχουν ελπίδα και χρήματα. Εγώ, όμως, έχω ελπίδα. Ίσως κάτι καλύτερο να συμβεί αύριο, ίσως σήμερα, ανά πάσα στιγμή. Θα δεχόμουν να αποχωρήσω, αν η ελληνική κυβέρνηση μας πρόσφερε ένα απλό σπίτι, για να μπορέσουμε να μείνουμε».

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια για τα δήθεν φιλορωσικά κόμματα. 

~   Επειδή πολλά λέγονται και άλλα τόσα γράφονται σε σχέση με το δήθεν φιλορωσικό κόμμα που κάποιοι ετοιμάζουν, σας ενημερώνουμε ότι όλα αυτά είναι ''η βαλβίδα ασφαλείας'' του συστήματος.
Τα γνωστά παπαγαλάκια της δυτικόδουλης δημοσιογραφίας επιχειρούν είτε να αμαυρώσουν την πραγματική κίνηση η οποία κυοφορείται εδώ και τρείς μήνες, είτε να δημιουργήσουν σύγχυση παραπλανώντας τους Έλληνες με ψευδή στοιχεία για δήθεν νέα κόμματα με πρόσημο φιλορωσικό.
Η πραγματικότητα έχει ως εξής: ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑ θα το μάθετε πρώτα από το μοναδικό site που έχει πληροφόρηση για το εν λόγω θέμα το VOICENEWS.GR .

***  Συνεχίζει να προκαλεί για το όνομα "Μακεδονία" ο Μπαλαούρας...

~  Δεν αλλάζει τις απόψεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος προκάλεσε πανελλήνιες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, καθώς είχε αναφέρει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να πάρουν το όνομα "Μακεδονία" τα Σκόπια.
Ο Μπαλαούρας έθεσε ξανά το ζήτημα, ύστερα από κριτική που του άσκησε η Χρυσή Αυγή στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Προσπαθώντας λοιπόν να μαζέψει τα ασυμμάζευτα υπογράμμισε τα εξής:
"Είπα ότι είναι de facto η ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία σε όλα τα διεθνή φόρα".
Επιπλέον άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη:
"Προχθές ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Λαϊκό Κόμμα και είχε δίπλα του την ταμπέλα με το όνομα Μακεδονία αλλά δεν σηκώθηκε να φύγει. Είπα ότι το de facto θα επικρατήσει και εν πάση περιπτώσει αν αφαιρέσουν τις γελοίες συμπεριφορές με τις χλαμύδες δεν θα με πείραζε να επικρατήσει".

***  Αυτός είναι ο τρόμος των Τούρκων στον Έβρο…

~  Οι Τούρκοι τα βρίσκουν δύσκολα με την αντιαρματική τάφρο στον Έβρο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις επεκτείνουν την τάφρο και τις δυνατότητες της κάνοντας ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά έργα της χώρας.
Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής κρίνεται ως σπουδαίο επίτευγμα καθώς οι Τούρκοι ενδέχεται να διευρύνουν τις προκλήσεις τους και με χερσαίες επιχειρήσεις εκτός του Αιγαίου.
Επίσης σε αυτήν την χρονική περίοδο που το μεταναστευτικό ζήτημα συνεχώς επιδεινώνεται και η οικονομική κρίση βρίσκεται στα ύψη, ο ελληνικός στρατός προχώρησε ένα τόσο σημαντικό έργο ασφάλειας. Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος των έργων, που αφορούν περίπου 130 χιλιόμετρα.

*** Κρύβουν την αλήθεια για τον αριθμό των μεταναστών! Δείτε το έγγραφο του ΓΕΝ…

~   Το έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού δείχνει νέα δεδομένα για τους μετανάστες και φαίνεται πως αποκρύπτεται συχνά η πραγματικότητα…
Στο έγγραφο αναφέρεται ο διαγωνισμός που σκοπό έχει να καλύψει τις ανάγκες σε 1.700.000 ηµερήσιες ατοµικές µερίδες τροφής, κόστους 9.979.000,00 ευρώ. Αυτά μόνο στην Αττική!
Αυτά που λέγονται και διαδίδονται για 50.000 πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύονται πως δεν ευσταθούν αφού όπως φαίνεται μόνο στην Αττική 850 χιλιάδες πρόσφυγες.

***  Εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο κ. Τσίπρα»Εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την αδυναμία του, όπως είπε, να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, κατασκευάζοντας αντί αυτού τη «σαπουνόπερα κατά της διαφθοράς», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκλογές πριν «οδηγήσετε τη χώρα στην καταστροφή».
«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε κ. Τσίπρα, να φύγετε πριν οδηγήσετε τη χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει λόγος. Η χώρα δεν σας αντέχει άλλο. Και αφού, όπως φαίνεται, αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός. Το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσης» τόνισε.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό σχετικά με το αντικείμενο της συζήτησης: Η λειτουργία της δικαιοσύνης, τόνισε, δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτηση στη Βουλή, σε μία κανονική δημοκρατία.
«Όμως η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από τα είναι μία κανονική δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας: «Δεν είστε κατήγορος, αλλά κατηγορούμενος για τα κατά συρροή ψέματα που έχετε πει, τα περισσότερα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός», αλλά και γιατί «παραλάβατε κράτος και παραδίδεται μία χώρα διάλυσης, ανομίας και περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας».
Χαρακτήρισε δε την κυβέρνηση ως τη «χειρότερη εκδοχή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού» και τον πρωθυπουργό υπεύθυνο «για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα».
Όλοι γνωρίζουν το λόγο για τον οποίο γίνεται η συζήτηση. Για να μεταθέσει την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου, είπε ο κ. Μητσοτάκης και, επικαλούμενος μία γελοιογραφία του Αρκά, είπε στον πρωθυπουργό: «Δείχνεται με το ένα χέρι ένα "σκάνδαλο" όταν με το άλλο παίρνετε το πορτοφόλι των ελλήνων».
«Θέλετε να κατασκευάζετε εχθρούς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι δεν αντέχει να συζητάει για τα πραγματικά προβλήματα και δεν νοιάζεται για το μέλλον της χώρας, «αλλά πώς θα μείνει στην εξουσία με κάθε μέσο» έστω, όπως πρόσθεσε, «και αν αυτό σημαίνει την κατάλυσης του κράτους δικαίου».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ο δήθεν ανθρωπισμός της Αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης». «Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά με τις ανοησίες σας θα κάνετε σίγουρα τους επενδυτές μετανάστες» συμπλήρωσε.
«Υπήρχε ένας υπουργός που είπε την αλήθεια: Τα άσχημα τελείωσαν, τα χειρότερα έρχονται» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για επικείμενη «πρωτοφανή φοροκαταιγίδα» και «κόκκινες γραμμές που ξεθωριάζουν» χωρίς να κλείνει η αξιολόγηση.
«Το τελευταίο σας καταφύγιο είναι η σκηνοθεσία μίας ωραίας σαπουνόπερας: της διαπλοκής και της διαφθοράς. Είστε μία κυβέρνηση υπό κατάρρευση, αδύναμη να διαχειριστεί τα προβλήματα που δημιουργήσατε οι ίδιοι. Γι’ αυτό ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα» τόνισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει «ωμά και ανερυθρίαστα» στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. «Είστε ένας μηχανισμός άσκησης ψυχολογικής βίας για κάθε αντίπαλό σας», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «τώρα που γίνατε φίλοι με την κ. Μέρκελ, πιάνετε τη σαπουνόπερα του αγώνα κατά της διαφθοράς».
«Δεν σας φοβόμαστε όσα εξώφυλλα χρεοκοπημένων εντύπων και αν παραγγείλετε», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να καταπατηθεί το Σύνταγμα από μία κυβέρνηση που έχει απωλέσει ήδη, όπως είπε, την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
«Μέσα σε ένα χρόνο υιοθετήσατε στον υπερθετικό βαθμό όλες τις αδυναμίες της μεταπολίτευσης. Αποδειχτήκατε πιο παλιός από το παλιό» δήλωσε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.
«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στο ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε να δώσετε» υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «από την πρώτη στιγμή είχατε σκοπό της συγκρότηση ενός συστήματος νεο-διαπλοκής».
Αναφερόμενος στη γνωστή υπόθεση με τη γάτα των Ιμαλαΐων, αναρωτήθηκε γιατί ως πολέμιος της διαπλοκής ο κ. Τσίπρας έκανε τέσσερα ραντεβού και αναρωτήθηκε αν αυτό ήταν για να πει ένα «όχι» όπως «το "όχι" του δημοψηφίσματος που έγινε τελικά "ναι"».
Αναφερόμενος δε στην πρόταση του πρωθυπουργού για εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια προς τα κόμματα και τα ΜΜΕ, αναρωτήθηκε αν θα ελεγχθεί και η υπόθεση του κανονιού στο Αλτερ. «Πάει πολύ κ. Τσίπρα, εσείς το αγαπημένο παιδί του νεο-αυριανισμού, να μιλάτε για ήθος και διαφάνεια» είπε.
Γενικεύοντας την επίθεσή του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πατάσσει συστηματικά την αριστεία «γιατί δεν την αντέχετε, και γιατί προφανώς και εκείνη δεν σας αντέχει». «Ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι μια γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που δουλεύει σκληρά» είπε.
Επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση γιατί από τις περίφημες λίστες καταθετών συγκέντρωσε λιγότερα χρήματα -όπως υποστήριξε- το 2015 από ό,τι το 2014.
«Πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Νικολούδης; Μήπως τον αποπέμψατε επειδή σας χάλασε το αφήγημα, επειδή είπε ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να μαζευτούν τα χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ; Η αλήθεια είναι κ. Τσίπρα ότι τα έσοδα από ελέγχους το 2015 ήταν πολύ λιγότερα από ό,τι το 2014. Συγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητά σας» δήλωσε.
Ίσως θα έπρεπε να ασχοληθείτε σοβαρά με κάποιες άλλες λίστες. Τη λίστα φίλων και συγγενών που διορίσατε. Θα την ονομάσω λίστα Καρανίκα. Τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό και που ποτέ δεν ελέγχθηκαν. Θα την ονομάσω λίστα Αλεξιάδη. Τη λίστα των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Θα την ονομάσω λίστα Κουρουμπλή. Τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στην πραγματική οικονομία που δεν έγιναν. Θα την ονομάσω λίστα Σταθάκη. Αυτές είναι οι πραγματικές λίστες με τις οποίες πρέπει να ασχοληθείτε και όχι να πετάτε λάσπη στους πολιτικούς σας αντιπάλους» τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο στη Δικαιοσύνη και τόνισε, απαντώντας σε όσα ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ότι η ψήφιση ενός νόμου δεν συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη. «Μπορείτε να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε, αλλά οι νόμοι δεν συνιστούν παρέμβαση στη δικαιοσύνη»
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «παρακράτος που η κυβέρνηση στήνει μεθοδικά», κάλεσε από τη Βουλή τους δικαστές «να μην φοβούται και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παρέμβαση»
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε τρεις προτάσεις:
1. Προώθηση την ύστατη στιγμή συνολικής συνταγματικής αναθεώρησης, με απόφαση αυτής της Βουλής, ώστε η επόμενη να αντιμετωπίσει δραστικά όλα τα θέματα που αφορούν τη διαφάνεια. «Ελάτε να αλλάξουμε μαζί το επαίσχυντο άρθρο 86» είπε.
2. Να μπει τέλος στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Κατάργηση της διάταξης με την οποία ένα πρόσωπο ασκεί έλεγχο στους δικαστικούς λειτουργούς και τους εισαγγελείς.
3. Να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ και όχι από τον υπουργό, με αύξηση του αριθμού των αδειών, όχι μόνο τέσσερις. Ώστε να υπάρξει πραγματική δυνατότητα ελεύθερης ενημέρωσης και πληροφόρησης.
***   Τσίπρας: Εξεταστική για τα δάνεια με πόρισμα τον Μάιο
«Βαθύτατα ταλαιπωρημένη η Δικαιοσύνη»
Τσίπρας: Εξεταστική για τα δάνεια με πόρισμα τον ΜάιοΟξύτατη επίθεση στη ΝΔ για παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ειδικά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποκρούοντας τις καταγγελίες περί παρέμβασης Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελέα Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή, που θα βγάλει πόρισμα ώς τον Μάιο, για τα δάνεια σε κόμματα και σε ΜΜΕ.
 Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην υπόθεση Παπασταύρου, λέγοντας ότι αποτελεί «θρυαλλίδα και σύμβολο ξεπεσμού του παλαιού πολιτικού συστήματος», ενώ έθεσε ερώτηση προς τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί καλύπτει το δίδυμο Σαμαρά - Παπασταύρου.
Απευθυνόμενος πάλι στον κ. Μητσοτάκη ζήτησε εξηγήσεις για τις σχέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ, μιλώντας για υπηρεσίες που προσέφεραν τα μέλη του κυκλώματος σε στελέχη της ΝΔ.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επαναδιαπραγμάτευση του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχει στην επιτροπή, λέγοντας ότι οι γνωριμίες του με στελέχη του γερμανικού ομίλου μπορεί να βοηθήσουν.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι με πρότασή του προς τον πρόεδρο της Βουλής θα ζητήσει τη διενέργεια ελέγχου από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής του συνόλου των δικογραφιών, προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος τέλεσης των αδικημάτων πολιτικών προσώπων, η διάρκεια της ποινικής προδικασίας και η χρονική απόσταση μεταξύ ποινικής δίωξης και διαβίβασης στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης.
«Ταλαιπωρημένος θεσμός»Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη, επιρρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες στην ΝΔ. Μίλησε για παρεμβάσεις, όχι μόνο πολιτικές, αλλά και «από την επιχειρηματική ελίτ και την ολιγαρχία χρήματος». «Όλοι γνωρίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι παρά ένας βαθύτατα ταλαιπωρημένος θεσμός από παρεμβάσεις, παραδικαστικά κυκλώματα, συγκαλύψεις και ολιγωρίες, αλλά και από ένα δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο κακής ποιότητας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Επί της ουσίας, για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Τσατάνη έθεσε τρία ερωτήματα: Ποιος ζήτησε την μεταξύ τους συνάντηση, πώς έφτασε η υπόθεση Βγενόπουλου στην εισαγγελέα Τσατάνη και πώς άλλαξε η γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέσα σε οκτώ μήνες.
Εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στην αντιπολίτευση, υποστήριξε πως η ΝΔ «με αφορμή μια δήθεν αποκάλυψη για μια υποτιθέμενη κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, θεώρησε ότι θα μπορεί να δώσει παράσταση ιερής αγανάκτησης και να δημιουργήσει θόρυβο σε αγαστή συνεργασία με τα μέσα της διαπλοκής. Νόμισε ότι είναι προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης. Δεν πρόκειται για αφέλεια, αλλά για θράσος και αλαζονεία. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές».
Οι 13 περιπτώσεις
Ακολούθως, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε 13 περιπτώσεις για τις οποίες, όπως υποστήριξε, υπήρξε παρέμβαση των προηγούμενων κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη:

 • Με το νόμο 4024/2011 νομιμοποιήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τερματίστηκαν όλες οι διώξεις.
 • Με τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013 διαγράφηκαν τα χρέη όλων των δημοτικών επιχειρήσεων.
 • Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στη συνέχεια, στηριζόμενο στις διατάξεις αυτές απάλλαξε από κάθε ευθύνη τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και κάθε συμβεβλημένο ιδιώτη.
 • Με το νόμο 4255/2014 έπαυσαν όλες οι ποινικές διώξεις που αφορούσαν την διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ.
 • Με το άρθρο 68 του νόμου 4139/2013 ορίζεται ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης. Η διάταξη καταργήθηκε λίγο αργότερα.
 • Με το νόμο 4046/2012 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη ΔΣ των Τραπεζών και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για το PSI.
 • Με το νόμο 4141/2013 ανεστάλησαν οι ποινικές διώξεις στις διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου που ιδιωτικοποιούνται βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων.
 • Με τον νόμο 4224/2013 απαλλάσσονται τα μέλη του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ από κάθε ευθύνη για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
 • Με το άρθρο 19 του ίδιου νόμου σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού
 • Με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά Χ. Αθανασίου αντικαταστάθηκε το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα. Βάσει του άρθρου αυτού ήταν υπόδικοι σειρά στελεχών επιχειρήσεων και ΜΚΟ που λάμβαναν χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο. Έτσι τους δόθηκε η δυνατότητα να δικαστούν με πιο ευνοϊκό νόμο, ο οποίος καταργήθηκε σε λίγες ημέρες.
 • Παρέμβαση με το νόμο 4146/2013 και το άρθρο 78, στο οποίο ορίζεται ότι απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για απιστία πρόεδροι, μέλη ΔΣ και στελέχη τραπεζών για σύναψη δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ.
 • Με νυχτερινή τροπολογία νομιμοποιήθηκαν τριγωνικές συναλλαγές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας.
 • Έλεγχος στη διαδικασία εκλογής προέδρων των Πρωτοδικείων.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για απροθυμία ελέγχου στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, ενώ δεσμεύθηκε ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση «θα τελειώσει οριστικά η ντροπή του νόμου περί ευθύνης υπουργών», «για να αντιμετωπίζονται οι υπουργοί όπως οι άλλοι πολίτες».
«Είναι τέτοια η αλαζονεία και ο εξουσιαστικός φανατισμός του συστήματος που οικοδομήσατε και τέτοια η ασυδοσία του, που ειλικρινά δεν ήξερα από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω αυτή την ομιλία. Εκτός από το να συγκαλύπτει φίλους του, το σύστημα αποτελούσε τον ενορχηστρωτή της διαφθοράς» κατέληξε ο πρωθυπουργός.  Νένα Σώκου

*** Γεννηματά: Καταργήστε τις 13 παρεμβάσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο
 «Στηρίζουμε εξεταστική για δάνεια»
Tο ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, είπε η κ. Γεννηματά
«Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, σας προκαλώ αύριο το πρωί ακυρώστε τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο» απάντησε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις καταγγελίες του πρωθυπουργού περί 13 σοβαρών παρεμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη Δικαιοσύνη.
Η κ. Γεννηματά ανέφερε στην ομιλία της, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, ωστόσο κάλεσε τον κ. Τσίπρα εκ νέου να συναινέσει στη δική της πρόταση για εξεταστική για την οικονομία από το 2002 ώς σήμερα.
«Να τα ελέγξουμε όλα. Τι φοβάστε, κε Τσίπρα;» σχολίασε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε «Κε Τσίπρα, δεν έχετε χάσει το ηθικό πλεονέκτημα. Απλά δεν το είχατε ποτέ. Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Πήρατε τη γόμα και τις σβήνετε μία-μία. Είστε κάθε λέξη από τα ψέματα και τις υποσχέσεις» είπε.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Ήττα 3-2 της... διπρόσωπης Εθνικής από την Ισλανδία
*** Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων ανδρών :
ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ      2-3 .- ^
Τα  γκόλ  : 19΄πεν. Κ. Φορτούνης , 31΄ Φορτούνης , 34΄ Τραούστασον , 70΄ Ίνγκασον , 82΄ Σίγκουρντσον ,
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ισπανός Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ, α' βοηθός ο Μιγκέλ Μαρτίνεθ Μουνουέρα, β' ο Χαβιέ Αγκιλάρ Ροντρίγκεθ και 4ος ο Γιώργος Κύζας.
Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε, 3-5-2): Καπίνο - Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας - Τζιόλης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Φορτούνης - Παπάζογλου, Καρέλης .-
Για την Ισλανδία θα αγωνιστούν οι: Κρίστινσον, Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Κιάρτανσον, Τρόστανσον, Σκούλασον .-
Στον πάγκο για την Ελλάδα θα βρίσκονται οι: Καρνέζης, Τζαβέλλας, Πέτσος, Βέλλιος, Διαμαντάκος, Πέλκας, Ταχτσίδης, Μάνταλος .-
Αναπληρωματικοί για τους Ισλανδούς οι: Χάλντορσον, Γκούνλιφσον, Γιόνσον, Χάουκσον, Σίγκουρντσον Ράγκναρ, Μπιάρνασον Μπίρκιρ, Σίτορσον, Σίγκουρντσον Γκίλφι, Φινμπόγκασον, Άρνασον, Μπιάρνασον Θίοντορ, Μάγκνουσον .-
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταφυλίδης - Χάλφρεντσον, Μπ. Μπιάρνασον
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας (81΄ Τζαβάλλ, Τζιόλης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης (77΄ Πέτσος), Χολέμπας, Φορτούνης (77΄ Ταχτσίδης), Παπάζογλου (46΄ Βέλλιος), Καρέλης (46΄ Διαμαντάκος)
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Κρίστινσον (46΄ Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83΄ Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46΄ Μπ. Μπιάρνασον), Χάλφρεντσον (46΄ Σίγκουρτσον), Κγιάρτανσον (62΄ Σίγκθορσον), Τράουστασον (46΄ Ε. Μπιάρνασον), Σκούλασον

***     Αποτελέσματα, πρόγραμμα Α1  Μπάσκετ 24η αγωνιστική :
 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Ρέθυμνο 100-88
 Λαύριο-Απόλλων Π. 80-64
ΑΕΚ-Κολοσσός Ρ. 92-57
Κόροιβος-Αρκαδικός 60-61
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 79-88
Τα δεκάλεπτα: 22-25, 37-46, 57-64, 79-88
Κυριακή
Καβάλα - Παναθηναϊκός 76-82
Δευτέρα
Άρης - Ολυμπιακός     70-74  ,  ( 28-34) .-
 Τα   δεκάλεπτα : 10-12, (28-34) , 53-52 , 70-74 .-

*** Στα ημιτελικα στο Α1 μπάσκετ γυναικών ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΤΕΡΨΙΘΕΑ  69-54 (46-26).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-9 , 46-26 , 58-40 , 69-54 .-

***   Ανακοίνωση Κοντονή κατά της ΕΠΟ για την αναβολή στο ΣτΕ
Άμεση απάντηση της Ομοσπονδίας
Βολές κατά της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής με ανακοίνωσή του, για το αίτημα της Ομοσπονδίας να εκδικαστεί το θέμα ματαίωσης του Κυπέλλου από το ΣτΕ τον Μάιο.
Ο υφυπουργός στην ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εκπρώσοπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε τον κατά το δυνατό συντομότερο επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης, σε αντίθεση με την ΕΠΟ που ζήτησε να γίνει η η δικάσιμος τον Μάιο.
Λίγο αργότερα, υπήρξε ανακοίνωση της ΕΠΟ που διεψεύδει όσα υποστηρίζει ο υφυπουργός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την επόμενη Τρίτη 5 Απριλίου θα εκδικαστεί ενώπιον του Σ.τ.Ε η αίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) περί ακυρώσεως της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή για οριστική ματαίωση της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, ως προληπτικό μέτρο για την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, βάσει των διατάξεων του Νόμου 4326/2015.
Η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας του νομικού εκπροσώπου της Ε.Π.Ο. να παραστεί, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων και την μη σχετική αδειοδότησή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).
Ο νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε τον κατά το δυνατό συντομότερο επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναμένουν την εκδίκασή της αίτησης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με δεδομένο μάλιστα ότι η Ε.Π.Ο. είχε εξ αρχής αιτηθεί την άμεση εισαγωγή της υπόθεσης προς συζήτηση, με βασικό επιχείρημα την προγραμματισμένη λήξη της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο τέλος του Απριλίου 2016.
Η Ε.Π.Ο. πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για την αμέσως προσεχή δικάσιμο τον Μάιο του 2016».
Η απάντηση της ΕΠΟ
«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ουδέποτε πρότεινε συγκεκριμένη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης. Το δικαστήριο λόγω της σπουδαιότητας, της κρισιμότητας και του κατεπείγοντος αυτής, όρισε ως νέα δικάσιμο την προσεχή Τρίτη 5 Απριλίου, με την οποία συμφώνησαν με ικανοποίηση και οι δύο πλευρές».

***


~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                             
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                                                                                                                     
 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                       
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-           
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016
~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .-                                                                                                                     
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                                                                                                           
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-                                                                                         
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .-                                                                                                                                       
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .-                                                                                                                           
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-                                                                                                                                                                                              
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-                 
 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-                           
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-                                                                                                                                           
 ~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-                                                                                                                                             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-                                                                                                                                                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                   
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                      
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                       
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .-                                                                                                                               
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-                                                                                                                                              
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-14-2016.html  .-                                                                                                                        
 ~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Μαρτίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                    
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  16 Μαρτίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-16-2016.html .-                                                                                                                                      
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html  .-                                                                                                                                   
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Πέμπτη  17  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html .-                                                         ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-                                                          
 ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara News  Παρασκευή  18  Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-                                                                                                                                    
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  19  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-19-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  19 , 20 και 21 Μαρτίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/19-20-21-2016.html .-                                                                                                                                        
Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Μαρτίου  2016: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-20-2016.html .-            
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Μαρτίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-21-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  22 Μαρτίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-22-2016.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara  News Τρίτη  22 Μαρτίου  2016   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-22-2016.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 23 Μαρτίου  2016   :    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-23-2016.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  23 Μαρτίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/23-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                                
   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  25  Μαρτίου 2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-25-2016.html .-     
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 26  και 27  Μαρτίου  2016
:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-26-27-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 28  Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 29  Μαρτίου  2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-29-2016.html .-

                                                                                                                                           
***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4600    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2875 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.355 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

~**  Βίντεο από τριήμερη εκδρομή 25,26 και 27  Μαρτίου  2016 :
1.- X K  ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ  26/03/2016 : https://youtu.be/OBDemwRChVc .-     
2.- ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ  26/03/2016 6 : https://youtu.be/jo6O2cdUnOY .-             
3.- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/03/2016 :    https://youtu.be/i2LI5mD3DFM .-                                                                                    
4.- Γιάννενα λίμνη  25/03/2016 : 
   https://youtu.be/cJ1g-JKpxxU .-                                                                          
5.-Γιάννενα διαδρομή 25/03/2016 : https://youtu.be/I7ZL6OfIJ2Q .-                                                                                 
6.- Θεσσαλονίκη διαδρομή  26/03/2016 : https://youtu.be/mwNH_c2ls4g  .-                    
7.- ΕΔΕΣΣΑ  στούς καταρράκτες  26/03/2016 :  https://youtu.be/-ladkYRaB5g .-                                                                                  
8.- Διαδρομή για Χ. Κ.  Βόρα -Καϊμακτσαλάν και λουτρά Πόζαρ 26/03/2016:      https://youtu.be/9AbYZXt_gOM  .-                                                                                
9.- Διαδρομή ανεβαίνοντας στο Βόρας Χ Κ  Καϊμακτσαλάν 26/03/2016 :  https://youtu.be/G2ZCK98wFCs   .-                                                                                      
10.-Εκδρομές Βόλτες Ελλάδα : https://youtu.be/ZofaEvGT5Hc .-                                 
11.-Αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας 26/03/2016: https://youtu.be/pJ0Vg_Hw2KQ .-            12.-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΟ ΠΕΛΛΑΣ 26/03/2016: https://youtu.be/gCSNOskvpx8 .-                                                                                                                   
13.-Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας  26/03/2016 :    https://youtu.be/QCPC1nVteLw .-                                                                
14.-Καταρράκτες ΕΔΔΕΣΑΣ  26/03/2016 :  https://youtu.be/wOEjGcvhfxU .-                                                                     
 15.-Λουτράκι στα λουτρά Πόζαρ 26/03/2016 : https://youtu.be/K_sPFOP5mKg .-    
16.-Ανεβαίνοντας για το Βόρα Χ. Κ . Καϊμακσαλάν  26/03/2016 : https://youtu.be/WdgUsTrzcgg   .-                                                 
17.-Διαβαίνοντας τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  26/03/2016:  https://youtu.be/WDS5kbPUGxY .-                                                                        
18.-Διαδρομή  ενημέρωση ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 26/03/2016:   https://youtu.be/DMwKGm7_3Nc .  -
19.- Χ Κ  Καϊμακσαλάν Βόρα  26/03/2016:  https://youtu.be/Or6U6PC-0_g .-
 20.-Από Βεγορίτιδα λίμνη για Χ. Κ.  Βόρα - Καϊμακσαλάν διαδρομή  26/03/2016 :  https://youtu.be/FYPeqdUed5Y .-
21.- ~Στη  λίμνη Βεγορίτιδα 26/03/2016:   https://youtu.be/vYtsiZ3qeuo .-   
22.- Έδεσσα στους καταρράκτες  26/03/2016:    https://youtu.be/FWguUYut3Vo .- 
23.- Καταρράκτες ΕΔΕΣΣΑ  26/03/2016:  https://youtu.be/Uat2fM0WLyQ  .- 
24.-Διαδρομή σε Λουτράκι Πέλλας  26/03/2016 : 
https://youtu.be/Ybb-VSV2Z4Q .-
25.-Διαδρομή προς Λουτρά Πόζαρ  26/03/2016: https://youtu.be/Y3qxLm5O-xI .-
 26.- ΕΔΕΣΣΑ διαδρομή  26/03/2016 : https://youtu.be/Y7sOKklDCBs .- 
 27.-Καταρράκτης Έδεσσας 26/03/2016 :  https://youtu.be/MWoI9bL2xKg .- 
28.-Διαδρομή για Έδεσσα από Θεσσαλονίκη 26/03/2016 : https://youtu.be/qhl3RKuFU0A .-  
29.-Διαδρομή για Έδεσσα αφήγηση για καταρράκτες 26/03/2016 :  
https://youtu.be/G9blyl-Xqv0   .- 
 30.- Έδεσσα  Εδεσσαίος ποταμός  καταρράκτες 26/03/2016 :    https://youtu.be/GFhuVYc7FwU .-  
31.-  Έδεσσα  καταρράκτες 26/03/2016 :   https://youtu.be/jYFCNasKaC4 .-
32.- Στο  χιονοδρομικό Καϊμακσαλάν 26/03/2016:  https://youtu.be/SpJkkCCgqQE .-
33.- Χ. Κ.  Καϊμακσαλάν Βόρα 26/03/2016 : https://youtu.be/hJDSsCfL00s .-
34.-Κερασιά Αριδαίας 26-03-2016 : https://youtu.be/R0YmW4UOd3M .-                                          35.- Λουτρά Πόζαρ αφήγηση 26-03-2016 : https://youtu.be/yWwMyGb1xVY .-
36.- Σταματάκος νονοί και λαμπάδα  29/03/2016: https://youtu.be/4AOsxKkVsOw .-
~  
~Το video αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες σχολικού αφιερώματος για την Επανάσταση του 1821 (ΓΕ.Λ. Καρέα) και δεν έχει καμία οικονομική σκοπιμότητα.
Βίντεο  , Τα σκίτσα είναι του Κώστα Γρηγοριάδη. : 
https://youtu.be/tEur-5x38xg .-
~ Βίντεο , Syrian Citizen Boldly Denounces Fake Refugees and Western Manipulation :  Γυναίκα  από την Συρία αποκαλύπτει και προειδοποιεί , Δεν είναι πρόσφυγες ! Είναι ψεύτες δεν είναι Σύριου !  Οι  Σύριοι έχουν μείνει στην πατρίδα τους και πολεμούν για την Ελευθερία της ! Μην τους λυπάστε ! Στείλτε τους στις πατρίδες του; ! Στείλτε τους στην Τουρκία που προγραμματισμένα τους στέλνει στην Ευρώπη !!     https://youtu.be/qWxrWmaeqOU ,
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/search?updated-max=2016-03-23T13:30:00%2B02:00&max-results=30 .-

***  *** ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ -ΒΟΛΤΑ... 25, 26 και 27 Μαρτίου 2016 ...    Μεσολόγγι , Γιάννενα , Παναγία Σουμελά , -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , - Αρχαία Πέλλα , Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακσαλάν , χωριό  Παλαιός  Αγ. Αθανάσιο , Λουτρά Πόζαρ , ΕΔΕΣΣΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ , ....
 Τιμή Συμμετοχής :  160  Ευρώ .-

Πρόγραμμα  Διαδρομής
1η  Ημέρα Παρασκευή 25/03/2016 : Αναχώρηση ώρα 07.00 π.μ. από Καλαμάτα - ΠΑΤΡΑ- ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ- ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ (Παρακολούθηση παρέλασης 25ης Μαρτίου- Εθνικής μας εορτής) , -ΓΙΑΝΝΕΝΑ (μεσημεριανό φαγητό ) ,-μέσω Εγνατίας οδού ,  Παναγία Σουμελά (παρακολούθησης Β΄ Χαιρετισμούς στην Παναγία μας)- Βέροια - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (διανυκτέρευση Ξενοδοχείο HOLIDAY INN ) στον Βαρδάρη της Θεσ/κης .-
2η Ημέρα  διαδρομής 26/03 : Θεσσαλονίκη , Αρχαία Πέλλα (Ξενάγηση από ξεναγό) - Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν- Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (παραδοσιακός  οικισμός, στάση για καφέ) , -ΑΡΙΔΑΙΑ--ΛΟΥΤΡΟ ΠΟΖΑΡ (στάση για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό) - ΕΔΕΣΣΑ (καφέ , στους καταρράκτες)-Επιστροφή Θεσσαλονίκη -(Προαιρετική ομαδική διασκέδαση και διανυκτέρευση ) .-
3η  Ημέρα 27/03/2016 : Ημέρα επιστροφής ,Πρωϊνή περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης , με προσκύνημα -παρακολούθηση μέρους Θ. Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου , στη συνέχεια ... επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο ΒΕΡΓΙΝΑΣ - μέσω ΤΕΜΠΩΝ (στάση για φαγητό και καφέ) στην Μεσσήνη Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας .-
~
***  Οι  Σήραγγες -τούνελ στην διαδρομή μας από Γιάννενα για Θεσσαλονίκη  :
Στη  διαδρομή μας στη Εγνατία Οδό από Ιωάννινα έως Θεσσαλονίκη , διερχόμαστε Τις Σήραγγες : Λυρέντζος 4.60  μέτρα διαδρομή κοντά στον ποταμό Μπαλτουμάς στο όρος Μιτσικέλι με τα Ζαγοροχώρια ,τη γέφυρα του Άραχθου ποταμού στο όρος Περιστέρι με διασταυρώσεις πορείας για Ζαγόρι και Τζουμέρκα από Γιάννενα  . Σήραγγα Μ. Περιστέρι , Σ. Χρυσοβίτσι , Σ. Ανθοχωρίου ,Σ. Βατονοσίου , Σ. Κορυφών , Σ. Κρημνού προς Μέτσοβο , Σ. Καλαμιών προς Κατάρα , Σ. Αγίου Νικολάου , Σ. Ανηλίου περιοχής Μετσόβου ,  Σ. Μετσόβου . Σ. Μαλακασίου με διασταύρωση για Τρίκαλα και Αθήνα , Σ. Παναγιάς , Σ. Σηρτού , Σ. Αγίας Τριάδος , Σ. Αγίας Παρασκευής , Σ. Αγναντερού , Σ. Πριονιών , Σ. Βελανιδιών , Σ. Νίκα ,  Σ. Λαγκαδιών , Σ. Ζίγκρας , Σ. Κοιλώματος , Σ. Καρατζά  στον Βενέτικο ποταμό , Σ. Βενέτικου , με διαδρομές διασταύρωσης  για Σαμαρίνα Άγιο Γεώργιο , Γρεβενά , Χιονοδρομικό Βασιλίτσας , χωριό Κηπουριό , σε απόσταση  56 χιλιόμετρα από Κοζάνη και 6 χιλιόμετρα από Γρεβενά , κοντά στον Εθνικό Δρυμό Βάλη Κάλντα -της Πίνδου στο Ν. Γρεβενών , στα Τρίκαλα Α. Γρεβενά , Κοζάνη , Σιάτιστα , στο όρος Σμόλικα και το Ρέμα Τρουμπέτα , και στη συνέχεια Σήραγγα Ταξιάρχη , στο χωριό Αγ. Γεωργίου ,τον ποταμό Αλιάκμωνα , και διαδρομές για Καστοριά , Κρυσταλοπηγή , Αλβανία , Σιάτιστα , Κοζάνη σε απόσταση 31 χιλιόμετρα  ,Βέροια 75 χιλ. Κοζάνη 20 χιλ. Λάρισα -Σκόπια , Πτολεμαΐδα , Φλώρινα , Άγιος Δημήτριο (χωριό) , Άγιος Χαράλαμπος (χωριό) , Πολύμυλος , και διασταύρωση δρόμου για Παναγιά Σουμελά από τον παλιό Εθνικό δρόμο , με απόσταση για Βέροια 38 χιλιόμετρα ,  αφήνοντας δεξιά ένα από τα φράγματα του Αλιάκμωνα ποταμού ,  και στο βάθος να βλέπουμε το Αιολικό πάρκο κοντα στο χωριό Ζωοδόχος Πηγή και την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο όρος .- Απέναντι βλέπουμε τον Βελβεντό και τα Σέρβια και κάτω το φράγμα του Αλιάκμωνα .- Μετά την Παναγία Σουμελά στον παλιό δρόμο προς Βέροια αφήνουμε τα χωριά Καστανιά , και Λευκόπετρα , ΒΕΡΟΙΑ ...Θεσσαλονίκη .-
~

1 σχόλιο:

 1. Πόλεμος , Πείνα , Θανατικό και τα Θηρία της γής (σεισμοί , πυρκαγιές , καιρικά φαινόμενα κ.α. ) Είναι αυτά που έρχονται , αυτά που μας φέρνουν , οι μεγάλες δυνάμεις , τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κ.λ.π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή