ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος 2016

Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος  2016 :
~
 
 
 
 
Ί .Ν. Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών
~ 10 Φεβρουαρίου
Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού (1) († 202). Αναστασίου επισκόπου Ιεροσολύμων, Ζήνωνος (2) οσίου ταχυδρόμου (†4ος αι.).Βάπτου και Πορφυρίου των δημίων. Ενναθάς, Ουαλεντίνης και Παύλου.
(1)O άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερέας στη Μαγνησία και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτέριου Σεβήρου. Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. O άγιος όχι μόνο δεν αρνήθηκε την πίστη του, αλλά αντίθετα ειρωνευόταν τον έπαρχο λέγοντάς του ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται ν` αρνηθεί τον αρχηγό της πίστης του. O Λουκιανός εξοργίστηκε και παίρνοντας ο ίδιος σιδερένια νύχια, προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του αγίου και ως εκ θαύματος, τα χέρια του κόπηκαν και έμειναν κρεμασμένα πάνω στο σώμα του αγίου, ο οποίος ωστόσο παρακάλεσε το Θεό να αποκαταστήσει την αρτιμέλεια του έπαρχου. Τότε αρκετοί δήμιοι βλέποντας το θαύμα πίστεψαν στον αληθινό Θεό. Φοβισμένος τότε ο έπαρχος του χάρισε την ελευθερία. Όμως αργότερα ο ίδιος ο Σεβήρος, μη δυνάμενος να αντεπεξέλθει στο θάρρος και την παρρησία του αγίου, διέταξε να τον αποκεφαλίσουν σε ηλικία 113 ετών.
(2) O όσιος Ζήνων καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και ήταν γιος πλουσίων και ενάρετων γονέων. Επί βασιλείας Ουάλη, ήταν διακοσμητής της αλληλογραφίας του. Όταν πέθανε ο αυτοκράτορας, ο όσιος βρήκε ένα μεγάλο τάφο, εγκαταστάθηκε μέσα και εκεί επεδόθη σε αυστηρότατη άσκηση. Φορούσε ένα τριμμένο ράσο και τρεφόταν με λίγο ψωμί πού του έφερνε κάθε δύο ημέρες κάποιος φίλος του. Έτσι έλαβε χάρη από το Θεό και σε βαθιά γεράματα παρέδωσε τη δίκαια και άγια ψυχή του.  
~
Video  από εκδρομή -επίσκεψης προσκύνημα στον  Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών επί  επαιτείου εορτασμού :   

~  ΦΙΛΙΑΤΡΑ  Μεσσηνίας εσπερινός  Αγίου Χαραλάμπους 09/02/2016 : https://youtu.be/c2vb8S_VXoE .-                                                                                                         ~ Επικούρειος Απόλλων Φιγαλείας ανεβαίνοντας 09/02/2016 : https://youtu.be/gzv4s3G6wPg .-                                                                                        ~ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ  Φιγαλείας  αφήγηση Χ . Δ .  09/02/2016: https://youtu.be/vtDjT8GAXuM  .- 
~ Ανδρίτσαινα  αφήγηση Χ Δ  09/02/2016 : https://youtu.be/oWyhD_1_9_s .-                             ~ Ανδρίτσαινα  διαδρομή της πόλης 09/02/2016 :  https://youtu.be/FXe-QvEGU60 .-
~ ΑΝΔΡΗΤΣΑΙΝΑ Ν ΗΛΕΙΑΣ   διαδρομή 09-02-2016 :   https://youtu.be/AoXe-HzVG18 .-
Σήμερα 10/02/2016 εορτάζουν:
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας, Όσιος Ζήνων ο Ταχυδρόμος
~ Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας 
Βιογραφία
Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου (193 - 211 μ.Χ.). Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. Όμως ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα ομολόγησε στον έπαρχο την προσήλωσή του στον Χριστό και δήλωσε με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας. Τότε η σκοτισμένη και σαρκική ψυχή του Λουκιανού επέτεινε την οργή της και διέταξε να αρχίσουν τα φρικώδη βασανιστήρια στο γέροντα ιερέα. Πρώτα τον γύμνωσαν και ο ίδιος ο Λουκιανός, παίρνοντας το ξίφος του προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του Αγίου. Όμως αποκόπηκαν τα χέρια του και έμειναν κρεμασμένα στο σώμα του Ιερομάρτυρα και μόνο ύστερα από προσευχή του Αγίου συγκολλήθηκαν αυτά πάλι στο σώμα και ο ηγεμόνας κατέστη υγιής. Βλέποντας αυτό το θαύμα του Αγίου πολλοί από τους δημίους πίστεψαν στον αληθινό Θεό.
Με το ζόφο στο νου και με τη θηριωδία στην καρδιά, ο έπαρχος έδωσε εντολή να διαπομπεύσουν τον Άγιο και να τον σύρουν διά μέσου της πόλεως με χαλινάρι. Τέλος, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου, ο οποίος με το μαρτύριό του έλαβε το αμαράντινο στέφανο της δόξας σε ηλικία 113 ετών.
Περί των Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες. Η μοναχή Θεοτέκνη Αγιοστεφανίτισσα στο Συναξάρι του Αγίου Χαραλάμπους (1995 μ.Χ.), καταχωρεί πληροφορίες σχετικά με την τιμία Κάρα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στη Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η Κάρα του Αγίου δωρήθηκε στη Μονή από τον Ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαδισλάβο, το 1412 – 1413 μ.Χ., μαζί με δύο κτήματα στο Μετόχι Μπουτόϊ. Για την εποχή και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το πολύτιμο αυτό κειμήλιο στη Βλαχία, δεν σώθηκαν πληροφορίες. Επίσης, τμήματα της τιμίας κάρας του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσονται και στον ομώνυμο προσκυνηματικό ναό της κωμοπόλεως Θεσπιών της Βοιωτίας.
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ὡς στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, καί λύχνος ἀείφωτος τῆς οἰκουμένης σοφέ, ἐδείχθης Χαράλαμπες· ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, διά τοῦ μαρτυρίου, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τήν σκοτόμαιναν μάκαρ, διό ἐν παρρησίᾳ Χριστῷ, πρέσβευε σωθῆναι ἡμᾶς.

Ιερά Λείψανα: Το μεγαλύτερο μέρος της Κάρας του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.
Τμήματα της Κάρας του Αγίου βρίσκονται στον ομώνυμο Ιερό Ναό Θεσπιών Βοιωτίας, στη Μονή Κλειστών Αττικής και στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Ν. Ηρακλείτσας Καβάλας.
Η σιαγόνα του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Η αριστερά αδιάφθορη και μια πλευρά «μετά δέρματος» του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Δέρμα και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στο Παρεκκλησίο της Οσίας Ξένης της Ρωσίδος Μάνδρας Αττικής.
Η δεξιά παλάμη του Αγίου βρίσκεται αδιάφθορη «εἰς σχῆμα εὐλογίας» στη Μονή Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων.
Ένας δάκτυλος του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Τσιολάνου Μπουζέου Ρουμανίας.
Μέρος ποδός του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Παναγίας Πορταΐτισσας Κορνοφωλιάς Έβρου.
Μεγάλο τμήμα του χειρός του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας.
Έξι τμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στην Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους.
Ένας δάκτυλος και 9 τμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Δαδίου Φθιώτιδος, Λειμώνος Λέσβου, Παναγίας Γουμενίσσης Κιλκίς, Αρχαγγέλου Αριδαίας, Οσίου Διονυσίου Λιτοχώρου, Ζάβορδας Γρεβενών, Αγίων Αναργύρων Καστοριάς, Ροβελίστας Άρτης, Σταγιάδων Καλαμπάκας, Παν. Σπηλιάς Καρδίτσης, Αμπελακιώτισσας και Βαρνάκοβας Ναυπακτίας, Σαγματά Βοιωτίας, Πεντέλης Αττικής, Βουλκάνου Μεσσηνίας, Γηροκομείου Πατρών, Οσίου Θεοδοσίου Άργους, Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας και Σεπετού Ηλείας και στη Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.
~  Απολυτίκιον Αγίου Χαραλάμπους : https://youtu.be/kJYbRXsOdRY  .-


*** 
ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ!
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΣου λέει ο Κύριος, όπως είπε στον Ματθαίο: «Ακολούθησέ με». Εσύ, λοιπόν, εκεί που καταδιώκεις με προθυμία τον πολυπόθητο Κύριό σου, αν στο δρόμο σου σκοντάψεις το πόδι σου στην πέτρα κανενός πάθους και πέσεις απροσδόκητα στην αμαρτία, ή και πολλές φορές, επειδή υπάρχουν λασπώδη μέρη, γλίστρησες χωρίς να το θέλεις και έπεσες, όσες φορές τύχει να πέσεις και να βασανίσεις το σώμα σου, τόσες φορές σήκω επάνω και τρέξε πίσω από τον Κύριό σου μέχρις ότου τον φτάσεις.«Έτσι παρουσιάστηκα μπροστά Σου στο ναό της διάνοιας, να δω τη δύναμη και τη δόξα Σου που με σώζουν· και στο όνομά Σου, Κύριε, θα υψώσω τα χέρια μου να προσευχηθώ και θα εισακουστώ· και θα αισθάνομαι σαν να χόρτασα με λιπαρά και παχιά φαγητά και θα χαρούν τα χείλη μου να Σου ψάλλουν». Γιατί θεωρώ σπουδαίο πράγμα το ότι αξιώθηκα να ονομαστώ Χριστιανός, όπως μου λέει ο Κύριος μέσω του Προφήτη Ησαΐα: «Είναι μεγάλη σου τιμή να ονομαστείς παιδί Μου».
Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος

*** 
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντ....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
***  Τιμούν τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο σήμερα τα Φιλιατρά          
     
Με ευλάβεια αλλά και λαμπρότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο! Οι θρησκευτικές τελετές ξεκίνησαν χθες, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή Εικόνα του Αγίου. Στις 6.00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, από τον επιχώριο Μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, έγινε η υποδοχή των προσκεκλημένων Μητροπολιτών, Σισανίου και Σιατίστης Παύλου και Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος. Σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Από το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίζει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και θα ψαλεί δέηση, ενώ τιμές θα αποδώσουν αγήματα. Η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό, όπου θα γίνει η Απόλυση. Στη συνέχεια θα γίνει ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.
Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, μετέβησαν χθες στα Φιλιατρά για τον Εσπερινό. Παράλληλα, επισκέφθηκαν και τους χώρους όπου εκτείνεται η εμποροπανήγυρη. 

***  Σε διαμάχη με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για την κατάληψη στα γραφεία του ο ΣΥΡΙΖΑ 

Στην πραγματικά δύσκολη κοινωνικοπολιτικά συγκυρία που βιώνουμε, με ανοιχτό το στοίχημα δυνατότητας εξόδου από την «επιτροπεία» των μνημονιακών δεσμεύσεων ή πισωγυρίσματος στις πιο ακραίες επιλογές ενός καταστροφικού νεοφιλελευθερισμού, είναι λογικό να πληθαίνουν οι κριτικές απόψεις, αλλά και οι διαμαρτυρίες για τις αναγκαστικές λόγω δανειακών δεσμεύσεων κυβερνητικές επιλογές. Το ερώτημα που μπαίνει, όμως, είναι μέχρι πού μπορούν να φτάσουν όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι πολίτες. Περνώντας από το γενικό στο ειδικό, στην Καλαμάτα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την πρωτάκουστη απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας που καλεί τους δικηγόρους να καταλάβουν τα γραφεία των εκλεγμένων εκπροσώπων του νομού. Σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος αναφέρονται τα εξής: «Η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας να καλέσει σε κατάληψη στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκλεγεί στο Νομό Μεσσηνίας είναι πρωτάκουστη και προκλητική. Ενέργειες τέτοιου είδους προσβάλλουν πρώτα απ' όλα το κύρος του ίδιου του νομικού κόσμου και πλήττουν το δημοκρατικό διάλογο. Καλούμε το Δικηγορικό Σύλλογο της Καλαμάτας να άρει τη συγκεκριμένη απόφαση. Σε περιόδους κρίσης σαν κι αυτές που βιώνει η χώρα μας, οι επιστημονικοί σύλλογοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη δυναμιτίζουν το κλίμα εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες». Α.Π. - 

***  Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Καλαμάτα για βιασμό και αποπλάνηση παιδιών!         
       
Συνελήφθησαν, χθες στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, το πρωί, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν και το βράδυ, ένας  22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για βιασμό και αποπλάνηση παιδιών.

***  41χρονος πυροβόλησε τον πατριό του και καταζητείται

Συμπλοκή ανάμεσα σε δύο άντρες στην περιοχή της Μεσσήνης σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με τον έναν μάλιστα να μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ στην περιοχή Άγιος Νικήτας λίγο έξω από τη Μεσσήνη, όταν 41χρονος γύρισε στο σπίτι του και λογομάχησε με τον πατριό του. Μάλιστα, με την καραμπίνα που κρατούσε έριξε στον αέρα. Εν συνεχεία ο 41χρονος έφυγε, για να επιστρέψει λίγο αργότερα και από κοντινή απόσταση να πυροβολήσει τον 65χρονο στο πόδι. Να σημειωθεί πως ο τραυματισμένος άντρας υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σχετικά με τον 41χρονο, η Αστυνομία κάνει έρευνες ώστε να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Π.Μπ. - 

***   Η κοινωνία κινδυνεύει να μην μπορεί να «ξανασηκωθεί»         
       Τραγικές οικογενειακές ιστορίες εξελίσσονται σχεδόν καθημερινά πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων της Καλαμάτας. Οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, όπως θα διαβάσετε και στις επόμενες σελίδες, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αυξηθεί υπέρογκα.
Πρόσφατα, στην αίθουσα του Εφετείου εξελίχθηκε μία τέτοια δίκη, όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθόταν ο σύζυγος και μηνύτρια η σύζυγος. Είχε καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό και όπως τόνισε δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο σύζυγος πάλι το αρνιόταν. Μην  θεωρήσετε πως ήταν άνθρωποι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Αντίθετα, και οι δύο είναι τραπεζικοί υπάλληλοι, ο ένας δε, σε διευθυντική θέση. Τα περιστατικά που περιγράφτηκαν και ακούσθηκαν στην αίθουσα ότι συνέβαιναν, όταν έκλεινε η πόρτα του σπιτιού της «οικογένειας», ήταν τραγικά.
Το πιο τραγικό φυσικά απ’ όλα ήταν τα δύο παιδιά της οικογένειας, τα οποία βρίσκονταν στην εφηβεία.
Παρόντα και τα δύο στην εκδίκαση της υπόθεσης. Ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Χωρισμένα κι αυτά στα δύο. Το κορίτσι στο πλάι της μητέρας και το αγόρι στου πατέρα. Το μίσος και η εμπάθεια δεν είχαν περιορισθεί στους γονείς, αλλά δυστυχώς είχαν περάσει και στα δύο παιδιά και μάλιστα πολύ έντονα. Είχαν χωρισθεί όλοι σε στρατόπεδα και κανείς από τους δύο γονείς δεν έβλεπε τι κακό έχουν κάνει στη ζωή όλων τους και κυρίως των παιδιών.
Τέτοιες ιστορίες εξελίσσονται πλέον καθημερινά στα δικαστήρια και στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν, όσες λειτουργούν ακόμα. Και η κατάσταση δείχνει ότι πάει από το κακό στο χειρότερο. Σε μια κοινωνία που παραπαίει και δεν ξέρει πότε θα «γκρεμοτσακισθεί» και αν θα μπορεί να «ξανασηκωθεί» για να μάθει από τα λάθη της.  Βίκυ Βετουλάκη

*** Όλοι υπηρετούν το λαό         
      Ναι, καλά διαβάσατε στον τίτλο. Όλοι, λένε, ότι υπηρετούν το λαό. Βέβαια, άλλο τα λόγια και άλλο η πράξη, αφού όλοι τους άλλα λένε και άλλα πράττουν. Αυτό δείχνουν οι πράξεις τους.
Ποιοι είναι αυτοί που λένε ότι υπηρετούν το λαό; Όλες οι πολιτικές/ κομματικές/ συνδικαλιστικές συντεχνίες, αλλά και πολλοί άλλοι. Παραδειγματικά:
α) Οι πολιτικοί. Έργο των πολιτικών είναι να υπηρετούν την πολιτεία και τους πολίτες. Αυτό λένε πως πράττουν οι πολιτικοί, αλλά, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι πράττουν διαφορετικά. Έχουν καταντήσει επαγγελματίες της πολιτικής. Αποτελούν μια ξεχωριστή «τάξη» που φροντίζει για τα προνόμιά της. Τρανή απόδειξη: η ανικανότητά τους να συνεργαστούν για το συμφέρον της χώρας.
β) Οι δημοσιογράφοι. Έργο των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση του λαού. Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) λειτουργούν ως Μέσα ενημέρωσης, επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας. Πολλοί λένε ότι τα ΜΜΕ προσφέρουν σκουπίδια, αλλά και πολλοί έχουν τα ΜΜΕ για συντροφιά. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να υπηρετούν το επάγγελμά τους με αντικειμενικότητα. Όμως, συνήθως, υπάρχει διαπλοκή ιδιοκτητών ΜΜΕ και δημοσιογράφων με το οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Υπάρχει διαπλοκή συμφερόντων. Η αντικειμενική ενημέρωση που επιτάσσει το Σύνταγμα είναι όνειρο θερινής νυκτός. Ευτυχώς που οι εξαιρέσεις σώζουν-όσο μπορεί να σωθεί- την τιμή των δημοσιογράφων.
γ) Οι δικηγόροι. Έργο των δικηγόρων είναι η νομική στήριξη των πολιτών που προσφεύγουν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους. Όμως, οι πολίτες, δυστυχώς, ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια για 5-10-20 χρόνια, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους. Οι δικηγόροι ευθύνονται με τις πολλές «αναβολές» στις δίκες, αλλά και γιατί αυτοί (οι νομικοί) έφτιαξαν νόμους που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Βέβαια, οι δικηγόροι είναι μια ισχυρή κοινωνική ομάδα, που επηρεάζει τους πολίτες, άρα φέρνει ψηφαλάκια. Επιπλέον, πολλοί δικηγόροι είναι βουλευτές και, ως εκ τούτου, επηρεάζουν την ψήφιση των νόμων. Για αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση δε θέλει να δυσαρεστήσει τους δικηγόρους. Τρανή απόδειξη αποτελεί η προσπάθεια αλλαγής του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας καθορίζει, σε γενικές γραμμές, τη διαδικασία που ακολουθείται στα δικαστήρια κατά τη διάρκεια της πολιτικής δίκης. Διευκρινίζεται ότι η πολιτική δίκη δεν αφορά στους πολιτικούς ή την πολιτική, αλλά τις διαφορές μεταξύ των πολιτών, των ιδιωτών, τις ιδιωτικές διαφορές. Όλοι γνωρίζουν τις πολλές διαδικασίες, τα πολλά δικαστήρια, τα πολλά χρήματα που ξοδεύουν. Περνούν 5-6-10 χρόνια για να τελειώσει η υπόθεσή τους στα δικαστήρια.
Τώρα η τρόικα μας επιβάλλει αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Αλλαγές που συντομεύουν τη διαδικασία της δίκης, που συντομεύουν την απονομή της δικαιοσύνης. Όμως, η συντόμευση της δίκης θίγει τους δικηγόρους, γιατί θα μειωθεί η δικηγορική ύλη, δηλαδή η δουλειά τους. Γι’ αυτό και αντιδρούν. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα συμφέροντα των πολιτών. Αλλά κανείς δεν τους πιστεύει.
δ) Οι φαρμακοποιοί. Οι φαρμακοποιοί φροντίζουν να μας γιατρέψουν με τα φάρμακά τους. Φροντίζουν να μη φαρμακωθούμε, έστω και αν τα πολλά φάρμακα που μας γράφουν οι γιατροί και μας πουλάνε οι φαρμακοποιοί, κοντεύουν να μας φαρμακώσουν. Παλιότερα, φροντίζοντας για το συμφέρον μας, φρόντιζαν να πωλούν μόνο αυτοί το γάλα για τα βρέφη, ασφαλώς υπηρετώντας το συμφέρον των μικρών παιδιών και των γονιών τους, που πλήρωναν. Αργότερα, ευτυχώς, το γάλα αυτό άρχισαν να το πωλούν και τα super market. Τώρα τελευταία αντιδρούν στην πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα super market. Πάλι για το καλό μας το κάνουν, έστω και αν αυτά τα αγοράζουμε τουλάχιστον 20% ακριβότερα. Έτσι είναι, όταν υπηρετείς το λαό, ο λαός πρέπει να πληρώνει και κάτι. Τσάμπα θα τον υπηρετείς;
ε) Οι γιατροί. Οι γιατροί ορκίζονται στον Ιπποκράτη ότι θα μεριμνούν για την υγεία μας. Τώρα, αν το «φακελάκι» έχει καταντήσει το όνειδος των γιατρών, είναι ένα ζήτημα. Αν αρκετοί γιατροί εκμεταλλεύονται το νοσοκομείο και τη θέση τους για να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους, επίσης είναι ένα ζήτημα. Και βέβαια κάποιοι πλουτίζουν σε βάρος μας.
Για όλες σχεδόν τις παραπάνω συντεχνίες, εμείς οι πολίτες πληρώνουμε τους φόρους «υπέρ τρίτων». Αυτοί οι φόροι μεταφέρουν εισόδημα στη μεσαία τάξη, πολλές φορές, από τους φτωχότερους στους πλουσιότερους. Και αυτή την αδικία έρχεται η τρόικα να την καταργήσει, αλλά το κομματικό/πολιτικό σύστημα σφυρίζει αδιάφορα. Γιατί; Διότι όλες οι παραπάνω συντεχνίες αποτελούν ισχυρές κοινωνικές ομάδες, που φέρνουν ψηφαλάκια. Και αν τις κακοκαρδίσουμε δε θα φέρνουν ψηφαλάκια.
Όμως, ευτυχώς που υπάρχουν και καλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, γιατροί, που δικαιώνουν την ύπαρξή τους. Ευτυχώς!   Γράφει ο Παύλος Μάραντος*
*Ο Παύλος Μάραντος είναι Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης.

***  Σβήνοντας κεράκια στη σειρά…         
     Ο Λένιν έχει εμπλακεί στη μοίρα του, λέει μελαγχολώντας ένας στίχος του Νίκου Καρούζου στο ποίημά του «Νεολιθική νυχτωδία στην Κροστάνδη». Ποια ήταν η μοίρα του Λένιν; Ένας επαναστάτης εναντίον του λαού!
Με τα  όπλα της εξουσίας του εναντίον ενός κόσμου που εξεγέρθηκε στην Κροστάνδη και δε ζητούσε ανατροπή της Οκτωβριανής Επανάστασης, αλλά ήθελε ανάσες οξυγόνου και διαφορετική σχέση των κυβερνώντων με το λαό.
Αυτό λέει σε πέντε λέξεις ο Καρούζος: ποια μοίρα περιμένει την Αριστερά όταν αναλαμβάνει την εξουσία. Κι αν ζούσε σήμερα ο σημαντικός ποιητής μας, πιθανώς να έλεγε ότι «ο Τσίπρας έχει εμπλακεί στη μοίρα του».
Και δεν αποκλείεται η ίδια σκέψη, το ίδιο συναίσθημα να… τρώει τα σωθικά και του πρωθυπουργού, ένα χρόνο μετά την άνοδο της Αριστεράς στην εξουσία. Ένας χρόνος σε μαύρο φόντο. Ένας χρόνος μεγάλης δοκιμασίας και άνισης μάχης, απελπισμένου αγώνα και φρούδων ελπίδων. Ένας χρόνος ολέθριου, πλην αναπόφευκτου συμβιβασμού που κατέληξε σε ολοκληρωτική παράδοση.
Τα μεγάλα λόγια και τα φλογερά «θέλω» της ανάτασης μοιάζουν σβησμένα κεράκια στη σειρά. Ένας ερειπιώνας η χώρα, κρεμασμένη σαν σφαχτάρι στο τσιγκέλι του τρίτου Μνημονίου. Του αριστερού Μνημονίου!
Μπορεί να μην έχουν ασπρίσει ακόμη τα μαλλιά του πρωθυπουργού, αλλά βλέπεις στο πρόσωπό του τις συνέπειες από την άσκηση της εξουσίας. Μοιάζει άλλος. Κάτι πέτρινο και αμήχανο μαζί σχηματίζουν σκιές μελαγχολικής απορίας. Το γνωστό χαμόγελο έδωσε τη θέση του σε σχήμα χαμόγελου. Και τα λόγια του δε βγαίνουν πια κοφτερά και πειστικά.
Γιατί βλέπει, νιώθει και ξέρει ότι η χώρα είναι στην εντατική χωρίς πιθανότητα ανατάξεως. Ότι ο κόσμος, που είδε τον αγώνα του στην πάλη με τους δανειστές και τον επιβράβευσε τρις, πέρασε νωρίς από την πίκρα της διάψευσης στην οργή. Και όλα αυτά φαίνονται στο πρόσωπό του, όπως είπε τις προάλλες, ο Τζωρτζ Σόρος. «Στο ελληνικό ζήτημα, που βρίσκεται πάλι σε σημείο βρασμού, δεν υπάρχει λύση. Μπορείς να το δεις στο πρόσωπο του Τσίπρα…».
Όταν ο πρωθυπουργός συνειδητοποίησε ότι έχει τις τύχες ενός λαού στα χέρια του και όχι το… μαγαζάκι της Κουμουνδούρου, δηλαδή όταν κατάλαβε τι σημαίνει κυβερνησιμότητα, ήταν αργά. Η απότομη προσγείωση στη βραχώδη πραγματικότητα – αυτό που λέγεται ρεαλισμός- τον υποχρέωσε να υπογράψει το δυναστικό Μνημόνιο που οδηγεί τη χώρα στο πουθενά. Όπως και τα προηγούμενα.
Τώρα σχεδόν τίποτε δεν το βοηθεί. Ούτε οι οδυνηρές υποχωρήσεις, ούτε οι φιλότιμες προσπάθειες, ούτε βέβαια η επίκληση του βεβαρημένου παρελθόντος των άλλων. Ειδικά επειδή βαδίζει στα χνάρια τους. Σχεδόν ίδια λόγια, ίδια επιχειρήματα, περίπου ίδια πρακτική στο κυβερνάν. Κι αυτό το «μία από τα ίδια» ίσως να αποδειχθεί για το ΣΥΡΙΖΑ εξίσου επαχθές με το διαλυτικό Μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε ότι τα Μνημόνια είναι λαιμητόμος για κόμματα και πρωθυπουργούς. Και, προπάντων, ξέρει τώρα ότι το πείραμα της αριστερής κυβερνησιμότητας μοιάζει σαν να θέλεις να διασχίσεις τον Ειρηνικό με μια σχεδία. Με άλλα λόγια, ο Τσίπρας έχει εμπλακεί στην τραγική μοίρα της Αριστεράς που καλείται να κυβερνήσει…    του Αντώνη  Πετρόγιαννη 

***  Οι αγώνες των αγροτών και οι ευθύνες όλων μας         
   Τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες φαινόμενο οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Συνήθως οι κινητοποιήσεις παρουσιάζονταν από τα αθηναϊκά κυρίως ΜΜΕ, μέσω των προβλημάτων – εμποδίων που δημιουργούσαν αυτές (μπλόκα) στις μετακινήσεις εμπορευμάτων, επιβατών κ.λπ. Βέβαια, η αιχμή των απαιτήσεων στις κινητοποιήσεις ήταν κυρίως εισοδηματικές ενισχύσεις και σπάνια ή δευτερευόντως, εντάσσονταν σε αυτά – τα αιτήματα - προτάσεις ή απαιτήσεις δομικές και στρατηγικής σημασίας. Έτσι τα αιτήματα και τα πραγματικά αίτια των κινητοποιήσεων των αγροτών γίνονταν πιο ευάλωτα.
Οι τωρινές κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν κάτι το ξεχωριστό. Το βασικό αίτημά τους είναι ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας – το Ασφαλιστικό και η φορολογία. Πίσω από τα αιτήματα των κινητοποιήσεων, όμως, κρύβονται βασικά προβλήματα, αλλά και μια γενικότερη απαξίωση (εισαγωγή παραδοσιακών προϊόντων, αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο) ενός χαρακτηριστικού κλάδου της εθνικής μας οικονομίας, ο οποίος κινδυνεύει με αφανισμό (κατά τους ισχυρισμούς των ίδιων των αγροτών). Η κατάσταση που βιώνει σήμερα ο αγροτικός κόσμος δεν προέκυψε ξαφνικά. Για διευκόλυνση της σκέψης μας να διακρίνουμε δύο πλαίσια. Το πρώτο πλαίσιο, τα δομικά/διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του αγροτικού τομέα και το δεύτερο, τους παράγοντες/δυνάμεις της αγοράς.
Στο πρώτο πλαίσιο και πάνω από 30 έτη δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά. Ο αγροτικός τομέας της χώρας συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από το μικρό και πολυτεμαχισμένο κλήρο, από τους ηλικιωμένους αγρότες και από τη μη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του αγρότη. Επίσης, δεν έχει γίνει ουσιαστική προσαρμογή της παραγωγής (ποικιλίες κ.λπ.) στις ανάγκες των καταναλωτών.  Αποτέλεσμα αυτής της στασιμότητας για όλο αυτό το διάστημα ήταν να μη δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη του κλάδου, οι οποίες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μιας ενιαίας και παγκοσμιοποιημένης αγοράς.
Στο δεύτερο πλαίσιο (παράγοντες/δυνάμεις της αγοράς) ίσως να ισχύει το πιο ανεξέλεγκτο καθεστώς από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Δηλαδή, έχουμε ταυτόχρονη αύξηση του κόστους παραγωγής και συμπίεση των τιμών παραγωγού. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί – σε μεγάλο βαθμό και σε αρκετά προϊόντα – ελληνοποιήσεις. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η συμπίεση του αγροτικού εισοδήματος και η απαξίωση του αγροτικού επαγγέλματος. Τα παραπάνω ενισχύονται με την απουσία δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων και την ανεξέλεγκτη εμπορία και διακίνηση αγροτικών εφοδίων.
Σε αυτά τα δύο παραπάνω πλαίσια, ελάχιστοι ασχολούνται, αλλά και ελάχιστοι διαφωνούν. Ποιος, όμως, έχει την ευθύνη για τα παραπάνω; Σε καμία περίπτωση οι ίδιοι οι αγρότες. Η αποστολή των αγροτών δεν είναι να χαράζουν την αγροτική πολιτική. Τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Αντίστοιχο σχέδιο, δυστυχώς, δεν υπάρχει. Τα τελευταία χρόνια ο προγραμματισμός ήταν βραχυπρόθεσμος, με έντονα ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά και παροχές, χωρίς τη δημιουργία προϋποθέσεων για λειτουργία σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Άραγε, ήταν παραλείψεις ή αδυναμία της κεντρικής εξουσίας και των κυβερνήσεων ή αυτή ήταν ουσιαστικά η πολιτική που είχε επιλεγεί να εφαρμοστεί για τον αγροτικό τομέα στη χώρα μας. Εκ του αποτελέσματος καταλήγουμε ότι οι  πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), με ταυτόχρονη απουσία Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής, είναι η αρχή και οι αιτίες των σημερινών προβλημάτων. Οι πολιτικές, βέβαια, αυτές είχαν περιτύλιγμα, ωραία λόγια και χρήματα. Είχαν ψέματα και ψευδαισθήσεις, είχαν ενόχους και συνενόχους. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν, οδήγησαν στην έξοδο χιλιάδων αγροτών από την παραγωγή – και χωρίς ταυτόχρονα να αναδειχθεί/βελτιωθεί η θέση αυτών που έμειναν. Οι πολιτικές αυτές ευθύνονται για το αρνητικό αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας, για την εγκατάλειψη παραδοσιακών στρατηγικών προϊόντων, για την αθρόα εισαγωγή αγροτικών προϊόντων. Ταυτόχρονα, η απουσία εθνικής πολιτικής και στρατηγικής είναι αυτή που έχει διαμορφώσει την έντονη εκμηχάνηση της παραγωγής, χωρίς τη βέλτιστη αξιοποίηση αυτού του εξοπλισμού (άρα άσκοπες επενδύσεις και επιβάρυνση του κόστους παραγωγής).
Βέβαια, οι ηθελημένες παραπάνω πολιτικές ή η απουσία εθνικής στρατηγικής πολιτικής, επισκιάζεται με τις επιδοτήσεις. Επίσης, μέσω των επιδοτήσεων κατηγορούνται οι αγρότες, ότι τις σπατάλησαν, ότι έγιναν τεμπέληδες κ.λπ. Αυτό είναι ένα ψέμα και ένας αποπροσανατολισμός. Οι επιδοτήσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνονται για ενίσχυση του εισοδήματος. Άρα το εισόδημά του, ο κάθε ένας το διαθέτει όπως αυτός κρίνει/επιλέγει. Ο σκοπός των επιδοτήσεων είναι να δώσει κίνητρα στον παραγωγό να συνεχίσει να παράγει και δημιουργεί τις προϋποθέσεις στον καταναλωτή να αγοράζει φθηνά προϊόντα.
Σε αυτό το τοπίο πρέπει να προσθέσουμε την απουσία συνεταιριστικού κινήματος, αλλά κυρίως την απαξίωσή του. Τέλος, η απουσία εθνικής αγροτικής πίστης, μέσω της μετατροπής της ΑΤΕ σε εμπορική τράπεζα και στο τέλος την πώλησή της, θα λειτουργήσει σαν καθοριστικός αρνητικός παράγοντας για το μέλλον των μικρομεσαίων παραγωγών.
Βέβαια, σε αυτό το τοπίο ευθύνες - εκτός από την Πολιτεία - έχουμε όλοι μας. Έχουμε οι επιστήμονες, οι οποίοι ή δεν ανέδειξαν ως όφειλαν τα παραπάνω ή συνέβαλαν στη διαμόρφωση των παραπάνω πολιτικών. Αλλά τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχουν οι ίδιοι οι αγρότες. Οι ευθύνες τους έγκεινται στο γεγονός ότι αυτοί που εμπιστεύονταν στην κεντρική πολιτική σκηνή, προκύπτει ότι τους έλεγαν ψέματα. Ευθύνες όμως έχουν και για αυτούς που επέλεγαν να τους εκπροσωπούν – μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων - οι οποίοι προφανώς δε φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.
Έστω και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και για τη χώρα, αλλά και για το μέλλον του αγροτικού τομέα, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, ας αναλογιστεί τις ευθύνες του και ας αποφασίσει…
 Του δρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Αναπληρωτή καθηγητή Γεωργικής Οικονομίας
ΤΕΙ Πελοποννήσου

***  Είναι όντως τυφλή, αλλά με ποια έννοια;
Τυφλή ξέρουμε ότι είναι η Δικαιοσύνη και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, για να μην κατακρημνιστούν όλες οι ελπίδες μας για τις αξίες που έχουμε. Τη Θεά Θέμιδα την έχουμε συνηθίσει ως σύμβολο της Δικαιοσύνης με μαντήλι στα μάτια και κρατώντας πάντα μια ζυγαριά σε απόλυτη ισορροπία. Σύμβολα και τα δύο για την αντικειμενικότητα της Δικαιοσύνης προς όλους. Που εξετάζει και κρίνει το ίδιο όλους, χωρίς να διαχωρίζει πρόσωπα, μόρφωση, κοινωνική κατάσταση κ.ά. Είναι, όμως, τυφλή με αυτή την έννοια; Απορίες προκαλούν τα τελευταία χρόνια αποφάσεις δικαστηρίων διαφόρων βαθμίδων και συνθέσεων για τον τρόπο που κρίνουν τις υποθέσεις που εκδικάζουν. Δίνουν την εντύπωση της τυφλής δικαιοσύνης, όχι όμως με την έννοια της αντικειμενικότητας, που όταν κρίνει δύο ίδια πράγματα, χωρίς «φόβο και χωρίς πάθος», προφανώς καταλήγει και στο ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά της τυφλής δικαιοσύνης που άλλα κάνει στη μία περίπτωση και άλλα στην άλλη. Με αφορμή την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου οι δύο 19χρονοι για το διπλό φονικό στη Μάνη, με την αναγνώριση ελαφρυντικού, γλίτωσαν την ποινή των δισ. ισοβίων και καταδικάσθηκαν σε 30 χρόνια κάθειρξης, όπου για το ελληνικό δίκαιο εκτιτέα είναι το ανώτερο τα 25 χρόνια και από αυτά τα 3/5 της ποινής, που μπορούν να μειωθούν περαιτέρω με μεροκάματα. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι εκ προθέσεως οδήγησαν και σκότωσαν πυροβολώντας τα δύο θύματα στο βουνό και μετά πέταξαν τα άψυχα σώματα σε γεφύρι. Στον έναν απέδωσε τις δολοφονίες και στον άλλον την άμεση συνέργεια σε αυτές. Σε μια άλλη περίπτωση, λίγα χρόνια πιο πριν, νεαρός σε «τρικυμία» ψυχής, λόγω γεγονότων που είχαν προηγηθεί, εξαιτίας κοπέλας που είχε δεσμό και με το δράστη και με το θύμα, πυροβολεί μέρα μεσημέρι και σκοτώνει στην παραλιακή της Καλαμάτας τον ερωτικό του αντίζηλο. Μάλιστα, στην υπόθεση αυτή το δικαστήριο είχε δεχτεί ότι το θύμα είχε συμπεριφερθεί ανάρμοστα στο δράστη τις προηγούμενες ημέρες. Το δικαστήριο και στον πρώτο βαθμό και στο δεύτερο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο νεαρό δράστη και τον καταδίκασε και τις δύο φορές σε ισόβια. Δε θα αναλύσουμε ποια από τις δύο αποφάσεις, νομικά ηθικά ή, όπως αλλιώς θέλετε, είναι σωστή, αλλά σίγουρα πρόκειται για «τυφλή» Δικαιοσύνη. Η έννοια της λέξης τυφλή μας μπερδεύει. της Βίκυς Βετουλάκη - 

***  Επιστολή προς το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Καλαμάτας 
 Κύριοι, προ ημερών από τον τοπικό Τύπο και τα ΜΜΕ της Καλαμάτας πληροφορηθήκαμε ότι στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της εορτής της πολιούχου της Καλαμάτας, θα γίνουν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού (Μέγαρο Ντροπής) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως αναβλήθηκαν τα εγκαίνια ή όχι, ενώ ο κ. Τσίπρας ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους που ανέβαλε τα επίσημα εγκαίνια της τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα!!! Νομίζω ότι αυτό πρέπει να πράξετε και εσείς, αν τελικά υπάρχει αναβολή των εγκαινίων! Επίσης, από πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για την αναβολή των εγκαινίων, είναι ότι οι Μεσσήνιοι σταφιδοπαραγωγοί μαύρης σταφίδας θα έδιναν το «παρών» με μαύρες σημαίες στα συγκεκριμένα εγκαίνια, διότι το εργοστάσιο Σταματελάκη – σήμερα Γεωργική Βιομηχανία Α.Ε. – απορροφούσε ολόκληρη την παραγωγή της μαύρης σταφίδας, η οποία από 32.000 τόνους ετήσιας παραγωγής έφτασε πρόσφατα, το 2010, στους 3.200 τόνους και σήμερα σχεδόν τίποτα. Ούτε για κόλλυβα για τα μνημόσυνα δεν υπάρχει μαύρη σταφίδα. Όλη η Μεσσηνία ήταν γεμάτη κούρβουλα παραγωγής μαύρης σταφίδας και σήμερα κανένα. Οι διαμαρτυρίες όλων των παραγωγών είναι έντονες και επιθυμούν να πληροφορηθούν από την Εθνική Κεφαλαίου (Εθνική + Alpha) και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί διεπράχθη αυτή η τρομερή αδικία σε βάρος των παραγωγών, και ο τρόπος που έγινε εις βάρος των ιδιοκτητών του εργοστασίου, που αυτό δε γίνεται ούτε στην Ουγκάντα της Αφρικής. Μην απορούμε και μη ζητάμε να μάθουμε γιατί ο Νομός Μεσσηνίας και το λιμάνι της πόλης από 3ο από την κεφαλή που ήταν, ήρθε να γίνει ο πάτος του πάτου! Η απάντηση είναι μία, ότι από την εποχή που εισήλθε η πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην ΚΑΣΚΑΤΕ – Ένωση Συνεταιρισμών – Συνεταιρισμοί τα πάντα χρεοκόπησαν και κρέμασαν πωλητήρια και ενοικιαστήρια. Υποβάλλω θερμή παράκληση για να πληροφορηθεί ο κόσμος που ανησυχεί μέχρι σήμερα, να μας απαντήσετε ποιος είναι ο κατασκευαστής και ο μελετητής του έργου και ποια μελέτη εφαρμόζεται. Όπως εγώ σας γνωρίζω πως ο μελετητής και κατασκευαστής του έργου της βιομηχανίας Σταματελάκη ήταν ο διακεκριμένος Γερμανός επιστήμονας μηχανικός Τάχτερ, παγκόσμια φυσιογνωμία όπως ο Τσίλερ. Το ίδιο πρέπει να πράξετε κι εσείς. Αναμένω απάντηση το ταχύτερο! Μετά τιμής Λυκούργος Γαϊτανάρος - 

***  Η τεράστια σημασία των απεργιών εν τω συγχρόνω βίω 
Επειδή δεν είμαστε Ιάπωνες να απεργούμε εργαζόμενοι με λευκά περιβραχιόνια, όπως και από την άλλη οι ηγεσίες μας δεν έχουν την ευαισθησία των εκάστοτε ιαπωνικών κυβερνήσεων να λαμβάνουν το μήνυμα με τα αιτήματα που εκπέμπουν τα λευκά περιβραχιόνια, την υπόθεση «Απεργία» πρέπει να τη δούμε αλλιώς για να έχει αποτελέσματα. Και το αλλιώς έχει να κάνει με τη διάρκεια της απεργίας. Στις μονοήμερες εκδρομές, όπως και στις απεργίες, το πήγαιν’–έλα διαρκεί περισσότερο. Και μπορεί με τις πρώτες να ξεφεύγεις, να «ξεμπουκώνεις» και να παίρνεις ανάσες, με τις μονοήμερες απεργίες όμως χάνεις χρόνο, χρήμα, αλλά κυρίαρχα δεν έχεις αποτέλεσμα. Οι χθεσινές είχαν όγκο, αλλά, φευ, δε θα έχουν αντίκρισμα. Οι συνδικαλιστές και οι φορείς που τις οργάνωσαν μπορεί να φουσκώνουν σαν γάλοι για την επιτυχία, αλλά τηγάνι-λάδι και τηγανίτα τίποτα από την άλλη. Κουλοί παίζουνε-φωνάζουνε (οι απεργοί), κουφοί ακούνε (η κυβέρνηση). Το ζητούμενο είναι, για να έχουν αποτέλεσμα οι τωρινές απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς διακυβεύεται το μέλλον των τωρινών και των επόμενων γενιών, να έχουν παλλαϊκή συμμετοχή και διάρκεια μακράς πνοής, κλιμακωτά. Αρχίζοντας από μία μέρα και φθάνοντας μέχρι ένα μήνα ή όσο χρειαστεί. Μόνο έτσι μπορεί να την «ακούσουν», εντός και εκτός Ελλάδας, οι κυβερνώντες τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κόκαλο» τα πάντα, πλην Μονάδων Υγείας. Από περίπτερα μέχρι βιομηχανίες. Και τα καφέ, παρακαλώ, μέσα. Και βεβαίως η φάρα μας. Στο σκοτάδι τα πάντα. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος. Διαφορετικά, παραφράζοντας τον τίτλο του κλασικού βιβλίου του Ευάγγελου Λυμπέρη «Η τεράστια σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω», αν αντικαταστήσουμε τους βλάκες με τις απεργίες, έχουμε κοινό παρονομαστή. Οι βλάκες άγονται και φέρονται, όπως και οι απεργίες. Οι συνδικαλιστές τις «τρέχουν» για να τα έχουν καλά με τα μέλη που τους εκλέγουν, ώστε να διατηρούν τα πρόνομιά τους, αλλά ταυτόχρονα με μια μερούλα, μια χαρά τα έχουν και με τους εργοδότες τους. Έτσι, οι εκάστοτε κυβερνώντες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Στο δια ταύτα, λοιπόν, επειδή το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό θα ξεκάνουν την ήδη αποκαμωμένη κοινωνία οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν μεγάλη συμμετοχή και διάρκεια. Είναι μονόδρομος. Του Δημήτρη Γιατράκου -

***  Βόμβα! Η Τουρκία θα διαμελισθεί…
ergn
~ Τα σενάρια για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες στην Συρία, είναι πολλά και τα περισσότερα προέρχονται από τις χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
Το επικρατέστερο για την ώρα σενάριο, θέλει την Σαουδική Αραβία να ετοιμάζει μεγάλη επίθεση στην Συρία και ως συνέπεια χιλιάδες πρόσφυγες να προσφύγουν στην Τουρκία.
- Ακόλουθο της επίθεσης θα είναι και η κατάληψη της περιοχής από την Ρωσία μαζί με τον Ιράν, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.
-  Πλέον η κατάσταση στην ανατολή δεν έχει αποκλειστικό πρωταγωνιστή την Συρία και τον ιστορικό πόλεμο που κατακερματίζει την χώρα, αλλά την Τουρκία, που ως φυσική εξέλιξη θα διαμελισθεί, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Άγκυρα.
- Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους αναλυτές από την Τουρκία, η Τεχεράνη και η Μόσχα επιθυμούν να μετατρέψουν την Συρία «όπλο» κατά της χώρας του Ερντογαν, μέσω των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν στην περιοχή, την ίδια ώρα που η Ρωσία οδεύει στην δημιουργία «ηγεσίας της Συρίας», από το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας .
-  Στην περιοχή της Συρίας τον τελευταίο καιρό, οι επιθέσεις (του ΡΚΚ) έχουν ξεπεράσει το χαρακτήρα των τρομοκρατικών επιθέσεων και έχουν αποκτήσει χαρακτήρα επιχειρήσεων κατάληψης και ελέγχου περιοχών.
Στην περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η τακτική από το ΡΚΚ, δεν θα μιλάμε για τον έλεγχο μιας κωμόπολης, όπως γίνεται τώρα, αλλά για τον έλεγχο ολόκληρων νομών και ολόκληρων περιφερειών.
Οι ειδικοί της Τουρκίας, ταυτίζουν μάλιστα την τύχη της Συρίας, με την δική τους καθώς υποστηρίζουν ότι η βασική ραχοκοκαλιά της Συρίας είναι πλέον στην Τουρκία.
-  Αυτήν την στιγμή η κατάσταση στην Ανατολή είναι «καζάνι που βράζει» με τρεις χώρες να εμπλέκονται ενεργά σε έναν ουσιαστικά «ακήρυχτο πόλεμο», μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, στο έδαφος όμως της Συρίας!
-  Για την ώρα η Ρωσία υπερισχύει, γεγονός που κάνει τους ειδικούς και τα ΜΜΕ στην Άγκυρα να προειδοποιούν πως το μέλλον της Τουρκίας δεν είναι ευοίωνο.

***  Αυτός είναι ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ της Άγκυρας!
basif
~  Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες κατασκευής της νέας αεροπορικής βάσης των Ρώσων στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Hmeymin, πλησίον της Λαττάκειας. Ήδη έχουν αποσταλεί τα πρώτα στρατεύματα, ενώ η είσοδος φυλάσσεται από Ρώσους κομάντος. Μάλιστα απαγορεύεται να πλησιάσει κάποιος σε ακτίνα χιλιομέτρων.
Στη βάση συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός ρωσικών βομβαρδιστικών (Su-24, Su-25, Su-30CM), πολεμικά ελικόπτερα (Mi-8, Mi-24), ενώ σύντομα αναμένουν και τα βομβαρδιστικά νέας τεχνολογίας, Su-35C. Το ειδικό προσωπικό της βάσης ανέρχεται ήδη σε 1.000 άτομα.
Η ρωσική στην πόλη Tartus, τροφοδοτεί συνεχώς τη νέα αυτή βάση, ενώ καθημερινά καταφθάνουν μεταγωγικά από Ρωσία, τα οποία μεταφέρουν πολεμικό εξοπλισμό και πολεμοφόδια.
Η βάση τέθηκε άμεσα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, καθώς έχουν ήδη εγκαταστήσει πυραυλικά συστήματα S-400, τα οποία σκανάρουν συνεχώς το νότιο εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Η Άγκυρα τρέμει στο άκουσμα και μόνο της νέας βάσης, αφού γνωρίζει πλέον πως δε μπορεί να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας, τον οποίο πλέον θα φυλούν οι Ρώσοι κομάντος.
Η βάση αυτή αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και καλύτερα εξοπλισμένες βάσεις της ανατολική Μεσογείου!
Δείτε τις εικόνες!
basia
basib
basic
basid
basie

***  Βόμβα! Φορτώνουν πλουτώνιο για 80 πυρηνικές κεφαλές…
pyrkef
~  Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών, δυο βρετανικά «πλοία φαντάσματα» εξοπλισμένα με ένα πυροβόλο 20mm και 25 Βρετανούς καταδρομείς SAS για «φρουρούς», κινούνται προς την Ιαπωνία, με εντολή να συλλέξουν πλουτώνιο για 80 πυρηνικές κεφαλές.
-  Οι πληροφορίες που αναμένεται να προκαλέσουν ταραχή, είναι ότι τα πλοία Pacific Heron και το Pacific Egret σάλπαραν από την Αγγλία τον Ιανουάριο.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα εμπορικά σκάφη κινήθηκαν μέσω του ατλαντικού Ωκεανού, διήλθαν από την διώρυγα του Παναμά και εισήρθαν στον Ειρηνικό Ωκεανό.
-  Μόλις τα πλοία παραλάβουν 331 κιλά πλουτωνίου, από την Ιαπωνία, θα ταξιδέψουν για τον τελικό προορισμό τους, την Νότια Καρολίνα, όπου βρίσκεται μια τεράστια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
-  «Το φορτίο είναι ανεκτίμητο και μέρος ενός άκρως μυστικού εμπορίου σχάσιμων υλικών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτό το υλικό είναι μια πυρκαγιά ή μια επίθεση πυραύλων», σύμφωνα με τον John Large, πυρηνικό ειδικό.
-  «Η μετακίνηση αυτή αποτελεί πρόκληση λόγω της πιθανής δράσης τρομοκρατικής ομάδας ή ενός «κακοποιού» κράτους, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εντοπίσει τα πλοία αυτά» δήλωσε ο πυρηνικός ειδικός, στην εφημερίδα Mail on-line.
-  «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το πυρηνικό φορτίο των πλοίων , αλλά και όλα τα υπόλοιπα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, και δεν μπορώ να αποκαλύψει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για λειτουργικούς λόγους ασφαλείας», υποστήριξε επίσης στην Mail Online, κυβερνητική πηγή.

***  ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Κλείνουν τα Στενά και μπαίνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο...
stena
~ Είναι οριστικό! Το ΝΑΤΟ καταφθάνει στο Αιγαίο, με τις ευλογίες των Τούρκων, προκειμένου να ελέγχει και να ανακόπτει τις μεταναστευτικές ροές. Την απόφαση έλαβε το ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποφασίσει και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσει την κρίση.
Η κ. Μέρκελ, δήλωσε πως το Βερολίνο θα ζητήσει από την Τουρκία μέσα στην εβδομάδα, να συνδράμει στην πάταξη των διακινητών, κατά μήκος όλων των τουρκικών συνόρων.
"Θα εκμεταλλευτούμε τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητήσουμε τις δυνατότητες και σε ποιο βαθμό δύναται το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στη θαλάσσια επιτήρηση, ώστε να υποστηριχθεί το έργο της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής
Τα ρωσικά ΜΜΕ δεν υποδέχτηκαν με τον ίδιο τρόπο τα νέα για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, καθώς ο Β. Πούτιν διέταξε ύψιστη ετοιμότητα, η οποία αφορά όλα τα στρατεύματα της νότιας διοίκησης. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε χιλιάδες αλεξιπτωτιστές να είναι έτοιμοι προς αναχώρηση.
Η Δύση κρίνει αναγκαία τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Όμως κάτι τέτοιο σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεργαστεί και με τους Τούρκους στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο Πέλαγος. Η εμπλοκή αυτή, πυροδοτεί μία σειρά εξελίξεων στα εθνικά θέματα της χώρας μας. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

*** ΤΩΡΑ! Όλες οι δηλώσεις Τσίπρα στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο...
ypsym
~   Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για αναγκαία διαχείριση πολλαπλών κρίσεων που πλήττουν την Ευρώπη. Η πρώτη που ανέφερε είναι η οικονομική κρίση, η οποία έχει ως επίκεντρο την Κίνα και έχει προκαλέσει αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές, επηρεάζοντας και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η δεύτερη κρίση που ανέφερε είναι των μεταναστευτικών ροών, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σχετικά με τη διαχείριση αυτής της κρίσης, δήλωσε πως η Ευρώπη φαίνεται σαστισμένη και αμήχανη. Η τρίτη κρίση που ανέφερε, είναι η κρίση ασφάλειας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η οποία ανατροφοδοτεί την αβεβαιότητα. Είπε πως διαθέτει την πολιτική βεβαιότητα, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε μέρος λύσης του προβλήματος.
Εν συνεχεία, σχολίασε πως η Ελλάδα δε θα περιοριστεί σε στάση αναμονής απέναντι στην Ευρώπη και πως μετατρέπεται σε χώρα κόμβο για τις εξελίξεις, μετατρέποντας ξανά τη χώρα σε γέφυρα δύσης-ανατολής.
Δήλωσε πως η ανάπτυξη των τριγωνικών σχέσεων με την Αίγυπτου, την Κύπρο και το Ισραήλ, θα αναπτύξει τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας. Με την επίσκεψη στην Παλαιστίνη επιθυμεί να ανοίξει μία σχέση εμπιστοσύνης με στόχο την απονομή δικαιοσύνης. Με την επίσκεψη στο Ιράν, δήλωσε πως θα βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές, καθώς έκλεισε σημαντικές συμφωνίες στους τομείς των μεταφορών, της ενέργεια και των αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα δήλωσε πως είναι βέβαιος για την αλλαγή της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία για το κυπριακό, καθώς δήλωσε πως έχει ανοίξει ένα νέο παράθυρο ελπίδας. Επιθυμεί την επίτευξη δίκαιης λύσης και την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία. Τόνισε όμως πως το κυπριακό αποτελεί ζήτημα κατοχής και πως παλεύει για δίκαιη λύση που θα ξεκινά με απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής.
Επίσης έκανε λόγο για την κόπωση του λαού από τα έξι χρόνια λιτότητας, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει φως στον ορίζοντα, επιδιώκοντας έγκαιρη αξιολόγηση δίχως κωλυσιεργίες και τακτικισμούς από τους δανειστές. Από το 2015 τα έσοδα αποδεικνύουν πως αλλάζει κάτι στη χώρα, καθώς απορροφήθηκε το 97% των χρημάτων του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Σχετικά με τη συμφωνία, τόνισε πως θα τηρηθεί κατά γράμμα, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασίας των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.
Το μεγάλο ζήτημα της χώρας είναι το ασφαλιστικό, καθώς η υποχρέωση για κάλυψη 1,25% του ΑΕΠ έχει σχεδόν καλυφθεί, ενώ έχει μείνει μόνο ένα μικρό ποσοστό, το οποίο θα βρεθεί από την αύξηση των εισφορών των εργοδοτών κατά 1%.
Η μεγάλη μεταρρύθμιση που είναι αναγκαία, είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμοιση, καθώς είπε πως αφορά εμάς και όχι του θεσμούς και πως είναι υποχρέωση των δυνάμεων της κυβέρνησης, η οποία αφορά τις επόμενες γενιές, καθώς είναι αναγκαία για το μέλλον.
Επιπλέον, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η κυβέρνηση παλεύει για προστασία των εισοδημάτων των ασθενέστερων, εξασφαλίζοντας τους αξιοπρεπή σύνταξη.
Δε στάθηκε όμως εκεί, καθώς εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για ανευθυνότητα, αφού σχολίασε πως ο καιρός υπομονής της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση έλαβε τέλος.
Στην προσπάθεια τους να προστατευτούν τα χαμηλά εισοδήματα, μοιράστηκε το βάρος στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα, δημιουργώντας επιβαρύνσεις που πρέπει να εξεταστούν ξανά. Νέα εξέταση θα γίνει και για το αγροτικό.
Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε πως δε κόψει συντάξεις, θα προχωρήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για προστασία των αδυνάμων, θα βάλει τέλος στη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή, αλλά και την αναρχία που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Επίσης ανακοίνωσε δωρεάν περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους και πως θα δοθούν 4 τηλεοπτικές άδειες.

***  Πριν λίγο! Ομολογία ΣΟΚ: ''Θα μας κλείσουν τα σύνορα!''
synr
~  Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μίλησε για την Ελλάδα και τα σχέδια της Ευρώπης.
Ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε μόλις λίγες ώρες πριν την έκθεση της Κομισιόν, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται «για να μας κλείσουν τα σύνορα» και χαρακτήρισε διαχειρίσιμη τη δυσκολία από αυτό το ενδεχόμενο.
Στην συνέχεια ο κ. Μουζάλας σχολίασε ότι είναι «θετική η εμπλοκή» του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο αλλά και ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις, κοντά στα τουρκικά παράλια.
Ωστόσο, με νέο δημοσίευμα η εφημερίδα Financial Times, παρουσίασε το δικιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πιέσει περαιτέρω την Ελλάδα, σχτικά με το προσφυγικό ζήτημα.
Βάσει του δημοσιεύματος, με σκοπό να γίνει ευκολότερο στα κράτη-μέλη της Ε.Ε να στέλνει μετανάστες και πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα, αναμένεται να ζητηθεί από την χώρα μας, να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους αναζητούντες άσυλο.
Στην λίστα που πρόκειται να δοθεί σήμερα στην δημοσιότητα, από την κομισιόν, θα συμπεριλαμβάνεται και η σύσταση ειδικών οργάνων για την εξέταση των αιτήσεων για άσυλο.

***  Δείτε τι έρχεται! «Όσοι έχουν αφορολόγητο πρέπει να συγκεντρώσουν…»
letftaa
~ «Θα πρέπει να συγκεντρώνουν φέτος τις αποδείξεις τους, μέχρι να έλθει η διάταξη που θα συνδέει το χτίσιμο του αφορολόγητου με τη χρήση κάρτας» όσοι πολίτες, μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν αφορολόγητο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.
Δεν μπορούν να χρεώνουν εταιρείες επιπλέον κόστος για τη χρήση κάρτας, καθώς υπάρχουν εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, που έφερε ως παράδειγμα τα ΕΛΤΑ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε επίσης και στα ανασφάλιστα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, στα οποία αναμένεται να σταλθούν ειδοποιητήρια.
«Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα», υποστήριξε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα σταλούν ειδοποιήσεις στους 800.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες.
«Τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα» είπε ο κ. Αλεξιάδης. ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το θέμα της φορολόγησης των Ι.Χ.

***  Η Ρωσία αποκαλύπτει ποιος και γιατί δημιούργησε τον ιό Ζίκα! (Βίντεο)
konp
~ Ύστερα από την έξαρση του Ιού Ζίκα, που έπιασε ουσιαστικά απροετοίμαστους επιστήμονες και ερευνητές, μελέτες που αγγίζουν τα όρια της συνομοσιολογίας, παρουσιάζουν ότι η μετάδοση του Ιού ήταν προγραμματισμένη.
Πρόκειται για έρευνα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο, βάσει της οποίας, μπορεί το ίδρυμα Ροκφέλερ να «πατεντάρισε» τον ιό με τα μεταλλαγμένα κουνούπια, ωστόσο εμπλέκεται και ο Μπίλ Γκέιτς, με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα του υπέρ-πληθυσμού.
Ο ιός Ζίκα, είναι ένα «βιολογικό όπλο» σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR), το οποίο δημιουργήθηκε από κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Επικεφαλής των μη κυβερνητικών οργανώσεων, παρουσιάζεται το ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Bill Gates»!
Σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εξοργιστεί με τα νέα δεδομένα, ενώ μίλησε και με ανώτατους αξιωματούχους, με σκοπό να θέσουν τον Γκέιτς «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στην Ρωσία.
Παράλληλα δόθηκε στην δημοσιότητα, ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ο Μπιλ Γκέιτς, να δηλώνει υπέρ της μείωσης του πληθυσμού!
Δείτε το βίντεο: Vaccination - to reduce population! (Bill Gates admits) ,
 https://youtu.be/pjj4Iq-rsNg .-

***  Προκαλούν! Κατέβασαν την εικόνα του Χριστού από τη Θεολογική Σχολή... (ΕΙΚΟΝΕΣ)
aptha
~ Εν αναμονή λειτουργίας του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση της σχολής κατέβασε την εικόνα του Χριστού για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.
Η εικόνα ήταν στον πρώτο όροφο, απ' όπου διέρχονται όλοι οι φοιτητές και το τοποθέτησαν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου είναι ο μικρός ναός της Αγίας Τριάδος.
Καθηγητές και φοιτητές απορούν για το λόγο της συγκεκριμένης κίνησης φοβούμενοι για το τι θα ακολουθήσει. Αν και αρκετοί κάνουν λόγο για πιέσεις από ανθρώπους που θα στελεχώσουν το νέο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, ο κοσμήτορας της σχολής, κ. Μ. Κωνσταντίνου δηλώνει πως η κίνηση δεν έχει σχέση με τη δημιουργία του νέου τμήματος.
Δείτε τις εικόνες!
apthb
apthc
apthd

*** Εκχυδαϊσμός του Πολιτικού λόγου...
ritoria
Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Δύσκολες ώρες (πρέπει να) πέρασε ο κος  Πρωθυπουργός στο Νταβός.
Εκτός από τα προβλήματα, είχε να αντιμετωπίσει τους  ΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣ  Γερμανούς καθώς και τα ΜΜΕ.
- Διαπιστώνεται (πέραν των ανθελληνικών , ανθρωποεξοντωτικών μέτρων και της παντελούς απουσίας εταιρικής αλληλεγγύης) και μια ανεπίτρεπτη χυδαία, απαξιωτική συμπεριφορά εναντίον ενός - οιουδήποτε - Πρωθυπουργού, φίλου και εταίρου, ο οποίος δεν είναι μόνον φυσικό πρόσωπο αλλά και εκπρόσωπος  ενός ολόκληρου λαού / χώρας!
- Οι Γερμανοί (κυρίως αυτοί) θέλησαν να εξευτελίσουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Εκφράσεις όπως: "Ηλίθιε/ Βλάκα" από τον Υπ/γο Οικονομικών και "περίγελως, που έχει άγνοια οικονομικών" από τη θεωρούμενη ως σοβαρή Die Welt, επιστρέφονται.
Δεν στέκουν ασφαλώς αιτιάσεις / δικαιολογίες ότι τάχα συμπεριφέρονται έτσι είτε επειδή (κακώς) ο πρώην  Υπουργός  μας των Οικονομικών τους φέρθηκε υπεροπτικά, περιφρονητικά, ή - και - τους μαγνητοφωνούσε.
Όπως επίσης είναι τουλάχιστον φαιδρές οι προσπάθειες δικών μας να ερμηνεύσουν τον όρο "stupid" ως: "Ανόητος" (το silly σημαίνει ανόητος) ή ως μειωμένης, αλλοιωμένης σημασίας επειδή ..... πολυχρησιμοποιείται, ή επειδή το είχε πεί κάποτε ο Αμερικανός υποψήφιος Πρόεδρος στον ανταγωνιστή του.
Αν ο κος  Πρωθυπουργός ήταν εξίσου αγενής ή αν δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του, και απαντούσε στον Γερμανό: "Τι μα......κίες λες αξιότιμε κε μα....... κα; " η λέξη θα ήταν επιεικής - ή και φιλόφρονη; - επειδή εμείς στην Ελλάδα την πολυχρησιμοποιούμε και, άρα, έχει ατονήσει η σημασιολογική της έννοια;
Δεν είναι δυνατόν να εξευγενίσουμε / αποεκχυδαίσουμε τους διάφορους  (Σόϊμπλε) κομπλεξικούς τύπους ή να τους εξευμενίσουμε ώστε να μη διάκεινται εχθρικά απέναντι μας.
Εκείνο όμως που επιβάλλεται να πράξουν οι ταγοί μας είναι να σταματήσουν να περιφέρουν ανά την εσπερία μειωτικούς χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα όπως: "Διεφθαρμένη, Αναξιόπιστη κ.α" χώρα, την οποία (οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες) είχαν την - ατυχή τύχη - να την κυβερνούν. Και, φυσικά να μην διατρανώνουν σε όλους τους τόνους πως (δήθεν) αναζητούν την χαμένη αξιοπιστία μας !!!
Αν το συνεχίσουν αυτό, τότε δεν θα εκπλαγώ αν την επόμενη φορά ακουστούν πολύ βαρύτεροι χαρακτηρισμοί απευθυνόμενοι προς όποιον - τότε - θα πρωθυπουργεύει.
ΥΓ Ηθικόν δίδαγμα: Θα κατατροπώσουμε τις παρανοϊκές "ιδέες μεγαλείου / υπεροχής" των Γερμανών αν:
       - Αποφασίσουμε να τους  βάζουμε - άμεσα- στη θέση τους και
       - Με τη δική μας αξιοπρεπή , έντιμη, συνεπή και ειλικρινή συμπεριφορά,  τους υποχρεώσουμε να μας σέβονται (Σ.Σ Εδώ, δυστυχώς, βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα μας).
      Η εκτίμηση δεν χαρίζεται. Κατακτάται!

***  Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ!
klimatiki
Γράφει: Ο Γιώργος Γκορέζης Υποστράτηγος  ε.α., μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.
Η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί συγκεκριμένο πρόβλημα με συγκεκριμένη απάντηση. Έχει ευρεία βάση, πάμπολλες συνέπειες, περιορισμένο διάστημα ανταπόκρισης, και πολλές φορές οδηγεί σε πολιτική ανυπακοή. Η πρόκληση που τίθεται είναι να διαχειρισθούμε μια πληθώρα κινδύνων σε κάθε επίπεδο, από το αγρόκτημα και την πόλη μέχρι το κράτος και την περιφέρεια και μέχρι την ίδια την υδρόγειο. Βασική παράμετρος στην κλιματική αλλαγή είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. O κόσμος θα γίνει πιο θερμός τις επόμενες δεκαετίες, ότι κι αν κάνουν οι άνθρωποι γι αυτό. Πόσο θερμός, δύσκολο να απαντήσουμε. Η κλιματική αλλαγή είναι αρκετά κατανοητή στην ποιοτική πλευρά από επιστημονικής άποψης, αλλά εξακολουθεί να υστερεί η επιστήμη σ’ ότι αφορά το ποσοτικό κομμάτι, με άλλα λόγια η επιστήμη μπορεί να πει γιατί το διοξείδιο του άνθρακα και άλλες προσθήκες στην ατμόσφαιρα αυξάνουν ή μειώνουν τη θερμοκρασία του πλανήτη, αλλά εξακολουθεί να αδυνατεί να βρει το μέγεθος της κλιματικής αλλαγής που προκύπτει εξ αιτίας μιας συγκεκριμένης μεταβολής στην ατμόσφαιρα. Ένας δεύτερος βαθμός αβεβαιότητας προκύπτει από το πώς θα εξελιχθεί ο κόσμος τις επόμενες δεκαετίες ως προς την χρήση της ενέργειας, το μίγμα των καυσίμων, τη δασοκομία, τη γεωργία και τη συνολική οικονομική μεγέθυνση. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο από το γεγονός ότι το κλίμα επηρεάζει τις πράξεις των ανθρώπων. Μια ραγδαία επιδείνωση του κλίματος μπορεί να δώσει έναυσμα για λήψη πιο δραστικών μέτρων από αυτά που μπορεί να ανεχθεί ο ήπια θερμαινόμενος κόσμος του σήμερα. Την ίδια ώρα ο αντίκτυπος μιας τέτοιας ανόδου της θερμοκρασίας θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι πόροι που είναι διαθέσιμοι για δράση δεν επαρκούν. Στο μεταξύ η αδράνεια του συστήματος μας καθιστά μάρτυρες της δραματικής παρούσης κατάστασης και των τάσεων που επικρατούν. Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, σε βάρος των παγωμένων τμημάτων του κόσμου που συρρικνώνονται, και έχουμε το φαινόμενο των πλημυρών την άνοιξη και το φθινόπωρο και της λειψυδρίας όλες τις εποχές του έτους. Οι ξηρασίες που αρχίσαμε να βιώνουμε στη Μεσόγειο και αλλαχού μπορούν να αποβούν καταστροφικές. Καθώς οι καλλιέργειες είναι ευπαθείς σε αλλαγές στα μοτίβα των βροχοπτώσεων και των ανώτατων θερμοκρασιών, οι λαοί, οι χώρες και οι περιφέρειες που εξαρτώνται από τη γεωργία είναι εκτεθειμένοι σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Είναι δύσκολο να πούμε ποιες θα είναι οι πιθανές εξελίξεις τις επόμενες δεκαετίες, λόγω της κεκτημένης ταχύτητας του κλιματικού συστήματος, αλλά και των υποδομών που στηρίζουν την ανθρώπινη παρέμβαση σ’ αυτό. Αλλά το τι θα γίνει για παράδειγμα σε τέσσερις δεκαετίες δεν έχει και τόσο σημασία, αφού δεν είναι και εύκολο να μεταβληθεί δραστικά. Εκείνο στο οποίο θα μπορεί ο κόσμος να ασκήσει ουσιαστικότερο έλεγχο, είναι η κατεύθυνση στην οποία θα κινείται το κλίμα εκείνη τη στιγμή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει στόχους για το 2020 ως εξής: Θα μειώσει συνολικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% σε σχέση με το 1990, 20% της ενέργειας θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, και θα βελτιωθεί κατά 20% η ενεργειακή αποδοτικότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικά εργαλεία για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι η αγορά εκπομπών ρύπου και οι εθνικοί στόχοι για τους ρύπους που βρίσκονται εκτός αγοράς ρύπων (ο στόχος για την Ελλάδα είναι η μείωση των εκπομπών κατά 4%). Τέθηκαν επίσης εθνικοί στόχοι για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (στόχος για τη χώρα μας είναι η παραγωγή του 18% της ενέργειας που καταναλώνεται εντός Ελλάδος από ανανεώσιμες πηγές) και παρασχέθηκαν κίνητρα για την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών. Επίσης, προβλέφθηκαν προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας — χαρακτηριστική είναι η Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, η οποία έχει οδηγήσει στην υποχρέωση για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού κάθε ακινήτου που πωλείται ή ενοικιάζεται και στο πολύ γνωστό πρόγραμμα «εξοικονομώ», που χορήγησε κίνητρα για τις εργασίες μέσα σε σπίτια που βελτιώνουν την ενεργειακή τους απόδοση. Στις μεταφορές επιδιώκεται η κυκλοφορία όλο και περισσότερων ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων ή οχημάτων που θα λειτουργούν με βιοκαύσιμα. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη διάσκεψη του Ρίο για το περιβάλλον οι παγκόσμιες κυβερνήσεις συμφωνούν στη ρητορική για την κλιματική αλλαγή, αλλά αρνούνται να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του πλανήτη. Κι όμως, οι περισσότερες μελέτες περιγράφουν το μέλλον ζοφερό. Οι μετριοπαθείς προβλέψεις μιλούν για άνοδο της πλανητικής θερμοκρασίας κατά τρεις-τέσσερις βαθμούς Κελσίου ως το τέλος του αιώνα, η οποία θα συνοδευθεί από λιώσιμο των πάγων και αλυσιδωτές αντιδράσεις με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας, την οικονομία μας, τον πολιτισμό μας αλλά και τη ζωή που μας περιβάλλει. Η σύνοδος της Κοπεγχάγης το 2009 οδήγησε στη διαπίστωση ότι με τις διασκέψεις δεν οδηγούμαστε πουθενά. Οι αναπτυσσόμενες χώρες αντέδρασαν σε μια συμφωνία, επειδή δεν υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος να μετατραπούν σε βιομηχανικές και μεταβιομηχανικές οικονομίες, χωρίς να αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας, άρα και οι κατά κεφαλήν εκπομπές ρύπων. Πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης όμως είχαμε τη σύμβαση –πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, που προέκυψε από τη διάσκεψη κορυφής του Ρίο ντε Τζανέιρο το 1992,που δέσμευε τις χώρες να ανακόψουν την πορεία της κλιματικής αλλαγής, και το πρωτόκολλο Κιότο το 1997, με το οποίο οι μεγάλες χώρες δεσμεύθηκαν για τη ποσότητα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 1912.Στη τελευταία παγκόσμια σύνοδο του Παρισιού 12 Δεκ του 2015, 195 χώρες ενέκριναν επιτέλους σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής . Η συμφωνία στοχεύει στον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας και στην αποσύνδεση των εθνικών οικονομιών από τα ορυκτά καύσιμα. Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν αποβλέπουν στην επιβράδυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής εντός των επόμενων δεκαετιών. Η συμφωνία του Παρισιού επικυρώθηκε και υπεγράφη από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φάμπιους, εν μέσω πανηγυρικού κλίματος. Για ιστορική συμφωνία κάνει λόγο η Ε.Ε., η οποία σημειώνει ότι «μετά από τόσα χρόνια διαρκών προσπαθειών, πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη για την Ευρώπη». «Σήμερα ο πλανήτης είναι ενωμένος εναντίον της κλιματικής αλλαγής» δηλώνει στο Twitter o πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 150 αρχηγοί κρατών και μεταξύ αυτών οι των υπερδυνάμεων έδωσαν το μέτρο της κρισιμότητας με την παρουσία τους στη διάσκεψη. Ο Αμερικανός Μ. Ομπάμα κατέθεσε από του βήματος την αλήθεια του θέματος: «Αυτό που πρέπει να μας δίνει ελπίδα είναι ότι πρόκειται για σημείο καμπής, ότι τώρα είναι η στιγμή που επί τέλους αποφασίσαμε να σώσουμε τον πλανήτη μας ,ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος και μια όλο και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση ότι είναι στο χέρι των δυνατοτήτων μας να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».Η συμφωνία συνιστά ένα σημαντικό βήμα προόδου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής» τονίζει από την πλευρά της, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καλώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να θέσουν σε άμεση εφαρμογή τα όσα συμφωνήθηκαν. Θετικά αποτιμούν τη συμφωνία οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, κάνοντας λόγο για ουσιώδη «στροφή». Τη δέσμευση για τη μείωση της θερμοκρασίας κατά 2 – 1,5 βαθμούς Κελσίου χαιρετίζει από την πλευρά της, η WWF. «Τα 15 επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικά για να παραμείνουμε κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου» εκτιμά η World Resources Institute, ενώ η Fondation Nicolas Hulot ζητεί την άμεση επίτευξη του στόχου, πριν από το 2020. Το θέμα απασχόλησε και την διάσκεψη του Νταβός, 20-24 Ιαν 2016, ενώ εξακολουθεί και πάλι να παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της συμφωνίας, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν συμφωνημένα μέτρα για τον έλεγχο της εφαρμογής της. Ως εκ τούτου η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που ο 21ος αιώνας όχι μόνο δεν θα μπορεί να αποφύγει, αλλ’ αυτή είναι που θα διαμορφώσει τον αιώνα. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μόνο μια πρόκληση για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά αποτελεί περισσότερο το πλαίσιο ή τοπίο. Αποτελεί το πρίσμα μέσα από το οποίο θα δούμε τους θεμελιώδεις όρους εμπορίου ανά τον πλανήτη. Όπως επίσης αποτελεί την εντελώς αντιληπτή γεωπολιτική και γεωφυσική βάση του 21ου αιώνα.

*** ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡ. ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ 1909 ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!
strat
~   ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΛΑΣΙΔΗ(*)
Στις αρχές του 19ου αιώνα η Ελλάδα βρισκόταν σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο, όπως και σήμερα. Φαύλες κυβερνήσεις σε συνεργασία με ανθρώπους του στέμματος οδηγούσαν τη χώρα στη πλήρη καταστροφή. Ο Στρατός και οι Δημόσιες Υπηρεσίες ήταν υπό διάλυση, ενώ δεν φαινόταν στον ορίζοντα μια πολιτική δύναμη που να μπορούσε να αναστρέψει τη κατάσταση. Η δυσφορία λαού και στρατού ήταν μεγάλη. Οι Στρατιωτικοί αποφάσισαν να αντιδράσουν.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ
"Εκείνη τη ζεστή νύχτα της 14ης προς 15η Αυγούστου του 1909,η μικρή Αθήνα των 80.000 κατοίκων την πέρασε σε διαρκή εκνευρισμό. Από νωρίς είχε η φήμη πως ο Στρατός ήταν έτοιμος να ξεσηκωθεί και να επιβάλει δυναμικά τις απόψεις του, που τις ασπαζόταν το σύνολο των Ελλήνων της εποχής. Κι όταν κατά τα μεσάνυκτα Αξιωματικοί και στρατιωτικές μονάδες κίνησαν να στρατοπεδεύσουν στο τότε πεδίο ασκήσεων "Γουδή", για να διεκδικήσουν με ένοπλη πίεση από την κυβέρνηση τα λαϊκά αιτήματα, κανένας δεν υποπτευόταν πως εγκαινιαζόταν μια νέα περίοδος της νεότερης ιστορίας μας, που έμεινε γνωστή ως η "Επανάσταση στου Γουδή'' γράφει ο στο βιβλίο του "Γουδή. Το κίνημα του 1909"ο Τάσος Βουρνάς. Ο Σπύρος Μελάς στο "Η Επανάσταση του 1909"τονίζει ότι τη νύκτα της 14ης προς την 15η Αυγούστου, μια Επανάσταση που όμοιά της δεν είχε ξαναγίνει ούτε στην Ελλάδα ούτε σε κανένα άλλο μέρος της γης. Και ούτε ασφαλώς θα ξαναγίνει ποτέ!
TA AITIA THΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Τα κυριότερα αίτια που προκάλεσαν το ξεσηκωμό Λαού και Στρατού ήταν:
-Η βουλευτοκρατία και η άκρατη ρουσφετολογία.
-Η απροκάλυπτη επέμβαση της αυλής στο Στράτευμα και το Κράτος γενικότερα.
-Η άθλια οικονομική κατάσταση, οφειλόμενη κυρίως στη φοροδιαφυγή των πλουσίων και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος .
-Η κακή απονομή της δικαιοσύνης.
-Η έλλειψη δημόσιας ασφάλειας.
-Η κακή δημόσια διοίκηση και εκπαίδευση.
-Η εγκατάλειψη της γης από τους αγροτικούς πληθυσμούς.
-Η ελλιπής εκπαίδευση και η μη προμήθεια σύγχρονου υλικού στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Όλα αυτά είχαν επισημανθεί από διάφορες κοινωνικές τάξεις με υπομνήματα προς τον Ανώτατο Άρχοντα και την Κυβέρνηση, χωρίς αποτέλεσμα.
OΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
Στη πολιτική σκηνή των τελευταίων ετών στη χώρα μας πρωταγωνιστούν πολιτικοί που χαρακτηρίζονται από έλλειψη σύνεσης και γενναιότητας. Τα στοιχεία αυτά είναι, κατά τον σοφό Πιττακό απαραίτητα για την αντιμετώπιση μιας κρίσης: "Έργο των συνετών ανθρώπων είναι ,πριν συμβούν τα δυσάρεστα, να προνοούν πώς να μη συμβούν και των γενναίων καθήκον να τα αντιμετωπίσουν με θάρρος" .Οι σύγχρονοι πολιτικοί μας χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Σε αυτούς που από κυβερνητικές θέσεις έκαναν το παν για να οδηγήσουν τη χώρα στον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό βάραθρο και τους υπόλοιπους που δεν έκαναν τίποτα για να τους σταματήσουν. Οι πολιτικές ηγεσίες, μακάριες, αδρανούν επί μεγάλο χρονικό και μετά παριστάνουν τις ανήξερες, οπότε κάποια εθνικά θέματα πηγαίνουν προς το χειρότερο. Τεράστιες ευθύνες, όχι μόνον πολιτικές, έχουν αυτοί που κυβέρνησαν, αυτοί που τους στήριξαν με τη ψήφο εμπιστοσύνης τους, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν τους κατήγγειλαν παρουσιάζοντας όλη την αλήθεια που ασφαλώς γνώριζαν.
Όμως ας δούμε αναλυτικά σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν δύο από τις σημαντικότερες περιόδους της νεώτερης ιστορίας μας: Ξεκινώντας από το πολίτευμα, τότε τυπικά βασιλευόμενη δημοκρατία, ενώ στη πράξη κυβερνούσε η αυλοκρατία και η βουλευτοκρατία(αυλές, κοτζαμπάσηδες, κομματάρχες).Σήμερα το Σύνταγμα δεν προβλέπει βασιλευόμενη δημοκρατία, αλλά η κληρονομική βασιλεία αντικαταστάθηκε από την οικογενειοκρατία των τζακιών. Τα αξιώματα υπουργών και βουλευτών κληρονομούνται και καταλαμβάνονται από γιούς, θυγατέρες, ανίψια και εγγόνια. Η ψήφος υφαρπάζεται με φρούδες υποσχέσεις για χαριστικούς διορισμούς, μεταθέσεις ,χορήγηση δανείων και κάθε άλλου είδους παρανομίας. Στην εξωτερική πολιτική και άμυνα τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν παραμεληθεί με αποτέλεσμα να δεχόμαστε προσβολές από τον τούρκο. Σήμερα οι πολιτικοί κάνουν το παν για να υποβαθμίσουν τον Στρατό. Μειώνουν τους εξοπλισμούς προμηθεύονται ελαττωματικά όπλα χάριν της μίζας και υπονομεύουν ποικιλοτρόπως το ηθικό και την αξιοπρέπεια των Στρατιωτικών. Στα οικονομικά τότε η αυλή και η κομματοκρατία σπαταλούσαν το δημόσιο και έκαναν καταχρήσεις ,ενώ επέβαλαν δυσβάστακτα βάρη στον Λαό. Τα τελευταία 41 έτη η πορεία της εθνικής οικονομίας ακολούθησε μια επιταχυνόμενη καθοδική πορεία που σήμερα έφθασε στο έσχατο σημείο. Είναι οι κυβερνώντες τόσο ανίκανοι ή τόσο φαύλοι, ώστε να μας οδηγήσουν στον πάτο του πηγαδιού; Δυστυχώς και τα δύο. Δανείζονται γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί η χώρα να εξυπηρετήσει το χρέος της, γιατί τάιζαν το αχόρταγο τέρας του δημοσίου. Διόριζαν κομματόσκυλα, χορηγούσαν υπέρογκους μισθούς σε ημετέρους, φρόντιζαν να αποκτούν πολυτελείς βίλες, off shor εταιρίες και μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία. Αποστέρησαν τον ιδιωτικό τομέα από την αναγκαία ρευστότητα και του επέβαλλαν υπέρογκους φόρους με αποτέλεσμα να αφανίσουν τη μεσαία τάξη. Καθημερινά φαινόμενα οι αυτοκτονίες ,η αναζήτηση τροφής στα σκουπίδια ,οι λιποθυμίες από πείνα στα σχολεία, οι χιλιάδες άστεγοι .Η δημόσια ασφάλεια και η δικαιοσύνη στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν σε άθλια κατάσταση. Σήμερα παρουσιάζονται τρομερές καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης. Οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε μέσα στα σπίτια τους συμμορίες και μεμονωμένοι κακοποιοί, κυρίως λαθρομετανάστες ,δρουν καθημερινά με απίστευτη αγριότητα. Βεβαίως δεν ευθύνονται οι έντιμοι δικαστικοί και οι γενναίοι αστυνομικοί. Οι πολιτικοί φρόντισαν να τους εξαθλιώσουν και να τους στερήσουν και από τα στοιχειώδη μέσα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η εκπαίδευση τότε ήταν ανεπαρκέστατη, χωρίς πρακτική κατεύθυνση. Τώρα αγγίζει τα όρια της ανυπαρξίας. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων υπολειτουργούν χωρίς βιβλία και θέρμανση και με κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς. Τα ΑΕΙ-ΤΕΙ με καταλήψεις, απεργίες και ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, δεν επιτελούν την αποστολή τους. Βεβαίως η ευθύνη δεν είναι των διδασκόντων και των διδασκομένων. Αν τότε η βουλή δεν επιτελούσε το έργο της, σήμερα ακολουθεί μια καταστροφική για τη χώρα πορεία. Οι πολιτικοί, αφού οδήγησαν τη Πατρίδα στον όλεθρο, συμμάχησαν για να την αποτελειώσουν. Τότε ο επιβληθείς ''Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος '' επεδίωκε αποκλειστικά την εξυπηρέτηση του εξωτερικού μας χρέους. Τα πράγματα τώρα είναι χειρότερα. Η τρόικα επιδιώκει να στεγνώσει οικονομικά τους Έλληνες ,να πτωχεύσει τη χώρα, να πουλήσει για ένα κομμάτι ψωμί έδαφος και υπέδαφος. Ο Λαός δυστυχεί και οι υπουργοί και βουλευτές αδιαφορούν τελείως. Μέσα στα τζάκια τους ένοιωσαν ποτέ φτώχεια και δυστυχία; Βεβαίως κατ'όνομα είναι δεξιοί, σοσιαλιστές, αριστεροί και μάλιστα συγκρότησαν "δεξιοκεντροαριστερή" κυβέρνηση και πριν ένα χρόνο "αριστερή". Το πλέον όμως σημαντικό είναι το ζήτημα της ορθοδοξίας που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν. Ανθίσταται όμως σθεναρά με πρωτοστάτες τους ρασοφόρους και τη συμπαράσταση ολόκληρου του ευσεβούς ελληνικού λαού. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις οι Έλληνας εμπιστεύονται εκκλησία και ένοπλες δυνάμεις.
(*) Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ εα-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

*** Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
fonilaou
Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου Καθηγητού – Κλασσικού Φιλολόγου Ιστορικού – Συγγραφέως Επειδή μετά την ψήφιση του "Μνημονίου 3" παρουσιάσθηκαν πολλοί "εθνοπατέρες" που μίλησαν για "απόφαση - σταθμό", που έδωσε ανάσα στην Ελλάδα, σώζοντάς την από την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία, θέλησα να γράψω κάποιες σκέψεις μου γι’ αυτούς και τις πράξεις τους. Πρώτα απ’ όλα "μνημόνιο" (memorandum) είναι το υπόμνημα. Η λέξη έχει σχέση με την μνήμη, την υπενθύμιση και το "μνήμα". Αυτό πρέπει να το θυμούνται αναλογικά, διότι είναι βέβαιον ότι στο τέλος η πράξη τους και κατ’ επέκτασιν οι ίδιοι, θα μείνουν μία ασήμαντη κουκίδα στην πορεία τής ιστορικής μνήμης. Δεύτερον για να υπάρξει ένας λογικός ειρμός πρέπει να εξηγήσω την διαφορά μεταξύ "πολιτικού" και "πολιτικάντη", διαφορά που δείχνει και το μέγεθος τής "εθνικής προσφοράς". "Πολιτικός", λοιπόν, είναι ο σχετικός με την διοίκηση των κοινών, το πρόσωπο που έχει ως κύρια ασχολία του τα δημόσια πράγματα. "Πολιτικάντης" από την άλλη είναι το επιτήδειο άτομο στο να εκμεταλλεύεται πολιτικές καταστάσεις ή γνωριμίες για προσωπικά του οφέλη.Αυτό που είναι τραγικό είναι ότι ο πολιτικάντης θεωρεί τον εαυτό του πιο έξυπνο από τους ψηφοφόρους, χωρίς κανείς να του έχει δώσει αυτό το δικαίωμα! Ο πολιτικός, ο οποίος εξελέγη βουλευτής, οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψιν του όχι μόνο τους ψηφοφόρους του με την στενή έννοια τής κομματικής πελατείας αλλά και γενικώτερα τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτούς και τους ψήφισαν, διότι τους πίστεψαν. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου μία απόφαση τού βουλευτή δεν επηρεάζει και τόσο την ζωή τών πολιτών. Σε άλλες όμως περιπτώσεις συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Και όταν ένα γεγονός, που συνδέεται με μία απόφασή τού βουλευτή, έχει επίδραση στην ζωή τής ανθρώπινης κοινωνίας, τότε μετατρέπεται αυτομάτως σε ιστορικό γεγονός! Το "Μνημόνιο 2", καθώς και η  δανειακή σύμβαση και οι εφαρμοστικοί νόμοι, που το συνοδεύουν, μετατρέπουν την ζωή τού έλληνα σε απόλυτη εξαθλίωση. Το ίδιο και το νυν προς ψήφιση "Μνημόνιο 3". Αποτελεί, επομένως, ένα γεγονός, που μετατρέπεται σε εν δυνάμει ιστορικό γεγονός με την ψήφισή του από τους βουλευτές! Κι επειδή αυτοί οι κύριοι νομίζουν ότι είναι στο «απυρόβλητο» με τα νομικά τεχνάσματα (τερτίπια) απαλλαγής τους και παραγραφής τών αξιόποινων πράξεών τους, που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει για τους εαυτούς τους, τους πληροφορώ ως ιστορικός δύο πράγματα και όσοι εξ αυτών είναι ιστορικοί ή έχουν ασχοληθεί με την ιστορία θα το καταλάβουν ιδιαίτερα! Πρώτον, στην ιστορία κυριαρχεί το απρόβλεπτο και, δεύτερον, οι νόμοι σύμφωνα με τον Μοντεσκιέ και το έργο του «το πνεύμα τών Νόμων» διαμορφώνονται ανάλογα με τις συνθήκες ζωής και τις ανάγκες τών κοινωνιών! Αυτά τα δύο σημαίνουν εν ολίγοις ότι με ένα απρόβλεπτο γεγονός π.χ. μία εξέγερση, που πιθανόν να φέρουν τα συνεχή φιλομνημονιακά μέτρα και τα χαράτσια, μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα δυναμική, ένα άλλου είδους Δίκαιο, να αλλάξουν οι νόμοι, διότι άλλαξαν οι συνθήκες και οι ανάγκες, να καταργηθεί η παραγραφή, να γίνει άρση της με αναδρομική ισχύ (ιδιαίτερα προσφιλής όρος στους φιλομνημονιακούς, μιας και όλα τα μέτρα έχουν αναδρομική ισχύ), όπως έγινε προσφάτως για πολύ ευτελέστερα αδικήματα στην Αγγλία, και οι υπερόπτες, που αποφάσισαν για λογαριασμό τού ελληνικού λαού, ερήμην αυτού, να βρεθούν στο ειδικό δικαστήριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Αυτά τα γράφω, διότι βλέπω ότι ο σύγχρονος πολιτικός, έχει μετατραπεί σε πολιτικάντη, ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα του και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τον άνθρωπο, τον κεντρικό δηλαδή πυρήνα δημιουργίας τής πολιτικής, μιας και οι άνθρωποι, οι πολίτες, αποτελούν την πόλη, με αποτέλεσμα να είναι καταδικασμένος σε αποτυχία.Αυτοί που ψήφισαν το «ναι», στην μνημειώδη υποτελειακή συνεδρίαση, μου θυμίζουν τον Κρέοντα στην «Αντιγόνη» τού Σοφοκλέους, ο οποίος θεωρούσε ότι τα ήξερε όλα, όπως και οι «γ(δ)ιαβολ-ψηφίσαντες» (υπενθυμίζω: γιαβόλ = ναι) και θεωρούσε τον εαυτό του πιο έξυπνο και πιο ηθικό κι από τους θεούς, διαπράτοντας τοιουτοτρόπως ύβριν. Ο Αίμων, ο γυιός του τού λέει ότι «η πόλη δεν ανήκει σε έναν» (πόλις γαρ ουν εσθ’ ήτις ανδρός εσθ’ ενός – στ. 737). Ο Κρέων αντιπροτάσσει την πεποίθησή του με ρητορική γι’ αυτόν ερώτηση: «Δεν θεωρείται η πόλη ότι ανήκει στον άρχοντα;» (ου τού κρατούντος η πόλις νομίζεται; - στ. 738) και ο Αίμων αποκρίνεται όχι μόνο στον πατέρα του αλλά και στον πρώην αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών (αλλά και τους νυν) και τους συνμνημονιοψηφίσαντες, που έλεγαν ότι «άλλο να χρεωκοπήσει η χώρα και άλλο ο λαός»! Η απάντηση τού Αίμωνος πρέπει να γίνει επιγραφή και να μπει σε όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και κυρίως στην Βουλή σε προμετωπίδα: «Ωραία βέβαια εσύ θα κυβερνούσες μόνος σου μια έρημη πόλη» (καλώς ερήμης γ’ αν συ γης άρχοις μόνος – στ. 739)!Προηγουμένως η Αντιγόνη έχει πει κι άλλα για τα φοβικά σύνδρομα που δημιουργεί η εξουσία: "όλοι αυτοί θα ομολογούσαν ότι σε όλους αυτούς θα άρεσε τούτο, εάν δεν τους έκλεινε το στόμα ο φόβος" (τούτοις τούτο πάσιν ανδάνειν λέγοιτ’ αν, ει μη γλώσσαν εγκλήοι φόβος – στ. 504-505). Το ίδιο γίνεται σήμερα με την προσπάθεια κατατρομοκρατήσεως απλών οικογενειαρχών διαδηλωτών, όπου τα χημικά τούς αποτρέπουν από αυτό που υπάρχει στο DNA τους από την αρχαία εποχή. Την διεκδίκηση τής ελευθερίας τους και τών δικαιωμάτων τους! Η φωνή τών πολιτών λοιπόν είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία ενός έθνους και αυτήν οφείλουν να ακούν οι πολιτικοί.Είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο μας ότι σε περιόδους ασφυκτικής πίεσης, την ιστορία την γράφουν πάντοτε τα ΟΧΙ! Το «Μολών Λαβέ» τού Λεωνίδα, είναι στην ιστορία 2500 χρόνια τώρα και θα είναι ες αεί. Όταν οι τούρκοι ήσαν προ των πυλών τής Κωνσταντινουπόλεως και εζητήθη από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να παραδώσει την Πόλη και να διασωθεί ο ίδιος και η εξουσία του, η ελληνική ψυχή  μίλησε υπερήφανα και είπε: «το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ’ εμόν εστιν ουτ’ άλλου τών κατοικούντων εν ταύτη· κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα τής ζωής ημών» (Μιχαήλ Δούκα, «Ιστορία Τουρκοβυζαντινή», 39,1,16-18).Ο φιλόπατρις Δημήτριος Υψηλάντης στις 12 Απριλίου τού 1826, στην Πιάδα τής Επιδαύρου και κατά την Γ΄ Εθνοσυνέλευση τών Ελλήνων, όταν επρόκειτο να υπογραφεί η πολυδιαφημισμένη «Πράξη της Υποτέλειας» (Act of submission) στους Άγγλους, (το αντίστοιχο δηλαδή μνημόνιο τής Επανάστασης) έκανε μία πράξη διαμαρτυρίας, στηλιτεύοντας τον ραγιαδισμό και την υποτέλεια. Και μεταξύ άλλων είπε: «Η Εθνική Συνέλευσις αποφασίζουσα να ζητήση την μοναδικήν μεσιτείαν τού εν Κωνσταντινουπόλει πρέσβεως της Αγγλίας δια να συμβιβάση την Ελλάδα με τους τυράννους της, παρεκτρέπεται από τα ιερά χρέη της και από τον προς ον όρον τής συγκροτήσεως της.» (Αντικαταστήσατε το όνομα τού Άγγλου πρέσβεως με αυτό τής Μέρκελ και έχετε την επανάληψη τού σεναρίου)... Και συνέχισε: «Ο λαός, κύριοι, τού οποίου παρρησιάζετε το πρόσωπον, δεν σας έδωκε πληρεξουσιότητα να καταργήσετε την εθνικήν και πολιτικήν ανεξαρτησίαν  του, αλλά να την στερεώσετε, να την διαιωνίσετε.» Και κλείνει με την πεμπτουσία τής ελληνικής υπερηφάνειας και τού ελληνικού πατριωτικού ηρωϊσμού: «Τα μεγάλα έθνη και οι καλοί πατριώται φαίνονται εις τας κρισίμους περιστάσεις τής πατρίδος των. Δούλος είν’ εύκολον να γένη τις, όταν θέλη. Αυθέντης είναι δύσκολον.» (σ.σ. Ακούμε τις τελευταίες ημέρες ότι οι βουλευτές (πρώην δικομματισμού αλλά και οι νυν), που έκαναν τα παλληκαράκια, θέλουν να γίνουν «τής φακής» και ότι έρχονται να γλείψουν εκεί που έφτυσαν. Τους προτρέπω να μη το κάνουν! Ουδέν γελοιωδέστερον τούτου υπάρχει!)Είχαμε πει ακόμη για τον Ιωάννη Μεταξά, που είχε δύο ώρες για να απαντήσει στον Γκράτσι, αν θα υποδούλωνε την Ελλάδα. Και είπε ΟΧΙ, διότι ως μέλος τού ελληνικού λαού για τον οποίον πονούσε και εργαζόταν αφουγκράσθηκε την πεποίθησή του. Και δικαιώθηκε!Το ίδιο έκανε και ο αείμνηστος Πρόεδρος τής Κύπρου, ο ΕΛΛΗΝΑΣ Τάσσος Παπαδόπουλος. Σήμερα, που από τα μυστικά έγγραφα απεκαλύφθη η προπαγάνδα, που προωθούσε το «σχέδιο Αννάν», καθώς και πόσοι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο) είχαν εξαγορασθεί για να παίξουν το παιχνίδι τής κατατρομοκρατήσεως τού Κυπριακού Ελληνισμού, πόσα πολιτικά πρόσωπα είχαν εμπλακεί και τι προβλέψεις είχαν γίνει, θα τρελαθούμε από τις ομοιότητες. Σήμερα μας δημιούργησαν ψευτοδιλήμματα τού τύπου «αν δεν υπογράψουμε, θα πτωχεύσουμε, δεν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, πετρέλαιο, φάρμακα κ.λπ.». Τότε υπήρχαν τα ψευτοδιλήμματα τού τύπου «αν δεν ψηφισθεί το σχέδιο Αννάν, η Κύπρος θα διχοτομηθεί, θα χαθεί οικονομικά, θα καταστραφεί, θα...θα...θα»!Ο Τάσσος Παπαδόπουλος όμως έκανε δημοψήφισμα, διότι άκουσε την φωνή τών Κυπρίων Ελλήνων, τού λαού του! Και είπε στο διάγγελμά του, δακρύζοντας, με σθένος ψυχής: «Εγώ παρέλαβα Κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα»! Και ο λαός που τον εμπιστεύθηκε, στο δημοψήφισμα τον δικαίωσε και είπε ΟΧΙ! Και η Κύπρος ευημερεί, είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτάρκης, βγάζει πετρέλαιο, κάνει στρατηγικές συμμαχίες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την «γιγάντισσα» Τουρκία, που οι ελλαδίτες  πολιτικάντες τρέμουν,  και τόσα άλλα!Κανείς λοιπόν δεν έδωσε το δικαίωμα στους υπερόπτες βουλευτές, που κατά κύριο λόγο, ως πολιτικάντες, κοιτούν την μεσομακροπρόθεσμη πολιτική επιβίωσή τους και εξασφάλιση τής καρέκλας τους, να γράψουν στα παλαιότερα τών υποδημάτων τους, εάν έχουν, τον ελληνικό λαό, να μην αποταθούν με θάρρος και ανδρισμό σε αυτόν, να μην εξηγήσουν τα πράγματα με ειλικρίνεια, αλλά μόνο να τον τρομοκρατήσουν και να τον εξαθλιώσουν με το «δόγμα τού Σοκ»! Οι ατάκες τών ψευτοδιλημμάτων τους ήσαν: «Επώδυνα μέτρα ή περισσότερο επώδυνα μέτρα». Η διαπραγμάτευση με σθένος ανύπαρκτη. Το «επικρατέειν ή απολλύσθαι» άγνωστο. Η διεκδίκηση των οφειλομένων αποζημιώσεων κατά το κοινώς λεγόμενον «γαργάρα». Ο Κώστας Καρυωτάκης, όμως, στις «Υποθήκες» του προφητικά γράφει σχετικά με αυτούς: «Κράτησε κάποιον τόπο μυστικό, στον πλατύ κόσμο μια θέση. Όταν οι άνθρωποι θέλουν το κακό, τού δίνουν όψη ν’ αρέσει. Του δίνουν λόγια χρυσά, που νικούν με πειθώ τους το ψέμα, όταν οι άνθρωποι διαφιλονικούν         την σάρκα σου και το αίμα!»Ε λοιπόν όχι. Είμαστε ο Ελληνικός λαός. Οι πραγματικοί πατριώτες! Ο Έλληνας είναι η πηγή και η βάση για κάθε αναγέννηση! Γι’ αυτό τα συνθήματά μας πρέπει να είναι πλέον: «Αντίσταση» και «Αντικατάθλιψη»! Ας τα κάνουμε λοιπόν βίωμά μας με την αρωγή τών στίχων τής Έλλης Γιαννοπούλου: « Μη πεις πως μας τελείωσε το Κλέος...Πως γεννηθήκαμε σε λάθος εποχή...Οι Έλληνες δεν φεύγουν απ’ το Χρέος, όσο η θάλασσα κι ο ήλιος είναι εκεί...»!

***  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ..;
immigrants


Χρειάζεται δηλαδή πολύ μυαλό, για να σκεφθεί κανείς, ότι η δημιουργία hot spots στα νησιά και κυρίως στρατοπέδων ανοιχτού τύπου στην ηπειρωτική χώρα, για πρόσφυγες και μετανάστες, θα προκαλούσε εντάσεις και αυτοματισμούς..;
Καλά, οι άλλοι ευρωενωσιακοί το ζήτησαν. Είτε γιατί το κρίνουν σωστό (τι τους νοιάζει, στις δικές τους χώρες γίνονται αυτά..;) είτε δόλια.. Οι δικοί μας δεν έχουν νου να σκεφθούν και γλώσσα να μιλήσουν..;
·  Οι ροές δεν θα σταματήσουν, όσο οι αιτίες τους συνεχίζονται. Και είναι οι πόλεμοι, οι πολιτικές διώξεις και η πείνα.
·  Η Τουρκία δεν θα στέρξει και θα ζητά συνεχώς ευρωδίς, για να παίρνει ένα δήθεν μέτρο από τα εκατό αναγκαία.
·  Οι πνιγμοί στο Αιγαίο θα αυξάνονται, αφού τα hot spots δεν είναι "σωσίβια".
·  Στα hot spots και τα στρατόπεδα η διαμονή των άτυχων συνανθρώπων δεν θα είναι μερικών ημερών αλλά μηνών ή και μόνιμη, με πολλά "πήγαινε-έλα".
·  Οι αντιδράσεις και οι αυτοματισμοί στις τοπικές κοινωνίες θα είναι συνεχείς. Θα εντείνονται από όποιο "περιστατικό". Και μακάρι να μην εξελιχθούν σε γενικευμένη αντίδραση και σε ξενοφοβική υστερία. Προς πολιτική "τέρψη" ακραίων στοιχείων. Ιδίως αν συμβούν "περιστατικά".
Το "όλα τα είχε η Mαργιωρή.." μας πάει απολύτως..
Συγγνώμη, τι θα γινόταν, εάν τα hot spots ήταν πλωτά; Σε μεγάλα πλοία. Δίπλα σε πολλά λιμενικά σωστικά. Με δαπάνες τις Ε.Ε.
Τι θα συνέβαινε, εάν η φιλοξενία των άτυχων συνανθρώπων, που θα περισυλλέγονταν από την θάλασσα αλλά και από τις πόλεις, γινόταν σε άνετους και ασφαλείς "πρόχειρους" οικισμούς, σε δύο τρία - ακατοίκητα τώρα - "νησιά Έλις" ; Σε Ελλάδα και Ιταλία. Με πλήρεις φροντίδες, υγειονομικές, επισιτιστικές, κοινωνικές. Με επί τόπου τις υπηρεσίες ταυτοποίησης, επιλογής, προώθησης και προοπτικής.
Έτσι, χωρίς κανένα "παράτυπο και μη επιλεγμένο" μετανάστη ή πρόσφυγα να κυκλοφορεί, χωρίς άδεια στις ελληνικές πόλεις και να μην προωθείται σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά στην πατρίδα του. Με όλες τις δαπάνες από την Ε.Ε. Με "ενοίκιο" στην Ελλάδα και την Ιταλία.. Και με ευθύνες της Ε.Ε. για τα "σύνορα" της.
Βλέπετε, σε μια τέτοια εκδοχή, πιθανότητα εντάσεων και αυτοματισμών..; Μήπως βλέπετε πιθανότητα απομείωσης του ελληνικού χρέους και ελάφρυνσης των μνημονιακών επιβολών, μπροστά σε αυτό το μεγάλο "καλό", που θα έκανε η χρεοκοπημένη Ελλάδα στους εταίρους της..;
Τι..; Ποιος μίλησε για "ξερονήσια", με σπίτια, μπακάλικα, κουρεία, καφενεία, κέντρα υγείας, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκκλησίες, παιδικές χαρές, βόλτες και μπάνιο..;
Μόνο οι μυαλοφυγόδικοι..!
ΜΑΚΗΣ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ

***   Αθλητική  ενημέρωση :
Νοκ άουτ έως το τέλος της περιόδου ο Μαρκ Γκασόλ
***  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ : Σήμερα  ...
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

***  ΠΑΕ Ατρόμητος: «Να μετατρέψουμε το παιχνίδι σε γιορτή»
Πριν τον ΠαναθηναϊκόΠΑΕ Ατρόμητος: «Να μετατρέψουμε το παιχνίδι σε γιορτή»
~  Η ΠΑΕ Ατρόμητος με ανακοίνωσή της την Τετάρτη ζητά από τους φιλάθλους της ομάδας να τη στηρίξουν χωρίς παρατράγουδα στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (19:30).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ Ατρόμητος καλεί τους φιλάθλους του Περιστερίου να στηρίξουν σήμερα την προσπάθεια της ομάδας μας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο (έως τώρα) παιχνίδι της περιόδου για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Φίλαθλοι του Ατρόμητου,
Οι παίκτες χρειάζονται και επιζητούν τη δική σας συμμετοχή, τη δική σας συμπαράσταση. Μακριά από αντιπαλότητες, να στηρίξετε την ομάδα, να αφοσιωθείτε σε αυτήν και να γίνετε ο 12ος παίκτης της.
Σας καλούμε να επιδείξετε φίλαθλο πνεύμα για να μετατρέψουμε όλοι μαζί το σημερινό παιχνίδι σε μια γιορτή σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται το ελληνικό πνεύμα.
Γνωρίζετε ωστόσο ότι η νέα νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και επισύρει βαρύτατες τιμωρίες για τα σωματεία. Σας παρακαλούμε θερμά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τομέα αυτόν και να μην γίνουν πράξεις ζημιογόνες για την ομάδα μας!
Απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων (πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων) στον αγωνιστικό χώρο που όπως γνωρίζετε μπορούν να προκαλέσουν τη διακοπή ενός αγώνα!.
Προστατεύστε την ομάδα μας, ενισχύστε την με κόσμιο τρόπο, φωνάξτε με όλη σας τη δύναμη «Ατρόμητος»!
Καλό παιχνίδι και με την πρόκριση!».

***  Ο ΠΑΟΚ ελπίζει και ο Αρης αποχαιρετά
Στο EuroCup
Ο ΠΑΟΚ ελπίζει και ο Αρης αποχαιρετά
~  Εκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των «32» του EuroCup, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας, Αρη (19:00,  ΕΡΤ3, εντός έδρας με την Αρμάνι Μιλάνο) και ΠΑΟΚ (21:40, Εurosport 2 & Novasports2, εκτός έδρας με τη Λιμόζ), να παίζουν με διαφορετικούς στόχους. 
Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν πιθανότητες πρόκρισης μετά την χθεσινή νίκη της Αλπμα επί της Νεπτούνας ακόμα και αν επιβληθούν της Αρμάνι.
Αντίθετα ο «Δικέφαλος του Βορρά» που θα αγωνιστεί χωρίς τους Βασιλειάδη και Σχορτσιανίτη, προκρίνεται μόνο εφόσον νικήσει την Λιμόζ και αν στο άλλο παιχνίδι του 9ου ομίλου η Όλντενμπουργκ, που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, κερδίσει την Βαλένθια στην Ισπανία.
~* Πρόγραμμα και βαθμολογίες7ος όμιλος
 Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου
 Μπάνβιτ (Τουρκία) - Μπιλμπάο (Ισπανία)      
Ούλμ (Γερμανία)- Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Μπάγερν Μ. 4-1 9
Μπάνβιτ 3-2 8
Μπιλμπάο 3-2 8
Ουλμ 0-5 5

8ος όμιλος
 Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου
 Αβντόντορ Σάρατοφ (Ρωσία)- Στρασμπούρ (Γαλλία)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)- Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)

Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Γκραν Κανάρια 4-1 9
Στρασμπούρ 4-1 9
Αβτοντόρ Σάρατοφ 2-3 7
Χάποελ Ιερουσαλήμ 0-5 5

9ος όμιλος 

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου
 Βαλένθια (Ισπανία)- Όλντενμπουργκ (Γερμανία)                     
Λιμόζ (Γαλλία)- ΠΑΟΚ (21:40)

Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Όλντενμπουργκ 4-1 9
Λιμόζ 2-3 7
ΠΑΟΚ 2-3 7
Βαλένθια 2-3 7

10ος όμιλος 

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου
 Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)- Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία) 76-62
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου
 Άρης- Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) (19:00)

Βαθμολογία    
Ν-Η Β.
Αρμάνι Μιλάνο 4-1 9
Άλμπα Βερολίνου 3-3 9
Νεπτούνας Κλαϊπέντα 2-4 8
Άρης 2-3 7

11ος όμιλος 
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου
 Καρσίγιακα (Τουρκία)- Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία)
Τρέντο (Ιταλία) - Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)

Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Τρέντο 4-1 9
Καρσίγιακα 2-3 7
Τραμπζονσπόρ 2-3 7
Ρέτζιο Εμίλια 2-3 7

12ος όμιλος
 Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου
 Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία)- Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)
Βενέτσια (Ιταλία)- Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)

Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Ζενίτ Αγ. Πετρ. 4-1 9
Ζιέλονα Γκόρα 2-3 7
Βενέτσια 2-3 7
Λούντβιχσμπουργκ 2-3 7

13ος όμιλος
 Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου
 Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)- Ολίμπια Λουμπλιάνας (Σλοβενία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)- Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)

Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Ούνιξ Καζάν 5-0 10
Νίζνι Νόβγκοροντ 2-3 7
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-3 7
Ολίμπια Λιουμπλιάνας 1-4 6

14ος όμιλος
 Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου
 Ζολνόκι Ολάι (Ουγγαρία)- Σαραγόσα (Ισπανία)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) - Σάσαρι (Ιταλία)

Βαθμολογία
Ν-Η Β.
Σαραγόσα 3-2 8
Γαλατασαράι 3-2 8
Σάσαρι 3-2 8
Ζολνόκι Ολάι 1-4 6
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Κοντονής για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟ: «Να σοβαρευτούμε λιγάκι»
«Αρμοδιότητα άλλων»Κοντονής για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟ: «Να σοβαρευτούμε λιγάκι»
~ Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασία του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε σήμερα, Τετάρτη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Στο περιθώριο της, ρωτήθηκε για το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για σύσκεψη με όλους τους φορείς πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, προκειμένου να ανοίξουν οι Θύρες των φιλοξενούμενων οπαδών.
«Καλό είναι να μην εμπλέκεται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε πράγματα τα οποία δεν είναι της αρμοδιότητάς της. Δυστυχώς βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να εγκαλούμεθα ακόμα και για σφυρίγματα των διαιτητών ή για κόκκινες κάρτες. Να σοβαρευτούμε λιγάκι» είπε ο κ.Κοντονής και συνέχισε:
«Είναι αίτημα προς εμένα αυτό; Αλλά ο νόμος τέτοια πράγματα νομίζω ότι τα προσδιορίζει με σαφήνεια. Οπότε και τα αιτήματα πρέπει να έχουν νόμιμη βάση και να εξεταστούν. Θεωρώ ότι αυτό το ζήτημα άπτεται των αρμοδιοτήτων της διοργανώτριας αρχής και των διαγωνιζόμενων ομάδων».
Ο υφυπουργός απάντησε και σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει ιδιαίτερος σχεδιασμός εν όψει και του σαββατιάτικου ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού.
«Θα εφαρμοστούν τα μέτρα τάξης, τα οποία θα καταστρώσει η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου. Σ’ αυτά ξέρετε υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη όσον αφορά τα μέτρα τάξης και τα σχέδια τα οποία καταστρώνονται. Πρέπει όμως, σε κάθε περίπτωση να βοηθήσουν και οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες για να ελεγχθεί αυτό το φαινόμενο. Επαναλαμβάνω και πάλι, χωρίς τη συνεργασία όλων, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα».
Όσο για τη συνάντηση που προηγήθηκε δήλωσε: «Είχαμε σήμερα συνεργασία με τον κ. Υπουργό, τον κ. Τόσκα και υπηρεσιακούς παράγοντες για να δούμε που υπάρχουν κενά, να τα διορθώσουμε με βάση τη διεθνή εμπειρία και με γνώμονα τι συμβαίνει στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο. Το ξέρετε ότι έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι να παίρνουμε μέτρα. Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο από ένα σημείο και μετά και προσπαθούμε για να περιοριστεί καταρχάς αυτό το φαινόμενο και να εξαλειφθεί στο άμεσο μέλλον. Θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες και θέλω να τονίσω ότι σε σχέση με άλλες χρονιές, η φετινή χρονιά, αν την αξιολογήσουμε, ήταν καλύτερη. Αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και από την Πολιτεία αλλά και από τη διοργανώτρια αρχή και από τις ΠΑΕ. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα είναι αυτή η οποία θα φέρει αποτελέσματα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου μας ανέφεραν προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου που υπάρχουν, όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την παρακολούθηση και εποπτεία των αγωνιστικών χώρων. Άμεσα θα ενεργήσουμε για να υπάρχουν βελτιώσεις και θεωρώ ότι η συνεισφορά του Υπουργείου, στο οποίο προΐσταται ο κύριος Τόσκας θα είναι αποφασιστική, πέραν του γεγονότος ότι είναι και μόνιμη.
Ο ίδιος ο κ.Τσόκας είπε: «Με τον συνάδελφο, τον κ. Κοντονή, συζητήσαμε τα θέματα ασφάλειας των γηπέδων. Υπάρχουν πράγματι πολλά προβλήματα σε αυτόν τον χώρο. Ο κ. Κοντονής καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ελεγχθεί η κατάσταση και εμείς υποστηρίζουμε τις προσπάθειές του. Είμαστε αποφασισμένοι να δούμε τι ισχύει στη διεθνή σκηνή, να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους και να πάρουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται προκειμένου να συμμαζευτεί αυτή η κατάσταση που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι υπάρχουν εστίες στα γήπεδα, που δημιουργούν βία που δεν έχει σχέση μόνο με τον αθλητικό χώρο και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το σταματήσουμε».  Newsroom ΔΟΛ

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-
~Η Εφημνερίδα  μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 09 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-09-2016.html .-           
~ ~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος  2016   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-10-2016.html .- 
~                                                                                                                                    
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
 ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2764   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.033  βίντεο   .-
~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :     
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-   
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
 ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .- 
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .- 
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  30  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-30-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-31-2016.html .-  
 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  ~
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου