ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

~Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας 19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 08  Φεβρουαρίου  2015  :

8 Φεβρουαρίου
Ζαχαρίου του προφήτου. Θεοδώρου του Στρατηλάτου (1) (†319). Μαρτύρων Μάρθας και Μαρίας (2) των αδελφών και Λυκαρίωνος. Οσίων, Νικηφόρου, Στεφάνου και Φιλαδέλφου, Μακαρίου επισκόπου Πάφου και Πολυκάρπου.

(1)O άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης καταγόταν από τα Συχάϊτα της Γαλατίας και κατοικούσε στην Ηράκλεια του Εύξεινου Πόντου. Στρατιωτικός στο επάγγελμα, διακρίθηκε για την γενναιότητά του και γρήγορα προήχθη στους υψηλότερους βαθμούς της στρατιωτικής ιεραρχίας. Αθλητής γενναιότατος ο Θεόδωρος, ήταν συγχρόνως και υπόδειγμα σεμνότητας όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο Χριστιανό. Όταν ο αυτοκράτορας Λικίνιος επισκέφθηκε την Ηράκλεια είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά τον Θεόδωρο. Ζήτησε ωστόσο κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για τον άγιο, οι οποίες δυσαρέστησαν τον αυτοκράτορα. O Θεόδωρος ήταν χριστιανός. Αμέσως ο Λικίνιος διέταξε να φέρουν τον άγιο ενώπιόν του και όταν παρά τις παρακλήσεις, τις απειλές και υποσχέσεις ο άγιος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του, καθαιρέθηκε από το αξίωμά του και υποβλήθηκε σε φριχτά βασανιστήρια και τέλος αποκεφαλίστηκε.
(2)Οι αγίες Μάρθα και Μαρία ήταν αδελφές, οι οποίες έζησαν κατά την περίοδο των ανελέητων διωγμών των Χριστιανών από τους άθεους και ασεβείς ειδωλολάτρες. Οι δύο αδελφές καταδικάστηκαν διότι αφιέρωσαν την ζωή τους στη διάδοση της ευαγγελικής πίστης, ιδίως ανάμεσα στο γυναικείο κόσμο. O έπαρχος προσπάθησε με διάφορες κολακείες και τεχνάσματα να τις πείσει να λυπηθούν τη νεότητά τους, αλλά εκείνες έμειναν αμετάπειστες και επισφράγισαν την πίστη τους με το τίμιο αίμα τους μαζί με τον νεαρό μοναχό Λυκαρίωνα.
 

08/02`~* Βίος Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ: http://youtu.be/jQ0d2vdkbUc ,
08/02/2015 ~** Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτου - 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/6i4R10T5DJU,

***  Με κέφι και κοσμοπλημμύρα ξεκίνησε το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι (φωτογραφίες & βίντεο)
       
Στην κατάμεστη πλατεία Όθωνος στο Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτα ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας έδωσε το σήμα για την εκκίνηση του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα. Η διάθεση είναι εορταστική και η ατμόσφαιρα πολύ ζεστή από τους εκατοντάδες καρναβαλιστές. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συναυλία με τους Jukebox και, ταυτόχρονα, 9 Σχολές Χορού της Καλαμάτας θα παρουσιάζουν χορογραφίες. Από τις 18.00 το απόγευμα την εκδήλωση  καλύπτουν μουσικά οι DJs Λούης Αλεξέας και  Νεκτάριος Κορμάς, που προσφέρθηκαν εθελοντικά, ενώ την παρουσίαση κάνει η Γιώτα Νέζη, ραδιοφωνική παραγωγός, επίσης εθελόντρια.Στις 20.00 εμφανίσθηκε το κεντρικό πρόσωπο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ (θα την υποδυθεί η Σταυριάννα Γυφτέα) με την ακολουθία της!
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο δήμαρχος κάλεσε καρναβαλιστές από όλη τη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή να μετάσχουν στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος και η πρόεδρος της Επιτροπής Καρναβαλιού, Αναστασία Μπελογιάννη, ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τα μέλη της Επιτροπής Καρναβαλιού, για τον κόπο που κατέβαλαν ώστε να προετοιμασθεί με άρτιο τρόπο το καρναβάλι. Επίσης, απηύθυναν ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, για τη συμβολή τους.
Στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα μετάσχουν 42 πληρώματα, που θα διαγωνιστούν σε πρωτότυπα παιχνίδια, διεκδικώντας όμορφα βραβεία. Ήδη έγινε κλήρωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, παρουσία των αρχηγών όλων των γκρουπ, για τη σειρά παραλαβής των λαβάρων και τη σειρά παρελάσεως. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου θα εξακτινωθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.
 Βίντεο 1 : Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 Είσοδος
http://youtu.be/jVOPkX_2XA4  .-
Βίντεο 2 : 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι
http://youtu.be/KeL47qrwpoo  .-
Βίντεο  3 : Έναρξη 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού
http://youtu.be/gg7n6fRDqPk .-
Βίντεο 4 : Καρναβάλι Καλαμάτας 2015
http://youtu.be/N8-xMO_t4j4 .0
Βίντεο 5 : Καρναβάλι Καλαμάτας 2015
http://youtu.be/1C-N_BD2Kqo  .-

***  Ξεκινά το πανηγύρι των Φιλιατρών         
     
Άρχισε η ανάπτυξη του πανηγυριού των Φιλιατρών και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του. Τις προηγούμενες μέρες έγιναν οι διαδικασίες παραχώρησης των θέσεων από το Δήμο Τριφυλίας και όλα είναι έτοιμα για να συνεχιστεί και φέτος η παράδοση ετών στην πόλη των Φιλιατρών.
Το πανηγύρι διεξάγεται με την ευκαιρία της μεγάλης παντριφυλιακής εορτής για τον πολιούχο των Φιλιατρών Άγιο Χαράλαμπο. Σύμφωνα, δε, με το πρόγραμμα εορτασμού που κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τριφυλίας, οι θρησκευτικές τελετές θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας. Νωρίτερα, στις 6.00, από τον επιχώριο μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο, μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών θα γίνει η υποδοχή των προσκεκλημένων Μητροπολιτών, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις 7.00 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και θα ψαλεί δέηση, ενώ τιμές θα αποδώσει Διμοιρία του Στρατού. Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό, όπου θα γίνει η Απόλυση. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.
Πλήθος πιστών, δε, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, αναμένεται να επισκεφθούν τις μέρες εκείνες την πόλη για τις θρησκευτικές τελετές. 

***  Επικίνδυνη διαφημιστική ταμπέλα 

Κίνδυνο-θάνατο για τους περαστικούς αποτελεί μια μετέωρη ταμπέλα επί της οδού Σφακτηρίας στο κτήριο Αλειφέρη. Το οίκημα ανήκει, πλέον, στο Δημόσιο, το οποίο προσπάθησε στο πρόσφατο παρελθόν να πουλήσει μέσω ΤΑΙΠΕΔ, αλλά, όπως όλα δείχνουν, οι δύο διαγωνισμοί απέβησαν άκαρποι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κάτι πρέπει να γίνει άμεσα με τη διαφημιστική λαμαρίνα, γιατί, αν "προσγειωθεί" σε κάποιο αυτοκίνητο ή περαστικό, θα είναι πολύ αργά. Α.Π. - 

*** Διήμερη αστυνομική επιχείρηση με 5 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας και στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή, με συνολικά 5 συλλήψεις. Το ίδιο διάστημα έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνολικά έλεγχοι σε 1.009 άτομα, εκ των οποίων 705 ήταν ημεδαποί και 304 αλλοδαποί, καθώς και σε 724 οχήματα. Προσήχθησαν 151 άτομα, από τα οποία 64 ήταν ημεδαποί και 87 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σε όλη την Περιφέρεια 48 άτομα. Στη Μεσσηνία έγιναν οι εξής συλλήψεις: -Ένας τσιγγάνος για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας -Ένας τσιγγάνος για καταδικαστικά έγγραφα -Ένας ημεδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας -Δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εξιχνιάστηκε μία απόπειρα κλοπής σε σπίτι ημεδαπής, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, και σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων σε βάρος ενός 26χρονου Βούλγαρου. Επίσης, βεβαιώθηκαν σε όλη την Περιφέρεια 305 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 2 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς. - 

***  Νέα εργαστήρια στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας          
     
Έπειτα από ένα ιδιαίτερα πετυχημένο πρώτο τετράμηνο, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας συνεχίζει δυνατά με το καινούριο ανανεωμένο πρόγραμμα/ τετράμηνο, με νέα εργαστήρια, που είναι: Λάτιν 2 (αρχάριοι): Εισαγωγή στους Λάτιν χορούς, σάλσα, μπατσάτα (Δευτέρα 9.00 με 10.00 μ.μ.), Break Dance (Τρίτη 7.00 με 8.00 μ.μ.), Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Σεμινάρια σχετικά με το πώς να προστατεύεστε κατά τη χρήση του Internet (Τετάρτη 7.00 με 8.00 μ.μ.), Τεχνικές Αυτοάμυνας (Πέμπτη 5.00 με 7.00 μ.μ.).
Κενές θέσεις υπάρχουν και στα υφιστάμενα εργαστήρια: Reggaeton, Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά, Μουσικοκινητική Αγωγή για Παιδιά, Συζήτηση στα Αγγλικά, Tai Chi, Παραδοσιακοί χοροί (αρχάριοι + προχωρημένοι), Muay Thai, Νοηματική, Danspeak Expression, Φωνητική-Ρεμπέτικο, Γαλλική Γλώσσα και Πολιτισμός (αρχάριοι + προχωρημένοι) και Σύγχρονος Χορός.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν έχει αλλάξει μέρα και ώρα στα εργαστήρια που συνεχίζουν, εκτός από αυτά του Ρεμπέτικου και της Συζήτησης στα Αγγλικά. Το καινούριο τετράμηνο πρόγραμμα για τα υπάρχοντα εργαστήρια ξεκινά αύριο.
Τα καινούρια εργαστήρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τους κανόνες του Κέντρου Νέων (ημερομηνία και ώρα εγγραφής). Οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα έως Πέμπτη 5.00 -10.00 μ.μ. στον πρώτο όροφο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας.
Η εγγραφή είναι δωρεάν. Υπάρχει μόνο συμμετοχή 10 ευρώ (5 ευρώ για ανέργους) ανά εργαστήριο, ανά τετράμηνο, που συνεισφέρονται για την κάλυψη των εξόδων του κτηρίου (ενοίκιο και λογαριασμοί).
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια άτυπη εθελοντική δομή που σκοπό έχει την ανταλλαγή γνώσεων, την ενεργή κοινωνικοποίηση και την προσωπική ανάπτυξη των μελών του, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Έχοντας ήδη συμμετοχή στα εργαστήρια, που προσφέρει από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι σήμερα, πάνω από 4.000 ατόμων και τη διοργάνωση πάνω από 300 δραστηριοτήτων, προσπαθεί συνεχώς να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με την ισότιμη βοήθεια όλων (ομάδας εθελοντών, μελών και φίλων του). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, επισημαίνει η ανακοίνωση, ότι η βασική δυσκολία που αντιμετωπίζει το ΚΝΚ, είναι το κτηριακό και δεδομένου του ότι τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιούν το χώρο για μαθήματα πάνω από 800 άτομα σε εβδομαδιαία βάση, η ομάδα των εθελοντών του αναζητά χώρο που θα είναι πιο ασφαλής και προσβάσιμος.
Η επικοινωνία με το Κέντρο Νέων Καλαμάτας γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kentroneonkalamatas@gmail.com, μέσω της ιστοσελίδας: www.kentroneon.wordpress.com και από τις 5.30-9.00 μ.μ. μέσω του τηλεφώνου: 2721110740. 
 
***   Ένθετο Μικρών Αγγελιών στο «Θάρρος»         
      
Κάθε μέρα οι αναγνώστες του “Θ” θα έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν ένα ένθετο 8 σελίδων με Μικρές Αγγελίες.
Δείτε εδώ το νέο ένθετο  
 
 ***  Καλαματιανός δότης μυελού των οστών «Χάρισε Ζωή» σε ασθενή της Αμερικής         
     
Με απλή εξέταση αίματος η εγγραφή στην παγκόσμια δεξαμενή, καθημερινά και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
 Γέφυρα ζωής με την Αμερική στήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ), όταν ένας ακόμη εθελοντής δότης μυελού των οστών από τη δεξαμενή του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), «Χάρισε Ζωή». Βρέθηκε συμβατός με έναν ασθενή στις ΗΠΑ που έπασχε από καρκίνο του αίματος και του δώρισε το πολύτιμο μόσχευμα, το οποίο θα του δώσει νέα ελπίδα.
Σήμερα η Ελλάδα, δυστυχώς, εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Μόνο 1 στους 1.000 Έλληνες έχει δηλωθεί ως εθελοντής δότης, όταν 1 στους 8 Κύπριους είναι δότης. Αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη διάθεσης προσφοράς των Ελλήνων, αλλά στην έλλειψη ενημέρωσης. Λίγοι γνωρίζουν ότι η συλλογή μοσχεύματος, σε περίπτωση που ο δότης κληθεί να «Χαρίσει Ζωή», μπορεί να γίνει με λήψη των απαραιτήτων κυττάρων από το αίμα, χωρίς να είναι πια απαραίτητη η παρακέντηση.
Η ανάγκη για εθελοντές δότες είναι τεράστια, προκειμένου να βρεθεί ο ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΤΟΣ δότης ανάμεσα στους 25 εκατ. εθελοντές δότες παγκοσμίως, ο οποίος θα έχει το προνόμιο να «Χαρίσει Ζωή» σε ένα συνάνθρωπό του που πάσχει από καρκίνο του αίματος, όπως λέμφωμα ή λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά).
Το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες μυελού των οστών καθημερινά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ήδη μέσα από τις δράσεις του, από το 2013, οκτώ εθελοντές δότες του ΚΕΔΜΟΠ στάθηκαν τυχεροί και κλήθηκαν να «Χαρίσουν Ζωή» σε συνανθρώπους τους.
Για να μάθετε πώς κι εσείς μπορείτε να βοηθήσετε έναν ασθενή με καρκίνο του αίματος, επισκεφθείτε το www.xarisezoi.gr ή καλέστε στο τηλ. 2610 997 510 (Δευτ.-Παρ. 9.00 π.μ.-4.00 μ.μ.).
Ενημέρωση και εγγραφή στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών γίνεται καθημερινά και στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας-Αιματολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με το διευθυντή Γιάννη Αδαμόπουλο (φωτό), ο οποίος έχει πρωτοστατήσει σε πολλές δράσεις, να τονίζει τα εξής: «Όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση, ευαισθησία, ανθρωπιά. Μπορούμε να δώσουμε ελπίδα για ζωή προσφέροντας ένα μικρό μέρος από τις γνώσεις μας, ελάχιστο χρόνο από το χρόνο μας, ένα κομμάτι από τον εαυτό μας. Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό.
Με όλα αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας για θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά σε πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα.
Μπροστά στην αρρώστια δεν υπάρχει “εσύ” και “εγώ”, είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο, προσφέρεις τελικά στο δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου.
Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.
Με σύνθημα ζωής “Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης”, ο εθελοντισμός μπορεί να μπει στην καθημερινότητά μας». 
 
***  Ανοικτό ρολόι της ΔΕΗ         
      
Άκρως επικίνδυνος ο μετρητής της ΔΕΗ στην οδό Αθηνών, λίγο πριν από την εκκλησία του Ασπροχώματος. Ανοικτός και με τα καλώδια εκτεθειμένα, είναι επικίνδυνος για κάποιον που μπορεί να βάλει τα χέρια του εκεί, αλλά και με τις βροχές για βραχυκύκλωμα.   Β.Β.  

*** Σημαντικές προσωπικότητες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας Πελοποννήσου

Πρυτάνεις, καθηγητές και επιστημονικοί φορείς Συστάθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη το Περιφερειακό Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, στο οποίο συμμετέχει ακόμα και ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής, Περικλής Παπαδόπουλος. Το Συμβούλιο θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε θέματα προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, με βαθύτερη στόχευση την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας, καθώς και της απασχόλησης στην περιοχή.Τα μέλη του Συμβουλίου Πρόεδρος του συμβουλίου είναι ο ίδιος ο περιφερειάρχης με αναπληρώτριά του τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου. Εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Μπουντρούκας Ιωάννης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και αναπληρωτής του ο κ. Δαμούλος Φώτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας. Εκπρόσωπος φορέων τουρισμού της Πελοποννήσου ο κ. Καραβούλης Σπύρος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και ο κ. Κάρτσωνας Νικήτας ως αναπληρωτή του. Ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ (παράρτημα Πελοποννήσου) η κα Τσιώλη Χαρίκλεια και αναπληρωτής της ο κ. Δημήτριος Τροχάτος. Από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο πρύτανης Μασσέλος Κωνσταντίνος και αναπληρωτής του ο κ. Τσούλος Γεώργιος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Από το ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο πρόεδρός του Βελισσάριος Δημήτρης και αναπληρωτής του ο καθηγητής Παπουτσής Ιωάννης. Από το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Ανάπτυξης ο κ. Ψαράκης Αντώνης, με αναπληρωτή τον κ. Κοκκίνη Δημήτριο. Από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Χατζηνικολάου Παναγιώτης, προϊστάμενος Τμήματος Β’ (Συντονισμού και Αποτίμησης), Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, με αναπληρωτή του τον κ. Γογγολίδη Βασίλειο, Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, Τμήμα Α’ (Προγραμματισμού). Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ο προϊστάμενός της Σκούρας Αναστάσιος και αναπληρωτής του ο κ. Κούτρης Παναγιώτης. Επίσης, συμμετέχει η περιφερειακή σύμβουλος Μπελεγρή Σταματική με αναπληρωματικό μέλος τον περιφερειακό σύμβουλο Σαρρή Ιωάννη. Ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα Καινοτομίας, ο κ. Παπαδόπουλος Περικλής, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose, με αναπληρωτή τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, καθηγητή Μηχανολογίας και Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ο κ. Τσιμπούκας Κωνσταντίνος, καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, με αναπληρωτή τον κ. Ζέρβα Γεώργιο, καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών. Από την Ακαδημία Αθηνών ο κ. Ζερεφός Χρήστος, επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών με αναπληρωτή του τον κ. Σβολόπουλο Κωνσταντίνο, ακαδημαϊκό. Από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο πρύτανής του κ. Γεωργόπουλος Νικόλαος, με αναπληρωτή τον κ. Κότιο Άγγελο, κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τέλος, ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο κ. Νικόλαος Πατσαρίνος, με αναπληρωτή του τον περιφερειακό σύμβουλο, Γκανά Παναγιώτη.Το έργο του Το Συμβούλιο θα προωθεί το συντονισμό των δράσεων έρευνας και καινοτομίας μεταξύ ακαδημαϊκών, ερευνητικών και παραγωγικών φορέων, προτείνοντας τις αναγκαίες δράσεις προς υλοποίηση από φορείς και συμπράξεις, προβαίνοντας στην αναθεώρησή τους στις περιπτώσεις που αυτές δεν επιφέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, στο πλαίσιο ενός συνεχώς ανατροφοδοτούμενου συμπλέγματος γνώσης και πληροφορίας. Η επίτευξη των στόχων του Συμβουλίου δύναται να διευκολυνθεί σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα ουσιαστικά με: -τη δημιουργία δικτύου μεταφοράς τεχνολογίας (technology transfer) στην Περιφέρεια με τη συνεργασία όλων των ιδρυμάτων, φορέων και επιχειρήσεων -την προώθηση της δικτύωσης των επιχειρήσεων μέσω συστάδων (clusters, technology clusters κ.ο.κ.) -τη δημιουργία δικτύου έμπειρων επιχειρηματιών που θα λειτουργούν ως καθοδηγητές (mentors) στους νέους επιχειρηματίες μέσω και των υφιστάμενων φορέων (σύνδεσμοι, επιμελητήρια κ.λ.π.) -την εύρεση και ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών επιχειρηματικής δράσης (best practices) προς υιοθέτηση ή/και ενίσχυση -τη συμβολή στη σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου ευφυούς εξειδίκευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου -την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας μέσω της δικτύωσης με επιχειρηματίες καταγόμενους από την περιοχή που έχουν δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε άλλες χώρες, καθώς και την υποστήριξη μετακίνησης νέων επιχειρηματιών στο εξωτερικό προς απόκτηση εμπειριών και δικτύωση -τη δημιουργία Ταμείου Ενίσχυσης της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας με την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα -τη δημιουργία Εκτελεστικής Γραμματείας στην Περιφέρεια για την καταγραφή, επεξεργασία δεδομένων, παραγωγή δεικτών και αξιόπιστων στοιχείων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την ενίσχυση των εργαλείων υποστήριξης της Καινοτομίας.Β.Β. - 

***  Συστάσεις για τις έκτακτες καιρικές συνθήκες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου          
      
Λόγω του Δελτίου Πρόβλεψης Έκτακτων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έως και αύριο Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 9.00 το βράδυ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συστήνει στους πολίτες:
•Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
•Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
•Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους
•Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων
•Να αποφεύγεται η παραμονή εντός υπογείων χώρων, λόγω υψηλού κινδύνου εγκλωβισμού από εισερχόμενα ύδατα
•Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις με Ι.Χ. αυτοκίνητα λόγω κινδύνου να παρασυρθεί το όχημα από υπερχείλιση ρεμάτων
•Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
•Να ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (199), ή ο Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (112), για κάθε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος από πλημμυρισμένα ύδατα.
Επίσης, λόγω της χιονόπτωσης που αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 9 έως και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, του ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι οδηγίες που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως:
•Χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται
•Μετακινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και εφόσον είναι απαραίτητο
•Προτιμούμε κεντρικούς δρόμους και ενημερώνουμε τους οικείους μας για την ακολουθούμενη διαδρομή
•Φροντίζουμε ώστε το αυτοκίνητό μας να είναι εφοδιασμένο με αρκετά καύσιμα
•Μειώνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα
•Διατηρούμε το σπίτι σε ζεστό περιβάλλον και παραμένουμε μέσα σε αυτό
•Ελέγχουμε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού, όπως και του ηλιακού θερμοσίφωνα
•Απομονώνουμε ή, καλύτερα, εκκενώνουμε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα
•Κλείνουμε το κεντρικό διακόπτη παροχής νερού, σε περίπτωση παγοποίησης των κεντρικών σωλήνων
•Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε νερό για την απομάκρυνση του χιονιού και του πάγου
•Προμηθευόμαστε εξοπλισμό (φτυάρια, αλάτι) για τον καθαρισμό του χιονιού
•Αποφεύγουμε να είμαστε έξω κατά τη χιονοθύελλα, εφόσον είναι δυνατόν
•Χρησιμοποιούμε κατάλληλα ρούχα για ντύσιμο, προτιμούμε ρούχα ζεστά, ελαφριά με πολλά στρώματα, παρά ένα βαρύ ρούχο
•Αν πρόκειται να μετακινηθείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Οι δε φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.  

***   «Μπουρλοτιέρης» ένας 26χρονος με ολόκληρο εργαστήριο στο κέντρο της Καλαμάτας         
     
Έφτιαχναν ισχυρές κροτίδες και τις ενεργοποιούσαν με κινητό τηλέφωνο για… χόμπι τρία νεαρά άτομα και μια ανήλικη, και τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξαν στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έπειτα από… δοκιμές στον κλειστό σκουπιδότοπο στα Γιαννιτσάνικα.
Στο σπίτι του ενός στο κέντρο της Καλαμάτας οι αστυνομικοί βρήκαν στην ουσία ολόκληρο εργαστήριο παρασκευής κροτίδων και μηχανισμών αυτών, ενώ όλα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, προκειμένου να εξετασθούν. Παράλληλα, έγινε διασταύρωση στοιχείων με την αρμόδια Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς τα ευρήματα με την πρώτη ματιά παρέπεμπαν σε άλλες ενέργειες. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι σχετικό, ούτε και βρέθηκε στοιχείο που να παραπέμπει σε τέτοιες ενέργειες.
Χθες το μεσημέρι οι συλληφθέντες απολογήθηκαν για τις πράξεις τους στην ανακρίτρια και αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους να επιβάλλονται στον έναν από αυτούς.
  Εκρήξεις για χόμπι
Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 26χρονος που έχει απασχολήσει και παλιότερα τις Αρχές με παρόμοια αδικήματα και στο σπίτι του εντοπίστηκε η πλειοψηφία των περίεργων ευρημάτων, η 27χρονη φίλη του, ένας 19χρονος που έχει απασχολήσει άλλη μια φορά τις Αρχές και μια 15χρονη.
Όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν κάτοικοι στην περιοχή του παλιού σκουπιδότοπου στα Γιαννιτσάνικα ανησύχησαν από τρεις πολύ ισχυρές εκρήξεις. Είδαν, μάλιστα, ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή μικρού κυβισμού να φεύγουν από τον παλιό σκουπιδότοπο. Ειδοποίησαν την Αστυνομία και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τα δύο οχήματα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 26χρονος και η 27χρονη, ενώ στη μηχανή ο 19χρονος με την 15χρονη.
Οι αστυνομικοί ερευνώντας το αυτοκίνητο βρήκαν ένα μεταλλικό κύλινδρο 25 εκατοστών για κατασκευή και ρίψη πυροτεχνημάτων και κροτίδων μεγάλης ισχύος.
Αρχικά οι τέσσερις αρνήθηκαν ότι είχαν σχέση με τις εκρήξεις στον παλιό σκουπιδότοπο, αλλά τελικά το παραδέχθηκαν.
  Ενεργοποίηση με κινητό
Από τις έρευνες που έγιναν, οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν από τα όσα βρήκαν στο σπίτι του 26χρονου, στο οποίο διαμένει και η 27χρονη.
Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Αυτοσχέδιος μηχανισμός συνδεδεμένος με τροποποιημένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει από μακριά έκρηξη. Συγκεκριμένα, το κινητό τηλέφωνο είχε υποστεί ειδική τροποποίηση στην κάρτα sim και ήταν συνδεδεμένο με καλώδια.
-Διάφορα υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών, συνολικού βάρους 3.351,2 γραμμαρίων και ειδικότερα θειάφι, νιτρικό κάλλιο, κάρβουνο, τρίμμα ουσίας ανάφλεξης σπίρτου και μαγνήσιο
-Πιστόλι κρότου λάμψης σε θήκη με 2 γεμιστήρες και 117 φυσίγγια κρότου λάμψης
-85 φυσίγγια πυροβόλου πολεμικού όπλου
-5 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
-Διόπτρα πυροβόλου όπλου
-Τμήμα απομίμησης μακρύκαννου πυροβόλου όπλου, το οποίο δεν έχει καμία λειτουργικότητα
-Τμήμα μηχανισμού σκανδάλης και κλείστρου πυροβόλου όπλου
-Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
-Διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων και συγκεκριμένα ξύλινο γουδί, πλαστικό χωνί, πλαστική σέσουλα, κόσκινο.
Επίσης, στο κινητό τηλέφωνο του 26χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν βιντεοσκοπημένο τον τρόπο που ενεργοποιείται ο αυτοσχέδιος μηχανισμός με το κινητό τηλέφωνο.
Η ανήλικη αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ οι  άλλοι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Δ. Σταύρου το απόγευμα της Πέμπτης και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Ειδικότερα, στον 26χρονο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της προμήθειας εκρηκτικών υλών, της κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, της κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, της κατοχής και χρησιμοποίησης αυτοσχέδιων κροτίδων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της κατοχής όπλου κρότου – αέρος, της κατοχής πυρομαχικών, κ.ά.
Χθες το μεσημέρι οι τρεις ενήλικοι παρουσιάσθηκαν στην ανακρίτρια, όπου απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. Ο 19χρονος και η 27χρονη μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Πάντως, κατά τις απολογίες τους ισχυρίσθηκαν πως η όποια ενασχόλησή τους ήταν στο πλαίσιο «ψυχαγωγικής δράσης». Για το δε αυτοσχέδιο μηχανισμό, ο 26χρονος υποστήριξε ότι τον χρησιμοποιούσε για την ενεργοποίηση ισχυρών κροτίδων από απόσταση, ώστε να μη θέτει τη σωματική του ακεραιότητα σε κίνδυνο. Της Βίκυς Βετουλάκη  

*** Παραμένει στην Καλαμάτα η δικογραφία για το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών σε Ηλεία - Μεσσηνία 

Υπέρ   της πρότασης του εισαγγελέα το δικαστικό συμβούλιο Της Βίκυς Βετουλάκη Στην αρμοδιότητα των δικαστικών και ανακριτικών Αρχών Καλαμάτας παραμένει η υπόθεση του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με δεκάδες συλλήψεις στην Ηλεία και τη Μεσσηνία. Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την ένσταση δικηγόρων που είχαν ζητήσει η δικογραφία και το σύνολο της υπόθεσης να διαβιβασθεί στην αρμοδιότητα των Αρχών της Κυπαρισσίας, κυρίως επειδή τα περισσότερα εμπλεκόμενα άτομα προέρχονται από την Ηλεία. Το συγκεκριμένο θέμα είχε παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς είχε υπάρξει διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας, με τον πρώτο να κρίνει ότι η δικογραφία πρέπει να μείνει και να ολοκληρωθεί από τις Αρχές της Καλαμάτας και την ανακρίτρια αντίθετα να κρίνει πως υπάρχει αναρμοδιότητα .  Αβάσιμες και οι προσφυγές Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ως αβάσιμες τις προσφυγές κάποιων δικηγόρων κατά των ενταλμάτων κράτησης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση τηλεφώνων και συνομιλιών, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πραγματοποίησε το Δεκέμβριο αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε Ηλεία και Μεσσηνία, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις. Η Αστυνομία ανακοίνωσε τότε την εξάρθρωση ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών που αποτελούνταν από τρεις εγκληματικές οργανώσεις. Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες το Δεκέμβριο, ένας 69χρονος Μεσσήνιος συνταξιούχος αστυνομικός και ο γιος του, ενώ η αρχική δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 7 Μεσσήνιους.    
Συμπληρωματική δικογραφία Πριν από λίγες ημέρες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε στον εισαγγελέα Καλαμάτας συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει 35 άτομα ακόμα και έτσι συνολικά οι εμπλεκόμενοι ξεπερνούν τους 190. Στα 9 καινούργια άτομα που περιλαμβάνονται στη συμπληρωματική δικογραφία, είναι ένας 39χρονος Αλβανός που είναι έγκλειστος σε φυλακές για ναρκωτικά, ένας κάτοικος των Ζωνιανών Ρεθύμνου, που επίσης κρατείται σε φυλακές και ένας Μεσσήνιος από την ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου. Οι υπόλοιποι προέρχονται από την Ηλεία. Ωστόσο, στη συμπληρωματική δικογραφία υπάρχουν νέα στοιχεία για εμπλεκόμενους που περιλαμβάνονται στην αρχική δικογραφία του Δεκεμβρίου. Ένα από αυτά αφορά στο δασικό υπάλληλο από τη Μεσσηνία, ο οποίος φέρεται, σε συνομιλία που έχει με τον προφυλακισμένο ως αρχηγό της μίας εγκληματικής οργάνωσης, να διαπραγματεύεται την αγορά 20-30 κιλών χασίς. - 

*** Απορρίπτει το ενδεχόμενο λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας

Εκφράζοντας πλήρως και καθολικά τις απόψεις των πολιτών, ο Δήμος Τριφυλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, πήραν ομόφωνη και οριστική απόφαση που απορρίπτει το ενδεχόμενο λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, διότι: «-αντιστρατεύεται την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής, εκτρέπει την πάγια επιλογή για ανάπτυξη μέσω του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα -θα υποβαθμίσει το περιβάλλον και θα καταστρέψει τον ήδη επιβαρυμένο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Για το Δήμο Τριφυλίας η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί». - 

***  Τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ για τις 16 Φεβρουαρίου         
     
Η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει αίτηση για παράταση του προγράμματος έως τις 16 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να τη στηρίζει οικονομικά, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στο Reuters ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Θα ακούσουμε την Τετάρτη [στο έκτακτο Eurogroup] από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ποιες είναι οι φιλοδοξίες της, πώς θέλουν να προχωρήσουν με το τρέχον πρόγραμμα» πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του.
Ο ίδιος τόνισε ότι η συνεδρίαση 16ης Φεβρουαρίου θα είναι για την Ελλάδα η τελευταία ευκαιρία να υποβάλει αίτηση παράτασης του προγράμματος διάσωσης, διότι ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ θα χρειαστεί να εγκρίνουν την όποια συμφωνία από τα κοινοβούλιά τους.
Το EFSF, επίσης, που έχει χορηγήσει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων διάσωσης στην Ελλάδα, θα χρειαστεί και αυτό χρόνο για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.
«Όταν ορίσαμε την ημερομηνία της 16ης Φεβρουαρίου για το Eurogroup, το είχαμε υπολογίσει αυτό. Ο χρόνος θα στενέψει πολύ εάν αυτοί (η Ελλάδα) δεν ζητήσει παράταση (μέχρι τότε)» δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι το τρέχον πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.
«Αλλά φυσικά αυτό θα απαιτούσε επίσης να υπάρχει μία συμφωνία για τους όρους που είναι συνδεδεμένοι με κάθε πρόγραμμα. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε απλά στους κανόνες μας» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
Δεν θα ληφθούν μεγάλες αποφάσεις την Τετάρτη -πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup- σημειώνοντας ότι το θέμα θα πάρει πολύ χρόνο για να επιλυθεί.  Newsroom ΔΟΛ

***  Στον εισαγγελέα 8 άτομα για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Στον εισαγγελέα μεταφέρθηκαν το Σάββατο οκτώ άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής. Συνολικά, στην περιοχή έγιναν 17 προσαγωγές. Το βράδυ της Παρασκευής δέχθηκε επίθεση με μολότοφ περιπολικό της ΕΛΑΣ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη. Το περιπολικό ανήκε στην Τροχαία και είχε δεχθεί κλήση για τροχαίο ατύχημα. Ενώ γινόταν ανταλλαγή των στοιχείων των εμπλεκομένων οδηγών, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στους αστυνομικούς, τους τραυμάτισε ελαφρά και στη συνέχεια πυρπόλησε το όχημα. Μετά το επεισόδιο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία των Εξαρχείων κι επικράτησε ένταση, με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ρίψη αντικειμένων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, καθώς και περιορισμένης έκτασης ρίψη χημικών. Newsroom ΔΟΛ - 

***  Στον Έβρο θα υπηρετήσουν οι επόμενες ΕΣΣΟ των στρατιωτών         
    
Στον Έβρο θα υπηρετήσουν μέρος της θητείας τους οι επόμενες ΕΣΣΟ των στρατιωτών προκειμένου να βοηθήσουν τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Στην εξαγγελία αυτή προέβη από τον Έβρο όπου περιοδεύει στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί.
Επιπλέον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι σκοπεύει να ανασυστήσει τις ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) , προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε έκτακτες περιπτώσεις.
Η κατάσταση στον Έβρο τείνει προς μερική εκτόνωση και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς υπάρχει μια σταθεροποίηση όσον αφορά την αύξηση της στάθμης των νερών του ποταμού, καθώς τα νερά σταδιακά αποσύρονται από τον οικισμό Λαγυνά όπου είχαν πλημμυρίσει περί τα εκατό σπίτια.
Την ίδια ώρα αισιοδοξία υπάρχει και για τον Πόρο, όπου η στάθμη του ποταμού άρχισε να πέφτει.      www.tribune.gr   .-
 
***  Με 13% φορολογία από το πρώτο ευρώ τα κέρδη των αγροτών                                              
 
       Θα προσδιοριστούν για πρώτη φορά λογιστικά Με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν τα κέρδη των αγροτών για το 2014. Τα κέρδη θα προσδιοριστούν για πρώτη φορά λογιστικά ανεξάρτητα από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων ή μη. Ο τρόπος φορολόγησης των αγροτικών κερδών στη διάρκεια της περυσινής χρήσης περιγράφεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, στην οποία ερμηνεύονται οι ισχύουσες διατάξεις νόμου και αποτυπώνονται οι δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των αγροτών. Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρείται το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές μετά την αφαίρεση των επιχειρηματικών δαπανών, των αποσβέσεων και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Αυτό ισχύει για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά σε αντιδιαστολή με τους φορολογικούς συντελεστές 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ κερδών και 33% για το υπερβάλλον που ισχύει για τους υπόλοιπους, ειδικά για τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση επιβάλλεται συντελεστής 13%. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα αθροίζονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων. Ο λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων των αγροτών γίνεται με βάση τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία ανεξάρτητα από το αν απαλλάσσονται ή όχι από την τήρηση βιβλίων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) και ανεξάρτητα από την ένταξή τους ή όχι στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, οι αγρότες που δεν είναι υπόχρεοι και δεν τηρούν βιβλία θα προσδιορίζουν τα κέρδη τους με βάση τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που προβλέπονται από τον ΚΦΑΣ, και οφείλουν να τηρούν και να διαφυλάσσουν έως το χρόνο παραγραφής. Σε περίπτωση που αγρότες μη υπόχρεοι σε έκδοση στοιχείων έχουν πραγματοποιήσει και λιανικές πωλήσεις, προσθέτουν στα ακαθάριστα έσοδά τους και τις πωλήσεις αυτές που αποδεικνύονται είτε με απλές αποδείξεις είσπραξης είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο. Όσον αφορά στις δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των αγροτών, στην εγκύκλιο περιγράφονται ενδεικτικά δαπάνες για αγορές σπόρων ή νεογνών, λιπασμάτων και φαρμάκων, δαπάνες, άρδευσης, για ημερομίσθια εργατών, το κόστος καυσίμων και συντήρησης των αγροτικών μηχανημάτων, των τόκων και τα έξοδα των δανείων που σχετίζονται με την αγροτική εκμετάλλευση, καθώς και δαπάνες για αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού, εφόσον αποδεικνύονται με τα κατάλληλα παραστατικά. -  
 
***
 
*** Αθλητικό αγιάζι της  Κυριακής :
 
***Με «ίδιο πρόσωπο» αλλά άλλη φιλοσοφία και ψυχολογία σήμερα η Καλαμάτα 

Με πρωινή προπόνηση- χαλάρωμα στο Δημοτικό Στάδιο ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της Καλαμάτας για την αναμέτρηση με τον Βύζαντα Μεγάρων, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής που θα γίνει σήμερα στις 3.00 μ.μ. στο γήπεδο της Παραλίας, το οποίο, όπως γράψαμε και χθες, δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Κώστας Σταματίου που θα κάνει το ντεμπούτο του στον «μελανόλευκο» πάγκο, δείχνει να εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν μέρος του βασικού κορμού επί Κουρμπανά, όμως είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές τακτικής και σίγουρα… ψυχολογίας. Ο Βολιώτης τεχνικός ξέρει ότι ο παράγοντας αυτός μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα, και ευελπιστεί ότι με τις ενέργειες των τελευταίων ημερών όλα θα κυλήσουν ιδανικά. Το πιθανότερο είναι ότι η Καλαμάτα θα παραταχθεί με τους Πάππο, Χριστοφιλέα, Ρούσση, Νιφορόπουλο, Μαρτίνο, Λουμπαρδέα, Ζαχαρόπουλο, Σκάρο, Καλαντζή, Τσάτσο και έναν εκ των Ηλιόπουλου ή Σαλαπάτα, ενώ στην αποστολή συμπεριελήφθησαν ακόμη οι Κεϊτά, Κορκοντζέλος, Κουντάνης, Λαζάρου, Μούζος, Τσιφλίδης και Χαρίτος που ξεπέρασε την ίωση, η οποία τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες. Αντιθέτως αποκλείστηκε ο τιμωρημένος Δημητριάδης, ο Σχοινάς που δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής και οι Βασιλόπουλος, Γκαρμοίρης, Κακκαλής, Νικολόπουλος. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας θα ανοίξουν δυο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ενώ σε λειτουργία θα βρίσκεται και η κινητή μπουτίκ της ομάδας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. - 

*** Ένταση και διακοπή στο ΑΕΣ-ΝΟ Πύλου, στο νοσοκομείο Ταβουλαρέας (βίντεο)

 Δεν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της ΑΕ Σπάρτης με τον ΝΟ Πύλου, για την 10η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας και πλέον τον λόγο έχει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Περίπου 7΄ 10΄΄ πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 55-44 για την ΑΕΣ, ο πρώτος διαιτητής Κυριάκος Ταβουλαρέας απέβαλε με δύο τεχνικές ποινές τον παίκτη-προπονητή του Συλλόγου της Πύλου Κώστα Αρβανίτη, γεγονός που οδήγησε στην διακοπή του. Ο κ. Ταβουλαρέας απέβαλε στη συνέχεια με ντισκαλιφιέ τον Αρβανίτη που θέλησε να «αντιδράσει» όντας ιδιαίτερα εκνευρισμένος – φέρεται να απώθησε τον διαιτητή και ενώ στο ΦΑ αναφέρονται αναλυτικά τα όσα έγιναν σύμφωνα με τους διαιτητές - και κάπου εκεί το ματς έλαβε τέλος, με τον ρέφερι να διακομίζεται στο νοσοκομείο σε καροτσάκι, ζητώντας παράλληλα την συνδρομή της Αστυνομικής δύναμης. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για κίνηση της διαδικασίας αυτοφώρου μετά από μήνυση που κατέθεσε ο διαιτητής, και φαίνεται, εφ’ όσον αυτό αποδειχθεί στην πράξη, ότι το «σήριαλ» θα έχει και συνέχεια σε εξωαγωνιστικά επίπεδα, ενώ παράλληλα ο παίκτης-προπονητής του ΝΟ Πύλου κινδυνεύει και με βαριά «καμπάνα». -  Βίντεο : Α Κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ | Basketpress Live ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ-ΝΟ ΠΥΛΟΥ  ,  http://youtu.be/2mjh6lVxks0 .-

***  Αθλητικό  Αγιάζι  του  Σαββάτου  :
*** Σάββατο 7/2/2015
Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα  1-2 .- ^

Εργοτέλης - ΟΦΗ    3-2 .- ^
Βέροια - Ατρόμητος   1-1 .- ^

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Κυριακή 8/2/2015
Πανιώνιος - Κέρκυρα  0-0   ,(0-0) .-  ^
Τα  γκολ :
Διαιτητές : Α.   Αρμπάκιογλης ,  Χ.  Μαγιάννης ,  Π.  Σταθόπουλος
Κάρτες:
Συνθέσεις  ομάδων :
 Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Κολοβός, τασουλής, Μπουμάλ, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Ιμπαγάσα, Γιάννου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Αργυρόπουλος  .-
 Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Καϊκούτ, Γκαζαριάν, Γκόμες, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Ντιόγκο, Λεάλ .-
Στον πάγκο του Πανιωνίου: Γιαννακόπουλος, Χατζηισαϊας, Μπακασέτας, Σιώπης, Πάνος, Φούντας, Καθάριος
Στον πάγκο της Κέρκυρας: Σέτκους, Ζορμπάς, Μαρκόβσκι, Κρητικός, Κοντος, Κουμπούτια, Μανωλάς
  Βίντεο από τον αγώνα :
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ  0-0  23η  αγων   8/2/2015 : http://youtu.be/fvHlVItH7zY ,

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός       1-0 , (0-0) .-  ^
Τα  γκολ : 67΄ Πέτριτς ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσων. Βοηθοί του ο Τουμπακάρης (Αθηνών) και ο Σωτηρόπουλος (Αχαΐας). Τέταρτος ορίστηκε ο Κομίνης.
Κάρτες:   στο 59΄Ρουσκουγιέδα 2κίτρινες = κόκκινη, Κλωναρίδης ,  Λάζαρ ,
Συνθέσεις  ομάδων :
 Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Μπούρμπος(Ατσαγκούν), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός(Νίνης), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς, Κλωναρίδης (Καρέλης) , Μπεργκ.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Σκαραμοτσίνο, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζεγκέλε, Γοδόι, Φωτάκης(Λάζαρ), Μαρτίνες(Θεοδωρίδης), Ρουσκουγιέδα, Βιγιαφάνιες (Κάπελ), Άλβες.
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού κάθονται οι: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ατζαγκούν, Καρέλης, Νάνο, Μαυρίας και Νίνης.
Αναπληρωματικοί για την ομάδα του Αγρινίου είναι οι: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Κούσας, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Λάζαρ και Βασιλείου.
  Βίντεο από τον αγώνα :
~**ΠΑΟ-Παναιτωλικός  8/2/2015  γκολ ΠΑΟ : http://youtu.be/hmamFOknE1U ,
~**ΠΑΟ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1-0 δηλώσεις  γκολ  23η  αγων  8/2/2015: http://youtu.be/_oNPH_u7Ans ,
Πλατανιάς - Πανθρακικός  2-0 , (1-0) .-
Τα  γκολ : 36΄  Κουλιμπαλί , 84΄Μιλούνοβιτς ,.
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών).Βοηθοί του είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Σπυρίδων Γουργιώτης (Φθιώτιδας).
Κάρτες: Εμπόου , Ποτουρίδης , Χασομέρης ,
Συνθέσεις  ομάδων :
 H ενδεκάδα του Πλατανιά: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα(Δημήτρης), Νούνες, Ζαραδούκας, Τετέ, Μαχαμάτ, Γουνδουλάκης, Τσουράκης(Αποστολόπουλος), Μιλούνοβιτς, Τόρες(Κάσιους).
Ο πάγκος του Γιάννη Χριστόπουλου: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Φιγκέιρα, Γιακουμάκης, Κάσιο, Μενδρινός, Δημήτρης.
Η ενδεκάδα του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Βιγιαφάνε, Εμπόου, Ποτουρίδης(Τσουμάνης), Μελίσσης, Μεχία, Μάρτινς, Τζάνης, Ρομέου(Μπαϊκαρά), Ντιγκινί, Χασομέρης(Ιγκόρ).
 Ο πάγκος του Μανουέλ Ρόκα: Πασχαλάκης, Τσουμάνης, Κάσες, Σέτι, Ίγκορ, Μπαϊκαρά, Μπάλδα.
  Βίντεο από τον αγώνα :
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0  8/2/2015 23 η αγων    δηλώσεις γκολ: http://youtu.be/JmameVqhEG8 ,
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός    0-0 , (0-0).- ^
Τα  γκολ :
Διαιτητές :
Κάρτες: Σαλπιγγίδη   , Κασάμι ,
Συνθέσεις  ομάδων :
 Η 11άδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Μαζουακού, Σιόβας, Μανιάτης, Κασάμι, Ντομίνγκεζ, Αφελάι, Ντοσεβί και Μήτρογλου
 ΠΑΟΚ : Ιτάνζ , Ράτ , Σκόνδρας , Βίτορ , Κόστα , Νοβόα , Περέϊρα , Κάτσε , Μακ , Αθανασιάδης , Σαλπιγγίδης ,
Video  από τον αγώνα :
~** ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 0-0  23Η  ΑΓΩΝ  8/2/2015 : http://youtu.be/9Y9PYRFQ6Tg ,

Δευτέρα 9/2/2015
Καλλονή - Ξάνθη (19:30)
Τα  γκολ :
Διαιτητές :
Κάρτες:
Συνθέσεις  ομάδων :
 

* Αστέρας Τρίπολης - Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.) .- ^

 
*** Τοπικό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας :
 Α΄  Τοπικό : Σάββατο  07/02/2015 :
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  0-2 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.  1-2 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. – ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. 0-1 .- ^
 ΚΟΡΩΝΗ – ΑΡΦΑΡΑ  1-2 .- ^
Κυριακή  08/02/2015 :
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Πάμισος Μεσσήνης  2-0 .- ^
Ανδρούσα – Εράνη Φιλιατρών   0-0 .- ^
Σπερχογεία – Ασπρόχωμα  4-0 .- ^
Δώριο – Τσικλητήρας Πύλου  3-3 .- ^
Α1  Τοπικό : Σάββατο  07/02/2015 :
Πανθουριακός – Παπαφλέσσας Χώρας  5-0 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ομόνοια  1-2 .- ^
ΑΟ Φαραί – Μεθώνη  1-0 .- ^
Κυριακή  08/02/2015 :
Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου  4-3 .- ^
Χανδριναϊκός – Νέος Άρις  1-3 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Κεραυνός Καλαμάτας  4-2 .- ^
Ρεπό: Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας
Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας : Σάββατο  07/02/2015 :
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΟ Πατίστα  4-0 .- ^
ΑΕ Αιθαίας – Διαγόρας Κοπανακίου  1-1 .- ^
Αστέρας Βαλύρας – Αστέρας Μικρομάνης  0-4 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Δόξα Καλαμάτας  2-0 .- ^
ΠΑΟΚ – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα  3-5 .- ^
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου  2015 :
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕΚ Καλαμάτας  2-1 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας – ΠΑΟ Καλού Νερού   -
ΑΕ Μάνης – Παναθηναϊκός Καλαμάτας   -
Πανιώνιος Καλ. – Θύελλα Χαρακοπιού  1-0 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΕ Αβίας  1-4 .- ^
ΑΟ Στενωσιάς – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  -
Πράσινα Πουλιά – Θύελλα Μερόπης  2-0 .- ^
**  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
  Σήμερα Σάββατο  07/02/2015
Αχιλλέας Αβραμιού – Νέστορας Πύλου  4-3 .- ^
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015
ΑΟ Βέργας – Θύελλα Παραλίας  -
ΑΟ Διοδίων – Πανευαϊκός 1-2 .- ^
Ατρόμητος Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας  3-2 .- ^
Θησέας Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός   2-3 .- ^
 ~ Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015
Νέδουσα Αλαγονίας – Ερμής Καλαμάτας
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Φυτειάς
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων, ΑΕ Λογγάς και ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας.

*** Αποτελέσματα Α1  Τοπικό Τετάρτη 4-2-2015 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  1-5 .-
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ -ΠΣ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-2 .-
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας 5-0 .-
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας 5-2 .-
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  -
*** Στην Γ΄ Τοπικό Τετάρτη 4-2-2015 :
ΑΠΣ ΑΡΙΣ -Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ  1-2 .-
 
  *** Στην Γ΄ Εθνική  3ος  Όμιλος : Κυριακή 08/02/2015
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΚΥΜΗΣ Α.Ο.   3-0  α.α.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  4-0 .-
ΠΣ. Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ   1-1 .-
ΛΟΥΤΡΑΚΙ -ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ   0-1 .-
ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ - ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ  0-0 .-
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ   3-0 .-
ΑΧΑΪΚΗ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ   1-1 .-
 
***   Δωρεάν εξετάσεις σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές         
    
Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις που αφορούν στην άρθρωση του γόνατος (κλινική εξέταση, διαγνωστικό υπέρηχο) έδωσε σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Διάπλαση», σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητιατρικής του Πανεπιστημίου του Βath (Ηνωμένο Βασίλειο).
Στόχος της πρωτοβουλίας να αναδειχθούν τυχόν παθολογίες οι οποίες πιθανόν να είναι απότοκες της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας κατά την ενασχόληση με το άθλημα, αλλά και να εντοπιστούν παθήσεις που προκύπτουν από την καταπόνηση της άρθρωσης του γόνατος σε ποδοσφαιριστές σε μεγαλύτερη ηλικία και να μελετηθούν οι προδιαθεσικοί παράγοντες.
Οι επιστημονικά υπεύθυνοι της μελέτης αθλητίατροι, Οδυσσέας Παξινός, ορθοπαιδικός και Αλεξάνδρα Καραβασίλη, φυσίατρος, επιμελήθηκαν την ενημέρωση και, αφού έλαβαν ιατρικο ιστορικό και έγγραφη συγκατάθεση από τους συμμετέχοντες, οι τελευταίοι υπεβλήθησαν σε εξέταση, ενώ θα λάβουν ιατρική γνωμάτευση με τα αποτελέσματα.
Συνολικά εξετάστηκαν 48 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, ενώ τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευτούν σε ελληνικά και διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.
Να σημειωθεί πως η «Διάπλαση», εκτός από τον τομέα της αποκατάστασης, πρωτοτυπεί στον τομέα της έρευνας, καθώς και της κοινωνικής προσφοράς. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, στον τομέα των υπηρεσιών υγείας. 
 
***
 
   ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
Τα ζώα ζουν αρμονικά - συμφιλιώνουνε ,...οι Άνθρωποι  γιατί  ΟΧΙ ;
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4053   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2331    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 332   video.- 
Σύνολον                                                     8716  βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3457.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347  
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    861. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   302 .-   *** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-  *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 362 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ.-                         ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 10.-    http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr  

***   ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015 :
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~
 **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-  
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .- 
  ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου